achtergrond

Geenstijl

LIVE! Adelaar van Zuidhorn in gruwelijke etappe

EDITUPDATE: Vroege abandon Adelaar van Zuidhorn

Heel eerlijk, waar hebben we in twee weken Tour nou eigenlijk naar zitten kijken? Caleb Ewan is de beste sprinter, Cees Bol niet, Wout Van Aert is de grote baas van het peloton, Marc Hirschi is een mooie gek en Tom Dumoulin heeft zijn eigen karretje in de poep gereden door op de Tempelberg (niet echt he mensen) zijn lichaam aan Primoz Roglic te offeren. En meer niet, want met 7 renners binnen 45 seconden zijn de verschillen in de top van het klassement nog steeds heel erg klein. De Echte Strijd begint VANDAAG. Het wordt oorlog. 191,5 kilometer, 4.400 hoogtemeters met finish bergop, en de laatste 5 kilometer zijn gruwelijk. Vooraf tipten we Tadej Pogacar voor het winnende sprintje op de slotklim uit de hel, en onze eerste liefde mag het op de top gaan uitvechten met de Spaanse klimgeit Mikel Landa. U juicht natuurlijk voor startnummer 104, Bauke Mollema, de Adelaar van Zuidhorn, een kanshebber voor een plek in de Top 5. Live op NPO1, de Belg of Uurospör!
UPDATE - 17 koplopers: Alaphilippe, Carthy, Cavagna, Edet, Sivakov, Soler, Daniel Martin, Geschke, Powless, Rolland, Barguil, Sicard, Schachmann, Daniel Martínez, Kämna, De La Cruz, Madouas.
UPDATE 14.45 uur - Adelaar van Zuidhorn, de Nederlandse troef Bauke Mollema, abandon. Meh. Lijkt op gebroken pols. Beelden valpartij hieronder.
UPDATE 17.02 uur - Daniel Martínez wint een prachtig gevecht met de kookafzuigers van Bora! Bij de favorieten wappert Bernal eraf. FIETS EENS DOOR ROGLIC
UPDATE 17.10 uur - Roglic rijdt lekker door met Pogacar. Bernal krijgt 0.36 aan zijn strakke fietsbroekje. Tom Dumoulin zit er niet ver achter. Sjonge jonge wat is Tom Dumoulin """slecht""". Grote verliezers van de dag: de Fransen. Romain Bardet en Guillaume Martin donderen uit het klassement.

De Adelaar

De Adelaar

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.