Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

KLOOSRIED! Hamburger in Azijnbode: 'Kauthar is slachtoffer van GEMENE HETZE van GeenStijl'

Zo. Uitjes er bij, Hamburger?

een ander joods geluid?

Wat héérlijk, net als de Kauthar-kwestie een beetje lijkt uit te doven, besluit ene Jaap Hamburger van Een Ander Joods Geluid om námens haar de slachtofferkaart te trekken in de Azijnbode, onder een kop waar de huilie huilie werkelijk vanaf druipt: "Kauthar Bouchallikht is het slachtoffer van een gemene hetze van GeenStijl". Nou. Jeetje. Deze Hamburger schrééuwt om een culinaire recensie closeread.

Kloosried van een GEMENE HETZE

Hamburger: "In de afgelopen twintig jaar heb ik ­menigmaal deelgenomen aan manifestaties en demonstraties, ook als spreker. Soms kwam ik daarbij terecht in situaties als waarin Kauthar Bouchallikht in 2014 als 20-jarige verzeild is geraakt en waar zij nu zo hard om wordt aangevallen."

GeenStijl: Deze opening suggereert dat Kauthar geen zelfbeschikkingsrecht heeft, en dat ze als 20-jarige zomaar poef plotseling en per ongeluk "verzeild is geraakt" in een demonstratie. Alsof ze niet zelfstandig kan nadenken, niet zelfstandig een Palestijnskleurig hoofddoekje om bond en niet geheel zelfstandig in de hoek van de demonstratie ging staan waar de hakenkruisborden en Hitlerleuzen omhoog gehouden werden waarmee Israël met het nazisme werd vergeleken. Ze is daar "in verzeild geraakt".

Hamburger: "Laat ik over Bouchallikht meteen duidelijk zijn: ik beschouw de commotie die door GeenStijl op grond van een zes jaar oude foto rondom haar is gecreëerd, zonder het woord kwaadaardig te willen gebruiken, als vergezocht, politiek van aard en bedoeld om haar en haar partij te beschadigen."

GeenStijl: Je gebruikt het woord 'kwaadaardig' dus wel, Hamburger, je durft het alleen niet rechtstreeks te zeggen. Beetje laf. Maar inhoudelijk: wij hebben geen "commotie gecreëerd", die ontstond vanzelf, wijd en verbreid op het internet, in artikelen in Persgroepkranten tot Telegraafcolumns van Tante Naus en nog veel belangrijker: vocaal gemaakt door (seculiere) (ex-) moslims, GroenLinks-leden en (oud-) politici van de partij zoals Hulya Elmas en Zihni Özdil. Heel veel mensen vinden het dus helemaal niet "vergezocht". Allemaal mensen die vragen hebben bij de keuze voor Kauthar op de kieslijst.

Hamburger: "Ik zie amper oprechte pogingen om op zoek te gaan naar antwoorden op moeilijke keuzen, en naar maatstaven voor verantwoord gedrag. Barbertje Bouchallikht moet hangen, als het aan GeenStijl ligt."

GeenStijl: Amper oprechte pogingen? Ga ons nou niet verwijten dat jíj te lui bent om te lezen. Los van voornoemde (linkse, allochtoon-Nederlandse) mensen & media: GS schreef het ene na het andere vragende topic waarin mildheid de gesel was, we schreven een beschouwing op de linkse verscheuring tussen progressieve waarden en een conservatieve religie en overal waar we om antwoorden vroegen en vragen, is het Jesse Klaver die er het zwijgen toe doet en samen met domme schreeuwers als Asha & Jolo de schuldvinger wijst naar de vragenstellers (met name Carel Brendel en GeenStijl). Kauthar zelf gaf wel een antwoord. Volgens haar huidige maatstaf voor verantwoord gedrag had ze in 2014 niet bij die demonstratie moeten zijn, zegt ze nu: "Stom en pijnlijk".

Hamburger: "Die moeilijke keuzen ken ik uit ­eigen ervaring: welke organisaties behalve de mijne zijn hier nog meer aanwezig of vertegenwoordigd? Kan ik hier staan; kan ik hier meelopen; kan ik hier spreken; wil ik met deze persoon wel samen op het podium of op de foto; kan ik nog zonder risico voor mijzelf of mijn organisatie blijven of moet ik nu weggaan; wat winnen of verliezen we door te blijven of te vertrekken? Ik heb mijzelf dit soort vragen vaak moeten stellen. Ik geef iets van mijn afwegingen, zonder de pretentie van volledigheid."

GeenStijl: De suggestie van Hamburger ten spijt, die zijn allemaal vragen die Kauthar zichzelf in 2014 niet gesteld heeft. Het enige dat we hierboven lezen, is de individuele projectie van iemand die, laten we het beschaafd formuleren, zelf ook geen fan is van de politiek van Israël.

Hamburger: "Voorop staat dat het deelnemen aan bijeenkomsten in de openbare ruimte plaatsvindt onder het banier en de slogans van het comité dat de demonstratie bij gemeente en politie heeft aangemeld. Daar heb jij je achter geschaard, als eenling of als vertegenwoordiger van je organisatie. Daar mag je op worden aangesproken. Je hebt niet ingestemd met de tekst die een willekeurige deel­nemer scandeert of boven zijn of haar hoofd omhoog houdt."

GeenStijl: Het was niet 'een willekeurige deelnemer', het was een grotere groep die bepaalde spreuken en vlaggen in veelvoud boven hun hoofd droegen. Kauthar stond bij en tussen die groep, maakte vermoedelijk zelfs deel uit van die specifieke club en ze stemde sowieso in met de teneur van de demonstratie, waar een sterk antizionistisch sentiment domineerde en niet alleen in vlaggen en borden verbeeld werd, maar ook door rapper "Rapper Appa" luidkeels werd verwoord in teksten die doorregen waren met anti-joodse complottheorieën:

Hamburger: "Dat een foto of geluidsfragment kan circuleren waaraan jij kunt worden gekoppeld, betekent niet dat je met de inhoud instemt. Er is je niets gevraagd. Het is ook niet aan deel­nemende individuen of organisaties om daar tegen op te treden, het is voorbehouden aan de organisatie en de ordedienst om in samenwerking met de politie de demonstratie zo ‘schoon’ mogelijk te houden, dat wil zeggen: zo dicht mogelijk bij de aangemelde doelstellingen en de voorwaarden waaronder de vergunning is verleend. Anders geformuleerd: ten principale draagt niemand individuele verantwoordelijkheid voor de borden of slogans of kreten van een ander, alleen voor die van zichzelf en van zijn eigen organisatie. Als Bouchallikht in eigen persoon met de borden met de gewraakte vergelijking: Davidster = Hakenkruis of ­zionisme = nazisme was komen opdraven, was er discussie mogelijk geweest."

GeenStijl: Wel geinig dat Hamburger ons verwijt dat we Kauthar intenties en overtuigingen aanwrijven, en haar vervolgens zelf ook allemaal dingen aanwrijft die ze wel of niet zou vinden. Heb je d'r gebeld, Jaap? Of zit je gewoon je eigen narratief te pushen? Nogmaals, ze stond bij, tussen en met de groep die de gewraakte leuzen droeg. Ze is echt geen weerloos of zielig slachtoffer van slogans die gedragen werden door een groep mensen waar ze zelf bij hoorde.

Hamburger: "Wat we zien in de opgeklopte commotie is een gevalletje ‘guilt by association’, het geliefkoosde glijmiddel van rechts om mensen verdacht te maken. Het sop is de kool niet waard."

GeenStijl: Als het sop & kool niet waard is, waarom dan zo verontwaardigd in de pen klimmen en ons weer een gratis handvat reiken om het verhaal nog wat verder te rekken? Het is geen guilt by association. Het was niet andermans protestbord, het waren de uitingen van haar eigen groepje. Dat bord werd mede namens haar gedragen op een demo waarvan ze de doelen onderschreef. En ondanks dat het zes jaar geleden is: het is volkomen logisch dat er vragen over rijzen, nu ze op een kieslijst voor de Tweede Kamer staat. Ben je trouwens zelf rechts, Hamburger? Want je hele stukje druipt van het glijmiddel waarmee je GeenStijl verdacht probeert te maken.

Hamburger: "En ook dit nog: hoe vaak en heftig het ook wordt beweerd, er is niets ­inherent antisemitisch aan een vergelijking van symbolen van de ­Israëlische staat met die van de abjecte schurkenstaat onder het nazi-regime. Het is een misplaatste, een a-historische en overtrokken en domme vergelijking, maar niet een in zijn aard per definitie altijd en overal antisemitische vergelijking (al kàn dat het geval zijn)."

GeenStijl: Klik nog eens op de clip van Appa, hierboven. Of luister naar de leuzen hieronder (Kauthar op 2 minuut 25). Die bordjes zijn geen uitwas. Die bordjes zijn de mediaan van de collectieve mening bij die demonstratie. In het beste geval liep daar "Israëlkritiek" tussen het publiek. In de slechtste gevallen was het onversneden antisemitisme. En in het midden, liep de huidige nummer 9 van de GroenLinks-kieslijst.

Hamburger: "Vergeten we intussen niet waar de demonstratie in 2014 zich ook al weer tegen keerde: tegen de politieke en militaire bandieten die zonder noodzaak of gerede aanleiding in operatie Protective Edge de in de Gazastrook opgesloten Palestijnse burgerbevolking 51 dagen en nachten lang bestookten in meer dan 6.000 bombardementsvluchten, en met zwaar geschut beschoten vanaf zee en over land. Zij presenteerden dat aan de wereld in een parallel en lang voorbereid desinformatie-­bombardement als zelfverdediging tegen aanvallen van de andere kant."

GeenStijl: Aap, mouw. Hamburgers belang en persoonlijke afkeer van de Israëlische defensiepolitiek zijn het werkelijke motief van zijn chagrijn. Kauthar staat zijn eigen cause in de weg: Israël afschilderen als een land van "politieke en militaire bandieten" die het op onschuldige Palestijnse burgers gemunt hebben. Terwijl die burgers natuurlijk zelf alleen maar vrede, vrijheid en veiligheid willen, en Israël en haar inwoners nooit een haar zouden willen krenken!

Hamburger: "Zullen we het nog eens over die gotspe hebben, in plaats van over twee kartonnen borden in Den Haag en een vrouw van 20 jaar die daar is gefotografeerd? Nee, want die oorlogsmisdaad wil GeenStijl laten rusten. Doe mij Kauthar Bouchallikht die in 2014 meeliep in die demonstratie liever dan GeenStijl en zijn meelopers anno 2020."

GeenStijl: Die 'oorlogsmisdaad' is onderdeel van een hele ingewikkelde en gespannen internationale geopolitieke situatie en die hoeft van ons helemaal niet te rusten maar we kiezen natuurlijk ook niet zomaar Jaap z'n kant in deze kwestie. Maar prima dat je stelling neemt, Jaap: jij staat liever tussen de jodencomplotten schreeuwende hakenkruisdragers van 2014 dan tussen de kritische vragenstellers van 2020. En dat De Volkskrant deze halfgare Hamburger verkiest boven een brief met rationele antwoorden op domme retorische vragen. Dat zegt ook weer alles over De Volkskrant.

Oh enne, Jaap. Is dit ook een 'gemene hetze'?

Social

Vriend van Jessias. Het is een vriend van Jessias

Social

Reaguursels

Inloggen

ik vraag me altijd weer af wat links-liberale joden zoals Hamburger nu eigenlijk voor wereld willen hebben. Grunberg is er ook zo eentje.

Willibald von Klúúúk | 17-12-20 | 16:31

Ik ben wel eens per ongeluk in een stille tocht terecht gekomen. Dat was echt weird.

Omebert | 17-12-20 | 16:21

Keurig dit. Japie wordt hier even vakkundig verbaal door Geenstijl geobserveerd, geisoleerd en gepenetreerd.

The Green*Machine | 17-12-20 | 14:35

Politieke en militaire bandieten? Dat gaat over de leiders van de PLO die hun eigen bevolking besteelt en verraad?

Piet Karbiet | 17-12-20 | 12:59

GL probeert met lieden áls Hamburger de zaak een beetje glad te trekken. GL zorgt er in haar naïviteit voor dat een persoon met foute maatschappelijke denkbeelden, nog vele malen erger dan de SGP, in de Kamer komt. Gl onderschrijft ongewild hiermee de waarden en normen voor een orthodoxe islamitische samenleving.

WieboWW | 17-12-20 | 12:21

Hamburger c.s. zijn een voorbeeld van blinde activisten. Maar zouden ze meelopen in die demonstratie?

Hamburger -een van de velen- gebruikt deze hoofddoek slechts om z'n eigen punt te maken !!!!

J.Thee.Cohen | 17-12-20 | 11:40

Voor de een is haar takyya te doorzichtig (de nog aanwezige Nederlanders) en voor de ander gaat hij niet ver genoeg (haar medemohammedanen).

Wat zou deze hoofddoek een prettig leven kunnen hebben, zonder haar crack-cocaine die mohammedanisme is !

J.Thee.Cohen | 17-12-20 | 11:37

Bij het filmpje:
Hoe lang staakten de vullisdiensten daar.....???

J.Thee.Cohen | 17-12-20 | 11:33

Deze sukkel is aangestoken door een links virus. Niets helpt, op een vaccin vertoont hij een allergische reactie.

Thoth | 17-12-20 | 10:50

Toch kun je niet iedereen verantwoordelijk stellen voor alle bordjes die in een demonstratie worden meegedragen. Bij de boerenprotesten zijn ook niet alle boeren verantwoordelijk voor bv doodskisten met de namen "Jesse" en "Rob" op de kisten geschreven.

TB2318 | 17-12-20 | 10:24 | 5

@Sjefke7807 | 17-12-20 | 10:45: Bovendien is een doodskist met 2 namen een doodsbedreiging aan twee kwetsbare individuen. Een vergelijking Israel met Nazi Duitsland is een framing van Israel in zijn rol als bezetter. Die ik absoluut niet onderschrijf. Het is op zich geen doodsbedreiging van een individu, maar een gefrustreerde en onterechte kwalificatie van een machtig land.

TB2318 | 17-12-20 | 12:08

@TB2318 | 17-12-20 | 12:05|
Deze persoon in kwestie is al meerdere malen gezien, betrapt zo u wil, met héél onfrisse lieden als Appa, die bij herhaling walgelijk antisemitisch is gebleken. Of lieden als de geestelijk leider van de MB die zijn openlijke Jodenhaat ventileert waar hij maar kan. U kunt in onderstaande link lezen waar deze 'freule' zich nog meer mee inlaat:

- www.geenstijl.nl/5156626/kauthar-doet...

Verder werd er luidkeels "Hamas, Hamas, alle joden aan het gas!" gescandeerd door een uitzinnige menigte. Lijkt me sterk dat je dát niet opmerkt. Zeker als e.e.a. ook nog versterkt gebeurt. Nee, u kunt zich in alle bochten wringen, maar feit blijft dat deze dame een bijzonder onkies gedachtegoed aanhangt.

Het vergelijk met de boeren gaat volledig mank in deze. Ofschoon die doodskisten walgelijk en oliedom zijn, is het vanuit de emotie enigszins te begrijpen. Er wordt een hele beroepsgroep op oneigenlijke gronden kapot gemaakt ter faveure van meer, meer, méér woningen (een miljoen volgens de verkiezingsplannen van X'66). De boeren an sich zijn er niet op uit om ons democratisch stelsel te vervangen door een Sharia compliant versie die rechtstreeks weg gelopen zou kunnen zijn uit Dante's "Inferno". Ze willen slechts eerlijk behandeld worden en hun roeping kunnen volgen. Lijkt me nogal een klein maar belangrijk verschilletje.

"Het is op zich geen doodsbedreiging van een individu, maar een gefrustreerde en onterechte kwalificatie van een machtig land."

U heeft de aanslagen waarbij men het speciaal op joden voorzien had (o.a. Toulouse, Brussels museum) gemist? Wanneer een islamitische menigte dergelijke zaken scandeert kun je als jood maar beter op je qui-vive zijn want vanuit die hoek voegt men de daad nogal eens bij het woord. Waarom denkt u dat Europa op dit moment leeg loopt waar het de joden aangaat?

- www.trouw.nl/nieuws/nieuw-antisemitis...

Sjefke7807 | 17-12-20 | 13:09
▼ 2 antwoorden verborgen

Zelfs als mevrouw nu 100% aan de goede kant staat (wat ik absoluut niet geloof), dan nog begrijp ik niet op grond waarvan iemand die nog maar een paar jaar geleden Israeli's met nazi's vergeleek in aanmerking zou moeten komen voor een kamerzetel.

J.P.Drapeau | 17-12-20 | 09:06 | 1

Ik las kamelenzetel

halfvolle glas | 17-12-20 | 09:24

Zoals Baudet (FvD) het slachtoffer werd van een gemene hetze van GeenStijl?
Zoals Dion Graus (PVV) het slachtoffer werd van een gemene hetze van GeenStijl?
Zoals Ella Vogelaar (PvdA) het slachtoffer werd van een gemene hetze GeenStijl?
Zoals Mark Verheijen (VVD) het slachtoffer werd van een gemene hetze van GeenStijl?
Zoals Wassila Hachchi (D66) het slachtoffer werd van een gemene hetze van GeenStijl?
Zoals Camiel Eurlings (CDA) het slachtoffer werd van een gemene hetze van GeenStijl?
Nee, azijnzeikende vrienden van de Volkskrant, iedereen krijgt er van langs als daar aanleiding toe is.

Stijlicoon | 17-12-20 | 09:06

Chapeau Bart! Zo bak je een Hamburger.

Nalek | 17-12-20 | 08:57

Ik was even bang dat je het hele artikel had geplaatst en becommentarieerd.

Dubbelepunthoofd | 17-12-20 | 08:55

Als het een closeread nodig heeft, weer je dat ze een punt heeft. Een poging om recht te lullen wat krom is

Balgesjaakt | 17-12-20 | 08:54 | 2


Zo ken ik er ook eentje:

En als er GEEN kloosried komt, weet je dat ze een punt heeft. Negeren is makkelijker dan je ongelijk toegeven.

Zo kun je altijd in je eigen gelijk blijven geloven.

Rest In Privacy | 17-12-20 | 09:51

@Balgesjaakt | 17-12-20 | 08:54 |
Ze heeft geen punt en u weet het. Ik weet niet wat ik kwalijker vind, haar poging om iets wat bananen krom is recht te lullen of uw vergoelijking van het e.e.a..

Sjefke7807 | 17-12-20 | 10:47

Ook joodse mensen kunnen masochist zijn.

LucaBrasi | 17-12-20 | 08:44

Sommige hamburgers zijn niet lekker.

donkieshot | 17-12-20 | 08:36 | 1

Dat zijn vega-burgers

tis_wat | 17-12-20 | 09:15

Je loopt mee met een demonstratie, waar hakenkruizen op de spandoeken staan. Is dat erg?

De voorzitter van Een Ander Joods Geluid vindt van niet, blijkbaar.

Rest In Privacy | 17-12-20 | 08:08

Zihni, ga nou gewoon bij de PVV.

DooieKapotte | 17-12-20 | 07:38

Mooi een voortreffelijke kloosried in de fijnste GeenStijl traditie.

ristretto | 17-12-20 | 07:29

het gaat niet om een foto maar de opstapeling van verschillende feiten en acties die wijzen op mb ideologie. Dit staat grote deels haaks staat op de progressieve gl ideologie. Gl dacht haar te kunnen gebruiken want divers, spreekt potentiële islamitische keizers aan. Het is naïviteit, gl wordt zonder dat ze het direct zien zelf gebruikt. Niet een foto maar het totaal pakket zorgt voor commotie.

Struikrover3 | 17-12-20 | 07:15 | 2

Rutte kan er prima mee leven en ziet geen bezwaren voor samenwerking bij een nieuw kabinet.

Bataafje | 17-12-20 | 07:31

@Bataafje | 17-12-20 | 07:31: vvd is dan ook al ideologisch failliet, alleen nog een tool voor zelfverrijking.

Struikrover3 | 17-12-20 | 08:21

Enniewees, het is gewoon heel leep. Wat er gaat gebeuren is als volgt: die dame komt gewoon in de Tweede Kamer en gaat zich uiteindelijk afsplitsen. Waarna spoedig de moslimbroederschap in ons parlement zit. Dit scenario deed zich eerder al voor bij PvdA, toen Asscher die malle turken binnenhaalde die zich na anderhalf jaar al afsplitsten als DENK dat nu een dubbele agenda hanteert.

De factor tijd doet de rest, want die partijen worden in de toekomst steeds groter. Zet daar tegenover dat de Nederlandse autochtone vrouw slechts ± 0,7 nakomelingen neerzet tegenover ± 5 die iedere allochtone moslimvrouw uitpoept.

De kers op de taart voor deze Westenhaters is dat Nederland toch al in de uitverkoop is gedaan. De autochtone Nederlandse grijze muizenmassa-burger staat immers nergens voor wat betreft het vaderland en laat lijdt aan een schromelijk eigen-cultuurrelativisme. Makkelijker kan niet. Uiteindelijk zal meer dan de helft van de bevolking van niet westerse (voornamelijk islamitische) afkomst en zijn en zullen ze ook oververtegenwoordigd in het parlement zijn: ''Jammer voor jullie, nú is Nederland voor ONS''. Eén persoonlijke meevaller; tegen die tijd ben ik waarschijnlijk morsdood!

Die Jesse met z'n sneue bakfiets, die maar lult over grassprietjes, diversi- en inclusiviteit, broodnodige landschapsverziekende windmolens en zonnepanelen en ons in het geheel de maat neemt met zijn klimaatretoriek, tuint er met open ogen in. Hij en vooral ook de doorsnee burger zijn ongelooflijk naïef en vooral DOM!

HypoPseudo | 17-12-20 | 07:00

Helaas Kauthar, de consequentie van het mogen dragen van moderne kleding bij je hoofdoek, is dat je ook wordt aangesproken op je daden. Eigen verantwoordelijkheid enzo. Zelf keuzes maken. Niks inshallah.

zwarte_weduwe | 17-12-20 | 06:12

Mooie kloosriet! Het is altijd dat typerend jankerig slachtoffer gelul dat irriteert. Boehoe, ze moeten ook altijd ons hebben. Maar zíj zijn fout, wij zijn links en deugen.
Arme Kauthar, zie je wel hoe rassssissssstisssssch rechtsssss issssss? Wij (links in dit geval) niet, wij deugen. De linkse dominees vallen weer over elkaar heen om proberen recht te lullen wat krom is.

ratelaar | 17-12-20 | 05:35

Toch bizar dat haat jegens een andere groep deze mensen juist zo verbindt.

Binnenbaan | 17-12-20 | 05:24 | 3

Een gedeelde vijand óf de vijand van mijn vijand is mijn vriend, superintellectueel allemaal, heel belezen en onderaan de streep is het zo primair. Je weet hoe dat gaat.

ratelaar | 17-12-20 | 05:42

@ratelaar | 17-12-20 | 05:42:

Nee, hoe gaat dat dan ? Op links zit stiekem ook heel veel antisemitisme.

Basaal antisemitisme net als in Antwerpen in de tram. 3 Marokkaanse jongens die een Joodse jongen alles wat Israël fout deed in zijn schoenen wilden schuiven.

Het toeval wilde dat ik een zeer sterke stoffen tas gevuld met blikken bier in mijn hand had en toekeek waar deze waanzin zou eindigen. Had me voorgenomen om keihard te gaan slaan op de agressors als ze de agressie naar deze Joodse jongeman omgezet hadden in daden.

Hij moest zich verantwoorden voor beleid in Israël, wat kon hij daar aan doen ? Uiteindelijk met een sisser afgelopen en de Joodse jongeman stapte uit met de rug naar buiten, dus hij verwachte ook een aanval.

Hopelijk hielp mijn vastberaden blik en weerhield dat hen, we zullen het nooit weten...

Roze_bril_drager | 17-12-20 | 05:59

@Roze_bril_drager | 17-12-20 | 05:59:
Dat gaat dus zoals Binnenbaan beschrijft de gedeelde haat jegens de Ander bindt.
Zoals jíj sympathie voelde voor de Jood die bedreigd werd.
Soms is het terecht, soms is het onterecht, vaak gaat de nuance verloren en blijft rauwe projectie van (zelf-) haat over.

ratelaar | 17-12-20 | 08:13

If it looks like a duck, and it acts like a duck its a....

Datgingniegoed | 17-12-20 | 04:50 | 1

intrigante

aamert | 17-12-20 | 05:16

sprietatoom | 16-12-20 | 22:22 |:
"Wat vindt reaguurder WirMachenMusik, ben oprecht benieuwd... "
----
Een Ander Joods Geluid heeft er net als de Israelische vredesbeweging en Noam Chomski toe bijgedragen dat ik geen generieke antisemiet ben geworden.
En waar komt die filosemitische verzetsstrijderswaan toch vandaan? Willen jullie je soms vergelijken met mijn vader en zijn twee in het verzet gevallen broers? Bedenk dan dat het de Joden toen echt slecht ging en iets voor ze doen, een groot levensgroot risico inhield.
----
entredeuxbieres | 16-12-20 | 22:40 |:
"Ik ben wel anders tegen hoempapa muziek gaan aan kijken sinds dat postje van hem"
---
Welke hoempapa-muziek bedoel je?

Ik ben wel anders tegen hoempapa muziek gaan aan kijken sinds dat postje van hem.. Verder eigenlijk geabsorbeerd en niet meer aan gedacht. Echt top!

entredeuxbieres | 16-12-20 | 22:40 | reageer

WirMachenMusik | 17-12-20 | 03:25 | 1

Weet 100% zeker dat je het beter zou kunnen toelichten als je er zin in zou hebben. Wellicht verveel ik je met die vraag maar dat komt omdat je vermoedelijk heel diep in deze materie zit en het zou mooi zijn als je dat eens van je afschrijft.

Roze_bril_drager | 17-12-20 | 04:34

Jaap heeft.een Calimerocomplex.

inCol | 17-12-20 | 03:06

Toch apart dat dergelijke types als Hamburger halsstarrig een jankverhaal ophangen zodra de wat rechtse media (in hun ogen) zaken ter discussie stelt wat valt onder de door links geadopteerde knuffelgroeperingen. Links is niet meer in staat om te zien dat het extremisme zich inmiddels lang en breed heeft genesteld in linkse politieke partijen en allerlei linkse (veelal gesubsidieerde) organisaties.

Ruikbaard | 17-12-20 | 02:33

Net of de Moslim Broederschap een verschil gaat maken tussen 'goede' en 'foute' Joden, zodra het kalifaat een feit is.

In vredesnaam, leer van de geschiedenis. De deug-socialisten in Iran hielpen mee om de laatste Shah te vervangen door de eerste Ayatollah. Een week na de aanstelling van Khomeini gingen ze allemaal tegen de muur.

The_Master_Bear | 17-12-20 | 02:29 | 1

Zeker, en als de moslimbroeders daarna verslagen worden, waren ze allemaal "jong en naïef" en "wisten ze toen het verschil nog niet tussen joden en zionisme. Maar nu wel, hoor!"

Zo gaat het altijd.

Rest In Privacy | 17-12-20 | 08:16

Hoe fijn is het wanneer iemand, die destijds ongetwijfeld ook meeliep met de beruchte 'Hamas, Hamas, alle Joden aan het gas" optocht, waar Harry 'kontenknijper' van Bommel schouder aan schouder marcheerde met veroordeelde antisemiet Gretta Duisenberg, nu een stuk schrijft om je deelname aan die tocht te vergoeilijken en ontkent dat het allemaal geen antisemitisme was?
Echt, met zulke vrienden heb je dus geen vijanden nodig.
.

Varende_Reaguurder | 17-12-20 | 01:45 | 1

*ontkent dat het antisemitisme was?

Varende_Reaguurder | 17-12-20 | 01:47

Dat Hamburgertje is ook niet een van de snuggersten. Flink in de vlek gaan wrijven met een belabberd jankstukkie ("dat is héél gemeen van GeenStijl!").

Argyronauta | 17-12-20 | 01:05

Het naar voren schuiven van deze moslima (ik herhaal, deze) staat haaks op de progressieve idealen van GroenLinks. En dan is het wel weer een ongelooflijk zwaktebod van links om GeenStijl overal de schuld van te geven nadat ze eerst de hete kastanjes voor je uit het vuur hebben gehaald door de bruine strepen in de onderbroek van Thierry te benoemen.

Ad Hominem | 17-12-20 | 00:48

Het ergste van dit alles is dat GroenLinks nog steeds denkt dat ze hiermee de principiële dan wel kaashatende jonge moslim binden kan.
Als het al stemt, is het Denk, en nog eerder dat door de media over het hoofd geziene Nida.
Kijk uit voor Nida.
SGP met een groeiend electoraat. Expansief.

Abject | 17-12-20 | 00:27 | 1

De SGP is progressief vergeleken bij NIDA, dus laat SGP hier maar buiten. Nederland heeft gewoon geen vergelijking met islamitische stromingen. Echt niet.

Bataafje | 17-12-20 | 07:34

Ik snap dat Hamburger de kant van Kauthar kiest. Hij weet hoe het is om gegrild te worden.

Het brein erachter | 17-12-20 | 00:27

Kennelijk is links bezig met een grootscheeps offensief om ons die mevrouw Kuthaar Boventallig door de strot te duwen en haar relifundamentalisme en antisemitisme te downplayen. Waarom wil links toch in vredesnaam zo iemand als Kamerlid?

MAD1950 | 17-12-20 | 00:05 | 1

Het aantal moslims in NL groeit wekelijks en die stemmen wat de Iman voorschrijft in de wekelijkse preek. DENK en PvdA vissen al een tijdje in deze vijver en D66 is met Kaag nu ook bezig om een hengel uit te gooien. GL kan niet achterblijven en hebben beter aas gevonden met een fundamentalistische smaakje.

I.P standing up | 17-12-20 | 00:33

Deze hamburger komt nog wel eens van een koude kermis thuis.
Het zal een kwestie van tijd zijn.
Maar hij zal zijn ongelijk nooit toegeven, vrees ik

laurentius | 16-12-20 | 23:58 | 1

Dan laten ze zich maar zonder verzet uit de weg ruimen. Zinloos blijven discussieren, demoniseren en ontkennen terwijl het kromzwaard boven hen hangt. Who cares?

drekzooi | 17-12-20 | 00:35

Mozes jezus mohammed nog aan toe. Ik wens alle hakenkreuz fvd'ertjes net zoveel coulance toe in de msm. Dit is wel een heel zacht bedje om in te landen na te ver gegane escapades langs de randen van het toelaatbare.

Een ander joods geluid.. scheetjes van een oude man zeker.

Schwanzeleber | 16-12-20 | 23:46 | 1

Lol... "een ander joods geluid", is dat synonym met "een ander joops geluid"?. Zinnen als "guilt by association, een geliefd smeermiddel van rechts om mensen verdacht te maken"... ja die verraden toch de anti-analytische mindset van de schrijver van het artikel? Guilt by association doet toch iedereen wel eens een beetje tegen zn politieke opponenten.... dat is toch geen aanwijsbare beschuldiging of generalisering die stand houd... jeez fuck gs moeten we hier echt verder aandacht aan besteden.. :)

Schwanzeleber | 16-12-20 | 23:55

"Antisemitisme is er altijd geweest, zeker in de linkse beweging..."

... aldus prof. dr. Selma Leydesdorff, Faculteit der Geesteswetenschappen, UvA!
We hebben het hier dus over een Joodse ervaringsdeskundige...

michelpen | 16-12-20 | 23:45 | 4

@Ruimedenker | 16-12-20 | 23:56:
Als een Joodse professor aan de UvA antisemitisme constateert in linkse kringen, dan beschouw ik dat niet als een wc-eend.

Maar eerder als een insider (in linkse kringen), die uit de school klapt!
Dus een soort omgekeerde wc-eend....

michelpen | 17-12-20 | 00:58

Misschien is het prof Leydesdorff ontgaan: "zo iemand" hebben we al als minister, en ze heeft de pretentie Minpres te worden.

sailor 1 | 17-12-20 | 04:15
▼ 1 antwoord verborgen

Samengevat: hoge bomen vangen veel wind. Wanneer je iets luidkeels staat te verkondigen zul je altijd een tegengluid horen. Altijd. Daar moet je rekening mee houden en tegen kunnen. Dus niet gaan zielig doen. Er is altijd een andere mening

Mark van Leeuwen | 16-12-20 | 23:40 | 1

Erger is hst dat zowel club A als club B gesubsidieerd wordt waardoor het een industrie is geworden. Dus een theater waar je geen vrijwillig kaartje voor gekocht hebt

Mark van Leeuwen | 16-12-20 | 23:42

De moslimbroederschap is heel duidelijk over wat er met alle joden moet gebeuren, wereldwijd. Als de vrindjes van Kauthar aan de macht komen gaat Jaap Hamburger net zo hard de oven in als Leon de Winter.
Het gaat niet om Israël. Arabieren in Israël hebben het 100 keer beter dan Arabieren in welk Arabisch land dan ook. De enige reden dat moslims Israël haten is omdat daar joden wonen.

Het is net zo achterlijk als "queers4palestine" en soortgelijke homoclubjes. In Israël is homofilie legaal; in "Palestina" is het vermoorden van homo's legaal.
Waar zou je als homo dan het fijnste wonen?
Alle invloedrijke islamitische geestelijken, leiders, korankenners en sharia "geleerden" zijn het er over eens dat op homofilie de doodstraf moet staan.
Maar kom, laten we het over "pink-washing" hebben.

Idem met linkse "feministes" die niks durven zeggen over gedwongen huwelijken, eerwraak, loverboys en mensenhandel, meisjesbesnijdenissen en andere islamitische probleempjes.
Maar wel eindeloos hameren op niet-bestaande non-issues zoals denkbeeldige glazen plafonds en roze meisjeskleding. En dan dapper hand-in-hand met isis-kinderpooiers demonstreren tegen democratische landen en democratische politici.

De linkse kerk kiest in elk conflict altijd partij voor de meest gewelddadige gek.
Activisme tegen Israël en de joden is veilig, tegen hamas niet.
Activisme tegen Westerse troepen in Irak is veilig, tegen isis niet.
Activisme tegen politie in NL of VS is veilig, tegen drugsbendes of blm niet.

Churchill omschreef pacifisme als "je buren aan de krokodillen voeren zodat ze jou met rust laten". Tot je buren op zijn, natuurlijk. Dan snap je pas dat het beter was geweest als je samen met je buren die krokodil had verjaagd.
Maar ja, als de pacifist dat beseft is het te laat.

Dandruff | 16-12-20 | 23:36 | 5

Het geliefkoosde glijmiddel van die rechtsdraaiende Hamburger is zijn gespeelde onwetendheid over de intentie waarom Kauthar - gehoofddoekt in palliekleur - daaraan deelnam. Volgens Hamburger zou zij zich eventueel bij die demonstratie aangesloten kunnen hebben als eenling?! Laat me niet lachen joh, neem je moeder in de maling.
Verder zinspeelt Hamburger erop dat we haar als 20-jarige jongvolwassene ruim 6 jaar geleden, niet voor vol aangezien hadden moeten aanzien? Geen woord over dat in orthodoxe islamitische kringen de groep bepalend is i.t.t. het individu in het democratische westen.
Hamburger 'vergeet gemakshalve' in z'n pleidooi te vermelden dat de kinderarbeid aan Hamastunnels aan 160 kinderslachtoffers het leven kostte.
De denkwijze van Hamburger staat haaks op wat GroenLinks - die haar op nr. 9 op de kandidatenlijst zette - voorstaat: GL vindt nl. dat jongeren va 16 jaar moeten kunnen stemmen omdat kinderen op puberleeftijd prima in staat zijn om een overwogen politieke keuze te maken.

drs.Nee | 17-12-20 | 01:13

@Dandruff | 17-12-20 | 00:11:
Twee bijdragen, met daarin mijn gedachten.
Maar veel beter verwoord dan dat ik dat zelf ooit zal kunnen.
Thanks!

michelpen | 17-12-20 | 01:17

Jammer van de foute Churchill quote: appeaser = “verzoener/vredesstichter” en niet “pacifist”. Had je kunnen weten, als je weet wat een pacifist is.

BenDeLier | 17-12-20 | 07:26
▼ 2 antwoorden verborgen

Nou, er mag best nog eens een artikelen gewijd worden aan de situatie in Israël. Israël is een heilige vergeleken met letterlijk elk land waar het aan grenst.

hustler01 | 16-12-20 | 23:27 | 2

Behalve de behandeling van een deel haar inwoners als tweederangs burgers, onnodig geweld daartegen en ander gedrag in strijd met mensenrechten. Maar dat terzijde.

Het brein erachter | 16-12-20 | 23:49

@Het brein erachter | 16-12-20 | 23:49: Wat absoluut niet zou gebeuren als diezelfde Israeliers in die omringende landen zouden wonen. er is een volledige acceptatie van Joodse mensen daar. En joden emigreren dan ook regelmatig naar bijvoorbeeld syrie, libanon, egypte...

Sessine | 17-12-20 | 01:52

Leuk, zo'n Appa die er in de eerste 30 seconden al een Godwin tegenaan gooit, met zijn Holocaust-vergelijking...

michelpen | 16-12-20 | 23:23

Wat ik me afvraag: ook al heeft alleen GL en haar kiescommissie hier iets over te zeggen, wat zou volgens GS de meest wenselijke beslissing t.a.v. Bouchalikth zijn?

Frits_Binkestein | 16-12-20 | 23:18

Ene Jaap Hamburger van Een Ander Joods Geluid, ja ja,..... als je het zo bekijkt, kan ik wel enig begrip voor de jodenhaat van Adolf Hitler krijgen. Of sla ik nu ook door?

CleaudeSacke | 16-12-20 | 23:11 | 1

Zolang u maar geen boeken gaat schrijven, zoals Roald Dahl. Dat is pas erg!

Het brein erachter | 16-12-20 | 23:51

Ja de links progressieven zien het willen beschermen van je eigen landje en alles wat daarbij hoort als de ergst mogelijke misdaad.

Iemand moet het doen en op linksen hoef je sowieso niet te rekenen als stront aan de knikker is.

Nederland80 | 16-12-20 | 23:00 | 2

Zodra je met feiten en onderbouwde argumenten komt, gaan de linkschmenschen meteen agressief worden. Heel vreemd, maar ik zie het op meerdere fronten. Tegengas zijn ze niet gewend.

tis_wat | 16-12-20 | 23:10

Geweld komt bijna altijd van links. Rote Armee Fraktion, RaRa, de moord op Pim Fortuyn, rellen na BLM-demonstraties, antifa.... De lijst is eindeloos

Het brein erachter | 16-12-20 | 23:53

Het gaat die demonstrerende moslims niet om Israël. Of om moslims in Palestina.
Het is gewoon moslims tegen joden.
Niet meer. Niet minder.
Kauthar, je bent een antisemiet.
En dat niet alleen: door die hoofddoek van je zeg je: Allah's wil gaat boven alles.
Bah.

Gewone_mevrouw | 16-12-20 | 22:45 | 1

Het is eerder de Moslims tegen de rest, daarna is het Moslims tegen Moslims.

Hersenletsel | 16-12-20 | 23:10

Och, je mag dit best een hetze noemen, vind ik. Alleen is daarmee de vraag niet beantwoord wat er eigenlijk nog zo "progressief" aan Groen Links is.
Een tijdje geleden stond op deze site de klassieke PSP-poster van de Blote Dame met Koe naast de foto van Kautar met Hoofddoek en dat is het probleem in een notedop: de evolutie van Links gedurende de laatste 50 jaar: van vrijgevochten naar gehoorzaam aan Mohammed. Duidelijker kan het niet.
Dan moet Hamburger zich maar als beschermer van die Doek opwerpen; relevant is het niet. Eigenlijk hebben zijn activiteiten voor Een Ander Joods Geluid hetzelfde karakter.

JvanDeventer | 16-12-20 | 22:44 | 4

@BBMFE | 16-12-20 | 22:55:
Jodenhaat, haat tegen het westen, haat tegen het kapitaal en en haat tegen individuele vrijheid. Klopt allemaal precies.

Graaisnaaiert | 16-12-20 | 23:44

In Irankomt bij alle jonge vrouwen het haar onder het hoofdoekje vandaan heel charmant, hier in Nederland mag er geen haartje onderuit komen!,

Hoorneslaan | 17-12-20 | 00:14
▼ 1 antwoord verborgen

In 2006 was ik Sinterklaas.
Wij alle kroegen af en ik klom dronken in een lantaarnpaal waar ik uit viel.
Topavond, de meiden bij mij op schoot waren leuker dan mijn gebroken arm.

HoerieHarry | 16-12-20 | 22:43 | 2

Toen was ik ook Sinterklaas.... en ramde zwaar beschonken met mijn staf (in 020 zuid/Scheldestraat) op de verkeerde voordeur jolig roepende .."Aufmachen..!".. het is nooit meer goed gekomen met mijn Pieten......

grapjasz | 16-12-20 | 22:49

Jaap Hamburger is het joodse equivalent van de Hollandse, politiek correcte, naïeve moslimknuffelaar.
Het zijn deze types met kamelenstront in hun ogen die om het hardst ijveren voor niets minder dan zelf-destructie.
Het zijn dit soort mensen die, om voor mij nog steeds onbegrijpelijke redenen, in de bres springen voor de vrouwen-onderdrukkers, de homo-haters en -moordenaars, de Westen-haters, de hypocrieten en de vijanden van de vrijheid van de islam.

Er is niet één islamitisch land dat niet autoritair of dictatoriaal wordt geregeerd. Ook niet de moslimlanden die zichzelf 'democratisch' noemen.
Er is niet één islamitisch land waarin anders-gelovigen niet op zijn minst onder druk staan of erger: worden weggepest of geterroriseerd.
Er is niet één islamitisch land waarin vrouwen de zelfde rechten hebben als mannen. En dat bedoel ik niet alleen op papier.
En tenslotte zijn er slechts weinig islamitische landen waarin geen sprake is van tribale spanningen en geweld, of een of andere vorm van burgeroorlog.

Dan begrijp ik dus nog steeds maar niet, waarom zoveel hoog opgeleide, beschaafde, vrijheidslievende, geëmancipeerde en vredelievende westerlingen - inclusief de mensen van 'Een Ander Joods Geluid' - toch zo hun best doen om op te komen voor moslims en hun troebele, archaïsche en vaak regelrecht zieke moraal.

De islam en zijn aanhang staan voor onvrijheid. Voor discriminatie. Voor paternalisme. Voor brutaal machismo. Voor daarbij behorend autoritair gedrag. Voor intolerantie. En niet in de laatste plaats voor dubbelhartigheid, die niet zelden leidt tot hypocrisie, leugenachtigheid en onbetrouwbaarheid.

Aan iedereen die meent te moeten opkomen voor de aanhang van deze naargeestige, verkalkte 'mag niet'-cultuur en zijn wrede, gewelddadige uitwassen, zitten een aantal schroeven behoorlijk los.

Peter Emile | 16-12-20 | 22:42 | 4

Het komt door omdat de deugers een zogenaamde slachtoffer moeten hebben die model staat. Daar ontfermen ze zich over.
Is diegene daar niet van gediend, dan worden ze boos en wordt diegene niet meer als zielig bestempeld, en moet diegene kapot.
Mijn vrouw is ook zo, ze is Surinaams, en werkt bij een overheidsinstelling.
Meteen kwamen ze als vliegen op haar af omdat: vrouw+donker=zielig <=> veel deugpunten!
Maar ze moet daar niets van hebben! En heeft netjes aangegeven dat ze Nederlandse is, al vanaf geboorte, praat zonder accent en kan zich prima redden zonder extra steun.
Resultaat, ze wordt niet meer zo lief gevonden.
Klein voorbeeldje, maar zie het als template, en veel wordt duidelijk hoe de modus operandi is van Links.

tis_wat | 16-12-20 | 23:17

@Peter Emile,

En zo is het. Los van alle feiten die je noemt over islamitische landen; dat zou je nog "toeval" kunnen noemen. Maar dat is het gewoon niet, het gaat al fout in de basis; de koran, de overleveringen, de sharia.

Vooral die sharia.
- Op de volgende "delicten" staat in de sharia de doodstraf; afvalligheid, ketterij, blasfemie, homofilie, seks buiten het huwelijk, etc. Stuk voor stuk zaken die we in het westen als een persoonlijke zaak beschouwen.
- De volgende zaken zijn in de sharia legaal; eerwraak, verkrachting en geweld binnen het huwelijk, alle vormen van (seksueel) geweld tegen ongelovigen, slavenhandel, genocide, etc.

Daar zitten weliswaar wat haken en ogen aan. Zo kunnen sommige niet-moslims tegen betaling de beschermde dhimmie-status krijgen, dan mogen ze niet meer zomaar verkracht of vermoord worden. Dat principe van "beschermgeld" dat later door de maffia is overgenomen geldt echter niet voor alle niet-moslims. In theorie mogen alleen christenen en joden tweederangsburgers zijn, en in de praktijk ook hindoes; maar als atheïst of polytheïst moet je gewoon dood, hoe dan ook.
En zelfs voor christenen geldt; die dhimmie-status is een gunst van de lokale islamitische leider. Meer niet.

Dandruff | 16-12-20 | 23:57

Uitstekend verhaal weer Peter Emile.
De reden waarom de linkse (?) deugers meeheulen met extreem-rechtse moslims en moslima's is omdat ze Wilders en consorten tot hun ideologische vijand hebben verklaard. Het linkse kaartenhuis zou in elkaar storten als ze hun tegenpool gelijk zouden moeten geven. Dan zou ineens blijken dat niet PVV-ers de populisten zijn, maar zij zelf.
Dus dan maar meeheulen met jodenhatende, homofobe, fascistoïde vrouwenhandelaren onder de lachwekkend doorzichtige dekmantel genaamd anti-fascisme.

K. Westergaard | 17-12-20 | 09:56
▼ 1 antwoord verborgen

Kunnen we niet eens eventjes Ophouden met over dit wijf doorrr te zeiken.... we weten allemaal genoegzaam hoe de vork in de hoofddoek zit.. en nemen gepast letterlijk&figuurlijk afstand van deze tutta....... zooo en nu de Kerstboom Kaarsjens
aansteken....(met emmer water ernaast hoorr.!)

grapjasz | 16-12-20 | 22:41 | 3

Mijn kaarsjes zijn elektrisch. Heel modern.

Peter Emile | 16-12-20 | 22:47

@Peter Emile | 16-12-20 | 22:47: jawohl.... maar U kunt ze niet uitblazen... wat zo lekker riekt in combinazi met de tannenbaumgeur.

grapjasz | 16-12-20 | 22:52

Mag ik misschien alleen voor dit soort ‘joden’ als Hamburger antisemiet zijn?

Weetje71 | 16-12-20 | 22:34 | 3

NEEN..! dat mag niet.

grapjasz | 16-12-20 | 22:43

Nee, zeker niet. Bovendien is Hamburger een fatsoenlijke en welmenende man, wiens enige fout zijn naïviteit is.

JvanDeventer | 16-12-20 | 22:50

Knorrend van genot zwelgt dit deugvolk in geveinsde verontwaardiging en (zelf)medelijden wanneer er terechte vragen worden gesteld over het ongure verleden en moeilijk met de partij te rijmen opvattingen van het met ongekende snelheid gelanceerde token-Kamerlid van GroenLinks. GroenLinks is op zoek naar een juichaapje, een wit hockeymeisje in moslim-verpakking.

Deze dame, die op jonge leeftijd, al dan niet met hulp uit de familie, een indrukwekkend cv heeft opgebouwd, zal haar echter (terecht) haar eigen agenda hebben. De vraag is hoe lang die agenda gelijk loopt met die van Jesse - ik vermoed niet zo lang. En dat vind ik niet per se negatief, want ik heb een schurfthekel aan die luchtfietsers van GroenLinks en hun prijzige idealisme op andermans kosten.

Nog een ander positief punt van dit bericht: Na te zijn losgerukt van de veilige moedertiet van de Telebloid, na een advertentie-boycot die zijn weerga niet kent en na een totaal mislukt verkiezingsavontuur, is GeenStijl nog onverminderd relevant. Dat moet Bart toch deugd doen. Ik ga in het nieuwe jaar een kroontje overwegen.

de IJsman | 16-12-20 | 22:33 | 1

U zou een gratis kroontje moeten krijgen. Prima verwoord.

Dwarsdenker | 16-12-20 | 22:56
-weggejorist-
UpdateAvailable | 16-12-20 | 22:28 | 4
▼ 4 antwoorden verborgen

Wat vindt reaguurder WirMachenMusik, ben oprecht benieuwd...

sprietatoom | 16-12-20 | 22:22 | 1

Ik ben wel anders tegen hoempapa muziek gaan aan kijken sinds dat postje van hem.. Verder eigenlijk geabsorbeerd en niet meer aan gedacht. Echt top!

entredeuxbieres | 16-12-20 | 22:40

Yasser K wil zijn broeders en zuster niet afvallen. Bouchalikt is nu al onbetrouwbaar gebleken. Je zal maar op GL lijst staan, om je kapot te schamen

Eddy67 | 16-12-20 | 22:21 | 2

Levensgevaarlijk. Ik ben gelukkig al weg. haha....

entredeuxbieres | 16-12-20 | 22:23

Ik zei het toch gister. Wennende.

entredeuxbieres | 16-12-20 | 22:20

Bekijk de onderste beelden en kom tot dezelfde conclusie.
Dit heeft niets te maken met Palestina of Palestijnen.
Zelfs niet met Israël.
Het is simpelweg de moslim tegen de Jood.
Als het namelijk zou gaan over moslims die tekort gedaan worden, op wat voor manier dan ook, zouden ze elke dag wel de straat op kunnen gaan en protesteren tegen ieder willekeurige moslimstaat.
Jemen, Syrië, Irak, Iran, Pakistan, Mali, Nigeria, Tsjaad etc.
Moslims in Gaza en op de Westbank hebben beter dan moslims in bovengenoemde landen.
Alleen in de golfstaten hebben moslims het beter.
En juist die landen geven geen Dirham om hun “broeders”.
Zij betalen enkel om Europa te ontwrichten.

Ruimedenker | 16-12-20 | 22:19 | 2

De Palestijnen worden gebruikt door die landen om de anti Joodse agenda te kunnen blijven pushen. Ze geven verder geen zak om die mensen, anders was het probleem al lang opgelost.

Sinterbikske | 16-12-20 | 22:24

Het is ook een klein deel van de joden tegen onze westerse wereld.
Waarom?? Is dat wraak nemen op het lot van hun voorvaderen in WOII?
Waarom doet de club van die Hamburger mee met allerlei anti-westerse demonstraties?
Waarom trekken sommige joden telkens partij voor het wrede moslimse halal slachten, zodat die primitiviteit deel van onze wereld dreigt te worden?
Waarom gaan die orthodoxe joden in bv Antwerpen steeds minder naar school, hebben steeds meer uitkeringen (de diamant business is grotendeels in handen gekomen van Indiase Jain) en weigeren te werken als ze hun baard moeten afscheren i.v.m. hygiëne in bv. een levensmiddelen winkel.
Dus, waarom kiezen sommige joden ervoor om te behoren bij een onderklasse?

CiTy3 | 16-12-20 | 22:42

mesjoggene Hamburger

win | 16-12-20 | 22:16

Treffend!

Overigens; wie met een bord gaat lopen dat uitbeeldt dat Israel gelijkstaat aan Nazi-Duitsland, heeft echt wel het historisch besef van embryo hoor. Een vergelijking die kant noch wal raakt. Dus dat is ook veelzeggend.

HypoPseudo | 16-12-20 | 22:16 | 3

je bedoelt toch een muizenembryo he?

win | 16-12-20 | 22:17

Wat is eigenlijk het opleidingsniveau van deze Kauthar? Is het echt zo slecht gesteld met het onderwijs in het vak geschiedenis en maatschappijleer?

Sinterbikske | 16-12-20 | 22:21

@win | 16-12-20 | 22:17: Zoiets ja. In ieder geval van een schepsel waarvan de hersens op een theelepeltje passen waarbij je meer dan de helft overhoudt aan ruimte.

HypoPseudo | 16-12-20 | 22:23

Van Rossem is de Bob Ross van het woord. Hulde!

aflaatverkoper | 16-12-20 | 22:12 | 2

There!
Maar inderdaad, ik lees van Rossum ook meestal als ik om 3 uur 's nachts bezopen thuiskom.

skoftig | 16-12-20 | 22:15

Meeloper !

sprietatoom | 16-12-20 | 22:19

Wie zijn poeperd verbrandt moet op de blaren zitten... Alleen niet bij GroenLinks.

Rdock | 16-12-20 | 22:10

Ouders: "Zijn achternaam is toch al kut, we noemen hem Jaap"

skoftig | 16-12-20 | 22:10 | 3

* bulderlacht *

HypoPseudo | 16-12-20 | 22:17

Joop was nog toepasselijker geweest.

Kopieerapparaat | 16-12-20 | 22:48

Jaap Hamburger is een wegkijker, die vrolijk negeert dat er veel meer aan de hand is dan alleen een 6 jaar oude foto.
Van het soort mensen die we later collaborateur zullen noemen.

Rest In Privacy | 16-12-20 | 22:07

Groen Zinks ga door!

Pieterman | 16-12-20 | 22:05

Wat zullen die steevaste Palestijnen op De Dam altijd eten?

BL6swguPp7hoYH | 16-12-20 | 22:04 | 3

*steen

BL6swguPp7hoYH | 16-12-20 | 22:05

Hamburgers?

skoftig | 16-12-20 | 22:11

SHOArma.

Sinterbikske | 16-12-20 | 22:17

Wie heeft er weleens een Seyss-Inquarter Pounder op?

Mr_Natural | 16-12-20 | 21:57 | 6

Nee wel nazi goring.

Zapata10 | 16-12-20 | 22:04

@Ruimedenker | 16-12-20 | 22:00:
Zes en een kwart was een Oostenijker. NSBers en gelijkgeschakelde MSM en bestuur waren verraders.

Graaf_van_Hogendorp | 16-12-20 | 22:04

Als je m op krijgt, ben je wel een Bikker

Kopieerapparaat | 16-12-20 | 22:50
▼ 3 antwoorden verborgen

Dat moslimbroederschap, was dat indertijd niet aan het ronselen voor Bosnië?

photto | 16-12-20 | 21:56 | 2

Ik dacht voor Syrië, maar same difference

Eric Newby | 16-12-20 | 22:02

Die ronselen in belang van jihad voor alles en iedereen waar de stront de fan raakt

Kopieerapparaat | 16-12-20 | 22:51

Netanyahu moordenaar - Kauthar martelaar!

bisbisbis | 16-12-20 | 21:56

Ik blijf het mij toch afvragen: Wáár komen bij Turkse of 'Palestijnse' demonstraties toch iedere keer weer die mooie gloednieuwe vlaggen vandaan? Tijdig besteld bij de Dokkumer vlaggencentrale, of worden er van onze subsidiecentjes voor 'culturele instellingen' magazijnen met vlaggen/stokken op na gehouden?

bisbisbis | 16-12-20 | 21:55 | 3

KalifAliExpress

Pieterman | 16-12-20 | 22:02

Shure. There over there, next to the ak's.

NiCeY | 16-12-20 | 22:04

Bij de “Krak”, in Antwerpen liggen ze voor het opgrijpen. Alleen de ISIS vlag ligt er niet. Misschien uitverkocht,

J.Cash | 16-12-20 | 23:57

Hamburger bakt ze bruin.

Mr_Natural | 16-12-20 | 21:54

Jaap Hamburger meent een splinter van gemene hetze in het openbaar van de Azijnbode lezerspubliek te moeten aanwijzen als oogmerk van GS, maar wil niet de balk van gemene hetze in zijn eigen oog zien. Het is een betoog van laag allooi, waarbij Jaap H. schijnbaar zeer begaan is met de 'stom en pijnlijk' slachtofferrol van Kauthar, maar in werkelijkheid zijn eigen anti-Israel ideologie wil doordrijven ten koste van Kauthar. Inderdaad bewijst Jaap Hamburger aan Kauthar geen dienst met deze Azijnbodebrief.

Eeuwig..Op..Vakantie | 16-12-20 | 21:54

Zonder het woord eikel te gebruiken vind ik Hamburger een tamelijk domme man. Zonder het woord populist te willen gebruiken heb ik het idee dat hij graag naar een door hem gewenste uitkomst toeschrijft en de argumenten er later bij verzint. Zonder hem een hysterische fantast te noemen, is zijn zogenaamd jood zijn totaal irrelevant.

BobDobalina | 16-12-20 | 21:53 | 4

sorry vergissing

entredeuxbieres | 16-12-20 | 22:11

Juist.

Eric Newby | 16-12-20 | 22:31

Zonder het woord hilarisch te willen gebruiken, wil ik wel zeggen dat ik de begintegel wel erg goed vind.

Het brein erachter | 17-12-20 | 00:06
▼ 1 antwoord verborgen

Jaap is zo’n typische idiJood.
Een demo waar de Jodenhaat van afdruipt.
Maar goed Jaap, happy Chanoeka, als je nog weet wat dat is.

Ruimedenker | 16-12-20 | 21:52

Deze hamburger is niet kosher.

Vuurwezel | 16-12-20 | 21:51 | 2

Deze hamburger wil halal zijn niet kosher dat is het probleem.

Graaf_van_Hogendorp | 16-12-20 | 21:53

Dan laat je het staan. De hamburger.

BL6swguPp7hoYH | 16-12-20 | 21:54

Ach ja, Gaza is di "openluchtgevangenis". Na de Israelische terugtrekking heeft Hamas de boel daar overgenomen en sindsdien heeft Israel weinig andere keuze gehad dan de zaak daar enigszins in te dammen. Maar nee, in het verhaal zijn de Pallies hoe dan ook altijd slachtoffer. Dat zijn ze ook absoluut, maar beslist niet minder zo niet meer van hun eigen door-en-door corrupte Hamas.

Dat hele openluchtkamp Gaza had er niet eens hoeven zijn, als Egypte na de door de Arabieren begonnen maar verloren oorlog van 1948 besloten had de Arabische vluchtelingen op te vangen en staatsburgerschap te geven.

Beste_Landgenoten | 16-12-20 | 21:51 | 11

Bestudeer je de ontstaansgeschiedenis van Israël eens goed dan kan je slechts tot de conclusie komen dat de claims van de Arabieren niet rechtvaardig zijn. Ottomaans gebied, bewoond door nomaden, werd na hun verlies in 1917 door de Engelsen beheerd. Die zaten ermee in hun maag en trokken uiteindelijk lijnen in het zand. Één gebied voor de Hasjemieten, dat werd Jordanië. Dan een gebied dat nu Syrië is, enzovoort. Dan een voorstel tot opdeling tussen Arabische bewoners en Joodse kolonisten. Die Joden kochten dat land vaak van Arabieren, geheel legaal. Toen zij de grond verbeterden kwamen daar ook veel immigranten uit Arabische landen heen. Uiteindelijk het verdelingsplan, de opstand tegen de Engelsen, etc etc. Maar nergens blijkt dat de Arabische bewoners van dat gebied meer aanspraak kunnen maken op dat gebied.

Beste_Landgenoten | 16-12-20 | 23:10

Ik ben toch meer voor het standpunt van Maarten 't Hart. Als jouw god een dorre uitgedroogde reep woestijn, "het beloofde land" noemt, zou ik ernstig gaan twijfelen aan zijn capaciteiten. Aangezien er ook plekken op de wereld bestaan als Bali, en Zuid-Frankrijk....

Het brein erachter | 17-12-20 | 00:17

@Het brein erachter | 17-12-20 | 00:17:
Haha!
Haifa en Tel Aviv zien er 10x beter uit dan Marseille en Nice.
Marseille zeker, die stad is in handen van criminele Magrebboys.
Wanneer heeft Maarten dit gezegd? 1950?

Ruimedenker | 17-12-20 | 05:39
▼ 8 antwoorden verborgen

Hamburger vertelt ook niets over de met VN geld gebouwde/gefinancierde raketten die midden tussen Palestijnse flats worden afgeschoten op Israel.

Der Schnitzeljäger | 16-12-20 | 21:49

De ironie; brievenschrijver werkt op deze wijze voluit mee aan de commotie.

Rico Tampeloerus | 16-12-20 | 21:47 | 2

Hamburgers en kolen op het vuur.

Mr_Natural | 16-12-20 | 21:49

Niet eerder vertoond. O wacht!
Een jood die zichzelf en zijn mede joden de afgrond in jaagt.
1935 all over.
Top artikel GS.

Gokmaar | 16-12-20 | 21:43

Forum heeft, wat je er verders ook van vindt, een groter zuiverend vermogen dan GroenLinks.

Mart6037 | 16-12-20 | 21:42 | 3

Ongelukkige woordkeuze.

Mr_Natural | 16-12-20 | 21:44

Aan het eind zal Baudet wel een oplossing vinden.

knutsel_ | 16-12-20 | 21:56

Dat Hamburger de inkt op het papier niet waard is had ik gisteren al duidelijk gemaakt toen een zekere reaguurder met deze totale idioot op de proppen kwam om te pogen een of andere nuance aan te brengen.

_pacman_ | 16-12-20 | 21:42
-weggejorist en opgerot-
BL6swguPp7hoYH | 16-12-20 | 21:41 | 11
-weggejorist-
sprietatoom | 16-12-20 | 21:54
-weggejorist-
BL6swguPp7hoYH | 16-12-20 | 21:56
-weggejorist-
sprietatoom | 16-12-20 | 21:59
▼ 8 antwoorden verborgen

Hoezo neemt een Joodse Hamburger het op voor Kauthar?

Diederik_Ezel | 16-12-20 | 21:39 | 2

Omdat hij een ezel is.

trekarm | 16-12-20 | 22:09

Om de zelfde reden als waarom blanke Nederlanders lid zijn van KOZP.

Blauwpetje | 16-12-20 | 22:23

Ach, dat verhaal van die Hamburger voegt in het geheel niets toe aan de kwestie. Het is een duidelijk symptoom van de ziekte die al geruime tijd heerst onder links. Hamburger heeft een apologie geschreven. Hij veroordeelt degenen die kritiek hebben op de persoon Bouchallikht en praat tegelijkertijd alles goed wat ze gedaan en gezegd heeft. Hij is een apologeet, zoals Jesse Klaver een apologeet is, en zoals zovelen apologeten zijn, willens en wetens. Des te opvallender omdat mevrouw zelf zich inzake haar aanwezigheid op de demo in kwestie wel degelijk verontschuldigd heeft.
Die apologetische houding jegens mevrouw, jegens haar godsdienst en ook jegens de fundamentalistische groeperingen die zich op die godsdienst beroepen, dat is nou juist de kwestie die hier speelt. Mevrouw Kauthar Bouchallikht is als persoon totaal niet interessant. Wat boeit en waar de discussie in wezen over gaat, is de wijze waarop GroenLinks haar gebruikt en, omgekeerd, zij GroenLinks gebruikt, dus hoe linkse apparatsjiks en fundamentalistische moslims een vreemde symbiose vormen, hoe ze mekaar blijken te vinden om een gemeenschappelijke vijand te bestrijden. Dat laatste is de bindende en verblindende factor.

Schoorsteenveger | 16-12-20 | 21:36 | 4

@Datzullenwenogweleen | 16-12-20 | 21:44:
Omdat de term hier precies de lading dekt. Zij werd al door Klaver tot heilige martelares verheven, en Hamburger gooit daar nog een flinke schep bovenop. Had wat meer synoniemen kunnen gebruiken misschien, maar ach, dan had ik er wat meer tijd in moeten steken, en die heb ik niet vanavond.

Schoorsteenveger | 16-12-20 | 21:46

@Ruud5 | 16-12-20 | 21:53:
Dank u. Ik ga er een volgende keer voor zorgen er extra zorg aan besteden om met de grootste zorg al te veel herhaling van woorden te voorkomen. Wees niet bezorgd.:-)

Schoorsteenveger | 17-12-20 | 12:44
▼ 1 antwoord verborgen

Als je het goed leest is het een soort smoes om je onder een bekeuring uit proberen te lullen terwijl je weet dat je fout zat.

Mr_Natural | 16-12-20 | 21:36 | 1

Zo'n rooie ridder is nooit fout, hij deugt gewoon ongeacht zijn gedrag.

Eric Newby | 16-12-20 | 21:39

Toch vreemd. De tweede kamer gooit alle terrassen van de horeca dicht maar haalt wel een parasol in huis.

BL6swguPp7hoYH | 16-12-20 | 21:36

Hamburger=Groen links.
Een totale idioot dus.

Modi | 16-12-20 | 21:35

Weer een andere paardenlul die denkt te moeten deugen, zoekt constant de media op (google hem maar eens) Mooi om te zien, rechts is kritisch (realistisch) op zowel binnen als buiten de zuil. Links kan dat niet, want dan zijn de problemen niet te overzien. Weer een bevestiging van mijn keuze.

Chipperados | 16-12-20 | 21:34

echte moslims houden het niet lang uit bij zo'n partij, zie PvdA die ook hun moslims niet binnenboord hield (DENK). Die leren het vak, krijgen er voor betaald en als een beetje bekend zijn geworden ztappen ze eruit om hun werkelijke agenda erbij te pakken. En ondertussen nemen GL en PvdA weer nieuwe moslims aan in het kader van diversiteit.

small_town_dude | 16-12-20 | 21:33 | 3

Wij weten ondertussen als sinds Mei 2002 (Pim) dat de PVDA en GL erg foute partijen zijn, welke idioot daar nog op gaat stemmen, moet echt naar de psychiater.

Keyboardspeler | 16-12-20 | 21:38

Zo werkt Moslim Broederschap niet.

netniet | 16-12-20 | 22:07

Wat een heerlijke vrolijke knakkers hier.
Hoop dat ik me ook zo voel morgen na een bezoek aan de belastingdienst.

HoerieHarry | 16-12-20 | 21:33 | 6

@Ruud5 | 16-12-20 | 21:55:
Waarom?
Als je ouder wordt krijg je shit met je tanden.
Naar de tandarts en laten oplossen doe je dan.

HoerieHarry | 16-12-20 | 22:35
▼ 3 antwoorden verborgen

Islam-teksten:- 85% over de profeet, 15% koran.
Hoofddoekje betekent goeddeels bewondering voor de profeet. Een slavinnenverkrachter en onthoofder.
-Maar Zwarte Piet is erger dan een hoofdoekmeisje want Zwarte Piet ... ... uh, uh.

HogeNood | 16-12-20 | 21:30 | 2

Misschien tijd voor de Kerk van de Heilige Zwarte Piet?

Mr_Natural | 16-12-20 | 21:32

@Mr_Natural | 16-12-20 | 21:32: Wat jammer eigenlijk dat hij afgeleid is van de Moorse slavendrijvers. Gewoon dat 'heilige' eraf en dan elke avond open dan maar?

Poesmobiel | 16-12-20 | 21:41

Het meest relevante argument tegen dit artikel in de VK wordt niet gemeld: namelijk dat het *niet alleen* om die foto van 6 jaar geleden ging, wat de auteur wel zo doet voorkomen. Het ging *ook* om die foto, maar ook om het lidmaatschap van Kauthar van een aan de MB gerelieerde vereniging, verschillende andere tweets van haarzelf, haar familiebanden, etc, etc, etc.

De lijst op grond waarvan Geenstijl vragen stelt bij deze mevrouw is niet maar 1 item lang, meneer Hamburger, al wil je ons dat maar wat graag doen geloven.

konjodebonjo | 16-12-20 | 21:30 | 3

VK. Ik dacht automatisch Verenigd Koninkrijk. Zo onbeduidend is de Volkskrant tegenwoordig blijkbaar al.

Lorejas | 16-12-20 | 21:36

Voor een ware gelovige zijn feiten van geen belang, laat staan een eerlijke discussie. Dat leidt maar af van het Hogere Doel.

Eric Newby | 16-12-20 | 21:43

Zo is dat, maar je mag geen vragen stellen als het om een 'zielige' moslima gaat, dan ben je bezig met een ''digitale heksenjacht van rechtse klootzakken die geen vrouw met een hoofddoek in het parlement willen'' (dixit Asha ten Broeke).

Vragen stellen over antisemitische uitlatingen op Twitter van JFvD leden - wat GS toch ook consequent heeft gedaan - daar hebben de Ten Broekes, Hamburgers, en Van Joles van deze wereld uiteraard geen enkel bezwaar tegen.

Dr_Johnson | 16-12-20 | 21:48

Deze Volkskrant Hamburger is niet te pruimen.
Oud vlees gebakken in een extreem links zuur sausje.
Waardering voor dit gerecht: 0 sterren.

Broekpaling_bezitter | 16-12-20 | 21:30 | 1

Ja. Gooide net de stukjes augurk er al af. Zure smaak zit toch echt in de hamburger zelf.

Lorejas | 16-12-20 | 21:37

"Een ander Joods geluid" is een groep Joden die het niet kan hebben dat de Holocaust overlevenden in 1948 een eigen staat hebben opgericht in een gebied dat toen al bijna 100 jaar aan de Joden was toegezegd en tot die tijd een Brits protectoraat was.

Osdorpertje | 16-12-20 | 21:29 | 3

Miss Osdorp for world peace.

BL6swguPp7hoYH | 16-12-20 | 21:30

@BL6swguPp7hoYH | 16-12-20 | 21:30: Moet je wel van hele goede huize komen om dat probleem aan te pakken. Heb wel eens gekeken naar goede huizen maar die stonden niet in Osdorp.

BL6swguPp7hoYH | 16-12-20 | 21:32

Fout zijn zit in de genen bij GL, niet voor niets was nb Marcus Bakker lijstduwer voor GL bij Europese verkiezingen, de voorzitter van de CPN, die de Berlijnse Muur prachtig vond en de invallen in het Oostblok door de Russen heel begrijpelijk. De man die strafkampen goedkeurde, daar zit de oorsprong van GL, sorry. Ze heten liever GL dan CPN en liever Klaver dan Feras, maar het blijft hetzelfde, bagger!

Ko Ranzig | 16-12-20 | 21:28 | 1

Ware tegel.
"Markus" ouders hadden hem liever nog een andere achternaam gegeven, maarja, helaas, dat kon even njet.
Fout commie volk to the max.
Fout tot het foutste.
Ooit 1 x in een dependance van ze gewees.
Was slecht toeval.
Nergens ooit zo unheimisch gewees als daar toen in 070.

chicago river | 16-12-20 | 21:37

Lekker gezaagd v. Rossem.
Lijkt me heerlijk om zeer degelijk onderbouwd niks van iemand heel te laten en het balletje op het dooie gemakje terug voor de voeten te leggen.
Al hoop ik wel vaak op een return, denk het nog niet misschien.

NiCeY | 16-12-20 | 21:27 | 3

nodig zo iemand uit voor de Chips Nootjes Bier zou ik zeggen, of Kauthar, of Klaver. Nu is het elke week een weer een gesprek waarin iedereen het (grotendeels) met elkaar eens is. En dat verwijt GS altijd de NPO.

small_town_dude | 16-12-20 | 21:36

@skoftig. Of Jos Brech, en dat hij dan wel een bekentenis aflegt.

small_town_dude | 16-12-20 | 21:51

Tyfus Typhoon. Aan tafel!

BL6swguPp7hoYH | 16-12-20 | 21:26

Jaap Stockholmer was een betere naam geweest voor deze man...

Tiscali-2 | 16-12-20 | 21:26

#ichbinkeinhamburger

Mr_Natural | 16-12-20 | 21:24 | 1

Je vraagt je toch echt af waar de Jood Jaap Hamburger mee bezig is.

De aartsvijand beschermen, het opnemen voor iemand uit een sekte die zijn weerga in de geschiedenis niet kent. Een sekte die alles vernielt, verwoest en vermoordt wat op zijn pad komt.

De grootste anti-semieten die ooit leefden.

En het dan opnemen voor deze Groen Fascistische Moslim die bij de Broederschap hoort en geen probleem had met nazi-vlaggen tijdens een demo.

Werkelijk krankjorum.

Want Jaap: jouw kop gaat er als eerste af hoor, als de Moslims hier in de meerderheid zijn. Kwestie van tijd. Het duurt ff maar zal gebeuren.

Jaap is de Self-loathing Jew in optima forma.

En eigenlijk is het de overtreffende trap van deugen.

Realism Is All | 16-12-20 | 21:24 | 4

75 jaar indoctrinatie. Rechts is slecht.
Het is wat het is.

Rest In Privacy | 16-12-20 | 21:28

Joden zijn net mensen, toch? Ze lijken in heel veel opzichten trouwens net oer-autochtonen.
Die halen ook in grote getale mensen binnen met een geloof, die uiteindelijk zal leiden tot een grote 2-deling in onze gemeenschap.
Dus "de Jood Jaap"is wel erg dik aangezet!

Bolhoed | 16-12-20 | 21:30

Jaap zit gevangen in een psychologische verschijnsel dat overeenkomt met de werkingsmechanismen van het Stockholmsyndroom. Als je bij onderstaande medische uitleg (knip-plak deskundoloog) de zinssnede "leden van culten" relateert aan de linkse bubbel, azijnbodelezers, gutmenschjes en geïndoctrineerde NPO-kijkers kun je zeker als nazaat van Joodse vervolgingsslachtoffers door Nazi's en tegenwoordig radicale moslimgroepen kun je makkelijk het gedrag van deze Jaap verklaren.

Het syndroom van Stockholm ontwikkelt zich wanneer mensen in een situatie worden geplaatst, waarin ze intense angst voor lichamelijk letsel hebben en geloven dat alle controle in handen is van hun kwelgeest. De psychologische reactie volgt na verloop van tijd en is een overlevingsstrategie voor de slachtoffers. Het omvat sympathie en steun voor de benarde situatie van hun onderdrukkers en kan zelfs manifesteren in negatieve gevoelens jegens officials die proberen om de slachtoffers te helpen. Situaties waarin de slachtoffers dit soort reacties hebben laten zien, zijn onder andere gijzelingen, langdurige ontvoeringen, leden van culten, gevangenen van concentratiekampen en meer.

B.Spiritus | 16-12-20 | 21:55
▼ 1 antwoord verborgen

Die azijnbode is echt een vergif in onze maatschappij.

langzullenweleven | 16-12-20 | 21:24 | 2

er staan wel eens goede artikelen in , maar voor politieke opinie is het hemeltergend. Mijn moeder leest al steevast die krant bij het ontbijt, en geen andere nieuwskanalen. Haar wereldbeeld is ernstig verstoord en ik kan nooit over politiek of de staat van de wereld praten. De langste conversatie die we dit jaar hadden was: Wat eten we vanavond? - Hussen

small_town_dude | 16-12-20 | 21:48

@small_town_dude | 16-12-20 | 21:48: ja, die column van valse Stitalsing en voormalig sportverslaggever Bert Wagendorp zijn over het algemeen zum kotsen. Zo politiek correct, zo vals en zo voorspelbaar

Ruud5 | 16-12-20 | 21:59

Kauthar hat das nicht gewusst !

dubbeltjeopznkant | 16-12-20 | 21:23

Als het loopt als een eend, het ruikt als een eend en klinkt als een eend, dan is het waarschijnlijk een eend.

Analoog hieraan: Kauthar is een antisemiet.

van heinde en verre | 16-12-20 | 21:21 | 1

Alle moslims zijn antisemiet.

Lupuslupus | 16-12-20 | 21:29

Hamburger wil normaal maken wat niet normaal is en neemt anderen vervolgens kwalijk dat zij hier niet in meegaan. Mooi, hoe Van Rossem hem van het bord speelt.

MickeyGouda | 16-12-20 | 21:21 | 1

Jammer alleen dat hij en zijn geloofsgenoten niet vatbaar zijn voor ratio en feiten.

Eric Newby | 16-12-20 | 21:31

De truuk is dat Groenlinks dit aan het framen is als een aanval op die MB-mol. Maar het is een aanval op Groenlinks. Groenlinks is degene die hier uitleg moet geven.

omanders | 16-12-20 | 21:21

Wie is jaap hamburger?

Schepvogel | 16-12-20 | 21:20 | 4

Snee Snack.

Mr_Natural | 16-12-20 | 21:23

Geen idee. Nooit eerder van gehoord.
En toch weet ik zeker dat ik in zijn inkomen voorzie.

jemagookniksmeer | 16-12-20 | 22:08
▼ 1 antwoord verborgen
-weggejorist-
BL6swguPp7hoYH | 16-12-20 | 21:19 | 4
▼ 4 antwoorden verborgen

Mooi toch, ik denk dat dit antwoord verhaal op GS meer gelezen wordt dan dat zwetsverhaal van die Hamburger, let's face it, de tijd dat men niet meer om GS heen kan ligt niet niet in de toekomst, die is er al, hier en nu en daar kan geen Azijnbode, NPO en zeker geen marge blogje als de Joop tegenop.

zwellevertje | 16-12-20 | 21:16

Vrouwen in de politiek toelaten was een beslissing die dramatisch is uitgepakt.

UpdateAvailable | 16-12-20 | 21:15 | 2

Het begint altijd met koffie serveren maar ondertussen...

Mr_Natural | 16-12-20 | 21:17

Japie Hamburger, wie kent hem niet? Wie ligt niet aan zijn voeten, slurpt niet zijne woorden op als een dorstige in den woestijn, voor wien zijn zijne woorden niet als water zo heerlijk en klaar?
Of zo.
Jaap… ach, ja jong, scheer rechts (= alles wat jij niet trekt omdat jij ergens anders over denkt) maar lekker over over een kam, nadenken MAG immers niet eens meer in jouw kerk die ooit stond voor vernieuwing en tolerantie en nu starder en dogmatischer is dan Stalin ooit is geweest, wat wil je bereiken met zo’n jankstuk over een meissie dat op puur feitelijke (!) grondslag geen plaats verdient in de politiek in een vrij en beschaafd land?
Jaap is een antidemocraat, meer kan ik er niet uit halen. En als een echte fascist heeft ook hij een zondebok nodig om de aandacht van zijn eigen monumentele falen af te leiden.
Als zich onschendbaar wanende populisten zoals Jesse Klaver zichzelf en hun doorgedraaide meelopers niet tot de orde roepen gaat ons politieke landschap er verdomd smerig uitzien. Maar dat zal de bedoeling wel zijn.
“Guilt by association”, hoe durf je het te zeggen terwijl de feiten je om de oren vliegen?

Hou er ajb over op, GS, hier valt geen eer meer aan te behalen. Als zelfs een jood bukt voor antisemieten is het verhaaltje over en uit.

Eric Newby | 16-12-20 | 21:12

Effe ik zal het niet meer doen en opgelost,

Het hof acht het niet uitgesloten dat de strafrechter het meevoeren van de afbeelding die de davidsster – het symbool dat joden in de door Duitsland bezette landen sinds 1942 moesten dragen – combineert met het hakenkruis – het embleem van de Duitse nationaalsocialistische partij die uit was op de vernietiging van alle joden – als onnodig grievend, en daarmee als een strafbaar feit waarvoor een veroordeling mogelijk is zou beschouwen.

Toch zal het hof geen bevel tot vervolging geven.

Beklaagde heeft in raadkamer verklaard dat hij van de afbeelding van de Israëlische vlag met een hakenkruis geen gebruik meer maakt of zal maken omdat ook hij beseft dat hiermee veel mensen, zeker van joodse afkomst, worden gekwetst. Hetzelfde geldt voor de afbeelding van de Israëlische vlag met een kakkerlak erop.

Er zijn op dit moment geen aanwijzingen dat beklaagde toch in herhaling zal vervallen. Het hof is onder deze omstandigheden van oordeel dat een vervolging van beklaagde onvoldoende toegevoegde waarde heeft.

Het hof zal daarom als volgt beslissen : Het hof wijst het beklag af.
uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocum...

D.Onderop | 16-12-20 | 21:09 | 3

Leuk met Mr Hartsuiker. Die deed toch ook het Wildersproces ?

netniet | 16-12-20 | 21:21

@D.Onderop | 16-12-20 | 21:27: Dan is het el duidelijk in welke hoek deze onafhankelijke rechter zit. Wedden dat hij d66 stemt ?

netniet | 16-12-20 | 21:40

Geweldige repliek waaraan nog zou kunnen worden toegevoegd
Hamburger : "zonder noodzaak of gerede aanleiding in operatie Protective Edge de in de Gazastrook opgesloten Palestijnse burgerbevolking 51 dagen en nachten lang bestookten in meer dan 6.000 bombardementsvluchten, en met zwaar geschut beschoten vanaf zee en over land."

De aanleiding tot de aktie van Israël was oa. de voortdurende raket aanvallen op Israël vanuit de Gaza strook , gericht op onschuldige burgers. Op een gegeven moment is het genoeg en dan krijg je dit. Israël heeft zich nog netjes gedragen en niet willens en wetens onschuldige burgers aangevallen, dit itt dat wat de Palestijnen altijd doen.

Zwizalletju | 16-12-20 | 21:09

Zo'n kloosried is altijd leuk om die halve en halvegare argumenten eens te fileren. Het is ongelooflijk dat een partij die zo opkomt voor gelijkheid van alles en iedereen met een hoofddoekje die uit een foute club komt aan komt zetten. Die Klaver is niet alleen een feitenvrije babbelaar eerste klas, de man deugt gewoon niet. Het vervelende is alleen dat hem door de MSM meestal geen strobreed in de weg gelegd wordt.

Ruud5 | 16-12-20 | 21:08 | 3

GL is altijd al een foute club geweest. Fanatische en enge mensen daar.

modernrubber | 16-12-20 | 21:13

@modernrubber | 16-12-20 | 21:13: toen ik kind was leek het altijd wel leuk. Beetje hasj roken, niet werken, of 20 jaar studeren, lekker in een commune met veel blote tieten. Dat was groen en links (PSP/PPR)

small_town_dude | 16-12-20 | 21:30

Het LAATSTE waar GL voor opkomt is de gelijkheid van iedereen. Je moet wel de juiste mening hebben, anders ben je vogelvrij.

skoftig | 16-12-20 | 21:39

Het is heel duidelijk die Jesse wil gewoon die Kauthar erbij hebben omdat nu zijn waren aard boven tafel komt groen links is een moslim partij aan het worden .

kuus | 16-12-20 | 21:08

Stockholm syndroom van een 70-jarige Joodse man.

Je kan het oneens zijn met de manier waarop Israël de dingen aanpakt maar om het nu net op te nemen voor iemand die niets met Israël én Joden in het algemeen heeft.

Déjà vu met Arnon Grunberg.

sprietatoom | 16-12-20 | 21:08 | 1

Gek is dat, je had altijd Holocaust-ontkenners, dat was blijkbaar erg controversieel. Ik was altijd Jood-ontkenner, totdat ik eens stukjes van Grunberg las.

skoftig | 16-12-20 | 21:37

Linkse politiek is zelden oprecht. Zwager heeft mijn zus opgestookt. Want ik dit en dat. Om politiek. Het enige dat hij twittert als pvda-er is over de verdorven Thierry.
Dat ik het lef had om te zeggen, dat Trump in deze vier jaar geen oorlog was begonnen. Israël vrede heeft met meerdere Staten. Trump is de duivel, dus ben ik ook de duivel.

Dat een pvda er zoveel haat heeft. Hij is vol lof over Groen Links. Politiek verdeelt familie.

Moestuinier | 16-12-20 | 21:07 | 8

Het is dat u reaguurder bent en dus geen geld heeft, maar anders zou ik zeggen: onterven die handel!

skoftig | 16-12-20 | 21:35

@skoftig | 16-12-20 | 21:35: Hoeft niet. Kans dat hij erfgenaam is is bijna 0. Dan moeten eerst alle kinderen en (achter)-kleinkinderen en....... alsmede de echtgenote zijn overleden. Alleen als de moestuinier geen erfgenamen heeft en geen testament waarin hij iemand erfgenaam maakt, alleen dan is zijn zus (mede)erfgenaam en vangt die linkse Loetje wat.

langzullenweleven | 16-12-20 | 22:59
▼ 5 antwoorden verborgen

Die Burger toch.
Vindt zichzelf erg goed.

ZZP-er | 16-12-20 | 21:04 | 3

Well done, zegt hij tegen zichzelf.

Mr_Natural | 16-12-20 | 21:09

Een zielig moslim meisje doet het altijd goed bij de Gutmensch.

Beetje het Anne Frank en treinen naar het Oosten gevoel. De Gutmeschs houdt van nostalgie.

Waar men vroeger (2e WO) en ook in Bosnie het allemaal heeft laten gebeuren, gaat de Gutmensch er nu met gevaar voor eigen leven (kuch kuch) voor liggen.

Kan niet wachten tot 4 mei als Kauthar tot de nieuwe en levende Anne bestempeld,

Femke zal haar de sleiutel van de stad overhandigen, die later door strijders van de religie van de vrede wordt gebruikt om s'nachts de stad in te trekken.

Iets met .......... Paard van Troje.

Ervaringsdeskundige | 16-12-20 | 21:04 | 1

Anne Frank zielig? Weet je wat je tegenwoordig voor een beetje Achterhuis, van12 m2, aan de Prinsengracht neertelt?

skoftig | 16-12-20 | 21:34

Het enige wat je hoeft te onthouden van rapper appa zijn toespraak is dat hij zegt dat ze groter worden. En met sukkels die Nederland tot stadstaaat willen omvormen middels georganiseerde immigratie zal dat hen zeker lukken.
De macht van het getal is het enige waarmee zij het kunnen winnen. Verder is het een loze ideologie. Het is strijden om de strijd, winnen om het winnen, en haten om dat doel maar zonder twijfels te kunnen blijven volgen.
Leegte gevuld met rituelen, geluk als onverdiende luxe en dus niet nodig.
De blauwe lucht zit zo vol met oorlogszuchtige goden: waarom vechten ze het niet zelf onderling uit. Da's pas chips nootjes bier.
Wie voor een god wil strijden neemt die god maar mee. Blijf anders bij je mammie thuis met je cultuurspinsels.

zeurmachine | 16-12-20 | 21:03

Jongens toch, nou ga ik de hele nacht het werk van mevrouw Selma Leydesdorff door zitten lezen. En dat met al die bieren (lekkere bieren). Word weer laat..

hotnot | 16-12-20 | 21:02 | 1

Het boek over het Amsterdams Joods proletariaat is een aanrader wat mij betreft

thanseeuwen | 16-12-20 | 21:45

Dan is het maar een hetze. Maar nu graag de volgende column van deze meneer graag de moslimbroederschaps ontkrachting. Probeer dat eens onder het tapijt te lullen?

Lorejas | 16-12-20 | 21:01

BREEEEEEK:

Kudtje Kaag gaat onderzoek doen naar subsidie voor Islamic Relief volgens de Televagijn:

www.telegraaf.nl/nieuws/598425198/kaa...

Steek die maar in je hamburger.

netniet | 16-12-20 | 20:59 | 7

@Eric Newby | 16-12-20 | 21:19: Jaja, de blanke travestiet, staat bij D66 kennelijk hoger op de zieligheidsladder, dan een homo met een kleurtje.

Lekker progressief en zo.

netniet | 16-12-20 | 21:24

@Eric Newby | 16-12-20 | 21:19:
Zou wel sensationeel zijn straks in Maart, dat de premier wordt geleverd door een partij met 8 zetels.

skoftig | 16-12-20 | 21:32

Gaat uitkomen dat Islamic Relief ontzettende bruggenbouwende organisatie is of dat het geld al foetsie is na een onbekende niet terug te vinden overboekfout in onze betaalsystemen.

Lorejas | 16-12-20 | 21:45
▼ 4 antwoorden verborgen

Maar goed, Hamburger zal nu wel deugen en/of zijn subsidie hebben veiliggesteld. Anders kan ik deze chronische nekkramp ook niet duiden. Aju en succes ermee.

Rest In Privacy | 16-12-20 | 20:59
-weggejorist-
Amateur-Gynaecoloog | 16-12-20 | 20:57 | 1

Ietwat vreemdsoortig is het allemaal wel. Toen GS boven op de kwestie dook van de JFvD, werd GS geciteerd en met naam en toenaam genoemd.

Daarnaast is het meelopen in deze optocht, verre van het ergste dat aan deze mevrouw kleeft. Haar vader heeft van 1999 t/m 2016 Islamid Relief bestierd in Nederland. Toen ging de stichting failliet en heeft hij plaats moeten maken.

Er is een heel andere stichting opgericht, met een ander KvK-nummer, dat bijna dezelfde naam draagt en doet alsof zij dezelfde stichting zijn. Zelf de jaarverslagen van de oude stichting staan op hun site, alsof die van henzelf zijn.

Ook in deze stichting zit de Moslim Broederschap vuistdiep. Haar vader richtte immers ook Moslim Broederschap in Nederland op. Kauthar zat bij Femyso, dankzij haar vader. Ook deze club is een kweekvijver voor de volgende generatie en kinderen van vertrouwelingen worden naar voren geschoven.

Evenwel staat ze nu op de kieslijst door Klaver, wil Rutte GroenLinks daarom niet uitsluiten omdat het crisis is (de logica) en heeft Kudtje Kaag de stichting nu ettelijke miljoenen toegeschoven.

Dit is geen toeval, dit is moedwil. Er staat in maart 2021 meer op het spel dan menigeen vermoedt en van de MSM en uilskuiken-Hamburgers, gaat de goegemeente het niet vernemen.

Gas erop jongens.

netniet | 16-12-20 | 20:56 | 2

"Gas erop jongens." Is dat een Anders Joods Geluid?

skoftig | 16-12-20 | 21:31

Gaat het hele artikel alleen maar over die demonstratie? Dus Hamburger laat de moslimbroederschap maar voor het gemak achterwege?

knutsel_ | 16-12-20 | 20:54 | 1

Dat viel mij ook op. Die foto is hooguit illustratief voor dat dat andere feit.

MickeyGouda | 16-12-20 | 21:27

Geslaagde poging van Hamburger. Deze opening suggereert namelijk vooral dat het allemaal om die ene foto gaat, dat ene moment op een demonstratie. Hij gaat er uitgebreid over verder, en GS gaat er uitgebreid op in.

Die foto is slechts bijvangst. Het gaat om Kauthar's gedachtegoed dat verdacht is, niet alleen vanwege die foto maar vooral vanwege haar bestuurdersrol in dubieuze clubjes waar ze slechts met moeite afstand van kan nemen, of dat niet doet door de kwestie te ontwijken. Of af te doen als een hetze van GS. Door zo te focussen op die foto, en door de reactie van GS, komt ze daar nu mee weg. Well played, Hamburger, well played.

Muxje | 16-12-20 | 20:51 | 2

Eens. Het gaat om puur onversneden theocratisch fascisme.

Rest In Privacy | 16-12-20 | 20:54

Er komt nog wel meer boven water.

Schoorsteenveger | 16-12-20 | 21:09

Hamburger slaat de plank mis. Bouchallikht is het probleem niet, mocht zij verdorven ideeën hebben over de toekomst van de democratie in Nederland dan is dat haar goed recht. Ik zal ze nooit steunen maar toch.

Het probleem hier is dat GroenLinks iemand met zulke ideeën naar het hart van de democratie wil lanceren. GroenLinks er blijkbaar niet over heeft nagedacht dat er vragen over zouden kunnen komen, geen enkel antwoord heeft op deze vragen. Dat GroenLinks het toekomstig Kamerlid er niet in heeft begeleid dat dit soort vragen zouden kunnen komen. Niet een lijst met daadwerkelijke acties uit het verleden van dit Kamerlid heeft opgesteld die deze vragen zouden doen kunnen laten verstommen en als het echt netelig wordt dit Kamerlid aan haar lot overlaat en zelf blijft zwijgen.

Dat is buitengewoon verderfelijk richting de democratie, richting hun kiezers en ook richting hun aanstaand Kamerlid.

Sqbar | 16-12-20 | 20:51

Kijk dan toch op NPO3 nu. 50 jaar TopPop, hoe vrij en progressief ons landje ooit echt was. Nu importeren we mensen uit landen met regressieve en conservatieve gedachten die ons vervolgens beschuldigen van racisme en ons terug naar de jaren 50 willen brengen en ondertussen zeggen dat ze progressief zijn. Koekoek.

Sinterbikske | 16-12-20 | 20:50 | 6

Brood en spelen, we werden in slaap gewiegd met love & peace in een wereld van hate & war.

Mr_Natural | 16-12-20 | 21:00

@Mr_Natural | 16-12-20 | 21:00: Er was altijd een ondertoon. Onbespreekbaar. Zeurmachine hou je smoel, Zeurmachine muil dicht, dat was het. Want waakzaam genieten kan niet. De droom mocht niet stuk.

zeurmachine | 16-12-20 | 21:17
▼ 3 antwoorden verborgen

Kritiek op de Moslimbroederschap afdoen als hetze is inderdaad een ander Joods geluid.

Rest In Privacy | 16-12-20 | 20:48

Het zal allemaal wel.

De enige vraag die ik heb is simpel.

Wat moet een orthodox religieus iemand in hemelsnaam (pun intended) bij een links-liberale socialistische partij. De fundamentalistische standpunten van orthodoxe christenen, joden en moslims staan lijnrecht tegenover, haaks, op die van liberalen (links of rechts) op die van socialisten dat is gewoon zo.

Mijn enige vraag aan zo'n Kauthar is eigenlijk meer van wat doe je bij zo'n club 'zondige' mensen die neuken voor het huwelijk, sommigen zelfs met hetzelfde geslacht, die een wijntje nuttigen?

Mijn vraag aan GroenLinks is dan. Leuk hoor, ik vind ook dat moslims vrij en blij hun geloof (binnen onze wet, normen en waarden) mogen praktiseren. Dat vind ik ook over joden, christenen, hindoestanen en aanhangers van het vliegende spaghettimonster (vrede zij met de pastafari's). (binnen onze wet, normen en waarden)

Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat je bij elkaar past. Je ziet mij echt niet lid worden van de FvD daar deze figuren een totaal andere ideologie hebben.

Leg dat nu eens uit Kauthar en GroenLinks. Dat wil ik weten. Ben ik de enige?

Theodorus.Goldbach | 16-12-20 | 20:47 | 6

@Koning BongoBongo | 16-12-20 | 20:56: Spijker kop raak.

Lupuslupus | 16-12-20 | 21:02

@Koning BongoBongo | 16-12-20 | 20:56:
Dit geeft trouwens uitstekend een beeld van het institutionele racisme binnen groen slinks. Kaoutar moet net als andere beoogde kamerleden gewoon meestemmen in het strakke keurslijf van Jesse Klaver. Zij is voor GL niets meer dan een poging raditionele molsim stemmen binnen te halen.

Dat noem ik een schunnig neerkijken op deze groep. Deze mensen hebben hun eigen religie, geschiedenis, normen en waarden en dus visie op wat goed en fout is in hun ogen. Ik zal het er grotendeels niet mee eens zijn, maar erken wel dat het hun waarden zijn.
Klaver ziet niets anders dan een lege huls die hij kan vormen zoals hij wil. Waar zij werkelijk in gelooft is voor hem van geen enkele waarde.

Nuuk | 16-12-20 | 21:04

@Koning BongoBongo | 16-12-20 | 20:56:

GroenLinks is een links liberale/socialistische partij. Een alternatief als je links van de PvdA staat maar de SP te communistisch vindt. Daar past helemaal geen enkele religieuze moslim bij. Culturele moslims allicht wel hoor, vrijgevochten moslim homo's, lesbo's of vrouwen die na afscheid van het patriarchale juk van islam vooruit willen, ex-christenen, liberale joden en noem maar op maar het is geen plekje voor orthodoxe religieuzen.

Weet je wat ik denk? Ik denk dat faalhaasje Jesse 'Messias' Klaver denkt lekker progressief te doen door een hoofddoekje op de lijst te zetten maar dat hij te dom is om in te zien dat er niets progressiefs is aan orthodoxe joden, moslims, christenen of hindoes. Nooit.

Theodorus.Goldbach | 16-12-20 | 21:07
▼ 3 antwoorden verborgen

Hamburger hoopt op hulp van linkse msm om zijn boodschap verder te transporteren naar de goedgelovige op VVD stemmende Nederlander. dan wordt zijn werkelijkheid geloofwaardig voor veel mensen

Koning BongoBongo | 16-12-20 | 20:47 | 1

Gaan ws toch geen 9 zetels halen dat klaverclubje.

bqbq | 16-12-20 | 21:56

Wat een bal gehakt, die Hamburger.

Mr_Natural | 16-12-20 | 20:46 | 3

Halalburger

SterF... | 16-12-20 | 20:58

Dit is de beste conclusie die hieruit te trekken is.
Leuk!!

Nuuk | 16-12-20 | 21:05

Hamburger is een Joodse antisemist, voor als je dat nog niet wist.

robbie103 | 16-12-20 | 20:44

Even opgezocht wie Jaapie was. Is van Ander Jeauds geluid. Een (s)links zelf hatende jeaudenclub die vindt dat Israel deaud moet. Hun motivatie voor deze zelfhaat weet ik niet. Maar als Hedy d'Ancona en Harry de Winter erbij betrokken zijn weet je dat het driedubbel fout is.

Graaf_van_Hogendorp | 16-12-20 | 20:44

Blijft komisch, doet een website, krant of tv-programma met een andere signatuur dit, dan heet het gedegen journalistiek onderzoek.

Doet GeenStijl het, dan is het een hetze.

Het is een beetje als een klein kind dat een snoepje pikt en waaraan je vraagt of hij een snoepje heeft gestolen. Wanneer het antwoord is: 'hoe durf je mij te beschuldigen! Dat kan echt niet! Boe!' ... Dan weet je, die heeft het gejat.

Dit is exact hetzelfde niveau.

Het is van een ongekend treurig niveau waarbij waarheidsvinding volledig ondergeschikt is geraakt aan deugen en diversiteit. En dat tegen nagenoeg elke prijs.

Klaver kan haar niet meer lang de hand boven het hoofd houden. Dat weet hij zelf ook. Kwestie van tijd. En tot die tijd, deze bokkesprongen.

Rollins | 16-12-20 | 20:43 | 3

Ik twijfel enorm aan dat laatste. Jessias is ook maar een marionet van hard core commies, ‘groene’ extremeriken en welvaarthatende ontwrichtend zoals Duyvendak.

Pieterman | 16-12-20 | 21:02

@Pieterman | 16-12-20 | 21:02:

Fair enough. Maar beeldvorming is key. En als dit GL gaat bijten (en dat gaat het) dan zal de RaRa Duyvendak ook eieren voor zijn geld kiezen en zijn stromannetje het voor hem uitvoeren. Ik denk dat Duyvendak cum suis wel snapt dat beeldvorming key is. Het jongere electoraat zijn doorgaans niet de meest scherpe potloden uit het doosje. Weliswaar erg beinvloedbaar, maar met een grens van het betamelijke.

Maar wie weet heb je gelijk en wordt deze extremere lijn de koers van de Klaver Club.

Rollins | 16-12-20 | 21:22

Journalistiek onderzoek bij de MSM ? Al zeker 30 jaar niet meer.

Der Schnitzeljäger | 16-12-20 | 21:57

GeenStijl is slachtoffer van oplettendheid jegens gewetenloze islamisten die zich vermommen als zoetsappige en kutverheven zichzelfbetervinders. Jankjank doen als je wordt ontmaskerd is wel héél erg GL. Kortom Bouchdinges gedraagt zich als vals dijen. Ik en velen met mij danken GeenStijl voor de ophef. Laat deze effectief zijn aub.

Pieterman | 16-12-20 | 20:41

Jeetje, dat jullie nog de moeite nemen om hierop te reageren. Het vrouwmens kwaakt toch alleen voor haar eigen parochie. Ik heb het dan ook niet gelezen.

forecastle | 16-12-20 | 20:40 | 5

@Lupuslupus | 16-12-20 | 20:50: Extra leuk, omdat die 'meelopers' over het algemeen juist geen mensen zijn die zichzelf tot hun stomme verbazing (achteraf) midden in een demonstratie met totaal verwerpelijke ideeën zullen terugvinden.

Poesmobiel | 16-12-20 | 20:57

Wat Poesmobiel zegt.

knutsel_ | 16-12-20 | 20:59

@Lupuslupus | 16-12-20 | 20:50:

Heb ook niet echt idee dat er veel meelopers zijn hier, wel soms over een aantal zaken het eens maar dat wist je zonder GS ook wel.

sprietatoom | 16-12-20 | 21:30
▼ 2 antwoorden verborgen

We zijn ontwikkelde mensen, geloof is zó tweede millenia, we hebben geen geloof meer nodig om mensen te onderdrukken.

Mr_Natural | 16-12-20 | 20:38 | 2

Een virusje werkt ook wel.

sprietatoom | 16-12-20 | 20:40

Geenstijl in dialoog met een hamburger.
Ik praat ook soms tegen mijn eten maar alleen als niemand kijkt.

keestelpro | 16-12-20 | 20:36 | 10
▼ 7 antwoorden verborgen

Die man rechtsonder is Rutte. Doorpakken!

BL6swguPp7hoYH | 16-12-20 | 20:36 | 2

die Hamburger is niet kosher!
los daarvan: waarom halen we moslims binnen en verjagen Joden. Die paar miljoen Joden hebben zoveel meer bijgedragen aan de wetenschap van de mensheid dan die 1 miljard moslims. Misschien niet meteen liggend aan wat die 1 mrd zijn, maar ze leren nooit iets, of hoogstens een enkeling die wat kan, die gaat dan onkritisch de quran uit zijn hoofd leren. Daar schieten we dus niets mee op.
Wellicht heeft Hitler met zijn heulen met de moslims (go wiki Handschar en de mufti van Jeruzalem) de klassieke fout van alle domme insecure leiders gemaakt: jaloezie en bang voor competentie; competente l3iders en organisaties zoeken intelligentere mensen dan zichzelf: dan moeten we dus moslims buiten laten, Joden koesteren en als we arbeid nodig hebben Chinezen en Indiërs binnenhalen.

Hemmenaar7 | 17-12-20 | 01:11

@Hemmenaar7 | 17-12-20 | 01:11: Die mufti is zelfs in de oorlog nog in het Catshuis op bezoek geweest bij de SS. Brrr.

Piet Karbiet | 17-12-20 | 13:01

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl