Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

GSTV. Stakende leraren balen van D66-stem

Loos alarm op het Malieveld!

De leraren depositie is al jaren te laag in Nederland en de kennis emissie neemt zienderogen af. Je zou kunnen zeggen dat we in een onderwijscrisis zijn beland, dus zeggen wij dat we in een ONDERWIJSCRISIS zijn beland. De leraren pikken het niet langer en zetten daarom vandaag, tijdens de behandeling van de Onderwijsbegroting, gansch het raderwerk stil. Er werd gestaakt in Amsterdam en er werd gestaakt in Leeuwarden. Er werd gestaakt in Heythuysen, er werd gestaakt in Dwingeloo en er werd zelfs gestaakt in Den Haag. Ons braafste jongetje van de klas Tom Staal was erbij en vroeg aan onze leraren: WAAROM HEBBEN JULLIE DAN OP D66 GESTEMPT?

Reaguursels

Inloggen

Eerst had ik sympathie voor de leraren. Maar als ik dan lees dat de overgrote meerderheid zo pro kartel als de pest is, dan smelt de sympathie weg als sneeuw voor de zon. Ga maar een boompje zoeken met jullie eisen.

Onno Barendsen9337 | 07-11-19 | 19:19

opendata.cbs.nl/statline/#/CBS/nl/dat...
werkzame beroepsbevolking - onderwijs

1960 - 148.000 - 3.180.611 (kinderen/inw. 5 tm 19 jaar)
1975 - 244.000 - 3.590.260
1995 - 407.000 - 2.771.446
2014 - 498.000 - 2.948.371 - cijfers gaan niet verder dan 2014

Nu is onderwijs uiteraard méér dan 5 tm 19 jaar. En het onderwijs barst van de deeltijdbanen.
Maar toch lijkt er iets scheef: t.o.v. 1960 zijn er 92.69 % inwoners en 336.48 % banen in het onderwijs (498.000 vs 148.000).

Al die indoctrinatie kost toch blijkbaar véél meer tijd dan gewoon goed leren rekenen en schrijven en zo...

Wering | 07-11-19 | 13:16 | 3

Wering: nog maar even oude schoolfoto's uit de kast gehaald ( jaren 60 ) en wat blijkt, 40+ kinderen per klas was het gemiddelde destijds. Niks geen overbelasting of werkdruk. Wel beter opgevoed, misschien zit het hem daar wel in.

BerryCitroen | 07-11-19 | 14:57

@BerryCitroen | 07-11-19 | 14:57:

Ik heb hetzelfde gedaan maar dan met oude schoolfoto's uit de jaren 80. Gemiddeld 10 tot hooguit 20+ leerlingen per klas. Zowel basisonderwijs als tot en met middelbare school.

Ik weet niet waar u op school zat vroeger, een achterstandswijk in New York of zo? Lijkt me sterk.

Maar ik ben het met u eens, vroeger was men toch iets beter opgevoed.

Kop Kaaz | 07-11-19 | 16:14

@BerryCitroen | 07-11-19 | 14:57:
Ook dat, Maar ook het klassikale onderwijs met veel oefeningen. Veel feitenkennis die d.m.v. stampen onthouden moest worden. Veel regels voor taal en rekenen die d.m.v. stampen en oefenen zelfs de zwakkeren op sleeptouw kon houden. Iemand met alleen lagere school was beter onderricht dan iemand met VMBO nu.
Maar al dat gezag, die didactiek, en dat oefenen, dat werd min of meer 'fascistisch' genoemd. En zo zakte het onderwijs richting het laagste putje. Tegen hoge kosten, gek genoeg.

Rest In Privacy | 07-11-19 | 17:42

zo slecht hebben die leraren t niet, ik werk in de zorg.... tijd dat daar wat bijkomt. Wordt zo langzamerhand kotsziek van die lerearen die om de haverklap t werk erbij neer gooien.
ter vergelijking
Een docent in primai onderwijs kan max 4851 verdienen
in het voortgezet onderwijs max 5430
in het middelbaar onderwijs max 5292

in de zorg, gespecialiseerd verpleegkundige ( dus bv intensive care of spoedeisende hulp) met minimaal 12 jaar ervaring max 3917

en voor dat er mensen roepen je krijgt onregelmatigheidstoeslag; dat is echt niet veel aangezien deze berekend wordt over een lager uurloon

robdeventer | 07-11-19 | 13:13

Afgezien van een chronisch tekort aan leraren hebben die gasten NIETS te klagen.
Ik neem ze het ook niet in dank af dat deze linkse kliek onze jeugd hersenspoelt tot klimaat activistjes . Hoe komt het dat deze sector zo links ge-orienteerd is?
Best wel zorgwekkend dat dit soort personen rechts van het midden of midden gewoon niet als stem optie zien en dan een spijt betuiging doen dat ze ultra links hebben gestemd.
Zich afvragen waarom het allemaal zo K@T gaat in hun sector en dan zelf het probleem eigenlijk al aangeeft ,nl het anticiperen op een aankomend leraren tekort.

Datgingniegoed | 07-11-19 | 13:02

Poaaah lekker vrouwtje

Pelikaanduif | 07-11-19 | 11:35

@Bigi Bana Boy | 07-11-19 | 00:18
Ik hoorde dat er bij het UWV nog 8000 onderwijzers staan ingeschreven!

De Laureaat | 07-11-19 | 10:23

Dubbel gevoel hierbij. Ik ben de eerste om toe te geven dat mij een baan als onderwijzer op een vmbo in een 'prachtwijk' de hel op aarde toeschijnt, dus alle respect voor wie nog in een dergelijke baan trapt, maar verder?
Intellectueel gezien weinig verheffend werk, prima salaris (lees ik hier niet ergens € 2500,= NETTO per maand? ik wil de mensen niet de kost geven die het hiermee tot hun pensioen BRUTO moeten zien te rooien!), en vooral, uitstekende secundaire voorwaarden. Niet alleen het enorme aantal vakantiedagen, maar vooral ook de zekerheid van je baan: waar verder inmiddels bijna niemand z'n baan meer zeker is, kan je in het onderwijs zonder enig risico zo rond je 50e ziek, zwak en misselijk worden, want doorbetaald tot aan je pensioen word je toch wel. Kom daar maar eens om in het bedrijfsleven.

En dan dat hardnekkige stemmen op Gutmensch-kartelpartijen.
Precies dezelfde clubs die sinds Van Kemenade in de vorige eeuw verantwoordelijk zijn voor de volledige afbraak van het onderwijs, ondanks klappen met geld en bij iedere minister wéér 'vernieuwingen', die grotendeels neerkwamen op het koesteren van de ideologieën 'Iedereen Hoog Opgeleidt' (ja, taalvauten uiteraard expres) en 'Domme en/of Luie Kinderen Bestaan Niet Meer', want ze hebben ADHD, dyslexie, dyscalculie, asperger, nou ja vult u maar verder aan.

D/t-fouten in doctoraalscripties. Serieus. Dat soort fouten vormden ooit de definitieve veroordeling tot de spinazie-academie. Rekenen? Waaaaah, veel te moeluk! En dan gek opkijken dat het al 'normaal' schijnt te zijn om op je 16e € 5000,= schuld te hebben...

Incidentje uit eigen ervaring: enige tijd geleden lag bij mijn werk het computersysteem even plat. Dus om mij toch nog even nuttig bezig te houden, rekende ik wat beslagvrije voeten uit op een velletje papier. Daarbij maakte ik wat staartdelingen. Verbijstering van mijn 'hoopgopgeleide' HBO-sneeuwvlok-collega's was mijn deel, "wat doe je nou?"
Dat, lieve kindertjes, leerde je ooit, zo'n 45 jaar geleden, op de lagere school.
Echt waar.

Dus leraren en politiek: maak het vak weer inhoudelijk interessant. Streef ernaar dat kinderen weer ècht iets leren, i.p.v. als volslagen onbenul het 'klimaatstaken' te propageren. Zorg ervoor dat je de bekende etterbakjes weer gewoon mag aanpakken, dus strafwerk, de gang op, en in voorkomende gevallen, van school af mag sturen. Dat lijkt me een veel beter idee dan voor de zoveelste keer de grote geldkraan open te draaien.

EefjeWentelteefje | 07-11-19 | 10:22 | 4

Hoewel uw betoog taalkundig goed geschreven is, benoemd u verschillende zaken die typisch vallen onder het kopje: vanaf de zijlijn kritiek uiten op, maar eigenlijk niet weten waar u het over heeft.

U geeft terecht aan dat voor de klas staan voor niet welwillende vmbo kids niet makkelijk is. Maar volgens u is het ook intellectueel weinig verheffend werk.
Dat is nogal tegenstrijdig, want het is juist een intellectuele uitdaging om een klas van 30 kids, met allemaal verschillende karakters en culturen, mee te krijgen in het vak dat je geeft en waarbij je als leraar ook moet zorgen dat álle leerlingen leren van de stof dat je geeft.

Uw argument dat €2500,- netto per maand veel is, omdat er mensen zijn met een ander beroep die het moeten doen met dat bedrag bruto per maand is natuurlijk een kul argument en nogal socialistisch voor een rechtse meneer als u. 
Zullen we dan ook even de grote bedrijfs directeuren, advocaten, rechters, doktoren en andere meer dan €2500,- netto per maand verdienende beroepen tegen dezelfde waarde meetlat leggen?

Secundaire arbeidsvoorwaarden in het onderwijs, die inderdaad prima geregeld zijn, vergelijken met het bedrijfsleven is dom. Een school is geen bedrijf.
Een school heeft kennis overdracht als taak en moeten leerlingen voorbereiden tot een zelfstandig en volwaardig deelnemend burgerschap, en is niet bezig met winstmaximalisatie zoals een bedrijf.

Met één werkervaring incident als voorbeeld, kan het onderwijs niet tot een groot sneeuwvlokjes fabriek gedegradeerd worden. Dat zou u als volleerd staartdeler moeten weten. 

Overigens, weet u hoe u een koe moet slachten en zo ja, hoe u het vlees zonder een externe koeler eetbaar houdt zonder dat het bederft? Weet u hoe u vuur moet maken zonder vuurmakers als een lucifer of aansteker? Weet u hoe u een poolsteek maakt? Waarschijnlijk kunt u op een of meerdere vragen geen goed antwoord geven. Dat maakt u tot een grijze sneeuwvlok!

eetvis | 07-11-19 | 12:38

@eetvis | 07-11-19 | 12:38:
Ik heb u kennelijk op uw teentjes getrapt.
Welnu... 'wie de schoen past, trekke hem aan'. Kent u dat spreekwoord?

EefjeWentelteefje | 07-11-19 | 14:03
▼ 1 antwoord verborgen

Het is me eens overkomen dat ik mijn kleinkind van 8 jaar 's morgens naar de lagere school moest brengen omdat zijn moeder ziek was. Tsja, daar zijn opa's en oma's voor.
Kom ik de klas binnen zit die onderwijzer met een gitaar om achter zijn bureautje luid liedjes van Bob Dylan te zingen, nu was het liedje "blowing in the wind" aan de beurt. Hij zong niet onverdienstelijk maar ik heb 'm wel gevraagd om toch aan mijn kleinzoon degelijk onderwijs te geven i.p.v. deze flauwekul. Had liever gehad dat ie een liedje had gezongen van Bertus Staigerpaip, maar dat kennen deze Groen-Linkse figuren niet.

De Laureaat | 07-11-19 | 09:56

Ga maar eens even vijftig jaar marxistisch onderwijs hervormen. Ze hebben de kaalslag niet eens meer in de gaten. Onderwijsministerie is nu even te druk met een training wit privilege voor leraren. Bij wijze van spreken, maar erg genoeg: het kan ook zomaar waar zijn.

Cepalislam500mg | 07-11-19 | 09:47

Van mij zetten ze Burqa's voor de klas. Wordt het eindelijk duidelijk in wat voor Gekkenhuis we wonen, uitroepteken.

BinAardig | 07-11-19 | 09:44

Wel jammer dat zelfs de leraren al het verschil niet meer kennen tussen mee- en tegenvallen. Vergelijkbaar met bijvoorbeeld het verschil tussen te danken aan en te wijten aan. Zovelen gebruiken tegenwoordig meevallen en danken aan terwijl het negatief bedoeld is. Zonde.

SamV | 07-11-19 | 09:43

Zij hebben zelf en masse gestemd op partijen die de grenzen wagenwijd open hebben gezet en het onderwijs hebben afgebroken. En met een startsalaris van 3000 euro en 3 maanden vakantie per jaar, moeten zij nu niet zeuren. Ik heb geen medelijden met de docenten

SicSeb | 07-11-19 | 09:39
-weggejorist-
Leeke040 | 07-11-19 | 09:12

Wat er werkelijk mis is in het onderwijs, kon u al heel lang lezen bij Beter Onderwijs Nederland (Harm Beertema komt er vandaan). Maar niemand wilde de diagnose van een behoudende club horen. De betrokkenen geloofden liever in hun droomkastelen. Daar is het dus helemaal fout gegaan: idealen zonder contact met de werkelijkheid. Linkse idealen meestal.
Het 'bedrijfje spelen' (met geld van de overheid) van de hogere onderwijsinstellingen is daar ook al jaren gelden uitvoerig gehekeld. BON had zeer gelijk, maar niemand wil(de) het horen. Want 'rechts' of zo.

Rest In Privacy | 07-11-19 | 08:56 | 1

BON heeft inderdaad in de loop van de jaren (ik geloof sinds 2006) de vinger op de meeste van de wonden (niet alle) gelegd. Helaas is hun bekendheid in de onderwijswereld veel te klein. Van de mensen die nu staken heeft twee derde waarschijnlijk nog nooit van BON gehoord.
Het probleem is dat er zeer vele en zeer uiteenlopende grieven zijn. De AoB heeft bijvoorbeeld geen enkele belangstelling voor onderwijsinhoudelijke grieven.

JvanDeventer | 07-11-19 | 09:49

en maar in de leraren kamer tegen elkaar zeuren hoe erg ze het wel niet hebben. Binnenkort hadden ze een training Engels op Cyprus, je moet je potjes natuurlijk voor het eind van het jaar opmaken... :'(

Struikrover3 | 07-11-19 | 08:41

LOL "Wat had ik dan moeten doen?" Beter kan hij het niet verwoorden. Stemmen is volslagen onzinnig geworden. Kat of hond, maar bijten doen ze! #D66 en de ~142 anderen

Rest In Privacy | 07-11-19 | 08:21 | 1
-weggejorist-
Leeke040 | 07-11-19 | 09:16

Het basisonderwijs zit vol met juffrouwen die een deeltijdbaan hebben ( maar wel het volle aantal vakantie dagen) Het feit dat de rekentoets is afgeschaft zegt genoeg over de kwaliteit van de dames. En om dan hetzelfde te willen verdienen als de universitair geschoolde leraar natuur en wiskunde is te gek voor woorden.

neolib | 07-11-19 | 08:15 | 3

Inderdaad en als ik oude foto's van een doorsnee "meester"-team bekijk van lagere scholen dan is alles glashelder.
Nu nog maar alleen matige vrouwen die vroeger hooguit klas 1 en 2 van de lagere school mochten bemannen.Tel daarbij de poppenkast op van al het gezeik/zeggenschapsraden/ouderraden/domme ouders/verwende koters, dit komt zo NOOIT meer goed.

grindbak | 07-11-19 | 08:54
-weggejorist-
neolib | 07-11-19 | 11:12

@grindbak | 07-11-19 | 08:54: Mijn lagere schooltijd bestond uit zes klassen, het hoofd deed klas 6 en 4 van de klassen hadden een man als onderwijzer.

neolib | 07-11-19 | 11:16

Wat gaat er nou nog wel goed in Nederland. Ik denk serieus alleen de flitsboetes en de inning er van. De rest is allemaal bagger.

tiku99 | 07-11-19 | 07:56 | 3

Wat er goed gaat in NL is dat we alles zo gezapig over ons heen laten komen, en een beetje zachtjes protesteren voor de vorm.
In Frankrijk of Spanje was er een revolutie begonnen met veel geweld tegen de elite. Hier niet, hier voorkomen we liever dat er wat verandert. Wij zijn echt goed (en gek)

Nuchternederland | 07-11-19 | 07:58

@Hollende_Kleurling | 07-11-19 | 08:03: ? Zeg ik dat? Ik zeg alleen dat wij hier, in tegenstelling tot andere landen, ons "goed gedragen" bij zoveel redenenen om het niet te doen.
Ik zeg nergens dat het in Frankrijk en Spanje goed geregeld is.

Nuchternederland | 07-11-19 | 08:52

Haha, je zou maar juf zijn in b.v.Rotterdam zuid en onder veel moslimjongetjes tegenover je hebben. Dan heb je het slecht.

Nederlandfirst | 07-11-19 | 07:53 | 7

Vanaf de eerste dag bepaal je je authoriteit voor de rest van het jaar, direct keihard optreden. (alleen mag je ze tegenwoordig geen pak slaag meer geven met je houten meetstok, dat moet terug veranderen uiteraard. )

Lt-Kol Kilgore | 07-11-19 | 09:01

Het gros van die juffen stemt groenlinks, ze waren toch zo blij met al die aanwinsten.
Dus, heb ik geen medelijden met die juffen.

joppo0 | 07-11-19 | 09:05

@Lt-Kol Kilgore | 07-11-19 | 09:01: Daar ben ik zeker niet slechter van geworden en een trauma heb ik ook niet aan overgehouden . Man man man , wat zaten die handen los .

Rest In Privacy | 07-11-19 | 10:57
▼ 4 antwoorden verborgen

Die leraren die stemmen altijd op: PVDA, Groenlinks, D'66 of CDA. Jammer dat deze kartelpartijen ons belastinggeld liever in het buitenland uitgeven dan in Nederland. Ik zou zeggen eigen schuld.

GS01 | 07-11-19 | 07:45

Dit betalen ipv EU contributie.

Berend_Breedreet | 07-11-19 | 07:38 | 3

Het heeft geen enkele zin om nog meer geld naar onderwijs te smijten. Dat gaat allemaal naar overhead en gebouwen.

Vooral D666ers zijn dol op meer geld. Liefst stoppen ze dat in innovatie. Innovatie houdt in dat je een heleboel dure onderwijskundigen en adviseurs inhuurt, die regelen dat je nog zelfstandige dorpsschool onderdeel van een conglomeraat wordt met heel veel bureaucratie en een heus College van Bestuur. D666 is niet de partij voor onderwijs, D666 is partij voor bureaucratie. .

5611 | 07-11-19 | 09:58

@5611 | 07-11-19 | 09:58:
Dat klopt helemaal. Overigens zijn ze op elk maatschappelijk terrein voorstander van meer bureaucratie, waarbij die bureaucraten natuurlijk wel goed betaald moeten worden en bij voorkeur uit hun eigen gelederen moeten komen.

JvanDeventer | 07-11-19 | 10:42

Er moeten meer leraren / leerkrachten bij, zodat je kleinere klassen kunt hebben. Maar daarvoor moet het beroep aantrekkelijker gemaakt worden. En daar ligt een grote taak voor de maatschappij: leer je kroost eens respect te hebben voor gezag. Maar goed, die multiculturele, individualistische samenleving hé? Onze jeugd bestaat alleen nog maar uit prinsen en prinsessen.

Datmagniethe | 07-11-19 | 07:31 | 6

De overheid wilde onderwijs op maat. Fijn natuurlijk, maar dat is alleen werkbaar in klassen tot iets van 18 leerlingen. Maar voor kleine klassen is geen geld uitgetrokken en dus loopt iedereen dagelijks tegen onmogelijkheden op.
Grote klassen zijn prima, maar dat wel gewoon met ouderwets klassikaal onderwijs.

Rest In Privacy | 07-11-19 | 08:15

Kleinere klassen ??? Mijn echtgenote begon in midden jaren 60 te werken in Amsterdam noord. Klas van 40+ leerlingen. Als er al een ouder op school kwam was HET steevast zijn boodschap: Juf als hij lastig is geef je hem maar op zijn donder. Nu lopen ouders de deur plat omdat hun "hoogbegaafd" kind advies Havo heeft gekregen.

neolib | 07-11-19 | 12:01
▼ 3 antwoorden verborgen

Gewoon een treinlading van die koters van juf Bianca op het Binnenhof loslaten, dan binden ze wel in.

VanBukkem | 07-11-19 | 07:27

Die leerkracht lijkt me een prima gozer. Maar hoe hard die wel niet zegt dat FvD en PVV afvallen, geeft aan dat er een taboe heerst op ze binnen het onderwijs. Staat ons onderwijs niet voor onafhankelijkheid? Willen we onze kinderen juist niet onafhankelijk leren denken?

Datmagniethe | 07-11-19 | 07:26 | 8

@beldewouten | 07-11-19 | 07:34:
Knul, die zaadpartijen regeren nu, vandaar dat de leraren, bouwvakkers, boeren, zorg, etc allemaal staken.
Wanneer ga jij het eens snappen?

VW, alles ist vorbei | 07-11-19 | 08:28

@beldewouten | 07-11-19 | 07:34: Bij het woord weldenkend haak ik altijd meteen af. Signaalwoord voor bekrompen links denken waarbij andere meningen niet toegestaan zijn. Eigelijk een kotswoord dus.

5611 | 07-11-19 | 10:01

@5611 | 07-11-19 | 10:01: gek , dat heb ik bij 'links'. Verder, wat Remzilla zegt. Wat laten jullie je kennen zeg, fanboys.

beldewouten | 07-11-19 | 17:01
▼ 5 antwoorden verborgen

Grappig dat die leraar op dezelfde manier bij D66 uitkomt als ik bij Forum.
Geen alternatief.

Rest In Privacy | 07-11-19 | 06:42

Het aantal leerlingen in Nederland neemt de komende 15 jaar af (kijk zelf maar op het CBS). Als er iets zou moeten gebeuren is het wel dat er minder geld naar onderwijs moet.

heldheino | 07-11-19 | 06:22 | 1

Drommels. Speaking of ze CBS. Er blijkt 3x ZOVEEL stikstof in veehouderij.
Afijn dat is voornamelijk wegwaaistikstof. Vandaar die windmolens, om het een beetje weg te waaien. Oké nu nog verse hakselaarvogels aanplanten en we zijn weer koningen. /terzijde

Shareholder II | 07-11-19 | 06:50

Ben ik nou raar als ik vind dat de leraren best wel een beetje aam het zeuren zijn? En de kindjes ook? En dat men weigert, althans in de Randstad, om de olifant in de kamer te willen zien?

Hopnobba | 07-11-19 | 05:32 | 1

Nee. Eerlijk gezegd is dat mijn indruk ook wel een beetje. Heb het afgelopen jaar bij een hbo-instelling gewerkt en daar was voldoende geld, alleen werd het niet logisch besteed. Regelmatig gratis lunches voor het personeel bijvoorbeeld. Dat doe je toch alleen als er geld over is lijkt me. Een lerarensalaris van E2500 netto in de maand..... er zijn heel wat banen die veel, veel slechter betalen (in mijn ervaring wordt er eerder E2500 als een bruto bedrag aangeboden). Ik weet niet of die man een gezin heeft, maar wat hij noemt is echt een goed salaris. Daarbij zie je regelmatig dat oude schoolgebouwen worden afgebroken omdat er zo nodig een nieuw modern gebouw nodig zou zijn; en dat is ook bepaald niet gratis. Kortom ik weet zo niet waar het geldtekort dan in zou zitten.

Braboblanke | 07-11-19 | 08:06

Ben al wat ouder en heb beroepsmatig veel met mensen uit het onderwijs te maken gehad. Wat mij bijgebleven is: zonder ook maar 1 uitzondering, ongelofelijke betweterigheid, doordrammers, kinderlijk, totaal geen idee hetgeen er zich buiten hun wereld afspeelt. Wel z.g. voor het milieu zijn maar wel op het vliegtuig stappen, naar vooral Cuba (politiek).
Buiten dat, hun z.g. acties zijn ongeloofwaardig. Ze zijn overbetaald, en de scholen zelf bulken van niet uitgegeven overheidsgeld.

brabantman | 07-11-19 | 03:36 | 7

@steekmug | 07-11-19 | 06:45:
Vermoed dat het een verplicht rondje is opgelegd door de schoolBESTUREN doorgaans stichtingen die bulken van het geld. Er hoeft niet meer geld naar leraren. De stichtingen die het geld ontvangen moeten verplicht worden om nog maar 10 a 15 procent uit te mogen geven aan bestuur, gebouwinrichting, adviseurs en aanverwante zaken die niet directmet het onderwijs t emaken hebben.
Moet jij eens kijken hoeveel geld er vrij komt.

SolidRock | 07-11-19 | 07:19

Echt links derhalve.

HaatbaardKnipper | 07-11-19 | 07:41

Waren het ook niet heel veel scholen/besturen die bij het IceSave drama de mist in zijn gegaan omdat ze daar al dat opgepotte geld, vaak miljoenen euro's, hadden gestald?

Wering | 07-11-19 | 12:54
▼ 4 antwoorden verborgen

Veel van de hedendaagse "ellende" komt van de scholen en andere "kennis centra" door linkse indoctrinatie en een epidemische vorm van cognitieve dissonantie onder het "onderwijzend" personeel.

swebe | 07-11-19 | 03:12

Mijn sympathie hebben ze verspeeld toen leerkrachten de aan hun toevertrouwde kinderen in touringcars hesen en op het Binnenhof gingen protesteren (!) omdat de overheid -eindelijk eens een keer- de wet uitvoerde en illegalen/fraudeurs wilde uitzetten - "want Lily en Howick moesten blijven" volgens die leerkrachten....

Wering | 07-11-19 | 03:09 | 2

Leraren die argeloze leerlingen gebruiken voor eigen politieke gewin zouden aansprakelijk gesteld moeten worden voor de proceskosten van bijna een miljoen euro die daar ongevraagd mee gepaard gaan ten koste van onze samenleving.

De moeder van Lily en Howick heeft met list en bedrog vele jaren lang bewust ons asielbeleid getraineerd.
Intussen genoot ze jarenlang met haar kinderen gratis kost en inwoning evenals allerhande overige faciliteiten waarvoor de gewone Nederlander hard moet werken en de hoofdprijs voor betaalt.
Howick zat bij het programma Pauw glashard te liegen toen hij zei dat ze bij pleegouders ondergebracht waren. Dat bleken zijn eigen Armeense grootouders te zijn die hier al 20 jaren geleden asiel aanvroegen. Zouden die hier ook 20 jaar op kosten van de belastingbetaler alle geneugten van het leven genieten, vraag je je af omdat algemeen bekend is dat die leugenachtige familie ons kapitalen heeft gekost.
Die moeder blijkt psychisch gestoord te zijn. Na uitzetting dreigde zij zelfs met zelfmoord zodra haar kinderen voet op de grond in haar land zouden zetten.
Onbegrijpelijk dat zo iemand na uitzetting wederom op onze kosten weer in Nederland toegelaten is. Ze schijnen nu in een villa te wonen.
Al zouden die kinderen hun school afmaken en gaan werken, dan nog zullen ze de gigantische kosten die ze gemaakt hebben nimmer kunnen inlossen.
Ze staan voor eeuwig in het krijt.

Wat een contrast. Een Nederlands echtpaar hier om de hoek, dertigers, beiden full-time werkend verwachten hun eerste baby. Wegens gebrek aan betaalbare woonruimte zal het ledikantje in de te kleine woonruimte in de woonkamer moeten staan.

drs.Nee | 07-11-19 | 07:09

Wetten en rechterlijke uitspraken werden aan de laars gelapt om Lily en Howick hier te houden. Maar de natura2000 wet en de daarbij horende stikstof rekenmodellen moet gehandhaafd blijven. Die linkse rukkers hebben lak aan de wet als ze het uitkomt. Egoïstisch opportunisten zijn het.

Tronald_dump | 07-11-19 | 08:12

Tjee, dat heeft veel moeite gekost. Eindelijk, na veel "intelligent" gezuig en nadrukkelijke sturing één persoon in deze "reportage" gevonden die met spijt op D66 had gestemd. Niet dus de schuld van de Linkse Kerk, niet de schuld van Femke Halsema enz. (de bekende riedel), maar de schuld van D66. En dan ook meteen die ene persoon als het bewijs opvoeren dat alle stakers (meervoud dus) dat ook vinden: "Stakende leraren balen van D66-stem"! Voorbeeld van een demagogende interviewer. Altijd, als ik deze man hoor, weet ik al dat we moeten luisteren naar zìjn drammerige mening, en daar wordt de geïnterviewde voor gebruikt.

Poso | 07-11-19 | 03:03 | 2

Wat is er volgens u onduidelijk aan ‘tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend’

HD50 | 07-11-19 | 07:07

HD50 LOL

NeedIsaymore? | 07-11-19 | 07:25

Ik ben vooral benieuwd naar de formule die aan de basis van deze fenomenale uitkomst op de rekensom stond...

Baphomet | 07-11-19 | 01:54

Een rekensom uit het nieuwe leren:
Als alle auto's in Nederland 1 km langzamer rijden, hoeveel huizen kunnen er dan gebouwd worden?

de honden blaffen... | 07-11-19 | 01:37

Ook vreemd dat er niet naar die reserves wordt gekeken bij het uitdelen. Zo van, maak het eerst maar eens op, dan krijg je volgend jaar misschien hetzelfde, mits de resultaten naar tevredenheid zijn.

knutsel_ | 07-11-19 | 01:30 | 4

Indeed. Een school is geen privaat bedrijf. Ze hoeven geen overdreven reserves te bezitten want geen aandeelhouders. Tuurlijk een school moet aan het einde van het jaar wat geld overhouden voor kleine onvoorziene kosten laten we 25 a 50.000 maar daar houdt het mee op. Maar geen miljoenen (belastingcenten) op de balans.

Basil Fawlty | 07-11-19 | 01:38

@Basil Fawlty | 07-11-19 | 01:38: Leg dat de wetgever maar uit. Het onderwijs is als een bedrijf opgetuigd. Bestuur bestaat uit Raad van Toezicht, raad van bestuur, directeuren. MR, als vertegenwoordiger van personeel en ouders. Aandeelhouders zijn er niet dus geen controle, maar wél de verplichting om reserves aan te leggen, waarop zelfs de inspectie toeziet. Belastingplichtig. De accountants hebben gewonnen. Het onderwijs zelf wilde dit niet maar het is gewoon opgedrongen.
Scholen en besturen “spelen” dus bedrijfje, terwijl ze dat niet zijn. Met alle gevolgen van dien. gevolgen van dien

ristretto | 07-11-19 | 06:24
▼ 1 antwoord verborgen

Probleem is ook, denk ik, dat het onderwijzend personeel half tegen de verkeerde boom staat te blaffen. Waarom? Buiten het feit dat er ongetwijfeld regeldruk van de rijksambtenaren van het ministerie is moeten ze eens kijken naar de dure directie, managementlagen en externe consultants (oa entertainment managers. Huh?) bij hun eigen school. Toch? Maw ben eens kritisch hoe het loopt bij je eigen school. Vele scholen zijn niet arm. "Financiële reserves baren onderwijsministers zorgen." www.aob.nl/nieuws/financiele-reserves...
Of is het misschien zo dat menig onderwijzer/onderwijzeres stiekem hoopt dat hij/zij het (al dan niet via ellebogenwerk) lukt om aan de top van de lokale piramide te komen om (wellicht zonder enige management ervaring) baasje te spelen en aanzien krijgt? Maw steek de hand eens in eigen boezem. Of is dat te veel gevraagd?

Basil Fawlty | 07-11-19 | 01:21 | 3

Als je opgepot geld hebt kan je juist van die entertainment managers aanstellen. Maar inderdaad, net als gemeentes zullen scholen ook wel bijzaken als kerntaken zijn gaan zien.

sjef-van-iekel | 07-11-19 | 01:29

@sjef-van-iekel | 07-11-19 | 01:29:
" Maar inderdaad, net als gemeentes zullen scholen ook wel bijzaken als kerntaken zijn gaan zien."

Inderdaad. Daar zit een groot probleem. Bak met geld maar besteden aan verkeerde dingen.

Basil Fawlty | 07-11-19 | 01:33

Beste Basil Fawlty,

"Of is het misschien zo dat menig onderwijzer/onderwijzeres stiekem hoopt dat hij/zij het (al dan niet via ellebogenwerk) lukt om aan de top van de lokale piramide te komen om (wellicht zonder enige management ervaring) baasje te spelen en aanzien krijgt?"

Waar baseert u deze opmerking op. Er zullen dit soort figuren zijn, maar de gemiddelde onderwijzer(es) vindt voor de klas staan met de poten in de modder eigenlijk het leukst en het meest bevredigende, althans in mijn tijd. Klinkt overigens nogal rancuneus, want meteen wordt opgevoerd "ellebogenwerk" en potentieel gebrek aan "enige managementervaring". Meteen een beetje stront uitdelen, niet handig in een eerlijke discussie! Laat dat!

Overigens konden wij vroeger onze school prima in ons eentje mannen met het team. Voor de inkoop hadden we een administrateur op het stadhuis en de "bovenmeester" stond ook nog voor de klas. Niet dat dit nu nog kan, maar we konden als we een goed team zijn onszelf prima managen.

"Maw ben eens kritisch hoe het loopt bij je eigen school."

Je eigen school bestaat eigenlijk niet meer, want vaak is je eigen school een onderdeel van een groter geheel. Meerdere scholen opereren onder één vlag, onder een stichting o.i.d. Als a.h.w. als éénlingschool tegen het bestuur? Niet echt handig en haalbaar.

Bovendien moeten we dan ook nog weer dááraan tijd aan besteden, het schoolbestuur op de korrel nemen?

De staat is de baas over het onderwijs (Vink niet leuk, maar da's een ander verhaal) en dáár moeten we op de deur bonken! Solidariteit t.a.v. van alle andere scholen.
Samen sterk voor elkaar. Evocatus

Evocatus | 07-11-19 | 02:58

Toch mooi om te zie dat VVM hoog in het vaandel wordt gehouden tenzij je een eigen mening hebt als lid van de kamer (dan kun je je politieke carrière vergeten), jr tradities in ere wilt houden en Nederland behoudend Nederlands wilt houden

Olleke | 07-11-19 | 01:16

In de gauwigheid niet gezien of dit linkje al gepost was maar een ijzersterk betoog hier van Bidet. Genieten ook om te zien hoe vals Kuzu die jongen aan zit te kijken, de haat spat er vanaf... Echt, 50 minuten genieten.
www.youtube.com/watch?v=NVtW0vm9Hf0

Graaisnaaiert | 07-11-19 | 01:14 | 1

Na het zien van dit betoog over de staat van het onderwijs en de verdediging tegen de griezels in de tweede kamer heeft Thierry Baudet is mijn repect weer terug. Inderdaad ijzersterk.

Rest In Privacy | 07-11-19 | 08:45

Leraar: CU is interessant maar ik ben niet extreem christelijk

En dat staat dan voor de klas? Hoezo einde der tijden... man man man. Als CU extreem christelijk is dan is de SGP zeker een ultra enge sekte. Gatver wat een laag niveau zeg en zegt direct wat foute progressieve openmind inhoud... een oordeel hebben zonder enige kennis van zaken.

ja-nee-misschien | 07-11-19 | 01:10 | 1

Zou Slob nou beledigd zijn? Dat ie niet als extreem christelijk wordt gezien?

knutsel_ | 07-11-19 | 01:17

Ga in het particulieer onderwijs lesgeven ? Dat heeft de toekomst lijkt me.

Shareholder II | 07-11-19 | 00:41 | 6

Fijn afstand tussen arm en rijk vergroten?
Kost op het ogenblik per jaar tussen de € 17.000,00 en € 20.000,00.
Wie kan dat betalen?
Welke maatschappelijke woede zal hierover uiteindelijk kunnen onstaan?
Deze ontwikkeling acht ik in aanleg maatschappij-ontwrichtend.
Geen toekomst! Evocatus

Evocatus | 07-11-19 | 03:02

@Gemsenherder | 07-11-19 | 00:57:

Terug naar uw gemsen op de alp of zo. Wat een onzin. Als er op een pariculiere school acht kinderen in een klas zitten, moet u eens kijken hoe goed er gescoord wordt.
Verder geluk met uw keiharde wereld der commercie, die maakt zo ongeveer alles stuk op aarde.
Denk na! Evocatus

Evocatus | 07-11-19 | 03:04

@Evocatus | 07-11-19 | 03:02: Onzin. Als het onderwijs niet levert aan iedereen wat er nodig is ga je naar het particulier onderwijs. En raadt eens, dan kan het wel.
Die socialistische kramp geldt voor u. Het onderwijs is in spagaat. Het is drukker met het oplossen van de problemen van hen die niet kunnen of willen dan het verzorgen van onderwijs, maatschappelijk, sociaal en qua kennisoverdracht, aan hen die wel willen. Ouders die de keus hebben maken die. Het onderwijs dat niet levert is de oorzaak.

ristretto | 07-11-19 | 06:32
▼ 3 antwoorden verborgen

Misschien een stomme vraag maar wat schieten ze ermee op als ze wel rechts zouden stemmen?

knutsel_ | 07-11-19 | 00:37 | 20

Conclusie, je als leerkracht niet laden leiden door maatschappelijke tendensen maar kijken naar de oorzaak. En dat zou wel eens een reden kunnen zijn om anders te stemmen.

knutsel_ | 07-11-19 | 01:39

O.a. meer geld voor het onderwijs, minder bureaucratie en op termijn minder moslim-probleemleerlingen.

RichardBandler | 07-11-19 | 02:59

Stomme vragen moeten ook gesteld worden.
Niets.
Van de honden of spinnen gebeten worden.
Van de katten gekrabbeld worden of van de ratten besnuffeld worden.
Het programma draait.
Links en rechts zijn onderdeel van hetzelfde programma, iedere keuze geeft bingo.

hallevvezool | 07-11-19 | 03:42
▼ 17 antwoorden verborgen

God, wat zijn leraren toch dom en naïef.
Ze zijn wel heel goed in vakanties.

Mr_Natural | 07-11-19 | 00:25 | 5

Ach, ach ... En hoeveel jaar heeft u voor de klas gestaan en hoeveel tijd moest u in de vacantie gebruiken om het nieuwe schooljaar voor te bereiden????
Rancuneuze jaloerse nitwitterij! Evocatus

Evocatus | 07-11-19 | 03:06

@Papa Jones | 07-11-19 | 00:26:

Kletskoek. Dat echte staken is pas van de laatste jaren. De tekorten in het onderwijs gaan al terug tot pakweg de zeventiger jaren. Onderwijsmensen waren vooral brave slechts mopperende sulletjes. Nu is het eens genoeg. Evocatus

Evocatus | 07-11-19 | 03:08

@Evocatus | 07-11-19 | 03:08: weer onzin.
Ik heb meerdere keren gestaakt en alle vakbonden daarna vanwege “niet thuis” vaarwel gezegd.

ristretto | 07-11-19 | 06:35
▼ 2 antwoorden verborgen

Die éérste juf die geïnterviewd wordt, laat precies zien hoe schrijnend de situatie is. Ze heeft op haar shirt geschreven:

Mijn klas heeft nog steeds geen toprioriteit.

Nee, dat is niet míj́n spellingsfout.
Mijn god wat een armoe.

Papa Jones | 07-11-19 | 00:15 | 6

Jezus dit is Lubach humor van een week oud? Overal in de media geweest.
Lekker bij de tijd, ouwe :-p

Shareholder II | 07-11-19 | 01:05

Nah ja, we hadden het kennelijk bij Lubach moeten hebben gezien. What's next? Dat we het bij DWDD hadden moeten zien? Ik zeg u, glijdende schaal!

knutsel_ | 07-11-19 | 01:20

Papa wordt oud en het gevoel voor humor verdwijnt kennelijk ook.
'k Heb meelij. Evocatus

Evocatus | 07-11-19 | 03:10
▼ 3 antwoorden verborgen

Wat is ons politiek systeem toch ook eigenlijk een grote farce, als je nagaat dat deze personen wellicht wel enorm achter de kernideeën van FvD en PVV kunnen vinden wat betreft immigratie en Islam, maar op een linkse partij stemmen puur omdat ze leerkracht zijn. Daarom heb je referenda nodig, waarbij belangrijke one issue zaken aan orde van de bevolking kunnen worden gebracht. Weet iemand toevallig of dat mogelijk is, en zo ja, hoeveel handtekeningen we daarvoor moeten verzamelen?

JackStick | 07-11-19 | 00:11

Zal mij niks verbazen dat de " heren ", van DENK hiervoor een oplossing hebben.
Moskeescholen…….ghehehe.
Ok, het 1 sluit het ander niet uit, want dat is volgens mij ook het probleem, dat wat wij allemaal binnen halen/hebben en niet voldoen aan de Westerse waarden, zekers als je ziet dat men b.v. geen geschiedenis meer kan geven over de Holocaust, zonder verbaal geweld over je heen te krijgen als leerkracht zijnde, dan lijkt mij ( vooral in de grote steden), dat je daar als beginnend student, niet echt trek meer hebt om het vak leerkracht te volgen.

Bad - Casey | 07-11-19 | 00:05 | 2

Die van DENK worden altijd verkeerd begrepen en zeggen dingen, zoals dat de NL-luchtmacht burgers aan het vermoorden is, die ze zo niet bedoelen.
www.ad.nl/politiek/ozturk-over-omstre...

Jan Dribbel | 07-11-19 | 00:10

@Jan Dribbel | 07-11-19 | 00:10,
Ja idd, hoe hebben ze ooit deze gasten binnen kunnen laten ? tuurlijk weet ik dat wel ).
Het zijn farizeeërs, alleen voor hun eigen broodheer bezig, maar het andere verkondigen.
En die Ozturk, man, man, dan dien je jezelf te schamen als Staat, dat zoiets in onze parlement mag deelnemen ?!
Een grote schande voor ons volk en Rechtstaat.

Bad - Casey | 07-11-19 | 00:25

Leuk die purge GS, jullie hebben een hoop debielen losgelaten *facepalm* Het was leuk kletsen hier, maar wat jullie los gelaten hebben ... Zal niet alles over een kant scheren, maar er zitten sommige tussen die beter opgesloten hebben kunnen blijven.

Twisted_Faith | 06-11-19 | 23:56 | 4

Twisted_Faith | 06-11-19 | 23:56,
Zo erg?!
Als dat zo is, dan lijkt mij dit ook niet echt de bedoeling van GS.

Bad - Casey | 07-11-19 | 00:07

Vrees niet. Het probleem lost zichzelf waarschijnlijk vanzelf weer op dankzij spontane zelfontbranding. Gelukkig zijn ook een aantal fijne reaguurders weer terug.

MickeyGouda | 07-11-19 | 00:15

Debielen is een belediging voor debielen en scheren doe je over een kam.
Niet persé fout, maar "sommige" mag een meervoudsuitgang -n hebben.
U bent ook onderwijsslachtoffer?

hallevvezool | 07-11-19 | 04:00
▼ 1 antwoord verborgen

Omdat onze kabinetten al decennia iedere belasting meevaller meteen doorschuiven naar hun vriendjes in het bedrijfsleven is onze scholing ondertussen bar slecht geworden. Nergens is geld voor, alleen voor megalomaan grote mega scholings complexen waar leerlingen anoniem kunnen verblijven. Dan nog de grote hoeveelheden kinderen met een ontwikkelings (cultuur) achterstand, die ze door geldgebrek voor genoeg leraren nauwelijks te boven komen. Met alle ellende van dien.

Hiesjes | 06-11-19 | 23:52 | 2

Onzin, er wordt steeds meer uitgegeven aan onderwijs. Het probleem is dat de doelgroep van het onderwijs versplinterd is. Import die totaal onaangepast is en basale vaardigheden mist, vereist een totaal andere aanpak dan autochtone kindertjes van hetzij een bankier hetzij een vrachtwagenchauffeur. We proberen veel te veel niveaus en culturen bij elkaar in een klas te zetten. Dat proberen we dan weer te managen met rugzakjes en voortgangsrapportages. Dat werkt gewoon niet.

Lees het verhaal van juf Bi uit 010-zuid van vorige week nog eens.

5611 | 07-11-19 | 01:43

De hoofdreden is toch te vinden in het wegvallen van elke vorm van decipline , respect voor gezag, laksheid en het creeren van zoveel mogelijk papperassen en management structuren. Er kan dus flink bespaard worden en met dat geld leraren aanstellen die de teugels niet vieren en resultaten halen. Die mogen dan ook beter betaald worden.

Lt-Kol Kilgore | 07-11-19 | 06:19

Leraren, gezag, respect, zomaar drie woorden die de gemiddelde kartelpoliticus niet uit zijn unilever krijgt. En de gemiddelde leraar laat zich dit al jaren aanleunen, en blijft zich aanpassen aan de meest debiele grillen die het Ministerie van Onderwijs kan verzinnen om de lerarenkudde op de loop te houden.
Wellicht is het tijd voor leraren om een Eigen Mening te hebben, en het onderwijs zelf vorm te geven, al dan niet gesteund door gewapende en getrainde assistenten die in de klas toezien op de orde. Bij voorkeur ex-militairen.

Stemmen op Drugs66, laat me niet lachen zeg, oeps, te laat, haaaaahahaha!

De Briemusketier | 06-11-19 | 23:42

Zei iemand crisis? Hosanna. Nu kan een noodplan niet lang meer op zich laten wachten. Pff dat was weer op het nippertje, geloof ik.

Shareholder II | 06-11-19 | 23:40

De enige "onderwijscrisis" die er is is dat het openbaar onderwijs al jaren geleden gekaapt is door de communisten en ambtenaren die steeds nieuwe studies bedenken om maar zoveel mogelijk retards binnen te trekken. Dit begon al eind jaren 70.

Kinderen die worden gehersenspoeld om die linkse onzin uit te dragen. De kwaliteit gaat al jaren omlaag terwijl er wel steeds meer geld heengaat. Fortuyn kaartte dit al jaren geleden aan, ook al ben ik niet eens een grote fan van wijlen. Al die "sociale en millieustudies", het is allemaal stront zonder enige wetenschappelijke onderbouwing.

Dat is o.a onderdeel van de nederlandse "deep state". En maar schelden op de VS

Kop Kaaz | 06-11-19 | 23:38 | 13

Gelul. De vvd laat het maar leeg bloeden, omdat hunnie eigen volk toch allang particuliere scholen heeft. Jolijt. Zo wordt onderscheid alleen maar groter en duidelycker. Dom plebs; democratie is hun vijand.

Shareholder II | 07-11-19 | 00:47

@Max Headroom | 06-11-19 | 23:45: De TU's zijn nog niet helemaal aangetast door links denken mar vergis je niet. Delft is druk met stilteruimtes en safe spaces en Eindhoven met het weren van mannen.

Desalniettemin zijn de voorstellen van van Rijn een goede eerste stap. Geld van de activistische, nauwelijks meer wetenschappelijk te noemen sociale studies met hun SJW-hysterie overhevelen naar technische studies. Ik kan een universiteit en daarmee hun alumni met krijsende Gloria Wekkers in ieder geval nauwelijks serieus nemen.

5611 | 07-11-19 | 01:47

@Max Headroom | 06-11-19 | 23:45: harde wetenschappen zijn beta's: wis-, natuur-, scheikunde, mechanica / werktuigbouw, electrotechniek. Rechten is gespuis.

Ronnie uit Helmond | 07-11-19 | 06:41
▼ 10 antwoorden verborgen

Ik zou werkelijk niet weten waarop ik moest stemmen als ik op de onderwijsparagraaf in de programma's van de verschillende politieke partijen af moest gaan. Wat mij betreft zijn ze allemaal, van GL t/m PVV, anti-onderwijs (al wil ik niet afgeven op Harm Beertema en Jasper van Dijk).
Het onderwijs in Nederland is overleden en de reanimatie zal voorlopig niet plaatsvinden. Ik laat me bij mijn stemkeuze maar leiden door andere kwesties.

JvanDeventer | 06-11-19 | 23:33 | 10

@Kop Kaaz | 07-11-19 | 00:22,
Ik had al in mijn gedachten om ooit 1 van zijn boeken te gaan lezen, waarom?!
Ik vind het een fantastische spreker, ook zijn humor vind ik zeer aangenaam.
Dank voor uw tip in deze, ik zal het zeerwaarschijnlijk doen.

Bad - Casey | 07-11-19 | 00:29

@Bad - Casey | 07-11-19 | 00:29:

U zult er geen spijt van krijgen, dat beloof ik u. Trouwens, het is online gratis te bekijken, dat heeft dhr. Bosma al zelf aangegeven.

Kop Kaaz | 07-11-19 | 02:10

Het ligt eraan wat je onder goed onderwijs verstaat. Als je goed onderwijs wilt hebben waarbij de docenten goed betaald worden, dan moet je op de VVD en FVD stemmen. Die zijn sowieso te paaien voor particulier onderwijs. De PvdA (o ja, die bestaat ook nog!) is erg voor onderwijs te noemen, omdat zij deze onderwijsstakingen op de eerste plaats hebben aangejaagd. Alleen heeft deze partij een erg slechte record als het op praktisch langetermijn economisch beleid gaat. Zij hanteren pro-cyclisch economisch beleid, dus die gaan nu overal meer geld voor vragen en bezuinigen vervolgens de boel kapot als ze eindelijk de stemmen weer terug hebben in de volgende crisis net zoals afgelopen keer. O ja. Ze creëren wel weer van die kutmelkertbaantjes bij en rondom de Belastingdienst (dat ingewikkelde rondpompsysteem is hun schuld om werkgelegenheid op peil te houden), COA, gemeente, plantsoenendienst, modelovereenkomstvertalers en dus deze keer vermoedelijk ook in het onderwijs.

Alexander des Burgus | 07-11-19 | 09:53
▼ 7 antwoorden verborgen

Als je dat soort partijen gaat stemmen verdien je ook niks meer.

tsjajaja | 06-11-19 | 23:30 | 1

Ze stemmen op dit soort partijen aangezien ze dit voor hunzelf wel verplicht zijn . Ze kunnen namelijk niks ( staaf het voor jezelf door eens cash af te rekenen bij iemand die net van school af komt , of knoop met zo 1 een gesprek aan met wat historische feitjes ) , en de enige manier om hun beroep veilig te stellen is op een partij stemmen die net als hun ook slinks is en dus niks kan . Anders worden ze vervangen door mensen met skills ( rechtsen dus ) en dat moet ten koste van alles worden voorkomen .

katwijkse kuil | 06-11-19 | 23:41

Iedereen maar klagen over geld. Vrije tijd is veel meer waard en dat hebben ze in t onderwijs meer dan zat. Ik verdien 2 ton per jaar, maar heb geen tijd meer over om t uit te geven.

BonanzaNLD | 06-11-19 | 23:18 | 8

/r/thathappened

Kop Kaaz | 06-11-19 | 23:43

@katwijkse kuil | 06-11-19 | 23:42: lol

Twisted_Faith | 06-11-19 | 23:46

Beste BonanzaNLD,

2 ton per jaar en geen tijd.
Goh, u doet ergens iets fout, snapt u dat?

Weet u wat, u spaart nog een jaartje, das 4 ton en dan gaat u gratis ergens een jaar voor de klas staan als zijinstromer of zo. Daarna komt u hier uitleg geven hoe het zat met die "vrije tijd"
Dan spreken we elkaar nader. Evocatus

Evocatus | 07-11-19 | 03:16
▼ 5 antwoorden verborgen

Alles goed en wel maar waar mogen we het onderwijsveld op afrekenen in ruil voor meer geld? Wordt Nederland dan slimmer? Worden de inspectierapporten per school substantieel positiever? Worden onze kinderen slimmer en scoren ze allemaal betere schoolresultaten?
Vragen om meer geld is het makkelijkste wat een mens kan doen. Over de verwachte effecten laat men zich echter niet uit terwijl we dat mogen vragen. Het gaat immers om publiek geld.

Amsterdamsko | 06-11-19 | 23:03 | 14

@Max Headroom | 06-11-19 | 23:59:
Een timmerman moet steeds creatieve oplossingen vinden voor de problemen die hij tegenkomt .
Proest :)))))) , de hedendaagse timmerman ( lees houthakker ) kan nauwelijks nog een spijker in de muur krijgen !!
Alles is prefab tegenwoordig , en echt timmerwerk bestaat nauwelijks meer . Ook geen wonder dat bedrijven verplicht werden om prefab te gaan werken aangezien de lts , mts en hts al jaren passe zijn waar vakmannen werden opgeleid en je op je 14 e een blok hout kreeg die je met een blokschaaf haaks moest schaven met behulp van rij latjes , en waar je als eindproef in de 3e klas een eigen gereedschapskist moest timmeren met zwaluwstaart verbinding !! Geen hond weet nu nog hoe te beginnen behalve met pur whahaaaaaahahahahahahaha .
Gegroet een oldskool bouwvakker !

katwijkse kuil | 07-11-19 | 00:20

@katwijkse kuil | 07-11-19 | 00:20:

Heb recent een binnenwand met een deur in mijn bedrijfsruimte gezet. Houten raamwerk, haaks stellen loodrecht maken, elektra erin etc. Had dit nooit eerder gedaan, ben zelden zo cognitief bezig geweest!

Max Headroom | 07-11-19 | 00:33

Kleinere klassen werkt gegarandeerd, indien
de echt nodige aandacht gegeven wordt.
Geloof me maar. Evocatus
...

Evocatus | 07-11-19 | 03:19
▼ 11 antwoorden verborgen

Zelf werk ik in het wetenschappelijk onderwijs, daar is het nog veel erger. Het studentenaantal is in 10 jaar met een factor 3 toegenomen terwijl onderwijs FTE zijn teruggelopen! Onderzoek doen we in de vije tijd, de overige werktijd wordt namelijk gevuld met het schrijven van onderzoeksvoorstellen (met een scorekans van 5%). Die worden voor natuur- of wiskundigen dan beoordeeld door bijvoorbeeld psychologen en sociologen. Alle middelen worden in deze competitie verworven, het vaste onderzoeksbudget is teruggelopen tot nul! Het systeem lijkt ingericht om zo veel mogelijk energie te verspillen en succes zo moeilijk mogelijk te maken.

Max Headroom | 06-11-19 | 23:01 | 4

@De Briemusketier | 06-11-19 | 23:26:

Ik neem aan dat je dat sarcastisch bedoelt. Of wil je voor je 30e dood gaan aan de pest of aan een hongersnood?

Max Headroom | 06-11-19 | 23:32

@Max Headroom | 06-11-19 | 23:32:
Als alle wetenschappelijke inzichten daadwerkelijk werden toegepast zou 75 % van de huidige banen verdwijnen, en zouden demense zich volcontinu moeten laten bijscholen, en er is al een lerarentekort, dat nog groter zou worden omdat ook de leraren herschoold moesten worden. Het is dus niet alleen maar sarcasme en ironie, een luie wetenschapper of ambtenaar is een zegen voor de mensheid. Nou jij weer.

De Briemusketier | 06-11-19 | 23:50

@De Briemusketier | 06-11-19 | 23:50:

Nee hoor, een voorbeeld: binnenkort gaan we huizen 3D printen. Maar jij kunt uiteraard ook zelf je huis van bakstenen bouwen, je hoeft niet in alle ontwikkelingen mee te gaan. Sommige mensen willen of kunnen niet in bepaalde ontwikkelingen meegaan maar als die ontwikkelingen efficient zijn hoeft dat ook niet, het is een verdelingsvraagstuk.

Max Headroom | 07-11-19 | 00:12
▼ 1 antwoord verborgen

Verdeeldheid zaaien is gelukt gezien de opkomst.

Dit was een slimme zet van Teflon Mark en CO.

FLP_du_Stok | 06-11-19 | 22:56

wat een stelletje zeikers. salarissen.
https://ambtenarensalaris.nl/wp-content/uploads/2018/08/CAO-VO-2018-2019_salarisschalen.pdf

Met je HBO'tje hark je gewoon 4700 euro per maand binnen. Met fantastische secondaire arbeidsvoorwaarden. Lekker veilig. En maar zeuren. Alsof een programmeur of verpleegster of projectmanager in het MKB zoveel meer verdient.

Naar mijn mening zou een leraar NIET meer moeten verdienen dan een normale baan in het bedrijfsleven. Dat lijkt nu wel het geval. En nog steeds zeuren.

Ir. Wilhelmus | 06-11-19 | 22:55 | 2

Ik weet niet of het zo zeer 'zeuren' is.

Dit is een groep mensen die aan de toekomst van een nieuwe generatie staat en ze zal maken of breken. Met telkens een lekke fietsband 'bij' pompen dicht je het lek niet.

Alleen zal helaas de 'reparatie' niet zo simpel zijn.

FLP_du_Stok | 06-11-19 | 23:00

Vriend, het gaat om het enorme tekort aan leraren en aan het alarmeren gebrek aan aanmeldingen op de PABO’s. Dáár gaat het om. Ik ken een aantal mensen uit het onderwijs en het gaat ze primair niet eens om hun eigen salaris. Maar volhard maar in je ideeën. Je komt er wel achter als er straks 45 leerlingen in een klas zitten en/of kinderen nog maar vier dagen naar school kunnen of om de haverklap naar huis worden gestuurd.

Bigi Bana Boy | 07-11-19 | 00:15

2500 schoon voor een deeltijd job vind ik niet verkeerd. Ik ben 41, en werk al vanaf mijn 16e levensjaar. Heb me opgewerkt tot beginnend leidinggevende van 40 werknemers waarvan ongeveer 70% met een zogenaamde "arbeidshandicap" in de breedste zin van het woord. Ik tik de 2500 netto net niet aan. Maar voor dat geld werk ik wel gemiddeld 50 tot 60 uur in de week en heb ik iets van 28 vakantiedagen.. wat mij betreft mag er heel veel meer geld naar het onderwijs, maar dan wel om meer leraren aan te nemen en niet voor salarisverhogingen van deze mensen want ze verdienen prima. Mijn kinderen zitten in klassen van ongeveer 30 leerlingen. Basisschool, laat de regering daar maar eens wat aan doen.

PeterMills | 06-11-19 | 22:55 | 5

PeterMills | 06-11-19 | 22:55,
Ben het zekers met uw reactie eens, 2500 euro...... in deeltijd?!
En niet te vergeten, leerkrachten hebben veel vaker vakantie, voorts gun ik mensen in welke sector dan ook, een goed salaris.

Bad - Casey | 06-11-19 | 23:52

@Erikjan79 | 06-11-19 | 23:31:
Uitermate te sterke en ook vooral domme vergelijking.
Niet eens appels met peren.
Heeft u enig idee hoe goed kleien is en wat je voor inzichten je daarvoor moet meebrengen of kunt inbrengen.

Ik herinner mij van het lyceum een paar lesboeren, natuurkunde en scheikunde. Draaiden al jaren hetzelfde lesje en qua didactiek vreselijk! En maar afgeven op de leerlingen.
Schandalige incompetent die lui. Evocatus
...

Evocatus | 07-11-19 | 03:28
▼ 2 antwoorden verborgen

Laten wij eerlijk zijn. Door het neoliberale bewind dat sinds de jaren 60 door het land waait is het er niet beter op geworden, sterker nog, het is voor de gewone werknemer, het klootjesvolk, in het bedrijfsleven sterk verslechterd.
Hoe kun je dan verwachten, onder het neoliberale beleid, waardoor het gewone werkvolk zwaar wordt onderdrukt, dat je het als ambtenaar het veel beter zou hebben?
Natuurlijk kan gij dat niet verwachten. Iedereen behorende tot de onder- en de middenklasse is gewoon de pisang, in de private sector maar ook in de publieke sector.
Zo simpel is het.

Wil het volk het anders, stem dan als klimaatgelovige SP en als klimaatongelovige zou ik het niet weten.

ProAsfalt | 06-11-19 | 22:55 | 1

Klimaatgelovigen moeten dan op GroenLinks stemmen. SP is qua klimaatbeleid een linkse VVD/FVD/PVV. Ze zijn niet voor het verbreden van snelwegen, maar alle knooppunten moeten aangepakt worden en overal moeten natuurlijk grote bussen rijden. Anders heeft Fred Teeven ook geen werk meer.

Alexander des Burgus | 07-11-19 | 10:31

In die hele discussie over de eisen van de onderwijzers wordt nooit het enorm aantal vakanties van die mensen genoemd. Zomervakantie van 7 weken, Kerst-, Voorjaar-, Mei- en Herfstvakantie. Toemaar!! Ik had ook graag wat minder verdiend en daarvoor ook zo'n aantal vakantie's willen hebben. Maar niets daarvan in het bedrijfsleven heb je 21 vakantiedagen, daar kun je het mee doen. Plus dat het lager onderwijs ook nog evenveel wil verdienen als het hoger onderwijs. Ik zie niet in waarom een rekenjuffrouw evenveel moet verdienen als een wiskundeleraar op het hoger onderwijs. Er lijkt me nog al wat verschil in onderwijs van beide functies! Ik zat toendertijd op het lager onderwijs in een klas van 59 leerlingen. En er waren nooit overwerkte onderwijzer(essen)s met een burn-out. Ze gaven ook nog eens een keer gymnastieklessen in de zaal of buiten op het plein. Zelf denk ik dat die miljoenen veel beter besteed kunnen worden in de zorg.

De Laureaat | 06-11-19 | 22:55 | 6

Ga voor de klas als zijinstromer en na een jaar of twee komt u hier terug en zanik dan weer over de vacanties.

Bovendien verstront* u de discussies met uw verminderwaardiging van vrouwlijke docenten met dat "rekenjufrouw" in vergelijking met dat "wiskundeleraar"
Gadverdamme wat vrouwonvriendelijk!

Hou oud bent u? Klas van 59 kinderen dat kon vroeger, zeer vroeger bij uitzondering voorkomen. Ik heb ze nog van 40 gehad. Echter vroeger waren de kinderen totaal anders. Gehoorzamer, gezegggelijker en desnoods had Pa er wel de wind onder. Als ik mij wel eens bij een oudergesprek het wangedrag van zoonlief aan de orde stelde dan had ik wel eens een vader die de broekriem wilde hanteren.
Kortom u spreekt over een totaal ander onvegelijkbare tijd.
Terug naar de onze. Evocatus
* inderdaad van stront

Evocatus | 07-11-19 | 03:36

U loopt achter, het zijn al vijf weken. Zeven weken voor de leerlingen. Max vijf voor de leerkrachten.

ristretto | 07-11-19 | 06:50
▼ 3 antwoorden verborgen

Ik hoor de stem van Winston Churchill..

Colin.Fart | 06-11-19 | 22:55

Leraren zijn ambtenaren...

hollandsevluchteling | 06-11-19 | 22:51 | 2

Inderdaad, had u daar nu maar eens wat meer contact mee gehad (niet fysiek).

litebyte | 06-11-19 | 22:54

@litebyte | 06-11-19 | 22:54: Jaren geleden heb ik samengewoond met een lerares, na 8 maanden het huis uitgezet... klagen klagen en klagen over de school, maar zelf niets doen.

hollandsevluchteling | 07-11-19 | 07:47

mijn permaban is vandaag opgeheven,
die van mijn moslim buurvrouwen niet,
hoe kan dat?

CubaSalsa | 06-11-19 | 22:50 | 1

Geen idee, de VVD, de neoliberalen, kan ik in deze niets verwijten.

ProAsfalt | 06-11-19 | 22:57

Tja, of het nu ambtenaren, leraren, verpleegster, of rechters zijn, het is allemaal links volk zonder ruggengraat, die denken dat hun wereldje maakbaar is. Dat ze door hard werken de maatschappij beter kunnen maken. Maar ze komen er nu pas achter dat ze door hun geliefde partij en hun management van zakkenvullers, genaaid worden. En de rit bergaf is nu al enige maanden ingezet voor dit land, dus zet je maar schrap.

LimbabweWillem | 06-11-19 | 22:47 | 1

Euhm, wat heb jij gebruikt?

Twisted_Faith | 06-11-19 | 23:53

Wat een schatje die eerste lerares in het filmpje. Ik zou haar etc.

knutsel_ | 06-11-19 | 22:46

Wet je waar veel teveel onderwijsgeld naar toe gaat? Naar veel te vroeg gepensioneerden, werktijdverkorting ivm leeftijd en goudgerande werkloosheidregelingen. En maar janken om hoger loon. Eerst maar eens 48 weken per jaar werken net als de grote mensen. Och, och, wat zouden ze er overspannen van worden. In het verleden kon je met de mooiste regelingen zelfs al met 54 met pensioen. Van die mensen die eerst tot hun 30e 'studeerden' en daarna wel 24 jaar werkten. Hoe lang moet een stratenmaker werken? Zeker 50 jaar! Jankers.

the naked truth | 06-11-19 | 22:45 | 6

De naakte waarheid is waarschijnlijk dat u het in het basisondewijs geen jaar zou uithouden. Alweer ... Wordt maar zijinstromer en probeer het.
Anders naar de zieleknijp. Evocatus

Evocatus | 07-11-19 | 03:41

@Evocatus | 07-11-19 | 03:41:
De naakte waarheid is dat u als zij-instromer in het onderwijs nauwelijks eelt op uw klauwen heeft en al helemaal geen spit in uw rug van de 48 weken hard werken in een jaar als bouwvakker of boer. U bent zelf rancuneus ten opzichte van degenen die werkelijk iets produceren in dit land en voor wie het werken onmogelijk wordt gemaakt.

suscrofa | 07-11-19 | 09:31

48 weken per jaar werken betekent dat de leerlingen 48 weken per jaar op school zitten. En geloof me: dan kun je geen 6 weken naar Verweggistan op vakantie, dus dat gaat niet door.
Verder klopt alleen de tweede zin van uw relaas.

3*links=rechts | 07-11-19 | 12:07
▼ 3 antwoorden verborgen

"Hoge werkdruk" en "agressie" zijn voor de hypocriete leraren blijkbaar wél okay als bijvoorbeeld Nederlandse vrachtwagenchauffeurs in deze 'mooie' Unie van Socialistische Europese Staten worden uitgespeeld tegen goedkope Poolse en Roemeense vrachtwagenchauffeurs. Of als iemand ánders het slachtoffer wordt van geweld in onze 'tolerante multiculturele samenleving.'

Maar als ze zélf ineens de nadelen ervaren, en harder moeten werken en met hun eigen mislukte linkse demografische experimenten worden geconfronteerd, dán moet ineens iedereen begrip hebben? NEIN! Opzouten!

Xirdalan | 06-11-19 | 22:44 | 1

Polen? U leeft 5 jaar terug, die zijn veel te duur. Letten en Litouwers.... dat zijn nu de goedkoopste arbeidskrachten. Overigens vallen de meeste doden in het verkeer binnen de EU door alcohol in Letland en Litouwen

litebyte | 06-11-19 | 22:57

weten jullie wie er ook maandelijks eur 2.500
overgemaakt krijgt?

CubaSalsa | 06-11-19 | 22:42 | 2

De 4e onderkin van Timmerfrans?

Cunts-en-kitsch | 06-11-19 | 22:47

Die netto salarissen en 11 weken vakantie per jaar als ook de hoeveelheid werkuren per dag... allemaal zaken die niet verkeerd zijn als leraar. Groot kind aantal en geen respect lijkt mij eerder reden tot staken.

Hollandse_blauwe | 06-11-19 | 22:39 | 1

Ligt totaal aan de school waar je op staat en de klas waar je voor staat.

In Safaripark Randstad zijn de klassen vaak een hell hole. Dan zijn de ouders nog niet meegerekend. Mijn familielid in het onderwijs is meer sociaal werker en psychotherapeut dan onderwijzer.

litebyte | 06-11-19 | 23:00

€2500 netto per maand bij een niet volledige baan? Daarnaast nog eens 3 maanden vakantie per jaar....

Dat wil ik gotver ook!!!!

Haram_Kafir_4ever | 06-11-19 | 22:38 | 6

Meester Kufar, ik zeg doen maar leuk is waarschijnlijk anders.

Aap Noot Miesje | 06-11-19 | 22:59

Dan had je maar beter moeten opletten op school.

Zapata10 | 06-11-19 | 23:01

OK, onmiddelijk voor de klas en nu meteen.
Hup, zijinstromer worden en aan de slag.
Over een jaar spreek ik u nader.
Geniet van de burn-out. Evocatus

Evocatus | 07-11-19 | 03:43
▼ 3 antwoorden verborgen

Fuck die linkse leraren, ik kan er geen medelijden mee hebben. Linkse wind zaaien, en nu huilen over inkomstennivellering? Rot op!

"Alexander Kops vertelt wat hem overkwam toen hij als leraar zich verkiesbaar stelde voor de PVV"

youtu.be/Yvj1R3nATmg

Xirdalan | 06-11-19 | 22:37 | 5

@MocroMaarArm | 06-11-19 | 22:53: In het stemgedrag klopt het wat je zegt. Maar in het sociale verkeer niet. Zodra je betrapt wordt op rechtse sympathie word je in veel kringen met de nek aangekeken.

Ik moet wel zeggen dat er een kentering waar te nemen is. Soms krijg je zowaar wat bijval van mensen waar je dat niet van verwacht had.

marcoplarco | 07-11-19 | 07:45
▼ 2 antwoorden verborgen

Wat mij betreft mag iedereen opkomen voor zichzelf, en als er te weinig verdiend wordt, ga vooral om meer vragen/eisen.

Maar kom niet aan met 'te hoge werkdruk' en 'agressie'. Als jij er als leraar 100, 200 of 500 Euro op vooruit gaat dan wordt die werkdruk niet minder. Er zullen misschien een paar simpele zielen door die paar extra centjes ook voor de klas gaan staan, maar de voldoening van dat extra geld is zo weg, en de kolerezooi aangericht door taalachterstanden, administratief geneuzel en ronduit muiten van islamitische miskraampjes blijft. En dan ben je met een paar honderd Euro meer over een paar maanden net zo ongelukkig en net zo dicht bij een burn-out.

marcoplarco | 06-11-19 | 22:34 | 2

Eens, daarbij lever maar salaris in naast al dat extra beschikbare geld voor extra leerkrachten en kleinere klassen.

Hollandse_blauwe | 06-11-19 | 22:42

Eens!

letopuwzaak | 06-11-19 | 23:08

even of topic, is die Ajax scheids al
levens lang geschorst?

CubaSalsa | 06-11-19 | 22:33 | 3

Wist niet dat voetbalclubs tegenwoordig de scheidsen leveren?
Doen we niks mee dus, voetbal is voor tokkies en racisten.

elfenstein | 06-11-19 | 22:35

Kuipers? Gözübüyük? Welke Ajax-scheids precies?

spanarchist | 06-11-19 | 22:38

Italiaanse scheids en een Russische club eigenaar. Emm lijkt vrij duidelijk toch?

xtree | 06-11-19 | 22:42

Truttigheid ten top vandaag op de Dam. Staking van het onderwijs! Mmkay.
Dus ik om een uur of half elf vanochtend via de webcam Dam effe kijken.
Volgens de AoB 10.000 mensen. Nou, 4 a 5.000 was reëeler. Plein voor het Paleis stond half a 60% vol en dat was 't.
Maar interessante details: Manifestatie stond olv van scharminkel "caberatier" Dolf Jansen. Nou dan weet je 't al.
Ongeveer 70 a 80% was vrouw want onderwijs in Nederland is zwaar gefeminiseerd en niet iedereen van die dames stond daar vrolijk/boos te zwaaien met een banier want terrassen van de cafe's van Won Yip op de Dam zaten tijdens de "demonstratie" hutje mutje vol met frappolattecappochinochasoyaversemuntthee drinkende vrouwen (I kid you not).
Manifestatie was tussen 10 en 11 (1 uur dus), toen ik om een uur of 12 nog een keer een blik wierp op Webcam Dam was iedereen weg en wat overbleef was de verlaten bühne, waarschijnlijk geleverd door een bedrijf die beroeps demonstranten faciliteert want die kwam me bekend voor.
Maar mooiste was: in de hoek naast de ingang van het Paleis stonden, ongelogen waar, 30 portacabin toiletten voor de vrouwen en 2 plassterren voor de mannen. Hahahaha. Dus voor een demonstratie van 1(!) uur, dus 1(!) uur, stonden er waarschijnlijk meer portacabins dan met koningsdag in de hele stad. Hoe moeilijk is het om een plasje 1 uur in te houden dames?. Fellini had het niet beter kunnen bedenken. Lol! Gotspe!
Daarna gingen de dames "funshoppen en lunchen" want ik had om 14:30 een late lunchafspraak bij een restaurant in de Hartenstraat en de eigenaresse vertelde mij dat het vanaf elf uur tot twee uur een gekkenhuis was geweest met leraressen die kwakend daar weer aan 1(!) frappolattecappochinochasoyaversemuntthee hadden gezeten met een groene salade. Maw kudtomzet want normaal wordt daar zakelijk zwaar geluncht en dat is omzet, echter veel van de "regulars" hadden geen zin om in dat kippenhok te zitten en weken dus uit. Hahaha! De truttigheid van een staking van de onderwijzers.
Echter serieus, cynisch trieste is: in den Haag op het ministerie lachen de rijksambtenaren zich dood om dit gepruts. Men ligt er niet van wakker.

Basil Fawlty | 06-11-19 | 22:26 | 17

@Basil Fawlty | 06-11-19 | 23:43: Geloof ik ongelezen, net zoals dat niet geldt in de zorg en bij de politie. Met € 100 per mnd meer of iets in die richting zullen werknemers in deze takken niet plots blijde arbeiders worden wier levens gezegend zijn tot in lengte der dagen.

de directeur | 06-11-19 | 23:51

@de directeur | 06-11-19 | 23:51:
Nog eentje. "Forse groei particulier onderwijs" demonitor.kro-ncrv.nl/artikelen/forse...
Duur maar goed. Tsja als je het geld hebt, maw tussen 20 en 33k per jaar (en dan hebben we het niet over moslimscholen). Ik kan het me goed voorstellen. Geen last van domme rijksambtenaren inc. linkse indoctrinatie en overbodige managementlagen en consultants, kleine klassen en meer aandacht voor leerlingen.
En wie is er tegen? Drumroll....... D66. Ah joh wie had dat nou verwacht (zucht)? Bedreiging voor hun electoraat (leraressen en leraren die wakker worden en overstappen) en ze (overheid) hebben geen invloed meer op lesstof. Dus D66 bullshit argument: "Risico dat leerlingen op particuliere scholen iets tekortkomen, is te groot": www.ad.nl/binnenland/risico-dat-leerl...

Basil Fawlty | 07-11-19 | 00:48
▼ 14 antwoorden verborgen

Leuke mensen leraren. Volgens mij de enige echte (goeie) linkse mensen want ze staan midden in de samenleving. Leuke mevrouw trouwens die ene, je weet wel.

keestelpro | 06-11-19 | 22:25

Mijn sympathie voor die leraren is niet bijzonder groot, ook al kom ik uit een nest met verschillende leraren. Het salaris is al prima, als ik bijvoorbeeld dit plaatje (voorbehoud ik ken de site verder niet) mag geloven:
jakubmarian.com/salary-of-primary-sch...

Je ziet daar dat een basisschoolleraar mét ervaring in Finland minder verdient dan in Nederland. Aangezien de Finnen meermaals zijn verkozen tot het volk met het beste onderwijssysteem ter wereld, en bovendien alle leraren academisch geschoold zijn met een Masterdiploma (dus geen Pabo), ook voor de basisschool, lijkt het me stug dat het probleem hier in NL puur de centen is.

Ook de vrije tijd, het aantal vakantiedagen is gigantisch vergeleken met de gewone Jan Modaal, dus daar kan het eigenlijk ook niet echt aan liggen dat het onderwijs te weinig personeel aantrekt.

Ik ken persoonlijk een kwieke oud-lerares van een paar generaties terug, die ook nog veel grotere klassen gewend was, en met haar haar collega's dus ook, dus die factor alleen zou toch ook niet doorslaggevend moeten zijn.

Dan nog de absurde, typisch Nederlands socialistische notie dat een Pabo-trut die nog met enig geluk kan rekenen en het alfabet aan kinderen leren evenveel moet verdienen als iemand die Latijn en Grieks, wiskunde, natuurkunde, scheikunde, vreemde talen of andere zaken gestudeerd heeft op universitair niveau en zijn\haar leerlingen algebra, integreren of een volledige taal met literatuur moet bijbrengen. Het is een droevig bewijs van de staat van ons onderwijs dat er nog genoeg idioten zonder zelfs maar gezond verstand zijn die dat een briljant idee vinden. Dat echt geen problemen in de toekomst gaat opleveren met het aantrekken van gekwalificeerd personeel... Want je gaat natuurlijk ook studeren of harder werken als je zonder verdere studie of harder werk evenveel verdient...

Misschien dan toch problemen die je niet oplost door willekeurig smijten met geld: bureaucratische rompslomp, teveel als een dependance van de Jeugdzorg moeten fungeren, de jeugd (en ouders) van tegenwoordig? Wie wil er nu voor een klas staan van losgeslagen dolle hondsbrutale aapjes? Met ouders die bij elke vorm van disciplinaire maatregel al schuimbekkend voor je neus staan dat "hun kind dat niet doet" of dat het door één of andere mentale stoornis (waarschijnlijk ontbreken van het opvoedingschromosoom bij één of beide voortplanters) komt waardoor het niks kan doen aan zijn\haar\hets wangedrag.

En natuurlijk mag je die ondeugende kindertjes die dom geboren worden en niets bij willen of kunnen leren niet gewoon de klas uit sodemieteren en bij een goedkope kleuterleidster in een opvangzaaltje parkeren of anderszins straffen, tot het zich eventueel gedraagt. Zodat het kind minstens veilig opgeborgen zit overdag in de kinderopvang, maar niet andermans les verstoort of de leraar knettergek maakt. Want het heeft "recht" op het verzieken van andermans leven, werksfeer en onderwijs via het zelf genieten van ineffectief onderwijs.

Dan mag de leraar daarna nog even alles dossiertjes bijwerken, met moeilijke zeikouders leuteren waarom Jantje, Vlinder of Mo toch zo dom, onbeschoft en lui is zonder dat specifiek zo expliciet te formuleren of maar de suggestie te wekken dat dat ook aan hun ligt. En na de lestijd nog wat moeilijke sommen aftrekken en administratieve systemen bevredigen die er vanuit Den Haag verzonnen worden.

Mij niet gezien in ieder geval. Of je moet me zoveel betalen dat ik binnen 10 of zelfs 5 jaar kan gaan rentenieren op een kinder- en ouderloos eiland. En ik wil ze graag mogen slaan. Gewoon met een lineaal over de knokkels of zo. Nou ok, weg kunnen sturen uit de les, mag dat?

Wol | 06-11-19 | 22:23 | 2

Eens, leuk start salaris van 2300 zonder enige werkervaring, met een veterstrikdiploma van de PABO waar al besloten is dat je niet hoeft te kunnen rekenen. Komt wel bij dat allerlei onzin moet kunnen verkopen als ‘burgerschap’ en ieder jaar een geheel nieuwe lesmethode moet worden toegepast, ook op de rugzakkinderen, waarbij de ouders het heel erg belangrijk vinden dat hun kind met het syndroom van Down ook mee moet kunnen draaien in de klas.

Analia von Solmsch | 06-11-19 | 22:32

Vergeet overigens niet dat iedere ouder zijn kind op zijn minst hoogbegaafd vindt.

Zapata10 | 06-11-19 | 22:34

Het borrelt en bruist van opstanden in Rutte Kartelland. Boeren, bouwers, leraren, verpleegkundigen. Die laatste beroepsgroep krijgt het al voor elkaar om een idiote wet van tafel te krijgen.

Ik hoop echt dat mensen gaan inzien dat we met een kartel te maken hebben van partijen die elkaar aan de macht houden. Ook dat we al zo veel macht aan de EU over hebben gedragen dat de boel hier op orde houden niet meer iets is waar we zelf echt over kunnen beslissen.

Nuuk | 06-11-19 | 22:23 | 1

Meer, meer, meer.
Iets anders is er niet meer van. Hooguit nog massaal stemmen op Fvd en PVV. Helaas is dat totaal kapotgecordonsanitairt dus blijft over: muiten.
Mooizo, het werd eens tijd dat men mondig wordt.

elfenstein | 06-11-19 | 22:33

De hedendaagse jeugd weet minder maar weet alles wel beter.
"Gerard Cox"

Jan Dribbel | 06-11-19 | 22:21 | 2

Totdat de telefoon uitvalt, dan weten ze niets beter meer, dan kunnen ze nog net zelfstandig in en uitademen (uitzonderingen daargelaten).

brie-de-penis | 06-11-19 | 22:43

Stakende leraren. Diep respect voor deze mensen om de nieuwe hersenloze generatie een beetje algemene kennis mee te geven.

Poesman | 06-11-19 | 22:15 | 6

@elfenstein | 06-11-19 | 22:42:
Het zullen bepaalde lesmethoden zijn denk ik, je zou zeggen dat talen/wiskunde/aardrijkskunde/geschiedenis/natuur- en scheikunde (biologie) toch niet verkeerd kan gaan maar dan moet je het bij aardrijkskunde bijvoorbeeld niet een heel jaar over Turkije hebben, wtf. Dat soort shit was in de aaptijd al.

Aap Noot Miesje | 06-11-19 | 22:54

@elfenstein | 06-11-19 | 22:42:
Dat is ergens het ironische. Ik zou zelf ook niet zomaar aan thuisscholing doen als ik kinderen had, maar juist de partijdigheid en gebrek aan effectiviteit van onderwijs zou me er wel toe bewegen. Want nu groeien ze ook in een "bekrompen" bubbel op, maar dan massaler.

Eigenlijk enger zelfs. Een thuis geschoold kind met beperkte horizon komt buiten wellicht nog mensen tegen die een ander wereldbeeld hebben meegekregen, maar als iedereen dezelfde "scholing" krijgt gebeurt dat veel minder snel.

Weinig mensen zullen bezwaar hebben tegen een school die hun kinderen efficiënt leert rekenen of lezen of kritisch nadenken en meerdere standpunten bekijken. Helaas ook te weinig als hun kinderen eigenlijk weinig nuttigs leren of volgegoten worden met vooringenomen standpunten.

Wol | 06-11-19 | 23:04

@elfenstein | 06-11-19 | 22:22: Het is sowieso belangrijk om je kinderen te vertellen dat wat ze op school zeggen, meestal niet waar is.

5611 | 07-11-19 | 09:39
▼ 3 antwoorden verborgen

D’66 de onderwijspartij, onderwijs als topprioriteit

Rest In Privacy | 06-11-19 | 22:13 | 1

Heeft er ene spijt van in de film.

Aap Noot Miesje | 06-11-19 | 22:14

Ik verdien hee.. best aardi.., ik ben niet ontevreden over m'n salaris. Ik moest lachen.

Aap Noot Miesje | 06-11-19 | 22:07 | 8

@Zapata10 | 06-11-19 | 22:21:
Het zal veel beter zijn .iedereen die 49 uur werkt en tussen de 28 en 90 jaar minmaal 2800 en 3200 dit zie als de bodem voor een redelijk leven. Uitgezonderd linkse mensen die moeten niet meer krijgen dan 369 euro netto willen ze meer pech voor hun dan

Haat-links | 06-11-19 | 22:35

€2500/Maand en dan al die vakantie dagen er nog bij, zou ik ook graag willen.
Omscholen is helaas geen optie, ik stem namelijk rechts van t midden...

Haram_Kafir_4ever | 06-11-19 | 22:45

@Haat-links | 06-11-19 | 22:11: Wow man jij bent echt stoer... verdient je papa 2500? Moii voor em...
Hoe was je vrije dag? Fijn buiten gespeeld omdat de school dicht was?

Haram_Kafir_4ever | 06-11-19 | 22:46
▼ 5 antwoorden verborgen

Harm Beertema is een topvertegenwoordiger voor het onderwijs, als voormalig onderwijzer, hoezo heeft de PVV geen idee?! Werkelijk de staatspropaganda is buitengewoon effectief.

Maartenalsoptwitter | 06-11-19 | 22:07 | 2

Helemaal juist. Ik ken de heer Beertema toevallig persoonlijk en ik kan alleen maar beamen wat je zegt. Topgast is 't! Bovendien zit/zat z'n vrouw ook jaren in het onderwijs. Die mensen weten wat er speelt!

L. Vis | 06-11-19 | 22:14

Hij wil zich gewoon niet verdiepen en zijn zijn horizon verbreden. Dus ook niet geschikt om kinderen iets bij te brengen.

BrutusBosch | 06-11-19 | 22:20

Die laatste man geeft prima het voornaamste probleem aan. Op welke partij moet je in vredesnaam stemmen?

spanarchist | 06-11-19 | 22:05 | 3

Stemmen hahahaha!

Is dit nog nieuws? | 06-11-19 | 22:06

@Is dit nog nieuws? | 06-11-19 | 22:06: Huh?

spanarchist | 06-11-19 | 22:20

@spanarchist | 06-11-19 | 22:20:
Stemmen heeft geen nut.
Na de verkiezingen wordt het polderen en gaan de verkiezingsbeloften de vuilnisbak in.

Is dit nog nieuws? | 07-11-19 | 06:07

Die leraar heeft dezelfde redenatie die ik vroeger ook had. "D66 blijft dan over". Nee, die hebben ook de boel verneukt. Stop met stemmen op de "neutrale" partij.

threeheadedmonkey | 06-11-19 | 22:04

Ziet er gezellig en beschaafd uit.
Die laatste knakker weet het allemaal wel een beetje in perspectief te brengen.

Berbaar | 06-11-19 | 22:03 | 1

Ze reageren allen wel aardig relaxed ja. Is wel eens anders bij dit soort demos als de roze plopkap voorbij trekt

haddem | 06-11-19 | 22:06

De beste meneer van €2500,- netto en niet voltijds werken is geen primair onderwijs meester, maar werkzaam in het voortgezet onderwijs.

laagvliegert | 06-11-19 | 22:02 | 1

Padam tsss.
Daarom ook de onvrede bij primair onderwijs. Zelfde kwalificaties, meer verantwoordelijkheid ( kleine koters kunnen niks) en minder geld.
Pauze? Bekers opendraaien van de koters. Orde houden en continue rooster. Nee hartstikke gek als je het onderwijs in gaat.

Is dit nog nieuws? | 06-11-19 | 22:06

Half Miljard is toch genoeg.....trouwens wel lekker wijf de eerste dame

MocroMaarArm | 06-11-19 | 22:02 | 6

@Is dit nog nieuws? | 06-11-19 | 22:03: In Marokko is het budget voor het onderwijs iets van 120 miljoen euro ofzo. Jaarlijkse produceren de universiteiten duizenden doktoren,natuurkundige etc in Marokko Ik bedoel van de Nobel prijs voor de wetendchap professoren zal je toch niet produceren, dus meer geld betekent niet altijd meer kwaliteit.

MocroMaarArm | 06-11-19 | 22:12
▼ 3 antwoorden verborgen

Ik heb niet gestaakt vandaag.
Ik zag op het NPO-journaal een schoolhoofd uit Nijkerk die twee verstandige dingen zei. Ten eerste kun je de problemen in het onderwijs niet oplossen door simpelweg meer geld op de rekening van de schoolbesturen te storten. Ten tweede geeft deze staking leerlingen die overwegen om later zelf naar de PABO te gaan een onplezierig beeld van de beroepsgroep.

JvanDeventer | 06-11-19 | 22:02 | 3

/Ten tweede geeft deze staking leerlingen die overwegen om later zelf naar de PABO te gaan een onplezierig beeld van de beroepsgroep./
Nou dan kunnen we het stakingsrecht wel afschaffen nietwaar? Want voor ieder beroep geldt dat staken een onplezierig beeld geeft van die beroepsgroep.

Zapata10 | 06-11-19 | 22:12

Die juf is niet per se een onplezierig beeld van de beroepsgroep.

Mauguio | 06-11-19 | 22:14

Je zou het als opgroeiend jong ook kunnen opvatten voor wat het is... Als niemand naar jouw groep luistert kun je samen hiertegen protesteren om veranderingen proberen af te dwingen. Of je nou docent, bouwvakker of cardioloog bent. En een goede docent zou dan zeggen, ik ga wek staken maar mijn beroep is zo ontzettend leuk dat ik het er voor over heb. Liever dat dan dat ik elke dag met tegenzin naar mijn werk ga als cardioloog, bijvoorbeeld.

peterdh | 06-11-19 | 22:24

Ik doe het niet voor het geld maar ik verdien wel meer dan ik krijg en ik sta hier voor structureel meer geld.

haddem | 06-11-19 | 22:01 | 4

Lijkt me toch geen eitje voor 2500 euro. Misschien wel veel vrije dagen, maar je hebt altijd met een aantal kutkinderen te maken. Ongemotiveerde pestapen en echt niet alleen allochtone. Ik geef het je te doen.

WhiteShark | 06-11-19 | 22:41

@ Hoogste tijd. Dat klopt wel en het is ook zeker wel een zwaar beroep, maar volgens mij is bij de meeste mensen het plezier in hun werk al heel lang weg, ongeacht de sector of het niveau. Daarnaast zijn heel veel zware of gevaarlijke beroepen nog ernstiger onderbetaald.

Zeebonkus | 06-11-19 | 23:03

@ Hoogste tijd. Dat klopt wel en het is ook zeker wel een zwaar beroep, maar volgens mij is bij de meeste mensen het plezier in hun werk al heel lang weg, ongeacht de sector of het niveau. Daarnaast zijn heel veel zware of gevaarlijke beroepen nog ernstiger onderbetaald.

Zeebonkus | 06-11-19 | 23:04
▼ 1 antwoord verborgen

Haha bij die opsomming van partijen toch weer bij de PVV een voetnoot, zoals het hoort als je als goed burger de PVV of Wilders noemt.

marrretje | 06-11-19 | 22:01 | 2

Deugen doe je niet vanzelf.

peterdh | 06-11-19 | 22:26

En hoe helpt dat de goedburgers?
(preaching to the choir hier maar miss word het per ongeluk ergens gelezen)

Aap Noot Miesje | 06-11-19 | 23:04

Ach, leraren. Zonder de taboes te benoemen die deze crisis hebben veroorzaakt, verandert er niets. De andersculturele leerlingen ( meester is koloniaal of vijand van de islam ), de managerskaste die terreur zaait op de schoolfabrieken en het neo-liberale denken met zijn perfide prikkels en zijn lump-sum corruptie. Daar hebben ze zelf decennia voor gestemd. Ik ga het pas voor hen opnemen als ze de rekentoets weer invoeren. Nu zijn het sukkels die tegen hun eigen monster van Frankenstein staken.

erger | 06-11-19 | 22:00

@Is dit nog nieuws? | 06-11-19 | 22:08:
Dan vertrek je naar betere oorden, gaat toch geen les geven aan een klas vol Marokkanen, geen eer aan te behalen.

marrretje | 06-11-19 | 22:11

Helemaal mee eens !

achtziger80 | 07-11-19 | 00:38

@marrretje | 06-11-19 | 22:11:
Precies, in de familie zijn er al een paar Gouda ontvlucht al zijn ze zo policor dat ze de werkelijke oorzaak nooit zullen toegeven.

Wekkertje | 07-11-19 | 06:36
▼ 4 antwoorden verborgen

Wat denk je dat het kost om iedere dag bij het avondeten al die door de juffen ingeramde linkse onzin en klimaathysterie bij je kinderen met feitenmateriaal te moeten weerleggen? Bij de oudste is hier inmiddels redelijk het licht aan.

Piet Karbiet | 06-11-19 | 21:59 | 4

Juffen zonder rekentoets: hoe minder capaciteit, hoe meer ruimte voor hysterie.

erger | 06-11-19 | 22:02

@Is dit nog nieuws? | 06-11-19 | 22:00: Tuurlijk wel. Dat landelijke 'Nieuwsbegrip' is wel erg sturend en subjectief.

Piet Karbiet | 06-11-19 | 22:13

Hear hear. Geen enkel respect voor deze beroepsgroep die zich vrijwillig in de rol van verkondiger van linkse propaganda heeft laten drukken.

Frans Laarmans | 06-11-19 | 22:24
▼ 1 antwoord verborgen

In de betere tijden hadden we op de middelbare scholen alleen een rector, conrector, voldoende gekwalificeerde leraren en de administratie. Dat was meer dan voldoende en de kwaliteit van het onderwijs was uitstekend.
.
Daarna moesten er zo nodig managers komen, teamleiders. Elke vrijdagmiddag moeten docenten nu oeverloos vergaderen om niks. De administratie moet nu grotendeels door de docenten worden gedaan. Vanaf het moment dat de managers zich in het onderwijs binnendrongen, is de kwaliteit van het onderwijs in sneltreinvaart achteruit gehold.

hoogstetijd | 06-11-19 | 21:59 | 4

Dit somt de publieke sector wel redelijk op ja.

haddem | 06-11-19 | 22:07

Je kunt de kwaliteit van het product van een vakman waarborgen door het gewoon te testen. Maar kinderen testen op elementaire vaardigheden als rekenen, taal, etc,... tja, dat is niet meer bon ton. Dan is het alternatief het proces te bewaken en dat doe je door protocollen, richtlijnen, rapporten, etc, etc,., ook wel bureaucratie genoemd. Bureaucratie moet gemanaged worden, dus heb je managers en bestuurders nodig.
We zouden terug kunnen gaan naar vakbekwame leraren, die met grote zelfstandigheid hun werk doen, maar dan moeten we ook terug naar taal en rekentoetsen met een cijfer van 1 tot 10.

Blauwpetje | 06-11-19 | 22:17

@Blauwpetje | 06-11-19 | 22:17: vrouwenvaardigheden: rondkletsen en vrij associeren. Problemen omzwachtelen voor ze benoemd worden en vooral geen meten met een maat. Communisme ja, eigenlijk. Met links als nomenklatoera.

erger | 06-11-19 | 22:50
▼ 1 antwoord verborgen

'66 profileert zich altijd als de onderwijspartij. Had vroeger ook referendum en gekozen burgemeester als kroonjuweel. Allemaal lariekoek geweest. En die flapdrol denkt er dus nog altijd over om toch weer '66 te stemmen. Hij durft niet verder te kijken dan zijn neus lang is. Dat gaat nooit wat worden met de kindertjes in zijn klas.

BrutusBosch | 06-11-19 | 21:56 | 1

Dat gaat nooit wat worden met dit land bedoelt u?

elfenstein | 06-11-19 | 22:29

Die laatste spreker gaf precies aan waarom het misgaat. 10 jaar geleden konden ze het probleem al zien aankomen. 10 jaar geleden zagen we ook al aankomen dat D66, GL, PvdA, VVD,.. Nederland de vernieling in aan het helpen waren. De politiek heeft 10 jaar doorgemodderd en dat kon omdat mede onderwijzend Nederland gewoon 10 jaar ziende blind was en gewoon op ze bleef stemmen. De politiek gaat niks bijleren, die meneer blijft zijn halfbakken afwegingen maken en stemt de volgende keer gewoon weer D66 of GL. Over 20 jaar staat hij er weer, met baard, klagend over hoe we dit al 30 jaar lang zagen aankomen. En wat heeft u de laatste keer gestemd,... D66, maar dat was omdat,..........

Blauwpetje | 06-11-19 | 21:54 | 7

@botbot | 06-11-19 | 22:05: Dit is wel de zwakste argumentatie die ik hier in jaren ben tegen gekomen. Of dingen wel of niet democratisch zijn besloten maakt niets uit. Het gaat om de kwaliteit van die keuzes en die zijn belabberd geweest de afgelopen 30 jaar.
Ze kunnen ook wel heel democratisch gaan besluiten om de zorg te privatiseren of om de grenzen open te flikkeren.... oh wacht.

Zapata10 | 06-11-19 | 22:17

@botbot | 06-11-19 | 22:05:
Omdat we imperfecte neukfouten zijn bedenken we imperfecte kutsystemen, zal nog wel een tijdje duren denk. Laten we alleen het commentaar niet vooraf doen.

Aap Noot Miesje | 06-11-19 | 23:10
▼ 4 antwoorden verborgen

Voor mijn werk zit ik dicht bij het onderwijs en de onderwijzers en het grootste gedeelte heeft D66 gestemd met als goede tweede GL. Bij de oudere onderwijzers is de PvdA nog geliefd.
Ze voelen zich natuurlijk te intellectueel om op de SP te stemmen, dat is een partij voor Tokkies en de onderklasse, VVD stemmen ze niet omdat ze nu ook weer niet bij het zakkenvullers gilde willen horen. Veelal zijn die VVDers ook nogal brallerig en platvloers dus akkie bah daar wil je niet bij horen. Meestal zijn het gutmenschen dus de PVV en FvD vallen ook af. Niet christelijk dan ook niet op christelijke partijen stemmen dus dan blijven er twee partijen over voor onze kuch intellectuele elite.
Tsja wie zich brand moet op de blaren zitten. Wie het onderwijs de laatste 30 jaar gevolgd heeft weet welke partijen verantwoordelijk zijn geweest voor de staat van het onderwijs nu. Dan lijkt het me dat je in ieder geval niet meer op die partijen gaat stemmen.
Thuis studeren gaat ook voor kinderen nog eens heel groot worden. Heeft de LOI al een studie basisschool in haar pakket?

Zapata10 | 06-11-19 | 21:54 | 3

Heb genoeg onderwijzers en onderwijzeressen in de familie zitten, stronteigenwijs, weten alles beter (erg leuk op verjaardagsfeesten die Volkskrant wijsheden) en maar D66, GL en PvdA stemmen, dus niet janken nu.

Wekkertje | 07-11-19 | 06:34

@Wekkertje | 07-11-19 | 06:34: Lol, kun je nagaan als je je werk wel leuk vindt maar zelf meer richting FvD denkt.... en daar tussen zit.

ristretto | 07-11-19 | 06:56

@ristretto | 07-11-19 | 06:56:
Ik vermijd verjaardagen dan daarom ook als de pest, moet me zitten verbijten tussen dat volk.

Wekkertje | 07-11-19 | 09:12

Valt mee dat het klimaatkalifaat nog niet met dit protest aan de haal is gegaan (iets met Pride&burka's).
In Italië heeft het nu de officiële plaats van de katholieke kerk ingenomen. Inclusief verplicht minstens een uur per week klimaatreligie-les.

"De jongste leerlingen zullen over klimaatverandering leren middels internationale sprookjes, zei hij. Op de middelbare school gaan leerlingen eerst in op de technische kant van de materie, later bestuderen ze de VN-klimaatagenda."

www.trouw.nl/nieuws/italiaanse-scholi...

Noord Korea is dichterbij dan u denkt.

Abject | 06-11-19 | 21:54

Meer loon zal het niet zijn.
Ze hebben hoge, volgens hun, werkdruk en met meer loon nog steeds veel werkdruk.
En met meer loon komen er niet opeens meer leraren, kan ook niet want dan is het geld voor meer loon, voor zij die dan leraar zijn, op.
Ik zou zeggen kijk die uitzending van Lubach nog eens na leraar...!

Johan_Voorhaar | 06-11-19 | 21:51 | 1

Precies.

letopuwzaak | 06-11-19 | 23:18

Grappig dat onder decennia lang D66 en PvdA beleid het onderwijs steeds harder en harder achteruit gaat. Volle klassen, te hoge werkdruk, teveel 'speciale' leerlingen, te weinig leerkrachten, te weinig respect, toenname van geweld en intimidatie en ga zo maar door. Zelfs de introductie van 'Linkse' thema's zoals slavernij etc heeft niet het gewenste effect gebracht. Ik lach me dan ook helemaal suf om die stakende natte tosties die zich leraren en leraressen noemen. Decennia lang voornamelijk Links polder beleid heeft het onderwijs richting de afgrond gebracht. En in veel besturen of het nu middelbare scholen, MBO's of HBO's zijn zit het vol met PvdA en D66 lidmaatschap zakkenvullers. Heerlijk om te zien hoe zij nu met hun eigen gekozen beleid geconfronteerd worden. Geen enkele medelijden met circa 95% van die protesterende kneuzen.

Indoneesje | 06-11-19 | 21:50 | 2

Fijn. Ik hoor bij die 5%.

ristretto | 07-11-19 | 06:54

@ristretto | 07-11-19 | 06:54:
Begin zelf een school, of buitenschoolse opvang. Genoeg vraag en u bent eigen baas!

vansuyle.com | 07-11-19 | 07:30

Tot het moment van de verkiezingen roept D66 dat ze de onderwijspartij zijn, en de dag na de verkiezingen zijn ze het weer vergeten en worden die leraren als wisselgeld ingezet en krijgen de studenten nog hogere schulden.
Van de PvdA hoef je ook niet veel te verwachten, de enige reden dat die steeds de minister van onderwijs willen leveren is omdat ze het onderwijs kapot willen nivelleren.

Osdorpertje | 06-11-19 | 21:48

Mijn vrouw is fysiotherapeut in loondienst. Al sinds 2003 geen CAO, geen loonverhoging, niks. Burnout? Pech gehad. Buren zijn onderwijzers. Beide burnout, lekker al jaartje thuis zitten en leuke dingen doen, 3 maanden per jaar vakantie voorheen. Toen ze wel nog werkte en ik om 05:30u vertrok naar mijn werk, lagen ze nog lekker te slapen, en als ik thuiskwam 12 uur later zaten te al lekker in het zonnetje in hun achtertuin. Wel respect dat ze 30 puberende etters moeten temmen. Niks voor mij.

Ronnie uit Helmond | 06-11-19 | 21:45 | 8

@Langshetrandje | 06-11-19 | 22:19:
Heb jij zelf nooit op de middelbare school gezeten? in mijn tijd was fysiek geweld van leraren gewoon toegestaan, en bijzonder effectief.

LiniaalRectaal | 06-11-19 | 22:58

@LiniaalRectaal | 06-11-19 | 22:58: ik heb de middelbare school mogen overslaan wegens onbemiddelbaar en onmatig intelligent (toen nog wel).

Rest In Privacy | 06-11-19 | 23:14
▼ 5 antwoorden verborgen

Wat is er mis om op bv FvD te stemmen als de PVV ze te rechts is. Ik vind het een verademing dat er een nieuw geluid is naast de PVV dat gewoon zegt waar het op staat met feiten ipv een partijdiscipline.
Stem weer op de PvdA, CDA, VVD en D66 en je bent de Sjaak.

Dirk III | 06-11-19 | 21:44 | 2

Stem je op PVV/FvD krijg je cordon sanitaire van de linkse kliek. Hoe dan ook; de Sjaak.

Is dit nog nieuws? | 06-11-19 | 21:48

@Is dit nog nieuws? | 06-11-19 | 21:48: Ik denk dat dat dus gewoon op een gegeven moment niet is te handhaven. Als meer dan x zetels bij deze twee partijen liggen dan kan je daar echt niet meer omheen. Gewoon zorgen dat er geen meerderheid gehaald kan worden door VVD/D666/GL en CDA en oh ja PvdA als die nog niet is opgeheven.

Dirk III | 06-11-19 | 21:55

Tja, stemmen helpt niet in onze "democratie".
Wat zei uw partij over stikstof bij de vorige verkiezingen?
Hmmm?

Werkdruk? Ga lekker in de zorg werken.
Oh... Wacht....

Is dit nog nieuws? | 06-11-19 | 21:42 | 2

Ja mooi, Ik zit thuis dankzij de werk druk in de zorg.

Twisted_Faith | 06-11-19 | 21:48

LOL,.... Groen Links, PvdA en D'66 hebben ook de onderwijssector decennia lang voor de gek gehouden en als sluitpost van de begroting behandeld..... en nog houden ze daar hun oogkleppen op,.... vertelt veel over hoe diep het linkse gif ingebed is in ons onderwijs.....

real McCoy | 06-11-19 | 21:42

Jammer van het laatste punt mbt D66. Maar die leraar begrijpt het wel. Enige... die €2500,- is bruto mag ik hopen?!

overVecht | 06-11-19 | 21:40 | 4

Kijk nog een keer. Netto en niet full-time.

Dirk III | 06-11-19 | 21:42

Ja opmerkelijk. Wellicht op een goed aangeschreven lyceum, die betalen aardig als je een titel hebt, schijnt.

Piet Karbiet | 06-11-19 | 21:52

nee Netto mee naar huis. Als stratenmaker bij een grote gemeente verdien je 2600 bruto. (fsk5). Dat gaat ook wel een probleempje worden.

pieterS | 06-11-19 | 21:53
▼ 1 antwoord verborgen

Nou, wacht maar tot Onderwijspartij D66 in de regering komt.
In hun partijprogramma staan goede ideeen en veel investeringen.

Piet Karbiet | 06-11-19 | 21:40 | 6

Je ziet er wel schattig uit Piet met je zwitsalletje.

ristretto | 07-11-19 | 06:51

@ristretto | 07-11-19 | 06:51:
Ik wilde er niks van zeggen. Vind het wel beregezellig al die ouwe taaie terug in de panelen.

elfenstein | 07-11-19 | 07:41
▼ 3 antwoorden verborgen

Mijn klas is nog steeds geen topPrioriteit, mevrouw de onderwijzeres. Spellen is wel een basisvereiste voor onderwijzers, mag ik toch hopen,

Overnijd | 06-11-19 | 21:39 | 3

hopen.

Is dit nog nieuws? | 06-11-19 | 21:43

Lubach gemist...

Pierre Tombal | 06-11-19 | 22:05

@Is dit nog nieuws? | 06-11-19 | 21:43: happie happie harry,

Overnijd | 06-11-19 | 22:12

Die gaan weer massaal aan de PvdA. Dat fossiel wil maar niet dood, hoe hard men keer op keer z'n best ook maar doet om politiek zelfmoord te plegen, het blijft maar herrijzen.
De horror!

Abject | 06-11-19 | 21:39 | 2

Zolang Rutte nog zo genadeloos hard liegend ermee weg komt is niets onmogelijk.
Hoorde 'm vanavond nog weer over de burgerslachtoffers-nonissue. "Er staat mij werkelijk niets meer van bij" oftewel: "Ik weet het donders goed maar het interesseert me geen aarsch hoe erg u mij niet gelooft.
De PvdA is nog niet echt het probleem. Dat worden ze pas als de turken die vertoning écht overnemen.

elfenstein | 06-11-19 | 22:08

Vandaag veel leraren op de Erasmusbrug. Respect voor hun harde werk. Ze durfden niet de straat over te steken, maar gingen braaf onder de weg door. Volgende keer doen we dat anders hoorde ik een leraar zeggen.

GraafTel | 06-11-19 | 21:35 | 7

@botbot | 06-11-19 | 21:55:
Laat ik nu weten dat die de burgemeester niet kiezen.
Aanbeveling.

Is dit nog nieuws? | 06-11-19 | 22:11

Leuk een Tel.

keestelpro | 07-11-19 | 01:08

Hadden ze maar met Turkse vlaggen moeten zwaaien, dan gaan in dit land alle deuren voor je iopen.

Graaisnaaiert | 07-11-19 | 01:12
▼ 4 antwoorden verborgen

Wat willen die leraren nou? Nog meer vrije dagen?

Rest In Privacy | 06-11-19 | 21:31 | 9

Minder overhead, meer vrijheid en verantwoordelijkheid in de klas, overzichtelijke klassen en steun van de leding als er idiote ouders verhaal komen halen wanneer Farid weer een 3 gehaald heeft.

Graaisnaaiert | 07-11-19 | 01:11

Ja, volgens de vakbonden wel, want dat is steevast het onderhandelingsresultaat.
Volgens de leraren zelf niet. Meer collega’s aantrekken door goede beloning, het mogen gebruiken van de reserves ( mag nu niet ), differentiatie in beloning (oei oei in de socialistische platte onderwijswereld ) en betere keuzes in de spagaat hoe de doelgroepen te bedienen.
Inclusief onderwijs blijkt niet alles op te lossen. Gut wat een wonder.

ristretto | 07-11-19 | 07:08

@Bad - Casey | 07-11-19 | 00:38: Daarvoor hoeven ze niet ingevlogen te worden hoor, het grootste aanstaande probleem is dat er kinderen op vijf jarige leeftijd op de basisschool komen die 2 jaar taalachterstand hebben en vaak een tot twee jaar fysiek motorische achterstand. Ja, gesluierde moeders. De wethouders weten er van.

ristretto | 07-11-19 | 07:12
▼ 6 antwoorden verborgen

Hebben jullie het ook gehoord van de nonnen die in Afrika bezwangerd zijn?
Ze zijn per direct op non-actief gezet door de kerk!

Dirk III | 06-11-19 | 21:31 | 7

Onbevlekte ontvangenis....

Is dit nog nieuws? | 06-11-19 | 21:45

@Is dit nog nieuws? | 06-11-19 | 21:45:
Volgeblafte gevangen-nis.

elfenstein | 06-11-19 | 22:09
-weggejorist-
eerstneukendanpraten | 06-11-19 | 23:50
▼ 4 antwoorden verborgen

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie
Online Casino | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen