Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Dit land lijkt het meest op Duitsland

Stop er maar mee jongens

Amsterdam = Berlijn. Breda = München. Rotterdam = Hamburg. Wijk bij Duurstede = Arnstadt. Den Haag = Bonn. Venlo = Venlo. Er is een of ander onderzoek op internet verschenen waaruit blijkt dat Nederland meer op Duitsland lijkt dan alle andere landen die ook op Duitsland lijken. Zelfs Oostenrijk, waar ze Duits praten en zo nu en dan de Duitse bondsrijkskanselier leveren, lijkt niet zoveel op Duitsland als wij. Dus Mark Rutte, doe het licht maar uit, gooi de deur dicht en lever de sleuteltjes in bij Frau Merkel. Gaan wij even wat figuren uit de Duitse geschiedenis zoeken die geen standbeeld verdienen. En hee. Misschien winnen we binnenkort eindelijk eens een WK. 

De Dom van Keulen!

dom

Reaguursels

Inloggen

"Holland annektiert sich selbst" dat gaat blijkbaar nog steeds op.

Der alte Fritz | 16-06-20 | 13:56

Mag ik dan weer legaal 130 rijden? Ik zeg doen!

hoevenpe | 16-06-20 | 13:39

Waar woonde de Duitse keizer? Juist, in Nederland!

En er zijn nog meer overeenkomsten. Zo werd een stad in Nederland met brandbommen met de grond gelijk gemaakt tijdens de tweede wereldoorlog, en in Duitsland ook. Dus je ziet, we hebben echt heel veel gemeenschappelijk!

Opslag Medium | 16-06-20 | 11:28 | 1

Nimwegen is inderdaad door geallieerde bommen platgegooid

kobuskuch | 16-06-20 | 12:19

Van wat ik weet werden de bewoners van het huidige Nederland als dezelfde mensen gezien die in het huidige Duitsland wonen. Daarom hoor je in ons volklied van Duitse/Dietze bloed en noemen de Engelsen ons 'Dutch'.

De term 'Nederland' is pas later ontstaan. En de reden dat ze ons 'Hollanders' noemen is omdat juist de Hollanders veel gingen handelen met buitenlanders, dus voor de buitenlander waren wij allemaal Hollanders.

Dit neemt echter niet weg dat dat elke regio anders was. Een Fries was compleet anders dan een Limburger. En een Zeeuw was compleet anders dan iemand uit Twente. De verschillen zijn nog steeds zichtbaar, maar zijn niet meer zo sterk als vroeger.

Greetjee | 16-06-20 | 10:57

Nederditsland heette het dan ook ooit.

zeeman73 | 16-06-20 | 10:41

Aha .. Duitsland & Nederland dat betekent o.a. De Moffen en de Fietsen

U kent mij, (of niet), ben verwoed (lig)fietsfanaticus, dus even hier een succesverhaal (Nee, géén "story") van Nederland en Duitsland op fietsgebied.

Duitse fietsenfirma: Utopia www.utopia-velo.de/
Keigoeiste fietsen. Kijk zelf maar, dan flikker je subiet die kut-auto de deur uit. De clou? De frames worden al jaren in Nederland gebouwd. Gewoon prima van staal, geen aluminium, geen koolstofframes of titanium. Nee, STAAL. www.utopia-velo.de/radratgeber/rahmen...

Verder verzorgd voor de echte fietssnob of echte kenner, de firma Utopia ook nog de Manufaktur van de Pedersenfiets. Een van de twee bedrijven die dit ontwerp nog bouwen. Van de rechtop-fiets de mooiste en ook nog eens brilliant rijdend, zeker met ballonbanden, men zweeft!
www.pedersen-velo.de/

De concurrent is Kemper. www.kemperpedersen.com/en-gb/kemperpe...

'k Zou zeggen, waar wacht u nog op?

[Overigens was ik lang van mening dat Nederland een bondsstaat van Duitsland had kunnen worden. Ik neem het opperbazin Merkel zeer kwalijk dat zij indertijd de grenzen niet durfde te sluiten voor de marcheermigranten. Alles was in gereedheid gebracht om de grens te sluiten, maar niemand durfde door te pakken, ten detrimente van ons allen; de Duitsers in het bijzonder. Dus 't wringt wel.]

Sow, stukje onvervalste reclame en Kaaskop-Mof-promotie. Evocatus

Evocatus | 16-06-20 | 10:40

Woon al bijna 14 jaar in Duitsland en over het algemeen kan ik zeggen dat er een paar kleinere verschillen zijn. Er zijn ook extreem veel overeenkomsten, dus ik herken het artikel wel.

De verschillen (naar mijn bescheiden mening):

1.) Duitse humor is simpeler en iets banaler. Zodra een gek stemmetje klinkt, liggen ze helemaal dubbel van het lachen. Flauwe woordgrapjes, dat soort koek. De Nederlandse humor is keihard en vaak erg zwart. Duitsers zijn te beleefd om daarom te kunnen lachen. Dat zie je ook terug in de scheldwoorden: vrijwel alles anaalfixeerd. Alles is Scheiße, Kacke, Mist. Daar waar de Nederlanders elkaar geslachtsorganen en enge ziekte toewensen.
2.) Duitsers zijn ingetogener dan Nederlanders. Dat betekent niet -en dat is een misverstand- dat ze niet uit hun plaat kunnen gaan. Feestvieren, ontiegelijk veel zuipen en vreten, helemaal tot het gaatje gaan komt vaak voor. Ze doen het alleen niet omdat het "zo nodig moet, omdat we zo vrij zijn", maar gewoon, omdat het in de cultuur hoort. Ze feesten ook iets meer met de eigen kliek. In Nederland kun je alleen in de kroeg gaan en er met tien nieuwe vrienden weer uit komen. In Duitsland doe je dat niet. Je wordt raar aangekeken als je spontaan tussen een groep gaat staan die je niet kent. Ook betaalt iedereen op het eind voor zich. De obers vinden het prima, want die krijgen 10x fooi, ipv 1x. Ook belangrijk mbt feesten: als het écht gezellig wordt, bestel je in Duitsland een tafel. In Nederland gaat die tafel aan de kant: Nederlanders vieren staand, Duitsers zittend.
3) Duitsers hebben meer respect voor orde, regels en autoriteit. De cliché, ja. Ik stond een keer stomverbaasd bij een stoplicht, dat op rood stond. Ik zag namelijk een stuk of vijf dronken Duitsers, allemaal een jaar of 25. Één van hen had geen zin om te wachten en liep door rood. Hij werd letterlijk en niet bepaald zachtzinnig door zijn maten terug gesleept met een luid "bist du verrückt, da steht ein Kind. Was for een Beispiel macht du da, du Vollidiot!" (er stond ook een kind van een jaar of vijf met zijn moeder bij het stoplicht). De omgang die je in Nederland met de Politie ziet.... dat moet je in Duitsland écht niet gaan proberen. Hoewel ze hier ook een stuk slapper geworden zijn, wordt disrespect voor het uniform niet getolereerd. De Piloot is in Duitsland niet de gast voorin die veel verdiend terwijl hij op elk vliegveld weer een andere stewardess mag aanduwen. In Duitsland is hij de Gezagsvoerder die op elk vliegveld weer een andere Flugbegleiterin mag aanduwen. Klein, maar wel belangrijk verschil.
4) Duitsers hebben nog iets meer de traditionele man-vrouw rollenverdeling in het bloed. Dat betekent niet dat gelijkheid niet overal nagestreefd wordt en je wordt ook hier helemaal gek van de diversiteitspolitiek, maar je merkt dat óók bij de jongere generaties, nog sporen aanwezig zijn. Toch denk ik, dat het meer met een vorm van traditionele "beleefdheid" (deur open houden, opstaan voor vrouwen, zware last overnemen, de rekening betalen bij uit eten gaan, dat soort dingen) te maken heeft, dan met een ander gevoel voor de rollenverdeling.
5.) Duitsers hebben meer tradities en houden daar sterker aan vast dan Nederlanders. Huwelijken staan vol van traditionele handelingen, Traditionele feestdagen worden traditioneel gevierd, er zijn veel traditionele gerechten en dingen als de jacht, de middeleeuwen (op een goede manier, niet de mohammedaanse versie), sprookjes, dichters, muziek en auteurs uit het verleden hebben nog altijd een hoog aanzien. Vooral Goethe en Luther. Letterlijk élke stad, dorp of gat heeft wel een verwijzing daar die beiden.
6) Duitsers hebben weinig kennis van de wereld(geschiedenis). Ze spreken ook relatief weinig en slecht vreemde talen. Okay, ze wonen dan in een land met meer dan 80 miljoen inwoners, dus je kunt hier letterlijk een leven lang carrière maken zonder ooit een woord in een vreemde taal te moeten spreken, maar ook het niveau Engels van de jongere generatie is echt stuitend te noemen. Ze krijgen hier ook geen Engels op school, maar Amerikaans Engels. De uitspraak is ronduit verschrikkelijk. Spreek je hier dus meerdere talen, Frans, Engels, Duits, Nederlands, dan ben je vrijwel verzekerd van een goede baan en valt bewondering je ten deel.
Tip voor de Nederlandse mannen: verlies nooit je Nederlandse accent. Duitse vrouwen vinden het ge-wel-dig. Nooit gedacht dat m'n moerstaal als "exotisch" gezien kon worden, ik had er al moeite genoeg mee mijn braaksel in te houden als Dinand Woesthoff een keer op Nederlands zong.
7.) Het schoolsysteem is heel anders dan in Nederland. Er wordt hier verwacht dat kinderen op vrij jonge leeftijd al keuzes maken, die de rest van hun "Werdegang" ernstig beïnvloeden. Er wordt dus relatief vroeg gespecialiseerd. In Nederland is het allemaal een beetje algemener, hetgeen tegenwoordig geloof ik ook niet het niveau op de universiteiten ten goede komt. In Duitsland heb je minder verschillende richtingen en komen veel mensen al snel op het "Betriebswirtschaftslehre-Traject" terecht, waardoor een bijzonder grote groep mensen zich gediplomeerd "Kauffrau" of "Kaufman" mag noemen. In Nederland zou je dat in een hele reeks pretstudies onderverdelen, in Duitsland heb ik het gevoel dat gezegd wordt: het is tóch allemaal één pot nat. Ook hier weer een boel respect voor status & achievement; als je eenmaal een doctorstitel behaald hebt, wordt je je hele leven met "Dr." aangesproken. Het begint tegenwoordig iets te verminderen, omdat ook de Duitsers een beetje losser worden, maar het is nog altijd mijlen ver van de Nederlandse cultuur, waar je tegen een leraar "meneer Dinand" zegt, in plaats van "Herr Dokter Woesthoff".
8.) Eten. Er wordt hier goed en uitbundig getafeld. Als Bourgondische Brabander bevalt me dat prima. De porties zijn duidelijk groter dan in Nederland. Vlees speelt een centrale rol en aardappelen zijn erg belangrijk.
9.) Sport wordt als team-prestatie beschouwd, ipv individuele performance. Daarom is Duitsland al vier keer wereldkampioen en Nederland niet. Punt. Einde discussie. Wel is er groot bewondering voor de Nederlandse spelers, omdat die, op de juiste manier ingezet (Robben, Bayern München) wél op het hoogste trapje mogen staan.
10.) Duitsers hebben een enorm schuldgevoel over WW2. Daar, waar in NL veel gegrapt en gegrold wordt, is dat in Duitsland uit den boze. Ze kunnen er gewoon niet goed mee omgaan en zijn extreem voorzichtig. Precies daarom, dat de linkse idioten in Duitsland nog met véél meer wegkomen dan in Nederland. Zo wordt bijvoorbeeld op 1 Mei traditioneel in Leipzig, bij Connewitz Kreuz de stad afgebroken door links tuig. Elk. Jaar. Weer. Niemand doet er iets aan, behalve de schade opruimen en vervangen. Er heerst hier ook een demonstratie cultuur. Men gaat hier nog regelmatig de straat op als je het ergens niet mee eens bent. Dat links het vrijwel altijd niet eens is met de status quo, zorgt er dan ook voor dat ze vrijwel tegen alles protesteren. En daarbij behoren dan ook de gebruikelijke rellen. Net als in Nederland ligt de focus sterk op extreem rechts en wordt de linkse verantwoordelijkheid compleet onder het tapijt geveegd. Maar in Duitsland is vanwege het verleden de angst voor extreem rechts nog véél groter, waardoor het allemaal een beetje grimmiger wordt.

Tot slot kan ik zeggen: ik voel me op en top Nederlander, Brabander in hart en nieren, maar ik ben blij dat ik zo goed opgenomen ben in een ander land.
Duitsland is ok.

Gladiator Fap | 16-06-20 | 10:31 | 3

Prima stukje Fap, kan me er goed in vinden, zelf ook 15 jaar in Duitsland gewoond en precies hetzelfde meegemaakt. Prettig land behalve dat gedoe met links dan. Sinds enkele jaren Duitsland, wat dus 100% gelijk is aan Duitsland , ingeruild voor een land dat 52% hetzelfde is als duitsland, volgens dit gekke stukje dan. Thailand.. Die 52% is alleen qua naam zo er zit tenslotte het woordje "land" in beiden, daar blijft het dan bij qua overeenkomsten.

GerMonster | 16-06-20 | 11:08

Yep, volkomen juist. Eventuele toevoeging: daar waar NL meer en meer in regeltjes verzinkt, zijn ze bij de Oosterburen bezig juist veel zaken eenvoudiger en flexibler te maken.
Daarbij maakt het ook enorm veel uit, waar je in Dld woont; dichtbij de NL-grens zijn het halve Nederlanders die vaker in NL komen dan bij hun familie verderop. Voor hen is Berlijn Polen en Bayern gelijk aan Oostenrijk.

PisFinger | 16-06-20 | 11:51

Hitler had plannen om Nederland te ruimen. Kant en klare lebensraum voor de Duitsers.

Acidstain | 16-06-20 | 10:19

Had die Oostenrijkse visionair het destijds toch niet helemaal bij het verkeerde eind. Zullen we ze eerst de oostelijke armoede gewesten geven?

3Xniks | 16-06-20 | 09:21 | 1

Die zijn voor kan ik je melden..!!!

Broedermans_Rikje | 16-06-20 | 10:11

Dat klopt wel. Woon vlakbij de grens en er is heel weinig verschil. Zag je 80 jaar geleden ook al. Als er ergens een anschluss plaatsvond, dan was het wel hier. Honderdduizend man op de Berlagebrug om de “bezetter” te verwelkomen. Nauwelijks verzet (met een beetje goede wil maximaal 10.000 man) en 25.000 bij de waffen-ss.

Rest In Privacy | 16-06-20 | 08:23

Duitsers hebben dezelfde schuldcultuur als NL. Vroeger de katholieke en vooral de gereformeerde religie en nu de klimaatreligie. Duitsers en Nederlanders laten zich al eeuwenlang schuldgevoel aanpraten door de machthebbers. Daardoor hebben ze zich door de Fransen in de EU en de euro laten meeslepen en uitzuigen. Profiteur is een Frans woord. NL en D werkt zich kapot voor het luie broertje F (en in hun kielzog I en E).

Cepalislam500mg | 16-06-20 | 06:00 | 2

Duitsland profiteert keihard van de EUSSR, ja de inwoners moeten lappen maar Duitse multinationals en banksters spinnen garen heur. De DB bestaat nog gewoon door de EUSSR, was al lang omgevallen anders.
Het is gewoon de rijk aan het worden waar ome Dolfie van droomde. Zonder dat er hordes pantzers aan te pas hoefde te komen. Ja tuurlijk Frankrijk en de overige knoflooklandjes moeten afgekocht worden, maar dan verdien je als Duitse industrialist wel wat aan.

Waarom mijn medelanders hier massaal enthousiast over zijn weet ik niet zo goed. Wij lappen vooral voor wat gemorste Duitse kruimels, waar veelal multinationals van profiteren. En krijgen er superveel ellende voor terug.

Graaf_van_Hogendorp | 16-06-20 | 08:08

Duitsers zijn ook dol op fietsen.
Onze fietsen.

Ruimedenker | 16-06-20 | 04:51

Mijn buurvrouw lijkt een beetje op Merkel.

geile pater | 16-06-20 | 02:46

Een mooie gelegenheid om de ultieme ode aan ons volk te posten. Dit schone lied vervult mij met meer trots van Het Wilhelmus, meer dan Waar de blanke top der duinen en ook meer dan Wien Neerland bloed door d'aderen stroomt, van vreemde smetten vrij. Dit lied is een eerbetoon, aan ons gebracht, door de buren aan de andere kant van de Noordzee. Dit lied raakt ons recht in het hart. Dit geeft zo ontzettend goed weer hoe wij zijn en wie wij zijn en dat onze westerburen niets anders kunnen dan in nederigheid knielen voor ons volk. Luister en geniet: www.youtube.com/watch?v=q0Sj_jQa8Go

Arnold Layne | 16-06-20 | 00:32 | 1

Hahaha

Cepalislam500mg | 16-06-20 | 06:55

Als Brabo heb ik meer met de Vlamingen dan met de Duitsers maar goed jullie trekken allemaal je plan maar met die humorloze figuren

Draak uit Brabant | 16-06-20 | 00:13 | 5

De brabo is een beetje als een kleurling in Zuid Afrika, door iedereen uitgekotst.

3Xniks | 16-06-20 | 09:19

@Cepalislam500mg | 16-06-20 | 06:03: Klopt inderdaad. Ik heb een hoop Vlaamse collega's en die zeggen altijd 'ge het n gele plaat dus ge zijt ollander'.
Misschien zijn het eigenlijk toch wel eikels dan.

Draak uit Brabant | 16-06-20 | 11:00

@3Xniks | 16-06-20 | 09:19: nou 't is wat, gelukkig hebben wij de rest van nederland ook niet nodig.

Draak uit Brabant | 16-06-20 | 11:01
▼ 2 antwoorden verborgen

Een Nederlander is gewoon een Duitser die melk drinkt in plaats van bier.
-Gerard Reve-

streknek | 16-06-20 | 00:09

Anschluss. Met uitzondering van Amsterdam natuurlijk. Dat wordt Oranje Vrijstaat.

strawdog | 15-06-20 | 23:36 | 1

Orania

MisterMr | 16-06-20 | 06:59

Immanuel Kant: "De Duitsers, Britten en Spanjaarden onderscheiden zich door hun gevoel voor het verhevende. De Fransen en Italianen door hun gevoel voor schoonheid. De Hollanders missen beide, daar heerst de totale nulliteit, die hen tot negatief voorbeeld maakt".

Sendis | 15-06-20 | 23:08 | 5

Als ik mij niet vergis? Is Kant door allerlei stoornissen uit zijn geboortedorpje gekomen?
Vast een lekker denkertje, maar niet iemand die volkeren kan vergelijken?

geen koning | 16-06-20 | 01:04

@geen koning | 16-06-20 | 01:04: plus nooit

geen koning | 16-06-20 | 01:05

Kant was geweldig, maar nogal een regelneuker. In zijn tijd waren NL nog vrijbuiters. En dat is helaas erg lang geleden. De vrijbuiters in de provincie laten zich onderdrukken door de lege, luie zelfingenomen zakkenvullers van de stad, vooral 020.

Cepalislam500mg | 16-06-20 | 06:16
▼ 2 antwoorden verborgen

BTW 16%, lage tarief 5%, nee we lijken niet op Duitsland.

revolte | 15-06-20 | 23:06 | 1

Dat is wel een hele belangrijke.

Cepalislam500mg | 16-06-20 | 06:20

Voor degenen die denken dat uit de Euro stappen voordat Duitsland dat doet slim is? Hierom niet. Kan ook een kleuter bedenken natuurlijk, maar ja...

Epistulae_Morales | 15-06-20 | 23:02 | 3

Waarom denk je dat we niet uit de euro stappen..

OuweOuweLekkerMauwe | 15-06-20 | 23:07

Klopt helemaal. Gelukkig gaat zelfs het vernederlandste Duitsland binnen twee jaar uit de Euro.
Komt goed allemaal. Houdt Hoop!

geen koning | 16-06-20 | 01:01

@geen koning | 16-06-20 | 01:01: Zo zal het gaan idd. De Duitsers zijn zich eindelijk bewust aan het worden van hun doorgeschoten schuldgevoel.

Cepalislam500mg | 16-06-20 | 06:20

Duitsland heeft geen vrije pers, op het internet wordt veel geblokt (mag u niet lezen want niet goed voor u), een ingewikkeld kiessysteem, moet nog decennia WO2 afgebetalen + Israël + de hereniging, Nederlands klagen mag niet (Duitsers mogen niet klagen, die moeten dragen), de Polen zijn bang voor Duitsland (en ook voor Russen), moeten iedere aan-de-deur-klopper opnemen (want Ausw...) en betalen voor de bezetting van het land door een kleine 40.000 militairen.

Arachne | 15-06-20 | 23:00 | 7

@ram1966 | 16-06-20 | 01:28: Duits schuldgevoel inderdaad. NL had dat wat minder, maar NL heeft nu dat achterlijke Amerikaanse schuldgevoel van de identity politics geïmporteerd als opvolger van het socialisme. .

Cepalislam500mg | 16-06-20 | 06:25

Gelukkig zijn die meeste problemen sinds internet opgelost.

MisterMr | 16-06-20 | 07:01

@Cepalislam500mg | 16-06-20 | 06:25:
?

Kaasjes deelden vol het mofrikaanse schuldgevoel heur. Zeker in politiek, bestuur, cultuur, MSM en onderwijs. Er was decennialang niets ergers dan een faxist genoemd worden voor public shaming. Zie prof Buikhuisen, toen hij schriftelijk karaktervermoord werd door de pa-tje van Jelle Bi Curious (uiteraard anoniem). Of hoe Janmaat bejegend werd. Allen werden in verband gebracht met Dolfie om hun buitenspel te zetten en het narratief in stand te houden.

Maar ik denk dat de generatie uitsterft die daadwerkelijk faxisme heeft meegemaakt. En dat ze nu maar zijn overgestapt op de nieuwe rage om het proletariaat in bedwang te houden. Racisme. Wat ook veel lekkerder bekt, want in het westen zijn na de oorlog allerlei kleurtjes en cultuurtjes geïmporteerd. En daarbij zal er vast wel wat groepen die achterblijven om te exploiteren.

Ja de zwarten zaten er al een poosje in de States, maar goed die zijn niet vrijwillig daar neergeplempt. En heel goed te exploiteren door race baiters doordat ze doorgaans minder goed konden en kunnen meekomen om verschillende redenen.

De Frankfurter Schule en cultureel marxisme worden vaak weggezet als Breivek/Sid Lucassen complot theorie, maar gezien de geschiedenis (veel van deze lieden emigreerde naar de States om nieuwe verdrukte groepen te werven op universiteiten voor hun revo voor de oorlog) lijkt er toch een kern van waarheid in te zitten.

Graaf_van_Hogendorp | 16-06-20 | 08:02
▼ 4 antwoorden verborgen

Een onderzoek dat zichzelf drie, viermaal aanprijst als objectief, geloof ik niet meer. Maar ik zie dat velen hier intrappen. Dit land krijgt de regering die het verdient, en krijgt de zelfverklaarde wetenschappers die het verdient.

dathoujetoch | 15-06-20 | 22:41 | 2

Je hoeft geen onderzoek te doen hoor.
Een land dat 80% economisch verweven en afhankelijk is van een buurland lijkt gewoon ook op dat buurland. We moeten ook niet doen alsof Duitsland al zo lang bestaat. Voor 1870 was het een feodale kluwen monarchietjes die elkaar continu de tent uitvochten. Nederland lijkt ook veel meer op Nordreinwestfalen dan Beieren dat doet..

Epistulae_Morales | 15-06-20 | 23:00

Ik pleit al jaaaaaren voor een anschluss. En als bundesland wordt het natuurlijk: Noordrijnwestfriesland. Worden we in één klap de machtigste regio van Europa. En inderdaad elke 4 jaar weltmeister.

Von Knarrenstein | 15-06-20 | 22:40 | 5

Ik doe mee.
Goed voor de Duitsers ook. Ineens 17 miljoen landgenoten die niet onder de classificatie Dadervolk te vatten zijn.

JanVergoor | 15-06-20 | 23:20

Duitsland is de grote broer waar broertje NL jaloers op is omdat hij beter is in alles. Deutschland Deutschland über Alles. Kijk dat klinkt. Een Nederlander durft niet eens te denken Nederland Nederland boven alles. Nederland. Het ligt zelfs onder de zeespiegel. Tenminste, het meest holle, zelfingenomen deel van Nederland.

Cepalislam500mg | 16-06-20 | 07:04
▼ 2 antwoorden verborgen

Duitsers deugen zich ook de zelfvernietiging in, dus in die zin klopt het.

De Vrijlansier | 15-06-20 | 22:40 | 1

Mooi gezegd.

Cepalislam500mg | 16-06-20 | 06:26

We zingen in het volkslied ben ik van Duitse bloed en met een koningshuis waar 3 kwart Duits bloed in zit vind ik de conclusie niet zo raar.

likdoorn | 15-06-20 | 22:39 | 1

De Prins, een Duitser die het hier in NL mooi voor elkaar had. Heeft begin veertiger jaren nog gesolliciteerd als baas van NL, maar toen vonden de Joden in de VS het wel mooi geweest (daar hadden ze ook best wel een punt).

Cepalislam500mg | 16-06-20 | 07:08

jawohl ik ben voor .draai alleen nogmaar duitse en nederlandse muziek en drink liters weibbier en schwarzbier ,en ik discrimineer niet zum wohle meine herren

Hapselaar | 15-06-20 | 22:33

Alleen al voor de Oktoberfesten wil ik bij DL horen.

BozePaarseMan | 15-06-20 | 22:18

Amsterdam-Berlijn wie haalt dat nu weer in zijn vermoeide hersens?.

kapt.Jerkoff | 15-06-20 | 22:15 | 2

Zelfde linkse idiotie, dus klopt wel.

straatsurfer | 15-06-20 | 22:28

Komt van het wezen Jetten. Kijk maar eens op de D66 site. Brrr.

Cepalislam500mg | 16-06-20 | 06:28

Die paar vierkante kilometers bij Eindhoven zijn innovatiever dan welke Duitse stad dan ook.
Dus terecht dat Eindhoven niet vergeleken wordt.

Trumme | 15-06-20 | 22:10 | 2

Eindhoven zou München zijn. Utrecht Frankfurt, Maastricht Stuttgart, Rotterdam Hamburg, Enschede Münster, makkelijk zat. Wij hebben alleen geen Roergebied en zij geen Almere, maar ja, beide mis je niks aan.

5611 | 16-06-20 | 00:24

Infantieler bedoeld u.

geen koning | 16-06-20 | 00:57

Wir sind aller Europeaner...

Odin | 15-06-20 | 22:08

Duitsland : 83 miljoen 8790 coronadoden.
Nederland : 17miljoen 6000 coronadoden.

Ruimedenker | 15-06-20 | 22:07 | 5

Nederland 6000? Hahaha. Doe er minstens de helft bij. Goeie truc van Rutte en co, niet alle verdachte gevallen testen.

DeEchteWaarheid | 16-06-20 | 00:37

@Mokum Kosher | 15-06-20 | 22:27: Hahaha

Cepalislam500mg | 16-06-20 | 06:29
▼ 2 antwoorden verborgen

Zie je wel: Duitsers zijn ook net mensen.

De waard zijn gast | 15-06-20 | 22:06

Möchte Ich doch lieber der Hahn sein.

Cepalislam500mg | 16-06-20 | 07:21

Mooi hè.

Cepalislam500mg | 16-06-20 | 07:18

Laten we maar niet bij Duitsland horen. Als ik ooit een klein kefhondje van een Duits ras neem dan noem ik 'm wel Schnautze of Schweinehund. Als wiedergutmachung.

suscrofa | 15-06-20 | 22:00

Tuurlijk. Frankrijk lijkt idd veel meer op Duitsland dan Denemarken. Moest wel hard lachen om Oostenrijk dat af en toe een kanselier mag leveren

IJzer Oxide | 15-06-20 | 21:59 | 1

Wel jammer dat er "bondskanselier" staat.

Eric Newby | 15-06-20 | 22:04

De politie vraagt uw hulp!
Via Burgernet wordt gevraagd te zoeken naar een man in Roden met stoppelbaard en zongebruinde huid, bruin haar, een zwarte fiets met fietstassen, een bruine bodywarmer, en een blauw T-shirt.

Een nieuw dieptepunt is bereikt in politiek correcte idioterie.
Je zal maar slachtoffer zijn. Zo wordt je dubbel gepakt.
Als ik iemand moet zoeken met een zongebruinde huid dan moet ik denken aan...? Iedereen die in de zon heeft gezeten?
Idioten!

www.telegraaf.nl/nieuws/1115594081/ma...

Dirk III | 15-06-20 | 21:58 | 6

@BozePaarseMan | 15-06-20 | 22:03: Maar zeg dat dan! Er fietsen hier genoeg finnen op gestolen fietsen waar ze niet de moeite hebben genomen de fietstassen van de vorige moeder-eigenaar van de fiets te verwijderen dus dat zegt ook niets.
Zeg een blanke dader, een negroïde dader of een Noord-Afrikaanse dader. Dan weten we meer. Nu kan het letterlijk alles zijn. Wees duidelijk. Wat boeit het nou als je de dadel wil pakken.

Dirk III | 15-06-20 | 22:34

@Dirk III | 15-06-20 | 22:34: Dadel? Maar het kan echt geen Chinees zijn want die kunnen geen zongebruinde huid hebben.

Cepalislam500mg | 16-06-20 | 06:34
▼ 3 antwoorden verborgen

We zijn alleen Europeanen toch? Grijze baard, kaal, bril, dik en zweterig.

BozePaarseMan | 15-06-20 | 21:57

Goede muziek ook.
GTeV D'Weikerstoana / Olympia Polka / Musikantentreffen im BGL
youtuub.chom watch?v=cQZ4DfHKSSU

Rest In Privacy | 15-06-20 | 21:56

Misschien is Mark te porren voor zijn eigen munteenheid: De Duitse Mark.

gebruikesrnaam | 15-06-20 | 21:51 | 2

Hij is er ijdel genoeg voor. Hij denkt zelfs dat hij erg goed bezig is, hij heeft zelfs het mobiele nummer van Unilever!

Analia von Solmsch | 15-06-20 | 22:45

@Analia von Solmsch | 15-06-20 | 22:45: Unilever is zijn mama dus vind je het gek.

Cepalislam500mg | 16-06-20 | 06:35

Ik moet eerlijk bekennen.....
-bier
-BMW
-dikke varkenskop
-skivakantie
Tja...

Ruimedenker | 15-06-20 | 21:50 | 3

Nog een bierpens en het is af.

BozePaarseMan | 15-06-20 | 21:54

Die varkenskop neem je overal mee naar toe. Also.

gebruikesrnaam | 15-06-20 | 21:56

Vandaag hebben we 4000 nieuwe haringen aan de moffen gedoneerd.

Vitale-Reaguurder | 15-06-20 | 21:48 | 3

Wat ist mit de oude maatjes passiert?

Ruimedenker | 15-06-20 | 21:52

Zijn de Duitsers gek op, Matjes. Betalen er goed voor.

Cepalislam500mg | 16-06-20 | 06:36

Ik koop dat wij heel snel op Australië gaan lijken.

Sinterbikske | 15-06-20 | 21:48 | 1

Denemarken.

de honden blaffen... | 15-06-20 | 21:52

Nederland lijkt dus ook op Belgie..?
*zoekt een steen en een hoge boom*

Wasbakplasser | 15-06-20 | 21:48 | 7

Nog nooit gezegd, vies woord.
Hier net over de grens zeggen de Belgen het wel

Nouwske | 15-06-20 | 22:05
▼ 4 antwoorden verborgen

Laten we eerst nog wat herstelbetalingen gaan innen bij die Duitsers want die fooi die onze voorouders ooit hebben gekregen van die krenterige en arrogante oosterburen is een bitchslap van formaat.

Sprinkhaan | 15-06-20 | 21:45 | 6

@Kapitein Sjaak Mus | 15-06-20 | 21:51:
Dan moeten er wat betalingen binnenlands gebeuren.
En mag Friesland een grote rekening verwachten uit Engeland.
en.wikipedia.org/wiki/Ubba

miko | 15-06-20 | 22:03

We bestaan als land omdat we ons vrij vochten

Gandalph | 15-06-20 | 23:15

@Dirty-Harry44 | 15-06-20 | 21:50: Je vergeet de Fransen 200 jaar geleden. Ik en vele andere Nederlanders lijden daar dagelijks onder. Tijd voor excuses (en dus geld) van die Macron.

5611 | 16-06-20 | 00:29
▼ 3 antwoorden verborgen

Nederlanders lijken net zoveel op Duitsers als Ieren op Engelsen of Portugezen op Spanjaarden.

Mr_Natural | 15-06-20 | 21:44
-weggejorist-
Sinterbikske | 15-06-20 | 21:43 | 4
▼ 4 antwoorden verborgen

Nederland lijkt niet meer op Nederland. Je waant je hier al snel in het buitenland. Daarom lijkt het op Duitsland.

nuchterbekeken | 15-06-20 | 21:43

Duitschland staat garant.

24^7 | 15-06-20 | 21:41 | 3

Duitschland ??? Duitsland of Deutschland!

Rest In Privacy | 15-06-20 | 21:49

Ook echt de top 5 benoemen van landen die dan weer niét op Duitsland lijken.. Erg belangrijk journalistiek werk!

WilhelmusVNaanshouwe | 15-06-20 | 21:39

Tussen 1830 en 1841 verrees aan de Donauoever de Walhalla 'Tempel Deutscher Ehren' nl.wikipedia.org/wiki/Walhalla_(Donau...) Het is een gave versie van het Parthenon, maar wie worden tot de Duitse eregalerij gerekend? (Wiki:) De Nederlanders en Belgen in het Walhalla zijn Willem van Oranje, Prins Maurits, stadhouder Willem III, de humanist Erasmus, de rechtsgeleerde Hugo de Groot, de natuurwetenschapper Herman Boerhaave, de zeehelden Michiel de Ruyter en Maarten Harpertszoon Tromp, de schilders Antoon van Dyck, Jan van Eyck, Hans Memling, Frans Snyders en Peter Paul Rubens, en de Frankische Koningen en hofmeiers geboren in de streek rond Luik, Clovis, Karel de Grote, Karel Martel en Pepijn van Herstal .
Vanuit Duits perspectief is Willem van Oranje een Duitse vorst, Rembrandt van Rijn een Duitse schilder en Erasmus van Rotterdam een Duitse humanist. Het koeterwaals dat er gesproken wordt is een platte versie van Plattdeutsch nl.wikipedia.org/wiki/Nederduits

Eeuwig..Op..Vakantie | 15-06-20 | 21:38 | 1

En Simon Stevin een belg,... er blijft niets over dan Quincy halve Gario en dingens akwumambatswa of hoe die gek ook heet

miko | 15-06-20 | 22:00

Ooit las ik dat dat duitse bloed dietse bloed moest zijn, en diets dat waren wij.
Maar dat blijkt dus niet te kloppen, het is wel degelijk Duits bloed.
Wilhelmus von Deutschland zijn wij.

snapal | 15-06-20 | 21:37 | 2

Der Wilhelm von Orange. Der spricht gar kein Hollaendisch, nur Deutsch. Vater des Vaterlandes.

Toverkol | 15-06-20 | 21:59

Nederland bij Duitsland, dan hebben we niks meer aan de Waterlinie, zou jammer zijn.

Mr_Natural | 15-06-20 | 21:37 | 1

Houdt wel dat geteisem uit de Randstad buiten.

Toverkol | 15-06-20 | 22:14

Liever even wachten met de anschluss totdat Merkel weg ist

Mouth Of The South | 15-06-20 | 21:34 | 2

Ik ben nog lang niet weg.

Frau Merkel | 15-06-20 | 21:47

In ieder geval wachten totdat die Duitsers van hun rampzalige schuldcomplex annex zelfmoordneigingen genezen zijn, anders raken we alleen maar van de regen in de drup.

5611 | 16-06-20 | 00:32

Ook op de Drentse heide blüht ein kleines blümelein. Er is zelfs een dorp dat Erica heet.

wijsvinger | 15-06-20 | 21:34 | 1

Daar gaan we zuipen terwijl we ein heller und ein batzen.
Heidi haido haida,....

miko | 15-06-20 | 21:58

Iets voor #CoronaCafé en @keestelpro; zoveel mooi Duitse nummers, zeker tijdens de Neue Duetsche Welle, maar ook in de jaren zestig.

Dubbelepunthoofd | 15-06-20 | 21:33

Nederland zou een Bundesland moeten worden

Rest In Privacy | 15-06-20 | 21:32 | 1

Weet je wie ook extra Lebensraum in het oosten zocht?

Kapitein Sjaak Mus | 15-06-20 | 22:02

ALS die vermaledijde EU dan zonnodig moet komen, laten ze dan beginnen met alle MinV&W's opheffen en het Duitse Verkehrsministerium alle verkeer gaan regelen. Autobahn-tucht en regels, 130km/uur op mooie rechte veilige stukken als RICHTsnelheid niet maximumsnelheid. Nederland lijkt op Duitsland, niet met Marketing Rutte's Rotmaatregel!

Mijnbescheidenmening | 15-06-20 | 21:32

Nederland is Duitsland op z'n madurodams. Met je 100km-per-retard-uur

Mijnbescheidenmening | 15-06-20 | 21:31 | 1

Lekker gassen op de Oberhausen Straight zaterdag en dan Bratwurst mit Pommes halen bij de Wurstbraterei in Keulen..

Toverkol | 15-06-20 | 22:02

Klopt wel, waar ik woon(de) zitten in het dialect veel Duitse woorden. Komt omdat het ooit Kleefs grondgebied was. Veel Duitse namen nog steeds in het dorp, nazaten van toen, en die zijn net zo chagrijnig en kortaf als de gemiddelde Duitser... Rutte voortaan spellen als Rütte.

Reykjavik | 15-06-20 | 21:30

Duitsland is Amsterdam-Oost.

Ruimedenker | 15-06-20 | 21:29

Altijd handig zo n grote broer in de buurt.
Mofjes laten ons heus wel met rust nu en wij mogen die zooi transporteren waar zij hele mooie dingen mee maken.
Een win win situatie.

snapal | 15-06-20 | 21:29 | 2

Jij snapt het, tenminste iemand die praktisch denkt.

Rest In Privacy | 15-06-20 | 21:31

Een EU met rusland heerst over de wereld

Gandalph | 15-06-20 | 23:22

Nederland is het brutale, debiele broertje van Duitsland.

Ruimedenker | 15-06-20 | 21:27 | 2

Haha, eens.

Eric Newby | 15-06-20 | 21:42

Wir sind wie Oskar Matzerath meinst du.

suscrofa | 15-06-20 | 21:46

Müssen wir auch Witzen machen im Deutsch, das geht nicht mitfallen.

Mr_Natural | 15-06-20 | 21:27 | 9

"Der hund hat keine nase."

"Wie riecht er dann?"

"Schrecklich!"

VanBukkem | 15-06-20 | 22:00

@suscrofa | 15-06-20 | 21:56: Klopt, is van zijn beruchte balkontoespraak. Net als deze: Mann sieht es pas, wenn mann Schnapps getrunken hat. En: Wer hat der bester Anführer?! En puur de kift: Franz Beckenbauer konnte nicht so gut Fussball spielen wie Wilhelm II! Das hat er nachher in Holland gelernt! Von meinem Grossvater!

Het zat er dus al vroeg in, bij unser Louis.

Rest In Privacy | 15-06-20 | 22:11
▼ 6 antwoorden verborgen

De Nederlander lijkt zo niet op de Duitser.
Nederland lijkt zo niet op Duitsland!
(Zo, ik heb gezegd...)

Einde van de Domheid | 15-06-20 | 21:27

Maakt me geen reedt uit. Wij worden toch al m'n hele leven lang Reserve Duitsers genoemd. Prima; goed bier, veel vlees en goed leven. En stukken goedkoper dan aan deze kant van de grens.

Dubbelepunthoofd | 15-06-20 | 21:27

mevr horsteknots is duitse. Ze glimlacht, ik heb jou geannexeerd, de rest is makkelijk, zegt ze.

horsteknots | 15-06-20 | 21:26

Maar Gruusgott wil ik best wel zeggen. Vind ik wel lekker bekken. Net als Boemsen. Of Aarslog. Ennuh Spietsenklasse. Tol !

suscrofa | 15-06-20 | 21:25 | 5

@suscrofa | 15-06-20 | 21:39: tenminste 8 spel- en grammaticafouten heb ik snel even geteld. Zo zegt een Duitser het dus niet als hij snel een broodje wil.

bdn01 | 15-06-20 | 21:58

Warmduscher

Toverkol | 15-06-20 | 22:03
▼ 2 antwoorden verborgen

Ik had altijd de indruk dat Nederland het meest op Friesland lijkt.

Rest In Privacy | 15-06-20 | 21:25 | 10

@miko | 15-06-20 | 21:54:
Al die vrouwen die Lagertha's genen hebben...

* kijkt dromerig naar buiten *

Kapitein Sjaak Mus | 15-06-20 | 22:08
▼ 7 antwoorden verborgen

Dutchland am Meer.

gebruikesrnaam | 15-06-20 | 21:24

We kunnen ook Mark aan de Duitsers verkopen. Dan levert het ook nog wat op.

van heinde en verre | 15-06-20 | 21:24 | 2

Maar vast geen €1000 p.p.

Hetze Haatstra | 15-06-20 | 21:44

Doneer hem maar aan Brussel.

Arachne | 15-06-20 | 22:54

Rutte is dan ook het schoothondje van Merkel.

Miezerig | 15-06-20 | 21:23

Duitsland is de dertiende provincie van Nederland. Vinden ze niet leuk als ik ze er even op wijs.
Net zoals dat Duitsers zo politiek correct zijn dat ze niet eens rechts durven te rijden!

Frau Merkel | 15-06-20 | 21:20 | 2

Veertiende!! Flevoland is de 13e.

Arachne | 15-06-20 | 22:54

Inderdaad geen speld tussen te krijgen: objectivelists.home.blog/2020/05/30/c... Het probleem is dat je voor het invullen wel moet weten waar je over praat. Zo is de taalverwantschap beslist niet zo nauw als het lijkt. En wat Religion met Ethnicity van doen heeft is meer dan discutabel (als in een regelrechte bias, zie ook verder).

Daarom durf ik wel te verwedden dat als ze ooit Welk Land lijkt het Meest op Nederland invullen, Duitsland beslist niet als tweede uit de bus zal komen. Duitsland als ingepolderde vlakke rivierendelta met zijn Kaiser en tweederangs bier. Wie bitte?

Rest In Privacy | 15-06-20 | 21:19

Inleveren die sleutels Markie! En daarna opzouten!

Frau Merkel | 15-06-20 | 21:18 | 6

Rutte gaat de geschiedenisboeken in als de allergrootste rat alle tijden, beschamend.

smdyasc | 15-06-20 | 21:46
▼ 3 antwoorden verborgen

Als we beide elftallen combineren worden we iedere 4 jaar wereldkampioen.

Rest In Privacy | 15-06-20 | 21:16 | 2

Dan kan Ronald een andere baan zoeken.

Mr_Natural | 15-06-20 | 21:20

We zullen wel moeten opgaan in Duitsland omdat uiterlijk over 100 jaar het Hollandsche kustgebied reikt tot het wervelende Almelo.

bixiers | 15-06-20 | 21:15 | 4

@Watching the Wheels | 15-06-20 | 21:20: Die zit hier regelmatig in een sauna. Altijd als ik er ook ben.

Dubbelepunthoofd | 15-06-20 | 21:29

@Watching the Wheels | 15-06-20 | 21:20: Jammer dat Ilse geen betere producer heeft gevonden, een van de beste stemmen voor Amerika/wereld... met sommige intelligente Bob-liedjes was ze wereldkampioen geworden, jammer:https://www.youtube.com/watch?v=Bery4Yhj_Yw

grindbak | 15-06-20 | 21:30
▼ 1 antwoord verborgen

Het is andersom, Duitsland lijkt op Nederland, komt door Rudi Carell.

Mr_Natural | 15-06-20 | 21:14 | 8

We hadden Toon Hermans moeten sturen.

Mr_Natural | 15-06-20 | 21:21
▼ 5 antwoorden verborgen

Ik denk dat het precies andersom is: van alle landen lijkt Duitsland het meest op Nederland. Zelfs België lijkt minder op Nederland dan de Pruus.

Stormageddon | 15-06-20 | 21:13

Ik kreeg laatst bij een duitse slager een fles bier bij mijn aankoop.
In Nederland = Verboten.

SchimmelSchwanz | 15-06-20 | 21:13 | 3

Freddy Breck?

Mr_Natural | 15-06-20 | 21:17

Een Duitser zegt niet “ verboten”, maar “ strengstens untersagt”

bdn01 | 15-06-20 | 22:01

Niger lijkt schijnbaar het minst op Duitsland en dat na al dat schaffen... Hoe heet eigenlijk een inwoner van Niger?

Urbanus_2.0 | 15-06-20 | 21:12 | 7

@Watching the Wheels | 15-06-20 | 21:16: ik weet het echt niet nigeria heeft nigerianen maar ik zou bijna ni**ers zeggen als het momenteel niet zo zwaar beladen was.

Urbanus_2.0 | 15-06-20 | 21:22
▼ 4 antwoorden verborgen

Dat duurt niet meer lang. Over een paar jaar lijkt NL het meest op Marokko of Turkije of ergens iets in de rimboe in Donker Afrika. Waarschijnlijk het laatste.

zbb | 15-06-20 | 21:08 | 1
-weggejorist-
grindbak | 15-06-20 | 21:11

Wir schaffen das!
*Lidl biertje optrekt*
Proost!

deugnietmee | 15-06-20 | 21:08 | 1

Open trekt toch hoop ik?

henkvaningrid | 15-06-20 | 21:15

Het heeft blijkbaar niet veel invloed gehad op de Deutsche Schutzgebiete

Togo,
Wituland (in het huidige Kenia),
Duits Zuid-West Afrika (het huidige Namibië),
Duits Oost Afrika (het huidige Tanzania, Burundi en Rwanda),
Keizer-Wilhelms-Land (een deel van het huidige Nieuw Guinea)
Bismarck Archipel (Papoea-Nieuw-Guinea)

eind 19e eeuw tijdens de Kolonialfieber.

kloopindeslootjijook | 15-06-20 | 21:07

Als we opgaan in Duitsland hebben we er wel gelijk 4 wereld- en 3 Europese titels bij.

Mr_Natural | 15-06-20 | 21:07 | 4

En dan hebben we 1 finale zowel gewonnen als verloren.

Rest In Privacy | 15-06-20 | 21:17

@De Briemusketier | 15-06-20 | 21:11: Nadat we 'm officiel begonnen zijn (dit i.v.m. de schuldkwestie).

Arachne | 15-06-20 | 22:51
▼ 1 antwoord verborgen

Al die landen op dat kaartje, geel, groen, donkergroen gekleurd, die nagenoeg niets overeenkomstig hebben met Duitsland en dus met Nederland. Is daar niet iets sociologisch-wetenschappelijks over te zeggen?

henkvaningrid | 15-06-20 | 21:07

Oostenrijk lijkt echt niet op Duitsland. Nederland inderdaad wel. Daarom kan Nederland beter verder als provincie van Duitsland.

Bataafje | 15-06-20 | 21:06 | 2

Das siebzehnter Bundesland.

henkvaningrid | 15-06-20 | 21:08

Ik heb gewerkt met Duitsers en ze zijn toch echt wel anders dan tata's. Gewoon apart blijven en een nexit hosselen voor good measure.

Graaf_van_Hogendorp | 15-06-20 | 21:14

Dus Mark Rutte, doe het licht maar uit
In het donker zien ze je niet
Als je zwijgt dan horen ze je niet
www.youtube.com/watch?v=Fig5Z1cb3E8

Watching the Wheels | 15-06-20 | 21:06

Wat ik hierover nog te zeggen heb, duurt maar een sigaret.

suscrofa | 15-06-20 | 21:05 | 26

De vlag omhoog, de gelederen gesloten...

VanBukkem | 15-06-20 | 21:50
▼ 23 antwoorden verborgen

Indien we na de 2e wereldoorlog ons als provincie hadden aangesloten bij Duitsland.
Hadden we de meeste stemkracht in het Duitse parlement.
Helaas pindakaas. Hebben we de EU ervoor teruggekregen.

H0lland | 15-06-20 | 21:05 | 3

Tristatecity komt eraan.

H0lland | 15-06-20 | 21:09

Hadden we mee moeten betalen aan de wiedergutmachung en 2 wereldoorlogen moeten afbetalen. Nu zijn we na WO2 binnengelopen met de Marshallhulp. De komst van de EU stond al vast.

Arachne | 15-06-20 | 22:50

Haal immer mijn boodschappen met mijn AH tas bij de Aldi en Lidl. Duitse herder buiten aangelijnd.

gebruikesrnaam | 15-06-20 | 21:03 | 3

Bmw, audi, mercedes voor de deur.. vielleicht ?

suscrofa | 15-06-20 | 21:08

Ich bin kein Berliner!

Mr_Natural | 15-06-20 | 21:03 | 1

Je lijkt inderdaad meer op een Hamburger.

Rest In Privacy | 15-06-20 | 21:14

Hoe lang duurde het ook alweer? Oh ja, 3 dagen....

Drunken_Pumpkins | 15-06-20 | 21:01 | 3

Daar is die antifa-lul weer.

BrutusBosch | 15-06-20 | 21:05

5 toch? Maar ja, de verdediging van Feyenoord was zo lek als een mandje.

Rest In Privacy | 15-06-20 | 21:13

"Nederlanders zijn moerasduitsers die melk drinken ipv bier, en samenwerken om het hoofd boven water te houden."

Klopt. Tacitus wist het vroeger al. Die zei zoiets als: met vloed lijken ze (de toenmalige inwoners van Nederland) op zeelieden in een storm, en met eb op aangespoelde schipbreukelingen. (nou ja, iets van die strekking).

Dr_Johnson | 15-06-20 | 21:25

Nederlanders zijn moerasduitsers die melk drinken ipv bier, en samenwerken om het hoofd boven water te houden.
Voor moslims en neegers is Nederland om die reden een moeilijk land om te integreren, want integreren doe je nu eenmaal niet met je reedt omhoog of vanuit de hangmat.

De Briemusketier | 15-06-20 | 21:01

@VP732 | 15-06-20 | 21:34:

Het zijn toch de Marokkanen in het filmpje aangezien ze Frans spreken. Frankrijk heeft een immens probleem zijn land binnen gehaald en Macron heeft geen enkele regie ondanks zijn presidentiële toespraken.

sprietatoom | 15-06-20 | 22:07
▼ 3 antwoorden verborgen

Laast wezen stappen in Duitsland bleek het aan het eind van de avond toch in Yemen te zijn... vergissing.

dhrat | 15-06-20 | 21:00

Duitsers zijn verschrikkelijk unmodisch, echt erg. Dan doen Nederlanders het beter, een beetje dan toch.

Computer_says_no | 15-06-20 | 20:59 | 1

Nog veel mannen met snorren daaro. En dan weet je het eigenlijk wel.

Rest In Privacy | 15-06-20 | 21:01

Amme nooit nie.

* Vakantie boekt op de Grebbeberg *

Kapitein Sjaak Mus | 15-06-20 | 20:58

Heeft Der Rick hier al op gereageerd?

Rest In Privacy | 15-06-20 | 20:57 | 4

@Watching the Wheels | 15-06-20 | 21:02:
Tampert +1

deugnietmee | 15-06-20 | 21:04

@Watching the Wheels | 15-06-20 | 21:02: Harry, hol mal den Wagen.

Toverkol | 15-06-20 | 22:06

@Watching the Wheels | 15-06-20 | 21:02: Ja wie sagt Mann dass... Ihr Mann ist ermordet worden.

5611 | 15-06-20 | 22:30
▼ 1 antwoord verborgen

De standbeelden van Adolf Hitler zijn weg, maar die van Rudi Voeller weet ik eigenlijk niet.

skoftig | 15-06-20 | 20:56 | 1

Lothar Matthaus?

John-013 | 15-06-20 | 21:09

Tja, wij hebben zelfs de Mark nog. Dat kan Duitsland niet zeggen. Weet alleen niet of wij daar blij mee moeten zijn.

Shestov | 15-06-20 | 20:54

Ben het er niet mee eens. Denemarken lijkt veel meer op Nederland. Zo gauw je de grens daar overgaat voel je je thuis, ook al lijkt de bouwstijl wat anders. Maar de sociale cultuur en cohesie ligt veel dichter bij de Nederlandse.

L.E. Raar | 15-06-20 | 20:54 | 3

Lezen: Het gaat niet om de landen die het meest op NL lijken, maar die het meest op Duitsland lijken. DK kan best meer op NL lijken dan NL lijkt op Dld. Nog afgezien van de vraag hoe je dit in hemelsnaam meet. Je kunt allerlei overeenkomsten hebben, maar wie bepaalt hoeveel "gewicht" je al die eigenschappen geeft. Het is een optelsom van appels en peren.

TB2318 | 15-06-20 | 21:10

Na 35 jaar met een Deens getrouwd te zijn en al die tijd behept te zijn geweest met een -geweldige- Deense schoonfamilie (en zij met de mijne) moet ik u helaas mededelen dat Denen aanzienlijk minder met Nederlanders gemeen hebben dan de eerste de beste Duitser van boven de 'Weisswurstequator' (- en westelijk van Braunschweig)

bisbisbis | 15-06-20 | 21:40

Vertrouw Denen nooit! Krijgen we nog financiële compensatie van de Vikingen van ze?

Blasfemie | 16-06-20 | 07:55

Voor benzine enne boodschappen liever gisteren dan vandaag, VOC modus uit.

william7055 | 15-06-20 | 20:53

Ze hebben beide een schuld complex, ongekend, De Duitsers omdat ze zoveel Joden afgevoerd hebben en de Hollanders omdat ze dat gewoon hebben laten gebeuren.; Nieuwe Mode term het Naoorlogs verzet.

rechtsdwalendeautist | 15-06-20 | 20:53 | 2

@Piet Karbiet | 15-06-20 | 21:07:
Ah joh! Betty was een heldin. Met 96 was ze niet in de wieg gesmoord (gelukkig maar). Mooie was dat ze altijd heel bescheiden was. Ze zei dat ze deed wat ze moest doen en lulde er niet over. Pas toen ze ouder werd kwam ze weer op de media radar. Moge zij ruste in vrede.

Basil Fawlty | 15-06-20 | 22:03

"blijkt dat Nederland meer op Duitsland lijkt dan alle andere landen die ook op Duitsland lijken."

Ja, is toch niet zo heel gek? Ook Nederland bestaat, zeker boven de grote rivieren, grotendeels uit afstammelingen van Germaanse volkeren. Ga je zuidelijker, en zeker in België, dan zul je meer met afstammelingen van Gallische volkeren te maken krijgen.

In de tijd dat de Batavieren nog met zijn vijfen waren, zeg maar, de tijd van Julius Caesar and all that jazz, werd de grens van het Romeinse Rijk - de 'limes' - gevormd door de Rijn - de 'Rhena' - daaronder was het 'beschaafd', daarboven dronken de barbaren bier uit de schedels van overwonnen vijanden en verdobbelden ze hun vrouwen.

Maar, in de loop der geschiedenis zou je wel kunnen zeggen dat het oosten van Nederland erg Duitsland-oriented is gebleven, maar het westen toch meer Anglo-Saksisch - UK-oriented, zeg maar - is geworden.

Dr_Johnson | 15-06-20 | 20:51 | 12

@Basil Fawlty | 15-06-20 | 21:16:

Jaja, I know, ik heb het fantastische boek van Bart van Loo ook gelezen, hoor.

Dr_Johnson | 15-06-20 | 21:18

De Galliërs zijn Keltisch (kijk op de kaart bij Asterix en Obelix). De Franken zijn een Germaans volk.

Arachne | 15-06-20 | 22:46
▼ 9 antwoorden verborgen

Dan zijn we ineens geen dichtbevolkt land meer! En dus kunnen de stikstofmaatregelen abgeschaft werden!

TonieKolonie | 15-06-20 | 20:51

Nou, Venlo, gisteren naar toe/doorheen gefietst, lijkt niet eens op Venlo. Meer op een Arabisch vakantiekamp. Ze zitten midden in het centrum op een pleintje de teennagels te knippen, Mercedessen, BMWs, Golfjes vol pooierkoppen met baarden, kopdoeken. Vechthonden met getatoeëerde testosteronbommen. En iedereen loopt door/over elkaar heen. Wij zijn gevlucht. Nooit kom ik daar weer.

Normpje | 15-06-20 | 20:51 | 4

Tsja, Venlo.... Aken viel me vorig jaar ook erg tegen.

Rest In Privacy | 15-06-20 | 20:59

@Kuifje-naar-Brussel | 15-06-20 | 20:59: vandaag Roermond ‘gedaan’, een stuk aangenamer. Hemelsbreed 30 km uit elkaar.
Maar Limburg is verder heerlijk om te fietsen, vakantie in eigen land jongeh!

Normpje | 15-06-20 | 21:19

@Normpje | 15-06-20 | 21:19: Was er vorig jaar, en het stikt er echt van de fietsers. Mooie wegen en lekkere heuvels, ideaal parcours.

Rest In Privacy | 15-06-20 | 21:22
▼ 1 antwoord verborgen

maar gzd ook heel veel anders. (check maar eens op Quora)
Lest we remember '88

Hemmenaar7 | 15-06-20 | 20:50

Eindhovens = München
Beide boers en katholiek
Brabantse vlag is rood-wit geblokt, de Beierse vlag is blauw-wit geruit
In München moeten ze de Pruisen niet, in Eindhoven moeten ze de Hollanders niet
In Eindhoven is Philips, in München is Siemens
Automotive in Eindhoven is DAF, in München BMW
Eindhoven heeft PSV, München 1FC Bayern
Eindhoven en München zijn beide high tech
In Eindhoven drinken ze meer bier dan in het noorden, zo ook in München...
München is het Duitse Eindhoven...
QED

Enrique C | 15-06-20 | 20:50 | 4

Een echte Duitser heeft mij eens geleerd dat München eigenlijk de meest noordelijke stad van Italië is. Und die menschen die daar wonen sind eigentlich nord-Italiäner.

VanBukkem | 15-06-20 | 21:24

@VanBukkem | 15-06-20 | 21:24:
Ten noorden van de lijn Frankfurt (aM) - Bayreuth = der Weißwurstäquator is Süd-Schweden...

Minga is der Nabel der Welt

Enrique C | 16-06-20 | 11:28
▼ 1 antwoord verborgen

Nederlanders zijn reserve Duitsers.
Die voor hetzelfde geld in een kleiner huis wonen.
Die voor hetzelfde geld in een kleine auto rondrijden.
Die voor hetzelfde geld minder tanken.
Die voor hetzelfde geld minder boodschappen kopen.

Osdorpertje | 15-06-20 | 20:50 | 10

@Basil Fawlty | 15-06-20 | 21:24: Als woordkunstenaar heb je veel artistieke vrijheid.

Rest In Privacy | 15-06-20 | 21:32

@Kuifje-naar-Brussel | 15-06-20 | 21:32:
Dank! Deze gedachte zal ik in het achterhoofd houden en verwerken in mijn Marcel Marceau-achtige voorstelling. En ik zal zeker mijn gezicht ook wit schminken om de erfzonde te benadrukken van die vreselijke Amsterdammers die mij toen beledigden.

Basil Fawlty | 15-06-20 | 21:41
▼ 7 antwoorden verborgen

Nederland lijkt nog het meest op Marokko

Botte Hork | 15-06-20 | 20:49 | 3

Duitsland tegenwoordig ook. En op Turkije natuurlijk. Ze hadden vroeger zelfs een staatshoofd die erg op Erdogan leek!

uncommonsense | 15-06-20 | 20:51

Marokko is veiliger als je van uitgaan houdt.

Rest In Privacy | 15-06-20 | 21:00

Eigenlijk vind ik Luxemburg meer op Duitsland lijken.

omanders | 15-06-20 | 20:48 | 5

@Basil Fawlty | 15-06-20 | 20:56: Waren er echt mensen die daar naar keken?

Rest In Privacy | 15-06-20 | 21:11

@Kuifje-naar-Brussel | 15-06-20 | 21:11:
Ik en mijn huisgenoten met onze dronken koppen na het uitgaan. Schitterende nonsens. Kabel afgetapt van de buren en gaan met die banaan. Zondagochtend om een uur of 5 met een shoarma (originele Ben Cohen bestond toen nog) voor de buis.

Basil Fawlty | 15-06-20 | 21:21

@Basil Fawlty | 15-06-20 | 21:21: Ja, dronken.... Dan kan ik me er iets bij voorstellen.

Rest In Privacy | 15-06-20 | 21:24
▼ 2 antwoorden verborgen

Duitsland heeft (officieel) 5 miljoen Turken binnen, mijn groente-handelsvrienden zeggen; "dat zijn er al 8 miljoen", Erdogan heeft zijn leger gereed, commuti-Merkel heeft daar 2600 moscs toegestaan.... in Nederland al 540.
WIE heeft dit allemaal laten gebeuren??? landverraders

grindbak | 15-06-20 | 20:48

Ik zeg doen. Gewoon een deelstaat worden. Weg met die Angelsaksische invloeden.

SamV | 15-06-20 | 20:48

Oostenrijkers zijn Slovenen die Duits spreken.

omanders | 15-06-20 | 20:47

Ik las dat tegenwoordig nog maar iets van 7% van de Oostenrijkers zich Duits voelt. Dat was wel eens anders.

Piet Karbiet | 15-06-20 | 20:47

Vor uns liegt Holland.
In uns maschiert Holland.
Und hinter uns kommt Holland, sprak een bekende schilder met bloksnor ooit.

Broadsquire | 15-06-20 | 20:46 | 2

Vor uns liegt Holland
Vooruitziende blik had ome A.

ptrck | 15-06-20 | 20:51

Ik denk dat die wintersport schilder het volgende bedoelde
Snel als politici
Taai als papier
en hard als goudse kaas

captain-caveman | 15-06-20 | 20:51

Een groter West Duitsland
Doen

deugnietmee | 15-06-20 | 20:45 | 1

Ja, val Polen en Rusland eens binnen. Een ezel...

TheseDays00 | 15-06-20 | 20:55

Altijd weer die vieze vuile rotmoffen! https://www.youtube.com/watch?v=hwnoPzhjc_w
LOL @ Kees

Botte Hork | 15-06-20 | 20:44 | 1

Na de aanslagen op HaCarmel ben je als Jood beter af in Duitsland.

Toverkol | 15-06-20 | 22:10

Stom Duitsland we hebben Sylvie al vrijwillig af gestaan.
Maar de grens mag nu weer dicht.

Steve1234 | 15-06-20 | 20:43 | 4

Ha, de jonkies hier hebben nog nooit van Johannes Heesters gehoord?

Fred Hartman | 16-06-20 | 02:56
▼ 1 antwoord verborgen

Vreemd dat Niger onderaan staat, want zelfs daar winnen we ook niet van met voetbal

skoftig | 15-06-20 | 20:43 | 2

Duitsland gaat wel steeds meer op Nigeria lijken. Dat dan weer wel.

VanBukkem | 15-06-20 | 20:44

@VanBukkem | 15-06-20 | 20:44: Als je zo'n onderzoekje over 20 jaar uitvoert, zal je zien dat de Afrikaanse landen snel zijn gestegen op de ranglijst.

UpdateAvailable | 15-06-20 | 21:16

Was gibt's Neues?
Kanselier bloksnor zei dat al.
En de nederduitsers waren dan eauk winnaars, qua kopgeld.

vliegende knorrepot | 15-06-20 | 20:43

Ich bin ein Amsterdammer sprak Kennedy ooit.

Broadsquire | 15-06-20 | 20:42

Herstel, de moffen lijken op de kaaskoppen.

BrutusBosch | 15-06-20 | 20:42

In 1974 was dat echt wel anders.

Rest In Privacy | 15-06-20 | 20:42

Maar ja, of we daar trots op moeten zijn... Na de oorlog is het met Duitsland natuurlijk ook rap bergafwaarts gegaan.

VanBukkem | 15-06-20 | 20:41

Humor! Oh, wacht...

Canis.bonus.es | 15-06-20 | 20:41

Oostenrijk is zeker minder racistisch dan Duitsland, hier hebben ze gewoon een hekel aan elke buitenlander.

skoftig | 15-06-20 | 20:39 | 1

Daar zou ik niet zo zeker van zijn

Mark van Leeuwen | 16-06-20 | 07:28

En wat is er eigenlijk mis mee? Grootmacht in Europa. Geen koningshuis. Geen witte strook op de vlag dus eenvoudiger te wassen.

Rechtsdraaiend | 15-06-20 | 20:38 | 3

veel Duitsers zouden graag weer een koningshuis hebben.
dus wie weet hebben we binnenkort de Koninklijke bondsparlementen der DIETSlanden

captain-caveman | 15-06-20 | 20:47

@captain-caveman | 15-06-20 | 20:47: d laatste ligt hier: op de trein. Weten die demonstranten dat eigenlijk van BLM? Die ws een partijtje fout

TheseDays00 | 15-06-20 | 21:12

Duitsland stikt van de vorstenhuizen en is hiermee ook Europa's hofleverancier, letterlijk.

Fred Hartman | 16-06-20 | 02:52

In het buitenland ontken ik altijd keihard dat ik Duitser ben.

Earl_of_Doncaster | 15-06-20 | 20:38 | 1

Oostenrijker is geen probleem?

Basil Fawlty | 15-06-20 | 20:45

Swamp Germans aldus 4chan.

LiniaalRectaal | 15-06-20 | 20:37

Maar zijn ze ook allemaal institutionele racisten? Want dat is tegenwoordig elk westerse land met een blanke meerderheid toch?

honde | 15-06-20 | 20:37 | 1

-

LiniaalRectaal | 15-06-20 | 20:49

Was van het weekend even op Scheveningen en verrek het was net Duitsland afgaande op de kentekens.

Berbaar | 15-06-20 | 20:36 | 2

Zucht. Commie cough houdt ze dus niet weg, sie sind wieder da....

Graaf_van_Hogendorp | 15-06-20 | 20:37

Wir schaffen das gewoon af.

smurfige_smurf | 15-06-20 | 20:35

Ja kijk, Germaanse volken

Troumoetblijcken | 15-06-20 | 20:35

"Netherlands is the most similar country to Germany. Both countries were originally part of the Holy Roman Empire. They both have a mix of Catholics and Protestants but also have a high number of atheists and a minority population of Muslims."

Maw we lijken op moffen omdat we moesliems importeren en allerlei geloofsovertuigingen binnen onze grenzen hebben. Grappig genoeg zeggen ze dat Oostenrijk niet zo op mofrika lijkt. Niet omdat het voornamelijk katholieken zijn (iets wat ze Belgenland verwijten) maar omdat ze bergen hebben. Goh. Een ieder die wel eens in Duitsland is geweest, kan volgens mij wel beamen dat in het zuiden bergen wonen. En bij ons in verNederlandje heb je nul bergen. Hmmm. Wat een leuk onderzoek is dit...

Graaf_van_Hogendorp | 15-06-20 | 20:35 | 4

"En bij ons in verNederlandje heb je nul bergen.".

O? En wat dacht u van de VaalserBERG? En de GulpenerBERG? En de GrebbeBERG? En de CauBERG? En de Bibelebontse BERG? Alpinisten verdringen zich om deze bergen te bedwingen!

Peter Emile | 15-06-20 | 23:31

Bergen op Zoom

Rest In Privacy | 16-06-20 | 02:24

Ost Friesland tussen Grun en Hamburg is redelijk NL. Ze babbelen daar 'platt deutsch' wat een mengeling van Fries en Duits is. Tot ziens is 'Kiek mol wedder in'

darmflora | 16-06-20 | 12:01
▼ 1 antwoord verborgen

Ben ik van Duitse bloed?

Waskraan | 15-06-20 | 20:34 | 1

Ligt eraan. Willy was voornamelijk Frans en Duits. U bent misschien van Dietse bloed.

Graaf_van_Hogendorp | 15-06-20 | 20:35

Altijd gedacht dat Argentinië het meest in de buurt kwam.

van stampij | 15-06-20 | 20:34 | 4

Patagonie lijkt er qua natuur en huizen het meest op. Maxima heeft er niet voor niks 4 ranches met hotels.

Piet Karbiet | 15-06-20 | 20:45

@Piet Karbiet | 15-06-20 | 20:45:
Zimmer frei?

Basil Fawlty | 15-06-20 | 20:47

In Paraguay woonden de Mennonieten al lang voor de oorlog. Deze orthodoxe volgelingen van Menno waren Duits-Fries en hadden al Duitse namen. Het was voor Mengele en andere nazi's gemakkelijk om ongemerkt te mengen met deze vrome mensen omdat er geen geboorteregister werd bijgehouden.
Nu wonen er nog veel Duitsers en kun je naast Guarani gemakkelijk in het Duits je verstaanbaar maken.

Busverhuur | 15-06-20 | 22:36
▼ 1 antwoord verborgen
-weggejorist-
rein9576 | 15-06-20 | 20:33

Het onderzoek zal wel niet naar watdanook met auto's gekeken hebben...

mark1487 | 15-06-20 | 20:32 | 1

jaja,,
Amsterdam = Berlijn. Breda = München. Rotterdam = Hamburg
Dat zouden ze allemaal wel willen. Rotterdam zit wel aardig bij Hamburg maar Hamburg is veel groter en er is veel meer te doen. De rest komt in het geheel niet in de buurt. Breda? München Amsterdam? Berlin???

MaarFeitelijk | 15-06-20 | 20:57

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Batavia Casino. Hét online casino van Nederland
Online Casino | Online Casino | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland