achtergrond

Geenstijl

VIDEO. Islamcentrum Veenendaal over kerk die moskee parkeerplaatsen biedt: "Geen saamhorigheid met joden of christenen, islam zegt dat je kuffar moet haten"

Die joie de vivre hè, die lichtvoetigheid

Fragment time-coded:

Bovenstaand een gesprek op wielen met imam Musa Ibn Yusuf van het islamitische centrum Ar-Rahmah Veenendaal, over het gebruik van het woord "saamhorigheid" nadat een kerk een moskee parkeerplaatsen aanbood tijdens ramadan. Het werd een gesprek om in te lijsten.

O.a. op 6m57: "Saamhorigheid is gewoon fout. Saamhorigheid is gewoon fout. Als je het gaat opzoeken in het woordenboek, kun je 'saamhorigheid' niet gebruiken met dat wij 'saamhorigheid' hebben met joden of christenen."

Resumerend op 10m17: "Die duidelijke lijnen die in het zand horen te staan tussen jou en anderen, die beginnen te vervagen. (...) En sommigen die deze kennis wel hebben, ze weten; er is wal-Bara tussen ons en de kuffar."

Stukje antropologie tussendoor: "wal-Bara" is het koranische concept van "haten in dienst van god". En meteen even een corrigerende noot meneer de imam: joden en christenen zijn in de islam als "mensen van het boek" expliciet geen "kuffar", maar slechts "niet-moslims". En de naam 'Musa' betekent letterlijk 'Mozes', dus misschien sowieso even dimmen maat.

Verderop vanaf 19m19, over het verwerpen van zowel de zonde als persoon, in plaats van enkel de zonde: "Ibrahim zegt hier heel duidelijk: er is vijandigheid en distantiëring tussen ons en hetgeen wat jullie aanbidden, die kufr [het ongeloof, red] waar jullie voor staan, die shirk [afgoderij, red.] waar jullie voor staan. Dat is waar wij ons van distantiëren, én van jullie als de persoon. (...) En wanneer houdt deze vijandigheid op? Als je je bekeert."

Concluderend vanaf 21m08, nadat hij benoemt dat moslims wel gewoon eerlijk deel moeten nemen aan het economische en civiele verkeer van hun niet-islamitische samenlevingen: 

"Er is wel gewoon een haat voor degene die niet gelooft in de verlichting van de islam."

Helder! Het is over de hele linie een interessant gesprek, want hij benoemt gewoon eerlijk in welke onmogelijke positie 'gematigde' moslims zich begeven als zijn én islamitische geschriften serieus willen nemen én tegelijkertijd geen vijandigheid willen met niet-moslims. Hij zegt het tenminste gewoon eerlijk: naar de letterlijke islamitische doctrine vastgelegd in o.a. deze 26 koranverzen, is dat dus onmogelijk.

Dit 'spanningsveld' is niets nieuws natuurlijk, zie talloze voorbeelden en reactie WILDERS na de breek. De twee losse sleutelfragmenten helemaal onderaan.

Dezelfde toestanden

Meer "haat in dienst van god", het koranische concept 'wal-Bara'

De premier van bijna alle Nederlanders reageert

Nederlandse moslims zijn verplicht niet-moslims te haten zegt islamleraar Musa Ibn Yusuf. Waarom tolereren we dit in Nederland? Waarom importeren we nog meer islam, iedere dag opnieuw? Ik zeg stop, genoeg is genoeg! Deze islamitische haat hoort niet bij Nederland!

De Telegraaf
De Telegraaf
@telegraaf

Nederlandse moslims zijn verplicht om niet-moslims te haten, en vijandigheid is nodig tegenover andersgelovigen. Dat zegt de islamleraar Musa Ibn Yusuf van het islamitische centrum Ar-Rahmah in Veenendaal. telegraaf.nl/nieuws/7615399…

5.7K
Reply

Fragmentje: "Geen saamhorigheid met joden of christenen, het is gewoon fout"

Fragmentje: "_Er is gewoon een haat voor degene die niet gelooft in de verlichting van de islam."_

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.