Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Nu bij de Efteling: pannenkoek frikandel speciaal

Dit is ons land.

Social

En maar zeggen dat dé Nederlander niet bestaat. Nou mooi wel, want dit is ons pretpark en dit is ons eten. This is what een Nederlander looks like. En dan altijd die praatjes van 'ja ze variëren nooit, is ongezond', nou, ook zij zitten er flink naast. Op maandag eten we de Knetterdel, dinsdag de Loempidel, woensdag salade frikandellenworst, donderdag frikandellensoep, vrijdagavond met 't wijfie in Veldhoven naar Cafetaria de Smickel, zaterdagavond de hort op met Ton Firing, zondag balansdag met de Shoarmaflap. Checkmate liberals.

Reaguursels

Inloggen

Dit "gerecht" in 1 woord:...... GADVERDAMME

Dutch_Viscount | 07-05-19 | 12:05

Prima cuisine na een goeie dosis THC.

kibbesoeb | 07-05-19 | 10:00

Wat een armoe. Ik ben vegetarier en derhalve groot edoch niet praktiserend frikandel liefhebber. Wie echter deze pannekoek heeft bedacht, is zelf een pannekoek.

jos verstoppen | 07-05-19 | 09:18 | 1

jos verstoppen | 07-05-19 | 09:18
Ik haat ergetariers.

Olieboer | 07-05-19 | 17:13

Ik heb echt zin om nu veel te gaan eten.

Jezus_Boeddha | 07-05-19 | 02:50

Frikandel komt van frikadel en is Indisch.

squadra | 06-05-19 | 23:58 | 2

Ja, Columbus dacht ook dat alles Indië was ;-)

D-Fens_1963 | 07-05-19 | 06:35

Frikadelle, duits dus. En ik kan het weten want ik ben indisch-duits.

jos verstoppen | 07-05-19 | 09:21

Shoarmaflap? Nee liever iets nederlands. Nasi ofzo.

grapo | 06-05-19 | 23:57

De Nederlander bestaat niet. Tuurlijk, onnozel pampapaard, tieft op naar Argentinië en neem die Moffen mee.

Superkwatta | 06-05-19 | 23:51 | 1

Een Nederlander kan ook zonder frikandel bestaan hoor.

Jan Onbewoond | 07-05-19 | 03:24
-weggejorist-
vanderbeek33 | 06-05-19 | 23:43

Wat een betoverend topic weer. #next

born2killn00bs | 06-05-19 | 23:28

Wat nou ‘ons eten’?
Het is alleen de stupiditeit dat dit normaal wordt gevonden dat HOLlanders aanspreekt. In een normaal land wordt hier gewoon van gekotst.

Epistulae_Morales | 06-05-19 | 22:41

Prima introductie, naast wegen, wolkenkrabbers, auto's, treinen, medicijnen (waarmee miljarden mensen een normaal leven kunnen leiden), de telefoon, smartphone, alle landbouwmachines (waarmee het westen miljarden mensen voedt). We zijn i.d.d. verantwoordelijk voor de klimaatverandering. Maar met een beetje hulp gaat de NOS ons weer 1400 jaar in de tijd terugbrengen. Volgens het moslimverhaal hebben we het hier "te goed". Zo lang de islamitische cultuur niet dominant is, is daar nog sprake van. Hoe minder moslims, hoe meer welvaart.

klowiepowie | 06-05-19 | 22:17

Met rabarbermoes, mjum!!

toetssteen | 06-05-19 | 22:08

Op de camping aan het Gardameer waar ik vorige week was, verkochten ze dus pizza frikandel. In Italië dus.

tractorband | 06-05-19 | 22:02

Frikadel gemaakt van in een live show verbrand paard?

Braco.me | 06-05-19 | 21:53

Spekpannekoek. Pannekoek met stroop. Appelpannekoek met roomboter en poedersuiker. Panne.. koek!

CalamityJane | 06-05-19 | 21:28 | 2

Pannenkoek met stoofpeertjes en slagroom, pannenkoek met goed vanille ijs en cranberries, als toe.

Dr. Blechtrummel | 06-05-19 | 21:37

Pannekoek met spinazie en peper en een beetje kaas.

Shareholder II | 07-05-19 | 01:36

Nu wil ik ook; tien jaar terug bij pannenkoekenboer en kanoverhuur 'De Brugkabouter' in Eerbeek een pannenkoek shoarma met ijsbergsla en verse knoflooksaus gekregen. Mijn wereld was nooit meer hetzelfde.

Dr. Blechtrummel | 06-05-19 | 21:24

15 jaar geleden al een pannekoek op met babi pangang! Was nog lekker ook.... In Barendrecht in het pannenkoekhuis....

Thijsz | 06-05-19 | 21:15

Je kunt toch alles op een pannekoek flikkeren.
Wat is hier zo appart aan ?
Wat krijgen we dadelijk ????
Pannekoek Chinese rijsttafel ?

Het leven is zwaar | 06-05-19 | 21:11 | 3

Je kunt niet elke variatie van pannekoek eten. Hoe vaak zou je wel niet pannekoeken moeten eten. En er zijn zoveel lekkere dingen te eten behalve pannekoek. Je komt een leven tekort. En aangezien ik keuzestress heb houd ik het bij drie soorten waaruit te kiezen.

CalamityJane | 06-05-19 | 21:33

@CalamityJane | 06-05-19 | 21:33:

Mijn tip tegen keuzeststress: gewoon tegen de bediening zeggen "Verras mij!". Zo heb ik mijn lekkerste vegetarische maaltijd ooit gegeten in een Steak & Grill House. De kok kwam na afloop nog even informeren en ging helemaal glunderen toen ik mijn duim opstak.

MickeyGouda | 06-05-19 | 21:41

Gezien de combinatie heb ik nog zo mijn twijfel. Apart lus ik ze wel over 1 dag verspreid.

Jan, Leiden | 06-05-19 | 20:53

Mijn wederhelft vindt dit niks: er moet namelijk nog gember op.

MickeyGouda | 06-05-19 | 20:48 | 19

@letopuwzaak | 06-05-19 | 23:02:

Volgens mij heb ik wel eens een topic voorbij zien komen van een bijeenkomst. Daar was één dame bij. Hopelijk melden zich er dit keer meer (verkapte oproep aan the usual suspects!). Verder ontlopen onze startdata hier elkaar trouwens niet zo veel, vermoed ik. Zelf heb ik GS eerst jarenlang gefrequenteerd als lezer voordat ik een profiel durfde aan te maken. Het voelde toch een beetje als gaan snorkelen in een haaienbassin. Van daar naar misschien aan één tafel zitten met Jezus én Boeddha. Het kan mooi lopen in het leven. ;-)

MickeyGouda | 07-05-19 | 06:32
▼ 16 antwoorden verborgen

Heb ooit nav een recept gepureerde spruitjessoep met blokjes salami gemaakt. Ging onaangeroerd het riool in.

Jan Leul | 06-05-19 | 20:33 | 3

Barbaar. Spruitjes moet je gehalveerd roerbakken met wat knoflook en ui en op het laatst wat ketjap en walnoten erbij.

Dr. Blechtrummel | 06-05-19 | 21:28

@Dr. Blechtrummel | 06-05-19 | 21:28: Haal geregeld lekker eten bij Indonesiche toko en daar zitten soortgelijke spruitjes ook bij. Heerlijk. Gewone spruitjes vind ik ook lekker maar die soep was echt smerig

Jan Leul | 06-05-19 | 21:53

@Dr. Blechtrummel | 06-05-19 | 21:28: kijk eens aan, waart er zowaar een Ramsay rond op GS.

BSE rundfunk | 06-05-19 | 22:19

Boeit me niet wat het is, als het maar giga HARAM is

Roger Gene II | 06-05-19 | 20:32

Er gaan nu vast een paar mensen een paar % uitburgeren.

kloopindeslootjijook | 06-05-19 | 20:27

En dan te bedenken dat ik die dingen vroeger rauw uit de vriezer vrat. Letterlijk.

GKJP | 06-05-19 | 20:21 | 2

Sharon, ben jij het?!

VanBukkem | 06-05-19 | 20:24

dit moet nog goorder zijn dan een epic deep fried mars bar... :-o

GormSuil | 06-05-19 | 20:10

Kan alleen lekker zijn als je heel erg honger hebt en jammer dat ze je dan bij een beetje drukte zo een uur laten wachten.

suscrofa | 06-05-19 | 20:08

Een haring met pindasaus in een beker cup-a-soup is de volgende stap.

Overtwar | 06-05-19 | 20:07 | 3

Klinkt goed.

Is dit nog nieuws? | 06-05-19 | 20:08

Toen ze op een gegeven moment met dat kapsalon aan kwamen zetten toen wist ik het al: dit gaat de verkeerde kant op.

VanBukkem | 06-05-19 | 20:10

Je bent de slagroom en hagelslag vergeten.

Lt-Kol Kilgore | 06-05-19 | 20:13

Pannekoek Cholesterol met Dichtgeslibde Aderen-saus.

Ik sla even over.

EefjeWentelteefje | 06-05-19 | 20:03 | 2

Vervolgens werd de pannenkoek, die 13 euro kost, tijde...
Ja dahag! 13 pleuro. Ben je niet goed..

NiCeY | 06-05-19 | 20:00 | 4

Precies, koop een dag vtv pannekoekmix, melk, runderrookvlees, blok kaas, ketchup, creme fraiche en neem gewoon je eigen hartige pannenkoekjes mee naar dat park voor lunch. Doe je daar gewoon een frikandel speciaal als je wat warms wil. Boycot deze culinaire minachting.

suscrofa | 06-05-19 | 20:12

Joh, noem het bedrag nog in guldens, lijkt het nog erger.

Gele Beer | 06-05-19 | 20:12

Een pannekoek met spek die kan ook 13 euro kosten. Gelijk aan 2 gerechten bij de Chinees met babi pangang

Jan Onbewoond | 07-05-19 | 03:20
▼ 1 antwoord verborgen

Na de frikandel XL en de frikandel XXL nu voor 20 cent extra de frikandel paardenlul. Zo groot als je onderarm. Je vraagt je af waar ze hem van maken voor die prijs.

Osdorpertje | 06-05-19 | 19:58 | 4

Dat is allemaal leuk en aardig, dat soort verhalen. Maar gewoon gelul. Ik heb wel eens een runderhart uit het slachthuis door de keurmeesters proberen te krijgen: Dus goedgekeurd voor menselijke consumptie. Een kriem, kan ik je zeggen.

omanders | 06-05-19 | 20:20

Wat dacht je van frikandel onderbeen ?
Voor wie de paardenlul te klein blijkt

Het leven is zwaar | 06-05-19 | 21:12

Delletje XXL doet 35 cm. Oraal als anaal, tenzij je em in chilisaus bestelt.

Shareholder II | 07-05-19 | 01:43
▼ 1 antwoord verborgen

Angélica de Sancé | 06-05-19 | 19:49 |

Ik weet niet of ik zit te wachten op een recept van Dikke Fappert

Nummer 14 speciaal | 06-05-19 | 19:56

Hė BAH!

Kami sama | 06-05-19 | 19:52

Eigenlijk zou GS eens een topic kunnen maken voor reaguurders waar ze hun lekkerste recepten met elkaar kunnen delen.
Dan beginnen ze met hun eigen specialiteiten:
Zeer benieuwd naar Mosterd...
Joris eet natuurlijk alleen wat door anderen is weggejorist...

Angélica de Sancé | 06-05-19 | 19:49 | 6

@Angélica de Sancé | 06-05-19 | 20:44:
Ik hoop het niet. Ik denk dat het gewoon komt doordat ik zoveel reaguur dat ik het allemaal niet meer kan onthouden wat ik allemaal gereaguurd heb. Denk ik.

VanBukkem | 06-05-19 | 20:57

@VanBukkem | 06-05-19 | 20:57:
Geh. Zie nu dat je al "aanwezig" was in de draad. Ja, volgens mij had je geen recept voor die avond en zat met de handen in het haar.
Kan me ook goed vergissen hoor, als ik iets lees van een tegelbakker wat ik het onthouden waard vind, blijft het meestal wel hangen.
Zoals dat "wie doet je wat" in die trein van je, maar die hoef ik nu niet WEER te herhalen.
Wie weet komt het topic alsnog bovendrijven... proost! *klok!*

chicago river | 06-05-19 | 21:16
▼ 3 antwoorden verborgen

Heel lang geleden als jongste bediende op een soort kantoor waar Jiskefet's debiteuren-crediteuren op geinspireerd zal zijn, hadden we een collega's die een godsgruwelijke hekel had aan de geur van de frikandel special. Zodra de beste man zijn hielen lichtte voor toiletbezoek o.i.d., bevestigden we de lege langwerpige frikandel bakjes met smeuige sausresten onder zijn bureaublad met een nietmachine. Dat geurde nog dagen door en het rottingsproces van de uitjes voegde daar nog een dimensie aan toe. Die blik in zijn ogen als hij 's morgens weer met goede moed aan een opwindende werkdag begon! Leuker is het nooit meer geworden....

De-Canadees | 06-05-19 | 19:49 | 2

Goh, wat heeft u een leuk leven.

Red shirt | 06-05-19 | 19:56

Wat ook erg leuk is: Het spreekgedeelte van de hoorn opendraaien, stukje vis erin doen, en weer dichtdraaien.

Maar goed, dat kan alleen met telefoons uit de jaren 80.
Opa vertelt.

Papa Jones | 06-05-19 | 19:59

Gemaakt van die brandende paarden?

trottle | 06-05-19 | 19:49 | 1

Nee joh, die branden niet écht! Opgeklopt verhaal.

Het is gemaakt van paarden die het vertikken om die deken om te doen.

Papa Jones | 06-05-19 | 19:52

@Spartacus , Jouw Nederland zit vol met dikke vette dichtgevreten mokels.

hetlaastewoord | 06-05-19 | 19:48

Pff. Amateurs. Hier in Grunn op 't Pankoukschip doet de pankouk kapsalon 't al jaren uitstekend.

citywok | 06-05-19 | 19:46 | 1

De efteling koopt haar kebab bij Mekkafoods volgens mij, dus dat ze dat niet durven voor te zetten snap ik wel. Laat ze gewoon bij n goede duiste fanriek rollen halen!
De snacks zijn daarentegen wel weer prima. Zeker de bamihap ook echt beetje oosters

Shoarmamasutra | 06-05-19 | 20:56

Met ananas en satésaus als optie mag ik hopen?

bitterpete | 06-05-19 | 19:43

Zo'n warme frikandel gaat er altijd wel in, zegt mijn vrouw.

Papa Jones | 06-05-19 | 19:41 | 5

Het liefst heeft ze hem keihard.

Da's dan weer lastig, keihard zijn ze in de vriezer.

Papa Jones | 06-05-19 | 19:47

@Papa Jones | 06-05-19 | 19:47:
Komt een non in het snackbar, en bestelt 99 frikandellen.
"Mogen het er ook 100 zijn," vraagt de verkoper, "want wij verkopen ze in grote getale alleen per 25, 50 of 100."
"Oh, dat moet ik eerst even aan moeder overste vragen" zegt de non.

Binnen 10 minuten is de non weer terug en zegt:
"Doet u er maar 100, die ene eten we wel op."

Jan Leul | 06-05-19 | 20:44

@Jan Leul | 06-05-19 | 20:44:
Hahahahaha !!!

Papa Jones | 06-05-19 | 21:13
▼ 2 antwoorden verborgen

Vader zaliger zei altijd, je moet toch ergens aan dood.

Mijn persoonlijke visie, overbevolking is dodelijker dan de aanval door frikandellen.

padbuffel | 06-05-19 | 19:40

altijd in de efteling hoor ik, papier hier, papier hier

Nu, zullen we horen, frkandel hier{iedereen weet dat het niet echt halal is}

Kijk, met de Efteling, daar kan ik iets mee

zulk positief gedrag zal zeker zeer positief beloond worden

Meesteres Belgie | 06-05-19 | 19:40 | 1

Tegenwoordig is het geen papier hier meer maar plastic hier.

Jan Onbewoond | 07-05-19 | 03:22

Het klinkt als een bedenksel van Boy Bensdorp.

Wolfje_Tungsten | 06-05-19 | 19:39 | 2

De zeer onfrisse cafetaria houder die met een sliert WC papier uit zijn broek de plee uit kwam.
Mooie tijden.

Wekkertje | 07-05-19 | 07:01

Eerst een Pannendel of Frikankoek en dan in de achtbaan.
Leuk voor de mensen die beneden in de rij staan te wachten.
Joris en de Vomit. Bweeeuuh.

Ruimedenker | 06-05-19 | 19:38

Zag net op het nieuws dat ze minder toeristen willen. Dit lijkt me een uitstekend middel ze de tent uit te jagen.

Wekkertje | 06-05-19 | 19:38 | 1

Dat we het die toeristen wat minder naar de zin maken vind ik op zich wel een goed idee. Maar om ze nou meteen te vergiftigen vind ik wel een beetje ver gaan. Hier kunnen we problemen mee krijgen.

VanBukkem | 06-05-19 | 19:42

Checkmate liberals.
@Spartacus | 06-05-19 | 19:05
En dat terwijl door de Koninklijke, de kroket, de fapppende frikandel-jongens van de mannen worden gescheiden.
.
Culi-wars FTW!
www.youtube.com/watch?v=4-H5JYs9uHI
Checkmate fool, ese!
Hier broodjes niet-ingeprikte varkensbraadworst geperste knoflook dungesneden witte kool cayennepeper.
Dus niks geen paturain, das pas fin! "Peek-a-Boo, you, fuck you!"
Hachel weg en schrok weg wat je wilt, stelletje cultuurbarbaren, wilde ik maar zeggen.
We leven immers in een vrij land.
Met je loempidel, pizza/pannenkoek frikandel speciaal, cultuulbalbaal.
O tempora , o mores. *KLOK!*

chicago river | 06-05-19 | 19:36 | 2

wtf dude?

LonelyWanker | 06-05-19 | 19:46

@LonelyWanker | 06-05-19 | 19:46:
LOL.
Ja nou kijk hier eens. Zat op het spoor van: ik hussel wat tijden, talen en culturen eetculturen in 1 egel door elkaar, en serveer dat op een bedje van cipressennaalden.
Ook wilde ik de NL eetcultuur, en dan vooral de cultuur van onszelf keer op keer op de hak nemen, ook op de hak nemen.
Kwam het warrig over ja?, komt puur door de amfora slechte wijn wiens laatste uur heeft geslagen.
Vind het allemaal heerlijk joh. Zolang ik het maar niet hoef te eten.

chicago river | 06-05-19 | 20:02

Ook in Nederland wordt geschaakt.
Checkmate = schaakmat. Eigen taal eerst.

JvanDeventer | 06-05-19 | 19:35

Ik doop graag mijn Jodenkoek in de blanke vla terwijl ik een negerzoen eet.

Feynman | 06-05-19 | 19:35 | 2

Als je ze dus maar niet allebei tegelijk in je mond steekt. Want dat is onbeleefd. Nu ken ik de jiddische keuken helaas niet zo goed, dit is de joods-Europese keuken, niet de Israëlische, maar die Moorse invloeden zijn wel degelijk kosher of althans lekker: www.youtube.com/watch?v=2rO7Lfx4IVc (sorry), maar kip met ananas: van ideologische smetten vrij.

Hetkanverkeren | 06-05-19 | 19:52

Dit klinkt als een stukje paradijs op aarde.

MickeyGouda | 06-05-19 | 20:51

Stiklekker... Denk.

bonkiemayo | 06-05-19 | 19:35

Natuurlijk wel van halalvlees.

priks | 06-05-19 | 19:33 | 1

Ja, gemaakt van stakende paarden.

Papa Jones | 06-05-19 | 19:43

Ik begrijp werkelijk niet waarom die Fransen altijd zo laatdunkend over de Cuisine Neerlandais doen. Is toch genieten dit?

Wolfje_Tungsten | 06-05-19 | 19:30

Je kan ook een frikandel speciaal voor je ontbijt nemen. Als je laat ontbijt dan.

Schadenfreude | 06-05-19 | 19:28

Ik zeg altijd: hoe noordelijker je komt in Europa, hoe slechter het eten.

VanBukkem | 06-05-19 | 19:27 | 10

@De Libertariër | 06-05-19 | 19:49:
De mensen die zich er gemakkelijk vanaf willen maken kopen inderdaad instant maaltijden in de supermarkt, en dat is nog een grote groep ook. Hier bereiden we een nasi of een bami volledig zelf, kiezen we zelf de ingrediënten uit, en is Conimex inderdaad de laffe nep Indonesische hollandse hap, er zijn betere merken, zoals bijvoorbeeld Koningsvogel voor de sambal. En de betere sauzen haal je dus bij de toko, en niet bij Appie Heijn. Wel typisch, de Nederlander is bereid om op zijn eten te bezuinigen, zie het succes van de prijsvechters, en dat kom je in veel buitenlanden toch stukken minder tegen.

brekebeen | 06-05-19 | 19:58

@De Libertariër | 06-05-19 | 19:49:
Noma is niet representatief voor de Scandinavieze keuken. Bovendien heeft het volgens mij niks met eten te maken wat je daar voorgeschoteld krijgt.
Nee, als je iets te weten wilt komen over de plaatselijke eetcultuur, wilt weten waar ze klaarblijkelijk genoegen mee nemen, dan moet je even een pomp binnenstappen.

VanBukkem | 06-05-19 | 19:58

@VanBukkem | 06-05-19 | 19:58:

Ook dat ben ik niet helemaal met u eens. Noma heeft een aardschok teweeg gebracht in Denemarken. De eetcultuur daar is filosofisch drastisch veranderd en daar speelde Redzepi een grote rol in. Het effect ziet u bijvoorbeeld ook in de overgewicht/obesitas lijstjes. Anno 2019 staat Denemarken steevast top-3 in Europa. Dat komt echt door de nieuwe eetcultuur die daar in de laatste 10-15 jaar is ontstaan.

Niemand eet daar bij pompstations.

De Libertariër | 06-05-19 | 20:18
▼ 7 antwoorden verborgen

Gad-ver-der-rie...
Waar ik wél blij van word:
1. Asperges met zalm
2. Spaghetti met vongoles
3. Kabeljauwrug met groentes

Angélica de Sancé | 06-05-19 | 19:26 | 19

@Angélica de Sancé | 06-05-19 | 20:31: lieverd, aglio is knoflook, pepperoni is peper. U doet dus dubbel. Een halve uitgeknepen citroen erbij. En stukjes steel van peterselie meebakken.(zoetig resultaat).

Normpje | 06-05-19 | 21:25

@Normpje | 06-05-19 | 21:25: Nee, dat is niet hetzelfde. Het is speciaal bereid en ik voeg aan de vongoles extra verse peper en knoflook toe. Het lijkt dubbel maar ze vullen elkaar aan.

Angélica de Sancé | 06-05-19 | 21:41

@Angélica de Sancé | 06-05-19 | 21:41: Het is aangevuld met kruiden en tot poeder gedroogd.

Angélica de Sancé | 06-05-19 | 21:43
▼ 16 antwoorden verborgen

Er gaat niets boven vlak voor sluitingstijd de visboer nog een verse Orca laten aansnijden voor een broodje. Bijna-ontsnapt lam vind ik ook altijd lekker.

skoftig | 06-05-19 | 19:25 | 1

Oorlam met muilperen saus is ook niet te versmaden. En billenkoek toe.

Wolfje_Tungsten | 06-05-19 | 19:32

gatverdamme!!! Hiervan ga je toch speciaal voor aan de ramadan. Het hele jaar.

Nuuk | 06-05-19 | 19:25

De Thai moet zo aanbellen voor mijn avondmaal

nee_toch? | 06-05-19 | 19:24 | 1

Hij liep net tegenover de deur uit. Aan de overbuurman te zien was t dit keer prostaatmassage

Shoarmamasutra | 06-05-19 | 21:14

Arme Brabanders, zo word je dus nooit een paus. Het recept voor een oud-hollandsche spekpannenkoek, maar dan met schijfjes frikandel (uitstekend kippenvlees). Desnoods met een ananastopping. In de Creoolse keuken is de combinatie van fruit en vlees een gegeven. Overigens: in de Creoolse Keuken van Babette de Rozieres zie ik het niet terug, maar ik weet vrij zeker dat ze ter hoogte van onze Antillen uitstekend weten te paneren en anderszins met deegwaren weten om te gaan. Wordt vervolgd. #kudtkatholieken

Hetkanverkeren | 06-05-19 | 19:24

Vers van het karkas geraspt separatorvlees op een bedje van bloem gesaust met olie, citroensap en mosterd

HdJ | 06-05-19 | 19:22 | 2

En dat voor slechts 12 euri. Maar ach, je bent een dagje uit met de kids..... Ze kunnen moeilijk entrecote of eendenborst serveren.

kotelet | 06-05-19 | 19:26
-weggejorist-
kotelet | 06-05-19 | 19:21 | 7
▼ 7 antwoorden verborgen

Ne-der-lands eten:
1. Boerenkool (met peper en nootmuskaat) + gekookte aardappelen + echte Gelderse rookworst + Zaanse mosterd
2. Gekookte Hollandse bloemkool (met nootmuskaat) + gekookte aardappelen + bal gehakt
3. Rauwe andijvie stamppot met gekookte aardappelen en gebakken spekkies
4. Gekookte spinazie (met nootmuskaat) + gekookte aardappelen + karbonade
5. Hollandse sperziebonen + gekookte aardappelen + varkensrollade
6. Kippetje.

BSE rundfunk | 06-05-19 | 19:21 | 5

Yep, geen enkel visgerecht. Of draadjesvlees. Of peulvruchten. Ga uw mond spoelen met dubbelgestookte graanjenever. Stoofschotels, ons zielvoedsel.

Streetfood: Hollandse Nieuwe, met uitjes voor het mondgevoel (en de vitamientjes). Gepaneerde ragout, inclusief kaassoufle's . De mooiste worsten op een ambachtelijk broodje met ingelegde groenten (inclusief choucroute), een kommetje mooie gebonden maaltijdsoep (snert & co), ovengebakken ongerezen brood met de mooiste toppings (inclusief onze mooie kazen) kaas überhaupt, vleesvarianten op ons lekkerbekkie (gepaneerd vlees, al dan niet voorgestoofd), etc.

Wat de boer niet kent vreet hij niet. Het probleem is dat onze agrariërs dondersgoed weten wat lekker is, maar het aan de straatstenen nog niet verkocht weten te krijgen. Mondige consument, doe je ding!

Hetkanverkeren | 06-05-19 | 19:40

@Hetkanverkeren | 06-05-19 | 19:40: . Je denkt toch niet dat ik doorga tot nummer 100 of 200? Het staat je vrij om het zelf aan te vullen. Met je stoofschotels.

BSE rundfunk | 06-05-19 | 22:22

@Hetkanverkeren | 06-05-19 | 19:40: en vergeet de volkoren boterham met kaas niet. Geen kaas te bekennen natuurlijk. Mag ook al niet meer.

BSE rundfunk | 06-05-19 | 22:23
▼ 2 antwoorden verborgen

Even serieus: ik ben onlangs drie dagen in de Efteling geweest, met twee overnachtingen.

Ik ken geen enkel ander park waar je zo goed, en gevarieerd kunt eten. Drie dagen is dus geen enkel probleem.

Papa Jones | 06-05-19 | 19:20 | 9

@VanBukkem | 06-05-19 | 19:51: Vertel !
Ben één keer (lang geleden) in de Efteling geweest en ik vond het een vooral verzorgd mooi schoon park. Maar goed trouwens dat ze er zijn. Ze vangen veel mensen op in dit drukke land. Voor mij blijft er daardoor nog iets van natuur over.

CalamityJane | 06-05-19 | 20:39
▼ 6 antwoorden verborgen

Nou... als dit de manier is om minder moslims te verwelkomen. So be it.

antagonist | 06-05-19 | 19:19

Augurk met slagroom evenaart niets!

nee_toch? | 06-05-19 | 19:19 | 3

U is zwanger?

Fatwabuster | 06-05-19 | 19:21

Nee, ik ben daar biologisch gezien niet toe uitgerust

nee_toch? | 06-05-19 | 19:28

Boerenkool met chocoladesaus

Wekkertje | 06-05-19 | 20:03

Meh, heb net al een haring met jam op.

Mammeloe | 06-05-19 | 19:17 | 2

Ik heb daar teveel smerige seksuele associaties bij, maar als ik er kaas met slagroom bij doe dan gaat het wel weer

skoftig | 06-05-19 | 19:21

Zure haring met aardbeienjam op witbrood. Een sneetje Always...

H. Caulfield | 06-05-19 | 19:46

Een nieuwe challenge 4 van die pannenkoeken eten en dan de python in zonder te kotsen

van Dam | 06-05-19 | 19:17

Echt zo'n snack waarvan je je afvraagd of de bereider zijn klauwen wast na toiletbezoek.

horsteknots | 06-05-19 | 19:16 | 3

Afgelopen tijd veelvuldig op campings geweest in Europa. Op toilet zittende hoor je de een na de andere doorspoelen en weglopen. Vrijwel NIEMAND wast zijn handen na het schijten. Ongelofelijk.

Normpje | 06-05-19 | 19:42

@Normpje | 06-05-19 | 19:42:
Vermoedelijk krijg je van die kraantjes bij de wasbakken meer peopbacteriën aan je handen dan wanneer je het handenwassen geheel overslaat.

Wolfje_Tungsten | 06-05-19 | 20:14

@Normpje | 06-05-19 | 19:42:
Frikandellen zijn het ideale vakantievoedsel op plaatsen waar veel Nederlanders verblijven. De vakantie was al duur genoeg dus tijdens je verblijf eet je alleen het goedkoopste van het goedkoopste om geld te besparen en om iets te eten wat je van thuis kent.

Osdorpertje | 06-05-19 | 20:28

Eerst een pannenkoek frikandel speciaal naar binnen werken en dan in de achtbaan. Goed idee.
Of die boot. Hebben ze die nog, die boot? Ik heb dat hele ding eronder gekotst destijds.

VanBukkem | 06-05-19 | 19:16 | 1

Jazeker, modern de Halve maan genoemd

Shoarmamasutra | 06-05-19 | 21:17

Er gaat niets boven een knapperig gebakken frikandel speciaal.

kwark001 | 06-05-19 | 19:16 | 1

Een frikandel speciaal, dat noemden mijn collega's destijds een zwerend kinderarmpje.
Zelfs de patatboer van de Westpunt op de Franselaan kende die benaming.

hotnot | 06-05-19 | 19:53

We zijn de nazaten van een van de grootste beschavingen ooit ter aarde, maar culinair bestaan er werkelijk geen grotere barbaren dan Nederlanders.

Onze eetcultuur is werkelijk afgrijselijk.

De Libertariër | 06-05-19 | 19:15 | 5

ach .. 't kan dus erger.. kent u 't concept van de gefrituurde mars reep?

Ceevoo | 06-05-19 | 19:31

@VanBukkem | 06-05-19 | 19:23: je hebt helemaal gelijk. En toch, er is wel pizza würzel. Braadworst. Zonder ketchup en mayo weliswaar,maar....

Normpje | 06-05-19 | 19:39

@VanBukkem | 06-05-19 | 19:23: Wie houdt niet van goed eten. Een bruine boterham van de warme bakker belegd met belegen Classe royale kaas is niet te versmaden. Je kunt niet drie keer per dag culinair bezig zijn. Daarvoor hebben we gelukkig die boterham met kaas.

CalamityJane | 06-05-19 | 20:49
▼ 2 antwoorden verborgen

Tsja en toch loopt het water me in de mond.

Gele Beer | 06-05-19 | 19:14 | 1

Ben jij dat Patricia?

skoftig | 06-05-19 | 19:16

Ik weet niet hoe het met jou BMI zit Spartacus....... maar alles wat je oplepelt in je stukje is stuk voor stuk ranzig voer voor als je in de stad teveel gezopen hebt...... dan gaat het er wel lekker in

Fatwabuster | 06-05-19 | 19:12

Frikadellen door de nasi snijden, ook erg lekker, eerst bakken met rode ui en sambal.

brekebeen | 06-05-19 | 19:12 | 3

Gadverdamme. Houdt u niet van uzelf?

De Libertariër | 06-05-19 | 19:15

@De Libertariër | 06-05-19 | 19:15:
Juist wel, ik houd wel van een pittige hap. Verder zeg ik niet dat je de halve pot sambal er bij moet knikkeren, dat is inderdaad wat veel van het goede, maar een koffielepel is net goed.

brekebeen | 06-05-19 | 19:19

Frikandel bakken in zonnebloemolie met sambal oelek en gember, op het laatst wat ketjap erover en dan de ketjap laten indikken. Vooral lauw eten, komt de smaak ten goede. Frikandel babi ketjap.

Wekkertje | 06-05-19 | 19:43

Uiteraard wel allemaal halal he? Frikandellen bevatten al heel lang geen varkensvlees meer, dan zou Mo van de snackbar er niet meer aan mogen zitten dus.

elfenstein | 06-05-19 | 19:12 | 3

De halaldel?

BrutusBosch | 06-05-19 | 19:19

Moslim snackbarhouders mogen best varkensvlees verkopen, ze mogen het alleen niet opeten. 1 op de 3 broodjes lamsshoarma bestaat uit varkensvlees.

Osdorpertje | 06-05-19 | 19:49

@Osdorpertje | 06-05-19 | 19:49:
Waar haal ik die? Lijkt me fantastisch, ambachtelijke varkensshoarma, gesneden en bereid door een échte ambachtelijke moslim.

elfenstein | 06-05-19 | 20:23

Misschien hebben we ook wel helemaal geen cultuur die we zouden moeten bewaren of bewaken...

Reagurend_Nijlpaard | 06-05-19 | 19:10

Toch altijd nog beter dan de favoriete snack van Sylvana Simons: de slachtofferrol.

goedverstaander | 06-05-19 | 19:08 | 6

LOL

Wekkertje | 06-05-19 | 19:45

Voor dit soort comments kom ik naar GeenStijl! Top!

keestelpro | 06-05-19 | 20:10

@De-Canadees | 06-05-19 | 19:38:
Als je gaat tranen van het snijden van een ui, dan doe je toch wat fout. Een echt vlijmscherp mes doet al een hoop, de ui onder de koude kraan spoelen neemt echt alle overlast weg. En nooit hakken, dan verspreid je de sulfide nevel, die het tranen veroorzaakt.

brekebeen | 07-05-19 | 00:29
▼ 3 antwoorden verborgen

Geen wonder dat de vegan streaker de boel komt saboteren.

Trumme | 06-05-19 | 19:07

De pizza frikandel speciaal bestond al. Dit is niet veel anders dus. Dus niet zo bijzonder.

goedverstaander | 06-05-19 | 19:06

REAGEER OOK

bespaartips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken