Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Rutte's Churchill-lezing is een sollicitatietoespraak

Nou toi toi toi Mark

"If Europe were once united in the sharing of its common inheritance, there would be no limit to the happiness, to the prosperity and the glory which its three or four hundred million people would enjoy."

Met dat citaat uit september 1946 uit Winston Churchill zijn verzuchting over de vernietingsdrang die in de oorlogsjaren daarvoor in heel Europa woedde. In Zürich sprak hij de hoop uit dat Europa zou opstaan ("Let Europa arise!") en dat zich een nieuwe eenheid zou smeden: "If we are to form the United States of Europe, or whatever name it may take, we must begin now."

Geen grenzen aan het Europese geluk en de Europese welvaart, sprak Churchill. Na de val van de Muur leek het daar ook even op. De welvaart is inmiddels zo hoog, dat we alleen nog lijken te kunnen klagen over het verlies van iedere cent aan rijkdom, die als een vanzelfsprekendheid wordt beschouwd, en die door politiek beleid en leiderschap in stand gehouden moet worden. Dit omdat we in de decennia na de oorlog steeds meer zijn opgevoed met een gedachte (en een praktijk) van een zorgende overheid in een staat die ons vooruit helpt als we willen groeien, opvangt als we vallen, en die onze medemens dient te corrigeren als die de gebaande paden naar de gouden horizon dreigt te verlaten om het groene gras van het knisperende populisme te verkennen.

Sinds de Tweede Wereldoorlog heeft Europa ook voornamelijk naar zichzelf gekeken, met een waakzaam oog. Waakzaam, alert en altijd paraat om correctief op te treden, onderwijl manieren bedenkend om zichzelf en elkander te ketenen in een politiek, bureaucratisch en verdragsrechtelijk controlesysteem dat enerzijds welvaart en voorspoed moest stimuleren en anderzijds de nationalistische en populistische uitwassen aan banden moest leggen. 

Het Verdrag van Rome, de Europese Unie, het Verdrag van Maastricht, de Schengenzone en de euro maakten van de individuele problemen van natiestaten, collectieve perikelen van Europa - met collectieve rechten om individuele naties te corrigeren. Kijk eens terug op het recente (door economische crisis en stijgende populistische peilingen getekende) decennium en vraag het maar aan de democratisch en economische geknechte Grieken, zie hoe de EU zich ingetogen maar overtuigd achter de Spaanse regering schaart tegenover de Catalaanse graslopers, gluur eens over de grenshekken van Viktor Orbán en peil het eens in Polen, waar een wens tot zelfbeschikking te ver afwijkt, in conservatieve zin, van de progressieve idealen van de EU en derhalve in Brussel als een soort politieke opstand wordt uitgelegd. Andersom zijn er altijd uitzonderingen met een hypocriet bijsmaakje: continentale kapitein Duitsland laat het begrotingstekort van vervallen grootmacht Frankrijk altijd onbesproken op tafel liggen.

En dan is er nog het Verenigd Koninkrijk. Albion, dat sinds de Brexit-stem als een Atlantis onder water wordt geduwd door een starre, autoritaire EU die geen uittreders accepteert en daar zware diplomatieke en economische sancties aan koppelt waarmee ze - geholpen door een bijna zonder uitzondering eurofiel ingestelde mainstream media - ook in de publieke opinie nog heel aardig wegkomen. Die Britten verpesten immers het ideaal, want nationalisme is een vijandige ideologie en zonder samenwerking stevenen we immers onherroepelijk op oorlog af. It is what we have been taught, sinds Churchill - de Britse premier, nota bene - zijn speech gaf in 1946.

Hij sprak in die speech over de atoombom als een schild van bescherming, dat in de juiste handen alleen gebruikt zal worden voor recht en vrijheid. Maar in de verkeerde handen kan het beschavingen vernietigen. De Europese Unie is in onze tijden ook zo'n atoombom, zij het in de vorm van een 'vreedzaam' diplomatiek wapen: het beschikt over genoeg autoritaire dreiging om eenheid af te dwingen, maar werkt evengoed vernietigend tegen degenen die de eenheid in welvaart bedreigen.

Social

In deze Europese Unie is Mark Rutte tijdens zijn premierschap "gegroeid" van een gematigd euroscepticus tot een overtuigd "Europeaan". Is dat een (politiek ongetwijfeld onvermijdelijke) knieval voor de dwingende ideologie van de Europese Unie, geboren uit een weke ruggengraat? Is het economisch opportunisme, waar we als land overigens sterk van profiteren in arbeid, koopkracht en concurrentiepositie? Of is het, cynischer, simpelweg de volgende logische stap in de carrière van een premier die heel goed beseft dat het massieve schip der Europese Superstaat zich niet laat wenden, laat staan keren, maar die een plekje op de brug toch ambieert omdat het schip, recht zo die gaat, vooralsnog alleen wat ijsbergen schampt maar nog nergens fatale averij heeft opgelopen en dat ook vermoedelijk niet zal gaan doen?

Rutte's derde kabinet zou wel eens heel goed zijn laatste kunnen zijn, want in eigen land is zijn politieke averij inmiddels wel zichtbaar. Zijn Europese ervaring overstijgt ondertussen die van de meeste ambtsgenoten en ook zijn politieke moederfiguur Angela Merkel zal na haar eigen aanstaande vertrek het gevoel van rust dat Rutte kan brengen als een prettig pensioen ervaren. Hoewel we Rutte hier te lande de afgelopen jaren soms iets te goed hebben leren kennen als een opportunist, een leugenaar en iemand die dubieuze geitenpaadjes en inlegvelletjes niet schuwt om de democratie buitenspel te zetten (of het nou richting het volk of in het voordeel van de multinationals is), kun je toch ook constateren dat 's mans nuchterheid, ongebreidelde energie en optimisme (drie eigenschappen die hij niet veinst of verzint) een verademing zouden zijn in Brussel. Laten we eerlijk zijn: een onverstoorbare blauwhelm als Rutte is voor iedereen beter dan de bezopen clown Juncker, de hysterische federale populist Verhofstadt of de pompeuze zak hete lucht  Timmerfrans, die gedrieën een pijnlijk beeld van een zwalkend, lallend en retorisch uitgeput Brussel schetsen met hun absurdistische publieke optredens.

Maar ook met Rutte in Brussel zal de aanzwellende onvrede niet afnemen over de onwillige, archaïsche en ondemocratische organisatie die bestaat uit zelfvoldane, volgevreten en van elke dagelijkse werkelijkheid losgezongen ambtenaren en ideologen in een papieren vredesfabriek die te veel oubollige ideeën uitstoot. De Grieken zijn bedwongen, rond de migratieproblematiek is wat meer rust gecreëerd (maar meer dankzij het uitschakelen van ISIS dan door het handelen van de EU) en in Spanje wordt de Catalaanse onafhankelijkheidsdrang momenteel door de rechterlijke macht neergeslagen. Maar dan zijn er nog de Polen die steeds meer praatjes krijgen, de Italiaanse banken die bukken onder gevaarlijke schulden in een land dat een populair eurosceptisch (en dus "populistisch") bestuur kent, en vergeet de Gilets Jaunes niet, die Macron wekelijks voor schut zetten bij zijn pogingen om de federale kruisridder van het continent te worden.

Als Rutte's Churchill-lezing in Zürich vanavond (18u-19u, waarin de pragmaticus die visie "een olifant" noemt die "het uitzicht belemmert" zal pogen "te reflecteren op de positie van de EU in een veranderende wereld") goed valt bij de bestuurlijke kaste van het Europese continent, geeft Rutte op neutraal Zwitsers terrein een ronkende sollicitatie af om Donald Tusk in het najaar op te volgen als stille stuurman op de brug van een Schip van Superstaat waar de luxe hutten zich steeds minder snel vullen ten opzichte van de stapelbedden benedendeks, maar dat desondanks maar één koers kent: full steam ahead, met de blik net iets te veel naar achteren, waar de zwarte schaduw van het verleden nog altijd met Europa mee vaart.
UPDATE: De solliciatie slides HIERR, complete speech DAARRR.

Churchill's speech in tekst: hierrr.

Reaguursels

Inloggen

Het ergste was, dat Rutte voorstelde het landen-veto af te schaffen, waardoor het mogelijk wordt, om strafmaatregelen te nemen tegen individuele landen met een eenvoudige meerderheid van stemmen . Een openlijker sollicitatie naar de hoogste EU-baan heb ik nog nooit gezien. Overigens lijkt me de afschaffing van het veto de mooiste EU-splijtzwam die je kunt bedenken. Landen komen bij strafprocedures te staan voor de keuze van: accepteren of uit de EU. Ik zou zeggen: probeer dit maar eens bij de Visegrad-landen? Typisch Rutte; gewoon een domme lul, die niet doordenkt. In Nederland komt hij er tot nu toe nog mee weg, maar binnen Europa wordt dit toch anders.

oliebolletje123 | 14-02-19 | 10:26 | 2

Als dit scenario zich ontrolt dan wordt je toch op je wenken bediend Igor ,dus wat lul je nou ..

justinianus | 14-02-19 | 11:53

Hoe eerder Rutte opbokt, hoe beter.

Cor Netto | 14-02-19 | 09:49

Niet waar.

Dat citaat kan wel van Churchill zijn, maar de inhoud is vals. Het klopt niet meer. Het is out of date, achterhaald, geschiedenis.

Common interface is stervende. Die gemeenschappelijke erfenis word door de immigratie (van moslims) doelbewust kapot gemaakt.
Kapotgemaakt door demografische veranderingen. sceptr.net/2017/10/binnen-40-jaar-mos...
En doelbewust door dit www.telegraph.co.uk/news/2017/03/17/e...

Het is wel een mooi en idealistisch citaat dat Rutte gebruikt. Maar achterhaald, en anno nu een leugen.
Rutte's zoveelste leugen.

gaffelbaard | 14-02-19 | 08:48 | 1

Common interface = common inheritance.

gaffelbaard | 14-02-19 | 08:49

Churchill is veel te hoog gegrepen voor onze roze minister president. Seyss-Inquart had pas echte toespraken over een sterk Europa. Qua stijl past Seyss-Inquart ook veel beter bij Rutte ze hebben voor een groot deel hetzelfde karakter.

ZwarteRiek | 14-02-19 | 07:03 | 9

@pedro300 | 14-02-19 | 10:28: Sorry maar dit is comolete onzin. Alle ouderen in Nederland worden tot hun dood goed verzorgd.

ArjenZH | 14-02-19 | 11:07

@ArjenZH | 14-02-19 | 09:51:
Appels -peren. Lees aub mijn tegel nog een keer.
Jij hebt het het over, en vergelijkt, inhoud.
Ik had het over de manier van redeneren en heb dat vergeleken.
Dat is niet hetzelfde.

gaffelbaard | 14-02-19 | 11:12

@ArjenZH | 14-02-19 | 11:07:
Ik herken propagandistische Turkse retoriek.
www.geenstijl.nl/5139760/erdogan-nede...
www.geenstijl.nl/5102922/stekker_uit_...
En verdeling laag en hoogopgeleid is niet aan discriminatie te wijten maar komt door een palet aan andere factoren (1e 2e of 3e generatie, taal, culturele verschillen in tradities gebruiken en gewoonten, de mate waarin het herkomstgezin geïntegreerd is, opleidingsniveau van ouders, rollenpatronen in herkomstgezin, soms ook religieuze opvattingen, enz.)

gaffelbaard | 14-02-19 | 11:37
▼ 6 antwoorden verborgen

Mark stuurt aan op een Europees leger.
Is opdracht van zijn broodheren uit Brussel.

priks | 14-02-19 | 06:52 | 6

Ach als mensen beginnen over broodheren, vazallen, gespuis, linkse-kerk dan weet je dat het door anti-propaganda verblinde figuren zijn met een karikaturaal beeld van de werkelijkheid.

Beste_Landgenoten | 14-02-19 | 09:34

@Roadblock | 14-02-19 | 09:08: U heeft hele vaste waandenkbeelden en als ik daar met argumenten iets tegenin brengt wordt u boos. Wat klopt er niet aan wat ik zeg?

ArjenZH | 14-02-19 | 09:48

@ArjenZH | 14-02-19 | 09:48:
Ik word niet boos- Ik stel alleen een feit vast aan de hand van uw laatste 10 posts.
U verdedigt de EU, en niet altijd met juiste argumenten:
"De blunder van een EU commissie om een artikel hier als nepnieuws te bestempelen is bliksemsnel gecorrigeerd."
Dat noem ik bijvoorbeeld de waarheid verdraaien.

Roadblock | 14-02-19 | 12:25
▼ 3 antwoorden verborgen

Het is natuurlijk wel ontzettend kinderachtig om de perikelen rond Brexit te wijten aan de EU. Dit klinkt als een verwend jammer-kind. De grensperikelen rond Ulster en Ierland zijn toch echt te wijten aan Engeland en aan haar historisch wapengekletter. Het wordt alleen duidelijk dat na Brexit de IRA oorlogen weer terug komen. Er is al weer de eerste bom ontploft. En da's dus wat er gebeurt. Terug naar oude tijden. Terug naar oude oorlogen.
Engeland heeft nu pas door wat de nadelen zijn van uit de EU stappen naast "terug naar oorlogen: IRA, 2e wereldoorlog en zo". Zoals met die NHS. Laat me niet lachen... Al die Engelse Countryhoppende pensionado's en Spanje krijgen het ineens Spaans benauwd. Geen health insurance meer in Spanje. O jee. etc etc. De nadelen komen nu aan het licht.

TB2318 | 14-02-19 | 05:50 | 4

Nog even vertellen WAAROM Engeland uit de EU wilde voor de balans in uw verhaal.
En als zij er eenmaal uit zijn, en gezien de Engelse mentaliteit ze de problemen overwonnen hebben, zijn ze er beter aan toe dan wij, die als klein land moeten accepteren dat onze visserij door Franse EU-lobbies en Nep-NGO's naar de donder geholpen wordt.

Roadblock | 14-02-19 | 09:07

@Roadblock | 14-02-19 | 09:07:
Prima dat ze eruit willen, maar dan was een plan wel handig geweest. Daar zijn ze twee jaar later nog steeds niet mee gekomen wegens intern gehannes.

Beste_Landgenoten | 14-02-19 | 09:35

www.geenstijl.nl/5146261/die-foute-ap...
Mja, en in hoeverre onstaat dit 'interne gehannes' doordat de anti-Brexit club, waar May overigens inzat, en die blijkbaar het resultaat van het referendum niet wenst te accepteren (He, waar heb ik dat meer gehoord), zoveel wanorde tracht te scheppen, dat er een nieuw referendum komt?

Roadblock | 14-02-19 | 12:28
▼ 1 antwoord verborgen

De Nederlandse mensen zijn uitgekeken op Mark Rutte.
Het is dat de NPO hem de hand boven het hoofd houdt--> anders was hij nu al weg geweest.
Het wachten is tot na de verkiezingen in maart... dan kan Klaas Dijkhoff hem opvolgen.

sociaal_econoom | 14-02-19 | 03:56 | 1

slaapt u wel eens ? ..

justinianus | 14-02-19 | 07:04

Sieg Heil, Mark, Sieg Heil!

Rest In Privacy | 14-02-19 | 02:17 | 7

hallo, krijg ik ook nog een veeg uit de pan ? ..

justinianus | 14-02-19 | 12:56

@BSE rundfunk | 14-02-19 | 12:23:
Ik vind het wel merkwaardig, dat iemand die hier Sieg Heil loopt te posten een ander beschuldigt een fascistische knuppel te zijn.
Als u alleen maar kunt schelden, is er vast wel ergens een site waar dit gemeengoed is.
Voor mij bent u af

Roadblock | 14-02-19 | 13:01
▼ 4 antwoorden verborgen

Het zou me ook niets verbazen als er verkiezingsfraude is gepleegt afgelopen verkiezingen.
Alles mogelijk in deze bananenrepubliek.

Het leven is zwaar | 14-02-19 | 00:56

Als we onze elite beoordelen op haar keuzes dan wordt glashelder hoe competent ze zijn. Kiezen voor de EU is kiezen voor een papier-maché pop zonder identiteit en zonder ziel. Een misgeboorte pur-sang.

Rest In Privacy | 14-02-19 | 00:37

lullepot, kontverhaal het wordt aangeleerd op de studentenvereniging samen met brassen/zooien op de societeit en een aardappel in de keel en eindigt op de golfclub, rotary of een gloedvolle speech als portaal naar Brussel en Strasbourg het walhalla van eenrijkeuropa

HetOorAakel | 14-02-19 | 00:15

Oh, laat er trouwens geen ambivalentie zijn rondom de keuzes van Mark. Uit zijn eigen toespraak: "Power is not a dirty word."

LiniaalRectaal | 14-02-19 | 00:13

De EU is niets meer dan een paar gebouwen in Brussel, een stapel papier en enkele tienduizenden ambtenaren die daar in een kring omheen dansen. Hand in hand met lobbyclubs, ngo's, multinationals en attachés en zaakgelastigden uit niet-EU landen. De ontelbare handophoudende hoepelspringers in netto-ontvangende landen, kunnen niet verhullen dat de EU een reus op lemen voeten is, een keizer zonder kleren. De elitaire EU-korst van verstokte luchthavenkosmopolieten, die 'gelijkheid' meent te zien in gedeelde afhankelijkheid en een bedachte handboekcultuur, kan niet voorkomen dat de EU door geen enkele echte wereldmacht serieus wordt genomen, juist om die redenen. Macht heeft immers een hoofd én een lichaam. Als de VS een federatie is, dan is de EU een 'chain gang' en meer zal het goddank nooit worden. De eenheid die de EU pretendeert te zijn, werkt alleen door het ketenen van landen in kredieten en verdragen, onder de tucht van bestraffing, bedreiging en uitsluiting van middelen, tegenwerking van dissidenten en andersdenkenden en afschaffing van rechtstreekse burgerinvloed (referenda). De gedroomde solidariteit is materieel en gekunsteld en berust op structuurfondsen, subsidies, kwijtingen, uitstelregelingen, wurgcontracten en valse beloftes. Mocht de EU met haar vertwijfelde vlucht voorwaarts, haar karikaturen van leiders en haar impotente ideologische zwaardje ooit uitgroeien tot een geopolitieke speler met een militaire component, dan moet ze rekening houden met de grootste Vijfde Kolonne in de menselijke geschiedenis en dan heb ik het niet eens over de miljoenen niet-westerse immigranten die de EU heeft toegelaten, maar over groeiende delen van haar eigen bevolking. Wie wil er sterven voor de EU? De vraag stellen is hem beantwoorden.

Schulzie | 14-02-19 | 00:07 | 7

Goed stuk , spijker - kop , hulde.
Alleen de term “ 5e colonne “ voor de oorspronkelijke bewoners van Europa , doet onrecht a/d oorspronkelijke betekenis ervan ( snap echter wat u bedoelt )
De term “ de 5e colonne “ beschrijft de vijand van buiten , die de bestaande , zittende , legitieme macht ondermijnd.
EU was/ is alleen nooit de bestaande , zittende , legitieme macht , nu niet en nooit niet , sterker , de EU IS juist de vijand van buiten , de bezetter.
De EU is de soft coup gepleegd door de machten achter de schermen.
( EU is ons lokale globalisten filiaal , Kongsi van multinationals , banken , NGO’s , M.S.M. en superkapitalisten zoals de Oranjes , Engelse koningshuis etc.
De kongsi van hen die hinder hebben van : grenzen , souvereine bevolkingen , identiteiten , democratisch stemrecht , nationale wetgeving , inspraak v/d burger , de “ rechtsstaat” , belasting betalen , etc )
Deze kongsi heeft als “ EU “ vermomd hun sokpoppen ( de Merkels , macrons , Ruttes etc ) zoveel mogelijk macht over laten dragen aan Brussel.
Via hun MSM propaganda apparaat doen ze er alles aan om het formeel en democratisch legitiem te laten lijken , wat het natuurlijk niet was.
Het was een soft coup , geheel gebasseerd op leugens , bedrog , valse voorlichting.
De EU kan geen enkele democratische test doorstaan , nu niet - nooit niet.
Die wordt daarom ook nooit gehouden.
Terug naar begin , de term “ de 5e kolonne “ , moet zijn Partisanen , Patriotten , Vrijheids strijders etc.

enorme sukkelzak | 14-02-19 | 08:07

@enorme sukkelzak | 14-02-19 | 08:07: Eens m.b.t. uw suggesties in uw laatste zin, die neem ik graag over.

Schulzie | 14-02-19 | 08:35

Goed stuk Schulzie, knappe uiteenzetting van dat stelletje incompetenten.

oakmont | 14-02-19 | 09:26
▼ 4 antwoorden verborgen

Maar Mark ambieert echt geen dikbetaalde baan in het Europees Parlement .... echt niet!
* VVD modus uit *

Kobus Kloothamer | 14-02-19 | 00:05 | 4

Rutte is machtsgeil. Daarom EU. Zijn zakken kan hij in het bedrijfsleven ook vullen. Gaat hem niet om de poen denk ik.

HaatbaardKnipper | 14-02-19 | 00:43

@ArjenZH | 14-02-19 | 00:28: Speak for yourself met je 'onze premier'. Schaam me kapot voor deze leugenaar.

HaatbaardKnipper | 14-02-19 | 00:44

www.geenstijl.nl/5146261/die-foute-ap...
'Onze' (Niet de mijne) premier doet het zo goed in Brussel, dat hij de belangen van de EU nu al belangrijker vindt dan de belangen van zijn land.
We hebben aan boterbal Timmermans gezien, hoe goed deze nog de Nederlandse belangen behartigt als hij eenmaal op funktie zit.
Hij was alleen nog maar in Nederland geinteresseert om steun te krijgen voor zijn volgende baantje.
Al uw pro-EU-praat doet daar niets aan af.

Roadblock | 14-02-19 | 09:02
▼ 1 antwoord verborgen
-weggejorist-
kotelet | 13-02-19 | 23:42 | 3

Een spiets geven = een toespraak houden.

JvanDeventer | 13-02-19 | 23:09

Rutte heeft grote plannen, op zijn bureau ligt een boek getiteld "Keizer".

de honden blaffen... | 13-02-19 | 22:32 | 1

"I got plans. Big plans, nigger."

LiniaalRectaal | 13-02-19 | 23:05
-weggejorist-
yurgen9999 | 13-02-19 | 22:16 | 2

De EU is, ondanks problemen, een ongelofelijk groot succes. De welvaart is in de meeste EU landen enorm toegenomen. En het volgende is mogelijk belangrijker. De EU burgers uit pak hem beet Portugal en Friesland verschillen nu minder van alkaar dan die uit Limburg en Friesland 100 jaar geleden. Dat is een enorm verschil, zlefs al met een jaar of 30 geleden zijn de verschillen groot. Italie was in het zuiden een land van ezelkarren en oude vrouwtjes met takkebossen op de rug. Het binneland van Spanje leek weggelopen uit de Middeleeuwen. Nu rijd je middels prachtige snelwegen of treinen door die landen en je merkt dat de jongere mensen alle Engels praten, van ongeveer dezelfde dingen houden en ongeveer dezelfde overtuigingen delen. Dat is absoluut een verdienste van de EU. Veel mensen onderschatten de waarde van zoiets. De "Europeaan" is nu een begrip dat 50 jaar eerder niet had bestaan. We zijn meer gelijk geworden dan we denken. Voor een buitenstaander is het veel duidelijker.

Beste_Landgenoten | 13-02-19 | 22:13 | 32

Lees dit maar eens. Je kunt voor Duitsland ook NL invullen, dat is ongeveer hetzelfde.
economicquestions.org/germany-unfair-...
De euro is een enorm positief Ponzi scheme voor ons rijke Eurolanden, juist wegend de zwakkere munt, die de euro voor ons is. Daar hebben we enorm voordeel van, waarbij de gelden die naar het zuiden vloeien fink bij in het niet vallen. Wat er terug komt voor betaalde goederen is veel groter.

Dus je kunt zeuren over de Euro en piepen over geld dat naar de Grieken gaat, maar we krijgen daar enorm veel voordeel van. Dat weet je dan weer niet.

Het enige waar je drukte over kunt maken is nog de vraag waar al dat extra geold dan bij terecht komt? Dat is dan hoofdzakelijk bij bedrijven die exporteren dus en uiteindelijk komt dat geld pas ergens in onze samenleving terug, maar de "gewone man" profiteert daar minder van dan bedrijven. Daar kan je een punt van maken en terecht.

daarom is het nodig dat de overheid toeziet op belastingheffing van deze bedrijven en ze niet vrijstelt, zoals in te veel gevallen nu gebeurt, waarbij een deal met de belastingdienst blijkbaar normaal is voor hoge belastingen. Dat is nou juist niet de bedoeling!

Beste_Landgenoten | 14-02-19 | 09:11

www.geenstijl.nl/5146261/die-foute-ap...
Daar ga je weer kletskous. Weer geen onderbouwing, weer geen cijfers.
Leuk dat ze berekend hebben dat de export is toegenomen. Maar waar is de info over de toegenomen kosten?

Je hebt WEER NIKS om je boude uitspraak te bewijzen. Blijkbaar zit je een beetje vast op de opbrengsten kant, maar negeer je de kosten kant.

Zal het je simpel uitleggen;
Het is heel prettig als je een loonsverhoging krijgt van 500 euro in je handje. Beetje klote dat je door externe factoren 600 euro meer kwijt bent per maand.
En daar hebben jouw econoompies het niet over. Die blijven een beetje wijzen naar de 500 euro. Wrijf eens wat hersencellen tegen elkaar joh.

@Beste_Landgenoten | 14-02-19 | 09:11
Daar is het weer; "We worden er heel rijk van!"

BEwijs het godverdomme dan ook.
Doe eens voor ons wat zowel de EU als onze eigen regering nog nooit heeft kunnen laten zien in een heuse berekening.
Want dat is het leuke heh? Super goed in berekenen wat we extra moeten betalen omdat onze economie gegroeid is, vanwege een verandering van een definitie, maar zodra men moet laten zien wat de EU ons nou echt heeft opgeleverd blijft men een beetje reutelen over de opbrengsten kant en blijft het stil over de kosten.

Rest In Privacy | 14-02-19 | 13:22
▼ 29 antwoorden verborgen

Uit zijn toespraak:
"I think this is a task it can take up after the European elections in May."
I think this is a task *I* can take up after the European elections in May.
Erg slim, Mark. Je NLP-leraar zou trots zijn.

LiniaalRectaal | 13-02-19 | 22:09

A Strong Europe in a race to the bottom .
Aartsleugenaar Rutte als Führer van het Europeese "rijk" .
Der Untergang

Dzjengis-Somebody | 13-02-19 | 22:00 | 15

@ArjenZH
Ik snap de werking genoeg om te weten dat de koning(in) het laatste woord heeft in de vorm van de (in)formateur. En een minderheidskabinet is eerder voorgekomen, sla de geschiedenis er maar op na.

LiniaalRectaal | 14-02-19 | 00:17

@LiniaalRectaal | 14-02-19 | 00:17: Een minderheidskabinet kan binnen 1 dag door de meerderheid van PVV en FVD worden weggestemd. U begrijpt er helemaal niks van.

ArjenZH | 14-02-19 | 00:30

@ArjenZH
Moties zijn niet verplicht om uitgevoerd te worden hoor. Sowieso zit heel de kamer er voor spek en bonen. Toneelstukje om de mandaten uit Brussel te rechtvaardigen.

LiniaalRectaal | 14-02-19 | 00:37
▼ 12 antwoorden verborgen

Prima verhaal eigenlijk!
Echter: Probleem Griekenland en ook Italie is dat niemand eigenlijk belasting betaalt en daarmee de staat grote tekorten oploopt, even afgezien van de wat dommige koers van Salvini. Ook zonder EU waren die landen in zwaar weer gekomen en het is verdomde jammer dat wij burgers uiteindelijk de Duitse banken hebben gered die teveel aan Griekenland leenden.

Wat Orban en Polen betreft, het is niet dat ze afdwalen van de EU norm of zoiets, maar ze verneuquen de rechtsstaat. Voor hun eigen kant rdegelen ze het goed, voor de oppositie maken ze het bijna onmogelijk nog een zinvolle rol te spelen middels vuil spel. Dat is het probleem daar, niet dat ze de "linkse idealen" of zoiets niet volgen.

Brexit, tsja, toch echt een fiasco dat het VK over zichzelf heeft afgeroepen met die politici die totaal maar dan ook totaal geen plan hadden voor een Brexit. Er was niks en er is nu nog niks en ze komen er niet uit. Dat is het grootste probleem voor het VK, niet voor de EU. De EU27 kan tenslotte ook niet alle privileges in stand gaan houden voor 1 land dat eruit wil, zo werkt dat natuurlijk niet.

Verder een prima stuk. En ja, ik heb ondanks alles toch liever Rutte dan Tusk op die plek zitten.

Beste_Landgenoten | 13-02-19 | 21:41 | 16

@Beste_Landgenoten | 13-02-19 | 22:17:
Boeit mij echt niet. Laat de Hongaren dat lekker zelf oplossen! Intussen hebben ze wel onze grenzen bewaakt en dat verdient lof.

marjen | 13-02-19 | 22:29

@marjen | 13-02-19 | 22:29:
"zonder in oorlog te vervallen".
Ja en daar zit wel een probleem. Ongemerkt heeft de Euro en de douane-unie ervoor gezorgd dat een oorlog niet rendabel meer is, uiteraard ook door de toegenomen verwevenheid van de economie wereldwijd. De waarde zit niet meer in dingen, zoals olie en gas of grondstoffen, maar in het menselijk kapitaal, in toenemende mate. Oorlogen die er nog zijn, gaan vaak nog over grondstoffen, de "oude" waarden. Een oorlog beginnen is niet meer renbdabel en daar hebben euro en douane-unie een belangrijke bijdrage aan geleverd.

Beste_Landgenoten | 14-02-19 | 09:18

www.geenstijl.nl/5146261/die-foute-ap...
Maar de EU "regelt" daar niet aan. je ziet de EU blijkbaar als een irritante regelneef die zich overal mee bemoeit en zonder wie het allemaal veel soepeler zou gaan. Dat is nou exact tegengesteld: De EU heeft allerlei regels en wetten mbt handel zodanig gelijkgetrokken en gestroomlijnd dat er veel minder barrieres zijn. Daar was alles om te doen en dat project is uitermate succesvol. Ja en er zijn dus ook regels die Europa-breed gelden, voor voedselveligheid, kwaliteitsgaranties, milieunormen en certificaten. Maar daar is niks tegen, want die zouden ook zonder EU nodig zijn, maar dan allemaal bi-lateraal met alle landen afzonderlijk.

De meeste aversie tegen de euro is irrationeel, heeft uitsluitend met een gevoel te maken van identiteitsverlies. Er is namelijk nauwelijks een echt verlies en die immigratie, ja die wordt nu Europa-breed geregeld en niet meer per land. Het schrikbeeld van de PVV dat het om een tsunami gaat is ook totaal overdreven. Er is 1 jaar geweest, 2015. Maar nu is alles weer normaal en rustig, de meeste COA's zijn alweer dicht ook.

Beste_Landgenoten | 14-02-19 | 09:22
▼ 13 antwoorden verborgen

De laatste tijd vraag ik me steeds vaker af:
- Op welk moment is de verzetsbeweging van 40-45 zich gaan wapenen tegen de overheersing door een vreemde mogendheid.
- Is Rutte de nieuwe zetbaas van het vierde rijk?
- Zal ik Engelandvaarder 2.0 worden op 29 Maart?
- Maak ik kans op de titel "Soldaat van Oranje 2019"?
Questions, questions, questions...

McSplutter | 13-02-19 | 21:34 | 15

@ArjenZH | 13-02-19 | 23:37
Het is niet relevant wie het heeft bedacht, en dat heb ik ook niet gesteld. Dat je de discussie probeert te verdraaien en mij woorden in de mond moet leggen geeft slechts aan dat je geen zinnig argument kon bedenken.

Wat wel relevant is, is dat de EU het veelvuldig bezigt en er een organisatie voor uit de grond heeft gestampt die het regelmatig bij het verkeerde eind heeft (gehad) en meer oogt als een politiek instrument dan als een onafhankelijke waakhond.

En bliksemsnel? Je weet wel beter, want het heeft uiteindelijk weken mogen duren, en met enige juridische dreigerij, voor er enige vorm van daadwerkelijke rectificatie aan te pas kwam.

Tot slot; je ad hominem is schattig, maar slaat nergens op. Argumenten of gtfo.

Rest In Privacy | 13-02-19 | 23:41

@TeeJee | 13-02-19 | 23:41: Precies we leven in een rechtstaat. En de Eu heeft helemaal niets gecensureerd, slecht 1 of 2 artikelen ten ontechte als nepnieuws bestempeld. En dat is gecorrigeerd. U blaast het op tot gigantische proporties. Lees eens een boek over de censuur en repressie in de USSR dan snap je het verschil.

ArjenZH | 13-02-19 | 23:46

@ArjenZH | 13-02-19 | 23:46
Ik heb het niet over de USSR.
Ik zeg simpelweg;
"Zolang dat soort ideetjes rond blijven waren in Brussel, kunnen we er niet gerust op zijn. Zo simpel is het."

Dat jij dat in jouw hoofd opblaast tot paranoia en mij woorden in de mond moet leggen om tot een argument moet komen; niet mijn probleem. Leer lezen.

Rest In Privacy | 14-02-19 | 13:18
▼ 12 antwoorden verborgen

Door dit stukje overweeg ik VVD te stemmen. Dank.

Ggroengras | 13-02-19 | 21:20 | 5

Nederland zal u wel iets vreselijks hebben aangedaan. Wrok....

kotelet | 13-02-19 | 21:56

Zo heb Ik vanmorgen overwogen keihard met een hamer op mijn duim te slaan ,
uiteindelijk niet gedaan , ... maar wel overwogen

enorme sukkelzak | 13-02-19 | 22:00

Deed dat nou zeer, zo'n lobotomie...?

Bakschuif | 13-02-19 | 22:44
▼ 2 antwoorden verborgen

'Power of principles', zo oreert Rutte, dient verenigd te worden te worden met 'principle of power'. Nou, dan weet he het wel. Hij doet een gooi naar de macht door de gooi die de EU naar absolute macht doet te verheerlijken. Ze krijgen er stijve lullen van, die machtswellustelingen, dat is zeker.

Schoorsteenveger | 13-02-19 | 21:17

De term populisme is pejoratief en bedacht door de gevestigde kliek.
Eigenlijk zijn de partijen die bedoeld worden, voorzichtig verantwoord rationeel realistisch. Dus de term populisme kan beter vervangen worden door een accuratere en positievere term.
Nationalisme is zorgen dat je eerst je eigen zaken op orde hebt voordat je je met de rest van de wereld gaat bemoeien en ook dat is een bijzonder verstandig uitgangspunt.
De EG was een prima structuur. Meer had het nooit moeten worden.
De EU heeft de Fransen en Duitsers veel te veel macht over de andere landen in Europa gegeven en dat maakt bijzonder naar gedrag in de Fransen en Duitsers los en dat zien we nu in hun volstrekt onbehoorlijke omgang met GB.
De oplossing om tot een stabiele vredige beschaving te komen is de grote oorlogszuchtige, dwingende en overheersende landen binnen Europa op te hakken in kleinere stukken.
Als daar de hulp van GB, Rusland en de VS voor nodig is, het zij zo, Frankrijk en Duitsland moeten opgedeeld worden zodat ze geen bedreiging meer kunnen vormen voor de kleinere en beschaafdere landen binnen Europa.
We moeten beginnen met het boycotten van Franse en Duitse producten Europawijd. Dat raakt ze waar ze niet geraakt willen worden.

Superkwatta | 13-02-19 | 21:13

Ik denk dat Europa liever een buklaaf heeft en geen haantje dat zo kraait. Rutte kraait te veel maar maakt geen kip klaar.

Analia von Solmsch | 13-02-19 | 20:43 | 5

@enorme sukkelzak | 13-02-19 | 21:16: Was je dronken toen je dit schreef? Er is geen touw aan vast te knopen.

ArjenZH | 13-02-19 | 22:38

@ArjenZH | 13-02-19 | 22:38: Hé trol, kun je niet beter teruggaan naar Pow. Daar passen jouw inhoudsloze reacties beter!

Harrie7949 | 14-02-19 | 00:05
▼ 2 antwoorden verborgen

En Rutte als je denkt je te kunnen vergelijken met Churchill wordt het dan niet eens tijd om je h.. lmaat Macron tot de orde te roepen wegens grove misdaden tegen zijn eigen burgers, of loopt dan je baantje gevaar natte krant die je bent.
Een keer in de 4 jaar als hier een Turk op bezoek komt heb je een grote waffel maar de rest van die 4 jaar ben je het poedeltje van mutti Angela Merkel.

oakmont | 13-02-19 | 20:39 | 4

@Analia von Solmsch | 13-02-19 | 20:44: de schandknaapjes van Coudenhoven Kalergi en het grootkapitaal.

HaatbaardKnipper | 13-02-19 | 21:00

@LiniaalRectaal | 13-02-19 | 20:54: kijk de wellustige smeerlap. Zoooo, dus jullie willen een asielstatus jongens..... laat me even denken hoe wij elkaar kunnen helpen hier...

HaatbaardKnipper | 13-02-19 | 21:05
▼ 1 antwoord verborgen

Er zijn beelden opgedoken van een GroenLinks uitvaartcentrum waar 70 jarigen terecht kunnen als ze niet meer in aanmerkingen komen voor een operatie.
youtu.be/bshz1reMTVY

Osdorpertje | 13-02-19 | 20:38

Met Juncker dacht ik dat het dieptepunt wel bereikt was, maar Rutte zou in de traditie passen en de lijn prima kunnen doortrekken. Ik zeg doen, Mark.

Foolonthehill | 13-02-19 | 20:27

Churchill, de man die zijn land tot het uiterste verdedigde.
Rutte, de man die zijn land lachend weggaf.
De Zwitsers zullen wel onder de indruk zijn.

Schmalz | 13-02-19 | 20:20 | 4

“ Rutte , de man die zijn land tot het uiterste weggaf “
Zo zal hij waarschijnlijk in de geschidenis boekjes vermeld gaan worden.

enorme sukkelzak | 13-02-19 | 21:20

@enorme sukkelzak | 13-02-19 | 21:20: Totdat het brusselse kolonialisme door de toekomstige generaties uit die boekjes wordt geweerd als "niet gebeurd". Ik zie de koppen al voor me: "Standbeeld van JC Juncker verwijderd van campus wegens stuitend blankistisch kolonialisme". Och, leefde ik maar later *ZUCHT*

McSplutter | 13-02-19 | 22:02

@McSplutter | 13-02-19 | 22:02: Kolonialisme? Snap je wel hoe de EU werkt? Beslissingen van 18 gezamenlijke regeringsleiders. Wat is daar is Godsnaam koloniaal aan? Je moet niet alles geloven wat Wilders en Baudet je wijsmaken.

ArjenZH | 13-02-19 | 22:36
▼ 1 antwoord verborgen

Zo'n holle retoriek, waar Rutte uit pure intellectuele armoede quotes moet lenen van echte staatslieden van formaat, slaat als een tang op een varken als je ook nog eens je liefde over het dictatoriale Vierde Rijk staat uit te blaten in een uiterst welvarend niet EU-land.

B.Spiritus | 13-02-19 | 20:20

Maar Rutte heeft toch meerdere malen ontkend het premierschap in te ruilen voor een functie in Brussel ?

En wat Rutte zegt dat meent ie ook ! Dus het is aftellen tot dit kabinet valt, plop.

Vesta | 13-02-19 | 20:16

Een sterkere rol van Europa bepleiten in de wereld? Prima. Op welk vlak? Economisch, militair,... En hoe gaan we dat doen. Hoe komen we daar? Man en paard graag.

azijnseikerT | 13-02-19 | 20:11 | 4

En hoe komen we daar? Door als een eenheid op te treden.

ArjenZH | 13-02-19 | 22:13

@bijna_raak | 13-02-19 | 23:03: Ja laten we allemaal in ons eentje tegen China gaan concurreren. En ook onze zelfstandigheid als klein onafhankelijk land in mei 1940 was een uitstekend idee.
Ze lchen zich in China en Rusland rot om de domheid van figuren zoals jij met je stompzinnige NAZI insinuaties.

ArjenZH | 13-02-19 | 23:16
▼ 1 antwoord verborgen

Ach we schuiven elk jaar nog wat extra miljarden richting Brussel en Rutte krijgt zijn baantje. Net zoals we al flink extra afdragen om Timmerfrans in het zadel te houden. En alle media gillend van trots dat "we" dat toch maar voor elkaar hebben gekregen, dat het gevolg is dat onze bejaarden creperen omdat het geld op is boeit ze niet.

2voor12 | 13-02-19 | 20:07 | 1

Lubbers deed ons land in Edinburgh al in de uitverkoop om commissie hoofd te worden wat toen door Kohl getorpedeerd werd, Balkenende wrong ons de EU grondwet door de strot ondanks het referendum nieuw kaftje nadat er heel goed geluisterd was..... En nu zet Rutte de afbraak van de soevereiniteit van NL rap voort. En het volk blijft op deze door de MSM gesteunde volkverlakkers stemmen.

bijna_raak | 13-02-19 | 23:10

De man is helemaal van de pot gerukt, sommige zieken kun je niet genezen helaas

twoakrm | 13-02-19 | 19:54

Rutte is zo'n type die, nadat hij een brief klaar heeft geschreven, de hele brief nog een keer gaat doorlezen om te kijken of alle puntjes op de i staan.

Padre Grassi | 13-02-19 | 19:53

"But a deal is also a deal when it comes to the euro and the Stability and Growth Pact." (uit de speech van Rutte).

Toen ben ik opgehouden met lezen. Alle landen op Nederland na hebben het dit pact hun reet afgeveegd (FR in het bijzonder, maar ook DE) en Rutte probeert het te verkopen als de Hoge Waarheid.

Vitaly Chernobyl | 13-02-19 | 19:52 | 4

Ah, ik ben gestopt bij "het groene gras van het knisperende populisme".

Ggroengras | 13-02-19 | 20:35
▼ 1 antwoord verborgen

Nog even dat veto afschaffen, de Nederlandse pensioenrechten verkwanselen, de Visegrad landen knechten en de Balkanroute heropenen, dan kan Rutte eindelijk dat vervelende vaasje laten vallen en is Europa een wereldmacht dat met één stem spreekt.

Schulzie | 13-02-19 | 19:51

Sinds Rutte die dronken Juncker overeind hield is zijn kostje gekocht. Net als Timmersfrans' tranentrekkende toneelstukje voor de VN.
Kwaliteiten, kwaliteiten .....

Wekkertje | 13-02-19 | 19:51

Toch nog eentje voor Mark: hij praat over Europe, niet de EU.

Overnijd | 13-02-19 | 19:47 | 2

Dat trucje heeft hij van Alexander Pechtold. Die het heel slim over Europa en niet over de EU. In Europa wonen we, dat kan niemand ontkennen en zal nooit veranderen. De EU is de club die verschrikkelijke dingen doet voor met name de Nederlanders. Daar moet je had als politicus gewoon nooit over hebben.

ILF2 | 13-02-19 | 21:29

@ILF2 | 13-02-19 | 21:29: Verschrikkelijke dingen? Welke verschrikkelijk dingen doet de EU?

ArjenZH | 13-02-19 | 22:33

Hoewel dit schrikken is, is deze speech c.q. "sollicitatiebrief" niet echt verrassend voor iemand die elke belofte heeft gebroken. NL wordt steeds meer een puinzooi, dus weg naar Brussel, denkt Prutte.

Goed stuk verder, Vooral "Laten we eerlijk zijn: een onverstoorbare blauwhelm als Rutte is voor iedereen beter dan de bezopen clown Juncker, de hysterische federale populist Verhofstadt of de pompeuze zak hete lucht Timmerfrans, die gedrieën een pijnlijk beeld van een zwalkend, lallend en retorisch uitgeput Brussel schetsen met hun absurdistische publieke optredens." Daar kun je het alleen maar mee eens zijn.

Geil Kippetje | 13-02-19 | 19:35 | 1

Tsja , een gebroken been is beter dan een gebroken nek , is beter dan 12 hoog v/e flat vallen - ik vind alleen weinig troost in dit soort gedachtes.

Ik vind nml nog steeds dat we integere bestuurders nodig hebben , mensen die het land goed besturen en de juiste dingen doen voor het land en de bevolking
Het feit dat er altijd nog slechtere bestuurders te vinden zijn maakt de Rutte niet beter.

enorme sukkelzak | 13-02-19 | 19:57

Haha, Rutte vergelijken met Churchill is als Klaver - versus Rico Verhoeven.

oakmont | 13-02-19 | 19:28 | 4

@Geil Kippetje | 13-02-19 | 19:38: Markje ook heb ik wel eens horen beweren. Wil het eigenlijk niet weten.

HaatbaardKnipper | 13-02-19 | 19:46

@Geil Kippetje | 13-02-19 | 19:38: neen, niet met u eens, noch om op te rijden, of door geploegd te worden. Ik berg mijn ploegschaar liever op en laat hem ook niet toe op mijn akker.

Analia von Solmsch | 13-02-19 | 20:41
▼ 1 antwoord verborgen

Van Rossem is een uitstekend schrijver , houden zo, niemand anders meer nodig.

achtziger80 | 13-02-19 | 19:22

Gratis entree, en geen aanmelding nodig. Dan heb je ook geen verwachtingen voor de opkomst. Er komt geen hond op af, dus in de zaal zitten alleen wat zwervers die even uit de kou willen.

Stormageddon | 13-02-19 | 19:22 | 1

Er zal vast op straffe van intrekken subsidie een hele batterij eurofiel klapvee gedwongen zijn deze 'historische' speech bij te wonen. De sfeer moet immers gezet worden.

HaatbaardKnipper | 13-02-19 | 20:01

Hey ! Malle pietje, het vaasjes en gele hesjes niveau zijn we nu alllang voorbij.https://youtu.be/1MAxINE0LUM

Datgingniegoed | 13-02-19 | 19:19 | 1

Mockba!

paost712 | 13-02-19 | 20:50

Rutte mag vanwege zijn carrière dan wel een grote eurofiel zijn geworden maar neemt de hele VVD-fractie daar dan zo maar genoegen mee?
O ja …. kadaverdiscipline. Daar is het partijkartel groot mee geworden.

NPOlitiekgekleurd | 13-02-19 | 19:18

Haha een pro-EU lezing in Zürich. Waar zou de volgende zijn? In Oslo of in Londen?

Toninhocerezo | 13-02-19 | 19:16

Overigens zie ik Rutte best bij een of andere VN moloch of iets dergelijks in Geneve, Zwitserland, terecht komen.

de visser | 13-02-19 | 19:13 | 1

Gezien alle ontwikkelingen in de wereld ( m.n. in de VS = Europa’s voorland ) zie ik ook de kans dat hij in Genève ( maar dan voor een tribunaal) terecht komt , met de dag groter worden.
De politieke en maatschappelijke verhoudingen in de wereld zullen komende jaren drastisch veranderen - dat lijkt wel duidelijk.
Wat betreft de VN , die bestaat over een paar jaar hoogstwaarschijnlijk niet meer of ze zal totaal getransformeerd zijn . de huidige VN heeft iig geen toekomst.

enorme sukkelzak | 13-02-19 | 19:37

En hoeveel vangt Rutte voor die schnabbel?

Bloemschikliefhebber | 13-02-19 | 19:10 | 3

1000 Euro is hem toegezegd.

meneer der meneren | 13-02-19 | 19:15

@meneer der meneren | 13-02-19 | 19:15: en 2000 door D66 (als lening, gezien zijn inkomen)

Nichtsneues | 13-02-19 | 19:36

30 zilverlingen.

HaatbaardKnipper | 13-02-19 | 19:42

Als Rutte zich dan zonodig met iemand wil vergelijken dan is een vergelijking met Mussolini nog het meest passend.
Beide zijn operette figureren , 2-e garnituur wannabee dictators , niet serieus te nemen fakers.
Beide idolaat v/h fascistische staatsmodel , het land bestuurd door de banken , de coorporaties , het bedrijfsleven , beide totaal lak aan de democratische beginselen , beide lak aan de burger.

Rutte’s Mussolini rede.

enorme sukkelzak | 13-02-19 | 19:09 | 2

De Godwin, ik vond hem snel.

Overnijd | 13-02-19 | 19:48

Hey, daar hebben we Kuifje!!!!

kotelet | 13-02-19 | 19:05 | 6

Ik denk dat zelfs de VVD beseft dat Kuifje meer kwaad dan goed doet met zijn nonsens.

HaatbaardKnipper | 13-02-19 | 19:21
▼ 3 antwoorden verborgen

We shall never surrender. Prachtig. Het moedige Britse volk zal ook nu winnen van de dwingelanden in Europa.

HaatbaardKnipper | 13-02-19 | 19:41

"Het gaat in de wereld om macht, en macht is geen vies woord".
Aldus Rutte over de EU.
Dat vind ik griezelig, als politici zo over "macht" gaan praten en vinden dat de EU een grote "macht" moet worden.
Ik zie geen nuance.

marjen | 13-02-19 | 19:05

Een mooi stukje van Van Rossum. Churchill zal bij zijn speech niet het oog hebben gehad op een graaiende, incompetente, corrupte club ondemocratische regenten onder 'leiding' van een pathetische dronkenlap. Deze dronkenlap heeft expliciet aangegeven door te zullen gaan met EU drammen tot er tegenwicht komt. Die tijd is eindelijk aangekomen ondanks het bewust 'ver van ons bed houden' van wat daar allemaal misdaan wordt in BruSSel. En de reactie is niet luisteren naar de bevolking maar iedere kritiek via censuur en dwingelandij coute que coute onderdrukken en afdoen als 'fascisme' met behulp van de gemanipuleerde MSM aan het taxpoetinfuus. Goebbels zou trots geweest zijn op zoveel indoctrinatie. En van Rutte is niets goeds te verwachten. Dat hebben we inmiddels aan den lijve kunnen ervaren. Huichelende knecht van het grootkapitaal.

HaatbaardKnipper | 13-02-19 | 19:03

Buitengewoon evenwichtige redevoering. Makkelijk af te kraken vanuit een eenzijdig perspectief zonder enige verantwoordelijkheid.
Beetje zoals Wilders het kan en zou doen.

Superior Bastard | 13-02-19 | 19:02 | 6

Webcare team van de VVD is ook weer gearriveerd zie ik. Net als hun leider Mark Rutte doen ze aan cherry picking. Churchill zei ook nog wat extreme dingen, die durft Mark niet te citeren. Sowieso is het citeren van historische figuren en daar je toespraak op baseren nogal inspiratieloos. Wat in het verleden is geweest, hoeft niet altijd van toepassing te zijn op het heden. Het enige wat ik uit Mark Rutte zijn verhaal haal is meer macht, macht en nog eens macht naar Brussel. De geschiedenis herhaald zich en jullie lopen als lemmingen achter een corrupt machtsinstituut aan waar de mensen niet eens de mogelijkheid hebben om te stemmen op de Europese Commissie of de President. Zelfs Trump is nog democratischer verkozen dan de Europese Commissie en de Europese president. Wees er maar trots op stel buklaven.

Indoneesje | 13-02-19 | 19:29
▼ 3 antwoorden verborgen

Allereerst en bovenal compliment aan @vRossum. Ik ben niet bang voor een fris stukje hyperbool, vooral vroeg op de ochtend. Maar af & toe wat bredere overweging en beschouwing doet 's mans gedachten goed. Vandaar ben ik ook een groot @Feynman-Fan.
En dan Rutte. Hij kan niet in de schoenen staan van de visionair en staatsman Churchill. Dat kunnen weinigen, maar Rutte zeker niet. Toch heb je me wel een beetje om, waarschijnlijk is een oliemannetje als Rutte wel op zijn plaats in het Brusselse. Alleen dat genetische gebrek aan Ruttegraat...

ole guapa | 13-02-19 | 19:01 | 1

Rutte is Churchills anti-pode,alles wat R. aanraakt gaat ruiken of verschrompelt tot immoraliteit en leugens.

hertogvanzottegem | 13-02-19 | 20:10

Geweldig geschreven dit stuk, om Buma te citeren: chapeau!

2tribes | 13-02-19 | 19:01

@OekbertDrazington, Als je zijn levensloop leest, is het eigenlijk een triest verhaal. Die man heeft (ook qua familie) weinig te verliezen. Dat je dan maar een compleet land naar de verdoemenis helpt voor je eigen gewin is onvergevelijk.

kotelet | 13-02-19 | 19:00

Nu effe in Jip en Janneke taal aub.

RickyLaRue | 13-02-19 | 19:00 | 1

De speech van Mark in J+J taal:
Europa is liev. En zorgt goed voor ons en iedereen!
Mag ik nu de baas vam Europa worden?

Stormageddon | 13-02-19 | 19:07

Visegrad: Wij willen minder immigranten!
Italianen: Wij willen een flutbegroting inleveren!
Britten: Wij willen er uit!
België: Wij willen frieten!
Duitsland: Wij willen onszelf afschaffen!
Fransen: Wij willen meer landbouwsubsidie!

Rutte: Mooi!

Rest In Privacy | 13-02-19 | 18:59 | 1

*Plof! Hollende Kleurling ontvangt zijn energierekening.....*

kotelet | 13-02-19 | 19:02

ff offtopic of ontopic tis maar hoe je het bekijkt. De "nieuwe president" van Amerika zat bij Joe Rogan met een uitleg over de Toekomst. Aanrader. www.youtube.com/watch?v=cTsEzmFamZ8

Datkanjenietmenen | 13-02-19 | 18:57

Churchill sprak vanuit een iets ander perspectief, hij was niet uit op een nieuwe baan.

BozePaarseMan | 13-02-19 | 18:57

Churchill zei ook iets over de islam en niet veel goeds. Hoor ik Rutte niet over.

Datkanjenietmenen | 13-02-19 | 18:55 | 4

@Kuifje-in-de-EU | 13-02-19 | 18:56: islam en hitler.... het zou wel eens mogen gaan over de overeenkomsten tussen die twee en hoe dat af te wenden.

Datkanjenietmenen | 13-02-19 | 18:59

@Kuifje-in-de-EU | 13-02-19 | 18:56:
Na de oorlog was Hitler voor Churchil niet zo relevant meer natuurlijk. De context is natuurlijk de ondergang van het Ottomaanse Rijk en de opkomende ellende in het Midden Oosten als ook Brits Palestina en de oprichting van Israel.

Lafayette | 13-02-19 | 19:24
▼ 1 antwoord verborgen

Als een Brit spreekt over "Europe", dan bedoelt hij het vasteland van Europa. Churchill bedoelde het ook zo. Op het vasteland heeft niemand dat gesnapt.

SjonnieC | 13-02-19 | 18:54 | 1

Touché.

HaatbaardKnipper | 13-02-19 | 19:15

Hoe lang zal het duren eer de boven ons gestelden gaan beseffen dat het volk uiteindelijk beslist wat er wel of niet gebeurt wat de EU betreft?
Daar gaat een 'holistisch project tegen polarisatie' echt geen verandering in brengen.
Sterker nog, door dit soort sturing gaan de hakken nog een beetje steviger in het zand.
Ze spelen met vuur, en gaan zich verbranden.

Jackanders | 13-02-19 | 18:53 | 2

Leuk bedacht maar het enige waar "het volk" over beslist is wat er 's avonds op het bord ligt en wie door mag naar de finale van the voice.

Binnenbaan | 13-02-19 | 18:55

Dream on, das war einmal.

2tribes | 13-02-19 | 19:03

Mark krijgt in Europa wel de handen op elkaar. Goed verhaal ook. We gaan hem missen als hij straks geen MP meer is.

Rest In Privacy | 13-02-19 | 18:52 | 3

Dat hangt er wel van af. Als Klaver of Jetten hem opvolgt, dan heeft u zeker gelijk!

staat het bier koud? | 13-02-19 | 19:03

Nou! Als kiespijn!

BaldEagle | 13-02-19 | 19:18

K-in-de-EU: We gaan hem missen als hij straks geen MP meer is.
Ikke: moet je beter mikken!!

paost712 | 13-02-19 | 20:56

Een echte van Rossem, nice. Helaas als Ettur Donald Duck, eh, Tusk, vervangt zijn we nog niet van the three stooges Timmermans, Verhofstadt en Druncker af

de visser | 13-02-19 | 18:51 | 2

Als je had opgelet dan had je geweten dat Juncker binnenkort weg gaat.

Rest In Privacy | 13-02-19 | 19:00

Ik heb opgelet.

10 tegen 1 dat hij nog niet uitgespeeld is.

de visser | 13-02-19 | 19:15

Aangezien deze non-valeur meerdere malen ten stelligste heeft ontkend een baantje bij de EU te ambiëren is het eigenlijk wel 100% zeker dat daar zijn toekomst ligt.

Ad Fundum | 13-02-19 | 18:50 | 1

Achja, zo ken ik ook mensen die ten stelligste tegen de multiculturele samenleving ageren en hun toekomst daar vervolgens voor 100% op baseren.
Daar zou net als bij het geblaat van Mark geen eigen foto, maar de kop van een rioolrat bij geplaatst moeten worden, zelfde laken een pak.

Ongeblustekalk | 13-02-19 | 19:01

Het is gewoon een grap. Een sterk Europa in... Zwitserland dat niet bij de euro noch de EU is. Hahaha

ecologiste | 13-02-19 | 18:50 | 5

Ja 1 grote grap haha.

2tribes | 13-02-19 | 19:00

Iedereen komt met de trein.

Timide_Aso | 13-02-19 | 19:01
▼ 2 antwoorden verborgen

En Coudenhove-Kalergi zag dat het goed was...

Binnenbaan | 13-02-19 | 18:49 | 1

Precies! En de Coudenhove-Kalergi Prijs is straks voor ons Nationale Leugenaartje!

BaldEagle | 13-02-19 | 19:20

Een pleidooi voor de dictatuur. Die macht is enkel bedoeld om de EU bevolking te onderwerpen. Wie VVD stemt steunt de onderdrukker.

Lafayette | 13-02-19 | 18:48 | 5

Hopelijk kan er bij de komende verkiezingen geen VVD gestemd worden. Er is bij de Raad van State een bezwaar ingediend tegen de deelname van deze criminele organisatie.

witwas | 13-02-19 | 19:20

@Kuifje-in-de-EU | 13-02-19 | 18:56: "Groen-Niks Light" Net als PvdA is VVD zijn achterban vergeten. De voormalige achterban zal VVD niet vergeten in Maart.

revolte | 13-02-19 | 19:42
▼ 2 antwoorden verborgen

Zo is het fout gegaan met de EEG. We moesten zonodig de euro en de EU-28. en er moeten nog meer landen bij.
Zwitserland gaat gewoon zijn eigen gang en doet het uitstekend. Rutte gaat voor zijn baantjes en trekt zich niets aan van het Nederlandse volk.

ecologiste | 13-02-19 | 18:48 | 1

Die EU en die Euro zijn ons gewoon door de strot geperst! Niemand had daar om gevraagd!

BaldEagle | 13-02-19 | 19:53

Mark zet een punt achter je leugenachtige carrière.

franck7020 | 13-02-19 | 18:47
-weggejorist-
HaveXS | 13-02-19 | 18:45

Elke werkende European krijgt €1000,-!
500 miljoen mensen vinden t fantastisch.

Ruimedenker | 13-02-19 | 18:44

Even in mijn glazen bol gekeken.
Ik zie Mark Rutte POTEU MEUGA.
De Amerikanen vragen zich af wie is hij?
“Who the Hell is Rotten”?

Ruimedenker | 13-02-19 | 18:42 | 2

Is het den Mark?

LiniaalRectaal | 13-02-19 | 19:36

"Mr Trump, today Mark Rotten will visit you." "Thanks Kelley Ann...... Let me Think: Rotten, Rotten....... Isnt he that shoeselling Guy from the murkel government? The one with the glasses?" "That's correct, that's him!" "Tell him to come over later this week, im in a meeting today!"

kotelet | 13-02-19 | 19:41

Special Rutte Lecture 2073. "The submission of Europe " by Bilal Erdoğan Kimdir
Wester Moskee Islamsteram.

Baron Clappique | 13-02-19 | 18:42

Waarom nog aandacht geven aan deze smerige leugenaar ,van mij mag hij de tering krijgen .

Modi | 13-02-19 | 18:41 | 1

Nou... daar kun je overigens wel van herstellen, mag best en schepje bovenop.

BerryCitroen | 13-02-19 | 19:04

Het gemodder van de britten heeft duidelijk getoond dat onze toekomst in europa ligt. Met de EU zijn we allemaal sterker.
Rutte zou ook een goede europese leider zijn.

panthoseen | 13-02-19 | 18:40 | 9

Mijn toekomst ligt helemaal niet in Europa! Waar heb je het in vredesnaam over?

BaldEagle | 13-02-19 | 19:22

Als het doel is hier uiteindelijk het kalifaat te vestigen is de EU inderdaad een goede optie panthosen.

HaatbaardKnipper | 13-02-19 | 19:25

@Ruimedenker
Alleen Wilders komt in aanmerking. Enige staatsman in jouw lijstje.

LiniaalRectaal | 13-02-19 | 19:26
▼ 6 antwoorden verborgen

Als Merkel je politieke moeder is en Kollongren je tekstschrijver en inspiratie mag je wel eens naar levervlekken in je ziel en onder je hersenpan gaan zoeken. Instant policor gewenst EU geleuter ofwel brainwashing en neurotische gelijkhalerij in een EU Deug Eredienst met Rötte als combi koorknaap en priester. Yak,dan maar liever de honden derrie. Figuurlijk dan wel hé,

hertogvanzottegem | 13-02-19 | 18:39

Het is maar goed dat ie zo’n aardige man lijkt...

Rest In Privacy | 13-02-19 | 18:38

Churchill en Rutte hebben misschien wel 1 ding gemeen; beide zijn/waren Batafoob - Haat richting de Nederlander.

Bij Churchill kan dit verklaart worden omdat de Nederlanders de Britten vaak dwars hadden gezeten in het verleden, denk daarbij aan de Boers in Zuid-Afrika die hij gemakshalve als Nederlander beschouwde en kolonieele perikelen.

Voor Rutte ontbreekt alsnog een plausibele verklaring.

OekbertDrazington | 13-02-19 | 18:36 | 1

Zal wel gepest zijn als kind of iets te vaak gesodomiseerd. Laat toch sporen achter in je ziel. Kun je behoorlijk vals van worden.

LiniaalRectaal | 13-02-19 | 19:18

Hij solliciteert met deze speech duidelijk naar Junckers baantje. Daarom is het nu duidelijk waarom er 2 jaar geleden zonder tegenstribbelen €600 milj. extra naar Brussel overgemaakt werd en er nu weer een half miljard voor gereserveerd is. Ook zijn de pulsvissers nu de klos omdat Rutte geen heisa wil tijdens z’n sollicitatie periode. Het mooiste zou zijn als ie Juncker opvolgt en Forum en Wilders gaan hier een regering vormen.

Trumme | 13-02-19 | 18:36

Waar hij heen gaat of wat hij gaat doen hij blijft PINOKKIO

gerrie de perrie | 13-02-19 | 18:35

Allemaal ff voorover bukken en trek ze maar uit elkaar... Rutte komt er wéér aan.

Neuk de ambtenaar! | 13-02-19 | 18:34 | 1

Nou ja, alleen de mannen hoeven te bukken denk ik.

staat het bier koud? | 13-02-19 | 18:47

Ik spreek namens mijzelf en namens de rest van Nederland als ik hier en nu beweer dat de EU dood is, zonder het zelf te weten. Niemand in gans Europa zit te wachten op de heilstaat die Bruxelles met ons voor heeft.

Dat hebben ze volledig ook aan zichzelf te danken. De EU is namelijk niet het verlengstuk van 600 miljoen Europeanen, maar het verlengstuk van enkele honderden miljardairs.

U kent ze natuurlijk niet.
Maar het zijn de families die achter BMW, C&A, Heineken Gucci , Decathlon, Fiat, Randstad, Shell en vele, vele anderen zitten en nog vele andere clans van miljardairs. Die willen een dichtgetimmerde EU met 1000'den EU richtlijnen, zodat nieuwe bedrijven geen schijn van kans maken.
Die willen Open Geen zodat de arbeiders tegen elkaar worden uitgespeeld. Die willen nog meer immigranten uit Afrika of andere werelddelen, zodat de factor arbeid super goedkoop blijft en de vraag maximaal. Ja, ook de arme Afrikaanse immigranten willen immers een telefoonabonnement, luiers, eten, wonen en werken, dus dat zijn allemaal potentiële klanten. Hoe ze aan hun geld komen, interesseert fucking nobody van de Multinationals Grootbedrijf en Banken. Het geld komt of van de Staat, of van de straat, maar het gaat naar de Multinationals, zoals Albert Heijn, Tele2, Unilever en Shell.

Daarom is de EU onze grootste bedreiging ooit. Met zachte hand leidt de EU de gewone burger naar absolute slavernij en horigheid.

WEG met de EU!!!

Heppie-even-voor-mij | 13-02-19 | 18:34 | 4

Ik mis in uw rijtje families , de diverse komingshuizen , met zeker niet op de laatste plaats de Oranjes , stijf achter “ HMS , the Queen “
Verder inhoudelijk mee eens.

enorme sukkelzak | 13-02-19 | 18:49

@enorme sukkelzak | 13-02-19 | 18:49: Me too!

2tribes | 13-02-19 | 19:09

Hear, hear!!!

kotelet | 13-02-19 | 20:00
▼ 1 antwoord verborgen

Voorwaarts!!!............ het ravijn in.

postmodernismisdead | 13-02-19 | 18:33

www.bbc.com/news/magazine-29701767
Rutte gaat Churchill's standpunten verdedigen inzake 1) ras ("I do not admit for instance, that a great wrong has been done to the Red Indians of America or the black people of Australia. I do not admit that a wrong has been done to these people by the fact that a stronger race, a higher-grade race, a more worldly wise race to put it that way, has come in and taken their place.") 2 Gifgas ("I cannot understand this squeamishness about the use of gas," he wrote in a memo during his role as minister for war and air in 1919. "I am strongly in favour of using poisoned gas against uncivilised tribes," he continued.) In het artikel staan er nog 8 meer.

Eeuwig..Op..Vakantie | 13-02-19 | 18:32

Ee stròònk jurrup in ee sjeensink wurreld

Zenzeo | 13-02-19 | 18:31

"Hoewel we Rutte hier te lande de afgelopen jaren soms iets te goed hebben leren kennen als een opportunist, een leugenaar en iemand die dubieuze geitenpaadjes en inlegvelletjes niet schuwt om de democratie buitenspel te zetten"... Eigenlijk lees je hier al genoeg waarom Rutte ook in de EU niet te vertrouwen zal zijn. Aangezien hij als premier van Nederland zijn reet afveegde aan de grondwet, hoef je niet de illusie te koesteren dat Ruttes "nuchterheid, ongebreidelde energie en optimisme" ook maar iets gaat opleveren voor Nederland. Om lid te worden van de Satanskerk moet je je ziel verkopen aan de duivel. Aangezien Baphomet in het torentje hangt, heeft Rutte dit al lang en breed gedaan. Dat Merkel met een gerust hart met pensioen kan gaan, stemt mij niet bijzonder gerust. Alsof na de val van Hitler Martin Bormann het roer overneemt.
Sinds 1992 worden we door achtereenvolgende kabinetten verraden en bestolen, en al de middelen om het tij te keren zijn vooral dankzij de 'nuchtere, energieke en optimistische Rutte bij het vuil gezet. Dus vergeef me als ik niet een gat in de lucht spring als deze opportunist het voor mekaar krijgt om een baan te krijgen waar hij ons van hogerop nog verder de modder in kan duwen.

Datsun_Cherry | 13-02-19 | 18:31 | 2

Precies, het is gewoon lood om oud ijzer en al helemaal als je bedenkt dat hij daar nog dichter bij het vuur zit en wij hier opgescheept worden met de volgende lapzwans! Het houdt niet op, in ieder geval niet vanzelf!

BaldEagle | 13-02-19 | 19:29

De EU houdt zich nooit aan de regels. Het ESM is illegaal, het Draghi geld is illegaal, Schengen is defacto dood, grensbewaking is afwezig, de jaarrekening nog bijna nooit goedgekeurd en corrupte aanwezigheidstekenaars niet op het matje geroepen, om te zwijgen over de Griekse leningen. Rutte past daar prima.

Frau Merkel | 13-02-19 | 21:46

If I tell you: "what a wonderful EU we have" you'll probably say: "there's Rutte again". But I mean it: "What a beautiful EU we've built together!" "We have so much to be proud of and to protect".
.
"I see the EU like a little vase, breakable, vulnerable, definitely with the drunk Jean-Claude Juncker around all the time and don't forget Donald with his tight connections to the worst corners of hell."
.
"We should protect that little vase ... blahdiblahdiblah ... and I promise every citizen of the EU, except the Greek people, 1000 euro tax free and I'll ask you all to buy a house or a new car if you can afford it."
.
Mark Rutte www.nrc.nl/nieuws/2018/12/17/rutte-on...

Watching the Wheels | 13-02-19 | 18:31 | 5

Hahahaha

2tribes | 13-02-19 | 19:13

Ik hoor het hem zo zeggen achter zo'n kathedertje met EU-logo en dan met van die armbewegingen erbij en zo'n uitgestreken bek! Buhhhhhhhhhhhhhh!

BaldEagle | 13-02-19 | 19:31
▼ 2 antwoorden verborgen

.. "hahahaha" - aldus een genderneutrale voorleesmoeder

Jan Passant mk2 | 13-02-19 | 18:30

Van een samenwerkingsverband van landen die samenwerking zochten omdat sommige problemen internationaal zijn, is de EU verworden tot een dicterend orgaan dat bepaalt welke zaken gemeenschappelijk geregeld MOETEN worden, zelfs als er geen noodzaak voor is.
De grote gelijkschakelings-samenleving in de maak.

marjen | 13-02-19 | 18:30

Het probleem is niet de EU - al vinden velen hier van wel.

Het probleem is dat we met te veel individuele interesses (per land een of twee of nog meer) in een kookpot zitten waar de regels niet duidelijk zijn of de regels gewijzigd worden als het een paar van de grotere spelers goed uit komt en bovendien geen democratisch proces ten grondslag ligt. Nee - we sturen wat afgeragde politici heen.

Neem zoiets banaals als BTW. Heeft ieder land een eigen idee over. Prima - kan je doen, maar dan moet je niet verbaasd zijn als iemand in een grensstreek in de auto stapt om 10km verder op zijn boodschappen te doen. We hebben een gezamenlijke munt maar geen gezamenlijk financieel beleid.

Zo zijn er honderden van voorbeelden waar de landen die in de EU zitten van ieder wisiewasie een lappendeken maken. En iedere keer hetzelfde liedje - nee dat doen we niet want bladibladibla, en hunnie zijn stom en wij zijn wel lekker slim - of zoiets.

Geloof mij, een Duitser, Fransman, Hongaar of Nederlander koken allemaal met water (of bier, wijn, palinka). Maar zodra er ergens een politicus zit die denkt dat hij kan scoren wordt de nationalisme kaart getrokken en komen de argumenten "het is voor ons land heel belangrijk dit te doen, want bladibladiblub".

Op zich is dit ook begrijpelijk, want wat bij jou in de straat of dorp gebeurd is belangrijker als wat in verwegistaan gaande is.

Een ideale manier van samenwerking zo zijn als we op een supernationaal level beslissingen nemen die iedereen betreffen (defensie, belasting, mensenrechten, ...), op het regionaal niveau hoe je een stukje regionale issues aanpakt (neem Aken, Luik, Maastricht - of je daar een goed OV kunt opzetten bijvoorbeeld), en op lokaal niveau de dingen die daar thuis horen (komt er een speeltuin of een moskee in jouw straat?).

Willen we niet, want als puntje bij paaltje komt is het weer: jullie zijn stom en ik doe lekker wat ik wil.

En daar komt dan ook nog bij dat we (door de geschiedenis en mentaliteit) een enorm verschil van welvaart hebben. Dat krijg je met wat regels niet geregeld.

hangtiet met knoop | 13-02-19 | 18:29 | 1

Die chaos creeëren doen ze expres zodat de gemiddelde Nederlander het allemaal niet meer begrijpt en lekker afhankelijk wordt van dat zooitje! Daarom worden om de haverklap allerlei regeltjes gewijzigd en toegevoegd zodat niemand door de bomen het bos meer ziet! Ouderen die al helemaal niet op Internet komen maar nog wel kranten lezen geloven ook wat daarin staat, want hoe zouden ze anders moeten weten dat ze besodemieterd worden? Mensen die de weg kwijt zijn worden makkelijke prooien voor tuig dat het zogenaamd goed met ze voor heeft! Het is gewoon een smerig spelletje dat er gespeeld wordt over de ruggen van de Europese burgers!

BaldEagle | 13-02-19 | 19:42

Schaamteloos en goedkoop weer. In Frankrijk zijn al wekenlang demonstraties en het VK wil uit de EU, komt Rutte aankakken met zijn Churchill speech...

First Contact | 13-02-19 | 18:27

Europa was in de Griekse mythologie de dochter van de koning van het rijke Sidon of Tyrus. Zij speelde met haar vriendinnen op het strand en werd door Zeus, ...

bodemloos | 13-02-19 | 18:27

Na de oorlog werd Churchill keihard voor de bus gegooid. Hij had zijn taak volbracht en ze hadden hem niet meer nodig. Ideologisch liep hij een eeuw achter terwijl iedereen vooruit wilde kijken.
Wat dat betreft is Rutte net zo wereldvreemd als Balkenende die Scheringa prees voor zijn VOC mentaliteit omdat hij zo veel mensen voor zo veel geld had opgelicht.

Osdorpertje | 13-02-19 | 18:25 | 3

Churchill was ook nog eens een drugsverslaafde.

Lafayette | 13-02-19 | 19:08

@Lafayette | 13-02-19 | 19:08:
+ alcohol verslaafd + ( manisch ) depressief ( “ the black dog “ ) eigenlijk niet kwalificaties die iemand in die positie zou moeten hebben

enorme sukkelzak | 13-02-19 | 20:44

Ik wilde iets positiefs tegelen over Rutte maar het lukt niet

Botte Hork | 13-02-19 | 18:24 | 3

Ik bedoel, wat moet je dan ook zeggen als je nog meer sympathie hebt voor de kauwgom onder je schoenzool dan voor die man?

Botte Hork | 13-02-19 | 18:26

@Botte Hork | 13-02-19 | 18:26:
Wacht! Zei ik man? Ik bedoel psychopaat

Botte Hork | 13-02-19 | 18:28

@Botte Hork | 13-02-19 | 18:28:
Je zei echt 'man'!

BaldEagle | 13-02-19 | 20:16

Zo te zien is Hennie Keizer ook nog steeds een importante inspiratiebron.

zimmerschwanz | 13-02-19 | 18:17

Kijk naar de huidige leiders in/van Europa. Nuff.

Rest In Privacy | 13-02-19 | 18:15 | 1

Welke leiders ?
De door de bevolking GEKOZEN leiders ? ( zoals een , Orban , Kurz , Salvini etc )
Of
de door de EU / multinationals BENOEMDE , buikspreek pop - “ leiders “ ?

Eigenlijk is het hele verhaal hiermee al verteld.

enorme sukkelzak | 13-02-19 | 21:01

Die lamlul ging er toch zo prat op dat ie geen visie had. Nu ineens wel?

Joris Beltsin | 13-02-19 | 18:14 | 2

NRC artikel uit 2008 -Tegen historicus Maarten van Rossem zei Boekestijn onder meer dat VVD-partijleider Mark Rutte „geen ideeën” heeft.- En volgens u geeft hij aan geen visie te hebben? Een echte middenkadermanager dus.

sjef-van-iekel | 13-02-19 | 18:54

Zoals de wind waait waait Rutte z'n jasje!

BaldEagle | 13-02-19 | 19:44

Ik klamp me maar vast aan het idee dat dit weekdieraftreksel van een mens zich in ieder geval niet voortplant. Dat is op de lange termijn goed voor de mens an sich.

Rest In Privacy | 13-02-19 | 18:14

Ik denk dat Churchill een EG voor zich zag. Niet een nieuwe federale bondsstaat.
Boris Johnson verdedigt dit ook in zijn biografie over Churchill.
Sowieso zou Churchill geen Britse soevereiniteit hebben willen inleveren.

marjen | 13-02-19 | 18:13

.. maar goed. Cherry-picking op zijn fijnste.

Rutte zal zeker dit citaat van Churchill niet oplezen. Niet in de laatste plaats omdat de Engelse politie hem dan zal arresteren:

“How dreadful are the curses which Mohammedanism lays on its votaries! Besides the fanatical frenzy, which is as dangerous in a man as hydrophobia in a dog, there is this fearful fatalistic apathy. The effects are apparent in many countries. Improvident habits, slovenly systems of agriculture, sluggish methods of commerce, and insecurity of property exist wherever the followers of the Prophet rule or live. A degraded sensualism deprives this life of its grace and refinement; the next of its dignity and sanctity. The fact that in Mohammedan law every woman must belong to some man as his absolute property – either as a child, a wife, or a concubine – must delay the final extinction of slavery until the faith of Islam has ceased to be a great power among men. Thousands become the brave and loyal soldiers of the faith: all know how to die but the influence of the religion paralyses the social development of those who follow it. No stronger retrograde force exists in the world. Far from being moribund, Mohammedanism is a militant and proselytizing faith. It has already spread throughout Central Africa, raising fearless warriors at every step; and were it not that Christianity is sheltered in the strong arms of science, the science against which it had vainly struggled, the civilisation of modern Europe might fall, as fell the civilisation of ancient Rome.”

― Winston Churchill, The River War 1899.

Jan Passant mk2 | 13-02-19 | 18:13 | 1

Ja, waarlijk profetische woorden. En Churchill schreef dit in een tijd waarin het Christelijk geloof in Europa nog algemeen beleden werd en dus als een mentaal bolwerk tegen de Islam fungeerde. Maar het Christendom is stervende in Europa. Dat is misschien onvermijdelijk en zou wellicht niet zo erg zijn, ware het niet dat er een andere en werkelijk rampzalige ideologie staat te trappelen om de vacante plaats in te nemen

staat het bier koud? | 13-02-19 | 18:56

Een sterk Europa daar is op zich niets mis mee. Alleen het middel (EU) om dat doel te bereiken daar is vanalles mis mee.

Keutels | 13-02-19 | 18:12 | 2

Europa met maar 1 hoofdletter is helemaal prima, in al zijn glorie van autonome staten met hun eigen in eeuwen van historie opgebouwde cultuur.
Niet dat EUropa met zijn valse vlag en via nog valsere zwenkingen ontstane "grondwet". Met 1 door niemand van de Europese volkeren gekozen leider.

Jan Passant mk2 | 13-02-19 | 18:17

Dat sterke Europa hadden we al voor dat EU-gedrocht waar niemand om gevraagd had!

BaldEagle | 13-02-19 | 19:46

Degenen die dat verenigde Europa (EU) financieel moeten opbrengen zijn wij belastingbetalers........ en we boeren, ten faveure van de ongekozen dictators uit Brussel en de happy few enorm rijken, er al jaren op achteruit........... om vooral de inkomsten van hen te waarborgen, zonder er ook maar iets voor terug te krijgen!

Fatwabuster | 13-02-19 | 18:11 | 1

Ja maar, je hoeft niet meer te wachten bij de grenzen/douane, en je hoeft geen valuta om te wisselen in 'het buitenland', en je hebt in alle grote steden dezelfde eenheidsworst, sorry ik bedoel hetzelfde winkelaanbod, en het internationaal bankieren is super makkelijk geworden. Alsof dat geen voordelen zijn! Sarcasm mode off.

2tribes | 13-02-19 | 19:22

Laat Rutte naar Brussel gaan. Als gezagvoerder van de hedendaagse Titanic mag hij de dekstoelen nog eens verschuiven en mag hij de muziek van het strijkkwartet uitzoeken.

Rutte is geen Churchill. En als politicus van Nederlandse afkomst mist hij de zekerheid van dekking uit Parijs of Berlijn. Een uitzichtloze positie.

En dat in een "Unie" die al lang geen Unie meer is. Frankrijk haalt zijn ambassadeur terug uit Rome omdat Salvini Macron verwijt dat hij niet weet wat er onder het volk speelt. Merkel is uitgeregeerd, Spanje gaat voor de derde keer in vier jaar naar de stembus voor een ruk naar rechts.

En hoewel het Europees Parlement geen zak te vertellen heeft, zal de uitkomst van de eurosceptische partijen in de verkiezingen als een schok komen. Het EU project gaat de komende jaren uit de rails lopen, verandert geen Rutte iets aan.

Glasgow Argus | 13-02-19 | 18:10 | 2

Ook beetje laf om Churchill te noemen in deze context, zal wel iets te maken hebben met verbindtenis zoeken met Eurosceptici.

lacucaracha | 13-02-19 | 18:14

Rutte wordt natuurlijk de trekpop van de nieuwe Mutti Merkel. Geen moer te vertellen maar opzitten en pootjes geven ten dienste van het Vierde Rijk.

HaatbaardKnipper | 13-02-19 | 19:37

Maak het deze handelaar in illusies het gemakkelijk, Stuur Rutte weg met een ontluisterende nederlaag tijden de P.S. verkiezingen in maart.

zimmerschwanz | 13-02-19 | 18:09 | 4

@bqbq | 13-02-19 | 18:21:
Zo moeilijk moet het voor een clubje als de VVD toch niet zijn om een verlies op mirakuleuze wijze gewoon om te zetten in winst?

2tribes | 13-02-19 | 19:25

De verkiezingen worden ongetwijfeld gestolen als ze niet direct het juiste pro-EU resultaat opleveren.

kempenaer | 13-02-19 | 21:02
▼ 1 antwoord verborgen

In navolging van Churchill gaat Rutte spreken over 'bloed, zweet en glijmiddel'...

eerstneukendanpraten | 13-02-19 | 18:08

Sharing it's common inheritance..... dus niet zoals nu gebeurd allerlei vreemde culturen die de Europese nalatenschap ondermijnen binnen halen. ...
Ik weet wel beter, maar hoop dat Rutte daar de nadruk op gaat leggen...

Haram_Kafir_4ever | 13-02-19 | 18:08 | 2

Zo doorzichtig dat gelul.

lacucaracha | 13-02-19 | 18:10

De hedendaagse bruggenbouwers bouwen bruggen naar de barbarij en willen nog applaus ook als het uitschot de bruggen over schuimt onze landen in.

kempenaer | 13-02-19 | 20:57

How dreadful are the curses which Mohammedanism lays on its votaries! Besides the fanatical frenzy, which is as dangerous in a man as hydrophobia in a dog, there is this fearful fatalistic apathy. The effects are apparent in many countries, improvident habits, slovenly systems of agriculture, sluggish methods of commerce, and insecurity of property exist wherever the followers of the Prophet rule or live.

A degraded sensualism deprives this life of its grace and refinement, the next of its dignity and sanctity. The fact that in Mohammedan law every woman must belong to some man as his absolute property, either as a child, a wife, or a concubine, must delay the final extinction of slavery until the faith of Islam has ceased to be a great power among men.

Individual Muslims may show splendid qualities, but the influence of the religion paralyses the social development of those who follow it. No stronger retrograde force exists in the world. Far from being moribund, Mohammedanism is a militant and proselytizing faith. It has already spread throughout Central Africa, raising fearless warriors at every step; and were it not that Christianity is sheltered in the strong arms of science, the science against which it had vainly struggled, the civilization of modern Europe might fall, as fell the civilization of ancient Rome.

Winston Churchill
The river war.

Is dit nog nieuws? | 13-02-19 | 18:08 | 2

Het lijkt me aangewezen om deze quotes aan te halen, iedere keer als 'iets' in de naam van Churchill gebeurt - en waarvoor hij zich waarschijnlijk in z'n graf omdraait.

EefjeWentelteefje | 13-02-19 | 18:15

Churchil zag de dingen zoals ze waren en zijn reacties waren oprecht. Dat maakte hem o.a. de grootste vijand van Hitler en consorten en dat, waar ze voor stonden. Churchil was te goed om staatsman te zijn en daarom werd hij na de overwinning op Nazi Duitsland uitgekotst.
Hij kreeg wel een staatsbegrafenis, dat dan weer wel.

Mr.Crowley | 13-02-19 | 18:51

"Men was geweldig in zijn sas
Want wat ontdekte men alras
Toen men nog eens de bijbel las
Dat Jezus ook een hippie/neger/moslim was"

Weet je wie ook zo voor de EU was? Dezelfde man die volkomen correct voorspelde dat de fascisten van den toekomst (=heden) zich "anti-fascisten" zouden noemen.
Binnenkort zal de meest integere man van Nederland een citaat van deze meneer oplezen waaruit blijkt dat het bovenstaande ook allemaal waar is.

Jan Passant mk2 | 13-02-19 | 18:07

Churchill was een echte staatsman, daarbij vergeleken is Mark Rutte een laf hangende tabaksplant...

eerstneukendanpraten | 13-02-19 | 18:07 | 1

LOL!

BaldEagle | 13-02-19 | 19:48

En toch kan ik me niet voorstellen dat Churchill het gedrocht voor ogen had, wat de EU is geworden. Hij wordt graag geciteerd door EU-laven, maar als iemand voor soevereiniteit was, was Churchill het wel.

JJMS | 13-02-19 | 18:06 | 3

Churchill was vooral voor de soevereiniteit van het Verenigd Koninkrijk. Andere landen, die konden hem niet zoveel schelen. De sluipende overdracht van bevoegdheden aan knoflookvreters, moffen en italo's, daar zou hij niks van hebben.

Zit Rutte toch heel anders in.

Glasgow Argus | 13-02-19 | 18:13

Dat had hij wel, want hij zei zelf al: de nieuwe fascisten zullen de anti-fascisten zijn. Zit/zat hij toch niet ver er vandaan, toch?

lovekila | 13-02-19 | 18:23

Mwoah, kans zou groot zijn dat Churchill schijt had aan mensen zoals de gele hesjes en de anti EU mensen. Hij was vooral voorstander van sterke banden van landen onderling en gehoorzame landgenoten. Best wel autoritair zelfs en zeker geen hart en nier democraat. Vandaar dat hij zo goed lag in de oorlog. Daarna was de Engelse bevolking hem snel zat.

miko | 13-02-19 | 18:53


Weinig verhullende titel, het is mij wel duidelijk welke kant we opgaan.

lacucaracha | 13-02-19 | 18:04

Ah we moeten ons in Europa ( volgens hen is dat de EU ) verenigen.

En dat doe je door allemaal onzin te importeren...........

Ik ga DENK stemmen.... veel slechter kan het niet zijn.

Kaas de Vies | 13-02-19 | 18:02 | 4

@Repetitive Beats | 13-02-19 | 18:11:
Dat is iig een stuk minder druk en het uitzicht zal fantastisch zijn.

lovekila | 13-02-19 | 18:22
▼ 1 antwoord verborgen

Verassend, dat zou je nou niet denken van onze Mark.
Wil hij echt naar Brussel?

Wibowob | 13-02-19 | 18:01 | 2

Mijn voorspelling:

De EU verkiezingen zijn 23 mei, daarna komt Rutte's stoeltje vrij in Brussel, in juni klapt het kabinet zodat ze lekker lang zomervakantie kunnen vieren (al bekend waar ze allemaal heenvliegen?) en dan vervolgens in september TK verkiezingen.

Mastermattie | 13-02-19 | 19:03

Rutte wil graag stadhouder van Nederland worden binnen het grote Europese rijk.
Wat deden we na de oorlog ook alweer met......

kotelet | 13-02-19 | 18:01 | 4

Wel een brede belangstelling wat boeken betreft. Wist niet dattie ook een Rode Duivel fan is. Een ander boek lijkt iets met 100 jaar Belgisch spoor.
Grappig, ook die nijntje.

hotnot | 13-02-19 | 18:51

Net als prins Bernhart toentertijd. Gelukkig maar dat zijn sollicitatiebrief toen is kwijtgeraakt anders had ie er na de oorlog een hoop problemen mee kunnen krijgen.

Osdorpertje | 13-02-19 | 18:56

Stadhouder voor de Fransduitsers in bezet NL was Rutte inderdaad al. Hij heeft de Nederlandse bevolking jarenlang bestolen van vele miljarden euro’s ten faveure van zijn Fransduitse bazen.
Hij gaat voor dit verraad wellicht beloond worden met een plek in de EU-warroom. Meehelpen om nog meer Europese landen te veroveren en te onderwerpen. En dat vrijwel zonder militaire inzet....

kempenaer | 13-02-19 | 20:44
▼ 1 antwoord verborgen

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl