Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Feynman en/of Feiten – 20 jaar 11 september

Symbool voor 11 september staat de vallende man. Een man die van de Twin Towers afsprong. Liever als een vrije vogel sterven, dan levend verbranden. Hij was niet alleen. Duizenden stierven bij meerdere aanslagen. Het leidde tot oorlogen in onder andere Afghanistan en Irak. Daar stierven ruim 15 duizend Amerikanen.

De Twin Towers bleken voor zo'n 4 miljard verzekerd, totale schade zit boven de tientallen miljarden. (PDF p9, 10 & 11). De oorlogen in Irak en Afghanistan hebben de Amerikanen 6,4 biljoen gekost tot en met 2019. Er zijn een miljoen Amerikaanse veteranen, inclusief hun zorg gaan de kosten over de acht biljoen. Dan hebben we de kosten van alle coalitielanden nog niet meegenomen.

Het zijn oorlogen op de pof. De Korea-oorlog werd betaald met een 92% toptarief, de Vietnam-oorlog met 77%, de oorlogen tegen terrorisme gingen samen met forse belastingverlagingen voor de rijkste Amerikanen. De rente tot en met 2050 op deze nieuwe staatsschulden wordt geschat op nog eens 6,5 biljoen. (Ter vergelijking, de staatsschuld is daar 28,7 biljoen).

De wraak op de aanslagen van 11 september heeft honderden keren zo veel levens gekost dan de aanslagen zelf. De kosten van de oorlogen waren honderden keren duurder dan de schade van de aanslagen. De oorlogen tegen religieuze fanatici zijn een lange uitputtingsslag. Eentje waarbij we vooral onszelf uitputten, we vielen in ons eigen zwaard.

Afghanistan en Irak staan inmiddels op eigen benen. Onder nieuws zie je vandaag gemartelde verslaggevers. (NSFW). De Taliban wist in een maandje de laatste helft van Afghanistan te veroveren. Een gebied dat zeven keer zo groot is als Nederland. Klik op deze kaart rechtsboven op het knopje time en je kan de voortgang van dag tot dag zien.

Tien jaar eerder gebeurde hetzelfde in Irak. De Amerikaanse coalitie werd de deur gewezen, er brak een halve burgeroorlog uit tegen de centrale overheid, maar ook tussen diverse religieuze groepen en ISIS nam grote gebieden in waaronder miljoenenstad Mosul en Fallujah. Als er twee honden vechten om een been, loopt de derde ermee heen...

Tijdens de Golfoorlogen werd er een veilige zone ingesteld voor de Koerden in Irak. Die kent in de ene helft een dozijn Turkse militaire basissen en in de andere helft is Iran bezig met artillerie beschietingen. De doodscultus blijkt een eeuwenoud continuproces, nabij Koerdisch gebied vermoordde ISIS bij Makhmour 3 Iraakse soldaten, en bij Kirkuk 13 Iraakse politieagenten.

Noord-Syrië kent een strijd tussen Turkije, Assad en Koerden, waardoor ISIS actief blijft. Rusland bombardeerde ISIS in Noord-Syrië, in centraal Syrië sneuvelden Assads militairen in de strijd tegen ISIS, aan de grens met Irak gebeurde hetzelfde. Langdurige burgeroorlogen blijken in drie verschillende landen de ideale voedingsgrond voor ISIS.

Deze MUST-SEE video laat zien hoe diep dromen over de Islamitische Staat bij sommige Syrische vluchtelingen zit. Die vrouwen of hun kinderen redden is niet zonder gevaar. Die komen niet om te integreren, maar om ons te bekeren tot de jihad. Dat het CDA-congres met een marginale meerderheid voor hun terugkeer stemde, is barmhartig en naïef.

ISIS claimde de bomaanslag op het vliegveld van Kabul. Er volgde een snelle Amerikaanse drone-strike als vergelding, maar zelfs NYT twijfelt over het doelwit. Het is onmogelijk om onschuldige burgers te onderscheiden van terroristen. Het lukt net zoals in Vietnam wel om tijdelijk de macht te grijpen, maar niet permanent.

Osama bin Laden werd in 2011 vermoord. De jaren erna werd zo ongeveer om het jaar een nieuwe topman van Al-Qaida vermoord. Dat tempo bleek te laag om de organisatie te ontwrichten. Het lukt niet om deze landen te ontdoen van terroristen of een democratie te geven. Het lukt ook niet terroristische organisaties te onthoofden en tot stilstand te brengen.

Afghanistan, Irak en Syrië zijn door oorlog verscheurde landen waar ISIS voet aan de grond heeft. Binnen deze landen vervallen terroristen weer in oude gewoonten, met betere bewapening, kennis en infrastructuur. Tijdens de strijd tegen terrorisme zijn mensenlevens en biljoenen geofferd, maar we zijn weer terug bij af.

20 jaar later blijkt de cirkel rond te zijn.

Reaguursels

Inloggen

de meeste daders van nain elefen kwamen uit Saudie-Arabie, nazeten getraind als mujahedin door de CIA in Afghanistan. Heel het vliegverkeer destijds in de VS stilgelegd behalve een Saudische vlucht. bezetting van Afghanistan in plaats van sancties op Saudie-Arabie. Osama tot het zwijgen gebracht in Pakistan in een postcode gebied vol overheid. voer voor samenzweringstheorieen. Alhoewel de werkelijkheid nog soms absurder is

HetOorAakel | 12-09-21 | 18:51

Vreemd. Ondanks alle aangeboden hulp springt de mohammedaan nog steeds het ravijn in, tenzij hij naar het westen is verhuisd, daar wacht hij nog even voordat jaloezie waarlijk de overhand neemt.

Triest om zo te leven en om je heen te kijken waarbij er niets is dat vanuit je Allahgezemel de mensheid ook maar een millimeter vooruit heeft geholpen.......
maar het niet beseffen zegt voldoende.

J.Thee.Cohen | 12-09-21 | 13:48

Niet te geloven die oorlogen, de gebeurtenissen van 11 september waren een “vreselijke zaak” die nooit bewezen -als hoofdader- door Al Qaida is uitgevoerd. Al Quaida, toch ontstaan uit een verzetsgroep tijdens de Afghaanse Oorlog nog voor die oorlog in 1979 begon.
Nog zinlozer waren het verlies aan mensenlevens in het Midden-Oosten en de aanhoudende bezetting van zowel Irak als Afghanistan. Gewoonweg barbaars.
De ogenschijnlijke rechtvaardiging - een jarenlange en uiteindelijk vergeefse zoektocht naar massavernietigingswapens - sloeg gewoon nergens op.
Waar vochten ze eigenlijk voor?
en.wikipedia.org/wiki/Abu_Ghraib_tort...

faraday | 12-09-21 | 13:16

Foutje bedankt www.youtube.com/watch?v=ZtecNyXxb9A perfectie in oorlog of terrorisme bestrijding is een illusie.

Grootmachten steunen verschillende partijen in de oorlogen te Afghanistan, Syrië en Irak. Doordat er op het hoogste niveau geen vrede is, komt dat er in die landen ook niet. Die continue burgeroorlog geeft vervolgens terrorisme in de thuislanden van die grootmachten.

Als de NAVO, Rusland, China en anderen geen vrede sluiten, komt dat er in die proxyoorlogen ook niet. De chaos die dat op het slagveld oplevert, geeft ruimte aan ISIS en ander fundamentalisme. Een verscheurd land in oorlog kent geen goed functionerende politie of inlichtingendiensten.

Vrede en rust is de eerste stap in de oorlog tegen terrorisme.

Feynman | 12-09-21 | 13:10 | 3

In het Midden Oosten is de waarheid het eerste/grootse slachtoffer.
Oude wijn in nieuwe zakken is gewaarborgd in de neokoloniale politiek van het 'beschaafde' Westen.
Hierin heeft niemand het terrorisme de afgelopen jaren zo gestimuleerd als de Verenigde Staten.
Het is lijkt wel genetisch, bijgevolg dus chronisch:
www.bol.com/be/nl/p/de-wikileaks-docu...

faraday | 12-09-21 | 13:32

Foutje bedankt.

Gek. Ik dacht terug aan alle terroristische aanslagen in de EU. En hoe er bij die aanslagen ook moslims zijn omgekomen. Niemand heeft ooit ISIS of Taliban of Boko Haram horen zeggen: "Foutje, bedankt, we hebben per ongeluk onschuldige, islamitische burgers gedood". Net alsof ze er niks om geven.
Dat verschil, dat vind ik 'gek'.

gaffelbaard | 12-09-21 | 15:31

@gaffelbaard | 12-09-21 | 15:31:
Hebt u enige notie van oorzaak en gevolg? Welk huidig conflict is niet door ons 'Christelijke' Westen teweeggebracht, in stand gehouden en/of aangestoken, zeloot Busch begon de moeder van alle huidige conflicten met de evangelische kwalificatie 'axis of evil', de kruistochten terug van nooit weggeweest, wat een rotzooi was me dat, wat hadden die mensen ons misdaan dat het hele gebied naar het stenen tijdperk moest gebombardeerd worden door dat arrogante evangelische westen? Zal wel zijn dat die moslims terugvechten ik zou van minder extreem worden.
Het blijft Geenstijl lang een plaat die blijft hangen op universele menselijke eigenschappen en niks gek aan, deze polemiek maakt enkel bewust dat we allen anders zijn, maar ook allen hetzelfde, geen haar beter dus.

faraday | 12-09-21 | 16:55

Je kunt ook geen democratie brengen bij mensen die niet-democratisch willen leven. Dat is de fout die gemaakt werd. En nog steeds gemaakt wordt.
Voor hen is Islam de staatsvorm, de rest is bijzaak.

Rest In Privacy | 12-09-21 | 12:39 | 1

Islam is geen staatsvorm.

gaffelbaard | 12-09-21 | 15:35

Verwaarloosd in bovenstaande opsomming, edoch allerminst verwaarloosbaar zijn Burkina Faso, Chad, Mali, Niger, etc. waar zich brandhaarden van deze haatbaarden bevinden.. alsof benoemde landen in het Midden-Oosten niet hel genoeg zijn, laten we Afrika vooral niet vergeten! Dat is tenslotte ook een niet aflatende bron voor de Europese cultuurverrijking, nietwaar?

dopinie | 12-09-21 | 11:42 | 1

Waarom vallen we die draak ook aan en veroorzaken zo meer dan een miljoen doden en miljoenen vluchtelingen

faraday | 12-09-21 | 13:38

Overal waar religie verschijnt, verdwijnt menselijke beschaving. Mensen kunnen het idee niet aan dat ze de verkeerde god aanhangen, en al helemaal niet dat er geen god is. Het verschijnsel is van alle tijden, alleen de schaal wil nog wel eens verschillen.

Aisie | 12-09-21 | 10:58 | 1

De wortel van tolerantie groeit in objectieve en correcte informatie en bedenkelijk in boeken zoals de Bijbel of de Koran.
Dus past de inhoud van elke religie wonderwel tussen de afstand van twee oren en hoort daar dan ook te blijven.

faraday | 12-09-21 | 13:43

Vorming van de EU, einde oorlog Vietnam, val van de Berlijnse Muur, einde Koude oorlog en nog niet één wapenfabriek in slecht weer gekomen. En overvolle magazijnen moeten nu eenmaal met enige regelmaat worden geleegd.

DumboJet | 12-09-21 | 10:54 | 1

Eh ... de Vietnam oorlog (1975), de val van de Berlijnse muur (1989) en het einde van de koude oorlog (1989) waren allemaal al een feit nog voordat de EU nog moest ontstaan (1993).

Stop toch met dat achterlijk geloof in propaganda die tot doel heeft jezelf en alle andere westerlingen te haten. Man man man.

gaffelbaard | 12-09-21 | 11:12

"20 jaar later blijkt de cirkel rond te zijn."


20 jaar later is het journaille zich nog steeds niet bewust van welke rol de OIC (organisation of Islamic cooperation, een "unie" van 58 moslim-landen) hierin heeft gespeeld en nog steeds speelt.

De oorzaken en het verloop van die oorlogen altijd en alleen maar "Amerika", of "het Westen" verwijten is feitelijk onvolledig, is onjuist en naïef en het enige doel dat dat dient is het voeden van haat tegen blanke, niet-islamitische westerlingen, want dat is waar het feitelijk op neerkomt als men schrijft over "haat tegen het westen". Ook door moslimlanden wordt een propaganda-oorlog gespeeld en in "het westen" zijn imho te weinig mensen zich daarvan bewust.

gaffelbaard | 12-09-21 | 10:26 | 3

Elke machtsblok heeft zijn manier om de vuile was te maskeren en te verbloemen.
De propaganda van de Verenigde Staten is nu eenmaal mijlenver sterker geavanceerd dan dat van zijn opponenten.
Het vrije westen is ergens een therapie gestart waarvan de remedie erger was dan de kwaal en de bijwerkingen onomkeerbaar en chronisch.
En dat is iedereen ondertussen duidelijk...?

faraday | 12-09-21 | 13:48

@faraday | 12-09-21 | 13:48:
Eh, je reactie gaat niet echt waar ik over schreef. Ben je bekend met de OIC? Weet je welke landen lid zijn? Ken je het zogenaamde mensenrechtenverdrag van ze (de CDHRI)? Die CDHRI is geen propaganda, dat is een heus mensenrechtenverdrag. Weet je dat zelfs de African Charter (een mensenrechtenverdrag van de Afrikaanse Unie, waarvan alle lidstaten ook OIC lid zijn) zinnetjes bevat als "elimination of .. zionism" (lees, het elimineren van de staat Israël) en dat artikel 8 en 18 daarvan worden uitgevoerd en uitgelegd aan de hand van het Islamitisch recht? Dat is geen propaganda. Dat staat echt in dat verdrag. De Afrikaanse unie is ook geen propaganda, die unie bestaat echt.

Die obessief-compulsieve blik op Amerika of 'het Westen' is geen verklaring en ook niet gezond. Hooguit een slap excuus, slechte linkse propaganda, en nog gelogen ook.

gaffelbaard | 12-09-21 | 15:53

@faraday | 12-09-21 | 13:48: U schrijft: "20 jaar later is het journaille zich nog steeds niet bewust... en "... De oorzaken en het verloop van die oorlogen altijd en alleen maar "Amerika", of "het Westen" verwijten is feitelijk onvolledig, is onjuist en naïef en het enige doel dat dat dient is het voeden van haat tegen blanke, niet-islamitische westerlingen,...
Waar kan ik die 'wetenschap' vinden dan?

faraday | 12-09-21 | 16:45

Voorzover mijn kennis van de geschiedenis strekt is het christendom begonnen met het “mondialiseren” van het geloof.
Meer of minder weerstand van “onwelwillenden” werd immer te vuur en te zwaard bestreden.
Hele volksstammen, culturen en (minderwaardig geachte) beschavingen werden vernietigd.
Miljoenen slachtoffers heeft het christendom opgeleverd.
Tot zover wat mij betreft de beschuldigende vinger richting de islam.
Als we zo verheven willen zijn tav andere religies zouden we eigenlijk met oplossingen en consensus moeten komen, niet de strijd aangaan.

D-Fens_1963 | 12-09-21 | 10:05 | 8

@D-Fens_1963 | 12-09-21 | 13:57:
Dit soort reacties ben ik wel gewend hoor, ze komen altijd af van mensen met minder kennis over de geschiedenis. Toch is het zo, helaas, maar waar.

Maar je onthoud jezelf wel van verder commentaar, dus geef je me gelijk.

Wie zwijgt, stemt toe.

Of heeft geen betere tegenargumenten.

gaffelbaard | 12-09-21 | 15:59

@gaffelbaard | 12-09-21 | 11:02:
De laatste eeuw, ik herhaal, de laatste eeuw gepleegde wandaden tegen de menselijkheid door de uw genoemde "vinger richting Islam" komt niet tot aan de enkels van het ongeremde Westen. Christelijk maar bestendig met de knieën in het bloed, hoe zou dat dan toch komen?
Waarom vallen we die draak ook aan en veroorzaken zo miljoenen slachtoffers gedurende de laatste twee decennia. Zoals ik hierboven reeds vermeldde heeft niemand het terrorisme de afgelopen jaren zo gestimuleerd als de Verenigde Staten en dat heeft in belangrijke mate bepaalt hoe de wereld er momenteel uitziet! Zoals Donald Trump het uitte tijdens zijn verkiezingsmeeting: “Obviously, the war in Iraq was a big, fat mistake, George Bush made a mistake. We can make mistakes. But that one was a beauty. We should have never been in Iraq. We have destabilized the Middle East.” met natuurlijk de erfenis voor Europa met al die op wraak beluste vluchtelingen.
Uw moslims zijn niet het probleem de islam wel.
Omgekeerd bij ons, het christelijk geloof is geen probleem maar helaas pindakaas, die christenen, die zijn alles behalve christelijk.

faraday | 12-09-21 | 17:23
▼ 5 antwoorden verborgen

Feitendiarree.

Super Vaagstra | 12-09-21 | 10:01
-weggejorist-
Jafco | 12-09-21 | 09:36

Die laatste foto zegt meer dan het hele stuk van Feynman. Is dit plaatje al in de MSM?

Tiscali-2 | 12-09-21 | 09:35

We zien dagelijks welke ellende de Islam wereldwijd brengt, en wij laten hier moskeeën toe want ""gematigde Islam"". De waard kent zijn gasten niet en behandelt ze vanuit zijn eigen deugperspectief welk aangepraat is of opgelegd. We gaan, gebogen of gebarsten.

Veepert | 12-09-21 | 09:08 | 2

Het socialisme is de ondergang van het avondland.

Zatkniss | 12-09-21 | 09:23

@Zatkniss | 12-09-21 | 09:23: Vrijheid van godsdienst is uiteraard in ultimo uitsluitend een socialistische waarde. Anders zou dit problematische dilemma of paradox van tolerantie met open liberale Westerse samenlevingen niet zo gemakkelijk zijn op te lossen als alleen maar het uitbannen van socialisme.

Mazzelstof | 12-09-21 | 09:50

Het probleem is dat wij Westerse landen denken dat we volken kunnen helpen terwijl ze gedoemd zijn te misslukken.
Obama's "nation building" is gefaald. De republikeinse inval was hysterisch. De democratische proef ballon is gefaald.
Wij denken dat we een religeuze ideologie waar pak en beet de meerderheid in gelooft kunnen uitwissen.
Een geweldadige ideologie wat als hedendaagse opdracht voor elke moslims staat beschreven in hun uiterst heilige boek.
Dit is niet iets wat de verlichting gaat oplossen want dit valt niet anders te interpreteren.

Pel de pinda | 12-09-21 | 09:08

Wat is nu de oplossing Feynman? Zeggen dat het allemaal kudt is geweest brengt ons niet verder.

Zatkniss | 12-09-21 | 08:42 | 4

@Koning BongoBongo | 12-09-21 | 09:08: zeker geen patstelling dit. Wit staat verloren!

Tiscali-2 | 12-09-21 | 09:33

@Tiscali-2 | 12-09-21 | 09:33: Maar met een paar briljante zetten staan ze weer in een winnende positie, altijd al geweest.

kapt.Jerkoff | 12-09-21 | 10:42

@Tiscali-2 | 12-09-21 | 09:33: Een patstelling is een onoplosbare situatie ..... uitzichtloos..... at least in my book.

Koning BongoBongo | 12-09-21 | 20:27
▼ 1 antwoord verborgen

Ik vind dit een waardeloos stuk. Schrijven in de WIJ-vorm, terwijl het over de USA gaat. Schrijf eens wat het voor ONS NEDERLANDERS betekend heeft. Onze nodeloze gesneuvelden. Onze nodeloze open grenzen. Onze bodemloze putten met AZCs, subsidies, woningen etc. Onze afkalving van onze cultuur, democratie, normen en waarden. Ons constant bukken voor diezelfde achterlijke gewelddadige ideologie, waar de Amerikanen tegen vochten en hun leven voor gaven. Schrijf daar maar een paar maanden over. Onderwerpen en materiaal genoeg.

Leffe Blonde | 12-09-21 | 08:31 | 3

Exact, met 20 jaar falende politici is ons land, zeker al in de randstad, simpel omgevolkt door die "globale" rotzooi. Integreren deden de Turken en Marokkanen al 50 jaar niet, de nieuwe aanvoer laat blijken hooguit het gratis geld te waarderen(niet)

hagelkruis | 12-09-21 | 08:59

@hagelkruis | 12-09-21 | 08:59: Daarom: "vluchtelingen" verplicht en op eigen kosten onderbrengen bij de leden (en stemmers) van de (kartel) partijen die vinden dat "wij" humaan moeten zijn.

discriminazie | 12-09-21 | 09:49

Alle islamisten terug naar de zandbakken waar ze vandaan komen. Groot hek er omheen en laat ze het zelf maar uitzoeken. Beginnen ze een oorlog tegen het westen dan meteen goed aanpakken d.m.v. bombarderen en geen boots on the ground. Kijken welke beschaving het het langste volhoud. Zoals we nu geïnfiltreerd worden gaan we onze eigen ondergang tegemoet.

johnelec | 12-09-21 | 17:20
-weggejorist-
MaryAnderson | 12-09-21 | 06:33 | 2

Alleen de lokale Taliban stamleiders moesten voor hun hoofd vrezen terwijl de Taliban top lekker in Qatar aan het chillen was in hun paleizen.
Je kan nog zoveel tenen van de draak afhakken maar als je het hoofd erop laat zitten dan strompelt de draak toch vrolijk je koninkrijk binnen.
De Amerkanen hadden het te druk met Iran om dat onkruid in Qatar op te ruimen.

spoilerfreak | 12-09-21 | 04:18
-weggejorist-
Masturwasbeert | 12-09-21 | 01:24 | 6
▼ 6 antwoorden verborgen

En als ‘kers op de taart’, legt Qatar keurig een afgehakt hoofd van een tienermeisje op de middenstip, bij de aanstaande Worldcup 2022. Ode aan de leiders van de Taliban die daar al die jaren hun terugkeer konden voorbereiden.

HebjeHemweer | 12-09-21 | 00:43

We kunnen iemand niet ophalen uit een rood gekleurd land (covid kaart)
Maar als je als afghaanse vluchteling op vakantie gaat en de waarschuwing om terug te keren negeert, dan komt een minister zich inzetten om je terug te halen.

Gijsbert | 12-09-21 | 00:34 | 1

Ja, waarom een reisverzekering afsluiten als je Defensie-airlines als een soort van wegenwacht achter de hand hebt. Dus eerst je NL papiertje scoren om vervolgens in eigen land onschendbaar te zijn

Mark van Leeuwen | 12-09-21 | 01:41

Building 7!

Beste_Landgenoten | 12-09-21 | 00:25 | 2

Thank you.

Woger | 12-09-21 | 00:41

Bwian

Beste_Landgenoten | 12-09-21 | 01:02
-weggejorist-
appies | 12-09-21 | 00:19 | 3
-weggejorist-
jitro | 12-09-21 | 00:12 | 9
▼ 9 antwoorden verborgen

En wat is de reden voor / doel van dit lölverhaal van F.....?

J.Thee.Cohen | 12-09-21 | 00:05 | 1

Vulling. Het UWV feuilleton is afgelopen.

Toverkol | 12-09-21 | 08:54

Het doet me eerlijk gezegd niet zoveel. Ik herinner me het nog wel aardig: er moest een oorlog begonnen worden om te wreken dat er een aanslag met duizenden doden plaats had gevonden in New York. Misschien een begrijpelijke reactie om dan een flinke tik uit te willen delen, maar had dan wat gerichter gemept. Het was natuurlijk glashelder dat de wapens opnemen in landen als Irak en Afghanistan nog veel meer doden tot gevolg zou hebben. En ook dat 'regime change' en 'nation building' zinloos zouden zijn. Biden is misschien een seniele lul en op een goede manier heeft hij het niet gedaan nee, maar die barbaarse baardjurken bezweet in hun stinkende holen achterlaten was onvermijdelijk. Allemaal van tevoren wel in meer of mindere mate in de lijn der verwachtingen.

Twintig jaar terug had ik nog nooit van een burka gehoord en ik denk het merendeel van Nederland niet. Inmiddels weet iedereen wel wat daarvan komt. Dat er ook wel methoden en strategieën bestaan om gewoon het Westen te blijven is ook wel duidelijk, maar de kladversies ervan gaan we maar even niet bij Joris op het bureau leggen.

Zonnebrildrager | 12-09-21 | 00:00 | 1

dank zij 9/11 is er uitgebreid militair oefenterrein geexploiteerd om legers in conditie te houden.

nobodiesunmighty | 12-09-21 | 08:03

De islam doet gewoon wat het sinds haar oprichting doet, andersdenkenden aanvallen en proberen te onderdrukken. Dat is vanaf het begin af aan zo geweest en het is alleen onderbroken door de via de industriële revolutie mogelijk gemaakte periode van kolonialisme. De islam heeft zich alleen rustig gehouden toen ze werd onderdrukt en geen andere keuze had. We hadden de aard van het beestje gewoon vergeten.

Blauwpetje | 11-09-21 | 23:53

ik vraag me af wat de man gedacht moet hebben in die laatste secondes. Berusting? Verdriet? Wanhoop? Hij koos voor de snelle dood in plaats van de pijn van verbranden. Maar hij wist dat welke keuze dan ook de dood was. Kiezen voor de dood, ook al is er geen andere keuze mogelijk is iets wat onvoorstelbaar is. We gaan allemaal een keer dood. Dat is onvermijdelijk. Maar op zo een manier gaan. Niet voor te stellen. We kennen allemaal de eenzame zelfmoordenaar of de drenkeling die het gevecht tegen het water verliest. Maar deze manier van sterven. De keuze tussen de ene of de andere dood... Niet te bevatten.

Zapata10 | 11-09-21 | 23:35 | 2

Vermoedelijk maak je die keuze niet eens bewust. Als jij in de vlammen staat wil je maar één ding, eruit.

Beste_Landgenoten | 12-09-21 | 00:40

In Mauthausen sprongen Joden zingend hand in hand naar beneden in de steengroeve. Geloof in een wrekende god kan helpen.

Bamboojay | 12-09-21 | 08:43

"Deze MUST-SEE video laat zien hoe diep dromen over de Islamitische Staat bij sommige Syrische vluchtelingen zit. Die vrouwen of hun kinderen redden is niet zonder gevaar. Die komen niet om te integreren, maar om ons te bekeren tot de jihad. Dat het CDA-congres met een marginale meerderheid voor hun terugkeer stemde, is barmhartig en naïef."

Het is niet 'barmhartig' of 'naïef', het is obscene stompzinnigheid. Zeker als je kijkt wat hun naïviteit al aan Europese slachtoffers heeft geëist. Bataclan, Madrid, Berlijn, Nice, Brussel, Toulouse. Zo maar wat namen waar volstrekt onschuldigen op de meest vreselijke en barbaarse wijzen aan hun einde kwamen enkel en alleen omdat ze Kafir - Ongelovigen - waren. De Judith Sargentini's onder ons bleven maar bij hoog en bij laag beweren dat er toch ècht geen terroristen onder de vluchtelingen zaten terwijl de afgehakte hoofden hier over straat rolden.

Ik heb toen live op TV gezien hoe die arme mensen in uiterste wanhoop hun dood tegemoet sprongen. Het was dat, of levend verbranden. Het staat voorgoed op mijn netvlies gebrand. En wat doet de deugende Goegemeente? Massaal degenen importeren die geïnfecteerd zijn met dezelfde waanzinnige ideeën en lid zijn van dezelfde moorddadige sekte die al zoveel doden op het geweten heeft sinds de inceptie zo'n 1400 jaar geleden.

Ik zit nu onder het Skypen met de States op NGC naar de zesdelige serie "One day in America" te kijken. Die laat in zes afleveringen chronologisch zien hoe de dag verliep. Voor mij werd de dag erna op mijn werk in één oogopslag duidelijk dat "we" hier een enorm probleem naartoe hadden gehaald met het maar vrijelijk binnen laten van al die lieden. Mijn islamitische collega's, die tot aan "9/11" gewoon collega's waren waar ik graag mee werkte, paradeerden de volgende dag opzichtig door de fabriekshal. Er werden typische zoetwaren uitgedeeld ten teken dat er iets te vieren was. Vanaf dat moment ben ik alles dat los en vast zat gaan lezen over de islam, want er werden ons overduidelijk dingen níet verteld. Waarvan akte. Het zal ons nog danig gaan bezuren.

Sjefke7807 | 11-09-21 | 23:18 | 4

@Is dit nog nieuws? | 12-09-21 | 00:02|
Het moge duidelijk zijn dat de gehele Ummah achter Abdeslam stond. Hij kon maandenlang ongehinderd rondlopen, werd van geld, kleding, onderdak etc. voorzien. Dat doet men alleen als men vierkant achter hun gedachtegoed staat. Het is tevens ook een ernstige waarschuwing dat wanneer puntje bij paaltje komt de Ummah altijd eerst zal komen.

Sjefke7807 | 12-09-21 | 00:39

Na 9-11 zag je opeens overal in het land de hoofddoekjes verschijnen

meneer Q | 12-09-21 | 01:28

Bij mij op het werk net zo. Jubelstemming en ‘ze hebben het verdiend’.

banana moeskoerie | 12-09-21 | 09:57
▼ 1 antwoord verborgen

Stel nou hè, dat je een bedrijf hebt dat dingetjes verkoopt die ook voor andere doeleinden te gebruiken zijn.
En dan verkoop je die nu aan Afghanistan. Mag dat? Mag je ze aan een supporter van de islamitische staat verkopen? Of aan Assad?
En mag je ze dan wel via een tussenpersoon aan de Taliban verkopen?
Of mag je dingen importeren? Handel met de Taliban. Of ben je dan strafbaar?
Hoe zit dat dan met Qatar? Mogen we daar al mee handelen? Of met Pakistan? Taliban erkennen? Of zijn het terroristen? Wat doet Kaag daar....

Wit schaffen das? Hier is geld, veel plezier?

Is dit nog nieuws? | 11-09-21 | 23:10

Al die (Islamitische) landen in de omgeving van het midden-oosten, hebben een dictatuur nodig. Ze kunnen gewoon niet anders.

Patrick-Haemers | 11-09-21 | 23:02 | 3

Laat dat Midden-Oosten maar weg. Al die islamitische landen. Kijk naar de Filipijnen, Duterte pakt is aan en iedereen is tegen hem. China en de Oeigoeren. Saudi Arabië en Jemen. Congo. Kenia. Indonesië. Pakistan. Afghanistan. Mali. Mozambique. Overal gekut met het geloof van de vrede.

Is dit nog nieuws? | 11-09-21 | 23:14

Tis te hopen dat het implodeert. Net zoals het communisme, zoals de Sovjetsattelietstaten wegvielen. Kan wel even duren helaas.

Toverkol | 12-09-21 | 08:56

@Is dit nog nieuws? | 11-09-21 | 23:14: of de Rohingya die hele boedhistise dorpen platbranden en als die Birmanen dan een keer terugslaan zijn die arme moslims plotseling slachtoffer.

banana moeskoerie | 12-09-21 | 10:03

En de wereld is er sindsdien drukker op geworden. Vliegen en zo. Schoenen uit. Biometrische gegevens. Patriot act. Geschreven door...
Biden.

Wat doet die het nu goed. Hoelang gaat het duren voordat we weer aanslagen zoals Nice, Bataclan, Duitse kerstmarkten, verwarde mannen, Londense bussen, Spanje, Utrecht krijgen?

Welkom.

Is dit nog nieuws? | 11-09-21 | 23:01

It’s all about the power and money.

de SENSEI | 11-09-21 | 22:55 | 3

Inderdaad. Ik heb nog heel bewust de Vietnam oorlog meegemaakt en al de oorlogen die daarna kwamen. Ze plakken er een stempel van godsdienst op een stempel van ideologie een stempel van goed en kwaad. Al 10 jaar al 50 jaar, al 100 jaar, al 1000 jaar, al 10.000 jaar. De mens wil vechten, de mens wil moorden, de mens denkt dat te rechtvaardigen met een ideologie of een godsdienst maar uiteindelijk gaat het over platte macht en platte rijkdom. Hopeloos en zinloos.

Zapata10 | 11-09-21 | 23:01

Can't you see
It all makes perfect sense
Expressed in dollars and cents
Pounds shillings and pence
Can't you see
It all makes perfect sense

RW

Woger | 12-09-21 | 11:58

Dit bewijst de grote faal van Amerika met al zijn biljoenen en militaire leger en de incompetentie van een aantal Amerikaanse presidenten.

VolgendjaarkrygikAOW | 11-09-21 | 22:18 | 1

De westerse machten willen geen eigen doden en willen zich netjes gedragen, dus komen ze niet veel verder dan bombarderen en rondrijden in panzenvoertuigen.

zeeman73 | 12-09-21 | 09:08

Waarom maken ze nog geen wolkenkrabbers met pennen verankerd aan de buitenkant vanaf een bepaalde hoogte zodat je mensen bij een brand of ander rampzaligheid de mogelijk kan geven om ook via de buitenkant naar een veiliger gebied te gaan klauteren als het binnen niet meer lukt door een brand of rookontwikkeling?

steekmug | 11-09-21 | 22:05 | 4

Die gebouwen staan er 30 jaar. Die pennen moeten allemaal onderhouden worden en, omdat het een ontsnappingsweg is, ook gekeurd en aan allerlei eisen voldoen. Het aantal aanslagen is dermate gering dat het de kosten niet waard is. Als je echt bovenin zit kun je een parachute regelen. Maar als de wind verkeerd staat wordt je tegen het gebouw geblazen en kom je als een baksteentje naar beneden. De hoogbouw is leuk, maar er is slechts een enkele uitgang en die is niet gemaakt voor massaal gebruik.

Frau Merkel | 11-09-21 | 23:33
▼ 1 antwoord verborgen

Wij hebben op het werk een 'christen' uit Eritrea lopen. Gevlucht omdat dienst plicht hem niet aanstond, en dat begrijp ik ook wel. Maar afgelopen vrijdag kregen we een kort betoog over dat homo's dood moeten nadat we een collega tegenkwamen die dus idd homo is. Maandag gaat die Eritreeër de sloot in voor werk.

Geen01 | 11-09-21 | 22:05 | 7

@Geen01 | 11-09-21 | 22:46: In dat geval: kun je 'm in de sloot laten werken maar dan kan ie gaan zeiken over discriminitie want dat doen ze, dit soort homofobe Eritreërs.

Knufter | 11-09-21 | 22:51

@Knufter | 11-09-21 | 22:51: Een andere manier is hem van achteren even een zak over het hoofd trekken en wat democratie bijbrengen. Er zijn manieren genoeg. Hij zal vrij snel begrijpen elders zijn heil te zoeken.

Frau Merkel | 11-09-21 | 23:35

@Dr_Johnson | 11-09-21 | 22:27: Voor de Deugers helaas wel, waardoor wij met die lui opgescheept zitten. Secessie is de enige weg. Deugers en fatsoenlijke mensen moeten uit elkaar en ieder in hun eigen stukje Nederland gaan wonen. Zolang dat niet gebeurt, zal de Deuger doorgaan met het verzieken van dit eens zo mooie land.

Grachus | 12-09-21 | 11:26
▼ 4 antwoorden verborgen

Zal het simpel houden, de islam hoort in geen enkele vorm in het vrije en democratische westen.

Bibop | 11-09-21 | 22:03 | 4

Tsja, ik typ hierboven hele lappen tekst op, maar dit is uiteindelijk wel gewoon 'the bottom line'. Helaas zien nog veel te weinig mensen deze simpele, maar 'inconvenient truth' in.

Dr_Johnson | 11-09-21 | 22:24

Het is een ideologie waarin ons denken en onze manier van leven alleen veilig is zolang het een minderheid blijft.
Dat uitgangspunt mis ik bij nogal een hoop mensen.

letopuwzaak | 11-09-21 | 22:33

Er is geen vorm van islam die ermee verenigbaar kan zijn, omdat islam in essentie het kalifaat voor alle mensen op Aarde, het wereldomspannende dar al Islam, dezelfde theologische status heeft en sine qua non is als de wederopstanding in het christendom. Er is geen plaats voor ongelovigen of afvalligheid in islam. Iedere deviatie van het juiste pad is doodstrafwaardig.

Mazzelstof | 12-09-21 | 08:09
▼ 1 antwoord verborgen

Ik snap dat Al Hol niet.

Refugeecamp. Mijn harige reet. Isis bolwerk heet dat. Gewoon allemaal die burka af. Of niks te vreten. Zo moeilijk kan het toch niet zijn. Alsof we in 1945 ook nog toestonden dat mensen met hakenkruizen rondliepen. Nee toch mag ik hopen?

Sowieso moet je dat soort wijven geen eten geven. Ze willen allah, laat allah dan maar voor hun eten zorgen. Net zolang tot ze die allah afzweren.

Echt, het is niet zo moeilijk. Net als een hond africhten. Gewoon streng zijn, duidelijk stellen wat je wel en niet vereist en dan je rug recht houden. Dat is waar het de westerse wereld aan schort. Pappen en nathouden. Compromissen.

Je mag hopen dat die chinezen de boel eens komen runnen wereldwijd.

Knufter | 11-09-21 | 22:00

What is it good for, absolutely nothing

Hoolicool75 | 11-09-21 | 21:51 | 5

Only for the undertaker.

TheseDays00 | 11-09-21 | 22:00

Dat is dus het probleem: soms moet je vechten voor iets. Oorlog is zekers te weten goed voor iets. Namelijk om het tuig te bevechten. Wat u zegt is dat Normandie voor niks was.

Knufter | 11-09-21 | 22:04
▼ 2 antwoorden verborgen

Even los van de kosten en iets over belastingen, bespeur ik toch één centraal onderwerp waar alles veelal om draait; religie, maar in het bijzonder ééntje die pretendeert voor de vrede te staan.
Wanneer eindelijk eens wordt ingezien dat dát nu juist een ideologie, verpakt in een dun laagje religieus chroom, is, zijn we als wereld al een klein stukje richting een mooier geheel.
Ik vermoed daarnaast dat vooral groen-linkse mensen heel erg positief over deze ideologie denken. Ga maar na; er sterven dagelijks vele mensen door dit 'geloof', en minder mensen is beter voor het klimaat, hebben ze me verteld.

EEnzame SchizofrEEN | 11-09-21 | 21:48

Je moet dit zien als een leermomentje. En nu maar hopen dat er echt iets geleerd is. In elk geval (naar mijn mening) dat we ons niet met moslims moeten mengen, ook niet inmengen of dat het zin zou hebben hen iets bij te brengen, laat staan hen hier heen te halen. In hun eigen moslimregio opvangen. Geen effort meer steken in moslims, verspilde moeite. Laat ze elkaar afknallen. Het heeft al bij al wat geld gekost maar het geld blijft bijna geheel in de VS. Dus onder de streep vallen de out of pocketkosten wel mee. Militairen hebben kunnen oefenen. Wel heel erg jammer voor de doden en hun naasten.

nancystjago | 11-09-21 | 21:44 | 2

Prima plan, ware het niet dat een hoop van die mohammedanen op een hele grote olieplas wonen die bij de Amerikanen heel erg in trek is.
En bedenk dat hoe dan ook 'buitenstaanders' altijd wel gaan proberen met die mohammedanen te onderhandelen, omdat ze er aan willen verdienen. Of het nu om olie, opium, lithium, wapens of slaven gaat.
En centjes gaan nog steeds boven gezond verstand.

EEnzame SchizofrEEN | 11-09-21 | 21:52

@EEnzame SchizofrEEN | 11-09-21 | 21:52: Die olieplas is irrelevant aan het worden. En handel is niet per se slecht, maar houd het bij handel en handel alleen.

nancystjago | 11-09-21 | 22:00

"Osama bin Laden werd in 2011 vermoord. De jaren erna werd zo ongeveer om het jaar een nieuwe topman van Al-Qaida vermoord."

Ik vind 'vermoorden' hier een onjuiste term; beter zou zijn 'geliquideerd' of 'uitgeschakeld'. Die Bin Laden was de 'mastermind' achter de aanslag van exact 20 jaar geleden, waarbij ca 3000 onschuldige mensen werden 'vermoord'. De VS was m.i. ten volle gerechtigd die klootzak te liquideren, ze hadden zich alleen niet moeten laten verleiden om te proberen dat Afghanistan te 'fatsoeneren', zodat de 'voedingsbodem' voor terrorisme daar zou worden weggenomen.

Die peperdure interventies hebben in al die stoffige stinklanden helemaal niks opgeleverd. Nou ja, wijsheid achteraf en ik had het 20 jaar geleden ook niet gedacht, hoor, ik ben ook maar een soort 'captain hindsight'. Evengoed, we kunnen nu dus wel terugkijken en concluderen dat eea voortaan heel anders moet. De techniek en de surveillance en het 'monitoren' worden allemaal steeds verfijnder, en in de toekkomst moet je aanslagplegers en/of masterminds die het organiseren, alleen nog maar met drones uitschakelen, of een hele snelle actie door commando's, seal teams, special forces, of weet ik hoe ze allemaal heten, maar die bv Bin Laden uitschakelden in zijn 'hide-out' villa in Abbottabad in Pakistan: snel, professioneel, eersteklas vakwerk.

En ''wij'' westerlingen doen er veel beter aan om de import uit die contreien volledig aan banden te leggen. Géén asielverlening meer, opvang van oorlogsslachtoffers uitsluitend in eigen regio, zodat ze snel weer terug kunnen. Géén hordes derdewereldlanders meer die zichzelf hier uitnodigen, hun ID papieren wegmaken bij aankomst, en nooit meer weggaan of uitgezet worden.

Ik lees bij de Joop dat er vannacht tijdens de Nacht van de Vluchteling, allerlei Gutmenschen 40 km in het donker gaan wandelen uit solidariteit of zoiets:

"Waarom doen we dat dan toch? Omdat we ons schamen voor het inhumane vluchtelingenbeleid en geloven in de kracht van solidariteit.''

O ja, en omdat ze zich 'schamen'. Aan zg 'schamers' heb ik toch zo'n godsgruwelijke schijthekel, flikker toch gvd op met jullie heilige-boontjes-gedoe. Waarom moet iedereen te lijden hebben van het feit dat jullie het graag prettig in je hoofd hebben?

"Wij zijn er van overtuigd dat in Rotterdam voldoende draagvlak is om veel meer mensen op te vangen en te begeleiden.''

Ik geloof er geen reet van. Mensen hebben hun buik vol van die eeuwigdurende massa- en asielmigratie. Die willen dat het eindelijk een keer stopt.

En dat sterfhuiscongres vandaag van het CDA vindt het een goed plan om al die smerige IS ratten weer te gaan ophalen? Ik hoop echt dat die kutgristenen bij volgende verkiezingen compleet worden weggevaagd.

Wat een raar gekkenhuis met een malle death wish is Nederland toch geworden.

Dr_Johnson | 11-09-21 | 21:43 | 11

Vergeet even niet dat de VS Osama Bin Laden in het zadel geholpen hebben. De VS hebben in Iran "vrede" gebracht met als gevolg het huidige regime. De VS hebben in Libie "democratie" gebracht. De VS hebben in Oekraïne "democratie" gebracht. De VS hebben in Irak "vrijheid" gebracht. De VS zijn in Egypte aan het stoken geweest. De VS zijn in Azie bezig geweest. De moslims zijn een deel van het probleem, maar sluit de VS niet uit.

Frau Merkel | 11-09-21 | 23:41

Ik heb dus vanavond de bus gemist en ben vanuit Rotterdam naar Ridderkerk gelopen. 3 keer raden wat voor wandelaars ik ben tegen gekomen 400 man die zich inzetten voor vluchtelingen.

Patjep | 12-09-21 | 04:30

@Patjep | 12-09-21 | 04:30: Wat zou het mooi zijn als we deze wandelaars samen met hun import knuffels naar het land van de importknuffels kunnen sturen. Dit soort totaalidioten veroorzaken een gruwelijke toekomst voor onze (klein-)kinderen.

Grachus | 12-09-21 | 11:38
▼ 8 antwoorden verborgen

Dit stuk is een klaagzang. Wordt eens wakker.

De VS zit met tenminste 800 militaire bases overal ter wereld.
Dat zijn 800 militaire basis BUITEN het grondgebied van de VS.

De grote winnaars, beter gezegd profiteurs, van al die oorlogen zijn is de wapenindustrie:

S&P 500
Total return: 516.67 percent
Annualized return: 9.56 percent
$10,000 2001 stock purchase today: $61,613.06
Basket of Top Five Contractor Stocks
Total return: 872.94 percent
$10,000 2001 stock purchase ($2,000 of each stock) today: $97,294.80

Boeing
Total return: 974.97 percent
Annualized return: 12.67 percent
$10,000 2001 stock purchase today: $107,588.47
Board includes: Edmund P. Giambastiani Jr. (former vice chair, Joint Chiefs of Staff), Stayce D. Harris (former inspector general, Air Force), John M. Richardson (former navy chief of Naval Operations)

Raytheon
Total return: 331.49 percent
Annualized return: 7.62 percent
$10,000 2001 stock purchase today: $43,166.92
Board includes: Ellen Pawlikowski (retired Air Force general), James Winnefeld Jr. (retired Navy admiral), Robert Work (former deputy secretary of defense)

Lockheed Martin
Total return: 1,235.60 percent
Annualized return: 13.90 percent
$10,000 2001 stock purchase today: $133,559.21
Board includes: Bruce Carlson (retired Air Force general), Joseph Dunford Jr. (retired Marine Corps general)

General Dynamics
Total return: 625.37 percent
Annualized return: 10.46 percent
$10,000 2001 stock purchase today: $72,515.58
Board includes: Rudy deLeon (former deputy secretary of defense), Cecil Haney (retired Navy admiral), James Mattis (former secretary of defense and former Marine Corps general), Peter Wall (retired British general)

Northrop Grumman
Total return: 1,196.14 percent
Annualized return: 13.73 percent
$10,000 2001 stock purchase today: $129,644.84
Board includes: Gary Roughead (retired Navy admiral), Mark Welsh III (retired Air Force general)

All stock return calculations were made with the Dividend Channel’s DRIP calculator for the period from September 18, 2001 to August 15, 2021. They reflect returns gross of any taxes and fees and are not adjusted for inflation.

Irak staat niet op eigen benen. Er is nog steeds een bezettingsmacht.
De Amerikaanse ambassade in Bagdad is een fort. Een gewapende vesting van een bezettingsmacht. Irak heeft democratisch gestemd voor het vertrek van de VS. En Ze Gaan Niet. De VS beheert de olieopbrengsten van Irak. En daarmee hebben ze het land en de bevolking in een wurggreep.

Opvallend hoe ISIS iedere keer weer op komt, als de oorlog even niet wil vlotten of er sprake is van het terugtrekken van de Amerikaanse troepen. In Syrië vecht de bevolking tegen en de VS en Israël (nog meer grondgebied en een sterke buur minder; verdeel en heers) en
Saoedi-Arabië. Daar steekt ISIS ook iedere keer de kop op, NADAT ze volgens Trump HELEMAAL verslagen waren.

De vluchtelingen komen hier OMDAT de VS en wij (partners in NATO; artikel 5) hun landen bombarderen, regime changen, sancties toepassen en militair binnenvallen. Zonder artikel 5 hadden we niet in MO gezeten. En volgens Trump, zit de VS uitsluitend in het MO vanwege .... Israël.

Zij hebben een hekel aan ons omdat wij vinden dat wij hen de wet mogen voorschrijven, onze liberale levenswijze aan hen op dwingen en hun levens ontwrichten en hun thuis bombarderen. En ze vervolgens onder financiële curatele plaatsen.

De Taliban hebben toegezegd Osama bin Laden aan de VS over te dragen, zodra de VS onomstotelijk bewijs van zijn schuld inzake 9/11 zouden overleggen. De VS (Bush) hebben dat meermaals categorisch van de hand gewezen.

Alle strijdtonelen binnen de 'war on terror" zijn georganiseerd.

Arachne | 11-09-21 | 21:41 | 7

Een goed advies wellicht:

Wendt u tot advocate Liesbeth Zegveld, de drie sterren-generaal van de 'weg met ons'-brigade, en span een zaak aan.
Wie weet levert het nog geld op ook.

Peter Emile | 11-09-21 | 22:58

Arachne | 11-09-21 | 21:41
"Zij hebben een hekel aan ons omdat wij vinden dat wij hen de wet mogen voorschrijven, onze liberale levenswijze aan hen op dwingen en hun levens ontwrichten en hun thuis bombarderen. "

Zij zien niet- Moslims als minderwaardig. De moslim is door Allah geschapen. Dus perfect. De man eerst dus die is perfect. Toen de vrouw. Dus minderwaardig. Dan de ongelovigen.

Is dit nog nieuws? | 11-09-21 | 23:05

@Is dit nog nieuws? | 11-09-21 | 23:05: Dat doet niets af aan het feit dat de VS daar niets te zoeken had en een zeer grote rol gespeeld heeft in de ontwrichting van vele landen. Geen enkel islamitisch land is er tot dusverre in geslaagd een succesvolle samenleving op te bouwen. Alle olielanden hebben buitenlanders die het werk voor ze doen, meestal als slaven waar niemand over praat.

Frau Merkel | 11-09-21 | 23:45
▼ 4 antwoorden verborgen

Vermoord, vermoord, vermoord. Omgebracht. Ok?!

Nederlander1 | 11-09-21 | 21:39 | 5

Vervroegde euthanasie.

skoftig | 11-09-21 | 21:46

Is kleiner gaan wonen ' zegt men hier.

horsteknots | 11-09-21 | 21:53
▼ 2 antwoorden verborgen

De derde grootmacht mag het nu proberen. Na de USSR en "het Westen" gaat China een gooi naar Afghanistan doen. Ben benieuwd...

Odin | 11-09-21 | 21:37 | 3
-weggejorist-
grapjasz | 11-09-21 | 21:40

Die zouden best weleens succesvol kunnen zijn.

smdyasc | 11-09-21 | 21:40

Die gaan kopen. Betalen. Aan lui die geen geld hebben. Voor goederen. En als het land leeg is donderen ze er een mobiele Dodewaard op. Twee honden en de derde…

Normpje | 11-09-21 | 21:43

"Acht biljoen"
Weten we zeker dat het hier niet over Amerikaanse biljoenen gaat?
Amerikanen tellen anders, heb ik van Oom Dagobert geleerd. Die bezit achtenzestig fantatrallalatriljoen, heb ik wel eens gelezen.

Kapitein Sjaak Mus | 11-09-21 | 21:36 | 1

Waardeloze schrijver die Feynman (de Feynman van Geenstijl althans).

BigBaron | 11-09-21 | 21:48

Uiteindelijk hebben de Yanken tegen wil en dank geprobeerd voor anderen de kastanjes uit het vuur te halen... en dan... stank voor dank.

grapjasz | 11-09-21 | 21:34 | 1

Tegen wil en dank? Patreus op YT: we gaan binnen vijf jaar vijf landen aanvallen niemand weet waarom of woorden van gelijke strekking.

Frau Merkel | 11-09-21 | 23:46

Zolang je weigert nucleaire opties in te zetten tegen schurkenstaten is oorlog een dure hobby met veel slachtoffers aan jouw kant. Das dom.

BoerKoekoek | 11-09-21 | 21:32 | 7

@Kapitein Sjaak Mus | 11-09-21 | 21:39:
LOL!

Peter Emile | 11-09-21 | 23:00

@BoerKoekoek | 11-09-21 | 22:18:
Sinds de val van de sovjetunie zijn er toch behoorlijk wat vuile dommen van het toneel verdwenen. Geen idee hoe lang die zooi bruikbaar / stabiel blijft maar er is niets zo voor de hand liggend als ze tegen een metropool in te zetten. En gezien onze westerse open samenleving is dat gevaar nog steeds niet denkbeeldig, helaas.

Graaisnaaiert | 11-09-21 | 23:35

@BoerKoekoek | 11-09-21 | 22:18:
Nee grapjas, maar als de VS kernbommen lichtzinnig gaat inzetten, wordt voor alle partijen de drempel heel veel lager. En er zijn zo langzamerhand heel veel partijen met kernbommen, nog afgezien van de rotzooi die verdwenen is zoals Graaisnaaiert al zegt.

* Il Principe * | 11-09-21 | 23:50
▼ 4 antwoorden verborgen

Wat leert dit ons. Die kutreligie en hun aanhangers horen hier niet thuis. Isoleer ze in die failed states, over 100 jaar zijn ze uitgestorven.

TheBigKirth | 11-09-21 | 21:30 | 1

Nee hoor. 'Wij' hebben de klok, 'zij' de tijd. 'Wij' hebben het leven als hoogste goed, 'zij' de dood. Win je niet. Je kan beter Arabisch gaan leren.

YoMoms | 11-09-21 | 21:48

Ik kan mij voorstellen dat er bij terreuraanslagen wraak volgt door middel van directe aanvallen op belangen van die terroristen. Hen uitroeien gaat niet in de zin van een land bezetten en “democratisch maken”. De terroristen verplaatsten zich naar een ander land, er zijn zat Islamitische landen waar ze welkom zijn.

Democratisering werkt niet, want zit totaal niet in de cultuur en het denken van Afghanen, Libiërs, Irakezen en noem ze maar op.
Laat ze daar en zorg er vooral niet voor dat ze hier komen. Dat is alles wat je kan doen.

Nuuk | 11-09-21 | 21:27 | 6

@* Il Principe * | 11-09-21 | 21:31:
Japan democratisch?
Om met Tom Poes te spreken:
"H'm".

Kapitein Sjaak Mus | 11-09-21 | 21:41

@murrica | 11-09-21
Je wint de harten van burgers niet als je na de overwinning ergens te lang blijft hangen en ondertussen menig vader, oom of buurman naar de andere wereld helpt. De VS heeft zich gewoon als een hufterige bezetter gedragen en dus werd alles dat met de VS werd geassocieerd zo snel mogelijk weer aan de kant geschoven. Dat is toch niet zo gek?

* Il Principe * | 11-09-21 | 21:41

@* Il Principe * | 11-09-21 | 21:31:
Dat zijn moderne landen, en dat waren ze ook voor de tweede Wereldoorlog. Daar was barbaarsheid een intermezzo, terwijl dat in Afghanistan, Irak, Libië, Mali, Somalië enzovoorts de normale toestand is.

Duitsland was een van de bakermatten van de Verlichting. Het is wel zorgelijk dat ook zo’n land zo snel tot rampspoed kon wegvallen. Het geeft maar weer eens aan dat zelfgenoegzaamheid over wat we nu hier hebben niet gerechtvaardigd is.

Nuuk | 11-09-21 | 21:52
▼ 3 antwoorden verborgen

We zijn niet "terug bij af". Dankzij sleepy joe de prutser heeft de Taliban nu een enorm arsenaal.

djs | 11-09-21 | 21:25 | 3

Wat heeft tante Ank daar achtergelaten?

dathoujetoch | 11-09-21 | 21:31

Yeah right. Trump had het heel anders gedaan.

YoMoms | 11-09-21 | 21:50

Valt tegen.
Een vliegtuig, tank of helicopter doet het zolang de onderhoudsploeg aanwezig is en er onderdelen in het magazijn liggen.

Kapitein Sjaak Mus | 11-09-21 | 21:52

Geld word niet meer gedolven en is een soort zonne-energie geworden uit regeringen.

Het probleem is dat je het geld ook niet op kan slaan en terug leveren doen ze niet aan.

Feitelijk kost zo'n oorlog geen echt geld en is het enkel vertoon van macht.

Remi A. | 11-09-21 | 21:23

Je put jezelf uit als je denkt dat je er met NOS-infotainmentvideootjes, kopjes koffie en gewillige blondines komt.

SIogra | 11-09-21 | 21:19

De VS heeft er gewoon een potje van gemaakt. De marionettenregering in Afghanistan was zo corrupt en onpopulair dat niemand dat wilde verdedigen. Daarnaast was de VS een kwaadaardige bezetter bezien vanuit de bevolking. Eentje die met drone aanvallen korte metten maakte met bruiloften, willekeurige Afghanen doodschoot en waarvan de soldaten de plaatselijke jongedames lastig viel.

* Il Principe * | 11-09-21 | 21:17 | 3

@SIogra | 11-09-21 | 21:23:
Is dat werkelijk erger dan een drone aanval op een bruiloft vol onschuldige mensen?

* Il Principe * | 11-09-21 | 21:31

@* Il Principe * | 11-09-21 | 21:31: Liever een politieagent van de wereld die af en toe een tik teveel uitdeelt dan een overname door halve wilden en criminelen, getuige vorige maand.

SIogra | 11-09-21 | 22:16

Osama Bin Laden vermoord? Gedood. Een onschuldige wordt vermoord, een terrorist gedood. Feynman toch, wat is in je gevaren?

Normpje | 11-09-21 | 21:15 | 9

@* Il Principe * | 11-09-21 | 21:29:
Ja, En voor een bepaald deel van de bevolking is iedereen rechts van de linkerduim een extreem-rechtse fascistische populist.
Zo zijn er ook mensen, die nog in het Marxisme geloven.
Wat moet je daar nou mee?

Roadblock | 11-09-21 | 21:35

@Roadblock | 11-09-21 | 21:35:
Daar hoef je niks mee. Net zo min als met mensen die in mythische opperwezens geloven. Leven en laten leven...

* Il Principe * | 11-09-21 | 21:37

@* Il Principe * | 11-09-21 | 21:37:
Totdat ze jou niet laten leven.

2021 sla ik ff over | 11-09-21 | 22:20
▼ 6 antwoorden verborgen

Kortom, de wereld gaat naar de kloten. Is in de Bijbel duizenden jaren geleden al benoemd.

PolderTaliban | 11-09-21 | 21:14

Jo Feynman. Als 1 toren 2 miljard kost. En die Americano's laten 89 miljard aan militair materiaal achter. Dan is dat toch geen win win ding?!

Nederlander1 | 11-09-21 | 21:13 | 5

Je moet niet alleen kijken wat het kost, maar ook kijken waar het geld heengaat. Die 89 miljard is voor een groot gedeelte terecht gekomen bij de bazen van het industrieel complex, zeg maar een sywertje XXL. Vervolgens zijn dat weer "donateuren' aan politieke partijen. Degene met het meeste campagnegeld die wint en het cirkeltje is rond. Deze oorlogen hebben niets met vergelding voor 9-11 te maken, maar zij big business. Vandaar dat klokkenluiders als manning en snowden tot aan de poorten van de hel worden opgejaagd, het probleem is niet dat ze overheid in diskrediet brengen maar zetten het businessmodel op de helling, daar maak je geen vrienden mee.

Incitatus | 11-09-21 | 21:47

@Incitatus | 11-09-21 | 21:47: Helemaal mee eens. Uiteindelijk is oorlog ook maar gewoon schuiven met geld: belastinggeld dat in de zakken van de eigenaren van de oorlogsindustrie belandt.

Aristotalloss | 11-09-21 | 22:01

@Aristotalloss | 11-09-21 | 22:01: kortgezegd wel ja, voor Irak komt er nog het afdwingen van de dollar als valuta voor het afrekenen voor olie bij, extra bonus voor de leugen over zogenaamde WMDs.

Incitatus | 11-09-21 | 22:21
▼ 2 antwoorden verborgen

Wraak moet niet proportioneel zijn. Moreel gerechtvaardigde wraak moet er op gericht zijn op een absolute genoegdoening van alle slachtoffers en zo absoluut zijn in het eliminatie- en verschrikkingseffect dat er na 20 jaar gezegd kan worden gezegd dat al het mogelijke is gedaan is om het leed te wreken.

smdyasc | 11-09-21 | 21:12 | 4

In dat geval zal de plantsoenendienst binnenkort weer extern moeten adverteren voor personeel.

skoftig | 11-09-21 | 21:29

Als u naar de huidige staat van Zuid-Afrika kijkt en naar de huidige staat van Libië, hoeveel wraak mogen de blanke bevolking van ZA en de bevolking van Libië nemen op ons en hoelang mag die duren?

Arachne | 11-09-21 | 21:48

wraak, wie heeft wraak. Pearl Harbour was een gevolg van 100 jaar koeieneren van de Aziatische landen aan de Pacific. De oorlog heeft men als laatste nog gewonnen maar de effecten waren onomkeerbaar gunstig voor de Aziaten. 9/11 is is wat je krijgt na 50 jaar gekloot in het Midden-Oosten om de olie maar 'veilig'te houden want daar had men recht op. Nu is het helemaal voorbij met de USA.
Jammer dat wij in Europa nu met de miljoenen Midden-Oosterlingen zijn komen te zitten. Die zouden gewoon door geëmigreerd moeten worden naar de VS. Jammer voor de indigene volken daar.

MaarFeitelijk | 12-09-21 | 00:28
▼ 1 antwoord verborgen

Heb al vele malen op Geenstijl gezegd dat we bezig zijn op grote schaal deze godsdienstwaanzinnigen binnen te halen.
Het merendeel blijft dromen over een islam-heilstaat.

meneer Q | 11-09-21 | 21:11 | 4

@Deflatiemonster | 11-09-21 | 21:15:
Velen hebben op Kaag gestemd, die is niet bepaald anti-islam evenals Halsema, die maakte er zelfs een 2eKamer motie van dat tegengaan van islamisering GEEN punt van beleid is.

meneer Q | 11-09-21 | 21:46

@Deflatiemonster | 11-09-21 | 21:15: Nederlandse vrouwen en rationeel stemmen. Hoeveel geduld heeft u? Het wemelt van de kruidenvrouwtjes die pas anders gaan stemmen als zij dagelijks de nadelige gevolgen ondervinden. Tot die tijd blijven ze vrolijk 'jij bent welkom' zingen en op GL stemmen.

Grachus | 12-09-21 | 11:53
▼ 1 antwoord verborgen

Wij hebben een heks op een bezemstaak.

Longhorn | 11-09-21 | 21:11

Wow... just wow.... maarrr, wel heel erg Woke want het meerendeel van de Twin Tower springers waren blanke mannen.

skoftig | 11-09-21 | 21:31

Don't drink & ink.

MickeyGouda | 11-09-21 | 21:35

Dat is wat me ik dus afvroeg. Wat kost zo'n toren. 2 miljard per stuk dus. Zwaar ondergewaardeerd.

Nederlander1 | 11-09-21 | 21:06

Jongens en meiden gewoon thuis laten. Vervelende islam-gekkies? Een mobiele Dodewaard erop. En dan verder met ons leven.

Normpje | 11-09-21 | 21:06 | 8

@Roadblock | 11-09-21 | 21:53: Hou toch op te bazelen. De Joden werken met beide landen af, in een paar minuten, s’morgens tussen de eerste en tweede keer poepen door.
Jij snapt niets.

Normpje | 11-09-21 | 22:02

@Normpje | 11-09-21 | 22:02:
Maar dan is het leed al geleden. Ik denk dat dat is wat Roadblock bedoeld. ISIS, of eender welke islamitische club gekant tegen het westen, ziet het als hun doel Israël of het westen te vernietigen, tegen elke prijs. Letterlijk elke prijs. Dat is hun geloof en als dat geloof zo diep geworteld zit dan gaat het alle rationaliteit voorbij.

Dus Israël mag dan in staat zijn om 'beide landen af te werken' het ligt dan zelf al in puin. En in hoeverre kan het dan terugslaan?

Fortis_et_liber | 12-09-21 | 11:33
▼ 5 antwoorden verborgen

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl