Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Feynman en/of Feiten – 1 jaar corona

Nederland kende een harde norm wat een gewonnen levensjaar mag kosten: € 80.000 per QALY (Quality Adjusted Live Year).

Een jaar geleden stierf de eerste Nederlander aan corona. Tijd om de balans op te maken. Het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis meldde dat 68 patiënten complicaties kregen door uitgestelde zorg, waardoor er zeven overleden. Aangezien deze streekziekenhuizen maar een paar procent van de tienduizenden Nederlandse ziekenhuisbedden beheren, echt het topje van de ijsberg.

Het percentage positieve testen was maart, april & mei 2020 en half september tot nu hoger dan 5%. Pieken van 29% eind mei en 21% op 24 oktober. Een veelvoud van de WHO & Johns Hopkins maximale 5% en slechts 36% laat zich testen na klachten. We blijven blind gokken. Het percentage positieve testen daalt nu een beetje omdat er in een maand anderhalf keer zoveel getest wordt.

Met de meest draconische maatregelen is wereldwijd influenza zo goed als tot stilstand gebracht. De eerste twee Sars2-varianten stierven al bijna uit. Alleen nieuwe soorten die beter zijn aangepast, zullen floreren (Charles Darwin, 1859). Dat Britse, Zuid-Afrikaanse of andere snel opkomende varianten besmettelijker zijn, is een fundamenteel gegeven, anders veroverden ze de markt niet.

Aangezien er in arme landen later, minder of niet gevaccineerd wordt, zijn miljarden mogelijke gastheren bezig nog ernstigere varianten te kweken. Onbewust, maar niet minder effectief. Dat kwartje is bij de Europese Commissie nog niet gevallen. Met exportverboden komen we er niet, hamsteren is zinloos, pure uitstel van executie, investeren en produceren is de enige weg.

Na een jaar komt het RIVM op het idee om een tweede keer per week een reproductiegetal uit te rekenen. Nu ook nieuwe gegevens op vrijdag, ten behoeve van het Catshuisoverleg op zondag. Nu pas communiceren we per coronavariant. We leven in 2021, er zijn computers. Sigrid Kaag communiceerde dat alle seinen op groen staan, nou de kaart is nog donkerrood, de kroeg is dicht.

De scholen zijn geopend. Waar de tieners op 2 januari 10,5% van de positieve testen voor hun rekening namen, is dat nu al 15,1% Binnen de regio Zuid zijn de scholen pas twee weken open, in Midden & Noord pas een week. Ondanks alle maatregelen gaat dit extreem hard. Het duurt even voordat deze tieners ook hun huiselijke omgeving en bijbaantjes meenemen.

De hulp aan ondernemers kent een zwaar symbolisch karakter. Een deel van het brutoloon wordt vergoed. Waarvan de pensioenen of andere werkgeverslasten, de huur of gas, water & licht van betaald mogen worden, blijft duister. De 381 miljoen aan uitgekeerde TVL of half miljard in de vierde tranche NOW steun staat niet in verhouding tot de tientallen miljarden schade.

Er is niet gekozen voor een lockdown die met reproductiecijfers ver onder de 1 daadwerkelijk corona uit het straatbeeld houdt. Er is ook niet gekozen voor een snelle route naar groepsimmuniteit. Het politieke compromis was pappen & nathouden, alles laten doorsudderen. Zo veel mogelijk open op de korte termijn, wat de periode van crisismanagement maximeerde.

Zoiets doe je alleen als je een goede crisis nodig hebt, of binnen een dilemma geen keuze maakt, vastklampt aan het midden en verzuipt in de polder. Nederland kende een harde norm wat een gewonnen levensjaar mag kosten: € 80.000 per QALY (Quality Adjusted Live Year). Wie je het ook vraagt, deze set maatregelen zijn duurder en leveren minder op.

Ik pleit niet voor veel meer maatregelen of veel minder maatregelen. Ik weet wel dat beide alternatieven korter zouden duren. Met een R ver beneden de 1 hadden we de ziekte minder gehad en zagen we langere perioden van vrijheden zoals in Azië en Australië, met een R ver boven de 1 hadden we inmiddels groepsimmuniteit zoals in de sloppenwijken van Mumbai.

Het is tijd dit beleid samen te evalueren. Oud-ombudsman Alex Brenninkmeijer zag een falend systeem in het kinderopvangdossier. Dat leidde tot een aangifte tegen bewindspersonen. De procureur van de Hoge Raad adviseert geen vervolging: De oorzaak zit in wettelijke tekortkomingen, het meeste bewijs komt uit de parlementaire ondervraging en dat deel mag niet worden gebruikt.

Ondanks dat we het kinderopvangdossier nu al jaren bespreken, er door het kabinet en kamer is opgeroepen zo transparant mogelijk te zijn, een onderzoek leidde tot de conclusie ongekend onrecht en het kabinet aftrad, bleken er deze week weer jaren aan extra dossiers achtergehouden. Dat maakt alle debatten en al het verkiezingsgeweld slechts een dun behangetje over de lijken in de kast.

Onze prins Teflon laat zich souffleren qua coronabeleid door een setje academici die vrij moeten kunnen spreken, en daarom het geheim van de raadkamer zijn toebedeeld. Zijn ministerie notuleert niets: alles mondeling. We gaan nooit weten waarop deze besluiten zijn genomen, terwijl een democratie drijft op een goed geïnformeerde kiezer. Een derde van de jongeren prikt hierdoorheen.

De discussies over principiële onderwerpen zoals wachttijd bij een abortus, of dat je aan iemands woordgebruik zijn schedel kan meten binnen de identiteitspolitiek zie ik als poging u af te leiden. U zit thuis, het terras is leeg, er is een avondklok. U heeft een jaar lang de meest elementaire vrijheden ingeleverd, een grote investering, sinds de zomer twee keer zoveel IC-patiënten als de eerste golf.  

De guldenmiddenweg is de nagel aan uw doodskist.

Reaguursels

Inloggen

tja... ondanks het bestuur hebben we een staat. Dank zij de belastingdienst betalen we voor de ondanks.
(dit is een mening).

nobodiesunmighty | 07-03-21 | 16:11

De Jager heeft de stemwijzer ingevuld. Ik moet PVV of FVD stemmen. Was dus een nutteloze actie die stemwijzer. Tijd voor een baantje golfen (korte baan hoor 9 holes, anders wordt ik moe)

de Jager59 | 07-03-21 | 12:09 | 1

"Wordt ik" au, nuff said.

Boris die Sauertopf | 07-03-21 | 14:12

"Wat Mulder zorgelijk vindt, is dat er grote verschillen zijn tussen hoe jongeren erover denken. "Jongeren op de havo of op het vwo hebben meer steun voor een democratie en weten er ook meer over dan jongeren op het vmbo", vertelt de onderzoeker. "Ze zijn eerder geneigd te stemmen zodra zij dat mogen en hebben meer politieke kennis dan jongeren op het vmbo.""
Maar dat is toch ook logisch? Hoogopgeleide mensen hebben inherent meer interesse in politiek en andere onderwerpen. Met de gemiddelde stratenmaker kun je ook geen discussie voeren over het klimaatbeleid. Dat is niet erg: mensen zijn nu eenmaal verschillend.

sioux_ | 07-03-21 | 09:54 | 2

Oftewel een conclusie van niks.

Keutels | 07-03-21 | 10:06

Niet per se, genoeg politieke stromingen of zelfs revoluties die dreven op politiek engagement van de lagere klassen. Aangestuurd door intelligentsia misschien maar toch. Maar het lijkt dat dat met in het verleden ligt, toen er nog geen teevee was.
Daarnaast ook net feit dat "de gemiddelde stratenmaker" tegenwoordig PVV stemt en dus actief buiten enige politieke of maatschappelijke invloed gehouden wordt door de linkse elite.

snakedogman | 07-03-21 | 10:59

Hij heeft een mooie boodschap hoe lieg de mensen voor ,je zou de avond klok als eerste afschaffen.

gerrit5042 | 07-03-21 | 09:42

Nog maar eens: de enige weg uit deze ellende is het taboe op niets doen opheffen.
Terug naar het oude, geen aanvullende maatregelen en accepteer dat een bepaalde promillage mensen sterft als ze deze ziekte krijgen en een ander percentage mogelijk iets langer last heeft van de nasleep.

_pacman_ | 07-03-21 | 09:36 | 5

Maar stel je nu een voor dat we het virus hadden laten uitrazen. Er waren dan heel veel mensen dood gegaan (vooral mannelijke 60 plussers, maar ook jongeren met diabetes, getransplanteerden e.d. ). 10 % van de mensen blijft langdurig ziek (long covid; langer dan 3 maanden, sommigen zijn al een jaar ziek nu); zij kunnen niet meer werken voorlopig. De zorg raakt dan overbelast en voor mensen met andere kwalen is geen plek meer., dus op termijn stapeling van kankerdoden e.d. (ik had al lang weer getest moeten worden op borstkanker bijv, maar dat gebeurt gewoon niet meer). Veel mensen zullen in zo'n situatie in paniek raken en zichzelf gaan isoleren. De economie dondert dan toch wel in elkaar, denk ik. Dit pappen en nathouden, daar heb ik me prima bij gevoeld. Er kon nog best veel, en ik voelde me veilig. Het jammere is dat veel mensen zich gewoon niet goed aan de regels houden. Maar bij die mensen blijf ik uit de buurt en zo was het goed te doen. Ik begrijp dat gezeur over op terrassen zitten niet.
Verzin gewoon een andere hobby, er zullen in de toekomst nog wel gevaarlijker virussen opduiken uit die gain of function labs.

Poes Fiep | 07-03-21 | 15:03

@ruudvangeelen | 07-03-21 | 10:37: Bang schaap.. je ziet toch dat alle maatregelen NIET hebben geholpen? Behalve dan de economie te verkloten.

MooseNL | 07-03-21 | 19:04
▼ 2 antwoorden verborgen

Corona is een endemie en het muteert zodanig vaak dat een vaccin ontwikkelen bijna geen zin heeft. Wanneer gaan we inzien dat je er mee moet leren leven. Net zoals in sommige landen malaria en ook griep er gewoon zijn. Je zou hooguit een medicijn kunnen ontwikkelen en ook die zijn er al voor corona. Los van voldoende vitamines, gezonde dosis (nacht)rust en alle andere normale gezondheidsbevorderende zaken. Fuck al die maatregelen. Die zijn onnodig, tenzij het doel van de politiek is om de economie stuk te maken, want dan zijn ze echt verdomd goed op weg.

upbeat | 07-03-21 | 09:23 | 1

Ivermectine werkt nog steeds bij alle mutaties. youtu.be/soIAcI3QhTw

RichardBandler | 07-03-21 | 09:48

Is nooit een harde norm geweest. Stop maar.

van Oeffelen | 07-03-21 | 09:08

Er verandert niets in dit land, dat kan alleen als er opeens veel doden gaan vallen.

piet7003 | 07-03-21 | 09:08 | 1

Op zich heeft u daar een punt

Rest In Privacy | 07-03-21 | 10:40

"Sigrid Kaag communiceerde dat alle seinen op groen staan, nou de kaart is nog donkerrood, de kroeg is dicht."
Correctie Feynman, het was die andere heks, Ollongren

Bob W | 07-03-21 | 08:52

Die besmettingscijfers zijn bagger. Als je een artikel begint met een grafiek daarvan terwijl de meetmethode een paar keer ingrijpend is veranderd dan diskwalicifeer je jezelf, dan heb je er niet veel van begrepen.

xyzzy42 | 07-03-21 | 08:48 | 1

Laten we het eens over uw tegel hebben.
Of beter; niet.

Rest In Privacy | 07-03-21 | 10:38

De politiek is niet meer geloofwaardig, in een zinnetje "deskundige" corona-prietpraat en 2 zinnetjes later..1 miljoen huizen bijbouwen... Weten de dombo's wel hoeveel arbeidskracht/vakmanschap/infrastructuur etc.etc. nodig is/zijn,
een straatje erbij duurt al 15 jaar.

grindbak | 07-03-21 | 08:35
-weggejorist-
Jan Lange3373 | 07-03-21 | 08:32

Wat een chaotische kroegpraat.

twents neuqkevertje | 07-03-21 | 08:13 | 1

Ik ben halverwege afgehaakt. Was benieuwd naar de reacties en ben dus niet de enige.

jve89 | 07-03-21 | 08:33

Van al die data hierboven klopt geen jota. Als ze eerst nou eens beginnen met het definiëren wat een "positieve testuitslag" betekent. Dan kan je de rest wel in de prullenbak gooien.

pjisonline | 07-03-21 | 08:00 | 2

Die dooddoener heb ik genoeg gehoord...

zwaaropdehand | 07-03-21 | 09:14

Uw tegel, ook prullenbak waardig

Rest In Privacy | 07-03-21 | 10:39

"Want overheden zijn in de praktijk gewoon helemaal niet zo slim en goedhartig als dat ze zelf denken en beweren", einde citaat ve reaguurder.

Flow82 | 07-03-21 | 05:36

Het wappie gehalte is best hoog hier. De wappies morgen op het museumplein kunnen een voorbeeld aan jullie nemen. Het begint om 14.00 uur, rond 15.00 uur start de ME de grote schoonveegshow, de normale burgerwappies zijn direct weg, een groepje beroepswappies blijft op het gras zitten en de voetbalsupporterwappies (ongeveer 200 man) blijven net zolang staan totdat ze klappen krijgen met de wapenstok, gebeten worden door politiehonden en natgespoten worden met een waterkanon. De politiepaardenshow is helemaal mooi, 20 tot 30 politiepaarden met ruiter op linie in galop. Relatief weinig geweld verder, de voetbalwappies gooien wat vuurwerk richting ME bij aanvang. Mooie show, parkeren in de buurt is op zondag gratis.

De_fluitlokker | 07-03-21 | 01:48 | 8

@De_fluitlokker
Toetsenbord wappies zijn pas de echte helden....!(cool geeft zichzelf en schouderklopje)!

Cool-dude | 07-03-21 | 09:18

Je suis Geenstijl Wappie..... yeahhhhh.!,

Blonde Nel | 07-03-21 | 09:24

Definieer wappie. Tot dan is iedereen een wappie, of juist niet.

Here's Freddy | 07-03-21 | 09:50
▼ 5 antwoorden verborgen

Stel dat de hele oppositie in de 2e kamer GEEN vragen meer stelt, GEEN interrupties doet, GEEN amendementen inbrengt en enkel via huisaanhuis verspreid hoe ze erover denken! Dan is die paling in die emmer met snot snel opgedroogd

sgaapje | 07-03-21 | 01:41

"En waarom stemt U op Mark Rutte? " Nou, uuuh, niet dus. Maar is de vvd opgeheven dan?

vladimirows | 07-03-21 | 00:16

Mijn dochter zit in groep 8. Moet dit jaar een belangrijke keuze maken over haar volgende school. Gelukkig is haar school open en krijgt ze les. Het maken van een goede schoolkeuze is een flinke uitdaging. Doordat ze afgelopen jaar door thuisschool les heeft gehad is onduidelijk wat nu écht haar niveau is. Daarnaast zijn alle middelbare scholen nog dicht.
Leuk die online open dagen. Je wordt er alleen niet heel veel wijzer van. Je mist het gevoel dat zo'n school heeft. De persoonlijke kennismaking met haar toekomstige leraren, de indruk die ze achterlaten. Godzijdank hebben we vorig jaar al open dagen bezocht. Maar ik geef het de ouders te doen die dat niet hebben gedaan en nu hun kind moeten helpen met een verstandige keuze. En die een deze dagen een inschrijving moeten indienen.

Mijn kind, alle kinderen, ze zijn de toekomst. Zij moeten nu 'lijden' voor de bescherming van hen met een verleden.
Ik ben het eens met solidariteit. Alleen komt alle solidariteit nu van de generatie met toekomst naar de generatie met een verleden. Hoeveel is het waard om 75-plussers te bevoordelen t.o.v. de jeugd? Welke winst zit er in een extra levensjaar voor een bejaarde t.o.v. een levensjaar voor een jongeren? Wat is ons dat als maatschappij waard? Wat is belangrijker, De toekomst of een verleden?

