achtergrond

Geenstijl

Mark Rutte bouwt aan 2G CORONA-TWEEDELING

Opmerkelijke zin uit verklaring Mona Keijzer

Mona Keijzer is weg en daarmee een gezonde kritiek op het coronabeleid want kritiek op de demissionaire coronadespoten Mark & Hugo is een enkeltje terug naar de visafslag. (Zou Bas van 't Wout daarom ook met een 'burnout' zijn vertrokken?) Niet alleen zit er enige spanning in de verklaring van Wopkius ("na overleg met de Kamerfractie") en die van Mona zelve ("op verzoek van de Kamerfractie..."), er staat ook een andere opvallende zin in haar vertrektekst: 

"Het langzaam overgaan naar een situatie dat je alleen nog ergens binnen mag met een vaccinatiebewijs of een herstelbewijs (dat na 6 maanden verloopt), het zogenaamde G2-systeem, is onnodig en niet proportioneel."

Duitsland heeft zo'n ziek systeem al, want daar zijn ze van oudsher goed met het kweken van tweederangsburgers, maar in Nederland willen Dokter Diederik, Wuhan Koopmans en Jaap en zijn Mensen van het politiek gestuurde OMT ook zo'n rigoreus uitsluitbeleid invoeren. En Mona - zelf ook tot tweederangsburger verklaard dit weekend - schrijft dus bijna terloops in de zin hierboven dat we "langzaam overgaan" naar dat systeem. Tijd om een paar spotters op de volgende beleidsoverlegjes te zetten, Nederland. Let op uw saeck, hij kan zomaar gesloten worden voor tweederangsburgers... Gelukkig kun je in deze Narcostaat altijd nog moeiteloos zwart werk vinden in de drugshandel.
P.S. Wist u dat de vrouw van Hugo ook op Twitter zit, waar ze zegeningen telt?
UPDATE: Spoedvragen SGP over onrechtmatige toepassingen van de coronapas

En wie lacht er weer het laatst...

En wie lacht er weer het laatst...

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.