achtergrond

Geenstijl

Golf van zwembadterreur overspoelt AVONDLAND

NEE-derland, """België""", de voormalige Franse kolonie Frankrijk en Germoney. Bij gebrek aan nieuwe beelden, onderstaand maar even het klassieke sfeerbeeld uit 2014, Neukölln.

De Europese Federatie van Badmeesters die helemaal niet bestaat spreekt van een "bewogen" begin van de zomer. 

Duitsland
- Het Reihnbad te Dusseldorf-Stockum, zowel afgelopen zaterdag als zondag ontruimd wegens geweldplegingen. Zo'n 400 jongeren belaagden een gezin. Dat gezin was overigens Turks, en dat is meteen de enige afkomst die formeel vermeld werd.
- Een buitenzwembad in Essen, vorige week maandag. Acht "jonge mannen" mishandelen twee badmeesters en een meisje van 12, geen spoor van de daders.
- Het Wellen-Freibad te Dorum. Twee meisjes (10, 14) aangerand door Iraniër. 

Frankrijk
- Zwemparadijs te Châtellerault, afgelopen zaterdag. 600 badgasten geëvacueerd na een een vechtpartij waarbij 20 jongeren betrokken waren.
- Zwembad Corbeil-Essonnes, ook afgelopen zaterdag. 1000 badgasten geëvacueerd nadat "een dozijn jongeren" het water betrad, badmeesters beledigden en "déféqué dans le grand bassin", oftewel, in het water poepten (wtf?).
- Zwembad te Draveil, afgelopen vrijdag. Twee tienermeisjes betast door drie "twintigers". Gearresteerd, maar snel daarna weer vrijgelaten.

Nederland (met deelname van België)
- Buitenbad Koewacht, Zeeland, afgelopen weekend. Intimidatie, mishandeling en aanranding. Bonuskwoot: ",,Een moeder stond met haar kinderen van acht onder de douche. ‘Zo, dat zijn mooie kinderen', zeiden een paar gasten. Ze is met de shampoo nog in het haar naar huis gegaan."
- Zwembad De Fakkel te Ridderkerk, afgelopen zaterdag. Tweeduizend gasten geëvacueerd. "Meer dan een handvol jongeren" maken zich schuldig aan vechtpartijen. "Opstootjes, dieven die hun gang konden gaan. Onveilige situatie voor jong en oud! (...) Volgens een oud-medewerker van het zwembad heeft de directrice het personeel van De Fakkel verboden om met de media te praten."

Volgens kenner Paul Andersson Toussaint is het culturele natuurgeweld deze zomer extra erg omdat "de afgelopen jaren de ramadan precies in de zomer viel. „Dat is nu niet het geval.”"

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.