Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Ga naar buiten. Wij doen de RIVM Update wel. Update: +66 overleden, +75 ziekenhuisopnames

Sunlight, heat and humidity weaken coronavirus, US official says

gezellig

Iedereen en z'n moeder zit weer te vingerwappen over welles nietes binnenblijven wegens de kerona en een Tele-interview met Maurice (door Duk). En burgemeesters hangen alweer aan de noodklok wegens mensen op straat. En vandaag doet De Hond SLIEP-UIT op Twitter naar alle lockies in hun huis. Mensen, buiten schijnt de vitamine D-zon, is er UV, en zomerse temperaturen, binnen hebt u wifi, 4G en een gekmakende coronatelex. Plantjes vinden zon ook fijn, dus waarom u niet? Maak een ommetje, mijd de massa, snuif de lucht (optioneel door een mondkapje) sta eens stil bij een standbeeld, dan doen wij de daily RIVM Bonanza wel weer. Iemand moet het doen.

Social

Hoepel op met je Vliegende Kajsa's

Social

Weet u wie ook buiten is?

Onze Rie!

Reaguursels

Inloggen

Mooie Risico Inventarisatie & Evaluatie

Guust Kadaver | 27-04-20 | 02:14

Wat ik nou niet begrijp hé.
Die boete, goed ze staan in hun recht dus is het terecht en niet over zeuren als je hem krijgt.
Maar goed, dan zit je te chillen met vrienden in het park dan let je toch gewoon ff op.
Die mislukte agenten lopen met twee man sterk en ze zijn dus niet echt onzichtbaar dacht ik.
Als je die mannen ziet dan zeg je toch gelijk jongens BOA's movuh.
Maar nee dan blijven ze zitten en dan staan ze dat een boete uit te schrijven.
En wat ik ook niet begrijp als het dan een heterdaadje is wat let om het op het rennen te zetten.
Die ... gaan je echt niet achterna en een kenteken opschrijven kunnen ze ook niet als voetganger heb je geen kenteken.
Nee ze incasseren als een mak schaap een boete van bijna 400 euro, wat voor sukkel ben je dan.

Miezerig | 26-04-20 | 20:10 | 5

@Lupuslupus | 26-04-20 | 20:18: Ik zou om een boete te vermijden me gewoon aan de regels houden in die zin vind ik recalcitrant zijn gewoon dom. €400,- flats zo maar weg omdat je iets te dichtbij zit neelamaar. Dan is 1,5 m ineens heel makkelijk geloof me.

Roadsurfer | 26-04-20 | 20:24

Naam van de buurman opgeven.

Ron_Paul | 26-04-20 | 21:30
▼ 2 antwoorden verborgen

Sja............
Microsoft-oprichter Bill Gates gaat zijn hele goededoelenfonds inzetten voor het bestrijden van de coronapandemie. In de Bill & Melinda Gates Foundation zit ruim 37 miljard euro. Dat geld wordt normaal gesproken verdeeld over de bestrijding van verschillende ziektes, zoals hiv, polio en malaria, maar nu gaat alles naar het coronavirus. Dat zegt Gates in een interview met de Financial Times.

Aantal doden wereldwijd
HIV - 770.000
Polio - 0
Malaria - 405.000
Uhhhhhhhhh
Coronavirus (Vooral in de westerse wereld) - 200.000

Roadsurfer | 26-04-20 | 19:56 | 2

Hoeveel doden dacht je dat er zouden zijn zonder lockdown - en hoeveel denk je dat er nog komen? Hoe goed denk je dat er doden worden geteld in de 3de wereld als wijzelf al de helft missen?

DebraCadabra | 26-04-20 | 21:39

Toch denk ik dat je dat niet moet misverstaan. Gates wil inzetten op vaccinaties, daartoe werkt hij samen met de UN en de EU en in NL ook met het RIVM, ook een vaccinatieboer. Volgend jaar moet het vaccinatiepaspoort worden geïntroduceerd en de verplichting tot vaccineren. Hoor je het wereldwijde kassagerinkel? Liefdadigheid klinkt fijn maar waarom denk je dat celebs, Harry en Megan en ook Johnny de Mol een charity willen? Omdat het booming business is. Kijk naar de Clinton Foundation, zelfs de postcodeloterij en de Nederlandse overheid stortten in dat hongerfonds waar Killary haar gooi van betaalde.

eastender | 27-04-20 | 00:15

De Russen passen bij de behandeling van Covid-19 een medicijn uit de Sovjet tijd toe, dat Perftoran heet, oftewel 'Blauw bloed' www.vesti.ru/doc.html?id=3260450
"Russische wetenschappers onderzoeken de mogelijkheid om kunstmatige bloedvervanger te gebruiken bij de behandeling van patiënten met coronavirus. Het gaat over een medicijn genaamd Perftoran. Ontwikkelde het terug in de Sovjettijd. Wat is deze ontwikkeling en welke eigenschappen heeft het?

Perftoran is een medicijn dat blauw bloed wordt genoemd. Vanwege de kleur. De elementen verhogen de snelheid en wendbaarheid van rode bloedcellen, die verantwoordelijk zijn voor de zuurstoftoevoer in het lichaam.

“Het helpt erytrocyten, stabiliseert ze, maakt ze functioneel actiever en voorkomt vernietiging. Het verbetert de zuurstoftoevoer van alle organen en weefsels dramatisch ”, legt Yevgeny Mayevsky, hoofd van het Laboratorium voor Biologische Systemen Energie van het Instituut voor Theoretische en Experimentele Biofysica van de Russische Academie van Wetenschappen, uit.

Deeltjes van het medicijn zijn honderd keer kleiner dan rode bloedcellen. Met zuurstof aan boord kunnen ze knijpen waar rode bloedcellen vast komen te zitten in de file door spasmen van een vaartuig of trombus. Dit kenmerk van het medicijn kan volgens onderzoekers patiënten met schade aan de longen en bloedvaten helpen.

"Het beschermt allereerst erytrocyten en longblaasjes, dat wil zeggen diezelfde formaties in de longen waardoor gasuitwisseling plaatsvindt," zei Yevgeny Mayevsky.

Nu zijn grootstedelijke onderzoekers aan het uitzoeken hoe het medicijn werkt met complicaties van het coronavirus.

"De inhalatiemethode is effectief, het herstelt vrij snel de gastransportfuncties van bloed. Maar de onderzoeken zijn nog maar net begonnen", zegt Viktor Moroz, corresponderend lid van de Russische Academie van Wetenschappen, wetenschappelijk directeur van het Federaal Wetenschappelijk Klinisch Centrum voor Reanimatie en Rehabilitatie.

Perftoran - ontwikkeling van een groot team van wetenschappers. Meer dan 40 Sovjet-instellingen, 13 afdelingen en ministeries werkten aan de oprichting ervan. Na een volledige reeks onderzoeken werd het voor het eerst in Afghanistan door Viktor Vasilyevich Moroz toegepast bij de behandeling van ernstig gewonden. Soldaten en officieren stierven vaak door bloedverlies en embolie wanneer ze tijdens polytrauma vaten binnendrongen, bijvoorbeeld vetweefsel.

'Het is moeilijk te behandelen. Maar degenen die met Perftoran waren geïnjecteerd, hebben het overleefd. Ik bracht daar 49 patiënten met een dikke embolie mee ”, herinnert Victor Moroz zich.

Goed bewezen medicijnen werden verder bestudeerd, getest. Maar pas in de jaren negentig kwam "Perftoran" op grote schaal beschikbaar. Hij verdiende zijn industriële productie. Het medicijn doorstond alle klinische onderzoeken: het werd ontvangen in apotheken, ziekenhuizen, ziekenhuizen. Er was vooral veel vraag naar degenen aan wie religie de transfusie van gedoneerd bloed verbiedt. Het werd gebruikt bij ernstige brandwonden, wonden en zweren.

'Meer dan honderd patiënten zijn anders, met verwondingen en vuurwapens. In de jaren 90 waren er veel gevallen. Perftoran werd aan dergelijke patiënten getransfundeerd - ze hadden een goed effect ', zegt professor, hoofdchirurg van het Mariinsky-ziekenhuis in St. Petersburg, Mikhail Kanevich.

En geen enkel land ter wereld heeft zulke bloedvervangers kunnen ontwikkelen. Ondanks de gekochte Russische patenten konden buitenlandse wetenschappers het medicijn niet reproduceren.

"Rusland is in feite een pionier in zijn oprichting. Alleen" Perftoran "heeft alle vergunningen, het is opgenomen in de WHO-classificatie als een fluorkoolstofvervanger voor bloed", legt Heinrich Sofronov, Academicus van de Russische Academie van Wetenschappen, Wetenschappelijk uit Directeur van het Institute of Experimental Medicine.

Wat nu niet in ziekenhuizen te vinden is, is nauwelijks te vinden in onderzoekscentra. Na twintig jaar klinisch gebruik werd de industriële productie van Perftoran beperkt.

“Bij onvoldoende omzet kon een klein particulier bedrijf niet op de markt blijven en niet omdat de drug niet effectief was. Restauratie van de productie is wenselijk ”, zegt Henrikh Sofronov.

De proefproductie werd bewaard bij het Instituut voor Theoretische en Experimentele Biofysica van de Russische Academie van Wetenschappen. Er is alleen genoeg kracht om het medicijn te maken voor experimenten, onderzoek. Maar om de industriële productie van blauw bloed te herstellen, zijn investeerders nodig."

Eeuwig..Op..Vakantie | 26-04-20 | 19:33 | 3

Ik kan mij dit bloedvervangingsmiddel nog heel goed herinneren, grappig dat zoiets na zo'n lange tijd ergens in je brein blijft zitten. Ben benieuwd hoe het verder gaat.

Roadsurfer | 26-04-20 | 19:53

@Roadsurfer | 26-04-20 | 19:53: Nou dat klinkt best heel positief om niet te zeggen geweldig goed. Nu maar hopen dat investeerders zich melden. Of president Poetin moet een flinke donatie doen.... Dat kan natuurlijk ook nog.

Lupuslupus | 26-04-20 | 19:59

Mijn irritaties over deze Corona crisis:
* die 1.5 meter die letterlijk genomen wordt. 1.5 meter is veilig in het bos, het is niet veilig in een afgesloten ruimte (kantoor, trein)
* misinformatie van RIVM: asymptomatische overdracht was allang bekend toen het RIVM het nog ontkende
* misinformatie van RIVM over de ernst en mortaliteit
* kan je besmet raken door dingen die je aanraakt in de supermarkt? Antwoord is niet "Nee, maar je moet wel je handen wassen" maar "ja, tenzij je je handen wast en het risiko op overdracht is zowieso niet zo groot op deze manier"
* de overduidelijk foute informatie over mondkapjes. Ja mondkapjes beschermen je. En nee, mondkapjes voor particulieren hoeven niet dezelfde medische certificatie te hebben als voor in het ziekenhuis. Dus het is niet perse zo dat als men massaal mondkapjes gaat dragen er dan een tekort optreedt in de zorg
* dat enorm deprimerende "You'll never walk alone"
* dat continue gezeur over de economie. Ja die krijgt een klap. Ja, die is groot. Ja, hoe groot weten we nog niet. Ja, dat gaan we allemaal merken. Ja, dat moeten wij ook allemaal samen bekostigen.
* de continue indoctrinatie over binnen blijven, terwijl je gewoon naar buiten kan om een frisse neus te halen (ook al is dat voor meerdere uren aaneen). Bovendien is buiten bewegen goed. Frisse lucht, longen schoon blazen door wat intensiever te ademen, betere conditie krijgen.
* die f***ing woningdag

EriKEngerd | 26-04-20 | 19:24 | 3

Helemaal mee eens.

Lupuslupus | 26-04-20 | 20:01

Eensch. Vooral het opzettelijk misinformeren, om dat dan later weer terug te draaien. Let op de mondkapjes die we tzt gaan dragen.

DebraCadabra | 26-04-20 | 21:45

Die 1,5m is oké als je binnen bent waar de lucht relatief stilstaat, als je beneden winds van iemand staat is die 1,5m niet voldoende hoor. Als kind leer je dat al snel genoeg door eens tegen de wind in te plassen.

oh no | 27-04-20 | 08:37

Eerder zei een vooraanstaande Tsjechische moleculair biologe Dr S. Pekova het al, nu zegt Dr. Prof. Peter Chumakov van het Engelhardt Institute of Molecular Biology, Russian Academy of Sciences, in Moskou hetzelfde: "Wuhan Scientists "Did Absolutely Crazy Things' in Their Study of Coronavirus, Says Russian Microbiologist" www.sciencetimes.com/articles/25450/2...
www.dailymail.co.uk/news/article-8249...
"Een vooraanstaande Russische microbioloog heeft beweerd dat het coronavirus het resultaat is van Wuhan-wetenschappers die 'absoluut gekke dingen' doen in hun laboratorium.

De wereldberoemde deskundige professor Petr Chumakov beweerde dat het hun doel was om de pathogeniteit van het virus te bestuderen en niet 'met kwaadaardige bedoelingen' om opzettelijk een door de mens veroorzaakte moordenaar te creëren.

Professor Chumakov, hoofdonderzoeker aan het Engelhardt Institute of Molecular Biology in Moskou, zei: 'In China zijn wetenschappers van het Wuhan Laboratory al meer dan tien jaar actief betrokken bij de ontwikkeling van verschillende coronavirusvarianten.

'Bovendien deden ze dat, vermoedelijk niet om pathogene varianten te creëren, maar om hun pathogeniteit te bestuderen.
'Ze hebben absoluut gekke dingen gedaan, naar mijn mening.
'Bijvoorbeeld invoegingen in het genoom, waardoor het virus menselijke cellen kon infecteren.

'Nu is dit allemaal geanalyseerd.

'Het beeld van de mogelijke creatie van het huidige coronavirus komt langzaam op.'

Hij vertelde aan de krant Moskovsky Komsomolets: 'Er zijn verschillende inserts, dat wil zeggen substituties van de natuurlijke sequentie van het genoom, waardoor het speciale eigenschappen kreeg.

'Het is interessant dat de Chinezen en Amerikanen die met hen hebben gewerkt al hun werken in de open (wetenschappelijke) pers hebben gepubliceerd.

'Ik vraag me zelfs af waarom deze achtergrond heel langzaam bij mensen komt.

'Ik denk dat er toch een onderzoek wordt gestart, waardoor er nieuwe regels komen die het werk regelen met de genomen van zulke gevaarlijke virussen.

'Het is te vroeg om iemand de schuld te geven.'

Hij zei dat de Chinese wetenschappers 'varianten van het virus hebben gemaakt ... zonder kwaadaardige bedoelingen', mogelijk gericht op een hiv-vaccin.

Professor Chumakov is ook verbonden aan het Russische Federale Onderzoekscentrum voor onderzoek en ontwikkeling van immunobiologische preparaten.

De woordvoerder van Vladimir Poetin waarschuwde deze week tegen beschuldigingen dat het coronavirus door de mens is veroorzaakt.

'In de situatie waarin er niet genoeg informatie is die door de wetenschap wordt ondersteund en gecontroleerd ... denken we dat het onaanvaardbaar, onmogelijk is om iemand ongegrond te beschuldigen', zei Dmitry Peskov.

Eerder werd Veronika Skvortsova, hoofd van de Russische Federale Medisch-Biologische Instantie (FMBA) en de ex-minister van Volksgezondheid van Poetin gevraagd of het pandemievirus door de mens kon worden veroorzaakt.

'Deze vraag is niet zo eenvoudig. Het vereist een zeer grondige studie ', zei ze op Channel One in Rusland.

'Geen van de versies kan worden uitgesloten.'

Ze zei: 'We kunnen zien dat een vrij groot aantal fragmenten dit virus onderscheidt van zijn zeer nauwe verwant, SARS.

'Ze zijn ongeveer 94 procent vergelijkbaar, de rest is anders ...

'Ik denk dat we een heel serieus onderzoek moeten doen.'

Eeuwig..Op..Vakantie | 26-04-20 | 19:21

Mensen zullen nu sneller worden doorverwezen naar het ziekenhuis.

Rest In Privacy | 26-04-20 | 19:03

@Gulliver | 26-04-20 | 19:03: Mensen waarvan ziekenhuisopname nodig is stijgt. Tis maar hoe je het uitlegt of wat beleid nu is.

Dr. Blechtrummel | 26-04-20 | 19:15

Gulliver, dat is onzin. De nieuwe golf is het gevolg van Pasen wat in Brabant meer familiebezoek en vervelen in winkels betekent.

Ome_BW | 26-04-20 | 19:27

Is nu eindelijk eens bekend WAAR de mensen die besmetting oplopen? In ziekenhuizen ?, supermarkten?, verpleeginstellingen?, op straat?, of waar dan?
Ik begin te geloven dat die 1,5 meter regel complete onzin is.
En hoe komt het dat de ene " expert " het totaal oneens is met anderen virologen uit andere EU landen? Zijn ze daar zo dom en zijn wij zo slim?
We worden gepiepeld en ik ben de meningen van hordes burgemeesters, tweede -kamer leden, zogenaamde experts en ander gespuis zat. We willen weer werken.

ceesreis | 26-04-20 | 18:37 | 1

In principe is bij droog, warm weer 6 tot 7 meter al voldoende voor het virus om van een kucher naar een gezond persoon over te springen. Daar zijn ook speciale beelden van. U wordt inderdaad gepiepeld.

SIogra | 26-04-20 | 19:18

Net terug uit Breda. Van angst geen sprake, en drukkk! Niet normaal.

born2killn00bs | 26-04-20 | 18:37

lockdown is allang opgeheven gewoon lekker naar buiten!

JanAmsterdamEnzo | 26-04-20 | 18:22

Nu op level griep dus

Rest In Privacy | 26-04-20 | 18:02 | 3

Voor de griep hoef je niet aan de beademing.

Lupuslupus | 26-04-20 | 20:31

@Lupuslupus | 26-04-20 | 20:31: wel degelijk moet je voor griep aan de beademing als je 80 bent. Leugenaar dat je bent.

ja-ja-nee-nee | 26-04-20 | 21:48

Pritt, prachtige foto van een authentiek sanatorium, mensen (stadse bleekneuzen, niet te verwarren met hedendaagse chloorwater/coke/lijm/lachgas snuivers) werden toentertijd naar dit soort plekken, meestal midden in de bossen gebracht. Zusters (V) reden ’s ochtens de patiënten met bedden en al naar de terrassen waar ze de hele dag lekker in de zon mochten staan en naar het gefluit van de vogeltjes mochten luisteren. Zodra het tijd voor avondeten was werd iedereen weer naar binnen gebracht. Overigens ben ik in m’n jeugd ook in het Sanatorium Sonnevanck in de bossen bij Harderwijk geweest, het was toen nog redelijk authentiek. Echter, enkel het hoofdgebouw staat er nu nog, het omliggende gebied is verkocht aan een projectontwikkelaar en de villa’s behoren nu toe aan de allerrijksten welke niet tussen het gepeupel (de bleekneuzen) willen wonen. Al met al betreft het ’n mooi stukje Nederlandse historie.

Sw.Dwaallicht | 26-04-20 | 17:29 | 1

Het is sowieso onethisch om meer agrarische productie te draaien dan voor eigen gebruik. Dat leidt tot te hoge stikstofdeposities en daarmee tot lagere biodiversiteit. Dat laatste is echt vreselijk en moet koste wat kost worden voorkomen. Blij dat Rusland zich nu ook heeft aangesloten bij de verlichte gidslanden.

Gen. Maximus | 26-04-20 | 17:32

@Gen. Maximus | 26-04-20 | 17:32: Nou dat wordt dan flinke honger in Afrika.

ja-ja-nee-nee | 26-04-20 | 18:07

@Gen. Maximus | 26-04-20 | 17:32: Gevolg is wel dat jij geen graanproducten meer hebt. En dat zijn er heel veel.

ja-ja-nee-nee | 26-04-20 | 21:49
▼ 1 antwoord verborgen

IJmond Bereikbaar: "Het is vandaag erg druk, of eigenlijk te druk bij de pont met groepen fietsers en motorrijders. Vriendelijk maar dringend verzoek om de pont alleen te gebruiken als het nodig is. Kies voor recreatief fietsen een route waarbij je het kanaal niet hoeft over te steken. Dat geldt ook voor morgen, Koningsdag"
bron: FB

AntonJansen | 26-04-20 | 17:05 | 2

Ik gebruik de pont altijd alleen maar als het nodig is, b.v. om aan de overkant te komen. Nooit om te vissen. Alhoewel, goed idee eigenlijk, vissen vanaf de pont.

echtpaul | 26-04-20 | 18:20

De angst is er inmiddels toch wel een beetje vanaf?

Is dit nog nieuws? | 26-04-20 | 17:02 | 6

@Gulliver | 26-04-20 | 17:42: Zo. Twee kilometer rots. Als die ons zou raken is overbevolking ook geen issue meer.

Rest In Privacy | 26-04-20 | 19:01

@Quib | 26-04-20 | 19:01:

De kans dat hij inslaat op de aarde is minimaal maar dat was de uitbraak van een pandemie ook....

Rest In Privacy | 26-04-20 | 19:05
▼ 3 antwoorden verborgen

Tering, net terugrijdend van mijn mantelzorg activiteiten, langs de Kralingse plas. Niks geen krona daar. Iedereen lekker hutjemutje op me kaar, het is tenslotte lente, lekker joh. Mot kenne, geen drone te zien natuurlijk. BBQ lucht van verbrand schapenvlees. Getverdemme, ben blij dat de aardappeltjes weer in het pannentje op me liggen te wachten. Smakelijk.

Rest In Privacy | 26-04-20 | 16:57 | 6

Vanuit financieel opzicht is het wel verstandig om voldoende ruimte aan het virus te bieden. Immers, hoe beter de epidemie onder controle is, hoe meer geld de VVD naar Spanje en Italië gaat smijten.

Reaguurdeskundige | 26-04-20 | 18:46

@ja-ja-nee-nee | 26-04-20 | 18:10: Daarom zijn er in Singapore ook 'maar' 13,624 besmettingen, net als Brazilië 59,875.

En gelukkig is het natuurlijk ook een ijskoude winter geweest in Italië en Spanje. De sneeuw smelt er nog weg zo'n horror winter was het.

