Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Feynman en/of Feiten – Wat is een leven waard?

Deze shutdown heeft ruim veertigduizend Nederlanders gered

43 miljoen Amerikanen hebben in negen weken een werkloosheidsuitkering aangevraagd. Dat is een kwart van hun beroepsbevolking, meer dan de 37 miljoen gedurende 18 maanden tijdens de complete kredietcrisis. Een getal dat nog gaat stijgen, want 15 staten delen nog geen gegevens. Hun economische malaise komt vanzelf onze kant op.

Langzamerhand kunnen we schatten hoeveel mensen we met deze shutdown hebben gered. 2850 mensen hadden een intensive care bed nodig. Daarvan zijn er 814 overleden, 459 zijn herstellende maar hebben het ziekenhuis nog niet verlaten en 1276 hebben het ziekenhuis levend verlaten. Het harde werk in de zorg heeft via de IC ruim tweeduizend mensen gered, waarvoor hulde.

Ondertussen meet het RIVM via een steekproef bij enkele procenten van de mensen antistoffen. Groepsimmuniteit komt pas bij zestig procent, zonder al deze maatregelen was de IC-behoefte twintig keer zo groot geweest. Voor de groep die ook met de beste zorg komt te overlijden, verkort dat de lijdensweg, voor de groep die met de juiste hulp het net overleeft is dat levensgevaarlijk.

Omdat nooit in die mate in beademingsapparatuur, IC-verpleegkundigen of medicijnen voorzien kon worden, zou dat voor twintig keer ruim tweeduizend mensen fataal zijn geweest. Deze shutdown heeft ruim veertigduizend Nederlanders gered. Dat is driekwart van het Johan Cruijff Stadion. Voorlopig, want met een tweede, derde of zoveelste golf kunnen deze mensen alsnog sneuvelen.

De volgende vraag is, wat heeft het ons gekost? Ons Bruto Binnenlands Product is in de tweede helft van maart met procenten gedaald. Dit is niet alleen het gevolg van onze interne maatregelen, maar ook dankzij maatregelen bij onze handelspartners. De export daalde in maart met vier procent. De exportradar is over april en mei negatief. De gifbeker is nog niet leeg.

Het gaat jaren duren voordat het vertrouwen terug is, mensen weer hun laatste euro aan luxe verbrassen en geld weer decadent rolt zoals vanouds. Om deze schade deels te vergoeden en de economie in leven te houden was er een eerste noodpakket van 10 tot 20 miljard en een tweede van 13 miljard. In totaal leent onze staat 45 tot 65 miljard om dit en misgelopen belastingen te betalen.

Tientallen miljarden, tienduizenden mensen, het zijn getallen waarbij geen voorstelling te maken is. € 55.000.000.000 / 40.000 = € 1.375.000. Per voorkomen coronadode gaan we een miljoen driehonderdvijfenzeventigduizend euro lenen om een kwartaal aan economische depressie te overbruggen. Geld dat primaire banken verzinnen in een terminaal systeem.

Met de kennis van nu lijkt dat misschien wat overdreven en duur. Zeker gezien in 2014 al een plafond van € 80.000 per gewonnen levensjaar geopperd werd. Dan heb je gemiddeld 17 gewonnen jaren per voorkomen coronadode nodig om die norm te halen. Dat is volledig onmogelijk, de meeste slachtoffers zijn op leeftijd met onderliggende medische problemen.

Dela

Het virus is mild voor jongeren, en maakt weinig doden onder de beroepsbevolking. De permanente schade door littekenweefsel in de longen wordt voor het gemak door iedereen vergeten. Hulpverleners blijken in New York minder vaak het virus te krijgen dan de lokale bevolking. Beschermingsmiddelen zoals mondmaskers werken.

Welke maatregelen of risico's we nemen, en wat die mogen kosten wordt daarmee een beleidsvraagstuk. Wat een mensenleven waard is, is een ethische discussie. Eentje die zo ingrijpend is, dat die niet door ethici, maar door jullie gevoerd moet worden. Dit blijft een land geregeerd door het volk, niet door een toetsenbordridder.

Laten we de eerstvolgende keer dat een minister van gezondheidszorg zegt dat er geen geld beschikbaar is voor een behandeling van een baby, even terugdenken naar wat we vandaag allemaal voor elkaar overhebben om opa en oma in alle eenzaamheid ietsje veiliger oud te laten worden. De economie ligt stil, de schatkist wordt opengerukt, ondernemers krijgen in vertrouwen geld.

Als dat geld nu verzonnen, geleend en opgekocht door de ECB kan worden, waarom kan dat op andere momenten niet? Bestaat de schaarste echt? Of weigert iemand op een knopje te drukken? Voor mij maakt het niet uit of je de stekker er niet in steekt, of zoals Valentijn in de verfilming van De Kleine Blonde Dood er bij de kleine Mickey uittrekt. Het effect is hetzelfde.

Waarom moeten artsen nee verkopen, terwijl politici & bankiers spelen met geld?

Reaguursels

Inloggen

6 mei Vion in Duitsland
www.pigbusiness.nl/artikel/247413-vio...
"Ik zie dit niet gebeuren in Nederland, omdat bedrijven al sinds maart maatregelen hebben genomen om besmetting te voorkomen"

Jaja....

24 mei Vion in Nederland

VanderGeelen-Coppens | 24-05-20 | 20:44 | 1

De Italianen weten van wanten, er worden 60.000 burgers als Corona agent ingezet om de buren te bespioneren.
De Stasi is weer terug, ben benieuwd wanneer Rutte dit hier gaat invoeren:
www.breitbart.com/health/2020/05/24/i...

Bolder | 24-05-20 | 20:00

Er is niemand gered er zijn 3000 doden teveel gevallen , doordat er geen snelle actie is genomen en omdat er te weinig veiligheid middelen waren voor het zorg personeel en ziekenhuis personeel.

kuus | 24-05-20 | 18:33

Och, in ieder geval heeft t deugvolk weer een nieuw scheldwoord voor alles dat ze niet bevalt: complotdenker. Dit, nadat "racist" en "fascist" zo langzaam aan inflatie onderhevig waren door het eigen gedrag... Ik geef t nog een jaar of vijf, dan komt er weer iets nieuws.

Gladiator Fap | 24-05-20 | 17:34 | 1

Ik ga voor Coronaontkenner

Bolder | 24-05-20 | 20:04

De Italianen hebben het slimmer aangepakt, bejaarde Corona patiënten hebben ze naar verzorgingshuizen gebracht, met als gevolg totale besmetting van de bewoners en overbelasting van de IC’s, hetzelfde dreigde hier te gebeuren, zorgmedewerkers kregen geen beschermingsmiddelen:
youtu.be/4sjNQ4YTUM4

Bolder | 24-05-20 | 15:43

Ondanks dat we massaal naar buiten gaan, naar winkels, bos, strand en hei en het aantal besmettingen nog steeds toeneemt, wil het maar niet lukken met die tweede golf.
Heeft iemand nog suggesties?

Bolder | 24-05-20 | 15:33

Er wordt helemaal niemand gered, iedereen gaat een keer dood. Dus per saldo vallen er géén extra doden door Corona. De mensheid is als een boom waar continu nieuwe blaadjes aangroeien en ook continu blaadjes verdorren. Corona is als een stevig briesje waardoor de dorre blaadjes er wat eerder uitwaaien. Als ze eenmaal zijn gevallen kunnen ze niet nog eens vallen. Nu is er dus wat oversterfte, straks volgt een periode van ondersterfte, net zo lang tor de boom weer net zo vol met dorre blaadjes hangt als vóór Corona.

Badderbeest! | 24-05-20 | 14:39 | 1

Wat een prachtige poëtische omschrijving. Maar ik mis toch een rol voor de eikenprocessierups in dit verhaal.

Mazzelstof | 24-05-20 | 14:50

Als je op 23 mei een stukje schrijft is het dan logisch om een link te plaatsen naar een artikel van 16 april om te onderbouwen dat “we” 40.000 levens hebben gered? Het aantal mensen dat antistoffen heeft is absoluut onbekend aangezien we in Nederland niet testen, testen, testen. Ook een onderzoek in bij voorbeeld één van de meest getroffen dorpen/steden hebben we niet uitgevoerd. Stel dat we nu concluderen dat al 20% antistoffen heeft dan wordt het toch een heel ander rekensommetje?
Daarnaast is ook volstrekt onduidelijk hoeveel levens we hebben ingekort en nog inkorten door het stopzetten van de andere medische zorgen en het stopzetten van de economie met allerlei gezondheidsgevolgen. Misschien is de uitkomt dan wel uiteindelijk dat we overall gezien 0 levens hebben gered.

Jooperishoop | 24-05-20 | 13:32

Hoop voor een boel mensen op aard, dat er nooit gedacht moet worden wat gaat dat kosten om hem /haar te redden vanwege de levensstijl die hij leefde.
want dan kan een rookje/snuifje of drankje of hapje al een reden zijn om je noodzakelijke zorg te onthouden, en verwordt je tot levend onderdelen magazijn, voor mensen die wel geld hebben om zorg te betalen

Umberto die trotzoni | 24-05-20 | 13:14

De Nederlandse economie was al kapot gemaakt voor corona met die onzin stikstof discussie. Iedereen is al vergeten waarom die Rutte ons 100 laat rijden. De huidige lockdown nu zoveel mogelijk rekken om nog meer schade aan te richten, GroenLinks en Urgenda maken tenslotte de dienst uit, nietwaar?

Rest In Privacy | 24-05-20 | 13:11 | 1

Klopt, en zoals nu steeds duidelijk wordt, heb je niets maar dan ook helemaal niets aan GL of Urgenda

MooseNL | 24-05-20 | 18:25

Zomaar een bedenksel, als je ziet waar dit virus vooral actief is, lijkt het erop dat het vooral bij sociaal actief zijnde mensen zijn slag slaat, dus alles wat leuk is een bedreiging voor je. vakantie, kroeg, festival.
Daarom werkt onze lock down net zo goed als een algehele die je ziet in sommige landen. Waarom niet in isalamitische landen die houden niet van lal feestjes, ze hebben dit jaar de ramadam iets aangepast om enigszins veilig te blijven, anders zou het suikerfeest een bijltjes dag kunnen veroorzaken.

Umberto die trotzoni | 24-05-20 | 12:57

Als de elite niet vatbaar was geweest voor covid had er nooit een lock down gekomen.

Ikdus | 24-05-20 | 12:55

Goed stuk. Zou goed zijn als de discussie over de voor- en nadelen van bepaalde maatregelen rationeel bekeken kunnen worden. Lijkt me dat de kosten en psychische pijn die de maatregelen gekost hebben disproportioneel zijn tov de opbrengst. Interessanter nog zou het zijn om de kosten en opbrengsten per maatregel te schatten. Dat grootschalige evenementen gesloten moesten worden om levens te redden is naar mijn mening evident. De horeca onder deze regels zolang dichthouden, ander halve meter economie in de buitenlucht? Dit soort dingen kosten veel en leveren weinig op.

Fijn_dat_je_er_bent | 24-05-20 | 12:29

Dus... In Zweden (geen lockdown) zijn 8 keer meer mensen overleden dan hier? Waar haal je die 40.000 Nederlanders vandaan, die gered zouden zijn dankzij de genomen maatregelen?

leegethas | 24-05-20 | 11:54 | 1

In Zweden moet je moeite doen om binnen een straal van 1,5 meter te komen van een ander en zijn de bewegingen ook niet zo groot. In een dorpje zonder besmettingen kun je gerust onderling op een terrasje zitten. Ik zou toch vooral eens naar de grotere internationale steden van Zweden kijken

Mark van Leeuwen | 24-05-20 | 12:22

Meestal kan ik me aardig vinden in je schrijfsels maar hou je verre van statistiek en rekenen. Wat je nu schrijft komt niet ver boven het niveau van iets wat je op de achterkant van een nat bierviltje vindt.

De_dorpsgek | 24-05-20 | 11:13 | 2

Wat dat betreft zou je wel weer zo een topfunctie bij het rivm (geen hoofdletters) moeten krijgen.

De_dorpsgek | 24-05-20 | 11:14

De enige juiste conclusie, inderdaad.

Bolder | 24-05-20 | 12:59

We houden er in ieder geval een crisis aan over. Die wordt altijd en onontkoombaar betaald door de bevolking. Het is echt niet zo dat er ergens een pot is om de klap op te vangen waardoor we er weinig last van hebben. Die pot moet namelijk weer gevuld worden. Dat gaan we voelen.

Tapioca pudding | 24-05-20 | 11:11

Het is goedkoper om flink te investeren in IC bedden en zorgpersoneel en simpelweg te accepteren dat een deel van de bevolking die toch al ziek, zwak en misselijk waren te overlijden komen bij een volgende opleving of uitbraak.

Dat levert dan ook weer een flinke besparing op bij mensen die nu langdurig gebruik maken van (dure) zorg, komt er weer plek vrij in verzorgingshuizen, wordt er een fortuin bespaard bij het uitbetalen van pensioenen en hebben we minder treuzelaars in het verkeer en in de rij bij de kassa.

Survival of the fittest. Dan kan de rest van Nederland tenminste weer door met productief zijn.

TitanFoxX | 24-05-20 | 10:58 | 6

Blijkt dadelijk nu net Titan zelf door iets overwachts geraakt te worden. Ik zou er best wat voor over hebben om naast je bed te zitten en je nog steeds horen zeggen: "Laat mij maar, andere zijn fitter en verdienen de zorg". Pas dan geloof ik je.

Mark van Leeuwen | 24-05-20 | 12:04

@Durkmans | 24-05-20 | 11:46: Een andere vraag is of je dit soort discussies moet beperken tot alleen Coronapatienten. Als je dan toch bezig bent...

Heiner | 24-05-20 | 21:05
▼ 3 antwoorden verborgen

Er gaan mensen dood aan deze virusinfectie en dat wens ik niemand toe. Maar hoe lang zouden de mensen die zijn gestorven nog geleefd hebben? Ik denk niet lang. We hebben en paar weken een sterftecijfer gezien dat hoger dan normaal is (net als bij een griepperiode). Dat betekent dat we straks te maken krijgen met een ‘ondersterfte’. Ik durf dus rustig te stellen dat de kosten en baten totaal niet met elkaar in verhouding staan. Los van het feit dat maatregelen zoals als een samenscholingsverbod (inclusief verklikkerssysteem en BOA’s die willekeurig boetes uitdelen) ronduit schadelijk zijn voor onze rechtstaat. Ik trek me daarom al een tijdje niets aan van die anderhalve meter en doe niet mee aan dat onzinnige smetvrees (obsessief handen wassen en winkelkarretjes reinigen). Het virus woedt vanzelf over en dan kijken we later terug hoe we deze waanzin kunnen hebben laten gebeuren.

kunstliefhebber | 24-05-20 | 10:48 | 4

@Durkmans | 24-05-20 | 11:47: Zware variant van het virus? Het is maar goed dat de mensen die er verstand van hebben tenminste niet zo egoïstisch zijn dat ze hun speciale kennis niet met de wereld willen delen.

Mazzelstof | 24-05-20 | 12:17

@Durkmans | 24-05-20 | 11:47: "Wees jij maar lekker egoïstisch. Ik gun dat je kinderen ook hun hele leven werkloos zijn."
Mmm nee, niet echt constructief. Misschien een keer ingaan op argumenten, in plaats van met modder gooien.

klaasjanhenk | 24-05-20 | 12:21

@klaasjanhenk | 24-05-20 | 12:21: Met modder gooien is juist goed. Daar kun je je immuunsysteem mee trainen. Dat en hertenbiefstuk eten. Dat je zelf met een pijl en boog hebt neergeschoten. Heb ik gehoord op een podcast.

Mazzelstof | 24-05-20 | 14:32
▼ 1 antwoord verborgen

Een dertigtal Belgen hebben een rechtszaak aangespannen tegen de Belgische Staat omdat ze vinden dat hun vrijheden te veel worden beperkt door de coronamaatregelen. Eén van hen is de bekende plastische chirurg Jeff Hoeyberghs. “De coronamaatregelen schenden fundamentele mensenrechten”, zegt hun advocaat. Voor Hoeyberghs is er sprake van “georganiseerde uitroeiing van bejaarden in woonzorgcentra.”
www.welingelichtekringen.nl/samenlevi...

pga | 24-05-20 | 10:25 | 4

Minder bejaarden is goed voor de economie. Daar komen er nog zat van bij in de oplopende vergrijzing.

TitanFoxX | 24-05-20 | 10:59

@TitanFoxX | 24-05-20 | 10:59: Het geeft ook weer de ruimte, letterlijk en financieel, om nog meer migranten binnen te blijven halen.

Halal gehaktbal | 24-05-20 | 11:25

@Halal gehaktbal | 24-05-20 | 11:25: Die kosten nog meer en hebben ook nog eens een heel leven voor zich over de rug van de samenleving. Bovendien hebben ze ook een reproductiegetal dat relatief hoog ligt.

Heiner | 24-05-20 | 11:43
▼ 1 antwoord verborgen

Feynman, moet je niet uitgaan van de geschatte doden wanneer er geen maatregelen waren genomen? Je gaf aan dat de besmettingen 20 keer zo groot zouden zijn zonder maatregelen. Kunnen we er dan van uitgaan dat de doden dan ook 20 keer zo hoog zouden zijn geweest? Dan zijn de kosten per (mogelijke) dode veel lager toch?

Mahatma | 24-05-20 | 10:08 | 1

Sorry, te snel gelezen.

Mahatma | 24-05-20 | 10:09

bij ongeveer 4% besmetting hebben ""we"" ca 10000 doden. dus 1% is 2500 doden, zeg bij 85 % groepsimmuniteit dan zou dat 2500*85=212500 doden betekenen. Laten we zeggen ruim 200000 in de leeftijdscategorie van 50+.
Dat is best heel veel en doordat de ic bedden vol liggen komen er nog een paar 10000-den erbij. etc. Ik vind het heel moeilijk om de juiste strategie te kiezen. Maar, eerst controle, dan verder lijkt me redelijk. Triage aan de poort bij het ziekenhuis drijft ook een ieder naar de rand van waanzin daarnaast ook uren tranen trekkende emo-tv. De tweede golf in de komende 2-4 weken, ja 2-4 weken, zal langzaam duidelijk maken dat we de komende jaren anders moeten leven. ""oefen nu met mondkapjes, het is best heel lastig omdat correct te doen"."

Schilder58 | 24-05-20 | 10:07

Lekker allerlei getallen produceren op aannames van aannames, lekker boeie. Geld is pleite bedrijven kapot, gaan we allemaal nog wel merken de komende maanden jaren.

piet7003 | 24-05-20 | 09:49

Waarde mensenleven:
zorgmedewerker; 2.000.000
bouwvakker; 1.000.000
mensen die iets maken; 800.000
mensen die dat faciliteren zoals politieagenten, soldaten, leraren, de brandweer etc; 800.000
artiesten, sportlui, journalisten, programmamakers niet gesubsidieerd; 600.000
artiesten, sportlui, journalisten, programmamakers gesubsidieerd; 200.000
Ambtenaren; 100.000
Lagere politici; 50.000
Staten Generaal; 20.000
Koningshuis; 5000
De lijst is niet compleet, het zijn slechts referentiepunten.
O,Ja, IIse de Lange; 4000.000

Rest In Privacy | 24-05-20 | 09:39 | 4

Sexwerkster: onbetaalbaar

Bolliewollie68 | 24-05-20 | 10:44

Willem Alexander en zijn vrouw zijn me nog geen 5 cent waard. Misschien wil ik zelfs wat geld bijleggen als we er maar vanaf zijn!

kunstliefhebber | 24-05-20 | 10:59

Jesse Klaver is het statiegeldbonnetje van dat ene flesje bier dat al een half jaar door je portemonnee dwarrelt.

TitanFoxX | 24-05-20 | 11:11
▼ 1 antwoord verborgen

Ach het zal allemaal wel. Ik ben persoonlijk van mening dat dit de periodieke schoning is die een wereld nodig heeft. Dan bedoel ik niet iets met het millieu ofzo, maar wel dat mensen een keer leren om te gaan met tegenslag in hun leven (da's voor de meeste zo'n 80 jaar geleden namelijk), dan begrijpen die stomme millenials dat je eigenlijk helemaal geen geld kan verdienen met je blog over Vegan Digital Nomad Lifestyle en vallen de vele bedrijven die het toch niet zouden redden net iets eerder om. Geen witwaspraktijken meer bij nagelstudios, geen files meer, geen horeca waar je met 50 man zit te eten op 25 vierkante meter, geen vliegtickets meer van 20 euro waarmee je naar Barcelona kan. We moeten terug naar normale prijzen voor normale diensten en niet elke lamlul moet met een dom plan "ondernemer" kunnen worden. Ja, het heeft allemaal een flinke cent gekost, maar het is mij meer dan waard. Tijd voor de grote omscholing!

Drek van Dilderen | 24-05-20 | 09:34 | 1

Het is alleen zo jammer dat het collectieve geheugen nooit veel verder komt dan een jaar of 7. De ‘lessen’ die we (lees: de banken en financiële markten, maar evenzogoed de huizenkopers) rond 2008-2010 leerden, zijn anno 2020 weer begraven en vergeten...

Jimmydepimmy | 24-05-20 | 10:44

Inhakend op de laatste alinea: nl.wikipedia.org/wiki/Europese_Centra... Bedenk dat de definitie van inflatie een toename van de geldhoeveelheid is, en dat hele quantative easing staat in een wel heel vreemd daglicht. Hier de officiële missie: www.ecb.europa.eu/ecb/tasks/monpol/ht... Dit voor de techneuten onder ons. Dat het niet werkt bewijst niet alleen de huidige gang van zaken, maar al eerder de kredietcrisis: www.ecb.europa.eu/ecb/tasks/stability... You had one job! (nou ja, eigenlijk twee blijkbaar).

Dan de slotzin: appels en peren. Hint: niemand, zorgverzekeraars voorop, wil voor de twee gebouwde noodhospitalen betalen. Tegelijkertijd meldt het AD (dus een strooiwagenzout bij de hand houden) dat vanwege de coronacrisis de zorgpremies fors omhoog moeten. Waarom dan? Overal lees je dat de zorgvraag (medische behandelingen c.s.) sterk is gedaald. Zodanig dat de verzekeraars op bevoorschotting moesten over gaan om ziekenhuizen liquide te houden.

Maar inderdaad: het is wel degelijk een kwestie van allocatie. Wat mag een mensenleven kosten als de koning zijn eigen behang niet eens hoeft te betalen? De link naar het monetaire beleid van de EU (de ECB is zeer beslist geen onafhankelijke instelling, zoals voorheen gebruikelijk in de meeste Europese landen) is een indirecte. Waar blijft al dat geld en had je daar niet gewoon ziekenhuizen van moeten bouwen? Oftewel de vraag wat er nog over is van de nutsfunctie van het monetaire systeem. Zo langzamerhand blijft alles hangen aan de talloze strijkstokken binnen die bedrijfskolom, lijkt het wel.

Rest In Privacy | 24-05-20 | 09:25 | 5

@Hetkanverkeren | 24-05-20 | 10:23: Ik las wat Duitse kranten op internet en het viel me op dat veel lezers die move van Merkel helemaal niet kunnen waarderen. Ze zijn bang dat hun spaargeld in een bodemloze Zuid-Europese put verdwijnt. En terecht.

Rest In Privacy | 24-05-20 | 10:45

@Kuifje-naar-Brussel | 24-05-20 | 10:45: Me too, Kuif. In feite is de hele EU, als nu verworden, een reactie op de Duitse eenwording. Een monsterverbond tussen de twee aloude continentale grootmachten van Europa, Duitsland en Frankrijk. Waarbij Duitsland eigenlijk pas sinds Bismarck bestaat! Hopelijk zie ik nog eens kans om The Iron Kingdom op de kop te tikken. Een boek dat ik node mis in mijn collectie.

Rest In Privacy | 24-05-20 | 11:16
▼ 2 antwoorden verborgen

Dit virus is gevaarlijk? Nou mijn buurvrouw van 66 heeft het coroana-virus opgelopen en wekenlang behoorlijk ziek in bed gelegen. Het is dus inderdaad een zeer heftig gebeuren. Haar man is 70 en die heeft haar verzorgd. Hij heeft helemaal niets, behalve wat hoesten, ervan meegekregen. Was het dan nodig om de hele samenleving wereldwijd op stil te zetten? Als ik dit dus hoor, denk ik nee natuurlijk niet. Ja er vallen doden, net zoals bij een griepepidemie. Maar dit virus heeft beelden opgeroepen met afgrijselijke toestanden op IC-afdelingen. En daar is men bang van geworden. Er waren wereldwijd te weinig IC-bedden beschikbaar en men vreesde voor triage, "zal ik nog wel het overleven als ik het virus oploop?". Blijkt nu allemaal achteraf reuze mee te vallen. Investeer nu weer terug in IC-bedden en bijbehorende opleidingen en je bent voor een volgende uitbraak beschermd. Maar laat je niet bang en niet gek maken.

Graaf Monte Cristo | 24-05-20 | 09:21 | 4

@daytripper | 24-05-20 | 09:32: Wit Rusland heeft weinig contacten met de rest van de wereld. Wie gaat daar nou heen? Dus dan doet zo'n virus er ook langer over om zich daar te nestelen en te verspreiden.

Rest In Privacy | 24-05-20 | 10:52

Die verschrikkelijke IC beelden zijn het gevolg van jarenlange bezuinigingen, terwijl onze premies en belastingen blijven stijgen en polissen worden uitgekleed.

Kortom; de overheid moet niet zeiken en ons niet de schuld geven van hun eigen wanbeleid.

TitanFoxX | 24-05-20 | 11:03

@Kuifje-naar-Brussel | 24-05-20 | 10:52: en Zweden? Of België met zijn rigide maatregelen en toch een grotere sterfte dan hier? Je kunt niet zomaar stellen dat de lockdown hier in Nederland levens heeft gered, ik vraag me dat serieus af!

kunstliefhebber | 24-05-20 | 11:04
▼ 1 antwoord verborgen

Afgezet tegen griep is het ook een boeiende vergelijking. Tegelijkertijd, kijk wat in landen gebeurt waar men niets doet en wel een redelijke bevolkingsdichtheid heeft, dan woedt het virus lekker verder. Wat dat betreft een duivels dilemma. Wat we te danken hebben aan China, waar volgens ooggetuigen vrachtwagens vol doden werden afgevoerd, maar officieel er weinig aan de hand was. Het lijkt me dan ook fair om alle Chinese investeringen per direct te nationaliseren. Zo snel mogelijk ook alle handelsbetrekkingen stopzetten. Wereldwijd. Terug achter de muur en pas weer meespelen als ze een ander regime hebben gekozen.

Rest In Privacy | 24-05-20 | 09:19 | 2

De mensheid moet af van de utopische gedachte dat wij in staat zijn om alles te kunnen fixen. Zo'n virus heb je nodig om het kaf van het koren te scheiden en de overbevolkte planeet een beetje uit te dunnen. Het is lullig dat jij of iemand in je vriendenkring of familie dan het haasje is, maar aangezien we steeds langer gezond blijven is het een feit dat onze aardkloot vol zit. Juist in gebieden waar men niks te eten heeft wordt er gefokt als de konijnen.

TitanFoxX | 24-05-20 | 11:08

@TitanFoxX | 24-05-20 | 11:08: ja, maar dan liever een virus dat voortplantingsorganen aantast, zodat er geen mensen hoeven te sterven maar er gewoon minder bijkomen.

Durkmans | 24-05-20 | 11:56

.. maar goed. DENK dat VVD '66 en extreemGroenlinks stemmen het enige is dat ons nog redden kan van deze, met de zwarte builenpest vergelijkbare pandemie.
Komt het ook weer goed met het klimaat! Dat kan ook elk moment toeslaan om ons zondaars dodelijk te vernietigen.

Jan Passant mk2 | 24-05-20 | 09:03 | 1

Laat maar komen.

Rest In Privacy | 24-05-20 | 09:04

Er zijn er die het slijpen van de guillotine nog niet waard zijn.

Rest In Privacy | 24-05-20 | 09:03 | 2

Amien.

Mazzelstof | 24-05-20 | 09:09

Maar bij die laat ik het mes graag 3x vallen voordat de kop eraf is.

PisFinger | 24-05-20 | 18:02

Het heeft niet veel zin om het werkende deel van de bevolking op te sluiten om de gepensioneerden te beschermen.

Als de gepensioneerden nou hun eigen pensioen hadden opgespaard en van hun eigen geld leefden, had je ze nog om hun mening gevraagd.

Maar dat is dus niet zo.

In plaats daarvan heeft NL een Ponzi-scheme:
De huidige belasting betalers, betalen goeddeels de pensioenen van de huidige gepensioneerden. Dus: geen belasting inkomsten -> geen pensioen.

Daarmee heeft NL zichzelf in de hoek geverfd: Er is geen "appeltje voor de dorst". Jullie hebben alle ruiven leeggevreten gedurende de goede tijden - met dank aan 10-tallen jaren links. (En vanaf Zalm hoort de VVD daar ook bij.)

Maar... er is ook goed nieuws, natuurlijk. De zomer komt er weer aan.

Rest In Privacy | 24-05-20 | 08:49 | 9

@HP-premium | 24-05-20 | 08:49 |
"Als de gepensioneerden nou hun eigen pensioen hadden opgespaard en van hun eigen geld leefden, had je ze nog om hun mening gevraagd."

En:
"De huidige belasting betalers, betalen goeddeels de pensioenen van de huidige gepensioneerden. Dus: geen belasting inkomsten -> geen pensioen."

Dit is dus klinkklare onzin! Pensioen is uitgesteld loon. Je krijg dus wat je zelf hebt opgebouwd, niet meer. De jeugd van nu heeft nog geen cent pensioen opgebouwd, laat staan aan de ouderen van nu afgestaan.

Dankzij die ouderen hebben we nu een generatie die het nog nooit zo goed heeft gehad, zich kan wentelen in opulente rijkdom. Ik maakte vroeger als kind een "mitrailleur" van wat PVC-pijpen, wasknijpers en zwarte tape, nu moet men het duurste van het duurste aan speelgoed hebben en is het nog niet goed zat. Hetzelfde geldt voor kleding e.d.. En van drie keer per jaar een verre vakantie had nog nooit iemand gehoord.

Waar u op doelt is de AOW, die komt uit de algemene belastingpotten. En ja, Umfoefoe/ Mohammed die hier nog nooit een spat heeft bijgedragen krijgt straks óók AOW uit diezelfde pot. Daar zit hem de knel. Ik zou mezelf eens informeren voordat u zich nog wat meer onsterfelijk belachelijk maakt.

Sjefke7807 | 24-05-20 | 10:27

Hartelijk gelachen, ik dank u allen. :-)
Ik ben overigens 50, nooit een uitkering gehad, wel 2 banen tegelijkertijd overigens. Altijd in de private sector, dus nooit een netto ontvanger van belasting poet. Uitvreten doe ik niet. Ik heb meer opgebouwd buiten pensioeregelingen dan er binnen.

Wat er in de bovenstaande posting staat, klopt aardig, overigens - in weerwil van de emotionele uitroepen :-)

Een groot deel van de inkomsten van pensionados wordt direct uit belasting inkomsten betaald. En dan doel ik met name op de AOW. Kunt u hier even nalezen:
www.cbs.nl/nl-nl/achtergrond/2019/27/...

Info in de link samengevat, de samenstelling het inkomen van een gepensioneerde:
43% AOW
44% Aanvullend pensioen.
13% Winst op eigen vermogen (zelf gespaard).
(Ik reken hier loon of winst uit een onderneming gewoon niet mee - ik heb het over echt gepensioneerden, niet mensen die nog werken)

Het gedeelte AOW wordt direct uit belasting inkomsten gefinancierd. Een zuivere Ponzi scheme, waar de pensionado van nu, leunt op de werkende van nu. dit geld wordt een werkende ontnomen, en op de bankrekening van een gepensioneerde gestort.

Het aanvullend pensioen zit lastiger in elkaar: dat gaat op basis van dekkings percentages - die meten of zo'n fonds in staat is de pensioenen uit te keren. Maar nu de kleine letterjes:
Of ze instaat zijn om niet alleen aan *huidige*, maar ook aan *toekomstige gepensioneerden*. Dus ook hier betalen de huidige werkenden mee aan de huidige gepensioneerden, kunt u vanuit gaan. Dat blijkt wel uit het volgende:

Als een fonds een te lage dekkingsgraad heeft, "dan kan een fonds bijvoorbeeld de premies verhogen. In het uiterste geval moet een pensioenfonds de pensioenen korten."
Bron hier:
www.dnb.nl/over-dnb/pensioenstelsel-e...

Blijkt al wel uit deze zinsnede dat *eerst* de premies weer eens omhoog gaan van diegenen die nu werken. Pas in het *uiterste* geval gaan pensioenen die vandaag uitgekeerd wodren, omlaag.

Dus nee:
Een pensioen is niet "wat je zelf hebt opgebouwd".

De economie om zeep helpen om die mensen te beschermen is erger dan het paard achter de wagen spannen.

Ja die mensen hebben zich met een washandje gewassen, zwart-wit TV doorstaan, margarine pampiertjes geschraapt, met tollen gespeeld, en misschien zelfs een beetje gespaard.

Maar dat sparen dat ze voor zichzelf gedaan hebben, is nu goed voor slechts 13% van hun inkomen (gemiddeld). Voor het overige leunen ze geheel of ten dele op de mensen die nu werken.

Rest In Privacy | 24-05-20 | 11:38

@Sjefke7807 | 24-05-20 | 10:27: Maar komt goed, want ook de meeste huizen komen weer onder water, want hebzucht kan niet voor altijd blijven bestaan.

Ben5570 | 24-05-20 | 11:47
▼ 6 antwoorden verborgen

In plaats van al het geneuzel over een onschuldig virusje (het is niet de pest), kun je beter Martin van Creveld lezen. In het bijzonder het artikel/essay onder de titel "Impossible?": ga naar Martin's eigen website "As I please" en scroll wat naar beneden.
Doe je het niet, ook goed. Je mist alleen een geweldig artikel over "The handmaid's tale".

Rest In Privacy | 24-05-20 | 08:46 | 7

@Kuifje-naar-Brussel | 24-05-20 | 09:36: Voila, die weet dus niks. Die krijgt niks mee van de echte waarheid over alles op internet. Bovendien is ie al gevaccineerd met nanobots door Bill Gates, die botjes maken dan een luidspreker in zijn keel waar Bill Gates door praat.

Mazzelstof | 24-05-20 | 10:55
▼ 4 antwoorden verborgen

Van leven ga je dood. Leven is niet veilig. Misschien is het wel daarom dat leven voorkomen of geaborteerd moet worden in de westerse wereld.
Althans, zo lijken de massa-importeurs van nieuw leven uit Afrika erover te denken.

Het is mooi weer buiten. Trek je zomer-hazmat-pak aan en denk aan je mondkapje.

Jan Passant mk2 | 24-05-20 | 08:46

De Lockdown heeft weinig gedaan. Het kwam simpelweg te laat. Je kunt dat zien aan de grafieken van de verschillende landen. Neem in acht dat het een week duurt voordat iemand symptomen heeft. Dan duurt het nog weer een aantal dagen voordat iemand zo ziek wordt dat ze naar de dokter gaan en enz.. Je kunt het ook zien aan de grafieken van de landen. Ze hebben allen hetzelfde patroon. Zware Lockdown, intelligente Lockdown, geen Lockdown Of ze hebben totaal geen oversterfte.
www.euromomo.eu/graphs-and-maps/

azijnseikerT | 24-05-20 | 08:41 | 2

Kijk maar naar Zweden die niet, en de landen er omheen die wel een lockdown hadden, oh wacht...

Castor12 | 24-05-20 | 10:05

Het goede nieuws is dat groepsimmuniteit al wordt bereikt bij 7-24% (Nic Lewis). Bij de berekening die uitkomt op 60% wordt namelijk geen rekening gehouden met individuele verschillen: veel mensen zijn niet of amper vatbaar voor infectie en kunnen niet of amper anderen infecteren.

JP Balkenbrij | 24-05-20 | 08:41 | 1

Precies wat ik al eerder zei. Daarnaast is het normaal als een Coronavirus door de samenleving gaat. Helemaal geen 80% besmet hoeft te zijn voordat het weer verdwijnt. Dit is anders dan bij een Rinovirus, die deze 80% vaak wel haalt. Het virus verdwijnt gewoon. En komt later weer terug al dan niet in een gemuteerde vorm.

azijnseikerT | 24-05-20 | 08:45

Het nieuwe normaal...

Zoezoef | 24-05-20 | 08:38

Hé wij zijn toetsenbord ridders. Anders zaten we hier niet

3Xniks | 24-05-20 | 08:32

En waar ik mij ook zo over verbaas/aan erger is de stelligheid/het dogma waarmee beweerd wordt dat "de volksgezondheid uiteraard op de eerste plaats komt." Ik hoor het de minister nog zeggen. Hoezo volksgezondheid op de eerste plaats? Volgens mij komt het landsbelang nog altijd op de eerste plaats. Althans, zo is het altijd geweest. Hee, als de volksgezondheid op de eerste plaats zou komen dan zou er nooit meer oorlog gevoerd worden. En dan zouden we zeker niet onze jongens en meisjes naar shithole countries als Irak en Afganistan sturen om daar een of andere tot mislukken gedoemde vrede te bewaren.
Een beetje VOC-mentaliteit mensen.
Hou een beetje rekening met de risicogroepen, prima, maar het land moet door.

VanBukkem | 24-05-20 | 08:32 | 2

Muziekje erbij:
www.youtube.com/watch?v=EqFoqtpUFY8
Vijfentwintigduizend(!) doden in een paar uurtjes tijd. En allemaal gezonde jonge levens. Maar hoe anders dan die weekdieren van nu gaven die Engelsen van toen geen krimp.

VanBukkem | 24-05-20 | 08:42

Noch de volksgezondheid noch het landsbelang komt op de eerste plaats. Al jarenlang niet meer. Het belang van de EU daarentegen.

Tiscali-2 | 24-05-20 | 09:01

Dat resto in Duitsland; Maurice liep gister te roeptoeteren op Twittah “zie nou wel” vanwege die aerosols. Maar nu blijkt het een illegale bijeenkomst zonder afstand te hebben gehouden? Klopt dat en waar is Maurice de pies?

Rest In Privacy | 24-05-20 | 08:25 | 1

Er zijn al voldoende voorbeelden waar er wél aan de regels werd gehouden en te ook mis ging. Wacht maar af; over 2 wkn gaat het over niets anders meer dan die aerosolen...

Jimmydepimmy | 24-05-20 | 11:20

Het is vreemd om te zien dat een regering die zich nooit eerder een voorstander betoonde van het bescherming van de eigen bevolking, enkele tienduizenden levens redt, waar zij achteloos zo weer een veelvoud nieuwe "nederlanders"/Sargentijnen welkom heet.

De verwarde man | 24-05-20 | 08:17

Wat is een leven waard?
Dat hangt er van af. Over wie hebben we het?

VanBukkem | 24-05-20 | 08:17 | 5

@MickeyGouda | 24-05-20 | 08:57: Je hebt gelijk. De redenering is te simpel. Je hebt ook mensen die een niet-verwaarloosbare invloed op de uiteindelijke som hebben door hun aanzienlijke negatieve geldelijke waarde.

Mazzelstof | 24-05-20 | 09:02

@MickeyGouda | 24-05-20 | 08:57:
Zo'n Michael Panhuis zouden ze eigenlijk gewoon in moeten laten slapen en hem zelf voor de kosten daarvan moeten laten opdraaien.

VanBukkem | 24-05-20 | 09:10
▼ 2 antwoorden verborgen

Een boel what if gezeur.
De hele wereld ligt in lockdown,
alsof je in Nederland iets anders zou kunnen doen.

vander F | 24-05-20 | 08:16 | 7

VerwardeMan. Totaal verrast huh! We waren niet voorbereid. Dat is een wezenlijk verschil.
.

Rest In Privacy | 24-05-20 | 09:19

@MickeyGouda | 24-05-20 | 09:02: Hoe bereid je je dan voor? Je weet van tevoren niet of er echt een epidemie aankomt, en wat je dan precies nodig hebt.

Rest In Privacy | 24-05-20 | 10:24

@Kuifje-naar-Brussel | 24-05-20 | 10:24:

In januari was de uitbraak in China hier al in beeld. Elke viroloog weet dat de kans dat zo'n virus niet razendsnel de oversteek maakt nihil is, kijkende naar de internationale handel en het vliegverkeer. Een tijdelijk inreisverbod voor Chinezen was een goede start geweest. Daarnaast ga je andere reizigers bij binnenkomst controleren op symptomen, koop je hulpmiddelen in voor de zorg en kondig je een tijdelijk verbod af op grootschalige binnenactiviteiten, zoals carnaval. Ik ben bepaald geen Nostradamus, maar ik zag de bui in januari al hangen. Rutte en het RIVM kwamen pas na de eerste week van maart bij de les. Daar begrijp ik niks van. En oh ja, testen. Als dat middel effectiever was ingezet was - in ieder geval in de ouderenzorg - de situatie niet zo uit de hand gelopen.

MickeyGouda | 24-05-20 | 11:15
▼ 4 antwoorden verborgen

Er zijn 40.000 levens gered die anders door corona zouden zijn gestorven en de komende tijd gaan er 40.000 extra mensen dood omdat hun behandeling van bijvoorbeeld kanker is stopgezet of te laat begonnen vanwege de aandacht voor corona.

2voor12 | 24-05-20 | 08:11 | 3

Gelukkig maar, want anders schiet het niet op met Bill Gates' plan om de wereldbevolking te decimeren met corona. Of was het met de vaccinaties met nanobots? Ik ben het effe kwijt.

Mazzelstof | 24-05-20 | 09:06

Als het voorheen zo goed ging, waarom was het voorheen dan toch zo’n puinhoop?

QuelleFromage | 24-05-20 | 08:08

Mooi hoe 'onderzoekers' altijd wat cijfers uit de hoge hoed kunnen trekken om beleid goed te praten. De modellen hebben er nog op ieder moment naast gezeten. Ik zie geen reden om ze nu ineens te geloven.

Stijl_Loos | 24-05-20 | 08:07

bye the bye.... ook voor allen nog ff een fijn suikerfeest gewenscht...

grapjasz | 24-05-20 | 08:04

Waarom denkt U dat de "reguliere" zorg is stilgevallen??? Omdat de mensen er overal in het land heel snel achterkwamen dat 50% van de IC-gevallen voortkwamen uit besmetting IN de ziekenhuizen, geen beschermingsmiddelen van zorgpersoneel op die kwetsbare afdelingen etc.etc. De Hond heeft gelijk: in alle kleine binnenruimtes kon het virus(net als gewone griep) vals en adembenemend toeslaan, in de buitenlucht niet.

grindbak | 24-05-20 | 07:48 | 1

Zo hey, nou daar hebben we Maurice niet voor nodig hoor

Rest In Privacy | 24-05-20 | 08:06

Misschien moet wij eens anders naar ons leven kijken en stoppen met deze ratrace.

thekolere | 24-05-20 | 07:45 | 7

@Continuum | 24-05-20 | 08:52:
Alleen een volk dat te lang bovenin de piramide van Maslow bivakkeert kan zich dergelijke reflecties veroorloven. Met weemoed kijken we terug naar het verleden met het knagende gevoel iets wezenlijks te zijn verloren onderweg.

Chinezen, Indiërs, waarom zouden ze genoegen nemen met een bed en een bord eten? Dat hebben ze al. Die willen ook een auto, iPad, mooi huis, vakantie, goed onderwijs, gezondheidszorg, infrastructuur etc.

pielemuisje | 24-05-20 | 09:05

@pielemuisje, jouw reactie vat de hele ratrace samen.

thekolere | 24-05-20 | 10:06

@thekolere | 24-05-20 | 10:06: Is er een aantrekkelijk alternatief? Terug naar een meer natuurlijke staat is terugkeer naar een dagelijks gevecht om te voorzien in de basisbehoeften.

pielemuisje | 24-05-20 | 10:39
▼ 4 antwoorden verborgen

En je kan kwetsbaren niet redden door uitsluitend hen in een (vrijwillige) lockdown te gooien?

Daarvoor moet de complete beroepsbevolking die er niet eens gevoelig voor is maar huisarrest krijgen met alle gevolgen van dien?

En die 40.000 doden is pure speculatie at best. (En HOELANG hebben we hun dood uitgesteld, een half jaar, een jaar?) Wie nu nog niet twijfelt aan de deskundigheid van het RIVM heeft op zijn zachtst gezegd boter op zijn hoofd.

_Roy_ | 24-05-20 | 07:32 | 6

Inderdaad .. inderdaad .. nog afgezien vn het eite dat als je kwetsbare ouderen 3 mnd opsluit je immuunsysteem er helemaal aangaat en ze daarna massaal aan een griepje te neergaan .

daytripper | 24-05-20 | 09:39

Beroepsbevolking is er net zo bevattelijk voor, heeft er alleen minder last van. Ben niet blij met de maatregelen, maar snap ze wel. Zaak om de boel onder controle te krijgen. Wat denk je dat de economische schade geweest zou zijn als bijna iedereen besmet zou zien en ziek thuis zou zijn, met mildere klachten. Dan ligt de boel ook op zijn gat en zouden wellicht essentiële zaken ook platliggen.
Het is een situatie waar we niet eerder mee te maken hebben gehad. Het enige wat ik de overheid verwijt is dat ze laat en laks gereageerd hebben. Dat is de belangrijkste reden dat het is zoals het nu is.

Durkmans | 24-05-20 | 12:10

@QuelleFromage | 24-05-20 | 08:09:
Er overlijden ook dertigers en kinderen zelfs aan kanker...
Dat wil niet zeggen dat het normaal of gangbaar is.
Uitzonderingen bevestigen de regel.

_Roy_ | 24-05-20 | 16:11
▼ 3 antwoorden verborgen

Feynman lijkt te suggereren alsof geld uit het niets gecreëerd kan worden door centrale banken. Technisch gezien is dit juist. Al ons geld is maar een verzinsel. Maar indien de Nederlandse Staat de staatsschuld laat oplopen heeft dit nog steeds reële gevolgen. Belastingen gaan omhoog om deze schulden terug te betalen en dan speculeer ik voor het gemak nog maar even niet wat er zou kunnen gebeuren indien ‘eurobonds’ ingevoerd zouden worden waarbij de Nederlandse belastingbetaler dient als onderpand waarmee Italië geld kan lenen op de kapitaalmarkten.

Irnerius | 24-05-20 | 07:01 | 3

(hyper)inflatie is het antwoord.

Earl_of_Doncaster | 24-05-20 | 07:44

Wat Feynman bedoelt is dat als banken/overheden geld drukken er altijd ook een fictieve tegenmaatregel zoals belastingen moeten zijn. Maar je gelooft toch niet dat er in Zuid-Europa ook zo gedacht wordt? Tegenmaatregelen zijn ook oude fictieve gedachten.

Zeiss | 24-05-20 | 07:49

Om het spel zuiver te maken waarbij iedereen (via belastingen) zijn bijdrage gaat leveren is alleen het afschaffen van contant geld het laatste redmiddel. Daarbij komen we wel in de richting van een systeem met communistische trekjes, maar dat hoeft nog niet zo slecht te zijn. De zwarte economieen (ook in Nederland) en de criminaliteit zullen op zoek moeten naar een ander ruilmiddel en zware klappen krijgen. Dienst voor dienst is ook zo slecht niet een tijd lang. Dat levert zelfs mogelijk een betere en leukere samenleving.

jj3162 | 24-05-20 | 08:00

Fijn einde van de Ramadan gevierd?

Rest In Privacy | 24-05-20 | 09:11

Goedemorgen, het ziet er buiten weer prachtig uit. Kom je bed uit en doe een pasje.

Mariah Carey - Fantasy
youtu.be/qq09UkPRdFY

Deee-Lite - Groove is in the hart
youtu.be/etviGf1uWlg?t=30

Joe Cocker - You can leave your hat on
youtu.be/nCXL1NScwoQ

Eric Clapton - Change the world
youtu.be/7olhO3LbCqI

Alannah Myles - Love is
youtu.be/vQOrMzBewG0

Fleetwood Mac - Everywhere
youtu.be/YF1R0hc5Q2I

Big Mountain - I Love your way
youtu.be/OIgq9spZnhk

Mariah Carey - Dreamlover
youtu.be/CqBtS6BIP1E

Zwezerik | 24-05-20 | 06:40 | 2

Goedenmorgen. Fijne dag.

Lafayette | 24-05-20 | 06:43

Iron maiden-virus

Stollingroles | 24-05-20 | 09:19

Ik ben opa en sta mijn ruimte graag af aan het nageslacht. Alle zgn maatregelen zijn volstrekt zinloos omdat effectiviteit niet aangetoond kan worden. Het is maar gissen. Virussen komen en virussen gaan. Leer er maar mee leven. Iedereen die overleden is door een virus als co-aandoening is nu gelukkig, vrije geest, los van het in verval geraakte lichaam. De nabestaanden hebben verdriet, maar dat is ook een vorm van egoïsme. Ik zou graag willen dat die persoon nog hier was geweest. Hoe het de persoon vergaat is niet belangrijk (want onbekend voor velen). Of het nu om duizenden of miljoenen gaat, iedereen gaat verder, zonder de body, waar we allemaal zo van houden, maar met de geest en de ziel, verder op reis in de kosmos. Nieuwe avonturen. Stoppen met die zinloze maatregelen. Of bewijs eens dat er 1 effectief is geweest. Anders zwijg. De hele mensheid straffen voor een ongrijpbare vijand is ook niet de juiste weg.

SlimmeBelg | 24-05-20 | 06:25 | 5

@SlimmeBelg mijn idee

harrievanzanten | 24-05-20 | 07:02

Goed gesproken!

_Roy_ | 24-05-20 | 07:37

@JoudN | 24-05-20 | 06:40: dat eerste is onzin, tweede is prima. Kijk naar landen waar niemand betaalt. Een standaard enorm hoog sterftecijfer. Je betaalt voor jouw volk, dus ook voor jezelf. Typisch kapitalistische gedachte die jij hebt.

Zeiss | 24-05-20 | 07:53
▼ 2 antwoorden verborgen

Nee beslist niet, de USA neemt eigenlijk nauwelijks maatregelen en daar zijn ze nog net onder de 100.000 en dat met een bevolking die 20x zo groot is. Hou het er maar op dat we zo'n 5000 mensen gered hebben. Tenminste voor een jaar of 2/3 want de meesten van de mensen die gered zijn, zijn over de 80 en komen toch over een tijdje te overlijden.

GerMonster | 24-05-20 | 06:38

Mijn ogen vallen serieus, elke keer dicht! Heel veel plezier en slaap lekker voor straks.

lezeres | 24-05-20 | 05:02 | 1

Sweet dreams!

Lafayette | 24-05-20 | 05:08

Maar vier uur is bedtijd dus ik ga maar eens. Slaap lief @allen en laat de ochtendploeg even de duizend comments volmaken voor Feynman. Heeft hij ook een leuke dag;)

K1100 | 24-05-20 | 04:36 | 2

Pit ze!

Lafayette | 24-05-20 | 04:44

Weltrusten K1100!

Brabeaulander | 24-05-20 | 04:46

Geen idee of het heel gezond was maar het erg lekker.
Gebakken champignons, paprika & (pulled chicken) mengen met 1 ei + wat peper en zout en dat opbakken tot een rol in een pan.

Brabeaulander | 24-05-20 | 04:26 | 3

Lekker is als dope voor de geest. Dus gezond.

Lafayette | 24-05-20 | 04:29

Géén foto?

K1100 | 24-05-20 | 04:31

@K1100 Verdorie, helemaal vergeten. Binnenkort ga ik voor de herkansing. Maar over eten gesproken, het is intussen al 9 dagen geleden dat ik een hamburger gemaakt heb. Wat vliegt de tijd.

Brabeaulander | 24-05-20 | 04:45

@Lafayette | 24-05-20 | 04:31:
Die laatste link is niet helemaal goed. Maar ik heb zeker een soort van affiniteit met de Alan Parsons.

keestelpro | 24-05-20 | 04:34

@keestelpro | 24-05-20 | 04:34:
Parsons, Pink Floyd.
De LP Tales of Mystery and Imagination Edgar Alan Poe was lange tijd gewoon niet te krijgen in de jaren 80. Wat was ik blij toen ik die te pakken kreeg zeg. Het is nog steeds mijn favoriet.

Lafayette | 24-05-20 | 04:43

@keestelpro | 24-05-20 | 04:34:
ik ook, heb enkele jaren geleden een optreden bijgewoond toen ze in Eindhoven optraden. Geweldig!

Gravin v Kippenbouth | 24-05-20 | 14:02
▼ 2 antwoorden verborgen

Goedenmorgen harde kern.

Lafayette | 24-05-20 | 04:15 | 3

Harde kern? Gewoon stamgasten hoor. Talisker? Cheers.

K1100 | 24-05-20 | 04:19

Mensen! Welterusten. Ga de komende dagen mijn snor drukken. En Misschien laat ik hem wel staan. Dus maak je geen zorgen.

gebruikesrnaam | 24-05-20 | 03:55 | 7

@K1100 | 24-05-20 | 04:12: Iedereen droomt K1100. Niet iedereen herinnert zich zijn/haar dromen. Maar je hebt ze wel degelijk.

lezeres | 24-05-20 | 04:15

@lezeres | 24-05-20 | 04:15:
De laatste keer dat ik me herinner hadden ze me zo vol met pijnstillers gestopt met als ultieme poging Methadon. Geloof me, zo wil je niet dromen, wat een baggerspul.

K1100 | 24-05-20 | 04:22

@K1100 | 24-05-20 | 04:22: Klinkt echt vreselijk K1100! Zo sterke pijnstilling nodig. Ik ga je er niet naar vragen K1100, Maar weet wat pijn is. En super sterke pijnstilling nodig hebben. Gelukkig niet meer. Methadon als pijnstilling. Dan moet het wel bijzonder heftige pijn zijn geweest waar jij aan bent blootgesteld! Hoop dat alles nu goed met je is!

lezeres | 24-05-20 | 04:45
▼ 4 antwoorden verborgen

Hahaha de doemdenkers/virologen/aluhoedjes zijn verdwenen!
Heerlijk als de lucht is opgeklaard. Dan kan je lekker achterover leunen en naar de sterren kijken.
Openluchtcafé's moeten het nieuwe normaal worden.

keestelpro | 24-05-20 | 03:55 | 9
▼ 6 antwoorden verborgen

Aan alle Thuiswerkers en amateur-schoonmakers.
Het beste schoonmaakmiddel is ammoniak.
Desastreus voor natuurgebieden, dat dan ook.
Maar binnenhuis:
Al die flessen met schoonmaak-spray's en andere flessen met exculusieve spray's, het is behelpen .
Een lap met ammoniak ruimt bijna alles op.

Jan Dribbel | 24-05-20 | 03:47 | 2

Ruikt ook lekker fris.

Oprisp | 24-05-20 | 04:04

Qav's in open ruimten zoals ziekenhuizen kun je maar beperkt toepassen.

Rest In Privacy | 24-05-20 | 08:14

Pffff, kon niet meer slapen en moet er zo weer uit, ging maar een beetje op mijn mobiel GS-coronacafe ( reacties ) teruglezen ( is soms niet aan te raden om bepaalde eigen reacties terug te lezen, die vanuit een andere/bepaalde hoedanigheid zijn neergeplempt, uhhhh..... tja ;)
keestelpro, nou das toch ook wat, ik zag jouw lijstje....... dat wordt dus geen ELO zondagavond ?!
Maakt niet uit hoor kees, vind de mixjes die je maakt evengoed leuk.
Ik wens iedereen alvast een fijne dag toe, ik nog even proberen te slapen en dan moet ik er echt zo weer uit.
Misschien tot vanavond... oh ja en hier natuurlijk een 2 tal nummers van mij.
www.youtube.com/watch?v=wvAnQqVJ3XQ
En
www.youtube.com/watch?v=6SFNW5F8K9Y
Fijne nacht/ochtend nog ;)

Bad - Casey | 24-05-20 | 03:37 | 4

Als GS de spelregels aan hun laars lapt doe ik dat ook Bad - Casey.
Ik heb serieus het intro van Stormageddon en die van jouw in overweging genomen maar omdat Storms intro perfect aansloot op het standaard C-Café intro ben ik daarvoor gegaan. Maar ik maak dat goed makker! ELO is ook voor mij de allerbeste band ever!

keestelpro | 24-05-20 | 03:48

Slaap lekker lief Casey... Trusten dan!

lezeres | 24-05-20 | 04:56

Peaches, geweldig nummer dit Casey. Helemaal mijn muziek dit! Hoe kon ik deze band nu vergeten zijn. Je tweede nummer. While My Guitar Gently Weeps, Prachtig! Wat ben ik blij dat ik de volgende dag het café nog afstruin naar goede nummers. Helemaal te gek deze nummers Casey!

lezeres | 24-05-20 | 17:45
▼ 1 antwoord verborgen

Piep. Piep. Dat is de oven. Tosti-ijzer is veel relaxter. Zo van ... zie je al die rook. Ja, die is van mij, maar ik piep niet.

gebruikesrnaam | 24-05-20 | 03:37

Misschien ruilen tegen een design stropdas?

K1100 | 24-05-20 | 03:21 | 1

Een onvergefelijke disign mededeling, ik had moeten opletten.
Design, design!

Jan Dribbel | 24-05-20 | 03:33

Ruilhandel las ik hier:
Ik heb nog een disign stropdas wat krijg ik ervoor?

Jan Dribbel | 24-05-20 | 03:18 | 4

Ik heb nog disign panlatten liggen.

Oprisp | 24-05-20 | 03:23

Ik bied 20 kralen en 5 spiegeltjes.

Reebensteeltje | 24-05-20 | 03:23
▼ 1 antwoord verborgen

Beste meneer/mevrouw,
Recent hebt u van ons een jaarafrekening ontvangen of u ontvangt deze binnen enkele dagen. Wij zijn benieuwd naar uw mening! Hoe tevreden bent u over de jaarafrekening die u van Brabant Water hebt ontvangen?
Niet tevreden - Heel tevreden
Geef ons een cijfer: 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10

Ik heb minder verbruikt dan vorig jaar en ik moet een naheffing betalen en daarnaast gaat mijn maandelijkse afdrage omhoog. En dan vragen ze of ik tevreden ben over de jaarafrekening,... Volgens mij heeft Brabant Water hetzelfde slechte gevoel voor humor als ik heb.

Brabeaulander | 24-05-20 | 03:17 | 3

Het is wat, volgens mij wordt Brabant door de opwarming steeds droger, gebruiken de boeren steeds meer oppervlakte-water en grondwater.
En de drugslabs hebben ook steeds meer water nodig.
En wie betaalt dat: niet de boeren, niet de maffia maar de Brabander.

Jan Dribbel | 24-05-20 | 03:23

Gas was vroeger een spaarpotje, kreeg elk jaar terug. Ik zet het termijnbedrag expres te hoog, maar moet vaak alsnog bijbetalen, als je geen verrassingen wil kan je maar beter het termijnbedrag flink omhoog gooien.

letopuwzaak | 24-05-20 | 09:49

Hahaha straks meer dan duizend reacties op een topic van onze (echt wel geliefde) Feynman. #hetmoetnietgekkerworden

keestelpro | 24-05-20 | 03:16 | 8

@gebruikesrnaam | 24-05-20 | 03:35: Hmm. gebruikernaam. Vanwaar dat hatelijke toontje? Je weet toch hoe ik je kan noemen hé? knuf..... Geen G dan hé. Echt niet!

lezeres | 24-05-20 | 03:51

@lezeres | 24-05-20 | 03:51: Was ook inderdaad zo bedoeld. En omdat jij dat zo oppakt zit ik met de gebakken peren. Ah fuck you. Je weet toch. Trek eens aan mijn vinger.

gebruikesrnaam | 24-05-20 | 04:08

@gebruikesrnaam | 24-05-20 | 04:08: Wat ben je ook een geheimzinnige man G. Soms ontroerend lief. Dan weer hatelijk. Geen peil op te trekken. Kusje dan maar;-))

lezeres | 24-05-20 | 04:20
▼ 5 antwoorden verborgen

Volgens mij ligt er nog een half pak party snacks voor in de frituur. Zet de oven vast aan.

gebruikesrnaam | 24-05-20 | 03:14 | 3

Geloof niet echt in oven snacks. Gewoon lekker in the frituur. Dan maar liever iets minder vaak eten ;-))

lezeres | 24-05-20 | 03:25

Normaal hebben wel voorgesneden plakken kaas. Ben gewoon bang dat ik mezelf snijd.

gebruikesrnaam | 24-05-20 | 03:12 | 3

Over kaas gesproken: ik haal altijd kaas op de zaterdagmarkt in Helmond. Echter vanwege corona maatregelen sluit de markt om 14:00 ipv 17:00. Ik ga echt niet de wekker zetten op zaterdag om kaas te halen!1!!

keestelpro | 24-05-20 | 03:21

@keestelpro | 24-05-20 | 03:21: Helmondse kaas? Woon in zelfde gat als Alkmaar. Kaaskopstad. Beemsterkaas is ook heerlijk. Evenzo Texelse zeezoute kaas ook. Geitenkaas sowieso. Maar Helmondse kaas?

gebruikesrnaam | 24-05-20 | 03:32

@gebruikesrnaam | 24-05-20 | 03:32:
Hier in Helmond wordt geen kaas gemaakt. Dat tuig uit Alkmaar en Gouda verkoopt hier op de markt hun kaas. En terecht want het is een gat in onze markt.

keestelpro | 24-05-20 | 03:42

Is er niks anders? Tosti is best wel een gedoe.

gebruikesrnaam | 24-05-20 | 03:09 | 2

Bij een gebrek aan beter zijn broodjes kroket uit de oven ook prima te doen.

Reebensteeltje | 24-05-20 | 03:18

▶ is pure clickbait!
Kudos voor de gast die een piramide omver heeft geduwd en er een ascii symbool van heeft gemaakt.
I ♥ ▶ !

keestelpro | 24-05-20 | 03:05

Lekkere nummers!

The Smashing Pumpkins - Bullet with Butterfly Wings (Official Video) The Smashing Pumpkins - 1979 (Official Video)

lezeres | 24-05-20 | 02:56 | 14

@keestelpro | 24-05-20 | 04:21: Kees, had een paar liedjes van je gehoord. Maar even serieus. Is dit ook jouw stem? Echt?

lezeres | 24-05-20 | 04:28

@keestelpro | 24-05-20 | 04:21: Lieve Kees, ben weer naar je nummer aan het luisteren. Het is echt zo prachtig! Had je stem natuurlijk eerder gehoord van andere liedjes. Maar bij dit liedje is het net of je je stem in een blender hebt gedaan, en er een halve fles whiskey, 2 sigaren, een pot honing, en een paar slapeloze nachten bij hebt gemengd. Meer diepte, meer laagte, meer hoogte, warm, meer doorleefd, wat "ouder", vol gevoel. Echt prachtig! Ben zelf enorm gevoelig voor een stem. Bedankt dat je me dit hebt laten horen. X

lezeres | 24-05-20 | 16:43

@keestelpro | 24-05-20 | 04:21: En je hebt dit nummer ook nog zelf geschreven lees ik. Okay dan. Ben nu officieel fan. Nee, nee wacht, sterker nog, je groupie.. Knuffel.

lezeres | 24-05-20 | 16:56
▼ 11 antwoorden verborgen

Echt een lekker nummer K100! Denk ze te kennen Weet nier meer waarvan!

Hi lieverd. Alles goed?

lezeres | 24-05-20 | 03:01

Zin om te kotsen. Of toch nog een tostie.

gebruikesrnaam | 24-05-20 | 02:55 | 6

Eerst naar de keuken lopen. Tosti-ijzer pakken. Met zo'n onhandig lang snoer eraan. Dan kiezen, welk snoer moet eruit, waterkoker of ... waar gaat die heen, koffieding. Dit is het moment waarop je denkt, wat ben ik aan het doen. Oh ja, tosti-ijzer. Waarom bestaat er eigenlijk geen Tostisprint? Kutzooi. Ja ik ga al.

gebruikesrnaam | 24-05-20 | 03:04

-Broodjes in tosti ijzer
-kotsen
-broodjes uit tosti ijzer en eten
Amateur

Turbulentie? | 24-05-20 | 03:09

@gebruikesrnaam | 24-05-20 | 03:04:
Waarom een waterkoker, voor de eieren? Je kunt een tosti ook in de oven gooien, of de koekepan. Beetje creativiteit tonen.

K1100 | 24-05-20 | 03:12
▼ 3 antwoorden verborgen

Feynman een barman? Wie had dat gedacht.

Montgomery Burns | 24-05-20 | 02:49
▼ 2 antwoorden verborgen

Ok, one for the road , Ding dong i’m gone.
Doe iedereen nog een glaasje van mij, zet maar op m’n rekening.
Bottoms up!
En tot morge.
m.youtube.com/watch?v=jPGFn87ALxM

Datgingniegoed | 24-05-20 | 02:36

Ik ben net gearresteerd voor het dragen van een harpoen.

Turbulentie? | 24-05-20 | 02:33 | 5

Ik heb ze nog proberen te overtuigen met mijn vaarbewijs.

Turbulentie? | 24-05-20 | 02:53

Tof dat ze je de kans gaven om dat even hier te melden.

GeenHeil | 24-05-20 | 02:53

Ik ben gearresteerd omdat ik een walvis op mijn rug droeg!

Jan Dribbel | 24-05-20 | 02:54
▼ 2 antwoorden verborgen

Heeft iemand toevallig de entree van het café gezien?

Brabeaulander | 24-05-20 | 02:28 | 1

Ja naast de onderste steen onder het inlegvelletje.

anti-fatwa | 24-05-20 | 02:31

Lekker. Zondag. Om het uur een veeg uit de pan. Vergeet je niet de rest af te stoffen. Ondertussen nog een seizoentje netflix afronden. Wordt er helemaal digterig van, rot op hoor.

gebruikesrnaam | 24-05-20 | 02:51
▼ 3 antwoorden verborgen

wat mij betreft stort de hele economie in en meeste luxe producten/services overbodig. fak de economie en monetaire systeem! back to basic. hard times make hard people, laat de zwakkeren onder ons tot in 2022 afvloeien zodat we in 2023 met een reset kunnen beginnen. peace!

timmert12 | 24-05-20 | 02:22 | 4

Wat bedoel u precies met 'afvloeien' ?

kloopindeslootjijook | 24-05-20 | 02:32

Afvloeien... Kreperen bedoel je. Vieze boekies van Ayn Rand zitten lezen zeker?

QuelleFromage | 24-05-20 | 08:05

Ontvolking bedoel je? Ja! Meer meer meer!

Rest In Privacy | 24-05-20 | 08:15
▼ 1 antwoord verborgen

Ik ben jarig, rondje voor de hele tent!

TheOne48 | 24-05-20 | 02:21 | 8

Haha top, dank allen!

TheOne48 | 24-05-20 | 02:42
▼ 5 antwoorden verborgen

Die meneer op leeftijd, na 0,35 sec. neemt teveel risico. Hup opsluiten in het bejaarden tehuis. Nee ze nemen eigenlijk allemaal teveel risico,iedereen opsluiten of een bekeuring van 400 Euro.
www.youtube.com/watch?v=1rGqaMkoiyg&a...

Bennie Boos | 24-05-20 | 02:20

Voor de moslim is de koran heilig,
voor de complotdenker is het complot heilig.
Wat zijn de overeenkomsten?

Jan Dribbel | 24-05-20 | 02:18 | 5

Gezichts bedekking? nee ik ga voor: op afstand houden/achter elkaar aanlopen op 1,5 mtr.

Bennie Boos | 24-05-20 | 02:29

Is dit zo'n Zen-Koan?
Wat is het geluid van 1 klappende hand?

kloopindeslootjijook | 24-05-20 | 02:35
▼ 2 antwoorden verborgen

Reaguurster @letopuwzaak heeft eigenhandig de deur van het Corona Café geforceerd en de zaak opengegooid nu de mannen van de GS redactie er een zooitje van maken bij afwezigheid van ons opperhoofd Van Rossem.

Ik mag uw DJ zijn in dit gekraakte café pand!

Corona Café Mega Mix 1.
www.youtube.com/watch?v=pIcxtEV0IXc
Corona Café Mega Mix 2.
www.youtube.com/watch?v=78mj8dAOWOQ
Corona Café Mega Mix 3.
www.geenstijl.nl/5153513/49-kaarsjes-...
(Morgen Corona Café Mega Mix 4!)

keestelpro | 24-05-20 | 02:16 | 5

Kan niet wachten.

K1100 | 24-05-20 | 02:21

Moeten we vaker doen zo in de openlucht.
Ik ga nu alles luisteren!

letopuwzaak | 24-05-20 | 08:50

Nou, niet alles geluisterd maar heel leuk gedaan! Je bent een echte gangmaker.

letopuwzaak | 24-05-20 | 10:01
▼ 2 antwoorden verborgen

Wat een bizar slecht stuk... meestal vind ik Feynman z'n artikelen wel wat hebben.

Belangrijkste bezwaren:

* factor 20 is gebaseerd op huidige aantal % met corona antistoffen afgezet tegen herd-immunity = 60%? Hoe zit het met alle collateral damage die je gaat krijgen bij maandenlang zorgsysteem overload?

* Feynman goochelt met getallen, 1,375mjn per dode, wat zijn de kosten voor de samenleving wanneer je geen lockdown doet en het virus maandenlang z'n vrije gang laat gaan, volgens deze redenatie is die 0, wat een bullshit!

upp3rd0g | 24-05-20 | 02:15 | 2

Als de economie nu zou draaien, dan zouden er ongetwijfeld wat meer doden vallen, maar dan is het nog zeer de vraag of de gezondheidszorg nu overbelast zou zijn. Dat is eerlijk gezegd niet heel waarschijnlijk. Maar, laten we aannemen dat de gezondheidszorg wel overbelast zou zijn. Dan nog zou de economie daar niet zo onder lijden als nu. Dan zouden we op het gebied van de gezondheidszorg meer uitgaven hebben, maar we zouden geen bedrijven hoeven te ondersteunen, we zouden geen of amper inkomsten mislopen en we zouden niet honderdduizenden extra uitkeringen hoeven te verstrekken.

GeenHeil | 24-05-20 | 03:01

Je zegt/vraagt het zelf : " wat zou er gebeuren als..." dat weet niemand ..10 keer meer doden is s-p-e-c-u-l-a-t-i-e. geen enkel bewijs .

daytripper | 24-05-20 | 09:47

Haal mijn hand door mijn haar en denk minuten later. Da's best lang haar.

gebruikesrnaam | 24-05-20 | 02:07 | 2

Hahaha!!!

keestelpro | 24-05-20 | 02:31

Kopen?
Monster Magnet - Negasonic Teenage Warhead
www.youtube.com/watch?v=aKj5cJ9_KSg
Helaas, die zijn al een tijdje niet meer voorradig. Maar mag ik u de Mark Rutte non-action doll voorstellen?

prekert | 24-05-20 | 02:05 | 2

Weer één die ik niet ken. Klinkt goed.

K1100 | 24-05-20 | 02:13

Mark Rutte action doll?
Met een mooie spreuk op het silevaan Marvel commics ”The man with the thrust up your behind”

Datgingniegoed | 24-05-20 | 02:23

Oh hier verlangen we toch allemaal naar, nu met het heerlijke weer.

DJ Jazzy Jeff & The Fresh Prince - Summertime

Je bent gelijk in een vrolijke zomerstemming!

lezeres | 24-05-20 | 02:03 | 8

@lezeres | 24-05-20 | 19:30:
Zit jij nu nog in het café!!

Hopelijk hebben we vanavond weer een echt coronacafe met vinologen in plaats van virologen.....

Nuuk | 24-05-20 | 19:41

@Nuuk | 24-05-20 | 19:41: Haha nee Nuuk, ga de volgende dag terug om te kijken welke goede nummers ik heb gemist. Zoals jouw nummer dus! Vanavond wordt een avond vol muziek. Let maar op. Tot straks Nuuk;-))

lezeres | 24-05-20 | 19:44
▼ 5 antwoorden verborgen

Waarom plaatst Kuif geen advertentie op Geenstijl?

arlen | 24-05-20 | 01:59

@arlen | 24-05-20 | 01:59: Helemaal niet nodig, de redactie plaatst genoeg positieve stukken. En er is ruimte voor kritiek op FvD en Gele Hesjes. Win-win dus.

Rest In Privacy | 24-05-20 | 02:06
▼ 1 antwoord verborgen

Een Heren-regenjas heeft de knoopjes aan de rechterkant,
een Dames-regenjas heeft de knoopjes aan de linkerkant.
Wat is de logica achter deze verschillen?

Jan Dribbel | 24-05-20 | 01:55 | 1

De dienster kleedde de vrouw en dan zaten de knoopjes weer aan de goede kant.

K1100 | 24-05-20 | 02:09

@Reebensteeltje | 24-05-20 | 01:58: en wat voor een! Zo zonde dat zij niet meer onder ons is. Als je toch bedenkt wat die vrouw nog aan mooie muziek de wereld in had kunnen slingeren.

Nuuk | 24-05-20 | 02:02

Dan is het weer een oorlog, en dan weer een oorlog, de tweede, ja de 2e wereldoorlog, ach dan weer een griepje, of een virusje.... mensen, dat is leven, er gebeurt weer eens wat, de één loopt te zeiken, de ander vindt het prima, het kost al met al altijd handen vol geld, en we beginnen weer opnieuw, "Alles hat ein Ende und die Wurst hat zwei, jowohl mein Schatz es ist vorbei"

CleaudeSacke | 24-05-20 | 01:44

Bob Dylan is 24 mei jarig en wordt dan 79. Ouwe knar en Knocking on Heaven's Door.

Rest In Privacy | 24-05-20 | 01:44 | 1

Nope. He sold his soul to the devil.

Nehemia | 24-05-20 | 07:25

Eerlijk is eerlijk: we geven veel te veel uit aan die lockdown-gekte. Nou, ik heb ook weer eens een open deur ingetrapt. Ach, ik moet toch wat zeggen over dat artikel van Feynman. Ik vind het een goed stuk.

GeenHeil | 24-05-20 | 01:41

Het was In Februari al duidelijk, na China's ervaring.
Dít virus is vooral dodelijk voor 75 plussers, dus in het Westen, voornamelijk voor Bejaardentehuizen.
Ik verbaas me nog steeds dat geen enkel land ter wereld gelijk die Bejaardentehuizen in quarentaine heeft gezet, met extra controle/testen van het verplegend personeel. De hele wereldse beroepsbevolking in lock-down te dwingen zal tot een dramatische toekomst leiden. De globale economíe ligt op zijn gat, en we gaan een sombere toekomst tegemoet.

dubbelganger | 24-05-20 | 01:37 | 4

Ik voel dat iemand hier een briljant hoorspel van kan maken.

Turbulentie? | 24-05-20 | 01:45

@anti-fatwa | 24-05-20 | 01:42: Het maakt niet uit welke politieke partij aan de macht is.
Mijn inziens eenieder die in de politiek gaat, is omdat hij niet aan slag kan in het bedrijfsleven.

dubbelganger | 24-05-20 | 01:47
▼ 1 antwoord verborgen

Harteloos, Ongeinspireerd. Geen melodie.

gebruikesrnaam | 24-05-20 | 01:31

@gebruikesrnaam | 24-05-20 | 01:31:
Toch wel, het is een album waar je langer naar moet luisteren. Tripachtig. Ik zal zo wat meer melodieus en vrolijker zoeken. Ben nog wat lamgeslagen door de virologen.

Nuuk | 24-05-20 | 01:35

@Nuuk | 24-05-20 | 01:35: Ok. Niet 1 nummer, maar gelijk een heel album in mijn mik douwen. Heb me geabonneerd.

gebruikesrnaam | 24-05-20 | 01:38

Ik vind dit hun mooiste.

Nuuk | 24-05-20 | 01:39

Dat zijn toch die knakkers die blijven gillen dat we meer gelukszoekers moeten binnenhalen, maar zelf geen stuiver belasting willen betalen?

anti-fatwa | 24-05-20 | 01:45

@anti-fatwa | 24-05-20 | 01:45: klopt, maar ze hebben vroeger mooie muziek gemaakt.
Dat was in de tijd dat Bono dàcht dat hij God was. Nu hij het zeker weet, is hij niet meer te pruimen.

Nuuk | 24-05-20 | 02:05

Hoeveel bier
is te veel
bier?

Turbulentie? | 24-05-20 | 01:28 | 4

Wanneer de BOB niet meer kan rijden.

Reebensteeltje | 24-05-20 | 01:31

Elk biertje is er een te veel. Gore zooi.

GeenHeil | 24-05-20 | 01:42
▼ 1 antwoord verborgen

Waarom staat david bowie heroes op repeat? Laatste zin: Just for one day. Maar daarna gaat het weer opnieuw. Hoe lang duurt deze dag?

gebruikesrnaam | 24-05-20 | 01:27 | 2

Tot vier uur s`morgens. Dat heb ik net even uitgerekend.

GeenHeil | 24-05-20 | 01:27

Und wir sind dann Helden, fur einen Tag.

Rest In Privacy | 24-05-20 | 01:36

Gek van dit liedje, super sexy nummer! Tja, dat Frans ertussendoor hé!

K Maro Femme Like You

lezeres | 24-05-20 | 01:24 | 6

@K1100 | 24-05-20 | 01:39: Jij ook bedankt lieve K1100. Maar gebruikesrnaam had hem echt wel goed! Jij dus ook. Zo'n lekker nummer. Weet niet hoe dit nummer is voor mannen. Anders denk ik!

lezeres | 24-05-20 | 01:55
▼ 3 antwoorden verborgen

@feynman maar hoeveel gaan er nog sneuvelen doordat de reguliere zorg heeft stilgestaan? Hoeveel mensen gaan er nog kapot aan de komende armoede? Hoeveel mensen gaan er verhongeren doordat alles stil ligt? Dit is echt extreem wat er hier gebeurt. Bepaalde middelen die helpen worden niet bekeken of als schadelijk afgedaan. Er is geen visie of de visie is er wel maar moet leiden naar een veilig Europa en dat mag wat lijken en heeeel veel geld kosten. Vaccineren lijkt de enige oplossing te zijn voor de hele wereld... voor een virus dat lijkt op een slap griep seizoen aan doden en ernstige zieken... de
MSM en diverse andere media werkt aan paniek en smetvrees.. kijk eens naar de informatie die Maurice de Hond heeft verzameld. Kijk eens naar de verpleeghuizen. En niet alleen in Nederland maar ook in Amerika... daar zijn bij veel verpleeghuizen grove fouten gemaakt die met een beetje nadenken voorkomen hadden kunnen worden. Denk aan de ventilatiesystemen die de hele dag lekker de aerosols rond blazen. Daar heb je volgens mij geen hogere wiskunde voor hoeven te studeren om dat te verzinnen.

Maar zijn die lui in Den Haag nou zo dom naïef of gewoon met andere dingen bezig. Noem mij maar een complotdenker.. maar er gebeuren rare dingen en daar hebben we volgens mij niet om gevraagd of mee ingestemd... maar het was een lange dag ik ga naar huis jongens..

David000000007 | 24-05-20 | 01:22 | 3

heb je al eens onder je bed gekeken toen je sliep dat je je beter ook niet doen

CleaudeSacke | 24-05-20 | 01:36

@David 0^8.7de.
Volgens mij bestaat er geen vaccin voor dit virus.
Een bekende charlatan heeft al eens verkondigd dat er een medicijn tegen HIV zou komen en die is er ook niet.
Er bestaan geen vaccins tegen een virus alleen medicijnen om de kwalen te onderdrukken.
Stop de lockdown!

Datgingniegoed | 24-05-20 | 01:40

Dit topic van Feynman dat langzaam maar zeker in een kroeg verandert. Vraag me af wat hij er van vindt en of hij zelf ook nog wat muziekjes dumpt.
m.youtube.com/watch?v=BIbrrAbsDpw

K1100 | 24-05-20 | 01:17

Prachtig; The House of Love. Ik heb ooit nog eens een geweldig maar ook wel zweverig concert van ze gezien.

Nuuk | 24-05-20 | 01:24

Effe zonder dollen. Waar is mijn broek?

gebruikesrnaam | 24-05-20 | 01:12 | 5

Bij Rian van Rijbroek!... HAHAHA.
Sorry.

Nuuk | 24-05-20 | 01:18
▼ 2 antwoorden verborgen

Welterusten, en dat is wel prima soul om mee af te sluiten.

Nuuk | 24-05-20 | 01:16

Al Green die met bezwerend orgeltje, tikjes high-hat en moraliserend viooltje moeite doet om de vraag hoe je een gebroken hart moet helen.
www.youtube.com/watch?v=PTY6Kv0nPr8

Oprisp | 24-05-20 | 01:26

Waar is HoerieHarry?

Rest In Privacy | 24-05-20 | 01:04 | 3

Zijn Bob Dylan discography aan het beluisteren?

Reebensteeltje | 24-05-20 | 01:06

Hele goede muziekselectie aan het maken. Kost tijd.

gebruikesrnaam | 24-05-20 | 01:14

Ik heb hem al wel gezien, eind avond, begin nacht meen ik.

Nuuk | 24-05-20 | 01:16

Tijd voor een vette Texas Blues/Rock. Even terug naar de jaren tachtig en die werkelijk prachtige "Ford Eliminator" van ZZ Top.
"Geef mij al je liefde"

youtu.be/Ae829mFAGGE

Zwezerik | 24-05-20 | 00:57
-weggejorist-
HennyHomeman | 24-05-20 | 00:55 | 9
▼ 9 antwoorden verborgen

Wat een akelige naam voor een Turkse supermarkt!

keestelpro | 24-05-20 | 00:54

Zo heb ik na de moord op van Gogh een islamitische slagerij altijd met andere ogen bekeken.

de honden blaffen... | 24-05-20 | 01:00

Javastraat; wie kent het niet. Zoek de echte Nederlander in die straat binnen 5 min. Leuk spel.

Rest In Privacy | 24-05-20 | 08:21

Het geld waar bankiers en politici meespelen, kan buiten die kring niet bestaan. Het is feitelijk parallelvaluta,

F. von Zeikhoven | 24-05-20 | 00:51

Haal de cactussen maar weg, want Iggy duikt er zo in.

Rest In Privacy | 24-05-20 | 01:06
▼ 2 antwoorden verborgen

Vandaag weer geen neon? Hé neon, gaat alles wel goed met je? Wordt een beetje ongerust zo.

lezeres | 24-05-20 | 00:49 | 6

@Nuuk | 24-05-20 | 00:56: Doodeng toch Nuuk? Ben blij dat ik jullie heb hoor! Gedeelde smart en zo!

lezeres | 24-05-20 | 01:03
▼ 3 antwoorden verborgen

Ok, jongens. Ik ben dus via het raampje naar binnen geklommen en geef nu alle spullen door via het raam; Tafels, stoelen, wijn, bier, cola en de jukebox!

Zet ze even neer op 1.5m afstand en dan kunnen we beginnen!

letopuwzaak | 24-05-20 | 00:47 | 8

@F. von Zeikhoven | 24-05-20 | 00:58: ik heb drie verfilmingen gezien. De slechtste was nog zelfs te doen. Die andere twee zijn echt goed.

Nuuk | 24-05-20 | 01:04

@Nuuk | 24-05-20 | 00:54: Zal ik een kommetje maken met mijn handen, dat jij het dan daarin doet. En ik dan heel voorzichtig met twee vollen handen naar het toilet loop? Dat bedoel ik dus met 150 centimeter. Gekkenhuis.

gebruikesrnaam | 24-05-20 | 01:08
▼ 5 antwoorden verborgen
-weggejorist-
HennyHomeman | 24-05-20 | 00:45 | 4
▼ 4 antwoorden verborgen

@keestelpro | 24-05-20 | 01:15:

Treden nog steeds op, ik heb ze toevallig vorig jaar nog gezien.
Is op YouTube wel veel van hetzelfde, maar live toch wel goed om te zien.

Dandruff | 24-05-20 | 01:19
▼ 1 antwoord verborgen

Beetje jammer dat het cafe dicht is nu ik net eindelijk een superset welke een compleet verhaal verteld wil delen :( maar goed, dan maar zo:

Stephan Bodzin live @ Piz Gloria in Mürren, Switzerland for Cercle

youtu .be/xF_QkfZI1mM

Yzord | 24-05-20 | 00:43 | 1
-weggejorist-
HennyHomeman | 24-05-20 | 00:42

Minder makkelijk om in de stemming te komen, zonder officieel café.
Maar okee.

The Black Eyed Peas - Shut Up (Official Music Video)

lezeres | 24-05-20 | 00:38 | 20

@letopuwzaak | 24-05-20 | 01:41:
Veel werk? Ach ik bookmark elke avond bruikbare nummers en leuke citaten en op zaterdagmiddag plak ik ze aan elkaar. Ik zie dat niet als werk maar gewoon als iets dat ik leuk vind om te doen. Tijdens de lockdown verveelde ik me wel kapot omdat ik niet kon werken en niet kon sporten. Mezelf vervelen: iets dat ik in mijn 49 jarige leven nog nooit meegemaakt had! Daardoor ging ik zelfs lijstjes maken van het aantal reaguursels per Corona Café maar dat was echt puur tijdverdrijf.
Ik heb in die 2 maanden ook mijn hele achtertuin vol gezet met plantenbakken met groente, fruit en kruiden. Da's pure winst!
Nu ik weer aan het werk ben en ook weer mag golfen ben ik echt een stuk gelukkiger maar ik heb van de lockdown wel geleerd hoe het is om eens echt rustig aan te doen. Dat had ook wel iets therapeutisch.

Ben jij ook (weer) vrij om te doen wat je wil of zit je nog in een soort van lockdown?

keestelpro | 24-05-20 | 02:08

@keestelpro | 24-05-20 | 02:08:
Leuk dat je dat doet, Kees! Complimenten.
Ik werk in de zorg en kom hier vaak buurten na een of andere dienst .. gewoon gewerkt dus, hetzij aangepast maar wel op de werkvloer.

letopuwzaak | 24-05-20 | 10:15
▼ 17 antwoorden verborgen

Did Japan Just Beat the Virus Without Lockdowns or Mass Testing?
www.bloomberg.com/news/articles/2020-...

Japan’s state of emergency is nearing its end with new cases of the coronavirus dwindling to mere dozens. It got there despite largely ignoring the default playbook.

No restrictions were placed on residents’ movements, and businesses from restaurants to hairdressers stayed open. No high-tech apps that tracked people’s movements were deployed. The country doesn’t have a center for disease control. And even as nations were exhorted to “test, test, test,” Japan has tested just 0.2% of its population -- one of the lowest rates among developed countries.

Yet the curve has been flattened, with deaths well below 1,000, by far the fewest among the Group of Seven developed nations. In Tokyo, its dense center, cases have dropped to single digits on most days. While the possibility of a more severe second wave of infection is ever-present, Japan has entered and is set to leave its emergency in just weeks, with the status already lifted for most of the country and likely to exit completely as early as Monday.

-

In april zag je de NOS en RTL meerdere keren beweren dat Japan een groot kerkhof zou worden:

Corona grijpt om zich heen in Japan: 'Niets lijkt hier verplicht'
www.rtlnieuws.nl/nieuws/buitenland/ar...

Check de video van Tim Pool hierover en hij trekt een best goede conclusie: de politici doen wat de media het hardste schreeuwt.

www.youtube.com/watch?v=9GRSz0tXX2o

Moonwarrior | 24-05-20 | 00:30 | 1

Ik heb het al eerder gezegd, het is een pandemedia.

Frau Merkel | 24-05-20 | 02:45

Een paar oudjes, maar mooi hoor! Die van Pink Floyd was mij onbekend.

Nuuk | 24-05-20 | 00:32

@Nuuk | 24-05-20 | 00:32:
Is een nummer van een filmsoundtrack "More".
Vroege Pink Floyd en de moeite waard.

De Briemusketier | 24-05-20 | 00:40

@De Briemusketier | 24-05-20 | 00:40: ken ik dus niet, maar ga die zeker eens luisteren. Dat is toch mooi van dit café (dat helaas vanavond in virus sfeer zit).

Nuuk | 24-05-20 | 00:45

Ik heb kotsbeu van die griep
Je suis 2019

deugnietmee | 24-05-20 | 00:22
▼ 8 antwoorden verborgen

Ik ben benieuwd naar hoeveel onnodige adviesbureautjes, paarse broeken, mannen met stropdassen en moeilijke brillen die veel roepen en niet presteren en zzp-ers die aan luchtfietserij doen nu door de mand gaan vallen, wegens geen werk/vraag. Is natuurlijk ook een schifting en gevolg van niet natuurlijke noodzaak,

kneuterzak | 24-05-20 | 00:20 | 2

Heel weinig vrees ik. De roverheid verhoogt gewoon de belastingen zodat die lui gewoon doorbetaald krijgen.

Moonwarrior | 24-05-20 | 00:31

En hoeveel er op gaan staan om het Nieuwe normaal en de Anderhalve meter samenleving in goede banen te gaan te gaan leiden.

de honden blaffen... | 24-05-20 | 01:04

En dan dat geweldige filmpje er bij... Hahaha!

Rest In Privacy | 24-05-20 | 01:18
-weggejorist-
Graaf Monte Cristo | 24-05-20 | 00:14 | 19
▼ 19 antwoorden verborgen

"Waarom moeten artsen nee verkopen, terwijl politici & bankiers spelen met geld?"

Onze zorg is al behoorlijk duur (door een complex samenspel van omstandigheden), en een fors deel van de rijksbegroting gaat al op aan zorg. Er is weinig draagvlak om die zorg nog duurder te maken, dus worden er keuzes gemaakt. Soms als harde grens (die €80k), soms door bepaalde behandelingen slechts beperkt te vergoeden. Ook is er weinig draagvlak om de begroting van het rijk of de EU op te laten lopen, of om de overheid meer greep op de economie te laten krijgen

Nu is het even anders. Een dode baby is geen crisis, een dreigende gezondheidsramp onder de gehele bevolking is dat wel. Er worden dus opeens krasse maatregelen genomen die normaal gesproken ondenkbaar zouden zijn. En iedereen ziet zijn kans schoon. Het opleggen van allerlei extra maatregelen aan bedrijven in ruil voor steun, zoals een verplichte vergroening. Het doordrukken van regeltjes als iedereen even de andere kant op kijkt. De pogingen om privacy uit te hollen. En onlangs de doorzichtige poging om de permanente EU-begroting fors opgehoogd te krijgen door de steunbetalingen aan het zuiden door het EU-budget te laten lopen.

Wat we "vandaag voor elkaar overhebben" is voor een deel eigenbelang, het gaat niet meer om een baby van een vreemde met een rare ziekte, maar om onze eigen ouders en grootouders, en misschien wel om onszelf. Als de ziekte overgewaaid is, gaan we gewoon weer in de oude modus over: "€10 extra premie per maand om een paar baby's te helpen? Bekijk het maar". Het andere deel van deze niet bestaande solidariteit is gewoon gehoorzaamheid aan van bovenaf opgelegde regels, met het idee dat men in Den Haag weet waarmee ze bezig zijn, en het goede met ons voorhebben.

Wat dat betreft is dit een grootschalige fire drill, een vingeroefening in hoeverre je de bevolking beperkingen kan opleggen en je eigen macht kan uitbreiden, tot het punt dat mensen hun inkomsten, hun spaargelden en pensioenen en hun bedrijven kwijtraken. De uitkomst is: dat kan, als je maar een reden hebt die goed genoeg is. Er zijn geen opstanden geweest, en slechts een handjevol sneue demonstraties. De maatregelen waren wellicht nodig, maar deze informatie is als bijvangst toch wel bijzonder interessant. Ik zeg het opnieuw: die anderhalve meter slaat op de lengte van de leiband die ons wordt aangemeten.

Muxje | 24-05-20 | 00:13 | 4

40 procent van alle zorgkosten gaat op aan 65-plussers, want vergrijzing.

Rest In Privacy | 24-05-20 | 00:20

Precies onze zorg is zeker duur kijk wat wij verplicht betalen geeneens een keus in vergelijking met België of Duitsland en dan maar roepen in Nederland hebben we een geweldige gezondheidszorg.

Ollie2 | 24-05-20 | 00:23

@Ollie2 | 24-05-20 | 00:23: België heeft hogere belastingen en geeft percentueel meer uit aan gezondheidszorg dan Nederland.

Rest In Privacy | 24-05-20 | 00:45
▼ 1 antwoord verborgen

Kasja vindt het niet goed dat we dit zien.

BozePaarseMan | 24-05-20 | 00:14

@BozePaarseMan | 24-05-20 | 00:14: dat is het!
Ik weet niet in welk land ik momenteel ben, maar de content is in ieder geval niet geblokkeerd voor mijn land.

Zag ik daar een kakelende heks op een bezemsteel vliegen?

Nuuk | 24-05-20 | 00:21
▼ 3 antwoorden verborgen

We zijn allemaal onder druk. Was het ooit anders dan ? www.youtube.com/watch?v=a01QQZyl-_I Gooi die koppen omhoog. Kom in opstand of blijf lekker op je solide reet zitten zinloze berichtjes de wereld insturen. Zoals mij. Tot precies nu. Buenos noches.

suscrofa | 24-05-20 | 00:03

Zoveel aannames.

Lijkt hier verdorie de NOS wel.

Kleine_Deugniet | 24-05-20 | 00:03

In het refrein kan je die van oh, honey honey erin mixen.
Van the Archies.

letopuwzaak | 24-05-20 | 00:10

Nu op NPO 1 , herhaling van de Comedy-special Wat een Suikerfeest.

*weer weggezapt heeft*

AntonJansen | 23-05-20 | 23:59 | 3

Ja ik ook!

Sinterbikske | 24-05-20 | 00:06

Vrijwel alle Nederlandstalige zenders zijn bagger en deugwerk.

kwark001 | 24-05-20 | 00:07

Kijk gewoon niet naar de NPO want u weet inmiddels dat ze een hoog weg met ons gehalte hebben.

BozePaarseMan | 24-05-20 | 00:12

Ik klaag aan:

Alle politici, gekozen voor het parlement, de senaat, provincie en gemeenteraad, alle ministers, staatssecretarissen, gedeputeerden en wethouders, alle vertegenwoordigers van Nederland in Brussel (en Straatsburg)…
Jullie hebben het vertrouwen van het Nederlandse volk misbruikt, voor eigen gewin, partijbelangen en status.
Steeds werden er beloftes gedaan en na elke verkiezingsronde bleek dat wat er in het programma was beloofd, anders werd geïnterpreteerd. Ook werd er gezegd dat vanwege de coalitievorming water bij de wijn moest worden gedaan. Daarmee moest ik het doen.
Gefrustreerd ging ik dan in een hoekje zitten nadenken: “Is dit nu democratie?” Als ik straks een baan heb, en alles anders doe dan mijn baas van mij wil en er dan vreselijk over ga liegen waarom ik alles anders heb gedaan, wordt hij dan blij en zal hij dan voor me applaudisseren en me toezeggen dat hij de volgende keer als er weer een klus gedaan moet worden, hij dan weer een beroep op MIJ zal doen? “Ja, het bleek veel meer te kosten dan begroot, het is niet af, om niet te zeggen totaal mislukt, maar ik trap er steeds weer in als je me, ondanks dat je een liegbeest bent, steeds weer in de ogen durft te kijken en me toezegt dat het straks beter zal gaan!” “Ja, dan heb je me al weer beet, overtuigd, en kies ik JOU, terwijl ik eigenlijk wel weet dat het enige goede aan jou is, de manier waarop je dingen formuleert en verwoordt. Je maakt iets los in me, daarom MOET ik je wel geloven, want diep in me, wil ik dat de wereld beter wordt en tegen beter weten in, kies ik WEER voor jou, want niemand zegt het beter en mooier dan jij en ik moet verder met mijn leven dus, ik WIL in je geloven, tegen beter weten in, mijn droom najagen hoewel ik weet dat je een liegbeest bent, maar het enige liegbeest waardoor ik belogen en bedrogen wil worden, daarom kies ik jou, steeds weer…”

Vraag het aan de mensen die iets verstand hebben en redenatievermogen… Nee, niet de immigrant die in zijn eigen cultuurpatroon gevangen zit en Nederland niet kent, ook niet de jonge kiezer die amper een doelstelling van lijsttrekkers kan benoemen, of de driekwart demente hoogbejaarde die altijd CDA of PvdA heeft gestemd en vergeten is waarom dat ook al weer moest. Vraag het de belastingbetaler die op zoek is naar een betaalbare woning op niet al te verre afstand van zijn werk en die zich dagelijks inzet voor zijn baas, gezin en overheid maar niets kan sparen maar wél de maatschappij ziet verloederen en dagelijks geconfronteerd wordt met de gevolgen van wanbeleid: subsidie voor luilakken en kleinschalige profiteurs, begrip voor illegalen, criminelen die nauwelijks gestraft worden voor soms verschrikkelijke misdaden, duur en slecht functionerend openbaar vervoer, dure benzine, hoge wegenbelasting, BPM en fileleed, aangeprate schuldgevoelens omdat hij zich geen Tesla kan permitteren (maar hij heeft wel alles wat hij had geïnvesteerd in zijn vier studerende kinderen die de maatschappij straks veel zullen bieden), straks een waardeloos pensioen waar hij altijd premie voor heeft betaald en wat afgeroomd is door het niet nakomen van gemaakte afspraken binnen de EU door grootschalige profiteurs en nu ook nog zijn baan kan kwijtraken omdat de overheid tientallen miljarden laat verdampen door een besmettelijke ziekte, die als verkoudheidsvirus elk jaar meerdere keren zal terugkeren en toeslaan, zoals alle verkoudheidsvirussen altijd al hebben gedaan in het verleden en waartegen geen vaccin opgewassen is! (Dank je papa, dit zijn de woorden die in me opkwamen toen ik aan jou moest denken, and I love you, sooo much!)

Ik klaag jullie allemaal aan: jullie zijn leugenaars die van mij profiteren en er zeer weinig tegenover stellen. Zelfs de laatste strohalm aan hoop die ik had op inspraak om iets te kunnen veranderen, het referendum, hebben jullie me afgepakt. Steeds zie ik jullie gezichten, ijdel en zelfvergenoegd, in beeld verschijnen in praatprogramma’s, aangestuurd door jullie goedgezinde stromannen en vrouwen om uit te leggen wat er, door toedoen van anderen en de moeilijke omstandigheden, is misgegaan en waarom je geen verantwoordelijkheid hoeft te nemen en zou moeten aftreden maar ik als gevolg van JOUW falen nóg meer moet inleveren. Elke oppositie wordt weggezet als reactionair fascistisch of fakenews en elke criticus moet wel betaald worden door Moskou. Daarmee verzegelen jullie het pluche voor jezelf voor de eeuwigheid en ben ik slechts verworden tot een bladluis op een rozenblaadje die gemolken wordt door de mieren.

Ja, ik klaag jullie aan en het zal niets uitmaken… Jullie lachen me toch uit

www.google.nl/imgres?imgurl=https%3A%..... i&docid=CjdXCcgLo_g3zM&w=1024&h=1001&q=lachende%20timmermans&ved=2ahUKEwjIn5yn-crpAhVHBN8KHd5xALQQMygAegUIARDNAQ

www.google.nl/imgres?imgurl=https%3A%..... i&docid=Vj1cgIjhFkeVGM&w=1024&h=576&q=lachende%20rutte&ved=2ahUKEwii3NfF-MrpAhWwdN8KHWQlBugQMygAegUIARDUAQ

omdat jullie weten dat ik niets kan of zal ondernemen want jullie zijn zelf de wetgevende, de uitvoerende en de controlerende macht. Ik ben slechts de belastingbetaler die jullie voorziet van alle luxe en comfort… En nu jij weet dat ik weet wie jij bent, wil je nu dan op zijn minst stoppen met op me neer te kijken? Zet je masker af en kijk me recht in de ogen als ik je verklaar dat de wetten die je in mijn opdracht maakt ten dienste staan van alle mensen en dat het volstrekt waanzinnig is dat jij denkt dat alle mensen ten dienste staan van de wetten die jij hen hebt opgelegd en dat jij dan ook nog eens BOVEN diezelfde wetten zou staan!
Kom uit je ivoren toren en begin met het volk te dienen, dat is de hoogste eer die je als mens kunt bereiken. Nu dienen alle mensen jouw belangen, ben je hoogmoedig geworden en laat je je aanspreken als excellentie en woon je in een veilige omgeving, zonder criminaliteit, armoede of andere zorgen.

Angélica de Sancé | 23-05-20 | 23:59 | 11

Pfff,.. TLDR

The Felchmeister | 24-05-20 | 01:30

@Kuifje-naar-Brussel | 24-05-20 | 00:02: Ik doe steeds mijn best om hopelijk veel te kunnen betekenen voor andere mensen… maar alle ellende de wereld uithelpen...

Misschien kom ik zoals u, ooit in Afrika terecht... Dan zal ik net als u zeker ook gedaan zult hebben, álles in het werk stellen om mensen te voorzien in álles wat nodig is om te overleven en geheel belangeloos natuurlijk, opkomen voor meer democratische rechten voor de plaatselijke bevolking… Daarna ga ik met de opgedane kennis naar Brussel om de ALDE bestuurders aan te zetten tot zuinigheid als het gaat om hun eigen genoegens uitleven en gulheid als het gaat om het ondersteunen van het kiezersvolkje. Daarom begreep ik ook heel goed waarom u zo warmhartig begrip opbracht voor Wilders, die voor zijn principes ging, meer dan voor het pluche…:

@ChatBot | 16-02-19 | 11:50:
- Nederland zou assertiever mogen worden. Dat is wat anders dan met grote woorden openlijk de confrontatie willen opzoeken met machten die groter zijn. Dat schrikt af.
- Het grootste gevaar is gepiepeld worden door zitting te nemen in een kabinet dat door CDA en VVD wordt volgehangen met bezuinigingen. Zoals toen dat minderheidskabinet met Wilders. Groot gelijk dat Wilders daar is uitgestapt.
Rest In Privacy | 16-02-19 | 11:58

(&BTB)

Angélica de Sancé | 24-05-20 | 01:55

@Angélica de Sancé | 24-05-20 | 01:55: Die bezuinigingen waren terecht, want Nederland dreigde een groot tekort op de overheidsbegroting te krijgen. Dus dan moet een regering durven ingrijpen. Maar Wilders was bang om impopulaire maatregelen te nemen en liep weg. Zwak.

Rest In Privacy | 24-05-20 | 10:32
▼ 8 antwoorden verborgen

U heeft een fijne muzieksmaak !

Dick Luyenlomp | 24-05-20 | 00:05

Fields Of The Nephilim kende ik niet. Doet een beetje aan Laibach denken.

Dick Luyenlomp | 24-05-20 | 00:07

Heb dat lulverhaal 3 keer moeten lezen.
Wat zegt Feijnman, dat het allemaal wel mee valt?
Dan begrijpt meneer het leven niet.

HoerieHarry | 23-05-20 | 23:57 | 3

Het leven valt sowieso niet mee!
Leven is als het beklimmen van een ladder die langzaam in de modder wegzakt.

Nuuk | 23-05-20 | 23:58

Een ethische discussie over het leven moet je voeren in bed, samen met de vrouw. Maar misschien wil Feijnman je te hulp zijn en even aanschuiven.

Oprisp | 24-05-20 | 00:10

Wat een service. Ik sta al 10 minuten op mijn bier te wachten maar die barman zit alleen maar te trommelen.

www.youtube.com/watch?v=qWabhnt91Uc

Pieter_Auper | 23-05-20 | 23:57

Hoeveel levens er zijn gered is niet relevant.
Je moet kijken naar hoeveel levensjaren er in totaal zijn gered.
(immers, veel mensen die sowieso al zouden sterven dit jaar deden dat nu toevallig met de diagnose corona)

En dan de kosten van die hele "crisis" delen door het aantal levensjaren.
Dat is het bedrag wat we dan voor een levensjaar hebben betaald.
Daar kan je dan inhoudelijk over discussieren of het dat waard is.

In Nederland rekenen we, voor het betaalbaar houden van de zorg, met levensjaren rond de 80-100k. Je zal zien dat deze coronacrisis onnoemelijk veel duurder is geweest dan dat. Het lijkt me niet meer dan logisch om daar een flink maatschappelijk debat over te volgen.

mark1487 | 23-05-20 | 23:56

Wat door Feynman perfect beschreven wordt verhaalt aardig over wat er gebeurt op 'microniveau' in NL en EU. Voor het waarlijk grote plaatje google op: Thomas Williams & Truth, Honour en Integrity Show

Icar | 23-05-20 | 23:56

En toch weer een heel mooi waar verhaal.
[[ en denk daar maar over na]

Datgingniegoed | 23-05-20 | 23:53

Als die sex wilde moest ik haar eerst door de meel rollen om de natte plek te vinden.
Ton Kas - youtu.be/GkBuI7wsc2k?t=5331

gebruikesrnaam | 23-05-20 | 23:51 | 3

Doetutniet.

kwark001 | 23-05-20 | 23:57

Werkt met VPN via US.
Was dat niet een grap van Tom Leykis?

Reebensteeltje | 24-05-20 | 00:06

ik verwacht een terugval naar het Bronzen Tijdperk, dat we weer in holen gaan wonen!

thepinkpainter | 23-05-20 | 23:49

Wat heeft die feynman toch een uiterst goede schrijfstijl! Echt een feestje als deze schrijver weer wat plaatst.

Middensteun | 23-05-20 | 23:48

... gerard de vries "Handen" hou van je smaak oprips.

dhrat | 24-05-20 | 00:43

Goed bezig vanavond! Maar dat wist je oog al.

gebruikesrnaam | 23-05-20 | 23:57

Volgens mij is er op de redactie af en toe een misverstand wie er bardienst heeft in het Corona Café.
Kom op jongens! Het is zaterdagavond! Laat ons niet in de steek!

keestelpro | 23-05-20 | 23:46 | 37

@letopuwzaak | 24-05-20 | 06:10: Ik ren de tuin in, want ik ben gek op Octopussen. Good Day Sunshine, van The Beatles.

Rest In Privacy | 24-05-20 | 09:45
▼ 34 antwoorden verborgen

@Papa Jones | 23-05-20 | 23:51:
Het valt bijna niet op.

letopuwzaak | 24-05-20 | 00:05
▼ 5 antwoorden verborgen

Oh, ik dacht dat je het meende:(

letopuwzaak | 23-05-20 | 23:46

Gaat het Corona Café nog open of dient dit topic wederom als C-Café?
Hopelijk niet want in dit café zitten mij iets te veel virologen.

keestelpro | 23-05-20 | 23:40 | 4

Je kunt het virus ook te lijf met wodka, schijnt.

Papa Jones | 23-05-20 | 23:44

Ja, iedereen steekt elkaar aan lijkt het wel. Misschien een knallend plaatje opzetten om de stemming te veranderen?

Nuuk | 23-05-20 | 23:48

@Keestelpro,
Ik doe beetje kuchen en klop jouw op je schouder, Toe dan!

Datgingniegoed | 23-05-20 | 23:49
▼ 1 antwoord verborgen

Wat een raar café. Gekke barman ook. Zit de hele tijd rekensommetjes te maken op een viltje.

beldewouten | 23-05-20 | 23:40 | 1

Een boze barman.

van Oeffelen | 23-05-20 | 23:41

Het punt is Feynman, dat we in de ogen van onze liberale overheid het grootste deel van de tijd allemaal vervangbaar zijn. Vandaar ook de flinke bezuinigingen op gezondheidszorg en tegelijkertijd ook daar de vrije marktwerking haar desastreuze werk te laten doen. Totdat de wereldlijke publieke gezondheidsopinie het zittende kabinet tot zogenaamde medemenselijkheid noopt. En we sentimentele klapconcerten moeten geven voor 'onze' zorgverleners. In normale tijden zijn we allen expendables (vervangbaren) en een hoopje protoplasmic crud. Maar nu even niet. Totdat het weer beter gaat. www.youtube.com/watch?v=awidtVkqCr0

suscrofa | 23-05-20 | 23:39 | 4

@Kuifje-naar-Brussel | 23-05-20 | 23:42:
Jij volgt een analytisch denkpatroon met de idee dat economische welvaart in een systeem dat gericht is op zelfverrijking menselijk geluk en gezondheid vertegenwoordigt. Ik verwerp die gedachtwijze. Het is een denkfout Kuifje. Another one will bite the dust. Voordat je me voor communist uitscheldt; ik geloof in soberheid en drie stappen terug qua materialisme voor onze moderne samenleving om een leefbare wereld voor jouw en mijn kinderen achter te laten. Want de hemel moet je zoeken hier op aarde. In zoverre ben ik het me je eens.

suscrofa | 23-05-20 | 23:53

@Kuifje-naar-Brussel | 23-05-20 | 23:42: Het kan aan mij liggen maar volgens mij zijn ondanks of misschien wel door alle hervormingen de kosten van de gezondheidszorg de pan uit gerezen. Wat ten koste gegaan is aan onderwijs, defensie, onderzoek, infrastructuur en noem maar op.
De vraag is dus, waar is het geld gebleven? Niet bij de handen aan het bed en ook niet bij de salarissen van zorgpersoneel.
Zou het niet zo kunnen zijn dat de hervormingen er op gericht waren om de geldstromen daar terecht te laten komen waar het voor de gemiddelde VVDer het meest bevredigend is? Bij managementlagen en adviesbureaus?
Dure kantoorpanden en leasebakken?
Vroeger hadden we patiënten in de zorg, tegenwoordig zorgconsumenten.
Wat fijn voor u meneer Jansen dat u met uw hersentumor wat extra zorg kunt consumeren. Maar wel effe betale want de schoorstenen moeten blijven roken in de kantoorpanden.

Zapata10 | 24-05-20 | 00:00

@Zapata10 | 24-05-20 | 00:00: Wat ik begrijp is dat er heel veel geld naar 65-plussers gaat, want vergrijzing. En veel geld naar nieuwe en experimentele behandelingen. Er kan steeds meer, maar daar hangt ook een prijskaartje aan. Overigens zie je deze ontwikkeling in alle Westerse landen. Van VS tot aan Zwitserland.

Rest In Privacy | 24-05-20 | 00:25
▼ 1 antwoord verborgen

Bizar stuk van iemand die echt niets van de dilemma's in de gezondheidszorg snapt. En vooral eenvandaag en nieuwsuur kijkt om zich helemaal vol te proppen met de propaganda van de farmaceuten die ouders met zielige verhalen over hun peperdure medicijnen.
En dan een stuk schrijft waarbij hij economische schade en kosten van de gezondeheidzorg dwars door elkaar haalt en om te kunnen rekenen een getal over geredde patienten uit zijn duim zuigt. Een quasi onderbouwd aantal maar ok, hij moet nu eenmaal door een getal delen en toen ie 55 miljard deelde door 2000 wist ie dat zijn stuk de prullebak in kon of dat hij iets moest verzinnen.
En waarom 55 miljard? De schade zit al boven de 100 miljard....

Het is prima om een discussie over wat een leven mag kosten te beginnen. Maar ook levensgevaarlijk. Wat doen we met meervoudig gehandicapten waarvan de verzorging elk jaar in de tonnen loopt? En die in 1 a 2 jaar hun zorgkosten max bereikt zullen hebben? Gaan we daar wel mee door als voor alle ander burgers geldt: Max 250.000 zorgkosten om je leven te redden?
Wat doen we met de verwarde drugswappies die behandelingen nodig hebben in instellingen die 1000-den euro's per dag kosten? TBSers die ca 200.000/jaar kosten en daar vaak jarenlang in zitten?
Zullen andere burgers het accepteren dat zij boven een bepaald maximum niet meer behandeld worden terwijl er grote groepen zijn waarvan de behandeling elk jaar tonnen kost en dat vaak jaren lang?

ZomaarEen | 23-05-20 | 23:28 | 3

Daarom niet in die staatsmolen gaan zitten maar gewoon privekliniek.

van Oeffelen | 23-05-20 | 23:31

Je stelt goede vragen. Maar waarom is dat "levensgevaarlijk"?

Middensteun | 24-05-20 | 00:02

@Middensteun | 24-05-20 | 00:02: Ja, de discussie over wat een leven mag kosten is inderdaad niet "levensgevaarlijk". Tenminste niet voor iedereen. De discussie opstarten is "levensgevaarlijk" voor bepaalde kwetsbare groepen in de samenleving die standaard en jarenlang een enorme zorgconsumptie hebben.
Dus in brede zin is die "levensgevaarlijk" voor ca 3 miljoen mensen in Nederland. De 20% van de bevolking die samen voor 80% van de kosten van ons zorgstelsel verantwoordelijk zijn.

ZomaarEen | 24-05-20 | 16:35

Zullen wij hier de hele avond blijven?

gebruikesrnaam | 23-05-20 | 23:35

@De Briemusketier | 23-05-20 | 23:40: Nice. Ga alleen nog naar binnen voor het toilet.

gebruikesrnaam | 23-05-20 | 23:43

We weten echt nog te weinig van dit virus om de balans op te kunnen maken van evenwicht slachtoffers versus de economie. Vandaag werd duidelijk dat zelfs bij milde klachten toch vitale lichaamsdelen kunnen worden aangetast. We hebben ook nog geen idee van degenen die ernstig ziek zijn geweest of ze er later nog klachten gaan krijgen waarvan we het nu nog niet weten. Wat we wel weten: zo lang er geen medicijn of een vaccin tegen dit virus is ontdekt, het een problematisch virus is dat nu nog over de aarde zich blijft verspreiden.

Jan, Leiden | 23-05-20 | 23:28 | 2

Er zullen altijd virussen zijn waartegen we geen vaccin hebben.
Net alsof de griepprikken altijd helpen. Kijk naar de grieppandemie van 2018 en je hebt het antwoord.
Griepvaccins brengen alleen maar je eigen afweersysteem door de war, vermoed ik.

watergeus | 23-05-20 | 23:36

@watergeus | 23-05-20 | 23:36: precies kijk naar het Hiv - virus nog steeds geen vaccin heeft miljoenen levens gekost wereldwijd.
Na het jaarlijkse griepvaccin overlijden juist veel oudere zie ik elk jaar weer gebeuren.

Ollie2 | 24-05-20 | 00:05

Haha. Tegen wie ga je dat zeggen, er staat nog helemaal niemand..

letopuwzaak | 23-05-20 | 23:43

Creona plandemie cijfermist van RIVM + emo terreur van politiek en MSM. Werkelijk aantal 23 doden per week sec aan virus rest allemaal al aangeschoten wild en vooral ouderdom.
€ 55.000.000.000 / 230 = ?
Maar wel fijn tig regels doorgeduwd, ondernemers geplunderd en de EU eindelijk tot transferunie gemaakt om maar een dwarsstraat te noemen
youtu.be/aGCOT_k8ods?t=731

HdJ | 23-05-20 | 23:17 | 3

Correctie € 55.000.000.000 / 2300 (230 x 10 weken)

HdJ | 23-05-20 | 23:23

Mensen zijn geen "aangeschoten wild" maar gewoon "mensen". Je bent zo'n 70 jaar te laat met je gedachtespinsels.

Binnenbaan | 24-05-20 | 00:41

Bizar warrige slotzin.

van Oeffelen | 23-05-20 | 23:17

Als u mij chanteert en €1,-- eist voor het leven van Rutte, zeg ik, gaat uw gang. Als u €10,-- eist voor het leven van de 1e en 2e kamer samen. Zeg ik ,gaat uw gang. Moraal, er zal geen einde aan komen, wat ik ook doe. Misschien wat uitstel.

bigstone | 23-05-20 | 23:12

Let op de Duitse staalreus, die een bruid zoekt. Gaan ze klapperpistooltjes maken?

koperbij | 23-05-20 | 23:09 | 3

hart wie Krupp Stahl!

King of the Oneliner | 23-05-20 | 23:16

Deden ze dat maar. Een fatsoenlijke Panzerfaust tegen de dumping. Maar daar is de EU voor, en die waakt over ons als een bijziende struisvogel op vliegles.

Oprisp | 23-05-20 | 23:34

Juist ja, want met 40k doden (nogal een optimistische schatting, want we hebben met 4% besmetting al 8k doden aan oversterfte - en dat is met werkende ziekenhuizen) zouden mensen niet zelf in lockdown gaan? Als je dat truukje flikt ben je 2 jaar verder voor mensen de overheid weer genoeg vertrouwen om het leven op te pakken. Zweden had geen lockdown en economische schade is identiek aan landen met wel lockdown, zelfde geldt voor Belarus.

Blasfemie | 23-05-20 | 23:07 | 4

Zweden had ook lockdown, alleen nog wat minder streng dan onze milde lockdown.

RandyBiel | 23-05-20 | 23:10

Hoe weet je dat er 4% besmetting is, er is simpelweg niet genoeg getest om dat te bepalen?
Ik denk dat het hetzelfde is als bij elke jaarlijkse griepepidemie: Iedereen is er mee in aanraking gekomen.

watergeus | 23-05-20 | 23:39

@watergeus | 23-05-20 | 23:39: serologische onderzoeken wijzen in die richting. Als iedereen er mee in aanraking was gekomen, hoe verklaart u dan dat we hier geen Bergamo stijl situatie gehad hebben?

Blasfemie | 23-05-20 | 23:44
▼ 1 antwoord verborgen

Mijn mening is, gewoon op boerenverstand en ook enigszins eigen ervaring:
-gezonde wandelingen in de frisse buitenlucht (bos of zee)
-vitamines C, D3 en zink
-veel zonlicht
-geen stress
-wel in contact met een LICHTE virusload, zodat het lichaam de kans krijgt om het te leren uit te schakelen

Maar goed, dat is mijn mening, zei ik al vanaf het begin.
Ook geloof ik wel in het recept, dat helpt in een vroeg stadium van corona, van die Limburgse huisarts, wat effectief uitpakte: een combinatie van hydrochloroquine, zink en azitromycine in de juiste verhoudingen, ook in andere landen al toegepast, natuurlijk weer verboden in Nederland.

King of the Oneliner | 23-05-20 | 23:05 | 10

En Ashwagagandha niet te vergeten toch?
Snap ook niet dat Hydrochloroquine verboden is maar ja zogenaamd vanwege bijwerkingen welk medicijn heeft dat niet dan?
Lees de bijsluiters er maar op na reuma patiënten slikken het ook al jaren.

Ollie2 | 23-05-20 | 23:57

@Ollie2 | 23-05-20 | 23:57: Ashwagandha is meer tegen de stress enz, te vergelijken met ginseng, een adaptogeen, het werkt daar, waar het nodig is. Dus ik zeg niet dat het helpt tegen corona, echt niet, daarom heb ik het maar weggelaten. Maar zelfs de algemene tendens is nu ook dat vitamine D (beter nog zonlicht) en zink wel degelijk helpen tegen corona. Het is namelijk zo, dat er op dit moment nog niets is, dus dit komt in ieder geval in de buurt, en het is ook nog eens goedkoop. Ikzelf koop het altijd bij body en fit, omdat goed, veel, niet duur, de grijze huismerk verpakkingen. Niet dat ik aandelen heb. Ook de prijs-kwaliteit verhouding van de multivitaminen voor man en/of vrouw is zeer goed. Bijvoorbeeld Davitamon is ongelofelijk duur in verhouding tot de sterkte. Maar dank voor uw reactie, meestal is het weer: kwakzalver, dat is niet zo, bent u viroloog ? enz. Daarom zeg ik: dit is mijn eigen mening.

King of the Oneliner | 24-05-20 | 00:07

@Mbovenka | 23-05-20 | 23:32: Sla het FDA Adverse Event Reporting System er even op na. Vergelijk voor de lol HC met aspirine. Allemaal politiek, heeft met wetenschap geen reet te maken.

Binnenbaan | 24-05-20 | 00:47
▼ 7 antwoorden verborgen

Wederom grote voorspellingen van Feynman. Ik denk altijd maar zo.. als hij nou eens gelijk zou hebben gekregen, zou Feynman dan nog voor Geenstijl schrijven?

Epistulae_Morales | 23-05-20 | 23:03 | 2

Hij zit er wel eens naast, en dan zeggen we het vriendelijk.

Rest In Privacy | 23-05-20 | 23:04

Nostradamus de Tweede.

van Oeffelen | 23-05-20 | 23:18

Beetje half verhaal dit keer.

Ten eerste ga je er vanuit dat zonder ingrijpen er geen economische schade was. Als we ervan uitgaan dat nu 5% van de bevolking het gehad heeft en er zijn volgens het CBS al 9000 doden, dan zouden we dus op 108.000 doden uitkomen, en daar komen dan nog die 40.000 van jou bij, dus samen zo'n 150.000. Als er in 3 of 4 maanden 150.000 mensen doodgaan, dan ligt de economie echt wel ook op zijn gat. En iedereen zou dan nog banger zijn dan nu - wie gaat er nog naar een restaurant in die situatie? Iedereen die kan zou zich nog altijd thuis opsluiten.

Verder ga je compleet voorbij aan mensen die niet doodgaan maar wel schade oplopen. Ik ken meerdere mensen die het zwaar gehad hebben, diverse die in de 20/30 zijn, en ten minste een daarvan heeft nu al 9 weken last van benauwdheid, terwijl de corona al lang weg is. Als je door de verspreiding te verminderen kunt zorgen dat uiteindelijk minder mensen het krijgen voordat het uitdooft, er een vaccin is OF er tenminste een betere behandeling is, dan levert dat heel veel op.

Specy | 23-05-20 | 22:59 | 3

Niet onbelangrijk detail.. 150k doden is een factor 20-30x meer zieken, waarvan het meerendeel 2 weken of langer en een grote groep een revalidatietraject van meerdere maanden.

Epistulae_Morales | 23-05-20 | 23:05

@Epistulae_Morales | 23-05-20 | 23:05: Dat dus. En voor de zieken die werken, al dan niet in loondienst. Of je moet er zelf voor opkomen, als je niet verzekerd bent, of je werkgever, tot maximaal drie jaar (bij een loonsanctie)

Heiner | 23-05-20 | 23:11

Ik hoorde dat beademingsmachines juist voor extra doden hebben gezorgd.
Fabel of echt?
Stel dat dat zo is, dan kom je wel aan 40.000 doden.

Kijkeensaan | 23-05-20 | 22:56 | 2

Volgens mij echt. Het heeft vrij lang geduurd voordat het kwartje viel dat covid geen longziekte maar een stollingsziekte is, en dat de covid-longontsteking eigenlijk geen longontsteking is. Ofwel, de longen an sich werken wel maar de zuurstofopname lukt niet goed. Als je dan aan een beademingsmachine wordt gelegd met hoge druk schiet dat weinig op en wordt het probleem vrij snel alleen maar erger. Ook het blijven toedienen van antivirale middelen als je over had moeten stappen naar ontstekingsremmers zal niet bijgedragen hebben aan de overlevingskansen.

Binnenbaan | 24-05-20 | 00:55

Ik heb zelf aan de beademing gelegen nadat ze mij opgeraapt hebben na een hartaanval.
Ik kreeg een longontsteking. Oorzaak: de beademingsapparatuur. Die dingen schijnen heel moeilijk steriel te krijgen te zijn
Overigens had ik een Enterobacter (ik moest het opzoeken, dat is ofwel E. Coli ofwel Salmonella.

Bijtendehond | 24-05-20 | 13:44

De lockdown heeft helemaal geen levens gered, hooguit gerekt..

plaspop | 23-05-20 | 22:50 | 8
▼ 5 antwoorden verborgen

Off topic: Corona café anyone ?

De Briemusketier | 23-05-20 | 22:47 | 15
▼ 12 antwoorden verborgen

Feynman: "Ik schreef weer eens mijn zaterdagse column voor GeenStijl , die op het nippertje klaar was.
Ik heb heel veel onderzoek gedaan en deed er niet al te scrupuleus over.
Naast al dat serieuze werk kreeg ik te maken met mijn gekke buurman, die precies nu een voorjaarsschoonmaak wil gaan doen, en ontzettend met zijn stofzuiger overal tegenaan stoot.

Dat beloofde een diepe bron van tegenstrijdige emoties en een ingewikkelde morele calculus.
Er zijn verschillende morele codes. Zelfs de maffia heeft een morele code: en als gevolg daarvan zijn er verschillende waarheden, en als gevolg daarvan is er geen waarheid.
Mystieke verklaringen worden verondersteld diep te zijn. De waarheid is dat ze niet eens oppervlakkig zijn."
Dat gezegd hebbende; hier is een gedicht voor jullie allemaal: eet het !

IMMMER GERADE AUS

we gaan altijd maar door
je sterft in een net bedje
of je wordt getroffen door een meteoor
niemand kan het weten, niemand kan het zien
het zal toch eens gebeuren
en plotseling bovendien
al slik je vitaminen
en leef je gezond
er zijn geen punten te verdienen
denk niet dat je je dood ontkomt.

King of the Oneliner | 23-05-20 | 22:40 | 6

Jules Deelder ?

De Briemusketier | 23-05-20 | 22:59

@De Briemusketier | 23-05-20 | 22:59: de Tweede. Hoewel? Jawel.

King of the Oneliner | 23-05-20 | 23:12
▼ 3 antwoorden verborgen

2e keer mijn plempsel niet toegestaan.
Aj aj aj GS.
Kijk een naar mijn Jorris wat hier aan scheelt.

Datgingniegoed | 23-05-20 | 22:40 | 5

@Stormageddon | 23-05-20 | 22:45:
Hey storm, Hhhm dit was het niet hoor. Ik werd misschoen te persoonlijk tegen de meneer die het topic had geschreven.
Best wel flauw, want zijn topics zijn meestal best te hachelen maar hij duld waarschijnlijk geen tegenspraak die er werkelijk toe doet.
Kom op [ dat sterke smakelijle spul in het potje] , Get over it!

Datgingniegoed | 23-05-20 | 23:02

@Datgingniegoed | 23-05-20 | 23:02:
Dan heb je toch een verboden woord gebruikt dat automatisch wordt gefilterd. Gewone kritiek op die mafketel Feynman mag best. Als het te ver gaat wordt het hooguit gejorist.
Maar goed, ik ken de lijst filterwoorden verder niet, behalve wat ik eerder al schreef.

Stormageddon | 23-05-20 | 23:07

@Stormageddon | 23-05-20 | 23:07:
Stront! , ik dacht dat ik nog in de topic van mijnheer Moster@ was maar dat maakt niet uit.
Bedankt ,evengoed ,voor de info.

Datgingniegoed | 23-05-20 | 23:37
▼ 2 antwoorden verborgen

De enige reden van die anderhalve meter is om het aantal patienten stabiel te houden. Om het aantal besmettingen binnen de perken te houden.
Anders kan elk bedrijf massaal de corona krijgen en dan dreigt weer overbelasting.
Want je hoeft elkaar heus niet onder te niezen/proesten/hoesten om corona te krijgen.

snapal | 23-05-20 | 22:39

Ik herinner me nog een bijdrage van de heer Feynman van een paar weken geleden waarin hij stelde dat we minstens 6 duizend IC-bedden zouden nodig hebben om alle ernstig zieke Corona-patiënten te kunnen behandelen. Die voorspelling is tot nu toe niet uitgekomen. Zouden zijn andere voorspellingen dan wel juist zijn?

Rest In Privacy | 23-05-20 | 22:39 | 10

@Kuifje-naar-Brussel | 23-05-20 | 23
Het had zo een F.Zappa nummer kunnen worden en dan had u nog wat nuttigs met uw leven kunnen doen.

Datgingniegoed | 23-05-20 | 23:45
▼ 7 antwoorden verborgen

Besmet? ja graag, maar niet allemaal tegelijk.
Groepsimmuniteit kweken is dan zogezegd (door Rutte) geen doel meer, maar wel een prettig gevolg.

snapal | 23-05-20 | 22:32 | 6
▼ 3 antwoorden verborgen

Niet zo veel. De harde waarheid is namelijk dat verreweg het grootste deel van de overledenen waar nu de economie kunstmatig voor in een diep dal gaat, al oud en/of ernstig ziek waren en waarschijnlijk bij deze of de volgende griepgolf toch al gestorven waren. Lelijk en hard nieuws, maar wel waar.

Bloemschikliefhebber | 23-05-20 | 22:32 | 9

@Papa Jones | 23-05-20 | 22:39:
In Nederland wel ja.. In nagenoeg de rest van Europa niet.

Ommezwaai | 23-05-20 | 23:13

@me,myself and IK | 24-05-20 | 10:24:
Quote
“ The Rome-based institute has examined medical records of about 18% of the country’s coronavirus fatalities, finding that just three victims, or 0.8% of the total, had no previous pathology. Almost half of the victims suffered from at least three prior illnesses and about a fourth had either one or two previous conditions.”

me,myself and IK | 24-05-20 | 10:27
▼ 6 antwoorden verborgen

Wat een leven waard is doet er niet toe.
Er is al lang berekend hoeveel doden corona gaat kosten, het enige wat er toe doet, is het voorkomen van overbelasting van de ic s.
Dat lukt prima tot nu toe.

snapal | 23-05-20 | 22:28 | 5

@Gaydog | 23-05-20 | 22:37:
Ow ja joh, snap ik dat niet? En jij wel natuurlijk.
Knap dat jij dat uit mijn tekst haalt.
Onnozele.

snapal | 23-05-20 | 22:51

@Gaydog | 23-05-20 | 22:37: Dat "niet snappen van jou is gebaseerd omdat jij er anders over denkt dan ik. Dat denk je dan, je hebt er geen bewijs van.
Die gedachte is kortzichtig, bovendien is het een smerig trucje, om te doen alsof jouw bewering gewoon een feit is.
Daar trappen wij niet in makker!

snapal | 23-05-20 | 23:02

@Gaydog | 23-05-20 | 22:37: zonder de deze lockdown waren er veel meer besmettingen en dus ook zieken geweest. Een kwart van bedrijven in de ziektewet had de economie ook schade aangebracht plus het vertrouwen in de politiek en samenleving zeer ernstig geschaad.

Bataafje | 24-05-20 | 00:01
▼ 2 antwoorden verborgen

Verwijzen naar een Belgische casus over een duur medicijn is ook niet bepaald sterk. Het is heel onverstandig om tegen farmaceutische bedrijven te zeggen dat het niet uitmaakt welke prijzen ze rekenen en dat er toch wel betaald zal worden. Dan eet gezondheidszorg je begroting op. Liever zou ik een wet zien waarbij je zo'n totaal onethisch bedrijf haar patenten of octrooien ongeldig verklaart. Beetje zoals in India.

Vula | 23-05-20 | 22:28

Ik reaguur dus ik leef.

Rest In Privacy | 23-05-20 | 22:28 | 6

@Kuifje-naar-Brussel | 23-05-20 | 22:40: Er zijn in Brussel een paar stiekeme toprestaurants open op geheime adressen, alleen bekend bij EU-bonzen, onder de naam "Speak Easy"

piloot47 | 23-05-20 | 22:49

reageerbuisbaby met levensverlenging dus.

Premier Trutte | 23-05-20 | 23:06
▼ 3 antwoorden verborgen

Ik hoop en vrees tegelijk dat het geldstelsel wat we nu hebben (gebaseerd op altijd maar inflatie en altijd maar meer schulden) totaal onderuit gaat. Een totale reset. Mensen moeten eens heel goed gaan nadenken over wat "geld" betekent. Waarom kan het ene wel betaald worden en het andere niet. Terechte vragen. Als geld onbeperkt bij wordt gedrukt, dan is dan zeer slecht voor het vertrouwen in de waarde van die munt.

Idee:
Waarom zeggen we in Nederland niet: we gaan terug naar de gulden. In eerste instantie parallel aan de euro.
We zijn met zeg 17 miljoen mensen, dus we zorgen dat er 17 miljoen keer 1 miljoen guldens zijn. En dat er nooit 1 gulden bij of af gaat, het wordt alleen onderling herverdeeld. Fack het streven naar "een gezonde 2% inflatie". Geld moet rollen is een oud Nederlands spreekwoord, wat zeker waar is, maar er moeten toch andere stimulansen zijn om mensen hun geld te laten uitgeven? Het afwezig zijn van deflatie lijkt me al een begin.

Timide_Aso | 23-05-20 | 22:25 | 4

@NiCeY | 23-05-20 | 22:41: Nee, juist niet alle salarissen gelijk maken. Maar als er niet meer geld bij komt, kan alleen de waarde dalen of stijgen doordat iets daadwerkelijk goedkoper of duurder wordt (bevonden). Niet omdat er meer of minder geld voorhanden is.

Timide_Aso | 23-05-20 | 23:00

Het is niet slim om als exporterend land, met de wens om minimaal hetzelfde te blijven exporteren, een wisselkoers te introduceren met die exportmarkten die meer kost dan het lidmaatschap om hem op 0 te stellen.

Epistulae_Morales | 23-05-20 | 23:08

@Epistulae_Morales | 23-05-20 | 23:08: Zwitserland exporteert nog meer dan Nederland -relatief gezien- en de Frank is een sterke munt. Het kan dus wel.

Rest In Privacy | 23-05-20 | 23:14
▼ 1 antwoord verborgen

Er zit wel een serieuze denkfout in deze redenering. Ok die dik 2000 man op IC. Maar dat zijn niet de mensen die je hebt gered, maar de mensen die je niet hebt gered. Omdat ze eerder dan de lokdown besmet waren of ondanks de lockdown besmet waren.
We weten niet hoeveel mensen extra besmet zouden zijn zonder lockdown. Na een aarzelend begin is na de lockdown het aantal patienten behoorlijk ingekukeld, met een vertraging van max 2 weken incubatietijd.
Het kan heel goed zijn dat zonder die lockdown de daling er niet was en de exponentiele groei doorging. Het kan ook zijn dat het binnenblijven van mensen juist sterfte verhoogse omdat zon en UV beter zijn dan slecht binnenklimaat. We weten niet wat de waarheis is, hij zal wel in het midden liggen.
We zien wel een duidelijk beeld internationaal. Late lockdown= veel slachtoffers snelle lockdown: minder slachtoffers. Het minste slachtoffers hebben de landen met een flink testbeleid die vooral de zieken isoleren.
De strengte van de lockdown lijkt amper van invloed. De strenge lockdowns van België, Spanje, Frankrijk en Italie pakken niet echt veel beter uit dan de slappere in Duitsland en Nederland.

Shoarmamasutra | 23-05-20 | 22:24 | 9

@Kuifje-naar-Brussel | 23-05-20 | 23:38: Staan ze daar ook met duizend man (en niet "in beperkte kring") in elkaars nek te hijgen en tegen elkaar op te rijden in een feestzaal? Het kloterige was dat er een echte superspreader was, Eerst in Lombardije geweest en daarna "ging hij weldoende rond" want hij is in meerdere zalen geweest. Dan gaat het hard met je reproductie. 1- 3-9-27-81 bijvoorbeeld, maar wat nou als je al met 30 of 40 x "1" begint?

Heiner | 23-05-20 | 23:53

@Heiner | 23-05-20 | 23:53: Was een tikkeltje ironisch bedoeld. Dat van carnaval klopt, maar het is wijsheid achteraf. De superspreaders wist ook niet dat hij een superspreader was.

Rest In Privacy | 24-05-20 | 03:07

@Kuifje-naar-Brussel | 24-05-20 | 03:07: Dat begrijp ik ook wel, natuurlijk , Ik beweer ook niet dat degene die het meebracht naar NL het zelf doorhad. Ik weet ook niet hoe ik me zou voelen als ik in zijn schoenen zou staan. Aan de andere kant geven de toestanden in Brabant wel goed aan hoe gevaarlijk het is om je op aannames te verlaten en aannames als feiten te verkopen. "Er is geen besmettingsgevaar tijdens de incubatietijd" "Het virus is niet heel besmettelijk." "De kans dat het virus naar Nederland komt, is gering" En dan hadden we ook nog wat een deel van de bevolking ervan maakte en nog steeds maakt. Overheid/RIVM beweerde dat jongeren niet ziek konden worden. "Oh, voor ons maakt het niet uit, wij worden toch niet ziek." Dat ze mogelijk wel drager kunnen zijn, was blijkbaar te moeilijk." "het is slechts een griepje" Het blijkt wel een griepje te zijn waarvan nog niemand de uiteindelijke gevolgen van overziet. De mensen in Brabant hadden de pech dat zij met al die aannames en onderschattingen te maken kregen en ook nog eens met navenant beleid. Dat heeft gewoon heel veel mensenlevens gekost en echt niet alleen van mensen die "toch al bijna dood" waren. Plus nog de last die men gaat krijgen, door de mensen die het wel overleven, maar wel langdurige zorg nodig zullen hebben.

Heiner | 24-05-20 | 12:06
▼ 6 antwoorden verborgen

Het gaat weer alle kanten op en slaat zoals gewoonlijk de plank volkomen mis. Beetje dom in een analyse van kosten alleen doden mee te nemen en niet hoeveel zorg er is uitbespaart aan mensen die niet op IC maar wel in het ziekenhuis zouden worden opgenomen. Bedenk daarbij dat er geen andere zorg meer mogelijk zou zijn waardoor je ook veel meer doden krijgt aan andere aandoeningen.

Vula | 23-05-20 | 22:23

We kunnen heel hard rekenen aan de 55 miljard die NL nu zou moeten lenen, maar dat is simpel extra gecreeerd geld, net als die honderden miljarden die de ECB per jaar al jarenlang creeert met haar opkoopprogramma. Die honderden miljarden verdwijnen geheel in de financiele mist en maken al ons eigen geld continu minder waard. Van die 55 miljard daarentegen zien we tenminste nog wat terug in onze eigen economie.

Schmalz | 23-05-20 | 22:23

Het wordt tijd dat we weer eens normaal gaan doen en de bejaarden naar buiten mogen. Frisse lucht en een beetje zonnestralen.

Pimp my Voortuin | 23-05-20 | 22:22

Even off topic. Morgen is doomsday in Suriname. Verkiezingen. Morgen beslist de Surinamer of ze verder gaan met Bouterse of niet. De oppositie staat op 70% in de peilingen, de partij van Bouterse op 28%. De oude garde zegt dat het nu al onmogenlijk is om het land te redden, zij het dat ze nog willen proberen, maar als Bouterse nog een keer wint helemaal niet meer. In Suriname gebeurt in de winter alles 4,5 uur later. Dus dinsdag vroeg op, dan zijn ze nog aan het tellen en komt de uitslag binnen! Maak het mee of Bouterse de verkiezingen vervalst of zijn verlies toegeeft. Men spreekt daar hetzelfde Nederlands als hier, we moeten het koesteren want de rest van de wereld doet dat niet.

Ikbeneenzelfbouwer | 23-05-20 | 22:20 | 16

@Frans Laarmans | 24-05-20 | 00:48: Frans, ik volg het nieuws daar ook op de voet; ik werk al 23 jaar ongeveer 3 maanden per jaar in Suriname, dus het is belangrijk voor mijn werk. Maar ik denk nu wel dat de NDP toch de meerderheid zal verliezen en dat is al wat. De mensen zien en voelen nu toch wel dat de economie slacht gaat en ook sociaal gaat het erg slecht. De criminaliteit rijst de pan uit.
Maar de peilingen zijn ook helemaal niks waard daar, dus het kan nog alle kanten op.

Gele Beer | 24-05-20 | 01:18

@Gele Beer | 24-05-20 | 01:18: Ik ben bang dat de NDP toch de grootste zal worden. Met name omdat er niemand echt opstaat met echt een goed verhaal. Een absolute meerderheid zal Bouterse niet halen maar de grootste worden kan maar zo. Afijn we zullen het maandag zien

Frans Laarmans | 24-05-20 | 01:29

@Frans Laarmans | 24-05-20 | 01:29: Precies, ik ben ook wel een beetje bang dat de NDP de grootste blijft. De uitstraling van Chan, Somo en Gregory is ook bedroevend, vergeleken met Bouta.

Gele Beer | 24-05-20 | 01:52
▼ 13 antwoorden verborgen

Stop de persen, onderstaand veel belangijker dan corona nieuws,

„Ik ben bang om kaal te worden. Ik dacht alleen maar: ’Als die gast maar niet kaal is’.”
www.telegraaf.nl/entertainment/140065...

AntonJansen | 23-05-20 | 22:14 | 9

Wat is er mis met kaal zijn? Body shaming. Kaalofobie!

GroetenVanUrk | 23-05-20 | 22:54

Yo momma was a hoe! Face it.

Frans Laarmans | 23-05-20 | 23:31
▼ 6 antwoorden verborgen

De mensen met de echte touwtjes in handen en de beste netwerken behoren bijna allemaal tot de risico groep. 65+ vele nevenfuncties, corpulent van al dat goede restaurant eten, niet al te best hart van die extreem lange werkdagen en het sigaartje.

Hiesjes | 23-05-20 | 22:09

" Waarom moeten artsen nee verkopen, terwijl politici & bankiers spelen met geld? "
Is het gras groen?

Mr.Crowley | 23-05-20 | 22:08 | 2

Zie net op het journaal (toevallig) dat mensen in Spanje in de rij staan voor eten.

Mr.Crowley | 23-05-20 | 22:11

@Mr.Crowley | 23-05-20 | 22:11: Klopt, veel mensen hebben hun kleine uitkering nog niet ontvangen. Ze zijn boos, woedend en overal demonstraties, Dit keer met autos door de strenge lockdown. Ze willen aan het werk , dat de lockdown wordt opgeheven, Echte voedselbanken zoals in Nederland zijn er niet.

gato | 24-05-20 | 08:38

Wat is een leven waard? Wat een gek ervoor geeft.

squadra | 23-05-20 | 22:05

Twee jaar corona plus bijbehorende maatregelen kan toch nooit. Tegen die tijd is het hier het wilde westen en het land compleet verwoest.

Rest In Privacy | 23-05-20 | 22:04 | 3

Zeker.

Lupuslupus | 23-05-20 | 22:19

En waarom kan dat niet?

Hadena | 23-05-20 | 22:52

@Hadena | 23-05-20 | 22:52: Omdat de meerderheid dat niet gaat volhouden, zowel mentaal als financieel.

Rest In Privacy | 23-05-20 | 23:10

Met corona is het hetzelfde als met Brussel. Je mag niet tegen het gevoerde beleid zijn.
Met de euro ben je anders een facist, met corona onethisch.

Wat nog interessant is om te weten, is wat de economische neergang aan doden kost, van baby tot hoog bejaard.

Ik vind het ook verschtikkrlijk, dat beeld vd ic's. Maar dat is de toekomstige ellende ook, en die gaat zeker komen

pffffft | 23-05-20 | 22:02

Hier zijn we nu een artikel-sukkel gemeente omdat de gemeente drie miljoen tekort komt. Muziekschool wordt opgeblazen, kinderen mogen niet meer gymen een de OZB wordt vertienmiljardvervoudigd. Het zal vast kwa verhouding met bespaarde coronalevens vast wel kloppen. Maar ik had altijd al moeite met ruimtelijk inzicht.

SchimmelSchwanz | 23-05-20 | 21:59

U spreekt ook over míjn leven. Ik ben helaas risicogroep (genetisch).
Wat is mijn leven u waard?

Rest In Privacy | 23-05-20 | 21:50 | 27

@Mr.Crowley | 23-05-20 | 22:51:

Deze knaagt. In mijn fantasie kiezen we voor de goedkoopste en meest effectieve oplossing.

MickeyGouda | 23-05-20 | 23:02

@MickeyGouda | 23-05-20 | 23:02:
Vreemd jezelf te realiseren dat je de bespaarde kosten weer kunt investeren in, bijvoorbeeld medische zorg.

Mr.Crowley | 23-05-20 | 23:29
▼ 24 antwoorden verborgen

Goud kopen!, binnenkort afgepakt mag niet als particulier. Zie franklin Rooseveld.

Walkintheline | 23-05-20 | 21:49 | 5

Ben al druk bezig.

Peter Emile | 23-05-20 | 22:40
▼ 2 antwoorden verborgen

De bevolking wilde zelfs meer lockdown dan de regering, dat werd duidelijk met sluiting van de scholen.

RandyBiel | 23-05-20 | 21:48 | 7

@dik van alster2409 | 23-05-20 | 22:26: Tjechiê is wat minder dicht bevolkt dan Nederland.

Rest In Privacy | 23-05-20 | 22:50

We hadden veel eerder en veel harder moeten reageren. Dan was de lockdown nu volledig weer over. Kijk bv naar Spanje waar je nu bv weer op een terrasje mag zitten. We worden ingehaald door de grotere brandhaarden in Europa. Straks is Nederland nog het enige land met "corona regels".

SanderEvers | 24-05-20 | 00:29
▼ 4 antwoorden verborgen

@El Sid | 23-05-20 | 21:54:
Dan Lana, mooie vrouw en ook een van de meest bijzondere zangeressen ooit: youtu.be/E5QsmDCZBwI

smdyasc | 23-05-20 | 21:59

Enerzijds, anderzijds: veel 'bewijs' op basis van als dit en als dat, geprojecteerde doden, geen duidelijke stellingname, geen oplossing voor de financiële rampen, geen politiek verantwoordelijken benoemen. Deze terugblik is een beetje te vroeg, te onrijp.

dathoujetoch | 23-05-20 | 21:45 | 2

De denkfout die Feynman maakt is dat hij alleen de besmette mensen telt, die middels verpleging gered zijn. Als het goed is, zouden door de maatregelen echter veel meer mensen gered moeten zijn omdat ze simpelweg niet besmet raakten. Dit lijkt me niet te quantificeren, omdat je en niet weet om hoeveel mensen het zou gaan en je niet weet of het de maatregelen zijn die besmetting voorkomen hebben. Zo was het vanaf half maart al geweldig buitenweer en wordt steeds duidelijker dat er buiten amper besmettingen optreden.

5611 | 23-05-20 | 21:56

@5611 | 23-05-20 | 21:56: Dat heb je met preventieve maatregelen. Het is moeilijk om iets te meten wat niet heeft plaatsgevonden.

Heiner | 23-05-20 | 23:08

Democratische landen worden gekaapt door Bill & Melinda die er een gezondheids-dictatuur van willen maken terwijl Hugo de Jonge nog vrolijk wat geld naar hen overmaakt. Maar mensen krijgen het spelletje in de gaten, de dames en heren in Den Haag gaan nog heel wat demonstraties voor de kiezen krijgen, zeker als bepaalde zaken verplicht gaan worden.

Rest In Privacy | 23-05-20 | 21:43 | 7

@Kuifje-naar-Brussel | 24-05-20 | 03:08: Dus als informatie niet op de website van de VVD, overheid, NPO of Brusselse nieuws outlet (van Telegraaf t/m Volkskrant) staat is het per definitie niet waar?

maakjepunt | 24-05-20 | 08:41

@maakjepunt | 24-05-20 | 08:41: Als informatie slechts op.sommige social media en op obscure websites staat, is het bijna altijd fake news.

Rest In Privacy | 24-05-20 | 09:16
▼ 4 antwoorden verborgen

Feynman vergeet naast het financiele deel, nog een andere parameter te noemen, eentje die onbetaalbaar is: de vrijheid die we hebben moeten inleveren. De vrijheid is niet alleen ingeperkt door bewegingsvrijheid, maar ook door controles, kliklijnen, huisbezoeken, drones, camera's, verplicht pinnen, dreiging met App en verplichte inenting, Verbote, in Duitsland moet je je NAW, telnr en email achterlaten in een restaurant, verplicht reserveren voor alles wat je wil, medisch dossier minder geheim, etc. Liever een miljoen doden dan een DDR!

Der Lehrer | 23-05-20 | 21:42 | 2

en niet te vergeten nieuwe wetten, Alboevie bij de EU en Eurobonds...

Der Lehrer | 23-05-20 | 21:44

@Der Lehrer | 23-05-20 | 21:44: Alboevie moet inderdaad niet bij de EU, mee eens.

Rest In Privacy | 24-05-20 | 09:17

Zorgverzekering gaat ook een stuk omhoog volgend jaar

ptrck | 23-05-20 | 21:40 | 5

Daar kan dan toch ook de geldpers voor worden aangezet?

Timide_Aso | 23-05-20 | 22:11

@de honden blaffen... | 23-05-20 | 22:38:
Printertje, 50 euro bij de Mediamarkt.

piloot47 | 23-05-20 | 22:43
▼ 2 antwoorden verborgen
-weggejorist-
dhrat | 23-05-20 | 21:40

Doctors: Suicides Outpace Coronavirus Deaths at Northern California Hospital During Lockdown
www.breitbart.com/politics/2020/05/23...

In an interview with the Los Angeles-based ABC7 news outlet aired on Thursday, doctors from the John Muir Medical Center in Walnut Creek stressed that there had been an unprecedented rise in suicides, noting that there have been more attempts over the last month than in most full years.

“We’ve never seen numbers like this, in such a short period of time,” Dr. Mike DeBoisblanc, the head of trauma at the Walnut Creek hospital, told the local ABC outlet. “I mean, we’ve seen a year’s worth of suicide attempts in the last four weeks.”

“What I have seen recently, I have never seen before,” Kacey Hansen, a trauma nurse at the medical center for over three decades, added. “I have never seen so much intentional injury.”

Moonwarrior | 23-05-20 | 21:40 | 8

@Vula | 23-05-20 | 22:24: er rijden minder treinen en mensen blijven angstig binnen, helemaal de groep die normaal gesproken zelfmoord pleegt. Dus ja, logish.

SanderEvers | 24-05-20 | 00:31
▼ 5 antwoorden verborgen

Dit is een onjuiste beredenering. We hebben ons ongecontroleerde verspreiding van corona bespaard. De kosten daarvan zijn mogelijk veel hoger dan de kosten van de gevolgen van dit beleid, hoewel ik dat betwijfel.

zeeman73 | 23-05-20 | 21:38 | 4

Ik betwijfel het, als je de datums van de lockdowns ziet en het moment van de dodenpiek zit dit bijna nooit 3 weken later maar meestal eerder. Waarom 3 weken, minimaal 1 week incubatietijd en minimaal 2 weken ziekte beeld en overlijden (dit is echt minimaal).

IJsbakker | 23-05-20 | 21:47

@elco485 | 23-05-20 | 21:45: Eens, sowieso zal tot eind september er amper iets gebeuren aangezien buiten nauwelijks besmetting optreedt. Laten we dan in september, mocht het virus opnieuw de kop opsteken, de maatregelen beter pinpointen op de groepen die bescherming nodig hebben en vooral niet opnieuw alles platgooien.

5611 | 23-05-20 | 22:02

@5611 | 23-05-20 | 22:02: De groepen die bescherming nodig hadden zijn bij duizenden gestorven. Die zogenaamde bescherming was voor het grootste deel totaal afwezig. De regering is veel en veel te laat geweest met de maatregelen - want het virus zou hier niet komen -. Terwijl in China 10 miljoen mensen werden opgesloten, de crematoria het niet aankonden zodat er 40 mobiele crematoria naar Wuhan gestuurd werden, de lijken ingepakt in de straten lagen om opgehaald te worden. Vlak voor de lockdown in Wuhan gingen nog even 5 miljoen Chinezen met 'vakantie' en ging hier het carnaval gewoon door evenals de skivakanties enz. en men vloog nog steeds de hele wereld over. Pas in maart was British Airways de 1e maatschappij die niet meer wilde vliegen. Deze regering heeft bloed aan haar handen door niet naar Wilders en Baudet te luisteren. Politiek is belangrijker geweest dan véle mensenlevens en daarom hoop ik dat dit nog een héél forse staart krijgt.

Lupuslupus | 23-05-20 | 22:33
▼ 1 antwoord verborgen

"Langzamerhand kunnen we schatten hoeveel mensen we met deze shutdown hebben gered"

Nee dat kunnen we helemaal niet zolang er geen referentie is voor een situatie waarin geen maatregelen zijn getroffen. Misschien is Brazilië daarvoor nog de beste benchmark? Opvallend is dan dat zij slechts 22e staan op de ranglijst van doden per inwonertal. Apart.

Gen. Maximus | 23-05-20 | 21:38 | 2

Dat soort vergelijkingen gaan bijna altijd scheef. Het begon er later, er is nog steeds lock down. Het land is zeer uitgestrekt, jongere bevolking, noem maar op

RandyBiel | 23-05-20 | 21:43

@RandyBiel | 23-05-20 | 21:43: Vooral jongere bevolking, de kust is zeer dichtbevolkt en daar woont het gros van de bevolking. Verder leeft men veel meer buiten maar dan wel erg opgepropt.

5611 | 23-05-20 | 22:04

De eerste keer waarbij de vraag 'Wat is een leven waard?' werd verdisconteerd in een kosten-baten analyse geschiedde onder leiding van Jan Tinbergen n.a.v. het Deltaplan (civiel technische bescherming van NL n.a.v. de Watersnoodsramp van 1953). Destijds waren zulke ethisch-economische afwegingen iets nieuws. Nu zou er n.a.v. de Corona crisis ook een macro-economische planning moeten komen waarmee de huidige en toekomstige pandemieën kunnen worden getackeld. Zoals destijds het Deltaplan economisch verantwoord werd onderbouwd, zo dient dat ook nu met het Coronaplan te gebeuren. Nu worden de spuigaten financieel zonder enige verantwoording opengezet. Het is zaak om Corona op een vreedzame wijze eronder te krijgen, niet om te blijven hangen in een bedronken metaforensfeer van 'in oorlog zijn'. Wordt nuchter.

Eeuwig..Op..Vakantie | 23-05-20 | 21:35 | 1

Laat de kwartjes maar vallen. Te dom om te poepen.

gebruikesrnaam | 23-05-20 | 22:21
-weggejorist-
Zeikerd | 23-05-20 | 21:35

De complete AEX stevent af op winstwaarschuwingen. De ene reorganisatie na de andere wordt eind dit jaar aangekondigd. En dat betekent concreet: u raakt uw baan kwijt of wellicht moet u een salarisverlaging van tientallen procenten slikken. Hoe dan ook, de belastingen gaan flink omhoog, de aftrekposten omlaag en rara wie gaat dit betalen?

de Voorzittert | 23-05-20 | 21:35 | 9

@Peter_la_Selie | 23-05-20 | 21:53: Klopt helemaal, op dit moment heeft ASML zelfs de hoogste beurswaarde, voor Koninklijke Olie en Unilever. En op een beweeglijke beurs is altijd geld te verdienen, hetzij met inzetten op dalende koersen, hetzij kopen als het bloed door de straten vloeit zoals medio maart. Techbedrijven als ASML en Adyen in een maand tijd van ATH 750 naar ATH 1130) zullen weinig last hebben van de crisis.

5611 | 23-05-20 | 22:09

@5611 | 23-05-20 | 22:09:

Inderdaad, al zal ik daar op dit moment niet verder instappen. De banken en verzekeraars hebben nog wel potentie op korte termijn maar een correctie gaat er zeker komen.

Rest In Privacy | 23-05-20 | 22:17

@5611 | 23-05-20 | 22:09: Uiteindelijk krijgen ze wel last. Als mensen geen geld hebben om zaken te kopen kan Adyen niet verdienen aan transacties. ASML kan alleen verkopen als er vraag is naar chips, anders hoeven bedrijven geen dure machines van ASML te kopen. Risk-reward bij Adyen is volledig los van realiteit. Wel leuk voor Mabel.

Vula | 23-05-20 | 22:31
▼ 6 antwoorden verborgen

Tijd voor een reset. Geld is dood, DE economie bestaat niet, het was leuk de afgelopen jaren maar de hele boel werkt niet. Jammer maar leuk geprobeerd. NU stoppen met het vermoorden van de aarde. Spullen zijn leeg, overgewaardeerd en hun geld niet waard, net als de zielen van de mensen die ze kopen. In elkaar schroeven voor 30 in China en verkopen voor 1169 in de westerse wereld. Kappen, hier is onze wake up call.

Maar, laat me raden..... not gonna hapen.

goldsammy | 23-05-20 | 21:31 | 3

Ha geen zweefteef maar een zweefreu.

bijna_raak | 23-05-20 | 21:44

Niet zo uit je aarsch praten, aub.

Montgomery Burns | 23-05-20 | 22:22

Er kan bij mij euro's gewisseld worden tegen schelpen. Ook verkoop ik tomaat, aardappel en andere groente en fruit planten (accepteer geen schelpen) lege spullen zoals LCD televisie, Mieles, auto's en andere zielloze producten krijg je cash schelpen voor. Voor trouwe en goede klanten geven gratis cursussen, zweven doe je zo, ook jij kan de wereld aan en de populairste cursus, gratis schelpen lalala zijn bij mij allemaal te volgen.

Diepstrotje | 23-05-20 | 23:52

Lekker kudtstuk weer Feynman waarbij jezelf de vragen ter afsluiting stelt die wij allemaal hebben. Oeverloos gelul, linkjes naar zogenaamde statistieken en dan alsnog jezelf shit afvragen aan het eind van je onnavolgbare gebrabbel. Week in week uit ook. Schoenmaker houd je bij de leest en check je columns hoe je ooit begon. Want die waren zéker goed. Maar dit oeverloze gezwam vind ik vooral zonde van je eigen tijd.

overVecht | 23-05-20 | 21:31 | 2

Scherp opgemerkt, maar niet helemaal juist verwoord. De column is wél goed, alleen durft Feynman niet de conclusie te trekken die uit zijn column spreekt. Daarom krijg je zo'n raar einde.

Der Lehrer | 23-05-20 | 21:37

Hulde!

dathoujetoch | 23-05-20 | 21:47

Trump slecht, Biden stemmen, dan rond 2024 gooien we er weer een virusje in.

tragic1911 | 23-05-20 | 21:31 | 4

Biden zal kort voor de verkiezingen worden vervangen door Killary en/of Michael Lavaughn Robinson

HdJ | 23-05-20 | 22:17
▼ 1 antwoord verborgen

Dit gaan wij ook nog vele jaren houden, de 1.5m.
Hoe snel is het vaccin er? en hoe snel ga je 60 á 70% van de bevolking vrijwillig, semi vrijwillig of onder dwang in enten.
Kijk dus zomaar tegen vele jaren aan deze int Lockdown.
En als het vaccin er is komt covid-21 wel om de hoek kijken en is er weer een race naar een nieuw vaccin dus ze kunnen dit met paniek verhalen gewoon voor tientallen jaren handhaven.
Maar of het te handhaven is zonder een burgeropstand te ontketenen is vraag 2.

Miezerig | 23-05-20 | 21:30 | 4

@Der Lehrer | 23-05-20 | 21:31: Maar als een stel mensen in Eindhoven protesteert, trappen we ze de grond in.

5611 | 23-05-20 | 22:12

1.5m blijft niet, het is een soort dansje wat een hoop mensen verplicht doen onder groepsdruk. Er is totaal, tenminste bijna totaal geen draagvlak voor, ook is het niet uitvoerbaar. De maatschappij is er niet op ingericht en gaat teveel tegen de natuur in van veel mensen.

Een vaccin zal er nooit komen, een soort griepprik zal het wel worden. Zolang deze niet verplicht gaat worden is dat prima. Een ieder die mijn prik wil hebben mag dat, zelfs als het wel een vaccin is.

Diepstrotje | 23-05-20 | 23:44

@Diepstrotje | 23-05-20 | 23:44: ik heb anderhalve meter mijn best gedaan in de Jumbo. Gaat gewoon niet.
Staan ze buiten hun karretje schoon te maken en aan de kassa moeten ze hun pincode intoetsen waar er al honderd daarvóór met hun "vieze" tengels aangezeten hebben.
En dat ding wordt echt niet na elke pintransactie gereinigd.

Bijtendehond | 24-05-20 | 13:21
▼ 1 antwoord verborgen

Prima analyse en rake cijfers, maar we moeten ons ook afvragen hoe het zo ver kon komen, dat 'we' zo slecht voorbereid zijn op een niet onrealistisch scenario voor de volksgezondheid. Jarenlange verkeerde keuzes door een politiek, lobby-groepen en pers die zo met elkaar verweven zijn dat ze niet onafhankelijk kunnen vooruitzien. Lemmingen, allemaal lemmingen.

smdyasc | 23-05-20 | 21:29 | 3

Het lastige is dat als je nu voorzorgsmaatregelen gaat nemen, je je geheid aan het voorbereiden bent op de vorige oorlog. Wie zegt dat we bij een volgende epidemie massaal beademingsmachines nodig hebt. Misschien heb je bij een volgende epidemie wel dialyse apparaten nodig, ik zeg maar wat.

En wie zegt dat een volgende crisis een pandemie is. Misschien valt heel internet uit of onze stroomvoorziening.

5611 | 23-05-20 | 22:15

@5611 | 23-05-20 | 22:15:
Scenario's bedenken en maatregelen ertegen nemen is de normaalste zaak in het bedrijfsleven, wettelijk geregeld, maar de overheid en de regering kan gewoon met willekeur te keer gaan?

smdyasc | 23-05-20 | 22:21

@5611 | 23-05-20 | 22:15: Dat van die dialyse apparatuur kwam ik eerder tegen. Je weet gewoon niet hoe de volgende epidemie er uit ziet.

Rest In Privacy | 23-05-20 | 22:44

Belangrijke materie. Maar ik mis in de column het onderwerp van de verloren levensjaren doordat bepaalde zorg in de coronacrisis niet gegeven is aan mensen die lijden aan kanker, hart- en vaatziekten etc. Die verloren jaren worden (voor NL) geschat op een paar honderdduizend.

Rest In Privacy | 23-05-20 | 21:29

Deze professor uit Oxford en epidemioloog denkt dat de herd immunity al wél op 50% zit en dat covid-19 testen niet geschikt zijn om daar een uitspraak over te doen. Sommigen zijn er genetisch niet bevattelijk voor, anderen zijn weerbaar door weerstand tegen andere virussen die eerder is opgebouwd.
unherd.com/2020/05/oxford-doubles-dow...

Simon_GS | 23-05-20 | 21:28 | 8

@bijna_raak | 23-05-20 | 21:48: haha ja toen ik het doorstuurde aan mijn neefje dacht die afgaande aan de foto ook gelijk dat hij de professor was en zij de interviewster.

Simon_GS | 23-05-20 | 22:37
▼ 5 antwoorden verborgen

Dit is waanzin
Ic bedden genoeg nu dus weg met die 1,5 meter
Steekt het virus weer de kop op dan goed testen besmette mensen isoleren
En zwakkeren afzonderen

Therrie | 23-05-20 | 21:28 | 4

@Bertus Balhaar | 23-05-20 | 23:24: Dat waren apothekers toch?

Maar die doen nog ff een taalcursus en als ze de taal beheersen komen deze snel op de arbeidsmarkt.

Diepstrotje | 23-05-20 | 23:36

@Bertus Balhaar | 23-05-20 | 23:24: Die zijn geen arts zoals je zelf vast wel weet. Dus al dat herhalen van deze ooit wel aardige kreet wordt enorm vervelend.

nemo_nemo | 24-05-20 | 07:47
▼ 1 antwoord verborgen

Ten eerste begint het effect van groepsimmuniteit al te werken bij 20-30%. Ten tweede is het onderzoek van Sanquin al oud en totaal niet representatief om meerdere redenen. Ten derde is niet iedereen vatbaar omdat ze andere manieren hebben om het virus te verslaan (met name kinderen) Ten vierde wordt alleen op antilichamen getest van dit virus. Terwijl er ook crossimmuniteit bestaat. Hoe dit precies werkt weten we niet, maar weten wel dat een groot deel van de mensen met het virus het totaal niet merken. En een deel van de mensen in een huishouden met iemand die het virus heeft niet besmet raakt. De rest is wat extrapolatie waar ik niet eens op in ga.

azijnseikerT | 23-05-20 | 21:27 | 11

@flame_me | 23-05-20 | 21:51: dat hele R berekenen is onzin, als je niet weet hoe groot de groep is. Als je niet weet hoeveel mensen je kan besmetten omdat je niet weet hoeveel er al überhaupt besmet zijn (geweest) kan je ook nooit de R waarde bepalen.

Diepstrotje | 23-05-20 | 23:34

@Binnenbaan | 23-05-20 | 22:16: Ik lees hier echt zoveel onzin van die Azijnzeikert dat ik hem per definitie niet serieus neem.

Rest In Privacy | 24-05-20 | 09:39
▼ 8 antwoorden verborgen

Hier in Brabant moest tot vorige week zorg personeel dat griepverschijnselen had gewoon doorwerken. Ze werden ook tot die tijd niet getest en er waren vooral de eerste weken geen beschermingsmiddelen. Als die kwetsbare groep direct zorgvuldig was behandeld waren er minstens de helft minder slachtoffers gevallen.
Aldus plaatselijke huisartsen.

Trumme | 23-05-20 | 21:26 | 3

Dat klopt.
Er lagen kwetsbare mensen in het ziekenhuis met heel iets anders. Die werden daar nu besmet corona.

Papa Jones | 23-05-20 | 21:27

Klopt...

Therrie | 23-05-20 | 21:28

De snelheid van reageren op deze pandemie door de regering, en dan vooral het te laat en te laks reageren door Rutte, heeft voor het grootste deel met het aantal doden te maken
en waarom Nederland nu nog in de top 10 meeste doden staat, nu nog want zuid Amerika is met een inhaalslag bezig.

TijdelijkOptimist | 23-05-20 | 22:05

Het is waar. Als het kabinet de vroegtijdige waarschuwingen van FvD en PVV die hadden gepleit voor een vroege lockdown die max drie weken duurde niet had genegeerd hadden we veel levens kunnen besparen.

Het grote gelijk van rechts - Arnold op Zondag
www.youtube.com/watch?v=14ODw-P6omg

Nehemia | 23-05-20 | 21:26 | 9

Ik snap je voorliefde voor het rechtse geluid, maar in den beginne riep men gewoon om een lockdown. Volgens mij zijn ze naderhand 3 weken gaan roepen omdat de situatie mee leek te vallen en hun doelgroep tegen de ramen geplakt zat.

Het levens besparen zou trouwens niet gebeurd zijn, hooguit iets uitgesteld. Uitzonderingen daargelaten maar dat betreft geen 100 op personen, zonder onderliggende ziekte ligt het dodental op 67 geloof ik. Hoofdzakelijk medisch personeel betreft dit volgens mij?

Maar wat is volgens jou de de beste optie nu? Alles open? Let wel, in China zijn weer uitbraken en zijn ze weer flink bezig zoals het zich nu voordoet.

Diepstrotje | 23-05-20 | 23:27

@flame_me | 23-05-20 | 23:11: Dat tegendraadse herken ik niet. Ja, ze hebben op verschillende thema's (EU, klimaat, immigratie) een fundamenteel ander wereldbeeld maar op genoeg andere onderwerpen is er overlap of zelfs overeenstemming.

Wat betreft de lockdown waar geen peil op te trekken zou zijn. Laat ik het vergelijken met een medische behandeling. Er is een moment waarop een pleister nog kan helpen, waar medicijnen een etterende wond nog kunnen helpen, of waar amputeren het meest effectief is. Als jij met een afgestorven zwarte voet zit dan zeg je ook niet "Waarom geen pleisters meer? Op deze behandeling is geen peil te trekken!". Om maar aan te geven dat op verschillende momenten er een verschillende aanpak het meest effectief kan zijn en dat het onnodig vasthouden aan het ene contraproductief kan zijn.

GroetenVanUrk | 23-05-20 | 23:35

@GroetenVanUrk | 23-05-20 | 23:35:
We zitten wat betreft aantallen weer waar we begonnen waren. De situatie is nu weer bijna hetzelfde als begin maart. Waarom toen pleisteren? En nu niet meer? De pleisters zijn geplakt. Patiënt is weer bijna de oude. En dan trekken we de stekker er uit.

flame_me | 24-05-20 | 00:01
▼ 6 antwoorden verborgen

Gemiddeld 10 duizend euro belasting per jaar, het gros inkomstenbelasting. 50 werkzame jaren. Doen we er een emo-multiplier overheen en ronden we het af op 1 miljoen per persoon. Dat ben je waard. Kost je meer, dan moet je deaud.

beldewouten | 23-05-20 | 21:25 | 4

10 duizend euro belasting per jaar, ik zou het er graag voor doen.

Rest In Privacy | 23-05-20 | 22:32

10.000 belasting? Is dat per maand?

Vula | 23-05-20 | 22:36

@5611 | 23-05-20 | 22:23: je zou kunnen zeggen dat je dan nog wel dat miljoentje mag verbrassen.

beldewouten | 23-05-20 | 22:39
▼ 1 antwoord verborgen

Ja, en Hitler's SS-alligator is ook al weer overleden op 84 jarige leeftijd.

hoogvlieger | 23-05-20 | 21:25 | 1

Die van Idi Amin leven dus nog wel ff.

Trumme | 23-05-20 | 21:27

Kunst en cultuur is geen economie moet alleen maar geld bij.
Het is juist nu dat veel subsidie vretende bedrijven en instanties het meeste klagen

dik van alster2409 | 23-05-20 | 21:24

Wat buiten de beschouwing blijft; veel mensen hebben nu kunnen ervaren wat thuiswerken inhoudt, zeker waar dit eerst niet mogelijk leek of niet toegestaan was. Veel mensen gaan zich nu tetecht afvragen of 40-60% van de tijd thuiswerken niet veel beter voor ze is. Enorme reductie in files en gebruik van OV als gevolg.
Deze efficiëntieverbetering staat nog niet in de cijfers en is ook miljarden waard.

Mauguio | 23-05-20 | 21:24 | 5

Dit is zeker een winstpunt, laten we hopen dat we het deels zo blijven doen. Zeker nu de kinderen weer richting school gaan kan het rendement nog wat verbeteren.

5611 | 23-05-20 | 22:34

@Binnenbaan | 23-05-20 | 22:20:
Ligt een beetje aan je persoon. Persoonlijk ben ik erg productief. Komt vooral omdat de drempel van collega's om vragen te stellen net even wat hoger is. Kan mij voorstellen dat je productiviteit afneemt als je afhankelijk bent van iemand anders z'n kennis. Aan de andere kant misschien stimuleert het zelfoplossend vermogen.

flame_me | 23-05-20 | 23:13

@5611 | 23-05-20 | 22:34: Voor de werkgever ook heel handig, geen dure kantoorruimte meer, geen koffie en thee machines, geen reiskosten, besparen op vakantie, de lui die je zat bent kunnen er nu uit zonder vragen of boete, geen kantoormeubelen, geen schoonmakers, geen lunchruimte, geen kantoornetwerken meer en als het klootjesvolk begint over loonsverhoging kunnen ze aangeven dat het financieel nu al moeilijk is en hopen dat er niet nog meer mensen uit moeten.

Win win, voor iedereen, voor sommige net iets meer

Diepstrotje | 23-05-20 | 23:16
▼ 2 antwoorden verborgen

Die lui rijden allemaal in een auto die hier minimaal 30k kost. En dan nog niet tevreden...

eerstneukendanpraten | 23-05-20 | 21:40

@eerstneukendanpraten | 23-05-20 | 21:40: Werk jij bij de NOS of heb je geen verstand van auto's? Ik zie een VW Passat uit 2005, een Rover uit de vorige eeuw, een Dacia wat Kia en Hyundai en een verdwaalde C klasse uit 2008 de "dikke" bakken vallen dus wel mee.

Overigens als je een dikke bak van 30k rijdt (wat tegenwoordig een golfje kost) hoef je nog niet voor de lock down te zijn

Diepstrotje | 23-05-20 | 23:08

'Langzamerhand kunnen we schatten hoeveel mensen we met deze shutdown hebben gered.' Hoe kan je dit weten? Als je naar de CBS cijfers kijkt, dalen het aantal overlijdens elk jaar rond deze tijd. Een virus dooft sowieso uit wanneer het lente wordt.

Zweden heeft nauwelijks een lock down gehad. En ja ze hebben in verhouding iets meer doden dan de landen ernaast, weer minder dan bijvoorbeeld België. Maar het ene land test meer dan het andere land en de testen zijn niet betrouwbaar. Dus waar hebben we het over.

Wetenschappers beweren dat besmettingsgevaar in de buitenlucht nihil is en dat rondpompende lucht in bijvoorbeeld verzorgingstehuizen funest is wanneer iemand besmet is. Vertel dat maar is aan alle oudjes daar die dachten zo veel mogelijk binnen te moeten blijven.

Marianne91 | 23-05-20 | 21:22 | 1

Helemaal mee eens. Die borstklopperij van het RIVM die dit reddingsgetal opnemen in hun presentaties is uit de lucht gegrepen.

Simon_GS | 23-05-20 | 21:34

Hoeveel kost een langgestrafte bajesklant of doorgefokte TBS'er de Nederlandse burger? Doorgaans vind ik elke euro die daaraan wordt besteed er één te veel, maar andere levens zijn te kostbaar voor een rekensommetje.

MickeyGouda | 23-05-20 | 21:21 | 5

Tbs is rond 500 per dag plus behandelcontacten per uur afgetikt. Zit je zo op 1000.

zeeman73 | 23-05-20 | 21:43

@beldewouten | 23-05-20 | 21:39:

Dus een Panhuis kost ons 28 jaar x 365 dagen x 375 euro (gemiddelde gevangenis plus TBS) = 3.832.500? En dat is dan nog de conservatieve berekening.

MickeyGouda | 23-05-20 | 21:54

@MickeyGouda | 23-05-20 | 21:54: Dat zal vast kloppen. Je kan er ook 6 euro per dag van maken, zoals in pauper landen. Maar of je in een land wil wonen dat zo met Ikn misdadigers omgaat...

beldewouten | 23-05-20 | 22:12
▼ 2 antwoorden verborgen

Doe baby was toch Vlaams?

beldewouten | 23-05-20 | 21:20

Het blijft bijzonder dat mensen er nu pas achter beginnen te komen. 2 maanden geleden schreeuwde iedereen nog om een lockdown en nu beginnen mensen te zien dat het wellicht toch niet de beste weg was.

High speed duck | 23-05-20 | 21:19 | 5

@MickeyGouda | 23-05-20 | 21:29: niemand komt altijd schadevrij weg met alles, dat is deel van het leven. Je kan al overlijden als je de deur uitstapt en door een fietser geraakt wordt, of in de auto, of een lamp vervangt op een keukentrapje of een cultuurverrijker tegen komt die je blik net verkeert interpreteert.

Sommige zijn er klaar mee, gelukkig persoonlijk geen last van de lockdown ook niet gehad. Gelukkig ben ik blijkbaar onmisbaar voor de economie en mochten wij gewoon door met werken.

Wel met het theaterstuk voor meneer Rutte, baasje allemaal auto's gehuurd en dan ging men individueel allemaal naar de klus, achter de muren en hekken was het, het oude normaal.

Wij hebben het allemaal overleeft, niemand van het bedrijf ziek. Ook bij opdrachtgevers weinig signalen dat er slagvelden waren, de griep dat wel, over het algemeen viel dat samen met extreem mooi weer, ook dat was weinig anders dan het oude normaal.

Diepstrotje | 23-05-20 | 23:01

Baudet / Wilders wilden een KORTE volledige lockdown. Dus denk aan een week of 3-4. Daarmee zou je direct het virus in de kiem snoeren en kan je daarna beginnen met een exit-strategie.

Die exit-strategie zou dus rond begin april beginnen en dan doorlopen tot juni.

Wat onze regering doet is heel langzaam kijken en wegen wat ze kunnen doen met een strategie tot september. Precies wanneer het griepseizoen weer terugkeert.

SanderEvers | 24-05-20 | 00:42

@SanderEvers | 24-05-20 | 00:42:
onze regering doet het prima in vergelijking met andere landen waar er een veel strengere lockdown is. En er zijn niet zo heel veel landen die een mindere lockdown hebben. We doen het echt best wel goed hoor.

HA BIER!1! | 24-05-20 | 08:08
▼ 2 antwoorden verborgen

Wat een gelul deze rekensom. Je moet uitrekenen wat het had gekost wanneer je dit niet had gedaan per dode.

joker3 | 23-05-20 | 21:19 | 4

Als we niets hadden gedaan hadden we sneller de IC capaciteit moeten opschalen, en uiteindelijk zouden we een aantal mensen niet hebben kunnen helpen. Ik vermoed dat zo'n 99% van deze laatste groep hoe dan ook door het virus is komen te overlijden. Ook zou er veel meer besmettingen met het virus zijn geweest.

Wat we beter hadden kunnen doen is:

1. Carnaval niet door laten gaan omdat er een mogelijk gevaarlijk virus rond gaat wat van mens op mens overspringt. Iets wat we in die tijd al wisten.
2. Een tijdelijke volledige lockdown muv. zorgpersoneel voor COVID patiënten.
2.b. Volledig als in max 30 min per dag naar buiten om boodschappen te doen en verder blijf je binnen. Kom je buiten 3m afstand houden.
2.c Tijdens deze lockdown ga je gesloten ziekenhuizen met ICs heropenen en haal je meer mensen, desnoods uit het buitenland, die gespecialiseerd is.
2.d Je direct gaat voor voldoende tests zorgen.
2.e. Je direct gaat voor voldoende mondkapjes zorgen.
2.f Je maakt tijdsloten (in de supermarkt) voor de risicogroepen zodat zij minder in aanraking komen met mensen die niet binnen het risico vallen.
2.g Na 3-4 weken ga je adv. een exit-strategie werken.

SanderEvers | 24-05-20 | 00:54

@SanderEvers | 24-05-20 | 00:54:
Achteraf gelul.
Zelfs nu moeten er nog keuzes gemaakt worden omdat er gewoon nog niet genoeg info is.

HA BIER!1! | 24-05-20 | 07:54

@HA BIER!1! | 24-05-20 | 07:54: Het is nu achteraf gelul, omdat het destijds niet geïmplementeerd werd. Men ging uit van een "best case scenario" en men wilde zo weinig mogelijk beperkingen opleggen. Bovendien wilde men niet het eigen wanbeleid bijvoorbeeld met betrekking tot het aantal beschikbare IC bedden toegeven. De beschermingsmiddelen waren in heel West Europa een groot probleem, maar juist dan zou je met het zoveel mogelijk beperken van contactmogelijkheden iets kunnen doen.

Heiner | 24-05-20 | 12:13
▼ 1 antwoord verborgen

Ik vind het huidige beleid zo slecht nog niet. De economie heeft zwaar te lijden maar we kunnen ook niet doen alsof er niks aan de hand is.

Rest In Privacy | 23-05-20 | 21:18 | 6

@Trumme | 23-05-20 | 21:29:
Weer is lokaal. Dat virus verspreid zich over de hele wereld, in vrijwel alle klimaten.

RandyBiel | 23-05-20 | 21:54

@Papa Jones | 23-05-20 | 21:24: Die werden met een boeing naar China verscheept, maar volgens het RIVM werken in 2020 mondkapjes niet in een andere studie kwamen ze tot de conclusie dat het wel werkte maar dit was kennelijk voortschrijdend inzicht waar ze overigens knap uniek in zijn.

bijna_raak | 23-05-20 | 21:57
▼ 3 antwoorden verborgen

Om tot een socialistische heilstaat te komen is alles geoorloofd al moet je de halve bevolking uitroeien oftewel: een leven is niets waard. Nu niet en tijdens de tijden van Pol Pot niet...

eerstneukendanpraten | 23-05-20 | 21:16 | 2

Dat gevoel begint mij zo onderhand ook te bekruipen.

Kukooo1 | 23-05-20 | 21:26

Is er de laatste 10 jaar ergens een socialist in het bestuur? Nederland is een VVD en CDA land met villa, auto, scholen en boerensubsidies

MaarFeitelijk | 24-05-20 | 09:48

2000 mensen die toch al binnen een paar maanden overleden zouden zijn. Maakt dat hun leven waardeloos? Driewerf neen! Maar het geeft wel reflectie op nut en noodzaak van de voortdurende lockdown.

Taggart | 23-05-20 | 21:16 | 1

Zo ken ik er nog wel een paar..

ja-ja-nee-nee | 23-05-20 | 22:45

Verzonnen geld. Right...

RandyBiel | 23-05-20 | 21:15

Komop Feyman, een kleuter prikt door deze retoriek heen:

'Tientallen miljarden, tienduizenden mensen, het zijn getallen waarbij geen voorstelling te maken is. € 55.000.000.000 / 40.000 = € 1.375.000. Per voorkomen coronadode gaan we een miljoen driehonderdvijfenzeventigduizend euro lenen om een kwartaal aan economische depressie te overbruggen. Geld dat primaire banken verzinnen in een terminaal systeem.'

Niets doen kost ~ 200.000 levens in NL. Schets een eerlijk verhaal.

paradoxical | 23-05-20 | 21:15 | 8

@paradoxical | 23-05-20 | 21:47: ja, zeer waarschijnlijk, jaja, er wordt altijd vergeleken met dat er niks wordt gedaan, niemand is tegen elke vorm van maatregelen, gaat alleen. De effectieve en bewezen dingen versus de debiele.

Kane | 23-05-20 | 22:18

Zweden?

ja-ja-nee-nee | 23-05-20 | 22:31

Eens met de kleuter opmerking. 3 maal eens. Maar verder goed stuk zoals altijd van Feynman... met ook vragen die er toe doen... Maar laten we die beantwoorden door de NPO? Met mensen uit de divibase?

MondKapper | 23-05-20 | 22:39
▼ 5 antwoorden verborgen

Uitstekend artikel weer Feynman. Dank. En zeker relevante vragen: hoeveel is een mensenleven waard? En wie bepaalt dat?

In de zorgsector werken ze met een begrip genaamd QALY. Staat voor Qualiy Adjusted Life Year. Lijkt me een erg relevant begrip gezien de leeftijds-skewness in de grafiekjes met COVID-19 doden. De vraag is niet: wat is een leven waard? De vraag wordt: wat vinden we een relevante leeftijd om dure economische maatregelen voor te (blijven) nemen?

We mopperen op Rutte als "bejaardenruimer" hier op GeenStijl, maar er staat niet echt een beleid tegenover. Hoeveel is een bejaarde waard? En hoeveel schulden willen we onze (kleon)kinderen aandoen om bejaarden te redden...

Inderdaad, ethiek...

Odin | 23-05-20 | 21:15 | 6

@Odin | 23-05-20 | 22:07: Mark Rutte geeft in de eerste, tweede en derde plaats vooral om Mark Rutter. Hem beschuldigen van betrokkenheid met de burgers is wel heel kras.

vansuyle.com | 23-05-20 | 23:29

Uitstekend? Er is geen verzonnen geld. Het is een mythe dat banken of overheden geld naar goeddunken zouden kunnen creëren. Wanneer je zoiets zou geloven snap je er niets van.
Er zijn natuurlijk veel meer mensen gered en/of niet ziek geworden. De opbrengst is dus veel hoger. Niets doen moet men vooral op de eigen familie betrekken.
Dat hier nu veel geld vrijgemaakt wordt wil niet zeggen dat je dat ook voor individuele ziekte gevallen moet doen.
NB de bedrijfsondersteuning zou natuurlijk gewoon terugverlangd moeten worden. Men kan de eerse vijf of tien jaar de winst inleveren. Zo gek zou dat niet zijn.

MaarFeitelijk | 24-05-20 | 09:44

En u heeft waarschijnlijk geen kinderen of kleinkinderen. De astronomische bedrugen die we nu lenen om bejaarden (oke ouders zo u wilt) te redden gaan zij moeten betalen.

Odin | 24-05-20 | 09:56
▼ 3 antwoorden verborgen

Precies deze stelling poneerde ik begij maart, toen de lockdown een feit was. Nu nog wachten op de eerste politicus die dit tere onderwerp bespreekbaar durft te maken. De vraag wat een mensenleven waar is bestaat al sinds mensenheugenis, we waren hem hier alleen vergeten.

Dhr. W. Anhoop | 23-05-20 | 21:14 | 3

In maart kon je vinden wat je wou, maar toen wisten we bijna helemaal niks. Alles was gokwerk. Daarnaast is het verhaal hierboven ook niet het hele verhaal. Zie mijn plempsel hieronder.

flame_me | 23-05-20 | 21:16

Feynman heeft weer iets geroepen omdat hij de klok hoorde luiden maar hij begrijpt het zelf niet helemaal. Hij gooit een en ander door elkaar.
Eerst de ouderen, die komen in Nederland veel minder vaak op de IC dan bijvoorbeeld in Duitsland. Daar wordt een mensenleven gerekt tot het uiterste. Dat was ook de reden waarom Duitsland zoveel meer IC bedden had dan Nederland, om die palliatieve gevallen lekker op te rekken. Dat doen we in Nederland zelden dus 17 jaar levensverlenging is wel degelijk aan de orde.
Dan de vergelijking met baby's, dat is een smerige. Zulke verhalen gaan altijd over dolfijn therapie in Amerika die geen fuck helpt en waar de overheid terecht geen geld aan betaalt. Manke vergelijking dus, jammer.
Wat wél relevant is, en dat is een interessant rekensommetje, is hoeveel mag een kg overgewicht kosten? Als 90% van de IC gevallen t.g.v. Covid-19 daar ligt omdat hun vetweefsel opspeelt, dan kun je die vraag beter stellen.
Het is ook nog eens zo dat dit virus kwam zonder scenario of bijsluiter. Niemand wist vooraf wat er ging gebeuren en wat wijsheid was. Achteraf is er altijd iemand die gelijk had, dat is gemakkelijk scoren.

Busverhuur | 24-05-20 | 10:10

Dit is het moment om te beslissen wat belangrijker is: het geld van de bankier of het welzijn van de mensen.

Quichegerechtigde | 23-05-20 | 21:13 | 3

Het geld van de bankier houdt de economie draaiend. Ook dat heeft veel invloed op het welzijn van heel veel, zo niet, alle mensen. De vraag is etisch en hier zal een discussie over op gang moeten komen.

Kukooo1 | 23-05-20 | 21:22

Dat gaat optie 1 worden als het aan den Haag ligt.

Vanilla | 23-05-20 | 21:24

Je kunt geen geld uitgeven wat je niet hebt. Zo zou het althans moeten zijn.

Der Lehrer | 23-05-20 | 21:33

Er missen een heleboel vragen. Er is steeds een stigma dat de milde gevallen ook echt mild zijn. Maar het lijkt steeds meer dat er ook een heleboel 'milde' gevallen toch zorgen voor maanden ziektebed, en we weten nog niet hoe lang de revalidatie duurt. Hoeveel van deze gevallen zijn er gespaard? En wat is de impact hiervan op de economie als een aanzienlijk deel van de beroepsbevolking ziek thuis zit?

De grootste winst van deze lockdown zit hem er in dat er tijd gekocht is om meer kennis op te doen. Kennis over hoe het zich verspreid zodat de volgende lockdown specifieker kan zijn wat betreft maatregelen en dus minder belastend voor de economie. Bij de volgende lockdown zullen we ook betere behandelmethodes hebben zodat mensen hopelijk minder ziek worden, sneller herstellen en minder lang een IC bed bezet houden. En heel veel bedrijven zijn nu voorbereid om toch operationeel te kunnen blijven terwijl veiligheid gewaarborgd is.

Een volgende lockdown zal wel komen ben ik bang in het najaar, maar de economische en humanitaire hoop ik dat ze milder zijn.

flame_me | 23-05-20 | 21:13 | 8

Op zich is het ook wel bijzonder dat er veel mensen zijn die met grote stelligheid weten (en ook al in het begin wisten!) te vertellen hoe het verloop en de effecten op lange duur er uit zou zien, terwijl de specialisten nog steeds moeite hebben om een adequate behandeling voor de akute problemen te vinden.

Heiner | 23-05-20 | 23:44

@Heiner | 23-05-20 | 23:44:
Gewoon malaria pillen slikken natuurlijk, daarover zwijgt de elite ze willen graag dat we ziek worden maar het werkt echt!

flame_me | 24-05-20 | 00:05

@Diepstrotje | 23-05-20 | 22:47: Er wordt helemaal geen geld gedrukt. Wanneer u er niets van begrijpt kunt u beter niets plaatsen.

MaarFeitelijk | 24-05-20 | 09:45
▼ 5 antwoorden verborgen

Het zou maar zo eens een generale repetitie kunnen zijn van de NWO. Ze weten nu hoe ze de massa moeten beheersen.

Kukooo1 | 23-05-20 | 21:13 | 5

Wie beheerst welke masse en met welk doel? Ben benieuwd!

Not_again | 23-05-20 | 21:45

@Der Lehrer | 23-05-20 | 21:35: Niet zo gek als je de boete's ziet en het strafblad.
Ik had ook geen zin in de regeltjes maar €390 vind ik zondegeld (bijna 40 kratjes bier)

berg545 | 23-05-20 | 22:02

@berg545 | 23-05-20 | 22:02: Klopt helaas. Iedereen met een baan en hypotheek wordt in feite gegijzeld... Tenzij demense met honderdduizenden met fakkels en hooivorken naar Den Haag komen, blijven we in deze situatie - en dat zie ik niet snel gebeuren.

Der Lehrer | 24-05-20 | 01:57
▼ 2 antwoorden verborgen

ulpverleners blijken in New York minder vaak het virus te krijgen dan de lokale bevolking. Beschermingsmiddelen zoals mondmaskers werken.

Of misschien is een groot deel van de bevolking helemaal niet vatbaar. Dat zou kunnen komen doordat ze reeds besmet geweest zijn door een bestaande variant van een coronavirus, zoals een gewone verkoudheid.

vansuyle.com | 23-05-20 | 21:12 | 4

Ik ken niemand die nog nooit een verkoudheid heeft opgelopen. Dus lijkt me een onzinverklaring.

Binnenbaan | 23-05-20 | 22:28

@Binnenbaan | 23-05-20 | 22:28: Sommige immuniteit is tijdelijk. Dus het kan zijn dat verkoudheid door een coronavirus tijdelijk immuniteit geeft voor andere coronavirus-varianten. Lijkt met toch geen vergezochte theorie. Als je dus recent verkouden bent geweest door een coronavirus, en kinderen worden regelmatig verkouden, ben je immuun voor corona covid 19.

vansuyle.com | 23-05-20 | 23:26

En dat deel dat niet vatbaar is heeft besloten om massaal hulpverlener te worden?
Wat probeer je nou eigenlijk te zeggen?

HA BIER!1! | 24-05-20 | 07:49
▼ 1 antwoord verborgen

we are all gonna die.

newray | 23-05-20 | 21:11

Het is heel simpel. Nooit mensen in lockdown gooien die gezond zijn. Dat is wat er nu gebeurd. Quarantaine is voor mensen die ziek zijn. En in deze moderne tijden voor mensen die vermoeden dat ze er zeer ziek van worden. Maar niet voor gezonde mensen. Volgend jaar komt er weer een ander virusje. Dan gaan we weer.

Kluukluuk | 23-05-20 | 21:09 | 7

@Quichegerechtigde | 23-05-20 | 21:29: vergeleken met "Vrijheid" hebben we het ongelofelijk zwaar. Je komt er nog wel achter wanneer je je quiche nicht meer kunt betalen.

Der Lehrer | 24-05-20 | 01:59

tuurlijk, iedereen opsluiten die in de risico groep zit.
Zullen we alles boven de 50 doen? dan ook nog de zwakkeren en misschien ook de kersverse moeders. Afentoe gooien we een boterham door de brievenbus. We bezoeken onze vader&moeders en opa&oma volgend jaar wel weer(ohnee, kan niet, want dan is dat virus er ook nog). En gezonde jonge mensen zullen dit land wel even laten draaien, Komt vast goed zonder die hele belangrijke groep boven de 50. Dat is namelijk de grote groep van eigenaren en ondernemers en bestuurders die wel wat kunnen, en niet in hun egoistische en zelfvoldane bubbel denken dat andere wel even opgesloten moeten worden.

HA BIER!1! | 24-05-20 | 07:45

@HA BIER!1! | 24-05-20 | 07:45: Het is ook de groep die ervoor gezorgd heeft dat vrijwel alle mensen die nu heel smalend doen over de "ouwe zieke mensen die hen geld kosten" met een gouden lepel in hun bek zijn geboren

Heiner | 24-05-20 | 12:16
▼ 4 antwoorden verborgen

REAGEER OOK