Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Forum voor Democratie vooralsnog straal genegeerd voor provinciebesturen

MAAR ER IS HOOP

De Thierryoïden hebben de Provinciale Statenverkiezingen heel hard geowned. Zo hard, dat Forum voor Democratie nu overal straal genegeerd wordt als het gaat om het maken en vormen van de coalitie. Logisch ook, want als je vvd bent en Forum als partner kan krijgen ga je snoeihard vreemd met die linkse GroenLinks-makkers met composthoop in de tuin. Noord-Holland? Onmogelijk. Friesland? Te weinig vertrouwen. Gelderland? Buiten de boot. MAAR. We wachten rustig op de rest. Overijssel (met dubbel S) bijvoorbeeld. "Een coalitie tussen CDA, VVD, PVV en Forum is volgens informateur Geert Jansen een serieuze optie." En Zuid-Holland, waar de op een na beste premier die we nooit gehad hebben (na Lodewijk Asscher) Hans Wiegel wel sieg heil ziet in een college met Forum. Of Zeeland, waar ze in het weekend een beetje met wodka en bokking tussen de reddingsbanden hangen, maar waar ze nu ineens een week hebben om de plooien van een wacke coalitie van vijf partijen glad te strijken. O jommes wat spannend. We houden jullie natuurlijk op de hoogte.

Reaguursels

Inloggen

En tot zover, de democratie....... en dan nu het weer.......

serieusgenomen | 14-04-19 | 00:57

Knap domme zet van het kartel, want het bewijst het gelijk van het FvD.
Dit gaat er alleen maar voor zorgen dat het FvD bij de volgende verkiezingsronde nòg meer stemmen binnenhaalt, al is het maar omdat er tevens geen kans is op domme bestuurlijke beginnersfouten.

EefjeWentelteefje | 13-04-19 | 18:58

Enerzijds is het misschien beter zo. Nu krijgen heel veel FvD ers 4 jaar de tijd om ervaring op te doen. Misschien een enkele zwakkeling die dan pijnloos eruit gezet kan worden. En over 4 jaar nog groter uit de bus komen.

Gele Beer | 13-04-19 | 15:59

Partijkartel in optima forma

sallandstrots | 13-04-19 | 15:01

We mogen straks weer stemmen, dan maak ik wederom een vakje van het fvd rood. Gewoon volhouden.

bqbq | 13-04-19 | 13:50

Zucht ... Wat een praktijken! De volgende keer kleur ik ook het hokje rood van Forum voor Democratie op het Waterschap-stemformulier.

mozaard | 13-04-19 | 13:44 | 1

Die was er niet.

SaintNick | 13-04-19 | 16:25

Zo gaat dat in de NEP- democratie NL, net als Wilders negeren. Komt nooit goed, zal altijd CDA, VVD blijven en straks ineens weer Pvda ofzo erbij out of the blue, of zoiets als zo'n gristeijke kutpartij. Netjes blijven werken tot je 80ste, zwaaien naar de Oranje oplichters, zo brave burgers, oogjes maar weer toe.

Wienerschnitzel mit | 13-04-19 | 13:00 | 1

Blij met dat cordon. Greet heef zijn kans gehad. Ging mis. Lag aan alle anderen. Geert WIL niet. Net zoals de SP. Hebben er de mensen niet voor. Geen grote verantwoordelijkheid. Liet Geert zo vaak zien. Mensen gaan afhaken op afhakers.
Overigens ga je onder de pvv tot je 85ste werken. Waar bejaard Nederland juist zijn electoraat vormt. Ontkent ie gewoon. Heeft geen visie én geen oplossingen. Emotieel gedoe en folklore. Zolang Tjerri het niet op "die haat" gooit is meneer zeilende. #horizon

Shareholder II | 13-04-19 | 13:34

Ik ben geen fan van het Forum, maar hier in Overijssel vind ik het een goede zaak dat ze waarschijnlijk in de Staten komen. Uit democratisch oogpunt verdient een overwinnaar het ook mee te regeren.

Mannes | 13-04-19 | 12:28

Hè, had nou maar Code Oranje ingevuld. Lol

Yie_Ar_Kung_Fu | 13-04-19 | 12:08

Niet al te snuggere zet van "Het Kartel". Ze leveren indirect bewijs voor het bestaan van hun gesloten club en maken het zichzelf alleen nog lastiger.

FvD kan nu net als de PVV aan de zijlijn op de pijnpunten blijven wijzen, hoeft geen vinger uit te steken om zelf praktische oplossingen voor werkelijke of ervaren problemen aan te dragen en uit te voeren, terwijl elk falen en elk schandaal slecht reflecteert op de gevestigde orde. Als het de komende jaren niet ineens veel beter gaat voor de meeste Nederlanders en alle irritaties niet minder worden, gaat dit het kartel opnieuw verlies opleveren. Wellicht tot een punt dat ze gewoonweg niet meer om de partijen buiten hun club heen kunnen. Vooral GL kan zo haar momentum wel eens verliezen als blijkt dat zij weinig oplossen en vooral extra lasten en regelzucht meebrengen.

Het is diep triest dat partijen als D66, VVD en CDA, in theorie centrum tot rechts, nog liever met extreem-linkse partijen in zee gaan wier idealen en agenda diametraal tegenover liberalisme, christelijk conservatisme of humanisme staan. GL komt nota bene voort uit o.a. de CPN, letterlijk voormalig communisten... Een bewijs van de stelling dat Groenen meloenen zijn: groen van buiten, rood van binnen. Een partij die collectivisering nastreeft, zelfs vandaag de dag nog, maar dan "subtieler".

Het volk moet als Vee in het OV, niet individueel in die verderfelijke auto. Je moet aan de gezamelijke te dure stadsverwarming (erg populair in het Oostblok destijds) zonder keuze van leverancier, en geen eigen haard. Of een peperdure warmtepomp en van relatief schoon gas af, per oekaze van het planeconomisch Bureau van de opperste Sovjet. Uit naam van klimaatverandering en Milieu moet je je leven compleet willekeurig laten micromanagen: van wat je eet, de kleding die je draagt (geen kunststof uit fossiele brandstof, maar ook geen waterslurpend katoen) tot hoe en waarheen je op vakantie gaat. Je moet in een flat bij\boven je werk wonen als een werkmier, want wee je gebeente als je graag met rust en ruimte vrijstaand in het groen (!) met een eigen moestuin zou gaan leven. Iedereen moet in de grote bijenkorf of mierenhoop van de stad. Een soort omgekeerde Rode Khmer, die i.p.. v. de bevolking onder dwang uit de stad de landbouwgrond op te drijven, het liefst elke burger in een varkensflat wil duwen. Onderwijl jeremiëerend over het grotendeels ingebeelde (on)welzijn en ruimtegebrek van dieren die het tien keer beter hebben dan in hun natuurlijke toestand. En als je dit niet accepteert, naakt de Apocalyps en eeuwige verdoemenis van een klimaat dat een paar graden warmer is. Niemand wil er warmpjes bijzitten of in een Mediterraan klimaat leven toch?

Nee, alles beter dan de FvD... Vooral niks doen aan die open grenzen, zonder aanzien des persoons. Liefst zelfs graag zo laag opgeleid en primitief mogelijk, want hoe meer werkloze allochtonen uit schrijnende en botsende culturen, met zo min mogelijk inzicht in geschiedenis van het communisme en socialisme, geen kennis van basale economische wetmatigheden, geen kritisch vermogen om door politieke sprookjes en beloftes van gouden bergen zonder kosten of consequenties heen te prikken, des te meer kiezers voor hen. Armoede, zowel materieel als geestelijk, moet je cultiveren, want welvarende, zelfstandige, degelijk opgeleide en kritische kiezers stemmen vaker rechts, dat weet iedere linkse partij.

Dat VVD en CDA daar dan ook vrolijk aan mee werken is mij een raadsel. Goedkope arbeiders voor hun grote bedrijven of aspergestekers zoekende achterban misschien? Alhoewel, de meeste agrarische of economische activiteit van de nieuwkomers ligt eerder bij importeren, verbouwen of kauwen en roken van khat en hash waarschijnlijk.

Nu nog even de voltallige IS-fanclub van de familie Onthalsemaar uit Syrië "redden" en tussen de roomblanke Nederlanders in een volksbuurt of een problematisch allochtoon\islamitisch getto dumpen en de Halsemaatjes, Rosenmullertjes en Klavertjes kunnen weer rustig gaan slapen. Het grote bruine gevaar van rechts, de gruwel van veilige gesloten grenzen, minder overheid, belasting of machtsconcentratie is weer een paar jaartjes uitgesteld.

Wol | 13-04-19 | 11:12

Liever de Fryske Nasjonale Partij?!?!?!? Zegt m.i. genoeg over de heersende angst onder de zittende partijen.

mozaard | 13-04-19 | 13:46

Harry van der Molen was een HBO studentje communicatie te Leeuwarden en kan zich blijkbaar goed inlikken bij zijn CDA vriendjes.
Overigens kan de Fryske Nasjonale Partij het nu wel schudden als ze mee gaat in die klimaatgekte en de provincie volstouwd met windmolens en zonnepanelen.
De FNP partij gaat er altijd prat om om het Friese erfgoed te bewaren, welnu dat doen ze nu in de uitverkoop.

oakmont | 14-04-19 | 00:00

Het KARTEL in Den Haag heeft het volksreferendum afgeschaft... en nu schuiven ze ook ons kiesstelsel aan de kant.
Het volk wil een ruk naar rechts... het kartel en de provincie nemen GroenLinks erbij om aan de macht te kunnen blijven.
Daarnaast hebben ze het geluk dat de linkse NPO hun steunt -zo kun je het inderdaad heel lang volhouden.

Stel dat 49% dadelijk op PVV, FvD, SGP en 50Plus stemt - dan blijven VVD, D66, CDA, de ChristenUnie samen met GroenLinks, PvdA, SP, Denk en PvdDieren aan de macht.
Zo is onze democratie anno 2019.

De fout zit in het feit dat de VVD onder Mark Rutte net zo links als D66 en GroenLinks is geworden... als kiezer ben je nu machteloos.

sociaal_econoom | 13-04-19 | 10:33 | 3

U kunt het geen volksreferendum noemen als u niet de woorden raadgevend en minimaal 30% van de stemmer. Bijvoorbeeld het Oekraine referendum werd gewonnen door de tegenstanders met hulp van D66.

Ik ben voor referenda. Maar minimale opkomst is 80% met stem *plicht* en daarna kiest inderdaad het volk met 50%+

DeKussendeWielrenner | 13-04-19 | 11:00

@DeKussendeWielrenner | 13-04-19 | 11:00: Plicht en drempel kunnen niet in één zin.
En hoe ga je die *plicht* handhaven? Met een boete? Taakstraf? Inzet van het leger?

Van een opkomstdrempel gaat een perverse prikkel uit: de tegenstanders kunnen thuisblijven (boycot) om de opkomst onder de drempel te krijgen. Helemaal bij 80%.

Voor referenda. Zonder drempel. Zonder opkomstplicht.

Yie_Ar_Kung_Fu | 13-04-19 | 11:53

II
Wiegel maakt zich vandaag in de Telegraaf zorgen over de VVD.
Jammer dat hij geen man en paard noemde.
Er is één vogel die de VVD kapot gemaakt heeft en dat is Rutte.
Hij heeft er een linkse partij van gemaakt met een aanhang naar D66 en Gr. Links, die Rutte compleet in hun macht hebben.
Komende verkiezingen VVD 5 zetel nog !! Dankzij jokkebrok Rutte.

outdoor | 13-04-19 | 10:28 | 1

Vergeet het maar.
Ruim voor de verkiezingen wordt Dijkhoff als "rechtse verlosser" gepositioneerd en gaat "de strijd" aan met Rutte, die "afdruipt" naar Brussel.

frickY | 13-04-19 | 11:06

Er ontstaat een soort cordon sanitaire van de links elitaire kliek
( vvd-d66-cda-gr.link- ) tegen die Nederlanders die b.v. op de FVD of de PVV gestemd hebben
( dat zijn er meer dan één miljoen !)
Maar de genoemde kliek zit elkaar ergerlijk te beschermen en willen allen op het pluche (macht) blijven. In Nederland een ongezonde ontwikkeling, men heeft geen enkel respect voor andersdenkenden. Maar de tijden zullen veranderen, let maar op, Baudet zal die hele kliek naar huis sturen.
Net zoals ergernis over de media b.v.
Vandaag, Radio 1 op zaterdagmorgen bij Max zit daar het linkse groepje de Bie en zijn vrouw Diewertje Blok ( voor de centjes hé en netwerkje ) met die saaie neo marxist Kees Boonman compleet ons eenzijdig voor te lichten. Over nepotisme gesproken.
Max en NPO schaam je, ook jullie doen aan kartelvorming.

outdoor | 13-04-19 | 10:26 | 1

De mond vol hebben over nepnieuws, maar zelf niets anders verkondigen.

mozaard | 13-04-19 | 14:33

Ik snap niets meer van de NLse politiek. Want de meeste stemmen gelden in dit land schijnbaar niet. Wél de meeste stemmen, wél de grootste partij, maar de overige partijen hebben er gewoon schijt aan en je wordt of genegeerd of ze vertikken samenwerking. Dat is dus denk ik het partijkartel waar iedereen het over heeft.

sluwesjaak | 13-04-19 | 09:58 | 4

VVD was vorige verkiezingen gewoon de grootste hoor

Of wil je wekelijks van coalitie verwisselen op aanwijzen van peilingen?

frickY | 13-04-19 | 11:07

Waarom moet een andere partij met het FvD samenwerken als er een beter alternatief is om aan een meerderheid te geraken?

Red shirt | 13-04-19 | 11:07

Nederland is een coalitieland en het FvD heeft geen meerderheid. Dus moeten ze samenwerken, wat lastig is wanneer je standpunten onwerkbaar zijn en je de ander steeds loopt te ridiculiseren.

Red shirt | 13-04-19 | 11:14
▼ 1 antwoord verborgen

Begrijp ik dus goed , dat Wiegel hem ook heeft belazerd.

gato | 13-04-19 | 09:55 | 3
-weggejorist-
Sapi_putih | 13-04-19 | 10:20

Mijn voorspelling: in kabinet Baudet 1 wordt Wiegel de premier.

ole guapa | 13-04-19 | 10:31

@ole guapa | 13-04-19 | 10:31:
-
Da's knap: kabinetten worden altijd vernoemd naar de premier ...

bisbisbis | 13-04-19 | 13:46

Het kartel in optima forma! Eigenbelang voorop / fuck de burger / geen volksvertegenwoordiging maar eigenvertegenwoordiging / de minderheid bepaalt!

Rest In Privacy | 13-04-19 | 09:50 | 3

Ze moeten nog altijd een meerderheid vormen.

RandyBiel | 13-04-19 | 09:53

Zelf zeuren over een inclusieve samenleving maar vervolgens wel anderen uitsluiten. Dan ben je zo hypocriet als wat. Ga eens serieus het gesprek met elkaar aan en luister naar het ongenoegen van de gewone Nederlander.

ArieR68 | 13-04-19 | 09:41 | 2

Dat komt omdat inclusieve samenleving voor hun minder 'witten' en meer links betekend. Net als 'diversiteit'.

unshift | 13-04-19 | 09:57

Hoezo uitsluiten? Ze zijn vaak wel in overleg geweest. Maar hun klimaat paranoia breekt ze boven blijkbaar toch op.
Zou zelf bij voorkeur ook niet met onervaren aluhoedjes willen samenwerken, jij wel?

RandyBiel | 13-04-19 | 10:00

@timmey | 13-04-19 | 09:01:
het klopt wat u zegt... rechts is het deel van Nederland wat werkt en bijdraagt aan de inkomsten van de staatskas.
Links zijn de mensen met een uitkering plus veel ambtenaren (leraren, rijks- en gemeente ambtenaren) die hun loon via de schatkist beuren.

De groep ambtenaren is in Nederland onder Rutte alsmaar groter geworden... zij stemden veelal op D66 en nu ook op GroenLinks.
Ambtenaren hebben bestuurlijk veel macht - dus het is begrijpelijk dat
links in de landelijke politiek, bij de provincie en in de gemeenten veel macht heeft.
Echter hun beleid is desastreus...
1. meer geld voor milieu - we moeten van het gas af terwijl andere landen in Europa dit niet doen
2. onbeperkt geld voor migranten uit Afrika en moslimlanden die hier onder de noemer van vluchteling een woning, zorg plus een levenslange uitkering krijgen.

Wat links en de NPO willen... kan niet één land volhouden - ook wij niet.
Je zult zien dat er een vlucht ontstaat van rijke en werkende mensen... die dit land vaarwel zeggen.

sociaal_econoom | 13-04-19 | 09:40 | 1

Er zijn mensen in Oost-Nederland die nu in Duitsland een huis kopen omdat ze daar goedkoper zijn en ook omdat ze 750 euro subsidie krijgen als ze zich laten aansluiten op aardgas.
Duitsland en België gaan meer het schone aardgas gebruiken en wij moeten van het gas af - waanzin en onbetaalbaar met als gevolg dat bedrijven en burgers de grens overgaan.
Hier ga je zien dat mensen vanwege de hoger wordende energieprijzen een houtkachel gaan aanschaffen.... goed voor het milieu.

sociaal_econoom | 13-04-19 | 09:48

Ik twijfel niet aan mijn mede reaguurders dat ze gaan stemmen.. maar toch gaan stemmen en zeg ook binnen je eigen kringen om de fvd te stemmen.. ze moeten gewoon nog groter worden. Dat is mogelijk. Er zijn nog steeds mensen die niet stemmen maar als ze wel gingen stemmen zeggen ze nou dat fvd is best goed zeg.. zelfs collega’s die na afgelopen verkiezingen spijt hadden geen fvd te hebben gestemd maar toen ze na de verkiezingen ineens hoorden van fvd zeiden daar had mijn stem heen gemoeten.

timmey | 13-04-19 | 09:08

Dat Nederland nu links is op gebied van milieu en migratie heeft te maken met de zwak opererende Rutte.
Met Mark Rutte als premier is de VVD steeds linkser geworden.
Bij Rutte III heeft D66 met toen nog Alexander Pechtold sterk onderhandeld en haar linkse stokpaardjes op gebied van klimaat en (meer) migranten binnengehaald.
De D66 eisen werden door de zwakke VVD, CDA en ChristenUnie met JA beantwoord... ook de NPO is links.

Nu hebben ze de meerderheid in de Eerste Kamer verloren... want het volk wil MINDER links en meer rechts.
Als Rutte III en de provincie nu GroenLinks erbij gaat halen dan zijn ze niet correct... en tegen de wil van de kiezer.
Dan heeft stemmen en democratie geen zin meer... het volk wil minder links en de huidige machthebbers doen meer links.

sociaal_econoom | 13-04-19 | 09:07 | 2

Ik ga zeker ook stemmen, Forum of pvv, daar ben ik nog niet uit. Maar dat rechtse blok moet inderdaad zó groot worden dat ze ze zich er wel iets van aan moeten trekken. Zoals het nu gast kan gewoon niet meer.

Muuke | 13-04-19 | 09:25

@Muuke | 13-04-19 | 09:25:
De enige wijze waarop dat m.i. lukt is de meerderheid plus 10. Anders wordt de boodschap niet begrepen en omgezet in een minderheids politiek op diverse niveaus.

F. Jacobse | 13-04-19 | 10:26

Het volk heeft op FvD gekozen omdat ze het linkse beleid van Rutte spuugzat zijn.
Veel geld voor milieu en voor migranten die hier onder de noemer van vluchteling levenslang in de watten worden gelegd.
Baudet is in de provincie en Eerste Kamer de grootste geworden.

Je kunt het niet maken om nu met GroenLinks samen te gaan werken.
De kiezer wil een ruk naar rechts en de machthebbers doen een ruk naar links
waarbij we dadelijk nog meer geld kwijt zijn aan milieu en migratie.

Wat ze nu doen heeft niets meer met democratie... het volk wil meer naar rechts en de machthebbers gaan naar links.

sociaal_econoom | 13-04-19 | 08:48 | 9

@DeKussendeWielrenner | 13-04-19 | 09:02: D66 noemen in een zin waar ook het woord 'liberaal' in voorkomt kan alleen als ook het woord 'niet' in diezelfde zin voorkomt.
D66 is alles behalve liberaal.

Majoor Pikindewind | 13-04-19 | 09:08

@DeKussendeWielrenner | 13-04-19 | 09:02: Nee, links geeft niet om de minderbedeelden. Links geeft slechts om minderheden, of het niet gaat om homo's, om moslims, of om kleurlingen. Het oude links, het economische links, is inderdaad dood als een pier. Wat dat betreft heeft rechts de macht. HEt is het geloof in de vrije markt, waar alles draait om winst. Een samenleving die alleen maar draait om winst, kent al snel winnaars en verliezers. En de verliezers gaan op een gegeven moment zich verenigen, in vakbonden als het meezit, in milities als het tegenzit.

Rest In Privacy | 13-04-19 | 09:56

@Van Duyvenbode | 13-04-19 | 09:56:

Ik ben vrij links denk ik. Ik geloof namelijk dat eerlijk zaken doen en ervoor zorgen dat de tassendieven mij of mijn vrouw niet bestelen omdat ze honger hebben een goed idee is. Maar Thierry en FvD denken helemaal niet zo. De meest rechtse partij is FvD. Zelfs de VVD waagt zich niet zover. En zelfs dat is de club van "alles gratis maar niet betalen". Dan heb je aan het andere uiteinde de SP "alles gratis maar wie betaalt".

Het is maar goed dat Baudet weet dat loze beloftes goed verkopen bij "het volk". In werkelijkheid is Baudet nog harder dan VVD en Wilders heeft een SP programma om stemmen te trekken.

DeKussendeWielrenner | 13-04-19 | 16:25
▼ 6 antwoorden verborgen

De kranten doornemen voelt tegenwoordig bijna masochistisch. Eerst een foto van de familie Faber: de ontreddering van normale, weldenkende, functionele burgers die hun bestaan door een beest in een falend rechtssysteem op zijn kop gezet zien.

Vervolgens links en rechts wat virale klimaatgekte, met de overheidsbijdrage aan het electrisch rijden als symbool voor het totale gebrek aan gouvermentale realiteitszin.

Dan een buitenlands bericht over Afghaanse tolken, die voor de Nederlandse militaire missie hebben gewerkt en die om deze reden worden vermoord of met de dood bedreigd door terreurbewegingen Taliban en IS. Ook zij zijn in de steek gelaten door de Nederlandse regering. De kans is verder groot dat hun beulen op enig moment in de rol van slachtoffer asiel krijgen in Nederland. Dat zagen we tenslotte al eerder.

Vijf voor twaalf is het allang geweest. Nederland is een blond tienermeisje in een te kort rokje dat om één uur 's nachts in haar eentje door Rotterdam Zuid loopt: kansloos. De optimist in mij hoopt dat de lavendelprins er op tijd bij is om haar te redden, maar dan mag hij wel zijn beste supermanpak uit de kast trekken. Hij vecht namelijk tegen een overmacht aan Jokers.

MickeyGouda | 13-04-19 | 08:47 | 2

*)Lex Luthors, joker is de vijand van Batman die trouwens ook een vijand is van Superman in zijn laatste avontuur.

hustler01 | 13-04-19 | 09:02

@hustler01 | 13-04-19 | 09:02:

Haha... Vrouwen en superheldenfilms. Ik zit ze braaf uit, maar ze registreren blijkbaar echt niet op de harde schijf.

MickeyGouda | 13-04-19 | 09:08

De overgrote meerderheid van de Nederlanders stemt op de gevestigde, oude politieke partijen, ik zie dat niet veranderen in de toekomst. Uit de EU gaan we al helemaal niet, want dat wil 70% van de Nederlanders niet. Het is mooi vuurwerk dat de FvD levert, en misschien, heel misschien zal NL het immigratiebeleid wat strenger maken, hoewel dat onder het Marakech verdrag onmogelijk is. Nou he he, dat is alles. De FvD levert een kleurrijk figuur, om maar eens een door "links" gekaapte term te gebruiken, en functioneert daarmee als de grote nieuwkomer in een grijs gedraaide Reality Show. De kijkcijfers gaan weer omhoog, er wordt over gesproken in de kantine, en het ritueel van de democratie krijgt weer wat zuurstof. Democratie is ook niet alles, er worden domme beslissingen genomen, en het zal ook wel weer eindigen in een grote burgeroorlog. Tot die tijd hebben de mensen in ieder geval voor even elkaar niet de hersens ingeslagen.

Rest In Privacy | 13-04-19 | 08:44

Komen de populisten ooit aan de macht?

dr Rechts | 13-04-19 | 08:41 | 12

@DeKussendeWielrenner | 13-04-19 | 09:04: Waarom is het alleen populistisch als je het migratie probleem benoemt en niet als je het milieu tot een nieuwe religie maakt.
Waar GL en D66 mee bezig zijn noem ik populistisch.

Majoor Pikindewind | 13-04-19 | 09:17

@DeKussendeWielrenner | 13-04-19 | 08:53: Wat is het verschil tussen populistisch en realistisch. Rechts populistisch lijkt mij gebaseerd op feiten en het linkse populisme verzand in fictie. Ik vind de vergelijking met Hitler overigens aanstotelijk en dom

Ron101 | 13-04-19 | 10:05

Dat zijn ze al.
Als er een partij is die tijdens verkiezingstijd roept wat we willen horen en dat vervolgens niet naar handelt, dan is dat de VVD

frickY | 13-04-19 | 11:15
▼ 9 antwoorden verborgen

Afschaffen die provinciebesturen. Een hoop politiek amateurisme met als resultaat dat er na 25 jaar ergens een provinciale weg wordt aangelegd. Of niet.

medusa324 | 13-04-19 | 08:40 | 3

Dan wordt NL een centralistisch geleid land. Net als Frankrijk.
Het decentralisme zit nu eenmaal in onze poldergenen.

Rest In Privacy | 13-04-19 | 08:45

@Hollende_Kleurling | 13-04-19 | 08:45:
Goh zei de muis tegen de olifant, wat stampen we toch lekker. Frankrijk is 13X groter dan Nederland. En daar doen ze het wel zonder gemeentebesturen. Maar hier heeft iedere postzegelprovincie een heel blik “wethouders Hekking” nodig.

medusa324 | 13-04-19 | 08:57

@medusa324 | 13-04-19 | 08:57:
Gaat niet om grootte, gaat om bestuurlijke indeling. Provinciale laag weg is evenredige groei Haagse bureaucratie. Heb je dat weer.

Rest In Privacy | 13-04-19 | 09:02

Hee! Geen kwaad woord over een composthoop in de tuin! (in smaakvolle zwarte ton)

dr Rechts | 13-04-19 | 08:32

Nog even en TimmerFransje wordt gekozen tot President van de EU, en Mei Li Vos wordt Eerste Kamerlid. En Jan Pronk laten ze een hele uitzending stil in z'n stoel zitten als een bejaarde. Ik heb die man nog nooit zo lang z'n bek zien houden.

DitjaarkrijgikAOW | 13-04-19 | 08:31 | 1

TimmerFrans heeft, zo te zien, genoeg lunches en diners om dat te bespreken op kosten van de belastingbetaler gehad. Nog even en het EU gebouw heeft extra fundering nodig..

El Rico Grande | 13-04-19 | 08:35

Ik denk dat dit heel onverstandig is. Men moet FvD gewoon het werk laten doen coalities laten smeden. Men moet zelfs FvD een regering laten vormen. Wie wint moet verantwoordelijkheid nemen en vooral krijgen. Ik denk niet dat het voeden van slachtofferschap nuttig is. Ze winnen, dus moeten ze resultaten brengen.

DeKussendeWielrenner | 13-04-19 | 08:27 | 1

juiste tegel

Waksol | 13-04-19 | 09:15

OH, derde training.

gato | 13-04-19 | 08:06

Men denkt steeds, stemmen heeft zin, FvD de grootste en wordt buitenspel gezet, dan maar de volgende vekiezingen, ben bang dat al dat stemmen geen ruk uitmaakt.
Ben zo kwaad, ga nu kwalificatie kijken, even ontspannen.

gato | 13-04-19 | 08:04 | 4

In Roermond ook, LVR met o.a. El Van Rey veruit de grootste, maar vooraf al uitgesloten doir de rest. En die rest heeft de mond vol van democratie.

Ronnie uit Helmond | 13-04-19 | 08:51

@Koning BongoBongo | 13-04-19 | 08:52:
Nou dat is weer eens wat anders dan voor nazi of fascist te worden uitgemaakt lol.

Rest In Privacy | 13-04-19 | 08:57
▼ 1 antwoord verborgen

Mark Rutte gaat met GL in zee, Opdracht van uit Brussel. Die CO2 tax moet er doorheen om het chronische tekort aan geld in het EU imperium te stillen.
Het “nivelleren” is al een tijdje bezig en zal ongestoord doorgaan totdat uw pensioen geld ,auto en welvaart weggevaagt zijn.
U blijft achter in een, als u geluk heeft, electrische notendop met een actie radius van 200 km en een verschikkelijk deug gevoel.
Joesuf, Achmed en Abduhla danken uw vriendelijk voor de spotgoedkope luxe bolide op fossiele brandstof en hopen dat uw “ notendop” ook goed bevalt.
We gaan er allemaal op vooruit komende jaren , want dat heeft Mark ons belooft.

Datgingniegoed | 13-04-19 | 07:06 | 1

VVD heeft een politiek spelletje gespeeld door te gokken op links. Ze zijn meegegaan in de klimaatgekte en migratie. Een deel van de achterban gaat dat niet pikken stapt over naar FvD.

BozePaarseMan | 13-04-19 | 08:09

GroenLinks heeft banden met extreem-linkse terroristen, reden genoeg om deze partij te weren.
Het linksfascisme heeft al genoeg ellende veroorzaakt.

Ruimedenker | 13-04-19 | 06:58 | 2

Zo is het

Lieveschat | 13-04-19 | 07:15

VVD is een partij die van corruptie en leugens aan elkaar hangt. Daar past wat terrorisme ook wel bij.
Vertel mij wie uw vrienden zijn en ik vertel u wie u bent.

El Rico Grande | 13-04-19 | 08:31

Achterover leunen Thierry, hiermee krijg je nog meer stemmen. Bedankt voor de gratis campagne! Ze leren het nooit lol

Repetitive Beats | 13-04-19 | 06:28 | 2

Precies

Lieveschat | 13-04-19 | 07:15

Inderdaad, dit soort kartelpraktijken maken bij een volgende verkiezing het FvD alleen maar nóg groter.

mozaard | 13-04-19 | 14:38

Blablabla, huillie, huillie. Om in de woorden van Job Cohen te spreken "Dit is Nederland". Ga lekker tissues halen, en huil lekker uit. Wat verwacht je anders met deze volkse mentaliteit, veelal lafbekken die 70 jaar geleden * insert Godwin om het lekker te chargeren*, er voor zorgden dat Nederland op nummerrrrrrrrrr 1!!!1! één !! Einz! stond in de Joden afvoer top 40 ! De meeste deportaties. En dat lieve mensen, was niet voor niets!

* insert* "zo werkt social media, kijk eens wat een nare reacties overal, hoi, dit is nieuwsuur". (refererend aan dat item in Jinek over social 'riool' media. Ook al een onderwerp overigens dat te oud & stoffig is.

Nou, nee. Flikker lekker op met je stemmingmakerij, want dit zijn wel de feiten, en zoals het al heel lang gaat. Met de paplepel ingegoten, die mentaliteit, dat stemgedrag, dáár komt het dus vandaan: aard van het beestje!

Gaat nooit niet over, Nederland voor eeuwig 'links'.... Als er weer eens een Nationaal Socialistische Arbeiders Partij..... Doei Godwin!

KwestieVanBalans | 13-04-19 | 04:09 | 4

Klopt exact , die top 40 !

joppo0 | 13-04-19 | 09:34

Die nr. 1 positie had men te danken aan het uitstekende bevolkingsregister, tegenwerking van verzet door joden zelf en de geografie van nl: buitengewoon klein, monotoon met hoge concentraties joden samengeklit in bepaalde regio's, wat ze makkelijke doelwitten maakte. Daarbij waren de percentages in landen als Duitsland, Polen en Tsjechië volgens mij ook hoger. Wat er nú gebeurt is laf en een trap na voor Joden: het stelsematig en moedwillig importeren van hen vijandig gezinden en dan op linkse demo's over gelijkwaardigheid en inclusiviteit met pallie vlagjes en sjaaltjes pronken. Reversed Godwin.

Balabanov | 13-04-19 | 12:25
▼ 1 antwoord verborgen

De VVD wordt de nieuwe PVDA .

Minus Richels | 13-04-19 | 04:00 | 4

DENK de nieuwe SGP.

Rest In Privacy | 13-04-19 | 06:29

50-plus wordt 60-plus.
Ze bestaan al 10 jaar.

Ruimedenker | 13-04-19 | 06:54
▼ 1 antwoord verborgen

Ik ken iemand die schopt jullie allemaal zo de WAO in.
Hoef je nooit meer te werken.

Oprisp | 13-04-19 | 03:46 | 4

Nigel de Jong?

Rest In Privacy | 13-04-19 | 07:50

Je moeder?

EEnzame SchizofrEEN | 13-04-19 | 08:38

Worf ?

Acidstain | 13-04-19 | 09:18
▼ 1 antwoord verborgen

Partij ideologisch gekakel. En men doet maar. Wat doet die tering provincie nou echt? Hef die onzin toch op. Senaat kan aanblijven. Die paar bureaucratische slaap sessies kunnen naar EU gemeente of Rijk. En voorwaarts aan het FvD.

Shareholder II | 13-04-19 | 02:36 | 4

Wat bedoelt u precies met "EU-gemeentes"?

Kop Kaaz | 13-04-19 | 03:29

Schaf eerst de meeste regionale omropen af van 15+ naar bv 4, meer dan genoeg. scheelt miljoenenm aan weggegooid geld.

ritter vn hüpfburg | 13-04-19 | 12:57

@sociaal_econoom: Ik zeg niet dat ze geen macht hebben maar dat je die moet afpakken. Te bureaucratisch gedoe alsof het 1919 is.
En wat de 1steK toont dat is geen minachting maar democratie. In het cordon is het 1 tegen 4 jammer voor FvD. Zolang men niet de fouten van Geert overneemt, en uitsluiting zal doen aangroeien. Want Rutte betaalt een flinke cordonprijs (samen met gristen en groen). En dat zint de vvd niet en houden ze geen jaren vol.

Shareholder II | 13-04-19 | 13:11
▼ 1 antwoord verborgen

Veel mensen beseffen niet... waar we met GroenLinks naar toe gaan?

Meer geld voor milieu en een oneindige stroom migranten afkomstig uit Afrika en moslimlanden die hier een woning en een uitkering krijgen... waarbij GL in Amsterdam nu ook is begonnen met het aanbieden van onderdak en zakgeld aan illegalen.
Met GroenLinks hebben we over 4 jaar hier 20 miljoen inwoners... met veel mensen in de bijstand --> toenemende armoede, onvrede en grote spanningen.
Waarbij je zult zien dat rijke en werkende mensen dit land ontvluchten.
Wat we overhouden is een linkse regering, linkse provincies, linkse gemeenten... met geen cent te makken.

sociaal_econoom | 13-04-19 | 02:35 | 4

@hetgingperongeluk | 13-04-19 | 02:49:
ik doe het niet verkeerd... de Nederlandse overheid doet het verkeerd.
Onze autochtone en allochtone kinderen krijgen het heel, heel erg moeilijk in een volgepropt Nederland.

sociaal_econoom | 13-04-19 | 02:57

@sociaal_econoom | 13-04-19 | 02:57: De Nederlandse overheid bestaat niet; als zij bestaat is zij een reflectie van wat het volk wil; een droom, een verwachting een reserve Jezus. Ik kan u slechts 1 tip geven: Stop niet met nadenken, en moedig anderen daar ook toe aan; hard roepen dat je kotsbeu bent, heeft aantoonbaar, de bedenker van die botskeu nog niet veel verder gebracht...

hetgingperongeluk | 13-04-19 | 03:04
▼ 1 antwoord verborgen

Mijn neef, huis en haard verkocht om een nieuw bestaan op te bouwen in het buurland Duitsland. Koopt een huis zonder gasaansluiting en laat het direct aansluiten op het gasnetwerk. Beloning.... zo'n 750 Euri van de duitse overheid. Dat emigreren heeft een duurzame toekomst als je het mij vraagt.

INH.30CL | 13-04-19 | 02:19 | 6

Zwitserland is Beter. Daar is ook Multi culti veel Beter geintegreerd. Een poetsvrouw kriegt daar nog 3000 netto dus laat men die niet met een Burka achter het Anrecht staan. Door het Werken lernen ze de Taal. Iedereen heeft geld hiero

Lieveschat | 13-04-19 | 07:20

@Lieveschat | 13-04-19 | 07:20: Ik heb 20 jaar in Zwitserland gewoond. Met moslim integratie zelfde problemen als hier.

Blonde Nel | 13-04-19 | 07:56
▼ 3 antwoorden verborgen

De kiezer heeft een ruk naar rechts gemaakt, ze zijn het linkse beleid van Rutte III op gebied van milieu en migratie helemaal zat.
En wat doet nu de provincie... rechts laten ze links liggen en ze halen GroenLinks erbij.
Het ergste wat je de Nederlandse bevolking kunt aandoen - nog meer geld voor milieu en nog meer geld voor migranten.
Wij moeten van het gas af - terwijl andere landen in Europa wel het schone aardgas blijven gebruiken.
Naast een oneindige toestroom vanuit moslimlanden, die we hier huisvesting, zorg en een uitkering moeten geven... wil GroenLinks ook aan illegalen onderdak en zakgeld gaan geven.

In plaats van meer rechts - wordt het meer links.
De kans bestaat dat ook Rutte dadelijk in de Eerste Kamer FvD links laat liggen en met GroenLinks gaat samenwerken.
De kiezer wil meer rechts... de provincie en Rutte doen een ruk naar links.
Een slag in het gezicht en een minachting van de kiezers in Nederland.

sociaal_econoom | 13-04-19 | 02:01 | 7

@Supermatthijs | 13-04-19 | 02:13:
Denkend aan Holland
zie ik breede stromen moslims
traag door oneindig
laagland gaan,
rijen ondenkbaar
gehoofddoekte vrouwen
als hoge pluimen
aan de einder staan

medusa324 | 13-04-19 | 08:52
▼ 4 antwoorden verborgen

Couldn't care less. Als Trump ervoor zorgt dat die kleine dikkerd onder VS druk de situatie voor zijn bevolking in zijn land verbetert heb jij er dan problemen mee? Ze kunnen ook blijven creperen van de honger daar op het platte land. Aan jouw de keuze. Arrogante morele verhevenheid want haat tov Trump of de kans (hoe miniem die nu ook is) op verbetering van de leefomstandigheden van de Noord Koreanen.

Basil Fawlty | 13-04-19 | 02:27

Welke wereldleider heeft meer voor elkaar gekregen met NK dan Trump?

Mahatma | 13-04-19 | 05:17

Alleen maar goed, zorgt voor meer vervreemding met die carrière politici met opleiding bestuurskunde die er alleen maar zitten voor dik baantje.

tragic1911 | 13-04-19 | 01:33

Badmeester, ben ik al bruin?

threeheadedmonkey | 13-04-19 | 01:27 | 4

@Tuborg øl | 13-04-19 | 01:39:
Nein, nur Öl. Sorry, slechte woordspeling als variatie op de uitspraak van je nick maar ik kon het niet laten. Ghehehe.

Basil Fawlty | 13-04-19 | 01:53

@Basil Fawlty | 13-04-19 | 01:53:
Lol, hij is leuk gevonden.

Tuborg øl | 13-04-19 | 02:19

@Tuborg øl | 13-04-19 | 02:19:
Tak! ;-)

Basil Fawlty | 13-04-19 | 02:33
▼ 1 antwoord verborgen

Hiermee bekend de VVD wel zijn echte kleur..

Niet alleen groen, maar ook zo politiek correct als het maar zijn kan.

Van GroenLinks en dergelijke weet je tenminste nog aan welke kant ze staan.

VVD is daarentegen en ongeleid projectiel geworden zonder inhoud..

killRoy1982 | 13-04-19 | 01:15

Als je jezelf buitenspel plaatst en je je profileert als een 1 item partij (tegen windmolens) dan doe je niet mee.

Jan Dribbel | 13-04-19 | 01:08 | 5

Zelfs linkse partijen twijfelen over windmolens....

FvD is tegen de debiele energietransitie die er nu ligt.

Mahatma | 13-04-19 | 05:15

Dag Ja , met buitenspel bedoel jij denk ik ,dat men het linkse partijkartelspel niet meespeelt. Er zijn inderdaad mensen die niet links politiek correct zijn ; u vindt dit niet kunnen ?

Koning BongoBongo | 13-04-19 | 08:06

Het maakt jou allemaal niet uit he Dribbel?

Rest In Privacy | 13-04-19 | 08:06
▼ 2 antwoorden verborgen

Democratie is als een trein. We stappen uit wanneer we aankomen op het station dat wij wensen."
Erdogan is een groot voorbeeld voor de hedendaagse politiek.

Ruimedenker | 13-04-19 | 00:50

15% van Nederland en nog 5% PVV wil geen klimaatonzin. De rest stemt op Groenlinks of VVD, of er tussen in, dat is om het even. Die willen allemaal veel met klimaat.

Kunnen we zeuren over uitsluiting maar dat is totaal niet aan de orde. De standpunten van FvD zijn gewoon simpelweg niet meerderheid waardig.

Inferi0r | 13-04-19 | 00:42 | 12

Niet iedere kiezer zal hebben gestemd met het klimaat in het achterhoofd. Ik zou sowieso FvD stemmen nog voor de klimaatwet er was.

Mahatma | 13-04-19 | 05:13

Volgens mij is het percentage dat geen klimaatonzin veel en veel goter ,simpelweg om het feit dat dit een hele hele dure grap is en dat raakt de Hollander in de beurs.... en flink . En daar houdt de Hollander niet van .

Koning BongoBongo | 13-04-19 | 08:08

Zolang er wereldwijd nog een explosie is van de bevolking is wat de goede Nederlander wil bereiken een utopie. Want die nieuwe bevolking wil en terecht hetzlefde als wij, eten drinken, auto etc.

Slough | 13-04-19 | 09:53
▼ 9 antwoorden verborgen

Komt helemaal goed dus.

lacucaracha | 13-04-19 | 00:34

Dat is een beetje dom van de provinciebesturen want dan graven ze hun eigen graf. De kiezer is niet gek, die pikt het niet meer dat er niet naar zijn stem wordt geluisterd. Bij de volgende verkiezing gaat een vette afstraffing komen.

De VVD lekker heulen met Groenlinks om een meerderheidsstem te krijgen, wie had dat nog kunnen denken. Hans Wiegel daten met Femke Halsema, dat was ooit toch iets onbestaanbaars, of ben ik nou gek. Mijn stempotlood in ieder geval niet. Die baardmans waar Eva Jinek 's nachts stiekem van droomt en die ze niet durft te onderbreken, daar stem ik dan op! Jeuj!

DitjaarkrijgikAOW | 13-04-19 | 00:27 | 1

Laat ze maar zo doorgaan, hoe meer FvD gebasht wordt, hoe hoger ze in de peilingen komen... Nog twee jaar te gaan... Op de verkiezingen van 23 mei na dan. Maar ook dan zie ik FvD groeien.

Opinion1970 | 13-04-19 | 00:48

Ah, iets met cordon nog wat... Een Berliner muur, een Trump wall. Ach, die breken we wel af, steen voor steen!

Mr_Pikibelly | 13-04-19 | 00:21

Wanneer FvD en PVV geen absolute meerderheid halen kom je nooit van de altijd maar samenklontende kartelpartijen af. Ze vormen met mindeheden toch weer de meerderheid. Dat blijkt we uit de Provincies nu. Nu heeft FvD overigens ook wel een programma die haaks staat op die bukkende provincies richting Den Haag m.b.t. klimaatbeleid, Europamacht. Etc.

Dus bij de ooit 2e Kamerverkiezingen moet er een wonder gebeuren.

Jan, Leiden | 12-04-19 | 23:54 | 4

@kotelet | 12-04-19 | 23:56: Die Dijkhoff gaat zich nog ontpoppen als veel rechtser dan hij momenteel is..... mark my words.

Koning BongoBongo | 13-04-19 | 08:11

@Koning BongoBongo | 13-04-19 | 08:11: Ik hoop het! Zolang Mark er nog zit is er geen enkele kans dat ik ooit nog VVD stem... maar ook zonder Mark zullen ze grote schoonmaak moeten houden.

Augustwoman | 13-04-19 | 09:48

@Koning BongoBongo | 13-04-19 | 08:11:
Sorry, geloof er niets van. VVD gaat nog eerder down the drain met 3 linkse partijen dan dat ze het licht gunnen in de ogen van PVV en het FvD ! Lulkoek dat ze rechts zijn. Ze zijn kartelmacht.

Jan, Leiden | 13-04-19 | 13:06
▼ 1 antwoord verborgen

Prima dat ze nog even in de oppositie zitten en ervaring op kunnen doen in de slangenkuil die politiek heeft. Ondertussen groeit de aanhang en bij de volgende TK verkiezingen kan niemand meer om ze heen.

Arnold Layne | 12-04-19 | 23:49 | 3

Ik hoop van ganser harte dat de VVD-ers eens wakker worden.
#eetzeleeg.

knutsel_ | 12-04-19 | 23:50

De vvd is hartstikke wakker, het is de EU, het kimaat en waarschijnlijk ook het vluchtenlingen beleid waar ze te veel belangen hebben.

marrretje | 13-04-19 | 03:38

Och ja, bij de PVV werd er tenminste nog het een en ander in elkaar gedraaid, zodat men een "valide" argument had om hen te negeren. Nu neemt men blijkbaar niet eens meer die moeite. Prima, maar wij zijn het volk. Binnenkort Europese verkiezingen: stem----> ze >------- weg!

kotelet | 12-04-19 | 23:49 | 1

Ze hebben het wel geprobeert. Het komt heus niet vanzelf dat alle staatsmedia het forum als nazi's probeert weg te zetten. Het pakte alleen niet zo goed uit.

marrretje | 13-04-19 | 03:43

Misschien, heeeel misschien is de reden dat ze er toch niet klaar voor zijn. Dat bij de eerste verkennende gesprekken de kersverse van de straat getrokken FvD gedelegeerden geen idee hadden over hun eigen standpunt mbt de provinciale agenda die verder gaat dan windmolens en zonnepanelen. Tja dan wordt het wel lastig allemaal. Wellicht ook nog te druk met verhuizen naar de provincie waar ze gekozen zijn.

JanP999 | 12-04-19 | 23:47

Hoe meer ze FvD negeren, hoe groter hij wordt.
Het uitlachen is nu negeren geworden.
De volgende stap zou geweld moeten zijn..
we gaan het zien of ze nog steeds zo achterlijk zich weer zó voor lul te zien zetten.

Ray69 | 12-04-19 | 23:37 | 5

Viagra?

Rest In Privacy | 13-04-19 | 06:33

Kijk uit voor een BanRay.

Ruimedenker | 13-04-19 | 07:12

First they ignore you
Then they laugh at you
Then they fight you
Then you win.

Augustwoman | 13-04-19 | 09:49
▼ 2 antwoorden verborgen

Het FvD zal geen idiote linkse klimaat platanen uitvoeren in de Provincies... Als ze daarom worden uitgesloten :prima. De VVD en Cda zouden met gedoogsteun van 50 plus en PVV een hele andere koers kunnen varen. Cda en VVD doen dat nu niet. Die wachten op de doorrekening van de klimaat hysterie plannen. Dan gaan ze rorp8 dat dit niet kan en dan klapt het kabinet. Pinokkio gaat naar Brussel. Dijkhof gooit de koers om en gaat praten met Forum.
Drammers 666, en VVD krijgen bij de EU verkiezingen een forse tik. Forum zal fors groeien omdat hun kiezers nu wel zullen opkomen. En Forum zal zetels pakken van VVD en PVV. Alle Eurosceptische partijen zullen fors winnen in mei. De Christendemocraten (Merkel cs) en socialisten (timmerfrans) zullen hun meerderheid verliezen. Alde (nazi verhofstad) zal wellicht moeten aanschuiven??

FrankOngerust | 12-04-19 | 23:14 | 2

En van CDA en van de SP en van D666.

kaasfondue | 13-04-19 | 00:39

Nee hoor, Dijkhof gaat met klimaatplannen door de drain met links en economie stort dan compleet in. En zelfs dat maakt niet uit, zolang de door hen bestempelde fascistische PVV en FvD maar geen ruimte krijgen, zie alvast de voorbode bij de provincies.

Jan, Leiden | 13-04-19 | 13:20

Ja, laten we vooral NIET naar het volk luisteren! Referendum afpakken, Brusselse idioterie door de strot duwen, bloeiende economie maar geen cent méér te besteden, duurste auto's, energie, huizen en geen studiefinanciering, bejaarden met een 24 uurs luier en de grooooote winnaar van de verkiezingen overal buiten houden.
Als je iets een bananenrepubliek mag noemen, is het NL wel.

Angélica de Sancé | 12-04-19 | 23:14 | 4

Correctie, 15% van het volk. Thats it.

captainobvious | 12-04-19 | 23:47

Dat is de vreugde van het kapitalisme. Pakken wat je pakken kan.

oplichter | 13-04-19 | 00:06
▼ 1 antwoord verborgen

Vooral zo doorgaan.
Als er iets is wat dit uitwijst is dat Forum gewoon gelijk heeft over het kartel.
Voor wat betreft het onderwijs: waar rook is, is vuur.

Slogra | 12-04-19 | 23:08

Misschien is het dan maar eens tijd dat die dure mensen in die grote dure provincie gebouwen op een doodgewone maandag morgen geconfronteerd worden met uitzinnige en bloeddorstige provinciale meutes die schreeuwend in lokale spraak en zwaaiend met hooivorken en fakkels om het monster van de totalitariteit uit te drijven ? Zodat die dure pafzakkers en stofdozen met hun Italiaanse schoentjes en trendy mantelpakjes op zijn minst een keer in hun leven het schandalig goor in hun broekje doen ? Bij wijze van loutering dan. Zodat de democratie alsnog kan spreken. En om te weten dat je alles vroeg of laat terugkrijgt. Met dessert.

suscrofa | 12-04-19 | 23:04 | 4

'Aon de lantaor'n!'

bisbisbis | 12-04-19 | 23:21

Lol. Provinciale Statenlid is een partime baan voor een magere vergoeding. Die mensen zie je dus niet op een maandagochtend op het provinciehuis maar bij hun eigen baas/zaak.

Trans_Fimmermans | 13-04-19 | 18:06
▼ 1 antwoord verborgen

Als ik het FvD was zou ik in mijn verkiezingsprogramma pleiten voor afschaffing van deze overbodige (kartel)bestuurslaag.

knutsel_ | 12-04-19 | 23:01 | 22

@knutsel_ | 13-04-19 | 00:27:
Nattebever, je bent corrupt geworden door het tuigh waar je mee omgaat.
Opzouten.

Ongeblustekalk | 13-04-19 | 01:07

Hahaha nogmaals , geen idee he? Ik ben knutsel. Je weet wel hardcore. Bever is een andere.

knutsel_ | 13-04-19 | 01:34
▼ 19 antwoorden verborgen

Een reden te meer om op het FVD te stemmen. Net zo lang tot de andere partijen er niet meer omheen kunnen.

miff | 12-04-19 | 22:58

23 mei.
Het kan zo mooi worden.
En alvast lid worden voor maar 25 luttele euries om mee te varen op de renaissancevloot.
Waarom niet?

oplichter | 12-04-19 | 22:56 | 3

Hebben jullie ook een sex-cruiseboot, met spannende gescheiden milfjes die er nog iets haar op hebben?

Oprisp | 12-04-19 | 23:09

Geploeter in de polder.
Met een volle speciekar telkens heen en weer terug op een steigerplankje, terwijl de Beamix ter plekke klaar staat.

Oprisp | 12-04-19 | 22:53

In Flevoland maken ze ook geen kans want windmolenboeren van het CDA en de VVD willen wel hun subsidie veilig stellen .
Het wordt een giftige combinatie van Groen-Links met het CDA en de VVD .

elevator | 12-04-19 | 22:52

‘Democratie’ komt uit het Grieks. ‘Demos’ betekent namelijk ‘volk’, en ‘kratos’ betekent ‘negeren’, dus ik zie het probleem niet?

JackStick | 12-04-19 | 22:52 | 1

"Cratie" in democratie komt van kratein (κρατειν) als in "heersen". ;-)

Basil Fawlty | 13-04-19 | 00:03

Over 4 jaar zullen ze smeken.

Rest In Privacy | 12-04-19 | 22:51

In Nederland zijn we allemaal gelijk en sluiten we niemand uit...

ik2! | 12-04-19 | 22:45 | 2

Echt wel, sticker op je voorhoofd en een doelwit ben je. Maakt niet meer uit wat je zegt. Dan gaan mensen 'paf' roepen.

kloopindeslootjijook | 13-04-19 | 14:30

Was te verwachten.

Laat links zichzelf maar helemaal onmogelijk maken.

Nu moet alleen die 80% van Nederland die fout stemt nog wakker worden. En dan, heel misschien, kunnen we weer gaan bouwen aan dat relaxte land dat we ooit hadden.

Padjepejer | 12-04-19 | 22:44

Tja regeren is compromissen (durven) sluiten. Moest FVD niets van hebben, dus nogal wiedes dat je er dan snel uit vliegt.
Laat die knakkers eerst maar eens volwassen worden.

RandyBiel | 12-04-19 | 22:40 | 8

@brekebeen | 12-04-19 | 22:46:
In z'n boek over het 'Partijkartel' stelt ie dat compromissen aan verkiezings bedrog grenst, en het wantrouwen doet toenemen.
Zou nogal zwak overkomen als ie dan direct bereid zou zijn om in ene wel compromissen te gaan sluiten.
Maar goed, wat ik al zei, laat ze eerst maar eens volwassen worden. Ook op andere punten (EU) is het afzwakken al begonnen.

RandyBiel | 13-04-19 | 07:30

www.geenstijl.nl/5147170/niet-normaal... pvda was volwassen, dement geworden en nu? Je gelooft niet in machtsmisbruik, doorslaan tot aan het criminele aan toe. begrijp ik. Onbekende wereld voor jou.

Rest In Privacy | 13-04-19 | 08:14
▼ 5 antwoorden verborgen

democratie bestaat niet meer. de stem wordt genegeerd en weg gepolderd door de politieke elite.

Rest In Privacy | 12-04-19 | 22:37 | 1

Het overgrote deel van de kiezers heeft gestemd op partijen die incompatibel zijn met FvD en PVV.

JTKDM | 12-04-19 | 23:06

Mooi, dan winnen zowel forum als PVV bij de EU-verkiezing ruig.

brekebeen | 12-04-19 | 22:36

Prima, beter keihard oppositie voeren tegen windmolens en weides met zonnepanelen dan koste wat het kost willen meebesturen en misschien miskleunen.

witwas | 12-04-19 | 22:35 | 2

Oppositie voeren tegen windmolens... ik moet gelijk denken aan Don Quijote op zijn ezeltje.

Winter_is_coming | 12-04-19 | 22:40

Dat is wel waar het in veel provincies om draait [..]

witwas | 12-04-19 | 23:02

Ook OT, maar goed, vrijdagavond. Trump vind ik wel een beetje een mafklapper, maar dit is toch wel echt een grappige zet.
www.ad.nl/buitenland/trump-wil-illega...

de ondode dichter | 12-04-19 | 22:32 | 5

@Zwezerik Zo'n mooie stad, misschien wel de meest "Europese" van Amerika.

knutsel_ | 12-04-19 | 23:19

Troll Trump gaat als een trein sinds de uitspraak ^_^

Slogra | 12-04-19 | 23:51

@Slogra | 12-04-19 | 23:51: ik vond die 'Where is global warming when you need it?!' ook prachtig. Gewoon, omdat het kan.

Kleine_Deugniet | 12-04-19 | 23:57
▼ 2 antwoorden verborgen

Typisch democratie he, de grote winnaar bij voorbaat uitsluiten op rechts. En vervolgens je ziel verkopen aan links en gewoon je eigen plan blijven trekken.

Perebek | 12-04-19 | 22:32 | 1

Hetzelfde als in Rotterdam is gebeurd.

Mahatma | 13-04-19 | 04:58

Dus als ik het goed begrijp gaat FvD niet in provinciale besturen terechtkomen. Betekent dat dan ook dat hen de zetels in de Eerste Kamer aan de neus voorbij gaan? Hoe zit dat precies?

marcoplarco | 12-04-19 | 22:31 | 2

Nee, de zetels in de eerste kamer worden gekozen door de gedeputeerden, en dat gaat gewoon naar rato. Zuid Holland heeft een aantal gedeputeerden van Forum, en die kiezen een of meer senatoren voor de eerste kamer.

brekebeen | 12-04-19 | 22:39

OT: Op verdenking van vuurwapenhandel is vrijdag een tbs’er opgepakt op de Forensisch Psychiatrische Afdeling (FPA) in Heiloo. Dit is een soortgelijke kliniek als die in Den Dolder waar Michael P. zat, de verkrachter en moordenaar van Anne Faber.
www.telegraaf.nl/nieuws/3439082/tbs-e...

Jan Leul | 12-04-19 | 22:26 | 2

Wtf? Vuutwapenhandel is wel wat anders dan sigarettencontrabande in de petoet. Zijn die hekken en deuren zo lek als een vergiet?

Winter_is_coming | 12-04-19 | 22:32

Het is nog vroeg, andere partijen weten er niet zo raad mee.
Dat wil wel zeggen dat FvD blijkbaar afwijkt van de andere partijen. En dat zal ook de reden zijn dat mensen er op stemmen. Het gaat dus prima.

kloopindeslootjijook | 12-04-19 | 22:25

FvD is de enige liberale partij in ons land. D66 liberaal noemen is lachwekkend en wil net als de vvd opleggen aan de burger hoe deze moet leven in alle facetten.
Net als linkse partijen, ik zie dan ook geen verschil.
Niemand ziet meer verschil.

Dus het enige alternatief voor links is liberaal FvD stemmen om onze identiteit te behouden.
Dat demense in amsterdam nog steeds met de poten omhoog staan, moet geen belemmering zijn.

Ongeblustekalk | 12-04-19 | 22:24


Ik heb de VVD van Noord-Holland de laatste jaren niet op enig milieubewustzijn kunnen betrappen. VVD levert hier al jaren de gedeputeerde op verkeer. Het credo is al die tijd: asfalteren overal! Daar doen ze alles voor. Dat het milieu de splijtzwam zou zijn tussen VVD en FvD, is dus klinklare onzin.

Paljas | 12-04-19 | 22:22

FvD is nog te klein en heeft geen mainstream mening. Op zich is dat ook niet erg, zo kunnen ze zich goed voorbereiden op de toekomst. Mijn hoop is dat uitsluiting voor meer mensen een trigger is om op FvD te stemmen.

BozePaarseMan | 12-04-19 | 22:20 | 3

Wat is klein? Grootste bij de laatste verkiezingen. Derde ledenpartij. Meeste bezoek ledenbijeenkomsten. Meest actief op online media. Grootste reddit. ....
Geen mainstream mening is een compliment vermoedbik dan maar.

Winter_is_coming | 12-04-19 | 22:24

Het partijkartel graaft steeds dieper haar eigen graf.

van heinde en verre | 12-04-19 | 22:18

FvD schreeuwt moord en brand maar zo slecht komt dit niet uit. Het meeregeren in de (relatief onbelangrijke) PS weegt niet op tegen het bijbehorend afbreukrisico, met al die nieuwe afgevaardigden.

Rustig aan de zijlijn blijven, "cordon sanitaire" roepen, oppositie voeren en niets fout laten gaan tot de verkiezingen voor het EP. Tegen die tijd doen de liberalen het in hun broek.

SjonnieC | 12-04-19 | 22:17 | 2

Waar en Wanneer heeft FvD "moord en brand geschreeuwd"? Wat ik altijd zie is dat ze juist erg rustig blijven, ondanks de linkse stront die over ze wordt uitgestort.

brekebeen | 12-04-19 | 22:42

Niet mee regeren in de P.S. heeft zo zijn voordelen. Je raakt als relatief jonge partij geen mensen kwijt die je beter elders kunt inzetten.
En ben je ook nergens verantwoordelijk voor. Je hoeft geen compromissen te sluiten en daardoor kun je je standpunten beter uiteen zetten.

Osdorpertje | 12-04-19 | 23:15

Je gaat een waanzinnige coalitie van liberaal (nep), extreem links en religieus krijgen om FvD maar buiten te sluiten. En allemaal zullen ze hun Judaspenningen eisen in het handjeklap van de politieke koehandel.

Osdorpertje | 12-04-19 | 22:16

Prima. Weer een reden om FvD te stemmen. Die linkse tv en dit soort gedoe draagt alleen maar bij aan de groei.

Blanke_Vlaai | 12-04-19 | 22:15

In heel Europa zie je dat men wakker wordt. Dit heeft gewoon even wat tijd nodig.

FredKlep | 12-04-19 | 22:15

OK de boemerang dan.

suscrofa | 12-04-19 | 22:15

Ik ben in dubio
Worden provinciebestuurders provinciebestuurders omdat zij dat vanuit een ideaal motief doen of omdat zij zo aanzien vergaren.
Laten zij hun echte opinies varen ten opzichte van partij punten vanwege het groter belang of eigen belang?
Nemen zij beslissingen omdat het is wat de inwoners willen of omdat carrière op plek een staat?
Nu ik het zo opschrijf is mijn dubio verdwenen

Olleke | 12-04-19 | 22:12 | 10

www.geenstijl.nl/5147170/niet-normaal...
Zieken- en bejaardenverzorgsters (m/v) doen ook echt goed werk! Dat betaalt slecht maar moreel bezien staan die zwaar boven eikeltjes met een stropdas die niet snappen waarom de spijker niet in een betonnen muur gaat en ze nu opeens een blauwe nagel krijgen.

Jan-Joris-Jaap-Joop | 12-04-19 | 22:37

@Winter_is_coming | 12-04-19 | 22:34: straaljager piloot, maar te slechte ogen en muzikant wat ik wel als hobby doe met eigen studio.
Dus voor een kwart geslaagd

Olleke | 12-04-19 | 22:40

@Jan-Joris-Jaap-Joop | 12-04-19 | 22:37: Wat zgn managers, en dat geldt voor 80% van de bedrijven, niet snappen is dat zij moeten luisteren naar de mensen die op de werkvloer staan. Ik ben een voorstander voor het idee dat leidinggevenden zich minstens een maand per jaar op de werkvloer moeten begeven. Desnoods anoniem (undercover boss styl) zodat zij horen maar vooral voelen wat er speelt en hoeveel oplossende ideeën klanten en werknemers hebben.

Olleke | 12-04-19 | 22:49
▼ 7 antwoorden verborgen

De LPF/PVV vergelijkingen vliegen hier, onterecht, om je oren.
De FvD heeft van de PVV ervaringen de les getrokken wél een brede beweging met leden te worden en zeer kritisch bestuirskandidaten te selecteren.
FvD heeft uit het debacle LPF de les getrokken heel veel energie te stoppen in de opbouw van een partij, ledenactivatie, neerzetten van een kader en selectie van bestuurskandidaten. Succesvol lijkt het, er lijken geen bestuurskandidaten door de mand te vallen ondanks dat de MSM allen onder de loep heeft gelegd. Het bereik op de online media is groot. Ledenbijeenkomsten zijn frequent en worden goed bezocht, ook door jongeren. Verder zijn de standpunten toegelicht en goed terug te vinden, dat is bij de meeste partijen wel anders.
Kortom: FvD blijft ver weg van de valkuilen van LPF/PVV en groeit snel als beweging. De tijd zal leren hoe zich dat verder ontwikkelt.

Winter_is_coming | 12-04-19 | 22:12

Mooi Topic! Zoals Rutte III: de kiezer trok naar rechts en dus zoek ik de verbinding met links....

Lorejas | 12-04-19 | 22:12

Na volgende verkiezingen gaan we zien wat democratie nog waard is. Is het dan de opgetelde som van minderheden die de macht aan zich blijft trekken of mag een winnaar ook meedoen? Wie is meerder en mag minder zich verdedigen?

Jan-Joris-Jaap-Joop | 12-04-19 | 22:11

Ach ja, aflopende zaak die linkse coalities. Is het niet nu, dan is het wel bij de 2e kamerverkiezingen.
Laat ze maar uitsluiten, wir schaffen das.

MaxiCosi24 | 12-04-19 | 22:06 | 5

Wat HK zegt.

knutsel_ | 12-04-19 | 23:42

@knutsel_ | 12-04-19 | 23:42:
Als de onder chef het zegt, zal het wel zo zijn?
Rechts bestaat in ons bestel niet, alleen al dat zo benoemen is een bewijs van onvermogen.

Ongeblustekalk | 13-04-19 | 00:29

@Hollende_Kleurling | 12-04-19 | 22:16: Denk ik ook. De identiteitspolitiek en slachtoffermentaliteit welke 'links' aan een flink aantal minderheden hecht zorgt voor onnodige frictie. Beter een succes maken van hoe Nederland nu is en ophouden met megalomane projecten als 'energietransitie'.

MaxiCosi24 | 13-04-19 | 01:21
▼ 2 antwoorden verborgen

VVD'ers luisteren allemaal stiekem naar Vroege Vogels op Radio1.
Tijd om uit de kast te komen.

Rest In Privacy | 12-04-19 | 22:05 | 3

De nestkast, of die andere?

Cue_The_Deer | 12-04-19 | 22:16

Nederland heeft de facto een twee partijen-systeem gekregen. Met aan de extreem linker kant team Kartel & klimaat-aap, voor al uw EU belangen en globalisme..

daar tegenover demense met de door media en BN'ers met poep bekogelde- en door nieuwe fascisten belaagde FvD en PVV.

Katsjing, meer smaken zijn er niet

Jan Passant mk2 | 12-04-19 | 22:05

Geef Tesla de schuld en hup, nieuwe verkiezingen. Twee jaar nog de leugens en het verbranden van geld, dat wil niemand toch?

Diepstrotje | 12-04-19 | 22:04

Zo groot is FvD nou ook weer niet, slechts de minst kleine snipper. De verenigde regentenpartij heeft een comfortabele ook deze verkiezingen weer ruimschoots gewonnen.

JTKDM | 12-04-19 | 22:01

Ik hoop echt dat Forum hun standpunt ten aanzien van 5G nog gaat herzien.
Echt teleurstellend dat ze daar kritiekloos in mee gaan.

Moriarty | 12-04-19 | 21:56

Gewoon doornegeren, is alleen maar goed voor FvD.

NeedIsaymore? | 12-04-19 | 21:52 | 3

Dat zeiden ze over de PVV ook.

Ongeblustekalk | 12-04-19 | 22:01

De uitkomst waarvan je wist dat ie zou komen.

Gomezlopez | 12-04-19 | 21:52

FvD heeft alleen maar meegedaan met deze verkiezingen om in de eerste kamer te komen. Ik denk dat ze er niet echt rouwig om zijn dat ze geen deel uitmaken van de coalities.

yeps | 12-04-19 | 21:50

Het lijkt erop dat ze het LPF scenario nog eens dunnetjes over willen doen.

Vanilla | 12-04-19 | 21:49

Schitterend joh, laat maar gaan. Het is een soort politieke Pavlov-reactie.

willem n | 12-04-19 | 21:49

Forum moet gewoon nog even geduld hebben, ze hebben de goodwill aan hun kant en uiteindelijk zal men niet om Forum heen kunnen. Ze moeten alleen gruwelijk opletten dat ze deze voorsprong niet te grabbel gooien met rare uitspraken of vreemde ruzies binnen de partij, dan is het zo weer afgelopen met ze.

LonelyWanker | 12-04-19 | 21:49 | 1

Inderdaad, heeft de PVV ook geen goed gedaan.

Gokmaar | 12-04-19 | 21:56

Prima toch dat de VVD graag in zee gaat met antisemitisch GroenLinks? Laat de VVD eindelijk zien waar ze voor staat. Vijand Van Democratie, Vriend Van Antisemisme.

El Rico Grande | 12-04-19 | 21:48 | 1

Precies dit. Ratten zijn het.

Blanke_Vlaai | 12-04-19 | 22:13

De kiezer heeft altijd gelijk. Hoor je politici of journalisten nooit meer over.

padbuffel | 12-04-19 | 21:46

Rutte vliegt links uit de bocht met homovriendje Jesse. Zelfs Bolkestein vindt de vvd te links geworden.

Pislinq | 12-04-19 | 21:43

Dat geeft niet. Hoe harder ze uitsluiten hoe groter we worden.

IkWilOokWatZeggen | 12-04-19 | 21:43

Het komt vast goed. FvD is een partij met redelijke boreale standpunten en andere partijen gaan zich dat realiseren.

Ongeblustekalk | 12-04-19 | 21:41 | 1

Bij de volgende tweede kamer verkiezingen komt de uil uit de mouw.

keestelpro | 12-04-19 | 21:43

Uitsluiting = facisme. Zo kennen we de kartelpartijen weer.

Botte Hork | 12-04-19 | 21:39

Dit toont weer eens duidelijk aan dat Nederland alleen een democratie is op papier. In werkelijkheid is het gewoon een bange, politiek correcte, linkse dictatuur.

Kabouteraap | 12-04-19 | 21:38 | 3

Onzin. FVD heeft gewoon het stemrecht wat ze toekomt, net als alle andere partijen.

mark1487 | 12-04-19 | 23:14

@mark1487 | 12-04-19 | 23:14: Als de grootste partij meteen een cordon sanitaire om zich heen krijgt, en een rechtse partij als de VVD met Groen Links (!) een coalitie gaat vormen, dan heeft dit niks met democratie te maken maar slinkse spelletjes van met name de VVD die bang is om haar positie te verliezen. U dient de plaat voor uw kop te verwijderen alvorens 'onzin' te roepen.

Kabouteraap | 13-04-19 | 16:44

FvD ook uitgesloten in de provincie.
Poldermodel krijgt langzamerhand een andere betekenis.

keestelpro | 12-04-19 | 21:35 | 10

@Ongeblustekalk | 12-04-19 | 22:11: 'La provence' Niet eens bij stilgestaan! Amsterdam is dus echt het Parijs van het noorden. LOL!
GKJP: Nee man blijf reaguren! Gewoon vol erin gaan! Zoek het randje op en zorg dat je net niet gebanned word. XD

keestelpro | 12-04-19 | 23:26

Het poldermodel is feitelijk omgevormd naar drijfzandbak

kindapaas | 13-04-19 | 05:14
▼ 7 antwoorden verborgen

Perfect toch?
In de oppositie kan je niks verkloten.
Dus de promotiemachine hoog houden, en over 2 jaar nog veel meer stemmers hebben.
De huidige politiek kan het toch niet goed doen, dus tis kat in het bakkie.

mark1487 | 12-04-19 | 21:35

Dit is prima. Zo maken ze FvD nog groter.

Mahatma | 12-04-19 | 21:35 | 2

Hak mijn been er maar af, daar wordt mijn andere been sterker van.

Echt, zulk gelul, dit.

vanBarchum | 13-04-19 | 09:13

@vanBarchum | 13-04-19 | 09:13:
Het is een algemeen bekend en erkend fenomeen dat politieke partijen in de oppositie groeien, en dat regeringspartijen krimpen....

Dus ik ben bang dat uw metafoor niet opgaat.

libertat | 13-04-19 | 10:10

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie
Online Casino | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen