Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Repliek! Reactie op vuurwerkverhaal agent 020

Vanmorgen deden we knip/plak van O&N Oorlogsgebied Amsterdam, door de ogen van een agent. En daarop ontvingen we deze reactie van 'gewoon een burger' uit Hilversum. Ja, dan moeten we die ook ctrl-c/v'en natuurlijk:

Rust. Stilte. Vrede

Beste Mark Achterbergh Copier,

Ik las je relaas over oudjaarsnachtdienst in Amsterdam West, en het gaat me aan het hart. Ik wil je ook even vertellen dat ik rond middernacht hier de wijk ben doorgelopen en van de ene na de andere privaat afgestoken vuurwerkshow genoten heb. Toen ik thuiskwam was het kwart voor een, dus drie kwartier lang genieten van de vele kleurige hemelversieringen.

En dat was in Hilversum, aan de verkeerde kant van het spoor. Dat is niet eens zo heel erg ver weg van Amsterdam. Ik heb het wel eens gefietst. Het was gewoon gezellig. Dus het kan wel, gewoon in Nederland. Daarom denk ik dat landelijk vuurwerk afschaffen om de problemen in een paar kansenwijken te verlichten net zoveel zin gaat hebben als carbidschieten verbieden om het in Amsterdam rustig te krijgen. Het werkt niet.

Oftewel, er moet iets anders gebeuren om het naargeestige beeld van Amsterdam wat op te fleuren. Het probleem is niet het vuurwerk. Het probleem is de groep die zich ongenaakbaar waant, nee, weet. Waarmee we uitkomen op een complex van langjarig mismanagement door de overheid, jouw uiteindelijke werkgever. Je weet zelf veel beter dan ik: De politie doet niets want kan niets. En daarmee heeft ze al lang geleden de strijd verloren, want geen overwicht en zelfs geen draagvlak meer.

Politie spelen is een vertrouwenszaak. Dat iedereen beter af is door je aan de overheid over te geven. Maar ook dat als je het niet doet dat je dan pas echt zuur bent. Zodat je als politieman niet meer hoeft te doen dan te vragen wie het was en de groep zal het je vertellen. In plaats van dat ze allemaal naar elkaar wijzen en je komt er toch nooit uit. Ha ha sliep uit.

Technologische slimmigheidjes en truukjes als AI en gezichtsherkenning en identificatieplichten en weet ik het wat allemaal meer zijn niet meer dan dat. Ze kunnen mischien een beetje helpen maar uitendelijk heb je als politie dat vertrouwen van de bevolking als geheel nodig, dat draagvlak. Dat zo vakkundig afgebroken is.

En in plaats van de politie weer dat draagvlak te laten opbouwen, beloont de gemeente Amsterdam al jaren structurele misdragers met de "top 600" lijst. Dat is zo'n beetje een uitnodiging tot crimineel gedrag want het levert extra geld op. Bijvoorbeeld. 

De politie zelf is kapotbezuinigd en de top maakt zich drukker over politiek correct gedrag bij de platte pet dan burgers op misdragingen aan te spreken. Of, burgers, specifieke groepen. Degenen die nog wel "correctief benaderd kunnen worden" zijn de brave burgers die nog gewoon braaf de reeds absurd hoge en steeds hogere boetes betalen. Waar geen platte pet extra voor op straat komt, dus waar doe je het nog voor? Niet omdat je er veiliger van wordt want misdragers misdragen zich ook bij het betalen van boetes. Of komen gewoon niet op de zitting. Of blijken "onvindbaar". Of weet ik het wat. Het feit dat politiecontroles al lang niet meer over verkeersveiligheid gaan maar vooral handig zijn als fuik voor de belastingdienst spreekt boekdelen over een machteloze overheid.

Dus ik snap best dat je je vertwijfeld afvraagt of het het allemaal nog wel waard is. Ik zeg al jaren, nee, niet met deze overheid. Om wat ik zie in het nieuws. Om wat ik zie welke standaarden er toegepast worden op wie en hoe dat zo curieus verschilt over verschillende groepen mensen. 

Ook om hoe de overheid zich tegenover mij gedraagt. En omdat ik aangeboden heb te helpen met waar ik goed in ben en wat de overheid node mist (in mijn geval, IT-kennis), en om de redenen die de overheid zelf gaf waarom ze dachten mij niet nodig te hebben. Nou, dan niet.

Maar ook om de politiek, het partijkartel, het dichtgetikte niet de echte problemen willen zien en maar blijven ontkennen. We hebben beter bestuur nodig en tot we het krijgen zal het alleen maar erger worden. Daar kun je als blauw-op-straat verder niets aan doen. Maar het is wel waarom sommige plekken ondertussen onbegaanbaar gebied beginnen te worden. Het bestuur heeft het bewerkstelligd en toegelaten.

En zo kan ik nog wel even doorgaan. Maar laten we dat niet doen, want voor je het weet zeg ik iets politiek incorrects en gaat er iemand over treinen naar het oosten drammen. Laat ik nu net oostwaarts van Amsterdam West wonen, nee dank u. Maar er staat me iets bij van het interbellum. Daar was de Duitse overheid ook heel erg zwak, tot op het punt dat de politie niet meer veilig over straat kon. Die hadden escortes nodig van knokploegen die elk hun wijk overgenomen hadden. Je begint het hier ook langzaamaan te zien, dat burgers dan maar voor hun eigen veiligheid gaan zorgen. Volgens hun eigen regels, niet die van de overheid. 

Dus ik denk niet dat "vuurwerk afschaffen" zin heeft. Het is een proxy om maar niet te hoeven praten over het echte probleem. Dat probleem zit echt ergens anders. Maar als je me niet gelooft, nou, we kunnen alle vuurwerk in Amsterdam verbieden en in een straal van 100 km rondom de A10 van vuurwerkverkopers eisen dat ze bij twijfel om een adres vragen en aan iedereen met een Amsterdamse postcode helaas niet mogen verkopen. Kunnen we zien of het in Amsterdam West iets gaat uithalen. Ik denk het niet eigenlijk. 

Of we doen dat landelijke verbod. Gaat ook niet helpen, maar dan laat de lege hemel op oudejaarsnacht aan heel het land weten dat de overheid er ook niet voor hen is. Dat lijkt me echt een slimme zet, wat jij? 

Gewoon ook nog een burger

Reaguursels

Inloggen

En wat dacht je van al die ouders die hun kroost niet opvoed en het toestaat deze tering zooi te veroorzaken.

ikgeloofhetniet | 03-01-20 | 17:37

Het is een kwestie van teveel mensen die onschendbaar zijn omdat ze gewoon doen en er een groot tekort is aan enige vorm van handhaving. Ik heb het te doen met agenten heden ten dage

ConservatiefJurist | 03-01-20 | 17:00
-weggejorist-
ConservatiefJurist | 03-01-20 | 16:55 | 1

Jammer, maar het is niet alleen I Nederland, geachte reaguurders. En ook niet alleen Amsterdam West. Waarschijnlijk zal alleen een links- of rechts-radicale dictatuur er nog iets aan kunnen veranderen. Franco of Peron zouden dit gedrag van individuele burgers niet accepteren. Stalin of Mao ook niet.
Uiteindelijk is het een keuze.

DeWijdeWereld | 03-01-20 | 15:13

Beetje hypocriet om een beetje te doen alsof het enkel een probleem is door buitenlanders. Ik wil hier niet het heilig deugend boontje spelen, maar dit gezeik bestaat al meer dan 30 jaar en het is iets typisch Nederlands. Het blijkt dat de allochtonen zich wel in dit geval willen aanpassen, met alle liefde zo blijkt.
Tuig blijft tuig, tuig dat in de 80s en 90s ook alles mocht, is nu volwassen geworden met de gedachte dat zij alles mogen. De maatschappij ziet het aan, schudt het hoofd en gaat weer slapen. En dus werd het gewoon erger, steeds.maar.weer. En maar roepen 'vuurwerkverbod' terwijl men gvd weet dat dit niet gehandhaafd gaat worden omdat totaal geen basisregels nog gehandhaafd gaan worden. En maar afgeven op de politie, de wijkagent die totaal de middelen en de opleiding ontbeert om te patrouilleren in Belfast - want dat is wat Nederland is geworden. En zoals ik al eerder aangaf, dan moet je keuzes gaan maken. Wil je dat dit stopt, dan zul je echt keiharde maatregelen moeten treffen. Impopulaire maatregelen, waarbij een verbod nog peanuts lijkt. Maar ik ken ze hier onderhand, na ruim 45 jaar te gast te zijn. Er gaat gewoon niets gebeuren. Er komt een verbodje, er komt een postbus 51 spotje, er komen BN-ers preekjes houden en 31 december 2020 breekt de hel gewoon weer los.

Datsun_Cherry | 03-01-20 | 14:25 | 1

Dat heb je mooi zeit

peet12 | 03-01-20 | 16:31
-weggejorist-
Nemo_Tenetur | 03-01-20 | 14:06 | 2

Ik zit lekker in het buitenland met oud en nieuw. Geen rellen. Geen brand. Geen knallende groepjes jongens. Ik snap wel dat men dat in Nederland ook wel wil. Jammer van onze traditie maar het is nu zo uit de hand gelopen met het geweld dat er wel wat moet gebeuren.

geerdt | 03-01-20 | 12:55 | 1

Komt dan ook niet door Henk, Jan en Piet he...

TonyMontana010 | 03-01-20 | 13:52

Dat hele jankverhaal op facebook is tenenkrommend. Laf agentje wat in de auto blijft zitten en niet handhaaft.

Want wat er in dat verhaal allemaal gebeurde, IS reeds allemaal illegaal. Daar is helemaal geen aanvullend verbod voor nodig. Hij had ze NU AL kunnen oppakken, maar deed dat niet.

Een vuurwerkverbod gaat niets toevoegen verder. Het is niet dat de wet niet voldoende handvaten biedt voor die diender om tot handhaving over te gaan, het is dat die diender niet wil handhaven. Dát is het probleem.

De enige reden waarom die diender een vuurwerkverbod wil, is zodat hij dan met oud en nieuw in een relatief nette buurt relatief onschuldige burgers onder pedant gepraat een hoge bekeuring kan aansmeren.

NeusNeus | 03-01-20 | 11:47 | 6

@@NL | 03-01-20 | 12:21: En dat klootzakje had dus opgespoord en aangepakt kunnen worden (nog verwonderlijk dat, omdat het een agent betrof, de politie niet preventief iedereen die op dat klootzakje leek preventief in de rug geschoten heeft).
Zoals @NeusNeus er zijn legio mogelijkheden om tot aanhouding of beboeting over te gaan, maar het gebeurt niet omdat agenten te bang zijn om dit te doen. Ze janken liever op Facebook over hoe erg het allemaal is.
Ik word schijtziek van het verbieden van vuurwerk omdat er illegaal vuurwerk is. En iemand die een ander met vuurwerk bestookt is net zo fout als iemand die met een mes om zich heen steekt. Gewoon oppakken en bestraffen als potentiële moordenaar.

Johanvb | 03-01-20 | 14:11

@@NL | 03-01-20 | 12:21: Je snapt er weinig van he. Dat soort klootzakken zijn NU al aan te pakken. Daar is geen vuurwerkverbod voor nodig. Een vuurververbod heeft maar 1 reden en dat is om onschuldige burgers te kunnen bekeuren. De boefjes blijven gewoon illegaal vuurwerk gebruiken, wat ze nu ook al doen.

NeusNeus | 03-01-20 | 16:59
▼ 3 antwoorden verborgen

Alweer jaren geleden (1999) in Parijs geweest met oud&nieuw, midden in de stad gewoon op straat. Vuurwerkverbod was er al jaren en zelfs publieke vuurwerkshow konden al niet meer... kort voor twaalven begonnen groepen Noordafrikanen het naïeve publiek massaal te intimideren, aan te randen en te overvallen, gewoon midden op de Champs d'Elisé.. Klokslag 0:00u begon de kleine burgeroorlog met heel veel ME en heel veel groepen 'terroristen'. Imams stonden in verschillende portieken in het Arabisch de jonge verdwaalde zielen vurig toe te spreken, de jihad in real life pal voor mn ogen... Toen wist ik al: Amsterdam gaat volgen, net als iedere andere westeuropese grote stad, in een land waarvan de regering zich laat leiden door naïeve politieke correctheid. Bestuurders die alleen maar met vingers wijzen naar blank rechts, terwijl gekleurd extreem rechts beschermd wordt. Bestuurders die racisme door blanken (terecht) afkeuren, maar zelf nog nooit op straat in West hebben gelopen, op middelbare scholen in de randstad komen of bij hangpleinen in relatief vredige stadjes, waar de blanke tata vele malen groffer gediscrimineerd worden dan Wilders' minder minder. Bestuurders, open je ogen en handel eens naar daad, niet naar corectheid of huidskleur, het loopt serieus uit de hand

springstuff | 03-01-20 | 11:29 | 2

Goh, heeft u een link? Ik woonde indertijd in Parijs en heb zelf geen imams in portieken aan de Champs d’Elysee gezien.

niels5142 | 03-01-20 | 11:50

@niels5142 | 03-01-20 | 11:50: link? ik was er zelf, dat is de link. Vreemd dat u dat ontgaan is, rellen en vuur overal, complete centrum afgesloten voor ov en taxi's... waar was u?

springstuff | 03-01-20 | 12:43

Dus Hilversum had NUL euro schade? Wat goeeeeeeeeed! (geloof er geen reet van ! )

The Concierge | 03-01-20 | 11:27

Vervang Amsterdam door Breda Noord (hoge vugt). Grenst bijna aan onze hipsterwijk waar nul probleem is. In Noord is 2 ton schade. Treed gewoon eens op.

Spinal Fap | 03-01-20 | 10:49

Als je het één doet hoef je het ander niet te laten, dunkt me.

Schoorsteenveger | 03-01-20 | 10:30

Het is voor de politie vaak niet zo zinvol om op te treden. Iedereen die opgepakt wordt, staat zo weer buiten. Al dan niet met beloning (denk aan de man die vorig jaar met een mes het Rotterdamse stadhuis binnenliep, hardhandig werd gearresteerd, en 7660 euro schadevergoeding gekregen heeft). Het echte probleem zit bij het gedogen (kortom, het niet toepassen van de wet c.q. de afbraak van de rechtsstaat) en het niet sanctioneren van criminaliteit. Hoofdschuldigen zijn officieren van justitie en rechters. Deze zachte heelmeesters maken stinkende wonden. De jaarwisseling in Amsterdam West getuigt hiervan. In dit deel van Amsterdam wonen overwegend mensen van Marokkaanse afkomst. We weten dat 61% van de jeugdige Marokkaanse jongens verdacht is geweest van een misdrijf (Jaarrapport Integratie 2012 van het CBS). In dit stadsdeel is dit percentage misschien nog hoger, omdat het hier gaat om een landelijk gemiddelde, en omdat je als Marokkaan in Orvelte nu eenmaal meer opvalt en je koest houdt. Welke maatschappij accepteert deze percentages?

In Amsterdam West wordt de politie gezien als een onderdrukkingsmacht, niet als vriend. Criminelen zitten niet in de gevangenis, maar lopen op straat. De politiek onderschat het probleem en is alweer bezig met pappen en nathouden. Burgemeesters vind het 'erg' en 'schokkend', maar maatregelen blijven uit. Met de slapheid van onze bestuurders en rechters, zou het mij niet verbazen als het volgend jaar nog meer uit de hand loopt. Er kunnen doden gaan vallen. Het is onacceptabel wat er gebeurd is, en het wordt tijd om de oorlog te verklaren aan burgers die onze samenleving kapot maken.

Pianoman | 03-01-20 | 10:25 | 2

Je begin tekst is verkeerd. Je moet ze niet oppakken maar door de hele wijk heen rammen !

poeplijster | 03-01-20 | 10:57

Als je, of liever gezegd, onze politici, jaar na jaar honderdduizenden mensen met een lagere beschavingsstandaard binnen haalt, dan, inderdaad, dan daalt de de gemiddelde beschavingsstandaard. Dat is toch niet zo moeilijk te begrijpen? Amsterdam is ons voorland, en niet alleen tijdens oud&nieuw. van Rossem heeft wel gelijk in z'n column, maar ik erger me weer aan het feit dat het dit niet meer beargumenteerd hoeft te worden maar toch beargumenteerd word. Nederland verloedert. Dit komt door de ongebreidelde influx van mensen die Nederland minachten of zelfs vijandig gezind zijn, en tegelijkertijd geen set morele waarden hebben die compatibel is met de onze. De grenzen moeten dicht, iedereen die onder het mom van vluchteling hierheen gekomen is sinds 2015 (het begin van de oorlog in Syrië) moet weer terug. De oorlog is voorbij. Let op, wij zijn die oorlog niet begonnen, en de IS strijders werden in het begin door deze zelfde vluchtelingen als helden binnengehaald door de lokale bevolking. Zullen ook best wel mensen tussen zitten die wel goede bedoelingen hebben, dat is dan jammer. Als we onze beschaving willen handhaven zijn er maar drie opties. PVV, FvD of burgeroorlog. Ik hoop dat het nog niet te laat is om via het stemhokje het tij te keren maar ik heb er weinig vertrouwen in. De niet aflatende stroom linkse propaganda doet zijn werk goed, mensen zijn bang of schamen zich om te stemmen op een manier die goed is henzelf. Dit is wat mij betreft een vorm van indirecte verkiezingsfraude. Belastinggeld dat via de EU gebruikt word om het volk te indoctrineren. De meeste reaguurders weten wel beter, maar de meerderheid van de Nederlandse bevolking wordt maar langzaam wakker. We moeten kiezen, mensen.

Rest In Privacy | 03-01-20 | 10:22

Goede brief
Rest mij 2 vragen : WAAR was de ME in Amsterdam West en waarom is daar niet keihard opgetreden ??
De baas die beslist niet op te treden daar , wie zijn dat en waarom mogen die blijven zitten ??

Piep piep piep.

poeplijster | 03-01-20 | 10:20

Weken voorafgaand aan Oud & Nieuw zware knallen, toenemend naarmate Oud & Nieuw nadert. Geen politie noch handhaver te zien, ouders die hun bommen gooiende kroost corrigeren, niet te zien. Een verbod heeft geen enkele zin want er is niemand om handhavend op te treden en niemand durft op te treden.
De politieman of vrouw? Allang de hoop opgegeven dat dweilen met de kraan open echt werkt.

Jan Lange3373 | 03-01-20 | 10:12 | 1

Triest toch !

poeplijster | 03-01-20 | 10:21

Los van de rellen in bepaalde wijken met autobranden en bekogelen van brandweer en politie, kun je je inderdaad afvragen wat de oorzaak en wat het gevolg is. De gedachte van onaantastbaarheid zal zeker meespelen en dat heeft dan weer te maken met opvoeding van de veelal jonge etters. Maar het blijft raar dat er zo weinig lijkt te worden opgetreden tegen illegaal knalvuurwerk met het equivalent aan handgranaten. Het moet toch niet zo moeilijk zijn om na het horen van een harde knal daarheen te gaan, die jongens op te pakken en ze een boete te geven waardoor hun ouders hun Kadett moeten verkopen? Dus alle BOA's laten stoppen met controleren van parkeerkaartjes en fietsverlichting en in de week voor Oud & Nieuw alleen maar laten optreden tegen vuurwerkafstekers (prioriteiten stellen); boetes zo ontzettend hoog maken, dat de ouders gaan nadenken waar het fout is gegaan in de opvoeding en meer oog voor de ontzettende overlast bij mensen, natuur en huisdieren voor het knalvuurwerk.

ches | 03-01-20 | 09:31 | 5

Na het horen van een knal er naar toe gaan, en dan de politie random iemand aan laten wijzen die voor die knal gezorgd heeft? Nee, dank u!

Dranonymous | 03-01-20 | 10:22

Het probleem zit natuurlijk een laag dieper. Het is het jarenlang wegkijken door de overheid van dit soort problemen. Agenten mogen niet eens ingrijpen, die moeten beschikbaar blijven voor directe hulpverlening. Bovendien, als je zo iemand al zou oppakken, wat dan? Die loopt na een half uurtje al weer buiten op straat.

HoniSoit | 03-01-20 | 10:35
▼ 2 antwoorden verborgen

ik heb het idee dat zowat heel NL het probleem kent en weet te benoemen, alleen het partijkartel sluit bewust (kan niet anders, zo dom kan niemand zijn) de ogen

isotope 465 | 03-01-20 | 09:26 | 1

Partijkartel heeft een geheel ander programma. Niet veiligheid of milieu, maar economische groei. Bevolkingsgroei, vernieling, diefstaf, etc zijn allemaal zaken die extra verkoop opleveren, goed voor de economie.
Diefstal bijvoorbeeld. TV wordt gestolen door iemand die in zijn hele leven nooit een nieuwe TV kan/zal kopen. Gevolg; het slachtoffer is verzekerd en koopt daarvan een nieuwe TV. Indien er geen diefstal van zijn TV was had het slachtoffer pas op een veel later moment een nieuwe TV gekocht. Deze gedachte kun je voor alle goederen stellen, auto's, gereedschap, etc.
Onrust=omzet

Ram_Ram | 03-01-20 | 09:47

Ik zie de politieke partijen zich al klaarstomen voor de zoveelste leugencampagne: meer blauw op straat en verhoging van de minimumstraffen. VVD zal wel voorop gaan lopen hierin. En dat gaat natuurlijk helemaal niet gebeuren. De zorgsector kost inmiddels al zoveel dat het onbetaalbaar wordt. Het land is compleet in verval maar wat doet dit kabinet en het kabinet ervoor? Juist het tegenovergestelde van wat zij beloofd hebben en het land praktisch onbestuurbaar maken. Steeds maar verwijzen naar internationale afspraken. Dezelfde ambtenaren hebben handtekeningen gezet onder niet uitvoerbare verdragen waardoor heel NL op zijn gat ligt. De drugsmafia heeft vrijuit in dit land. Kinderen van een jaar of 12 tot 15 die elkaar neersteken of rond middernacht een flatgebouw in de hens steken en ze straks met een fopstrafje weer naar huis sturen. Zorgburo's die voor honderden miljoenen de zaak besodemieteren en dan de burger die het slachtoffer is laten creperen. Dat is de wet of het verdrag boven het belang van de burger stellen. Dat is pure machteloosheid demonstreren wegens onbestuurbaarheid. In 2021 kan VVD en D66 weer lekker gaan liegen over een goed draaiende economie en lagere inkomstenbelastingen. Dat tegelijkertijd de hele bouwsector op slot is gezet en allerlei andere belastingen fors zijn verhoogd (milieubelastingen, btw enz.) wordt natuurlijk niet aangehaald. Wel door de oppositie maar die zal door een cordon sanitaire waarschijnlijk geen kans maken om te gaan regeren voor zover de oppositie dat zelf al aandurft. De hele vuurwerkdiscussie is een prima voorbeeld van hoe de bevolking in 2 kampen wordt verdeeld. Aan de ene kant de burger die milieu en veiligheid op straat belangrijk vindt en aan de andere kant de burger die zich niet ook dit laatste stukje vrijheid wil laten ontnemen. Beide kampen hebben gelijk en daar kan dit kabinet niets mee, het bewijst namelijk dat ze compleet gefaald hebben. Het is nu een rekensommetje voor de fractieleiders om te bezien welk kamp het grootste is om de zeteltjes wederom veilig te stellen in 2021.

ILF2 | 03-01-20 | 09:14 | 1

Klopt. Voorgelogen en bedrogen door de politiek die er een krankzinnige niet eens meer verborgen agenda op na houdt die ons land, Europa en wellicht de hele wereld in chaos doet belanden.

Here's Freddy | 03-01-20 | 11:50

De top 600 boefjes oppakken en opsluiten past niet in het progressieve geloof. Die groeien allemaal sowieso op tot harde criminelen, hoeveel miljoenen aan hulpcentjes er ook in worden gestort. De oplossing ligt voor de hand, geen genade voor de raddraaier. Gebruik je strafbaar geweld? Oké, hier heb je een fijne cel op een nog te maken eilandje. Je mag er weer uit als je te oud en fragiel bent om een risico te zijn.

Nederland80 | 03-01-20 | 09:04 | 2

Vertelde mijn kinderen hoe het in de jaren 60 / 70 verging als je te vroeg vuurwerk afstak. De politie kwam aan de deur, in het zicht van het hele dorp en de ouders schaamde zich dat ze hun kinderen niet in de hand hadden gehad. Het lijkt intussen eeuwen geleden.

Rest In Privacy | 03-01-20 | 09:30

@huistuin&keukenvrouw | 03-01-20 | 09:30|
Maar dat is het nu net. Uw ouders schaamden zich de ogen uit het hoofd. De ouders van de islamitische prinsjes die hier de straten onveilig maken hebben die schaamte in het geheel niet. Sterker nog; men prijst het omdat ze nu eenmaal in het Dar al-Harb (Huis van Oorlog) wonen en alles geoorloofd is om die vermaledijde Kafir maar het leven zuur te maken. Of dacht u dat die autobranden etc. geen vorm van kleine Jihad waren?

Sjefke7807 | 03-01-20 | 10:12

De meest makkelijke oplossing, staking van hulpdiensten op 31-12 en 1-1, alleen voor bejaardenhuizen en ziektegevallen. Hand, oog, gehoor, brandwonden schade door vuurwerk op die dagen? Pech gehad.

ho4x | 03-01-20 | 08:28 | 1

Gelukkig verwondt vuurwerk alleen degene die het al dan niet onveilig afsteekt

Gekke_Gert | 03-01-20 | 08:47

Half 7, 3 flinke knallen hiero. Waarschijnlijk bij net betrokken huis van 375.000! Schering/inslag in die buurt door stappers, maandenlang.

BinAardig | 03-01-20 | 08:16

Zal verdorie nog eens replyen via mobiel.... sorry totaal onleesbaar

Petroselinum crispum | 03-01-20 | 08:03

Oud en nieuw zonder vuurwerk lijkt me enorm saai. Dan is er om 12 uur niet veel bijzonders meer, en is het niet anders meer dan elke willekeurige nacht. En een vuurwerkshow per gemeente gaat toch niet werken. Zoveel professionele vuurwerkafstekers zijn er niet eens. Nee, het is weer een traditie die naar de klote gaat omdat er een minderheid is die zich niet kan gedragen.

elco485 | 03-01-20 | 08:02 | 5

@BozePaarseMan | 03-01-20 | 08:12: precies. En bovendien: stierenvechten is ook en traditie in Spanje. Dat wil niet zeggen dat je ooit als volk tot inzicht kunt komen dat je een traditie moet veranderen of ervan af kan stappen.

volksvaderland | 03-01-20 | 08:24

@volksvaderland | 03-01-20 | 08:22: Zelfde criteria kan je op asieleisers loslaten en die blijft extremistisch linksch ook maar binnenhalen.

Dirty-Harry44 | 03-01-20 | 11:16
▼ 2 antwoorden verborgen

Goed verhaal. Goed dat de andere kant ook wordt belicht. Top

Guust Kadaver | 03-01-20 | 07:56

Als jij echt denkt dat het probleem zich vooral tot Amsterdam beperkt, moet ik je toch teleurstellen. Oudjaarsdag is in veel plaatsen bijna oorlogsgebied, een dag waar de vuurwerkdebielen het voor het zeggen hebben.

Het vuurwerk dat gebruikt wordt, is volgens mij sterker dan de standaard (oefen)granaat (ik bedoel dat het vreselijk hard gaat), het is gewoon niet normaal.
Een hondje uitlaten, even naar de supermarkt, wordt een gevaarlijke expeditie, je kinderen afzetten in het centrum is door deze ellende een bijna onmogelijke taak, want overal werpen de vuurwerkcriminelen je de Cobra's om de oren. Het carbidschieten is hiermee vergeleken kinderspel. De schade aan mens, dier, milieu en gebouwen etc. is enorm. Wij draaien allemaal samen op voor deze kosten.

Ik zie maar één oplossing; verbieden, doodgewoon verbieden, in het hele land! En dan zo goed mogelijk handhaven. Het kan niet erger worden dan dat het nu is.
Zal best heel lastig zijn in het begin, maar jaren later wordt het steeds gewoner. Kappen!

Bernhard de II | 03-01-20 | 07:52 | 3

Maar die cobra's zijn al jaren verboden, evenals het overdag afsteken van vuurwerk. Met meer verbieden ga je dat gewoon niet veranderen. Het enige wat je dus wilt is het hele oud- en nieuw feest afschaffen.

elco485 | 03-01-20 | 08:04

Het is al verboden om buiten bepaalde tijden vuurwerk af te steken. Er wordt niet gehandhaafd en er worden geen straffen gegeven. Vooraf wordt er flink gewaarschuwd maar daar blijft het vervolgens bij. Deëscaleren, pappen en nathouden, daar zijn we goed in.

BozePaarseMan | 03-01-20 | 08:05

@BozePaarseMan | 03-01-20 | 08:05: de enige straffen die uitgedeeld worden, zijn aan de nette jongens uit de buurt van ene jaar of 10 , 11 die een paar rotjes afsteken.

Henk P | 03-01-20 | 10:24

Ik woon ook in Hilversum en het was gewoon een grote tering zooi met heelveel illegaal vuurwerk. Dagen lang zwaar vuur werk gooien naar auto's die voorbij rijden en veel ander overlast. Het begint tegenwoordig al weken voor oud en nieuw dan worden de kotters op straat geschopt met een tas vol vuurwerk. Natuurlijk niet.voor eigen deur afsteken. Maar een paar straten verder want anders worden papa en mama boos. Gewoon te koop in de winkel want dat heet dan kindervuurwerk. Als je dan vraagt hoe men aan het vuurwerk komt krijg je als standaard antwoord van mijm vader en moeder . En ik mag het afsteken volgens de wet. Handhaving is er niet want de politie zie je hier niet en als ze komen mogen ze niks want alles is uitbesteed aan de gemeente BOA'S. Ze mogen niet eens een bonnetje uitschrijven voor een fout geparkeerde auto. Ik denk dat de gemiddelde Hilversummer voor een vuurwerk verbod is.

@NL | 03-01-20 | 07:50 | 3

Cat 1 vuutwr is bolgrns fe wet vuurwerk dat weinig overlast veroorzaakt en idd heel het kaar verkrijgbaar en afnte strken . Bij een vuurwerk vebod is jhet
Cat1 is idd heel
het jaar te koop en af te steken en ik heb nieuws voor u ook nij een totaalverbod. Jet is namelijk europees geregeld dat cat 1 (kindervuurwerk) nirt verboden mag worden . Wat ik niet snap is dat knetterlinten zo hard knetteren dat ze overlast veroorzaken

Petroselinum crispum | 03-01-20 | 08:01

@Petroselinum crispum | 03-01-20 | 08:01: Kennelijk is correct Nederlands moeilijk op je telefoon.

loser | 03-01-20 | 08:08

2020; 1 januari schietpartij Amsterdam, 2 januari schietpartij Zwolle, 3 januari schietpartij Paterswolde (Groningen). En tussendoor nog wat steekpartijtjes hier en daar. Dat belooft wat voor dit jaar. (over 3 jaar gebrek aan 15.000 agenten!)

BinAardig | 03-01-20 | 07:49

Allemaal de schuld van Trump, baudet en de boeren.

nutsniet | 03-01-20 | 07:33

Als er nou één pauperig, provinciaal, dorps, teringparadijs is, dan is het wel Hilversum...

Jimmydepimmy | 03-01-20 | 07:26

Mijn ouders hebben mij altijd geleerd dat ik respect voor de politie moest hebben en dat de politie er voor mij zou zijn als ik onrechtmatig behandeld zou worden.
Ik vind het verschrikkelijk maar ik kan het mijn kinderen niet meer meegeven. Het zou niet eerlijk zijn. Helaas heb ik moeten leren dat de politie er niet voor je is als je ze nodig hebt maar wel altijd aanwezig is als er boetes te incasseren zijn. Ik heb mijn kinderen moeten leren hun eigen boontjes te doppen en op niemand te rekenen. Heb ze zelfs geleerd dat ze soms beter de politie niet kunnen bellen. Intens triest maar ik moet eerlijk zijn naar mijn kinderen.

Koos8173 | 03-01-20 | 07:21 | 5

Same here Koos!

hell-no | 03-01-20 | 10:03

Wat Koos zegt.

knutsel_ | 03-01-20 | 10:46

@Ik snap er niks van! | 03-01-20 | 09:33: jij mag de mening zijn aangedaan, net als koos, dat het feiten zijn dat de politie (in algemene zin dus generaliserend) er nooit voor je is. Dat zijn geen feiten, maar een mening en daardoor goedkoop scoren. Dus daarmee geef je een slecht voorbeeld vind ik.

volksvaderland | 03-01-20 | 18:15
▼ 2 antwoorden verborgen

Dit doet niet integreren met een land. Niet integreren gebeurt door grote groepen mensen, omdat het niet mag. Er is er maar één....... En van ongelovigen mag je jatten, jennen of de kop eraf halen.

Go_Vegan2.0 | 03-01-20 | 07:00 | 1

U spreekt poep.
-

Bernhard de II | 03-01-20 | 10:21

Vraag je eens af waarom het in Polen elke jaarswisseling gewoon rustig blijft?
Daar lusten ze een beste borrel hoor, daar ligt het niet aan.
Wat zou het verschil met hier zijn?

Gerrit gordijnstok | 03-01-20 | 06:46 | 3

De vraag stellen is hem beantwoorden...

Reaganmania | 03-01-20 | 06:53

De Here Jezus!

Brabant hier | 03-01-20 | 07:51

Gewoon alle te harde knallers exporteren.

Acidstain | 03-01-20 | 10:07

Hilversum gezellig, lief en leuk? Echt je reinste flauwekul. Je moet daar echt niet s'avonds over straat over de groest lopen. Grote kans dat je wat bontkragen tegen komt en dan in ziekenhuis tergooi beland.

0112358 | 03-01-20 | 06:29 | 1

Klopt, ken Hilversum vrij aardig maar deze brievenschrijvert schetst wel een héél romantisch beeld. Uitgaan of rondrijden zou ik in Hilversum niet adviseren.

de Voorzittert | 03-01-20 | 07:44

Het hele jaar door wordt door een groot deel van de bevolking agressie niet verwerkt maar verzameld en deze agressie komt er tijdens de jaarwisseling uit. Aldus professor doctorandus meester B.Olleboos . Oplossing : voeg aan het drinkwater in december valeriaan toe en Bob's your uncle ( klaar is Kees )

Minus Richels | 03-01-20 | 05:31

Net wakker geschoten van twee enorme knallen (niet in Hilversum, overigens). Dat is ook onderdeel van de traditie geworden, de 'after-party' die nog zowat een week aanhoudt in paupermilieus. Ook nog ff een doos Cobra 9's bewaren voor de bruiloft van Danny en Samantha in april. Afijn, na wat googelen blijkt het in Hilversum ook niet zo heel pluis te zijn geweest met de jaarwisseling. De gemeente alleen heeft al voor ruim 18 ruggen schade (weer een stijging ten opzichte van het jaar ervoor). Er schijnt onder meer een Cruyff-court te zijn afgefikt. Weet iemand trouwens hoe brand- en vuurwerkveilig warmtepomp buitenunits zijn? Ik vraag dit voor een vrije jongen die in verzekeringen zit.

Schulzie | 03-01-20 | 02:29 | 2

Een andere vrije jongen vroeg mij hoe vuurwerkveilig elektrische auto's zijn, want hij had iets over Lithium accu's en de brandbaarheid daarvan gehoord...

nieuwe_Deen | 03-01-20 | 07:37

@nieuwe_Deen | 03-01-20 | 07:37|
Lithium accu's zijn bijna niet te blussen als ze eenmaal in de hens gaan. Leest u hieronder hoe ze het Breda moesten oplossen. Pas na 80(!) uur wordt de reactie in de accu's minder:

- www.brandveilig.com/innovaties/brand-...

Sjefke7807 | 03-01-20 | 10:18

Wat zou iemand als - pakweg- Donald Trump van al dat geknal vinden? Iemand die dat weet?

Rest In Privacy | 03-01-20 | 02:08 | 11

Het zal voorlopig klaar zijn met Oudhollands genavelstaar.

Rest In Privacy | 03-01-20 | 06:11

@r@face | 03-01-20 | 05:04: Laten we dat hier ook doen, Moros y Christianos. We hebben toch ooit bij Spanje gehoord en Willem eerde die koning toch? Dan bouwen we dat feestje rond Rico - Badr.

Reaganmania | 03-01-20 | 06:58
▼ 8 antwoorden verborgen

Frustratie, gebrek aan eenheid, minachting voor de samenleving, verloren respect voor hulpdiensten, verdeeldheid, bejubeld door een politieke elite die volgens het verdeel en heers principe te werk gaat en dit diversiteit noemt. De les "nooit meer nationalisme" getrokken uit de twee wereldoorlogen is fout. Het had moeten zijn: "nooit meer extremisme". We leven nu in een extreem open en multiculturele samenleving waar ieder gevoel van nationale trots een zonde is. Zowel de allochtone en autochtone bevolkingsgroepen zijn ontevreden en die ontevredenheid zal alleen maar toenemen.

Short | 03-01-20 | 01:56 | 1

Inderdaad. Nooit meer extremisme. Net of extreemlinks zulke goede referenties heeft. Extremisme brengt simpelweg teveel collateral damage met zich mee. Extreem soft zijn valt ook onder extremisme overigens...

Reaganmania | 03-01-20 | 07:00

Sorry hoor, maar dat het vertrouwen in de politie in Amsterdam weg is geloof ik niet. Wel dat daar structureel er te weinig van is, evenals recherche en een paar miljard structureel om de zware criminaliteit voorgoed aan te pakken. Maar zolang mensen hun eigen portemonnaie belangrijker vinden dan hun veiligheid zal er vooralsnog na de volgende verkiezingen weinig veranderen.

Jan, Leiden | 03-01-20 | 01:52 | 3

Rot toch op, hoeveel poen verdwijnt er niet in flauwekul bij de politie? In managementlaag na managementlaag na diversiteitsbullshit na genderneutraal “bemensen” van posten? *kots*

Ad Hominem Tu Quoque | 03-01-20 | 08:21

Misschien staan die paar miljard wel ergens op bankrekening van de gemeente gestalt????oepssss.....

Ben5570 | 03-01-20 | 12:46

@Ad Hominem Tu Quoque | 03-01-20 | 08:21: Maar komt niet aan bij de politiemens op straat.Ja, misschien voor een lolly of sticker...

Ben5570 | 03-01-20 | 12:47

Hoezo een landelijk verbod? Hilversum laat zien dat de huidige wetgeving al veel ruimte biedt aan gemeenten om vuurwerkoverlast te voorkomen. In plaats van nieuwe wetgeving moet eerst op lokaal niveau het maximale uit het bestaande arsenaal aan wetgeving gehaald worden.

Amsterdamsko | 03-01-20 | 01:30 | 5

We passen wel flink op, eerder schuilt er gevaar in onopgemerkt schrikdraad tijdens het wateren in de vrije natuur. Daar heb je dagen last van kan ik u verzekeren.

Veluwse-Eikel | 03-01-20 | 02:53

Oke, wie wijzen we aan als handhaver???

Ben5570 | 03-01-20 | 12:48
▼ 2 antwoorden verborgen

In achterlijke boerendorpen werden vroeger al sloopauto's aangesleept en in de fik gestoken. De boerenpummels stonden er dan naar te gapen en dronken veul bier. Sommige pummels waren zelf bij de politie of de brandweer maar hadden geen dienst. Hun collega's keken toe en joegen de pummels uiteen als het te gek werd. Drie auto's punt uit, daarna kwam de brandweer met de spuit. Ik was zelf zo'n pummel en daarna kon ik het weer een jaar met gewoon masturberen af.

Rest In Privacy | 03-01-20 | 01:03 | 12

@Kuifje-naar-Brussel | 03-01-20 | 02:29: Dat zijn de ordetroepen (zeg maar de ME). de gendarmerie heeft ook gezag, maar die staan niet op de Champs Elysee.... Die rellen zijn het tuig uit de banlieu. Moslims die plunderen met een geel hesje aan . Die hebben niks te maken met de echte Gele hesjes. Dat is de gewone Fransoos die niet meer kan rondkomen van een minimumloon van 1250 euro BRUTO (SMIC)

FrankOngerust | 03-01-20 | 02:41

nu worden er in achterlijke steden door broodnuchtere raddraaiers nieuwe auto's en meer in de hens gestoken.

Ben5570 | 03-01-20 | 12:50
▼ 9 antwoorden verborgen

Politie is volstrekt corrupt!

Hetvolkspreekt! | 03-01-20 | 01:01 | 3

Moreel gezien wel.
Gelukkig hoeven we ze hier geen beschermingsgeld te betalen. Nog niet.

Rest In Privacy | 03-01-20 | 02:15

Dan doen de meesten daar corruptie verkeerd. De politie is een dooie vis. Dat rot van de kop en daar gaat de rest gewoon rap van stinken.

Mazzelstof | 03-01-20 | 06:19

@Mazzelstof | 03-01-20 | 06:19: Vraag me al tijden af waarom iemand bij de politie gaat . Enige dat ik kan bedenken is een hypotheek .

Koning BongoBongo | 03-01-20 | 06:43

Waarom laat je dit niet aan gemeentes over. Gemeentelijke verordening.
Kan Amsterdam alle plezier ut hun burgers persen Kan Den Haag zijn oorlog blijven voeren met hun lokale tokkies kan beschaafd Nederland gewoon een paar vingers er af knallen. Waajjoooo.

miko | 03-01-20 | 00:44

Helemaal eens. In mijn reacties geef ik het keer op keer aan, we handhaven al meer dan 20 jaar niet meer. Slappe, softe leiders, creëren BARRE TIJDEN. En daar zijn we hard naar op weg. Met dank aan alle zichzelf verklarende politiek correcte deugers. Als er niets verandert, geef ik dit land, nog maar 10 jaar waarna het uiteenvalt in anarchie en in het slechtste geval, een burgeroorlog.

De Evangelist | 03-01-20 | 00:39 | 4

@Een vrije paling | 03-01-20 | 01:14: een Nexit, de herrijzenis van de natiestaat, wat zou dat mooi zijn! Proost!

stikstofhelp | 03-01-20 | 01:24

Mooi. La mar komme. Ik wil m'n land terug. Nexit graag. Dank u.

Kinkfactor | 03-01-20 | 01:41
▼ 1 antwoord verborgen

Roept een regeringsloosheid niet zelf een toestand van anarchie op? Een retorische vraag? Welnee, de geschiedenis heeft deze reeds beantwoord. Rutte maak je kippenborst maar nat pik! Cheers! Deze Liber-Aal steunt je niet. Happy New Year!

Een vrije paling | 03-01-20 | 00:35 | 1

Als het reeds beantwoord is, is het toch juist wel een retorische vraag?

Rohin | 03-01-20 | 01:30

Zo te zien is bij het gemeentehuis van Hilversum niets afgestoken, of ze hebben de rommel naderhand keurig netjes opgeruimd.

JvanDeventer | 03-01-20 | 00:32

.. met vrijwel alle ingewikkelde en moeilijke problemen in de samenleving kom je terecht bij die enorme onwelriekende olifant in de kamer. Het onbespreekbare beest.

Waarna de discussie verder moet gaan (moet) over klimaatcrisis, vuurwerkverbod en opkomend rechts, om veroordeling op grond van verdachtmaking te voorkomen.

Erg he, dat vuurwerk. En dan die dodelijke klimaatramp die onsch allemaal zo bedreigt. Alleen meer wetten en meer Brusselmannen kunnen ons redden.

Jan Passant mk2 | 03-01-20 | 00:31

Het nieuwe verdienmodel van de ( hoofdzakelijk ) Turkse onderwereld . Al jaren aan de gang, en Niemand durft keihard in te grijpen! Honderdenmiljoenen aan zorggeld bedoeld voor zieke mensen wordt achterovergedrukt en we laten het gebeuren.
Onvoorstelbaar en dieptriest. Walgelijk .
En hele families werken er aan mee . Complete clans , met collaborerende artsen... etc .
Dit moet gestopt worden ,
Maar mag niet, want privacy en discriminatie etc.
Me reet!

laurentius | 03-01-20 | 00:50

Hhhmmm. Ik zag toevallig dat een ex wethouder van de PvdA met de kas van een voetbalclub vandoor is gegaan.

BigKnor | 03-01-20 | 07:35

@laurentius | 03-01-20 | 00:50: Dat is eerder al met de kinderopvangtoeslag gebeurd. Door bizar slechte (primaire) wetgeving werd er gefraudeerd bij het leven. Vervolgens is de belastingdienst er met gestrekt been ingegaan en heeft rücksichtlos iedere penning die niet volgens de letter der wet is uitbetaald teruggevorderd. En ja, de kwade genius in dit verhaal kwam maar al te vaak uit allochtone kring. Heb je gezien wat er tijdens het Snel-debat op de publieke tribune zat? Veelal van allochtone afkomst, met waarschijnlijk een flink vermoorde onschuldgehalte.
Nog een voorbeeld: laat je inschrijven voor een HBO-studie aan een Turkse hogeschool (ook al ben je te dom om te poepen) en incasseer de hoogst mogelijke studiefinanciering. En als je dat dan later terug moet betalen dan zorg je dat je onvindbaar bent....

Here's Freddy | 03-01-20 | 12:08
▼ 4 antwoorden verborgen

Een vuurwerkverbod levert niets op. Er is al een verbod op zwaar vuurwerk.
We hebben in Nederland ook een vuurwapenverbod. Toch schieten ze elkaar de tent uit, strooien ze met handgranaten en wordt het geweld tegen gewone burgers steeds groter.
We moeten onder ogen zien dat onze poorten wagenwijd open staan voor agressief tuig en dat illegaal vuurwerk en wapens gewoon per kofferbak het land in komen. En de politie staat er tandeloos bij.
Het ergste vind ik, dat ook onze eigen jeugd begint te beseffen dat de pakkans nihil is.
Helaas blijft een groot deel van het volk nog steeds stemmen op partijen die deze ellende hebben veroorzaakt en die niet van plan zijn om er iets aan te doen. Partijen die voor een EU-leger en EU-politie zijn.
En raadt eens tegen wie die dan ingezet gaan worden.

Schietmijmaarlek | 03-01-20 | 00:28

Goed verhaal! Spijker op kop en zo. Beschrijft ook exact wat er moralistisch gezien mis is in de maatschappij, en wijst ook de juiste verantwoordelijken hiervoor aan (en die laatsten mogen zich wat mij betreft dan ook verantwoorden voor de rechter, met een waslijst aan aanklachten aan de broek).

Nederlanddraaitdoor | 03-01-20 | 00:27 | 1

Mee eens.

Muuke | 03-01-20 | 01:05

Ach, de ouders van de mo en z'n collega's spreekt na 40 jaar nog niet normaal Nederlands, of die eikels nou tot 3 uur op straat hangen, en er een teringzooi van maken interesseert ze geen moer. Ze kijken schotel, en "wonen" in hun kop in hun dorp in het rifgebergte. Dit gaat never nooit goedkomen.

Wienerschnitzel mit | 03-01-20 | 00:27 | 1

Nog steeds geen andere nickname, naamkaper?

wiener mit pommes | 03-01-20 | 01:02

Tja, als de pliesie verder niks kan dan brave burgers beboeten hoef je verder ook niet op nog veel draagvlak te rekenen.

knutsel_ | 03-01-20 | 00:17 | 1

En maar verontwaardigd zijn wanneer dit benoemd.

Rohin | 03-01-20 | 01:35

Bij een landelijk verbod hoort natuurlijk ook het verbod op het verkopen van consumentenvuurwerk. Moet je eens kijken hoeveel minder overlast er dan zal zijn en hoe de politie de handen veel meer vrij heeft om de overgebleven overlast te bestrijden. Op de korte termijn is dit de enige oplossing. Kijken we over een tijdje wel weer of we de teugels misschien een beetje kunnen laten vieren.

grep | 03-01-20 | 00:16 | 1

U heeft het prima niet begrepen. Pfff...

VP732 | 03-01-20 | 02:03

Geen capaciteit bij de politie.
Geen capaciteit bij het OM, ook niet voor de al jaren durende giga honderden miljoenen fraude met pgb’s, hoofdzakelijk door ‘gesloten gemeenschappen ‘......
Het hele zorgstelsel wordt stelselmatig uitgehold.
We staan erbij en kijken ernaar.

laurentius | 03-01-20 | 00:10 | 1

Tot voor kort "ondernemers" genoemd.

Jan Dribbel | 03-01-20 | 00:19

Vrij wollig verhaal maar geen woord aan gelogen. De overheid kan het niet meer bolwerken en verliest legitimiteit. Zorgelijk.

HaatbaardKnipper | 03-01-20 | 00:09 | 1

Omdat we een impotentie regering hebben. En dat effect straalt uit naar de grote vaten en naar de kleinste vaatjes van het maatschappelijk lichaam. Dus strenge regering en meer mogelijkheden politie = minder jezelf kunnen zijn en dus een betere maatschappij.

appeltjesgroeneweide | 03-01-20 | 00:25

Spijker op den kop

Joostmochtnietsweten | 03-01-20 | 00:00

Ach, een totaal verbod lost het geweld misschien niet op maar scheelt ieder jaar zeker 400 gewonden en tientallen ogen. Ook vuurwerk heeft zijn (zorg-) prijs.

the naked truth | 03-01-20 | 00:00 | 2

Niet vuurwerk, maar achterlijkheid heeft zijn prijs.

youtu.be/xC03hmS1Brk

Joostmochtnietsweten | 03-01-20 | 00:01

In Huilversum wonen ook huisdieren. Die beesten hebben geen benul van de idiote neiging van mensen die hun eigen warzone willen creëren. Verder woont er in Huilversum ook tuig, dat zich niet weet te gedragen. Dit bericht is van vorig jaar
www.gooieneembode.nl/nieuws/algemeen/...

De burgemeester heeft ingegrepen en zijn vuurwerkbeperkend maatregelen schijnen vrucht af te werpen
www.trouw.nl/binnenland/hilversum-vuu...
Redelijk rustig, maar helaas wel een stel vuurwerkimbecielen
www.gooieneembode.nl/nieuws/algemeen/...

Als deze burger zo graag wil knallen, mag hij wat mij betreft gaan helpen met het opruimen van landmijnen. Er liggen er nog genoeg wereldwijd. En als hij knalt krijgt hij bij het volgende oud en nieuw een eerbetoon als One van Metallica wordt gedraaid in de top2000

Arnold Layne | 02-01-20 | 23:52 | 3

En we flikkeren je in een biervat als je zo graag een biertje wilt drinken.

Wim Venijn | 02-01-20 | 23:58

Best rustig daar. Wat huil je nou.

RickyLaRue | 03-01-20 | 00:03

En wat maakt het houden van huisdieren heilig? Tjonge jonge, alsof dat geen 365 dagen per jaar probleem is.

VP732 | 03-01-20 | 02:05

Ik heb hier heel veel woorden voor, maar die zij niet geschikt voor het wereldwijde web.....

Dulacs | 02-01-20 | 23:52

@Wim Venijn | 03-01-20 | 00:00: je suis scootmobiels

P-unit | 03-01-20 | 00:37
▼ 3 antwoorden verborgen

Wat men eigenlijk wil is een verbod op illegaal vuurwerk. Geweldige grap.

BozePaarseMan | 02-01-20 | 23:44 | 3

Wat men eigenlijk wil is alle Nederlandse cultuur, tradities en eigenheid afschaffen en van ons eentonige Europeanen maken. Want alleen zonder nationaal gevoel kan een Europese superstaat slagen. En de jongens en meisjes achter de knoppen in Den Haag willen niets liever dan een Europese Superstaat. Dus nu Sinterklaas kapot gediscussieerd is, is de volgende traditie aan de beurt. Vuurwerk is plots super slecht en heel Nederland schijnt onbegaanbaar te zijn. Ik kan je vertellen dat je op de meeste plekken gewoon kunt gaan en staan. De plekken waar dat niet gaat zijn de wijken waar je op elke andere dag van het jaar ook niet wil zijn. Vuurwerk is gevaarlijk, net als boormachines, auto's, barbecues en vliegtuigen. Gevaar is een reden om ergens verantwoordelijk mee om te gaan, niet om het te verbieden. Mensen die niet de mentale capaciteiten hebben om dat te realiseren horen in een gesloten inrichting, de rest moet zich gewoon gedragen.

Joostmochtnietsweten | 03-01-20 | 00:11

@Joostmochtnietsweten | 03-01-20 | 00:11:
Zelfde met drank. Vanwaar dat constante gezeik over hoe slecht het een wijntje wel niet is op de DDR kanalen. Voorbereiding op de islamisering.

Baron-barry | 03-01-20 | 05:56

Ik weet het goed gemaakt . Mensen die zich niet kunnen gedragen met vuurwerk krijgen te maken met het water kanon.

Datgingniegoed | 02-01-20 | 23:43 | 4

@wapster | 02-01-20 | 23:49: De waterdruk in Nederland tot aan je meter is 2,5 bar. Daar kan de brandweer flink mee spuiten hoor! En brandkranen zijn er genoeg (behalve op het platteland, maar dat is een andere discussie).

Rest In Privacy | 03-01-20 | 00:03

@MacMiep.nl | 03-01-20 | 00:03:
Brandweer heeft eigen pompen op hun wagen, die de druk kunnen verhogen van 2.5 bar naar hogere drukken.

VW, alles ist vorbei | 03-01-20 | 07:57
▼ 1 antwoord verborgen

Urk. Hoest daar ?

Piet Karbiet | 02-01-20 | 23:43 | 1

Is afgedreven na oud en nieuw.

Rest In Privacy | 03-01-20 | 01:40

Hawaii heeft ook een algeheel vuurwerk verbod...
www.youtube.com/watch?v=Pu0tHDq7n2M

ach de LAPD zal uiteraard nu wel de volledige vrije hand krijgen om met de harde hand op te treden tegen elke vorm van vuurwerk dan ook...

militaire inzet dankzij koekoek remkes wordt ook niet geschuwd..
alles om het volk de volgende traditie af te pakken...
whats next..

geen afrikaantjes meer in het tuincentrum
de vrije dagen worden ook gehalveerd,want er zijn ook geloven in nederland die graag vrij willen zijn op hun feestdagen..
loon krijg je straks niet meer,maar wordt door de (r)overheid uitgedeeld(daarom minder ZZPers straks)

Triple2K8 | 02-01-20 | 23:40 | 6

@Wim Venijn | 02-01-20 | 23:43:
Ik zou het samenvatten met: links wil alles verbieden maar niets handhaven.

JvanDeventer | 02-01-20 | 23:51

Links wil alles verbieden om stukje bij beetje een politiestaat op te kunnen tuigen, waarna er een herverdeling van macht en middelen volgens marxistische idealen zal volgen.

Joostmochtnietsweten | 03-01-20 | 00:14

Ja hoor, ik kan me zo zo'n achterlijke linkse lamlul voor de geest halen: Stamp, Stamp, Stamp. We Moeten dit! En We Moeten dat! Eigenlijk Moeten We alles!

Maar mocht er nou toch nog iets zijn wat we nog niet moeten, dan is dat Verboten! Verboten! Verboten! Stamp. Stamp. Stamp. Kwijl, dribbel. Heil EU, weg met de natiestaat, allemaal aan het gas. Ehm, oh, nee. Wat was het nou?

Kinkfactor | 03-01-20 | 02:16
▼ 3 antwoorden verborgen

Ik zou graag zien dat mevrouw Yeşilgöz van de VVD en Chris van Dam van het CDA hun vrome woordje komen spreken op de uitvaart van Raymond en Jelle (4!) over de prachtige traditie van het vuurwerk.

wapster | 02-01-20 | 23:36 | 7

@MacMiep.nl | 03-01-20 | 00:04:

Dat weten ze nu op hele harde wijze. Toch hier werd bij mij in de gemeente wel alles wat brandbaar was zoveel mogelijk weggehaald door die gemeente. Dat gebeurde zelfs zeer actief.Los hout en noem maar op. Er werdt werkelijk overal gekeken. En actief verwijderd.

tweetybird | 03-01-20 | 00:10

@wapster | 02-01-20 | 23:47: opvallend dat je hierbij wel eigen verantwoordelijkheid op waarde weet te schatten. Maar niet als het gaat om je houden aan de spelregels voor afsteken van vuurwerk. How come?

Gen. Maximus | 03-01-20 | 00:26

@Wapster Ik mis de keukentrapjes in uw verhaal.

VP732 | 03-01-20 | 02:06
▼ 4 antwoorden verborgen

Wat ik graag nog zou lezen is de reactie van een Duindorper die op oudejaarsnacht niet in de lik zat. In Duindorp was de sfeer volgens de berichten "gemoedelijk". Toch was het vuurwerk daar niet verboden. Hee, hoe kan dat nou?

JvanDeventer | 02-01-20 | 23:27 | 6

Of zou Remkes de juiste figuren in de cel hebben laten zetten?

JvanDeventer | 03-01-20 | 00:24
▼ 3 antwoorden verborgen

Voor landelijk verbod op knalvuurwerk en vuurpijlen:

GroenLinks, PvdD, SGP, CU, 50Plus, D66, PvdA, SP, FvD.

Tegen: VVD, CDA, PVV

Bron: AD

Bertussie | 02-01-20 | 23:27 | 2

Dank. Ik hoef geen partij te wisselen. Kom maar op met dat verbod.

WammesWonder | 02-01-20 | 23:38

Dan komt dat verbod er dus . VVD is tegen want weet toch wel dat het verbod er komt ,maar probeert het verlies aan stemmen goed te maken.

Koning BongoBongo | 03-01-20 | 06:49

En wat vinden we van Dilan Yeşilgöz van de VVD, die over de oudejaarsrellen zegt: "Keihard straffen is de enige optie"? Hoe lang zit de VVD al in de regering? En wat heeft ze in die tijd gedaan om dat keiharde straffen te realiseren?

MAD1950 | 02-01-20 | 23:19 | 7

Enbwie gaat mevrouw Yeşilgöz keihard bestraffen als er vanuit een groep vuurwerknwordt gegooid? Misschien moet ze volgende keer de oliebollen laten staan en een avondje meelopen. Kan ze meteen laten zien hoe het moet.

wapster | 02-01-20 | 23:29

VVD onbetrouwbaar is wel duidelijk, zolang al en gaat met 120 km de afgrond in.

foxhunter | 02-01-20 | 23:38

@Bertussie | 02-01-20 | 23:28: Heel Nederland weet wat er gebeurt of kan er zich een goed beeld over vormen want deze problemen zijn er al jaren. Dat Grapperhaus dan zegt dat hij wil afwachten wil voor mij zeggen dat ie geen idee heeft wat te doen.

Koning BongoBongo | 03-01-20 | 06:52
▼ 4 antwoorden verborgen

Waar is commissaris Ad Smit? Oh, ja, die is door de falende schijthuizen, die het nu voor het zeggen hebben, onder het tapijt geveegd.
Tien keer 'Adje latje' en Nederland wordt ook op oudjaar weer veilig.....

dickg | 02-01-20 | 23:18

De overheid dit. De overheid dat. Feit is dat er legio leegschedels alle ruimte wordt geboden om eens leuk te kijken wat je met explosieven allemaal op kan blazen wat van een ander is, en of je zo'n pijltje wellicht tussen iemand z'n ogen kunt mikken. In Arnhem brengen ze deze week een kind van 4 naar zijn graf vanwege dat kutspul. Zal vast wel aan "de overheid" liggen.

wapster | 02-01-20 | 23:16 | 4

ja, want er staan toch geen straffen op.

SinisterNL | 02-01-20 | 23:28

-reductio ad keukentrapjes tekst -

Wim Venijn | 02-01-20 | 23:38

Alsof er geen mensen dood gaan door brandstichting.

Henk P | 03-01-20 | 10:38
▼ 1 antwoord verborgen

Soms is verbieden gewoon beter. Genoeg argumenten voor een verbod. Alleen de schade al, die in de miljoenen loopt. Nogal een duur feestje dus.

Rest In Privacy | 02-01-20 | 23:16 | 8

@Kuifje-naar-Brussel | 03-01-20 | 01:41: En daarna kijken naar huisdieren/frituren/bbq-en/zelf autorijden etc. Wordt de vvd de nieuwe verpak de burger in watten partij?

VP732 | 03-01-20 | 02:10
▼ 5 antwoorden verborgen

"Volgens mij zijn er dermate veel brandhaarden die de potentie hebben in een wereldoorlog te ontaarden, dat de kans op een ‘goede afloop’ gering is. Zo voorspel ik al jaren dat de Turkse moslimdictator Erdogan steeds gevaarlijker zal worden, en oorlogen zal beginnen om het Ottomaanse Rijk te doen herleven. Gezien de Turkse acties in Syrië en nu ook in Libië, plus de almaar agressievere houding tegenover Cyprus en Israël, lijken die islamo-imperialistische oorlogen –die uiteindelijk ook tegen Europa zullen worden gevoerd- heel dichtbij te zijn gekomen."
Denk dat het niet onterecht is om te denken dat er vanuit een bepaalde hoek deze terroristische daden worden uitgevoerd en ondersteund. Gelukkig dat de deugmensen de maatschappij de schuld geeft, zodat het probleem alleen nog maar groter gaat worden. Intussen is het elke week wel "oorlog" in dit kikkerlandje.

Bill Cosby | 02-01-20 | 23:10 | 4

metoo!!!

Piet Karbiet | 02-01-20 | 23:17

Turkije en Israël hebben uitstekende betrekkingen.
Blaffen en blaten is, wederzijds, voor het thuisfront. Met name bij verkiezingen en om de aandacht af te leiden van dat wat men liever in marge laat.

Arachne | 03-01-20 | 00:38

Tja ik denk dat erdogram andere financiele zorgen heeft.

jan huppeldepup | 03-01-20 | 03:06
▼ 1 antwoord verborgen

Oh dus het ging alleen in Amsterdam mis? Hoe kan ik dat zo anders begrepen hebben? Moet fake news van de linkse MSM zijn geweest dan.

Bigi Bana Boy | 02-01-20 | 23:09 | 6

@tweetybird | 02-01-20 | 23:31: Toch wel veel schade in Den Haag als gevolg van vuurwerk. En wie gaat dat allemaal betalen? De verzekering?

Rest In Privacy | 02-01-20 | 23:42
▼ 3 antwoorden verborgen

Voor mij stond de sleutel in het artikel van vanmorgen in dit stukje:
'Even later rijden we door de Admiraal de Ruijterweg waar we diverse keren grote nitraatbommen voor onze auto krijgen. Het geeft een enorme knal en doet niet af aan de explosie van een handgranaat. We zien een aantal fietsers aan de overkant fietsen, als er plots een grote bom naar deze groep fietsers gegooid wordt. Een fietser krijgt hem vlak naast zijn fiets gegooid en zag het gelukkig op tijd. Door de enorme explosie schrikt de fietser enorm, maar weet gelukkig te voorkomen dat hij keihard op de grond valt, of erger, gewond zou raken door het explosief. Je spreekt dan diverse mensen aan die in de straat stonden waar het vandaan kwam, maar ja, wie heeft het gegooid? Je kunt kwalijk de hele straat aanhouden.'

Nee, je hoeft niet de hele de Ruyterweg aan te houden. Mafkees.
Maar als je weet uit welk groepje die bommen kwamen, dan hou je dus gewoon wel de hele groep aan. En ja, daar zitten dan ook mensen bij die niks gooiden. Maar die het kennelijk wel best vonden dat die bommen werden gegooid. Dus.

Waarom gaat die agent nou eens niet écht voor de veiligheid van onschuldige, brave fietsers en omwonenden? Geen idee.

Poesmobiel | 02-01-20 | 23:07 | 6

Ik ken die weg erg goed. Daar waren al eerder veel problemen met een bepaalde bevolkingsgroep. Herinner me ook een incident op een politiebureau in die straat.

Rest In Privacy | 02-01-20 | 23:44
▼ 3 antwoorden verborgen

Legaal vuurwerk verbieden om problemen met illegaal vuurwerk op te lossen. Nederland anno nu in een notendop.

Lucifer | 02-01-20 | 23:07 | 4

@HogeNood | 02-01-20 | 23:15: dus pak je de brave burger aan terwijl de vervelio gewoon zijn gang blijft gaan, want handhaving is onmogelijk. Wat een oplossing..

Nohara | 02-01-20 | 23:35

Wat wil je dan? Politie die overal tassen controleert op illegale meuk? Nee dank je. Liever een verbod.

WammesWonder | 02-01-20 | 23:40

@WammesWonder | 02-01-20 | 23:40:
En met een verbod verwacht jij dat er dan geen illegaal vuurwerk meer in die tassen zit.Laten we dan ook gelijk alle drugs verbieden. Oh wacht bepaalde drugs is al verboden. En yepp. Op iedere straathoek te koop. Tot zover weer een verbod. Nou ze er nog aan houden. Oeps.

tweetybird | 03-01-20 | 00:22
▼ 1 antwoord verborgen
-weggejorist-
frank4444 | 02-01-20 | 23:05 | 2

Volgens 020 brandweercommandant Tijs van Lieshout moest de brandweer zich in elk geval zeven keer terugtrekken van een brand. 'De situatie moest dan eerst veilig worden gemaakt door de politie. Vervolgens gaan wij achter de politie aan om de branden alsnog effectief te kunnen blussen.' In totaal is de Amsterdamse brandweer 250 keer uitgerukt.
bron: AT5

Bertussie | 02-01-20 | 23:03

Het argument van deze Hilversumse burger put haar kracht uit het laatste schrikbeeld: dat van een lege hemel op Oudejaarsavond. Maar beste burger, de hemel wordt alleen maar mooier door professioneel vuurwerk, ontstoken door professionals. Uw lege hemel is een drogbeeld en vervolgens plopt uw redenering ineen tot een drogredenering. Zelf zie ik geen heil in totaal verbieden maar in de combinatie van vuurwerkvrije zone's, professioneel vuurwerk en een klein gebied voor de total addicted. Voor de meest krankjoremme doedels kan er ook nog een afgebakende war area worden aangewezen, waar in plaats van paint ball men elkaar met rotjes kan bestoken.

Eeuwig..Op..Vakantie | 02-01-20 | 23:02 | 6

Hou toch eens op met dat gelul over centraal georganiseerde professionele vuurwerkshows. Er zijn simpelweg niet genoeg bevoegde pyrotechnici om dat landelijk voor elkaar te krijgen.

GOEM | 03-01-20 | 00:20

@Eeuwig.. Op.. Vakantie | 02-01-20 | 23:02 Eens met ongeveer alles.

Zwizalletju | 03-01-20 | 00:27

Vuurwerk is (nu nog) een keuze. Bij verplicht centrale organisatie niet meer. Ik kies ervoor om er geen geld aan te spenderen en dat wil ik graag zo houden. Krijg ik dan een vrijstelling van dat deel van de belastingsdruk? Zal wel niet.

PolarWolf | 03-01-20 | 10:38
▼ 3 antwoorden verborgen

Begin jaren '80 liep ik de week voor Oudjaarsdag met mijn multiculturele vrinden in de Bijlmer urenlang met dozen strijkers te knallen in de betonnen parkeergarages van de K-Buurt. KADENG! Auto's in de fik was Nicht im Frage. Deed je gewoon niet. Stelen wel, maar dat is een ander verhaal. Hoi Jap, Sambo en Chinees !!!

Piet Karbiet | 02-01-20 | 22:59 | 7

Mensen die stelen verdienen een honkbalknuppel tegen hun harses. Hard.

RickyLaRue | 02-01-20 | 23:27

Loser!

Zwizalletju | 03-01-20 | 00:20

En daar is het begonnen. Als de politie jullie toen even met de lange lat een tik op de vingers had gegeven dan was het misschien nog goed gekomen. Maar helaasch, dat werd niet gedaan en ging het van kwaad tot erger. Zie hier nu het resultaat.

van_Heutsz | 03-01-20 | 07:02
▼ 4 antwoorden verborgen

**Maar ook dat als je het niet doet dat je dan pas echt zuur bent**
Hier stopte ik, want als je gelooft dat je met straffen gedrag kan afleren dan wordt dit een Ok, Boomertje... you won't get the picture

Rest In Privacy | 02-01-20 | 22:55 | 1

In zoverre dat als de straf 380 dagen opsluiting betreft je er het volgende jaar in elk geval een paar minder hebt.

WammesWonder | 02-01-20 | 23:43

Vroeger al, in de vroege jaren 90, herinner me nog Kevin, die stak praktisch een dynamietstaaf aan op het terrein voor.
Geen "BIEM", maar 'KABOEM!'
En ja, ook al gebeurde er los van die knal niks meer, nee, dat werd door de buurt niet gewaardeerd.
En dat werd Kevin (en ons) ook zo fijntjes medegedeeld.
-
Wat 'k dit jaar aan vuurwerkgeweld heb gehoord, zou bijna zeggen: "zinloos" vuurwerkgeweld, de mortieren, de dynamietstaven, de chinese rollen en de grijze strijkers, was op den duur niet meer te harden.
-
Vind het een van de meest lastige politieke discussies want ik ben niet van verbieden, dat gaat direct tegen mijn levenslijn in.
Maar als mijn vorige hond DIT had meegemaakt van 2020 (mijn huidige vuilnisbak geef geen kik), zij was van spanning aan een heart attack overleden denk.
-
En je wilt het niet.
Je wilt niet zo'n enorme Paul Blokhuis (ChristenUnie zijn.
Met z'n goede (betere) gedrag/dwingelandij.

chicago river | 02-01-20 | 22:55

Volgens een champagne nippende VVD en CDA-er wordt het tijd dat de politie een keertje gaat optreden. Ga eens wat doen, luie flikkers, in plaats van een potje uit hun neus vreten op oudejaarsavond.

www.nrc.nl/nieuws/2020/01/02/normloos...

wapster | 02-01-20 | 22:54

Van een politiemacht die zich door een trouwstoetbestuurder buiten westen laat slaan en vervolgens 40 dagen naar de dader op zoek moet die gewoon broertje van de bruid was moet je sowieso niet teveel verwachten.
Neuh, het nieuwe politie uniform wordt groen. Hallo, Israël.

schoon-schip-maken | 02-01-20 | 22:53

Zo zo iemand die het heel mooi verwoord. Ik kan het zelf niet meer helemaal murw door jaren van vechten tegen de bierkaai. Maar hulde voor dit stuk

Petroselinum crispum | 02-01-20 | 22:50

Falende ouders en fopstrafjes daar ligt het aan!

sallandstrots | 02-01-20 | 22:48

Van een politieagent, die ook gewoon een mensenkind is, zou je mogen verwachten dat hij/zij de breedste lagen van de samenleving kent, en veel daarvan aan den lijve ondergaat. Als het dan zo erg is (geworden) dat er zones zijn in Amsterdam en ook elders dat handhaving, voor zover daar nog sprake van kan zijn, totaal kansloos is, dan zou er toch zo zoetjes aan een lampje bij de popo moeten gaan branden (erg laat). Sta dan op, pik het niet meer dat je werkgever je als een tandloze tijger de hel instuurt. Je kunt die overheid vrij eenvoudig op andere gedachten brengen en bespelen door een landelijk staking uit te roepen voor de periode tussen 26/12 en nieuwjaar. Kijken wat er dan gebeurt. Mijn gok is dat het dan pas echt duidelijk wordt wat er dan mis is en wie daar voor verantwoordelijk gehouden moet worden. Daar kan een regering op vallen. Maar ja daar heb je lef voor nodig en een aanpak en die is de politie al jarenlang kwijt. Met Groen Links op de bok bij de politie opleidingen is het nieuwe optreden geïntroduceerd: de-escaleren, oftewel niks doen, een soort observeren.

Broadsquire | 02-01-20 | 22:48 | 2

Angst, angstcultuur bij de politie en ontzag voor het gezag. Anders word je geen politieagent.

thekolere | 02-01-20 | 22:50

Het begint met geen pet dragen.
Lees even door....

Als je een pet op hebt, kan en moet je iedereen oppakken die er aan durft te komen. Belediging van een ambtenaar in functie. Als je daar mee begint en consequent doet, zes uurtjes opsluiten, dan krijg je misschien langzamerhand het respect terug. Een lange weg, maar er is ook een lange weg de verkeerde kant opgelopen. Je moet je als politie apparaat niet laten piepelen.

Hiram | 02-01-20 | 22:48 | 4

Sluit me aan!

Rest In Privacy | 02-01-20 | 23:25

Hiram: Geen 6 uurtjes maar 6 weken misschien dringt het dan een beetje door, + een boete van 1000€. Je moet ze pakken waar het pijn doet, Geld.

roodborstje1 | 03-01-20 | 16:07
▼ 1 antwoord verborgen

Verbieden verbieden dat is het woord, terwijl Handhaven het woord moet zijn. Daarvoor hebben we teveel weekdieren in ons kabinet. SpongeBob Rutte met klaver. SpongeBob Jetten. Dit moest ik aanpassen computer kent hem al beter want noemt hem jatten. Referendum organen werk vakantie snelheid warmte. Stop ik kan het niet meer aan. We verbieden D66.

foxhunter | 02-01-20 | 22:48

"bij ons gebeurt het niet, dus is er niks aan de hand". Gaaf argument. Werkt ook overal. "Ik zie geen vliegtuigen, dus het zal wel meevallen met de overlast die ze veroorzaken". "Ik voel niks trillen, dus we kunnen gewoon gas boren". "Ik kom niet buiten en zie dus nooit criminaliteit, dus dan zal het er wel niet zijn". "Och, een beetje kattekwaad moet kunnen toch?" Om vervolgens te zien dat er minimaal 25 miljoen aan schade is (wat door de belasting dus niet kan worden opgehoest over hoeveel eraan wordt uitgegeven, plus dat bij iedereen de (zorg)verzekering omhoog gaat), veel mensen zich niet meer veilig voelen, mensen dood of zwaar gewond raken en er een idiote hoeveelheid CO2 en stikstof de lucht in gaat alsof je naast een brandhaard in Australië gaat staan. Kom onder die steen vandaan en ga eens kijken. Er is ondertussen genoeg videomateriaal her en der om te zien hoe het er aan toe gaat. En nee, dit is echt niet alleen de finnen. Ook de walgelijk opgevoede blanke medemens staat lekker strijkers naar hulpverleners te gooien.

Martinspire | 02-01-20 | 22:45 | 2

Verboden vuurwerk is reeds verboden. Iets wat Akerboom en consorten ook niet willen snappen. Een legale astronaut veroorzaakt niet de benoemde en ervaren overlast.

_pacman_ | 02-01-20 | 22:55

Maar moeten wij de hand in onze eigen boezem steken. De VVD schreeuwde het hards om minder ambtenaren. Wij schreeuwde mee.

Alle operationele teams binnen het rijk zijn kapot bezuinigd. Alle handen op de werkvloer zijn kapot bezuinigd. Binnen de politie, justitie, belastingdienst, douane, leger en noem maar op.

Onwerkbare 24 uur roosters, ziekteverzuim is sky high, materiaal wat niet werkt of simpelweg niet verstrekt wordt. Teamleiders die nooit operationeel gewerkt hebben. De lagere schalen weten dondersgoed hoe het werkt. Maar worden voor gek weggezet door een management en de politiek.

thekolere | 02-01-20 | 22:45 | 2

Hallo, mag ik u er op wijzen dat D66 van het wegbezuinigen van politie en leger is?

Papa Jones | 02-01-20 | 22:50

@Papa Jones | 02-01-20 | 22:50:
Yep. Maar hun reden is om dat te vervangen door hun gedroomde EU leger.Zeg maar zo bezuinigen zodat het geheel uit de hand loopt. Zoals je al kunt zien. Om daarna te kunnen roepen dat er een EU steelclub leger en politiemacht moet komen.Om de democratie volledig de nek om te draaien!!

tweetybird | 03-01-20 | 01:03

"Soms verlang ik wel eens terug naar de tijd dat je iemand nog een draai om de oren kon geven.", hoorde ik nog niet zo heel lang gelezen iemand in de trein zeggen.

Rest In Privacy | 02-01-20 | 22:42 | 1
-weggejorist-
frank4444 | 02-01-20 | 22:47

Geweldige brief. Een falende overheid. Niet vanwege te veel buitenlanders zoals veel reaguurders dit graag lezen, maar omdat de grootgraaiers van ons kapitalisme hun eigen systeem ongegeneerd kapot maken.

Balgesjaakt | 02-01-20 | 22:41 | 8

Zowel falende overheid als falende ouders die hun kinderen niet goed hebben opgevoed. Fatsoen en goed burgerschap leer je vanaf je jeugdjaren aan tafel met je papa en mama. Een stevige draai om de oren kan daarbij heilzaam werken.

ljcoster | 02-01-20 | 23:10

@Piet Karbiet | 02-01-20 | 23:03:
Een mooi 2020 voor u ook!

Wim Venijn | 02-01-20 | 23:36
▼ 5 antwoorden verborgen

Wat een rotzooi in Amsterdam. We moeten de vrijheden van mensen in heel Nederland nog verder inperken om dit probleem op te kunnen lossen. Nog meer camera's, digitale sleepnetten, hogere boetes en verboden. Leidt mooi af van het politieke wanbeleid dat de werkelijke oorzaak is.

Wim Venijn | 02-01-20 | 22:41

Mooi geschreven.

Is dit nog nieuws? | 02-01-20 | 22:39
-weggejorist-
JoeDallton | 02-01-20 | 22:39 | 2

Ik kom uit Vianen, het pittoreske stadje aan de lek, bekend van Riduoan Taghi en sinds een paar dagen ook door Oudjaarsnacht, waar Politie en Brandweer bestookt werden met vuurwerk. In Vianen was men half november al begonnen met vuurwerk, maar sinds de kerstdagen was het de hele dag raak. En niet zo zeer met siervuurwerk, maar met enorme harde knallen van waarschijnlijk nitraatbommen. Dus misschien dat het "in Hilversum, aan de verkeerde kant van het spoor" alleen maar heel erg mooi siervuurwerk was, tussen 31 december 18u en 1 januari 2u, maar in héél erg veel gebieden in Nederland is de overlast van met name knalvuurwerk heel erg groot. Ik ben met mijn gestreste hondje naar Frankrijk gevlucht, nabij Nantes. In heel Frankrijk is consumentenvuurwerk verboden en ik heb al bijna een week geen enkele knal gehoord. En het feest op Oudjaarsavond is er niet minder leuk om. Een totaalverbod werkt dus weldegelijk!

Gelevlametappelmoes | 02-01-20 | 22:36 | 7

@duhhaag Over Frankrijk gesproken, Ze staan godverdomme gewoon met AK's te schieten in Frankrijk om het nieuwe jaar in te luiden. Mooi he die geïmporteerde cultuur met de daar bijbehorende normen en waarden.
Hier lees & hoor je verder niks over in de media.
twitter.com/sotiridi/status/121278757...

Brabeaulander | 02-01-20 | 22:59

Onzin, in de Elzas blazen ze de boel ook 'gewoon' op met oud en nieuw,
lees de Franse kranten er maar op na, incluis geamputeerde vingertjes.

vander F | 02-01-20 | 23:43

Daar vieren ze het,het meestal in de zomer. Heet de banlieus.En steken ze alle autos in de fik. Dit jaar trouwens het hele jaar. Hete gele hesjes die het beleid in frankrijk zat zijn. Daar was trouwens vaak zat vuurwerk bij!!Tot zover weer boursin!!

tweetybird | 03-01-20 | 01:09
▼ 4 antwoorden verborgen

Al dat zogenaamde straffen heeft ook geen zin meer en kost alleen maar geld.
Neuh, een kwartier lang met de lange lat en leren laarzen achterin een politiebusje zou veel meer effect hebben.
Over snelrecht gesproken..

schoon-schip-maken | 02-01-20 | 22:34

Haha
Heb ook zo iets van: Hee agentje, zou het nou echt aan dat vuurwerk liggen of gewoon aan het vanaf 1 januari weer 364 dagen gedogen van alle ellende die deze agent nu opsomt? Doet de politie iets aan de (vandaag nog op Geenstijl) ruim 5000 auto's die per jaar in Nederland in de fik worden gestoken?
Hoeveel daders zijn daar afgelopen jaar voor opgepakt?
Dus hee agentje, als je het hele jaar de andere kant opkijkt als er een auto in de fik wordt gestoken, wees dan ook niet verbaasd dat dit ook massaal tijdens oud en nieuw gebeurd. Heeft niks met vuurwerk te maken, gebeurd elke dag 15 keer.
Enne als je die doorgesnoven idioten de rest van het jaar niet aanpakt, tja waarom zouden ze dan respect voor jou hebben. Extra lijntje of pilletje met oud en nieuw en helemaal los, Zolang het geen lachgas is vind Halsema het helemaal prima

ZomaarEen | 02-01-20 | 22:31 | 2

En van welke middelen moeten ze dat doen?
Als ze te weinig mensen hebben om diensten te vullen, wat dan?
Als er te weinig capaciteit is om tuig voor de rechter te brengen, hoe vaak moet je dan nog arresteren?
Als de straffen lachwekkend laag zijn, bijv. een maandje zitten en een keer 1.000 euro lappen, wat dan?

Nou inderdaad, waarom zou het tuig dan nog respect hebben voor de agent. De agent die wel zijn best doet, terwijl hij of zij geen ruggensteun krijgt uit de rest van de maatschappij, justitie en politiek.

Nou knulletje; zeg het me maar.

Rest In Privacy | 02-01-20 | 22:42

@TeeJee | 02-01-20 | 22:42:

Ware woorden. Vanuit de warme huiskamer is het makkelijk oordelen. Je zal met Oud & Nieuw - om maar eens een voorbeeld te noemen - maar moeten dealen met al die agressieve Neanderthalers.

MickeyGouda | 02-01-20 | 22:51

Ik zie veel Indiase kennis-migranten om me heen. Werkelijk bijna geen enkele Noord-Afrikaanse migrant of daarvan afgeleide her geboren generatie kan in de schaduw van deze mensen staan. Het niveau verschil is schokkend.

Het lijkt erop dat onze core business jaren bestond uit het binnenhalen van geen of laag opgeleiden.

Het heeft de sociale tak van Nederland wel aan het werkgehouden maar van die business kan de rest van NL niet eten.

Nu zitten we opgescheept met het uitschot van dit mislukte project.

Ervaringsdeskundige | 02-01-20 | 22:28 | 2

Indiase kennis-(im)migranten ; > zo veel mogelijk inhuren als je kunt. Ze brengen je alleen maar vooruit en zijn niet voor niks uitverkoren om hier te mogen werken.

De problemen die we hebben met de nakomelingen vd eerste/tweede generatie migranten uit Marokko / Noord Afrika is een ander verhaal en een dat ook benoemd moet worden, net als het probleem dat we nu aan zien komen vwb "migratie" ,onder welke titel dan ook, uit Noord-Afrika of Midden-Oosten.

Zwizalletju | 02-01-20 | 22:41

De reden dat onze belastingen zo hoog zijn.

Rest In Privacy | 02-01-20 | 22:43
-weggejorist-
frank4444 | 02-01-20 | 22:27 | 4
▼ 4 antwoorden verborgen

Vm. politiechef Klaas Wilting heeft flink van zich afgebeten op zijn Facebook!

BinAardig | 02-01-20 | 22:27 | 2

Politiechef ? Nee, in zijn tijd een soort mannelijke Ellie Lust....

the namster | 02-01-20 | 22:38

Wat die 'meneer' ook zegt, het blijft een domme aandachts hoer, en ik heb geen gezichtboek.

deja_view | 02-01-20 | 22:43

Goede brief, het is allemaal de schuld van de falende overheid. Ik kan niet anders dan bekennen dat dit aan de hand is. Al decennia lang, wegkijken, wegkijken en nog meer wegkijken. En als er eens wat geroepen wordt door de politiek dan is het voor de bühne, pure symboolpolitiek, want bijna verkiezingen. Gaaf land hè, Mark?

pibasso | 02-01-20 | 22:27 | 2
-weggejorist-
JoeDallton | 02-01-20 | 22:43

@JoeDallton | 02-01-20 | 22:43: ja, falende overheid. De overheid gaat over orde en veiligheid (via de politie). Wie moet anders die “tienduizenden burgers” aanpakken?

De burgerwacht? Het leger?

Maytheforcebewithyou | 02-01-20 | 23:26

Geniet nog maar even van je leven, want over 10
jaar is het waarschijnlijk elke dag oud-en-nieuw...

wiener mit pommes | 02-01-20 | 22:26 | 2

@ wiener mit pommes | 02-01-20 | 22:26 | Liever had ik u sarcast genoemd, maar naar ik vrees bent u realist. Het doet pijn om je vaderland zo naar de gallemiezen te zien gaan, tot shithole country te zien verworden. Tegen de tijd dat het elke dag oud en nieuw is hoop ik hier weg te zijn. En ik leef mee met de goedwillenden die hier noodgedwongen achter moeten blijven. Leeggezogen door de roverheid.

prins_flip_da_luxe | 03-01-20 | 01:04

Stel dat vuurwerkverbod is er, hoe denken ze dan dat oud en nieuw eruit gaat zien? Geen gesloop meer, geen autobranden meer?

duhhaag | 02-01-20 | 22:25
-weggejorist-
G.H.B.Hitlerman | 02-01-20 | 22:24

Helemaal mee eens. Hoe vuurwerk er met de haren bij wordt getrokken (2 doden en 15 miljoen schade). In het geval van Arnhem: twee gasten steken een bankstel dat binnen staat in een hal in de fik met vuurwerk. De discussie gaat op het journaal over
- dat de bank had moeten worden weggehaald door de woningbouwcoöperatie,
- brandweerman zegt dat alle flats zo zijn gebouwd en nog worden gebouwd en dat het risico aanvaardbaar is.
- dat er in 2021 bij nieuwe flats een nog veiliger type lift verplicht wordt. Zoals het nu al is bij ziekenhuizen, waar de lift moet blijven werken bij een brandalarm

Het was een noodlottig ongeval dat de slachtoffers in die lift zaten die uitkwam bij de fik en de stroom uitviel.

Waar het om gaat is dat er twee ventjes een bankstel in de fik steken met vuurwerk. In 1993 waren er in liverpool 2 kereltjes van 10 die James Bulger van 2 jaar oud martelden en voor dood achterlieten op een rangeerterrein.

Maar hier zoiets noodlottigs of kwaadaardigs of weet ik veel wat gebruikt om het vuurwerkverbod erdoor te krijgen. Zoals de aardbevingen in Groningen werden gebruikt om versneld van het gas af te gaan.

En de meute slikt het. Klaargestoomd door MSM en aan de tafels bij linkse prrrrrraatprogramma's de politiek kopt 'm in.

Het dichtlassen van alle ventielen op de samenleving (hoi Gabberhaus met minder festivals want dan lossen we het drugsprobleem op) en het gevoel dat de overheid helpt om al uw problemen op te lossen: het gaat een keer fout. Je kunt niet alles verbieden en dan zeggen dat het veilig is.

Zeker als de zompige stank er bij de bovenonsgestelden (hoi OM) aan alle kanten uitvliegt, Naar kwaadwillendheid meurende incompetentie van ambtenaren burgers in problemen brengt (hoi Belastingdienst toeslagenfraude) waar al in 2017 onder de Pipo Wiebes 700 miljoen aan kennis is weglekt www.volkskrant.nl/es-bb030e7b . Dat soort verbanden wordt niet gelegd, laat staan besproken.

Want wij hebben het na zwarte piet en de fuck up met stikstof (kort samengevat minder hei en meer bomen rond landbouwgebieden en snelwegen) regels nu over het vuurwerkprobleem. Gevolg van gebrek aan visie en regie en conflictvermijding onder de Haagse Stolp. Voor alles is een geitenpaadje te vinden. Top toch. Mooi toch voor Rutte, als er nog een paar non-items komen is het zo maart 2021 en zonder dat iemand iets opviel. in de MSM dan.

Wellicht dan in februari 2021 weer een akkefietje met een Turkse of Marokkaans politicus die de achterban wil komen toespreken net voor de TK2021 verkiezingen, gewapende interventieteams erbij en hop hij kan weer in z'n vezels voelen dat het goed komt en we in een gaaf land leven. Toch?

Anyway lang leve Geenstijl waar een brief wet afwijkend en helder geluid wel online geplempt en dat er nog vele deksels van de stinkende putten worden getrapt door de mannen en vrouwen in het roze. Go get them in 2020!

Kladderadatsch | 02-01-20 | 22:22 | 5

Hear hear. De VVD heeft met die Zero tolerance nog nooit wat gepresteerd.
Ja, zwarte Eddings.

Piet Karbiet | 02-01-20 | 22:39

Hè, fijn, amen to that bro.

jemagookniksmeer | 02-01-20 | 22:46

Ik ben heel blij dat er mensen zijn die mijn gedachten onder woorden brengen

AIR-FRANS | 03-01-20 | 00:25
▼ 2 antwoorden verborgen

Weetje: Etnisch profileren mag niet maar de Amsterdamse politiek (PvdA) en de woningbouwverengingen (PvdA) hebben de nieuwkomers sinds 1975 keurig etnisch verdeeld over Zuid-Oost (Surinamers, Antilianen, Ghanezen), Oost (vooral Turken, Tunesiers), Noord (Antilianen) en Amsterdam West (vooral Marokkanen), Deze shit was in Oost dan ook vele malen minder.

Piet Karbiet | 02-01-20 | 22:21 | 4

@Piet Karbiet | 02-01-20 | 22:32:
Yup ik was ook in Oost, echt fijn vond ik het ook niet want ook hier vlogen de prullenbakken in stukjes, maar niet zulke taferelen als in West.

marrretje | 02-01-20 | 22:46
▼ 1 antwoord verborgen

Bij inbraak en geweld krijg je te horen dat er geen onderzoek word gedaan, bij bekende daders blijft de zaak maanden op een plank liggen en ook uit die groep worden niet alle zaken opgepakt.
Ik wil geen politiestaat maar ook geen staat waar enorm veel regels zijn waar je jezelf niet aan hoeft te houden...
Ga eerst eens handhaven en daarna verder praten. Dat is geen kritiek naar de politie toe, wel naar zo'n beetje de hele verdere organisatie inclusief de politiek. Zwaardere straffen klinkt stoer, meer geld heeft meer effect. Daders kijken naar pakkans, niet naar straffen, als je dacht gepakt te worden zou je het niet doen namelijk.

BootleggersSmurf | 02-01-20 | 22:21

@Gewoon ook een burger,
Er is bij ons een aanhanger vol aan vuurwerk doorheen gegaan en minstens zoveel champagne.
Prachtige jaarwisseling ondanks de mist en brandweer op andere lokaties ,hebben wij het nogmaals zonder letsels of schade vanaf gebracht.
Dit is overigens vooral door de oplettendheid van de vuurwerk afstekers die de omstanders waarschuwden en op veilige afstand hielden.
Er werden ook uitsluitend “ cakes/potten” afgestoken wat het risico van blindgangers heel er verminderd mits de veiligheids voorschiften worden op gevolgt.
Het knal en peilen vuurwerk geeft veel meer risico’s maar ik geloof nog steeds dat de meeste ongelukken gebeuren door moedwillig/ onvakundig afsteken.
Een vuurwerk verbod zal nooit gaan werken omdat de omliggende landen hier niet aan mee gaan doen waardoor illegaal vuurwerk alleen maar zal toenemen.

Datgingniegoed | 02-01-20 | 22:17 | 7

@Zwizalletju | 02-01-20 | 22:22:
Illegaal vuurwerk komt toch echt niet uit Nederland, en ik durf ongezien wel aan dat daar de meeste ongelukken mee gebeuren.

marrretje | 02-01-20 | 22:51

@marrretje | 02-01-20 | 22:51:
Als er een verbod komt wordt alles illegaal.
Maar elk dingetje kan in de handen van een idioot een moord wapen worden.
Je kan iemand vermoorden met een tandenstoker, Moeten we daar dan ook maar mee stoppen?
Je moet een aap geen machinegeweer geven, Daar komen ongelukken van.

Datgingniegoed | 02-01-20 | 23:09
▼ 4 antwoorden verborgen
-weggejorist-
Red shirt | 02-01-20 | 22:16 | 6
▼ 6 antwoorden verborgen

Inderdaad, wel of geen vuurwerkverbod is een afleidingsmanouvre / rookgordijn voor het echte probleem: een op alle niveau's falend bestuur. Maar gek als we als Hollanders zijn op regeltjes en nóg meer regeltjes zijn trappen we er met open ogen in.

Ik vergelijk het huidige Nederland al efkes met de Weimarrepubliek, volgens mij gaan we steeds sneller die kant op. De vraag is niet óf maar wanneer Henk en Ingrid er echt genoeg van hebben en wie dan de modale massa in beweging kan krijgen.

Maar zelfs dan verwacht ik niet dat de huidige politici toe zullen geven dat zij (en hun voorgangers) verantwoordelijk zijn voor de al dan niet rokende puinhopen.

Vesta | 02-01-20 | 22:14 | 1

De modale massa heeft zich in een hoog tempo in de hypotheekdwangbuis laten vangen en denkt nu iets te verliezen te hebben - die krijg je nooit in beweging.

Monkey Cabbage | 03-01-20 | 02:03

Het straffen van oud en nieuw daders lukt volgens mij ook niet echt. Snelrecht wordt in Utrecht niet toegepast en dat zal niet de enige plaats in NL zijn. Hier en daar wat haltstrafjes maar nog nergens gelezen dat er ongenadig harde straffen zijn uitgedeeld. Maw je kan gewoon helemaal losgaan tijdens de jaarwisseling.

BozePaarseMan | 02-01-20 | 22:14 | 1

JOh, snelrecht?
Maakt het nou echt zoveel uit of iemand na drie dagen of na drie maanden te horen krijgt dat ie een voorwaardelijke taakstraf van 10 of 20 uur krijgt maar ook mag kiezen voor een foei gesprek?

ZomaarEen | 02-01-20 | 22:20

De brandende auto op de foto in het Parool artikel
www.parool.nl/amsterdam/agent-over-ou...
staat aardig in de hens. Echter met een rotje of een semi zelfgemaakte bom gaat z'n auto niet 123 branden. Ik denk eerder aan brandstichting, eerst wat motor olie in het stoep geultje laten lopen, rotje afsteken en dan een lucifer in de olie.

rmstock | 02-01-20 | 22:14 | 1

@rmstock,
LOL! Nou jij bent in ieder geval niet de terrorist.
Je mag het proberen hoor ,met je motor olie een rotje en een lucifer maar ik geloof dat ik dan meer kans heb om de staatsloterij te winnen.

Datgingniegoed | 02-01-20 | 22:59

De msm: foto's van opgeblazen prullenbakken en bushokjes. En vervolgens: Verbieden dat vuurwerk!!!
Alsof je dat met het reguliere consumenten vuurwerk kan doen. Wat een onzin. Dat is illegaal vuurwerk, en dat zijn bijna 'bommen', zo krachtig.

Taxi!! | 02-01-20 | 22:13

De gem. agent heeft beschikking over een wapenstok, een Walther P5, een bus pepperspray, een paar handboeien en gezond boerenverstand... kortom laat die mannen en vrouwen daar lekker gebruik van maken als tuigh een grens over gaan. Kortom de pleuris slaan en na een dag of vijf als ze bijkomen kijken of dat tuigh alsnog de grote jongen wil zijn. Simpel, probleem bij de bron aangepakt!

radbraker | 02-01-20 | 22:09 | 5

Weleens van Weski, Roethof of Spong gehoord? die staan onmiddelijk te bléren, dat de betreffende agent(e) buiten het boekje is gegaan, en zij krijgen ook nog gelijk van de befclub achter de tafel want je weet ons kent ons.

kapt.Jerkoff | 02-01-20 | 22:48

@kapt.Jerkoff | 02-01-20 | 22:48:
Geheel terecht wat u zegt, en is ook het punt wat De waard beweerd. Natuurlijk is het goed dat in de NL Rechtstaat iedere verdachte het recht heeft op een goede advocaat, zodat hij of zij niet ten onrechte veroordeeld wordt. Maar als ik regelmatig zie wat sommige voor drogredenen aanvoeren om hun cliënt vrij te pleiten rijzen mijn haren soms te bergen. Hebben die gasten dan totaal geen zelfrespect, of lokt alleen het (criminele?) geld.

Al met pensioen | 03-01-20 | 04:58
▼ 2 antwoorden verborgen

Krijgen we buurtonderzoeken naar daders? Nee? - geen mensen voor
Krijgen we een drie uur durende aflevering van Opsporing Verzocht? Nee? - geen beeldmateriaal voor.

Den Haag zag een verdubbeling van het aantal autobranden, en de stapel aangiften is nog steeds niet compleet. www.regio15.nl/nieuws/lijst-weergave/...

Sommige raddraaiers hebben nog een paar rake klappen gehad, maar voor de rest loopt het met een sisser af. "Zelfs bewoners die net uit hun auto stapten werden aangehouden en meegenomen naar het bureau." Het maakt niet meer uit of je gedraagt. www.regio15.nl/nieuws/lijst-weergave/...

De voorman die de afgelopen jaren een vreugdevuur organiseerde en dit jaar een alternatieve fakkeloptocht opzette als bliksemafleider, werd zonder bewijs drie dagen vastgehouden. www.ad.nl/den-haag/voorman-duindorp-v...

We raken de grip kwijt op dit soort probleemwijken door alleen collectieve straffen op te leggen. Dan wordt het wij-tegen-zij gevoel versterkt, en krijg je dat de volgende keer de raddraaiers de hele wijk meekrijgen. Burgemeester Remkes heeft hier een onnavolgbare domme ramkoers ingezet.

Feynman | 02-01-20 | 22:08 | 2

Beste Feynman,

De oplossing ligt duidelijk niet bij de huidige politiek, die reeds jarenlang weg heeft gekeken, en niks anders heeft in weten te zetten dan meer bezuinigingen.

Rest In Privacy | 02-01-20 | 22:10

Absurd.

Piet Karbiet | 02-01-20 | 22:24
-weggejorist-
Piet Karbiet | 02-01-20 | 22:05

Rustig in Hilversum ?

Vandalen hebben op oudejaarsavond bij twee basisscholen in de Hilversumse wijk Kerkelanden tientallen ramen vernield.

Een rokende berg, met weggeblazen delen er nog naast. Vandalen hebben oudejaarsnacht het Hilversumse wormenhotel opgeblazen met vuurwerk.

Plus nog zo'n 30 branden tijdens ouwejaars viering in Hilversum

Bertussie | 02-01-20 | 22:04 | 2

Zelfs als er een atoombom ontploft, lees je volgende dag dat de jaarwisseling wederom rustig is verlopen.

Wim Venijn | 02-01-20 | 22:08

Ook daar weer hetzelfde mensen oppakken vuurwerk verbod gaat niks oplossen volgende keer pakken ze gewoon een baksteen

Oromis | 02-01-20 | 23:27

Dit leek me meer een overschrijfbrief cq compilatie van wat hier al is geschreven door reaguurders.

azijnseikerT | 02-01-20 | 22:02

Politie met escorte, goed idee. Maar dat zijn we toch al aan het proberen met een salafistische ordedienst die onderdeel uitmaakte uit van het Haagse project ‘Rolmodellen‘ van een paar jaar geleden? (bron: HP de tijd) Bestaat nu dus niet meer!

TheseDays00 | 02-01-20 | 22:01

Rest mij hierop nog aan toe te voegen:

Uw overheid is een onbetrouwbare partner

Ervaringsdeskundige | 02-01-20 | 22:01

Handhaven van je gezonde verstand en fatsoen, begint bij jezelf, vuurwerk of zoals in mijn geval geen vuurwerk. Ik heb een broer die een aantal (zestiger) jaren bij de rijkspopo heeft gewerkt. Als hij met zijn uniform bij ons in de straat/thuis kwam oogstte dat ontzag. Maar dat was nog een echt uniform, niet zo'n veredeld joggingpak. Wat de schrijver hierboven opwerpt heeft veel raakvlakken met de realiteit, helaas moeten we dat concluderen. Ik kan er niet omheen om ten eerste links aan te klagen voor hun stelselmatige 'uitkleding' van het politie apparaat, ja Groen Links wilde het zelfs helemaal afschaffen. "De politie is je beste vriend" was de slogan van de PvdA, en dat slaat werkelijk nergens op, maar dat was het begin van de erosie. Die pet past ons allemaal NIET. Tel daarbij op de zieligheidsindustrie die verlammend werkt en uiteraard de rechterlijke macht die qua onbenulligheid de padvinderij naar de loef steekt. Verder interesseert het partijen als de VVD geen moer, die gaan over de 'economie' (Shell/Unilever).
Ik heb zelf vrijwel geen contact met/behoefte aan politie, temeer omdat ik hun aandacht niet nodig heb gehad (tot nu) en ook niet vraag.
Bij mij is de politie hard op zijn plaat gegaan bij de aanpak van de suikerspiegel chauffeur affaire. Sindsdien vertrouw ik ze minder. Als je zelfs ooggetuigen (NS veiligheidsdame) afscheept dan bewijst dat hoe de zaak nog eens extra stinkt. Dit land kan een beter bestuur goed gebruiken en vooral een betere politie.

Broadsquire | 02-01-20 | 22:01 | 5

@Erikjan79 | 02-01-20 | 22:16: Wellicht is het je ontgaan dat de PvdA de laatste 50 jaar grootleverancier voor burgemeesters (opennare orde) geweest is en dat de rechterlijke macht een D666-bastion is. En als jij de VVD van de laatste 10 jaar rechts durft te noemen ben je sowieso af.

5611 | 02-01-20 | 22:53

@Erikjan79 | 02-01-20 | 22:16: u wilt hiermee beweren dat er puur rechts beleid is gevoerd? Dan ontbreekt het u aan realiteitszin (of u bent jong). De PvdA heeft jaren lang een heel grote invloed gehad in de coalitie regeringen. En vlak het probleem van de overmaat aan linkse burgemeesters niet uit.
Bent u bekend met het resultaat van jarenlang links bestuur in Amsterdam? Zegt “ handhaven is een rechts dingetje” u iets?

Maytheforcebewithyou | 02-01-20 | 22:59

@Zwizalletju | 02-01-20 | 22:26:
Ach ja, dat gezag. Als je in mijn jeugd een wout aan zag komen, liep je voor de zekerheid ff een straatje om. Tegenwoordig zoekt men ze op om te provoceren.

Al met pensioen | 03-01-20 | 04:33
▼ 2 antwoorden verborgen

Goed verhaal, spijker op de kop.

Ruikbaard | 02-01-20 | 21:55

Gewoon met oud & nieuw in 'bepaalde' buurten het leger erbij. Kunnen nuttige dingen doen en de politie bijstaan en ervaring opdoen in dit soort oorlogssituaties. Es kijken of dat tuig te beteugelen is. Met harde hand en straffen. Het vuurwerk gewoon laten voor wat het is. Alleen die illegale troep eruit.

Fi-Bu-Bla | 02-01-20 | 21:54 | 5

Het leger is een wapen, dat wapen moet je niet richten op burgers. Krijg je hele nare dingen van.
Wat bijvoorbeeld bij vuurwerk gooien naar hulpverleners beter zou werken is je niet meer druk te maken over wie wat heeft gegooid. Zodra er vuurwerk uit een groep gegooid word vorder je de groep zichzelf te verwijderen en doet daarna een collectieve aanhouding. Niet genoeg voor een strafblad maar dat hoeft ook niet, boete en een nachtje zitten op verdenking van overlast veroorzaken is genoeg. Maar dan krijg je knokpartijen zul je misschien zeggen, prima, doen we dat toevoegen aan de aanklacht waar je dan ook een strafblad mee krijgt.
We hebben het leger niet nodig om te handhaven, we hebben handhavers nodig om te handhaven!

BootleggersSmurf | 02-01-20 | 22:14

@BootleggersSmurf | 02-01-20 | 22:14:
Overtuig de politiek maar om het geld er voor neer te leggen. Meer handhavers is fantastisch, maar dan moet er geïnvesteerd worden in plaats van bezuinigd.

Rest In Privacy | 02-01-20 | 22:16

@TeeJee | 02-01-20 | 22:16: Je hebt gelijk, kom ik ook op terug in BootleggersSmurf | 02-01-20 | 22:21 dus scheelt om dit niet hier te herhalen.
Ik kan het zelfs al bekostigen: Plukze-gelden naar politie.
Feit blijft dat als je deze investering niet doet de situatie alleen maar erger gaat worden.
Voor een goed gedeelte zie ik de berichtgeving als propaganda tegen vuurwerk, het geweld naar hulpverleners echter is een dagelijks probleem en pak je niet aan met hogere straffen. Dat is handhaven, kost geld. Je anti-virus op de PC kost ook geld zeg maar. (Ik weet dit voor de consument ook gratis kan maar je snapt wat ik bedoel.)

BootleggersSmurf | 02-01-20 | 22:31
▼ 2 antwoorden verborgen

Inderdaad. Niet het hele land volstrekt onnodig (én zinloos) laten opdraaien voor het disfunctioneren van Amsterdam (en enkele andere grote steden(. Er mag best kritisch gekeken worden naar vuurwerk, maar een totaalverbod van vuurwerk in heel NL heeft geen enkel effect op tuiggedrag in A'dam e.a. Auto's in brand steken en mensen molesteren mag bijvoorbeeld sowieso al niet, dat heeft niets met een vuurwerkverbod van doen. HANDHAVEN.

henkvaningrid | 02-01-20 | 21:54 | 3

Ietje objectiever mag ook hoor; Wel eens van Den-Haag en Scheveningen gehoord ?..... (PS Ik ben een rasechte Hagenees)

Popeye657 | 02-01-20 | 22:18

Gast, dit is echt niet alleen in Amsterdam en de schrijver mag zich ook kapot schamen. Iedereen die in een grote stad is geweest met oudjaar, weet gewoon wat voor warzone het is. Dit was 10 jaar geleden ook al, maar nu heeft men nog minder respect voor de medemens waardoor andermans lichaam en eigendommen het moeten bekopen. Zelfs in de meest nette buurten kan er rustig ergens een brandje zijn gestookt of iemand gewond raken omdat iemand met zijn dronke kop een vuurpijl uit zijn hand wil laten lanceren die dan bij de buren in het gezicht belandt. Handhaving is ook onmogelijk want je hebt dan werkelijk een miljoen agenten op straat nodig. En uiteindelijk heb je er niks aan want je kunt vrjiwel niemand identificeren.

"hier gebeurt het niet dus er is geen probleem" is je kop in het zand steken en doen alsof je in een fabeltje leeft. Wake up, er moet wat gedaan worden. Vuurwerk verbieden is ook maar een deel van de oplossing. Niemand die voorstelt om alleen dat te doen. Je kunt een miljoenmiljard aan handhaving uitgeven maar dat lost het probleem gewoon niet op.

Martinspire | 02-01-20 | 22:37

@Popeye657 | 02-01-20 | 22:18: doet aan de strekking niets af
Er zijn veel meer steden met achterbuurten. Dáár moet je ingrijpen. In de bomenbuurt en het Benoordenhout zal het wel meevallen, zoals in het overgrote deel van Nederland.

Maytheforcebewithyou | 02-01-20 | 22:51
-weggejorist-
LichtblondVermoeden | 02-01-20 | 21:53

Bitchen en zeiken op het uniform dat zich nog daadwerkelijk op de straat begeeft; dan ben je echt van het padje.

Het probleem ligt bij de bureaucratie in de top en de stupiditeit in de Tweede Kamer. Punt.

Rest In Privacy | 02-01-20 | 21:52 | 7

@Papa Jones | 02-01-20 | 22:20:
Ik heb elders gereageerd op 'Interpoolbal'. Aangezien de reactie ondergesneeuwd kan raken plak ik even het relevante onderdeel;

Citaat:
""Die wout" ziet geen andere optie meer, om de simpele reden dat hij al jarenlang ziet dat de politie-top en de politiek geen poot uitsteekt voor de politie, en niks anders doet dan bezuinigen.

Als meer handhavers, meer inzet, en meer middelen geen optie is; dan maar een algeheel verbod en hopen dat het iets uit haalt."
Einde citaat.

Voor de agenten in de probleem gebieden, of dat nou van allochtone of autochtone aard is, is het ondertussen een kwestie van strohalmen. De handhavers op de straat zijn op zoek naar iets waar ze nog wat aan hebben, maar het is al geruime tijd een zoektocht zonder resultaat, waarbij er verdomd weinig steun te vinden valt bij degenen die de macht hebben om er iets aan te doen.

Rest In Privacy | 02-01-20 | 22:28

@TeeJee | 02-01-20 | 22:28:
Het is dieptriest, maar de agenten weten het ook niet meer.
Een vuurwerkverbod lijkt het hoogst haalbare.
Wellicht dat agenten zich dan meer gehoord voelen.
Maar het probleem en het geweld is daarmee niet weggenomen.

Papa Jones | 02-01-20 | 22:56

@Papa Jones | 02-01-20 | 22:56: Een vuurwerkverbod is een beginnetje.

Rest In Privacy | 03-01-20 | 00:14
▼ 4 antwoorden verborgen

Hoe lang zou het duren tot het tuig geleerd heeft hoe je explosieven maakt?

frank87 | 02-01-20 | 21:52 | 3

Dat leert toch iedereen bij scheikunde?

beldewouten | 02-01-20 | 21:56

Ik kwam een paar jaar geleden nog een in het Engels vertaalde scan van een jaren '50 Pools boek tegen van een ingenieur. Ging over de basis van mijnschachtbouw. Compleet met alles erop en erin. Maar dat gaat het tuigh verder toch niet leren hier. Te veel gedoe, te veel letters eauk...

F. von Zeikhoven | 02-01-20 | 22:00

Drie ingrediënten, honderd euro, uurtje werk. Gelukkig is het 'ruig' hier te lui voor.

Drefbon | 03-01-20 | 00:54

1 Mooi verwoord. 2 Je kunt sowieso niet handhaven op illegaal vuurwerk zonder algeheel vuurwerk verbod. Ook niet met plaatselijke verboden, want dan gaan holbewoners* gewoon elders de boel onderschijten. 3 Mooie analogie met interbellum. Las dat extreem links in DE ook weer ouderwets aan het feestvieren was. 4 * is niet te herleiden naar een groepering. Tokkiegalore.

Rest In Privacy | 02-01-20 | 21:52

Doet me denken aan afgelopen zomer, toen Rik vd Westelaken en Ellie Lust de gaypride presenteerden en met ernstige snoetjes over de toegenomen homohaat in Amsterdam en elders spraken, zonder ook maar 1 moment de voornaamste oorzaak daarvan te (durven) benoemen.

Zenzeo | 02-01-20 | 21:51 | 3

Gewoon heaumeaus verbieden....

Ommezwaai | 02-01-20 | 22:00

Biblebelt is heilig inderdaad.

Erikjan79 | 02-01-20 | 22:02

@Ommezwaai | 02-01-20 | 22:00: of Rik van de Westelaken, hebben ze ook geen excuusheaumeaux omdat het moet meer bij de publieken om erover te roepen... maar nog even over Rik vd W, die is om sexistische reden gebruikt als presentatort. "Jij bent er eentje, dus deskundig over het onderwerp". Ik verwacht daarom komend Publieken Intocht ook wel een zwarte Piet als presentatie side-kick van Ellie Lust. Immers moeten de gezagsverhoudingen wel helder blijven ook. Daar houden ze bij de NOSTP'erts erg van...

F. von Zeikhoven | 02-01-20 | 22:16

Geweaun dit topic elke eerste maandag van de maand om 12:00 's-middags herplaatsen, mijn waarde Van Rossum. Net zo lang tot het niet meer nodig is dat er geroepen word: "Wij Zijn Het Volk!"...

F. von Zeikhoven | 02-01-20 | 21:51

In het vorige topic werd ik gehoond omdat ik vond dat de politie huilie huilie deed omdat ik vind dat de politie zich bezig moest houden met opsporen en rechercheren naar onruststokers. Het betoog uit dit artikel sluit daar naadloos op aan.

LibertyCity | 02-01-20 | 21:50 | 2
-weggejorist-
Derealist! | 02-01-20 | 21:56

Precies. Het betoog is dan ook puur gelul.

Wilhelm Tell | 02-01-20 | 22:19

Dit dus

bleached | 02-01-20 | 21:49

Handhaven! Daar komt dat hele verhaal eigenlijk op neer.

wilie wortel | 02-01-20 | 21:49 | 1

Maar handhaven is zo rechts. Aldus links Amsterdam.

Broadsquire | 02-01-20 | 22:03

Ik zie het gebrek aan vertrouwen in de overheid, de kloof tussen burger en bestuur, en de tendens van meer zelfredzaamheid totaal niet terug in de samenleving.
Mensen blijven stemmen op dezelfde partijen en vervloeken eenieder die vernieuwing/verandering voorstaat.
Mensen blijven roepen om meer, meer, meer overheid, minder vrijheden en minder verantwoordelijkheden; voor iedere scheet die dwars zit, moet de overheid een verbod of plicht instellen als het aan de Gemiddelde Nederlander ligt. Nederlanders zijn als geen ander volk regel- en overheidsverslaafd en willen dat hun overheid ieder risico afdekt, iedere verantwoordelijkheid overneemt. Het lijkt verdomme wel een genetisch defect.

jemagookniksmeer | 02-01-20 | 21:49 | 2

Als een overheid onvoldoende in staat is om basale veiligheid te bieden dan graag het recht om zelf in voorkomend geval op te mogen treden. Met andere woorden: regel het voor en namens mij anders regelen we het zelf. En geen gelul van "ik wist het niet".

Grijskijkert | 02-01-20 | 22:18

Verslaafd? Maar dan toch alleen maar aan regels voor anderen!

Janas | 02-01-20 | 22:18

Jongens, wat is dat toch voor gedoe over die knallertjes, zijn jullie in dienst geweest? Laten we er lekker mee stoppen, dan zijn de ulpdiensten ook tevreden. Waar gaat het over? Laten we a.u. b. proberen een kabinet over rechts te krijgen en daar ons best voor te doen.

Troumoetblijcken | 02-01-20 | 21:48 | 1

Ik heb met meer wapens geschoten als de doorsnee reaguurder alhier, verbod j/n van mij mag het , maar de burgers mag je het niet meer vragen want die hebben geen stem meer want vanwege f*cking d'66, vvd, door het afschaffen v/h referendum in 2-voud, Maar met FvD, PVV, desnoods vvd moet 't lukken, over rechts . Goed verhaal van de ingezonden ctrl-c/v'ende burger overigens.

Zwizalletju | 02-01-20 | 22:14

Katten met opgeblazen anussen.
Paarden die van schrik aan een hartaanval overlijden.
De hele maand December staan de kranten vol van dit soort berichten.
Een groot deel van de bevolking heeft niet voldoende verantwoordelijkheid om met vuurwerk om te kunnen gaan.
En als mensen ergens niet mee om kunnen gaan, dan moet je het maar van ze af pakken.

Osdorpertje | 02-01-20 | 21:48 | 7

@Papa Jones | 02-01-20 | 21:52: Een "appels met peren"-vergelijking die ook nu & hier weer niet op gaat. De mate van (en techniek t.b.v.) handhaving op verkeer is vele malen groter dan die op vuurwerk.

Grijskijkert | 02-01-20 | 22:22

@Piet Karbiet | 02-01-20 | 21:59: De realiteit van alledag, zoals opgetekend gedurende de maand december 2019, is kennelijk aan je voorbij gegaan ? Of "you just don't give a fuck", kan ook natuurlijk. Je reaguursel doet in ieder geval nogal summier aan (en behoorlijk sleets bovendien).

Grijskijkert | 02-01-20 | 22:27

Je moet mensen inderdaad niet overschatten.

Rest In Privacy | 03-01-20 | 00:18
▼ 4 antwoorden verborgen

Jarenlang niets aan handhaving gedaan. Alleen de brave burgers pesten met hogere boetes en alles verbieden wat al verboden was. Om nu nog het tij te doen keren, zal je grovere maatregelen moeten treffen. Ik zie dat niet gebeuren, dus die gebieden verworden langzaam tot no-go areas. Opgegeven door de handhavers.
Ondertussen zal het laaghangend fruit van de brave burgers weer de dupe worden.

Wim Venijn | 02-01-20 | 21:48

Ik kan me trouwens goed herinneren dat ik met oud en nieuw ook gewoon op de fiets door de straten van Amsterdam noord kon, iets wat ik nou niet meer in mijn hoofd zou halen.

marrretje | 02-01-20 | 21:47

Uitstekende tekst. Een benoemend pareltje. Maar het zal wel weer voor de politiek correcte elite-zwijnen zijn. Groen Links, D66 en nog wat van dat soort heeft al besloten: zoveel mogelijk richting vuurwerkverbod. Mark Rutte, leider van de visie-loze partij VVD, en dweiler met de kraan altijd open, wordt door Groen Links en D66 geregeerd. Dus de trend is reeds bekend.

Fijnstoffer | 02-01-20 | 21:47

Mentaliteit! Daar ligt het uiteindelijk aan. En dat wordt het merendeel van de jeugd niet bij bijgebracht. En bewust zeg ik hier niet 'onze' jeugd. In combinatie met de totale sloop van onder andere de politiemacht, heb je dit.

Hier nog geen last van, komt nog wel.

GKJP | 02-01-20 | 21:46

Een hoop woorden om te onderbouwen dat het wél een verstandig idee is om mensen, op een moment dat de kans zeer wel aanwezig is dat zij en/of de personen in hun omgeving in beschonken toestand (of erger) verkeren, met explosieven te laten spelen. Totaal van de pot gerukt, als je het mij vraagt.

Maar ik houd dan ook niet van vuurwerk en ben geheelonthouder. Ik zie de lol er dus niet van in.

de IJsman | 02-01-20 | 21:45 | 1

En dat mag ook hoor.

J-van-de-Bontekoe | 02-01-20 | 21:56

Mij maken ze niets. Ik heb een briefje van de burgemeester. En een neppistool.

Pedronegro | 02-01-20 | 21:45 | 3

U schrijft ook in beeldspraak. Mooi. Maar de helft snapt het niet. Jammer.

Normpje | 02-01-20 | 22:20

@Normpje | 02-01-20 | 22:20: Ach, ooit wordt ons werk gebundeld en als boekenweekgeschenk meegegeven. Zo is Rembrandt ook groot geworden.

Pedronegro | 02-01-20 | 23:02

Mark is blij dat zijn oud en nieuw erop zit heeft zijn anti vuurwerk zegje gedaan eet een appelflappie en gaat morgen weer met zijn lasergun aan het werk.

marrretje | 02-01-20 | 21:44

Lekker staaltje anti vuurwerk propaganda waarbij Kim Jung Un zijn vingers bij zou aflikken hetgeen zojuist gaande was op StaatsUur (nieuwsuur).

Ik voorspel nu al door dit soort propaganda: binnen 5 tot 10 jaar is er een algeheel vuurwerk verbod net zoals nu Zwarte Piet is afgeschaft binnen 10 jaar na ontstaan van de Zwarte Piet 'discussie'.

Niets mag meer in dit land. Alleen je dood werken. Gratis. Zonder enig vorm van protest of stakingsrecht.

Welkom in Groen Christelijk Neoliberaal Nederland.

ProAsfalt | 02-01-20 | 21:44 | 3

Dat.

Piet Karbiet | 02-01-20 | 21:58

Ik weet niet waar u heeft vertoefd de laatste maand, maar het stikstofuitstotende deel van de bevolking heeft zich toch aardig geroerd.

DeWeerman | 02-01-20 | 22:52

Je vergeet wel dat als je dood gaat er nog wel eerst even erfbelasting moet worden afgetikt van het vermogen dat je na belasting te hebben betaald nog over hebt weten te houden.

Buerman | 02-01-20 | 23:04

Na maanden weer even ingelogd hier om deze "Gewoon ook nog een burger" Hulde toe te dichten! Zeer triest verhaal van die wout maar het door hem zo mooi omschreven tafereel daar op oud/nieuwjaarsnacht gaat inderdaad over heel andere dingen dan vuurwerk.. laten we meteen "vuur" gaan verbieden!!1

Interpoolbal | 02-01-20 | 21:44 | 7

@J-van-de-Bontekoe | 02-01-20 | 22:58:
Op uw vragen;
Nee
Onmogelijk
Laatste strohalm

Zowel de kritiek en de oplossing liggen niet bij de dienders op straat.
Mijn houding hierin is inderdaad scherp, en uw eerste vraag raakt de kern. Zowel de wetgevende als de rechterlijke macht is aan zet.

Rest In Privacy | 02-01-20 | 23:15

@TeeJee | 02-01-20 | 22:14: best simpel... Vuurwerk op onschuldige mensen afschieten/gooien KEIHARD afstraffen (vrijwillig op vrienden, als hooligans die vechten in een afgelegen bos, moeten ze zelf weten wat mij betreft), andermans eigendom in de fik zetten KEIHARD afstraffen, hulpverleners (Politie, Brandweer, Ambulance, e.a.) dwarsbomen KEIHARD afstraffen... tja.. dat soort dingen.. maarja.. het gaat dus niet over vuurwerk op zich.. Verder heb ik er persoonlijk weinig problemen mee als er enige vorm van nieuw beleid zou komen door bijvoorbeeld in iedere wijk 1 2 of 3 plekken aan te wijzen waar vuurwerk afgestoken mag worden door/voor de liefhebbers, meestal een gezellig sfeertje zo allemaal even buiten rond 0:10u, die ene buurvrouw(/man) een keer kussen enzo..

Verder geef je zelf een zelfde soort antwoord als ik deed, vuurwerk is op zich het probleem niet.. Ik quote je even: ""Die wout" ziet geen andere optie meer, om de simpele reden dat hij al jarenlang ziet dat de politie-top en de politiek geen poot uitsteekt voor de politie, en niks anders doet dan bezuinigen" Als je hem daarom ondersteund v.w.b. een algeheel vuurwerkverbod dan mis ik nog even het punt hoe de politie-top en de politiek dan gaan veranderen??? Als de "normale burger" geen vuurwerk meer af mag steken dan heeft de politie wel genoeg capaciteit om de (gecamoufleerde petjes/hoodies/zwarte kleren) overtreders aan te pakken? Wie wint denk je?

Poolballemans (wtf?! lol) zegt nope, dat gedoe wat die agent meemaakte heeft in de kern veel minder met vuurwerk te maken dan zijn (terechte) relaas deed voorkomen.. #TeamWouten

Interpoolbal | 03-01-20 | 20:59
▼ 4 antwoorden verborgen

In Breda komen er minder agenten op straat tijdens de uitgaansavonden. Reden: als ze er zouden lopen, is dit een provocatie.

zwartzondersuiker | 02-01-20 | 21:43

Misschien kan de politie eens stage gaan lopen bij de politie In Thailand. Even kijken hoe die de zooi onder controle houden.

yeps | 02-01-20 | 21:43 | 1

Zo corrupt als de tyfus daar, dan is Spanje een beter voorbeeld denk ik?

Interpoolbal | 02-01-20 | 21:46

Van enquetes met suggestieve vragen van de televaag tot 1Vandaag (Sesamstraat voor volwassenen) tot Nieuwsuur (met beelden uit het buitenland) willen van het vuurwerk af. Dus dan gebeurd het ook.

litebyte | 02-01-20 | 21:42

Niet zeuren, gewoon een algeheel vuurwerkverbod voor particulieren en per gemeente voor Jan Rap en zijn Maat een centraal vuurwerk zijn we van al het gezeik af.

Troumoetblijcken | 02-01-20 | 21:42 | 6

@DeWeerman | 02-01-20 | 22:42: gut zeg, dat verbieden van wapens ....., ach laat ook maar. Heb die wapenwet hier al eerder in dit lijntje gebruikt, maar dan precies contra uw mening. Is me dat lachen. Gelukkig wordt er niet bijna elke dag iemand neergeschoten in dit land.
Even bijkomen van het lachen hoor.

J-van-de-Bontekoe | 02-01-20 | 23:05

Dat is zeker lachen. Denkt u niet dat als de AK-47 bij de Gamma in 't schap hangt Nederland minder veilig zou worden?

DeWeerman | 02-01-20 | 23:16
▼ 3 antwoorden verborgen

We woorden geregeerd door leeghoofden en lafaards. Het invoeren van een algeheel vuurwerkverbod is hetzelfde als voetbal in zijn geheel verbieden omdat er een harde kern hooligans zijn die er een tering zooi van maken. 99% van de problemen komen niet van legaal vuurwerk dat op een normale manier binnen de gestelde tijden wordt afgestoken.

Datum: | 02-01-20 | 21:41 | 1

Het meest naieve is nog wel dat populistische incompetente bestuurders denken dat al het vandalisme stopt tijdens Oud en Nieuw.... geen (auto)branden meer... geen zwaar illegaal geimporteerd/ingevoerd knalvuurwerk meer..... verdwijnt allemaal als sneeuw voro de zon met een algeheel vuurwerkverbod.

litebyte | 02-01-20 | 21:45
-weggejorist-
Kim-Jung-Un | 02-01-20 | 21:40

De politie zit continu te twitteren. Als ze daarmee ophouden, hebben ze tijd genoeg. Haal de politie achter de beeldschermen vandaan en stuur ze de straat op!

Lentehaas | 02-01-20 | 21:39

Geen woord aan toe te voegen. Ik snap werkelijk niet waarom er zo gekropen wordt voor lichtgetintiërs. Plofkraken? Geldautomaten verbieden! Relschoppers en geweld tegen hulpverleners? Vuurwerk verbieden. Maar de olifant in de huiskamer benoemen, ho maar. Vanwaar die angst? Oprechte vraag

PikinhetBlik | 02-01-20 | 21:39 | 2

Bang om voor "racist" uitgemaakt te worden? Iets anders kan ik er ook niet van maken. Of ik mis het grotere plaatje en is men er vanuit de overheid druk doende mee om het volk bang te maken/houden zodat hun focus niet kan liggen op andere problematiek.

2Little2Late | 02-01-20 | 21:54

De olifant is veel groter, om maar 'ns in Duindorp te beginnen. De onderkant van de samenleving keert zich steeds meer af van de overheid omdat we al decennia lang door de loopjongens van de multinationals geregeerd worden, en de GGZ grotendeels wegbezuinigd is.

DeWeerman | 02-01-20 | 22:34

Een oud Nederlands gezegde; 'Vis stinkt bij de kop" en daar bedoel ik niet de Politie leiding mee.

Popeye657 | 02-01-20 | 21:38 | 2

Wel toch??

J-van-de-Bontekoe | 02-01-20 | 21:48

Visite en vis blijft drie dagen fris.

Piet Karbiet | 02-01-20 | 21:57

Kan zomaar recht uit mijn hart komen dit. Alleen heeft de schrijver nog wel hoop op verbetering.

Rest In Privacy | 02-01-20 | 21:38

"De politie doet niets want kan niets" moet volgens mij gewoon vervangen worden door "De politie doet niets want het mag niet van "de driehoek" ". Kortom, Jan Agent ziet het gebeuren, maar mag niet ingrijpoen van z'n bazen. Iets met politiek ofzo.

Fantomas | 02-01-20 | 21:38 | 1

Eens. Want uiteraard kunnen ze wel iets.. maar dan........

Interpoolbal | 02-01-20 | 21:48

Uiteraard wordt politie alleen op de brandhaarden afgestuurd.
Dat wordt ieder jaar erger heren.

Mr.Crowley | 02-01-20 | 21:37

Ik zou zo graag willen dat ik schrijven kon zoals U wat ik denk, lukt me niet, ik vind Uw verhaal gewoon top.

Knarf9999 | 02-01-20 | 21:37

Als deze man even lekker zijn anekdotische bewijs voor zich houdt, laat de cijfers maar spreken

loopsbrother | 02-01-20 | 21:36 | 2

U doelt op de cijfers van het door het kabinet aangestuurde CBS ?

the namster | 02-01-20 | 22:19

Nou, komop dan met die cijfers. U lijkt ze te kennen dus maak ons deelgenoot van die kennis.
Niet dus. Het is je onderbuik die wil dat je gelijk hebt maar over het algemeen is de ellende beperkt tot enkele hotspots en als je in of bij zo'n hotspot woont dan denk je al gauw dat heel Nederland in brand staat maar dat is beslist niet zo.
De briefschrijver heeft het bij het juiste eind: pak het probleem aan bij de bron en je bent klaar.

Busverhuur | 03-01-20 | 09:50

Er komen in Amsterdam zones waar je wel vuurwerk mag gebruiken. Het lijkt mij een prima idee. In Leiden schijnt het ook geholpen te hebben en het is een vorm van paal en perk stellen. Mits men gaat handhaven.

Simon_GS | 02-01-20 | 21:36 | 1

Hier is het de-escalerend handhaven..... dat betekent al jarenlang achter de feiten aan lopen.

Koning BongoBongo | 02-01-20 | 21:50

Hier mag wel een gouwe lijssie omheen. Kop spijker.. Goede keus deze even tentoon te stellen in de panelen.

NiCeY | 02-01-20 | 21:36

Voor de grap zette ik vanavond de "TV" aan, het eerste wat ik zag was een BOA die de situatie niet onder controle had en direct de politie erbij haalde om een vrouw te verbaliseren omdat ze geen licht voerde op haar fiets.

Als ze hier al moeite mee hebben, dan kunnen ze helemaal niks tegen het tuig dat dit land op zijn kop zet. Neem voorbeeld aan de Spaanse "Guardia Civil" en treed daadkrachtig op. Sla het geweld neer, jullie hebben niet voor niets de monopolie op geweld toegekend gekregen. Gebruik het dan ook.
Of durven jullie je vingers niet te branden aan de echte problematiek?

Brabeaulander | 02-01-20 | 21:35 | 7

@Martinspire | 02-01-20 | 22:39: pfff... Nog meer salaris voor deze nietsnutten? Selecteren op kwaliteit? U begrijpt kennelijk niet hoe de bal rolt.

Solar666 | 02-01-20 | 23:14
-weggejorist-
marcoplarco | 02-01-20 | 23:21

@Martinspire | 02-01-20 | 22:39: Agenten het geweldsmonopolie teruggeven. De lat erover en een paar nachtjes achter de dikke deur en dan eens kijken wie wat heeft uitgespookt. Moet je in Spanje of Italië eens flikken wat hier gebeurt, die vegen je achter in het politiebusje en dan word je het volgende jaar pas wakker in een smerige cel.
Dat spreekt zich rond, zeker als je daar de autoriteiten bij betrekt zoals van de gemeente (intrekken bijstand) en de belastingdienst (terugvorderen toeslagen, terecht of niet want daar zijn ze kei in).
Je hoeft agenten niet meer te betalen, je moet ze meer respect gunnen en dan komt de rest vanzelf. En doe je dat niet, dan kun je beter stoppen.

Busverhuur | 03-01-20 | 09:47
▼ 4 antwoorden verborgen


Zojuist weggejorist voor het plempen van deze visie maar dan anders omschreven....

Veepert | 02-01-20 | 21:34 | 4

Ik zie hem even niet zo snel, was dat in een topic over Dre en Bridget?

skoftig | 02-01-20 | 21:41

@Papa Jones | 02-01-20 | 21:37: dat er meer mensen Nederland ervaren zoals ik dat doe

Veepert | 02-01-20 | 22:51
▼ 1 antwoord verborgen

Prachtig verwoord!

laurentius | 02-01-20 | 21:32

Een verbod heeft alleen zin indien je het ook handhaaft. Net zoals je andere verboden en geboden zal moeten handhaven. Ik denk dat het meer zin heeft om aandacht te geven aan de mentaliteit van de mensen. Zoals mijn ome Harry zaliger het noemde: “innerlijke adel” .
Het is tijd voor een nieuw moreel appel aan ons allen

geineonnuther | 02-01-20 | 21:32 | 1

Ouders van daders die jonger zijn dan 16 jaar vervolgen voor het leed dat hun kinderen hebben veroorzaakt, geheel volgens het normale strafrecht. Moet jij eens opletten hoe gauw ze dat crapuul binnen houden.

Busverhuur | 03-01-20 | 09:43

Helemaal mee eens.

EenGoedBegin | 02-01-20 | 21:32

Ze moeten illegaal vuurwerk gewoon verbieden.

Turbulentie? | 02-01-20 | 21:31 | 6

@kwartjes | 02-01-20 | 21:36:
"kwartjes" is wat te hoog gegrepen, lijkt mij verstandiger om het de volgende keer eerst maar weer met "centjes" te proberen....

the namster | 02-01-20 | 22:25
▼ 3 antwoorden verborgen

We gaan vuurwerk verbieden maar we gaan niet handhaven. Zo weinig Amsterdams.

nancystjago | 02-01-20 | 21:31 | 2

Een vuurwerkverbod past zo niet bij dit land

PremierKutte | 02-01-20 | 21:47

Misschien komt het niet door het vuurwerk, maar omdat er mensen zijn die raar gaan doen met oud en nieuw..
Auto's in de hens (van andere mensen natuurlijk, geen sloopauto die jezelf laat aanslepen), Politie bestoken met vuurwerk, hulpverleners lastig vallen, een bank in een flat in de hens steken zodat er mensen doodgaan in een vastzittende lift, mensen met 2x zoveel oogletsel.
Laten we ze Oud-en-Nieuw-hooligans noemen.
Mensen die het verpesten voor rest dus eigenlijk.

kloopindeslootjijook | 02-01-20 | 21:30 | 2

Jammer genoeg zijn dat dezelfde 'mensen' die de overige 364 dagen in het jaar zich ook bijster weinig aantrekken van de Westerse normen en waarden.

marcoplarco | 02-01-20 | 23:19

@marcoplarco | 02-01-20 | 23:19: Nou, je zult je verbazen over het aantal roomblanke debielen die hieraan meedoen. Dat zijn mensen die 364 dagen per jaar met hun kloten op de bank liggen, aan het infuus van de gemeente maar ondertussen links en rechts bijklussen en honderden euro's uitgeven aan drank, wiet en vuurwerk. Die geven daar zoveel aan uit, dat je gerust kunt spreken van voldoende vermogen waardoor de uitkering wel een tijdje stop kan, om over verhandelen en dus betaalde arbeid maar te zwijgen.
Ja, daar zitten veel finnen tussen maar hoofdzakelijk gewone Nederlandse laagschedelige mannen.

Busverhuur | 03-01-20 | 09:42

Maar Mark A. C. zag het.

Jan-Joris-Jaap-Joop | 02-01-20 | 21:30

Hebben Wilders en Baudet al wat gezegd over dit geweld én vooral ook over een mogelijk vuurwerkverbod? Ze staan toch altijd vooraan als het criminaliteit en misstanden gaat? Of komt het even niet uit om vier weken na Sinterklaas ineens wel iets te zeggen over deze andere Nederlandse traditie? Ligt een vuurwerkverbod niet zo lekker bij hun volkse achterban? Houden ze daarom hun klep op Twitter e.d.?

Bigi Bana Boy | 02-01-20 | 21:29 | 27

@Normpje | 02-01-20 | 22:07:
Hoe de politiek in elkaar zit, dat snapt dat bananen jochie nog niet. Trouwens een flink deel van de PVV/FvD bashers ook niet, met hun gezeik "en wat hebben ze tot nu toe gedaan"....

the namster | 02-01-20 | 22:32

@the namster | 02-01-20 | 22:32: Ik geef geen mening, maar vertel jullie hoe het is.

Bigi Bana Boy | 02-01-20 | 22:41

@the namster | 02-01-20 | 22:32: zelfs kennissen die mij via de telefoon ‘grappige’ bijna racistische flauwekul sturen, zeggen: “Ach Wilders zegt zulke rare dingen”. Als ik ze dan vraag wat precies, weten ze het niet en gaan weer naar huis en zetten DWDD aan. Nederlanders zijn dom, schouderophalend en wegkijkend volk geworden.

Normpje | 02-01-20 | 22:51
▼ 24 antwoorden verborgen

Onsamenhangend verhaal

sarcastro | 02-01-20 | 21:29 | 6

Ik heb zelden zo'n duidelijk/helder verhaal gelezen . Onsamenhangend my arse..

Koning BongoBongo | 02-01-20 | 21:55

Zegt meer over jou dan over de schrijven van het verhaal

Roldrop070 | 02-01-20 | 23:04

Uitstekend geschreven. Complimenten.

doitdoit | 03-01-20 | 08:58
▼ 3 antwoorden verborgen

Bij een landelijk vuurwerkverbod komt het gebrek aan daadkracht bij de politie alleen maar erger aan het licht. Of ja het gebrek aan gezag bij het gajes voor de politie eigenlijk maar dat gaat hand in hand. Gewoon niet doen want handhaving lukt nu al niet.

keestelpro | 02-01-20 | 21:26 | 14

@pijko | 02-01-20 | 22:53: Vraag is of de brand nu de kortsluiting veroorzaakte of dat het alarm ervoor zorgde dat de lift niet meer werkte (ivm preventie). Ik ben bang dat het laatste zo maar eens aan de orde kan zijn.

Buerman | 02-01-20 | 23:12

@Buerman | 02-01-20 | 23:12: Dan stoppen de liften op een verdieping en gaan de deuren open.

Naast het gebeuren met het vuurwerk is hier ook iets helemaal mis met de veiligheid. Het kan gewoon niet dat geen alarm afgaat, de lift gewoon doorloopt terwijl een brand al de essentiële electra vernielt.

Dat is Grenfell waiting to happen.

redanx | 03-01-20 | 07:50
▼ 11 antwoorden verborgen

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl