achtergrond

Geenstijl

De Nederlandse Jordan Peterson in het Stamcafé

Hij heet Frank Koerselman en hij durft nee te zeggen

Wat is nodig om een tegenwicht te bieden?

„Nee durven zeggen. Overal waar een cultuur te dominant wordt, zijn mensen nodig die zich daar niets van aantrekken. We hebben in het Westen personen nodig die de moed hebben om tegen die onverdraagzame woke-ideologie te zeggen: nee, hier gaan we niet in mee. Nee, ik ga geen verontschuldigingen aanbieden voor iets dat ik niet heb gedaan. Nee, we gaan geen woorden vervangen. Nee, we gaan geen tradities aanpassen. Maar mensen zijn kuddedieren en springen op de rijdende trein. Dat is eigenlijk nogal laf. Als duidelijk wordt dat dit de nieuwe ideologie is, dan gaan mensen hup daarin mee.”

Het televisiepogramma ’Veronica Inside’ trok zich aanvankelijk niets aan van de nieuwe inclusieve norm en betaalde een hoge prijs. Na een mislukte grap namen adverteerders direct de benen.
„Die adverteerders zijn zo opportunistisch als wat. Subsidie krijg je ook nog alleen als je ’correct’ bent. Maar je kunt weinig anders doen dan moedig doorgaan. Als je vindt dat er verzet nodig is tegen iedere beknotting van het vrije denken - en dat vind ik - dan kost dat nu eenmaal pijn en moeite. Het zal toch moeten, willen we een beetje onze vrijheid van denken en geweten willen behouden.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.