Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Feynman en/of Feiten – Corona ettert stug door

Het incasseringsvermogen bij het zorgpersoneel is op, de batterij is leeg.

ONS LAND


De beelden uit Duindorp laten keurig zien dat een “demonstratie” voor vreugdevuren uitmondde in een gezellig feest met wederom rapper Jebroer. Honderden feestvierders, geen afstand, geen mondkapjes en gezellig samen hossen & zingen. Net zoals Femke Halsema vindt de Haagse burgemeester Jan van Zanen dat de "demonstratie" correct is verlopen. Voor de zorg is dit dweilen met de kraan open.

Er wordt geklaagd over een lockdown, die pas resultaten zal leveren als die echt wordt nageleefd. Als ik de eilanden Japan, Ierland en Groot-Brittannië vergelijk, zie ik hele wisselende resultaten. We moeten onderzoeken wat Ierland, Japan en Zuid-Korea beter doen, en onderzoeken wat in Groot-Brittannië fout gaat. Dit is educatief en economisch een ramp, vooral voor jongeren.

Het gaat ook medisch niet echt fantastisch. Eerste golf 12 duizend ziekenhuisopnames, tweede golf 20 duizend en het einde is nog lang niet in zicht. Eerste golf bijna 3 duizend mensen naar de IC, tijdens de tweede bijna 4 duizend. De nieuwe golf duurt al twee keer zo lang als de eerste, het incasseringsvermogen bij het zorgpersoneel is op, de batterij is leeg. (Gemeentekaart)

HuGo

Er is minder personeel beschikbaar om bij te springen op de IC, omdat er meer patiënten buiten de IC liggen. Behandelingen duren voor patiënten korter, waardoor het werk voor het personeel nog intensiever is geworden. Er is deze ronde geen tekort aan apparatuur maar aan hoog opgeleid personeel. Deze vitale medewerkers worden dankzij een draai van het kabinet alsnog gevaccineerd.

Voor de kerstvakantie vormden tieners 19% van de positieve testen, dat is bijna gehalveerd naar 10,5%. Van zwaar oververtegenwoordigd naar ondervertegenwoordigd in ruim twee weken. Ik twijfel over de theorie dat scholieren meestal niet op school besmet raken. Ze zitten minder dan een meter van elkaar af en lopen schouder aan schouder door de gangen, allemaal zonder overdracht?!

Minister Hugo de Jonge: “Britse variant van corona verspreidt zich ook onder kinderen” Tijdens het Kamerdebat werd nog gevraagd de basisscholen eerder te openen, dat is een gepasseerd station. Van deze nieuwe variant wordt geschat dat deze 56 procent besmettelijker is. Dan zijn er eerder meer maatregelen nodig, dan minder. Helaas hebben kinderen al veel te veel les gemist.

Een 29-jarige basisschoollerares werd positief getest op deze Britse corona en overleed enkele weken later. “De GGD doet geen onderzoek naar de doodsoorzaak.” Het schoolbestuur: risico van vitale beroepen, de keerzijde van het werk” Dat het CNV oproept om de schoolsluiting te verlengen is logisch. Red Team wil dat ook, en wijst ook op onbekende risico's van deze nieuwe variant.

De eerste berichten vanuit London zijn niet rooskleurig: “Tijdens de lockdown in november verdrievoudigde het aantal coronabesmettingen met het nieuwe type, terwijl het aantal conventionele besmettingen juist met een derde afnam.” De nieuwe variant zal voordat iedereen gevaccineerd is, de nieuwe norm worden.

Het was daarom zo belangrijk om eerder volledig in te grijpen, en een virus geen kans te geven rond te gaan, te muteren en daarmee te zorgen voor aanvullende problemen. Doordat de bacterie die tuberculose veroorzaakt niet wereldwijd werd uitgeroeid, kon een multiresistente variant ontstaan. Besluiteloosheid en verwaarlozing van patiënten leidt voorspelbaar tot nieuwe problematiek.

Een groot verschil tussen de herfstvakantie en de kerstvakantie zijn de momenten dat families en vrienden samenkomen voor kerstdiners of oud- en nieuw. Hier komen mensen langdurig samen, die elkaar soms maanden niet gezien hebben. Opa & oma zien de kleinkinderen weer, dat werk. Dat geeft ieder virus de kans routes te volgen, die normaal minder beschikbaar zijn.

De kerstvakantie geeft niet alleen een periode waarin de scholen gesloten zijn, het geeft ook een periode waarin mini-samenlevingen met weinig besmettingen contacten hebben met andere mini-samenlevingen. Dit kan een boost geven in het aantal besmettingen, wat later zichtbaar wordt via indicatoren zoals positieve testen, ziekenhuisopnames, druk op de IC en uiteindelijk kerkhof.

Het RIVM propt graag 2018, 2019 en 2020 in een grafiekje. Kijk je naar deze grafiek over een periode van 25 jaar, dan zie je dat ook 2018 uitzonderlijk is geweest. Aangezien de meeste coronamaatregelen werken tegen alle versies van corona en influenza, is eigenlijk vreemd waarom we geen ondersterfte hebben. Er is nooit volledig doorgepakt, er is nooit echt nageblust.

Besmette aerosolen ontstaan alleen in uitgeademde lucht. Aerosolen zijn niets meer dan kleine vochtdruppels die zweven in de lucht. Hun gedrag is voorspelbaar, en goed in beeld te brengen. Meer ventilatie zorgt ervoor dat er meer naar buiten waait. Het RIVM bewees in 2008 al dat een simpele theedoek genoeg is om aerosolen te vangen of minimaal af te remmen.

Alleen al over dat kleine stukje natuurkunde is een explosieve gepolariseerde discussie. Dat leidt tot halve maatregelen, die regelmatig worden bijgesteld, waardoor mensen door alle ruis niet meer weten wat wel en niet werkt. Het RIVM wijzigde een cruciaal advies ZONDER het mede te delen aan zorgwerkers, ze wilden hun fout niet toegeven. Hoe gevaarlijk is een vitaal beroep?

Maandag gaan scholen deels open, tegen welke prijs?

Reaguursels

Inloggen

Een beetje moe van mensen die twijfelen of geen vaccinatie willen. Prima. Teken een verklaring waarin je afstand doet van je recht op verzorging mocht je worden besmet met Covid.
Als je een grote bek kan hebben over je rechten en je onschendbaarheid van je lichaam dan krijg je ook de plichten er bij. Indien je bewust als een grote jongen of meisje het risiko wil nemen mag je achteraf niet om hulp komen vragen. Zou wat mij betreft voor alle vaccinaties en weigeraars moeten gelden. Polio, hpv noem maar op.

JdV030 | 03-01-21 | 14:07 | 2

Ik wordt een beetje moe van die mensen die 100% zeker lijken te weten dat het gaat werken en dat het geen bijwerkingen zal hebben. Buiten dat heeft iedereen altijd recht op zorg. Ook alcoholisten, ketting rokers en zelfs criminelen die een politie kogel koppen. Een vaccin wat mensen verdeelt.........

professorinopleiding | 03-01-21 | 17:40
-weggejorist-
Emilioot | 03-01-21 | 13:33 | 7
▼ 7 antwoorden verborgen
-weggejorist-
free101 | 03-01-21 | 13:33
-weggejorist-
de_profeet | 03-01-21 | 12:34 | 2

Wat ik nou zo jammer vind aan de hele corona discussie is dat niemand meer kan luisteren naar kritische vragen. Zodra je een vraag stelt over het nut en veiligheid van vaccineren dan ben meteen een "anti-vaxer". Zo simpel is het dus niet. Mensen maken zich zorgen of het werkt en of het veilig is óf is het een paniek reactie (gezien de mutaties). Een grijp doen naar een mogelijk middel.
Met de mutatie van het virus weet ik het ook allemaal niet meer. Ik sta iig niet vooraan om een vaccinatie te halen. Omdat ik er niet van overtuigd ben dat het zou werken tegen de nieuwe mutatie én omdat ik mij ook zorgen maak om de bijwerkingen. Is het allemaal zo veilig als men stelt? Dan liever houd ik mij nog wat langer aan mondkapjes en de 1,5m afstand.

upbeat | 03-01-21 | 12:24 | 1

Volgens mij zijn alle kritische vragen al lang beantwoord. De echte virologen in dit land (niet die bijna 17 miljoen anderen) hebben avond aan avond in -tig programma's op tv kritische vragen beantwoord. De reactie daarop van veel kritische mensen is dezelfde vragen opnieuw stellen of ronduit de deskundigheid van mensen die hier jaren voor/op hebben gestudeerd in twijfel te trekken omdat het antwoord ze gewoon niet bevalt.

Op een gegeven moment is het wel klaar.

Psycho Daddy | 03-01-21 | 14:49

Een 29-jarige docente werd positief getest op corona en overleed enkele weken later. Druk je op het artikel en dan staat letterlijk in de eerste alinea "het is niet bekend of het daarmee te maken heeft". Wat mij betreft is dit voorbeeld tekenend voor de rest van het artikel!

Afrikanerhart | 03-01-21 | 12:04 | 2

De volgende zin uit hetzelfde artikel. “De GGD doet geen onderzoek naar de doodsoorzaak.” www.rd.nl/artikel/906648-rutte-hou-je... Lijkt me tekenend voor de GGD, Mark, Hugo en Jaap. Pure struisvogel politiek...

Feynman | 03-01-21 | 12:25
-weggejorist-
Lupuslupus | 03-01-21 | 13:52

Er wordt telkens gesuggereerd dat je dan 'kunt laten prikken' met een vaccin. Maar is het niet zaak dat we vooraf weten welk merk vaccin? Het goedkoopste aztrazenica vaccin heeft een totaal andere methode dan de moderne RNA vaccins.

Eencellig | 03-01-21 | 11:51

Als je al ziet dat in de geconditioneerde ruimtes onder andere ziekenhuizen al geen besmettingen ( wat op zich niks zegt besmet , maar goed ) tegengehouden kan worden.. hoe moet dat dan buiten die ruimtes te realiseren zijn.. buiten nul protocol.. gemiddelde burger.. geen benul.. hou er helemaal mee op.. het heeft geen zin.. is dit nog niet duidelijk na 10 maanden ? kennelijk wil niemand resultaat zien.. doe het hetzelfde in een bedrijf, en je haalt je proeftijd niet eens..

broervandenhollander | 03-01-21 | 11:43 | 2

De Coronacrisis legt tenminste ongenadig het falen van overheden bloot, voor diegenen die het willen zien. Kun je nagaan hoe effectief diezelfde overheden zijn op dossiers met dezelfde complexiteit maar waarvan de effecten pas op termijn duidelijk worden. Immigratie, integratie, stikstof, klimaat en energietransitie bijvoorbeeld.

Joris Beltsin | 03-01-21 | 12:17

@Joris Beltsin | 03-01-21 | 12:17: Je slaat de spijker op zijn kop.

Ron_Paul | 03-01-21 | 12:21

Als iemand verkouden en/of grieperig is, bestaat er dan een kans dat hij/zij een ander aansteekt? Tip: denk eens aan een griepgolf.
Zo ja, gaat die besmetting via de luchtwegen? Tip: aerosolen.
Vindt men het hygiënisch en verstandig dat men bij hoesten, niezen of snuiten resp. de hand voor de mond houdt en/of een zakdoek gebruikt?
Kennelijk zijn deze simpele algemene zaken dermate gecompliceerd geworden bij de bestrijding van een griepvariant als Corona, dat daar zelfs wetgeving aan te pas moet komen.

Broadsquire | 03-01-21 | 11:14 | 6

Je hand voor je mond bij hoesten of niezen is gewoon beschaafd. Ook als er geen ziektes mee overgebracht zou kunnen worden hoest of nies je iemand niet recht in het gezicht. Dat deed men al lang voor men ook maar het flauwste benul had van bacterieën, laat staan virussen. Viezerik.

Sans Comique | 03-01-21 | 13:01

@Een vrije paling | 03-01-21 | 11:54: Wij sliepen als kind al altijd met het raam van de slaapkamer open, zomer èn winter. Iedereen had 2 schapenwollen dekens op bed en als het hard vroor werden de jassen van de kapstok gehaald en op de bedden er bij gelegd. Plus dat we allemaal warme nachtponnetjes en pyama's droegen, van dik flanel. Nog altijd staan hier de ramen van de slaapkamers zomer en winter open en hebben wij inmiddels heerlijke electrische onderdekens. Die destijds nog niet bestonden. Ook gaan 3x per dag de tuindeuren open om de woonkamer te luchten en heb ik een ionisator voor de woonkamer aangeschaft.
Zelf goed nadenken en daarnaar handelen blijft m.i. van het allergrootste belang. Die prutsers in de regering heb ik daarbij niet nodig.

Lupuslupus | 03-01-21 | 14:00

@Lupuslupus | 03-01-21 | 14:00:

Een half jaar geleden durfde je de ramen niet te openen omdat je bang was dat het virus naar binnen gevlogen kwam.....

Rest In Privacy | 03-01-21 | 17:24
▼ 3 antwoorden verborgen

Tja, het verloop van de pandemie gaat precies zoals dd NHS in maart en april al had voorspeld.

En eerlijk gezegd kan ik mij niet voorstellen dat jongeren die weer bij hun ouders moeten gaan wonen of hun opleiding thuis moeten volgens als een probleem.
De ouders fungeren als sociaal anker, voor mensen die anders maanden alleen in lockdown hadden gemoeten in een ondermaats appartement zonder baan.

NomadBrewer | 03-01-21 | 11:06 | 1

Sociaal isolement is een probleem. Je ziet nu ook heel veel mensen in problemen komen die in een normale maatschappij goed functioneren maar tijdens een lockers down hun sociale ankers kwijt raken. De mens is nl een gewoonte dier en heeft de structuur van de maatschappij nodig!

Nico1000 | 03-01-21 | 11:53

Wat is waar is een discussie apart. Maar stel... In China (Wuhan) schijnt men het aardig voor elkaar te hebben. Feestjes weer en zo. Voorstel: zullen wij het eens anderhalve maand op z'n Chinees doen? Dus even egootjes opzij, bek dicht en luisteren of iig meewerken? Of lekker dooretteren zo met alles dicht tot en met juni?

Mark van Leeuwen | 03-01-21 | 11:03 | 6

@me | 03-01-21 | 13:31: Buiten(!) maskers die totaal niet werken?! Mijn jaar 2020 is helemaal niet 'naar de typhus' en dat gaat ook niet gebeuren met dit jaar. Dat is alleen voor angsthazen die anderen hun leven willen ontnemen.

Lupuslupus | 03-01-21 | 14:03

@Mark van Leeuwen | 03-01-21 | 15:04: Dank Mark. Lupuslupus hoeft niet zo veel meer, hij is al wat ouder. Ik zit nog midden in m'n carrière en moest voor m'n werk veel reizen. Wat nu niet meer kan, omdat mensen zoals lupuslupus het nodig vinden om niet even gewoon aan regels te houden.

me | 03-01-21 | 15:28
▼ 3 antwoorden verborgen

Ik wil wel eens een kaartje zien met het aantal tests per 100.000 inwoners.

W_F | 03-01-21 | 10:43 | 1

Percentage positieve testen is nog steeds 13%. Ruim boven het WHO minimum van 5%, wat goed bron- en contactonderzoek saboteert.

Feynman | 03-01-21 | 12:26

Ik heb jaren geleden eens een stuk gelezen van een of andere professor die stelde dat de wereldbevolking moest worden ingekrompen tot 1 derde van haar huidige omvang. Stel je eens voor dat roverheden een dergelijke denkwijze omarmen en het grauw, u en ik dus, regelmatig opzadelen met dodelijke zaken zoals HIV, SARS, Ebola, COVID en toekomstige virussen.... Enge gedachte he.

Zo denk ik ook dat Covid de eerste is in een reeks van virussen die we in de komende decennia nog te verweken krijgen. Denk eens aan het smelten van het permafrost waarin door wetenschappers al is aangetoond ook virussen zitten die miljoenen jaren inactief zijn geweest, immers diepgevroren, maar nu opeens weer tot leven komen.

Is het waar? Ik denk en ik hoop het niet, maar waar rook is.....

Kortom, maak uwen borsten maar nat en zorg goed voor elkaar.

de Jager59 | 03-01-21 | 10:39 | 4

"Ik denk en ik hoop het niet, maar waar rook is....."
Wappie.

Frau_Ferkel | 03-01-21 | 11:21

Maar je komt er sterker uit, dat dan weer wel

Mark van Leeuwen | 03-01-21 | 11:24

Weet je wat jij eens moet opzoeken? Het diagram van de 5G chip die wordt ingespoten bij het vaccin. Bizar man. De overheid wil je dood hebben inderdaad, daarom doen ze zo omslachtig met de economie plat leggen en een ziekte bestrijden die niet heel dodelijk is maar wel de hele zorg-infrastructuur plat legt met als gevolg dat andere mensen die dood aan het gaan zijn geen zorgen meer krijgen. Volgens mij is de overheid juist aan het proberen te voorkomen dat er mensen dood gaan aan allerlei ziektes. Maar ja hoor waar rook is is vuur.. Welke rook? Ons opzettelijk opzadelen met HIV (wtf dude, verdiep je in de historie), SARS etc..

Je moet je computer opnieuw installeren! Dan ben je die conspiracy-bubble cookies kwijt en krijg je van facebook/google etc weer normale dingen te zien.

Heb je het al gehoord trouwens? De aarde is plat, maar dat verteld de overheid ons niet, zodat je er vanaf flikkert. Scheelt mensen op deze aarde. Handig he.

me | 03-01-21 | 13:41
▼ 1 antwoord verborgen

Als maandag de scholen deels opengaan, waarom weten wij dat dan niet?

Wiebenick | 03-01-21 | 10:30 | 3

De scholen gaan alleen open voor examenklassers. Verkorte lesuren. De rest moet aan het thuisonderwijs.

Koffie ? | 03-01-21 | 10:51

Het gaat hier om kinderen van ouders met een vitaal beroep en examenkandidaten.

BelleFleur | 03-01-21 | 10:53

@BelleFleur | 03-01-21 | 10:53: Precies, de zoon van mijn dochter (werkt in de thuiszorg) mag maandag weer naar school.

Broadsquire | 03-01-21 | 11:18
-weggejorist-
normanius | 03-01-21 | 10:28 | 1

We weten helemaal niet waarom sommige landen het beter dan dan anderen. Duitsland was in Maart nog een goed voorbeeld van hoe het wel moet. Peru had 1 van de zwaarste lockdowns überhaupt en zeer veel besmettingen. Het weer speelt waarschijnlijk een belangrijke rol. Het zal in Thailand en Vietnam ietsje warmer zijn. Korea en Japan kan het wel heel koud worden, die hebben de ziekte gelijk aan het begin in de kiem gesmoord, dus geen tactiek van groepsimmuniteit waar onze overheid mee kwam. Want de grenzen konden niet dicht weet je nog? Japan heeft minder lockdown dan Nederland, maar heeft in het begin de grenzen dichtgegooid en heel veel getest. Ook had de overheid daar wel voldoende maskers. Nu werkt bij ons waarschijnlijk alleen de Chinese aanpak nog. En steeds op individuele jonge mensen wijzen die aan Corona zijn overleden is onnodig angst schuren. In heel Groot-Brittannië zijn er slechts enkele honderden Britten onder de 60 jaar aan Corona overleden.

Ron_Paul | 03-01-21 | 10:20 | 1

En zo is dat. Wat u over de jongeren tegelt.

Koffie ? | 03-01-21 | 10:34
-weggejorist-
Gerrit Loko | 03-01-21 | 10:13
-weggejorist en opgerot-
lavoelme-ereensan | 03-01-21 | 10:01 | 2
-weggejorist en opgerot-
Gerrit Loko | 03-01-21 | 10:09
-weggejorist-
Onkel Bratwurstbude | 03-01-21 | 10:16

Wat men in het verre oosten beter doet? Kijk eens naar de totaal cijfers tot vandaag:
Cambodja, 16 milj. inwoners: 381 besmettingen
Taiwan, 23,5 milj. inwoners: 812 besmettingen
Vietnam 95,5 milj. inwoners: 1.482 besmettingen
Thailand 69 milj. inwoners: 7.694 besmettingen
Hong Kong 7,5 milj. inwoners: 8.924 besmettingen
Singapore 5,6 milj. inwoners: 58.697 besmettingen
Zuid Korea 51,6 mij. inwoners: 63.244 besmettingen
Japan 126,5 milj. inwoners: 238.012 besmettingen
Totaal van die landen 395,2 milj. inwoners: 379.246 besmettingen

Nederland 17,3 milj. inwoners: 813.765 besmettingen
Er iets van leren? Welnee wij weten het altijd beter.................

Broadsquire | 03-01-21 | 10:00 | 9

Zou dat die VOC mentaliteit zijn waar rutte het over had?

brie-de-penis | 03-01-21 | 10:51

@Onkel Bratwurstbude | 03-01-21 | 10:22: Gefeliciteerd met je lockdown, geniet er maar flink van. Overigens, het klimaat in Brazilië en India (luchtvochtigheid, temperatuur), is ook anders en daar gaat het ook flink fout. Blijf maar koppig volharden, maar klaag dan niet over koppijn.

Broadsquire | 03-01-21 | 11:23

@de Jager59 | 03-01-21 | 10:08: Door de roverheid aan je lot wordt overgelaten? Het was toch echt heel simpel ook hoor in Maart en April. Blijf binnen. Werk thuis! en wat gingen een hoop mensen doen? Naar buiten, protesteren, regels weer aan hun laars lappen, de overheid aanklagen, restaurants weer open. Overheid luisterde juist te veel naar de mensen, hadden ze niet moeten doen. Bek houden, land op slot, 1.5 maand.
Heb jij het beleid van Vietnam, Cambodja gevolgd? En er zelf dan maar naar geleefd? In isolatie gaan? Of ben je naar buiten geweest? Op stap gegaan? Masker pas gaan dragen toen het verplicht werd? Wat heb jij gedaan? Of zit je op je gat te wachten tot de overheid het voor je oplost?

me | 03-01-21 | 13:47
▼ 6 antwoorden verborgen

Ik kijk gewoon naar het aantal overlijdens per dag en nu van heel 2020. Niets meer dan andere jaren. Met een flinke griep was dat zelfs veel meer.
Sprak laatst nog iemand die in een verzorgingstehuis werkt: niets meer overleden bewoners dan anders. Was in het verzorgingstehuis waar mn schoonmoeder zat een aantal jaren geleden al niet anders. Daar gingen er ook elke week wel een paar. Laat je niet gek maken.

Rest In Privacy | 03-01-21 | 09:58 | 10

"Laat je niet gek maken"
Voor U is het blijkbaar al te laat.

Frau_Ferkel | 03-01-21 | 11:20

@Joris Beltsin | 03-01-21 | 10:25:
Goh ik heb andere data.
Tussen 20 en 40% in eerste golf.

Kaas de Vies | 03-01-21 | 11:20

@Kaas de Vies | 03-01-21 | 11:20:
Really? Betere data dan CBS-statline? Dan zou ik die inderdaad maar niet delen met anderen en gewoon blijven roepen dat het allemaal onzin is.

Joris Beltsin | 03-01-21 | 11:30
▼ 7 antwoorden verborgen

Alles wat de overheid dient te doen zoals voldoende capaciteit in de zorg, contactonderzoek, volgen van de mensen etc kost te veel moeite en geld. Het is dan makkelijker en goedkoper om te zeggen. We vertrouwen op jullie! Zorg dat je niet ziek wordt!
En als je toch ziek wordt, achter aan de rij aansluiten svp.

Kaan78 | 03-01-21 | 09:54 | 5

Nee hoor. Gewoon de feiten. En ga jij braafhes om 12.00u je shot Journaal crap maar nemen.

Koffie ? | 03-01-21 | 11:33
▼ 2 antwoorden verborgen

In het lijstje van landen waar het wel goed gaat: Vietnam.
Die hebben de boel daar eigenlijk prima onder controle, zo lijkt het.

DatInternetDingetje | 03-01-21 | 09:50

We hoeven helemaal niet over natuurkunde te blijven discussiëren. Kijk gewoon naar CBS-statline waar de sterfte inmiddels is bijgewerkt t/m week 51 2020. Er blijft maar een conclusie over: de sterftekans als 65-plusser was in 2020 ongeveer 1,3 procentpunt kleiner dan in 2000, toen er geen Corona was. Oversterfte my ass, onze bevolking groeit en het aandeel 65-plussers daarbinnen nog meer. Corrigeer oversterfte voor die trend en we hebben het helemaal nergens over.

Joris Beltsin | 03-01-21 | 09:32 | 2

@Joris De nieuwelingen die binnenkomen hebben gek genoeg ook helemaal geen last, al zitten ze boven op elkaar. Maar daar wil niemand het over hebben.

Rest In Privacy | 03-01-21 | 10:04

Even blijven opletten Feynman: de lerares was 38 jaar oud volgens Hart van Nederland. Niet 29.

Plague-Veritas | 03-01-21 | 09:11

Feit: In Belize wordt nu officieel behandeld met Ivermectin.
Wegen 'mounting evidence'
Zij wel.

Ben Adam | 03-01-21 | 08:06 | 6
-weggejorist-
Rest In Privacy | 03-01-21 | 10:06
▼ 3 antwoorden verborgen

Ik weet niet hoe het in NL is, nou ja eigenlijk weet ik het wel, maar in Oostenrijk zijn de rellen en het sch.. t hebben aan de regelingen te vinden in, bijvoorbeeld, Wenen in wijken (bv Favoriten) met voornamelijk Turkse migranten. De Serviërs en Roemenen kunnen er overigens ook wat van, feesten met 70 tot 400 man, moet gewoon kunnen. Natuurlijk wordt daar, net als in NL, de olifant in de kamer met watjes bekogeld. De verantwoordelijke MINBIZA roept stoer dat het bekogelen van politieagenten onacceptabel is en stuurt er extra agenten op af, met fluwelen handschoenen.

We hebben allemaal toegekeken, tegels geschreven ipv ze te gooien en gewezen naar de blanke man die te zwak en te dekadent is om er iets aan te doen. Ja, mea culpa.

bergsbeklimmer | 03-01-21 | 06:38 | 1

'... de olifant in de kamer met watjes bekogeld.' Prachtig taalgebruik. Inhoudelijk treurig uiteraard.

schijtzat | 03-01-21 | 07:19
-weggejorist-
Boeddha18 | 03-01-21 | 04:48 | 2

Tis heel simpel wat er misgaat in de UK en in Nederland, die hebben beiden een bevolking die voor een fors deel bestaat uit aso's en ander tuig wat elke regel aan zijn laars lapt gewoon omdat dat kan. Landen in Azië zijn daarin het compleet tegenovergesteld van Nederland/UK, vandaar het relatieve succes daar.
Ik woon zelf in Thailand.

GerMonster | 03-01-21 | 04:46 | 12

Kijk eens in de Nederlandse klaslokalen, geen discipline geen orde en de leerlingen maken de dienst uit want alles moet leuk zijn tegenwoordig. Het linkse beleid heeft veel kapot gemaakt.

ebonk | 03-01-21 | 12:48

@me | 03-01-21 | 13:53: Cheops had het over virus, niet over alleen een griepvirus.

Pardoes | 03-01-21 | 18:27
▼ 9 antwoorden verborgen

Nederlanders zijn een losgeslagen zootje,in alles!

dirkdoorsnee | 03-01-21 | 03:00 | 3

Daar kan ik je dus helemaal gelijk in geven. Met dat losgeslagen in alles. Het zooitje valt dan wel weer mee.

not_as_cheap_af | 03-01-21 | 03:27

Te veel onrendabelen met een grote bek. Dat krijg je als het sociale vangnet uitgroeit tot een sociale hangmat. Ze hoeven zich nergens meer in te voegen of aan te passen want hun bestaanszekerheid is een in steen gebeiteld grondrecht.

Joris Beltsin | 03-01-21 | 09:44

@Joris Beltsin | 03-01-21 | 09:44:
Het is maar welke kant je opkijkt. Ik ken er genoeg wiens bestaanszekerheid verkregen is door oplichten en knechten. Ik zou dat ook niet beschaafd willen noemen. Jij bent natuurlijk anders, maar misschien ben je wel te naief. De tijd zal het leren. Voorlopig zijn we nog niet klaar met het huidige regiem.

Rest In Privacy | 03-01-21 | 10:29

Wie zijn eigenlijk de medicijnen lobbyisten in Den Haag kan Tom die niet es wat vragen stellen ?

oldskoolhollander | 03-01-21 | 02:50

Flashback; iemand uit de vriendenclub kreeg tbc. Hup naar een besloten iets bij Nijmegen. Allemaal een longfoto, een week thuisblijven.

Dr. Blechtrummel | 03-01-21 | 01:30 | 1

Dat is lang geleden als die foto de enige test was. Week thuis na normale foto zonder klachten is overkill.

Nichtsneues | 03-01-21 | 10:08

Covidbesmetteling hier. Rond Sinterklaas. Vandaag mijn verjaardag illegaal afgebierd met mijn cluster, waarvan mevrouw Viking - onderwijs hé - de superspreader was. We zijn moe. Niet iedereen ruikt goed, ik wel. Ik heb geen jeuk aan mijn doos want ik ben een vent. Opoe (83) krabbelt ook weer op. Ik wil niet weten hoe het met haar doos is. Nasleep is wel buitenproportioneel kan ik zeggen als chemotherapie-overlever. Evenwel: wie “eigen schuld” roept gun ik het van harte.

Verder lijden we aan een doorgepolderd kudtsysteem waar zo’n natte wind als Hugo ook niets aan kan doen. Nederland lijdt aan de ambtenarenziekte van ingewikkeld doen. C’est ça,

FustViking | 03-01-21 | 01:23 | 3

Beterschap, pik!

not_as_cheap_af | 03-01-21 | 01:43

Alles goed en wel, maar wat hebben dozen hiermee te maken?

Wiebenick | 03-01-21 | 10:27

@Fust Besmetting of positieve test? Wel of geen ziekenhuisopname en/of IC?

Rest In Privacy | 03-01-21 | 10:32
-weggejorist-
MacFlurry | 03-01-21 | 01:11 | 4
▼ 4 antwoorden verborgen

Zo geweldig gaat het niet in Ierland.
Eigenlijk al vanaf maart in lock down met een paar periodes dat de boel een beetje open was.
Verder heeft de ier buiten in de pub zitten of in shopping centres rondlopen geen hobbies.
En die zijn allemaal zo goed als dicht.

Ikdus | 03-01-21 | 00:34

Hoofdartikel AD slecht he die Boris (iets met Brexit) alsof wij het zo goed doen.

dedwarsligger | 03-01-21 | 00:13 | 3

Voorlopig gaan de Britten vaccineren met een vaccin dat niet op min 80 graden gekoeld moet worden.
Scheelt nogal wat in de logistiek.

de honden blaffen... | 03-01-21 | 00:24

De Britten hebben er al meer dan een miljoen gevaccineerd en heeft daarnaast het 2e vaccin (waar NL er 11,2 miljoen van in bestelling heeft) ook al goedgekeurd. EMA nog lang niet.

Boeddha18 | 03-01-21 | 04:54

In zuid Engeland nauwelijks last. Maar niemand weet hoeveel het er hier echt zijn. Alles wordt op de Covid-hoop gegooid. Ook als je gewoon griep had, maar 2 jaar geleden Sars-Cov2 hebt gehad. Zo gevoelig is die test.

Rest In Privacy | 03-01-21 | 10:35

Wat is er met Hugo's benen gebeurd?

Vunzigheid | 03-01-21 | 00:11 | 2

Die knul loopt er altijd als een geit bij met die stelten.

Koekkeloere | 03-01-21 | 01:14

"Maandag gaan scholen deels open, tegen welke prijs?" Geen goed idee. Wensdenken/wanhoop versus realiteit. Maar je bouwt wel lekker de groeps immuniteit op zo. Dat dan weer wel. Keihard ingrijpen anderhalve maand terug was goedkoper geweest en had korter geduurt. Maar zo kan het ook, iedereen een beetje zijn zin. En het virus het naar zijn zin

Mark van Leeuwen | 03-01-21 | 00:10 | 4

@de honden blaffen... | 03-01-21 | 00:25: Overzicht. Google 's , wordt je stil van.

Dr. Blechtrummel | 03-01-21 | 01:39

@de honden blaffen... | 03-01-21 | 00:25: Deden onze voorouders ook. En inmiddels lopen er zo'n 8 miljard mensen rond die zich de wereld hebben toegeëigend en zich te pletter consumeren. Schijnbaar werkte het tot nu toe prima met de groepsimmuniteit van de soort mensch. Vrees dat we de komende decennia nog tig spuiten in onze donder krijgen om er maar voor te zorgen dat we allemaal 90 kunnen worden en ergens anders aan gaan sterven.

Graaier | 03-01-21 | 08:35

@Graaier | 03-01-21 | 08:35: u beseft dat de echte groei pas is gekomen met de komst van moderne geneeskunde en voeding? Lijkt me geen argument voor het fantastische immuunsysteem

Continuum | 03-01-21 | 09:20
▼ 1 antwoord verborgen

Is Hugo de Jonge al opgelazerd?

En wat die zwakbegaafden in Duindorp betreft: in Singapore wordt je voor dat soort gein het land uit geflikkerd.

wapster | 02-01-21 | 23:59 | 2

Duitsland wil ze hebben denkt u?

Continuum | 03-01-21 | 00:07

Ach die Hugo. Afgelopen voorjaar vond ik hem nog een uiterst irritante praatjesmaker, een lege huls. En ach ikzelf, ik zachtgekookt eitje, ik heb nu al medelijden met hem.

WirMachenMusik | 03-01-21 | 00:19

50 vliegtuigen met chinees zorgpersoneel
50 vliegtuigen met chinese constructors
200 cargo vliegtuigem met materiaal om ic’s op te bouwen. En genoeg anti cyclokine medicijnen en zuurstof. ik kan het binnen 2 dagen regelen. maar ja , dan geef je toe aan mislukt systeem

Mehmet_Pamuk | 02-01-21 | 23:53 | 4

Met geld

Wiezewalakristalix | 03-01-21 | 01:09
▼ 1 antwoord verborgen

Het is jammer dat we geen werkelozen hebben anders konden die mooi in de zorg gaan werken.
Ow wacht ,er komen elke week potentiele zorgmedewerkers vanuit Afrika naar ons toe. Over een half jaar is het personeelstekort hopelijk opgelost.
Geld is in ieder geval het probleem niet.

Modi | 02-01-21 | 23:31 | 6

Werken in de zorg is wat anders dan kratjes bier leeg drinken, daar moet je voor hebben geleerd.

Rest In Privacy | 02-01-21 | 23:55

@Mark van Leeuwen | 02-01-21 | 23:47: en zin

schijtzat | 03-01-21 | 07:25
▼ 3 antwoorden verborgen

Dit is een van de betere artikelen van Feynman.
“Er wordt geklaagd over een lockdown, die pas resultaten zal leveren als die echt wordt nageleefd” Worden die maatregelen in Ierland wel nageleefd? Ik zie een grote stijging van het aantal positieve testen. Deze stijging zal zich doorzetten als de absolute vochtigheid laag blijft. Ook in Ierland verwacht ik net als in Duitsland, Polen, Tsjechië en Hongarije een eerste/twee golf optreden zowel in opnames in het ziekenhuis als in sterfgevallen.(binnen twee maanden) Misschien niet zo erg als deze landen, maar een tweede golf niettemin. Polen, Tsjechie en Hongarije wisten die door strenge maatregelen een eerste golf te voorkomen. En nu krijgen ze die als nog. Het is interessant om te kijken naar Finland en Noorwegen. Deze landen zijn geen eiland en houden desondanks hebben deze landen de zaak onder controle. Ik zeg vitamine D.
Ik moet toch nog ook even de vergelijking met buitenland maken.
Op 29 december 731 corona patiënten op de IC in Nederlandse ziekenhuizen. .
Op 9 november 1474 corona patiënten op de IC in Belgische ziekenhuizen.
Op 30 decmeber 5648 corona patiënten op de IC in Duitse ziekenhuizen.
We hadden het zorgpersoneel kunnen hebben als we in de afgelopen jaren beter met ze waren omgesprongen.
www.zorgvisie.nl/een-op-de-vijf-zorgm...
www.nursing.nl/bijna-helft-nieuwe-zor...
zorgenz.nl/uitstroom-van-nieuw-zorgpe...

mikes43357369 | 02-01-21 | 23:29 | 1

In Ierland lopen de mensen voornamelijk in de ziekenhuizen de besmetting op.
Is leuk, ga je voor het een er naartoe, krijg je gratis corona.
Het gaat hier helemaal niet geweldig. Lokaal op sommige plaatsen prima maar in Dublin en Donegal totaal niet. Gemiddeld gezien lijkt het dan mee te vallen.

Ikdus | 03-01-21 | 00:38

Altijd weer fijn te lezen wat er NIET goed gaat..
Feynman, oefen eens met te schrijven vanuit een half glas vol.

guile | 02-01-21 | 23:19 | 4

Het is gewoon een scherpe analyse. We gaan helaas niet over de juiste maatregelen, maar hier wordt bijvoorbeeld terecht het risico van scholen benadrukt met feiten.

mok | 03-01-21 | 00:07
▼ 1 antwoord verborgen

En niet de sportiviteit tonen F. om Maurice de Hond te noemen in jouw verhaal!
Zit je in de bloedlijn van van Dissel? Ach, wat doe ik hier?

Rest In Privacy | 02-01-21 | 23:17 | 1

Zeg dat wel.

zwaaropdehand | 03-01-21 | 00:07

Ik vind die Hugo een walgelijke, verwaande klootzak wiens ego nog erger is dan zijn schoenen. Maakt meer kapot dan dat hij presteert.
Traineren dat is het enige wat hij doet.
Waarom kan de minister van Ark deze taken niet gewoon overnemen? Dat is tenminste een normale vrouw zonder opgeblazen kapsones.
Dan kan Hugo weg.
Alstublieft Gommers: nog een keer met de vuist op tafel slaan.

ZZP-er | 02-01-21 | 23:15 | 2

Nou die geweldige minister van Ark was als staatssecretaris toch best wel verantwoordelijk voor die bende bij de toeslagen affaire. Of heeft ze zoveel bijgeleerd intussen

dedwarsligger | 02-01-21 | 23:25

Ik denk dat Hugo gewoon heel onzeker is. Dit baantje gaat hem nl. boven de pet.

zwenkwieltje | 02-01-21 | 23:58

Ik hoop dat men zo verstandig is om niet alle zorgverleners tegelijk in te enten. Want dan gaat de zorg zeker plat. #bijwerkingen

Rest In Privacy | 02-01-21 | 23:07 | 14

@cheops | 03-01-21 | 00:15:dan nog niet boven de 2.3% toch? En mensen onder de dertig worden goed ziek van corona, stuk meer dan 2.3%.

Continuum | 03-01-21 | 00:19

@cheops | 02-01-21 | 23:45: 23 % lichte bijwerkingen ( maar ook 12% bij de placebogroep ). 0.8% serieuze bijwerkingen, maar ook 0.6% in de placebogroep.
Lijken mij betere bijwerkingen dan Corona (100% serieuze klachten, meer dan 1% mortaliteit ).
Praat even met je moeder als je bang bent voor een spuitje en leer Engels lezen.

Zorc | 03-01-21 | 00:21

@Zorc | 03-01-21 | 00:21:
Corona kun je a-symptomatisch verspreiden, dus geen 100% klachten bij Corona. De mortaliteit staat daarom ook nog niet vast.
Ik lees ook dat de pijnbijwerking bij de groep van 18-55 jarigen op 81% ligt, waarvan 31% aangeeft er duidelijk last van te hebben. Dit is naast de overige bijwerkingen en toont aan dat meer dan 50% bijwerkingen heeft.
Volgens het CDC valt 2,3% direct uit na vaccinatie.
Het kinderachtige ‘praat even met je moeder’ en ‘leer Engels lezen’ ga ik verder niet op in.

cheops | 03-01-21 | 00:43
▼ 11 antwoorden verborgen

knieperkes is achterhooks gin twens

Hapselaar | 02-01-21 | 22:48 | 7

@quigg | 02-01-21 | 23:12: In zuidwest Drente heetten het dan nog steeds knieperties. Soms genuttigd in combinatie met boerenjongens.

J.P.Drapeau | 02-01-21 | 23:20

In Grunnen wordt met het woord 'kniepertjes' ook wel verwezen naar jonge meisjes.

zwaaropdehand | 03-01-21 | 09:47
▼ 4 antwoorden verborgen
-weggejorist-
cheops | 02-01-21 | 22:47 | 11
▼ 11 antwoorden verborgen

Al deze ellende veroorzaakt door een virus (zijn er altijd geweest en zullen er altijd zijn!) doet me op de een of andere manier denken aan het boek Oorsprong (origineel: Origin) van Dan Brown.

Spoiler alert!

Dat boek gaat over een wetenschappelijke ontdekking die het geloof in een God overbodig maakt en hoe en waarom het leven is ontstaan. Dat zou te verklaren zijn dat alles in het heelal constant in chaos verkeerd. Wanneer er een te grote concentratie aan energie is, dan wordt er altijd een manier bedacht om die energie te verminderen. Dat geldt voor alles. Een warme kop thee koelt af. Een vulkaan ontploft. Een ster dooft uit. Etcetera. Energie kan zich ophopen, maar zal altijd een manier vinden om weer tot in chaos te vervallen. Het leven zou dé manier zijn om zonne-energie die op aarde valt af te breken in kleinere stukjes energie. Prachtige gedachte vind ik!

Nu de link naar de Kerona. We zijn gewoon met te veel mensen dicht op elkaar. Het ontstaan van een virus (nu is het toevallig een corona-virus) is slechts het logische gevolg van een te grote opeenhoping van hetzelfde. Kijk ook naar hoe bijvoorbeeld Q-koorts ontstaat. Daar kun je gewoon op wachten dat zo iets ontstaat.

Timide_Aso | 02-01-21 | 22:36 | 9

@EEGlivesagain | 02-01-21 | 22:54: nee, vind ik niet. Daar gaat het om een door de mens gecreëerd virus. Daar geloof ik niet in, in het geval van Covid.

Timide_Aso | 03-01-21 | 09:14

@parlinone | 03-01-21 | 01:11: klopt ja, was het woord even kwijt, deed de samenvatting even uit het blote koppie. Even geen zin om te googlen, maar ik weet niet of entropie "in het echt" ook wordt gezien als de trigger voor het ontstaan van leven?

Timide_Aso | 03-01-21 | 09:16
▼ 6 antwoorden verborgen

Waarom heeft Hugo eigenlijk niet buiten de EU om niet miljoenen dosis van het Pfizer vaccin aangeschaft? Het enige vaccin dat is goedgekeurd en 95% effectivitiet heeft. Al die andere vaccins waarvan onduidelijk is of ze werken heb je niets aan. Alle vaccins die je eventueel over hebt kun je als ontwikkelingshulp naar Afrika sturen.

Vula | 02-01-21 | 22:35 | 5

Het heeft geen 95% effectiviteit. 95% van de mensen die ingespoten werden zijn niet met klachten teruggekomen waardoor ze een positieve PCR-test hebben gekregen. Volgens Pfizer is het bij oudjes 100% effectief. Daar geloof ik dus helemaal niets van. De effectiviteit had gemeten kunnen worden als mensen na de inspuiting aan het virus waren blootgesteld en er dan geen reactie op deze blootstelling geweest was.

Frau Merkel | 03-01-21 | 00:17

@zeertegendradig | 02-01-21 | 22:45: lol, lees interview met Sahin in der Spiegel en dan krijg je een heel ander beeld over het inkoopbeleid door de EU.
Ze wilden gespreid inkopen, maar door onenigheid tussen de lidstaten, werkten ze te traag, waardoor ze misgrepen. En toch dachten dat ze in control waren en het allemaal niet zo'n vaart zou lopen. Totale faal en arrogantie van de EU dus, wat door Hugo als succes wordt verkocht. Bizar.
Dit interview is in tal van landen gepubliceerd. Vreemd genoeg niet in Nederland.

Bataafje | 03-01-21 | 00:51

@Epistulae_Morales | 02-01-21 | 23:51: fout, EU is centraal in gaan kopen om dat als succes naar hun burgers te gaan verkopen (de EU is niet zo populair in de EU) en het gezondheidsbeleid naar zich toe te trekken, waar EU geen bevoegdheid over heeft.
Afzonderlijke landen zijn succesvolker als de immer door onderling gedoe trage EU.

Bataafje | 03-01-21 | 00:53
▼ 2 antwoorden verborgen

Op dit forum www.bokt.nl/forums/viewtopic.php?f=26... lijkt het toch dat de meeste zieken, zelf verzorgenden zijn.
En verder ben ik van mening dat het nergens toe leidt om steeds met andere landen te vergelijken, omdat overal een andere bevolkingssamenstelling, woonsituatie, klimaat is; zelfs in ons land zijn het steeds andere regio's waar men de klos is. En het is makkelijk achteraf ergens een verklaring bij te zoeken, maar voorspellingen zijn in 10 maanden tijd nooit uitgekomen. Waar zijn bv de voorspelde zieken na die BLM demo op de Dam?

CiTy3 | 02-01-21 | 22:35

Het is een beetje kort door de bocht om enkel de ongenuanceerde conclusie van dat RIVM artikel uit 2008 op te schrijven. In de resultatensectie van het artikel wordt het een en ander wat genuanceerd. De belangrijkste conclusies:
- Het beschermende effect van theedoekmaskers geldt alleen voor 'inward protection', dus voor de drager zelf. Daarbij is het beschermende effect van een FFP2 masker 50 keer groter dan van een theedoekmasker.
- De 'outward protection' factor van een theedoekmasker is vrijwel 1. Dat wil zeggen dat de concentratie van aerosoldeeltjes binnen het masker net zo groot is als erbuiten. Dus die bescherming is effectief verwaarloosbaar.
www.ncbi.nlm.nih.gov/core/lw/2.0/html...

Het dragen van een theedoekmasker zorgt dus bijna niet voor bescherming van de overige mensen in een ruimte, als zij geen masker dragen. Alleen voor een zeer geringe bescherming van de drager zelf.
Verder mag je er denk ik van uitgaan dat bij het RIVM onderzoek zelfs de theedoekmaskers zo zijn aangebracht dat alle lucht door het masker gaat en niet erlangs. Bij die mondkapjes die de meeste mensen nu dragen gaat een groot deel van de lucht erlangs.

lekgoot | 02-01-21 | 22:27 | 2

Het gaat om kansen en in ZO Azië is al decenia terug bewezen dat mondkapjes helpen. Elke RIVM van de wereld onderschrijft dat, behalve de Nederlandse. De meeste RIVMen legden zelfs uit hoe je het werkelijke politieke probleem oploste, dat ze er nl niet waren omdat SARS siinds 2003 structureel onderschat is in het Westen, en legden uit hoe je zelf mondkapjes maakt.

Epistulae_Morales | 02-01-21 | 23:56

Als het schip zinkt, ga je dan het lek dichten of eerst de reddingsboten verven?

Baron Clappique | 02-01-21 | 22:26 | 4

Voordringen bij de reddingsboten.

zwaaropdehand | 03-01-21 | 00:09

Verfen om de gaten te markeren,heb ik enige inspraak over mijn gewonnen prijs?

dirkdoorsnee | 03-01-21 | 02:58

@dirkdoorsnee | 03-01-21 | 02:58: verfen? Verder was de optie niet om de gaten in het schip te markeren maar om de reddingsboten te verven. U wint kortom niks.

zws-vl | 03-01-21 | 09:15
▼ 1 antwoord verborgen

Ik was nieuwsgierig naar dit: "Voor de kerstvakantie vormden tieners 19% van de positieve testen, dat is bijna gehalveerd naar 10,5%."
Dus ik heb daar nu even een uurtje mee zitten Excellen:
i.imgur.com/3hx4pD7.png
Het lijkt me dan toch dat die 19% waarde meer een uitzondering was en zeker niet de hele schoolperiode het geval. En ook die piek was voor de lockdown alweer aan het dalen.

(Bron: data.rivm.nl/covid-19/COVID-19_casus_... via coronadashboard.rijksoverheid.nl/vera..., waarbij ik wel heel veel processing moest doen om tot de grafiek te komen)

TheOtherWhiteMeat | 02-01-21 | 22:12 | 1

Aerosolen. Winter. Droge lucht.

*zucht*

VBO_B_Niveau | 02-01-21 | 22:23

Dank je wel Mark voor 10 jaar marktwerking (= bezuinigen) op de zorg en onverminderd geld aan zogenaamde ontwikkelingslanden blijven sturen. Eigen volk eerst. 17 maart! Dan een keertje WEL afrekenen!

jan1956 | 02-01-21 | 22:03 | 11

Niet dat bezuinigen op de zorg mijn goedkeur heeft, maar daar kan je echt niet de schuld aan geven. Met meer zorgcapaciteit koop je alleen een heel klein beetje extra tijd. Stel dat de incubatietijd 10 dagen is en de R-waarde 1.2 en dat de zorg 16.7% is wegbezuinigd, dan heb je exact 10 dagen gewonnen. Kijk maar naar Duitsland, daar is wel veel zorgcapaciteit, maar de problemen zijn daar niet minder dan hier.

nieuwe_Deen | 02-01-21 | 23:20

Ik denk dat marktwerking hier geen issue was. Incompetentie bij het RIVM wel.

Epistulae_Morales | 02-01-21 | 23:57

@Zonen-van-Kuifje | 02-01-21 | 23:05: Het badkuipmodel van de zorgkosten is al lang bekend. Evenals de effecten van de Wet van Baumol en de voortschrijdende medische technologie. De vraag is bij welke spankracht breekt de solidariteitsboog. Verder is de zorg geen markt. De basisverzekering is ooit ingevoerd onder het mom van dat dan de kosten zouden worden gedempt. Wat uiteraard niet gebeurt van hetgeen boven aan mijn tegel.

MathiasRots | 03-01-21 | 09:55
▼ 8 antwoorden verborgen

Ik ben toch ambtenaar. Ik krijg toch wel betaald

SinisterNL | 02-01-21 | 22:00 | 3

Zeggen dat je ambtenaar bent op GS is potentieel net zo gevaarlijk als ontmaskerd worden als politieagent door je celgenoot op de afdeling langgestraften.

MickeyGouda | 02-01-21 | 22:04

Een ambtenaar zit koffie te drinken. De kantinejuffrouw vraagt of hij nog een tweede kopje wil. - Eh, nee, dank u, antwoordt de ambtenaar, anders kan ik vanmiddag niet slapen...

Carlos_I | 02-01-21 | 22:34

"Het was daarom zo belangrijk om eerder volledig in te grijpen, en een virus geen kans te geven rond te gaan." Daar was geen draagvlak voor. Op vakantie of naar een feestje gaan is zoveel belangrijker dan een verstandige lange termijn keuze maken. Nog altijd. Ligt niet aan het kabinet, ligt aan de egoïstische inslag van ons allen.

beldewouten | 02-01-21 | 21:58 | 3

Een verstandige lange termijnkeuze is ook jezelf niet blijven volproppen met meuk totdat je honderddertig kilo weegt. Wanneer al die obeesjes van boven de pakweg vijfenveertig jaar oud niet waren behandeld was er waarschijnlijk nauwelijks een probleem geweest in de ziekenhuizen.

Rhenium | 02-01-21 | 22:16

Uw zelfhaat neemt zorgelijke vormen aan.
Vind u het goed als ik daar niet in mee ga?

zwenkwieltje | 02-01-21 | 23:50

Het was pure panic control. Het RIVM wist al lang dat we fucked waren toen de Chinezen in paniek begonnen te raken en de WHO volledig op alle hands aan dek ging.. Alle media optredens van Van Dissel waren ter geruststelling.... geen paniek... hopen dat we geluk hebben..

Epistulae_Morales | 03-01-21 | 00:01

Lekker blijven jammeren over dat de overheid ons moet beschermen in plaats van verantwoordelijk maken. Huilie huilie.

Kloede | 02-01-21 | 21:50 | 19
▼ 16 antwoorden verborgen

Een virus dat besmettelijker is, is in de regel minder gevaarlijk. Nu de stormklokken geluid worden omdat het meer besmettelijk zou zijn, zou ik ook graag even de linkjes erbij willen zien die aantonen dat het ook gevaarlijker is. Een dergelijke mutatie is overigens ook niet de eerste keer. Eind augustus was er al eerder een nieuwsgolfje, helaas ging dat hier aan de Panikpresse voorbij. www.foxnews.com/health/mutated-form-c...
Dan rijst de vraag hoe het met de andere mutaties zit. We hebben het virus al in verschillende smaken en ik heb aantallen tot 70 mutaties al gezien. Ik mag toch aannemen dat de roverheid een paar mensen in de adviesclubjes hebben die dit bijgehouden hebben en nu kunnen vertellen hoe gevaarlijk EN hoe besmettelijk de verschillende varianten zijn. We hebben het niet over een virus, het gaat over een hele groep mutantjes.

Frau Merkel | 02-01-21 | 21:49 | 22

@Papa Jones | 02-01-21 | 23:00:
Hier het oorspronkelijke Italiaanse artikel waar het mee begon. Een journalist was iets te creatief met de uitspraken. De onderzoeksresultaten lieten zien dat de gemiddelde hoeveelheid aangetroffen virus naar beneden gegaan was. De verschillende omstandigheden worden door de onderzoeker ook genoemd.
www.researchgate.net/publication/3419...
"Thereasons underlying these changes are not completely clear and may include epidemiological, environmental andvirological factors, such as the typical increase of temper-ature in May vs. April in Italy, a notable decrease of envi-ronmental pollution which may have contributed to reducevirus propagation, as well as the possible selection of viralvariants characterized by attenuated virulence and path-ogenicity [18, 19].

Frau Merkel | 02-01-21 | 23:26

@Papa Jones | 02-01-21 | 22:05: Is wel zo. Je kunt het zo zien: een virus dat EN zeer snel verspreid, EN zeer dodelijk is, zal niet ver komen, immers de besmette slachtoffers zullen dood zijn voordat ze veel anderen hebben kunnen besmetten. Dat is dus evolutionair ongunstig voor dit 'soort' virus. Kijk maar eens in dit grafiekje, er zijn geen virussen die EN zeer dodelijk zijn, EN zeer besmettelijk www.vox.com/xpress/2014/10/17/6993851...

nieuwe_Deen | 02-01-21 | 23:32

@Frau Merkel | 02-01-21 | 23:26: Dank voor de link. We gaan het zien, de komende weken. Hou u haaks ;)

Papa Jones | 02-01-21 | 23:38
▼ 19 antwoorden verborgen

heeft iemand eigenlijk al eens gekeken naar het percentage positieve testen en opnames?

starbuck280 | 02-01-21 | 21:48 | 1

Nee. Verbanden leggen is voor wappies.

Baron Clappique | 02-01-21 | 22:08

Het zal voorlopig nog wel even de vraag blijven, voor mij althans. Of als de aerosolentheorie op tijd serieus was genomen (een heleboel virologen hebben de plank flink mis geslagen op dit punt) en goede ventilatie een speerpunt was geweest, voor scholen, bejaardentehuizen, overal, en er overal ionisatoren zouden zijn geplaatst om de lucht te reinigen (elk gezin een ionisator cadeau van de overheid), hepa-filters, of dan de tweede golf veel minder sterk zou zijn geweest. En dan ook met voldoende en goed georganiseerde testcapaciteit, misschien was de tweede golf zwak gebleven.

Ik vraag me nu niet meer af of de zorg te weinig capaciteit zal gaan krijgen. Ik vraag me af hoe lang de zorg te weinig capaciteit zal hebben. Tot 1 juni?

Rest In Privacy | 02-01-21 | 21:48 | 11

@Baron_von_Rijswijck | 02-01-21 | 22:02:
Open ramen kunnen voor goede ventilatie zorgen - vooral als je ze aan beide zijden van een gebouw open zet zodat de lucht goed door het gebouw heen kan trekken.Dit is ook een goede stimulans voor de gebreide-truienindustrie.

lekgoot | 02-01-21 | 22:35

@Muxje | 02-01-21 | 21:59: Projectmanagement bestaat bij de overheid natuurlijk ook. Maar deze crisis wordt door poltici echt niet als project gezien. Dat is ondernemerslogica. Het gaat in Den Haag vooral om het managen van de communicatie. Daar zijn ze dag en nacht mee bezig.

zwaaropdehand | 03-01-21 | 10:12

In korte tijd kun je toch best veel ionisatoren plaatsen hoor.

RichardBandler | 03-01-21 | 10:36
▼ 8 antwoorden verborgen

De privatisering van de zorg heeft gezorgd dat er met een zelfde budget meer administratie en dus meer niet-medisch personeel bij kwam in de plaats van medisch personeel. De backoffice kant van de zorg (verzekeraars en de administratie die zorgverleners) is alleen maar verder uitgedijd ten koste van de zorgverlening. Vervolgens is het verdienmodel van de zorgverzekeraars ook nog eens ten koste gegaan van de zorg dmv prijsafspraken en dergelijke. Dus dat het allemaal een nogal scharrige bedoening geworden is, is niet zo vreemd.
Hoe kan een mens in godesnaam denken dat de privatisering van de zorg een goede zaak is?!
Jaarlijks gaan zorgkosten omhoog, maar de vraag is of dat dan ook slechts echte zorg geworden is of slechts de exploitatie ervan door verzekeraars.
Met dank aan de VVD is de gezondheidszorg kortom echt een lachertje geworden.
O ja, ben besmet geweest en anders dan een licht grieperig gevoel was het niet.

EEGlivesagain | 02-01-21 | 21:41 | 19

@Zonen-van-Kuifje | 02-01-21 | 22:29: Lijkt me niet. Het wachtlijsteuvel had ik je al eerder uitgelegd en is in NL niet aan de orde. Verder zou ik graag van je vernemen wat dan het voordeel is van 10 verzekeraars ipv 1, als de premies overal nagenoeg gelijk zijn. Lijkt mij een onnodig kostenverhogend systeem. En als je geld over hebt voor een privé kliniek, dan is dat een prettige bijkomstigheid en houdt de bedrijfsvoering in die sector gaande.

EEGlivesagain | 02-01-21 | 22:45

@EEGlivesagain | 02-01-21 | 22:45: Kijk naar de ranglijsten. Nederland staat 2 in Europa als het gaat om de kwaliteit van de gezondheidszorg, vlak achter Zwitserland. Het VK staat op een schamele 16de plaats. Matige notering voor een matig stelsel.

Zonen-van-Kuifje | 03-01-21 | 02:03

@Zonen-van-Kuifje | 03-01-21 | 02:03: Hoe moeilijk is het om inhoudelijk te reageren op een vraag? Een open discussie voeren doe je niet door als een perpetuum mobile continu hetzelfde te scanderen, maar te reageren op de inhoud. En als dan vervolgens blijkt dat je verder niets inhoudelijks te melden hebt, dan is het geen schande dat toe te geven. Feit is dat het Nederlands zorgstelsel in principe goed kan werken, maar dat door het toevoegen van een teveel aan regeldruk en drang de primaire zorg kennelijk in gevaar komt. Banen in NL creëren betekent in NL niet zoveel meer als het bedenken van een nieuwe maatregel waar dan weer personeel voor nodig is om die maatregel na te doen leven met alle administratieve ellende tot gevolg. Het 'beroep' BOA is er momenteel zo eentje.

EEGlivesagain | 03-01-21 | 10:34
▼ 16 antwoorden verborgen

Hoeveel procent van het uitgevallen zorgpersoneel heeft klinisch een ernstige covid infectie ? Hoeveel procent zit gezond thuis in quarantaine vanwege een nietszeggende positieve PCR uitslag ? En hoeveel " winst" is er te behalen met het als eerste vaccineren van zorgpersoneel? Dat zijn de vragen die het beleid zouden moeten bepalen. En niet wie de grootste bek heeft en populair is op TV.

Baron Clappique | 02-01-21 | 21:40 | 14

Exact dit.. elke onschuldige loopneus houdt 48 uur afwezigheid in... de zure vruchten van een falend testbeleid.. want niet preventief, maar achteraf.

Epistulae_Morales | 03-01-21 | 00:04
▼ 11 antwoorden verborgen

Zolang er niet bij staat over watvoor periode welk resultaat, cumulatief of niet, er uit is gerold heb je hier geen ene gore rotmoer aan.

fallusdownus | 02-01-21 | 21:39

En het AD plaatst een gezellig human interest artikel over de feestvierders die met 2500 man samenkwamen in Frankrijk. Geen enkele kritische noot.

Juffrouw op de fiets | 02-01-21 | 21:39 | 6

@Frau Merkel | 02-01-21 | 21:55: Voor u niet, nee. Ik verbaasde me over het gebrek aan daadkracht van de Franse autoriteiten. Het lijkt Nederland wel.

zwaaropdehand | 02-01-21 | 22:20

@Juffrouw op de fiets | 02-01-21 | 22:09: Een krant moet verslaan, geen mening of boodschap verkondigen.
Het is wel vreemd, want het AD en haar columnisten preken normaal gesproken 7 dagen per week.

Arachne | 03-01-21 | 01:00

@zwaaropdehand | 02-01-21 | 22:20: Wat dat betreft zijn de problemen overal gelijk! Als ik het goed onthouden heb vertrok de politie na een lading stenen en flessen. Dat heeft men in Duindorp voorkomen.

Frau Merkel | 03-01-21 | 01:23
▼ 3 antwoorden verborgen

''We moeten onderzoeken wat Ierland, Japan en Zuid-Korea beter doen''
*zucht* Altijd die obsessie met Japan en Zuid-Korea terwijl het al meerdere keren is uitgelegd

Wc-kip | 02-01-21 | 21:37 | 5

Australie binnenkomen? 2 weken in bewaakt hotel. Dat werkt. Is ff iets anders dan 500 parels per week binnenhalen en miele’s geven....

jan1956 | 02-01-21 | 22:12

@Timide_Aso | 02-01-21 | 22:26: En toen het bij ons zomer was, was het daar winter. En nog deden ze het beter dan wij.

Als er niemand besmet is in een gebied, komen nieuwe besmettingen allemaal van buitenaf. Dan hoef je alleen nog maar beleid en maatregelen voor inreizigers te treffen.

SkepticalRealist | 02-01-21 | 22:44
▼ 2 antwoorden verborgen

April gaat het dalen en ik oktober weer stijgen en dat de komende jaren.

Petroselinum crispum | 02-01-21 | 21:37 | 4

Dan maak ik er een eind aan. Ik trek dit niet langer.

zwaaropdehand | 02-01-21 | 22:21
▼ 1 antwoord verborgen

Ik ben om.
Ik word een gelukszoeker in Vlieland. Vanaf Den Helder is dat een paar uurtjes peddelen

Turbulentie? | 02-01-21 | 21:37 | 4

Moet je eerst door Mordor zo te zien. Het zwarte gebied waar de schaduwen heersen.

Lorejas | 02-01-21 | 21:38

@Petroselinum crispum | 02-01-21 | 21:38: vertel dat aan Italië en Griekenland

Turbulentie? | 02-01-21 | 21:43
▼ 1 antwoord verborgen

Wanneer geven we eens toe dat we met te veel mensen zijn?
Bij de klimaatpaniek wordt deze belangrijkste factor genegeerd (of weggewenst want "het kan wel maar dan moet het anders") en nu weer.
En dit is pas corona.....

Veepert | 02-01-21 | 21:35 | 15

@lupus: onze beleving van rust, ruimte en buiten verschillen blijkbaar nogal.

Veepert | 03-01-21 | 09:46

@E.M.: ja haha

Veepert | 03-01-21 | 09:51

Helemaal mee eens!

intrigant | 03-01-21 | 10:35
▼ 12 antwoorden verborgen

- de ic patienten in de tweede golf liggen er veel korter, dus die nummers met elkaar vergelijken slaat nergens op. In de tweede golf hebben ze gedurende een langere periode een lagere bezetting gehad. Dat scheelt best een hoop. De reguliere zorg komt alleen in de verdrukking en dat is op zich wel een ramp.
- hoe kom je erbij dat kortere behandeltijd meer intensief is? Een patient is een patient. Of de ene week piet er lig en de andere week jan is denk ik niet veel intensiever dan twee weken piet.
- de besmettelijkheid van de britse variant onder kinderen is nog niet aangetoond, aldus koopmans.
- ook het besmettelijker zijn van de britse variant staat nog niet echt vast.

#Feynman en de feiten

BobDobalina | 02-01-21 | 21:35 | 4

Gelukkig steekt het RIVM haar hoofd niet zo diep in het zand als u.

Papa Jones | 02-01-21 | 21:38

Jij bent dus af ...

vanPruikem | 02-01-21 | 21:39

@Feynman | 02-01-21 | 21:38: dat is slechts het laatste gedachtestreepje. Uw link is een onderzoek uit medrxiv. Van kennissen uit het vak begrijp ik dat dat niet de beste bron is. Ik wil niet ontkennen dat het er verontrustend uit ziet. Ik zou alleen nog voorzichtig zijn met conclusies. www.nrc.nl/nieuws/2020/12/31/verdacht.... Dit vond ik een mooie nadere duiding over het onheil uit engeland.

Verder reageert u niet op mijn andere gedachtestreepjes.

BobDobalina | 02-01-21 | 21:52
▼ 1 antwoord verborgen

Ik heb uit betrouwbare bronnen al gehoord van tentenkampen op Vlieland

Turbulentie? | 02-01-21 | 21:33 | 4
-weggejorist-
Ommezwaai | 02-01-21 | 21:38
-weggejorist-
Rest In Privacy | 02-01-21 | 21:44

@Gulliver | 02-01-21 | 21:38: klinkt als een bekend twee stappen plan: 1.) ontmenselijk groepen mensen 2.) voeg willekeurig je (politieke) tegenstanders aan die groepen toe en hopla: je problemen worden (zelf-)gelegitimeerd gedeporteerd.

... en alle zelf-verklaarde "niet-wappies" konden rustig slapen. Totdat het land bevrijd wordt door anderen natuurlijk, dan kunnen ze ineens rennen als de vinkentering.

Gladiator Fap | 03-01-21 | 09:25
▼ 1 antwoord verborgen

Duracell. Dan trommelen de IC konijntjes langer door. Zo heeft reclame kijken toch nog nut.

Lorejas | 02-01-21 | 21:32

Japan en Zuid-Korea hebben een gigantisch veel gunstiger klimaat over heel het jaar gezien, die zijn niet heel interessant om met Nederland te vergelijken.
Ierland is misschien wel een mooi voorbeeld maar die hebben weer een hele kleine bevolking op een vrij groot oppervlak. Toch zullen die gezien de cijfers vast wel een beter begrip hebben van hoe de verspreiding in zijn werk gaat.

Skele | 02-01-21 | 21:32 | 2

Eeehhhh... verdiep u eens in het klimaat van Korea en Japan? Wat zou daaraan 'gunstiger' moeten zijn?

bisbisbis | 02-01-21 | 22:05

@bisbisbis | 02-01-21 | 22:05:
Japan zit wel wat minder veilig dan ik dacht inderdaad. Vooral de wat hogere temperaturen in de winter helpt ze wel degelijk.
Zuid-Korea is ook een soort eiland gezien de enige grens die met Noord-Korea is. Dat maakt het al stukken makkelijker uit te bannen.

Skele | 02-01-21 | 22:26
-weggejorist-
StephanZuijdendorp | 02-01-21 | 21:32 | 3

Dit is helemaal geen lockdown. Dit is 10 delen van de bevolking die allemaal zo op hun eigen manier zichzelf opsluiten tot keihard feesten al dan niet achter gesloten deuren.

De eerste groep voelt zich deel van het probleem, de laatste groep vind iedereen die maar dreigt te denken om ze in hun vrijheid te betuttelen vooral al een probleem.

En wat me vooral opvalt is dat de laatste groep ramvol mensen zit onder modaal.

Dit gaat nog heel heel lang duren op deze manier.

Denkhetnjet | 02-01-21 | 21:30 | 3

Handhaving is zoals altijd onder de maat. Je hoeft niet overal meteen met boetes te gooien. Maar als je een illegaal feest plat legt volgt toch minimaal inbeslagname apparatuur, vervolging organisatoren en een boete van €4000,- p/p.
De oorzaak van het niet kunnen handhaven? Kijk naar de zorg, kapot bezuinigd en lamgelegd door managers die niets kunnen en niets bijdragen aan het geheel.

Andersdenkend | 02-01-21 | 21:35

Die laatste groep zit vooral vol met alcoholisten met een paranoide gedragstoornis.

Rest In Privacy | 02-01-21 | 21:41

@Andersdenkend | 02-01-21 | 21:35: ik heb van alles in mn omgeving. Vrienden en familie. Mensen die niet kunnen ondernemen, mensen die hossen met 20 man met oud en nieuw. You name it. Het begint er al mee dat dit zo openbaar doen in China of Japan echt not done is.

Hier, zeggen we er niet eens wat van. Zelf niet tegen je naasten in andere huishoudens.

Denkhetnjet | 02-01-21 | 21:44

Let nou maar op. Die mutant gaat hier over twee maanden vreselijk huishouden. It's the numbers, stupid..

Beste_Landgenoten | 02-01-21 | 21:30 | 8

Indeed. Binnen een paar weken heeft de mutant de overhand. Het is allemaal tamelijk eenvoudige school wiskunde. Iets met exponentiële groei.

Beste_Landgenoten | 02-01-21 | 22:51

@Beste_Landgenoten | 02-01-21 | 22:51:
En daar snapt niemand wat van. Maar doe R = 1,15 x 10.000 besmettingen x 1,15 x 1,15 x 1,15 x 1,15 x 1.15 etc. Dikke hockeystick voor je.

YoMoms | 03-01-21 | 00:22

19 januari gaat in ieder geval niet de verlossing brengen waar zo vurig op was gehoopt door sommigen. Ach ja, "we" doen het onszelf aan.

Graaisnaaiert | 03-01-21 | 00:53
▼ 5 antwoorden verborgen
-weggejorist-
JP Balkenbrij | 02-01-21 | 21:28 | 4
▼ 4 antwoorden verborgen

Het is trouwens bullshit om het de "Britse variant" te noemen, het is daar als eerste gevonden omdat de Britten een socialistisch zorgsysteem hebben met meer infrastructuur, dat hadden wij ook maar we wilden dat niet meer. Het is overigens net zo dom om het "het China virus" te noemen, ja het brak daar uit maar de meeste virusmutaties van dier naar mens vinden plaats in Afrika en (haha) in de intensieve veeboerderij. We noemen het ook de Spaanse griep omdat het in Amerika is ontstaan of de Varkenspest omdat het in Amerika is ontstaan of... He wacht ik zie een patroon tussen menselijke activiteit en virussen die van dier naar mens hoppen.

Theodorus.Goldbach | 02-01-21 | 21:25 | 1

Ach, volgens mij is er in Bermuda ook geen driehoek. Maar daar denken ze op Niburu ook anders over. Dat jacht vaart er sinds maandag ook al in rond...

F. von Zeikhoven | 02-01-21 | 21:38

PvdA-politica Dian Vrijmens uit Huizen: 'Ik stel voor dat we van Duindorp een groot vreugdevuur maken. Tot de grond toe af laten branden.'
www.omroepwest.nl/nieuws/4189087/Rich...

D.Onderop | 02-01-21 | 21:23 | 8

Volgens mij stemden die mensen juist allemaal pvda zo'n 20 jaar geleden. Niet dat het uitmaakt, idiote uitspraak

Diederik_Ezel | 02-01-21 | 21:55

@Ommezwaai | 02-01-21 | 21:31: het is juist uiterst rechts om zo van vervelende problemen af te komen.. wat lul je nu met ‘links’...
en terecht.. ook niet blussennof opbouwen

Epistulae_Morales | 03-01-21 | 00:10
-weggejorist-
Arachne | 03-01-21 | 00:56
▼ 5 antwoorden verborgen

Right. Omdat er een juf stierf aan corona moeten de scholen dicht blijven. Goed verhaal.

Gen. Maximus | 02-01-21 | 21:22 | 6
-weggejorist-
zwaaropdehand | 02-01-21 | 22:39

@Papa Jones | 02-01-21 | 21:33:
Dat lijkt me te makkelijk. Het is redelijk uitzonderlijk dat een vrouw van 38 overlijdt. Er zitten enige weken tussen haar besmetting en haar overlijden, maar het wordt wel met elkaar in verband gebracht. De onzekerheid of het daadwerkelijk tot een eventuele aanpassing van het beleid zou moeten lijkt mij genoeg reden tot nader onderzoek. De tijdspanne ertussen lijkt erop te wijzen dat het niets met Corona van doen heeft.

Frau Merkel | 03-01-21 | 01:26
-weggejorist-
Frau Merkel | 03-01-21 | 01:27
▼ 3 antwoorden verborgen

En dan kijk je eens op www.arcgis.com/apps/opsdashboard/inde..., en wat zie je dan?

1. Er liggen nu 2193 mensen op de verpleegafdeling.
2. Er liggen er 716 op de IC.

Maar dat is veel minder dan in april! Toen lagen er 2627 op de verpleegafdeling, en 1320 op de IC. Raar dan dat we het nu niet volhouden, ook al omdat hopen andere zorg is "afgeschaald", en er dus hopen zorgpersoneel niet zijn normale taak hoeft te doen.

Oh, en het was nou niet alsof dit niet allang vantevoren voorspeld was he. Als het winter wordt dan zijn mensen vatbaarder en hebben virussen vrij spel. Zie je ook elk jaar bij griep en verkoudheid. Die griep hebben we dit jaar trouwens nauwelijks - omdat mensen _wel_ gewoon netjes afstand houden.

De overdracht die je dan nog ziet is niet van "feestvierders" zoals GS dagelijks loopt te roeptoeteren, maar van mensen die elkaar domweg niet kunnen vermijden: gezinnen, kinderen die naar school gaan, en andere mensen die onvermijdelijk met elkaar in contact komen.

Dus kunnen we nu ALSTUBLIEFT ophouden de hele tijd een grote bek te hebben tegen een samenleving die het hartstikke goed doet? Als niemand zich aan enige maatregel hield dan vlogen de griepcijfers ook omhoog. Dat gebeurt niet, omdat mensen zich wel degelijk netjes aan alle maatregelen houden. De regering plaatst bepaalde groepen desondanks toch op elkaars lip, en gek he, dan krijg je dus overdracht.

Opslag Medium | 02-01-21 | 21:22 | 10

helemaal eens met Opslag Medium. Nuchter blijven, relativeren met feiten.

pjisonline | 03-01-21 | 08:53

@Opslag Medium | 02-01-21 | 21:23: Op zich interessant, maar er wordt echt nauwelijks getest op griepvirussen. Wat heb je dan precies aan deze cijfers? "In de periode van 21 t/m 27 december (week 52) werden zes keel- en neusmonsters afgenomen bij patiënten met een acute luchtweginfectie". Kortom, waar hebben we het over?

pjisonline | 03-01-21 | 08:55
▼ 7 antwoorden verborgen

Rna virussen muteren allemaal, helemaal niks schokkends aan. De Europese dominante versie was verschillend van de Wuhan versie. Volgens de nieuws berichten lijkt erop dat de Engelse dominante strain twee mutaties bevat die het besmettelijker maakt (waar het aangrijpt op de receptor side) en dodelijker (in de spike proteine). Maar wetenschappelijk is er nog helemaal niks vastgesteld.

Fear does sell

Laten we eerst eens goed gaan testen, de zorgcapaciteit vergroten, goede voorlichting (vitamine d3) etc

Onze geschiedenisleraar maakt er een complete puinhoop van maar het volk vindt het prima zie de peilingen.

altijd_correct | 02-01-21 | 21:15 | 6

@keestelpro | 02-01-21 | 21:33: Het vaccin 'wil' helemaal niks. Het vaccin triggert uw immuunsysteem, en dat 'wil' totale uitroeiing van het virus. Of de trigger nou een zootje eiwitten zijn die worden ingespoten, of geproduceert is door uw eigen cellen, maakt geen donder uit.

nieuwe_Deen | 03-01-21 | 00:02

@keestelpro | 02-01-21 | 21:33: Kasteelpro, nu neem je mijn theorie over. En hiervoor noemde jij me bijna een wappie omdat ik twijfels had met de corona aanpak.

King of the Oneliner | 03-01-21 | 02:14
▼ 3 antwoorden verborgen
-weggejorist-
alisdeWnogzoS | 02-01-21 | 21:12

Ik ben wel benieuwd naar de nieuwe maatregelen. Het aantal positieve tests loopt niet echt terug en de druk op de zorg neemt alleen maar toe. Worden we straks in huis opgesloten?

Johnny_Hoogerland | 02-01-21 | 21:10 | 8

@Papa Jones | 02-01-21 | 21:11: daar gaan we naar toe let maar op die is er binnen 2 weken.

Trumme | 02-01-21 | 21:27

Inderdaad opsluiting. In Frankrijk is er nu een avondklok die je verbiedt om naar buiten te gaan na 18:00!

pjisonline | 03-01-21 | 08:56
▼ 5 antwoorden verborgen

Terwijl het allemaal zo simpel is. Even twee weken geen mensen ontmoeten.

Rest In Privacy | 02-01-21 | 21:10 | 14

Geheel eens! In Australië werkt dat uitstekend. Hele Corona periode net zoveel doden als bij ons in 1 week... 909 in Oz tov ruim 11000 bij ons.

jan1956 | 02-01-21 | 22:09

Totale kletskoek. Twee weken geen mensen ontmoeten kan niet tenzij op toendra in Rusland, grapneus.

zwenkwieltje | 02-01-21 | 23:38
▼ 11 antwoorden verborgen

Nederlandse politici hadden het Nederlandse volk moeten beschermen tegen Corona maar in plaats daarvan maken ze het Nederlandse volk verantwoordelijk voor Corona.

Zwezerik | 02-01-21 | 21:09 | 9

Leg dan maar even uit hoe het beter had gemoeten. Maar dan niet met de kennis en ervaringen van nu

Ridde Rogter | 02-01-21 | 21:25

@ruudvangeelen | 02-01-21 | 21:12: Je vergeet alle “Ik weet alles het beste en iedereen die ook maar iets tegensputtert is een wappie” types. Voor een voorbeeld kijkt u eens in de spiegel

Rest In Privacy | 02-01-21 | 22:46
▼ 6 antwoorden verborgen

Feynman: je kletst uit je nek qua tuberculose. Je ziet bv over het hoofd dat 25-30% van de wereldbevolking besmet is met TBC, vaak van langer geleden, afhankelijk van de prevalentie in land van herkomst en verblijf. Deze bacteriën kun je helemaal niet uitroeien in de praktijk, gezien het aantal en de logistiek die je dan nodig zou hebben (en dat hoeft ook niet). Uit die pool komen je TBC-patiënten, naast recentere patiënten die niet al te lang geleden contact hadden met een besmettelijke TBC patient of je hebt het over mensen uit die grote pool die minder weerstand krijgen omdat ze een andere ziekte hebben die de weerstand verlaagt of als ze bv. medicatie gebruiken voor een heel andere ziekte die de weerstand verlaagt (bv. biologicals bij ziekte v Crohn, sommige soorten reuma, psoriasis etc. etc.).

Iedere dag zijn er 5000 TBC doden, ca 1.5 miljoen per jaar uit de 10+ miljoen patiënten per jaar. Het getal moet je wel bekend voorkomen sinds corona, alleen doet TBC dit al veel langer. MDR-TBC kwam er door verkeerde TBC behandelingen, verkeerde medicatie en bv. gebruik van TBC middelen voor andere ziekten. In de praktijk zal dat in het laatste geval vooral de rifampicine zijn geweest. Dat is nl. zo ongeveer het enige TBC middel dat ook op andere bacteriën goed werkt. Rifampicine is het belangrijkste TBC medicijn maar geef je als het goed is *nooit* als enige als je een zieke TBC patient behandelt. Dat gebeurt wel, dus dan gaat het mis. Ooit zagen 80 Indiase dokters kans om 120+ therapieschema's tegen TBC te verzinnen. Het is er nu wat beter. Theoretisch is TBC behandeling simpel, de praktijk is anders. Als het simpel was, was er geen multi-resistentie geweest.

Nichtsneues | 02-01-21 | 21:09 | 3

Is wel zo.

jemagookniksmeer | 02-01-21 | 21:17

Hoera, eindelijk een zinnige comment op dit kultopic.
(en ja, u weet dingen als geen ander zó te plempen dat er geen speld tussen te krijgen is. Waarvoor hulde.)

bij gelegenheid | 02-01-21 | 21:18
-weggejorist-
altijd_correct | 02-01-21 | 21:29

Nederland heeft een fijnmazig netwerk van huisartsen op loopafstand van ieders woning en ze bereiken de hele Nederlandse bevolking. Dus uiteraard worden de huisartsen helemaal buiten de vaccinatie gehouden en hebben part noch deel in de hele vaccinatiecampagne.
Niet dat dat wat uit maakt, want ze hebben net genoeg vaccins om het ziekenhuispersoneel te vaccineren. Mensen zoals ik in de risico groep (te dikke ex-roker) komen in april of Mei met voorrang aan de beurt, en tegen de tijd dat de rest van de bevolking gevaccineerd is is het Augustus of September.
En tot die tijd moeten mensen met het openbaar vervoer naar de Prinsengracht reizen om daar bij de GGD in de rij te gaan staan voor een vaccinatie.

Osdorpertje | 02-01-21 | 21:07 | 6

@Bubske | 02-01-21 | 21:15:
Het vaccin is gelukkig een aantal dagen te bewaren bij 2 tot 8 graden Celsius. Sterker, het moet die temperatuur zijn, ander spuit het wat lastig in... Uiteraard moet er wel wat qua logistiek worden uitgerold en speciaal vervoer worden geregeld, maar dit moet toch niet al te moeilijk zijn? Gelukkig is men op tijd begonnen met het regelen hiervan, toch?

Ommezwaai | 02-01-21 | 21:25

@Ommezwaai | 02-01-21 | 21:25:
Nou nee. Het vaccin moet weliswaar bij een temperatuur van min 72 graden bewaard worden, maar het wordt niet ingespoten in je arm met min 72 graden. Eenmaal uit de vriezen kan je het best onder de huisartsen verdelen want dan is het nog steeds 24 uur (kamertemperatuur) tot 72 uur (koelkast) werkzaam. In GGD regio Amsterdam wonen 1 miljoen mensen die gevaccineerd moeten worden terwijl mijn huisarts een veel kleine cliëntenbestand heeft die hij binnen één week kan vaccineren. Dat doet hij iedere herfst al met het griepvaccin.

Osdorpertje | 02-01-21 | 21:58

@altijd_correct | 02-01-21 | 21:22:
-
Part-time middelbare dames met kortpittige kapsels, witte kuitbroeken en op vakantie vermomd als ANWB-stel naar de Moezel. Het ergste is: de directie van deze volstrekt ingeslapen tent, -ooit opgezet om de burgers tegen pandemieën te bescheren- is ook een ANWB stel. Vijfentwintig semi-zelfstandige districten op een postzegel als Nederland, je verzint het niet.

bisbisbis | 02-01-21 | 22:11
▼ 3 antwoorden verborgen

Nou, ik vind dit verhaal dus wél logisch, eerlijk en objectief, in tegenstelling tot het alle zwetsverhalen van Jaap, Hugo en Mark die ons nu al maandenlang op de mouw gespeld worden. Kijk, ik begrijp gerust wel dat dit virus voor een deel onbekend terrein is, maar waar het grote risico's voor de volksgezondheid betreft vind ik dat wanneer je iets niet met zekerheid kunt uitsluiten, dat je dan toch écht van het ergste scenario uit zal moeten gaan. Wat ik vooral onvergeeflijk vind is het starre en dogmatische denken binnen het RIVM. Als je wetenschap bedrijft dan sta je toch open voor nieuwe inzichten? Ook al heb je twijfels? Tenminste, dat lijkt mij wél handig! Afijn, jij hebt nu zo'n beetje alles wel samengevat in één stuk, Feynman. Goed bezig! Dan kan ik er ieder geval nu over ophouden. Chapeau!

*diepe buiging maken doet*

VBO_B_Niveau | 02-01-21 | 21:07

Ik begrijp alle verwarring bij mensen nog steeds niet.

COVID-19, wat is het grootste probleem? Het is vreselijk besmettelijk, welk probleem daarna? Ons immuunsysteem kent het niet, veel mensen worden daarom doodziek of gaan zelfs dood.

Wat kan je doen om te helpen en te voorkomen dat het virus verspreidt? Nou eigenlijk heel simpel. Blijf weg bij andere mensen, in ieder geval op een fikse afstand, draag een mondkapje en hou vol.

Dit, dit is waar 'het volk' faalt. Als een heel gedeelte niet eens hun steentje bijdraagt met toch 3 hele simpele maatregelen en het zelfs al presteert om een vaccin te weigeren omdat zelfs als je het in Jip en Janneketaal uitlegd ze nog steeds te fucking stom zijn om het te begrijpen ja dan, dan komen er bij mij gewoon alternatieve oplossingen in de kop.

Dan denk ik gewoon, laten we het volk in 2 splitsen. Zij die zich willen vaccineren voor zichzelf maar vooral voor anderen. Die krijgen een prikje met misschien wat milde bijwerkingen. Zij die dat weigeren, die opteren dan voor een prikje met COVID-19 (want het is toch maar een mild griepje), ze gaan geheel zelfstandig zonder medische hulp in quarantaine voor 2 weken (want het is toch maar een mild griepje) en daarna kunnen ze doen en laten wat ze willen als ex-coronapatiënten. Dan heb je nog een heel klein luidruchtig groepje die geen prikje willen (en een mild griepje ook niet aandurven) die krijgen gewoon geen paspoort en sluiten we uit van de samenleving.

Het klinkt bizar en extreem maar ik denk dat zo iedereen krijgt wat hij/zij wil. De ene helft trots gevaccineerd, de andere helft trots coronaoverlever (of niet) en dan nog wat viruswappies die we collectief laten wegkwijnen. Win-win-win.

Toch?

Theodorus.Goldbach | 02-01-21 | 21:04 | 15

Lol geen speld tussen te krijgen ondanks wat ge "jamaar" en niet ter zake doende argumenten, top idee!

zwellevertje | 02-01-21 | 23:04

Nee. Gewoon nee.

zwenkwieltje | 02-01-21 | 23:35

@Pitigrilli | 02-01-21 | 22:19: hear hear... alleen de gedachte al dat de oplossing van wélk probleem dan ook ligt in het "splitsen" van bevolking... brrr... "de goeden en de kwaden"... oorlog en een boel doffe ellende in 3,2,1.... Ik begrijp werkelijk niet dat mensen zo kunnen denken. Dat is niet alleen gruwelijk "wappie", maar gewoon ronduit gevaarlijk en verderfelijk.

Gladiator Fap | 03-01-21 | 09:29
▼ 12 antwoorden verborgen

Een klein dingetje, er staat: de tweede golf duurt nu ook al dubbel zo lang als de eerste golf.
Nou komt dat ook omdat de eerste golf pas eind maart begon en pas eind april goed op gang was. Oftewel aan het einde van het griep seizoen

peterdh | 02-01-21 | 21:04 | 1

Helemaal mee eens. Ook dit virus volgt het 'griepseizoen' dus zitten we er nog tot zéker april aan vast.

Lupuslupus | 02-01-21 | 21:37

Grenzen dicht. Scholen dicht. Kerken dicht. Teststraten ombouwen tot vaccinatiestraten. Inloggen met digi-d. Aangeven waar je woont. Afspraak voor vaccinatie. Met de auto door de drive-in vaccinatiestraat. Of gewoon met de fiets of lopend. Direct afspraak voor 3 weken later.

JdV030 | 02-01-21 | 21:03 | 8

@Tragicomix | 02-01-21 | 21:21: het VK krijgt nu heel de voorraad omdat de rest vd wereld nog niet toelaat. Ik zie die gezichten in Brussel al als ze straks als eerste in de wereld klaar zijn.

Trumme | 02-01-21 | 21:37

Hoeveel ze leveren maakt niet uit als je het niet besteld. En als je het niet besteld ben je in ieder geval als laatste aan de beurt

peterdh | 02-01-21 | 21:39

@Trumme | 02-01-21 | 21:37:
Er wonen daar 66 miljoen mensen, en als de EMA oxfort goedkeurt, moeten ze ook aan Europa gaan leveren.
En tegen die tijd hebben wij drie werkende vaccins,

Rest In Privacy | 02-01-21 | 21:50
▼ 5 antwoorden verborgen

Altijd weer dat volk in de provincie die het moet verpesten voor rest. Wat ben ik blij dat ik in de randstad woon zeg.

Adarkar | 02-01-21 | 21:03 | 2

Hihihi

Rest In Privacy | 02-01-21 | 21:13

Ik ben ook blij dat jij in de randstad woont.

jemagookniksmeer | 02-01-21 | 21:20

Leuk feitje: als er 2 vaccinaties nodig zijn en je alle dagen van het jaar vaccineert moet je een jaar lang 96.000 vaccinaties per dag zetten om alle 17.5m Nederlanders tweemaal te vaccineren.

Vula | 02-01-21 | 21:02 | 9

@JdV030 | 02-01-21 | 21:06:
Je kan niet overal vaccineren, vaccins moeten bewaakt worden.
Dat goedje is goud waard.

Rest In Privacy | 02-01-21 | 21:16

@VW, alles ist vorbei | 02-01-21 | 21:15:
Het is 20 injecties per uur per prikker volgens de GGD

cheops | 02-01-21 | 21:47
▼ 6 antwoorden verborgen

Ik begrijp dat bij een biologische oorlog iedereen een lapje krijgt.
Dat zal de soldaat zalig vinden.

rein9576 | 02-01-21 | 21:02 | 1

Ik zie die linkse demonstranten vaak hun palestinasjaal voor hun mond houden bij de inzet van traangas.

Shoarmamasutra | 02-01-21 | 21:24

Het lijkt er steeds meer op dat kinderen de grootste virusverspreiders aan het worden zijn, vooral die Britse variant. Daar lijkt met de huidige maatregelen geen kruid meer tegen gewassen. Wat is er dan op tegen om de scholen gewoon tot augustus dicht te gooien? Ok, alle scholieren lopen een klein leerjaar vertraging op. Nou en? Iedereen blijft zitten dit jaar. Natuurlijk heeft dit maatschappelijke en economische impact, maar dat laatste is volgens mij wel op te vangen. Leraren en ander personeel worden gewoon doorbetaald alsof er niets aan de hand is.
Ok, we leveren één jaar een aantal honderdduizenden schoolverlaters minder af, maar ook dat lijkt mij niet tot ontwrichting te hoeven lijden.
Ach, en aan die traumatische ervaringen van die scholieren lijkt mij ook wel een mouw aan te passen. Na oorlog en soortgelijke ellende zijn ze er ook weer bovenop gekomen.

Ridde Rogter | 02-01-21 | 20:55 | 4

Maar hoe dodelijk is deze variant in % tov aantal besmettingen? ......... euh positieve PCR test bedoel ik.

emwee | 02-01-21 | 21:04

@Zonen-van-Kuifje | 02-01-21 | 21:02: jullie hebben duidelijk geen kinderen. Als ik heel 2021 mijn kinderen thuis heb, dan kan ik zelf misschien nog net 16 tot 20 uur (thuis) werken en in die beperkte tijd eigenlijk bij lange na niet de kwaliteit leveren die gewenst wordt. Daarnaast is onderwijzen van kleine kinderen gewoon een vak welke ik bij lange na niet zo goed beheers als de juf van mijn zoontje. En dan doe ik nog iets wat op papier op afstand zou moeten kunnen...

Quantum Suicide | 02-01-21 | 21:08

Wat denk je er makkelijk over. Waarom niet de lockdown opheffen? Al het dorre hout wordt met bosjes tegelijk opgeruimd. Een traumatische ervaring voor de samenleving. Maar daar komen we wel weer bovenop.

Rest In Privacy | 02-01-21 | 22:07
▼ 1 antwoord verborgen

Pipo de Jonge is weer aan het liegen geslagen. Hij dacht er zogenaamd al sinds 24 december overna om zorgpersoneel eerder te vaccineren. nos.nl/artikel/2362828-hoe-gommers-va... Waarom hij die gedachten niet met anderen deelde is een raadsel. Het zou wel geholpen helpen, de voorbereiding had al klaar kunnen zijn voor maandag vaccineren. Kan deze man niet gewoon weg? En neem Henk van Vliet en Jaap van Delden van het RIVM met hun "het vaccin past niet in de strategie" ook mee. De tijd voor incompetente lieden is voorbij.

Vula | 02-01-21 | 20:54 | 2

En voorlopig slaan we internationaal een modderfiguur en ach, in sommige landen is de vaccinatie wellicht symbolisch maar men doet in ieder geval iets.

Ommezwaai | 02-01-21 | 21:10

Elke gevaccineerde persoon die anders besmet zou worden, scheelt twee weken later 14-20 besmette personen. Dus elke prik telt.

Epistulae_Morales | 03-01-21 | 00:18

@CorVerkade
Bij opruimen huis vinden we een achteraf bijzonder artikel d.d. 13-10-2018 uit @nrc
waarin Gommers over ic-tekort klaagt... Toen moesten er al keuzes gemaakt worden. Spannend welke politici en politieke partijen hiervoor verantwoordelijk zijn en of het volk dat 17-3 beseft...(klik link voor artikel)
twitter.com/CorVerkade/status/1345397...

komtdatschot | 02-01-21 | 20:53

We moeten met het virus leren leven. Het gaat namelijk niet zomaar weg, tegenhouden zoals in nieuw Zeeland is te laat. Deze landen hebben zich van de meet af aan aan een strikte quarantaine gehouden, iets waar we in het westen niet aan wilden. Grenzen rücksichtslos dicht. Eilanden dus makkelijk. Europa loop je zo in, of als virus waai je, of via dieren, maar vooral via mensen, die blijven reizen. Het is te laat. We hebben een plan nodig wat de maatschappij gaat opstarten met of zonder werkend vaccin. Hopelijk met. Eindeloze cyclussen van lockdowns zijn niet het antwoord. Mensen gaan dood.
En ja dat is klote, maar het excuus dat de zorg het niet aan kan moet ook maar eens voorbij zijn. Grof geld er tegen aan. Virussen worden over het algemeen met de jaren zwakker.

P-unit | 02-01-21 | 20:52 | 6

@VW, alles ist vorbei | 02-01-21 | 20:57: ik begrijp de opmerking niet, maar desnoods activeren we de dienstplicht.

P-unit | 02-01-21 | 20:59

We moeten met het virus leren leven.
Noem me een reden waarom virussen weg gaan.
Je kunt ook poetsen als brugman maar bacteriën gaan ook niet weg

rein9576 | 02-01-21 | 21:06

@P-unit | 02-01-21 | 20:57: er zijn duizenden mensen uit de horeca of detailhandel die thuis zitten zouden daar niet een paar zij-instromers te vinden zijn met zorg ervaring?

Trumme | 02-01-21 | 21:22
▼ 3 antwoorden verborgen

"Behandelingen duren voor patiënten korter, waardoor het werk voor het personeel nog intensiever is geworden", die conclusie vind ik wat snel. Moeten de verpleegkundigen in minder tijd hetzelfde werk doen als een paar weken geleden? Of weten we nu gewoon wat beter hoe te behandelen, en duurt het daardoor korter?

John McClane | 02-01-21 | 20:51 | 8

@Frau Merkel | 02-01-21 | 21:32:
Voor dit stukje snap ik Feynman wel; een nieuwe opname kost altijd meer tijd dan "doorgaan-met-hetzelfde-recept" . Je moet alles weer uitpluizen aan comorbiditeiten, medicatie, behandelwensen, intoleranties, etc. Dit is steeds een eenmalige investering, maar als je meer patiëntendoorloop hebt, kost het in totaal ook meer tijd (dus inspanning).

Staat niet in de weg dat dit feit in het grote geheel nagenoeg irrelevant is in de discussie voor wat betreft impact, maatregelen en met name proportionaliteit daarvan.

Barend1814 | 02-01-21 | 21:38

@TeeJee | 02-01-21 | 21:37:
Dat snap ik best. Maar dat is normaal voor een ziekenhuis. Het is niet zo dat ze elke vijf minuten doorwisselen. Meestal lig je er toch een paar dagen. Als een enkele patiënt drie dagen op een normale afdeling ligt en de opname twee uur duurt heeft deze patiënt nog altijd beduidend minder tijd nodig dan een IC patiënt die in coma aan de beademing ligt en elke paar uur door zes personen gedraaid moet worden.
De behandeling mag dan korter geworden zijn en daardoor neemt de werklast inderdaad toe, maar het soort behandeling is totaal verschillend en daarmee is het niet te vergelijken.

Frau Merkel | 03-01-21 | 01:33

@Frau Merkel | 03-01-21 | 01:33:
Nee, dat is NIET normaal voor een ziekenhuis. De IC en de reguliere zorg liggen praktisch gezien nooit vol. Nu wel.
En dat is nou net het verschil.

Rest In Privacy | 03-01-21 | 08:12
▼ 5 antwoorden verborgen

Herhaling herhaling herhaling, begint steeds meer te lijken op tell sell.

gebakkenzuchten | 02-01-21 | 20:51 | 2

Amazing Mike!
Gelukkig kan De Jonge zijn onschuld wassen in de Quick& Brite

Shoarmamasutra | 02-01-21 | 21:26

Kan hij weinig aan doen. Groundhog Day is begonnen op 11 maart 2020 en de dag is nog niet voorbij.

Then put your little hand in mine
There ain't no hill or mountain
We can't climb

Babe
I got you babe
I got you babe

zwaaropdehand | 02-01-21 | 21:46

Ik woon in een vrij lichte gemeente. Sinds de uitbraak is er nog geen 2% besmet geraakt dus groeps-immuniteit gaat decennia duren. Hou dus maar op met treuzelen met dat vaccin, Hugo. Baat het niet dan schaadt het wel. Van leven ga je dood. Ik wil wel weer eens naar de kroeg en het restaurant.

goedverstaander | 02-01-21 | 20:50 | 5

@VanBukkem | 02-01-21 | 21:03: Ik had een afspraak met de kapper op de dag dat de lockdown weer in ging. Dus niet. Mijn kapsel ziet eruit alsof er een bom in ontploft is. Bij wijze van spreken dan he.

goedverstaander | 02-01-21 | 21:28
▼ 2 antwoorden verborgen
-weggejorist-
Dr Truth | 02-01-21 | 20:48 | 7
▼ 7 antwoorden verborgen

*mompelt iets over met een hamer het virus te lijf gaan en gaat verder met zijn frikandel...

R.J. Visser | 02-01-21 | 20:48

Ik was zo straks even bij de chinees in het afhaaldeel. Keurig met mondkap op. Er mochten maximaal zes mensen binnen zijn. Vier hadden er geen mondkap op. En onze gemeente staat zo zwart als maar kan ingekleurd. Chapeau.

Leptob | 02-01-21 | 20:47 | 3

En, gebleven of weggegaan?

John McClane | 02-01-21 | 20:52

Hadden ze ook vleermuizen soep?

Diederik_Ezel | 02-01-21 | 20:57

Die Chinees aan de snelweg in Staphorst? Is trouwens geen hele slechte, ook geen goede maar soms moet je wel eens mee...

Graaisnaaiert | 03-01-21 | 00:50

Ben geen doemdenker maar dit gaat door de Engelse mutatie helemaal mis. Is ook nog niet bekend of het vaccin hier tegen helpt. Waarschijnlijk wel volgens zo'n vaccin woordvoerder. Tja

D.Onderop | 02-01-21 | 20:47 | 2

Ik ben geen doemdenker, dus helemaal mis, daar ga ik niet van uit. Maar we zitten voorlopig nog wel met de lockdown.

Papa Jones | 02-01-21 | 20:54

Ik ben wel een doemdenker. Kun je nagaan.

zwaaropdehand | 02-01-21 | 21:49

Laten we realistisch zijn: de gezondheidszorg is door z'n hoeven gezakt met als diepere achtergrond decennialang mismanagement vanuit Den Haag. Ik werk zelf als externe bij de overheid en daar zie je het effect dat de ambtenaren bij minst geringste tegenslag zich ziek melden en maandenlang niet meer op werk verschijnen.

Vermoed dat het in de ziekenhuizen niet veel anders is. Verplegend personeel is bang om ziek te worden, te hoge werkdruk etc. En als je je ziek meldt dan krijg je toch volledig doorbetaald, dus waarom risico nemen? (Om de gezondheidszorg in stand te houden worden beroepsgroepen die het nu een stuk minder druk hebben ook gewoon doorbetaald door zorgverzekeringen, dus verwacht niet dat uw premie in 2022 gaat dalen).

Laat me raden wat er te gebeuren staat... rond half maart kondigen de leraren aan dat ze niet meer aan het werk gaan omdat ze de situatie op de scholen te onveilig vinden.

En zo zakt in 2021 langzaam maar zeker het hele sociale systeem in Nederland door z'n hoeven.... interesting times ahead!

UpdateAvailable | 02-01-21 | 20:46 | 46

@zwaaropdehand | 02-01-21 | 21:51: Landbouwgrond omdat na de oorlog honger moest worden uitgebannen; Nederland moest de eigen bevolking kunnen voeden zonder schaarste.
En de stijging van de bevolking in het betreffende gebied.

Arachne | 03-01-21 | 00:39

@TeeJee | 02-01-21 | 22:47: Kijk naar de ranglijst van het World Economic Forum, betreffende de internationale concurrentie kracht van landen. In de meest recente staat Nederland op 4, wereldwijd. Hoogst genoteerde Europese land. Dus gewoon top.

Zonen-van-Kuifje | 03-01-21 | 01:58
▼ 43 antwoorden verborgen

We moeten ontpolderen en terug naar een volstrekt regide aanpak waarbij de regering het algemene beleid bepaalt, maar niet de aanpak. Gooi alle huidige opportunisticshe en mislukte deskundigen eruit en pak aan en door.

smdyasc | 02-01-21 | 20:46 | 3

Duidelijk lastig om moeilijke woorden te gebruiken als Nederlands je tweede taal is.

JdV030 | 02-01-21 | 20:59

Gaan maandag de scholen deels open, Feynman?
Is het werkelijk?

Baardvansinterklaas | 02-01-21 | 20:45 | 2

Dacht het niet. Wel kunnen de kids van ouders met kwetsbare beroepen fysiek naar school. Bij ons betekent dat alle kids met een kleurtje en een kopvod.

Rest In Privacy | 02-01-21 | 21:08

Examenklassen en samengestelde klassen met kinderen van ouders die werken in een cruciale beroepsgroep gaan weer beginnen.

steekmug | 03-01-21 | 09:07

We zijn al een jaar bezig en niks heeft gewerkt. Doe het goed of doe het niet. Polderen werkt niet met een virus.

Gandalph | 02-01-21 | 20:44

Doe mij maar een 'skip 2021' hoodie.
Blauw graag.
steylloos.tv/

RickyLaRue | 02-01-21 | 20:44

Dat kan korter, Feynman, er is al jaren gewaarschuwd wat er wereldwijd kan gebeuren bij een pandemie (niet: Covid-19, een vervelende griep, 3x dodelijker voor 70+, niet heel dodelijk) maar in Nederland sloten we helft van de IC bedden omdat ze te duur zijn en/of verpleegkundigen zich wel eens zouden kunnen gaan vervelen...
De rest van je verhaal is flauwekul, verpleeghuizen zijn buiten spel gezet bij onze regering en hun verpleegkundigen grepen gewoon mis omdat verpleeghuisbesturen het verdomden gewoon beschermingsmiddelen in te kopen. Niemand had ze tegen gehouden, namelijk. Lees je in, spreek eens iemand.

Analia von Solmsch | 02-01-21 | 20:44 | 10

@Zonen-van-Kuifje | 02-01-21 | 21:18:
Yups, krijg je hier niet voor elkaar. Los daarvan, Taiwan is ook geen hub. Dat zeg ik, die stukjes van Feynman, appelen en peren.

Graaisnaaiert | 02-01-21 | 21:28

@gozoman | 03-01-21 | 03:03:
Ja, en daar wil de overheid dus niet aan, iets met inkomsten en ook behoud van landingsrechten.

Graaisnaaiert | 03-01-21 | 12:23
▼ 7 antwoorden verborgen

Maandag scholen deels open...? Heb ik wat gemist?

Wiebenick | 02-01-21 | 20:43 | 5
▼ 2 antwoorden verborgen

Corona item nummer 10.001. Ik hoop dat iedereen die oud en/of ziek is een spuitje krijgt van ome Hugo Schoen zodat we 'hopelijk' weer normaal kunnen leven.

Wasbakplasser | 02-01-21 | 20:42 | 3

Definieer oud... definieer ziek...

WasHetMaarMakkelijk | 02-01-21 | 21:19

De koek is op mensen!

Rest In Privacy | 02-01-21 | 20:42 | 8

Over en sluiten.

ger1306 | 02-01-21 | 20:59
▼ 5 antwoorden verborgen

Wanneer blijkt dat over enkele dagen vele feestvierders moeten worden opgenomen in de ziekenhuizen, vinden wij daar dan wat van? En wanneer andere mensen hun behandeling uitgesteld zien en dierbaren wellicht zien verslechteren door gebrek aan zorg; mogen we dan de koopgootlopers van begin december verwijten maken? Wij krijgen de nu de rekening van de gemiddelde Nederlander. En gemiddeld is de Nederlander kennelijk nogal op zichzelf gericht. De mensen zie zich het minst aan de afspraken houden willen als het er op aankomt wel eerstseklas zorg ontvangen. Welkom in 2020, het Europa dat een oorlog nodig heeft om weer te leren wat ècht afzien en ontberen is.

peuleschil | 02-01-21 | 20:42 | 6

@Zonen-van-Kuifje | 02-01-21 | 21:48:
Altijd makkelijk om successen aan het systeem, de partij, toe te schrijven en fouten/mislukkingen aan het individu.

Ik reaguur maar heel, heel weinig op u en hoop mijn deel voor 2021 al gehad te hebben. Non-valeur....

WasHetMaarMakkelijk | 02-01-21 | 22:16

Vertrek dan alstublieft naar een land wat graag oorlog voert en bereid is u bij de het overig offervee in te delen.

Arachne | 03-01-21 | 00:31
▼ 3 antwoorden verborgen
-weggejorist-
3Xniks | 02-01-21 | 20:42 | 1
-weggejorist-
tisjerealbro | 02-01-21 | 20:41 | 8
▼ 8 antwoorden verborgen

Ik durf te beweren dat kinderen en jongeren de belangrijkste verspreidingsvectoren zijn voor Corona. Als er ergens maatregelen genomen worden is het juist daar. En het is juist de vector die de overheid niet aan wil pakken want "think of the children".

Gregovic | 02-01-21 | 20:41

Goed stuk weer Feynman!

Diederik_Ezel | 02-01-21 | 20:41

Scholen open tegen welke prijs? Zal allemaal wel meevallen. Maar iemand die ziek is geweest kan niet meer ziek worden(op uitzonderingen) en kan ook mensen niet meer ziek maken toch??

miko | 02-01-21 | 20:41 | 4

Een persoon die reeds immuniteit heeft, eigenlijk niks meer dan een getraind afweersysteem, kan nog steeds ziek worden wanneer dat afweersysteem verzwakt is, of wordt ziek met een zeer mild verloop.
Ook tijdens dat zeer milde verloop kun je besmettelijk zijn. Daarnaast kan deze persoon nog steeds ziektekiemen overbrengen via zijn/haar handen.

Uiteindelijk gaat het er om hoe goed het virus zich kan verspreiden. Een verkoudheid of griep verspreidt zich via hetzelfde principe, ook al wordt niet iedereen even ziek.

Rest In Privacy | 02-01-21 | 20:45

@bij gelegenheid | 02-01-21 | 20:42:
Is dat zo?? Volgens mij niet.

miko | 02-01-21 | 20:46

@miko | 02-01-21 | 20:46: Zie als voorbeeld de zeer besmettelijke britse variant die aangetrffen is op diverse scholen in binnen-, buitenland.

bij gelegenheid | 02-01-21 | 20:50
▼ 1 antwoord verborgen

Tja, de overheid heeft zijn vermogen tot handhaven verloren door jarenlang weg te kijken. Zachte heelmeesters en de stinkende wonden.

Der Schnitzeljäger | 02-01-21 | 20:40 | 1

Is in het klein ook zo hoor. Ik ken een vader die als een smekeling achter zijn peuter aanloopt:" Wat wil je lieverd? Wil je niet eten? Prima schat." Zoonlief geeft de flapdrol gerust een klap voor zijn kanis. In dit geval zwaar verdiend. Evengoed hou ik mijn hart vast voor dat arme kind...

Wiebenick | 02-01-21 | 20:59

Lekker begin van het jaar Feynman... als je dit niveau kan vasthouden voor de rest van het jaar kijk in 2021 juist uit naar je schrijfsels. Complimenten en ondanks onze haat en uhm ergens liefde verhouding (ik weet... vooral vanuit mij en mijn doorgaans nare woorden) Wil ik je bij deze oprecht het beste wensen voor het nieuwe jaar en hoop ik meer van dit soort stukken te mogen lezen. Cheers!

overVecht | 02-01-21 | 20:40

In Japan gaat de groep voor het individu, iedereen draagt daar zijn steentje aan bij.
Daarnaast wordt er daadkrachtig opgetreden, 2700 besmettingen en het land gaat volkomen op slot, alleen de eigen inwoners mogen nog terugkeren, maar er komt voor de rest niemand meer binnen.
In Nederland zijn we stronteigenwijs, ook al geloof je niet in corona,of 1,5 meter afstand houden of een mondkapje dragen, je zou het ook gewoon kunnen doen, baat het niet dan schaadt het niet. Maar nee, als we even lekker moeilijk kunnen doen en lekker kunnen tegenwerken dan zal dat niet nagelaten worden...

Jan_Poepernuitje | 02-01-21 | 20:40 | 5

@3Xniks | 02-01-21 | 20:44: Als er enig bewijs voor is dat het werkt wel, maar dat zal wel ontbreken. Maw ook dit is dwars doen om het dwars doen.

Andersdenkend | 02-01-21 | 21:04

We are the Borg, resistence is futile, you will be assimilated..

WasHetMaarMakkelijk | 02-01-21 | 21:16
▼ 2 antwoorden verborgen

Ocherm, al die mensjes op Rottermeroog, Engelmansplaat, de Razende Bol, het Rif et cetera. Te triest veur woorden.

bij gelegenheid | 02-01-21 | 20:39 | 1

🎼Het eiland is hun speelpaleis. Je kan ze niets verbieden de vrienden van Covide

Shoarmamasutra | 02-01-21 | 21:30

Als ik aan mensen vraag wat ze met de Kerst hebben gedaan krijg ik vaak een ouderwetse opsomming. Eerste kerstdag... tweede kerstdag.. Bij sommigen zat het huis gewoon vol. Blijkt er daarna iemand positief en worden er een paar van het gezelschap erg ziek... und so weiter.

letopuwzaak | 02-01-21 | 20:39 | 18

@Zonen-van-Kuifje | 02-01-21 | 21:51:
"Slechte genen?" Pech? Ongezonde levensstijl? Registratie die er vroegah gewoon niet was? Onderliggend lijden? De jeugd is chronischer moe dan u en ik vroegah? Media?

Ow, en doet u mij aub ook een goede, gedegen onderbouwing van die 15k. Liefst met naam en toenaam. Ik neem tenminste aan, bij zo een boude uitspraak, dat deze 15k allemaal individueel geregistreerd zijn en niet geëxtrapoleerd zijn uit de schimmige data die overheid ons dagelijks voorschoteld...

WasHetMaarMakkelijk | 02-01-21 | 22:02

@WasHetMaarMakkelijk | 02-01-21 | 21:09:
(Al is het al sinds de plicht dezelfde vieze prul).
Serieus? U vind het vies maar blijft er toch maar gewoon doorheen ademen..?

SirCharlesPoploch | 02-01-21 | 22:47
▼ 15 antwoorden verborgen

Aangezien tegenwoordig iedereen viroloogexpert denkt te zijn ben ik toch meer geneigd de mensen die echt viroloog zijn met praktijkervaring te geloven dan de youtubedoctorwho verspreiders en it-specialisten bij de overheid..

van stampij | 02-01-21 | 20:38 | 1

Vraag de gemiddelde viroloog eens hoeveel serieuze pandemieën ze hebben meegemaakt...

Ommezwaai | 02-01-21 | 21:04

We moeten Israël achterna. Snel en met militaire precisie. Gevaccineerden krijgen een Groen Paspoort, dat recht geeft op buitenlandse reizen, horeca-bezoek en voorrang bij medische zorg. Hugo, Skype eens een middag met Tel Aviv een voer de Israëlische aanpak ook in Nederland door. Misschien stem ik dan wel CDA.

Zonen-van-Kuifje | 02-01-21 | 20:37 | 13

@letopuwzaak | 02-01-21 | 20:40:
Israeliers hebben wat je tegenwoordig een "hands-on" mentaliteit zou noemen. Denken in oplossingen, geen tijd voor geneuzel. Valt me telkens weer op als ik daar ben ( nou, ok, laatste keer was het vorige millennium ).

Graaisnaaiert | 03-01-21 | 12:21
▼ 10 antwoorden verborgen

Ik zie dat mijn geboorte grond nog licht afsteekt ten opzichte van de rest.

miko | 02-01-21 | 20:37 | 1

Het IJsselmeer?

Mark van Leeuwen | 03-01-21 | 00:18

In Ierland gaat het inmiddels ook fout las ik.

goedverstaander | 02-01-21 | 20:36 | 5

Het gaat overal fout. Het gaat nergens goed of ze verzwijgen iets. Dit virus is onbekend en wat je ook doet, je verdediging staat altijd wel ergens open. Daarom is doorpakken met vaccineren het enige wat je nu nog kunt doen. Mensen zijn er klaar mee, de aandacht verslapt en het draagvlak glijdt weg.
Daarom zijn alle landen bezig met vaccinatie. Deels om de moraal op te krikken maar bovenal om gewoon te beginnen. Voor de voet wegwerken. Wat je hebt gehad hoef je niet meer te doen. Een goed begin is het halve werk.
Alleen in Nederland blijft basisschool directeur De Jonge op z'n handen zitten. Zwatelt wat ambtenarentaal en weet nog steeds niet wat hij moet laten doen.
Wat een kut regering hebben we ook. Telkens weer verneuken ze het.

Bakkeleures | 02-01-21 | 21:07
▼ 2 antwoorden verborgen

toen was geluk nog zonder.

newray | 02-01-21 | 20:32 | 3

Zonder wat?
Condoom?

Kapitein Sjaak Mus | 02-01-21 | 20:37

toen was doodgaan nog heel gewoon..

Ouwe Semelaar | 02-01-21 | 20:38

npo

newray | 02-01-21 | 20:46

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl