Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Henk Otten: "Thierry Baudet is een racist"

De admiraals van de Renaissancevloot zitten in een politieke Catch-22 gevangen. De schuit van de een maakt water, die van de ander nog bepaald geen vaart

En weer vuurt tankbataljon Otten een salvo af op de gehavende eenmaster van Thierry Baudet. En dat gaat wederom met de verfijnde klasse van een kanonskogel. Bij EenVandaag beschuldigt Otten zijn voormalige vriend openlijk van racisme: "Het boreale kwam niet uit de lucht vallen, dat komt rechtstreeks uit de jaren 30. En Baudet las ook allemaal dat soort boeken, over de ideologiën van Hitler. Baudet zat vaak tegen het racistische aan." Nou is het lezen over Hitler nog iets anders dan associëren met Hitler, maar op de Bontiusplaats en aan het Rokin is iedereen onmiddellijk op appèl geroepen. Die waren immers na één dom dinertje met Jared Taylor allang overtuigd van Baudets bruine bijbedoelingen. Otten lost hier slechts het eerste schot, de echte barrage staat morgen in de krant.

Hoe heeft het na jarenlange zegetocht toch allemaal zo kunnen lopen met FvD? Nou, dat zullen we hieronder eens even in contemporaine HISTORISCHE context plaatsen, want het is onderhand echt de vraag of Forum dit PR-fiasco gaat overleven.

Lijst Mooie Lul '19

Henk Otten was het cement onder de organisatie van de partij. Hij smeedde uit enthousiaste vrijwilligers, bestuursveteranen en experts uit politiek, media en wetenschap een solide stormram die voor de poorten van het partijkartel de kinetische energie van dertigduizend+ leden stond op te bouwen. Maar de troefkaart van organisatorische ausdauer Otten was Thierry Baudet, die politieke standpunten op pianomuziek zette en tot naar lavendel riekend proza wist te verfijnen - een gave die zijn aanbidders in idolate vervoering brengt, en zijn haters tot wilde agressie drijft. Twee kwaliteiten die tot twee Kamerzetels, twaalf senaatszetels en ruim twee jaar non-stop aandacht voor FvD hebben geleid.

Het Forum voor Democratie van Henk Otten wil minder belastingen, een beter ondernemersklimaat, een rem op de EU, een stop op massamigratie en meer inspraak voor de soevereine Nederlandse burger. Koers: recht door zee, op een gezond rechts moreel kompas zonder rabiaat "realisme", liefst zonder zolderkamergeleerden, opdringerig datingadvies en op bibliothecaire vergezichten gebaseerde beleidspunten.Maar een boreale uil van Minerva scheet op dat feestje. 

Nu is Henk Otten gebrouilleerd met Thierry Baudet en moet hij met enkele - destijds met eigen hand geselecteerde - vertrouwelingen opnieuw beginnen. De senaatszetel heeft hij al, evenals twee mensen die hem volgen: Dorine Rookmaker zag haar lijmpoging tussen Thierry en Henk geblokkeerd worden door Forum, zegde haar lidmaatschap vandaag officieel op en is nu Ottiaan. Ook Jeroen de Vries - van chauffeur via partijvoorlichter tot senator - stapt op & over, en voegt zich bij de kleine colonne van Henk de Tank.

Hoe zal het hen vergaan? In de ruzie met Baudet toonde Henk zich bereid om veel openheid te geven. Dat is: hij deelde uitgebreid en met veel details zijn eigen visie en overtuigingen in het dispuut. Nu hij zijn eigen lijst aan het samenstellen is, valt Ottens hand in de regie op: een zorgvuldige afstemming met de Telebelg, met de "toevallige" foto van Robin Utrecht op een terras ergens in De Rest van Nederland. Ook Rookmaker en De Vries die simultaan hun opzegging twitteren op de middag van dezelfde dag waarop ze bij EenVandaag hun verhaal doen - wederom in de zon op een terras - is een teken van strakke media-regie door de Ottianen.

Ook het racismeverwijt is slimme PR, want Otten weet dondersgoed hoe gretig dat wordt opgepakt, zeker door media die toch al van Thierry's FaScIsMe overtuigd waren. De mediaboodschap: drie senatoren beginnen voor zichzelf, omdat ze schrokken van het racisme van hun partijleider - en zo ligt de bal niet op zetelroof, maar gewoon bij Baudet.

Maar vergeet niet: bijna niemand stemde echter op een van deze Otten-senatoren. Die zetels hebben ze desalniettemin de komende vier jaar nog, en daarmee de tijd om hun afgescheiden amfibiemissie vaste grond onder de voeten te geven. Maar kunnen ze de licht zweterige geur van zetelrovend opportunisme en de valse wanklanken van Ottens wrok verdrijven zonder de lavendelbuiltjes en pianomuziek van een dromerige leider?

Die boreale dromer staat er nu zelf echter ook alleen voor - en hoewel ook hij omringd wordt door getrouwen, is Baudet eenzamer dan hij lijkt te beseffen. The saga continues, na de breek!

Afscheidingstiming

U kende haar niet, maar daar gaat ze

U kende hem niet, maar daar gaat ie

Lijst Boreale Bibliotheek

Het verhaal van lavendelzijde. Iets korter, want het mag een bekende vertelling heten: Thierry Baudet gebruikte het Oekraïnereferendum als springplank om samen met Henk Otten een politieke partij te maken van zijn debatclub 'Forum voor Democratie'. En hoe: na de geweldige sidekick-keuze voor Theo Hiddema, een campagne die vooral op internet heel veel tractie kreeg (en wind in de zeilen van woest blazende mainstreamers) pakten de kartelbrekers in maart 2017 twee Kamerzetels. 

De Renaissancevloot bleef vervolgens doorwerken, en werd beloond met nog meer goede wind. Thierry en 'Hid' leid(d)en menige mediadans en weten de spotlichten steeds op zich gericht, waarbij ook alle "negatieve" kwesties van hen afglijden als een referendumuitslag van de rug van Mark Rutte. Onderhuids blijft Otten een organisatorische kracht die een wetenschappelijk bureau, een jongerenafdeling en een route naar de volgende verkiezingen mede op poten zet. Via een succesvolle testcase (drie zetels in de Amsterdamse raad, aangevoerd door onverzettelijk powerhouse Annabel Nanninga) leidde dat tot een mega-zege bij de Provinciale Verkiezingen. Daarna kwamen echter heel snel de scheuren in de romp.

23 minuten victoriespeech blijkt 21 minuten te lang
Baudet - high on attention - geeft na de PS-verkiezingen zijn beroemde Boreale Uil van Minerva-lezing van 23 minuten, waar een "dit is fantastisch, iedereen bedankt, we gaan het kartel breken" van 2 minuten meer dan genoeg was geweest. De verkiezingsuitslag was immers de ware dreun tegen de deugers, nu werd die speech een stok om mee terug te slaan. Ditmaal werkte het, want ook intern klonk meer en meer gemor over Baudet en zijn boekwijze mijmeringen. Ook bij Otten, die verzucht in een interview met NRC: "Het is de vraag of je een politieke partij moet gebruiken als vehikel voor academische debatten die je zelf leuk vindt. Ik vind van niet."

Daarna zie je het verlies van grip zienderogen toenemen. Eerst treedt Otten terug als penningmeester. Daarna komt Baudet - op Twitter - met een verrassingsaanval op Otten, die als medewerker van de Tweede Kamerfractie wordt weggejorist maar nog steeds de senaatsfractie mag gaan leiden. Daarna volgen de EU-verkiezingen. Baudet deelt vlak voor de stembusgang een essay over Houllebecq en oogst daarmee (nieuwe) verwijten van vrouwonvriendelijkheid. Hij haalt er zelf de schouders over op, maar in verhouding tot de Statenverkiezingen haalt FvD met drie zetels een schraal resultaat in mei. Toen heeft Henk voor het laatst gehuild, want hij deelt wederom zijn verzuchtingen. Daarop wordt hij, gebaseerd op beschuldigingen van kasgraaien, uit het partijbestuur gegooid. Hij dreigt met aangifte tegen Thierry en daarmee is de politieke zomerstorm een feit.

Nu is Thierry Baudet gebrouilleerd met Henk Otten en zonder dat koersvaste kompas dobbert zijn Renaissancevloot langs ondiepe oevers met scherpe rotsen vlak onder de waterlijn. Het ziet er niet naar uit dat iemand weet waar het ruimere sop gevonden moet worden.

"Vooral doen"
Paul Frentrop is de ware wig die de breuk tussen Otten en Baudet forceerde, zo beweren kwade tongen. Om Baudet heen lijken belezen bibliothecarissen en ja-knikkers de nieuwe norm geworden. Geacteerde nonchalance doet vermoeden dat Baudet zelf denkt dat het allemaal wel over zal waaien: "Voor zover ik weet, is er niemand overgestapt. Maar als mensen een nieuwe partij willen oprichten, moeten ze dat vooral doen", zo wuifde hij al zijn personeelsproblemen weg in De Telebelg - om binnen een paar uur door de realiteit van twee daadwerkelijke opzeggingen te worden ingehaald. FvD was de grootste senaatsfractie, maar moet nu alsnog genoegen nemen met een gedeelde tweede plek met het CDA. De vvd is alsnog in beide Kamers de grootste partij.

Je kan niet onder twee verschillende vlaggen varen, zeker niet als de een zakelijke handelsroutes wil varen terwijl de ander juist koers zet richting het boreale Noorderlicht. Iedereen weet ook dat je geen wind maakt door in je eigen zeilen te blazen en die natuurkundige wet geldt net zo goed voor solozeilers Henk Otten en Thierry Baudet.

Henk de Tank is hoe dan ook weer aan het werk, met een offensiefje dat - wat je er ook van vindt - tenminste enig organisatorisch denkwerk doet vermoeden. En de lavendelprins? Die is in zijn eigen politieke theater tegelijkertijd zowel participant als beschouwer, maar lijkt dat eerste vooralsnog enorm te ontkennen, onder andere door een artikel uit 2014 (!) over zetelroof te delen. De vloot maakt ondertussen water, en 60% van de tijd is er niemand om op Thierry te letten.
INSTANT UPDATE: Draadje! Baudet doet geen aangifte tegen Otten, want dat kost alleen maar geld (huh, moet je daarvoor betalen tegenwoordig?) en noemt richtingenstrijd "gefantaseerd".
INSTANT AANGIFTE: Otten retweet & roept "SMAAD!1!!" & "See you in court!1!!" en there isn't enough fucking popcorn in the world for this.

Social

TL;DR: Dit is hoe het echt zit

IRONIE MENSEN, IRONIE

Schaamteloos gejat van /r/Forum_Democratie

Reaguursels

Inloggen
-weggejorist-
borderlijntje | 21-08-19 | 19:02

of hij racist is weet ik niet zeker. maar een voorkeur voor een boreale samenleving heeft hij nooit onder stoelen of banken geschoven.
stiekem is iedereen een beetje racistisch (of heel erg). who cares.. als we maar beschaafd blijven.

de-magier | 21-08-19 | 14:28 | 1

Ras heeft niets met cultuur te maken. Baudet pleit voor het behoud van de verworvenheden van de Verlichting waar tegenwoordig behoorlijk mee gemarchandeerd wordt onder het mom van; ach dat moet toch kunnen, ach dat is toch juist leuk die andere culturen... ach wie die normen en waarden voorstaat leeft in het verleden. (en is en passant racist/fascist). Heeft allemaal niets met ras te maken. Waarom maak jij dat daarvan?

Sans Comique | 21-08-19 | 17:29

Verdeel en heers.

Het aloude 'if you can't beat them, join them' heeft plaatsgemaakt voor: als je ze niet kan verslaan, zet ze dan onderling tegen elkaar op zodat ze met elkaar gaan vechten, en kan jij "met het been heen"

Elke keer als het er de schijn van heeft dat er eens een gezonde frisse anti-PoliCor-establishment gaat waaien gebeurd er iets, van de dood van Pim tot een splijting om eigenlijk niets. En hoe meer kwaad bloed ze kunnen zetten, des te onwaarschijnlijker de kans dat deze partijen ooit met elkaar in een coalitie gaan zitten.

EnNouJijWeer | 21-08-19 | 13:05 | 2

Zou kunnen, maar hoeft niet.
Vergeet niet dat snel groeiende partijen heel ander volk lokken dan partijen die al decennialang doorsukkelen. Zeker als een partij met linkse intimidatie en terreur te maken krijgt, want dan haken veel huisvaders en carrière-politici af. Dat leidt tot relatief veel haantjes, macho's en eigenwijze types die snel met elkaar in conflict komen.
Bij de LPF bijvoorbeeld kreeg "studentje" Joost Eerdmans weinig respect van selfmade miljonairs, die gewend waren zelf de lakens uit te delen. Enerzijds heel logisch; anderzijds catastrofaal voor een nieuwe partij. En door een te snelle groei is het lastig om kaf van het koren te onderscheiden.

Dandruff | 21-08-19 | 16:05

Divide and conquer, heet dat.

Sans Comique | 21-08-19 | 17:30

Ik vermoed dat Otten als 5e kolonne door de VVD is geïmplanteerd. En de 2 overlopers evenzo.

decaliter | 21-08-19 | 13:04

Altijd dat gedonder, ik denk dat ik maar zelf een partij op ga zetten.
De fascistische exit partij. Exit staat dan voor uit de fascistische EU.
Alle crimenelen en gelukzoekers verbannen naar Aruba zonder uitkering of wat dan ook. Dit gaat zoveel opleveren dat iedereen met 50 met pensioen kan. O ja exit staat ook voor ontslag van heelveel ambtenaren.

T.R.U.M.P. | 21-08-19 | 12:10 | 2

T.R.U.M.P. for President.

Rest In Privacy | 21-08-19 | 12:20

Juist,net zoals Wetten maken en niet handhaven.

Rest In Privacy | 21-08-19 | 12:22

Baudet is een charmant en bevlogen politicus, 1 die inmiddels z'n talent bewezen heeft door in een hele korte tijd een heel groot gedeelte van de bevolking achter hem te krijgen. Een partij leiden is helaas geen onderdeel van dit talent. Z'n narsistische aard laat de partij hier ook daadwerkelijk slachtoffer van worden. Nu is het Otten en co, kwestie van tijd voordat het volgende gevolg van mismanagement naar boven komt drijven. De gemiddelde reaguurder, welke oneindig veel kaartjes heeft gekocht in de draaimolen der cognitieve dissonantie, blijft geloven in undercover VVD mollen en dwarsbongels van het partijkartel. Het antwoord is een stuk simpeler: Baudet maakt er een puinhoopje van. Jammer, echt.

Circlont6A | 21-08-19 | 11:28

Ik haal nooit mijn nieuws informatie van de staatomroep. Zo ook niet over de FVD perikelen. (wel een beetje sneu dat GS zich zo sarcastisch uitlaat over de FVD, al vanaf dag 1, maar goed het is ze vergeven) Ik ga volgende week maandag gewoon naar de FVD bijeenkomst in Zaandam en ga luisteren. Blijft wel over dat wanneer je zoals Otten de racistenkaart en god betert de Hitler kaart trekt je gewoon een linke klootzak bent zonder argumenten. Al die FVD'ers, leden en stemmers die zich daartoe voelen aangetrokken, tief lekker op. Jullie zijn niet nodig.

forecastle | 21-08-19 | 10:33 | 2

Heel goed dat Forum de leden rechtstreeks gaat benaderen. Ik ben in Zaandam want de partij vertolkt mijn ideeen.

Rest In Privacy | 21-08-19 | 10:47

GS laat zich over elke partij sarcastisch uit, alleen daarom al is het al de superieure nieuwsbron. #geenbias

niet-creatief | 21-08-19 | 12:00

Als ik moet kiezen voor een oplichter ( Otte ) of een lichtbruine Baudet, dan ga ik voor de lavendelsnuiver

Drkildare | 21-08-19 | 10:22 | 1

Dat is een mooi pleidooi voor referenda, want ik wil helemaal niet kiezen tussen louche boekhouders of louche denkers. Ik wil zelf bepalen.

tipo | 21-08-19 | 10:36

Snap dat Forum geen wonderpartij is die, indien 76+ zetels, het land binnen 4 jaar terugbrengt naar normen, waarden, levensstandaard en acceptabele normen van diversiteit zoals (naar ik aanneem) merendeel van reaguurders dit zou willen.
Toch er op gestemd, in plaats van PVV (=PVW, partij van Wilders) VVD zuigt sinds Bolkenstein, CDA is religieus dus valt af. D66 is doodeng sinds Pechtold en de rest is te links.
Baudet is net als Trump en Boris Johnson een beetje kitsch. Dat deze Henk zich stoort aan Baudet zijn egotrip na verkiezingen kan ik deels inkomen, heb dat zelf niet, moet er gewoon om lachen net als bij Trump gewoon relativeren wat ze zeggen.
Grappig dat mensen die bijvoorbeeld Trump en Baudet serieus nemen, niet alles wat ze zeggen letterlijk nemen, terwijl mensen die ze niet serieus nemen en clowns noemen alles wat ze zeggen op een weegschaal leggen.
Dit incident is leerzaam voor Forum / Baudet en goed dat het nu gebeurd en niet zoals met LPF en PVV nadat je (half) in een kabinet zit. Is de imago schade toch groter. 1e kamer kan niet vallen, kabinet wel.
Heb Mijnheer Henk, die mij aan Olivier B. Bommel doet denken, maandag bijna 20 minuten lang op BNR gehoord, waar hij opvallend vriendelijk geïnterviewd werd. (Bij BNR hebben ze een hekel aan Trump, Johnson en Baudet en laten bijvoorbeeld via Boekenstein en de Wijk, Bas van Werven ook regelmatig hun minachting voor deze succesvolle politici blijken). Wat een bal gehakt die Henk, Henk zijn ego is zo mogelijk nog groter dan dat van Baudet, maar waar Baudet het charisma heeft om daar mee weg te komen heeft Henk het charisma van de een gestrande potvis. Denk dat Henk zich enorm vergist in Forum kiezers en een Rita Verdonk / Hero Brinkman / Peter R. de Vries ervaring gaat krijgen.

der Schmutz | 21-08-19 | 10:04 | 2

"Grappig dat mensen die bijvoorbeeld Trump en Baudet serieus nemen, niet alles wat ze zeggen letterlijk nemen, terwijl mensen die ze niet serieus nemen en clowns noemen alles wat ze zeggen op een weegschaal leggen." Fraai. Gebietst

MansEnGarde | 21-08-19 | 10:40

herstel VVD is gaan zuigen NA Bolkenstein. Bolkenstein was prima!

der Schmutz | 21-08-19 | 14:44
-weggejorist-
Kamervraag | 21-08-19 | 09:52 | 10
▼ 10 antwoorden verborgen

Wat fijn dat GS met dit stuk volstrekt genuanceerd FvD analyseert en de discipelen van haar blog tegen de haren strijkt.
Maar terecht. De 'vloot is zinkende, en dan kun je niet al te lang meer wishful thinking blijven prediken.
Het wachten is nu op een rebound van Wilders, of wie weet weer een ander rechts avonturierspartijtje.
Ik hoop wel, dat de ondergang van Baudet langzaam en pijnlijk zal zijn. Als figuur is hij te waardevol om zomaar in de vergetelheid te verdwijnen. Denk aan beroemde geliefde slechteriken als Batman's Joker (bit.ly/2F5MP9g).

StinkendeRoede | 21-08-19 | 09:42 | 1

Ik denk dat jij het moet houden bij het lezen van comics, inderdaad.

Overnijd | 21-08-19 | 09:53

Je kijkt, luistert en ziet hoe Otten een podium krijgt.
Maar kent U dat gezegde "Mark Rutte heeft veel op zijn Unilever."?
ps: nu is het tijd voor latte macchiato, doe rustig aan en pas op voor vallende pianoos (ja ja ja spelfout ik weet)

Theo-Pim-Riv | 21-08-19 | 09:40

En Krol heeft zelf waarschijnlijk plaatjesalbums over Göring die hij elke ochtend doorbladert..

squadra | 21-08-19 | 09:37

Artikel50, VoorNederland, Rita Verdonk, Nawijn, Brinkman, Jacques Monasch… Ik vergeet er vast nog wel een aantal. Velen hebben het geprobeerd, maar weinigen zijn geslaagd en zijn vergeten...

Muskatnuss!!! | 21-08-19 | 09:36 | 2

je vergeet de belangrijkste: Bij1

Scepterkus | 21-08-19 | 10:12

LPF !

demaup | 21-08-19 | 10:37

Tsja... zetelroof.
Aan de ene kant is het niet netjes, maar aan de andere kant bestaat het eigenlijk helemaal niet. Ook al hebbenw e een partijen systeem, uiteindelijk worden zelfstandige kamerleden geïnstalleerd. Er wordt van kamerleden ook verwacht (hahahahahahahaha) dat ze 'zonder last' stemmen, dus naar eigen eer en geweten.

Dat gezegd hebbende.... het blijft gewoon een k**streek. Maar als vroeg FvDlid maak ik me wel zorgen over wat er nu gebeurt en wat Baudet nu wérkelijk wel of niet aan het doen is. Otten spuit een hoop modder, maar in 1 ding heeft ie een punt. Niemand zit te wachten op dat elitaire academische gereutel wat er af en toe bij Baudet vandaan komt. Het wordt tijd voor een 2e man naast de Hid die wat jonger is, en net zo charismatisch als Baudet. Maar dan graag met beide voetjes op de grond.

Wat Otten betreft. Ik denk dat hij zich vergist in de keizer. Het gros van de kiezers kijtn niet naar kwaliteit. Ze hebben het geheugen van een walnoot en lopen achter elk leuke smoeltje aan wat ze een worst voorhoudt. En zijn ze bedonderd dan zitten ze 4 jaar lang met trieste honde-ogen te wachten te ze de volgende worst wordt voorghouden.

Als je alleen al kijkt nar wat voor tv-prpgramma's er steevast in de top10 staan weet je genoeg over je medemens en krijg je de onbedwingbare behoefte om héél lang in een hoekje te gaan zitten huilen.

Teeweetwee | 21-08-19 | 09:30 | 2

Otten is een VVD adept stemt straks in alles mee met de VVD

Jan70 | 21-08-19 | 09:33

Daar hebben mensen wél behoefte aan. Voor lege, principeloze 'quasi-zakelijke" plastic mannen en vrouwen zijn er letterlijk bijna alle andere partijen.

Zetelroof is trouwens van alle dagen. Lees het boek van Geerten Waling.
Het gedrag van Otten is direct beschadigend. Die vadsige bankenhond staat vol op toxisch.

Succes met je VVD light, Henkie. Wie gaat trouwens de nieuwe partijpot bewaken. Jij?

Overnijd | 21-08-19 | 09:50

Lang verhaal kort: Otten is en blijft een steeldief, een normaal mens wordt op staande voet ontslagen.
Nu wordt er gedaan alsof Otten heeft gewerkt, ik krijg niet het idee dat hij ooit werkelijk voor het FvD heeft gekozen, anders dan voor zijn baantje.

Analia von Solmsch | 21-08-19 | 09:21 | 1

Henk is een hufter.

Shareholder II | 21-08-19 | 09:32

Ik heb op FvD gestemd..., niet op Otten !

Muskatnuss!!! | 21-08-19 | 09:17 | 1

Ik ook en daar sta ik nog steeds achter. Walgelijk figuur die Otten om zo na te trappen.

pjisonline | 21-08-19 | 09:19

0% respect voor het gedrag van Otten. Dit gaat hem snel opbreken. Als ik FvD was zou ik er niet al teveel mee bezig zijn en gewoon negeren.

Heisessie | 21-08-19 | 09:15

Uw democratie wordt ver#$^&*(
Uw stem wordt ver#$^&*(
U moet doorlopen en Uw bek houden.
Maar zetelroof doen ze (Ze) niets aan?

Theo-Pim-Riv | 21-08-19 | 09:14 | 1

vergeet bijna ;
Uw Referenda worden ver#$^&*(

Theo-Pim-Riv | 21-08-19 | 09:42

Wat een smerige rat is die die otten.
Lekker natrappen en liever de hele partij de vernieling in helpen dan je eigen verlies nemen.
Ik hoop dat hij eenzaam en in vergetelheid de rest van zijn leven mag doorbrengen.

Fcknwckd | 21-08-19 | 08:54 | 2

Hij doet gewoon zijn werk en staat op de loonlijst van Rutte.

Theo-Pim-Riv | 21-08-19 | 09:02

Over vier jaar is er geen spoor meer van Otten in de politiek. Hij heeft zijn werk gedaan als mol van de elite en heeft De Terriër een slag toegebracht. Deze liep het establishment nogal hinderlijk voor de voeten namelijk. Nu kan iedereen in Den Haag zijn plas in het glas blijven doen en blijven de grenzen lekker open en gaat het plebs van het gas af. Daar kun je bij Bilderberg mee voor de dag komen tenslotte. Maar ik verwacht een Baudet sterker dan ooit na het reces. Voorwaarts met de vloot, en laat Otten op zijn vlotje lekker naar de vergetelheid dobberen.

MurkRatte | 21-08-19 | 08:50

Otten gedraagt zich als een rancuneus klein kind. Uiterst onprofessioneel hoe hij nu in de media tekeer gaat, dat straalt geen vertrouwen uit. Door Otten wordt FvD kleiner en minder populair waardoor het kartel weer meer macht krijgt.

BozePaarseMan | 21-08-19 | 08:45 | 3

U zegt het zelf "waardoor het kartel weer meer macht krijgt."
Door de mol Otten, die met die andere VVDmollen de zetels naar hun grote glimlachende baas brengt.
Intredepolitiek van het zuiverste water, maar dat zei ik al toen het Fvd opgericht werd als zijnde handrem op de PVV.

Theo-Pim-Riv | 21-08-19 | 09:18

Wat voor Otten geldt, geldt ook voor Baudet.

tipo | 21-08-19 | 10:42

@tipo | 21-08-19 | 10:42: Baudet splits zich niet af, Baudet neemt geen zetels van het FvD, Baudet speelt geen vies spelletje via de media... U praat poep.

BozePaarseMan | 21-08-19 | 10:57

Hersenspinsel:

Wellicht moeten FvD en PVV de krachten maar bundelen en alsnog de grootste worden. Wie aan t roer moet, geen idee. Geert is als een schreeuwer in de woestijn en Thierry distantiëert zich teveel van het stemvolk met zijn hoogdravende gebrabbel. Geert is wel een stuk sterker en volwassener in debatten.

Idee?

B*tchmeister | 21-08-19 | 08:45 | 4

@Angélica de Sancé | 21-08-19 | 08:49:
Leon. Helemaal voor.

Teeweetwee | 21-08-19 | 09:19

Is geen hersenspinsel maar de grote angst van de Glimlachende Dictator.

Theo-Pim-Riv | 21-08-19 | 09:21

Ik ben een fan van alle Ma's van de PVV. Bosma, Beertema, Agema.

Dion en Geert trek ik gewoon niet. Geert is teveel in een hoek gedwongen en is daardoor eendimensionaal in zijn thematiek geworden. Dion is gewoon knetter.

Overnijd | 21-08-19 | 09:58
▼ 1 antwoord verborgen

Ik zie hier vandaag weer veel trolletjes die uit hun holletje gekropen zijn!

Gelukkig besteden deze trolletjes wel veel tijd aan het beleren van mensen die ze eigenlijk helemaal niet mogen! Dat dan weer wel! (Hoi Berbaar lol)

FasiscovanJole | 21-08-19 | 08:44 | 1

Beste Landgenoten (lees dit op met een witte wijn slur in je uitspraak) niet vergeten!

Overnijd | 21-08-19 | 10:06

Forum voor Democratie betrekt goede standpunten en Thierry verwoordt dat op een juiste wijze. Meer zelfbeschikkingsrecht voor Europesche landen en behoudt van de eigen cultuur en wijzen op de gevaren van de dictatoriale islam. MSM staan in dienst van de globalisten in hun EU fort Brussel Strassburg. De aanvallen van binnenuit door een zekere Otten staan in dienst van de EU aanhangers.
FvD pakt de zaak goed op door haar leden direct op de hoogte te stellen via evenementen. Zo hoort het ook in een goede en fatsoenlijke partij. Het schofferen van een zekere Otten door racisme te schreeuwen in het koor van GLers en Antifaas en andere malloten geeft aan met iemand van lagere allooi van doen te hebben. Otten kan zo hoofdredacteur worden van de extremisten van Joop.

Rest In Privacy | 21-08-19 | 08:32

Rien de va tank; het geld is niet meer voor Henk.

Shareholder II | 21-08-19 | 08:23

Tjer Bedet slalomt met de verkiezingsbal langs 3 kartelmannetjes om vervolgens hard recht tegen de (te)dikke doelman Otten aan te schieten. Het karteldoel blijft leeg, het kartelpubliek slaakt een zucht van opluchting. Vanuit de skybox kijken onze beteren tevreden toe.

Had een grote kans onze Sjerry. Maar nu gaan VVD (Dijkhof) + CDA (Hoekstra) pakweg 40-44 zetels pakken. Met PvdA, GL, D66 en CU erbij (een kan daarbij waarschijnlijk afvallen) en het kartel heeft four more years.

Meer EUSSR
Meer massa immigratie
Meer klimaatbelasting
Minder soevereiniteit
Minder privacy
Minder koopkracht

En ik verwacht dat het komende kabinet een vorm van de Chinese social points stelsel gaat invoeren. Wel GDPR proof (tot de grote onvermijdelijke hack), dat dan weer wel.

Graaf_van_Hogendorp | 21-08-19 | 08:22 | 4

@MurkRatte | 21-08-19 | 08:52: rood potloodje + vierkante meter papier en U gelooft, dat Uw stem eerlijk geteld is?
Waarom dacht U dat het rode potloodje + vierkante meter papier nog steeds door Uw strot gedouwd wordt?

Theo-Pim-Riv | 21-08-19 | 09:08

@theo_pim_rif 09:10 Snap ik, die van mij is ook stukken beter!

MurkRatte | 21-08-19 | 13:16
▼ 1 antwoord verborgen

Beetje bijzonder, jammer van de godwin.
MAAR HITLER is een dooddoener voor argumenten

niemand specifiek | 21-08-19 | 08:14

Alles overwogen hebbende geef ik onvoorwaardelijk mijn steun aan Baudet.
Wanneer hij etter Otten van zich af weet te schudden en de focus weer gericht kan worden op het realiseren van het sterke partijprogramma dan kan de invloed van FvD nog wel verdubbelen. Annabel, let je een beetje op hem?

Rest In Privacy | 21-08-19 | 08:01 | 1

Samengaan met de heer Geert Wilders, misschien kan die Held Wilders dan na een paar jaar eindelllllllijk weer een normaal huis gaan bewonen met zijn gezin en zonder dat zware kogelwerende vest lopen.
Ik droom verder.....

Theo-Pim-Riv | 21-08-19 | 09:48

Was wel te verwachten. Was niet slim om hem aan de dijk te zetten. Dachten ze nu echt dat dat hij geruisloos van het toneel zou verdwijnen.

Reaaalist | 21-08-19 | 07:55 | 1

Henk komt in het rijtje; Hero Brinkman, Bonten, Van Klaveren.
Misschien wil Max M. zijn lijsttrekker worden?
Jan Roos?

ondeugendrechts | 21-08-19 | 11:53

Waarom direct al deze heisa over de FvD door 1 mastondant? Zie het al voor dat een bedrijf 5 jaar winst maakt en het zesde jaar iets minder. Is het toch ook geen kudtbedrijf met een waardeloze financieel directeur een baggermanager? Nee dan moet je als eigenaar ingrijpen en bijsturen. Mensen we leven in hectische tijden, probeer even de nuance te smeden svp.

Daffyduckblowtook | 21-08-19 | 07:51

Ik trek je mee in mijn val, Baudet is een racist, verteerd door jaloerzie en rancune die Otten. Behalve bij de MSM gaat hij zich niet geliefd maken.
Toch hebben de ex-collega's van Baudet een belangrijk punt, Thierry heeft voordurend toezicht nodig. Zonder gaat het echt niet goed komen. Voor kritiek van de mannen om hem heen is hij ongevoelig. Een huwelijk met Annabel Nanninga of Sietske Bergsma lijkt mij de beste oplossing.

Rest In Privacy | 21-08-19 | 07:21

De uitspraak "hij/zij is een racist" is onoverkomelijk verbonden met linkse politiekvoering in de VS. Iedere partij of politici die daar aan meedoet diskwalificeert zich als rechtse of liberale partij.

heldheino | 21-08-19 | 07:16 | 1

Inderdaad

Joostmochtnietsweten | 21-08-19 | 07:32

Een 'goede' voetbalmanager denkt uiteindelijk ook alleen maar aan zichzelf en niet aan de sterspeler die ie vertegenwoordigd.

Otten heeft een minstens net zo groot ego als Baudet, blijkt.

Rest In Privacy | 21-08-19 | 07:15

"U bent een racist" is het allersterkste argument uit het beperkte argumentenpalet van globalisten/linkse moraalridders/klimaatgelovigen.

Zag laatst het afstotelijke rijtje democrats dat met dit gewiekste programmapunt stuk voor stuk president hoopt te worden in 2020.

Henk Otten, kende meneer niet en wil dat graag zo houden. Ga deaud.
Jammer dat Thierry deze kartel-mol niet wist te spotten. Het Nederlandse systeem zorgt dat een inspirerende politicus (witte raaf in de polder) een lijst vol onbeproefde personen moet meenemen om de stoeltjes te bezetten die de voorganger op eigen titel scoort. Het kartel wil die stoeltjes graag vullen, om controle houden.

Daarom PVV, Geert is niet zo inspirerend. Geert screent wel beter en andere smaken dan kartel zijn er anders niet.

Jan Passant mk2 | 21-08-19 | 07:03 | 2

Wij zagen het eerder. 5 Kogels en een kruiwagen vol kikkers - en de beste kans die Nederland kreeg in 50 jaar was weer geneutraliseerd.

Jan Passant mk2 | 21-08-19 | 07:15

Ben t wel met je eens (muv doodverwensen). Echter heeft GW ook wel wat missers gehad, zoals landverrader van Klaveren.

Bij andere, wellicht grotere partijen gaat ook een hoop mis, maar dat is voor de MSM natuurlijk niet leuk om herhaaldelijk over te blijven schrijven.

B*tchmeister | 21-08-19 | 08:42

Otten gaat af als een baksteen bij de volgende verkiezingen de vuile VVD rat. Wat een galbak. Racisme aanhalen? Net zo links als de VVD zelf is geworden is Otten. Wordt een Brinkmannetje, hoor je nooit meer wat over na de verkiezingen. Ik hoop op 0 zetels in ieder geval voor Otteriaanse leugenaars.

marian2???? | 21-08-19 | 05:38

Wie wil nog op het boreale FvF (Forum van Faschisten) stemmen

restman | 21-08-19 | 04:22 | 5

#MeToo.

Mazzelstof | 21-08-19 | 06:11

@ restman FvD Democratie, niets fascistisch aan, je kunt het woord nog niet eens fatsoenlijk spellen man.

marian2???? | 21-08-19 | 06:20
▼ 2 antwoorden verborgen

Los van de trieste verwording van het fvd, hoeveel volksvertegenwoordigers zouden we eigenlijk nog in de Tweede en Eerste Kamer hebben zitten voor wie het landsbelang boven het eigenbelang gaat? Die hele politiek begint steeds meer op een doorlopende cabaretvoorstelling te lijken.

Recentelijk zag ons land een aantal belangrijke internationale functies aan de neus voorbij gaan. Het narratief waarmee de politiek hand in hand met de media mee kwam aanzetten, was dat dat te wijten was aan het belerende vingertje van onze politieke prominenten.

Volgens mij is de verklaring veel simpeler: het ligt aan de volstrekte onbekwaamheid van de poppetjes in Den Haag en Brussel. En met dit soort nieuwe aanwinsten zakt ons land in internationaal (en uiteraard nationaal) opzicht steeds verder weg. Dat is triest.

Rest In Privacy | 21-08-19 | 02:27

Gek dat Baudet voor en tijdens de oprichting de grootste vriend was van Otten met alle nazi affiniteit en alles wat slecht is in deze wereld........ Nu het geen vrienden meer zijn is het opeens de verschrikkelijke neo nazi Baudet.????
Maar dat wist je dan toch grapjas.... en toch ermee in zee gaan.
Ongeloofwaardige hork...

Een heel naar mannetje die Otten.... Baudet ken ik van zijn analyse over de EU wat ik zeer treffend vond en van hoog gehalte..... Wel een aparte man met aparte uitspraken, maar dat maakt niet uit... Denkend aan Pim Fortuyn....
Otten 0 zetels en FvD met Baudet mag nog heel lang doorgroeien...

dijkbewaker | 21-08-19 | 02:25 | 5

@ dijkbewaarder. Heel doorzichtig inderdaad van Otten de hork of orcs.

marian2???? | 21-08-19 | 06:03

Bij Jinek was Beatrice de Graaf in de ban van The Matrix (science fiction film - met een blauwe en rode pil) - een film bij velen onbekend vanwege geen interesse in sciene fiction.

Van de Jinek-redactie kun je niet verwachten dat zij op haar wenken bediend, iemand serieus benadert en aangeeft hoe de vlag erbij hangt.
Bij Jinek zat De Graaf: "De omvolking theologie dat de witte bevolking langzaam wordt weggeschoven."

De Graaf is te jong om de verandering van het blanke Nederland te hebben zien veranderen door migratiegolven.

Adriaan van Dis: Wereldwijd is slechts 9% van de bevolking blank.

Het Hollandse Plakkaat van Verlatinghe uit 1581 gaf de voorzet aan Amerika, de oudste democratie ter wereld.
Dankzij die nihil blanke groep werd democratie evenals veel technologie tot stand gebracht.

De Graaf zou zich echt eens moeten verdiepen in 'wit'-onderzoek door volgend werkbezoek af te reizen naar bijvoorbeeld het Afrikaanse land Tanzania.
De eigen nazaten door eigen bevolking bedreigd, vervolgd en vermoord omdat zij wit en niet zwart/donker geboren zijn.
Dankzij westers ingrijpen - ontwikkelingshulp - worden albino-mensen met aangeboren witte huidskleur door blanke ontwikkelingshulp nu, afgescheiden en beschermd.

drs.Nee | 21-08-19 | 06:17
▼ 2 antwoorden verborgen

Wanneer kunnen we AJAX stemmen? Als we toch op clubjes blijven stemmen vanwege de kontjes dan mogen beursgenoteerde sportclubs ook wel in de kamer.

Cobalt bomb | 21-08-19 | 01:51
-weggejorist-
kotelet | 21-08-19 | 01:37 | 6
▼ 6 antwoorden verborgen

henk otten is een L*L, oftewel zetelrover. St#rph ballo!

prins_flip_da_luxe | 21-08-19 | 01:31 | 1

Henk Otten lijkt mij een racist..
Verder kennen we Henk als dief, hoerenloper en totale smiecht.

Shareholder II | 21-08-19 | 08:29

Steeds weer lees ik hier dat Otten het FvD heeft opgericht, nou ja samen met Baudet (al speelde die eigenlijk geen rol van betekenis..... kuch). Wat voor een verschrikkelijk ellendig mens moet je dan toch zijn om die partij kapòt te willen maken! Zó vol met pure haat. Een super gevaarlijk mannetje voor iedereen in zijn omgeving.

Goofje | 21-08-19 | 01:06 | 6

@kotelet | 21-08-19 | 01:18
Het stinkt, een vooropgezet plan lijkt mij.
Maar, het kan veel ( ik moet dit kwijt, sorry ) erger, er zitten 2 " idiote partijen in onze kamerstelsel, de 1 heft een achtergrond van de RARA die andere is van " Turkije ", niet die van Atta de Turk.
Daar wordt total geen onderzoek gedaan, het hedendaagse journalistiek is gewoon zoek, het lijken wel " stromannen ".
Er zijn geen grenzen meer, vroeger vond ik het " spel zonder grenzen " geweldig, vooral dat deuntje en het beeld erbij met heel veel sterretjes en een zwarte achtergrond ( oh wie weet dit nog? ik word echt oud ).
Maar dit is inmiddels niet meer verworden tot een spel, dit is gevaarlijk, een gevaarlijke spel zonder grenzen.

Bad - Casey | 21-08-19 | 01:35

Zo, heb nog even rondgesnuffeld op diverse sites en er is inmiddels ook weer een nieuw partij-mailtje van Thierry binnengekomen en van paniek geen sprake (meer). Het lijkt erop dat nu de kartel-mollen zijn uitgerookt en weggejorist het allemaal prima goed gaat komen en de Renaissancevloot bij de volgende verkiezingen keihard het pleit in zijn voordeel gaat beslechten.

O ja, beste mensen, lees aub even de nieuwe column van Leon de Winter, hij is weer hemelaal spot on en gaat ook over "ons". Ook interessant voor de linkse reaguurders alhier, want het gaat ook over Cuperus.

www.telegraaf.nl/watuzegt/1671240199/...

Kinkfactor | 21-08-19 | 01:56

@kotelet | 21-08-19 | 01:18: Nog nooit bevriend geweest met bijvoorbeeld een lid van de raad van bestuur van een accountantsbureau. Neem van mij aan dat mevrouw meegaat met mannie als hij bijv. naar de US of A gaat voor een zakelijke bijeenkomt. En daarna knallen in de royale hotelsuite op kosten van de zaak.

Graaier | 21-08-19 | 07:46
▼ 3 antwoorden verborgen

Op naar de 0 zetels, Henkie ‘er belandt weleens een bon op de verkeerde stapel’ Otten!

duh! | 21-08-19 | 00:57 | 17

@kotelet | 21-08-19 | 01:47:
Hee, u ging lekker slapen! 10 minuten geleden. Het staat in geen verhouding tot wat Otten deed en maar blijft ontkennen, lees het er nog maar eens op na. En slaap lekker!

duh! | 21-08-19 | 01:50

@kotelet | 21-08-19 | 01:11: De verkeerde creditcard mee nemen op vakantie en het nadien direct recht zetten van een paar duizend euro staat in geen verhouding tot de 30k die Otten zichzelf schonk en pas na ophef terug betaalde. Tel daar nog alle gestolen contanten uit de verkopen bij bijeenkomsten (van nota bene hoofdzakelijkboeken van Baudet) en je hebt toch duidelijk vergissing versus malversaties. Otten probeert zijn hachje te redden door af te leiden van de aanleiding.

Joostmochtnietsweten | 21-08-19 | 07:38
▼ 14 antwoorden verborgen

En zo komt aan alles een eind. Ook aan de kortstondige rising-up van de corebal en de Principeneuker, die de harde kern vormen van het FVD. Vlinderdasjes die Houtsnip eten, -hand in hand- met vreemde autistische snuiters die boodschappenlijstjes verzamelen en naar de exacte letter van de wet leven. Het is klaar. Over. Uit. Patrick Bateman is door het ijs gezakt.

kotelet | 21-08-19 | 00:36 | 9

@Iznogoedh | 21-08-19 | 01:05: Dat moet u helemaal zelf weten. Mijn partij is het bepaald niet, maar dat is hier volgens mij onderhand algemeen bekend hier.

kotelet | 21-08-19 | 01:09
▼ 6 antwoorden verborgen

Otten krijgt gratis sterspotjes van de NPO.
Want Forum moet en zal kapot.

de honden blaffen... | 21-08-19 | 00:31 | 3

Hopelijk komt dit als een boemerang terug in hun gezicht en maakt het de FVD alleen maar sterker. Mensen slikken niet alles meer voor zoete koek als een bepaalde agenda er zo afdruipt als bij de NPO bijvoorbeeld.

De_Poenschepper | 21-08-19 | 00:35

Precies! Alleen de mensuh laten zich biet meer zo makkelijk in de luren leggen tegenwoordig..!

duh! | 21-08-19 | 00:53

Ja, maar gaat ze niet lukken, ze hebben nog steeds behoorlijk schrik. En terecht.

Kinkfactor | 21-08-19 | 02:09

De Uil van Minerva. Wat een vondst vond ik dat en dat vind ik nog steeds. Het was ernst en humor tegeljk. Het gaf aan (en geeft voor mij nog steeds aan) dat FvD aan het intellectuele waarde hecht en met brains het kartel wil temmen.

Thierry Baudet's optreden in de 2e Kamer betreffende de deplorabele staat van ons leger waarvan de soldaten omdeugdelijke kogelvrije vesten dragen en zelf maar de kistjes moeten kopen op de plaats van actie, en wat al niet, was meesterlijk. Ook het belachelijk maken van de klimaatwaanzin waarbij Nederland zich te gronde richt en de landen om ons heen met de vervuiling doorgaan (om nog maar te zwijgen van de vuile ucht die vanIndia en China naar ons komt overwaaien, was evenzeer een duidelijke standpuntbepaling. De 0,00007 Graden Celcius gaf aan hoe absurd de bedenksels van de klimaattafels zijn.
Dergelijke presentaties en argumentaties komen zeker niet uit de koker van Otten. Het tegendeel zou me zeer verbazen.
Er zullen zeker kiezers zijn die op Otten en zijn twee handlangers gaan stemmen, ziek gemaakt door de MSM waarvan ook Jinek deel uitmaakt. Maar ik geef u op een briefje dat de Partij Otten een grauwe, saaie partij zal zijn met standpunten die naar het politiek-correcte zullen rieken.

pushpins | 21-08-19 | 00:24 | 12

@Gulliver | 21-08-19 | 00:43
Das idd precies wat ik trachtte uit te leggen, Baudet zou dat nog behoren te leren.

Bad - Casey | 21-08-19 | 00:55

@duh! | 21-08-19 | 00:51: En bereid zijn daar een hele hoge prijs voor te betalen. Want het leven wordt ze niet bepaald gemakkelijk gemaakt. Helden zijn het.

Bab01 | 21-08-19 | 01:13

@de honden blaffen... | 21-08-19 | 00:38: Zoals in Aurora Borealis, het Noorderlicht. Dat leerde je vroeger op de lagere school al, zo moeilijk is dat toch niet. Ik zal u voor zijn: ja, toen was alles ook beter, te beginnen de muziek. Progrockgroepen die hun instrumenten écht beheersten etc.

Kinkfactor | 21-08-19 | 02:31
▼ 9 antwoorden verborgen

Toen Otten 'Boreaal' verdacht maakte, heb ik het even opgezocht. Van Dale: Noordelijk, arctisch. In de Van Dale van nu en ook in eentje van 30 jaar oud. Einde betrouwbaarheid Otten...

MKBer | 21-08-19 | 00:16 | 2

Concentratiekampen ( zoek ook dat maar even op) zijn een Britse uitvinding. Niettemin hebben de Duitsers het woord bekend gemaakt.
Baudet gebruikt gewoon graag dat woord omdat FN dat heeft omarmd als codetaal voor white supremacy. Zn natte droom.. Elke avond voor het slapengaan, met een foto van monsieur Le Pen in zn hand..

Epistulae_Morales | 21-08-19 | 01:09

Er zijn pas weer 2e kamer verkiezingen in in 2021, tenzij het kabinet valt natuurlijk.
Patjepeeër Otten gaat nog even pluche plakken t/m 2023, maar verder is er niet zo veel aan de hand in bananen monarchie Nederland. Onze democratie was en is een farce en Henkie Otten demonstreert nog eens hoe ontzettend waar dit is.
Treurig maar waar.

GeinPonempie | 21-08-19 | 00:14

Heb het gezien van Nieuwsuur, zat net nog te kijken naar die arme ondernemer die een pand heeft in dat open gesticht.
Belaagd en ontzet door " criminelen ", niemand doet wat voor deze man?!
En toen dat stukje van Nieuwsuur, ik kan het helaas niet anders verwoorden, die Otten is een geslepen man.
Het lijkt we een soort Brutus en Caesar verhaal, ik meen mij ook te herinneren, dat Henk de " Tank " ( eerder Lambik ) ergens ooit had gezegd, dat ie zich onzeker voelde naast Baudet, dus hij ging daardoor ook afvallen.
Ik ben niet snel van de complottheorien, maar deze man neigt wel naar de VVD mentaliteit.
En nee, ik ben geen Baudet stemmer, maar ben wel blij dat zo partij er nu ook is, samen zijn wij sterk.
Maar dat dit stinkt moge wel duidelijk zijn, heel smerig wat Otten ook zei, over de fascinatie van Baudet en Hitler, voor mijzelf te doordacht, het vervelende is dat er bepaalde mensen zijn die dit voor waar aannnemen.
Gezien de geschiedenis van onze politiek, moet men met zulks uitspraken oppassen, lijkt mij?!
Otten geeft bewust voer en dat maakt hem voor mijzelf een enge en geslepen man.
Hij of hun 3en beledigen idd de kiezers die op Forum hebben gestemd, ik persoonlijk vind dat dit niet mag en kan om voort te gaan met deze gestolen zetels, op deze onzin hebben die kiezers niet gestemd, lijkt mij.
Tuurlijk heet hij de hand erin gehad om mensen aan te stellen, volgens mij was deze man al bezig met schaken t.o.v. Baudet.
Terwijl Baudet daar geen notie van had, das slecht van Otten.

Bad - Casey | 21-08-19 | 00:10 | 1

Hear hear!

duh! | 21-08-19 | 00:49

Intredepolitiek van de VVD en ik noemde bij de oprichting van het Fvd, dit al de "Handrem" op de PVV. Daar Rutte de PVV wou versplinteren en in geval van het verliezen van hun meerderheid in de Eerste kamer, kan je altijd nog je mollen opdracht geven die partij te splitsen en je zetel ter beschikking stellen van Rutte & Co. Aluhoedje werd er toen door de communicatiemedewerkers van Rutte geschreeuwd, maar ik zei toen al, goedkoper dan VVDgraaf. Ze glimlachen zich de Moeder momenteel bij de VVD, hoppa op naar 6 zetels erbij.
Politiek, maakt meer kapot dan je lief is.

Theo-Pim-Riv | 21-08-19 | 00:01

Als je Hitler leest ben je een Nazi, als Jip en Janneke leest ben je een pedofiel, als je Libelle leest ben je een vrouwenverkrachter, als je Henk Otten leest ben je een mesrugteekverrader. De logica van pervers links. Onee Henk heeft nooit iets geschreven wat anderen willen lezen.

jacobh-59 | 20-08-19 | 23:59 | 6

@jacobh-59 | 21-08-19 | 00:21,
En als men boeken van Gerard Reve leest…... dan is 50% van Nederland idd knettergek, als ik Botbot zijn theorie zal hanteren.
Hey Botbot, er bestaat ook zoiets als fictie.
Of bedoelde Botbot het cynisch? dat kan natuurlijk ook, want cynisme ( sarcasme ook ) is moeilijk te herkennen qua lezen.

Bad - Casey | 21-08-19 | 00:26

@jacobh-59 | 21-08-19 | 00:21:
Ik ben nog steeds de pagina aan het zoeken waarin hij de stikstofhoudende cola beschrijft in zijn functie als klimaatdeskundige.

botbot | 21-08-19 | 00:27
▼ 3 antwoorden verborgen

Nou en?
De een meer, weer een ander minder
We zijn allemaal Racist.

Die of die is weer eens Racist!!! Nou, ik ben geschokt hoor. Gossie gossie. O jee!

Als je iedere dag iemand racist hoort gillen, over om het even wie of wat, dan verliest zo'n woord zijn waarde.

Next.

gaffelbaard | 20-08-19 | 23:58 | 1

Ik heb het woord helemaal nog nooit correct toegepast gezien of gehoord. Op een gegeven moment is het ook niet meer interessant om te controleren of dit keer de Zon in het Westen opkomt.

Mazzelstof | 21-08-19 | 07:25

Thierry is wel doorgeschoten, toen hij succes kreeg.
Heel lastig te handlen, zo'n grote aanhang. Dat kunnen maar weinig mensen aan.

Carmelita | 20-08-19 | 23:47 | 8

@De_Poenschepper | 21-08-19 | 00:09: Nogmaals, zolang Mark unilever en shell als vriendjes heeft is niemand in staat om zijn positie te verzwakken. De grote heren bevelen en ons Markje voert het uit....daar kan niemand wat aan doen.

Iznogoedh | 21-08-19 | 00:16

@Iznogoedh | 21-08-19 | 00:16:

Even ervan uitgaande dat de verkiezingsuitslagen zuiver zijn, natuurlijk wordt de VVD en Rutte uiteindelijk verslagen. Wacht maar tot de kosten van het klimaat op het bordje van ons liggen. Over de desastreuze gevolgen van de ongebreidelde massa immigratie nog niet gesproken, er is veel potentie voor een partij echt rechts van de VVD.

De_Poenschepper | 21-08-19 | 00:23

@De_Poenschepper | 21-08-19 | 00:23: De kosten van dat hele klimaat geouwehoer liggen al op ons bord. Bij het ontbijt en het avondeten. Ik zal mijn aluhoedje even opzetten. Klimaat kosten dekken de illegale migratie. Al die binnen geharkte doctoren en architecten moeten ook eten en wonen. Het grote omvolken is al jaren aan de gang.

Iznogoedh | 21-08-19 | 00:35
▼ 5 antwoorden verborgen
-weggejorist-
drs. P | 20-08-19 | 23:44 | 6
▼ 6 antwoorden verborgen
-weggejorist-
hijger | 20-08-19 | 23:36 | 1

die dikke deugd niet

Baron de laclou | 20-08-19 | 23:30

Mooie lul ja, een partij verneuken en nog een paar jaar geld trekken omdat je die stoel ook nog warm blijft houden met je dikke reet.

jip_86 | 20-08-19 | 23:28 | 2

Ik zou me meer zorgen maken over de temperatuur van de stoel van Thierry.

botbot | 20-08-19 | 23:46
-weggejorist-
HdJ | 20-08-19 | 23:17 | 13
▼ 13 antwoorden verborgen

Een naar mannetje die Otten, alsof Baudet ineens naar extreem rechts is getrokken in korte tijd. Echte bewijzen voor dat racisme heeft Otten niet.

Nu hoopt heel de NPO inclusief nu bij Jinek weer dat FVD uiteen gescheurd wordt. Zelfs het lezen van boeken puur voor de beeldvorming van de geschiedenis wordt als kwalijk gezien, wat een onzin.

De_Poenschepper | 20-08-19 | 23:09 | 10

Ik denk niet dat Baudet gekozen op rechts zit. Maar daar zit het gat van Wilders die na 15 jaar nog niets heeft klaargespeeld en dat alleen maar gevuld hoeft te worden door iemand die elke boerenlul kan inpalmen met wat filosofisch Frans gebrabbel en een zogenaamde elitaire inborst. En dir land zit vol boerenlullen, dus dat gat is heeel groot.

Epistulae_Morales | 21-08-19 | 01:14

@Epistulae_Morales | 21-08-19 | 01:14: "Wilders die na 15 jaar nog niets heeft klaargespeeld" Nee? Met een cordon sanitair (dus met het hem onmogelijk maken) heeft hij veel bereikt: uit angst o.a. op stemmenverlies haastten de versleten gevestigde partijen zich om zijn richting op te buigen. Ook die versleten partijen (bereiken die wel wat, anders dan de puinhoop?) gebruiken dit 'argument' vaak: ze maken het werk van Wilders onmogelijk en framen het o.a. richting Hitler en erger, en hebben het zonder blikken of blozen over een Wilders die na een 15 jaar nog niets bereikt heeft. En dit alles kan gewoon...

nemo_nemo | 21-08-19 | 07:39
▼ 7 antwoorden verborgen

Laat m lekker de tyfus krijgen die Henk Ottuh. Wat een hondenlul. Weer zo'n haantje die niet tegen z'n verlies kan. Pffff. Om te kotsen zulke lui

Knoopsgat | 20-08-19 | 23:01
-weggejorist-
Mogwai | 20-08-19 | 22:58 | 3

De doorzichtige, rancuneuze en onsportieve uitspraken van Otten laten zien wat een slecht verliezer deze man is. De modderschuit van zetelrover Otten zal geen lang leven beschoren zijn. Hoop ik.

Gravin v Kippenbouth | 20-08-19 | 22:58 | 1

de twee die met otten zijn mee gegaan weten nog niet wat een boef otten is.

Hoorneslaan | 21-08-19 | 01:07

Ik heb medelijden met deze mensen. Je krijgt de prachtige mogelijkheid om je leven te leven en wat doe je? Een mes in andermans rug steken. En telkens achterom kijken om te voorkomen dat je zelf een mes in je rug krijgt. En waarvoor doe je dat in vredesnaam?

Rest In Privacy | 20-08-19 | 22:58 | 1

Welkom in de politiek

Epistulae_Morales | 21-08-19 | 01:15

Het is wel goed dat FvD even niets zegt. Gewoon laten gaan en een goede campagne neerzetten zodra het er weer toe doet. Zo doet elke partij dat.

van heinde en verre | 20-08-19 | 22:58 | 2

Helemaal mee eens.

Gravin v Kippenbouth | 20-08-19 | 22:59

Precies, laat Otten zichzelf ondertussen zelf maar voor lul zetten met dit soort geblaat.

Harry Turtle | 21-08-19 | 01:06

Otten graaft dieper en dieper. Zijn eigen graf. Links is dolblij met hem, maar daar zitten zijn kiezers niet en rechts zal hem altijd als verrader zien.

van heinde en verre | 20-08-19 | 22:56 | 1

Ik denk dat veel kiezers die FvD/PVV stemmen onderhand wel doorhebben wat er in de praktijk plaatsvindt. Ik laat me niet meer door dit soort sneu MSM geframe van de wijs brengen. Blijf toch in die richting stemmen.

tragic1911 | 20-08-19 | 23:46

"Ik heb wel vaker meegemaakt in bijeenkomsten dat Baudet extreme uitspraken deed. Dat vond ik toen op zich nog wel grappig"

Wat een vreemde uitspraak als je het mij vraagt .

iopeth | 20-08-19 | 22:47 | 4

@Langshetrandje | 20-08-19 | 22:49:
Ben je dan ook zo benieuwd naar de zogenaamde extreme uitspraken ?
Dan kunnen wij ook beoordelen of het wel of niet grappig is .

iopeth | 20-08-19 | 22:55

Hij doelt op het korpsballengehalte van zijn uitspraken.
In een gemiddelde sociëteit lost iedereen met 3 pils achter de kiezen alle wereldproblemen op. En hoe steviger de uitspraak, hoe mooier de oplossing

Epistulae_Morales | 21-08-19 | 01:19
▼ 1 antwoord verborgen

Heeft Otten nu dus jarenlang zijn hart verpand aan een racist maar is dat nu ineens een ding? Och arme. Wie hou je daar nu mee voor de gek?

Harris Pilton | 20-08-19 | 22:47

Ik lees hier in de panelen meermaals dat demense niet op Otten, maar op Terry hebben gestemd bij de PS-verkiezingen. Ik durf dat te betwijfelen. Ik denk dat de rationele kiezer die het FvD toentertijd wist te verleiden was gecharmeerd van het hoekige doch fatsoenlijke, pragmatische programma. En daarvan denk ik nu juist dat het uit de koker van Otten kwam.

En in tegenstelling tot wat een aantal reaguurders denken, is het merendeel van deel van de kiezers naar mijn overtuiging niet op zoek naar een Grote Leider met messianistische ambities, noch hebben zij enige boodschap aan het boreale gelul van een megalomane romanticus.

Of Otten het gaat nu gaat redden, durf ik niet te zeggen, want ook hij is een windbuil gebleken. Hij zal voor het verwezenlijken van zijn ambities als de sodemieter een rechtse sokpop a la Jesse Klaver/Dinges Jetten moeten vinden.

Niet dat het mij boeit, want ik stem keurig conservatief-christelijk. Streng doch rechtvaardig en met het hart op de juiste plek.

de IJsman | 20-08-19 | 22:46 | 9

@de IJsman | 20-08-19 | 23:10:

Nogmaals, ik heb Baudet dat programma keer op keer zien verdedigen. Dat geeft aan dat hij op zijn minst achter dat programma staat, ongeacht wie het heeft geschreven. Beide heren werken al zolang samen dat ze waarschijnlijk zelf niet meer weten wie het eerste met welk puntje kwam.
De *mening* van de Volkskrant over de *mening* van Otten daarover lijkt me niet zo relevant.

En niemand wijst samenwerking af, of noemt consensus een vies woord. Waar het om gaat is dat er nu een kartel heerst dat heeft afgesproken dat er nooit meer een verkiezingsbelofte mag worden waargemaakt. Wat je ook stemt, je krijgt altijd GroenLinks beleid, ook van de VVD. Die wint stemmen met "zonder ons wint de PvdA" en gaat vervolgens samenwerken met de PvdA die stemmen won met "zonder ons wint de VVD". Referendumpartij DDR66 schaft het referendum af, en ondernemerspartij VVD naait alle kleine ondernemers met afschaffing van de dividendbelasting. Beide partijen deden dat direct na de verkiezingsstrijd waarin met geen woord over deze zaken gerept was.

Dandruff | 20-08-19 | 23:26

@Dandruff | 20-08-19 | 23:26:

Voor wat betreft het eerste punt: de heren Baudet en Otten hebben samen de politieke partij FvD opgericht. Op basis van de profielen van beide heren, alsmede hun uitlatingen in de media, óók toen alles nog pais en vree was, is niet onwaarschijnlijk dat Baudet de theoretische ideoloog was en Otten de zakelijke pragmaticus. Beide aspecten zijn in het programma terug te vinden. Ik vermoed dat de FvD-kiezers die bij de VVD en het CDA vandaan kwamen zich meer aangetrokken voelden door de inhoudelijke inbreng van Otten dan die van Baudet. Dat jij het Baudet keer op keer hebt horen verdedigen vind ik overigens knap, want debatteren gaat hem niet zo goed af. Een riedeltje opblaten voor een zaal juichaapjes is meer zijn ding.

En als je eerst zegt dat je samenwerking geen vies woord vindt, maar vervolgens de partijen met wie je zou moeten samenwerken bij voorbaat weg zet als corrupt en onbetrouwbaar, kom je niet erg geloofwaardig over.

Nog een laatste vraag: kun je uitleggen op welke wijze de kleine ondernemer exact is genaaid door de voorgenomen afschaffing van de dividendbelasting (die overigens niet door is gegaan)?

de IJsman | 20-08-19 | 23:46

@de IJsman | 20-08-19 | 23:46:

Je hebt het over "beide aspecten" alsof je beide heren persoonlijk kent. Maar verder dan 0 concrete voorbeelden per persoon kom je niet. Wat is volgens jou "typisch Baudet" en waarom denk je dat?
Je weet het niet; en voor Otten idem dito.
Ook wat je zegt over FvD-kiezers vanuit VVD en CDA is puur speculatief.

Baudet heeft sommige debatten verloren omdat hij te beleefd was en zich liet overschreeuwen door linkse debieltjes; goed punt. Maar dat hij ook heel wat debatten op inhoud won zeg ik niet alleen; dat blijkt uit de enorme aanwas van FvD in korte tijd. Die kwamen, nogmaals, niet op de totaal onbekende heer Otten af.

Samenwerking is geen vies woord als je iets wil bereiken, en dat ook probeert. Maar als je uitsluitend uit bent op de macht zit er wel iets fout. Als je met 12 (zogenaamd) ideologisch tegenovergestelde partijen samenwerkt om 1 partij (de grootste) buiten de regering te houden is dat een veeg teken.
Jij begint over "keurig", "streng doch rechtvaardig" en "hart op de juiste plaats". Dan is het raar dat je samenwerkt met de door en door corrupte en leugenachtige VVD. Het is ook raar dat een christelijke partij samenwerkt met GroenLinks, een partij die openlijk streeft naar islamisering, afschaffing van de democratie en ondersteuning van BDS-jodenhaat.
Wat heeft "keurig christelijk" daarvoor terug gekregen?

De dividendbelasting zou worden afgeschaft om multinationals te bevoordelen ten opzichte van kleine ondernemers. Daarom dreigde Rutte dat Shell en Unilever er anders vandoor zouden gaan. De dividendbelasting ging inderdaad niet door omdat de opdrachtgever (Unilever) de publiciteit zat was. Maar dat maakt de doelstelling niet minder kwalijk.
Bovendien mis je de point;
- alle kartelpartijen waren zogenaamd tegen;
- maar allemaal stemden ze vóór;
- ook Rutte noemde zijn eigen plan "belachelijk";
- maar drukte het er wel stiekem even doorheen;
- hij loog nog even over wel of geen rapport, en hoe-wie-wat-waar;
- de kamer "veroordeelde" die leugentjes zogenaamd;
- maar deed daar uiteindelijk helemaal niks mee.
Dit heeft niks meer met democratie te maken. Ruttes plan is voor de verkiezingen nooit genoemd, om begrijpelijke redenen. Net als afschaffing van het referendum door referendumpartij DDR66 sprong het direct na de verkiezingen als een duveltje uit een doosje. En iedereen was *tégen* en stemde dus *vóór*; keurig christelijk idem dito.

Dandruff | 21-08-19 | 15:36
▼ 6 antwoorden verborgen

Henk Otten lijkt mij een heel vervelend ventje. Volgens de peilingen heeft de afsplitsing maar een beperkt effect op de prognoses van de zetels voor FvD. Er is ook geen alternatief. Otten is dat in elk geval niet. Te licht (figuurlijk dan).

metdedag | 20-08-19 | 22:35

Mocht u nou heimwee hebben. Onzeker zijn over de toekomst van FVD en de (aankomende) LPF-taferelen? Welkom terug op het oude nest bij de PVV! Waar men oprecht gekozen heeft om te strijden voor dit land. Waar de rijen wel gesloten zijn, en waar men wel geeft om principes, i.p.v eigen ego,s. Samen kunnen we een statement maken en de boel openbreken

kotelet | 20-08-19 | 22:33 | 5

Boek verbieden. Voor mij weegt dat heel heel zwaar. Onoverkomelijk. Ik ga niet mijzelf verraden.

Rest In Privacy | 20-08-19 | 22:59

@Sitting_targets | 20-08-19 | 22:59: Dat kan. Voor mij weegt het minder zwaar, daar het bedoeld is als uitgangspunt welke duidelijk maakt hoe de PVV tegenover de Islam staat. "Vertrekpunten", heetten zulke dingen. Voor u is (na de aanstaande ondergang van het FVD) de VVD wellicht een betere keuze.

kotelet | 20-08-19 | 23:05

VVD stemmen. Dat zou de eerste keer zijn. Ik ben een linkse afvallige. Ik heb nog geen thuis. Ik ben wel benieuwd wat Otten gaat doen.

Rest In Privacy | 20-08-19 | 23:22
▼ 2 antwoorden verborgen

Denken de mensen dat er na het FvD een betere partij komt dan? Dat Baudet niet goed genoeg is, of te ijdel? Wat denken ze wel niet. Dat ze het zomaar voor het uitkiezen hebben? Dat de nieuwe Thorbecke's voor het oprapen liggen? Dat er duizenden Fortuyns in Nederland rondlopen? Kom op zeg. Met Baudet mogen we in onze handjes knijpen. Maar nee, men vindt hem te intellectueel. Nou goed, daarom heb je ook al jaren een Rutte aan het bewind, een man met trots zonder visie. De blinde leidt de blinden.

Rest In Privacy | 20-08-19 | 22:33 | 4

@chicago river | 20-08-19 | 22:38: Penisnijd.

Rest In Privacy | 20-08-19 | 22:41

Van Duyvenbode | 20-08-19 | 22:33 |

Rutte is een prima premier. Een uistekend manager, geweldig debater en in tegenstelling tot wat hij altijd beweert heeft hij zeer zeker een heldere visie over de juiste richting waarin hij het land (en de EU) wilt sturen. Nog nooit op de goede man gestemd, maar ik ben blij met hem.

de IJsman | 20-08-19 | 23:02

@de IJsman | 20-08-19 | 23:02:

Rutte is een enorme leugenaar. Dat hij een goed manager en redelijk debater is klopt, maar maakt zijn vele leugens over oa de EU, 1.000 euro, Griekenland, Oekraïne-inlegvelletjes, het referendum, koopkracht en de dividendbelasting niet ongedaan.

En zijn heldere visie is niet de mijne; ik zit niet te wachten op minder democratie, meer corruptie en ongelimiteerde immigratiekosten. Want het door Rutte en de VVD ondertekende verdrag van Marrakech verplicht ons niet alleen elke aardbewoner die hierheen komt hier op te nemen; er staat ook in dat iedereen die hier eenmaal is "recht" heeft op al onze uitkeringen en subsidiepotten.

Wat dat gaat kosten is niet eens te overzien. Daarmee vergeleken is de door de VVD bepleitte 1.000 miljard voor het verveelvoudigen van onze co2-uitstoot in Polen een fooi.

Dandruff | 20-08-19 | 23:14
▼ 1 antwoord verborgen

Goede column.
Zonder te weten hoe het precies zit want dat weten alleen de direct betrokkenen, toch even de grote lijnen blootgelegd. Het succes van FvD was een enorme prestatie, en beide heren hebben daar aan bijgedragen. Zij vulden elkaar aan.
- Otten heeft de uitstraling van een koude kroket, maar bouwde achter de schermen wel de partij op. Daardoor had Baudet ook de handen vrij voor debatten, interviews en de verkiezingscampagne.
- Baudet heeft een goed onderbouwd verhaal en weet daar stemmen mee te trekken; maar organisatorisch valt hij tegen. En zijn nooit bewezen beschuldigingen van fraude zijn net zo kwalijk als Ottens beschuldigingen.
Kom met bewijs, of vecht het achter de schermen uit; dat geldt voor beiden.

Ik denk niet dat de groep Otten een volgende verkiezing overleefd. Tenzij ze charismatische mensen weten aan te trekken.
Andersom hoop ik dat ook Baudet ondertussen wat praktischer organisatorisch talent weet aan te trekken. En hij moet vooral open blijven staan voor inhoudelijke kritiek. Want inderdaad, soms volstaat een "hoera we hebben gewonnen"; niet iedere stemmer is academisch opgeleid.
En dat hoeft natuurlijk ook niet; mensen verwachten dat politici slimmer zijn dan gemiddeld. Maar er is een tijd voor academische discussies, en een tijd voor beknopte heldere punten. En een tijd voor feestjes.

Dandruff | 20-08-19 | 22:31 | 2

Het lijkt me niet dat je academisch opgeleid moet zijn om te kunnen volgen wat Baudet zegt.

Bat-Adam | 20-08-19 | 22:37

@Bat-Adam | 20-08-19 | 22:37:

In grote lijnen niet, daarom stemmen zowel hoog- als laag- opgeleiden FvD.
Maar hij moet het niet overdrijven. Als je een toespraak in het latijn houdt bijvoorbeeld dan zullen velen dat niet kunnen volgen. Mijn latijn gaat ook niet heel veel verder dan veni vidi vici en alea acta est uit Asterix. En boreale verhalen over de uil van Minerva zijn een keer leuk, maar niet altijd; soms volstaat een "hoera we hebben gewonnen".

Dandruff | 20-08-19 | 22:55

En kunnen die 2e hands autoverkopers van de TK (ja, bijna de hele manlijke TK ja) niet eens met wat beters komen dan met;
wit open overhemd (met lelijke boord),
donkerblauw jasje,
donkerblauwe pantalon,
en - godbetert: de eeuwige POEPbruine schoen eronder?
Damn...

chicago river | 20-08-19 | 22:30

Ledenbijeenkomst belegd op 2 september. Paniek?

Schuldenbrau | 20-08-19 | 22:29 | 1

Paniek !

demaup | 20-08-19 | 23:40

Ja dat is al een tijdje *in*, een ander voor *rascist* uitmaken, en daarmee elke vervolgdiscussie vermoorden.
Of proberen te vermoorden.
Valt me nog mee dat hij er geen *rasssies! rassiesss!* van maakt.
Nahja, we kunnen stellen: blanke boze bolle Henk gaat helemaal met zijn tijd mee.
Lichtjaren verwijderd van de Renaissance, die Henk, maar het zal Henk aan z'n vette reeDt roesten.
Toch, Henk? Lauwe slapppe lul die je er rondloop.

chicago river | 20-08-19 | 22:25 | 1

Wat is nou het probleem met racist zijn?
Ik houd niet van negers, ik hoef ze niet in mijn buurt, ik ga niet op safari. Maar ik doe ze niks.
Met Arabische mensen heb ik ook niks, ik vind ze over het algemeen onbetrouwbaar. Hoef ik niet in mijn buurt.

Ik hou van deze landen. Wij zijn over het algemeen hardwerkend, eerlijk en kennen het mijn en dijn.

Typethetext | 21-08-19 | 07:00

Wat raar! Stel je eens voor dat Otten gelijk heeft. Waarom is hij dan niet hiervoor al opgestapt???

Drunken_Pumpkins | 20-08-19 | 22:24

Weer gaan kijken wat Baudet ervan bakt. Samen met al die zweefteverige nepwetenschappers zoals Paul Cliteur. Of het wat gaat worden met de partij tegen de omvolking en meer van dat soort half Arische bullshit.

En dan fraai pogen te draaien in de discussie. Nee nu kom je weer met een Godwin dus nu ben je af. Allemaal afleiding van waar het om gaat, dat de geesten weer rijp worden gemaakt voor een oud fascisme in een nieuw jasje. Noem je gewoon anders, zet migranten steevast weg als onbetrouwbaar tuig, of als insecten. Dat laatste zal je uit de keurige monden van de Cliteurs en de Baudets nooit horen uiteraard. Nee joh kom op zeg. Daar zijn zij niet van. Zij zijn keurige heren die alleen maar het beste willen voor ons eigen volk. Laat die nare taal maar aan de volgers, de stemmers en de stille steuners.

Laat dat nou precies de stank zijn waar Otten genoeg van had, van dat keurige huiskamerfascisme. Van die leunstoelheertjes met bruin geurende plannetjes. Kijken wat ze ervan gaan bakken. Ik denk niks.

Beste_Landgenoten | 20-08-19 | 22:23 | 9

Je hebt weer heel veel tekst nodig, om tussen de regels te vertellen, dat je een paranoïde volidioot bent.

Gelukkig gun je jezelf geen rust, in die oneindige, bruinhemden ontmasker, strooptocht van je, wat zou GeenStijl toch moeten zonder dat zwakzinnige geleuter van je.

Dr.Tatta.Macamba | 21-08-19 | 09:42

@Epistulae_Morales | 21-08-19 | 01:30:

Je lult; "geen wetenschap", "pamflet", "broddelwerk".

Maar je kunt dat niet uitleggen zie ik,
Dat zijn typisch de slogans van iemand die een hele domme papagaai napraat. Kan je aan je moeder geen slimmer huisdier vragen?

Dandruff | 21-08-19 | 15:46
▼ 6 antwoorden verborgen

Hoe dan ook een hoop verloren stemmen, zitten nu drie senatoren waar eigenlijk niemand echt op gestemd heeft. De wet moet gewijzigd worden dat de zetels aan de partij behoren en niet de personen die de partij gekozen heeft om de functie te bekleden.

Nadeel is wel dat de personen minder "vrij" zijn om te stemmen naar eigen inzicht, ze kunnen immers zo vervangen worden... Helaas je kan niet alles hebben.

Vrees wel dat het einde voor FvD in zicht is, of tenminste de vlucht die de partij nam. Een hoop mensen denken nu wel twee maal na voordat ze weer op FvD stemmen. Dat is jammer, overgeleverd aan de EU en uitgekleed door de klimaat drammers die hoogstpersoonlijk je CV van zolder slopen en de gasleiding uit de grond graven.

Ik was echt in de veronderstelling dat wij nog net op tijd waren om deze strooptocht te voorkomen. Helaas ligt de toekomst letterlijk in de handen van kinderen die ingefluisterd een mening/visie hebben.

Diepstrotje | 20-08-19 | 22:23 | 2

Ik denk dat dat inderdaad de hoogste tijd is. Al die losse flodders die falen in een partij, met poep beginnen te gooien als dolle chimpansees en zich dan afsplitsen om zolang als het kan hun uitkering te houden.

Mazzelstof | 21-08-19 | 06:46

@Mazzelstof | 21-08-19 | 06:46: IK vraag me af hoe je van eenvoudig chauffeur ineens zomaar senator kan worden. Dus eigenlijk betekend dat dat al onze senatoren eigenlijk geen bal voorstellen, allemaal putjesscheppers geweest soms en zomaar senator??

roodborstje1 | 21-08-19 | 11:05

Racisme is een propagandawoord. Vergelijk vrijheidsstrijders met terroristen. Beiden zijn rebellen maar als je het eens bent met de politieke agenda van die rebellen dan gebruik je vrijheidsstrijder, en als je het niet eens bent dan gebruik je het woord terrorist. Zo kun je uit het woordgebruik van iemand diens politieke agenda afleiden.

Als een blanke opkomt voor de belangen van zijn eigen etnische groep, wordt hij een racist genoemd. Als een niet-blanke opkomt voor de belangen van zijn eigen groep, dan wordt opeens een andere term gebruikt: emancipatie, empowerment, etnische solidariteit. Dit is een dubbele standaard, en een dubbele standaard verwijst terug naar de onderliggende politieke agenda, en die onderliggende politieke agenda is dus anti-blank.

En blanken zijn massaal verslaafd geraakt aan een soort etno-masochisme waarin het openlijk aanhangen van een anti-blanke agenda gelijk staat aan deugen.
Niet-blanken maken hier dankbaar gebruik van door bij elke waargenomen beweging van blanken als het ware met een automatisch snelvuurkannon het woord "racisme" af te schieten. Dit om blanken depressief te maken en een minderwaardigheidscomplex te geven, dat vervolgens maximaal uitgebuit kan worden.

Het gevolg: Linkse blanken hebben een negatieve in-group bias, dat wil zeggen dat ze een afkeer hebben van hun eigen groep:
www.tabletmag.com/wp-content/uploads/...

Dit is per het schema van intersectionaliteit, de opvolger van het Marxisme:
www.frontpagemag.com/sites/default/fi...

petersteenkamp | 20-08-19 | 22:22

Wat een onzin dat stront gooien van Otten. Ik heb mein kampf ook gelezen maar ook de koran en ook de bijbel , maar dat zegt niet dat ik het eens ben met wat ik gelezen hebt of moet geloven wat in die boeken staat. En racisten zijn we allemaal als we een blanke huid hebben vraag maar aan Sylvanna Simons, want we zijn slaven handelaren en eigenaren geweest. Net zo'n dom gelul als wat uit Otten z'n mond komt.

dubbletjes | 20-08-19 | 22:20

Misschien kan Otten wat linkser nog wat klusjes gaan doen. Penningmeester bij de Daklozenkrant in Utrecht bijvoorbeeld.

Overigens weet je wie ook zetelrover was? Denk. Ja ook. Maar ik bedoel Geert Wilders.

Shoarmamasutra | 20-08-19 | 22:17
-weggejorist-
naraga | 20-08-19 | 22:15

Henk Otten en kornuiten vinden zichzelf weer eens belangrijker dan dit land te redden van de EU, massa ongezelligheid en feministen ellende. Het lijkt er steeds meer op dat alleen een enorme crisis het nederlandse ras nog kan redden.

helodia | 20-08-19 | 22:15

Iedereen die een mening heeft over het lezen van Mein Kampf moet het boek hebben gelezen, je kunt geen mening hebben over een boek dat je niet gelezen hebt.

Mr_Natural | 20-08-19 | 22:09 | 12

@Andrew Deen | 20-08-19 | 22:33: Iedere keer als jij hier iets schrijft ben ik toch weer blij dat ik ben opgegroeid in een tijd dat er thuis nog geen computers waren. Maar misschien ben ik wel gewoon meer menselijk dan jij dat het voor mij simpeler is om mezelf in zowel andere mensen als andere tijden te kunnen verplaatsen terwijl jij blijft hangen in je eigen verstikkende ik. Er zijn overigens ruimschoots meer dan 400 keer zoveel buitenlanders dan er autochtone Nederlanders zijn, dus waar je het vandaan haalt om in dit verband over minderheden te spreken is mij werkelijk een raadsel.

Pierre Tombal | 20-08-19 | 23:02

@Goofje | 20-08-19 | 22:24: Hitler was een idioot in het kwadraat, en ik ben niet geïnteresseerd in de schrijfsels van idioten.

Rest In Privacy | 21-08-19 | 01:13
▼ 9 antwoorden verborgen

Het FvD vaart in een storm momenteel, maar de reden waarom kiezers hebben gestemd op deze partij is niet verdwenen. En de andere partijen gaan dat ook niet beantwoorden zoals ze dat al jaren niet doen. De eerstvolgende verkiezingen zijn nog heel ver weg. Het vaste clubje kneuzen dat hier nu een vreugdedansje maakt is de huid aan het verkopen terwijl de beer nog geschoten moet worden. Ik wacht geduldig af.

Crusher | 20-08-19 | 22:07 | 1

Dat is het verstandigste.

Goofje | 20-08-19 | 22:10

Het wordt tijd dat Tante Bel het roer overneemt van de lavendel Prins...

UncleAlbert | 20-08-19 | 22:05 | 2

Hou op zeg.

Goofje | 20-08-19 | 22:10

Tante Bel, lavendel Prins......…..?
Man man man!

demaup | 20-08-19 | 23:34

Van Rossum heeft natuurlijk gelijk: Het echte moddergooien (door de media) gaat nu pas beginnen. Wellicht wordt het Forum nu de nekslag gegeven. Het feit blijft dat er een grote groep kiezers helemaal klaar is met de overige partijen. Je kunt het Forum kapot maken, maar die kiezers zijn de volgende verkiezing gewoon weer van de partij. Tenzij dit kabinet natuurlijk naast het referendum ook (via Brussel) de democratie afschaft.

EenGoedBegin | 20-08-19 | 22:01 | 8

@Goofje | 20-08-19 | 22:20:
Ja. maar hoor toch inmiddels van VVD stemmers dat ze die armoede bij ouderen en al die voedselbanken zo schandalig vinden dat ze serieus overwegen.... SP te gaan stemmen. Jawel!

Jan, Leiden | 20-08-19 | 23:00

@Andrew Deen | 20-08-19 | 22:09: Sommige mensen hebben niet de ambitie om politicus te worden, maar willen wel van tijd tot tijd een echte keuze kunnen maken. Is dat zo dom?

EenGoedBegin | 20-08-19 | 23:18
▼ 5 antwoorden verborgen

Politici maken steeds minder deel uit van het restantje democratie wat wij hier hebben. Ze doen toch wat ze vooraf bepalen en stemmen wordt elk jaar zinlozer. Er komen steeds meer afsplitsingen waaruit nietszeggende partijtjes ontstaan. Uiteindelijk worden wij geassimileerd in de EU. Ze ruziën maar wat ze willen.

professorinopleiding | 20-08-19 | 21:52 | 1

Dat we onoverkomekijk afgaan op machtsblok Europa, wat 1 groot drama wordt later, is duidelijk. Vraag is wel in de latere geschiedschrijving of er stemmen waren die hiertegen weerstand boden. Dat lijkt me dan voor wanneer de EU zeepbel uit elkaar spat wel van belang.

Jan, Leiden | 20-08-19 | 22:03

Wat mij steeds weer verbaast is dat nieuwe partijen steeds weer terugvallen op oude namen omwille van "politieke ervaring". Met name PvdA en VVD blijken veelal hofleverancier te zijn en als hun vroege politieke verleden al iets oprechts had is het weinig verwonderlijk dat deze acteurs elkaar vroeg of laat de tent uit gaan vechten of op een andere wijze hun nieuwe broodheer verloochenen.

Pierre Tombal | 20-08-19 | 21:42
-weggejorist-
Badr Haary | 20-08-19 | 21:41

Eerst al je werk en prive zaken aanpassen op een campagne en daarna een 4 jaar durend 1e kamer avontuur. Het vertrouwen genieten van de grote FvD leider. En dan als er mot is en je bent niet meer welkom bij je oude vriend dan moet je volgens een GS reaguurder maar je zetel afstaan. Totaal niet realistisch. Niemand heeft een stem op Otten uitgebracht? FvD is Boudet, Hiddema en die Amsterdamse mevrouw. Niemand kent en stemt op die andere lui van die partij.

sjef-van-iekel | 20-08-19 | 21:40

Het lijkt waarachtig wel een reprise van Sjaalman versus Batavus Droogstoppel. Dichterlijke flair en savoir-vivre tegenover Drents gewrochte achterdocht. Multatuli wist zich ook geen raad tegenover zo'n vleugelloos gevit van een XXXXL kleinburger.

Eeuwig..Op..Vakantie | 20-08-19 | 21:39

"Racistisch" ! Is toch wel met ster de meest linkse jank-kaart die er is, samen met het naar het NRC lopen om daar uit te gaan huilen. Dat er van alles aan te merken is op het FvD ben ik het mee eens, maar dit soort dingen komen toch niet in je op als je een beetje realistisch centrum rechts bent? Dan ben je voor mijn echt ongeschikt.

grownoodlyappendages | 20-08-19 | 21:38

Ik heb ook 2 biografien van Dolf in de kast. Ook gelezen. Ben ik nu r?

K.A. Leneet | 20-08-19 | 21:37 | 2

Als je 2 boeken van Dolf Jansen in je kast hebt dan ben je nu veganist ipv racist.

HoerieHarry | 20-08-19 | 21:42

Otje kan de tyfus krijgen. 3 senatoren en straks 0,0.

Rest In Privacy | 20-08-19 | 21:36

If you can't beat them, join them denkt Otten. arnoud van doorn deed hetzelfde trucje. Zelfde tactiek als de NSB'ers toen. Zijn
slagroomruggengraat past goed bij zijn puddingbuik.

Arijane | 20-08-19 | 21:35

1. Stelen uit de kas
2. Rookgordijn optrekken "geschil over koers"
3. Main stream media (MSM) erbij halen
4. FvD naar beneden halen

Lekkere integere man die Otten

Badr Haary | 20-08-19 | 21:35 | 3

Kan zo bij de VVD. Zijn postuur heeft hij mee.

Bab01 | 20-08-19 | 22:04

Drents spreekwoord:
In Hieken (Hijken is woonplaats Henk) is niks te kieken.
Dikke boeren met weinig geld.
Zo is het in Hieken gesteld.

Windbuil | 20-08-19 | 22:24

Eenen gluipert kun je er van maken die Otten

dubbletjes | 21-08-19 | 06:47

Otten en alle andere figuren: had nooit van Otten gehoord .De meeste mensen hebben in maart op een onbekende provinciale FvD-er gestemd door Baudet.
Dat die onbekende FvD-er door Otten is uitgezocht, het zal wel maar volkomen irrelevant. Alleen maar Baudet telde. En die nieuwe partij van ze: kansloos.

Zwizalletju | 20-08-19 | 21:34

Beste Thierry, niet reageren, nimmer, nooit. Niet eens verbloemd inspelen. Altijd uitgaan van eigen kracht zegt een simpel lid.

31 November | 20-08-19 | 21:33

Toch heel aardig als één van de oprichters Baudet een bruinhemderige mafklapper vindt. Hij zat toch dicht bij het vuur. En waar vuur is is Rookmaker. Of Rooken.

Beste_Landgenoten | 20-08-19 | 21:33 | 2

Ik moest er ook om lachen B_L.
Denk niet dat Thea en Thea Vinex nog veel van dat clubje moeten hebben.
Beter ook lijkt me.

Berbaar | 20-08-19 | 21:57

Heel naïef als je Otten gelooft in zo’n situatie.

Typethetext | 21-08-19 | 07:08

Wel grappig dat iedere reaguurder zegt: ik heb op Baudet gestemd en niet op Otten. Terwijl je helemaal niet op Baudet kon stemmen tijdens de provinciale staten verkiezingen (ook niet op Otten trouwens).

Linksevogel2 | 20-08-19 | 21:29 | 3

Ja, en?

HaatbaardKnipper | 20-08-19 | 21:32

In Friesland stond Hiddema op de lijst, Baudet in Noord Holland volgens mij

witwas | 20-08-19 | 21:36

Je begrijpt het duidelijk niet.
Je kunt stemmen voor Baudet, ook als je niet op hem kunt stemmen.
Hij staat voor ideeën waar veel mensen achter staan.
Uiteindelijk stem je sowieso, als het goed is, op een partij met ideeëngoed dat je aanstaat, en niet op de persoon.
Die vertegenwoordigt alleen maar dat ideeëngoed.

Kijkeensaan | 20-08-19 | 21:47

Ook Gij Henkus. Gesjeesde vvd ert doet greep in de kas en steelt nu senaatszetels. En dan het wapperende deugvingertje richting Baudet. Deze pompeuze gehaktbal is geen lang politiek leven beschoren.

HaatbaardKnipper | 20-08-19 | 21:29

Nooit van mijn leven zal ik op een Otten stemmen. Nooit.

osolemio | 20-08-19 | 21:29 | 2

Je haalt me de woorden uit de mond.

aamert | 20-08-19 | 21:46

Otten krijgt er de komende maanden vast nog wat zetels uit senaat, staten en ep bij. Bij een volgende verkiezing maakt hij een rollende start. Maar zonder lijsttrekker wordt het niets.
Baudet is een lijsttrekker zonder organisatie. Als je ziet wat voor figuren er rondlopen op ledencongressen zal het lastig worden een stabiele fundering te herbouwen zonder Otten.

Mijn veilige voorspelling voor de volgende kamerverkiezingen: Baudet en Otten gaan allebei onderuit, Wobke Hoekstra wordt premier met het conservatieve alternatief zoals Balkenende dat deed tijdens het Fortuyn-tijdperk.

bamitoren | 20-08-19 | 21:26 | 5

@Badr Haary | 20-08-19 | 21:43:
zonder meer. Maar heeft wel revolutie en ellende voorkomen !

reservebelgië | 20-08-19 | 21:47

@CalamityJane | 20-08-19 | 21:45:
Niet helemaal eerlijk. Is nooit een Kok ING of zoiets geworden.
Beetje in een race auto rijden of zo. OK. Wat ik al zei, ben niet echt fan, maar hij is wel gewoon eerlijk en zichzelf gebleven.
En dat kan je niet van veel zeggen.

reservebelgië | 20-08-19 | 21:51
▼ 2 antwoorden verborgen

Met een beetje geluk krijgt ie nu geld van de anti-racist Soros. Iedereen is wel met een streepje ergens op de racisme-schaal aan te geven. En wat is te veel racisme? Misschien zijn er meerdere 'foute' racisme intervallen op die schaal aan te geven, en is te weinig racisme ook niet goed (op bepaalde ogenblikken).

HogeNood | 20-08-19 | 21:25 | 1

Ha, Soros. Die ontbrak nog in de Alt-Right-bingo.

Rest In Privacy | 20-08-19 | 22:16

Eigenlijk iets wat ik fascinerend vind.

Thierry Baudet is een afstammeling van vluchtelingen uit Frankrijk.

Stephen Miller is een afstammeling van vluchtlingen uit Wit-Rusland.

Hoe komt het toch dat beiden zo rap zijn vergeten waar ze vandaan kwamen. Dat beiden niet meer weten hoe hun voorvaders zijn gevlucht.

Ik denk dat ze niet helemaal 100% in hun bovenkamer zijn.

Thierry Baudet is een afstammeling van Hugenoten. Vluchtelingen Ja die namen we toen op. Hoe denk je anders dat hij een Franse naam heeft?

Stephen Miller is al helemaal een bizar verhaal. Hij stamt af van Joodse Wit-Russen. Hij is een vluchteling. Is hij bang voor katholieken uit Centraal Amerika?

Serieuze vraag.

Andrew Deen | 20-08-19 | 21:24 | 26

@Andrew Deen | 20-08-19 | 21:56: Wat afgaande op de cijfers van o.a. het CBS en SCP maar niet echt van de grond lijkt te komen, getuige het feit dat ook na jaren een groot deel van asielstatushouders nog in meer of mindere mate afhankelijk is van de bijstand e.d. Dat verschilt uiteraard dan nog van groep tot groep: de ene doet het beter dan de ander, maar punt is dat de vluchtelingen/asielmigranten van vandaag de dag van een ander kaliber zijn dan de vluchtelingen van destijds. Al was het ook maar omdat we destijds niet zo'n ruim opgezette verzorgingsstaat als vandaag de dag hebben, wat niet alleen de nodige kosten met zich meebrengt, maar ook juist als een rem kan werken op echte integratie of assimilatie: het ontneemt een beetje de noodzaak om de schouders eronder te zetten en volop mee te doen.

5000-6000 mensen per kwartaal qua asielmigranten alleen komt op jaarbasis nog steeds neer op zo'n 20 a 24000 mensen. Dat is op zich niet zo denderend hoog, maar over een periode van een aantal jaar gaat dat wel oplopen. En dat is dan nog exclusief eventuele nareizigers en natuurlijke aanwas die nog kan volgen. Bovendien, er hoeft zich maar een situatie voor te doen als een paar jaar geleden en dit aantal kan in rap tempo oplopen. Dan heb je in één klap toch weer een flinke nieuwe groep mensen erbij om de eerstvolgende tijd te huisvesten en te onderhouden.

countus | 20-08-19 | 22:39

@Andrew Deen | 20-08-19 | 21:56: Op de een of andere manier heb ik moeite met het beeld dat iemand die wegrent voor bloed hier een slagerij zou willen openen. En dan die nareizigers: als het daar zo gevaarlijk is waarom laat je ze daar dan creperen? Of als het zo moeilijk is om daar weg te komen, waarom laten ze je familie dan wel zomaar gaan? Het is nou niet zo dat Nederland ook maar ergens een deuk in een pakje boter kan slaan als het gaat om het vrijpraten van gegijzelden.

Pierre Tombal | 20-08-19 | 22:39
▼ 23 antwoorden verborgen

Valt me op dat hier veel fanboys van Thierry zijn.
Iemand die een ander op die manier een mes in de rug steekt, zonder met aantoonbare feiten te komen, is af.
Het had puur te maken met een verschillende visie.
Otten heeft helaas de uitstraling niet, anders zou het wel wat kunnen worden.

HoerieHarry | 20-08-19 | 21:22 | 6

Wanneer Otten zijn tijd in die Eerste kamer heeft uitgezeten hoor je niks meer over die man die zonder reden iemand zomaar voor rascist uitmaakt. Tenzij hij om deze daad nog eens politiek commentator wordt voor de NPO. Want dat hij onterecht dan iemand voor rascist uitmaakte weten die NPO kijkers dan al niet meer.

Jan, Leiden | 20-08-19 | 21:42

@HoerieHarry | 20-08-19 | 21:38:

Hij heeft het zelf toegegeven.

"Otten bevestigt het verhaal, maar benadrukt dat het niet meer was dan een onhandigheid. Het bedrag was bedoeld voor diensten die zijn adviesbureau aan de partij leverde, maar hij was vergeten de transactie te laten goedkeuren, zegt hij tegen de krant"

Badr Haary | 20-08-19 | 21:50

“ helaas “ ?

Knokloof | 20-08-19 | 22:15
▼ 3 antwoorden verborgen

Iedere realist is een beetje racistisch. Om het maar op zijn Aboutalebs te zeggen.

Toninhocerezo | 20-08-19 | 21:22

Ik zou Baudet adviseren om mild en redelijk te reageren op de goedkope en overdreven aanvallen van de heer Otten.

etwaboy | 20-08-19 | 21:21

Het is toch van een ongeziene kleinburgerlijke treurigheid'.
Du moment,
-Vecht de vrije Aziatische mening in Hongkong tegen de communistische moloch Beijing. Taiwan en Singapore kijken gespannen toe. Brussel weg.

Het boedhistische India zet de beproefde middelen in in Kashmir. De Islam onder aanvoering van Pakistan zetten hun beproefde middelen in. 2 Kernmachten. Half zuid-oost azië en eigenlijk ook de rest van de wereld kijkt gespannen toe. Brussel weg.

Assad heeft gereageerd op Turkse agressie. Nog IEMAND die de Jezidi's probeert te beschermen. Rusland dacht ze samen te kunnen verenigen, maar komt er nu achter dat Islam en vrijheid/orthodoxie niet te verenigen zijn. Azerbedjan, Turkmenistan en Oekraïne kijken gespannen toe. Brussel weg.

In heel Centraal Afrika steken gruwelijk infectieziektes op. Heel Afrika probeert desnoods zwemmend Europa te bereiken. Afrika kijkt gespannen toe. Brussel weg.

Zuid Amerika wordt gekapt. Maffia drugs en straatgeweld. Iedereen kijkt weg.

Het noorden van Zuid Amerika is door populistisch links in ellende gestort. Amerika sluit de grenzen. Brussel wijst met vingertje. Resultaat? Kijkt weg.

Kan hier nog een column van 1000 woorden aan weiden. Moeiteloos, met nog vele landen en continenten als voorbeeld. Werkelijk. Moeiteloos.

En waar gaat het hier over? Asjeblieft!!! 2 Volstrekt mislukte ego's die alleen bewezen hebben dat ze beiden volstrekt ongeschikt zijn.

Voor wat dan ook !!!

Waarvan akte.
Geen dank.

reservebelgië | 20-08-19 | 21:21

Ieder nadeel heb ze voordeel; ik zie gouden kansen voor Dhr. G. Nekschot om een mooie prent van Otten te maken, Otten heeft echt alle kwaliteiten om te schitteren in deez kunstenaar's werk!

zwellevertje | 20-08-19 | 21:20 | 2

Nekschot kennende wordt dat een prent waarin Otten onder zijn eigen vette buik zijn uitgezakt zwetende ballen niet kan zien

skoftig | 20-08-19 | 21:40

@skoftig | 20-08-19 | 21:40: met vliegen er om heen en een of andere verwijzing naar genomen worden door een niet boreale wereldgodsdienst

Shoarmamasutra | 20-08-19 | 22:27

Dit gedoe is precies wat Oswald Sprengler voorspelde en waarom hij tegen democratie was. De selffulfilling profeet Baudet had hem beter niet uit de doos kunnen halen.

tipo | 20-08-19 | 21:19 | 1

Spengler..

tipo | 20-08-19 | 21:21

Ik schat Otten toch echt hoger in dan Baudet met meer opbouwend vermogen en vooral meer realisme.

Mijn aanvankelijke enthousiasme voor bestuurlijke vernieuwing is ingenomen door plaatsvervangende schaamte voor het semi rechtse gebral van Baudet.
Door zijn idiote speech gaf hij al mijn linkse vrienden net de argumenten die ze nodig hadden.

En dan heb ik het nog niet eens over het beschamende moddergooien van beide kanten.
Maar toen Baudet het nodig vond om zogenaamd te onthullen dat het geld naar een maîtresse ging was ik helemaal klaar met hem.
Als je het niet kan winnen op argumenten dan maar mensen beschadigen?

Ik zal switchen van FvD naar Otten.
Hup Henk, mijn stem krijg je.

Van_hot_naar_her | 20-08-19 | 21:17 | 3

Nooit stemmen op iemand met integriteitsissues (verdwenen opbrengst merchandise). Dat wordt toch echt een VVD 2.0. Een accountant die een verklaring met beperking uitgeeft bij een jaarrekening, doet dat pas als het echt niet anders kan (ik heb zelf in de accountantspraktijk gewerkt) en dat is een uiterst ernstige zaak. Otten was hier verantwoordelijk voor. Als zijn groep "groot" wordt, worden de financiële schandalen onder zijn handen dat ook. Mark my words..

Non_Smoking_Gun | 20-08-19 | 21:33

@Non_Smoking_Gun | 20-08-19 | 21:33: De accountant heeft 4x aan Otten gevraagd om nadere duiding van uitgaven (die in de duizenden liepen) en er nooit antwoord op gekregen. Staat incl. de data ergens op de twitter van Baudet (heb het zojuist gelezen).

Goofje | 20-08-19 | 21:57

Je doet je forumnaam eer aan.

Typethetext | 21-08-19 | 07:16

Otten probeert de 'Moral high ground' te bereiken, door de racisme kaart te trekken.
Nu moet ie nog de zwaartekracht zien te overwinnen.

Kanarie_Geil | 20-08-19 | 21:16

En verder is Otten nog lelijker dan een emmer vol anussen.
Misschien niet relevant, maar wilde dat dat toch graag even zeggen.

Botte Hork | 20-08-19 | 21:14

Werpt geen parels voor de zwijnen. Waarom niet? Opdat zij niet, zich omkerende (in de modder) u verzwelgen. Wie heeft hier met parels geworpen? Niet Henk Otten. Thierry Baudet haalt een romantische spreuk van Friedrich Hegel aan en dat landde bij Henk Otten als een Stuka-aanval. Per slot van rekening is Hegel een Duitser en die ander een miezer-Oostenrijker. Hegel was een 'al'-denker, iemand die de totaliteit denkt. Dat is voor Henk Otten allemaal zwijnerij. Hij wil dat niets boven het meesteren van penningen uit stijgt en zeker geen uilen. Die en elke hoge vlucht laakt hij. Naast Thierry Baudet krijgt Henk Otten een acuut complex van minderwaardigheid. Henk Otten's horizon ligt laag. Hij hanteert de typisch Nederlandse maaiveldmethode, waarbij alles onder maaiveldniveau zich wentelt en wentelt in het pletten van parels.

Eeuwig..Op..Vakantie | 20-08-19 | 21:11 | 1

Mooie beeldspraak, dat met die zwijnen.

zwarte_weduwe | 20-08-19 | 21:15

Lekker boeiend die FvD en Otten. Voer voor journalisten meer is het niet.
Het politieke landschap is te links geworden om als oppositie er nog wat aan te doen of je moet hopen op een crisis. Beter is het om voor jezelf te zorgen op een nette manier, dus niet graaien.

Ongeblustekalk | 20-08-19 | 21:11 | 1

Die crisis gaat komen. Deze is veroorzaakt door de Europese Unie. Ze hebben alle opgestelde regels aan hun laars gelapt, een gezamenlijke munt gemaakt en daarmee vele munten met lange historie bij het grofvuil gezet. Ik zie een (wereldwijde) devaluatie van de macht en geld. Ook het internet speelt hier een rol in.

Mogwai | 20-08-19 | 21:37

Maarre... is die Tierryboy nou wel of niet een racist? Er moet toch hier wel íemand zijn die het ultieme uitsluitsel kan geven?

IJsbrekert | 20-08-19 | 21:11 | 1

Natuurlijk is hij dat niet. Baudet racisme voor de voeten gooien is gewoon een stok om hem mee te slaan. Meer niet. Het wordt gebruikt door lieden die niets inhoudelijks weten te zeggen. Een soort stopwoord maar altijd bedoeld om de ander te beschadigen. En nee, ik stem niet eens op FvD.

Goofje | 20-08-19 | 21:32
-weggejorist-
Van_hot_naar_her | 20-08-19 | 21:10

Links smult ervan en begrijpelijk. Otten beseft echter niet dat hij het charisma van een zak aardappelen heeft, politiek nul komma nul toevoeging heeft en mensen echt niet vergeten dat hij totaal onbetrouwbaar is op meerdere vlakken. Hij denkt dat de bijval die hij nu krijgt, zijn toekomstige achterban is. Maar dat zijn gewoon de mensen die tegen Baudet zijn en straks gewoon weer een linkse partij stemmen.

Arijane | 20-08-19 | 21:05 | 1

Op Twitter valt id op dat de bijval die Otten krijgt van (extreem) linksvolk is.

Rest In Privacy | 20-08-19 | 22:39

Groeistuipen van een jonge partij, wel zonde voor Baudet dat Forum 3 zetels kwijtraakt in de Eerste Kamer. Als Otten flink is dan geeft hij zijn Eerste Kamer zetel terug. De meeste mensen hebben op Forum gestemd voor Baudet, niet voor Otten, Rookmaker of de Vries. Dus het is wel erg makkelijk om Baudet uit te maken voor racist nadat je op een warme Eerste Kamer zetel bent gaan zitten voor Forum.

Duifmans | 20-08-19 | 21:03

Ik heb op FVD gestemd en niet op ene Otten.

Only the lonely | 20-08-19 | 21:02 | 3


Zoiets riepen VVD’ers ook toen Wilders zich afsplitste.

Ridde Rogter | 20-08-19 | 21:15

@Ridde Rogter | 20-08-19 | 21:15:
Die had idd geval een principe bezwaar. Duidelijk en helder, wat ook in lijn liep met vele VVD stemmers. Ook al (gokje) meer dan 5 jaar in kamer voor de VVD

hassangenghis | 20-08-19 | 21:31

@Ridde Rogter | 20-08-19 | 21:15:
Welnee toen waren wij blij dat we van die eikel af zijn, idem met Rita Verdonk.
Maar U heeft een punt, jankeballen dat Otten vertrekt maar vergeten dat gekke Greet ooit ook die weg bewandelde.
Hypocrieten, hou je toch.

Berbaar | 20-08-19 | 21:32

Ik blijf voorlopig nog op de renaissancevloot meevaren. Dat die dikke kok van de loopplank is gestuurd en wonder boven wonder nog ergens op zijn eilandje is weten aan te spoelen is fijn voor hem. Maar hij gaat maar lekker een tijdje zitten mokken om vervolgens bij de volgende verkiezingen te verdwijnen. Het blijft zetelroof. De stemmers hebben op FvD gestemd en niet op deze hapsnurkers.

Highwoodman | 20-08-19 | 21:02 | 1

Haha ik noest gniffelen van je stuk, mooi verwoord!

MoltisantiBeer | 20-08-19 | 21:21

Tsja Henk. Kun je nog zoveel gelijk hebben, maar mensen hebben massaal op Baudet gestemd, en niet op jou. En ze zullen na alle moddergooierij ook nooit massaal op jou stemmen. Elke keer dat je uithaalt naar Baudet belandt de vuist op je eigen kin.

Maar... er gloort hoop! Je kunt altijd de Teeven-route nog inslaan. Word je misschien nog stas voor de VVD. Hee, misschien hebben ze je dat zelfs al beloofd, als beloning voor het slopen van de grootste electorale concurrent.

Professor Superhirn | 20-08-19 | 21:02

De soap ten spijt, zodra de politiek weer begint te draaien komen dezelfde hekele punten weer tevoorschijn.
Het klimaatgedram, de onophoudelijke vluchtelingenstroom, de lastenverzwaringen, de pensioenen... enz enz..
Daarom gaat Otten geen deuk in een pak boter slaan, want hij is een VVD'er.. Of heeft daar heel veel van weg... maar dan nu met een linkse spindoctor.
Het mag zeker iets minder 'Baudet', maar helemaal weg hoeft het niet.
Een beetje flamboyant is niet erg.
Ik geef deze partij voorlopig het voordeel van de twijfel...
.. En velen met mij.

Remus McMillan | 20-08-19 | 21:01 | 1

Ik in elk geval wel. De ideeën van FvD zijn meer dan alleen Baudet. Ik ben team FvD, niet team Henk.

Braboblanke | 20-08-19 | 22:41

Ik begrijp het gewoon niet. Hoe kan het dat landen als het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Oostenrijk wel grote en krachtige conservatieve partijen kunnen hebben (resp. de Conservative Party, de Partido Popular en de ÖVP), en ze in Polen en Hongarije ook bestaan, en hier steeds maar niet? Het kan toch niet anders dan dat ook in Nederland een groot deel van het electoraat daarin geïnteresseerd is? Hoe kan het dan dat het steeds maar niet lukt om dat gedeelte van het electoraat te bedienen? Kuifje dan wel Berbaar, dan wel anderen, hebben jullie hier een zinnige mening over? Is er wel eens door iemand een beschouwing over geschreven?

staat het bier koud? | 20-08-19 | 21:00 | 23

@countus | 20-08-19 | 22:19:

Geld was dominant.

Echt dat was het. Het ging om handel en geld. Er zijn Nederlandse piraten die moslims waren maar uit Haarlem of Alkmaar kwamen. Het kwam hun enkel goed uit om moslim te worden en huis te houden in Barbarije. (ironisch want het het heet Barbarije omdat de barbaren uit Noord Europa daar gingen wonen).

Maar enfin.

Andrew Deen | 20-08-19 | 22:40

@countus | 20-08-19 | 22:01:

Een behoorlijke rol. Maar nogmaals het zijn allemaal vluchtelingen geweest.

Andrew Deen | 20-08-19 | 22:43

@Andrew Deen | 20-08-19 | 22:40: Ik heb toch ook niet anders beweerd? Dat van die Nederlandse piraten heb ik inderdaad ook eens gelezen. Barbarije dankt haar naam overigens eerder aan het feit dat de aldaar woonachtige mensen als barbaren (heidenen/ongelovigen) werden gezien door de Europeanen: de hedendaagse term "berber" als aanduiding van de bevolkingsgroepen woonachtig in Noord-Afrika hangt tevens samen met het woord Barbarije.

En ja, het waren veelal vluchtelingen, die Hugenoten, zij het dat die een stuk naadlozer opgingen in de samenleving dan vandaag de dag het geval is bij de hedendaagse vluchtelingen. Dus om de Hugenoten van toen op één lijn te zetten met de vluchtelingen van nu leidt al gauw tot een appels met peren vergelijking.

countus | 20-08-19 | 22:56
▼ 20 antwoorden verborgen

Griezels als Henk Otten horen helaas bij het oprichten van een nieuwe partij.
Het is niet anders, dit viel te verwachten.

Botte Hork | 20-08-19 | 21:00

Ik moet niet veel van Thierry hebben, maar als hij werkelijk zich vaak racistisch uitlaat en bruine sympathieën heeft dan zal hij deze opvattingen ook waarschijnlijk op school en universiteit hebben gehad. Je wordt niet zomaar en plotsklaps racist. Tot nog toe heb ik niks van oud-medestudenten hiervan vernomen. Weet iemand meer?

ik_wacht_niet | 20-08-19 | 20:58

Veronderstel dat die lafbek Otten voor de verkiezingen zou zijn "ontdekt" en eruit ou zijn gegooid bij de FvD. Veronderstel dat hij dan zelf nog net op tijd een eigen lijst zou hebben kunnen samenstellen voor de Provinciale Statenverkiezingen. Dan zou hij 1 tot 5 zetels gescoord hebben dankzij zijn eigen stem en. van enkele gezinsleden. Kortom: het volk zou hem niet hebben gewild. Via een slinkse truc gaat hij toch het volk vertegenwoordigen. Die vent is eerloos.

langzullenweleven | 20-08-19 | 20:58 | 1

zetels scoren = stemmen scoren en 0 zetels

langzullenweleven | 21-08-19 | 09:59

Dahag Henk Otten (en je mede backstabbers waar ik nog nooit van heb gehoord en niemand, of bijna niemand op heeft gestemd.)
Je was al af, maar met het trekken van de racistenkaart heb je laten zien wat je echt bent. Gewoon een op macht belust intens smerig mannetje, bah bah.

En natuurlijk duikt iedereen erop. De linkse horde van de NPO met in hun kielzog allerlei partijen voor wie het FvD een gevaar voor hun eigen macht vormt. Daarnaast roeren zich nog een zooi jaloerse nono's die zelf niks hebben bereikt met hun analyses en nauwelijks kunnen verhullen hoezeer ze hiervan genieten.

Voorts wil ik nog opmerken dat de Renaissancevloot een beetje water maakt i.v.m. een lekje, wat nog wel meer zal gebeuren. Dat heb je nu eenmaal met een nieuwe snelgroeiende partij. Die lekjes zijn zo gedicht. Kijk naar de beginperiode van de PVV. En later nog wat rumoer met dissidenten waar we nooit meer iets van hebben gehoord.

Gewoon doorgaan Thierry. Jij, Hiddema en anderen binnen jullie partij hebben keihard gewerkt om te komen waar jullie zijn. Daar horen ook dit soort rimpelingen bij.
En vooral je oren niet laten hangen naar die moraalridders die vinden dat je bepaalde woorden niet mag gebruiken, of bepaalde mensen niet mag ontmoeten of je speeches te zweverig zijn. Allemaal geruis.
De mensen die lid zijn geworden of op jullie gestemd hebben, hebben dat gedaan om jullie programma maar ook om wie jij bent, wie Hiddema is en Annabel niet te vergeten. Die willen die leugenachtige, ingestudeerde riedels niet meer.

Enfin, mijn hele familie, allemaal ondernemers en vml VVD-stemmers hebben op jullie gestemd en blijven dat doen!

Behouden vaart en op volle kracht vooruit!!

Marie Curieux | 20-08-19 | 20:57 | 2

Dank u Marie voor het verwoorden van hoe ik het ook zie. Laat de linkse hap en de VVD66-trollen maar even hun field day hebben. Over een paar weken komt alles weer goed en dan janken ze weer over van alles en nog wat. Ik vind Thierry nog steeds een verademing en inderdaad Annabel en Hiddema niet te vergeten. Kudos mensen, ga zo door aub.

Kinkfactor | 20-08-19 | 21:35

Helemaal eens. Laat die losers voor wat ze zijn Thierry, houd je eigen koers en blijf vertrouwen op jezelf. We hebben op jouw ideeën gestemd, niet op een semi-VVD’er zoals Otten.

Braboblanke | 20-08-19 | 22:50

Toch grappig hoe de dingen van mensen met enig verstand van de materie uitkomen.
Toedeledokie Sjerry, het was niks, het is niks en het zal nooit wat worden.

Berbaar | 20-08-19 | 20:54 | 7

Niemand heeft op dit die dikke gestemd

Joostmochtnietsweten | 20-08-19 | 21:02

@Andrew Deen | 20-08-19 | 21:01:

Alhoewel... Bosma is dan weer heel linksig. Nope dat wordt ook niets.

Andrew Deen | 20-08-19 | 21:02

Als ze al wel wat worden, wordt acuut het cordon geactiveerd. Het maakt allemaal niet meer uit, wat je ook doet. Ook niet aan de andere kant trouwens. Die kant waar o.a. gefraudeerd, onder gepresteerd wordt en integriteit naar de schroothoop verwezen werd. Wat zou u er van vinden als een van uw werknemers de zaak belazerd, grof belazerd. Is die persoon dan nog iets aan te rekenen?

Rest In Privacy | 20-08-19 | 21:16
▼ 4 antwoorden verborgen

Otten heeft geen munitie meer en trekt daarom maar de racismekaart. Otten is af.

Arijane | 20-08-19 | 20:54

Otten doet nauwkeurig datgene, wat de VVd van hem verwacht..
Het FvD maakt heel veel traditionele partijen heel erg nerveus en dat moet stoppen.. Vergis je niet.

Pierre Lebon | 20-08-19 | 20:50 | 1

Otten doet nauwkeurig datgene, wat de VVd hem opdraagt
lijkt me beter dan wat jij schrijft

langzullenweleven | 20-08-19 | 20:53

Ad Hominem en racisme kaart.

De argumenten zijn op bij Otten neem ik aan? Ik geloof zijn kant nu helemaal niet meer.

LangeTijdGeleden | 20-08-19 | 20:50

Dat gezeik over zetelroof. Die Baudet is een engnek. Had ook niet het benul om dat boreale taalgebruik achterwege te laten. Een ijdele nicht, niks mis mee, en dan niet janken als niemand je als "Top" ziet terwijl je je als "Bottom" je billen spreidt.

Ignatius J Reilly | 20-08-19 | 20:46 | 2

Weldegelijk zetelroof, hier en nu maar al vaak en veelvuldig bij partijen van alle allooi. De kieswet moet er m.i. op worden aangepast. De minimale inzet; als het kamerlid/senator onvoldoende voorkeursstemmen op eigen persoonlijke titel behaalde voor een volksmandaat op persoonlijke titel vervalt de zetel aan de partij waar het volk op heeft gestemd. Het volk heeft in dit geval op de potentie van en de inhoud van het programma van FvD gestemd. Niet op deze drie sujetten. Blijkbaar willen ze de koers niet varen die ze verkocht hebben aan het volk en daar hoort de politieke doodstraf op te staan. Kiezersbedrog, niet meer en niet minder.

Badderbeest! | 20-08-19 | 20:58

@Badderbeest! | 20-08-19 | 20:58: daarbij; als een kamerlid/senator wél voldoende persoonlijke voorkeursstemmen hebben ontvangen, dan mág deze zich afscheiden van de partij MITS hij/zij ten aller tijden en zonder uitzondering het verkiezingsprogramma van de oorspronkelijke partij nauwgezet blijft volgen. De minste afwijking daarvan, of onhouding van stemming daartoe is direcr de politieke doodstraf waarna de zetel per direct weer komt te vervallen aan de oorspronkelijke partij. Democratie, zo moeilijk is het nie.

Badderbeest! | 20-08-19 | 21:03

Het zal met Otten net zo gaan als met die Joram van Klaveren. Over een paar jaar door iedereen vergeten. Het enige wat Otten drijft is zijn rancune jegens Baudet. Dat is geen goede motivatie. Bovendien heeft hij de uitstraling van een zak aardappelen.

Motleycrew | 20-08-19 | 20:45 | 8

Het lijkt er toch sterk op dat Otten de stille kracht is achter de opbouw van Forum, maar dat het succes Baudet naar het hoofd is gestegen en hij zijn eigen richting opgaat. Jammer

oh nee he | 20-08-19 | 20:55

@kotelet | 20-08-19 | 20:52:
Daar weet ik niks van, niks over gelezen.
Maar dat wil niet zeggen dat het niet waar is.

snapal | 20-08-19 | 21:02
▼ 5 antwoorden verborgen

Otten heeft vanaf het begin al gelijk. Zulke uitspraken doen wij in het beschaafde deel van de wereld al 15.000 jaar niet meer.

Kaan78 | 20-08-19 | 20:43 | 2

Aha, komt ie uit die tijd?

Rest In Privacy | 20-08-19 | 20:54

en dat beschaafde deel van de wereld is waar?????

langzullenweleven | 20-08-19 | 22:41

Ohhh wat smult de MSM weer. Halsema wordt uit de wind gehouden!

Harrie7949 | 20-08-19 | 20:42 | 3

Precies, daar hoor je niemand meer over.

Motleycrew | 20-08-19 | 20:46
-weggejorist-
snapal | 20-08-19 | 20:57

Je kan zeggen wat je wil, maar het is gewoon zetelroof! Wees een vent lever je zetel in en probeer via je eigen partij in de kamer te komen!

lachenjoh | 20-08-19 | 20:40

Ojee, Otten zegt dat Baudet een racist is. Misschien moet ik nu maar op een linkse partij stemmen die meer dan 200.000 vluchtelingen per jaar naar NL willen brengen.

heldheino | 20-08-19 | 20:38 | 10

@Graaier | 20-08-19 | 20:47:
"oikofoben"

Zucht, ik word daar zo moe van. Alsof er werkelijk mensen willens en wetens hun achtergrond haten.

Okay. Er zijn er een paar. Dat noemen we extremisten.

Andrew Deen | 20-08-19 | 20:56

@Andrew Deen | 20-08-19 | 20:41:

Gelukkig ben jij heel normaal....

Rest In Privacy | 20-08-19 | 20:57
▼ 7 antwoorden verborgen

Otten is een domme Tukker: plaat voor z'n kop en oerend hard tegen het FvD aanbonken. Ongefundeerde prietpraat van deze verwerpelijke figuur in de rol van Brutus...
Dikke fout geweest van Thierry( valt ook niet te voorkomen) zijn vertrouwen aan deze opportunistische non valeur te geven.( wilde eerst speknek schrijven).. Baudet en Hiddema gaan niet op zijn platte aantijgingen in. Heel verstandig.

Eendragtmaaktmagt | 20-08-19 | 20:37 | 3

Het is een domme Drent. Als je de racismekaart trekt (gaap) sta je net als Otten bij mij sowieso 2-0 achter.

Graaier | 20-08-19 | 20:41

@Graaier | 20-08-19 | 20:41: "Een Drent is een gewrocht.. gebrouwen van jenever en achterdocht !"Dus bijna even erg als een Tukker... Mooie ouwe gezegdes; allemaal waar.

Eendragtmaaktmagt | 20-08-19 | 20:55

ook Forum is net als de PVV bedacht om de ex Pim stemmers en nog een aantal tokkies een platform te geven, maar nu is die forum net even te ver doorgeschoven en hebben ze de meerderheid niet meer in de eerste kamer , dit moest even opgelost worden zo doe je dat.

peter van dijk1186 | 20-08-19 | 20:37

Als Tjerrie de baas was geworden in Nederland, dan hadden de leeslijsten voor middelbare scholieren er vast ook anders uitgezien. Met de verplichting om Mijn Strijd, van die mislukte Oostenrijkse schilder, in de examenklas te lezen.

Rest In Privacy | 20-08-19 | 20:37 | 4

Kennis opdoen over een kwaadaardige ideologie maakt je nog geen aanhanger.
Ik heb een deel van de koran gelezen en het heeft mijn afkeer van de islam alleen maar groter gemaakt.

Rest In Privacy | 20-08-19 | 20:45

Heb het boek hier liggen puur uit nieuwsgierigheid ooit voor een prikkie gekocht. De eerste bladzijden wat gelezen maar er is bijna niet door te komen. De vertaling heet "mijn kamp". Maar even voor de suggestie die je zeer waarschijnlijk wilt wekken Kuifje, niet iedereen die dat boek leest of las is een nazi of is het eens met wat er in staat.

De_Poenschepper | 20-08-19 | 20:46

Mijn Kamp heet de Nederlandse uitgave van Mein Kampf. Bij het roeien heb je nog een kamprechter = scheidsrechter. Overigens was ome Dolf een verdienstelijk kunstschilder. Zijn schilderijen gaan voot veel geld de deur uit.

Eendragtmaaktmagt | 20-08-19 | 20:59
▼ 1 antwoord verborgen

Weten jullie dat er deze zomer ook een dierenpoes is gevlucht uit haar fractie? Slechts een fractie van de berichtgeving daarover natuurlijk, want ja, opperdierenpoes is lievvvv

Rest In Privacy | 20-08-19 | 20:36 | 4

Ja dat weten we. Ook zoiemand die zich plotseling niet meer met 'de koers' kon verenigen.

Goofje | 20-08-19 | 20:38

Is er in Nederland geen enkel ander nieuws te melden?

Rest In Privacy | 20-08-19 | 20:51
▼ 1 antwoord verborgen

Tijd om die lul-met-vingers volledig te gaan negeren.

oranjerood | 20-08-19 | 20:36

Gadverdamme Geenstijl, waarom nu weer een oranje jas!
Zeer kwetsend en ik overweeg aangifte.

Kaas de Vies | 20-08-19 | 20:35

Sowieso een goeie zaak om de schrijfsels van Hitler te lezen.
Is leerzaam hoe het niet moet, maar dit land denkt gelijk dat je dan sympathiseert. Hun probleem.

snapal | 20-08-19 | 20:34 | 1

Volgens mij heeft toen bijna niemand mein kampf gelezen,anders was het nooit zover gekomen dat de bloksnor fractieleider werd van de nsdap.

komtdatschot | 20-08-19 | 20:46

Jullie weten toch ook wel hoe de hazen lopen.
Die drie krijgen nu volop ruimte van de kuch onafhankelijke media om gezellig de FVD te beschadigen.
Daarna hoor of zie je er niks meer van.Misschien dat ze nog even te zien zijn bij de volgende nepverkiezingen,maar dat was het dan ook wel.
Zou zeggen,maak je niet zo druk en neem eens een voorbeeld aan Geert Wilders die er ook niet warm of koud werd van afvallige PVV,ers die toen niet weg te slaan waren in de media.Hoor je nou ook niks meer over.

komtdatschot | 20-08-19 | 20:34 | 1

Ja hier sluit ik me bij aan.
Precies dit!
-bank ploffen doet-

Canis.bonus.es | 20-08-19 | 20:55

Stop effe lekker met Otten en zijn beschuldigingen, het is het geluid van één klappende hand, heeft geen argumenten en speelt dan natuurlijk de racisme kaart, dat gaat er altijd lekker in.
Bedenk u waarom deze afsplitsing om het netjes te omschrijven zoveel media aandacht krijgt, niet omdat ze Otten een warm hart toedragen maar louter en alleen in een poging het FvD te beschadigen.
Kijk op de site en lees de standpunten, dan wordt veel duidelijk.
ps Henk ik heb Opmars naar de Galg op de boekenplank staan, beticht je mij nu ook ergens van, is dat ook een ongezonde fascinatie?

bwanabanjo | 20-08-19 | 20:34

Misschien dat sommige mensen het verraad waarderen, de verrader wordt echter niet gewaardeerd. Droevig figuur die Otten.

Graaier | 20-08-19 | 20:31

Otten zijn partij is de VVD.
Tenminste, als de diefstal bewezen kan worden.
Bij de VVD val je pas op als je niet graait.

snapal | 20-08-19 | 20:31

De woorden racist en racisme en alle vormen ervan heeft bij mij een waarde van 0. Het wordt inmiddels door bijna iedereen gebezigd voor het minste of geringste.
Los daarvan begint Otten m.i. meer dan ordinair te worden.

Rest In Privacy | 20-08-19 | 20:30

"Iedereen is een racist. Van zwarte piet-activist tot vluchtelingenvrijwilliger. Het zit in ieder mens. Dat betoogt de Vlaamse hoogleraar Sociale Psychologie aan de Universiteit Gent, Alain van Hiel."

De mensen die ten stelligste ontkennen dat zij racistische gedachten hebben, zijn tevens degenen die er vanuit gaan dat zij in de oorlog in het verzet zouden hebben gezeten.

MickeyGouda | 20-08-19 | 20:30 | 7

@MickeyGouda | 20-08-19 | 21:22: Jij kan je ook heel goed inhouden, dus waarom mogen we dat niet van politici verwachten?

Rest In Privacy | 20-08-19 | 22:24

@Kuifje-in-de-EU | 20-08-19 | 22:24: Uitgerekend de tweedekamerleden mogen zich primair gedragen. Het is nota benen de volksvertegenwoordiging, juist zij moeten vrijuit kunnen spreken. Nederland wordt een heel naar bananenrepubliek land als dat anders zou zijn. Want dan is de democratie dood. Mensen die zeggen dat juist tweedekamerleden uit hoofde van hun functie worden geacht het (in hun ogen) juiste voorveeld te geven hebben het zelf niet begrepen, maar dan ook echt niet.

Bab01 | 21-08-19 | 01:11
▼ 4 antwoorden verborgen

Zetelroof, bizar fenomeen, onbegrijpelijk dat mensen die zelf veel te weinig stemmen kregen om aanspraak te maken op een Kamerzetel, ijskoud op het pluche mogen blijven zitten. Moeten we zsm vanaf.
En Otten kan met zijn eigen winkeltje misschien 4 jaar vooruit in de senaat, maar redt het bij volgende verkiezingen natuurlijk voor geen stuiver. De gemiddelde kiezer gaat immers voor driekwart van zijn of haar keus af op beeld, dat geldt al sinds de dagen van Nixon vs Kennedy. Daar dankt Baudet (qua uiterlijk goed gelukt) een groot deel van zijn succes aan. Op Otten met zijn VVD-ballenlooks stemt straks bijna niemand...

Spiderman1 | 20-08-19 | 20:30 | 2

Nee het is juist anderom.
De zetelroof komt vanuit de partijen.
Wettelijk gezien hebben alle zetelrovers het bij het juiste eind.

Kaas de Vies | 20-08-19 | 20:31

Die wet moet ook zsm worden veranderd. Al die zetelrovers destijds in de Tweede Kamer waren ook echt een schande. Hadden samen nog niet eens genoeg stemmen voor 1 zetel. Kiezersbedrog.

Spiderman1 | 20-08-19 | 20:42

Otten toont zich als een onsportieve verliezer. Zijn partij zal net als Sylvana Simons partij aan een langzame dood sterven. Forum komt er wel weer bovenop. Een paar goede filmpje op facebook gooien en de partij is weer gelijmd.

Wat ik niet snap is de afkeer van veel reaguurders tegen Thierry Baudet. Ok, hij is een beetje studentikoos maar ik vind het wel wat. Een beetje frisse wind tussen al die ingestudeerde tekstjes. Maar hoe kan je tegen een partij zijn die belastingverlaging wilt doorvoeren, tegen ongecontroleerde intergratie is en de NPO wilt saneren. Dat is toch wat elke weldenkende Nederlander wilt? Of zijn er zoveel sadomachochistische VVD , SP en D66 stemmers hier die graag hun hele hebben en houwen aan de overheid willen schenken en nog meer sissende Marokkanen op straat willen?

eD_levuiD | 20-08-19 | 20:28 | 1

De meeste kiezers lijden aan eens soort politieke vorm van Alzheimer.

Lafayette | 20-08-19 | 20:35

Onno Barendsen9337 | 20-08-19 | 20:21 | reageer
True. En Baudet had als partijleider nooit een oud-medebestuurder zo openlijk en ordinair moeten proberen te beschadigen. Want dat is wel wat je doet, als je eigen onderzoekjes en rapporten naar Geenstijl mailt om iemand zwart te maken. Hij heeft -als partijleider notabene- het spel op de wagen gegooid. Dat is zeer, zeer kwalijk, en getuigd niet van integriteit. Nog van goed leiderschap. Wat er nu volgt, is een smerige loopgraven-oorlog waarin de heren elkaar zo diep mopgelijk proberen te kwetsen. Over de ruggen van hun kiezers, en over de rug van het landsbelang.

kotelet | 20-08-19 | 20:26 | 3

Thierry had in geval Otten de andere kant op moeten kijken om het landsbelang te dienen? Daar waar voor hij de kans niet voor krijgt van de cordonniers.

Rest In Privacy | 20-08-19 | 20:34

@CalamityJane | 20-08-19 | 20:34:
Ach, we kunnen de hele discussie over het -al dan niet kloppende- bonnetjesverhaal hier nog een keer overdoen. Dat ze hem eerst niet -en later , na een kririsch interview- weer wel de partij hebben uitgetrapt, zegt mij meer dan genoeg. En dan was er mijnheer Baudet zelf nog, die doodleuk de creditcard van de partij gebruikte om zijn vakantie mee te financieren. Het is non-leiderschap en -persoonlijk gemotiveerde- vuilspuierij over de rug van de kiezer. Dat hoort niet thuis bij een serieuze partij,

kotelet | 20-08-19 | 20:38

Ja klopt en is echt jammer. Er is helaas geen echt alternatief op de eeuwige proteststem voor de PVV na dan..

Onno Barendsen9337 | 20-08-19 | 20:55

Natuurlijk wordt er met modder gegooid als je rechts bent en succesvol en natuurlijk genieten de NL-se linkse omroepen en commentatoren hiervan MAAR de kiezers hebben weinig keus.
Het kan betekenen dat de PVV nu gaat profiteren en een aantal van de aan FvD verloren zetels terug wint. De zetels blijven bij verkiezingen echter bij het anti-omvolking, anti-meer-macht-naar-Brussel en anti-klimaathysterici blok, omdat ze geen alternatieven hebben.
Als Otten, met zijn uitstraling van een Michelin-mannetje, een eigen partij opricht, jat hij misschien wel een twee zetels weg maar veel meer zal het niet worden. Hij is eerder een bedreiging voor de VVD en D'66 dan voor FvD-PVV.
Enne, wie het laatst lacht, lacht altijd nog het best!

Otten is slechts een marionet
Hij is erg geliefd bij dit kabinet
Want zonder oppositie
Wordt er bij deze coalitie
Niet meer zo op hun daden gelet

Angélica de Sancé | 20-08-19 | 20:25

Otten is weggegaan toen ze er met die geldkwestie niet uitkwamen. Kennelijk was toen Baudets 'racisme' niet van belang. Ga toch fietsen, Henk. Zal je figuur ook ten goede komen.

zwarte_weduwe | 20-08-19 | 20:25

Otten heeft iets moois neergezet en met Tjerrie iemand die het groots kon maken door zijn charme. Helaas is Tjerrie ook een tikje narcistisch en dat nekt hem ook, en dus ook FVD. Jammer, mijn stem hadden ze. Veel versnippering op rechts helaas, zet geen zoden aan de dijk.

Jankvogel | 20-08-19 | 20:22 | 1

Wat mij betreft Baudet eruit en bijvoorbeeld Nanninga op zijn plek als tussenpaus. Baudet was nodig om de partij groot te maken maar de partij moet nu verder op een serieuze manier. Hiervoor is Baudet niet geschikt. Het is een ongeleid projectiel met rare trekjes die de partij de afgrond intrekt.

yeps | 20-08-19 | 20:22

Henk heeft het charisma van een uitgebraakte uilenbal, die gaat een gouden toekomst tegemoet.

Binnenbaan | 20-08-19 | 20:22 | 2

Niet alleen het charisma, ook zijn handelen de laatste weken is nou niet bepaald dat van een heer aan wie ik mijn stem zou toevertrouwen.
Ben benieuwd waarvan ie Baudet volgende week gaat beschuldigen, in zijn wanhopige zoektocht naar media aandacht en relevantie.

Harry Turtle | 20-08-19 | 20:25

Cement en steen. Beiden hebben hun karakteristieke eigenschappen. Deze gecombineerd kun je een Chinese muur bouwen. Afzonderlijk zijn het slechts bouwmaterialen.

Elzenkoning | 20-08-19 | 20:27

Dit hele gedoe doet niets om de politieke koers van dit land te veranderen. Otten had de eer aan zichzelf kunnen houden om de FvD niet aan kracht te laten verliezen. Hij kiest ervoor zo veel mogelijk te beschadigen, te schaden, te verdelen. Meer respect voor het afscheiden van Geert en de heren van Denk. Dit gedoe heeft iets smerigs.

Onno Barendsen9337 | 20-08-19 | 20:21 | 2

Ik denk dat Otten heel veel frustraties heeft. Nooit goed genoeg geweest voor de hogere noteringen, nooit bovenaan het lijstje, nooit het gewenste gezicht/uitstraling geweest. Nu ziet hij zijn kans, en met hem een D'66 afdankertje en een complete 'nobody'.

Dit is zijn moment! En dat moment moet zo groots mogelijk, en de beste manier om in het nieuws te blijven is dan om mee te huilen met de wolven in het linkser georiënteerde bos

Rest In Privacy | 20-08-19 | 20:26

Inderdaad, het ego van Otten is zo gekwetst dat hij nog liever ziet dat er niets van de FvD overblijft, ook al betekent dat een totale afgang van zijn eigen nieuwe flutpartijtje. Hoe of wat er ook gebeurd is, zijn opstelling bevestigt andermaal dat het Otten nooit menens was.
Het verschil, en dat is waar Otten zo afgunstig over is, Baudet, wat je ook van hem mag vinden, heeft buiten de FvD een mooie toekomst. Otten staat op de rand van de vergetelheid, en zijn nieuwe partij is louter uitstel van wat hem te wachten staat.

Lafayette | 20-08-19 | 20:28

Democratisch gezien zou iemand alleen zijn/haar zetel mogen behouden wanneer zij daar de passende voorkeurstemmen voor hadden binnengehaald.
Nu is het na een greep in de kas van FvD ook nog eens
een greep in de stembus van FvD.
Dus dat mijn Otten er met mijn stem voor FvD vandoor gaat.

Premier Trutte | 20-08-19 | 20:20 | 1

Precies dat: Otten loopt al te slijmen met het kartel terwijl de stemmers juist antikartel wilden stemmen. Er heeft geen hond op Otten gestemd dus dit is pure zetelroof annex kiezersbedrog. Precies hetzelfde met dat wicht van de PvdD die dan ook nog durft te roepen dat ze de kiezers niet zal teleurstellen. Zogenaamde volksvertegenwoordigers die zonder voorkeursstemmen (zeg 2/3 kiesdeler) de Kamer binnen komen moeten geen recht krijgen om die zetel mee te nemen. Dat ligt anders voor bv een Omtzigt, die heeft wel een eigen achterban.

Het is al helemaal schandalig van die 2 of 3 meelopers. Die hebben zich laten kiezen met het voornemen om meteen op te stappen. Zij hadden die zetels moeten weigeren.

En dat moddergooien wordt helemaal niemand beter van, behalve het kartel. Goed bezig, Henk, jij hebt je stoeltje weer voor 4 jaar.

5611 | 20-08-19 | 20:37

Baudet moet ook aangifte doen. Van diefstal.
Er is geld gestolen uit de partijkas, dat geld moet terug en anders moet je je smoel houden.

snapal | 20-08-19 | 20:20

Dank Otten, nu weet ik zeker dat ik bij forum blijf hangen. Eerst blijven hangen en na de scheiding over racisme beginnen gaart er bij mij niet in.

marrretje | 20-08-19 | 20:19
-weggejorist-
Swieberj | 20-08-19 | 20:19

Het zal mij verbazen als Otten genoeg stemmen weet te halen voor 1 zetel.

Rest In Privacy | 20-08-19 | 20:18 | 3

Het zal mij verbazen als dat zijn bedoeling is. Otten is slimmer dan dat.

Onno Barendsen9337 | 20-08-19 | 20:26

@Onno Barendsen9337 | 20-08-19 | 20:26: Die gaar er lekker 4 jaar van plukken, net als zijn kompanen.

5611 | 20-08-19 | 20:39

@Onno Barendsen9337 | 20-08-19 | 20:26: Weet zo'n TeeJee veel. Die is teveel Baudet-groupie om nog logisch en helder na te kunnen denken.

Rest In Privacy | 20-08-19 | 20:39

Oh en @Spatacus: refereerde ik niet al eens aan Icarus? Jij lolde

Elzenkoning | 20-08-19 | 20:17

Dhr. Otten gaat uiterst behendig met de strontkwast .om

oliebolletje123 | 20-08-19 | 20:16

Is Otten niet te dik voor een mol ?

ja,diedus! | 20-08-19 | 20:14 | 2

sommige mollen zijn nu eenmaal dik. die veroordeelde politiemol was ook aan de maat.

likdoorn | 20-08-19 | 20:17

dik genoeg voor een moller in ieder geval.

Premier Trutte | 20-08-19 | 20:23

Tja, ik hoop dat Thierry nu is wijs is en er niet op reageert, laat otten maar blaten een paar weken dan gaat de lol er af. Verkiezingen zijn nog ver en het kiesvolk heeft een kort geheugen. Het enige wat ik niet snap is dat otten nog niet aangeklaagd is wegens verduistering?? Of is het niet te bewijzen?? vragen, vragen?

jan huppeldepup | 20-08-19 | 20:12 | 2

Of is het misschien niet waar? Vragen, vragen.

Super Vaagstra | 20-08-19 | 20:29

@Super Vaagstra | 20-08-19 | 20:29: Tja, als het niet waar was had otten allang een rechtszaak wegens smaad begonnen. Dat hij dat niet doet, is omdat hij weet dat dan de waarheid boven water kan komen wat hij probeert te voorkomen. Misschien was alles een misverstand, hij dacht FvD is vvd light en om FvD dus lichter te maken liet hij een paar duizend euro uit de schatkist verdwijnen.

jan huppeldepup | 20-08-19 | 20:43

Ach die mooie belofte. Van vloot naar vlot in een oogwenk. Laatste saluut naar Hiddema. Treurige tijden.

Elzenkoning | 20-08-19 | 20:11 | 4

Misschien dat ze nog een reddingboei naar Nederland kunnen uitgooien.

Rest In Privacy | 20-08-19 | 20:38

@Berbaar | 20-08-19 | 20:32:
Het zal enkel nog draagvlak vinden onder reaguurders. En reaguurders zijn prima volk maar een niche. Sad

Elzenkoning | 20-08-19 | 20:39

@CalamityJane | 20-08-19 | 20:38: Ik heb er een hard hoofd in. Het is in een hoek gedrukt. En die hoek heeft een beperkt aantal kiezers. Maar laat je niet treurig stemmen door een Zwitsal haha.

Elzenkoning | 20-08-19 | 20:42
▼ 1 antwoord verborgen

Baudet zorgt voor zijn eigen ondergang door zijn wonderlijke manier van communiceren via tweets en FB-comments. Schuif eens aan bij de Jinek of een dergelijk programma en doe je verhaal. Nu is hij terecht aangeschoten wild.

brutus68 | 20-08-19 | 20:11 | 3

Ach, hou toch op Brutus. De mensen geven hun stem aan Baudet omdat ze zijn partijprogramma goed vinden ook tijdens dit gezeik en niet om zijn tweets. FVD overleeft dit makkelijk. pas over twee jaar verkiezingen. Als die dikke zo door blijft moddergooien is hij zo uitgekotst. Welke eikel stemt er voor deze overlopers/zetelpikkers. Als hij bij de FVD had gebleven en niet het kasgeld had gebruikt voor eigenbelang was het zeker een goede partij geweest. Deze gast is vullis en dat zal zo blijven. Iets met vos en haren.

Buiswater | 20-08-19 | 20:24

@Buiswater | 20-08-19 | 20:24: Nee dit is niet goed voor Forum en ook niet voor Otten. En het is ook niet goed voor de democratie. Net als bij de LPF willen mensen verandering. Niemand wil dit soort gedoe. Mensen haken af op deze manier en dat is nooit goed.

5611 | 20-08-19 | 20:41

Hoezo terecht aangeschoten wild, leg jij ook je hele hebben enhouwen op tafel als iemand ergens naar vraagt of je ergens van beticht?
Dacht het niet, als je overal op reageert bepaalt de ander je doen en laten, niet direct reageren, gewoon je partijprogramma verdedigen en onder de aandacht brengen.
Op een passend zelf gekozen moment kan je reageren, voor de rest geen woorden aan vuilmaken.
Thierry wordt zo snel volwassen en gaat zich ook hopelijk daar naar gedragen.
Otten is een has been en dat weet hij zelf ook.

bwanabanjo | 20-08-19 | 20:46

Ik vind het wel fascinerend. Forum voor Democratie is namelijk een partij die rechts van de VVD wil staan. Henk Otten is iemand die rechts van de VVD staat. De man had een ideaal een idee. Heeft zich te pletten gewerkt om het te starten. Maar waarom zag hij niet dat Baudet een idioot is? Want Baudet is een idioot.

Wat me overigens ook verbaast is dat er zoveel normale mensen FvD stemmen. FvD is rechts. Rechts van VVD, CDA en D66. Het staat ongeveer naast de SGP. Maar de meeste mensen die hier FvD steunen lijken me niet de mensen die veel aan een FvD gaan hebben. Veruit de meesten hier kunnen beter PvdA of SP stemmen uit eigenbelang.

Andrew Deen | 20-08-19 | 20:10 | 32

@5611 | 20-08-19 | 20:54:

Maar je bent geen "deplorable".

Sure Jan, misschien eens je nest uitkomen en aan de slag gaan? Zoals de rest van de mensen moeten doen om jouw uitkering te betalen?

Alsjeblieft.

ER IS ZEKER een zooitje deplorables. En ik denk dat ze de hondepoep van mijn hondje moeten op pikken in het park om het netjes en schoon te houden in het park. Voor wat hoort wat. Vind je ook niet? Boeit me niet of je Henk Bres bent of Ali of Oemfoefoe. Ik vind dat je wat moet doen voor de centjes die ik je betaal.

Andrew Deen | 20-08-19 | 21:34

@Andrew Deen | 20-08-19 | 20:53: Wat doet de PvdA intussen totdat wat jij zegt waarheid wordt. Was de VVD ooit niet de partij voor de schatrijken. De VVD die zich bekeerd heeft tot Groen Links.

Rest In Privacy | 20-08-19 | 21:43

Waarom die haat tegen Baudet?

Bab01 | 21-08-19 | 00:56
▼ 29 antwoorden verborgen

Een slechte verliezer die Otter. Ik heb nog geen nieuw idee van hem vernomen, alleen vuilspuiterij. Zo'n valse nicht wil je niet in je organisatie.

Earl_of_Doncaster | 20-08-19 | 20:10 | 2

Ik zie meer een bitterballen vretende VVD mol.

likdoorn | 20-08-19 | 20:12

Gerust U dat straks na de brand in het tweede kamer gebouw, wanneer Thierry de macht heeft, Henk als eerste in het gevang geworpen wordt.

KlauwnBassie | 20-08-19 | 20:13

Otten heeft op heel veel vlakken gelijk. Toch blijf ik FvD voorlopig steunen, kijken hoe het ze het nieuwe politieke jaar vergaat.

algoritmos | 20-08-19 | 20:10

Weer op verkeerde partij gestemd, toekijken vanuit de zijlijn, meer zit er (politiek) niet in.
Baudet had de nel, Otten had de troefboer> het woord racisme. Het maakt ook geen ruk uit of het bewezen wordt, het woord alleen al is genoeg.

snapal | 20-08-19 | 20:10

Henk gedraagt zich als een rancuneuze ex. Zo eentje waarvan de kinderen de dupe zijn.

ja,diedus! | 20-08-19 | 20:10

Wat een eerste klas ranzige rat is die Otten zeg. En wat een gelul over 'groot organisator' en 'koersvast kompas'. Waaruit zou dat moeten blijken dan? Dat hij als penningmeester tienduizenden euro's heeft weggetoverd?

Dan dat oneindige gelul over boreaal. Er is werkelijk niks raars aan het woord boreaal. Als het woord boreaal iets heeft bewezen is de stalinistische manier waarop de media in deze samenleving in staat zijn de betekenis van woorden totaal te veranderen al naar gelang ze dat politiek uitkomt. Een RTL-journaal dat opent met 'boreaal betekent blank of arisch'. Claimen dat het woord uit de jaren '30 komt. Ohja, kom is met een speech uit de jaren 30 dan? Die vent die dat verhaal van Himmler de wereld in had geholpen heeft zelf toegegeven dat het verzonnen was.

Wikipediapagina's die groots zijn opgetuigd om te claimen dat boreaal een 'politieke betekenis' zou hebben. Kijk eens naar de edithistory van die pagina's en de bronverwijzingen en dan zie je dat alles in 2019 door linkse activisten is verzonnen. Die gebruiken volgens allemaal elkaar als bronverwijzing. Te absurd voor woorden. Dat Otten vlak na de verkiezing bij monde van het NRC meeging in deze frame geeft aan wat voor smerige rat het is. De enige fout van FvD is dat hij er toen niet meteen is uitgetrapt.

Antiquerulant | 20-08-19 | 20:08 | 1

Mwah, dat boreale uilengedoe is wat mij betreft over de top. De thema's waarmee je het kartel het lastig kunt maken, liggen voor het oprapen. Houd het kort en zakelijk net oog op de bal, herhaal de boodschap, gooi niet met modder(!) en houd je ploeg bij elkaar, dat moet er gebeuren.

5611 | 20-08-19 | 21:02

Trouwens, weten jullie nog een goede film die Otten zou moeten kijken?

Kaas de Vies | 20-08-19 | 20:08 | 12

Maitresse met het rode haar.

Mogwai | 20-08-19 | 20:34

La grande bouffe.
Jezelf doodvreten, gewoon omdat het kan.

snapal | 20-08-19 | 20:48

The Wave.

Braboblanke | 21-08-19 | 08:24
▼ 9 antwoorden verborgen

Ik heb toen het boek Moonwalker uitkwam het gelezen, hou kinderen uit mijn buurt!

Rest In Privacy | 20-08-19 | 20:07

De grootmeester had het al voorspeld.
The beautiful ones
Always smash the picture
Always every time…
Struikelen over je eigen ijdeltuit. Verdiend, dat dan weer wel...

Stijlloze bezoeker | 20-08-19 | 20:07

Henk Otten wilde van FvD een soort VVD light maken om de kiezers bij de PVV weg te lokken, maar er bestaat al een VVD light, namelijk de VVD zelf.

Overigens dacht ik dat Dorien haar zetel terug zou geven, maar blijkbaar heeft Henk haar om kunnen praten en houdt ze hem nu toch.

Osdorpertje | 20-08-19 | 20:06 | 1

@ Osdorpertje,
Het gaat de heren al lang niet meer om het landsbelang.
Baudet en Otten zijn beiden intelligent genoeg om te beseffen wat voor chaos er ontstaat als je met dit soort (persoonlijke) aantijgingen gaat smijten. Het is de LPF all over again.

Zal ik u -op basis daarvan- eens voorspellen hoe het nu verder gaat?
Otten maakt geen enkele kans met zijn afsplitsingkje, en dat weet hij donders goed. Hij probeert zijn naam te zuiveren, en bij de volgende verkiezingen is hij -samen met aanhang- Exit. De zwaargewichten van het FVD -zoals Hiddema en Cliteur- ondertussen, beginnen zich achter de oren te krabben. Willen ze nog wel bij dit ordinaire vissmijt-circus horen? En uiteindelijk, verdwijnt de hele bende dan met veel geraas de afgrond in. De geschiedenis, rijmt vrijwel altijd..... Slechts weinige partijen -zoals D66, SP en PVV- lukt het uiteindelijk om een constante factor te worden en te blijven.

kotelet | 20-08-19 | 20:17

Denk dat heel veel andere partijen blij zijn met deze ontwikkeling, want ze zagen wel in dat een FvD een vuist kon maken tegen de gevestigde orde.
Nu, met twee splinterpartijtjes is dat different cook.

snapal | 20-08-19 | 20:05

De FvD top distantieert zich openlijk van racisme, maar in de interne app groepen, zeker die van de provincies, werd dat in het begin verheerlijkt. Thierry maakte daar ook onderdeel van uit en greep niet in. ‘Buitenlanders opjagen in het park met onze honden’ bijvoorbeeld, ‘want daar zijn ze bang voor en zo rotten ze vanzelf op’ , is toch best racistisch lijkt me. De ware bedoelingen van FvD komen vanzelf naar voren en hopelijk hebben ze dan al geen invloed meer. Van Otten een handige PR stunt, hij bouwt VVD 2.0 inclusief alle integriteits issues.

suus123 | 20-08-19 | 20:04 | 5

Buitenlanders zijn geen ras.

iB€€R | 20-08-19 | 20:17

Nee, dat is niet racistisch, "buitenlander" is namelijk geen ras. Het is niet direct een schoolvoorbeeld van goed gedrag, het getuigt niet van inzicht in de psyche van de "buitenlander" (die misschien wel, misschien niet bang is voor honden, net als "binnenlanders" soms wel, soms niet bang zijn voor honden), het is waarschijnlijk geen goede manier om een hond te trainen maar racistisch is het niet. In dat woord zit namelijk een koppeling ingebouwd tussen het ras van een persoon en diens eigenschappen. Daar waar niet over ras gesproken wordt is "racisme" de verkeerde term, Q.E.D.

Voorgeenchanterikpeu | 20-08-19 | 20:35

Op dat soort dingen is destijds wel degelijk ingegrepen. Hier in ieder geval wel. Niet dat hier dergelijke uitspraken werden gedaan maar er kwamen wel degelijk richtlijnen voor app-groepen.

Lotus15 | 20-08-19 | 21:17
▼ 2 antwoorden verborgen

Linksom, rechtsom, Baudet heeft dit issue spectaculair slecht afgehandeld. Al had hij 100% gelijk: zijn eigen ego zorgt ervoor dat FvD een SGP-achtig bestaan tegemoet gaat. Waar het de nieuwe PvdA had kunnen worden. Het is werkelijk om te janken.

Onderschatting van de media. Geen normale exit van Otten. Geen realistisch PR-advies in de partij. Geen enkele correctie op de idiote koers van de Kapitein.

Baudet beschikt helaas over het inschattingsvermogen van een bezopen zeeman, die straks een verdwaalde banaan bestuurt ipv een vlaggenschip.

de Voorzittert | 20-08-19 | 20:04 | 2

Klopt als een bus. Licht hysterisch ook.

Simon_GS | 20-08-19 | 20:28

Heel veel mannen besturen een verdwaalde banaan.
Waarom zet een gehele bevolkingsgroep van voornamelijk eilanden voor schut!
Die zijn er juist wel met schepen naar toe gebracht, extra erg!
U bent racist!

Kaas de Vies | 20-08-19 | 20:29

Dit is wel van het allerlaagste niveau. Dit zullen dan ook wel de laatste spartelingen zijn.

Sikka | 20-08-19 | 20:03

Zelfs Derksen neemt al afstand van Baudet en daar is Baudet allemaal weer niet zo blij mee.

komtdatschot | 20-08-19 | 20:03 | 3

Derksen zat goedkoop te scoren bij Jinek zodat tie verzekerd is van minimaal 10x aan tafel dit tv-seizoen. Werd ook door niemand gecorrigeerd natuurlijk toen zijn stortvloed aan bullshit zijn strot uit kwam.

de Voorzittert | 20-08-19 | 20:06

@de Voorzittert | 20-08-19 | 20:06:
Derksen is ook meer een fan van Hiddema en moet niet veel van Baudet hebben.

komtdatschot | 20-08-19 | 20:16

Komt nog wel weer goed hoor.

SpaansePeetvader | 20-08-19 | 21:23

Brrr, de NPO! dat fakenews propagandamachine mijden wij als de zwarte builenpest das aleen nog voor bejaarden waarheid.

Halul gebakken | 20-08-19 | 20:03

Misschien had Thierry Jan Dijkgraaf bovenaan zn lijst moeten zetten, dan was het nooit zo ver gekomen.

noerg | 20-08-19 | 20:03

Komt hij ook lekker snel achter dan. Maar wel met zijn ideeën een zetel jatten. Klaploper.

ikdenkwat | 20-08-19 | 20:03

Veel lezen over Hitler kan ook omdat je erachter wil komen hoe en waarom dingen echt heel verkeerd kunnen gaan. Dan spreek ik natuurlijk wel over mezelf.
Otten wil met deze uitspraken Baudet enkel schaden en de publiciteit halen.

hetmoetdanmaar | 20-08-19 | 20:03

Dus Otten moet mij met soort achterklap overtuigen om toch echt hem te steunen?
Wat een verschrikkelijk zwaktebod.

Harry Turtle | 20-08-19 | 20:02 | 1

He's scraping the bottom of the barrel.

Basil Fawlty | 20-08-19 | 20:04

Als je de burger wilt bevrijden de kartelpoitiek en de kartelmedia, kun je verwachtwn dat ze alles op alles zullen zetten om de partij te laten vallen, hoort er gewoon bij en is buitengewoon leerzaam voor Thierry en de echte FvD-loyalen. Niets aan de hand, de partij komt er alleen sterker uit en de aanhang zal blijven groeien.

smdyasc | 20-08-19 | 20:02

Hoe heet die partij van Otten eigenlijk?

RenHoek | 20-08-19 | 20:01 | 6

Dikke mik.

Toetsenbordcomplex | 20-08-19 | 20:14

Lijst Verrotten

Mogwai | 20-08-19 | 20:27

VJZ: Vier Jaar Zetelroof

5611 | 20-08-19 | 21:05
▼ 3 antwoorden verborgen

Mein Kampf uitlezen is nogal een opdracht... sjesus wat een kutboek om te lezen. Respect voor Baudet dat 't 'm gelukt is.

Rest In Privacy | 20-08-19 | 20:01 | 3

Wat is er nou interessant aan Hitler dat je zijn boeken zou moeten lezen?

Rest In Privacy | 20-08-19 | 20:03

@Kuifje-in-de-EU | 20-08-19 | 20:03:
Omdat het interessanter is om geschiedenis bij de bron te lezen dan te horen wat de 23-jarige parttime miep er voor de klas over te vertellen had.

peterdh | 21-08-19 | 04:55

Hamvraag: durf je met racisten je gezamenlijke politieke doelen te realiseren? Racisme is het grootste taboe in Nederland, zo blijkt maar weer met Otten.

Diotima | 20-08-19 | 20:00 | 2

'Racisme' wordt misbruikt als stok om een hond mee te slaan. Het woord betekent helemaal niets meer, 0,0. Het wordt een taboe gemaakt door allerlei lieden die niets anders te doen hebben in hun miserabele leventje. En velen trappen er in omdat ze zelf zo graag 'deugen' want alleen als je 'deugt' beteken je iets (denken ze). Het is een hard schreeuwende minderheid die alle ruimte krijgt in de msm. De rest van Nederland (dus de grote meerderheid) haalt zijn schouders daar over op.

Goofje | 20-08-19 | 20:11

@Goofje | 20-08-19 | 20:11: racisme is tegenwoordig niet negatief meer. Het getuigt van het openlijk getuigen en beschermen van de cultuur met bijbehorende waarden en normen die ons en heel het Westen groot en succesvol heeft gemaakt.

SpaansePeetvader | 20-08-19 | 21:21

Literatuur over Hitler lezen = racisme?

Laat ik eens uit de kast komen, dan. Ik heb Mein Kampf gelezen. Niet omdat ik het eens ben met de ideologie van die man, maar omdat (vooral de eerste helft) een goed beeld schetst van hoe de maatschappelijke en politieke situatie was na WO1. (En in vergelijking met andere teksten uit die tijd, kun je opmaken dat Hitler's observaties over die periode grotendeels accuraat zijn.) Puur als geschiedkundig werk is het zeker het doorbladeren waard.

Niet om Thierry te verdedigen (ik, als FvD-stemmer, ben ook niet erg gecharmeerd van de man), maar deze aanval van Otten is wel erg slap.

threeheadedmonkey | 20-08-19 | 19:59 | 2

Eens!

Rest In Privacy | 20-08-19 | 20:02

Koste Giel Belen zijn baan.

ikdenkwat | 20-08-19 | 20:06

Henk Oprotten
Gaat niks worden.
Baudet overleefd dit wel.

Bat-Adam | 20-08-19 | 19:59

Politiek:
Eerste verdieping het ego; begane grond de partij en hélemaal ergens onder in de kelder vinden we nog ergens een burger: "waar we het allemaal voor doen".

papillon46 | 20-08-19 | 19:59

Wat een zielig ventje die Otten. Dit zegt meer over hem dan over Baudet.

_Roy_ | 20-08-19 | 19:58

Racistisch beschouw ik tegenwoordig als een pluspunt. Morgen weer lekker in een boreale file staan.

Repetitive Beats | 20-08-19 | 19:58 | 3

Haha geweldig. Eens. Racist is, in de definitie van de huidige tijdsgeest, een pre geworden. Hoe bizar het ook klinkt. Het staat voor het openlijk getuigen en opkomen van de culturele waarden en normen die wij als overwegende blanken, onze ouders en voorouderen, hebben ontwikkeld en in de meest ethische samenleving ooit hebben gemaakt. Vreemden van ver zijn er als bijen op honing afgekomen, om mee te profiteren van wat de Christelijk-Joodse cultuur ons heeft gebracht, maar ze komen uit inferieure culturen en willen onze succesvolle gemeenschap veranderen in die van de ellende waar ze vandaan zijn gekomen. Zoiets zal nooit goed gaan. Nederland en West Europa zijn gedoemd, want we raken snel onze meerderheid kwijt, en we worden daarbij van twee kanten aangevallen, van binnenuit en buitenaf.

SpaansePeetvader | 20-08-19 | 21:11

@SpaansePeetvader | 20-08-19 | 21:11: Tot en met 'Zoiets zal nooit goed gaan"".. mee eens, daarna ben je nogal negatief... er broeit iets in NL eigenlijk al sinds 2002 (Pim) en aangezien ik Drees Sr. heb meegemaakt + de jaren 70, 80 enz... zie ik toch iets akeligs in de toekomst, namelijk een brede Europesche burgeroorlog, wie er begint weet ik niet, maar dat gaat een keer komen en wie denk je dat er als eerste op de vlucht slaan?

Keyboardspeler | 21-08-19 | 00:32

Het hangt ervan af wie het zegt tegen wie. Het is theoretisch mogelijk dat iemand die beschuldiging terecht doet. Het komt alleen nooit voor. Nergens eigenlijk.

Mazzelstof | 21-08-19 | 06:33

Muhahaha, toedeledokie FvD.
Het einde dat je wist dat zou komen.

Berbaar | 20-08-19 | 19:57 | 8

@Berbaar | 20-08-19 | 20:16: Ach voor PS wist je ook al vooraf dat het niks zou worden. FvD en PVV tonen simpelweg aan dat een kwart van de kiezers de richting die het kartel ons land in leidt totaal niet ziet zitten. Dan kun je blij zijn met een moddergooifestival maar die onvrede blijft, wordt eerder groter en zal vroeg of laat toch weer boven komen. Proost.

5611 | 20-08-19 | 21:11
▼ 5 antwoorden verborgen

De man is een bal haat. Rookmaker, waar begin je aan?

Slogra | 20-08-19 | 19:57 | 1

Rookmaker is voormalig D'66, dus is wel wat gewend.

Rest In Privacy | 20-08-19 | 20:20

Al die eendagsvliegen, al die afsplitsingen, al dat gekonkel. PVV, LPF, FVD, TON, EénNL, FVD, Partij voor Nederland, etc. Het alsof ze niet kunnen hebben dat je ook binnen een partij ideologische verschillen kunt hebben. En dus maar weer een nieuwe marginale partij voor het eigen gelijk oprichten. Wat een jokers. Lachende derde is de VVD.

Diotima | 20-08-19 | 19:56

Net als Salvini moet en zal Baudet kapot. Man man man.

Deksmaat | 20-08-19 | 19:56 | 1

Daar lijkt hij niemand voor nodig te hebben, de onbenul.

Berbaar | 20-08-19 | 20:02

3 kleine kleutertjes....

Selecter | 20-08-19 | 19:56

Ik kan me zo voorstellen dat de nodige FvD-stemmers er zwaar de goor over in hebben wat dit menneke allemaal flikt. Zo ik begrijp is er niet één middels voorkeursstemmen gekozen. Als je het dan niet met de nodige zaken eens bent en fatsoen hebt, vertrek je en geef je zetel terug.
Nee, “moneer mot een eige partij starten…” Tot aan de volgende verkiezingen, dan zien we ze nooit meer terug! Intussen mogen wij wel voor deze shitzooi betalen!!!

Claudia M. | 20-08-19 | 19:56 | 3

U begrijpt er dus geen kloten van want Eerste Kamer leden worden niet gekozen en zeker niet met voorkeursstemmen.
De domheid pffff

Berbaar | 20-08-19 | 20:00

Betaal jij Henk zijn minnares?

Rest In Privacy | 20-08-19 | 20:01

@Berbaar | 20-08-19 | 20:00: Klopt, echter, maakt het electorale draagvlak voor zo'n afsplitsing alleen maar kleiner.

5611 | 20-08-19 | 21:13

Als deze Otten uit zichzelf morgen dood neervalt zal ik er geen enkele traan om laten. Dat Baudet dat boek van akelig heer Hitler heeft gelezen is puur opbouw van kennisneming, heeft niets van doen met zijn opvattingen. En rascistisch is Baudet al helemaal niet, het is een grove leugen en smaad, laster. Walgelijk.

Het masker van Otten met meeheulende MSM is afgevallen: ze zijn gewoon de mollen voor de kartelpartijen, zo lijkt het tenminste nu wel.

Jan, Leiden | 20-08-19 | 19:55

Otten,pik, je hebt het handig gespeeld. Je hebt het charisma van een ander gebruikt om er zelf beter van te worden.

Mahazioth | 20-08-19 | 19:55

Dus Otten is de Rudolf Hess van de FvD?

Toetsenbordcomplex | 20-08-19 | 19:54 | 1

Vind ik wel een fraaie vergelijking ja... het is jammer dat de Spandau gevangenis is afgebroken, anders wat het een mooi plekje geweest voor Otten de komende 40 jaar.

Keyboardspeler | 21-08-19 | 00:23

Dus Otten werkt graag samen met in zijn beleving Nazi's totdat malversaties hem buitenspel zetten?

Zoltan | 20-08-19 | 19:53

Ik hoop dat deze 3 Trojaanse paarden beseffen dat ze ironisch genoeg hun zetels alledrie puur en alleen dankzij Baudet hebben gekregen. De mensen hebben op Baudet gestemd, en niet op iemand anders. Ze weten de namen 99% zeker niet eens van deze 3 lafaards, verraders, kartel uitschot. Als je echt voor je principes had gestaan dan was je opgestapt en had je de zetel teruggegeven aan de man en de partij waardoor je de zetel hebt ontvangen. Dan had ik nog respect gehad.

SpaansePeetvader | 20-08-19 | 19:51 | 1

Vergeet de Hiddemaister niet...

RenHoek | 20-08-19 | 20:00

Die bolle krijgt van mij een trap onder zijn hol, op weg naar de vergetelheid.

topsporter | 20-08-19 | 19:49

Vooropgesteld, ik vind die Baudet een lul eerste klas. Maar dat hij zich verdiept in de (bestuurlijke) geschiedenis van Hitler, is eerder een plicht. Het verklaard de gehele periode van economische herschikking en wederopbouw tussen 1950 en 1990. Het is het begin geweest van de toenmalige EEG. Het is de geschiedenis van onze belangrijkste handelspartner...... Zoveel verklaringen over waarom dingen na de oorlog in dit land gelopen zijn, zoals ze gelopen zijn. En dat weet die Otten volgens mij donders goed.

Afijn, vecht maar lekker door heren.

kotelet | 20-08-19 | 19:48 | 2

Iedere tweede wereldoorlog deskundige is een racist...

Toetsenbordcomplex | 20-08-19 | 19:50

Des te interessanter is de periode 1921 t/m 1925... toen door de inflatie een heel brood 201.000.000.000 (miljard) Mark kostte... iets wat we met die EU van nu ook staat te wachten, de vraag is niet OF maar wanneer die hele EU bende uit elkaar klapt (de Euro dus)

Keyboardspeler | 21-08-19 | 00:21

Otten is een opportunist en profiteur. Mijn stem krijgt een zetelrover zeker niet.

Gerf | 20-08-19 | 19:47

Tegenwoordig ben je al racist wanneer je döner niet lekker vindt... Dus ja.

Toetsenbordcomplex | 20-08-19 | 19:47

Op (ver) rechts zijn er slechts 2 capabele politici. Martin Bosma en Henk Otten. Maar elke keer weer trappen ze in dezelfde fout. Ze sluiten allianties met onkundige idioten. Ik heb er geen tranen voor hoor. Maar wat een bende is het op (ver) rechts. Al decennia. Kunnen jullie dan echt niets voor elkaar krijgen. Man man man.

Andrew Deen | 20-08-19 | 19:46 | 3

Waaruit blijkt dat Otten capabel is? Behalve dan de kas leeghalen t.b.v. zijn minnaressen, Alexander Penthouse stilo.

Graaf_van_Hogendorp | 20-08-19 | 19:48

@Graaf_van_Hogendorp | 20-08-19 | 19:48:

LOL. Je kent Henk niet. De man is een zeer intelligente en keiharde man.

Niet mijn mens. Maar hij kan dingen. Je weet wel - FORUM VOOR DEMOCRATIE opzetten en organiseren.

De lutser hier is Baudet.

Andrew Deen | 20-08-19 | 19:57

@Andrew Deen | 20-08-19 | 19:57:
Ik weet niet wat er waar is van de meeste beschuldigingen die tussen de heren heen en weer gaan, BEHALVE het feit dat Otten nimmer een kas administratie heeft gevoerd; dat is door de accountant bevestigd, en ook door Otten zelf.

Elke amateur vereniging die met kas geld omgaat, voert daarvan een administratie; laat staan als je een politieke partij gaat vormen die tegen de heersende orde gaat schoppen.
Het is niet alleen dom, het is ook fiscaal niet acceptabel.

Op basis daarvan durf ik te stellen dat Otten op zijn minst een prutser is, en de schijn van fraude ZELF op.zich geladen heeft.

libertat | 20-08-19 | 21:16

Hmmm, even kijken want kut-verhaal. Ja hoor, natuurlijk, Van Rossem weer. Man, man, man.

Laat maar zitten hoor, de vloot vaart gewoon door en wordt alleen maar sterker zonder die VVD 2.0 papzak met aanhang. Go go go Thierry en blijf wie je bent, dat is juist het leuke, dus met boreale uilen van Minerva en wat je nog meer uit de mythologie te binnen schiet. Ik waardeer het in ieder geval WEL en blijf gewoon lid.

Kinkfactor | 20-08-19 | 19:45 | 2
-weggejorist-
Rest In Privacy | 20-08-19 | 19:48

@Kuifje-in-de-EU | 20-08-19 | 19:48: Dat was snel! Kuifje, ik weet dat je een zweetlul bent, maar dit slaat werkelijk alles. Geslaagd voor diploma Framen.

Kinkfactor | 20-08-19 | 19:50

Henk Otten je bent een loser en je moet je schamen.

oakmont | 20-08-19 | 19:44 | 3

Baudet heeft Otten onderschat. Die Otten kan vechten en gaat dat ook doen. Links gaat genieten.

Rest In Privacy | 20-08-19 | 19:48

@Sitting_targets | 20-08-19 | 19:48:
(s)Links heeft weinig hiermee te maken, het gaat niet over hun potentiele kiezers. VVD/CDA lacht zich juist de balletjes uit de broek.

Graaf_van_Hogendorp | 20-08-19 | 19:50

@Sitting_targets | 20-08-19 | 19:48:

Eerder andersom. Otten heeft Baudet overschat. Dat was een cruciale fout. Ik geloof echt dat Otten al het werk heeft gedaan en er langzaam maar zeker achter kwam dat Baudet een narcistische bal was. Hij dacht een boegbeeld te hebben maar Baudet bleek een idioot.

Andrew Deen | 20-08-19 | 20:18

Ik ga ook een partij beginnen en dan van de contributie en subsidies lekker op vakantie naar Thailand. Heb er nu al zin an!

Rest In Privacy | 20-08-19 | 19:44 | 3

Tja, we wensen je allemaal een heeeele lange vakantie toe in Thailand daar waar geen wifi is, hebben wij ook een beetje vakantie.

jan huppeldepup | 20-08-19 | 20:07

@jan huppeldepup | 20-08-19 | 20:07: Ik ga daar wel pinnen met de credit kaart van GS.

Rest In Privacy | 20-08-19 | 20:22

Thierry en ik noemen dat een "retraite", maar voor paupers is het daar inderdaad ook lekker goedkoop vakantie vieren.

OverdaanDerOnderheid | 20-08-19 | 21:36

Otten mag verrotten...

Enrique C | 20-08-19 | 19:44

Otten zegt dus over zichzelf dat nauw samenwerkte met iemand waarvan hij wist dat die een racist was.

Rest In Privacy | 20-08-19 | 19:44 | 1

Hoe noemden ze dat ook al weer in wo2?

peterdh | 20-08-19 | 19:46

Ottens partijtje gaat staan of vallen met een aansprekend boegbeeld die de partijboodschap leuk kan brengen. Want Otten is dat niet.

Muxje | 20-08-19 | 19:44 | 2

Henk is anders niet bepaald een lichtgewicht. Hij is de droom van iedere spindokter. Met Henk wordt het dikke pret. Kies Henk als leider, dat wordt supervet! Etc.

Mark zit te Dutten | 20-08-19 | 19:52

Kan je je nog zwaar in vergissen.

uisge baugh | 20-08-19 | 19:57

Ah Otten doet nog de laatste poging om lijst lelijke fallus leven in te blazen en momentum te creëren. Door met de MSM mee te blaten dat Tjer een rassies is.

Helaas Henkie, niemand zit op je te wachten. Laat staan op een VVD exxxtra lite. De MSM neemt nu nog de telefoon op om je uit te horen en te gebruiken tegen Bedet. Maar dat zal straks over zijn als je relevantie voorbij is en je taak volbracht is. Namelijk de groei van FvD remmen voor het kartel. Daarna is lijst lelijke fallus een voetnoot in de geschiedenis.

Het is voor Bidet leuk zo lang het duurde. Maar zijn lot lijkt met Geertje uitvechten over hoeveel van de 20% van de ontevreden autochtone kiezers ze aan zetels mogen ontvangen. VVD en CDA lachen in hun vuistje. (s)Links is grotendeels onpartijdig in dezen (behalve dan hun bevriende MSM laten hetzen tegen Sjerrie). Winnen er geen kiezers mee. En kijken rijkhalsend uit naar een coalitie met CDA/VVD om de EUSSR en klimaatbelastingen versneld door te voeren.

Graaf_van_Hogendorp | 20-08-19 | 19:44

Zoals zovelen gaat ook Baudet aan zijn te snelle succes ten onder. Hij is vergeten als leider vertrouwen te geven en als een echte leider anderen in hun kracht te zetten. Nee meneertje is wel klaar, boer koekoek.

Optelsommetje | 20-08-19 | 19:43 | 1

Nee hoor, voordat de verkiezingen zijn is iedereen dit al lang vergeten. Ze weten niet eens meer dat ze eergisteren gekontneukt zijn door de VVD bijvoorbeeld. Of dat 2 dagen geleden ze zijn verkocht aan de klimaatmaffia door D66/GL. Dat vergeten ze allemaal binnen een week. Tijdens de verkiezingen even wat mooie woorden en mensen slikken het weer als pap. Naja, zoals ook te lezen hier in de tegels heeft iedereen het wel gehad met Otten, de vetkwab en staat iedereen die fvd stemde daar nog achter. En al die mensjes die nu in de peilingen weg zijn gelopen, zijn gewoon weer terug als de verkiezingen er zijn.

peterdh | 20-08-19 | 19:49

Henk Otten heeft dezelfde rol als Mat Herben destijds bij de LPF. Sleeper cel vanuit de gevestigde orde/AIVD/vrijmetselaars/Bilderberg die eens geactiveerd een ongewenst snelgroeiende populistisch partij het beoogde zetje over de rand van de afgrond geeft. Job well done Henk!

Mark zit te Dutten | 20-08-19 | 19:43 | 2

Je vergeet Soros, die mag echt niet ontbreken in je belangwekkende lijstje.

Rest In Privacy | 20-08-19 | 19:46

Was achteraf eigenlijk onvermijdelijk dat er een schisma binnen FvD kwam tussen de klassieke liberalen die de VVD te ver naar links vonden opgeschoven en diegenen die vonden dat Nederland meer en meer haar klassieke karakter kwijtraakte.
Het hoeft elkaar niet te bijten, maar dat deed het in dit geval wel. Team Otten heeft niets en kan ook niets met de boreale vergezichten van Terry ( sterker nog, dat kost centjes ) en Team Thierry gruwelt van het kwijtraken van soevereiniteit en identiteit.
Wat wel een voordeel is is dat de VVD nu niet meer automatisch bij GL op schoot moet zitten om iets gedaan te krijgen, de zeteltjes van Team Otten zorgen voor een alternatieve keuze, zolang het kartel die tenminste niet besmet verklaart. Gaat een interessant politiek jaartje worden.

Graaisnaaiert | 20-08-19 | 19:42 | 1

Die 3 (geroofde) zetels zijn niet genoeg voor een meerderheid, dan moeten er nog 3 over lopen.

Keyboardspeler | 21-08-19 | 00:12

Otten is niet boreaal maar wel obees.
Zetels jatten, jankverhalen ophangen en moddergooien.
Lekker trackrecord voor Henk de Tank.

Eppo | 20-08-19 | 19:42 | 1

En een dief bovendien!
Om met de grote filosoof Roxeanne Hazès te spreken: Otten was een klootzak!

Aristotalloss | 20-08-19 | 21:20

De partij van parvenu's, pseudo-intellectuelen en proleten komt in de problemen. Het was te verwachten, LPF-toestanden. Hoop dat het net zo leuk wordt als toen met Winnie de Jong

Rest In Privacy | 20-08-19 | 19:40 | 1

Dat was wel heel triest.

Rest In Privacy | 20-08-19 | 19:43

Ik blijf het een belediging voor de democratie vinden, het volk heeft namelijk niet op de nieuwe partij gestemd.

RenHoek | 20-08-19 | 19:40 | 5

@Ardbeg | 20-08-19 | 19:41:
Het is vooral kenmerkend voor de bureaucratische incompetentie die schuil gaat achter zo'n aangiftetraject.
Dat kost de maatschappij en de partij dus uiteindelijk meer geld dan ze er mee terug krijgen; lekker nuttig dan.

Rest In Privacy | 20-08-19 | 20:30
▼ 2 antwoorden verborgen

Zolang Otten en zijn mede-verraders mee konden liften naar een plek in de macht was er niets aan de hand, en nu ineens was er van alles en nog wat fout aan Baudet? Te makkelijk, en alleen de Staatsomroepen nemen het met droge ogen aan (natuurlijk). Eerst binnenliften, en dan je 'eigen partij' oprichten betekend dat je ineens een paar duizend extra Euri kunt kassen want 'partijleider'. De rest van de periode niks doen en je rekening spekken en daarna geruisloos verdwijnen.
Dit soort parasitaire fratsen is nogmaals het bewijs van de noodzaak het kiesstelsel zó aan te passen dat een uitslag per partij blijft staat tot aan de volgende verkiezingen. Dus Partij X heeft Y zetels. Persoontje Dinges loopt uit de partij, dat persoontje Dinges vertrekt met achterlating van de zetel (1eK, 2eK, Prov, Gem). Zetel wordt ingevuld door iemand van Partij X.
Wel een goede naam "Rookmaker".

Virulent | 20-08-19 | 19:39

Otten komt er wel erg laat achter dat Boreale Thierry extreem-rechtse neo-nazi complotten de wereld in helpt. In welke bunker heeft hij gezeten? De rest van Nederland had dit al ‘iets’ langer door. Maar goed dat FvD aan het instorten is, uiteindelijk gaan al die populisten iets teveel tegen de gevaarlijke extremistische gekkies aanschurken tot het volk ze uitkotst.

Ardbeg | 20-08-19 | 19:39 | 8

Ach ach, daar is het extreem-linkse kwebbelkausje weer hoor.
En uiteraard de sneue standaard tactiek uit het marxistische extremisten handboek weer.

Rest In Privacy | 20-08-19 | 22:41

Ik ben juist wel blij dat de kwestie Otten is geweest, nu weten we tenminste wat voor vlees we in de kuip hebben met Thierry en ik moet zeggen, zijn standpunten staan mij wel aan (net als van Wilders trouwens)….eindelijk hebben we weer eens wat te kiezen in NL (op rechts dus, dat is dus niet de VVD en lijst Otten).

Keyboardspeler | 21-08-19 | 00:06

@Keyboardspeler | 21-08-19 | 00:06: Half eens. Als Otten voor mensen een soort redelijk alternatief op rechts is, dan zullen VVDers die FvD net een stapje te ver vinden een mooie uitwijk hebben op lijst Otten.
Resultaat: VVD kleiner, FvD gelijk (of liever groter), Otten splinterpartij (waar we overigens over 4 jaar niets meer van horen).

Maytheforcebewithyou | 21-08-19 | 10:56
▼ 5 antwoorden verborgen

Wie is verrast?

Andrew Deen | 20-08-19 | 19:39 | 4

@Ardbeg | 20-08-19 | 19:40:

Och ik snap Henk wel hoor. Hij zag in Baudet een boegbeeld. Geen ongeleid projectiel. Probleempje is dat Baudet een zelflikkende narcist is met nogal dubieuze denkbeelden. Dat kon Otten niet incalculeren. Voor mij was het evident dat het wederom ellende zou worden. Maar ik denk dan ook wat langer na over het personeel wat in mijn gelederen wil komen.

Andrew Deen | 20-08-19 | 19:54

@Andrew Deen | 20-08-19 | 19:54: Dan heeft hij Thierry niet goed gevolg in de afgelopen jaren want een pedante narcist was hij dat altijd al. En tijdens de vluchtelingencrisis retweette de grootste intellectueel van Nederland het ene na het andere extreem-rechtse fakenieuwtje van extreem-rechtse trollaccounts. Toen moest er al een enorme bel gaan rinkelen. Altijd al een gekkie geweest.

Ardbeg | 20-08-19 | 20:12

Altijd al een gekkie geweest.
@Ardbeg | 20-08-19 | 20:12:

Zo, sterk staaltje projectie.

Rest In Privacy | 20-08-19 | 22:42
▼ 1 antwoord verborgen

Henk = Hero drinkman plus 200 kilo.

Die zijn we weer kwijt na de volgende EK verkiezingen.

UHeeftGelijk | 20-08-19 | 19:38 | 5

@W_F | 20-08-19 | 19:57:
Welnee, de media geeft Otten nu veel aandacht omdat het FvD schaadt.
Puur opportunisme, straks negeren ze hem gewoon weer.

Harry Turtle | 20-08-19 | 20:10

@Harry Turtle | 20-08-19 | 20:10: Ik hoop dat je gelijk hebt.

zwarte_weduwe | 20-08-19 | 23:10

Het loopt meestal niet goed af met overlopers die een eigen partij beginnen (uitzondering is DENK), dat zagen we aan v Klaveren die opeens moslim is geworden (je zal maar voor hem hebben gekozen!)... zelfs Rita Verdonk die bijna Rutte had verslagen als Lijsttrekker en op +25 in de peilingen stond, bleef niets van over.
Dus Otten, je hebt nu eenmaal het charisma van een Stelconplaat... dus veel succes.

Keyboardspeler | 20-08-19 | 23:20
▼ 2 antwoorden verborgen

Beter Ottiaan,dan Ottomaan.
Dat wel natuurlijk.

De Profundus | 20-08-19 | 19:38 | 1

Maar maar, beiden soort zijn kleptomaan?

Twisted_Faith | 20-08-19 | 19:45

Ik ben groot fan van Stephen King. Verslind zijn boeken. Volgens Ottens logica ben ik dan een (potentiële) moordenaar.

J. Jarig | 20-08-19 | 19:37 | 3

En Hitchcock moet wel op één lijn met Mao hebben gezeten. In veel van zijn films fantaseren z'n hoofdpersonages openlijk over moord alsof het niets kost – of ze voegen de daad bij het woord.
Tarantino rost in het echt ook mensen die hem niet bevallen met hun kop tegen een richel. En als je Schuld en Boete in je top tien hebt staan ben je een engnek eerste klas.

Slogra | 20-08-19 | 19:51

Ik zou dan opeens een potentiële marathonloper zijn en waarschijnlijk ligt er ook een UFO begraven in mijn tuin. (ook veel King gelezen toen ik jong was)

Rest In Privacy | 20-08-19 | 19:52

Ik heb ooit 'Mein Kampf' gelezen

*Voordeur in de gaten houden doet...*

Wijze uit het Oosten | 20-08-19 | 21:15

Ik ben papzakfoob. Ben ik nou ook een fascist?

Slogra | 20-08-19 | 19:37 | 2

Nee een Fat-cist

sjef-van-iekel | 20-08-19 | 19:56

@Slogra: dan ben je bang voor in plastic zakken verpakte slechte wijn?
Begrijp ik 't een beetje?

hotnot | 20-08-19 | 22:02

Het begint een beetje de Muppetshow te worden met deze gifkikker.

Slogra | 20-08-19 | 19:35

Serieus... wat is rechts toch kansloos om dat linkse gezever politiek te overwinnen. Waarom lukt dat telkens weer niet. VVD, vroegah, druk van PVV en dan nu FvD.... wanneer gaan we het eens goed doen. En het hoeft niet rechts te zijn, gewoon alle ballen tegen links, het as van het kwaad.

Wat een kansloos verhaal.

Revolutie, maak mij Kolonel. Slechter wordt het niet, wel humoristischer.

Kaas de Vies | 20-08-19 | 19:35 | 4

Je zou eens met de vader van Máxima moeten praten... oh nee, helaas...

Rest In Privacy | 20-08-19 | 19:49

Sinds ik de room heb gezien heb ik het volste vertrouwen in Kaas de Vies.

komtdatschot | 20-08-19 | 20:20
▼ 1 antwoord verborgen

Wat een slechte verliezer is die Otten zeg. Absoluut geen boreaal wonderkind.

amateurrr | 20-08-19 | 19:34

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl