achtergrond

Geenstijl

Kaag doet VAAG over tripjes Roompot Kaboel

De T. spreekt van een "rookgordijn"

Kijk. Hier staat het toch vrij duidelijk. MAAR NIET NAAR HET LAND VAN HERKOMST. Afghanen mogen prima naar nudistenparadijs Cap d'Agde om daar in de duinen te snuiven aan de geneugten van het Vrije Westen, naar een Biergarten in Beieren of op een Bauhaus-studiereis naar Tel Aviv. Maar Afghanen met een vluchtenlingenpampiertje mogen dus niet naar Afghanië. Dat is DE LAW, en allen die zich in Nederland bevinden, worden geacht de wet te kennen. 

Wie ook wel eens in Nederland is, is mevrouw Kaag van Buitenlandse Zaken. Zij weet EXACT hoeveel vakantiekluchtelingen er uit Kaboel geairlift zijn. Maar dat wil mevrouw Kaag niet zeggen tegen De Telegraaf. Want dan krijg je weer chocoladekoppen in De T. KABINET GESCHOKT OM HOGE AANTAL VAKANTIEVIERENDE STATUSHOUDERS IN AFGHANISTAN. En dus schiet de C-130 van mevrouw Kaag maar wat flares af richting Basisweg voor het hoognodige ROOKGORDIJN.

Bij het CDA (Bijleveld) en de VVD (Valstar) zitten ze nu een beetje te sputteren. En JenV (Grapperhaus) slaat stoere taal uit: "Mocht dat het geval zijn dan zal via een individuele beoordeling gekeken worden of er reden is de vergunning in te trekken." Dat is Haags voor: iedereen mag in Nederland blijven, want zo gaat dat al jaren, want er zijn bindende contracten voor de levering van vaste aantallen Miele's per week.

Dinsdag 7 september 14:00 uur Vragenuur. Komt u maar.

Voor de lezertjes van de V en de P en de N

Voor de lezertjes van de V en de P en de N

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.