
Medelanders, allochtonen en overige exoten. We gaan niet iedereen apart een handje geven dus blijf lekker zitten, maar gefeliciteerd!
We hebben gewonnen, met z'n allen, saampjes in harmonie. Want de Vomar, een beetje het Ministerie van Integratie onder de supermarktketens, heeft het bi-culturele vraagstuk tot culinair epitoom gesmeed, en nu zijn we eruit met z'n allen. Wij hebben in ieder geval weer zin in de toekomst. #TeamShoarmaflappeninjebroekje!
Reaguursels
InloggenLekker Judeo-Christelijk tog, Jeaudse שַׁוַארְמָה shava'rmah, met een Frans bladderdeegje eromheen?
OH shit, zie ik nu ook naast zwarte piet de appelflap moeten verdwijnen ?
Kutsupermarkten, aan wie verdienen ze nou meer, aan ons of aan de altijd 5,- roepende allochtonen ??
OOOOH shit, allochtonenwoord gebruikt, mag niet meer van de Haagse plucheplakkers, wanneer staat de zuiveringstroep op mijn stoep ?
Zonder gekheid, dat wordt toch gemaakt van overblijfselen van vrouwenbesnijdenissen!?
@McMarx | 03-11-16 | 18:54
De bedrijfs-BBQ is voor mensen die productief zijn, de handjes laten wapperen, hun eigen broek ophouden en niet te veel jankeballen.
Ik tel al minimaal 3 criteria waar die jankebal niet aan voldoet.
Maar ach ik ben de rotste niet dus als hij/zij/het honger heeft mag het volgend jaar aanschuiven of de meestal overvloedige restanten komen ophalen.
@bots
He bah, nou ik het recept lees hoeft t niet meer. Dus niet eerst even de aartsvette nepshoarma bakkrn zodat je dat kaantjes en zwoerdspekvet van die pezenresten de pan in laat smelten en weg kan gooien
Moet je serieus die brakke supermarkshoarma er zo in gooien, wat zal dat zompig weeig vet worden, echt zo'n gerecht dat ik na een half uur gruwlijk buikpijn heb. En dat vet in de pan stolt dan zo goor en is er.met zeep nauwelijks uit te krijgen. Weet je zeker dat het in je aderen ook gaat stollen. Moet je liters Schültenbrau drinken om je bloed nog een beetje rondpompbaar te maken voor je hart.
Nee dan ga ik wel even naar mijn lokale Turk. Dan heb ik een versgebalken turkse pizza voor 2 euro en omdat hij me mag doet hij er graties wat kebab in. Sla vindt hij voor konijnen dus zitten er gesneden stukjes rode kool.en peterselie enzo in. Heerlijk.
@Jo7 | 03-11-16 | 15:29
*oordoppen in doet*
Ga eens ergens anders lopen schreeuwen, wil je?
*zwaait*
necrosis | 03-11-16 | 15:37
Er zijn oogaandoeningen die mensen er toe nopen om in hoofdletters te converseren. Kweet niet wat hier speelt...
Volgende week winterweer, snert met pootjes en luisteraars, mmmm lekkerrr.
@Berbaar | 03-11-16 | 17:55
En wat krijgt ProAsfalt te eten?
To the flapcave!
necrosis | 03-11-16 | 15:08
Ja sorry, ik had me niet gerealiseerd dat de shoarmaflap is bedacht in Istanboel.
Ik wil oliebollen met Surinaamse pastijvulling!
@Graftak | 03-11-16 | 16:43
Welnee dat heet beschaving, probeer het eens.
Toko Berbaar lijkt een beetje op een mini-VN.
Dus op de jaarlijkse bedrijfs-bbq is er halal kipsaté voor de mensen van de moslimse persuasie, houden we rekening met de hindoestaanse werknemers die juist weer geen rundvlees eten, de enkele vergetariër een vergetarische salade en van die mierzoete Fernandes frisdrank voor de Surinamers (hoewel iedereeen tegenwoordig die meuk drinkt).
Kleine moeite en zo kan iedereen deelnemen.
Man man man niet eens even het recept erbij:
Ingredienten:
- 4 vleestomaten
- 6 eetlepels arachide- of olijfolie
- 2 teenjes knoflook fijngehakt
- 4 eetlepels fijn broodkruim of paneermeel
- 1 ui gesnipperd
- 1 rode paprika (zonder zaadjes) in blokjes
- 600 gram shoarmavlees
- 8 plakje hartigtaartdeeg ontdooid
- lage ovenschaal
- bakplaat, ingevet of bekleed met bakpapier
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de vleestomaten horizontaal. Meng 3 eetlepels olie met de knoflook, zout en versgemalen peper. Zet de tomaten in een lage ovenschaal met de snijzijde naar boven. Bestrooi met het boordkruim en besprenkel met de knoflookolie. Zet de tomaten in de oven. Fruit de ui in de rest van de olie en bak de paprika circa 2 minuten mee. Voeg het shoarmavlees toe en roerbak circa 10 minuten. Laat een beetje afkoelen. Leg 4 plakjes deeg naast elkaar en verdeel het shoarmavlees erover. Prik met een vork gaatjes in de 4 andere deegplakjes, leg ze op het shoarmavlees en plak de deegranden met water op elkaar. Druk de deegranden met een vork goed vast. Leg de flappen op de bakplaat en bak ze 15-20 minuten bij de tomaten in de oven tot het deeg goudbruin en gaar is. Serveer de shoarmaflappen met de tomaten en eventueel groene salade.
Variatie
- Gebruik in plaats van shoarma rul gebakken gehakt en voeg shoarmakruiden toe. - Vorm van de 2 overige deegplakjes uit het pakje brede repen, rol ze uit en versoer de flappen ermee.
-weggejorist-
Wat wordt de volgende integratiestap? Aardoliebollen?
Nederlanders die zich aanpassen aan medelanders, dat is geen integratie maa capitulatie...
voedsel dat je met een hand kan eten +1
# Fapflap
@Jo7 | 03-11-16 | 15:29
-
Eeeehh... waar maakt u zich nu toch zo vre-se-lijk druk om?
-
Zie hier: www.action.nl/
Uh.. dat shoarma vlees is dat van varkens of lammetjes?
gulzig deed hij hap in haar dampendhete shoarmaflap
jo7 heeft het intelligentie niveau van een kleuter
die schreeuwen ook altijd als ze hun zin willen krijgen
shoarma=vet
bladerdeeg= nog vetter
gatver moddervet recept om van aan de racekak te gaan
Yes, het nieuwe woord voor allochtoon wordt shoarmaflap!
@Jo7 | 03-11-16 | 15:29
*oordoppen in doet*
Ga eens ergens anders lopen schreeuwen, wil je?
*zwaait*
@Jo7,
Op de website van Action staat de Goedheiligman met z'n kruis vol in beeld.
Ja? En is het vleesch dan wel halal? Van schaap?
Vragen, vragen...
-weggejorist-
-weggejorist en opgerot-
Het komt aardig in de buurt van deze wansmakelijke creatie :
www.1limburg.nl/frikandellenvlaai-nieu...
Je kan vrijwel alles wat eetbaar is in bladerdeeg flikkeren. Ik vind dit niet zo opzienbarend hoor.
@necrosis | 03-11-16 | 14:15
Dat at Guust Flater altijd op kantoor. Samen met zijn meeuw en kat.
Tijdens al die vrolijke integratie buurtfeestjes hier zijn alle hapjes halal en nooit eens een speklapje of een bal half om half gehakt dus mij zien ze daar nooit,laat iedereen maar eerst eens een lekkere kop snert mee eten ,maar wel met een varkenspoot erin .
Zitten er ook poepbacteriën in dan? Anders is het niet echt af.
www.nu.nl/binnenland/2942933/helft-bro...
www.ad.nl/gezond/poepbacterien-in-broo...
@Mr Dixit | 03-11-16 | 15:04
De kapsalon is een Nederlandse 'uitvinding' uit Rotterdam.
Het nadeel is alleen dat het vet uit het vlees je patat zo zacht als de ruggegraat van Rutte maakt.
Shoarma komt toch uit de Joodse keuken?
Was de kapsalon niet het hoogtepunt van biculturele integratie?shoarma met patat en een plak gesmolten Goudse kaas er overheen?
Goedkope shoarma is altijd van berig zwijnenvlees en niet van schaap zoals het hoort. Ies Haram!
Maar ja, door de kruidenmis proef je de pisgeur toch niet zo.
Vomiting
"Vomar", ik vind dat altijd een beetje klinken als "vomatie".
Waar is de saus
@kweethetooknietbeter | 03-11-16 | 14:43
Je wilt niet weten wat kaasboeren en vooral hun puberzonen allenmaal in de kaas doen.
@Normpje | 03-11-16 | 14:36
Jij snapt er helemaal niets van. Is er een bezorgdienst voor shoarmaflapjes? Nee. Wel voor shoarmaschotels, chinees en pizza's. Dat is reaguurdersvoedsel.
Een saucijzenbroodje of worstbroodje is toch ook (blader)deeg gevuld met vlees? Zie het probleem niet.
@necrosis | 03-11-16 | 14:29
Ik hoop niet dat je, toen je bij die kaasboer werkte, eerst de vieze rug van koe aan raakte, om daarna met die ongewassen hand tot aan je ellebogen in bak met het kaasmengsel te graaien, zoals ze hier in deze commercial tonen: www.youtube.com... . ;)
kweethetooknietbeter | 03-11-16 | 14:43
Het zijn vaak de bacteriën van buitenaf die de smaak zijn 'karakter' verleent. Men heeft onlangs ontdekt dat de gaten in de beroemde gatenkaas gevormd worden door bacteriële activiteit rond zeer kleine stro-deeltjes die in de melk terecht zijn gekomen.
Zeer kleine stro-deeltjes. Me reet!! Stront!!!, Domweg stront. Koeiestront zit vol met 'zeer kleine stro-deeltjes'. Geen wonder dat de smaak als 'nootachtig' wordt omschreven.
@kweethetooknietbeter | 03-11-16 | 14:43
Zoals ik al zei, ik werkte voor een kaasboer, die had geen koeien (en ook geen andere levende have).
Hij had wel zo'n soort gehaktmolen voor grote brokken kaas.
En hij verkocht dubbeldooier eieren, voor een echt mannenontbijt.
Maar zoals ik al zei, dat is lang geleden....
Ik ga lekker aan de abjabsandal vanavond.
@kweethetooknietbeter | 03-11-16 | 14:43
ik heb toch wel meedelijden met Kaas als ik die reclame zie. Als het nu een lekker ding was die in hem aan het graaien was is het nog wel te doen, maar zo'n lelijke boer met stinkende handen.
Men moet niet álles in het licht van het minderminderminderhedendebat willen trekken.
Gewoon in de context laten. Een flap of loempia gevult met shoarma is niet eens zo'n slecht idee.
@Normpje | 03-11-16 | 14:36
Als je stevige polsen hebt, is het in ieder geval lastig voor de politie om je in de boeien te slaan.
Tenminste, dat heb ik ergens gelezen.....
*onschuldig kijken doet*
@necrosis | 03-11-16 | 14:29
Ik hoop niet dat je, toen je bij die kaasboer werkte, eerst de vieze rug van koe aan raakte, om daarna met die ongewassen hand tot aan je ellebogen in bak met het kaasmengsel te graaien, zoals ze hier in deze commercial tonen: www.youtube.com/watch?v=vi7K3iONKKc . ;)
Integratie is pas af als allochtonen varkenslapjes eten.
Wij hun kant op bewegen, zij ook onze kant op bewegen.
@Zzzzooooffff | 03-11-16 | 14:34
Boerenkool is konijnen/ geitenvoer.
Net als spruitjes en sla.
Shoarma in bladerdeeg. Al eeuwen doodgewoon alleen nu met een Nederlands woord geduid zodat de Nederlandse huisvrouwen het kopen om hip aan de eettafel te kunnen zeggen: 'weer eens wat anders he'
@Nacho_Vidal | 03-11-16 | 14:28
Ik ga gewoon een 80" computerscherm kopen, probleem opgelost.
En naar de Vomar ga ik niet, de reden zal ik maar niet zeggen.
De Vomar begrijpt z'n doelgroep...
Echt reaguurdersvoedsel. Grauwbleke koppen met de helft overgewicht. Kringen om de ogen en stevige polsen. Dat krijg je er van.
@Lupuslupus | 03-11-16 | 14:24
Mijn moeder moet op een bepaalde dag de vuilniszakken langs de kant van de straat zetten.
Zeker nu de winter in aantocht is, zoeken die vliegende schijtkanonnen naar makkelijk eten.
Ze pikken die vuilniszakken kapot en je mag die beesten niet eens afschieten wegens 'beschermd'.
En verder vliegen hier Kauwen rond die gewoon in de gemeentelijke vuilnisbakken duiken op zoek naar de laatste patatjes uit een plastic bakje.
Ik vreet met m'n eigen muil en daar pleur ik in wat ik wil en dat maak ik helemaal zelf uit .
Meneer de voorzitter, geachte leden van de rechtbank, ik voel me geflapt en eis daardoor schadevergoeding.
Oja? En waar is de pita boerenkool dan?
@ Lupuslupus | 03-11-16 | 14:26
Ja, dus? Mogen er alleen appels in deeg dan?
@Grote Smurf | 03-11-16 | 14:21
Ik heb lang geleden bij een kaasboer gewerkt, daar gingen grote brokken kaas door de vermaler om er geraspte kaas van te maken.
*Kaas slaapt niet lekker vannacht, grinnik*
Discriminatie, racisme en geldklopperij voor de hardwerkende medelanders dit! Een beetje anders-getint gezin bestaat uit minimaal 12 personen! En voor dezelfde prijs uiteraard.
Lijkt me best lekker eigenlijk. Ga ik maar eens proberen vanavond.
Bananenflap! Lijkt me een mooie uitvinding. Ook iets voor in de dierentuin.
@necrosis
Probeers een multifocale lenzen.
Bladerdeeg met vlees. Eigenlijk een soort Engelse pie dus.
@Graaisnaaiert | 03-11-16 | 14:18
Ik las 100 gram, maar ik had mijn leesbril niet op.
Niet dat ik ijdel ben maar eh........ de pootjes van de bril knellen zo tegen mijn schedel.
*GeenStijl op 200% zet om dergelijke fouten te voorkomen*
@ altijdfeest | 03-11-16 | 14:22
Waar staat dat dit appelflappen zijn dan?
Enter Yeti | 03-11-16 | 14:24
.
De kip zit in deeg verpakt. Waarom ziet u dat niet?
Ik vond shoarmapizza al erg.
@ altijdfeest | 03-11-16 | 14:22
Waar staat dat dit appelflappen zijn dan?
Helaas zijn die vuilnisbakvreters niet erg goed voor je gezondheid, maar dat geldt voor wel meer dieren.
necrosis | 03-11-16 | 14:22
.
Zonder (open) vuilnisbakken en door de mens rondgestrooide rotzooi: geen 'vuilnisbakvreters'. Denk daar maar eens over na.
Nederland lag al culinair in het graf. een schep zand erop maakt geen verschil meer.
@McMarx | 03-11-16 | 14:14
Als iemand mij wijs kan maken dat meeuwen smaken naar biefstuk, ga ik direct het balkon op met mijn jachtgeweer.
Helaas zijn die vuilnisbakvreters niet erg goed voor je gezondheid, maar dat geldt voor wel meer dieren.
In een appelflap horen appels en geen experimenten,met halalal.
Ik flap
Jij flapt
Wij flappen
@necrosis - 14:16
hahaha, ik kan Kaas zien bibberen bij die gedachte :)
@Graaisnaaiert | 03-11-16 | 14:18
Van die 300 gram shoarma is 100 gram extra toegevoegd water en 100 gram paprikastrookjes.
Dus is het gewoon 100 gram kip voor 3,5 euro.
En het was nog lang onrustig bij de Vomar
3,5 euro voor 300 gram kippenshoarma? Duurrrrrrrrrrrrrrrr.
@JTKDM | 03-11-16 | 14:10
En de Vietnamezen zijn ook helemaal gepacificeerd sinds de loempia.
Varkensvoer. Meer is het niet.
@Kaas de Vies | 03-11-16 | 14:10
Weet je hoe ze geraspte kaas maken?
*gnehehe*
@Piet Karbiet | 03-11-16 | 14:07
Je maakt een grapje, toch?
Zo niet, dan kom ik nooit bij jou eten, culinaire barbaar!
*kotsneigingen onderdrukken doet met bier*
Shoarmaflappen, daarvoor moet je toch bij het "Y" restaurant gaan eten?
@necrosis | 03-11-16 | 14:11
Eensch. Echter shoarma is gemaakt van lieve lammetjes die de keel wordt doorgesneden. De rest is flauwekul en boerebedrog.
Kaas de Vies | 03-11-16 | 14:10
Uiteraard, maar ik had het over een kaassouflé, en daar zit, volgens goed hollands gebruik natuurlijk geen kaas in.
hallol
Zijn ze er ook met geplofte egel ipv tomaat?
Ik zie alleen niet in waarom er nu weer gesproken wordt over Hollandse tomaten. Weer zo stigmatiserend.
Op de UvA vinden ze dit vast niet goed, want culturele appropreatie. Waarom de andersgepigmenteerden daar niet in een stroorok lopen met een botje door hun neus, in plaats van in spijkerbroek, dat ontgaat me dan wel.
Ik mis bladerdeeg.
Ik denk dat Nederland het enige land ter wereld is waar zoveel Shoarmavlees verkocht wordt wat gemaakt is van Varkensvlees. Toch nog humor in de supermarkt.
Ik zie het 'probleem' niet zo. Gepofte tomaatjes met geraspte kaas erover, lekker hoor.
Deze shoarma is niet halal zo te zien aan de advertentie (had er anders zeker bijgestaan), dus varkensvlees.
En wat eten we morgen? Poffertjes met humusvulling?
Stamppot couscous?
Echte shoarma is niet gemaakt van kip!
Bovendien vind ik 3,49 voor 100 gram kip best duur.
Bij mijn super kost 330 gram halfom gehakt 1,36 en shoarmakruiden 30 cent per zakje.
Fuck Vomar!
@Cuyahoga
Kaas eten is moord
Met de Indo's zijn er immers ook geen problemen sinds de nasibal en de bamischijf.
Lijkt me best lekker eigenlijk, maar dan niet met kip, maar met knorrie.
Knoflooksaus erbij, waarom niet.
Je moest eens weten hoeveel mensen bij de snackcorner een broodje kaassouflé met satésaus bestellen.
Lijkt me anders nog best prima? Is het erg om als Nederlander regelmatig Döner te eten?
Eens soort turboflap maar dan besneden?
Geef mij maar een haring met jam.
eetsmakelijk
Nou en. Lekker eten mag altijd.
Zijn ze wel halal?
met ontplofte tomaat?
Zat ik al jaren op te wachten
REAGEER OOK