Tijd dat de solidariteit nu de andere kant op werkt. Ben je ziek, zwak of oud? Zonder je af, ga voor je eigen bescherming zelf in quarantaine of lockdown en geef voorrang aan de toekomst.

-PR- | 06-03-21 | 23:40 | 13

@Zapata10 | 07-03-21 | 02:51: Misschien verzorgen de kinderen van -PR- luster wel als u in het ziekenhuis ligt. Dat is een vorm van solidariteit en ook u krijgt die. Zonder erom te hoeven vragen.

Here's Freddy | 07-03-21 | 09:56

"Wat haar échte nivo is is onduidelijk."

Heb je 8 jaar lang alleen maar op GS gekeken en niet naar je dochter? Je weet toch wel hoe ze praat, taal en rekenen, enz... al die jaren van nivo is. Ieder jaar cito volgsysteem.. Het moge geen verrassing zijn naar welke school je dochter kan? Maak er niet zo'n drama van.

Succes met de school keuze.

KlaagGraag | 07-03-21 | 13:27

Ja, en ik ben onderwijzer, 60 plus, dus ik ga me afschermen en dan kan jouw kind ook weer thuisblijven. Ik denk dat u onderschat hoeveel mensen zichzelf als kwetsbaar zien. Ik ben een vrouw, 61, zonder kwalen en ik beschouw mezelf wel degelijk al kwetsbaar. Je kunt namelijk helemaal niet zeker weten in hoeverre je kwetsbaar bent voor deze ziekte en hoe lang je er last van hebt. Talloze jongeren hebben nu long covid en kunnen een jaar nadat ze ziek waren nog steeds niet veel aan.

Poes Fiep | 07-03-21 | 15:07
▼ 10 antwoorden verborgen

Een jaar Corona? Heb ik geen actieve herinnering aan. Kunnen we geen groepsimmuniteit opbouwen? Of heeft iemand dat al eerder geopperd?

El Rico Grande | 06-03-21 | 23:38 | 3

We hebben al groepsimmuniteit, immers de echte R ligt al tijden onder de 1.

RichardBandler | 07-03-21 | 01:57

Prins Teflon glijdt met gemak naar de volgende verkiezingsoverwinning omdat hij ons, zonder echt rekenschap af te hoeven leggen over besluiten mbt corona (want notulen zijn er niet), alles kan wijsmaken.
Te veel Nederlanders zijn in de ban van het Rutholmsyndroom.
De gerutineerde manipulator draait ze allemaal om de vinger en elke blaam weet hij steeds weer op anderen af te wentelen.

Kijkeensaan | 06-03-21 | 23:29 | 2

Rutte blijft steeds hameren op "wij laten ons adviseren door de professionals van het RIVM en het OMT". Daarmee doet hij echter alsof die partijen het beleid maken, terwijl het dus ZIJN taak is om beleid te maken op basis vàn dat advies.
RIVM en OMT zijn er alleen maar om info en advies te geven over het virus.
Het is aan politici om dat aspect mee te nemen, te wegen naast andere aspecten die voor de samenleving belangrijk zijn, en op basis daarvan tot beleid te komen.

Momenteel is het eigenlijk zo gebogen dat het RIVM politiek bedrijft, met enkel de cijfers in het oog, en het kabinet alleen hoeft te copy pasten.
Je kan dus wel raden vanuit welke hoek er mensen voor de bus worden geknikkerd als de publieke opinie zich tegen het zooitje keert.
Zoals Drs. P in zijn liedje "Dodenrit" steeds een kind van zijn slee flikkert om een groep hongerige wolven voor te blijven, blijft Rutte ook steeds in het zadel tot de volgende streep.

Vage_eddie | 07-03-21 | 01:16

@Vage_eddie | 07-03-21 | 01:16: Drs. P en rutte een goede vergelijking, ik zie het me nu beeldrijk voor me als rutte er weer een voor de wolven gooit.

jan huppeldepup | 07-03-21 | 10:14

Waar zijn de vrijdenkers van deze wereld gebleven? Dat regeringsgerelateerde instanties en de staatsomroep zich conformeren aan -en roeptoeteren over- de overheidscijfers aangaande R-getallen, besmettingscijfers en dagelijkse opnames kan ik nog begrijpen. Maar Talpa, RTL, Marino van Zelst, Maurice de Hond en zelfs ons eigen Feynman? De druk op de zorg neemt af. En daar gaat en ging het toch allemaal om? Nu hoor ik al die lui daar helemaal niet meer over. Ben ik nu een roepende in de woestijn?

goedverstaander | 06-03-21 | 22:26 | 7

Cheers guys. Ik dacht even dat ik gek was.

goedverstaander | 06-03-21 | 23:52

Vrijdenkers zij tegenwoordig wopkes of wappies.

beter-laat-dan-nooit | 07-03-21 | 01:37

Heb je de memo gemist? Vrijdenken ist verboten.

de Jager59 | 07-03-21 | 11:58
▼ 4 antwoorden verborgen

Band of horses, the funeral.. denk dat dit het beste is.

Purk | 06-03-21 | 22:25

Onze Golfclub is gewoon open, niet voor iedereen uiteraard, val maar lekker kapot mafklappers met de groeten van de Partij tegen de Burger.

Uw Verzekeringsadvis | 06-03-21 | 22:24 | 4

Par3 baantje, of één voor kerels?

NeedIsaymore? | 06-03-21 | 23:21

Laat Gulli en Ruud dit niet lezen

SinisterNL | 07-03-21 | 08:12
▼ 1 antwoord verborgen

De R van Nana MouskouRi.

Papualist | 06-03-21 | 22:23 | 5

De R van Mireille Mathieu.

revolte | 06-03-21 | 22:48

Ja! Mijn R!

banana moeskoerie | 07-03-21 | 10:55
▼ 2 antwoorden verborgen

Robin Peeters. Hij is hoogleraar inwendige geneeskunde, internist in het Erasmus MC en voorzitter van de beroepsvereniging van internisten: "Door de beperkende maatregelen en de daling van het aantal patiënten is het beeld nu gunstiger, maar leveren we nog altijd dertig procent van de behandelingen niet.” www.nrc.nl/nieuws/2021/03/06/de-drukt...

Mark Rutte: Uw kind mag naar school, u mag naar de kapper, stem op mij!

Feynman | 06-03-21 | 22:19 | 5

@Feynman | 06-03-21 | 22:30: ja? Ken het stuk. Even mijn plemp aflezen voordat je me meldt bij Joris. Dat artikel is wel een behoorlijke partij emotie van margegevallen aan het woord. Artikel: De Facebookgroep is 18K. Een arts schat 40K.
Maar ook het artikel: "Het goede nieuws: uiteindelijk wordt het voor het gros van de patiënten beter, zegt Van den Borst. ,,Gemiddeld genomen gaan mensen vooruit. Dat is het natuurlijke beloop na een infectie en dat zien we ook hier. De klachten worden minder.” Dat ziet ook huisarts Burgers. ,,Wetenschappelijk kan ik het nog niet aantonen, maar ik zie mijn patiënten uit de eerste golf wel vorderingen maken. Ze pakken langzaam hun werk en hun leven weer op.’’
Veel psychische klachten ook in deze bangmaakcrisis.
Maar goed, al zou de groep 'maar' die 18K van Facebook zijn. Het is natuurlijk ernstig. Daarom mis ik, zoals ik al zei ongeveer, de wekelijkse update van Rutte over het onderzoek naar het waarom. En noet alleen over dat vaccin, maar ook naar de zeer veel belovende medicijnen die voorkomen dat mensen zo ernstig ziek worden. Rutte is als leider een incompetente, leugenachtige lul. En al die uitbuiters van dit virus ook. Het virus vraagt een integere, serieuze aanpak.

VP732 | 06-03-21 | 22:44

@Feynman | 06-03-21 | 22:30: Ik heb het idee dat het in het artikel vooral gaat om psychische klachten. En dat is niet zo raar: mensen worden vanaf het begin doodsbang gemaakt. Hebben dus het gevoel dat ze iets heel vreselijks hebben meegemaakt. Ze vertellen zelf dat ze opknappen na een week ziek te zijn geweest. "Maar toen kwam de man met de hamer." en "... ben ik geknakt". Tja, dat zijn psychische kenmerken. Long en hart test laten zien dat alles in orde is. Het merendeel van de mensen lijkt psychisch stabieler en knapt op na een korte periode van ziekte. Velen hebben zelfs nauwelijks klachten. Ik ben geen arts, maar dit klinkt voor mij heel plausibel. En als dat klopt, dan is dit weer een verschrikkelijk bangmakend artikel.

pjisonline | 07-03-21 | 08:16
▼ 2 antwoorden verborgen

Nee hoor, totaal niet strijdig. Lees even rustig wat ik schreef.

Vaccinatie loopt totaal achter bij de verkiezingsbeloften van Trump. Maanden. Daarover zei ik iets. Vooral omdat ik nu van de Nederlandse coalitiepartijen ook beloften zie maken die ze totaal niet kunnen nakomen.

Na een totale escalatie van corona omdat Trump het totaal bagatelliseerde, (totdat die het zelf kreeg), helaas was toen het kwaad al geschiet: Democraten en Republikeinen beide van corona een politiek feestje maakten, in plaats van samen aan de slag gingen.

Qua vaccinatie is het Israël, tijdje niks, UAE, tijdje niks, VK en dan VS. De EU zit qua percentage gevaccineerd op een kwart van de VS. ourworldindata.org/covid-vaccinations...

Feynman | 06-03-21 | 22:29

@Feynman | 06-03-21 | 22:29: Trump heeft het nooit gebagatelliseerd. Bovendien is de aanpak van Corona op staatsniveau geregeld, niet federaal. De Democraten willen ons doen geloven dat zij het beter gedaan zouden hebben, terwijl Pelosi en Biden rond Chinees Nieuwjaar nog iedereen opriepen om gewoon naar Chinatown te komen om lekker feest te vieren. Trump had toen inmiddels inkomende vluchten vanuit China geblokkeerd, wat als ‘racistisch’ bestempeld werd door diezelfde Democraten. Dat er in bepaalde landen relatief veel patiënten overleden zijn aan het virus heeft voor een groot deel te maken met overgewicht van de bevolking (Amerika, Italië, Engeland). Dat was al vrij vroeg bekend ook trouwens. Heeft dus allemaal heel weinig met Trump en het wel of niet nemen van draconische maatregelen.

Sir Hackalot | 06-03-21 | 23:30

De corona maatregelen hebben maar een zeer beperkte invloed. Landen met minder strenge maatregelen doen het niet slechter. Qua land is België vergelijkbaar met Nederland. Sinds enkele maanden hebben ze een minder streng beleid dan Nederland. Het aantal besmettingen schiet niet omhoog, ondanks dat ook daar de Britse variant rond gaat. Tijdens de eerste golf was het juist Nederland die met de intelligente Lock down minder strenge regels had. Toe deed Nederland het beter. Men kan ook Florida en California met elkaar vergelijken. Florida heeft bijna alles opengegooid California heeft nog een strenge Lock down. Als je compenseert voor bevolkingsgrootte zie je dat Florida het beter doet.
Covid-19 is gevaarlijk voor een specifieke deel van de bevolking. De regering maakt de regels voor de totale bevolking. Voor het kwetsbare gedeelte van de bevolking kunnen beschermende maatregelen worden genomen. Bijvoorbeeld;
-Bepaalde openingstijden van winkels voor het kwetsbare gedeelte van de bevolking.
-Voorrang voor het bezorgen thuis van boodschappen. -Comfortabele isola-tie(Bijvoorbeeld; een huisjes park voor alleen kwetsbaren en aantoonbare virusvrije mensen.) Dit is allemaal niet gebeurd.
Wat wel aantoonbaar werkt is vitamine D3.
www.youtube.com/watch?v=ha2mLz-Xdpg
www.youtube.com/watch?v=oYK9-zvJF_k
Maar geen advies van de RIVM met betrekking tot vitamine D.

mikes43357369 | 06-03-21 | 22:16

Over blinde volgelingen gesproken.
Briefje ome Geert.
Ongelooflijk. En wat een leugenaar die Rutte. Hij zei bij invoering ervan nog dat de #avondklok als eerste zou worden ingetrokken, maar ondertussen wordt ie steeds opnieuw verlengd. Disproportionele vrijheidsbeperkende maatregel.
twitter.com/geertwilderspvv/status/13...

komtdatschot | 06-03-21 | 22:13 | 9

@Koning BongoBongo | 06-03-21 | 22:27:
Dus hij kan alles invoeren zonder instemming van de tweede kamer.
Zo zie je maar weer, een mens is nooit te oud om te leren.

botbot | 06-03-21 | 22:35

@Koning BongoBongo | 06-03-21 | 22:27: Rutte heeft ook geen actieve herinnering aan het woord demissionair en wat dat betekent.

revolte | 06-03-21 | 22:52
▼ 6 antwoorden verborgen

De brave burger moet aan de vaccinatiepas om straks nog wat te mogen.
Maar heeft Nederland en de EU wel enig idee hoeveel illegalen er rondzwerven die niet gevaccineerd worden, hoeveel mensen zonder vaste verblijfplaats onbereikbaar zijn die niet gevaccineerd worden, hoeveel migranten er de EU binnenstromen die niet gevaccineerd of getest zijn, hoeveel kinderen niet gevaccineerd gaan worden, maar toch besmettelijk kunnen zijn. Dit, de vele mutaties, de onbekende effecten,duur en effectiviteit van het vaccin laat ons nog lang "geen gemakkelijke boodschap" horen.

Damoos | 06-03-21 | 22:09 | 4

@botbot | 06-03-21 | 22:15: Nederland is ook mooi. Dan maar niet. Zwembad in de tuin, barbecuetje, ik vermaak mij heus wel. Ga jij toch lekker naar Tokkie Loret del Mar.

MoonBeebe | 06-03-21 | 22:37

@Purk | 06-03-21 | 22:18: nee hoor, straks komt er een verbod op verkoop van auto's met interne verbrandingsmotor en met zo'n rijdende Duracell kom je niet ver.

revolte | 06-03-21 | 22:55
▼ 1 antwoord verborgen

Er is één maatregel die echt effect heeft, en dat is de scholen sluiten. Maar uitgerekend die maatregel wordt opgeheven. Gevolg is uiteraard dat de cijfers gaan stijgen en dat verdere versoepelingen niet meer mogelijk zijn.
Je zou bijna gaan denken dat ze het expres doen.

C1O2 | 06-03-21 | 22:07 | 6

Overal in de wereld zie je een rechtstreeks verband tussen de hoeveelheid scholing die een kind krijgt en het aantal gezonde levensjaren. Scholen dichtgooien is het slechtste dat je kunt doen voor de volksgezondheid.

marlies | 06-03-21 | 23:17

De beste manier om iedereen "vrijwillig" aan dat vaccin te krijgen, is om mensen alles af te pakken tot ze compleet murw zijn en welhaast alles doen om hun oude leven weer terug te krijgen.
Het zou me serieus niet verbazen als "het kweken van animo voor vaccinatie" als stiekeme drijfveer meespeelt in het huidige, draconische beleid.

Vage_eddie | 07-03-21 | 01:21

Klopt!

sgaapje | 07-03-21 | 01:35
▼ 3 antwoorden verborgen

Toen ik vroeger nog wel eens ging surfen (nee niet in Nederland) ben ik erachter gekomen dat je altijd de 7de golf moest pakken als je net een goede golf te pakken had gehad. Geen idee waarom maar dat was altijd de beste golf. Er staat wat documentatie erover op het internet.

Dit schijnt de reden te zijn η=acos(2πT).
qph.fs.quoracdn.net/main-qimg-f7b167c...

"Why is the seventh wave in the ocean always the biggest?"
www.quora.com/Why-is-the-seventh-wave...

Brabeaulander | 06-03-21 | 22:01 | 2

Grappig!
Ik surf ook wel, maar dan met een wildwaterkano.

Leuk hoor.

Je moet soms flink achterover hangen als je een grote golf afdondert, anders popt je neus vertikaal naar beneden en sla je over de kop, haha.

Papa Jones | 06-03-21 | 22:43

@Papa Jones | 06-03-21 | 22:43: Als ik surf is dat op het internet.

H. Drievuldigheid | 07-03-21 | 00:57

Peilingen zeggen totaal niets,is gewoon een propaganda machine van de msm.
Maurice de hond, VVD en msm hebben altijd samengewerkt.
Wakker worden,niet in de peilingen geloven,gewoon FVD stemmen,we moeten af van die criminele organisatie alias VVD.

shark666 | 06-03-21 | 21:59 | 4

Je vergeet de illuminatie en pizzarestaurants.
Die zitten ook aan boord.

Vage_eddie | 07-03-21 | 01:23

FvD? Zeg maar Forum voor Wappies.

zwaaropdehand | 07-03-21 | 09:25
▼ 1 antwoord verborgen

Volgens mij is het Quality Adjusted Life Year, dus Live met een F.

Spring Bruissteen | 06-03-21 | 21:56 | 1

Ik vind het volkomen Quality Unadjusted Death

einz | 06-03-21 | 21:57

Eens met de conclusie, maar achteraf is het makkelijk praten natuurlijk.
Een evaluatie zou niet slecht zijn, maar ik geloof niet dat de politiek dergelijke feedback-loops echt gebruikt. Niet goed voor de politieke reputatie natuurlijk.

nieuwe_Deen | 06-03-21 | 21:53 | 1

Schommelen rond R1 is een beleidskeuze.

zwaaropdehand | 07-03-21 | 09:28
-weggejorist-
Purk | 06-03-21 | 21:53

"U zit thuis, het terras is leeg, er is een avondklok. U heeft een jaar lang de meest elementaire vrijheden ingeleverd"

Maar ik ben sinds gisteren weer af van mijn coronacoupe. Dat is ook wat waard.

Dr_Johnson | 06-03-21 | 21:47

Op de staats tv zit weer zo'n lullebaal van de RIVM namens Rutte weer prikken te beloven voor 1 Juli.
Mensen trap er niet in stem de Aardsleugenaar 17 maart weg.

likdoorn | 06-03-21 | 21:42 | 1

Jezelf en je standpunten onder je eigen columns gaan verdedigen en/of weerleggen. Heb je een week de tijd om je shit op te schrijven moet je het óók nog gaan verdedigen.... komop man... en já ik kan ook prima iets schrijven en zéker als ik betaald voor krijg...

overVecht | 06-03-21 | 21:41 | 4

@Feynman | 06-03-21 | 21:55: Ik kan me ook nog herinneren dat je plempte dat je ging stoppen met commenten. En hoe daarop vele "oh wat jammer's" en "het ga je goed's" kwamen. Alsmede 'ik ben het niet altijd met je eensjes' maar toch waarderings ende succesjes.
Nu doe je 52 en/of'jes per jaar. En dan nog 'de restjes' waarin met regelmaat al voorproefjes van je en/of'jes staan. Tja, allemaal oke natuurlijk. En plempen onder je eigen en/of'je is dan ook wat mij betreft een soort van hoor en wederhoor. Blijkbaar stoort dat sommige mensen. Als ik jou wekelijkse bijdrage lees denk ik er het feyne man.. uhm .. mijne van. Soms is het raak en soms ook kompleet mis. Maar het is iig altijd een aangename vorm om te lezen. Proost! Vandaag was het niks. Rijk zul je er niet van worden a 10cent per woord. Zijn ze net niet lang genoeg voor. Tot volgende week maar weer. Joe doei!

grapo | 06-03-21 | 22:24
▼ 1 antwoord verborgen

Al waren er 435.861 testen op een dag.... Who cares ? Hou het aantal mensen op de IC's maar in de gaten dat maakt het getallencircus heel wat geloofwaardiger. Stelletje paniekzaaiers.

Koning BongoBongo | 06-03-21 | 21:40 | 13

@Datgingniegoed | 06-03-21 | 22:36: Of moet ik het nog ff over de medicijnen zoals hydroxso of inverme - what have you not oplossingen hebben voor deze plandemie? Get te F out ! and do a proper Journalist job!

Datgingniegoed | 06-03-21 | 22:45
▼ 10 antwoorden verborgen

1 jaar corona,
en/of feiten is dan eens heel mooi om tegen het licht te houden.
maar eeeh, blijf vooral zelf denken en relativeren.
Onze Feynman heeft namelijk lang niet meer de feiten op een rijtje.
En dat is echt niet fijn man.

Datgingniegoed | 06-03-21 | 21:40

Een kabinet dat richting verkiezingen een dergelijke crisis moet bezweren is een recipe for disaster. Inclusief het geblunder van Hugo, moet dit toch voldoende reclame zijn om eens over een zakenkabinet na te gaan denken.

amateurrr | 06-03-21 | 21:39 | 2

Noh! Pionnetje Bruno Bruins is al vergeten.
En we gaan gewoon door in ons goudvis gevoel.
Het 3 seconde korte termijn geheugen wat de boventoon voert, en wat niets met de kleur ( oranje) van de vis te maken heeft.

Datgingniegoed | 06-03-21 | 22:01
-weggejorist-
WonderlijkeWereld | 06-03-21 | 22:56

Te laat beginnen met de 1e lockdown, te vroeg weer met z'n allen feesten in de zomer, en nu weer te snel versoepelen terwijl de 3e golf zich al aandient. We maken er een klerezooi van! We kunnen nog wat leren van de aziaten op dit gebied

Rest In Privacy | 06-03-21 | 21:37 | 7

Waar zie jij die derde golf ? Lul de msm toch niet zo na . Ik wed dat je ook VVD gaat stemmen omdat je denkt dat Rutte het zo goed voor elkaar heeft. Die derde golf is gewoon de zoveelste angstterm die men gebruikt om het verlenegen van maatregelen te rechtvaardigen..... kom op zeg ..

Koning BongoBongo | 06-03-21 | 21:59

De R ligt al tijden onder de 1. Zie het dalende percentage positief getesten. Zie de rioolwaarden.

RichardBandler | 07-03-21 | 01:53
▼ 4 antwoorden verborgen

Is iemand verbaasd dat er extra dossiers zijn achtergehouden? Tuurlijk niet. Hallo.
Er is maar één setje academici dat aan het woord mag komen, en dat is het setje academici aan de leiband van Mark.

Een reaguurder stelde, imho, een goede vraag. "Maar zouden al die regeringsleiders dan hun volk moedwillig naar de typhus willen helpen?" Het antwoord is nee, tuurlijk niet. Niet moedwillig, maar ze willen niet voor mekaar onderdoen. Ze willen ook niet verantwoordelijk zijn (vandaar ook geen notulen, stel je voor).

Wat krijg je dan? Een soort massahysterie, met een soort massahypnose als gevolg. Men blaat elkaar na. Zie het als een nieuwsbericht wat nieuwsites zonder te checken gewoon van mekaar overnemen. Vaak een op een, linkje erbij, cool. Onderzoeksjournalistiek zit er niet meer bij. Gewoon kopiëren met z'n allen, en huppakee, op internet. Gaaf.

Maar de geluiden uit de hoek waar we het van moeten hebben, de echte epidemiologen, die komen amper aan het woord. Past niet in het straatje. O jee, dan wijk je af als land. Moet je toch niet aan denken.

Hou toch op met die flauwekul.

Deksmaat | 06-03-21 | 21:35 | 14

@goedverstaander | 06-03-21 | 22:09:
Rutte doctrine (oftewel moderne doctrine: af, in je mand, of ik...) Het erge is, ze konden prima om hem heen, neem het Tropeninstituut als voorbeeld. Daar werken prima epidemiologen, wat zeg ik, dé epidemiologen van Nederland. Iemand van het Tropeninstituut gehoord afgelopen jaar?

Deksmaat | 06-03-21 | 22:39

@Deksmaat | 06-03-21 | 22:39: Nee, maar die zijn ook druk om een hoekje in te richten als Museum voor de Slaverij. Oh, nee. De Sylvana's van deze wereld willen een eigen gebouw.

goedverstaander | 06-03-21 | 22:48
▼ 11 antwoorden verborgen

Hedonic adaptation.
Het nieuwe normaal.

Is dit nog nieuws? | 06-03-21 | 21:27

Hoe is het mogelijk dat de VVD zo hoog in de peilingen staat, bijna heel Nederland heeft last van een collectief stockholmsyndroom. Qua sociale contacten heb ik intussen wel een goede relatie opgebouwd met de slijter, dat dan weer wel.

Brabeaulander | 06-03-21 | 21:26 | 7

Idd, Stockholmsyndroom. Anders is het niet meer te verklaren.

Sinterbikske | 06-03-21 | 21:44

@Kwelbeller | 06-03-21 | 21:32:
Ik hoopt van harte... De Liegende, Lachende Leugenaar rekent zich immers al heel lang rijk.

Ommezwaai | 06-03-21 | 21:52

Het is een beetje hetzelfde als een oorlog beginnen: iedereen hobbelt dan braaf achter de zittinde machtshebbers aan. Het is al zou oud als de mensheid, creëer een gemeenschappelijke vijand en regeren gaat ineens een stuk makkelijker

Snoorderlag | 07-03-21 | 08:51
▼ 4 antwoorden verborgen

Die R waarde rammelt aan alle kanten. Tot half 2020 werd deze berekent obv het aantal doden, en sinds die tijd obv het aantal “besmettingen” (lees positieve pcr testen).

Kwelbeller | 06-03-21 | 21:23 | 2

Je ziet IC, ziekenhuis & testen al een maand horizontaal gaan, dus het maakt niet uit welke grootheid je pakt om R uit te rekenen. Het vormt samen een coherent stelsel.

Feynman | 06-03-21 | 21:32

@Feynman | 06-03-21 | 21:32:
Ehm, maar hoeveel besmettingen zijn er nu eigenlijk, en besmet één persoon nu één persoon, dus r=1? Wat is de k waarde eigenlijk, en hoeveel mensen eindigen op de IC?
Dat zijn drie aparte dingen, waarvan we alleen het laatste eigelijk zeker weten.
Mortaliteit 0,23% al is dat ook al niet geheel zeker.

Analia von Solmsch | 06-03-21 | 22:11
-weggejorist-
Purk | 06-03-21 | 21:21 | 2

Mark moest herkozen worden............., als makke schapen eraan meegewerkt

Marcello | 06-03-21 | 21:19 | 3

Volgens de die hard VVD stemmerT doet ie het zo goed. Ik zou niet weten wat deze klungel dan goed doet.

Ommezwaai | 06-03-21 | 21:23

@Ommezwaai | 06-03-21 | 21:23: Men bevraagt die diehard VVD stemmer niet. Niet in het buurtsufferdje en niet in de msm .... Niet dat het nut zou hebben overigens....

Koning BongoBongo | 06-03-21 | 21:42

@Ommezwaai | 06-03-21 | 21:23: ik ben nu al even dat lijstje van zijn successen van de laatste tien jaar aan het zoeken.
Waar ligt dat nou toch?

J-van-de-Bontekoe | 07-03-21 | 08:44

Als er één jaar over de dam is...

de honden blaffen... | 06-03-21 | 21:13 | 1

... komt er weer een variant die we nog niet kennen...

Koning BongoBongo | 06-03-21 | 21:43
-weggejorist-
Purk | 06-03-21 | 21:38

BAM, daar kun je het dan mee doen, het zeik gehalte neemt dramatische vormen aan. Wat zou die pik van Antonius verdienen met zijn stukjes schrijven, djeez.

vanhetvarken | 06-03-21 | 21:39
▼ 4 antwoorden verborgen

U weet, naast het schrijven van literaire kiloknallers, heb ik ook nog tijd kunnen vrijmaken voor een studie virologie, tevens ben ik ook nog bondscoach en reserve-generaal van de marine bij de commando's.
Dus ik ben het met Feynman eens:
-dit gezwabber, deze besluiteloosheid, dit gepolder is kolder.
Of je kiest voor helemaal niks doen======>groepsimmuniteit.
Of je kiest voor 20 dagen keiharde lockdown: niemand erin of eruit, no excuses.
-Of je kiest nu, met de kennis van nu tot een tweedeling in de maatschappij:
de kwetsbare groepen zeer streng in een cordon sanitaire, de rest gaat gewoon weer door naar het oude normaal, eventueel met een spuit in hun mik.

De verpleeghuizen zitten alweer een beetje te versoepelen: mag weer één familielid op bezoek etc.
Nee, de deuren moeten daar potdicht, de ventilatie uit, en geef die mensen gewoon een paar pilletjes vitamine D bij het ontbijt om te beginnen.
En dan wat mijn persoonlijke ingeving is: stoppen met stofzuigen. Volgens mij verspreiden die via de uitgeblazen lucht toch wel virusdeeltjes. Maar ik heb het niet onderzocht. Maar lijkt me logisch.

Avondklok help natuurlijk geen meter, als je gewoon lekker bij AH en het Kruidvat hutje aan mutje staat, een uur daarvoor.

Goed , dit was weer mijn 2 cent, ben er eigenlijk een beetje klaar mee.
Heb vorig jaar al corona gehad, kwam voor mij over als een verkoudheidje, en nu heb ik ook al 2 prikken gehad, en heb nog steeds een verkoudheid of corona opgelopen via mijn kind.
Nou, ja, stelt eigenlijk weinig voor.
Maar goed, aan de andere kant: een dikke 55+ man met diabetes die naar een verpleeghuis gebracht wordt, dat is eigenlijk een doodsvonnis, dat kun je rustig stellen.

King of the Oneliner | 06-03-21 | 21:11 | 5

@Feynman | 06-03-21 | 21:18: Kleine winkeltjes, kleine bubbles, bij de AH/Kruidvat/etc, hele grote bubbles, dus maximum kans op contact met een verspreider.

vanhetvarken | 06-03-21 | 21:44

@vanhetvarken | 06-03-21 | 21:44: Ieder wijk heeft zijn eigen set van die winkels. Dus de mensen die bij de AH de fout ingaan, is dezelfde groep als in de Kruitvat en andere essentiele winkels in hetzelfde lokale winkelstraatje. Dat is bubbel 1. Aangezien mensen toch moeten eten kan je die niet dichtdoen.

Horeca zou bubbel twee worden, waar mensen vanwege persoonlijke interesses en behoefte tot variatie verder reizen, en dus bovenregionaal gaan verspreiden.

Dit is een stukje wiskunde dat een jaar geleden aan 17 miljoen mensen uitgelegd had moeten worden,.

Feynman | 06-03-21 | 21:47
▼ 2 antwoorden verborgen

Gelezen op internet.
75 jaar geleden, tijdens de processen van Neurenberg, vroegen rechters aan Hermann Göring (Hitler´s rechterhand) hoe zij ervoor zorgden dat Duitsland al die waanzin accepteerde. Hij zei:

“Dat is simpel. Je vertelt ze gewoon dat ze aangevallen worden en… ze zullen hun leider volgen! Dat werkt bij elke natie!”

De sleutel om mensen te laten gehoorzamen, is ANGST. Angst verandert mensen in blinde volgelingen.

komtdatschot | 06-03-21 | 21:10 | 20

@WibionFire | 06-03-21 | 21:30:
Nou sorry hoor, dan weet je niets van pijn en heb je het ook nooit gehad op een bepaald niveau.

dijkbewaker | 06-03-21 | 22:37

@Koning BongoBongo | 06-03-21 | 22:02: Rutte heeft geen angst hoor, is afgelopen week voor het eerst getest op corona ondanks al zijn buitenlandse contacten. Je kan veel zeggen maar hij gelooft er zelf zeker niet in.

revolte | 06-03-21 | 23:20

@komtdatschot | 06-03-21 | 21:44: Honecker werd ook gewaardeerd als staatshoofd door een groot gedeelte van de Ossies hoor. Dus dat Mark nog zoveel fans heeft is best verklaarbaar, zelfs hier.

J-van-de-Bontekoe | 07-03-21 | 08:39
▼ 17 antwoorden verborgen

Een snelle route naar groepsimmuniteit zou een bedden/ventilatortekort hebben betekend.

Praktisch houdt dit in dat er geen hulp/behandeling voor mensen in ademnood is.

Ik dacht dat we dit scenario vanaf het begin al overboord gegooid hadden, om het later ook niet meer op te dreggen.

Papa Jones | 06-03-21 | 21:07 | 16

@Koning BongoBongo | 06-03-21 | 21:50: Ja, wat mij betreft mag de capaciteit flink omhoog.

Papa Jones | 06-03-21 | 22:11

@Koning BongoBongo | 06-03-21 | 21:50: dit is de spijker op zijn kop.

revolte | 06-03-21 | 23:23

@Koning BongoBongo | 06-03-21 | 21:50: het VVD beleid in een notendop. En wat doet Mark het goed hè, trouwens.

J-van-de-Bontekoe | 07-03-21 | 08:36
▼ 13 antwoorden verborgen

@BlolB | 06-03-21 | 21:09:
Of een financieel belang bij de uitkomst van onderzoeken:
jamanetwork.com/journals/jama/fullart...
Effect of Ivermectin on Time to Resolution of Symptoms Among Adults With Mild COVID-19 A Randomized Clinical Trial

Resultaat: "Bij volwassenen met milde COVID-19 verbeterde een 5-daagse kuur met ivermectine, vergeleken met een placebo, de tijd tot het verdwijnen van de symptomen niet significant."

In dit nieuwe dubbel gerandomiseerd klinisch onderzoek wordt gesteld dat Ivermectine niet werkzaam is tegen Covid-19. Maar wat staat er bij de openbaarheid van belangenverstrengeling? De hoofdonderzoeker Dr. López-Medina meldt dat hij tijdens de uitvoering van het onderzoek subsidies ontving van Sanofi Pasteur, GlaxoSmithKline en Janssen.

Voor de duidelijkheid, GlaxoSmithKline = Pfizer, en de andere 2 grote bedrijven hebben ook een vaccin tegen Covid-19 in ontwikkeling.

Moet ik nu als lezer de uitkomst van dit onderzoek vertrouwen?

#enpassant | 06-03-21 | 23:05

Met ivermectine werden ze daar toch 2 dagen eerder beter, lees ik.

RichardBandler | 07-03-21 | 10:07
▼ 2 antwoorden verborgen

ook griep krijgt niet iedreen elk jaar...

easer | 06-03-21 | 21:04

corona is de nieuwe griep... lets go on with life

easer | 06-03-21 | 21:04 | 6

@IkwilJinekwel | 06-03-21 | 21:20:
Wij zeggen hier,... stront in de ogen hebben.
Vraagje,.. waarvoor hebben ze Duitsland en Oostenrijk gevraagd om te komen helpen?

botbot | 06-03-21 | 21:25

Dat zei ik de vorige week ook, toen nog uitgemaakt voor wappie.

vluchtelingallergie | 06-03-21 | 21:58

@botbot | 06-03-21 | 21:25: geen idee, maar ik merk niks van corona. Ik kijk geen tv, dat helpt ook.

IkwilJinekwel | 06-03-21 | 22:14
▼ 3 antwoorden verborgen

Kan je nagaan hoe goed wij evolueren met nagenoeg geen tegenstand...

Neuth | 06-03-21 | 21:03 | 3

Ik ga weer terug het water in...

neonreclame | 06-03-21 | 21:04

Aan de cijfers van Sanquin (bloedafname) kunnen we zien dat maar 40% van de besmette Nederlanders de GGD-testfuik in zwemt. Maar welke mensen zijn dit? Daarom is zelfs het percentage positief getesten een slag in de lucht en het absolute aantal positieve tests al helemaal. Het gaat echt nergens meer over. Elk journaal op radio of tv opent 's middags met het aantal besmettingen: het meest onbetrouwbare cijfer van alle onbetrouwbare cijfers dus. Het R-getal is van de voornoemde onbetrouwbare cijfers afgeleid en zegt dus ook helemaal niets. Paragnost Van Dissel en cijfergoochelaar De Jonge leggen rookgordijnen en presenteren u niet waar het werkelijk om gaat: de bezetting van de ziekenhuisbedden, op de afdelingen en de IC's. Die dalen al vanaf begin januari. Ook vandaag weer een behoorlijk forse daling. Het maakt niet uit hoe hoog het aantal besmettingen, hoe hoog het R-getal. Als deze mensen niet in het ziekenhuis terecht komen; niets aan de hand. U hoort van Dissel en De Jonge ineens niet meer over de druk op de zorg. Het is blijkbaar niet in hun belang. Daarom moet er haast wel een andere reden zijn om de maatregelen in stand te houden.
Just my two cents.

goedverstaander | 06-03-21 | 21:03 | 14

@Feynman | 06-03-21 | 21:58: (2) Ik noch u zijn verantwoordelijk voor het aanscherpen of versoepelen van maatregelen, Ik stel alleen vast dat de druk op de zorg afneemt. Dat mag met mij oneens zijn.

goedverstaander | 06-03-21 | 22:02

@goedverstaander | 06-03-21 | 22:02: Kijk naar februari. De druk op de zorg is al een maand stabiel. En behoorlijk ernstig, want we verlenen nog steeds niet alle reguliere zorg. Daardoor overlijden mensen. www.nrc.nl/nieuws/2021/03/06/de-drukt...

Vorige week zijn de maatregelen versoepeld. School open, kapper open., u kent het wel. Het duurt twee weken voordat je dit in cijfers terugziet. De druk op de zorg neemt toe.

Feynman | 06-03-21 | 22:14

@Feynman | 06-03-21 | 22:14: Ik ben het qua cijfers niet met u eens. Voor mij staat die afname in afgelopen twee maanden zoals ik die heb geplempt.
Waar haalt u die vertraging van twee weken vandaan? Bij Van Dissel. De beste man zit er tot op heden elke keer naast met zijn 14-dagen-voorspellingen dus daar kunt u zich beter ook maar niet al teveel van aantrekken. Loop niet als ieder ander aan de leiband van deze paragnost.

goedverstaander | 06-03-21 | 22:36
▼ 11 antwoorden verborgen

Mooi dat influenza wereldwijd (bijna) uitgeroeid is maar wat kopen we daar nu voor midden in de corona crisis?
Slinkse afleiding van de huisige problemen, dat wel.

ZZP-er | 06-03-21 | 21:02 | 1

Nou krijg ik t gelukkug maar eens in de 7 jaar maar griep is nou ook niet bepaald mijn hobby. Een week je vaatdoek voelen, de dame die vind dat je het te veel etaleert, de koppijn omdat je een van die dagen dacht dat wat alcahol wel aardig verdoofde de intensw verveling van het refreshen van allerelij paginas maar het te duf zijn echt wat te lezen of te kijken. Laat t lekker uitsterven die griep .

Shoarmamasutra | 06-03-21 | 21:28

Wat ik het meest enge vind aan deze crisis is dat de gezondheid van een kleine groep nu blijkbaar genoeg is om onze rechten op te geven. Ik mag niet naar buiten na 9 uur omdat Tina van 80 of Johan met obesitas ergens in Nederland anders mogelijk het loodje legt. Gun ik die mensen het beste? Ja. Maar niet ten koste van alles. Niet ten koste van een overheid die ineens naar eigen goeddunken allerlei rechten mag afnemen als ze genoeg doemscenario's presenteren. Want een overheid levert nooit macht in, behalve na een oorlog of revolutie. En dat vind ik een eng vooruitzicht, zowel oorlog/revolutie als een overheid met zoveel macht. Dat vind ik ook vele malen enger dan dit virus. Ik kan er niks anders van maken, ik voel me onderdrukt door deze overheid. De overheid voelt als de vijand. Ik vertrouw ze echt voor geen cent meer. En het grote deel van het Nederlandse volk dat dit beleid goedkeurt idem. Ik had niet verwacht dat de "wappies" zoveel gelijk zouden krijgen. Doodeng.

Upendo | 06-03-21 | 21:01 | 7

@vanhetvarken | 06-03-21 | 21:54: U snapt het probleem. Als mij door de overheid gevraagd wordt om thuis te blijven of verstandig m'n contacten te beperken zodat mensen niet ziek worden, prima. Ik gun mensen het beste. Waar het me om gaat is de verregaande dwang op basis van consistent foute modellen door mensen die zich steeds meer macht over mijn en uw bewegingsvrijheid toe-eigenen en de economie met harde hand sturen. Dit leidt historisch gezien alleen maar toch steeds ergere problemen, enorm veel doden en het uit elkaar vallen van staten. Want overheden zijn in de praktijk gewoon helemaal niet zo slim en goedhartig als dat ze zelf denken en beweren.

Upendo | 06-03-21 | 23:17

"Overheden zijn in de praktijk helemaal niet zo slim en goedhartig als dat ze zelf beweren ". Prachtig verwoord en n waarheid als een koe. Ik zie dit voor me als thema in t lespakket van iedere middelbare school.

Flow82 | 07-03-21 | 05:34

Johan met obesitas heeft een jaar de tijd gehad om af te vallen. Maar ja vraatzucht prefereerde en Johan vond dat de rest van Nederland maar coronasolidair met hem moet wezen...

tek | 07-03-21 | 06:59
▼ 4 antwoorden verborgen

Feynman er bestaat geen lock-down die het reproductie getal ver onder de 1 houdt. Nergens lukt dat kijk naar Frankrijk Spanje Tirol of Italië.
En schoolkinderen zouden het virus toch nauwelijks verspreiden?

Trumme | 06-03-21 | 20:59 | 8

@Pimp my Voortuin | 06-03-21 | 21:21: Australia en Nieuw Zeeland hebben af en toe een paar weken een strenge lockdown met R waardes ver beneden de 1. Dat werkt en is onvergelijkbaar met Europees of Amerikaans gekloot. "On 30 December, Victoria's 61-day streak of zero community cases" en zo verder...

Nederland heeft 262 nieuwe casussen per dag per miljoen inwoners
Australie heeft minder dan 1 nieuwe casussen per dag per miljoen inwoners
Nieuw Zeeland nieuwe casussen per dag per miljoen inwoners

Ja ze hebben nu een lockdown vanwege een nieuwe cluster. Maar die duren geen maanden zoals bij ons. Misschien heeft u het stukje "vijf dagen" gemist in het nieuwsbericht. www.rtlnieuws.nl/nieuws/buitenland/ar...

Feynman | 06-03-21 | 21:44

@Pimp my Voortuin | 06-03-21 | 21:21: Juist !, een verbod op keukentrapjes, gaat ook niet leiden tot minder vallen.

vanhetvarken | 06-03-21 | 22:02

@Feynman | 06-03-21 | 21:44:
Australië en Nieuw-Zeeland werkt een dergelijke lockdown wel omdat het heel gericht tegen een bepaalde geïsoleerde bron gericht is, maar in Europa is het virus overal!
Schieten met hagel, en hopen dat je iets raakt ... dat is onze strategie.
Australië en Nieuw-Zeeland zitten nu met een probleem: hoe hou je een virus voor altijd tegen, want dit Corona-virus gaat niet meer weg, aldus talloos veel echte virologen, niet volgens de mbo’ers van het rivm uiteraard.
Vaccinatie beschermd de kwetsbaren, maar helpt niet tegen het virus.

Analia von Solmsch | 06-03-21 | 22:23
▼ 5 antwoorden verborgen

“ De avondklok wordt hoogstwaarschijnlijk verlengd tot 30 maart en ook grotere versoepelingen zijn mogelijk pas aan het einde van deze maand te verwachten. Bronnen melden dat naar aanleiding van het Catshuisberaad zaterdag, waar de meest betrokken ministers zich over de coronacrisis lieten bijpraten door deskundigen.”, succes ermee, schade is niet te overzien

davidhasseltoff | 06-03-21 | 20:57 | 6

Zolang raamambtenaren (hoi Gulliver) het narratief bepalen komen we hier nooit meer uit. KNMI neemt straks het paniek stokje over van het RIVM. Stikstof/CO2/Pfas lockdowns.

Kwelbeller | 06-03-21 | 21:31

@marlies | 06-03-21 | 21:26: ach, de mens is een apart en flexibel dier, de Duitsers waren vroeger ook in meerderheid fan van ene Adolf. Uit vrije wil. Aan gewend en zo.

J-van-de-Bontekoe | 07-03-21 | 08:08
▼ 3 antwoorden verborgen

Het echte vergelijk wordt gemaakt als je Besmetting covid-19 grafiek omgerekend naar mortaliteit van het afgelopen jaar samen toont met de gemiddelde griep grafiek van een gemiddeld jaar. Daarmee wordt duidelijk hoeveel ze op elkaar lijken met mortaliteit en kan die discussie ook definitief afgerond worden.

smdyasc | 06-03-21 | 20:57 | 4

@Mazzelstof | 06-03-21 | 21:09: Drie weken geleden lag ik anders wel op bed met griep, maar ja niet ziek genoeg om naar de dokter te gaan dus bestaat het niet.

kapitein_berendbotje | 06-03-21 | 21:17

@kapitein_berendbotje | 06-03-21 | 21:17: En doktoren willen mensen met griepklachten niet ontvangen omdat ze de testuitslagen niet 100% vertrouwen. En ik ken eigenlijk geen mensen bij wie ooit vastgesteld middels onderzoek en testen of ze nu werkelijk griep hebben.

Harry_Witkamp | 06-03-21 | 21:33

@kapitein_berendbotje | 06-03-21 | 21:17: Niet geconstateerd wil niet zeggen dat het er niet was inderdaad. De suggestie wordt gewekt dat er deze winter helemaal geen griep was, maar er waren in week 8 nog ongeveer 7 op de 100.000 met griepachtige klachten. Dat is niet per se ook influenza uiteraard, kan ook rhinovirus gerelateerd zijn bijv.

Mazzelstof | 06-03-21 | 21:42
▼ 1 antwoord verborgen

Het blijft toch kut weer tot 30-03..

neonreclame | 06-03-21 | 20:56 | 2

Nee hoor de jeugd zal de 3 verkiezingsdagen massaal aangrijpen om de straat op te gaan zeker als het weer een beetje meezit.

Trumme | 06-03-21 | 21:01

Ongezien de typhus voor dit incompente demissionaire kutkabinet,ik voel niet direct de neiging om na negen uur op de straat te gaan normaal gesproken maar hebben onze (voor) ouders niet gevochten voor onze vrijheid?dat was een zware wissel op hun bestaan.en nu mogen de sterksten niet meer overleven en volgen we de weg van de weglopers en niet de vechters.

Xanadu | 06-03-21 | 20:55 | 1

Het gemak waarmee onze regering de avondklok afkondigde zonder enige onderbouwing vanuit andere landen is echt schokkend. Een vrijheidsbeperkende maatregel die wel heel ver gaat werd in de Kamer nog even afgetikt op 21 uur waarna DDR66 z'n bezwaren liet vallen. Blijkbaar ligt het breekpunt op 21 uur en niet op 20:30 uur.
Het is nu wel duidelijk dat het middel ernstiger is geworden dan de kwaal maar onze regering blijft stug vasthouden aan de huidige maatregelen en schuift de finishvlag naar een volgend kabinet, na de verkiezingen. Dat ruggengraatloze en die slinkse trucs zijn een teken van onkunde en paniek. Blinde paniek.
Deze crisis wordt al bijna een jaar lang geregeerd door een basisschool directeur in plaats van een crisismanager. Dit is Nederland, braafste jongetje van de EU klas.

Bakkeleures | 07-03-21 | 10:16

Cijfers en grafieken moe. Ik ben het.

keestelpro | 06-03-21 | 20:52 | 4
▼ 1 antwoord verborgen

Een jaar. En nu geen griep meer. Wat een goed nieuws in duistere tijd.

Is dit nog nieuws? | 06-03-21 | 20:51 | 8

En Pfas, hoor je ook niks meer over. Stoort mij als een dolle, nu door het corona 'beleid', Co2 en Pffas zijn opgelost, waarom dan die 100km/u handhaven ?

vanhetvarken | 06-03-21 | 22:19
▼ 5 antwoorden verborgen

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl