Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Wetsvoorstel voor een vaccinatiepaspoort: medische apartheid is geen vrijheid

Voorbeeldvideo uit Israël zou een schrikbeeld moeten zijn

In Nederland ligt een wetsvoorstel ter consultatie om mensen die getest en gevaccineerd zijn, méér vrijheid te geven in een vrij land dan mensen die niet getest zijn, nog niet gevaccineerd zijn of niet gevaccineerd willen worden. In Nederland is daarover weinig ophef. Té weinig ophef. Want in Nederland wordt het wetsvoorstel verkocht als een vorm van herwonnen vrijheid en niet voor wat het is: een vorm van medische apartheid. Je wordt niet gedwongen, maar wel met grote sociale en publieke druk aangespoord om je te (blijven) testen en te laten vaccineren. Dat laatste is ook gewoon het verstandigste om te doen maar ten eerste bepaalt Tering Trage Hugo het tempo (samen met een EU die onze vaccins aan andere landen verkoopt) en ten tweede moet jezelf laten vaccineren *altijd* een vrije keuze zijn, die in een vrij land niet gekoppeld zou mogen worden aan het recht op kroegbezoek.

Voor wie nog wel eens buiten komt - en dat zijn steeds meer mensen - is al weken, zo niet maandenlang te zien dat de ochtend- en avondspitsen drukker worden met mensen die naar hun werk gaan, dat de straten en de winkels voller zijn geworden, dat mondkapjes steeds vaker optioneel worden gebruikt en dat woonkamers zich in het passeren steeds vaker met meer mensen lijken te hebben gevuld dan de regels voorschrijven. Wie daar de cijfers bij pakt, ziet al net zo lang stabiliteit. Blauwe lijntje beetje omhoog, blauwe lijntje beetje omlaag, R onder de 0 en een Britse variant die meer over Brexit ging dan over IC-bedden. Corona verdwijnt niet (het zal misschien wel nooit verdwijnen), maar lijkt duidelijk ook niet meer zo hard "op te lieren" (zoals Rutte altijd zegt) als een jaar geleden. Wat zegt dat, die combinatie van méér sociaal en professioneel verkeer zonder exponentiële explosies van virusgevallen? 

Dat is lastig te zeggen want we zien en horen alleen maar (demissionaire) politici en hun Jaap of Diederik roepen dat we moeten volhouden. Elk tegengeluid, of het nou koffieleuten op het Museumplein of Herstel NL-hotemetoten zijn, wordt weggewaterkanonneerd of kapotgedeugd. De vraag is dus toch een beetje of we die vraag nog wel mogen stellen, wat die combinatie van méér sociaal en professioneel verkeer zonder exponentiële explosies van virusgevallen zegt. En dan mag je dus NIET raar opkijken dat men enerzijds kanalen zoals Black Box, hierboven, gaat opzoeken & aanzetten en anderzijds een groeiende behoefte aan burgerlijke ongehoorzaamheid voelt aanzwellen. Want in die pandemie waar we zogenaamd samen in zitten, krijgen maar héél weinig mensen de ruimte om hun gedachten te uiten en hun eigen verantwoordelijkheid te grijpen. Er is voorshands voldoende reden om je grote zorgen te maken.

Fundamentele vragen

Social

Eeuwig vasthouden aan de avondklok...

...en angst om de stekker in de samenleving te steken

Reaguursels

Inloggen

Ik heb er toch noet zoveel problemen mee. Omdat het gewoon de discussie stot.
Als ik een cafe zou hebben zou ik ook iemand willen *kunnen* weigeren, als dat onvermijdelijk leidt tot een negatief daglicht als er iemand maar per verdenking bij mij in het cafe besmet blijkt te zijn geworden. Ik zou dan blij zij met een regeling dat ik zelf maatregelen zou kunnen nemen zodat ik die kans minimaliseer en ook gewoon risicogroepen de deur kan wijzen als het mij uitkomt.

Epistulae_Morales | 11-03-21 | 16:17

Beide kanten van het verhaal heb ik vanaf het begin gerespecteerd. Ik, 37 jaar en gezond, sta niet te wachten op een vaccinatie. Tegelijkertijd snap ik de wil om groepsimmuniteit.
Ook heb ik een hekel aan mensen die elke keer wel erg snel een Godwin maken wanneer het gaat om het bekritiseren van marxistische dogma’s bv. Bij het aanhoren van de Israëlische dame krijg ik toch rillingen over mijn lichaam. Is het nu tijd om deze maatregelen als facistisch te omschrijven? En zo niet, welke grens moet eerst worden overschreden om met een grote meerderheid dit niet te accepteren?
Op de eerste plaats moet er een eerlijke discussie zijn over de bijwerkingen om zulke beslissingen te maken. Wanneer dit al niet lukt,en Israël word als vb gezien als beleid, wanneer gaat men dan de balustrade op?

RtotheB | 11-03-21 | 11:58
-weggejorist-
Habe das Gewust | 11-03-21 | 10:42

" dit nooit meer" roepen ze allemaal te bléren op 4 en 5 mei... tis gvd nog niet eens 80 jaar geleden en t gebeurd keihard wéér...!

Bram de Rammer | 11-03-21 | 09:04

Een vaccinatiepaspoort terwijl er nog geeneens een vaccin is, alleen een experimentele gentherapie.

JP Balkenbrij | 11-03-21 | 08:19

Dat D66 is niet anders dan een groene, slijmerige glijbaan naar de afgrond.

Rest In Privacy | 11-03-21 | 07:38

Waaruit kun je afleiden dat er een totaal ander doel wordt beoogd dan de volksgezondheid? Voor het krijgen van een medische verklaring onder artikel 58re. 'Gelijkstelling' zou je voor aangetoonde T-cel reactiviteit tegen Covid-19 en de aanwezigheid van antilichamen ook immuniteit moeten kunnen claimen.

Dat is tussen de 28-50% van de bevolking op basis van T-cel reactiviteit
www.nature.com/articles/s41577-020-00...
en 4-10% van de bevolking op basis van de aanwezigheid van antilichamen:
www.rivm.nl/pienter-corona-studie/res...

Als mensen met een natuurlijke immuniteit geen immuniteit mogen claimen dan is er dus helemaal geen sprake van 'Gelijkstelling' in de breedste zin van het woord.

#enpassant | 11-03-21 | 02:04 | 2

wie zegt dat ze dat niet mogen? Wat is de definitie van test (negatief test bewijs) als er gevraagd mag worden om een negatieve test?

Epistulae_Morales | 11-03-21 | 16:38

@Epistulae_Morales | 11-03-21 | 16:38:
Omdat een negatieve testuitslag op SARS-CoV-2 en een vaccinatiebewijs expliciet worden benoemd in het wetsvoorstel maar de aanwezigheid van reactiviteit en antistoffen niet. Bij deze testen moet de uitslag positief zijn.

#enpassant | 11-03-21 | 17:50
-weggejorist-
snokkertje | 11-03-21 | 01:00 | 1

En hoeveel leges moet er worden afgetikt voor dit vrijwillige toegangskaartje voor de maatschappij?

happen_maar | 11-03-21 | 00:44

Lekker die wet. Zoals verwacht, artikel 58rc:

58rc, deel 1 verplicht tot tonen van test en ID, en het mogen weigeren indien niet beiden worden getoond

58rc deel 2 bepaalt dat er regels komen voor op z'n minst "de vaststelling van de identiteit van de geteste persoon".

59rc, deel 3: " Voor het lezen van het elektronisch of schriftelijk testbewijs wordt een door Onze Minister beschikbaar gestelde applicatie gebruikt."

Gewoon een ID plicht in verkapte vorm.

SkepticalRealist | 11-03-21 | 00:35 | 2

En gezien de eisen die aan die applicatie worden gesteld, kan het niet anders dan een centrale registratie omvatten. Waarbij de overheid dus kan volgen welke gegevens wanneer worden opgevraagd.

Oftewel: een centrale registratie van waar en wanneer iedereen door de controle poortjes is gegaan.

What could possibly go wrong?!

SkepticalRealist | 11-03-21 | 00:39

ID plicht hebben we eigenlijk al. Je kunt onmogelijk naar een cafe zonder daaraan voldaan te hebben.

Epistulae_Morales | 11-03-21 | 16:19

Vaccineren of vrijheid?
Wat ik begrepen heb is dat er nu wordt gesproken over een vaccinatiepaspoort. Zowel op Europees niveau als op landelijk niveau. Je laten vaccineren wordt geen verplichting. MAAR!
Als je straks geen vaccinatiepaspoort (VPP) hebt kun je straks niet bepaalde winkels in en je wordt bijv. geweigerd bij de Appie, de kroeg of een restaurant in Nederland. UWV kantoor binnenlopen zonder VPP? Nope. Solliciteren zonder VPP? Nope. Bezorger worden, Postnl medewerker worden, pizzabezorger enz. Nope.
Maar ook niet naar Duitsland, Griekenland, Frankrijk, of om het welk ander land, kunt gaan zonder VPP.
Skiën in Oostenrijk? VPP. Weekje Kos? VPP. Of even over de grens in België boodschappen doen. VPP.
Hoe gaan al deze bedrijven, instellingen en de (r)overheid dit controleren? Gaan we weer grenscontroles invoeren? (Graag) Moeten we badges op onze kleding dragen om een winkel of overheidsgebouw binnen te mogen komen? Nare associatie, doe maar niet. Moet je straks via een app op je smartphone laten zien dat je gevaccineerd bent? Moet je dus een smartphone hebben?
Ik heb dus, als deze maatregel of wet wordt ingevoerd of aangenomen, geen vrije keuze meer. Ik word dus verplicht om mij te laten vaccineren als ik mij “vrij” in de samenleving wil begeven.
M.a.w. als je je dus vrij wilt bewegen in Nederland of Europa en de wereld, wordt je, indirect, toch gedwongen om je te laten vaccineren.
Nu gaat het om het Covid-19 virus. Over 10 jaar krijgen we weer een nieuw virus, en dan nog één, en nog één. Moeten we ons dan ook dáár weer tegen laten inenten?
Wordt straks, als er een baby geboren wordt, preventief naast de hielprik ook een chip ingespoten? Zo’n chip die op elk moment van de dag kan zien waar jij bent. Of je niet ziek bent? Een soort van tracking cookie dus. Maar dan real live. Handig toch?
Niet? Dat wil je niet?
Maar we worden nu al dagelijks gevolgd door camera’s, uitgaves die we doen met onze bankpas, aankopen via internet, transacties die we doen via onze bank. AH, Jumbo, Google, FB, YouTube, Instagram, Twitter, onze regering, geheime diensten, noem maar op. Ze weten allemaal wat we eten, wat we drinken, wat onze politieke voorkeur heeft en met je “slimme” meter in huis weet het energiebedrijf wanneer je op vakantie bent en het waterleidingbedrijf weet precies wanneer en hoeveel op een dag jij moet schijten.
Kortom. Technologie, computers, internet, vliegen, Industrie, innovatie, het heeft ons zeker veel gebracht. Ik kan daardoor dit stukje plaatsen op internet, waar iedereen die maar een internet aansluiting heeft, over de hele wereld, het kan lezen. Geweldig.
Maar het is niet allemaal geweldig. Pedonetwerken via het “Darknet” konden daardoor ook ontstaan. ISIS die moslims konden ronselen via filmpjes op YT om de westerse wereld en ideologie aan te vallen. Valse info verspreiden, leugens verspreiden, politiek gewin behalen via internet. Er wordt tegenwoordig al jaren een oorlog gevoerd door regeringen, allemaal, via het internet. Die atoombom is allang niet meer belangrijk. Een natie hacken waardoor ze die bom niet kunnen afschieten is veel belangrijker geworden. Informatie is het nieuwe goud geworden.
Is er dan niets meer leuk aan al die vooruitgang sinds de jaren 50? Natuurlijk wel. Ik heb vorig jaar nog een spel van 50 GB binnen no time binnen gehaald op mijn PC. Bellen met een mini pc in je broekzak wat vroeger een computerruimte nodig had van 1000 vierkante meter. En een seksfilm downloaden van 50 mb is nu natuurlijk meteen af te spelen in HD of 4K i.p.v. een half uur te moeten wachten voordat hij binnen is.
En nu is dit virus in de wereld waarover je op het internet heel veel voor en tegenstanders kunt vinden m.b.t. de aanpak daarvan. En ik vind daar dus wat van. En met mij dus heel veel andere mensen.
Wat het lastig maakt in deze virus crisis, is dat er heel veel “deskundigen” zijn die in programma’s op tv, kranten en ook internet hun zegje mogen doen en dat als waarheid verkondigen. Daar bovenop hebben wij o.a. het RIVM dat nu als ons kabinet regeert en ons kabinet dat als makke schapen achter datzelfde RIVM aanloopt. Mondkapje helpt. Mondkapje helpt niet. O ja, toch wel. Enz.
Avondklok? Helpt niet. Markten sluiten? Helpt niet. Winkels sluiten? Helpt niet. We zien de cijfers met coronabesmettingen oplopen en de inkomsten van winkeliers dalen. Faillissementen en zelfmoorden stijgen ook. Huiselijk geweld is toegenomen. Honderden duizenden banen verloren. Huisuitzettingen vanwege geen inkomsten meer. Meer daklozen. Nog meer mensen die gebruik moeten maken van de voedselbank of mogen hopen op enige ander vorm van hulp.
De lijst om op te noemen wat er mis is met de maatregelen van ons kabinet is nog véél langer.
En dan nu is hier dit vaccin. Dat vaccin dat verlossing moet brengen. Dat vaccin dat onze “vrijheid” weer gaat terug geven. Dat vaccin dat al onze problemen als sneeuw aan de horizon zal laten verdwijnen.
Yeah right! NOT! We zullen nog Jaren last blijven houden van deze economische recessie waar ons kabinet ons ingestort heeft. We zullen moeten bloeden om al die miljarden te moeten terug te betalen aan onze overheid. Overheid, landelijk en lokaal, banken, woningcorporaties en winkelverhuurders, noem maar op, ze willen “hun” geld terug. O.z.b. , watergeld, reinigingsgeld, parkeergelden, het wordt allemaal duurder. Maar ook het brood bij de bakker, het vlees bij de slager want die moeten ook hun achtergestelde “lening” terug betalen en willen daarnaast ook nog wat te eten hebben.
Is dit doemdenken? Misschien. Ik noem mezelf liever een realist. Ik kijk op een iets andere manier naar Nederland en de wereld dan andere mensen doen.
Je mag me ook een wappie noemen. Maar dat vind ik zo’n dooddoener. Zo’n uitspraak, alleen maar bedoeld om iemand uit te sluiten van het debat. Iemand zij is tegen mij in een discussie tussen 8 man over politiek, ik was de enige die rechts stemt. Quote: Jij stemt dan wel Geert Wilders maar jij bent dan toevallig geen racist. Einde quote. Huh? Ik zei. Quote: Jij bent af! Einde Quote. M.a.w. als je GW stemt, dus een voor jou een verkeerde mening hebt of keuze maakt, ben je dus een racist. Daar bedoel ik dus mee dat als je iemand wegzet als wappie de discussie eigenlijk al op slot gooit voordat hij is begonnen.
Ik vind het daarom in deze onzekere tijd met heel veel meningen en “on en waarheden” erg moeilijk om een keuze te maken tussen wel of niet vaccineren. Ik ben zeker geen antivaxxer. Verre van dat. Als niemand de dktp prik had genomen hadden we nu geen 17 miljoen legale en 1 miljoen illegale inwoners gehad.
Maar deze prik? Ik weet het niet.
Maar waar stopt het als deze maatregel, dat vaccinatiepaspoort, want hier zijn we dit epistel mee begonnen, wordt ingevoerd? Stopt het werkelijk met het invoeren van dit paspoort?
Ik ben bang. Heel bang.
Maar niet voor dit virus en de toekomstige virussen die er zeker gaan komen. Ik ben bang voor al die zogenaamde “deskundigen” en politici die onze vrijheden en onze vrije keuzes willen ontnemen en zogenaamd het “beste” met ons voor hebben.
En nog even wat.
Als je het verschil niet weet tussen een hielprik, waarbij gewoon een druppeltje bloed wordt afgenomen, en niets geïnjecteerd, om te bepalen of je een zeldzame ziekte hebt en een chip die je injecteert.
Tja.

Ericos | 11-03-21 | 00:24 | 3

Amen.

+veel

Gizmo579 | 11-03-21 | 08:14

"The period is
almost over and we have yet to determine the moral reason for our success in governing ourselves. Now
continued success is never a matter of chance. Bear in mind that this is science, not wishful thinking; the
universe is what it/.v , not what we want it to be. To vote is to wield authority; it is the supreme authority
from which all other authority derives — such as mine to make your lives miserable once a day .Force, if
you will! — the franchise is force, naked and raw, the Power of the Rods and the Ax. Whether it is exerted by ten men or by ten billion, political authority is force ."

"But this universe consists of paired dualities. What is the converse of authority? Mr. Rico."

He had picked one I could answer. "Responsibility, sir."

"Applause. Both for practical reasons and for mathematically verifiable moral reasons, authority and
responsibility must be equal — else a balancing takes place as surely as current ‘flows between points of unequal potential. To permit irresponsible authority is to sow disaster; to hold a man responsible for anything he does not control is to behave with blind idiocy. The unlimited democracies were unstable
because their citizens were not responsible for the fashion in which they exerted their sovereign authority... other than through the tragic logic of history."

TmC | 11-03-21 | 10:24

Dus ik mag niet het belastingkantoor binnen om mijn belasting te betalen? jottem!!

Epistulae_Morales | 11-03-21 | 16:39

Demissionair heet dat dan.. zouden geen omstreden of nieuw beleid mogen voeren en alleen lopende zaken afronden.

Wat is hier nou demissionair aan? De ene na de andere vrijheid wordt ingeperkt, wetsvoorstellen en beleid zijn niet gewijzigd. Het is een woordje voor de bühne. Want officieel mag een kabinet nog steeds alles als ze demissionair zijn.

einz | 11-03-21 | 00:19 | 1

Exact. 14 juli duurt niet lang meer.

snokkertje | 11-03-21 | 01:04

De jonge wil de " coronacheck " app hier gaan lanceren !! GS , zoveel opheft over een fucking tweetje van Baudet, maar deze Orwelliaanse werkelijkheid laten jullie zomaar over je heen gaan ? W T F ? Het is echt de hoogste tijd voor actie !

Kim-Jung-Un | 11-03-21 | 00:14

"Mijn naam is Mark Rutte. Ik heb al veel ervaring met m'n reet afvegen met grondwetsartikelen. Ik ga nu proberen of ik dat ook met grondrechten kan doen! Hahaha, lachen!!"

Rhenium | 11-03-21 | 00:09

Vrijheid is een illusie. Men staat iedere dag om dezelfde tijd op om dezelfde koffie te drinken en brood met kaas te eten. Iedere dag in dezelfde file om een hele dag hetzelfde domme kutwerk te doen. Om 17.00 naar huis om weer in die kutfile te staan. Vreten, misschien een borreltje en dezelfde kut programma's uitgezakt op de bank kijken. Alleen de woensdag is anders, dan mag je 3 minuten op je vrouw liggen.
Althans, zo was het in het oude normaal. Dat was toch eigenlijk ook een triest leven.

Okami | 11-03-21 | 00:08 | 1

Dan heb je zeker een triest leven, helemaal geschikt voor het nieuwe normaal.

de honden blaffen... | 11-03-21 | 00:18

Ik ben er ff zo klaar mee. Schoonmoeder lijdt aan een auto-immuun ziekte, daar wordt ze met grove middelen voor behandeld, met een je verliest je haren middel en

is hyper allergies op de koop toe. Schoonzus wil dat ze de PRIK neemt omdat ze zo vaak in het ziekenhuis is. Jesus fucking christ. Want de dokters weten het toch het beste. And fuck, ze is een lieve schoonmoeder.

entredeuxbieres | 10-03-21 | 23:59

Nu even het woord aan het volk, “ik vind dat ook die 500 asielzoekers die wekelijks binnenwandelen zo’n paspoort moeten dragen”. Tot dusver Het Nederlandse volk

davidhasseltoff | 10-03-21 | 23:33 | 1

Lijkt me handiger om gewoon iets op hun kleding te naaien. Dat gedoe met dat paspoort.

knutsel_ | 10-03-21 | 23:41

Als dit een tijdelijke maatregel is, dan is er niks mis mee. Maar zodra 90% is ingeënt moet je deze maatregel weer opheffen.

Het Vragevuur | 10-03-21 | 23:27 | 5

Kwartje van Kok (weet je nog wie dat was ?) was ook een tijdelijke maatregel.

loser | 10-03-21 | 23:32

@loser | 10-03-21 | 23:32: Dat heeft de regering toen al "teruggegeven" door de accijns op brandstoffen 3 jaar lang niet te verhogen. Raad eens wat er na die 3 jaar gebeurde....

StormRunner | 10-03-21 | 23:35

@Het Vragevuur

Je snapt het niet he. Weggegeven vrijheden krijg je heeeeeeeeeeeeeel moeilijk terug. Ingevoerde wetten worden amper teruggedraait. Niks niet "Oh het is maar tijdelijk". Flikker op met die wet. Niks niet een tijdelijk wet, als wij een kwartje kregen voor alle tijdelijke wetten die zouden worden teruggedraait hadden we nu meer kwartjes dan Kok gehad.

peterdh | 11-03-21 | 14:08
▼ 2 antwoorden verborgen

Een vaccinatiepaspoort, de overheid die gaat bepalen wat jij in je lichaam moet laten spuiten of inbrengen voordat je sociaal mag deelnemen. Sorry, dat is gestoord en degenen die dat prima vinden zijn dat ook. Gevaarlijk gestoord.

Portemonnee van de A | 10-03-21 | 23:15 | 13

@naglfar | 10-03-21 | 23:54:
Nou en dat gebeurd dus wel. En dat laten wij dus toe. Wij verdienen blijkbaar niet beter. En als je anders vind dan ben je een wappie.

peterdh | 11-03-21 | 14:09

@Achenwee | 10-03-21 | 23:21:
Je bent echt niet goed bij je hoofd zeker? Ik wil dat jij mij 10.000 geeft. Zo niet, mag je geen kroegen, resaturants, bioscopen, sportzalen, zwembaden of supermarkten in. Tenzij ik elke twee dagen een stok in je neus mag rammen. Dan krijg je voor twee dagen vrijstelling van het betalen van die 10.000 euro en mag je twee dagen gezegde establissementen in. Daarna: 10.000 euro of de stok in je neus. Maar het hoeft niet he.... Je bent er vrij in.

peterdh | 11-03-21 | 14:13

je mag toch ook een negatieve test gebruiken als 'toegangsbewijs'? Welke vorm heeft dat dan?

Epistulae_Morales | 11-03-21 | 16:30
▼ 10 antwoorden verborgen

Ik ben als 30er inmiddels banger voor het vaccin dan het virus
Blijf vooral de druk verhogen dan wordt het vast beter.

frickY | 10-03-21 | 23:10

Dit zijn de eerste tekenen van een toekomst in een nieuwe totalitaire wereld. Aan alle naïevelingen; bedankt.

Snappen mensen nou niet dat het oude normaal niet meer terugkomt, ook niet met vaccinatie?

Jiet Panssen | 10-03-21 | 22:54 | 3

Komt er dan ook een leger Arnold Schwarzeneggers om ons te onderdrukken?

ZureKoek | 10-03-21 | 22:56

Ohja, we moeten wakker worden toch? Zo het dat tegenwoordig in de wappie wereld.

Achenwee | 10-03-21 | 22:59

Ik zou de hele voorraad alu-folie in de nabijgelegen buurtsupers als de wiedeweerga gaan oplopen als ik jou was.

Grijskijkert | 10-03-21 | 23:23

Ik zag vanmorgen een schemaatje met de snelst vaccinerende landen op de site van de nos. Nederland zat niet bij de bovenste 20. Bangladesh wel.

Jos Tiebent | 10-03-21 | 22:52

Er zijn ook vrijheid beperkende wetten om:
- Niet te hard te autorijden.
- Geen vuurwapens bij je te dragen.
- Geen paniek te zaaien in een menigte.
- Brandveiligheid af te dwingen.
- Voedselveiligheid af te dwingen.
- Enz, enz, enz.
.
De vrijheid van mensen die zich niet *willen* laten vaccineren beperken, vind ik redelijk, mn om de gezondheid van verstandigen beter te borgen.

hotmint | 10-03-21 | 22:52 | 7

De "verstandigen" zijn toch al gevaccineerd? Waarom zouden die zich druk maken om mensen die niet gevaccineerd zijn?

LonelyWanker | 10-03-21 | 23:13

Mij interesseren die "in mijn lijf geen vaccin"-gillerts echt geen ene moer. U doet maar. Na 12 maanden min of meer opgehokt thuis vinnik ik andere dingen inmiddels een flink stuk belangrijker dan de bijelkaar geschraapte zelfdienende wijsheid van het bonte gilde van ontkenners, Qanon dwazen, antivaxxers, "Bill Gates is evil"-roeperts en "blijf uit de buurt van 5G masten want Corona verspreiders"-malloten. Dingen zoals naar de kroeg, voer proppen in de betere vreetschuur, genieten van een vette DJ line-up met een veel te duur drankje om de smaak van veel te duur voer weg te spoelen. Dat allemaal en nog veel meer dus.

Grijskijkert | 10-03-21 | 23:38

Sterker nog: voor ziekten gelden ook al behoorlijke maatregelen. Een burgemeester kan nu bijvoorbeeld een cafe sluiten na een TBC uitbraak. Dat gebeurd zelfs nog wel eens. Uiteraard tbv de volksgezondheid.
Ik heb liever dat een burgemeester op verdenking van een corona uitbraak in een cafe het cafe niet sluit omdat de kans is geminimaliseerd EN omdat de mogelijk besmetten kunnen worden opgespoord

Epistulae_Morales | 11-03-21 | 16:22
▼ 4 antwoorden verborgen

Ik sta zelf ook zeker niet vooraan in de rij voor een prik. Dan lijkt het me echter niet meer dan logisch dat ik de eerst komende tijd niet welkom ben bij/ in/ voor bepaalde gelegenheden. Ik zou het vreemder vinden als er géén onderscheid op dit vlak wordt gemaakt. Vaccins brengen het normale leven straks weer terug, dus ga dan ook niet lopen miepen als je net die paar dingen minder kunt doen dan je wel gevaccineerde buurman.

Achenwee | 10-03-21 | 22:52

Wat.een.jankwijf.

Grijskijkert | 10-03-21 | 22:52

"een EU die onze vaccins aan andere landen verkoopt"

Feitelijk onjuist. De EU verkoopt geen vaccins, want produceert geen vaccins. Farmaceutische bedrijven, gevestigd in de EU, maken vaccins en exporteren daar een deel van naar buiten de EU. En van Rossem heeft zeker ook niet mee gekregen dat Italië, met goedkeuring van Brussel de export van AtraZeneca vaccins naar Australië geblokkeerd heeft.
Tendentieus en ongefundeerd.

Tapu | 10-03-21 | 22:47

"Bedankt voor uw reactie op de consultatie:
Tijdelijke wet testbewijzen covid-19

Uw reactie is definitief. Wij danken u dat u de moeite heeft genomen om te reageren. Mede door uw reactie zijn wij in staat kwalitatief betere regelingen te maken. Wij zullen uw reactie dan ook met zorg bekijken."

Yeah right...

Joffri | 10-03-21 | 22:44
-weggejorist en opgerot-
Gandalph | 10-03-21 | 22:42 | 3

0,3%

Joffri | 10-03-21 | 22:45

Dierproeven overgeslagen? Lul geen onzin.
Risico op ernstige bijwerkingen op het vaccin is duizenden malen kleiner dan op ernstige gevolgen van Covid-19. Al een familielid van 78 en twee vertigers uit de kennissenkring verloren.

Tapu | 10-03-21 | 22:49

Het artikel waar je naar verwijst gaat NIET over mRNA vaccins en geeft aan dat histopathologie gezien werd in muizen die aan het virus blootgesteld waren, ook als ze niet gevaccineerd waren.
Leuk dat je kan googelen, medische literatuur interpreteren is echter een andere vaardigheid.

Tapu | 10-03-21 | 22:54

Vorige week waren de aluminum hoedjes op het Malieveld symbolisch de democratie aan het begraven. Ik heb het niet zo op amateurkunst, maar nu blijkt dat die begrafenis al weken geleden in besloten kring heeft plaats gevonden en die wappies hooguit de condoleance hebben bijgewoond met hun kopje koffie.

Onze crisis managers bezweren de crisis met een perpetuum mobile van maatregelen en beperkingen, het is dweilen met de kraan open. Door de lens van het RIVM aanschouwen we de wereld door een microscoop, daarvoor heiligt het doel alle paardenmiddelen en groeit het aantal nieuwe maatregelen exponentieel sneller dan die Britse variant.

Het beleid is pure zelfkastijding en uw rug ligt inmiddels tot bloedens toe open. Aangezien u "meegroeit" met de pijn besluiten we er nog een bak azijn overheen te gooien, voel die urgentie, het is een klein offer voor iedereen die kerst 2020 moest missen omdat ze een afspraak hadden met magere Hein.

De valse profeten, die niet onderdoen aan de wijsheid van SBS paragnosten en een Libelle horoscoop, moeten en zullen hun gelijk halen. Zij verwarren hun eigen hypotheses met conclusies. De politiek laat zich ondertussen meeslepen door Nostradamus, die met zijn zichzelf vervullende voorspelling, ons een nieuwe crisis insleept. Helaas is het kwaad dan al geschied, normaal is reeds geherdefinieerd.

deugallergie | 10-03-21 | 22:22 | 7

@Ruud5 | 10-03-21 | 22:39: uw argument leidt af van de discussie. De essentie gaat over waar dit beleid een grens trekt, het oorspronkelijke doel, om de zorg capaciteit op orde te brengen, wordt ook behaald met een aantal afvalligen. Nu creëren we verkapte apartheid, what's next? Zonder grenzen is het eind zoek.

deugallergie | 10-03-21 | 22:51

@Ruud5 | 10-03-21 | 22:39: Polio is op zich een aardige vergelijking als we kijken naar de kans dat mensen die ermee in aanraking komen ernstige hinder ondervinden. Die kans is ongeveer gelijk.

Saillant detail is dat polio met name kinderen invalideert. De gemiddelde leeftijd van corona slachtoffers is 82,5 jaar wat een jaar ouder is dan de gemiddelde leeftijd waarop we afscheid nemen van deze blauwe planeet.

Wat ik niemand gun is een laatste (of twee) levensjaar in totale isolatie. Dat is erger dan sterven.

Joffri | 10-03-21 | 22:57
▼ 4 antwoorden verborgen

Ik begrijp eerlijk gezegd niet eens zo goed waarom dit een issue is. Je hoeft jezelf niet te laten vaccineren. Je hoeft jezelf niet te testen. Maar het is toch niet zo vreemd dat landen die hevig hebben geleden onder deze pandemie niet meer het risico willen nemen dat jij straks een nieuwe uitbraak teweeg brengt. Dat de restaurant of kroeguitbater liever niet hebt dat jij zijn klanten besmet. Dat de overheid faciliteert om het mogelijk te maken dat andere landen, bedrijven zelf kunnen en mogen beslissen of ze het risico willen nemen? Dat is toch allemaal niet vreemd.

Lijkt me vrij simpel. Willem weet niet dat hij het virus draagt, het virus maakt hem niet echt ziek. Willem gaat pilsen met Jan en Henk en Mohammed in de kroeg. Hoest over iedereen heen. Ze gaan allemaal met het virus naar huis. Steken hun vrouwen en kinderen aan en iedereen op het werk. En uiteindelijk word er iemand ziek. Soms heel ernstig. Soms niet.

Dat is toch de harde realiteit die iedereen snapt?

GrandMechantLoup | 10-03-21 | 22:22 | 10

@de honden blaffen... | 10-03-21 | 22:55: Ja,, maar u wilt de kroegen daarom dicht tot november of langer? Want het duurt nog wel even voordat iedereen gevaccineerd is

Epistulae_Morales | 11-03-21 | 16:33

@loser | 10-03-21 | 23:38: Definieer dan eerst 'volledig vrij te kunnen bewegen' Als ik niet naar de kroeg mag, heeft vooral de kroeg een probleem, niet ik

Epistulae_Morales | 11-03-21 | 16:34

@loser | 10-03-21 | 23:38: Er is geen enkel tekort aan grote horken in dit land... dat is wel een probleem dan..

Epistulae_Morales | 11-03-21 | 16:35
▼ 7 antwoorden verborgen

Laten we er even van uit gaan, dat er binnen Europa besloten wordt (want ons kabinet bepaald in deze geen drol) dat er een vaccinatiepaspoortje (bij) moet komen.
Aanstaande zomervakantie willen veel mensen gaan cruisen, zo lees ik in de kranten. Je boekt een cruise, maar rond mei, juni komt er van de buitenlandse maatschappij een bericht: alleen toegang met het vaccinpaspoortje.
Of je boekt een all-in in Spanje en je krijgt te vraag om even het nummer van je vac-paspoort door te geven (en niet vergeten mee te nemen, tot dan!).
En tegen de tijd dat je op vakantie gaat, tja, blijkt de vaccinatie nog (steeds) niet beschikbaar voor je. Dus geen paspoort. Dus weg vakantie.
Restitutie zal niet langer gaan, die bedrijven hebben eindelijk weer eens inkomen, vouchers uitdelen is ook niet langer mogelijk.
Kan je dat dan verhalen op de staat, met de gedachte dat zij hebben verzaakt?

EEnzame SchizofrEEN | 10-03-21 | 22:21 | 1

Je moet ook wel compleet wappie zijn als je denkt dat Hugo tegen de zomer iedereen gevaccineerd heeft én een paspoort systeem heeft geimplementeerd...

ReyNemaattori | 11-03-21 | 08:59

Ik kan me nog wel iets voorstellen bij het kunnen laten zien van een negatieve covid-test. Dat is denk ik zelfs betrouwbaarder dan afgaan op een vaccinatiebewijs, vanwege de vele mutaties die rondwaren en vanwege het feit dat je ondanks gevaccineerd zijn toch besmet en besmettelijk kan zijn. Ik kan me ook voorstellen dat mensen graag willen dat andere mensen in niet-openbare ruimtes al dan niet zo'n bewijs kunnen overleggen. Mocht echter zo'n testbewijs langzaam worden omgevormd tot een vaccinatiebewijs, en mocht het onmogelijk worden om in je levensonderhoud te kunnen voorzien als je niet gevaccineerd bent, dan wordt het tijd voor stenen door ruiten.

lekgoot | 10-03-21 | 22:21 | 2

Haal die schep maar vast uit het vet.

Joffri | 10-03-21 | 22:24

Een test zegt geen drol. Ik weiger me te laten testen. Ik doe niet mee aan normaliseren wat niet normaal is. Het probleem zijn te veel ongezonde mensen icm met te weinig zorgcapaciteit, gezonde mensen wordt nu aangepraat dat ze het probleem zijn. Of je nou een test doet of een prik zet: de farma wint. Ik heb hier niet voor gekozen en ga over tot burgerlijke ongehoorzaamheid.

Zak aarde | 10-03-21 | 23:22

"There is more to life than avoiding death"

nuff said.

Joffri | 10-03-21 | 22:16 | 5

@ZureKoek | 10-03-21 | 22:26: All of us will die. Maar het gaat om de route, niet om de bestemming. De route is bijzonder duister op dit moment.

Joffri | 10-03-21 | 22:28
▼ 2 antwoorden verborgen

Domme mensen verdienen domme maatregelen.

ZureKoek | 10-03-21 | 22:03

PCR test met de ooit zo ontworpen 25 cycli uitvoeren en 3 primers ipv 1, wie zich dan alsnog willen testen zal in de meeste gevallen negatief testen en voila... Pandemie is weg, alleen kijken naar ziekenhuisopnamen wat bij een normaal griepseizoen ook gebeurt.
Ooow ja, bouw weer eens wat ziekenhuizen bij, laatste jaren wel erg veel gesloten.

Oetiohnegentechnik | 10-03-21 | 21:57 | 1

Hoop dat die pcr test zo massaal misbruiken ook nog een dikke vette staart krijgt.

VP732 | 10-03-21 | 22:54

Ach maak je niet zo druk jongens. Die wet mag pas ingaan als iedereen de kans heeft gehad zich te laten vaccineren. Tegen die tijd hebben we het al lang niet meer over hoeveel ziekenhuisbedden door coronalijerts worden bezet. Oftewel, dikke kans dat de wet nooit uitgevoerd gaat worden. Ben wel benieuwd wat al de antivaxxers doen met de inentingen voor hun kinderen. Moet dat ook lekker vrijblijvend zijn?

BobDobalina | 10-03-21 | 21:53 | 11

Mensen die bang zijn (gemaakt) voor besmetting moeten zich vooral laten vaccineren.
Als ze dan veilig zijn door die vaccinatie moeten ze niet zeuren en eisen dat anderen dat ook doen,
Want dat zou betekenen dat ze niet geloven dat de spuit echt werkt tegen besmetting.

Kijkeensaan | 10-03-21 | 22:27

@Roze_bril_drager | 10-03-21 | 22:01: dat weet ik niet maar mensen weigeren die zich niet eens hebben kunnen inenten lijkt me wel een verboden inbreuk op nogal wat vrijheden. Het is mogelijk zelfs verboden leeftijdsdiscriminatie.

BobDobalina | 10-03-21 | 22:43
▼ 8 antwoorden verborgen

Ik hoop op in ieder geval 1 bijwerking van de vaccinatie: onvruchtbaarheid...

Ali Bi | 10-03-21 | 21:50

Wappies waren het toch? De kanslozen, de complotdenkers? Uitgelachen, bespot, weggezet als de idioten in de samenleving, verantwoordelijk voor de corona slachtoffers, de asocialen zonder solarideit, de dramaqueens en ga zo maar door.
Ik rust mijn kaarsje.

MoonBeebe | 10-03-21 | 21:50 | 2

Klopt. Is daar iets aan veranderd?

BobDobalina | 10-03-21 | 21:56

Uit Totalitarisme van Hannah Arendt:
.
...de aanwezige almachtswaan, die gevoed wordt door de hedendaagse wetenschap en techniek. Mensen geloven maar al te graag dat alles maakbaar, stuurbaar en controleerbaar is, en hebben het steeds moeilijker om de eindigheid en onvolkomenheid van de existentie en de samenleving te respecteren en als heilzaam te ervaren. ... De drang om het leven en de maatschappij in al hun aspecten naar de hand te zetten, om in te grijpen in alles wat gegeven is, lijkt onweerstaanbaar. Één voorbeeld: de verregaande medicalisering

Vraag me af wat zij zou over deze tijd zeggen?

Froen | 10-03-21 | 21:48 | 10

@lekgoot | 10-03-21 | 22:57: maar wat is de endgame hiervan dan? Wil Rutte een totalitaire staat creeren en iedereen onderdrukken door de schuld van alles neer te leggen bij ongevaccineerden? Mensen die zich verzetten tegen vaccins zijn niet nieuw. Dit is een zich al eeuwig herhalend verhaal.

Mensen snappen iets niet, zijn onzeker en zoeken antwoorden in complotten of duistere krachten. Aluhoedjes zijn gewoon gelovigen zonder God. Dat Hitler ook een avondklok instelde wil niet zeggen dat alle avondklokken te vergelijken zijn met Hitler. Dat soort conteztloze verbanden leggen is zo iets onzinnigs.

Rutte maakt er een puinhoop van en ik snap niet dat je als weldenkend mens op hem stemt, maar hij is er echt niet op uit een dictatuur te bewerkstelligen.

ZureKoek | 10-03-21 | 23:03

@ZureKoek | 10-03-21 | 23:03:
Voor Rutte ben ik ook niet bang. Dat is een enigszins linkse liberaal die in een krachtenveld zit waarin het moeilijk manoeuvreren is. Waar ik me meer zorgen om maak is een bevolking die een dynamiek geraakt waarin extremere personen aan de macht kunnne komen.

lekgoot | 10-03-21 | 23:10
▼ 7 antwoorden verborgen

Dit topic komt wel even binnen bij Gulliver vrees ik.

Kwelbeller | 10-03-21 | 21:45 | 4

Wat?

emwee | 10-03-21 | 21:54

wappie! (ik neem even de honeurs waar voor mijn meest geliefde GS er)...

nobodiesunmighty | 10-03-21 | 21:59
▼ 1 antwoord verborgen

Bedrijven die dit belanghartigen mogen van mij oprecht failliet gaan.
Ik wil daar niet komen of gezien worden.

pacmann | 10-03-21 | 21:40 | 2

Bedrijven die iedereen binnenlaten zonder controle gaan een toptijd tegemoet. Begin maar eens een restaurant met zo'n open-deur-beleid, zit straks elke avond vol. En een paar deuren verder een eettentje met enkele vaccinwappies, mondkapje op, op anderhalve meter, tussen plexiglas wandjes...

Binkoo | 10-03-21 | 22:17

@Binkoo | 10-03-21 | 22:17:
Dat soort restaurants zullen wel verboden gaan worden. Alles om het aantal IC-opnames te beperken.

lekgoot | 10-03-21 | 22:39

Ondertussen gaat de teller van de internetconsultatie hard naar de 2.000.

5611 | 10-03-21 | 21:39 | 1

1984 net gemist.

Roze_bril_drager | 10-03-21 | 21:41

Gelezen op internet.
Verkiezingen verspreid over 3 dagen, stembiljetten naar dode mensen opsturen, stembiljetten zonder handtekening zijn geldig en de ceo van het bedrijf wat de verkiezingssoftware test is openlijk D66’er en hoopt dat ze winnen.
twitter.com/JornLuka/status/136964405...

komtdatschot | 10-03-21 | 21:37 | 4

Die tellers met gum en potlood gaan het wel echt heel erg druk krijgen dan.

Joffri | 10-03-21 | 21:56

Het is zo schattig. Precies het handboek van die nerd in de VS.

ZureKoek | 10-03-21 | 22:07

Als het waar is, dan lijkt dit op amerika.

loser | 10-03-21 | 23:42
▼ 1 antwoord verborgen

Mensen die de coronaregels overtraden en daarvoor een boete kregen, kwamen afgelopen jaar massaal in verzet. Het gaat om ruim zevenduizend mensen, meer dan 30 procent van iedereen, die een coronaboete kreeg.

Agenten en toezichthouders schreven vorig jaar in totaal 36.000 bekeuringen uit voor het niet naleven van de coronaregels, blijkt uit de jaarcijfers van het Openbaar Ministerie. Zo’n 22.000 mensen hebben inmiddels hun geldboete binnen.
bron: parool

Droom-Vreesman | 10-03-21 | 21:36

Ik hoop wel dat dat prikbewijs in creditcard formaat is.

Gokmaar | 10-03-21 | 21:29 | 4

@Pimp my Voortuin | 10-03-21 | 21:31: Als ie ook een vibrerende functie heeft zie ik het voordeel er wel van in.

Sinterbikske | 10-03-21 | 21:42

@Pimp my Voortuin | 10-03-21 | 21:31: en de vrouw een klit chip? en de llhtbr rer en de kllpsd er? hoe die?

nobodiesunmighty | 10-03-21 | 22:00
▼ 1 antwoord verborgen

Ik zat even random op de reacties op de internetconsultatie site te klikken maar de eerste 50 reacties die ik heb aangeklikt waren allen tegen deze wet dus die wet gaat er komen.

Plaktong | 10-03-21 | 21:26 | 2

Wel veel reacties na 20:02 ;)

Roze_bril_drager | 10-03-21 | 21:32

Haha. Denk dat maar.

BobDobalina | 10-03-21 | 21:48
-weggejorist-
De_fluitlokker | 10-03-21 | 21:24
-weggejorist-
jan huppeldepup | 10-03-21 | 21:20 | 6
▼ 6 antwoorden verborgen

Ik heb GS eigenlijk een tijdje links laten liggen maar ik proef EINDELIJK weer een kritische noot.
Ook in de tegels zie ik veel reaguursels, waarbij het licht weer brand.

We worden genaaid door die pestlijers van de hogere macht.
Ben benieuwd wanneer de grote omslag komt en mensen dit zat worden.

BoerBob | 10-03-21 | 21:13 | 3

Graag binnen een week.

Roze_bril_drager | 10-03-21 | 21:19
-weggejorist-
T2000 | 10-03-21 | 21:35

#StemZeWeg.............. iedereen in den Haag verbaast over de uitslag op 18 maart ........ Wie zijn toch die mensen .........

emwee | 10-03-21 | 21:35

Ik begin van Rossem te mogen.

Purk | 10-03-21 | 21:12 | 1

Ik mag hem al een hele lange tijd.

MoonBeebe | 10-03-21 | 21:51

Briefje ome Geert.(klik link voor video)
Het worden historische verkiezingen. Gaan we door met het weggeven van alles wat ons dierbaar is, of zetten we Nederland weer op 1?

Niet #Rutte maar de kiezer is de baas. Dus ga allemaal stemmen en #StemPVV!
twitter.com/geertwilderspvv/status/13...

komtdatschot | 10-03-21 | 21:10 | 3

Ik ben bang dat Geert 76 zetels moet scoren om de arrogantie van pinokkio te beteugelen.

rampelaar | 10-03-21 | 22:27

@rampelaar | 10-03-21 | 22:27: Zelfs dan weten ze nog er onder uit te komen. we zitten voorlopig aan onze liegende clown vast....

adam76 | 10-03-21 | 23:24

Wel grappig niemand vertrouwd het kabinet, wat klopt want ze liegen/bedriegen alles bij elkaar, en degene die de waarheid spreekt of klokkenluider is wordt uitgesloten, maar je zet wel als een proefkonijn een niet vaccin (niet 100% goedgekeurd) in je arm waarbij ze niet melden wat de risico's zijn.

daan me de korte ach | 10-03-21 | 21:09

"Es ist zu Ihrer Sicherheit"; was een veelgehoorde leus die de nazi's gebruikten in de jaren '30 tot en met '45. "Het is voor uw veilig" zal ik maar even vertalen voor de monolinguisten onder ons.
Maak ik een Godwin? Nee, ik associeer dit beleid niet met nazisme, want ik noem het gewoon ronduit nazisme. Het is nazisme waar mee te maken hebben!
Ten eerste is er het sociaal darwinisme dat rondgaat. Er zijn 'de sterken'; dat zijn de gevaccineerden, degenen die zich laten testen, die klakkeloos maar uiterst nauwkeurig de regels volgen. Dit zijn de uitverkorenen die de pandemie gaan overleven.
Dan zijn er 'de zwakken'; zij die het niet gaan redden, de ongehoorzame, zij die zichzelf besmetten, die het daardoor iet overleven. Zij besmetten ook anderen, waaronder de goede mensen. Daarom hebben zwakken geen rechten. Zij kiezen er zelf voor ten onder te gaan en hoeven de rest daar niet in mee te slepen. Daarom volstrekt geen medelijden met ze, zoals Sturmbahnfürher De Jonge al uitlegde. Maak het leven van de ongevaccineerde kapot, want zij zijn een last voor de sterken die wel wil leven.
Nazisme ten top!

T2000 | 10-03-21 | 20:59 | 2

Ik denk dat het net andersom is. De gevaccineerden worden straks geveld door variant 4.56. De ongevaccineerden die hun lichaam het werk lieten doen wat het lichaam al miljoenen jaren doet, zullen het overleven.

Pimp my Voortuin | 10-03-21 | 21:06

@Pimp my Voortuin | 10-03-21 | 21:06: Beiden overleven natuurlijk, met gemak. Enerzijds omdat dat vaccin amper werkzaam is: verminderd de klachten bij mensen die milde symptomen hebben. Anderzijds omdat de mensen die COVID-19 krijgen daar amper ziek van worden, laat staan dat ze er uiteindelijk aan dood gaan (of er moet sprake zijn van comorbiditeit).

T2000 | 10-03-21 | 21:10

Totale bollocks en echt contramine om contramienerig te zijn, dit. Kijk 'es, dat de regering doorregeert ondanks demissionair wezen, inclusief controversiele onderwerpen, is een schande. Dat de pseudo- en gedragswetenschap regeert per decreet in plaats van ons labbekakkerige parlement, is een schande. Dat iemand durfde te roepen dat de verkiezingen maar moesten worden uitgesteld, is een schande.

Maar dat er een middel komt zodat het land gewoon weer zo snel mogelijk kan worden opgestart, is dat nu juist niet. Geenstijl neemt het hier in feite op voor de Veluwe-gekkies en daar moeten ze gewoon mee ophouden. Want die willen ook de vrouwen terug achter het fornuis. Je moet in het openbaar een onderbroek aan, je moet naar school, en als je een auto wil rijden moet je een rijbewijs. In sommige dingen zijn we niet vrij. Wie zich niet laat vaccineren, is een gevaar voor anderen.

konjodebonjo | 10-03-21 | 20:59 | 47

@botbot | 10-03-21 | 23:01: Nou ik stel voor dat je hen een aantal vragen stelt:
-Willen ze zélf een vaccin?
-Hoe zit het met de lange termijneffecten?
-Hoe kan het dat het vaccin zo snel is goedgekeurd?

We horen het wel.

knutsel_ | 10-03-21 | 23:18

@knutsel_ | 10-03-21 | 23:18:
1 dat weet ik niet.
2 dat zou je aan de EMA in Brussel moeten vragen die hebben het onderzocht.
3. ook dat kunt u het beste aan de EMA in Brussel vragen, misschien hebben ze wel een site waarop alles staat.

botbot | 11-03-21 | 00:03

@botbot | 11-03-21 | 00:03: Nee, je had het net over specialisten en je dochter. Vraag het maar aan hun.

knutsel_ | 11-03-21 | 00:20
▼ 44 antwoorden verborgen

Ja een zeer gevaarlijke ontwikkeling met interessante uitleg.
De gelukkig nu aanstaande verkiezing kan hier nog alles op de valreep veranderen.
Koerswijziging is nu hard nodig.Nieuwe poppetjes met een radicaal andere koers.

tegenalles | 10-03-21 | 20:56 | 5

Gaat niet gebeuren. De software voor de verkiezingsuitslagen is getest door een oud D66 lid. FF Googelen op Hackdefence en Mark Koek. Kan geen link plaatsen

Frietjemet | 10-03-21 | 21:25

@Gandalph | 10-03-21 | 21:19: Ik heb het formulier om per post te stemmen ontvangen maar mooi dat ik gewoon naar het stembureau ga want ik vertrouw ze voor geen halve cent.

Goofje | 10-03-21 | 21:27

Gaat sowieso niet gebeuren, met of zonder D666-fraude. De dagelijkse portie MSMdiet wonderen. Talkshows werden meteen van de avondklok vrijgesteld omdat die het 'juiste' verhaal vertelden.

5611 | 10-03-21 | 21:55
▼ 2 antwoorden verborgen

Dit gaat om negatieve-tests, geen vaccinaties zoals in Israel. Wel gewoon kut natuurlijk, maar minder heftig.

Ben_Hur | 10-03-21 | 22:54
▼ 1 antwoord verborgen

Oeeeeh een medische apartheid.
Huilie-huilie. Stel je voor dat een ander wat mag wat ik niet mag.
Wat een kutvolk zijn wij aan het worden.

Koekje-dr-bij? | 10-03-21 | 20:48 | 8

Nee koekje, de default situatie is dat iedereen in dit land dezelfde grondrechten heeft, behalve ongevaccineeerden wanneer sommige totalitaire politici hun zin krijgen. Rechten worden ontnomen en niet toegekend.

therealbraindump | 10-03-21 | 20:58

Als een ander van heel gewone vrijheden mag genieten terwijl mij die ontzegd worden, deels door een noodzaak geboren uit de schandalig incompetente aanpak van het vaccinatieprogramma, en deel door de keuze van de overheid over wie het vaccin wel en wie nog niet krijgt, dan ben ik daar pissig over, ja. Men had het beter moeten aanpakken, en nu dat mislukt is kan het resultaat niet zijn dat deze zomer wij 50 plussers allemaal op het terras mogen zitten terwijl de jeugd binnen gehouden wordt

Muxje | 10-03-21 | 21:02

Even terug naar school, lesje Staatsrecht nemen. Even vragen naar artikel 1 van de grondwet.

Frietjemet | 10-03-21 | 21:28
▼ 5 antwoorden verborgen

geschiedenis verbieden.

newray | 10-03-21 | 20:47

BELANGRIJK.

De motie van #D66 om een #coronapaspoort in te voeren is zojuist aangenomen.

#SP, #Groenlinks, #PvdA, #50Plus, #D66, #VVD & #CDA stemden voor deze motie.
twitter.com/VrouwvdVrijheid/status/13...

komtdatschot | 10-03-21 | 20:46 | 11

@ hugowalker:Geloven doe je in de kerk. D66 is een ontzettende Kaagpartij

Arnold Layne | 10-03-21 | 21:11

allemaal zeer voorspelbaar. Dit gaat nog jaren door met steeds meer momenten van vervreemding. De Europese politiek was al aardig weg van de burgers en gaat steeds verder weg. Al wat ze niet willen met hun acties, tweespalt creeeren, creeeren ze juist wel. Een grote reset komt er niet, er komt een groot gerommel in Europa, met vele Orbannetjes... Wat een deceptie van een an sich mooi plan. Ze verneucken het zelf door blinde beste bedoelingen.

nobodiesunmighty | 10-03-21 | 21:36

@nobodiesunmighty | 10-03-21 | 21:36:
Zo zal het waarschijnlijk wel gaan. Daarom altijd op je eigen beoordelingsvermogen blijven vertrouwen. Autoriteit wordt zwaar overschat.

lekgoot | 10-03-21 | 22:47
▼ 8 antwoorden verborgen

De mensen die het geweldig vinden dat mensen worden uitgesloten beseffen niet dat bv een biertje in de kroeg €7 euro gaat kosten.

xlanoxe | 10-03-21 | 20:46 | 5

Is dat de schuld van het bier of van de euro? Je zou ook kunnen zeggen dat een euro nog maar 1/7e biertje kost. Dat zie je over de hele linie. Dus hoe eerder de kroegen weer open kunnen, hoe eerder de vrije val van de euro gestopt kan worden. Liever zonder paspoort, maar als het niet anders kan desnoods met. Anders hebben we volgend jaar dezelfde discussie over dat biertje, maar dan met een prijs van 14 euro (of 14000 als de shit echt de fan raakt, daar zijn historische voorbeelden van).

EenGoedBegin | 10-03-21 | 21:32

Als er minder mensen de kroeg in mogen zullen de prijzen nog harder stijgen. Iets met vraag en aanbod

xlanoxe | 10-03-21 | 23:42

@xlanoxe | 10-03-21 | 23:42: De wet van vraag en aanbod zegt dat, bij gelijkblijvend aanbod, een lagere vraag leidt tot een lagere prijs!

EenGoedBegin | 11-03-21 | 02:51
▼ 2 antwoorden verborgen

Hoezo linken jullie naar zo'n complotdenkers/mafkezen site GS ?

Diederik_Ezel | 10-03-21 | 20:46 | 12

Ik ben zelf hel goed in staat om een onderscheid te maken tussen feiten en fictie, daar heb ik geen gedankenpolizei voor nodig. Pas op dat U niet afglijdt in totalitair denken ezeltje..

therealbraindump | 10-03-21 | 21:02
▼ 9 antwoorden verborgen

Moet niet zo moeilijk zijn om zo'n app te kopiëren en een "paspoort" op je screen
te tonen.

de honden blaffen... | 10-03-21 | 20:46 | 3

Dat zal ongetwijfeld strafbaar gemaakt worden met een speciale verwijzing naar de copyright wetten.

DutchLion33 | 10-03-21 | 20:53

Ja maar dan synct dat paspoort niet met je 5G chip; die jij dus niet onder je huid hebt en dan pikken ze je er zo uit.

Rest In Privacy | 10-03-21 | 20:54

En anders vraag ik mijn opa van 90 jaar hoe hij de ausweiss indertijd kopieerde.

MoonBeebe | 10-03-21 | 21:55

Eerst maak je de massa bang en vervolgens de tirannie van de meerderheid, zo drukken ze dit er door.

Trofl | 10-03-21 | 20:46 | 1

“They've built their own prison, so they exist a state of schizophrenia. They're both guards and prisoners and as a result they no longer have, having been lobotomized, the capacity to leave the prison they've made, or to even see it as a prison.”

Binnenbaan | 10-03-21 | 20:50

Als je vaccin wil, neem het dan. Houd op met drammen en dwingen. Ik wil het niet en hoe meer ik gepusht word, hoe meer ik de hakken in het zand zet. Ik vind avondklok schandalig . Zieke mensen opsluiten, heet quarantaine. Gezonde onschuldige mensen opsluiten, heet dictatuur. Wel criminelen los laten met een enkelband en roepen dat, dat een hele zware straf is. Een heel volk savonds opsluiten is het nieuwe normaal.

Gandalph | 10-03-21 | 20:45 | 5

Inderdaad.. stem verstandig volgende week,

MooseNL | 10-03-21 | 21:06

@ruudvangeelen | 10-03-21 | 20:58: als ik buiten kom na avondklok, krijg ik een boete. Dat is opsluiten. Als ik niet naar een kroeg, evenement mag als ik niet gevaccineerd ben, dan is dat dwang/drang.

Gandalph | 10-03-21 | 21:40

@ruudvangeelen | 10-03-21 | 20:58: Je bent geen psycholoog, dat geloof ik meteen want snugger ben je zeker niet. Hoe kun je nu niet zien dat er sprake is van dwang in dit hele epos? zucht.. en mensen zoals jij zijn dus de reden dat we straks weer een kabinet van VVD/CDA/D66 krijgen.

Kaposi_Sarcoom | 10-03-21 | 22:00
▼ 2 antwoorden verborgen

Net als influenza is het corona virus in Nederland een seizoensgebonden virus.
Wat er ook allemaal voor maatregelen zijn nu, de cijfers verdwijnen als sneeuw voor de zon begin april.

keestelpro | 10-03-21 | 20:45 | 3

Maar dat komt dan natuurlijk door het vaccineren. Echt waar hoor. Graag ook die prik halen alstublieft.

Vunzigheid | 10-03-21 | 20:50

Heej Kees, ook weer hetzelfde argument. Ja, lekker weer, warmte, zon is een viruskiller.
Dat zie je vooral in Brazilië waar bijna geen besmettingen en doden meer zijn.

Rest In Privacy | 10-03-21 | 20:59

Gewoon vaccineren, appje downloaden, en hoppa je mag weer overal naar binnen. Mooi toch. Ik heb niets te verbergen hoor....

ParaPiet | 10-03-21 | 20:43 | 3

Het gaat niet zo simpel worden. Het wordt testen testen testen prikken prikken prikken tot in de pruimentijd. Spontaan een terrasje pikken is er nooit meer bij.

keestelpro | 10-03-21 | 20:47

Behalve je mondkapje en je paspoort dan. Die heb je inderdaad niet te verbergen.

Apoptose | 10-03-21 | 20:55

Kunt u mij uw belastingaangifte even sturen aub!

emwee | 10-03-21 | 20:58

Lezersvraag: krijgen allochtonen in bezit van een dubbel paspoort ook een dubbel vaccinatie paspoort ? Vraag het voor m'n buurman Mo.

Droom-Vreesman | 10-03-21 | 20:41 | 3

Het is niet paspoort gebonden maar waar je ingezetene bent. Anders zouden mensen met een verblijfsvergunning buiten de boot vallen (expats, andere europeanen in NL etc). Het zal wel aan je burgerspionagenummer gekoppeld gaan worden.

Pimp my Voortuin | 10-03-21 | 20:49

Vrees dat je gelijk hebt Kees..

ParaPiet | 10-03-21 | 20:52

Anders kun je er een in Thailand kopen. Zo kwam mijn collega aan zijn gvb

3Xniks | 10-03-21 | 20:55

Naast dat we al maanden geen duidelijk "waarom" krijgen over maatregelen die buitenproportioneel zijn, ben ik benieuwd naar de uiteindelijke invulling van dit document. Je hoeft niet heel creatief te zijn met de boekhouding om het idee te geven dat je alleen gevaccineerden over de vloer hebt gehad.

Boerhoektvrouw | 10-03-21 | 20:41

Wat een gelul allemaal. Beste azijnpissers, het is maar tijdelijk.............................

Eminent | 10-03-21 | 20:40 | 2

Ga er maar van uit dat het alles behalve tijdelijk is. Tijdelijk in de politiek bestaat niet. Lees de antwoorden op vragen van Mark Rutte in de persco er op na: zelfs bij 100% vaccinatie kunnen we wellicht nog niet alle maatregelen loslaten.

5611 | 10-03-21 | 20:54

@5611 | 10-03-21 | 20:54: ja, dan maar op naar de 120% dan, misschien mag het dan een beetje.

jan huppeldepup | 10-03-21 | 21:25

Voor de geïnteresseerden:

De motie #Krol over het herstelplan NIET blindelings volgen van het #BuildBackBetter van de Verenigde Naties en het World Economic Forum.

#Krol, #PvdD, #VkA, #DENK, #SGP, #PVV & #FvD stemden voor deze motie.

VERWORPEN.
twitter.com/VrouwvdVrijheid/status/13...

komtdatschot | 10-03-21 | 20:40 | 4

@Sinterbikske | 10-03-21 | 20:42: Die heeft de wiki pagina door translate google gehaald, geprint en op de bus gedaan................. #StemZeWeg

emwee | 10-03-21 | 21:00

GL en SP vallen wat dit betreft behoorlijk door de mand.

lekgoot | 10-03-21 | 22:51
▼ 1 antwoord verborgen

Vooral de critici blijven demoniseren en wappies noemen. Mond houden en de spuit van Hugo ontvangen, opdat u vrijheid heeft. Dank u wel

Vunzigheid | 10-03-21 | 20:39

Straks ook in Nederland. Een burgerscore naar Chinees model. Te vaak door rood rijden betekent niet meer naar de kroeg.

Zoiets | 10-03-21 | 20:36 | 1

Op social media keihard deugen: 100xp

Wensbaar Denken | 10-03-21 | 20:38

Kwestie van tijd dat je bij het vaccineren meteen een chip geïmplanteerd krijgt. Vond dit altijd wappie geneuzel maar zo'n paspoort e.d. zou er ook niet komen. Mij kunnen ze iig m'n rug op met die vaccinaties en bijbehorend paspoort.

Droom-Vreesman | 10-03-21 | 20:35 | 5

Ah heerlijk; de chip, daar is hij weer. Ben dan toch benieuwd waar u dit als eerste heeft gelezen of gehoord; ik was daar graag bij geweest. Wel met een krat koude pils.

Rest In Privacy | 10-03-21 | 21:01

Net zoals u een mondkapjesplicht waarschijnlijk enkele maanden geleden 'wappie geneuzel' vond. En net zoals u de avondklok enkele weken geleden nog 'wappie geneuzel' vond. Begint u een patroon te zien?

Vunzigheid | 10-03-21 | 21:02
▼ 2 antwoorden verborgen

1.21 Hugowatts trouwens...

Binnenbaan | 10-03-21 | 20:34

Er is echt maar een serieus signaal dat je kan afgeven dat impact heeft. STEM NIET! Laat Den Haag weten dat het hele politieke zooitje (Geert en Terry incluis) jou stem en de stem van een groot deel van de burgers allang niet meer verwoordt. Stemmen is instemmen met het circus van Mark, Hugo, Sigrid en welke simpele ziel ze nog meer kunnen charteren voor een burgerhatend motorblok, trap er gewoon niet in. Bij een opkomstpercentage onder de 65% gaan alle alarmbellen af in Den Haag. Laat je horen, blijf thuis. Niet stemmen is je democratische plicht bij democratisch plichtsverzuim door de staat.

Anders niet zeuren na 17 maart.

Binnenbaan | 10-03-21 | 20:33 | 8

@5611 | 10-03-21 | 20:55: Ik heb niets met Baudet en Geert is veel te socialistisch voor mijn smaak. Uitslag van dit circus staat al vast, en ik doe ff niet meer mee.

Binnenbaan | 10-03-21 | 21:01

@Binnenbaan | 10-03-21 | 20:48:
Dat siert u. Juist daarom ben ik voor een stemplicht.
Zie België, o wat zou deugend België toch graag die stemplicht afschaffen. Want nu komt de ware aard teveel boven.

reservebelgië | 10-03-21 | 21:03

Ik vind het een byzondere instelling, stom lullen over niet stemmen omdat het toch niets uitmaakt maar wel klagen klage klagen. Stem dan tegen het kartel, daar zijn ze meer bang voor als een dreinerig kind wat loopt te mokken.

jan huppeldepup | 10-03-21 | 21:28
▼ 5 antwoorden verborgen

Ik heb Kuifje al lang niet meer gezien!

SinisterNL | 10-03-21 | 20:33 | 6

Die is flyeren voor zijn VVD. Volgende week donderdag zal hij er wel weer zijn.

5611 | 10-03-21 | 20:56

VVD campagnetijd dan is het druk op de burelen

Mauritskade | 10-03-21 | 20:58
▼ 3 antwoorden verborgen

Als vrijheid verleent wordt door de overheid dan zit je allang in je gevangenis.
Ieder mens is vrij.

Old daddy | 10-03-21 | 20:32

Interessant!!

Zijl5824 | 10-03-21 | 20:32 | 1

Dit in tegenstelling tot jouw inbreng hier.

Pimp my Voortuin | 10-03-21 | 20:33

Ernstig; wat kunnen we er aan doen, om onze vrijheid terug te krijgen, zonder daarvoor een verlichte prik te nemen? Er zijn toch genoeg mensen die dat niet willen, om wat voor reden dan ook? Ik weiger. Hoe zit dat juridisch? Als je gevaccineerd bent, kun je nog wel een ander besmetten, maar zal je zelf er weinig last van hebben. Dus: heb je ook geen last van een niet-gevaccineerde.

antonconstandse | 10-03-21 | 20:30 | 3

#StemZeWeg zou ik zeggen ......... Wat is het beleid in the UK, uit de EU en toch dichtbij....... daar naartoe?

emwee | 10-03-21 | 20:32

Waar ik problemen mee heb, is het mengen van gevaccineerden met mensen die een negatieve test kunnen laten zien. Een negatieve test betekent niet dat men niet vatbaar is. Een positieve vaccinatie sluit besmettelijkheid niet uit. Gevaccineerden besmetten zo mogelijk niet gevaccineerden. Naar verwachting moet u dus altijd een negatieve test kunnen produceren, ongeacht vaccinatiestatus. En dan hebben we het niet eens over de 50 pcr replicatiecycli. Of natuurlijke immuniteit na doormaken Covid. Wat een puinhoop is het toch weer.

Canis.bonus.es | 10-03-21 | 20:36

Elementaire systeemleer: garbage in, garbage out. Met garbage bedoel ik beslist niet de vaccins, want ik heb niet de informatie om die te kunnen beoordelen. Zekere voor het onzekere, dus is het NJET vaccin.

Nee, ons huidige stelsel van checks and balances. Ik ben er voor opgeleid, ooit, maar ik zou niet weten hoe ik het huidige "coronasysteem" in een fatsoenlijk stroomschema zou moeten weergeven. Heel veel "here be dragons" zoals op oude landkaarten, of zo iets?

En dat die vaccins dan wel gewoon werken, laten we het hopen, maar dat elke vorm van feedback stomweg ontbreekt. Dan is testen veiliger, met sneltesten als ideale oplossing. En dan begint die dragonloop gewoon weer van voren af aan.

Alsof het dan logisch is dat ons gedrag als ondeskundige burgers de werkelijke oorzaak is van de aanhoudende pandemie. Alsof we die voorbeeldfunctie van de dames en heren in Den Haag e.o. nog serieus nemen. Jammer, maar helaas!

Hetkanverkeren | 10-03-21 | 20:29 | 4

@Wensbaar Denken | 10-03-21 | 20:36: Het zou al onnoemelijk veel data schelen als alleen een positieve test tot vervolgacties leidt. Ondertussen is preventie (voorzorgsmaatregelen als mondkapjes en social distancing, plus vaccineren) dan het vigerende beleid, met als hoofddoelstelling mensen die daadwerkelijk ernstig ziek worden, adequaat te helpen. Maar nogmaals, voorkomen is altijd beter dan genezen. Vervolgens adequate parameters voor de zorg, in de breedste zin des woords. Niet die al dan niet corrupte deelbelangetjes van het OMT c.s.

Met als achterliggende doelstelling van de Staat om de samenleving zo goed en zo kwaad als dat kan, voortgang te doen vinden. Dit in tegenstelling tot het huidige machtsexperiment.

Hetkanverkeren | 10-03-21 | 20:56

Geleuter. Je moet gewoon de kwetsbare groepen veilig stellen middels vaccinatie (wordt ongeveer eind april). Je kunt dan alleen nog mensen besmetten die geen symptomen krijgen (gezonde jongeren) of beschermd zijn. Klaar.

5611 | 10-03-21 | 20:59
▼ 1 antwoord verborgen

R onder de nul?!

Dan zou 1 besmet iemand een negatief aantal mensen besmetten. Hoe ziet u dat? Een wonderbaarlijke genezing?

Klopt dat alle vaccinaties en lockdown compleet gecompenseerd worden met een gebrek aan naleving. Twee op de drie laat zich niet testen na klachten en een kwart gaat na een positieve test gewoon de hort op. Dweilen met de kraan open. Volgens viruswaanzin liggen er nu 580 figuranten op de IC. Allemaal een groot complot. Een IC die sinds 7 februari onafgebroken een stijgende lijn laat zien.

U mag nog even stemmen, en dan is het weer uit met de pret.

Feynman | 10-03-21 | 20:29 | 1

Hahaha, ja dan zou 1 besmet iemand een negatief aantal mensen besmetten. Dat is een wonderbaarlijke genezing. Het gaat er daarom om dat we zoveel mogelijk besmette mensen krijgen die andere besmette mensen geneest.

Zijl5824 | 10-03-21 | 20:37
-weggejorist-
swagmachine | 10-03-21 | 20:29 | 2

Er is straks geen land waar je meer inkomt, geen luchtvaartmaatschappij die je nog meeneemt en geen sportschool waar je nog mag sporten zonder vaccinatie/test.
Geen werkgever die je tijdelijke contract gaat verlengen als je je niet laat vaccineren en de horeca ziet ook liever een volle zaak met gevaccineerden/getesten dan 1,5m beperkingen
Iedereen moet lekker zelf weten of hij/zij/het zich laat prikken of testen maar er zullen onvermijdelijk beperkingen volgen voor hen die er voor kiezen dat niet te doen
Fair of wenselijk daar kan je over twisten maar dit zal de realiteit worden

Mauritskade | 10-03-21 | 20:28 | 5

@Mauritskade | 10-03-21 | 20:51: andere mensen willen dwingen een vaccinatie te nemen tegen hun wil is dan weer niet verachtelijk neem ik aan..

VolleBak | 10-03-21 | 20:58

@Mauritskade | 10-03-21 | 20:51: ze moeten je wel eerst nog nog pakken. Als massaal de overheidsgebouwen in de brand vliegen, is het lastig handhaven. Alles hangt af van hoe groot het verzet tegen de maatregelen zal zijn. Geen verzet, betekend steeds minder vrijheid, de overheid zal doorgaan met vrijheden afpakken tot er verzet komt. Het houd niet op, niet vanzelf.

Gandalph | 10-03-21 | 21:01
▼ 2 antwoorden verborgen

GeenStijl komt er wel... Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald.
Groet, Wappie ;)

saintinel | 10-03-21 | 20:28 | 1

Yihaa

BoerBob | 10-03-21 | 21:09

Ach ja, het is een beetje hetzelfde als dat je een condoom moet gebruiken als je een hoer wilt palen, doe je dat niet dan kom je er niet in. Wat is vrijheid? Geen autogordel dragen is euro's afdragen. Borden bij de bossen 'tussen zonsondergang en zonsopgang verboden terrein'
Een vrij land is pas een vrij land als het wetboek uit blanco pagina's bestaat. Bij die een miljard regels die we al hebben past een min of meer gedwongen vaccinatie ook nog wel bij.

Leptob | 10-03-21 | 20:25 | 10

@Deksmaat | 10-03-21 | 21:36: ruud kan er niet zo goed tegen als mensen zijn drogredenaties weerleggen.. dan wordt het op de man spelen (doe ik nu ook). Beetje te beschermd opgevoed denk ik..

VolleBak | 10-03-21 | 21:38
▼ 7 antwoorden verborgen

We Are The Big, snap dat nou eens!

Mr_Natural | 10-03-21 | 20:25

Ik benieuwd hoe ze dit in de USA gaan doen. Daar heeft het volk namelijk het recht op bescherming in de vorm van wapenbezit.

Ik ben een sitting duck met van alles te verliezen en maakt mij bang omdat ik geen vaccin wil omdat het moet.

Remi A. | 10-03-21 | 20:24 | 1

Niks moet. Wacht eerst de ontwikkelingen maar eens af.

Deksmaat | 10-03-21 | 20:27

We gaan naar een Orwelliaanse superstaat.

ZZP-er | 10-03-21 | 20:24 | 1

We zitten er al in...

4HoogAantWater | 10-03-21 | 20:55

'R onder de 0' zou betekenen dat iemand die besmet is 1 of meer mensen spontaan geneest, volgens mijn wiskundeknobbel.

Predateur | 10-03-21 | 20:23 | 2

Zal tikfout zijn.

ZZP-er | 10-03-21 | 20:24

moet Jomanda zijn.

nobodiesunmighty | 10-03-21 | 23:07

Een vaccin wat drie maanden werkzaam is. En daar wordt nu all in op ingezet. Wat een giller.

Deksmaat | 10-03-21 | 20:22 | 9

@VolleBak | 10-03-21 | 21:30: sorry, maar ik laat het hierbij; het niveau is te kinderachtig. De aarde is plat, welles niettus.

Rest In Privacy | 10-03-21 | 21:33

@ruudvangeelen | 10-03-21 | 21:05:
Aan het projecteren, schat? Dat doe jij continu, niet ik.

"We weten op dit moment dat bescherming zo’n 3 maanden na vaccinatie nog onverminderd hoog is. Het is nog niet bekend hoe lang deze bescherming zal blijven."
Dat betekent een THT datum van 3 maanden. Blijkbaar niet veel langer, want dan hadden ze wel 4 maanden gezegd. Of 6. Maar het is drie maanden.
www.cbg-meb.nl/documenten/vragen-en-a...

Deksmaat | 10-03-21 | 21:33
▼ 6 antwoorden verborgen

Halve speelfilm hierboven. Is er ook een text-only versie?

John McClane | 10-03-21 | 20:21

Ik zal in mei wel een oproepje krijgen voor de jus. Give it to me baby. Met genoeg vrouwelijk virussen mogen delen,.. geen lastige venerische ziektes zoals kinderen, tevreden met de liefde. Het ga jullie goed. www.youtube.com/watch?v=mR7OHGJtwXI

horsteknots | 10-03-21 | 20:21

Ik ben altijd erg terughoudend geweest met het gebruik van medicijnen en daarbij hoort overleg met een arts over de voors en tegens van een middel en ook de afweging of het middel niet erger is dan de kwaal. Uiteindelijk ben ik degene die beslist of ik dat wel of niet wil. Nu moet ik me verplicht, het is verpicht want anders kan je geen deel meer uitmaken van de maatschappij, laten inspuiten een een vaccin waarvan ik zelfs niet eens keuze heb wel merk ik wil.
Zolang ik niet kan kiezen welk vaccin ik krijg kunnen ze de boom in. We zijn hier allemaal ingerommeld en behalve Baudetiers zijn de meeste mensen apatisch volgzaam.

osolemio | 10-03-21 | 20:19 | 5

@Ren je rot | 10-03-21 | 20:24: Ik ben daar echt nog niet uit maar ik ga buitengewoon slecht op dwang en ben heel sterk voor de regie over mijn eigen lichaam. Dus als ik niet kan kiezen en wordt verplicht dan gooi ik mijn kont tegen de krib

osolemio | 10-03-21 | 20:32

Laten ze de kwetsbare / risico mensen maar vaccineren en degenen die erom staan te springen om die selfie te kunnen maken. Als het goed is zijn die mensen dan beschermd. Voor de kleine minderheid die het spuitje niet willen en heel misschien ernstig ziek worden door covid is er dan alweer genoeg plek vrij op een ic als de VVD de rest tenminste niet weg bezuinigd.

ceriel82 | 10-03-21 | 20:33
▼ 2 antwoorden verborgen

Hoewel ik van mening ben dat vaccinatie zich ook wel zou kunnen beperken tot de kwetsbare groep, omdat groepsimmuniteit ook bereikt kan worden door gezonde en tamelijk risicoloze mensen zichzelf te laten besmetten, is vaccinatie meestal een zaak van gezamenlijke inspanning. Zo lang de vaccins niet 100% beschermen is bereiken van een bepaalde vacinatiegraad onder de bevolking cruciaal voor het bereiken van groepsimmuniteit.

Zelfs als de kans op overdracht maar met de helft wordt vermindert zal dit toch het effect bereiken van het uitdoven van de epidemie in dit land, het trekt immers de R-waarde ver onder de 1.

Dan ook nog: Groepsimmuniteit bereiken via ziekte van de grote massa is een vaak langdurige zaak, immers iedereen moet ziek worden (of besmet raken). Gevaar daarvan is dat het virus langer ciruleert zodat je mutaties krijgt (zoals in Brazilie, waar een president zit die alles maar ontkent) en die mutaties zorgen weer voor tweede rondes. De snelste weg uit deze Corona-houdgreep is dus vooralsnog om iedereen maar te vaccineren.

Beste_Landgenoten | 10-03-21 | 20:19 | 18

@Sinterbikske | 10-03-21 | 20:31: Je slaat de plank hier mis. Als de kwetsbaren gevaccineerd zijn lopen de ziekenhuizen.leeg ergo doelstelling bereikt. Jij verschuift de doelstelling van het voorkomen van code black voor de ziekenhuizen naar het volledig uitroeien van het virus. Na vaccinatie van de kwetsbaren kun je het virus net als verkoudheid laten circuleren onder jongeren (nauwelijks symptomen) en zelfs kwetsbaren (vaccinatie voorkomt symptomen). Jouw voorstel lijkt sympathiek voor ondernemers maar leidt tot in het oneindige naar een bureaucratische testsamenleving. Luister naar Rutte maandag: zelfs 100% vaccinatie leidt niet persé tot intrekken van alle maatregelen.

5611 | 10-03-21 | 21:18

@ruudvangeelen | 10-03-21 | 21:09: Dat het loslaten van de maatregelen iets uitmaakt is niet bewezen. Jij denkt het.. vorig jaar in de zomer nauwelijks besmettingen zonder mondkapjes en avondklok. Ik begrijp dat de feiten je niet aanstaan maar je reacties worden nu een beetje zielig.

VolleBak | 10-03-21 | 21:35

Je hebt er werk van gemaakt! Zo lees ik mooi terug wat ik zelf heb geschreven. Maar inderdaad, ten eerste zou het beste zijn als iedereen zich laat vaccineren, er zijn nauwelijks bijwerkingen en ze werken goed. Maar helaas zijn er veel mensen op tegen om allerlei niet zo zinnige redenen. Er is veel wantrouwen.

Dus second best is dan maar de risicogroepen vaccineren. Dan gaat die immuniteiten wat langer duren dus, met enig gevaar voor mutanten. Maar mogelijk is dat de enige haalbare strategie, gegeven de grote hoeveelheid weigeraars. Dus mijn verandering is eerder ingegeven door pragmatisme dan door de overtuiging dat het de betere aanpak is. Want iedereen vaccineren zou beter zijn.

Beste_Landgenoten | 10-03-21 | 23:39
▼ 15 antwoorden verborgen
-weggejorist-
ren-forrest-ren-e | 10-03-21 | 20:19 | 3

Het is de vraag in hoeverre de 'dan sluiten we je uit van horeca / evenementen / etc'-houding voortkomt uit daadwerkelijke zorg mbt corona-verspreiding, of dat het pure woede en nijd is van overheid en pro-lockdown wappies.

raskol | 10-03-21 | 20:17 | 2

Word een niks alleen onherkenbaar verpakt

SinisterNL | 10-03-21 | 20:24

Tering. ---woede en nijd-----

SinisterNL | 10-03-21 | 20:25

Als je geen vaccin neemt dan resteert er niet veel meer reisvrijheid dan van een Oostblok-burger in de jaren '45 tot '90. Dat heeft overigens niet zo zeer met de landelijke politieke kliek te maken, maar des te meer met hoe er internationaal over gedacht wordt.

Op nationaal niveau kun je verder ook wel elke vorm van georganiseerde sport en entertainment vaarwel zeggen. Misschien dat we over een paar decennia nog eens ontwaken uit deze nachtmerrie, voor wie dan nog onder ons zijn.

UpdateAvailable | 10-03-21 | 20:17 | 2

Je hebt nog wel 2 jaar, want niemand kan een experimentele behandeling verplicht stellen.

Pimp my Voortuin | 10-03-21 | 21:30

@Pimp my Voortuin | 10-03-21 | 21:30:
Een niet-experimentele behandeling ook niet. Behalve als een aantal grondrechten wordt geschonden.

lekgoot | 10-03-21 | 23:03

“Zou een schrikbeeld moeten zijn”? Het is een schrikbeeld!

pjisonline | 10-03-21 | 20:16

Iedereen heeft corona, tenzij bewijs van vaccinatie....

Als alle zwakkeren gevaccineerd zijn, waarom moet de rest dan alsnog gevaccineerd worden?

Is dit nog nieuws? | 10-03-21 | 20:16 | 12

@5611 | 10-03-21 | 21:20: maandenlange revalidatie noemt u vervelend en die duizenden gaan de zorg niet overlopen?
Einde verhaal dit.

Rest In Privacy | 10-03-21 | 21:31

@ruudvangeelen | 10-03-21 | 20:22: Deze klachten liggen in de lijn van ECHTE griep, niet een sniffelverkoudheidje, en stevige longontsteking. Zware koorts valt je lichaam aan en vreet je reserves op. En na je reserves begint het aan de spiermassa. Je centrale systeem, hart - longen - hersenen en lever (die altijd al 150 tot 200 procent werkt), draait zware overuren.

Er is een reden dat mensen in het ziekenhuis en in zorginstellingen constant aangemoedigd worden om te bewegen, te lopen (zelf naar het toilet). Wie niet kan, krijgt massage van de benen (doorstroming en doorliggen).

Wie 14 dagen met hoge koorst(aanvallen) op bed heeft gelegen, voelt zich rijp voor de sloop. Je lichaam is nog niet schoon. Het herstel is net begonnen. En je lichaam legt daar de prioriteit. Daarom ben je doodmoe. Dan moet je stapje voor stapje weer opkrabbelen, je reserves weer opbouwen en heel rustig en overwogen dingen doen. In deze 24/7 economie, moeten we na een stevig ziekbed binnen 2 dagen weer klaarstaan voor de baas. Een beeld dat je in Amerikaanse series veel ziet. In plaats van te herstellen, uit te rusten en op te bouwen.

Arachne | 10-03-21 | 22:25
▼ 9 antwoorden verborgen

@IsaKriens
Familieleden trekken aan de bel: mogelijk 26 mensen overleden in één maand tijd vlak na de eerste prikronde. Dit stinkt.
Klik op link voor meer informatie.
twitter.com/IsaKriens/status/13696240...

komtdatschot | 10-03-21 | 20:16 | 3

"Mogelijk".
Dus "mogelijk" als ze besmet zouden raken met Corona hadden ze een dag korter geleefd

Rest In Privacy | 10-03-21 | 20:21

Dat zegt me niets, hoeveel mensen zijn daar overleden de afgelopen tijd zonder de prik?

Thomtidom | 10-03-21 | 20:32

Onvolwassen antistoffen tussen de 1e en de 2e prik. Waarschijnlijk ADE, is niet onderzocht in de klinische onderzoeken. Hetzelfde effect kon je al zien in de cijfers uit Israël, dubbele mortaliteit in de groep personen die besmet raakte tussen de 1e en 2e prik. Bij 50% bescherming is het netto effect hetzelfde als bij een normale uitbraak, maar bij een lager beschermingsniveau is het netto effect meer doden.

#enpassant | 11-03-21 | 00:44

Ik maak me al bijna een jaar zorgen om onze samenleving. Mijn zorgen om corona steken daarbij heel schril af.

WasHetMaarMakkelijk | 10-03-21 | 20:15

Wat vreselijk, ik ben jaren onderdruk. Al jaren moet ik aan vaccinatie eisen voldoen om af te reizen naar het buitenland. En nu pas is het duidelijk dat ik ben beknot in mijn vrijheid. Goddomme doe maar €30000 compenseren voor deze mentale dreun die ik moet verwerken.

dasechtgeenstijl | 10-03-21 | 20:15 | 4

Appels en peren. De enige reden voor vaccins momenteel zijn omdat je een gevaar loopt vanwege virussen en andere goedjes in exotische gebieden en waar je lichaam geen weerstand tegen heeft. Bovendien vaccins al decennia lang bestaand.

UpdateAvailable | 10-03-21 | 20:20

Ergens werken is volgens mij een keuze, net als naar de kroeg of een festival gaan.

dasechtgeenstijl | 10-03-21 | 20:21

@dasechtgeenstijl | 10-03-21 | 20:21: Ergens gaan werken is geen keuze. Dom geklets, uwerzijds.

Voor het werk naar een ver(der) buitenland moeten, waarvoor vaccinaties verplicht zijn, is een keuze.

Arachne | 10-03-21 | 22:12
▼ 1 antwoord verborgen

Uitstekend onderwero voor een referendum.

Politiestaat | 10-03-21 | 20:14

Op zich een goed idee.

van Oeffelen | 10-03-21 | 20:13 | 1

Emotionele chantage mag nooit de manier zijn om een keuze af te dwingen.
Genoeg mensen, die om uiteenlopende redenen geen vaccinatie willen.
Ga je die behandelen als untermenschen?
Lijkt mij niet wenselijk.
Ik laat mij vaccineren, als er ooit een vaccin beschikbaar komt...... dank je Brussel, maar ik ben tegen het vrijwillig verplichte karakter van spuiten voor vrijheid.
Vrijheid is een grondrecht.

Ruimedenker | 10-03-21 | 20:12 | 8

@Mauritskade | 10-03-21 | 20:41: Dan nog eens ik geen wetgeving waarin ik aan allerlei test/vaccinatie bewijzen hang voor binnenlands gebruik. En geloof maar niet dat ook maar één horecaondernemer zonder pistool op zijn hoofd hieraan gaat meewerken.

5611 | 10-03-21 | 21:27

@ruudvangeelen | 10-03-21 | 21:13: En het ontwikkelen van een vaccin duurt doorgaans 10 jaar, nu kon dat ook in 12 maanden. Dus een medicijn zou met eenzelfde extra tempo in 6 maanden klaar kunnen zijn. Waarom is het er nog niet, we zitten al ruim een jaar met corona, dus tijd zat gehad.

Dezenaamhier | 10-03-21 | 21:41

@Mauritskade | 10-03-21 | 20:41:
Kan je ook uitleggen waarom? Stel ik ben ziek... Stel dat er een aantal gevaccineerden in het vliegtuig zitten -> die hebben geen last van mij. Stel er zijn ook een aantal niet gevaccineerden bij -> die worden misschien wel of niet ziek, eigen keuze geweest dus niet zeuren. We stappen uit het vliegtuig en gaan whatever doen. Wat maakt dat nou uit voor een luchtvaartmaatschappij? Je mag ook kroeg invullen wat mij betreft.

Ikdoemisschienmee | 11-03-21 | 00:23
▼ 5 antwoorden verborgen

Joh alles wat never even zou gebeuren gaat gebeuren.

JohnLocke | 10-03-21 | 20:12

Ja maar waarom Orthodoxe Joden (zoals de mevrouw in het filmpje) hiertegen protesteren is omdat ze een probleem hebben met vaccinaties, sowieso. Dus dan verzinnen ze maar een belachelijk argument, om hun eigen belachelijke religieuze "argument" kracht bij te zetten.

Het leuke is: Dit is weer een voorbeeld van dat Orthodoxen daar zichzelf buitenspel zetten. Het zijn niet de meest geliefde inwoners, aangezien ze zich ledig houden met Thora-studie en weigeren in militaire dienst te gaan. Ofwel: ze leunen in alles op de welwillende andere Beste Landgenoten.

Beste_Landgenoten | 10-03-21 | 20:11 | 6

Je lijkt de enige die dit lijkt te snappen, de rest van het publiek hier heeft nog niet eens oog voor de diversiteit binnen het Jodendom en de manier waarop de Israëlische samenleving in elkaar steekt. Het meerendeel van de Israëlitisch bevolking laat zich vrijwillig en blij toe inenten. Ze hebben Iran om zich druk over te maken ipv zo’n spuitje. De besmettingshaarden vinden plaats onder met name orthodoxe joden die inderdaad niet gevaccineerd willen worden...

lamlul007 | 10-03-21 | 22:45

Dat bedoel ik. De meeste inwoners zien dat vaccin als een noodzakelijk kwaad om weer verder te kunnen met leven. Maar de op religieuze gronden weigerende orthodoxen willen niet meedoen. Overigens was de dame in kwestie Amerikaans. Die zie je daar erg veel, van die extremistische Joden die vanuit de VS emigreren naar het beloofde land om daar eens even de echte jood te gaan uithangen. Dit niet altijd tot grote vreugde van de lokale inwoners.

Beste_Landgenoten | 10-03-21 | 23:53

@Beste_Landgenoten | 10-03-21 | 23:53: dat is zacht uitgedrukt. Enfin, ben wel benieuwd naar hoe het in EU/NL uitgerold zal worden. Met een covid besmetting van 6 maanden oud en een vaccinatie per eind q2 / q3 zal ik in het mooiste deel vh jaar buiten de boot vallen als we op korte termijn een dergelijk paspoort gaan invoeren. Kan er alleen niet echt wakker van liggen in tegenstelling tot 90% Vd bevolking.

lamlul007 | 11-03-21 | 07:17
▼ 3 antwoorden verborgen

Hoezo is het nog steeds het verstandigst om je te laten vaccineren?

The7thGuest | 10-03-21 | 20:10 | 7

@ruudvangeelen | 10-03-21 | 20:33: Al die bijwerkingen en doden als gevolg van vaccinatie zal je inderdaad niet in het AD gaan lezen.

Pimp my Voortuin | 10-03-21 | 21:26

@ruudvangeelen | 10-03-21 | 20:33: Precies, kan je beter lekker bang binnen zitten. Dat is immers het leven... Zucht.

Dood en ziektes, het hoort erbij...

Ikdoemisschienmee | 11-03-21 | 00:26

@Pimp my Voortuin | 10-03-21 | 21:26: Nee, dat bestaat niet. Dan heet het dood door onderliggend lijden..

Ikdoemisschienmee | 11-03-21 | 00:28
▼ 4 antwoorden verborgen

Probleem van de discussie is weer dat je blijkbaar voor vaccinatie bent of tegen alles. Veel tegengeluiden zijn te extreem... Herstel NL, Terry & Haga etc... Dit terwijl waarschijnlijk de meeste mensen voor vaccinatie zijn maar tegen een vaccinatieregistratie en vrijheden die daarbij horen... althans op langere termijn. Op de korte termijn zie ik er nog wel het nut van in omdat je dan met grotere zekerheid alvast dingen open kunt gooien; goed voor de economie. Desperate times call for desperate measures... Echter moet er m.i. een duidelijke grenswaarde worden ingebouwd waarboven het illegaal is om nog naar medische gegevens van mensen te vragen in deze context.

Piet Pielemuis | 10-03-21 | 20:10 | 1

Laat het aan die duidelijkheid nou al een jaar schorten en 0 signalen waarom we die toekomstig wel mogen verwachten.
Ik begrijp uw standpunt, onderschrijf het grotendeels, maar wat verwacht uzelf?

WasHetMaarMakkelijk | 10-03-21 | 20:18

Nooit gedacht dat ik de kroeg vaarwel zou zeggen...

neonreclame | 10-03-21 | 20:10

Wat helpt vaccineren als je helemaal gezond bent?

Wensbaar Denken | 10-03-21 | 20:09 | 8

Ik ben er nog niet over uit, maar met paspoorten e.d. gaan werken om ‘vrijheid’ te krijgen gaat mij wat ver.

Wensbaar Denken | 10-03-21 | 20:31

@MooseNL | 10-03-21 | 20:24: Een medidisch wetenschappelijk feit weerleggen met "onzin" en diegene uitmaken voor "trol". Look who's talking.

Rest In Privacy | 10-03-21 | 20:32
▼ 5 antwoorden verborgen

Burgerlijke ongehoorzaamheid dekt niet de lading als ze dit doordrukken.

knutsel_ | 10-03-21 | 20:06 | 2

Het moet er wel mee beginnen. Verzet is noodzakelijk.
Dit soort hufterig, apartheidsbeleid roept weerstand op. Ik heb geen probleem met vaccinaties maar wel met dit gedram. Echt waanzin dat mensen die dan niet gevaccineerd zijn, of nog niet, minder mogen dan anderen.

Wat gaat een restaurant bv doen als een grote groep gereserveerd heeft en ter plekke niet kan of wil laten zien dat ze een vaccinatie paspoort hebben?

Nuuk | 10-03-21 | 20:12

Precies dat dus... reken maar.

MooseNL | 10-03-21 | 20:25

Is ook totaal zinloos zo'n paspoort. Want wie kunnen mensen die niet ingeënt zijn besmetten? Alleen andere mensen die niet ingeënt zijn en niet de mensen die wel ingeënt zijn (mits de vaccins die gebruikt zijn echt werkzaam zijn natuurlijk).
De gevolgen c.q. risico van het je niet laten inenten zijn dus volledig voor rekening van hen die zich niet hebben laten inenten.
Maar zo'n 98% procent van de mensen heeft ook nagenoeg geen last van het virus.
Het is volstrekt belachelijk om te eisen dat die mensen zich allemaal laten inenten.

Aristotalloss | 10-03-21 | 20:06 | 6

@ruudvangeelen | 10-03-21 | 20:19: Daar was ik me van bewust. Is op korte termijn zeker een kwestie. Maar het wil niet zeggen dat deze mensen allemaal levenslang ziek blijven. Het kan een tijdelijke ziekte zijn en er zijn misschien voor een gedeelte van deze ziekten op betrekkelijk korte termijn medicijnen.
En je moet je toch af vragen of het in enige mate ziek worden van 'tienduizenden' een reden is om die 98% van de mensen op te sluiten...
Ik laat me overigens wel inenten want ik behoor tot de risicogroep.

Aristotalloss | 10-03-21 | 20:45

@ruudvangeelen | 10-03-21 | 20:19: Doet niet terzake want de doelstelling van alle maatregelen was het voorkomen code black voor de ziekenhuizen. Deze groep gaat de zorg niet overlopen en heeft na april ook de mogelijkheid tot vaccinatie.

5611 | 10-03-21 | 21:31
▼ 3 antwoorden verborgen

Zoek maar de Commons Project dan weet je wel waar het naar toe gaat.

Damoos | 10-03-21 | 20:05 | 9

@Damoos | 10-03-21 | 20:20: Dat wilde ik ook tegen jou zeggen. Ik ben ook tegen hoor. Tegen dit soort dictatoriale shit. Stem op 17 maart op een partij of lijst die hier expliciet tegen is.
(Maar verbindt het niet met allerlei andere zaken , zoals de Great Reset en andere Globale Fantasie Doom Denkbeelden)

Zwizalletju | 10-03-21 | 20:22

@Damoos | 10-03-21 | 20:19: Funded by the World Economic Forum.............. okay, we're fucked. #StemZeWeg

emwee | 10-03-21 | 20:29
▼ 6 antwoorden verborgen

Stem voor de Piraten Partij dus.

5gninja | 10-03-21 | 20:02 | 10

@JWZ_JMK | 10-03-21 | 20:59: Dat moet ieder voor zich weten natuurlijk, ook ik heb tot mijn spijt Thierry afgeschreven. Laat onverlet dat ik onder geen beding op een partij zal stemmen die zich helemaal gek laat maken door dit circus danwel deze crisis wil misbruiken om een eigen agenda er doorheen te duwen. De keuze van Kees is absoluut te billijken.

5611 | 10-03-21 | 21:38

ik neem geem paspoort, neem wel mn loonstrook mee naar de winkel, knappe ondernemer die mij dan niet binnenlaat...

wwweetikveel | 11-03-21 | 16:37
▼ 7 antwoorden verborgen

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl