Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Boeren zijn de baas in Nederland

Wat waren ze trots op hun beroep

Eerst kwamen er vanuit de EU richtlijnen als een Vogelrichtlijn, een Habitatrichtlijn, een Nitraatrichtlijn en afgeleide Kaderrichtlijnen Water en leek het een goed idee om op onze enorme lap grond 162 gebieden aan te wijzen als Natura 2000-gebied. Dus die boeren met hun goede gedrag allemaal die regeltjes volgen, paperassen regelen, vergunningen aanvragen, enzovoorts (maar in het geval van ontheffingen toch nog effe een mes in de rug kregen van andere EU-boeren, bedankt Franse weggooiers). Vervolgens werden de boeren de dupe van het halfbakken overheidsbeleid, omdat het van tafel werd geveegd door de Raad van State, waardoor iedereen in Den Haag een boerenhartverzakking kreeg en er zufort iets moest gebeuren, wat resulteerde in totale verwarring (vvd's regels aanpassen is kansloos, Baudet blijkt ineens boerenbloed te hebben, Boer Greet op een tractor, SP bestaat niet op dit dossier, PvdA bestaat überhaupt niet meer, CDA'ers die het ook niet meer weten, lachwekkend allemaal) en partijen die van de consternatie gebruik maken door in te zetten op snoeihard onderbuikbeleid voor de korte termijn (ach ja, zo'n D66'er zit er ook maar een paar jaar) met gezellige termen als 'halvering van de veestapel'.

En daar sta je dan, met je familiebedrijf, je lust en je leven, je miljoenenschuld bij de bank en je waardeloze vergunningen, je Zero-stal in aanbouw en je mooie emissievrije vloer. Denk je álles gehad te hebben krijg je te maken met provinciebesturen, sullige clubjes gevuld met omhooggevallen voorzitters van de lokale voetbalclub, bekende gezichten in de dorpskroeg en politici die te schraal zijn voor landelijke politiek, die de duimschroeven verder aandraaien en de veehouderij harder willen aanpakken dan minister Carola Schouten, kennelijk omdat ze zich willen laten gelden of omdat ze er gewoon geen fuck van snappen. Was dat het dan, nee hoor, komt nog eens bij dat milieuclubs en dierenclubs geen moment onbenut laten om in hun bevriende media (dat zijn gewoon de grote kranten) te laten optekenen dat je én compleet schijt hebt aan het milieu én beul bent voor je eigen dieren, terwijl je alleen maar je hoofd boven water probeert te houden in een familiebedrijf omdat je niet anders kán en wíl en nee, dat is NIET te vergelijken met 80 hippies op een brug die ons ervoor waarschuwen dat de wereld over tien jaar vergaat want die wereld vergaat niet over tien jaar.

De boeren zijn het gewoon ZAT, het getouwtrek, het jijbakken, het kissebissen, de onduidelijkheid, de onzekerheid. En wat krijg je dan, op Twitter? Types als Zihni 'participeren in de samenleving' de Troll, continu hamerend op 1 idioot met een Confederate Flag en een paar gekken die zó met de rug tegen hun muur staan dat ze het Provinciehuis zélf maar binnen gaan. Types als Sander de Schimmelstengel, die in 1992 ook nog wel een keertje op een boerderij was, die de Vara-dildo inmiddels zo hard in zijn huig heeft dat hij duizenden mensen die keihard knokken voor hun voortbestaan smalend over een kam scheert als Baudets Boreale Boeren. Erg belangrijk hoor, de natuur en stikstof enzo, maar vlieg zelf nog lekker een paar keer op en neer naar Zweden en Kroatië. En natúúrlijk zit er een zwik idioten tussen die boeren en natuurlijk slaat het als een tang op een boerderijvarken om een fucking strop op te hangen bij het provinciehuis.

Maar laten we in godsnaam niet de rafelranden van een paar van die Anti-Pieten of Antifa-Klimaatknakkers gaan stapelen want dan zijn we morgen nog bezig; we mogen toch niet hopen dat een gewelddadige gek als Michael 'botsplinters' van Zeijl het symbool is van iedereen die problemen heeft met Zwarte Piet, net zo min dat álle boeren bereid zijn deuren in te beuken voor hun zaak. En dan dat 'jamaar boeren'-gejammer van overige Ashaoïds en andersoortige Instagram-grietjes die zijn opgegroeid in vinex-land en al roerende in hun caramel macchiato nog wel iets te vertellen hebben over het wel en wee van de boer, omdat ze allemaal zo veel verstand van hebben van verdrukking omdat ze vorig jaar ook een keertje rood hebben gestaan. 'Jamaar vroeger ging ik met de hond lopen en toen gebruikte een boer pesticiden'. We zullen de gradaties in domheid maar niet gaan ranken want daar houdt het wel op qua bodem van de gierput. En HO, niemand betwist dat boeren ook subsidie krijgen, niemand betwist dat er ook klimaatstakers zijn, niemand betwist dat andere mensen niet ook hard werken, niemand betwist dat mensen in de zorg ook geknepen worden. Maar daar gáát het niet om.

Zoeken, zoeken, zoeken, zuigen, zuigen, zuigen. "En die leraren en die scholieren die staken dan, die beuken toch ook geen deuren in?" Nee, maar die hoeven er ook geen einde aan te breien als hun levenswerk vakkundig om zeep is geholpen door politiek en bestuurlijk gekonkel. Die zoeken gewoon een andere baan.

#Trotsopdeboeren & #dontbelievetheMSM

Social

OHNOES Cirque du Soleil afgelast...

Social

Participeren, toen het nog mocht

Reaguursels

Inloggen

Platteland: alleen competentie overleefd daar.

Zoltan | 17-10-19 | 14:10 | 1

Overleeft.

xavier | 17-10-19 | 14:28

Als de politieke leiders van een land corrupt blijken te zijn, is het de plicht van het volk om in opstand te komen.

Kim-Jung-Un | 17-10-19 | 14:10

Dat laatste is inderdaad een goeie tip: zoek gewoon een andere baan. Het is onrendabel, hangt aan elkaar van de subsidies en de hele rommel moet hoognodig gesaneerd worden. Zou bij andere bedrijfstakken ook gebeuren. Maar ja, nu zijn het zielige boertjes met diertjes die AL ons eten verzorgen (NOT). Hou toch op. De hele sector op de schop.

Wilhelm072 | 17-10-19 | 11:03 | 6

Je hebt gelijk!

DeEchteWaarheid | 17-10-19 | 22:13
▼ 3 antwoorden verborgen

Deze boerenoorlog is de facto de strijd van het platteland( met haar boeren,burgers en industrie) tegen de Randstad en met name de rood-groene ambtenarij in Den Haag. Die strijd gaan wij,inwoners en ondernemers,van het platteland niet verliezen. De sympathie van de stadsbewoner zal elke platteland bewoner een worst zijn. Rutte mag zich gelukkig prijzen dat de protesterende boeren zich zo netjes ingehouden hebben. Maar het startschot is gegeven voor het vroegtijdig einde van dit Rutte 3 kabinet en haar onzalige klimaataccoord.

Eendragtmaaktmagt | 17-10-19 | 10:32 | 2

Joepiee, het kabinet gaat vallen. Verkiezingen! Meer zetels voor Greet en Thierry, D66 hakveren, PvdA van 20 minus TimmerFrans weer terug naar 8. Alleen die 666.666 middelbaar en hogeropgeleide deugvriuwen die op die lekkere populaire Jessecstwmmen, daar is GeenStijl niet tegen oogewassen.

Ikbeneenzelfbouwer | 17-10-19 | 11:01

Het boerenverzet vertegenwoordigd niet alleen het boerenbedrog maar ook het afknijpen van de gemiddelde werkende Nederlander. Pensioenleeftijd omhoog en ook nog gekort worden omdat de rente laag moet om de Middellandse zee landen te helpen, Verplegingsalarissen net iets boven een uitkering, ongeremde migranten instroom, linkse klaplopers die naar hartelust kunnen kraken, enz. De linkse naive politiek schaadt ons meer dan menigeen doet geloven.

Nerderlander | 17-10-19 | 08:53

De boeren mogen ineens niet meer boeren. Want 'natuur'. Van de ene op de andere dag is het over, schluss, uit met de pret, uit met je passie, uit met het enige werk wat je kan, leuk vind en waar je je bestaan mee bekostigt. Met dank aan wat zweverige politici die met hun hoofd in Utopia leven.

En wat is nou de Grote Oplossing voor deze bak ellende die je over een enorme beroepsgroep uitstort? Wat zou de overheid nu eens verzinnen?

Weet je wat? We smijten er een bak geld tegenaan. Geld. De EU oplossing voor álles, alleen werkt het nóóit. Maar ze blijven het desondanks toch gewoon doen. Als boer weet je dat je met een uitkoopregeling financieel eraan genaaid zal gaan worden door onze oh zo betrouwbare overheid. Iets met een dik bedrag ontvangen waarna de belastingdienst direct de helft of meer weer komt opeisen.

Die boeren moeten weg, want ze willen windmolens op die grond zetten. Ze willen 'zonnefarms' op de plek hebben waar Clara de koe staat te grazen. Ze willen honderdduizenden huizen bouwen waar de bieten groeien. Dáár gaat het om; om geld. En ons eten dan? Onze onafhankelijkheid als land? Maakt niet uit, is ook een Grote Oplossing voor bedacht. We gooien er een zak geld tegenaan. Importeren die zooi wel uit Oekraïne, uit Spanje of uit Frankrijk. Maar geld kun je niet eten, beste politici. Daar heb je welgeteld he-le-maal NIETS aan.

Macroglossum | 17-10-19 | 08:45 | 5

@DeEchteWaarheid | 17-10-19 | 09:40: Hier bárst het van de koeien in de wei. Zelfs nu in oktober staan ze nog lekker met hun hoeven in het natte gras, grote lieve ogen kijken blij naar de wereld. Niks mis mee. En de boeren kiezen echt niet voor al die agrarische fabrieken hoor. Maar ze moeten wel. De ene regel na de andere, investering op investering wegens van staatswege constante stroom aan nieuwe regeltjes, tsja, dan MOET je wel efficiënter gaan werken. Want geld. Want belastingen, want regelgeving, want verplichte investeringen. Waarom denk je anders dat niet álle boeren biologisch zijn? Dat die alsmaar kopje onder gaan. En alles biologisch; we zouden niet eens genoeg kunnen produceren om alleen de Nederlandse bevolking te kunnen voeden. Dus? Importeren. Plofkippen vol ellende uit Oekraïne, hormoonvlees uit Canada via het CETA verdrag, de sperzieboontjes vliegen we in vanuit Kenia, de aardbeien uit Ghana, waar ze hele oerwouden kappen om ons te vreten te kunnen geven. Maar goed, naar Goed Nederlands Gebruik vegen we alléén ons EIGEN straatje schoon nietwaar?

Macroglossum | 17-10-19 | 10:03

Chapeau!

Roetveegje | 17-10-19 | 10:28

@DeEchteWaarheid | 17-10-19 | 09:40: Dat veel koeien niet meer buitenkomen heeft te maken met die stompzinnige mineralenregelgeving van ze. Sterker nog, ons licht Remkes heeft al gefluisterd dat boeren die koeien de wei in willen jagen een stikstofvergunning zouden moeten hebben. Als dat zo doorgaat bedenken ze ook nog vergunningen voor ploegen, gras maaien, aardbeien plukken en ga maar door.

5611 | 17-10-19 | 14:20
▼ 2 antwoorden verborgen

Prachtig, in de provincie worden door idioot strenge normen van de overheid van duizenden mensen de broodwinning kapot gemaakt. In de randstad noemt men ondertussen het afzeggen van een plat stukje toneel een "moeilijk" besluit. De disconnect tussen de beide Nederlanden had niet mooier in beeld kunnen worden gebracht.

supah | 17-10-19 | 08:37 | 1

Nederland 1 en Nederland 2. De beste analyse komt uit het buitenland, kijk op VRT.

5611 | 17-10-19 | 14:21

Ik kende een boer die zelfmoord heeft gepleegd. Die zat echt helemaal in de knoop en kon het geneuzel van de overheid er al lang niet meer bij hebben.

Albert K. | 17-10-19 | 07:57

Ik hoorde dat die duizenden boeren familie bedrijfjes allemaal gemiddeld voor een paar ton schuld bij de (rabo) bank hebben. Gemiddeld 4 a 5 ton. Hun bedrijf naast die schuld is misschien iets van 300.000 euro waard.

Hoe wil je die bedrijfjes uitkopen als regering? Stel dat Boer Piet dat dus gaat doen. Z'n schuld bij de bak 350.000. Z'n bedrijf is zonder schuld ook 350.000 euro waard. Je koopt hem uit voor 700.000. Dat is dus 0.7 miljoen voor 1 boer.

Wat houdt Boer Piet over? 0 euro! want de prijs van z'n bedrijf moet ie afstrepen met de schuld van de bank. Je krijgt hem alleen zo ver al ie er iets aan overhoudt. Laten we dan die 300.000 euro nemen zodat de totale uitkoop van 1 boer op 1 miljoen uitkomt.

Sta je dan met je familie bedrijf uit het jaar 1850 van 6 generaties. 300.000 euro winst heeft dat opgeleverd. Net genoeg om een vinex huis te kopen in Veenendaal. Daar heeft u het maar mee te doen. Uw familie ook. En alle klein kinderen die daarna komen kunnen straks naar dat vinex huisje wijzen en zeggen: "kijk, dit is het resultaat van het harde werken op het land van onze opa's en oma's. Daar moeten we trots op zijn is ons verteld"

En dan hebben we het maar over 1 boer. Baudet heeft gelijk. Dit gaat ons heel veel geld kosten met maar minimaal resultaat.

Rest In Privacy | 17-10-19 | 07:21 | 1

Hier maak je even een basale rekenfout, ik heb een bedrijf met blijkbaar 350.000 aan waarde en 350.000 euro aan schuld. Ik krijg van de overheid 700.000, ik betaal de bank af en de resterende 350.000 mag ik gewoon houden (tot de belastingdienst langskomt natuurlijk). De overheid heeft nu een boerenbedrijf van 350.000 euro dat ze binnen de kortste keren naar de tering helpen of waar ze "natuur" van maken. Succes dr mee!

supah | 17-10-19 | 08:39

En wat zijn wij trots op deze verzetshelden! Een ware inspiratie voor de gehele hardwerkende middenstand in dit land.

_Roy_ | 17-10-19 | 06:54
-weggejorist-
ristretto | 17-10-19 | 06:36

Die strop is zo gek nog niet , deden ze vroeger ook met corrupte politici en dat hielp.

kwakindezak. | 17-10-19 | 02:26 | 2

Idd, ja, guillotine werd ook wel eens gebruikt , werkte ook zeer goed. Een paar eeuwen later zijn ze het weer vergeten, dus moet het geheugen even worden opgefrist.

Kim-Jung-Un | 17-10-19 | 08:25

In 1672 bijvoorbeeld!

Lexus01 | 17-10-19 | 17:21

Opgepakt vanwege vuurwerk gooien, je verwacht toch op zn minst dat die boeren lekker carbid gaan schieten op het malieveld ipv vuurwerk.

gijs geluk | 17-10-19 | 00:45

"Wij hebben 4 mensen aangehouden; 2 voor vuurwerk gooien, 1 voor belediging en 1 voor niet voldoen aan bevel of vordering." - voorlopig waren de enige criminelen dus in dienst van de overheid.

dexter79 | 17-10-19 | 00:14

Er kan maar één groep de baas in Nederland zijn en dat is de mocromaffia.

JvanDeventer | 16-10-19 | 23:26 | 4

Totdat er een drempel bereikt wordt en het volk zich gaat organiseren en bewapenen...

_Roy_ | 17-10-19 | 07:00

Vlak de Albanezen niet uit, er zijn hier meerdere kapiteins op het schip.

khebtwelgezegd | 17-10-19 | 07:07

@_Roy_ | 17-10-19 | 07:00: "Het Volk" is al in de minderheid, en zeker het volk die bereid zijn iets te doen. Het is al lang te laat, met dank aan de overheid, die landverraders.

khebtwelgezegd | 17-10-19 | 07:17
▼ 1 antwoord verborgen

Shareholder II | 16-10-19 | 22:29
Ik heb het over innovaties van boeren om daar slim mee overweg te kunnen.
Over kennis versus toepassingen in de praktijk dus.
Al komt die kennis uit Wageningen, de (test)praktijk gebeurt door onze boeren.
En die gaan dus mee in deze vaart der volkeren.

Trouwens, wat zou Wageningen zijn zonder die praktijk.
Louter een instituut dat stofjes onderzoekt en rapportjes opstelt.
Ken wel wat gasten die daar hun dingetje doen - zoals een plan bedenken om 2,5 ton subsidie veilig te stellen. Hun eigen werkverschaffing dus.
Een zo'n pipo was destijds bezig met asbestnormen, en die konden eigenlijk veel lager ingeschaald dan waar menig verbouwboer bang voor hoefde te zijn.
Ik bedoel maar.

Er is simpelweg wat aan de hand met de onderbouwing van de rapporten waar beleidsmakers hun adviezen op uitbrengen. Het advies minder stront is een heel andere vertaling dan "halvering veestapel".

En het aardige is dat de boeren heus wel bereid zijn mee te werken aan hun bizz-aandeel in 'dé vervuiling', maar dan moet je dat wel neerzetten in het grotere geheel van alle vervuiling. Plus de eerlijke termijn overeen komen om hun bizz te laten schikken naar de gewenste, eenduidige situatie.

Zie het als dat jouw Mac in ene geen Indesign, Photoshop en Illustrator meer mag draaien, als dat het gebruik veel te belastend is voor... gnrrrble nee, geen goede vergelijking.
Maar je snapt.

Kudtkip | 16-10-19 | 23:24 | 1

Adobe InDesign? Dude really? Enfin zo zijn vee- en landbouwmachines ook met de tijd meegegaan. Het gaat gewoon om teveel stront. Dus juist géén Indesign maar gewoon strikt wat nodig is ;)

Shareholder II | 17-10-19 | 01:00

Boeren , politie en defentie zouden elkaar de hand moeten schudden.
Ze worden allemaal kapot gemaakt door de politiek

Hawk8749 | 16-10-19 | 23:02 | 2

Ik ben er absoluut voor om defentie er in te houden :-)

Shareholder II | 17-10-19 | 00:03

Amen!

_Roy_ | 17-10-19 | 06:55

Titel aanpassen aub. Met het nieuws van dit moment krijg ik het idee dat de Turken de baas zijn.

Diotima | 16-10-19 | 22:49

"En die leraren en die scholieren die staken dan, die beuken toch ook geen deuren in?"
Omdat die boeren gewoon gezond verstand hebben en weten wat in opstand in komen is.
En dat betekent niet alleen met een paar toeters in een aangegeven vakje met spelregels en spandoekje staan en zeggen ik ben het er niet mee eens. Dit is voor het eerst sinds jaren dat we eens een protest hebben met direct resultaat. Het enige wat ik meegemaakt hebt zijn Glas, Plas, Was demonstraties voor dit boerenverzet, omdat ze dondersgoed weten of dat volk is braaf en protesteren toch wel lief en beschaafd hoeven we alleen te zeggen we hebben jullie gehoord en gaan kijken naar een oplossing, in mijn eigen woorden een glas,plas,was demonstratie. Gelukkig snappen de boeren wel, jullie luisteren niet naar ons waarom moeten wij dan wel naar jullie regels luisteren godzijdank met verstand zonder anderen in gevaar te brengen of onnodig te rellen(met her en der natuurlijk een domme koekwaus als uitzondering)

Kami sama | 16-10-19 | 22:41

"Je hebt écht een verkeerd beeld van boeren, en dat mag.
Onze kenniseconomie is onze trots en niet een schijtende koe".
Shareholder II | 16-10-19 | 22:05
Ook jij hebt een verkeerd beeld van de boeren en hun kennis, dus enorme bijdrage aan dat deel van de economie.
Haal ik even het comment van Eeuwig.. Op.. Vakantie om 21:41 aan - Op Texel zijn de boeren betrokken bij een project om gewassen op zilte grond te kunnen telen.
Eén vijfde van de landbouwgrond op aarde is te zilt om normaal op te verbouwen. Niet gek, als je bedenkt dat de aarde meer zeewater en kustlijnen heeft dan land.
Een heel lekker aardappeltje dat je in de supermarkt kunt kopen (Jumbo voor zo ver ik weet en ken) is het ras Jazzy. Ik zweer erbij dat dit zelfs smaakt zoals een aardappel hoort te smaken.

Ok, dit betreft landbouw, nog geen veeteelt. Qua kennis en innovatie was er afgelopen week nog een tv item over boeren die hun varkens apart laten piesen van de plek waar ze schijten. De mix namelijk van die uitwerpselen zorgt voor ammoniak - weinig fijn, slecht, normen, regeltjes etc.
Maar omdat je varkens dus kunt trainen, zindelijk kunt maken zeg maar, valt er heel wat op natuurlijke wijze te verbeteren aan die bizz.

En nou jij weer, over boeren, kennis en het stokpaard economie.
(Ps. Onyx heeft zoals je ziet de truc van de r-button niet gedaan).

Kudtkip | 16-10-19 | 22:22 | 7

Kudtkip
OS vers installeren? Klinkt heel erg PC-format-C. Maar er is altijd een uitweg. Macs gaan nie stuk of hij was allang stuk geweest. Met CarbonCopyCloner zet je shit zo weer terug. Maar je was niet tech savvy, zei je. Misschien een student-aan-huis laten doen? Zelf zorgen dat je de install hebt. En usb-drive om op te parkeren. Moet te doen zijn.. je zit nu al dagen te pielen?

Shareholder II | 17-10-19 | 00:43

Die kenniseconomie is alleen leuk voor een happy few, het overgrote deel van de bevolking komt aan de zijlijn te staan door automaterisering en robotisering. Misschien moeten we voortaan maar op grote schaal hoger opgeleiden importeren uit lage lonen landen die hier voor 30% minder willen werken. Kijken hoe snel de mening over arbeidsmigratie dan omslaat.

supah | 17-10-19 | 08:45

@Shareholder II | 17-10-19 | 00:01: Mest moet je inderdaad niet als probleem beschouwen maar als bron van mineralen die je in een mest fabriek terug kunt winnen. Zet een aantal van die fabrieken neer op plekken waar ze weinig overlast veroorzaken (Moerdijk, Maasvlakte, Eemshaven) en je bent spekkoper.

Ten aanzien van de kennis industrie heb je een punt, een stad als Eindhoven draait op ASML.

Je hebt alleen een wat beperkt beeld van de landbouw. Landbouw en voedsel is ook kennisindustrie en toevallig een waar we retegoed in zijn. De meeste jonge boeren hebben dan ook HAS of Wageningen achter de rug. En voedsel is, meer nog dan een nieuw mobieltje, basisbehoefte. Een land als China met 1.5 miljard inwoners is razend geïnteresseerd in onze expertise.

Waar we nog een slag kunnen maken, is hogere kwaliteit. Te veel landbouwproductie is nu van gemiddeld goede kwaliteit. Vergelijk de ontwikkeling van de smakeloze Wasserbomben van 25 jaar geleden naar de tig soorten tomaten nu. Dus bijvoorbeeld meer niveau Parmaham in plaats van schouderham. Dat vergt ook stukje heropvoeding van de Nederlandse consument die nog steeds te veel op prijs koopt.

Stikstof in natuurgebied kun je ook oplossen met beheer, zoals schapen op de hei. Zo zijn die gebieden ook ontstaan, volkomen natuurlijk dus, en je kunt er weer heerlijke dingen van maken.

5611 | 17-10-19 | 14:42
▼ 4 antwoorden verborgen

De boeren, burgers en buitenlui worden geofferd op het vieze vunzige schijnheilige smerige helse stinkende gore deugzieke linkse verrotte klimaat-altaar. Wat een vlek in de Nederlandse geschiedenis.

Dr.SapperDeFlipFlap | 16-10-19 | 22:05 | 4

@Shareholder II | 16-10-19 | 22:23: Wat is er dan nu mis wat goed moet komen? Ga je persoonlijk zo zwaar gebukt onder de die enorme verschralende biodiversiteit omdat schrale grond flora wat vermindert? Heide-nostalgie?

Gen. Maximus | 16-10-19 | 22:37

ik deel uw correct beschreven emotionele waardering voor deze praktijken

Bakschuif | 16-10-19 | 23:39

Heide-nostalgie.. Dat klinkt wel schön ja.
Maar verder volg ik je niet, maar laat ik je doorverwijzen naar het RIVM want die schijnen de cijfers te hebben over wat mis gaat en goed moet komen.
Zoals u natuurlijk donders goed weet. Ik verwoorde hier enkel (letterlijk) wat de roverheid al tijden in de media aankondigt..

Shareholder II | 17-10-19 | 00:35
▼ 1 antwoord verborgen

De politiek is weer lekker bezig de mensen tegen elkaar uit te spelen.
"We kunnen geen huizen bouwen omdat de boeren te veel stikstof produceren"
In Frankrijk lachen ze zich de ballen uit de broek terwijl wij onze boerenbedrijven om zeep helpen, nemen zij lekker de productie over, want in Frankrijk hoeven ze zich niet aan de regels te houden en ontvangen ze bakken met subsidie.

Osdorpertje | 16-10-19 | 22:00 | 5

@Osdorpertje | 16-10-19 | 22:43:
Werd verboden om dat de vissersvloot voor maximaal 5% uit pulsvissers mocht bestaan maar het uiteindelijk 50% was.

De Eierbal | 16-10-19 | 23:42

@De Eierbal | 16-10-19 | 23:42: En de Fransen niet wilden.

Frau Merkel | 17-10-19 | 08:27

@Osdorpertje | 16-10-19 | 22:43: Inderdaad. Socialistische technocratie = begin einde alle ontwikkeling en beschaving. NEXIT nu ! Dan zijn wij over 50 jaar lichtjaren voor op de EU.

Kim-Jung-Un | 17-10-19 | 08:32
▼ 2 antwoorden verborgen

Het zou deze burgermeester enorm sieren om de boeren te prijzen, zo veel en zo massaal en verwaarloosbaar qua incidenten. Waarom dit niet benadrukken? Past dat niet in het eigen politieke plaatje (met je flut rapportje)?
-
De boeren worden door deze burgermeester enkel negatief omschreven. Jammer, als een stel linkse idiote wereldverbeteraars heel Hamburg slopen dan praten we het goed en nu wordt gezocht naar negatieve zaken om te melden (ze vinden het onderhand jammer dat er niets te melden was). Klasse van de boeren dat er geen enkel luchtje zat aan hun terechte protest:)
-
Komt vanavond een Duitse politicus in Pauw uitleggen waarom het stikstof probleem aan Duitsland voorbij gaat?
Ben benieuwd.
-
Laten we alsjeblieft de agrarische sector maximaal steunen, voordat die in Nederland ook kapot gemaakt wordt. Vergeet niet dat dit netto-staatsinkomsten zijn, ook links Nederland moet dat beseffen, zeker met al die Sinterklaas hobby's voor de hele wereld.

bananabanana | 16-10-19 | 21:57

@TeeJee | 16-10-19 | 22:05:
Hipsters eten sugarsnaps die worden ingevlogen vanuit Kenia en verkocht per 5 op een piepschuim schaaltje.

Osdorpertje | 16-10-19 | 22:36

Wat de Rooie er niet bij verteld, is het feit dat de schaalvergroting van de agrarische sector door de overheid min of meer is opgelegd.
Mansholt.

de honden blaffen... | 16-10-19 | 23:01

@Osdorpertje: Daar heb ik in 020 bij marqt idd es een vermogen voor betaald. Smaakte wel gewoon naar boontjes gelukkig.

Shareholder II | 17-10-19 | 00:45
▼ 3 antwoorden verborgen

Wees maar blij dat KOZP geen tractors heeft.

jan-lul-de-behanger | 16-10-19 | 21:55 | 2

alleen maar rukkers

Bakschuif | 16-10-19 | 23:41

Die werken niet! Trekkers zijn voor harde werkers.

_Roy_ | 17-10-19 | 06:58

Nee. Boeren zijn niét de baas in Nederland.
Maar met 4 arrestanten is de dag rustig verlopen en dat is goed.

Shareholder II | 16-10-19 | 21:53 | 1

Precies, spontaan is links die “wereldberoemde” maagdenhuisbezetting en de “geen woning geen kroning” totaal vergeten, een stukje de confrontatie aangaan is pas net begonnen.
Dit is pas een begin, hou je brandnetelbroeken goed vast wijffies! De wind is gezaaid...

willem n | 16-10-19 | 23:03

Ik denk dat veel aanwezige sympathie bij de niet boeren te maken heeft omdat zij geen oersterke trekkers hebben om bij de niet luisterende overheid het broodnodige respect voor de gewone Nederlander kan afdwingen. Zoals voor machteloze bejaarden die op hun oude dag wegkwijnen met een uitgeklede zorg en merken dat hun pensioengeld steeds meer wordt gekort. Dat terwijl hun kinderen bijna al hun energie voor hun werk nodig hebben om zelf het hoofd boven water te houden. De rek is er voor steeds meer gewone Nederlanders uit. Ook daarom vinden velen het mooi wat de protesterende boeren met hun zware trekkers midden in Den Haag doen.

Vuurspuger | 16-10-19 | 21:53 | 3

Je hebt écht een verkeerd beeld van boeren, en dat mag.
Onze kenniseconomie is onze trots en niet een schijtende koe.

Shareholder II | 16-10-19 | 22:05

@Shareholder II | 16-10-19 | 22:05: Mijn trots zijn de hoogbejaarden, van de stille generatie die meteen na de Tweede Wereldoorlog door hard werken het land weer hebben opgebouwd.. maar nu machteloos ervaren dat ze steeds verder in inkomen achteruit gaan... omdat de rente veel te lage rente politiek van de Europese bank de financiële wereld op de kop heeft gezet. Mijn trots zijn de mensen die in de zorg werken... waar de beloning voor hard werken flink beneden peil ligt... omdat mensen die zorg nodig hebben in dit land economisch niet (meer) interessant zijn. Mijn verachting gaat uit naar Brussel, met haar hielenlikkers zoals zetbaas Rutte. Tevens vriendje van klaplopende multinationals die wel volop van onze infrastructuur gebruik maken.. maar daarvoor (vrijwel) geen belasting betalen. Eigenlijk schreef ik niet over de boeren zelf, maar over de steun vanuit de rest van de bevolking.. die zich door de gevestigde politiek al heel lang belazerd en in de steek gelaten voelen.

Vuurspuger | 16-10-19 | 23:59

@Shareholder II | 16-10-19 | 22:05: Je hebt zelf een te beperkt beeld van de landbouw. Verbreed je horizon eens.

5611 | 17-10-19 | 14:50

Toch typisch dat Rutte zegt dat de boeren zich bij het protest aan de regels moeten houden, en dat anders het strafrecht geldt.

Ik heb het hem nog nooit horen zeggen toen zijn linkse GL vriendjes gewelddadig gingen betogen. Frappant.

El Rico Grande | 16-10-19 | 21:52 | 2

Dat komt omdat Rutte zelf ook een groenslinkser is die zich op aalgladde manier een van oorsprong rechtse partij heeft ingeslijmd. Daarna begonnen de boel van binnenuit af te breken (Wilders en Verdonk geroyeerd), voor de bühne nog even samen geregeerd met de PVV, die partij met behulp van het CDA zoveel narigheid door de strot geduwd dat ze wel moesten breken, en voilà, het linkse feestje kon beginnen.

leaupveaugel | 16-10-19 | 23:24

Ik heb hem ook nog niet gehoord over die Turken in Rotterdam gisteravond.

5611 | 17-10-19 | 14:52

"Ach dat hou je toch boosmensjes die alles aangrijpen.
Boeit weinig, de boertjes zijn bijna allemaal weer terug naar huus en het leven gaat weer terug naar normaal.
Zo werken die dingetjes in de echte wereld".
Berbaar | 16-10-19 | 21:39

--> Herhalio, vervelio.

Kudtkip | 16-10-19 | 21:52 | 2

Berbaar krijgt geld om te reaguren. Soms mag hij naar zijn therapeut in Rotterdam.

El Rico Grande | 16-10-19 | 21:54

@El Rico Grande | 16-10-19 | 21:54:
Voor U een vraag, voor mij een weet ;) lol

Berbaar | 16-10-19 | 22:43

@Gulliver | 16-10-19 | 21:22
Men wil zoveel mogelijk de machtigere (zware) industrie en bouw vrijwaren van maatregelen, dat doe je door andere bedrijfstakken te treffen ter compensatie. - als je ziet waar Nederland op buitenlandse beursen en bestuurders tijdens handelsdelgaties mee te koop lopen dan zijn het bijv. de stapelbare kassen voor slaplantjes onder paars licht en allerlei innovatieve technieken voor zaadveredeling etc. Er is geen bestuurder die te koop loopt met de 54 miljard Euro aan 'ordinair' vis, vlees en melkproducten dat door die boeren die o.a. stonden in Den Haag jaar in jaar uit voor een enorme export zorgt.

Het zijn technocratiebots als Rob Jetten die Nederland bestuurlijk (lobbyen) willen kleien naar een soort van high tech model land waar geen plaats is voor 'domme' producten

litebyte | 16-10-19 | 21:51

Thank God i'm a country boy

Stopthemadness | 16-10-19 | 21:50 | 1

eh... boerenlul...? echt?

Bakschuif | 16-10-19 | 23:43

Gulliver | 16-10-19 | 21:22
Heel wel mogelijk.
Hoe gaat men dan het stikstofgezeik, dat ook de bouwsector treft, oplossen?
Eerst zien hoe de shovels en hijskranen het Malieveld bestormen?
(Wat natuurlijk niet gebeurt, want die sector is niet zo eensgezind als de boeren).

Punt blijft dat er vele sectoren zijn die debet zullen zijn aan dit aarde aantastende probleem. Begin eens met mega industrieën die olie verwerken tot plastic bijvoorbeeld. Of pak chemische industrieën aan die hoge concentraten produceren om de houdbaarheid en kleur van tig voedingsmiddelen te bevorderen.
Och, het lijkt me dat er in de totaal verkeerde hoek gezocht wordt naar ommekeer en verbetering.

En onderwijl wíllen onze boeren best mee in de progressie, in verantwoorde bedrijfsvoering. Verantwoorde landbouw, veeteelt. Dat wordt ze nu alleen schier onmogelijk gemaakt.

Minister Schouten heeft nog maar 1,5 jaar om het langere termijnplan van circulair boern' rond te krijgen met deze sector.
Daar moeten de provinciebesturen voorlopig, of nee altijd, vanaf blijven.

Kudtkip | 16-10-19 | 21:49

Natuur. Op Texel is door Staatsbosbeheer een tamelijk omvangrijk bos 'De Dennen' aangelegd sinds het eind van de 19e eeuw. Heel apart: er wil geen enkel konijn of vogel binnen in dat bos leven. Het is er merkwaardig doods, helemaal zonder fauna, een griezelig biologen experiment dat faliekant mislukt is maar met kunst-en vliegwerk in stand gehouden moet worden (Er willen ook amper paddenstoelen groeien). Het enige wat je hoort, als je er door heen loopt, is een soort snelweg geruis op de achtergrond. De Noordzee. Wat wel als fauna in dat bos pleegt rond te banjeren zijn randstedelingen. Met hun lievelingen. Omdat het moet hebben ze soms (vaak ook niet) plastic zakjes bij zich, waarin de hondenpoep wordt verzameld, dichtgeknoopt en vervolgens zonder gêne gedumpt in 'de natuur'. De hoeveelheid hondenpoep in 'De Dennen' is afgrijslijk groot. Honden krijgen vreten. Dat vreten is in uitgepoepte vorm dodelijk voor schapen en alle andere fauna binnen en buiten de natuur. Dit zwaar overbelaste 'natuur' gebied 'De Dennen' waar de randstedeling met zijn hond rondjes loopt is welbeschouwd helemaal geen echte natuur. Het is een mislukt laboratorium experiment van biologen (die ook experimenteerden met wilde ganzen, wat giga uit de klauwen liep), van iets wat maar niet op een natuurlijke wijze wil lukken.
Zo kan je in heel Nederland 'natuur' aanwijzen, dat op een zeer onnatuurlijke manier kunstmatig in stand gehouden moet worden. De Oostvaardersplassen, de zandverstuivingen op de Veluwe die maar met jonge berkjes dicht blijven groeien. Het zijn hobbies van biologen. Voor die hobbies moeten de hardwerkende boeren verdwijnen.

Eeuwig..Op..Vakantie | 16-10-19 | 21:41 | 3

Zo is het.
Als je het aan de natuur zou overlaten, zouden stikstofminnende planten het probleem oplossen.

de honden blaffen... | 16-10-19 | 23:06

Niet te veel realiteit svp, ze raken al van slag als ze in de file staan.
Een ruggengraat is facultatief, gezond verstand veroorzaakt principes en die kosten duurr

willem n | 16-10-19 | 23:13

@de honden blaffen... | 16-10-19 | 23:06: Dat heeft niet alles te maken met stikstof. Sowieso zal heide als je niks doet, de neiging hebben om terug te keren naar de natuurlijke staat, meestal een eikenberkenbos. Extra stikstof versnelt hooguit dat proces.

Het beste is om heide te beheren op de manier zoals ze ontstaan is: laten begrazen door schapen en eventueel een keer afplaggen, beide met als effect dat je voedingsstoffen afvoert.

5611 | 17-10-19 | 15:01

Nico Dijkshoorn spuwt zijn gal, wat is die zuur geworden!

Rest In Privacy | 16-10-19 | 21:37

Top Tegel, Hulde.

Knarf9999 | 16-10-19 | 21:34

De linkse gekte die Amsterdam in zijn greep heeft woekert nu uit over de rest van ons land. In de hoofden van milieufanatici bedachte milieuproblemen leggen ons land plat en tot op dit moment komen alleen de boeren in 't geweer. Dit bizar doorgeslagen milieu dogmatisme dat inmiddels flinke economische schade begint te veroorzaken moet gestopt worden. Het zou mooi zijn als bouwend Nederland zich aansluit bij de boeren en de acties zich uitbreiden en verharden, want het kwartje is in Den Haag nog lang niet gevallen.

Crusher | 16-10-19 | 21:34 | 1

Ik deel je hoop!

Rest In Privacy | 16-10-19 | 21:46

Altrigh GS staat te springen op een revolutie van het volk. Een ware boerenopstand. Maar bij de volgende verkiezingen overwint het verstand gelukkig weer en stemt men op fatsoenlijke partijen.

rzer0 | 16-10-19 | 21:33 | 5

@Berbaar | 16-10-19 | 21:39:
Marie Antoinette wil haar hoofd terug... (Excusez-moi Madame, pour la comparaison)

Wol | 16-10-19 | 21:50

Waren de trolaccounts zonder zwitsal nu al op?
Wat een prutsers bij je politbureau....

koolteer | 16-10-19 | 21:58

Alweer het gebruik van de kotsterm fatsoenlijke partijen. Wijst vooral op dogmatisch denken en andersdenkenden als zijnde minderwaardig wegzetten. Klaasiek marxistische debating truc.

5611 | 17-10-19 | 15:03
▼ 2 antwoorden verborgen

Het schijnt dat het regime Rutte onweersbuien met regen verboden heeft. Door die combinatie komen er namelijk teveel stikstofverbindingen in de grond, wat de groei van planten bevordert.
Planten en bomen, daar moeten we vanaf. Vinex-wijken voor de 140.000 geïmporteerden, daar moeten we naartoe.

El Rico Grande | 16-10-19 | 21:32

Goed gedaan boeren. Doorgaan, doorpakken nu. Dit protest gaat prima zo.
Media zullen framen natuurlijk. Maar het recht staat aan de boerenkant. Punt.

Hein5.0 | 16-10-19 | 21:31

Plus veel voor deze column.

toetssteen | 16-10-19 | 21:31

Kuifje-in-de-EU | 16-10-19 | 20:08
Wat laat jij je kennen zeg.
Stukkie schedelmeten wat je Baudet zelfs zou verwijten?
Dit gaat niet meer om een meningsverschil, maar woordelijk om "minder, minder boeren".

Of moet het "Opzouten met die lui. Lage voorhoofden, lage IQ's, grote handen en grote trekkers. En een veel te grote bek" nog weer anders opgevat worden?
Alleen niet komen demonstreren in Den Haag of zo.
Want verstoort je dagelijkse rondje met het hondje, dan wel die van de bezorgboer van je vreten.

Oh boy, wat een blamage voor de (fanbase) vvd.
Je meent het zonder enige ironie namelijk echt.

Kudtkip | 16-10-19 | 21:31 | 8

@Berbaar | 16-10-19 | 22:46:
U vergeet er bij te melden dat reflecteren op Uw inclusieve clubje vereist dat men elke reflectie opzij dient te zetten. Zowel de zelfreflectie als de reflectie met mensen die niet bij de OSM-club behoren.

reservebelgië | 16-10-19 | 23:33

@Berbaar | 16-10-19 | 22:46 | reageer |
hoe kom jij daar dan in, trol?

Bakschuif | 16-10-19 | 23:47

@Berbaar | 16-10-19 | 22:46: Zelfstandig denken? Bij de VVD geldt resistance is futile, het enige wat je kunt doen is een graantje meepikken. Zie daar het business model van sommige reaguurders, nee geen namen.

5611 | 17-10-19 | 15:06
▼ 5 antwoorden verborgen

Live tig Nederlandse vlaggen gezien en nul confederatievlaggen.
En wat interesseert mij het als er een opduikt? Voor de clowns uit clownworld is 'zoek de nazi' een irritant kutspelletje.

SIogra | 16-10-19 | 21:23
-weggejorist-
Cool Pete | 16-10-19 | 21:23 | 1

Men wil van de boeren af om bouwgrond voor nieuwe vinexwijken vrij te maken. Ieder boerendorpje in de buurt van de randstad zal binnen 20 jaar zijn omsingelt met nieuwbouw.

Rest In Privacy | 16-10-19 | 21:22 | 6

@Gulliver | 16-10-19 | 21:43:

Je moet het inderdaad weten te vinden. Waddinxveen, Gouda, Moordrecht, Nieuwerkerk, Capelle aan den IJssel: het is inmiddels bijna één aaneengesloten woongebied.

MickeyGouda | 16-10-19 | 21:53

Je vergeet de zonneparken. Volgens de Volkskrantpropaganda een enorme verbetering van het landschap (die saaie groene weilanden en akkers, weg ermee) en je kunt er bloemetjes voor de bijtjes zaaien.

5611 | 17-10-19 | 15:08
▼ 3 antwoorden verborgen

Normaal gesproken heb ik een spuughekel aan die achtergebleven landarbeiders en hun strontlucht verspreidende voertuigen... Oh wacht... Nog steeds eigenlijk....

Stijlloze bezoeker | 16-10-19 | 21:20 | 2

En ze zijn niet alleen onverstaanbaar maar ook lelijk.

AntonJensen | 16-10-19 | 21:31
-weggejorist-
Binkoo | 17-10-19 | 10:30

"Boeren zijn de baas in Nederland".
Lekker frisse korte kop van @Mosterd.
"Boeren zijn baas (in Nederland)" was ook een lekker kort kapsel gewees.
Want bazen zijn het.
Ook fijn dat wijnboeren ook boeren, en zeker ook bazen zijn. Wijnboerbazen.
En in NL neemt de kennis van, en mogelijkheden tot, voor NL sterk terroir en voor NL standvastige druivenrassen, met de jaren sterk toe.
/
Voor onze @Kuifje is het anders wel weer de hoogste tijd voor een glas wijn.
Vreet zich hieronder weer eens op van 't chagrijn.
Is weer eens zover, 1x p/zoveel tijd. Ja, dat gebeurt. Overkomt de besten.
*KLOK!* Op de kloeke Baas den Boer EN de kloeke Bazin den Boerin.

chicago river | 16-10-19 | 21:17 | 4

Die boeren maken inderdaad heel wat los in de panelen. Ik neem er maar een roseetje op (de fles moet leeg). Santjes, Chicago, op het nieuwe elan!

MickeyGouda | 16-10-19 | 21:30

Het mooie van druivenrassen is dat ze hier kunnen co existeren. Ik heb nog nooit een pinot noir een pinot blanc in elkaar zien slaan.

wijsvinger | 16-10-19 | 21:34

@BP Richfield | 16-10-19 | 21:27:
Hij spelt vrijwel foutloos en ook zijn grammatica is tip top. Is wat dat betreft intelligenter dan DKS. Er klopt alleen weinig van zijn achtergrondverhalen. Zoals dat hij "van het platteland" komt.

LiniaalRectaal | 16-10-19 | 21:53
▼ 1 antwoord verborgen

Enorme tegel van @Mosterd laat weinig ruimte voor kritisch tegengas. Toch ben ik dat gedram van de boeren spuugzat. Suck it up, bitches! Elke bedrijfstak (ook ongesubsidieerde) heeft te maken met veranderende regelgeving en tegenslagen. De meesten hebben echter geen tijd en gelegenheid om even het verkeer plat te gooien als ze een stikstof-scheet dwars zit. Stel je bedrijfsvoering bij, of verkoop de boel, maar hou op mij lastig te vallen!

Azijnist | 16-10-19 | 21:16 | 18

je hebt een klein denkraam, vrees ik voor je. Blijf als brave hamster vooral heel hard door lopen in je wieltje in je kooitje...

Bakschuif | 16-10-19 | 23:50

azijnpisser

Hoorneslaan | 17-10-19 | 00:49
▼ 15 antwoorden verborgen

Ik ben helemaal klaar met de postmoderne linkse kliek, vooral die van Amsterdam. Traditioneel Nederland wordt kapot gemaakt en vervangen door... nou ja iets van minder waarde. Ik steun de boeren. Zij strijden voor het behoud van Nederland: de Nederlandse manier van denken en voelen, in het leven staan.

Rest In Privacy | 16-10-19 | 21:15

Mwah, emotioneel stuk. Dus niet echt scherp. Uiteindelijk regelen we in Nederland zaken middels polderen en een democratisch proces. Als een kleine minderheid met trekkers haar gelijk komt halen en met dreigen dat gelijk krijgt.... Iets met een volk en tirannen. RIVM en TNO hebben gelijk. Of je het nu leuk vind of niet. En ik snap best dat al die opgekropte kleine verdrietjes van de afgelopen decennia er een keer uit moeten. Typisch in deze is dan ook dat enge mannen als Baudet en Wilders even komen buurten. Die spelen in op die verdrietjes De boeren die ik ken (2) moeten daar niets van hebben. Maar ga rustig door met het tegen elkaar opzetten van groepen;
Links tegen rechts.
Stedelingen tegen rechts.
Islam tegen rechts.
Wetenschap tegen rechts.
Wielrenners tegen rechts..
Marokkanen tegen rechts.
Roetveeg piet tegen rechts
Iedereen tegen rechts.
Man tegen rechts.
Jan Roos tegen iedereen.

Het is een race naar de bodem. Kost geen moeite want de zwaartekracht helpt.
De vraag is alleen wie er straks op de bodem de macht heeft.

Dit land kan zoveel beter.

Zeau, morgen weer gewoon op pad om te gaan werken. Zin an.

Ignatius J Reilly | 16-10-19 | 21:12 | 4

Het feit is nu net dat *we* in Nederland nauwelijks nog zaken regelen. Zaken worden vooral voor *ons* geregeld. Als het zo uitkomt (subsidies) maar ook als het niet uitkomt (reducties)
Dat polderkolder model waar ze tot in Japan mee te koop liepen is al jaren geleden achterhaald. Nederland is al vele jaren een lobbycratie. Alles wordt tegenwoordig opgelegd en opgevolgd. En zowel het grote excuus als de grote schuldige is tegenwoordig vrijwel altijd Brussel (lees EU) waar zowel populsiten als verantwoordelijk bestuurders zich achter schuilen.

litebyte | 16-10-19 | 21:30

Hoewel ik het met het "proces" wat je noemt enigszins eens ben, zelfs via Teletekst laat onze doorluchtige NOS weten dat "experts" de Tweede Kamer iets heel anders vertellen dan de experts het RIVM en TNO. Tja het zijn net mensen, al die experts en RIVM en TNO incluis:
nos.nl/artikel/2306420-kabinetsbeleid...

Wol | 16-10-19 | 21:31

@Wol | 16-10-19 | 21:31: Overheid krabbelt terug. Over de rug van de rekenaars en uitvoerende instanties. Zal niet de eerste keer zijn. Oppertunisten.

Ignatius J Reilly | 16-10-19 | 21:48
▼ 1 antwoord verborgen

De klimaatgekkies in het parlement
Kosten onze economie menige cent
De winkeliers en de boeren
Met wie ze oorlog voeren
Werken voor ons wat niet wordt erkend

De klimaatgekkies blijven maar tieren
En vaak zijn het nog maar scholieren
Opgejut door linkse activisten
Oh als ze nou maar eens wisten
Ons land is veel te klein om te pionieren

De klimaatgekkies verwoesten de welvaart
En overschreeuwen ons in elke toonaard
Met steun van ’t kabinet
Worden we flink afgezet
Alleen in ons land wordt zoiets aanvaard

De klimaatgekkies vinden nu hun Waterloo
De veestapel halveren van achter ‘t bureau
Wordt verhinderd door de boeren
Dat zijn Hollandse kerels, echte stoere
Die Hans Brug stoppen met z'n domme show

Angélica de Sancé | 16-10-19 | 21:08 | 5

Mooi gedaan, hoe doet u dat toch weer elke keer ?

thephysicist | 16-10-19 | 21:32

Fantastisch!

Maris v.d Hof5393 | 16-10-19 | 21:33
▼ 2 antwoorden verborgen

Driemaal Alaaf! voor Mosterd

prutsclown | 16-10-19 | 21:08

Laat ik vooropstellen dat deze methodes van boeren niet mijn idee zijn van behoorlijk bestuur, democratische vertegenwoordiging van het hele volk of besturen op basis van kennis en ratio. Als we de agenda niet laten dicteren door een minderheid van klimaatdemonstranten (hoop ik), zou een gewelddadige blokkade door boeren ook niet grond voor beleidswijziging horen te zijn.

Tegelijkertijd vind ik de boeren persoonlijk i.t.t. tot milieuzwatelaars wel sympathiek en die hebben tenminste een écht probleem i.p.v. een te rijke fantasie en fobie voor verandering of elke menselijke activiteit. En er is nu gewoonweg sprake van wanbeleid door de overheid.

En het is hilarisch om de apologeten van de gevestigde orde over elkaar te zien buitelen en een hele bevolkingsgroep te zien stigmatiseren. Letterlijk zogenaamd allemaal dierenbeulen en milieuslopers, gebaseerd op eigen gebrek aan feitenkennis en feitelijk zelfs een échte oproep tot "minder, minder, minder". Want zogenaamd moet de helft van de boeren het land uit gejaagd worden. Waar blijft het OM met de voorgedrukte aangiftes? Of zijn boeren niet van het Agrarische Ras zoals Marokkanen van het Marokkaanse Ras kennelijk? Is dit geen groepsbelediging, smaad, laster en discriminatie pur sang?

Maar wat me nog het meest verbaasd en ergert is dat onze bestuurders en dit land elk gevoel voor verhouding en prioriteiten kwijt lijken te zijn. Men luistert naar milieu-extremisten die nepnatuur in stand willen houden. Kunstmatig schrale biotopen die er zonder de mens niet waren geweest. Compleet willekeurig aangewezen stukjes "groen" (of zandgrond) die na de menselijke vernietiging van de oorspronkelijke natuur eeuwig in hun huidige gesloopte toestand moeten blijven, als monument van Nederlandse ondernemerslust en VOC-mentaliteit.

Maar zelfs al waren het de laatste stukjes oerbos van NL, wat dan nog? We hebben 17 miljoen mensen in dit land en het is gangbaar beleid om dat alleen maar te laten toenemen, het liefst met zo kwalitatief laag mogelijke aanwas, als we feitelijk kijken naar het overheidsbeleid wat betreft migratie en geboortestimulatie. Terwijl dat dus ook de hoofdoorzaak is van alle soorten milieu- en klimaatschade en menselijke invloed op de rest van de natuur, zowel echt als ingebeeld. Zolang je die niet wilt aanpakken bij de wortel, is het gewoonweg irrationele waanzin dat je prioriteiten legt in de volgorde: behoud van nepnatuur, mobiliteit, woningruimte en voedselproductie. Niet alleen voedsel voor NL maar wereldwijd gezien onze export. Het zal wel degelijk een impact hebben op de rest van de wereld als wij ineens stoppen met produceren en exporteren en ineens gaan importeren en concurreren met de voedselvraag elders. Tuurlijk is het zure antwoord van de neocalvinisten: dan eet je maar minder. Nou, jij eerst dan, dominee. Geef maar het goede voorbeeld met je uitgemergelde lijf geselen voor het milieu en honger in de Derde Wereld.

Prioriteit hoort bij elk mens met zelfs maar basaal verstand of minimale levenslust te zijn: water, eten, onderdak, vervoer en daarna komen de luxezaken met ergens aan het eind natuur en helemaal aan het eind behoud van nepnatuur. Zoals zo'n Duits figuur al zei: Zuerst kommt das Fressen und dann die Moral. Of in dit geval eerst vreten en een dak boven je hoofd, normaal je kunnen verplaatsen door het land en dan pas aan het eind het ondraaglijk deugen met je volidiote mening over het behouden van kaalslag.

Wol | 16-10-19 | 21:05 | 3

Goed stuk. Zouden meer mensen moeten denken.

koolteer | 16-10-19 | 21:09

Dank.

Kaas de Vies | 16-10-19 | 21:10

Kijk maar uit hoor sommigen trekken het al niet als ze een tijdje in de file moeten staan, je vraagt nu moraal van mensen die allemaal in hun eigen bubbel leven en alleen bevestiging van hun visie zoeken bij hun gelijkgestemden en anderen alleen maar denigrerend wegzetten als mindere mensen.

willem n | 16-10-19 | 21:13
-weggejorist-
Rest In Privacy | 16-10-19 | 21:04 | 1

Ja de boeren demonstreren terecht. Maar niet op deze manier. Ik heb mensen, vaders en moeders en kinderen JANKEND in auto’s zien zitten omdat ze 3 uur lang deden over nog geen 10 kilometer tussen Zoetermeer en Nootdorp op de A12. De boeren treffen de gewone burger, en types als onze MinPres en de minister van landbouw gaan lachend naar huis. Demonstreren prima, maar pak dan GVD de verantwoordelijken, en niet mensen die er ook niets aan kunnen doen.
Mijn sympathie zijn de boeren kwijt.

tegekvoorwoorden | 16-10-19 | 21:02 | 17

Deze tegel is echt te gek voor woorden.

Grachus | 16-10-19 | 23:08

Hahaha lul toch niet. Diezelfde idioten zitten straks twaalf uur in de auto richting wintersport.

ristretto | 17-10-19 | 06:46

Ik heb zo'n donkerbruin vermoeden dat je ook vooraf weinig sympathie voor de boeren had. De vertraging op de snelwegen is meer collateral damage, doel was Den Haag. Dit in tegenstelling tot je (waarschijnlijk) XR die irritatie van de bevolking als doel an sich hebben.

5611 | 17-10-19 | 15:20
▼ 14 antwoorden verborgen

De tekst "Geen boer geen bier" doet toch een stuk authentieker aan dan "Fuck me, not the climate" op een spandoek van een 15-jarige.

MickeyGouda | 16-10-19 | 21:00 | 3

En ik schrok er ook behoorlijk van. Geen boer, geen bier....... dan komt het opeens wel heel dichtbij.

#loopt naar de koelkast om nog een koud herfstbokje open te trekken#

Dr_Johnson | 16-10-19 | 21:28

@Dr_Johnson | 16-10-19 | 21:28:

Geluk zit in een klein flesje. Gelukkig zijn er nog mensen die de noeste arbeid van de boeren op waarde weten te schatten. ;-)

MickeyGouda | 16-10-19 | 21:35

Boerenverstand houd de wereld langer leefbaar in stand dan 16-jarige autistische klimaatgedeformeerden. Plop.
Net terug thuis. Biertje genomen en zit weer met verbazing de panelen door te nemen

reservebelgië | 16-10-19 | 22:56

Al deze ellende gaat dus om het feit dat sommige plantjes die gewend zijn aan schrale grond verdrongen worden door plantjes die goed gedijen op rijke grond (a.g.v. stikstofdepositie). We leggen dus het halve land plat door de boeren hun bedrijven te willen halveren, de bouwsector naar de afgrond te sturen d.m.v. een bouwstop omdat een relatief klein groepje druktemakers het zo belangrijk vindt dat sommige plantjes niet verdrongen mogen worden. We zijn hier knettergek geworden hier.

Crusher | 16-10-19 | 20:58 | 1

Er zijn zelfs lui die zichzelf liberaal noemen en dit beleid ondersteunen.

Beefbus | 16-10-19 | 21:02

Pim Fortuyn zal met trots gekeken hebben naar de boeren vandaag. Nu de rest van Nederland nog, of laten we ons naaien met die warmtepompen en overige klimaat zooi?

born2killn00bs | 16-10-19 | 20:58 | 13

@MickeyGouda | 16-10-19 | 21:39: Hahaha... betrapt. Met je boerenkinkels en zakelijk een vorkje prikken. Was een kort gesprekje zeker.

5611 | 17-10-19 | 15:23
▼ 10 antwoorden verborgen
-weggejorist-
klimgek | 16-10-19 | 20:53

Best een prima stukkie Mosterd wat de emotie onder de boeren prima beschrijft.
Het is niet niks dat voor sommige agrarische ondernemers grote problemen opdoemen en dat mogen ze best onder de aandacht brengen.
Iets te makkelijk over de misdragingen gisteren in Groningen en vandaag in Den Haag heen gestapt wat mij betreft.
Als je met je trekker door volle winkelstraten gaat lopen rijden dan ben je volledig van het padje af.
De boeren hebben hun punt gemaakt, alleen zijn er meer sectoren om rekening mee te houden.
Verder is iedereen en zijn blinde herdershond wel een beetje klaar met de overlast.
Een verbod op demonstreren met trekkers of andersoortige vervoermiddelen is in the making.
Hopelijk geven de boeren morgen met hun ontbijtje aan de Hofvijver nog een positieve draai aan hun acties.

Berbaar | 16-10-19 | 20:51 | 24

Wat een gelul Berbaar! Eerst is er niks aan het handje in Den Haag. Haha die trekkers en nu is iedereen wel klaar met die overlast?

Mooi ik zou zeggen lekker doorgaan Boeren, jullie drukken op de goede knoppen.

ristretto | 17-10-19 | 06:42
-weggejorist-
5611 | 17-10-19 | 15:26

@witwas | 16-10-19 | 21:53: Over een paar weken zijn de maishakselaars ook klaar en kunnen dus ingezet worden voor andere doeleinden. Graandorsers doen het ook goed in de stad. Mooi spul!

5611 | 17-10-19 | 15:29
▼ 21 antwoorden verborgen

Het boerenprotest heeft empathie omdat het ook wel gezien wordt als een protest tegen de linkse ‘elite’ incl VVD die ons land naar de afgrond sturen. Het is een puinhoop in de samenleving. Veel onrust en strijd, selectieve handhaving en protest in de samenleving. Schuld van de linkse doctrine.

BozePaarseMan | 16-10-19 | 20:50 | 2

Oh, de linkse elite die al 60 jaar geen meerderheid in het land heeft. Ja, zij zijn de oorzaak van alles.

Erikjan79 | 16-10-19 | 20:56

De veestapel halveren nee
De tweede kamer halveren ja
De eerste kamer afschaffen ja

zoefff3 | 16-10-19 | 20:48 | 2

Hartstikkestof goed idee

Canis.bonus.es | 16-10-19 | 21:16

Je vergeet ambtenaren halveren.

5611 | 17-10-19 | 15:30

‘Gradaties in domheid ranken.....’
Hmm, dat lijkt me wel wat.....

Einde van de Domheid | 16-10-19 | 20:47

Boeren weten zich te organiseren.

Wij hadden ook baas kunnen zijn, als we maar wisten hoe effectief te organiseren.

Deze mensen gaan op het malieveld staan en parkeren hun trekkers strak naast elkaar en vertrekken ook weer zonder een deukje in de deur naar hun buurman. Deze mensen hebben een eensgezindheid, een gemeenschap en gaan voor elkaar door het vuur. Soms springen er mensen buiten de kaders en dan veroordelen ze dat, dit gebeurt beschaafd.

Waarom doet onze overheid zo naar tegen onze mensen, onze boeren en is zo vergevingsgezind bij BETAALDE demonstranten, exotische raddraaiers en subversieve dubbelpaspoorthouders.

Ik ben zo blij dat ik geen belasting in Nederland betaal.
Behalve BTW, uiteraard, ik ben geen onmens.

Kaas de Vies | 16-10-19 | 20:44 | 2

Doe jij dat ook al niet meer? Ik betaal ook nog BTW in NL maar zit eraan te denken om mijn bedrijf ook buiten de EU te verplaatsen. Die EUR gaat het niet al te lang meer maken.

Beefbus | 16-10-19 | 20:56

Wat de boeren overkomt dat overkomt andere sectoren (zoals de visserij) ook maar de boeren hebben de mankracht en de ballen om het land goed op stelten te zetten. Als alle sectoren zo eendrachtig zouden optrekken...

GroetenVanUrk | 16-10-19 | 20:42 | 1

Combineert het volgende protest (En dat gaat er komen) met onderwijs, zorg, politie, bouw en defensie.
Dan kunnen we de dag daarna Rutte uitzwaaien in pek en veren. Als hij mazzel heeft.

koolteer | 16-10-19 | 20:49

Over protesten van boeren die het politieke gekonkel, de ambtelijke hel en het dédain helemaal zat zijn, heeft Michel Houllebecq in z'n meest recente werk 'Serotonine' profetisch geschreven. Hopelijk niet zo profetisch dat de boerenprotesten in de werkelijkheid precies zo gierend de klauwen uit escaleren als in het boek...

henkvaningrid | 16-10-19 | 20:38 | 1

Als je geen idee hebt waarover ik het heb, léés dat boek. Of vraag het even aan Tjerrie.

henkvaningrid | 16-10-19 | 20:38

Prima stuk. Zal wel weer afgefakkeld worden door die halve zool Kuifje. Maar dat zie ik dan maar als compliment. Zelfs voor een linkse VVD'er ben je extreem links. Die hele stikstofdiscussie had helemaal niet plaats hoeven vinden. Als we de grenzen van Duitsland aangehouden (nee geen verwijzing naar WO2 Kuif) dan hadden we dit geneuzel niet gehad. Maar gelukkig stopt de Duitse stikstof bij de Nederlandse grens. Toch? Manmanman. Je bent gewoon een betaalde troll en je schept er genoegen in om zoveel mogelijk mensen tegen de schenen aan te trappen vanaf je zolderkamertje. Miezerig toetsenbordriddertje. Dat moet je lekker proberen op het Malieveld. Maar ja dat durf je niet. Want vanaf je zolderkamertje ben je lekker anoniem.

exqueeseme | 16-10-19 | 20:36 | 1

Of het nou de Nederlandse of de Duitse norm is, je moet bij iedere norm kijken wat het effect is. Als het effect van de Duitse norm nauwelijks te onderscheiden is van 'niets veranderen', dan moet je helemaal geen norm stellen. Een norm stellen zonder onderbouwing is zinloos.

marcoplarco | 16-10-19 | 20:41

Een andere baan, dat zouden die boeren ook moeten zoeken. Nee, dat hadden ze al lang gedaan moeten hebben. Maar dat doen ze niet. Want ondanks al dat geklaag is het gewoon hartstikke lucratief met subsidies en windmolens.

azijnseikerT | 16-10-19 | 20:35 | 4

Aangezien 1 op de 3 boeren onder het bruto wettelijk minimumloon zit, heb je duidelijk geen benul van de realiteit.

Rest In Privacy | 16-10-19 | 20:45

Waarom word je zelf geen boer? Luilekkerland toch?

5611 | 17-10-19 | 15:31
▼ 1 antwoord verborgen

Nederland moet terug naar de tekentafel. Nederlandse boeren hebben generaties lang de opdracht gekregen om zo efficiënt mogelijk te produceren, en heel veel graag. Dat dat ten koste gaat van een aantal graspollen die dan niet zo lekker meer groeien, da's collateral damage. We zijn een dichtbevolkt land, we zitten met zijn allen op een kluitje en elke vierkante centimeter in dit land is geregeld en ingedeeld. Het is een illusie dat we hier ongerepte natuur hebben. Misschien moeten we concluderen dat hier dus geen ruimte is voor dat ene speciale graspolletje of rupsje.

Onze lucht is van prima kwaliteit, onze levensstandaard is hoog en onze boeren leveren topwerk met minimale impact op de leefomgeving. Ik ruil het verlies van die graspol graag uit tegen het behoud van een hoogwaardige agrarische sector.

marcoplarco | 16-10-19 | 20:35 | 1

Hear Hear +10

MathiasRots | 16-10-19 | 22:06

Iedereen is opeens boer. Boeren zijn hip. Mosterd is Yvon Jaspers.

hadjeeenprobleem | 16-10-19 | 20:30 | 1

Boeren, wie doet het niet?

Canis.bonus.es | 16-10-19 | 20:31

Het is een bepaald volksverzet dat zo niet-typisch oogt in vergelijking met wat we al weer even gewend zijn... Ach ja, het was wachten op.
Een van de laatste beroepsgroepen met een intrinsieke loyaliteit.

Desmoulins | 16-10-19 | 20:29 | 6

@oldandwise | 16-10-19 | 20:34:
Dom gelul, want heel Europa zit aan de subsidies. Je hebt als boer geen keuze, anders kun je niet concurreren en ga je gewoon failliet.

Je opmerking is net zo dom als de fact-free blatertjes op Joop, die geloven dat de Nederlandse boer ruim 75K netto verdient per jaar. Dikke onzin natuurlijk; 1 op de 3 boeren zit onder het bruto minimumloon.

Rest In Privacy | 16-10-19 | 20:36

@oldandwise | 16-10-19 | 20:34 Hoi zwakzinnige. Trollen is een kunstvorm mits gedaan door iemand met talent. Dit lijkt nergens op, terug naar de tekentafel of gewoon stoppen lijkt mij in jouw geval het meest verstandige.

Ashtrey | 16-10-19 | 20:40
▼ 3 antwoorden verborgen
-weggejorist-
laagvliegert | 16-10-19 | 20:29 | 1

Politiek: "we gaan de veestapel halveren"
En daarna verwacht men kennelijk van de boeren dat ze met de trein naar Den Haag komen en de minister keurig en beleefd vragen of het soms ietsjes minder streng mag.

JamesMurphy | 16-10-19 | 20:23 | 2

Moet je eens voorstellen om het aantal ambtenaren te halveren, dán breekt de pleuris pas echt uit.

W_F | 16-10-19 | 21:13

@W_F | 16-10-19 | 21:13: Nee hoor. Dan gebeurt er helemaal niets. Helemaal nada nakkes

Rest In Privacy | 16-10-19 | 21:24

Nu zijn het de boeren, morgen de gepensioneerden (als die al de ballen hebben voor hun rechten op te komen) en over een tijdje zijn we allemaal aan de beurt, oa met gedwongen investeringen in warmtepompen en aanverwante flauwekul. Ik vind het prima dat boeren het pad reeds banen!

De Ana(a)list | 16-10-19 | 20:22 | 1

Die verdomde gepensioneerden of bijna gepensioneerden hebben de rest van werkend Nederland een mes in de rug gestoken door voor dat pensioenakkoord te stemmen omdat ze dachten dat zij er dan wel een paar jaartjes eerder uit zouden mogen zonder dat ze gekort zouden worden. Nu blijkt dat ze die paar jaartjes eerder heel erg gaan voelen in de knip en dat ze toch gekort gaan worden zijn ze plotseling boos en stappen ze naar de rechter.
Wat een geteisem.

Zapata10 | 16-10-19 | 20:35

"Rutte waarschuwt boeren: 'Houd je aan regels, anders geldt het strafrecht'".... Ondertussen poept de lachende leugenaar in zijn broek. Niet te dicht bij het Binnenhof komen hoor, met die hooivorken en fakkels....

kotelet | 16-10-19 | 20:21 | 3

Hield de VVD zich maar eens aan de regels.

Harry Turtle | 16-10-19 | 20:35

@Harry Turtle | 16-10-19 | 20:35: Goeie!

kotelet | 16-10-19 | 21:03
-weggejorist-
5611 | 17-10-19 | 15:34

Twee opmerkingen:
1. Iemand met de Confederate Flag is geen idioot. Met Confederate Flag is helemaal niets mis!
2. Ik ben als enige geschrokken van het militair machtsvertoon. Een weg afzetten kon heel goed met ME-busjes. Daar waren militairen niet voor nodig. Mij bekruipt het nare gevoel dat de overheid hiermee het signaal willen afgeven niet te schuwen om het leger tegen eigen bevolking in te zetten. De toekomst zal het uitwijzen.

LibertyCity | 16-10-19 | 20:21 | 17

@Zapata10 | 16-10-19 | 20:43: de vlag heeft door de geschiedenis heen meerdere betekenissen gehad. Uiteindelijk bepaald de drager van de vlag welke betekenis deze eraan geeft. De vlag is van origine de vlag van een legereenheid uit Virginia die vocht vóór onafhankelijkheid dus tegen een USA.

LibertyCity | 16-10-19 | 20:58

@Kuifje-in-de-EU | 16-10-19 | 20:30:
En u bepaalt of een vlag omstreden is of niet? En daarmee wie goed bij zijn hoofd is of niet?

Dacht 't niet....

libertat | 16-10-19 | 22:22
▼ 14 antwoorden verborgen

Harbers had weer een stukje politieke logica, de gegevens waar op we ons baseren kunnen fout zijn maar toch willen van de boeren af, ze krijgen wel geld ook al zitten we fout.

Uw Verzekeringsadvis | 16-10-19 | 20:21

"Vluks" ?? Ik hoop dat je in een woordenboek bladert ...

oldandwise | 16-10-19 | 20:20 | 1

Ooohhh, wat knáp van je.

John_J | 16-10-19 | 20:34

Een glijdend pad:
- ministers die geen ministers meer zijn.
(het woord "minister" komt uit het Latijn. Het betekent: dienaar.);
- dienaars die geen dienaars meer zijn.
(behalve dan van de eigen portemonnee.);
- journalisten (NOS) die geen journalisten meer zijn.
(behalve dan als verlengstuk van de heersende elite.);
- mannen die geen mannen meer mogen zijn.
(behalve dan als het de genderideologie uitkomt.).

Alleen de boeren, ... ja die zijn nog echt en puur !

Mentor | 16-10-19 | 20:17 | 1

Mooi en waar.

vanBarchum | 17-10-19 | 08:50

De Blauwe Overalls hebben een bedrijf waar ze hun HELE leven aan hebben besteed, en de rest van hun leven nog verder aan besteden.
En dan komen er een paar Linkse Gekkies die Nederland tot Malle Eppie van Europa maken door deze bedrijven, die een export pijler vormen, te laten DOODGAAN via de regeltjes brij.
En dan is het plan om "Lebensraum" te creeren door middel van het onteigenen of opkopen van kapotgemaakte boerenbedrijven, want we moeten zo nodig huizen bouwen voor 70,000 nieuwe Nederlanders per jaar! Mét een Miele én een uitkiering!
Over de kapotgemaakte boeren van Nederland!
Van mij mogen de boeren héél Den Haag en héél Brussel onder de gier zetten!

Du-u-u-h | 16-10-19 | 20:17 | 2

En zo is het,lang leve boeren,burgers en buitenlui !

Jimmy Mc Clure | 16-10-19 | 20:21

Het is zo waar wat u schrijft. En ook zo beschamend, Rutte-3 is een regelrechte nachtmerrie.

Maris v.d Hof5393 | 16-10-19 | 21:50

Herhaalde oproep om mee te gaan naar het Open Uur van de Blauwe Moskee te Amsterdam. Slechts gewapend met redelijkheid. En met het verzoek om die oproep in het Nederlands te doen. Als je toch verbinding zoekt.......

Rest In Privacy | 16-10-19 | 20:16

Ze hebben het steeds over 'natuur' in deze discussie. Maar we hebben helemaal geen natuur in dit land; nagenoeg alles is in cultuur gebracht. Polders, aangeplante bossen, kunstmatig gecreëerde natuurgebieden. En dat wordt nu allemaal beheerd als een groot museum want het allerbelangrijkste van 'natuur' wordt in dit beleid niet meegenomen, namelijk: evolutie. Echte natuur past zich aan aan veranderende omstandigheden. Zij het toenemende CO2 in de lucht of 'stikstof'.
Hoelang gaan we de heide nog in stand houden als de aarde opwarmt (heide die is ontstaan door overexploitatie van de gronden daar), hoelang gaan we allemaal nepnatuur nog tegen beter weten in in stand houden?
Nu wordt natuurbeleid nog bepaald door een stelletje fundamentalisten, farizeeërs!
Beter zou zijn een veel praktischer en realistischer beleid. Want echte natuur die met zijn tijd is mee gegaan, onttrekt ook veel meer CO2 aan de atmosfeer!

Aristotalloss | 16-10-19 | 20:13 | 8

Eensch! Dit dus, ik had al deze reaguringen zelf kunnen typen.
Maar Nederlanders zijn laffe meelopers.
Behalve de boeren dus, maar helaasch te weinig.
MSM zijn al weer aan t werk om 'boeren verliezen draagvlak' er in te pompen.
En het gaat er in als zoete koek.

vliegende knorrepot | 16-10-19 | 21:15

Alles is natuur,inclusief het gene wat wij creëren tot de flatgebouwen aan toe. Stop eens met alleen ongerept door mensenhanden als natuur te zien.

miko | 16-10-19 | 21:34

@Pierke Smulders | 16-10-19 | 20:41: Ik vergelijk natuurbeheerders altijd met grootschalig tuinieren. Dat plantje hier, dat hoort daar, dat doet het wel leuk met dat beestje. Op dit moment zijn heide tuintjes in de mode. Grootschalig bos kappen om heide aan te leggen. Komt dan ook nog goed uit dat we dat hout mooi op kunnen stoken voor het klimaat???!!

5611 | 17-10-19 | 15:39
▼ 5 antwoorden verborgen

Dubbelpost
Over politiek en media.
Onze kartel krantjes en natuurlijk ook J de witte onderbroek gooien het nu over de boeg van ja maar naar de boeren wordt wel geluisterd maar naar leraren/de zorg/ klimaatgekkies niet. En dat is niet eerlijk oh nee.
Standaard verdeel en heers retoriek van de dode bomen en de witte onderbroek die het al decennia lang geen drol interesseert hoe het met de leraren of met de zorg gaat. Zolang de status quo maar gehandhaafd blijft.
Onze MSM is te vies om zonder handschoenen aan te pakken.

Zapata10 | 16-10-19 | 20:13

Wil even laten weten dat de boeren bij mij geen krediet verspeeld hebben.

solcama | 16-10-19 | 20:11 | 3

Daar sluit ik mij graag bij aan. Sterker nog: meer sympathie. Eindelijk, eindelijk een groep uit onze samenleving (sic) die het niet meer pikt.

schijtzat | 16-10-19 | 20:15

Bij mij hebben zij hun krediet verdubbeld.

ChatBot | 16-10-19 | 20:24

#teamboer hier

5611 | 17-10-19 | 15:41

Kan Toerk Özdil ook vrij demonstreren in zijn Erdostan?

BrutusBosch | 16-10-19 | 20:09

De boeren, hopelijk de voorhoede van een nieuwe en succesvolle beweging tegen alles hierboven beschreven

Compos mentis | 16-10-19 | 20:09 | 14

@osolemio | 16-10-19 | 20:42: Ja die vorige had af en toe best dingen om over na te denken en kon je zelfs mee discussiëren. Doe deze maar terug naar de winkel, lijkt te veel op Berbaar

5611 | 17-10-19 | 15:43
▼ 11 antwoorden verborgen

Opzouten met die lui. Lage voorhoofden, lage IQ's, grote handen en grote trekkers. En een veel te grote bek. Hoe heet dat gillende geitje, dat mocht blèren dat Nederland op weg is naar een burgeroorlog? Mijn God, wat een troel.

Rest In Privacy | 16-10-19 | 20:08 | 17

Laafje-van-de-EU, niet mijn God. Wel een troel daarentegen.

vic_typh | 16-10-19 | 21:07

Hoe voelt het nou Kuifje, om de meest gehate reaguurder van GeenStijl te zijn?
"Maar ik ben toch eloquent?"

LiniaalRectaal | 16-10-19 | 21:30

@TeeJee | 16-10-19 | 20:27:
Zijn taalgebruik de laatste dagen vertoond veel gelijkenis met de ons ontvallen Deen. Een D666-er. Zouden ze een zolderkamertje delen?

reservebelgië | 16-10-19 | 22:33
▼ 14 antwoorden verborgen

nu de rest van de beroepsbevolking nog. we worden aan alle kanten genaaid, het enige neutrale is de genderneutrale wijze waarop

omeP | 16-10-19 | 20:06

Het zal allemaal wel, maar ik heb wel wat griezels gezien vandaag. De ergste was Sherry Berdet die krampachtig boervriendelijk deed.

oldandwise | 16-10-19 | 20:05 | 13

@kapoerewiet | 16-10-19 | 20:15 Het is nog veel leger dan dat: 2 Simpele zielen die elkaar al circle jerkend gelijk geven en hopen op aandacht alhier. Laat gaan.

Ashtrey | 16-10-19 | 20:18

@Hollende_Kleurling | 16-10-19 | 20:23 Jij voelt je ook aangesproken?

Ashtrey | 16-10-19 | 20:25
▼ 10 antwoorden verborgen

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl