Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

GeldBlog - EU heeft weer een Paard van Troje

Het is super ironisch dat een instituut dat zich zo hard maakt voor het NIET herhalen van de geschiedenis, dat juist wel doet.

De afgelopen weken heeft de Nederlandse kiezer kunnen zien wat voor spelletjes er gespeeld worden; spelletjes waar de waarheid altijd het onderspit moet delven (maar stom stemvee geeft er niks om). Wel, in de EU gaan de zaken niet veel anders. Ook op het supranationale niveau vinden deze intriges plaats, alleen is de impact vaak wel wat groter. Zo ook nu met de Groene Plannen van de EU. Het goede nieuws is dat de EU (burgers en bedrijven helaas niet) wat meer lucht krijgt door wat trucage-effecten aangaande deze Groene Regels. Maar het achterliggende proces is veel funester; het is een Paard van Troje die voorbij de poorten van de natiestaat wordt gerold.

Zoals Munchau in een van zijn columns aangeeft, heeft de EU zich ten doel gesteld om de CO2 niet met 40 procent te reduceren, maar met 55 procent tegen 2030. Dat er nogal wat vraagtekens te zetten zijn bij het effect van een dergelijke CO2-reductie op het klimaat en bij de kosten van een dergelijke reductie, is één ding, maar de snelheid waarmee de EU dit wil doen (zowel absoluut gezien als relatief ten opzichte van andere landen) is ronduit waanzinnig te noemen.

Terwijl bedrijven en consumenten zich steeds meer in allerlei bochten moeten gaan wringen om aan de steeds sneller veranderende regels te voldoen, geldt voor de EU een andere set aan regels. De regels die de EU zichzelf heeft opgelegd zien overigens er op het eerste gezicht niet mals uit hoor. Zo moeten ten minste 30 procent van alle EU uitgaven (EUR 1,8 biljoen) een groen label hebben. Maar dan komt het, als een uitgave ten minste 1 procent groen in zich heeft, wordt dat een klein beetje naar boven afgerond, namelijk naar 40%! En een uitgave wat ten minste 41 procent groen is, wordt ingeboekt als 100 procent groen! All animals are equal, but some animals are more equal than others…

Nog los van de geclaimde effectiviteit van CO2-reductie, laat de EU zien dat het vooral geeft om de beeldvorming en niet of nauwelijks geeft om de daadwerkelijke CO2-reductie. Net zo iets als Hugo de vaccinatie-rekenmethode weer eens aanpast zodat Nederland ineens niet meer de slechtste jongetje in de EU klas is. Mocht u overigens het idee opvatten om dergelijke trucjes toe te passen op uw belastingaangifte, dan zou ik u dat ten strengste afraden. De belastingdienst pakt immers zelfs mensen aan die niks fouts doen, dus beeldt u zich eens in wat ze met u doen als u zich de vrijheden aanmeet van politici…

Het hele EU CO2-reductiecircus heeft dan ook een veel sinistere (en door EU-politici vurig gewenste) bijwerking, want, net als de euro, zal het een versnelde overdracht van soevereiniteit van de lidstaten naar Brussel afdwingen. Om de CO2-reductie targets te halen, moeten de investeringen in Groene Doelen een handje worden geholpen en er is maar één manier om dat goed te kunnen doen: vanuit een centraal punt. In de ogen van de EU betekent dit dat kapitaalmarktunie er sneller moet komen en dat de EU zeggenschap moet krijgen over het fiscaal beleid!

Dit laatste ligt nu nog (grotendeels) bij de lidstaten, maar de EU wil Groen fiscaal promoten en Grijs fiscaal straffen. Ook wil het de fiscale ruimte van de sterke lidstaten gebruiken om die van de zwakke aan te vullen (In Italië vieren ze alvast feest!). Iets wat, in combinatie met het verder verwateren van de budgetregels (Maastricht-criteria), zal dienen om de Groene Transitie te financieren maar dus ook om de EU superstaat een stapje dichterbij te brengen.

De EU wil (sneller) de ketenen van zich afwerpen die de lidstaten nu nog in handen hebben; ze wil af van het getouwtrek van de lidstaten en alle beperkingen die zij haar hebben opgelegd. The Godwin: “ein Volk, ein..”  is strong in this one, zeg maar. Het is super ironisch dat een instituut dat zich zo hard maakt voor het NIET herhalen van de geschiedenis, dat juist wel doet.

En dit patroon van gedwongen heimelijke integratie is bij meerdere EU projecten waar te nemen; via allerlei internationaal juridisch bindende afspraken en EU geïnstigeerde projecten (zoals de euro), worden nationale politici gedwongen akkoord te gaan met een verdere machtsoverdracht naar de EU. Overigens vermoed ik dat vele politici dit “juridisch gedwongen” argument alleen maar voor de beeldvorming gebruiken, want ze vinden het allemaal prima, maar durven daar om electorale redenen niet voor uit te komen. Dit zou ook een goede verklaring zijn waarom onze politici al die Paarden van Troje, zonder enige beperking, binnen onze poorten toelaten. Zoals Adriaen Valerius ooit zei: O, Nederland, let op u saeck! Vrij vertaald: “stop eens met grazen!”.   

Reaguursels

Inloggen

Zie Bloomberg: “Former BlackRock Executive Blows the Whistle on
Greenwashing”
Link: www.bloomberg.com/opinion/articles/20...
Vandaag ook in FD : “Duurzaam beleggen heeft geen enkel Nut”

theo-is-dood | 19-04-21 | 16:23

Wat een enorme armoede is dit toch met dit soort leeghoofden aan het roer.
En het meest verontrustende is toch wel dat van ons belastinggeld een niet afdoende barrage aan klimaat propaganda op de burger wordt afgevuurd.
Het Tele-vee en de Radio luisteraar wordt bewust en onderbewust contstant gehersenspoeld met de klimaat hoax. Overal duiken in het beeld windmolentjes op, ergens in het decor of ergens onder in het beeld. Er gaat geen minuut voorbij zonder dat een van de sleutelwoorden , duurzaam/groen/klimaat/circulair of CO2 neutraal is gevallen.
Het is zelfs zo erg dat het gehele euro Parlement de les wordt gelezen door een spijbelend minderjarig verwent nest (Greta) en hier nog een daverend applaus voor ontvangt. DUH? staan ze nou te klappen voor hun eigen faal beleid?

"Human made climate change is the opium of the masses"
Toch begint het tij langzaam te keren en beginnen steeds meer mensen de waanzin en corruptie van de huidige klimaat kerk in te zien, Puur en alleen al vanwege de valse start door de wetenschap te kapen met de woorden "Science has settled". 2+2=5 ; echt waar, want ze zeggen dat allemaal.

En wat doen we als de klimaat hoax aan kracht begint te verliezen? Geen nood , het nieuwe plan bestond al 2 jaar voordat de Vleermuis in de soep belande.
Hhhmm, een paspoort waarmee we de bewegings vrijheid van de burger kunnen manipuleren. Wat een gaaf plan, dat gaan we doen!

Datgingniegoed | 19-04-21 | 12:32

Kent iemand Marijn Poels? Wellicht de moeite waard om uw luie brein te informeren, zodat u straks niet kunt roepen dat u het "nicht gewusst habt". Tjeerd de Groot, Tom 'oxfam' van de Lee, allemaal varkentjes gesouffleerd door de beweging van 'het goede doel' die een plek op het schavot verdienen. Natuurmonumenten maakt alles wat met natuur te maken heeft kapot, dat zijn de echte Trojes!

Localhero | 19-04-21 | 10:10 | 1

Alle vier zeker de moeite waard.

Datgingniegoed | 19-04-21 | 11:08

Timmerfrans timmert aardig aan de weg.

Bots - Zeven dagen lang
(een lied uit 1920)

www.youtube.com/watch?v=GyUreGgKwwM

Wat zullen we drinken
Zeven dagen lang
Wat zullen we drinken, wat een dorst
Wat zullen we drinken
Zeven dagen lang
Wat zullen we drinken, wat een dorst

Er is genoeg voor iedereen
Dus drinken we samen
Sla het vat maar aan
Ja drinken we samen, niet alleen
Er is genoeg voor iedereen
Dus drinken we samen
Sla het vat maar aan
Ja drinken we samen, niet alleen

Eerst moeten we vechten
Niemand weet hoe lang
Eerst moeten we vechten, voor ons belang
Eerst moeten we vechten
Niemand weet hoe lang
Eerst moeten we vechten, voor ons belang

Voor het geluk van iedereen
Dus vechten we samen
Samen staan we sterk
Ja vechten we samen, niet alleen
Voor het geluk van iedereen
Dus vechten we samen
Samen staan we sterk
Ja vechten we samen, niet alleen

Godderwrake | 19-04-21 | 10:07

Oh, weer een achterhoede gevecht.

Nederland wil dit, dat is duidelijk gebleken bij de laatste verkiezingen. VV"D", "D"66, C"D"A, "groen" "links": een duidelijke meerderheid. En Nederland wist voor de verkiezingen dat deze partijen voor machtsoverdracht naar Brussel zijn.

Wat gek is, is dat deze "geldblog" helemaal niet over geld gaat, terwijl het bij de EU heel duidelijk wel om geld gaat. De EU heeft namelijk een handelsbeurs opgezet waarbij emissierechten verhandeld kunnen worden, het EU-ETS – European Union Emissions Trading System. Door de extra druk om minder CO2 uit te stoten krijgen we een prijs opdrijving van de emissierechten (van EUR20/ton in 2019 naar ruim 40 EUR/ton in februari). Grappig feitje: da's ongeveer 10 euro per mensenleven, alleen al aan uitademen.

ParadiseLost | 19-04-21 | 09:57
-weggejorist-
van Oeffelen | 19-04-21 | 09:12 | 2

De geschiedenis herhaalt zich idd. Als de EU - die zonder behoorlijk mandaat tot stand komt - te veel begint te knellen zal vermoedelijk als altijd goed, bloed en leven weer moeten worden ingezet om het tij te keren. Tot die tijd kunnen we nog vrijelijk prosecco en champagne nuttigen. Proost.

Harry.Langezwaal | 19-04-21 | 09:01

Er is uitzicht nodig op groene energie om Angela Merkel een manier te geven om Putin terug in zijn hok te blaffen en toch iedereen op het Duitse thuisfront tevreden te houden. Dat is wat er hier gebeurt: we hebben Rusland niet nodig als we geen gas nodig hebben, en het enige Duitse alternatief is windmolens. En als we geen gas nodig hebben, is Putins economie nog precies drie Euro vijftig waard en daar kun je je generaals niet mee afkopen.

konjodebonjo | 19-04-21 | 07:46 | 3

Helaas is de politieke droom feitelijk een 'energiewende ins nichts', als je er aan gaat rekenen.

Harry.Langezwaal | 19-04-21 | 09:04

Nou dat plannetje is dan behoorlijk mislukt.
Onderhand zijn de Duitse kerncentrales gesloten en om deze energie tekorten weer aan te vullen bruinkool centrales weer geopend.
wie houdt wie nou voor de gek?

Datgingniegoed | 19-04-21 | 11:19

Er zijn twee wetmatigheden: De Groenen zijn slecht voor het milieu en de EU is slecht voor vrede en welvaart. Dus als de EU “groen” wil worden dan houd ik mijn hart vast.
Ter onderbouwing: De hetze tegen Brent Spar, DDT, genteelt en kernenergie waren desastreus voor mens en milieu. Windmolens en electrieke auto’s doen niets voor het klimaat maar zijn een toekomstige milieuramp. Tot zover de Groenen.
De EU is opgericht voor vrede en welvaart. Maar na 28 (pardon 27) lidstaten, Schengen, de EURO, de immigratiegolf en de mislukte vaccinatie-inkoop kan je rustig zeggen dat de EU een sociaal ontwrichtend economisch luchtkasteel is. Ze kunnen wel mooi lullen, daar op de persafdeling in Brussel, maar alles dat ze poetsen wordt vies of gaat kapot.
En nu wil de EU vergroenen. Beroepsdraaier en vakleugenaar Rutte wil het vetorecht opheffen. Ik zie verbanden, en ze zijn bedreigend.

Zeddegeizot | 19-04-21 | 07:45

Onze politici kunnen ook niet fatsoenlijk regeren (aldus deze panelen) dus hoeveel erger kan het worden? Nederland is moreel en fiscaal failliet. Dus ga nu maar ook all the way...

Odin | 19-04-21 | 07:34 | 1

Als Nederland al moreel en fiscaal failliet is.. dan is de EU wel dé oplossing? Dat filmpje met Daniël vd Stoep vergeten?

upbeat | 19-04-21 | 09:19

Maar het Ollogrensche D66 keek er naar en zei dat het goed was.
F de burger. Die is er alleen om de beurs te trekken voor dit soort megalomane plannen waar enkel de D66 achterban beter van wordt.

spoilerfreak | 19-04-21 | 06:00

Mijn regel: iedereen die de term "groene energie" niet-ironisch gebruikt, heeft of totaal niet opgelet bij scheikunde en biologie, of is een oplichter.
Planten groeien namelijk beter naarmate er meer CO2 in de atmosfeer zit. Dit effect vlakt af na 1000 ppm. Maar aangezien CO2 in anderhalve eeuw van bijna 300 tot iets boven 400 ppm is gestegen, is het voornaamste effect van CO2 uitstoot dat de planeet groener wordt. Dit wordt ook bevestigd door NASA satellieten. "Groene energie" is dus een propaganda term om domme mensen te bullshitten voor politieke of economische manipulatie. "groen" geeft een goed gevoel maar CO2 leidt juist tot meer groen.
Blijft over de vermeende effecten van CO2 op het klimaat. Meer plantengroei verbetert het lokale klimaat, en er is geen versnelling van de stijging van de zeespiegel. De zeespiegel stijgt namelijk al sinds de laatste ijstijd. Google "CLO zeespiegel" voor metingen aan de Nederlandse kust: in 1890 steeg de zeespiegel met 1,9 mm/jaar, en nu stijgt de zeespiegel nog steeds met 1,9 mm/jaar. Andere havensteden die ook de zeespiegel sinds de 19e eeuw meten, laten ook geen versnelling zien. En mocht er sprake zijn van een bescheiden opwarming (wat ook andere oorzaken kan hebben dan CO2), dan leidt dat tot meer verdamping van zeewater en meer regen, en dus minder woestijnen.

DutchLion33 | 19-04-21 | 00:53 | 1

100% eens

grindbak | 19-04-21 | 08:04

Reêele problemen van burgers worden opgelost door soevereine natiestaten.

Heurtebise | 18-04-21 | 23:52

Ook al wil de varkensbaas (lees EU) de koeienstal en de geitenstal regeren er komt een tijd dat de koeien omschakelen van herbivoor naar carnivoor en dan is het gedaan met de varkensbaas.

Rdock | 18-04-21 | 23:11

Alles wat er om ons heen gebeurd, dient maar één doel, het geld van u en mij aftroggelen.

vluchtelingallergie | 18-04-21 | 22:48

Er is afgelopen jaar meer geld wereldwijd bijgedrukt dan ooit tevoren!
Dit om de inflatie af te toppen, maar iedere idioot weet dat dat niet lang zo kan doorgaan.
Je krijgt dan 2 opties:
Megainflatie van ongekende proporties (geld bijdrukken om schulden af te betalen, veel bedrijven die kapot gaan) en als bijvangst een zwarte tijd qua werkloosheid en armoede wereldwijd.
Of dat het allemaal goed gaat, en dan krijg je een gouden periode, maar wat ook na een korte opleving in elkaar kan zakken, zie de jaren '30 in Duitsland na de 1e wereldoorlog.

Heel kort door de bocht van mij, want er spelen heel wat factoren mee, maar geloof me, we staan op een tweespalt, en ik vermoed dat de EU staat te handenwrijven, want in beide gevallen kunnen ze meer en meer macht naar zich toetrekken.
Wees gewaarschuwd mensen!

tis_wat | 18-04-21 | 22:32 | 5

@chiwing | 18-04-21 | 22:56: Geld verdienen doe je door iets van waarde te produceren. Crypto is vooralsnog niets meer dan een gokspelletje.

Grachus | 19-04-21 | 00:01

@zeertegendradig | 18-04-21 | 23:12: Het afgelopen jaar zijn 30% (!!!) van alle dollars in de historie gedrukt, in 1 jaar. Dit jaar gaat men in het komende jaar nog eens zoetjes overdoen. Meer landen wenden zich af van de euro/dollar of de dollar qua koppeling en zien meer heil in een koppeling met de Chinese Yuan. In Azie is de status van de eurozone inmiddels verlaagd.
Nog nooit in de historie is het ok geweest, of zonder gevolgen, om zoveel geld roekeloos in roulatie te nemen (als u wel een voorbeeld heeft dan hoor ik het graag, maar deze is er vrijwel zeker niet in gelijke vorm).
Aandelen en huizen zijn overgewaardeerd door de lage rente, je moet tenslotte ergens met je geld heen als je effectief aan je bank betaald om je centen te stallen. Bitcoin, goud, zilver, koper etc is een hedge tegen de lage rente en de aankomende crisis.

donkieshot | 19-04-21 | 05:54
▼ 2 antwoorden verborgen

..... dit patroon van gedwongen heimelijke integratie......

zit in ieder internationaal handelsverdrag, bilateraal verdrag en internationale verdragen, akkoorden en "wetgeving".

Wie weigert is af. Sancties, beperkingen, uitsluiting van het SWIFT, USA vliegdekschepen voor de kust, aanslagen, georganiseerde verzetsbewegingen en protestmarsen.

Arachne | 18-04-21 | 22:31

Een ongelooflijk staaltje wensdenken met Other Peoples Money. Wanneer gaan we dit een keer snappen en omkeren?

marco52 | 18-04-21 | 22:14 | 1

Het is niet andermans geld, ze laten de tekorten gwoon oplopen en verzinnen geld uit het niets. Ze passen de regels gewoon aan. Het heeft ook nog een belang, de dollar was anders nog sterker geweest t.o.v. de Chinese renminbi en China verlaagt ook steeds de waarde van z'n munt, dus we moeten wel iets om e.e.a. een beetje gelijk te houden. Volgens mij komen veel van die plannen mede voort uit een plan om het westen niet binnen no-time de wereldmacht te laten verliezen (in combinatie met wat minder afhankelijk te worden van bepaalde landen als we een deel van de energie zelf produceren). Door het vele geld en de economische groei in het westen (plannen VS) trekt dat ook weer geld aan (zie beurskoersen). Het is een spelletje.

Watching the Wheels | 18-04-21 | 22:24

Voor zover het al zin heeft: waarom moet die CO2 dan per sé IN Europa gereduceerd worden ? Dezelfde euro kun je dan veel efficiënter inzetten door mee te helpen een kolencentrale in India te optimaliseren of te vervangen door kernenergie dáár. Zelfde verhaal met andere milieudoelen en het gelukszoekersvraagstuk. We zijn 1 van de dichtsbevolkte landen, dus wij kunnen gewoon niet alles BINNEN onze landsgrenzen compenseren / opvangen. Geef 10 % van die euro's dan uit in het buitenland, waar het rendement ervan 10x zo groot is.

RichardBandler | 18-04-21 | 22:11 | 3

Europa heeft een voorsprong (industriële revolutie), dus China en India lopen historisch gezien achter. Daarom moet Europa krimpen - inleveren; in het kader van de gelijkheid.

Arachne | 18-04-21 | 22:29

Leg dat eens uit aan Stientje van Veldhoven (D66)

Rdock | 18-04-21 | 23:07

Die 10% en meer wordt allang aan het buitenland uitgegeven. Meeste bedrijven hebben buitenlandse eigenaren...

Odin | 19-04-21 | 07:36

GeldBlog:
U kent de Geldmaat. Het nieuwe gezicht van de ramkraakexcuusmachientjes die banktoonderpapier spuwen.
Welnu, deze club (‘platform’ yuck) gaat de volgende fase van gelduitroeien introduceren: indien u meer dan 20.000 euro per jaar punt dan gaat u dit 5% van de transactiewaarde kosten. Een verdomd mooie draaiknop om betalingen in ‘echt’ geld in ernstige mate kan gaan regelen.
Denken en delen jullie even mee wat dit kan betekenen in je dagelijks leven?

Pieterman | 18-04-21 | 22:08 | 10

@Watching the Wheels | 18-04-21 | 22:41: btc als ik ze had dan maakte ik ook zoveel reclame als kon en tijdens prime-time op tv en radio. Goud doet het altijd wel aardig in moeilijke tijden... zakjes bloembollen liggen ook nog op het schap ;)

Hollandse_blauwe | 18-04-21 | 23:23

@Hollandse_blauwe | 18-04-21 | 23:23:
Eet smakelijk voor straks (ik zou ze denk ik planten, kan misschien nog wel en anders volgend jaar)! Goud heeft het voordeel dat het de enige grondstof is die er over 4000 jaar nog zo uit ziet. Kan omgesmolten zijn, maar het is er nog steeds en dat kun je van al die andere dingen niet zeggen (zelfs zilver oxydeert een beetje). Goud had 4000 jaar geleden ook al waarde, BTC moet nog maar bewijzen dat het waarde houdt de komende 100 jaar.

Watching the Wheels | 19-04-21 | 00:24

@Pieterman; bron van dit nieuws???

theo-is-dood | 19-04-21 | 16:26
▼ 7 antwoorden verborgen

Ik denk dat we nog meer geld moeten bijdrukken om de eussr nog groener te maken

brawler | 18-04-21 | 22:02

Groene doelen? Wat zijn dat? Warmtepompdrogers die allemaal een veel kortere levensduur hebben dan de reguliere drogers, accu stofzuigers of überhaupt al die vervangende apparatuur op accu’s? Biomassa? Houtstook? 1/2 veestapel maar die markt over de grens gooien? Oerbossen en tropische bossen die gekapt worden omwille van de Europese landbouw en Soja??? En dan durft deze overheid te beweren dat ze het goed voor heeft met het klimaat en biodiversiteit? Wat een grote hypocriete bende.

Hollandse_blauwe | 18-04-21 | 22:02 | 4

Het gaat ze om nieuwe leningen, er moet iets nieuws komen om voor te lenen, zodat de economie kan blijven draaien. Minder energiegebruik is slechts van onderschikt belang, want we groeien uiteindelijk sowieso (ook in energieverbruik), alleen trager en iedereen wordt lekker bezig gehouden. Vroeger hoorde je nog wel eens 'wees wijs met water' of 'doe het licht uit', tegenwoordig kan groei weer door LED en andere technieken. We gebruiken de ruimte weer voor nieuwe groei. Als een droger steeds vervangen moet worden, dan is dat prima voor de groei van de economie.

Watching the Wheels | 18-04-21 | 22:13

@Watching the Wheels | 18-04-21 | 22:13: ik weet het, maar het het niks met goede bedoelingen te maken voor het klimaat. NL als Europa moet groeien qua inwoners, dat is het speerpunt.

Hollandse_blauwe | 18-04-21 | 23:18

@Hollandse_blauwe | 18-04-21 | 23:18:
Het is een corrupte bovenbende, kijk maar weer eens naar www.rtlnieuws.nl/economie/beurs/artik... iemand als Zalm wist waarschijnlijk gewoon wat ze aan het doen waren en liet het gewoon bewust gebeuren zo lijkt het. Er speelt heel veel meer om de wereldmacht dan wij weten, zo lijkt steeds opnieuw en om het nu zogenaamd beter te doen met dat witwassen zijn ze bejaarden aan het bellen (die al 40 jaar klant zijn) om ze om een nieuwe kopie van hun identiteitskaart te vragen. Het is een spelletje.

Watching the Wheels | 19-04-21 | 12:40
▼ 1 antwoord verborgen

Ze gaan de definitie van bad loans langzaam veranderen. Straks betekent ‘bad’ en ‘good’ is green.

Ctrl^P Ctrl^P Ctrl^P

Zet die ‘groene’ geldprinter maar aan.

postmodernismisdead | 18-04-21 | 21:55 | 1

Inderdaad, het maakt niet uit, als het maar groeit. En ja, vermogenden en gepensioneerden raken hun geld kwijt als ze niet in risicovolle beleggingen stappen en als ze het wel doen, misschien ook wel. Maar het systeem moet groeien en dit lijkt men relatief een goede richting om weer meer leningen aan op te hangen, lenen (geld printen uit het niets) moeten ze sowieso. Mooi als het een beetje over de massa verdeeld kan worden (alle studenten of iedereen met een koophuis of iedereen die energie gebruikt of iedereen die auto rijdt ...).

Watching the Wheels | 18-04-21 | 22:00

Zucht ... denk dieper. We moeten die groene doelen nastreven met z'n allen, omdat er iets moet zijn dat ons weer massaal doet lenen. Alleen als er meer geleend geld in omloop kan komen voor wat dan ook, kunnen we voorkomen dat we binnen enkele jaren de tweede of derde viool spelen (China gaat met veel mensen veel harder en andere Aziatische landen komen er achteraan). Het systeem staat nog steeds op instorten (vanaf 2008) en steeds verzinnen ze trucs om het instorten uit te stellen (varierend van studentenleningen tot nu weer groene leningen of leningen voor Bitcoin of ... het maakt eigenlijk helemaal niet uit, als we maar lenen voor iets dat in de toekomst pas afbetaald gaat worden en zogenaamd waarde behoudt). Bij groene energie kan dat eventueel een voordeel opleveren in de toekomst (zonnepaneel geeft over 10 jaar ook nog gratis stroom, maar is dan wel afgelost). Het is gewoon weer het volgende plan, waar we geacht worden met z'n allen achteraan te gaan rennen. Stel dat ze het niet deden, in welke richting gaan we dan groeien? Precies, geen idee en veel langzamer dan wat ze nu gaan doen. Het kan dus niet anders, we moeten iets verzinnen om weer masssaal voor te gaan lenen om de economie overeind te houden op het huidige hoge niveau incl. alle schulden die er al zijn.

Watching the Wheels | 18-04-21 | 21:54

Seizoen 4 van ons voorland gaat eind april in première: praise be

3Xniks | 18-04-21 | 21:54

Europe - Superstitious...

Yrrab | 18-04-21 | 21:45
-weggejorist-
* Il Principe * | 18-04-21 | 21:33 | 5
▼ 5 antwoorden verborgen

Wordt aan gewerkt.
Bidden gaat via de Oekraïne de wereldbevolking reduceren en de positie van de westerse economie incl de dollart op een hoger plan brengen.
Zo zijn de problemen voorlopig vooruit geschoven.

Rest In Privacy | 18-04-21 | 21:32 | 1

Bidden... ja, dat zal helpen. Spijt dat ik geen bunker ondergronds heb laten importeren uit USA...

nobodiesunmighty | 18-04-21 | 21:57

Prima stuk, al doet de analogie met het paard van Troje wel een beetje af aan de kunstigheid van het Paard van Troje. Dit zijn ordinaire Ratten van Brussel die zonder camouflage onze poorten binnenkruipen. Soevereiniteit is verleden tijd.

INTP | 18-04-21 | 21:32
-weggejorist-
Analia von Solmsch | 18-04-21 | 21:30

Wat is er mis met dat de geschiedenis zich herhaalt? Mag ik niet meer elk jaar jarig zijn ofseauw?

Leptob | 18-04-21 | 21:28

Alsof het leven alleen om geld gaat. Geld is een construct. Wees gewoon blij met je eigen leven. Zoek een leuke hobby, leuk werk en een leuk wijf (of een andere volgorde). Wat de EU uitspookt, heb je toch geen invloed op.

Hadena | 18-04-21 | 21:27

Maar over 4 jaar mag u weer stemmen.
Fijn he, democratie.
Hahaha.

Is dit nog nieuws? | 18-04-21 | 21:17

Goede stukjes, Alexander. Heb niet de parate kennis om alles wat je schrijft op waarde te kunnen inschatten maar stel je op het oog ideologievrije 'helikopter' analyses op prijs en waardeer GS dat het je een megafoon biedt. Er is verdomd weinig journalistieke aandacht voor de echt grote besluiten, waarvan de gevolgen met zoveel ifs en buts worden omkleed dat de gemiddelde burger verveeld doorclickt naar de volgende instahit. Voldongen feiten, in stilte opgedrongen, zo rollen de powers that be. En over 20 jaar is t allemaal te laat. Ga zo door

Magdat | 18-04-21 | 21:06 | 5

@dedingen | 18-04-21 | 21:25:
Nou, dan kun jij dat vast sterk onderbouwd en MET argumenten even duiden toch?

Rest In Privacy | 18-04-21 | 21:27

Over 20 jaar ben ik dik in de 70. Kan me het wk'74 nog herinneren, de brugklas, kruisraketten, m'n eerste zoen, de jaren 80, alsof t gisteren was. En nog steeds vraag ik me af wat ik ga doen als ik groot ben. De tijd vliegt, ben veel te naïef, te laks, te goed van vertrouwen geweest. Maar niet bang voor de islam, wel voor de islamisering: de zelfcensuur, de domheid, het wij-zij denken, het wijken voor agressie, voor volume, voor tranen, voor emotie, voor 'passie', voor 'authenticiteit', overacademisering in klaagstudies,
de waanzin van de massaimmigratie, al die godvergeten ellende die dat eeuwige schuldgevoel van ons in vredestijd voortbrengt, waarvan ik de voortekenen 35 jaar geleden zag maar niet serieus nam

Magdat | 18-04-21 | 21:40
▼ 2 antwoorden verborgen

Rutte heeft met Sanchez een paper afgeleverd waarbij eurofielen als boekie en de wijk in juichaapjes veranderden

thanseeuwen | 18-04-21 | 21:04

Maak je toch niet zo druk, je kan er namelijk niks aan veranderen. Leef je leven,en zorg dat je je vermaakt. Naar de klote gaan we toch wel, links of rechtsom.

captainobvious | 18-04-21 | 21:02

En lokale politici vinden het allemaal prima, want die wordt een wortel als baantje in de EU voorgehouden, nooit meer wat doen, toch minimaal een ton binnenhalen.
De EU is een enger derde Rijk dan Hitler zich ooit had kunnen voorstellen.

Henk de Vries2074 | 18-04-21 | 20:58

https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2376162-italie-gaat-voortvarend-aan-de-slag-met-zicht-op-eu-coronamiljarden.html
Eén van de belangrijkste pijlers van het economische herstel ná corona is het Europese herstelfonds, met een omvang van 672 miljard euro. Lidstaten kunnen hun plannen, die aan strenge eisen moeten voldoen, voor 30 april indienen. Eén van de landen die het meeste geld kan krijgen is Italië. En daar zijn ze, met bijna 200 miljard euro in zicht, al voortvarend begonnen met hun plannen.

In Torrita di Siena is in het klein duidelijk wat heel Italië staat te wachten: de aanleg van glasvezel wordt grotendeels betaald met een voorschot van de miljarden euro's die Italië mag opnemen uit het Europese coronaherstelfonds. De gemaakte kosten, kan Italië later terugkrijgen.

Erg he, dat corona!
Maakt Nederland aanspraak op deze gelden?
Of betalen wij alleen maar?

Is dit nog nieuws? | 18-04-21 | 20:58 | 5

Diegene die het meeste voldoen aan de door europa gestelde hervorming(en) krijgen het meeste geld ook. Zie je hoe bizar de EU alles naar zich toetrekt naar het model dat ooit ontworpen was?

Krachtkoe | 18-04-21 | 21:07

@Henk de Vries2074 | 18-04-21 | 21:01: *snik* prachtig.

Is dit nog nieuws? | 18-04-21 | 21:10

De individuele lidstaten staan garant voor dit “Corona Herstelfonds”. Dat is overigens 800 miljard € groot.
Het nieuwe hieraan is dat niet de lidstaten dit geld gaan lenen, dat gaat de EU doen.

theo-is-dood | 19-04-21 | 16:35
▼ 2 antwoorden verborgen

Het is inderdaad duidelijk dat het alleen om machtsoverdracht gaat. Nederland heeft Europa helemaal niet nodig om zichzelf in een groen graf te trappen.

Er van uitgaande dat de huidige plannen €1000 miljard kosten. Kom ik op het volgende: (Er is geen ander bedrag genoemd, de 1000 miljard is niet tegengesproken en onderzoek en inzicht er in wordt geblokkeerd dus ik ga er vanuit dat Thierry het niet te hoog had ingeschat.)

€1000 miljard voor 0,00007 graden is dik €14 biljard per graad. De wereldeconomie is ongeveer €65 biljoen (bnp 2015) dus voor één graad verlaging moet de hele wereld 215 jaar werken.

Dat is dus volledig buiten proporties en ik moet er ook nog bij opmerken dat een deel van de temperatuurverlaging alleen op papier zal bestaan en dat dit verder nog het “laaghangende fruit” betreft. Verdere winst zal nog duurder per graad worden.

En nu gaat Europa dit ter hand gaat nemen met zijn track record van budgetoverschrijdingen, totale mislukkingen en de gewoonte om deze mislukkingen nog groter te maken. Ik vrees dat we straks eindigen in een rotte, groene, van de pest vergeven, armoedige mestvaalt.

down | 18-04-21 | 20:55 | 4

@Nivelleermarionet | 18-04-21 | 21:11: "voor één graad verlaging moet de hele wereld 215 jaar consumeren, produceren, vervuilen".
Klinkt logisch....

Is dit nog nieuws? | 18-04-21 | 21:12

Precies. En dan komt ie: dit is een geweldige kans (net als Corona) om de ECB al dat ‘geld’ te laten bijprinten. En de landen die meedoen met dit spel lenen alles van de ECB die, aldus eigenaar wordt en de mensen (de schuldenaars) kan behandelen naar eigen goeddunken. De elite zelf feest vanzelfsprekend. Een toast op het domme volk dat allereerst denkt aan vandaag en zelden aan morgen.

Toeke | 18-04-21 | 21:12

@Toeke | 18-04-21 | 21:12: het domme volk wordt dagelijks gehersenspoeld door de staatsmedia en de papieren handlangers van de oude macht.

Phantomas | 18-04-21 | 22:39
▼ 1 antwoord verborgen

Ik ben al vanaf het begin van het aankondigen van deze waanzinnige plannen door onze eigen opgezwollen klimaatpaus, ervan overtuigd dat de in dit stuk zijdelings genoemde structurele transfer van rijk naar arm, de belangrijkste motivering is voor het dictatoriaat in Brussel. En daarnaast natuurlijk macht. Het klimaat? Ha! Denkt u echt dat ze zo dom zijn daar?

jemagookniksmeer | 18-04-21 | 20:54

En terwijl een groot deel van de EU bewoners het afgelopen jaar alles wat ze hadden opgebouwd naar de kloten zagen gaan, familieleden in no time zagen doodgaan aan een onbekend virus en in paniek zichzelf maar opsloten, blonk de EU uit in afwezigheid en liet alle landen het zelf maar uitzoeken.
Maar nu blijkt dat ze gewoon in alle hectiek stiekem heel druk bezig waren om de burger na alle covid19 ellende nog een extra nekslag te kunnen geven met een onhaalbare CO2 doelstelling.
Smerig schijtvolk is het toch

tsjajaja | 18-04-21 | 20:51 | 2

En ondertussen gaat NL als doel stellen 1 Miljoen huizen te bouwen.
Hallo infrastructuur.
Doei natuur.

Is dit nog nieuws? | 18-04-21 | 21:13

@Is dit nog nieuws? | 18-04-21 | 21:13:
Gooi schiphol dicht, genoeg plek/co2 om 1 miljoen huizen voor asiel eisers.
Of zullen ze dan niet meer hier kunnen komen omdat de boot te lang varen is?

Cadaver | 18-04-21 | 21:27

Waar de bomen hoog mooi en sterk zijn en de planten en gewassen prachtig mooi groen zijn is het CO2 hoog.
Laat je niet bedotten met klimaat leugens.
CO2 is leven, groen leven.
In de kassen waar je supermarkt voer vandaan komt wordt juist extra CO2 toegevoegd voor grotere gewassen en groenten.

jitro | 18-04-21 | 20:40 | 1

Prima. Ik eet een komkommer, een boom aan de andere kant van de wereld.... pffft...

Is dit nog nieuws? | 18-04-21 | 21:10

Is dat het getimmerde paard van onze Griekse held Timmerfrans? Die past er niet in, te klein voor zijn ego.
Andere circusact EU commissie, gaarne.

nobodiesunmighty | 18-04-21 | 20:37

Misschien toch maar even een Engelse en Zwitserse bankrekening openen. Wel zo veilig als je kijkt naar dat EU drijfzand en de Zuid-Europeanen die de baas zijn bij de ECB. Disaster waiting to happen natuurlijk.

Old_Spice | 18-04-21 | 20:36

Terwijl bedrijven en consumenten zich steeds meer in allerlei bochten moeten gaan wringen ..?? Kijk eens naar de nieuwste Volvo reclame, gewoon daadkrachtig doelen stellen en wel per meteen...

Smoelensmid | 18-04-21 | 20:34

Ach ja die euro. Het heeft alles verpest. Vroeger begon je vakantie al toen je een paar dagen eerder naar de bank ging om de lires, marken of francs op te halen. Dat gaf mij altijd wel een gevoel van dat ik even weg ging. Naar een ander land. Met een andere cultuur. Ik wil de grensposten weer terug. Gewoon om te ervaren dat je naar een ander land gaat. Ging ooit met mijn oom mee op de vrachtwagen naar Polen. Daar hadden de grenswachten een enorm geweer aan zich hangen. Dat was nog eens een beetje spannend. Het stuk weg door de DDR naar Berlijn, dat was mooi.

Leptob | 18-04-21 | 20:33 | 5

@Leptob | 18-04-21 | 20:45:
https://www.banknoteworld.com/blog/wp-content/uploads/2017/08/img214_005-624x536.jpg
Kijk en leer....
https://thefinanser.com/wp-content/uploads/2015/12/6a01053620481c970b0192ac3f2503970d-500wi1.jpg

Is dit nog nieuws? | 18-04-21 | 21:09
▼ 2 antwoorden verborgen

Als je Malthus leest weet je wel hoe dit ongeveer zal gaan aflopen. Te veel mensen, dat gaat niet.
Te veel ratten ook niet, maar die weten nog bijtijds aan de bel te trekken.

Ichneumonidae | 18-04-21 | 20:32 | 3

Er staan wat vallen op mijn terrein om beverratten te vangen maar eergisteren zaten er 2 exemplaren in van de bruine rat. Waarschijnlijk 2 mannetjes, ze hebben zich doodgevochten. Dat is ons voorland in Europa.

Painauchocolat | 18-04-21 | 20:45

"zodat Nederland ineens niet meer de slechtste jongetje in de EU klas is."
"De jongetje." Zucht. Het is weer diep treurig.

Het_Genie | 18-04-21 | 20:24 | 1

Ik tel er 5 meer. Snik wat een armoe

DeSteile | 18-04-21 | 20:32

En dan zitten we sinds kort ook nog met tweede kamerleden van Volt in de kamer. Die vonden X66 nog niet eurofiel genoeg. Bbrrr.

NPOlitiekgekleurd | 18-04-21 | 20:22

Een normaal denken mens, dus niet de VVD en D66 stemmer, kan maar beter hopen dat al die lui van de EU zo snel mogelijk berecht zullen worden.

appeltjesgroeneweide | 18-04-21 | 20:18 | 3

Er gebeurt niets door alleen maar te hopen.....

Leduc | 18-04-21 | 20:54

Waarvoor precies?

BobDobalina | 18-04-21 | 21:05

Misschien kan de EU veel efficienter en beter worden geleid, maar het is nog altijd beter klimaatbeleid aan de EU over te laten dan aan lidstaten. Ik vrees nl dat er in sommige landen weinig zou veranderen.

BobDobalina | 18-04-21 | 20:18 | 1

Vaccins inkopen lukt niet en een ingrijpende energietransitie topdown opleggen wel? Eerst maar eens bestaande afspraken nakomen, dat is al moeilijk genoeg voor de faalhazen van de EU. Het fundament van deze EU is rot, afbreken deze constructie en vervolgens met instemming van de burger weer opbouwen. Kappen met dit gepruts.

therealbraindump | 18-04-21 | 21:11

De groene leugen regeert..

Wijze uit het Oosten | 18-04-21 | 20:18

Ja, leuk en aardig, meneer Sassen, dat 1=40, maar een beetje bronvermelding is hier wellicht gepast.
Overigens ben ik van mening dat Nederland weer een republiek moet worden.

vliegende knorrepot | 18-04-21 | 20:11 | 1

Het Republikeins Genootschap heeft een Republikeinse vlag laten ontwerpen om te laten wapperen op koningsdag. Maar dat terzijde.

NPOlitiekgekleurd | 18-04-21 | 20:20

Het Paard van Troje DÁT. Dát, dát, dát! En niet 'die', gvd!

Verderkijkert | 18-04-21 | 20:11 | 9

En het is "meer sinistere" i.p.v. "veel sinistere" bijwerking

WalterSobchack | 18-04-21 | 20:25

Het is: befestigd did.

Verderkijkert | 18-04-21 | 20:26

U bent elitair & koloniaal, volgens Britse universiteiten.

Koonkluk Huis | 18-04-21 | 20:27
▼ 6 antwoorden verborgen

Zelfs China heeft zoiets van 'dit is geen keuze, dit moet gewoon' maar hier blijven we maar door mekkeren. Zooitje lobbyisten voor de olieindustrie, wat domme oudere mannen, sukkelige jonge mannen maar het gros spant het inmiddels wel. We hebben een probleem. Natuurlijk. De meesten van ons zijn straks al jaren dood als het probleem onomkeerbaar is. Maar hebben we allemaal geen kinderen en kleinkinderen? Deze manier van leven is gewoon niet houdbaar. We moeten af van vervuilen en plunderen voor tijdelijk financieel gewin. En dat kan ook met financieel gewin. Dus moeten we maar eens stoppen met praten en gaan doen. Het is namelijk niets nieuws. We wisten al veertig jaar geleden dat we onze leefomgeving aan het verkloten zijn. Daar hoef je geen stinkende hippie voor te zijn. Dat is gewoon zo. Het probleem zijn overigens niet alleen de ver rechtse malloten hoor. Ook gewoon de bureaucraten in o.a. de EU. die maar niet komen met maatregelen want anders word het volk misschien boos. Zooitje nietsnutten.

Schout-bij-Nacht-J | 18-04-21 | 20:10 | 7

Ik heb het idee dat je milieu en klimaat door elkaar haalt. Maar even voor de duidelijkheid, ik ben het hier dus volledig mee eens: We moeten af van vervuilen en plunderen voor tijdelijk financieel gewin.
Maar ook ik zie vooral als oplossing om wereldwijd minder te fokken.

Timide_Aso | 18-04-21 | 21:43
▼ 4 antwoorden verborgen

Mooi plaatje van de VVD zeg.

Lorejas | 18-04-21 | 20:08

Zolang gesubsidieerde windmolens geen bestaande CO2-energie-productie vervangen omdat (al) deze energie gebruikt wordt om nieuw gebouwde
datacenters 'energie-neutraal' te maken, weet de linkerhand duidelijk niet wat de rechter doet, wordt er gegoocheld voor de ogen van onze regering, met andere woorden business as usual, dat zich wel glimlachend in de handen wrijft.

De marketing en lobby-kreet 'Energie-neutraal' klink ok, maar dat is het dus niet, want landelijk hadden we de CO2-energie productie kunnen verminderen. Als die lelijke windmolens er dan toch moeten komen, gebruik ze dan in godsnaam zo goed mogelijk. Voor de eigen bevolking dus. De windmolens in de Wieringermeerpolder hadden de hoeveelheid van 75% van de Amsterdamse huishoudens kunnen voorzien van stroom. Is niet gebeurd. Ze voorzien nu een paar grote jongens van lekker veel geld. Dat wel.

Het enige dat we wel begrijpen is dat het dan nog meer belastinggeld kost voor de burger.

kloopindeslootjijook | 18-04-21 | 20:07 | 10

@Olleke | 18-04-21 | 20:10:
Dat doen ze al even. Ze sprayen de atmosfeer vol met niet bepaalde ongezonde stoffen en metalen om de intensiteit van de zon tegen te gaan. Zo reflecteren ze het zonlicht.
Wat ze ook doen is met een laser vanuit een satelliet de hogere atmosfeer verhitten dit veroorzaakt een atmosferische storing met de koelere atmosfeer eronder. Als koude en warme lagen elkaar raken veroorzaakt weersveranderingen. Noodweer dus. Weather modification bestaat al heel lang. Door het afnemen van de beschermlagen om de aarde en het rap afnemen van de magnetische velden is het weer onstabieler geworden.
De zon bepaald het klimaat de mens de vervuiling.

jitro | 18-04-21 | 21:38
▼ 7 antwoorden verborgen

Wanneer verhuizen de varkens weer naar Straatsburg?

BrutusBosch | 18-04-21 | 20:07

Dat paard van Troje, is dat nou een merrie of een hengst?

Leptob | 18-04-21 | 20:02 | 4

Als t'r ammaol kotertjes uit komen is het een merrie.

Twee Jeetjes | 18-04-21 | 20:07

Een m/v/x. Wat anders? Waarom altijd de m als eerste??

TheseDays00 | 18-04-21 | 20:12

Een nachtmerrie.

Peter_K | 18-04-21 | 20:24
▼ 1 antwoord verborgen

Hoe zit het met gas. Is het in Duitsland wel groen, maar in NL niet?

ET007 | 18-04-21 | 20:02 | 4

Of het groen is maakt niet zo veel uit. Het probleem dat zowel Nederland als Duitsland zelf onvoldoende gasvoorraden hebben is een goede reden om naar een alternatief uit te kijken. En gezien de snelheid van onze regering is het niet zo raar om daar nu alvast mee te beginnen.

W_F | 18-04-21 | 20:35

@W_F | 18-04-21 | 20:35: N dereland heeft nog enorme voorraden gas. In Groningen maar dat is misschien niet de beste weg maar zeker op zee zijn er nog gigantische velden en heel erg veel kleine veldjes.

HA BIER!1! | 18-04-21 | 20:55

@HA BIER!1! | 18-04-21 | 20:55: Grenzen wij niet aan Venezuela...?

Is dit nog nieuws? | 18-04-21 | 21:03
▼ 1 antwoord verborgen

En zo verkwanselen we iedere met bloed verkregen democratische inspraak.

einz | 18-04-21 | 19:59

Dus als in mijn geplaveide tuin van 100 vierkante meter 2 m2 gras is, is mijn tuin 100% onbetegeld. Helder....

TmC | 18-04-21 | 19:59 | 3

U heeft geen tuin, maar een parkeerplaats van tien bij tien meter.

Rhenium | 18-04-21 | 20:25

Een parkeerplaats waarop rendemenstheffing en groene belasting kan worden geheven. Iedereen moet immers een steentje bijdragen.

impy | 18-04-21 | 21:04

Makkelijk te realiseren... Het aantal inwoners met 55 reduceren en voila! Nu zullen deze niet afgeschoten worden maar zou je een sluw plan voor kunnen bedenken.

Zo heb ik vroeger een jongen op school (beetje een wappie) die beweerde dat er een wereld orde is die wereld wil overnemen. Door iedereen te vaccineren en wil chippen om vervolgens rechten af te pakken. Ik zei hoe dan? Hij zei: Avondklokken, winkelen op afspraak en al helemaal geen fun etc...

Keihard uitgelachen natuurlijk die gast!

Remi A. | 18-04-21 | 19:58 | 1

Geen Fun, zegt u? Ik vermaak mij anders prima tijdens deze lockdown. Ik kan iedereen erop wijzen dat ze binnen moeten zitten en een mondkapje moeten dragen. En iedereen die me tegenspreekt, daar hoor je niks meer van.

honderddagen | 18-04-21 | 20:02

Ja ja Nederland, zoals in dat bladmuziek staat Let op Uw Saeck! Waar doet mij die naam toch aan denken......

Nuuk | 18-04-21 | 19:55 | 2

Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden?

steekmug | 18-04-21 | 21:21

Gelukkig is het gras nog groen.

rein9576 | 18-04-21 | 19:54

Er is helemaal geen geschiedenis. De vorige krachs kwamen alle uit het Westen... Dwz de VS

AntiZanicz | 18-04-21 | 19:52 | 1

En denk je dat dat deze keer daar wel goed gaat?

Dezenaamhier | 18-04-21 | 21:36

'The greatest teacher, failure is.'

Poesmobiel | 18-04-21 | 19:41

Iedereen die denkt dat we dit nog kunnen oplossen zonder een revolutie met heel veel bloedvergieten is naïef.

TheEgg | 18-04-21 | 19:40 | 6

@Professor Superhirn | 18-04-21 | 20:00:
De Britten beginnen nu voor het eerst in lange tijd hun eigen kracht weer te ontdekken. De strijd tegen het virus gaat er efficiënter dan in de EU, en daar zijn ze zich terdege van bewust. De landbouwhervormingen zijn er nu in volle gang, en ik durg erom te wedden dat over een paar jaar Groot Brittanië groener is dan de EU, véél groener.

Schoorsteenveger | 18-04-21 | 20:14

@Schoorsteenveger | 18-04-21 | 20:14:
Dat de Britten een lichtend voorbeeld mogen zijn. Graag. Maar ook op dat eiland zal het nodige bloedvergieten plaatsvinden wanneer de islamitische gemeenschap daar een kritische demografische massa bereikt.

Professor Superhirn | 18-04-21 | 21:11

@Professor Superhirn | 18-04-21 | 21:11: ~Londonistan...

Is dit nog nieuws? | 18-04-21 | 21:20
▼ 3 antwoorden verborgen

Deze integratie is nodig om de CO2 reductie teweeg te kunnen brengen. Kijk naar China, die kunnen het wel!

honderddagen | 18-04-21 | 19:37 | 11

@Rhenium | 18-04-21 | 21:26:
Ah ja, want hun industrie en activiteiten in andere landen hebben dat natuurlijk niet ruimschoots teniet gedaan.
*proest*

Rest In Privacy | 18-04-21 | 21:51

@Rhenium | 18-04-21 | 21:26: In West-Europa worden ook geen kinderen meer geboren. Volgens een een gerenommeerde Duitse politicus (voormalig oostduitser en communist, man) worden er noodgedwongen mensen geïmporteerd OMDAT de vrouwen geen kinderen meer krijgen. Deze immigranten moeten het tekort aanvullen. OMDAT de bevolking gekrompen is, bestaat het gevaar van inteelt. En dat gevaar moet worden afgewend en moet de inheemse bevolking n**ken en voortplanten met de import.

Maar West-Europa is verlicht en progressief aan de anticonceptie en de abortus gegaan. Als men zelf kinderen had gekregen (en nee, geen 10 per paar) hadden we onze rijkdom niet kunnen exporteren (ontwikkelingssamenwerking) en was er geen bevolkingsgroei (door voedselhulp, medische hulp en infrastructuur) elders geweest.

Arachne | 18-04-21 | 22:27
-weggejorist-
Alwayscurious | 19-04-21 | 08:37
▼ 8 antwoorden verborgen

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland