Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Klaver compleet afgeslacht bij Nieuwsuur

Dus dit is nou een politieke moord! Iedereen gecondoleerd met GroenLinks

Mensen mensen mensen. Moetkijk bindende terugkijktip en op voorhand een daverend APPLAUS voor Nieuwsuur dat in verkiezings- en campagnetijd gewoon een politicus op de pijnbank legt en doorzaagt, in plaats van dat trieste gekleuter met co-presentatoren wat alleen maar clownerie in de hand werkt. Lijdend voorwerp in Nieuwsuur was Jesse Klaver (-5 in de peilingen, dus bijna 0 zetels), die om op zijn gemak te geraken eerst nog even wat van zijn gebruikelijke platitudes over Kennedy mocht uitboeren, maar daarna, door een messcherpe presentator en door messcherpe gasten, keihard werd afgerekend op zijn laffe gehaas. Eerst al over zijn opportunistische en populistische gewauwel over het coronabeleid, maar daarna werd het pas echt fokking geweldig. Op de NPO. Ónze NPO.

In de studio een 'kritische kiezer', een mijnheer met de naam Egid Helbest, sinds de jaren 80 in Nederland en GroenLinks-stemmer. Heeft grote zorgen over de politieke islam ('ik weet wat de politieke islam is'), doelend op de mevrouw op nummer negen, de wolf in wolfskleren. Kauthar. Maar eerst een vraag over GroenLinks' strijd tegen het boerkaverbod. U kent het verhaal wel: bij GroenLinks zitten allemaal zelfbenoemde feministen die zichzelf ferme dreunen op de schouder geven terwijl ze zich laten afschepen met een entree via de zij-ingang, omdat ze niet zo goed snappen dat die arme vrouwen gevangen zitten in het web van de conservatieve en patriarchale islam - want anders klappen van broer & neef. En die Klaver, die is zelf ook zo oost-islamitisch blind als een witte haai.

Vaak slaat zo'n gesprek dan dood, maar plots horen we het echt, uit de mond van presentator Jeroen Wollahs: waarom zou een progressieve partij als GroenLinks eigenlijk zoiets onprogressiefs en onderdrukkends als een boerka steunen? Klaver: "Of je dat wil dragen of niet, dat is je eigen keuze." Nee, dat wordt opgelegd door mannen. Klaver: "Als dat zo is, dan sta ik naast die vrouwen." Klaver. Klok. Klepel.

Vervolgens komt de kalief op #9 aan de beurt en we zullen niet te veel verklappen dus schrijven we het maar helemaal uit.

Wol: "Kunt u voor eens en voor altijd duidelijk maken. Is FEMYSO wat u betreft nou wel of niet gelieerd aan de Moslimbroederschap?"

Jesse: "Blabla Kauth.."

Wol: "Mijn vraag was: is die organisatie nou wel of niet verbonden aan de Moslimbroederschap?"

Jesse: "Wat wat ik eheheh wat ik wat ik heb gedaan kijk er zijn allerlei berichten dats dat er dat dat zou zijn of dat dat niet zou zijn nou onze informatie is dat niet het geval (haha DUDE, red.). Wat voor mij belangrijk..."

Wol: "(...) Dat is dan toch opmerkelijk, want heel veel onafhankelijke experts, onafhankelijke journalisten, ook uit ons onderzoek blijkt dat, maar ook de Duitse inlichtingendienst (...) die heeft gezegd FEMYSO is gelieerd aan de Moslimbroederschap. Waarom zegt u dan als een van de weinigen dat dat niet zo is?"

Jesse: "Dat was dat is de informatie die wij heb.. u noemt Kauthar wel degelijk blabla een goed Kamerlid!!"

Zo gaat het dus altijd. Laat iemand die zich in de materie heeft verdiept door de gladde praatjes heen prikken en dan blijkt dat het verhaal aan ALLE kanten rammelt. Dan draait Klaver om de hete brij heen en de enige counter, naast die doodvermoeiende wedervragen de hele tijd, is de Godwin van GroenLinks: een jij-bak op de man. Nou mensen. U moet zelf maar gewoon verder kijken hoe het biodynamische natuurwatertje van Klaver nog doder sloeg dan de pils van Ad Melkert, het kan HIER, want even nadat Klaver zich veilig waande onder het homofobe hoofddoekje van Kauthar gooide de vlijmscherpe Fenna Swart hem samen met een Amsterdamse GroenLinks-wethouder 'die echt helemaal is doorgeslagen' (hoi Marieke) en een boel gekapte bomen in de verbrandingsoven van een biomassacentrale. Dat was het definitieve einde. GroenLinks 1990 - 2021.

Biomassaboekhoudbelazerij

Social

Reaguursels

Inloggen

Eerst werd de hoofddoek/boerka afgedaan als een stuk mode. Totdat er teveel verhalen kwamen van vrouwen die in elkaar geslagen werden of zuur in het gezicht gespoten kregen als ze hem niet ophadden.
Toen was het verhaal dat de hoofddoek een stukje vrouwenonderdrukking is. Totdat er foto's uit ISIS land kwamen van vrouwen in boerka die in militaire formatie marcheerden met een groot machinegeweer op hun rug. En toen bleef er nog maar 1 verklaring over: sommige vrouwen dragen een hoofddoek of boerka omdat ze net zo radicaal islamitisch zijn als de haatbaarden.

DutchLion33 | 10-03-21 | 02:19 | 1

Klopt. Dat zijn de twee hoofdcategorieën boerkadraagsters. Je hebt aan de ene kant boerka's uit angst en de andere kant boerka's uit fanatisme. Dan drijft er nog een vlokje schuim op de gifbeker: de buitencategorie boerka's. Die worden gedragen door psychisch verwarde mensen als daar zijn bekeermeisjes (met een enkele theoretische uitzondering ook allemaal fanatici) en de gelegenheidsboerka's die gedragen worden uit excessieve naïviteit door progressieve dwaalnichten in lalaland met een intellectuele horizon die amper voorbij hun navel reikt.

Mazzelstof | 10-03-21 | 06:39

Nu is deze GroenLinkse stommiteit inzake biomassaverbranding wel opgelegd pandoer, maar dhr. Wollaars deed het dan toch maar met een soort onNPOachtige vasthoudendheid.
Lof en chocolade voor hem! Evocatus
PS
Van lof en chocolade laat zich trouwens een buitengewoon goed dessert samenstellen. Met dank aan de betreurde topkok John Halvemaan, maar dit terzijde.

Evocatus | 10-03-21 | 01:12

Wie nu nog gelooft in het nut van biomassacenrales en niet de vreselijke gevolgen erkend zoals ontbossing in Estland moet dit aardige artikeltje nog even lezen.

www.climategate.nl/2020/09/milieuramp...

Kijk, de Duitsers hebben “der Wald im Kopf”, dus als die zenuwachtig worden dan is er echt iets aan de hand.

Overigens vrees ik het ergste. Het gaat helemaal mis met het klimaat, althans voor de mens en de Nederlanders in het bijzonder. Nederland omdijken wordt extreem moeilijk, onze bodem klinkt ook nog eens in, dus t.o.v. zeeniveau zal het steeds meer precair worden.

Ja ben wat pessimistisch van aard in deze zaak, maar dat komt vanwege het anarchist zijn. Al vroeg werden wij met dit soort doemgedachten geconfronteerd. Murray Bookchin schreef in 1965 het essay “ Ecology and Revolutionary Thought” met daarin de volgende opmerkingen:

“ Since the Industrial Revolution, the overall atmo­spheric mass of carbon dioxide has increased by 25 percent over earlier, more stable, levels. It can be argued on very sound theoretical grounds that this growing blanket of carbon dioxide, by intercepting heat radi­ated from the earth, will lead to more destructive storm patterns and eventually to melting of the polar ice caps, rising sea levels, and the inundation of vast land areas. Far removed as such a deluge may be, the changing proportion of carbon dioxide to other atmospheric gases is a warning about the impact man is having on the balance of nature.”

Daarvan was ik toen wel onder de indruk. In 1965.
Toen zei hij nog: “ Far removed as such a deluge may be”
Nu 56 jaar later ben ik nog steeds onder de indruk. In 2021. Evocatus

Evocatus | 10-03-21 | 01:05 | 1

Denk dat het 1964 moet zijn, maar wil daar even vanaf wezen, heb die pamfletten niet meer, moet het doen met reprints.

Evocatus | 10-03-21 | 01:30

Wie nu nog steeds gelooft dat het een goede zet is om iemand die gelieerd is aan de Moslimbroederschap in de kamer te willen hebben is gewoon ontstellend dom of heeft de ideologische oogkleppen op, of ... is moedwillig bezig de Nederlandse normen en waarden aan te tasten
Dus men. Klaver u kunt kiezen.
NU! Evocatus

Evocatus | 10-03-21 | 00:36 | 2

Denk dat het 1964 moet zijn, maar wil daar even vanaf wezen, heb die pamfletten niet meer, moet het doen met reprints.

Evocatus | 10-03-21 | 01:29

"Groene idealen". Leuke vondst van Khautar, Voor zo'n moslimzus heeft het wellicht een iets andere betekenis.

Buridan | 09-03-21 | 23:13 | 1

Zoals rood de kleur van socialisme is, is groen de kleur van islam. Dus op dit punt liegt Khautar niet.

a9b2b1 | 09-03-21 | 23:26

Ideologie bots met realiteit. Altijd leuk. Maar dit is niet alleen opgelost met het oprotten van het mannetje. De ideologie zélf is het probleem. Die is leeg en alleen maar op emotie en het belazeren van mensen gebaseerd. Opdoeken, die partij.

Gladiator Fap | 09-03-21 | 22:35

Nou vond ik Jeroen Nieuwsuur van de week nog een enorme l*l vanwege het met woke lastig vallen van de toch wel gewaardeerde Lilianneke. Nu vind ik hem echter helemaal geweldig vanwege het affakkelen van Klaver.

Is Jeroen opeens helemaal OK geworden, of ben ik gewoon bevooroordeeld tav wie er lastig gevallen wordt?
Ik denk het eerste, maar dan zal het wel het tweede zijn......

Nuuk | 09-03-21 | 22:07 | 2

Wat je zag is dat ze het wel *kunnen* als het er op aan komt, dat journalistiek bedrijven. Ben bang dat de vragen bij Kaag een stuk minder kritisch zullen zijn.

a9b2b1 | 09-03-21 | 23:31

Sommigen mannen zijn ook wel eens ongesteld.

kuus | 09-03-21 | 23:52

Klaver die in de laatste seconde van het segment nog even blauwe trui mijnheer toebijt dat hij het probleem is omdat hij vol haat zit. Je moet maar durven.

Mevrouw weet er overigens wel een mooie toezegging uit te slepen: Vattenfal dicht. Je kunt uiteraard op je vingers uittellen dat dat niet gaat gebeuren, maar dankzij mevrouw kan Klaver daar nu op afgerekend worden. Bravo.

a9b2b1 | 09-03-21 | 21:14

De HoofdDoek is een KuisheidsGordel.
Het westerse meisje en de westerse vrouw worden, doordat zij deze kuisheidsgordel niét draagt, dus ook niét beschermd tegen de seksuele agressie van de MoslimMan.

Ella | 09-03-21 | 19:41

De HoofdDoek is een KuisheidsGordel.
Deze KuisheidsGordel moet de MoslimVrouw en het MoslimMeisje beschermen tegen de seksuele agressie van de MoslimMan.

Ella | 09-03-21 | 19:36

Zou de gemiddelde gl-stemmer hier nou wakker van liggen? Die kleurt toch, al slaapwandelend van de bakfiets (met Spijker en Punaise erin) naar het stemhokje, het 'juiste' vakje rood?

Zenzeo | 09-03-21 | 18:04 | 1

Ik denk dat er toch een fors deel GL-stemmers is dat absoluut het juist soort idealisme heeft, en dat oprecht probeert de aarde beter achter te laten dan dat zij hem gevonden heeft. Juiste motieven, juiste overtuiging, juiste gedrevenheid. Het is dat deel dat zich wellicht zo verneukt voelt door Eikeltjespyjama Inc.

In het filmpje wordt een 40% getoond, met nog eens 40% 'weetniet'. Het zou zo maar kunnen.
Als die GL-stemmers nu eens door krijgen dat ze, met hun drijfveren, wellicht een stuk beter af zijn met de SP, dan is Snotneus B.V. snel failliet en gaan die boomcrematoria dicht.

a9b2b1 | 09-03-21 | 21:02

Dus hij vraagt een kandidaat voor de kieslijst naar de politieke islam en krijgt als antwoord een wedervraag of hij wel boeken van zwarte feministen heeft gelezen???? Als je dat accepteert als partijleider, ben je volkomen incompetent.
Maar overigens zijn maniertjes, hoe hij dan naar het publiek draait als hij dat vertelt. Er is helemaal niets echt aan die man, zelfs zijn naam niet.

Franker | 09-03-21 | 16:56 | 2

Uberhaupt bizarre wedervraag. Sinds wanneer doet kleur er toe? Overigens was voor Klaver en consorten het 'verleden' van de FvD kandidaten wel relevant. Relevanter dan de uitspraken of ínterne onderzoeken van de FvD zelf. Los van dat die ook af zijn.

BBRDWR | 09-03-21 | 17:02

Tja erg treurig hoe hij zich door haar laat afschepen en denkt dat hij met dat verhaal punten scoort. Meest bizar was nog wel dat het blijkbaar niet over Kauthar mocht gaan. Hoe kun je dan ooit iets bespreekbaar maken?? Mag Wilders dan ook niet aangesproken worden op het gedoe rond Dion Graus volgens deze Klaver logica?

parlinone | 10-03-21 | 00:08

Ik ben overigens wel erg benieuwd of Jeroen Wollaars vanavond in Nieuwsuur ook ingezet wordt om Kaag door te zagen...

B.Chamel | 09-03-21 | 16:04 | 1

Ik denk het wel, maar ik vrees dat de 'kritische vragen' alvast met het campagneteam zijn gedeeld. Of vanaf het campagneteam komen...

BBRDWR | 09-03-21 | 17:03

NPO is een D66-filiaal en ze mogen los op de directe linkse concurrenten. Een volle aanval op Rutte/VVD komt n.l. als een boemerang terug op D66.

BASinnic | 09-03-21 | 15:51
-weggejorist-
Masteryu | 09-03-21 | 15:44

Sjerry wordt afgemaakt vanwege ooit een kop koffie met Jared Taylor en wat stoere borrelpraat van aanhangers op whatsapp maar de actieve banden van mevrouw Kauthar met terroristen zijn geen probleem. Zo rolt GroenLinks.

Gezonde_Roker | 09-03-21 | 15:37

Klaver na dit interview lopend uit de studio.... What the fuck just happened ???

Koning BongoBongo | 09-03-21 | 14:29 | 1

Geroosterd op de barbecue.

Jan, Leiden | 09-03-21 | 15:19

Groen links is niet echt groen, eigenlijk alleen maar kortzichtig.
Klimaathysterie staat bovenaan de lijst, maar dat is niet alleen in het geval van biomassacentrales niet duurzaam. Dogmatisch blijft Groenlinks geloven in windmolenparken. En nee, die gaan helemaal niet genoeg energie opleveren. 'Maar dan moet je ook energie besparen, dan komt het goed', zegt Groenlinks. Alsof daar draagvlak voor is, op die schaal.
Doelloze industrialisatie van het landschap, waarmee het klimaat helemaal niet - of nauwelijks - beinvloed wordt, productiekosten die omhoog gaan, wat gaat dat doen voor de concurrentiepositie van grootvervuilers als India en China? Vul maar in. Daar stijgt de productie en dus de vervuiling. Groenlinks zegt het tegenovergestelde, maar kijkt alleen naar onze eigen vierkante centimeter.
Toch blijft Groenlinks - links sowieso - vasthouden aan de windmolens. Wij gaan het klimaat redden! Zou daar ook een stuk grootheidswaan bij zitten? Past wel bij het morele superioriteitsgevoel van de gemiddelde linkse Nederlander.

Kernenergie is de enige redelijke groene optie. Maar ja, linkse dogma's.

Hommel | 09-03-21 | 14:27

Dat affikken van Klaver kan ook hier natuurlijk niet hard genoeg zijn. Wat hier gebeurt gaat nog verder dan alle waanzin tot nu toe die uit die groep wordt opgekotst:
Naïeve grondwetneuqer Klaver neemt wat aan van een getraind iemand uit conservatief islamietenriool en die hij nu nooit goed genoeg KAN kennen of vertrouwen. Deze arrogante en wereldvreemde walgvogel trapt op buitengewoon sarrende wijze een sluierdrager de Kamer in. De reliclub uit de woestijn van racisme, haat, geweld en vooral onderdrukking krijgt dus van GL ruim baan. Grote vraag blijft: waarom precies.
Ik houd het op een statement tegenover fatsoenlijk West-Europees rechts.

Pieterman | 09-03-21 | 14:17

'Progressief'. En dan een hoofddoek omknopen omdat je een vrouw bent en vrouwen dat moeten van je geloof. Dan erken je om te beginnen dat vrouwen en mannen niet gelijk zijn.

Hommel | 09-03-21 | 14:12

Klaver is een ballon die door spindoctors met hete lucht is opgeblazen en vervolgens langzaam is leeggelopen.
Wat overblijft is een slap leeg omhulsel waar helemaal niets meer uitkomt.

Rest In Privacy | 09-03-21 | 13:59 | 4

Alleen de krakende ingedroogde kwak blijft achter. Spinners zoals Duyvendak maken de dienst uit. GLaver stelt het land bloot aan extreme risico’s. Onverklaverbaar zeg maar.

Pieterman | 09-03-21 | 14:20

Zn kop wordt anders steeds ronder, hard werken doet hij niet

geenhakbar | 09-03-21 | 17:02

@Stuffed Human | 09-03-21 | 14:04: Wel de lucht van zoiets.

kuus | 09-03-21 | 23:55
▼ 1 antwoord verborgen

Trap er niet in mensen! Alle ballen gaan bij de NPO op Kaag, want vrouw en ze moet de eerste vrouwelijke premier worden van Nederland. Of de eerste premier van Nederland met een buitenlandse echtgenoot?

En het is wel een beetje stom van de NPO want na de verkiezingen gaan ze zich weer eens afvragen in allerlei programma's waarom het bij het linkse blok nou maar niet lukt om samen te werken.

klaas24 | 09-03-21 | 13:57 | 2

Yep. Enige juiste analyse. Dit was een Kaag exercitie.

Lafayette | 09-03-21 | 14:27

Mag ik het allemaal niet zo interessant vinden?
Dat GL het halve land wil volkwakken met vogelhakselmolens en heel Nederland een rekening wil sturen van 40.000 euro voor een andere kachel weegt bij mij iets zwaarder.

wapster | 09-03-21 | 13:56

Zou Klaver ook getraind zijn om uit te leggen dat hij geen aanhanger is van het radicale islamaddergebroedschap.

Kijkeensaan | 09-03-21 | 13:55 | 2

Ja door de extreme achterban. Hijzelf is een ver versleten marionet.

Pieterman | 09-03-21 | 14:22

Dat is elke moslim .

kuus | 09-03-21 | 15:42

Nadeel is wel dat ze massaal naar Kaag zullen wandelen. Voor de NPO is dat een voordeel. Puur toeval.

Cannabooze | 09-03-21 | 13:35 | 2

Helaas ik ben bang dat u gelijk hebt.

homieguerneville | 09-03-21 | 14:02

We zullen het vanavond meemaken.

Ruud5 | 09-03-21 | 15:18

Als je op Klaver z'n taal gebruik let: 'strooit met strijder' en 'zuster' dan is er eigenlijk maar 1 conclusie mogelijk: de man heeft zich bekeerd en is zelf een moslimbroeder. Verklaart zijn hypocriete gedrag.

CousCous-met-Bacon | 09-03-21 | 13:29

Afgelopen Zondagavond, programma Kiespijn kwam Hanneke Groenteman met 1 van mijn stokpaardjes.
Vrijheid 50 jaar terug de PSP poster blote vrouw met koe annex PSP/GL nu vrouw met veel kleren en hoofddoek, we zijn een eind gekomen in 50 jaar, not.
Wel voor de moslim medemens.

Uw Verzekeringsadvis | 09-03-21 | 13:09

Genieten. En persoonlijk had het programma mogen uitlopen...
Het nieuws begint later dan gepland- dit is in het landsbelang. Kijkt u verder naar de sloop van GL.
Terugkijken? NPO Start is gratis bij dit programma.
Straks na het nieuws: de herhaling van 'de sloop van GL'.

Cannabooze | 09-03-21 | 12:57 | 2

Wollaars was onverwacht goed !
Valt op dat zodra een politicus met een burger praat het mis gaat onderling lullen lukt ze wel, maar lullen met mensen met gezond verstand dan gaat het mis.

Uw Verzekeringsadvis | 09-03-21 | 13:06

@Uw Verzekeringsadvis | 09-03-21 | 13:06: inderdaad, verdient veel meer navolging, en dan een debatleider, zoals gisteren Wollaars (chapeau), die de puntjes nog even op de i zet.

Ruud5 | 09-03-21 | 15:20

GL is een partij van gebakken lucht geworden. Oorspronkelijk een links socialistische partij. Verworden tot een kliekje beroepsgekwetsen en bn-ers en hipsters behorend tot de randstedelijke elite , die zelf voldoende rijkdom hebben om zich te focussen op diverse idealistische projectjes en non-issues die voor de gemiddelde Nederlanders niet relevant zijn.

gelachewoar | 09-03-21 | 12:56 | 2

@gelachewoar | 09-03-21 | 12:56 |
Nou nee, de wortels van GL zijn nog een heel stuk enger. Ik geef u; de oprichter van GL, de heer Rosenmöller:

- meervrijheid.nl/?pagina=1197

Leest u maar eens goed wat dit heerschap met ons land voor heeft en wat hij bereid was te doen om dit tot werkelijkheid te brengen. Veel lelijker wordt het niet.

Sjefke7807 | 09-03-21 | 13:27

@Sjefke7807 | 09-03-21 | 13:27: ik ken het, ik drukte me voorzichtig uit. Banden met div communistische terreur groepjes e.d.

gelachewoar | 09-03-21 | 16:56

Klaver heb ik van het begin af aan beschouwd als een omhooggevallen voorzitter van de leerlingenraad van een middelbare school ergens ver weg in de provincie. En naar mijn overtuiging is dat ook één van de redenen waarom hij zo populair is bij jonge meiden met een duujjjzaamheids-obsessie.

Peter Emile | 09-03-21 | 12:55 | 1

Verhaal klopt ; vervang provincie alleen even met Amsterdam..

Lompiedompie | 09-03-21 | 13:30

Haha, dit kunstje kun je iedere partij flikken.

Men neme: drie incidenten, drie 'gewone' mensen, een arrogante kwal van een politiek analist (vindt'ie zelf) en een presentator die Klaver niet laat uitpraten.

Nou ben ik geen fan van Klaver, GroenLinks en/of links. En dus kon ik er even om lachen.

Totdat ik mij afvroeg: wat is de linkse NPO hier nou aan het doen?

Oh wacht, vanavond is mevrouw Kaag aan de beurt. Het grote NPO-boegbeeld en in de verkiezingen de grote concurrent van Klaver op links.

Benieuwd of Kaag ook zo wordt afgevikt, of er opvallend positief van af komt...

Vanavond bekent de NPO kleur. Kijken!

Ton-de-Lange | 09-03-21 | 12:49 | 4

#metoo(morgen gs)

Miesmol | 09-03-21 | 13:09

Dit was het 1e wat er ook bij mij opkwam. De hele NPO, doorspekt met D66'ers, zet hun troefkaarten in op D66. De rest moet weg.

cor123 | 09-03-21 | 13:38

@Cunts-en-kitsch | 09-03-21 | 12:51: Zeker, ik kijk al jaren geen NPO. Maar als er iets de moeite waard is dan komt het wel op GeenStijl.

homieguerneville | 09-03-21 | 14:05
▼ 1 antwoord verborgen

Of Kauthar en aanwinst is weet ik niet ,maar om haar meteen te veroordelen volgens het principe " eens een dief altijd een dief " is tekort door de bocht. Ze moet maar laten zien wat ze er van bakt .Als het toch niet naar wens is van GL kan ze er altijd nog met een grote boog uit gekickt worden. Ik ben absoluut geen fan van Jesse , maar nu toont hij toch wel karakter op dit punt.

streknek | 09-03-21 | 12:48 | 12

U heeft een rare kijk op dit interview . Hier blijkt maar weer eens dat de man totaal geen inhoud heeft en elk onderwerp probeert te verstuiven . Goed dat de interviewer doorvroeg .

Koning BongoBongo | 09-03-21 | 14:27

Het is belachelijk als een vrouw met hoofddoek voor GL in de Kamer zou komen. Het is en blijft een symbool van onderdrukking

Ruud5 | 09-03-21 | 15:23

@Graaisnaaiert | 09-03-21 | 13:49: Uw beredenering zou zomaar eens meer de waarheid kunnen zijn. Ikzelf reageerde op de opmerking van streknek: Ze moet maar laten zien wat ze er van bakt .Als het toch niet naar wens is van GL kan ze er altijd nog met een grote boog uit gekickt worden. Waar we beiden zeker over eens kunnen zijn is dat ze het juist maar eens NIET moet proberen, iemand met zulke extremistische waarden en achtergronden zouden dus al helemaal geen toegang moeten hebben tot de politiek en andere vormen van overheid.

BadPatNL | 09-03-21 | 15:48
▼ 9 antwoorden verborgen

Mooi, die blikken ook van Klaver. Als een lam konijntje dat in de koplampen van een aanstromende vrachtwagen staart...
Enne, Klaver, geen nieuwe biomassacentrales is iets anders dan stoppen met verbranden van hout.
Ach, GroenLinks, laten we het maar een speelplaats voor dromers met een al dan niet latente persoonlijkheidsstoornis noemen. Oftewel, hun achterban stemt toch wel op ze, weldenkende mensen lopen er met een grote boog omheen.
Goede reden dus om de kiesdrempel naar 23+ te tillen, liefst nog 25+. Eerst zelf centjes verdienen, dan pas stemmen, zodat je ook precies weet wat die idealen van je kosten en hoeveel je daar zelf per maand aan bijdraagt.

Graaisnaaiert | 09-03-21 | 12:46

Ik hoorde net de column van Marcel van Roosmalen op NPO 1. Zo dodelijk voor die snotneus. Nee, Jesse is volgende week de eerste die opstapt.

VSOPXO | 09-03-21 | 12:45

Dit zegt alles over het huidige politiek correct klimaat in de wereld; Q - Klaver "Zeg Kauthar, is femyso gelieerd aan de moslimbroederschap? A - Kauthar, welke boeken heb jij over zwarte feministen gelezen?"............ Stil....... Einde discussie......

HanMar2 | 09-03-21 | 12:45 | 6

Ja, een volstrekt onnozele verdedediging van Yasser.

Ruud5 | 09-03-21 | 15:25

@Graaisnaaiert | 09-03-21 | 13:50: Tja, daar zegt u wat! Jammer genoeg wordt dat dus nog spannend daar bij GL, wie heeft de grotere aanhang, de Moslimbroederschap of het deugende bakfiets rijdend links bij GL?

BadPatNL | 09-03-21 | 15:52
▼ 3 antwoorden verborgen

Nu nog de islamisering, kosten massa immigratie, terreur,criminaliteit en dat 3/4 van de moslims in NL als Europa kiest voor het salafisme... een goede onderbouwing met feiten en wat mooie PowerPoints kan Bosma uitstekend presenteren... dit past namelijk net zoals de klimaatwaanzin in hetzelfde verschrikkelijke rijtje.

Hollandse_blauwe | 09-03-21 | 12:41

Samuel Paty werd onthoofd op basis van een leugen. Femyso is een corona-uitsteeksel van de moslimbroederschap, maar Jesse Klaver wil activistisch zijn eigen gevoel bij Kauthar laten prevaleren. 'Moslimbroederschap', wat moet Kauthar met 'broederschap' naast 'Moslim' wat ook nadrukkelijk een mannelijke vorm presenteert? Zowel Jesse Klaver als Sigrid Kaag denken er wel bij te varen wanneer ze weeïg zich verlustigen in religieuze aanpapperij. Hoeveel onthoofdingen kan Klaver nog verdragen en hoeveel onthullingen van seks met kinderen door priesters kan Kaag nog verdragen? Het antwoord is religieus: oneindig.

Eeuwig..Op..Vakantie | 09-03-21 | 12:40

Zag je die Klaver zweten. Hahaha. Einde oefeningen.

funkyd | 09-03-21 | 12:38

Klaver blijkt uiteindelijk gewoon een corporate marionet te zijn net als Biden en Trudeau. En linkse sukkels blijven op hun stemmen.

unshift | 09-03-21 | 12:22

Ik heb het al eerder gezegd in het Marijnissen blank/wit topic. Maar die Nieuwsuur gesprekken zijn echt een stuk beter dan de "debatten". Je kunt alle afleveringen. terugkijken. Aanrader

Middensteun | 09-03-21 | 12:19

Is dit D66 die GroenLinks voor de bus gooit omdat D66 de biomassa bui voelt aankomen en niet verantwoordelijk wil zijn? In Amsterdam stemde D66 net zo hard voor de biomassacentrale: Simone Kukenheim en Victor Everhardt. Beiden zitten in het college en verantwoordelijk voor het besluit om de biomassacentrale door te laten gaan.

hetmoetdanmaar | 09-03-21 | 12:05

Ze strijdt voor homo-rechten. Dus ... zweert ze de islam af???? V

Leffe Blonde | 09-03-21 | 12:05
-weggejorist-
Graaisnaaiert | 09-03-21 | 11:59 | 3

Wat een verademing die interviewer. Daar zouden er meer van moeten zijn.

enkelereisretour | 09-03-21 | 11:59

Ben geen GL stemmer maar ik vind Kauthar wel een aanwinst. Ze negeert niet waar ze vandaan komt. Omdat ze op een breukvlak staat, is het juist interessant haar te volgen en haar keuzes op de merites te beoordelen. Mijn gevoel zegt dat ze Femyso en GL als stepping stones gebruikt om vooruit te komen. Op termijn zal daar van losgeweekt zijn en haar visie tonen (die alhier betwijfeld wordt. Die twijfel is misschien terecht maar tevens kortzichtig.
Ideologie doet me niets; maar pragmatische principes des te meer.
Het is de zwakte van GL: de verbinding willen maken met het establishment kost stemmen. In vergelijking met de kracht van de PvdD is dat veel het praktisch onuitvoerbare standpunten zijn maar de partij groeit want er is geen verwachte regeringsdeelname.

masahide | 09-03-21 | 11:56 | 7

@Sjefke7807 | 09-03-21 | 12:04:
Dat hebben die mensen niet door; die redeneren nog steeds vanuit een volledig misplaats superioriteitsdenken als: "ach, die arme, dappere vrouw toch. Kijk eens waar ze vandaan komt, kijk toch hoe moeilijk ze het heeft gehad en kijk nou toch eens, schopt ze het zomaar tot kandidaat-kamerlid. Wat een mooi land is dit toch he, dat dat allemaal zo maar kan hier.... ( gevolgd door een 5-tal minuten mentale zelfbevlekking ).

Graaisnaaiert | 09-03-21 | 12:52

@masahide | 09-03-21 | 12:25|
Opnieuw, lees uzelf in aangaande de strategieën van de MB, dan zult u zien dat er niets individueels aan is. Uw naïviteit aangaande deze materie is schattig, maar levensgevaarlijk. Ze heeft haar keuze allang gemaakt, alleen wenst u die keuze te negeren. De vaste lezers hier in de Roze Panelen weten dat ik van de islam een enorm brede kennis heb. Ik roep dus niet zomaar iets, ik baseer mijn uitlatingen op die brede kennis omdat ik de achterliggende gevaren van de politieke islam maar al te goed ken.

Het uitsluiten van macht heeft wel degelijk een functie. Op het moment dat er een partij of partijen aan de macht dreigt/ dreigen te komen die het democratisch beginsel, de mensenrechten etc. overboord willen zetten, dan is uitsluiting niet alleen moreel te verantwoorden, maar een plicht! De ellende zal niet overzien zijn indien we dit soort perfide gedachtegoed vrij spel geven. Als ik u goed volg had u het dus ook dikke prima gevonden om de NSDAP vrij baan te geven destijds? Om er maar eens even een dikke Godwin in te gooien zo op de dinsdag.

"Dat vind ik verwerpelijk. In deze tijd en/of cultuur is het de kunst om te kiezen voor natuurlijk gezag. En dan maar hopen dat die persoon bijdraagt aan een betere wereld.

De ondergang komt niet door persoon A, B of C maar door de absolute onhandigheid van mensen om met elkaar samen te werken of goed met elkaar om te gaan."

Ik heb werkelijk niet het flauwste benul wat u met dit van enige realiteit gespeende konterfeitsel bedoelt.

Sjefke7807 | 09-03-21 | 13:37

@Sjefke7807 | 09-03-21 | 13:37:
Met de tegenstrijdigheid in die laatste zin zal ik je niet vermoeien. Naar ik hoop heb je voldoende scherpte omdat zelf te doorgronden.

Zeer waarschijnlijk snap jij het verschil niet tussen macht en gezag. Daar waar gezag ontstaat zal de macht het met argusogen volgen. Dat is een sociaal principe welk ontwrichtend of verstorend kan en zal werken in bestaande ordes.
Je hebt hebt het over de islam. Als spirituele traditie kenmerkt deze zich juist door de breuken en de nieuwe facties die ontstaan.
Als er iets is waar ik niet bang voor ben dan is het wel dat de Islam de wereld overneemt. De ontplooiing van het individu is veel sterker dan het fata morgana van een machtsblok. Liberaal gedachtegoed komt altijd boven drijven. Ook in de Islam.
De uitwassen die nu je ziet zijn eerder stuiptrekkingen dan de voorbode voor een dominante cultuur. Fortuyn zag dat goed (de backward culture wordt door progressieve islamieten erkend - in NL kijkt men daar anders tegen aan); Bolkestein heeft een vergelijkbare blik.

De beproeving van de moderne tijd wordt niet gedragen door collectieve structuren (failliet van veel politieke partijen) maar door verbintenissen van ontvlochten individuele groepen. Al dan niet gevormd op geestelijke grondslagen.

De sputterende medeburger (zoals jij) kan er beter aan gewend raken dat het Wilhelmus niet meer gezongen wordt door spelers van het NL voetbalelftal.

masahide | 09-03-21 | 14:56
▼ 4 antwoorden verborgen

Op Joop.nl is net nog steeds doodstil...... was Thierry op TV geweest dan waren de redacteuren extra vroeg opgestaan om hun artikel als eerste te kunnen inleveren......

Blonde Nel | 09-03-21 | 11:51

Yasser:
"Er zijn veel meer jonge mensen die uit een conservatieve omgeving komen, die misschien op allerlei plekken zijn geweest waarvan je denkt nou, ik weet niet wat je er precies had te zoeken, maar je bent daar geweest, die vervolgens allerlei ontwikkelingen doormaken, en stappen zetten".

Interviewer:
"Oke dus concluderend zegt u: zij ontworstelt zich aan een conservatieve club, en zegt daarmee dus ook dat Femyso daadwerkelijk een conservatieve club was"

Yasser:
"Nee, ik zei ze komt uit een conservatieve omgeving".

Ja ho nou eens even, Yasser, je hebt het inderdaad over een conservatieve "omgeving", maar je haakt daar wel degelijk aan vast dat ze misschien op allerlei "plekken" zijn geweest. Je zegt: "Conservatieve omgevingen", en direct daarna "allerlei plekken...". Dus die twee staan los van elkaar? Vanaf het begin af aan gaat het continu over Femyso, dus ga me nu niet wijsmaken dat je, in je reactie op de vraag van de interviewer, met "plekken" niet aan organisaties zoals Femyso refereerde. "Maar je bent daar geweest, die vervolgens allerlei ontwikkelingen doormaken" gaat dus ook niet over Femyso? Volgens mij is Yasser door Kauthar getraind in taqiyya, want ik geloof er niets van dat hij hier niet glashard zit te liegen.

JackStick | 09-03-21 | 11:47 | 4

Ze is nog steeds in haar religie conservatief en zal in tegenspraak van wat Klaver zegt over homorechten, haar mond houden.

WieboWW | 09-03-21 | 11:53

Hoe Yasser zich waarschijnlijk onder vergeten afspraken uit weet te lullen:

Vriend/kennis: "Komende zaterdag geef ik mijn verjaardag, je bent vanaf 8 uur welkom, Yasser!"

Yasser: "Ik kom zeker langs, ik ben er om 8 uur!"

Een paar dagen later:
Vriend/kennis: "Hee Yasser, ik dacht dat je afgelopen zaterdag op mijn verjaardag zou komen? Je bent helemaal niet geweest?"

Yasser: "Nee ik bedoelde dat ik dinsdag, morgen dus, om 8 uur even bij je langskom, omdat ik "De meeste mensen deugen" nog van je geleend had, en dan even kom terugbrengen. Oh, je dacht zeker dat ik het over zaterdag had, toen ik zei dat ik zeker langs zou komen om 8 uur? Neeee, dat heb je dan foutief geïnterpreteerd hoor. Ik heb nooit de exacte dag gedefinieerd toen ik dat zei. Wel goed luisteren als ik wat zeg he!

JackStick | 09-03-21 | 12:16
▼ 1 antwoord verborgen

Die biomassa centrales. Het was een leuk idee, zo lang het zou gaan om restafval-verbranding. Maar al snel ontspoorde dat in het belachelijke idee dat je er gezonde bomen voor zou gaan kappen en opstoken. Dus CO2-reducerende bomen kweken, en dan opstoken. Bizar. Een sigaar uit eigen doos presenteren als oplossing tegen de CO2-productie. Manmanman.

En oh ja, die ellendig NPO weer, meer haar kritische vragen naar zo'n linkse kartelopartij, wat lopen ze toch aan de leiband van de deugbrigade, nietwaar?

*Kuch*

Beste_Landgenoten | 09-03-21 | 11:37 | 5

Kuch? U woont naast een biomassa centrale? Bomen moet je meubels van maken en mooie dingen. Het verstoken van hout en de enorme import van houtpellets was al vanaf dag 1 duidelijk. Biomassa is nooit een goed idee geweest. Wat ook zeker niet deugt bij Gl is dat je moslims met een eigen agenda aan je partij voegt. Wat een schandalige en zwakke vertoning zeg.

Hollandse_blauwe | 09-03-21 | 11:56

Iets met zwaluwen en zomers.

You-On-A-Gin | 09-03-21 | 12:55

@Hollandse_blauwe | 09-03-21 | 11:56:
Houten meubels en bouwprojecten? In het Land van Ooit helaas. Tegenwoordig krijg je samengeperste pulp in je huis - wat niet eens 1 verhuizing meegaat - en imitatiegips als gevelbekleding. Hout stoken we liever op zodat naast de fijnstof de CO2 ook weer lekker snel vrijkomt terwijl dat in meubels of woningen 50-100 jaar vast zit. Precies de tijd dat de vervangende aanplant zaagrijp is voor de volgende generaties en ondertussen ook al voldoende CO2 heeft afgevangen ( + nuttig is geweest voor het klimaat, de natuur, biotopen, bodemkwalieit enzovoorts enzovoorts... ).
Groen Links en aanverwante progressief linkse fuifnummers zijn schadelijker voor deze planeet dan alle vulkaanuitbarstingen van de laatste 65 miljoen jaar samen dat zijn geweest.

Graaisnaaiert | 09-03-21 | 13:08
▼ 2 antwoorden verborgen

Denk dat Vattenfall biomassacentrales helemaal niet dicht gaan en dat de bossen van Staatsbosbeheer zo die centrales wordt ingekieperd door te weinig toezicht komende 2 decennia. Nog meer natuurvernietiging door toedoen van GroenLinks. Dat Greenpeace geeft hun foute inzicht tenminste nog toe. Maar GroensLinks legt de plaatselijke wethouders met Euro's in de ogen geen strobreed in de weg.

Flinke afgang van Klaver.

Jan, Leiden | 09-03-21 | 11:28 | 1

Bomen weg, welkom nieuwbouwwijken,zonnepaneelvelden en windmolens. We deugen ons de moeder...

Hollandse_blauwe | 09-03-21 | 11:58

Dit doet mij sterk denken aan vraaggesprek met Cohen en Twan Huys, wat kost een half witbrood, het enige verschil is dat het hier om beleid ging en bij Cohen puur een valstrik was. Maar voor beide een totale afgang.

WieboWW | 09-03-21 | 11:25

Is Kaag al aan de beurt geweest? Verwacht daar geen kritische vragen

WieboWW | 09-03-21 | 11:15 | 1

Vanavond.

Roze_bril_drager | 09-03-21 | 11:23

Touché monsieur pussy cat! Op je smoel! Koffers pakken en wieberen.

B.Chamel | 09-03-21 | 11:11

Meer, meer, meer!

Deksmaat | 09-03-21 | 11:09

De hamvraag, gaan al die GL stemmers nu naar D66?

Eppo | 09-03-21 | 11:06 | 2

Of PvdD of Volt.

Bataafje | 09-03-21 | 13:53

Volt zou wel eens een van de grote winnaars kunnen worden.
De ene deugclub wijkt voor de volgende deugneurosevereniging.

Lafayette | 09-03-21 | 14:26
-weggejorist-
JESPERT | 09-03-21 | 11:03 | 1

Wel erg veel hulde voor de NPO.
NPO = D66 en alles dat dát in de weg staat moet afgebrand worden, dus ook GroenLinks. Past helemaal in het beleid dus.

stichpimpelibok | 09-03-21 | 10:54 | 4

Oh ik dacht dat de NPO helemaal op de hand was van de klimaat-deugbrigades. Maar nee, het zit nog slinkser in elkaar, de NPO loopt slechts aan de leiband van een heel spaciale politieke deugbrigade. The plot thickens!

Beste_Landgenoten | 09-03-21 | 11:40

@Hollandse_blauwe | 09-03-21 | 12:01:
Daar ben ik nu ook benieuwd naar. Maar iets zegt me dat ze precies hetzelfde gaan doen met studiogasten. Hopelijk zijn die net zo kritisch en fel?

Jan, Leiden | 09-03-21 | 12:34
▼ 1 antwoord verborgen

Was bang dat moslimbroederschap haar zetel in 2ekamer zou krijgen maar Jesse Klaver laat blijken totaal geen feitenkennis ca dossierkennis te hebben en viel gigantisch door de mand. Op naar 2 zetels

WieboWW | 09-03-21 | 10:51 | 5

Alleen.... waar gaan die stemmen heen? Toch niet naar die Palestijnse Heks?!

Norbert Tijhuis4442 | 09-03-21 | 11:03

Jesse heeft helemaal geen kennis, is slechts een trek- /spreekpop van een stel hoogbegaafde terroristen die de linkse dictatuur nastreven.

vranac | 09-03-21 | 11:14

Ik vrees met grote vreze van wel. Ik zie namelijk de stenen niet op rechts gaan. Dus dit speelt wel degelijk D666 in de kaart helaas. Maar klavertje vier is zijn geluk kwijt. Da's winst.

B.Chamel | 09-03-21 | 11:16
▼ 2 antwoorden verborgen

Ik vond die GL mevrouw wel goed hinderlijk, hadden ze daar geen vrouwelijke woordvoerder van Vattenfall voor kunnen vinden. Gaat klaver gewoon onder druk zetten zodat hij nu de centrale in Amsterdam moet gaan slopen.

jan huppeldepup | 09-03-21 | 10:47 | 3

Nee.

geile pater | 09-03-21 | 10:54

Ze toonde de vuile politiek van GL goed aan door te vertellen dat ze haar mond moest houden als ze kritiek had. Ze zijn geen haar betwr dan andere partijen dus. Dit even voor de "gutmenschen".

Ruud5 | 09-03-21 | 11:09

@Ruud5 | 09-03-21 | 11:09: waarschijnlijk kan Amsterdam niet meer terug tenzij men een hoge boete wil betalen. Ken contract niet maar de Zweden zijn niet gek.

WieboWW | 09-03-21 | 11:18

JK beoordeelt dus mensen op basis van het heden en niet het verleden.
Neem aan dat GL dan ook tegen het aanbieden van verontschuldigingen voor het slavernijverleden is?

J.Luns | 09-03-21 | 10:42 | 5

Prima spiegelen.
Mag ik deze gebruiken in discussies over ons koloniale verleden?

Roadblock | 09-03-21 | 11:15

Heer Luns, een ijzersterke vergelijking van u die wederom die hypocrisie van de linkse kerk aantoont.

Graaisnaaiert | 09-03-21 | 13:53
▼ 2 antwoorden verborgen

"de mevrouw op nummer negen, de wolf in wolfskleren. Kauthar."

Nou, Kauthar zou best nog wel eens een 'blessing in disguise' kunnen blijken te zijn. In de peiling van Maurice de Hond staat GL dacht ik al een tijdje op 5 zetels verlies (van 14 nu naar 9 volgende week), en als, naar het zich nu laat aanzien, ook nog wat verstokte GL stemmers nav deze kwestie afhaken (en het boerka standpunt), zou GL zo maar gehalveerd kunnen worden.

Dat zou toch geweldig zijn?

Dr_Johnson | 09-03-21 | 10:42 | 1

Die paar GL-stemmers die er nu nog zijn, vinden Kauthar ws een prima aanwinst

AnitaDik | 09-03-21 | 11:07

Deze uitzending had al een jaar eerder plaats kunnen vinden maar goed, eind goed al goed, R.I.P. Yassar Ferras.

FogerRederer | 09-03-21 | 10:36 | 2

Een jaar eerder was iedereen het al vergeten, nu zo voor de verkiezing je broek moeten laten zakken doet meer pijn.

jan huppeldepup | 09-03-21 | 10:49

@jan huppeldepup | 09-03-21 | 10:49:
Helaas zal dit ontluisterende interview minder impact hebben, omdat vanwege de Corona-regels het interview niet op kantoor/universiteit/etc. kan worden besproken bij de koffieautomaat.

CiTy3 | 09-03-21 | 11:59

Heeft het mens niet op voorhand al haar zetel geroofd?

Met_baard | 09-03-21 | 10:36

1000 miljard leer eens rekenen, Ppffhh.
Dit knulletje is werkelijk zo naïef en zakt daarom ook gelijk door het ijs bij een kritische vraag.
Bio-massamoordenaar.
Idiot behind the wheel.

Datgingniegoed | 09-03-21 | 10:36

Bij het tweede filmpje. Let op minuut 01.27. Die Klaver, die blik. Goud waard. Die denkt: "wat flikken zij mij nou hier joh"

Thorsten | 09-03-21 | 10:34 | 2

Ja, haha, het maakte mijn hele dag goed gisteren.

SterF... | 09-03-21 | 10:43

Ja ik denk dat Wol goed op ze donder krijgt, zeker nadat het programma bij GS zo positief beoordeeld wordt.

jan huppeldepup | 09-03-21 | 10:55

Goh... misschien moeten we meer GL rechters in den lande krijgen..

Maar beste m'neer de rechter.. ik was wel bij die demonstratie en u heeft wel foto's van mij met straatstenen in de hand, maar dat was eigenlijk bedoeld om de straat te herstellen. Ik heb als hobby stratenmaken, ziet u?

Of: U heeft wel een trajectmeting van mijn auto, maar u heeft geen feitelijke radarmeting en wat u niet kunt weten is of dat ik de tijd kan beïnvloeden, dus kunt u ook niet zeker zijn dat ik te hard reed... toch?

.. of misschien beter toch niet meer GL volk in machtspostities?

DatInternetDingetje | 09-03-21 | 10:32

Ik voorspel een stijging van min. 2 tot 3 zetels bij d666, in het eerst volgende peilingen excel sheetje van mauriceke de hoax. Dat is de opdracht van de npo. Kaag word vanavond met alle egards ontvangen en met respect behandeld. Geen lastige vragen en vooral geen diepgang. Wat ik je brom.

Paaldanseres | 09-03-21 | 10:32 | 5

@osolemio | 09-03-21 | 11:00:

Zo'n beetje als Hilary die ook de vragen vooraf kreeg en nog verloor van Trump. Als het te vloeiend en gelikt eruit komt bij Kaag is er waarschijnlijk voorkennis maar hoe bewijs je dat ?

Roze_bril_drager | 09-03-21 | 11:18

@stijlloospeilloos | 09-03-21 | 11:02:
Echt wat een dom verhaal. De NPO zou kiezers willen wegtrekken van GL naar D66. Het vergt blijkbaar dit soort vergezochte verhalen om de NPO te kunnen blijven afschilderen als slecht. Maar ik moet zeggen: Creatief!

Beste_Landgenoten | 09-03-21 | 11:42

@Beste_Landgenoten | 09-03-21 | 11:42:
We zullen afwachten hoe Nieuwsuur jouw Kaag vanavond behandelt Beste_D66_Landgenoten.
Als ze bijvoorbeeld niet vermelden, dat zij er indertijd bij BUZA uitgeflikkerd is, omdat zij haar huwelijk met een PLO minister verzweeg weet ik genoeg.

Roadblock | 09-03-21 | 12:20
▼ 2 antwoorden verborgen

Politici horen bang te zijn voor journalisten.

Upendo | 09-03-21 | 10:30

Waarom draagt die Groen-Links meneer een Russische omslagdoek voor oude vrouwtjes over zijn overhemd?

kapoerewiet | 09-03-21 | 10:29 | 1

Ik heb het zitten bekijken.
Klaver begon op een bepaald moment, met hoogrode blosjes op zijn wangen, om zich heen te kijken, als een hert in een strik.
Maar nu wat onze NOS er met veel knip en plakwerk van gemaakt heeft:
Alleen het fragment met die onderwijskracht natuurlijk (Jonge kiezers paaien).
Die leraar kwam over als iemand, die totaal geen oog had voor wat de kinderzieltjes aangedaan werd, waarbij Klaver het krijgshaftig voor hun opnam.
Helaas laat een groot gedeelte van het stemvolk zich door zo'n samenvatting bij de neus nemen.
Ik word eigenlijk steeds benieuwder hoe en of ze Rutte te grazen gaan nemen.
Lubach op zondag was een mooi voorproefje.

Roadblock | 09-03-21 | 10:28 | 3

Ach, NOS. Ze zetten niet eens het nieuws op hun website dat Grapperhaus al jaren wist van criminele activiteiten bij Pels Rijcken. En ik krijg er geen antwoord op ook. NOS zit in de zak van onze regering.

TonAlias | 09-03-21 | 10:37

Het is intressanter of ze Kaag net zo te grazen nemen, het onderuit halen van Klaver (nu kunnen ze het opeens wel) is om D66 groter te maken want het moet en het zal Kaag worden.

osolemio | 09-03-21 | 10:45

Bij Klaver vallen 2 dingen op:
1) Hij geeft, maar dan ook helemaal nooit, een direct antwoord op de vraag. Hij zal er altijd omheen lullen.
2) Inhoudelijk schiet zijn kennis keer op keer tekort.

Goofy Goofball | 09-03-21 | 10:25 | 3

Is een trucje (doen alle politici) om tijd te rekken stellen ze eerst een wedervraag, herhalen ze de vraag, benoemen ze het probleem, beginnen ze een lulverhaal enz enz. Alles om tijd te rekken en geen antwoord te hoeven geven.

Diederik_Ezel | 09-03-21 | 10:29

Hele hele ouwe truc..... Pim had dat niet nodig die had alle feiten altijd op een rijtje.

Koning BongoBongo | 09-03-21 | 11:02

De islam is tegen vrouwengelijkheid en verafschuwt homosexuelen, en een partij die dat soort mensen een plaats biedt, die durft zich progressief te noemen, ongelooflijk. GL durft zich geen CPN te noemen en de leider geen Yasser Feras, lafaards!

Ko Ranzig | 09-03-21 | 10:15 | 1

Heel goed gezegd!

Ruud5 | 09-03-21 | 11:12

Wow, Groenlinks compleet KAPOT gemaakt.
Fantastische TV dit.

LangeTijdGeleden | 09-03-21 | 10:15 | 3

Nu Rutger Groot Wassink c.s. nog. [Wrijft in handen].

Koonkluk Huis | 09-03-21 | 10:20

@Koonkluk Huis | 09-03-21 | 10:20:
One down...

Graaf_van_Hogendorp | 09-03-21 | 10:23

Aha, dus GL wil CO2 bestrijden, het gas van het leven, geen woord over vervuiling door giftige stoffen, wel subsidie aan multinationals, geen einde aan biomassastook, en de missie Klaver vooruit gaat door. Heerlijk hoe GL zichzelf voor de bus gooit.

Harry.Langezwaal | 09-03-21 | 10:35

Jesse: twee vingers in de oren en maar zingen van lalalalalalalalaa. Ik: twee middelvingers omhoog en maar zingen van lalalalalalaaallalalala Gul.

The-loopy-cowboy | 09-03-21 | 10:15

Hij zegt we kijken wie naar haar wie ze nu is..... hahahaha serieus??? wat een idioot. Historie telt niet meer mee ofzo, je laat een pedofiel toch ook niet werken in een kinderopvang?, maar Jesser kijkt wie de pedofiel nu is.

DeJaVu5225 | 09-03-21 | 10:13 | 1

Dat gebeurt wel degelijk. Toen een pedofiel - gezegend met een royaal PGB - dagbesteding wil genieten bij een kinderboerderij, was dat voor zijn coach/hulpverleners (Groen Links?) geen enkel probleem, en ook de biologisch dynamische milieubewuste beheerder vond het wel best. Want iedereen verdient een kans, en hij heeft nog niet aan kindertjes gezeten, toch? I kid you not.

Wiebenick | 09-03-21 | 12:18

Een mooie weergave waarom GL veel zetels volgende week gaat verliezen.

Ds_Dre | 09-03-21 | 10:13

Kauthar liep in een demonstratie met hakenkruizen, maar Thierry is een fascist. Say no more.

De vraag is: waarom ligt GroenLinks ineens uit het establishment? De NPO laat Wopke ELKE fucking dag eindeloos aan het woord om de meest flagrante onzin te verkopen. Er moet een reden zijn waarom GroenLinks op de korrel wordt genomen.

van heinde en verre | 09-03-21 | 10:10 | 8

Kaag

Roadblock | 09-03-21 | 10:33

Ik word gek van het geschreeuw van dat beest!
*pakt windbuks*

knutsel_ | 09-03-21 | 10:48

Klein links krijgt er van langs ten faveure van Kaag.
Denk ik.

Gravin v Kippenbouth | 09-03-21 | 14:45
▼ 5 antwoorden verborgen

Die mevrouw die stempt toch gewoon op GL....

Maar ze blijven laf, ik weet al sinds m'n late tiener jaren dat Kernenergie de oplossing is.

ikworstelengadouchen | 09-03-21 | 10:06 | 1

@ikworstelengadouchen | 09-03-21 | 10:06 |
"Maar ze blijven laf, ik weet al sinds m'n late tiener jaren dat Kernenergie de oplossing is."

Klopt helemaal. Het is de enige manier om schonere energie te krijgen totdat bv Thoriumreactoren of koude kernfusiereactoren helemaal zijn doorontwikkeld. De huidige kernreactoren zijn enorm veilig. Aan de oplossing van het kernafval wordt hard gewerkt:

- www.scientificamerican.com/article/ne...

Biomassacentrales zijn een misdaad tegen de natuur en het fatsoen, want het zijn niet meer dan enorme, uit hun krachten gegroeide houtkachels die enorm vervuilend zijn en de natuur onherstelbaar beschadigen.

Sjefke7807 | 09-03-21 | 11:21

Klaver is volgende week de eerste die het zinkende schip verlaat. Let maar op.

Trumme | 09-03-21 | 10:04 | 2

Daar stappen er wel meer op voor de laatste politieke NGO/burgemeesterbaantjes, zitten we wel opgescheept met die 9e hoofddoek die doorschuift, groen en hardcore Islam... right.

grindbak | 09-03-21 | 10:09

Zonder de NPO zijn ze niks...

Koning BongoBongo | 09-03-21 | 11:04

Zelfs als zou er reden toe zijn geweest zou Wollaars Kaag als zij daar had gezeten nooit zo hard hebben aangepakt. Hij zou dan domweg ontslagen worden. NPO: voor al uw 'objectieve' journalistiek.

Koonkluk Huis | 09-03-21 | 10:02 | 1

met dank aan bazin Rijxman (666), allemaal zo doorzichtig

grindbak | 09-03-21 | 10:11

Hij weet alles gewoon over waar Kauthar banden mee heeft vermoed ik, maar hij wil het niet toegeven.
Het was inderdaad een slachting notabene op primetime en nog wel bij de NPO. Wanneer ze alle kaetelpartijen zo aanpakken krijgt het kijkerspubliek misschien nog een heel klein beetje vertrouwen terug in de NPO, als het al niet te laat is.

Jan, Leiden | 09-03-21 | 10:01 | 3

Kijk de vorige eens terug met de SP.
Dat was ook van dik hout zaagt men planken, met de voorzitter van Rood erbij.

Roadblock | 09-03-21 | 10:34

@Roadblock | 09-03-21 | 10:34:
Gezegde dat u gebruikt kan ook betekenen dat het niet netjes zou zijn, maar ja, mag kritisch dan nog wel? Hopelijk dan wel richting alle genodigden en niet selectief.

Jan, Leiden | 09-03-21 | 10:52

@Jan, Leiden | 09-03-21 | 10:52:
Oh, maar ik vind dit prima.
Als het maar bij alle kandidaten gebeurd.

Roadblock | 09-03-21 | 11:09

Kauthar: "met de -th van think" schrijft ze op haar twitter-bio. Denk dus. twitter.com/Kauthar

Pieter Breydel | 09-03-21 | 09:59 | 2

Scherp. Maar wel de verkeerde Kauthar.

Gewone_mevrouw | 09-03-21 | 10:01

GL hield tot nu toe Kouthart zorgvuldig uit de publiciteit. Klaver was totaal niet voorbereid op de vragen van Nieuwsuur. Wel dom dus

Abu Bachouca | 09-03-21 | 09:58

Kauthar, wat zegt zij zelf hierover. Zij wordt goed weggehouden uit de media.

edo2018 | 09-03-21 | 09:55

KLAVER wil gewoon zijn eigen Ilhan Omar. Geobsedeerd door, inmiddels, extreem linkse Amerikaanse democratische partij.

eismc2 | 09-03-21 | 09:49

Fenna Swart: Douze Points.

Blauwpetje | 09-03-21 | 09:48 | 3

Dit is nou girlpower. Zonder quotum, zonder subsidie en zonder mars.

Joffri | 09-03-21 | 09:58

@Joffri | 09-03-21 | 09:58: U realiseert zich dat als het aan deze dame ligt, u straks in een zelfgebreide trui in uw donkere woonkamer zit bij een aangenaam temperatuurtje van 15 graden maximaal, lekker te genieten van een veganistische rauwe maaltijd en een bekertje ongepasteuriseerde geitenmelk?

_pacman_ | 09-03-21 | 10:02

Die mag inderdaad de politiek in. Realistische dame.

Normpje | 09-03-21 | 10:46

Klaver probeert de discussie een paar keer een andere wending te geven door juist de critici ergens van te beschuldigen het op de persoon Kauthar toe te spitsen. Het gestotter en de bewegingen van het gezicht van de goedgebekte Klaver spreken boekdelen. Wat een afgang.

jochum1980 | 09-03-21 | 09:45 | 4

Dat is toch tekenend voor links.

Trumme | 09-03-21 | 10:06

@_pacman_ | 09-03-21 | 09:52:
En die uitroeiing van bomen gaat nog steeds in een verhoogd tempo door.
Als ik zie, wat er de laatste maand alleen al in mijn woonomgeving gekapt is, denk ik, dat ze nog gauw voor de verkiezingen wat aan biomassa willen verdienen.
Gelijkluidende berichten hoor ik van kennissen uit Den Haag, Rotterdam, Delft, Zoetermeer, Ede, Veenendaal, etc etc.

Roadblock | 09-03-21 | 10:48
▼ 1 antwoord verborgen

Vanavond D66 Kaag, ben benieuwd hoe ze wordt aangepakt.

8 maart GroenLinks Jesse Klaver
9 maart D66 Sigrid Kaag
10 maart CDA Wopke Hoekstra
11 maart PVV Geert Wilders
12 maart VVD Mark Rutte

Roze_bril_drager | 09-03-21 | 09:45 | 3

Niet.

_pacman_ | 09-03-21 | 09:47

Ze zullen zich beter voorbereiden, denk ik. Bovendien is Kaag, hoe kudt ook, van een ander kaliber dan Klavertje.

SterF... | 09-03-21 | 11:38

@SterF... | 09-03-21 | 11:38:

Dat is ze helaas, iets meer intellectuele bagage. Marielle Tweebeke kan heel venijnig zijn als interviewster dus ben benieuwd. En sluit niet uit dat er lichte voorkennis is over de vragen zoals iemand hier eerder opperde.

Roze_bril_drager | 09-03-21 | 11:47

God en zijn oude moer cancellen en voor eeuwig uitgummen voor een verkeerde grap, tweet of opmerking van soms decennia geleden, maar Kauthar die de afgelopen recente jaren en nog maar 1 1/2 jaar geleden rondliep tussen de meest infame islamofascisten alle voordeel geven op haar bruine ogen en mooie woorden. Rules for the but not for me

nonfortiscedtenax | 09-03-21 | 09:41

Goede muziek ( The Doors was en is een van mijn favoriete bands) en een vrolijk item over een prutser.

Karel Kruizenruiker | 09-03-21 | 09:40 | 1

The End, lang niet meer gehoord ;), past zo in de huidige tijden.

Roze_bril_drager | 09-03-21 | 09:52

D66 moet groot worden en daarom kunnen ze nu wel GroenLinks het vuur aan de schenen leggen. D66 is vele malen gevaarlijker dan de lichtgewichten van GroenLinks.

osolemio | 09-03-21 | 09:38 | 2

Als Kaag met fluwelen handschoentjes wordt aangepakt zou dat wel heel erg opvallen in de reeks tot nu toe.

Roze_bril_drager | 09-03-21 | 09:43

@Roze_bril_drager | 09-03-21 | 09:43: Ze zal het gesprek wel met voorkennis ingaan zodat ze goed doordacht en stevig kan reageren. Kaag zal helemaal klaargestoomd worden voor dit interview en ook weten welke vragen de gewone kiezers gaan stellen. Zo rolt de NPO.

osolemio | 09-03-21 | 10:51

Eigenlijk ben ik ook ergens wel 'blij' met dat GL zo groot werd hier in Amsterdam en hun grote bek in de Kamer; wat een enorme clusterfuck maken die lui er van en het is goed dat dat zo zichtbaar is geworden. Je ziet gewoon dat ze geen nekte ervaring hebben met regeren; het dichten van het gat tussen ideaal en realiteit.

Risingson | 09-03-21 | 09:37 | 4

@Droom-Vreesman | 09-03-21 | 09:40: kerel! Je denkt verkeerd om. Maak een partij groot waarmee je het eens bent en de andere partijen gaan inzien dat veel mensen die kant op willen.

Middensteun | 09-03-21 | 12:26
▼ 1 antwoord verborgen

Het zal wel vloeken in de kerk zijn in de oren van de meeste reaguurders, maar ik vind Klavers uitleg behoorlijk geloofwaardig. Je moet een politica/cus inderdaad beoordelen op waar zij/hij nu voor staat, niet voor eventuele uitglijders in het verleden.

WalterSobchack | 09-03-21 | 09:35 | 11

@Ruud5 | 09-03-21 | 09:42: qua verdediging over K, imo ongeloofwaardig en naïef, wederom te weinig inhoud maar is miss ook een te moeilijk onderwerp, hadden ze niet moeten doen want ontploft straks iig (nu al?) in eigen gezicht

oblix | 09-03-21 | 09:48

Dat zou alleen maar geloofwaardig zijn als de politica in kwestie daadwerkelijk nu voor iets anders staat dan toen. En dat geloof ik bij Kauthar geen seconde.

snakedogman | 09-03-21 | 10:06

terecht, je moet op huidige instelling beoordelen, bijvoorbeeld Ayaan ging van pvda naar vvd, of van Doorn bijvoorbeeld, maar Ayaan heeft nooit gelogen over haar tijd bij de pvda, terwijl Kathar continue ontkent en liegt over haar bijdrage aan het islamitisch verbond, hoe hoog de berg van bewijsstukken ook wordt, als zij daar eerlijk over is kan je een objectief standpunt innemen,

Rest In Privacy | 09-03-21 | 10:19
▼ 8 antwoorden verborgen

Ik wil niet lullig zijn maar met die dikke kop oogt ie ook gewoon dommer.

Bert Konterman | 09-03-21 | 09:34

De dag die je wist dat zou komen ...
Lightgewicht Jesse blijkt lichtgewicht.

Usumani | 09-03-21 | 09:34 | 1

Zou Jesse haar nog op 9 zetten als deuger met, jawel een politiek statement, de kennis van nu?

Mark van Leeuwen | 09-03-21 | 09:32

Meneer Klaver begint op Gordon te lijken. Wat een plofkop.

ParaPiet | 09-03-21 | 09:31 | 4

Weet je wie ook een plofkop had (volgens Kurt Westergaard)?

J.P.Drapeau | 09-03-21 | 09:38
▼ 1 antwoord verborgen

Ik kijk al jaren geen NPO meer, vandaar mijn vraag: zijn PvdA en D66 al langsgeweest bij Wol-aars, en kregen die dezelfde kritische behandeling?

J.P.Drapeau | 09-03-21 | 09:31 | 3

Ploumen werd ook zo aangepakt. D66 is nog niet geweest.

Roze_bril_drager | 09-03-21 | 09:33

SP werd ook hard aangepakt.

Roadblock | 09-03-21 | 10:52

Liever een kerncentrale dan 10.000 windmolens, ook in Groningen. Maar dat mag niet van GL.

quigg | 09-03-21 | 09:31

Toch zou ik graag eens een diepte-interview met Klaver zien over het communisme, over Marxisme, en hoe hij daar tegenover staat. Dan kom je er volgens mij pas echt achter hoe scheef hij naar de maatschappij en de realiteit kijkt.

JackStick | 09-03-21 | 09:31 | 2

ik ben bang dat hij daar ook alleen maar de klok heeft horen luiden....

oblix | 09-03-21 | 09:53

Klaver is niet meer dan een sokpop voor de gestaalde activisten zoals Wijnand Duyvendak, en diens vrouw Mirjam de Rijk (Lid eerste kamer), Peer de Rijk (Broer van Mirjam, verdacht van ontvoering en marteling BVD infiltrant), achter hem.

Roadblock | 09-03-21 | 11:00

Ik snap de duiding hier maar Feras is alsnog weggekomen met zijn gezever over Femeyo / Bouchallikt / Moslim Broederschap in relatie tot het binnenhengelen van de politieke islam in de NL-se parlementaire democratie. Voor zover dat niet al reeds was bereikt door de grijze wolven van DENK natuurlijk.

_pacman_ | 09-03-21 | 09:31

GroenLinks-stemmers hebben geen tv, of ze gaan om 21h00 naar bed om stookkosten te besparen. Volgende week lezen ze in de Groene Amsterdammer dat Klaver als een vaardig staatsman de vragen pareerde en zijn fantastische standpunten met verve verdedigde.

small_town_dude | 09-03-21 | 09:30

Als je in Londen of Parijs langs de ontluchtingsroosters van de Metro loopt dan komt daar zo'n warme, stinkende walm uit. Doet mij altijd denken aan de sfeer die er rond GL hangt.

Doctor | 09-03-21 | 09:27

Die eikeltjespyjama bleek goed gekozen. Retorisch doet hij denken aan een eekhoorntje; sprokkelen, verstoppen, vergeten waar, zoeken.

robvanderLaak | 09-03-21 | 09:24

Zelfs mensen die getypeerd kunnen worden als gematigde islamiet krijgen van de linkse politiek geen kans om te waarschuwen tegen de ellende die de (politieke) islam in zich draagt. Zodoende worden deze mensen de mond gesnoerd. Zodoende zal islam ook nooit de kans krijgen veranderingen op de voorgrond te stellen. Nee het beeld dat alles wat islam is, acceptabel is, moet gepromoot worden. Kortom de islam krijgt alle kans om zijn verderf te verbreden.

Broadsquire | 09-03-21 | 09:22 | 1

Gematigde moslims en oud moslims worden stelselmatig genegeerd door de linkse politiek en media. Dan moeten ze namelijk op de inhoud discussiëren, en dat is iets wat we bij links nooit gaan zien, nee het is makkelijker om te wijzen naar de racistische witte man, dus vooral onder de pet houden dat er veel kritiek en leed vanuit de islam zelf komt.

Statix | 09-03-21 | 09:32

GL wil met D66 en de Pvda (oh zo groen allemaal) duizenden woningen in voorheen weilanden. Gevolg, alle weidevogels, konijnen en hazen maar ook duizenden insecten en ook de oh zo belangrijke bijen zijn hun leefgebied kwijt. De overgebleven dieren worden daarna vakkundig doodgereden door de nieuwe Vinex bewoners.
Biomassacentrales zijn verantwoordelijk voor de kap van duizenden hectare bos van Estland tot Amerika en Canada waar de bomen via vieze dieselboten hiernaartoe worden gevaren. Gevolg: duizenden dieren zijn ontheemd zoals spechten, roofvogels maar ook groter wild.
Dan spreek ik nog niet eens over de fijnstofkanonnen die de biomassa centrales zijn. Het is in alle opzichten de meest funeste manier om energie op te wekken.
Als je groen bent en op een van deze partijen stemt ben je echt helemaal de weg kwijt. Het zijn echt milieu-slopers.

Dirk III | 09-03-21 | 09:22 | 7

@Broadsquire | 09-03-21 | 09:25: Dat dus, dit is echt massamoord van het beetje natuur wat er nog was. Ben zo klaar met foute politiek want dat is dit.

Dirk III | 09-03-21 | 09:42

Overbevolking tegengaan is de enige echt duurzame milieubescherming. Dus anticonceptie gratis verspreiden, voorlichting opschroeven, fors belastingnadeel als je meer dan 2 kinderen neemt. Wat levert het op? Minder huizen nodig, minder auto's nodig, minder files, minder uitstoot; kortom minder consumptie en minder vervuiling. Daarnaast moeten we focussen op hergebruik van spullen: statiegeld op van alles zodat mensen er zuinig mee omgaan, wegwerpspullen in de ban doen, fabrikanten verplichten om spullen te maken die makkelijk gerepareerd kunnen worden, verplichten om heel lang vervangingsonderdelen op de plank te houden.

Joris Draaksteker | 09-03-21 | 09:56

@Joris Draaksteker | 09-03-21 | 09:56: Waar heb je het over? De bevolkingsgroei in Nederland komt voor 100% door immigratie. Die focus op "mensen die meer dan twee kinderen krijgen" (hoeveel autochtone Nederlanders krijgen nog meer dan twee kinderen?) is pure afleiding door mensen die het woord immigratie niet durven uitspreken.

snakedogman | 09-03-21 | 10:11
▼ 4 antwoorden verborgen

Waarom heeft dit zolang geduurd dat een NPO programma politici als Klaver eindelijk eens de juiste vragen stelt? Is Rutte al geweest?

Dubbelepunthoofd | 09-03-21 | 09:21 | 4

het slechte nieuws is natuurlijk dat voormalig G:L stemmers nu een alternatief zoeken. Dus groeit bijv D66 of PvdA of DENK. En daar wordt ik ook niet blij van.

small_town_dude | 09-03-21 | 09:32

@Roze_bril_drager | 09-03-21 | 09:26: Rutte loopt op het laatste moment Corona op, en kan dus niet aanschuiven. Ik denk dat hij zich ook nog even op een IC laat opnemen, goed voor de dramatiek.

AnitaDik | 09-03-21 | 11:48
▼ 1 antwoord verborgen

Mijn ochtend is zelden zo goed begonnen. Wat een geweldig interview, wat een totale vernedering voor Jesse Klaver en zijn partij. Als er nu nog mensen op GL stemmen dan horen die beslist toe aan een gekkenhuis. Is er trouwens een lijntje te trekken tussen Nijpels, Samsom en Timmerfrans en Vattenfall? Ik heb het idee dat er wel weer miljoenen zullen worden verdiend aan het progressief en obsessief lullen over klimaatmaatregelen om tegelijkertijd te laten investeren in de vernietiging van de natuur.

ILF2 | 09-03-21 | 09:17

Ik zie een slechte Monty Python imitatie. Absurd, alleen niet grappig.
(Behalve dan als leedvermaak)

Rico Tampeloerus | 09-03-21 | 09:15

Shortganger | 09-03-21 | 08:58 | reageer

Klopt,denk ook dat ze deze uitgekiende strategie volgen.
Dat moet je de moslimbroeders idd nageven.Als ze een informant sturen doen ze het goed.Geen opvallende ,agressieve mannenbroeder.Maar een ogenschijnlijk kwetsbaar,met puppy ogen,zich als modern en zogenaamd uit een verstikkend milieu vrijgevochten moslima.Die perfect de zwakke plek van de GL partij (leider) heeft gevonden.
Er zijn minder effectieve tactieken.....

roberto9715 | 09-03-21 | 09:13 | 2

Waarom een eeuwenoud concept veranderen?

Acidstain | 09-03-21 | 09:27

Vrees dat Klaver precies weet wat hij in huis haalt. Dit is veel makkelijker te steunen ( islamofobie roepen is zo ongeveer de standaard modus operandi bij de MB ) dan een recalcitrante linkse vrijgevochten moslima. Want daar heeft Klaver wat betreft BDS en freepalestine niets aan. nee, dit is een weldoordachte strategie.

Shortganger | 09-03-21 | 09:29

Haha dit ging goed mis voor het marxistje.

FrankPappa | 09-03-21 | 09:13

Wat mij vooral opviel, naast het commie shirtje van de leraar (ga je schamen vent), was wederom de angstvallige vermijding van het woordje islam. 'Conservatieve achtergrond' heet het nu blijkbaar. Het bakfietsvrouwtje en de commie kregen uitgebreid de kans om te reageren op Meelmuil terwijl de immigrant tevergeefs met zijn hand omhoog bleef zitten in de hoop ook iets te mogen zeggen.. schandalig.

intellectuelearmoede | 09-03-21 | 09:12 | 1

Dat was gewoon de helm van Gagarin, een held waar niks mis mee is. Wat ik merkwaardiger vond was dat die kerel in de studio een Russische omslagdoek voor omaatjes over z'n hemd droeg.

kapoerewiet | 09-03-21 | 10:34

Maar maak je niets wijs, de verweesde stemmers zullen BIJ1 in de kamer helpen en PvdD sterker maken.

omanders | 09-03-21 | 09:10

Eens kijken hoe Klaver de slangenkuil genaamd Groenlinks gaat overleven. De partij staat bekend om messen in de rug.

omanders | 09-03-21 | 09:08

Ik heb het helemaal uitgekeken en kom tot de conclusie dat GL, Klaver en verder iedereen die bij deze club hoort op de dag des oordeels ter verantwoording geroepen zullen worden.
En iedereen die er bij hoort en iedereen die er op stemt, compleet van de pot gerukt is en derhalve geestelijk dakloos is.
En laten we ook niet vergeten hij/zij/het die deze club van wereldvreemden groot hebben gemaakt. Bijltjesdag is nabij.
Joris: Bovenstaande maatregelen uiteraard allemaal figuurlijk en met een cabareteske kwinkslag.

RGV42 | 09-03-21 | 09:08

GL is in de kern uit op de sloop van het vrije westen en Israël in het bijzonder.
Dat proberen ze nu vooral via de klimaatonzin, maar het doel van deze Marxisten blijft om al uw vrijheden af te pakken en u tot staatsslaaf te maken.

Tronald_dump | 09-03-21 | 09:05

Egid Helbest, give 'em Hell, die Groenluchtfietsers.
Je naam (wat een toffe naam) heb je sowieso al mee.
Op naar het grote demasque van GroenDinges.

chicago river | 09-03-21 | 09:04

Momentum is voorbij van Jesse, ook zijn GL volgertjes voelen het. Weinig inhoud, veel mooi verpakte ideologische praatjes,

ikeethetbeter | 09-03-21 | 09:03 | 4

Klaver werd een aantal jaren geleden al eens uitgenodigd voor een lang interview op een Belgische zender en aangekondigd als de Wonderboy van de politiek.

Gaande het gesprek merkte je aan de interviewer dat hij bij zichzelf dacht is dit nu de Wonderboy ?

Natuurlijk niet, Klaver is een lichtgewicht die wat maniertjes gekopieerd heeft van anderen die hij aanbidt.

Roze_bril_drager | 09-03-21 | 09:12

Absoluut ja, het is zuchtend piepend en krakend naar de slachtbank.

van Oeffelen | 09-03-21 | 09:16
▼ 1 antwoord verborgen

Het wachten is op de totale clusterfuck als GroenLinks deze hoofddoekmevrouw op een regenboogposter gaat afbeelden.

johoost | 09-03-21 | 09:02 | 1

Let dan vooral op de merkwaardige glimlach op haar gezicht.

Acidstain | 09-03-21 | 09:25

GL: idealen die we niet kunnen betalen. (met dank aan Cojones)

knutsel_ | 09-03-21 | 09:01

Is Klaver nu echt zo naïef of speelt er iets anders, heeft nooit een sluitend antwoord gehad op nr 9.

Gelooft hij echt dat ze strijdt voor homorechten en vrouwenrechten dan is hij dommer dan gedacht.

Roze_bril_drager | 09-03-21 | 09:00 | 2

Hij gelooft in het 'goede in de mens' en vindt zichzelf het schoolvoorbeeld van de progressieve, humane mens. Ja zeker, een man die een ideologie omarmt waarvan men in de steentijd al gebaald zou hebben, noemt zichzelf progressief. Niets anders dan stuitende en levensgevaarlijke naïviteit, voortkomend uit schuldgevoelens en een niet zo hoog iq.

wijsvinger | 09-03-21 | 09:09

Hij hoopt alleen maar op de stem van de jonge moslima’s.

Rico Tampeloerus | 09-03-21 | 09:25

Nu nog even.kaag aanpakken over de middenoosten banden en 4 huizen en we kunnen verder.

van stampij | 09-03-21 | 09:00

Met Kauthar halen we het Paard van Troje in onze tweede kamer binnen. Kauthar zal na enig ophef zich afsplitsen en dan zitten we straks mogelijk met de gebakken peren als de ware Kauthar opstaat.

Remi A. | 09-03-21 | 09:00 | 2

lijkt mij ook....

oblix | 09-03-21 | 09:59

Goh nou dan hebben we Kauthar als éénvrouwsfractie in de kamer. Poeh, dan kunnen we de democratie wel gedag zeggen.

snakedogman | 09-03-21 | 10:14

Nou nou Mosterd, 'het einde van Groen Links'... Maak je maar geen illusies.

Het gevolg zal hooguit zijn dat de lui die nog enigszins twijfelen op hen te stemmen, de GL-ers met nog enig verstand (ja, 'GL' en 'verstand' het staat er echt...) zullen afhaken.

Maar het is net als bij de racistische partij BIJ1, die fanatieke fascisten blijven echt wel. Dus 0 zetels, denk dat maar niet.

Hooguit wat ophef, hooguit wat 'jij-bakken' en daarna gaan die lui weer verder met danspasjes oefenen voor het geval van de moord op Wilders of Trump.

Realism Is All | 09-03-21 | 08:59

Gedeelte van de Gl achterban zal best het Oriëntalisme aanhangen, en Kauthar als een zielige exoot zien die zich vrij vecht uit het rechts conservatieve milieu. Want zo presenteert Klaver het. Dat dit een getrainde Linda Sarsour kloon is, ziet een meisje van 4. Met als doel zoveel mogelijk de boel proberen te splijten. Zegt op alles ja ( abortus, homohuwelijk, vrouwenrechten etc ) , is natuurlijk helemaal van de Klimaat kerk, en doet precies wat de cult wil.. En GL vind het prima, die wijzen wel naar de SGP, de CU en Wilders. Je kan het allemaal zo uittekenen.

Shortganger | 09-03-21 | 08:58 | 1

Ja, die Kauthar, voor het homohuwelijk enz., gelieerd aan de moslimbroederschap. Als het niet zo in- en intriest was zou je er om moeten schaterlachen. Klaver werd nmm nog niet genoeg aangepakt op de bewijzen van alle kanten dat dat Feymiso aan de Moslimbroeders is gelieerd, ze hadden iets moeten zeggen van " hoe haal je het in je hoofd om iemand, met een hoofddoekje notabene, uit zo een vrouwonvriendelijke club in je partij te halen. " Het lijkt erop dat ze de verhaaltjes van deze mevrouw 100 procent geloven, ongelofelijk.

Ruud5 | 09-03-21 | 09:27

Kritische burgers die inhoudelijk op de hoogte zijn en op basis van argumenten de discussie voeren. Dat moet je niet willen als politicus. Of kritische burgers die je persoonlijk aanspreken op je verantwoordelijkheid als regeerder, moet je ook liever niet willen als politicus.

DeCynischeAmbtenaar | 09-03-21 | 08:57

Is de paus nog levend teruggekomen uit Irak?

nee_toch? | 09-03-21 | 08:55 | 3

Irak is voor 99% veilig dus was geen probleem. Kunnen al die asieleisers ook weer terug hun eigen land opbouwen.

2voor12 | 09-03-21 | 08:57

Goede zet van hem om er heen te gaan, kan ik niet anders zeggen. Goed dat mensen daar weer eens zien dat niet alles in bloedvergieten hoeft te eindigen.

Panos88 | 09-03-21 | 08:59

Vooral pr technisch is dit toch een beginnersfout. Geen goed antecedenten onderzoek, iemand op zijn woord geloven etc. Dat is dé reden dat er bij rechtse partijen die plotseling groot worden allerlei rare sujetten lopen.

Maar iemand die in borderline terroristische conservatieve clubs verkeerde, en zich oer conservatief kleed, zou een toonbeeld zijn voor progressief Nederland? Dat is recht lullen wat krom is. Jesse onthuld de ware reden, ze moet een stemmen magneet zijn voor haar achterban, klinkt bijna als racisme naar Kauthar toe: interesseert ons niet wat je denkt of gedaan hebt als je die stemmen maar binnenharkt van ‘jouw’ soort.

GL een progressieve partij, laat me niet lachen. Volgende verkiezingen komen ze met een aantal rokdragende, zwarte-kousen refo- boerinnen uit Staphorst, die ook heel progressief kunnen lullen en heel veel boeken hebben gelezen van zwarte feministen. Heel geloofwaardig dit.

WaltKowalski | 09-03-21 | 08:55

Geen wonder dat Groen Links de stemgerechtigde leeftijd naar 16 jaar wil brengen. Tis nu eenmaal een gegeven je bent jong vol van idealen, dan ben je als lammetje gevoelig voor Groen Links wolvengehuil.

william7055 | 09-03-21 | 08:53 | 5

Ja, ook Ollongren was wel gecharmeerd van het idee. Omdat D66 het ook van jonge rozebrildragers moet hebben.

Phantomas | 09-03-21 | 09:06

Dat willen al die linkse partijtjes omdat ze de kinderen sneller bang kunnen maken. Naive kinderen stemmen links, zodra je enkele jaren in de echte wereld geleefd en gewerkt heb dan stem je rechts. Of je moet al de rest van je leven op subsidie kunnen teren, opgebracht door de uitgekotste witte man, dan blijf je natuurlijk in het linkerkamp hangen.

Statix | 09-03-21 | 09:20

Tja, als het eloquentieniveau van de heer Klaver het ijkpunt is...

Rico Tampeloerus | 09-03-21 | 09:28
▼ 2 antwoorden verborgen

Klaver loopt op zijn laatste benen. Hij houdt zich stram, maar de poten onder zijn stoel wankelen. Na de verkiezingen zal zichtbaar worden hoe groot het verlies van GL zal zijn en dan zal er na enige tijd een evaluatie komen waarin zijn positie ter discussie wordt gesteld. Het Klaver effect heeft geen kracht meer, voor zover het dat ooit heeft gehad. Hij is een schreeuwende in een lege emmer, hij kopieert andermans motto's en is verder een populist op links want hij drijft op zijn populariteit, als dat afneemt zie je een eindeloze lege vlakte.

Broadsquire | 09-03-21 | 08:52 | 4

Ja, en dan? Jesse heeft geen idee wat echt werken is. Vanuit school via clubjes e.d. op het pluche gaan zitten. Wat voor lucratieve baan zal hij op oog hebben? Burgemeester van Madurodam?

Mispel | 09-03-21 | 09:20

@Mispel | 09-03-21 | 09:20: bij kan vast prima aan de slag bij één of ander duurzaamheidsadviesbureau.

snakedogman | 09-03-21 | 10:17
▼ 1 antwoord verborgen

Heel fijn dat GL net zo stevig wordt aangepakt als anderen. Alleen niet te hopen dat o.a. 'Bij1' hier nu groter van wordt.

MoorCopJoris | 09-03-21 | 08:50 | 1

Zoals anderen hier zeggen hoopt de NPO op DDR666. BIJna is een grote grap, aanhang slechts bij de wokels van de UvA, VU, UU, KUN en RUG. Misschien goed voor een zetel, wie weet.

Graaf_van_Hogendorp | 09-03-21 | 08:52

GL is door de Npo op de slachtbank gelegd om die kiezers naar Dela66 te jagen.

Ome_BW | 09-03-21 | 08:49

"Als ze je vragen naar de moslimbroederschap, begin dan over boeken over zwarte schrijvers of homorechten. Daar zijn ze gevoelig voor en durven ze niet verder te vragen," zo luidden Kautha's instructies van de Moslimbroederschap.

De KGB van de Moslimbroederschap weet precies hoe ze de linkse kwibussen om de tuin moeten leiden met woke-larie.

Madame Poitiers | 09-03-21 | 08:48 | 2

De vraag is alleen, voor welke achterban doet Klaver dit. Want de roomblanke 2 verdiener met zonnepaneeltjes op zn huis moet hier echt niets van hebben. Dus dit komt uit de harde BDS en freepalestine koker. ben eerder benieuwd wat de GL stormtroepen Antifa hier mee hebben. Hooguit een gedeelde vijand?

Shortganger | 09-03-21 | 09:03

Als je op die groentjes stemt wordt het verraad aan de Nederlandse samen living
en haalt de moslim terreur binnen.

gerrit5042 | 09-03-21 | 08:48 | 4

Helaas leven er in dit land nogal wat marxisten. Van krakerts en antifa in de studentensteden tot daadwerkelijke commies in noordoost grunn. Het is niet anders.

Graaf_van_Hogendorp | 09-03-21 | 08:50

Net als de VVD, opdat wij niet vergeten...

jemagookniksmeer | 09-03-21 | 08:50

En daar betaal je 400 miljard voor.
Goedemorgen.

Koekje-dr-bij? | 09-03-21 | 08:55
▼ 1 antwoord verborgen

GL is totaal ongeschikt als bestuurder. Bijvoorbeeld Amsterdam. Puinhoop.

langzullenweleven | 09-03-21 | 08:47 | 5

Groene partijen zijn sowieso niet in staat om normaal te denken en te besturen. Ze leggen vooral hun doorgeslagen wil op aan anderen. Een treurig voorbeeld hiervan is ook net over de grens te vinden waar de Groenen Gent (behoorlijk) onleefbaar hebben gemaakt.

oh no | 09-03-21 | 08:54

@Kladderadatsch | 09-03-21 | 08:53:
Groen(s)Links stemmers zijn veelal (oudere) witte NIMBY millennials. Schat dat het aantal antifa/provo/commie stemmers (wat hun core achterban is) relatief klein is.

Opgegroeid met witte schuld en een novib kalender op de koelkast. Veelal afkomstig uit de (hogere) middenklasse, willen dus zelf niet in een ghetto zitten (of hun koters in een zwarte klas) en niet in ongemak leven (zoals luchtvervuiling of zichtvervuiling). Wel eisen ze dat anderen daar wel mee geconfronteerd worden.

Graaf_van_Hogendorp | 09-03-21 | 09:02

Scherp Graaf, ik moet ineens aan mijn schoonfamilie denken! Helaas allemaal.

Acidstain | 09-03-21 | 09:22
▼ 2 antwoorden verborgen

"Of je dat wil dragen of niet, dat is je eigen keuze."

Als u, Klaver, zo denkt dan moet het ook niet uit maken of iemand nazi-kleding draagt. Beiden zijn manieren die symboliseren: "Ik wil geen contact met jou, ik verwerp jou, haat jou, omdat je niet tot mijn groep hoort". Maar terwijl iedereen het normaal vind dat we het nazi-symbool afwijzen, verwacht Klaver dat iedereen de islamitische equivalent van een haatsymbool tolereert en met open armen accepteert? Nee, natuurlijk niet. Wij NLers weten dat zulk extremisme de vrijheid geven uiteindelijk tot verval, gevaar en ellende voor de gehele samenleving leidt.
Dat is ook waarom de NLse samenleving voor de (isl.) vrouwen de keuze hebben gemaakt, en hebben bepaald dat het isl. extremisten niet is toegestaan dat haatsymbool in het openbaar te dragen.


Klaver loog ook.
Hij heeft het steeds over een boerkaverbod, maar technisch gezien is daarvan geen sprake. Het heet daarom ook geen boerkaverbod. Ja, alleen in de beleving van Klaver, maar ja ... liegen is ook een soort van propaganda en het is verkiezingstijd.

De letterlijke term is "GEDEELTELIJK verbod op gezichtsbedekkende kleding"
www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/gezi...

gaffelbaard | 09-03-21 | 08:47 | 5

@usb stok | 09-03-21 | 08:50: ex-communisten en ex-rara terroristen waren ook meer dan welkom aan boord van de groene vloot, een beetje extremisme laat gewoon zien dat je hart voor de zaak hebt.

Bert Konterman | 09-03-21 | 08:57

De vergelijking met een nazi uniform gaat mank. Zo’n pak trekt men vrijwillig aan om macht uit te stralen, te laten zien waar iemand bij hoort en autoriteit te legitimeren. Je kunt beter n vergelijking maken met Spaanse pensionados uit Nederland die met klompen aan rondbanjeren in Benidorm. Onder druk van de Nederlandse gemeenschap aldaar moet je klompen dragen op straffe van uitsluiting. Zo laten ze de locals daar weten: fuck you met je Spaanse gedoe, wij wonen hier en horen er niet bij!

austinhealey | 09-03-21 | 08:59

@Bert Konterman | 09-03-21 | 08:57: “Die lui zetten zich tenminste in voor waar ze in geloven” is het veelgehoorde mantra. Ik heb het zelfs hier op GS wel eens voorbij zien komen, vooral in topics over dat Nederlandse junglerebellenleidersliefje. Nee, voor mij geldt dat doel én middelen er toe doen. Het een heiligt het ander niet.

Muxje | 09-03-21 | 09:03
▼ 2 antwoorden verborgen

Reken maar dat als je een PVV-achtergrond hebt, dat je dan met heel wat meer wantrouwen wordt ontvangen door Groenlinks: ga eerst maar een jaar in een boerka lopen, dan praten we daarna verder.

Rest In Privacy | 09-03-21 | 08:46

Maakt al een tijdje een afwezige indruk. Realiseert zich waarschijnlijk ook wel dat dit zijn laatste verkiezingen zijn.

van Oeffelen | 09-03-21 | 08:44 | 4

@VoltaireJohn | 09-03-21 | 08:45: Jij hoopt dat Rutte gewoon doorregeert met zijn junta zonder nog gestoord te worden door iets lastigs als een plebisciet?

Glasgow Argus | 09-03-21 | 08:48

Democratie is slechts een trein. Bij de juist halte stap je uit.

Graaf_van_Hogendorp | 09-03-21 | 08:49

@Glasgow Argus | 09-03-21 | 08:48: Nee, eerder dat het zijn laatste verkiezing is.

Adriel | 09-03-21 | 08:57
▼ 1 antwoord verborgen

De managementsamenvatting voor wie dat melkmuil, zeker op de vroege morgen, ook niet kan luchten of zien: nos.nl/nieuwsuur/collectie/13859/arti... Mooie politiek: hoe huisvriendin van D66 Shula Rijxman de aanval op een politieke concurrent opent die je wist dat die er aan zat te komen.

Well played mevrouw Ollongren! Mooi afscheidscadeautje aan die geweldige partij van u. Heeft u Erik Akerboom al een gebakje gestuurd?

Hetkanverkeren | 09-03-21 | 08:43 | 4

Spot on! En dus bedrijven zij politiek. Ten behoeve van wie?

Iets_met_bont | 09-03-21 | 09:00

@Iets_met_bont | 09-03-21 | 09:00: Het is een wat: Geld. Het politieke spel gaat altijd om de knikkers. Met dat in het achterhoofd kun je je als kiezer een hoop ergernis besparen: gewoon al die hoogdravende ideologische reclamepraatjes links (en rechts!) laten liggen.

De nieuwe voorzitter metzonder penis van VNO/NCW is van D66 en die hebben het zogenaamde Klimaatdebat jaren terug al gekaapt. Zo'n glazen plafond vereist nu eenmaal een heel erg hard hoofd. Wat dat betreft is dat miljoen van die miljardair niet meer dan de voorbode van een tsunami op een gloeiende plaat.

Oftewel: wie profiteert? Letterlijk in termen van geld. Politiek is een middel en geen doel. Zelfs niet als je politiek vereenzelvigt met macht. Want officieel zijn wij de burgers nog de baas in dit land, voelden wij dat(!) maar eens in onze portemonnee.

Hetkanverkeren | 09-03-21 | 09:38
▼ 1 antwoord verborgen

Volgens Klaver heeft Kauthar gezegd dat ze een progressieve strijder is voor groene idealen. Hmmm, groen is de kleur van islam, niet zwart of wit, maar groen....

lulleficatie | 09-03-21 | 08:43 | 3

Geen enkele due diligence op dat vrouwtje uitgevoerd.

van Oeffelen | 09-03-21 | 08:45

Kauthar heeft die kiescommissie slim ingepakt, een combinatie van deugwensen, wegkijken, en de gebrekkige intelligentie van Jesse.

Zeurders | 09-03-21 | 08:46

Groen de kleur van islam ? Hmm. Is ook de kleur van het coronapaspoort.

NerdAlert | 09-03-21 | 09:18

Hopelijk komt de PvdD ook aan bod, die zijn nog erger dan GL qua plannen.

2voor12 | 09-03-21 | 08:41

Groenslinks, is dat die partij waar bakfietsen op stemmen? Geen goede reclame

goettel | 09-03-21 | 08:39

Tekent ook de macht van de media; als ze echt willen dan kan om het even wie kaltgestellt worden. De gemiddelde politicus praat poep en door wat gerichte vragen kan het hele kaartenhuis waarop zijn/haar geloofwaardigheid op gebaseerd is onderuit gehaald worden. Dan de vraag: waarom juist Klavertje? Antwoord: Kaag.

Computer_says_no | 09-03-21 | 08:37 | 6

@Muxje | 09-03-21 | 08:50:
Of je nou door de kat of de hond gebeten wordt... gebeten worden doe je toch. GL zou in geen 100 jaar in de buurt van enig macht moeten komen. Maar helaas.

Graaf_van_Hogendorp | 09-03-21 | 08:54

Lijkt mij hoogst onwaarschijnlijk. Het format van dit programma is nu eenmaal dat lijsttrekkers compleet worden doorgezaagd op hun pijnpunten, met kritische vragen en een scherpe burger.

Ben wél benieuwd naar de uitzending met Kaag trouwens.

Papa Jones | 09-03-21 | 09:06

ter vergelijking: Ollongren zat gisteren bij Jinek. Te pathetisch om te zien: drie linkse hoofdredacteuren aan tafel waarbij ze de hele tijd naar bijval zat te hengelen als ze zichzelf vastlulde. Dan stelde Paul Jansen vd Telegraaf haar een vraag waarmee hij haar beleid en het hele kabinet Rutte ook compleet onderuit haalde, maar dan zit er weer zo'n Ernst Kuipers (Kaagstemmer), die even met een suffe non-vraag tussendoor de angel uit de discussie haalt. Dan terug naar Eva, Volgend onderwerp, day saved.

Bert Konterman | 09-03-21 | 09:08
▼ 3 antwoorden verborgen

Dus als je een sollicitant aan de tand voelt over haar verleden, en ze beantwoord je vragen met wedervragen hoeveel boeken je van zwarte feministen hebt gelezen en hoe belangrijk dat was, dan laat je je dus van je screening afleiden met woke ideologie?

Je kan best kijken naar wie iemand nu is, maar op gronde van dat argument alleen zou GL zonder blikken of blozen Pol Pot op de lijst gooien alssie maar beweerd hoe belangrijk transgender / gekleurde feministen zijn. En als dat je maatstaf is, sap ik dat mensen gillend wegrennen bij GL.
GL is af en klaver weet 't, hij heeft ook de peilingen gezien en doubling down maakt t alleen maar erger....

ReyNemaattori | 09-03-21 | 08:37 | 2

PaulPottenmöller

Hemmenaar7 | 09-03-21 | 11:12

Moslim reteoriek: altijd een slecht gevoel geven en proberen je ergens van te beschuldigen. Deed mijn moeder ook altijd

CousCous-met-Bacon | 09-03-21 | 13:32

Degenen die Groen(s)links onironisch stemmen zien dit niet eens en stemmen op gevoel. Kan wel de zwevende (s)linkse ambtenarenstem beïnvloeden. Maar ach, of die nou PvdA, D66 of GL stemmen... ze komen toch wel in Rutte IV.

Graaf_van_Hogendorp | 09-03-21 | 08:37 | 5

@BobDobalina | 09-03-21 | 08:48:
Lil' Donnie is een ander verhaal van na een verkiezing. Mbt FvD stemmers, volgens mij heeft vrijwel iedere FvD stemmer zijn meninkje over onze Tjer klaar. En weinig positiefs te melden over de gang van zaken. Alleen de keuze op (s)links is vele malen groter dan op rechts. Je komt op rechts toch uit bij PVV, die een vrij links sociaaleconomisch programma verder heeft, en niet liberaal is. Ja er zit overlap tussen PVV en FvD in maar ook verschillen.

Of FvD. Dan heb je nog de backstabbers en code jan roos. Voor veel oud FvD stemmers zijn dat geen opties. Dus tja, als je nog gaat stemmen dan moet je wat?

Ploumen, PLO mevrouw en de Jessias zijn een op een inwisselbaar, met zeer bescheiden nuances in de marges. Eigenlijk stem je letterlijk op een poppetje, de achterliggende ideologie is hetzelfde.

Graaf_van_Hogendorp | 09-03-21 | 08:59

@BobDobalina | 09-03-21 | 08:48: Het blijft lekker makkelijk om mensen op een hoop te gooien. Persoonlijk vind ik dat FvD veruit het beste programma heeft. Ik vind ook dat Baudet een rare vogel is en rare dingen heeft gedaan. Maar daarom stem je op een partij en niet op een persoon. Mooi voorbeeld in Omtzigt, die misschien wel de beste politicus is maar als puntje bij paaltje komt braaf de partijlijn volgt.

En over Trump, gezien de aanpak van de poststemmen (stemmen zonder ID) werkt dat fraude natuurlijk gigantisch in de hand.

Zou mooi zijn als we in Nederland zouden kunnen stoppen met elkaar wappie noemen, omdat we een andere mening hebben en weer met elkaar in gesprek gaan om het land vooruit te brengen.

Kevinho | 09-03-21 | 09:02

@Kevinho | 09-03-21 | 09:02: prima als je er zo over denkt, maar kijk dan niet zo raar op van groenlinksers die ook geen probleem hebben met een dwaas als lijssttrekker

BobDobalina | 09-03-21 | 09:06
▼ 2 antwoorden verborgen

Mooi hoe Klaver als hij onder druk komt te staan steeds meer terugvalt op zijn echte accent. ‘Dat is znor’. Hahaha. Ik zzzzzeg jouww.

Dickie1908 | 09-03-21 | 08:36 | 1

Onder druk wordt alles vloeibaar.

Acidstain | 09-03-21 | 09:43

Sinds Jesse geen massale healings meer kan geven, zijn mensen begonnen zelf te gaan nadenken. En dan krijg je dit soort dingen. Corona is kut.

Leptob | 09-03-21 | 08:34

Haha, die kop van Klaver op 1:06 van het tweede filmpje als hij beseft dat hij voor de bus wordt gegooid. Heerlijk. Je ziet hem in de koplampen staren.

Knufter | 09-03-21 | 08:34

Chamberlain geloofde ome Adolf ook op zijn woord.
We hebben kunnen zien hoe dat uitpakte...

Toetsenbordcomplex | 09-03-21 | 08:34 | 2

Hulde

Isnogaanhettype..... | 09-03-21 | 08:40

Volgens mij kwam hij thuis met een inlegvelletje.

J-van-de-Bontekoe | 09-03-21 | 08:43

Klaver is naar mijn idee de beste bedoelingen, maar is gewoon heel naïef en onwetend.

frickY | 09-03-21 | 08:33 | 5

@Merkwaardeloos | 09-03-21 | 08:33: Dat vind ik wat sterk verwoord. Maar het is inderdaad niet goed dat met zoveel PR-budget anderen worden overtuigt van slecht onderbouwd inzicht.

frickY | 09-03-21 | 08:36

Oh man, weinig mensenkennis. Het ventje is doortrapt slecht. Tip; nooit iets aan de deur kopen en ramen gesloten houden!

Normpje | 09-03-21 | 08:38

Verplichte Cito-toets svp van bv 2010 of 2019, dan worden er wat groene weideheuveltjes bleek in dit land. Klaver en Ali B., veel overeenkomsten; the looks en babbel voor veel woke en 2e kans vrouwen.

grindbak | 09-03-21 | 08:39
▼ 2 antwoorden verborgen

Als ik kijk naar de peiling hier op GS zie ik dat een meerderheid van de reaguurders kiest voor Wilders, Baudet en JA21. MEt een totaal van meer dan 28k stemmen heb je een representative steekproef. Als straks de VVD wint, dan moet er toch sprake zijn van kiesfraude, of ben ik nu gek?

baldgefkens89 | 09-03-21 | 08:32 | 12

Hahaha en tsunami’s ontstaan door ontploffende kerncentrales.

Iets_met_bont | 09-03-21 | 08:58

GeenStijl is net zo representatief als de bezoekers of lezers van Joop, Linda, Margriet, Elsevier, Volkskrant. Nee, dus.

Phantomas | 09-03-21 | 09:02

Kuifje is de enige vvd'er hier, de rest zit op Joop

fapkoning40 | 09-03-21 | 09:07
▼ 9 antwoorden verborgen

Hoeveel jaar nog voordat de rest van de hele klimaatgekte wordt doorgeprikt?

Merkwaardeloos | 09-03-21 | 08:31 | 4

Pas als het te laat is en er iets nieuws is bedacht om enorm veel geld mee te verdienen.

frickY | 09-03-21 | 08:48
▼ 1 antwoord verborgen

Ik vroeg me al een tijdje af hoe GroenLinks-aanhangers naar deze omhooggevallen Vmbo'er kijken, deze uitzending geeft daar wel enigszins een beeld bij.
Ik denk dat hem na deze verkiezingen hetzelfde lot wacht als de Jolanda de stekkerdoos..

Frits_Binkestein | 09-03-21 | 08:30 | 1

Waarschijnlijk achter de schermen al lang besloten.

van Oeffelen | 09-03-21 | 12:35

Goed voorbereid interview en de vinger strak op de zere plek gehouden.

Klaver had allang moeten toegeven dat FEMYSO inderdaad banden met de Moslimbroederschap heeft, maar dat GL Kauthar een kans wil geven, dan had hij zich er nog enigszins uit kunnen redden. En dan kunnen we straks zelf in de tweede kamer zien of Kauthar als infiltrante door de mand valt.

Als die lieve Kauthar inderdaad 'strijdt voor homorechten', zoals Jesse zegt, dan hoop ik wel dat GL de security op orde heeft zodat ze niet door een boos geloofsgenootje een kopje kleiner wordt gemaakt.

Zeurders | 09-03-21 | 08:29

Op de man spelen, godwins, whataboutism etc. etc. Gewoon een gemiddelde discussie met de standaard linksmens.

Statix | 09-03-21 | 08:29 | 1

Ja wat rechtse mensen doen dit inderdaad nooit. Whataboutism lijkt overigens uitgevonden te zijn door de trump fanboys hier.

BobDobalina | 09-03-21 | 08:49

Het lijkt er op dat deze Fenna Swart in haar eentje Kautar al van haar negende zetel berooft. Lood om oud ijzer natuurlijk, want de weglopende stemmers blijven in de extreemgroene hoek zitten.

goedverstaander | 09-03-21 | 08:29

Ik denk het volgende: bij de publieke omroep hebben ze zelf nu ook door dat ze wel érg mak aan het handje lopen van alle deugers en dat het de kijkcijfers zou helpen er één uit te pikken en die voor de bus te flikkeren.

Ik vermoed dat Klaver dan ook niet klaar is komende week, hij wordt gewoon geofferd. Singled out. Ik vermoed dat Kaag niet hetzelfde te wachten staat, mevrouw 10 zetels die dan zogenaamd premier moet worden, maar wel een foto van Arafat op haar nachtkastje heeft staan en volgens mij allerlei verdachte banden heeft met hamas en weet ik het allemaal niet.

Misschien is zij de volgende verkiezingen aan de beurt.

Overigens: biomassa stoken.. manman wat een groenlinks domheid. Het betekent gewoon bomen kappen en die opstoken. En dat zou dan groen moeten zijn. Groenlinks zijn is deugen zonder iq. En dan nú er langzaamaan achter komen dat biomassa niet de juiste weg is. En dan allemaal lullen van 'we hebben het nog nodig vanwege de warmte".

Knufter | 09-03-21 | 08:27 | 7

Kaag mag zo snel mogelijk ook voor de figuurlijke bus gedonderd worden. Zou ik niet erg vinden want zij heeft ook compleet wereldvreemde ideeën.

Wat betreft die biomassacentrale... die zouden alleen bomen uit de eigen directe omgeving (bijv eigen gemeente) mogen gebruiken zodat de lokale bevolking zich erg over kan uitspreken. Dan nog eens kijken of er draagvlak voor dergelijke centrales is als dat resulteert in geen enkele boom meer in de omgeving van die biomassacentrale. Amsterdam zonder bomen in het Vondelpark is zelfs iets waar groene Amsterdamse deugers niet op zitten te wachten ;)

oh no | 09-03-21 | 09:11

Niet zo moeilijk doen. Groenlinkse mensen zijn gewoon slim.
- Bomen zijn groen
- Dus als je ze verbrand krijg je groene energie
- Groene energie is milieuvriendelijk
Zo ingewikkeld is dat toch niet?

keestelpro | 09-03-21 | 10:03

@knutsel_ | 09-03-21 | 08:59: Dat zal na vanavond blijken. Ik hoop dat Wilders daarna net zoals in het RTLdebat schijt heeft aan opzetjes en mocht duidelijk zijn dat Kaag mild wordt behandeld, hij hier op kan inspelen.
De eerste slag met die 'gewone' slachtoffer-Marokkaanse heeft hij al gewonnen!
De NPO en eigenlijk de hele media is een hol links vat en ik deel de mening dat Kaag een droom PM kandidaat is waarvoor zelfs concurrerende vrouwen moeten wijken.

ThePeet | 09-03-21 | 13:13
▼ 4 antwoorden verborgen

Hier in Zaandam zijn ze zo snugger geweest de biomassacentrale pal naast een scholengemeenschap te bouwen. Ingesloten door woonwijken.

Protesten zijn al jaren aan de gang. En dit speelt dus in heel Nederland.
Een parlementaire enquete waardig, zou ik zeggen.

Papa Jones | 09-03-21 | 08:27

He, maar hoe kan dat nu. De NPO is toch lugenpresse, fake news etc. En enorm links ook, als ik veel reaguurders mag geloven. Ik ben benieuwd naar de verklaring voor dit interview van de NPOhaters..... of eigenlijk ook niet.

BobDobalina | 09-03-21 | 08:27 | 6

Nieuwsuur doet het als één van de weinige wel vaker best aardig.
Ook nog wel wat gekleurd, maar vaker dieper op inhoud.

frickY | 09-03-21 | 08:50

Dit is werkelijk de eerste keer dat deze lichtgewicht, die ons al jaren teistert met zijn gebabbel, flink wordt aangepakt bij de NPO. De verklaring is niet helemaal duidelijk, maar dat het tijd werd bewees Klaver zelf.

Ruud5 | 09-03-21 | 08:52
▼ 3 antwoorden verborgen

Je hebt een heel team om je heen en maanden de tijd om je voor te bereiden op de vragen waarvan je weet dat ze zullen komen, en dan kom je hiermee. Dit is toch wel totale minachting van de kiezer.

yeps | 09-03-21 | 08:27 | 3

Dat is de grote misvatting, GL wordt al jaren met fluwelen handschoenen aangepakt door de overwegend linkse media. Dit waren niet gewend

Ruud5 | 09-03-21 | 08:54

@ikeethetbeter | 09-03-21 | 09:07: minder partijen zou wel fijn zijn, wordt het land besturen weer daadkrachtiger van. Naast GL dan ook graag Bij1, Denk, etc aanpakken zodat ze door de mand vallen.

oh no | 09-03-21 | 09:15

Ze zijn dus tegen houtkachels, maar niet tegen hele grote supergrote houtkachels in de vorm van biomassa centrales, waar die paar bossen die we nog hebben in dit land voor gekapt worden.
Lekker groen bezig !

laurentius | 09-03-21 | 08:26 | 5

Ze hebben eerst allemaal met subsidie een palletkachel gescoord en daarna de subsidiepot aan een nieuw labeltje gehangen...

oh no | 09-03-21 | 09:16
▼ 2 antwoorden verborgen

GroenLinks doet aan taqiyya. Daar is geen spelt tussen te krijgen.

jve89 | 09-03-21 | 08:24

Hij werd nog ontzettend van de haak gelaten, met dat gelul over zwarte feministen.

Panos88 | 09-03-21 | 08:24 | 1

Zo vreselijk ongeloofwaardig
Dag GroenLinks

laurentius | 09-03-21 | 08:28

NPOP heeft Groen Links al in de kliko gegooid.

Alles en alles wordt nu ingezet om D66 met haar prinsesje Kaag in het zadel te helpen.

Stinkend_zadel | 09-03-21 | 08:24 | 1

Ja zelfs Ploumen aan de kant schuiven

laurentius | 09-03-21 | 08:30

“Het zit wel snor.” Haha.

Normpje | 09-03-21 | 08:24 | 4

Sjnorrepop

All_Anonymous | 09-03-21 | 08:26

@Jos Tiebent | 09-03-21 | 08:25: Terwijl Klaver blijkbaar geen idee heeft hoe deze uitdrukking luidt en snel beaamt: ja het is snor. Typerende reactie.

B. Randnetel | 09-03-21 | 09:41

@B. Randnetel | 09-03-21 | 09:41:
"Ik heb kotsbeu..."

Deksmaat | 09-03-21 | 14:01
▼ 1 antwoord verborgen

Biomassa ontkenners wappies van het extreemrechtse nieuwsuur.

Merkwaardeloos | 09-03-21 | 08:23 | 2

??

jve89 | 09-03-21 | 08:25

Hier gaat het dus mis

Smeggel | 09-03-21 | 08:34

Het klaver Groot Wassink kauther effect werkt ook door in 020. Staan in de peilingen op min 10%. Van 19 naar 9 %. Op naar de nul.

Droom-Vreesman | 09-03-21 | 08:22 | 2

Die Amsrerdamse dombo's hebben er zelf om gevraagd. Je wist toch wat voor types er in GL rondlopen

Ruud5 | 09-03-21 | 08:56

Volgens mij is dat min 50%

Mental Theo | 09-03-21 | 09:59
-weggejorist-
Zware_Metalen | 09-03-21 | 08:18 | 1

Maar die kerel met zijn doek om de nek, door zulke weirdo’s hebben we jaren tijdens verkiezingen hartverzakkingen gehad.

Normpje | 09-03-21 | 08:18

Was een goede uitzending van Nieuwsuur, liet goed zien dat Klaver een lichtgewicht is zonder verhaal. Mavo gedaan en nooit een echte baan gehad.

Diederik_Ezel | 09-03-21 | 08:17 | 6

@Kattie | 09-03-21 | 08:21: idd. Opleiding gaat niet 1 op 1 met intelligentie. Op de uni had ik heel veel mede studenten met een laag niveau die door het verzwakken van onderwijs en heel veel studeren toch een wo papiertje haalden.

Ken heel veel lui die geen hoge opleiding hebben maar we intelligent zijn en een hele dikke boterham verdienen.

Ik zie liefst politici die al wat ouder zijn en zelf ook successen hebben gehad ipv alleen je op de politieke ladder omhoog worstelen.

fubarmf | 09-03-21 | 09:14

Dat hij de MAVO heeft gedaan is niet voor niks. Meneer kan niet mee komen en snapt t allemaal niet snel genoeg en is meer gebaat bij het uit het hoofd leren van one-liners. Dat uit zich in gestamel en dan prik je snel door gespeelde slimmigheid heen.
Dunning-Kruger in optima forma.

Bakkeleures | 09-03-21 | 11:48

Ja, hij valt enorm door de mand.

van Oeffelen | 09-03-21 | 12:33
▼ 3 antwoorden verborgen

Jesse is ook maar een trekpop van Wijnand Duyvendak en Bram van Ojik. Die hoeft zelf niks te kunnen.

Osdorpertje | 09-03-21 | 08:16

Overigens wel mooi dat de partij nu struikelt over een persoon die sowieso op een onverkiesbare plek staat. Of het moet zijn dat ze dankzij voorkeurstemmen binnen komt. Dat zou dan mooi aantonen hoeveel moslimbroeders we inmiddels binnen hebben.

hustler01 | 09-03-21 | 08:16 | 1

Zij staat op 9 en Groenlinks staat in de peilingen tussen de 9 en 11 zetels (helaas). Hopelijk worden dat er veel minder na dit interview maar waar gaan die zetels dan heen? Dierenpartij of de Kaq-madam waarschijnlijk.

banana moeskoerie | 09-03-21 | 09:38

Sowieso een goede reeks van Nieuwsuur. Alle politici worden geconfronteerd met de pijnpunten van hun partij en hun gedraai in de Kamer.
Maar gisteren werd het wel erg pijnlijk voor Klaver.
Ondanks alle rapporten, onderzoeken over Femyso en de Moslimbroederschap blijft hij haar op haar woord geloven. Alle feiten en waarschuwingen slaat hij in de wind.

leo de pejo | 09-03-21 | 08:15 | 1

Hoe naief kun je zijn, liegen is de tweede natuur van de islamisten

Ruud5 | 09-03-21 | 08:57

Dus de NPO kan het wel. Mooi dat het steeds meer tot due koppies doordringt dat je de taqqia leugens niet kunt geloven en dat we een land hebben met 800.000 sleeper cells.

JWZ_JMK | 09-03-21 | 08:15 | 3

We hebben al 40 jaar een land met zogenaamd 800.000 sleeper cells. Om de één of andere reden stijgt dat aantal nooit, maar je kan de straat nog niet eens op of je wordt weer geconfronteerd met 10 hoofddoekjes of "jongeren" op een wandeling van 5 minuten.

Statix | 09-03-21 | 08:31

@Statix | 09-03-21 | 08:31: Ja, die 1 miljoen (of 800.000) zijn cijfers die als sinds begin 2000 door het CBS werden benoemd. Maar gezien de massa immigratie en het fokken als konijnen zullen we onderhand wel op ruim het dubbele zitten

Kevinho | 09-03-21 | 08:38

@Statix | 09-03-21 | 08:31: precies het zijn er dan ook minstens 2 miljoen omdat zij die hier geboren zijn en een NL paspoort hebben als Nederlander worden geteld.

banana moeskoerie | 09-03-21 | 09:35

Mooi geschreven Mosterd!

Normpje | 09-03-21 | 08:15

Gaat nieuwsuur andere partijen afslachten?

Adriel | 09-03-21 | 08:15 | 1

Ja, het wordt nu tijd dat Arafat-aanhangster Kaag eens flink aangepakt wordt. Maar er schijnen nogal wat D66-types bij de NPO ronde te lopen dus....

Ruud5 | 09-03-21 | 08:59

Abortus, vrouwenrechten, mevrouw schijnt hiervoor te strijden.

Kent iemand een uitspraak van mevrouw vinden waarin ze stelling neemt hierover?

Knufter | 09-03-21 | 08:13 | 5

Heb ik niet kunnen vinden.
Wat je wel steeds vindt is dat ze heel subtiel meldt dat alles wat ze doet en alles waar ze voor staat, inclusief al dat groene gewauwel, rechtstreeks wordt ingefluisterd door de Profeet. En een goed verstaander heeft maar een half woord nodig, ze meldt aan haar achterban dat ze doet wat De Verhevene haar opdraagt, en dat haar doel de invoering van het Kalifaat is.
www.youtube.com/watch?v=VO_TOFUGSHU
Duurzaamheid, aldus Kauthar, wordt al 1400 jaar door de Profeet gepredikt, dus wat GroenLinks doet is eigenlijk het programma van de Islam uitrollen, zo dienen we te beseffen. Wat is milieubeleid? Hoe moeten we handele? Kauthar weet het.
3:23
"Hoe dat kan, dat vinden we in gedragingen en overleveringen van profeet Mohamed"
De interviewster vraagt dan of we religie nodig hebben voor bewustwording. Uiteraard weet Kauthar hier ook het antwoord op.
3:50
"Ik denk het wel. Ik geloof daar heilig in, ik ben ook moslim."
4:26
"Het is wel nodig dat er ook een drijfveer vanuit de religie is, omdat het voor mij heel belangrijk is,"
Okee, dus haar motivatie om bij GroenLinks lekker milieubewust te zijn wordt ingegeven door religieuze overwegingen. Ze is eerst moslim, daarna pas milieuactiviste. Hoeft niet meteen een groot probleem te zijn, maar het is wel zinvol om te hier constateren wat de rangorde in haar denken is. Ze luistert naar wat de Profeet van haar vraagt en groenLinks is het vehikel om hem gehoorzaam te volgen.
De Profeet heeft ook, zo vertelt Kauthar allerlei gezegd over hoe wij mensen met dieren om moeten gaan, en heeft daartoe leefregels uitgevaardigd. Wederom is het GroenLinks, zo moeten wij begrijpen, dat buigt voor die leefregels.
4:42
"Dan kan je ook nadenken: is de bio-industrie wel een juiste vertaling van wat Islam zegt over hoe wij met onze dieren om moeten gaan?"
Dus hier, opnieuw, zegt zij dat haar activisme bestaat uit het juist vertalen van wat de Islam voorschrijft, dat zij wil doen wat de Profeet haar opdraagt te doen, niet meer en niet minder.
De interviewster, ook niet gek, stelt vervolgens de onontkoombaare vraag. Hoe zit het dan met het onverdoofd slachten? Is dat wat de Islam ons opdraagt?
En dan wordt het interessant. Tot hier kon mevrouw Bouchallikht luchtigjes stellen dat GroenLinks en de Islam eigenlijk eenzelfde doel nastreven, dat ze allebei het goede willen voor mens en dier, dat het programma van GroenLinks de juiste vertaling is van wat de Islam wil, maar hier dreigt een lichte kritiek op die Islam de mooie droom te verstoren. Dus weert ze af, gooit ze de deur dicht en weigert ze de discussie aan te gaan.
5:00
"Ik ga niet vertellen wat wel of niet halal is. Wat is wel probeer te doen is het gesprek voeren over het hele proces daaromheen. Laten we kijken naar de bio-industrie. Is dat de manier waarop God van ons vraagt met dieren om te gaan?"
Het is duidelijk. Kritiek op de Islam is onmogelijk en zelfs ongepast. Kritiek is enkel mogelijk om denken en gedrag van de kafir.
De interviewster doet nog een poging en vindt dat de visie van mevrouw Bouchallikht wel heel erg vanuit de Islam is en wellicht de niet-moslim minder aanspreekt. Bouchallikht komt dan met de gemeenplaats dat we het eigenlijk, als het om een beter milieu gaat, allemaal over hetzelfde hebben en hetzelfde willen. Dat is een heel verraderlijk moment, een kantelmoment in het gesprek. Als we allemaal hetzelfde willen, wat is dat dan? Wat willen we allemaal? De juiste vertaling van wat de Islam wil? Nou, daar komt-ie dan.
6:14
"Over tien jaar hoop ik dat wij als stichting een community hebben ontwikkeld waarin mensen elkaar steeds meer kunnen vinden om hun religieuze identiteit te versterken."
Aha, dus daar draait het om.
"Dat wij gewoon laten zien: wij zijn moslims. Wij zijn met duurzaamheid bezig, we zijn er gewoon, deal with it."
Aan het einde van het gesprek meldt ze nog dat Shell moet worden terechtgesteld, maar dat zal wel een verspreking zijn.

Schoorsteenveger | 09-03-21 | 09:10

@Schoorsteenveger | 09-03-21 | 09:10: Dank voor dit epistel.

Dat Kouthaar eerst maar eens een leuke cartoon mag tekenen over de profeet. Dan kunnen we het daarna hebben over haar geloofwaardigheid.

Knufter | 09-03-21 | 09:34

@Schoorsteenveger | 09-03-21 | 09:10:
Mooi samengevat, Schoorsteenveger. Te laat om Kauthar nog van die lijst te krijgen maar goed voor een "we told you so'tje" na de verkiezingen is het altijd.

Graaisnaaiert | 09-03-21 | 13:47
▼ 2 antwoorden verborgen

Klaver kwam precies met de voorzet waarop nieuwsuur had geanticipeerd. "ze worden daar getraind om zich te hullen in progressiviteit om te kunnen infiltreren."
Dat was echt heerlijk want daarna kon klaver nog een keer herhalen dat de kandidatencommissie onder de indruk was maar daarmee gaf ie alleen aan dat die hele commissie bewerkt is door een pro. Taquiya bitch!

hustler01 | 09-03-21 | 08:11

Het extreemrechtse nieuwsuur.

Merkwaardeloos | 09-03-21 | 08:11 | 1

?

halfvolle glas | 09-03-21 | 20:17

Het heeft gvd jaren geduurd voordat deze jan hen eens flink aangepakt werd. Had veel eerder moeten gebeuren, dan was de ondragelijke lichtheid van deze snotneus al veel duidelijker geweest.

Ruud5 | 09-03-21 | 08:10 | 6

@Osdorpertje | 09-03-21 | 08:28: ja, er zit geen normaal bedrijf op deze kletskous te wachten. Lekker lullen over hoe de subsidies te gebruiken

Ruud5 | 09-03-21 | 09:01

Ik vrees dat Klaver wordt vervangen door Ester Ouwehand (PvdD). Die wordt op alle zenders stevig op het paard getild en is bijna nog een grotere engnek met evangelistische trekjes dan Jesse Klaver.

langelat | 09-03-21 | 12:57
▼ 3 antwoorden verborgen

trouwens noord-europees vuren is afgelopen maand met zo'n 25% gestegen.... waar het al jaren steeg.
is dat ook een gevolg van deze klapmongool?

fubarmf | 09-03-21 | 08:10 | 2

Zou dat door dat heerlijk schone biomassa zijn of doordat heel Nederland de order&collect van Ikea heeft uitgevonden.

JWZ_JMK | 09-03-21 | 08:13

Sorry, geen televee, kijk geen NPO en Julie hebben een brakke speler, wel reklames, geen item.

rifraf | 09-03-21 | 08:10 | 1

Of na de reclames heb je 15 seconden het item en gaat dan in de foutmodus.

dondiego | 09-03-21 | 13:27

Tja het d66 kutje heeft meer stemmen nodig dus gaan ze groenlinks maar kaltstellen

Captain_Dipshit | 09-03-21 | 08:10 | 5

Helder!

Normpje | 09-03-21 | 08:34

Ik mocht even dromen van kritsche journalistiek tot ik dit las.
Ben bang dat het wel de agenda is.

General Dripple | 09-03-21 | 08:36

We gaan het meemaken, tot nu toe waren alle uitzendingen vrij kritisch ongeacht wie er zat.

Roze_bril_drager | 09-03-21 | 09:38
▼ 2 antwoorden verborgen

Bravo Nieuwsuur!

incogniet | 09-03-21 | 08:09 | 1

Ik had nooit gedacht dat ik met zo'n kwalificatie eens zou kunnen zijn. Inderdaad: dit maakt veel goed.

langelat | 09-03-21 | 12:52

Ga het nog steeds niet kijken maar bedankt voor de samenvatting GS!

MondKapper | 09-03-21 | 08:09

Gelukkig is ze niet meer conservatief... Hoi Jesse. Jouw progressieve FEMYSO kip zit in halal klederdracht in de kamer straks.

Koekje-dr-bij? | 09-03-21 | 08:09 | 1

Die is er alleen neergezet om Wilders te pesten, Klaver hoopt punten te scoren zoals Peggold dat deed, tegenovergestelde standpunten van Wilders innemen.

NaughtiusMaximus | 09-03-21 | 09:05

Ik snap werkelijk waar niet dat mensen op groenlinks stemmen.
Klaver spoort niet, totaal geen ervaring en helemaal vol van zichzelf.

Het is de Baudet op de linkerzijde.

fubarmf | 09-03-21 | 08:08 | 4

@TheEgg | 09-03-21 | 09:02: gl vind ik een partij voor gleufdieren die een alpha studie doen en een rijke papa hebben.

fubarmf | 09-03-21 | 09:16

Nou, Baudet heeft toch wat meer intellectuele bagage dan Mavo-student Klaver

banana moeskoerie | 09-03-21 | 09:29

@banana moeskoerie | 09-03-21 | 09:29: Mavo-ers zijn geen studenten.

halfvolle glas | 09-03-21 | 20:12
▼ 1 antwoord verborgen

Jeroen Wollah...

Proest.

Verder meoten we nog maar even genieten van Klaver. Die gaan we na deze verkiezingen geen campagne meer zien voeren.

Dr_Prepper | 09-03-21 | 08:08 | 1

Inderdaad, er zal wel ergens een hittepetit klaarstaan om het over te nemen. Jesse is toch nog wat te "wit" en vooral te (proest) "mannelijk".

IslamPislam | 09-03-21 | 09:52

Maar is het wel halal?

Brabeaulander | 09-03-21 | 08:08

Biomassa.
Doorgezaagd.

hehe

Eduardo-2 | 09-03-21 | 08:07 | 1

Versnipperd zelfs. Maar ze zijn tenminste wel woke!

MoorCopJoris | 09-03-21 | 08:37

Raar. Stevige bevraging van Nieuwsuur van een politicus.

Ik zou bijna weer eens een keer gaan kijken.

"ha ha door haar te noemen gaat het wel over haar".

Als dat nou het sterkste argument is van Klaver. Het gaat de ondervrager om het beoordelingsvermogen en de interne frictie binnen de partij.

Als ik mijn auto laat repareren door een garage en de mensen bij die garage krijgen ruzie. En ik ga het daar dan over hebben. Dan heb ik het toch niet over mijn auto? Maar over gerommel binnen de ploeg van de garage.

Knufter | 09-03-21 | 08:07 | 4

Had ik ook laatst. De stagiar van de garage had mijn ventieldopje onder een andere auto geschopt en toen kwam de werplaatschef... affijn pak gezeik en lang verhaal kort, ik naar huis met maar drie dopjes.

Pedronegro | 09-03-21 | 20:48
▼ 1 antwoord verborgen

Links en feiten...... slechtst mogelijke combinatie

Smeggel | 09-03-21 | 08:32

Vergeet PvdD ook niet. Als je ziet wat hun plannen zijn schrik je je helemaal rot.

2voor12 | 09-03-21 | 08:39

Vergeet niet dat de Groene Khmer de advocaat van Volkert heeft geregeld en dat de vriendin van Volkert bevriend is met ene Femke H. burgemeester te A. (om haar identiteit te beschermen noem ik niet de achternaam en woonplaats)

Osdorpertje | 09-03-21 | 08:54

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl