achtergrond

Geenstijl

LIVE - Debat over Frauderende BijstandsTurken

In Hollanda de hand ophouden, voor de villa in Alanya

Zonnepitjes, thee & soepjurk aan. We gaan er weer eens gezellig voor zitten. Het debat over Turkse Nederlanders die bakken aan Nederlands bijstandsgeld vangen, en in Turkije de Prins Bernhard uithangen. 

Nu zult u zeggen, hadden we daar jaren geleden ook al niet een spoeddebat over? En toen is toch alles geregeld en uitgebannen? JA (in 2011), en NEE, ze zijn het UWV niet wel bij de Sociale Verzekeringsbank!

Zo werd er in Spijkenisse een Turks echtpaar betrapt dat over een reeks van jaren € 245.000 aan bijstandsuitkeringen had ontvangen en dat een appartementencomplex in Turkije bleek te bezitten. (2011)

Onderzoek naar frauderende bijstandsturken in Turkije werd lange tijd onderop het stapeltje gelegd. Want voor je het weet heb je een racismekaart in je broekje. Maar sinds in oktober 2018 de rechter heeft gezegd dat frauderende NederTurken onder Nederlands recht vallen en onderzoek naar bijstandsfraude MAG, heeft Ali een probleem.

Een medewerker van het commerciële Bureau Buitenland, dat gespecialiseerd is in onderzoek naar vermogen in het buitenland, schat dat "20 tot 30 procent" van alle Turken in Nederland met een bijstandsuitkering fraudeert. Volgens de krant houden naar schatting houden 8.000 tot 12.000 Turken hun bezittingen verborgen. (ANP)

Dat wordt olieworstelen met Machiel en Selçuk!

Dat wordt olieworstelen met Machiel en Selçuk!

Nogal ja...

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.