achtergrond

Geenstijl

Thierry nodigt @MinPres Rutte woensdag uit in Rode Hoed, presenteert drie debat-stellingen

Regelrecht uit de VOC-handboeken natuurlijk: dicteer het slagveld en behoud het initiatief.

Mark, even hè. Je kunt niet een hele campagne lanceren waarin je de VVD presenteert als het redelijke alternatief voor de FvD, en vervolgens een debat op deze allerredelijkste voorwaarden ontlopen. Dus mocht je werkelijk het vertrouwen in je eigen verhaal hebben dat je altijd binnen de kartelmuren etaleert, stap dan ook gewoon naar buiten en laat je electoraat eens zien dat je ook in een neutrale setting zonder systeemlaven overeind kunt blijven. Of, ja, durf je niet? Woensdagavond dus, in de Rode Hoed. Het voormalige PvdA-bolwerk waar Fortuyn een minderwaardig mens werd genoemd en nu dus het toneel wordt van het debat van de eeuw tussen civic nationalism enerzijds en centrumrechts globalisme anderzijds. Thierry's drie gesuggereerde stellingen onderstaand, maar Mark zal er heus zelf nog wel wat aan mogen sleutelen voordat we beginnen.

1- De euro mondt uit in een transferunie waardoor het Noorden tot in de lengte der dagen zal blijven betalen voor het Zuiden. 

2- De open grenzen van de EU leiden tot onbegrensde immigratie en die is desastreus voor Nederland. 

3- De klimaatplannen van dit kabinet, die door de EU zijn opgelegd, vernietigen de Nederlandse economie.

Instant update: Rutte wil het debat niet "wegstoppen op Facebook", terwijl dat platform in Nederland 10 miljoen gebruikers heeft en volledig en op elk platform te embedden is. Zou de VVD zeg maar letterlijk ALS DE DOOD zijn voor hoe de commentsectie zich op Facebook gaat ontvouwen? Want dat kunnen we wel een beetje raden inmiddels.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.