achtergrond

Geenstijl

Ontslagen GroenLinks MeToo-medewerker weer aan de slag bij GroenLinks-wethouder

Zelden waren we zo ontdaan als een jaar geleden door het nieuws dat zelfs Blijf van mijn Lijf-partij GroenLinks onder de voet gelopen is door de misogynie.

Een zekere GroenLinks-woordvoerder zou volgens een GroenLinks-mail een stagiaire tijdens de wandeling naar huis "meerdere keren proberen te zoenen en aan te raken, terwijl ze je vanaf de eerste poging van jouw kant duidelijk heeft gemaakt dat ze dat niet wilde. Aangezien jij bleef aandringen, raakte de vrouw in paniek en voelde zich angstig. Naar toen bleek was ze haar tas kwijtgeraakt. Op een gegeven moment ben jij weggegaan en je hebt de vrouw midden in Den Haag, wetende dat zij niet meer naar huis kon komen, aan haar lot overgelaten." Hier een Tijdlijn van Bedrog.

En beginnen we hier net een beetje van te bekomen, GEBEURT ER DIT. De ontslagen woordvoerder gaat aan de slag als persvoorlichter voor Haagse GroenLinks-wethouder Duurzaamheid en Energietransitie, oud-kamerlid én oud-directeur Blijf van mijn Lijf-Huis Liesbeth van Tongeren. Tijdens haar kamerlidmaatschap was de persvoorlichter ook al haar woordvoerder. "De twee werkten al eerder nauw samen", meldt de Telegraaf zodoende. Hoe nauw precies, is vooralsnog onduidelijk.

Van Tongeren laat weten dat ze zelf niet persoonlijk bij de selectie betrokken was, maar "Navraag bij de gemeente leert echter dat de gemeente wel degelijk meerdere kandidaten heeft geleverd voor de functie. Het was Van Tongeren die de uiteindelijke keuze maakte." De betreffende woordvoerder zelf is niet bereikbaar voor commentaar, en een zegsman van GroenLinks meldt: "Hij heeft een nieuwe baan. Daar gaan we niet op reageren." Dames, GroenLinks is gevallen.

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.