Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Nog even over de islam

Dit... moest er ff uit

Zo. Daar zitten we dan, met onze normen en waarden, onze vrijheden en onze vrijgevochten vrouwen, onze genderneutrale toiletten, onze keuzevrijheden, onze seculariteit, onze belangrijke nationale kwesties als 'menstrueren is niet mannelijk', onze speklapjes op de braai en ons glas pils in het café. Omdat het allemaal kan, omdat het allemaal mag, omdat we er zelf voor kiezen om dingen te doen en niet omdat een of ander verzonnen opperwezen vertelt hoe en op welke manier we moeten leven of wat we wel en niet mogen vreten. FIJN HÈ, leven in Nederlandje?

Maar GODVERDOMME wat hebben we hier in dit land en hier op dit continent toch een continue kutjekramp als het om de wetten en voorschriften van de islam gaat. We zijn allemaal zo bang in de islamofobie-hoek geflikkerd te worden, en hebben we allemaal een islamitische buurman die van die lekkere koekjes bakt, of we zijn gewoon bang dat onze kop eraf wordt gesneden, maar ER WORDEN BIJ DE BUREN HOOFDEN VAN LERAREN AFGESNEDEN en het. Is. Vijf. Voor. Twaalf. Halsema roept het wel zo leuk, 'Aanval door extremist ook in Amsterdam niet ondenkbaar', nou, dan hebben we nieuws voor haar: al in november 2004 lag er iemand uit te bloeden op de Linnaeusstraat na een aanval van 'een extremist'. Wat is er in dit land nou veranderd, sinds 9/11, sinds Madrid, sinds Theo, sinds Charlie, sinds Bataclan, sinds Jawed en Junaid en Gökmen en sinds de onthoofdingen in Parijs en Nice?

In Dit Land kijkt men je aan als je vlees geeft aan je kind omdat voor hem/haar/het dan de keuze wordt gemaakt om een niet-vegetariër te zijn, maar een door religie aangestuurde aanbeveling om een kind te besnijden / genitaal te verminken is helemaal toppie wegens cultuur en traditie. In Dit Land staan de kranten vol met de belanghebbende vraag 'wel of geen teenslippers naar kantoor', terwijl Fatima ook bij 38 graden verplicht in een boerka loopt, of anders krijgt ze klappen van haar broer. In Dit Land zijn we druk bezig met genderneutrale toiletten op het gemeentehuis van Amsterdam, maar een paar straten verderop in de Westermoskee mogen vrouwen niet eens door hoofdingang naar binnen. Joehoe middeleeuwen, willen jullie soms jullie gebruiken terug? In Dit Land maakt mevrouw Ploumen (PvdA) zich sterk voor de positie van vrouwen, maar propageert haar partijgenoot Hendrik Jan de gele boerkaweggooier een dwangmiddel van islamisering en vrouwenhaat. In Dit Land zijn we allemaal zo trots op de seksuele revolutie, maar sist en slist islamitisch addergebroed steeds meer, steeds vaker en steeds nadrukkelijker naar vrouwen dat 'hun halve kont openstaat', is het niet op straat dan is het wel op het strand. In Dit Land slaan we luid op de trom over godsdienstvrijheid, maar als iemand dat ene geloof de rug toekeert moet / mag / zal diegene dood. In Dit Land zijn we o zo progressief, maar bouwen we overal paleizen voor het Paard van Troje. In Dit Land treedt de politie op tegen salafistische haatbaarden, en in Dit Land staat de politie in de hoek van dezelfde hut vrolijk te iftarren omdat ze 't ook allemaal niet meer weten. In Dit Land staan alle linkse partijen iedere avond 69 seconden op het balkon met applaus voor alle homo's die uit de kast komen, maar glibberen die partijen ook via de achterdeur bij de moskee naar binnen, waar dezelfde dappere homoknul wordt verketterd. De progressieve oergedachte, 'iedereen is gelijk gezellig LHBTI kom erbij dus de islam ook', strookt nou net niet met de regressieve opvattingen van diezelfde islam - en deze paradox zorgt al JAREN voor totale kortsluiting.

Wij, we zitten opgescheept met de grote bek van de vvd, met PvdA'ers die reddeloos verloren verdwaald zijn in de paradox, met CDA'ers voor wie de kruimige aardappelen toch belangrijker zijn en met pseudoprogressieve kneuzen van D66 en GroenLinks, waar de in hun eigen soja latte-bubbel vastgelijmde leiders in hun broek poepen als er een paar boeren een fruitmand komen brengen, of ze liggen in hun eikeltjespyjamaatjes op de bank met een kopje sterrenmunt, want Sesamstraat begint zo. Sinds 9/11 konden we pak 'm beet 150.000 mensen in de oven stouwen door islamitisch terrorisme, maar als zo'n Kaag één keer het verboden woord in de mond neemt staat iedereen in de rij te applaudisseren voor zoveel dapperheid. Is het nou echt zo moeilijk om uit te spreken dat die islam voor ongelovigen, voor atheïsten, voor mensen die niks te maken willen hebben met religie, voornamelijk zorgt voor ellende? Voor overlast? Voor ANGST? We moeten altijd maar horen dat de islam de religie van de vrede is; leg dat maar eens uit aan de mensen die niet op hun gemak zijn als ze moeten vliegen vanaf Zaventem. Leg dat maar eens uit aan omaatjes uit de regio die niet meer in de hoofdstedelijke metro durven te stappen. ANGST. Je weet immers maar nooit. Met de islam weet je het inderdaad maar nooit, want wéér rolde er een onschuldig hoofd over de stoep van het Avondland - omdat iemand is GEKWETST.

Daarover, u wist het misschien nog niet, maar moslims hebben dus het alleenrecht verworven om niet gekwetst te mogen worden. En als ze wél gekwetst worden, middels een lullig tekeningetje bijvoorbeeld, gebruiken ze geweld of moet je vrezen voor je leven. Probeer het voor de lol maar eens: door Staphorst lopen en roepen dat Jezus een kinderachtig trutje is, een kabouter met een mangina, en hij ziet eruit als een eikel. En als je dat dan hebt overleefd, dat doe je namelijk, ga je naar Amsterdam Nieuw-West en dan roep je een paar keer dat Mohammed een stinkende pik heeft. Kijken wat er gebeurt, kun je lachen. Een praktijkvoorbeeld: hand in hand lopen in Amsterdam-Oost.

Madrid, Van Gogh, Londen, Stockholm, Frankfurt, Toulouse, Hebdo, Kopenhagen, Bataclan, Istanbul, Brussel, Nice, Londen, Stockholm, Parijs, Manchester, Londen, Barcelona, Den Haag, Luik, Utrecht, Amsterdam, Straatsburg, Parijs, Nice en de lijst is zoals u weet veel langer en langer en langer. Het zijn allemaal eenlingen, het zijn altijd eenlingen. Een roedel eenlingen, de wereld telt meer dan een miljard eenlingen, die allemaal op dezelfde eenlingenleest geschoeid zijn. Aanslagen uit naam van die eenling met z'n vrouw van negen jaar oud, omdat mensen op hun pik zijn getrapt, en dus moet er bloed vloeien.

Waar de flankspelers van FC de Islam tot overmaat van ramp ook nog eens aan lijden, met in het kielzog de wijnverkopers van de nrc, de volledige zaterdagdivisie van de Volkskrant en een complete school vrolijke vriendinnen van de VARA, is een schrijnend gebrek aan zelfreflectie, alsook een oervervelend overschot aan jamaarism. Het is zo erg, dat we durven te beweren dat je als jonge moslim in een toverketel 'jamaar' wordt geflikkerd. We kunnen ze namelijk wel uittekenen, de Pavlovreacties na weer een aanslag: 'jamaar niet alle moslims plegen aanslagen'. De leiders van de Nederlandse AK-partij zijn er bijvoorbeeld erg goed in, Pillenbek en die andere voetveeg met z'n gedram over het kwetsen van anderhalf miljard moslims. En dit kattengejank van kneusjeskalief Arnoud van Doorn, een totale loser die er halverwege de wedstrijd achterkwam dat de scheidsrechter in Nederland net iets vaker fluit voor de uitspelende partij, waarop hij zijn uniform inleverde en hooligan werd in het andere team. Respect hoor, Arnoud.

Wat nou zo mooi is aan luisteren of kijken naar satire, humor, spot, ironie, sarcasme en al die andere vormen om te lachen: je kunt ervoor KIEZEN om gekwetst te zijn. De ene homo vindt een grapje over homo's wel leuk, de andere homo vindt grapjes over homo's helemaal niet leuk. Dat kan en dat mag, maar het zijn gek genoeg nooit de homo's die op klaarlichte dag heteroseksuelen onthoofden in een heterocafé. De ene dikke lesbienne is een gezellige dikke lesbienne die kan lachen om flauwe mopjes over haar liefde voor vadsige frikandellen en de andere dikke lesbienne schrijft voor de Volkskrant, maar dikke lesbiennes gaan NOOIT met AK's sproeien in een masculien voetbalcafé. Het zijn eigenlijk bijna altijd de Strijders van de Islam die met de messen zwaaien, en ja je buurman is een toffe peer en ze plegen heus niet allemaal aanslagen, maar dat is ook niet het probleem. Het probleem is dat ze niet allemaal GEEN aanslagen plegen. 

Enfin. Altijd als er koppen rollen 'zijn' we weer iets. We zijn Charlie, we zijn Barcelona, we zijn Berlijn, we zijn die leraar - zelfs die dorre banaan van een Francisco van Jolo was Charlie - en dan veranderen we onze profielfoto op Facebook in de vlag van Frankrijk en dan laten we allemaal zien dat wij aan de goede kant van de geschiedenis staan. En ja, wat is het fokking geweldig dat de Dam volstroomt met boze mensen omdat er 6.500 kilometer verderop een draaideurcrimineel (op verschrikkelijke wijze) is omgebracht door de politie, maar in onze ACHTERTUIN zijn een leraar en een mevrouw ONTHOOF... hee is dat Akwasi bij Jinek?

Dit Land.

Kopgeld?

Tot hier gekomen en niet onthoofd? Dan hebben we vast wat kopgeld verdiend. Voor de goede strijd.

Wij zijn met me... euh

Social

Reaguursels

Inloggen

Vervang “Satudarah” door “Islam” in het ontbindingsvonnis van de rechtbank Den Haag van 18 juni 2018, en het klinkt onverminderd volkomen logisch. www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-con...

mpdeklerk | 31-10-20 | 07:57

Eerst van de olie af, onafhankelijk worden van de Islamitische landen, verdragen zoals die in Marrakesh zijn ondertekend verscheuren en dan kan hier eindelijk echt werk van gemaakt worden. Ik kan niet wachten eigenlijk. Mensen, koop die Tesla! Ja alles tegen de CO2 uitstoot hoor...

Expert Homo | 31-10-20 | 02:02

Hoe lang gaat het duren voordat bij de NPO de Islam bijvoorbeeld "een voedingsbodem voor extremisme" genoemd mag worden?

Expert Homo | 31-10-20 | 01:48

[4/4] De God - die is nog springlevend. Alle claims ten spijt, doet het feit dat deze woestijndemoon de op basis van alle bekende historische gegevens overduidelijk moreel volslagen corrupte Arabier uitkoos als toonbeeld van menselijke perfectie het ergste vrezen voor zijn werkelijke agenda
voor de mensheid, ware gelovigen overigens niet uitgezonderd.

We mogen een dode, tot ontbinding overgegane charlatan die een schoolboekje van vroomheid uit de hemel gedicteerd kreeg en hierdoor gesterkt gewetenloos bleef moorden en verkrachten tot ie de geest gaf, niet beledigen? Omdat er anders nog meer koppen gaan rollen?

De koppen houden voorlopig niet meer op met rollen m'n vriend. Allah is aan het biljarten. In de dorpskroeg.

"Het is de tijd.. De hoogste tijd.."

Breinbaard | 31-10-20 | 00:41

[3/4] Zijn nieuwe religie werd mede dankzij het vermogen om op de maat van het momentum zowel vredelievend als oorlogszuchtig te kunnen zijn een groot succes.

De heetgebakerde en hitsige Verlosser der mensheid kwam op alle fronten aan zijn trekken: hij had macht, geld, vrouwen bij de vleet, hij kon moorden, verkrachten, hij bezat aanzien en gezag, hij was de spirituele eindbaas en: niemand minder dan het opperwezen zelf, de schepper van de kosmos, had hem tot de meest onberispelijke man op aarde en in de geschiedenis verklaard.

Een opperwezen dat deze man als gezant uitkiest is natuurlijk volstrekt ongeloofwaardig. En de eer van deze charlatan-profeet van een charlatan-god moeten we, zo blijkt steeds indringender, hooghouden.

De charlatan, die is al veel meer dan duizend jaar geleden met een grijns op zijn gezicht gestorven en daarna tot ontbinding overgegaan, kortom weggerot.

Breinbaard | 31-10-20 | 00:40

[2/4] In het aan de op geld, macht en seks beluste woestijnrover gedicteerde heilige boek stelt Allah bits dat hij beslist géén zoon heeft. Ondanks de claim de enige God te zijn weet de woestijngod in zijn weinig oorspronkelijke heilige boek niet te verhullen dat er blijkbaar toch nog concurrenten zijn die hem in zijn eigen heilige dictaat even uit zijn rol van serene soeverein doen stappen.

De Arabier weet de een na de andere woestijnganger te strikken voor zijn fantastische en winstgevende imperium dat hij nu toewijdt aan die wonderlijke God die heeft ingezien dat hij de belangrijkste man is die ooit geleefd heeft of ooit nog zal leven.

Soms kan hij het zelf niet geloven. Hij heeft schema's voor wanneer hij wie neukt, een noodzakelijk ongemak aangezien hij zijn pik niet in tien vrouwen tegelijk kan steken, en bij sommige van de jongere bruidjes is het al meer dan genoeg werk om überhaupt succesvol te kunnen penetreren. Uit de hadith, de mondelinge overlevering, weten we dat hij een zeer indringende lichaamsgeur had en overmatig zweette. Dit werd gezien als een bewijs van spirituele begaafdheid. We kunnen alleen maar hopen dat de kids het ook zo hebben beleefd.

Breinbaard | 31-10-20 | 00:39

[1/4] In het spreekwoordelijke jaar nul was er eens een man met een sterke lichaamsgeur en zonder talent. Hij bezat een verlangen om veel te bereiken. Hij wist een stinkend rijke weduwe te schaken en gebruikte het geld van die ouwe graftak om van zichzelf iemand te maken.

Hij was slim, deed goede zaken en bouwde een imperium. Hij schaakte nog heel wat meer vrouwen. Misschien wel om de nachten met de weduwe te vergeten huwde hij een kind van negen. We gaan ervan uit dat hij gewacht heeft tot haar eerste menstruatie voor hij seks met haar had. Zeker weten doen we dat niet.

Een God openbaarde zich aan hem. Hij ging er eens goed voor zitten, dagenlang, maandenlang, jarenlang, in een tent met zijn gezicht omwikkeld door een tulband en een schrijver aan zijn zijde. Zelf was hij analfabeet en minder dan laagopgeleid.

De God pretendeerde de schepper van de kosmos te zijn en hem uit te kiezen als zijn definitieve representant op aarde. De entiteit dicteerde over de loop van een jaar of tien, vijftien een nieuw heilig boek dat onomwonden claimde de definitieve en dit keer niet gecorrumpeerd versie te zijn van de hemelse waarheid.

Hij trok erop uit om volgelingen te werven voor deze nieuwe God die claimde de oudste en enige God te zijn. Puur monotheïsme! Zo logisch, zo schoon!

Breinbaard | 31-10-20 | 00:37

'Goed is wat de kudde samenhoudt. Slecht is wat haar ontbindt' — Friedrich Nietzsche

SIogra | 30-10-20 | 23:34

Niet iedereen is even sensitief, dat begrijp ik. Maar dan nog begrijp ik niet dat er nog steeds mensen zijn die het gevaar niet voelen. De islam is een zwarte deken die zich langzaam over Europa drapeert. Deze haatdoctrine verstikt uiteindelijk elke vorm van leven voor andersdenkenden.

MickeyGouda | 30-10-20 | 23:16

Islam=Haat

Petrus de Dooper | 30-10-20 | 22:48

Lijkt verdomd veel op nazisme, die islam. De grote leider beledigen leidt tot de dood. En het hersenspoelen is minstens net zo erg.

DooieKapotte | 30-10-20 | 21:27

Nieuwtje vanuit die mooie die fijne Jordaan-west: je mag van de blauwe voorganger niet langer De Grote Fabel Figuur uit Mekkera bespreken of ontkennen. Je moet er dus in/aan geloven. Je moet maar durven, in Nederland.

Pieterman | 30-10-20 | 18:49

Mooi scherp stuk en helemaal waar. Dat laatste is dan weer niet zo mooi.

Nuuk | 30-10-20 | 18:10

Hoor ik nu dat er stemmen opgaan om de in Frankrijk verboden islamitische organisaties in Nederland onderdak te verlenen?
Ja dat hoor ik: NIDA

fokkewoelf | 30-10-20 | 17:55
-weggejorist-
Bakschuif | 30-10-20 | 17:48 | 1

Vers van de pers: www.parool.nl/amsterdam/imam-blauwe-m...
Deze moskee wordt door de kartelista's altijd als 'gematigd/'mainstream' beschreven. Ze hebben echter nog steeds niet door dat óók de gematigde Islam en haar volgelingen een blasfemie verbod eisen (de "maar" achter de braaf opgezegde verontwaardiging). Kortom, op geen enkele wijze is de Westerse Verlichting bij al die "gematigden/progressieven/modernen' geïnternaliseerd.

Grachus | 30-10-20 | 17:39

Dan liever corona dan islaam...

Bill le Koek | 30-10-20 | 17:29

Geweldig geschreven, chapeau!

Roetveegje | 30-10-20 | 17:14

Wil niet zeuren hoor Mosterd maar noem dan ook ff New Zealand 15/3/2019

romario..... | 30-10-20 | 16:51

Maar we moeten wel weer empathie met de mensen in Izmir hebben vanwege die zeebeving. Moet je eens zien wat er gebeurt als ik daar een lachebekje op hun faceboekpagina zou plaatsen ( wat ik niet doe want ik ben a: beschaafd en b1: wens ik geen enkel normaal mens de dood in en b2: beschouw ik mensen als normaal totdat het tegendeel bewezen is ).

Graaisnaaiert | 30-10-20 | 15:19 | 1

Wat is dat toch voor een rare aanname? Waarom zou je bij voorbaat aannemen dat iemand "normaal" is, wat dat dan ook zou mogen en moeten betekenen? Waarom zou je niet aannemen dat iemand buiten het normale en dus ook buiten het niet-normale en abnormale valt? De aanname dat iemand normaal is is net zo redelijk of onredelijk als de aanname dat iemand niet normaal is.

Geen-Heil | 30-10-20 | 15:57

Het is op zich heel mooi dat medici, para-medici en ambulance-broeders zonder aanzien des persoons hulp verlenen.
Maar toch heb ik steeds meer moeite met het gegeven dat er gevochten wordt voor het leven van een klootzak die zojuist op beestachtig wijze onschuldige, argeloze kerkbezoekers van het leven heeft beroofd. Vanwege een paar lullige tekeningetjes, ook nog.

Peter Emile | 30-10-20 | 14:49

@Peter Emile | 30-10-20 | 14:49: Zo lang mogelijk laten leven in omstandigheden dat hij na een (hopelijk) lange tijd zichzelf probeert te wurgen. Weg 72 maagden, weg martelaarschap, zelfmoord zonder mededoden is niet goed volgens de profeet. En mocht hij toch niet zo'n lul zijn is hij toch maar mooi gered. Helaas is het rechtssysteem niet zo voor erge straffen en geloven ze meer in kopjes thee

brie-de-penis | 30-10-20 | 17:26

Wist u ???
- Wist u dat jonge moslima's eisen om niet te moeten deelnemen aan de lessen sport en biologie, zonder dat dit enige weerslag heeft op hun examenresultaten?
(Bron: Nouvel Observateur)
- Wist u dat moslima's afzonderlijke, exclusief aan hen toegewezen, toegangsuren eisen én bekomen in gemeentelijke zwembaden?
(Bron: Revue politique)
- Wist u dat moslima-studenten eisen dat ze tijdens hun examen mogen worden begeleid door hun echtgenoot en dat hun examen uitsluitend door een vrouw mag worden afgenomen?
(Bron: Nouvel Observateur)
- Wist u dat een moslimorganisatie ('Unir' aan de Université Paris' XIII) het recht van een professor 'behorende tot de westerse cultuur' betwist om het werk van een moslimstudent te beoordelen ?
(Bron: l'Express)
- Wist u dat moslims de afschaffing van het kerstfeest in sommige lagere scholen eisen - en bekomen ?
- Wist u dat moslimstudenten, onder het mom van de wet op de scheiding van kerk en staat, een verbod eisen op het plaatsen van kerstbomen in scholen, zelfs kleuterscholen?
(Bron: Le Parisien)
- Wist u dat moslims een verbod eisen - en bekomen - op het serveren van vlees dat niet hallal is op scholen waar zij in de meerderheid zijn?
- Wist u dat moslims die voor de overheid werken er bijkomende feestdagen eisen voor hun religieuze feesten?
- Wist u dat moslims ruimtes eisen om te bidden in onze colleges, onze lycea en universiteiten?
- Wist u dat moslims in onze scholen, universiteiten en werkplaatsen aan hun vijf dagelijkse gebeden aangepaste uurroosters eisen?
- Wist u dat moslims een aanpassing van onze geschiedenisboeken eisen teneinde er de geschiedenis van hun land en hun godsdienst in op te nemen?
(Bron: Nouvel Observateur)
- Wist u dat uit onze schoolboeken alle verwijzingen naar Karel Martel en andere Jeanne d'Arcs zullen worden geschrapt om de Franse moslims niet op de tenen te trappen?
- Wist u dat moslima's eisen om openbare functies (in de administratie, ziekenhuizen, scholen, rechtbanken) te mogen uitoefenen met een hoofddoek op?
- Wist u dat gesluierde moslima's/geneeskundestudentes eisen dat ze enkel vrouwen moeten verzorgen?
(Bron: Le Monde, Le Figaro)
- Wist u dat reeds mannelijke artsen in elkaar werden geslagen omdat ze moslima's hadden verzorgd zonder toelating van diens echtgenoten?
(Bron: Le Monde, Le Figaro)
- Wist u dat in heel wat Franse scholen waarin vooral leerlingen van afro-maghrebijnse afkomst zitten, opschriften worden aangetroffen als 'Mort aux Juifs', 'Mort aux chrétiens' of ' Vive Ben Laden'?
- Wist u dat bij manifestaties tegen de oorlog in Irak, bepaalde «pacifistische» moslims portretten meedragen van Ben Laden of Saddam?
(Bron: Les 4 vérités)
- Wist u dat een woesteling, genaamd Djamel, die een jong meisje, Sohane, levend had verbrand, tijdens de wedersamenstelling van zijn misdaad in Val de Marne luidkeels werd toegejuicht?
(Bron: televisiejournaal op France 2)
- Wist u dat jonge zwarten en maghrebijnen die een blanke jongeman levend hebben verbrand in een supermarkt in Nantes (in 2002) totaal geen berouw tonen maar integendeel trots zijn op hun daad?
(Bron: Témoignage de l'avocat)
- Wist u dat een handboek voor goed gedrag 'Wat toegelaten en verboden is in de Islam', een boek dat al 10 jaar in Frankrijk wordt verdeeld, uitlegt hoe een goede moslim zijn vrouw moet slaan: 'met de hand', 'zonder zweep' of 'houten stok', en 'terwijl hij het gelaat spaart'?
(Bron: l'Express)
- Wist u dat islamitische patrouilles door de straten van Antwerpen en andere steden trekken teneinde 'de slechte, racistische blanke flikken in het oog te houden' en hun eigen wetten toe te laten passen?
(Bron: Libération)
- Wist u dat nieuwe wetten aan de politie, het leger en de openbare dienst in het algemeen de verplichting opleggen om bij voorrang 'jongeren' uit de migrantenpopulatie aan te werven en dat 35 ondernemingen, waaronder France Télévision, Peugeot en de voedingsketen Casino een contract hebben getekend dat hen ertoe verplicht de voorkeur te geven aan vreemdelingen bij de aanwerving van personeel?
(regerings- en vakbondsbronnen)
- Wist u dat in scholen moslima's hun jas aandoen vooraleer ze aan het bord willen komen teneinde niemand in de verleiding te brengen, dat in basisscholen moslimvaders weigeren om hun dochters les te laten volgen in een klas waarin een onderwijzer de gebruikelijke onderwijzeres vervangt en dat één school zelfs een sluis zonder ramen heeft moeten installeren waarin de leerlingen hun eigen moeder, die van kop tot teen gesluierd is, kunnen herkennen tussen de andere gesluierde vrouwen?
(Bron: Le Monde 09/07/04)
- Wist u dat in lagere scholen de leerlingen het gebruik van afzonderlijke kraantjes hebben ingevoerd, het éne gereserveerd voor moslims, het andere voor Fransen, of dat een plaatselijke afgevaardigde van de moslims heeft gevraagd om afzonderlijke kleedkamers te voorzien aan de sportzalen omdat volgens hem 'een besnede zich niet mag ontkleden aan de zijde van een onreine'?
(Bron: Le Monde 09/07/04)
- Beseft u wel dat andere religieuze gemeenschappen (zoals joden, hindoes, bouddhisten en dergelijke) nooit soortgelijke eisen stellen ?
Gelieve dit aan zoveel mogelijk mensen door te sturen,zodat zij beseffen dat wij aan een hoog tempo bezig zijn onze maatschappij te onderwerpen aan de Islam...

J.Thee.Cohen | 30-10-20 | 14:36 | 3

Uitstekende aanvulling op het verhaal van Mosterd !

Penus Decoratus | 30-10-20 | 15:23

Interessant en verontrustend, maar veel van deze info is uit de jaren 2004-2004? Saddam en Bin Laden zijn ook al een tijdje niet meer onder ons.

duh! | 30-10-20 | 15:51

Inmiddels is het gewoon weer afwachten tot de volgende primitieve islamitische godsdienstwaanzinnige een bloedbad veroorzaakt, waar dan ook in West-Europa. Je wordt er moedeloos van.
De belangrijkste oorzaak van het feit dat de strijd tegen de uitwassen en de morele bagger van de islam zo eindeloos is en zo weinig resultaat boekt, is onze wetgeving. Onze wetgeving is ongeschikt als wapen tegen de islamitische terreur. En ongeschikt als dam tegen de opdringerige islamitische eisen-stellerij.

Onze wetgeving is ooit gemaakt dóór min of meer beschaafde mensen, vóór min of meer beschaafde mensen. Overwegend verstandige mensen met zelfstandige denkvermogens. Voor mensen met een zekere mate van zelfbeheersing.

Een wetgeving dus, die niet is toegesneden op primitieve fanatici met een collectieve neiging tot massa-hysterie, die van zelfbeheersing nog nooit gehoord hebben en die gehersenspoeld zijn door een rudimentaire religie die aanzet tot bloeddorstigheid, geweld en onderdrukking.

Als we resultaten willen boeken in onze strijd tegen de islam, zullen we onze over-beschaafde, tolerante wetgeving moeten veranderen - en drastisch ook.

Bloeddorstige wolven houd je niet tegen met wierookstokjes.

Peter Emile | 30-10-20 | 14:22 | 2

Als eerste moet de term 'Religie' aan bepaalde voorwaarden voldoen, zoals de vrijheid om die religie te rug toe te keren en de vrijheid die religie te kunnen bekritiseren door films of cartoons. Zie Life of Brian.
Dan valt voor de islam het doek en wordt het officieel wat het altijd al is was: een staatsgevaarlijke sekte.

K. Westergaard | 30-10-20 | 16:24

Nee, de belangrijkste oorzaak blijft toch echt de LinksGekkies die vanuit hun revanchistische gevoel jegens hun andersdenkende medeburgers en hun moreel superieure hoogmoed deze beweging in gang hebben gezet en de negatieve uitwassen nooit hebben willen of kunnen zien en dat verdoezeld hebben. Sindsdien leven we in een wereld, en tegenwoordig ook op andere gebieden, waar de realiteit onderhorig aan het gewenste wordt gemaakt. Alles is op te lossen met òf zoete woordjes òf met een zak geld.
En natuurlijk deugt de Islam als ideologie natuurlijk voor geen meter.

Grachus | 30-10-20 | 17:50

Goed stuk. Lid geworden.

Howard Roark | 30-10-20 | 14:09

Beste_Landgenoten, ik heb een serieuze vraag aan je. Ik hoop dat je dit leest en dat je reageert. Jij zegt telkens dat we de vrijheden van IEDEREEN inperken als we de islam verbieden of als we islamitische uitingen drastisch inperken. Maar waarom zouden daarmee de vrijheden van iedereen aangetast raken? Dit is geen vraag die bedoeld is om jou onderuit te halen. Maar ik zie dit dilemma niet. Karl Popper wijst erop dat er intolerantie vereist is om je open samenleving te beschermen tegen intolerantie. Ken je het werk van Popper? Zo ja, wat heb je in te brengen tegen zijn argumenten? Ik nodig je uit voor een echt open gesprek. Het is misschien dan maar jammer dat we dat gesprek in de openbaarheid moeten voeren. Aan de andere kant maakt dat het gesprek wel opener en dus toetsbaarder, helemaal conform Poppers epistemologie.

Geen-Heil | 30-10-20 | 14:05

Wat mij steeds meer begint op te vallen bij de MSM: na elke islamitische slachtpartij hebben die media het over de "angst" voor aanslagen, de "angst" voor de 'radicale' islam (alsof er een radicale variant kan bestaan van iets dat al intrinsiek radicaal ís).

Waar ze het nooit over hebben, is de WOEDE over deze voor-middeleeuwse barbarij, de woede over de waanzin, het primitivisme en de zwakzinnigheid bij moslimbarbaren die deze aanslagen plegen of toejuichen.
De WOEDE over de domme, stompzinnige arrogantie bij aanslagplegers en hun juich-apen die hun achterlijke, primitieve mores en hun infantiele religie superieur achten aan de westerse beschaving. De westerse beschaving, waarvan ze maar wát graag van alle verworvenheden en uitvindingen profiteren die ze zelf niet in staat waren te volbrengen.

Elke nieuwe islamitische aanslag maakt me niet angstig, maar woedend. Elke nieuwe islamitische aanmatiging of dram-partij maakt me niet angstig, maar woedend. Moslims die zich in het Nederlandse Huis Der Democratie hebben ingevreten, die ons via filmpjes vertellen wat de vrijheid van meningsuiting is of zou moeten zijn, maken me woedend. Niet angstig. Want ze hebben niet eens in de gaten op wat voor overweldigende wijze ze zichzelf steeds weer belachelijk maken. Met hun domheid. Hun achterlijkheid. Hun kromme redeneringen. Hun hypocrisie.

Die woede groeit. En écht niet bij mij alleen; steeds meer mensen in mijn omgeving zijn woedend. Bij elke gewelds-orgie in naam van Allah groeit de woede bij die mensen. En die mensen zijn écht niet allemaal 'rechts'. Daar zitten ook D66- en GroenLinks-stemmers tussen.

Het is vooral de angst die door de MSM wordt belicht, elke keer weer. Het wordt hoog tijd dat de smorende linkse deken wordt weggetrokken waaronder de alom aanwezige en groeiende woede over het gedrag en de terreur van de barbaren die zich tussen ons in hebben ge-elleboogd, wordt verstopt.

Peter Emile | 30-10-20 | 13:54 | 3

Beste peter,
Het ligt helaas nòg genuanceerder met de angst woede tegenstelling van uw vrienden.

Ze zijn dan wel booe, maar nog steeds angstiger om als onfatsoenlijk te boek te staan. Vrijheid van de persoon zoals deze geboren is zou voorop moeten staan, zòu.

De angst voor islamisme is verworden tot de angst voor onfatsoen. Daarbij wordt de vrijheid voor elke persoon zoals deze is geboren verdrukt door de angst voor onfatsoen.

Zodra de angst voor onfatsoen het wint van het inzicht dat het fatsoenlijk is dat iedereen de vrijheid heeft die 'their' toekomt, kan het tij keren.

Zo lang dat niet gebeurt blijven deze mensen vrijheidbeperkend stemmen, zoals je zegt, en zolang verandert er niets.

De truc is om deze mensen de vrijheid te laten zien zonder woorden waarvan ze in de onfatsoen-allergie schieten te gebruiken, zodat ze je überhaupt kunnen horen. Fatsoen Derangement Syndroom bestaat echt, success, zodat je de rest van je leven het idee kan hebben ertoe gedaan te bebben voor je nageslacht

dr_heckle-mr_right | 30-10-20 | 15:08

Stap 1 na een Islamitische terreuraanslag is... het standaard beveiligen van mosketen. Dus niet het beveiligen van kerken hier, of het oppakken van haatpredikers en salafisten maar, u verzint het niet, haatkazernes beveiligen.
Says it all. Islam muss sein. Het volk heeft gespro..., pardon, de boven ons gestelden hebben besloten.

Graaisnaaiert | 30-10-20 | 15:13

@Graaisnaaiert | 30-10-20 | 15:13: Net zoals Beatrix, die na de slachting op Theo van Gogh bij moslims langs ging om ze een hart onder de riem te steken. Toen had ik de door Peter beschreven woede ook. Er is iemand op gruwelijke wijze vermoord op straat en ze beginnen over hun eigen pietluttige zieligheden.

Grachus | 30-10-20 | 17:54

Het probleem met de hondsdolle haatbaarden in Europa gaat helemaal niet opgelost worden anders dan door een komende burgeroorlog. De religieuze kanker dat Islam heet is een ongeneeslijke ziekte dat slechts wil doorwoekeren om binnen Europa alles te verzieken.
En u moet gewoon deugen als watje, en monddood gemaakt achter uw opgedrongen bekbeha.

Vrijhetzelaar | 30-10-20 | 13:53 | 1

Ik niet.

Dwarsdenker | 30-10-20 | 14:40

In Frankrijk heb je wat strenge regels voor wat betreft scheiding van kerk en staat en vrijheid van meningsuiting en pers. Die wetten zijn er om voor gelijkheid te zorgen en daarmee de lieve vrede te bewaren. Nu blijkt gelijkheid de moslims niet zo te passen, ze willen graag een speciale behandeling, en de lieve vrede kan ze ook niet zo veel schelen. Deze wetten aan de kant zetten voor de lieve vrede werkt uiteindelijk averechts. Je moet geen regels en wetten die er zijn om de lieve vrede te bewaren aan de kant zetten om de lieve vrede te bewaren. Dat krijg je als een boemerang terug. Belangrijk dus dat Frankrijk voet bij stuk houdt anders is het hopeloos verloren. Nederland heeft al gecapituleerd met het moskee bezoek van Beatrix na de moord op van Gogh en is al verloren. Hier wordt discriminatie en ongelijkheid bestreden met discriminatie en ongelijkheid en wordt de vrijheid van meningsuiting toegejuigd als je hem beperkt gebruikt.

down | 30-10-20 | 13:31

Er schijnen verschillende stromingen binnen de Islam te zijn die niet allemaal even gevaarlijk zijn...

Neuth | 30-10-20 | 13:23 | 3

En gelukkig is het ook maar 0,2% van de totale moslimbevolking dat daadwerkelijk aan het moorden gaat.

drekzooi | 30-10-20 | 13:37

Helaas protesteert de andere 99,8% in taal noch teken.....

Tuinhekje | 30-10-20 | 13:42

Zo had je vroeger ook gematigde koppensnellers, en gematigde kannibalen: die knipten alleen de nagels, en aten die op.....

J.Thee.Cohen | 30-10-20 | 14:28

Uitstekend stuk. Raakt de kern van het probleem.

the naked truth | 30-10-20 | 13:19

Islam heeft niks met geweld te maken. De imam predikt in de moskee alleen over verdraagzaamheid, verbinding en openstaan voor ongelovigen. De tig lone wolfs zijn zelf op het idee gekomen zonder de sharia. De sharia waar je overspelige vrouwen mag stenigen, je minderjarig trouwt met je verkrachter, homo's van gebouwen mag jonassen, aan eerwraak mag doen en ongelovigen mag onthoofden. Maar er zijn ook goede punten van de Islam en dat is dat de vrouw ondergeschikt is aan de man en een burka op mag

HetOorAakel | 30-10-20 | 13:19

Wordt het niet eens tijd om te gaan erkennen dat de islam geen religie is, maar is verworden tot een haatideologie?

Goofy Goofball | 30-10-20 | 13:08 | 2

Dat was het al

stef3094 | 30-10-20 | 13:10

Vanaf dag 1 van die Fabeltjeskrant.

Pieterman | 30-10-20 | 14:17

Je hebt gewoon helemaal gelijk. Schande dat het zo ver heeft moeten komen in de westerse wereld. Laat al die moslims lekker bij elkaar gaan zitten in hun gedroomde islamitische Staat, en groot hek erom heen. Weg van hier. Nee wat doen ze, ze komen naar hier om te profiteren van de westerse welvaart, maar ondertussen hun medebroeders laten verrekken in de zandbak, en ons hun wil opleggen. Dat gaat nooit niet werken niet!

gijnsteel666 | 30-10-20 | 13:07 | 1

Ik vermoed dat ze niet alleen voor onze welvaart komen maar vooral om ons te onderwerpen.

Bamberger Reiter | 30-10-20 | 13:39

Zo triest dat besnijdenis er altijd bij gehaald wordt, ook echt nog als genitale verminking.
Eventjes vergeten dat dit in veel Engels sprekende landen óók gebruikelijk is.
Besnijdenis is misschien wel het enige positieve dat de Islam meebrengt. Nette, schone, besneden piemels. Kan Europa een voorbeeld aan nemen.

Dutchdude | 30-10-20 | 13:07 | 12

@Peter Emile | 30-10-20 | 15:17|
"Afgezien daarvan: een besneden pik ziet er uit als een lelijke paddenstoel in een herfstbos."

En daar ging mijn koffie! Bedankt voor de broodnodige lach op deze sombere vrijdag.

*Computerbeeldscherm schoon maken gaat*

Sjefke7807 | 30-10-20 | 15:39

@Peter Emile | 30-10-20 | 15:17: Daarnaast vrij belangrijk voor het verspreiden van de smering van de lubrificant.

Grachus | 30-10-20 | 18:02

je kunt m ook een beetje regelmatig wassen... scheelt een voorhuidje

DeviousDick³ | 31-10-20 | 01:58
▼ 9 antwoorden verborgen
-weggejorist-
Pontius Vulgaris | 30-10-20 | 13:06 | 3

Ik voel verdriet in u. Dat is vervelend, maar deze emoties horen bij het leven. Dat is niet vreemd. Probeer het een plekje te geven. Praten helpt, maar het opschrijven is al heel erg dapper en een eerste stap naar acceptatie en heling.

Graaf_Slis | 30-10-20 | 13:06 | 2

Ik voel passieve agressie in u. Zweer het af en ga voor de waarheid, argumenten zijn beter dan provocaties.

BorisBonkestoter | 30-10-20 | 13:11

Kuzu, pillenbek, en jongetjes liefhebber Van Doorn “waT VoOR lANd WilLeN we ZIjN?” Nou een land zonder jullie geteisem. Opgesodemieterd als je na een tekeningetje de behoefte voelt om iemand van boven te besnijden. Je hoeft niet weg maar een stuk touw en een wankel krukje opzoeken is ook prima.

mr.money | 30-10-20 | 13:04

Zo, een donatie waard inderdaad. Done.

npo | 30-10-20 | 13:03

"..... ze plegen heus niet allemaal aanslagen, maar dat is ook niet het probleem. Het probleem is dat ze niet allemaal GEEN aanslagen plegen."

Geweldig mooie vondst, Mosterd. En zo waar ook.

Peter Emile | 30-10-20 | 13:02

Dit is allemaal weer zeer treffend opgeschreven door van Rossem, en ja ik weet uit eigen ervaring dat lang niet alle moslims zo religieus kierewiet zijn, MAAR!
Ik ben onderhand zó ontzettend klaar met die hele kutreligie. Zou het wel uit willen schreeuwen. Heb het wel gehad. Klaar. Genoeg. Ophouden met zie grenzeloze dromen vol met blije zielige vluchtelingen (want ik weet ook uit eigen ervaring dat de meeste niet echt vluchteling zijn).
Ga ik weer verder aan het werk met een humeur tot ver onder het vriespunt.

Geschreven door Mosterd natuurlijk. Stop de tijd!

Rest In Privacy | 30-10-20 | 13:01 | 1

Al zijn ze wel vluchteling, Dit. Moet. Stoppen! Voor mijn kinderen en de uwe. Zij zijn zielig, maar als we ze en masse binnen trekken zijn wij dat binnenkort. En waar moeten wij heen als de heren en dames buklaaf het hier hebben verziekt? Exact, de kist in met het hoofd en lijf gescheiden.

mr.money | 30-10-20 | 13:06

Tja, wie jarenlang die droeftoeters van D66/Pvda/GL in het pluche hield met zijn/haar/ keuzevrijheid tijdens de TweedeKamer verkiezingen, moet nu maar lekker op de blaren zitten.
Je wilde vrijheid geven aan een groepje fundamentalisten die op basis van hun geloof vinden dat jij geen recht op dezelfde vrijheden hebt.
Misschien wordt het eens tijd dat sommige politici maar gewoon de politiek verlaten. Gewoon te wereldvreemd, gewoon te druk bezig met politiek correct te zijn voor hun woke achterban.

spoilerfreak | 30-10-20 | 12:58

We zijn met meer? Nog even wel. De bevolkings opbouw bij de invasiërs is een piramide, die van ons bijna een piramide op zn kop.
Snel keihard ingrijpen is echt noodzakelijk. "You can die only once, but you can suffer for ever".

Wassila | 30-10-20 | 12:52

Triest maar waar, ons land praat erover, we maken ons druk hierover, politiek die het erover heeft, onderzoeken naar salafisme in NL publieke opinie van Nederlanders enZ... En dan heb je de moslimpopulatie in west Europa , de absolute meerderheid heeft dus sympathie voor terreur en het onthoofden van christenen in hun eigen kerk! Laat dat nou eens indalen bij jezelf.... dat velen in ons midden en binnen west Europa terecht vinden dat christenen onthoofd worden en dat terreur een normale reactie dus is. Dat is de realiteit mensen... en die sympathie is dus ook nog het grootst bij de jonge islamieten! Fijne gedachte nietwaar voor de toekomst.

Hollandse_blauwe | 30-10-20 | 12:51

Deze wordt uitgeprint en meegezonden met de kerstkaarten.

En een gelukkig nieuwjaar allemaal. *proest*

netniet | 30-10-20 | 12:46

Prima verhaal Bart, niets meer, niets minder, gewoon een prima verhaal.

Oom Theo is trots op je. /oh nee.. dat kan hij niet meer zijn..

DatInternetDingetje | 30-10-20 | 12:45

Nederland is al lang geen democratie meer. Durf je hier tegen te ageren, dan word je omvergeblazen (figuurlijk) door links Nederland, of omvergeblazen (letterlijk) door de volgers.

Johnnie Hansome | 30-10-20 | 12:42

Wauw! Wat een epische rant dit! En ieder woord uit mijn hart gegrepen. Deze zouden ze integraal moeten uitzenden op alle NOS-sen en RTL's vanavond. Veel geld heb ik niet, maar hier krijgt GS wel een dik verdiende donatie voor. Want dit broodnodige tegengeluid moet blijven rond galmen op de Interwebs.

Het is echt de waanzin voorbij wat "we" ons in Europa moeten laten welgevallen de laatste decennia. Religieuze achterlijkheid die hier al honderden jaren passé is wordt onder gejuich en met regenboogvlaggen binnen gehaald. En degenen die ons er al ettelijke decennia(!) voor waarschuwen zijn; òf vermoord (Fortuyn en van Gogh), òf worden/ werden voor het gerecht gesleept en moesten/ moeten hun leven als paria slijten (Wilders, Janmaat).

Ik vraag me oprecht af wanneer genoeg ook echt genoeg is. Hoeveel hoofden van onschuldigen moeten er nog over straat rollen voordat er paal en perk gesteld gaat worden aan deze uit Mordor afkomstige ellende? Voordat ook de linkse Goegemeente door heeft dat het zo niet langer kan? Dat op deze manier alles waar zo hard voor gevochten is qua vooruitgang en vrijheid niet alleen op losse schroeven komt te staan, maar helemaal dreigt te verdwijnen?

Ik word gewoon moedeloos van de zoveelste aanslag waarna de gratuite holle frasen je weer om de oren vliegen vanuit de bekende hoeken. Ga g.v.d. eens iets doen! Zeg verdragen uit het Jaar Kruik op indien ze nu grof misbruikt worden. Pas ze aan, aan de huidige gang van zaken.

- Ontzeg haatpredikers uit stoffige zandbakken de toegang. Bevries en verbied alle geldstromen naar extremistische islamorganisaties in het buitenland.

- Willen landen niet meewerken aan het terugnemen van hun hier illegaal binnen gewaaide volk? Prima, dan zeggen we pèr direct alle handelsverdragen op. Die garnalen pellen ze maar in Zeeland, hebben ze daar eeuwenlang gedaan dus dat kan nu ook. Worden álle geldstromen en uitkeringen die kant op stil gelegd, ambassadeurs uitgewezen onze diplomaten terug gehaald. Kom maar terug wanneer u zich weer als beschaafd land kunt gedragen.

- Families die zich hier al decennia niet weten te gedragen etc. terug sturen naar zand van herkomst. Zie boven. Men moet maar eens gaan beseffen dat hier mogen wonen een voorrecht is, géén vanzelfsprekendheid. U past uzelf aan of u taait af. Meer smaken zijn er niet.

- De inheemse cultuur is hier leidend. Kunt u zich daar niet mee vereenzelvigen? Prima, het staat u vrij naar elders te verhuizen. Landen zat waar de Sharia wel wordt nageleefd.

- Géén ongrondwettelijke zaken als kindbruidjes, FGM, gescheiden man/ vrouw ingangen, Halal-zwemmen etc. Kunt u zich daar niet in vinden? Zie boven.

En zo kan ik nog wel even doorgaan. Het kan wel, maar de wil is er in de Politiek simpelweg niet. Het zal ons nog duur komen te staan.

Sjefke7807 | 30-10-20 | 12:41 | 1

Politiek is zak hooi.

Dwarsdenker | 30-10-20 | 14:45

Voor de probleempjes die jij hier vermeld over die religie, @Mosterd, is er in Nederland ooit iemand , in een veelbekeken discussieprogramma op televisie over die problemen met die religie, een minderwaardig mens genoemd . Die man is ook niet op een natuurlijke wijze dood gegaan.
Dat is de zweep waarmee geslagen werd.

Mr.Crowley | 30-10-20 | 12:40

Hoe een stukje van Yesim Candam voor terreur zorgt, lees het op RTL Het is wij tegen zij vanwege cartoons is de boodschap.

BorisBonkestoter | 30-10-20 | 12:39 | 2

Terrorisme verheerlijking!

Heb je de laatste alinea gelezen?
Waarin ze alle islamo-fascistische landen die nu achter dictaturk gaan staan, de hemel in prijst?

Zie je dat dat niks anders is dan het verheerlijken van terreur?

Yesim is een turks-nationaliste. Turks-nationalisme is een extreem-rechtse en racistische ideologie. En ze haat Nederlanders. De NLer discriminatie druipt van haar columns af. Iedere keer weer.

Ze vertelt haar kinderen dat ze niet zoals NLers moeten worden, maakt NLers uit voor viespeuken, onhygiënisch, racisten, te lui om vies of zwaar werk te doen want volgens haar bekrompen geest doen alleen Mohammed en Fatma dat. NLse schoonmakers bestaan volgens haar niet. Volgens haar zijn alleen NLse of blanke mannen pedofielen; in een kolom van haar hand geen enkel woord over pedofielen in de islamitische gemeenschap. Ze schreef over apartheid (van de blanken), maar zwijgt over de gender- en religieuze segregatie binnen de islamitische gemeenschappen wereldwijd. Ze schreef een column over dat alle NLse ouderen alleen maar lelijk kijken. Ze neemt het op voor radicalen die terecht hun overheidsbaantje verloren. Ze is voorstander van kleinejongentjesbesnijdenis; volgens de EU ook een vorm van kindermishandeling is, maar ja .. 'de' profeet, he? Enz enz.

RTL doet er goed haar te ontslaan.
Door Yesim aan boord te houden laat RTL zien dat ze aan de kant van het verheerlijken van terrorisme staan, racisme, discriminatie en extremisme.

gaffelbaard | 30-10-20 | 13:25

Niet zeuren. Zoals Thilo Sarazzin in zijn nieuwe boek beschrijft is immigratie altijd nadelig voor de inheemse bevolking. Ofwel stem PVV (desnoods FVD) en je mag mee-klagen of anders je schamen dat je er niets aan hebt gedaan om het zover te laten komen.
Er zijn maar 3 echte problemen: immigratie, de fascistische unie en zijn fascistische munt. Wanneer we daar geen halt aan toe kunnen roepen hoeven we ons nergens anders zorgen over te maken.
En ik ben bang dat we allang verloren zijn.

discriminazie | 30-10-20 | 12:39

Die add-on van Matijs glas, met die lachebekjes. Dat is echt en gecontroleerd? Ik bedoel, niet eens een duimpje of een sad of angry face maar echt allemaal lachebekjes? Indien echt, wat mij betreft heeft de Franse veiligheidsdienst dan het recht om een paar huizen binnewn te vallen.
Wat is dat toch met die mensen? Niemand stond hier te juichen bij Christchurch of Utoya ( oh nee, dat waren jonge socialisten ), niemand stond hier te juichen bij die explosie in Libanon, niemand staat te juichen als er weer eens een bootje met moslim"vluchtelingen" zinkt. Dat doen wij niet.
Nogmaals, wat is er mis met die mensen? Haten ze ons echt allemaal zo?

Graaisnaaiert | 30-10-20 | 12:35 | 8

Wat mij vooral schokt in deze is de openheid waarmee ze dit toejuichen, open en bloot met naam en gezicht op een sociaal platform in plaats van anoniem op een forum onder een alias te posten. Dat is toch weer een stap verder, geen taqqya meer, open en bloot toejuichen dat er niet-moslims zijn afgeslacht. Alsof ik - stel - Frans van Wijk uit Veeningen op facebook ga zeggen dat het fantastisch is wat in Chrischurch is gebeurd? A: vind ik dat natuurlijk niet, B: heet ik geen Frans van Wijk, C: kom ik niet uit Veeningen en D: als ik dat al zou vinden zou ik dat niet open en bloot durven te zeggen, iets met beschaving.
Dit is net zo ontluisterend als angstwekkend.

Graaisnaaiert | 30-10-20 | 14:56

@Sjefke7807 | 30-10-20 | 13:00:
Wat mij verbijsterd is het vrijwillige - neem ik aan - lachebekje waarmee ze open en bloot het doden van niet-moslims toejuichen. En dat massaal, zonder ook maar 1 enkele andere emoticon of een "nounou, kom even" reactie. Je zou ook je "geloof" kunnen belijden zonder het vermoorden van niet- ofg andersgelovigen open en bloot toe te juichen. Dat dat niet gebeurt schokt mij nog het meest.
Enfin, we zijn weer een stapje dichterbij de clash van Islam met het westen gekomen, voor zover we al niet in een nieuwe phoney war-fase zitten....

Graaisnaaiert | 30-10-20 | 15:06

@Graaisnaaiert | 30-10-20 | 15:06|
Dat is dus dat diametrale verschil in denkraam waar ik het over had. Voor mensen als u en ik is een dergelijke openlijke minachting en haat niet voor te stellen omdat dit in het Westen als bijzonder not done gezien wordt. Wij worden vanaf Dag 1 opgevoed met de "Golden Rule" - Doe een ander niet... - , maar dat wordt in die landen juist als zwakte gezien.

De clash tussen de islam en het Westen begon al met de verovering van Spanje (Al-Andalus) en wat nu het Oostblok is. Ze stonden zelfs aan de poorten van Wenen te rammelen! Recentelijk was "9/11" een de facto oorlogsverklaring aan de gehele Vrije Wereld. We hebben alleen de pech dat de politici hier liever de krokodil blijven voeren in de hoop dat hij hen niet zal verorberen. Dat dacht men in andere vredelievende landen ook. Afghanistan was ooit 100% boeddhistisch. En nu?

Sjefke7807 | 30-10-20 | 15:48
▼ 5 antwoorden verborgen

De Daily Mail brengt prominent op hun website biografische details en foto's van de mensen in Nice, die vermoord zijn, en de als vluchteling/migrant in Frankrijk binnengeslopen moordenaar. www.dailymail.co.uk/news/index.html

Eeuwig..Op..Vakantie | 30-10-20 | 12:30

Moslims horen bij de grootste losers van deze planeet. Tegelijkertijd zijn het de meest trotse luitjes van deze planeet. Nu heeft de islam zich op de kaart gezet en de trotse losers zien hierin een manier om die gehate superieure blanke westerlingen te piepelen.

Zeg nou zelf: dankzij hun terreur, wreedheden, geweld en moordpartijen heeft de wereld ze in de kijker. Aandacht. Pikkie stijf.

Madame Poitiers | 30-10-20 | 12:29 | 2

Van huis uit hebben ze te horen gekregen dat ze het beste van de schepping zijn en dus onfeilbaar. Maar als ze naar de westerlingen kijken zien ze ook wel dat ze een marginale rol spelen in de ontwikkeling van de mensheid. En dat steekt: ongelovigen die het veel beter doen dan wij, dat moet wel door de duivel zijn aangestuurd. Vandaar die haat, die jaloezie.

wijsvinger | 30-10-20 | 12:46

@wijsvinger | 30-10-20 | 12:46: Ja. Maar gelukkig weet iedere moslim ook dat de profeet Mohamed de tandenborstel heeft uitgevonden, en dat bewijst toch weer de superioriteit van de islam.

dihydrogenmonoxide | 31-10-20 | 00:48

Godsamme, wou dat ik de tijd had om zulke tegels uit te poepen. Chapeau, ware woorden. Een groot ‘what he said’ dus.

Azijnist | 30-10-20 | 12:29

Vorig jaar, 26 november 2019. Motie De Graaf over uitzetten Jihadisten na hun straf: verworpen.
Enkel PVV en FvD stemden voor.

Meer hoef je niet te weten.

Rest In Privacy | 30-10-20 | 12:27

De islamitische beloftes van een hedonisch leven in het paradijs motiveert de aanhangers om te moorden. Het doden van een ongelovige levert veel hasanat op, credits waarmee men een beter plekje in het paradijs, de tuinen der gelukzaligheid, krijgt
toegewezen. 72 Rondborstige maagden met een begeerlijke vooringang, bij wie het maagdenvlies altijd herstelt, de man heeft er de potentie van 100 aardse mannen en een immer stijve penis zonder beschadiging van de zwellichamen, jongelingen met grote ogen als bedienden, wijn in overvloed en ligstoelen om op te relaxen. Verder is er een
groot venster dat zicht geeft op de hel, ook leedvermaak, het zien lijden van ongelovigen,
maakt deel uit van de beloning. Seks en sadisme als hoogste goed. Maar ook op aarde mag de moslim best lol beleven: meerdere vrouwen, vrouwen en meisjes van overwonnen volkeren als seksslavinnen en tijdens oorlogen en overvallen vergaarde buit, zaken die het aardse leven prettiger maken mits aan de wetten van allah wordt voldaan. En deze zieke en intens slechte ideologie zonder enige moraal, die gebaseerd is op primitieve mannelijke lusten waarbij geen vrouw wordt ontzien, wordt door de linkse politiek serieus genomen en omarmd. O ja, en ook door feministen.

wijsvinger | 30-10-20 | 12:27 | 1

Inderdaad de feministen, geen woord over verminking van moslim vrouwen door besnijdenis, onderdrukking en gedwongen huwelijk. Vroeger wel kritiek op blanke mannen maar ja toen maakte je geen kans dat je kop er af ging als je kritiek had.
Laffe wijven zijn het net zoals die verwijfde politici die een veroordeelde terrorist nog niet eens uit durven zetten want ze zien hoe Wilders moet leven vanwege zijn islamkritiek. Ze slijmen zelfs bij de moslims door Wilders een politiek proces aan te doen en door iedere partij die kritiek op de islam heeft uit te sluiten. Slappe laffe NL-ers blijf vooral op de kartelpartijen stemmen, werken en je belasting betalen tot dat het land overgenomen is en de sharia hier is ingevoerd stelletje sukkels!

johnelec | 30-10-20 | 12:48

"Erdogan heeft in deze nieuwe cartoonkwestie alle islamitische landen achter zich staan." stelt Yesim. Het is dan ook niet meer dan logisch om al die landen met hun inwoners, om alle islamieten aan te spreken. Een boycot voor alles wat islam is moet dan het antwoord zijn. Wij tegen zij, de islam kiest er voor.

BorisBonkestoter | 30-10-20 | 12:27

Ook hier een mooi en waar betoog.
Maar is allemaal weer nutteloos.

Want wat gaat er gebeuren? Helemaal niks, wij westerlingen laten het lekker over ons heen komen. Tot dat het onze moeder is die onthoofd wordt.

JDMslut | 30-10-20 | 12:24 | 1

En zelfs dan nog.......... niets.

Raspatat | 30-10-20 | 12:27

Toch knap van de westerse wereld dat zij zich niet verlagen tot het niveau van de molsimmoordenaars. Geeft gelijk het verschil in beschaving aan.

Ikblijfnietstil | 30-10-20 | 12:24

"Hoe een spotprent voor terreur zorgt", het staat werkelijk bij RTL op de site. Dezelfde grofheid in een spotprent levert soms juist een prijs op zoals voor Peter van Straaten in 2010 die de Inktspotprijs won. De cartoon is dus niet het probleem, de islam is het probleem. Samen met de mensen die als automatisme toch de schuld bij de cartoon leggen. Dan kan de rest van je stukje op RTL iets beter kloppen, maar dankzij de kop weet je dat het denken gecrashed is bij Yesim Candan en RTL. Als je niet wil snappen dat de kop van het artikel juist weergeeft wat er fout zit in de bovenkamer ben je zelf medeschuldig aan het verschaffeb van een draagvlak voor terreur.

BorisBonkestoter | 30-10-20 | 12:23 | 1

Eens, velen prominente figuren, deug politici en zogenaamde experts doen allemaal hetzelfde met deze chronische terreur, haat en criminaliteit vanuit de islamitische hoek... het stelselmatig de aandacht van het probleem halen, aandacht op extreem rechts focussen ook al is hier 0,0 feiten voor... bagataliseren van velen daden en sympathie kweken voor deZe monsters. Persoonlijk vind ik dat al die recht praters en deugende enge gekken dezelfde straf minimaal verdienen als al die terroristen en crimineel uitschot. Hun manipuleren het volk en geven het criminele en radicale volk het gevoel dat hun daden terecht zijn of dat ze daadwerkelijk gekwetst worden.

Hollandse_blauwe | 30-10-20 | 12:30
-weggejorist-
Hollandse_blauwe | 30-10-20 | 12:15 | 3

Cortes zijn tekeningen zijn in mijn ogen " magnifiek ".

Bad - Casey | 30-10-20 | 12:07

Wat mij vreselijk stoort aan de wegkijkers, is dat zij geen moer rekening houden met hun medemens.
Er zijn mensen die dagelijks last hebben van de islam.
Mensen, die wonen in wijken met een hoge concentratie moslims, mensen die nare ervaringen hebben(gehad) met moslims, mensen die de toekomst somber in zien, door de aanwezigheid van te veel islam.
Zelf woon ik in een dorp, op steenworp van Overvecht.
Hier is de invloed vd islam nauwelijks te merken ofschoon je het dorp langzaam ziet veranderen.
Ga ik dan achterover leunen en doen alsof er geen probleem is?
“Ik heb er geen last van... dus.”
Ik ken zat mensen in de stad en omliggende dorpen die wél dagelijks worden geconfronteerd met teveel islam, in hun buurt(en).
Aan die mensen denk ik en voel met hun mee.
Die “ver van m’n bed” mentaliteit is ronduit storend.
Je hoeft toch zelf geen kkr te hebben om je te realiseren dat het een vreselijke ziekte is.
Kijk eens verder dan je eigen voordeur.
Al sinds jaren wordt dit land, West Europa geteisterd door de aanwezige islam.
Ik heb het niet enkel over dodelijke aanslagen, alswel over het gedram, de afwijzingen, de afkeuring, het getreiter, het afdwingen en gezuig van moslims.
Geen dag gaat voorbij of er is weer discussie en telkens geven gemeenten, mensen toe aan emotionele chantage.
Geen wonder dat het niet stopt en steeds erger wordt.
Ik had mij voorgenomen niet te reaguren, want telkens krijg ik een bal in m’n buik.
Kon het niet laten.
Fijne dag verder.....
Oh, het is weer vrijdag, moskeedag..... de dag is nog lang niet om.
Zucht....

Ruimedenker | 30-10-20 | 12:06 | 3

Goede reactie. Ik ben iemand die is opgegroeid in een achterbuurt met een grote concentratie allochtonen. Het waren bijna altijd de allochtonen (Marokkanen) in groepsvorm die de hele buurt terroriseerde. Hun vaders werkte niet, liepen de hele dag in jurken rond en de meisjes zag je alleen op school. Nu zijn die generatie jongeren de ouders van nu, lopen zelf werkeloos de hele dag in jurk en hun zonen terroriseren de straat. En de groep wordt per generatie steeds groter. Het stoort mij al jaren dat mensen zoals mij niet serieus genomen worden, we zijn immers maar domme tokkies. Daarom hanteer ik ook al jaren de mening dat ieder die positief is over de islam en de constante toestroom van islamitische allochtonen hier zelf mee geconfronteerd dient te worden. Het is een klein kunstje om te zien waar de meeste D66, Groenlinks en PVDA stemmers wonen, gooi die buurten maar eens vol met het aantal allochtonen waarmee ik ben opgegroeid, eens zien hoe snel die partijtjes krimpen en meningen 180 graden draaien.

Statix | 30-10-20 | 12:12

@Statix | 30-10-20 | 12:12: Ik vind dat mensen aantoonbaar minstens 5 jaar in een k*t wijk moeten wonen om iets te mogen zeggen over immigratie, de rest moet gewoon zijn MUIL houden en aandachtig luisteren.

streknek | 30-10-20 | 12:25

Vrijheid van Godsdienst heet dat Geenstijl. Beetje moeilijk te accepteren. De overheid bepaalt niet wat mensen mogen geloven, maar als het aan Mosterd ligt blijkbaar wel. Die gelooft in vrijheden die hem het beste uitkomt.

mocroGS | 30-10-20 | 12:05 | 25

@mocroGS | 30-10-20 | 12:11: is het dan een idee om die achterlijke woestijncultus af te zweren? Je kunt altijd nog christen worden als je persé in een god wil geloven...

Jafco | 30-10-20 | 15:37

@johnelec | 30-10-20 | 12:57: vergeet het vliegende spaghettimonster niet, de aanhangers daarvan mogen zich van de overheid ook nergens op beroepen. Maar het woestijngeraaskal van een aan toevallen lijdende massamoordenaar is wel een bonafide religie?

Jafco | 30-10-20 | 15:41

Na de verlichting was in europa het meeste gezeik met een grote religie achter de rug. Vrijheid van godsdienst zoals het nu bestaat en na de verlichting is uitgevonden, is met de komst van het gemekker uit het oosten achterhaald. Mochten moslims en booslims een soort van verlichting doorgaan dan duurt dit vele generaties en dit moet voornamelijk gebeuren op eigen terrein.
Wen er maar aan dat er minder wordt gekropen. Het is een ziekelijke paradox, maar meer aanslagen, meer gemekker van het piepkuiken uit Ankara betekend ook dat booslims die zich niet willen verzoenen met het westen zich op den duur onmogelijk gaan maken. Onze culturen zijn niet verenigbaar op dit moment.

donkieshot | 30-10-20 | 18:00
▼ 22 antwoorden verborgen

Eindelijk wordt in Frankrijk het Islamo Gauchistme als verraad en volksvijand #1 volop erkend.

Zelfs instanties en media die dit nooit durfden te benoemen zijn eindelijk over de dam.

Bolhoed | 30-10-20 | 12:03 | 3

Je vergeet dat ook daar binnenkort verkiezingen zijn. De huichelaars dóen even alsof ze over de dam zijn, maar springen vrolijk weer terug in hun "je suis"-handelswijze zodra de stemmen binnen zijn. Laat je niet bedotten. America is ook elke vier jaar weer het meest racistische land ter wereld (en als de deplorabeles op de wenskandidaat stemmen zijn ze ineens wel goedvolk). Nederland is ook elke vier jaar weer de "trotse leeuw die dictaturen trotseert" (en na de verkiezing worden de vluchtelingsovereenkomsten weer vrolijk onderschreven en de centjes weer overgeboekt). Duitsland is elke vier jaar weer het "land van verbinding" (en 30 jaar na de Wiedervereinigung verdient iemand in Dresden nog altijd 50% minder dan iemand in Frankfurt voor hetzelfde werk). Elk land heeft zijn verleden en daarbij horen ook angstbeelden, spijt en schuld. Juist dít wordt door de dames en heren politici genadeloos uitgebuit om het stemvolk in de juiste richting te masseren. Duitsland was de oorlogzuchtige verdeler. --> "verbinding" USA is een op de indianen veroverd land met slavernij verleden --> "racisme" Nederland is een klein land met een verleden van kortstondige wereldmacht --> "Calimero complex, we tellen mee!" Frankrijk heeft een verleden vol decadentie en lafheid -->"patriottisme". Niet voor niets is extreem links sterk vertegenwoordigd in Frankrijk en is daar de spreekwoordelijke kak aan de ventilator het grootst.

Gladiator Fap | 30-10-20 | 13:03

@Gladiator Fap | 30-10-20 | 13:03: Ik vrees dat je gelijk hebt. Maar vooralsnog zie ik dit wel als een flinke stap in de goede richting.

Bolhoed | 30-10-20 | 13:13

Prima. Stuk in haar geheel vanavond voorlezen bij M, Op1 en Jinek.

Lorejas | 30-10-20 | 11:59 | 1

En voorafgaand aan het islamitisch vrijdaggebed.

Pieterman | 30-10-20 | 12:19

Islam is als een gezwel. Als je het niet weghaalt blijft het groeien.

Ikblijfnietstil | 30-10-20 | 11:57

Indrukwekkend, Mosterd. We moeten in ons land ‘alert’ zijn. Hoe ziet dit er dan uit? Vanaf minimaal 1,5 meter de bij iedere Noordafrikaans getint lijf de bijbehorende handjes zoeken? Alertheid helpt niet. Preventief ruimen wel, maar daar zit de immigranten industrie ‘grondwet’ te kraaien en procedures uit te kauwen wegens uurtjes schrijven. Hoe dan ook, het is weer de religie die leuk samenleven sloopt. En het leeft enorm, gezien de grote aantallen reaguursels hier. Alertheid betekent niet anders dan uiterlijk vertoon van angst. Jammer voor goedwillenden, tragisch voor autochtonen en ‘afvalligen’.
Trouwens: Nog steeds geen geluiden/betogingen vanuit Islamitische hoek. Ik weiger dit te begrijpen. Zeker met een ex-president in het nieuws die barbarij als slachten en onthoofden openlijk goedkeurt. Het toppunt is dan nog Koezoe die zich ongestraft vanuit oer-Hollands Amsterdam West blijft afvragen of er echt geen ruimte kan worden gemaakt voor dergelijke mentaliteit. Afvalligen en niet-Islamslaven hebben het er dus allemaal zelf naar gemaakt.
Wat overblijft is een mandje vol mooie herinneringen over wat vrijheid en saamhorigheid ooit was. Je zou er triest van kunnen worden.

Pieterman | 30-10-20 | 11:55

De islam is een achtelijke cultuur.

Bataaf | 30-10-20 | 11:53 | 2

~Stem Rutte dus maar !

outdoor | 30-10-20 | 11:55

Bataaf | 30-10-20 | 11:53,
Pleonasme.

Bad - Casey | 30-10-20 | 12:12

Zolang mensen niet willen nadenken over waar ze hun geloof vandaan hebben en waarom ze uitgerekend dat geloof hebben (toevallig ergens en op een toevallig moment geboren) komen we niet verder.

kloopindeslootjijook | 30-10-20 | 11:49 | 6

@Lupuslupus | 30-10-20 | 12:33:
Heeft niets met atheïsme te doen, maar met simpele basis biologie.
Zoogdieren komen op vrijwel de hele aarde voor, behalve in de meest extreme habitats. Ook de mens is een zoogdier. Veel zoogdieren vertonen intelligent gedrag. Ze zijn in staat om op verschillende manieren met elkaar te communiceren door middel van geluiden, geuren en signalen. De mens behoort ook tot de grote groep gewervelden.
Al die kenmerken zijn overigens terug te vinden in ons DNA waarvan de gelijkenis recht evenredig met de evolutionaire veranderingen terug te vinden zijn tot het begin. Alles wat leeft is met elkaar verbonden als je terug gaat in de tijd. Mooier en duidelijker dan wat voor geloof dan ook wordt het niet.

dijkbewaker | 30-10-20 | 12:53

@Lupuslupus | 30-10-20 | 12:33: ik weet niet waar je deze onwijsheid vandaan hebt maar je praat poep. Natuurlijk zijn mensen zoogdieren. Ons DNA verschilt nog geen 2% met dat van een chimpansee.

Jafco | 30-10-20 | 15:44
▼ 3 antwoorden verborgen

Dat de moslims in West-Europa met fluwelen handschoentjes worden aan gepakt hebben ze te danken aan de Joden. Als Adolf zich niet had vergrepen aan de Joden en zo heel West-Europa met een schuldcomplex had opgezadeld van hier tot Tokyo, waren ze allang het westen uitgetrapt, per goederen trein. Kijk maar eens hoe er buiten het westen met moslims omgegaan word. Miyamar, China, Rusland weten wel raad met die moslim debielen.

streknek | 30-10-20 | 11:39 | 4

Te danken aan jodenvervolging bedoel je?

zeurmachine | 30-10-20 | 11:52

`De bloksnor was het gevolg van circa 2000 jaar Joden haat in europa.
Zo zie je maar weer hoe gevaarlijk een religie kan zijn als ze de vrije hand hebben.

komtdatschot | 30-10-20 | 12:32
▼ 1 antwoord verborgen

Het fundamentele probleem en vijand van het vrije westen is links. Het probleem met geïmporteerde islam vloeit daar uit voort.

unshift | 30-10-20 | 11:30 | 5

Hoeveel incidenten zullen er (onverhoopt) nog moeten komen voordat verwende westerse deugers wakker worden?

Harry.Langezwaal | 30-10-20 | 11:58

@Harry.Langezwaal | 30-10-20 | 11:58: Maakt niet uit. Je ziet al dat de ophef minimaal is na 2 onthoofdingen afgelopen weken een paar honderd kilometers hier vandaan.
Met alle respect; er zijn 2 westerlingen onthoofd! Hoofd los van het lichaam. Hoofd eraf gesneden... ik weet niet hoe duidelijk een signaal zou moeten zijn.

maakjepunt | 30-10-20 | 12:18

Nee. Het is begonnen met Lubbers(CDA) en de VVD in de jaren '70. Volgens hem waren de gastarbeiders die geen werk meer hadden op maat voor een 2e paspoort. En links, de oppositie, volgde hem. Dat hebben ze volgehouden tot vandaag.

Thoth | 30-10-20 | 13:02
▼ 2 antwoorden verborgen

Moet altijd zo lachen als een moslim trots kraait: wij zijn lekker de grootste! En de snelst groeiende!
.
Ten eerste groeien ze enkel en alleen doordat baby's bij de geboorte niets te kiezen hebben. En omdat ze fokken als konijnen terwijl de wereld aan overbevolking ten ondergaat. Zo slim zijn hun godje en profeetje blijkbaar niet. Verder worden afvalligen vermoordt op een manier waar Stalin trots zou zijn. Ja gek he dát je dan snel groeit.
.
Ten tweede zijn ze helemaal niet de grootste. Atheisten/ietsisten zijn verreweg de grootstegroep qua levensbeschouwing. Maar die tellen ze gewoon niet mee omdat dat kortsluiting geeft in hun eenzijdige wereldbeeld.

The Green*Machine | 30-10-20 | 11:30 | 9

@The Green*Machine | 30-10-20 | 11:50:
Mkay...
Nou moet je toch eens de context naar mijn reaguursel uitleggen..

NiCeY | 30-10-20 | 11:56

@NiCeY | 30-10-20 | 11:41:
Waarschijnlijk omdat atheïsme absoluut het (mogelijke) bestaan van god (abstractie voor datgene wat het begin van; tijd, materie, ruimte, natuurwetten, bewustzijn e.d. in werking zette) ontkent/ uitsluit.
Een ietsist denkt wel dat er ‘iets’ is, meer tussen hemel en aarde, maar geloofd niet persé in de uitleg zoals die door heersende geloof stromingen wordt uitgelegd (dat betekend niet dat het begrip van ‘god’ daarom niet losjes op een van de heersende geloof stromingen kan zijn gebaseerd) Dat zou zomaar een enorme groep kunnen zijn, omdat de mens om een of andere reden behalve een rationeel ook een spiritueel wezen is.

ratelaar | 30-10-20 | 12:02
▼ 6 antwoorden verborgen

Goede Duitsers
Hoeiboei, 9 juli 2009

Mijn ouders hebben goede Duitsers gekend. Nog voor de oorlog begonnen was, hadden die goede Duitsers al voor het gevaar van Duitsland gewaarschuwd.
Die goede Duitsers zeiden niet dat je Hitlers Mein Kampf maar niet zo letterlijk moest nemen. Evenmin scholden ze op wie Duitsland kritiseerde, of uitten ze bedreigingen jegens zulke mensen.
Goede Duitsers beoordeelden Duitse gruweldaden niet als incidentele excessen. Zij veroordeelden daarentegen zulke gruweldaden als onvermijdelijk gevolg van de ideologie die Duitsland in zijn greep had gekregen. Zij waren niet van oordeel dat de nieuwe Duitse ideologie (afgezien van de excessen) voor het overige verder wel invoegbaar was in onze democratie.
Goede Duitsers zeiden niet dat zij tot in het diepst van hun hart geprovoceerd en gekwetst werden als Nederlanders bij hen navraag deden over Duitse gewelddadigheden. Zij stelden niet dat zij het ‘echte Duitsland’ waren, en dat Nederlanders de ogen maar moesten sluiten voor wat er verder in Duitsland omging.
Goede Duitsers namen het dan ook niemand kwalijk dat sceptische Nederlanders scherp op bleven letten wat voor plannen de niet-goede Duitsers aan het maken waren. Goede Duitsers hadden geen principiële bezwaren tegen huwelijken tussen Duitse vrouwen en Nederlandse mannen.
Goede Duitsers probeerden niet met overheidssubsidies projecten op te zetten om het Nederlandse volk op de hoogte te brengen van de goede kanten van Duitsland. Ze waren niet van oordeel dat Hollanders alleen zo bang waren voor Duitsland omdat ze er te weinig vanaf wisten: onbekend maakt onbemind.
Goede Duitsers ijverden er niet voor de Duitse wetgeving gedeeltelijk al vast maar in Nederland in te voeren om de spanningen in de wijken tussen Duitsers en Nederlanders onder controle te krijgen. Ze legden geen deftige verklaringen af dat het Duitse recht en het Nederlands recht toch al voor meer dan 95% identiek waren.
Goede Duitsers waren niet van oordeel dat hun landgenoten niet anders konden, vanwege de vele vernederingen die het Westen hen had aangedaan, en de onderdrukking die hen jarenlang van de zijde van de Westerse wereld ten deel was gevallen. Dat, met alle respect maar toch, om het zo te zeggen, de niet-Duitsers het aan zichzelf te danken hadden. Aan hun eigen arrogantie.
Die goede Duitsers zouden het zorgelijk gevonden hebben als in sommige wijken de openbare orde niet meer gehandhaafd werd door de Nederlandse politie naar Nederlands recht, maar door een ongecontroleerde militie van Duitse rijpe huisvaders.
Die goede Duitsers zouden niet kunnen begrijpen hoe het mogelijk was dat in sommige straten en pleinen van Nederland de openbare orde bepaald werd door individuele jonge Duitsers die in vechtsporten waren getraind op kosten van de Nederlandse overheid.
Goede Duitsers betoogden niet dat je om het nieuwe Duitsland en Mein Kampf te begrijpen en te mogen beoordelen, wel heel erg goed Duits moest kennen. Die probeerden niet journalisten en (hoog)leraren die vraagtekens bij aspecten van het nieuwe Duitsland zetten, de mond te snoeren, te belasteren en ongeloofwaardig te maken. Of erger.
Goede Duitsers drongen er niet op aan dat ter wille van de dialoog er speciale Polderhoofdkwartieren ingericht werden. Die vroegen niet om overheidsgeld om rondreizende buitenlandse gematigde Duitsers Nederlandse jongeren te laten toespreken.
Goede Duitsers lieten geen fotografie in een krant plaatsen van zichzelf, met een deel van het verzameld werk van Goebbels op schoot. Die brachten hun vakantie niet in Duitsland door. Die gingen niet op audiëntie in Brechtesgaden. Die namen niet deel aan jaarlijkse, rituele partijbijeenkomsten in Neurenberg.
Goede Duitsers drongen er niet op aan dat iedereen die met de goede kanten van het nieuwe Duitsland sympathiseerde, in volle vrijheid in een Duits uniform over de Nederlandse straten zou moeten kunnen lopen, compleet met goed herkenbare Duitse hoofdbedekking.
Goede Duitsers maakten geen processen aanhangig tegen Nederlanders die de Duitse leider, het hoogste goede voorbeeld voor alle Germanen, beledigd hadden, of verondersteld werden dat gedaan te hebben. Die dienden geen klachten in bij Discriminatiebureau’s tegen tekenaars, schrijvers en cabaretiers die iets negatiefs over de ideologie van het nieuwe Duitsland beweerd hadden.
Goede Duitsers vroegen er niet voortdurend aandacht voor dat niet alle Duitsers misdadigers waren. Goede Duitsers wezen er normaliter niet op dat de Duitse ideologie ook heus wel Duitse slachtoffers maakte: de Nederlanders moesten niet denken dat zij de enigen waren die van de wreedheden van de aanhangers van deze ideologie te lijden hadden.
Goede Duitsers plaatsten geen oproepen in de krant om met hen over de goede kanten van het nieuwe Duitsland te komen discussiëren. Die grepen niet elke gelegenheid aan om er op te wijzen dat de nieuwe Duitse heersersideologie toch ook een hele mooie spirituele kant had.
Tot slot twee raadseltje. Wie heeft er gezegd: ‘Doodt elke Jodenman die in uw handen valt’? En wie: ‘De Joden zijn uw ergste vijand’? Goede Duitsers vonden het niet afgezaagd en flauw om zulke vragen te stellen en te beantwoorden.

J.Thee.Cohen | 30-10-20 | 11:27 | 6

Goed geschreven door U.
Als Rutte dit ook zou lezen ( wat ik niet denk ) zou hij als een soort geschiedenis leraar , wat hij ooit was, zich af moeten vragen, "of de geschiedenis zich niet zal herhalen nu we kwaliteit van leven in moeten leveren gezien het toenemende gevaar van het moslims extremisme, met alle moorden op onschuldige burgers, zoals nu in Nice, vandien!!

outdoor | 30-10-20 | 11:52

Yep, pak de verzamelde werken van Luther er maar bij en we weten waar de basis is gelegd.

ChipsNootjesBier | 30-10-20 | 11:54

Heel mooi, heel treffend, heel hard. U gaat er met gestrekt been in.
De goede Duitsers stonden destijds 'jenzeits von Gut und Böse' en juist daarom werd er nauwelijks naar hen geluisterd. Het is moeilijk, het vereist zelfdiscipline en uithoudingsvermogen, bij tijd en wijle ook het vermogen om afstand te bewaren, maar vooral moed om een dergelijke positie 'jenzeits von Gut und Böse' in te nemen en die niet te verlaten, gewoon omdat je voelt dat het de juiste positie is, een nieuwe juiste positie, een buiten de gevestigde kaders die nauw definiëren wat goed is en wat slecht.
Met terugwerkende kracht kunnen we die goede Duitsers misschien identificeren en, als we daar behoefte aan hebben, hen tot helden maken, maar dat is al te gemakkelijk, dat is mosterd na de maaltijd. Laten we onze neuzen op de historische feiten drukken en ons afvragen of wat voor toen het geval was nu ook weer speelt.

Schoorsteenveger | 30-10-20 | 12:07
▼ 3 antwoorden verborgen

Puur een hypothetische vraag: zou de wil en de noodzaak tot aanpakken van de radicale islam anders zijn als het Leo Lucassen zou betreffen samen met wat deugvriendjes I.p.v onschuldige kerkgangers of burgers? Puur hypothetisch mensen....

Hollandse_blauwe | 30-10-20 | 11:25

Pamela heeft fantastische dingen geschreven, zeer jammer dat ze er niet meer is, zulk soort mensen hebben we nu echt nodig. Altijd eigenlijk.

streknek | 30-10-20 | 11:50

Mooi stuk idd! Desalniettemin kan ik mij niet aan de indruk onttrekken dat we weer ("voor de hoeveelste keer??") een deja vu-momentje hebben. Vandaar een pleidooi om een serie te starten: The Fallen / De Gevallenen -
De gevallen: moslims, BLM'ers, anti-kernenergieactivisten, KOZP'ers, etc. Laat voormalige hunkampers, de anderszijngaandenkenden, zelf aan het woord.

Organische evolutie | 30-10-20 | 11:22

Als je de vraag stelt en je luistert in stilte naar dat stemmetje in de verte, dat stemmetje dat je dat onbestemde gevoel geeft of/en het aha moment. Als je luistert en je brengt dat onder woorden dan krijg je wat mosterd heeft geschreven. What is bugging you?
youtu.be/aJXrq2qEPhc

ratelaar | 30-10-20 | 11:21

Ik denk dat de gedachte, om na het vermoorden van een ongelovige, de sleutel tot het paradijs met 1 maagd van 72 te verwerven groter is dan het gevoel gekwetst te zijn. Zeau ziekjes is de doctrine nou eenmaal.

NiCeY | 30-10-20 | 11:20

Volkskrant interviewde enkele prominente moslims over de cartoons en daar werd ik niet echt vrolijk van.

Rest In Privacy | 30-10-20 | 11:20 | 4

Nee dat klopt. Deep down keuren de meeste moslims deze spotprenten af. Niet allemaal, er zijn in Frankrijk moslims te vinden die stellen dat men ze maar moet leren accepteren. Het is een minderheid.

Maar wat zou jij zeggen: Als moslim cartoonisten ons steevast zouden afbeelden als pedosexuelen in actie met een kleuter, ik noem maar iets? Zou je dan niet denken: Verdomme waarom moet dit? Is dit grappig? Is dit leuk of dit dit om ons in te wrijven dat we ongewenst zijn? Ik begrijp dat sentiment. De conclousie dat moslims, omdat ze Mohammed-cartoons afkeuren, ook moord zouden goedkeuren is echter te kort door de bocht. Maar hun afkeer van die cartoons verklaart wel waarom moslims niet massaal de straat op gaan om zich tegen de moorden uit te spreken. Dan wordt hen vanuit die hoek namelijk verweten die cartoons goed te keuren en dat gaat hen dan weer een stap te ver.

Beste_Landgenoten | 30-10-20 | 12:10

@Beste_Landgenoten | 30-10-20 | 12:10:
Een catch 22 voor veel moslims. Maar daar ligt dus de sleutel en het probleem. Want wie wakkert de afkeer, de haat aan? Enerzijds de constante beledigingen, waarmee men probeert duidelijk te maken dat de moslimgemeenschap eens moet onderzoeken waarom die zich makkelijk in woede laat ontsteken en anderzijds de dreiging van dictators die middels religieuze instellingen en hun volgelingen politiek invloed uitoefenen in o.a. Nederland?

ratelaar | 30-10-20 | 12:47

@Beste_Landgenoten | 30-10-20 | 12:10: Ik denk dat je niet op de hoogte bent van het percentage moslims wat geweld goedkeurt na een vertoning van wat ze noemen 'de profeet mohammed'.
En wat betreft deel 1 van je vraag, hoe zou je reageren als. Antwoord; schouderophalend. Als je geen pedo bent dan verklaar je de tekenaar voor gek en loop je door. Denk je dat mensen in NL zich daar op dezelfde manier over opwinden als gehersenspoelde reli-idioten?
Je blijft hangen in bepaalde denkbeelden over mens en cultuur die keer op keer niet blijken te kloppen.

donkieshot | 30-10-20 | 18:12
▼ 1 antwoord verborgen

Okay Mosterd, genoeg benoemd en geduid. Maar NU de oplossing. Wat stel je voor. Wat is je stappenplan om dit probleem in te dammen. En "grenzen dicht" is een belediging voor ieders intellect. Verzin iets dat kan, dat past, dat niet onze vrijheid en grondwet om zeep helpt. Benoemen en klagen is gemakkelijk, Wilders heeft er een verdienmodel van gemaakt, maar wat is je oplossing?

Beste_Landgenoten | 30-10-20 | 11:17 | 13

Jesse en Rob niet?

chemtrails | 30-10-20 | 13:26

En NU benoemen zegt Mr Kaag, doe eens even normaal. Gaan we het eerst eens zijn met het probleem benoemen of wil je nog een half uurtje om de boel te bagatelliseren?

donkieshot | 30-10-20 | 14:01
▼ 10 antwoorden verborgen

Het is niet zo moeilijk.
De meeste wereldreligies zijn een morele leidraad, behalve het mohammedanisme welke volstrekt immoreel is met zijn neerdunkendheid voor het leven en het ophemelen (sic!) van de dood.

Kortom : de kwaliteit van een religie valt op te maken uit de moraliteit die er uit voort komt..........

J.Thee.Cohen | 30-10-20 | 11:16 | 1

Islam is geen religie. Het is een controlesysteem. Het deelt vrijwel alle handelingen van een mens in in toegestaan tot en met strikt verboden, en degradeert een mens dus tot een eusociaal wezen die geen initiatief mag nemen. Initiatief nemen kan met de dood bestraft worden. Afscheid nemen van je geloof betekent ook je doodstraf. Dát zegt toch al genoeg?

The Green*Machine | 30-10-20 | 11:24

In een adem uitgelezen en kan het er alleen maar mee eens zijn. De islam is een voor de Westerse samenleving, cultuur en religie, zeer beperkende en gevaarlijke doctrine waar we nu eens paal en perk aan moeten gaan stellen. Die doctrine doe je maar lekker achter je eigen voordeur. Wij hoeven hier geen rekening te houden met jullie gebruiken want andersom gebeurt dit ook niet. Kan je hier niet mee overweg dan zijn er genoeg landen waar je naar toe kan om je met gelijkgestemden te voegen. Dat door de strot duwen van jullie doctrine op straffe van gruwelijke misdaden door fanatieke idioten moet maar eens afgelopen zijn. Ik heb meer dan genoeg van dit kut-geloof en alle heisa eromheen. Tijd voor Nederland om de rug te rechten en een halt toe te roepen aan dit alsmaar uitbreidende addergebroed en vergif van de islam en zijn volgelingen. Jullie komen hier naar toe om hier te willen wonen. Dan pas JIJ je aan aan onze cultuur en gebruiken en NIET andersom. Afbreken al die haathutten en islamitische schooltjes waar de haat tegen ons word gebezigd. Als het werkelijk waar zo erg is en je je waant tussen mensen nog viezer dan honden en onze vrouwen schijnbaar allemaal hoeren zijn, Sodemieter dan een end op. We hebben jullie niet gevraagd hierheen te komen en kunnen jullie allemaal missen als kiespijn omdat 75% van jullie allemaal een grote last zijn voor onze samenleving en wij ons niet thuis meer voelen in ons eigen land en we ons dusdanig onveilig voelen dat het reguliere leven hier schade van ondervind. Geen ghettos meer in steden waar alleen jullie nog maar de dienst uitmaken en onze politie bang is om nog te gaan handhaven. Niks geen Sharia gelul en eigen rechtertje meer spelen. Verminken van kinderen, oprotten en wegwezen, hele familie meteen persona non grata. Gedwongen huwelijken en moord, opgesodemieterd met je hele familie. Gewoon deze wantoestanden niet meer accepteren. We hebben deze shit allemaal niet nodig omdat het allemaal geimporteerde ellende is waar wij totaal geen schuld aan hebben noch oplossingen voor hoeven te zoeken. Wil je volgens jouw doctrine leven, dan doe je dat maar lekker ergens met gelijkgestemden en val ons daar niet mee lastig of probeer dat ons door de strot te duwen. Ik kots van die hele islam en alles wat er mee te maken heeft. We hebben hier geen lopende tenten nodig en heetgekakerde geloofsfanaten met Middeleeuwse opvattingen. Wij zijn een paar duizend jaar verder in ontwikkeling en hebben geen boodschap aan wat jullie vinden of niet willen of mogen vreten. Wij zijn nog steeds in de meerderheid en dus maken wij de dienst uit in ons land of je dat nu leuk vindt of niet en dus hoeven wij geen verantwoording af te leggen naar jullie toe. Ja het is bot en ongenuanceerd maar bekijk het maar, van het zelfde laken een pak. Dat eeuwige geouwehoer en de andere wang toekeren moet maar eens afgelopen zijn. De botte bijl erin.

clockandhammergame | 30-10-20 | 11:14 | 1

Uw alternatieve troonrede lucht wel even lekker op na de wreedheden in Frankrijk.

NPOlitiekgekleurd | 30-10-20 | 11:27

Goed stuk, @Mosterd! Helaas zullen in Maart de wegkijkers in dit land rijkelijk beloond worden voor hun falen.

EenGoedBegin | 30-10-20 | 11:11
-weggejorist-
Watjijwat | 30-10-20 | 11:10 | 1

Mooi, Mosterd.

En daar bovenop hè, gewoon alsof het niets is, of alsof het echt zo is, lees ik gisteravond dat drie islamorganisaties in Nederland samen de aanslagen veroordelen.
MAAR: dat de gebeurtenis vooral voor moslims zo erg is vanwege hun wankele positie, de uitsluiting, de discriminatie en de islamofobie in Nederland.

Geen idee meer waar het stond, sorry. Ik raakte heel beschaafd even totaal buiten zinnen.

Poesmobiel | 30-10-20 | 11:09 | 3

and slowly and surely, they drew their plans against us

Acidstain | 30-10-20 | 11:11

Bloody typical, inderdaad. Witte westerlingen worden onthoofd, maar ze weten het altijd weer zó te draaien dat niet 'wij'', maar ''zij'' het slachtoffer zijn.

Dr_Johnson | 30-10-20 | 11:14

@Dr_Johnson | 30-10-20 | 11:14: Ze hebben goed geluisterd naar hoe de linkse deuger het allemaal ziet. Kreeg ook zo'n lesje geschiedenis van zo'n linkse rakker op FTM! De moslims worden nog steeds behandeld als onderkruipers en het is allemaal de schuld van de Joden.

Acidstain | 30-10-20 | 11:19

@redactie: Ik ben wel nieuwsgierig hoeveel en wat voor bedreigingen er nu bij jullie binnenkomen naar aanleiding van dit artikel. Enige kans op een bloemlezing daaruit?

Joost Maghetweten | 30-10-20 | 11:06 | 4

@Acidstain | 30-10-20 | 11:13:
Omdat hier veel mensen de instelling hebben, om ook te willen weten wat de tegenpool er van zegt.
Denkt u dat moslims die instelling hebben?

Roadblock | 30-10-20 | 11:32
▼ 1 antwoord verborgen

In mijn eerlijke opinie, hebben Mark Rutte & al die linkschen die de islaminstroom van vluchtelingen (zelfs uit landen waar U gewoon op vakantie kan) , hebben Mark Rutte & al die linkschen bloed aan hun handen.
Nu staat Rutte en die companen weer op de kansel hun vieze handen in het bloed van de Slacht Offers van die helse religie te wassen.
Rutte & Co die de instroom maar blijven verdedigen moeten toch een heel vieze geheime dubbele agenda hebben?
Daarom moest Rust in Vrede Pim Fortuyn dus dood, hij zou gaan zorgen voor opvang in hun eigen regio.
Hoppa.

Theo-Pim-Riv | 30-10-20 | 11:04 | 1

Zó mee eens!

Lupuslupus | 30-10-20 | 11:11

Je weet wat je te doen staat, stem PVV!

slobbersaus | 30-10-20 | 11:04 | 6

PVV Lupus.

Rest In Privacy | 30-10-20 | 11:18

@Roadblock | 30-10-20 | 11:11:
Eerdmans heeft iig geval een plan, 2e paspoorten afpakken en dat is een begin iig spreekt hij helder en niet met meel in de mond.

bqbq | 30-10-20 | 11:25

@Lupuslupus | 30-10-20 | 11:14:
Och ik denk wel dat ik weer PVV ga stemmen.
Tenzij Wilders natuurlijk weer vlak voor de verkiezingen met een krankzinnige uiting komt.

Roadblock | 30-10-20 | 11:35
▼ 3 antwoorden verborgen

Muslim-Americans are a diverse, vibrant part of the United States, making invaluable cultural and economic contributions to communities all across the nation. But they also face real challenges and threats in our society, including racially-motivated violence and Islamophobia.
joebiden.com/muslimamerica/#

JackStick | 30-10-20 | 11:03

Ik denk zelfs wel twee of meer. Althans bij die ik op straat zie waggelen.

Joris Beltsin | 30-10-20 | 11:09

Goed gezegd Mosterd! En nu maar wachten op de volgende aanslag! Want er verandert niets! Zolang wij slechts wanhopig blijven schreeuwen vanachter ons toetsenbord!

Zenzeo | 30-10-20 | 11:00

Waarom heeft Frankrijk in vergelijking met andere West-Europese landen veel meer te maken met islamitisch terrorisme (waarom de MSM toch altijd de term 'islamiStisch' gebruikt is mij een raadsel; om toch een soort raar onderscheidje te maken tussen extremisten en 'gewone' moslims?).

Het is m.i. simpelweg een kwestie van de grote getallen. Frankrijk herbergt nu eenmaal de meeste moslims van Europa: 8,8% van de bevolking, tegen ca 5,5/5,6% hier in Nederland. Je ziet in de praktijk gewoon dat hoe groter de populatie moslims wordt, hoe groter de problemen worden die die groep veroorzaakt. Het zou voor die gezapige club in Brussel toch eindelijk eens reden moeten zijn om te besluiten de grenzen dicht te timmeren voor verdere instroom van moslims. Maar ja, de 'sense of urgency' is daar ver te zoeken.

In de Volkskrant vandaag interviews met 'gewone moslims' in Nederland nav de gebeurtenissen in Frankrijk. Vrolijk word ik er niet van. Nourdin van Nida wijst erop dat

"Hara-Kiri, de voorganger van het blad Charlie Hebdo, werd verboden omdat generaal Charles De Gaulle werd bespot. Waarom is de ene belediging wel verboden en de andere niet?"

Hij vergelijkt iets van meer dan een halve eeuw geleden met vandaag de dag; misschien in zijn ogen niet zo vreemd, want de islam staat al ca 14 eeuwen stil, maar de moderne wereld van het westen ontwikkelt zich voortdurend, en de zestiger jaren zijn niet hetzelfde als anno 2020 (wij hadden in de jaren 60 het zg Ezelsproces van Gerard Reve. Dat kun je je nu ook niet meer voorstellen).

Dat zo weinig moslims openlijk afstand nemen van al die terreurdaden wordt weer eens uitgelegd door Emine Ugur:

"Waarom zou ik afstand nemen van iets waar ik niets mee te maken heb? Ik snap de vraag om afkeuring wel, maar daarachter gaat een vooroordeel schuil. Elke moslim wordt als potentiële terrorist beschouwd, tenzij het tegendeel wordt bewezen."

Ze hebben er niets mee te maken, met al die gekken die mensen vermoorden uit naam van hun geloof. Maar als het bv om die ISers gaat, die allemaal terug willen naar Nederland, en die van hetzelfde laken een pak zijn als die Tsjetsjeen en die Tunesiër, dan zegt er geen één: nee, dat tuig moeten we buiten de deur houden. Dan hebben ze het allemaal over 'tweede kansen' en 'naïeve meisjes'.

Er zijn ongetwijfeld goede moslims (zoals die dappere Erdem en Hassen Chalghoumi die zich wél uitspreken en in de krachtigste bewoordingen het terrorisme veroordelen), maar die geïnterviewden, ik weet het niet, hoor, ik wantrouw ze.

Dr_Johnson | 30-10-20 | 11:00 | 3

Typisch een reactie van moslim ( die emine ugur) het is nooit hun schuld
en nemen nergens geen verantwoording voor en niets trekken ze op hun fatsoen! Het is hun religie die misbruikt word door terroristen, dus moeten ze zelf in hun kringen de rotte appels er uit zoeken en aangeven bij de autoriteiten,
en zolang ze dat niet doen worden ze allemaal aangekeken voor de terreurdaden! Zij zouden ook een shirt aan moeten trekken met je suis charlie hebdo en de straat op moeten gaan en laten zien dat ook zij openlijk
afstand nemen van de terreur, alleen dan kunnen ze misschien op sympathie
rekenen, maar niet door thuis te blijven en net doen alsof het ze verder
geen reet interesseert welke moslim weer westerlingen vermoord,
want dat riekt dan weer naar stilzwijgende goedkeuring, en dat steekt bij
de westerlingen.

von sokkenstopfen | 30-10-20 | 11:23

@von sokkenstopfen | 30-10-20 | 11:23: 'het is nooit hun schuld', nee ze keuren het ook niet af want als moslim is het doden van infidels niet strafbaar. Dus hoeven zij zich hierover ook niet schuldig te voelen of excuses te maken. Zo zit dat inelkaar. Eens kijken wat er gezegd gaat worden als we de rollen gaan omdraaien.

clockandhammergame | 30-10-20 | 11:30

Overigens, het feit dat Frankrijk buitenproportioneel de lul is met islamitsiche aanslagen wordt op FrontaalNaakt door Breedveld héél anders verklaard. Het is natuurlijk weer één lange leegloop-tirade tegen ''ons''. Een paar kwootjes:

"Als je miljoenen burgers in je eigen land het gevoel geeft, elke dag weer, dat ze op z’n best tweederangsburgers zijn en feitelijk een vijfde colonne, ben jij het die ze van je vervreemdt, niet andersom."
"In Frankrijk is geen scheiding van kerk en staat, maar heb je laïcité, dat betekent in de praktijk dat de staat zich met alles bemoeit wat zelfs maar zijdelings met religie te maken heeft. Een verbod op het dragen van zichtbare religieuze symbolen geldt voor christenen, joden, hindoes, moslims, iedereen, maar het treft vooral de moslims."

En ''wij'' in Nederland krijgen wat nu in Frankrijk is, ook hier:

"Ik denk dat Nederland hard op weg is om Frankrijk achterna te gaan, want vriendelijke wijkagenten en begripvolle buurtwerkers hebben plaatsgemaakt voor een militie-achtige politie die gedreven wordt door moslim- en allochtonenhaat."

Tegen dat tuig in de Schilderwijk met hun 'hittegolf-rellen' en het lastigvallen van meisjes en vrouwen op Scheveningen wil hij 'vriendelijke wijkagenten' inzetten. Nou ja.....

Dr_Johnson | 30-10-20 | 13:14

We moeten ophouden met kantelen.

RickTheDick | 30-10-20 | 10:58

Mooi geschreven stuk. Helaas draai je dit alles niet meer zo maar terug.

miss error | 30-10-20 | 10:57

Het gezeik met de islam gaat alleen over als er een burgeroorlog in elk
westers land gaat komen, en heel de islam er uit geknikkerd gaat worden.
Het is niet de vraag of dat gaat gebeuren maar meer de vraag van wanneer,
want het westen heeft het helemaal gehad met de islam en met moslims
en ik kan niet ander zeggen dan terecht! Tot nog geen 25 jaar geleden hadden
we slechts een handjevol moslims en die dan in aftandse pandjes een moskeetje hadden getimmerd en ze daarmee verder niemand lastig vielen,
maar toen wij gingen toestaan dat ze grote moskeeën mochten bouwen
is de ellende pas goed begonnen, en moet je nu eens kijken slechts 25 jaar later!
Wat mij betreft is het nog steeds niet te laat om alle moskeeën te sluiten
want men heeft altijd beweerd dat de gematigde moslim helemaal geen
moskeeganger is, dus staan die moskeeën er alleen voor de radicale moslims,
dus verbied gewoon heel die religie en verklaar gewoon de oorlog aan
elke islamiet die het daar niet mee eens is en laat zien wie er de baas is
in het westen! Men lult van beide kanten over een SAMENleving
maar moslims willen een EIGEN samenleving naast de bestaande samenleving
en dat is al een feit sinds ze naar het westen kwamen, want nooit en te nimmer
dat zij de westerse normen, waarden en way of life accepteren, dus gaat
het gewoon nooit wat worden met moslims in het westen.

von sokkenstopfen | 30-10-20 | 10:56 | 2

Geleidelijke overgave kan ook, lees anders eens Onderwerping van Houellebecq.

Joris Beltsin | 30-10-20 | 11:01
-weggejorist-
Welkomwelkom | 30-10-20 | 11:37

Mijnheer Timmermans: Diversiteit of oorlog
ik zeg: je wilt diversiteit dan krijg je oorlog

thanseeuwen | 30-10-20 | 10:55 | 1

In dat licht zeg ik: dan maar oorlog. Om de simpele reden dat degenen die zogenaamd de diversiteit in onze cultuur verhogen ook degenen zijn die onze cultuur allang de oorlog hebben verklaard. Technologie is het enige dat de barbaren momenteel nog buiten de deur houdt.

Gladiator Fap | 30-10-20 | 11:01

2 jaar geleden uit Nl gevlucht met vrouw en 2 dochters, zie het met lede ogen aan hoe Nl en Europa door de EU kapot is gemaakt. Dit komt niet meer goed... Gr. Uit Aussie

d e r e a l i s t | 30-10-20 | 10:54 | 4

@Acidstain | 30-10-20 | 11:02: Maar wel lekker ver weg, moeilijk te bereiken en daarom oninteressant voor aggressieve culturen.

Gladiator Fap | 30-10-20 | 11:06

@Gladiator Fap | 30-10-20 | 11:06: Mooi, kijk graag naar Aussie gold en Outback Opal hunters

Acidstain | 30-10-20 | 11:15

@Acidstain | 30-10-20 | 11:15: Ge-we-dig, die shows! Kijk ik ook graag. Het enige dat me echt tegenstaat in dat land is het ongedierte. Daarom toch liever iets als Ijsland, Alaska, Groenland... te koud en te hard werken voor de gemiddelde Saharanomade.

Gladiator Fap | 30-10-20 | 13:23
▼ 1 antwoord verborgen

Zonder islam geen aanslagen. De-islamiseren dus, net zo lang tot de patiënt helemaal genezen is.

En dat begint bij niet stemmen op partijen die het islamitische paard van Troje hebben binnengehaald.

Professor Superhirn | 30-10-20 | 10:53

Intolerantie eet tolerantie op, omdat tolerantie intolerantie tolereert.

Dat hebben we eerder in de geschiedenis gezien, zodra iets totalitair wordt meestal. Of door een dictator, of een economische formule (Noord Korea), of fundamentalisme in geloof of ideaal.

Dat werkt voor moslims net zo goed voor niet-moslims.
Alleen krijgen moslims bij de Nieuwe Maan vragen als : 'is de Koran perfect?' En die kunnen ze moeilijk beantwoorden, daar zijn ze nog niet aan toe.

Dat degene die dat vraagt zich niet bewust lijkt te zijn hoe hij zelf bij dat idee komt, wordt natuurlijk niet besproken bij de Nieuwe Maan. Dat stukje verlichtingsdenken is blijkbaar een halte te ver.

kloopindeslootjijook | 30-10-20 | 10:52

Stoppen met speciaal onderwijs. Stoppen met bouwvergunningen verlenen voor moskeeën en kerken. Stoppen met importeren van Islam. Politie meer rechten geven om op te treden met wapenstok en traangas. Niet netjes gedragen is gelijk een tik.

1977 | 30-10-20 | 10:52

Nederland. Maakt zich druk om van alles. Maar van het enige echte gevaar kijken ze weg.

RamondeM | 30-10-20 | 10:51

Macron en Rutte staan voor de camera de held te spelen. Echter komen zij voort uit een traditie van tientallen jaren (minister-) presidenten waarin de immigratie van moslims continu gepropageerd wordt.
De boosdoeners zijn nu ook boos, hoor.
We worden juridisch, financieel en spiritueel massaal kapotgemaakt door een groep wanbestuurders die ons geld wegzuigt, ons overlevert aan de wetten van het neoliberalisme, vuile virussen, en de straatvechters van de islam.
Van politie tot werkgever tot burgemeester tot die moslimbuurman: we hebben ze allemáál tegen.
We worden geacht het als eenling te redden in deze verderfelijke maatschappij, maar je staat altijd tegenover een groep vijanden. Straal alleen. De samenleving is juridisch dusdanig ingericht dat je je recht nooit kunt halen.
WIJ dit, dus JIJ dat.
Miljoenen machteloze eenlingen die niét voor zichzelf kunnen zorgen.
De islam vaart hier ook wel bij.
We lopen allemaal rond met overspannen smoelwerken om 10 redenen tegelijk.
Elkaar helpen faalt altijd, want ze praten met alleen het slachtoffer. Of de ander is te bang om te helpen zoals bij geweldsdelicten Zo kun je er nooit voor elkaar zijn.
We ondergaan ons leven alsof het een derderangs tv serie is. En altijd zijn we te veel in ons eigen bestaan, want hoe durven we meer te willen dan het dienen van andermans belang.
Zij kunnen niet zonder ons, maar andersom wel. Laat ze barsten, laat die lui toch barsten.

zeurmachine | 30-10-20 | 10:50 | 3

Perfect! goed gezien en geschreven.

streknek | 30-10-20 | 11:08

Juist, wordt geen leraar in de randstad, geen politieman en geen hulpverlener. Doe dat alleen als je op het platteland werkt en laat de linkse stadsmens verzuipen in drugscriminaliteit, georganiseerd geweld van getint/zwart tegen blank en religieuze onderdrukking van de religie van haat. Leef je eigen leven in vrijheid.

BorisBonkestoter | 30-10-20 | 11:14

'Joehoe middeleeuwen, willen jullie soms jullie gebruiken terug?'

Geloof me: zelfs in de Europese middeleeuwen hadden vrouwen niet de positie die ze nu in de islam hebben. Ik bestudeer dat tijdperk al mijn hele leven. En ik garandeer het je: niet bij benadering. Eerder daarna, door de heksenjachten in de Reformatie. Want nee: die zijn ook niet uit de middeleeuwen, zoals velen denken.

Tante_Ali | 30-10-20 | 10:50 | 1

+1. De heksenjachten kwamen pas toen er godsdienststrijd kwam. De middeleeuwen hebben volkomen onterecht een slechte naam.

HoogToontje | 30-10-20 | 10:55

De koppensneller van Nice is dus een 'migrant/vluchteling' die in september (!!) aankwam in Lampedusa en vanuit Italië doorreisde naar Nice.
Hij behoort dus tot de groep mensen waarvan mensen als Judith Sargentini (GroenLinks) en Leo Lucassen vinden dat we er nooit genoeg van kunnen binnenlaten in de EU. Benieuwd hoe zo'n Sargentini nou reageert op deze ontwikkeling.
Ik zeg: deze aanslag is mede mogelijk gemaakt door Sargentini. Die zei immers als EU-parlementariër dat het totaal ondenkbaar was dat er terroristen meeliften in de vluchtelingenstroom.

Amsterdamsko | 30-10-20 | 10:50 | 1

Man zit je toch te lezen wat sommige goede verslaggevers neerpennen en ik was sprakeloos toen ik een vergelijking van woorden/daden zag, namelijk die moslimterroristjihadistteringkoppensnijder roept zijn profeetriedeltje maar die ene mevrouw die na gestoken nog weg kon kruipen en rennen voordat die moslimterroristjihadistteringkoppensnijder ook haar nek door kon snijden, die mevrouw haar laatste woorden waren: "Zeg mijn kinderen en kleinkinderen dat ik van ze hou." mijn Frans is niet al te best, maar woorden van gelijke strekking en in dit zie ik de hysterie bij die zieke moslimterrorist en de liefde van die mevrouw voor haar kinderen en kleinkinderen die zelfs de liefde voor haar Leven overstijgt.
Mevrouw ik hoop dat al de Slacht Offers in de Hemel komen en in Vrede mogen verdergaan en ik hoop dat al die moslimterroristenjihadistenpatserskopafsnijders branden in de Hel en dat is mij wel een Zwitsal waard dit toch neer te pennen.

Theo-Pim-Riv | 30-10-20 | 10:57

De zittende Nederlandse politiek is een aanfluiting.
Na 9/11 is er veel veranderd. Maar niet te gunste van u en ik.
Één wereld orde toch? Dat is toch wat ze willen? En als de hele meute islam volgelingen zijn zijn die makkelijk onder controle te houden. En als er iemand hard op zegt dat er iets niet klopt gaat zijn kop eraf. Handig toch?

jitro | 30-10-20 | 10:49

Het verschil tussen islamitisch en islamistisch is hetzelfde als tussen marxistisch en marxsistisch.

Koonkluk Huis | 30-10-20 | 10:48 | 1

Of het is een veelkoppig monster.

Joris Beltsin | 30-10-20 | 11:03

Ik herinner me het moment dat vliegtuigen zich op 9-11-01 in het WTC boorden.

Moslim collega's aanschouwden het ZONDER afgrijzen, maar met een glimlach.

Later, bij de 2 minuten stilte, werkten dezelfde collega's gewoon stoicijns door.

Die collega's waren geen extremisten, maar gemiddelde huis-tuin-en keuken moslims.
De kudde, zeg maar. Die loopt nooit voorop, maar volgt altijd de zgn eenling

Roos | 30-10-20 | 10:46 | 6

Precies, die ervaring heb ik ook. En collega's die trots en lachend filmpjes van onthoofdde soldaten en journalisten op hun telefoon lieten zien. Geen extremisten, maar gewoon 'blije moslims'. Zoals ik geen voetbal supporter ben, met moeite een wedstrijd van het Nederlands eftal kijk, maar als 'we' wereldkampioen worden, hang ik een oranje vlaggetje op mijn auto.

In één van mijn favoriete tv series werd ooit de vraag gesteld: extreem islamisme verhoudt zich tot het Christendom als: ...
Het antwoord was de KKK. Ik denk dat dat wel klopt. Maar dan moet je niet vergeten dat de KKK bestaat omdat (doordat) die een hele grote stille achterban hebben, met sponsoren en een politiek netwerk.

Joost Maghetweten | 30-10-20 | 11:01

@Roos | 30-10-20 | 10:46 |
Ik werkte op dat moment in 3-ploegen in de zware industrie in de Grootmetaal. We hadden vroege dienst die dag, dus ik vernam het nieuws (toen nog een 'ongeluk' met een sportvliegtuigje genoemd) op de radio onderweg naar huis in de auto. Ik zette thuis net op tijd de TV aan om live te zien hoe het tweede toestel zich in het WTC boorde. Op dat moment wist ik dat de wereld voorgoed veranderd was.

De volgende ochtend vielen mij in één keer de schellen van de ogen waar het de islam betreft. Tot die tijd was de islam voor mij gewoon een exotische religie waarvan het mij niet boeide of je die wel of niet aanhing. Alle islamitische collega's paradeerden opzichtig door de fabriekshal, er werden zoetwaren uitgedeeld en handen geschud. Ook verschenen er Arabische en Turkse leuzen op WC-deuren die niets aan de verbeelding overlieten. E.e.a. liep zodanig uit de klauwen dat de directie op de aanplakborden opriep tot het stoppen van dergelijke zaken of anders volgden er maatregelen.

Vanaf dat moment ben ik de islam gaan bestuderen. Hetgeen ons verteld werd door de pratende hoofden (islam is vrede etc.) was niet te rijmen met wat ik voor mijn ogen zag gebeuren. Heb alle islamitische Geschriften in huis gehaald, inclusief een copy van de officiële Sharia wetgeving(!).

Nu bijna 2 decennia later is het alleen maar erger geworden. Wanneer er nu niets gedaan wordt, zal het de ondergang van een eens vreedzaam en verlicht continent betekenen. Ik wou dat het anders was, maar dat is de heel onprettige realiteit waar we mee te maken hebben. Ik zei het gisteren al; De facto is op "9/11" wereldwijd de oorlog verklaard al alle niet-moslims. Alleen hier in Europa weigert men nog steeds de islam te zien voor wat hij werkelijk is. Een onverdraagzame totalitaire ideologie die overal waar ze neerstrijkt voor onmin, haat & nijd, moord & doodslag zorgt. Waar de levensstandaard van de inheemse bevolking vervalt tot iets dat uit Dante's Inferno zou zijn kunnen weg gelopen. Onze kinderen/ kleinkinderen zullen ons tot in de eeuwigheid vervloeken voor onze nalatigheid omdat we liever geen -ist of -foob genoemd werden.

Sjefke7807 | 30-10-20 | 11:33
▼ 3 antwoorden verborgen

Links is niet bereid en niet bij machte om de waarheid onder ogen te zien, want die waarheid strookt namelijk niet met hun ideologie. Dat is het probleem. Links verkeert in een staat van totale ontkenning. Ze zien de olifant in de porseleinkast niet, al staat die recht voor hun neus. Het is ook een vorm van infantiel gedrag, net als een kind dat de vingers in de oren steekt en roept: NA NANANA NA !!! Links is gewoon kansloos. Het komt niet meer goed, daar ben ik van overtuigd. Je kunt niet ongestraft vele miljoenen moslims importeren naar Europa, daar zullen we de gevolgen van moeten aanvaarden. En aangezien het gemiddelde moslim gezin 6 of 7 kinderen heeft, tegenover 1 of 2 kinderen in Europese gezinnen, kun je nu al raden waar dat over 15 of 20 jaar naartoe gaat. Straks bestaat de helft van de inwoners van Europa uit moslims. Dat wordt nog gezellig. Met dank aan de laffe wegkijkers, de Ruttes, de Pechtolds en al die verraders die in enkele decennia hebben verkwanseld wat in vele honderden jaren hier is opgebouwd. We hebben onze kinderen een vreselijke erfenis nagelaten. Onze nazaten zullen ons nog vaak hierom vervloeken.

Motleycrew | 30-10-20 | 10:46 | 5

"Links verkeert in een staat van totale ontkenning."
Helemaal mee oneens. Links ontkent "het probleem" allerminst alleen verschilt in de oplossing van rechts. Kom jij maar eens met een pragmatische oplossing waarbij we zoveel mogelijk onze burgerrechten en vrijheden behouden. Het probleem aankaarten, dat hebben we nou wel gezien. Nu graag een oplossing.

Beste_Landgenoten | 30-10-20 | 11:08

@Beste_Landgenoten | 30-10-20 | 11:08:
-
Artikel 1 van de Grondwet annuleren (is so-oder-so een juridisch gedrocht en een wassen neus...) en welk degelijk onderscheid maken.

bisbisbis | 30-10-20 | 12:33
▼ 2 antwoorden verborgen

Geweldige tegel, heb meteen 15 euro overgemaakt. Je hebt wel een kratje pils verdiend Bart!

metworst | 30-10-20 | 10:46 | 1

Hoho.. ik vermoedde ook dat Bart de scribent is maar het is @Mosterd!
Goed gedaan, @Mosterd.

Amsterdamsko | 30-10-20 | 10:52

Het enige positieve aan de lijst met smileys is dat je deze personen is aan een onderzoek gaat onderwerpen en zo de rotte appels erruit kan halen.

jan huppeldepup | 30-10-20 | 10:44 | 1

Het zijn allemaal rotte appels, zolang ze de islam niet afzweren, zoals bijvoorbeeld Salman Rusdie.

jantjeuitnederland | 30-10-20 | 11:01

We worden in Nederland gegijzeld door de grefo’s, en dat al honderden jaren lang. Dankzij de Nederlandse grefo’s kunnen we de islam niet aanpakken! Typisch gevalletje van de grondwet. De grondwet moet aangepast! Vrijheid van geloof.., prima maar dan wel binnen de richtlijnen van onze democratische rechtsstaat. Geloven die daar niet aan voldoen worden expliciet verboden! Bedankt CU en alle andere grefo partijen.

Rdock | 30-10-20 | 10:41 | 9

@down | 30-10-20 | 10:52: Er is geen onbeperkte instroom. De fabel van rechts is dat het mogelijk zou zijn om vanuit een islamitisch land je zomaar hier terecht kunt. Er zijn twee routes: Gezinshereniging en als vluchteling. De andere route is middels geboorte uit een islamitische ouder.

Beste_Landgenoten | 30-10-20 | 11:10

@Ron_Paul | 30-10-20 | 11:08: geloven hebben teveel vrijheden in NL. De overheid kan een winkel wel sluiten maar een kerk niet in Corona tijd. Geloven staan nog net niet boven de wet. Dat moet aangepakt worden.

Rdock | 30-10-20 | 12:28
▼ 6 antwoorden verborgen

Mosterd.Vloeken.Jammer.

ChipsNootjesBier | 30-10-20 | 10:41

Lekker artikel. Hier word ik lid voor.

JeSuisLaFalange | 30-10-20 | 10:38

Ik mis Utrecht 2019 nog in de afbeelding.

elco485 | 30-10-20 | 10:36

Gisteren zat er bij M een moslim die aangaf dat we vooral meer ruimte moeten geven aan moslimextremisme. Ja, hij zei het echt!

Derechtselutser | 30-10-20 | 10:36 | 4

En dan M die serieus vraagt of de lockdown door corona, die vooral bij jongeren voor veel verveling zorgt, er wellicht ook iets mee te maken heeft....
Het is wereldwijd inderdaad bekend dat 'jongeren' dan in kerken mensen gaan onthoofden...
Het wordt tijd dat haar laatste nog werkende hersencel ook de geest geeft zeg.

Eagle0511 | 30-10-20 | 10:45

Ik geef hem graag de ruimte van 60 cm breed en 2m lang.

jan huppeldepup | 30-10-20 | 10:46

De chipsvretende kijker slikt deze propaganda als zoete koek. Jaaaa, meer ruimte..

Acidstain | 30-10-20 | 10:52
▼ 1 antwoord verborgen

Dit soort mentale gymnastiek waar je aan de éne kant een extreem progressieve maatschappij loopt te pushen waarvoor onze complete cultuur op de schop moet en zelfs het roze speelkeukentje bij de Intertoys echt niet meer kan, maar aan de andere kant diep respect betuigt voor de meest conservatief rechts-orthodoxe religieuze en politieke beweging van dit moment. Deze tegenstrijdigheid in het denken waar die elke vorm van logica ontbeert zien we hier heel duidelijk, maar ook bij andere thema's. Douglas Murray had laatst nog een goed gesprek met Eric Weinstein op zijn Podcast The Portal. Het is echt om wanhopig van te worden in welke mate de zogenaamd intellectuele elite hierin meegaat, blijkbaar zonder enige vorm van zelfreflectie.

Ron_Paul | 30-10-20 | 10:35 | 4

Ik meen dat Ted Kaczinksy in zijn manifest al constateerde dat links een psychische aandoening is die zich o.a. kenmerkt door de afwezigheid van enige cognitieve dissonantie bij het gelijktijdig onderhouden van compleet tegenstrijdige gedachten in een brein. Waar een rationeel brein tegenstrijdigheden wil elimineren, fladderen progressieven alle kanten op zonder daar hinder van te hebben. Ik zie het met mensen om mij heen gebeuren die in een discussie beëindigen met 'niet alles hoeft logisch te zijn'.

Joris Beltsin | 30-10-20 | 10:52

@JvanDeventer | 30-10-20 | 10:48: Dat hun handelen in strijd is met hun principes ben ik met je eens. Maar volgens mij gaat het hier desalniettemin om diepgewortelde overtuigingen. Ik geloof niet dat ze het alleen voor het geld doen... Principes worden wel vaker niet uitgeleefd, meestal zijn ze bedoeld voor de maatschappij, voor de vorm. Dit soort schijnheiligheid lijkt helaas van alle tijden. Blijkbaar verdrukken we als kudde-dieren bepaalde rationele feiten omdat ze niet binnen onze sociaal-culturele groep passen. Emotie over ratio.

Ron_Paul | 30-10-20 | 11:02

@Ron_Paul | 30-10-20 | 11:02:
Mensen die bv. zeggen te geloven in "systemisch" racisme hebben geen diep gewortelde overtuiging. Ze handelen er zelf niet naar en je merkt aan alles dat ze er zelf ook niet in geloven. Zulke "progressieve" dingen zijn aangenomen geloof om er bij te kunnen horen. Ik denk nog eerder vanwege de nestgeur dan vanwege het geld.

JvanDeventer | 30-10-20 | 11:53
▼ 1 antwoord verborgen

Al die klootzakken die een smiley of een duimpje plaatste zijn toch niet zo moeilijk op te sporen? Die moeten toch aan te klagen zijn?

Barkruk2 | 30-10-20 | 10:34 | 4

Jij racist, ist koeltoer!

Acidstain | 30-10-20 | 10:37

@The_iron_boar | 30-10-20 | 10:35:
Mensen die terroristische aanslagen verheerlijken zijn in mijn ogen ook terroristen.
Dus ja ik wil zeker "minder minder minder" terroristen.

Barkruk2 | 30-10-20 | 10:39

Die worden door Twitter beschermd. Andere geluiden worden geblokkeerd.

jantjeuitnederland | 30-10-20 | 11:02
▼ 1 antwoord verborgen

H

Troyan horse | 30-10-20 | 10:34 | 2

o

Rest In Privacy | 30-10-20 | 10:35

Volgens mij is het merendeel van de mensen die zich in Nederland bevinden echt wel klaar met de islam. Maar toegeven dat ze fout zaten, zit er echt niet in. Want dan geef je Wilders, de fascist, gelijk en we hebben toch afgesproken dat we dat niet zouden doen. Het wordt immers iedere dag bij de VARA op televisie verteld. En we kijken allemaal berouwvol toe als Femke Halsema op televisie lispelt 'vrienden uit het buitenland vragen wat er allemaal aan de hand is in dat eens zo tolerante Nederland', zodra er iets van actie richting het woestijnvolk gaat. Ik denk dat er zelfs veel moslims zijn die niet geloven. Daar is echter de norm dat je je geloof steevast harder uitdraagt dan je buurman. Er bestaat geen enkele veilige manier om van dat geloof af te stappen. Een eerste stap naar een oplossing, is het sluiten van de moskeeën en een verbod op het dragen van islamitische kleding.

The_iron_boar | 30-10-20 | 10:33 | 3

Misschien ook een optie om voor het positieve te gaan. Benadrukken dat we tegenwoordig weten dat het leven op een andere manier is ontstaan dan ze in het jaar 630 of eigenlijk pas 700 dachten. Laten zien dat een homo zoon of dochter niet het einde van de wereld is en dat religie eigenlijk alleen een rem op je persoonlijke ontwikkeling is. Dan wordt het een keuze voor achterlijkheid of vooruitang.

BorisBonkestoter | 30-10-20 | 10:58

@BorisBonkestoter | 30-10-20 | 10:58: Koran versie 2020 als een dummy voor gelovigen in een samenleving waar ook andersdenkenden geaccepteerd worden.

Harrie7949 | 30-10-20 | 11:04

Stockholm syndroom...!! beter kun je de Europese houding niet samenvatten..

Sarcastica | 30-10-20 | 10:32

Ik denk dat de meeste moslims in NL wat in tweestrijd verkeren. Aan 1 kant juichen ze de aanslagen toe, al dan niet stilletjes. Aan de andere kant willen ze die ophef/aandacht niet. Ze willen rustig het land veroveren middels immigratie, ongebreidelde gezinsgroei en het eeuwig dwarszitten van de autochtoon. Patience is a virtue, my dear,

Acidstain | 30-10-20 | 10:32 | 4

@Barkruk2 | 30-10-20 | 10:36: De zogenaamde "goede" moslims durven nauwelijks stelling te nemen. De agressieve groep heeft ook die groep in de tang. Neemt niet weg dat de gehele islam een zeer gevaarlijke ideologie is.

Ruikbaard | 30-10-20 | 10:49

De sociale controle is binnen de moslimgemeenschap een belangrijk wapen om te neuzen één kant op te houden. Ik ben bang dat er maar weinig moslims zijn die deze ketting durven door te knippen.

Harrie7949 | 30-10-20 | 11:07

@Barkruk2 | 30-10-20 | 10:36: ja de zgn moderate islamists. Het enige wat islamieten accepteren aan onze manier van leven is het sociale stelsel, vrijheids van godsdienst en onze naiviteit. Per definitie, want kuran staat men afkeurend tegen onze maatschappij met vrije normen en waarden.

gelachewoar | 30-10-20 | 12:12
▼ 1 antwoord verborgen

Dit is karakteristiek voor sociälisme: De wens is sterker dan het verstand. "We" willen zo graag een harmonieuze maatschappij dat het streven er naar langzamerhand veranderd in een soort religie: alles wat er niet in past negeren we, of bagataliseren als negeren niet lukt. Op een zeker punt kan betrokkene daarna niet meer met goed fatsoen toegeven dat hij of zij ernaast zat en gaan de hakken in het zand, waarna nog fanatieker voor het eigen gelijk gevochten wordt.

De geschiedenis heeft ons vele malen geprobeerd te leren waar dit eindigt: De dictators van de "sociälistische" heilstaten bestaan nog steeds en hun volgers in andere landen plegen -zoals het een goed fanaticos betaamt- nog steeds gruwelijke aanslagen op iedereen die zij als gevaar voor hun overtuiging zien. Dat kan Van Gogh zijn, of Fortuyn, of een leraar die zijn grondrecht uit-oefent, voorbeelden zat.

We vechten hier tegen fanatici die vastgelopen zij nin hun overtuiging. Niet tegen normale Moslims, Sociaal bewogen mensen, of andere rationeel denkende mensen. zolang dat besef niet leeft, zullen hele volksstammen, over een kam geschoren, zich in toenemende mate gaan afzetten tegen het hen opgelegde stereotiep. en in toenemende mate ook radicaliseren.

Ophitsende berichtgeving helpt hier niet bij, dat mag duidelijk zijn. Verstand, en de wil om je te verdiepen in de positie van de ander wel.

Homer P. Simpson | 30-10-20 | 10:31 | 2

Het is niet ophitsend vind ik om te wijzen op de blinde vlekken bij de deugers. Dat is juist de enige manier om het te doorbreken, je zal hen niet overtuigen maar het haalt wel het draagvlak om te deugen weg. Als een deuger dat ophitsen noemt dan is dat zijn/haar fout.

BorisBonkestoter | 30-10-20 | 10:54

Met alle respect, maar op het moment dat fanatiekelingen op het punt staan je keel door te snijden, dan ben je het punt van "verdiepen in de positie van de ander" allang voorbij. Dan kom je op het punt dat iedereen die religieus geweld NIET uitdrukkelijk veroordeelt het DUS (zwijgend) ondersteunt. Precies dat is de groep mensen die het naderhand "nicht gewusst" hebben. Maar ze wisten het wél. Ze stonden erbij, keken er naar en zagen dat het goed was.

Gladiator Fap | 30-10-20 | 10:55

Op de voorpagina van de Leeuwarder Courant grote foto van diepbedroefde vrouw, maar in de begeleidende tekst wordt er met geen woord over moslim, Jihadist, islamiet of Allah gerept. Alsof het de daad van een verwarde man is geweest.

Alco-de-Holist | 30-10-20 | 10:31 | 1

De angst om niet te deugen, angst voor ophef en lagere verkoopcijfers, angst voor een aanslag of domweg dat men vindt dat Allah wel de religie van de vrede is.

Acidstain | 30-10-20 | 10:48

Het is eigenlijk heel simpel. Islam is gegrondvest op overduidelijke fascistische uitgangspunten en daarom zijn alle mohammedanen fascisten. Geen speld tussen te krijgen. En daarom zou de islam verboden moeten woorden. Leefde Max van der Stoel nog maar..

Koonkluk Huis | 30-10-20 | 10:30 | 2

Leefde Pim Fortuyn nog maar.

jantjeuitnederland | 30-10-20 | 11:09

@jantjeuitnederland | 30-10-20 | 11:09: .....en Theo van Gogh. Maar ook dan zouden de deugers de overhand hebben en zou Theo veroordeeld zijn tot de zondagavond na 23:00u ergens op NPO3. We zijn nou niet bepaald een 'zelflerende organisatie'.

ChipsNootjesBier | 30-10-20 | 11:58

Tofik Dibi durfde ook pas heel laat uit de kast te komen, wat Mosterds verhaal onderschrijft. Het weerhield hem er niet van om de grootste tegenstander van de oorzaak van zijn angst weg te zetten als een gevaar voor de samenleving. De les is dat deugen het allerbelangrijkste is voor de wegkijkende linksmens, ook als dat betekent dat je moet wegkijken voor alles waar je zegt voor te staan. Liegen en links horen bij elkaar (net als politiek straatgeweld trouwens).

BorisBonkestoter | 30-10-20 | 10:29

Ik vraag me altijd af welk escalatieniveau van moslim-ellende nodig is om iedereen wakker te schudden. Tot nu toe heb ik mij erover verbaasd dat de meest barbaarse slachtpartijen kennelijk niet genoeg waren. Nu roept Macron dan eindelijk het is genoeg en ik hoop stilletjes dat het escaleert in West-Europa. Misschien dat de 'verelendung' deze keer wel tot een radicale ommekeer leidt.

Joris Beltsin | 30-10-20 | 10:28 | 3

Zolang de aanslagen elkaar niet in rap tempo opvolgen, maar steeds komen met een te lange tussenpauze, verandert er helemaal niets.

Het momentum moet tot de juiste hoogte reiken, wellicht dat er dan hooguit een aantal weken flink over gesproken gaat worden en dat dan bij veel meer mensen de schellen vd ogen vallen wat betreft de ware Islam.
Niet dat er dan meteen iets gaat veranderen overigens, maar wie weet komt dan tenminste het besef bij velen. Dat is al een beginnetje.

Zo niet, dan blijft het gemodder. Er is ophef, die zwakt weer af, tijdje later weer een nieuwe aanslag, ophef, zwakt weer af en zo gaan we maar door.

Eigenlijk typisch Europees/Nederlands beleid.

Realism Is All | 30-10-20 | 10:31

@Realism Is All | 30-10-20 | 10:31:
In vergelijking met 2015 en 2016 is het allemaal kruimelwerk, hoe schokkend het onthoofden ook is.
Media zijn blij dat erover iets anders dan corona kan worden geschreven en maken het groot. Maar dat eindelijk de islam wordt benoemd is winst.

gestoptmetroken | 30-10-20 | 11:08

Je zegt terecht West Europa, in landen als Polen, Hongarije, Tsjechië, zie je toch een ander beeld. Binnen de EU verketterd vanwege hun positie ten aanzien van immigratie maar ze lijken toch de betere keuze te maken. En WE accepteert het en vangt de klappen op.

EG61 | 30-10-20 | 12:22

Hoera, weer 700 nieuwe gaste erbij deze week. De messen industrie draait op volle toeren om aan de vraag te voldoen. * Messenwinkel naast het ACZ openen doet*

jan huppeldepup | 30-10-20 | 10:27 | 1

Het is allemaal wiedergutmachung om wat "wij" door de eeuwen heen de moslim hebben aangedaan.

Acidstain | 30-10-20 | 12:25

Nooit gedacht maar ik heb bewondering voor Macron gekregen. Jammer alleen dat hij het zo ver heeft laten komen maar dat hij het nu benoemd is een enorme stap. Bij de NOS vertellen ze met zure uitgestreken koppen dat het volgens de Franse regering moslim extremisten zijn. Ze durven het amper in hun mond te nemen, de afkeer druipt er bij die lafaards vanaf. De NPO moet echt weg, ze zijn medeverantwoordelijk voor wat er nu gebeurd.

BozePaarseMan | 30-10-20 | 10:27 | 2

Macron bedrijft de vlucht naar voren, uit angst dat morgen Marine Le Pen in het Elysée achter die microfoon staat. Levert mooie cameramomentjes op, zo'n onthoofding - en ook gratuite 'ferme' uitspraken.
-
Het doet denken aan een zekere ministerpresident die de gelegenheid in de schoot geworpen krijgt om een Turkse minister van familiezaken uit Rotterdam te schoppen, of die in het voorbij gaan stevige boodschappen heeft aan provocerende Turkse dictators.
-
Het staat allemaal hartstikke flink, maar het levert in de harde praktijk van alledag he-le-maal niets op.
-
Á própós: Het opschroeven van het aantal patrouillerende soldaten in Franse steden is een v e r d e d i g i n g s maatregel - en dus geen maatregel.

bisbisbis | 30-10-20 | 10:34

Goed stuk. Zo verschrikkelijk waar. Maar ondertussen worden er 100 per dag ingevoerd en maakt Kaag 3 miljoen euro per dag over naar terroristen en ondersteunende organisaties. Er gloort een diepe duisternis aan het eind van de tunnel.

npo | 30-10-20 | 10:26

Het verhaal van de aap en de 5 bananen. Stel U loopt door het bos , U heeft 5 bananen in de tas en U komt een aap tegen die barst van de honger. U denkt "goh, wat zielig ik geef deze aap gewoon 2 bananen, voor de mazsel'. Die aap is niet dankbaar ofzo ,maar die denkt "wacht eens even deze witmans geeft mij "zo maar"2 van zijn 5 bananen , dat betekent dat hij bang voor mij is dus ik ga AL zijn bananen afpakken en ik verkracht zijn vrouw en dochter ook maar meteen , omdat het kan". Zie hier de primitieve denkwijze van veel import tuig.
Heb ik dit fel-realistische voorbeeld zelf bedacht? Neen. Dit is mij 48 jaar geleden uitgelegd door een bekende schrijver/bioloog een kaderlid van een grote politieke partij. Hij is al lang dood dus ik kan zijn naam niet noemen.
Dit is een groot nieuw inzicht zei ik, dit moet U publiceren! Nee, zij de schrijver/bioloog dat ga ik niet doen want mijn mede-partij genoten zullen mij verstoten en mijn baan afnemen en ik moet ook de hypotheek betalen. De linkse kerk bestond toen ook al.

streknek | 30-10-20 | 10:25 | 2

Goh, ik werd een tijdje geleden nog voor 20 dagen geband, omdat ik het waagde om drillrap met een afdeling in Blijdorp te vergelijken.

Roadblock | 30-10-20 | 10:39

Als hij allang dood is, dan komt het mij voor dat u zijn naam juist wél kunt noemen...

bisbisbis | 30-10-20 | 10:58

Zoveel waarheidsbommen in 1 tegel. Helaas is een grote meerderheid ziende blind en horende doof.

Rest In Privacy | 30-10-20 | 10:25

Nu eerst ff die neergeschoten terrorist oplappen en daarna krijgt meneer een goede advocaat die zal proberen om hem vrij te krijgen.
Schijt hebben aan onze Westerse waarden, maar als het ze uitkomt vervolgens wel op hun laten toepassen. De vuige hypocrieten.

Alco-de-Holist | 30-10-20 | 10:24

Weet u, dat hele GS hè, dat is gewoon een vergaarbak van miserabele figuren: islamofoben, rechtspopulisten, klimaatverneukers, jochies die stoer over lekkere wijven met grote tieten lullen en zich de hele dag op pornhub zitten suf te rukken, would-be worstelaars die nog geen vlieg durven dood te slaan, etc. etc. Ik voel mij hier helemaal thuis!

Naadblaffer | 30-10-20 | 10:22 | 2

Home sweet home!

M.C.Escher | 30-10-20 | 10:25

jij bent goeddddd.
even mijn broek ophalen.

ptrck | 30-10-20 | 14:31

Domme deugers die de islam geen strobreed in de weg hebben gelegd, maar wel selectief deugend de strijd aangingen met Wilders, Orbán en Trump. Die domme deugers zijn de vazallen van de jihad.

K. Westergaard | 30-10-20 | 10:21 | 2

Oei, je hebt het T-woord gebruikt. Krijgen alle deugneuzen weer een rode waas voor de ogen want die is pas slecht. Zucht.

Alco-de-Holist | 30-10-20 | 10:26

het is geen 5 voor twaalf, dat was in 2002. Het is kwart over 12 of bijna half 1!
Geholpen door de slippendragers die wegkijken, het is goed dat GS daar aandacht aan besteed en daarom heb ik gedoneerd voor een premiumaccount. Alleen wordt het tijd om meer te gaan doen, ook voor de reaguurders, dan alleen wat roepen op het internet.

ikworstelengadouchen | 30-10-20 | 10:20 | 1

oh en die vijfde colone van Fortuyn, die bestaat niet alleen uit Islamieten, maar ook uit de cultuurmarxisten...

ikworstelengadouchen | 30-10-20 | 10:35

richtlijnen... het enige wat gaat werken zijn duidelijke richtlijnen vanuit de EU... "Sargasso" modus

pieterS | 30-10-20 | 10:20

"Het probleem is dat ze niet allemaal GEEN aanslagen plegen. "

De kern van het verhaal! Want de meeste moslims plegen GEEN aanslagen. Maatregelen tegen alle moslims en inperking van hun rechten, waar die inperking niet zou gelden voor alle inwoners in dit land, zouden dus onterecht zijn. Zoals inperking van vrijheid van religie, vrijheid van godsdienst en het een vertbod op islamitische scholen.

Vanuit mezelf geredeneerd zou ik voor maatregelen zijn, want ik houd niet van de islam dus mag deze achterlijke religie vertrekken uit dit land. Ik zie er ook geen enkele meerwaarde in dat we opschuiven richting Middeleeuwse toestanden. Gedoe met halal, jongens die moeilijk doen over meisjes, sluiers, gemekker uit de moskee en preutsheid en schaamte. Weg ermee!

Maar, deze mensen wonen hier en hen bepaalde rechten afpakken om de extreme uitwassen van die cultuur in te dammen, houdt vanzelf in dat je ofwel de kant opgaat van een discriminerende samenleving, waarbij moslims alleen worden aangepakt, uitsluitend wegens hun godsdienst of dat je maatregelen voor iedereen gaat aanscherpen. Dus helemaal geen speciaal onderwijs meer, ook geen christelijke scholen. Het is het eerste, of het tweede. Dan kom je dus vanzelf op het punt, willen wij onze eigen vrijheid inleveren om dit gevaar te bestrijden?

De misvatting bestaat bij rechts dat links dit probleem van de islam niet zou zien of erkennen. Dat is niet waar. Zelf ken ik niemand aan die kant met rooskleurige dromen over de islam en voor zover ik weet droomt er niemend meer over de multiculti samenleving. Die is een grote mislukking. Het wordt als een groot probleem gezien. Ook bij links.

Waar links en rechts uit elkaar gaan is de oplossing: Rechts wil maatregelen en zelfs eenzijdige oplossingen, die al heel snel stuiten op de grondwet en de aantasting van burgerrechten. Dat lijken ze nauwelijks als een probleem te ervaren. Links vermijdt dat graag, en zoekt een oplossing die niet discriminerend is en geen onterechte beschuldigingen wil plaatsen waar nog geen strafbaar feit heeft plaatsgevonden. Vaak verwijst rechts naar Hongarije en Polen, maar die hebben makkelijk lullen want ze hebben geen historie van gastarbeiders. Dat voorbeeld is dus zinloos, onze moslims hebben we nu eenmaal en op de trein zetten is geen optie zonder burgeroorlog.

Waar rechts het niet begrijpt is dat iedere maatregel tegen moslims als groep, ons duwt richting een samenleving waar bhurtgers geen gelijke rechten meer hebben en dat is een hellend vlak waarop je vrij snel afglijdt naar een dictatuur van de zichzelf "goede burgers" noemende groepen, het "echte volk" zeg maar. Die amorfe zelfbenoemde club waar Wilders het vaak over heeft. Waar het toe leidt: Polen. Geen onafhankelijke rechters meer, geen persvrijheid, een dictatuur van de zeer conservatieve nipte meerderheid over alle anderen. Hongarije: idem.

Het aparte is: Rechts - vooral hier bij GS - is idolaat van Trump, Poetin, Orban, KLe Pen, Wilders, Baudet dan wat minder. Allen voorbeelden van autocraten die weinig ophebben met democratische waarden en gelijke rechten voor minderheden. De samenleving die zij voorstaan is die waarin de autochtone bevolking meer rechten geniet dan allochtone inwoners en waar moslims bij voorbaat reeds verdacht zijn. Ik zie daarin weinig goeds, uiteindelkijk ben je zelf ook slachtoffer van die rechters, die staatsmacht met verregaande bevoegdheden. Dat probleem ziet rechts niet.

De enige oplossing is dus: Zeer gericht en hard ingrijpen op de extreme uitwassen van de islam. Maar laat moslims verder met rust. Punt.

Beste_Landgenoten | 30-10-20 | 10:20 | 20

Nou, geen punt BL
Blijkbaar gaat het ondanks de grondwet heel gemakkelijk om bepaalde motorclubs te verbieden terwijl andere motorclubs geen strobreed in de weg wordt gelegd.
Noemen we voor de duidelijkheid motorclubs religie en een godsdienst waarvan de leden de heilige motor aanbidden. Ook onder de verboden motorclubs zitten veel leden die andere weggebruikers niet vermoorden omdat ze de weg voor zichzelf willen hebben. ....
Even de grondwet: 8.
Vrijheid van vereniging

Het recht tot vereniging wordt erkend. Bij de wet kan dit recht worden beperkt in het belang van de openbare orde.
-----
Als een motorclub zoveel moorden, wreedheid en anti westerse waarden pleegt en uitdraagt als de islam was dit allang aangepakt. Het zit hem puur in het aantal en alle economische waarden zoals olie waarom de islam niet wordt aangepakt.
Hard ingrijpen op de extreme uitwassen is het topje van de ijsberg in de gaten houden terwijl de enorme fundering juist het probleem is.
Alles wat de islam propagandeert is een extreme uitwas die heilig verklaart is.
Dat is het probleem. Dus minimaliseer het probleem zoveel als kan. Onze grondwet biedt genoeg mogelijkheden.

dijkbewaker | 30-10-20 | 11:27

@dijkbewaker | 30-10-20 | 11:27:
Een motorclub is geen religie. Hells Angels is een vereniging waar je vrijwillig lid van wordt en dat kan je van de islam bepaald niet beweren. En dan nog: Hoe wil je een religie verbieden? Je doorziet de gevolgen niet eens en maakt mij uit voor domme drol. Wat is er toch op rechts dat men njiet kan nadenken, dat die hersens op 10% werken en er nooit maar dan ook nooit iets zinnigs uit komt behalve gemekker over "dat je het probleem niet zou zien"? Het probleem is zonneklaar, maar wat is de oplossing dijkbewaker? Ik denk dat je die niet hebt.

En dan dit:

"Als u geen gevaar ziet in een fascist in Ankara die mensen in NL uitmaakt van Nazi's of een bejaarde gek uit Malaysia die moorden op Fransen ok vindt dan heeft u werkelijk geen benul van het verschil van onzer beide culturen."

Zie ik daar geen gevaar in? Wie schrijft dit soort beweringen? Erdogan is een abjecte islamofascist. Maar WAT is je oplossing? Wrijf me geen naiviteit aan, omdat ik een praktsche oplossing zoek die niet onze eigen vrijheid aantast.

Beste_Landgenoten | 30-10-20 | 12:02

@Beste_Landgenoten | 30-10-20 | 12:02:

Jij bent echt het toppunt van naïviteit en domheid. Het dedain waarmee je praat en waarmee je alle andersdenkenden wegzet als dom en als ongeleerd en ongestudeerd, dat zegt alles over JOU en niet over al die andere mensen. Jij draagt helemaal geen oplossingen aan. Jouw oplossingen dat zijn die van Rutte. Dankzij dergelijke "oplossingen" neemt de hele islamitische wereld een loopje met west-Europa. Even voor de duidelijkheid: als de pleuris hier uitbreekt, dan sta jij helemaal achteraan en dan mag en moet je maar wat blij zijn dat al die domme tokkies in de voorste linie staan om JOUW vuile werk op te knappen.

Geen-Heil | 30-10-20 | 12:13
▼ 17 antwoorden verborgen

Mooi geschreven! Hulde Mosterd!

Jankvogel | 30-10-20 | 10:17

Mensen, luister niet naar Mosterd maar lees op De Witte Onderbroek het verhelderende verhaal van Ramie Al Moukhaibar, fractielid PvdA-Zoetermeer, ondernemer en bestuurskundige.
joop.bnnvara.nl/opinies/religieus-ext...
Het is allemaal onze schuld, mensen, die slachtpartijen, het is allemaal onze schuld. Het afslachten van onschuldige mensen, het onthoofden moeten wij zien als "een veranderingsenergie die tot doel heeft een gedragsrevolutie teweeg te brengen". Want, mensen, onze samenleving is "een van de belangrijkste bronnen van terrorisme en religieus extremisme", die lui grijpen naar het mes "omdat de samenleving niet luisterde naar en geen begrip toonde voor de situatie van de minderheden". Nee, mensen, wij hebben het over onszelf afgeroepen. "Er wordt door veel politici, onder het mom van vrijheid van meningsuiting, getracht om de moslims te demoniseren, uit te schelden en te beledigen." We vragen er zelf om.
Mensen, luister niet naar Mosterd maar lees op De Witte Onderbroek het verhelderende verhaal van Ramie Al Moukhaibar, fractielid PvdA-Zoetermeer, ondernemer en bestuurskundige. En stem straks PvdA.

Schoorsteenveger | 30-10-20 | 10:15 | 6

'Ramie Al Moukhaibar', gezien de naam: dat is een beetje alsof Heinrich Himmler ons komt vertellen dat het toch echt de schuld van de joden is.

HoogToontje | 30-10-20 | 10:31

@Gulliver | 30-10-20 | 10:20:

Over kromzwaarden gesproken.

Links is ontspoord gevoels'denken'. Als het maar goed voelt! Het aslim taslam klinkt wijd en zijd en de linksmens kirt 'wat een mooie taal is het toch ook!' en 'die baarden zijn zo modieus!'. Als het kromzwaard zoeft zal men nog steeds de poorten openzetten, de mensenrechten weet je, een kind onder de evenaar is meestal maar een bedelaar en de wereld is van iedereen!

HoogToontje | 30-10-20 | 10:41

@BozePaarseMan | 30-10-20 | 10:21: we hebben inderdaad deels schuld door slap subsidie te blijven schuiven naar weg met ons clubjes.

Struikrover3 | 30-10-20 | 10:52
▼ 3 antwoorden verborgen

Gistermiddag naar aanleiding van de moord/onthoofding van drie kerkgangers in Nice nog een hoogleraar uit Utrecht bij de NPO Radio 1 op de vraag waar dat islamitische geweld in Frankrijk toch vandaan komt. Met droge oogen beweerde ze: Frankrijk is te regressief. Frankrijk discrimineert. Frankrijk doet steeds wat het juist niet moet doen. Dus daarom vermoord je als moslim, net aangekomen uit Tunesië en gelijk maar doorgereisd naar Frankrijk, gewoon een paar volslagen onbekende mensen op gruwelijke wijze. Zijn het de tekeningen niet, dan zoeken ze dus gewoon een andere verklaring, maar ze zullen het nooit bij de islam zelf zoeken.

jochum1980 | 30-10-20 | 10:15 | 2

Dit soort mensen zijn minstens even gevaarlijk als de daders zelf. Het zijn het soort mensen die 80 jaar geleden de moffen aanwezen waar joden ondergedoken zaten.

Crusher | 30-10-20 | 10:21

Ik stel voor dat wij in Nederland met een lantaarntje alle zolders, kelders en schuurtjes uitkammen, op zoek naar racisten.

bisbisbis | 30-10-20 | 10:14 | 1

Nou kom maar hier met je lampie, ik had/heb veel donkere vrienden maar begin nu toch selectief racistisch te worden.

jan huppeldepup | 30-10-20 | 10:33

Complimenten Mosterd. Het grootste probleem is niet de Islam, wij zijn zelf het probleem. Het toelaten, tolereren en wegkijken heeft deze situatie laten ontstaan.

BozePaarseMan | 30-10-20 | 10:14
-weggejorist-
TheCrusader | 30-10-20 | 10:14 | 1

Iedere islamitische aanslag in West-Europa ervaar ik als een aanslag in mijn land.

Piet Karbiet | 30-10-20 | 10:14 | 1

Kijk aan. Frans Timmermans zal u binnenkort benaderen voor een interview voor het Euronews-programma: ' De laatste echte Europeaan'.

bisbisbis | 30-10-20 | 10:20

Zo hee, dat is een prima stukje. Wel jammer dat het een parel voor de zwijnen is.

aflaatverkoper | 30-10-20 | 10:13 | 2

Zwijnen zijn haram.

bisbisbis | 30-10-20 | 10:21

En maar miepen... waarom kost iedereen over ons moslims. Omdat er geen een roept het is genoeg!

Bovendien... moslim roept trouwens op tot totale genocide van Frankrijk... dat mag ook maar..

MeneerGuggenheimer | 30-10-20 | 10:13

Mooie tegel Mosterd.
Ben gelijk wakker en dat is mooi, want de koffie was op.

Beste landgenoten, bereid u voor op het ergste in de zeer nabije toekomst.
Wij slaan al koffie en tabak in.

ptrck | 30-10-20 | 10:11

Ben dat geloof spuugzat

gelachewoar | 30-10-20 | 10:10 | 1

Islam IS geen 'geloof' - islam is een doodscultus.

bisbisbis | 30-10-20 | 10:22

Halsema ziet een probleem maar weigert het woord moslim in de mond te nemen. Hoe je kan ooit proberen iets op te lossen als je het niet eens wil benoemen.

bitterpete | 30-10-20 | 10:08

Progressief, globalistisch Nederland accepteert terrorisme. Ze vinden het een acceptable prijs die het ondervolk moet betalen voor hun betere banen en verdere reizen. Zoals al vaker gezegd, dat soort mensen heeft geen enkele binding met Nederland. Voor hen is het gewoon een tussenstop, een vliegveld, een hotel waar ze kort verblijven. Dat gevoel delen ze met hun evenbeelden in andere landen. Bijvoorbeeld de subgroep democraten die het midden van Amerika flyover country noemen.

We zitten in deze penarie dankzij hen. Dankzij hun afgunst voor normale mensen van elke afkomst en met elke kleur. Ze willen niets doen voor een gemeenschap, ze voelen geen verantwoordelijkheid. Het enige waar ze zich voor inzetten is iets vaags, vaag genoeg zodat ze nooit daadwerkelijk de gevolgen van hun daden hoeven te ondervinden. "De internationale rechtsorde", "globale klimaatverandering", "vrouwenrechten", "UNHCR" om zo een paar voorbeelden te noemen.

De bejaarde vrouw die eens per maand wat zwerfafval in haar eigen straat opruimt doet meer voor de mensheid dan de lege jobhoppers die de wereld willen verbeteren.

Nederland80 | 30-10-20 | 10:08 | 1

I am not Donald Trump but I approve this message.

Joris Beltsin | 30-10-20 | 10:15

En nu? Heilige oorloog, waar Segers gisteren al tot opriep? Al kantelt wel iets, zelfs de joop is vol op het racistische en islamafobische orgel gegaan. Too little, too late. Zijn zijn met meer, meer mannen in de fighting age, gemotiveerder en meer verbonden.

filosofem | 30-10-20 | 10:08 | 1

@ filosofem
Hou toch op met je gejank man. Defaitisme is wel het laatste waar we mee geholpen zijn.

Où est Charlie? | 30-10-20 | 10:18

Top cartoon weer.

Où est Charlie? | 30-10-20 | 10:08

Terwijl we dit lezen komen er weer 600 potentiële hals-afsnijders per week bij.
Zolang dit door blijft gaan zeg ik:
Men wil dit zelf.

Roadblock | 30-10-20 | 10:08

Een uitstekende observatie, maar blijkbaar is met elkaar afgesproken om oneindig veel islam het land binnen te halen.

Reebensteeltje | 30-10-20 | 10:08

Dit is allemaal een prachtig vlot semi-intellectueel geschreven stuk van Mosterd vol pikante grapjes, maar die tijd is voorbij.
Het is nu gewoon hard tegen hard.
Ikzelf zal me niet op straat door een moslim laten afslachten, je moet gewoon voorbereid zijn, laat ik het zo zeggen.
Bovendien kun je geen enkele moslim vertrouwen. Geen enkele.
En ik wil het woordje -maar- ook niet horen in dit verband.

King of the Oneliner | 30-10-20 | 10:06 | 3

Het lijkt me niet dat je altijd voorbereid kunt zijn op een aanslag, of je moet wel een heel ongezellig leven hebben.

Joris Beltsin | 30-10-20 | 10:17

Ik ben ook “voorbereid” maar ja waar ik woon kan dat. Als ik zo’n mossel met zo’n kromzwaard op me af zie komen is ie nog niet jarig zullen we maar zeggen.

Overmar | 30-10-20 | 10:27

@Joris Beltsin | 30-10-20 | 10:17: De maliënkolder met col gaat nog ‘s heel groot worden.

Super Vaagstra | 30-10-20 | 11:15

Dat moslims zich misdragen ,de boel op stelten zetten en zich vergrijpen aan onschuldige mensen, so be it, maar wat ik ondragelijk en schandalig vind is dat ze allemaal zo godsgruwelijk ...... zijn.

streknek | 30-10-20 | 10:06 | 1

...........=onaccetabel zijn?

jan huppeldepup | 30-10-20 | 10:39

Wat ik niet begrijp is dat deze club het accepteert als ca. 30% van hun leden geweld goedkeurt. Waarom zie ik geen enkel initiatief om hun club te zuiveren van dergelijke extremisten. Een goed begin zou zijn om het clubblad eens onder de loep te nemen en aan te passen aan deze tijd. Is bij moslims onbespreekbaar want belediging van Mohammed. Hoe lang blijft deze achterlijk en achterhaalde denkwijze nog voortbestaan?

Harrie7949 | 30-10-20 | 10:05

Ik zie wel een mooie toekomst voor me.

Religie wordt gewoon erkend als lidmaatschap van een vereniging (op niveau van individuele kerk/moskee) . Dit vereist een centrale registratie bij de overheid en het niet registreren van je religie zorgt ervoor dat het als een illegale activiteit onderzocht en vervolgd wordt.

Als er dan een rotte appel bij jouw clubje zit dan heffen we de boel op. Is het een hele rotte appel die echt slachtoffers maakt, en hebben we het idee dat het gedachtengoed van die vereniging aanleiding was dan worden alle verenigingsleden ook veroordeeld voor medeplichtigheid.

Als we hier consequent mee omgaan is er bij elke 'verwarde' man een moskee minder in Nederland en hebben ze het aan zichzelf te danken.

Een ander voordeel in het kader van inclusiviteit, eindelijk stellen we mensen met een denkbeeldig vriendje gelijk aan de mensen die wel een gezonde mentale toestand hebben, i.p.v. dat hier een rechstongelijkheid op basis van religie blijft bestaan.

Szymon | 30-10-20 | 10:05

Ten eerste even gezegd dat het een uitstekend betoog is. Maar voor we wijzen naar de islam of moslims die het probleem zouden zijn, vergeet het. WIJ zijn het probleem! Je eigen volk. Het linksche deugende en wegkijkende volk. En vergis je niet, daar zijn er nog heel , heel, heel veel van. Het probleem is niet ver weg! Het roomblanke, Groen Links, D'66, VVD, CDA en SP stemmende deugneuzenvolk zijn het probleem.

Zeissssss | 30-10-20 | 10:04 | 1

Waar SP staat wordt natuurlijk CU bedoeld.

Grachus | 30-10-20 | 20:03

Blablablablabla, we kunnen ons wel druk maken maar er verandert toch niks. Helaas.

Lebowski72 | 30-10-20 | 10:03

Hard times create strong men
strong men create good times
good times create weak men
weak men create hard times

Barkruk2 | 30-10-20 | 10:03 | 3

Rutte..... het eerste wat in mij opkomt!

Harrie7949 | 30-10-20 | 10:06

Mooie beschrijving van opeenvolgende generaties en hoe die onvergelijkbaar met elkaar zijn maar wel telkens een bepaalde volgorde hebben. We zitten nu in die laatste zin.

Nederland80 | 30-10-20 | 10:10

We sparen al eeuwen graag de geit en de kool, omdat we ambitieus zijn maar echte macht vanwege ons formaat ontbreekt.
We ‘kúnnen’ ons, hebben we ons aan geconformeerd, echte rechtlijnigheid niet permitteren.
Een ander haalt de hete kolen uit het vuur en als de pioniers het pad wat hebben gebaand, hobbelen we er achteraan.
Behalve als het gaat om wat meer gratuite en veilige strijd.
Het eerste homo huwelijk, abortus, iets roeien over zwarte piet of de positie van vrouwen... strijd waar geen klap zal vallen.
Muren die vooral op papier muren zijn.
We sturen openlijk vredesmissies maar zorgen ervoor dat ze zó bewapend zin dat als er een dreiging ontstaat alleen vluchten een optie is.
En ja achter de schermen doen we wel mee met special ops... maar dat is staatsgeheim en op kleine schaal.

Kortom, onze vuist is niet zo groot en sterk.
We zijn partner van grote landen, proeftuin, hulpje.

Braco.me | 30-10-20 | 10:00

Voel die onderbuik.
Ik deel die onderbuik.
2O20.
Het jaar waarin jihadjosti Jawed Sultani "slecht" eten eet in de isoleer, en U "verkeerd" eten eet, aldus Jaaps RIVM.
Kom maar op met Armageddon.

chicago river | 30-10-20 | 09:59

Zie filmpje op Dumpert titel: “10 Uur werken zonder pauze”

Ik wil degene die hem en zijn mede ingestoken naar NL heeft gehaald van harte condoleren!

TheInfuencah-M | 30-10-20 | 09:58 | 4

@Braco.me | 30-10-20 | 10:07: Een link plaatsen kan ik als “newbie” helaas (nog) niet ...vandaar.

Bedankt dat je het voor mij hebt gedaan :)

TheInfuencah-M | 30-10-20 | 10:13

Wat is de strekking Infuen?
Kan het filmpje niet kjken.

Rest In Privacy | 30-10-20 | 11:17
▼ 1 antwoord verborgen

Ach ja de moslims. Ze willen allemaal " super-heilig" zijn ,maar waarom misdragen ze zich dan zo?

streknek | 30-10-20 | 09:58 | 4

Had echt gedacht dat de mo-vrouwen zich eraan zouden onttrekken maar zelfs die doorgebroken presentatrices op TV zijn vroeger op "snij"-vakantie geweest en ze zwijgen gewoon bij/over deze jaarlijkse mutilatie-holiday van nog steeds zeker 3/4000 moslim kinderen in NEDERLAND.......

grindbak | 30-10-20 | 10:04

Een moslim wil een martelaar zijn. Daar is niets heiligs aan.

Hiram | 30-10-20 | 10:06

Ze vinden zelf helemaal niet dat ze zich misdragen.... dat is nou juist de crux!

Paulzitineenkaul | 30-10-20 | 10:08
▼ 1 antwoord verborgen

Door de geschiedenis heen duurt alles een paar decenia of zelfs eeuwen voordat iets doorbroken kan worden. Men begint nu pas te beseffen in Europa wat Islam is, maar nog lang niet wakker.... ben benieuwd hoe er over 20 jaar aangekeken wordt.

halfvolle glas | 30-10-20 | 09:55 | 1

Dan kijkt u als moslim naar een paar ongelovige honden die nog loslopen.

bixiers | 30-10-20 | 10:05

Een verwijfde cultuur is net zo achterlijk als een islamitische cultuur. Maar ze gaan niet samen. De islamitische cultuur heeft al voet aan de grond in Nederland dus dit botst en het is wensdenken dat dit allemaal maar goed gaat zo naast elkaar. Je kan je niet zwak opstellen tegenover moslims. Op de PVV stemmen en dan onbezorgd de volgende genderneutrale WC-pot installeren gaat dit probleem echt niet veranderen.

kleybeuker | 30-10-20 | 09:55

Uitstekende rant. Deze houden we erin:

"Het probleem is dat ze niet allemaal GEEN aanslagen plegen"

Lood om oud ijzer | 30-10-20 | 09:54 | 1

En vrouwen die niet in burka of met hoofddoek lopen intimideren.

kortebroek | 30-10-20 | 10:25

Ja eens, maar het stuk is alleen maar klagen en stoom afblazen. Kankeren en dan het hoofd in de schoot leggen. En dan weer overgaan tot de orde van de dag. Precies zoals D66 en Groenlinks het graag zien.

Rest In Privacy | 30-10-20 | 09:54

Hier in Nederland hebben we Maroc.nl waar veel islamitische jongeren met extremistische gedachtes gewoon openlijk kunnen grappen over dit soort zaken en inderdaad zijn smilies onder een dergelijk bericht misselijkmakend. In plaats van cartoonisten zoals Gregorius van hun bed te lichten kunnen ze beter die gasten die de smilies en juigberichten plaatsen van hun bed lichten.

Sinclair | 30-10-20 | 09:54 | 2

Daar zaten de jongens die later als jihadi in Pakistan zijn doodgeschoten.

Madame Poitiers | 30-10-20 | 10:01

Volgens mij is die site allang niet meer popi onder die jeugd.

Hadena | 30-10-20 | 10:09

Mijn collega uit Sri Lanka meldde in 2019 na de aanslagen aldaar dat de politie en het leger daar invallen hadden uitgevoerd bij moskeeen en bij moslims thuis. Wat daar voor wapentuig werd aangetroffen was verbazingwekkend, zwaarden, messen, explosieven, vuurwapens etc. etc. Hij was in de veronderstelling geweest dat de moslims daar heel gematigd waren maar kreeg even een koude douche. Die vijfde colonne hebben wij hier ook en hij wordt steeds langer. Ik ben zo blij dat ik geen kinderen heb want ik en mijn partner redden ons wel maar de toekomst, over 50 jaar, sharia for Holland. Ik hoop dat ik ongelijk heb.

DooieKapotte | 30-10-20 | 09:52 | 3

Er komt geen sharia4holland, er komt iets nog veel ergers in de plaats. En gezien de peilingen zie ik even niet in hoe we het tij kunnen keren.

Graaf_van_Hogendorp | 30-10-20 | 10:01

Daar zegt u wat. Ik ben al lang voorstander van het doorlichten van die mosketen. Volgens mij liggen daar ontiegelijk veel wapens opgeslagen. Maar ja wettelijk zal dit wel niet te doen zijn, en bovendien heb je ook nog met dwarsliggend links te maken dat nog steeds niet doorheeft hoe gevaarlijk de islam is. Op naar de volgende aanslag dan maar.

Overmar | 30-10-20 | 10:04

Als u bewust geen kinderen heeft bent u medeverantwoordelijk voor dat de moslims zoveel invloed hier krijgen.

kortebroek | 30-10-20 | 10:28

Nietsche zei dat als je niet weet wat iemands beweegredenen zijn dat je dan naar gevolgen moet kijken en het daar van afleiden. Ergo, wat zijn de gevolgen van al die aanslagen? Dat wij steeds minder vrijheden hebben.

The system was rigged from the start.

postmodernismisdead | 30-10-20 | 09:52

Wow Mosterd, diepe buiging maakt voor dit topic. Eentje om in te lijsten - hoe treurig de inhoud ook stemt.

2tribes | 30-10-20 | 09:51

Tja het is als roepen in de woestijn, ik krijg pas weer hoop als dit stuk in de VK of bij joop staat. Daar zijn we echter nog vele aanslagen en vermoorde mensen van verwijdert. Misschien helpt het als zo'n terrorist is bij de MSM op bezoek gaat, alhoewel .................

jan huppeldepup | 30-10-20 | 09:51

De enige oplossing is dat we de islam niet meer accepteren. Maar dat zal niet gebeuren omdat we zelf nergens meer voor staan en het mag natuurlijk ook niet van de mensenrechten.

HoogToontje | 30-10-20 | 09:51
-weggejorist-
Twannie | 30-10-20 | 09:50

Now, this is not the end. Its not even the beginning of the end. But is is, perhaps, the end of the beginning.

Wassila | 30-10-20 | 09:50 | 1

How right you are...

Koning BongoBongo | 30-10-20 | 09:51

En wat lezen we vandaag in het nieuws? De influx van azielzoekers en "nareizigers" in Nederland neemt weer toe. Als er nou opnieuw iemand wordt onthoofd kan dan Rutte aub zijn bek houden!

bixiers | 30-10-20 | 09:49

Ik vind het een goed stuk, maar om toch een ietwat linkse mening te verkondigen: je zou kunnen zeggen dat Nederland ergens tussen 1965 en 2010 helemaal prima is en dat je alles mag zeggen zonder verketterd te worden, maar dat voorbeeld van je kunt wel door Staphorst lopen en Jezus beledigen, maar niet door Amsterdam west. Dat geldt dus alleen in dit moment in de geschiedenis. 600 jaar geleden kon je hier ook Jezus niet bekritiseren. Waar je mee opgroeit, vind je normaal. En als je oud bent, dan vind je al weer dat het de verkeerde kant op gaat met je land. In 2100 wanneer de islam de klok in Europa weer een paar eeuwen heeft teruggezet, zullen ze lachen om de oorspronkelijke inwoners die zonder Allah steeds goddelozer werden en zich bezig hielden met sexy change operations en flexigenders, terwijl de meesten van ons dat nu normaal vinden of accepteren.

Middensteun | 30-10-20 | 09:49 | 1

Ach, toen er tegen de kerk gestreden werd in de 60's en 70's gingen de reli's tenminste niet met het kromzwaard ter hand de straat op om infidels te vermoorden he? Dat waren toen trouwens de rooien die falikant tegen de kerk waren, wat is er eigenlijk veranderd dat die nu precies aan de andere kant van het verhaal staan?

elfenstein | 30-10-20 | 09:55

Wenen. Dat was Islam vs. Christendom. De Reconquista. Dat was Islam vs. Christendom. Vlad Tepes en de Ottomaanse oorlogen. Dat was Christendom tegen Islam. De slag bij Tours... En zo zijn er veel meer. Ook nu is dat het geval. Het is de zoveelste strijd om ons continent tussen deze twee groepen. Men vergeet wel eens dat een erg klein deel van ons continent iets anders is dan Christen. Goed. In NL wellicht niet (en ik vermoed hier in de panelen helemaal niet), maar in de EU ligt dat al op 64% en continent-breed nog veel hoger.

Na 1400 jaar zijn we nog steeds verwikkeld in een religieus conflict over Europa. De vraag voor de altijd al bestaande Europese minderheid van atheïsten en agnosten (samen een dikke 25%), en vooral voor hen die zo fel anti-kerkelijk zijn (een marginale groep), is de vraag; bij welke winnende factie wil je horen? Bij de groep die hier al 2000 jaar zit en waar de meeste van jouw denkbeelden haar wortels hebben, of die nieuwe groep die uiteindelijk de sharia komt brengen. Wil je Polen Light, of wil je Saoedi Light (waarbij light maar zeer de vraag is). Dat is de uiteindelijke vraag. Want al 1400 jaar gaat dit gevecht als een golf op en neer. En iets verteld mij dat we binnenkort weer zo'n culminatie gaan zien. Er is geen enkele reden aan te nemen dat we nu opeens een heel andere groep zien winnen. Het zal één van deze twee worden. De Fransen zijn wakker. Zoveel is duidelijk. En historisch gezien is dat vaak een teken dat er geknokt gaat worden.

DeJemelscheet | 30-10-20 | 09:48 | 3

De Fransen zijn niet wakker, anders zouden er grote demonstraties zijn waarbij zowel burgers als politici eisen grenzen dicht en klopjachten op terror mossels en hun sympathisanten. Volgende week is alles weer vergeten (tenzij er nieuwe aanslagen komen) en gaan we weer over naar de orde van de dag. Op naar het volgende incident zoals Halalsema zou zeggen.

Graaf_van_Hogendorp | 30-10-20 | 09:51

@Graaf_van_Hogendorp | 30-10-20 | 09:51:
Het zou best eens kunnen dat het nu daadwerkelijk escaleert en dat er steeds meer en hardere conflicten komen, aangeslingerd door erdogek die nog wat vuilnis over de heg gooit en zombie-mossels die daaraan gehoor geven. Frankrijk kon wel eens ground zero worden voor de revolutie.

elfenstein | 30-10-20 | 09:56

@Graaf_van_Hogendorp | 30-10-20 | 09:51:
"De aanvaller van de aanslag in Nice is een Tunesiër die kort geleden via Lampedusa arriveerde. Met de gezondheids- en veiligheidscrisis mag geen toegang worden getolereerd! Schort alle asielprocedures en visumafgifte uit risicolanden op!"
Woorden van de president van de CNI, Eric Ciotti. Toch een vrij gematigde beweging. Dit zag je gisteren en nu nog all over Frankrijk.

Ik denk echt dat de geest uit de fles is. Juist ook omdat Erdogeit maar blijft stoken en Macron een 'fuck dat" houding aanneemt. Hij leverde niet voor niets de Grieken al Rafales en ander materieel.

DeJemelscheet | 30-10-20 | 10:12

Als laatste. Dader Nice bleek een """vluchteling""" te zijn. Komt er misschien ook wat kritiek op deze """vluchtelingen""" stroom van onze meerderen of blijven we gewoon vol doorgaan met het importeren van terror mossels want het was een "eenling".

Graaf_van_Hogendorp | 30-10-20 | 09:48 | 3

We gaan gewoon verder, want we hadden toch al gezegd dat het onacceptabel is dat is voorlopig wel weer genoeg. Volgen er echter meer aanslagen in Frankrijk, kan het wel is gaan kantelen waardoor we ook meegesleurd worden. Erdogan is er klaar voor om de zaak verder op te poten, want zijn land en hij staan economisch met de rug tegen de muur, dus elke afleiding is hier welkom.

jan huppeldepup | 30-10-20 | 09:59

er was toch geen greintje bewijs volgens de EU commissaris? Nu dus wel

small_town_dude | 30-10-20 | 10:02

Wat denk je zelf?

Wat je van ver haalt is lekker en het kolonialisme/racisme/wiedergutmachung.

Jij bent welkom, welkom in mijn land.
Jij bent welkom, niet zomaar hier gestrand.
We gaan je leren kennen.
Ik wil weten wie je bent.
Vertel me je verhaal.
Ik wil begrijpen wat het is
om op de vlucht te zijn.
Jij bent welkom
meer dan welkom.

Ik zag je op de boot
op het nieuws en in de krant.
De angst op je gezicht
je dochter in je armen.
Zovele kwamen om
bli-bla-blo op de zee.
Maar jij hebt het gered.
En ik leef nu met je mee.

HoogToontje | 30-10-20 | 10:17

De linksmens heeft islamitische aanslagen geaccepteerd als een gegeven en zal er niet daadkrachtig op willen ingrijpen. Wie gisteravond naar het tv-programma M heeft gekeken zag dat maar weer eens bevestigd. En helaas zijn er nog steeds hele kuddes die links blijven stemmen, dus dit gaat nog lang, héél lang door etteren.

Crusher | 30-10-20 | 09:47 | 3

Deze (s)linksmenschen zijn slechts nuttige idioten, ik maak me veel meer zorgen over dat big government en big corporates deze aanslagen als acceptabele offers voor hun multikulti one world ideaal zien. Want zij zijn niet alleen met meer zij hebben doekoe.

Graaf_van_Hogendorp | 30-10-20 | 09:50

Linksmensen zien Islammensen als slachtoffers, wij zijn de daders. Ik heb wel eens een aardige analogie gelezen. Iemand omschreef de situatie als een schip, waar de westerlingen feestvieren op het dek, en de derdewereldlandiërs creperen van de dorst en honger in de machinekamer. Op en dag zijn deze mensen zo wanhopig dat ze een gat in de romp slaan om bij het water te komen. De stelling werd, naar mijn inzien heel juist, weerlegd met de observatie dat sommige groepen geen gaten in de romp slaan om te kunnen overleven, maar bewust de boot tot zinken te kunnen brengen. "Zeg mijn kinderen dat ik van ze houd" waren de laatste woorden van het meest recente slachtoffer terwijl ze leegbloedde in een café in Nice. Mensen die dit lezen, en oreren dat de dader door onszelf tot zo`n daad gedreven is moeten met pek en veren de stad uitgejaagd worden. Feitelijk onjuist, grenzeloos stupide en monsterlijk immoreel.

Koekje-dr-bij? | 30-10-20 | 09:57

De islam snijd als een mes door hete boter door de huidige policor cultuur. Het is wel heel toevallig allemaal. Zou de invasie van de islam het in de jaren 70 en 80 net zo makkelijk hebben gehad als nu?

Acidstain | 30-10-20 | 09:47

We moeten ook niet vergeten dat wij (voornamelijk Amerika) het gehele midden-oosten gesloopt en gedestabiliseerd hebben. What goes around comes around.. Grondstoffen jatten, regime changes, steden plat bombarderen. Ze haten ons, en niet geheel onterecht. Draai het eens om. Waarschijnlijk zouden wij vergelijkbare wrokgevoelens koesteren. Ik veracht wat er gebeurd, maar het is niet geheel onverwacht..

OuweOuweLekkerMauwe | 30-10-20 | 09:46 | 20

@OuweOuweLekkerMauwe | 30-10-20 | 09:56: Laten arabieren en ottomanen (turken dus) nu ook de halve wereld hebben gekoloniseerd... Dus dat zijn echt de laatsten die wat van ons mogen vinden!

Jafco | 30-10-20 | 10:33

We hebben het Midden-Oosten helemaal niet gesloopt. Dat kunnen ze zelf heel goed zonder ons. Volgens mij ging het daar vrij goed in dat gebied totdat ze zelfstandig werden. Net als zovele landen in Afrika. Waarom ze ons haten, en vooral de Amerikanen, is het bestaan van Israël.

kortebroek | 30-10-20 | 10:37

@Geen-Heil | 30-10-20 | 10:19: Met uw laatste deel vd tegel ben ik het ook hartgrondig eens. Zaken van meerdere perspectieven is iets wat ik nou eenmaal graag doe. ;)

OuweOuweLekkerMauwe | 30-10-20 | 13:47
▼ 17 antwoorden verborgen

Op de Daily Mail is de dader in volle glorie te zien. Wel terugkomen hier!

Normpje | 30-10-20 | 09:46 | 1

Ik zie veel te weinig kogelgaten.

AlexMM50 | 30-10-20 | 10:00

IJzersterk, Mosterd.
IJ-zer-sterk.

L. Vis | 30-10-20 | 09:46

Volgens de wappies is de islam een hoax omdat de kans dat je er door komt te overlijden maar 0,0000005% is.

Rest In Privacy | 30-10-20 | 09:46 | 2

haha, ok, ok deze is grappig!

Rest In Privacy | 30-10-20 | 09:48

Spijker en kop. Ik sla een kruisje.

Rest In Privacy | 30-10-20 | 10:00

De gedachte van die simpele moslims is, omdat wij niet gelukkig zijn mogen anderen dat ook niet zijn.

jansma28542681 | 30-10-20 | 09:45

Oh joh.... op Nu staat dat gisteren helemaal GEEN terroristische aanslag was!?

SoepKip | 30-10-20 | 09:45

In mijn directe omgeving is nog nooit iemand door een Islamitische aanslag om het leven gekomen, dus ik vind dit een racistisch artikel.

skoftig | 30-10-20 | 09:45

Had Wilders deze tekst uitgesproken, 10 jaar geleden, dan waren de voorbedrukte aanklachten huis aan huis bezorgd, met een aanbeveling van Rutte erop.
En nu staat het er zomaar! Hier en onbestraft. We gaan vooruit, Nederland kent straks de moedigste zolderkamertjesbewoners van de wereld..

Rest In Privacy | 30-10-20 | 09:43

Bedankt @Mosterd en je lijkt niet meer op Honing, man. Bedankt en zal ik je een kleine anekdote vertellen. Jaren werd ik in mijn familie (veel gekleurde Nederlanders) als eng weg gezet. Sommigen kwamen niet meer op bezoek, want Opa was "eng". Nu anno 2020 komt heel de familie weer bij Oma & Opa en de meesten stemmen zelfs op onze Held (die zijn Vrijheid opgeeft voor Ons), maar hoe dan ook @Mosterd ze komen weer langs en Opa is niet meer "eng".
Daarom blijf jouw gedachten ventileren hier @Mosterd, misschien worden er steeds minder mensen "eng".

Theo-Pim-Riv | 30-10-20 | 09:43 | 3

De Vereniging Van Dieven staat nog steeds op 40+ zetels en zal samen met het Christenen Dienen Allah en DDR666 (en nog een loser partij als de Partij van de Armoe) een regering vormen. Onze medelanders zijn alles behalve wakker. Laat staan de ~35% die steevast (s)links stemt. Het is hopeloos. Er komt geen opstand. De renaissance vloot maakt water en we gaan allemaal richting de kelder.

Graaf_van_Hogendorp | 30-10-20 | 09:46

Gefeliciteerd dat u niet meer eng bent, zie dat in mijn familie ook. Was eerst een idioot en nu een idioot die toch op bepaalde punten gelijk heeft..

jan huppeldepup | 30-10-20 | 10:04

Het enige vervelende aan deze tirade van Mosterd is, dat ik er geen woord aan heb toe te voegen. *duimen draaien*

ciabatta | 30-10-20 | 09:42 | 4

ik denk dat die komma na 'is' niet had gehoeven. Bring it on, bitch!

OuweOuweLekkerMauwe | 30-10-20 | 09:51

Niemand neukt mijn komma! Capice?

ciabatta | 30-10-20 | 09:54

@ciabatta | 30-10-20 | 09:54: Kijk maar uit met Duimendraaien dat ze er door duimen te draaien niet afvallen.

jan huppeldepup | 30-10-20 | 10:06
▼ 1 antwoord verborgen

Christian/Atheist Lives Matter (CALM), Beweging die groter zouden moeten zijn dan BLM hier in Europa

small_town_dude | 30-10-20 | 09:42 | 2

Waar kan ik die beweging vinden?

Lupuslupus | 30-10-20 | 10:07

Sorry dat ik het moet zeggen, maar als GS elke keer zulke suffe stukjes, die overigens helemaal correct zijn, blijft tikken, ben je gewoon onderdeel van het probleem. Je levert tegengas tegen de lefties, maar die luisteren en leren toch nooit. En zo blijft het probleem bestaan. Het is een kansloos epistel dat nul effect gaat behalen. Copy paste het maar alvast voor pakembeet juli 2021. Dan is het weer raak in Lyon, Milaan of Antwerpen. Als je echt een stijlloos statement had willen maken, had je gister de hele dag de site op zwart moeten gooien en die foto van die halfonthoofde vrouw op die tegels van die kerk met dat bordje over haar heen moeten tonen. Stijlloze website is stijlloos, maar dat durven jullie niet. Discussiëren of opinie heeft geen zin in deze kwestie, dat gebeurt al 20 jaar. En zie het resultaat: Het wordt alleen maar gekker en erger. Succes met de meningen boys, op naar de volgende aanslag!

Nanker Phelge | 30-10-20 | 09:41 | 9

@forecastle | 30-10-20 | 10:33: u moest eens weten hoeveel 'Nooit meer oorlog'-commiteettjes er waren in Nederland rond 1929-1933. Result: biggest.war.ever.

Nanker Phelge | 30-10-20 | 10:38

@Nanker Phelge | 30-10-20 | 10:38: U wilt toch niet beweren dat door het bestaan van de 'oorlog-commiteettjes' de nazi's de oorlog zijn begonnen?

forecastle | 30-10-20 | 11:05

@Nanker Phelge | 30-10-20 | 10:38: Het Gebroken Geweertje... En guess what? We geven op het moment als percentage van het BBP gezien minder aan Defensie uit dan toen...

Mbovenka | 30-10-20 | 12:35
▼ 6 antwoorden verborgen

Er zijn al meerdere islamitische aanslagen geweest in Amsterdam maar onze bestuurders geven die een ander naampje.

Piet Karbiet | 30-10-20 | 09:41 | 3

Binnenkort kunt U wedden op het gokkantoor, wanneer de volgense aanslag wordt gepleegd. Dubbel betaald als het tijdstip ook nog juist is. Hoppa.

Theo-Pim-Riv | 30-10-20 | 09:45

Dat is inderdaad een bekende politieke truc. Het lijkt mij erg doorzichtig, maar de mensen trappen er altijd weer in.

zwaaropdehand | 30-10-20 | 09:52

Die gast in Nice had gewoon een lage suikerspiegel. Dat we dat nou niet snappen.

Stijlicoon | 30-10-20 | 09:56

Ik wil toch even opmerken dat de lesbienne van de Volkskrant een man heeft. Onwaarschijnlijk maar toch waar.

Bamberger Reiter | 30-10-20 | 09:40 | 3

Ja maar dat is een nicht die het vrouwtjes speelt en zij speelt de man. Dust toch lesbisch volgens de nieuwe wet.

Premier Trutte | 30-10-20 | 09:42

@Premier Trutte | 30-10-20 | 09:42: dank voor de duiding Mark. Dat verklaart het een en ander!

Bamberger Reiter | 30-10-20 | 09:49

Ze heeft zelfs een dochter. Het zal je moeder maar zijn...

Mbovenka | 30-10-20 | 12:31

Sorry, link werkt niet.

Normpje | 30-10-20 | 09:39

Uistekend stuk Mosterd..! Meer dan respect.. De treurige waarheid die zoals het altijd gaat door een kleine voorhoede als eerste wordt gesignaleerd . En dat terwijl deze ontwikkeling al 25 jaar gaande is .
Het heeft uiteraard niets, maar dan ook niets, te maken met extremisme of één van de vele "ismen" die op je bordje worden geschoven , wanneer je dit constateert/benoemt .

daytripper | 30-10-20 | 09:39

Copy, paste en save Mosterd. Briljant verhaal geschreven om de woede en frustratie die velen van ons voelen uit te drukken.

Tiscali-2 | 30-10-20 | 09:38

Ik heb er schoon genoeg van om afgeslacht te worden door moordzuchtige buitenlanders die met hele scheepsladingen in Europa worden toegelaten.

Dit is mijn uitgangspunt. Opbokken met de nuance.

Madame Poitiers | 30-10-20 | 09:38 | 4

Niet opboksen met nuance, dat is te gemakkelijk. Wees genuanceerd met nuance.

LuNaTeeQ | 30-10-20 | 09:41

Eensch!

Piet Karbiet | 30-10-20 | 09:41

Eensh!

SoepKip | 30-10-20 | 09:46
▼ 1 antwoord verborgen

Ik ben zo fan van Cortes, wat een geweldenaar is dat! Altijd zo sprekend beeldend, zelfs voor de hoofd-in-het-zand-stoppende VVD (-stemmers) snappen het en hopelijk brengt dat hun aan het denken.

LuNaTeeQ | 30-10-20 | 09:38 | 2

Waar heb je het over?

Rest In Privacy | 30-10-20 | 10:01

Voor elk pietluttig akkefietje staan in elk land ter wereld de "malievelden" vol protesterende pipo's. Maar tegen het moslimgeweld blijft het stil.........

Hangtietsmurfin | 30-10-20 | 09:37

In een democratie was de schreeuwende mindereheid de baas. Was.... Nu is de terroriserende minderheid de baas. Dat Femke Halsema niet zegt dat ze ook bang is voor een terreuraanslag maar dat ze de emoties in de stad monitort zegt genoeg. Het is dus niet 1400 jaren religieuze indoctrinering, nee het is een toevallige bui, een emotie, omdat ze beledigd worden door ons.
Een ander voorbeeld van querilla terreur is halal eten. In de Markthal in Rotterdam is een Duitse Hamburger en worsten winkel. Dus ik vraag of het wel halal is... ja hoor, er zit geen varkensvlees in en de kip en rund zijn islamitische geslacht. Bestel je een Piza ham of salamie bij Domino is ie niet te vreten, ga je beter kijken naar de kleine lettertjes op de website... is het islamitische namaakham en salamie. Islamitisch kalkoenvlees met zout en smaakstoffen zodat het lichtelijk naar ham of salamie smaakt. De Surinaamse patatsmaak op de hoek.... alles halal.... En waarom? Wanneer het niet halal is verliest hij 7% van zijn klanten want die moeten ons vreten niet. Wanneer het halal is verliest hij geen ene klant. Want die 93% zal het een worst zijn. Dit worst case scenario rolt zich over heel Europa uit. Querilla-terreur met wurgslangtechniek werkt.

Premier Trutte | 30-10-20 | 09:37 | 3

Worst case scenario is mooi gevonden (stop overigens gewoon met vlees). Wtf is alleen Querilla-terreur? Quesedilla?

jo jo ! | 30-10-20 | 10:07

@jo jo ! | 30-10-20 | 10:07: Ja, volgens mij moet het ook nog Guerilla zijn. Dat komt, op zijn Cruyffiaans, omdat ik sneller denk dan dat ik typ. Maar goed Guerilla is een strijd waarbij ongeregelde strijders een reguliere macht trachten te ontregelen en uit te putten, terwijl vanwege het verschil in kracht een rechtstreekse confrontatie door de religieuze strijders zoveel mogelijk wordt vermeden. Dit is wat er nu speelt met de religieuze oorlog. Terreur is een schrikbewind om de vrijheid van pers en meningsuiting te beperken en zo een volk onder controle te krijgen. Beiden zijn in combinatie aan de hand.

Premier Trutte | 30-10-20 | 10:35

@jo jo ! | 30-10-20 | 10:07: En die wurgslangtechniek werkt ook. Telkens geef je ze flexibel een beetje de ruimte. Maar die ruimte krijg je niet terug, dus geef je ze flexibel weer een beetje nieuwe ruimte... en zo verder tot je eigen samenleving stikt.

Premier Trutte | 30-10-20 | 10:39

Lekker stukkie Mosterd!

Bizar dat al die nieuwsmedia in Nederland hun kop in 't zand steken. Dat maakt jullie zo ontiegelijk onderscheidend van al die poep die die andere kranten uitpoepen. Het gaat er allemaal niet veiliger op worden in Nederland, en soms denk ik wel is dat het goed zou zijn om een wapen aan te schaffen. Als de overheid de veiligheid niet meer wil garanderen... Of uberhaupt het gevaar, dat velen wel zien, niet onderkent, krijg je als burger dat soort gedachten. Ik heb nog geen actie ondernomen, en de van oudsher vrije-vredige Nederlandse samenleving maakt mij dat ik nog hoop heb.

Verder ben ik soms wel eens jaloers op moslims, en ben ik van mening dat wij vrije westenaren veel van deze mensen kunnen leren. Als het op gemeenschapszin aankomt, of het respect voor het moederschap. Wij zijn individualistische consumenten geworden, kleine bedrijfjes, egoïsten die alleen het eigen belang najagen, zonder dat wij de grootsheid van de samenleving als geheel nog waarderen. Dat doen moslims een stuk beter. Afgezien dat ik hun normen en waarden op vele vlakken barbaars vindt.

OuweOuweLekkerMauwe | 30-10-20 | 09:37 | 1

Haha, respect voor het moederschap. Alleen maar om "je vuile **-moeder'' voor minder uit te kunnen maken, uit een soort van territoriaal eergevoel.
Moslims geloven in "dunya", het aardse is niet zoveel waard, daarom zie je ze juist zo pochen met hun kitscherige, armoedige rijkdom, ze voelen zich altijd verheven want zij komen in het hiernamaals waar de werkelijke waardevolle beloningen op hen wachten.
Ze wonen met -tig in een huis omdat ze nog vanuit een overlevingsdrang voortplanten, alsof er zo nu en dan eentje kan sneuvelen door oorlog of schaarste, extra aangemoedigd door extraatjes als kinderbijslag. Door de kwantiteit aan kinderen een belabberde opvoeding welke vervolgens wordt opgevangen met meer islam, als alternatief voor karakter en persoonlijkheid (wat u egoistisch, individualistisch noemt). Met nog meer druk op ons sociaal stelsel tot gevolg. Maar dan hebben we wel kebab!

nsfl | 30-10-20 | 10:13

Ik denk dat het cremeren ipv islamitisch begraven van de aanslagplegers al een goed begin is.

Mildegenade | 30-10-20 | 09:37 | 3

Is publiekelijk en multimediaal zichtbaar in het vuur gooien ook daarbij een optie als crematie?

LuNaTeeQ | 30-10-20 | 09:40

@LuNaTeeQ | 30-10-20 | 09:40: in een hakselaar laten zakken en dan voeren aan de varkens. Alles filmen en wereldwijd uitzenden.

Gandalph | 30-10-20 | 10:13

De islam is een ideologie die als hoofddoel heeft de niet-moslim te onderwerpen. Dat er mensen zijn die dat nog steeds niet snappen is ongelooflijk. Uitstekend stuk door Mosterd.

Overmar | 30-10-20 | 09:36

Als we dit willen overleven moeten we moslims meer spreiden over het land en vanaf de eerste schooldag westerse waarden en geschiedenis leren. Daarnaast risico figuren uitzetten of interneren, moskeeen sluiten of geldstroom blokkeren. En de economische schade door minder handel met zandlanden maar accepteren. De overgebleven economische energie vind wel een uitweg, zoals gezond eten en echt groenere energie

Schwanzeleber | 30-10-20 | 09:36

De “individuen”, “lone wolf” en verwarde man, is het down-playen van wat er werkelijk aan de hand is. Links nederland sluit graag de ogen en doet net of iemand een beetje is doorgedraaid, of last heeft van een suikerspiegel.
In werkelijkheid zijn het slapende cellen van ISIS en kornuiten.
Naar europa gegaan om, wanneer nodig is een aanslag te plegen.
Een beproefde tactiek.

Hiram | 30-10-20 | 09:36

Weet je wat echt verbazingwekkend is, ik noem ze maar gemakshalve the Big Reset politici, die weten dondersgoed dat de EU op een soort van Joegoslavië burgeroorlogmodel afstevent. Kan lang kan kort duren maar uiteindelijk breekt na iedere Lente een Zomer aan ook een Arabische, groeten van de officieuze beschermer 2 miljard muzels uit peaceloving Istanbul. (cynisme modus uit)

william7055 | 30-10-20 | 09:35

Corona is een griepje vergeleken bij het uitzaaiende kankergezwel dat Islam heet.

Dubbelepunthoofd | 30-10-20 | 09:33 | 1

Eens.

Lupuslupus | 30-10-20 | 10:13

"In Dit Land zijn we allemaal zo trots op de seksuele revolutie".
WAT??? Nou ik niet hoor, dat aan d'r haren naar je bunker slepen is nu verboden, ben ik achtergekomen. Stem al jaren SGP, maar die komen godverdomme ook niet boven de 2 zetels.

skoftig | 30-10-20 | 09:32 | 2

Dan lees je het partijblad niet want ze hebben 3 zetels....

Jafco | 30-10-20 | 09:36

@Jafco | 30-10-20 | 09:36: Vloeken als SGP stemmer? Heb tientallen jaren SGP gestemd want van uit huis maar ze slaan geen deuk in een pakje boter. Van der Staaij is veel en veel te soft. Van der Vlies zou het heel anders aangepakt hebben.

Lupuslupus | 30-10-20 | 10:17

Op Twitter is het rode rondjesvolk in één klap verdwenen. Blijkbaar hebben ze begrepen dat het vrij potsierlijk is zo na een moordpartij om je druk te maken over iemand die tegen een NOS-busje geplast heeft. Dat er blijkbaar nog enig gevoel voor verhoudingen is bij dat volk is dan toch weer winst, ook al zijn er wat onthoofdingen voor nodig.

spanarchist | 30-10-20 | 09:31

De islam is en blijft een agressieve religie die zich als politieke beweging manifesteert. Wanneer dat de plaatselijk dictator zo uitkomt.
Iedere vorm van staatsonderdrukking & geweld kan gerechtvaardigd worden met de koran in de hand.

Sinds de ontwikkeling van het buskruit en krachtiger oorlogsschepen verloor de islam de macht over te overvallen kuststeden.

Waarom de islam weer het oude probleem voor gewone burgers van westerse samenlevingen werd? Dat komt omdat wij nu een politieke "elite" hebben die een solidaire westerse samenleving als een bedreiging zien. Een bedreiging voor hun corrupte- en luxe bestaan.
Vandaar dat media, actiegroepen en politiek meer. Meer. Meer verwarde mannen tot uw buurman maken. En dagelijks in het nieuws zijn met het racisme & klimaat die zij tot Grote Problemen verheffen. Massa-immigratie die ons zal redden. Verdeel de samenleving in hapklare brokjes en heers.
Met nu ook tante Corona als krachtigste nieuwe bondgenoot.

Knielt u even mee beste_kameraden? Met mondkap en 1,5 meter? Doe het voor BLM en KOZP, voordat u gaat spijbelen namens het klimaat!

Jan Passant mk2 | 30-10-20 | 09:31 | 4

@Rennieflox | 30-10-20 | 09:36:
Evengoed is de islam zwak. Dat is wel te zien aan de belabberde leefomstandigheden, overal waar dit organisme heerst. Gewone moslims die dat zat zijn verhuizen naar het westen, helaas reist de imam mee.
Onze ergste vijanden gebruiken de islam als middeltje om ons mee in te enten. Als biologisch strijdmiddel tegen de westerse geschiedenis, cultuur en samenleving.

Jan Passant mk2 | 30-10-20 | 09:45

@Jan Passant mk2 | 30-10-20 | 09:45:
De Ieslaaam is dan ook niet het probleem. Het probleem zijn onze beteren die om de voor hun moverende redenen mossels zien als ideale burgers voor het westen. Met alle gevolgen van dien.

Overigens een aardig uiteenzetting van de geschiedenis van de moesliems. Demense vergeten dat mossels vanaf de 7e tot de 11e eeuw Europa hadden geterroriseerd en velen tot slaaf gemaakt hebben. De kruistochten kwamen na eeuwenlange provocaties. In de 13e eeuw kregen mossels de overhand weer met de komst van centraal Aziatische volkeren die bekeerd waren. Pas in de 16e en 17e eeuw konden de verdeelde gristelijke vorsten weer de mossels enigszins in hun hok krijgen.

Maar halverwege 20e eeuw zijn ze er weer en hoe. Het is weer de tijd van de ieslaaam om gristenen te terroriseren over verdeelde Europese volkeren.

De eindoverwinning zal weer niet bij hun liggen echter. Maar bij de krachten die hun momenteel faciliteert en importeert, en net als met de linksmensch hun gebruikt als nuttige idioten.

Graaf_van_Hogendorp | 30-10-20 | 09:58
▼ 1 antwoord verborgen

En in maart stemt de goegemeente gewoon weer massaal op dezelfde partijen...

Jafco | 30-10-20 | 09:31 | 2

Zolang diezelfde partij maar PVV is, dan is het goed. nog noit heb ik zó vroeg voor de verkiezingen al helder wie mijn stem gaat krijgrn, Bosma mag lijstduwer worden en alsnog op voorkeur in de kamer komen!

Harvey2Face | 30-10-20 | 10:15

Fantastisch stuk weer, spijker en kop. Meteen weer een extra donatie gedaan

LouReed | 30-10-20 | 09:30

Deze tegel zou verplichte kost moeten zijn op alle publieke plaatsen.. van tweede kamer tot bushokje.. iedere dag.. dag in dag uit.. net zoals die idiote geldverslindende kutspotjes over corona.. voor wie download jij de app? voor niemand.. kluns.. heb liever een menstruatieapp.. dat ik weet wie dat ik 4 dagen uit de buurt moet blijven..

broervandenhollander | 30-10-20 | 09:30

Als je heilig gelooft in je God, die zijn eind oordeel voor je klaar heeft liggen. Waarom moeten wij als minderwaardige mensen alvast zijn beul spelen?
Dan geloof je toch niet echt in het opperwezen.
Maar dan ben je voor het karretje gespannen van machtswellustelingen en je sociale omgevingsdruk.
Maar als we met een grote vingen moeten wijzen waar al die ellende vandaan komt. SAUDIE ARABIË en consorten daar omheen. Die zijn al decennia alle moskees aan het omvormen naar hun middeleeuwse model van de Islam.
Eerst veel geld er in stoppen en dan hun eigen prekers afdwingen.
De Saudies vinden het normaal om journalisten te vierendelen in het buitenland.
Waar nog mensen onthoofd worden omdat ze aan hekserij doen.
Hoe mentaal achterlijk kan een land zijn!
Maar ja ze hebben olie en geld.
Dus wij bukken maar zo hard ze dat vragen.
Ons koningshuis kwam maar wat graag over de vloer bij ze.
De Amerikanen verkopen enorme hoeveelheden wapens aan ze.
Waarom denk je dat Sadam Hoessein ze aangevallen heeft?
Daarom moest hij ook verwijderd worden met een kutsmoes van massa vernietigings wapens. Terwijl 9-11 een door Saudies uitgevoerde hitjob was.
Dat waren gewoon Amerikaanse belangen die veilig gesteld werden.
Met een dikke middelvinger naar de rest van de wereld.

Hiesjes | 30-10-20 | 09:29

Zolang we hier in ons land in Artikel 1 van de grondwet hebben staan dat iedereen gelijk is, maar in datzelfde artikel 1 de vrijheid van godsdienst benoemen, in dit geval dus ook de vrijheid te kiezen voor een godsdienst waarin iedereen helemaal niet gelijk is..... Misschien tijd om die grondwet eens te herzien! Of een bepaalde idioot "geloof" niet meer als geloof maar als "achterlijk gedachtengoed" te bestempelen.

pdvd | 30-10-20 | 09:29 | 4

Exact dit. Zogenaamde gematigde moslims geven bestaansrecht aan de extreme islamisten. En andere religies geven bestaansrecht aan de islam. Afschaffen, bidden doe je maar thuis, net als rukken.

Root_Of_All_Evil | 30-10-20 | 09:40

@Root_Of_All_Evil | 30-10-20 | 09:40: Typisch de reactie van een atheïst. Nederland was tot 50 jaar geleden een door en door Christelijk land. De SGP is de oudste politieke partij van Nederland dus dat zegt genoeg. Het zijn de atheïsten - samen met de naamchristenen - die de deuren van ons land hebben open gezet voor de islam. Steek de hand eindelijk eens in eigen boezem!!

Lupuslupus | 30-10-20 | 10:26

@Lupuslupus | 30-10-20 | 10:26: 'Naamchristenen'? Gevalletje No True Scotsman fallacy. Schei alsjeblieft uit. Helemaal eens met Muxje & Root: het is 2020, in sprookjes geloven doe je maar thuis.

Mbovenka | 30-10-20 | 12:17
▼ 1 antwoord verborgen

Nog niet zo heel erg lang geleden heeft mijn man een leerling loodgieter die bij ons zijn werk deed sterk afgeraden bij de politie te solliciteren. De jongen wist genoeg. Beter om goeie vakman te zijn kerel! Hij nam het gretig ter harte.
Ben ik nu een Tamara die alleen anekdotische verhalen opdreunt?
DrumPiet zei zoiets over Tamara.

Rest In Privacy | 30-10-20 | 09:28 | 6

@Jane, uw man heeft daar heel goed aan gedaan. Vakmensen zijn broodnodig.

Lupuslupus | 30-10-20 | 10:28

Ik wilde je krommiteit nog eens oppoetsen DP.

Rest In Privacy | 30-10-20 | 11:31
▼ 3 antwoorden verborgen

De voortschrijdende islamisering van Europa wordt uitstekend beschreven in 'The Strange Death Of Europe' van Douglas Murray. Als er hier niks veranderd wacht ons hetzelfde lot als Israël: overal politie en militairen op straat, continu die angst voor aanslagen.

Tietmier | 30-10-20 | 09:28

niet elke moslim pleegt een aanslag.. nee klopt..
Heb er ook nog geen een gezien die de aanslagen afkeurt...
sterker nog, de gene die ik spreek (en dat zijn er helaas veel) vinden het allemaal terecht ! en ongeveer 90% vindt dat Macron dead moet, want belediging...

Angie_Thomas | 30-10-20 | 09:28 | 5

@Nuchternederland | 30-10-20 | 09:59: lol. Bloemetjes leggen heeft nog nooit 1 terrorist ervan weerhouden om een aanslag te plegen. Ze lachen om zoveel onnozelheid!

Lupuslupus | 30-10-20 | 10:30
▼ 2 antwoorden verborgen

Bedankt voor dit bedroevende bericht op de vroege vrijdagmorgen. Goed geschreven, waarheid als een koe. Om te janken.

Robin Hood | 30-10-20 | 09:27 | 2

Tsja Tamara,

Hiervan lopen toch de tranen door je bilnaad?

Wijze uit het Oosten | 30-10-20 | 09:55

Wat fijn om je weer eens te lezen Tamara! Hoop dat het goed gaat met jou en jouw diertjes. Ben nooit vergeten hoe je je hebt ingezet voor necrosis. Wat een vreselijk droevige tijd was dat maar nogmaals heel veel dank voor je inspanningen destijds.

Lupuslupus | 30-10-20 | 10:34

“Wij zijn met meer”, nou daar merk ik in Rotterdam niet zo veel van.
En bij die laffe aanvallen van groepen “jongeren” is het slachtoffer meestal alleen, en zijn de daders altijd met meer, veel meer.
Aangeboren lafheid en barbaarsheid

laurentius | 30-10-20 | 09:27 | 4

@laurentius | 30-10-20 | 09:46: Onze vijanden malen daar ook niet om.....
Heb een brandblusser van 10 kg naast mijn bed en een - scherp geslepen - bijl in de meterkast naast de voordeur. Geen schietwapen nodig. Roeien met de riemen die je hebt heet dat.

Lupuslupus | 30-10-20 | 10:39
▼ 1 antwoord verborgen

Als er nog sneeuwvlokjes zijn die willen vechten voor Nederland,
dan moeten daar wel comfortabele porto pisbakken met spiegeltjes voor meegenomen worden, je moeder heeft je tenslotte niet voor niet gedwongen om zittende te plassen en dan kan dat gelijk met het goed rechtzetten van je manbun gebeuren.

TijdelijkOptimist | 30-10-20 | 09:27 | 1

Sitzpinkler is een scheldwoord bij onze Oosterburen.

Harvey2Face | 30-10-20 | 10:10

Uw buurman laat een emmer sprinkhanen vrij in uw moestuin waarna u boos wordt op de sprinkhanen.
Zo dom, zo typisch Nederlands.

jemagookniksmeer | 30-10-20 | 09:27 | 3

Of je plaatst een tuinhek met kippengaas om de fruitvliegjes tegen te houden.

Glasgow Argus | 30-10-20 | 09:29

Ik word altijd boos op de vogeltjes omdat ze de ratten die op hun voer afkomen niet wegjagen.

Hadena | 30-10-20 | 09:33

@Hadena | 30-10-20 | 09:33: Ratten zijn ook diertjes die net zoveel rechten hebben als vogeltjes. Minimaal voer strooien zodat de vogeltjes het meeste op eten en de ratten de restantjes. Heb zelf jaren lang 2 tamme ratjes gehad en je wilt niet weten hoe leuk die diertjes zijn. Ze wisten precies hoe laat we koffie dronken want dan mochten ze de laatste druppeltjes uit onze koffiekopjes drinken.

Lupuslupus | 30-10-20 | 10:45

Is er iemand in de zaal die dit naar het arabisch/turks/marrokkaans kan vertalen? Dan kan het misschien op de juiste plekken verspreid worden, want een beetje de eigen parochie bespreken is makkelijk maar doet niets. Misschien ook deze tekst eens ergens anders dan hier plaatsen.

Hadena | 30-10-20 | 09:27

Links NL, het ultieme voorbeeld van naïviteit.

JvanG | 30-10-20 | 09:27

Hier valt niets aan toe te voegen. Chapeau!

Schriever | 30-10-20 | 09:26

HEAR, HEAR! Mosterd. Dik vet na de maaltijd, waarvan ik hoop dat dit niet het laatste avondmaal was. Geniaal geschreven, en o zo waar. Kan integraal bij "De Druktemakers". Oh nee... BNNVARA.

Dubbelepunthoofd | 30-10-20 | 09:26

Aan welke eisen moet een religie voldoen? Er zijn geen eisen, alles kan en daar gaat het al mis.

whitechocolateface | 30-10-20 | 09:26 | 2

In de VS zijn daar eisen voor, want je kan niet zomaar een religie beginnen, om vrijstelling van belasting-status te krijgen.

Vuurwezel | 30-10-20 | 09:28

@Vuurwezel | 30-10-20 | 09:28: in Nederland is dat niet anders, de rokers-kerk is al eens afgefloten door de rechter.
Maar een ambi status voor afgeleide religies en sektes als de Scientology kerk wil nog wel eens lukken ...

Analia von Solmsch | 30-10-20 | 10:14

De enige groep die vrijheden is kwijtgeraakt zijn de fatsoenlijke mensen, die anderen graag in hun waarde laten. De groep met het zwaard veroverd steeds meer terrein, geholpen door de mensen die zeggen "nou, misschien moeten we wat meer respect tonen, dan houdt het onthoofden wel op."

Obleaumov | 30-10-20 | 09:25 | 1

100% eens met uw reactie.

Lupuslupus | 30-10-20 | 10:46

KOTSVIDEO: Akwasie krijgt bij Jinek alle ruimte om z'n achterlijke denkbeelden en Dam gebral uit te leggen. Kijken op eigen risico !!!
www.evajinek.nl/video/fragmenten/vide...

D.Onderop | 30-10-20 | 09:24 | 8

Min .... houdt.
Vraag me af of aquarium niet ook dom is en daarbij kwaadaardig.
Of kwaadaardig en leep.
Maar wat heeft hij voor ogen als zijn handelen vanuit de laatste combinatie komt? Wat wil de leeperd bereiken?
Samenwerking met wat?

Rest In Privacy | 30-10-20 | 09:50

@Drunken_Pumpkins | 30-10-20 | 09:48:

En hij probeert hier natuurlijk toch de blanken een beetje belachelijk te maken! Blijkt maar weer eens dat hij zelf geen haar beter is..

Drunken_Pumpkins | 30-10-20 | 09:52

Je hoeft niet te kijken, Je hoeft niet te klikken. Een plaatje van zijn kop zegt genoeg om voor mij het hele artikel links te laten liggen. Lekker links.

pieterS | 30-10-20 | 11:01
▼ 5 antwoorden verborgen

Akwarium bij Jinek. Meneertje kreeg van Eva alle ruimte om zich te rehabiliteren, om ons, argelozen, te vertellen dat-ie eigenlijk toch wel een heel goed mens is, en dat alles wat hij ooit fout deed 'in een opwelling' was gebeurd en dat-ie daar nu enorme afstand van heeft genomen. En dat zijn uitspraken op de Dam 'dom' waren, maar dat te weinig mensen zich afvragen waaróm hij die domme dingen heeft gezegd, want dáár gaat het om. Eva probeerde hem een paar keer op zijn inconsequent redeneren te wijzen, bijvoorbeeld met 'waarom duurde het zo lang voordat je afstand nam van die uitspraak?', maar kreeg daar geen zelfinzicht voor terug. Wat voor ons lang was, was dat voor hem niet, zo hoorden wij. Hij had het allemaal moeten verwerken, hij was begonnen met zich af te vragen 'wat gebeurt hier?' en had echt even de tijd nodig om daar voor zichzelf een antwoord op te krijgen. Het was allemaal heel intens en heel ingewikkeld. Kortom, hij stuurde Eva met een kluitje in het riet en ze was, zo kennen we haar, niet in staat om van de zorgvuldig voorbereide aanvalsvragen weg te schieten, hem in zijn redeneren te volgen en hem te pakken op wat hij ter plekke probeerde te flikken. Jammer, een gemiste kans.
Voor de goede toehoorder was het duidelijk. Omroep Zwart gaat de ideologie van de Woke uitdragen, in al zijn facetten, gaat drammen, duwen, infiltreren. Aquarium wist nu al te vertellen dat éérst de belangrijke posities in het omroepbestel moeten worden ingenomen, de plekken waar de beslissingen vallen, waar beleid wordt gemaakt. Gesprekken met BNN-Vara en de VPRO zijn al opgestart, de samenwerking of wat daarvoor moet doorgaan is al ingestart. De programmering is pas het tweede belang, het gaat om het infiltreren, het uithollen, het omverwerpen, het vernietigen van de bestaande 'witte' structuren.
Het is niet Aquarium, het is een beweging die hier zijn tentakels uitrolt.
"We are the Woke, you will be assimilated, resistance is futile."
Eva doorziet het niet, snapt niet wat er gebeurt, is niet sterk genoeg en laat zich dus gebruiken. Na haar zullen er velen komen. Aquarium deugt niet, maar Aquarium is niet wat hier belangrijk is. Het is de ideologie die hem drijft, waar hij zich aan overgegeven heeft, waaraan hij zich heeft onderworden.

Schoorsteenveger | 30-10-20 | 09:24 | 14

@Schoorsteenveger | 30-10-20 | 09:53:
Ja, dat is wat ze willen. En ze denken gebruik te kunnen maken van de dominantie van (extreem) links bij de media, 98% van de pers, het onderwijs en de politiek. Maar ik denk dat ze slechts pionnen zijn van de roomwitte linkse elite die echt aan de touwtjes trekt in dit land.
Er zitten vrijwel geen gekleurde mensen in de top van de media etc., en dat zal zo blijven. Ons kent ons.

noordwal | 30-10-20 | 10:07

@noordwal | 30-10-20 | 10:07:
Het is die roomwitte linkse elite die dit land naar de klote wil helpen.
On topic: vandaar ook de onwil om de uitwassen van de islam aan te pakken.

noordwal | 30-10-20 | 10:11

@Schoorsteenveger | 30-10-20 | 09:53: Je moet je ook niet blind staren op Aquarium. Zijn groepje mensen wordt gefinancierd door banken en multinationals. Gek hè? Maar het grootkapitaal heeft baat bij woke. Antiracisme is de zweep om het autochtone volk mee te geselen en de mond te snoeren. Het de facto afschaffen van de democratie. Het volk wordt macht ontnomen, wordt arm gemaakt en gehouden. Dat is wat het grootkapitaal wil.

Rest In Privacy | 30-10-20 | 10:19
▼ 11 antwoorden verborgen

Maar, heeft Willem Engel al zijn mening gegeven?

Guillermo | 30-10-20 | 09:24 | 1

Islam is niet gevaarlijk want er worden alleen oude mensen onthoofd.

Rest In Privacy | 30-10-20 | 09:33

Die Tunesische paardelul die dit geflikt heeft zorgt nu voor ruzie tussen Italie en Frankrijk. Dat moeten we toch niet hebben. De islam als ruftende splijtzwam binnen Europa. Bad news. Europa zou beter 1 front kunnen vormen tegen de wilde Afrikaanse hordes en de illegale sprinkhanen uit Arabie. Er moet streng gehandhaafd worden, geen side deals, geen activistenboten, geen smokkelaars. En illegaal binnendringen betekent maar 1 ding: uitzetting.

van Oeffelen | 30-10-20 | 09:23 | 1

Europa gaat pas 1 front vormen wanneer de kalief zich in Rome tot paus kroont.

Glasgow Argus | 30-10-20 | 09:28

En met al die moslims om je heen tegenwoordig kan je amper nog open over de aanslagen van de islam praten op je werk.

Rest In Privacy | 30-10-20 | 09:23 | 8

@RGV42 | 30-10-20 | 09:44:
Ik ben ambtenaar en daar ligt het toch wel heel gevoelig. Sowieso worden er zoveel mogelijk mensen met een diverse achtergrond aangenomen en die mag je niet tegen de schenen schoppen. We spelen dat we een grote happy family zijn.

Rest In Privacy | 30-10-20 | 09:50
▼ 5 antwoorden verborgen

Goed stuk; geen speld tussen te krijgen en louter de wijze waarheid.
Preken voor eigen parochie is goed en bewijst ons het gelijk. Alleen, het is voor eigen parochie en wij/die vinden het ook en weten het ook en handelen ook zo.
De missie in om anderen parochianen te bereiken. En dat gaat niet, want die luisteren naar hun eigen parochie. Was zo, is zo en zal altijd zo blijven.
De enige manier om dat te veranderen is met geweld. En de geschiedenis leert ons dat dát een tijdelijke oplossing is.

RGV42 | 30-10-20 | 09:23 | 2

Misschien links gaan complimenteren met de vernietiging van het land en onze cultuur. Daarna de feministen vertellen dat ze een geweldige toekomst hebben gecreëerd voor de volgende generatie. Persoonlijk wordt ik zeer moe van dat weg met ons beleid. Zelfs met het milieu, hele oerbossen opstoken en met droge ogen beweren dat het goed is voor het klimaat en de natuur. Allemaal van gas af en aan de elektrische warmtepomp terwijl alle landen rondom ons aan het gas gaan. We hebben het beste gasleiding netwerk van de wereld, dus moet het van links kapot. Alles wat in dit land goed is, moet kapot gemaakt worden door links. Een leuk kinderfeest, het moet kapot. Onderwijs, het moet kapot. Beste boeren ter wereld, het moet kapot. Etc.

Gandalph | 30-10-20 | 09:43

@Gandalph | 30-10-20 | 09:43: dat wij van het gas gaan heeft niets te maken met klimaat en alles met de aardverschuivingen (geen bevingen!) in Groningen.
Het wordt dan wel zo verkocht natuurlijk.

Harvey2Face | 30-10-20 | 10:05

Dit is het dus Mosterd. Precies dit. Een frustratie gedeeld door zo veel mensen. Het beeld zo duidelijk. Het probleem even groot als duidelijk. En een gevestigde orde politici die er niets, maar dan ook niets aan wil doen. Goed stuk, stuk onvrede puik neergezet.

nietzomoeilijk | 30-10-20 | 09:23

Goed stuk. En nu snel de doodstraf invoeren voor dit tuig.

Jemoesteensweten | 30-10-20 | 09:22 | 1

Daar maak je ze niet bang mee. Insmeren met varkensvet en levend cremeren, dan komen ze niet in hun denkbeeldige paradijs. En daar zijn ze wel bang voor.

Jafco | 30-10-20 | 09:24

Is er ook zoiets als "zuivere Verlichting".

Phantomas | 30-10-20 | 09:22

IJzersterke cortoon weer.

Muxje | 30-10-20 | 09:21

Goedemorgen! De spijker precies op de gevoelige snaar. "And don't mess around with the demolition man". Police, 1981

hetgingperongeluk | 30-10-20 | 09:20

De regering is er voor uw gezondheid, u moet binnen blijven ivm covid. De regering is er voor uw gezondheid en daarom halen ze in grote getalen mensen naar binnen die onze levensstijl afkeuren en ons willen doden als we hun beledigen, sowieso daalt de sfeer in de maatschappij/straat wat schadelijk is, en tevens gaat onze levensstijl en cultuur naar de kloten. Ook moeten we steeds langer gaan werken om iedereen te kunnen onderhouden wat ook al niet gezond is. Eet vooral uit de schijf van vijf! Hypocrisie ten top.

Rest In Privacy | 30-10-20 | 09:20

Al die linkse softies en geëmancipeerde vrouwen, LHGTBXYZ alswel BLM en Antifa zijn als eerste de klos als onze Moslim broeders het overnemen dus laat het maar gebeuren. Better sooner than later......

Blonde Nel | 30-10-20 | 09:20 | 3

Kijk maar naar Iran. De socialisten en communisten dachten slim te zijn om met de islamisten samen te werken om de Sjah af te zetten. Zij waren daarna aan de beurt.

Snake | 30-10-20 | 09:22

You better wish what you hope for.

Glasgow Argus | 30-10-20 | 09:23

@Glasgow Argus | 30-10-20 | 09:23: I do not "hope" it will come sooner or later....

Blonde Nel | 30-10-20 | 10:08

De wil iedereen maar te pleasen gaat uiteindelijk tegen ons werken. Door hen te tolereren die ons niet tolereren verliezen wij onze vrijheden die wij vanzelfsprekend hielden.

Osdorpertje | 30-10-20 | 09:20

Met Salman Rushdie is het begonnen. Toen bleek dat de islamieten daad bij woord zouden voegen. Sindsdien zit iedereen te bibberen van angst en mag de olifant niet meer worden benoemd, je mag ze NOOIT boos maken.. want dat is levensgevaarlijk! En de stomste fout is dat onze angsthazen zijn geloven in het wegkijken en als klap op de vuurpijl dan ook nog massa's vijandige moslims binnen laten. Het probleem is nooit de vluchtelingen, het is altijd hun religie.

God Zelf | 30-10-20 | 09:20

Aan mij heeft het iig nooit gelegen. Heb altijd op de juiste mensen gestemd. Enige remedie is keihard ingrijpen maar gaat niet gebeuren. Een Joegoslavië / Rwanda 2.0 is ons voorland. En dat gaan we niet winnen / overleven. Ondertussen kopen die 'aardige' en behulpzame' Turken in mijn stad al het ontroerend goed met niet traceerbaar geld op om het vervolgens voor bloedprijzen vol te plempen met wanhopige Hollandse woonruimtezoekers.

D.Onderop | 30-10-20 | 09:19 | 1

In Venlo zit er eentje in de raad.... met 36 woningen/appartementen, de helft van zijn neven in het gevang.

grindbak | 30-10-20 | 09:22

Amen

Abu Bachouca | 30-10-20 | 09:19

Halsema vergat voor het gemak Theo?
Bewust

laurentius | 30-10-20 | 09:18

Jamaar, en nu dan?
Signaleren doen we al 40 jaar, de ellende neemt toe, maar de kramp ook.
Er gebeurt helemaal niets tegen, PVV en FvD kunnen roepen wat ze willen, maar er gebeurt simpelweg niets.
En waarom niet?
Omdat er maar 1 oplossing is, en die borduurt voort op de lijn van de bekende fascist Karl Popper.
Stoppen met de gehele intolerante bevolkingsgroep.
Dus uitzetten, want bekeren tot tolerantie is al 40 jaar niet gelukt, integendeel zelfs.
En dat gaat nooit gebeuren. Totdat wij onszelf nederland uitzetten over 100 jaar.

Nuchternederland | 30-10-20 | 09:18

Bravo Mostert en Geen Stijl redactie, chapeau !!! Dapper en goed verwoord !

Kroontje | 30-10-20 | 09:18 | 1

Top en raak! Uitprinten en ophangen

laurentius | 30-10-20 | 09:20

Eensch. Zo is't hier nou eenmaal verworden. En ik zeg niks over dit soort dingen want voor ik 't weet is mijn buurman boosch.

Rest In Privacy | 30-10-20 | 09:18

Verzamel eens gewoon geld en plaats dit verhaal in een krant. Ik ben zo bereid om mee te lappen.

En ik weet, geen krant durft dit te plaatsen want anders beveiliging in het pand (wat de waarheid van dit stuk nog maar eens bewijst...) en deugen en blabla.

Maar misschien maak je bij de Telebelg een kans. Verder niet, dat klopt.
Dus probeer het gewoon eens.

Realism Is All | 30-10-20 | 09:18 | 2

Misschien die nieuwe krant van Karel van Wolferen, Gezond Verstand ...?

God Zelf | 30-10-20 | 09:23

“Verzamel eens geld?”
En zelf niet eens Erelid zijn?
Wat een druiloor.

Normpje | 30-10-20 | 09:36

Een welgemeend 'amen' (al is dat misschien ook heel gevaarlijk om tegenwoordig te zeggen).

nwanko | 30-10-20 | 09:17

Nog even over die broer van Fatima. Toen ik het 'geluk' had om in de Randstad te werken, sprak ik op enig moment een moslimiaanse Marokkaanse mederwerker aan op het gebruik van zijn telefoon. Er moet immers ook gewerkt worden. Hij antwoorde daarop dat er iets zou gaan gebeuren waar ik mij niet mee moest bemoeien want familiekwestie. 

Even later komt er de broer van die medewerker de zaak binnen gestampt en daarop volgde een vechtpartij. Toen broer er weer vandoor was, heb ik de medewerker gezegd dat ik niet gediend was van dit soort 'afrekeningen' in de zaak waarop hij voor mijn gezicht, heel snel, een truukje met een vlindermes uithaalde. Ik had mij nergens mee te bemoeien. Dus ik ontsloeg hem. Ik heb nog zeker drie maanden last van hem gehad, zowel op mijn prive telefoon, waar hij het nummer van had weten te bemachtigen (hoogstwaarschijnlijk via een andere Marokkaanse collega van hem), als in de zaak waar hij langs kwam met groepjes vrienden.
Oftewel voor die mensen is het heel duidelijk wie er aan de knoppen horen te draaien, overal.

Leptob | 30-10-20 | 09:17 | 4

Ik hoop dat je sinds die tijd heel strikt bent geworden in wie je aanneemt.
Bekijk het zo, als die generatie niet meer makkelijk aan werk kan komen, moeten ze maar emigreren naar hun geliefde moederland. Emigreren wat hun opa's en oma's ook zo makkelijk deden.

Nuchternederland | 30-10-20 | 09:26

Wat lief. Een vlindermesje.
Never bring a knife to a gunfight.

The2Amendment | 30-10-20 | 09:44

@The2Amendment | 30-10-20 | 09:44: Inderdaad. En ik had zn beide armen gebroken. En daarna de politie gebeld. Ik zou me zeker in mn eigen zaak niet laten bedreigen door een medewerker.

ThePozz | 30-10-20 | 18:11
▼ 1 antwoord verborgen

==
"omdat er 6.500 kilometer verderop een draaideurcrimineel (op verschrikkelijke wijze) is omgebracht door de politie"

Er is inmiddels vrij veel bewijs dat het iets anders ging.

Graaiende Teddybeer | 30-10-20 | 09:16 | 2

'bewijs' aangedragen door overheidsdienaren uit alle landen maar vooral ook NL dient men te wantrouwen.

Rest In Privacy | 30-10-20 | 09:20

Er is vrij veel bewijs dat die sjaak strak stond van de drugs, dat ie al een zeer crimineel verleden had, dat die weigerde mee te werken met zijn arrestatie en heftig verzet bood.
Dat zijn dood noodlottig is, staat buiten kijf.

Harvey2Face | 30-10-20 | 09:56

Zonder de wens groepen uit te sluiten:

Significante bestuursfuncties alleen toegankelijk maken voor ouders met kinderen.

Bezorgde_Burger | 30-10-20 | 09:16

Het uiteindelijke probleem ligt bij de kiezers. Baudet is een clown, Wilders is een racist, Kaag een intellectueel, Klaver een leuke jongen die zich om de juiste dingen druk maakt en Rutte doet het toch eigenlijk best goed zo tijdens Corona.
Er is geen noodzaak om zaken fundamenteel te veranderen of aan te pakken als het klootjesvolk keer op keer op keer maar op dezelfde partijen als altijd blijft stemmen.
Als je als ouder op D66 of GL blijft stemmen terwijl je dochter continue lastig wordt gevallen door kansenparels, dan ben je medeschuldig.

spanarchist | 30-10-20 | 09:16 | 1

We hebben veel medeschuldigen hier. Ouderen met rode fleecejasjes die altijd PvdA hebben aangekruist. Appelgroene jasjes die Pechtold zo’n goeie vonden.

Normpje | 30-10-20 | 09:33

Al meer dan 1400 jaar.

Toen Paus Urbanus II in 1095 de eerste kruistocht organiseerde waren er ook al 400 jaar van oorlog van de Islam tegen het westen aan voorafgegaan.

Deze keer hebben we de troepen van de Grootvizier zelf binnengehaald. Niet veel lerend vermogen, vindt U niet?

Glasgow Argus | 30-10-20 | 09:15 | 1

En dat voor een een geschiedenisleraar..

Ommezwaai | 30-10-20 | 09:18

Goed stuk. GeenStijl zegt het en blijft het zeggen.

zwaaropdehand | 30-10-20 | 09:15 | 3
-weggejorist en opgerot-
x y de gek | 30-10-20 | 09:20

@x y de gek | 30-10-20 | 09:20:
Zie het maar als een dieseltje.

Barkruk2 | 30-10-20 | 10:01

@x y de gek | 30-10-20 | 09:20: Drink je nog wel eens een latte met je vriendje in Amsterdam?

Rest In Privacy | 30-10-20 | 10:06

Ik ben blij dat ik geen kinderen heb.
Ik hoef over 20 jaar niemand uit te leggen waarom dat het ooit zo mooie Nederland / Europe zo'n onvoorstelbare teringzooi is geworden.

Eduardo- | 30-10-20 | 09:15 | 4

Nou, daar is dan niets nieuws aan waar het europeese geschiedenis betreft. Beetje vergeten na 75 jaar relatieve vrede.

inCol | 30-10-20 | 09:30

en bedankt, dan gaat het opgebouwde successcontinent nog sneller ten gronde. Ik ben blij dat ik kinderen heb, om de waarden te beschermen.

small_town_dude | 30-10-20 | 10:09
▼ 1 antwoord verborgen

Ik noem het liever salafisme dan islam (want ja, er zijn genoeg moslims die wel normaal kunnen doen) maar je bent een naïeve dwaas als je blijft ontkennen hoe gevaarlijk die lui zijn. Er zit ook een wereld van verschil tussen een oud vrouwtje in Staphorst en een redneck bible thumper in het zuiden van Amerika. Die laatste heeft namelijk wel een wapen.

Ad Hominem | 30-10-20 | 09:14 | 4

Die 'normale' moslims als ze er al zijn, zijn ze op 1 hand te tellen. Die hoor je ook niet! Die kijken ook wel uit, die zijn ook zuinig op hun hoofd.

vluchtelingallergie | 30-10-20 | 09:31

Ha. 1 in elke kamer plus zijn pick up. Slim.

The2Amendment | 30-10-20 | 09:45
▼ 1 antwoord verborgen

Ik begrijp nog steeds niet wat er zo tof is aan beledigen - wie het ook betreft - omdat het niets oplost. Iedereen weet dat de islam het(!) probleem is en altijd al is geweest sinds zo'n 1400 jaar. De kruisridders wisten hoe je dat probleem oplost. Niet helemaal goed te praten (om verschillende redenen) maar zelfs toen wist men dat alleen de harde hand succes heeft. Er zijn op internet diverse kaartjes te vinden van landen en gebieden die ooit Christelijk waren en nu islamitisch zijn. Dat islamieten massaal Europa zijn binnengehaald - ze hoefden er niet eens strijd voor te voeren - is dé schande van de 20e eeuw. Het Christendom 'teruggedrongen' want dat was o zo 'fout' en in plaats daarvan de poorten wijd open gezet voor de islam.met.het zwaard. En nu huilie huilie doen, dat is pas ècht bespottelijk. Natúúrlijk zijn de 'naam' christenen hieraan in grote mate ook zelf schuld. Waar het Christendom verdwijnt, de islam verschijnt.

Lupuslupus | 30-10-20 | 09:14 | 7

DP. Tot de orde van de Islam? Wat ben je tocht slim Piet. Echt... een kind kan de was doen.

Rest In Privacy | 30-10-20 | 10:16

@Leptob | 30-10-20 | 09:32: bij mij ligt de grens bij 'beledigen om het beledigen' . En dat is hier niet het geval geweest, niet bij van Gogh, niet bij Charlie Hebdo. Dat ging om een spiegel voor te houden, het relativeren, een dialoog starten over de uitwassen en omdat het grappig is. Als Wilders vervolgens expres een tentoonstelling wil organiseren met cartoons dan ben je echt vervelend aan het beledigen en dat zou ik niet doen.

small_town_dude | 30-10-20 | 10:27

@small_town_dude | 30-10-20 | 10:27:
U bent de weg kwijt.
Juist van Gogh beledigde om aan te tonen hoe onverdraagzaam de Islam is. Niet om een dialoog aan te gaan.
Wilders wilde dat ook aantonen.
En 'vervelend' beledigen is uw waardeoordeel.
Het recht te beledigen, is een onderdeel van de VVMU.

Roadblock | 30-10-20 | 11:42
▼ 4 antwoorden verborgen

De moslims zijn de enige groep in de wereld met een 'burgerleger'. Dit zijn gewone burgers die ingezet kunnen worden om militaire acties te plegen.
Het probleem hieraan is dat je nooit weet wie dit gaan doen, het zijn immers reguliere burgers totdat het mis gaat. Het enige wat je als land kan doen is dus de hele groep aanpakken, maar zodra je dat doet (China, Myanmar) gaan ze massaal op de grond liggen rollen en kermen ze van alles over genocide, racisme en islamofobie.
Pas als je niet meer in die schwalbes trapt heb je een kans. Het proberen te voorkomen van aanslagen is nobel maar nutteloos, omdat het aantal potentiele aanslagplegers oneindig is.

C1O2 | 30-10-20 | 09:14 | 1

trap er niet in. Mooie slogan die ken ik ergens van .

small_town_dude | 30-10-20 | 09:31

In dit bescheiden stukje tekst staan meer waar- en wijsheden dan in de gehele boekenkast van een zogenaamde islamgeleerde. Maar dat is dan ook niet zo moeilijk.

Ambiorix | 30-10-20 | 09:14 | 1

Vrouwenhandel is goed, trouwen met een 5 jarige is goed. Mensen die hier iets tegen hebben zijn ongelovigen.
- Afstudeerscriptie islamgeleerde.

#Wilderswhatelse?

K. Westergaard | 30-10-20 | 09:54

Realiseer nou eens dat de absolute meerderheid van alle moslims in NL, Europa of de wereld bereid is geweld te gebruiken en te moorden vanwege hun geloof. Dit volk is een tikkende tijdbom.

Hollandse_blauwe | 30-10-20 | 09:14

Hier in Utrecht-Centrum heb je op woensdagmiddag al geluidsoverlast van een moskee. Het lijkt hier Marrakach wel.

De Pilsvogel | 30-10-20 | 09:13 | 1

Dit stad is reddeloos verloren. Ik ben er in 2007 weggegaan en woon nu op het Groninger platteland. Liever een aardbeving dan een minaret.

GroenLinks is de grootste partij van Utrecht. Ze willen het zelf zo.

zwaaropdehand | 30-10-20 | 09:21

Heb me ook waanzinnig verbaasd over het gebrek aan empathie bij die aanslag op Zaventem. Dat was 100 km van onze grens en we haalden 2x onze schouders op. Eén oenig incident met een agent in de VS en de dam stroomt vol. Ridicuul.

de Voorzittert | 30-10-20 | 09:13 | 2

35 jaar afbraak van het onderwijs, 90% deeltijd emo-jufjes die het "leuk" willen hebben, Femke zette ook haar "leuke" gezicht op, de "driehoek" staat kompleet voor paal, wat een dom land.

grindbak | 30-10-20 | 09:16

@grindbak | 30-10-20 | 09:16: vooral het eerste. Ik leerde nog 'hoe je moet denken' en niet 'wat je moet denken'

small_town_dude | 30-10-20 | 09:33

Islam is/= macht voor mannen. Niet meer en niet minder.

frisenfruitig | 30-10-20 | 09:13 | 4

Precies. En dat willen onze vrouwen maar niet zien!

Petrus Poortwachter | 30-10-20 | 09:20

@Petrus Ik zie het kristalhelder en mijn dochters ook.

BelleFleur | 30-10-20 | 10:14
▼ 1 antwoord verborgen

“ Daarover, u wist het misschien nog niet, maar moslims hebben dus het alleenrecht verworven om niet gekwetst te mogen worden.”
Gelul. We hebben ook nog de pigmentief uitgedaagde zeurpieten.

Rico Tampeloerus | 30-10-20 | 09:12

Een pedofiele massamoordenaar als leidend voorbeeld. Macht en onderwerping afgedwongen met repressie en geweld.

Bij veel Nederlandse organisaties heerst ook een angstcultuur. Dat past toch prima in een ontzuilde democratische samenleving?

de visser | 30-10-20 | 09:12
-weggejorist-
Ohnesorg | 30-10-20 | 09:12 | 5
▼ 5 antwoorden verborgen

Het wordt tijd dat het standpunt richting de Islam leidend wordt voor de stemwijzer.

Dus niet maandenlang ouwehoeren over Corona-aanpak, klimaatgelul en 0,03% koopkrachtstijging. Maar de Islam.

Dus niet laten voorliegen door voorlichtend Den Haag die even samen met de NPO en de kranten bepaald dat deze verkiezingen over Corona en Klimaat gaan.

Willen we eindelijk de islam niet langer de samenleving laten domineren? Denk dan verdomme eens na in het stemhokje.

de Voorzittert | 30-10-20 | 09:12

Vergeet toch die Mohammedcartoons, het doden van mensen die kritiek hebben op islam, het doden van mensen die de islam verlaten etc. Uiteindelijk is het feit dat er überhaupt niet-moslims bestaan een provocatie voor moslims.

halbstark | 30-10-20 | 09:11 | 1

En vergeet niet , als westerling mag je je wel bekeren, maar dat is voor hen nog steeds niet goed genoeg. Dood moeten we. Ze vinden altijd wel een reden in hun verkeerd geprogrammeerde twee hersencellen.

me | 30-10-20 | 09:17

Tjezus Christus Mosterd..... niet goed geslapen vannacht?

Wat een lap tekst op de vroege morgen...... maar, ieder woord is raak!

Chapeau voor deze zeer terechte rant!!

Fatwabuster | 30-10-20 | 09:11

Tsjah, het probleem lijkt mij niet eens zo heel lastig aan te pakken. De wil is er niet. Als je het sec bekijkt dan zouden we moslims moeten dwarfen in WOIII. Ik neem toch aan dat we met het pact: EU, US, China en Rusland de geitjes vrij eenvoudig plat hebben.

KaiserSoze | 30-10-20 | 09:11 | 2

De legers van de EU, US, China en Rusland marcheren over een brug. Roept de generaal van de EU, wat stampen we lekker!

C1O2 | 30-10-20 | 09:17

@C1O2 | 30-10-20 | 09:17: U hoeft alleen maar te kijken naar de foto van de Russische minister van Defensie en die te vergelijken met de MinDefs van de EU. Je broek zakt af van het lachen. Allemaal wijvon tegenover een ijzervreter.

Lupuslupus | 30-10-20 | 09:48

Openbare orde en veiligheid is de nummer 1 taak van de overheid. Hierin faalt Nederland volledig. Ik vind het prima, maar laat ons dan gewoon zelf gated communities oprichten met gewapende bewakers als de overheid het geen prioriteit vindt en zich liever bezig houdt met hobbyprojecten.

Blasfemie | 30-10-20 | 09:11 | 10

@Blasfemie | 30-10-20 | 09:51: Klopt, Scandinavië bijvoorbeeld. Maar de top ligt dicht bij elkaar. Alles kan beter, maar een beetje besef dat we het hier echt heel goed voor elkaar hebben, kan geen kwaad. Beetje tegenwicht tegen al dat gehuil.

beldewouten | 30-10-20 | 10:44

@beldewouten | 30-10-20 | 09:19: Dat moet je aan het afgehakte hoofd vragen,,, of aan de wouten die vluchten als er geschoten wordt met aanvalswapens... Echte criminelen maken de dienst uit. De wouten bellen is niet meer van deze tijd. (vraag maar aan het broertje van die kroongetuige)

pieterS | 30-10-20 | 10:53

@beldewouten | 30-10-20 | 10:44: De top ligt dicht bij elkaar ja: Singapore, Zuid Korea, Japan.

Meer dan 900 steekincidenten in Nederland vorig jaar.

Blasfemie | 30-10-20 | 11:55
▼ 7 antwoorden verborgen

Volgens Rutte hebben we nu een gaaf land. Niet klagen dus.

Mahatma | 30-10-20 | 09:11 | 2

Dat hebben we ook. Nog wel.

DrumPiet | 30-10-20 | 09:12

Nog even geduld...

Ommezwaai | 30-10-20 | 09:16

In Dit Land overdrijven we snel de boel, en die theatrale insteek maakt dat men een op vlakken valide punt minder serieus neemt dan zou moeten.

beldewouten | 30-10-20 | 09:11

Het moest maar eens gezegd worden. Een "continue kutjekramp", daar verkeert de samenleving in door die fokkende islam in onze huidige cultuur van deug. Hulde aan Mosterd alsook Cortès.

suscrofa | 30-10-20 | 09:10

Over deze tweet van Kaag zal het nog vaak gaan bij de deugmedia zo voor de verkiezingen.
"Wat goed, wat stoer, Kaag loopt niet weg voor de problemen maar benoemt ze. Niet zoals Wilders, die ze op een foute manier benoemt, maar op een goede manier, zoals je van een minister-president verwacht."

spanarchist | 30-10-20 | 09:10

En dat op de dag dat Diego Maradona-een vrome katholiek- 60 jaar wordt.

Rest In Privacy | 30-10-20 | 09:10 | 7

@Gulliver | 30-10-20 | 09:15: Enige waar Maradonna de grootste in was, was zeuren bij de scheids dat de tegenstander de bal van hem afpakte, dat verdiende toch zeker op zijn minst geel!

Harvey2Face | 30-10-20 | 09:44
▼ 4 antwoorden verborgen

Ik blijf het toch zeggen hoor.... de these is nog niet sterk genoeg voor een antithese. Vanwaaruit weer een synthese ontstaat. Zolang de linkse media wegkijkt en het niet benoemd, zal er geen antithese ontwikkelen.

Atheist-Priest | 30-10-20 | 09:09

"menstrueren is niet mannelijk" moet vrouwelijk zijn volgens het artikel.

Eduardo- | 30-10-20 | 09:09
-weggejorist-
MAGA | 30-10-20 | 09:09 | 1

We hebben de namen. Bovenaan beginnen en allemaal uitzetten.

Stijlicoon | 30-10-20 | 09:09 | 1

Volgens alfabet beginnen bij Ali.

Jimmy Mc Clure | 30-10-20 | 09:59

Dit is toch niet meer te stoppen. Alles is nu too little, too late. Volg Frankrijk en zie hoe het hier over een jaar of vijf zal zijn.
Wat wel helpt, ik zou het niet weten. Wat ik wel denk is dat extreem polariseren en alle moslims over één kam scheren een versnellend effect zal hebben. Het kan zo maar zijn dat de remedie in "hun" eigen kamp te zoeken is.

DrumPiet | 30-10-20 | 09:08 | 5

Links rapalje en hun maten hebben het zover laten komen. DrumPiet, vergis ik me, je was het eens met het rapalje?!

Rest In Privacy | 30-10-20 | 11:25
▼ 2 antwoorden verborgen

De Europese lente komt er aan.
Maar eerst krijgen we nog een barbaarse winter.

Rest In Privacy | 30-10-20 | 09:07 | 2

We houden de moed erin.

Rest In Privacy | 30-10-20 | 09:11

Compliment aan Mosterd voor deze lange lijst van Nederlandse schizofrenie. Nou ja, schizofrenie? Eerder lafheid en hypocrisie.

JvanDeventer | 30-10-20 | 09:06 | 6

@Lupuslupus | 30-10-20 | 09:31:
We ergeren ons hier allemaal gruwelijk aan de lange tenen van moslims, gaat u hier een beetje lange tenen van Christenen etaleren?

Als u zich ergert aan het taalgebruik van iemand, a) lees 'm voortaan niet meer of b) get over it . Precies zoals wij dat van moslims verlangen.

libertat | 30-10-20 | 10:14

@libertat | 30-10-20 | 10:14: Heeft met lange tenen niets te maken. GVD betekent: "God verdoem mij, stort mij in de - eeuwigdurende - hel'. En ja, ik heb er moeite mee als iemand zich dat - misschien onbewust - wenst en dus zeg ik daar wat van. Vroeger werd vloeken trouwens gezien als 'gebrek aan woorden' wat bij @Mosterd zeker niet het geval is. Meer letterlijk: als iemand in God gelooft vloekt hij niet en als hij niet in Hem gelooft is het nutteloos om te vloeken want dan vraag je iets aan Iemand die volgens jou niet bestaat. Kan er niets anders van maken.

Lupuslupus | 30-10-20 | 11:04
▼ 3 antwoorden verborgen

De vrijheid om de vrijheid kapot te maken is een verkeerde uitleg van vrijheid. Helaas zijn er mensen als Hirsch Ballin die dat wel een goede uitleg van vrijheid vinden. Hij vindt sharia prima.

El Rico Grande | 30-10-20 | 09:06 | 8

Het blijft misdadig. Punt. Al het gelül van u ten spijt. Kan er veel aan toevoegen maar het zal u niet bereiken.

Rest In Privacy | 30-10-20 | 15:46

Nee Zwenkwiel. Mis.

Rest In Privacy | 30-10-20 | 15:47
▼ 5 antwoorden verborgen

Goed stuk, hier en daar wat dik aangezet maar dat is prima. Kleine kanttekening: bij al die vele tienduizenden doden bij aanslagen zitten natuurlijk ook veel moslims. En dan bedoel ik niet de zelfmoord terroristen.

oldandwise | 30-10-20 | 09:06 | 2

Wat het nog iets zieker maakt.

knutsel_ | 30-10-20 | 09:11

@knutsel_ | 30-10-20 | 09:11: Een leven telt niet voor een moslim. Niet voor hemzelf noch voor dat van anderen. Alleen als het zijn 'doel' dient wordt het breed uitgemeten.

Lupuslupus | 30-10-20 | 09:24

Missen we geen grafsteen op de cartoon ? Arnhem 2020 ? of is het een "incident" of "un accident de parcours" zoals ze dat dan in brussel zeggen. Of gaat het toevallig eens een keer niet om zandratten, maar ik vrees er voor, de modus operandi is vrij duidelijk, ook de beschrijving van de daders.

Ze hebben 0 respect voor het leven van hun gastheer, en gedragen zich als parasieten in een etterende wonde.

Wonden moet je ontsmetten, anders moet je het lidmaat verwijderen of ga je vroeg of laat dood. Mochten onze leiders ballen hebben, dan wisten ze wat ze moeten doen.

Lt-Kol Kilgore | 30-10-20 | 09:05 | 1

Onze leider hangt z’n ballen het liefst in de bek van D’66, Overste. Daardoor wordt het troebel in z’n hoofd en verdwijnt de daadkracht. De komende maanden worden zijn uitspraken steviger, na de verkiezingen in maart ‘21 neemt dat weer snel af tot het huidige pappen en nathoudenniveau. Effectieve daadkracht blijft uit. Mark my words.

Major-Disaster | 30-10-20 | 09:18

De islamisten haten ons niet om wat we de moslims aandoen want dat is eerder pamperen dan wat kwalijks. Nee, de islamisten haten ons om wie we zijn, om hoe we leven, om onze vrije samenleving. Kort gezegd omdat we geen moslim zijn.

dik van alster2409 | 30-10-20 | 09:05 | 1

Dat pamperen zien ze als zwakte.
Nog een reden om ons te haten en te minachten.

noordwal | 30-10-20 | 09:08

Amen!!

Maar bij GS wordt je wel gejorist wanneer je voorstelt om bij de Hema een deurmat te gaan verkopen met de tekst: Proleet Mohammed.

Stoned Hengst | 30-10-20 | 09:04 | 7

@Ceristimo | 30-10-20 | 09:36: Dat is mij al meerdere keren overkomen en wellicht vaker dan ik heb gezien omdat ik zelden mijn plempsels teruglees. Zelfs 2x een ban...

Lupuslupus | 30-10-20 | 10:51

@Lupuslupus | 30-10-20 | 10:51: Ja, dat is vervelend. De regels zijn soms wat onduidelijk. In 15 jaar tijd ben ik nog nooit gebanned, maar wel een paar keer om voor mij volstrekt onduidelijke redenen weggejorist. Maargoed, dat neem ik dan maar voor lief.

Ceristimo | 30-10-20 | 10:55
▼ 4 antwoorden verborgen

We zien het in maart volgend jaar wel.

Modi | 30-10-20 | 09:03 | 4

@grindbak | 30-10-20 | 09:08: Het is nooit te laat voordat mijn hoofd op het hakblok ligt of kennis maakt met het kromzwaard.

Lupuslupus | 30-10-20 | 09:18

@Lupuslupus | 30-10-20 | 09:18: Dat is juist het probleem. Je weet niet wanneer het gebeurt. Als zo'n vent achter je staat met een mes van een halve meter, en toeslaat, Heb je het pas in de gaten als jouw laatste bloed het lichaam verlaat.

The7thGuest | 30-10-20 | 09:35

.

Ceristimo | 30-10-20 | 09:35
▼ 1 antwoord verborgen

JesuisNOS. Wel zo veilig en laat zien dat ik deug.

spanarchist | 30-10-20 | 09:03

Men nam een glas, en deed een plas ,en alles bleef zoals het was.

Longhorn | 30-10-20 | 09:02 | 3

Dat is het hem juist. Het blijft niet zoals het was. Het wordt erger, en erger, en erger. En het gaat harder, en harder, en harder de verkeerde kant uit.

The7thGuest | 30-10-20 | 09:30

Wat een nonzinzin blijft dit toch ...
Binnenkort alle vrouwelijke inwoners van Nederland gedwongen een hoofddoekje op door infiltratie van een bepaald geloof is zeker een grote verandering te noemen.

zwenkwieltje | 30-10-20 | 12:19

@ The7thGuest: Eensch. U was mij voor.

zwenkwieltje | 30-10-20 | 12:20

Wat is dan de oplossing?
Bakken met geld, buurthuizen en vechtsporten, foeigesprekken enzovoorts enzovoorts heeft niet gewerkt.

En nu dan?

Toch maar allemaal repatriëren naar landen waar ze zich beter thuis voelen?

Wie het weet mag het zeggen

De Droit | 30-10-20 | 09:02 | 8

@Lupuslupus | 30-10-20 | 09:16: Ik heb daar slechte ervaringen mee. Niet met het stemmen op de PVV maar de NPO achtige censuur op GS....

Jafco | 30-10-20 | 09:33

@Jafco | 30-10-20 | 09:33: hier heerst geen censuur, dat je gejorist wordt, heeft daar niets mee te maken.
En als jij je 'oplossingen'bijvoorbeeld zou formulieren als 'Endlosung der Moslimfrage', ja dan snap ik wel dat je gejorist wordt....

Harvey2Face | 30-10-20 | 09:38

Onvrijwillig repatriëren van mensen die hier eigenlijk niet willen zijn of die hier duidelijk niet horen zou het beste zijn. Dit is niet alleen voor islamieten maar ook voor haters uit andere groepen. Bij grote onvrede sofort vertrekken.

AntiZanicz | 30-10-20 | 10:58
▼ 5 antwoorden verborgen

Spijker. Kop. Tijd voor harde actie

MrFloppy1986 | 30-10-20 | 09:01 | 2

Tsja, daar zitten we dan met z'n allen
achter onze toetsenborden, klaar voor harde actie
Gentlemen, start your typing

Tobi | 30-10-20 | 09:19

Afzweren of oprotten.

Kan er helaas niets anders meer van maken.

Bezorgde_Burger | 30-10-20 | 09:01 | 6

@Aristotalloss | 30-10-20 | 09:46:
Ooit een psychiatrisch patiënt weten te overtuigen met wetenschap dat zijn wanen en hallucinaties niet reëel zijn? Verdiep je in deze materie en verrijk je inzicht in het functioneren van het individu als onderdeel van een sociale groep.

PS: Je leven is een "droomwereld" voorgespiegeld door "goed functionerende processen" in je hersenen. Gaat er ergens iets fout beland je in de hel.

Bezorgde_Burger | 30-10-20 | 10:06

@Aristotalloss | 30-10-20 | 09:46:
Ze leven in parellelle gemeenschappen die totaal niet op "onze" media aangesloten zijn. En de kans dat je TRT TV hierin meekrijgt is niet zo heel erg groot....

libertat | 30-10-20 | 10:10
▼ 3 antwoorden verborgen

Wat me nog het meest verbaast is het houding van veel Westerse vrouwen: Feministisch, maar absoluut geen kritiek op fundamentalistische stromingen (Islam, of andere, dat maakt niet uit).

Ik denk dan: Dame! Precies hoeveel rechten denk je dat je kleindochter nog heeft in deze kontreien? Helaas kan ik dat wel voorspellen: Keuken, Bed, en Moskee. Helaas, helaas, maar het lijkt soms alsof vrouwen dit zelf willen...

Balsaq | 30-10-20 | 09:00 | 8

Nl-vrouwen op vakantie gedragen zich toch ook heel anders dan hier? Denk dat je het zo moet zien. Enfin, vrijheid van partnerkeuze, zelf weten, veel plezier. Niet komen janken als je opgesloten in een flat broedmoedertje zit te spelen, wekelijks in elkaar wordt geslagen of als matras rondgaat onder de vrienden van je echtgenoot of meegesleept wordt naar een of ander kalifaathol, heb je zelf voor gekozen met je rammelende eierstokjes. Hamdoelilah! Pets!

Graaisnaaiert | 30-10-20 | 12:48

Veel feministen ook die enorm fan waren van Tariq Ramadan.

Rest In Privacy | 30-10-20 | 14:13

Volledig met U eens! Als vrouw zijnde, ben ik altijd verbijsterd geweest, en nog, dat juist vrouwen, vooral die met kinderen, blijkbaar helemaal niet meer beschikken over wat ik de "beschermings-modus" noem.
Je zou toch juist van moeders verwachten dat zij door ruit en roe gaan om hun jongen te beschermen zodra er gevaar dreigt. Maar door wat ik aan deugende, slappe Millennial tuthola's voorbij zie komen stemt het me niet echt optimistisch.

LoesjeP | 30-10-20 | 15:15
▼ 5 antwoorden verborgen

Hoog tijd om actie te ondernemen. Wegkijken levert alleen maar grafzerken op.

MooseNL | 30-10-20 | 08:59 | 4

Een troef van de milieubeweging: volledig stoppen met gebruik van olie, dan snijd je de financiering van de islam in een keer weg.

kapotte_stofzuiger | 30-10-20 | 09:40

@Ceristimo | 30-10-20 | 09:32:
Zoals kanker bestreden wordt door middelen toe te passen op die aspecten, waarop kankercellen zich onderscheiden van de rest, zo kun je dat met de Islam ook.

Feit is dat het overgrote deel niet (legaal) werkt, het grote gezinnen betreft die huurhuizen overbevolken, en dat een substantieel deel in de drugsindustrie werkzaam is, en een substantieel deel geniet een exclusief recht op het hebben van een dubbele nationaliteit.

Follow the money: stop kinderbijslag voor 3e kind of meer, geen erkenning, gelijktrekken nationaliteitenrecht voor álle Nederlanders, pluk-ze-wetgeving zeer expliciet ook voor straat-dealertjes uit gaan voeren, afschaffen discriminatoire zaken als gescheiden zwemmen/gescheiden ingangen voor gebouwen.
Verder in alle kranten en overheidspublicaties dagelijks nieuwe, mogelijk kwetsende spotprenten over álle geloven, inclusief atheïsme.

Dan is er de lol héél snel af voor de mosselman, en trekken zij, als vanouds, weer naar de vertrouwde zandbak waar hun normen en waarden nog geëerbiedigd worden.

libertat | 30-10-20 | 10:07

@libertat | 30-10-20 | 10:07:
Begin maar eens met Islam als een doctrine te erkennen in plaats van het als een geloof als elk ander geloof te behandelen, stop eens met het bouwen van mosketen en sluit iedere haathut die lijntjes met Dyanet heeft en bulldozer elke moskeet plat waar salafisme wordt gepredikt of die banden met het wahabisme hebben.
Hebben ze het hier zelf in de hand in hoeverre ze hun ideologie van het bloed kunnen belijden maar wij zijn diegenen die de spelregels bepalen, niet een of andere doodscultus die zich hier pas 50 jaar terug heeft gevestigd.
En Mosterd, een ronkend stuk. Een 10 met een griffel en een zoen van de juffrouw, zeiden we vroeger.

Graaisnaaiert | 30-10-20 | 12:44
▼ 1 antwoord verborgen

Het zijn geen "extremisten" maar ze volgen de "zuivere" islam, dus zoals allah het bedoeld heeft. En ze zuigen steeds meer moslims mee. En wij halen er steeds meer binnen.

funkyd | 30-10-20 | 08:58 | 2

allah = mohammed zou ik zeggen maar voor de rest klopt het wel

oblix | 30-10-20 | 10:24

Het als sonder-kommando's in het Oosten. Het is onbestaanbaar dat je die nog zou accepteren. Nu lopen die hier nog rond en vermoorden hier groepen mensen die niemand iets misdaan hebben. Verblijfbeëindiging is nu snel noodzakelijk.

AntiZanicz | 30-10-20 | 11:02

En ik moet weer denken aan toen ik met mijn moeder bij de arts kwam. Hij had het geheel overzien en zei 'het zit overal.'

Leptob | 30-10-20 | 08:58 | 3

Hij is hard, maar helemaal waar. De islam is de kanker van deze samenleving.

Waakvlam | 30-10-20 | 09:06
-weggejorist-
Cepalislam500mg | 30-10-20 | 21:22

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl