Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Op NPO Radio 1 heeft men weer bijzonder veel moeite met het verboden woord 'Marokkanen'

¯\_(ツ)_/¯

U hebt vast wel meegekregen dat 100 - 150 vervelio's van Marokkaanse afkomst de Haagse Schilderswijk en later ook het Utrechtse Kanaleneiland op stelten hebben gezet. U ziet het, wij zien het, uw buurman ziet het en uw oom en tante die keurig PvdA stemmen zien het tussen het wegkijken door ook wel. Ook in de staatsmedia ligt het toverwoord 'Marokkanen' nogal gevoelig, dus daar maken ze dan "jongeren" van, en het is de schuld van "eb en vloed", van "discriminatie" of van "veryupping van de wijken". Dat benoemen wordt nogal eens geïnterpreteerd als racisme. Terwijl 'bij de rellen waren voornamelijk Marokkaanse jongeren betrokken' als feitelijke constatering toch iets anders is dan een mening als 'ik heb een hekel aan Marokkanen'.

Enfin, bij Praatjesmakers Spraakmakers op Radio 1 mocht Schilderswijk-spookrijder, wandelende klaagmuur en oer-D66'er Itai 'waterkranen opendraaien is traditie' Cohn leeglopen over het verschrikkelijke onrecht dat Marokkaanse jongeren is aangedaan, want het is toch vooral zielig voor de jongeren dat yuppen hun pleintjes hebben afgepakt. Volgens Itai is het 'een vermoeiende discussie' aan het worden over 'jongeren uit de Schilderswijk', om speciaal te benadrukken: "Het is ook niet een bepaalde groep die zich heeft misdragen." Laatste keer dat wij keken was het wél een bepaalde groep die zich heeft misdragen, namelijk Marokkaanse jongeren, of we hebben gedroomd over die wapperende Marokkaanse vlaggen om die brandende container, dat kan natuurlijk ook. Volgens Itai is het echter allemaal de schuld van 'veryupping', 'pleintjes die vroeger tot de infrastructuur van jongeren behoorden maar nu oases van rust zijn', 'corona' en natuurlijk 'de structurele discriminatie'.

Veel onnozeler dan Itai Cohn krijg je ze natuurlijk niet en tot dat moment is het zowel verdrietig als lachwekkend, maar dan wordt het leuk, want tegenover die pamperbips zit het wandelende maatpak Arno Kantelberg, die toch compleet andere conclusies trekt, en Radio 1-presentator Niels Heithuis, een weke spons die zichzelf vanochtend lekker heeft volgezogen in een emmer excuustranen. Dat gaat ongeveer zo (vanaf circa 13.30):

Kantelberg: "Ik woon in Amsterdam-Slotervaart. Ik zie ook wat ik zie."

NPO-presentator: "Dat zijn gewoon de stadsjongeren die daar wonen."

Kantelberg: "Dat zie ik overduidelijk anders."

NPO-presentator: "(...) Die Marokkaanse jongens wonen toch in Amsterdam-West? Dus als die de straat op gaan, zijn het de bewoners van Amsterdam-West die daar relletjes trappen. Dat heeft dan dus niks met hun achtergrond te maken."

Kantelberg: "HUH (...) Ik zei met name Marokkaanse reljongeren."

NPO-presentator: "Het is een gemengde wijk (een gemengde wijk met 83,1% niet-westerse allochtonen en 8,3% westerse allochtonen ja, red.), dus je ziet ook gemengde jongeren op straat die onrust trappen."

Kantelberg: "Ik zie dat anders, ook op de beelden overigens in Utrecht en andere steden, zag ik vooral Marokkaanse jongens. En dat is toch, vind ik, het grootste probleem. De kern."

Cohn: "Ik heb niet zoveel zin in een welles-nietesverhaal. Ik denk dat het belangrijk is dat je vooral op de langere termijn naar oplossingen gaat kijken, en niet gaat lopen fixeren en constant in die negatieve framing blijft hangen. Het is vooral een verhaal over jongeren die naast dat rellen nooit een optie is om je gelijk te krijgen ook weer perspectief geboden moet worden (ja, de man praat zo krom, red.), waar ook naar geluisterd moet worden en niet met repressie alleen maar op ingegaan moet worden. Dit is zo'n liedje wat we al zo lang kennen en wat inmiddels een mainstreamgeluid is geworden op het moment dat er iets misgaat. Om gelijiiijjjjjjjk voor de repressie te kiezen. De wereld is een stuk complexer en ja volgens mij ben ik helder."

NEE DAT BEN JE NIET & STEEDS. MAAR. WEER.

Veel plezier met de talkshows vanavond en loltweets na de break!

"VRIJWEL ALLEMAAL VAN NEDERLANDS-MAROKKAANSE AFKOMST"

Social
Social

Reaguursels

Inloggen

Ze.zwaaien.met.de.Marokkaanse.vlag. Hoe duidelijker wil je het hebben?

Rest In Privacy | 18-08-20 | 18:07

Marrokkaantje zo zwart als roet, ging uit wandlen zonder poet, en de zon scheen op zijn baggertje en daarom droeg hij een lelijk vlaggetje.

nokkenaskettingklem | 18-08-20 | 17:43

Gisteren ook bij Jinek. Politie vertegenwoordiger en jeugdwerker waren wel heel zacht aan het praten over de relschoppers. Ze keurden het natuurlijk af maar vooral de Moeilijke omstandigheden waarin deze jongeren leven werd als oorzaak genoemd. En de oplossing: met elkaar praten, overleggen buurtvaders, de Hele ratteplan werd erbij gehaald. Nou dat wordt al jaren geprobeerd en heeft volgens mij nog nauwelijks een effectiefresultaat gehad. Wat werd daar een lulverhaal ophouden. Totaal zinloos geklets. Wou dat er eens iemand zei: we hebben alles geprobeerd, we weten het gewoon ook niet meer.

Kattie | 18-08-20 | 17:26

Wat weer een lariekoek bij de NPO. En ongelofelijk: weer zo'n hufterige D66-er die alles (naar eigen woorden) weer eens genuanceerder dan de rest van de wereld. Het zijn gewoon jongens van Marokkaanse komaf. De beelden zijn overduidelijk en de vlaggen ook. Arno Kantelberg ziet wat hij ziet en dat beeld komt overeen met de rest van NL. Met uitzondering van dat D66-volk.

jochum1980 | 18-08-20 | 16:10

Zijn lui bij Spraakmakers nou gewoon goede partijkaderleden of zien ze het echt niet? De blinde onzin wordt zo gedreven gebracht. Dat ziende blind ontkennen, keer op keer. Ik begrijp het echt niet.
Nooit de rem erop bij gasten die gewoon rare dingen zeggen.

inCol | 18-08-20 | 14:05

We hebben onze eigen zonen tot letterlijk "geknotte" hipsters genaakt, dus ja, wat verwacht je?

Kokossss | 18-08-20 | 13:34

De gewone NL er ziet het zogenaamd allemaal "verkeerd". Dat deze lui (dit ras) zich generatie op generatie misdraagt is altijd de schuld van de politie, er is geen stage voor hen (nee, logisch), geen clubhuis (wat ze zelf in de fik hebben gestoken) enz enz enz. Hebben we deze negatieve ervaringen ook met bijv. Chinezen? Polen? Indo's? Nee. Wellicht hoort dit ras gewoon niet thuis in NL. Hoe dit op te lossen? geen idee, alle miljoenen aan hulp werken dus niet, praten helpt niet, euit donderen gaat niet (dubbele pas).

Wienerschnitzel mit | 18-08-20 | 13:09 | 1

Ik weet de oplossing wel maar kan die beter niet benoemen

Ron van Zon3948 | 18-08-20 | 19:26

Of het nu GroenLinks, D66 of de PvdA is, wanneer het over Marokkanen gaat praten ze acuut met meel in de mond. En met bestuurderen met linkse overtuiging aan het hoofd gaat dit probleem dus ongehinderd verder escaleren. En waarom? Het tuig gaat toch allemaal Nida stemmen

Rest In Privacy | 18-08-20 | 13:05

Maar owee als de boeren verzet willen plegen. Hardwerkende mensen die tegen het beleid van de regering protesteren. Dan zetten we het leger in. Het leger! Dat is je uiterste noodgreep. En dit laat men lekker lopen want anders escaleert het misschien.

Waakvlam | 18-08-20 | 11:50

Ze moeten het uitdragen van deze vlag wettelijk verbieden.
Doe je het toch ?
Met vlag en familie deporteren naar het
o zo fijne Marokko.

Fozzie-bear | 18-08-20 | 11:42

Het irriteert me, deze terugkerende discussies. Het lijkt erop dat enerzijds (ter rechterzijde meestal) gezocht wordt naar voorbeelden van downplay van "het Marokkanenprobleem" en anderzijds (ter linkerzijde) gezocht wordt naar voorbeelden van overdrijving van "het Marokkanenprobleem". Dat leidt tot cherry picking uit het nieuws, waarvan dit bovenstaande stuk ook weer getuigt. En ja hoor, er is weer iemand gevonden, liefst bij "de MSM" die het woord Marokkaan niet wil noemen in verband met de rellen. Of een politicus, of een journalist, of een BN-er en dat wordt dan hoog opgespeeld alsof het exemplarisch is voor de hele jouralistiek, politiek en linkse samenleving. Wordt wel gewag gemaakt van "Marokkanen", dan is dat geen nieuws en dan is er geen ophef.

Maak je melding van deze hyperfocus op zichzelf dan parkeer je jezelf direct in het kamp van de tegenstander, dan ben je natuurlijk een wegkijker die het probleem niet zou willen zien. Want het probleem, dat moet en zal bewezen worden, met iedere voorbeeld dan ook! Tegenvoorbeelden worden genegeerd, want die passen niet in de (overdreven) hysterie over buitenlanders en migranten. En zo circle-jerken we elkaar tot een hoogtepunt van verontwaardiging over die ellendige Marokkanen. Elke dag weer.

Aan de Joop-zijde zie je de andere kant van die medaille: Iedere uiting van verwijzing naar etniciteit wordt aangehaald als het pure fascisme zelf, dat moet worden uitgeroeid met wortel en tak en met grote graagte wordt uitgegaan van de goede inborst van de gemiddelde migrantenzoon ofwel wordt gewezen op de sociaal economische factoren. Etniciteit en culturele achtergrond zijn taboe als factor in welke gedragsverklaring dan ook. Deze nonsens gaat dagelijks door en lijkt te polariseren. De waarheid ligt ongetwijfeld ergens in het midden, maar heeft geen nieuwswaarde, is geen clickbait, is geen item waard, want geen ophef. En geen ophef, geen inkomsten, geen advertenties, geen interesse.

Met Marokkanen is het "probleem" niet uitsluitend etnisch maar ook niet uitsluitend sociaal-economisch. De meeste Marokkaanse relschoppers zijn laag opgeleid en sociaal economisch zwak, inderdaad, maar staan ook cultureel en "etnisch" meer op afstand van de autochtone Nederlanders. Er is afkeer van Nederlandse waarden, maar dat is niet de enige en mogelijk niet eens de hoofdoorzaak van deze rellen. Verveling, warmte, werkloosheid, het kan allemaal meespelen. En afkomst, ongetwijfeld ook.

Zinvol is die polarisatie niet en al helemaal niet de hyperfocus op voorbeelden die uitsluitend het eigen vooroordeel bevestigen. Er wordt in de media veelvuldig gewezen op de achtergrond van de relschoppers en er zijn altijd uitzonderingen te vinden. Als je enkel die uitzondneringen uitvergroot ligt iedereen weer in de dagelijkse circle-jerk over Marokkanen, asielzoekers, vluchtelingen, enzovoort. Op naar het volgende ophef-du-jour artikel.

Beste_Landgenoten | 18-08-20 | 10:50 | 6

Leuk allemaal, maar nu nog een oplossing graag. Mijn oplossing is dat nu eens duidelijk paal en perk wordt gesteld. Ons land is geen vuilnisbelt waar alle geteisem welkom is. Wie hier geen plaats heeft in deze samenleving die hoort hier niet. Het dubbele paspoort geeft ons een instrument om mensen hier het land uit te krijgen, door hen de Nederlandse nationaliteit te ontnemen. Is dat discriminatie en gaat dat tegen onze grondwet in? Absoluut, maar dat moet dan maar anders. Net zoals we niet langer meer kansloze asielzoekers uit Afrika hier moeten toelaten tot een asielprocedure. Het zijn geen vluchtelingen in de juiste betekenis van het woord en mensen die nog moeten leren hoe een toilet werkt kunnen niets toevoegen aan onze samenleving en zorgen slechts voor ellende. Dat is mijn oplossing. En die van jou?

kunstliefhebber | 18-08-20 | 11:15

Het wordt inderdaad allemaal veel te ingewikkeld gemaakt. Er zijn in mijn stad ook genoeg voorbeelden van asociale blanke autochtonen, jong en oud. Zodra die de openbare orde verstoren of crimineel doen moet je dat gewoon aanpakken zonder onderscheid. Ik denk dat als je dat laat zien als overheid, je de geluiden als "het ligt aan islam" of "ze moeten het land uit" al behoorlijk minder worden. Wat ze allemaal wauwelen op de media maakt minder uit, maar het beeld dat deze "jongeren" gewoon hun gang kunnen gaan, dat maakt mensen boos.

HetGewoneNormaal | 18-08-20 | 11:34

@HetGewoneNormaal | 18-08-20 | 11:34: En -wel even in het verlengde daarvan- dus VOLKOMEN TERECHT dat de oppositiepartijen juist dit thema aangrijpen om kritiek te uiten op het beleid, op linkse ideologie en op het overduidelijk tolereren van intolerantie. Pas áls er iets aan dit Marrokanenprobleem wordt gedaan en de "verhoudingen" weer terugkeren, is er weer plaats voor nuance in het debat. Nu staat er een overgrote olifant in de kamer en die moet eruit. Dan ga je niet lopen zaniken "ja maar een muis neemt ook plaats in"...

Gladiator Fap | 18-08-20 | 11:49
▼ 3 antwoorden verborgen

Eigenlijk kunnen we ons bij dit soort onderwerpen alleen maar herhalen. Alles is al eens gezegd en er verandert niets.
Ik ga een gebakje eten.
-

Bernhard de II | 18-08-20 | 10:45 | 1

Lekker hoor.

Hollandse_blauwe | 18-08-20 | 10:49

Cohn, is dat een Joodse naam? If so, misschien moet hij een nachtje met die jongeren in gesprek.

Valse_nootjes | 18-08-20 | 10:09 | 1

ja, cohn is een joodse naam. sterker; hij is van de oeroude priesterkaste. joodser dan dat, krijg je het niet.

win | 18-08-20 | 10:22

Oprechte vraag: hoe kan het dat er zo veel mensen zijn die dit probleem niet zien? Overal waar ik heb gewoond van jongs af aan tot nu enkele decennia later heb ik structureel dit probleem met eigen ogen gezien. Iedereen die ik hierover spreek kent dit probleem. Je hoeft niet eens ergens te wonen om het te zien, je kan simpelweg gewoon over straat lopen en het zien, of nog leuker, meemaken! Ikke niet begrijp?

Gino Pietermaai | 18-08-20 | 10:00 | 3

Vrijwel iedereen "ziet" het probleem. Er is echter een grote groep mensen die het niet wíllen zien, omdat het niet past bij hun geloof in de maakbare links-idealistische samenleving. Dan krijg je dus krankzinnig gedrag en het ontkennen van de werkelijkheid. Het is ook geen wonder dat dit alleen maar standhoudt of zelfs maar voet aan de grond krijgt, wanneer mensen van jongs af aan al vanaf de peuterzaal geïndoctrineerd worden met dit ideaalbeeld. Herhaling, herhaling, herhaling en op een gegeven moment ga je dan echt geloven dat de aarde plat is, terwijl je er aan de andere kant geen enkel probleem mee hebt in het vliegtuig te stappen. Je zou dus kunnen zeggen dat het linkse wereldbeeld voldoet aan alle karakteristieken van een paranoïde waanvoorstelling.

Gladiator Fap | 18-08-20 | 10:12

Ik kan hier ook met mijn kop niet bij. Echt!

pjisonline | 18-08-20 | 10:21

Korpschef van Amsterdam gaf dit 15-20 jaar geleden al aan. Toen kwamen ze in Amsterdam erachter dat met het voltallige korps niks tegen de Marokkanen problematiek konden doen. In die tijd durfde ze dit nog publiekelijk te verkondigen. Later had je Rob Oudkerk met zijn kut Marokkanen.... en wat is er verbeterd? Niks! Bakken met geld smijten om maar dat uitschot tevreden en rustig te houden, indoctrinatie van autochtonen, want die zien het allemaal verkeerd.... en dagelijkse berichten en tv programma’s die de burgers whiteboards guilt gevoelens aan
Proberen te praten. Balans is dat er veel meer criminaliteit is, dat er heel veel criminaliteit gemeld wordt en aangifte wordt gedaan en ook veel zaken in een algemene bak belanden.

Hollandse_blauwe | 18-08-20 | 10:28

Deze Marokkaanse jongeren weten tenminste wat opstand is. Opstand tegen het NL regime. Laten we ze dankbaar zijn.

nuchterland | 18-08-20 | 10:00 | 1

Laten die rellende jongeren die in opstand komen tegen het "regime" in Nederland waarvan zij vanaf basisschool-rugzakje tot en met uitkering, ziektewet, WW, tot WOA en verder aan de "regime"-tiet zuigen met hun hele familie (die het allemaal best vind) dan ook lekker optyfen naar een plek waar het beter is! Of alle voordeeltjes van dat superstrakke "regime" inleveren en volledig onafhankelijk lekker hier blijven, maar dan ook niet zeiken. Maar dat schijnt dus niet te kunnen. Wel zeiken dat het kut is, maar ondertussen wel zuigen aan de tiet. Jahhhhh Flikker! Op!

peterdh | 18-08-20 | 12:52

Zolang linkse bobos niet snappen dat er een Marokkanen probleem is, zullen ze nooit een oplossing vinden. Lijkt haast of ze baat hebben bij dit stemvee

Alsikhetnietmeerweet | 18-08-20 | 09:42 | 3

TLDR dus: verhaal huisbaas en linkse politicus ... short.

"Ik heb huurders nodig."
&
"Ik heb stemvee nodig."

DAN REGELEN WE DAT!

Hevvlan Demuru | 18-08-20 | 09:46

Ze snappen het best. Ze ontkennen het alleen, omdat ze hun geloof boven de realiteit zetten als verdienmodel.

Gladiator Fap | 18-08-20 | 09:53

@Hevvlan Demuru | 18-08-20 | 09:46:
TLDR dus: verhaal huisbaas en linkse politicus ... short.
"Ik heb huurders nodig."

Ik ken hele hordes huurders. Die kunnen het alleen niet betalen omdat er te weinig aanbod is en teveel vraag. Dus dat gedeelte kun je best weglaten. Of aanpassen:
Huurbaas: "Ik heb huurders nodig die 1400 neertellen voor een 38m2 appartementje! Dus hoe meer vraag hoe beter, ook al sluiten we daarmee de helft van de nederlandse burgers die al 13 jaar op een wachtlijst staan in diverse steden compleet uit van het bemachtigen van een woning. Maar FUCK HUN! Ik wil meer geld! Dus laat ze maar binnen!"

peterdh | 18-08-20 | 12:57

Ach jongeren, marokkanen, moslims, wat maakt het uit: probleem is helder en wordt niets aan gedaan, ook helder. Wel veel geld aan verdiend en dat kenbelijk zo blijven. Zag gister in de ban van de ring, deel drie en die Orks doen me aan die riedel jongeren in den haag en utrecht denken. Tevens qua uiterlijk. Ze hebben ook dezelfde beentjes als Smeagle en ook dat onderkruiperige.....

LoewiekedeVos | 18-08-20 | 09:31

Niks tegen allochtonen, maar zit er een allochtone agent doodleuk te verkondigen dat er relschoppers van allerlei pluimage en soort, (wat een racistisch woord is) de wijk in komen op scooters. Ben je blind meneer wout? Je ziet alleen maar marrokezen rondscheuren om de npo camera. 's. Blijven ontkennen jaja.

Treegmestreech1 | 18-08-20 | 09:09

Ja je moet het beestje gewoon bij de naam noemen, lijkt me het beste. En toch, het gebeurt ook wel degelijk, zelfs bij de NPO. Maar blijkbaar hebben sommigen er moeite mee. Maar dan nog, rellen zijn van alle tijden. Mijn oom zat bij de ME in de jaren 70 en 80 en kon jaarlijks bij de TT in Assen in een veldslag terecht komen. De binnenstad lag dan weer in puin, ondernemers zagen met vrees uit naar die dagen van motoroproer. In dorpen werd gevochten op de kermis, het was normaal om te gaan knokken in een buurdorp en nog langer geleden was het eerder normaal dan afwijkend dat je in elkaar werd geslagen als je een meisje haalde uit een ander dorp. Geweld in de zomer is zo oud als dat er mensen zijn. En deze keer dus Marokkanen. Je mag het noemen, maar het is echt geen uitzondering. Verveling, warmte, zin in oproer. Het was allemaal tamelijk normaal.

Beste_Landgenoten | 18-08-20 | 08:14 | 8

@Hollandse_blauwe | 18-08-20 | 09:54: Helemaal mee eens. Het probleem waarmee de huidige generatie kampt, is dat we het niet meer gewend zijn te moeten vechten voor onze verworvenheden. Het is allemaal vanzelfsprekend geworden. Ergo: we zijn soft geworden. En dat wordt genadeloos uitgebuit door mensen, die inzien dat er veel geld te verdienen is wanneer je de samenleving confronteert met hele volksstammen uit culturen waar nog wél gevochten moet worden voor het bestaan. De verdeeldheid die daardoor ontstaat zorgt ervoor dat het meerderheidsprobleem wordt opgelost en het intrinsieke schuldgevoel, dat gepaard gaat met de westerse verworvenheden, brengt de geldstroom in beweging. De hypocrisie, het met twee maten meten en daarmee het overduidelijke racistisch, fascistisch en marxistisch gedachtengoed dat de basis vormt voor dit linkse denkbeeld wordt gewoon weggelachen onder het mom van "doe er maar iets tegen, als je durft". Het grootste probleem zijn op dit moment generatie Z. Zij gaan degenen zijn die over een jaar of 20,30 gaan roepen dat ze het "nicht gewusst haben". Klopt, ze zijn van jongsafaan zó geïndoctrineerd geweest, dat ze het inderdaad niet weten. Maar er is één verschil met de jongeren van nu en de jongeren van toen: informatie. Vrijwel iedereen heeft nu de beschikking over vrijwel onuitputtelijke bronnen van informatie die, in tegenstelling tot wat in de MSM en op school wordt verteld, een meer genuanceerd, completer beeld van de werkelijkheid geven. Het is de taak van u, mij en alle ouders van deze generatie om ze mee te geven dat ze EERST volledige (en dus niet eenzijdige) informatie tot zich nemen en zich DAN PAS een beeld maken van de realiteit, in plaats van andersom. Over een jaar of 20-25 runt generatie Z het land. Als we dit zijn gang laten gaan, gaat het helemaal fout. De jeugd van nu kan er tot op bepaalde hoogte (nog) niks aan doen, maar de gewetenloze, opportunistische klootzakken, die letterlijk van de ondergang van hun eigen westerse maatschappij profiteren -en die allang onder de zoden liggen wanneer de stront tegen de ventilator vliegt- móeten een halt toegeroepen gaan worden. En vooraleer de althoedjes-schreeuwende brigade weer te voorschijn komt: ik ben er van overtuigd dat een groot deel van die opportunisten het niet eens met boze, vooropgezette bedoelingen doet. Ze doen het niet om alles kapot te maken. Dat is een bijproduct. Het is puur opportunistisch egocentrisme. De rest kan ze gewoon niet schelen. Wegkijken dus, not my problem. etc etc

Gladiator Fap | 18-08-20 | 10:30

@Gladiator Fap | 18-08-20 | 10:30: persoonlijk heb ik wel ervaren dat die deugende elites zoals bij D66 dat deugen tot verdienmodel hebben gemaakt. Autochtonen die lager op de sociale ladder staan daar geven ze geen enkele ruk om en een Jan modaal is ook een groep dat onbelangrijk is. Allochtonen zijn altijd interessant voor D66 en deugvolk.... het willen bepalen hoe de allochtoon hier in NL moet leven. Die elites die al die allochtonen als slachtoffers blijven zien en behandelen. Liefst zouden ze op de Dam gratis zakken rijst blijven uitdelen aan arme negers en hen daar afhankelijk van maken van die hulp. De ware betuttelracisten die van deugen hun aanzien en verdienmodel hebben gemaakt.

Hollandse_blauwe | 18-08-20 | 10:48

@Hollandse_blauwe | 18-08-20 | 10:48: "betuttelracisten" is wat mij betreft het woord van het jaar 2020 en mag wat mij betreft in de dikke van Dale ingevuld worden voor de betekenis van zowel "US Democratic Party" als "Links-ideologische politiek".

Gladiator Fap | 18-08-20 | 10:59
▼ 5 antwoorden verborgen

Vreemd dat niemand de NPO meer serieus neemt.

Cor Netto | 18-08-20 | 07:54

Ze hebben dus net als kinderen behoefte aan grenzen waar je ze aan houdt. Dat moet dus al jong beginnen, anders krijg je waar je om vraagt. Er zijn 2 plaatsen waar ze veel tijd doorbrengen: thuis en op school. Dan moet school maar de regels handhaven. Fijn voor de leraren. De politie moet dat op straat doen en ouders aanspreken. Als die niets doen ga je verder. Zou dat mogen binnen de Nederlandse wetgeving ? Ik vrees van niet.
De politie lijkt wel een sociale werkplaats als je de chef hoort. Zouden de relschoppers snappen dat de politie een socio is die tegelijk regels handhaaft ? Ik denk het niet.
Gedogen snappen ze ook niet, in de asielzoekerscentra zie je dat ook al.

Nichtsneues | 18-08-20 | 07:53 | 1

Ik neem het de agenten niet waar, maar onze laffe politiek met Rutte en D66 voorop hebben de politie omgebouwd tot een kruising van een Montersorie school en Pabo, echter zonder opleidingsresultaat.

Ray Skak | 18-08-20 | 08:04

Marokkanen met dubbel paspoort? Bij misdragingen als deze terugsturen. Willen ze niet? Moeten ze zelf hun Marokkaanse paspoort in de fik steken en dit op social media delen. En dan 3 maanden in een trainingskamp Nederlandse taal, normen en regels. En dan mogen ze hopen dat ze slagen, anders nog een keer drie maanden. En nog een keer, en nog een keer...

Jos Tiebent | 18-08-20 | 07:51 | 1

ze slagen niet. al 1400 jaar niet.

win | 18-08-20 | 10:33

Zo'n Cohn moet toch ooit iemand tegen komen die niet zo netjes blijft aan de radiotafel en 'm gewoon door het coronascherm over tafel trekt?

Oneindig onuitstaanbaar.

Schwanzeleber | 18-08-20 | 07:37

Dus een wijk met 83% Hollanders en 17% allochtonen is gemengd en deugd. Hier kan ik wel wat mee.

Eddy67 | 18-08-20 | 07:23

Minder minder MINDER !

M13 | 18-08-20 | 07:20

Zo'n 'presentator' vreet liever z'n microfoon op dan dat hij z'n ongelijk toegeeft. Dat laatste zou betekenen dat hij erkent al jaren uit z'n nek te lullen. Dat weet hij ook wel, maar er is voor dit soort types geen weg terug.

donkieshot | 18-08-20 | 07:20

Precies. Het waren niet alleen Marokkanen. Ik zag in Den Haag ook Tunesiërs ertussen lopen. Maar goed, zoveel verschil zit er nou toch niet in tussen die Barbarijnen.

Alexander des Burgus | 18-08-20 | 07:10 | 1

En het stikte er van de Masai.

KlauwnBassie | 18-08-20 | 09:19

Heithuis is ook debatleider. Hij modereerde onder meer een van de bijeenkomsten rondom de lijsttrekkersverkiezing bij de PvdA in 2012. Aldus Wikipedia. Kijk, dat verklaart alles.

AltijdDeWaarheid | 18-08-20 | 07:02

Die 8,3 % zijn westerse allochtonen zijn Polen.

Claude Jacque | 18-08-20 | 07:01

Blijkbaar hebben onze beleidsmakers de ruggengraat niet om die laffe hyena's aan te pakken dus het is evident dat de problemen nog groter gaan worden tot er een tegen beweging vanuit de samenleving komt . Kan niet wachten op de linkse, gespeelde verbazing en hun hypocriete vraag " hoe het zo ver heeft kunnen komen ! " . En kunnen die NPO presentators nu eindelijk eens hun muil houden en de mensen die ze daar neer zetten vrij de mening laten geven ipv zo proberen te sturen dat hun eigen mening leidend is . Gek word je er van .

Castor12 | 18-08-20 | 06:57 | 1

Dan gaat de overheid wel ingrijpen, de knoet over de eigen bewoners.

piet7003 | 18-08-20 | 08:59

Dat een NPO-presentator een wijk 83,1% niet-westerse allochtonen en 8,3% westerse allochtonen een gemengde wijk noemt zegt iets van zijn onnozelheid. De conclusie dat je dus ook gemengde jongeren op straat zie die onrust trappen is nog dommer. Onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat de witte vlucht vanaf 25% niet-westerse allochtonen begint. De 8,3% autochtonen bestaat vermoedelijk hoofdzakelijk uit ouderen die vaak minder makkelijk kunnen verhuizen. En die stonden daar echt niet te rellen.

jochum1980 | 18-08-20 | 06:48

Ze kunnen het gewoon niet over hun lippen krijgen dat de relschoppers jongeren van Marokkaanse komaf. Dus scheren ze jongeren maar over één kam. Het zijn gewoon net communisten. Tegen beter weten in blijven geloven in de multiculturele heilstaat. Al hebben ze geprobeerd onze gehoor te beïnvloeden met hun gemanipuleerde nieuws, onze ogen bedonderen ons gelukkig nog niet.

jochum1980 | 18-08-20 | 06:17 | 2

Ik hoorde gisteren bij Jinek dat deze jongeren voornamelijk uit andere wijken komen. Haha, compleet ongeloofwaardig.

Rest In Privacy | 18-08-20 | 06:25

We willen minder minder minder minder jongeren uit de schilderswijk Zo goed?

dubbletjes | 18-08-20 | 05:14

Nog even en het Coronavirus ondergaat hetzelfde lot. Laait ook op om her en der wat schade te veroorzaken, maar weggaan doet het niet. Dus moet 98% zich aanpassen aan een nieuw (gesubsidieerd) normaal. Samenleving half verlamd, maar ‘we’ zijn er nog, hoera!

HebjeHemweer | 18-08-20 | 05:13

misschien dat deze zomer nog een flink aantal ordepliessies van loekasjenko werkeloos zijn geworden............. inhuren als seizoenarbeiders.............?(de "blauwebillenbrigade").

grapjasz | 18-08-20 | 04:21

In de Mirandabad was het ook weer raak. De Marokkanen met een tijdslot geven hun (gratis) pasje stiekem door en in no time hele zwermen Marokkanen waar de politie bij werd gehaald, want grote puinhoop.
Kinderen huilen, toestanden..

Carmelita | 18-08-20 | 02:51 | 3

volgende keer gewoon allemaal op Greet stemmen................(snapdatdan)

grapjasz | 18-08-20 | 04:04

Was daar al in de jaren 90, dertig jaar verder en wegkijken, echt om te huilen eigenlijk.

Wienerschnitzel mit | 18-08-20 | 13:19

Was een paar jaar geleden voor het eerst in dat buitenbad, omdat ik in Amsterdam bij vrienden logeerde. Zette mijn oude slippers naast het zwembassin. Na mijn baantjes zwemmen : weg slippers! Ongelofelijk, is me nog nooit ergens anders gebeurd.

Kattie | 18-08-20 | 17:31

Ik zou ze gratis van (extra effectieve) koeling middels een waterkanon hebben voorzien. Wel zo fijn bij dat warme weer. En wat traangras om te kunnen huilen wat prima past bij hun schaamtecultuur.

Der Schnitzeljäger | 18-08-20 | 02:34

Uit een NRC-artikel uit 2005:
(...)

Het Rifgebergte, waar ongeveer driekwart van de Marokkanen in Nederland vandaan komt, heeft een gewelddadig verleden. De Amerikaanse antropoloog David Hart schreef in de jaren zeventig van de vorige eeuw dat de Ait Waryaghar, de grootste stam uit het gebied, destijds waarschijnlijk een van de gewelddadigste volkeren van Marokko was. Arme grond in combinatie met overbevolking leidde tot heftige onderlinge strijd. Tot ver in de vorige eeuw was het betrekkelijk normaal dat daarbij doden vielen.
(...)

Uit antropologische studies blijkt dat er verbanden zijn aan te wijzen tussen de traditionele normen en waarden in het Rifgebergte en het gedrag van Marokkaanse jongeren in Nederland. Wellicht zou dit bijvoorbeeld kunnen verklaren waarom juist Marokkaanse jongeren relatief vaak terechtkomen in de kleine criminaliteit – diefstal, tasjesroof, vandalisme. Turkse Nederlanders, die veelal in dezelfde sociaal-economische omstandigheden verkeren, maken zich daar minder vaak schuldig aan. Zij zijn weer opvallend actief in de georganiseerde misdaad, waarin nauwelijks Marokkanen vertegenwoordigd zijn. Nigerianen houden zich vaak bezig met het afpersen en oplichten via e-mail, Albanese bendes met vrouwenhandel; misdaad hééft een culturele component.

Toch wordt de culturele achtergrond van Marokkanen in Nederland zelden aangehaald om hun problemen te begrijpen. Dergelijke verklaringen worden door Marokkanen zelf vaak als beledigend ervaren. Ze zouden stigmatiserend zijn en inspelen op onderbuikgevoelens. Ook veel Nederlanders houden er om die reden niet van. Anderzijds hameren politici vaak op het belang van kennis over elkaars culturele achtergrond om de samenwerking tussen Marokkanen en Nederlanders te verbeteren. Premier Balkenende wees daar onlangs bijvoorbeeld op in zijn toespraak bij het begin van de islamitische vastenmaand Ramadan.

Volgens sociale wetenschappers staat het afwijzen van culturele verklaringen een goede analyse van problemen in de weg. ,,Voor het begrijpen van Marokkanen in Nederland hebben we meer aan antropologische literatuur dan aan veel ander wetenschappelijk onderzoek dat de afgelopen decennia op hen is losgelaten'', zegt sociaal-geograaf Paolo De Mas van de Universiteit van Amsterdam. ,,Als het belangrijk is elkaars culturele achtergrond te begrijpen, waarom zou dat dan niet gelden voor het begrijpen van crimineel gedrag?''
(...)

De Marokkaanse overheid doet weinig tegen de hennepteelt. Officieel is de productie van hasj verboden, maar in het Rif kan iedereen zijn gang gaan. Door een einde aan de hennepteelt te maken zou een belangrijke inkomstenbron wegvallen, waardoor de levenstandaard van een aanzienlijk deel van de boerenbevolking flink achteruit zou gaan. ,,Als wij hasj willen produceren, dan produceren wij hasj'', zegt de slungelige jongen. ,,Door niemand laten we ons tegenhouden. Wij maken zelf wel uit wat goed of slecht is.''

,,De bevolking in het Rif heeft een grondige hekel aan overheidsbemoeienis'', bevestigt Mohamed Ben Allal. De toenmalige koning Hassan II liet in de jaren zestig buitenlandse bedrijven juist in het Rif arbeiders werven. Hij zag arbeidsmigratie als een uitgelezen kans om van deze lastposten af te komen. Tegenwoordig wordt behalve de hasjteelt ook het bootvervoer van illegale Afrikaanse immigranten naar Spanje grotendeels door Riffijnen geregeld.
(...)

De islam van de Berbers is van oorsprong betrekkelijk gematigd. In de dorpjes in het Rif maken mensen zich niet zo druk over hoe een goede moslim moet leven, islamitische regels over onder meer alcohol en erfrecht worden niet al te streng opgevolgd. Maar dat verandert als jongeren naar Marokkaanse steden trekken om te studeren. Daar blijken ze vaak te worden aangetrokken door fundamentalistische anti-Westerse stromingen.

Een van de bekendste Riffijnen, Abdelkrim al-Khattabi, was ook een fundamentalist. Zijn portret hangt overal in de regio aan de muur. Abdelkrim, zoals hij meestal genoemd wordt, werd rond 1880 geboren in een dorp even ten zuiden van Al Hoceima. Hij werd beroemd als leider van een opstand tegen de Spaanse bezetting van Noord-Marokko. Deze strijd, die hij na een aantal overwinningen uiteindelijk in 1926 verloor na een bloedige veldslag bij het stadje Targuist, noemde Abdelkrim een `heilige oorlog tegen de christenhonden'. Een groot deel van zijn fundamentalistische gedachtegoed deed hij op tijdens zijn studie in de Marokkaanse stad Fes, waar hij beïnvloed werd door de zogenoemde salafisten. Abdelkrim wilde een islamitische staat vestigen in Marokko.
(...)

Nederlandse Marokkanen in de van terreur verdachte Hofstadgroep rond Mohammed B., de moordenaar van Theo van Gogh, worden ook geïnspireerd door dezelfde salafistische ideeën als van Abdelkrim. De salafisten, die terug willen naar de begintijd van de islam toen volgelingen van de profeet Mohammed er op uit trokken om de wereld te veroveren, hebben wijdvertakte internationale netwerken. Ook binnen Al-Qaeda zijn de salafisten een invloedrijke stroming.

Uitdagen

In het maison des jeunes in Al Hoceima zijn de leden van de organisatie Timmuzgha bij elkaar gekomen, een van de vele organisaties die de lokale cultuur bestudeert. In een galmend lokaal praten ze over de wortels van hun levensinstelling. ,,Door de afwezigheid van een sterk centraal gezag geldt in het Rif traditioneel het recht van de sterkste'', zegt Hisham Merabet, in het dagelijks leven onderwijzer op een basisschool. ,,Iemands gedrag wordt in de eerste plaats bepaald door de grenzen waar hij tegenaan loopt.''

Met name onder jongeren bestaat de gewoonte om voortdurend af te tasten hoe ver ze kunnen gaan. Voor regels die zonder veel dwang worden opgelegd zijn ze niet gevoelig. Merabet, een twintiger die een t-shirt met de beeltenis van Che Guevara draagt, zegt dat Berberjongeren traditioneel aanzien verwerven door grensoverschrijdend gedrag. Dat resulteert bijvoorbeeld in conflicten tussen boeren over land, waarbij uitdeindelijk vaak het recht van de sterkste geldt. ,,Wie anderen uitdaagt of op een slinkse manier geld uit de zakken klopt, wordt bewonderd,'' zegt Merabet. Leraren in Al Hoceima klagen over kinderen die extreem slecht luisteren, soms weigeren Arabisch te spreken. Vaders, de meest aangewezen personen om ontsporende jongeren aan te pakken, hebben een tweeslachtige houding. ,,Hoewel vaders van de ene kant in hun maag zitten met een slecht luisterende zoon, zijn ze aan de andere kant ook wel trots. Een strijdvaardige zoon is in de traditionele Berber-cultuur iets waar je wat aan hebt. Daarmee versla je de vijand.''
(...)

de IJsman | 18-08-20 | 02:28 | 5

Dus we hebben het tuig van het tuig binnengehaald, maar hoe komen we er weer vanaf ?

sprietatoom | 18-08-20 | 08:11

Wat een goed verhaal zeg, dank je! Mag ik vragen waar jij je kennis vandaan haalt? Dit onderwerp verdient verdieping

naxapinu | 18-08-20 | 09:06
▼ 2 antwoorden verborgen

Nou, die politiecommissaris bij Op1 verdomde ook anders om het woord marekkanen of allochtonen in de mond te nemen.....
Hypocriete bende !

A333aan | 18-08-20 | 01:42
-weggejorist-
plastickliko | 18-08-20 | 01:19 | 1

Was ook zo op BNR maandagochtend. Een minuten durende discussie waarin het woird Marrokkaan, of allochtoon angstvallig werd vermeden.

Andorian | 18-08-20 | 01:08

Heb het vanmiddag gehoord. Tenenkrommend hoe die gast, Cohn blijkbaar, glashard ontkende welk crapuul hier oproer kraait. En de andere framing en hetzelfde liedje verwijten terwijl hij zelf niets anders oplepelde dan de bekende dooddoeners die al decennia opgeld doen. Met zulk tuig op de radio heb je helemaal geen Naffers meer nodig. Dit soort lieden is erger dan de relschoppers, ze praten het nl. goed. Hoe krom ook, hij praatte het goed.

DeEchteWaarheid | 18-08-20 | 00:53 | 3

Genau. Gelukkig voor hem heeft hij nog een Heimat voor als hier overal de fik in gaat.

LiniaalRectaal | 18-08-20 | 01:04

Waarom zegt er dan niet gewoon iemand in zo'n programma van . : " maar kerel het zijn Marokkanen .. moet ik het voor je spellen"

Fortuyn deed dat. Daarom was hij geliefd

Zw0LsDaLe | 18-08-20 | 01:15

En daarom is hij ook afgemaakt door Volkert van der Graaf en daarom moet Geert Wilders ook 24/7 beveiligd worden en daarom is links nu bezig om Thierry Baudet is die hoek te drukken.

NeedIsaymore? | 18-08-20 | 07:23

Nee Rutte de overheid heeft gefaald. Laat het maar helemaal uit de hand lopen net zoals in België en Frankrijk. De overheid is niet meer de baas in bepaalde wijken in Nederland.

franck7020 | 18-08-20 | 00:38 | 3

Maar bij Terzake op de Belg werd wel duidelijk gesteld dat men niet langer er omheen moest draaien en gewoon duidelijk moest benoemen dat het allochtonen en hoofdzakelijk marekkanen zijn.....

A333aan | 18-08-20 | 01:45

@A333aan | 18-08-20 | 01:45: Dan moet de wereld even gestopt zijn met draaien want Canvas is de staatstelevisie en Terzake het programma om alles wat recht is krom te lullen. Je hebt links, linkser , linkst, RU TV en dan pas Canvas.

Lt-Kol Kilgore | 18-08-20 | 08:11

@Lt-Kol Kilgore | 18-08-20 | 08:11: maar ze zenden er wel vaak hele goede films uit.

Kattie | 18-08-20 | 17:34

De npo is het opium van het volk.

P-unit | 18-08-20 | 00:29

"Ik ben Itai Cohn D66, wijkhoofd Schilderswijk."

Exota | 18-08-20 | 00:19 | 2

Dat D66 zit er wel diep in bij hem

tsjajaja | 18-08-20 | 00:45

Vroeger noemden men dat blokhoofd en was het iets van de BB, Uit de tijd van het touwtje uit de brievenbus

batvoca2 | 18-08-20 | 05:26

Er moeten kamervragen worden gesteld waarom de NPO met zogenaamd onafhankelijk nieuws, althans dat staat er duidelijk in de Ziggo TV gids. No nooit het woord Marokkanen hebben genoemd.
Hooguit zal de NPO zeggen "in de schilderswijk waren veel Marokkaanse ouders die het ook veroordeelden" Zo is toch het woord Marokkaan genoemd kunnen ze ons niets aanwrijven.

G.M.I.M. Pet | 18-08-20 | 00:14

Wanneer gaan de linkse deugers bij de omroepen, kranten, de top van de politie, aan de universiteiten en in Den Haag nou eens duidelijk maken dat we het zat zijn om voorgelogen te worden? Dat we ons prachtige land niet nog verder willen laten verkwanselen? En dat we eisen dat deze problematiek serieus genomen wordt?

Dordter | 18-08-20 | 00:07 | 2

Zelfs als die deugers door dat tuig zelf een keer een mes tussen hun ribben krijgen, beroofd worden, hun dochters voor hoer uitgescholden zien horen, hun auto in de fik gestoken zien worden, dan nog zullen ze het down playen.

Koonkluk Huis | 18-08-20 | 00:19

Pas als die deugers verplicht midden in de schilderswijk moeten gaan wonen. Nu is het een ver van hun bed show.

Shadowzz | 18-08-20 | 09:43

Goede tip als je je even wilt ergeren: kijk de Op1 uitzending van vanavond even terug waar die Sitalsing het heeft over de rellen. Die kerel deed werkelijk alles om het woord 'Marokkaans' maar niet in de mond te nemen. Als je niet beter wist zou je denken dat het alleen maar blonde knullen waren geweest met een enkele verdwaalde Indochinees ertussen.
Trouwens echt een halfzachte, die Sitalsing.

druipsmurf | 18-08-20 | 00:07 | 1

Ja zag het ook. Blij was hij dat er ook jongeren waren die niet uit de wijk kwamen.
Ook in het Noorden zouden er rellen zijn geweest. De ouders verantwoordelijk houden vond hij ook niet goed.
Er zou gestraft worden als ze met een verbod toch weer de wijk in gaan.
Niemand van de NPO die zegt, weet U dat geldboetes bij minima niet hoeven te worden betaald, dan ga je naar het gemeenteloket, immers anders wordt de ombudsman boos.

G.M.I.M. Pet | 18-08-20 | 00:25

Die "jongeren" hebben ook een Marokkaans paspoort, dus ze Marokkanen noemen is geheel juist. Geen d66 rechter die iemand daar op kan afbranden of veroordelen op welke grond dan ook. Ook de politie mag ze gewoon bij naam noemen. Eigen schuld, zij accepteren zelf na drie generaties nog steeds die nationaliteit opgedrongen te krijgen...

Nederlanddraaitdoor | 17-08-20 | 23:43
-weggejorist-
Vierkarakters | 17-08-20 | 23:32 | 1
-weggejorist-
coitus reservatus | 17-08-20 | 23:31

Wat ik persoonlijk erg vind is dat al die deugende Msm en politiek volkomen doorslaan als het om pegida, gele hesjes of pvv/fvd gaat. Dan is er ineens wel een groot maatschappelijk probleem, niks geen terughoudendheid of angst voor stigmatisering. Mooie is wel dat ze allang geen fatsoenlijke stok hebben om mee te slaan. Kan je nagaan hoe tolerant autochtonen wel niet zijn.

Hollandse_blauwe | 17-08-20 | 23:29

Heinrich is Nederlander en Neo-Nazi.
Heinrich wil een witte ethnostaat met een sterke man aan top.
Hij vindt democratie maar niets.
Hij vindt dat vrouwen een traditionele rol moeten vervullen: moederschap en huishouden.
Hij haat de Joden. Hij is van mening dat Joden verantwoordelijk zijn voor zeer veel onrecht en bestreden moeten worden.
Hij is ook van mening dat het Westen een gedegenereerde bende is en dat traditionele normen en waarden onze levens dienen te bepalen.
Hij kijkt neer op vrouwen die zich 'los' gedragen. En al helemaal wanneer ze een relatie krijgen met niet-blanken.
Hij verafschuwt LGBT'ers en wil de doodstraf voor ze.
Hij kijkt neer op mensen die niet blank zijn, vooral op zwarten.
Hij gaat graag de straat op om homo's en Joden in elkaar te slaan. Daarmee laat hij zien wie de baas is.
.
Heinrich is een afschuwelijke racist die bestreden moet worden volgens links.
.
.
Mohammed is Marokkaan en moslim.
Mohammed wil een exclusief islamitisch kalifaat met een sterke man aan top.
Hij vindt democratie maar niets.
Hij vindt dat vrouwen een traditionele rol moeten vervullen: moederschap en huishouden.
Hij haat de Joden. Hij is van mening dat Joden verantwoordelijk zijn voor zeer veel onrecht en bestreden moeten worden.
Hij is ook van mening dat het Westen een gedegenereerde bende is en dat islamitische normen en waarden onze levens dienen te bepalen.
Hij kijkt neer op vrouwen die zich 'los' gedragen. En al helemaal wanneer ze een relatie krijgen met ongelovigen.
Hij verafschuwt LGBT'ers en wil de doodstraf voor ze.
En hij kijkt neer op mensen die niet islamitisch zijn. En zelfs als ze wel islamitisch zijn, blijven zwarten toch inferieur. Het arabische woord voor 'slaaf' en 'zwarte' is niet voor niets hetzelfde.
Hij gaat graag de straat op om homo's en Joden in elkaar te slaan. Daarmee laat hij zien wie de baas is.
.
Mohammed is een goede jongen, moet geknuffeld worden en men moet begrip voor hem opbrengen volgens links.

Varende_Reaguurder | 17-08-20 | 23:26 | 5

Die ga ik even bewaren, dank u wel.

Kinkfactor | 18-08-20 | 00:58
-weggejorist-
Lt-Kol Kilgore | 18-08-20 | 08:13
▼ 2 antwoorden verborgen

Sitalsing vindt het kennelijk geen losgeslagen tuig dat zijn mensen problemen met hun gehoor geeft (door vuurwerk naar hun te gooien) en net nieuwe huisjes met van gemeenschapsgeld aangeschaft speelgoed in de fik steekt. Hoe noemt hij het dan? Nog los van de vraag of het niet een beetje goedkoop scoren is door de man onder wiens leiding migratierecord na migratierecord geboekt wordt..

duh! | 17-08-20 | 23:26
-weggejorist-
Verderkijkert | 18-08-20 | 00:22

Ik zat nog even te wachten op een linkse deugtrut die hem de las kwam lezen dat hij zich kut moet voelen omdat hij ook slachtoffer is van de maatschappij.
Ik vind deze man een nuchteren en heldere blik hebben.

tsjajaja | 18-08-20 | 00:36

Deze man heeft het extreem goed verwoord, zonder te schelden of beledigend te worden. Bij vlagen kwam de geest van Pim zelfs voorbij.

Gladiator Fap | 18-08-20 | 09:34
▼ 1 antwoord verborgen

Ook bij Jinek overigens. Die Pipo van de politie Den Haag ontkent en liegt de boel bij elkaar over afkomst. Nota bene een Marokkaanse ondernemer moest hem corrigeren. Maar goed hoe hoger de functie in de politietop hoe politiek correcter de man/vrouw. En die Cohn: als er een grijsgedraaide plaat is dan is dat het verhaal van jou pannenkoek.

Tiscali-2 | 17-08-20 | 23:22 | 2

Wederom.. Waarom zegt er niemand live op tv : kerel.. het zijn Marokkanen.. benoem het nou eens.. pas dan komt het tv moment. De discussie. Ik van mensen op tv zo slap in debat of gesprek

Zw0LsDaLe | 18-08-20 | 01:20

@Zw0LsDaLe | 18-08-20 | 01:20:
Omdat ze dan hun kans weggooien om ooit nog op tv te verschijnen, en dus centjes en aandacht gaan mislopen.

usb stok | 18-08-20 | 11:39

Wat maakt het uit wie het zijn??? Zet er gewoon een een mitrailleur op die zonder enige etnische profilering allen treft die er bij zijn (en niet die gene die er niet bij zijn).
Totale zinloze discussie. Of dat als het autochtone jeugd zou zijn het minder erg is.

JanP999 | 17-08-20 | 23:18 | 1

Om problemen te kunnen oplossen moet je de juiste diagnose kunnen stellen. Als je vervolgens bepaalde terminologie niet mag gebruiken om de situatie te duiden, dan kom je nooit tot de juiste diagnose en dus nooit tot een oplossing.
Tenzij u daadwerkelijk gelooft dat iedereen executeren een goede oplossing is voor een democratische rechtsstaat.

Joostmochtnietsweten | 17-08-20 | 23:25

En uiteraard weer geen woord hierover in het 8 uur journaal maar wel uitgebreid over in slavenarchief van 200 jaar terug en een hoop geouwehoer over een of ander dorp en een vandaag begonnen school. Treurig

darius | 17-08-20 | 23:15

Het kan nog veel gekker. Vanavond keek ik naar RTL Boulevard (bij de kapper!, ik zat bij de kapper!) en daar zag ik ene P.R. de Vries. Er werd een itempje gedraaid over het georganiseerd in elkaar slaan van homo's in België. Zelfs door de blurs van de daders zag je de karakteristieke haardracht van de usual suspects. Conlcusie: het zijn voornamelijk Tjeteensche (WTF???) bendes die dit doen. Mag je dat dan wel zomaar zeggen? Is dat dan geen etnisch profileren? Kennelijk is alles geoorloofd om de nare feiten, die steeds opnieuw weer zware kortsluiting in de linkse hoofden veroorzaken, gewoon te benoemen en er wat aan te doen. En toen kwam die PR de Vries met de volgende absurde redenatie: "mag ik jullie er op wijzen dat wij in Nederland pas sinds 1971 wettelijk homofilie toestaan" en iets in de trant van "deze mensen komen uit onvrije landen en kunnen er dus ook niets aan doen dat ze homo's haten".... Werkelijk te bizar voor woorden, geen woord werd besteed aan de slachtoffers, of aan het feit dat deze groepen onze cultuur dus 50 jaar achteruit aan het trekken zijn en dat we daar keihard tegen moeten strijden. Helemaal niks, nada, noppes. Bij de eindtune hing mijn bek nog open van verbazing. Hoe kan een land met een beschaafde cultuur zo griezelig snel en ver afzinken......

SarahPalindroom | 17-08-20 | 23:14 | 6

@De waard zijn gast | 17-08-20 | 23:28:
Als je dan nog een alibi nodig hebt? call me.

tsjajaja | 18-08-20 | 00:15

@De waard zijn gast | 17-08-20 | 23:28:
Dit ! En nog een keer DIT !

Penus Decoratus | 18-08-20 | 00:26

Dus als een wet nog maar 50 jaar oud is hoef je hem niet zo te handhaven?
In dat geval kunnen we ook wel weer af en toe vrouwen gaan ontslaan als ze gaan trouwen.

En dat werkt bij een advocatenkantoor!

Nichtsneues | 18-08-20 | 08:01
▼ 3 antwoorden verborgen

Ik kan er niet meer naar kijken, doe ik sinds enkele maanden dan ook niet meer. Bevalt prima om niet meer dagelijks geconfronteerd te worden met de deugmeuk op TV.

_pacman_ | 17-08-20 | 23:14

Één blik op de naam en het gezicht van die Itai Cohn en we zien een tweede Arnon Grunberg. Het loopt slecht af met mensen die zich hierdoor laten adviseren.

LiniaalRectaal | 17-08-20 | 23:09 | 1

Oh gawd.

Vierkarakters | 17-08-20 | 23:22

OP1 :
- Ouders niet verantwoordelijk houden, het zijn "maar" 11 minderjarigen van de 29 en ze komen overal vandaan..............

Bolhoed | 17-08-20 | 23:08 | 2

Heeft iemand wel eens hardopmafgevraagd waarom je de ouders *niet* verantwoordelijk zou moeten houden?
Dat is gewoon wettelijk zo geregeld

Epistulae_Morales | 17-08-20 | 23:34

Dan vallen ze in elk geval niet onder het jeugdstrafrecht. Of zijn ze dan ineens wel weer minderjarig?

Reaganmania | 18-08-20 | 00:05

En o ja, tuurlijk zijn er idioten die tegen elke prijs weigeren te zeggen dat het om Marokkanen gaat, maar de meeste media melden dat heus wel hoor.
Volkskrant: "Van de inwoners van de Schilderswijk heeft 91,4 procent een migratie-achtergrond en bij de rellen zijn voornamelijk niet-westerse Hagenezen betrokken. ‘Ik wil niet discrimineren, maar het zijn vooral Marokkanen’, zegt barvrouw Martsenko daarover."
NRC: "Nu de Middellandse Zee onbereikbaar is, is Scheveningen het alternatief voor jongeren met migratie-achtergrond."
Op de NPO wordt er dus ook over doorgevraagd.
Alleen: hoe vaak moet je het precies zeggen?
Mensen die rellen zijn ook bijna áltijd mensen die hooguit VMBO hebben gedaan. Moet je dat er dan elke keer bij zeggen? 'Lageropgeleiden slaan agent in elkaar', 'Lageropgeleiden steken auto's in de fik', 'Lageropgeleiden gooien ruiten in.' Het zíjn altijd lageropgeleiden, en íedereen weet het, en tóch wordt het meestal niet vermeld, en daar is dan niemand boos over...

Diewijfvandielange | 17-08-20 | 23:08 | 4

Je doet hier wel heel selectief verslag over hoe de kranten de achtergrond van de daders vermeld. Want in praktijk vooral niet-vermelden. Een enkel woord wordt er aan besteed, om dan de dadergroep weer snel te veralgemeniseren. Precies wat jij hier ook doet.

Wat betreft OP1! ben je gewoon klinkklare onzin aan het verspreiden.
Er wordt namelijk helemaal niet over doorgevraagd. In werkelijkheid wordt angstvallig omheen gedraaid. Even valt het woord Marokkaan, om dan snel weer door te gaan met het er over heen praten.
Zie zelf, in de Herhaling, Op1, minuut 23 tot minuut 33.
Demasqué, van @DiewijfvandeLange...

Aanvuller | 17-08-20 | 23:57

Het zijn ongetwijfeld laag opgeleiden. Maar in dit geval vallen niet alle laag opgeleiden ook in de groep Marokkanen. Deze specifieke groep geeft nogal wat problemen in het land. Dus wanneer dit beter benoemd en erkend zou worden kan er eindelijk eens een discussie op gang komen waarom deze specifieke groep zoveel problemen veroorzaakt. Dus tot die tijd is het heel belangrijk om dit te benomen,

Dr. LOVE | 18-08-20 | 00:00
▼ 1 antwoord verborgen

Heb geen talkshow meer aan gehad. Als ik er naar wil kijken gaan ze op vakantie. Als ik tijd heb eind van de avond, vervroegen ze het naar eerder op de avond, steeds dezelfde gasten, steeds dezelfde onzin. Eerst niet meer naar al die culturele programma's en niet meer naar series en films met al die reclamemeuk, toen niet meer naar het journaal en sinds een halfjaar niet meer naar talkshows, TV staat hier eigenlijk tegenwoordig altijd uit. Geen interesse meer in die ongebalanceerde propaganda.

Watching the Wheels | 17-08-20 | 23:07 | 3

Hier eigenlijk precies hetzelfde proces doorgemaakt. Alleen streamingdiensten nog in gebruik.

_pacman_ | 17-08-20 | 23:17

Dat heb ik met voetbal, wat een rust.

Super Vaagstra | 17-08-20 | 23:17

Watching the Wheels | 17-08-20 | 23:07 :
Mevr. Penus (ja,ja) en ik nemen alleen nog maar programma’s op (alleen maar series), heerlijk die kudtreclames doorspoelen, maar in de zomermaanden kan je de TV eigenlijk net zo goed het raam uit flikkeren, 1 en al herhalingen waar je nog verplicht voor moet betalen ook. Het wordt tijd voor een collectieve rechtzaak om deze verplichte NOS/NPO subsidiëring voor eens en altijd te stoppen.

Penus Decoratus | 18-08-20 | 00:43

Bij Jinek kreeg de politiebaas het ook niet uit zijn strot, het hele korps schijt op dat berbertuig, maar de chef bagatelliseert het probleem en draait weer om de hete brei heen.
Lekker blijven pamperen dat gajes, nu komt de buurt met wapenstokken de wijk verdedigen, maar straks gaan ze misschien wel een keer terug schieten en dan heeft de buurt het gedaan.

tsjajaja | 17-08-20 | 23:04 | 6

@_pacman_ | 17-08-20 | 23:27:
Vertaling : Als het op een marrekaan lijkt, zich gedraagt als een marrekaan en praat als een marrekaan, dan is het hoogstwaarschijnlijk een mocro.

Penus Decoratus | 18-08-20 | 00:49

@Penus Decoratus | 18-08-20 | 00:49: lol, penus

schijtzat | 18-08-20 | 01:16

Inderdaad wat een slap gelul van die man. Kwam met oplossingen: pamperen, praten, buurtvaders erbij betrekken enz. Dat al jaren wordt gedaan. Nou we zien het resultaat.

Kattie | 18-08-20 | 17:39
▼ 3 antwoorden verborgen

Okee, je bent een sukkel of een gutmensch of naïef als je weigert te benoemen dat het bij deze rellen grotendeels of zelf uitsluitend om Marokkanen gaat.
Maar je bent net zo'n sukkel als je doet alsof rellen een exclusief Marokkaanse bezigheid is: Duindorp, Nederland in het algemeen bij oud en nieuw, voetbalhooligans en als klap op de vuurpijl de Gooise jongeren die onlangs in het Belgische Knokke agenten schopten en sloegen.
Tuurlijk, de integratie van Marokkaans-Nederlandse mannelijke tieners en twintigers is een ten hemel schreiend drama, maar rellen is niet per se hun privilege.

Diewijfvandielange | 17-08-20 | 23:04 | 1

Wanneer je 2 of 3% van de Nederlandse bevolking uitmaakt, maar 50% tot 90% van de daders (kijk de beelden er zelf op na, beluister de geluiden) uitmaakt, dan hebben we met een extreme oververtegenwoordiging te maken. Van 20, 30, 40 keer! Tot bijna een monopolie op deze straatterreur.
(Bijna) monopolie. Privilege. Kies zelf.
Of zoals Samsom het zei, "een etnisch monopolie".

Dit bagatelliseren? Dan ben je onderdeel en mede oorzaak van het probleem!

Aanvuller | 18-08-20 | 00:05

Die gassies zijn nu nog allemaal jong, toch vermoorden ze elkaar en breken ze de straat op. Hoe zal dat over 10 jaar zijn?

Mali | 17-08-20 | 23:03 | 1

Wat denk je zelf? Dat wordt nog """gezellig""" met die """jongeren""".

Ride_On | 17-08-20 | 23:29

Marokkanen doen wat marokkanen doen, daar worden ze dan ook voor geïmporteerd.

De media doen wat de socialistische media-goeroe Goebbels altijd al verkondigde: halve waarheden en complete leugens worden De Waarheid, wanneer die maar hardnekkig en consequent herhaald worden.
Wie daartegen (echte) waarheid spreekt komt vanzelf in de problemen, vooral wanneer "ons" EU-jaar 1984 nog een paar jaar weet vol te houden..

Jan Passant mk2 | 17-08-20 | 23:03 | 1

Word je nou nooit moe van jezelf en je grijs gedraaide verhaal over "de EU fascisten"? Man man man.

Beste_Landgenoten | 18-08-20 | 08:05

ItaiCohn:
'Dit is zo'n liedje wat we al zo lang kennen en wat inmiddels een mainstreamgeluid is geworden op het moment dat er iets misgaat'.
______
Ik ken ook zo'n liedje dat we al zo lang kennen.
Sterker nog,..... .. dat we al veel langer kennen ... Itai !!!!

Kijkeensaan | 17-08-20 | 23:01

Nou, nou.... Wat een hoop ophef over wat balorigheid van wat pubers.

Rest In Privacy | 17-08-20 | 23:00 | 1

Vroeger werden kwajongens in de kraag gevat door oom agent, die balorigheid waar jij het over hebt is blijkbaar zo bedreigend dat de politie voor hun leven vreest en er vandoor gaat als een haas.

sprietatoom | 17-08-20 | 23:03

As we speak, Op1, heeft gutmensch Sophie Hilbrand het over de gebruikelijke 'jongeren'.

Hoofdcommissaris Sitalsing, er uitdrukkelijk naar gevraagd, komt niet verder dan op te merken dat we het hier over jongeren hebben. Mannelijke jongeren, zo ver durft hij te gaan.

Elke link met Marokkanen ontkent hij meteen, wanneer deze groep uiteindelijk letterlijk in de vraag vermeld wordt.
Wat een vreselijke wegkijker. En dat is dan hoofdcommissaris!

Hoe kan het zijn dat de getoonde beelden voor zich spreken? En precies overeenkomen met waar elk weldenkend mens aan denkt, wanneer je Overvecht, Kanaleneiland, Schilderswijk etc. hoort?

Ongelooflijk, ongegeneerde wegkijk tv, live op 1.
Ze zijn elke schaamte volledig voorbij...

Aanvuller | 17-08-20 | 22:57 | 7

@Diewijfvandielange | 17-08-20 | 23:00:
Je bent gewoon onzin aan het verspreiden! Leugens.

Het onderwerp rellen begint op minuut 23.40. Loopt door tot minuut 33.00. Ik heb het fragment zojuist nogmaals bekeken:

De woorden allochtoon of Marakkaan worden angstvallig vermeden.
Wel wat het allemaal niet is...

Interviewer: doe eens een poging, het is u vak
Hoofdcommissaris Sitalsang: allerlei verschillende allooi, soort pop-up rellen, etc. etc.

Interviewer: Hebben ze een gemeenschappelijke deler?
Desondanks blijft Sitalsing volharden in het niet-benoemen.

Interviewer: U heeft 45 mensen aangehouden (wordt niet gelinkt aan het woord Marokkaan of allochtoon. Wordt stelselmatig vermeden!)

Bijna 10 minuten lang worden de daders uit de wind gehouden. Uiteindelijk is het de interviewer die de Olifant in de kamer durft te benoemen: :Marokkaan.
Desondanks blijft Sitalsing er om heen draaien.

Jij ook, @ dielange.
Vraag is: waarom? En zo doorzichtig, want gewoon in de herhaling te checken. Ik nodig iedereen uit! Zie Op1.

Aanvuller | 17-08-20 | 23:45

@Kijkeensaan | 17-08-20 | 23:24:
Dit is dus precies wat Sitalsing bij OP1 sletselmatig ontkende. Of er eindeloos omheen probeerde te praten...

Aanvuller | 18-08-20 | 00:08
▼ 4 antwoorden verborgen

U bent een rund wanneer u naar de PO, dus ook radio 1 luistert. Deze mensen zijn gewoon gestoord,of willens en wetens deel van de 5e colonne. Maar deugen doen ze niet.

hertogvanzottegem | 17-08-20 | 22:54 | 2

Ooit, nog voor de corona-tijdperk, hoorde ik iemand in de trein zeggen: "Soms het ik het gevoel dat de msm een soort van dagbesteding is; programma's gemaakt door henzelf voor henzelf. En dan samen naar elkaars werk kijken en na afloop van elk programma natuurlijk luid applaudiseren en vertellen dat de makers zo goed hun best hebben gedaan en/of hoe geweldig de makers wel niet zijn."

Rest In Privacy | 17-08-20 | 23:09

Gewoon niet meer aan zetten die rommel.

Watching the Wheels | 17-08-20 | 23:11

Sitalsing ziet geen gemene deler in al die groepen zegt hij bij Op1.

Pop-up relletjes vergelijkbaar met pop-up feesten zo noemen ze het. 1 keer het woord Marokkanen over de rellen in Utrecht.

sprietatoom | 17-08-20 | 22:51 | 4

Hij zei dat de daders van verschillend allooi zijn maar bevestigde ook dat het in Utrecht voornamelijk om Marokkanen ging.

FogerRederer | 17-08-20 | 22:57
▼ 1 antwoord verborgen

Tuig, dat is het.

Omebert | 17-08-20 | 22:49

Sitalsing ?? dan weet je genoeg....

Pierre Lebon | 17-08-20 | 22:49 | 2

Familie van ?

sprietatoom | 17-08-20 | 22:52

Tijl Beckland, kent u die? Die deugd jonge, het ligt aan het afwijzen door werkgevers dat Marokkanen zich niet gedragen. Tijs is woke. En een misselijke useful idioot!

Normpje | 17-08-20 | 22:48

Nee meneer Cohn, het is geen negatieve framing. De boefjes rijden rond langs brandende auto's met Marokkaanse en Turksevlaggen. Kennelijk is het voor deze "jongeren" belangrijk om hun identiteit te verbinden aan Marokko en Turkije. Dus waarom weigert u hen hun gevraagde erkenning?

Negatieve framing? Is Marokkaanse of Turkse identiteit een negatief frame?

Odin | 17-08-20 | 22:40

Niels Heithuis praat z'n brood-heer naar de mond.

Laf zielloos mannetje zonder rechte rug. Praat alles recht wat krom is om maar achter die microfoon te mogen blijven zitten.

Ik zal de naam' Niels Heithuis ' onthouden en kan een minachtende glimlach niet onderdrukken moet ik deze dweil een keer op de radio horen.

Ervaringsdeskundige | 17-08-20 | 22:37

Toch wel interessant. Ik heb toen ik nog als professioneel handelaar werkte op de tradingvloer altijd met alle kleuren en geloven gewerkt en nooit was er een probleem. Ja, je moest je professioneel binnenvechten en er werden harde (en vaak goede) grappen gemaakt over kleur, afkomst en geloof maar als je je had binnengevochten was je onderdeel van het team en werd je altijd beschermd en beschermde je je collega's. Je was een team en niemand van buiten kwam aan je collega's zelfs al hadden ze geen gelijk. Je kon je collega's later intern op de kloten geven maar men was altijd onderling solidair En intern telde er maar 1 ding. Meritocratie. Je was goed of slecht ongeacht kleur, afkomst of geloof. En ik heb genoeg collega's gehad die niet echt goed waren maar zelfs zolang ze voor het bedrijf werkten waren we 1. Dat was vanzelfsprekend.
En als ik nu dat geleuter lees over sensitiviteits-, inclusiviteits- en diversiteitstrainingen. Waar zijn we in godsnaam mee bezig? En ik weet het is gelukkig niet bij ieder bedrijf het geval maar man man man. Softe bedoening die de produktiviteit niet helpt want men loopt de gehele dag op eieren ipv een collega eens goed verrot te schelden of verrot te worden gescholden want dan is het probleem opgelost en klaart de lucht op. Maar nee, vooral lief zijn. En nee je hoeft niet verplicht vriendjes of vriendinnetjes te zijn met je collega's het is verdomme werk.

Basil Fawlty | 17-08-20 | 22:34 | 4

Herkenbaar hoor en helemaal mee eens. Van mijn collega's komt de helft uit het buitenland uit veel windstreken. Goede mensen blijven lang en mensen die weinig of slecht werk afleveren blijven kort... lijkt me logisch, prima werksfeer en gelukkig geen gezeik over diversiteit! Hoogstens wanneer echt behoefte is aan specifieke vaardigheden.

Diederik_Ezel | 17-08-20 | 22:58

@Frau Merkel | 17-08-20 | 22:55:
"Diversiteitsbeauftragten" Lol! Schitterend. Alleen Duitsers kunnen zo'n woord bedenken. Koud, koel en laat niks aan de verbeelding over. Maar je hebt gelijk die diversity managers zijn vaak vrouwen, vaak UvA, VU geestens "wetenschappen" studies madammekes die nooit op de vloer hebben gezeten, deeltijd bakfiets werken maar wel zgn alles weten. Vreselijk vermoeiend.

Basil Fawlty | 17-08-20 | 23:13

@Diederik_Ezel | 17-08-20 | 22:58:
Oh zekers. Ik had buitenlandse collega's zoals Japanners, Amerikanen, Chinezen, Brazilianen, Saudies, Libanezen, Turken, Fransen, Italianen, Spanjaarden, Engelsen, Ieren etc. etc. die specifiek met die landen handelden want ze kenden de ins en outs en de nuances. Maar omdat we altijd van elkaar afhankelijk waren werd het een mooie mix die perfekt werkte. En natuurlijk met heel veel humor elkaar in de zeik nemen qua gewoontes. Wat dat betreft mis ik wel die sociale contacten sinds ik independent trader ben.

Basil Fawlty | 17-08-20 | 23:19
▼ 1 antwoord verborgen

Deskundigen in De Telegraaf: “In Marokko flikken ze dit niet!”

Verder even googelen op “Psycholoog Nicolai Sennels: Vier factoren die moslims crimineler maken”. (Met name leerzaam voor politici en andere wegkijkers.)

benjeallanggek | 17-08-20 | 22:33 | 1

Voetbalfans worden toch ook met clubnaam vermeld? Zodat duidelijk wordt over wie het precies gaat, niets mis mee. En als het (weer eens) Marokkaantjes zijn dan moet dat gewoon gezegd worden. Zijn ze nog trots op ook, weer eens in het nieuws komen. Want op een andere manier komen ze nooit in het nieuws anders dan criminaliteit want ze kunnen simpelweg niets anders.

DrContango | 17-08-20 | 22:31

Een grapje? Nee het is gewoon de werkelijkheid Er zijn ook brandjes kan ik nix aan doen, Verveling en dan ga je dit doen? Meen je dit nou echt serieus ? www.youtube.com/watch?v=R0YOxdLNdvw&a...
Benjamin.... en dan vind je het raar dat je aangehouden wordt en je vervolgens een stempel krijgt en geen stageplek en of werk en zijn wij racisten ?

lvddoel | 17-08-20 | 22:17 | 1
-weggejorist-
De Briemusketier | 17-08-20 | 22:11 | 16
▼ 16 antwoorden verborgen

Kijken wat die opgepakte jongeren ter verdediging gaan zeggen.
Het is waarschijnlijk de schuld van iemand anders.
Zij vervelen zich, en daar kunnen ze dus zelf niet aan doen.
Ze kiezen er dus niet zelf voor om te gaan rellen.
Zoiets.
Eigen verantwoordelijkheid nemen is blijkbaar iets vaags.
Want je eigen eer is belangrijker dan de rotzooi die je voor anderen maakt, dus die anderen mogen daar wel mee blijven zitten.

kloopindeslootjijook | 17-08-20 | 22:09

Ommezwaai | 17-08-20 | 22:03 | reageer
Herkenbaar.
Ik had ook zo'n docent: (gaf iets met human.... nog wat). Hij presteerde te zeggen: "De last van de slavernij en het feit dat jullie blank zijn, dragen jullie altijd met je mee". Koekoek!

Scholletje | 17-08-20 | 22:07 | 1

De policore variant van de leer van de erfzonde.
Maar zo'n gast zal natuurlijk ook Nederland als land wegrelativeren, dat we moeten opgaan in de EU, etc.
- nou, dan kunnen we het verleden van Nederland dus ook wegschrappen.
Staat ie dus met lege handen.

Rest In Privacy | 17-08-20 | 22:10

Als de publieke omroep deze rellen al zo haarfijn en betrouwbaar behandelt, dan zal zij dat ook zeker zo doen met het grote wereldnieuws. In en integer. Objectief. Oerdegelijk. Informatief. Daar hebben de burgers wat aan! Idem dito voor de overige kwaliteitsmedia.

Rest In Privacy | 17-08-20 | 22:06

Tuig moet keihard aangepakt worden. Ongeacht afkomst. Maar dat durven we niet in Nederland.

ArieR68 | 17-08-20 | 22:04

Zachte heelmeesters maken stinkende woorden.

Phreack | 17-08-20 | 21:59

Dat "perspectief" verhaal horen we alweer ongeveer twee decennia als een excuus voor de wandaden van die bevolkingsgroep. In werkelijkheid hebben ze geen enige intentie om te gaan werken. Generatie na generatie liggen ze aan de staatstiet en daar worden ze mee opgevoed. Nog even via criminaliteit op jonge leeftijd en cliëntelisme op oudere leeftijd extra inkomsten pakken en ze hebben meer te besteden dan de gemiddelde arbeider. In die kringen wordt dat zelfs als eervol gezien om maximaal te profiteren. Daar kunnen wij met ons verstand niet bij.

Als werkloze wordt je in de "autochtone" gemeenschap nog net niet uitgekotst maar in ieder geval als minderwaardig gezien en onder die druk probeer je zo snel mogelijk aan werk te komen. Bij onze "medelanders" werkt dat precies andersom, je wordt uitgekotst als je wel in je eigen inkomen voorziet en meedoet met die "verachtelijke" maatschappij.

En laten we het vooral niet altijd Marokkanen noemen maar Berbers. Een volk wat ze in Marokko zelfs liever kwijt dan rijk zijn (overigens ook in Algerije en Tunesië). Tribale kneuzen die er zelfs daar een sport van hebben gemaakt de overheid te ondermijnen.

R.F.Pickering | 17-08-20 | 21:58 | 5

@Dr_Johnson | 17-08-20 | 22:03:
rif-Apaches, zoiets als Masai-marokkanen, nu weet ik van wie ze t heeft, die vergelijking, onze Sas.

Zer0-hedger | 17-08-20 | 22:05

Vervang "Berber" door "Boer" en u zult zien dat er wel met grof geweld en groot materieel wordt ingegrepen....

Ommezwaai | 17-08-20 | 22:05

@marcoplarco | 17-08-20 | 22:02: Met "perspectief" bedoel ik het "gebrek" aan stageplaatsen en "discriminatie" op de arbeids- en woningmarkt. In mijn beleving is dat toch een paradepaardje van de laatste 10 a 20 jaar. Daarvoor waren ze zielig en kansloos omdat ze de taal niet spraken, met de cultuur moeite hadden, niet genoeg buurthuizen of religieuze bunkers hadden en bij elkaar in sociale huurwoningen werden gezet waardoor ze niet konden integreren.

R.F.Pickering | 17-08-20 | 22:21
▼ 2 antwoorden verborgen

Als je bij een multinational werkt wordt je doodgegooid met allerlei cursussen over verschillen in cultuur zodat werknemers van verschillende nationaliteiten elkaar beter leren begrijpen. Maar gebruik maken van de kennis van culturele verschillen is kennelijk compleet taboe als het om relleende marokkanen gaat. Bijzonder.

geenspam | 17-08-20 | 21:58 | 4

Ooit kreeg ik basis les van een eerste klas linkse paap. Die beweerde met droge ogen dat het in bepaalde bevolkingsgroepen gebruikelijk was om -vanwege hun emotionele aard- hulpverleners aan te vallen. Daar moest bijna begrip voor zijn kreeg ik het gevoel. Die knuppel noemde nog net geen geloof/bevolkingsgroep, maar iedereen wist direct wat ie bedoelde.

Ommezwaai | 17-08-20 | 22:03
▼ 1 antwoord verborgen

NPO-presentator: "Het is een gemengde wijk (een gemengde wijk met 83,1% niet-westerse allochtonen en 8,3% westerse allochtonen ja, red.), dus je ziet ook gemengde jongeren op straat die onrust trappen."

Dat is een vreemde uitspraak. Hij stelt op basis van de de samenstelling in die wijk dat er 'gemengde jongeren' onrust trappen. Dat is een bewering , geen analyse van de werkelijke situatie.
Helaas maar waar.

kloopindeslootjijook | 17-08-20 | 21:58 | 1

De grootste aanwinst voor partijen als PVV en Vlaams Belang is als mensen van allochtone origine voor hen stemmen en kenbaar maken dat zij, als minderheid, lijden, onder de rotte appels van hun specifieke minderheid.....

Hevvlan Demuru | 17-08-20 | 22:28

10 jaar geleden "wíst" iedereen het al, maar kon je niet alles 1- op 1 bewijzen qua nationaliteit e.d. Daar werd dankbaar op ingespeeld door de linkse media. Welkom in 2020: waar iedereen een smartphone heeft, en iedereen via de interwebs kan zien wíe het zijn, en dat ze met Marokkaanse vlaggen staan te wapperen. Dat wegkijken van die 2 overgebleven Dinosaurussen bij de staatsomroep is gewoon lachwekkend. Meer niet.

Scholletje | 17-08-20 | 21:57 | 1

Maak daar maar veertig jaar geleden van.

Burdon | 17-08-20 | 21:58

Overeenkomstig de uitspraak van de Rechtbank in het Wildersproces stel ik voor het tuig voortaan 'jongeren van ras' te noemen. Rasjongeren mag ook.

piloot47 | 17-08-20 | 21:57

Annie MG Schmidt was ook een rapper,.

'Ga naar het postkantoor en spuug door het loket
Krijg een hartaanval of ga desnoods naar bed
Met de kardinaal
Doe dat allemaal
Neem een grote schaar en knip in het velour
Scheld de vrouw van de notaris uit voor hoer
Doe dat allemaal
Maak een grof schandaal
Spring in de gracht of knip je haar af
Duw ouwe dametjes van 't trottoir af
Ga judo leren, ga striptease dansen
Schiet je revolver leeg op Pierre Jansen
Maar zeur niet, zeur niet, zeur niet'

Mr_Natural | 17-08-20 | 21:55

De keizer heeft geen kleren aan

Diederik_Ezel | 17-08-20 | 21:55 | 2

K kende die uitdrukking, maar niet de betekenis. F opgezocht..... Tnx!

Hevvlan Demuru | 17-08-20 | 22:47

@Hevvlan Demuru | 17-08-20 | 22:47: Ik dacht altijd dat het een kinderverhaaltje was

Diederik_Ezel | 17-08-20 | 23:03

Ik stel voor om bij elk gebruik van "jongeren" i.p.v. een van origine afkomst en het excuseren met allerlei "omstandigheden" waar onrust in een wijk is om er "de baas te willen spelen (gerelateerd aan IQ?)" bij elk volgend incident een NPO wisselbokaal door te geven. Weet je wat: doe maar 2: 1 voor journalisten die bij NPO werken en 1 voor genodigden. Kunnen ze dan vol trots laten zien op de mantel van de open haard! Bij nader inzien: doe er maar 3, instanties mogen er ook wel 1. Dacht dat ze het wel origineel zouden vinden, een wisselbokaal?

Jan, Leiden | 17-08-20 | 21:51

Misschien kunnen we een private politietak oprichten bestaande uit een soort van premiejagers.

Leptob | 17-08-20 | 21:50

Toch is het vreemd dat ik als jongere sinds kort wordt geassocieerd met tuig van de richel, rovers, dieven, slopers, homohaters etc etc terwijl ik daar niets iets mee van doen heb gehad. Enkel en alleen om te voorkomen dat gaat over degenen die daar wel verantwoordelijk voor zijn.

Rolletje-tape | 17-08-20 | 21:49

"Het kabinet wil dat misbruik van de CoronaMelder-app gestraft wordt met een boete van 8.000 euro of een celstraf van een half jaar."
Bent u daar ook weer van op de hoogte. Die vernielende raddraaiers staan waarschijnlijk nu alweer op straat.

Ommezwaai | 17-08-20 | 21:49 | 3

En daar heeft u het. De anti-terreur app van Hugo de Clown is een wapen tegen burgers. Niets meer. Niets minder.

Odin | 17-08-20 | 21:51

@Odin | 17-08-20 | 21:51:
Gewoon niet op de smartphone installeren die rommel. Dan kan Hugo ook niets.

Ommezwaai | 17-08-20 | 21:58

Daarom zet je het ding dus niet op je telefoon.

Frau Merkel | 17-08-20 | 23:10

Politici politie bestuurders allemaal bange baantjeszieke wezels, incompetente NSB’ers

Rest In Privacy | 17-08-20 | 21:48

•• Het is eigenlijk heel erg kinderachtig hoe men met dit probleem omgaat.

NanoTube | 17-08-20 | 21:45
-weggejorist-
Zer0-hedger | 17-08-20 | 21:45

Die 20 procent houdt nu nog wel mooi de invoering van de sharia tegen, maar uiteindelijk zal het toch de Amsterdamweststrook gaan worden.

snapal | 17-08-20 | 21:45

Volgens subsidieslurper van thehater van de klucht Vaillant, Harrie van de Louw komt het mede door de lange hete zomer.
Wel wegkijkert, de zomer was verre van heet. Integendeel. En tevens heeft de zomer een normale lengte. Wellicht moet de goed man het boekje ;''Wegkijken voor dummies'' eens ter hand nemen. Koekkoek

InSight | 17-08-20 | 21:43 | 1

Ja hallo, je moet ook nog even de klimaatverandering erin rammen, het ultieme verbroederende verschijnsel, die de gehele mensheid samenbrengt om de grote uitsterfte van onze soort te voorkomen.

ratelaar | 18-08-20 | 06:43

Het deugblaadje "Trouw" begint door te krijgen dat je je met het woord " jongeren" langzamerhand onsterfelijk belachelijk maakt , en heeft het de laatste dagen... tsja wat moeten we ... over ... lol ..."mensen" ! Voor het geval dat het aliens zouden zijn .

daytripper | 17-08-20 | 21:43 | 3

Het zijn mensen, want ze zijn warmbloedig.

snapal | 17-08-20 | 21:51

Ik wil als 'mens' niet geassocieerd worden met dit tuig, waar kan ik een klacht indienen?

Rolletje-tape | 17-08-20 | 21:53

Massai was het toch?

Frau Merkel | 17-08-20 | 23:10

Trouwens, aangezien Marokkanen zelden met een Turkse vlag gaan zwaaien, en die bij sommige rellen zichtbaar was, vergeten we de grondtroepen van Erdogan niet?!

Feynman | 17-08-20 | 21:42

History repeating
https://mobile.twitter.com/Gerard1945X/status/1295375178185285633
1988!!!

RickyLaRue | 17-08-20 | 21:41 | 1

30 jaar lang wegkijken. Maar het probleem meneer, dat blijft!

Frau Merkel | 17-08-20 | 23:16

Er gaat niks veranderen. Nederlanders zijn daar veel te bang en laf voor.

Dat het überhaupt al zo ver is gekomen zegt al genoeg. En dat er de afgelopen 50 jaar helemaal niks is gedaan - en zelfs nu niks wordt gedaan - is voor mij al een bevestiging dat dit nooit meer opgelost gaat worden.

Heyn166 | 17-08-20 | 21:41 | 1

Klopt, grote mond op het internet en dat was het wel.

Diepstrotje | 17-08-20 | 22:31

Blijkbaar durft men bij BNR het begrip 'jongeren' nader te preciseren.

"De ruim 40 opgepakte relschoppers die in de afgelopen weekend voor ongeregeldheden veroorzaakten in Utrecht, hebben bijna allemaal een Marokkaanse afkomst" Dat heeft politiechef Sitalsing gezegd tegen de telegraaf.'

BNR nieuws
www.bnr.nl/player/archief/20200817175...

Nu afwachten of politiechef Martin Sitalsing gelazer gaat krijgen met die uitspraak van anti-racisme organisaties dan wel enkele leden van de genoemde groep. Waarschijnlijk niet, want dan krijgt het nog meer aandacht.

kloopindeslootjijook | 17-08-20 | 21:40

Maar wacht ff hè. Het is nu toch cancel cultuur? Toch?
Nou dan. Dat scooter filmpje zie ik toch duidelijk één (of een paar) (pizza)bezorgscooters met zo'n warmhoudbakdinges achterop.
Cancel cuktuur is toch booming nu? Toch?
Nou dan!

grapo | 17-08-20 | 21:38 | 1

Hoewel die natuurlijk ook gewoon een bezorging aan het doen zijn kunnen.

grapo | 17-08-20 | 21:41

Goed om nog eens te linken, blijft een goed stuk.

Jan, Leiden | 17-08-20 | 21:39

Spekman en Samson voor borrel ,bier en nootjes uitnodigen?

Exota | 18-08-20 | 00:41

"Het is ook niet een bepaalde groep die zich heeft misdragen."

Doet denken aan Halsema en Jetten toen die op tv gevraagd werden naar de lieden die een bepaald homostel in Amsterdam voor de tweede keer, meen ik, gemolesteerd hadden. Toen wrongen ze zich ook in allerlei bochten om het M-woord maar niet te hoeven noemen: "Tsja, allerlei groeperingen maken zich schuldig aan homo-geweld, hè"

Ik lees momenteel het boek Ode aan het Klootjesvolk (maart 2020) van Coos Huijsen, nav een groot interview met hem twee of drie weken terug in de Volkskrant. Razend interessante man, waar ik nog nooit van had gehoord, terwijl ik de politiek toch eigenlijk al vanaf mijn studententijd - jaren 70 - redelijk volg. Huijsen kwam in die jaren, 70 dus, in de Tweede Kamer als lid van de CHU, maar lag verkeerd (bij de CHU) toen zijn homoseksualiteit bekend werd. Hij ging toen verder in de TK als Groep-Huijsen, en bleek de eerste parlementariër, ter wereld, die als parlementslid uit de kast kwam. Later sloot hij zich aan bij de PvdA, maar, vertelt hij in zijn boek, ook daar voelde hij zich al snel niet op zijn plaats. Hij signaleerde toen al dat de PvdA zijn verbinding met de basis - de arbeiders - aan het verliezen was, en dat er door veel 'nieuwe vrijgestelden' binnen de PvdA een beetje neergekeken werd op die oude achterban.

Hij beschrijft hoe in de jaren 90 Frits Bolkestein de eerste politicus van een grote partij was die de taboes over immigratie en de multiculturele samenleving doorbrak, maar hoe die onderwerpen bij alle progressieve, linkse mensen evengoed taboe bleven. Men ontweek elke echte discussie erover en keek bij de bekende problemen de andere kant op.

En ondanks Fortuyn en Wilders doet men dat feitelijk nog steeds in linksistische kringen. De rellen in de Schilderswijk en Kanaleneiland liggen aan het warme weer, de corona-maatregelen, het feit dat men niet op vakantie naar Marokko kan, dat ze Scheveningen uitgejaagd worden, de vooringenomenheid van de politie........ overal ligt het aan, behalve aan die teringlijers zelf.

Nou ja, dat policor wegkijken gaat de linkisten volgend jaar maart wederom grote verliezen opleveren. Dat is dan weer een klein lichtpuntje.

Dr_Johnson | 17-08-20 | 21:34 | 4

@Madame Poitiers | 17-08-20 | 21:38:

Nog maar weer een keer (niet tegen u, Madame, maar in het algemeen), het enige wat echt gaat helpen:

Three strikes and you're out; dwz pleeg je voor de derde keer een strafbaar feit, dan wordt je Nederlanderschap ingetrokken en ga je voorgoed terug naar Marokko.
Weigert Marokko zijn eigen mensen terug te nemen, dan raak je dat schurkenstaatje financieel waar je ze maar raken kunt, totdat ze toegeven.

Buitengewone problemen rechtvaardigen buitengewone oplossingen.

Dr_Johnson | 17-08-20 | 21:58

@Madame Poitiers | 17-08-20 | 21:38: Als ik lees dat buurtbewoners schietlessen nemen om zich veilig te voelen, dan is het binnenkort afgelopen met die beschaafde reacties. Wat zullen ze geschokt zijn, daar in Den Haag.

marcoplarco | 17-08-20 | 21:59

@marcoplarco | 17-08-20 | 21:59: Was maar een fantasie van mij, maar ik dacht eraan schietlessen te nemen en aan de voordeur een bord "Trespassers will be shot." Inclusief vertalingen in het Russisch, Arabisch en Chinees..... Then again, is moeilijk als je als pacifist bent grootgebracht in de jaren '80. Moeilijk, moeilijk, moeilijk....

Hevvlan Demuru | 17-08-20 | 22:19
▼ 1 antwoord verborgen

Waterkranen opendraaien een traditie?!?! Ik denk dat in de woestijn je hoofd eraf gaat als je een liter water weggooit.

Net zoals hier iemand over de dijk wordt gegooid als die de dijk beschadigd.

Feynman | 17-08-20 | 21:33

Wie stopt onze ondergang.... dit land, weet zeker dat dit fout afloopt (vult U het zelf maar in)

grindbak | 17-08-20 | 21:32 | 1

Een zooitje van die hersenloze dumbo’s met opgeschoren uniform leidt niet tot de ondergang van ons land. Ze zijn alleen stinkvervelend en irritant, als horzels.

Madame Poitiers | 17-08-20 | 21:35

In full: Rowan Atkinson on free speech (2018)
www.youtube.com/watch?v=BiqDZlAZygU

The forerunner of the Defend Free Speech campaign was called “Reform Section 5”. This speech by Rowan Atkinson at the launch event in Parliament in 2012 should be heard by every politician, journalist and campaigner before they start calling for laws to silence those they regard as ‘extremists’.

kloopindeslootjijook | 17-08-20 | 21:29 | 1


Ik stel voor een brigade marrokaanse gendarmes in te vliegen en los te laten.
Dan zal het snel over zijn.

Schepvogel | 17-08-20 | 21:28 | 4

Als wij ze inhuren, heb ik wel vertrouwen in ze. In marroko houden ze er ook niet veel om belachelijk gemaakt, of weggejaagd te worden Door tuig.

Schepvogel | 17-08-20 | 21:43

En dan die Amerikaanse gendarmes werkloos, 3 maanden WW en voor de rest van hun leven in de bijstand zeker... wat schieten we daar nou mee op...

GWBA | 17-08-20 | 21:45

Blijkbaar vinden die jongeren Nederland maar niets. Nou, dan doen we het toch op Marokkaanse manier. Weer niet goed natuurlijk.

kloopindeslootjijook | 17-08-20 | 22:00
▼ 1 antwoord verborgen

Dan ga ik er nog naar zitten luisteren ook met mijn maffe kop, weet ik gelijk meer waarom ik geen tv kijk en alleen fip radio luister.
Ik ga ff wat anders doen, wat een koekwouzen.

Burdon | 17-08-20 | 21:28

Van die jongeren wilde Geert Wilders er toch "minder, minder, minder" van?
Dat wil eigenlijk iedereen toch?
Waarom wordt alleen meneer Wilders dan vervolgd?

FCDenBosch | 17-08-20 | 21:27 | 1

Iedereen, iedereen, iedereen? We hebben te maken met een kleine groep, linkse dictatuur, wegkijkers, cultureel marxisten, boomer/hippies, rooibostheedrinkers, politiek correcte deugers die de zaak vergoelijken, weigeren onder ogen te zien, weigeren aan te pakken, weigeren te benoemen... What are ya gonna do about them, that's what I would like to know..... "iedereen" klaagt, maar wanneer wordt er iets gedaan aan de wortel vh probleem? En hoe?

Hevvlan Demuru | 17-08-20 | 21:46

Die Marokkanen willen juist erkenning dat zij in staat zijn de politie en de samenleving voor schut te zetten en dan gooien die presentatoren olie op het vuur door ze volledig te ontkennen. Wat een humor eigenlijk.

zevensprong | 17-08-20 | 21:26

Misschien een leuk verzetje voor ADO Den Haag of FC Utrecht supporters? Dit was eigenlijk een opmerking van een kennis.

Ommezwaai | 17-08-20 | 21:26 | 1

Paar van die jongens van de brommerclub erbij.

Frans Laarmans | 17-08-20 | 21:59

Nog niet zo lang geleden werd een plempsel van mij gejorist.
De paar zinnen die ik toen schreef, zouden nu niet eens opvallen in het stukje hierboven.
Er verandert dus toch wel wat.

SNAFU | 17-08-20 | 21:25 | 6

@SNAFU | 17-08-20 | 21:47: ik vind dat GS nazorg moet bieden, ergens een praatgroep oprichten voor mensen die ooit weggejorist zijn geweest....

Hevvlan Demuru | 18-08-20 | 07:12

Samen even de huisregels doornemen, want wie leest ooit ever de "algemene gebruikersvoorwaarden"?

Theebier erbij...

En dan praten e, veel praten, emoties die loskomen, een lach en een traan...
"Mijn naam is...."
Allen: "Welkom ........"

*snif*... "Bedankt... ik weet nog goed.... de eerste keer... voelde zo onwezenlijk.... alsof de cursusleider van pottenbakken je baksel afkeurt en kwaad tegen de muur gooit *snik*."

Buurman die troostend arm om schouder legt en zegt: "Zeer herkenbaar amice, k voel jouw pijn..... we zijn daar allemaal geweest .. ooit."

"Dankjewel...... jah... en dan komt 't besef, het lezen van de huisregels.... *zucht*... je weet wel, zelfinzicht.... enne..."

Pijnlijke stilte.
Iemand kucht.
Er rollen een paar tranen hier en daar.
De kucher realiseert zich dat ie z´n regenjas nog aan heeft en neemt dit moment aan om even naar de kapstok te lopen.
Iemand neemt een slok theebier.

"Ja... zelfinzicht... huisregels..... lynchen, burgerpatrouilles ......"

Iemand proest theebier.

Gespreksleider: " Jah kijk, dit is oproepen tot geweld..."

"Maar het is zo verleidelijk.... ik bedoel.... zo'n toetsenbord e.... kun je ook iemand keihard op z'n bakkes mee slaan als.... als woorden niet meer blijken te werken en de gemoederen hoog op lopen.... dat je fakking bloed kookt!"

Andere buurman: "Geweld lost nooit iets op... maakt 't alleen maar erger."

"Maar het is al zo erg! And what's really to stop them? What's to stop them?"

Hevvlan Demuru | 18-08-20 | 08:35

I say parking tickets?! You're crazy! I don't...

He says well, they have some outstanding warrants left on you
And they want to just solve them you know, whatever it'll be
So they take me in on a chain to long beach
And now they lock me up in the cell
Behind the courtroom in Long Beach
While I'm awaiting to be heard
On my traffic offences parking tickets
And I panicked, I'm thinking, oh my God, man
While I'm here, you know, holding me
Actually what's to stop them?
I mean what's really to stop them?
Oh, I assumed that maybe some day
My mother would realize that I should have gotten out!
But ah, she was nice, she would have known
But still, what's to stop them?
And I'm panicking... And finally they called... Sorry
Oh my god... I am... Scared...

Hevvlan Demuru | 18-08-20 | 08:45
▼ 3 antwoorden verborgen

Jongeren met een dubbele nationaliteit

zokanhetookja | 17-08-20 | 21:25

Een grote groep verpest het helaas voor een kleine groep

stipjes | 17-08-20 | 21:24 | 1

Zoiets als, 99% van de advocaten geeft de rest een slechte naam?

Hevvlan Demuru | 18-08-20 | 07:14

Ik maak me niet zo druk over de woorden van een lokaal D66'ertje tijdens een babbelprogramma. Verontwaardiging lijkt een nationale hobby geworden. Komt omdat we als natie onze balzak zijn verloren, ergens eind vorige eeuw.

beldewouten | 17-08-20 | 21:24 | 1

En daarom zijn het er nu heel erg veel, omdat de meesten zich er jarenlang niet druk over maakten.

opblaasschaap | 17-08-20 | 21:36

Intussen wordt alle woede weer netjes gekanaliseerd, alhier. Soms vraag ik mij af of er zonder GeenStijl ook nog maar één Marokkaan over zou zijn, in dit land.

ciabatta | 17-08-20 | 21:24

Ik sprak de woorden van Itai Cohn in de jaren 70! Zonder dat ik er voor betaald werd. Toen kwam het jaar 1983 en de SP met het voorstel ze te repatriëren met 75000 euries per familie maar dat wilde de PvdA niet. Natuurlijk niet want al die Sociale Academies moesten natuurlijk die leerlingen kwijt in de praktijk. Voel je wel?

ecologiste | 17-08-20 | 21:21 | 1

De PvdA zou nooit hun hele achterban saneren.

marcoplarco | 17-08-20 | 21:56

Ik heb vandaag bij de dagelijkse enquete van De Telegraaf aangegeven dat het gezwam over 'perspectief' geen indruk maakt en dat er gewoon eerst eens met zero tolerance opgetreden moet worden.

Papa Jones | 17-08-20 | 21:20 | 1

Perspectief is er altijd, ook voor Marokkanen. Maak je los van de groep, haal een diploma, neem een baantje bij MacDonalds en zorg dat je het daar minimaal een jaar volhoudt. En van daaruit kan je je opwerken.

witwas | 17-08-20 | 21:43

Voorlopig zitten we dus nog vast in de zieligheidsreflex. Ligt aan de omstandigheden, kunnen er niets aan doen is de schuld van anderen.
‘Het is een vermoeiende discussie aan het worden’
We weten toch allemaal dat je andere standaarden voor bepaalde bevolkingsgroepen moet aanhouden? Beter zij in een uitzichtloze situatie dan wij. Kom op yuppen, pleintjes teruggeven, buurthuizen bouwen en op naar de volgende 40 jaar van wegkijken.
Beter zij in een uitzichtloze situatie dan wij. Zij kunnen er tenslotte ook niets aan doen.
Is dat niet een voorbeeld van institutioneel racisme. Die van de lagere verwachtingen?

ratelaar | 17-08-20 | 21:19

De Marokkaanse jongeren worden er zelf ook flauw van zou ik me kunnen voorstellen. Ze moeten er de volgende keer weer een schepje bovenop doen om erkenning te krijgen.

Rest In Privacy | 17-08-20 | 21:19 | 1

Als het ze om het shockeren ging, hadden ze allang een diploma gehaald.

Vage_eddie | 17-08-20 | 21:27

Al noem het een kamelenprobleem, we hebben en houden nog steeds een probleem, dat sinds de jaren 90 al door aan het etteren is.

Krachtkoe | 17-08-20 | 21:19

Maar als het vooral geen Marokkanen zijn, maar slechts een gemeleerd gezelschap aan jongeren, mag Rutte ze toch ook gewoon tuig noemen zonder dat dat aanstootgevend is?

haddem | 17-08-20 | 21:18

Ik dacht het al en werd weer eens in gelijk gesteld Itai Cohn is directeur STICHTING BEVORDERING BEELDVORMING INTERNATIONALE SAMENLEVING (SBBIS)
jeugdwerk.nl/samenwerking-stichting-b...
Dus een betaalde persoon die de boel moet sussen in ruil voor geld. En zoals hij zijn er tienduizenden die hun brood verdienen met het downplaying, want een beetje meer aandacht voor de achterstandsgroepen en jhet komt vast wel goed. Daar zijn ze dus al 40 jaar mee bezig. Mooie vaste banen met goede pensioenen op kosten van de NLse belastingbetaler.

ecologiste | 17-08-20 | 21:16 | 3

Nou die beeldvorming pakt toch geheel anders uit dan Itai zou willen, zo te zien.
Al steek je er miljoenen belastinggeld in, de realiteit piept toch weer onder t tapijt uit.
m.a.w volkomen overbodige stichting, afschaffen dus.

Zer0-hedger | 17-08-20 | 21:19

Een samenleving ontwrichtende knakker dus. Verbaast me niets

haddem | 17-08-20 | 21:20

@Zer0-hedger | 17-08-20 | 21:19: het probleem is wel dat hoe slechter de beeldvorming is hoe meer geld er in zo'n stichting gepompt wordt. Dus het belang staat haaks op het naar buiten gepostuleerde doel.

haddem | 17-08-20 | 21:32

As we speak....
Geuzenwijk en Lombok/ Kanaalstraat 030.
Onrust.

Ruimedenker | 17-08-20 | 21:16 | 5

Amsterdam. Prinsengracht en Keizersgracht.

ciabatta | 17-08-20 | 21:32

Almere. Waar niet.

BoetoeVoetoe(btvt) | 17-08-20 | 21:40
▼ 2 antwoorden verborgen

Ik zie al een paar weken vrachtwagens met zakken meel richting Hilversum rijden. Zouden ze daar nou geen droge bekken van krijgen.
PS: NPO/MSM, als jullie het een moeilijk woord vinden, het zijn Marokkanen.
Ma! Rok! Ka! Nen!
M.a.r.o.k.k.a.n.e.n.
Ma-rok-ka-nen.
Zo, als je het nou nog niet uit je bek kunt krijgen...

Graaisnaaiert | 17-08-20 | 21:16 | 1

Het is ontkenning van Marokkaan zijn. Lijkt me een vorm van racisme.
Ze zouden bij een Marokkaanse stervoetballer over Nederlander moeten praten. Vinden ze niet fijn.
De reactie op die jongelui is als een aansteker die niet pakt. Ze doen tot nu alle relmoeite voor niks.

Rest In Privacy | 17-08-20 | 21:41
-weggejorist-
Wetenwewelzeker | 17-08-20 | 21:14 | 1

Wat vinden Dries Boussatta en Johan Derksen hiervan?

Rest In Privacy | 17-08-20 | 21:14

Ik heb die uitzending ook gehoord en het viel mij mee van de NPO dat het M-woord genoemd mocht worden en dat er een niet onverstandige en werkelijke discussie was. Dat ik het met die ene dwaas (Cohn?) totaal niet eens was is geen bezwaar. Zolang er maar weerwoord komt.

JvanDeventer | 17-08-20 | 21:13

Laten we het netjes aanpakken. Iedere mocro die zich misdraagt krijgt een time-out van 6 maanden waarin hij teruggestuurd wordt naar familie in Mocronië. De familie wordt volledig ingelicht over de schade en ellende die hun rifrat-neefje aangericht heeft. De familie krijgt tevens te horen dat bij herhaling neefje met alle andere familieleden op de stoep komen te staan. Eens kijken of de familie in Mocronië wel wat fatsoen er in weet te trappen.

marcoplarco | 17-08-20 | 21:12

Als je zelfs je aartsvijand nog verdedigt, dan ben je als Jood toch wel volledig in de war. Ze zullen, als ze de kans krijgen, wel jouw kop afhakken, meneer Cohn.

WillemWordtWakker | 17-08-20 | 21:12 | 5

Ze gaan nu samenwerken met de VAE tegen Iran. De vijand van mijn vijand is mijn vriend...

Odin | 17-08-20 | 21:26

Linkse joden bestaan ook.

Rest In Privacy | 17-08-20 | 21:43
-weggejorist-
Vierkarakters | 17-08-20 | 23:18
▼ 2 antwoorden verborgen

Dikke 80% allochtoon noem je een gemengde wijk.
Ik noem dat overheersend.
Neem een gerecht en doe daar een bepaalde kruidensoort in.
Laten we zeggen kummel/karwij/komijn, ik vind dat niet te vreten.
Een vleugje, een snufje, een theelepel, maar 80% overheersing is een mislukte maaltijd.

Ruimedenker | 17-08-20 | 21:07

Het is mij wel duidelijk. In Zwolle komen die randstedelingen met hordes tegelijk hun 2-onder-1 kappies kopen voor veel te veel geld. Blijf weg aub. Maar ik snap het wel, echt leuk is het niet meer in de Randstad.

harry21 | 17-08-20 | 21:07 | 3

En Mokumers trekken het noorden van Noord-Holland (West-Friesland) in, op zoek naar goedkoop wonen.

Ommezwaai | 17-08-20 | 21:22

Dat was al zo sinds de jaren 70/80

Lorejas | 17-08-20 | 22:15

Beneden de rivieren ook, drijven de huizenprijzen op en proberen hun randstedelijke ideeen op te dringen. Niet fijn.

Bataafje | 17-08-20 | 22:29
-weggejorist-
Petrus Poortwachter | 17-08-20 | 21:05 | 3

Waarom investeren in kanslozen ? Niemand die zegt dat je school niet af moet maken. Niemand die zegt dat je niet gewoon kunt gaan werken, Mrokkanen zat met een normale baan. Niemand die zegt dat je pinautomaten op moet blazen, overvallen moet plegen, drugs moet dealen, overlast moet veroorzaken op straat.

Allemaal keuze met aanverwante consequentie, door eigen gedrag.

netniet | 17-08-20 | 21:05

Nu kan het nog aangepakt worden, benoem het probleem en doe er iets aan. Halfzachte oplossingen gaan niet werken. Na 20 jaar straathoekluiaards, buurtparkjes, basketbalveldjes, kickboxlessen, enz.. enz... heeft niks geholpen.

Coke smokkelen, wiet dealen, scooters en tasjes jatten en vieze onglovige kechts verkrachten mag immers van de grote held uit het sprookjesboek. Zolang je dat niet erkent als zijnde de grond van het probleem kan je het ook niet oplossen.

Als je het echter nu niet aanpakt gaat het ontsporen en dan weet iedereen die een beetje kan nadenken waar dit op gaat uitdraaien. De vraag is dus wil je streng maar rechtvaardig zijn en er iets aan doen. Of kies je voor de verrotting en dus voor het slachtofferschap van de eigen bevolking of de ... oplossing ?

Lt-Kol Kilgore | 17-08-20 | 21:04

RAF = inwoners van Duitsland
NSB'ers = inwoners van Nederland
Al Qaida = wereldburgers met baard
IRA = Inwoners van GB met niet-protestantse achtergrond

Rest In Privacy | 17-08-20 | 21:03 | 1

Ik ben hier grote problemen aan het oplossen hè.

Rest In Privacy | 17-08-20 | 21:06

Twee woorden; Achterlijke Cultuur.
Al kwam dit volk uit Eskimoland.
Islam icm bergachtergesteld analfabetisme en noord-afrikaans minimum aan normen en waarden.
Tel daarbij op een piemeltje zo dik en zo groot als de snorhaar van een wilde woestijnkat, en je hebt een giftig mengsel voor HAAT, vriend.
En zeker als je lieftallige mohammedaanse zuster er ook allemaal sekslustige gedachten op nahoudt.
Naar jou, jij liberale lul, met je liberale lange lul, en je liberale gelul.

chicago river | 17-08-20 | 21:03

Eigenlijk heeft Rutte gewoon gelijk. Maar, en dit is een heeele grote maar, de ""jongeren"" verpesten de publieke ruimte. Iets waar de belastingbetaler voor opdraait, nog los van het gevoel van onveiligheid en dat men al bijna niet meer over straat durft te gaan. Ik ben niet de vader van deze ""jongeren"". Maar als er niet gehandhaafd wordt in de publieke ruimte draaien wij er wel voor op. Natuurlijk is het de taak van de ouders. Maar als zij verzaken dienen alle kosten en ongemak op hun te worden verhaald.
Het doet er eigenlijk niet toe wat de etniciteit is. Als het een feit is dat het om Marokkanen gaat is dit nu eenmaal zo. Dan kan je aan andere maatregelen gaan denken maar dat is een aantal stappen verder. Daar moet je niet voor bij de VVD zijn zeg maar.... Dit staat echter los van het niet handhaven nu en het niet opvoeden door de ""ouders"".

knutsel_ | 17-08-20 | 21:02 | 3

Eigenlijk staat Rutte te reageren, op problemen die hijzelf heeft veroorzaakt. Het is niet dat er nooit iemand aan de bel heeft getrokken. Misschien kan Rutte zich eens hard maken voor het fatsoenlijke deel van Nederland.

netniet | 17-08-20 | 21:07

@netniet | 17-08-20 | 21:07: Inderdaad. Wat heeft het voor nut een premier te hebben die ernaar staat te kijken, wat vrijblijvend commentaar levert en geen enkele actie daaraan koppelt?

knutsel_ | 17-08-20 | 21:11

@knutsel_ | 17-08-20 | 21:11:
Het erge aan het verhaal is dat hij wel degelijk de middelen heeft om er iets aan te doen. Bij de uitbraak van corona, kon ie het land ook platleggen. Dan moet dit niet zo heel moeilijk zijn. Maar hij toont zich echter net zo'n wegloper als zijn partij- en coalitiegenoten...

Ommezwaai | 17-08-20 | 21:17

In de middeleeuwen kwam een groep migranten uit India naar Nederland. Deze groep werd al snel bekend onder de naam "zigeuners" en kreeg een slechte naam vanwege criminaliteit. Nu, eeuwen later, is deze groep nog steeds nauwelijks geintegreerd en scoort hoog op allerlei "verkeerde lijstjes" zoals criminaliteit en uitkeringsafhankelijkheid.
In de 17e eeuw vluchtten een groep protestantse Fransen genaamd Hugenoten uit Frankrijk naar Nederland. Nederland gold indertijd als een protestants bolwerk, en Fransen hebben een verwante etniciteit. De integratie is probleemloos verlopen.
Kortom, voor integratie maakt het wel degelijk uit waar de migranten vandaan komen. En als de verschillen te groot zijn, zoals in het geval van de zigeuners, dan is integratie niet gegarandeerd.
Ik ben bang dat al die groepen die nu achteloos onder het motto "ach zielig, vluchteling" de laatste tijd een permanente verblijfsvergunning krijgen, dat de inheemse Nederlanders daar nog eeuwenlang jaar in jaar uit een forse prijs voor gaan betalen.

petersteenkamp | 17-08-20 | 21:01 | 2

Klip en klaar.

Mn stamvader was Hugenoot, trouwde binnen een jaar met een Nederlandse uit Leiden.
Ging te oorlog voor Nederland tegen de Fransen.

Ik ken mn geschiedenis en slik derhalve de BS over het niet kúnnen integreren van die Itai Cohm pauper, heel slecht.

NumbNuts | 17-08-20 | 21:17

Goeie

Kane | 17-08-20 | 21:33

Kohn zou voor de grap eens hand in hand met de npo presentator door die wijk heen moeten wandelen. En eens kijken wat voor reacties hij dan krijgt.. en of hij na een paar middagen hand in hand door onze grote steden lopend misschien een patroon gaat herkennen. Zal wel niet.. plaat voor zijn hoofd. Lekker weg blijven kijken en wensdromen. Rutte verleent weer de gebruikelijke lipservice. De bekende "stoere" taal van iemand die aan de kiezers moet denken. Nee Rutte, met woorden los je niks op. En we weten allemaal dat het marokanen betreft. Dus waarom mag je dat niet zeggen? Wat is daar mis mee. Net zoiets als ontkennen dat gras groen is. De geschiedenis zal met je afrekenen. Over 200 jaar kijken we terug op deze periode waar politici in een overcorrectheids stuib zaten, en heel de wereld gijzelde omdat ze de problemen niet bij de naam durfde te noemen en daarop te acteren. Omdat dat misschien wel een mensen voor het hoofd zou kunnen stoten. De tijd van pappen en nathouden is allang voorbij. Het begint tijd te worden voor rubber kogels en gummilatten. Ga maar eens handhaven slappe happen daar in Den Haag. Voordat het volk het zelf gaat doen. ( die dan natuurlijk wel accuut de bak in draaien.. want zo rollen we in politiek correct nederland tegenwoordig )

Blubberbazooka | 17-08-20 | 21:00 | 6

@Jan, Leiden | 17-08-20 | 21:06: Een rechtzaak over minder minder minder. Die op aandringen van Rutte's partij genoten uit de klei getrokken is. EN waarvoor de voorgedrukte aangifte formulieren al klaar lagen. Politieke moord op je belangrijkste tegenstander. Briljante actie van de firma VVD destijds. ( je weet wel die partij die over 200 jaar bekend staat als dat clubje mensen van bedenkelijk pluimage. Een partij vol van integriteit probleempjes. De partij van politieke kartel vorming. Alles, maar dan ook alles om WIlders en Baudet van de bal weg te houden. Maar eerlijkheid duurt het langst.

Blubberbazooka | 17-08-20 | 21:26

@Blubberbazooka | 17-08-20 | 21:26:
Jaja, hoeft u echt niet uit te leggen en nog de bemoeienis van de ministeries. Wat ik bedoel te zeggen: waar Wilders een rechtszaak heeft kan Rutte het niet gaan benoemen.

Jan, Leiden | 17-08-20 | 21:37

@Jan, Leiden | 17-08-20 | 21:37: Misschien heeft u wel een punt meneer Jan uit Leiden. Rutte's blazoen moet natuurlijk verschoond blijven van dit soort dingen.

Blubberbazooka | 17-08-20 | 22:52
▼ 3 antwoorden verborgen

Het is de schuld van de ouders die niet ingrijpen. Ja, Rutte! Dat is de vorige generatie relschoppers waar jullie ook niet bij ingrepen. Fout voorbeeld doet goed volgen zoals je weet. Jullie hebben zeg het probleem gecreëerd, voort laten woekeren, goed gepraat en gefaciliteerd en getolereerd.

Premier Trutte | 17-08-20 | 21:00

Mooi als zo'n deuger gelynched wordt, door hetgeen wat hij/zij meent te verdedigen. Iets met Karma.

Pluisbaard | 17-08-20 | 20:59

Het zijn inderdaad niet alleen Marokkanen. Er zitten ook nog Turken tussen.

Di Arroganti | 17-08-20 | 20:57 | 1

Turken integreren de laatste tijd een stuk beter, sinds hun 2e paspoort steeds meer op een failed state begint te lijken. Zou dat met Marokko ook werken?

W_F | 17-08-20 | 21:14

Nee, Sitalsing, ouwe ambtelijke rasopportunist (!) van me, die eeuwige 'intensieve begeleiding' - dat horen wij dus al dertig jaar van jou en je soortgenoten / voorgangers. Clubhuizen, buurtvaders - too little, too late.
-
Nederland is geen Keuls Stationsplein - de wal zal het schip keren. Herpak de straat. Ga eens leiding geven, in plaats van met alle lokale politieke winden mee lullen. Dit land is niet van de dubbelpaspoortiërs - ook al heeft het daar mede dankzij het jammerlijk optreden van onder meer jouw korps alle schijn van.
-

bisbisbis | 17-08-20 | 20:57 | 5

@meneer der meneren | 17-08-20 | 21:00: nee

haddem | 17-08-20 | 21:04

Die intensieve begeleiding houdt het probleem opzettelijk in stand. Straatterreur is een verdienmodel. Het is inmiddels een miljoenen-industrie geworden.

isitsoornot | 17-08-20 | 21:08

Die intensieve begeleiding heeft niet gewerkt. Nu maar eens over een andere boeg gooien. Aanpakken de relschoppers, het waterkanon en de lange lat er overheen. dat gebeurde 20 jaar geleden bij de rellen in Den Bosch ook.

AdPatat1960 | 17-08-20 | 21:08
▼ 2 antwoorden verborgen

Ik hoor altijd 'Niel Schijthuis'.

isitsoornot | 17-08-20 | 20:56

Volgens mij is Itai vanwege zijn Joodse afkomst niet zozeer 'woke' maar eerder behoedzaam. Tenslotte weten de stadsjongeren (kuch) waar zijn huis woont.

MickeyGouda | 17-08-20 | 20:56 | 1

Veel organisaties en politieke partijen die sinds het begin der tijden voor allochtonen/immigranten/niet-nederlanders zijn, hebben zeer vaak Joden in de leiding/aan het front. De rabbijnen staan schouder aan schouder met de moslims bij het blokkeren van wetgeving betreffende het verbod op ritueel slachten en het verbod op de besnijdenis van jongens.

Arachne | 17-08-20 | 22:29

De lange termijn oplossing is: de gehele familie terug naar het land van herkomst. De korte termijn oplossing is korten op hun uitkering en celstraffen

Eddy67 | 17-08-20 | 20:56 | 3

Dan komen er veel sociale huurwoningen vrij en bij Toeslagen kunnen ze eindelijk de achterstanden wegwerken.

Rest In Privacy | 17-08-20 | 20:58

@Peter_la_Selie | 17-08-20 | 20:58: Lagere huurprijzen, minder geld aan schadeverzekeringen, minder budget nodig voor politie. Minder drugshandel, minder vrouwenintimidatie, minder scooterroof, minder minder minder

haddem | 17-08-20 | 21:00

Echt, het moet eerst gruwelijk uit de hand lopen voordat realiteitszin en waarheidsvinding definitief bij de npo doorbreken. Het is geen journalistiek, maar propaganda.

suscrofa | 17-08-20 | 20:55

Itai Cohn...

Ken heel de kerel niet, nooit van hem gehoord.
Maar gezien die naam moet het haast wel een zoon van Abraham zijn.

Die zonen van Abraham die, als het aan de Kotslam ligt, het eerst op het hakblok gaan. En dan toch Links willen deugen. Hoe weinig hersens kun je hebben en hoe vol zelfhaat kun je nog zitten eigenlijk...?

Realism Is All | 17-08-20 | 20:55 | 4

Als ik met een beetje een schuin oog naar de Marokkaanse vlag kijk, zie ik toch echt een Davidster?

Ommezwaai | 17-08-20 | 21:42

Volgens de islam zijn zij beide de zonen van Abraham; de kwestie is welke zoon van Abraham de voorvader is. Daarnaast hebben de islam en het judaïsme en de koran/hadith/sharia en de tenach/halacha/talmoed meer overeenkomsten dan verschillen.

Arachne | 17-08-20 | 22:25
▼ 1 antwoord verborgen

Het was donker en chaotisch en er was geen tijd voor een dubbele paspoortcontrole. Het is dan ook maar zeer de vraag of hier sprake was van... Wat was uw vraag ook alweer?

ciabatta | 17-08-20 | 20:54

You're in denial! No, I'm not...

Odin | 17-08-20 | 20:54

Als ik voor iedere misdadig importtuigling gerelateerd nieuwsitem een eurocent zou ontvangen, kan ik binnen 6 maanden op wereldreis 1 jaar lang.

_Zweevers_ | 17-08-20 | 20:52

"Integratie". Zoals Rutte al zei: "ik ben voor integratie". Een volstrekt veilige en consequentieloos standpunt dat vooral gebruikt wordt om discussie over immigratiestop te laten verzanden in tijdrekken.
Integratie kwam op de agenda in de jaren '90 als afleidingsmanoeuvre. Politieke discussies gingen als volgt: 1) er zijn problemen met immigranten uit de Derde Wereld 2) Moeten we de immigratie niet stopzetten? 3) de rest van het uur doorlullen over "integratie". Waar iedereen natuurlijk voor is. Maar dan is de discussietijd voorbij en er is geen tijd meer over voor een discussie over het stopzetten van de immigratie. En het volgende discussie uurtje begint de discussie weer van voren af aan. Integratie is een onderwerp om tijd te rekken en zo de discussietijd vol te praten.

petersteenkamp | 17-08-20 | 20:52 | 2

Deze problemen werden al besproken in het programma Rondom Tien (NCRV) met Henk en Hans in de jaren 80.

Arachne | 17-08-20 | 22:18

Het was notabene PvdA'er Ien Dales die het ooit op de agenda plaatste: "Het is moeilijk soep koken, als er steeds water bij wordt toegevoegd".

Grachus | 17-08-20 | 23:51

Heeft de koning van Relschoppië al gereageerd? Of is dat in Noord-Afrikaanse landen niet de gewoonte bij licht getinte bestuurders om hun paspoorthouders tot de orde te roepen.

Premier Trutte | 17-08-20 | 20:52

Iemand riep eens minder Marokkanen te willen. Dat was toen aanleiding tot een rechtszaak. Wat er nu aan de hand is, is precies waar “minder minder“ quote op sloeg. Cohen en consorten blijven maar volharden in niet minder van dit willen.

Tapioca pudding | 17-08-20 | 20:52 | 2

Factcheck: minder marokkanen had inderdaad gezorgd voor minder problemen afgelopen week.

haddem | 17-08-20 | 20:56

Ondanks dat het 100% zeker weer het gros aan Marokkanen is die dit doen, blijft dat niet de belangrijkste factor. Er loopt ook ander-etnisch volk tussen namelijk.

Maar: hoe groot is het percentage niet-Moslims? Zeer, zeer gering.
Daar zit hem het probleem. Bij de ideologie. Niet bij de kleur.
Een kleur zorgt er niet voor dat je een wereld-verwoester, uitvreter, moordenaar en uitkeringstrekker wordt. Een ideologie, en die ene in het bijzonder, wel.

Zwarte/bruine Christenen doen dit niet (nou vooruit: zelden).
En Christelijke of ongelovige Maroks (voor zover die nog niet uitgemoord zijn...) doen dit ook niet (nou vooruit: zelden).

Het is de Islam, stommerd.

Realism Is All | 17-08-20 | 20:51

Op de Joop ondertussen zijn de rellen geen onderwerp van gesprek, dat is ook een oplossing, geen marokkaanse jongeren rellen, geen jongeren rellen, geen rellen

Veldmaarschalk Sorry | 17-08-20 | 20:51 | 5

Op NieuwSSuur ook geen woord. Daar schreeuwen ze moord en brand over die kekke dictator uit Wit-Rusland. Ga eens filmen in de bewuste wijken momenteel, daar is dat gebeuren in Wit-Rusland een kerkdienst bij.

Ommezwaai | 17-08-20 | 21:40

@Basil Fawlty | 17-08-20 | 21:25: ik kijk liever naar Penny de Jager.

Acar_ketimun | 17-08-20 | 21:59
▼ 2 antwoorden verborgen

Wonderlijk dat het feit, dat deze Marokkanen altijd feiten plegen, jegens mensen die anders gekleurd zijn en dat dit nooit bestempeld wordt als racisme.

Ook wonderlijk dat immer blanke mensen bij de NPO, menen te kunnen duiden wat de drijfveren van deze Marokkanen zijn, zonder er ooit één geproken te heben.

Ook wonderlijk dat de mensen ij de NPO, een structurele hekel aan blanke mensen hebben.

De grootste racisten werken bij de NPO.

netniet | 17-08-20 | 20:50 | 2

Racisme is in het continent Afrika uitgevonden en constant verbeterd. Ik verzin het niet.

Ommezwaai | 17-08-20 | 20:52

Stekker uit de NPO. Dit is dus wat een constante toevoer van een berg geld met Hilversum doet.

GodfrietvanAviko | 17-08-20 | 20:49 | 1

Betalen voor je eigen propaganda. Das nog het meest cynische van het hele verhaal

haddem | 17-08-20 | 20:54

Schal voortaan maar 'Come and get your love' door de luidsprekers van de moskee.
De yuppen en linske hippies tevree en de mossels eindelijk eens kalmerend toegezongen ipv dat hitserige Allahgelul.
Want mocro's, het zijn toch de culturele, dus religieuze achtergrondjes , waar de haat tegen de rest van NL vandaan komt.
En de arrogantie ook.
Dat hangt helemaal niet af van (speel)pleintjes (ze zijn gvd zelfs in de 40) waar ook anderen zitten en dat eeeeeeuwige gelul over 'Achterstand!!!' snijdt ook geen hout meer, ze doen net of ze in een gazakamp wonen onder toezicht van Hezbollah.

Zer0-hedger | 17-08-20 | 20:49

Samenscholingen worden verboden vanwege Covid. Is dat probleem ook gelijk opgelost.

Rest In Privacy | 17-08-20 | 20:49 | 1
-weggejorist-
kwark001 | 17-08-20 | 21:00

Het is de islam, daar hoef ik geen column over te schrijven. Next!

kwark001 | 17-08-20 | 20:48 | 1

Nou dat woord wordt keur-ig vermeden hoor!
Door iedereen.

Zer0-hedger | 17-08-20 | 20:50

In het AD ook al weer een tranentrekkend stuk dat het de schuld van iedereen is behalve die 'jongeren'. En het valt weer niemand op dat de controle alleen herpakt is door 'buurtvaders' en de 'moskee'.
De Nederlandse politie grijpt ook alleen is als zij toestemming hebben gegeven. 30 jaar lang aan jeugdhonken, bokslessen, extra begeleiding, enzovoort. Misschien is een keer wat anders proberen?
Het is weer de schuld van iedereen en zijn moeder dat de ouders in de schulden zitten, geen Nederlands kunnen of hun kinderen gewoon de straat op pleuren. Mijn vader of moeder zat beneden op mij te wachten als ik het waagde te laat thuis te komen. Maar dat is weer wit privilege of zoiets.

filosofem | 17-08-20 | 20:48

Ik vraag me dan af.. dan zie je je kinderen dat doen.. wat denk je dan.

MeneerGuggenheimer | 17-08-20 | 20:48 | 4

Dit is niet op schoteltjes-TV, dus het bestaat niet.

marcoplarco | 17-08-20 | 21:07

@Tapioca pudding | 17-08-20 | 20:55:
En wat is die Rutte toch een enorme naïeve kneus. Wie zich een beetje verdiept in de zaak en Marokkanen een beetje kent, weet dat de meeste ouders dit nog promoten ook.
"Weg met die Nederlanders", dat is hun motto.

Ommezwaai | 17-08-20 | 21:38
▼ 1 antwoord verborgen

Rutte neemt niet eens het woord Marokkaan in de mond maar blijft (helaas zoals altijd) policor en heeft het over "losgeslagen tuig" maar zelfs dat is een brug te ver voor de uber policore politie midden-Nederland. Mijn god wat zijn die politiebaasjes diep gezakt. En zich maar afvragen waarom niemand respekt voor ze heeft. Zucht.

Basil Fawlty | 17-08-20 | 20:47 | 3

Waarschijnlijk neemt men een voorbeeld aan de hedendaagse politiek. Die weten ook niet hoe snel ze bij problemen weg moeten rennen.

Ommezwaai | 17-08-20 | 20:49

Ik denk dat die politie baasjes de lichtgetinte collega’s binnen boord willen houden. Dat an sich is al een endeavor, dan mag er best af en toe een lichtgetinte collega wat eigen handeltjes bedrijven. Collateral damage binnen het politie apparaat. Maar inderdaad.... totaal vd pot gerukte policor gezwets.

de directeur | 17-08-20 | 22:07

Marokkanen krijgen de zwarte Piet

the Jackdawn | 17-08-20 | 20:47

Vreemd dat Cohn feitelijke waarneming typeert als "constante negatieve framing". Hij zou ook kunnen concluderen dat van alle groepen jongeren deze specifieke groep "extra aandacht verdient".

Odin | 17-08-20 | 20:46

Ze zouden Cohn en Kantelberg met een bordje op straat in de schilderswijk moeten zetten zoals in Die Hard with a Vengeance. Kijken of ze het dan nog ontkennen.

hisxxx | 17-08-20 | 20:45 | 2

Edit: Kantelberg moet dus Heithuis zijn.

hisxxx | 17-08-20 | 20:47

Cohen met zijn keppeltje op door de Schilderswijk.

Tapioca pudding | 17-08-20 | 20:56

Ah, dus de werkelijkheid dat het juist wel generaties verder van oorsprong Marokkanen zijn mag niet worden benoemd en dat is dan ineens "framen" en politieke partijen die dit wel benoemen om juist gericht het probleem te willen aanpakken mogen juist wel als racistisch worden geframed? Nou, dan ben je echt geslaagd voor het diploma veterstrikken, pardon ik bedoel "deugen". Allemachtig wat erg dit! Mag ik een kotsteiltje?

Jan, Leiden | 17-08-20 | 20:45

Intensieve begeleiding naar de uitgang ja.

Rest In Privacy | 17-08-20 | 20:45 | 4

@Bataafje | 17-08-20 | 20:58:
Autochtone Duitsers en Nederlanders ziet men graag komen in o.a. Hongarije. Daar hebben ze het niet zo op de islam en hun aanhangers.

Ommezwaai | 17-08-20 | 21:06

@Bataafje | 17-08-20 | 20:58: En waar is het dan nog beter toeven, waar het over 20 jaar niet ook naar de klote is? Hongarije misschien? Canada, maar dan ver weg van die ultra-linkse idioot Trudeau? Waar moet ik heen??

marcoplarco | 17-08-20 | 21:06

@marcoplarco | 17-08-20 | 21:06: Alaska, IJsland, Groenland en, als je bereid bent later nog een keer te verhuizen, zijn Australie en Nieuw-Zeeland beschikbaar als tussenstop. Al het andere gaat eraan of is bereids in de één of andere vorm van achterlijkheid verzonken

Gladiator Fap | 18-08-20 | 09:52
▼ 1 antwoord verborgen

Nationale Propaganda Omroepen.

U kunt het allemaal kapot analyseren tot u een ons weegt.. het maakt geen verschil. Er is al jaren en jaren een beleid wat tegen 'populisten' propageert.

Dat betekent: alle allochtonen zijn lief, zielig en u mag daar nooit iets over zeggen. Het betekent ook: alle autochtonen zijn potentiële PVV- of FvD aanhangers en wee uw gebeente als u daar naar neigt.

Dat betekent ook: alles van NPO is propaganda ten faveure van het EU-kartel.
Al sinds begin deze eeuw. Dus wie is hier nog verbaasd over dan?

Mensdier | 17-08-20 | 20:45 | 1
-weggejorist-
Jemaintiendrai | 18-08-20 | 08:24

Net gelukt om het hele opiniestuk van Leo L in de NRC over dit onderwerp uit te lezen. Hij denkt werkelijk dat vanaf de derde generatie Marokkanen het beter gaat met de integratie van onze kansenparels. Maar het zijn juist de derde en vierde generatie mocros die aan het rellen zijn. Aldus de politiechef in De Telegraaf. Maar ja, die heeft natuurlijk niet zo lang gestudeerd als Leipe Leo.

Road to serfdom | 17-08-20 | 20:43 | 1

De rekensom was dat vanaf de derde generatie er een kans was dat ze geen uitkering meer nodig hebben. Dat was naief.

Frau Merkel | 17-08-20 | 20:46

Zegt er nou iemand dat het Marokkaanse jongens zijn? Zijn er al kamervragen gesteld over deze racistische uitspraak? Bel slachtofferhulp voor die arme jongens.

memanta82 | 17-08-20 | 20:43 | 3

Dat is stigmatiserend. Er liepen ook meisjes rond.

Premier Trutte | 17-08-20 | 20:48

@Premier Trutte | 17-08-20 | 20:48: die met die gucci schoudertasjes zijn verkapte kastniffo's, heten vaak Moho.

Acar_ketimun | 17-08-20 | 21:48

Vanmorgen Leo Lucassen gelezen. Die is nog gekker. En hoogleraar.

Normpje | 17-08-20 | 20:43 | 3

Die woont op tien hoog?

kwark001 | 17-08-20 | 20:54

U is masochist?

marcoplarco | 17-08-20 | 21:04

Die heb ik ook gelezen. Wat een wegkijker: de huidige wanorde gelijkstellen aan oud-en nieuw in 1962. Of met overlast van Nederlandse jeugd in Brugge deze Corona-zomer. Onder het mom “alle jeugd is ooit wel eens lastig”.

Het trieste is dat deze man hoogleraar is en dus dondersgoed weet dat die vergelijkingen op alle vlakken mank gaan.

Maytheforcebewithyou | 18-08-20 | 00:14

Ik vind dat een marrikaanse Nederlander niet mag bestaan. Of je bent Nederlander of je bent Marokkaan. Niet allebei. 1 paspoort. 1 volk.

King Wasimoo | 17-08-20 | 20:42 | 1

Geen idee, misschien zijn marrikanen niet zo kudt als dit woestijn gebroed. Ik geef graag iedereen een kans. Eén kans that is, en de achterlijkheid uit Afrika heeft een doorlopend jaar abonnement volgens sommigen te lande. Dwing dat tuig samen met de complete familie de koffers te pakken en op te rotten. En laat ze dan nog eens wat mekkeren over "schaamtecultuur".

Acar_ketimun | 17-08-20 | 21:52

Laat Itai even tussen al die verveelde knapen vertellen dat hij zijn kunstopleiding in Israël heeft voltooid, benieuwd wat dit doet met zijn kijk op de wijk.

gristen | 17-08-20 | 20:42 | 2

Bingo. Wollah.

antagonist | 17-08-20 | 20:50

Zijn achternaam lijkt mij voldoende aanknopingspunten bieden voor een klopjacht.

JJMS | 17-08-20 | 20:59

Wat een gelul met Nederlandse-marokkanen. Je bent Nederlander of rifrat. We zijn hier niet de VS dat dergelijke newspeak nodig is. Als een stuk tuig twee paspoorten heeft is dat prima te gebruiken om de Nederlandse maatschappij te beschermen en dat stuk drijfvuil terug te laten dobberen. Beter laat dan nooit.

Frau Merkel | 17-08-20 | 20:41 | 2

Ik heb zo'n licht getint vermoeden dat 90% van de Nederlanders het hier mee eens is. Alleen de meeste wegrenners in de TK dus niet. Stel je voor dat er over zo'n wet gestemd moet gaan worden. Dan blijven er nog maar 15 man zitten....

Ommezwaai | 17-08-20 | 20:47

Intensieve begeleiding. Ik zeg doen, die wapenstok. Voordat extreme prejudice de norm wordt. Van beide kanten.

Rest In Privacy | 17-08-20 | 20:40 | 1

Nog één keer intensief begeleiden. In gepanserde en geblindeerde busjes. Naar Eindhoven. Naar een C130 van de luchtmacht. Die vol naar Berberije vliegt. En daar de lading aflevert.
Einde begeleiding.

marcoplarco | 17-08-20 | 21:03

Is die bromsnor familie van Sheila, de VK columniste?

Basil Fawlty | 17-08-20 | 20:40 | 4

@Spring Bruissteen | 17-08-20 | 20:50:
Nope, was gewoon interesse.
Anders nog iets?

Basil Fawlty | 17-08-20 | 20:52

@Basil Fawlty | 17-08-20 | 20:52:
Nu u het zegt. Ik verbaasde me over het feit dat deze Surinamers zo'n mooie carrière op hebben kunnen bouwen in het in- en inracistische Nederland.

Spring Bruissteen | 17-08-20 | 20:55

@Spring Bruissteen | 17-08-20 | 20:55:
Tsja in het in- en inracistische Nederland krijgt men geen kansen als Surinamer. Oh wacht.. ;-)

Basil Fawlty | 17-08-20 | 20:57
▼ 1 antwoord verborgen

Ondertussen zijn we 18 jaar verder na de gruwelijke moord op een professor die het in voor een ieder begrijpelijke taal kon uitleggen. En na zijn dood is er met zijn, en ook van miljoenen Hollanders, wijsheid geen ene zak gedaan en gaat het ook niet gebeuren. Het Nederland van mijn (voor) ouders is ten dode opgeschreven. C'est Ca !!!

D.Onderop | 17-08-20 | 20:40 | 2

Ho ho, Kerwin was eerst! Daar heeft Frank B. nog een liedje over gemaakt,

gestoptmetroken | 17-08-20 | 21:12

Grenzen stellen, maarrrrr tegelijkertijd perspectief bieden ..... klinkt als iemand van D66

Karel Kruizenruiker | 17-08-20 | 20:40 | 1

Doods66 heeft niets met grenzen en als perspectief wil ik graag een Referendum.

Frau Merkel | 17-08-20 | 20:41

Tegen beter weten in hopen al die linkse idioten dat deze "jongeren" zich ooit vereenzelvigen met ons mooie land. Ik heb nieuws, deze hoop is ijdel.
Ze zijn hier nu alleen nog maar om Nederland af te breken en zich te verrijken. Zelfs thuisland Marokko kotst ze uit.

Ommezwaai | 17-08-20 | 20:39

"pleintjes die vroeger tot de infrastructuur van jongeren behoorden maar nu oases van rust zijn".

Infrastructuur behoort niet tot "jongeren". "Jongeren" profiteren slechts van infra-structuur. Zonder er zelf ooit iets aan te hebben bijgedragen.
Verder maken ze met grote regelmaat infrastructuur kapot.
Infrastructuur gebouwd van de belastingcenten van werkende Nederlanders.

Peter Emile | 17-08-20 | 20:39

Benoemen is als een stuk zeep pakken onder de douche.
Keurig Nederland heeft het er maar moeilijk mee.

Rest In Privacy | 17-08-20 | 20:39 | 1

*comment naar onderen timmeren doet*

Rest In Privacy | 17-08-20 | 20:41

Ach het zijn eigenlijk allemaal jonge krijgers die met een leeuw willen vechten.

UncleAlbert | 17-08-20 | 20:38 | 3

*fap fap wollah wieeuuuh*

Rest In Privacy | 17-08-20 | 20:41

Nobele wilden met louter goede intenties, misgegrepen door het verstikkende westen.

P-unit | 17-08-20 | 20:42

Tijd om maar eens een roedel leeuwen los te laten in de bewuste wijken dan.

Ommezwaai | 17-08-20 | 20:45

Er komt een tijd dat we....... nee dit gaat Joris niet toestaan!!!

Cor Zakov | 17-08-20 | 20:38

Zo'n vercuckte politiechef. "We doen de ouders tekort"

Nee lul, die lapschwansen van een "ouders" hebben hun kinderen en de samenleving tekort geschoten. Op je muil gauw!

haddem | 17-08-20 | 20:38 | 2

Sitalsing hè... bestuurder Bureau Jeugdzorg ... voor die tijd bij de pliesie, nu weer bij de pliesie. Draaikont van jewelste en kennelijk uitvinder van het pamperen ...

Cor Zakov | 17-08-20 | 20:42

De ouders van dit geteisem hebben deze ellende gezaaid. Zelf wilden ze destijds ook wel, maar waren nog flink in de minderheid. Nu de invasie uit Noord-Afrika een feit is, mogen wij ongelovigen de bout hachelen. Met andere woorden, het merendeel van deze ouders vindt het allemaal wel prima zo.

Ommezwaai | 17-08-20 | 20:43

Vooral voor mensen met een hogere opleiding
lijkt oprechtheid en eerlijkheid steeds maar moeilijk.
Kom op gut-ies, graaf nog even in jezelf, je je kunt het!
.
De waarheid zal je vrij maken...

hotmint | 17-08-20 | 20:37 | 2

Langer gehersenspoeld en meer verbale capaciteit om zichzelf voor de gek te redeneren.

haddem | 17-08-20 | 20:39

Ze kunnen de waarheid niet aan, en vluchten in hun eigen gecreerde maakbare realiteit die er uiteraard niet is.

Lt-Kol Kilgore | 17-08-20 | 20:52

Gedachten-experiment: als in vijf steden blanke boerenjongeren he-le-maal los gaan voor een aantal dagen achter elkaar, en deze boerenjongeren hadden allemaal gekke roze vlaggen bij zich, zou Cohn dan ook hebben gezegd dat naar deze blanke boerenjongeren "geluisterd moet worden en niet met repressie alleen maar op ingegaan moet worden"?

Nee natuurlijk niet. Cohn gaat er van uit dat blanke mensen zich WEL kunnen beheersen mocht het tegenzitten, maar minderheden als Marokkanen niet. Dat is weer eens een voorbeeld van een 'soft bigotry of low expectations', ofwel extreem racistisch. Dat zal Cohn nooit toegeven, want hij is de White Knight van de Randstad, maar dat is het wel en daarom bij dezen: Itai Cohn is een vuige racist.

JohnLocke | 17-08-20 | 20:37 | 3

Eensch!

Calastir | 17-08-20 | 21:33

Of Cohn is tegen blanke mensen en steunt dan automatisch de andere partij, wie dat ook is.

Arachne | 17-08-20 | 21:52

Het is verbazingwekkend hoe mensen toch als maar weer, gewoon de realiteit totaal anders zien en ervaren, daarom heb ik nog maar heel weinig hoop dat dit ooit nog goed komt.

Gandalph | 17-08-20 | 20:37 | 6

Huh, het gaat toch gewoon over kut-Marokkanen ??

J-van-de-Bontekoe | 17-08-20 | 20:51

@Is dit nog nieuws? | 17-08-20 | 20:38: klopt, wordt enkel erger.

Bataafje | 17-08-20 | 20:52

Het zijn vooral boomers. Die leven niet eeuwig.

Calastir | 17-08-20 | 21:32
▼ 3 antwoorden verborgen

Gewoon niet noemen.
Bewust liegen.
"Vrije pers"
Zeiken op Wit-Rusland.

Afschaffen die bende.

Is dit nog nieuws? | 17-08-20 | 20:36 | 1

Vrije pers?
Hier?
Tja, maar wel eenzijdig, feitenvrij en zelfs domweg leugenachtig.

J-van-de-Bontekoe | 17-08-20 | 20:50

Tsja de oplossing begint toch bij een open discussie denk ik dan. Als het voornamelijk dezelfde jongens zijn dan zou je met dat gegeven iets kunnen, wellicht. Het a priori ontkennen lijkt me geen constructieve benadering. Er zijn overal wel eens rellen, maar als het in de Schilderswijk is, weet iedereen dat het vooral jongens uit die wijk zijn en dat het dan DUS vooral jongens zijn met een Marokkaanse of Turkse achtergrond. Waarom je dat dan per se wil ontkennen is mij niet duidelijk.

Beste_Landgenoten | 17-08-20 | 20:35 | 3

Zolang mensen niet persoonlijk geraakt worden is er kennelijk geen probleem.
Deze mensen hebben geen enkel gevoel met de mensen die in die wijken wonen, zowel allochtone als autochtone bewoners.
In ons dorp is er nauwelijks overlast door Marokkaanse jongens, neemt niet weg dat ik mij zorgen maak over de mensen die er wél middenin wonen.
Je moet er toch verdomme niet aan denken.

Ruimedenker | 17-08-20 | 20:44

@Ruimedenker | 17-08-20 | 20:44: Het probleem is voornamelijk dat het een vlek is die steeds groter wordt. Eerst de grote steden, dan de kleinere steden, dan de dorpen.

hisxxx | 17-08-20 | 20:52

@hisxxx | 17-08-20 | 20:52:
Gelukkig niet zeg..
Je kunt zo achterhalen waar grote gemeenschap marokanen dicht bij elkaar wonen.
Das echt niet overal zo,, Gelukkig maar zeg

Jemaintiendrai | 18-08-20 | 08:11

En hoezo jongeren? Er wonen daar ook ouderen, dat heeft dus niks met leeftijd te maken. stop met die framing!

einz | 17-08-20 | 20:35 | 2

Er wonen ook honden!

Jos Tiebent | 18-08-20 | 07:42

@Jos Tiebent | 18-08-20 | 07:42: Ja, daar lijkt het op.

Zult-eter | 18-08-20 | 10:10

Mij lukt het ook vaak niet in één keer. Dan zeg ik karomanen of narokamen of amen koran. Is gewoon lastig in Nederlandsch.

Leptob | 17-08-20 | 20:34 | 1

Lol

JWZ_JMK | 17-08-20 | 22:32

Tja, wat valt er nog over te zeggen.
Alles is gezegd en bekend.
Moe en moedeloos word ik ervan.

Ruimedenker | 17-08-20 | 20:33

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl