Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Vietnamezen kapen frituur met LOEMPIDEL

Ff geen topic over buitenla... oh hee wacht eens ff WAT DOET DAT VREEMDE LUCHTJE IN ONZE FRITUUR

Lekkel lekkel!

Net nu de Lokale Eierbal zo sterk in opkomst was, graven de Vietnamezen een tunnel naar onze frituur. Moeten we wat doen? Of wekt dat 'krokante jasje' om een van onze nationale vruchten toch wel nieuwsgierigheid? Hoe zou het smaken met ketchup? Of mayo? Of met ketnaise, want waarom stoppen bij een als loempia verklede frikandel als je er ook een compleet Calvé-carnaval omheen kan versieren? ("Ketnaise" meteen ff registreren - red.). "In de doos zijn serveercups bijgevoegd om optimaal van deze oosterse snackbeleving te kunnen genieten", en die stokjes op de doos geven onze favoriete frituurversnapering toch ook wel iets etnisch culinairs... Zeg VanReusel, doe eens een paar dozen van die infidellen loempidellen voor in onze airfryer? Viet-NOM!

Reaguursels

Inloggen

Uiteindlijk kan je alles frituren...

Of het nu te vreten is of niet

killRoy1982 | 10-03-19 | 03:28
-weggejorist-
Schemerlamp | 09-03-19 | 08:57

Doet u mij maar een Josje Brink!

Schemerlamp | 09-03-19 | 08:57

Fusion keuken! Leve de multiculturele samenleving! Sambal, eh, mayonaise bai?

ratelaar | 09-03-19 | 06:00

Sinds Trump en Kim Jong-un in Vietnam zijn geweest is de belangstelling voor dit land toegenomen.... dat is goed voor de Vietnamese export.
Het zou niet verkeerd als deze twee wereldleiders de volgende keer in Den Haag gaan vergaderen--> Koreaanse raketstaven.

sociaal_econoom | 09-03-19 | 04:37 | 1

Laat ze lekker leefomgeving vriendelijk een internet-conferentie houden.

O2Neutraal | 09-03-19 | 09:45

Ja hoor lekker sportief, Honkballen-Basketballen- Voetballen, doe mij maar bitter ballen.

Datgingniegoed | 09-03-19 | 00:59 | 1

Of Bitterburgers

Lt-Kol Kilgore | 09-03-19 | 06:13

Zou er best een willen proberen maar voor ik die Vietnamese achterbuurtjes weet te bereiken voor deze nu al legendarische smaak sensatie, moet ik eerst weer uren en uren door zo'n ingenieus labyrinth van veel te nauw gegraven tunnelstelsels kruipen, sommige delen staan onder water en voor je het weet hoor je hi hi 1 april en lig je met je hongerige waffel weer zand te happen in een kuil vol scherpe bamboescheuten. Alleen de gedachte daaraan stilt mijn honger al. Bel de pizzakoerier wel voor zo'n lekkere puzza boerenkool worst. Stuk gezonder ook zo'n hap van eigen bodem.

Lorejas | 09-03-19 | 00:14

@Van Rossem, Thomy, verkoopt jouw ketnaise. Mayonaise en ketchup in een tube, soort dubbelvla maar dan anders. Is van Nestlé, te koop in Kroatië en ook in Duitsland

helemaal leuk | 08-03-19 | 21:34

Nonkel, doe eens wat! Bezet de fabriek, blokkeer de toegangswegen, roep op tot kopers staking!

ZwarteDag | 08-03-19 | 20:35

Als ze de inhoud van de frikandel nu ook eens zouden verbeteren zou het wat kunnen worden.

Wekkertje | 08-03-19 | 19:02 | 2

De gewone dellen zijn van separatorvlees gemaakt, niks mis mee. Koeienogen en andere troep zit er niet meer in. Halal frikandellen daarentegen.....

BozePaarseMan | 08-03-19 | 22:42

Mag ik mijn paardelullenvlees en soja, met fritessaus, ketchup en uitjes ?

KlauwnBassie | 08-03-19 | 19:00

We hadden al viandel toch?

frickY | 08-03-19 | 18:20 | 2

Precies!

J. Jarig | 08-03-19 | 18:41

Boris?

Langshetrandje | 08-03-19 | 18:50

Ik kan mij niet voorstellen dat dit door een Vietnamees is bedacht.
Moet wel bedacht zijn door een enorme boer die nog nooit in een Vietnamees restaurant heeft gegeten.

Osdorpertje | 08-03-19 | 18:18 | 1

#deremiafabriek

Langshetrandje | 08-03-19 | 18:52

Plakje ananas erin, en het is Hawaiiinfandel. Zoveel combinaties mogelijk. Wat een uitvinding.

Wim Venijn | 08-03-19 | 18:14 | 1

Scheutje wijn er over - en het is Zinfandel.

bisbisbis | 08-03-19 | 18:40

Dat maakt natuurlijk ook de -loempidel-pizza en loempidel-vlaai mogelijk.
Al dan niet te combineren met satésaus, ananas of rennies.

bitterpete | 08-03-19 | 18:11 | 1

Alles valt te combineren met pindasaus.

Barry P | 08-03-19 | 19:45

Wat is er eigenlijk met het lihanboutje gebeurd?

Sinaslolly | 08-03-19 | 18:04 | 1

Het ligt nog steeds rechts in de vitrine van de snackbar, al heel lang...

KlauwnBassie | 08-03-19 | 18:56

Hee. Het 6 uur journaal opent er niet mee.

VanBukkem | 08-03-19 | 18:02

Heerlijk Vietnam! Ben daar al een paar weken de winter aan het doorstaan bij eenbgraad of 30 ;)

Jemoesteensweten | 08-03-19 | 18:02

Terwijl ik mijn eigeste gemaakte rendang zit weg te happen met rijst&atjar zeg ik; Eigen snack eerst!

horsteknots | 08-03-19 | 18:01

Loempidel...

Het komt ineens erg in de mode, dat ´kruisen´ van producten. Of van honderassen. Zoiets als een ´Labradoodle´, Een kruising tussen een Labrador en een Poodle. Of een ´Pomsky´, een kruising tussen een Pomeriaan en een Husky (Een Pomeriaan is eigenlijk geen hond, maar een mode-accessoire. Maar gekruist met een Husky levert het een best aardig middelslag hondje op).

Peter Emile | 08-03-19 | 17:48 | 2

Dat je hondenvlees eet, ieder zijn keuze

horsteknots | 08-03-19 | 18:05

Gebeurt met mensen ook al jaren.

peetjoh | 08-03-19 | 18:57

Haha; Patatarista...
Wat is er mis met snackbarharses? Alsof het runnen van een "ouderwetse" snackbar opeens niet goed genoeg meer is.

sparka | 08-03-19 | 17:53

Laat em in het meervoud hetzelfde klinken :
Mag ik van u twee loempidel dubbel saté mayo blind.

Shareholder II | 08-03-19 | 17:33 | 1

Sorry "blind" is brabants. Ik bedoel een duikbootje.

Shareholder II | 08-03-19 | 17:38

Jongens, die fathate tegen Van Rossem..... Jullie hoeven hem niet steeds Van Reusel te noemen.....

Oh...

CommandeurBroekhuis | 08-03-19 | 17:33 | 1

Die kerel die aan de frietbalie staat in DH is zo dun als een pannenlat.

Langshetrandje | 08-03-19 | 19:09

Cultural Appropriation!!! Is Rassies?
Kan overigens niet wachten dit te proberen.

Karpiet | 08-03-19 | 17:21

Waarom bestaat er geen air-fryer-snackbar?

kloopindeslootjijook | 08-03-19 | 17:19 | 8
▼ 5 antwoorden verborgen

Vroeger werden die dingen gewoon "vlammetjes" genoemd.
Net als die z.g. Groningse eierballen die gewoon "Scotch eggs" zijn en uit de 19e eeuw stammen, niets nieuws onder de zon dus. Gaap.

copywriter | 08-03-19 | 17:19 | 5

Scotch egg is een gehaktbal met een ei erin. Een eierbal is heel wat anders.

Mark Verheijen | 08-03-19 | 17:32

ik wacht wel op de frikandel met loempia vulling

Rene046 | 08-03-19 | 18:18

Meneer heeft duidelijk nog nooit een eierbal© gehad!

gewoon_doorlopen | 09-03-19 | 03:03
▼ 2 antwoorden verborgen

HO! (Chi Minh) Ho! Ho!, die afbeelding van die meneer met dat juk (dón ganh tré)over z'n schouders - dat kan dus écht niet meer. Dat mág niet dat is denigrerend en dat is slavernij en dat is koloniale onderdrukking door de boze oude witte man - ofzo.
-
Toch?

bisbisbis | 08-03-19 | 17:19

Als wij nou bier naar Rusland pompen via die oliepijplijn.
Je moet toch wat met dat ding.
Ben je meteen weer van wat CO2 af.

kloopindeslootjijook | 08-03-19 | 17:19 | 1

Hou je mond over t CO2 in bier en fris, straks moeten we dood bier drinken van de klimaffia

Shoarmamasutra | 08-03-19 | 20:27

Heeft Petel L de Vlies al geleageeld?

Mr_Natural | 08-03-19 | 17:18 | 1

Peteltje is zijn makel tegen gekomen.

Langshetrandje | 08-03-19 | 19:10

Ik beoordeel dit soort fastfood uiteindelijk de dag erna. Dwz kun je er fatsoenlijk bij blijven bouten.

suscrofa | 08-03-19 | 17:17

Mmmmmmm, van Mola

Ruikbaard | 08-03-19 | 17:17 | 1

luikt lekkel baald.

Langshetrandje | 08-03-19 | 19:21

houdt extra veel vet veel langer vast, voor supersnel dicht slippen !

Count_Bassie | 08-03-19 | 17:16

F-ing Charlie man! They good us good at Dac Lang , Do Duc and Do Do Din.

Rambo John J | 08-03-19 | 17:05 | 1

I love the smell of eggrolls in the morning. (Uit Apocaloempia Now.)

Mr_Natural | 08-03-19 | 17:07

`Jamaar ik heb geen frituur!`

Peter Emile | 08-03-19 | 17:03 | 1

Leugenaal.

Langshetrandje | 08-03-19 | 19:11

Culturele toe-eigening? Och. De Chinezen deden al aan cultulele toe-eigening toen ze in de jaren 60 massaal "Chinees-Indisch restaurant" openden (speciaal verfijnd voor Hollandse keeltjes).

Ofwel: gewoon: "De Chinees".

chicago river | 08-03-19 | 16:59

Ik zou er KETJAnaise van maken...

Pierre Lebon | 08-03-19 | 16:55 | 2

Rode Khmersaus, ook lekker.

Mr_Natural | 08-03-19 | 16:59

Ketchup en ketjap is van dezelfde aziatische origine. Ketjap is de Nederlandse interpretatie ( nauwelijks nog groente maar de volle smaak is er) en ketchup de Ameeikaanse interpretatie ( heel zoet en weinig pit)

Shoarmamasutra | 08-03-19 | 20:43

Een tip. Frikandel in de snert ipv runderrookworst. Alstublieft.

suscrofa | 08-03-19 | 16:55 | 4

@de visser | 08-03-19 | 16:58:
Om persoonlijke redenen ben ik tegen varkensvlees. Ooit zag ik snert met een varkensstaart erin drijven. Niet mijn erwtensoep met zwien derin.

suscrofa | 08-03-19 | 17:03

@de visser | 08-03-19 | 16:58:
Koe Lo Yuk?

Mr_Natural | 08-03-19 | 17:11
▼ 1 antwoord verborgen

Dit is een ultiem inclusieve snack.

Schoorsteenveger | 08-03-19 | 16:54

Hij komt toch wel uit Noord-Vietnam? Anders zitten er geen echte Vietnamezen in maar Cambodjanen of Laotianen, die zijn een stuk minder lekker.

Mr_Natural | 08-03-19 | 16:49

Overigens hebben de spleetogen onze frituur al jaren geleden gekaapt. Ga maar eens naar uw lokale snackbar; waarschijnlijk wordt ie gerund door een spleetoog.
En op zich is dat ook niet zo vreemd. Want zeg nou zelf: Welke Nederlander wil er tegenwoordig nog werken in een snackbar? Beroerde werktijden, de hele dag in de patatlucht, grote kans op overvallen worden zoals mijn Aziatische cateraar overkomen is, nee, daar hebben de meeste Nederlanders geen zin in.
En daarom wil ik bij dezen ook een grote pluim uitdelen aan onze Aziatische medeburgers. Zonder spleetogen zouden we waarschijnlijk verhongeren.
Hee, als er 1 etnische minderheid is in dit land waar we niet genoeg van kunnen hebben, dan zijn het wel spleetogen.

VanBukkem | 08-03-19 | 16:48 | 13

@chicago river | 08-03-19 | 17:02:
'Wie doet je wat' is trouwens een vrij normale uitdrukking hier in de regio.

VanBukkem | 08-03-19 | 17:15

Hmmm, hier in 020 zijn het vooral Egytenaren en Iraniërs die de patat en snacks naar de mallemiezen bakken.

McMarx | 08-03-19 | 17:21
▼ 10 antwoorden verborgen

En een lekkere bak nasi-ijs na.

Binnenbaan | 08-03-19 | 16:48

Als dit op DealDumpert had gestaan, was ik wellicht tot aanschaf overgegaan.

BubbelWater | 08-03-19 | 16:47

Ik weet nu al dat ik hem goed ga vinden!

Patrick_W | 08-03-19 | 16:45

Waarom weer varkensvlees en niet iets dat halal is? Een lampia bijvoorbeeld?

Mr_Natural | 08-03-19 | 16:43

"smaakexplosie voor zowel de frikandellen liefhebbers als de meer verfijnde snacklovers."
Het bewijs is geleverd door de expert: frikandel liefhebbers zijn minder verfijnd van smaak. De vlammetjes liefhebbers hebben de poll eigenlijk gewonnen.

bodemloos | 08-03-19 | 16:42

(DPA) Buitenlands nieuws (China, Peking)
Het Nederlandse snackbarbedrijf ‘Goofy’s Hoek’ heeft een contract met de Chinese regering afgesloten om de Chinese muur over de hele lengte van 2450 km in te richten als automatiek. ‘Goofy’s Hoek’ is vooral gespecialiseerd in kroketten en frikandellen maar zo zei directeur van de Brant: “Wij zullen ook typische Hollandse lekkernijen zoals de bamibal en loempia introduceren”.
(Hans Dorrestijn - Dorrestijns Persagentschap DPA)

kloopindeslootjijook | 08-03-19 | 16:42 | 6

@Mr_Natural | 08-03-19 | 16:58:
'De panda's spartelden enorm tegen en dat zijn we van de pinda's niet gewend' :-)

kloopindeslootjijook | 08-03-19 | 17:12
▼ 3 antwoorden verborgen

Wij Nederlanders zijn een geweldig volkje. Moreel, technologisch en wetenschappelijk wereldwijd toonaangevend op vele vele onderdelen, maar culinair? Allejezus zeg, we zijn het niveau van de gemiddelde holbewoner nog niet ontstegen...

De Libertariër | 08-03-19 | 16:41 | 1

De frikandel had al jaren geleden op de lijst van culinair erfgoed moeten worden geplaatst. Een loempidel is net zoiets als paella met chorizo worstjes. Dat doe je gewoon niet. De frikandel is in al zijn eenvoud al een topper. Zelfs zonder sausje.

suscrofa | 08-03-19 | 16:48

Ze moeten wat verzinnen om van dat paardenvlees van Van Setten af te komen...

Wijze uit het Oosten | 08-03-19 | 16:40 | 1

Sinds dat schandaal zijn de zweedse balletjes van Ikea en de Ah Lasagne anders wel stukken minder geworden
Leve paardenvlees. Mager vlees van diereb die buiten komen, vertroeteld worden door kleine meisjes en lichaamsbeweging voor spiergroei krijgen.

Shoarmamasutra | 08-03-19 | 20:56

De viandel is er toch al jaren.

hier openen | 08-03-19 | 16:39 | 1

Hetgeen dus ook iets anders is.

Patrick_W | 08-03-19 | 16:48

Het blijft een dooie kat.

BrutusBosch | 08-03-19 | 16:37 | 1

Het sausje maakt het goed.

suscrofa | 08-03-19 | 17:06

OT de nieuwe maan is van de tv gevallen, laat me raden, Erdogans knokploeg?

Einde van de Domheid | 08-03-19 | 16:36 | 1

Verkeerd gekeken, de knokploeg onterecht verdacht, scusa! 17:25

Einde van de Domheid | 08-03-19 | 16:39

Ik ben in Vietnam geweest en vijf weken lang op zoek geweest naar de Hollandsche Vietnamese loempia... nérgens te krijgen. Evengoed zijn de Vietnamezen een soort Frambozen van Azië... regelrecht arrogant kudtvolk.

overVecht | 08-03-19 | 16:35 | 1

Wat verwacht je na de overheersing door de echte Frambozen. Overal Frans brood en gebak te vinden daar. Geen frikandel gezien. Onze frikandellen zijn ook te groot voor hun loempia's. Past niet.

SamV | 08-03-19 | 17:03

Ik wacht de mening van Nonkel Frituur wel even af.

brughslurph | 08-03-19 | 16:34

Dit is toch al een bestaande snack: de Viandel. Niks nieuws dus.

Digitaal Smoelwerk | 08-03-19 | 16:33 | 6

@hier openen | 08-03-19 | 16:41: De saus zit er dus ook in. '' Het vleugje oosterse saus dat in de Loempidel is aangebracht ''

Patrick_W | 08-03-19 | 16:43

@hier openen | 08-03-19 | 16:41:
oops, vegeten op de link van vanreuzel te klikken.
Dus wel saus ertussen.

hier openen | 08-03-19 | 16:44

@Patrick_W | 08-03-19 | 16:42: smaakexplosie: kookprogrammacliché van de jaren '10. Ga maar lekker met Miljuschka kleppen over voedsel.

gewoon_doorlopen | 09-03-19 | 03:06
▼ 3 antwoorden verborgen

(DPA) "Oldeschans - De Groningse Snackbar-gigant Bochtum heeft na de salmonella-schijf en de salmonella-rol nu een salmonella-frikandel op de markt gebracht. Veel verschil met de gewone frikandel is er niet aldus de directie van het bedrijf of het moest zijn dat de salmonella frikandel het best anaal ingenomen kan worden"
(meer nieuwsberichten van het DPA : www.youtube.com/watch?v=cjQZTD5oo8g )

kloopindeslootjijook | 08-03-19 | 16:33 | 2

Dat was altijd briljant op de vrijdagochtend bij de VPRO, Dorrestijns Pers Agentschap, pakte het altijd net mee voor mijn werk uit.
Borat was ook leuk, prins Bernhard imitatie die samen met Tjoe en Lai een van de laatste panda's dood schoot, of masturberend in zijn duikerspak. Kom op VPRO ontsluit de archieven.

bwanabanjo | 08-03-19 | 17:21

@bwanabanjo | 08-03-19 | 17:21:
VPRO Rules, als het op radio gaat zeker..
En het is toch belasting-geld waar het van gemaakt is toch.

kloopindeslootjijook | 08-03-19 | 17:29

Binnenkort bij de visboer: loempekkerbek en loempibbeling.

Van Urk | 08-03-19 | 16:30 | 1

Nein, nein, nein!

Rest In Privacy | 08-03-19 | 16:51

Loempidel. Jan stak zijn loempidel diep in Linda.

RickTheDick | 08-03-19 | 16:30 | 1

Vandaar, dacht dat ze weer van de botox had gesnoept.

bwanabanjo | 08-03-19 | 16:33

Sambal bij.....?!

telelezer | 08-03-19 | 16:28 | 1

Ach, sorry, hij stond er dus al.........

J-van-de-Bontekoe | 08-03-19 | 19:05

Frikandel met loempiasaus.. that's the question. Of dippen in een pot mayo ? Yak.

suscrofa | 08-03-19 | 16:27 | 3

Met pandasaus, duur en lastig te krijgen maar de moeite waard.

Mr_Natural | 08-03-19 | 16:29

@Mr_Natural | 08-03-19 | 16:29:
Maken ze dat van de panda en niets dan de panda.. of van wat ie poept ? Gefermenteerde bamboevezel. That's another question.

suscrofa | 08-03-19 | 16:32

Liet vanmiddag mijn haar knippen door een KapsalonDel.

Ruimedenker | 08-03-19 | 16:26

Ach na een avondje goed door zuipen download ik alles, zelfs een Aziatische verassing van Van Reusel (gelukkig niet Thais, want dan kan je onaangenaam verrast worden).

bwanabanjo | 08-03-19 | 16:26 | 4

@overVecht | 08-03-19 | 16:40:
Vast lekker als je het gewend bent. Maar ben tamelijk verwend als het om gerstenat gat. Geniet momenteel van een Blondje van een Belgische brouwer die in aanbieding is bij de grootgrutter ome Ap. 25% korting. Een dure smaak vraagt wel om bewuste keuzes in frikandellentijd.

suscrofa | 08-03-19 | 17:15
▼ 1 antwoord verborgen

Die Vietnamezen spreken zo te zien beter Nederlands dan Paul Pot Rosenmöller.

Watching the Wheels | 08-03-19 | 16:25 | 2

Soort Waddenzee, waar ze geweekt worden, zo te zien.

Watching the Wheels | 08-03-19 | 16:27

@Watching the Wheels | 08-03-19 | 16:27:
is het toch een vlaming, polleke pot?

Langshetrandje | 08-03-19 | 19:23

Die communistische ster op de verpakking. Frituren in Agent Orange?

de visser | 08-03-19 | 16:25

Airfryer is met een hoofdletter

Katir_Mushkila | 08-03-19 | 16:24

Iemand een broodje krokut?

Ruimedenker | 08-03-19 | 16:23 | 2

Nee, bedankt.

schijtzat | 08-03-19 | 16:25

Is dat met garnalen of is de vislucht........

Rest In Privacy | 08-03-19 | 16:52

De laatste keer dat ik met m'n frikandel in een loempia heb gezeten is me niet slecht bevallen.

Mr_Natural | 08-03-19 | 16:23 | 3

$10,- ?

Ruimedenker | 08-03-19 | 16:24

*moet ineens denken aan frikandel met mosselen*

VanBukkem | 08-03-19 | 16:29

Ketnaise is niet catchy genoeg. Bij loempia hoor chilisaus --> bij loempidel hoort chilinaise.

Van Urk | 08-03-19 | 16:23 | 1

Ketaminesaus?

Langshetrandje | 08-03-19 | 19:24

Als Van Reusel het mocht laten afweten kom ik wel een middagje loempia's + saus maken op jullie kantoor hoor jongens. Desnoods met frikandellen erin, moet je zelf lekker weten - maar dan ook helemaal opeten. Mijn jongste nichtje zou je overigens eerder aanbevelen wat candybars in zo'n velletje te rollen (wel even wachten met frituren tot de rest klaar is vanwege de kans op lekkages met gesmolten chocolade en caramel in de olie).

OverdaanDerOnderheid | 08-03-19 | 16:22 | 1

Wat lees ik daar over een jong nichtje met caramel?

BubbelWater | 08-03-19 | 16:54

Kostelijk topic, maar of dat ding te hachelen is?

de visser | 08-03-19 | 16:21 | 3

Ik weet hoe een frikandel smaakt, ik weet hoe een Vietnamese loempia smaakt, en als ik die twee smaken in mijn hoofd combineer dan kan ik niet anders dan tot de conclusie komen dat dat ding gewoon hartstikke lekker moet zijn.

VanBukkem | 08-03-19 | 16:27

Neu. Maar ja, als je dronken bent, schuif je alles naar binnen.

Deksmaat | 08-03-19 | 16:28

@VanBukkem | 08-03-19 | 16:27:
Je kunt ze ook tegelijk eten. In de linkerhand een loempia en de rechterhand een frikandel. En twee bakjes met saus onder handbereik. Om en om een hapje.

suscrofa | 08-03-19 | 16:53

Een viandel bestaat toch echt al een tijdje.

naraga | 08-03-19 | 16:21 | 1

Amsterdam hè? Ze lopen daar nog een beetje achter.

Bijtendehond | 09-03-19 | 09:47

-opgejorist en weggerot-

VanBukkem | 08-03-19 | 16:19 | 3

'Weggerot', is dat nieuw?

Mr_Natural | 08-03-19 | 16:21

VanBukkem | 08-03-19 | 16:19
VanBukkem, dude. Wou je weer een emmer stront? Hier heb je je emmer stront. Dat wordt een tijdje duimendraaien.

Of je neemt je vrije tijd met een treintje door Europa: VanBukkem | 03-01-19 | 15:02:

"Nee, een beetje treinen door Europa kan ik iedereen aanbevelen. Slaapcoupeetje, biertje erbij, wie doet je wat.
Je moet even Nederland uit zijn, maar dan is het echt relaxt reizen."
VanBukkem | 03-01-19 | 15:02
.
Dat "wie doet je wat", is tamelijk geniaal, maat. Echt wel.
Een klein verhaal op zichzelf.
Zeker in de huidige context "weggerot". Daarom onthield ik die, pikkie noga (nee, heb geen hosmo).

chicago river | 08-03-19 | 16:50

@chicago river | 08-03-19 | 16:50: het is kaassoufleetje, niet slaapcoupeetje. Ies andere topiks.

Langshetrandje | 08-03-19 | 19:25

Van Reusel, een echte Vietnamese naam toch?

SlimmeBelg | 08-03-19 | 16:17 | 3

Charlie van Reusel is het.

Mr_Natural | 08-03-19 | 16:18

Je spleekt het uit als 'Van Leusel'.

VanBukkem | 08-03-19 | 16:20

I love the smell of Reusel in the morning.....

J-van-de-Bontekoe | 08-03-19 | 19:01

Bij het snacken maakt lust en begeerte na het verorberen meestal snel plaats voor spijt. Ongeacht of de traktatie een smulrol, picanto of speciaaltje betreft.

Sinaslolly | 08-03-19 | 16:17 | 3

Het is net kijken naar Veronica.

kloopindeslootjijook | 08-03-19 | 16:22

Avondje bieren in de stad en snackautomaten, dodelijke combo. En de volgende dag stink je jezelf de plee uit. Brrr.
Ah, die goede oude tijd...

Graaisnaaiert | 08-03-19 | 17:13

En toch trap ik er nog regelmatig in.

Sinaslolly | 08-03-19 | 18:08

Een loempidel is toch een temeier uit Azie?
( ja, ik weet, "racistisch" grapje, sue me, snowflakes ).

Graaisnaaiert | 08-03-19 | 16:17 | 1

Graaisnaaiert loopt eenzaam door de stad en verzint ruzies in zijn hoofd. Maar soms loopt hij langs een kroeg met wi-fi en probeert hij wat.

Fantabulosa | 09-03-19 | 10:00

Die loempiavellen zijn toch niet door Vietnamese kinderhandjes om de frikandellen gedraaid?

Rudolph_Hesje | 08-03-19 | 16:17

Frietnamees. URL-lol op die godskolere lekkere vrijdagmiddag. Ik ga Chinezen, de typhons!

Balzakius | 08-03-19 | 16:17

Culturele toeeigening door Vietnamezen! Foei! (Of kunnen alleen blanken dat doen?)

Winter_is_coming | 08-03-19 | 16:17

Gepresenteerd als een Vietnamese bootvluchteling met peddels erbij ook nog, grappig.

Mr_Natural | 08-03-19 | 16:16

Bij het woord smaakexplosie haak ik af.

Deksmaat | 08-03-19 | 16:15 | 2

Was het maar een smaakexplosie.
Heet en zout, dat is het meestal zo'n beetje.

kloopindeslootjijook | 08-03-19 | 16:23

Smaakexplosie heb je meestal als er weer eens iemand met een krokant jasje een restaurant van andersgelovigen binnenstapt.

El Rico Grande | 08-03-19 | 16:26

Komt er weer verpakt uit als een loempiedrol. Voorzichtig kakken met dat knapperige jasje !

suscrofa | 08-03-19 | 16:15

Doe mij maar een loempidel speciaal met extra uitjes.

Mr_Natural | 08-03-19 | 16:15

Liggen ze al in de super.Gaan we wel proberen met mayo en ketchup.Zal wel goed zitten met die Chinezen.

flesje | 08-03-19 | 16:14

Met curry en mayonaise == curnaise, ook maar gelijk registreren.

pa_niek | 08-03-19 | 16:14

Next step: de vrijmidel, een frikandel met vleugje alcohol.

Reykjavik | 08-03-19 | 16:14

En zo'n ding eet je met stokjes? Okee.

Mr_Natural | 08-03-19 | 16:13

" … graven de Vietnamezen een tunnel naar onze frituur"
:) kostelijk !

Jahowiseffe | 08-03-19 | 16:12

Doe mij maar een coolie cookie.

hotnot | 08-03-19 | 16:12

Het beste van twee werelden in 1 snack.
De woorden briljant en geniaal vechten om voorrang.

Ik weet nu al dat ik het lekker ga vinden.

VanBukkem | 08-03-19 | 16:11 | 4

@chicago river | 08-03-19 | 16:35:
Ah, u kent uw klassiekers!

J-van-de-Bontekoe | 08-03-19 | 18:59
▼ 1 antwoord verborgen

Probeer jij maar eens een vietnamese loempia in Vietnam te krijgen.

2voor12 | 08-03-19 | 16:10 | 1

Klopt. Hebben ze niet!!

R. Ketelsteen | 08-03-19 | 17:57

Een loempidel speciaal alstublieft.

Mahatma | 08-03-19 | 16:09 | 1

Sambal bij?

J-van-de-Bontekoe | 08-03-19 | 18:58

Ik vind de naam nogal racistisch. ;-)

snakeplisskin | 08-03-19 | 16:07 | 5

@chicago river | 08-03-19 | 16:34: Standaard in de koeling hier. Heerlijke patat, eh, frites, eh, gebakken aardappelen!

de visser | 08-03-19 | 16:37

@chicago river | 08-03-19 | 16:34:
Reuzel, dat spul wat in je bilnaad staat als je je in het zweet staat te werken.

Mark Verheijen | 08-03-19 | 17:20

@chicago river
Varkensvet. (zonder het te hebben opgezocht in Wikipedia!)

VanBukkem | 08-03-19 | 18:04
▼ 2 antwoorden verborgen

Een viandel dus.

Boentegroer | 08-03-19 | 16:07 | 1

Dat dacht ik ook al.

Bijtendehond | 09-03-19 | 09:42

Een crocante maagzuur verassing.

Kanarie_Geil | 08-03-19 | 16:07

REAGEER OOK

bespaartips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken