achtergrond

Geenstijl

VU gaat schedels medewerkers meten

Gaan we weer

Superhandig. Bij de Vrije (haha, red.) Universiteit in Amsterdam willen ze heel graag weten hoeveel niet-westerse allochtonen ze in dienst hebben. Nu mag je in dit land al een tijdje geen 'niet-westerse allochtoon' meer zeggen, maar je mag het dus wel meten. Tenminste, als die medewerkers geen bezwaar indienen bij het Hoofd Schedelmeten de Functionaris Gegevensbecherming. Allemaal omdat de VU ernaar streeft dat 'onze medewerkers een representatieve afspiegeling vormen van onze studentenpopulatie' en een 'nulmeting' in het kader van de 'Culturele Barometer Diversiteit' nodig heeft. 

Raar toch. Wij dachten dat al die diverse studenten naar de VU kwamen om met behulp van leden van de intellectuele en culturele elite van ons land wetenschappelijke kennis te vergaren, blijkt het de bedoeling te zijn dat er mensen in dienst komen die er precies zo uitzien als de studenten zelf. Wij zouden ons dure collegeld op zak houden en gezellig iedere dag twee keer drie kwartier met de buurvrouw kletsen, maar goed. 

Het zijn trouwens ook altijd de universiteiten waar dit soort geestdodende kleurenturvers opduiken. Je ziet het nooit eens bij dönerverkopers, kauwgomballenfabrieken en/of telefoonkaartwinkels. Hoe dan ook, wij hebben de 'nulmeting' van de 'Culturele Barometer Diversiteit' op de VU al uitgevoerd: er is op dit moment WEL een gescheiden ingang voor mannen en vrouwen van de islamitische gebedsruimte op de VU. Benieuwd hoe dat over vijf jaar is. Complete mail na de breek.

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.