Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

#Rotmaatregel, of hoe de vvd jouw worst maakt

Het voordeel van problemen die je zelf verzint: je kan er iedere willekeurige "oplossing" bij bedenken, en alsnog als held uit het verhaal komen.

Klavertje Mark

Op de dag dat de VVD haar laatste, misschien wel enige principe inleverde bij een zuchtje juridische tegenwind, verscheen Klaas Dijkhoff des avonds op een livestream op LinkedIn. Daar legde hij aan de kijkers uit dat de “rotmaatregel” die ons van 130 terug naar 100 km/uur op de snelweg laat afremmen, een noodzakelijk kwaad is om de boeren en de bouwers te helpen om hun werk te kunnen doen. 

Want Mark Rutte had gezegd dat hij het niet op zijn geweten wilde hebben dat die anders met kerst werkloos thuis zitten. En daarom moeten we allemaal bijdragen aan deze “grootste crisis in zijn negen jaar”, zoals de premier de stikstofsatire zelfs nog waagde te omschrijven. Mark en zijn trouwe adjudant Klaas ging vervolgens het internet op en de televisiestudio’s in (22u Nieuwsuur, 23u Pauw) om aan de mensen in het land uit te leggen hoe de vvd hier een populistisch verkiezingsdingetje gewichtig liberaal principe offerde voor een hoger doel, want dat is wat leiders doen.

De vvd, die publieke misleiding tot ambacht heeft gekneed, had alles paraat. Rutte en drie ministers, in een zaaltje zonder stoelen (zodat de perscamera’s zonder al te veel kritische vragen in Rutte’s voordeel konden worden ingezet), die met ernstige hoofden en veel acteerwerk enige urgentie wisten te veinzen voor het onzichtbare probleem. Tot en met het woord “rotmaatregel” was alles gescript: op het moment dat Rutte het in de mond nam, ging er een mail naar de VVD-leden waarin dat woord de kern vormde. Ze moeten tevreden hebben gekeken toen het woord de rest van de dag trending was online. De worst was weer gedraaid. En over worst gesproken: niet alleen wij moeten offers brengen, de koeien krijgen ook ander voer.

Allemaal flagrante onzin natuurlijk. Die hele “stikstofcrisis” is een politiek probleem dat door een rechter juridisch bindend is gemaakt. Het is een fuckup van politici, die stikstofregels hebben opgesteld waar geen gestandaardiseerde meetnorm voor is, waar geen internationale afspraken over bestaan en waar de buurlanden zich 400 keer minder druk over maken. Die eigen regels, die uit polderbelangen door Henk Bleker gesmeed waren om de geitenwollen sokken bij de boeren weg te houden, werden vervolgens niet gehandhaafd en ergens onderin een Haagse la geflikkerd, totdat ene Johan uit Nijmegen ermee naar de rechter stapte, en die oordeelde dat je moet handhaven wat je tot beleid verheft.

Waar hier de (land)bouw stil ligt, wordt een paar honderd meter verderop in Duitsland aan de andere kant van een Natura2000-gebied gewoon doorgeboerd en -gebouwd. In Nederland worden we geacht vandaag te vertrouwen op politici die zelf ook niet weten waar ze mee bezig zijn maar zich wel opwerpen als crisismanagers van hun eigen probleem. Zij roepen ons op om mee te helpen: door een beetje af te remmen op de A-wegen, redden we de boeren en de bouw. Samen met de vvd, die hier het voortouw neemt, het landsbelang boven partijprincipes stelt, en vervolgens uiterst tevreden in de chatbox op LinkedIn tijdens het praatje van Klaas kon zien dat de achterban er met boter en suiker in tuint. “Niks tegen in te brengen, Klaas…” 

ZzZzzZZzZz

Reaguursels

Inloggen

Is er nou godverdomme nou niemand, bij voorkeur een kolonel van de mariniers die zegt," En nu is het afgelopen". En de macht grijpt in dit kut land?

Lexus01 | 14-11-19 | 20:45

Op LinkedIn zitten enkel virtuesignallers actief te wezen. De rest wil wel eens een keer een andere baan, maar het gros zit enkel dingen te 'liken' waarvan ze hopen dat de eigen leidinggevenden dan van hen kunnen zien hoe enthousiast, 'tolerant', 'woke' of progressief ze wel niet zijn. Menig kotsmoment als ik het weer eens raadpleeg, al die foto's van gelukkige werknemers in domme geposeerde foto's idolaat doen over 'gasverbod', 'duurzaamheid', 'diversiteit' en noem maar op. Die slijmjurk die naar Dijkhoff reageert, reageert enkel naar zijn eigen peergroup, 'he, kijk mij eens deugen, mag ik in de gemeenteraad?'

Datsun_Cherry | 14-11-19 | 17:42

De metingen van RIVM komen uit rekenmodellen waar van alles is ingestopt. Kijk maar eens goed naar zo'n digitaal kaartenhuis. Knap bedacht, maar knapperds komen nogal eens los van de realiteit. Er wordt gewoon gebouwd wat de baas wil. En de baas is groen. De werkelijkheid wordt steeds maakbaarder, dat weet iedereen.

Cepalislam500mg | 14-11-19 | 11:51

Zo doet Rutte dat toch al jaren. Eerst een "rot"maatregel treffen, wegduiken en de peop naar de ventilator laten slingeren, en op het moment dat de klodders zijn nedergedaald, op het juiste moment weer tevoorschijn poppen en een beetje helpen deppen. Om in aanloop naar de volgende verkiezingen, de grote Sinterklaas weer te kunnen spelen en de coalitiepartijen (PvdA, '66) de zwarte Piet te laten krijgen van het stemvee. Rutte heeft de beste spinners en is daarmee ontegenzeglijk de beste politicus van het decennium. Wat geen compliment is.

Cepalislam500mg | 14-11-19 | 11:39

Eerst werd er geopperd dat koeien enzymen in hun voer kregen. Maar nu heet dat ineens "ander voer". Er was ook een tijd dat ze dachten dat hormonen en antibiotica goed was, maar dat is een beetje achterhaald. Vrees dat het met die enzymen dezelfde kant op gaat.

watazooi | 14-11-19 | 10:49

Het wordt tijd voor een meritocratie in den Haag

_danoize_ | 14-11-19 | 10:30

Zagen ze die bomen voor de bio centrales met de hand om ? Of doen ze dat met 2-takt kettingzagen ?

Het leven is zwaar | 14-11-19 | 10:28 | 1

Rhetorische vraag toch?

Cepalislam500mg | 14-11-19 | 11:40

Spiegel online heeft de Pruis al gewaarschuwd voor de 100km/uur. Vinden de toeristen uit de Oost niet geinig.

van Oeffelen | 14-11-19 | 10:18 | 2

Kun je nagaan, Der Spiegel is knetter links.

joppo0 | 14-11-19 | 11:12

Der Spiegel is een bolwerk van gutmenschen

pomodorus | 14-11-19 | 12:03

"Het is een fuckup van politici, die stikstofregels hebben opgesteld waar geen gestandaardiseerde meetnorm voor is, waar geen internationale afspraken over bestaan en waar de buurlanden zich 400 keer minder druk over maken". ja hoho, dat klopt dus niet. Er zij internationale afspraken gemaakt in de EU omtrent nutrientdepositie nabij natuurgebieden, omdat wetenschappelijk al lang is bewezen dat dit een probleem vormt (algenbloei, vissterfte, verdringing van soorten). dat is ook allemaal geen probleem, want we willen met zijn allen vooruit en dat elk land een inspanning doet. het probleem is nu dat NL gestraft wordt omdat het altijd al zo goed bezig is, + de fuckup dat ze de EU regelgeving niet goed hebben omgezet in zinnige NL wetgeving. Grosso modo is de wet "stoot 20% minder ammoniak en NOx uit". in Duitsland hebben ze dat kunnen oplossen met een paar filters op de bruinkoolcentrales (highly effective) en zitten ze op het juiste pad, + de wet is goed opgezet en opgevolgd en vooral: goed gemeten waardoor ze geen domme beslissingen nemen. In NL beginnen ze met ingewikkelde rekenmodellen die zo slecht in elkaar zitten dat ze afgeschoten worden door een rechter, waardoor we gedwongen zijn met een een nulwaarde te werken. Dat is het probleem. En geloof het of niet: de enige knappe koppen die wel weten hoe het werkt en hoeveel we kunnen en mogen uitstoten zitten bij het RIVM. Die rapporten zijn juist en zitten sterk in elkaar, voor zover ze het budget, de tijd en het zeggenschap hebben. Luister naar die wetenschappers, geef ze de ruimte, zodat ze kunnen zeggen: Dit gebied kan nog zoveel stikstof aan, deze projecten stoten zoveel uit: kies zelf maar wat je wil schrappen en begin by the big gains (en ja, dat is ammoniak uitstoot uit veeteelt, vooral varkens). En nog even over PFAS: het is verboden grond waarvan blijkt dat het vervuild is te dumpen op andere plekken. Ze mogen het wel saneren, of tegen een vrij hoge prijs in een saneringsbunker storten. Persoonlijk vind ik het niet meer dan normaal dat we vervuilde grond niet uitstrooien over weilanden maar veilig verwerken. De bouwers die zeggen dat ze "niks"meer kunnen zien vooral op tegen de kosten van sanering (ow boehoe).

breakingbed | 14-11-19 | 09:50 | 6

RIVM, is een Groen Links bolwerk.

de honden blaffen... | 14-11-19 | 10:25

@Boogschuttertje | 14-11-19 | 10:04:
Nee, wel wetenschapper in soortgelijk veld (ik zorg ervoor dat de pharma je niet naait). Wel een tijdje kunnen meekijken daar, de rapporten gelezen en wat vrienden daar zitten. Meten = weten.
Overigens vind ik de maatregel van het toelaten van speciaal diervoer in het plan wel een goede (werd al lang onterecht tegengehouden!), samen met meer geld voor warme sanering. Die 2 gaan ronduit de meeste impact hebben.
@therealbraindump: si, de PAS was bij presentatie al ten dode opgeschreven.
Groenlinks bolwerk? Laat me niet lachen. "Wetenschappers" aan de alpha kant misschien (sociology, diversity gedoe). Maar laborant-collegas die met hun poten in het veld of het lab staan hoor ik opvallend vaak "rechtse" thema's bezigen en zijn al helemaal slecht gediend van dingen als dierenactivisme of bijv. de recente klimaatprotesten.

breakingbed | 14-11-19 | 10:37

@breakingbed | 14-11-19 | 10:37: Universiteiten in het algemeen zijn behoorlijke linkse bolwerken, ook de technische. Daarnaast zijn overheden ook altijd sterk links georiënteerd.

Verder ben ik weinig onder de indruk van alle onderzoeken die ik zie. Zolang de zogenaamde wetenschappers het ene decennium roepen dat we allemaal sterven aan kou, dan weer aan warmte, dan weer aan zure regen en dan weer door straling want ozon pleitte, neem ik die categorie onderzoekers niet al te serieus. Blijkbaar zijn causaliteiten niet zo heel duidelijk. En manipulatie van data is al helemaal uit den boze in normale wetenschap, dus doen ze dat continu in de klimaatwetenschappen en de natuurwetenschappen, want de politieke agenda moet onderbouwd worden.

Rest In Privacy | 14-11-19 | 10:56
▼ 3 antwoorden verborgen

Dus als we de boerenBouwers werkloos maken, kan ik 160 gaan rijden?
Oké Rutte, tis rot, maar mijn stem krijg je!

Ruimedenker | 14-11-19 | 09:49

De afgelopen week zag ik dat de GroenLinks straatgenoten de houtkachel, eh sorry, mini-biomassacentrale, hadden gestart.
Helaas waren ze ook wat ontstemd. Ze waren bezig om het woekerende groen (door de stikstof) tussen de tegels in de tuin te verwijderen. Gelukkig doet Rutte daar wat aan.

El Rico Grande | 14-11-19 | 09:48

Hoe hoog is het CO2 gehalte van al die politieke gebakken lucht? Lijkt me dat daar een prima winst te behalen valt om de komende jaren zonder maximum snelheid over de snelwegen te kunnen.

EEGlivesagain | 14-11-19 | 09:42

ik mag van mn moeder niet op linkjes klikken van vreemde meneeren

pomodorus | 14-11-19 | 09:38

Heeft iemand al berekend wat de stikstofuitstoot van Frans Timmermans is?
Gigantisch volgens mij. Kunnen we dan niet gewoon een win win situatie creëren door hem te verbannen?
In 1 keer alles opgelost.

Dirk III | 14-11-19 | 09:24 | 2

hij mag gewoon geen eiwitten meer eten

pomodorus | 14-11-19 | 09:31

Rutte en een groot deel van de andere politici zijn anders ook steeds meer gaan stinken. Produceren een flinke hoeveelheid methaangas wat zoals je weet een sterker broeikasgas is dan CO2.

kunstliefhebber | 14-11-19 | 09:32

Het is één grote farce. Mijn vertrouwen in de politiek en politici was al klein, die is nu helemaal verdwenen. We worden geregeerd door een stel vollidioten die alle realiteitszin uit het oog zijn verloren. Bah!

Julius Pace Car | 14-11-19 | 09:18 | 1

Hahaha ... inderdaad .. daar komt het wel op neer.

daytripper | 14-11-19 | 09:20

En waarom niet een koepel over Nederland bouwen ..? De meeste stikstof schijnt uit het buitenland te komen en het zou enorm in verwarmingskosten schelen . lol

daytripper | 14-11-19 | 09:16
-weggejorist-
janleuk | 14-11-19 | 09:02 | 3

De bouw kan verder. Voor wie moet er gebouwd worden? Moet er nog gebouwd worden wanneer we geen gelukszoekers meer erbij krijgen? Dus de bouw is voor de asielindustrie? Wie betaalt al dat bouwen voor die migranten? Huurhuizen, bouwkosten worden lekker opgekrikt dus koopwoningen ook duurder voor de mensen.
Oplossing: stop de immigratie van mensen met een lege portemonnee en een ellenlange eisenpakket.
Mijn zorgkosten gaan ook alweer omhoog volgend jaar. Gek he.

Mart6037 | 14-11-19 | 09:00

Tjonge die Rutte! Hij had zelfs een koortslip. Zouden ze Klaver aan zijn verstand gepeuterd krijgen dat die 100km-maatregel helemaal niet werkt?

Rest In Privacy | 14-11-19 | 08:59 | 3

Beste Mensen het wordt nog veel erger. Klaver dient vandaag een wetsvoorstel in waarin wordt afgedwongen dat veestapel met 50% wordt verminderd, 100km wet wordt en vliegverkeer wordt verminderd. (Website groenlinks) Verder bestuderen ze in de achterhoek of snelheid op provinciale wegen naar 50km/uur kan. Dus maak je borst maar nat, de chaos wordt steed groter en Rutte is de regie totaal kwijt door zijn geheul met links.

Vliegende_rookworst | 14-11-19 | 09:11

@Vliegende_rookworst | 14-11-19 | 09:11: Ja de chaos zal nog groter en groter gaan worden. Het principe van Rutte om de kool en de geit te sparen gaat als een boemerang hem vol raken. De provinciale staten willen dus de snelheid op provinciale wegen naar 60 km gaan onderzoeken en we weten allemaal dat ze dit dus gaan invoeren. Ze zijn net zo gek als in de zwarte piet discussie. Een klein groepje wilt het afdwingen, politici en wat grote ondernemers (Hema, Blokker, Lidl, AH etc.) gaan erin mee, want ze willen geen 'gedoe'. En uiteindelijk verdwijnt zo Zwarte Piet uit beeld. Dit volk is zo volgzaam dat het gewoon kan gebeuren. Maar de graaf bemerkt wel dat de geest uit de fles is en men heel veel reuring ziet. Overmorgen zijn de sinterklaasintochten en dan kun je weer lachen om het bestuurlijke onvermogen. Maar ja, schop ze er dan ook uit, laat je horen, medenederlanders. Het gaat om uw eigen toekomst.

Graaf Monte Cristo | 14-11-19 | 09:20

Rutte buigt zo diep voor Klaver dat hij in zijn eigen kont kan kijken.

Rest In Privacy | 14-11-19 | 10:20

OT, is er ook nog goed nieuws te melden ? Yep, na inzet van GS reaguurders gaat het Osdorpplein in 020 voortaan Osdorpplein heten.
www.at5.nl/artikelen/198174/definitie...

janleuk | 14-11-19 | 08:57

Geef de boeren niet de schuld. Ze produceren voedsel. Als de bevolking groeit, produceert ze meer voedsel.
Als we minder koeien en varkens willen kunnen we het beste eerst de bevolkingsgroei aanpakken

Abu Bachouca | 14-11-19 | 08:52 | 4

@despee | 14-11-19 | 09:16: Dan wordt die biefstuk voor jou onbetaalbaar. Of denk je dat een boer van die 10% kan leven?

Graaf Monte Cristo | 14-11-19 | 09:22

@despee | 14-11-19 | 09:16: Dan móet de stikstofuitstoot toegerekend worden aan het importerend land

Abu Bachouca | 14-11-19 | 09:35
▼ 1 antwoord verborgen

Waar is te vinden wat de impact van de afgelopen 19 jaar Natura2000 beheer zijn? Waar is de nul-meting en waar zijn de meest recente meetgegevens?
Ik kan ze hier niet vinden:
www.synbiosys.alterra.nl/natura2000/e...

Ik vraag dit voor een vriend

marcoplarco | 14-11-19 | 08:51

Op moment dat de VVD kliek door had dat het milieu geneuzel stemmen en GELD oplevert draaien ze net zo hard als normaliter de PvdA. Maatregelen die er gaan komen zijn er puur voor de business van VVD vrindjes.

janleuk | 14-11-19 | 08:50 | 3

Je lacht je de ballen uit je broek als je een installatie bedrijf hebt lEn maar warmtepompen installeren en je zakken vullen.

Vliegende_rookworst | 14-11-19 | 08:53

Kan iemand mij uitleggen hoe je de noodtoestand als volk kan afdwingen en dan die hele zooi in Den Haag naar huis kan sturen.

Vliegende_rookworst | 14-11-19 | 08:48 | 2

Gewoon net als de boeren en bouwmensen massaal richting Den Haag opstomen maar dat gaat niet gebeuren. Alternatief is massaal op de PVV stemmen maar ook dat gaat ook niet gebeuren. De op verjaardagen, met een borreltje op, grootsmoel Hollander stemt uiteindelijk vanwege z'n hypotheekaftrek e.d. veilg op de oude politiek. Er is met Fortuyn één keer kans op een radicale verandering geweest maar die kans is afgeknald.

janleuk | 14-11-19 | 08:54

Dat gaat nooit lukken als helaas slechts 25% van het volk bestaat uit mensen die nog enige ratio hebben, en zich niet laten leiden door emo-hysterisch psychoses. Of achter politieke kneuzen aanhollen die daaraan lijden.

Realism Is All | 14-11-19 | 09:21

Dit is zo iets als een kopvoddentaks om de negatieve Islamuitstoot te verminderen. Henk en Ingrid knikken instemmend. Overigens wel een realistisch probleem van minimaal 9 jaar.

A.S. Perien | 14-11-19 | 08:47

Landbouw is voor 46 % verantwoordelijk, het wegverkeer 6.1 % dus lijkt mij vrij duidelijk waar de echte winst ligt. ANWB,BOVAG enz moeten ook maar eens een protestmars richting het malieveld gaan organiseren.

janleuk | 14-11-19 | 08:45 | 4

U zoekt nog daadwerkelijk naar oplossingen voor een imaginair probleem?

jemagookniksmeer | 14-11-19 | 08:49

En het buitenland?

Vliegende_rookworst | 14-11-19 | 08:50

Wie zegt dat? Het RIVM? En volgens welke berekening? En als er uitstoot is maar ook gelijk opname? Een buurman die bijvoorbeeld een vuurkorf in de tuin heeft stoot veel uit. Maar als alles weer door een afzuigkap opgezogen wordt of direct in zijn tuin neerslaat(onzin op zo'n korte afstand natuurlijk), of dat het gewoon naar jouw tuin waait, is natuurlijk een heel verschil. Kortom we praten adv onderzoeken en metingen die nergens op slaan. Dan daarbij maakt het nogal wat uit of je het over NOX hebt of ammoniak. Eerste schadelijk voor de gezondheid, tweede vervelend voor dat ene plantje achterin een natura gebied (als het al waar is)!!!!!!!!

Mart6037 | 14-11-19 | 08:54
▼ 1 antwoord verborgen

List en bedrog in optima forma!

Rest In Privacy | 14-11-19 | 08:44

Lekker de aandacht afleiden van de echte crisis, deze poppenkast is om volk te vermaken en voor dat ze het door hebben komen er duizenden migranten per maand bij.

MokumsMoppie | 14-11-19 | 08:43 | 3

Deze overheid ziet deze gelukszoekers als potentiële schatkistvullers. De nare werkelijkheid is dat deze lieden -eenmaal gesetteld- de rest van hun leven onze sociale voorzieningen uitzuigen gelijk een teek.

Ommezwaai | 14-11-19 | 08:46

Duizenden ? Jaarlijks zo'n beetje net zoveel als er huizen gebouwd worden.

janleuk | 14-11-19 | 08:47

Aandacht afleiden EN tweedracht zaaien. Hiermee is een duidelijk statement gemaakt dat de reden is dat we minder hard kunnen rijden komt door boeren en bouwers.

Scagnetti | 14-11-19 | 09:08

Ik zou eerder willen spreken van een vette VVD-worst, waar het grootste deel van het kiezersvolk weer zal intrappen. De VVD zal als "beloning" voor het inleveren van hun gekoesterde stokpaardje, de limiet op de autosnelwegen, hoogstens een paar zetels inleveren in de opiniepeilingen. De FvD en PVV die zich tegen de klimaat- en kostbare verduurzamingshysterie verzetten, zullen naar mijn verwachting na de komende verkiezing buiten het centrum van de macht worden gehouden door partijkartel.

AndreP | 14-11-19 | 08:40

Ik ben blij dat door mij als automobilist de migranten nu wel een huis kunnen krijgen.

Nuchternederland | 14-11-19 | 08:38

#100 in z’n 3

Perebek | 14-11-19 | 08:38 | 1

De Saab van Markie schijnt overigens wel de 140 km/uur te kunnen halen..

Ommezwaai | 14-11-19 | 08:42

Ze moeten zich gaan bezig houden met immigratie en veiligelandiers die hier de boel stelen en rausen en islamitische terroristen die vanuit Turkije hierheen komen voor bed bad brood en bommen.
Dat stikstof gelul is her zoveelste nutteloze topic waar we niks aan hebben.
Dr uit met die schooiers.

gijs geluk | 14-11-19 | 08:36

10 jaar houtje touwtje beleid onder Rutte en Nederland is totaal onbestuurbaar geworden. We zitten met een probleem wat zijn weerga niet kent. Dit 100 km/u verhaal is slechts een symptoom van een veel groter achterliggend probleem. Nederland heeft geen vat meer Op eigen beleid.

Fooak | 14-11-19 | 08:27 | 1

De Raad van State heeft de feitelijke macht over Nederland.. Rutte en zijn vazallen knikken braaf mee met deze club. Deze zogenaamde crisis is letterlijk gebaseerd op lucht....

Ommezwaai | 14-11-19 | 08:38

LinkedIn? Hoopte natuurlijk dat mensen dan niks negatiefs durven te zeggen (de baas leest mee)

******** | 14-11-19 | 08:25

Dat zachter rijden is totaal niet het probleem.
Hier, rondom Utrecht mag je sowieso bijna nergens harder dan 100.
Het liegen en bedriegen dat is het probleem.
De verzinsels, het emotionele gejank van de boeren en bouwers blabla kerst.
Wat denk die gozer nou? Dat we helemaal achterlijk zijn?
Woest ben ik Mark! Woest!
How dare you, te denken dat allemaal maf zijn?
Zelf het mieterige woord “Rutmaatregel”.
Hoe kan iets nou Rot zijn als de redder bent van boeren en bouwers?
Jij populistische kwal!!!
30 jaar vvd gestemP en heb mij nog nimmer zo belazerd gevoeld.
Man, ga je kapot schamen! En dat ReteJong, Klaasje, van jouw erbij.
Zo dat lucht op....
Nu lekker naar de markt.

Ruimedenker | 14-11-19 | 08:24 | 2

30 jaar....
De ellende is je van harte gegund.

Ivor Biggun | 14-11-19 | 08:40

@Ivor Biggun | 14-11-19 | 08:40:
Alleen mensen die een gen missen stemmen volgens mij nog op deze club.

Ommezwaai | 14-11-19 | 08:44

Man man man, wat hebben wij een kudt kabinet.
Godallemachies wat hebben wij een kudt kabinet...

Ali Bi | 14-11-19 | 08:22 | 3

Een zeer juiste omschrijving van deze krankzinnigen!

Oetiohnegentechnik | 14-11-19 | 08:33

Rutte is ondertussen de risé van de EU.

Vandaag in de Telebelg dat hij nagenoeg overal in de EU uitgekotst wordt door zijn slechte regie, zijn gebrek aan strakke ambtelijke aansturing in belangrijke dossiers, het benoemen van politieke lichtgewichten als bestuurders van belangrijke organen die zich door gl/d66 ambtenaren in de luren laten leggen, enz.

TriestGeval | 14-11-19 | 09:51

@TriestGeval | 14-11-19 | 09:51: Pinokkio wil niet voor niets een 4e termijn. In Brussel moeten ze hen ook niet meer. Geen visie, geen ruggengraat, een verrot slechte manager die echt alles in de soep laat lopen... . Een laml*l

FrankOngerust | 14-11-19 | 12:24

Dat zijn een hoop kilometers aan geitenpaadjes opeens Merk. En net zo traag om door te komen ook.
(Net als je dacht dat de grap dood was....)

De nieuwe Volkert heeft trouwens geen pipa meer nodig. Het is een debiel met Asperger, teveel geld en tijd . Hij heet Johan en woont in Nijmegen. En de kattensprongen van Merk-Rutte maken het alleen maar erger. Die einde-tijds terrorist gaat gewoon opnieuw naar de rechter.

Meelij met ons, arm Nederlands volk. Geknecht door onze zelfgekozen dictators. Weet je wie trouwens ook hun eigen dictator gekozen hebben? Oh wacht, die lachen zich nu de tandjes...

bakermat | 14-11-19 | 08:21

Het meest absurde van deze maatregel is dat je 's nachts wel harder dan 100 mag. Kennelijk stoten auto's alleen overdag stikstof uit als ze harder dan 100 rijden.
Maar de maatregel is geen paniekvoetbal, hoor.

MAD1950 | 14-11-19 | 08:16 | 1

Gaat toch om het totaal. Als je overdag 100 rijdt en in de nacht 130 heb je nog steeds een reductie in kg stikstofuitstoot.

despee | 14-11-19 | 09:18

Hulde van Rossem, hulde!

Keessie-Neistat | 14-11-19 | 08:15

Deze mensen zitten op het pluche voor zichzelf. Niet voor het volk.

F1802 | 14-11-19 | 08:15

De reclameborden die dat fopliberale clubje geplaatst heeft is helemaal tenenkrommend, maar gelukkig kan het ook compleet averechts werken: door die "rotmaatregel 100"-campagne van hen zou het wel eens een leuke backfire kunnen worden omdat men dan denkt dat de 100-maatregel volledig aan VVD te wijten is.

Ome_BW | 14-11-19 | 08:14

Landgenoten, de afbraak van de vvd , de partij van Pinokkio is begonnen.Laten we
ze een handje helpen bij de eerst mogelijke verkiezingen.

gerrie de perrie | 14-11-19 | 08:13

Nu wordt echt pijnlijk duidelijk hoever we in de EU stroomt zijn gezakt. Huidige kabinetten kunnen het land over 10 jaar op slot gooien en daar is vervolgens niets meer aan te doen.

metdedag | 14-11-19 | 08:13

Het is gewoon heel slim. Als de overheid te weinig geld heeft gaan ze niet minder uitgeven. Ze gaan meer geld vragen. Gewoon eisen kan niet, dat pikt de burger niet. Het kan wel met behulp van een zelf in elkaar gezette crisis. Waar een zelf in elkaar gezette oplossing voor komt. Waar geld voor nodig is. En wij denken dan iets van: "Allemachtig. Ze doen dat toch wel even geweldig zeg!" En ondertussen betalen we meer voor minder.

Voor wat ze ook maar waard zijn..., kijk maar naar de peilingen...

Rest In Privacy | 14-11-19 | 08:09

Samengevat ;

1) lost dit helemaal NIETS op, het milieu heeft hier echt helemaal niets aan. Wagenpark Nederland is nog steeds stokoud vergeleken met Duitsland door hoge BPM enz.

2) een kleine ramp voor iedereen buiten de randstad, door de grotere afstanden was 130 juist zeer productief en prettig. Voorbeeld: Dit kost mij 10+ uren per maand extra reistijd tussen mijn klanten. (5000km per maand)

3) kost een godsvermogen om alle borden, en die kleine hectometerbordjes te vervangen. is dat in de ExcelSheetStikstofFormuleDesDoods.xlsx meengenomen?

4) Politieke zelfmoord voor de VVD - ooit waren ze de poortwachter van ondernemend NL, nu een soort GL2. Bah. Schaam jullie diep.

5) Hellend vlak, nu 100, straks 80, en nog meer onzinmaatregelen.

6) Is te hard rijden nu een milieudelict? Flitsen voor de verkeersveiligheid is niet van toepassing, want om 19:00 mag je wel weer normale snelheden rijden.

7) Elektrische en Hybride auto's - mogen die wel harder? Waarom niet?

8) Gaan de treinen (die ook dwars door P2000 gaan) nu ook minder hard? (Stroom is 80% kolen = stikstof, niet waar?). Zo nee; waarom moeten elektrische auto's dan wel afremmen?

Kolder.

harry21 | 14-11-19 | 08:05 | 1

Je mag niet discrimineren op geloof, daarom Electrische auto's ook afremmen. Het is een geloof dat mensen iets kunnen doen aan de klimaat verandering.
Er was een klimaatverandering nodig bij het ontstaan van de mensen, is dus eigenlijk al heel lang bezig....

Sun_puppy | 14-11-19 | 08:12

Gisteren Rutte ook weer bij nieuwsuur met de nieuwe VVD hitsingle : ' 100 km per uur of anders thuis met Kerst' . Maar de VVD moet redden wat er te redden valt, je zal er maar op gestemd hebben.
Enne... wat is conpassie : dat je een teringhekel aan iemand hebt?

despee | 14-11-19 | 08:00 | 7

@Keessie-Neistat | 14-11-19 | 08:18: Dat dacht ik nou ook. Volgens mij kwam dit van een door de SP overgelopen spindokter. Die hebben toch het alleenrecht om angst voor baanverlies?

despee | 14-11-19 | 08:49
▼ 4 antwoorden verborgen

Exact. Rutte hoort 100% bij de partij van Jetten, Pechtold, Kaag en Ollongren. Vooral sinds Rutte-3 is hij uitgesproken destructief bezig voor ons landje, of wat daar nog van over is. Nog meer geld en macht naar Brussel, nog meer "vluchtelingen" en nog meer klimaathysterie. Dankjewel, Mark Rutte. Maar vooral: Dankjewel VVD kiezers. Dankjewel voor het tegen beter weten in hardnekkig blijven kiezen van deze eeuwig grijnzende bedrieger. Jullie laten je telkens weer opnieuw foppen en manipuleren. Dat is de tragedie die hier speelt. VVD kiezers WILLEN het gewoon niet zien.

Motleycrew | 14-11-19 | 08:07

"Rutte en drie ministers, in een zaaltje"
Tja daar stonden dus _4_ incapabele wijven met gezichten als de slechtste maandstonden-dag. Nederland schaam U voor zoveel dommigheid, de Duitsers lachen zich kapot hier net over de grens.

grindbak | 14-11-19 | 07:51 | 1

Duitsers liggen begreep ik slap van het lachen hoe wij ons laten beteugelen met een bit en zelf gaan ze gewoon door. Terwijl 30% over de grens vanaf Duitsland komt aanwaaien aan vervuiling.

Jan, Leiden | 14-11-19 | 08:01

Alle VVD-beloftes aan de kiezers sneuvelen en toch blijven er mensen VVD stemmen. Er zou toch echt eens een finale afrekening moeten komen voor zoveel kiezersbedrog. Dit land heeft geen linkse meerderheid en dus is het een keuze van Rutte om GL-beleid uit te voeren. In Duitsland lachen ze zich ondertussen een kriek om de nieuwste stikstofmaatregel.

jochum1980 | 14-11-19 | 07:48

Ik blijf vandaag in bed liggen.
Zo moe....

Ruimedenker | 14-11-19 | 07:46 | 3

Zelfde gedachte hier.

nedpol | 14-11-19 | 07:52

Goeiemorgen, Ruimedenker. Rise and shine, on the double! Dit land heeft de normalen veel te hard nodig.

(Jij ook goeiemorgen, Chicago!)

MickeyGouda | 14-11-19 | 08:01

@MickeyGouda | 14-11-19 | 08:01:
Goedemorgen Micky,
Ondertussen al aan het ontbijt ;-)
We gaan er weer het beste van maken.
As long as it doesn’t kill you, it Will make you stronger.
Chicago!!! We missen jou.

Ruimedenker | 14-11-19 | 08:09

Dit land moet kapot ten kosten van alles.

watergeus | 14-11-19 | 07:45

Als je denkt dat het niet gekker kan, bekijkt de provincie Overijssel of 60 ipv 80 op de provinciale wegen helpt.

Als je hem helemaal stil zet stoot je niets uit, misschien nog beter ?

Collectieve waanzin, zo ziet dat er dus uit.

sprietatoom | 14-11-19 | 07:43

Dit land is als een patiënt die aan hypochondrie lijdt. Linea reacta naar de psychiater.

Sendis | 14-11-19 | 07:39

Patrick Smits denkt dat de VVD er voor hem is.
Droom zacht, Patrick.

Harry Turtle | 14-11-19 | 07:39 | 4

@Beefbus | 14-11-19 | 07:49: maar berbaartje blijft wel een trouwe supporter van zijn club, dat moet je hem wel nageven, ondanks het feit dat zijn club wedstrijd na wedstrijd verliest.

therealbraindump | 14-11-19 | 08:02

@therealbraindump | 14-11-19 | 08:02: Da's wel waar. Zo trouw als een hond zegt men meestal. In dit geval is het baasje overleden en waakt het hondje nog steeds over hem.

ChatBot | 14-11-19 | 08:11

Ik heb het sterke vermoeden dat Patrick Smits de Fatima Dakmar van de VVD is.

jemagookniksmeer | 14-11-19 | 08:52
▼ 1 antwoord verborgen

Alle regels die er zijn en er bij gaan komen zal mijn 'n worst zijn. Het enige waar ik nog het meest mee zit is dat ik met hart te werken nog steeds niet het einde v/d maand haal om boodschappen te kunnen doen. Steeds 100 euro te kort.

mente aperta | 14-11-19 | 07:38 | 1

En geen huis kopen ook al werk ik hard met hart

MokumsMoppie | 14-11-19 | 08:16

Het zal me worst wezen. Waarom je drukmaken om een stapeling van drogredenen. Die snelheidsverhoging gaat me echt niet raken (45000 per jaar hoofdzakelijk randstad). Stikstofuitstoot zal er niet minder van worden. Heeft verder ook niets met filedruk te maken. Stikstofcrisis op zich is Eem hele hoax. Man man man wat een drukte om niks.

Tapioca pudding | 14-11-19 | 07:35 | 1

* verhoging=verlaging
Maar zoals gezegd, wat maakt het uit.

Tapioca pudding | 14-11-19 | 07:38

Het RIVM gaat uit van een reductie van 1,6 mol/ha/jr voor snelheidsverlaging. En dan 80% daarvan, omdat het alleen overdag is: 1,28 mol/ha/jr . Waarvan 30% aan de natuur wordt gegeven en 70% aan de bouw: 0,384 mol/ha/jr voor natuur dus, van de 1655 mol/ha/jr die in 2017 viel: 0,023% dus niet 0,07, maar 0,023% ?!!!??
En daarvoor gaat de complete ochtend- en avondspits elke dag naar de 1.500 km file ? WTF? Wat is dit voor wanbeleid, gebaseerd op volstrekte ijle lucht ?

Deze door Rutte en zijn linkse kabinet ( VVD en CDA zijn gewoon keihard links) opgelegde maatregel komen hem en zijn partij héél duur te staan. 100 km is niet vol te houden over lange afstanden. Wij zijn weer eens de risee van Europa.

Eendragtmaaktmagt | 14-11-19 | 07:29 | 2

Tijd heelt alle achterlijkheid. Deze maatregel wordt over een paar maanden wel weer teruggedraaid, als alles wat iedereen hier nu voorziet is uit gekomen.

MickeyGouda | 14-11-19 | 07:35

Het probleem heet Rutte. Dat is een D66 man en weten we al 15 jaar;;https://www.volkskrant.nl/cs-b810d3c6

beniknouzoslim | 14-11-19 | 07:28 | 1

Zeer verhelderend artikel.

Jeroen65 | 14-11-19 | 07:56

Net op WNL (met Baudet); Baggeraar die door gewijzigde regels tot volgend jaar niet meer verder mag en daardoor even 8 miljoen omzet mist.
Hij hoopt dat hij volgend jaar de vergunningen rond krijgt...
Ondertussen zit naast Baudet een columniste van het AD (Angela de Jong), met een zure blik, die 'zich niet kan voorstellen dat politieke partijen zich dit op de hals halen'.
Baudet gaat lekker los, mevrouw de Jong gaat steeds meer in de verdediging. Ze baalt dat ze niets in kan brengen tegen de standpunten van Baudet. Zoal: in Duitslnd liggen de normen 140 maal hoger... Nou, Angela, ga daar maar eens op in!

EEnzame SchizofrEEN | 14-11-19 | 07:27 | 2

Haha, als de reclame wordt aangekondigd, zit mevrouw de Jong er, zuur in haar glas linksdraaiend water te staren, Baudet wil al gezellig rond gaan lopen.
Ziet er uit alsof mevrouw de Jong er liever niet had willen zitten. Zou er een column in het AD kunnen óver mevrouw de Jong?

EEnzame SchizofrEEN | 14-11-19 | 07:30

Een beetje gezond verstand op de vroege morgen, een verademing na de jut & jul show gisteren van het kabinet.

sprietatoom | 14-11-19 | 07:31

Groenlinks vindt de plannen van het kabinet niet ver genoeg gaan. Zo is het beeld dat Rutte toch in het midden staat en van links en rechts kritiek krijgt. Maar bij Groenlinks vinden ze het natuurlijk geweldig dat al die automobilisten gedwongen worden om 100 km/u max te rijden. Maar Groenlinks weet ook dat als Groenlinks steun uitspreekt voor het beleid van Rutte dat een kus des doods is voor Rutte. Groenlinks steunt Rutte door hem niet te steunen.

Rest In Privacy | 14-11-19 | 07:25 | 2

Klaver zei een tijd geleden al dat de VVD hem links inhaalt tegen Dijkhof, nu is hij weer verder richting extreem links opgeschoven.

sprietatoom | 14-11-19 | 07:34

Bij onze oosterburen zie je een soortgelijke innige symbiose tussen de gruenen en het CDU van Angela Merkel, heel vreemd. Ook daar zie je veel ontevredenheid bij de conservatieve aanhang van het CDU onder leiding van Merz.

therealbraindump | 14-11-19 | 08:13

Jip en Janneke keken elkaar sip aan. Balen hoor dat papa nu langer onderweg is naar zijn werk.
Moet hij dus nog vroeger opstaan dacht Jip.
Maar dat deze maatregel nodig was begreep Janneke wel hoor. Vandaag was het donderdag en mochten ze gelukkig volgens het door mama gemaakte rooster spelen in de enige verwarmde kamer in hun oergezellige Vinex woning. Papa had uitgelegd dat hij niet genoeg centjes meer had om het hele huis te verwarmen.

penis-aqua-rosA | 14-11-19 | 07:21 | 1

Ik weet nog dat in de jaren 80 de maximum snelheid omhoog ging van 100 naar 120. We gaan nu weer terug, terug naar het niveau van de jaren 80. En daar stopt het niet. Er gaan nog veel meer milieu/klimaatmaatregelen komen die ons nog veel verder in de tijd slingeren: jaren 70, 60 en zo voort. Allemaal 'rotmaatregelen'.

Rest In Privacy | 14-11-19 | 07:29

Compassie ken ik wel. Gezamenlijk lijden. Doet ie best goed. Alleen jammer dat heel Nederland het lijdend voorwerp is.

Jos Tiebent | 14-11-19 | 07:19 | 1

Het christendom zit blijkbaar nog heel diep in het Nederlandse volk, dat deze onzin wordt gepikt door oerdom VVD volk.

Rest In Privacy | 14-11-19 | 07:52

Allemaal lekker blijven klagen en schelden online. Dat veranderd niet kan ik u vertellen. Daar krijg je teflon Rutte niet mee op andere ideeën.

Djeekop | 14-11-19 | 07:07

Beste beeld gister op tv was toch wel het congres van de VVD gister waar de leden geen enkel probleem zagen in deze nieuwe maatregel. Op de statafels stonden hele kleine net gelijmde vaasjes met import ingevlogen Chinese bloemen.

penis-aqua-rosA | 14-11-19 | 07:05 | 2

Zolang ze maar aan de macht blijven.

ristretto | 14-11-19 | 07:18

@ristretto | 14-11-19 | 07:18: Spijker, kop.
Al moet het hele land lijden (inclusief hun eigen moedertje), de gevestigde partijen móeten en zullen aan de knoppen blijven. Liegen, draaien, konkelen, kapot maken van tegengeluiden..
Wellicht voelen ze ook wel aan dat het moment dat ze niet langer op hun plek zitten en er kritisch naar hun handelen wordt gekeken, de kans groot is dat ze voor de rechter worden gedaagd om met de billen bloot te gaan. Hopelijk dat er vanaf dat moment ook zoiets als hoofdelijke aansprakelijkheid volgt, zodat de ex-politici niet hun schouders ophalen en de boel wegwimpelen.

EEnzame SchizofrEEN | 14-11-19 | 07:34

Fantastisch gedaan. Je legt het gewone volk lam met klimaatproblemen. En legt ze aan de ketting met hoge belastingen. 9 jaar vvd = 9 jaar belastingverhoging. Ondertussen groeit de bevolking en de consumptie.
Het verdienmodel Van Nederland gaat helemaal naar de ratsmodee. Te weinig mensen verdienen het geld voor de niet werkenden. Die laatste groep blijft maar groeien.
De vrijheden van ons eens liberale land gaan een voor een in de uitverkoop op basis van internationale verdragen. De Islam krijgt alle rode lopers die het maar wenst om uit te breiden. Onze minister van Buitenlandse Zaken waarschuwt in het Arabisch niet naar de pers te luisteren. Naïevelingen, die echt denken dat het wel mee zal vallen met de nieuwkomers, dat ze als een soort “nobele wilden” onder onze blanke beschaving veranderen in modelburgers. Er wordt geen consistent beleid gevoerd. Dan zijn het internationale verdragen zoals Marrakesh of een VN verdrag die de boventoon voeren en de volgende dag nemen we maatregelen die zonder overleg gigantische verschillen met onze buurlanden opleveren.

Kortom, het is geen Rotmaatregel maar een Rotkabinet.

ristretto | 14-11-19 | 07:03

Ze slijten ons zeker voor gek. Die 130 naar 100 gaat helemaal niks doen. Wij hier in het noorden rijden 130. Maar onze NOx concentraties zijn niet hoog. Dat is in het westen. Maar daar rijdt men haast nooit boven de 100. Als je iets wil doen aan de uitstoot, doe je beter iets aan de files.

azijnseikerT | 14-11-19 | 07:02 | 2

Probeer maar 130 te rijden op de A7 tijdens de spits dat gaat je niet lukken.

BigKnor | 14-11-19 | 07:40

Hebben ze goed afgekeken van religies, dat probleem én oplossing daarvoor aanbieden. De moed zakt me pas écht in de schoenen als ik zie hoe er elders met het millieu wordt omgesprongen. En dan ga je hier op die paar vierkante kilometer panieksprongen maken. Als dat nou eens diende als voorbeeld mmkay, want wd moeten wel ergens beginnen nou... Maar waar de echt hardcore vervuiling plaatsvindt, horen ze niet eens over hoe het hier nu loopt. Met je gissingen en onduidelijke metingen.

NiCeY | 14-11-19 | 07:01

Groeten uit de VS. Ik ga morgen de twin turbo V8 weer even volgooien voor een paar tientjes.

Sir Hackalot | 14-11-19 | 07:00 | 3

Groeten uit Thailand waar ik straks 2 uur aan het file rijden ben om uit Bangkok te komen tezamen met een tienduizendtal diesel pickups.
Ook benzine is 40 euro voor een volle tank.

Gelukkig trouwens dat er om Nederland een 200km hoge muur gebouwd is, anders zou deze Stikstof zo eens vanuit Azië of Amerika kunnen vliegen!

allesofniks | 14-11-19 | 07:31

Groeten uit Spanje, waar het grijs ziet van alle brandjes, Iedereen mag zijn afval gewoon buiten op het land in de fik steken, waar Basf een uitstoot heeft , die 65 km verder te zien is. maar waar we wel gewoon autorijden met Diesel, gelukkig wel, want nergens zie je palen voor electrische autos en gas heeft bijna niemand, dus gewoon houtkachels, gezellig . Mensen stem toch eens niet een keer op de VVD. Moet men tot February wachten om gewoon weer te werken, veel bedrijven staan al op het randje en mensen lopen thuis niks te doen, die willen aan het werk.

gato | 14-11-19 | 08:32

Groeten uit Thailand, ergens vanuit de gouden driehoek [0]. Waar ook ik vandaag met mijn Toyota diesel pick-up even boodschappen heb gedaan en dochter naar school heb gebracht.

Moet overigens wel zeggen dat het ieder jaar zo'n 3 maanden niet prettig is vanwege de slechte lucht (verbranden van bladeren enzo). Maar op dit moment is alles goed.

---

[0]: nl.wikipedia.org/wiki/Gouden_Driehoek...)

DolfWeerwolf | 14-11-19 | 09:17

Syp Wynia somt in cafe Weltschmerz heel systematisch de nederlagen van Mark Rutte op, www.youtube.com/watch?v=mFsMP4v564s , veelzeggend..

therealbraindump | 14-11-19 | 07:00

Politiek probleem? Terwijl iedereen zonder stront in de ogen ziet dat de bladeren van de bomen vallen! Er is wel degelijk iets aan de hand met onze natuur!

Astimar Teutis | 14-11-19 | 06:58 | 3

Dompie. Je hebt het nu over het klimaatprobleem. En ik weet niet waar ik moet beginnen om zoveel domheid. Zal maar met de bladeren beginnen. Omdat jij een plaatselijk fenomeen ziet die gewoon binnen de variabiliteit ligt en ook nog met een n=1. Slaat dat nergens op. Maar het heeft ook niks met klimaat te maken zo n vaststelling. Kortom: wat je ziet is heel normaal.

azijnseikerT | 14-11-19 | 07:06

Dat heet herfst.

MentalW | 14-11-19 | 07:18

Lol

Rest In Privacy | 14-11-19 | 07:53

Haha. “Conpassie” Hij zal vast een expert zijn, maar niet in taal. Dombo.

Ashtrey | 14-11-19 | 06:48

“grootste crisis in zijn negen jaar” maar dan wel door deze 'regering' zelf veroorzaakt. Zoals Baudet het treffend verwoordde "een door de regering zelf gecreëerde impasse" die nu met allerlei ondoordachte paniekmaatregelen gecompenseerd moet worden.

Wekkertje | 14-11-19 | 06:43

Wel slim van de gladjakkers, iedereen nog vroeger en later op de weg, scheelt files.

Ray Skak | 14-11-19 | 06:36
-weggejorist-
ewout56593235 | 14-11-19 | 06:36 | 6
▼ 6 antwoorden verborgen

Ik krijg verschrikkelijke jeuk van de VVD. Een ‘rotmaatregel’ slappe hap. Een ding weet ik wel, er zit een enorme discrepantie tussen wat ik hoor en wat er leeft onder VVD leden die ik spreek en beleid dat we zien.
Het wordt tijd om over te stappen. De VVD heeft goede ideëen maar kan ze niet uitvoeren. Ergo het wordt tijd dat ik FvD het voordeel van de twijfel ga geven.
Ik wil zo ver mogelijk weg bij die D66 - Groenlinks - VVD - CDA klimaathysterie, criminele vluchtelingen bonanza en fuck onze traditities beleid.

ratelaar | 14-11-19 | 06:34 | 1

iemand die roept dat de VVD goede ideeën heeft, kan ik per definitie al niet meer serieus nemen.

jemagookniksmeer | 14-11-19 | 07:19

Het is een maatregel waar geen enkele ratio achter zit. Nu is dat bij de VVD en de Nederlandse politieke tegenwoordig eerder regel dan uitzondering.. Allen deze keer komen ze er niet mee weg. Elle dag opnieuw zullen miljoenen Nederlanders de 100 km borden zien en uiteindelijk door hebben dat politiek irrationeel gekonkel en gelieg vanuit Den Haag hun leven beheerst. Dat pikt zelfs de apatische VVD stemmer niet.

Graaier | 14-11-19 | 06:34

De masochistische Nederlander kun je alles afpakken, die blijft VVD stemmen.

miss error | 14-11-19 | 06:03 | 1

Masochisme is een overblijfsel van het christendom. Ellende omdraaien naar iets goeds. Niet klagen maar dragen, zie je nog weleens in overlijdingsadvertenties staan.

Rest In Privacy | 14-11-19 | 07:57

Geen centje medelijden met jullie allemaal.
Had je maar eens serieus na moeten denken wat je stemde tijdens de vorige verkiezingen in plaats van lekker populair lopen doen met je 'protest'-stem op een van die gevestigde partijen.
De meeste reaguurders hebben al tig keer kunnen stemmen.
Als je dat niet doet of van je favoriete media alleen maar wil horen wat je het beste uitkomt, dan moet je maar lekker op de blaren zitten.
Eigen schuld dikke bult.

spoilerfreak | 14-11-19 | 06:02 | 4

@Ray Skak | 14-11-19 | 06:34: Nederland loopt vooral intellectueel leeg.

hollandsevluchteling | 14-11-19 | 07:13

@Ray Skak | 14-11-19 | 06:34: ik ben ook geëmigreerd naar Frankrijk. Niet alles is hier perfect hoor, maar : Gewoon 130 rijden, 70 % kernenergie, lage stroomkosten, geen energiebelastingen, geen biomassa centrales, geen houtkap (gewoon je eigen houtkachel of aardgas), geen bpm, lagere benzineprijzen, geen wegenbelasting... Ik betaal geen enkele belastingen meer in Prutteland. De huizen zijn hier veel goedkoper door de lage grondprijs. Ik stoor me ook aan die vvd lamzak die nog niet 1 probleem heeft opgelost. Ik hoop op een vrije val van de Volk Val Dood partij

FrankOngerust | 14-11-19 | 14:13
▼ 1 antwoord verborgen

Ook een must-see betreffende dit onderwerp, deze Café Weltschmerz aflevering met Arno Wellens "Geen stikstofcrisis, maar bureaucratische crisis":

www.youtube.com/watch?v=HxLPGr-Iozo

DolfWeerwolf | 14-11-19 | 05:56

Straks vertrekt er wel een of andere containerboot in de haven van Rotterdam door een keer op het gas te duwen doet hij de hele maatregel van Rutte teniet. Als je die man nog gelooft kan je je hersenen beter doneren om medische proeven op te laten doen dan worden ze tenminste nuttig gebruikt.

Lt-Kol Kilgore | 14-11-19 | 05:51

De ontknoping met pek en veren en de uitgeleide op een end spoorstaaf ontbreekt.
Altijd hetzelfde met die partialen.

hallevvezool | 14-11-19 | 05:39
-weggejorist-
ewout56593235 | 14-11-19 | 05:06

Zure regen, gat in de ozonlaag, CO2, stikstof, PFAS. What’s next? Een complete farce is het.

Toninhocerezo | 14-11-19 | 04:01

Nederland. Je krijgt de tweede Kamer die je verdient!

Anoniemelafaard | 14-11-19 | 03:31

Hoe is het mogelijk dat er zo'n stel onbenullen aan het stuur van ons land staan!
Het effect van de maatregel is dus maar 6% x 3,75% = 0,225%!
Lees: www.climategate.nl/2019/11/effect-op-...

ugur | 14-11-19 | 02:46 | 1

Fake-oplossing voor een fake-probleem. Waar is Heksje Ollongren als je haar nodig hebt?

medusa324 | 14-11-19 | 03:23

Stikstof, ha ha. De enige kans om te stikken is door een kromzwaard of ander wapen van een verwarde nwe Nederlander. En waar kun je in Nederland 100 rijden? Zelfs dat lukt niet eens. Altijd weer blik voor je neus.

SlimmeBelg | 14-11-19 | 02:44

En hoe zit het met die andere Rutte-maatregel, dat nieuwe “ stikstofverlagende” veevoer? Wat is dat voor chemisch goedje? Aangezien wij bovenaan de piramide staan, krijgen wij dat via het vlees op ons bord en de melk in ons glas allemaal naar binnen. Lekker hoor. Geven we straks licht in het donker.

medusa324 | 14-11-19 | 02:39 | 4

@photto | 14-11-19 | 02:48:
Moeten we daar ook nog belasting voor gaan betalen.
Aanschijnbelasting.

medusa324 | 14-11-19 | 03:13

Zo een goeie ouderwetse vlees scheet is er dan ook niet meer bij.

Lt-Kol Kilgore | 14-11-19 | 05:53

Dat nieuwe veevoer bevat enzymen, die ervoor zorgen dat de koe minder ammoniak uitschijt. Maarrrr...., die ammoniak is en blijft er wel. Weet u waar? In de melk en in het vlees dat u consumeert. Ergo: de ammoniak komt niet meer uit de koe, maar uit uw anus en plasbuis. Jezus, wat ben ik blij dat ik al dertig jaar geen vlees meer eet. Niet om de smaak, maar om het gerommel.

Graeme Reaper3779 | 14-11-19 | 07:49
▼ 1 antwoord verborgen

Heeft prins Brillie al vrijstelling, anders gaan mijn kaarten in de verkoop.

Shareholder II | 14-11-19 | 02:32

Eigenlijk vind ik het helemaal geen probleem 100 te rijden en vind ik de VVD een hoe langer hoe acceptabelere partij.
Ik heb jaren PVV gestemd omdat het voor arme mensen en tegen de islam is.
Maar Trump schijnt nu de Republikeinen overtuigd te hebben dat zijn vorm van conservatisme de weg voorwaarts is en een liegende, Putin verheerlijkende president, die zijn bondgenoten links laat liggen en echt gek is op dictators is niet mijn president.
Putin en populisten verdraaien de waarheid.
Ik ben helemaal voor de traditionele Westerse waarden maar dat zijn niet de waarden die ik hier zie.
Met FvD ben ik het eens dat je moet kijken naar het economische effect van klimaat maatregelen, maar de meeste wetenschappers zijn het eens en dit "rechtse" (ik zou het domme noemen) tegenspartelen daartegen vind ik achterlijk.

cugel | 14-11-19 | 02:27 | 6

@Jan Dribbel | 14-11-19 | 02:46:
Keep your friends close, but your enemies closer.
Trump weet precies wat hij te zoeken heeft bij al die dictators en halve zolen.

medusa324 | 14-11-19 | 03:18

@Jan Dribbel | 14-11-19 | 02:46: Trump denkt en handelt in termen van marketing, zoals een goed ondernemer en leider op macro niveau dat moet doen.

hollandsevluchteling | 14-11-19 | 06:14

'De meeste wetenschappers zijn het eens'. Het is maar aan welke wetenschapper je het vraagt. Die 99% waar je volgens mij aan refereert hebben niet gezegd dat de klimaatopwarming door de mens wordt veroorzaakt. Deze 99% gelooft dat de mens mogelijk een bijdrage levert aan de opwarming.

MathiasRots | 14-11-19 | 06:21
▼ 3 antwoorden verborgen
-weggejorist-
-=PyP=- | 14-11-19 | 02:25 | 4
▼ 4 antwoorden verborgen

.. denk trouwens dat het tijd wordt voor ontmoedigende experts in plaats van aanmoedigende.. Leert men eens denken ipv dat positieve wat nergens heen gaat..

photto | 14-11-19 | 02:20

Nederland gaat door deze rutmaatregel nog meer verrutten.
.

Rest In Privacy | 14-11-19 | 02:00

Nep crisis met nep oplossing.
Lang leve de politiek.
En volgende keer wel weer links stemmen, want ze beloven gouden bergen tijdens de verkiezings periode.

Het leven is zwaar | 14-11-19 | 01:55 | 1

Well, they had me at 'fuck Rutte'..

Shareholder II | 14-11-19 | 02:19

Frank boeien wist het 30 jaar geleden al. Waar moet ik heen? Dit land is compleet gek geworden.

thomas hagen | 14-11-19 | 01:54 | 3

.. da was Het Goede Doel.. maar ja, dat is Utrecht geworden naar ik meen..

photto | 14-11-19 | 01:55

Je bedoelt Henk Westbroek van het Goede Doel met "België"?

LiniaalRectaal | 14-11-19 | 01:56

Denk niet Piet, denk niet Zwart.
Denk niet zwart, Piet.
Alleen de kleur van de smart,
en ook de meur van de bard.

Shareholder II | 14-11-19 | 02:28
-weggejorist-
-=PyP=- | 14-11-19 | 01:40 | 12
▼ 12 antwoorden verborgen

Ik heb deze situatie in het buitenland verteld.
Ze stonden me aan te kijken of ze water zagen branden en wisten geeneens waarover ik het had.

Datgingniegoed | 14-11-19 | 01:39 | 6

U bent in murica geweest dan ?

Shareholder II | 14-11-19 | 02:02

@-=PyP=- | 14-11-19 | 01:59: zodat die beestjes allemaal platgereden worden op de naastgelegen snelweg. Prima plan, PyPpie Leuterkous.

medusa324 | 14-11-19 | 03:21

@medusa324 | 14-11-19 | 03:21: niet waar , voordat ze op de snelweg zijn ligt er nog een spoorlijn . Ze halen de snelweg niet eens ......

elevator | 14-11-19 | 06:32
▼ 3 antwoorden verborgen

Komt er ook een verbod op robotmaaiers? Wil ik even weten want ze zijn nu in de aanbieding.

Baron-barry | 14-11-19 | 01:36 | 1

Side-tip om op Ali realistic zonnecel-stickers te kopen. Die plak je overal op waar deugers en groenen over zeiken, en hopla. #tierelier

Shareholder II | 14-11-19 | 02:07

Smerige leugenaar, meer woorden maak ik er niet meer vuil aan!

SuperWauto | 14-11-19 | 01:34

Bizar. Knettergek. Afgrijselijk. Oliedom. Het kartel onder leiding van de VVD met als roverhoofdman Marx Rutte schiet zichzelf weer eens gigantisch in de voet en creëert hiermee een enorm niet bestaand probleem aangaande stikstof en nu blijkbaar ook al stikdonkerstof.

Deze onzichtbare substantie werd en wordt nooit fatsoenlijk gemeten, maar de hoeveelheid wordt bepaald aan de hand van schimmige ende geheime algoritmes door Godbetert het - Wij van WC-Eend - RIVM.

Het "probleem" stopt uiteraard bij de landsgrenzen, daar buiten is er niets aan de hand en kan er net zo hard gereden worden als men wil. Niet hier, want o jee, die 0,07 procent meer uitstoot van de voitures kan de complete huizenbouw de das om doen.

En ik heb Aspergers? Zit ik in het theater naar Comedy of Errors te kijken?

Hoe kom je er in vredesnaam op? Nee mijnheer/mevrouw/het, ik ben echt geen Nederlander meer. Ben acuut Belg geworden, door stikstofmutatie, denk ik. Ja hallo beste mensen, zelfs op Pluto staan we nu compleet voor lul.

Door wie ook al weer? Door die zogenaamde Polderaars, die het plebs geregeld de maat nemen en waarbij niemand die echt wetenschapper is aan mag schuiven. Want ja, wetenschap is ook maar een mening en dus de verkeerde, uw ontslagbrief zit in de post.

U weet wel, het kartel gevormd door incompetente politici, Alfaatjes dus, met Deug en Pluche Plak-diploma. Het Cordon Sanitaire van het Klimafaat in volle glorie. Stoppen met bubbelen en oprutten graag, liever gisteren dan vandaag. Glas, plas, was werkt deze keer echt niet meer.

Kinkfactor | 14-11-19 | 01:15 | 3
-weggejorist-
-=PyP=- | 14-11-19 | 01:44

@-=PyP=- | 14-11-19 | 01:44: En dat van iemand met kennis van zaken? Die de Oostvaardersplassen een natuurgebied noemt? Met een laag drab op je raam, die even later van een auto blijkt?

Dank u wel, maar laat maar zitten. Vergeet je pilletje niet.

Kinkfactor | 14-11-19 | 02:18

@-=PyP=- | 14-11-19 | 01:44: Nog even wat. Er is geen stikstof probleem, dus is er ook niets op te lossen. Verhaal van Van Rossum klopt als een bus.

Nu we toch bezig zijn: er is ook geen CO2, zeespiegelstijging en/of klimaatprobleem. Ook geen oplossingen voor nodig.

Er is wel een "politiceren van de wetenschap probleem", veroorzaakt door linkse universiteiten en instellingen als het IPCC, die er voor zorgen dat wetenschappers die nog echt hun werk doen en het dus niet eens zijn met de Klimaatkerk hun baan verliezen en kaltgestellt worden. Dat is het probleem, sneeuwvlokje.

Kinkfactor | 14-11-19 | 02:28

Maar als ik nou harder rij dan 100 is het dan een verkeersovertreding of een milieu delict?

Kwelbeller | 14-11-19 | 01:13 | 4

Dat scheelt weer een woning.

de honden blaffen... | 14-11-19 | 01:14

Waarom wil je provoceren?

-=PyP=- | 14-11-19 | 01:46
▼ 1 antwoord verborgen

Wat ik mij maar af blijf vragen.
Welke wiskundige formule bepaalt dat als de maximumsnelheid van het Nederlandse autoverkeer 100 km per uur is, er 75.000 woningen gebouwd kunnen worden.

de honden blaffen... | 14-11-19 | 01:07 | 2

DDDF: De Dikke Duim Formule.

LiniaalRectaal | 14-11-19 | 01:10

Snelheid x waanzin = nog meer gelukzoekers.

schoon-schip-maken | 14-11-19 | 01:18

Prima, maximaal 100, dan ook de snelheid echt op 100 (max) vooral dan bij politie ambulance en brandweer met sirene, geen km harder en gewoon links rijden of beter 95, gewoon terug zuigen. Nergens in EU is het 100 km, wat een sukkels zeg.

AMX pri | 14-11-19 | 01:01 | 4
-weggejorist-
-=PyP=- | 14-11-19 | 01:47
▼ 1 antwoord verborgen

De EU en de Euro waren de blueprint.... in ene waren ze er

Pierre Lebon | 14-11-19 | 00:54 | 2

Daar zit een hele lange voorbereiding achter sinds de jaren zeventig. Inclusief aanpassing van bestaande lokale wetten.

LiniaalRectaal | 14-11-19 | 00:56

Je verantwoordelijkheid nemen, oftewel te laf zijn om bij je principes en uitgangspunten te blijven. Je verantwoordelijkheid nemen in de politiek is niet iets doen omdat je ergens in gelooft, maar iets niet meer doen om dat je bang bent voor je zetels.

Lafayette | 14-11-19 | 00:51

Tja eindelijk is goede maatregelen om de aard verwarming tegen te houden. Ik stel voor nog meer van deze maatregelen te nemen bijvoorbeeld: Nr 1. iedereen zet de koelkastdeur open van 12:47 tot 15.33. Nr. 2.We fietsen naar het werk en onderweg wordt hierdoor een accu opgeladen, deze stroom gebruiken we om het eten warm te maken. Nr. 3. We vetten de snelwegen in, daardoor ontstaat minder rolweerstand=minder brandstof. Nr. 4 We meten het CO2 boven een rioolput............. oh wacht.
PS: (Tja ze praten de hele tijd wel over rutte, rutte rutte maar die terroristen zijn ook geen lieverdjes hoor).

jan huppeldepup | 14-11-19 | 00:49

Wat is Samson toch oorverdovend stil. Komt dat door de peilingen?

Trumme | 14-11-19 | 00:47 | 4

@LiniaalRectaal | 14-11-19 | 00:52: ik las in de Volkskrant een paar weken geleden dat hij voortvarend van start ging als kabinetschef van Timmerfrans.
Maar waar we met alles met de EU te maken hebben is het nu oorverdovend stil.

Trumme | 14-11-19 | 00:56

@Trumme | 14-11-19 | 00:56:
Dat klopt ja. Ik was overigens ook in de war met Nijpels, nog zo'n figuur.

LiniaalRectaal | 14-11-19 | 00:58

Pratende honden bijten niet.

Rest In Privacy | 14-11-19 | 01:38
▼ 1 antwoord verborgen

Afleidingsmanoeuvre voor de Europese banken Unie. Wanneer dat doorgaat stik je pas echt in het stof.

Mart6037 | 14-11-19 | 00:44 | 1

Requiescat in pulvere.

LiniaalRectaal | 14-11-19 | 00:48

een vers gedigt wat er zo uit geborreld is met een 90% kern van waarheid en de rest is voor het mooi want literatureluur:
Fuck It
november. hagel. regen
ik zit ziek thuis
na 30 jaar on the run
voor de werkelijkheid
het begint te dagen
en ik heb er geen zin meer in
ik vreet vitamines en pillen
als een jonge god
in een rockband
maar niets helpt
integendeel het wordt
alleen maar erger
alles is mislukt
echt alles
een seriemoordenaar heeft tenminste
nog een beetje lol gehad in zijn leven
totdat ie smeult op de elektrische stoel
en beroemd is
zit YouTube filmpjes te kijken over Auschwitz
met een warme mok koffie
spoel door tot de meest gruwelijke stukjes
is niet normaal nee
was ik maar weer jong
met grote plannen
mijn hondje is een sociaal zoogdier
die mij 100% vertrouwt
en steeds aankijkt
en ook zij zal ik eens moeten verraden
door haar een spuitje te geven
ik weet het
en zij troost alles simpel weg
OK nog drie maanden en het is weer zowat lente

King of the Oneliner | 14-11-19 | 00:37 | 7

Hou je taai jongen.
Altijd november, altijd regen
Altijd dit lege hart, altijd.
Maar uiteindelijk komen we terecht in Gorters Mei en krijgen de dagen wat kleur.
Het blijft niet altijd regenen.

medusa324 | 14-11-19 | 01:53
-weggejorist-
DeTering | 14-11-19 | 02:39

Na regen komt zonneschijn, King, en meer van dat soort clichés. Kortom: hou moed!

MickeyGouda | 14-11-19 | 07:05
▼ 4 antwoorden verborgen

De echte problemen worden weer vergeten: Islam, open grenzen, overbevolking, de EU die niets in uw belang doet. Banken, industriëlen, politici die een nieuwe wereldorde uit de grond stampen waar onbereikbare happy few de dienst uit maken met een fop democratie waar het werkvolk gewoon inzetbare werk eenheden zijn die 0 macht hebben..... Het wordt zo langzamerhand wel tijd voor een milde revolutie voordat we allemaal gevangen en monddood zitten te zijn in het voorbestemde model wat de hoge heren bedisselen met een wijntje erbij van premier grand cru klasse....

dijkbewaker | 14-11-19 | 00:34 | 3

Die worden met opzet genegeerd. U dient u te schikken naar de stikstofcrisis.

LiniaalRectaal | 14-11-19 | 00:36

dat is ook klote. Het zijn niet alleen de consequenties van de beslissingen omtrent Stikstof en Klimaat, ondertussen staan de poorten met shit vol open zonder enige aandacht. Dan is de Stikstof shit eigenlijk nog een lachnummertje.

ET007 | 14-11-19 | 00:39

Jij denkt werkelijk nog dat je er met een milde revolutie komt? Dit wordt alleen opgelost als er uiteindelijk grote hoeveelheden bankiers en ander gespuis tegen de muur gaan. De Sorosjes, Rothschildjes en van Oranjetjes zeg maar.
Zoals het zich nu ontwikkelt, eindigen we met een Saoedisch kalifaat in het MO, een new world order in Europa, nazi-China, en de Verenigde Staten geleid door de koninklijke familie Trump. Rusland is nog wat onduidelijk. Poetin heeft niet het eeuwige leven, maar ook geen duidelijke dynastie.
Afrika blijft verder een teringzooi, en daar slaan straks de EU en China elkaar de hersens in. Geef het 100 jaar.

TheEgg | 14-11-19 | 08:14

Hoe lang nog Mark, je bakt er de laatste tijd weinig meer van pik. Iets met wind, storm en het boemerangeffect misschien? Visie weet je wel! Visie? Die ontbreekt je en angst is een slechte raadgever. Bonjour!

Een vrije paling | 14-11-19 | 00:31 | 3

Mark liegt ook dat hij geen visie heeft. Die heeft hij wel degelijk. Alleen is hij slim genoeg om die niet met u te delen.

LiniaalRectaal | 14-11-19 | 00:34

@Trumme | 14-11-19 | 00:58:
Ik weet dat hij rijk en slim genoeg is om het discreet te doen i.i.g.

LiniaalRectaal | 14-11-19 | 01:01

Het zou allemaal naar verhouding moeten vind ik. Je kunt vast iets negatiefs zeggen over teveel stikstofverbindingen in de grond of elk ander onderwerp. Het gaat om de norm die je wil handhaven.

Hoe meer mensen op een bepaald oppervlak wonen, hoe minder streng de norm zou moeten zijn.

knutsel_ | 14-11-19 | 00:29 | 1

Hoe meer mensen op een bepaald oppervlak wonen, hoe minder streng de norm zou moeten zijn
Bam!
Wat is de norm in New York?

de honden blaffen... | 14-11-19 | 01:35

Waar blijft Poetin om ons te bevrijden. Ook geen lieverdje maar veel rutter dan nu kan het niet worden!

nietmijnbaardvriend | 14-11-19 | 00:27

Dat is een kenmerk van de EU, er worden bureaucratische problemen gecreërd, dan bedenken ze een oplossing, bij de oplossing hoor altijd in alle gevallen dat je meer belasting betaald en er minder publieke goederen en voor terug krijgt.

Het stikstof probleem is een in de echte wereld een niet bestaand probleem . Het echte probleem is dat we te weinig bomen hebben. We moeten gewoon meer bomen planten. We moeten dus geen windmolens neerplanten maar veel bomen.

Tee Of Cup | 14-11-19 | 00:27 | 4

De 'oplossing' is als eerste in zicht, en daar worden vervolgens bureaucratische problemen bij gecreëerd. De oplossing is overigens altijd negatief voor u.

LiniaalRectaal | 14-11-19 | 00:30

En CO2.

knutsel_ | 14-11-19 | 00:30
▼ 1 antwoord verborgen

Zoals ik al eerder schreef:
Een bijzondere man die Rutte. Zou me niet verbazen als hij eigenhandig het klimaat probleem oplost met:...."Als we 1 dag minder pindakaas eten wordt er minder olie in ons lichaam verbrand waardoor de temperatuur op aarde precies 2 graden koeler wordt..... De wereldbevolking mag dan weer toenemen als je de pindakaaspot maar weloverwogen gebruikt...." En het helpt ook tegen stikstof en PCB, ik bedoel pfassss...
-----
Zoveel bullshit op een dag is wel erg bijzonder......
Je zou er knettergek van worden.....
Zoveel idiote niet bestaande problemen als moedige ridder Rutte aanpakken.....
Beste mensen, het zijn cijfermatige verzinsels uit het grote sprookjesboek. En nee, ik bedoel niet de bijbel, de koran of de agenda van Sint en Piet....
Dit is van een andere orde..... Binnenkort bij Bol.com. Hoe Rutte met fictie Nederland en de wereld red.... Leest lekker weg, en iedereen weet dat het nep is... dus dat wordt lachen...

dijkbewaker | 14-11-19 | 00:22 | 2

Was het maar waar. De meeste bewoners van dit landje kun je zelfs nog wijsmaken dat het kikkers zijn. En kwaken vervolgens op commando.

LiniaalRectaal | 14-11-19 | 00:25

Die Orde stop je bij de soldaten / lobyisten, maar ook door acties dat mensen al hun spaargeld gaan opnemen. Uiteindelijk heeft het Volk de macht. Het is alleen angst wat de mens gematigd houdt. Het lastige is dat de mens in deze tijd afhankelijk is van het systeem, maar weer minder in Polen, Hongarije en Tsjechie. Kun je meteen Slowakije erbij pakken. De Orde blijft machtig zolang de mens een papiertje en muntje als waardemiddel blijft erkennen.
Als alle mensen hun geld opnemen en bv goud kopen van het geld zou het heel snel kunnen gaan.

ET007 | 14-11-19 | 00:30

TIJD om weer eens BAAS in EIGEN HUIS te worden, niet?
Ff gewoon een dikke streep door al die internationale WURG verdragen en zelf aan een werkbaar en gezond milieu gaan werken. Het kan geen kwaad om zo’n verdrag als richtlijn te houden maar dit moet geen WET worden.
Dit soort verdragen als GEZIEN ondertekenen en niets meer.

Datgingniegoed | 14-11-19 | 00:18 | 3

"Mag niet van Brussel" zingen ze in koor. Dan weet u het wel.

LiniaalRectaal | 14-11-19 | 00:21

@LiniaalRectaal | 14-11-19 | 00:21:
Ja maar je ziet zelf ook dat dit zeker niet werkt. Dit “probleem” moet je gewoon landelijk/provinciaal/ gemeentelijk aanpakken en daar moet die fuckin EU zich niet mee bemoeien.

Datgingniegoed | 14-11-19 | 01:34

@Datgingniegoed | 14-11-19 | 01:34:
Ik bedoel dat ze zich verschuilen achter hun broodheer. Laat ik je een ding vertellen, de EU is een gekocht project.

LiniaalRectaal | 14-11-19 | 01:41

Miljoenen kapot gooien qua aanpassingen en regelgeving voor een stikstof afname van 0.2%?
Deze vraag zag Pauw net even over het hoofd, verassend.

Stevo365 | 14-11-19 | 00:16

Rutte lacht wel en denkt dat hij alles kan doen en laten wat hij wilt, maar het glas raakt ooit eens vol. En dat geldt ook voor die kutje om hem heen.
De laatste maanden wordt het Volk zo ongelooflijk genaaid en ondertussen komen de migranten en IS leden naar Nederland, blijft het maar zeuren rondom Sinterklaas en Kerst. Genoeg is genoeg! Kappen Rutte!
Beste zou zijn dat er nieuwe verkiezingen komen en even de boel op slot en grendel gaat om te herstellen.
NL moet de middelvinger tonen naar Brussel als ze gaan wijzen. Het land is nog altijd de baas. En zint het de EU niet, dan rotten ze maar op.
Als een mens teveel verliest krijg je toch een keer een opstand. En hoe zeer ik tegen oorlog ben. Soms twijfel ik of het wel anders kan.
Er moet een hoop anders. Meer directe democratie en referendums, meer Volksvertegenwoordiging dan eigen belang. Maar met figuren als Klaver, die paar feministische mutsen, d66 in algemeen zie ik dat laatste niet snel gebeuren.
Maar me toch wel zorgen. Andere kant lijkt het wel alsof er hoop bestaat. Mensen beginnen langzaam hun verlies in te zien en met klimaat hebben ze werkelijk alles en iedereen met elkaar verbonden. Nu is iedereen de lul. Vraag is hoe lang gaat de politie hun situatie nog accepteren. En tot hoever is het leger bereid te gaan? Alles en iedereen wordt verraden door een stel prutsers. En die prutsers gaan de geschiedenis in met het feit dat ze te ver gegaan zijn. Met klimaatonzin, zeker als het gaat om Stikstof.
Ruttes grootste probleem. Nou sta je dan met je wijken waar de politie niet naar binnen durft en dienstverleners lastig gevallen worden, ouderen die gescheiden worden van elkaar vanwege kosten, MH17, migranten en IS strijders! Als Stikstof echt werkelijk het probleem is, dan moet Rutte beter nog vandaag oprotten.

ET007 | 14-11-19 | 00:13

Goh, als je aan de Duitse grens staat op Nederlands grond is er een stikstof probleem, loop je 10 meter verder en sta je op Duits grondgebied is er geen probleem. Ik heb niet veel verstand van stoffen in de lucht maar als er hier iets vreemds in de lucht hangt zal het 10 meter verderop ook zo zijn.

Sinclair | 14-11-19 | 00:07 | 1

Nope.
De EU is onderhand zo gereguleerd dat zelfs de lucht grenzen kent.

schoon-schip-maken | 14-11-19 | 00:14

De Deep State achter de Vereniging Van Dieven lacht zich de ballen uit de broek, na opnieuw een dag van de meest idiote bestuurlijke waanzin die braaf door het volk geslikt wordt.

Dr.SapperDeFlipFlap | 14-11-19 | 00:07 | 1

Ronald van Raak heeft een interessante serie op TPO.nl over de (in zijn ogen) machtigste mensen van Nederland.

LiniaalRectaal | 14-11-19 | 00:11

Dit is gewoon een verkapt verdienmodel voor een paar mensen. Gore en consorten verdienen miljarden met het verlenen van vergunningen van Co2 uitstoot, wat na ' An inconvenient truth' werd ingevoerd.
Nu hebben organisaties en overheden dit overgenomen. Per koe moet er 1000en euro's betaald worden om zgn stikstof te compenseren. Dadelijk moeten bouwbedrijven meer betalen om belachelijk lage normen van Pfas te compenseren.
Subsidies voor groen en electra zijn alleen te betalen door mensen met een dikke beurs. Miljarden subsidie voor windmolens en biomassa terwijl deze initiatieven juist vervuilend zijn.
Miljarden subsidies voor mensen die treinieren en weigeren bij te dragen aan de maatschappij terwijl degenen die die hebben bereikt aan hun lot worden overgelaten
Dereadcaliserings trajecten die niet werken krijgen bakken met geld, maar de veiligheid van de burger wordt door bezuinigingen bij politie en zorg weggehoond
Opvang van honderden gelukszoekers is belangrijker dan goede opleidingen en huisvesting van de eigen burger
De zoon van een ex-minister is de grootste leverancier van laadpalen, prins van een circuit kan alle bezwaren en vergunningen ontlopen en de Jettes en Klavers vliegen de hele wereld over ter vermaak zonder dat zij ter verantwoording worden gehouden.
Maar we deugen, koste wat het kost

Olleke | 14-11-19 | 00:06

Omdat Nederland een polder-kolder landschap is. Er wordt nergens zoveel (slap) geouwehoert op bestuurlijk niveau t.b.v. de consensus als in NL. Daarnaast is NL een enorme lobbycratie en is de politiek vooral een opstapje naar commissariaten, en allerlei andere 'verdien'cuncties na de 'politieke'carriere.

Neem daarbij ook nog mee dat beleidsbepalend NL vooral zich ook buiten de politieke arena van denhaag bevind. En je hebt dit soort incompetente troep dat zich nu het politiek geweten van Nederland noemt.

litebyte | 14-11-19 | 00:19

Één woord: banencarrousel.

Mart6037 | 14-11-19 | 00:47

Alle boeren, bouwvakkers, verplegers, het leger, ondernemers, politie verzamelen en het binnenhuis bestormen. Zo niet dan is voorgoed over en uit.

nietmijnbaardvriend | 14-11-19 | 00:02 | 7

Jamer is dat de politie nog aan hun kant staat
uitgescheten .vernederen door de politiek en toch nog de helpende hand rijken. O onbegrijpelijk het zelfde geld leger je moet ze niet helpen en zeker niet tegen je eigen volk !

steefbeen | 14-11-19 | 00:16
▼ 4 antwoorden verborgen

Patrick Smits is een minderwaardig mens.

Montgomery Burns | 14-11-19 | 00:02

In de online versies van The Times, Le Monde en WELT van vandaag: geen headlines over de stikstofcrisis die heel Nederland op zijn kop zet. We zijn hier met z'n allen verworden tot een Drents gezin in een kelder.

MickeyGouda | 14-11-19 | 00:01 | 3

Je ziet nu gewoon pas de enorme politiek labiele incompetentie naar boven komen. Boze Boeren & Bouwvakkers en ze weten niet hoe snel mogelijk ze alles op een verschrikkelijk domme kortzichtige manier weer recht moeten breien. Toegeven dat ze gewoon enorm dom hebben gehandeld... er wordt nu terug gewezen naar eerdere kabinetten, die hebben het gedaan. De achterlijke arrogantie om te denken dat het electoraat er WEER intrapt.

Maar de schade bij de midden-populisten is al gedaan. Vooral D66 en VVD kunnen nu nog zoveel gaan liegen, bedriegen, angst aanspreken, verdeeldheid zaaien al dan niet m.b.v. nu(l).nl, 1Vandaag de Telegraaf, VK, Pauw of Nieuwsuur naar eerdere kabinetten. Het helpt niet meer.

Ik heb werkelijk geen een collega meer die op D66 noch op de VVD gaan stemmen. Het is nu echt voorbij, ze hebben iedereen die voldoende hersencellen heeft om een hokje rood te kunnen kleuren

litebyte | 14-11-19 | 00:13

Het uur U is aangebroken.

LiniaalRectaal | 14-11-19 | 00:00 | 3

Udo von Woyrsch?

schoon-schip-maken | 14-11-19 | 00:18

U gaat nu gestraft worden voor irreële problemen.

LiniaalRectaal | 14-11-19 | 00:20

Udo Ulfkotte?

hallevvezool | 14-11-19 | 06:04

Rutte stopt stikstof in ballonnetjes en lacht er hard bij

Mr. Squits | 13-11-19 | 23:55 | 1

De balonnetjes van Rutte zitten vol lachgas.

Baron-barry | 14-11-19 | 01:19

Eindelijk valt het kwartje / kwintje. Over wat Rutte met een studie geschiedenis heeft gedaan. Hij wil zelf de boeken in. Goedschiks of kwaadschiks, en gezien zijn aangeboren karakter het laatste.

LiniaalRectaal | 13-11-19 | 23:51

Baudet legt het haarfijn uit. Dit is geen stikstofprobleem maar een juridisch probleem..

BozePaarseMan | 13-11-19 | 23:50 | 4

Ik snap er sowieso geen ene kudt van. Kennelijk wordt er vantevoren niet gekeken wat de gevolgen zijn als een beleidsmaatregel of wet daadwerkelijk wordt gehandhaafd.

knutsel_ | 13-11-19 | 23:55

Zo kun je het ook bekijken inderdaad,

knutsel_ | 14-11-19 | 00:35
▼ 1 antwoord verborgen

Wat is die Patrick Spits een domme l*l met z'n Twittergeslijm.

kaasfondue | 13-11-19 | 23:44 | 1

Ik weet niet eens wie het is en dat wil ik graag zo houden.

knutsel_ | 13-11-19 | 23:47

Nederland, een volk wat afgestompt is, wat naief is, geen mening heeft, met alle winden meewaait en last but not least, hypocrisie tot standaard moraal heeft verheven. Dit land met dit volk, verdient niet beter en krijgt keer op keer de leiders die het verdient. C'est ca.

De Evangelist | 13-11-19 | 23:44 | 2

Nederland een volk, en dan nog een volk wat? Maar ik begrijp heel goed wat je bedoelt hoor! Willen we hier In zo’n land nog wel wonen, dat is de vraag?

duh! | 13-11-19 | 23:50

Het zit toch iets complexer in elkaar. In Zuid-Afrika hielden 10.000 Hollanders 10 miljoen zwarten in bedwang. Dezelfde tactieken worden nu ingezet tegen de eigen bevolking. Want macht.

LiniaalRectaal | 14-11-19 | 00:03

De nieuwe kleren van de keizer in een modern jasje. Alleen was het vroegah een sprookje, nu bittere en belachelijke werkelijkheid. En dat doet in Den Haag nog vrolijk alsof ze ons kikkerlandje besturen. Driewerf BAH !

Vesta | 13-11-19 | 23:41

Ik weet niet of het al langs gekomen is, maar één keer per jaar een koppel ganzen die landen in zo’n Natura2000 gebied, zetten meer stikstof af dan een heel jaar 130 rijden plus industrie, boeren, burgers en buitenlui bij elkaar. We zitten met z’n allen in een experiment om te kijken hoe ver je kunt gaan voordat de domme massa eindelijk wakker wordt. De Noord-Koreaanse uitzending van Nieuwuur was ook weer zo’n momentje. Man, man.

benjeallanggek | 13-11-19 | 23:40 | 2

Daar zeg je wat, Nederland is krankzinnig geworden. Het ergste aan dit alles zijn niet de maatregelen zelf, maar de hysterische aannames waarop ze gebaseerd zijn..

duh! | 13-11-19 | 23:43

Inderdaad, de dagkwak van een gans is genoeg voor de maximaal toelaatbare mol/jaar voor een hectare of tien.

marchbrown | 14-11-19 | 00:20

Vind dat de podcast van Jensen een vast wekelijks topic op GS moet worden. Win-win denk ik zo.

Kwelbeller | 14-11-19 | 01:09

In een dictatuur worden dergelijke krankzinnige beslissingen ook zonder tegenspraak doorgevoerd.

Tuinhekje | 13-11-19 | 23:37

Het plan van Wilders, een noodwet die alle stikstof en PFAS normen opschort tot nader order, lijkt mij persoonlijk stukken beter dan dit hapsnap stoplap paniekvoetbal met placebo maatregelen die geen ene fuck uithalen.

Flappie2006 | 13-11-19 | 23:37 | 3

Maar hiermee deug je. Daarbij, dit voelt gewoon beter en dat is ook wat waard.

therealbraindump | 13-11-19 | 23:38

Maar dat is gezien de gerechtelijke uitspraak in hoger beroep,.. onmogelijk.

botbot | 13-11-19 | 23:51

Wat moet die man in godsnaam nog meer verprutsen om voorgoed in de vergetelheid te raken ? Helaas we komen nooit meer van hem af tenzij... we anders gaan stemmen.

sprietatoom | 13-11-19 | 23:36 | 1

Je gelooft echt nog in een eerlijke verkiezingsuitslag?

nietmijnbaardvriend | 14-11-19 | 00:14

Met zijn vergetelheid zal Rutte, als hij zichzelf in de spiegel aankijkt, vergeten zijn wie daar zo lachend en intensief naar hem kijkt

Olleke | 13-11-19 | 23:34

Niet problemen die je zelf verzint, problemen die je zelf creëert. Rutte II maakt domme onhoudbare wetgeving, Rutte III doet alsof het hem overkomt en alsof het geweldige oplossingen heeft bedacht die het milieu en de werkgelegenheid redden. Alsof een kind een dure vaas omstoot en daarna trots een gordijn van het plafond rukt en over de scherven gooit. Goed gedaan, dat is een sticker waard.

Een paard | 13-11-19 | 23:33 | 2

"Het was de hond!"

LiniaalRectaal | 13-11-19 | 23:49

Nee joh, gekkie. Dat vaasje van Rutte is onbreekbaar. Dat is van hetzelfde materiaal als zijn baasje: Teflon Mark aka Rubberen Rutte.

medusa324 | 14-11-19 | 02:04

Welke jaknikker gelooft dit verhaal nog?

ScumbaggusMaximus | 13-11-19 | 23:32 | 2

Zie de peilingen van Maurice komende week, VVD blijft de grootste en PVV/FvD halen max 20% van de witte stem.

Graaf_van_Hogendorp | 13-11-19 | 23:34

Die hele CO2 en stikstof discussie is een hoax.... Dikke boetes voor snelheidsbekeuringen, want dat levert geld op om die huizen, bijstand, zorg etc voor die honderdduizenden immigranten te betalen... Tegelijkertijd wel de subsidie afschaffen voor pelletkachel en kleine warmte centrales. De grote aantallen wijkcentrales die alle bomen gaan opstoken en ons dwingen om verplicht van het gas af te gaan en dure, vervuilende, bomen slopende warmte af te nemen gaat gewoon door. Rutte moet voor een tribunaal wegens het belazeren,en uitknijpen van de bevolking... DIT FLUTKABINET HEEFT NOG NIET 1 PROBLEEM OPGELOST!!

FrankOngerust | 13-11-19 | 23:31 | 2

Dat is helaas fake news ze hebben de problematiek van het wegvallen van netto betaler UK opgelost en gaan vrijwillig miljarden extra overmaken aan onze meesters de EU in naam van het "klimaat".

Graaf_van_Hogendorp | 13-11-19 | 23:33

Heb vanavond aan mijn maatjes in de kroeg in Reykjavik uitgelegd welke idiote maatregelen nu weer in NL genomen worden, en waarom dan. Om een crisis te bezweren die helegaar niet bestaat. De hele kroeg gillend in een deuk. Echt.

Reykjavik | 13-11-19 | 23:29 | 3

En dat onder de rook van een werkende vulkaan zeker? Lucky Bastard!

De Briemusketier | 13-11-19 | 23:32

kille humor doet het goed daar

gebruikesrnaam | 13-11-19 | 23:32

@De Briemusketier | 13-11-19 | 23:32: Die waait met de woeste winden der zee wel weg :-)

Reykjavik | 13-11-19 | 23:52

Test. Waar blijven mijn poetische bespiegelingen?

obominotie | 13-11-19 | 23:28

Trouwens hoeveel extra stikstof word er de ruimte ingeslingerd door al die wegwerkers die al die borden weer mogen aanpassen??

Henk P | 13-11-19 | 23:27 | 2

Stop, dat is vals spelen. Die mensen die die borden maken, verplaatsen en plaatsen zouden anders werkeloos thuis zitten!

ScumbaggusMaximus | 13-11-19 | 23:29

@ScumbaggusMaximus | 13-11-19 | 23:29:
Met de kerst! Ach en wee, en dan zouden zij met zwavelstokjes langs de deur moeten. En die zwavelstokjes, die zijn zóóóó slecht voor het milieu!

medusa324 | 13-11-19 | 23:32

Dit kabinet, heeft in het geheim steun van links gehad om een aantal plannen er door heen te drukken, in ruil voor milieu steun.
Nu de tijd van Rutte is gekomen ( proces Wilders doet het kabinet vallen ) moet de VVD haar beloftes en schulden inlossen. Dit gebeurt door de klimaathoax. In een zeer korte periode worden er een aantal plannen door gedrukt die links goed uitkomen

Henk P | 13-11-19 | 23:25 | 1

We hebben in Nederland teveel politieke partijen die voor zichzelf zijn begonnen, en dat door de samenleving laten ophoesten.

De Briemusketier | 13-11-19 | 23:38

Over welke crisis hebben de Vereniging Van Dieven het? Crisis van gezichtverlies voor de apparatchiks in de EU? Gezichtsverlies voor millieuwappies? Gezichtsverlies voor toekomstig pluche? Gezichtsverlies tov de Sjors Sorosjes met diepe zakken van deze wereld?

Er gaan echt geen ijsbeertje extra deaud hoor als we komende maand 130 blijven rijden.

Wat een walgelijke flutpartij is de VVD toch geworden. Een windjack partij zoals DDR666 en Christenen Dienen Allah. Driefwerf bah. Denken alleen aan hun eigen zielige dieptrieste Judas carriere en zijn bereid om de rest van het land mee te slepen in hun val. Anton Mussert zou zich nog schamen voor Marx Rutte.

Graaf_van_Hogendorp | 13-11-19 | 23:25

Ik irriteer me mateloos aan die VVD groupies die meelullen in de hoop dat ze van belang worden. Rot op!

doskabouter | 13-11-19 | 23:25 | 2

Ach, een beetje tegengas is leuk. Helaas hebben ze vanavond de meest belabberde ingezet.

Zoloft | 13-11-19 | 23:27

Het is ‘zich ergeren aan’ en dus ‘ik erger me mateloos aan..’.

duh! | 13-11-19 | 23:40

Patrick komt er wel!

Gen. Maximus | 13-11-19 | 23:25 | 2

Patrick heeft z'n twitter op slot gezet.
Het zijn niet alleen dieven, het zijn nog lafaards ook.

hotnot | 13-11-19 | 23:39

@hotnot | 13-11-19 | 23:39: Patrick is gewoon ingehuurd door Klaas of Mark. Als Patrick voldoende van dit soort tweets uitstrooit, en straks nog een leuk baantje zoekt, is zijn bedje gespreid.

TheEgg | 14-11-19 | 08:07

Win win in 2021 voor de Vereniging van Dieven als je die Klaus Dijkhoff zow hoort, want misschien nog niet veel mensen bij stilgestaan. Maar 2021 staat Klaus Dijkhoff je doodleuk te vertellen, willen jullie niet nog eens 4 jaar dit rampenbeleid afgelopen jaren, stem dan op de VVD opdat de VVD een riante meerderheid behaalt.

william7055 | 13-11-19 | 23:24 | 1

Om vervolgens met de Groene Khmer in een partijkartelcoalitie te gaan zitten waarna ieder gezin een asielzoekert ingekwartiert krijgt.

De Briemusketier | 13-11-19 | 23:28

Er is helemaal geen klimaat, CO2 of Stikstofcrisis. De crisis wordt op papier veroorzaakt om het gepeupel tegen elkaar op te zetten. Automobilisten tegen boeren, boeren tegen bouwers etc. Trap er niet in mensen. Weg met dit kabinet en de EU.

poisonivy | 13-11-19 | 23:21 | 3

En Fuck de VVD!

De Briemusketier | 13-11-19 | 23:25

Nexit.

luto333 | 13-11-19 | 23:39

@De Briemusketier | 13-11-19 | 23:25: dat laatste liever niet. Don't stick your dick in crazy.

Jos Tiebent | 14-11-19 | 00:19

Die Van Rossemert is goed bezig de laatste tied.

baggerella | 13-11-19 | 23:18

eens

Zoloft | 13-11-19 | 23:21

Ook eens

luto333 | 13-11-19 | 23:39

Mooi maar langdradig.

Trumme | 14-11-19 | 00:41

En daar hebben we die oliedomme brabo Dijkhof weer eens bij Pauw. Geen wonder dat het een grote puinzooi is geworden.

medusa324 | 13-11-19 | 23:18 | 4

Iedereen met een zekere intelligentie en mensenkennis heeft door dat-ie staat te liegen, net als in het filmpje over het geheugen van Rutte. Heeft net teveel woorden nodig en zegt eigenlijk niets. Maar daar houden veel mensen van, en het Brabants klinkt zo vriendelijk en hij viert gewoon carnaval en hij draagt mooie pakken en hij heeft toch een keer ‘de slimste mens’ gewonnen? Hoe lang laat Nederland zich nog naaien door de VVD?

duh! | 13-11-19 | 23:37

@duh! | 13-11-19 | 23:37: hij liet wel doorschemeren dat je in de toekomst elektrisch wel harder mag. Dus gesubsidieerd en voor de welgestelden.

Trumme | 14-11-19 | 00:43

Was al aangeschoten..

Baron-barry | 14-11-19 | 01:24
▼ 1 antwoord verborgen

Snap niet dat ze bij de vvd Rutte laten zitten. Dit is echt debiel en niet uit te leggen aan volk en partij. Wát een gestuntel! Bolkestein zou Rutte bij zijn oorlel vanachter het spreekgestoelte moeten sleuren.

VP732 | 13-11-19 | 23:18 | 3

Macht is belangrijker dan ideologie, blijkt.

LiniaalRectaal | 13-11-19 | 23:22

Mark Rutte en het stikstofprobleem, klinkt als een sprookjesboek, net als bijvoorbeeld De nieuwe kleren van de keizer. Bij de vvd is er niemand die het snapt, maar ook niemand die de nieuwe kleren van de keizer kan zien. En als je dat toegeeft ben je af. Dan komt Multinationalmarkie persoonlijk je vvd harses er af zagen. En dan mis je het vvd feestje dansen om het gouden kalf. En dat wil je niet. En daarom hou je je muil dicht.

De Briemusketier | 13-11-19 | 23:23

Tja is idd echt debiel. Misschien valt het wel mee en zien we Ralph Inbar bij het wekelijkse gesprekje met de minister president aanstaande vrijdag,

luto333 | 13-11-19 | 23:37

Wie is eigenlijk die figuur met dat gek grote hoofd boven dat iele lichaam voor dat groene scherm?

Disaronno | 13-11-19 | 23:14

Ik had eigenlijk verwacht dat Rutte ‘pleurismaatregel’ ipv ‘rotmaatregel’ zou zeggen.
Lekker de taal van het ‘volk’ spreken.
Dat scoort!

laurentius | 13-11-19 | 23:14 | 2

Rot als in 'rot dat je moeder dood is' of 'dat orgaan is compleet verrot'. Pleuris is een woord dat je moet vermijden als politicus, voor je het weet breekt de pleuris uit namelijk. En dat zou rot zijn.

LiniaalRectaal | 13-11-19 | 23:21

Handhaving verstikt zei de boa constrictor maar de kachel moet roken.

027 | 13-11-19 | 23:13

1000€? Nooit gekregen
Geen kinderpardon? Dus wel kinderpardon
Aftrek hypotheekrente blijft? Hypotheekrente wordt afgebouwd
130 KM/uur? Neen dus.
STEMT VVD. Wij beloven u dat u niet krijgt wat wij u beloven.
Was getekend Pinokkio (alias M. Rutte)

langzullenweleven | 13-11-19 | 23:13 | 2

MH17: onderste steen boven. Zzzznurk

VP732 | 13-11-19 | 23:19

Dividend belasting, Oekrainees geitenpaadje, iets met integriteit en een integriteitscommissie binnen de VVD enz

ScumbaggusMaximus | 13-11-19 | 23:32

Wat zouden ze aan het einde van elke, knotsgekke dag zeggen, deze 'politici'?
A je to, denk ik.

Poesmobiel | 13-11-19 | 23:10

Het frame is dat wij als 'alle Nederlanders' er nu samen de schouders onder zetten en offers maken om de boeren en bouwers te ontzien. Maar die snelheidsverlaging levert maar 0,07% winst op. twitter.com/Sywert/status/11947341521...
twitter.com/Sywert/status/11947376355...

Op de huidige weg zijn er dus nog steeds maatregelen nodig om deze papieren werkelijkheid op te schonen. Zucht.

GroetenVanUrk | 13-11-19 | 23:09 | 3

Precies. Van de regering mag je verwachten dat zij nadenken over de effectiviteit van de maatregelen die zij nemen en dat zij rationeel handelen, een effect van 0,07%.., dit begint wel heel kafkaësk te worden.

therealbraindump | 13-11-19 | 23:19

Dit is een proefballon, en een oefening om ons klaar te stomen voor het grotere werk. Straks halvering van de veestapel, en dan is de rest van Nederland blij dat het hen niet treft. Rekeningrijden (betalen voor de file), en men krijgt weer een warm gevoel dat men een relatief klein offer brengt voor zo'n belangrijke kwestie. Idem voor een vliegtaks. En tegen de tijd dat vakantievluchten ("lustreizen" om maar eens met Ritzen te spreken) verboden worden hebben we daar toch geen geld meer voor, want dat is opgegaan aan isolatie en een warmtepomp. De VVD heeft de kookplaat (elektrisch uiteraard, gas mag niet) onder de pan met water aangezet, en houdt de kikkers in die pan nauw in de gaten. Die houden zich tot nu toe redelijk rustig.

Muxje | 13-11-19 | 23:30

De oude boze blanke kikkers kwaken nog een beetje maar die zijn straks als eerste deaud.

knutsel_ | 13-11-19 | 23:37

Altijd verschuilen de politici zich achter de rechters, je kent het wel.
Is onder de rechter...."gelukkig" kennen wij een scheiding van de machten... ja als het ze uitkomt.
Geen journalist die bedenkt of zegt het is toch wetgeving door de politiek bedacht. Doe dan wat stelletje kloo.....

G.M.I.M. Pet | 13-11-19 | 23:08

Is een hoax. Klimaatcrises is gecreëerd om het financiële systeem te redden. Volgens mij weet Rutte dit niet eens. Die mag van de Deepstate alleen brandjes blussen.

luto333 | 13-11-19 | 23:08 | 2

Dit is geen klimaat, maar het Stikstof rampenscenario dat je nu in NL ziet afspelen geldt over langere tijdvakken wel voor de zgn klimaatcrisis die wereldwijd gecreëerd is en wordt.

Zwizalletju | 13-11-19 | 23:12

Deepstate is de opvolger van Darth Vader?

Rest In Privacy | 13-11-19 | 23:15

gedicht van J.C. Bloem 1947:
De Dapperstraat

Natuur is voor tevredenen of legen.
En dan: wat is natuur nog in dit land?
Een stukje bos, ter grootte van een krant.
Een heuvel met wat villaatjes ertegen.

Geef mij de grauwe, stedelijke wegen,
De in kaden vastgeklonken waterkant,
De wolken, nooit zo schoon dan als ze, omrand
Door zolderramen, langs de lucht bewegen.
Alles is veel voor wie niet veel verwacht.
Het leven houdt zijn wonderen verborgen
Tot het ze, opeens, toont in hun hoge staat.
Dit heb ik bij mijzelve overdacht,
Verregend, op een miezerige morgen,
Domweg gelukkig, in de Dapperstraat.

King of the Oneliner | 13-11-19 | 23:07 | 4

@medusa324 | 13-11-19 | 23:10: Remco Campert: Lamento vind ik ook wel een goeie, en Gerard van het Reve: Graf te Blauwhuis...

King of the Oneliner | 13-11-19 | 23:20

@King of the Oneliner | 13-11-19 | 23:20:
Maar niets zo mooi als de weltschmerz van Bloem. In deze maand is zijn gedicht November een aanrader. Of Insomnia: ‘Denkend aan de dood kan ik niet slapen, en niet slapend denk ik aan de dood’.

medusa324 | 13-11-19 | 23:26

@medusa324 | 13-11-19 | 23:26: Ja, ; Altijd november, altijd regen,
Altijd dit lege hart, altijd.; ik ken het uit mijn hoofd. . Kom net nog : de zeer oude zingt tegen van Lucebert, ook een goeie. Maar Rogi Wieg en Menno Wigman , exact mijn generatie en beiden reeds dood, doen mij ook wel wat.

King of the Oneliner | 13-11-19 | 23:57
▼ 1 antwoord verborgen

1. Minder Natura2000 gebiedjes
2. Stikstof Normen verruimen
3. Elke ambtenaar ontslaan die zegt dat dat niet kan.
Next....

1977 | 13-11-19 | 23:05 | 4

@botbot | 13-11-19 | 23:10: duh, trol, wie is tegen het milieu dan? Moet alleen wel realistisch blijven en zijn.

VP732 | 13-11-19 | 23:21

@botbot | 13-11-19 | 23:10:
Ja de dictatuur van de meerderheid. Heerlijk. In nazi-Duitsland was de meerderheid ook overal voor. Dat is lekker afgelopen daar.

medusa324 | 13-11-19 | 23:37
▼ 1 antwoord verborgen

Kijk in dit GIFje hoe de NO2 (stikstof dioxide, waar 't om gaat) morgen vanuit de buurlanden het land binnenkomt , en er weer uit gaat en daarna bij draaing wind weer terugkomt : images.meteociel.fr/im/6957/anim_ilv4.... en kijk ook naar de Po-vlakte, Londen en Parijs.

Zwizalletju | 13-11-19 | 23:05

Wat is het probleem???
De NL natuur staat er prima bij, het oppervlaktewater is schoner dan 30 jaar geleden, we worden steeds ouder en blijven langer gezond. Dus nogmaals, wat is het probleem?

medusa324 | 13-11-19 | 23:03 | 31

@botbot | 13-11-19 | 23:44:
Zoloft heeft gelijk. Jouw domheid kent geen grenzen. Een rechterlijke uitspraak is geen feit. Je hebt feiten en je hebt uitspraken. Nogmaals, kom met feiten.

medusa324 | 13-11-19 | 23:50

@medusa324 | 13-11-19 | 23:50:
In uw ogen misschien niet maar feit is dat de rechter een uitspraak heeft gedaan en de regering deze niet aan zijn laars kan lappen.
Dus zitten we nu met het feit dat de bouwwereld op slot gaat als we geen maatregelen nemen.
Feit is ook dat de coalitie die de meerderheid van de bevolking vertegenwoordigd deze maatregel genomen heeft.

botbot | 13-11-19 | 23:57
▼ 28 antwoorden verborgen

Bij het lezen van dit artikel in de Telegraaf: “Duitse horrormoeder dwong kinderen zes jaar lang in rolstoel”, over een zelf ingebeelde ziekte, dacht ik aan de stikstof crisis.

echtpaul | 13-11-19 | 23:03 | 3

Zeker in Munchhausen?

Rest In Privacy | 13-11-19 | 23:09

Via een proxy?

LiniaalRectaal | 13-11-19 | 23:13

@Gulliver | 13-11-19 | 23:09: yup de door de regering ingebeelde ziekte van stikstof en door de “rechter” bevestigd, de bevolking allemaal aan de “maatregelen. Munchhausen By proxysyndrome

echtpaul | 13-11-19 | 23:14

Dit verhaal krijgt nog een staartje. PFAS komt er nog aan. Bedrijven zijn echt des duivels en de Boer op voet van oorlog met Sientje van Veldhoven. Ik mag echt lije dat nu bedrijven gaan omvallen met huilende werknemers voor de camera hoe de regering hier op basis van hersenspinsels de economie om zeep helpt. In Duitsland staan we al op de voorpagina van de kranten en lachen zich een breuk hoe het braafste jongetje zichzelf in de hoek heeft gezet. Ze zullen geen middel onbenut laten om ons daar nog verder in te schoppen en alle EU regels uit pluizen om deze betweter op zijn plaats te zetten

JanP999 | 13-11-19 | 23:02 | 1

U vergeet Timmerfrans,die dit op de voet volgt en wellicht meegedacht heeft met de andere activist samson,timmerfrans wil dit tot europees beleid maken,let maar op,die eng- nekken hebben al een paar tafels gereed staan.

Coolcalmcollected | 13-11-19 | 23:06

Welke maatregelen nemen onze buurlanden dan? Of houdt stikstof zich netjes aan onze landsgrenzen? *zich kapot lachen doet*

VeelTeSteil | 13-11-19 | 23:01 | 4

Ik woon 10 km van de Belgische grens. In Belgie kennen ze geen stikstofprobleem. O ja..... de stikstof mag de grens niet over en blijft daar keurig wachten.

luto333 | 13-11-19 | 23:16

zie : Zwizalletju | 13-11-19 | 23:05 met Gifje van de bewegende NO2

Zwizalletju | 13-11-19 | 23:23

@luto333 | 13-11-19 | 23:16:
Ik woon 10 km. over de grens en heb een Toyota Hilux met 232 gr. uitstoot en betaal 145 euro per jaar wegenbelasting. Hier geen stikstof probleem gelukkig. Maar het kan overwaaien. EU volente.

Baron-barry | 14-11-19 | 01:33
▼ 1 antwoord verborgen

Ach, mijn Nissan Sunny 1992 kan sowieso niet harder dan 100 zonder dat het stuur begint te trillen en de motortemperatuur tot gevaarlijke hoogten oploopt, wat ik dan weer heel creatief verhelp door de verwarming op max te zetten en alle ramen open, wat nog heel ouderwets met een draaihendeltje moet.
Hoop dat die slooppremie er snel door komt.

King of the Oneliner | 13-11-19 | 23:01 | 1

Investeer een paar honderd euri in je auto door er een goede monteur op te zetten. Echt de moeite waard.

El Sid | 13-11-19 | 23:07

De VVD is niet rot maar verrot.

Rest In Privacy | 13-11-19 | 23:01

Ok, ik ben wel helemaal klaar inmiddels met die opmerkingen als: "Ach, 100 of 130 maakt allemaal niet zoveel uit". Da's net zo iets als reageren op de diefstal van je fiets uit de schuur met: "Ach, ik reed eigenlijk nooit op dat ding". Al mis je die fiets niet zo, waarschijnlijk ben je evengoed kwaad dat iemand hem uit de schuur gejat heeft.

Dit is geen rotmaatregel, dit is een klein en vrij onbenullig ongemak. Niet iets om je boos over te maken. Maar of je nu braaf 100 of graag 150 rijdt, of liever met het OV gaat (of op die fiets), je hebt alle reden om boos te zijn op de manier waarop dit besluit tot stand is gekomen, en de redenen waarom er nu zo'n besluit genomen moest worden. Een opeenstapeling van gebrekkig beleid, wanbestuur, blinde ambitie en doodgewone incompetentie. Nu is het de maximum snelheid, maar bijna was het veestapel geweest, en bouwend Nederland. Genoeg reden om pislink te zijn over de gang van zaken.

Muxje | 13-11-19 | 23:00 | 4

Je hebt helemaal gelijk.
Maar ik heb er de kracht niet meer voor om er eens een quote in te gooien.

Je zou er bijna cynisch van worden en de teloorgang aanmoedigen. Go Rutte!

Rohin | 13-11-19 | 23:05

Wees gerust, de veestapel komt nog, net als de accijns op vlees en het idee dat op den duur "het dier uit de voedselketen" moet. Na de rookvrije, ook de alcoholvrije en vleesvrije generatie. Niet dat we hier iets mee opschieten, maar het geeft de gereformeerden die niet meer in god geloven een goed gevoel als mensen dingen ontnomen worden.

Pierrepoint | 13-11-19 | 23:07

@botbot | 13-11-19 | 23:03: Beter om beleid te maken waar over is nagedacht. Geen beleid waar we ons eigenlijk niet aan kunnen houden zonder onze eigen regeltjes te overtreden. De problemen met de PAS zijn niet naar boven gekomen tijdens die rechtszaken; er is intern al vlak na het opstellen van die regeling voor gewaarschuwd dat het eigenlijk niet zo kon. En die enorm lage normen die min of meer zonder onderbouwing tot stand zijn gekomen zijn natuurlijk helemaal van de pot gerukt.

Beetje nadenken en dan regeren, dan hebben de rechters weer tijd voor de belangrijke zaken.

Muxje | 13-11-19 | 23:17
▼ 1 antwoord verborgen

Het pluche bevalt de VVD en ook de andere regeringspartijen te goed. Ze zouden als ze de politieke wil zouden hebben, dit anders op kunnen lossen door wetgeving die voor een andere omgang met stikstof zou zorgen. Maar helaas, de gedoogsteun van groenlinks is nodig in zowel de tweede als de eerste kamer. Hoe de watermeloenen van groenlinks hierover denken weten we, die zien het liefste iedereen arm behalve de partijelite. Dus er moet flink wat geleverd worden door het kabinet om groenlinks tevreden te houden.

Pierrepoint | 13-11-19 | 22:59

Ik vind het allemaal kul dit maar waarom niet ‘s avonds en ‘s nachts van 19.00 tot 6.00 uur maximaal 100 in plaats van overdag? Overdag zijn er vaak files en wordt de 130 amper gehaald. Overdag is de gemiddelde snelheid ongeveer 60km/uur. In de avond en de nacht kun je wel ongestoord 130 rijden en is 100 wel een effectieve verlaging van de snelheid. Dus waarom de keuze voor overdag 100? Omdat het maar een rekenmodel is?

027 | 13-11-19 | 22:57 | 3

's Nachts zijn er ook veel meer mensen dronken.

Mr_Natural | 13-11-19 | 22:59

Dat is het mooie van politiek; maatregelen nemen die nergens op slaan.

El Sid | 13-11-19 | 23:01

Hé breng ze nu niet op ideeën ( overdag 200km/h en savonds 90,)

echtpaul | 13-11-19 | 23:06

Ik lees die tweet van die Spits en ik weet nou niet of dat nou heel cynisch bedoeld is of niet. Het is in ieder geval een partijtje UvA taal waar je spontaan van naar de stikstof gaat grijpen.

Blauwpetje | 13-11-19 | 22:57 | 1

Het soort crap dat je dagelijks op LinkedIn voorbij ziet komen. Stelletje zweverige positivo's

Muxje | 13-11-19 | 23:01

Weet je wie er ook een eindoplossing voor een zelfverzonnen probleem had?

King of the Oneliner | 13-11-19 | 22:56 | 6

Van Mierlo...?!

Nemo_Tenetur | 13-11-19 | 23:03

@King of the Oneliner | 13-11-19 | 23:03:
Ah, je kent haar.

Mr_Natural | 13-11-19 | 23:06

Maar die noemde het dan weer geen "rotmaatregel".

knutsel_ | 13-11-19 | 23:07
▼ 3 antwoorden verborgen

Die hele nepstikstof affaire waarbij de VVD zich als dé oplosser profileert als de ervaren alwetende partij werkt. Het stemvee trapt er met open ogen in, maar wordt met een volgend kabinet met GroenLinks nog weer harder belazerd. Ze leren het nooit.

Jan, Leiden | 13-11-19 | 22:56 | 3

Is u een gerechtelijke uitspraak ontgaan?

botbot | 13-11-19 | 23:01

Sinds wanneer worden we geregeerd door rechters?

duh! | 13-11-19 | 23:04

@botbot | 13-11-19 | 23:01:
Die hele “stikstofcrisis” is een politiek probleem dat door een rechter juridisch bindend is gemaakt. Het is een fuckup van politici, die stikstofregels hebben opgesteld waar geen gestandaardiseerde meetnorm voor is, waar geen internationale afspraken over bestaan en waar de buurlanden zich 400 keer minder druk over maken.

Kun jij wel begrijpend lezen?

Zoloft | 13-11-19 | 23:07

Interessant gesprek over klimaat ellende:
Wealth Redistribution Through Climate Activism | Piers Corbyn Interview:
youtu.be/grtV811cURU

Kijkeensaan | 13-11-19 | 22:55

Sorry voor alleen de link. En feestboek is ruk. Edoch, het idee achter bovenstaand is volledig on topic & volledig terecht.

koolteer | 13-11-19 | 22:57

Tja, het punt is natuurlijk dat ze gewoon de norm moeten aanpassen. Het punt daarvan is echter dat hier onder andere de BPM aan is opgehangen en dat het niet binnen de doelstellingen past dat dikke V8-en goedkoper worden dan op tweedehands aardgas rijdende vehikels.

Pierre Tombal | 13-11-19 | 22:53

Het zijn hier een stelletje huilebakken in het verleden hebben we ook tijden max 100 moeten rijden 24 uur, geloof me niemand heeft zover ik weet daar een trauma van opgelopen.

botbot | 13-11-19 | 22:53 | 4

Toen konden de auto's niet harder dan 140 en als de trip verder dan 100 km was smeerde moeders kadetjes voor onderweg en kreeg vaders mandarijntjes mee en een rolletje pepermunt om fijn op te knarsen.

Blauwpetje | 13-11-19 | 23:02

Met het paard en wagen haalden ze vroeger de 20 niet eens.

Rest In Privacy | 13-11-19 | 23:03

Daar gaat het ook helemaal niet om, het gaat om de hysterie of zo u als vast ook stikstof-believen wilt het gebrek aan echte keuzes dat eraan ten grondslag ligt.

duh! | 13-11-19 | 23:06
▼ 1 antwoord verborgen

Ach met honderd kom je er ook en je kunt onderweg mooi YouTube kijken met die snelheid.

Beste_Landgenoten | 13-11-19 | 22:52

En dat te weten dat we niet eens natuur hebben. Er is geen stukje "natuur " waar de afgelopen 10 en misschien wel 5 jaar de schop niet een keer in is gegaan. Wat wij natuur noemen is niet meer dan een status quo die we angstvallig willen bewaren ten koste van vele miljarden.

El Sid | 13-11-19 | 22:51 | 2

na·tuur (de; v)
1
aangeboren aard of gestel; = geaardheid: hij is van nature vriendelijk; puur natuur gezegd van iets dat of iem. die geheel natuurlijk is
2
dat wat de mens om zich heen ziet als niet door hem gewijzigd: wandelen in de vrije natuur

El Sid | 13-11-19 | 22:56

De enige echte Nederlandse oernatuur is de waddenzee, de rest is gecultiveerde natuur. Het is gewoon absurd dat wij in Nederland 160 natura-2000 gebieden hebben. Wijs een paar grotere gebieden aan en doe voor de rest niet zo moeilijk.

therealbraindump | 13-11-19 | 22:59

Je zou zo'n rotkiezer zijn, die op een rotpartij stemt om rotmaatregelen te nemen. Nou ja, in elk geval heb je dan de morele steun van een paar miljoen rotmensen, die net zo rot zijn als jezelf.

obominotie | 13-11-19 | 22:47 | 5

@knutsel_ | 13-11-19 | 22:50: dat zullen ze nooit, VVD kan niks fout doen want... andere partijen zouden het veel slechter doen in een kabinet.

Dutch-Super-Evil | 13-11-19 | 22:56

Vraag het maar aan die rotberbaar en rotkuifje.

Rest In Privacy | 13-11-19 | 23:06

@Gulliver | 13-11-19 | 23:06:
Niet teveel toegeven aan emotie. Gewoon rustig blijven zagen aan die stoelpoten. Ze vallen vanzelf, en hard ook.

LiniaalRectaal | 13-11-19 | 23:09
▼ 2 antwoorden verborgen

Maar goed. Het is 100 rijden of de omvolking vertragen bij gebrek aan huisvesting. Dan is het logisch wat de regering kiest.
Nu stap 2 is de boeren uitkopen zodat op hun grond nog meer huizen, huizen, huizen gebouwd kunnen worden.

du Roi Soleil | 13-11-19 | 22:47 | 1

Hear hear

duh! | 13-11-19 | 23:07

Die Carola Schouten is wel een grote fuck-up. Eerst laat ze het gebeuren dat Europa de visserij sloopt met het pulsvis gebeuren en nu laat ze Europa onze agrarische sector slopen. Eerst weet ze niet wat er speelt, daarna ziet ze de ernst er niet van in, daarna weet ze niet hoe ze moet reageren om het tegen te gaan en als ze met voldongen feiten zit denkt ze dat ze er niets meer aan kan doen want je moet de regels volgen en naar de rechter luisteren en het gaat ook nog eens om een goed doel.
Die rechters en activisten profiterend van haar principaliteit. Ze vergeet dat ze minister is en beleid en wetten kan maken maar laat alles haar overkomen.
Verder zullen al die nep maatregelen alleen de bouw ten goede komen, die hebben immers goede lijntjes met Rutte, de boeren zal ze in de stront laten zakken, daar zal ze orders van Rutte voor krijgen, er wordt immers al jaren gesproken over halvering van de veestapel. Wat het hogere doel daarvan is weet ik ook niet.
Die paar milieuactivisten hebben natuurlijk aardige budgetten om de boel ten gunste van een paar veganisten te verzieken met al die miljoenen van de postcodeloterijen maar daar zal het Rutte niet om gaan. Ik den ook niet die paar ondernemers en investeerders die wat agrarische projecten in de Oekraïne hebben lopen. Mogelijk gaat het om de projectontwikkelaars en gemeentes die straks voor een habbekratsen waardeloos geworden landbouwgrond kunnen opkopen on nog prijziger geworden bouwprojectjes op neer te zetten.

down | 13-11-19 | 22:47 | 3

Het enige goede aan deze patsy, deze zondebok / zondegeit, zijn de tieten. Trap. Er. Niet. In.

LiniaalRectaal | 13-11-19 | 22:53

Schouten is een domme geïndoctrineerde muts als ze het volgende zegt: over
Beschermde plantjes : Minister Schouten gaat nu pas kijken of we niet kunnen leven in een land met minder Natura2000 en de bijbehorende strenge stikstofregels. In de persconferentie gaf de CU-bewindsvrouw toe dat sommige beschermde plantjes het door VERANDERENDE KLIMAATOMSTANDIGHEDEN misschien ook wel niet redden in Nederland. Of sterker nog: misschien staan de beschermde plantjes al helemaal niet meer in de gebieden waar het nu allemaal om draait. Maar dat moet nu eerst nog allemaal uitgezocht worden…"

Zwizalletju | 13-11-19 | 23:01

Ik vermoed dat de VVD best blij was met deze "crisis", en het fijn vonden dat de boeren en bouwers de boel nog even wat verder op scherp hebben gezet. Politici gedijen op een crisis als voedingsstofminnende plantjes op verstikstofde heidegrond. Beleid maken is leuk, maar in een crisis kan je harde maatregelen nemen en echt naam maken als doortastend bestuurder. Dit was een proefballon voor wat nog komen gaat.

Muxje | 13-11-19 | 23:06

Lekker belangrijk die 5 minuten langer reistijd. Je bent sowieso gek als je op meer dan 50 km van je huis gaat werken!

du Roi Soleil | 13-11-19 | 22:45 | 2

100 overal zorgt voor minder files en maakt qua reistijd effectief vaak niks uit. Dus jammer voor het beeld. Maar wij zijn geen Max Verstappen, dus scheelt het voor ons net niks, die paar kilometers. Waar het mocht kon je vaak geen 130 omdat er een oetlul met 110 links bleef rijden, dus ff reële situatie: er veranderd weinig aan de praktijk.

Het brein erachter | 14-11-19 | 03:48

Ik vind dat u geen besef hebt over hoe ernstig deze situatie is. Het gaat niet om die paar km/u, ik geloof dat ik het daar in principe wel mee eens ben, maar we zijn door jarenlange onkunde bestuurlijk onstuurbaar geworden. Het is al lang geleden begonnen onder de kabinetten van premier Kok met zijn gevleugelde uitspraak (op de winkel passen) Maar regeren is vooruit zien en helaas ontbeert ook onze huidige premier dit volledig. Nu zijn we volledig onstuurbaar geworden. Ik vrees dat we mede hierdoor voor een gigantische crisis staan!

Fooak | 14-11-19 | 04:22

Hoe gaat Frits Huffnagel nieuwe columnist bij de telegraaf het VVD-beleid verdedigen?

Rest In Privacy | 13-11-19 | 22:45

Zeg, zomaar even tussendoor.... dat opwarmende klimaat.... had u daar ook zo'n last van de afgelopen weken? En die extreme droogte?

piloot47 | 13-11-19 | 22:44 | 4

Het kookt hier wel, maar dat is de woede.

LiniaalRectaal | 13-11-19 | 22:50

Er is nooit extreme droogte geweest, het was wel mooi weer waar we 40 jaar op hebben gewacht. Nu zijn we weer terug bij square 1. Kunnen we weer 40 jaar wachten op een mooie zomer.

Stonecity | 13-11-19 | 22:56

Even de mensen in Venetië vragen...

Het brein erachter | 14-11-19 | 03:49
▼ 1 antwoord verborgen

Serieus: als ik moest kiezen tussen de wereldvreemde dhimmies van D66, de jodenhaters van de SP, de apparatsjiks van de PvdA, de landverraders van GL én de VVD, dan zou ik at random zonder blikken of blozen één van de eerste vier kiezen. Zover is het al gekomen.

WhiteShark | 13-11-19 | 22:44 | 8

@Berbaar | 13-11-19 | 23:03:
Wel op tijd vertrekken en vanuit het buitenland om die sneue Hollanders lachen hè! Life is good when others have a crisis.

LiniaalRectaal | 13-11-19 | 23:07

Nooit een partij kiezen die al in het midden zit. Kies een partij die in het midden uit wil komen.

litebyte | 13-11-19 | 23:14

Zie je wel? Ik hoef niet eens aan te dringen en de waarheid komt al naar boven.

WhiteShark | 13-11-19 | 23:28
▼ 5 antwoorden verborgen

Hé, ik weet wat, misschien kan de VVD een noodwet voorstellen waarbij de radardetector tijdelijk weer wordt toegestaan.

Troumoetblijcken | 13-11-19 | 22:44

VVD'ers zijn per definitie onbenullen van het zuiverste water. Geboeid zat het congres te luisteren hoe Halbe Zijlstra vertelde hoe hij 'in een zaaltje achteraf' Poetin zijn strategische plannen hoorde ontvouwen (we spreken anno 2002). Want dat doet Poetin natuurlijk zomaar waar iedereen bij is, Poetin heeft geen geheimen, de plannen gaan openlijk breed op tafel. En het congres vrat het met boter en suiker. Dat symboliseert het diepgewortelde onbenul wat thans met de dag groeit. Als je vanouds een VVD'er bent dan moet je toch zo langzamerhand chronische buikloop hebben gekregen van deze leugenachtige nietsnutten.
En dan hand in hand gaan met een criminele organisatie als Groen Links en de landverraders van D'66,. Er is geen VVD meer, er is slechts geschreeuw in een lege emmer.

Broadsquire | 13-11-19 | 22:43 | 4

Mooi verwoord. De imbeciliteit van de gemiddelde VVD-er is verbijsterend.

obominotie | 13-11-19 | 22:51

Halbe was een beetje oliedom. Is daarom ook volledig terecht weggejorist. Dommer dan dat krijg je het niet... Oh wacht, de VVD heeft nog steeds bewindslieden...

Het brein erachter | 14-11-19 | 03:52
▼ 1 antwoord verborgen

Goed stuk van Rossem. Soort van koehandel in de stikstof die nergens op slaat.

knutsel_ | 13-11-19 | 22:43

Mark kan zulke heerlijke sigaren uit eigen doos kneden van met stikstof vergiftigde lucht.

Jan Passant mk2 | 13-11-19 | 22:38

Ik dacht dat we politici hadden om regels te maken en/of aan te passen. Het is duidelijk dat de huidige regels zeer ten nadele van Nederland werken. Pas ze dan aan in plaats van draconische maatregelen te nemen om er aan te voldoen! Het is tenslotte jullie baan. Werken stelletje luie flikkers!

LiniaalRectaal | 13-11-19 | 22:38

Bak deze tegel om te gooien !

CododerDritte | 13-11-19 | 22:37

Ik denk dat Rutte een verward persoon is

Oklahoma | 13-11-19 | 22:36 | 4

Ik denk dat Rutte zeer goed beseft wat hij doet. Met een glimlach.

LiniaalRectaal | 13-11-19 | 23:04

@Disaronno | 13-11-19 | 23:24:
Misschien kun je beter een borrel inschenken en even gaan zitten. Dit gaat zeker te weten pijn doen.

LiniaalRectaal | 13-11-19 | 23:28
▼ 1 antwoord verborgen

Vandaag mijn VVD lidmaatschap opgezegd. Ben jurist omgevingsrecht in gemeente land. De contributie mij niet meer waard.

ConservatiefJurist | 13-11-19 | 22:36 | 4

Recht op de omgeving heeft een echte Ned. allang niet meer

Coolcalmcollected | 13-11-19 | 22:43

Nou als je het op je werk maar voor je houd, als groen en d666 ergens goed in is is het het uit peilen van collega's, je zit nu in het vakje sociaal wenselijk antwoorden, welkom.

28 | 13-11-19 | 23:36
▼ 1 antwoord verborgen

Op televisie deden ze jarenlang alleen maar de leuke en grappige momenten laten zien van die politici. En daar zal zelfs na deze week geen vernadering in komen. Ohhhhhrrrderrrrrrrr, Ohhhhhhrderrrrr. Vroeger was dat Befehl ist befehl, om maar te zeggen.

InSight | 13-11-19 | 22:36

Ik zie Rutte hier doorratelen op Nieuwsuur waar dus weer duidelijk blijkt wat hij niet heeft: enige vorm van visie. Het niet kunnen maken van echte keuzes zodat er alleen maar wordt geschipperd om iedereen van het malieveld af te houden. Daarom gaat werkelijk echt elk nationaal dossier de verkeerde kant op. Of het nou gaat om mestoverschot, immigratie, schiphol, energietransitie, ruimtelijke ordening. Alles overlaten aan 'tafels' die allemaal een kluifje krijgen maar uiteindelijk leiden tot een land wat geen idee heeft waar we uitkomen.

kokkie klaphaak | 13-11-19 | 22:35 | 3

Rutte zal wel zendtijd hebben ingekocht bij de nep-nieuwsers

Coolcalmcollected | 13-11-19 | 22:44
-weggejorist-
SjonnieHelmond | 13-11-19 | 22:51

Ennnn wat als de 75000 woningen klaar zijn? Moeten er dan weer meer maatregelen genomen worden om verder te kunnen bouwen?

haddem | 13-11-19 | 22:34 | 2

Ja, een verbod op het hebben van een auto voor alle bewoners van die 75.000 huizen. Op naar de volgende 75.000 huizen.

piloot47 | 13-11-19 | 22:40

Het echte probleem is dat we sinds 2015 met PAS toekomstige milieubaten al zijn gaan inboeken. Op de pof geleefd dus. Daar moeten we nu voor bloeden, maar het is pijn van het oneigenlijke profijt dat we hebben gehad van deze politieke truc. En nu word je dus genaaid door je eigen regels. Dan kan je de schuld wel geven aan die regels, maar beter is het om de politici die het zo verneukt hebben ter verantwoording te roepen. Wie was er toen ook al weer premier? Is dat niet die man die nu als een kleuter zit te huilen (of vooral doet alsof) omdat we wat minder hard mogen rijden? Die 130 is altijd al gebruikt om simpele zielen onder het stemvee te winnen voor de VVD. Als je een beetje nadenkt begrijp je dat het op alle vlakken beter is om wat langzamer te rijden op onze wegen. Ik hoop dat politici gewoon eens werk maken van het echt terugdringen van ons enorme ammoniakoverschot.

beldewouten | 13-11-19 | 22:34 | 3

Ter verantwoording roepen is al jaren afgeschaft

haddem | 13-11-19 | 22:35

Ohw is dat het echte probleem? En nou nou, inderdaad wat hebben we de afgelopen jaren enorm geprofiteerd! Het was allemaal ook te mooi om waar te zijn, want die ammoniakuitstoot van de auto's van ons stemvee is echt op alle vlakken enorm problematisch.

Wim_Kut | 13-11-19 | 22:48

@Wim_Kut | 13-11-19 | 22:48: het draait niet om die tering snelheid. Daar maken alleen mensen met een klein piemeltje zich druk om. Je moet iets aan het veeteeltwaterhoofd doen in dit land.

beldewouten | 13-11-19 | 22:52

Even afremmen tot 100 km/h, om alvast voor te sorteren op een groen-liberale coalitie met GL, D66 en CU...

Middenmoter | 13-11-19 | 22:33 | 1

Newsflash, die hebben we al.

Omebert | 13-11-19 | 22:37

Vanaf april 2020 woon ik in Noorwegen. Mijn gezin komt van de zomer over. Ben zo blij met een nieuw begin.

ballenkraker | 13-11-19 | 22:33 | 3

Heel veel geluk gewenst in uw nieuwe land voor u en uw gezin.

Lupuslupus | 13-11-19 | 22:54

Koop maar een goede kachel.

Rest In Privacy | 13-11-19 | 23:27

Mooi land. Succes man!

Rohin | 13-11-19 | 23:28

Incompetent
Onbetrouwbaar
Leugenachtig
Inhoudsloos
Hypocriet
Achterbaks
Populistisch
Opportunistisch
VVD
Mark Rutte

litebyte | 13-11-19 | 22:32

Rutte zat te orakelen in Nieuwsuur. Tweebeke haalde hem meerdere keren onderuit met zijn houtje-touwtje "beleid". Niet gezien, maar even terugkijken. Wat een FlutMp, uitroepteken.

BinAardig | 13-11-19 | 22:32 | 1

Bij nieuwsuur moeten ze denk nog wennen aan het feit dat de VVD tegenwoordig een linkse partij is.

weggooier | 13-11-19 | 22:37

#rotpartij. Dat is alles waar ook erover te zeggen heb.

Antigoog | 13-11-19 | 22:32

Kutpartij , de vvd leden mogen er misschien nog wel even intuinen maar de kiezers worden wakker. 't Heeft lang geduurd maar de buurman is eindelijk ook om en gaat naar Terry of Greet.
De Telegraaf gaat er overigens vol in vanavond en morgen natuurlijk ook:

"Waar is kabinet-Rutte III nu eigenlijk mee bezig?

Onbegrip en woede om aanpak stikstofspook

DEN HAAG - De verlaging van de maximumsnelheid naar 100 km/u zorgt voor 0,07 procent minder stikstofneerslag in Nederland. Dat blijkt uit de cijfers waar het kabinet de afgelopen twee weken mee heeft gerekend. Het is meer dan nodig om volgend jaar 75.000 huizen te kunnen bouwen, maar het roept wel de vraag op waar het kabinet-Rutte III nu eigenlijk mee bezig is."

www.telegraaf.nl/nieuws/719009738/onb...

Zwizalletju | 13-11-19 | 22:31

De hele stikstofcrisis is niets anders dan een afleiding van de werkelijke problemen in Nederland: 1. Mislukken van multiculturele samenleving, 2. Islamisering, 3. Massaimmigratie.

ballenkraker | 13-11-19 | 22:30

Als ik met 130 kon doorrijden, dan was dit vooral korte stukjes. Het is in NL gewoonweg niet mogelijke om continu 130 te rijden voor waar je dit mag. Snap de heisa niet zo van de 130 aanhangers. Succes met jezelf je ergeren op niets.

Extra.Paracetamol | 13-11-19 | 22:30 | 8

Krekt!! En over deze zgn ROTmaatregel heeft die Ruttezooi weken moeten brainstormen. Geeft wel aan hoe incompetent die zooi is.

BinAardig | 13-11-19 | 22:54

Ja waar ik woon is er een stukje van 8km waar je 130 mag en voor de rest is alles in de (wijde) omgeving 100, Op de verdere wegen kan je soms 130 en dan moet er weer een vrachtwagen een andere vrahtwagen inhalen en dan rij je in een file met 90km kan je er eindelijk voorbij dan is de 130 weg op en moeten we weer 100.

Plat-forum | 13-11-19 | 22:59

@haddem | 13-11-19 | 22:38:
Dit dus. Die 100 km/h tussen 6 en 19 doet er weinig toe. Het probleem is "zo de wind waait, waaien de regeltjes". Wat vonden we "Dublin" toch een goed idee, maar toen we "Dublin" nodig hadden werd dat maar even terzijde geschoven. De euro was een veilige en stabiele munt en mensen die riepen dat landen als Griekenland, Italie en Spanje voor problemen ouden zorgen werden belachelijk gemaakt. Totdat het inderdaad misging en we vooral niet hardop mochten zeggen dat we onze tegoeden gingen opnemen en buiten de EU stallen, datw erd opeens strafbaar.
Democratie? Flikker toch een end op.

Graaisnaaiert | 13-11-19 | 23:08
▼ 5 antwoorden verborgen

Kijkenswaardig hierover is de nieuwe Jensen op YouTube. Aanrader in deze !

ja,diedus! | 13-11-19 | 22:30 | 4

Vaste prik elke dag. Het echte geluid

weggooier | 13-11-19 | 22:38
▼ 1 antwoord verborgen

We nemen het voor kennisgeving aan. Hoewel het hier best wel een zaadland begint te worden. Ach, we passen er wel weer een mouw aan, of zo.

Disaronno | 13-11-19 | 22:30 | 4

@Disaronno | 13-11-19 | 22:35:
Stuur je kinderen naar een veilige plek en bereid je hier voor er minimaal één mee te nemen in je graf. Deze nepcrises laten zien dat de acceleratie begonnen is. De feedback loop is niet meer te stoppen.

LiniaalRectaal | 13-11-19 | 22:42

@LiniaalRectaal | 13-11-19 | 22:42: De kids zijn beiden niet in Europa, so no worries. Maar dat woord nep voor die ergste crisis ooit is spot on!

Disaronno | 13-11-19 | 22:46
▼ 1 antwoord verborgen

Trouwens wel slim van de VVD om het nu te doen, 1,5 jaar voor de verkiezingen. Tegen die tijd is het volk al zo gedrild dat het volk het liefst stapvoets rijdt op de autosnelweg plus het feit dat het volk volgens de spindocters slechts een geheugen heeft van 6 weken.

ProAsfalt | 13-11-19 | 22:29 | 6

@peterdh | 13-11-19 | 22:42:je moet idd wel echt een beetje simpel zijn om nig in de flauwekul te trappen. Ik schat sowieso 30 zetels door stemdebielen.

Disaronno | 13-11-19 | 22:52

6 Weken? Is nog veel.

Plat-forum | 13-11-19 | 23:02
▼ 3 antwoorden verborgen
-weggejorist-
SjonnieHelmond | 13-11-19 | 22:29 | 5
▼ 5 antwoorden verborgen

Als je dan een keer 104 km/u rijdt kun je een bekeuring van €187 verwachten. Wat wordt het leuk in Nederland.

DitjaarkrijgikAOW | 13-11-19 | 22:28 | 2

Let maar op , dit gaat een milieudelict of een economische overtreding worden. Trek de beurs maar.

ja,diedus! | 13-11-19 | 22:31

Zodra de regel ingevoerd is zal het staatsjournaal een filmpje hebben van 'de eerste overtreder wordt aangehouden'. Dan zit de schrik er meteen goed in.
Item van het staatsjournaal 4 weken later: 'snelheidsregel massaal genegeerd'.

piloot47 | 13-11-19 | 22:27 | 3

De Tesla rijders moeten naar de rechter stappen. De milieuclubs kennen de weg en hebben de advocaatjes.

Trumme | 13-11-19 | 22:28

@Trumme | 13-11-19 | 22:28:
Voor de Teslarijders wordt de vluchtstrook opengesteld om daar 130 te rijden. De linkerbaan zit namelijk verstopt met 100-rijders, de rechter met 80 km p/u vrachtwagens..

piloot47 | 13-11-19 | 22:59

Ik ga in ieder geval niet met 100km/h naar Groningen kruipen, haal mijn spullen nu wel in het Duitse Leer. Gas op de plank, vriendelijke bediening en ook goedkoper.

Mr. Bigglesworth | 13-11-19 | 22:27 | 2

95. Op de linkerbaan

haddem | 13-11-19 | 22:40

En ondertussen wil Hamas-liefje Karabulut van de SP dat de regering de verkoop van Israelische produkten in Nederland verbiedt. Je verstand staat er bij stil.
Het houdt maar niet op met de collectieve gekte.

spanarchist | 13-11-19 | 22:26 | 2

Als het even kan Israelische spullen kopen, 'Made in Shomron/Yudeah'.

BinAardig | 13-11-19 | 22:35

De SP wordt volledig ondergesneeuwd door Yasser en Jetten. Dat is niet eens een splinter partij meer.

Trumme | 13-11-19 | 22:46

VVD is niet links maar wel (extreem) groen mét het vervloekte neoliberalisme.

Dan heb je de ultieme combinatie te pakken om het klootjesvolk flink te piepelen zodat de rijken nog rijker worden.

ProAsfalt | 13-11-19 | 22:24 | 1

De kogel kwam van links,de crissis komt van links en ‘rechts’

Coolcalmcollected | 13-11-19 | 22:32

En gewoon lekker VVD blijven stemmen... Het is een godswonder dat er überhaupt nog een mens op die partij stemt... Flikker toch op met dit kutland... Nederland krijgt wat ze verdient...!

Nemo_Tenetur | 13-11-19 | 22:24 | 5

@Berbaar | 13-11-19 | 22:36:
U had mijn 'fantasme' ook kunnen negeren, blijkbaar was het belangrijk genoeg om op te reageren. Dank voor de bevestiging! /webcare

LiniaalRectaal | 13-11-19 | 22:39

@Berbaar; Ik zei toch, dit land krijgt wat ze verdient.... Mij verdient ze inderdaad niet... Ik ben nog niet helemaal vertrokken maar mijn belasting draag ik hier al niet meer af... Dat is winnen op microniveau... De rest zal me een zorg zijn, pik...!

Nemo_Tenetur | 13-11-19 | 22:50
▼ 2 antwoorden verborgen

Hoeveel doden zijn er gevallen door de CO2-crisis? Door de stikstofcrisis? Door de PFAS-crisis? I rest my case. You're being had.

LiniaalRectaal | 13-11-19 | 22:23 | 1

Voor zover ik weet worden we alleen maar steeds ouder en zijn we steeds langer gezond. Of mag ik dat niet zeggen? Maar.... daarom ging die ziektekostenverzekering toch omhoog? En de pensioenen omlaag?

piloot47 | 13-11-19 | 22:30

Harder dan 100km rijden kon best wel eens een klimaat misdrijf worden, dat is hoge boete en rijbewijs kwijt, ze krijgen het gepeupel wel van weg.

gebrokenvleugel | 13-11-19 | 22:23

Hoe rechtser we stemmen, hoe linkser het beleid. Dat er nog rechtse mensen zijn die zichzelf kunnen vinden in het beleid van de vvd snap ik echt niet. Volgende coalitie zal wel vvd-d66-cda-christenunie-groenlinks-pvda-pvdd worden, met evt nog wat gedoogsteun van denk. Leve de democratie!

Wim_Kut | 13-11-19 | 22:23 | 1

Hun ijdelheid zit ze in de weg. Ooit lag de VVD dichter bij PVV en nu FvD dan welke partij ook. Ze vonden het te ordinair. Maakten liever een volle draai naar links.

Peter777 | 13-11-19 | 22:35

En wie gaat die 75000 woningen bouwen en voor hoeveel geld? De meeste mensen zitten inmiddels prima in hun huisje tegen 1,75% voor 20 jaar. Dat is een flutje. Die gaan helemaal niet doorstromen. Die blijven levenslang in hun huisje voor [een paar] honderd per maand. Die gaan niet naar nieuwbouw met als consequentie vele malen hogere lasten. Natuurlijk komt er ruimte voor sociale woningen voor asielzoekers, maar daar zal heel veel bouwsubsidie bij moeten. Voor de rest is vrije sector nodig, maar dat is zelfs tegen 1000 euro per maand huur niet rendabel te krijgen. En met 4% huurverhoging per jaar zit je zo op 1500. Bizarre situatie.

Peter777 | 13-11-19 | 22:23

Waanzinnig dat we niets horen over de voortgaande bevolkingsgroei (100.000+ per jaar), voornamelijk door immigratie. Waarom wordt dat in godsnaam niet meegenomen in afwegingen? Voor zoveel mensen zijn 30 tot 40.000 nieuwe woningen nodig, op een toch al krappe woningmarkt..

duh! | 13-11-19 | 22:22 | 2

Dat gaat niet worden benoemd, omdat ze daarmee hun ongelijk van de afgelopen decennia bevestigen en daarmee het gelijk van Wilders. Dat nooit. Hun eer te na. Al moeten ze daardoor NL in de ellende dompelen. Ze gaan liever over links. En daarmee over lijken.

Peter777 | 13-11-19 | 22:30

Pure paniekvoetbal in plaats van structureel beleid. Het probleem is al tijden bekend en evenzo lang genegeerd door de politiek. Nu ineens moeten er snel ondoordachte maatregelen worden genomen waarvan ze zelf geen idee hebben wat de uitwerking is en de te verwachten negatieve gevolgen. Op proactief en structureel beleid waarover is nagedacht kunnen we de Nederlandse overheid al jaren lang niet meer betrappen. Zelden in de geschiedenis hebben zich zo'n karavaan aan kneuzen aangediend in de politiek als in de afgelopen decennia.

Ruikbaard | 13-11-19 | 22:22 | 1

Kleine correctie: ... het verzonnen probleem...

schijtzat | 14-11-19 | 06:04

Probleem—-> oplossing.
En straks gewoon weer terecht de grootste.

Superior Bastard | 13-11-19 | 22:21 | 6

@Berbaar | 13-11-19 | 22:31:
Je laatste principes overboord gooien voor een niet bestaand ""probleem"" en dat als daadkrachtig bestempelen? Het is maar hoe je het wil zien..

Berbaar, het allerlaatste stokpaardje van de vvd.

Binkoo | 13-11-19 | 22:51
▼ 3 antwoorden verborgen

Deze 'crisis' en de eerste (pas van vele) maatregelen laten slechts ruimte voor één interpretatie: Nederland en alles wat daar mooi aan was moet en zal kapot.

LiniaalRectaal | 13-11-19 | 22:21

Overigens een tegel om in te lijsten van Rossem!!

oakmont | 13-11-19 | 22:21

Ik doe alles met de fiets, net als Mark.

Poesman | 13-11-19 | 22:20

0,16% - onbegrijpelijk...

Klik_hier | 13-11-19 | 22:20

Ik begin die Rutte steeds meer te verachten, zo'n buitengewoon misselijkmakend NWO-mannetje dat het geworden is. Het is nauwelijks voorstelbaar dat ik in het verleden nog op deze landverrader gestemd heb ook. Hier een uitstekende uitleg van Jensen over hoe goed Mark Rutte op komt voor de belangen van de elite/ grootkapitaal/ globalisten: youtu.be/gj3NilH_ywE

Wladimir 1928 | 13-11-19 | 22:20 | 2

En hier de uitzending van Jensen van vandaag, ook ijzersterk! youtu.be/utdS-20Lx68

Wladimir 1928 | 13-11-19 | 22:36

Bedankt, verhelderend en jammer dat hij niet op tv is, 50k leden is niet genoeg.

28 | 13-11-19 | 22:42

Die Dijkhof wat een zak hooi om je zo te laten misbruiken door Mark Rutte.
Waar is je gevoel voor eigenwaarde Klaas of heb je dat ook al ingeleverd bij je
baasje.

oakmont | 13-11-19 | 22:20 | 2

Rutte heerst als Erdogan er is er niet één die iets durft in te brengen.

Trumme | 13-11-19 | 22:26

Rutte bewaart Klaas z'n ballen in een potje.

LiniaalRectaal | 13-11-19 | 22:27

Nog nooit zoveel collectieve gekkigheid gezien.

medusa324 | 13-11-19 | 22:19 | 1

Nou, schreeuw niet te hard. Die hadden wij 82 jaren geleden nog.

ProAsfalt | 13-11-19 | 22:31

Conpassie...... con=tegen inderdaad, contra-passie voor de boeren, oftewel geen enkel mededogen. Correct woordgebruik! Hou dit vast.

piloot47 | 13-11-19 | 22:19 | 3

scherp, slip of the pen die de daadwerkelijke intentie prijs geeft.

therealbraindump | 13-11-19 | 22:21

Ik dacht eerder con als in het engelse oplichting. Een soort van creatief samentreksel van oplichten met passie.

peterdh | 13-11-19 | 22:46

Slimme maatregel om wat extra geld op te halen.
Iedereen gewend om 130 te rijden en onder het mom van "stikstof " het verlagen naar 100.
"PingPing"

ditotje | 13-11-19 | 22:18

Verdeel en heers in optima forma. Daag boeren, daag bouwsector, daag middenklasse, daag plezier. Welkom, wezensvreemden!

LiniaalRectaal | 13-11-19 | 22:18

En volgens mij is Rutte ook een beetje de grondbeginselen achter "Trias Politica" vergeten..... een rechter bepaalt politiek beleid niet!

Nederlanddraaitdoor | 13-11-19 | 22:18 | 4

@piloot47 | 13-11-19 | 22:20: klopt nu mogen de herten in de Oostvaardersplassen ook niet meer afgeschoten worden.

Trumme | 13-11-19 | 22:27
▼ 1 antwoord verborgen

Wij worden zo schandalig slecht bestuurd

van heinde en verre | 13-11-19 | 22:18
-weggejorist-
SjonnieHelmond | 13-11-19 | 22:17 | 2

Tja, zo werkt ons representatieve democratische stelsel. Toch is stikstofdepositie een enorm probleem, niet alleen voor de natuur maar voor ons ook. We durven echter al 30 jaar de boeren (en daarmee de export en daarmee de economie) niet aan te pakken, dus de grootste vervuilers blijven buiten schot en de makke burgerij mag met het besparen van minuscule micro-procentjes stikstof opeens on-europees zachtjes rijden. De verhouding tussen de lasten en baten van deze maatregel is volledig zoek, maar ja daar raak je aan gewend...

PeterSimons | 13-11-19 | 22:17 | 11

@Trumme | 13-11-19 | 22:50: 2,7 miljard - het gaat hier vooral om de verkens. Maatschappelijke kosten: 4 miljard.

beldewouten | 13-11-19 | 23:11

@Trumme | 14-11-19 | 00:53: natuur, milieu en volksgezondheid. Ik mag geen linkjes posten, maar lees maar eens het opinie stuk van 3 hoogleraren, ondertekent door tientallen anderen, onder de kop 'Veehouderij is zo goed als failliet' (Volkskrant).

beldewouten | 14-11-19 | 05:33
▼ 8 antwoorden verborgen

Die fabrikant van verkeersborden lacht zich kapot. Heeft een goede bonus met kerst.

Drs. D. | 13-11-19 | 22:17 | 2

al jaaaren volgens mij. Tegenwoordig al meer onzin borden langs de weg zoals "bij rood kruis rijbaan gesloten" enzo.

Metaalenzo | 13-11-19 | 22:19

Vergeet niet de plaatsing en verwijdering van de gele 100 km-bordjes en de regenboogstickers op de A12.

Zupschufter | 13-11-19 | 22:33

Als een referendum wet met terugwerkende kracht kan worden afgeschaft.... maar ja verkiezingen. Never waste a good crisis is het devies, dus nu vrome gezichten en op naar de verkiezingen, met nieuwe plannen. Om de oude situatie te herstellen. Weet alleen wel al waar de rekening komt te liggen in de vorm van een stikstof bijdrage. Oude wijn in nieuwe zakken. Voor meer geld. Is wel zo Rutte.

P-unit | 13-11-19 | 22:16 | 1

Je nick is eng. Lijkt op die van een gevreesd moderator.

keestelpro | 13-11-19 | 22:19

Al dit eeuwig gejammer doet me allemaal denken aan 30 jaar terug, want oooh wat zouden er slechte tijden aanbreken , rond 2005 was het echt over met de Fossiele Brandstoffen.
En zo gaat dit gezeik maar door, wij wonen aan de Kust, in Duitsland lacht men om ons Beleid...

Torquemada | 13-11-19 | 22:16 | 2

Er zijn weer 51 miljard vaten olie gevonden in Iran. Dat is 50.000 dagen olie. Ga ik het wel mee uitzingen.

marchbrown | 13-11-19 | 22:57

@marchbrown | 13-11-19 | 22:57:
Er zit nog veel meer in de grond. Dat zei meneer Odell al tijdens de 'oliecrisis'.
'Vertel opa, vertel.... wat is een oliecrisis?'

piloot47 | 13-11-19 | 23:11

Dat opgestroopte mouwtje...
Flikker toch op, stelletje charlatans.

Harry Turtle | 13-11-19 | 22:16 | 3

Heeft ie geleerd van Jesse Klaver, zijn linkse spindokter.

keestelpro | 13-11-19 | 22:31

De Duitsers lachen ons vierkant uit, want het haalt geen ene FUCK uit.
Het door de politiek en de door de rechter uitgesproken gecreëerde probleem doet Nederland de das om. Alsof je bewust met een lekke boot gaat varen, dan weet je ook dat de zaak ten onder gaat.

Hebbiehemookweer | 13-11-19 | 22:15 | 2

Het woord Europa komt in ruttes betoog in deze niet voor,hij staat toch een wording voor?,maar niet als het niet uitkomt.Gaat ned. naar de Europese rechter
Om andere landen ook aan deze richtlijn te houden?.

Ik denk van niet. Voor Ned. Geldt een ander regime

Coolcalmcollected | 13-11-19 | 22:21

Iemand van de TU Delft heeft uitgerekend: in het aller-aller-allerbeste geval scheelt het 0,2%.

piloot47 | 13-11-19 | 22:22

De SP was toch van de worst? Tijd voor een #WorstKaasScenario

Ad Hominem Tu Quoque | 13-11-19 | 22:15

Ik ga de VVD hier tot de pijngrens aan herrinneren tijdens de campagnes voor de volgende TK-verkiezingen. Die linkse koers gaat ze opbreken, zeker als ik daar aan kan bijdragen! Rutte is namelijk de verkiezingsuitslag van 2017 een beetje vergeten, dat was een boodschap voor een rechts geluid, en niet eentje linkser dan GL.....

Nederlanddraaitdoor | 13-11-19 | 22:14 | 6

VVD presenteert zich sinds een jaar of tien, vooral met M Rutte, als Groen Rechts, dus dit soort hysterische toestanden komen niet uit te lucht vallen. Plus het feit dat het staat gewoonweg in hun verkiezingsprogramma beschreven, die kennelijk geen hond leest.

ProAsfalt | 13-11-19 | 22:34

@ProAsfalt | 13-11-19 | 22:34: ik las vorige week dat er letterlijk 3 zinnetjes in het vvd verkiezingsprogramma over CO2 en stikstof ging. Zelfs in september met Prinsjesdag hoorde je er met geen woord over. Dus nicht loelen asphalt.

Trumme | 13-11-19 | 22:53
▼ 3 antwoorden verborgen

Het aloude recept werkt nog steeds:
Probleem, Reactie, Oplossing:
.
1)Create a problem:
Terrorism, financial crisis, etc.
.
2)Manufacture a reaction:
Let the mainstream media only broadcast/print the side of the problem you want to show
.
3)Provide a solution
wars, corporate tax-cuts, welfare budget cuts, etc.

.
ethics.wikia.org/wiki/Problem_Reactio...

Kijkeensaan | 13-11-19 | 22:13

Het komt er in het kort op neer , omdat Incompetentie geen Files oplost, kiest men voor het verlagen van de Maximum Snelheid, wat kant noch wal raakt.....

Torquemada | 13-11-19 | 22:13

Leugenachtige smoesjes dat hij niet voor zichzelf kan verkopen dat er met de kerst heel veel mensen werkloos thuis zitten.
Weet U nog hoeveel banen de dividend belasting voor Unilever zou kosten.
Weet je dat Mark er helemaal geen moeite mee heeft dat al die gelukzoekers op uw kosten werkeloos kerst vieren tis maar dat U het weet.

likdoorn | 13-11-19 | 22:12

Laat onze boeren zoals ze in Frankrijk wel doen alle wegen blokkeren, in dit geval t.b.v. stikstof beperking.
Kan de Algemene Rekenkamer en CBS alvast uitrekenen hoeveel dagen dat zou moeten duren om weer voldoende huizen voor immigranten te mogen bouwen.
Om de regering tegemoet te komen kunnen ze zoals gewoonlijk met cijfers sjoemelen zodat het niet te lang hoeft duren.

G.M.I.M. Pet | 13-11-19 | 22:12 | 1

De boeren komen volgend jaar aan de beurt. Dat gaat het CDA in penibele positie brengen zoals nu in Brabant.

Trumme | 13-11-19 | 22:35

Pinokkio Rutte is de weg kwijt, met een probleem dat er niet is.
Maar als ik zie dat er met 100 km haast niet bespaart wordt.
En wel zie ik dat er vanuit het buitenland meer dan 30% binnen komt.
Advieseer ik hem de grensen te sluiten, kost niet en probleem opgelost.
HA ha ha ha ha ha ha, Rutte drie een lagertje van deze eeuw.

nr123456789 | 13-11-19 | 22:11 | 1

Een lagertje laat iets soepel draaien, zonder weerstand.
En -oh ironie- Marc draait zich er idd soepeltjes uit...

Fanshitter | 13-11-19 | 22:20

Wanneer is het volgende VVD-feest met bier en bitterballen?

Rest In Privacy | 13-11-19 | 22:11 | 1

Zodra de volgende verzonnen crisis een feit is

likdoorn | 13-11-19 | 22:14

We zitten in het sprookje over de kleren van de keizer.

Earl_of_Doncaster | 13-11-19 | 22:11

Een wezenlijke vraag is waarom lokale geldproblemen (Griekenland/Italië etc.) binnen de grenzen van Europa moeten worden opgelost, maar lokale stikstofproblemen binnen de provincie Nederland. Temeer waar het stikstofprobleem grensoverschrijdender is dan de gaten in de hand van Zeuro-landen.

marchbrown | 13-11-19 | 22:10 | 1

Goede vraag.
maar die zullen de journalisten niet mogen stellen?

Wering | 13-11-19 | 23:43

Die Patrick Spits " aanmoedigend expert" dan weet je het al: een gebakken luchtverkoper tegen veel te hoog tarief, klantenkring vooral middenkader raambtenaren. En dan gaan slijmen met Mark Rutte. Walgelijk figuur die ik verder niet te leren kennen.

5611 | 13-11-19 | 22:09 | 1

Hilarisch dat deze Patrick deze door Rutte 3 zelf gecreëerde crisis als visie verkoopt. Wanneer de kabinetten Rutte werkelijk visie hadden gehad was deze bureaucratische crisis met impact op de reële economie nooit ontstaan.

therealbraindump | 13-11-19 | 22:19

Ik ken het woord conpassie niet.

BrutusBosch | 13-11-19 | 22:09 | 1

Rutte gebruikte het woord kontpassie recent nog. Althans ik hoorde dat aan de koffietafel in de buurt-Albert Heijn.

Cunts-en-kitsch | 13-11-19 | 22:14

DIT IS EEN TEST. Als u dit accepteert, accepteert u alles. U gaat uitgeknepen worden als een citroen en daarna wordt u voor de islamitische wolven gegooid.

LiniaalRectaal | 13-11-19 | 22:08

Onbetrouwbaar dat staat voorop met dit kabinet. Of het nu om milieu, criminaliteit of massa immigratie gaat... we worden op al deze fundamentele zaken dubbel en dwars bedondert. Mooie is wel: zonder de massa immigratie van laten zeggen de afgelopen 5 jaar bij elkaar zouden we nu veel minder criminaliteit hebben en geen milieu probleem en ook geen sociale woningbouw tekort en ondertussen vrolijk 130 km/h op de snelweg kunnen blijven rijden... hele dikke win dit....

Hollandse_blauwe | 13-11-19 | 22:08

Maar waarom toch maar steeds die knievallen? Om te proberen GroenLinks links in te halen, of toch om Brussel tevreden te houden?
Het valt toch niet uit te leggen? Of misschien toch wel, de domheid van het stemvolk lijkt toch oneindig te zijn.

spanarchist | 13-11-19 | 22:08 | 3

De vvd doet het alleen maar om aan de macht te blijven,ze zijn zo bang voor FvD en PVV dat prutte zelfs zijn moeder verhandeld.de linkse gekneede media doet precies ongevraagd wat het moet doen v/h/ pret kabinet.

Coolcalmcollected | 13-11-19 | 22:11

Terwijl hij vriendelijk lacht en zegt op te komen voor de Nederlanders haalt hij tegelijkertijd het EU dictaat uit zijn bureaulade.

luto333 | 13-11-19 | 22:25

Rutte en de VVD zien de bui al hangen voor Maart 2021 en sorteren voor op een kabinet VVD-CDA-PVda-D66-Groenlinks. Alles om maar niet met die vervelende PVV en FvD aan tafel te moeten, want dan komen alle lijken uit de kast.

naraga | 13-11-19 | 22:43

Doet “bierfles door npo2 scherm gooien”.

Guy de Lombard | 13-11-19 | 22:08 | 1

Het npo2 scherm, kan ook een netflix/yt/videoland scherm zijn. Voorzichtig!

schijtzat | 14-11-19 | 05:52

Aan het einde van de stikstof/CO2/PFAS tunnel zie ik licht...

Misschien dat miljoenen NL-ers die straks extra lang in de file staan, geen woning kunnen krijgen en met sneeuwkettingen de weg op moeten (want zout is vies) en hun vlees en groenten duur moeten betalen uit andere landen, straks ook niet meer CDA/VVD stemmen maar op partijen die vóór NL zijn...

Angélica de Sancé | 13-11-19 | 22:07 | 2

Ik heb het al vaker gezegd, ik hoop dat alles gewoon héél snel naar de tyfus gaat, want dat gaat het. En dan liever snel dan dat het langzaam onleefbaar en ondraaglijk wordt. Kunnen we snel opnieuw beginnen.

peterdh | 13-11-19 | 22:15

@peterdh | 13-11-19 | 22:15: het geld klotst nog tegen de plinten. Vandaag weer €250 milj. extra voor natuur om GL en D’66 te bekoren. Er zal eerst een crisis moeten komen dan is het bezuinigen en is het pappen en nathouden voorbij.

Trumme | 13-11-19 | 22:39

Keigoeie versie deze. Ik zit gewoon mee te lachen.
(maar eigenlijk is het te erg voor woorden).

Deksmaat | 13-11-19 | 23:30

Goeie!

jan99 | 13-11-19 | 23:33

Deze is echt top.

Piet Karbiet | 14-11-19 | 10:07

En het mooie is: Straks gaat het grootste deel van het stemvee weer braaf op hem stemmen. En dat weet Rutte. De doorsnee burger is gewoon nog te dom om te poepen en denkt zelfs dat hem een plezier wordt gedaan. En dat weet Rutte ook.

jan-lul-de-behanger | 13-11-19 | 22:07 | 5

Precies dat! Maar goed, dat het vvd-vee niet bestaat uit lichtpuntjes hadden we al door dankzij kuif & berber.

Rest In Privacy | 13-11-19 | 23:40

Hier in de familie ook een stel VK lezers die de boel weer braaf slikken want "Nederland heeft wel het drukste verkeersnet van Europa."

Wekkertje | 14-11-19 | 06:56
▼ 2 antwoorden verborgen

Oplossen van schijnproblemen... geldklopperij en aansturen op een nieuwe crisis.

Cirkelred | 13-11-19 | 22:06

Leugenaar, oplichter en landverrader Rutte.

Ernstige Zaken | 13-11-19 | 22:06

Lying sack of shit..! Stikstof en pfas is een hoax..!

Bram de Rammer | 13-11-19 | 22:03 | 2

De klimaatcrisis was al een hoax maar was optimaal uitgebuit en aangezien links afhankelijk is van een kapitalistische groei-economie moesten er nieuwe milieu spoken ten tonele verschijnen èt voilá! De stikstofcrisis en zonder schaamte de hand overspeeld: PFAS crisis eroverheen. De schaamte voorbij!

keestelpro | 13-11-19 | 22:13

"The whole aim of practical politics is to keep the populace alarmed (and hence clamorous to be led to safety) by menacing it with an endless series of hobgoblins, all of them imaginary." H.L. Mencken

Scherpaandewind | 13-11-19 | 22:36

Dat is niet mijn worst, vriend. (#naar Rutte wijzen doet)

Ramses Sappie | 13-11-19 | 22:02 | 2

Rutte is niet mijn vriend, maat.

Cunts-en-kitsch | 13-11-19 | 22:11

@Cunts-en-kitsch | 13-11-19 | 22:11: Rutte zal nooit m'n vriend worden. Maarrrrrr.. toch even kleine positieve noot: hij zegt wel kerst ipv winterfeest. Gedurfd hoor, gezien zijn über snel gekwetste bff's op links.

Rest In Privacy | 13-11-19 | 23:45

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl