Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Zuid-Limburg uitzwaaien in Het StamCafé

♬ Het is een kwestie van geduld, dat die kelders zijn gevuld ♬

Nou, dat was het dan, Limburg. Sterkte vannacht met nog meer regens, kolkende straten, projectielvomerende Prio1-plees en Grip4-modderlawines over het kliklaminaat. Lekker in de heuveltjes van dat heerlijke Brand-bier brouwen, heeft een prijs. En dat is dat eens in de 10 jaar de hele teringzooi kleddernat wordt. Was in 2011 ook al het geval, en 2003,  en 1995, en 1980, en nog veel vaker. Want dat is natoer (en geen klimaat, stupid). Code Rood tot 03:00 uur vannacht. Laatste nieuws bij de regionale rampenzender L1. Chips, nootjes, zuurvlees bij de bar. Hart van Nederland, Op1 en BuienRadar op groot scherm. Be safe, malle raarpraters! Later meer...

Update: Live vanuit Valkenburg. Voordeuren 'ingebeukt' +++ stroomuitval

Social
Social

Hoensbroekers worden uit quarantaine gehaald

Social

Hou je veilig!

Social

Schuld van De Telebelg!

Social
Social

Reaguursels

Inloggen

Nu ben ik heel benieuwd waar Nederland binnenkort meer geld in gaat steken: de wederopbouw van Zuid-Limburg of de wederopbouw van Gaza.

MAD1950 | 15-07-21 | 21:01

De Volkskrant schrijft:
Iets meer waarschijnlijk: het pappen en nathouden houdt tot ver na 2024 aan, niemand neemt een voorbeeld aan iemand, bedrijven worden cynischer, burgers wanhopiger en nationale overheden drukker met het bestrijden van de gevolgen van extreem weer die lang geleden door vergeten voorgangers misschien wel voorkomen hadden kunnen worden.

Onderwijl dreef er op het NOS-liveblog een auto voorbij

cugel | 15-07-21 | 16:03

Food strategy calls for £3bn sugar and salt tax to improve UK’s diet:
www.theguardian.com/politics/2021/jul...
Is het GS'ers al opgevallen dat het UK ambitieuzer is, zelfs dan de EU, voor wat betreft groenlinks onderwerpen? Ze willen niet alleen meer doen tegen climate change, maar, zoals de link hierboven laat zien, willen ze zelfs met behulp van belastingen de mensen hun ongezonde levenskeuzes afnemen.
Ik ben altijd van mening dat Trump, Brexit, klimaatontkenning en Baudet het mislukken van de grote rechtse projecten van de laatste jaren vertegenwoordigen, maar als ik dit niet meer mag zeggen, dan zie ik wel of deze tegel is weggejorist of niet. Of misschien moet ik helemaal ophoepelen naar "linkse" sites als die van de NYT, NRC of de Guardian? Dan wordt het een weggejorist en opgerot?

cugel | 15-07-21 | 10:53 | 1

Dan mag ik er ondertussen van uitgaan dat kritiek nog steeds mag, zelfs als er een refrein bij zit. Maar ik zal wel proberen het zo gevarieerd mogelijk te houden.

cugel | 15-07-21 | 19:45

Aan GU: een paar nachtcafe's geleden werd ik weggejorist (hoewel er wel 9 mensen op mijn stuk hadden gereageerd), mogelijk omdat ik door blijf gaan met het maken van een vergelijkbaar punt: dat de grote rechtse projecten allemaal mislukt zijn: Trump, Brexit, klimaatontkenning en Baudet: de trotse kapitein van de renaissancevloot. En je kunt niet ontkennen dat op GS hemelhoog werd opgegeven over Trump en Brexit.
En al die klimaatdingen waren onzin: het klimaat was altijd al aan het veranderen: zie de ijstijden, waar de mens ook niets mee te maken had. Ik ben het er natuurlijk wel mee eens dat het de vraag is of we onze economie moeten ruineren voor vergeefse pogingen om het co2 gehalte omlaag te brengen, zoals ik ook op een aantal punten heb gewezen waarvan ik denk dat GS hier een nuttige rol speelt: een discussieforum bieden, het kritisch volgen van het heersende discours, aantonen dat links een aantal heel grote fouten heeft gemaakt, rechtsgekkies in toom houden en ik had nog wel een paar meer dingen genoemd.

Maar is het nu genoeg? Als ik weer iets tegenkom: zoals het onderwerp van dit nachtcafe: de hevige regenval in delen van Limburg en Duitsland: mag ik dan wijzen op het feit dat jarenlang op GS werd afgegeven op de klimaatgekkies van GroenLinks? Of als over de komende jaren het meer en meer duidelijk wordt dat de Brexit desastreuze gevolgen heeft of als duidelijk wordt dat Trump eigenlijk wel achter de gebeurtenissen van 6 januari stond, mag ik dan het GS publiek dat inwrijven? Of ben ik dan een vervelio? Ik doe het al meestal, zoals nu, aan het eind van het nachtcafe, omdat jullie zorgvuldig topics over bijvoorbeeld Brexit lijken te vermijden zodat ik dat nergens ter sprake kan brengen zonder off topic te zijn. En vanwege mijn slaappatroon komt het maar hoogst zelden vooraan in het nachtcafe te staan.

Maar mag ik dat hier blijven schrijven? Ik volg veel nieuws en ik heb de neiging iedere keer als ik weer ergens een artikel lees dat mijn punt onderschrijft er hier een link over te posten. Misschien moet ik dat doen, zonder te wijzen, zoals ik iedere keer doe, op het mislukken van rechtse projecten? Als je/u van mening bent dat ik niet meer mijn bekende riedeltje af mag steken, joris dan maar mijn volgende tegel weg:

cugel | 15-07-21 | 10:52 | 4

@Vuurspuger | 15-07-21 | 11:59:
Eerst quote ik jou:
Eerst zullen de grote jongens wereldwijd (zoals de grove vervuiler China, India en het Amazone regenwoud slopende Brazilië) en alle belasting ontduikende multinationals ook van harte moeten meedoen en mee betalen, anders gedragen wij ons in de EU als gekke Henkie.
En dan Timmermans: " We hebben geen keus"
Mag ik wat quoten uit Trouw?:
Eurocommissaris Frans Timmermans stortte gisteren een hele stapel klimaatwetten over Europa uit. Meteen was er gemor, van alle kanten. Hoewel hij blíjft zeggen dat het gebeuren moet, vreest Timmermans dat de lidstaten en het Europees parlement gehakt maken van de plannen.
"De auto-industrie staat overal op de deur te kloppen. En in alle lidstaten worden wel auto's gemaakt, of onderdelen."
Iedereen staat te applaudisseren als je afspreekt om in 2050 klimaatneutraal te zijn, maar als je dan de consequenties daarvan laat zien, zeggen ze: 'Maar dat hebben we niet bedoeld'. Pas op het moment dat ze concrete voorstellen zien, ziet de industrie dat het heel moeilijk en heel zwaar wordt, ook al heb ik dat al heel vaak gezegd."
Dus ik zeg tegen iedereen: als u iets niet bevalt, dan wil ik graag van u horen hoe het dan anders moet."
Canfin schetste het beeld van een hardwerkende burger die om zes uur in de ochtend naar zijn werk moet, de kinderen naar school moet brengen en geen andere mogelijkheid heeft dan de auto te pakken. Als die dan een vermogen kwijt is aan de pomp, wordt hij boos. Canfin: "Mensen willen wel veranderen, maar dan moeten ze wel alternatieven hebben." Bij de Fransen liggen de protesten van de gilets jaunes (gele hesjes) nog vers in het geheugen.
In de verandering moet iedereen worden meegenomen. Die moet niet eenzijdig bij een bepaalde groep in de samenleving terechtkomen, zeker niet als die een smalle beurs heeft. Daar ligt volgens mij de crux."
We willen een klimaatfonds instellen, waar een deel van de opbrengst uit de emissiehandel naartoe gaat. Daarmee kun je mensen compenseren die het risico van energiearmoede lopen."
(dat zijn volgens mij redelijke argumenten)
Timmermans krijgt in het Europees Parlement bijvoorbeeld ook weinig applaus van landgenoot Bas Eickhout van GroenLinks. Die zag al dat er geen verandering is in de definitie van biobrandstoffen, dat oude Europese bossen niet worden beschermd.
Timmermans: "We redden het niet zonder biomassa. Dan gaan we de doelstelling niet halen. Maar de vraag is wel: wat voor biomassa? Waar ik mij me heel verschrikkelijk aan erger, is dat het nog steeds mogelijk is om hele bomen in kleine stukjes te snijden en die in een verbrandingsoven te gooien voor energieopwekking. Dat is hartstikke fout."
(dus zowel Groenlinks als Timmermans beseffen zich dat ook)
"Mensen zullen zeggen: dit gaat wel heel ver. Dit is wel heel heftig. Maar we hebben geen keus als we de doelstelling willen halen. Geen keus. Je kunt er niets van afknabbelen. Je kunt er hooguit iets anders in stoppen."
"Ik denk dat ik zo langzamerhand niemand meer hoef uit te leggen hoe ernstig de klimaatcrisis is. Het was onlangs 50 graden in noordwest-Canada. Er waren tornado's in Tsjechië. Dat hebben we nog nooit eerder gezien. Oogsten die overal mislukken. We moeten nu maatregelen nemen, zodat we ervoor zorgen dat die crisis niet volledig uit de hand loopt. Als ik zo om me heen kijk naar wat er in de natuur allemaal gebeurt, dan denk ik dat het gevoel van urgentie de komende jaren alleen maar zal toenemen. Klimaatontkenners zijn een uitstervend ras.
(en daar waren er heel veel van op GS)
Ik maak me nu dan weer zorgen of het gevoel van wanhoop toeneemt.
Want hoewel dit heel heel moeilijk is, ben ik er echt honderd procent van overtuigd dat we dit kunnen doen. We kunnen dit en als we het doen, dan doen we echt iets voor onze kinderen en kleinkinderen dat bitter, bitternoodzakelijk is. En het is te doen. Het is te doen."
(Dit zijn alleen maar quotes die hier op GS aanslaan, denk ik. Maar het hele artikel van Trouw is best de moeite waard. Ik quote wat uitgebreider omdat ik denk dat het voor veel mensen achter een betaalmuur zit en dit volgens mij toch heel belangrijk is. Maar meer dan de helft van het artikel heb ik niet gequot en dat is toch ook best goed omdat het meer samenhang heeft dan deze losse citaten.)
Gepubliceerd in Trouw, vandaag, met als titel:
"Timmermans loopt voor de troepen uit"
voor mensen die het willen googelen.

cugel | 15-07-21 | 13:01

@Anaal_Geweten | 15-07-21 | 17:52: Ik ben er te lui voor. Overigens een interessante nick: wat is de link tussen dit deel van het lichaam en het geweten?

cugel | 15-07-21 | 18:00
▼ 1 antwoord verborgen

Werkt goed die chemtrails.

revolte | 15-07-21 | 10:47

Met die watersnood en zandzakken voor de deur is Limburg nu echt bij Holland gaan horen ;)

Vuurspuger | 15-07-21 | 10:41

Doorgaans lach ik hartelijk mee met de "limburg-is-eigenlijk-geen-nederland"-grapjes, maar het voelt enigszins misplaatst nu. Limburg verdient onze steun.

Sans Comique | 15-07-21 | 09:38 | 4

@slowpoke-htb | 15-07-21 | 10:02: Uit gouden korenaren schiep god de Achterhoekers en de Twentenaren, en uit het kaf en de resten schiep hij... vul zelf maar in. In het oosten zijn wij ook trots dat wij niet bij de Randstad horen met haar krenterige ongastvrije kapsones. Jammer dat ze in het diepe zuiden nog niet begrijpen dat oosterlingen geen Hollanders zijn. artmus.wordpress.com/2013/07/30/uit-g...

Vuurspuger | 15-07-21 | 10:58

@Sans Comique | 15-07-21 | 11:35: Inderdaad, ik het het in Den Haag wel heel armzalig meegemaakt toen ze na alle gekregen gulheid van mijn kant je uitnodigen voor een verjaardagsetentje buiten de deur en dan doodleuk pas als de rekening op tafel komt zeggen dat je je eigen deel daarvan moet betalen en zichzelf dan ook nog heel bijdehand vinden. Ik zou mij kapot schamen als ik zo ongastvrij krenterig zou zijn.

Vuurspuger | 15-07-21 | 12:11
▼ 1 antwoord verborgen

Zal het virus dat nu ook weggespoeld zijn.
Lol.

jufrouw theelepeltje | 15-07-21 | 09:29

Je zou maar een electrische auto hebben.

Datgingniegoed | 15-07-21 | 09:20 | 1

Of een benzine-auto!

Zenzeo | 15-07-21 | 09:28

Hier in Groningen stroomt het water bij oude gaslocaties naar benee.

Acidstain | 15-07-21 | 08:32 | 1

Zijn die gasboringen toch nog ergens goed voor geweest. Zal ook het trillen tegengaan. Meer gas winnen dus, overstroomt u niet.

Graaf_van_Hogendorp | 15-07-21 | 08:35

Viruspaspoort... lockdowns.... bekpampers... zwaar gereguleerde economie... milieurampen... zeg guurders, het ontbreekt nog aan de social credit puntenstelsel en zwaar vervuilende fabrieken bemand door slaven en we zijn net Chy-na.

Graaf_van_Hogendorp | 15-07-21 | 08:31 | 1

'Don't push your dreams too hard because they may come true.'

T'Pau - 'China in your hands'

Yrrab | 15-07-21 | 08:56

Shit zeg!
Dat doe ik dus ook niet meer..
Phôh man.

Madam Medusa
UB40
youtu.be/z1t2mGUaV-I
Heerlijk.
Goedemorgen allemaal.

Ruimedenker | 15-07-21 | 08:24

Muurschildering van Saint Fentanyl is getroffen door bliksem.... volgens mij wil de Heer ons wat duidelijk maken.

Schwanzeleber | 15-07-21 | 08:10 | 4

Dat is nogal wat.

van Oeffelen | 15-07-21 | 08:32

Sjors 'fentanyl' Floyd is de Golf van Tonkin incident van 2020.

Graaf_van_Hogendorp | 15-07-21 | 08:34

Ja dat denk ik ook. Ook de hoogmoedige Sankt Walter (Ulbricht) in Berlijn werd gisterennacht door de toorn des Heere getroffen. www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20210714_960...

Vuurspuger | 15-07-21 | 11:18
▼ 1 antwoord verborgen

Pffff al die regen hier. Maar weer een bewijs dat het klimaat helemaal van slag is door al die vieze uitstotende mensen. Gelukkig zijn er nog mensen als Frenske op deze aardkloot die ons van deze extreme klimatologische uitwassen gaan verlossen!

Wim_Kut | 15-07-21 | 08:05

Een eurootje bij op de benzineprijs. Lang leve Frans Timmermans! Hij is zó enorm gemotiveerd in wat ie doet. Daar kunnen velen een voorbeeld aan nemen.

SchimmelSchwanz | 15-07-21 | 08:03 | 3

Zonder Corona was hij al 1.5 jaar irriterend bezig geweest, nu denkt hij.... ik zal eens los gaan... en slap Nederland luistert weer via alle MSM/media.... moet je ze in Polen eens gaan vertellen.

hagelkruis | 15-07-21 | 08:32

Drie cent erbij zei hij toch?

van Oeffelen | 15-07-21 | 08:33

Misschien zou de soep niet zo heet gegeten hebben hoeven worden als er niet van die extreem rechtse lullo's in bijvoorbeeld Brazilië aan de macht zouden zijn gekomen. www.rtlnieuws.nl/nieuws/buitenland/ar...

Vuurspuger | 15-07-21 | 11:23

Er gaan landen uitstappen komende 10 jaar. Eerst die Brexit eens aankijken komende twee jaar. Zou me niks verbazen als we in juli 2022 lezen "Economie Engeland explosief gegroeid" - dan is de beer los.

Knufter | 15-07-21 | 09:02

@Knufter | 15-07-21 | 09:02: Volgens anderen stuurt Polen aan op een Polexit. Ik hoop dat goed voorbeeld goed doet volgen en de andere oostbloklanden de Polen gaan volgen. Laat ze hun heil maar bij Poetin gaan zoeken. Ik zal het toejuichen, we hebben al meer dan genoeg te stellen gehad met Poolse hufters die zuipend in het verkeer veel te veel dodelijke ongelukken veroorzaken en hier illegaal wonend met hun valse concurrentie de arbeidsmarkt zijn komen verzieken. Het waren vooral ook dit soort Polen en andere oost blokkers die de Engelsen ertoe hebben bewogen voor de Brexit te stemmen. www.ad.nl/buitenland/poolse-rechter-l...

Vuurspuger | 15-07-21 | 11:34

Nederland watermanagement land, sta je nu even lekker voor lul. Complete chaos daar, Willem heeft die opleiding gedaan en andere landen stellen Nederland als voorbeeld hoe je je water moet managen.... ik zou zeggen niet doen, ook dit lukt ons niet.

DeJaVu5225 | 15-07-21 | 08:00 | 5

Die opleiding had je er anders mooi voor dit idiote plempsel behoed.

Pontius Vulgaris | 15-07-21 | 08:36

Dit zijn plaatselijk excessieve voorvallen. Wees maar blij dat NL al gedurende jaren de 'regen'rivieren grondig onder handen heeft genomen (verbreden van bedding, opvangbekkens e.d.) zodat er geen tsunami vanuit Limburg de hollandse polders indendert.

LucaBrasi | 15-07-21 | 09:17

Het is net als bij de NS. Door eventuele levensgevaarlijke verwoestende natuurrampen die met de regelmaat van de klok terugkeren te negeren kun je veel efficiënter te werk gaan. Die paar levens en boerderijen calculeer je gewoon in. Stiekum dan.

Sans Comique | 15-07-21 | 11:40
▼ 2 antwoorden verborgen
-weggejorist-
MaryGilliland | 15-07-21 | 07:54 | 3

Maarruh, beste @Vitens, betekent dit dat ik mijn opzetzwembad dit jaar wel mag vullen?

Odin | 15-07-21 | 07:46 | 1

Met bier. Wel met een mooie schuimkraag natuurlijk.

SchimmelSchwanz | 15-07-21 | 08:05

Leve de Green Deal. Leve Fransje. Leve onze lege portemonnee! Houzee Houzee!

Lorejas | 15-07-21 | 07:40 | 1

Ik gun allen een zeer kort leven.

R. Skickr | 15-07-21 | 07:45

De vlaaienvreters kopen maar een rubberbootje. Met je zachte G.

Asteroid-B612 | 15-07-21 | 07:38 | 1

En een harde L.

R. Skickr | 15-07-21 | 07:42

Frans en Ursula denken alleen aan eigen inkomen en hoe dat in de toekomst verder te kunnen genereren, weblog schreef al dat het de natuur is, verder droog hier in NH.

Zitvlak | 15-07-21 | 07:29

Toepasselijk ,,, Gregorian,, Moments of peace, long version, url via uw buis.

Zitvlak | 15-07-21 | 07:27

Frans en Ursula denken dat windmolens en zonnepanelen die ellende gaan voorkomen in de toekomst...
Misschien dat er beter gekeken kan worden hoe het water beter afgevoerd kan worden en hoe daar op te handelen...?

ratelaar | 15-07-21 | 07:25 | 3

Frans en Ursula verheugen zich al vast op je stevige bijdrage .
Nog een prettige werkdag verder .

likmegaties | 15-07-21 | 07:31

@likmegaties | 15-07-21 | 07:31:
Vast niet, the science is settled. En als the science gesettled is dan weet je het wel. Jij ook een fijne dag.

ratelaar | 15-07-21 | 07:40

De EU is er niet om problemen op te lossen (kunnen en doen zo ook helemaal niet) maar om zichzelf te legitimeren.

Ride_On | 15-07-21 | 08:57

Tweet van gisteren van Hugo de Onpasselijke:

84% niet gevaccineerd
10% gedeeltelijk
6% volledig

Dus:

Ben je 12+ en heb je nog geen afspraak?
#PlanJePrik!
PlanJePrik.nl
Telefoon 0800-7070

Wat een misselijk mannetje.

Freezzz | 15-07-21 | 07:25 | 6

Grapje zeker..??

Ben Adam | 15-07-21 | 08:02

@R. Skickr | 15-07-21 | 07:27:
Dat is om de gewenste vaccinatiegraad te halen. U weet dat er bevolkingsgroepen zijn die ondervertegenwoordigd zijn in de vaccinatieafspraken. In de grote steden zijn hele wijken onbereikbaar; dus dan doe je ‘pakken wat je kan pakken’.
Een zoveelste verborgen kostenpost tbh onze ‘samen’leving.

Alquest | 15-07-21 | 08:13

Corona is een straf voor alle haram mensjes.

Acidstain | 15-07-21 | 08:37
▼ 3 antwoorden verborgen

Voel me ziek na de vaccinatie. Zou toch moeten bijtrekken?

R. Skickr | 15-07-21 | 06:51 | 17

@B. Randnetel | 15-07-21 | 07:55: Weet niet waar ji het over hebt. Een jaar geleden werd er nog niet gevaccineerd. Ik zou als ik jou was om verschillende redenen een arts raadplegen.

R. Skickr | 15-07-21 | 08:07

Beterschap.

Ben Adam | 15-07-21 | 08:20

@R. Skickr | 15-07-21 | 08:07:

Bij mij duurde het drie dagen. Slap als een vaatdoek en pap in de benen. Maar alleen bij Pfizer nummer twee. Mevr. ENDP had nergens last van…

eerstneukendanpraten | 15-07-21 | 08:21
▼ 14 antwoorden verborgen

Hier wordt door weer websites (wetter.at) al geroepen dat er een hittegolf is als het 1 dag boven de 30 graden is, ik meen me te herinneren dat daarvoor 5 dagen boven de 25 + 3 dagen boven de 30 graden nodig zijn. Verder voorspelt men deze zomer temperaturen boven de 40 graden. Zo worden ons de elektrische auto's in de maag gesplitst. En de groenen liggen vijf keer per dag met hun gezicht naar klaver te bidden en geloven in humbug, want het klimaat is hun god:
Ik geloof in het klimaat, de almachtige graden, verzenger van hemel en aarde.
En in Yasser Feras, zijn enige profeet, onze ziener; die bevangen is van Duyvendak, geboren uit het moeras van groen links; die gelogen heeft onder Mark Rutte, ; die ons de hel belooft, de verrijzenis van de elektrische auto;
die opgevaren is in de tweede kamer en zit aan de rechterhand van Femke Halsema, zijn almachtige leider. Vandaar zal Hij komen oordelen kunstvlees en biogroente; Ik geloof in Gretta; de heilige Frans van de EU, de gemeenschap van de feministen, de vergiftiging van Kongo en China, de verrijzenis van de energiebelasting en het eeuwige gat in de handen . Amen.

bergsbeklimmer | 15-07-21 | 06:05 | 3

In mijn hoofd zeg ik altijd stiekem ‘Anus’ in plaats van Amen, recalcitrant dat ik ben. Verder een mooie tegel, en plus 100 voor het mooie woord humbug. Kom ik te weinig tegen.

Anus.

The-loopy-cowboy | 15-07-21 | 06:33

U heeft het bij het juiste eind, deze tegel zou in de 2e rukkamer op weing steun kunnen rekenen , ik steun u.

Zitvlak | 15-07-21 | 07:19

Zitvlak, anus, juiste eind: ik snap er geen hol van.

R. Skickr | 15-07-21 | 07:36

Sorry buren:

www.youtube.com/watch?v=zlCqgQMjuNw&a...

MANOWAR - The Heart of Steel MMXIV - OFFICIAL VIDEO

Stand and fight, live bye you're hart, always one more try, I'm not afraid to die. Stand and fight, say what you feel, born with a heart of steel.

wilderst | 15-07-21 | 05:43 | 1

En als je nu met een hart van blik bent geboren?

Sans Comique | 15-07-21 | 11:43
-weggejorist-
Bad - Casey | 15-07-21 | 05:14 | 6
▼ 6 antwoorden verborgen

Ken ELO van twee/drie aardige nummertjes, blijkt dus dat ze ook bizarre troep hebben gemaakt. Thx ben weer op de hoogte:)

TheOne48 | 15-07-21 | 04:57

@TheOne48 | 15-07-21 | 04:57,
Volgens mij is dit een betekenis ?!

Bad - Casey | 15-07-21 | 05:07

@Bad - Casey | 15-07-21 | 05:07:
Geen idee wat je bedoelt met betekenis.
Vind niet alles van ELO goed, tja.
Maar goed, biertje een keer, kijk er naar uit!

TheOne48 | 15-07-21 | 05:14

Next: Sprinkhanen. Niks grappigs.
Is de NLlandmacht ter plaatse al genie-dingen aan het doen?

hallevvezool | 15-07-21 | 04:47 | 1

Motörhead - I Am The Sword / T7bdkelejfQ

Robert Haynes | 15-07-21 | 04:27

Ruth B. - Lost Boy (Lyrics) / 4vzJA0nWF1g

Robert Haynes | 15-07-21 | 04:20

Is uw buurmeisje van 15 jaar ook zo blij? Heeft zij u ook zoveel ongevraagd mede te delen? Wellicht wil zij met iemand dansen, en heeft u de hagelbuksen gereed om haar overmatig enthousiaste moves te stillen; www.youtube.com/watch?v=eH3giaIzONA

Boris Poepnagel | 15-07-21 | 04:18

Je verwacht het wellicht niet, maar het hoofd van de artieste Cher doet me altijd denken aan de geur van zure, doorgepiste onderbroeken. Ook haar gezicht nodigt uit tot het geweldrijk bedrijven van de haat middels stalen pijpen op de kaakgewrichten.
www.youtube.com/watch?v=nZXRV4MezEw

Boris Poepnagel | 15-07-21 | 04:15 | 3

Grappig, want in alle interviews met haar die ik heb gelezen komt naar voren dat Cher zelf liefde hoog in het vaandel heeft.

MickeyGouda | 15-07-21 | 07:02

@B. Randnetel | 15-07-21 | 07:48:
Het was meer dat ik wat tegenwicht wilde bieden tegen fantasieën over het inzetten van hagelbuksen en stalen pijpen tegen jonge en oude meisjes.

MickeyGouda | 15-07-21 | 08:12

Stel je jezelf immers voor hoe een band best wel visionair was, zo dus.
Time.
E L O - 1981 - T I M E (Full Album).
www.youtube.com/watch?v=CJRmR4yc0zw
;)

Bad - Casey | 15-07-21 | 04:13 | 2

Ja potver, ga ik geen 44 minuten doen, grapjas. Tubalar Bells full album

TheOne48 | 15-07-21 | 04:25

The Gourds-Gin And Juice / ur1N3UyT1lE

Robert Haynes | 15-07-21 | 03:47

Hautekiet en de Leeuw - ik denk nooit meer aan jou / LYq2ClBCJkE

Robert Haynes | 15-07-21 | 03:35

Vangelis geeft een raar linkje.
Voor Wirmachenmusik is mooi. Hij heeft een dieptrieste situatie.

TheOne48 | 15-07-21 | 03:44

@Bad - Casey | 15-07-21 | 03:58:
Zekers, heb ooit die 42 minuten geluisterd, gaat nu niet meer lukken.
Kan jij niks aan doen. Thx!

TheOne48 | 15-07-21 | 04:06

The Misfits-Where Eagles Dare / 4WoxLk2g4-w

Robert Haynes | 15-07-21 | 03:24

De Moffen roepen me - terecht - voor het obligatoire potje Skat in de nacht. Laters.

wilderst | 15-07-21 | 03:23 | 3

Laterzzzz

R. Skickr | 15-07-21 | 03:26

Ingemaakt grrr

wilderst | 15-07-21 | 04:01

Yeah Djambo Djambo!!

R. Skickr | 15-07-21 | 03:23

Two Gallants - Steady Rollin' / 2AWCRkcCKm8

Robert Haynes | 15-07-21 | 03:20

Harley Davidson and the Marlboro Man / i81UWVfYfWU

Robert Haynes | 15-07-21 | 03:08

David Gilmour - Shine On You Crazy Diamond feat. Crosby & Nash
youtu.be/5uiVpxDuAhc

R. Skickr | 15-07-21 | 03:01

Vanwege het weer eens nachthapje: kipdijfilet-shoarma van AH:

In en uit de pan, tsss. Wat zeer fijn gesneden ijsbergsla erbij. Knoflooksaus en sambal. Blijft een klassieker.

wilderst | 15-07-21 | 02:59 | 11

@R. Skickr | 15-07-21 | 03:13: Top! Zo moet het! Hoog op smaak en niet volvreten en toch happy. Eten pas als honger en niet op gezette tijdstippen. Kleine porties. Wel zorgen dat je altijd iets klaar hebt voor als de honger komt, niet dan nog moeten zoeken.

wilderst | 15-07-21 | 03:17

@wilderst | 15-07-21 | 03:09: Omeletje 5 eiwitten met 2 dooiers, kwark met fruit en 's avonds biefstuk vis of kip met rijst of zoete aardappel. En bier en whisky! Maar alleen in weekend nog. Mijn gezondheid heb ik bijna weer helemaal terug.

R. Skickr | 15-07-21 | 03:17

@wilderst | 15-07-21 | 03:17: Ecact, vooral pas eten wanneer honger. En niet drie warme maaltijden meer per dag

R. Skickr | 15-07-21 | 03:18
▼ 8 antwoorden verborgen

Brand is geblust! Brand meester! Stop maar met die moesson.

wilderst | 15-07-21 | 03:03
▼ 1 antwoord verborgen

Templar chant : Antiphona: Crucem sanctam subiit / 3dcbjanbXRU

Robert Haynes | 15-07-21 | 02:55

Echt lullig voor Helmond dit, Geenstijl

Angr | 15-07-21 | 02:54 | 3

We leven allemaal mee met België .

Graftak | 15-07-21 | 04:38

*Nog een bui richting Limboland dirigeert*

wilderst | 15-07-21 | 02:52

André Hazes - Ik Ben Een Gokker feat. Herman Brood & Jan Akkerman
youtu.be/LZyyfccp0rk
Blues is waar zijn hart lag. Mooie opname dit uit 1989 bij Countdown.

R. Skickr | 15-07-21 | 02:50

Als je in duitsland de vakantie door brengt let hiet wel even op Grote Duitse vervoerbedrijven gaan de term ’zwartrijden’ verbieden. Die zou stigmatiseren en discrimineren, vinden voorstanders. Luchtvaartmaatschappij Lufthansa kondigde bovendien aan geen ’dames en heren’ meer om te roepen. ik weet niet of je moet betalen hoewel wit is meestal dubbel

witchmaster | 15-07-21 | 02:49 | 1

witchmaster | 15-07-21 | 02:49,
Enne, " Krupstahl " ?!

Bad - Casey | 15-07-21 | 02:56

Hopelijk valt er in het westen ook nog wat regen. Mijn gazonnetje kan wel wat water gebruiken.

Rest In Privacy | 15-07-21 | 02:44 | 12

@Bad - Casey | 15-07-21 | 03:Thanks BC. Wel grappig dat het een BC (Rich) is toch BC? Hier nog een clip met een prachtige BC Rich. Ditmaal bespeeld door Slash - You Could Be Mine.

R. Skickr | 15-07-21 | 03:09

@R. Skickr | 15-07-21 | 03:09: Monsterlijke ondingen die BC Rich gitaren met overal uitsteexels. En dan nog 'actieve' pickups ook zeker. Die komt mijn band niet in. No way. Strictly Gibson Les Paul en Mosrite here.

Asteroid-B612 | 15-07-21 | 08:07
▼ 9 antwoorden verborgen

Tom Verlaine - Full Album
Maar vooral op 24min 46sec het bluesy nummer At 4 A.M.
youtu.be/sAotSeRTxrs

R. Skickr | 15-07-21 | 02:42

Ik had een vriendin in Heerlen.
Zij wist een goede pizzatent om 2 pizza´s te halen.
Ik kom binnen en meneer weigert Nederlands te spreken.
Toen kon ie die apparaten in zijn kont schuiven.

jaja | 15-07-21 | 02:38 | 6

Moet je eens naar Amsterdam gaan...

wilderst | 15-07-21 | 02:47

Je tegel begon als een limerick.
En aangezien ik nogal ritmisch ingesteld ben klonk de rest ook best zo.
Einde reaguursel. #plsdontreply

keestelpro | 15-07-21 | 03:12
▼ 3 antwoorden verborgen

Dit etmaal uitgebracht op youtube en nu al meer dan 40 miljoen views!
India is een groot land.

Guru Randhawa: Nain Bengali (2021 – vandaag)
www.youtube.com/watch?v=DTSW39pyMqA&a...
Grappig dat ze bij zo'n 'perfecte' commerciele Indiase productie ook een excuus blanke casten.

keestelpro | 15-07-21 | 02:32

Bob Dylan - Tangled Up In Blue (Video) / YwSZvHqf9qM

Robert Haynes | 15-07-21 | 02:29

Wi-j bunt echte Achterhoekers, doar komt wi-j rond veur uut
Hollands praten is ons vremd, wi-j kent moar één geluud
Dat is ons eigen dialect, de allermooiste taal
Wi-j zingt zo-aw bunt gebekt en hebt maling an gebaal
Een echte Achterhoeker lust een borrel op zien tied
'T Werk op de boerderi-je, nee dat verget-e niet
'S Zommers blinkt de sikkels, doarna knolzaad in de grond
En as 't 's winters deur vrus vliegt de vlatsen in het rond
Oooh Achterhoek, oh Achterhoek, as ik die Gelpe boslucht roek
Achterhoek, oh Achterhoek, dauwdruppels op de beazentroek
Zommer, winter in de herfst, altied even mooi
Achterhoek, oh Achterhoek, as ik die Gelpe boslucht roek
Achterhoek, oh Achterhoek, dauwdruppels op de beazentroek
Korenbloem en klaproos groeit hier nog in de berm
En 's oavends in de heujberg dan heur i-j 't gekerm
De knecht en de meid die hebt doar de allergrootste schik
Tutdat de boer de leere op kump en oaver de rand hen kik
Achterhoek, oh Achterhoek, as ik die Gelpe boslucht roek
Achterhoek, oh Achterhoek, dauwdruppels op de beazentroek
Toch is ook in de Achterhoek de welvaart angetast
De meeste boerderi-jen die bunt al angepast
Met het varken noar de beer dat is der niet meer bi-j
Achterhoek, oh Achterhoek, as ik die Gelpe boslucht roek
Achterhoek, oh Achterhoek, dauwdruppels op de beazentroek
Achterhoek, oh Achterhoek, as ik die Gelpe boslucht roek
Achterhoek, oh Achterhoek, dauwdruppels op de beazentroek

youtu.be/rs3qEq1Va2g

Graftak | 15-07-21 | 02:21 | 11

@TheOne48 | 15-07-21 | 02:58,
Gaan we doen.

Bad - Casey | 15-07-21 | 03:09

@Bad - Casey | 15-07-21 | 03:09:
Screenshot gemaakt:)

TheOne48 | 15-07-21 | 03:21

@keestelpro | 15-07-21 | 02:25: alcohol maakt hersencellen kapot, dat is wel duidelijk hier. Al dat policor multicul gelul van die man, kan er niet tegen.

Graftak | 15-07-21 | 04:37
▼ 8 antwoorden verborgen

Jack White - Not Fade Away / ddBh4fkwWNw

Robert Haynes | 15-07-21 | 02:18 | 2

Muziek voor wie wil gaan slapen, maar nog niet kan. Voor wie kan gaan slapen, maar nog niet wil ... www.youtube.com/watch?v=QMvE0yFnR0I

Watching the Wheels | 15-07-21 | 02:15 | 4

@Watching the Wheels | 15-07-21 | 02:38: Deze zet ik even op.

R. Skickr | 15-07-21 | 02:57
▼ 1 antwoord verborgen

De auto is toch voor de burger afgelopen ,met 1.5 euro boven op de prijs van nu pakt timmerzwanz u de auto af volgens de grote leugenaar (telegraaf) is dit er door heen gedrukt

witchmaster | 15-07-21 | 02:14 | 5

@Sjiek | 15-07-21 | 02:32:
Heb zelf een elektrische ('s avonds alleen oppassen dat je niet toch nog over een stukje snoer rijdt), zal het tegen die buurman zeggen als hij geen benzine meer kan krijgen.

Watching the Wheels | 15-07-21 | 02:42

@Watching the Wheels | 15-07-21 | 02:26: Kies voor een dieselmaaier, die draait ook op Lidl zonnebloemolie.

Sneerpoets | 15-07-21 | 07:17
▼ 2 antwoorden verborgen

Het is een kudt leven ( wil ik ook op mijn grafsteen hebben staan ).
Sheryl Crow - If It Makes You Happy.
www.youtube.com/watch?v=dyihQtBes1I
uiteindelijk.
;D.

Bad - Casey | 15-07-21 | 02:08 | 3

Ik laat me begraven met een kapotte wekker.
Dat mag ook best wel op mijn grafsteen staan anders denken de energie zuigers dat er misschien nog wat te halen valt in mijn laatste bedstee.
Of anders: Het is een heerlijke deaud. Eindelijk bevrijd van de fascisten in Brussel en Den Haag.

keestelpro | 15-07-21 | 02:18

@keestelpro | 15-07-21 | 02:18,
Mee eens !
Voor jou Kees ( lekker simpel en toch past het in deze ).
www.youtube.com/watch?v=fS6dwDGxd50
Proost !

Bad - Casey | 15-07-21 | 02:22

@Bad - Casey | 15-07-21 | 02:22:
HA! Mooi man! :-)

keestelpro | 15-07-21 | 02:26

Jack White - I Fought Piranhas / Kchux9ltH_E

Robert Haynes | 15-07-21 | 02:08 | 1

De beste mannen geur is 4 delen Le Male van J.P. Gaultier en hooguit 1 deel van het op zich super gore Zino van Davidoff.
Zo hebben we dat ook weer gehad. Wat een wijvenpraat zeg.
Tja ik zit op twitter. Niet echt een goede invloed voor mij.
twitter.com/Ingeborgvraagt/status/141...

keestelpro | 15-07-21 | 01:59 | 1

J.P. Gauleiter, een gewaardeeerd collega van Karl Konzentrationslagerfeld.

Asteroid-B612 | 15-07-21 | 07:43

Bad - Casey | 15-07-21 | 01:58,
Aanvullend,
Dit is toch even wat anders ;)

Bad - Casey | 15-07-21 | 02:18

Arbeitsvitamientjes voor de nachtbrakers. Weltrusten.
Static X youtu.be/Ps0MfBG5-Uo

grapo | 15-07-21 | 01:52 | 2

Dogville (2003) - Grace's Revelation / 5c4jEEpUsYs

Robert Haynes | 15-07-21 | 01:47 | 1

Goedemorgen allen,
Volgens mijn mening wordt " Hitlers " zijn droom eerdaags werkelijkheid ?!
" Pas op de plaats " .
Meer zeg ik niet.
Een rondje en zo ook een nummertje van mij.
Jonny Buchardt - Auftritt Karneval Köln 1973.
www.youtube.com/watch?v=U_SwFHtgJCQ
Proost op deze, hele en zeer enge Wereld wat eraan gaat komen.

Bad - Casey | 15-07-21 | 01:43

Deze is voor Peter R. de Vries die gelukkig nog steeds niet overleden is na best veel dagen en voor wie ik stiekem hoop begin te krijgen.
Kelly Clarkson - Stronger (What Doesn't Kill You) (2011)
www.youtube.com/watch?v=Xn676-fLq7I&a...

keestelpro | 15-07-21 | 01:40

Inland Empire Clip - Laura Dern / h8YYOJiJg8Y

Robert Haynes | 15-07-21 | 01:38 | 1

Rustig dagje, wat klusjes gedaan, vooruit werken als het kan... Eten van morgen met ma naar zaterdag gezet ivm met het weer. O.a. mosselen op het menu, komen morgen binnen.

Ik probeer me te handhaven in de eredivisie van Wordfeud. Zit bij de 10 beste spelers van Nederland. Er doen deze ronde een kleine 10.000 mensen mee van de 100.000 die het regelmatig doen. Bij een andere club was ik al eens de nummer 1 van Nederland!

Stevie speelt heerlijk op de achtergrond. Cola Zero Decaf met de nieuwe wodka van Dirck III, die is nog niet getest, morgen de uitslag. Literfles 10,99 dus omgerekend 7,70 per normale fles. Al eerder bekend was dat de Gin van 8,99 per normale fles prima was!

Lunch was een sneetje wit met boter, goudkuipje en daarop eko achterham van AH. Een droom! Diner een stoof van ui, venkel, paprika, verse knof, goede olie, tijm en rozemarijn. Biefstukje weer eens uit de gietijzeren pan ipv bbq met wat overgebleven rood van van de week toe.

wilderst | 15-07-21 | 01:37

Nice!

wilderst | 15-07-21 | 01:38

Zitten we wellus te ouwehoeren over Bangladesh of over gebieden onder een vulkaan….
“Waarom gaan die mensen niet ergens anders wonen”.
Als het zó makkelijk was..
Nu zijn de Limbo’s wéér ‘s de lul, maar vertrekken om een plons water?
Nee, zo makkelijk is het niet.
Zelf opgegroeid in Utrecht, maar ben best wel jaloers op de Limbo’s.
Prachtig stuk Nederland en begrijp dat ze niet willen ruilen met de randstad, een plonsje water op de koop toegenomen.
Is toch mooi man!
Twee verschillende werelden in een land, zo groot als een postzegel.
*/vlaaiengraaien!*

Ruimedenker | 15-07-21 | 01:34 | 1

Gewoon niet in een dal gaan wonen en reaguren in de kelder.
Hoe moeilijk kan het zijn?

keestelpro | 15-07-21 | 01:35

Massive Attack - Teardrop (Official Video) / u7K72X4eo_s

Robert Haynes | 15-07-21 | 01:25 | 1

Massive Attack - Teardrop (Official Video)
www.youtube.com/watch?v=u7K72X4eo_s&a...
H*ly shit ik had die videoclip nooit gezien.
Een zingende embryo! Hoe geniaal is dat!

keestelpro | 15-07-21 | 01:34

Over 50 jaar:
"Laat je gewoon chippen".
Voor de veiligheid enzo.
Je bent toch geen aso?

RickyLaRue | 15-07-21 | 01:20 | 3

In dit tempo hebben ze daar geen 50 jaar voor nodig, eerder 5 aangezien je vorig jaar nog als debiel verklaard werd als je begon over een vaccinatie paspoort of het verplichten van vaccinaties, Wappie taal was het, en kijk eens waar we een jaar later zijn.

keistad | 15-07-21 | 01:30

@keistad | 15-07-21 | 01:30:

De wappies hadden het vorig jaar over 5G masten en chips in het vaccin.
Een vaccinatiepaspoort is gewoon een logische uitweg uit de crisis.

Rest In Privacy | 15-07-21 | 02:30

@Gulliver | 15-07-21 | 02:30: Grappig, jij was een van de figuren die vertelde dat het nooit zo ver zou komen. Sorry Gulliver maar ik neem je al een poosje niet echt serieus meer.

keistad | 15-07-21 | 12:02

@wilderst | 15-07-21 | 01:19:
Die reactie op youtube!
"""My guitar watches this video when I'm not home."""
Ik zweer! De top reacties op youtube zijn vaak beter dan de vid's.

keestelpro | 15-07-21 | 01:25

@wilderst | 15-07-21 | 01:42:
Wat Stevie Ray Vaughan met die gitaar doet mag niet eens vergeleken worden met seks. Want dat zou hoogstwaarschijnlijk strafbaar zijn. Zeker in deze tijd. ;-)

keestelpro | 15-07-21 | 01:54
▼ 2 antwoorden verborgen

Nietzsche and Psychology: How To Become Who You Are / gfyCzLbcAvk

Robert Haynes | 15-07-21 | 01:16

Ben gister begonnen aan “Clarice”.
Een zijspoor van “The Silence of the Lambs”.
lookmovie.io/shows/view/2177268-clari...
Moet ‘r nog even inkomen, beetje chaotisch geflimT, maar ik geef ‘t een kans.
Niet onaardig so far.

Ruimedenker | 15-07-21 | 01:16 | 3

Serie via Kodi gekeken. Die flashbacks zijn vervelend in het verhaal. Serie wordt naar einde toe stukken beter.

Lorejas | 15-07-21 | 01:19

@Lorejas | 15-07-21 | 01:19:
Kijk!
Tips waar je wat aan hebt.
Persoonlijk ben ik niet van dat nerveuze gefilm, maar ga op jouw advies af.
Het lijkt mij idd best een goeie.

Ruimedenker | 15-07-21 | 01:23

Ze hadden beter er gewoon een normale crime/ detective van kunnen maken zonder zijlijn naar Silence. Maar langzaam aan ontrolt er zich wel geestig verhaal. Het is allemaal niet ijzersterk maar ach eindoordeel is dat het wel kijkbaar is.

Lorejas | 15-07-21 | 01:29

Het duurde even maar ik heb de oplossing. Als we nou heel limburg egaliseren dan zal het water nooit meer op zo'n extreme manier samenkomen en zal wateroverlast in de toekomst voorkomen kunnen worden.

Brabeaulander | 15-07-21 | 01:11 | 1

We kunnen ook de dijken doorbreken zodat het niet opvalt als er te veel regen is gevallen. Ik noem maar iets hoor, ik ben geen expert of so.

keestelpro | 15-07-21 | 01:22

www.youtube.com/watch?v=D2fttuSpEd4
Southern Flood Blues'

Early early one morning, water was comin' in my door
Early one morning, water was comin' in my door
It was the old high river, tellin' us to get ready and go

It was dark and it was rainin', you could hear that howlin' wind
It was dark and it was rainin', baby you could hear that howlin' wind
If I get away this time, I will never come here again

kloopindeslootjijook | 15-07-21 | 01:09

Paul Haenen is ècht niet meegegaan met de extreem linkse wending van de VPRO.
Deze man is niet woke maar WAKKER! Hulde! En dank voor het delen.

keestelpro | 15-07-21 | 01:18

Waarom wordt er op deze site geen aandacht besteed aan de vele demonstraties in Frankrijk tegen het vaccinatiebeleid van Macron?

lady Di | 15-07-21 | 01:05 | 8

omdat het geen nieuws is.

miko | 15-07-21 | 01:55
▼ 5 antwoorden verborgen

Is er nog geen vaccin tegen deze zondvloed?

J.Cash | 15-07-21 | 01:05 | 1

Jawel. Een enkel vliegticketje naar de Skeleton Coast.

keestelpro | 15-07-21 | 01:06

Fight Club & Nietzsche: Overcoming Emasculation / NpxHFNvlUmU

Robert Haynes | 15-07-21 | 01:00 | 1

TURBONEGRO - "Hot For Nietschze"
---> watch?v=U_GQK_eCNf8

Asteroid-B612 | 15-07-21 | 07:30

Zo! Dat ziet er best indrukwekkend uit.
Sterkte voor de Limburgers.

letopuwzaak | 15-07-21 | 00:58

Mijn vrouw ging toentertijd als begeleider van het plaatselijke zwakbegaafdentehuis mee op het jaarlijkse uitje naar de Limburgse mergelgrotten. Meer dan eens vergaten ze er eentje, niet dat het koppentellen misging, nee dan was er sprake van persoonsverwisseling. Limburgers hebben over het algemeen een wat plattere schedel en een oenige uitdrukking. Dan kwamen ze op de gesmeerde broodjes met worst af en belandde er wel eens per ongeluk een mee in de groep en in het busje terug. Ik nam zo'n Limburger dan weer mee richting Limburg, dan kon ie mooi mijn plunjebaal dragen als ik op oefening ging met de commando's.

Krokettenfabriek | 15-07-21 | 00:57 | 1

Dit soort maffe verhalen lees ik graag.

RickyLaRue | 15-07-21 | 01:05

Department S - Going Left Right / kCzAIPe4ntU

Robert Haynes | 15-07-21 | 00:54

Heerlijk, deze zomer eindelijk eens geen gejank over grondwater niveaus. Al is het nieuwe stokpaardje wellicht nog wel irritanter. Maar nu tijd voor Blof: Het regent harder dan ik hebben kan.

keistad | 15-07-21 | 00:54

Op de schaal van 1 tot 10, geef ik deze avond een 9.
Potje tennis, met inclusief prijsuitreiking en de nodige HJ-tjes, beetje wind en regen 20 graden.
Mijn ideale zomer.
Nu in de tuin afblussen met een St.Bernardus tripel en een peukie.
Mijn vakantie kon niet beter beginnen.
Kut voor m’n buitenlandse landgenoten in Helmond en de rest van Limlandië, maar sorry guy’s, het is niet anders.
Sterkte aldaar.

Ruimedenker | 15-07-21 | 00:49 | 5

@keestelpro | 15-07-21 | 01:04:
Lekker Kees! Beter kun je niet zitten.
In de buitenlucht, onder het “zonnescherm”.
Proost!

Proost Louz!
Het is wat het is, we maken er het beste van.
Klagen over het weer? Iknie!
Wess en Dori Ghezzi
youtu.be/JmDn71Xc3-I

Ruimedenker | 15-07-21 | 01:11

@letopuwzaak | 15-07-21 | 01:15:
Over Iron Dome gesproken…
Kannie wachten om in oktober naar Israël te gaan.
Weet je nog….?
Strandwandeling in Tel Aviv?…
Ik ga met m’n gezin en heb ‘r zo’n zin in.
Heerlijk, zonnetje, lekker eten, doorzakken op de Dizengoff.

Ruimedenker | 15-07-21 | 01:20
▼ 2 antwoorden verborgen

Leuk nummer maar ik ga niet 3 minuten naar DaT HoOfT kijken.

keestelpro | 15-07-21 | 00:54

Besmettingskaartje:
www.sikkom.nl/duitsland-zet-groningen...

"Op bovenstaande Duitse kaart is het aantal coronabesmettingen per honderdduizend inwoners zichtbaar.
Nederland is de donker gekleurde schandvlek van de groene regio.
En binnen Nederland springt Groningen er knalzwart uit.
Volgens het RIVM is de situatie zeer ernstig.
Laat dat eem goed op je inwerken."

In Groningen zijn meer besmettingen dan in heel Duitsland bij elkaar.
Wat zijn ze daar aan het doen in Groningen dan?

kloopindeslootjijook | 15-07-21 | 00:48 | 3

Schuld van vanBukkem.

Ruimedenker | 15-07-21 | 00:50

Het komt overal langs, groningen is laat.

Joffri | 15-07-21 | 00:56

Maatje van mij is getrouwd vandaag daar dus ja…

Toedels | 15-07-21 | 01:02

Yellowstone Season 4 | OFFICIAL TEASER | Only on Stan. / ihVN9ISr6BY

Robert Haynes | 15-07-21 | 00:47

Dat vorige nummer had als motto: je kunt niet altijd de hele dag maar happy zijn.
Vandaag (oké dit etmaal) uitgekomen net zoals dit nummer met hetzelfde motto.
Toch typisch.
Het intro lijkt tering vals maar volgens mij is het een bewussie.

Set It Off – Happy All The Time (2021 – vandaag)
www.youtube.com/watch?v=XU9D_FObMMg&a...

keestelpro | 15-07-21 | 00:46

Apeldoorn wordt ook een zwembad zo te zien

wilderst | 15-07-21 | 00:45

NEIL YOUNG - OLD MAN / An2a1_Do_fc

Robert Haynes | 15-07-21 | 00:39 | 1

Bier dat er vandoor gaat?
Ja maar dat dat dat is on-toe-laat-baar.

kloopindeslootjijook | 15-07-21 | 00:37

Vandaag ontdekt op youtube door de zoeken naar 'official music video' met filter 'vandaag'.
Deze muziek is alleen te ontdekken op deze manier.
Echt een heel leuk swingend nummer met een supergoede tekst ook.
Rai Thistlethwayte – Man Oh Man (2021 – vandaag)
www.youtube.com/watch?v=MIOgsJftyx8&a...

keestelpro | 15-07-21 | 00:35 | 4

Na 2 minuten afgehaakt.
Wel aardig.
Moest denken aan Zappa.

RickyLaRue | 15-07-21 | 00:43

@RickyLaRue | 15-07-21 | 00:43:
Dat heeft ie wel een beetje om hem heen hangen geloof ik, David Bowie gaat 'm niet lukken, grinnik.

MoorCopJoris | 15-07-21 | 00:48
▼ 1 antwoord verborgen

The Coverups (Green Day) - Dancing With Myself/ qn8HmYBU0-s

Robert Haynes | 15-07-21 | 00:29 | 1

Deuren opengebeukt door het water mijn kont. Wat zeggen die detectives altijd in die politieseries? "Als iemand vraagt wat we hier binnen doen zeggen we dat de deur open stond".

Sans Comique | 15-07-21 | 00:28

ik zie op de buienradar dat er nu een aardige buienstraat over het midden van het land trekt.

ZOMG | 15-07-21 | 00:24

Morgenochtend komen de live beelden. Het gaat gieten tussen 6 en 10 aldaar. Sterkte luitjes. #stayhome

sjef-van-iekel | 15-07-21 | 00:22

Hm, regen lijkt wat af te nemen maar nu dient de storm zich aan... Zul je net zien, overleeft m'n huis de zondvloed, valt er een boom op het dak.

kapoerewiet | 15-07-21 | 00:22 | 5

Drie Beaufort, da's verre van een storm.

Crusher | 15-07-21 | 00:46

@Crusher | 15-07-21 | 00:46: In nederland zijn we niks gewend met stormen, dat is maar goed ook. een keer een goed twaalf of orkaan catogorie een en je kunt een miljoen doden optekenen met die peperkoeken huizen in NL.

miko | 15-07-21 | 00:52

@miko | 15-07-21 | 00:52: Als ik weer eens naar beelden kijk op Nat. Geo. naar een gebied waar door een verwoestende tornado is gedreven en ik zie de wederopbouwinspanningen, dan denk ik; fuck man, waarom nu wéér huizen van hout? Niks geleerd van de drie Biggetjes.

Sans Comique | 15-07-21 | 10:58
▼ 2 antwoorden verborgen

))))) Herinnert U zich deze nog, nog, nog (((((

youtu.be/F6HUlZBGvd4

MoorCopJoris | 15-07-21 | 00:21 | 6

@keestelpro | 15-07-21 | 00:30:
Al mijn broers en zussen(5) hebben de prik nu gehaald, ik niet, en dat blijft ook zo!

vluchtelingallergie | 15-07-21 | 00:38
▼ 3 antwoorden verborgen

Doyle Performs Misfits Classic Where Eagles Dare Live / ig71-x2cCsM

Robert Haynes | 15-07-21 | 00:19

Vandaag eindelijk leuk contact met overbuufje.
Altijd hoi, gedag, goedemorgen en fijne avond maar deze keer een rondleiding gehad door d'r moestuintje.

Rest In Privacy | 15-07-21 | 00:19 | 7

Nu nog even het flamoestuintje, doe je best...

wiener mit pommes | 15-07-21 | 00:50

@Papa Jones | 15-07-21 | 00:40: geen okselhaar ... de rest?

Rest In Privacy | 15-07-21 | 01:07
▼ 4 antwoorden verborgen

Sterkte Limburg!
Reken maar niet op Frankenstein en The Joker...

wiener mit pommes | 15-07-21 | 00:18

Sterkte Limburg
.
The Doors; Riders on the storm
.
youtu.be/k9o78-f2mIM

MoslimMolen | 15-07-21 | 00:15

The Jam Live - Town Called Malice (HD) / ruJEXjs16Tc

Robert Haynes | 15-07-21 | 00:14

Hier een beroemd lied over een overstroming in mijn woonplaats. Bij nader inzien viel het allemaal heel erg mee en bleek vooral dat mensen elkaar liepen op te fokken door de verhalen zo dramatisch mogelijk aan elkaar te vertellen. Zonder feitenkennis maar wel met een sterke behoefte aan aandacht voor zichzelf. Let wel, dit verhaal speelt zich af ver voor de komst van social media.
youtu.be/FP4sJDK-l4U

Arnold Layne | 15-07-21 | 00:14

Klaasje hmmm

Rest In Privacy | 15-07-21 | 00:16

Ik weiger deze 3 dames te erkennen als K3.
Men zit altijd wel te zeiken over cultural appropriation enzo en ook in deze clip doen ze een tegenwoordig waarschijnlijk zwaar illegale indianendans maar het echte weerzinwekkende van dit soort acts is de totale vervangbaarheid van de zangeressen. Het zijn slechts 'conceptmeisjes'. Stel je voor dat Mick Jagger het voor gezien houdt bij de Rolling Stones en dat er simpelweg een nieuwe gast voor in de plaats komt. Zo werkt dat niet mijn inziens.

keestelpro | 15-07-21 | 00:22

Wo ist der bahnhof?

Brabeaulander | 15-07-21 | 00:10 | 1

Do ist der Bahnhof... ^>

Yrrab | 15-07-21 | 00:31

Wirmachenmusik ook bezig met zandzakken?

Cheffff | 15-07-21 | 00:09

Nieuw kunstje gevonden om toch DPG-Deug-kranten gratis te lezen ook al zijn ze "exclusief voor abonnees". (In de meeste gevallen kan je blijven lezen door de pagina in incogito/prive/in-private tab te openen)
Heel simpel: pagina regulier openen, en daarna twee keer snel op herladen/F5 drukken en met geluk blijft de "exclusief voor abonnees" overlay weg. (werkt helaas geen van beide bij de Telegrof).
Komt mooi uit, want GS doet nogal eens dergelijke artikelen linken.

Abject | 15-07-21 | 00:05 | 2

Gast, welkom in 2021

Rest In Privacy | 15-07-21 | 00:06

Joh...

Rest In Privacy | 15-07-21 | 00:07

Venlo zou ook graag bij Zuid Limburg willen horen

Rest In Privacy | 15-07-21 | 00:04 | 1

Maakt u zich maar geen zorgen. Als de Maas overstroomt wordt Venlo eveneens in die put meegezogen.

Boris Poepnagel | 15-07-21 | 00:33

Vrouwen en auto’s….
t.co/VtyCnKHleV
En wie moet het weer oplossen...

keestelpro | 15-07-21 | 00:03 | 1

maar, was ze lekker?

Rest In Privacy | 15-07-21 | 00:06

Wat een enorme ramp al die wegdrijvende fusten Brandbier in Wijlre!" "Huh, vrouwen en kinderen eerst hé, in die boot!"

Jan, Leiden | 15-07-21 | 00:02

Billy The Kid kills a bounty hunter / SREed7TT5_s

Robert Haynes | 15-07-21 | 00:02 | 1

Top. Slechts 2.027 views. Schande!

Rest In Privacy | 15-07-21 | 00:03

Was best toffe tv vroeger die twee.

Lorejas | 15-07-21 | 00:05

Waarom staat die Limburger nou zijn auto met modder in te smeren?

Osdorpertje | 15-07-21 | 00:00 | 2

wat denk je zelf?

Rest In Privacy | 15-07-21 | 00:06

Past ie beter bij zijn pad.

Lorejas | 15-07-21 | 00:12

Sylvana Simons heeft vanavond een motie ingediend.
Ëén kamerlid steunde deze motie.
Maar er was toch weer een aandachtsmomentje voor deze halve-gare.

Jan Dribbel | 14-07-21 | 23:59 | 2

Is het de moeite om na te lezen? Nee he ... dacht ik al

Rest In Privacy | 15-07-21 | 00:03

Dan nog maar 2 favorieten van mij..
youtu.be/Qq4j1LtCdww
Alice Cooper - Poison

En geheel iets anders...
youtu.be/svJvT6ruolA
The Prodigy - No good (start the dance)

Beide gewoon goed, origineel, heftig. Nice!

WasHetMaarMakkelijk | 14-07-21 | 23:59

Safety Dance - Glee Cast Version (23 Dance Scenes Mashup) / VL5A4H8QJH8

Robert Haynes | 14-07-21 | 23:57 | 1

Mijn kelder is gevuld met goede wijn en delicatessen. De vloer, als Geenstijl dat bedoelde, is nog kurkdroog. Zie ik de komende uren ook niet veranderen.

kapoerewiet | 14-07-21 | 23:55 | 1

De vloer is lava!

Lorejas | 15-07-21 | 00:01

die gast zag ik vanmiddag bij de Action ...

Rest In Privacy | 15-07-21 | 00:00

Op een paar positieve uitzonderingen na kenmerkten mijn zakelijke Limburgse contacten zich allemaal door een leugenachtige, arrogante, dubbelhartige, afschuiverige, luie, onsympathieke, beschuldigende, snel geagiteerde en soms ronduit agressieve moraal. Ik lust ze niet meer. Het heeft niets te maken met 'boven de rivieren', met Brabo's had ik lang zo veel gezeik niet. Het kan me dus geen reet schelen, ik leef mee met de Luikse Walen.

sweet_spot | 14-07-21 | 23:54 | 6

@Roeieber | 15-07-21 | 00:24: Nee goed lezen, dat is gewoon geen optie, dat had ik al opgeschreven he: met Brabo's ging het wel goed. Gezien je geprikkelde benadering heb je jezelf waarschijnlijk herkend in het profiel dat ik schets.

sweet_spot | 15-07-21 | 00:31

@sweet_spot | 15-07-21 | 00:31: 'Met Brabo's had ik lang zo veel gezeik niet.' Een half uur later: 'met Brabo's ging het wel goed'. Ik heb al een beeld van je.

Crusher | 15-07-21 | 00:43

@ruudvangeelen | 15-07-21 | 00:01: Carnaval ? Ik laat nog liever 3 kiezen trekken. Waarom hebben zuiderlingen zo'n obsessie voor dat infantiele gedoe ? Tja, katholieken he.

Asteroid-B612 | 15-07-21 | 06:55
▼ 3 antwoorden verborgen

Tom Waits - "Satisfied" / xHn_Kb4Dz40

Robert Haynes | 14-07-21 | 23:49

Even doorbijten daarna is de rest van Nederland aan de beurt. Kijken of ze dan ook achterlijk commentaar geven.

Limburgse-Harry | 14-07-21 | 23:48 | 4

Buuhuuh. Morgen vast weer een Amsterdam topic. Mag jij je weer uitleven.

Lorejas | 14-07-21 | 23:56

Wij hebben verharde wegen en kanalen.

Rest In Privacy | 15-07-21 | 00:08

@Gulliver | 15-07-21 | 00:08: In Limburg zijn die voorzieningen weggespoeld. Dit is geen heftige regenbui. Dit lijkt meer op de zondvloed, zoals uit de Bijbel. En alles en iedereen die in de buurt van de grote rivieren woont, mag zich best een klein beetje zorgen maken. Gelukkig wonen we in Nederland, dus het zal zo'n vaart niet lopen en hebben we toch flinke dijken liggen.

LV-225 | 15-07-21 | 00:37
▼ 1 antwoord verborgen

Rijden twee nonnen in de auto in Limburg.
Ruik je de mijnen?
Nee, dat is de mijne.

Flightless bird | 14-07-21 | 23:43 | 2

Goeie.

RickyLaRue | 14-07-21 | 23:47

Hij zakt door de flauw radar en blijft maar zakken

Rest In Privacy | 14-07-21 | 23:54

Het is een kwestie van geduld, rustig wachten op de dag, dat de Maas heel Limburg vult.

010waus | 14-07-21 | 23:40 | 5

@keestelpro | 14-07-21 | 23:46: Daar is, door wel vooruit te kijken in plaats van het zoeken naar iemand die het wel voor je op zal knappen, voldoende ruimte voor het water en geen Rotterdammer wordt nerveus van een laaggie water op het Noordereiland.

sweet_spot | 14-07-21 | 23:58

Sluisje open. Sluisje dicht. Gok dat de Rotterdammers hun zaakjes wel op het droge hebben. In tegenstelling tot....

Lorejas | 15-07-21 | 00:03

Ik voel een giro vijf, vijf, vijvertje aankomen. Geintje, nee, leef met ze mee. Woon er overigens net naast. Al is Maastricht bijna net zover van hier als Amsterdam.

MoorCopJoris | 15-07-21 | 00:17
▼ 2 antwoorden verborgen

Eindelijk vrijheid voor de vissen in die visvijver achter de brouwerij.

kleybeuker | 14-07-21 | 23:39 | 2

Kunnen ze eindelijk een keertje kijken hoe het er binnen in de brouwerij uit ziet.
Zo is waarschijnlijk het gezegde 'leven in de brouwerij' ontstaan.

keestelpro | 14-07-21 | 23:45

Ik vind dit tot nu de beste zomer sinds jaren.
Heerlijk qua temperatuur.

jaja | 14-07-21 | 23:36 | 7

@RickyLaRue | 14-07-21 | 23:50:
Ik weiger een 'vaccin' te nemen. Het is geen vaccin. Het werkt ook alleen maar tegen de corona variant van twee jaar geleden. Ik ga niet die eindeloze vaccinatie carrousel in. Ik ben WEL gevaccineerd voor ziektes die ik ook nooit meer zal krijgen zoals polio en pokken.
Deze vaccinatie poppenkast is zowel een medische aanfluiting als een aanval op de persoonlijke integriteit alsook sociale chantage en discriminatie op basis van gezondheid.

keestelpro | 14-07-21 | 23:58

@keestelpro | 14-07-21 | 23:58:
Kees, had vanochtend tweede prik Moderna.
Dat virus maakt me niet uit.
Ik heb het puur gedaan om mijn vrijheid te behouden.

jaja | 15-07-21 | 00:05
▼ 4 antwoorden verborgen

On repeat:

The Avalanches - Tonight May Have To Last Me All My Life (MF DOOM Remix) / LfRy0l9WHlc

Robert Haynes | 14-07-21 | 23:32 | 1

Cohle: "The world needs bad men" / KmkF1oHF6F8

Robert Haynes | 14-07-21 | 23:21 | 1

En dan niet zeggen om wat voor dier het gaat of wat er loos is.
Misschien is het wel voor hem zelf. Ivermectine mag immers alleen voor dieren gebruikt worden. Met een flinke blafhoest moet zo'n veterinair er toch wellicht in tuinen.

keestelpro | 14-07-21 | 23:52

@Gulliver | 15-07-21 | 00:00:
Ik heb het alleen maar in huis voor als de nood aan de man is.
Ik ga het zeker niet preventief nemen want 'is maar een mortaliteitje vd griep'...

keestelpro | 15-07-21 | 00:37
▼ 7 antwoorden verborgen

Komt een echtpaar bij een Russisch Orthodoxe pope. De vrouw zegt: "Batoesjka, ons huwelijk is uitgelopen op een ramp. Wij willen u vragen of u het zou willen ontbinden." De pope pakt een loeizwaar boekwerk van het altaar en vraagt aan de man: "Wilt u werkelijk scheiden?" Waarop de man zegt: "Ja". De pope pakt het boek op en knalt ermee omlaag boven op het hoofd van de man. Dan wendt hij zich tot de vrouw en stelt dezelfde vraag. Op haar "Ja" krijgt zij ook een optater met de almanak. Vervolgens wendt de pope zich weer tot de man en stelt hem dezelfde vraag. Tollend antwoordt de man "Ja" en wederom dreunt het boek boven op zijn hoofd. Nu vraagt de vrouw: "Batoesjka, hoe lang gaat dit nog duren?" Waarop de pope antwoordt: "Totdat de dood jullie scheidt"...

Eeuwig..Op..Vakantie | 14-07-21 | 23:20 | 1

*Achterover leunend aan een Gulpener pilsner nipt*

Bibop | 14-07-21 | 23:15

The Waterboys / This Is The Sea / ajT2nk-8bms

Robert Haynes | 14-07-21 | 23:14 | 4

Supernummer van een hele goede band.

Graaisnaaiert | 14-07-21 | 23:18
▼ 1 antwoord verborgen

Jullie, die ergens in midden Nederland wonen gaan over een paar dagen billenknijpen. Er komt een hele zooi water afgezakt uit Europa. Kijken we of de dijken hoog en sterk genoeg zijn. Limburgers redden zich wel, maar ik wens de Hollanders een behouden vaart. Er komt serieus veel water aan.

LV-225 | 14-07-21 | 23:14 | 7

"Jullie", je bent toch ook Nederlander? Maar al sinds de jaren 90 is het bekend dat de waterhuishouding in Limburg flut is. Pas de laatste jaren is er wat gedaan aan waterbergingen maar, zoals nu blijkt, nog flink onvoldoende. Helaas, het waterschap zal het wel de schuld van een ander proberen te maken.

sweet_spot | 15-07-21 | 00:16

Moeilijk te plaatsen. Vreemdsoortige vijandigheid.
Minderwaardigheidscomplexje?

zuurtjeregen | 15-07-21 | 00:42
▼ 4 antwoorden verborgen

Allemaal natuurlijke variatie. Gelukkig geen klimaatverandering. Een hele opluchting. Prettige avond jullie daar in Limburg.

Bigi Bana Boy | 14-07-21 | 23:14 | 1

Wat is de klimaatverwachting voor morgen eigenlijk?

tectonicos | 14-07-21 | 23:20

Heer onze God, bid(t) (deze heb ik nooit goed begrepen) voor ons zondaars, en laat de modderstromen uit Limburg Amsterdam overspoelen. Amen.

Sinterbikske | 14-07-21 | 23:10 | 5

Die zullen dan via het A'dam- Rijnkanaal moeten aankomen, mag ik vanaf het markermeer stuwen naar het IJmeer?
Dan graag nog iemand die bij IJmuiden de boel openzet.

photto | 14-07-21 | 23:23

Zeker

De paus | 14-07-21 | 23:40
▼ 2 antwoorden verborgen

Voor alle Limburgers in Helmond.

Hold you head up - Argent

youtu.be/anpMFcae9rI

Roehm | 14-07-21 | 23:10

Typisch weer om met je tentje op pinkpop te staan.

Schemerlamp | 14-07-21 | 23:09 | 2

Pinkpop. Afgeleid van Pinksteren. Alweer paar maandjes terug.

kapoerewiet | 14-07-21 | 23:42

Leuk! En maar geultjes scheppen dan

Canis.bonus.es | 14-07-21 | 23:45

Waarschuw even, had de boxen op vol staan, knalt zo m'n linkeroor in.
Niks mis met dat bandje trouwens, bekende namen.

Graaisnaaiert | 14-07-21 | 23:15

Echt heftig voor veel mensen. Hoop dat de zon snel weer gaat schijnen.
Draai een plaatje van Peter Tosh voor Limburg en doe een zonnehuppeltje.

geen koning | 14-07-21 | 23:08 | 1

Okay dan: Purple Rain - Prince

Roos | 14-07-21 | 23:06 | 3

Dank Nuuk, always a gentleman!
En Roehm bedankt voor de cover, interessant!

Roos | 14-07-21 | 23:13
-weggejorist-
Graftak | 14-07-21 | 23:06 | 4
▼ 4 antwoorden verborgen

Willie van Maxima was toch watermanager of zoiets.

komtdatschot | 14-07-21 | 23:05 | 1

Ja en Max is truckster !

Jimmy Mc Clure | 14-07-21 | 23:27

Nog een olijk nummertje voor de Limburgers.
New music - World of water.
youtu.be/tfv5dctJ6gw

BrutusBosch | 14-07-21 | 23:04

Heerlijk, de Waterboys!

Roos | 14-07-21 | 23:11

Slaap lekker allemaal zo. Even volkomen relaxen. Limburgers hoeven dit filmpje momenteel niet aan te klikken.

youtu.be/3jpyXRg8vqc

Lorejas | 14-07-21 | 23:03

Jah! Okay deze!

Canis.bonus.es | 14-07-21 | 23:31

Waar is neon eigenlijk?

Is hij weer stiekem aan het dansen?

Roos | 14-07-21 | 23:02 | 3

Met Janssen?

van Oeffelen | 14-07-21 | 23:04

Hij is leuk Van Oef maar voor neon hoop ik met Tamara

Roos | 14-07-21 | 23:14

Volgens mij zag ik hem met Moderna in de sauna.

Nuuk | 14-07-21 | 23:19

Globus - Preliator (English Lyrics) / ebk877L4DeU

Robert Haynes | 14-07-21 | 23:00 | 1

In een poging de regenval in Limburg te verbinden met ons café, een zoektocht gedaan naar “het regent hier”.
Wat denk je? Ja……..

Jason Bouman
www.youtube.com/watch?v=EbFFF3UU2Bc

Nuuk | 14-07-21 | 23:00 | 1

Dat vind ik dus te gekke muziek... #guiltypleasure

keestelpro | 14-07-21 | 23:03

Haha, maar wel voertuigbeheersing.

Roze_bril_drager | 14-07-21 | 23:04

@Roze_bril_drager | 14-07-21 | 23:04:
Eigenlijk flauw van die automobilist dat hij niet even een oogje dichtknijpt voor deze sympathieke motorfietsartiest en even de verkeersregels laat voor wat ze zijn.
Nee maar altijd weer belerend die bak ervoor gooien zo van 'regels zijn regels' en BAM!

keestelpro | 14-07-21 | 23:39

Dronken Dijkgraaf of zo?

Sliptong | 14-07-21 | 22:59

Waarom hadden we geen Timmermansen toen, toen het allemaal al opgelost had kunnen worden "JOURNAL de Le Province de Limbourg 27-2-1825 PROVINCIE LIMBURG

Aan den Heer Gouverneur van Limburg is verder toegezonden, voor de noodlyndenden door overstroming : Van den Heer baron de Loe , te Mheer , . . f. 100 ," Bron:

www.delpher.nl/nl/kranten/view?query=...

Zwizalletju | 14-07-21 | 22:58

Aangezien er vanavond niets bijzonders was op de treurbuis. Heb ik de door o.a. GS aanbevolen documentaire "This is how winning looks like" bekeken. Ik had wel een vermoeden hoe het er in Afghanistan aan toegaat, maar dit was toch nog behoorlijk ontluisterend. Deur dicht, hek er om, sleutel weg.

BrutusBosch | 14-07-21 | 22:58

Als je dit allemaal ziet dan moeten wij met zijn allen toch maar blij zijn met een halfGod als TimmerFrans. Hij gaat het gwoon ff in 20 jaar oplossen en het enige wat de burger merkt is dat ze veul mee gaan betalen.
Wat is het toch een toppertje he?

dasechtgeenstijl | 14-07-21 | 22:57 | 2

Hij gaat niks oplossen. Burgertje gaat alsnog veul mee betalen.

Lorejas | 14-07-21 | 23:05

Tijd voor the Weather Girls... It's raining men!

Roos | 14-07-21 | 22:53 | 3

Halleluja.

van Oeffelen | 14-07-21 | 22:55

@kds, drankje voor jou mate!

Roos | 14-07-21 | 23:02

"Als lagedrukgebied even verderop had gelegen, hadden we in het westen die Limburgse hoosbuien gehad"

In een paar dagen tijd valt er een enorme bak regenwater in Limburg. Hier in het westen is alles nu pais en vree op het weerfront. Maar opgepast: dat die bak water in Limburg valt is voor een deel toeval, zegt meteoroloog Jaco van Wezel van Weeronline. ,,Door een lagedrukgebied boven Duitsland ontstaan steeds nieuwe regen- en onweersbuien en die trekken over het zuidoosten van het land. Die situatie zit vastgeroest, al drie dagen lang ligt het lagedrukgebied op dezelfde plaats dus trekken de buien steeds over dezelfde gebieden in Limburg heen.’’ Met als gevolg dat daar tot zo’n 150 mm regen valt en op sommige plekken zelfs meer. Dus zo’n 150 liter water per vierkante meter. Van Wezel: ,,Dat fenomeen kan hier ook gebeuren, als dat lagedrukgebied toevallig even verderop had gelegen, hadden we hier die situatie gehad.’’ Klimaatonderzoeker Peter Siegmund van het KNMI tekent daar nog bij aan dat er in Limburg meer regen valt dan in het westen omdat het daar warmer is.

Bibop | 14-07-21 | 22:52 | 3

En bibob doet verslag ?

grapo | 14-07-21 | 22:56

En hoe legt ie de klappers van vorige weken hier uit dan? Toen er elders geen drupje viel?

Lorejas | 14-07-21 | 22:57

Dus we moeten tegenwoordig ook al bang zijn voor het weer want de huidige rubbertegelgeneratie wil natuurlijk wel veilig, slim, inclusief, divers en duurzaam naar buiten wandelen.
Wat een tijd. Vroeger keek je omhoog en als het nat was bleef je binnen of nam je maatregelen.

Graaisnaaiert | 14-07-21 | 23:00

Limburg is gered....

www.1limburg.nl › rutte-zull...
Webresultaten
Rutte: 'Zullen alles doen wat nodig is tegen wateroverlast' | 1Limburg ...

Roehm | 14-07-21 | 22:50 | 1

Ik hoorde dat hij Hugo de Jonge als wateroverlast minister gaat aanstellen, een speciaal gezant voor Limburg.

Nuuk | 14-07-21 | 22:57

Ik ben het met deze motie niet eens, de inhoud bevalt me niet, ik ontraad deze.
Ja maar.
Volgende spreker nog eens hierover.
Nee, volgens de voorzitter hierover geen verdere discussie, dat kan niet.

Moties worden aangehouden, ingetrokken, moties worden in de zeik genomen of uitgesteld zodat de getroffene geen recht meer heeft van teruggave van geïnvesteerde gelden.

www.youtube.com/watch?v=mP0TVptLDQE

photto | 14-07-21 | 22:49 | 1

Gideon van Meijeren staat weer eens tegen een betonnen muur te mekkeren.
www.youtube.com/watch?v=LRGIPFYJcZ8&a...
Kerngezonde mensen worden geweerd in de publieke ruimte vanwege het niet nemen van experimentele GEN therapie.

keestelpro | 14-07-21 | 22:49

Afgezien van wat natte, raar sprekende, corrupte medelanders, wat voor schade hebben we nu echt als Limburg gewoon weg spoelt?

* Il Principe * | 14-07-21 | 22:47 | 7

@WasHetMaarMakkelijk | 14-07-21 | 23:01: amstel gold race is het lelijke eendje van de klassiekers. Nooit begrepen waarom dat veredelde criterium is opgenomen tussen de ronde van Vlaanderen en LBL. Evenmin begrepen waarom Limburg niet bij Belgie hoort.

BobDobalina | 14-07-21 | 23:27

@* Il Principe * | 14-07-21 | 23:17: Nee.

H. Caulfield | 14-07-21 | 23:52
▼ 4 antwoorden verborgen

Gulpen, dat doet denken aan wateren en aan hemelse sluizen die opengeritst worden.

Eeuwig..Op..Vakantie | 14-07-21 | 22:47 | 2

Gulpens bier smaakt ook naar pis.

homieguerneville | 14-07-21 | 22:55

In het Corona kamerdebat Rutte tegen SS die een "boude" motie indiende:

"U heeft geen beschaving"
(zegt de man die vol trots het beleid verdedigt, waarvan als gevolg 30.000 mensen het leven lieten, aldus SS)

Milton_Styx | 14-07-21 | 22:46

1 april is laat dit jaar. *biertje pakt*

Grote Duitse vervoerbedrijven gaan de term ’zwartrijden’ verbieden. Die zou stigmatiseren en discrimineren, vinden voorstanders. Luchtvaartmaatschappij Lufthansa kondigde bovendien aan geen ’dames en heren’ meer om te roepen. Tegenstanders spreken van doorgeslagen politieke correctheid.
bron: telegraaf

Bibop | 14-07-21 | 22:44 | 3

Meine Damen und Herren.

van Oeffelen | 14-07-21 | 23:05

Volldidioterei ( als dat een woord is ).

Graaisnaaiert | 14-07-21 | 23:11

In dat geval is mijn zwarte geld nu dan ook neutraal ?

grapo | 14-07-21 | 23:30

Eens in de honderd jaar geheugen van de Limburger is niet veel beter dan dat van Rutte.

likdoorn | 14-07-21 | 22:44

Ik kreeg vandaag een uitnodiging om wat vragen in te vullen van het EenVandaag Opiniepanel over hoe het er voor staat met de acceptatie van LHBTIQ+ers.
In het vrije veld heb ik ingevuld dat ik het eigenlijk wel zat ben met dat gedram.
Sorry aan iedereen die ik hiermee kwets. Echt. Sorry.

SchimmelSchwanz | 14-07-21 | 22:42 | 9

@Graaisnaaiert | 14-07-21 | 23:08: Nee, daar is geen serieus onderzoek naar gedaan, maar naar wat ik heb begrepen is er een groeiende groep met spijt, omdat de dysforie niet minder is geworden. Dat gevoel is voor deze mensen echt, maar het is onduidelijk of transitie ook echt de juiste oplossing is: als de oorzaak van de dysforie een depressie is, dan is het beter om de depressie aan te pakken.

Hier onderzoek naar doen zit op dit moment in de taboehoek, wat erg spijtig is.

ZOMG | 14-07-21 | 23:36

@Roos | 14-07-21 | 23:28:
Triest. Denk ook oprecht dat die mensen eerder psychische hulp nodig hebben dan hormoontherapie en geslachtsoperaties maar als gezegd, vrij land, zelf weten.

Graaisnaaiert | 14-07-21 | 23:36

@Graaisnaaiert | 14-07-21 | 23:36:
Nee, denk ik niet.
Er is iets in je hersenen dat anders is, en is ook aangetoond.
Je bent echt zo, en je verzint het niet.

jaja | 14-07-21 | 23:42
▼ 6 antwoorden verborgen

Limburg blank!

de euro middenweg | 14-07-21 | 22:42 | 4

Is Wilders al ergens de schuld gegeven ?

Bibop | 14-07-21 | 22:45
▼ 1 antwoord verborgen

Kan iemand de Gulp en de Geul sluiten ?

"Verschillende campings langs de Geul en de Gulp zijn dinsdag en woensdag geëvacueerd, omdat de rivieren door de overvloedige regenval uit hun oevers zijn getreden"

Bibop | 14-07-21 | 22:40

Dweilorkest?

BrutusBosch | 14-07-21 | 22:43

U krijgt allen de groeten van Quib die nog even geniet van een jorisvakantie.

IkwilJinekwel | 14-07-21 | 22:38 | 7

Wat had hij geroepen?

van Oeffelen | 14-07-21 | 22:57

@van oef, uw vraag is een valstrik?

Canis.bonus.es | 14-07-21 | 23:34
▼ 4 antwoorden verborgen

Crying in the rain - Aha

*Eurootje in de jukebox gooit*

Roos | 14-07-21 | 22:37 | 4

*KDS, da's weer een ander nummer van AHa, cry wolf ;-)

Roos | 14-07-21 | 22:46
▼ 1 antwoord verborgen

Gozer heeft wel een strak lijf.

RickyLaRue | 14-07-21 | 22:42

Door storm en regen limburg. Lol oke niet limburg, maar wel door storm en woeste regen.
youtu.be/R7mtyRwrdYA

grapo | 14-07-21 | 22:35

"Valkenburg a/d Geul" geeft al een beetje weg dat je problemen kan verwachten. Eerst dacht ik het voormalige vliegveld, en dat ligt om de hoek en hoger dan hier...

TheseDays00 | 14-07-21 | 22:34

Haha, die voorspellingen weer dat het keidroog zou worden. Paniek zal er moeten blijven. . . . . We leven in een continue crisistijd. Alles voor de clicks

shimanski | 14-07-21 | 22:33

bericht aan Frans T: stop met Europa, limburg needs you !
( heeft btw met weer en niet met klimaat te maken zoals NOS suggereerde op tv)

herhaal : stop met Europa ,schrap het beleid. Wel tof dat je meldt dat het kappen van bomen niet meewerkt voor milieu en klimaat. Slechts resthout maar daar kom je nu pas mee...............

2CVOcean | 14-07-21 | 22:33

Van Oef is vandaag druk bezig geweest met het rondkrijgen van de planning voor volgende week, het bezoek aan Nederland. Reto stuurt de auto zes uur voor take off van de van Oefs naar vliegveld Beek. In 3 dagen Nederland stations als Amsterdam-Zuid, Den Haag Bezuidenhout, Ulvenhout, Brummen, Millingen, Laren en tot slot Meerssen. Corona hotspot Nederland. Man man man.

van Oeffelen | 14-07-21 | 22:32 | 22

Beetje pauper om naar Beek te vliegen als je vooral in het westen moet zijn. Dat hoofd planning kreeg van mij de zak. Verder mis ik op de agenda de high tea bij Wimlex en Max en het onvermijdelijke bezoekje aan de gaysauna.

goedverstaander | 15-07-21 | 08:11
▼ 19 antwoorden verborgen

Zal wel weer door climate change komen dit... Maar ik weet al meer dan 40 jaar niet beter dan dat vroeger Limburg om de paar jaar wel een keer compleet wegspoelde...
youtu.be/v8uJoLJJP70

Pittzz | 14-07-21 | 22:32 | 1

Het was al weer zover: eens in de honderd jaar bla bla bla.

zwartzondersuiker | 14-07-21 | 22:35

Het zou wat zijn als dit nou net dat ene nummer was waar je al zolang naar op zoek was, dat zou echt alles anders maken in deze tijd.

Sinterbikske | 14-07-21 | 22:50

Kijk eens aan : een Casio VL1 en de fretless bass, 2 weapons of choice uit de 80s!

Pittzz | 14-07-21 | 22:58

Ik niet hoor!

vluchtelingallergie | 14-07-21 | 23:15
▼ 4 antwoorden verborgen

Is Timmerfrans al onderweg naar zijn provincie? Als hij in de Maas gaat liggen dan komt er iig geen water meer vanuit Belgie.

klaas24 | 14-07-21 | 22:32 | 3

Wat zat hij er vreselijk bij in Nieuwsuur.

van Oeffelen | 14-07-21 | 22:33

met een vlaai .....

grapjasz | 14-07-21 | 22:34

Vet drijft, hooguit blokkeert hij daarna de haven van Rotterdam.

hisxxx | 15-07-21 | 09:33

Wat een paniek om wat water.

jaja | 14-07-21 | 22:31 | 3

Nee man we gaan er allemaal aan.
*keihard !!!Code Zwart!!! in het Limburgs door een megafoon schreeuwt*

keestelpro | 14-07-21 | 22:33

Water, het nieuwe corona.

Nuuk | 14-07-21 | 22:41

Kleine Viezerik ft Mr Probz - Meisje Luister / _XIsK9lVH3U

Robert Haynes | 14-07-21 | 22:31 | 1

Ze waren er al wel een beetje op voorbereid.

vluchtelingallergie | 14-07-21 | 23:18

MIsschien gisteren al gepost, maar toepasselijk.

Peter Gabriel - Here Comes The Flood

UnderTheDevil | 14-07-21 | 22:29 | 3

Beide versies zijn mooi. Dank medeguurders!

UnderTheDevil | 14-07-21 | 22:35

Zal je zien; is straks zijn fiets ook nog door iemand meegenomen.

Lorejas | 14-07-21 | 22:31

jezus.... wat te fuck man... waar in Limburg is dit dan....

nobodiesunmighty | 14-07-21 | 22:34

Zo moet dat ook, gelijk lik op stuk.

vluchtelingallergie | 14-07-21 | 23:20
▼ 1 antwoord verborgen

Poh, ik wil ook zo’n Landcruiser als de politie in Hoensbroek. Duur?

JJMS | 14-07-21 | 22:26

Het is hier fkin kneiternat in Hellimond, ik ga mijn zwembroek aandoen in bed. Da kan ik an mun taand nie veele, waat un weer. zieter nie oit, likt wel of de fiep deroit getrokke is

nobodiesunmighty | 14-07-21 | 22:25 | 3

Zet anders je autocorrectie even uit.

Lorejas | 14-07-21 | 22:26

Tering, wat heeft u gegeten? Mond, spraak, arm: beroertealarm!! Is er een dokter in de zaal?!?!

JJMS | 14-07-21 | 22:29

De Braak.

van Oeffelen | 14-07-21 | 22:34

NOS: komt door klimaatverandering. Maar ik herinner me nog de overstromingen van zo'n 20 jaar geleden. 1953, ook door klimaatverandering? Elisabethsvloed in de middeleeuwen?

Rest In Privacy | 14-07-21 | 22:24 | 9

@Gulliver | 14-07-21 | 22:39:
Ja ja, enge ziektes, de zondvloed....
Het einde der tijden komt zo wel heel dichtbij...

Wappie

WasHetMaarMakkelijk | 14-07-21 | 22:42

@WasHetMaarMakkelijk | 14-07-21 | 22:33:
Wij leerden vroeger op school dat de Maas een regenrivier is en dat als er dus veel regen valt het waterpeil in diezelfde Maas stijgt. Dus het is niet zo dat je het dan niet ziet aankomen daar.
Overigens, die overstroming destijds in Itteren en Borgharen, kan het me nog herinneren, dat waren vooral mensen die in de uiterwaarden woonden. Nu woonden wij ook in een rivierengebied en je wist, 2x per jaar had je als je zo nodig daar wilde wonen natte voeten en sommige "terp"bewoners hadden zelfs een bootje om naar de dijk toe te varen omdat ze anders een dag of 10 vastzaten. Dus ja. Bekijk het altijd een beetje met een gevoel van "eigen schuld".

Graaisnaaiert | 14-07-21 | 23:30

@Graaisnaaiert | 14-07-21 | 23:30:
Kijk, iemand met een onderbouwde mening. Dat zie ik wel vaker bij u snaaiert, en dat is goed.
De Maas is inderdaad een regen rivier, als ze het van haar bronnetje moest hebben, dan was het eem arme tante. 1 vierkante meter poeltje, met een beekje van 30 cm breed er achteraan. Ik ben er geweest en woon vrijwel mijn hele leven langs de Maas.
Van mijn geboorte tot mijn 20+ in een dorp met diverse bordjes qua waterstand en jaar...

Dit soort rivieren, ook bijvoorbeeld de Waal en de IJssel zijn uitgediept, uiterwaarden verbreedt, wallen/dijken gelegd, en dan gaat het nog eens heftig en dan is de wereld alsnog te klein.

Maar geen enkel nieuwsmedium zegt dat het vorige week juist net west Limburg betrof, en nu oost Limburg. Dat dat toch echt nog wel ettelijke kms bij elkaar vandaan is en dat dat WEER is, niet klimaat.
We hebben een echte Nederlandse zomer...

WasHetMaarMakkelijk | 14-07-21 | 23:49
▼ 6 antwoorden verborgen

Courage, Limbourgeois !
Orelsan ft. Stromae - La Pluie
youtu.be/37StRy0LEbI

MickeyGouda | 14-07-21 | 22:24

DJ Shadow ‎– Total Breakdown [Full Mix] / aR41SbgdLnA

Robert Haynes | 14-07-21 | 22:23

Dit past ook wel vandaag: youtu.be/myV5GSJUR5s
The Floaters - Float on

marcoplarco | 14-07-21 | 22:22 | 1

Ik zat meer aan deze te denken, ik bedoel Limburg enzo; youtu.be/F6HUlZBGvd4

D-Fens_1963 | 14-07-21 | 22:28

Voor die onfortuinlijke Limbo's dan maar. Een oude jazz standard (van oa Ella Fitzgerald), maar hier in een leuke uitvoering van George Harrison: Between the devil and the deep blue sea.

www.youtube.com/watch?v=iMJEtLjnO7E

Dr_Johnson | 14-07-21 | 22:21

Limburg, je zal er maar wonen

027 | 14-07-21 | 22:20 | 8

Moet je echt zeggen dat ik qua landschap Limburg prachtig vind.
De mensen die er wonen zijn net Fransen.
Ik heb er niks mee.

jaja | 14-07-21 | 23:29

@jaja | 14-07-21 |
Erhmm, wat is er mis met Fransen. Ik bedoel, Hollanders hebben het woord "gezelligheid" gestolen van de Limburgers, Brabanders, Belgen, Fransen en andere Zuid-Europeanen...
Maar ze doen er niks mee...

WasHetMaarMakkelijk | 14-07-21 | 23:35

Die mensen ook niet met u. Win win.

Roeieber | 15-07-21 | 00:40
▼ 5 antwoorden verborgen

Ik heb al 2 dagen een liedje in mijn hoofd..
youtu.be/0Wv97Jsqkxk
MC Ice - Rainy day

Maar terwijl ik aan het zoeken was, kwam ik eigenlijk eerst hier bij uit....
youtu.be/thzY9AA5mck
2 Unlimited - Shelter for a rainy day

En van daaruit ging het ineens naar dit prachtpareltje van de Nederlandse cinematografie....
youtu.be/yyeG6K1KnfU
New Kids - Rikkert de Rukkert

Ja mensen, a free mind is a beautiful gift, dus daarom deze er nog maar achteraan...
youtu.be/OpM9SgiEi2Q
Guns n' Roses ' - Rocket Queen

Het kan zomaar verkeren, het kan zomaar gaan met dat brein dat, wanneer je bij B aangekomen bent, je niet eens meer weet bij welke A je vertrokken was. En dat binnen een paar stroomstootjes.

WasHetMaarMakkelijk | 14-07-21 | 22:20 | 1

Is er nou niemand die Rocket Queen ook één van de geweldigste nummers ooit vindt?
Zo prachtig opgebouwd, zo mooi gelaagd en ook nog met het eea aan gekreun voor de puber in ons.
De album versie dan maar:
youtu.be/OpM9SgiEi2Q

WasHetMaarMakkelijk | 14-07-21 | 23:10

suswie Limburg

komtdatschot | 14-07-21 | 22:19

Arme Limburgers, zo hebben al zo weinig...

SterF... | 14-07-21 | 22:19

Stuur werklozen en militairen naar Limburg en België om zandzakken te vullen en te helpen met evacueren. Het zal je huis of bedrijf maar zijn dat door het water wordt verwoest.

Zieke Dichter | 14-07-21 | 22:18 | 7

... huis... ... bedrijf... ... door water verwoest...
Tijd voor een slechte Nederlandse film lijkt me...

WasHetMaarMakkelijk | 14-07-21 | 22:28

In plaats van pangpang roepen ze dan zeker schepschep. Zet ook niet zoveel zoden aan de dijk. Denk dat we beter zwembandjes kunnen sturen en een dvd met een cursus watertrappelen.

Graaisnaaiert | 14-07-21 | 22:51
▼ 4 antwoorden verborgen

Als Amsterdam maar droog blijft

thanseeuwen | 14-07-21 | 22:18 | 1

Grappenmaker.

Flightless bird | 14-07-21 | 22:46

Dire Straits: Romeo and Juliet. Mooi! Denk ik...

Purk | 14-07-21 | 22:18 | 1

Heeft iemand al Limbabwaanse bootvluchtelingen gespot?
Tom Petty - refugee
youtu.be/fFnOfpIJL0M

BrutusBosch | 14-07-21 | 22:17 | 1

Er drijft een reddingsvlot in aanbouw in de Geul.

Harry.Langezwaal | 14-07-21 | 22:35

Het is allemaal Limburgs eigen schuld.
Hadden ze Frans Timmermans maar niet moeten voortbrengen.
Laat staan er zo massaal op stemmen.

Abject | 14-07-21 | 22:17 | 2

Frans zou een goeie zandzak zijn.

Rest In Privacy | 14-07-21 | 22:26

Massaal?! Frenske is massaal, verder moeten veel Limburgers hem niet. Met ziene dieke nek..

WasHetMaarMakkelijk | 14-07-21 | 22:27

Oke, dus binnenkort komen die Syriëgangers gewoon met de boot terug via Limburg Nederland in. Zijn er al ngo boten gespot op de Roer en de Maas?

Sinterbikske | 14-07-21 | 22:16

Dvořák: Rusalka, Op.114, B. 203 / Act 1 - "O Silver Moon"

Robert Haynes | 14-07-21 | 22:15 | 3

Mooie opera, dat.

Muxje | 14-07-21 | 22:23

waauw..... die Renée.....

nobodiesunmighty | 14-07-21 | 22:31

Ik weet een ontzettend leuk liedje over regen in Limburg. Maar ben na een jaar nog niet verlost van mijn Zwitsal. Dus kan niet linken. Gaat een beetje van Laaala laaalala laaaaallaa loelalie.

SchimmelSchwanz | 14-07-21 | 22:13 | 1

Het wil nog niet erg vlotten met die eeuwige droogte door klimaatverandering. Frans, let je op?

marcoplarco | 14-07-21 | 22:13 | 3

Nou nou, het is anders wel extreem heftig zomer weer qua regen volgens mijn moeder. Die vervolgens geen actieve herinnering meer had aan bijvoorbeeld de hete en droge zomer van 2018, wel aan die van 1977, maar niet aan een dicht gevroren Maas in de jaren 50.
Wel heeft ze ook een NOS Journaal goedgekeurde mening, maken we daar soms ruzie over, maar hou ik bovenal van haar...

WasHetMaarMakkelijk | 14-07-21 | 22:25

veel regen is ook een effect van klimaatverandering.

MaarFeitelijk | 14-07-21 | 22:33

@MaarFeitelijk | 14-07-21 | 22:33:
Zeg dat maar eens tegen mensen in Zuid-Oost Azië 1 en 2 wat heb ik daar mee van doen? Feitelijk, maar feitelijk. Leg ze eens op tafel met je tegendraadse gezwatel in elk topic. Wordt je daar nou gelukkig van....?

WasHetMaarMakkelijk | 14-07-21 | 22:39

Het standaard grapje bij racismegezeiktopics wordt werkelijkheid....

Rest In Privacy | 14-07-21 | 22:26

Eerlijk duurt het langst. Mooie kreet voor een vervoerstype dat inderdaad altijd langer duurt…

Fanshitter | 15-07-21 | 07:52

Polen is niet meer te zien vanuit de Sat. Zou die supercell ook nog naar ons toe kunnen boomerangen?

wilderst | 14-07-21 | 22:27

Sterkte Kees. Zandzakken voor je deur en beter om vannacht in een rubberbootje te gaan slapen.

Nou ja , serieus. Hopelijk niet te veel ellende.

Nuuk | 14-07-21 | 22:28

De tyfus groeten uit Fryslân!

RickyLaRue | 14-07-21 | 22:36
▼ 11 antwoorden verborgen

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl