Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

HAHA NEE JIJ NET NIET-lijst

Deze strijders pissen buiten de geprognosticeerde pot

NB Zónder verschuivingen door coalitievorming en ministerschuiven (die vvd-miep gaat het dus wel redden), zónder rekening te houden met voorkeurstemmen (zo zal Kauthar wel in het parlement worden gemoslimbroederschapt), zónder rekening te houden met doei doei (joehoe Klaver) en zónder rekening te houden met restzetels (Volt/JA21/D66).

vvd #36 - Kelly Regterschot

U kent ze wel, die vvd'ers. Ze zijn er wel maar ze zijn er toch ook weer niet. Het licht is aan maar er is niemand thuis. De gordijnen zijn open maar de bewoner ligt al op bed. De pleerol ligt klaar maar er zit niemand op de pot. De trap is gebouwd maar iedereen blijft beneden. Het stuur zit er wel maar de weg gaat alsmaar rechtdoor. Er zit ranja in het glas maar het water is op. En verzin zo nog maar 80 suffe metaforen voor die backbenchers die een beetje met de baas meestemmen en verder niks.

D66 #24 - Ongelooflijke Romke de Jong

Heet deze meneer 'Ongelooflijke Romke de Jong'? Nee natuurlijk niet, maar wat is deze meneer een ongelooflijke Romke. Komt uit Friesland en is dus helemaal heit en mem en andere dingen die Friezen zijn. Romcom de Jong is ijscoboer maar hij is ook helemaal klimaatneutraal en gendermultidivers enzo, zoals alle D66'ers met een zogenaamde penis.

PVV #18 - Marjolein Mijn Tweet Klopt Faber

U kent Marjolein Mijn Tweet Klopt Faber natuurlijk maar van één ding en dat is een tweet die niet klopte: een of andere Noord-Afrikaan zou verantwoordelijk zijn voor een steekpartij, maar dat klopte niet, maar volgens Marjolein Faber klopte de tweet wel (maar dat was dus niet zo). Een helder licht is Marjolein Mijn Tweet Klopt Faber verder niet, u gaat haar niet missen maar dat zal Marjolein Mijn Tweet Klopt Faber verder worst zijn, want die zit toch al in de Eerste Kamer. 

CDA #16 - Joba van den Berg-Jansen

Beetje flauw om de Bijbel te beoordelen op het kaftje maar Joba van den Berg ziet er wel echt uit als de assistent-secretaris van de Rummikub-club, iedere tweede woensdag van de maand in het buurthuis, deelname € 2 en de eerste koffie is gratis. Joba van den Berg is een miljoen jaar oud en namens het CDA is ze woordvoerder op allemaal heel erg belangrijke terreinen, zoa... zzz

PvdA #10 - Songül Mutluer

Iedereen bij de PvdA weet wel: als je op de kieslijst boven de 5 staat, wordt het tricky. Onze maat Alptekin op #25 bijvoorbeeld: volstrekt kansloze missie. De tegenvallende streep van de PvdA wordt dit keer getrokken bij Songül Mutluer. Die kan trouwens wel wat: Poelenburg ontvlucht, rechten gestudeerd, docent/onderzoeker op de uni, bestuursfunctietje hier en daar - uitermate PvdA'erig allemaal - én een gewaardeerd raadslid in Zaanstad. Maar ja. De PvdA is wel echt een verdrietig bewaarpotje vol tranen van opa.

SP #10 - Jimmy Dijk

[Nog uitzoeken wat Jimmy Dijk kan, red.]

FVD #9 - Ralf Dekker

Ralf Dekker, een gezellig zonnestraaltje van 182 jaar oud. Was ooit een hele meneer bij de Rabobank en nu zit-ie samen met z'n vrolijke hoofd muurvast in de vortex naar beneden. Beetje de complotjes van Jensen retweeten, beetje linken naar De Dagelijkse Sturmführer, beetje tetteren over The Great Reset en een beetje 'boe boe boe' roepen over corona. Wat roeptoeteren over corona betreft, Ralf Dekker is de op acht na beste bondscoach van dit land. Jammer voor hem zitten die andere acht allemaal bij dezelfde partij.

Moslimbroederschap #9 - Kauthar Bouchallikht

Er is al veel gezegd en geschreven over Kauthar, de vrouw die helemaal zelf bepaalt of ze onderdrukt wil worden door de pikhebbers. De weinig wufte verschijning van Kauthar en haar turbulente periode in de spotlights, en dan met name het dramatische Nieuwsuur-interview van Jesse Klaver over haar persoon, heeft ons wel iets goeds gebracht: (linkse) mensen zijn (hopelijk) gaan nadenken over de vraag hoe progressief die islam precies is. Wat er progressief is aan toegang tot de hoofdingang verbieden voor vrouwen. Wat er progressief is vrouwen op te leggen dat ze een hoofddoekje moeten dragen. Wat er progressief is aan vrouwenbesnijdenis. Wat er progressief is aan het feit dat meisjes niet lesbisch mogen zijn. Wat er progressief is aan de talak. Wat er progressief is aan een boerka. En hoe al die conservatieve en middeleeuwse normen, waarden en opvattingen van de islam te rijmen vallen met écht progressieve politiek. Bedankt Kauthar, dat je al deze dingen op de agenda hebt gezet. En nu staat ze voor de zijdeur, toevalligerwijs precies de enige plek waar ze van haar gelijkgelovige mannenbroeders naar binnen mag, met de voorkeursminaretten als laatste redmiddel. Sta er niet van te kijken als dat lukt en dat is Paul Smeulders (#8) de bok, maar die is toch vrij suf.

Diertjes #7 - Eva Akerboom

Langzaam maar zeker klimt Eva Akerboom hoger op de apenrots van de Waku Waku-verslaafden: eerst op plekje 12 en nu op plekje 7. Helaas is het net niet genoeg voor Eva (uit 1992!), die als tijdelijke vervanger van Femke-Merel al even mocht snuffelen aan het Kamerwerk. Akerboom blijft hoe dan ook actief in Den Haag, want ze gaat achter de schermen pootjes geven. Indien knuffelbaar genoeg zien we haar over vier jaar wel weer terug.

Gristenunie #6 - Stieneke van der Graaf

Stieneke van der Graaf had in 2017 al jezusveel mazzel dat ze de plek van Carola Schouten mocht overnemen, maar het kan niet altijd feest zijn. Bovendien zijn we wel een keertje klaar met die statige en superslome aardappelen-vlees-groente-vreters van totale flauwekulpartij ChristenUnie, te klein voor het tafellaken van het CDA en te groot voor het servet van de SGP, die hun Bijbeltjes een keertje lekker mogen openslaan in de marge van de oppositie. Sorry Stieneke, maar jij bent het kind van Jozef en Maria. Nee wacht het kind van de rekening, verdomme.

JA21 #4 - Maarten Goudzwaard

Maarten Goudzwaard is een van de personen die de Renaissancekriegsmarine verliet toen het moederschip onder auspicien van Freek Josephgoebbels bruin water begon te maken. De JUDAS ALLIANTIE!!! Goudzwaard mag voor JA21 dus verder rommelen in de marge van de provincie Friesland, maar als Eerdmans & co in Den Haag iets minder lethargisch te werk gaan dan het FvD, of als ze gewoon 100.000x keihard 'coronaaaaa boeeeeee vrijheidddddd' roepen, dan zien we Goudzwaard vast wel een keer terug.

Volt #4 - Boeien wie

Wat kan ons het nou verrotten welke volstrekt inwisselbare Volt-bot niet in de kamer komt, en het kan jullie ook niks verrotten, want het gaat bij Volt niet om de poppetjes. Volt is geeneens een Nederlandse politieke partij, Volt is een klinisch pan-Europees businessmodel dat met SOROS!!1!-geld is opgericht om Europees-ideologisch alsook idealistisch te kunnen drammen, zodat iedereen onder de 27 jaar zwaaiend met een Interrail Global Pas de moraliserende betweter kan uithangen op verjaardagen: gut wat heb ik veel van de wereld gezien en gut wat moet er een geld naar Griekenland en gut wat kunnen we veel vluchtelingen kwijt.

SGP #4 - André Flach

De meest ondankbare plek op de lijst van de SGP: nummertje vier. Het worden er namelijk altijd drie, en heel soms een keertje twee, maar eigenlijk altijd drie. Je ziet André Flach wel zitten hoor, thuis op de bank. GODVERDOMME NET NIET! En dan rookt-ie een baal zware shag op, slaat-ie z'n hele huis kort en klein, gaat-ie harddrugs gebruiken en moet z'n vrouw koken. Nee hoor, grapje.

AK-Partij #4 - Natasha Mohamed-Hoesein

Eerst moesten we heel hard lachen, omdat de in de AK-Partij geïnfiltreerde AIVD-spion Stephan van Baarle, die vroeger altijd als laatste werd gekozen met gym, samen met z'n grote bek de Tweede Kamer niet zou halen. Maar ja, Rotterdam, daar stemt zo ongeveer 100% van de mensen op een Turkse partij en dus zit Van Baklava erin. Buiten de bööt valt Natasha Mohamed-Hoesein, momenteel gemeenteraadslid in Rotterdam en houd u vast anders dondert u van de stoel van verbazing, iemand met 'een inclusieve agenda'.

50Plus #2 - Het fossiel van Raymond Brood

Jammer dan voor Raymond Brood, met zijn 614 jaar had hij het oudste Kamerlid aller tijden kunnen worden. Hebben ze bij 50Plus een keertje geen ruzie met elkaar, dan hebben ze wel ruzie met het electoraat, want minus drie en Raymond Brood hoeft de sjoelbak en de petunia's niet mee te nemen naar de fractiekamer. Mist u iets door de afwezigheid van dit fossiel? Nee joh.

Boeren #2 - Femke Wiersma

Femke Wiersma Femke Wiersma Femke Wiersma... Juist! Femke Wiersma van televisie! Femke Wiersma trapte in de val van de afgrijselijke Yvon Jaspers door mee te doen aan Boer Zoekt Vrouw. Ze kwam samen met Boer Gijsbert, het was romantisch van hier tot de hooizolder, maar toen we ons eens gingen verdiepen (namelijk zojuist) lazen we dat die twee helemaal niet meer samen zijn. Gijsbert was natuurlijk veel te druk met het melken van de dames in de stal. Zelf een keertje GEMOLKEN worden zit er momenteel dus niet meer in voor Gijsbert!

Wejo

BIJ1 #2 - Quinsy Gario

Als ons moeder vroeger ons eten opschepte bewaarden we de grootste gehaktbal voor het laatst. Je moet bij Quincy Gario altijd heel erg op je woorden passen, want voor je het weet pleurt-ie je weer in een brandnetelveld met racismeverwijten. Disclaimer derhalve, GEHAKT is godverdomme NIET racistisch, maar Quincy Gario is wél een gehaktbal.

Reaguursels

Inloggen

Songül Mutluer lijkt mij eigenlijk best aardig. Dit in tegenstelling tot Kuthaar Boventallig. Dat is een onuitstaanbaar kreng.

MAD1950 | 20-03-21 | 17:39

Femke Wiersma zit op een hekje waar elk moment de postbode-in-uniform-en-met-pet-op kan langsfietsen om met een agrarisch accent een praatje te maken.

Koonkluk Huis | 20-03-21 | 11:01 | 1

Mooi weertje, hè? Om te nø... eh, høken. Bedoel je dat?

MAD1950 | 20-03-21 | 17:45

Stiekem had ik wel gehoopt dat een hoofddoek zoals Kauthar in de Tweede Kamer zou komen.

Ik weet niet of het in andere Europese/Westerse landen voorkomt dat een hoofddoek politieke invloed heeft, maar Nederland zou massaal uitgelachen worden. En ik gun het de Nederlandse bevolking van harte dat ze worden uitgelachen en geridiculiseerd.

Greetjee | 20-03-21 | 10:52 | 1

Nr. 27 van de D66 lijst komt waarschijnlijk in kamer met hoofddoek, ken haar verder niet, zodra er 4 van de D66 lijst in regering komen. Progressief en feministisch hoor een hoofddoek, snap nooit dat feministen daar weinig over op te merken hebben.

Dreeke | 20-03-21 | 11:57

In dit lijstje drie arabisch/turkse moslims, en een figuur afkomstig van islamitische slavendrijvers. Ze bemoeien zich overal mee, zitten over in. Is dat diversiteit? Geen één van een andere allochtone afkomst. Tekenend voor de ontwikkelingen in Nederland en zorgelijk. De islam vind ik niet erg geschikt om zich als overkoepelende organisatie weg te zetten voor diversiteit en gelijkheid. Maar ze slagen er helaas wel in.

zeurmachine | 20-03-21 | 09:53 | 1

Teleurstellend weinig anderen dan mediterraanse luitjes inderdaad.

Het brein erachter | 20-03-21 | 17:12

Ik zie bij Kauthar trouwens wat haar onder de hoofddoek uitkomen.

Rest In Privacy | 20-03-21 | 09:40 | 2

Zweepslagen!

PikinhetBlik | 20-03-21 | 10:30

De kech! Sssssssssssss

mono-culti | 20-03-21 | 11:37

Met uitzondering van Gaarhoofd, had ik het best wel een aangename gedachten gevonden dat La Simons ook met de tandjes gestrand zou zijn op de drempel van het Binnenhof maar helaas. Wordt nog wel lachen de komende 4 jaar als Silly Syl zich verdringt bij de interruptie microfoon voor weer een fittie met Geert, Joost en/of Baudet.

Grijskijkert | 20-03-21 | 09:20 | 2

Kan niet wachten! Vooral met Joost.

mono-culti | 20-03-21 | 12:03

Of met Bosma!

Het brein erachter | 20-03-21 | 17:12

Wat heeft de PVDA het toch slecht aangepakt , murmelvrouwtje als lijsttrekker aangewezen ipv Asscher , de enige die debat met Rutte kon winnen en daarmee veel linkse zetels kon pakken. En dan niet Arib als opvolger daar neerzetten... mooi om te zien hoe persoonlijke ambitie de eigen partij klein houdt.

Dreeke | 20-03-21 | 08:36 | 3

Maar dat is toch prima! Waar klaag je over?

Rest In Privacy | 20-03-21 | 09:44

Op Arib had ik nog wel gestemd. Ze is alleen lid van de verkeerde pvda.

Rest In Privacy | 20-03-21 | 09:46

Tja, als je een lijsttrekker benoemt met het charisma van een gepofte aardappel dan weet je bij voorbaat dat er alleen nog maar gelovigen op je zullen stemmen; net als bij die gristelijke partijen. Iedere keer weer precies hetzelfde aantal zetels. wat een armoede!!

pinokia | 20-03-21 | 09:56

Eva Akerboom ziet er wel aardig uit, wel wat bleekjes ze zou wat meer biefstuk moeten eten voor een gezonde blos op de wangen.

homieguerneville | 20-03-21 | 08:33 | 2

Ik heb liever dat boerinnetje. Die lust wel een stukje vlees

Fijn_dat_je_er_bent | 20-03-21 | 08:59

Hahaha, dat was ook mijn eerste gedachte.

nikolaos | 20-03-21 | 09:19
-weggejorist-
3Xniks | 20-03-21 | 06:45

Religie, al eeuwen een maatschappelijk construct waarmee oude mannen zich toegang verschaffen tot vruchtbare vrouwen.

zokanhetookja | 20-03-21 | 06:34 | 1

God Zelve deed dat ook.

Rest In Privacy | 20-03-21 | 09:32

Eva Akerboom *zwijmel zwijmel*

Stijlicoon | 20-03-21 | 05:57

De grote winst de D66 heeft een groot voordeel.

In De Ronde Venen raken we een D66 wethouder kwijt. In een vorig leven was ze kleuterjuf. De meeste inwoners van De Ronde Venen zullen verzuchten dat ze dat had moeten blijven, maar voor D66 is het voldoende dat je een paar kleuters kan overtuigen. De wethouder heeft gefraudeerd met subsidie voor het verduurzamen van je woning. Ze heeft zelf de regels opgesteld, haar man heeft de aanvraag ingediend en ze heeft deze zelf goedgekeurd. Achteraf is het natuurlijk de fout van een ambtenaar die zich niet kan verdedigen en waar zei verantwoordelijk voor is.

Ze ziet er leuk uit en ze kan zich een weg via het Haagse matras omhoog neuken. Indien ze dit niet doet zit ze over 4 jaar weer in de gemeente raad.

p3xxx | 20-03-21 | 00:33 | 3

Ik denk al wel eerder hoor.
Als Kaag nu al een tweede verkenner inzet ,omdat ze de VVD niet vertrouwd en zich, 2 dagen na de verkiezingen al bijna uitroept tot nieuwe leider van NL en zich nu al gaat bemoeien met de avondklok, dan voorzie ik binnen een paar maanden regeren een bloedbonje tussen Rutte en Secreet Klaag.

tsjajaja | 20-03-21 | 01:10

@tsjajaja | 20-03-21 | 01:10: Ze heeft de zegen van de von Amsbergjes en de Bilderbergjes/Schwabjes dus ze mag stout zijn tegen Markje. Afgezien daarvan is de VVD natuurlijk ook niet te vertrouwen.....

Morgenstern064 | 20-03-21 | 10:57


Nou, ik heb moeten lachen. Op het laatst kakte het een beetje in toen de energie op was, maar ik weet uit ervaring hoeveel werk dit stuk allemaal wel niet kost om te schrijven..
Dus mosterd krijgt van mij 5 reeten.

King of the Oneliner | 20-03-21 | 00:27

Als Klaver de pijpbeurt aan Maarten geeft komt Kauthar alsnog in de Tweede Kamer.

Rest In Privacy | 19-03-21 | 23:22 | 4

Die is leuker om naar te kijken

3Xniks | 20-03-21 | 06:44

@3Xniks | 20-03-21 | 06:44: een blok beton is leuker om naar te kijken.... Alles beter dan die gehoofddoekte heks

Jafco | 20-03-21 | 09:50
▼ 1 antwoord verborgen

Femke. Ze is net een sprookje zo hè? Op dat hek. Fris en vrolijk. Met die blonde haren die wild in de wind wapperen. En die lach! Je zou er bijna op willen.. Stemmen.

*grijns*

VBO_B_Niveau | 19-03-21 | 23:16

Uiteraard komen die van de VVD en D66 wel in de Kamer, aangezien er wat hoger geplaatsten het kabinet in gaan.

The_Black_Knight | 19-03-21 | 23:16 | 1

Dus het gaat bij ministers niet om wat je kunt, maar gewoon om wat je voor de partij gedaan hebt? Weer een illusie armer. /sarcasme uit.

Leffe Blonde | 20-03-21 | 06:51

Die oma van 50+ heeft gewoon niemand om ruzie mee te maken. Winner winner chicken dinner.

wapster | 19-03-21 | 23:00 | 2

hahahaha, jij kijkt ook naar ArchieLuxury uit Brisbane! Fuck me Dead!

King of the Oneliner | 20-03-21 | 00:22

Ik las dat zelfs de 1e zetel van Bij1 op losse schroeven stond bij de laatste tellingen die er nog bij komen.

Sinclair | 19-03-21 | 22:45 | 2

Zouden we echt zoveel geluk hebben? Extreem Links kunnen we niet gebruiken in de kamer.

Als je dat programma van Bij1 ziet, en dat zou omdraaien, letterlijk, dan werd je betitelt als de grootste Nazi partij sinds de val van mr Hitler. Belachelijk dat dit allemaal woke is onder het mom van anti-racisme

Headshrinker | 19-03-21 | 22:57

if there was a god.....

Behangdelul | 20-03-21 | 01:11

Ik durf te wedden dat mede dankzij GeenStijl Kauthar nu niet in de Kamer zit. Daarom ben ik dus lid. Hulde aan de redactie!

JackStick | 19-03-21 | 22:39 | 3

En dankzij de door modieus links gehate, want zich op feiten baserende, journalist Carel Brendel.

J.P.Drapeau | 19-03-21 | 23:16

Ik dacht dat Geenstijl Kauthar nou juist geplugd had hier. Ze is veel vaker genoemd dan de andere leden van de partij van Geenstijl.

Rest In Privacy | 20-03-21 | 08:37

De redactie van GS bij monde van de dienstdoend tikgeit maakt hier een lelijke vergelijking tussen Kwinsie Halvegario en de gehaktbal.
De gehaktbal is al decennia een geliefd voorwerp.
De gehaktbal staat wat mij betreft niet ter discussie de komende jaren.

F. Jacobse | 19-03-21 | 22:37 | 1

Komt daar nog een belasting op?

van Oeffelen | 19-03-21 | 22:47

Zit al vanaf gister op de site van de kiesraad te kijken wanneer de stemmen per stembureau / kandidaat verschijnen en dan specifiek van Amsterdam. Staat er zowaar eentje op namelijk 087 Indische buurt. Na Klaver heeft Kauthar Bouchallikht de meeste voorkeurstemmen

Droom-Vreesman | 19-03-21 | 22:32 | 3

Slecht nieuws dus.

van Oeffelen | 19-03-21 | 22:40

Als zij met voorkeurstemmen in de Kamer komt, hebben we dus met die drie zetels voor DENK en die ene voor Sylvana vijf van de 150 Kamerleden die ons en onze cultuur haten.

MAD1950 | 20-03-21 | 07:53

Dus toch gelukt!?

Rest In Privacy | 20-03-21 | 09:31

Volt is wel een goede alternatieve keuze voor D66 vrouwen die geen zin hebben om een bezoek af te leggen bij Frans van Drimmelen. Hanneke van der Werf was daar te ongeduldig voor.

Deflatiemonster | 19-03-21 | 22:30

Nog even opgezocht hoe het zit met voorkeurstemmen, i.v.m. de islamofascistische kandidate van GroenLinks. De drempel is 25% van de kiesdeler, dus ongeveer 18000. Dat is niet veel.

J.P.Drapeau | 19-03-21 | 22:29

Is die foto van Faber later ingekleurd? Ziet eruit als een portret uit 1941.

van Oeffelen | 19-03-21 | 22:21 | 5

@van Oeffelen | 19-03-21 | 22:34: toch gaat de voorkeur uit naar Lazio. Moeilijke clubs allebei, ook bestuurlijk.

van Oeffelen | 19-03-21 | 22:36

@van Oeffelen | 19-03-21 | 22:34: Venditti, Roma Roma Roma (concerto nel Circo Massimo) e Grazie Roma.

van Oeffelen | 19-03-21 | 22:39

Ze heeft wel een soort van partijspeldje op. En die oorbellen passen niet bij het kostuum.

Rest In Privacy | 20-03-21 | 09:39
▼ 2 antwoorden verborgen

Veel overbodige lieden.

van Oeffelen | 19-03-21 | 22:06 | 1

Helaas ook redelijk veel wachtgeld.

Headshrinker | 19-03-21 | 22:58

Jezus. Het CDA komt met een vernieuwde versie van Loes Haasdijk en de PVV heeft een transgender binnengehaald. De VVD komt met Kelly de centenbak, die staat in haar vrije tijd voor het draaiorgel centen binnen te harken. Dierenpoes heeft Eva Akerboom binnen geharkt. Is familie van Kees. Dus die gooit wel eens een balletje in een ring met een netje. Zou ze ook kunnen dunken? D666 komt met Romke, die verkoopt ijsjes aan kleine kinderen. Verdacht. Ik weet het allemaal zo net nog niet....

Zwezerik | 19-03-21 | 22:05 | 2

En André, met z’n Flach gestreken smoelwerk?
Allemaal niet moeders mooisten.

Ruimedenker | 19-03-21 | 22:11

Gaat die mevrouw van 50Plus, kom, hoe heet ze ook alweer?, ruzie maken met zichzelf nu ze in haar eentje in de Kamer zit?

MAD1950 | 19-03-21 | 22:04 | 1

Ze heeft beleidsmedewerkers.

a9b2b1 | 19-03-21 | 23:33

Is de PVV toch mooi de eerste partij met een transgender in de kamer geweest.

Sinterbikske | 19-03-21 | 22:04 | 3

Njet,

Lisa van Ginneken, de nummer 22 van de kandidatenlijst van D66, wordt de eerste transgender persoon in de Tweede Kamer. "Ik ben heel blij, ik werk hier al jaren naartoe. Toen duidelijk werd dat ik de Kamer inga, realiseerde ik me ook meteen: dit is historisch. Dit is een groots moment voor transgenders in Nederland en eigenlijk wereldwijd."
bron: rtl nieuws

Droom-Vreesman | 19-03-21 | 22:22
-weggejorist-
neonreclame | 19-03-21 | 22:02 | 4
▼ 4 antwoorden verborgen

Het voltooid deelwoord van "melken" is overigens "gemolken"..

omanders | 19-03-21 | 21:51 | 13

@Kapitein Sjaak Mus | 19-03-21 | 22:17: en ecajuleren?

van Oeffelen | 19-03-21 | 22:22

@Kapitein Sjaak Mus | 19-03-21 | 22:17: gespuitgietgegoten.

DutchCountryBoy | 19-03-21 | 22:32
▼ 10 antwoorden verborgen

Die VVD'er, CDA'er en 66'er komen er heus wel in, als een paar van de hogergeplaatsten in het kabinet komen. Sowieso de 66'er, aangezien het Kamerwerk voor Al Qaq te min is. En het Moslimbroederschap komt er inderdaad gewoon in met voorkeursstemmen.

Ferdo76 | 19-03-21 | 21:50 | 1

Ik hoor links en rechts wat geluiden over voorkeurstemmen bij Groen Links en ik denk het ook. En bedankt hè Yasser!

5611 | 19-03-21 | 23:52

Job Cohen....
nos.nl/l/2373313
Maak van links één partij.
Ok Job, maar met 24 zetels ben je alsnog de kleinste.
Bovendien hebben socialisten een ander gedachtengoed dan linkse kapitalisten.
Neem nog maar een bakkie thee Job.
Dank voor het meedenken.
Oh eeuh, ik heb meer respect voor échte linkse socialisten vd SP, met principes, dan die wannabee linkse Starbucks lefty’s.
Die lullen met alle windmolens mee.
Vandaag GL, morgen D66.

Ruimedenker | 19-03-21 | 21:47 | 8

@Nuuk | 19-03-21 | 22:19:
Hé!
Nog gebak gehaald bij Top’s?
Heb verdorie 5 dagen last gehad van die paalbotsing.
Een geel voorhoofd, maar het gaat weer beter.

Ruimedenker | 19-03-21 | 22:41

Ik vrolijk zowaar een beetje op van jullie tegels. Tijd om naar het café af te druipen zeker?

*klink*

VBO_B_Niveau | 19-03-21 | 23:14

@Ruimedenker | 19-03-21 | 22:41:
Ik eet soms ook gewoon brood, maar ben geloof ik over 2 weken jarig dus zal er dan wel even wat lekkers halen.

Jij hebt wel een smak gemaakt dan! Beterschap.

Nuuk | 19-03-21 | 23:14
▼ 5 antwoorden verborgen

GEHAKT is wel degelijk racistsch en daarom is zo'n bal ook zo lekker. Het heet niet voor niks onderbuik!

DISCLAIMER: grapje..

omanders | 19-03-21 | 21:46

Sylvana is van de regering. Wanneer gaat ze excuses aanbieden voor de slavernij?

RickTheDick | 19-03-21 | 21:44 | 5

Zij gaat excuses eisen.

van Oeffelen | 19-03-21 | 22:07

Hell no! Silly Sill is geen lid van de regering maar van de volksvertegenwoordiging. De 2e Kamer. De oppositie. Geen Sill in de regering, dat kan ik echt niet aan

PikinhetBlik | 20-03-21 | 10:42
▼ 2 antwoorden verborgen

Die nijd naar Forum blijft hè mosterd en dat tegen de grootste winnaar.

Trumme | 19-03-21 | 21:44 | 5

@Trumme | 19-03-21 | 21:50: protip - bankers zijn niet per se top economisten. Staan vaak buiten de maatschappij en dus geen idee wat er gaat gebeuren. Dat ze hun eigen regels uit hebben gevonden is een andere zaak - maar meeste bankiers zijn autoverkopers in duurdere pakken

MaximusAurelius | 19-03-21 | 21:59
▼ 2 antwoorden verborgen

Quinsy HalveGario. Was die niet eens half gecancelled binnen de deugkringen op open riolen twatter en reddit? Geen idee meer waarom, die puriteinen cancellen elkaar constant.

Graaf_van_Hogendorp | 19-03-21 | 21:42 | 2

onenigheid met afriye geloof ik

ZOMG | 19-03-21 | 21:52

Godsamme. Dan nog liever Koudhè Boenogwat.

RickyLaRue | 19-03-21 | 21:41

Faber was toch ook die van het verzieken van kooklessen voor vluchtelingen en haar eigen kinderen websites laten maken voor de PVV van ons belastinggeld?

Supermatthijs | 19-03-21 | 21:37 | 1

Faber is iemand die je bij de volgende verkiezingen niet meer op je lijst zou moeten willen hebben.

Graaisnaaiert | 19-03-21 | 23:14

Lijkt het nou zo of zijn blauwe jurkjes in.
En het is nog geeneens mooi weer.

kloopindeslootjijook | 19-03-21 | 21:34

Met of zonder voorkeursstemmen komt Kauthar vroeg of laat wel in de Kamer. Als eerste opvolger en ervan uitgaande dat er de komende 4 jaar minimaal 1 collega vertrekt, is zij gewoon zeker van de TK-zetel.

Amsterdamsko | 19-03-21 | 21:31 | 6

Nou nee.

van Oeffelen | 19-03-21 | 22:08

@Herr Inspector | 19-03-21 | 21:49:
Hopen inderdaad op Lisa Westerveld of Nevin Ozutok maar ik ben bang dat het toch die Shariahzuster wordt.

Graaisnaaiert | 19-03-21 | 23:13

@Graaisnaaiert | 19-03-21 | 23:13: Lisa Westerveld en Nevin Özütok zijn de enige twee Groenlinksers die inhoudelijk nog wel iets bij te dragen hebben. Alle overigen zijn gewoon verschrikkelijk.

a9b2b1 | 19-03-21 | 23:46
▼ 3 antwoorden verborgen

Of zou Mosterd zelf een ‘gemelkt’ willen worden?

Verderkijkert | 19-03-21 | 21:28 | 3

Vage zin. Probeer het nog eens.

RickyLaRue | 19-03-21 | 21:38

Terzijde, een schrikbarende bevinding. Sommigen van deze droeftoeters hebben de afgelopen 4 jaar in de kamer gezeten, en de enige die daarvan ken, ken ik om hele verkeerde redenen.

De verwarde man | 19-03-21 | 21:27

Jimmy Dijk is één van de meest actieve gemeenteraadsleden in Groningen. Ook al ben ik het lang niet altijd met hem of zijn partij eens, ik had het hem wel gegund. www.rtvnoord.nl/media/799355/Jimmy-Di...

DasHelder | 19-03-21 | 21:26

Toen Jimmy Dijk nog in de luiers poepte bijlarte ik al met zijn vader die klusjesman, eh.. manager vastgoed bij een verzorgingshuis was. Jimmy doet goeie dingen in de gemeenteraad van de stad Groningen.

eerstneukendanpraten | 19-03-21 | 21:24

Die Martin Faber lijkt mij best een aardige gozerT.
Dat zijn de kerels waarom je PVV stemp.

Ruimedenker | 19-03-21 | 21:24 | 1

Hahaha!

DutchCountryBoy | 19-03-21 | 22:28

Een oorbel maakt je nog geen vrouw.

Deksmaat | 19-03-21 | 21:24 | 3

Het meisje met de parel oorbel, maar dan anders. O_o

MickeyGouda | 19-03-21 | 21:35

Ondertussen is Job Cohen in zijn domheid de beste vriend van mensen met verstand:
nos.nl/nieuwsuur/artikel/2373313-job-...

Een "grote" linkse partij. Bordje van links is leeggegeten door VVD en D66.
Er is ruimte voor een "kleine" nog linksere partij.
Heerlijk.
Misschien wel 6 of 7 zetels volgende keer voor PvdaGLPSbij1 partij terwijl de verschillende "vleugels" elkaar de tent uitvechten voor eigen niches en niemand ook maar iets doet voor bredere maatschappelijke belangen.

De verwarde man | 19-03-21 | 21:22 | 2

Ah, je had ‘m al staan.
Scoop is voor jou.

Ruimedenker | 19-03-21 | 22:13

Job Cohen is in een gulle bui: "de Dierenpartij mag ook meepraten".

5611 | 19-03-21 | 23:58

Een aardig aantal van deze mensen zullen we helaas nog wel terugzien, en dan ook nog wel in de tweede kamer.

Peter_K | 19-03-21 | 21:21

Ik zie allemaal nietszeggende ambtenarenhoofden.
Zonder hen op basis van vooroordelen te willen diskwalificeren: dit is dus wat je krijgt bij een partijenstelsel: een meerderheid van de volksvertegenwoordigers komen in de kamer zonder ooit gekozen te zijn en zonder hun kwalificaties te hoeven aantonen richting de mensen die zij worden geacht te vertegenwoordigen.

jemagookniksmeer | 19-03-21 | 21:20

Romke heeft zonder spatbord gefietst.

Ruimedenker | 19-03-21 | 21:19 | 2

Hahaha! Briljant.

Lorejas | 19-03-21 | 21:21

En Ralf kijkt naar Kaag.

Deksmaat | 19-03-21 | 21:21

Oh, die Femke kan ik me nog herinneren. Was veruit de mooiste van het stel en scoorde verscheidene punten hoger op aantrekkelijkheid dan die boer. Was nogal een mismatch. Die boer snapte ik wel, haar niet.

koeberg | 19-03-21 | 21:18 | 1

Aandachtshoer, want graag op televisie willen en in de politiek op het podium willen staan. Verder lief kopje. Dus vooruit, aandachtsmeisje.

Graaier | 19-03-21 | 21:22

Koooomt dat regterschot! (Sorry, moest hem maken).

Lorejas | 19-03-21 | 21:17 | 1

Cumschot?

Ruimedenker | 19-03-21 | 21:18

Topics zoals dit is exact de reden waarom ik zo graag GS lees en een buitengewoon warm hart toedraag.
Humoristisch en de spijker op menig kop(vod).

Prachtig beschreven en het doet mij weer realiseren hoe taal-arm ikzelf eigenlijk ben.
Niets dan complimenten voor de omschrijvingen.
Hulde.

Maya de Blij | 19-03-21 | 21:16 | 2

Goochelen met je moerstaal, altijd +1. Ik heb hier geleerd wat pugilistiek is.

Deksmaat | 19-03-21 | 21:20

Wat een circusfiguren. Salaris van een kamerlid zal vast aantrekkelijk zijn als je verder niks weet of kan.

Diederik_Ezel | 19-03-21 | 21:15

Die Faber. Jeuj. Schrik er van.

Deksmaat | 19-03-21 | 21:15

Klojoos Kauthar komt erin vanwege voorkeur en zo

PepijnvanLanden | 19-03-21 | 21:14 | 1

Precies.
Het land zit vol deugers die dat arme leuke meisje dat zoveel over zich heen gehad heeft wel even een stem willen geven. Want dat heeft ze zoooo verdiend.

zetje01 | 20-03-21 | 10:09

Klaver zal toch wel de benen nemen en een gewone baan (grapje) zoeken om de diversiteit van GL

dedwarsligger | 19-03-21 | 21:13

Die Romke van de Democratiehaters666 heeft een ellenlang strafblad en draagt vieze onderbroeken
dat zie van mijlen afstand dus is het zo

Tobi | 19-03-21 | 21:12

Een gehaktbal? Vinden jullie quinsy bruin gebakken!? Racisme!!!1!!!

Don-Damsko | 19-03-21 | 21:11

Die van VVD, D'66 en CDA redden het toch wel en Kauthar vast ook op voorkeurstemmen
Fijn weekend!

Mauritskade | 19-03-21 | 21:11

Overigens quinsy, leeft dat stuk verdriet ook nog?? Goh!!

Rome | 19-03-21 | 21:10

Als je laag op de lijst staat is dit het risico

Rome | 19-03-21 | 21:09

Volgende keer ga ik Boeren stemmen. Femke is de enige met iets van een gunfactor. En ik sta totaal achter de doelstellingen van de partij, maar deze keer niet gestemd wegens te veel single issue.

De verwarde man | 19-03-21 | 21:06

Toch jammer dat Quincy het niet gered heeft, dan had men ter plekke een popcorn machine bij Vak K kunnen installeren...

hoevenpe | 19-03-21 | 21:06 | 3

Wacht maar.... Syl gaat over een jaar weg met wachtgeld en dan neemt Quincy het over.

ZOMG | 19-03-21 | 21:07

Die afspeelplaat kennen we inmiddels wel..

Rome | 19-03-21 | 21:16

Mosterd: commentaar bij Volt is meesterlijk en eigenlijk hoop ik over nr 1 2 en 3 ook nooit iets te horen!

MondKapper | 19-03-21 | 21:05

Dat die Faber van de PVV nog in de politiek zit met al haar krankzinnige uitspraken.

mocroGS | 19-03-21 | 21:04 | 1

Komt dat harde bewijs van Kuzu nog over IC's waar juist bij allochtonen de stekker er uit getrokken wordt? Wist ie paar jaar geleden stellig te verkondigen.

Lorejas | 19-03-21 | 21:09

Wat een moeite om die GL trut uit te lachen. Of waren jullie bang dat de racisme kaart getrokken zou worden als je alleen over haar zou hebben geschreven

miko | 19-03-21 | 21:04 | 3

Euh.. ik tel het aantal racisme kaarten dat GS krijgt en heb een jaarlijkse ondergrens die ze moeten halen. Dus niet piepen dat GS bang is.

MondKapper | 19-03-21 | 21:08

Die racisme kaart trekt men zelfs bij een artikel over bloemetjes en bijtjes.

Lorejas | 19-03-21 | 21:12

Tegenwoordig heb je ook een racisme kaart in Monopoly.
Kom je op een hotel dan trek je de racisme kaart,
hoef je niet te betalen en krijg je nog een vergoeding van de staat mee.

NatNiks | 20-03-21 | 00:44

Sidney Smeets heeft het wél gered.
Dat wordt lachen.

RickyLaRue | 19-03-21 | 21:02 | 8

Die zat toch bij Syl ? Zijn uitspraken zijn er geschift genoeg voor.

Nichtsneues | 19-03-21 | 22:02

Uit Heerlen, daar komt ook bijna geen normaal mens uit.

Headshrinker | 19-03-21 | 23:01
▼ 5 antwoorden verborgen

Wat een useless idiots. Maar ja dat zijn politici al gauw.

keestelpro | 19-03-21 | 21:01 | 1

Ik heb nog wat progressiefs van de islam. Volgens de koran soera 24, vers 6 t/m 9 mogen mannen hun vrouw(en) van overspel beschuldigen, zonder enig bewijs. (Li’an in het Arabisch.) Daarmee is het huwelijk onmiddellijk ontbonden.

GeenTheeDrinker | 19-03-21 | 22:10

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl