achtergrond

Geenstijl

Meer meer gedraai & gelieg MinJus in Wilderszaak

Hier verder met de berichtgeving inzake het Minder minder proces tegen Geert Wilders dat steeds meer het Minder minder rechtsstaat proces begint te worden

Want RTL-opperwobber Pieter Klein heeft vanochtend een moetleescolumn (ook voor """neutrale""" websites) gepubliceerd die u moet lezen. Daarin wordt namelijk klip en klaar duidelijk hoe minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid blijft liegen over de betrokkenheid van zijn voorganger Opstelten bij de vervolging van bierkelderspeecher Geert Wilders. Grapperhaus laat zijn op voorlichter tegen de NOS zeggen dat hij de bijeenkomst van 25 september geheim heeft gehouden omdat daar nooit naar is gevraagd. Maar u kunt hieronder lezen wat Geert Wilders in november al vroeg, en daaronder wat hij destijds antwoordde. Dat ging niet alleen om de voorbereiding, dat ging om de hele strafvervolging. Ook in het wobverzoek van RTL Nieuws (pdf) gaat het om 'alle documenten betreffende de eventuele vervolging van de heer Wilders' en wordt nergens een gesteld, zoals de landsadvocaat beweert (pdf). Die doofpotdeksel moet eraf, Grapperhaus, en rap een beetje.
UPDATE: Greet schrijft briefje aan de collegae.

Nóg een los eindje

En voor wie het nog volgt, doen we hieronder nog een screenshot uit de Wob-beslissing (pdf) van Grapperhaus uit augustus 2018. Er is daarin sprake van een ambtsbericht op 7 oktober waarin de minister wordt geïnformeerd over 'vervolgstappen'. Dat is dus ná het inmiddels beruchte overleg op 25 september. Een overleg, dat in de 'tijdlijn' die de minister schetst nergens wordt genoemd. Dat alleen al is op zijn minst vreemd en op zijn slechtst misleidend. Want waarom is het ambtsbericht van 7 oktober wél relevant, maar het daaraan voorafgaande overleg niet? Bovendien: het overleg werd door Grapperhaus ook nog eens verzwegen in het antwoord op vraag 13 van Geert Wilders. En het rechtvaardigt bovenal de vraag: als de minister al op de hoogte was gesteld van het besluit middels het ambtsbericht van 10 september, waarom werd er dan op 25 september overlegd en was er op 7 oktober een nieuw ambtsbericht nodig? En wat zijn eigenlijk die 'vervolgstappen'? En waarom blijft de inhoud van dat overleg en dat ambtsbericht geheim?

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.