Dus ja, zeker, een seizoen 'griepje'.

Maar natuurlijk.

FLP_du_Stok | 26-04-20 | 20:02
▼ 3 antwoorden verborgen

Waar ik nou wel eens heel benieuwd naar ben is de mening van een stel top-virologen die NOOIT in het nieuws komen want u weet: "Zij die spreken weten niet en Zij die weten spreken niet". Zou GS niet eens een aantal van hen anoniem kunnen interviewen en vragen:
- Wat zij nou van die i-lockdown vinden
- Waar zij denken dat het virus vandaan komt natuur of laboratorium + waarom!
- Wat zij van die die 1,5 meter economie vinden en of dat gaat werken
- Wat ze van mondkapjes vinden
- Waarom zou een corona-vaccin nu wel succesvol zijn terwijl het nog nooit gelukt is om er eentje te maken
- Waarom doven pandemieën uit zelfs als ze gruwelijk dodelijk zijn zoals de Spaanse Griep, hebben ze ideeën over een eventueel mechanisme
- Waarom is er soms wel een tweede of zelfs derde golf maar vaak ook niet
- Etc.
Ik verbaas me er echt over dat dit soort mensen niet geïnterviewd worden. Dit is toch informatie die je als burger wilt weten. Van de Nederlandse staatsmedia hoef je geen enkele kritische vraag/artikel te verwachten.

Roadsurfer | 26-04-20 | 16:56 | 4

Heel goede vragen, die ik ook deel!

SaintNick | 26-04-20 | 17:22

1 - Vinden ze niks.
2 - Chinezen die vlees eten van wilde dieren en niet goed doorbakken.
3 - 1,5 meter is niet genoeg zeker niet als je buiten staat en de wind staat jou kant op.
4 - Mondkapjes werken anders zouden ziekenhuizen ze ook niet nodig hebben.
5 - Omdat er gruwelijk veel geld mee te verdienen is op dit moment.
6 - By the summer of 1919, the flu pandemic came to an end, as those that were infected either died or developed immunity. A group of three genes enabled the virus to weaken a victim’s bronchial tubes and lungs and clear the way for bacterial pneumonia.
Met een beetje googelen kom je een heel eind met je vragen
Eigenlijk zegt deze mevrouw precies hetzelfde : www.politico.com/news/magazine/2020/0...

Ronnie | 26-04-20 | 17:24

Je hebt natuurlijk helemaal gelijk. Maar wat denk je dat er gaat gebeuren? Iedereen gaat er tegenin met een eigen mening. Het is niet voor niets dat het gezegde; "Zij die spreken weten niet en zij die weten spreken niet." al zo oud is. Zij die weten vinden het wel best.

Rest In Privacy | 26-04-20 | 17:26
▼ 1 antwoord verborgen

Om het Nederlandse volk een oor aan te naaien is blijkbaar zwaarder geschut nodig.

Bolder | 26-04-20 | 16:52

Een goede leidraad: wanneer je iemand kunt ruiken, parfum, deo, zweet of een scheet, dan ben je TE DICHTBIJ en binnen het bereik van het virus.

SaintNick | 26-04-20 | 16:51 | 2

Nog een tip dan; loop of fiets altijd wind mee sneller dan het op dat moment waait.

Dr. Blechtrummel | 26-04-20 | 17:06

@Dr. Blechtrummel | 26-04-20 | 17:06: Rennen voor je leven kan ook.

SaintNick | 26-04-20 | 17:21

Wie is die chick

omeP | 26-04-20 | 16:48

Waar ik nou echt niets van snap is dat het RIVM niet meer onderzoek doet naar Corona-virussen en hun gedrag. Juist omdat van het gedrag van corona-virussen nog zoveel onbekend is. Waarom altijd uitbraken in de winter-lente en waarom springen ze op een gegeven moment over van dier naar mens.
Dit is een heel mooi artikel dat echt leest als een trein: theconversation.com/a-brief-history-o...
Citaat: "The four community-acquired human coronaviruses – meaning that they are acquired or arise in the general population – typically cause mild cold-like symptoms in humans. Two of them, hCoV-OC43 and hCoV-229E, have been responsible for between 10% and 30% of all common colds since about the 1960s.
Even though these coronaviruses cause infections throughout the year, spikes in infections occur during the winter and early spring months. As with other respiratory viruses, such as the influenza virus, the reasons for this are not entirely clear. This group of human coronaviruses typically infects all age groups; multiple reinfections are common throughout the lifespan of humans."

Roadsurfer | 26-04-20 | 16:41 | 1

In de winter zitten mensen vaker gezamenlijk binnenshuis?

JackStick | 26-04-20 | 16:56

Jammer dat je niet meer naar de hoeren mag. Krijg ik wel zin in als ik dit zo zie

Schwanzeleber | 26-04-20 | 16:39 | 3
-weggejorist-
Mooiweer | 26-04-20 | 16:44
-weggejorist en opgerot-
RobinvanKampen | 26-04-20 | 20:16

“Op velden, parken en in winkelstraten is het dit weekend druk. "Dat was twee weken geleden echt anders", aldus Ruud Kuin van vakbond Nederlandse BOA Bond. Volgens hem is het op sommige plekken moeilijk de coronamaatregelen te handhaven.”
Moeilijk te handhaven? Wat een onzin. Als je niet genoeg agenten/boa’s/drones hebt om in te zetten, zeg dat dan gewoon, maar er is helemaal niets moeilijk aan het handhaven zelf. Je maintiendrai of nie dan!

JackStick | 26-04-20 | 16:31 | 3

Het volk wil het allemaal zelf bepalen, in dit geval niet slim.

BozePaarseMan | 26-04-20 | 16:47

Wat mij vooral opviel aan dat bericht is dat er kennelijk een vakbond is voor BOAs. Mijn god, kunnen we Corona niet inruilen voor iets wat sneller en dodelijker is? Deze maatschappij is af.

PolarWolf | 26-04-20 | 17:02

Hier in het noorden des lands gaat iedereen naar buiten. Of het nou versta dig is of niet laat ik mij buiten. Maar is het nu in andere delen van het land dat iedereen echt thuis zit en binnen blijft? Ik heb het idee dat het hier allemaal (nog) een ver van m'n bedshow is. En hoop dat dat maar zo blijft..

bier(d)op | 26-04-20 | 16:26 | 15

@bier(d)op | 26-04-20 | 18:05:

Prima sfeer tijdens de basketballwedstrijden.
Gezelligste hal van Nederland na de 5 meihal in Leiden.

Rest In Privacy | 26-04-20 | 18:10

@Gullivee
U kunt Mei alles wijs maken.

bier(d)op | 26-04-20 | 18:24
▼ 12 antwoorden verborgen

Welke Rie?

Madrox | 26-04-20 | 16:21 | 1

Onze Rie. Oh, ik zie het al, je draagt nog geen kroontje.

SaintNick | 26-04-20 | 16:25

Elke epidemioloog weet dat deze circus 4 weken had geduurd. Maar door social distancing krijgt het virus de kans nog een keer te pieken. Gewoon goed naar Zweden kijken. En naar de paniek van Rutte en Co als ze zien dat nadat de kinderen weer naar school er weer een stijging optreedt.

azijnseikerT | 26-04-20 | 16:21 | 3

Deze circus? Jij doet het met die meisje?

Bijtendehond | 26-04-20 | 16:27

Elke plan valt in de water, helemaal zand.

Dr. Blechtrummel | 26-04-20 | 16:37

Omdat iedereen weer lekker naar buiten gaat zullen de IC’s over een paar week weer overuren moeten draaien en zal de lockdown alleen maar langer duren.

BozePaarseMan | 26-04-20 | 16:12 | 13

112 bellen als je groepsvorming ziet of mensen die zich niet aan de regels houden.

viroloog | 26-04-20 | 16:54
▼ 10 antwoorden verborgen
-weggejorist-
Mooiweer | 26-04-20 | 16:07 | 1

Wat ik mij nu afvraag:

In dit geval hebben de Chinezen klerona geïmporteerd, maar die proberen over het algemeen niet de Nederlandse tradities en waarden om zeep te helpen. En als ze hun inburgeringscursus niet halen geven ze netjes gehoor aan het verzoek het grondgebied te verlaten (lees: ze worden zonder pardon uitgezet).
Dit in tegenstelling tot de naffers.
Als corona nu vanuit Noord-Afrika was geïmporteerd, hadden we dan ook lockdown gehad? Of straalt dat dan slecht af op die bevolkingsgroep? En doen we het dan maar niet?
Ik denk wel dat ik weet wat het antwoord is.
TBC hebben ze (de naffers) ook heringevoerd hier. Las je wel iets over, maar is nooit zo'n drama van gemaakt als van corona.

Bijtendehond | 26-04-20 | 15:58

Weet iemand waar Rie nu is? Ik zie gras dus het moet in de buurt zijn!

Portnoy | 26-04-20 | 15:55 | 1

Aan het perkje te zien is dit bij Rie d'r steenrijke sugardaddy in de achtertuin. Maar dromen mag hoor.

elfenstein | 26-04-20 | 16:21

Hoe zou dat eigenlijk zitten met dat UVC licht? #MSM blijft wel door janken over dat je geen chloor moet zuipen maar over dat licht hoor je maar weinig.
www.nature.com/articles/s41598-018-21...
Geen idee hoe wetenschappelijk bovenstaande is maar daar heb je wetenschappers en media voor.

roevka | 26-04-20 | 15:44 | 13

@elfenstein | 26-04-20 | 16:27: planten zetten CO2 helemaal niet om naar zuurstof. Dmv fotosynthese wordt CO2 en water omgezet naar suiker. Hierdoor komt zuurstof (O2) vrij. Echter komt dit zuurstof van het water en niet van het CO2... ;)

UnderCovert | 26-04-20 | 17:03

Red en near red light wordt al gebruikt om virussen uit donorbloed te halen, in combinatie met methylene blue bijvoorbeeld. Dat is echter wel buiten het lichaam. Maar near *red light* dringt wel enkele cm het lichaam in. Dus theoretisch zou het iets kunnen doen. UV light gaat wellicht niet diep genoeg.

RichardBandler | 26-04-20 | 17:48
▼ 10 antwoorden verborgen

Misschien moeten we behalve een paar economen ook een paar generaals aan het OMT toevoegen.
Het wordt tijd dat we het landsbelang eens een keer voorop gaan stellen in plaats van het individu. Want dit gaat helemaal mis zo.

VanBukkem | 26-04-20 | 15:39 | 3

We stellen ook niet 'het individu' voorop. We houden alleen rekening met oudere, niet-werkende individuen met een zwakke gezondheid. Ten koste van alle anderen. Elk gevoel voor proportionaliteit ontbreekt.

Max Headroom | 26-04-20 | 15:55

@Max Headroom | 26-04-20 | 15:55: U bedoelt de ouderen/zwakkeren die bij honderden sterven in de bejaarden/verpleegtehuizen? U bedoelt dat die 'beschermd' worden? Door verplegenden zonder mondkapje? Die ouderen/zwakkeren? Heb echt nog nooit zulke onzin gehoord. Maar Rutte ge/misbruikt hen wel als 'kapstok' om zijn 'intelligente lockdown' aan op te hangen.

Lupuslupus | 26-04-20 | 20:43

@Lupuslupus | 26-04-20 | 20:43:

Dat is waar ik op doel natuurlijk. Uiteraard ben ik voor het maximaal beschermen van ouderen. Maar tegelijkertijd ben ik tegen het opsluiten van de rest van de samenleving die uiteindelijk de economie draaiend moeten houden, ook voor die ouderen.

Max Headroom | 26-04-20 | 21:26

Pritt Stift, de last man standing in de door politiek en media (GS ook) aangedreven geestverlamming richting de globalistische klif?

Jan Passant mk2 | 26-04-20 | 15:37 | 2

Pritt Stiffie: het onderste fotootje spreekt boekdelen. Hoe zit het eigenlijk met zijn bonusregeling? Ik zie trouwens dat het hebben en houwen van Richard Branson up for grabs is: www.youtube.com/watch?v=s__rX_WL100

Jammer van die miljarden voor Schiphol en de KLM: Amsterdam voor de Amsterdammers!

Rest In Privacy | 26-04-20 | 16:15

Zijn er al drones uit de lucht geschoten?

David000000007 | 26-04-20 | 15:37 | 4

@Jan Passant mk2 | 26-04-20 | 16:01: wat gebeurt er dan als je zo’n ding boven je tuin neerhaalt?

geen_kwijl | 26-04-20 | 17:02

@geen_kwijl | 26-04-20 | 17:02:
Vandalisme? Vernietiging van overheidsmiddelen? Hinderen van een ambtenaar in functie? De lijst met wetjes die jou dat lolletje verbieden is schier eindeloos ondanks dat ik eigenlijk ook vind dat je zo'n takkeding op je eigen grondgebied gewoon mag afknallen. Maarja, NEEderland he?

elfenstein | 26-04-20 | 17:48
▼ 1 antwoord verborgen

Ik meen 3 weken geleden ook zo'n prachtig weekend. Massa's buiten: "mensen mensen kijk toch uit, de ic ligt over een paar weken weer vol...", eigenlijk wat je nu weer hoort. Nu ligt die ic helaas nog te vol, maar van die piek door dat weekend is niets te zien, integendeel. Misschien, heel misschien zit er toch iets in dat naar buiten gaan in de zon (met een beetje gezond opletten qua afstand houden) niet zo heel erg is. De meeste besmettingen lijken toch echt plaats te vinden waar mensen op een kluitje binnen zitten: verpleegtehuizen en ook in bijv. singapore in de dorms voor buitenlandse werknemers.

A.L.Lah | 26-04-20 | 15:37 | 6

Ergens zal er een soort balans moeten komen. Vind het zelf ook nog zoeken, ook met wat wel mag.
Inderdaad gezond verstand gebruiken en waar mogelijk toch nog even vermijden wat je kan.

letopuwzaak | 26-04-20 | 16:13

@Jan, Leiden | 26-04-20 | 16:09: het is een virus, het zijn geen vlooien. Als je even te dicht bij elkaar bent, maar gewoon doorloopt en niet in elkaars gezicht blaft gaat er echt niets mis.

nietoftochwel | 26-04-20 | 16:20

Ik denk het ook niet; maar is het het waard om het risico te nemen? Nu is er ook geen negatief advies voor buiten zijn, maar we hebben blijkbaar de behoefte om allemaal op een kluitje te gaan zitten. Zoek lekker de ruimte op.

flame_me | 26-04-20 | 17:37
▼ 3 antwoorden verborgen

Vitamine d3 sterkt het immuunsysteem!!

David000000007 | 26-04-20 | 15:36 | 1

en zink verhindert een virus om de cellen binnen te dringen.

Lupuslupus | 26-04-20 | 20:45

Nog 1 dagje wachten en dan staat China, u weet wel waar dat virus vandaan komt, en die volgens de WHO zulke doeltreffende transparante maatregelen hebben genomen, op de 10e plaats van de wereld ranglijst qua aantallen besmettingen.
Jawel die Chinezen hebben het heel goed gedaan......................toch?

Broadsquire | 26-04-20 | 15:34 | 6

Wanneer je de opgegeven aantallen van China gelooft wel, maar geloof dat echt niet.

Jan, Leiden | 26-04-20 | 15:46

@Patatter | 26-04-20 | 15:43: Er klopt inderdaad geen reet van. China heeft minder besmettingen dan Nederland en België bij elkaar. Maak dat de vleermuis wijs.

Broadsquire | 26-04-20 | 15:47

Zeker, de Chinezen en onze globalisten boeren het beste bij deze virus. Als ze het ding al niet zelf ontwikkelden, is COVID-19 evengoed een geschenk aan de westerse samenleving vanuit hun goddeloze hemel.

Jan Passant mk2 | 26-04-20 | 16:07
▼ 3 antwoorden verborgen

Wanneer je mensen geen perspectief biedt dan gaan ze hun eigen gang. Zo werken die dingen. Zouden de zogenaamde experts in het OMT toch moeten weten. Luisteren naar de “experts” heeft zijn beste tijd gehad.

Drukvandaag | 26-04-20 | 15:33 | 3

Kunnen we die experts niet gewoon allemaal binnenhouden in de tv studio's waar ze thuishoeren?

elfenstein | 26-04-20 | 16:23

@elfenstein | 26-04-20 | 16:23: Of in ieder geval ook hun financiele Positie bijstellen nasr die van de gemiddelde obdernemer afgelopen maand

geen_kwijl | 26-04-20 | 17:04

75 jaar geleden kreeg je een kogel in je mik als je foute dingen deed. Zodra mensen persoonlijk nadeel hebben van hun gedrag gebeurt het echt niet. Probleem is nu dat het gedrag van mensen voor anderen nadelige gevolgen heeft. En dat interesseert velen weer niet.

flame_me | 26-04-20 | 17:39

In Belgie gaan ze ook met anderhalfmetertreinen rijden.
Er passen vier passagiers in.

Rest In Privacy | 26-04-20 | 15:29 | 3

Auto's gaan ook op anderhalve meter afstand rijden.

Rest In Privacy | 26-04-20 | 15:44

Ik dacht dat het daar genoeg was om de achterste wagon af te schaffen.

piloot47 | 26-04-20 | 16:01

In belgie zijn ze de rails op 1 1/2 meter breedte aan het leggen.

echtpaul | 26-04-20 | 17:27

Die Rie mag bij mij wel effe over de knie.
*hoopt dat vrouw niet meeleest*

AntonJansen | 26-04-20 | 15:26

Lucky bastards, zou Rick Mayal zeggen. Wij zitten nog in lockdown, kinderen mogen nu een uurtje naar buiten, Maar in Mei gaan de restaurants weer open, want Spanjaarden zijn gewend tussen de middag daar te eten.

gato | 26-04-20 | 15:18 | 2

Sterkte met de laatste loodjes.

Rest In Privacy | 26-04-20 | 15:22

Keuzes, keuzes. Laten we hopen dat het virus tegen die tijd in een zomerslaap is gesust, want anders kan het wel eens een tweede golf worden die hardnekkiger is dan de eerste..

Graaisnaaiert | 26-04-20 | 15:29

Ik ben één van die mensen die rotsvast geloven in de heilzame werking van frisse lucht, zonlicht en beweging. Zeker met iets dat je luchtwegen opzoekt en daar voor slijmvorming zorgt is het essentieel dat de boel niet 'vast gaat zitten'. Rust roest, soms letterlijk.

MickeyGouda | 26-04-20 | 15:14 | 10

@letopuwzaak | 26-04-20 | 15:37: en ga dan niet door zo'n mondkapje ademen, daar krijg je het benauwd van. Gewoon ongezuiverde frisse lucht.

nietoftochwel | 26-04-20 | 16:24

Hier ook. De lucht voelt, sinds die verrekte vliegtuigen aan de grond staan, schoner en frisser dan ooit. Je hebt serieus je verstand niet als je met je laptop op de bank blijft zitten. Een gezondere buitenlucht dan nu ga je niet meer treffen na dit verhaal.

Rest In Privacy | 26-04-20 | 17:11
▼ 7 antwoorden verborgen

Krijgt Trump straks toch gelijk. "maybe it goes away in April, when the heat comes in"
Naast dat het gewoon prettig zou zijn als het klopt is het extra lol omdat de Claudia de Breijtjes dit verschrikkelijk gaan vinden.

JanVergoor | 26-04-20 | 15:12 | 1

Helaas zal men dit niet toegeven in dat geval. Het verstandige beleid leidt tot de afname; tenminste, dat zult u te horen krijgen

A.L.Lah | 26-04-20 | 15:18

Opdat we niet vergeten: Tijdens de Immigratiecrisis was het sluiten van grenzen onmogelijk volgens de EU. Want het mocht niet wegens verdragen en sowieso onmogelijk qua bemanning. Dankzij corona zijn nu in bijna alle landen de grenzen potdicht. We zijn dus keihard voorgelogen.

Piet Karbiet | 26-04-20 | 15:06 | 6

Sterker nog: de grenzen staan gewoon weer open, zelfs import met Corona mag binnenkomen.

Rest In Privacy | 26-04-20 | 15:46

@Petroselinum crispum | 26-04-20 | 15:19: ik woon in Zeeuws-Vlaanderen. Probeer vanaf hier maar eens LEGAAL in België te geraken.

Bijtendehond | 26-04-20 | 16:20

Petroselinum crispum (‘bestaat geeneens…’) ontvangt 7,50 EUR p/geschreven leugen. Dat hebben zijn globalistische bazen zo met hem afgesproken, de beste man weet niet beter en zet zich in voor de goede zaak: meer chaos.

Sw.Dwaallicht | 26-04-20 | 16:23
▼ 3 antwoorden verborgen

Tussen de bedrijven door, mijn motorfiets aan het vertroetelen en rijklaar maken. Straks weer lekker toeren.

SNAFU | 26-04-20 | 15:05 | 10

@SNAFU | 26-04-20 | 15:39: Ik heb één keer motor gereden. Toen reed ik op mijn voorwiel de straat uit. Het besluit om nooit voor mijn motorrijbewijs te gaan is toen genomen.

Rest In Privacy | 26-04-20 | 17:14

@Quib | 26-04-20 | 17:14: Ik heb mijn motorrijbewijs gehaald toen ik 50 was. (1e keer gezakt door de zenuwen, deed echt helemaal niets goed) en de 2e keer met vlag en wimpel. Heerlijk in het weekend (heel vroeg) tussen de weilanden en over de Holterberg met zo'n 30 - 40km per uur. Dan kun je ook nog goed om je heen kijken en van de natuur genieten.

Lupuslupus | 26-04-20 | 20:52
▼ 7 antwoorden verborgen

Mensen houden het niet meer, tis overal topdrukte.

HertogJan24 | 26-04-20 | 15:02 | 4

@VanBukkem | 26-04-20 | 15:14:
Ga net voor sluitingstijd, alle ruimte.
Wel vreet ik al wekenlang afbakbrood en ander diepvries of houdbare zooi omdat al het verse al uitverkocht is tegen die tijd.
Trouwens bij de halabi supermarkt van gekte geen sprake, handhaving ook niet.

Miezerig | 26-04-20 | 15:37
▼ 1 antwoord verborgen

Mark (haha) my words: over 2 weken gaan we weer lekker pieken met z'n allen. Met dank aan de "wij geloven niet zo in corona"-boomers.

Ome_BW | 26-04-20 | 15:01 | 10

Ach nee man. Als we gewoon effe twee maandjes afzien van de grote superspreadeventen zoals festivals en volle stadions dan dooft die hele coronapandemie vanzelf als een nachtkaars uit. Net zoals de gewone griep elk jaar.
Volgens mij waart er vooral een angstvirus door de wereld.
Aan het eind van dit jaar zullen er niet significant meer mensen overleden zijn als ieder ander jaar. Ze gaan alleen wat eerder dit jaar.

VanBukkem | 26-04-20 | 15:36

Spreek je normaal op zondag in de kerk de zondaars toe?

zuurtjeregen | 26-04-20 | 15:46

@hunebedbouwer: Google maar eens wat de politie erover zegt. Ze moeten vaker boomers uit elkaar trekken dan jeugd. Dat er veel feestjes zijn klopt, maar op straat zijn het kennelijk de boomers die het niet zo nauw met sociale distancing nemen.

Ome_BW | 26-04-20 | 19:36
▼ 7 antwoorden verborgen

Zo langzamerhand moeten we door de voorraad obesitas en onderliggend lijden heen zijn. Back to normal please.

Pummetje | 26-04-20 | 15:01 | 4

Effe heel persoonlijk; hoe bent u aan uw nick gekomen?

EEnzame SchizofrEEN | 26-04-20 | 15:07

Dat is een te lang verhaal om hier neer te pennen

Pummetje | 26-04-20 | 15:37
▼ 1 antwoord verborgen

Willy en Max al gesignaleerd?

Poesman | 26-04-20 | 14:59 | 4


Die Argentijnse is weer wat modebladen aan het doorvlooien om te kijken wat ze zal gaan aantrekken op 4 mei. Want er is er maar één belangrijk en dat is mevrouw zelve.

dathoujetoch | 26-04-20 | 15:30
▼ 1 antwoord verborgen

Max Headroom's dagelijkse COVID Curves: i.imgur.com/pPa1LkX.jpg

Ik ga ook naar buiten! Geen nieuws, het gaat allemaal precies volgens de voorspellingen.

Max Headroom | 26-04-20 | 14:57 | 6

@Gladiator Fap | 26-04-20 | 16:26: Wetenschappelijk gezien lijkt er mij nog geen begin van bewijs voor de dagelijkse borstklopperij dat de maatregelen zo goed werken. Voor het omgekeerde overigens ook niet.

Een solide bewijsvoering zou twee soortgelijke populaties vereisen waarbij je de een ophokt en de ander zijn gang laat gaan. Als dat ophokken uit meerdere deelmaatregelen bestaat is het vervolgens de vraag welke van de deelmaatregelen effect hebben.

5611 | 26-04-20 | 18:59

@5611 | 26-04-20 | 18:59: Toch wel. Statistiek kan meer dan de meeste mensen denken, ook volgens het uitsluitingsprincipe in de regressie: op het moment dat je de datapunten met een hoge R-kwadraat waarde kan verklaren met de input en de beinvloedingsfactoren, betekent dat dus automatisch dat er geen andere factoren (bijv. Maatregelen) zijn die de uitkomst beïnvloeden. Wat Max en ik onafhankelijk van mekaar dus met een vrij hoge waarde hebben kunnen vaststellen. Vandaar dat hij overtuigd kan zeggen "ik ga naar buiten" en ik letterlijk met 95% zekerheid representatief kan stellen: de hele lockdown heeft geen fok veranderd.

Gladiator Fap | 26-04-20 | 21:33

@Gladiator Fap | 26-04-20 | 21:33: en voor alle identiteitsmalloten die nu weer met hun autoriteitsargumentatie komen (en JIJ weet natuurlijk alles, heb jij een PhD in virologie en ja maar als het jouw oma was, etc): leer gewoon eens je verstand te gebruiken ipv het inhoudsloos na-tetteren wat het deugleger zegt.

Gladiator Fap | 26-04-20 | 21:35
▼ 3 antwoorden verborgen

Mooi, dat gaat goed.... back to normal.
En geen moment te vroeg want het wordt mooi weer.

Slipsnifter | 26-04-20 | 14:56 | 2

Had u al die tijd de gordijnen dicht? Het is al tijden mooi weer.

Dr. Blechtrummel | 26-04-20 | 15:13

Nee, komende week wordt het slecht weer - wind, kou, regen. Inderdaad: back to normal.

piloot47 | 26-04-20 | 15:35

Mooi, Gooi de terrassen maar open.
Van 1,5 meter naar 1,5 promille!

zuurtjeregen | 26-04-20 | 14:53 | 1

En daarna deaud prima ruimt lekker op..

aardv@rk | 26-04-20 | 15:02

Zowaar gisteren en vandaag gefietst en plantjes gehaald voor in de tuin. Je kunt ook niet eeuwig opgesloten blijven, hield het binnen niet meer uit. Wel overigens zoveel mogelijk met 1.5 meter afstand, dat wel. Was al op tijd bij tuincentrum, dus dat scheelde mooi drukte, lekker ontweken.

Jan, Leiden | 26-04-20 | 14:49 | 6

@litebyte | 26-04-20 | 14:53:
Moet zeggen dat op 1 stel na iedereen goed afstand hield. Stel is door personeel streng toegesproken.

Jan, Leiden | 26-04-20 | 15:39

@Papa Jones | 26-04-20 | 14:59:
Nee, wanneer te druk zou zijn had ik rechtsomkeert gemaakt.

Jan, Leiden | 26-04-20 | 15:40
▼ 3 antwoorden verborgen

Wat ik mis en al eerder poste, bij welke getallen worden maatregelen versoepelt?
60 doden, 12 doden, 2 doden... Geef mensen een richtgetal. Een doel. Een doel zonder plan is een droom. Een plan zonder doel een nachtmerrie.

Kwelbeller | 26-04-20 | 14:46 | 14

Bij 0 taalfouten.

piloot47 | 26-04-20 | 15:39

@Gulliver | 26-04-20 | 15:17:

In mijn directe omgeving is inderdaad meer dan 25% van de mensen ziek geweest, veel vermoeden dat het corona was.

Max Headroom | 26-04-20 | 16:00

@Max Headroom | 26-04-20 | 16:00:

Het wordt tijd voor een representatieve anti-stoffen test door de GGD. Het onderzoek van Sanquin zegt heel weinig.

Rest In Privacy | 26-04-20 | 16:29
▼ 11 antwoorden verborgen

Geen zorgen. De straten, parken en winkelcentra (ja, want meeste winkels zijn gewoon nog open) zitten alweer vol. Dus over een paar weken weer volle ic's en nieuwe maatregelen. We mogen hier nog helemaal niet klagen als het op de maatregelen aankomt. Maar je hebt er volk bij wat zich nog geen paar weken netjes kan aanpassen.

First Contact | 26-04-20 | 14:46 | 5

Mee eens, eigenwijs volk.. en dan weer lopen zeuren als de maatregelen weer strenger worden.
Als iedereen zich gewoon vanaf 't begin van de maand thuis had opgesloten en mensen getest waren wisten we nu waar 't virus was en waar 't niet was en wat we wel en niet open konden gooien... nu duurt 't alleen maar langer.

bcsk | 26-04-20 | 15:02

@litebyte | 26-04-20 | 14:54:
Kan me niet voorstellen wat mensen hier gaan doen als er een oorlog uitbreekt... volgens mij pleegt 25% zelfmoord en 50% stapt over na de vijhand..

bcsk | 26-04-20 | 15:03
▼ 2 antwoorden verborgen

Nog twee weken en dan hebben we de eerste 0 dag. Mooi moment om terug naar normaal te gaan.

Rest In Privacy | 26-04-20 | 14:44 | 6

@Piet Karbiet | 26-04-20 | 14:54:

Mijn cactus is de laatste tijd wat prikkelbaar.

Rest In Privacy | 26-04-20 | 15:00

Mijn vingerplant is vreemd gegaan met de buurvrouw. De hoer (de plant dus).

King of the Oneliner | 26-04-20 | 15:12

@King of the Oneliner | 26-04-20 | 15:12:
Ik heb nog steeds eindeloze discussies over veganisme met mijn vleesetende planten. Bierkaai.

piloot47 | 26-04-20 | 15:42
▼ 3 antwoorden verborgen

Lekker wijf wel.
Jammer van die tattoo

HoerieHarry | 26-04-20 | 14:43 | 1

Prachtige tattoo. Jammer van dat lelijke mokkel.

McSnor | 26-04-20 | 14:51

Vandaag in de getallen 655 positief geteste personen

Gisteren ook (al) 655 positief geteste personen.

Dat moet toeval zijn...................!

demaup | 26-04-20 | 14:40 | 2

In het weekend werkt het RIVM niet, daar worden ze zeker niet voor betaald. Net als die ziekhuisadministraties.

dathoujetoch | 26-04-20 | 15:32

Bij 655 doen ze het loket dicht.

piloot47 | 26-04-20 | 15:43

Nog even over Trump. Hij is wat aan het brainstormen (live op tv, moet ie niet doen) en roept iets over uv en schoonmaakmiddelen.
Beetje dom, beetje naïef, ok. Maar hoe dom?
Weten mensen wat voor vergif zit in diclofenac om maar wat te noemen? Neem daar even een pilletje of 20 van in. Kijken wat er met je gebeurt. Alle medicijnen zijn vergif, want het moet iets slechts in je lichaam doden!

sjuul69 | 26-04-20 | 14:40 | 10

Twump is niet populair in polcor Nederland, intussen ook al niet bij GS. Heb het al eerder gemeld, ze zijn aan het opschuiven naar polcor. Lekker gemakkelijk.

dathoujetoch | 26-04-20 | 15:34
▼ 7 antwoorden verborgen

Lijkt wel foto van Dekkerwald, grappig !! Maurice heeft gelijk het aantal opname's en sterfgevallen is nihil, kom maar op met exit voor lockdown. Rutte kan het rustig riskeren, hij weet nu al dat hij aan Rutte 4 kan gaan bouwen. Dus meer: klimaatidiotie, Europese invloed en massa immigratie. Dus niet huilie huilie doen volgend jaar en weer met Pinokkio zus of zo aan komen zetten. Iedereen wil deze VVD'er dus klaag niet over een te dure warmtepomp straks en het massaal kappen van bossen om die biomassa centrale's te laten branden. Ook niet over afschaffing hypothekersaftrek en forse verhoging belastingen em het klimaatakkoord van Jetten/Klaver te spekken.

Realist-1 | 26-04-20 | 14:39 | 1

Hoe meer je buiten bent, hoe minder vat het corona virus heeft. Het is een seizoensvirus (zie je omdat het uitdooft met UV) en dooft nu snel uit.
Waarschijnlijk komt het niet meer terug (net als de Spaanse griep die 50 miljoen doden kende).
Tot nu toe tussenstand malaria - corona 450 duizend -200 duizend.
Corona doodt met name 80 plussers Malaria doodt met name kinderen.

ja-ja-nee-nee | 26-04-20 | 14:49

In Brabant ook nertsen besmet met Corona. Dat worden besmettelijke mantels.

Rest In Privacy | 26-04-20 | 14:36 | 7

Mondkapjes van bont

stekkerinjeoor | 26-04-20 | 15:03

Ook de mantelzorg wordt levensgevaarlijk.

piloot47 | 26-04-20 | 15:45
▼ 4 antwoorden verborgen

Zonlicht in 1 adem noemen met vitamine D heeft het nadeel dat er dan mensen zijn die denken een pilletje te slikken en dezelfde voordelen te genieten. Maar dat gaat in dit geval niet op.

Zonlicht zorgt namelijk ook voor het verhogen van de stikstofmonoxide in je bloed. En dat zorgt er weer voor dat SARS zich minder snel vermeerdert in je lichaam.

Bovenstaande is wetenschappelijk bewezen en kun je gewoon nazoeken. Onbekend is of het ook voor COVID19 werkt, maar gezien de gelijkenissen is het naar mijn oordeel de moeite waard om de komende weken die koperen ploert op te zoeken.

Als je thuis kunt werken lukt het vast ook ik de tuin of op het balkon. Succes!

WammesWonder | 26-04-20 | 14:33 | 2

Dan kunnen we dus ook een sigaretje roken tegen het virus?

Fijn_dat_je_er_bent | 26-04-20 | 14:39

De tering overwonnen, een aflevering van Andere Tijden:

www.anderetijden.nl/aflevering/233/De...

Oorspronkelijk een ziekte die veel bij koeien voorkwam, de zogenaamde parelziekte.
Door het drinken van ongepasteuriseerde melk raakten veel boerengezinnen besmet. De slechte leefomstandigheden- grote gezinnen woonden in kleine en vochtige boerderijen- zorgden voor een verminderde weerstand. In de steden was de huisvesting zo mogelijk nog slechter door de grote bevolkings-trek vanuit het platteland. Veel arbeiders kwamen in kleine, donkere en slecht geventileerde woningen terecht.
De medische wereld had op de snel opkomende en zeer besmettelijke ziektes zoals cholera en tuberculose simpelweg geen antwoord. Over tuberculose bestonden ook veel misvattingen. Omdat de ziekte vaak binnen dezelfde familie voorkwam, dacht men dat de ziekte erfelijk was. De notie dat het om een besmettelijke ziekte zou kunnen gaan bestond toen nog niet.

Door het ontbreken van kennis ontstond rond 1900 het beeld van ‘de tering’ als romantische modeziekte met als beeld de wegterende kunstenaar. Veel bekende dichters en kunstenaars zoals Molière, Kafka, Goethe en Chopin leden aan de ziekte. Alexandre Dumas schreef in zijn memoires zelfs dat iedereen die meetelde in de literatuur teringachtig was: ‘Het behoorde tot de goede vorm om na elke hevige emotie wat bloed op te geven en voor het dertigste levensjaar te sterven’.
De ontdekking van de tuberkelbacil in 1882 door Robert Koch was een doorbraak. Hiermee werd de oorzaak van de ziekte bekend. Koch kwam al snel na zijn ontdekking met ‘oud-tuberculine’, een extract van dode tuberkelbacteriën. Het middel bleek echter niet te werken, soms werkte zelfs averechts. Later kreeg het middel toch nog een functie: door middel van de Mantouxtest kan met tuberculine worden aangetoond of iemand in aanraking is geweest met tuberculose.

King of the Oneliner | 26-04-20 | 14:29 | 4

Ben er zelf mee ingespoten, omdat mijn vader 2 keer tbc had. dus altijd gelazer op school met die krasjes, toen hebben mijn ouders maar uitleg gegeven en kreeg ik geen krasjes meer.

gato | 26-04-20 | 15:01

@gato | 26-04-20 | 15:01: Ja, de krasjes, in tropische, andere landen zie je iedereen met zo'n klein littekentje lopen op de bovenarm.
Is wel sexy op de kaneelkleurige glanzende armen van zo'n meisje. LOL

King of the Oneliner | 26-04-20 | 15:15
▼ 1 antwoord verborgen

Schaak-mat. Van de paus moeten we ook aan malaria denken. Dat wordt nog langer binnen blijven en alleen naar buiten in een gazen tent. Er sterven meer mensen aan malaria dan aan Corona, per jaar.

echtpaul | 26-04-20 | 14:29 | 1

Ik denk aan malaria. Denk... zo. Gedaan. Paus blij, wij blij. Allemaal even meedenken, mensen. hebben we onze goede daad voor vandaag ook weer binnen. Karma aan een kruisje.

Graaisnaaiert | 26-04-20 | 14:34

Nou mensen, ga nog ff met je hondje wandelen nu het nog kan.
Knuffel je kat voor het te laat is.
Ga nog even bbq-en met karbonaatjes en runder hamburgers.
Als het zo doorgaat, worden dieren ook verboden. Overal.
Corona is een gouden kans voor clubjes zoals de PvdD en Extinction Rebellion.
www.ad.nl/binnenland/nu-ook-corona-bi...

Schietmijmaarlek | 26-04-20 | 14:28 | 11
▼ 8 antwoorden verborgen

66 dooien maar? Waarom nu pas de weekenddip? Waarom niet gisteren ook?

Rest In Privacy | 26-04-20 | 14:19 | 5

@Piet Karbiet | 26-04-20 | 14:29:
Dat bedoel ik. Het Bilderberg-Illuminatiicomplot staat niet alleen recht voor onze neus ( binnen 1,5 meter ) maar lacht ons ook nog eens keihard in het gezicht uit. Ik zeg: pek en veren!

Graaisnaaiert | 26-04-20 | 14:32
▼ 2 antwoorden verborgen

Gooi verdomme de buiten horeca open ,Rutte, zolang het moet met die maffe 1.5 m regel. Niks a/d hand. Nu zit iedereen nog plichtmatig schichtig om zich heen te kijken bij de afhaaldesks, take aways, to-go's, of hoe ze het ook noemen.

We hebben net tijdens het fietsen zoveel plekken gezien die gewoon open kunnen , zo jammer allemaal.
Hopelijk gaan deze ondernemers nog eens bedenken of ze nog wel op Ruttetje moeten gaan stemmen volgend jaar, de man die ze nu kapot a/h maken is.

Zwizalletju | 26-04-20 | 14:19 | 2

Goeie ouderwetse burgerlijke gehoorzaamheid: 'Toevallig' zitten er 20 mensen -met afstand- ergens op een terras... Mét bier-afhaallokettje... 🍺🍺

Vozz023 | 26-04-20 | 14:53

Alle ondernemer bij elkaar zijn net iets van 2 zetels. Het zijn de buklaven, de mensen die het nog te goed hebben en kijk hoe goed we het nog hebben Roepers die vvd blijven stemmen.

Miezerig | 26-04-20 | 15:45

De kuuroorden/sanatoriums in de Alpen in Davos (waarover Thomas Mann de roman : Der Zauberberg schreef) waren in de 19e en 20 eeuw de plaats om aan te sterken tegen de TBC: zonlicht , frisse lucht etc.
Let wel: voor de rijken.
De Nederlandse variant was een paviljoen/sanatorium in o.a. Laren, waar TBC patiënten op grote slaapzalen sliepen, en de zogenaamde frisse heidelucht zou dan ook moeten helpen tegen de TBC lijders, die voornamelijk uit de armere laag vanuit de samenleving kwamen, en vaak woonden in bedompte steden.
Naar ik meen werden deze paviljoens gedeeltelijk uit liefdadigheidsgeld betaald.

Ikzelf geloof dan wel niet in het injecteren met chloor, maar wel in het innemen van grote hoeveelheden Vitamine C, D3 en zink-koper vitamines.
En natuurlijk weinig vet, waaraan het virus zich hecht en nestelt, zover ik allemaal heb begrepen.
Wat meer kun je doen?
Dit virus gaat altijd bij ons blijven, net als de gewone verkoudheid, de gewone griep, NORO en AIDS.
Deal with it.

King of the Oneliner | 26-04-20 | 14:18 | 7

Het sanatorium was in Blaricum,ik werkte daar toen 1960.

peerdy | 26-04-20 | 14:31

@peerdy | 26-04-20 | 14:31: Er waren wel meer sanatoriums voor tbc-patienten. O.a. in Beekbergen (het Zonnehuis) en in Katwijk aan Zee (waar ik zelf gelegen heb).

Lupuslupus | 26-04-20 | 14:40
▼ 4 antwoorden verborgen

Wat gebeurt er toch met mijn mooie Geenstijl? Met 99,2% van de topics ben ik het eens en normaal kan ik me in 93,4% van de reaguursels vinden, maar is iedereen nu echt vergeten dat de cijfers zo laag zijn omdat er maatregelen zijn genomen? En dat de oversterfte toch nog hoger is dan de monstergriep in 2018? Prima, gooi de tent maar open. Overspoelen de ziekenhuizen (ook met mensen onder de 60) en volgt er totale chaos omdat de economie dan echt op z'n gat ligt.

Drek van Dilderen | 26-04-20 | 14:18 | 13

Denk bijvoorbeeld aan iets goedaardigs op de eierstok, wat je met een simpele operatie makkelijk kan weghalen, maar bij laten zitten moet de hele eierstok verwijderd worden. Dat kan je toch gewoon niet verkroppen als dat jou overkomt.

En dit kan iedereen, die nu de lockdown zogenaamd zo zat is, ook gewoon overkomen en jouw kind ook en je partner ook.
Daarom; versoepelen moet met voorzichtigheid en hou je alsjeblieft aan alle regels.
Ook voor ieders eigen egoistische belang, als je jezelf niet tot een risicogroep rekent.

letopuwzaak | 26-04-20 | 15:10

Ik snap het ook niet hoor. Ik vind het wel fascinerend. Ik vermoed dat het gewoon een halsstarrig weigeren is om te aanvaarden dat alle plannen die ze hadden, voor dit jaar en volgende jaren, weggeflikkerd moeten worden.

Ik vind ook dat we op bepaalde terreinen doorschieten met de maatregelen, (terrassen en persoonlijke verzorginsdiensten (kappers enzo) kunnen best open denk ik, maar ik begrijp wel dat ze dat toch niet doen, want ik ken mijn pappenheimers. Laat de teugels een beetje vieren en de rest van de maatregelen wordt meteen massaal genegeerd.

En ik vind dat de economische steunmaatregelen veel te bureaucratisch zijn... maar ja, ook daarvan snap ik het wel. Ambtenaren willen zichzelf ook aan het werk houden. Dat is wat bureaucraten doen. Beren schijten in het bos. Is nu eenmaal zo.
Maar ja. Mensen kunnen slecht dealen met verandering en met de nadelen van een moderne maatschappij waarin iedereen van iedereen afhankelijk is en er dus bij 1 kink de kabel meteen een heel systeem plat ligt. Want iedereen wil én 100 persoonlijke vrijheid, en alle voordelen van een moderne geïntegreerde maatschappij waarin alles er “zomaar” is. Dat dat niet samen gaat, en bij een crisis de regels opeens strakker moeten dat is lastig te verteren, denk ik. Zoiets moet het zijn.

Stormageddon | 26-04-20 | 15:12

Inderdaad, nog strenger handhaven op de regels.
Overtreden vervolging voor poging tot doodslag. Dit door andere in gevaar brengen van een duidelijke ziekte.
10 jaar gevangenisstraf, dat zal ze leren.

Miezerig | 26-04-20 | 15:42
▼ 10 antwoorden verborgen

Tot nu toe hebben ze de maatregelen alleen verlengd. Kunnen die ook worden verkort? Het gaat razend goed toch op het moment.

pivotal | 26-04-20 | 14:17

Normaliter in deze periode sterven er ongeveer 380 mensen per dag. Nu dus 20 extra? Veel meer zullen het er niet zijn. Kunnen we dan kappuh met die corona hoax!! En iedereen weer uit de paniek modus graag.

Mark_D_NL | 26-04-20 | 14:12 | 14

@zuurtjeregen | 26-04-20 | 15:05:
Mark roept dat iedereen uit de paniek modus moet, want “alles gaat kapot!”.
“Iedereen uit de paniek modus, want de economie gaat kapot!”
Mark ziet z’n hele geplande toekomst verdampen! Alles gaat kapot!
En dat is geen paniek?

Ok.

Als er iets of iemand panisch op mij overkomt, dan is het Mark wel.

Stormageddon | 26-04-20 | 15:21

@Mark_D_NL | 26-04-20 | 14:17:
Als die de gewone griep zouden krijgen is dat waarschijnlijk ook het laatste zetje. Op een gegeven moment kan je lichaam gewoon niet meer.

Bijtendehond | 26-04-20 | 16:08

@Stormageddon | 26-04-20 | 14:52: Doe niet zo hoogdravend man. Ga eens in op wat ik zeg, want ik heb gewoon gelijk. Zoals jij ook wel weet. Maar aangezien je vanaf het begin van de Corona paniek, mee bent gaan huilen met de wolven, moet je nu wel een beetje stand houden. Er gaan helemaal niet zo veel extra mensen dood, zul je wel zien aan het einde van het jaar. Althans, het is te hopen dat je dan nog leeft, paniek!1!11!!!
--
Waneer alles open was gebleven haAd het allemaal ongeveer hetzelfde geweest, zelfde aantal doden, zelfde druk op de IC enzovoorts. Sluit jezelf maar lekker op. heil RUTTE!

Mark_D_NL | 26-04-20 | 21:06
▼ 11 antwoorden verborgen

Morgen WoningsDag.
- Ballon oplaten
- Kleedjesmarkt in de achtertuin
- (nog meer) Koekhappen
- Mijn vrouw wil oud-Hollandsch zaktrappen
- Wilhellemus zingen en klappen
- Oranje Tompoezen
- Oranje nog bitterder
- Géén bier, want dat drink ik vandaag op en dinsdag gewoon weer aan ‘t werk.
- Wetsvoorstel indienen; Koningsdag áltijd de laatste zaterdag van April.
Iemand nog leuke(re) suggesties voor woningsdag?
Ik verheug mij er nu al op....*/Niet!

Ruimedenker | 26-04-20 | 14:10 | 6

@letopuwzaak | 26-04-20 | 14:30:
Dat is in ieder geval een voordeel, dat we daar niet door geteisterd worden, talentloze kinderen met trotse "kijk hem/haar eens goed bezig zijn en als je er iets negatiefs van zegt sla ik je op je bek"- ouders ernaast.

Graaisnaaiert | 26-04-20 | 15:25

@Graaisnaaiert | 26-04-20 | 15:25:
Ja! Leer je kind iets leuks.
Die emotionele chantage om dan toch wat te geven ben ik helaas gevoelig voor.

En je zal ernaast zitten met je kleedje.

letopuwzaak | 26-04-20 | 15:47
▼ 3 antwoorden verborgen

Sunlight, heat, humidity and bleach weaken coronavirus, US official says

klaas24 | 26-04-20 | 14:09 | 5

Hebben we een imbleechment procedure in Nederland?

Zorbadabuddha | 26-04-20 | 14:17

Niet in je longen

menage | 26-04-20 | 14:33

Ga nu mijn anus bleken, wanneer mogen we dan weer op het terras?

stekkerinjeoor | 26-04-20 | 15:11
▼ 2 antwoorden verborgen

Gaat de goede kant op. Dalende trend. Mark gaat daar straks de vruchten van plukken.

Rest In Privacy | 26-04-20 | 14:07 | 4

Dinsdag zegt u het tegenovergestelde of bent u dan weer aan het werk bij Brownies&downieS?

Earl_of_Doncaster | 26-04-20 | 14:11

@Watching the Wheels
Juist en dinsdag weer een piek.

de uitbater | 26-04-20 | 14:13

Nog eens 10 zetels erbij, zolang hij die bij GL, D666 en PvdA haalt is dat niet zo erg trouwens.

klaas24 | 26-04-20 | 14:17
▼ 1 antwoord verborgen

Hoera, goed gedaan Mark en Jaap!!!!

Lekker weer met de trein naar het strand, zie jullie daar.....proost !!

Zorbadabuddha | 26-04-20 | 14:07

Waarom heeft dat meisje zo'n vieze vlek op heur pols?

zwellevertje | 26-04-20 | 14:06 | 2

Klappen van een inktvis gehad?

dennistegelwerken | 26-04-20 | 14:09

Mooi! Dus met oversterfte en alles omhoog afrondend zitten we nog steeds onder de aantallen van een pittige griep. Gelukkig maar, je moet er niet aan denken wat er zou moeten gebeuren bij een écht virus. Hoewel we door structureel overal te laat mee te zijn en overal structureel te weinig van hebben toch het zorgpersoneel het leven zuur hebben kunnen maken. De jaren van bezuinigingen waren niet genoeg voor deze toppers. Maar laat eindeloos de duimschroeven aandraaien bij het eigen volk en sinterklaas spelen in Brussel maar aan mark over!

opblaasschaap | 26-04-20 | 14:06 | 1

Dat echte virus komt nog wel een keer, die Chinezen zijn alweer volop bezig op hun vieze beestenmarkten. Maar denk ook aan andere dingen zoals een complete uitval van het elektriciteitsnet door wind en zon. Of een virus dat het internet platgooit.

5611 | 26-04-20 | 19:18

Als nou eens alleen mensen met het virus 1,5 meter afstand houden ...

Watching the Wheels | 26-04-20 | 14:06 | 3

Waar heb jij de voorbije drie maanden gezeten?

Guillermo | 26-04-20 | 14:08

@Watching the Wheels | 26-04-20 | 14:10:
Guillerma is een zeuraccount. Komt zelf nooit met iets nieuws maar zeikt alleen andere reaguurders af. Heb je verder niets aan, die gast/gasteuze

Graaisnaaiert | 26-04-20 | 15:47

Gisteren 120 ziekenhuisopnames in Brabant waarvan 25 bevestigde gevallen. Als de ambtenaren morgen uitgepraat zijn over wat ze in het weekend gedaan hebben zien we dinsdag waarschijnlijk weer een enorme toename in het aantal gevallen. Gaat immers al weken zo.

Sinterbikske | 26-04-20 | 14:04

-75, - 66, - 655. Mooi, die negatieve cijfers! Allemaal naar buiten!

Jos Tiebent | 26-04-20 | 14:01 | 3

Het weekend effect, dinsdag en woensdag krijgen we de gekunstelde cijfers weer om de oren zodat Rutte weer kan shinen.

Miezerig | 26-04-20 | 14:04

Och, ik ben al blij dat er zoveel IC bedden vrijkomen, zoveel mensen onterecht de diagnose hebben gehad, en dat er zoveel doden weer zijn opgestaan.

Jos Tiebent | 26-04-20 | 14:58

Senioren met een drone...
What could go wrong?

abnormal me | 26-04-20 | 14:01

Op FB ben je een halve nazi als je zegt naar buiten gaat en of je eventjes dan tekent bij het kruisje dat je afziet van medische hulp als je toch naar buiten gaat.
Manmanman, zo ziet het regime het graag, de bevolking die tegenoverelkaar wordt opgezet. Verdeel en heers en bescherm de elite.

Miezerig | 26-04-20 | 13:59 | 4

Bent u lid of alleen maar donateur van de SP?

Ridde Rogter | 26-04-20 | 14:10

Hebben ze de foto's niet gezien van de 1,5 cm afstandregel topic vraag ik mij dan af.

steekmug | 26-04-20 | 14:17

Verdeel en heers is al sinds de jaren 70 ( gezinshereniging ) ingevoerd hoor. Is alleen sinds Paars 1 in een stroomversnelling terechtgekomen, inclusief advocatuur van de maakbare samenleving, de dikke ikkes,#Team Andere Wang en de deugbrigadiers. Einde verzuiling was echt niet het einde aan het verdelingsprogramma hoor, het was alleen maar de aanzet tot nieuwe, eigentijdse vormen van...
Positief is in ieder geval dat die 1,5 meter afstand van bepaalde groepen er al ingebakken zit hier. Sterker nog, in sommige gevallen liever 500 dan 50 meter.

Graaisnaaiert | 26-04-20 | 15:23
▼ 1 antwoord verborgen

Hef ook maar gelijk die malle 1,5 meter op. Totaal onzinnig.

Ichneumonidae | 26-04-20 | 13:58

Ze zit niet helemaal onder de aandachtstickers dus wel een klein plusje
maar deze sla ik i.v.m, corona en ander ondefinieerbaar wat nog mag blijken,
gewoon een keertje over.

TijdelijkOptimist | 26-04-20 | 13:58 | 5
▼ 2 antwoorden verborgen

Zolang ze migranten/dobbernegers/asielzoekers (wel of niet met covid19) met bosjes binnen halen en de euro's met zakken tegelijk naar het zuiden sturen is al mijn geloofwaardigheid in Plurk Prutte wat betreft de RIVM/COVID19 weer tot negative cijfers gedaald.
De rest van de stand punten van Plurk waren al niks, zijn nopes en worden nooit iets.
Pak en paar blikken granen-smoothie's, ga naar het park en observeer het andere geslacht ...

Ga genieten.

Het Licht | 26-04-20 | 13:55 | 1

En de uitheemse (die hier ooit ook inheems waren) ziekten herimporteren

Bijtendehond | 26-04-20 | 16:05

Zo, wat een cijfers. Gaat best goed in ons landje.

beldewouten | 26-04-20 | 13:55 | 1

Ja, dat verplicht handen wassen zet zeker zoden aan de dijk.

Rest In Privacy | 26-04-20 | 14:05

Misschien een nieuwe "schiet ze uit de lucht" challenge houden...
... in plaats van vuurwerk met oud en nieuw.

Paaldanseres | 26-04-20 | 13:55

Vanochtend, tijdens de constitutionele wandeling, viel het me al op hoe aangenaam het buiten was. Geen zuchtje wind en slechts af en toe een wolkje. En zelfs in het hartje van de bruisende metropool waar ondergetekende domicilie houdt wel wat meer verkeer inmiddels, maar vrijwel iedereen houdt zich prima aan de regeltjes. Gewoon een kwestie van wat inschikkelijkheid over en weer.

Voor morgen zijn de verwachtingen (ik volg wat dat betreft Buienradar) behoorlijk naar boven bijgesteld. Maar dat is morgen. De weekendcijfers van het RIVM lopen traditiegetrouw behoorlijk achter op de werkelijkheid, dus van wie de GS nou wel getrouw kond moet doen van die cijfers? Ëën keer per week de weektotalen van het RIVM bij de oversterfte van het CBS optellen geeft een in alle opzichten beter beeld. Zo zeggen dagelijkse schommelingen sowieso niets.

Ga dus godnondeju lekker barbeknoeien. Zet anders wat leuke video's klaar voor wie ze zelf niet weet te vinden. Morgen (of desnoods overmorgen) weer een dag. Het is hier de vvdbode niet. Nog even en we krijgen op de GS ook een aparte rubriek buitenseks. Met komkommers voor een zacht prijsje.

Pluk de dag, of zoals ze in het Oude Griekenland zeiden: manana.

Rest In Privacy | 26-04-20 | 13:53 | 3

"constitutionele wandeling": ben meteen gestopt met lezen.

Guillermo | 26-04-20 | 14:03

Ja, doe maar weekcijfers. Mijn gedachten.

Piet Karbiet | 26-04-20 | 14:21

Jammer dat er geen Super Soakers meer worden gemaakt, hoe vervelend zou het zijn als zo'n drone uit het niets geraakt wordt door een straal water.

BubbelWater | 26-04-20 | 13:51 | 4

Geinig, maar waarsch. wel een strafbaar feit, dus doe maar niet.

harry21 | 26-04-20 | 14:01

@harry21 | 26-04-20 | 14:01: het lijkt in de verste verte niet op een echt wapen. Dus niet strafbaar.

Earl_of_Doncaster | 26-04-20 | 14:06

Kan je nagaan hoe volkomen kudt Songkran dit jaar was tijdens lockdown.

OverdaanDerOnderheid | 26-04-20 | 15:04
▼ 1 antwoord verborgen

Drone’s (uit china)geen gebrek.Materiaal voor de zorg,hm lastig moeilijk geen geld .eerst maar vergaderen na de vakantie.

van stampij | 26-04-20 | 13:51 | 3

bazelen: 1) Beuzelen 2) Dazen 3) Divageren 4) Fantaseren 5) Flauw praten 6) IJlen 7) Kletsen 8) Lallen 9) Leuteren 10) Meieren 11) Onsamenhangend praten 12) Onzin praten 13) Onzin uitkramen 14) Onzin vertellen 15) Raaskallen 16) Radoteren 17) Revelen 18) Wartaal spreken 19) Wauwelen 20) Zwammen

Guillermo | 26-04-20 | 14:06

Wie zielig voor Rie! dat ze geen rechterarm heeft.
Hoe moet ze dan straks op Koningsdag al die mannen op een armlengte afstand houden?

Osdorpertje | 26-04-20 | 13:50 | 5

Links, waar je duim rechts zit

KlaagGraag | 26-04-20 | 13:55

Spiegelbril op vandaag?

SNAFU | 26-04-20 | 14:04

@KlaagGraag | 26-04-20 | 13:55:
Het is maar goed dat ik geen chirurg bent. Ik zou constant de verkeerde lichaamsdelen amputeren. "Oh, de andere rechterkant"

Osdorpertje | 26-04-20 | 14:10
▼ 2 antwoorden verborgen

Zijn er nog meer foto's van onze (dus ook van mij) Rie?

NLgaatnaardeklote | 26-04-20 | 13:49 | 1

Rita Ora op sitonmyfacebook

KlaagGraag | 26-04-20 | 13:54

Wat, de zolderkamer verlaten? Ben je helemaal gek worden?!

+1 voor het plaatje trouwens.

threeheadedmonkey | 26-04-20 | 13:49

Tering, krijg net de nieuwe regels binnen voor training bij de voetbalclub.
In een Chinees heropvoedingskamp mag je meer.

Piet Karbiet | 26-04-20 | 13:47 | 3

Kappen met voetbal dus.

Mark_D_NL | 26-04-20 | 13:48

Leg dat maar eens uit aan een stel (puber) meiden.
Vanavond, om 20 uur, applaus voor alle trainers van meidenteams.
Sterkte Piet!

Ruimedenker | 26-04-20 | 13:59

Een dodelijk schot is nu verboden?

Earl_of_Doncaster | 26-04-20 | 14:07

Drones uit de lucht gooien gaat nog eens heel groot worden.

Mark_D_NL | 26-04-20 | 13:46 | 4

@Waargaathetheen | 26-04-20 | 13:51: Nee is niet strafbaar, kan je gewoon doen. Katapult werkt ook goed. Vanachter een muurtje en dan BANG!1!!#!!%!. Ook cool.

Mark_D_NL | 26-04-20 | 13:52
▼ 1 antwoord verborgen

Made in china.

witte | 26-04-20 | 13:45

Compliment voor de prachtige foto van dat sanatorium. Dat was geloof ik om van de T.B. af te komen. Maar tegen de corona zal het niet helpen. Desondanks, als je nu toch moet sterven, dan kan je maar beter lekker in de zon liggen.

JvanDeventer | 26-04-20 | 13:45

Lekker naar buiten gaan. Kinderen weer naar school. Iedereen onder de 60 zn normale leven oppakken en op een normale manier leven en het immuunsysteem op peil houden. Alleen bij ziekteverschijnselen thuisblijven en laat 60+ers wat extra oppassen en een masker dragen in het openbaar. De resultaten van immuniteitsonderzoeken in verschillende landen hebben geen enkele aanwijzing gevonden dat dit virus gevaarlijker is dan de griep. Dus geen lockdown voor gezonde mensen meer!

Fijn_dat_je_er_bent | 26-04-20 | 13:45 | 11

@Boemibol | 26-04-20 | 14:46:

Je krijgt de ongelimiteerde vrijheid dan terug als beloning.

Het is zomaar een gedachte experiment om meer vrijheid te krijgen, ben geen dokter.

sprietatoom | 26-04-20 | 14:55

@Boemibol | 26-04-20 | 14:46:

PS, versneld opbouwen van groepsimmuniteit zonder de IC te belasten. Wie wil kan en mag zeer snel de draad weer op pakken.

sprietatoom | 26-04-20 | 20:45
▼ 8 antwoorden verborgen

PotverdoRie! Wat lekker.

Ruimedenker | 26-04-20 | 13:45

Inderdaad. Ga eerst maar eens oefenen met die drones bij echte criminelen. Dit is de donkere kant van onze politie, die de Duitsers precies begrepen. Eigen volk naaien zonder ethiek en met befehl ist befehl instelling. Wie weet krijg je volgend jaar een lintje voor het bekeuren van tientallen kudtonderdanen als perfect drone stuurman. Klap. Klap. Klap.

Rest In Privacy | 26-04-20 | 13:44 | 1

Amen!

mrXL | 26-04-20 | 14:14

124.
Dinsdag 152

Ruimedenker | 26-04-20 | 13:44 | 5

@Mark_D_NL | 26-04-20 | 13:45:
Wat is er kapot dan, behalve jouw verstand en gemoed?
“Alles” is kapot volgens jou. Alles?!

Mijn huis staat nog steeds overeind. De straat ligt er, de elektriciteitsvoorziening werkt, het riool werkt, vuilnis wordt opgehaald, de winkels zijn bevoorraad, het openbaar vervoer rijdt...
Maar “alles is kapot”. Right...

Weet je hoe dat eruit ziet, als alles kapot is?
Hier is alles kapot: richardlangworth.com/wp-content/uploa...
i.pinimg.com/originals/c6/53/1d/c6531...
upload.wikimedia.org/wikipedia/common...
lh3.googleusercontent.com/proxy/97EEA...

Je hebt geen idee wat “alles kapot” echt is.

Stormageddon | 26-04-20 | 14:26
▼ 2 antwoorden verborgen

Net even een klein rondje gedaan in mijn wijkje, zo fijn om te zien dat de handhavers zich aan de richtlijnen van de RIVM houden. Geen enkele handhaver of diender mogen noteren. Wel groepjes volwassen buitenlanders (sorry, maar in Rotterdam zuid is 90% nu eenmaal niet allochtoon) die schijt hebben aan Rutte zijn oproep.
Ach ja, waar maak ik mij druk over...

tabakagrarier | 26-04-20 | 13:43 | 4

*autochtoon.

BubbelWater | 26-04-20 | 13:45

Bekijk het positief, toch nog een beetje vakantie in eigen land.

Graaisnaaiert | 26-04-20 | 13:49

Ik werd bij de Jumbo bijna weggeëlleboogd door een haastige (allochtoonse?gewortelde?eeuwig naar zijn vaderlandse TV kijkende?geen idee hebbende wat er NL gebeurd?) vakkenvuller.
Ja, ja, dat moet wel bij de Jumbo, anders is Jumbo niet 1 cent/product goedkoper dan AH. De corona krijg je er bij Jumbo gratis bij.

HogeNood | 26-04-20 | 13:57
▼ 1 antwoord verborgen

Hoepel op met jullie eeuwige allochtoonse ... .

HogeNood | 26-04-20 | 13:43 | 1

Sodemieter op met je hoepel.

kaasfondue | 26-04-20 | 15:43

Inderdaad hup naar buiten, cafe's open, winkels open, concerten opstarten, aan de slag! Steek een vinger op naar rutte e.d. want die hele lockdown onzin is niets meer dan "never waist a good crisis"..... Mensen laat je toch niet voor de gek houden. Doe wat je wilt, wanneer je wilt, laat je toch niet opsluiten, gek maken, uw baan afnemen, uw inkomsten afromen, uw bedrijf kapot maken e.d.

Mark_D_NL | 26-04-20 | 13:42 | 6

@HogeNood | 26-04-20 | 14:07: Ach jezus daar hebben we er weer 1. je lijkt een beetje op de postcode lotterij... Zelfde valse maniertjes.

Mark_D_NL | 26-04-20 | 14:13

Als u toch niets kan gebeuren, mogen we dan nu al afspreken dat we u niet helpen met een IC bed maar in de gang laten reutelen?

MisterMr | 26-04-20 | 15:25

@MisterMr | 26-04-20 | 15:25: Waar kan ik tekenen? Wil sowieso niet opgenomen worden in het ziekenhuis. Ik blijf wel angstvallig bij ouwetjes en zwakke broeders en zusters uit de buurt en mensen die dat willen. Ieder zijn keuze. Maar beknot mijn keuze niet. Nu dat de asieleisers weer en masse mogen komen geloof ik helemaal niets meer van dit beleid.

Kluukluuk | 26-04-20 | 16:09
▼ 3 antwoorden verborgen

Langzaam maar zeker loopt het de spuigaten uit.

swebe | 26-04-20 | 13:41 | 1

En de virusjes in.

HogeNood | 26-04-20 | 13:44

THX 1138. Maar dan in real life.

Piet Karbiet | 26-04-20 | 13:40

Nee, ik weet niet wie.

TheseDays00 | 26-04-20 | 13:40

Amy Winehouse?

Rest In Privacy | 26-04-20 | 13:39 | 1

Maakt niet uit want geen teen...

eerstneukendanpraten | 26-04-20 | 13:56

" mijd de massa " waar dan ?

Uw Verzekeringsadvis | 26-04-20 | 13:38 | 2

Dat deden ze in Afrika maar wat graag, de massa mijden, want anders werden het zweepslagen ( of erger ). Alhoewel ze tegenwoordig gek zijn op de kassa van de massa:
www.youtube.com/watch?v=SvpfFCpGGX4

Graaisnaaiert | 26-04-20 | 13:50

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl