Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Beste Landgenoten,

Reaguurder Beste_Landgenoten wil ff wat kwijt

Historisch. Eerste NieuwNieuws-cameraman die een tik krijgt

“Het irriteert me, deze terugkerende discussies. Het lijkt erop dat enerzijds (ter rechterzijde meestal) gezocht wordt naar voorbeelden van downplay van "het Marokkanenprobleem" en anderzijds (ter linkerzijde) gezocht wordt naar voorbeelden van overdrijving van "het Marokkanenprobleem". Dat leidt tot cherry picking uit het nieuws, waarvan dit bovenstaande stuk ook weer getuigt. En ja hoor, er is weer iemand gevonden, liefst bij "de MSM" die het woord Marokkaan niet wil noemen in verband met de rellen. Of een politicus, of een journalist, of een BN-er en dat wordt dan hoog opgespeeld alsof het exemplarisch is voor de hele journalistiek, politiek en linkse samenleving. Wordt wel gewag gemaakt van "Marokkanen", dan is dat geen nieuws en dan is er geen ophef. 

Maak je melding van deze hyperfocus op zichzelf dan parkeer je jezelf direct in het kamp van de tegenstander, dan ben je natuurlijk een wegkijker die het probleem niet zou willen zien. Want het probleem, dat moet en zal bewezen worden, met iedere voorbeeld dan ook! Tegenvoorbeelden worden genegeerd, want die passen niet in de (overdreven) hysterie over buitenlanders en migranten. En zo circle-jerken we elkaar tot een hoogtepunt van verontwaardiging over die ellendige Marokkanen. Elke dag weer.

Aan de Joop-zijde zie je de andere kant van die medaille: Iedere uiting van verwijzing naar etniciteit wordt aangehaald als het pure fascisme zelf, dat moet worden uitgeroeid met wortel en tak en met grote graagte wordt uitgegaan van de goede inborst van de gemiddelde migrantenzoon ofwel wordt gewezen op de sociaal economische factoren. Etniciteit en culturele achtergrond zijn taboe als factor in welke gedragsverklaring dan ook. Deze nonsens gaat dagelijks door en lijkt te polariseren. De waarheid ligt ongetwijfeld ergens in het midden, maar heeft geen nieuwswaarde, is geen clickbait, is geen item waard, want geen ophef. En geen ophef, geen inkomsten, geen advertenties, geen interesse.

Met Marokkanen is het "probleem" niet uitsluitend etnisch maar ook niet uitsluitend sociaal-economisch. De meeste Marokkaanse relschoppers zijn laag opgeleid en sociaal economisch zwak, inderdaad, maar staan ook cultureel en "etnisch" meer op afstand van de autochtone Nederlanders. Er is afkeer van Nederlandse waarden, maar dat is niet de enige en mogelijk niet eens de hoofdoorzaak van deze rellen. Verveling, warmte, werkloosheid, het kan allemaal meespelen. En afkomst, ongetwijfeld ook. 

Zinvol is die polarisatie niet en al helemaal niet de hyperfocus op voorbeelden die uitsluitend het eigen vooroordeel bevestigen. Er wordt in de media veelvuldig gewezen op de achtergrond van de relschoppers en er zijn altijd uitzonderingen te vinden. Als je enkel die uitzondneringen uitvergroot ligt iedereen weer in de dagelijkse circle-jerk over Marokkanen, asielzoekers, vluchtelingen, enzovoort. Op naar het volgende ophef-du-jour artikel.”

Beste_Landgenoten | 18-08-20 | 10:50

REPLIEK? NATUURLIJK, NA DE BREEK! 

Beste Beste_Landgenoten

Ja, lieve Beste_Landgenoten, je hebt een punt. GeenStijl focust veel & vaak op afkomst & benoemen. En dat kun je zien alsof het narratief één kant op getrokken wordt, en voor wie alleen GS leest zou dat ook zo kunnen zijn. ECHTER. Alhier ontkent niemand dat die beroemde “sociaal-economische omstandigheden” en/of ontheemde gevoelens in een liberale samenleving óók een weegfactor zijn, terwijl aan De Overkant wél vaak (en niet zelden primair) getracht wordt om een kunstvorm te maken van het tot “racisme” of “islamofobie” framen van het benoemen van afkomst van dat straattuig.

In NRC Zwatelblad worden bijvoorbeeld alle clichés uit de cognackamers getrokken om Mark Rutte clichés te verwijten omdat hij het losgeslagen tuig als losgeslagen tuig benoemt. Op televisie zit een politiecommissaris, verantwoordelijk voor handhaving van de openbare orde dus, te roepen dat je die ‘jongeren’ wel, maar hun ouders níet tot de orde zou moeten of mogen roepen (terwijl normen, waarden & publiek gedrag toch thuis bij de opvoeding beginnen, óngeacht afkomst), en bij GroenLinks zitten gekke vrouwtjes te vingerfappen op de gedachte dat deze jonge mannen eigenlijk nobele wilde leeuwentemmers zijn - terwijl diezelfde partij barst van de roomblanke rassenruiers die het vermeende “witte patriarchaat” zo snel mogelijk sociaal-cultureel tot zachtkwetsbare huilstruikjes willen weken - en daar zelf aan bijdragen door talloze meisjesmannen af te scheiden waar je geen enkele oorlog ooit mee zal winnen tenzij ze onderling moeten strijden om de laatste avocado in een binnenstadse Marqt.

Maar is het dan zo raarrr dat Nederlanders sommige stukken van hun Nederland niet meer herkennen, mede omdat de steeds-maar-weer-daders er sterk eens-gelijkend, maar wel anders-dan-wij uit zien? Hoe is het zo ver gekomen dat zulks benoemen meteen “racisme“ heet te zijn? Waarom doen zo velen - ook of juist in de media en nee niet allemaal maar wel de meesten - daar aan mee? Het maakt moedeloos, en het is saai, het herhaalt zich vaker dan oude afleveringen van Wegmisbruikers en dat we deze discussie al decennialang voeren als blanke autochtonen onder elkaar, met meetlintjes waarmee we elkaar op elke millimeter van het benoemen én wegkijken zwaar bevechten, is strontvervelend. Dus ja, wij zouden zulke topics liever ook niet meer & nooit meer hoeven tikken. 

Omdat de integratie geslaagd is. Omdat de islam ook in die multiculturele kringen ondergeschikt is aan de liberale democratie in plaats van andersom. Omdat straatroven, Mocromaffia, juweliersovervallen en zinloos geweld & vernieling door Neder-Marokkaanse “jongeren” verleden tijd zijn. Omdat NieuwNieuws-cameramannen niet meer voor harses & apparatuur geslagen worden door rEsPeCtLoZeN die denken dat respect iets is dat je met intimidatie kunt afdwingen. 

Maar ja. Is niet zo hè? Dus tot die tijd blijven we toch proberen om het narratief wat meer naar het midden te trekken door, in een zee van sterk naar links gespleten media, de focus iets meer wél op afkomst & herkomst & cultuur & religie te leggen, dan op wat er allemaal goed gaat. Want er gaat nog niet genoeg goed, en Nederland wordt ook nooit beter als we net doen alsof het een welles/nietes is waarbij de daders enerzijds niet benoemd mogen worden, en anderzijds niet in het debat worden betrokken. Het is een welles/welles en integratie begint bij de intriganten immigranten, niet bij ons. Wij zijn vrij, en willen die vrijheid niet inleveren aan de mores van straatvechters.

Polarisatie heeft ten onrechte een slechte naam gekregen, want zonder wrijving geen glans en uit hard botsende ideeën zou het beste idee moeten kristalliseren. En voorts zijn wij van mening dat een samenleving pas “inclusief” is, als iedereen daarbinnen meetelt en in gelijke mate gewogen en aangesproken wordt op goede, én op slechte bijdragen aan De Sfeer.

Reaguursels

Inloggen

Zolang de media voor 99% "links" (of: niet patriottisch) is, is een vanuit enkele overgebleven kanalen overwegend "rechts" geluid, wel te verwachten en aan te moedigen, lijkt me.

RichardBandler | 19-08-20 | 15:12

Maar een paar jaar geleden heeft een Marokkaan een Gouden Kalf gewonnen!
Het was de hele week op alle nieuwszenders. Ik weet het nog goed.

Piet Karbiet | 19-08-20 | 13:22

Beste Landgenoten geeft exact weer wat er is is gegaan in dit land. Pluim voor Van Rossem hoe hij dit duidt. Een element wat in het verleden nog wel eens door een enkele socioloog (zou tegenwoordig niet meer mogen, zijn ze hun baan kwijt) werd genoemd betreft de patriarchale samenleving waaruit de losgeslagen “jongeren” afkomstig zijn. In hun thuisland wordt niet gepraat, maar wordt men door de popo gewoon in elkaar gehengst tot je niet meer kunt bewegen. Daar hebben de “jongeren” respect voor. In onze matriarchale samenleving lachen ze simpelweg om de handhaving. Dat oplossen is niet eenvoudig. In Frankrijk en België zien we al dat de straat gewonnen heeft.

Rest In Privacy | 19-08-20 | 09:43

Ik vind dat Beste Landgenoten ergens wel een punt heeft. Het is ook goed dat er op GS soms tegengeluiden gegeven worden. Wat ik persoonlijk heel belangrijk vind is dat mensen zich altijd wel blijven beseffen dat een Nederlandse Marokkaan gewoon iemand is die geboren wordt in Nederland uit ouders die een Marokkaanse achtergrond hebben. Het is niet iemands keuze ofzo, er is niks mis met het hebben van een Marokkaanse of andere niet-westerse achtergrond, en je mag een individu ook nooit hierop beoordelen. Om die reden kreeg ik ook een misselijk gevoel van de Marokkanen uitspraak van Wilders.

De andere kant, en daar mogen we de (linkse) gevestigde partijen en de MSM op blijven aanvallen, wordt vanuit die hoek al decennia de problemen die er waren en zijn en alsmaar groeien op het gebied van botsende culturen, religies gebagitaliseerd of zelfs ontkend. Als je niet de wereld door hun roze John Lennon bril ziet, Dan ben je een racist en er is nooit werk gemaakt van een streng immigratiebeleid of enig beleid om problemen te voorkomen en aan te pakken, of zelfs maar te onderkennen.

Fijn_dat_je_er_bent | 19-08-20 | 07:20 | 1

Hij zal allicht een punt hebben met de waarheid ligt in het midden. Maar het probleem hierbij is dat de oplossing dan ook bij de midden partijen moet liggen. Alleen hebben die ervoor gekozen te doen of er niks aan de hand is en zolang mensen last blijven ondervinden zullen ze steeds meer naar de flanken trekken.

Urbanus_2.0 | 19-08-20 | 08:37

“The enemy has only images and illusions behind which he hides his true motives. Destroy the image and you will breake Beste_Landgenoten” (Bron: BL)

Sw.Dwaallicht | 19-08-20 | 04:18

Ik wil gewoon dat zo'n relschopper schreeuwt van pijn.

etwaboy | 19-08-20 | 02:47

Ik heb altijd geleerd dat je pas iets over iemand mag zeggen als je het ook recht in iemand zijn gezicht durft te zeggen. Dit heeft helemaal niets met rechts en links in de politiek te maken. Het is ook geweldig dom om als volk te doen alsof wij over deze onderwerpen tegenover elkaar staan. Er is links en rechts geen partij te bekennen die voor rellen pleit, voor moord en doodslag pleit, voor discriminatie pleit of gelukkig is met negatieve gevolgen van democratisch beleid. Er is ook geen betere vorm of op zijn minst geen vorm om ons land te besturen zonder te grote risico's die het experimenteren ermee rechtvaardigen.
Dictatuur, depotisme?

Het is nogal zuur dat belangrijke onderwerpen in de politiek zoals hoe we omgaan met virussen, een veranderend digitaal landschap waarin veel mensen niet mee kunnen komen, het oplossen van woningnood, onze gasvoorziening uit Rusland, onze boeren, het welvaartsverschil tussen de Europse lidstaten, de armoedeval, onze toeslagenbende, onze hoge uitkeringsafhankelijkheid en het streven naar een veel kleinere overheid allemaal gekaapt worden door een zinloze etnische discussie. Het doet er namelijk pas echt toe als een Marokkaan of een Roemeen iemand is die je kent en een naam heeft. Daar heeft de overheid helemaal niets mee te maken.

De Marokkanen zijn het brood, de media de Spelen.

LinkeLotje | 19-08-20 | 01:02 | 3

U bent toch echt een s vergeten.

Nick_Star | 19-08-20 | 01:21

De regel over pas iets mogen zeggen is natuurlijk volstrekt debiel. Waarom zou je bv niet negatief over een extreem gewelddadig iemand mogen praten tenzij je het ook recht in zijn gezicht durft?
Wat als de zegger exteem veel kwetsbaarder is dan de besprokene? Dit is woorden en een mogelijk fysieke reactie erop op één vlak plaatsen, dom, primitief.

De rest van je post is nietszeggend. Er zijn zat andere onderwerpen, maar geen ervan komt in de verdrukking als er aandacht aan dit probleem wordt besteedt. De stroom van gebeurtenissen is niet een 'zero sum game'. Het heeft alle schijn van een poging "kijk even hier, dan zie je daar niks". De maatschappij kan multitasken.

sockpuppet | 19-08-20 | 02:45
-weggejorist-
Herr_Kalashnikov | 19-08-20 | 00:15

1. Als je op rechts staat is het niet moeilijk te denken dat alle rest links van je ligt.
2. Er heeft de afgelopen jaren mede dankzij het narratief van GS een ongelofelijke verrechtsing van Nederland plaatsgevonden, misschien als onderdeel van een globaliserende trend. Dus het is niet zo dat de mate waarin dit benoemd wordt geen resultaat geeft.
3. Die verrechtsing is niet een normalisering, want mede bewezen door het politieke klimaat in het Westen, zien we een steeds grotere rechtse meerderheid.
4. Het volk is
a. simpelweg te dom, òf
b. door de machtsverdeling bijbehorende manipulatie onbewust beter beïnvloedbaar dan men denkt
voor een democratie.
5. Etnocentrisme en nationalisme, misschien chauvinisme. Velen zijn niet in staat om zich te in te leven, perspectief te zien, of kritisch te zijn op zichzelf, en zo begrip te hebben voor andere persepectieven, met als hoofdvoorbeeld het Islamitische perspectief.
6. De Islam wordt verafschuwd. Daar is geen ontkennen aan.
7. Men is zich er niet van bewust dat dat waar men hier in gelooft dat goed is, net zo religieus is als andere gevestigde religies.
8. Men is behoorlijk blind voor het leed dat onze samenleving elders in de wereld veroorzaakt, en mocht door dichtgeknepen ogen hiervan toch iets worden gezien, dan nog begrijpt men het excuus daarin niet.
9. Als Nederlanders ergens sterk in zijn is het de schuld op anderen afschuiven.
10. Alle vingers die naar onszelf wijzen, hoe empirisch bewezen ook, worden omgeknakt en genegeerd.
11. Als je niet voor ons bent, ben je tegen ons.
12. Als je gelooft in een systeem, zou je geen methodes moeten hoeven goedkeuring die 1 op 1 overgenomen zijn uit het systeem van je grootste tegenstander.
13. Grootheidswaan. De gedachte, de wil en de wens, en de overtuiging dat het online volk representatief is voor de offline wereld.
14. Haatzaaien tegen haatzaaiers mondt uit in een vervelende cirkel. Zie ook punt 12 en anderen. Je maakt jezelf kapot.

Een oplossing? Ik heb hem niet. Mijn 2 cents. Verbeter de wereld, maar begin nou onderhand eens bij Ons zelf. Dat zou op alle vlakken een boel ellende schelen.

Balgesjaakt | 19-08-20 | 00:07 | 9

Grootste fout waar links iedere keer in trapt is rechtse mensen als dom neerzetten. Alsof er op rechts gewoon geen goede meningen en ideeen te vinden zijn, alsof rechtse mensen er niet toe doen, alsof je rechtse mensen liever kwijt bent. Veel linkse mensen zijn helemaal niet zo sociaal als dat ze zelf denken en al helemaal niet zo democratisch als dat ze zelf denken.

Tapioca pudding | 19-08-20 | 09:12

@Balgesjaakt | 19-08-20 | 07:41:
Definieer rechts, kun je dit niet duiden ---> streep nr. 1,2,3 weg van Bal.kt.
4. dus?
5. als een bepaald groepje zich als klootzakjes gedragen, dan geef je dit een naam. Als het een herkenbaar groepje is --> dont shoot the messenger.
6. De is Islam is intolerant tegen vrouwen, homo's en andersdenkenden.. Daar is idd geen ontkennen aan.
7. Nederland is ontzuild. Cultuur en religie lopen niet sterk in elkaar over. Wellicht is het aardig als u iets gaat lezen over de verlichting.
8. Het gaat hier over Nl en Marokkaans flutgedrag. Wat een viking mijn over over over over grootvader heeft aangedaan, ik ben daar niet door gekwets. En als u het over het kwetsen van vandaag heeft, waar staat u tov van jodenhaat en de systematische vervolging en onderdrukking van andersdenkenden in bv Egypte waar de koptische Christenen geen leven hebben en waar kerken elke week worden vernield, verbrand etc? 9. Er is alle ruimte voor kritiek, maar terechte kritiek. U overziet dat hier kritiek kunnen hebben en uw schrijven hier, hoe onzinnig ook, in alle vrijheid kan en het tegendeel van uw argument bewijst.
Je moet alleen wel met de juiste duiding en met goede argumenten komen. Zie 1,2,3, u duid niets.
10. Vandaar dat mensen uit alle windstreken hier welkom zijn. Of je bent welkom, of je bent niet welkom. Je kunt geen inherent racistisch land zijn als je iedereen toelaat dan wel een kans geeft. Waar NL'ers niet veel mee op hebben is onterecht gejengel.. Probeer dit eens in een Arabisch land.
11. In het voetbal ja.
12. Wie is de tegenstander in deze, vreemde zin, er staat eigenlijk niets.
13. De definitie van grootheidswaanzin is: ingebeelde grootheid en zelfoverschatting. Kritiek hebben op debiel gedrag van een groep criminele randdebielen is grootsheidswaan?
14. Haat zaaien is nooit goed. Iemand neersteken valt ook af te raden. Vis eten wat rauw is is niet gezond. Een koe schijt meer dan een apotheker. Allemaal zekerheden, geen argumenten, wederom zegt u niets.

Begin eens te duiden met wat links is en wat rechts. Ik ben bv links maar heb een teringhekel aan iedereen die auto's in de fik steekt, heel apart.
Ik ben links maar vind het niet ok dat er met vuurwerk naar politie wordt gegooid.
Ik ben links maar vind dat je je niet moet gaan gedragen als simpele primaten als het warm is of wanneer de verveling toeslaat, verder is het ook niet juist om dit goed te praten, ieder mens snapt dat dit niet ok is. Ik denk wanneer ik politieke programma's bezie dat ik redelijk links ben. Behoeftigen helpen, vluchtelingen zijn welkom, gezondheidszorg en hulp voor ouderen moet goed geregeld zijn.

Ik hoop op een enkel argument terug, ik verwacht het overigens niet. Evengoed dank voor uw inbreng. Het sterkt mij dat voor mensen met een afwijkende en niet onderbouwde mening hier toch ruimte is in dit land.
Er zijn landen waar dit niet kan. Dit zijn ook de landen waarbij je direct een knuppel in je nek van politie als je relt en waarbij je zonder procesverbaal het gevang in gaat.

Succes!

donkieshot | 19-08-20 | 09:44
▼ 6 antwoorden verborgen
-weggejorist en opgerot-
Pierre Tombal | 18-08-20 | 23:14 | 2
-weggejorist-
Bijtendehond | 18-08-20 | 22:55 | 3

Beste Landgenoten, u bent eigenlijk de personagificatie van wat er mis is in dit land. Wij zijn helaas nog steeds in zwijgende meerderheid die relativistische meute. Degenen die polderpragmatiek belijden in plaats van het pro-actief belijden van verworven waarden. We weigeren maar te begrijpen dat onze opgebouwde samenlevingsbasis geen gedeelde ondergrens is van wereldse beschaving. En integratie begint wel degelijk bij de gratie van het gastland die bij het niet stellen van de juiste voorwaarden hierbij zelf uit de gratie geraakt, Van Rossem.

Nick_Star | 18-08-20 | 22:41 | 3

volle punten.

sockpuppet | 19-08-20 | 02:54

Dat is nogal wat. Als ik exemplarisch ben voor de vermeende slechte staat van dit land, terwijl ik politiek in het midden sta en beslist geen extreme denkbeelden uitvent en vermoed dat een veel groter deel van de Nederlanders het meer met mij eens is dan met jou, dan woon jij misschien wel in het verkeerde land. Dan ben je zelf misschien wel de afwijking in plaats van de trend.

Het actief belijden van verworven waarden is meer dan het afzetten tegen afwijkende meningen of gedrag. Een land is de optelsom van haar inwoners, niet per definitie het verworven recht van de langst op onze bodem levende voorouders. De grens is de wet die geldt voor iedereen. Handhaving van die wet lost je problemen grotendeels op en als de wet je niet bevalt kan je op een partij stemmen die andere wetten voorstelt.

Niemand is voor straatrellen of straatterreur, maar deze a priori duiden als gevolg van de etnische achtergrond is apart wanneer datzelfde niet gebeurt bij rellen in Duindorp bijvoorbeeld. Die etniciteit ontkennen is evengoed zinloos, dat is de andere kant, wilde ik maar zeggen.

Beste_Landgenoten | 19-08-20 | 08:23

@Beste_Landgenoten | 19-08-20 | 08:23: U ontving bewust van mij het neologistisch predikaat ‘personagificatie’. Dit aangezien we hier met onze reaguurdersnamen opereren en hier personen achter schuil gaan die hun personage hier wellicht gebruiken als uitvergroting. Ik vrees echter gezien dit zeldzame reaguurderstopic van B van Rossem dat dit niet zozeer het geval is bij u. Ingaande op uw reactie vooraleerst een duidende notie: mijn wereldbeeld is holistisch van aard en als zodanig in uitvoering inderdaad afwijkend en zeker geen trend. Dit laat onverlet dat mijns inziens de meeste mensen onderliggend wel degelijk zo denken, echter door de lichtheid van het maatschappelijke bestaan komt dit nog niet aan de oppervlakte. Uw hele denken in deze lijkt zich edoch af te spelen aan die maatschappelijke oppervlakte. Voorts is uw reactie eigenlijk helemaal niet van toepassing op mijn epistel. In die zin dat u het niet echt lijkt te hebben begrepen dat mijn schrijven gaat over de verdediging van generieke beschavingswaarden. U haalt er zelf allerlei (etnische) connotaties bij. Holistisch gezien is het extreem om slechts aan de oppervlakte te verblijven qua politiek. Vervolgens in te zoemen op het spectrum van gecentraliseerde macht. En jezelf aan die oppervlakte als midden te betitelen. Pro-actief belijden van verworven waarden heeft alles te maken met het bewust uitdragen van die waarden en niets met afzetten tegen andere opvattingen. Waarden worden vastgelegd in wetten, maar wetten bepalen geen waarden. Een land is al een club waarbij de leden die het meeste bijdragen aan haar opbouw ook de meeste rechten dienen te hebben. En ten slotte duidt uw laatste alinea op een pijnlijk naief maakbaarheidsdenken. Als niemand voor terreur was, zou het er niet zijn. Dat bepaalde groeperingen hierin oververtegenwoordigd zijn is een belangrijk gegeven. Zeker wanneer dit beeld consistent is. Waar wij elkaar wellicht kunnen vinden is dat de oplossingsrichting zit in generieke aanpak van de problemen met in achtneming van bepaalde religieuze, etnische en maatschappelijke factoren en nooit in het sec apart nemen van bijvoorbeeld de Marokkaanse gemeenschap in Nederland. Ik vermoed zelfs zo maar dat u zich best wel zou kunnen vinden in mijn werkelijke gedachtengoed en niet in wat u dacht te lezen hierboven.

Nick_Star | 19-08-20 | 11:37

Ik heb 18 jaar Marokkanen als buren gehad. Nette hardwerkende en gezellige lui. Het ging fout toen een soort imam langskwam in een dikke mercedes om de dochters van de beste luitjes te koppelen aan nieuwe import die direct in een hangmat de uitkering incasseerden en daarna de dochters dumpten. Berbers uit het rif aldus de uitleg naderhand. ‘Ik zou er een lange lat op verrot moeten slaan en ze daarna ophangen’, aldus mijn tot dan toe heel beheerste buurman. Moraal van het verhaal; geef de de goedwillende Marokkanen carte blanche, dan lost het probleem zich vanzelf op.

Eppo | 18-08-20 | 22:04

De term "cherry-picking" wordt relatief vaak gebruikt door mensen die ongelijk hebben. Logisch, want het is een drogredenering. In elk debat en in elke (echtelijke) ruzie wijst men elkaar namelijk op onvolkomenheden, zo werkt dat. Daar is niks mis mee zolang men ook elkaars goede punten erkent, en eerlijk is over de minpunten.

Wat in de discussie over Marokkanen speelt is dat "rechts" een containerschip vol verse kersen heeft staan; zwembadjihad, groepsverkrachtingen, plofkraken, vergismoorden, isis-fanclubs, jihadpredikers; Syrië-gangers, noem maar op. En nu in een week tijd een moord om een horloge, wat kopschop-filmpjes en reeksen rellen op stranden en in binnensteden.
En MSM, politici en zelfs politiewoordvoerders die weigeren de daders te benoemen. Die liever alle kritiek op die problemen verdacht maken. Kersen zat dus, op rechts.

'Links" daarentegen moet het doen met een pak kaakjes, geschikt voor mensen met kersenallergie. Daarom verzint links haar eigen kersen;
- "discriminatie" ondanks diversiteitsbeleid bij overheid en bedrijven;
- "achterstandspositie" ondanks uitkeringen en subsidies voor Marokkanen;
- "racisme" ondanks Marokkaanse burgemeesters en parlementsvoorzitter;
- totale idioterie zoals "eb en vloed", "Masaï-ritueel", "suikerspiegel", "verward", "keukentrapjes", noem maar op.

Kijk, BL en consorten.
Verveling is sowieso geen excuus voor relschoppen, ook niet in Marokko. En Chinezen en hindoestanen in de Schilderswijk die zich vervelen steken geen auto's in brand.
En armoede; de generatie van mijn ouders groeide op in echte armoede. Maar op wat marxisten na hebben die dit land juist opgebouwd; niet platgebrand. Overigens gok ik dat de meeste relschoppers meer geld te besteden hebben dan Jan Modaal, uit de criminaliteit.

En zo is het met nog een twintigtal discussies; islam, islamisering, ongecontroleerde massa-immigratie, integratie, criminaliteit, noem maar op. Het is allemaal onbespreekbaar. Terwijl het voor mij heel simpel is;
- als men kritiek mag hebben op blanke mensen die witte wijn drinken op een terras (= institutioneel racisme);
- dan mag men ook kritiek hebben op knokploegen van kleur die gericht blanken kopschoppen.

Dandruff | 18-08-20 | 21:58 | 2

Kritiek leveren op knokploegen lijkt mij meer dan terecht, zoals je zegt. Maar het gaat mis in de eenzijdige aandacht daarbij voor de etnische achtergrond van de daders. Bij alle rellen behalve die door Marokkaanse jongens is etniciteit geen onderwerp, bij deze rellen vrijwel het enige onderwerp. Dat moet iedereen aan het denken zetten over de vraag wat de overeenkomsten en verschillen zijn en waarom er met zoveel graagte de afkomst van de relschoppers als oorzaak wordt genoemd. Deze vraag is minstens even relevant als de ophef over bepaalde journalisten die deze etniciteit weigeren te benoemen. Ik ben met je eens, dat is absurd en het benoemen waard, maar ga dan ook niet voorbij aan de eenzijdige etnische verklaringen die rechts zo graag zoekt voor deze fenomenen als relschoppen. Het komt meer voor en dan is etniciteit opeens geen factor meer, voor rechts.

Beste_Landgenoten | 19-08-20 | 08:31

@Beste_Landgenoten | 19-08-20 | 08:31:

Toen Feyenoord-hooligans rellen schopten op een Veronica strandfeest had iedereen het over Feyenoord-hooligans. Waarom? Omdat Feyenoord-hooligans het onderwerp van dat bericht waren; niet alleen grammaticaal.
Die Feyenoord-hooligans zwaaiden zelf met hun Feyenoord-vlaggen, net zoals die rellende mocro's dat doen. Er is dus geen enkele reden om over rellende Ajax-hooligans, schaak-hooligans of "jongeren" te beginnen.
Wat GS doet is feiten tonen, die alle media zouden moeten tonen.

Want alle andere media kunnen dat wel degelijk. En doen dat ook als het onderwerp niet "islam", "allochtoon", of "Marokkaan" is. Als het over Feyenoord-hooligans gaat worden man en paard benoemd. Er wordt niet gesjoemeld met signalementen, zoals vorige week dagenlang (!!) na de moord op Bas van Wijk.
Er komen geen excuses à la "eb en vloed", "Masaï ritueel", "suikerspiegelprobleem", "achterstandspositie", etc.
Waarom dan wel steeds die excuses voor moslims, allochtonen of Marokkanen?

Zonder mocro-rellen is er ook geen berichtgeving over mocro-rellen.
De "eenzijdige etnische verklaring" zit hem niet in de berichtgeving maar in het daderprofiel. Er worden meer kinderen doodgebeten door pitbulls dan door cavia's; ligt dat aan de media of aan die pitbulls? Moeten de media daar genuanceerder mee omgaan door na een pitbull-aanval het signalement van een cavia te verspreiden?

Dandruff | 19-08-20 | 14:01

Beste Landgenoten heeft een punt. Vaak zijn topics over dit onderwerp inhoudsloos en louter een vingerwijsstukkie naar de overkant. Over wat de NPO weer fout doet, een ‘msm’-krant, links, etc. Niet alle topics natuurlijk, soms zit er een wat doorwrochter stukje tussen, zoals nu. Maar vaak lijkt het alleen de bedoeling het klapvee in de panelen te bedienen. Het kan ook bijna niet anders als je elk uur een ‘topicje’ wil plempen.

beldewouten | 18-08-20 | 21:39 | 9

@beldewouten | 19-08-20 | 00:14: De artikelen hier zijn er om op in te gaan, te becommentariëren en bij terug te komen. Iemand als Dandruff respecteert dat format en gaat in op het thema met de reactie op uw mening hieromtrent slechts als voetnoot. U bent de afwijkende dissonant in deze.

Nick_Star | 19-08-20 | 01:35

@Nick_Star | 19-08-20 | 01:35: verdiep je eens in het fenomeen van het internetdraadje. Gevoelsmatig doe je het al goed, nu nog even de theorie scherp krijgen.

beldewouten | 19-08-20 | 05:55

@beldewouten | 19-08-20 | 05:55:

Jij stelde dat kritiek op geweld inhoudsloos is, maar uitleggen waarom kun je niet. Concrete voorbeelden plus uitleg waarom heb je niet.

Dan kun je wel 1001 keer per dag roepen dat iedereen die jou tegenspreekt dom is, maar dat zegt vooral heel veel over jou.
Bovendien, stel dat jij echt zou geloven dat een discussie alleen om holle retoriek mag draaien, en nooit om controleerbare feiten, cijfers, voorbeelden en argumenten. Waarom leg je ons dan niet uit wat er mis is met realisme en logica?
Kan het zijn dat je zelf niet eens in de superioriteit van achterhaalde slogans gelooft?

Dandruff | 19-08-20 | 14:19
▼ 6 antwoorden verborgen

Gelúkkig hadden veel van onze grootouders niet zo'n probleem met polarisatie en zero tolerance jegens het Nazi gedachtegoed. Op naar het de wereld bevrijden van de volgende fascistische ideologie!

SaintNick | 18-08-20 | 21:32 | 1

Het zal wel aan de nick liggen, al die rake woorden.

Nick_Star | 18-08-20 | 21:47
-weggejorist-
Pierre Tombal | 18-08-20 | 20:58 | 3

Begrijpt Van Rossem wel wat BL zegt? Ik denk het niet. Van Rossem schrijft namelijk: 'Dus tot die tijd blijven we toch proberen om het narratief wat meer naar het midden te trekken door [...]'.
Maar het probleem is juist dat je niet in het midden uit komt door meer aan het andere uiterste te gaan zitten. Tuurlijk, zo houd je elkaar misschien in evenwicht, maar dat is het evenwicht van een loopgravenoorlog: je schiet er geen reet mee op. Het enige wat je bereikt is dat mensen aan de andere kant nóg harder 'RACISME!' roepen waardoor we hier weer nóg harder 'KUTMAROKKANEN!' roepen. Als vermaak is dat prima, maar ik ben bang dat een democratie er uiteindelijk van naar de kloten gaat.

Diewijfvandielange | 18-08-20 | 20:48 | 6

@Nick_Star | 18-08-20 | 21:58: Ghehe kijk maar eens naar die filmpjes in chips nootjes bier. Hoelang denk je dat het nog duurt :)

knutsel_ | 18-08-20 | 22:32

Dat is het hele punt. Die polarisatie leidt nergens toe behalve dat de stellingen dieper worden uitgegraven. Het elkaar blocken op GS is exemplarisch voor de trend om andere geluiden niet meer te willen horen en lezen. Je mag best je punt maken en de boel willen wegtrekken van het de onwerkelijke linkse deugwereld maar dat bereik je niet met een steeds radicaler rechts verhaal neer te zetten. Denk ik dan. Ik zie overal ter wereld de discussie verharden in twee kampen die elkaar uitsluiten. Niet in het minst ten gevolge van de info bubbels op internet.

Beste_Landgenoten | 19-08-20 | 08:37
▼ 3 antwoorden verborgen

Mislukte poging van Beste_Landgenoten om te nuanceren door gebruik te maken van het tegenwoordig veel gehoorde zinnetje "er zijn zowel aan de linker-als aan de rechterkant extreme schreeuwers die alle aandacht krijgen, terwijl de oplossing ergens in het midden ligt". Prima zinnetje en een waarheid als een koe, ware het niet dat de linkerkant van het midden steevast de kop in het zand steekt, goedpraat, ontkent en oorzaak en gevolg blijft omdraaien. Decennia van wegkijken, goedpraten, kopje thee hier, jeugdwerkertje daar hebben nul komma nul resultaat gehad. Toch blijft men vasthouden aan de ingeslagen richting, terwijl elke stap aantoonbaar verder leidt naar een onleefbare situatie. Zodra (midden) links (en daarmee gelijk een groot deel van de media en het onderwijs) bereid is de realiteit onder ogen te zien, zaken te benoemen en de wil heeft problemen aan te pakken, dan is er een mogelijkheid om te komen tot oplossingen in dat zogenaamde "midden". Sterker nog, er zal mogelijk een verschuiving plaatsvinden van mensen vanuit het wat extremer rechts naar het midden. Mensen die aan de (extreem) rechtse kant zijn beland door het irrationele wegkijken van links, het zwijgen van de media en zich daardoor niet meer vertegenwoordigd voelen. Voor de kant van extreem links (en heel extreem rechts) heb ik geen enkele verwachting meer. Die blijven halsstarrig doorploeteren op een steeds onbegaanbaar wordende doodlopende weg. Bovendien is het voornamelijk aan die linkse kant van het spectrum waar er gewoon ordinair geld wordt verdient aan de toenemende polarisatie. Na decennia lang voor een bewezen verkeerde aanpak te hebben gekozen ligt de bal toch echt bij dat zogenaamde linkse-midden om de problemen te erkennen en te benoemen. Zolang dat niet gaat plaatsvinden zal er nooit een oplossing komen en veranderd er helemaal niets aan de huidige ellende.

Ruikbaard | 18-08-20 | 20:43 | 5

Een mooie bijdrage uwerzijds. Ook aan de linkerzijde van het politieke spectrum zijn er wel mensen te vinden die staan voor de vrijheid van meningsuiting, vrijzinnigheid en die een hekel hebben aan groepsdenken wat is ingebakken in identity politics, vrij links, zie www.vrij-links.nl/artikelen/manifest/... Een stroming waar BL getuige zijn politiek correcte bijdragen hier op GS dus geen onderdeel van is..., al beweert hij/zij nu even het tegendeel.

therealbraindump | 18-08-20 | 21:25

Hear driewerf hear.

Remus McMillan | 18-08-20 | 21:58

Zoveel wordt er anders niet weggekeken in dit land. De meerderheid heeft een reële kijk op de zaken, niet extreem maar ook niet dogmatisch links en er is bijna niemand meer te vinden die het multiculturele idealiseert. Op rechtse websites echter lijkt een karikatuur te worden gemaakt van die nuchtere meerderheid, als zouden we allemaal domme schapen zijn in de kudde van Rutte. Door de extreme uitwassen van het deugen voor te stellen als de afwijking van de massa in plaats van alleen een linkse club dromers of dammers, kweek je een sfeer waarin je lekker los kan gaan met je kritiek en je eenzijdige duidingen. Je ziet het resultaat. Gekken en dwazen trekken naar GS om te reaguren als complotgelovers, tegen alles wat maar mainstream is, in de veronderstelling dat de redding van dit land, als het al gered zou moeten worden, ligt in een radicaal rechts Madurodam.

Beste_Landgenoten | 19-08-20 | 08:45
▼ 2 antwoorden verborgen

"De meeste Marokkaanse relschoppers zijn laag opgeleid en sociaal economisch zwak"

Dat klinkt als excuus maar dat is het natuurlijk niet. Er is geen enkele reden waarom ze laag opgeleid en sociaal of economisch zwak zouden zijn, afgezien dat ze daar zelf voor gekozen hebben. Ze zijn hier geboren, dus hebben geen taalachterstand op school, kun net als alle andere jongen voldoende geld lenen voor ene goede opleiding, zonder onderpand of rijke ouders. Er werken in Nederland mensen uit heel Europa, dus moet er ook werk zijn voor Nederlandse Marokkanen.

Ze zijn gewoon lui. Niet alle Marokkanen, er zijn ook veel Marokkanen die niet lui zijn en gewoon een baan hebben, maar die zijn geen relschopper.
Alle Marokkaanse relschoppers zijn lui, en een deel van de niet rel-schoppende Marokkanen ook.

W_F | 18-08-20 | 20:25 | 4

Succes is een keuze en daar wordt iedereen van. Was getekend Dr. Bob. (Cupasoup)

Carlos_I | 18-08-20 | 20:55

Volgens de islam zijn zij superieur aan de autochtone Nederlanders. Verder scoren Marokkanen wereldwijd het hoogst op de nationalime ranglijsten. Hun cultuur is tribaal van opzet. Bovenstaande culturele factoren zijn een toxische cocktail met rellende 'jongeren', straat terreur, mocro-mafia, terrorisme, criminaliteit, etc, etc tot gevolg.
Een structureel met het westen incompatibele cultuur. De oplossing dient daarom te worden gezocht in (gedwongen) remigratie. Paspoort ontnemen bij wetsovertreding. Op grond van tweede paspoort in vreemdelingendetentie plaatsen. Vast houden (conform leefstandaarden thuisland) tot vrijwillig vertrek (Marokko weigert gedwongen uitzet maar geen vrijwillige terugreizigers). Daartoe dienen we uit het verdrag voor de rechten van Mens te stappen en waarschijnlijk ook uit de EU.
Binnen no time zijn alle 'kutmarrokanen' opgepleurt en blijven de goede appels over. Het zal helaas teleurstellen hoeveel appels onaangetast zullen blijken. Daarover laten de statistieken weinig te verhullen over. Waarschijnlijk kan 80% terug naar Marokko.

Joostmochtnietsweten | 18-08-20 | 21:14

@Beste_Landgenoten | 18-08-20 | 20:42: nou, zo vanzelfsprekend is dat dus niet volgens het leger hulpverleners en maatschappijleraren dat ons inprent dat het probleem nooit bij een individu mag worden gezocht. En daar wordt het volgende buurthuis alweer gebouwd en daar wordt de volgende tuigvlogger en drill-rapper alweer tot NPO-held gebombardeerd. Genoeg mensen die daar eerder aan hebben gedacht hoor, BL. Maar de wegkijkende cultuurrelativistische lobby, waaronder jij dus als ik je enerzijds-anderzijds gewauwel lees, is te sterk om mensen eens op hun eigen verantwoordelijkheid (voed je eigen kinderen op) aan te spreken.

kapoerewiet | 18-08-20 | 21:29
▼ 1 antwoord verborgen

BL vergeet het woordje Islam in zijn betoog

Joostmochtnietsweten | 18-08-20 | 20:21
-weggejorist-
De Profundus | 18-08-20 | 20:01 | 6
▼ 6 antwoorden verborgen

Wartaal is onbegrijpelijk, ook nu weer.

Pithoigia | 18-08-20 | 19:59

@beste landgenoten
Dit vind ik nu een mooi voorbeeld van inclusief-geen-stijl. Ook uw afwijkende mening mag gehoord worden, sterker nog, u wordt met uw hele tegel, volledig geciteerd. Daar zit nu precies het verschil met de linkse kant van het spectrum. Ik ben het dan ook volledig met van Rossem eens!

Bloempje | 18-08-20 | 19:52 | 3

En dat maakt GS dan ook tot één van de weinige plekken op internet waar je nog van menig kunt verschillen zonder al heel snel gejorist te worden. Als je een beetje uitkijkt met de house rules.

Beste_Landgenoten | 18-08-20 | 20:01

@Beste_Landgenoten | 18-08-20 | 20:01: Inderdaad , daar kan dat fascistische 'Joop' nog een puntje aan zuigen. Hoeveel keer ik daar niet een account heb moeten aanmaken wegens gelijk een permaban !

Kim-Jung-Un | 19-08-20 | 01:02

@Beste_Landgenoten | 18-08-20 | 20:01: Ik ben het dan op veel vlakken totaal niet met u eens maar in dit geval ben ik het eens dat vrijheid van meningsuiting het belangrijkste is. Gelukkig zijn wij op GS geciviliseerd genoeg om dit te begrijpen en elkaar te respecteren.

ArthurMorgan1899 | 19-08-20 | 14:03

Over polarisatie is nog best wat te zeggen. Wat Van Rossem zegt, dat daaruit iets moois voorkomt is maar de vraag. Als tegenwicht tegen linkse doordraverij heb je nog een punt maar de wereld gaat al ten onder aan polarisatie de laatste tijd. Laatst stormde nog een gewapende man de pizzakelder in van Hillary, om de arme kindertjes te bevrijden. Direct gevolg van de extreme polarisatie in de States waar families uiteenvallen in pro Trump en anti Trump kampen. Het is maar een voorbeeld maar het punt is, de steeds extremere en elkaar uitsluitende standpunten maken De Sfeer er niet beter op. Geldt ook ter linkerzijde overigens, waar je tegenwoordig geen antiracisme meer mag bedrijven zonder veganist te moeten zijn. En dat soort absurdisme.

Beste_Landgenoten | 18-08-20 | 19:46 | 8

@ZureKoek | 18-08-20 | 20:52: Dat zal best ,maar ergens is er een begin en dat begin kwam keihard van links. En dat kamp houdt de polarisatie in stand met de msm....... een erg oneerlijke strijd met als gevolg dat vele Nederlanders hun land niet meer herkennen zoals ze zouden willen .

Koning BongoBongo | 18-08-20 | 21:08

Hoe kom je er bij dat het begon bij links? Wat is in uw mening de eerste instantoe van polarisatie?

ZureKoek | 18-08-20 | 21:42
-weggejorist-
Kim-Jung-Un | 19-08-20 | 01:04
▼ 5 antwoorden verborgen

De manier om Marokkanenplaag af te breken is volgens BL om ze te zien/behandelen als individuen . Dit is nou net wat helemaal onmogelijk is bij deze bevolkingsgroep . De groepsvorming is hun negatieve kracht en die zullen ze never nooit opgeven. In die groep valt het individu weg en zijn ze praktisch onaantastbaar . Bovendien loont misdaad in Nederland en de straffen zijn lachwekkend laag . Het zijn kinderen waar niet mee te praten valt en die een opvoeding verwachten van sterke mannen , ook iets waar onze politiemacht gigantisch faalt vanwege de keuze voor de-escaleren , iets wat in de ogen van Marokkanen als slap en laf wordt gezien en men steeds een stapje verder in de verkeerde richting maakt.

Koning BongoBongo | 18-08-20 | 19:30 | 1

Het is simpelweg een gestoord idee om, wanneer er zich een scherpomlijnd patroon aftekent dat een groep markeert, te doen alsof die groep niet als geheel mag worden bezien, daarmee de waarneming van het patroon -die informatie kan aanreiken voor een aanpak- weggooiend. En alleen op basis van een ideologische aanname of uit angst als slecht persoon te worden weggezet.

sockpuppet | 19-08-20 | 03:01

Gelijk in de eerste zin al een taalfout... Je zegt niet 'het irriteert mij', je zegt 'het ergert mij'!

Harvey2Face | 18-08-20 | 19:12 | 1

Nee hoor kan best. Als ik maar niet zeg ik irriteer me eraan dat...

Beste_Landgenoten | 18-08-20 | 19:33

BL eist meer nuance? Opmerkelijk gezien zijn normale postings. Ik zal deze lovende review van een andere guurder over de kwaliteit van zijn guursels maar hier achterlaten:

"Je roep maar wat. Je lult en lult en zwetst ins Blaue hinein, bol van de vooroordelen, bias en vooringenomenheid en een walgelijke stinkende meurende zelfingenomenheid die niet te harden als.

Altijd maar weer. Elk reaguursel. Hele lappen tekst vol nietszeggende zelfgenoegzaamheid van vooroordelen. En gevraagd naar concrete inhoudelijke argumenten of onderbouwing: diepe stilte.
Of antwoorden ontwijken door er iets heel anders bij te slepen wat er niets mee te maken heeft, of een whataboutisme als drogreden.
Volslagen D66 krankzinnigheid. (Pleonasme, ik weet)."

| 23-07-20 | 17:44 | reageer | favorietblock

Graaf_van_Hogendorp | 18-08-20 | 19:01 | 3

Gelukkig heeft verder niemand hier last van vooroordelen.

Beste_Landgenoten | 18-08-20 | 19:37

@Beste_Landgenoten | 18-08-20 | 19:37:
Jij laat ook geen mogelijkheid voorbijgaan om keer op keer aandacht te vragen voor je mentale stijfheid.
Passend citaat : BL is zo bekrompen dat hij, als hij op een speld viel, aan allebei zijn ogen blind zou zijn (Fred Allen)

the namster | 18-08-20 | 19:50

BL die oproept tot nuance; ik moest inderdaad hard lachen. Zelfreflectie is bij deze LOI huispsycholoog ver te zoeken.

Moresnetunited | 18-08-20 | 22:09

Het zal me een worst wezen of de meerderheid van GS niet op wil draaien voor Marokkaans tuig en ze het liefst allemaal het land uit zou willen schoppen, net zo min als het me interesseert dat de Jopers thee willen drinken, er een lading welzijnswerkers tegenaan willen gooien en niet eens willen horen dat het Marokkanen zijn.

Dat is namelijk doen of deze discussie iets oplevert. Ik heb een mening en ik ga niet eens meer in discussie met Jopers.
Alle aangeboden oplossingen hebben tot nu toe namelijk niets bijgedragen. Het Marokkaanse tuig voelt zich kennelijk geen Nederlanders en wil niet bijdragen aan een harmonieuze samenleving, niet werken aan de eigen toekomst of er zelf maar voor zorgen dat autochtonen respect krijgen voor Marokkaanse medelanders. Het zij zo, ik ga daar dus ook geen woorden meer aan verspillen.

Het enige dat ik wil is dat er gehandhaafd wordt en dat de mensen die verantwoordelijk zijn voor beleid en degenen degenen die zouden moeten handhaven niet op de stoel van de ouders, welzijnswerkers of socioloog gaan zitten maar gewoon doen waar ze van de belastingcenten voor betaald worden.

knutsel_ | 18-08-20 | 19:00

Vroeger zeiden ze dat als je je zorgen maakte over de misdaad je gewoon een andere krant moest lezen: de NRC ipv de Telegraaf bijvoorbeeld.
Wat dat betreft ben ik het met Beste Landgenoten eens: je wordt ziek van al dat gepolariseer.
Misschien moet ik me afwennen iedere dag even de berichten op GS te scannen voor mijn eigen gemoedsrust. Je kunt het "je kop in het zand steken" noemen maar het leven is wel plezieriger als je "kwaliteitskranten" leest.

cugel | 18-08-20 | 18:58 | 1

Je kunt ook geen kranten lezen, internet mijden en alleen Walt Disney films kijken. Zolang je zelf niet in zo'n achterstandswijk woont zul je denken in een gaaf land te wonen. Succes in je droom bubbeltje.

sprietatoom | 18-08-20 | 19:54

Dat de beste ideeen voortkomen uit polarisatie lijkt me overigens sterk. Eenzijdige bubbels zonder andere meningen zijn niet goed, maar tussen dat en polarisatie zit een flinke afstand. Zonder wrijving geen glans is leuk gevonden, maar een betekenisloos stukje franje.

ZureKoek | 18-08-20 | 18:53

Wat een gedram,
uiteindelijk gaat het maar om 1 ding,
Islam.

Sluitstuk van het hele gezijk.

vander F | 18-08-20 | 18:52 | 2

Gezeik.

Dubbelepunthoofd | 18-08-20 | 19:01
-weggejorist-
Azijnist | 18-08-20 | 18:51 | 3
-weggejorist-
Aanvuller | 18-08-20 | 18:45

Benoemen van afkomst.

Is een vrijheid en een recht.

Het VERBIEDEN van "het benoemen van afkomst" voor (alleen!!) autochtone danwel blanke mensen is een van de vele vormen van anti-blank racisme.

Racisme is niet o.k. Moet je bestrijden. Maar, dan moet je ... OOK anti-blank racisme bestrijden. Dat betekent dat het we af moeten van het verbod (nogmaals, alleen voor blanke, autochtone mensen) van het benoemen van afkomst.

(Dit is om nog een andere reden belangrijk: de opsporing van criminaliteit.)

Media die meewerkt aan het verbod op noemen van afkomst, werkgevers die personeel erom ontslaan, enz. zijn dus bedrijven die het anti-blank racisme in stand houden en stimuleren. En Beste_Landgenoten jij ook. Je ziet niet in waarom hier het tegengaan van verlies van een verworven vrijheid (het benoemen van wat dan ook) en daarvoor strijden, veeeeeeeeelllll belangrijker is dan jouw irritaties.

Je irriteert maar een eind weg. Voor mijn part stik je erin. Racisme is niet o.k. Anti-blank racisme is niet o.k. Bedrijven, media en overheden die anti-blank racisme stimuleren zijn ook niet o.k.

En terwijl ik dit tik, valt er een folder in de bus. Van de lokale fastfood mocro. Die zich voordoet als Italiaan. Echt! Zwart geverfd haar. Een grote krulsnor. I.p.v. een haatbaard of stoppelgezicht. Hij adverteert ook met 100% halal. Hij adverteert met termen als "Italiaanse keuken", "Turkse keuken" en "Hollandse snacks". In de Italiaanse en Hollandse keuken komt geen halal voor, maar het enige dat je bij hem kan kopen is halal.


Kijk, volgens Beste Landgenoten had ik het vorige niet mogen schrijven. Alle andere kleuren van de regenboog mogen dat wel. Ik niet.
ALLEEN maar omdat ik autochtoon en blank ben! En geen andere reden!


Nou, vraag ik u... WIE is er hier nu een racist?

gaffelbaard | 18-08-20 | 18:44

Zonder Marokkanen was het hier fijner. Veel fijner.

aardappelninja | 18-08-20 | 18:38 | 1

Ik heb vroeger ook veel van ons beste land genoten.

zwenkwieltje | 18-08-20 | 18:43

Wel een hoop woorden voor een hap weinig lucht.
Wil je niet meedoen dan ben je een eikel die zich niet aanpast. Ga je zielig doen en de racismekaart trekken dan ben je af. Wordt je agressief en sloop je de boel dan hoor je hier niet thuis. Is er geen sociale controle vanuit eigen groep/familie/cultuur dan is er iets structureels mis.

Vanuit een sociaaleconomisch kader en de wenselijke gedachte van verbinding kun in beginsel thee gaan drinken. Je kunt ook accepteren dat bepaalde groepen, na veel proberen, gewoon niet mee willen doen. Hierna kun je als slappe lul volhouden dat het toch slachtoffers zijn en dat NL inherent racistisch is. Excuus en herstel, niet NL is racistisch uiteraard, maar Nederlanders.

Komende van een figuur die roept dat de cancel cultuur niet bestaat, ach. Succes met je been.

donkieshot | 18-08-20 | 18:36

Waar blijft de roep om handhaving?
Wat kunnen mij de achtergronden, afkomsten of beweegredenen van de overlastgevers een biet schelen?
Aanpakken en handhaven, hoe hardnekkiger de probleemveroorzaker, hoe steviger de handhaving, alstublieft?
Onderliggende problematiek kunnen we daarna gaan oplossen, maar het voortduren van die rellen daar heeft niemand wat aan.

CynicalBastard | 18-08-20 | 18:34

Gedverdemme,
GS is zo'n beetje het laatste medium die de dingen gewoon bij zijn naam noemt.
Waar je nieuws leest dat elders angstvallig verzwegen wordt.

En uitgerekend daar, wordt iemand het podium geboden een lans te breken, voor nog meer wegkijken!

BesteLandgenoten en consorten vinden al nagenoeg alle media aan hun zijde.
Tegengeluid is bijna nergens meer mogelijk.
Zo stelt de redactie van NULpunt bijvoorbeeld bij de straatterreur, ik citeer(!):
"De belangrijkste reden dat wij dit niet melden is omdat afkomst niet relevant is voor de berichtgeving"!!!

Dreigt nu ook het laatste bastion van het vrije woord, te worden ingenomen door wegkijkers? Deugmensen?
Met columnisten als @BesteLandgenoten...

Aanvuller | 18-08-20 | 18:31

Er is geen kartel-politicus of lokale bestuurder die het leger inzet tegen het tuig dat afgelopen weken de openbare ruimte voor zich opeiste. Het leger inzetten betekent dat je toegeeft dat de integratie is mislukt. Je geeft toe dat je dus al 40 jaar achter een waanidee hebt aangelopen. Je moet wel een grote échte persoonlijkheid zijn om dat publiekelijk toe te geven. Dat gaat dus never nooit niet gebeuren.

Sans Comique | 18-08-20 | 18:27 | 2

Ze hebben toch nooit moeten integreren. Dat fabeltje is ons opgehouden, maar de buitenlanders die liever de eigen cultuur, normen en waarden aanhangen en de Nederlandse cultuur, normen en waarden compleet afwijzen, inclusief onze afspraken wat wel en niet mag volgens de wet, hebben alle ruimte gekregen de afgelopen decennia. En nu is het niet meer te stoppen ben ik bang.

Peerkeoud | 18-08-20 | 18:52

@Peerkeoud | 18-08-20 | 18:52: Ik herinner me uit mijn schooltijd dat 'integreren' en 'assimileren' echt scheldwoorden waren. Volgens mijn leraar maatschappijleer echt randje Derde Rijk, zeg maar.

kapoerewiet | 18-08-20 | 21:36

Nieuw tussengeluid: Aylin Bilic, columniste in de nrc, waar ze toch mag zeggen wat ze wil, in gesprek met Paul van Liempt in De Nieuwe Wereld, over wat je tegenwoordig allemaal niet meer mag zeggen. Ze is van oorsprong Turks, solliciteert naar meer werk in deze uitzending, integratie en immigratie gaan haar zeer aan het hart, en het gaat niet goed. Net nieuw vandaag.

grietmetgroenefiets | 18-08-20 | 18:24

Ik snap werkelijk niets van dat de kruising tussen Arnoud van Doorn en Lubbers hier op geenstijl een platform krijgt. Met z'n "ze hebven het warm dus daarom steken ze dingen in de fik". Wat een mongool

Trekpleister | 18-08-20 | 18:17 | 3

Iets in e fik steken is niet slim als het warm is. Het is al warm en dan ga je iets in de fik zetten waardoor het nog warmer wordt. Daarbij krijg je ook nog eens dat er kans is dat je moet gaan rennen voor de politie waardoor je het nog warmer krijgt. Als ze dat zelfs nog niet snappen zijn ze nog dommer dan de meest denigrerende opmerking en sta ik er nog van te kijken dat ze niet schijten waar ze staan, maar dan zouden ze slechts net zo slim zijn als een koe, en dat zijn slimme beesten.

brie-de-penis | 18-08-20 | 18:33

Wat een verschrikkelijke stront-inzending. Het zijn simpelweg Marokkanen die overlast geven en de linkse wegkijk-kliek, die vanuit een evident eigenbelang de rest van de bevolking vertelt, de mond daarover te houden.

Rotterdam is trots op meer dan 180 verschillende afkomsten. Van het gros van die culturen hoor je niets, geen overlast, niks. Waar moeten we nu eigenlijk gezamenlijk uitkomen dan en hoe dan ?

Feit is dat de Westerse beschaving de beste beschaving is die de wereld ooit heeft voortgebracht. Deze stelling wordt bewezen door het feit dat vanuit de hele wereld, mensen, al dan niet illegaal, proberen toegang te krijgen tot deze beschaving, terwijl de hang van mensen uit de Westerse wereld om zich in andere gebieden te vestigen, anders dan economische redenen, nauwelijks bestaat.

In een navolg is de homogeniteit van de maatschappij, verstoort en wel tot op een niveau dat het structurele problemen oplevert, die andere maatschappijen, niet kennen.

En waar wil je nu eigenlijk uitkomen ? Puber meisjes die niet meer naar het zwemad kunnen, net als volwassen vrouwen die niet meer fatsoenlijk naar de sauna kunnen, vrouwen die voor hoer uitgemaakt worden op straat, de volgende buschauffeur, die achter het stuur verrot geslagen worden, mensen in gemengde wijken die dagelijks het leven zuur wordt gemaakt en ga zo maar door.

Het schuim moet zich leren te voegen naar de Nederlandse fatsoensnorm. En zo niet, dan moeten daar vervelende consequenties tegenover staan.

netniet | 18-08-20 | 18:14 | 4

@net niet. Onze beste landgenoot heeft wel gelijk op dat stuk over die Joop-zijde na.

Bull-Sunnyboy | 18-08-20 | 18:27

Bravo. Geen spelt tussen te krijgen.

In zijn handen klappen doet.

Peerkeoud | 18-08-20 | 18:55

De Westerse beschaving is meer dan alleen de commercie en moderniteit, dat wordt vaak vergeten. Onze cultuur wordt nu veelal tegen ons gebruikt door bepaalde elementen ervan te versterken waardoor andere kunnen worden afgebroken. Veel elementen van het Westen zijn omdat ze zo goed werkten universeel geworden, en dat maakt dat al het overige van onze westerse cultuur op dezelfde hoop wordt gegooid, ook al zijn deze uniek aan onze bevolking en historie en het resultaat hiervan is dat het net als een consumentengoed als vervangbaar gezien wordt want 'deze uniekheid bestaat niet', hij is universeel. En dat je van het gros van culturen niets hoort wil niet zeggen dat deze politiek niet dit proces versterken en dat dit in te toekomst geen problemen gaat opleveren.

Caesar.is.Keizer | 18-08-20 | 19:10
▼ 1 antwoord verborgen

Eens met de repliek (die niet voor het eerst zo is verwoord door redactie). En, Beste_Landgenoten, verwar reaguurders niet met Hét Debat. Wij zijn een klein hoekje, of bubbeltje, binnen het geheel.

Rest In Privacy | 18-08-20 | 18:11 | 1

En verder wat Wierd Duk zei in CNB over gedeelde waarden en boekenkasten.

Rest In Privacy | 18-08-20 | 18:14

Eufemisme van de week:
"En ja hoor, er is weer iemand gevonden, liefst bij "de MSM" die het woord Marokkaan niet wil noemen in verband met de rellen"

Op NPOradio en bij NOP1 is men stelselmatig en bewust bezig het woord Marokkaan niet te gebruiken. Dat gaat jij downplayen tot "er is weer iemand gevonden".

Nee, niet gevonden! Het was gewoon onmogelijk om er niet tegenaan te lopen.
Alleen extreme deugmensen en beroepswegkijkers, doen alsof je er naar op zoek moest. Waaronder ene @Landgenoten.
Die als hobby lijkt te hebben, methodisch weg te kijken van Marokkaanse Landgenoten die straatterreur uitoefenen.

NULpunt zoekt redacteuren. Met dit soort schrijfsels in je portfolio, is zo'n baan binnen jouw handbereik.

Aanvuller | 18-08-20 | 18:08 | 3

Alsof ik dat ambieer. Maar nee, echt niet! Lees eens een dag lang alles van "de MSM". Heel veel nieuws gaat over Marokkanen, migranten en asielzoekers. Man en paard wordt genoemd, ieder praatprogramma gaat erover en iedereen komt daarbij aan het woord. Het vaakste nog de mensen die beweren "dat je er niets over mag zeggen in dit land". En het dan toch zeggen, daarmee hun verhaal onderuithalend waar ze bij zitten. Geert Wilders krijgt elke keer een podium als hij er wat over zegt, hij wordt nooit genegeerd, al was het maar om de ophef die hij maakt en ophef verkoopt. Ook bij de NPO.

Beste_Landgenoten | 18-08-20 | 18:26

@Beste_Landgenoten | 18-08-20 | 18:26: Er wordt dus vooral veel geouwehoerd en er worden weinig échte concrete of langere termijn oplossingen aangedragen, ook uw stuk deed dat niet.
1. hard handhaven en een lijn trekken, ongeacht reden of afkomst. Dan maar een avondklok in de overlastgebieden
2. knalharde immigratiestop voor alles wat niet bij binnenkomst de kenmerken vertoont (opleiding, aptitude, economische middelen) om succes te kunnen hebben in deze maatschappij, dan maar geen "gezinsherenigingen" meer. Een vrouw of kinderen die men zich niet kan veroorloven, hier, die moet je niet laten komen.
3. socio-economische handreikingen genoeg. Deelname daaraan moet voor overlastgevers niet langer optioneel, maar desnoods gedwongen gemaakt worden; als je een vak geleerd hebt en je nog niet staande kunt houden in deze maatschappij dan houdt er heel veel op.
Ja, allemaal harde maatregelen, de zachte werken evident niet.
Let op: ik noem NERGENS "culturele" achtegrond of nationaliteit. Het draagvlak in het land is op, de boel is te vol. Tijd om te redden wat er gered kan worden, voor oude generatie en "nieuwere" Nederlanders die er hier wel wat van maken.

CynicalBastard | 18-08-20 | 18:45

@Beste_Landgenoten | 18-08-20 | 18:26:
Je blijft volharden in je onjuiste framing. En het ophangen van valse stropoppen.

Even de feiten op een rijtje:
zowel op radio als op tv, heeft NPO (valt dat onder MSM?) zichzelf ontmaskerd als niet-Marokkanen benoemend. Verzwijgend is een betere omschrijving.
Ontmaskerd, althans voor wie dit niet al lang wist.
Ondanks jouw doorzichtige pogingen dit anders voor te stellen. Zie jouw bijdragen van gisteren, vol met desinfo.
NRC en VK? Zelfde laken een pak.
De grootste internet 'nieuws'site? De redactie van NULpunt schreef over het straatterrorisme gisteren open en bloot:
"De belangrijkste reden dat wij dit niet melden is omdat afkomst niet relevant is voor de berichtgeving"

Veruit de overgrote meerderheid van media in Nederland volgt deze ideologische lijn.
Volgens mij staat MSM voor de (meerderheid van) van de media.
Je gemekker over MSM neemt pathetische vormen aan. Elke verwijzing naar Marokko is volgens jou taboe.
Tip: zorg dat ze (gaan) uitblinken in de goede lijstjes...

Aanvuller | 18-08-20 | 19:09

Beste BL ik begrijp uw irritatie maar die komt dertig jaar te laat oplossingen in deze is een gepasseerd station.
Toen ik midden jaren tachtig in Rotterdam Zuid in het VO aan de slag ging waren de problemen nog op te lossen.
Later op andere scholen in de randstad gewerkt, inderdaad het Marokkanen probleem werd steeds groter maar linkse collegae bleven net als u geloven dat het externe factoren waren.
Verschillende van mijn Marokkaanse leerlingen gingen in de softdrugs handel of erger.
Heb het onderwijs vaarwel gezegd en ben uit Nederland vertrokken, voor oplossingen is het te laat en ontbreekt de urgentie.

polderaar | 18-08-20 | 18:06

Als iedereen daarin meetelt..... Nee nee nee. Stel je hebt 51% moslims in een democratie. Dan kan de sharia ingevoerd worden....
Democratie werkt alleen als de ideeën niet al te ver uit elkaar liggen.
Islam en de rest van de wereld, liggen te ver uit elkaar. Daar zorgen ze zelf voor door vast te blijven houden aan idiote ideeën. En wij zijn nog idioter dat we denken dat we ze daarin willen of zelfs kunnen veranderen. Omdat wij zo geweldig zijn en ze dan vanzelf net zo als ons willen worden???
De arrogantie en naïviteit is werkelijk te bizar.
Alsmede de politieke correctheid. Nee, is ook een antwoord.

kruz | 18-08-20 | 17:49 | 4

@Bolder | 18-08-20 | 17:56:
Weet je wiens kop na de Islamitische 'revolutie' (Iran 1979), letterlijk als eerste op het hakblok lag?

De linkse (toen plotseling voormalige) kameraden van ayatollah Khomeini...

Aanvuller | 18-08-20 | 18:14
▼ 1 antwoord verborgen

En relativisten, die relativeren als modus operandi en deze intussen gebruiken om te bazen. Super flauw.
GS doet maar lekker, wat GS wil doen en nog kan doen.
Daar betaal ik als abonnee voor.

MistaRazista | 18-08-20 | 17:41

"Er is afkeer van Nederlandse waarden, maar dat is niet de enige en mogelijk niet eens de hoofdoorzaak van deze rellen. Verveling, warmte, werkloosheid, het kan allemaal meespelen. En afkomst, ongetwijfeld ook."

Leuk tijdverdrijf hoor dat analyseren, maar een verklaring zoeken (hetzij in omstandigheden en/of biologie) lost sowieso niets op. Daarin heeft Rutte m.i. groot gelijk. Het is tijd om de rechtsstaat eer aan te doen en hard op te treden. Wat mij betreft door ongewenstverklaringen mogelijk te maken voor deze relschoppers. Ze kunnen toch niet stateloos worden.

Bulloch | 18-08-20 | 17:41 | 6

BL: Iedereen weet dat dat de Duitse campinggasten waren. En inderdaad: die Duitsers waren ook geen lieverdjes...

GWBA | 18-08-20 | 18:03

@Beste_Landgenoten | 18-08-20 | 17:50: zeker, er wordt opgetreden, en dat is een goede zaak. Op sommige plekken lijkt het erop dat de autoriteiten er steeds meer grip op krijgen. Wat mij betreft mag het nog een tandje harder, zodat er hopelijk een afschrik-effect komt. Het moet duidelijk zijn wie de baas is, om verdere 'banlieu'-vorming te voorkomen. Dat is wel een wezenlijk verschil met een evenement als de TT.

Verder trouwens mooie opmerking over clickbait etc. Het lijkt helaas inderdaad steeds moeilijker om droge, objectieve verslaggeving te vinden. Dat zou ik welkom vinden en kan prima bestaan naast de polarisatie die Van Rossem wenst.

Bulloch | 18-08-20 | 18:04

@Beste_Landgenoten | 18-08-20 | 17:50: Rellen om te rellen is nooit goed te praten. Deze keer zijn het Marokkaanse jongelui. Dat benoemen is geen schande, gewoon een bevinding.

Dr. Blechtrummel | 18-08-20 | 18:15
▼ 3 antwoorden verborgen

Is het misschien een goed idee om de documentaires over emigratie van de Nederlanders naar Canada en Australië, die momenteel uitgezonden worden op TV ONS ook te vertonen in de AZC's? Om te laten zien hoe het wel hoort! Dat is misschien ook een goed voorbeeld voor de hedendaagse wegkijkende politici !!!

PopeyeKamper | 18-08-20 | 17:37 | 4

Seriously ?? U bent een tachtig jaar oude PvdA stemmer ??

Koning BongoBongo | 18-08-20 | 19:10

Jij denkt zeker dat asieleisers hierheen komen om te "integreren"?

petersteenkamp | 18-08-20 | 23:15

@Koning BongoBongo | 18-08-20 | 19:10: Mis, geen PvdA stemmer dus hoezo ?

PopeyeKamper | 19-08-20 | 13:18
▼ 1 antwoord verborgen

Ik moest onwillekeurig terugdenken aan een vriendschappelijke voetbal interland, waar de Nederlandse Marokkaanse jeugd liet zien toch vooral Marokkaanse jeugd te zijn. Om het even terug in de herinnering te brengen: de Nederlands Marokkaanse toeschouwers braken de tent af en gedroegen zich zó schandalig dat de KNVB besloot het Marokkaanse team nooit meer in Nederland uit te nodigen. Dat was in... 1999. Gewoon, ruim 20 jaar geleden. De rellende jongetjes van toen zijn nog net niet de vaders van de rellende jongetjes van nu - maar hun oudere broers wél.

Niet heel veel veranderd in hoe de Marokkaanse jeugd naar Nederland kijkt.

Otto Normal | 18-08-20 | 17:37 | 1

In Arnhem, dat had de KNVB kunnen verwachten. Camera's en alles gesloopt... en er werd uiteraard begrip getoond door de Jan Mulders.

ploppy | 18-08-20 | 18:36

gatver.. eerst die marrekane... toen die negerts.... en nu weeeer die marrekane...
toegeven.. ze houwe wel vol...

Y&T | 18-08-20 | 17:36

Hoe dan ook, bij Geen Stijl worden ze steeds beter in het benoemen van het probleem. Daar kan geen andere site tegen op.
Ik zou zeggen, doe er wat mee.

Mr.Crowley | 18-08-20 | 17:29 | 1

Ja, doneer dan!

Rest In Privacy | 18-08-20 | 17:39

Kwestie is dat de Publieke Omroep en de kwaliteitsmedia vol dedain neerkijken op de witte boze man en de allochtonen verheerlijken als Masai krijger of kwajongens die zich wat vervelen. Veronderstel dat ik het in mijn kop haal om met stenen te gaan gooien, wat zou dan de reactie zijn? De boeren van Farmers Defence Force worden terecht bekritiseerd door de MSM, maar waarom dan geen lik op stuk maar zoete broodjes voor de relschop"jongeren".

thanseeuwen | 18-08-20 | 17:19 | 2

Ha, nu je het zegt: 'verheerlijken als Masai Krijger.' Zoals de foto's van Leni Riefenstahl, zeg maar. Exotisme = racisme, beste deugende linksmensch.

kapoerewiet | 18-08-20 | 17:45

Ik luister bewust al een half jaar niet meer naar de nederlandse radio (en tv) Ga dit ook doen!

ritter vn hüpfburg | 18-08-20 | 19:03

Typisch slinks die beste-landgenoten, ineens gaan nuanceren als de feiten klip en klaar zijn.

jgrotius | 18-08-20 | 17:17 | 2

Inderdaad. Nuanceren als het asielzoekers of Marokkanen gaat. Hard veroordelen als het om een pvv of FvD stemmer gaat.

Drunken_Pumpkins | 18-08-20 | 17:56

@Drunken_Pumpkins | 18-08-20 | 17:56:
Ja dat laatste. Maar PVV-ers kunnen altijd nog verhuizen naar het land waar ook Geert Wilders zo dol op is: Hongarije. Daar is alles naar wens: Geen moslims, volksdansen en iedereen eet gewoon nog vlees. Stemmen hoeft niet want Orban zorgt voor alles.

Beste_Landgenoten | 18-08-20 | 18:01

Waar in Nederland kun je nog Marokkaanvrij recreëren?

Abu Bachouca | 18-08-20 | 17:17 | 11

@abu bachouca. In de bajes in ieder geval niet.

Bull-Sunnyboy | 18-08-20 | 18:24

In de buurt waar onze bestuurder wonen natuurlijk.

Peerkeoud | 18-08-20 | 19:10

NATURISTEN camping tussen dikke Hollandse ouwe wijven

Hemmenaar7 | 18-08-20 | 23:31
▼ 8 antwoorden verborgen

Zolang geen Marokkaan beweert, dat hij geen Marokkaan is, ook is hij hier geboren, zie ik geen probleem om hem Marokkaan te noemen.
Heb je ooit een Marokkaan horen roepen dat hij geen Marokkaan was?
Nou dan. Waarom doen wij het dan?

MistaRazista | 18-08-20 | 17:17

Hij krijgt wel veel reacties hé .....

A333aan | 18-08-20 | 17:16 | 1

Hij leest ze ook nog.
En reageert, laat zich (meteen weer) kennen.
Weg is alle nuance ook weer.

Eigenlijk is het schitterend; jezelf even op een troon denken te hijsen maar jezelf er vervolgens ook weer vanaf schoppen.
Luid lachend toegeklapt door zijn 'onderdanen'.

Gazzerop | 18-08-20 | 18:37

Wie is deze man trouwens? Geef hem een podium, wat een fijne eloquente boze man.

kapoerewiet | 18-08-20 | 17:32

Van deze mensen moeten we het hebben, want blanken worden toch niet meer serieus genomen.

Rest In Privacy | 18-08-20 | 17:52
▼ 1 antwoord verborgen

Persoonlijk ben ik voor een lijst met deugende politici en deugende burgers. Die moeten dan hun vrouwen en dochters beschikbaar stellen aan alle krijgers en testosteronbommen wanneer die er behoefte aan hebben. Tevens moeten eigendommen zoals geld en sieraden klaar in tasjes staan voor de diversiteitsparels. Het is niet meer dan fatsoenlijk dat deze laag in onze samenleving dit doet voor NL. Tenslotte hebben ze dit zelf gezaaid. Er zijn al veel teveel onschuldige slachtoffers gevallen in ons mooie NL.

Hollandse_blauwe | 18-08-20 | 17:05 | 1

En allemaal bij hun in de wijken. Moet toch ideaal zijn voor ze: dan zijn zij de deugers en kunnen ze ons aanwijzen als de racisten. Win-win.

Caesar.is.Keizer | 18-08-20 | 17:31

Kijk naar het hele plaatje.
Letterlijk overal waar ze in groepjes verschijnen verpesten ze de sfeer door hun dominant gedrag

Abu Bachouca | 18-08-20 | 17:04

Ate zal het er wel zelf naar gemaakt hebben....

BRR76 | 18-08-20 | 17:04

Nuance? Daarvoor is geen plek op geenstijl. Je bent voor of tegen, zwart of wit, extreem links of extreem rechts.

ZureKoek | 18-08-20 | 17:01 | 6

Iets met nodeloos kwetsend en zo, oke. Anders ga je maar naar het libelle forum

The2Amendment | 18-08-20 | 17:19

Huh, ik gaf geen waardeoordeel hoor. Voor nuance moet je toch niet op Geenstijl zijn. Daarvoor zou ik inderdaad naar het Libelleforum gaan. Muance is saai. En voor mietjes.

ZureKoek | 18-08-20 | 17:51

Nuance staat hier dan ook gewoon gelijk aan wegkijkerij.

Er is verdomde weinig nuance toe te passen als je maar wat beelden van de voorvallen bekijkt.
Toegegeven; er lopen (bijv. in die filmpjes van het ironische blankenberghe) ook wel wat diep-gekleurden tussen. Maar daar mogen we het al langer niet meer over hebben want "erge dingen meegemaakt" enzo.

Gazzerop | 18-08-20 | 18:42
▼ 3 antwoorden verborgen

Het gaat om de abstractieniveau's.
Concreet probleem: losgeslagen onopgevoed tuig maakt de buurt onveilig. Oplossing: Handhaven, opsluiten en berechten en alle kosten op ouders verhalen.
Overkoepeling 1: Veelal van Marokkaanse origine. Oplossing: Met de hele familie terugsturen naar Marokko, geen nieuwe binnenlaten en alle (financiële) banden met Marokko verbreken.
Overkoepeling 2: Islam. Oplossing: Deïslamiseren van Nederland.

Alleen het concrete probleem kan nú worden opgelost door ouders en politie. De overkoepelende zaken zijn een politiek probleem/keuze.

knutsel_ | 18-08-20 | 17:01 | 1

We kunnen al even heel simpel beginnen door het dubbele paspoort definitief te laten verdwijnen. Je bent Nederlander of niet, niet en-en. Kun je het ene paspoort niet afstaan? Jammer dan, dan ben je dus geen Nederlander. Iedereen die er nu is krijgt een permanente verblijfsvergunning, ja ook als je hier al derde generatie bent. En die verblijfsvergunning nemen we af als je je misdraagt, of als blijkt dat je alleen maar geld kost.
Klein stukje dwang, ipv. alles maar te laten gaan. Gedraag je, of je gaat weg.

Opslag Medium | 18-08-20 | 17:14

Waarom geen gebieds- en straatverbod voor de hele wijk vanaf 19:00 u tot de volgende dag 06:00.
Dan consequent iedereen oppakken die buiten loopt. Dat is om 07:00 uur nog makkelijk te behappen zonder veldslag tegen een overtal. Voordeel is dat je ook de moeders van Rutte hiermee raakt en ook de rest van hun familie die hun slecht opgevoed hebben.
Gaat het na 3 dagen goed dan mag het gebiedsverbod beperkt worden voor mannen tot 40 jaar.

Premier Trutte | 18-08-20 | 16:59 | 1

Ha ha ha. Alsof er uit die groep iemand voor 10 uur zijn bed/rovershol uitkomt. Goedgelovige.

The2Amendment | 18-08-20 | 17:21
-weggejorist-
plastickliko | 18-08-20 | 16:59

Het ontbreekt m.i. vooral aan echt debat zonder het mes op tafel. Je wordt er een stuk wijzer van dus tragisch dat het niet mag niet van de eurofiele tegenpartij. Met links of recht heeft het niet te maken dat zijn achterhaalde begrippen. Gezond verstand en een onderbuik zijn verboden alleen denken is nog vrij

frisenfruitig | 18-08-20 | 16:59

Het gaat alleen maar om macht en nergens anders om.

Iedereen, van links tot rechts, ziet wat er mis met de niet-geïntegreerden, die gemiddeld genomen allemaal hun roots hebben liggen in Noord-Afrika en die alles wat hier 'normaal is' verwerpen en verketteren, behalve dan het recht om hier hun geloof vrij te belijden en de vrijheid hen in staat stelt om dit mooie, vrije, sociale en gastvrije land binnen 4-5 generaties volledig naar de kleaute te helpen.

Alleen ... dat gaan ze, de zittende macht van de laatste 30 jaar, nooit en te nimmer toegeven. Want toegeven dàt het zo is, toegeven dat Nederland een Marokkanen-probleem heeft, toegeven dat de integratie volkomen mislukt is, toegeven dat diversiteit helemaal geen meerwaarde is, láát staan het land sterker maakt, toegeven dat dit volk een geloof beleid wat op veel en op de meest belangrijke aspecten haaks staat op de normen en waarden waarop onze Westerse maatschappij gebouwd zijn, toegeven dat het helemáál niet meevalt en toegeven dat ook voor mensen in achterstands-situaties in dit land kansen te over zijn en dat als men ze niet ziet, dat er dan talloze overheids- en andere subsidie clubs zij die je helpen om die kansen te zien .... dat zou toegeven zijn aan Wilders en in mindere mate aan Baudet.

En dat gaat dus nooit gebeuren. Toegeven betekent verlies van zo'n 30 zetels over de gehele linie en maakt PVV/FvD een machtsblok van tussen de 40-50 zetels. Toegeven betekent dat de macht wordt overgedragen. Toegeven betekent dat je maatregelen moet gaan treffen, waar de machts-partijen al 30 jaar tegen zijn. Toegeven betekent een omwenteling in NL, in EU in de wereld. Lang verhaal kort: toegeven dat Wilders gelijk had, dat gaat never nooit gebeuren.

Dus, dit land gaat naar de kleaute en echt, neem van me aan, ze liggen aardig op schema. Binnen 20 jaar is het gedaan ....

Mr Sanbou | 18-08-20 | 16:58 | 8

@Beste_Landgenoten | 18-08-20 | 17:43:
"Dat begint met het erkennen dat iedereen individu is en niet primair onderdeel van een etnische groep of cultuur."
Nou, daar valt wel het een en ander tegen in te brengen. Je staat als individu voor de rechter ja, maar dat betekent niet dat jouw gedrag simpelweg losgesneden kan worden van de groep waartoe je behoort. En in specifieke gevallen is de band tussen individu en groep zeer hecht. Bij martelaren bijvoorbeeld, hooligans, leden van bepaalde motorclubs, van extremistische bewegingen, van families, van mafia.
Het zal sterk van de context afhangen, maar bepaald gedrag van bepaalde individuen kan in een bepaalde context wel degelijk geïnterpreteerd worden als gedrag van een nauwkeurig te definiëren groep. Dan kan pijnlijk zijn, zo'n interpretatie, politiek ongewenst, ongemakkelijk, contra-intuïtief, weet ik veel, maar het is dan toch wel wat het is.

Schoorsteenveger | 18-08-20 | 18:07

@Schoorsteenveger | 18-08-20 | 18:07:
Maar dat is niet zoals onze rechtsstaat werkt. Je bent individu tenzij in extreme gevallen zoals bij terrorisme of een criminele organisatie. Van Marokkaanse afkomst zijn lijkt me geen voldoende criterium voor zo'n zware juridische buitencategorie.

Beste_Landgenoten | 18-08-20 | 18:33

@Beste_Landgenoten | 18-08-20 | 18:33:
Je bent voor de rechter individu, dat begrijp ik ook wel. Maar een samenleving vormt zich niet via de rechter. En de meeste maatschappelijke problemen kunnen niet via de rechter worden opgelost. Problemen reduceren tot juridische problemen is vaak geen optie. Ik stel in het geheel niet voor om een Marokkaan voor de rechter te slepen omdat-ie Marokkaan is. Wat ik vind is dat je de groep waartie iemand behoort in het gesprek moet kunnen betrekken, als alles erop wijst dat het gedrag van die persoon op enigerlei wijze verband houdt met het gedrag of de mores van die groep. Niet om die groep te veroordelen of verantwoordelijk te stellen, maar om die groep als belanghebbende partij in het proces te betrekken. Zoals je netjes bij de ouders aanbelt als hun kind een voetbal door je ruit heeft geschoten. Om het gesprek aan te gaan, om er samen uit te komen.

Schoorsteenveger | 18-08-20 | 19:36
▼ 5 antwoorden verborgen

Weet je Bart, dat is allemaal wel waar hoor. Maar net als Beste_Landgenoten word ik zo moe van het feit dat er geen normale discussie mogelijk is waarbij
1) gewoon benoemd mag worden dat achtergrond meespeelt
2) niemand het land wordt uitgegooid, tenzij simpelweg illegaal
3) de wet gewoon de wet is en 2) helemaal niet hoeft te worden benoemd omdat het tegen de grondwet is
4) hormonen/jong/warmte/verveling is wat het is
en we Godbetere een keer over de oplossing kunnen praten.

Ik ken genoeg Marokkanen uit Amsterdam West persoonlijk om te weten dat er prima mee te lullen valt. Dat ze echt wel snappen hoe het werkt.

Het is net alsof we allemaal best wel snappen wat er aan de hand is (daders, jongeren, ouders, minderheden, wij) op een klein clubje linkse deugmensen na die in een soort parallel universum verkeren waar observaties en normale logica niet doorkomen.

GeenStijl is duidelijk de strijd aan het voeren tegen dat clubje en dat is prima. Maar wanneer gaan we nou eens praten over de oplossing en dat pushen? Als dat voorstel er redelijk uitziet dan heb je al snel een meerderheid lijkt mij.

Het moge duidelijk zijn dat bijvoorbeeld 'minder minder' uitspraken wel leuk zijn om stemmen te werven, maar op geen enkele manier een oplossing dichterbij brengen.

van heinde en verre | 18-08-20 | 16:57 | 7

@piloot47 | 18-08-20 | 17:22: Als je vraagt of ze nog geiten neuken, dan heb je inderdaad ruzie. Je zou ook iets anders kunnen proberen.

van heinde en verre | 18-08-20 | 18:31

@Graftak | 18-08-20 | 17:12: Als je daarbij serieus gaat handhaven, wat Cohen niet deed, dan is thee prima.

van heinde en verre | 18-08-20 | 18:32

Beginnen met handhaven van de wet en die wet voor iedereen even zwaar laten gelden. Dan komen we al een heel eind denk ik.

Sans Comique | 18-08-20 | 18:36
▼ 4 antwoorden verborgen

Ik erger me aan mensen die beginnen met ‘het irriteert me...’ ik weet het.. taalnazi, maar toch nodigt het dan niet uit om een lang stuk verder te lezen.

geen_kwijl | 18-08-20 | 16:56 | 6

Het ... ME fiets... komt hier regelmatig voorbij. Dit ernstiger omdat een ieder die lagere/basisschool Nederlands genoten heeft ooit zeker wel heeft geweten Hoe het hoort. Dit heet verloedering.

Rest In Privacy | 18-08-20 | 17:17

Met "beseffen" heb je het ook steeds tegenwoordig.

Rest In Privacy | 18-08-20 | 17:54
▼ 3 antwoorden verborgen

Max Blokzijl terug als omroeper?

Jan Passant mk2 | 18-08-20 | 16:55

Wat is het probleem als het OM ze aanklaagt in het land waarvan ze ook een paspoort hebben ?

Rest In Privacy | 18-08-20 | 16:54

Gewoon benoemen en neerknuppelen. Het is niet zo moeilijk.

NanoTube | 18-08-20 | 16:51

Ik kom net terug van een rondje door onze hoofdstad, wat een gekkenhuis. Maargoed, wie hou zich niet aan de regels, wie doet er veelal aso, wie snijdt je af op de scooter en draagt geen helm: het merendeel is Marokkaans of heeft een Marokkaans uiterlijk. Deze lui krijgen echt alle subsidies waarvan een autochtoon alleen kan dromen, en toch veranderen ze niet.
Problemen moet je kunnen benoemen voordat je ze kan oplossen, daarom is het belangrijk om te noemen wie deze raddraaiers zijn.

johndeer | 18-08-20 | 16:49 | 2

Was dan ook op een New Holland gegaan. Je provoceert! Racist!

Dr. Blechtrummel | 18-08-20 | 16:56

Vuilnis moet je ruimen

The2Amendment | 18-08-20 | 17:25

Twee uitersten schetsen en jezelf daartussen poneren als het redelijke midden, uitgebalanceerd. Een bekende truuk. Maar wat het is, is een matige analyse die niemand een stap verder helpt.

Rest In Privacy | 18-08-20 | 16:48 | 1

:), precies!

therealbraindump | 18-08-20 | 17:33

Bravo, van Rossem!

Kernsplijter | 18-08-20 | 16:47

Iedereen de narratyfus!

beldewouten | 18-08-20 | 16:47 | 2

Dat is echt zo radicaal midden.

Deflatiemonster | 18-08-20 | 18:02

Mooi gevonden!

2tribes | 18-08-20 | 18:42

Net zo slap als z'n gemiddelde reaguursels.

Bedankt voor de heldere repliek van Rossem, Geenstijl waardig.

NumbNuts | 18-08-20 | 16:44

Beste_Landgenoten, ik voel niet dat de misdragende (criminele) marokkaan een landgenoot is van mij. Graag blijf ik het wel benoemen want ik voel mij geen struisvogel welke de hele dag met de kop in het zand zit. Gedraag je of rot op. Dit onkruid is veel te duur.

Gaat het niet dan? | 18-08-20 | 16:43

Ik durf te beweren dat die 2 oranje hesjes, die "vrijwilligers", halverwege dit filmpje, een link hebben naar de lokale Moskee of een andere islamitische clubje en dat ze als Sharia politie opereren.

Omnisofos | 18-08-20 | 16:43 | 2

Precies !

aamert | 18-08-20 | 16:58

Tuurlijk! Maar wel erg betrokken dat zie je zo :)

2tribes | 18-08-20 | 18:45

Als afkomst er helemaal niet toe zou doen, waarom dan toch die verheerlijking van het multiculturalisme? Mag afkomst er enkel toe doen als het om kenmerken gaat die door ons allen als positief worden ervaren? Is zulk een kijk op de cultuur van de ander niet uitermate naïef? Een heilig geloof in de nobele wilde van Rousseau en een romantische vertekening en inkleuring van de cultuur van de ander? Een zich concentreren op het mooie en het goede, meer precies op wat als mooi en goed wordt waargenomen, van die cultuur? De rituele feesten, die muziek, de kleding, het eten, de architectuur, maar niet of veel minder de dwingende moraal, de taboes, het mens- en wereldbeeld, de aspiraties, de opdracht van God?

Schoorsteenveger | 18-08-20 | 16:41 | 10

@Schoorsteenveger | 18-08-20 | 18:15:
Ja, dat zou kunnen. Maar "wij" kunnen niet afdwingen dat Marokkanen zich zodanig als groep verantwoordelijk voelen dat "ze" iets gaan doen aan de uitwassen van 10% van hun afkomstgenoten. Zo werkt het gewoon niet en jij zou dat zelf ook niet willen als andere autochtonen de beest uithangen. Dan zeg je ook; Daar heb ik toch niets mee te maken?

Beste_Landgenoten | 18-08-20 | 18:37

@Beste_Landgenoten | 18-08-20 | 18:37:
Wie heeft het hier over afdwingen? Het is verdomme nagenoeg onmogelijk om alleen nog maar te suggereren om met de groep voorzichtig in gesprek te gaan. De groep wordt verschoond, uit de wind gehouden, geïmmuniseerd, heilig verklaard. Afdwingen kun je niks op dit niveau, natuurlijk niet, maar je kunt wel de moed hebben om het gesprek aan te gaan, en je mag wel van die groep verwachten het fatsoen te hebben dat gesprek ook te willen voeren. En als dat fatsoen er niet is, dan kun je wel opnieuw een appèl doen, en opnieuw, en opnieuw. Totdat er eindelijk eens op voet van gelijkheid gesproken wordt over aan welke regeltjes we ons hier in dit landje met z'n allen willen binden. en zo. Er zijn talloze situaties waarin dit wel degelijk gebeurt. De Katholieke Kerk bijvoorbeeld is wel degelijk als groep aangesproken op het kindermisbruik van enkelingen binnen die Kerk. Duidelijk leden van een groep die zich misdroegen, en het was voor eenieder glashelder dat de groep op zijn verantwoordelijkheid terzake diende te worden aangesproken en niet buiten schot kon blijven. Er was een duidelijke context, een relatie tussen individu en groep. Dat die groep er vervolgens alles aan gedaan heeft om wél buiten schot te blijven en zelfs om de leden van de groep in bescherming te nemen, doet hier niet ter zake. Wat hier belangrijk is, is dat we als samenleving een duidelijk verband zien tussen individu en groep en het volkomen gerechtvaardigd vinden om de groep op het gedrag van het groepslid aan te spreken.

Schoorsteenveger | 18-08-20 | 18:51

@Schoorsteenveger | 18-08-20 | 18:51:
Zeg Schoorsteenveger wil ja aub niet te realistisch zijn want daar schrikt de links angehauchte wereld van. De waarheid en grote boze wereld is bah, vies en eng en iedereen die het niet met ze eens is, is een bruinhemd/fascist/nazi/racist. Men leeft daar liever in de roze nimby eenhoorntjeswereld totdat die rommel ineens in hun backyard terechtkomt en dan zijn de rapen gaar. Nee, niet dat de Mocro's schuldig zijn. Nee die vieze en smerige bruinhemden/fascisten/nazi's en racisten zijn schuldig want ze hebben deze slachtoffer prinsjes niet de ruimte gegeven die ze nodig dachten te hebben.
En menigeen denkt misschien dat ik een cynische grap maak (is ook zo, weet iedereen hier) maar dit is wel de gedachtengang van de gemiddelde GL/BIJ1/PvdD/Pvda/D66 en ook VVD en CDA stemmer.

Basil Fawlty | 18-08-20 | 19:48
▼ 7 antwoorden verborgen

Waarde BesteLandgenoten,
Met interesse heb ik uw semi long-read gelezen.
Dank voor uw bijdrage.
Natuurlijk worden aan bijde zijden de 'extremen' belicht. Alleen het feit al dat dat kan, voorbeelden van bijde zijden benoemen, maakt duidelijk dat de problemen er zijn.
Maar het is natuurlijk niet zo dat alle Marokkanen (of welke nationaliteit ook) daarmee een stelletje kontgaten is. Net zo min als alle 'autochtonen' racisten of facisten zijn. Wellicht dat daar het eigenlijke probleem zit. Dat elke groep van mensen (terecht) zich in een hoekje gedreven voelt zodra ze vergeleken worden met 'foute' individuën. En wie zich in het nauw gedreven voelt valt terug in oerinstincten. 3 wel te verstaan, de bekende fight,flight of freeze reactie.
Flight of freeze zullen het vaakst voorkomen want niemand wil (of eigenlijk zou moeten willen) vechten. Dat vechten zou eigenlijk ook niet hoeven als e.e.a goed bestuurd en in wetten en regelgeving is vast gelegd. En werd gehandhaafd. Als de algemene normen en waarden (kots) het normale waren dan zou zelfs handhaving door authoriteiten overbodig zijn denk ik.
Ik denk dan ook dat het daar voornamelijk mis gaat. Als de normen en waarden (kots) van een samenleving goed en gedegen zijn is handhaving niet nodig of tenminste slechts nodig voor die exemplaren die er schijt aan hebben.
Als nu die exemplaren die er schijt aan hebben steeds-maar-weer uit dezelfde (etnische) groepen komen dan worden die exemplaren exemplarisch. En als in die (etnische) groepen geen enkele zelfcorrectie wordt toegepast, dan worden die zaken de nieuwe normen en waarden (kots) binnen die exemplarische e emplaren groepen. Dat vormt dan het probleem voor andere groepen in de samenleving die, of u dat nou leuk vindt of niet, toch gewoon de meerderheid zijn. Als die meerderheid in een pc kramp schieten en uitsluitend terugvallen op flight of freeze dan eindigen tot dan toe normale normen en waarden (kots) en daarmee een samenleving. Echter de fight reactie zal komen, zelfs al is het laat, zodra de flighters en freezers zien dat er een grotere groep bereidt is tot fight.
Helaas is het dan te laat om het met praten en benoemen op te lossen. En dus volgt een clash. En als we nu met zijn allen niet eindelijk eens gaan benoemen zodat we (samen) een oplossing vinden kunnen, dan helaas rest nog maar 1 optie. Fight!
De geschiedenis herhaalt zich keer op keer.
Mijn conclusie is dan ook dat multicultureel niet kan tenzij het met dwang wordt 'angefertigt'. Zoals bij apartheid, ein volk en andere vormen keer op keer bewezen is dat het toch niet werkt en het uiteindelijk altijd weer op segregatie en fight uit loopt.
Ik zeg dan ook laten we er gewoon een eind aan maken. Misschien is het gewoon tijd voor die polarisatie om het weer een jaartje of 80 tot honderd goed te laten gaan. Voor welke groep, links of rechts, dan ook.
Verbinden lukt niet meer en bruggen bouwen ook niet als bijde overs van de rivier niet goed voorbehandeld zijn.
Salut, grapo.

grapo | 18-08-20 | 16:40 | 4

@isitsoornot | 18-08-20 | 17:04: in Singapore wordt de race schijf, een vooraf vastgelegde verdeling van de bevolking, actief door de overheid in de gaten gehouden en zonodig bijgestuurd. Voor Caucasians is ook niet al teveel plaats, de Chinees wil 77% voor "z'n eigen" houden.

van Oeffelen | 18-08-20 | 17:08

@isitsoornot | 18-08-20 | 17:04: Nou, dat dus. Maar als op die manier in Nederland wordt opgetreden staan de schreeuwerts in de rij om 'racisme' of meer van dat soort quatsch te roepen.

grapo | 18-08-20 | 17:09

@isitsoornot | 18-08-20 | 17:04: Singapore is een enge politiestaat. Maar kennelijk is dat wat er nodig is om een stad met veel verschillende bevolkingsgroepen, geloven en talen leefbaar te houden. Het Nederlandse poldermodel, met het voor immigranten onbegrijpelijke 'gedogen', is over en voorbij.

theo-is-dood | 18-08-20 | 20:17
▼ 1 antwoord verborgen

Quote:

"Ja, lieve Beste_Landgenoten, je hebt een punt. GeenStijl focust veel & vaak op afkomst & benoemen. En dat kun je zien alsof het narratief één kant op getrokken wordt, en voor wie alleen GS leest zou dat ook zo kunnen zijn."

Interessante openingszin! Maar we lezen ook andere sites en daarom zien we dat er ook een genuanceerer beeld is. Al is hier absoluut de nuance te vinden - voor wie het wil en kan zien - en zeker op de donderdagavond bij de bier-chips-nootjes. Dan denk ik geregeld: Die Bart is zo'n rechtse jongen nog niet, die heeft het behoorlijk helder in de kop en vaker wel dan niet een valide punt.

En sowieso: ter linkerzijde wordt er een sport van gemaakt om het meest in het oog springende niet te (willen) benoemen. Dat lijkt dan op moedwillige blindheid of ideologische scherpslijperij maar ik denk dat er ook iets anders meespeelt. Juist omdat het "probleem" met migranten en migrantenzonen multi-factorieel is en beslist ook sociaal-economisch wil men ter linkerzijde voorkomen dat iemand de focus legt op etniciteit of cultuur als oorzaak. Het dan expres niet-benoemen komt op mij over als een poging de polariserende discussie naar het midden te trekken, weg van al die minder-minder-minder roepers die vooral een hekel lijken te hebben aan de afkomst en religie van de migrantenzonen in kwestie. Of dat zinvol is betwijfel ik. Het komt gekunsteld over en het werkt als een rode lap op een stier als je een journalist expres een deel van het verhaal ziet weglaten.

Maar iedereen weet: Uit Marokko en Turkije zijn destijds niet de snelste konijnen uit het bos naar dit land gemigreerd, wat dus ook minder snelle nazaten heeft opgeleverd (excuses voor dit genetisch determinisme) want een appel valt niet ver van de boom. Te hopen is iedere keer een stukje verder, maar zoals we zien, gaat dat niet heel snel, helaas. Komt bij, de verschillen in cultuur en ouderwetse plattelandse en islamitische opvattingen die niet zo aansluiten bij de autochtone Hollandse. Daar nmag je het best over hebben en dat is zinvol, al heeft het ook geen zin iedere migrantenzoon af te serveren op afkomst en etniciteit, wat ik in de reacties helaas vaak zie. Dat is pure haat en domheid. Er is veel meer dan alleen die afkomst en als je heel goed zoekt in de onderzoeken, blijft van die etniciteit niet eens zoveel over, als je het puur sociaal-economisch bekijkt, qua criminaliteit bijvoorbeeld. Maar hoe relevant is het, als 50% van een etnische groep door welke oorzaak ook crimineler is? Doet dat er dan toe of mag je dan een hekel krijgen aan die groep? Misschien inderdaad niet zo en daarom moet je het wel durven benoemen, die afkomst want mogelijk ligt daar ook een aanknkopingslpunt voor een oplossing.

Maar dus: We leven in bubbel-land, waarin iedere internet-gebruiker zich kan opsluiten in de eigen Facebook-waarheid onder gelijkgestemden en de hooivorken worden al snel van stal gehaald als iemand met een andere mening het feestje verpest. Vroegah, toen je nog mensen ontmoette in de kroeg, of aansprak in de trein uit pure verveling omdat er geen mobieltjes waren, had je een gesprek met zomaar willekeurige mensen die niet in je eigen bubbeltje zaten. Rare ideetjes en extreme complotverhbalen vielen snel dood in nuchterheid en kritische vragen of blikken. Dat is allemaal weg en dat geeft (extra) polarisatie. En dat schuurt en levert soms wat goeds op, maar ik zie ook dat het schuren op zichzelf ook snel leidt tot verkettering van de ander en turf-wars over zaken als cultuurmarxisme, Hillary Clinton en de pizzakelder vol kindertjes en andere bizarre nonsens.

Beste_Landgenoten | 18-08-20 | 16:40 | 11

@Beste_Landgenoten | 18-08-20 | 18:40:
Klopt, maar dat is theoretisch en wat als de overheid niet meewerkt en het probleem ontkent? D'r is in de Marokkaanse (voortvloeiend uit 800 jaar islam) cultuur en die heeft een groot probleem, dat zeg ik niet alleen maar ook Samira Tarrass op Opiniez. Een vrouw die als geen ander weet hoe die cultuur in elkaarsteekt. Lees opiniez.com/2020/08/17/overlast-marok...

Basil Fawlty | 18-08-20 | 18:51

@Beste_Landgenoten | 18-08-20 | 18:40: Er is bij Marokkanen geen sprake van individuen . Er is altijd dat groepsverband dat ze sterk maakt en waar ze slim gebruik van makenen dat je niet kunt ontbinden..... never ever . Van de 200 relschoppers worden er zo'n 4 opgepakt voor de vorm en homohaters zijn ze allemaal. Zo moeilijk is het.

Koning BongoBongo | 18-08-20 | 19:20

@Beste_Landgenoten | 18-08-20 | 18:40:
Dan heb je geen oog voor de oorzaken en leer je niet. Dan is ook geen preventie mogelijk en wordt alles veralgemeniseerd. Preventie doe je op basis van kenmerken van daders, niet op basis van individuen.

SamV | 18-08-20 | 20:28
▼ 8 antwoorden verborgen

In grote lijnen klopt het natuurlijk dat beide kampen die voorbeelden eruit pikken die hun opvattingen bevestigen, en die voorbeelden negeren die die opvattingen juist tegenspreken. Toch een historische kanttekening bij dit 'allebei-de-kanten-net-zo-erg' verhaal.

Eigenlijk laat de rechterkant pas sinds kort van zich horen, op dit dossier althans. Tot ver in de jaren '90 was verwijzen naar achtergrond gewoonweg onmogelijk zonder dat je reputatie om zeep geholpen werd. Ik kan niet linken, maar google 'als het geen kerk is, dan toch wel een sekte' voor een aardig overzichtsartikel uit Trouw. Het is pas sinds Fortuyn dat die kant gehoord wordt (en laten we nooit vergeten welke prijs hij daarvoor betaald heeft). Het internet was een belangrijke stap voorwaarts in dit opzicht, daarvoor werd de berichtgeving volledig bepaald door de nos en een paar grote dagbladen, die je kapot konden maken als ze daar zin in hadden. Nog steeds kun je in bepaalde sectoren (bijv. de creatieve of de academische) sommige meningen maar beter voor je houden. Daarvoor bestaat GEEN equivalent aan de andere kant. Mulisch kon gewoon dwepen met Castro, Rosenmöller met Pol Pot, zonder dat het hun carrière ook maar een milimeter in de weg heeft gestaan. Vergelijk dat eens met Buikhuisen.

GS is, zeker voor diegenen die nog weten hoe het maatschappelijk debat was voor de opkomst van het internet, een zeer gewaardeerd tegenwicht.

Tashtego | 18-08-20 | 16:39

Beste_Landgenoten hier een podium geven, dat lijkt me niet heel wijs, eerlijk gezegd! Het is zijn waarheid, zijn bubbel.
Ik mis bijvoorbeeld de connectie met het religieuze gedeelte.
Deze relschoppers zitten vrijdagmiddag in de moskee, waar ze te horen krijgen dat ze de NL wet niet hoeven te respecteren. Omdat zij de Koran hebben als wetboek. Ik geloof zelf heel sterk dat dat punt 1 is waar de haat naar de NL maatschappij vandaan komt. Haat naar andersdenkenden, naar het westen, naar homo's en democratie wordt ze namelijk met de paplepel ingegoten.

Nu is het natuurlijk algemeen bekend dat mensen met minder grijze massa, vatbaarder zijn voor dit soort propagandistische methoden van haat. Dus dat sociaal-economische 'minder zijn' is eerder het accent dan dat het de hoofd reden is.

Hoe had je gedacht om de mensen op het rechte pad te krijgen, als je aan de ene kant met ze in gesprek gaat, ze probeert te vormen en te ondersteunen, maar aan de andere kant de gif-beker met haat ze wekelijks wordt aangereikt in de vorm van een moskeebezoek. Dat is water naar de zee dragen.

Het eerste wat je in zulke gevallen moet doen, is de gifbeker bij ze vandaan halen. Hetzelfde wat je doet bij verslavingspatiënten, het genotsmiddel bij hen vandaan halen.
Daarna kun je pas actief beginnen met hen te hervormen, beschaving bij te brengen en proberen hen op het rechte pad te houden.

UnderCovert | 18-08-20 | 16:39
-weggejorist-
amateurrr | 18-08-20 | 16:38

Typisch: de deugende politici/burgers hebben niks met tokkkies... zeggen dat tokkies met hetzelfde perspectief even crimineel zijn als de overwegend criminele allochtonen en moslims... de deuger wilt oo zo graag keihard de tokkies en hooligans aanpakken... maar waarom dan wel voor open grenzen zijn en massa immigratie? Tenslotte is >60% kansloos en allochtone tokkie. #uitgelult deugende labbekakkende salonsocialisten.

Hollandse_blauwe | 18-08-20 | 16:34

Relschoppers zijn zelden, of eigenlijk, nooit Chinese jongeren. Om maar een voorbeeld te noemen. Het heeft dus wel degelijk te maken met culturele achtergrond. De Marokkanen die hier terecht zijn gekomen spreken geen Frans en komen echt niet uit Casablanca. Want daar zouden die knulletjes worden uitgekotst. Migratie volgt altijd hetzelfde patroon. De elite blijft daar, de onderklasse zoekt het geluk elders. Helaas is dat bij ons om de hoek. Maar goed, de sociale hulpverleningsindustrie draait op volle toeren en verdient er een dik belegde boterham aan. Ten laste van de belastingbetaler. En daar zitten uiteraard de linkse stemmers die financieel het meest gebaat zijn met een therapeutische aanpak. Geen wonder dat de universiteiten tegenwoordig jaarlijks massa's psychologen uitbraken. In Nederland is dat helaas een groeimarkt.

isitsoornot | 18-08-20 | 16:30 | 1

Ongeveer 20.000 mensen zitten in die hulpverlenersindustrie en zijn er voor hun brood van afhankelijk.

van Oeffelen | 18-08-20 | 16:40

Iedereen vergeet in de discussie: Marokkanen zijn geen ras. Het gaat hier om een nationalitiet. Racisme is hier dus niet toepasselijk. Het Marokkaanse ras bestaat namelijk niet.

Halbarad | 18-08-20 | 16:28 | 3

Maar een Marokkaan kan volgens de rechter wel racistisch bejegend zijn als 'Marokkaan'.

van Oeffelen | 18-08-20 | 16:41

die nationaliteit helaas wel...

Y&T | 18-08-20 | 17:14

In het proces tegen Wilders ging een rechter er anders wel degelijk vanuit dat Marokkanen een ras zijn. Dan kon hij tenminste Wilders een racist noemen. Russen zijn dan weer geen ras, want Pechtold werd niet vervolgd. Verwarrend hoor. Misschien kan een jurist eens een brochure schrijven over de rassenleer van onze rechters. Dan weten we tenminste welke volkeren rassen zijn en welke niet.

MAD1950 | 18-08-20 | 19:34

Vluchten naar Marokko kunnen weer dus uitzetten dat volk

Eddy67 | 18-08-20 | 16:26 | 1

In eigen land niet welkom. Wel als toerist met geld en koelkast.

Raspatat | 18-08-20 | 16:37

GS spiegelen aan Joop.nl; ik vind het wat vergezocht. Die zitten nog vast in het Stalinisme. Ik moet nog zien dat een dissident daar de ruimte krijgt die BL hier krijgt. Vrijheid van meningsuiting is mooi, maar Von Jole houdt niet van 'gevaarlijke' meningen.

JvanDeventer | 18-08-20 | 16:24 | 2

Lees de comments bij Joop ook maar eens, daar zitten heel wat GS-waardige reaguurders onder. Maar om je verhaal te bevestigen: Bij Joop heb ik een permaban. Hier niet en dat is al heel wat qua VVMU.

Beste_Landgenoten | 18-08-20 | 16:44

Truuk van de hyperabstractie. Iran verbiedt vrouwen zonder boerka te lopen, Nederland verbiedt vrouwen met boerka te lopen. Amnesty International: men moet ophouden met vrouwen voor te schrijven hoe ze gekleed moeten gaan. Nederland = Iran.

En dit geval: GS = Joop. En dat wil je toch niet als reaguurder?

Rest In Privacy | 18-08-20 | 17:12

Wat een eer voor zwatelaar BL. Had net een tegel aan hem getikt onder het topic hieronder, over Trumpie. Viel nogal lang uit. Ben even BL-moe en laat deze aan me voorbij gaan.

kapoerewiet | 18-08-20 | 16:23 | 6

@Analia von Solmsch | 18-08-20 | 16:26:
En zo krijg je dus die echo-bubbels.

Beste_Landgenoten | 18-08-20 | 16:45

@kapoerewiet
Geen probleem. Ik neem de honneurs waar in deze.

Basil Fawlty | 18-08-20 | 17:28

@Basil Fawlty | 18-08-20 | 17:28: Heb het gelezen. Dank je wel. Deel je frustratie volledig.

kapoerewiet | 18-08-20 | 17:40
▼ 3 antwoorden verborgen


Amem

Melkhagelslag | 18-08-20 | 16:22 | 2

...amen

Melkhagelslag | 18-08-20 | 16:22

Puur is ook lekkerder

Wiezewalakristalix | 18-08-20 | 16:27

Ja, er wordt gedownplayed door veel media en politie. Voorbeeld: Het NOS-journaal toont bij de rellen alleen politieagenten, geen daders. Dat was bijvoorbeeld bij demonstraties van Viruswaanzin wel anders.
En ja, dat roept een tegenreactie op waarbij juist de nadruk wordt gelegd op de achtergrond van de daders omdat die zo ontzettend belangrijk is.
Want nee, de waarheid ligt niet in het midden. Mohammed en Henk kunnen beide vreedzaam verkoeling zoeken op het strand en tegen de verveling een boek gaan lezen of een potje voetballen. Maar het zijn vooral de Mohammeds die gaan rellen. Er is dus een ander verschil tussen Mohammed en Henk en daar begint de analyse die tot een verbetering kan leiden. Het benoemen van de achtergrond van de daders heeft geen racistisch motief. Het is een belangrijk onderdeel van de analyse.

Selassie | 18-08-20 | 16:21

Effe lancering meepakken? Omdat je het waard bent!

#SpaceX doet weer een #Starlink lancering.
Vandaag 58 Starlink- en 3 SkySat satellieten.

De booster B1049 gaat voor de 6e keer de ruimte in en zal na een minuut of 10 landen op het OCISLY platform in de oceaan.

Lancering om 16:31
Hier live:
youtu.be/jTMJK7wb0rM

zetje01 | 18-08-20 | 16:19 | 5

@Gazzerop | 18-08-20 | 16:38:
Ja, ja en ja!!

@Gladiator: Daarom meld ik het meestal ook hier.
( krijg hier meer respons dan op Twitter ook :(( )

zetje01 | 18-08-20 | 16:59

Nog steeds geen goede camerabeelden van de landing op het oceaanplatform. Opzet?
En nog steeds geen trillingvrije camera bij de start. Is technisch allang mogelijk.

piloot47 | 18-08-20 | 17:34

@piloot47 | 18-08-20 | 17:34:
Ja, opzet, om jou te pesten.
Zeiksnor!
Ik heb je een paar weken geleden al verteld hoe dat zit.

En trillingen bij de start? Dat zat dan in je eigen tv. Ik heb een schitterende start gezien.

zetje01 | 18-08-20 | 19:47
▼ 2 antwoorden verborgen

Uit dit verhaal komt alleen maar naar voren dat het socioeconomisch en culturele oorzaken heeft maar de oorzaken benoemen lost het Marokkanenprobleem niet op. Want wil je de cultuur veranderen, de sociaaleconomische status? Net zoiets als de Islam aanpassen aan onze samenleving. Dat moet van de andere kant komen.

Hadena | 18-08-20 | 16:17
-weggejorist-
Varende_Reaguurder | 18-08-20 | 16:16 | 3

Het overgrote deel van de Marokkanen in ons land is zwakbegaafd. Dit wordt nog extra versterkt door de inteelt en de import van hun nicht/neef als huwelijkspartner uit het Rifgebergte, waar ze al eeuwenlang met elkaar trouwen.

Allerlei soorten mensen in Nederland komen uit een sociaal-economisch zwak milieu, maar voornamelijk de Marokkanen gaan rellen. Daarmee heb je al ontkracht dat externe factoren leidend zijn.

Heyn166 | 18-08-20 | 16:15 | 5

Ik krijg toch steeds meer het idee dat de Nederlander zwakbegaafd is.

trekarm | 18-08-20 | 16:21

@ZZP-er | 18-08-20 | 16:18: maar chinezen en Vietnamezen kregen ook geen uitkering als ze op de bank bleven zitten...

Analia von Solmsch | 18-08-20 | 16:28
▼ 2 antwoorden verborgen

Friedrich Nietzsche had toch wel gelijk met zijn indeling van de menselijke aard.

Frau_Ferkel | 18-08-20 | 16:14 | 2

Zeker. Je hoeft de inferieure soort nou ook weer niet direct de gaskamers in te sturen, maar een beetje meewegen dat er sprake is van zekere empirisch bewezen gradaties zou niet meer dan reëel zijn.

Reaganmania | 18-08-20 | 16:59
-weggejorist-
Usumani | 18-08-20 | 16:14

Al 4 generaties blijven wegkijken en alles gratis, wie nu begint over "gastarbeiders"... de eerste 7000 lieten al snel steken vallen toen ze in de gaten kregen dat de vakbonden alle deuren naar WAO etc. open zetten, gesteund door de PvdA. Wel ieder jaar offspring en de ghetto-vorming was geboren.

grindbak | 18-08-20 | 16:13

De rellen verbazen mij niet, dit is al 20 jaar gaande en de enige reden dat het nu meer opvalt is omdat het voor de ‘gevestigde’ journalistiek nu niet meer uit het medialandschap gehouden kan worden omdat de alternatieve media het wel gewoon laat zien, inclusief Marokkaanse vlaggen.

Hetzelfde geldt voor het falen van de politie. Een handjevol agenten die rechtsomkeert moeten maken omdat ze niet opgewassen mogen zijn tegen de hordes criminelen. Voorheen gebeurde dit ook regelmatig maar was het niet te zien. Nu wordt het vol trots door de bezettingsmacht op de social media geplempt waardoor wij er nu wel kennis van nemen en zowel politie als burgemeester zich er over uit moeten spreken.

Het zal een enkeling misschien de ogen openen maar de mensen die de afgelopen 20 jaar niet hebben liggen slapen zijn qua inzicht al een heel stuk verder. Veel mensen zijn al aan het voorbereiden voor de verdere escalatie van deze Balkansituatie waarbij wegtrekken uit West-Europa klinkt als een aantrekkelijke oplossing.

Dit klinkt misschien heel erg somber maar ik ben er wel van overtuigd dat het goed gaat komen. Onze tegenstanders kunnen zich nooit organiseren, kijk maar eens naar DENK. Ook daar blijkt door tribalisme dat men er met 3 man nog niet uit kan komen en in hun thuislanden zien we ook sluimerende burgeroorlogen en onderdrukking van subgroepen.

Szymon | 18-08-20 | 16:13 | 1

Ik ben er van overtuigd dat het goed gaat komen nadat het nog 5 maal erger is geworden. Pas dan kunnen alle linkse wensdenkers er niet meer omheen. Zoals bijvoorbeeld het aanvallen en vernielen van hun huizen, hun goederen en nog meer ellende.

Ruud5 | 18-08-20 | 16:24

Dit is wel helemaal de f'in limit hoor, dat dit sujet hier nuance denkt te kunnen brengen. Na al die tegels van hemzelf die precies het tegenovergestelde zijn (fijne frisse tegenwind die hij hier altijd is).
Beetje veel te grote broek aan best_landgenootje?
Of heb je een nieuwe opdracht?

Gazzerop | 18-08-20 | 16:13

BL,
Dat u zich enorm aangesproken voelt dat een percentage van uw bevolkingsgroep er een puinhoop van maakt kan ik begrijpen. Dat een percentage van uw bevolkingsgroep zich buitensporig vertegenwoordigt in de criminaliteit zal u ook aanspreken. Kunt u misschien verklaren waarom dit alleen bij de Marokkanen voorkomt. Zo hoor ik nooit dat de Egyptenaren, Albanezen, Algarijnen en Tunesiërs zich schuldig maken aan dergelijk vandalisme. Ook van de honderden andere nationaliteiten in Nederland hoor je weinig ongeregeldheden! U zult toch echt de hand in eigen boezem moeten steken en het probleem intern moeten oplossen. Onze overheid gaat dat zeker niet doen!

Harrie7949 | 18-08-20 | 16:12 | 3

Iedereen heeft er wel wat over te zeggen.
Ik luister dan ook gewoon liever naar degenen die ermee moeten dealen: wetshandhavers die tussen het gespuis staan en die niet anders kunnen dan bekennen dat het voornamelijk om jongeren met een migratie-achtergrond gaat.
En die willen blijkbaar een speciale behandeling, die kun je dan ook krijgen als je van alles en nog wat naar agenten gaat slingeren.
Zoals dat voor IEDEREEN zou gelden die dat zou doen.

Gazzerop | 18-08-20 | 16:27

Het zal met van alles te maken hebben. Maar ter nuance maar weer: Ook Hollanders kunnen rellen als erop aankomt. Ga eens naar de TT-nacht. Het was ooit overigens veel heftiger dan nu, destijds werd er gegerandeerd geknokt met de ME en de ruiten in half Assen lagen eruit. Traditie zeg maar. En ja, nuin de Schilderswijk en ja hkoor: Het komt omdat het Marokkanen zijn. Kijk, misschien IS dat zo en speelt dat mee, maar het kan best zo zijn dat ze gewoon niets beter zijn dan Hollands kermisvolk met een biertje teveel op of een lachgas-ballon.

Beste_Landgenoten | 18-08-20 | 16:49

@Beste_Landgenoten | 18-08-20 | 16:49: 6! 6! keer zoveel levert deze marokkaanse cultuur ons crimineeltjes op. En niet alleen ons. In alle westerse landen puilen de gevangenissen uit van het moslimschorum. Met zulke intellectueel oneerlijke vergelijkingen ben je gewoon niet op zoek naar de waarheid. Waarvan akte.

RtotheB | 18-08-20 | 18:26

Er wordt in eerste artikel gesproken over verveling,gebrekkige opleiding enz.
Met als gevolg herhaaldelijk crimineel gedrag. Als die factoren de oorzaken zijn van dit gedrag,wat is dan de oorzaak van die verveling en gebrekkige opleiding?
Falende opvoeders? Erfelijke factoren?
Wil men dit probleem daadwerkelijk oplossen,zullen er toch eerst antwoorden moeten komen.

Markiedeparkie | 18-08-20 | 16:12 | 3

Die "verveling" hè; sinds wanneer is dat ineens een 'geldig iets'.
Is er hier iemand die nooit te horen heeft gekregen dat verveling onzin is? Ga een boek lezen ofzo.

Het is gewoon des-interesse. Beetje rappen, beetje voetballen en vooral veel hangen.
Laat ze maar meedraaien met de mensen van de dagbesteding. Vallen ze qua intelligentie niet veel buiten en hebben ze geen redenen meer om die achterlijke dooddoener die "verveling" heet erbij te kunnen slepen.

Kom nou toch.

Gazzerop | 18-08-20 | 16:31

@Gazzerop | 18-08-20 | 16:31:
Het zou inderdaad wenselijk zijn dat deze mensen een boek gingen lezen meedraaien bij de dagbesteding. Neem aan dat u en ik ons vroeger prima konden vermaken zonder overlast te veroorzaken. Feit is dat dit bij Marokkaanse jongeren vrijwel niet gebeurt. Ook ald dit het gevolg van desinteresse is,resteert toch weer de vraag,waarom?

Markiedeparkie | 18-08-20 | 17:15

De in-politieuniform-met-de-kont-omhoog-in-de-masjid agent Sitalsing heeft al gesrpoken, zeggende dat het niet aan de falende opvoeders toegschreven mag worden...

Lu_Tze | 18-08-20 | 17:30

Allereerst complimenten aan Geenstijl dat er ruimte is voor Reaguurder Beste_Landgenoten om zijn mening naar voren te brengen.
De echte Marokkaanse gastarbeiders hebben een wezenlijke bijdrage geleverd aan onze samenleving. Het is pas fout gegaan toen een één of andere idioot kwam met de multiculturele samenleving. Vanaf dat moment zijn Marokkanen doodgeknuffeld door links Nederland, In iets mindere mate ook door de christenen. De huidige generatie die de overige Nederlanders blank maar vooral ook zwart veracht is daarvan het resultaat. Temeer een bewijs dat liberalisme (mensen uitdagen beter te worden) veel beter voor de mensen is dan socialisme (mensen dood knuffelen). Dit zal nooit meer op een beschaafde manier goed komen. Zeker niet wanneer het probleem niet wordt onderkend door de elite.
Uiteindelijk zal de wal het schip keren. Hoe dat zal gebeuren? Ik pak mijn hart vast.

metdedag | 18-08-20 | 16:11 | 5

@uisge baugh | 18-08-20 | 16:18: Interessant

metdedag | 18-08-20 | 16:21

De oorspronkelijke en vakbekwame gastarbeiders keerden na een tijd terug naar hun land. De pleuris brak uit toen ze thuis vertelden over dit land van melk en honing en de sprinkhanen besloten om ook te komen. En in plaats van de poorten te sluiten, zetten de Haagse landverraders van de VVD, CDA en PvdA ze wagenwijd open. De VVD rook goedkope arbeidskrachten, het CDA rolde rond in haar christelijke naastenliefde om de gezinnen van de sprinkhanen ook binnen te halen en de PvdA wierp zich op als beschermheer in ruil voor stemmen uit deze groep.

Varende_Reaguurder | 18-08-20 | 16:26

@Varende_Reaguurder | 18-08-20 | 16:26: Het aantal gastarbeiders was zeer klein. Het begon ermee dat links hun op rechten ging wijzen die nog gecreëerd moesten worden vanwege hun status en afspraken. Dus recht op uitkering, huis, gezinshereniging. Toen werden de gastarbeiders ineens gastthuiszitters. Dat leek wat kansloze familie ook wel wat dus die kwamen ook toen. De Nederlandse drugshandel ging toen Marokkaantjes werven voor verkoop en bezorgen van drugs. Die verdienden zich helemaal gek en schreeuwde dat uit in Marokko. Dat had een aanzuigende werking of jong en lui met een criminele inslag en toch al een verachting voor Europeanen en christenen. Daarna hadden de Maroks de hele distributie in handen. De ouderen groeide door naar de bovenkant van de criminaliteit terwijl de instroom aan de onderkant vanuit Marokko gewoon verder gaat. Kleine broertjes zien deze voorbeelden en oefenen daarom al op zeer jonge leeftijd met klein crimineel gedrag en straatterreur om zo ook toegelaten te kunnen worden tot de aanlokkelijke branche van de crime. De minachting voor het Westen en ongelovigen maar vooral de wens om crimineel te zijn van die groep leidt tot de brandhaarden in die wijken.

Premier Trutte | 18-08-20 | 16:39
▼ 2 antwoorden verborgen

Zijn ze al gestopt met LSD in het drinkwater te mengen?

ademende aarde | 18-08-20 | 16:11 | 2

Kweenie. Net een glas water gedronken en ik zie allemaal witte vlekken in een blauwe lucht.

Usumani | 18-08-20 | 16:21

We gaan vooruit! Links die dit stylloze weblog serieus neemt en graag wil omsmelten tot inclusief Links! Hoop gaat nooit verloren!

Heisessie | 18-08-20 | 16:09

Nee, we moeten niet meteen Marokkanenstickers opplakken.
Dat doet het brandstapel en containers midden op het plein in de fik stekende rapaille met hun Marokkaanse vlaggen achter op de scooters zelf wel.
Maar owee als je het lef hebt dit durft te benoemen.

gemeentereiniging | 18-08-20 | 16:09 | 2

Vanwaar die Marokkaanse vlaggen, waarom kiezen ze voor het Marokkaans elftal, waarom willen ze in Marokko begraven worden ?

Maar als ze dan zo Marokkaans zijn als het er echt op aankomt, waarom zijn ze dan hier ?

sprietatoom | 18-08-20 | 17:32

@sprietatoom | 18-08-20 | 17:32: omdat hun eigen land een corrupte shithole is waar je alleen dood gevonden wil worden, blijkbaar..

testpilot101 | 19-08-20 | 12:27

Ik vind Nederland een gaaf land.

Plaktong | 18-08-20 | 16:08

Ik blijf het best gek vinden, dat erg veel mensen verwachten dat alle immigranten graag mee willen doen in deze samenleving. Is hier wel eens onderzoek naar gedaan of immigranten ook 40+ uur willen werken, veel belasting willen gaan betalen? of willen zij liever het snelle geld, jatten loont hier tenminste nog ten opzichte van Marokko waar men je hand er nog af hakt bij diefstal. Wat als Marokkanen zouden aangeven dat zij liever hun eigen regels bepalen? dan heb je dat maar te pikken als samenleving, want je kan een 4e generatie al lang niet meer terugsturen.

Vroeger waren er ongetwijfeld ook rellen, ook door blank tuigh, maar ik heb geen berichten gevonden dat er toen ook advocaten werden doodgeschoten, dat toen ook brandkranen werden open gebroken.

Wat als ze zelf gaan zeggen, we doen niet mee met jullie waarden en normen?

fapkoning40 | 18-08-20 | 16:07 | 7

Dan komt er oorlog en wordt een hele groep vermoord. Zoals de geschiedenis ons leert. Daarom werkt dat zoetsappige gedachtengoed ook niet. Gelukkig hebben we hier in Nederland door de randstad een vertekend beeld van de totale aantallen, waardoor het proces aan hun kant te vroeg begint. Want het wordt dan gewoon zij en hun.

BrokenTipi | 19-08-20 | 07:42
▼ 4 antwoorden verborgen

Ik deel de analyse, we dreigen onszelf vast te zetten door een vanuit linkse hoek opgelegd frame.
Deze welles-nietes discussie begon ergens eind jaren tachtig, toen falende linkse politici bij gebrek aan diepgang en kwaliteiten maar teruggrepen op de tweede wereldoorlog als er mensen kritiek durfden te hebben op het migratiebeleid.

Nu zijn we enkele jaren van schandalige verdachtmakingen en escalatie verder, en heeft Europa een gruwelijke terreurgolf te voorduren gekregen. Omdat het zelfde gebrek aan kwaliteit en diepgang progressief-links weer parten speelt, heeft links besloten het ingewikkelde "islamdossier" even te vergeten en zich te richten op een nieuw product: De zwart-wit tegenstelling. Ondertussen vormen moslims en andere mensen uit het middenoosten een boksbal voor de rechtse frustratie met een linkse, manipulatieve en controlerende schaduwmacht die zich door de jaren in media en bestuurslagen heeft genesteld. Het gevolg is dat mensen uit het midden-oosten, goedwillend of niet, nu alle bagger van onze samenleving over zich heen krijgen.

Het is aan ons om dit frame van ons af te werpen, en te werken naar een positieve oplossing op onze voorwaarden. De frustratie over de totale willekeur in ons bestuur en media speelt niet alleen bij blanke-nederlanders, ook grote groepen met een andere afkomst herkennen deze hysterie. En ook deze groepen vinden gelijkheid en rechtvaardigheid van belang.

Panos88 | 18-08-20 | 16:06

Kom onder je steen vandaan.

Is dit nog nieuws? | 18-08-20 | 16:05

Uitstekend epistel van BL. Zie ook weinig inhoudelijke replieken. Dus hij zal wel gelijk hebben.

DrumPiet | 18-08-20 | 16:05 | 4

Ik zie echter alleen constateringen, welke ook niet altijd en volledig on point zijn. Daarnaast zie ik alleen een klaagverhaal en daar blijft het bij.

LuNaTeeQ | 18-08-20 | 16:13

Nee iedereen weet hier na al die talloze tegels van hem wel wat voor vlees er in de kuip zit.
Waarom hij dan ook denkt nu ineens echt wat bij te dragen kan niet anders dan grootheidswaanzin zijn.
De troll zal het wel even gaan vertellen, jaja!

Gazzerop | 18-08-20 | 16:16

Nee hoor, de waarheid ligt ergens in het midden.

Deflatiemonster | 18-08-20 | 22:26
▼ 1 antwoord verborgen

Dat krampachtige niet benoemen door de MSM gaat steeds meer lijken op de 'geen ja, geen nee-sketch' van Frans Halsema en Gerard Cox.

gestoptmetroken | 18-08-20 | 16:04

Beste_landgenoten, volgend jaar wordt het nog erger.

Mr.Crowley | 18-08-20 | 16:04 | 2

Hoezo? Wordt het figuur hier vaste medewerker?

Gazzerop | 18-08-20 | 16:33

De laatste zin van Van Rossem !!

Rest In Privacy | 18-08-20 | 16:03 | 2

Gaat ie weg?

ploppy | 18-08-20 | 16:25

Ploppy, grapjas. Van Rossem had alle andere woorden achterwege gelaten in zijn tekst. Als je die laatste zin niet kunt begrijpen wat doe je met de rest. De zwijnen hadden er nog plezier aan gehad. Zie Landgenoot hier en daar nog reageren en wat denk je? Landgenoot zal het nooit begrijpen blijkt, met zijn, 'onze jongeren kunnen er ook wat van'. Onze jongeren kunnen op represailles rekenen bij een dergelijke gelegenheid.
Ik zou hier misselijk van kunnen worden !!
Serieus. Starre Landgenoot die veelvuldig hier e.e.a. duidelijk, geduldig is uitgelegd hoe je het ook zou kunnen zien, Landgenoot zou op zijn minst een vleugje begrip hadden kunnen laten blijken. Mag Landgenoot hier best nog proberen zijn visie keer op keer te ventileren.
Nee... Landgenoot krijgt een topic.
Geweldig.

Rest In Privacy | 18-08-20 | 17:08

Ja, net als het inzetten van het leger. Dat gebeurt ook heus niet alleen maar tegen Nederlandse boeren hoor. Aan de rechterzijde heeft men gewoon geen aandacht voor al die keren dat het leger tegen Marokkanen is ingez.. oh wacht.

Halloooo BL!! Hyperfocus is een totale nondiscussie. Marokkaans tuig van de richel veroorzaakt al vier decennia overlast zonder dat het bestuur van dit land het probleem ooit één keer correct heeft benoemd, laat staan aangepakt. Maar wel het leger inzetten tegen het eigen volk als dat voor de zoveelste keer gepiepeld wordt door de papieren tijgers op de ministeries.

Dat is het grote probleem. De rest is geneuzel over de toon van het debat.

Professor Superhirn | 18-08-20 | 16:03

Vreemd wel dat de jongens van bepaalde culturen zo zijn losgeslagen en de ouders er niet naar omkijken (op straat), maar dat de meisjes thuis opgehokt worden en door hun broers en overige familieleden uitentreuren buiten worden gevolgd en gecontroleerd...
het kan dus wel!
Wil ik nog aan toevoegen dat zonen worden opgevoed (en vaak vetgemest) tot prinsjes en geen poot uitsteken om ook maar iets in het huishouden te doen, waarbij dochters alleen dienstbaar en zwijgzaam mogen zijn.

Analia von Solmsch | 18-08-20 | 16:02

Hoeveel mensen nemen dat hele proces van Wilders nu nog serieus dan? Steeds meer mensen zullen het wel met 'm eens zijn inmiddels.

Rest In Privacy | 18-08-20 | 16:02

De waarheid ligt niet altijd in het midden. Dat is te makkelijk.
Het probleem is met wegkijken en niet aanpakken begonnen en verder tgegroeid.
Polarisatie komt door de probleem groep Marokkanen en daarna misschien door de verschillende reacties.
Het vershil is niet alleen hoe links en rechts reageert.
Het komt vooral hoe wel en niet moslims er op reageren.
Zoals Rutte zegt. Waar zijn de moeders maar dus ook de vaders, de zussen, de broers, de moskees in dezen. Vooral omdat de laatsten een ophitsende houding naar het Westen hebben, behalve wanneer de pers voor de deur staat te luisteren.
Dus onze? landgenoot kijkt hier weg bij het grote probleem en legt de schuld bij de (hoezo?) polariserende media

Premier Trutte | 18-08-20 | 16:02
-weggejorist-
Scholletje | 18-08-20 | 16:00 | 1

Wat is dit voor een raar schrijfsel van de koning(in)? Een rad voor ogen draaien doet het. Er is een marokkanen probleem, islam probleem in Nederland. Olie en water mengen niet. Vervolgens begint dit persoon een discussie over enerzijds teveel en anderzijds te weinig ge-benoem. Wat is je punt? Het probleem dat blijft, meneer! Deze non discussie gaat u maar met de spiegel voeren. Welke regels stellen we aan wat we tolereren, wat valt onder vrijheid van meningsuiting en gedrag, wat valt onder haat en uitlokking (zoals homo's meppen en spugen) en hoe gaan we daar tegen optreden, en wie doet dat. DAT is de discussie die gevoerd moet worden.

Rest In Privacy | 18-08-20 | 15:58

de VVD ondernemerslobby bracht destijds goedkope gastarbeiders naar Nederland. De CDA zorgde voor gezinshereniging van de tijdelijke arbeidskrachten op basis van gristelijke gezinswaarden. De PvdA werd de partij van de allochtoon en hielp met de ib, zw en ww administratie. speciale inloopavonden in lokale coffeeshops werden hiervoor georganiseerd. de feministische juffen op de lagere en middelbare school zouden voor een genderneutrale opvoeding moeten zorgen waar elke masculiniteit wordt platgeslagen. zou de invloed van de moskee, de imam en satelliettvverbinding met arabische zenders misschien er iets mee te maken hebben met het gedrag en huidige normen en waardenpatroon

HetOorAakel | 18-08-20 | 15:58

Sorry hoor: maar wat is dit, 2002?
Al deze discussies zijn al mil-joe-nen keer gevoerd, op alle mogelijke denkbare manieren. Ik heb geen zin meer om alles nog eens dunnetjes over te doen.

Scholletje | 18-08-20 | 15:56 | 3

exact

Rest In Privacy | 18-08-20 | 16:00

Ja precies. Ik word zelf ook al lang niet meer boos over die rellen. Ik stem op een partij die wordt uitgesloten door middenpartijen als het CDA en de VVD. Boos werd ik begin, half jaren 2000 toen je alles wat er zich de afgelopen tien jaar heeft afgespeeld kon voorspellen. Nu al lang niet meer. Wat kun je doen behalve zorgen dat je ergens woont waar je zo min mogelijk last hebt van de uitwassen van de multiculturele samenleving en gelukkig zijn met je familie en vrienden? Het overtuigen van dit soort lui kost teveel negatieve energie en het lukt toch niet.

JohnLocke | 18-08-20 | 16:07

@JohnLocke | 18-08-20 | 16:07: bent u nooit uitgenodigd op de iftar? Zo gezellig! Lammetjes met zigeunersaus op Barbarisher Art. Yummie!

Rest In Privacy | 18-08-20 | 16:46

Als Wilders niet door de rechter zou zijn veroordeeld voor "minder Marokkanen" en de regering zich niet met die zaak had bemoeid, dan had u héél misschien wel een klein puntje.

OverdaanDerOnderheid | 18-08-20 | 15:56

Zolang de Marokkaanse gemeenschap werkelijk nul blijk geeft van zelfreflectie en zelfreinigend vermogen blijf ik ook ongenuanceerd. Zij zorgen voor overlast en dienen dus de eerste stap te zetten.

Frans Laarmans | 18-08-20 | 15:55 | 3

Er is geen "Marokkaanse gemeenschap", zomin als er ook een Kazengemeenschap is. Er zijn wel ouders van criminele mocro's. Ik, überKaas, ben ook niet verantwoordelijk voor de daden van Sigrid Kaag. Maar ik wil best verantwoordelijkheid nemen voor de daden van mijn kinderen.
PS. Frans Laarmans en kaas, is dat nog pijnlijk?

JvanDeventer | 18-08-20 | 16:07

U als stemmer en uw overheid hebben ervoor gezorgd dat er een Marokkaanse gemeenschap is die hier de afgelopen 40 jaar vrijwel niks heeft opgebouwd. Ze hebben de vrijheid gekregen volgens hun eigen normen&waarden en cultuur te leven waardoor ze los van een hoop moskeeën en supermarktjes hier helemaal niks hebben opgebouwd.

trekarm | 18-08-20 | 16:10

@JvanDeventer | 18-08-20 | 16:07: Blijft een mooi boek! Ik snap ook wel dat de "Marokkaanse gemeenschap" tussen haakjes geschreven dient te worden. Maar er zijn toch best wel bekende Marokkanen te vinden die de 'groep' eens wat uit die slachtofferrol zou kunnen trekken. Bij voetbalrellen spreken de aanvoerder, de voorzitter en de supportersclub altijd hun afschuw uit. Ik heb werkelijk nog nooit 1 Marokkaan ook maar de kleinste moeite zien doen om de hand in eigen boezem te steken.

Frans Laarmans | 18-08-20 | 16:27

Even geleden hieronder een aantal prima plempsels gelezen waar geen onvertogen woord in stond en nu zijn ze weg. Geen idee waarom, maar het grote Jorissen is weer eens begonnen. Dat snap ik dus echt niet.

*Aluhoedje pakken doet* Ja, OK, 3, 2, 1

Kinkfactor | 18-08-20 | 15:55
-weggejorist-
Watching the Wheels | 18-08-20 | 15:55 | 1

Figuren als BL en consorten zijn dus mede oorzaak van het probleem!

SpicyMchaggis | 18-08-20 | 15:55

Ik hoop wel dat ze die wegrenmocro uiteindelijk in zijn kraag hebben gevat.

FogerRederer | 18-08-20 | 15:54 | 1

Ik las snel over deze draad en zag "wegwerpmocro" in plaats van "wegrenmocro"...

Voorgeenchanterikpeu | 18-08-20 | 16:36

Denk dat veel Marokkanen met als specifieke eigenschap (dus zeker niet die met wat hogere) lagere IQ en dat zijn met name mannen (2e generatie) en jongens (3e generatie) zelf teveel aan eenvoudig werk en eenvoudig betaald hebben gelaten en links hebben laten liggen of hebben verslonsd?

Met als gevolg dat nu keihard de concurrentie van nooit zeurende Polen, Roemenen en Bulgaren in dat gat zijn gesprongen.

En nu weten ze niet hoe verder die jonge derde generatie, waarvan de vrouwen allemaal goed zijn opgeleid en onafhankelijk. Ook niet afhankelijk van hen dus.

Advies is dan toch knokken voor zoveel mogelijk scholing en je meer willen invoegen naar de wil van je werkgever en daar wél naar luisteren. Niet telkens de kont naar de krib zetten.

Snel crimineel geld loont namelijk nooit met als risico dat je wordt geliquideerd.

Jan, Leiden | 18-08-20 | 15:53

Ik vraag me af welk percentage autochtone Nederlanders 'met de kennis van nu' de multiculturele samenleving zoals we deze nu hier hebben een goed idee vindt. Ik zou verbaasd zijn als dit meer dan 25% zou zijn.

JohnLocke | 18-08-20 | 15:53 | 1

Zelfs de meest gematigde autochtonen hoor ik tegenwoordig zeggen "het is nu eenmaal zo, we kunnen het niet terugdraaien", waarmee ze eigenlijk zeggen "we zouden het wel willen terugdraaien".

Watching the Wheels | 18-08-20 | 15:58

Ik zou graag twee linkjes plaatsen, maar dat mag als Zwitsal niet. Best wel relevant voor alle wegkijkers en benieuwd wat Beste Landgenoten hiervan nog kan maken.

Youtube: Marquise “Keese” Love Antifa / BLM Rioter That Kicked Man In Head (Full Video) (Let op! Zeer schokkende beelden.)

En: Psycholoog Nicolai Sennels: Vier factoren die moslims crimineler maken

benjeallanggek | 18-08-20 | 15:53 | 4

Die eerste is wel bruut hoor. Wat een lafbek.

Rest In Privacy | 18-08-20 | 15:58

@marcoplarco | 18-08-20 | 15:58:
Daar heb je best een punt. Ik vraag me dan wel weer af wie er nou eigenlijk dommer zijn, die lui met een (zeer) laag IQ die hierheen komen of de lui hier (of zij die op hen stemmen) die die eerste lui hierheen halen ?

benjeallanggek | 18-08-20 | 16:11
▼ 1 antwoord verborgen

Een ander groot probleem duidelijk in beeld gebracht. Kansloze imigratiel#l slaat een cameraman, politie rent en geeft op na 5 meter.... Gewoon kei en keihard aanpakken, desnoods wapen trekken en waarschuwen. Gezag tonen godverdomme!

Rest In Privacy | 18-08-20 | 15:52

Wat een lulverhaal, sorry. Wat de reden ook is, je gedraagt je niet zo debiel als dit volk. Doen ze alleen omdat ze weten dat de politie hoofdzakelijk bestaat uit zacht gekookte eitjes.

Shitting Bull | 18-08-20 | 15:52

De oplossing van een probleem begint bij de erkenning ervan. Helemaal of een beetje wegkijken zoals BL graag doet is niet de weg. Politieke correctheid is een nog steeds uitdijende tumor in onze samenleving. Zolang dat verschijnsel niet is uitgeroeid moeten we door blijven gaan met zaken nadrukkelijk benoemen, ook indien mensen als BL daar om gaan huilen.

Crusher | 18-08-20 | 15:52

Als je de onderklasse uit een land importeert, krijg je alle zwakheden die er daar de onderklasse van gemaakt hebben, er geheel gratis en voor niets bij.
Genetisch en cultureel bepaald dus.
Daar helpt geen buurtvader, kickboksles of politie-iftar aan.

Nuchternederland | 18-08-20 | 15:50 | 7

@Tronald_dump | 18-08-20 | 15:54
Hoe dan ook worden ze zelfs door hun eigen landgenoten daar met de nek aangekeken. En vandaar dat ze toe massaal hierheen gestuurd zijn, waren ze er daar van af.

@Shitting Bull | 18-08-20 | 15:55:
Ook bij turken heb je de modernen die in de steden leven en de geitenhoeders uit de bergen met hun achterlijke cultuur. En laten ook nou net die hierheen gestuurd zijn. Dat zijn dan ook degenen die Erdogan aan de macht hebben geholpen.

2voor12 | 18-08-20 | 16:00

Precies wat Nuchternederland zegt.

drolloman | 18-08-20 | 16:02
▼ 4 antwoorden verborgen

De laatste alinea staat haaks op de rest van het verhaal. Moraal is dat je het niet over de mentaliteit van die gasten en afkeer van de Nederlandse samenleving mag hebben dus dan is het iets anders.

doskabouter | 18-08-20 | 15:50

BL zit in het kamp "feiten zijn ook maar een mening". Maar dat wisten we al lang.
Zoals het feit dat 50% van de marokkaanse jongens bekend zijn bij de polite.
Zoals het feit dat de nederlandse gevangenissen relatief veel meer marokkaanse gevangen huisvesten.
Zoals het feit dat ze in de criminaliteitscijfers van het CBS bovenaan staan.
Maar ja, feiten zijn niet gewenst.

2voor12 | 18-08-20 | 15:50 | 1

Indeed mate. Feiten zijn zo niet en vogue tegenwoordig, het gaat om meningen, gevoelens, emoties en natuurlijk het nieuwe modewoord: "empathie."
Was het vorig jaar "gekwetst" of ""kwetsbaar" dit jaar is het cool om in de deugwereld vooral het woord "empathie" te gebruiken. Daarmee geef je aan dat je weet wat er in de deugwereld speelt. Ik ben benieuwd wat voor newspeak woord volgend jaar op mijn bullshit bingokaart terechtkomt.

Basil Fawlty | 18-08-20 | 16:16

Ik vind het enorm bijzonder dat reaguurders een profielschets kunnen maken van andere reaguurders. En daar wat van vinden. En ook zo over hem/haar praten.

Leptob | 18-08-20 | 15:48 | 3

Ik heb ook een profielschets van u... u reaguurt vanaf een laptop!

threeheadedmonkey | 18-08-20 | 15:53

Profielschets is toch
Boos
Wit
Man
PVV
Schultenbrau
Zolder
....

Is dit nog nieuws? | 18-08-20 | 16:11

Allemaal lulkoek. Het is overduidelijk dat deze cultuur zo haaks staat op de onze dat een zinnige vorm van samenleving niet mogelijk is zonder één van de twee in de ander zijn gareel te schoppen. En ik verdom het om geschopt te worden.

marcoplarco | 18-08-20 | 15:47 | 4

@AmbtenaarInFunctie | 18-08-20 | 16:00: Die waren bijna net zo erg hoor, ook daar zat heel veel tuig tussen. Heb een huis gehad met veel Marokkaanse huurders. Ze belazerden (probeerden) je van alle kanten. Ik verhuurde all-in (gwl), kamerverhuur, deden op mijn kosten de was van alle maroc-bars en restaurants in de stad en liepen letterlijk met pakken geld rond. En veel zwarte handel met het thuisfront, er stonden regelmatig veel dozen laptops in het pand (?) !!!

A333aan | 18-08-20 | 16:15
▼ 1 antwoord verborgen

En de Brabanders dan?
Ik hoor nooit iemand over de Brabanders. Ja met carnaval, wanneer we weer eens een virusje hebben verspreid.
Maar voor de rest, hoor ik nooit iemand over de Brabanders.

Doen we iets fout? Zijn we niet interessant? Wat is dat toch, met de Brabanders?

Toetsenbordcomplex | 18-08-20 | 15:47 | 3

Wie?

henkvaningrid | 18-08-20 | 15:48

Kom uit 040, maar zie er verdomd weinig meer.

Kinkfactor | 18-08-20 | 15:49

Wij Brabanders maken ons gewoon niet zo druk. Als een probleem niet opgelost kan worden aan een bartafel met een koude pils, dan is het niet ons probleem.

AmbtenaarInFunctie | 18-08-20 | 16:02

In welke landen geven ge-emigreerde Nederlanders ook alweer veel overlast en criminaliteit?

Tronald_dump | 18-08-20 | 15:46 | 5

@Tronald_dump | 18-08-20 | 16:46: vraag even aan de gemeentesecretaris van voorgenoemde Spaanse plaatsen welke nationaliteit de uitbaters van restaurants, bars, hotels en appartementen hebben. Je zult daar geen Spanjaard tegenkomen, want die mijden die plaatsen als de pest.

AmbtenaarInFunctie | 18-08-20 | 17:24
▼ 2 antwoorden verborgen

Op BL reageren is niet zinvol. Hij/zij heeft last van het Stockholm syndroom. Zinvol is wel hulp aan bieden.

Bram-Jr | 18-08-20 | 15:45

Mooie discussie, dank BL en vR, maar... het blijft panelenwerk.
Waarom geen hete nazomermanifestatie:
* Mannen,
* Met keppeltjes op,
* Hand in hand wandelend,
* In Amsterdam-Oost?
Zo scheiden we aan beide zijden de bokken van de schapen. Ik (1m98, 90kg) meld mij als eerste aan. Wie volgt?

Organische evolutie | 18-08-20 | 15:45 | 2

Ik! (1m70, 57kg) Beste kwaliteit; Klokkenspel rammelen.

Sjeintje | 18-08-20 | 15:54

Present!

RtotheB | 18-08-20 | 19:24

NieuweNieuws website. Wat is dat voor site? Zie het steeds vaker hier voorbij komen.

TheBurnerMan | 18-08-20 | 15:44 | 2

Is een nieuwe nieuws website.

Rest In Privacy | 18-08-20 | 15:45

gisteravond in Enschede bij het rutbeek ook weer raak ,maar daar durft de politie wel een normaal signalement af te geven .De jongens zijn weggereden op hun scooters. Gaat om zes jongemannen van ongeveer 16/17 jaar met een lichtgetint uiterlijk. Een van de jongens was duidelijk wat donkerder getint. Ze reden op een mat zwarte Vespa, een matzwarte Piaggio Zip en een bruine retroscooter.

Hapselaar | 18-08-20 | 15:44 | 2

Bruine ret-roscooter, hihi

Nuchternederland | 18-08-20 | 15:52

Oh, die hebben ze zo. Duidelijk signalement. Onderscheidend ook.

piloot47 | 18-08-20 | 15:52

Van mij zal deze 'landgenoot' geen last hebben want ik reageer nooit op 'marokkanen' topics. Deze keer slechts om hem dat even te laten weten. Het onderwerp is mijn tijd niet waard.

Lupuslupus | 18-08-20 | 15:43 | 1

Gelukkig maar.

Rest In Privacy | 18-08-20 | 15:46

Jeezus van Rossem, don't feed the troll.

elfenstein | 18-08-20 | 15:43

Zolang meer dan 80% van turken & marokkanen geen gemengde huwelijken aangaan is er geen sprake van integratie maar van een parallelle samenleving. Parallelle samenlevingen binnen 1 land gaat altijd fout, overal, maar het is de les die we niet mochten leren uit ww2.

geenspam | 18-08-20 | 15:43 | 6

@henkvaningrid | 18-08-20 | 15:47: Nederlanders met een partner anders dan Nederlandse komt erg veel voor als je verdisconteert naar aanbod. Vergelijk het eens met Marokkaans/Turks die in een land wonen waar ze in de minderheid zijn maar toch voor het overgrote deel binnen de eigen groep trouwen.

geenspam | 18-08-20 | 17:20

@geenspam | 18-08-20 | 17:20:
Bij de Turken mag het niet van Erdogan.
Aboutaleb heeft zelf gezegd dat hij liever niet heeft dat zijn dochters met niet moslims zouden trouwen.

Mr.Crowley | 18-08-20 | 17:34
▼ 3 antwoorden verborgen

Trots GS Lid... show de waarheid!
Weg met de overlast!
Weg met de Finnen!!!!!

King Wasimoo | 18-08-20 | 15:41 | 1

Lang leve de Lappen!

Nuchternederland | 18-08-20 | 15:52

Wat een gedrocht van een stuk tekst. Lekker kort en to-the-point ook. Wanneer komt deel II? Ga jij je lekker lopen ergeren beste landgenoot. Droom ook fijntjes over dat massale circle-jerk fantasietje van je, Ik denk dat je voor jezelf voor paal zet hier met je afgetrokken bekkie. Kunnen we jou niet het land uitzetten?

Rest In Privacy | 18-08-20 | 15:41

Ach Beste_Langenoten het is heel simpel: De 3 fases van probleemoplossing.
1) Herkennen van een probleem.
2) Erkennen van een probleem.
3) Het probleem oplossen.
Maw. "It isn't rocket science." zoals Engelsen/Amerikanen plachten te zeggen.
Jij moet zelfs fase 1 nog bereiken want je herkent het probleem in de kern niet eens.
Ik ken je al heel lang hier en complimenten dat je een in jouw ogen doordacht plempsel richting redactie hebt gegooid. Maar zoals je weet ben ik het politiek en maatschappijkritisch bijna nooit met je eens en dat is prima want dat is wat deze site zo mooi en leuk maakt. Maar ik stel voor dat je het uiterst beleefde antwoord van Bart zeer goed leest want hij geeft wel de kern aan van het probleem.

Basil Fawlty | 18-08-20 | 15:41 | 4

@therealbraindump | 18-08-20 | 15:45:
Inderdaad. Dat morele gelijk gezeik. Ik word er bijkans debiel van. En als het mij lukt om openlijk en vriendelijk met ze in discussie te gaan dan is het een georeer die qua kennis op niks is gebaseerd. Het enige wat telt zijn emoties en gevoelens. Als ik ze dan pareer met koele feiten dan slaan ze helemaal dicht en komen niet verder dan misplaatste arrogante blikken, platitudes en wapperen met hun moreel vingertje, of ze steken de vingers in de oren en gaan heel hard lalalala roepen. Ze zijn intellectueel zo slecht onderbouwd maar wel dag in dag uit zich op "the moral high ground" wanend.

Basil Fawlty | 18-08-20 | 15:58

@Basil Fawlty | 18-08-20 | 15:58: decadent gedrag dat goed past bij een beschaving die op zijn laatste benen loopt..

therealbraindump | 18-08-20 | 16:11

@therealbraindump | 18-08-20 | 16:11:
Zekers, maar dat is een wereld die ik dus niet wil nalaten. Ik wil een wereld nalaten waar mensen logisch nadenken, realistisch zijn, positief zijn, keihard werken om iets bij te dragen, carriere maken en goed geld verdienen en de mensen ondersteunen die echt hulp nodig hebben, met elkaar rekening houden en respekteren maw "you don't get respect, you earn it", geen bullshitters zijn en met elkaar rekening houden. Maw ik sta diametraal tov van die krijsende en jankende Zweedse domme kutkip en haar snowflake en Brusselse EU slaafse volgers.

Pffff. Lucht op. Dat moest er effe uit. ;-)))

Basil Fawlty | 18-08-20 | 16:40
▼ 1 antwoord verborgen

Ah mijn ooit zo mooie stadje, Trouwens dit is niet de eerste keer dat het erg onrustig is. Het is ronduit een teringzooi.

keistad | 18-08-20 | 15:41

Beste Beste Landgenoten.

Als de cijfers veranderen hoor ik het wel van U. Tot zover krijgen Moslims (Islam is steeds de gemeenschappelijke factor, niet huidskleur) vrijwel altijd het nadeel vd twijfel van mij, door schade en schande (en pure cijfers) wijs geworden als ik inmiddels ben.

Doen ze normaal? Hebben ze van mij ook geen last. Maar argusogen zijn altijd mijn deel. Eigen schuld.

Jammer voor de 10% goeden die er dan wellicht de dupe van zijn en daar onder lijden, onder dat stigmatiseren dat dus helemaal geen stigmatiseren is maar simpelweg een logische bepaalde houding en een zeker wantrouwen tov. groepen die het er grotendeels zelf naar gemaakt hebben en het er nog steeds vaak zelf naar maken.

En dat alles moeten de 10% goeden de 90% slechten (in allerlei gradaties, ze zijn niet allemaal even slecht) verwijten. Die zorgen voor die negatieve beeldvorming. En niemand anders.

Realism Is All | 18-08-20 | 15:40 | 1

Weet u, voor de handhaving als politiek krijgen ze het voordeel van de twijfel, dat is hetgeen dat belangrijk is en wetende dat u en ik benadeeld worden is simpelweg de realiteit die de deugers als politieke correctheid heeft bereikt

Hollandse_blauwe | 18-08-20 | 16:55

Het benoemen van etniciteit is in dit geval essentieel omdat het daderprofiel hierom vraagt. Volgens de reguliere media is etniciteit benoemen alleen toegestaan als er sprake is van vermeend racisme of discriminatie. Bij berichtgeving met een negatieve lading heet dit opeens etnisch profileren. Goed dat Geenstijl hierin stelling neemt.

JJMS | 18-08-20 | 15:40

geweldig! filmpje met doorsturen naar de Atletiekunie

rmstock | 18-08-20 | 15:40

1.02 min. de Marokkaanse versie van Kees Momma.

Watching the Wheels | 18-08-20 | 15:39 | 1

2.39 min. Esther Rutte (zou ze verbouwd zijn?)

Watching the Wheels | 18-08-20 | 15:40

NieuwNieuws... een soort net-niet geenstijl-tv...

Brofist | 18-08-20 | 15:38 | 1

Wat ze doen met je 33.33 zodat je als nog naar adventies moet kijken.

KlauwnBassie | 18-08-20 | 15:42

Met een tering hekel aan het westen/westerse waarden:

Homo's/Lesbo's = minder waard dan een varken (Pim ? Herkenbaar ?)
Vrouwen zonder hoofddoek = hoeren
Vrouwen met minirok = hoeren
Vrouwen topless = hoeren
"Ongelovigen" = onthoofden
Politie = hahahaha
BOA = hahahaha
Hulpverleners (Ook in ziekenhuizen) = de vijand
Misdaad uit eigen "omgeving" = Zwijgplicht (zal nooit een melding gedaan worden
Ouders = ikke niet wete
Koning = uitsluitend de koning van Marokko
Paspoort = vol trots het Marokkaanse (NL is voor financieel voordeel)
Drugs = Het nationale verdienmodel (+ kleding, sieraden, auto's)
En ga zo maar door.
Deze mensen hebben een teringhekel aan ons land. Voor geldelijk gewin nog eventjes slachtoffer spelen. Iets met: ik kan geen baan vinden, of we willen een "buurthuis".

Kamervraag | 18-08-20 | 15:38 | 1

Kortom: moslim-opvoeding geslaagd. Compliment aan de ouders.

piloot47 | 18-08-20 | 15:55

Ben blij dat GeenStijl tenminste voor wat evenwicht in de berichtgeving zorgt.
Er is toch al sprake van soort censuur tegenwoordig. Het sluipt er langzaam in . Stukje bij beetje . Regelrechte censuur.

laurentius | 18-08-20 | 15:37 | 2

GeenStijl is zo'n beetje het enige media die dit nieuws brengt. De rest is drukker met deugen dan met feitelijk het nieuws brengen.

Bab01 | 18-08-20 | 15:45

Ik kom uit de regio. De locale sectie van het AD meldt om een uurtje of 1700 dat er gereld gaat worden om 20:30. Vreemde manier van journalistiek.

zuurtjeregen | 18-08-20 | 15:37

De olifant in deze kamer is namelijk de islam, en dat speelt weer direct mee in hun opvoeding. Plus een tergend minderwaardigheidsgevoel, ( als individu zijn ze niks, daarom altijd in een roedel ) en vaak ook nog eens zwakbegaafd. maar een 4de generatie naffer is wel gewoon een Nederlander, en dient derhalve gewoon door de ME vam de straat gerost te worden.

Shortganger | 18-08-20 | 15:37 | 1

Tevens, de Marokkaanse monocultuur is er 1 van onderdrukking, en repressie. Je ziet vooral dat de dames daar hard proberen onderuit te komen. Men denkt dat hier alles mag, en dat dien je als overheid gewoon te corrigeren, desnoods met de lange lat. Net als bij iedereen.

Shortganger | 18-08-20 | 15:41

" De waarheid ligt ongetwijfeld ergens in het midden, "

Hoe komt hij er bij dat het ongetwijfeld is? Bij criminaliteit rellen en overlast, is er een onenevenredig deel Marokkanen vertegenwoordigd. Dat is niet in het midden. Ga daar niet over zeuren, doe wat aan het probleem.

Mr.Crowley | 18-08-20 | 15:37 | 5

In plaats van op de ifthar rond te hangen.

Mr.Crowley | 18-08-20 | 15:50

Argumentum ad temperantiam. BL gebruikt de drogreden van het valse compromis als een morele luchtballon om zich boven de strijdende partijen verheven te voelen.

OverdaanDerOnderheid | 18-08-20 | 16:05
▼ 2 antwoorden verborgen

In principe kan alleen het afbreken van de verzorgingsstaat, het op één stellen van de westerse cultuur en een stevige verzwaring van straffen ons land nog redden. Dit zou uiteindelijk moeten zorgen voor integratie via werk en school en een vrijwillige remigratie van bepaalde groepen die Nederland dan minder aantrekkelijk gaat vinden. Maar daar is geen meerderheid voor. En zolang dat blijft hoppen we van de ene naar de andere ophef-du-jour. Ondertussen wordt wel de sociale cohesie compleet uitgehold, durft niemand op straat een allochtoon nog aan te spreken op wangedrag en verhuizen autochtonen uit bepaalde gebieden, no-go-areas creërende. Het wordt slechter voordat het beter wordt.

JohnLocke | 18-08-20 | 15:36 | 2

We moeten kiezen: of verzorgingsstaat of open grenzen met de derde wereld. Maar het gros van de politici waagt zich niet aan dergelijke keuzes.

petersteenkamp | 18-08-20 | 15:40

Wat ook zou kunnen werken is dat een aantal ernstige incidenten elkaar in korte tijd opvolgt. Dan ebt het momentum niet steeds weer weg ipv dat het steeds enkele zijn en dan weer een tijd niets.

Wellicht dat dan de ketel een keer overkookt.

Realism Is All | 18-08-20 | 15:48

Nu hoorde ik vanochtend dat er in ons buurtschap een gezin is komen wonen waarvan de zoon van 14 jaar kapot is geslagen door 8 Marokkanen waarna ze dreigden z'n zusje van 8 te pakken. Maar ik zal deze uitzondering verder niet uitvergroten.

Rest In Privacy | 18-08-20 | 15:36 | 2

Wel gevraagd wat ze gestemd hebben de laatste 16 jaar?

Tronald_dump | 18-08-20 | 15:39

@Tronald_dump | 18-08-20 | 15:39: Nee, dat heeft geen zin. Iedereen stemt op populisten, of je nu wilt of niet. Na de verkiezingen doen politici iets anders dan ze voor de verkiezingen geroeptoeterd hebben.

Rest In Privacy | 18-08-20 | 15:44

De Marokaanse crimineeltjes die rellen, mishandelen en vernielen moeten eruit worden geflikkerd, punt. Geen enkele andere 'oplossing' behoeft discussie. Alle aandacht moet gaan naar hoe krijgen we deze ratten uit de samenleving en vervolgens uit het land. Maak er maar een heel nieuw ministerie voor. Dat mag best wat kosten want de investering zal nog lang renderen. En zorg ook goed voor de beveiliging van het betreffende ministerie, aangezien extremisten nogal zin hebben om geweld te gebruiken tegen bewindslieden die een land leefbaar proberen te maken.

Nederland80 | 18-08-20 | 15:36

BL slaagt er toch weer in om dat hele grote dikhuidige dier met een slurf te vermijden.

piloot47 | 18-08-20 | 15:36

Wanneer gaan de Turken weer eens rellen. Is al wel weer een tijdje geleden!

Ik wilde ook rellen maar hier in het Gooische reservaat wilde niemand meedoen met de grote witte aap!

MeneerGuggenheimer | 18-08-20 | 15:35 | 1

Even wachten tot 14 maart. Dan kan Rutte keihard ingrijpen. Powerrrr.

piloot47 | 18-08-20 | 15:37

De kern van het probleem ligt volgens mij in het gebrek aan opvoeding. Bijna altijd gat het om zeer laag opgeleide ouders die hun kinderen absoluut niet kunnen voorbereiden op onze maatschappij. Deze kinderen hebben dan ook weinig intellectuele bagage en totaal geen motivatie iets van hun leven te maken. Het vervelende is natuurlijk dat dit probleem achteraf bijna niet meer te corrigeren is.

tsjakka | 18-08-20 | 15:35 | 5

Ja een totaal gebrek aan opvoeding. Niet hun probleem vinden deze ouders. Asociaal en egoïstisch noem ik het.

Bab01 | 18-08-20 | 15:52

@Bab01 | 18-08-20 | 15:52:

Ja. Mensen die zich niet zouden moeten voortplanten doen het, en de mensen die zich wel zouden moeten voortplanten juist niet.

SDI | 18-08-20 | 16:23

@Tronald_dump | 18-08-20 | 15:41: Precies, omdat die hun kinderen gewoon opvoeden. Laagopgeleid betekent niet automatisch dat je je kinderen niet kunt opvoeden. Waarom de ouders van de relschoppers dat niet kunnen, heeft waarschijnlijk met hun opvoedcultuur te maken.

tsjakka | 19-08-20 | 11:42
▼ 2 antwoorden verborgen

Het ergert mij ook, maar als jij je irriteert moet je dat zelf weten. Zolang je zegt dat je er last van hebt, komen we ergens.

MokumsMoppie | 18-08-20 | 15:34

Wat een gejank.

Olc32 | 18-08-20 | 15:33 | 2

Inderdaad, leuke constatering van BL, maar wat wil je nu. Kan er niks mee, probleem blijft

Rest In Privacy | 18-08-20 | 15:41

Eens

Rest In Privacy | 18-08-20 | 15:42

OK, ik maak het goed voor ALLEBEI de kanten. We gaan "DATA", oftewel "officiële gegevens", gebruiken. Elke Noord Afrikaan en Turk heeft TWEE paspoorten, een van het "vaderland", en een van Nederland.
Er zijn goeie mensen en slechte mensen. De goeden mogen niet lijden onder de slechten. Iedereen is het er wel over eens dat we "de slechten" eigenlijk kunnen missen als kiespijn.
Gaan we aan werken: Élke Noord Afrikaan of Turk met een strafblad met VIJF veroordelingen wordt zijn Nederlands paspoort afgenomen, wordt tot ongewenst vreemdeling verklaart, en mag OP ONZE KOSTEN! terug naar zijn vaderland met zijn vaderlands paspoort. Het laatste "Gratis!"
Zo wordt dat "statussymbool" van een strafblad, dus alleen maar een richtingaanwijzer richting vaderland. En dan ligt de verantwoordelijkheid dus opeens helemaal bij "de slechten" om hun leven te beteren.
We kunnen ook voor het Amerikaanse systeem van "Three strikes OUT!" gaan, maar dat is véél te duur, want voor je het weet heb je net zoveel gevangenen per duizend inwoners als de VS. En dat "oogt niet".

Du-u-u-h | 18-08-20 | 15:33 | 12

Jan Vergoor. Leuk en logisch ! Erikjan vind dat vast ook. Één smaak uit te kiezen.

Rest In Privacy | 18-08-20 | 16:01

@Raspatat | 18-08-20 | 15:58:
Normen en waarden aanpassen. Dat het wel done is en gedaan wordt. Desnoods met parachute

Hemmenaar7 | 18-08-20 | 23:54
▼ 9 antwoorden verborgen

Veel van de Afrikaanse kinderen lopen 's avonds over straat. De straat is een slechte opvoeder. Ik heb in zo'n buurt gewoond en het gaat om kinderen van 2 die door hun zusje van 5 worden gebabysit. Deze kinderen worden wat ouder en zie wat er in Kanaleneiland, Oog en al, Schilderwijk enz. enz. gebeurt.
Deze kinderen kunnen niet mee op school wegens te weinig slaap, eten, rrr (ja de 3 r's) huiswerk maken enz.
Deze kinderen horen uit huis geplaatst te worden, per direct, want zulke ouders zijn misschien geschikt in Nador en omstreken, maar niet hier in Nederland.
Waarom gebeurt dat dan niet?
De "kinderbescherming" is niet geïnteresseerd in kinderen die moeilijk te herplaatsen zijn wegens moeilijk.
Ze zijn niet van plan te werken voor hun salaris net als veel andere ambtenaren. Ja, er zijn ook goeie.
De overheid zou veel pro-actiever moeten zijn in deze situatie, dus de brand voorkomen in plaats van nablussen zoals nu.

watergeus | 18-08-20 | 15:33 | 2

In Oog en Al? Hahaha. Da's een GL en D'66 kakwijk. Gingen ze daar maar eens naar toe! Zien die wappie's daar, ook eindelijk eens iets van het " echte" leven!

LoesjeP | 18-08-20 | 16:34

@LoesjeP | 18-08-20 | 16:34: Nou ja, hoe al die kansenwijken ook mogen heten. De overheid handhaaft niet. Gevolg: teringzooitje.

watergeus | 18-08-20 | 16:51

Beste_Landgenoten is gewoon een inhoudelijk zwakke vervelio. Maar is er zowaar eens goed voor gaan zitten om de weldenkende onder ons alsnog van zijn/haar/x gelijk te overtuigen.
Wat inhoudelijk wederom niet gelukt is,. Chapeau en een dikke duim voor de moeite.

WasHetMaarMakkelijk | 18-08-20 | 15:32 | 2

Beloon hem met een tray Schultenbrau.

Zatkniss | 18-08-20 | 15:35

We hoeven alleen maar de cijfers van de laatste 30 jaar er bij te pakken.
De cijfers van justitie bedoel ik dan.
Het percentage ligt gewoon belachelijk hoog bij de Marokkanen.
Daarbij wil politie niet alles zeggen at betreft arrestaties en overlast.
Als je die cijfers er bij neemt kun je niks anders constateren dan: Mannelijke Marokkanen van 13 tot 23 zijn gewoon fout tot het bot.
Wat kun je doen.
Ik denk wetgeving maken en met Marokko harde afspraken maken.
We geven nog steeds miljoenen aan dat zwaar corrupte land en we zouden dat alleen nog moeten doen als ze alle uitgeprocedeerden en alle overlast bezorgers terugnemen.
Paspoort afpakken want je hoeft er maar 1 te hebben.Kosten verhalen op de ouders en uitkeringen stopzetten.
Klinkt hard, maar er is geen alternatief.

pejoar | 18-08-20 | 15:32 | 7

Neem eens het aantal Marokkanen in Nederland, trek daar de helft van af, want vrouwen. Trek dan van de overblijvende helft de helft van want bejaarden en kinderen. Trek van de 25% die overblijven de helft deugers van af en je zit op 12,5 % dat zijn er ????.
En die zijn dan verantwoordelijk voor 80%, ws meer, van de criminaliteit !!!!

A333aan | 18-08-20 | 15:50
▼ 4 antwoorden verborgen

Ik las: er is afkeer van Nederlandse woorden. Moest meteen aan 'uitkering' denken.

Der Schnitzeljäger | 18-08-20 | 15:31 | 1

Het woord uitkering kennen ze niet! Ze noemen het Jizya, een belasting te betalen door dhimmis.
en.wikipedia.org/wiki/Jizya

Frau_Ferkel | 18-08-20 | 16:00

Zo vermoeiend, steeds maar weer.

BoerBob | 18-08-20 | 15:31

Ik kom altijd enorm veel reaguursels tegen die het waard zijn om eens onder de loep te leggen. Dat maakt GS voor mij zo interessant. Of ik het er mee eens ben doet er niet toe.

Leptob | 18-08-20 | 15:31 | 1

Leg dat eens uit?

pejoar | 18-08-20 | 15:33
-weggejorist-
de IJsman | 18-08-20 | 15:31

Dan zie je die jongetjes van 10-12 jaar zitten die zijn komen kijken want ze verwachten dat er wat gaat gebeuren. En dan vraag ik me af, die ouders? Weten die dat en zo ja, waarom staan ze dat toe? D'r zal vast wel iets beters te doen zijn thuis, huiswerk, leuke film, een goed boek, een bouwpakketje of een online game. Toch?

Graaisnaaiert | 18-08-20 | 15:31 | 2

Die ouders , althans de mannen, staan juist klaar om te gaan rellen.
Want veel van die 'jongeren' zijn allang geen jongeren meer, het is gewoon lekker samen met de mannelijke familieleden de buurt slopen.
Alleen de moeders en dochters zitten thuis achter de gordijnen, kuis te zijn.

Zer0-hedger | 18-08-20 | 15:38

Het stond in het AD aangekondigd alsof het een voetbalwedstrijd was

zuurtjeregen | 18-08-20 | 15:41

Jaren en jaren geleden waren het de Turken die voor veel problemen zorgden, veel schooluitval, geen studie, "die leven van die straat". Hetzelfde bij de Marokkanen in de laatste jaren. Dan zul je het misschien bij de eerste generatie niet direct bij de opvoeding zoeken, meer in de integratie. Maar de generaties daarna is het een combinatie van opvoeding en integratie, en dat is er juist niet of weinig (jeugd onder 25 als voorbeeld). Toen niet bij de Turken, nu niet bij de Marokkanen.

Er kan op de huidige politiek gezeikt blijven worden, maar die gaan de handen er niet aan vuilmaken. Wil 'je' er echt wat aan veranderd zien, dan moet er met harde hand doorheen gemept worden, door de politie, door jou en mij, door ons eigen stemgedrag bij verkiezingen. Zelfs dan gaat dat jaren duren... helaas.

Koekkeloere | 18-08-20 | 15:30 | 1

Toch integreren ze best goed, in de criminaliteit that is....

A333aan | 18-08-20 | 15:52

Ik zit echt gewoon precies tussen Beste_Landgenoten en de redactie van de roze blogbode in. Radicaal centrisme.

HeinzKetchup | 18-08-20 | 15:30 | 1

Dus je herkent het wegkijken maar bent het er wél mee eens? Zoiets?

RtotheB | 18-08-20 | 19:15

Etnocentrisme vanwege egocentrisme want waarom zou je aan jezelf werken joh. Men doet toch lekker wat men zelf wilt en veranderd dus ook alleen als men zelf wilt. Succes ermee...

Neuth | 18-08-20 | 15:30

Ik ken BL en weet dat het beter voor haar gezondheid is als ze geen reaguursels meer leest.

RickTheDick | 18-08-20 | 15:29 | 1

En als ik nou schrijf: ik vind B_L Best_Lievv?

Usumani | 18-08-20 | 17:18

Ik ben eruit. Beste Landgenoten = Leo Lucassen.
Of zijn broer.

piloot47 | 18-08-20 | 15:28 | 1

In ieder geval uit die hoek, viel inderdaad op in haar/zijn reaguursels, en dat mag. In ieder geval op GeenStijl. Een van de weinige, en zeker afnemende, plekken waar nog iets gezegd mag worden.

Nuuk | 18-08-20 | 15:33
-weggejorist-
JackStick | 18-08-20 | 15:28 | 10
▼ 10 antwoorden verborgen

Ongezien de tyfus

Rest In Privacy | 18-08-20 | 15:27 | 1

Heb wat zinnen van de repliek gelezen, maar had echt geen zin in die lap tekst van B_L. Daar komt zelden iets zinnigs vandaan, is mijn ervaring.

Usumani | 18-08-20 | 17:16

"Vooroordeel". B_L heeft duidelijk nooit in zo'n multiculturele buurt gewoond. Ik wel. Voor die tijd stemde ik zelf ook braaf D66. Daarna niet meer. Ik heb met eigen ogen gezien dat deze gastjes zich niet kunnen gedragen en het leuk vinden om andere buurtbewoners te provoceren en ook te intimideren. Geen vooroordeel, maar een oordeel dus.

threeheadedmonkey | 18-08-20 | 15:27

Nou, nou, de nuance straalt er weer van af. Als de plannen van Geert Wilders 10-15 jaar geleden uitgevoerd zouden zijn, dan zou er momenteel helemaal geen probleem zijn met straattuig, en dus ook niet met al dan niet genuanceerde prietpraat over het straattuig.

Wladimir 1928 | 18-08-20 | 15:27

Volgens mij hebben, ik noem maar wat, de Chinezen, Duitsers, Brazilianen en Japanners het in Nederland even warm als de caribi-mocro's. Hebben ze net zo vaak eb en vloed. Hebben ze 'last' van dezelfde coronamaatregelen. Desondanks zie je bepaalde selecte groepen ALTIJD tevoorschijn komen als er weer een stadsoorlog is, en de andere nooit. Zou het dan wellicht toch de cultuur zijn?

Willekeurig voorbeeld: Chinezen. Worden van kinds af aan geleerd dat ze een onderdeel zijn van de gemeenschap en dienstbaar aan de gemeenschap. Worden van kinds af aan geleerd, zo niet soms geprest, te studeren en presteren, met do hoogste cijfers als doel (want hoge cijfers straalt af op de familie, etc). Kortom: iets bereiken, zo mogelijk veel bereiken, is belangrijk. Ideaal? Nee, de druk is regelmatig te hoog.
Maar bij de caribi, mocro, en turkse gemeenschappen wordt van kinds af aan geleerd dat de schijn ophouden belangrijk is, dat pikorde belangrijk is (en bovenaan staan helemaal), dat agressie goed is, dat alles buiten de groep minderwaardig is, dat respect alleen de eigen groep geldt, en zéker niet de politie, de wet en de gemeenschap. Dat veel geld hebben en tonen belangrijk is. Maar dat werken voor de dhimmi's is. Kortom: iets bereiken is niet belangrijk. Diploma's halen is niet belangrijk. Een baan is niet belangrijk (soms zelfs teken van onderwerping aan het Westen). De weinigen die slagen zijn meestal de meiden, maar dan vaak wel tegen de zware stroom in.

Valse_nootjes | 18-08-20 | 15:27 | 1

ieder doet waar ie goed in is cq dat wat ie kan: een Chinees hard studeren en carrière maken, een neger van allerlei maatschappelijk relevante zaken (vooral met sport en ritme te maken, en bepaalde websites nsfw) en Marrokanen laffe straatovervallen

Hemmenaar7 | 18-08-20 | 23:45

Goede repliek van Van Rossem.

Zwizalletju | 18-08-20 | 15:26

Mijn advies aan BL is om eens te praten met docenten uit het lager middelbaar onderwijs om helderheid te krijgen over het vraagstuk 'etnisch' versus 'sociaal economisch'. En het is niet dat ik een mede-reaguurder een podium misgun, maar ik vraag mij toch af waarom hij e.e.a. niet gewoon kon tegelen.

MickeyGouda | 18-08-20 | 15:26 | 5

Het was een tegel van vanmorgen...

sprietatoom | 18-08-20 | 16:39

@SDI | 18-08-20 | 16:12: nou, ik heb vakantie nu, heb middels de nodige cocktails en biertjes achter de kiezen hoor....

Hollandse_blauwe | 18-08-20 | 16:39

Omdat hij doorgaans in de panelen vervalt in scheldpartijen en anderen woorden in de mond legt?

Deflatiemonster | 18-08-20 | 17:47
▼ 2 antwoorden verborgen

B_L woont in Kanaleneiland en heeft het daar erg naar z’n zin.

Ray Skak | 18-08-20 | 15:26 | 2

Dat zegt hij.

piloot47 | 18-08-20 | 15:43

Misschien was hij wel degene die de cameraman een tikkie gaf.

Binkoo | 18-08-20 | 15:49

Ik verwacht een dagvaarding van Leo Lucassen zijn advocaat voor plagiaat. Of Leo Lucassen is BesteLandgenoten.

De Pilsvogel | 18-08-20 | 15:24

Wat is het punt nou eigenlijk van Beste Landgenoot? Hij snapt dat mensen etniciteit willen benoemen maar snapt ook mensen die etniciteit niet willen benoemen terwijl etniciteit best wel belangrijk kan zijn maar het hoeft ook niet perse belangrijk te zijn?

JJMS | 18-08-20 | 15:24 | 4

Volgens mij wil hij dat de 1% van de Noord-Afrikaanse allochtonen, die haar niet-islamitische school met een diploma verlaat en op haar werk foutloos Nederlands spreekt en schrijft, 99% van onze aandacht krijgt.

The_Master_Bear | 18-08-20 | 15:32

Ooit van een beschouwing gehoord?
Hij/Zij laat beide kanten van het verhaal zien, zodat je een eigen mening kan vormen.

usb stok | 18-08-20 | 16:16

@usb stok | 18-08-20 | 16:16:

Nee hoor, hij geeft zijn mening. En onze Beste Landgenoot is normaliter niet zo geïnteresseerd in een andere mening.

JJMS | 18-08-20 | 16:33
▼ 1 antwoord verborgen

Vooroordelen is iets van 25 jaar geleden.
Dat is passé !
Waarom hebben die maroc meiden wel veel succes in opleiding en baan....
Niet willen werken en leren, maar wel gratis geld, das wat dat ras-tuig wil.....

A333aan | 18-08-20 | 15:23 | 4

De meiden zijn succesvol, totdat ze trouwen, en dat laatste moet met een Marokkaan, of in ieder geval niet met een autochtone Nederlander. Marokkaanse dames van boven de 30 die volop geïntegreerd en hoofddoekloos meedraaien in de samenleveing zijn zeldzaam. En die dames hebben daardoor vaak hun familiebanden verloren.
Desalniettemin denk ik dat de 'revolutie' van de dames zal moeten komen, die hebben het meest te winnen.

Kees Maf | 18-08-20 | 16:49
-weggejorist-
Markiedeparkie | 18-08-20 | 17:26

De reden da Marokkaanse meiden vaak wel succesvol zijn in deze maatschappij,is dat er binnen de Marokkaanse cultuur met twee maten gemeten wordt. De jongens krijgen alle vrijheid,terwijl de meisjes zeer kort worden gehouden. Dit is begrijpelijk heel vervelend voor deze jongedames maar uiteindelijk komen juist zij hier beter uit.

Markiedeparkie | 18-08-20 | 17:26
▼ 1 antwoord verborgen

Voor het zoeken naar voorbeelden van het verzwijgen van de woorden "Islam", "Moslim", "Marokkaan" i.c.m. slecht nieuws hoef je niet te cherrypicken. Dat is namelijk 100% van de berichtgeving van de NOS, @Politie en alle overige staatsorganisaties.

The_Master_Bear | 18-08-20 | 15:23

Is-ie nu voor of tegen marekanuh?

BobDobalina | 18-08-20 | 15:22 | 2

Teguhn! Teguhn! Teguhn!...

Brofist | 18-08-20 | 15:36

ik las Beste Landgenoten en wist toen al genoeg.

Glasgow Argus | 18-08-20 | 15:22 | 3

Precies

Is dit nog nieuws? | 18-08-20 | 16:08

Wat een zwatelaar.. In ieder geval goed in het intrappen van openstaande deuren.

Ommezwaai | 18-08-20 | 16:16

Kijk maar uit. Ik reaguurde met dezelfde strekking. Pats! -weggejorist-

Usumani | 18-08-20 | 17:10

God man, je zal in zo’n wijk wonen!
Ik zal 3 banen nemen om mezelf daaruit te werken, dan maar dood neervallen

allesofniks | 18-08-20 | 15:22

'(overdreven) hysterie over buitenlanders' laat me lekker...

sjef-van-iekel | 18-08-20 | 15:22
-weggejorist-
Rest In Privacy | 18-08-20 | 15:22 | 3

Uiteindelijk heeft het niet benoemen van problemen tot WO2 geleid.

Reaganmania | 18-08-20 | 15:21 | 3

En dat weer tot de Godwin.

piloot47 | 18-08-20 | 15:47

Welk probleem is destijds niet benoemd?

Kees Maf | 18-08-20 | 16:54

@Kees Maf | 18-08-20 | 16:54: Dat er grote onvrede heerste in Duitsland over de herstelbetalingen. Dat het communisme en crisis 1929 ook inderdaad te linken waren aan het internationale jodendom. Dat de gevestigde orde in Duitsland doodsbang was voor het communisme gelet op de ervaring van 1917 in Rusland. Dat het Hitler menens was met de uitroeiing van het Joodse volk. Dat het Hitler menens was met aanvalsoorlogen, te beginnen met de Sudetenkwestie.

Reaganmania | 18-08-20 | 17:04

Bruin, zwart, wit, de lange lat maakt geen onderscheid.

Harry Turtle | 18-08-20 | 15:20 | 5

Ik maak wel degelijk onderscheid.

langelat | 18-08-20 | 16:40

@langelat | 18-08-20 | 16:40:
Het wordt zo stilletjes aan eens tijd dat er wat vaker naar u gegrepen wordt. Ben een beetje moe van al die downplay, bagatellisatie en vooral wegkijken begint me de strot uit te hangen.
Ik heb er beu van.

Sleeter | 18-08-20 | 17:48
▼ 2 antwoorden verborgen

Marokkanen zijn in zo verre een probleem dat het een identificeerbare groep is die politiek gevoelig ligt.
Dus bestuurders durven een groep rellende Marokkanen niet hetzelfde te behandelen als een groep rellende voetbalhooligans.

ZonderNaam | 18-08-20 | 15:19 | 3

Reaguursel van de dag!

Eagle0511 | 18-08-20 | 15:25

Snap trouwens niet dat ze die gasten die oproepen tot rellen niet oppakken, das toch pure opruiing....

A333aan | 18-08-20 | 15:25

@A333aan | 18-08-20 | 15:25: Omdat: "Was iek niet. Was me neef."
"Wie dan?"
"Weet iek niet. Voor mij lijken ze ook allemaal op elkaar."

Mr. Happy | 18-08-20 | 16:01

Goed verhaal, lekker kort!

pibasso | 18-08-20 | 15:18

Bah, nuance. Hebben we geprobeerd, werkt niet.

_pacman_ | 18-08-20 | 15:18 | 1

Meer en harder knuppelen

Hemmenaar7 | 18-08-20 | 23:33

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl