Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Feynman en/of Feiten: GeleHesjes krijgen de kogel

Politieagenten worden per uur betaald, militairen niet.

lol

Het leger mag orde gaan houden met een Famas. Generaal Bruno Leray sluit schieten met scherpe munitie op Franse burgers niet uit. Het is oorlog.

Le nouveau France! Vive la republique! Mort à la foule! Een paar weken terug liet deze documentaire zien hoe er gericht door de politie geschoten werd. Wapens werden tegen de veiligheidsinstructies in misbruikt. Omstanders werden verminkt of gehandicapt. Dat was blijkbaar niet genoeg.

Zie bijvoorbeeld deze facebookvideo. Deze filmer staat stil in het midden van een groot plein. Na 9:00 stilstaan wordt zijn oog uit zijn hoofd geschoten. Hij is niet alleen. Er zijn ruim twintig mensen met een oog armer. Aangezien het vrij lastig is gericht iemands oog eruit te knallen, moet er een beleid zijn mensen voor het hoofd te schieten. Dat is direct tegen iedere training en veiligheidsinstructie in.

De negentienjarige Lola maakte dat eerder mee. Ze stond op een bankje te filmen. Werd in het gezicht geraakt met een flashball en liep een drievoudige kaakfractuur op. De burgemeester kwam langs haar bed, maar vergat excuses aan te bieden. Het lijkt wel beleid om te voorkomen dat video's van demonstraties sociale media bereiken, en daarmee de protesten aanwakkeren. Ondertussen zorgen video's van verminkte demonstranten ervoor dat mensen niet meer de straat op durven. Terrorisme vanuit Macron.

Social

Macron weet Frankrijk niet te verzoenen en besluit nu overtollige meningen af te schieten alsof het herten op de Oostvaardersplassen zijn. Van politiestaat tot militaire gunta. Koning Maxima ziet straks de dwaze moeders al lopen over het Champs Élysée. Terwijl een professor uit de bocht vliegt over Thierry Baudet, blijkt het echte gevaar gewoon een sociaal liberale eurofiel te zijn. De EU is een droom, en dit doel heiligt alle middelen.

Het is Macron die ingezet wordt als sterke man in de Brexit, terwijl hij in eigen land aantoont waarom die nodig is. De laatste keer dat militairen in Frankrijk werden ingezet te orde te bewaken was 1948. Hetzelfde jaar dat een voorspellend boekje uitkwam geschreven door een Brit. Al drie jaar staan de Britten politiek lijnrecht tegenover elkaar, zonder veldslag. Zij wel.

Tijdens de terroristische aanslag op Bataclan waren militairen ook al aanwezig in het straatbeeld. De politie vroeg de militairen het vuur te openen, maar dat mocht toen niet. Ze zijn er dus niet voor U. Het is onduidelijk wat deze militairen vandaag en morgen wel mogen tegen de gele hesjes. Ze hebben niet de juiste training of spullen, en worden met een volautomatisch wapen bevolen een statische positie in te nemen.

De inzet van militairen is ook financieel ingegeven. Politieagenten worden per uur betaald, militairen niet. De politie maakt al overuren sinds 17 november, en dat begint op te lopen. Tijd voor tijd of uitbetalen zijn voor Macron geen opties. Het begrotingstekort is al ruim 3% en de staatsschuld passeert de 102% BBP. Nota bene, tijdens hoogconjuctuur.

Deze geweldsorgie begon toen Macron aankondigde deze financiële malaise onder het mom van het milieu af te wentelen op de tuffende automobilist. Die moest door stevige accijnsverhogingen gedwongen worden de auto te laten staan, en niet meer naar het werk, de klant, een arts of een school te rijden.

Daarmee wordt steeds duidelijker wat de Europese visie is. De burger is een sluitpost die altijd moet opdraaien voor de staat. Zoals in de middeleeuwen een horige voor de lokale adel. De belangen van financiers van staatsschulden en de politieke kaste zijn leidend. Zo heeft Frankrijk een volledig positief reisadvies, waar deze beerput ontbreekt.

Social

Het Frankrijk van 2018/2019 is het Griekenland van 2008/2009. De schatkist is leeg, lenen is geen optie meer en austerity op de bevolking is de enige oplossing. Er volgt een pakket aan belastingverhogingen en uitkeringsverlagingen voor de bevolking. Protesten worden neergeslagen.

Allemaal onder het eufemisme economische hervormingen. Alsof afbraak van sociale zekerheid en kapot belasten van kleine ondernemingen en arbeiders een oplossing is. De staat beweegt zich dan voorbij het optimum van de laffercurve, en zal door gebrek aan economische groei onder de streep nog minder belasting innen, terwijl uitgaven voor onderdrukking en uitkeringen stijgen.

Europa kent als continent de laagste economische groei ter wereld. Werd in de afgelopen tien jaar ingehaald door Noord Amerika en Azië. Het lukt de EU niet de economische voorspoed te leveren die het belooft, zwemt in de ineffectieve kosten en wentelt dat af met een onacceptabele belastingdruk. Dit geeft een groep gevaarlijke zombies die niets meer te verliezen hebben.

Binnen Europa was het al gevaarlijk als politieke manifestatie vreedzaam een stukje papier in een plexiglas kubus te laten zakken. Er volgde een veldslag van paramilitaire politie tegen ongewapende burgers. Madrid koos voor de harde hand vanwege papier in Barcelona. Politici die de toevlucht zoeken tot geweld, hebben geen vertrouwen in hun eigen oplossingen.

Wie geweld gebruikt is af.

Reaguursels

Inloggen

Er.is vast een logische verklaring voor. Misschien krijgen ze wel per headshot betaald, of is er een soort onderlinge weddenschap gaande.

Ggroengras | 24-03-19 | 22:25

Allemaal blanke slachtoffers in de documentaire.
Toeval?

MistaRazista | 24-03-19 | 19:22

Het zal u allicht niet verrassen dat bij de eerste peiling voor de EU verkiezingen LREM als de grootste naar voren is gekomen.

Rest In Privacy | 24-03-19 | 19:13

Weggejorist

Of mag ik vandaag wel schrijven dat er al een tijdje franse demonstranten afgeknalt worden?

GetOffMyWify | 24-03-19 | 18:10

Dit was de eerste dag:
www.lejdd.fr/Societe/gilets-jaunes-24...
Dode één was een hesje die door een gewone burger, die in paniek was, omwer gereden werd. Dat is al 1 van de 12 die niet door politiegeweld is omgekomen. Want die waren helemaal op die plek aanwezig.

Rest In Privacy | 24-03-19 | 19:19

@Langshetrandje | 24-03-19 | 19:19:
De politie is altijd vol lievertjes. Zeker de franse agenten staan daar wereldwijd om bekend. Louter bloemen en snoepgoed delen ze uit. Het probleem, dat u vast en zeker wel begrijpt, is dat deze agenten hun geweldsmonopolie, simpelweg niet juist gebruiken. Een zeer zorgelijke ontwikkeling, met inderdaad al aantoonbare gewonden (en doden, al zijn het dan niet twaalf). Uw hang naar orde en gezag begrijp ik wel ergens, maar plaats het aub in een context waarin u het geweldsmonopolie meeneemt.

O2Neutraal | 25-03-19 | 13:44

Regime change begint altijd in Frankrijk. Au revoir ancien regime! Als dit alles doorzet komt die regime change ook hier. Fijn!

AMX pri | 24-03-19 | 12:09 | 1

Gaan we nu ook met onze F16 er heen? om deze dictator die zijn eigen volk bombardeer uit zijn hol te roken zoals Gaddafi, Saddam ,en anderen.
Of is dit anders valt dit onder Europese normen?

nico.ronda | 24-03-19 | 13:20

Macron is het lievelingetje van links dus er is geen ophef in de media over zijn optreden tegen de bevolking. Als sarkozy dit had gedaan dan hadden de media vol op hem ingehakt. Meten met 2 maten

SicSeb | 24-03-19 | 11:49 | 2

Oh Trump.

Mart6037 | 24-03-19 | 12:06

U moet eens aan een linkse Fransman vragen of MAcron het lievelingetje is van links. Wees niet verrast door het antwoord.

Rest In Privacy | 24-03-19 | 19:20

Het gaat straks in alle landen met grote aantallen statushouders / gastarbeiders / vluchtelingen / asielzoekers of hoe je ze ook wil noemen gebeuren. Deze last hangst als een molensteen om de nek van de Europese samenlevingen en is al tijden eigenlijk niet meer op te brengen. Terwijl de feiten worden verzwegen en schijnbaar genegeerd proberen de elites middels allerlei lastenverzwaringen en extra heffingen voor sprookjes en verzinsels het onvermijdbare uit te stellen maar deze weg leidt onherroepelijk naar ineenstorting en chaos.

Elessir | 24-03-19 | 11:28

geweld tijdens demonstraties helpt het of helpt het niet dat is de vraag. In oekraine heeft het geholpen met steun van VS en vooral EUrist Hans van Baalen. Snipers schoten op elkaar al dan niet false flag. Socialistisch Frankrijk is gewoon van binnen rot zonder hulp van VS of de russen en is een mooie voorbode hoe het gaat worden als D66 en Groenlinks aan de macht komen met hun geweldige plan het klimaatakkoord door te belasten via de bedrijven op uiteindelijk de burger

HetOorAakel | 24-03-19 | 11:13

Gericht in zijn oog geschoten... gericht op gezichten schiet...

"At the nine-minute mark, police start closing in. An explosion goes off. Seconds later, Rodrigues falls to the ground, badly hurt in the eye as his friends call for help."

Overdrijven is ook een vak ;)

BillyVetnippel | 24-03-19 | 10:55

Nou ben ik voorstander van Brexit (of grondige hervorming van de EU, maar dat is onwaarschijnlijk op dit moment) en heb voor de tweede keer op de FvD gestemd (bloemrijke verhalen over boreale uilen en mammoeten voor lief nemend) maar vind het inzetten van het leger om de openbare orde te handhaven en het slopen van andermans eigendom en in levensgevaar brengen van medeburgers te voorkomen best begrijpelijk.

Natuurlijk mag je geen disproportioneel geweld gebruiken en mensen expres ogen uitschieten, maar daarvoor heb je de rechtsgang. Bewijs voor een rechtbank en jury dat een agent of militair buitensporig veel geweld heeft gebruikt of gericht heeft geschoten. Of ga wellicht niet demonstreren in situaties die uit de hand dreigen te lopen...

Demonstreren is zogenaamd een grondrecht, maar ik heb het er nooit zo op gehad. Na al die Zwarte Pietenziekers, de Arabische "Lente" en willekeurig de ene demonstratie wel toestaan en de andere niet, nog minder. Revolutie via de straat heeft zelden een werkelijk beter resultaat opgeleverd dan het Ancien Régime. De Franse Revolutie bracht de Terreur, dictatuur van Napoleon, reactionaire terugkeer naar de oude absolute monarchie en een serie instabiele Republieken en daarna een veel te machtig eenmansshow-presidentschap. De Russische en Chinese Revoluties brachten chaos, burgeroorlog en tientallen jaren (tot nu toe in Beijing) van totalitaire onderdrukking en miljoenen doden. De Arabische Lente bracht anarchie, geweld en een dictatuur van Moslimsbroeders bij de eerste vrije verkiezingen in Egypte. Niet echt om over naar huis te schrijven.

Groot fan van democratie als dictatuur van een (in meerdere betekenissen van het woord) simpele meerderheid ben ik dus ook niet. Maar van een dictatoriale minderheid al helemaal niet. Zeker als die minderheid uit slechte verliezers en drammers bestaat, die als de uitslag van verkiezingen niet bevallen gaan roepen en krijsen, ondernemers hun winkelnering ontnemen en het openbaar leven verstoren door de openbare weg te blokkeren, tot ze hun zin krijgen.

Het maakt niet uit of het nu de anti-Trump-stumpers zijn, de Bremoaners die denken dat een petitie van desnoods de gehele miljoenenminderheid van Bremain-stemmers indruk moet maken als het referendum reeds geweest is en ze hebben verloren, of de Gilets Jaunes die niet kunnen accepteren dat volgens het Franse systeem nu eenmaal Macron is gekozen.

Voer liever campagne voor een acceptabel alternatief bij de volgende verkiezingen. Protesteer op privégrond met toestemming van de eigenaar en sloop niets. Plak een plakkaat met je mening achter je ramen, ga rondlopen met een shirt met een opdruk van je mening, zonder je op te dringen of een ander de weg te blokkeren. Geef je mening op internetfora om anderen te overtuigen. Ga desnoods staken of andere passieve weerstand bieden. Zonder dat je het "recht" hebt daarmee het bedrijf van je werkgever te slopen of vroegtijdse verkiezingen af te dwingen, tenzij er bij de vorige werkelijk sprake was van fraude of de regering zich als een dictatuur ontpopt die geen verkiezingen meer wil.

Maar de verkiezingen zijn geweest en komen op een (grond)wettelijk gepland tijdstip weer opnieuw. Je hebt je kans gehad en verloren, straks komt weer een nieuwe. Je kunt wel elk jaar opnieuw een Brexit\Bremain referendum gaan houden of nieuwe verkiezingen uitschrijven als een president impopulaire maatregelen neemt (of moet nemen) maar dat komt ook de stabiliteit en bestuurbaarheid van een land niet ten goede. Geef ze een aantal jaren de tijd, zodat ze ook noodzakelijke maar voor de meerderheid vervelende hervormingen kunnen doorvoeren en reken ze dan af bij de stembus.

Ik heb hier geloof ik ook al eerder gepleit om het leger in vredestijd een nuttige politietaak te geven. Klinkt misschien eng en fascistoïde (toen het destijds werd voorgesteld door een LPF-achtige partij was ik instinctief tegen) maar zolang het leger zich aan exact dezelfde burgerrechten en schietinstructie moet houden heeft het zo een dubbel nut: een afschrikwekkend middel tegen buitenlandse vijanden en helpen met meer "blauw" op straat. Het enige verschil is dan het uniform en het wapen, maar door een verdwaalde of gerichte politiekogel ben je ook morsdood. Per slot van rekening mochten ze in Afghanistan ook een politiemissie doen, en dat was toen zogenaamd ook geen probleem. Het probleem is niet het handhaven van de wet door wie, maar of die wet rechtvaardig en acceptabel is. Maar daar heb je verkiezingen voor en niet een protest of staking, laat staan openlijke geweldpleging.

Om even Thatcher te parafraseren: we moeten beslissen wie wij het land willen laten besturen: haar gekozen regering en het recht, of een meute? Ik zou zeggen haar regering, binnen de grenzen van rechtvaardigheid uiteraard.

Wol | 24-03-19 | 10:54 | 13

@hustler01 | 24-03-19 | 18:36:
Met de boel bij het oude laten of een compromis zoeken bedoel ik uiteraard niet tegen je programma ingaan, maar een oplossing zoeken die voor beide programma's acceptabel is. Of in ieder geval geen verslechtering. Zo'n compromis moet nooit inhouden dat we een stap terug maken, hooguit een pas op de plaats omdat we het niet eens zijn over een punt en daarop dan maar even niets doen.

Wol | 24-03-19 | 19:34

@Wol | 24-03-19 | 14:01: "Helaas blijft dan nog steeds het enige, relatief geweldloze wapen de verkiezingen."
Volgens mij was de meerderheid tegen de eu, ergens in 2000 , of 2002, en nog een keer in 2005. En ondanks die geweldloze verkiezingen is deze ellende er toch doorgedrukt. De gele hesjes zijn volgens mij geweldoos en ik sta volledig achter ze. Ook de boeren die kapot gaan aan eu regels steun ik, ookal ben ik van de poezenpartij en denken boeren dat die partij het slecht met ze voorheeft.
Dat er af en toe van die antifa's de boel komen kapen kunnen ze ook niets aan doen. Nouja, met mijn beperkte kennis ben ik dus niet tegen demonstreren. Zeker als de verkiezingen niet helpen omdat partijen op de een of andere manier niets doen voor hun burgers.

severalminutes | 24-03-19 | 20:02

@severalminutes | 24-03-19 | 20:02:
Ben het met je eens dat het negeren van die referenda een aanfluiting van de democratie was, maar helaas viel dat wel binnen het Nederlandse grondwettelijke stelsel. We zullen ons via de gewone verkiezingen gehoord moeten laten worden, wil men er niet om heen kunnen.

Probleem met demonstraties is dat er dus vrijwel altijd dat soort tuig tussen komt die de boel komt verzieken. Net als die rotjochies die een Pegida-demonstratie bij een moskee wisten weg te jagen door met flessen, stoelen of vuurwerk te gaan gooien. Of mensen die demonstreren vooral zien als een manier om een dikke middelvinger naar de gewone burgers op te steken i.p.v. werkelijke grieven of problemen aan te kaarten bij de overheid (denk aan die Anti-Pieten bijvoorbeeld).

Wol | 24-03-19 | 21:20
▼ 10 antwoorden verborgen

Ordeverstorend tuig moet je gewoon keihard aanpakken.

van Oeffelen | 24-03-19 | 10:51

Ik probeer het allemaal even te relativeren met in gedachte om de verbinding aan te gaan .
Een minderheid formeren om de meerderheid de les te lezen .
Ageren tegen kapitalisme .
Binnen de kleine groep is iedereen gelijk .
Om onze gelijk te halen presenteren we onze werkelijkheid als de waarheid.
Iedereen die het niet met ons eens is dient preventief geruimd te worden .

Waar doet dat mij toch aan denken ??

iopeth | 24-03-19 | 10:42 | 1

Bruin Links? D666?

The2Amendment | 24-03-19 | 12:59

Liberté, Egalité, Fraternité, Wegermé. Het is,LaLaLaLaLaLa France,want wegens Marianne,Jeanne en Allemanne.

cat22 | 24-03-19 | 10:39

Iedere burger moet gewoon een wapenvergunning gaan aanvragen. Kan gewoon.

Rest In Privacy | 24-03-19 | 10:14 | 1

Perfect plan

The2Amendment | 24-03-19 | 12:59

Uitstekend stuk deze week, Feynman!

Nog een saillant detail over het echtpaar Macron - naar aanleiding van de fotomontage boven het stuk (gemaakt met een foto van Acte 18, vorige week zaterdag).

Op 1 mei 2018 was een naaste medewerker van Macron, ene zekere Benalla, gekleed in politieuniform op straat om demonstranten neer te meppen.
In een reactie op de trappen heeft Macron naar aanleiding van dat schandaal gezegd (vrij vertaald): "Ik ben hier de enige verantwoordelijke. Als ze de verantwoordelijke willen hebben, komen ze me maar halen, ze weten waar ik woon".

Vandaar het strijdlied van de Gilets Jaunes: "Emmanuel Macron, oh lulhoofd, we komen je thuis ophalen".

Sinds Acte I, op 17 november 2018, is Macron IEDERE zaterdag ergens anders, maar nooit in het Elysée. Vorige week op ski-trip (vandaar de foto), deze week in een of ander kasteel elders in het land, et cetera.

Dus hij heeft een groot muil, maar knijpt ondertussen zijn billetjes stevig bij elkaar...

De Droit | 24-03-19 | 10:11 | 2

*gooit "op de trappen van het Elysée" omhoog - excuus

De Droit | 24-03-19 | 10:12

Is ie nooit thuis?

Rest In Privacy | 24-03-19 | 17:06

Dat gesprek met Elise Fajgeles die niet kon vertellen wat het minimumloon is, dat was ook niet al te snugger.
Daarmee constateren de gele hesjes dat de regering niet bezig is met de levenskwaliteit van gewone ploeterende mensen, en zelfs geen idee heeft hoe ze leven. 'Dan eten ze toch cake'
Intussen wordt de vermogensbelasting voor de elite met land en vastgoed en aandelen afgeschaft, en zegt Macron a la Rutte tegen een werkzoekende jongeman dat het heel simpel is om een andere baan te vinden, waarmee hij laat merken dat hij begrijpt wat de werkelijkheid is in heel Frankrijk.
Dat lijkt wel een beetje op het dividendbelastingverhaal, de bankencrisis en misschien ook wel op Groningen. Grote geld naar de elite en aandeelhouders, de ellende is voor de samenleving.
Zou aardig zijn als de FvD daar zich ook een keer over uit zou spreken, over de lusten-lasten verdeling.
Want dat zou best eens kunnen zijn, waar die gele hesjes boos over zijn.

kloopindeslootjijook | 24-03-19 | 10:10 | 2

'niet begrijpt' that is

kloopindeslootjijook | 24-03-19 | 10:12

Ik denk dat jij nog heel wat gaat leren over FvD.. dat zijn feitelijk technocraten.. en technocraten hebben het als het over lusten en lasten gaat maar over 1 ding: je gaat maar werken, dan komen de kusten vanzelf.

Epistulae_Morales | 24-03-19 | 10:37

Zijn dit nou die "interessante"tijden waar dat Chinese spreekwoord naar refereert? Laten we dan maar hopen voor alle betrokkenen dat ze niet interessanter worden.voor de Demonstrant die een kogel kopt, voor de soldaat die hem op bevel afvuurt en pas post traumatisch geconfronteerd wordt met zijn daad. Het inzetten van het leger voor politietaken is een bijzonder slecht idee. Een soldaat is daar niet voor getraind iemand die een soldaat daarvoor inzet is incompetent of bereid een soldaat te laten doen wat waar deze voor getraind is. Een soldaat is getraind de vijand uit te schakelen. Het eigen volk zou niet de vijand moeten zijn van een regering die dat volk vertegenwoordigt. Op het moment dat dit wel het geval is, dan is er echt iets heel goed mis. Dan komt er mogelijk een moment dat de soldaat beseft dat hij deel is van het volk waar hij uit voortkomt.Interessante tijden... dat zijn het zeker.

Ceevoo | 24-03-19 | 10:06 | 1

Ik vermoed dat het met scherp schieten toch echt een heel directe relatie heeft met het pure tuig dat er ook tussen loopt. Dat met stenen, metalen voorwerpen gooit en met katapults schiet ( lagerkogels) .. en ook plundert.
Macron heeft na de eerste paar weken al aangegeven dat het onverantwoord is om samen/tegelijkertijd met dat echte tuig te gaan demonstreren...

Epistulae_Morales | 24-03-19 | 10:41

Goh niet vreemd. Neem als voorbeeld de Franse spoorwegen (SNCF). Ontvangt jaarlijks 10,5 miljard aan subsidies maar heeft toch de laatste jaren een schuld opgebouwd van 47 miljard.
150.000 medewerkers. Merendeel geniet nog van de oude werknemersregelingen. Een voorbeeld. Een machinist die voor zijn 31ste bij de SNCF is begonnen, mag op zijn 52ste met pensioen. Andere functies kunnen met 57. Haalbaar toch?

kenny harder | 24-03-19 | 10:04 | 1

Gewoon met pensioen als je 40 jaar hebt gewerkt. Kan ook. Doen we niet.

kloopindeslootjijook | 24-03-19 | 10:32

Op de keper beschouwd worden de kogels betaald uit de misgelopen rente op onze pensioenfondsen.

laatste_waarschuwing | 24-03-19 | 09:58

Brussel gaat over lijken,maar dat wisten we al.

rein9576 | 24-03-19 | 09:53

Toch is het verstandig voor gewone burgers om de juiste conclusies te trekken uit deze Franse casus en vooral de reactie van EU en lidstaten er op. Eurocraten en Eurofielen schuwen niets om hun politiek door te drukken. Demonisering was al gemeengoed en de laatste jaren dus politionele acties en geweld. Dictatoriale instrumenten, de zwarte klauwen van donkere harten.
Het tijd is om ook in onze maatschappij eurocraten en eurofielen op meer dan armlengte afstand te plaatsen. Zij streven een dictatuur na en zijn dus gevaarlijk voor iedere normale burger.
.
Wees veilig.

Parel van het Zuiden | 24-03-19 | 09:52 | 4

@EEnzame SchizofrEEN | 24-03-19 | 09:57: ik begreep van iemand dat op radio1 of nos werd gezegd dat een petitie voor remain al 3miljoen x getekend is . Hoeveel volwassenen wonen er in Engeland? En hoezo kan een petitie niet worden gemanipuleerd door trollen?
Pleur je cookies weg en hop je kunt nog een keer tekenen.
Of kees1@... kees1000@... com, er is geen controle.
Maar de EU is er voor de burger, zoals in polen kritiek op de rechtstaat, griekenland kritiek op protesten, en nu Frankrijk waar de burger geofferd mag worden voor de grootheidswaanzin van enkele (dronken) bestuurders.

boerk | 24-03-19 | 10:37

@boerk | 24-03-19 | 10:37: Er wordt enkel 'naar de burger geluisterd' als dit in het straatje van de politiek past. Zo niet, dan wordt er met een loep gezocht naar een zondebok/troll, om vervolgens het hele proces als ongeldig te bestempelen.
En inderdaad, 'De EU is er voor de burger... NOT'.

EEnzame SchizofrEEN | 24-03-19 | 11:48

“In Parijs werd de situatie ook gespannen toen de stoet demonstranten de Franse filosoof Alain Finkielkraut op straat tegenkwam. Woedende demonstranten riepen in het Frans antisemitische leuzen naar de man van Pools-Joodse origine. „Een uitbarsting van haat in zijn zuiverste vorm”, schreef minister van Binnenlandse Zaken Christophe Castaner in een reactie op Twitter.”

Stond gewoon in de Telegraaf van vorig weekend.. toch echt MSM...

@EEnzame SchizofrEEN | 24-03-19 | 09:57:

Epistulae_Morales | 24-03-19 | 11:59
▼ 1 antwoord verborgen

Frankrijk, het land met het grootst aantal niet Westerse allochtonen die vaak ook nog eens leven van een uitkering. Hoe gaan ze dat doen bij de volgende harde crisis die ongetwijfeld komt, als het geld echt helemaal op is.

sprietatoom | 24-03-19 | 09:45 | 3

Optie 1: aankloppen bij Mutti Merkel. Het is de enige reden voor het nogal ongemakkelijke huwelijk tussen FR en DU; financiële gebondenheid.
Optie 2: failliet verklaren en opnieuw beginnen? Ik weet niet exact hoe dit werkt maar zie de elite er voor aan om dit te regelen, vooral om hun eigen hachie te redden.
Optie 3: total wipeout. Volledige burgeroorlog tussen 3 groepen: elite, import en 'de Franse burgers'.
De elite heeft officieel geweldsmonopolie, de import heeft beschikking over illegale wapens en is gesterkt door een rotsvaste overtuiging dat hun denkbeeldige god altijd gelijk heeft (en hebben ervaren strijders uit het midden-oosten, en de Franse burgers hebben de aantallen maar nauwelijks de middelen.
'Gelukkig' zit er een bufferzone tussen FR en NL. Arm België.

EEnzame SchizofrEEN | 24-03-19 | 10:07

Dan gaan die kut frambozen gewoon hun hand weer ophouwen bij de euSSr.

WayneGretzky*99* | 24-03-19 | 10:14

@EEnzame SchizofrEEN | 24-03-19 | 10:07: optie 2 mag blijkbaar niet van de euSSr... zie Griekenland dus mag verNederland nogmaals de portemonnee trekken voor dat takke land.

WayneGretzky*99* | 24-03-19 | 10:18

13 x 2..... verrassend

Fatwabuster | 24-03-19 | 09:46

Ik ben het alleen niet zo eens met die laatste alinea uit het artikel. Er zijn zijn nog (maximaal) twee jaren te gaan. Ruim de tijd om de hypocrisie van een partij als GL te ontmaskeren.

Als je groen wil zijn, prima, houd er dan wel rekening mee dat dit een radicale verandering van levensstijl met zich meebrengt. Ik denk niet dat de verwende jeugd hier op zit te wachten met hun reislust en hun electronische apparatuur.
Je kunt botweg niet alles afkopen qua natuur en milieu. Lijkt me verstandig als Thierry dit pijnpunt eens even heel duidelijk maakt.

knutsel_ | 24-03-19 | 09:58

Laten we eerlijk zijn. Er moet meer gefriemeld worden in het leven.

HoerieHarry | 24-03-19 | 09:33 | 2

Kijk, da's een standpunt dat hout snijdt!
HoerieHarry for President! (in Frankrijk, dat dan weer wel).

EEnzame SchizofrEEN | 24-03-19 | 10:09

It takes two to tango Harry...

Koning BongoBongo | 24-03-19 | 17:03

De Franse politieagent schijnt het ook niet zo lekker te hebben qua werkomstandigheden. Kakkerlakken, muizen en ander ongedierte, kantoren staan onder water door lekkages, wc’s die maanden niet meer doorspoelen, politieauto's zijn bejaard en rijden rond met gaten in de carrosserie met 500k op de teller, celdeuren defect.

"
De Franse politievakbond UPNI is daarom een actie gestart: de achterban is opgeroepen om in het geheim foto's te maken van hun werkplek met gebreken en die op te sturen. "We waren zelf ook gechoqueerd door wat we allemaal te zien kregen", vertelt Thomas, een van de leidinggevenden van de UPNI. "We hadden niet gedacht dat we zo veel foto's zouden binnenkrijgen en ook niet dat de situatie zó ernstig was."
"
nos.nl/artikel/2190455-ongedierte-en-...

Intussen wordt de vermogensbelasting van de superrijke top die vastgoed en land hebben en waarmee het goed gaat en die lekker leven afgeschaft, en de mensen die moeilijk hebben krijgen het nog moeilijker. Politieagenten incluis.

kloopindeslootjijook | 24-03-19 | 09:29 | 2

Ik zou zeggen; politie trek een geel hesje aan en schiet de goede kant op.

JohnJames_001 | 24-03-19 | 09:45

Meedogenloos tegen het eigen volk. De Fransen kennende gaat dat daar helemaal ontsporen, voorzover al niet het geval. Heel anders dan die makke schapen in Nederland die zich graag door een EU laten knippen en scheren.

SlimmeBelg | 24-03-19 | 09:26 | 4

@kloopindeslootjijook | 24-03-19 | 09:51: Zoals iemand al eerder schreef, drie groepen: De burgers, de onruststoker (door links gestuurd) en de import-'fransoos'. Je vergat de laatste groep, die vanuit de Banlieus ziet dat alle aandacht verdwijnt voor de islamitische opmars en de oproer goed kan gebruiken om te oefenen voor wanneer zij eventueel aan de macht willen komen.

EEnzame SchizofrEEN | 24-03-19 | 10:15

@EEnzame SchizofrEEN | 24-03-19 | 10:15:
Voor de lezers die toevallig niet weten wat Banlieue is:
Banlieue= buitenwijk waar veel arbeiders naartoe moesten omdat het stratenplan werd herzien (19e eeuw) om opstanden beter neer te kunnen slaan.
Banlieue-jongeren = jongeren van Noord-Afrikaanse afkomst.

kloopindeslootjijook | 24-03-19 | 10:49

@kloopindeslootjijook | 24-03-19 | 10:49: Dank je.
De vroegere arbeiderswijken zijn van origine bedoeld voor de laagst verdienende werkende mensen. Meestal goedkope woningen die door de toenmalige bewoners naar alle eer en geweten werden onderhouden. Bij de grote influx vanuit het middenoosten werden deze wijken aan de rand van de steden gebruikt als 'eerste woning' voor deze migranten, die slechts tijdelijk voor relatief weinig geld hier kwamen werken. Helaas, ze bleven, zorgden niet voor de woningen (want niet van mai) en de buurt verpauperde. Resultaat was dat de oorspronkelijke arbeiders er vandaan werden gejaagd, de wijken werden overgenomen door mensen die het niet zo nauw nemen, bij elkaar wel de taal spraken en al rap winkeltjes 'voor zichzelf'' openden. En hup, zo zaten de grotere steden waar van origine veel arbeiders woonden, plots met afgesloten wijken waar de lokale agent al lang niets meer te vertellen heeft en het maar afwachten is wat er precies wordt bekokstoofd.

EEnzame SchizofrEEN | 24-03-19 | 11:57
▼ 1 antwoord verborgen

Sinds de invoering van het geweldsmonopolie bij de overheid, meer dan 100 jaar geleden, is dit precies zoals de elite en heersende klasse het graag zien. Aangezien de bevolking al meer dan 100 jaar is ontwapent staat zij machteloos indien de overheid haar geweldsmonopolie misbruikt tegen haar eigen burgers. Dit is nu exact het geval. Het grote verschil met de door velen vervloekte Verenigde Staten is dat de wijze lieden die dit land, ironisch genoeg met grote hulp van diezelfde fransen, hebben opgericht, daar in hun grondwet rekening mee hebben gehouden.
De founding fathers wisten dat overheden zich op een bepaald moment misdragen tegen hun eigen burgers.
Vandaar het tweede amandement in de grondwet van de VS, welke garandeert dat burgers de middelen hebben om zich te verzetten en hun dictators te verdrijven op het moment dat dit zich voordoet.
Ik zou de heer Baudet en het FvD dan ook willen oproepen een dergelijk artikel op te laten nemen in de grondwet vsn de Nederlandse Republiek. Liefst direct na de abdicatie.
En tegen de Fransen zeg ik: citoyens, aux armes!!!

The2Amendment | 24-03-19 | 09:21 | 12

@Epistulae_Morales | 24-03-19 | 10:45: voor de FvD hoef je niet bang te zijn, de kogel komt van links zoals gewoonlijk. FvD’ers kunnen zich dan in ieder geval verdedigen.

The2Amendment | 24-03-19 | 13:01

Gewelds'recht' moet iedere burger hebben om zich te verdedigen tegen iedere geweldadige aanval.
De overheid is crimineel en corrupt tot het bot, geen ministerie uitgesloten!
Ze zijn nog minder dan stront, ook NL moet in opstand komen, ik ben het ook zat c'est ça

pickalilly | 24-03-19 | 20:30

wat een overdreven verhaal. de Franse regering heeft gewoon zoals overal het monopolie op geweld. Omdat er blijkbaar gevaarlijke situaties kunnen ontstaan waarbij levens van politie of omstanders in gevaar kunnen zijn. In dat uiterste geval en niet anders, mag een agent geweld gebruiken. Dat is een volledig normale instructie. Waarom dat uit zijn context wordt gehaald alsof er iets schandaligs is gebeurd begrijp ik niet helemaal met het effect ervan is dat men daar weer behoorlijk heftig op reageert.

Beste_Landgenoten | 24-03-19 | 21:15
▼ 9 antwoorden verborgen

De politie of het leger inzetten met geweld tegen de eigen bevolking kan ook averechts uitpakken, als die het zat zijn en zich tegen de machtshebbers keren kunnen de guillotines weer uit het vet .

Castor12 | 24-03-19 | 09:21 | 2

Waar moeten ze mee vechten? Ze hebben niks.

ZZP-er | 24-03-19 | 09:35

De Fransen komen er nu achter dat ze met de laatste Presidentsverkiezingen zijn gefopt. Macron won die verkiezingen door een gelikte campagne, door de EU geïnitieerd, gefaciliteerd en gefinancierd. Tegelijkertijd werd LePen zwaar gedemoniseerd, met haar zouden de jaren '30 en '40 immers terugkeren, dat was een vuile nazi ! Een schoolvoorbeeld van angst creëeren onder de mensen... En het plannetje van Brussel lukte, de Fransen trapten er in met boter en suiker. Maar nu ze zich realiseren dat die Macron slechts een trekpop is van Juncker c.s. en dat hun koopkracht alleen maar afneemt omdat ze op alle fronten worden gewassen, geknipt en geschoren (al die EU-gekte moet toch ergens van worden betaald), tja, nu worden ze dus boos. We gaan zien hoe dit afloopt. Eén ding weet ik wel, je kunt niet ongestraft op onschuldige mensen gaan schieten.

Motleycrew | 24-03-19 | 09:19

De Franse mentaliteit is anders dan de Nederlandse. Beide westers, maar toch nog flink anders. Dus, wat daar in Frankrijk gebeurt moet niet geprojecteerd worden op Nederland. Wij vechten geen veldslagen uit op straat, maar sluiten compromissen met elkaar. En, we moeten dus niet nauw samenwerken met Frankrijk, want dan vechten ze ons gewoon onredelijk en compromisloos de tent uit. Frankrijk probeert iedereen dictaten de strot door te duwen en heeft alleen oog voor het eigen belang. Dat is de Franse visie op de Europese Unie. #zinin

Rest In Privacy | 24-03-19 | 09:14 | 3

Zo is het, sla Usunier en Elias er maarl op na. Bij Belgie en Zuid Duitsland houdt Noord-West Europa op. Daaronder zijn het Romaanse Culturen. Daarom ontstaat er binnen 5-10 jaren een Noord en Zuid Europeese Unie.

Willem_Oltmans | 24-03-19 | 09:20

Dat zien we nu met KLM.

AdPatat1960 | 24-03-19 | 09:37

KLM is ook een goed voorbeeld. Culturen zijn oneindig veel sterker dan (geen) landsgrensen. Alsof politiek het weer, kustlijn, bergen en vegitatie kunnen veranderen en sterker zijn dan dat. Hoogmoed.l

Willem_Oltmans | 24-03-19 | 09:54

Zo belangrijk dit soort duiding! De toekomst voorspellen blijft lastig, maar dat er, vroeg of laat, economische tegenwind komt staat al vast. Geeft dat in NL het laatste zetje die het verzet tegen de politieke elite ook in NL doet losbarsten? #BierenChips

Rest In Privacy | 24-03-19 | 09:10

Dank je wel dat jullie als 1 van de weinigen het echte nieuws tonen hierover geenstijl. Respect hiervoor.

LateStageCapitalism | 24-03-19 | 09:10 | 1

hoe weet jij dat? was je erbij?

Beste_Landgenoten | 24-03-19 | 21:16

Waarom denken julluie dat Macron, Merkel en D66zo aandringen op een EU-leger?
Echt niet om buiten de EU de wereld te helpen hoor.
Dat leger is er puur en alleen om opstandige interne bevolking te terroriseren als dat moet. Want er komt een moment dat het franse leger dus niet gericht op haar eigen bevolking wil schieten. Dan kunnen ze gewoon een bataljon uit bijvoorbeeld Nederland dat gore klusje laten opknappen.

2voor12 | 24-03-19 | 09:09 | 5

Onder leiding van Reichfuhrer Verhofstadt.

HaatbaardKnipper | 24-03-19 | 09:25

Da's leuk zeg, bij een protest met gezellig wat ballonnetjes, malieveld, spandoekje wordt dus straks De ME uit de Oekraïne gehaald om de boel neer te knuppelen?

Zwezerik | 24-03-19 | 09:35
▼ 2 antwoorden verborgen

En destijds deed men niets tegen de Algerijnen en Marokkanen die duizenden auto's in de fik staken in de banlieues de Paris?

Watching the Wheels | 24-03-19 | 09:00 | 1

Ook deze demonstraties vinden weer plaats langs etnische scheidslijnen, je ziet geen Algerijnen bij de gele hesjes toch? Waarschijnlijk omdat die hun uitkeringen met gemak kunnen aanvullen met criminele activiteiten. Ze hebben er echt een zootje van laten maken.

Watching the Wheels | 24-03-19 | 09:04

Er moet een alternatief voor Macron de macht grijpen, net als in Brazilië. Macron moet weg. Echt weg. Achter de tralies.

Rheia | 24-03-19 | 08:59

Een goed voorbeeld wat het Socialisme doet voor de bevolking.

F1802 | 24-03-19 | 08:56 | 2

Dit is geen socialisme maar wanbeleid.

HeEnalu | 24-03-19 | 09:55

Het enige juiste dat een president hoort te doen in zo'n situatie is aftreden. Macron weigert dat. Stel je voor je wordt als werknemer ontslagen en je opent het vuur op je werkgever. Dit is hetzelfde. Macron hoort in een dwangbuis. Beter nog: haal die guillotine maar tevoorschijn.

Rheia | 24-03-19 | 08:54 | 1

Mijn werkgever steekt niet éérst mijn huis in de fik. Is dus niet hetzelfde.

Papa Jones | 24-03-19 | 09:18

Laten we blij zijn dat in Nederland geen huizen in de fik worden gestoken onder het mom 'demonstratie van gele hesjes'.

Papa Jones | 24-03-19 | 08:43

De mensen die alles plunderen en vernielen waren gewoon stro/zet mannen van de regering. Om op deze manier voor de regering, het voor mekaar te krijgen, om keihard op te kunnen optreden door militairen en politie tegen de burgers.

Voor de reden, dat het niet normaal is dat mensen plunderend door de straten lopen, bla, bla ,bla.

Niet links | 24-03-19 | 08:41 | 3

Doet mij denken aan die ‘tokkie’ gele hesjes die op straat ruimte maakte om er een ambulance vrij doorgang te geven. Macron zal die beelden natuurlijk haten....

JI-HAAT | 24-03-19 | 08:48

@Niet links | 24-03-19 | 08:41 |
Welnee, dat waren aanhangers van de black bloc die misbruik maken van de gele hesjes demonstratie.

Wasbakplasser | 24-03-19 | 09:04

@JI-HAAT | 24-03-19 | 08:48: ik zou ook een ambulance vrij doorlaten als iemand van mijn maten ligt te bloeden. Denk.toch.na...

Epistulae_Morales | 24-03-19 | 10:55

Met een machthebber die het leger tegen het eigen volk in durft te zetten loopt het meestal niet goed af.

devil13 | 24-03-19 | 08:31 | 2

Tijd om de hulp van de geallieerden in te roepen.

Rheia | 24-03-19 | 08:55

@Rheia | 24-03-19 | 08:55:
Op de Amerikanen hoeven we deze keer niet te rekenen, denk ik.
America First.
En gelijk hebben ze. Je kunt wel bezig blijven met die Europeanen.

VanBukkem | 24-03-19 | 09:44

Bij het vorige topic over de gele hesjes waren er hier mensen die de waarde van RT hier in twijfel trekken. De NOS zou het juiste nieuws hebben en RT zijn Russen, dus nep. RT brengt de beelden live, zonder commentaar, vaak langdurig van de camera van een persoon. NOS laat slechts korte stukjes zien. Dat alleen zou men te denken moeten geven. Maar bedenk ook alle censuur die vanuit de overheid over de bevolking is uitgestort de afgelopen jaren.

Natuurlijk, de Russen zullen best belang hebben bij de destabilisering van Europa. Maar als je daarvoor alleen maar hoeft mee te lopen in een protestmars, dan moet je wel heel naief zijn om te concluderen dat de NOS het ware nieuws brengt.

Foolonthehill | 24-03-19 | 08:31 | 17

@Beste_Landgenoten | 24-03-19 | 10:43: ik denk dat de beste methode im Baudet echt te leren kennen een coalitie met VVD is na de volgende verkiezingen. Technocraten.. wellicht een paar jaar puur neoliberaal beleid.
Ook hier geldt.. minderheden die je gebruikt voor het verleiden van de ex-PVV stemmer zijn behoorlijk beschermd door de grondwet. Een beetje pesten over hoofddoekjes en het is over... vervelend hoogstens.
De zichzelf overschattende middenklasse die dachten dat alles wat ze niet kunnen consumeren ligt aan anderen i.p.v. gemis aan eigen inkomsten of werkmoraal, of denkend at ze er recht op hebben..
en zeker de onderklasse die denkt dat ze recht hebben op dat anderen voor hun gaan zorgen zonder zelf überhaupt rendabel te zijn..
Oh we gaan mooie tijden tegemoet.. er gaan een hele hoop mensen veel sneller voelen wat FvD echt kan...

Epistulae_Morales | 24-03-19 | 11:02

@Epistulae_Morales | 24-03-19 | 11:02:
Ja de praktijk zal het uitwijzen. Ik voorspel dat veel stemmers teleurgesteld zullen raken in de weerbarstigheid van de werkelijkheid, omdat FvD ook niet de gouden oplossing in huis heeft voor al hun problemen en grieven. Of omdat gefrustreerde kiezers die zich niet gezien voelen nu ook niet gezien gaan worden.

Nee wayne, revanchisme is een verkeerde impuls. De onderklasse mag zichzelf de vraag stellen waarom zij dan zoveel recht zouden hebben op ale die zaken die zij eisen van "de elite". Waar verdienen zij dat dan aan? Aan alleen hun hun wensen of aan hun inzet? We hebben reeds een verzorgingsstaat die de scherpe kantjes van de ongelijkheid eraf haalt, de vraag is of iedereen van de wieg tot het graf behoed moet worden voor onheil en pech, maar ook voor onkunde, gebrek aan talent en luiheid. Waarom werken er Polen inj de kassen maar zitten veel NL-ers werkloos met een uitkering? Hebben zij dan allemaal een ziekte aan de handjes? Dan is het gemakkelijker om te wijzen naar de EU, de regering of de buitenlanders natuurlijk dan om van de bank te komen en aan het werk te gaan. Iemand anders de schuld geven is altijd erg populair geweest, vooral onder niksnutten.

Beste_Landgenoten | 24-03-19 | 15:26
▼ 14 antwoorden verborgen

Aanvulling: het is de msm aan te rekenen dat er geen nuances in berichtgeving wordt aangebracht, lees gedegen onderzoek. De msm is een schreeuwend bolwerk van eigen gelijk. Kijk hoe er met Baudet wordt omgesprongen. Er is geen ruimte meer voor heldere standpunten, geeigende kritiek op het falen van bestuur op alle niveaus: Europees, gecentraliseerd en gedecentraliseerd. Corruptie op enorme schaal wordt niet meer bestraft anders dan een boete die vele malen lager is dan het gefraudeerde som.
De burgers worden klein gemaakt door censuur, belastingverhogingen en desinformatie: de overheid beschermt..
Aan de horizon, onmiskenbaar zijn de contouren zichtbaar van een burgeroorlog en totale censuur. Wat schuilt in de catacomben van de onvrede, discriminatie, werkloosheid, segregatie, armoede, uitzichtloosheid zijn mannen die getraind zijn om te doden. Niet tegen de heersende elite, die zich gesteund voelt door de Trias Politica, maar tegen de weerloze burgers.

Taartmoment | 24-03-19 | 08:14 | 4

Mag je nog wel spreken over een trias politica? Uiteraard zijn op papier de drie machten nog van elkaar gesplitst, misschien kunnen we tegenwoordig beter spreken van een diplós politica, een duaal systeem. De elite, gevormd door overheid, die zichzelf onderhoudt via onder meer belastingen, de regels opstelt en zichzelf daarbij uit de wind houdt, de bewapende macht aanstuurt om voornamelijk zichzelf te beschermen en verdedigen, tegenover de bevolking, die voornamelijk dient om de elite te voeden.

EEnzame SchizofrEEN | 24-03-19 | 08:50

@Ben5570 | 24-03-19 | 08:46: Mijn dochter zei gisteren, Baudet, anti vrouwen, zo wordt het in Spanje neergezet,
Heb haar even verteld hoe het werkelijk zit.

gato | 24-03-19 | 08:57

@gato | 24-03-19 | 08:57: Spanje is dan ook een dom pauper land die helemaal hun muil moeten houden aangezien ze ook hun eigen bevolking in elkaar raggen.

WayneGretzky*99* | 24-03-19 | 10:44
▼ 1 antwoord verborgen

“Wie geweld gebruikt is af.”
Helaas is dat maar een opinie en in de grote boze wereld geen feit.

Irnerius | 24-03-19 | 08:13

En ze maken nog vieze zure wijn ook ...

Wekkertje | 24-03-19 | 08:06 | 3

Neem nou die rotzooi van Chateau Pétrus

ik_wacht_niet | 24-03-19 | 09:36

Hohoho, daar zijn de meningen over verdeeld. Smaken verschillen. Je kunt een boel van de Fransozen zeggen, ze maken wel goeie wijn. Vele malen beter dan die bocht uit die zogenaamde nieuwe wijnlanden.

VanBukkem | 24-03-19 | 09:40

Ik zie trouwens dat het al half tien geweest is.
*fles wijn open trekt*

VanBukkem | 24-03-19 | 09:41

Net als vorige week is Feynman ongekend scherp en sterk. Waar de stukken vroeger nog wel eens een tikkie "afgeraffeld" schenen zijn het nu unieke analyse pareltjes waar de wufte elite VPRO nog een punt aan kan zuigen. Echt verbluffend goed.

superjan | 24-03-19 | 07:59 | 4

Vooral de constatering dat het leger wordt ingezet als kostenbesparende maatregel vind ik een goeie. Helemaal waar natuurlijk, maar kom d'r maar eens op. Had ik nog niet bij stilgestaan. En je leest het nergens anders.
Scherp stukkie van Feynman inderdaad.

VanBukkem | 24-03-19 | 08:58

Eens !!!! ....

Pjotterdjotter | 24-03-19 | 09:30

@VanBukkem | 24-03-19 | 08:58: uiteraard leuk geschreven maar het leger wordt echt toch ingezet vanwege strategische motieven.
Ze zijn beter bewapend en die bewapening is helaas nodig in een land als Frankrijk..
Ze zijn niet noodzakelijk ‘lokaal’.. hebben geen binding met de bevolking.

Voor de rest: het is nog lang niet zo erg als in Mei 1968.. de groep gele hesjes is nl absoluut niet breed over de gehele bevolking verdeeld.
Anders dan in 1968 zijn er nl wel heel veel Fransen die helemaal geen economische problemen hebben of onverschillig kunnen zijn omdat het gewoon kan.. het is zelfs de meerderheid.. en de studenten doen ook niet mee

Epistulae_Morales | 24-03-19 | 11:11
▼ 1 antwoord verborgen

Linkse ‘anti-racisten’ roepen openlijk op Thierry Baudet dood te schieten, in demonstratie met GroenLinks ik zag trouwens ook banners van de PvdA daar , nu vraag ik mij af als er video beelden zijn zou je deze toch ook uitnodigen voor die bunker bij Schiphol en natuurlijk gelijk DNA opeisen , ik hoop op kamervragen

witchmaster | 24-03-19 | 07:54 | 3

Word Baudet al bewaakt? Dat is nu echt nodig.

De haat van de linkse elite tegen Baudet, je kunt daar idealisme is zien. Maar ik vind angst voor het verliezen van baanzekerheid en subsidiezekerheid voor henzelf waarschijnlijker. Als Baudet aan de macht komt dan gaat de bezem door de instituties. Linkse waardeloze uitvreters worden op straat gezet.

Wat ze zouden moeten doen ipv Baudet haten is hun leven beteren en beginnen bij te dragen aan de maatschappij.

Rest In Privacy | 24-03-19 | 09:28

@Sitting_targets | 24-03-19 | 09:28: "Waar is Volkert" wordt al geroepen in de linkse panelen, die lui menen dat echt dus ik denk dat we niet moeten wachten tot wat er met onze Pim gebeurd is, een man die zijn eigen tijd opofferde om ons land beter te maken. Kunnen we geen soort van burgerwacht maken anders, dit moet echt geen tweede keer meer gebeuren?

g[E]ulden | 24-03-19 | 15:34

Bankiers horen achter de tralies, niet aan het hoofd van een regering.

Rest In Privacy | 24-03-19 | 07:53 | 6

@hetgingperongeluk | 24-03-19 | 08:25: Misschien bedoelde Thierry Baudet dat wel met "boreaal": zorgen dat de kiezer door de bomen het bos niet meer ziet:)

Rest In Privacy | 24-03-19 | 09:03

@Hetkanverkeren | 24-03-19 | 09:03: nee Boreaal is codetaal voor ‘white supremacy’. Komt ook uit Frankrijk.. uit de koker van FN ( waar hij op audiëntie is geweest)

Epistulae_Morales | 24-03-19 | 11:26

@Epistulae_Morales | 24-03-19 | 11:26: Maar het betekent ook noordelijk. Niet zoveel de linkse msm aannemen voor zoete koek knul, laat framen maar aan hen over.

Acar_ketimun | 24-03-19 | 14:52
▼ 3 antwoorden verborgen

Nou, het leger heeft gisteren beestachtig huisgehouden. Vreselijk, al die slachtoffers!

JTKDM | 24-03-19 | 07:52

Als je het woordje Frankrijk vervangt door Duitsland.
Dan zie ik wel enige gelijkenis met 1934.

Gokmaar | 24-03-19 | 07:44 | 3

Lees eens een paar boeken over die periode. De vergelijking gaat volledig mank. In Duitsland waren de burgers dol enthousiast over hun leider, nu in Frankrijk kennelijk niet.

Mijn klomp breekt | 24-03-19 | 08:39

Beter is het om de vergelijking met 1787 en verder in Frankrijk. De Fransen waren toen ook al klaar met de adel en de religieuze leiders met hun invloed.
Aanleidingen toen: begroting niet op orde, hongersnood, handelsverdragen (ten faveure van een andere grootmacht), grootheidswaanzin van de kerk, duidelijke standen... Herkenbaar? Zeg het me maar.

EEnzame SchizofrEEN | 24-03-19 | 08:59

@EEnzame SchizofrEEN | 24-03-19 | 08:59: dit gebeurd in Frankrijk gewoon elke 50 jaar..
Napoleon heeft notabene met schrapnel en kanonnen op betogers geschoten
tijdens een demonstratie. Na 10 minuten was die demonstratie over en had hij genoeg goodwill gecreëerd om zijn politieke carrière te starten

Epistulae_Morales | 24-03-19 | 11:24

Misschiem omdat de gele hesjes beweging is gekaapt door links anarchistisch tuig die optrekken met criminele randgroepjongeren, en zij niet meer als doel hebben tot constructieve verandering te komen, maar gewooon de maatschappij willen slopen.
Verder is het grote probleem van west europa uieraard dat de belastingdruk steeds hoger wordt en de rek er wel zo'n beetje uit is bij de burger. Belastinggeld wordt vervolgens uitgegeven aan hobbies als kansloze immigranten binnenhalen en medische behandelingen van 1 miljoen per jaar per individu, die vervolgens nauwelijks werken. Kan niet meer.

zeeman73 | 24-03-19 | 07:37 | 2

Precies dit. Daarom maak ik me ook geen zorgen. De wal gaat nu heel snel het schip doen keren.

azijnseikerT | 24-03-19 | 08:16

Ik snap dat schieten dan ook volledig en er is ook al talloze keren voor gewaarschuwd.. het is onverantwoord tussen dat tuig te gaan staan.

Epistulae_Morales | 24-03-19 | 11:16

Kijk, daarvoor hebben Amerikanen nou een 2nd amendment; mocht de regering het in zijn hoofd halen om op burgers te gaan, dan kunnen en mogen die terugschieten.
Wie denkt de regering godverdomme wel niet dat ze is.
Mooi land is het toch.

VanBukkem | 24-03-19 | 07:14 | 5

@gato | 24-03-19 | 09:01: alsof er Frankrijk geen wapens achter voordeuren staan. Bij mij in dorp heeft 60 procent van de mensen een jachtvergunning.

Rest In Privacy | 24-03-19 | 09:13

Nee dat is niet de bedoeling het tweede amendement. Als je nl schiet op de overheid in de VS dan zijn ze alles behalve redelijk, voor enige reden vatbaar en uitermate zero tollerance...
Het tweede amendement is opgesteld ten tijde van dat de VS nog gewoon een Britse kolonie waren. En Amerikanen passen hun grondwet gewoon nooit aan.. foundation of core valies.. etc..

Epistulae_Morales | 24-03-19 | 11:19
▼ 2 antwoorden verborgen

In 2004 heb ik mij aangemeld in het Legion Etrangere in Aubagne nabij Marseille in Frankrijk. Tijdens het wachten, het was vrijdag, werden mensen zoals ik die zich hadden aangemeld verzameld in een kazernegebouw. Een gemileerde samenstelling van mensen. Tijdens het wachten en buiten roken stonden er mannen te schreeuwen aan de andere kant van het hek voor een sigaret: nagenoeg alleen mensen uit het voormalige oostblok en uit de voormalige Franse kolonien zoals Algerije, Marocco, Frans guinee, etc. De maandag daarop werd ik ingeschreven, moest mijn kleren, portmonnee, paspoort en rugzak inleveren. Ik kreeg een joggingtenue, ‘gave’ sportschoenen, een toilettasje. Ik werd naar een kamer op de eerste etage geleid met anderen en kreeg een bed en klerenkast toegewezen. Tijdens de psychologische en fitness testen door op het kazerneterrein van het hoofdkwartier van het 1e rep. Het schoonmaken van de badkamer van de generaal. De indoctrinatie van de geschiedenis van het Legion Etrangere. Tijdens de maaltijden in Manger plotseling opstaan en salueren omdat er een held van het Legion Etrangere binnenkwam met een aantal medailles van verdienste: een held. Op naar een nieuw avontuur..
Het vroegere en huidige Frankrijk is een land van racisme, ongelijkheid en misplaats grandeur. Steunend en puffend op het verleden, ook een verleden van De Gaulle. Macron, net als alle andere presidenten van Frankrijk, die gestudeerd hebben aan bijvoorbeeld de Sorbonne, hebben geen idee wat er leeft in de samenleving en vooral niet in de prachtwijken waar het een smeltkroes is van culturen en grote achterstand ( hier zijn keigoede films over gemaakt) waar nu de maffia, islamextremisme heersen. No-go gebieden voor politie.
Armoede en kansongelijkheid is een Voedingsbodem voor extremisme. Zie wijken als Kanaleneiland en Overvecht in Utrecht. De onvrede sijpelt naar de bovenlaag van ontevreden burgers die kenbaar en vreedzaam willen protesteren. Dan zijn er georganiseerde tuig aanwezig die bewust alles vernielen. Mij; vraag: georganiseerd door Macron en aanhang om zo de kracht uit de Gele hesjes beweging te halen? Of knokploegen uit de onderlaag van de maatschappij die wraak willen op de elite? Of beide?
De burgers in Europa, zoals Feijnman aangeeft zijn niets anders dan belastingbetalers die uitgeknepen migen worden en monddood mogen worden gemaakt. Ce la Vie.

Taartmoment | 24-03-19 | 07:05 | 6

@EEnzame SchizofrEEN | 24-03-19 | 09:11:

Eens. Ik denk dat Wahid en Mo meer gebaat zouden zijn met een aanpak die beide combineert: de aai, met een streng duwtje in de juiste richting.

Ooit begeleide ik een Marokkaanse stagiair die maar klaagde dat 'ie overal gediscrimineerd werd. Ik zei "Dat komt niet omdat je Marokkaan bent, maar door je kl#terige mentaliteit en werkhouding. Ga je ervoor of niet?" Toen mijn dochter geboren werd kreeg ik van hem het liefste kraamcadeautje ooit en bij een volgend bedrijf wist hij me weer te vinden voor een stage. Streng doch rechtvaardig, anders werkt het niet.

MickeyGouda | 24-03-19 | 09:30

@EEnzame SchizofrEEN | 24-03-19 | 09:11:
Schitterende omschrijving. Zo gaat dat. En niet alleen bij kinderen, dat gaat door. Ook bij volwassenen, alleen wordt het dan in euro''s uitgedrukt: wie goed en braaf gedrag vertoont, betaalt om het ongewenste gedrag in stand te kunnen houden c.q. te kunnen blijven financieren. De verloedering zal dus steeds sneller gaan.

Wering | 24-03-19 | 09:41

Respect en ik salueer u.

TonyMontana010 | 24-03-19 | 09:57
▼ 3 antwoorden verborgen

Sur le pont d'Avignon,
On y danse, on y danse,
Sur le pont d'Avignon,
On y danse exit Macron.

Rest In Privacy | 24-03-19 | 06:54

Zijn dat nou die Europese waarden van Juncker en Timmermans?

bergsbeklimmer | 24-03-19 | 06:46

macron staat ondertussen met uitgestreken smoel persconferenties te houden over hoe het met de britten en de brexit verder moet.

grapjasz | 24-03-19 | 06:45

Dus er worden militaire ingezet om gebouwen te beschermen, deze mogen schieten als hun in gevaar zijn of de levens van burgers in gevaar zijn. Dit lijken mij valse voorwendsels om geweld te gebruiken tegen verzet in de EU.

Willen ze echt met machine geweer gaan schieten op een menigte burgers?? Dan heb je echt de poppen aan het dansen.

Deze aankondiging is niet gedaan uit bescherming van de burgers, ik geloof er niks van!!! Er zijn dan wel gewonden gevallen etc, maar geen doden door het toedoen van politie, of vanuit de gele hesjes.

Dit voelt echt aan als een excuus om burgers te mogen elimineren, het franse leger moet dan ook echt gezien worden als eerste aggressor.

Ik vind die EU die zogenaamd voor stabiliteit en vrede zorgt maar een eng iets.

De gele hesjes zijn niet alleen maar tokkies xenofobe etc, er worden hele praat groepen samengesteld in dorpjes om te praten wat er anders moet. Macron heeft dit tot nu toe genegeerd. Ook zijn er veel gele hesjes die niet gaan opgeven omdat er al zoveel gewonden zijn gevallen, dat pikken ze niet.

CyberFreak | 24-03-19 | 05:27 | 7

Er al TWAALF doden. Dat had inderdaad ook in mijn bijdrage gemoeten.

Feynman | 24-03-19 | 07:49

@Feynman | 24-03-19 | 07:49: Ja opzich wel, maar het blijft wel een feit dit deze casualties niet door de politie zijn veroorzaakt. Maar het geeft wel aan hoe gedreven de mensen in Frankrijk zijn, en ook dat er voor sommige geen weg meer terug is.

Wat ik ook benoemswaardig vind is dat zenders zoals RT objectieve en volledige live beelden vrijgeven op youtube zonder commentaar. De media in de EU ontbreekt elk spoort van zulke journalistiek en worden de gillet jaune compleet zwart gemaakt.

Een groot deel van de hele hesjes vertrouwen de MSM totaal niet meer hierdoor, echter het probleem dat ontstaat doordat er zoveel geframed word vanuit de MSM dat je veel yellow jackets naar conspiracy ziet over stappen, dit komt omdat echt door het gebrek aan juiste informatie en dat deze conspiracy websites zelfs betrouwbaarder zijn dan de MSM. Het probleem met conspiracy is weer dat het als katalystor werkt als het gaat om haat aan te wakkeren naar de gevestigde orde.

Ik geloof hierdoor ook dat juist door de propaganda in MSM, frankrijk zichzelf in voet schiet. MSM Had hier op een fatsoenlijke manier verslag van moeten doen om te voorkomen dat de franse naar alternatieve media overstapen. Het is vergelijkbaar wat er in Nederland gebeurd en de FvD. Slechte berichtgeving jaagt de mensen juist verder naar de FvD.

Maar goed wie ben ik.

CyberFreak | 24-03-19 | 09:19
▼ 4 antwoorden verborgen

Poetin vindt het allemaal prachtig, zoals al die Europese landen zichzelf kapot aan het slopen zijn. Nog een beetje olie op het vuur met fake news op Facebook en over een jaartje of wat kunnen ze de Baltische staten weer terugpakken.

Schroedinger | 24-03-19 | 04:54 | 5

Hoe weet je dat? Poetin heeft baat bij stabiliteit en handel. Niet bij chaos en extremisme.

superjan | 24-03-19 | 08:04

@superjan | 24-03-19 | 08:04: Dan heb je de Russische staatstelevisie nog niet gezien en hoe die de Russen ophitst tegen de Europeanen.

Schroedinger | 24-03-19 | 12:09
▼ 2 antwoorden verborgen

Lieve mensjes,
Schrijf u in bij de locale schietvereniging en u mag geheel legaal 5 wapens en 10.000 stuks munitie hebben. Laat t nooit je hoofddoel zijn maar als t kantelpint bereikt wordt heb je met 250 man genoeg speelgoed om heel die politieke poppenkast de nek om te draaien..

Gvd stelletje malloten.

schoon-schip-maken | 24-03-19 | 03:55 | 6

Ja maar ja, als je je inschrijft bij een schietclub, sta je meteen geregistreerd. Als dan de poep de ventilator dreigt te raken, weten ze meteen wie ze bijtijds van zijn bed moeten lichten.

VanBukkem | 24-03-19 | 08:29

Er zijn nogal wat voorwaarden....
en los van de duur van de aanvraag zijn er ook nogal wat kosten aan verbonden..
en je moet uit je bed komen...

Epistulae_Morales | 24-03-19 | 11:30

@VanBukkem | 24-03-19 | 08:29: ja en ben je ook gelijk ‘vuurwapengevaarlijk’. . Dat is bepalend voor hie ze binnenkomen...:)

Epistulae_Morales | 24-03-19 | 11:31
▼ 3 antwoorden verborgen

De ware staat van de Franse economie wordt al zo’ n dertig jaar lang voor de rest van Europa verborgen gehouden. En zodra als die ware staat bekend wordt, is dat ook meteen het einde van de EU.

bisbisbis | 24-03-19 | 03:37 | 6

@Basil Fawlty | 24-03-19 | 04:50: Ik ben blij om dit te lezen, je tegels zijn zeer informatief. Om over Frankrijk nog iet te melden, het volgende. De Fransen hebben Italië en Griekenland erbij gerommeld om zelf niet het slechtste kindje van de EU-klas te zijn. Ze hebben zich nooit aan de begrotingscijfers gehouden en de EU heeft dit oogluikend toegestaan, ze zijn een groot risico voor de toekomst en ik zie geen ommekeer, eerder andersom, Macron neemt steeds hardere maatregels die een averechts effect gaan hebben. Ik weet zelf ook niet wat met Frankrijk te doen om het economisch te laten groeien, ze zijn vrij protectionistisch, het is een enorm groot land, kost veel geld om te onderhouden. Misschien ligt de sleutel wel in de scholing van de vele immigranten?

g[E]ulden | 24-03-19 | 07:35

@Basil Fawlty | 24-03-19 | 04:31: Kijk, daarvoor wordt de reservepot van de pensioenbetalers ingezet.Deze 1700 miljard wordt door de politiek beschouwd als zijnde staat-eigendom.

Ben5570 | 24-03-19 | 09:10

@Basil Fawlty | 24-03-19 | 04:50: kijk dat vind ik nou mooi hier in de panelen: tussen al die mensen zitten er ook die je precies kunnen uitleggen hoe de vork aan de steel zit. @Feynman: bel eens met Basil, hier zit een compleet feuilleton.

ole guapa | 24-03-19 | 09:29
▼ 3 antwoorden verborgen

Goed slopen is een kunst.
Ik heb het niet over Frankrijk maar over de sloop van de Sint Sebastiaansbrug in Delft.
Na een intro van een maand wordt nu het hele weekend 24 uur per dag doorgewerkt door een goed geoliede sloopploeg met van die zware rupsbandenvoertuigen die de laatste resten van de brug van gewapend beton verpulveren en knippen.
Vrijdagnacht werd het ijzeren bewegend brugdeel eerst met thermische lansen bewerkt en daarna met twee forse kranen uit zijn voegen getild.
Wat overblijft is , wat de Duitsers noemen, een trümmelberg.
Een meters dikke laag van betonnen brokstukken en heel veel ijzerwerk.
Klasse.

Jan Dribbel | 24-03-19 | 03:05 | 2

Jij hebt al een week de tv niet aan begrijp ik.

reagluurder010 | 24-03-19 | 08:08

Maar zeker, goed slopen is een kunst.

reagluurder010 | 24-03-19 | 08:09

De Fransen zijn een stelletje zeikerds bij elkaar.
Als een leraar op z'n 58 ste met pensioen gaat, hoe denk je dan het land draaiende te houden?
Wie het weet mag het zeggen.

HoerieHarry | 24-03-19 | 02:56 | 6

@Basil Fawlty | 24-03-19 | 03:05: 57+53=110,,,

ZwarteDag | 24-03-19 | 03:19

@ZwarteDag | 24-03-19 | 03:19:
Sorry. (kijk naar mijn glas wijn en misschien tijd om naar bed te gaan) 57-43. Mijn oude traderbaas (valutahandelaar) zou me spreekwoordelijk vol in de kloten hebben getrapt voor deze fout. Bugger.
En dank voor subtiele verwijzing amigo! ;-)

Basil Fawlty | 24-03-19 | 04:04

@Basil Fawlty | 24-03-19 | 03:05: inderdaad, de leraren en de rest van de publieke sector en semipublieke sector hadden masaal op Macron gestemd en zullen hem nog wel steunen. Die hebben decennia lang vrijelijk mogen demonstreren en iedere keer hun zin gehad. Nu de gewone man het een keer zat is is het voor de elite wel een probleem.

down | 24-03-19 | 08:19
▼ 3 antwoorden verborgen

De antifa heeft bereikt wat ze willen en het banlieu Noord en West Afrikaanse tuig heeft vorige Louis Vuitton mogen plunderen voor hun nichtentasjes en hebben Macron het voer gegeven om de vreedzame anti EU gele hesjes te onderdrukken en de MSM in Nederland gelooft zijn BS. Man man man.

Basil Fawlty | 24-03-19 | 02:30 | 4

@HoerieHarry | 24-03-19 | 02:42:
U is te vriendelijk. ;-)
Maar Harry, Iedere zaterdagochtend krijg ik via reaguurders (dank daarvoor) hier de link naar de live RT feed. Gehaat door de MSM en ook natuurlijk youtube want die vermelden dat RT eigendom is van de Russische staat en dat is fout (bottomline) maar die feed is objectief. Je ziet een mijnheer/mevrouw meelopen met de demonstratie zonder commentaar, gewoon live. En tot een uur of 1 is het allemaal vreedzaam en dan opeens zie je opeens de antifa in zwart en het banlieu tuig dat eindelijk na een nachtr drugsrunnen uit de zure lappen is gevallen vooraan staan en de boel verzieken. De vreedzame gele hesje proberen het te voorkomen maar er is geen houden aan, Het scum verziekt iedere demonstatie, keer op keer.

Basil Fawlty | 24-03-19 | 03:01

@Basil Fawlty | 24-03-19 | 03
Basil, kom op man. Je maakt je volgens mij iets te druk.
De problemen, die ik ook zie, lossen zich vanzelf op. Uiteindelijk hoop ik.

HoerieHarry | 24-03-19 | 03:06

@HoerieHarry | 24-03-19 | 03:06:
Neu, neu Harry ik maak mij niet druk. Ik constateer slechts (zoals men dat zo mooi noemt). Maar van wat ik lees hier van reaguurders die in Frankrijk wonen staat het water toch behoorlijk aan de lippen bij menig Fransman (en dan hebben we het niet over de ambtenaren). Als dat niet het geval zou zijn dan zou de verkoop van gele hesjes lager zijn. ;-)

Basil Fawlty | 24-03-19 | 03:12
▼ 1 antwoord verborgen

Citaat: Europa kent als continent de laagste economische groei ter wereld. Werd in de afgelopen tien jaar ingehaald door Noord Amerika en Azië.
------
Groei zegt niets over de levensstandaard. Groei van een economie die al optimaal draait hoeft geen groei te genereren wanneer zelfs een stilstand of achteruitgang een prima economisch resultaat levert waar alle ander landen nog een hele inhaalslag moeten maken. Economische groei wat ten kostte gaat van veel kostbaarder producten zoals ruimte (leefruimte, natuur) en milieu zal later een dikke kostenpost opleveren. Daar komen al die hard groeiende economieën langzaam maar zeker achter. Die fase hebben wij grotendeels achter de rug. Al wordt hier nog steeds veel ruimte benut met te laagwaardig en te arbeidsintensieve productie...... Maar goed, Ik hoop dat de EU zeepbel snel uit elkaar barst waar Frankrijk best voorop mee mag lopen...

dijkbewaker | 24-03-19 | 02:18 | 3

Dat is idd zo. Die groei in procenten zegt totaal niets. China is daar een goed voorbeeld van. Helpen hun eigen land totaal naar de kloten, mensen lopen met mondkapjes rond vanwege de vervuiling, wonen in woondozen van 5 m2, werken 60 uur per week voor een hongerloon en de wijven zijn op.
Topland.
Echt een successtory.

Ichneumonidae | 24-03-19 | 02:29

Als je in China 150 meter riool aanlegt heb je daar gelijk 1% groei...
in de EU moet je iets meer doen voor die groei...

Epistulae_Morales | 24-03-19 | 11:33

@Ichneumonidae | 24-03-19 | 02:29: en het mooie is,.. zelf zijn ze zo geconditioneerd dat ze dat ook echt vinden.. moet je nagaan waar die vandaan kwamen..

Epistulae_Morales | 24-03-19 | 11:34

Zoals een Engelse maat vanavond cynisch zei: "Let's vote for a deranged idiot, boinking a dinosaur just to avoid that the most popular woman in France gets into power. So much for feminism." Ghehehe.

Basil Fawlty | 24-03-19 | 02:17

Dit is wat je krijgt als je de wapenwet voor burgers volledig dichttimmert. Ik wacht met smart op een tweede amendement wanneer Thierry aan de macht is. Afgelopen met deze geweldsmonopolie.

OpperGek | 24-03-19 | 02:10 | 2

Hou het simpel.. geef Tjierie zijn geliefde Zwitserse dwingende referendum
En dan wachten we gewoon op het eerste voorstel voor referendum om een bepaalde politieke partij te verbieden..

Kijk dus uit waarvoor je kiest...

Epistulae_Morales | 24-03-19 | 11:38

In een beetje zichzelf respecterende dictatuur is het normaal burgers dood te schieten die tegen de junta protesteren.

Frankrijk is een soort van democratie, volgens de verklaring van zowel de junta en de EU. Dus de vraag is "is deze stelling waar"!

Jan Passant mk2 | 24-03-19 | 01:35 | 2

U verspreid nepnieuws. Als goed EU-inwoner heb ik daarvan melding gemaakt bij de bevoegde autoriteiten. En nu: Naam! Burgerservicenummer! IBAN!

kotelet | 24-03-19 | 01:52

Je melding heeft effect kotelet, er staat nu een aantal in zwart geklede heren op mijn voordeur te bonken en een goede impressie te geven van den Duitsche vordering tot openen van deuren door zwijnenhonden.
Is dat het nieuwe EU-leger in oprichting? Zijn zij al zindelijk zodat ik ze binnen kan laten?

Jan Passant mk2 | 24-03-19 | 14:53
-weggejorist-
Hurdy Gurdy Man | 24-03-19 | 01:33 | 1

By the way, voor de mensen daar e het nog niet doorhadden: Collega Rutte heeft hier precies dezelfde (door Europa afgedwongen) milieutaks opgelegd. Maar dan op het gas. Het verklaard tevens waarom alle LEDS van die D66-robot zo overenthousiast 'groen' aan het knipperen zijn.

kotelet | 24-03-19 | 01:28 | 2

En op elektriciteit dacht ik.

Rest In Privacy | 24-03-19 | 03:28

Op de panzerwagens die ze gebruiken staat een EU logo.
Wat voor (para) militairen / polities zouden daarin zitten, dat ze op onbewapende burgers schieten?
Wie leent zich voor zoiets?

watergeus | 24-03-19 | 01:27 | 2

Die dingen heten ‘ véhicule blindé a roues de la Gendarmerie’ (VBRG) oftewel: ‘ wielpantservoertuig van de gendarmerie’. Daarin zitten dus gendarmes, leden van de gendarmerie.

bisbisbis | 24-03-19 | 03:46

@ Lejo de Pejo, Dus: Deze Macron besodemieterd de boel. Voert (door Europa opgelegde) hervormingen door onder het motto 'milieu'. De Fransen pikken dat vervolgens niet, en eisen dat hij de boel terugdraait. En dus is het gerechtvaardigd dat mijnheer de dictator het leger vervolgens met scherp laat mikken? Laat me raden; u hebt op Rutte gestemd.

kotelet | 24-03-19 | 01:09 | 3

Vaanf deze lente komen er weer 2 miljoen Chinezen nar Parijs, plus al die andere toeristen... wat denkje dat Macron wil? Dit moet voor 1 mei afgelopen zijn..

litebyte | 24-03-19 | 01:16

Leo slaapt al.
Z'n hele leven.

Ichneumonidae | 24-03-19 | 01:19

@litebyte | 24-03-19 | 01:16: Ja, die zullen vast wel komen op deze manier.... Want die Fransen (wat je ook van ze mag vinden) hebben de naam heel erg taai te zijn als het op protesteren aankomt. Bij de Europese verkiezingen in mei, is Macron sowieso "aan de beurt".

kotelet | 24-03-19 | 01:21

Zag verleden week beelden van vreedzame demo in Parijs door gele hesjes. Vervolgens gaat een groep in het zwart gekleed , m.i. extreem links tuig , aan het plunderen en noemt het nos journaal ze net zo makkelijk gele hesjes. Tja

Jan Leul | 24-03-19 | 00:36 | 8

@Zapata10 | 24-03-19 | 01:07: Relschoppers heb je overal. Lekker van de situatie gebruik maken tijdens demonstraties om te rellen en te plunderen. En de MSM duikt er bovenop. Want beelden van een plunderende menigte zijn nu eenmaal meer indrukwekkend dan ie van duizenden die liefjes zij aan zij met spandoeken lopen. Zeker als het een bepaald beeld moet oproepen

litebyte | 24-03-19 | 01:14

Dat zijn de ‘braqueurs’ ( ‘slopers’), die maar voor één ding komen: alles en iedereen kapot maken. Een soort AFA, maar dan geïndividualiseerd.

bisbisbis | 24-03-19 | 03:54
▼ 5 antwoorden verborgen

De Franse politie/het leger heeft ook de taak om de eigen burgers te beschermen.
Niet meer dan logisch dat je e i n d e l i j k ingrijpt tijdens de buitensporige rellen, plunderingen, brandstichtingen en geweldpleginen van dat geelgekleurde uitschot.
Hadden ze veel eerder moeten doen.

leo de pejo | 24-03-19 | 00:36 | 2

Vind ik ook, al die bejaarde dozen en werkschuwe ambtenaren gelijk een kogel door de kop, prima. Goed voor het milieu en, niet onbelangrijk in Frankrijk, de staatskas.

Ichneumonidae | 24-03-19 | 00:39

@Ichneumonidae | 24-03-19 | 00:39: geen normale reactie. Zeg maar tegen je groepsleider dat je je weer eens anti sociaal hebt opgesteld.

BrokenTipi | 24-03-19 | 09:20

Het begint een beetje op Venezuela te lijken hier in Europa.

down | 24-03-19 | 00:34 | 3

Tuurlijk, er zijn al honderd miljoen Europianen gevlucht vanwege ongekende hongersnoden.

Jan Dribbel | 24-03-19 | 00:44

@Jan Dribbel | 24-03-19 | 00:44: nee natuurlijk is het nog niet zo ver. Maar het is wel al zo ver in Frankrijk dat beschikbaarheid van eerste levensbehoeften zoals onderdak, voedsel en verwarming geen prioriteit meer van de Franse overheid is en dat diezelfde overheid zich zo vreselijk irriteerd aan het feit dat mensen daar over zeuren dat ze daar de grondwet voor aan de kant zetten en het leger tegen zijn eigen burgers inzet. Begrijp me niet verkeerd, ik ben er niet op tegen dat stelend en slopend tuig wordt aangepakt maar dat hoort te gebeuren door ordehandhavers en niet door het leger. Tijdens al de protesten heb ik de indruk gehad dat het tegengaan van stelen en slopen nooit de prioriteit van de ordehandhavers is geweest maar dat ze eerder bezig waren om de protesten te frustreren.

down | 24-03-19 | 01:05

@Jan Dribbel | 24-03-19 | 00:44: dat was in het begin in Venuzuela vast ook niet het geval, denk je niet? De fase van een beginproces vergelijken met de fase in het eindproces is eigenlijk best wel dom. Maar Ja, hoe zelfverzekerder hoe dommer is de stelregel met intelligentie.

BrokenTipi | 24-03-19 | 09:22

Gele hesjes of geen gele hesjes -iedereen, zeker in Europa, die een tyfushekel heeft aan de staat heeft daarin helemaal gelijk. Maakt niet uit of ze links of rechts zijn.

Hoe moeilijk is het allemaal?

Ichneumonidae | 24-03-19 | 00:33 | 2

Waar begon het ook al weer mee?
Ah oui. Maak de brandstof duurder.
Het antwoord op alles.
Maak het duurder.
Pakje shag kost 10 Euro.
Fuck you als je mij m'n sjekkie niet gunt.

RickyLaRue | 24-03-19 | 00:38

@RickyLaRue | 24-03-19 | 00:38:
Fransen zijn nogal lui, dat alleen al is vrij weerzinwekkend. Daarnaast een totale kut-ambtenarenmentaliteit.
Zijn de grootste fans van de EU, laat ze het daar lekker uitzoeken. Verder een prachtland, met helaas de lafste mensen die je je voor kunt stellen. Inclusief die necrofiele malloot van een Macron.
Welbeschouwd de moeite niet waard, dat gekeutel in Fr.

Ichneumonidae | 24-03-19 | 00:46

Ghe ghe, op (krijg het bijna mijn bek niet uit) Joop is de tendens:
Heel goed dat Macron het leger inzet tegen die rechtse tokkies die alles slopen.
Hier lees je dan weer dat het heel goed is dat Macron het leger inzet tegen die socialisten. Perceptie.
Maar goed, staatsterreur, welke dictator of potentaat is er niet groot mee geworden.
Aboluut moet de politie optreden tegen mensen die dingen vernielen of geweld gebruiken. Dat is de taak ook van de politie.
Maar dat ze mensen die niets doen en alleen maar vreedzaam protesteren ogen uitschieten is staatsterreur.
Het leger gaan inzetten is de glijdende schaal van Maduro of andere schoften.
Dan ben je gewoon af en moet je opzouten.

Zapata10 | 24-03-19 | 00:20 | 24

@Ongeblustekalk | 24-03-19 | 02:10:
Geen idee waar je het over hebt. Al die shit zal mogen wel weggejorist zijn, al zou ik, zijnde Joris, die moeite niet nemen. Sleep well.

Ichneumonidae | 24-03-19 | 02:16
▼ 21 antwoorden verborgen

Zit te wachten op het moment dat ze het Duitse leger vragen om bijstand (of van een ander land mag ook).

mozaard | 24-03-19 | 00:16 | 1

De SS schoot idd ook met scherp op Franse burgers...

ZwarteDag | 24-03-19 | 03:25

Vandaag was de anti racisme demonstratie in Amsterdam.
"Samen tegen ons eigen".

de honden blaffen... | 24-03-19 | 00:14 | 2

Oikofibie!
Ik zag in de schemering een uil vliegen.

RickyLaRue | 24-03-19 | 00:33

Hebben we in NL ook en heette de aardappeloproer tijdens WO I. Aardappels werden door het buitenland opgekocht. Men had zelf niets. Zie overeenkomsten. En Wikipedia.

Mark van Leeuwen | 24-03-19 | 00:12

Wanneer de politie het geweld niet kan beteugelen moet je ze maar hun gang laten gaan en de stad kapot maken.
Heel goed dat Macron het leger op rellende socialisten afstuurt.

Ongeblustekalk | 24-03-19 | 00:10 | 5

Eens. Zondag is een verpeste dag als er niet minstens 1.000 lijken op straat liggen daar in Gallië. Graag ook live op t.v., als dat de goeie uitdrukking is.

Ichneumonidae | 24-03-19 | 00:26

Heb je wel eens gekeken, ik wel , al twintig zaterdagen, er lopen oude mensen, kinderen totdat het 4 uur is, dan begint de ellende.

gato | 24-03-19 | 08:18
▼ 2 antwoorden verborgen

La France, ile de france, France, Vive la France, La republique de la France.
De essentie van ieder radio of tv praatprogramma in Frankrijk. Ik kijk of luister nooit als ik in die socialistische hel ben. In dat k-land ben je een crimineel als je 1 euro meer op zak hebt dan 1k als ingezetene van dat pauperland.
Gele hesjes? Het zal wel.. Des te minder je de inwoners van dat land begrijpt, des te mooier is je beeldvorming.

Zoltan | 24-03-19 | 00:04

De obsessie van groei , groei , groei wordt ingefluisterd door het grootkapitaal (zeg maar de Unilevers etc.). Het probleem is wat hier binnenkomt matched absoluut niet met hetgeen er al zit: grote verschillen in opleiding, kennis, vaardigheden, bezit, cultuur, etc. Kortom de binnenkomers zijn geen aanvulling voor de economie maar kosten de economie de komende 30 jaar gigaveel. En gewone mensen zien dat hele plaatje direct, maar politici willen het maar niet accepteren. Dit moet gewoon te maken hebben met hetgeen het grootkapitaal de politici influisterd (en de beloningen die daarmee gepaard gaan!!!).

SugarCandyMountain | 23-03-19 | 23:52 | 5

@HoerieHarry | 24-03-19 | 00:08:
Hoe gebrekkig ook onder woorden gebracht, Sugar heeft wel een punt (al is het off topic). De beslissingen in NL worden niet in Den Haag genomen, maar in de directiekamers van Shell, Philips, Akzo, Unilever, ABN, ING etc. Maak jezelf maar niks wijs.

Ichneumonidae | 24-03-19 | 01:13
▼ 2 antwoorden verborgen

Eén ding is zeker: Het Franse volk gaat dat geweld niet pikken, en dat geweld zal er alleen maar voor zorgen dat de zaak verder gaat escaleren. Protest van de bevolking moet kunnen, dat is volledig legitiem. Uiterst dom beleid dus van Macron, die zich hiermee als "sterke man" wil profileren. Laten we vooral niet vergeten dat Macron kort voor de Franse Presidentsverkiezingen verscheen vanuit het niets, naar voren geschoven en geselecteerd door de EU-elite in Brussel. Een voormalig investment banker van Rothschild, een ziekelijk ijdel mannetje van amper 40, die besluit om op zijn eigen volk te gaan schieten. Dat gaat helemaal mis, let maar op. Frankrijk zou wel eens het eerste land in de EU kunnen zijn waar de vlam in de pan gaat slaan, waar massale volksprotesten gaan uitbreken. Ze hebben ervaring met revoluties (1789).

Motleycrew | 23-03-19 | 23:49 | 6

Dat zei ik tien jaar geleden al, de revolutie begint in Frankrijk.
Heb veel Franse vrienden en hebben me toen al verteld , hoe slecht het gaat in Frankrijk.

gato | 24-03-19 | 08:16

Dat waren toen maar 59 boeren, die begonnen, de rest kennen we.

gato | 24-03-19 | 08:20

@gato | 24-03-19 | 08:16: ja, maar dat was daarvoor natuurlijk ook al.. mei 1968? Dit is kinderspel vergeleken met toen.
Alleen economisch konden ze altijd hun slechte economie wegdevalueren.. dat trof iedereen ook, maar minder zichtbaar. Dat kan met de Euro niet meer., je moet nu maatregelen nemen die werken..
En regel 1 is dat je niet meer moet uitgeven dan dat je hebt...

Epistulae_Morales | 24-03-19 | 11:51
▼ 3 antwoorden verborgen

^^^microcephalen... nou ja, wie viel het op...

Ichneumonidae | 23-03-19 | 23:47 | 6

Had met het daarover in het filmpje? Dat heb ik dan gemist. Ik weet alleen wat met microcephalus bedoeld wordt, dat is een defect aan de hersenen als in onvolgroeid. Zie ook de met Zika virus besmette baby's die met veel te kleine schedelomvang en een zware geestelijke beperking geboren worden.

2tribes | 24-03-19 | 00:13

@2tribes | 24-03-19 | 00:13: verstandelijke beperking dus. En met = men in de eerste zin. Sorry, ik neem toch geen kroontje maar zal binnenkort wel weer klein bedragje overmaken,

2tribes | 24-03-19 | 00:16

@2tribes | 24-03-19 | 00:16:
Bedoelde eigenlijk anencephalen. Stikt het hier van.
Daarom kom ik graag op deze site. Ennuh, niks overmaken, laat hullie maar reclame maken voor Greenpeace of zo. Hoe fouter, hoe beter.

Ichneumonidae | 24-03-19 | 01:01
▼ 3 antwoorden verborgen

Slotzin van Feynman vat het uitstekend samen: Wie geweld gebruikt is af.

Dat geldt zeker voor een staat.

En dan hier in de panelen nog een stel microciphalen die denken dat die demonstranten soort links tuig van de richel is, manmanman.

Ichneumonidae | 23-03-19 | 23:46 | 2

Nee moggool dat geldt juist niet voor de staat.

Shareholder II | 24-03-19 | 00:03

Nee moggool dat geldt juist niet voor de staat.

Shareholder II | 24-03-19 | 00:03

Het Franse leger dat op eigen volk mag schieten, drie keer raden wat er gebeurt als we een Europees leger krijgen.

Deviant | 23-03-19 | 23:43

Wat een onnozele reacties op dit item, er zijn zelfs reaguurders die het presteren te zeggen dat de Franse regering gelijk heeft of er begrip voor hebben dat het leger en of de politie mogen schieten op hun eigen volk.
Het is toch bij de beesten af dat mensen ogen moeten missen omdat zo,n imbiciel als Macron weigert op te krassen.
En waarom weigert hij dat, als je de inside informatie erop naslaat is hij daar bewust door de EU neergezet en daar staat natuurlijk iets tegenover zoals een
hoge functie binnen de EU c.q. Europa en een leidende rol voor Frankrijk.
Macron is de nuttige idioot in het vuile geopolitieke spel wat de EU nu aan het spelen is en waar Rutte etc. graag aan meedoet.

oakmont | 23-03-19 | 23:42 | 7

Hear, hear!

kotelet | 24-03-19 | 00:07

@Ichneumonidae | 23-03-19 | 23:54: Ja dat was Hitler ook. Probleem is echter, en dat was mijn punt, dat vele mensen hier dit niet als een probleem zien. Angstwekkend is dat de geschiedenis laat zien hoe gemakkelijk zoiets uit de hand kan lopen.

Baron Clappique | 24-03-19 | 01:33
▼ 4 antwoorden verborgen

Wat een engerds die eurofielen.

HaatbaardKnipper | 23-03-19 | 23:36
-weggejorist-
Ignatius J Reilly | 23-03-19 | 23:36 | 1

De Franse economie is behoorlijk ziek. Macron kan het intern niet oplossen. Samen met merkel grijpt hij de macht in de eu. En de eu zal Frankrijk op de been moeten houden. De usual suspects zullen diep in de buidel moeten tasten. Gaat gebeuren want rEUtte krijgt een mooie baan.

BP Richfield | 23-03-19 | 23:34 | 2

Vraagje, linker of rechterduim.

botbot | 23-03-19 | 23:38

@botbot | 23-03-19 | 23:38: en hoe diep? Man man man.. en daar moet je de oorlog mee winnen...

Epistulae_Morales | 24-03-19 | 11:53

Het ware gezicht van de EU, en de linksen/ nep-liberalen als ze in het nauw komen..

duh! | 23-03-19 | 23:30 | 1

Exactement. De EU is het probleem.
#StemZeWeg.eu mei 2019.

oplichter | 23-03-19 | 23:40

Als dit waar is, dan is het echt mis. Een overheid die met scherp op zijn eigen burgers schiet is in oorlog met zijn burgers. Dit lijkt op de toestand in Syrie van Assad. Dit zijn zeer zorgwekkende ontwikkelingen. Als de militairen goed nadenken over hun functie, dan zullen ze zich realiseren dat ze betaald worden om de burger te beschermen en niet om ze te verminken of erger. Als het leger zich tegen de machthebbers keert, dan is er feitelijk een revolutie. Dit is een heel enge situatie om dit bij een grote (bijna) buurstaat te hebben (Nederland en Frankrijk worden gescheiden door Belgie en grenzen op Sint Maarten direct aan elkaar).

ballenkraker | 23-03-19 | 23:30 | 4

Valt wel mee. Je moet er plankgas doorheen om in het zuiden te komen. Daarom zeg ik, ga toch vliegen mensen.

Shareholder II | 23-03-19 | 23:35

Dit wordt gedownplayed, met hulp van de msm, want te explosief.

HaatbaardKnipper | 23-03-19 | 23:38

Niet getreurd! Nederland heeft zijn militair uitgerust met fiets en mobiele telefoon, hij is zo ter plaatse.

Zwezerik | 23-03-19 | 23:40
▼ 1 antwoord verborgen

Het maakt niet uit wie er in Frankrijk aan de macht is. Het gaat gewoon helemaal mis in dat land

skoftig | 23-03-19 | 23:28 | 4

@suscrofa | 23-03-19 | 23:31:
Ik weet niet of dat zo is maar ik ben fan van Ilya Gort.
Vind het een leuke kerel.

HoerieHarry | 23-03-19 | 23:37

@suscrofa: Gort kan het wel mooi aan de man brengen ja. On y vas Ilya. Couráge!

Shareholder II | 23-03-19 | 23:37

@suscrofa | 23-03-19 | 23:31:
Daar heb je gelijk in, die trianglist van de Josti-band zal het ook beter doen dan Macron.
Maar Sarkozy, Hollande en Macron behalen allemaal hetzelfde resultaat daar. Het laatste echte socialistische bastion in Europa (ok, Zweden ook).

skoftig | 23-03-19 | 23:37
▼ 1 antwoord verborgen

Het einde is nabij.
De revolte is begonnen.
De premier gaat vervangen worden.
Nee, niet in Frankrijk maar in het VK.
pagina 131 van de Teletekst.

Jan Dribbel | 23-03-19 | 23:23 | 4

Nieuwe verkiezingen, met als inzet nieuw referendum, - met als einddoel geen Brexit.

Roep het al maanden - een Brexit is een catastrofe voor Britland en het zal nooit plaatsvinden.

litebyte | 23-03-19 | 23:31

@litebyte: Welnee. Je laat je gek maken. Daarbij zijn wij geen Britten.
Ik zou uitstappen als ik hen was. Zo'n machtig groot land, wat maken zij zich toch druk die eikels..

Shareholder II | 23-03-19 | 23:39

www.geenstijl.nl/5146873/feynman-en-o...
Wij willen er niet uit omdat wij eruit willen.
Wij zijn er nog lang niet uit.
We wachten tot we eruit zijn, dan zeggen we wat we willen.

botbot | 23-03-19 | 23:45
▼ 1 antwoord verborgen

Ik begrijp dit niet. iedereen doet maar of die gilets jaunes gewoon normaal aan het demonstreren zijn. Dat zijn ze niet. demo's worden niet aangevraagd, integendeel, men speelt expres buiten de wet om de boel te dwarsbomen. In Londen is een demo bezig geweest met een half miljoen mensen, geen enkel probleem daar. In Frankrijk wordt bewust de zaak op scherp gezet met als slap excuus dat dit het legitieme antwoord zou zijn van een volk dat onderdrukt zit zijn. Echt onzin. Die gilets zoeken de grenzen op en gaan erover heen.

En bij de politie zijn vast en paar van die duizenden die zich slecht kunnen beheersen en gericht met zo'n rubber kogel mikken maar dat zal echt geen beleid zijn. Het is hier Venezuela niet. Het hele opgeklopte verhaal over dat politiegeweld. Daar krijg je vanzelf als je elke week gaat lopen rellen en vernielen. de staat heeft ook zijn burgers te beschermen. Dan die tv erbovenop om de boel nog eens extra op te stoken.

Beste_Landgenoten | 23-03-19 | 23:18 | 5

Ik begrijp het ook niet. Schiet ze gewoon dood man. Mooie beelden, gevulde praatprogramma's. Twintig lijken of zo in de straat, een paar kinderen. Doet een land goed. Dan stopt in één keer alle geweld en gaan we bloemen plukken. Not.

Zwezerik | 23-03-19 | 23:30

Een paar winkeltjes in de fik als gevolg van de "black block" die zich onder de protestanten verschuilen. Negentien zaterdagen protest is wat mij betreft zeer bewonderingswaardig. Het is maar waar je de focus op wil leggen, zonder Frankrijk en het verenigd koninkrijk waren we al lang onder Duits socialistisch regime. Dit is waarom ze blijven lopen: www.youtube.com/watch?v=cBiHJxGxz1g

Joffri | 24-03-19 | 00:49
▼ 2 antwoorden verborgen

Jan lul met zijn baquette en alpinopet kan de politie nog wel aan. Nu een oog er uit knallen bij een NA-ffer en de rapen zijn pas echt gaar.

Pedronegro | 23-03-19 | 23:15

Globalist McRon

Kijkeensaan | 23-03-19 | 23:13

Wir schaffen das, ik weet niet wat dit in het Frans is.
Nous ... en dan nog wat.

sociaal_econoom | 23-03-19 | 23:11 | 2

"on peut le faire!"

Glasgow Argus | 23-03-19 | 23:14

Papa fume une pipe.
Mama pipe papa.

HoerieHarry | 23-03-19 | 23:15

Een land wat zijn eigen volk afknalt als ze in opstand komen? Het komt op mij een tikkeltje dictatoriaal over. Ik kan het fout hebben.

Zwezerik | 23-03-19 | 23:10

Het is toch wel grappig hoe de geschiedenis zich herhaalt. Tijdens de Franse revolutie was het ook de onderklasse tegen de bovenklasse. Een kleine bewapende meerderheid tegen een grote onbewapende massa. Dat gaat nog interessant worden.

Vrouwtje_haram | 23-03-19 | 23:04 | 3

Niet is wat het lijkt. Alles wat je leest of ziet in de krant, op tv, op het internet is min of meer half waar. Niet meer dan dat. Welkom in het tijdperk van de grote verwarring en illusie. Als een geschiedschrijver over 200 jaar probeert een nauwkeurige beschrijving te maken van alleen al de polemiek die zich op dit internetforum afspeelt dan kan ik je zeggen. Een onbegonnen zaak. Deze mensheid gaat ten onder in een echoënd gebrabbel.

suscrofa | 23-03-19 | 23:11

@suscrofa | 23-03-19 | 23:11:
Maar je hebt evengoed gelijk Vrouwtje_haram. Het gaat gepaard met dat eeuwenoude wapengekletter.

suscrofa | 23-03-19 | 23:20

Onbewapend? Volautomatisch zo te koop in de banlieue’s...

ZwarteDag | 24-03-19 | 03:35

Machtsvertoon als teken van onmacht. Dit gaat fout.

Rest In Privacy | 23-03-19 | 23:04 | 6

@Beste_Landgenoten | 23-03-19 | 23:21:
Is het je bekend dat de "gilets" niet allemaal hetzelfde doel hebben of dezelfde middelen gebruiken? Het begon met de onderklasse, de werkers die relatief vreedzaam demonstreerden, inmiddels haken er groeperingen als de antifascisten aan. Dit zijn de raddraaiers en geven de gehele beweging een slechte naam.

p00ner | 23-03-19 | 23:39

@suscrofa | 23-03-19 | 23:36:
Onzin. Er is ongelijkheid om allerlei redenen en als je dat niet wil stem dan op de communisten. Dat er geld oneerlijk verdeeld is en alle arme mensen meer willen is logisch. Maar daarom de zaak maar afbreken lijkt me niet zo handig. Ja, of stem communistisch, of had ik dat al gezegd?

Beste_Landgenoten | 24-03-19 | 10:46
▼ 3 antwoorden verborgen

Wat een bullshit verhaal. Er worden elke week manifestaties gehouden tegen van alles en nog wat, gaat allemaal goed. Masr zodra de gilets jaunes komen , wordt de hele stad afgebroken. Onaangekondigde demonstraties, niet opvolgen van instructies, infiltratie van black blocks,
Het leger wordt helemaal niet ingezet tegen de bevolking. Het leger gaat gebouwen bewaken, zodat er meer politie beschikbaar komt voor gewelddadige black blocks en ander tuig.

Hank Nozemans | 23-03-19 | 23:03 | 5

Zou het kunnen zijn dat 'de mensen' het zat zijn, daar in Frankrijk, met die gedropte muppet van een Macron? En dat ze, ik roep maar wat, geen demonstraties gaan aankondigen - om een vergunning te krijgen van Macron of zo?
Zoek hulp.

Ichneumonidae | 23-03-19 | 23:27

@Ichneumonidae | 23-03-19 | 23:27:
Maakt dat het opeens wettelijk aanvaardbaar dat zij rotondes en snelwegen blokkeren? Of ruiten ingooien en auto's aansteken? Ik dacht het niet. De wet geldt ook voor demonstranten. Zelfs in Frankrijk.

Beste_Landgenoten | 24-03-19 | 15:29
▼ 2 antwoorden verborgen

www.heritage.org/index/ranking Volgens 2019 Index of Economic Freedom is Frankrijk gezakt naar de 71e plaats achter Turkije, Servië en de Filipijnen. NL staat op de 13e plaats en Groot Brittannië op de 7e (DE: 24). Onze zuiderburen BE kwakkelen op plek 48, Spanje op plek 57. Maar de score van Frankrijk voorspelt niets goeds.( Italië: 80e plaats). Deze index laat duidelijk zien welke zwakke broeders in de EU samenscholen danwel -schurken. Nederland dient zijn eigen soevereiniteit te herstellen. Hier de analyse van Frankrijk: www.heritage.org/index/country/france...

Eeuwig..Op..Vakantie | 23-03-19 | 22:58 | 5

Gaat u aan president Xi maar vragen of hong kong wel of niet Chinees is.

Rest In Privacy | 23-03-19 | 23:16

@Langshetrandje | 23-03-19 | 23:16: Hong Kong is net zo Xi als Nederland EU is. Hong Kong heeft economisch niets te vrezen van Xi. Nederland des te meer van de EU >> wordt molensteen.

Eeuwig..Op..Vakantie | 23-03-19 | 23:23
▼ 2 antwoorden verborgen

"Wie geweld gebruikt is af."
-Wie geweld over zich heen krijgt, die is af. Daarom strooien Bilderbergers er rijkelijk mee.

Angel_eyes | 23-03-19 | 22:55 | 1

Je ne comprends pas.

suscrofa | 23-03-19 | 22:58

Loopt gelukkig bijna niemand mee in dat smerige demoniseren van FvD.

Shareholder II | 23-03-19 | 23:07

Het is opvallen dat de Franse oproerpolitie doelbewust op het gezicht van protesterende burgers mikt. De verwondingen zijn aanzienlijk met veelal blijvend letsel en/of invaliditeit tot gevolg hebbende. In mijn optiek dient het optreden en wapen nader onderzocht te worden.

De optie om het leger in te zetten tegen weerloze burgers is uiterst dwaas, immers slagveld getrainde profs. Je kunt hier uit opmaken dat de Franse regering (Macron) de regie kwijt is en of verder zal verliezen. Het leger kan keren nl.

Veluwse-Eikel | 23-03-19 | 22:53 | 3

Ik denk dat het leger Macron maar uit zijn functie moet zetten. Dat zet de boel t.a.v. de EU weer op scherp.

Viva la France!

BrokenTipi | 23-03-19 | 23:14

Enkele van de duizenden ingezette Franse agenten hebben mensen geraakt in hun gezicht. Opzet zal in sommige van die gevallen aantoonbaar zijn, bij de meeste niet. Het zal echt geen beleid zijn.

Beste_Landgenoten | 23-03-19 | 23:23

Jonge mensen waar de Overheid een oog uit knalt.

Wie koopt die dingen in, zijn ze getest en wat zegt het testrapport? Inmiddels 20 mensen vol op hun bakkes en/of oog geraakt lijkt mij geen incident meer. Dan haal je die rotzooi terug en pakt de ouderwetse gummi-lat totdat alle incidenten onderzocht zijn. Kom op B_L, deze poging tot down-play lijkt nergens op...

Veluwse-Eikel | 24-03-19 | 00:11

Dat ze een paar zwarte hesjes tussen die gelen uit schieten.. is toch niet zo erg? De russische trollen hier komen vast met destabiliserende rT live beelden - waardoor ik met een chippie en een neautje rustig kan kijken hoe ze omvallen. Ze maken mij de zeik nie lauw hoor.

Shareholder II | 23-03-19 | 22:53 | 3

En collateral damage houtje tog. Ga daar dan ook niet lopen, omaatje..

Shareholder II | 23-03-19 | 22:55

@Shareholder II | 23-03-19 | 22:55: Een Geel Besje.

Mark_D_NL | 23-03-19 | 22:57

Pas maar op. Er zijn visjes uit de Amazone die kruipen je urineleider omhoog en blokken de zooi dan. Als het zeik uit je oren komt, ben je wel uitgezeken.

suscrofa | 23-03-19 | 22:57

Als je erbij stilstaat. Macron met zijn ouwe grijze neukjuf cq stoffige doos, Rutte met een denkbeeldige (mannelijke) partner, Merkel met haar multi-denkbeeldige (vermoedelijk mannelijke) partners (elk weekend in een darkroom), nou geef me dan maar Thierry. Weet je tenminste waar je aan toe bent. Een notoire vrouwenhater (als het waar is, he ?). Kan me overigens best vinden in zo'n intersexuele houding.

suscrofa | 23-03-19 | 22:49

Daft Punk was hun tijd vooruit, je kan in Frankrijk alleen nog over straat met je motorhelm op.

voldemort | 23-03-19 | 22:47 | 1

Zij waren toch een electronische motorbende ??

suscrofa | 23-03-19 | 22:51

"De laatste keer dat militairen in Frankrijk werden ingezet te orde te bewaken was 1948."

De laatste keer was door Hollande om de mensen te beschermen tegen terrorisme, nu beschermt Macron gebouwen tegen terrorisme.

Welk punt wil je maken?

the Jackdawn | 23-03-19 | 22:47 | 2

Vergeet de staatsgreep van de pieds noirs niet in 1962. De tijden zijn heus wel wilder geweest dan nu

Beste_Landgenoten | 23-03-19 | 23:25

Er staat in het artikel dat hij zelf linkt dat de laatste keer met het EK2016 was. Hij zal toch niet alleen de kop gelezen hebben?

Ohlama | 24-03-19 | 11:48

De sans-culottes ride again!

Conan de Rabarber | 23-03-19 | 22:46

Koop al een tijdje geen Franse producten meer.

Mark_D_NL | 23-03-19 | 22:44 | 12

@HoerieHarry | 23-03-19 | 22:53: Het meeste is gestaged voor de media en veel zijn gesponsord. Dit samen met groepen die kans zien om joodse gebouwen te vernielen en moskeeën te bekladden heeft Macron besloten Franse histories gebouwen te beschermen tegen terrorisme.
De gele hesjes waren spontaan maar zijn gekaapt.

the Jackdawn | 23-03-19 | 23:02

@the Jackdawn | 23-03-19 | 23:02:
Weet je wat.
Ik weet er gewoon niet genoeg vanaf om er iets over te zeggen.
Ik zie wat er gebeurt in Frankrijk en ik vind het apart.

HoerieHarry | 23-03-19 | 23:08

the Jackdawn, interessante info, bron?

Veluwse-Eikel | 24-03-19 | 00:28
▼ 9 antwoorden verborgen

Sorry Feynman, maar de Franse regering heeft gewoon gelijk. Terrorisme moet je met geweld bestrijden, en zelfs vrienden van me uit Nice die in de eerste demonstraties meeliepen zeggen dat de boel is overgenomen door relschoppers, extreme gekken en terroristen.

captainobvious | 23-03-19 | 22:41 | 9

Zijn jouw vrienden misschien vroege opgevers ? Waren ze niet voldoende gemotiveerd ? Misschien heb jij gelijk ? Vragen vragen vragen ..

suscrofa | 23-03-19 | 23:03

@Gulliver | 23-03-19 | 23:01: Daar was het weer veel te mooi voor, na wat arbeid in het bos de middag in de zon genoten van de Lente onder het genot van een goed glas.

the Jackdawn | 23-03-19 | 23:06

Vrienden in Frankrijk bevestigen dat beeld. Eerst reden zij ook met geel hesje in de auto maar nu is de boel allang niet leuk meer. Teveel geweld, teveel als doel op zich.

Beste_Landgenoten | 23-03-19 | 23:27
▼ 6 antwoorden verborgen

Wa was het jaar van de `franse revolutie?

ZZP-er | 23-03-19 | 22:40 | 3

En zou dat weer kunnen?

ZZP-er | 23-03-19 | 22:40

2019

Rest In Privacy | 23-03-19 | 23:02

Wikipedia joo.

suscrofa | 23-03-19 | 23:03

Wat me paar jaar geleden wel frappeerde was dat het voor de meeste Franse jongeren dè ambitie was om ambtenaar te worden.

Geeft wel de staat aan van dat land. Leeft in het verleden. Daar gaan geen gele hesjes iets aan veranderen.

Ichneumonidae | 23-03-19 | 22:37 | 5

@Mart6037 | 23-03-19 | 22:52: Zou best kunnen, meer dan de helft van de vaders op school van mijn kleindochters is bij de Quardia Civil of Mosos in Spanje.

gato | 24-03-19 | 08:32
▼ 2 antwoorden verborgen

Rutte zou zeggen dat ook Frankrijk een gaaf land is.

squadra | 23-03-19 | 22:32 | 5

Rutte zou moeten aftreden na het mega verlies afgelopen week. Ziet er naar uit dat hij nooit meer weg gaat. Die benoemt zichzelf binnenkort tot MP voor het leven.

Mark_D_NL | 23-03-19 | 22:49
▼ 2 antwoorden verborgen

Lees en kijk je mee met Feynmann, Georgina ? Hier heb je iets, iets doodengs.

suscrofa | 23-03-19 | 22:28 | 4

Dat miezerige mensje veracht ik uit de grond van mijn hart, net als D66-stemmers.

ballenkraker | 23-03-19 | 23:34

@ballenkraker | 23-03-19 | 23:34:
Kom nou. Een nachtje dat lieve onnozele vrouwtje omarmen. Geruststellen tegen al die boze dingen onder haar bed en daar buiten achter het raam. Dan kun je haar in de ochtend bij de thee en de scrambled eggs wel vertellen dat je ware naam de ballenkraker is. (doodeng!)

suscrofa | 23-03-19 | 23:42

@suscrofa | 23-03-19 | 23:42: Zeg Susnogwat, als je echt wild bent moet er een esje bij.... iets van wijdmanshijl.... :-)

D.Ormin | 24-03-19 | 00:04
▼ 1 antwoord verborgen

Dot gaat de verkeerde kant op.. je bent als burger het haasje of de bull z'n eye, en binnenkort wil men een EU leger, opdat alle opstand binnen de EU effectief onderdrukt kan worden. want geloof me, dat eleger komt er niet om 'De Russen' af te maken, nee, wel via de dan bij afroep geldende de oorlogswet, een totaal ander gezag, de burgers even te intimideren.

Yumi | 23-03-19 | 22:24 | 2

Ai, en ik zat nog wel aan vakantie in Frankrijk te denken, ik denk dat ik dit jaar gewoon naar Syrie ga....

ikpislauwbier | 23-03-19 | 22:42

@keestelpro | 23-03-19 | 22:34: Sorry keestel maar deze reflex is niet door de hesjes ingegeven. Vindt die hesjes niks. Maar de angst voor een "gebeurtenis" is echt afkomstig van een andere kant. Er wordt hier echter wel degelijk beseft dat de politie nogal (zeer) overbelast is en zeker niet overal tegelijk kan zijn. Dat maakt het wel behoorlijk kwetsbaar en ik vermoed dan ook dat de Franse antiterreurdeskundigen zaterdagen als de afgelopen 19 met enige onrust tegemoet gaan. Maar nogmaals, gele hesjes bezorgen op zich niet veel angstgevoelens in de maatschappij. Die waren er al.

Rest In Privacy | 23-03-19 | 22:41

Is er iets met Elza?!!?!

Mark_D_NL | 23-03-19 | 22:50

Echtelijke ruzie tussen Donald en Katrien.
Donald had zijn geile hesje aangetrokken.

Rest In Privacy | 23-03-19 | 23:04
▼ 8 antwoorden verborgen

Als het leger wordt ingezet om op het eigen volk te schieten, dan is het einde in zicht. Ik zou geen voorbeeld kunnen noemen dat het anders is, wel heel veel dat het een voorbode is van burgeroorlog, geweld en afrekening met de heersende macht. Of dat de Franse revolutie zelf was of iets kleins als het Jordaanoproer, maakt niet zo veel uit. Schieten op eigen volk is het failliet van de regerende macht. Gele hesjes zijn a-politieke protesteerders in de zin dat zij geen directe stroming vormen, maar een algemeen protest tegen de gang van zaken in het land. En ja, ze worden gekaapt door tuig van het Antifa kaliber. Als ze stenengooiers en toepassers van bot geweld voor hun raap schieten, zul je mij niet horen. Maar dat is niet meer het geval. Onschuldige mensen worden verminkt en straks ook nog beschoten met scherp. Daar gaan doden vallen. Dat kun je niet weg bagatelliseren op zijn Berbaars of anderzins. Dat gaat heel erg zeer doen in Frankrijk en ook daarbuiten. Dit gaat uiteindelijk ook over ons.

Bakschuif | 23-03-19 | 22:23 | 2

Ik heb niets met Frankrijk, dus gaat het niet over mij. Alleen als het 1 Europa zou zijn, zou ik er als Europeaan iets mee te doen hebben. Maar ik wil geen een Europa, en geen Macron en geen Merkel en al die andere engnekken... ik hoop dus dat het lekker doorettert, dat Macron oprot en dat er een Eurosceptische regering komt... en mijn gevoelens voor NL kan je wel raden

ikpislauwbier | 23-03-19 | 22:45

De Fransen hebben domweg gewoon altijd weggekeken. De banlieue rond Parijs is een hell-hole, ze laten iedereen maar binnen, denken nog steeds, hoe bespottelijk ook, dat ze in La Grande Nation wonen en menen serieus dat het hoogste goed op aarde is om een uur te praten over de plek waar je de beste fromage kunt krijgen.

Kortom, een kutvolk, laf tot op het bot. Zoals, bij wijze van legende, George Patton ooit al zei: liever een Duitse divisie voor me dan 2 Franse achter me.

Een van de weinigen die de toestand aldaro een beetje begrijpt is Houellebecq, met z'n Soumission.

Verder wel een fijn land om op vakantie te gaan - niet vanwege de Fransen, vanwege het weer. Waar was ik gebleven? O ja, they had it coming. Terecht.

Ichneumonidae | 23-03-19 | 22:22

@boeser_Onkel | 23-03-19 | 22:05 | 1 | reageer
Macron wilde de rekening bij de burgers neerleggen middels onbetaalbare peut, onder het motto "Milieu".

Veel Fransen zijn socialisten die allerlei rijkelijke voorzieningen hebben bedongen. True. Maar als je dan gaat hervormen, wees dan eerlijk! Kom niet aankakken met het "milieu" als schaamlap omdat je een handpop bent van Brussel die aan de begrotingseisen wil voldoen.

kotelet | 23-03-19 | 22:21

Kijk deze mensen zonder kinderen een goed in de ogen,en je ontwaard een leegte die gevuld is met wellust en verbitterde honger naar macht,zoals een cokeverslaafde hunkert naar z'n volgende roes.

Geen verantwoordelijkheid anders dan hun deelnamemelding in het spel om macht en het einddoel van hun creatie.. de aardslaaf zonder gender.. zonder identiteit,zonder vrijheid,zonder morele inbreng,zonder eigendom.zonder kleur, zonder wil.zonder nationaliteit,zonder religie,zonder vangnet,zonder naam,zonder weerwoord!

Welles! Nietes! | 23-03-19 | 22:21 | 9

@Beste_Landgenoten | 23-03-19 | 23:29:
Zitten die in de top van de Brusselse kliek en hun vazallen?
Dacht het niet.. dus nee dit gaat niet over Wilders en Baudet.

Welles! Nietes! | 23-03-19 | 23:48

@ baron
Laat jouw persoonlijke dwangneurose hierbuiten aub. Uw argument slaat kant noch wal en zelfs de tangen op varkens zouden hoofdschuddend weglopen als gevolg van uw opmerking

Olleke | 24-03-19 | 01:16

De EU is een gedrocht. Een instrument van de moffen om Europa weer te kunnen onderwerpen.
De mof en de moslim vochten eerder ook al samen.

kempenaer | 24-03-19 | 12:34
▼ 6 antwoorden verborgen

Dus Assad stond in zijn vol recht dus,toen hij die vervelende demonstranten een kogel door de kop joeg?

miko | 23-03-19 | 22:20 | 1

Nee, maar daarom ook “regime change FR” en sancties.

Parel van het Zuiden | 23-03-19 | 23:09

De Fijne Man zegt: "Dit geeft een groep gevaarlijke zombies die niets meer te verliezen hebben." Wat mij doet denken aan een citaat van Ronald Reagan: "History teaches that war begins when governments believe the price of aggression is cheap". Alors, ze vechten het maar uit, daar. De rest van europa volgt nog wel. Het is inderdaad de eindtijd zo te zien.

isitsoornot | 23-03-19 | 22:20

Het volk eist zijn land en bijbehorende rijkdom op.
En niks zal het daarvan weerhouden.

oplichter | 23-03-19 | 22:17 | 3

Als je vrijwillig je wapens hebt opgegeven heb je niets meer op te eisen. De babyboomers hebben de rijkdommen van Europa vrijwillig weggegeven aan een autoritair clubje die er nu voor gaat zorgen dat de Europese etniciteit weggeveegd wordt.

StarFox | 23-03-19 | 22:21

@StarFox | 23-03-19 | 22:21:
Welliswaar in het vertrouwen dat het Franse volk aan hun toekomst bouwde.
Maar mooi in twee zinnen vervat, Star.

bodemloos | 23-03-19 | 23:25

Gilets zijn een minderheid die hun wil graag opleggen aan een meerderheid als zij de kans zouden krijgen

Beste_Landgenoten | 23-03-19 | 23:31

Nah.... Ik moet nog zien of Rutte niet glashard hetzelfde zou doen als hij maar dwars genoeg gezeten wordt.

Teeweetwee | 23-03-19 | 22:16 | 1

Heb bijvoorbeeld al de vermanende toespraak van hem gemist na de verkiezingen. Wat speelt rondom Baudet. Dat mag je toch verwachten van MP? Hij vindt het wel goed blijkbaar.

Rest In Privacy | 23-03-19 | 22:22

De EU en leiders van landen hebben de MSM al in handen. Ze hebben een vijand waar ze alle problemen aan kunnen wijten (de zogenaamde extreem rechtse partijen). Ze hebben hun poppetjes al op de beslissende posities gezet. Ze hebben absolute macht over de veiligheidsdiensten (politie en leger).Ze hebben de inwoners al zo ver gekregen dat discussie niet meer mogelijk is tussen mensen met verschillende idealen en politieke voorkeuren.
En zoals nagenoeg alle dictaturen is de beslissende stap geweld gebruiken tegen de laatste tegenstanders.
Er is een handboek met handleiding voor dictators die de werkwijze van de grootste dictators in de 20e eeuw analyseert. En deze wordt momenteel stap voor stap gevolgd. Hoessein gebruikte die, Assad, Maduro en anderen.
Daarom werd Baudet zo buitenproportioneel aangepakt voor de verkiezingen en is zijn overwinning met zulk ongeloof ontvangen. In Frankrijk zijn het de gele hesje die niet meewerken en vandaar de stap naar het besluit van geweld tegen de protesteerders

Olleke | 23-03-19 | 22:15 | 5

@Beste_Landgenoten | 23-03-19 | 23:33: neen. Het gevaar ligt bij degenen die ze feiten negeren ten opzichte van onderbuikgevoel. Zo zou een iemand een voetbalwedstrijd aan partij x wilen toekennen omdat deze mooier en beter heeft gespeeld, qua gevoel. Helaas staat er op het scorebord dat x met 3-1 heeft verloren

Olleke | 24-03-19 | 01:21

@Beste_Landgenoten | 23-03-19 | 23:33:
Jij bent een wensdenker die zich met foplossingen in het riet laat sturen.
En een religieus ontzag voor en geloof in de overheid. Een geloof gebaseerd op een fundament van drijfzand.

kempenaer | 24-03-19 | 12:30

https://www.geenstijl.nl/5146873/feynman-en-of-feiten-gelehesjes-krijgen-de-kogel/#cid_246841715:
Niet religieus maar beslist ook niet paranoide. Rutte wordt hier van allerlei zaken beticht, terwijl de man zich al jaren het schompes werkt voor het belang van dit land en in de werkelijke overtuiging iets goeds te doen. Daarbij maakt hij niet altijd de juiste keuzes en zelfs heeft hij de zaak een enkele maal behoorlijk bedonderd zoals met de dividendbelasting, maar om hem van allerlei vage complotten te betichten, wat hier niet zelden gebeurt, dat is niet mijn denkwijze.

Beste_Landgenoten | 24-03-19 | 17:32
▼ 2 antwoorden verborgen

Hoogconjunctuur? ;) 1,5% groei...

azijnseikerT | 23-03-19 | 22:15

Flikker op, dit zijjn geen gele hesjes, dit zijn criminelen die de aatscappi aa et ontwrichten zijn. Afknallen.

Count_Grishnackh | 23-03-19 | 22:05 | 7

Dat us het escalerende optreden wat Feynman beschrijft: steeds harder optreden zodat steeds minder brave burgers mee durven te lopen. Eerst de angsthazen wegjagen met knuppels eb waterkanonnen. Dan de diehards wegjagen met rubber kogels. En na een tijdje staat er inderdaad slechts nog een gewelddadige harde kern. Waarvan sommige mensen vinden dat daar best gericht met scherp op geschoten mag worden.

Muxje | 23-03-19 | 22:42

Nee, beiden, alleen ze lopen door elkaar, de gele hesjes, maar om 4 uur komt het tuig, tussen de gele hesjes als bescherming voor zichzelf.

gato | 24-03-19 | 08:39

@ count
U bent makkelijk te manipuleren. Suggestief typetje dat zonder na te denken te snel iets roept dat vaak onzin blijkt te zijn, maar hier desondanks niet veel van leert.

kempenaer | 24-03-19 | 12:26
▼ 4 antwoorden verborgen

De Franse overheid moet zoveel belasting innen omdat het veel te veel ambtenaren heeft die bovendien weinig werken, goed verdienen en vroeg met pensioen gaan: www.ad.nl/economie/franse-ambtenaren-...

Boeser_Onkel | 23-03-19 | 22:05 | 1

En u denkt dat dit het enige is waarvoor de hesjes al maanden de straat op gaan! Bijzonder wel.

Rest In Privacy | 23-03-19 | 22:08

De fasces regeert al in Europa. Veel Europese landen hebben zichzelf opgezadeld met een zelfbenoemde “elite” die het prima vindt om diverse vormen van dwang in te zetten om hun doeleinden te dienen. Varierend van verbaal geweld, druk via overheidsdiensten tot daadwerkelijk fysiek geweld. Vooral het laatste is in zwang aan het raken. Iedere keer is het patroon hetzelfde. Geen enkel protest van EU of lidstaten. Een soort stilzwijgende goedkeuring.
.
Het Franse leger mag nu dus schieten op eigen burgers.
Macron is knettergek geworden. De hele godganse EU is knettergek geworden.
Hoe is dit niet strijdig met Europese verdragen?

Parel van het Zuiden | 23-03-19 | 22:04 | 6

@Superior Bastard | 23-03-19 | 22:33:
Er is niets democratisch aan inzet van militaire tegen eigen burgers.
In veel democratische landen een grondwetskwestie.
.
Is er eigenlijk wel een onderwerp waar u wel iets van snapt?

Parel van het Zuiden | 23-03-19 | 23:15

@Superior Bastard | 23-03-19 | 22:33: Nee, die rechtsstaat dan, die is pas echt vervelend. Om over fundamentele mensenrechten nog maar te zwijgen.

OverdaanDerOnderheid | 24-03-19 | 00:59

@Superior Bastard | 23-03-19 | 22:33: Vervelend? Lees het EVRM eens. Dat is het fundament van wat Europa zou moeten zijn, niet de huidige EU.. een doel waar we ver van afgeweken zijn. Dit zijn niet alleen mijn rechten, ook die van jou. Wat jij stelt heeft geen reet met democratie te maken, wel alles met macht verkrijgen en houden.

lovekila | 24-03-19 | 09:32
▼ 3 antwoorden verborgen

frankrijk ruimt op.

newray | 23-03-19 | 22:03 | 6

@the Jackdawn | 23-03-19 | 22:07: dat was op r'dam centraal. maar goed ,,

newray | 23-03-19 | 22:28

bindend tipadvies aan roma en sinti rond parijs . :hide !!

newray | 23-03-19 | 22:32
▼ 3 antwoorden verborgen

Ondertussen bied Wilders de hand der verbinding en bescherming aan,voor hen die uit de islam het vrije leven in willen. Een zij en wij samen willen brengen tegen hun!

En dat terwijl Macron de Baljeu misbruikt om de verdeel en heerstactiek in te zetten,en zijn eigen volk probeert uit te roeien, en de Britten intimideert.

De armoedige financiële scheet die dit stuk neoliberaal vuil straks nog kan laten als de Britten hem de dikke middelvinger in z'n napoleontisch arrogante smoel duwen,zal de lucht binnen EU zwart kleuren van tegenspoed,armoe en ellende voor het Europese volk dat nog niet in opstand is.

Welles! Nietes! | 23-03-19 | 22:03

Ik heb hier een bepaalde mening over, maar die laat ik maar voor me. Ook dit draadje word dalijk alweer gekaapt door de usual suspects. Die alleen maar roepen wat voor tuig en werkloze domme tokkies de gele hesjes zijn. Dat ze maar een nieuwe baan moeten vinden. Dat ze maar een nieuwe woning moeten zoeken dichter in de buurt van hun werk. Allen moeten ze het lichtend voorbeeld volgen, zoals zij het gemaakt hebben tot aan de top. Zodra je als president eerst toelaat dat anarchisten en AFA tuig Parijs mogen plunderen om daarna de gele hesjes te framen. Dan ben je heel diep gezakt. Fascisme heeft een nieuw gezicht, Macron en de EU.

Indoneesje | 23-03-19 | 22:02 | 4

Indoneesje | 23-03-19 | 22:02
Kan me niet aan de indruk onttrekken, dat u een bepaalde opschepperige reageertrol beginnende met een B bedoeld.

the namster | 23-03-19 | 22:17

@the namster | 23-03-19 | 22:17:
U krijgt een X voor uw nick.

bodemloos | 23-03-19 | 22:37
▼ 1 antwoord verborgen

ondertussen lockdown Paris Disneyland

anigroove | 23-03-19 | 22:02 | 2

oh, blijkbaar vals alarm... excuse moi.

anigroove | 23-03-19 | 22:08

Het is de taak van Macron om de veiligheid te bewaren en de Franse culturele gebouwen te beschermen.

the Jackdawn | 23-03-19 | 22:02 | 10

@kotelet | 23-03-19 | 22:29: En al die mensen werken zeven dagen in de week om Europa te eten te geven. En het zijn er meer dan een miljoen.

the Jackdawn | 23-03-19 | 23:12

@tweetybird | 23-03-19 | 22:46: Moet ik jouw geloven of mijn buurman?
Ikzelf was er niet bij en had betere dingen te doen net zoals mijn buurtgenoten.

the Jackdawn | 23-03-19 | 23:15

@Welles! Nietes! | 23-03-19 | 22:05: Alleen zijn huis is van hem. Dat wordt dan uiteraard ook goed beveiligd.

lovekila | 24-03-19 | 09:27
▼ 7 antwoorden verborgen

Voorlopig ga ik niet meer naar Frankrijk op vakantie. Je hebt daar als fatsoenlijke burger niets meer te zoeken. Ik adviseer iedereen om een keertje, het liefst in het voor- of naseizoen (om de ergste zomerdrukte te voorkomen), op vakantie te gaan naar de Krim. Het is daar met ingang van 2014 superveilig, en heel erg mooi was het altijd al. Er geldt officieel wel een negatief reisadvies voor de Krim, maar dat negatieve reisadvies bestaat uit klinkklare onzin, net als het positieve reisadvies voor Frankrijk tegenwoordig onzin is.

Wladimir 1928 | 23-03-19 | 22:01 | 15

Met mijn familie op de Krim geweest inderdaad prachtig. Enkele oude mannen gesproken in een bar, en zij zeiden eigenlijk zoiets als: waarom zijn jullie ons niet eerder komen bevrijden?

Gajus | 24-03-19 | 06:01

@Wladimir 1928 | 24-03-19 | 00:20: Dus ipv af aan de maffia draag je nu af aan de belasting-maffia... je geld ben je dus toch wel kwijt, alleen het voelt wat beter? Of mag je het nu wel aftrekken?

lovekila | 24-03-19 | 09:26

Oost-Europa is West-Europa op sommige vlakken al voorbij.
Ze hebben daar in algemene zin weinig last van wegmetons dwaasheid en dus ook niet van massa-immigratie en islamisering. Heerlijk daar.

kempenaer | 24-03-19 | 12:19
▼ 12 antwoorden verborgen

Frankrijk stevent af op een burgeroorlog

frisenfruitig | 23-03-19 | 21:59 | 1

In 1987 is dit reeds voorspeld, voor zowel Zweden als Frankrijk. In deze twee landen gaan, volgens de buitenaardsen, het eerste burgeroorlogen uitbreken: "236. Especially in France and Sweden, machinations as well as dictatorial regulations of the European Union will cause much unrest and many uprisings; but also crimes committed by gangs and organized criminal elements in these countries will cause unavoidable civil wars." Als oorzaak wordt toekomstige massa-immigratie genoemd. Zie hier de volledige voorspellingen opgetekend in het jaar 1987 (reeds deels uitgekomen!): www.futureofmankind.co.uk/Billy_Meier/...

Wladimir 1928 | 23-03-19 | 22:13

De Nederlandse MSM (en vooral de staatsomroep) zwijgen als het graf. Speelden (tot voor een week geleden) hun dolgedraaide klimaat-agitprop plaat af, en storten zich nu als een stel Hyena's op Baudet en Hiddema.

kotelet | 23-03-19 | 21:59 | 5

@kotelet | 23-03-19 | 22:13: Zo is dat! Beetje op voorhand de eigen ruiten ingooien zekers? Nee dan moest je niet bij Leni zijn.

Shareholder II | 23-03-19 | 23:18
▼ 2 antwoorden verborgen

Neoliberalistische dictatuur. Alles voor de elite en het klootjesvolk mag tegenwoordig worden afgeknald wat men nog niet eens bij valse honden zal doen. En het afgeknalde volk vervang je toch gewoon door gratis Polen of Roemenen? Niets is de neoliberalen te gek om de honger naar gratis arbeiders te stillen.

Dit alles zal men vanuit eerlijk en sociaal linkse gedachtegoed niet meemaken.

ProAsfalt | 23-03-19 | 21:59

Relschoppend tuig dat nog niet eens 1% van de bevolking representeert. Dat zijn de gele hesjes.

Superior Bastard | 23-03-19 | 21:58 | 10

@the Jackdawn | 23-03-19 | 22:21: Het aantal hesjes achter de voorruit is zeer snel gedaald de afgelopen week. Bovendien breekt de lente goed door en dan hebben veel Fransen opeens andere prioriteiten.

Rest In Privacy | 23-03-19 | 22:26

Het is niet 1%, want in alle steden zijn de gele hesjes, Lyon, Marseille, Toulouse, alleen laten ze Parijs zien.

gato | 24-03-19 | 08:46

Maar een heel klein gedeelte van de gele hesjes is relschopper. Je kunt je zelfs afvragen of dat geen false flaggers zijn.

kempenaer | 24-03-19 | 12:12
▼ 7 antwoorden verborgen

Macron, c'est un con!
Wisten ze al voordat hij gekozen werd.

Rest In Privacy | 23-03-19 | 21:58 | 1

Precies....... gekozen uit angst voor Le Pen

Fatwabuster | 23-03-19 | 22:01

War is coming!!

Bram de Rammer | 23-03-19 | 21:57

Europa kan geen economische groei beloven, simpelweg omdat de demografie dat niet toelaat. Europa sterft uit. Dan kun je geen economische groei hebben, integendeel. Hier is zojuist een goed gesprek verschenen bij Café Weltschmerz:
www.youtube.com/watch?v=3ZzRoXlTvp0
Het is niet vrolijk stemmend, maar de demografie is wellicht het meest ondubbelzinnige voorteken van het einde van de Westerse beschaving. De uil van Minerva is al behoorlijk grijs geworden.

Rest In Privacy | 23-03-19 | 21:54 | 4

@SugarCandyMountain | 23-03-19 | 22:04: Europa zit in de wurggreep van de bevolkingskrimp. De rampen die jij opnoemt betekenen de genadeklap voor de beschaving die wij nu kennen. Misschien dat daarna weer iets nieuws kan ontstaan, maar misschien ook niet, en blijft alleen een woestenij achter. Het interview vind ik echt goed. Demografie is essentieel.

Rest In Privacy | 23-03-19 | 22:11

Daarom dus al die immigratie.
Nu aan het luisteren. Interessant.

Rest In Privacy | 23-03-19 | 22:16

Het zou een primaire taak van de overheid moeten zijn om aan bevolkingsbeleid te doen.
Hoe hou je je autochtone deel van de bevolking in stand en zorg je ervoor dat deugdzame, stabiele en productieve mensen zich voldoende voortplanten.

kempenaer | 24-03-19 | 12:09
▼ 1 antwoord verborgen

Oh, de staatschuld is al boven de 3%.
Tja, nee, ja, dan kan er gewoon gericht geschoten worden.
Doet me denken aan betogers in Oekraine die met sluipschutters werden doodgeschoten. En aan dat telefoontje van de joodse Nuland: EU moest zijn bek houden en de bankdirecteur staatshoofd maken.
Toen dacht ik nog dat Ukraine een flink eind weg lag. Nu zitten ze al in onze achtertuin.

bodemloos | 23-03-19 | 21:54

Het is het (islamitisch) tuig uit de banlieu die relt en plundert . Dat plunderende tuig mag Macron wat mij betreft keihard laten neerknallen .... De mei verkiezingen voor het EU parlement zal een grote nederlaag van Macron laten zien . Ook de VVD (zitten bij ALDE van brulaap Verhofstad) en de socialisten van frenske "vette pens" T , zullen fors verliezen .....
Salvini , het Forum , de NVA , Marine Le Pen , de Social Democrats ( Zweden) etc , etc zullen zegevieren :-)

FrankOngerust | 23-03-19 | 21:53 | 3

Islamitisch tuig? Geloof ik niks van, heel de Jeaup, NOS, NPO, Georgina, Livestropop en consorten zouden moord en brand gillen als er daartegen geweld zou worden gebruikt.

Johnweer | 23-03-19 | 22:01

Nope u praat puur poep en onzin. Lijkt op een reactie eerder onder een andere nick. U strooit hier iets geheel onterechts neer. De rellen vorige week hadden niks met gele hesjes of mensen uit de banlieu te maken maaralles met een klimaatdemo die samen met de gele hesjes was (zelfde route)waar heel veel franse antifa op af was gekomen en die begonnen georganiseert te rellen. Ze probeerde het wel de gele hesjes soms in de schoenen te schuiven door snel een geel hesje over hun zwarte kleding te trekken. Aan het begin liepen ze zelfs met vlaggrn en spandoeken vsn de franse antifa. Bleek ook bij de arrestaties. Waren allemaal extreem linkse franse antifa. Niks islamitisch tuig. U lult dus echt.

tweetybird | 23-03-19 | 22:20

@tweetybird | 23-03-19 | 22:20: ANtifi en ander lins spul valt ook onder de noemer islamitisch tuig, die halen ze tenslotte binnen. De vriend van mijn vijand... is van hetzelfde slag zeg maar. Dus ergens heeft hij wel een puntje.

lovekila | 24-03-19 | 09:16

Actie wordt reactie!
Escaleren deden we toch alleen op de roltrap?
Laten ze maar protesteren via hun stem.
Deze beweging is gekaapt.

Rest In Privacy | 23-03-19 | 21:52 | 1

Dat is als je naar boven gaat. Als je maar beneden gaat, is het de-escaleren

Bijtendehond | 23-03-19 | 22:08

Niks aan de hand, alleen wat lui, aanstellerig tuig wat tot de orde geroepen moet worden, "ordnung muss sein!"
Aldus Berbaar en z'n totalitaire EU en globalistische vriendjes.

zwellevertje | 23-03-19 | 21:52

Op naar de Bastille dan maar weer!

malle_eppie | 23-03-19 | 21:50

Tijd om die goeie ouwe guillotine uit het vet te trekken,
voor die ouwe heks van Macron doen we de waterproef.

Halul gebakken | 23-03-19 | 21:49 | 1

Het is een bizar koppel. Dat de Fransen hem op het pluche hebben gehesen, het blijft apart.

kempenaer | 24-03-19 | 09:40

Wat vindt Freek dr van?

gristen | 23-03-19 | 21:49 | 1

Ehm, die ligt er al een paar uurtjes in.

Shareholder II | 23-03-19 | 23:24

Macron word toch niet meer herkozen. Hij kan nu net zo goed het leger inzetten.

Wasbakplasser | 23-03-19 | 21:49 | 2

Mogen we hem daarna dan met pek en veren bekleden?

lovekila | 24-03-19 | 09:13

"Het liefst zou ik ze zelf in elkaar trappen"

M. Rutte

Welles! Nietes! | 23-03-19 | 21:48

"en besluit nu overtollige meningen af te schieten alsof het herten op de Oostvaardersplassen zijn."

Heerlijk die artistieke vrijheid!

Rest In Privacy | 23-03-19 | 21:45

Ah! ça ira, ça ira, ça ira!
Les aristocrates à la lanterne

John Hawkwood | 23-03-19 | 21:45 | 1

Hoeven de mannen niet?

Synecdoche | 23-03-19 | 21:55

Nou ja in Frankrijk begon de Revolutie ongeveer 220 jaar geleden, misschien dat we het over een paar weken ook eens meemaken, live bij CNN . Direct aandelen Gillette gaat kopen.

SugarCandyMountain | 23-03-19 | 21:45 | 2

@SugarCandyMountain, zeker niet live bij Cnn zult u toch moeten overschakelen naar RT.

RenedieLange | 23-03-19 | 21:48

Frankrijk is het enige ontwikkelingsland in Europa.
Maar ze komen er nog steeds mee weg.

HoerieHarry | 23-03-19 | 21:44 | 6

@gato | 24-03-19 | 08:51: Ja, die hulp blijft grappig: we gaan je helpen met geld, moet je er wel duitse wapens van kopen. Geld moet rollen tenslotte.

lovekila | 24-03-19 | 09:11

@lovekila | 24-03-19 | 09:11:
De EU is een Duits project om wederom de rest van Europa mee te kunnen onderwerpen.

kempenaer | 24-03-19 | 09:38
▼ 3 antwoorden verborgen

De Franse aap komt nu wél duidelijk uit de mouw bij 'hervormer' Macron. Als er één president tot de elite behoort, dan hij wel. Wordt hij straks een mini Assad? Letterlijk over lijken gaan?

ClintOstwald | 23-03-19 | 21:44 | 2

Assad werd bestreden in een godsdienstoorlog. De soenieten vonden hem van de verkeerde godsdienst - geen soeniet.

HogeNood | 23-03-19 | 22:47

Assad is een slecht voorbeeld om hierbij te slepen. Ze hadden hem beter met rust gelaten. Macron daarentegen kan onderhand beter de eer aan zichzelf houden.

kempenaer | 24-03-19 | 09:36

Macron en zijn voorganger Hollande hebben Frankrijk zowel moreel als financieel naar de kloten geholpen...... het was daar altijd al een puinhoop maar Marcon is bezig het land over het randje te donderen.

Goed gewerkt ijdeltuit!

Fatwabuster | 23-03-19 | 21:40 | 3

Hoho, daar ga ik over.

Rest In Privacy | 23-03-19 | 21:43

Frexit upcoming!!!
Over een tijdje zitten alleen de Belgen nog in de EU!

Aristotalloss | 24-03-19 | 00:16

Macron verdient het gewoon om op het hakblok te eindigen, wat een hond
ik begin steeds meer sympathie voor die gele hesjes (daar) te krijgen, en dat had ik al

Tobi | 23-03-19 | 21:39 | 1

de daglicht-gelehesjes wel, de nachtelijke versie mag je idd (met beanbags, scherp is zo niet EVRM=EU) op schieten. Als de eerste dooie valt is het over met de EU...

lovekila | 24-03-19 | 09:09

"Europa kent als continent de laagste economische groei ter wereld".
Dat kan slechter, dus kom, laten we ons juist nu overgeven aan de algemene klimaatwaanzin en een peperdure klimaatwet invoeren, moet Rutte gedacht hebben.

Fijnstoffer | 23-03-19 | 21:39 | 1

Europa en Amerika zijn al uitgeknepen. Nu is China aan de beurt.

bodemloos | 23-03-19 | 22:16

Wie geweld gebruikt is af. Waarom dan niet beginnen over de gele hesjes (niet allemaal) die zoveel geweld gebruiken waardoor men genoodzaakt is om politie en nu het leger in te zetten. Daar horen we Feynman niet over. Die vindt het schijnbaar prima dat juist de lokale ondernemer, de middenklasser met een simpel winkeltje in Parijs al 19 weken schade lijdt wegens achterblijvende omzet, plunderingen, vandalisme en vernielingen.

Hark_van_Rommel | 23-03-19 | 21:38 | 10

@Abject | 23-03-19 | 22:17: Het is de knokploeg van links en ze worden over het algemeen geen strobreed in de weggelegd.....

Fatwabuster | 23-03-19 | 22:29

@Abject | 23-03-19 | 22:17: Ik zei het in het andere topic al en hier www.stelling.nl/kleintje/actueel/over... staat het ook.
Ik heb het meerdere keren live gevolgd via RT. Toen die Porsches in de fik gestoken werken liep de politie/gendarmerie er gewoon naast.
Op heterdaad betrappen kostte dus geen enkele moeite, waarom werden die lui dan niet aangehouden en gearresteerd?

Bijtendehond | 23-03-19 | 23:02

De Franse regering wil net dat er geplunderd en vernield wordt want daarmee kunnen ze de hele demonstratie verdacht maken. Maar daar moet je niet intrappen.
Plunderen heeft niets met demonstreren te maken. Plunderaars hoef je niet af te schieten maar wel aanhouden en straffen. Daar is voldoende capaciteit voor in Parijs. Bovendien is het een hele kleine minderheid die dit gedrag vertoont.
Maar de Franse overheid wil net dat het escaleert zodat ze het leger op de eigen burgers af kunnen sturen. En dat is dus wat er nu is gebeurd. De taktiek van de EU-kliek. Walgelijk, immoreel en doortrapt.

kempenaer | 24-03-19 | 09:33
▼ 7 antwoorden verborgen

Vertrouw nooit een man met een moedercomplex.

MickeyGouda | 23-03-19 | 21:37 | 4

Ik weet dat Parsons zijn hand er niet voor omdraait...... maar wat bezielt je als je met je grootmoeder ligt te rampetampen.

Fatwabuster | 23-03-19 | 21:42

Mickey, ik houd van mijn mama.....

HoerieHarry | 23-03-19 | 21:54

... met uitzondering van Harry, natuurlijk. ;-)

MickeyGouda | 23-03-19 | 22:13
▼ 1 antwoord verborgen

Ter verdediging van de Franse politie: heb zelf ook weleens een negentienjarig meisje een drievoudige kaakfactuur bezorgd. Zwaar geschapen zijn is niet altijd een feest.

Kapitein Stijlvol | 23-03-19 | 21:34 | 5

Yuck

Bret24286011 | 23-03-19 | 23:35

@De Eierbal | 23-03-19 | 21:40:
aha, uw nick is ook een indicatie van formaat? Weet je wie er ook aar 1 had...?

Hemmenaar7 | 23-03-19 | 23:52

@De Eierbal | 23-03-19 | 21:40: She swallows

lovekila | 24-03-19 | 09:06
▼ 2 antwoorden verborgen

Goed om te zien dat het dankzij de inzet van het leger vandaag in Parijs het niet zo'n puinhoop is geworden als vorige week. Overigens Feynman, de politie draait al structureel overuren sinds november 2015.

Rest In Privacy | 23-03-19 | 21:32 | 4

wel heel toevallig, dat het opeens vorige week een puinhoop was, na heel lange tijd niet. Informeert uzelve.

Hemmenaar7 | 23-03-19 | 23:50

Goed om te zien dat het leger wordt ingezet om protesten van burgers tegen hun regering worden neergeslagen?
Fijne democraten, die eurofielen...

kempenaer | 24-03-19 | 08:30
▼ 1 antwoord verborgen

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl