achtergrond

Geenstijl

Hoe Ons Nederland verdween uit Nederland

Nationale Woningbouwkaart. Hoeveel nieuwe buren krijgt u?

Geringe ophef deze week naar aanleiding van NRC-kaartje van beoogde woningbouw + nieuwe Bente Becker-wijken bij Amsterdam en Rotterdam. Die twee steden zijn toch al verloren, en het boeit de rest van Nederland maar weinig dat er weer een stukje perfide Randstad aan die perfide Randstad wordt bijgeplakt. Amsterdam-Noord vreet zich Waterland-Oost in, en Rotterdam eet de weilanden rond de schitterende Weg naar Zeeland (de N57, dat is leven) op. 

De onderzoeksredactie van GeenStijl ging toch eens dat hele rapport Ruimtelijke Ordening en Bouwlocaties (pdf) van Het Economisch Instituut voor de Bouw bekijken. En schrok zich geen hoedje, want dit is TriState City in wording (die verschrikkelijke stadsstaat met 30 miljoen inwoners - red.) Niet alleen 010 en 020 worden de Germania's van de diverse dictatuur. De rest van Nederland is ook gewoon de sjaak. 

Onderstaand een paar angstaanjagende toekomstplaatjes van opgeofferde Nederlandse provinciesteden. Kan iemand de Club van Rome (1972) even wakker maken? Dit gaat niet goed zo.

HIGHRES: Nationale Woningbouwkaart (pdf, 8,2 mb) Hoe groter de roze gemeentestip, hoe langer de rij bij de Jumbo, Gamma en gemeentewerf.
Quote: “Het Nederlandse landschap gaat er nu echt heel snel aan. Eerst waren het de distributiecentra, toen de zonnevelden en nu de woningbouw. De mindset van mensen moet veranderen. Niet alleen vanuit het belang van erfgoed, maar ook vanuit natuur." (Erfgoedstem)

BeemsterPurraVolEdam

BeemsterPurraVolEdam

Woerdrecht

Woerdrecht

Apeldeventer

Apeldeventer

Nijbunspaakfoort aan Zee

Nijbunspaakfoort aan Zee

Universteitsstad Alphen

Universteitsstad Alphen

Groot Stompetoren

Groot Stompetoren

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.