Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

BELANGRIJK FOTOTOPIC. Route van de tompouce

GeenStijl volgt de tompouceroute. Over de werkelijke prijs van een tompouce.

Het verhaal begint ergens in Helmond...

Arbeider Bert-Mark werkte in Qatar in de stadionbouw. Nu is hij echter kartondrukker in de HEMA-fabriek te Helmond. Voor 7 euro per uur krijgt hij kost & inwoning en drukt hij 24 uur per dag stapels nat karton op elkaar. Dat hangt hij dan te drogen in de kelder en na het toevoegen van gootsteenontstopper en verkruimelde paracetamol komt hij tot het eindproduct: een plakkaat karton. Ter info: hij heeft zojuist op de plee zijn billen afgeveegd, maar daarna zijn handen NIET (!) gewassen.

Toevoegen van de toplaag: gepureerde leeuw

U ziet dat de plakkaten karton ondertussen zijn gevuld met banketbakkersroom. Maar belangrijker nog: de Hongaarse seizoensarbeider Nándor spuit de toplaag over de tompouce. Veel mensen denken dat dit oranje glazuur is, maar dat is niet zo. Het is gepureerde leeuw, vermengt met een kilo kristalsuiker van Van Gilse. Wat denken jullie wat er gebeurt met die dooie trofeeleeuwen die in Afrika slachtoffer zijn geworden van amateurjagers? Die worden opgekocht door de HEMA en gaan per koeltransport naar Helmond.

Een stukadoor plamuurt de gepureerde leeuw glad

Voor de HEMA telt alleen kwaliteit: het proces van het stukadoren wordt áltijd gedaan door mensen uit Polen, om precies te zijn mannen wiens naam begint met een W. Zoals Wojciech, Wojtek en Witold. Alleen zo krijg je de allerhoogste kwaliteit. In casu de Pool Wojtek, die in Nederland zijn opleiding Stukadoor MBO Niveau 2 heeft afgerond en na een stage bij de HEMA nooit meer is vertrokken.

Aan de lopende band

Wojtek verwerkt wel drie vellen tompoucen per minuut.

Het uitsnijden van de tompoucen

Ook voor de verticale uitsneden van de tompoucen alleen maar kwaliteit. Werkloze drillrappers zijn door de HEMA aangenomen om in een zo kort mogelijke tijd zo veel mogelijk tompoucen uit te snijden. Jerryzevairo rapte vroeger dat alle mensen van een flat verderop enorme klootzakken zijn en mocht hij er één tegenkomen, was het meteen snijden geblazen. Tegenwoordig snijdt hij alleen nog maar tompoucen, in de HEMA-fabriek te Helmond.

Alsook machinaal uitsnijden van tompoucen

Jessica is ingehuurd om de horizontale snedes in de tompoucen te maken. Dat gebeurt met een machine. Nog even en het hele proces is machinaal, waardoor Jessica haar baan verliest. Gelukkig heeft ze 400.000 Cardano (ADA) als pensioen.

Nou hup daar gaan ze

Honderden tompoucen, op weg naar ú, de rechtmatige eigenaar...

Via de HEMA

... en zo belanden de tompoucen in de vitrine van de HEMA, alwaar verkoopmedewerker Fonsbert ze aan de man probeert te brengen met z'n vieze gladde praatjes. Wij ergeren ons rot aan de yogatompoucers, die bijvoorbeeld opkomen voor de luchtkwaliteit, maar er blijkbaar geen enkele moeite mee hebben een criminele keten in gang te houden.

BINGO 27-04-2021

Bloed aan de handen & in de mond

Reaguursels

Inloggen

Met je blote vingers aan andermans vreten zitten is tegenwoordig toch een beetje not done...

knehmoo | 28-04-21 | 07:11

Onze koningin vatte deze corona-editie van Koningsdag (en het afgelopen jaar met zoomen) goed samen; techniek helpt ons flink om er doorheen te komen, maar het is het toch net niet. Beetje Heineken 0.0, of een lachgaspatroon ipv een sigaret.....

Nederlanddraaitdoor | 27-04-21 | 19:43

Dit doet me denken aan een gebeurtenis jaren geleden, in Delft. (leuk stadje)
Twee (toen nog) middelgrote bakkersbedrijven, die mekaar naar het leven stonden.
Bakker Kees, die een nieuwe winkel opende, en Het Delftsch Backershuys, die daar concurrentie van ging ondervinden. Die laatste plaatste een paginagrote advertentie in het plaatselijke leugenaartje, met de tekst (ongeveer): "Wij feliciteren Bakker Kees met zijn nieuwe winkel. Om dat te vieren heten onze tompouces vandaag Keespoezen, en ze kosten maar 30ct."
Ik had een paar Zuid Afrikaanse meisjes op bezoek, en die konden het woord echt niet over de lippen krijgen. Ik moest die dingen voor ze gaan kopen.

hotnot | 27-04-21 | 19:10

Potdomme .. ik heb maar 2000 cardano(ADA) en geen tompouce... telt bier ook?

bowlfabriek | 27-04-21 | 18:33

€ 1,50 voor vier poesen. Spotgoedkoop met wimpel vandaag.

goedgesprongen | 27-04-21 | 17:39

Mosterd over de tompoucen en je hebt een pareltje!
Klassieker, vooral de drillrappers, Jerryzevairo, Gangsta B, en Ollie B.

Hemmenaar7 | 27-04-21 | 17:11

Nu alleen nog even uitzoeken wanneer er ook al weer een -d of een -t achter een werkwoord komd.

Tapu | 27-04-21 | 16:48

Ik eet graag poes, zonder tom, en niet die viervoeter...

Fontanarossa | 27-04-21 | 16:12 | 1

LOL

ChristianV | 28-04-21 | 07:33


Je moet alleen de room eruit likken en de droge korsten met rust laten.
(That's what she said)

King of the Oneliner | 27-04-21 | 16:11

Hoe moet je een tompouce eten met alleen je handen

Twee Jeetjes | 27-04-21 | 16:05 | 1

Erg lastig.

sjef-van-iekel | 27-04-21 | 16:56

Tompoezen zijn rotgebak. Je kan ze niet fatsoenlijk opeten.
Met een vork een stukje afbreken kan niet want dan druk je hem plat.
En als je er een hapje uit wilt nemen komt de room er links en rechts uit.

Osdorpertje | 27-04-21 | 15:48 | 2

Dat is juist de charme.

Ramsesz | 27-04-21 | 15:49

Moorkop idem

sjef-van-iekel | 27-04-21 | 16:56

Gepureerde leeuw, en dan nog zo goedkoop. Er worden blijkbaar veel leeuwen afgeschoten en de enige afnemer is de Hema blijkbaar.

EmilioEsteves | 27-04-21 | 15:35

Je spoort toch niet als je al om 5 uur in de rij gaat staan voor een tompouce. Ik sla vandaag wel even over.

Waargaathetheen | 27-04-21 | 15:13

Holtkamp Maassluis bakt ze de hele dag door, vaak zijn ze op. Absoluut de beste, vergeet Holtkamp Delft en Amsterdam, allemaal broers en familie.

P. Breidel | 27-04-21 | 15:05

400 K Cardano to the mewn!!

Willie Wanker | 27-04-21 | 14:50 | 1

Diamond hands

rifraf | 27-04-21 | 15:17

Leuk verhaal. Ik heb ze vanochtend met smaak opgegeten!

Sjakkie van de Hoek | 27-04-21 | 14:42 | 1

Ik vind die van de Hema erg lekker. Misschien nostalgie ofzo. Maar niks mis mee in ieder geval.

sjef-van-iekel | 27-04-21 | 16:57

Maar hoe eet je zo'n kreng? In één keer, of bovenste karton eerst los en apart eten? Blijft een geklungel.

Wim Venijn | 27-04-21 | 14:41 | 5

De bovenkant haal je eraf. Die leg je met het roze/oranje naar boven op je bordje. Daar zet je de rest bovenop. Twee harde kanten op elkaar. In een hap alle smaken.

Francieux | 27-04-21 | 15:33

Juist, zo moet je hem eten,
Heb er al tien jaar niet eentje gegeten, als ik nu in Nederland ben toch maar even naar de Hema.

gato | 27-04-21 | 18:19
▼ 2 antwoorden verborgen

Alles minder dan van een verse bakker vind ik jammer voor de calorieën.
Gelukkig bakt die van hier nog tompoucen met van die gele room/pudding, want tegenwoordig vind je ze ook veel met een laagje pudding én een laagje slagroom of met alleen maar slagroom, maar dat vind ik dus altijd een enorme afknapper.

Francieux | 27-04-21 | 14:39 | 3

Die van de Albert Heijn - heerlijk aromatisch!

HogeNood | 27-04-21 | 15:03

En dan 25 minuten in de rij wachten om zo'n misbaksel te kunnen bemachtigen.

Roze_bril_drager | 27-04-21 | 14:27

De Limburgse economie vaart er wel bij.

Grachus | 27-04-21 | 14:08

Als je een hap neemt van je BigMac zonder hem uit het doosje te halen heb je ongeveer de zelfde smaak. Ja hallo als je dronken bent gaat niet alles volgens plan. Voordeel is wel dat je alleen je dienblad hoeft weg te leggen.

Sarcastica | 27-04-21 | 14:07

Wat ik hier nou weer mis is de manier hoe je een tompoes koninklijk moet verorberen. Is dat eerst de dekplaat die je tandglazuur doet springen, dan het room eraf lepelen en daarna het natte karton de bodemplaat. Of is het in het geheel naar binnen schuiven zodat de room er spontaan er uit wordt gekletst met alle gevolgen van dien. Lastig.

dijkbewaker | 27-04-21 | 14:05

Wat een barbaar op die onderste foto. Zo'n tompouce uit het vuistje hoor je gewoon met wat uitjes erop achterin je keel te laten glijden. Bladerdeeg. It ain't over 'till the Fat Lady sings.

Panharing, maar dan net ietsje anders.

Hetkanverkeren | 27-04-21 | 14:03

Ik lustte tot vandaag geen TomPoes, maar nu krijg ik er toch trek in.

Nuuk | 27-04-21 | 14:02

"tompouceroute"

Ook belangrijk je frikandel in de gang van je buurvrouw gooien.

Wens me sterkte.

Theodorus.Goldbach | 27-04-21 | 13:55 | 3

Ah, u gaat een binnenbrandje blussen. Spuiten buurman! Sterkte ermee.

Nivelleermarionet | 27-04-21 | 13:59

U gaat een gangetje witten?

Sterkte!

Wijze uit het Oosten | 27-04-21 | 14:04

poeder-spuiter?

nobodiesunmighty | 27-04-21 | 14:58

Verdorie, heb ik mijn tompouce bij de supermarkt gehaald. Maar ik had ze dus bij de Hema moeten halen. Wat een kwaliteit. Echte gepureerde leeuw!

koeberg | 27-04-21 | 13:55

En Olivier dan? Olivier B. Bommel, dat was toch de veldheer van Tom Poes? Jongeheer, verzin een list. Wat voor list? Verzin maar iets over geen actieve fysieke herinneringen of zo.

Nivelleermarionet | 27-04-21 | 13:54

Gelukkig houdt ik van stout en niet van zoet.

Hemke-Valsema | 27-04-21 | 13:52 | 1

Zoet moet met dt.
Graag gedaan.

Ichneumonidae | 27-04-21 | 13:55

Dus een tompouce is eigenlijk een klein stukje van een hele grote tompouce, interessant.

Mr_Natural | 27-04-21 | 13:51 | 1

Dat willen ze u laten geloven en trapt er met open ogen in! Educate yourself!

JJMS | 27-04-21 | 13:59

Wat een geweldig verhaal dit. Arme Loekie.

All_yall | 27-04-21 | 13:47

Een tompoes is alleen echt vers lekker en na een dag niet meer te eten.

Tenzij je van taai karton houdt.

Wijze uit het Oosten | 27-04-21 | 13:47 | 1

Persies. De korst mag al een dag oud zijn als je de room ertussen gaat stapelen, maar vanaf dat moment gaat de veroudering in turbosnelheid.
Heb het daar weleens met de famllie, die bij bakker Holtkamp werkt, over gehad. Hoe je de versheid langer kunt behouden. Je zou dan die zijden van de korstplaat die met de room in kontakt komen, met suikerglazuur moeten besmeren, zodat het vocht van de room niet verder kan indringen. Kost te veel. Bovendien word het dan helemáál een zoete toestand.

hotnot | 27-04-21 | 13:53

Nou, een tompouce gaat d'r bij mij wel uit.

Ichneumonidae | 27-04-21 | 13:47

Het stamcafe is al open vanaf 8.00 uur lees ik?

puszuiger | 27-04-21 | 13:44

Wel slim 400.000 Cardano als pensioen! Kost in oktober 8 euro/ADA!

MargauxGrandCru | 27-04-21 | 13:44

Bagger. Geef mij maar een lekker koud (!) stuk appeltaart met zonder slagroom.

Risingson | 27-04-21 | 13:44

Stukadoor is MBO, niveau 3, weet ik uit betrouwbare bron. Stageplekken genoeg.

oldandwise | 27-04-21 | 13:43 | 1

Ja, ze moeten leren niet over wandcontactdozen te stuccen dat is nog best lastig, De muur strak krijgen dat is heel veel oefenen en ervaring maar niet overal dat spul smeren dat is de kunst.

voldemort | 27-04-21 | 14:22

De echte Oranjetompoucen komen uit Maassluis, van Bakker Holtkamp.

Persoonlijk vind ik er helemaal niks aan, die vieze zoete troep. Wat mij betreft was Holtkamp beter in het bakken van brood.

Glasgow Argus | 27-04-21 | 13:40 | 2

Te zoet voor een Schot, die zelfs een Mars frituren?

uisge baugh | 27-04-21 | 13:45

Ik ken Holtkamp. Familie van me werkt daar. Maar ik vind de tijdsduur van produktie tot consumptie bij hen te lang. Bakker Wesseling in Leidschendam, daar moet je wezen.
In de winkel staand, kijk je in de bakkerij. Dat betekent dat die bakkerij spic en span is, en ze maken de lekkerste tompoucen. Die mijn pa vroeger maakte waren nog beter, maar ja, dat was.

hotnot | 27-04-21 | 13:48

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken
Online Casino | Online Casino | Paynplay Casinos | Online casino expert | Online Casino
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com