Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

LIVE - Debat over Frauderende BijstandsTurken

In Hollanda de hand ophouden, voor de villa in Alanya

Groetjes

Zonnepitjes, thee & soepjurk aan. We gaan er weer eens gezellig voor zitten. Het debat over Turkse Nederlanders die bakken aan Nederlands bijstandsgeld vangen, en in Turkije de Prins Bernhard uithangen. 

Nu zult u zeggen, hadden we daar jaren geleden ook al niet een spoeddebat over? En toen is toch alles geregeld en uitgebannen? JA (in 2011), en NEE, ze zijn het UWV niet wel bij de Sociale Verzekeringsbank!

Zo werd er in Spijkenisse een Turks echtpaar betrapt dat over een reeks van jaren € 245.000 aan bijstandsuitkeringen had ontvangen en dat een appartementencomplex in Turkije bleek te bezitten. (2011)

Onderzoek naar frauderende bijstandsturken in Turkije werd lange tijd onderop het stapeltje gelegd. Want voor je het weet heb je een racismekaart in je broekje. Maar sinds in oktober 2018 de rechter heeft gezegd dat frauderende NederTurken onder Nederlands recht vallen en onderzoek naar bijstandsfraude MAG, heeft Ali een probleem.

Een medewerker van het commerciële Bureau Buitenland, dat gespecialiseerd is in onderzoek naar vermogen in het buitenland, schat dat "20 tot 30 procent" van alle Turken in Nederland met een bijstandsuitkering fraudeert. Volgens de krant houden naar schatting houden 8.000 tot 12.000 Turken hun bezittingen verborgen. (ANP)

Dat wordt olieworstelen met Machiel en Selçuk!

Gezelli

Nogal ja...

Social

Reaguursels

Inloggen

Tja,
"2012
Machiel de Graaf
Fraude met 3 overheids salarissen bij PVV tegelijk, voor zichzelf
www.nrc.nl/nieuws/2012/12/12/pvv-kamer...

2011
Machiel de Graaf
Fraude & verzonnen klachtenmeldingen verkeersplan Den Haag, bewijs erna verdoezelen
www.nrc.nl/nieuws/2012/12/12/pvv-kamer...

Dit stond op www.welingelichtekringen.nl/politiek/...

Ik heb die NRC artikelen niet gelezen. Geen informatie is beter dan informatie die grote kans heeft besmet te zijn met ideologisch gemotiveerde duiding vooraf. Maar Machiel's repliek klopt niet helemaal.

Is helemaal niet relevant voor het debat verder...

Sans Comique | 07-02-19 | 20:03

Dus 8.000 = 20% van turks bijstandstrekkers. 100% is dus 40.000. 1 op de 10 Turken in Nederland heeft dus bijstand. Lijkt me sowieso vrij veel vergeleken met de rest van de inwoners?

shoarma4belgium | 07-02-19 | 19:12

The day after ......

Is andere reaguurders hier ook de mediastilte opgevallen?

Toen het over frauderende Bulgaren ging was het landelijk nieuws. Bulgaren zijn geen moslims.
Toen het over frauderende Polen ging was het landelijk nieuws. Polen zijn geen moslims.

Nu gaat het over frauderende Turken, en de MSM is muisstil.

Pas NADAT GeenStijl er een topic aan besteed, zien we de MSM er schoorvoetend ook een klein artikeltje aan wijden. Hoe tekenend weer ... Hieruit blijkt hoe de MSM bevolkingsgroepen discrimineert op basis van het wel of niet aanhangen van een islamitisch geloof. Gaat het over fraude bij islamieten? Dan MAG de MSM er niet over berichten. Gaat het over fraude bij niet-islamieten. Dan MOET de MSM erover berichten. Dat is dus discriminatie op grond van geloof (en afkomst).
Daar moeten we vanaf. Discriminatie is fout.
Dus helaas voor DENK.
Die fraude moet aangepakt worden. Ook de fraude onder islamitische uitkeringstrekkers.

Islamieten schreeuwen, gillen en stampvoeten graag over 'gelijkheid' en 'gelijke behandeling'.
Maar als de overheid dan de fraude onder uitkeringstrekkende moslims aan wil pakken (zoals de overheid dat ook deed bij Polen, Bulgaren en nederlanders) dan gaan ze ineens boos worden, gaan ze schelden en dreigen, worden er valse beschuldigingen geuit (De Graaf is idd ooit in opspraak gekomen, maar bleek na onderzoek niet te hebben gefraudeerd, en daarnaast ging dat niet over bijstands- en vermogensfraude) en gepoogd de ander monddood te maken door deze te beschuldigen van discriminatie en racisme.

De Graaf moet aangifte tegen DENK doen.

Ozturk pleegde laster. Waarom? Omdat De Graaf onderzocht is en het bleek geen fraude. Hem dan nu, in dit debat, wederom beschuldigen van fraude (terwijl die fraude al onderzocht was en geen fraude bleek te zijn) valt dus onder laster.
Ozturk moet worden vervolgd! En eenmaal schuldig bevonden uit de tweede kamer te worden gezet. (zie art. 262 jo. 28 Wetboek van strafrecht).
Ozturk pleegde laster.

En wat deed moslimaso Arib?
Die veroordeelde zijn lasterlijk gedrag en dito uitspraken niet, maar zei dat hij aangifte moest doen!!! Arib had deze laster niet mogen accepteren, had voor De Graaf op moeten komen als voorzitter, en die lasteraar uit de kamer moeten laten zetten.
Ik durf erom te wedden dat ze dat expres niet deed omdat algemeen bekend is dat moslims elkaar steunen en elkaar niet afvallen, ook niet als die andere moslim zich schuldig maakt aan een strafbaar feit.

Ozturk en Arib lieten zich van hun slechtste kant zien. Ik vind dat dit consequenties voor hen moet hebben.

Tot slot.
Als ik een hotelkamer boek, en ik steel van het hotel of de hoteleigenaar, dan word ik uit het hotel gezet.
Waarom zou Nederland niet hetzelfde mogen doen met frauderende dubbel paspoorters?

gaffelbaard | 07-02-19 | 12:58 | 6

Jullie teg deels hebben mijn twijfel niet weggenomen omdat in het geval van De Graaf diens vermeende fraude onderzocht is, en daaruit bleek dat het geen fraude was.

Ozturk stond dus te liegen, wist of moet hebben geweten dat hij stond te liegen, en deed dat om De Graaf schade toe te brengen.
Aan alle juridische kenmerken van laster werd dus voldaan. De TK regel van vrijuit spreken hoort de VVMU op de dansvloer te waarborgen, zoveel is waar, maar ze mag nooit zover gaan dat lasteraars door dezelfde regel worden beschermd en vrijuit gaan. Men misbruikt dan die regel door ze te gebruiken voor een ander doel (geen vervolging van strafrechtelijke laster) dan waarvoor die regel geschreven is(waarborgen van VVMU in de TK).

gaffelbaard | 08-02-19 | 12:32

Nog een reden waarom wat je schrijft mijn twijfel niet wegneemt, is het feit dat Ozturk WEL aangifte heeft gedaan (Google maar op ozturk en aangifte).
Ozturk doet huilie huilie over: "Dan zal ik je najagen, dan ben je van mij" wat De Graaf (terecht) zei in reactie op de laster van Ozturk. En waarom ik durf te wedden dat hij die zaak, als het ervan komt, ook zal winnen omdat in dit geval de laster klip en klaar is.
Even terug naar je tegel ...
Als De Graaf geen aangifte zou kunnen doen tegen Ozturk, dan kan Ozturk ook geen aangifte doen tegen De Graaf. Maar dat gebeurt dus wel!

gaffelbaard | 08-02-19 | 12:56
▼ 3 antwoorden verborgen

Klein beetje een OT, maar toch.

DENK heeft toch in de TK zo’n grote bek gehad in het kinderpardon dossier, over het niet mogen terugsturen van “gewortelde” kinderen?

Zou DENK (en dat heerschap Ozturk in het bijzonder) nu ook eens een grote bek tegen hun eigen (moslim)achterban op durven zetten? In dit geval over de praktijk dat ouders hun migrantenkinderen in het buitenland dumpen, waardoor zij een “traumatische ervaring” oplopen?:

wnl.tv/2019/02/07/buitenlandse-kinder...

Uiteraard denken velen in termen van “opgeruimd staat netjes”, maar sta dan wel stil bij het feit dat deze kinderen met hun Nederlandse paspoort uiteindelijk toch terug zullen komen (zelfs IS-tuig komt uiteindelijk terug), al dan niet met een nieuwe kansloze immigrant met wie zij in het (gedwongen) huwelijksbootje zijn gestapt. Met allemaal nieuwe sociale ellende waar de Nederlandse samenleving dan weer financieel voor kan gaan opdraaien. Die kosten komen dan uiteraard bovenop de kosten van frauderende Turken.

Alles met dank aan decennialang multiculti-wanbeleid van (hoofdzakelijk) de PvdA uiteraard.

Kompromat | 07-02-19 | 12:31

Deze eikels van denk staan nu op 7 zetels en CDA en D66 op 11 en 10. Zeer binnenkort is DeNk groter dan CDA en D66 met dank aan hun massaimmigratielobby en hoe je je eigen graf graaft. Hopelijk komt er dan een cordon sanitaire rond dit soort figuren.

IndoFortuyn | 07-02-19 | 11:50

Lijkt me niet dat Erdogan c.s. veel medewerking aan dit soort onderzoeken zullen verlenen en dát lijkt me nou in dit geval juist het grootste probleem

oliebolletje123 | 07-02-19 | 11:02

Newsfash: er is geen mens ten oosten van Berlijn die niet op 1 of andere manier fraudeert of de boel flest.

Polen, Bulgaren, Roemenen, Turken, Ex-Joego's, Russen, Chinezen... En hoe komt dat? Omdat ze een grote en hechte sociale structuur hebben. Vriendjes op sleutelposities, vriendjes bij de opsporing en vriendjes bij de belastingdienst.

In Nederland werkte dat vroeger ook nogwel eens, toen we een identiteit en sociale cohesie hadden. De Bouwfraude, aanbestedingen bij de Politie, Pechtold met vuile grond in Leiden, etc.

Er is maar 1 ding dat de Oosterse terreur kan stoppen en dat is een 'wij' gevoel in de samenleving terugbrengen. Dat stopt de politieke versplintering, religieuzen krijgen geen voet aan de grond en immigratie stopt vanzelf. De 'kerk' als bindend- en wetgevend instituut was nog zo gek nog niet bedacht door de Spaanse Koning Filip.
Er bij horen, of de inquisitie komt langs.

Rest In Privacy | 07-02-19 | 09:44

Kritiek? Typisch islamitische jij-bak. Bedankt, Özturk, je laat de ware aard zien van de islam en de bron van ergernis. Niets racisme, domme leeghoofdigheid, oppervlakkigheid en een gebrek aan introspectie voeden de minachting.

ratelaar | 07-02-19 | 08:58 | 1

Dit is geen islam kwestie, heb jaren lang met turken samengewerkt en het is nationalisme, fascisme en zich ver verheven voelen boven alles in het westen. Daarom wordt het nooit wat, je zult nooit gelijk krijgen al heb je het.

BerryCitroen | 07-02-19 | 10:47

Er komt een tijd dat al dat islam gespuis zijn ware gezicht laat zien. And behold, gisteren was het zo ver voor die baardaap van denk. Niks nieuws natuurlijk, iedereen kan dit weten, alleen al kijkende naar zijn gezicht.

PijlVader | 07-02-19 | 08:55

de turkenpartij toont zijn ware gezicht, walgelijk.

Eddy67 | 07-02-19 | 08:20

Vrijwel alle Turken spelen reeds monopolie sinds zeker een halve eeuw. Pandjes opknappen met neefjes en ooms, belastingontduiking, zwart geld. Later komen daar drugshandel en prostitutie bij. En op grote schaal bijstandsfraude.
Zo zijn de meeste opgeklommen in NL. Ik zou wel eens willen weten hoe het met die Öztürk is gegaan sinds hij geboren is in Büyükkisla, wanneer hij hier gekomen is en wat hij heeft gedaan om hier in Nederland zoveel geld te hebben dat hij pandjes kan kopen en verkopen van meer dan een half miljoen als bestuurder van Denk Management B.V., kantoorhoudende te 6049 HV Herten, Gijs van Aardennestraat 39.

ecologiste | 07-02-19 | 08:20 | 1

Precies. Laten we dat onderzoeken.

Rochegrosse | 07-02-19 | 10:01

Stay away from mussulmen!

Go_Vegan2.0 | 07-02-19 | 08:06

Ozturk heeft zelf een frauduleus verleden.

Ronnie uit Helmond | 07-02-19 | 07:31

Weten jullie het verschil tussen fraudeerturken en bijstandsturken?
Nee...?
Ik ook niet.

sociaal_econoom | 07-02-19 | 06:43 | 1

Pleonasmen.

Ronnie uit Helmond | 07-02-19 | 07:31
-weggejorist-
MyrtleHarris46 | 07-02-19 | 06:37 | 1

Wat jammer dat jullie het allemaal niet begrijpen. Het gaat hier niet om fraude maar om een progressieve levensstijl. Ze hebben gewoon zelfstandig het basisloon alvast ingevoerd.

Shitting Bull | 07-02-19 | 04:52

En de Döner is ook niet van vies gehakt en 50% vet maar van
puur vlees.
Ozzy zegt eigenlijk, dat iedereen die fraudeert recht heeft op een uitkering en dat Graaf hier een kans misloopt.
In sommige landen is fraude een volkssport. Een deugd, een teken van intelligentie en een goed netwerk.
Ozzy voelt instinctief dat hij en zijn achterban aan terrein verliest.
Er komen nieuwe migranten voor de pamperindustrie, dus nix meer dolce vita voor de de eerste lichtingen.

MistaRazista | 07-02-19 | 02:31
-weggejorist-
achtziger80 | 07-02-19 | 02:21 | 1

Alles wat die Ozturk bij monde uitbraakt is sowieso frauduleus. Proces aandoen wegens smaad en laster en daarna Parlementaire enquête naar de partij Denk en de fijne leidertjes. Al na blijken van 1x meineed graag die hele rommel opdoeken inclusief paspoorten en uitzetten. güle güle!

onesizefitsall | 07-02-19 | 02:14

Sterk optreden van de kamervoorzitter.
-
Die vervolgens in gebrekkig Nederlands ( ze woont hier immers pas 44 jaar) vertelt dat ze aan het nadenken is over wat ze hier nu eigenlijk mee aan moet.
-
En die voor deze farce 180.000,= Euro per jaar toucheert.

bisbisbis | 07-02-19 | 02:04 | 3

mooi hè, Marokkaanse kamervoorzitter, Marokkaanse burgemeesters, Marokkaans Islamitische extremistenpartij... hebben ze verdiend.

ploppy | 07-02-19 | 04:11

Als iemand met een migratie achtergrond een beetje begint te hakkelen omdat ze het even niet weet, kan ze meteen geen Nederlands? Ze kent meer woorden dan menig autochtoon. Ze is fatsoenlijk en is harder aan het werk dan veel backbenchers die maar wat zitten te telefoneren. Volgens mij hebben zelfs PVV en Hiddema (die wel eens privé met haar omgaat) ook een vrij positief beeld van haar werk

Middensteun | 07-02-19 | 10:08

Ze klonk vond ik alsof ze even was weggedommeld.

Sans Comique | 07-02-19 | 12:53
-weggejorist-
GerMonster | 07-02-19 | 02:00

Ondanks dat er sprake is van een schaamtecultuur is er bij deze bevolkingsgroep weinig van schaamte te merken als het gaat om het onterecht incasseren van geld dat voor de zieken en zwakkeren bedeoeld is. Of het nou gaat om vermogende grondbezitters die zich laten verwennen met een bijstanduitkerinkje, drugsdealers met een Wajong aanvulling of de grote jongens zoals Albayrak die Mercedessen regelde met geld voor asielzoekers, Erdubak die voor €1.700.000 een ziekenhuis oplichtte of Ozturk die, middels vriendjespolitiek, voor een habbekrats vastgoed van een zorginstelling wist te regelen. Ze hebben echt oog voor de zwakkeren in de maatschappij omdat ze weten dat er daar wat te halen is.

down | 07-02-19 | 00:52 | 5

Haarschaamtecultuur.

Sans Comique | 07-02-19 | 12:54

@Shareholder II | 07-02-19 | 01:21:
Als 75% van de misdrijven op straat en in huis (berovingen, mishandelingen, verkrachtingen) gepleegd wordt door leden van een etnische minderheid die nog geen 15% van de bevolking uitmaken is het echt tijd om te stoppen met dat domme nuanceren. Zo nuanceer je alles kapot en komt er nooit een oplossing. Door al dat genuanceer van de afgelopen decennia is het nu praktisch onmogelijk om nog een genuanceerde oplossing te vinden want de boel is gierend uit de klauw gelopen. Het mes moet er in, de botte bijl.

Maak de mensen weer verantwoordelijk voor de wandaden van hun kroost. Dat zou al een eerste begin zijn. Maar neen, we gaan thee drinken, zodat de familie zich niet buitengesloten hoeft te voelen. F%#ck off!!

Sans Comique | 07-02-19 | 12:58

@down | 07-02-19 | 01:33:
Hoge Fudge factor. Daar waren wij door de Verlichting redelijk tegen ingeënt, maar er bestaat tegenwoordig nog maar weinig animo om onze kinderen te wapenen tegen onzin en leuk klinkende fantasieën. Integendeel zou ik willen zeggen. Geestelijk bijten wij de hand die ons ooit voedde.

Sans Comique | 07-02-19 | 13:01
▼ 2 antwoorden verborgen

Die Ozturk is zelf in opspraak geweest wegens fraude, corruptie en vriendjespolitiek bij zorginstellingen. Er was natuurlijk niks te bewijzen want zo slim is hij wel maar vaststaat wel dat hij er flink op is binnengelopen.

down | 07-02-19 | 00:35 | 1

Als voormalig medewerker Sociale Zaken in een grote stad in het zuiden des lands kan ik u in alle eerlijkheid mededelen dat de fraude met uitkeringen enorm is. Fraude met adresinschrijvingen (meerdere uitkeringen op 1 adres), zwartwerk, drugshandel en aanverwant, zorgen ervoor dat de fraudeurs een luxe leven leiden zonder enkele tegenprestatie. Optreden tegen deze fraude gebeurt slechts mondjesmaat. Waar zijn eigenlijk de reacties van onze politici ?

Stratum | 07-02-19 | 00:25 | 1

Als je dit allemaal weet, weet je ook dat het nauwelijks een politieke kwestie is wat die ambtenaren jarenlang uitvreten. Ja verantwoording afleggen. Als je het maar lang genoeg uitstelt, zit er wel weer een nieuwe politieke paljas die het probeert.

knutsel_ | 07-02-19 | 00:33

Die huizen en penthouses in turkije zijn privé.

Slurfje | 07-02-19 | 00:12

Dit speelt al 50 jaar. Doet de overheid toch niets aan.

Oepsie1234 | 07-02-19 | 00:07

Willen Rutte, Klaver en Ollongren dat jonge mensen nog netjes naar school gaan en gaan werken voor hun centen. Tegen deze fraude en drugshandel niet optreden is de echte ondermijning van onze samenleving.

Stratum | 07-02-19 | 00:06

Het klopt wat Arib zegt: "Dit is niet het niveau waarop volksvertegenwoordigers zich moeten gedragen", maar waarom de meervoudsvorm? Door wie wordt hier het niveau nu verlaagd? Ik tel toch echt maar één zwakzinnige.

JackStick | 07-02-19 | 00:06 | 3

met één druk op de knop voor haar neus had ze het geluid van die denkhaatturk uit kunnen zetten, vreemd, dat ze het zo lang door liet gaan en maar hopen, dat die PVV'er iets nog stommer zou gaan zeggen. Arib=pvdarabieren toch?

Slurfje | 07-02-19 | 00:14

"Ik ga je najagen" zei die PVVer. Is toch ook een beetje bruinhemdentaal, vindt je niet? Maar goed, die bood tenminste nog zijn excuus aan aan mevrouw Arib.

BenPakdee | 07-02-19 | 01:41

Er zullen best Turken te goeder trouw zijn, maar om ze allemaal over één kam te scheren lijkt me dan ook weer te ver gaan. Stigmatiseren van het Turkse bevolkingsdeel heeft het Turkse parlementslid Ozturk nog uit de tijd dat hij actief was voor de PvdA. Echt parlementair heeft de man zich niet gedragen in het debat met de PVV-er, maar het zal wel indruk hebben gemaakt op zijn achterban.

AndreP | 06-02-19 | 23:48 | 1

Turken die ter goeder trouw zijn doen niet mee. Niet in het debat, that is.

Het debat ging over Turken waarvan is aangetoond dat ze frauderen, en dus NIET ter goeder trouw zijn.

gaffelbaard | 07-02-19 | 00:22

Wat wil die zeurpiet eigenlijk zeggen? Omdat hij denkt dat iemand anders fraudeert mogen al die Turken en ook alle anderen ook frauderen? Als dit het niveau wordt van onze politiek, hou ik mijn hart vast. Het was al niets, maar met dit soort mensen blijft het gooien met schoenen niet lang weg.

Optveen | 06-02-19 | 23:44

Is het niet een teken van ingeburgerd zijn dat je fraudeert? Of juist niet?

Schadenfreude | 06-02-19 | 23:39 | 1

Ja? Is het in jou kringen bon ton om te frauderen? In mijn kringen wordt daar echt heel anders over gedacht.

Sans Comique | 07-02-19 | 13:07

Oztürk heeft dat accent van hem flink aangedikt sinds hij bij DENK zit. Voor de achterban zeker.

Muxje | 06-02-19 | 23:24 | 1

Ik vond het wel leutig dat hij Dion Graus als pooier wegzet. Als je er maar "geachte voorzitter" voor zegt.

Shareholder II | 07-02-19 | 00:13

"Ik zit na te denken, maar wat moet je eigenlijk met zo'n situatie..."
Tsja, wat moeten we eigenlijk met een rechts-extremistische turkse partij binnen de 2e kamer?

De waard zijn gast | 06-02-19 | 23:19 | 1

Dat geldt voor de meeste partijen. Die claimen het volk te vertegenwoordigen dat op ze stemt. Maar het is natuurlijk één gore tering blamage. En daar durven wij dan ook nog een vadsig koningshuis bovenop te financieren. Zucht. Nieuwkomers hebben groot gelijk. Waarom niét op de achterlijkheid vertrouwen waarin je opgroeide, ipv de achterlijkheid die je hier aantreft te omarmen?

Shareholder II | 07-02-19 | 00:21

Vanaf mijn 18e jaar altijd gewerkt, op latere leeftijd 'n eigen bedrijf gestart en dat 19 jaar lang. Bedrijf jammer genoeg failliet en tot op de dag van vandaag loonbeslag dus moet ik al meer dan 2 jaar leven van een minimum en inmiddels nieuwe schulden er bij komen van te late betaling ziekenfonds en huur die ik in moet lopen. MIJN vraag is daarom. Heeft iemand hier een tip om toch extra geld binnen te krijgen van de overheid want ik heb van mijn hele leven nog nooit mijn hand op gehouden. Voel mijn zo genaaid hier in dit land en die financiële vluchtelingen blijven maar krijgen en krijgen. Kots beu ben ik het.

mente aperta | 06-02-19 | 23:18 | 11

Extra geld binnenharken weet ik niet want ik ken jouw situatie niet, maar wel een paar bespaartips waar je misschien wat aan hebt: voor kleding (en andere zaken ook trouwens) naar de tweedehandswinkel (het stikt van die winkeltjes en het is zelfs een beetje hipperig aan het worden om daar je spullen te kopen); gebruik je balkon of tuin om wat planten te kweken (kruiden zoals bieslook bedoel ik dan. Hoef je niet elk friemeltje te gaan kopen); websites als gratisoptehalen.nl in de gaten houden etc.
Eventueel kan je, als je tijd hebt, een krantenwijk nemen. Hopelijk ben je snel uit de problemen. Moet je nog lang met dat loonbeslag?

Braboblanke | 07-02-19 | 08:04

@Braboblanke | 07-02-19 | 08:04: Nog 1 mnd en dan kan ik eindelijk mijn account betalen die dan de boekhouding 2016 afrond zodat ik mijn kan aanmelden bij de gemeente voor schuldsanering want dat kon 2 jaar terug niet omdat ik niet alle cijfers kon overleggen dus werd ik geweigerd voor de sanering. Dus na ruim 2 jaar loonbeslag van mijn werk in inmiddels vaste dienst nu nog 3 jaar te gaan in een sanerings-periode (bank en Buma-Sena schuld). Dus ruim 5 jaar op een houtje bijten.

mente aperta | 07-02-19 | 09:23

Als het kan ga weg uit dat land, begin ergens anders overnieuw, hebben wij ook gedaan.
We komen wel weer eens terug als we het verpleeghuis in moeten.

VanGeuzen | 07-02-19 | 10:00
▼ 8 antwoorden verborgen

Beetje lullig dat er wat dit onderwerp betreft, maar 1 groep wordt behandeld. Er zijn wel meer groepen die frauderen met overheidsgeld!
Afgekeurden in binnen- en buitenland die ineens zwaar kunnen klussen tijdens de verbouwing van hun buitenverblijf, of soms zelfs bijverdienen m.b.h. veilingssites o.i.d.
Belasting ontduikers in alle soorten en maten!
Kortom, genoeg te debatteren. Ik krijg een beetje het idee dat de ene fraude erger gevonden wordt dan de andere. Alsof de fraude gepleegd door een 'bijstandsturk" erger is als het frauderen van een afgekeurde rasechte Nederlander!

LeveninTR | 06-02-19 | 23:16 | 6

@Jackson | 06-02-19 | 23:41: Ik weet niet of je het beseft maar de 1ste generatie gastarbeiders hebben net zo hard gewerkt als iedere Nederlander zijn Grootouders en/of ouders. Er zijn er zelfs bij die al achterkleinkinderen in NL geboren hebben zien worden!

LeveninTR | 06-02-19 | 23:57

Volgens mij heb je beetje last van het CO2-syndroom. Dat alles maar onder één grote noemer met vallen.
Ik neem aan dat het om Turken gaat, met ook nog een Turks paspoort bijvoorbeeld. En over geld wegsluizen naar Turkije. Of investeringen in Turkije. Met bijstandsgeld.
Niks mis mee om dit probleem zo specifiek te behandelen als het is.

knutsel_ | 07-02-19 | 00:09

@LeveninTR | 06-02-19 | 23:57:
Ja, maar een dubbel paspoort biedt de mogelijkheden die een enkel Hollands paspoort niet heeft. En dat geleuter over de eerste generatie GASTarbeiders; die verdienden goud als je ziet wat je daarmee in het land van herkomst kon kopen. Maar de uitkeringen trokken harder.

Er zijn Hollanders die liever op een minimusinkomen zitten dat te gaan werken. Dat is erg. Erger zijn zij die niet werken, maar wel appartementencomplexen in het land van herkomst kunnen aanschaffen van Nederlands geld en hun familie deze kant ophalen om die hetzelfde te laen doen.

Sans Comique | 07-02-19 | 13:12
▼ 3 antwoorden verborgen

Hoe belachelijk de blokkade op onderzoek naar Turken is wordt duidelijk als je het non-discriminatie beginsel toepast op de opsporing van Duitse oorlogsmisdadigers door Simon Wiesenthal. Volgens het mensenrechtenhof zou dat discriminatie zijn (want alleen op Duitsers gericht, en niet op oorlogsmisdadigers uit Noorwegen of Japan) en dus zouden al die massamoordenaars vrijuit moeten gaan. Mensenrechten, nietwaar?

JvanDeventer | 06-02-19 | 23:09

En dan te bedenken dat Dom EN Kneus meer zetels gaan binnenhalen en de afspiegeling van de samenleving ook in de kamer zichtbaar gaat worden. Ben benieuwd hoe de berichtgeving in de MSM zal zijn... laten we beginnen met morgen.

Messerschmitt | 06-02-19 | 23:08

Als expert, lange tijd in het Midden Oosten gewoond en gewerkt en komend weekeinde weer tussen de import-Schilderwijkers, kan ik u officieel mededelen dat van alle moslims in de bijstand minimaal 85 % fraudeert. Ik wordt er als Nederlander dagelijks mee geconfronteerd en geprovoceerd. Welterusten.

Peter777 | 06-02-19 | 23:08

Ik had die Turk geweaun een klap voor zijn bek verkocht, maar ik ben dan ook geen kamerlid.

knutsel_ | 06-02-19 | 22:53 | 3

nee jij bent een toetsenbord"lid"

Slurfje | 07-02-19 | 00:09

Ik geef toe dat ik meer en ook liever op het toetsenbord ram. Maar dan komt zo'n Turk met een geprint A4-tje aanzetten met zogenaamd bewijs van mijn fraude, terwijl het niet zo is. Tja. Dan heb ik toch zoiets van "zoek je sjtress jongen?"

knutsel_ | 07-02-19 | 00:16

Armeense toestanden daar, Lutser van een ozturk heeft een foto met een babbeltje. Het gast om fraude van zijn volk betaald door een ander volk. Tyfoid zij met hem.

rattenvanger XL | 06-02-19 | 22:51 | 1

Gaat

rattenvanger XL | 06-02-19 | 22:51

Omdat we dan worden beticht van racisme of etnisch profileren? M'n reet voor Denk. Zijn ze nu helemaal belazerd? De zandbak geiten neuq lieden hebben reeds jaren de zaak besodemietert met medeweten en instemming van dit kut kabinet en waarvan akte.

jale | 06-02-19 | 22:50 | 1

en met de kudtkabinetto's vanaf Lubbers/Kok zeker 1990 begint de openlijke uitverkoop en het policore weggeef stalinisme. Zij noemen dat de multiculturele samenleving. De regerende Orwelliaanse bende.

hertogvanzottegem | 06-02-19 | 23:06

Tegen de frauderende Turken is bewijs vergaard door verschillende gemeenten die een soort van detectivebureau in de arm genomen hebben, maar dat mag van de rechter niet gebruikt worden want discriminatie, want dat onderzoeksbedrijf is alleen naar Turkije gestuurd.
De rechter? Jazeker, maar het is weer geen gewone rechter. Dit komt in laatste instantie weer van dat ellendige mensenrechtenhof, het EHRM. Die zeggen dat het belangrijker is om niet te discrimineren (want mensenrecht) dan om fraudeurs op te pakken (want slechts gewone misdaadbestrijding). Dit mensenrechtengezwatel is steeds weer de hinderpaal om op een normale, nationale manier recht te spreken.
Nederland moet dat waardeloze verdrag gewoon opzeggen. Dan kan een een rechter zich eindelijk weer gewoon op de Nederlandse wet baseren. Overigens mag Öztürk ook onder de Nederlandse wet niet gemarteld worden.

JvanDeventer | 06-02-19 | 22:49

Wat nou etnisch profileren? Als gebleken is dat er sprake is van groepen met een hoger fraude-risico dan mag je die toch zeker extra controleren. Heeft niks met discriminatie te maken; als het allemaal Feyenoorders zouden zijn, vind ik dat ook prima. Maar ja, het blijken telkens Turken, Marokkanen of Polen te zijn.... gewoon checken dus, om de oplichters keihard te straffen! Ze stelen namelijk uit de zakken van eerlijke mensen.

benjeallanggek | 06-02-19 | 22:31 | 2

Ze hóeven niet eens zelf van ons te stelen; dat doet de overheid wel voor hen.
Afpakken van goede en brave en hardwerkende mensen, en daarna -omdat het allemaal 'eerlijker moet'- herverdelen en wegsmijten aan het kwade.

En dan moet jij maar zien hoe je aan je kinderen het verschil uitlegt tussen goed en kwaad, tussen eerlijk en oneerlijk, etc.
Zóóó gek dat dit land gewoon ziet verloederen waar je bij staat...

Wering | 06-02-19 | 22:42

Er is bij Turken geen hoger frauderisico aangetoond dan bij alle andere allochtonen. Misschien is het fraudepercentage bij autochtonen ook wel hoog. Het probleem is dat ze het niet gericht bij Turken mogen onderzoeken. De hemel weet wat er aan het licht zou komen als je het onderzoek op mocro's zou richten.

JvanDeventer | 06-02-19 | 23:00

Wat zou onze nieuwbakken moslim Joram Klaver hiervan vinden?Op grond van zijn nieuwe geloof hoort hij toch tenminste DENK te stemmen. Joram beschikt over een lenige geest en Allah zal hem hierin de weg wel wijzen.

xavier | 06-02-19 | 22:23

Denk = Identity Politics.
Trap er niet in.

kloopindeslootjijook | 06-02-19 | 22:20

Die Reamakers staat hier het cadeautje van Pechtold te verdedigen die niet wist wat zijn gekregen fraude flatje precies waard was?

Welles! Nietes! | 06-02-19 | 22:18

wat gaan we er eigenlijk aan doen ?

vmk | 06-02-19 | 22:15 | 1

Kamervoorzitter gad moeten zeggen: stop, eruit. Uit mijn kamer.

Epistulae_Morales | 06-02-19 | 22:18

Welnee. Valt alle.aal wel mee. Anders was er toch allang opgetreden? Toch?

Sliptong | 06-02-19 | 22:14

Dus de Graaf word beschimpt en uitgescholden en z'n collega voor pooier uitgemaakt,en dan gaat die Raemaker alleen in op de woorden die de Graaf uit over het smaden van zijn integriteit?...wat een mongolen bij dat D66 zeg...en voor Arib geen goed woord meer over..weg ermee basta!

Welles! Nietes! | 06-02-19 | 22:11

Ozturk krijgt van mij een enkeltje.

Rest In Privacy | 06-02-19 | 22:09

Hoe zou dat stuk erdo stront weten dat er uitkeringstrekker met eigen huizen in Spanje wonen..heeft hij onderzoek gedaan?...of is dit alleen de welbekende islamitische jijbak.

Welles! Nietes! | 06-02-19 | 22:07 | 1

Hij begint over een heel ander onderwerp. Zoals gebruikelijk. Of er in Spanje of Frankrijk wel of geen onderzoek wordt gedaan. Maar het moet over Turkije gaan een keer. Durft ie niet.

kloopindeslootjijook | 06-02-19 | 22:24

Als ik de Graaf was dan zou ik aangifte doen van opzettelijk openbare smaad.
Ik zat al op het politiebureau.

Welles! Nietes! | 06-02-19 | 22:04 | 4

@Sans Comique | 06-02-19 | 22:08:
Heisa om niks?...ik weet niet hoor..maar in de politiek is dit karaktermoord plegen.

Welles! Nietes! | 06-02-19 | 22:13

@Welles! Nietes! | 06-02-19 | 22:13: kom op.. niet door Ozturk als het over een PVVer gaat. Dit is het kleuterniveau dat bij de doelgroep hoort. Er wordt niet naar geluisterd, alleen partij gekozen. Het hele doel van beide partijen.
Poppenkast voor volwassenen

Epistulae_Morales | 06-02-19 | 22:21

@Welles! Nietes! | 06-02-19 | 22:13:
Ja en dan kunnen we het de komende weken weer over een fittie met DENK hebben in plaats van de echte problemen. Wat lost een eventuele veroordeling op? Helemaal niks. En wat nou karaktermoord. Degenen die die gasten van DENK serieus nemen waren toch al niet van plan om hun mening te veranderen. Als je het dan toch volgens de regels wilt spelen had die Ozturk "door twee griffiers in zijn nek gedoken en in de Hofvijver gedumpt moeten worden".

Sans Comique | 07-02-19 | 16:58
▼ 1 antwoord verborgen

Het wordt tijd dat het licht een keer gaat branden bij mensen die dit mogelijk maken en dat hiermee fraude wordt gepleegd. Stoppen hiermee.

foxhunter | 06-02-19 | 22:02

Arib laat nu haar bewijs van onvermogen zien waar het gaat om handhaven en objectiviteit betrachten.

Welles! Nietes! | 06-02-19 | 22:01 | 1

Arib is alleen streng voor Sjerry. Maar goed ze zit daar ook namens het partijkartel en zal ongetwijfeld sympathieën hebben voor een autocratische moesliem partij als DENK (ook al zijn het Ottomanen).

Graaf_van_Hogendorp | 06-02-19 | 22:07
-weggejorist-
Welles! Nietes! | 06-02-19 | 21:59 | 1

Hoe rekent de overheid hoeveel % geschat er fraudeert bij bijstand?

Welnu, dat is heel eenvoudig. Stel jij bent bijstandverstrekker en je hebt 100 bijstandsgerechtigden in je bestand. Dan ga je een steekproef houden over 10 gerechtigden (1 op 10). Daarbij tref je bij 8 fraude aan. Deze getallen liggen niet ver van de werkelijkheid, qua verhoudingen.

Dan komt nu de truuk. De overheid zegt dan: 100 gerechtigden en we troffen 8 gevallen van fraude aan, dus 8%. DAT is hoe de overheid rekent.

20-30% fraude in de bijstand is een fabeltje. De werkelijkheid ligt boven de 80%. Dit blijkt telkens weer, bij ELKE steekrproef die er gedaan is en/of wordt.

Bij Turken gaat het alleen vaak om meer vermogen.

zik | 06-02-19 | 21:53

Met die hersencellen van Raemakers denk ik dat hij zelf misschien niet door zou hebben dat als hij iets zou erven. Wat een mafkees!

Welles! Nietes! | 06-02-19 | 21:52

Wat een poppenkast. Een hakkelende voorzitter die de taal niet goed beheerst, moet een andere hakkelende allochtoon terechtwijzen die koeterwaals praat en zwaait met een papiertje wat ie uitgeprint heeft op z'n gesubsidiëerde printer, en in plaats van dat Machiel in lachen uitbarst laat hij zich nog opnaaien ook. We zijn reddeloos verloren. Beppie is wel lekker trouwens.

burgertime | 06-02-19 | 21:45 | 1

Kamer voorzitter Arib had meteen moeten ingrijpen bij die Ozturk telkenmale flikt hij om op de persoon te spelen,1 straf geen spreekrecht meer voor halfjaar dit is nou wat er van komt met dubbele paspoorten mensen in ons parlement toe te laten vrees dat dit nog veel erger gaat worden?

T.Fortgens3041 | 06-02-19 | 21:51

Het minimumloon in Turkije is 1603 Turkse lira's, en dit is ongeveer EUR 270,00 per maand. Niet iedereen krijgt zoveel, en in het bijzonder Syrische gastarbeiders niet.

Een bijstandsuitkering in Nederland, voor een gezin, levert EUR 1.336,42 per maand op. En dan zijn er nog de zorgtoeslag, kindgebonden budget, kinderopvangtoeslag, kinderbijslag, bijzondere bijstand, andere inkomensondersteuningen, en het zwart werken. De Volkskrant heeft eens onderzocht of het mogelijk is dat een bijstandmoeder netto EUR 2.300 euro per maand kan krijgen. Dat kan inderdaad.

Een uitkering in Nederland levert dus zo'n 5 tot 9 keer zoveel op dan hard ploeteren in Turkije.

Stel je nu eens voor dat je als Nederlander in een rijk buitenland met nietsdoen net als de Turk veel meer geld krijgt, dan met hard werken in eigen land. Je verdient het minimumloon, EUR 1.336,42 per maand. En in een ander land krijg je met nietsdoen EUR 6.680,00 tot EUR 12.0278,78 per maand. Goed, de kosten van het levensonderhoud zijn wat duurder, maar door zuinig te leven houd je er nog steeds enkele Nederlandse maandsalarissen aan over. Wie is er nu gek? Degene die hard loopt te ploeteren voor weinig, of degene die het gratis geld investeert in een appartementencomplex in het thuisland?

En wie is er hier onnozel? Ben jij dat, die tot zijn 67e moet blijven werken, omdat anderen dat niet doen? Of jij misschien, die tot half juni alle verdiensten mag afdragen, en de rest van de tijd voor jezelf mag werken? Of jij, die dit alleen maar populistisch geneuzel vindt?

Pianoman | 06-02-19 | 21:34 | 7

@paost712 | 06-02-19 | 22:06
Aanranding is echt iets fundamenteels anders dan fraude met een uitkering. Als je dat niet begrijpt, tsja, dan is verder praten zinloos.

zik | 06-02-19 | 22:18

@zik | 06-02-19 | 21:49:
En de politiek, die té graag één EU wil...
en daarom nergens op ingrijpt.

Eerst moeten we immers ongeveer allemaal even arm zijn in de hele EU. Elk middel daartoe benut men gretig: of dat nu gaat om het uitnodigen van giga aantallen dobbernegers die op uw en mijn kosten hier komen leven, of om frauderende Turken en Marokkanen.

De EU zou ons toch 'wwelvaart' brengen?
Welnu, daar wordt driftig aan gewerkt: allemaal dezelfde welvaart.
Daarna kan het pas echt één pot nat worden in de EU.
In de tussenliggende jaren zal men niets ondernemen en alleen een beetje pappen en nathouden en draaien en liegen en vooral vooruitschuiven....

Wering | 06-02-19 | 22:35

Verder praten is zinloos want jij zou het ook doen? NEENEENEENEE, het moet fundenmenteel anders. Weggeven van andermans knaken is strafbaar. Sociaal vangnet is geen basisinkomen voor buitenlanders. Niet babbelen als er gehandeld moet worden. Het enige wat echt mist is 2 miljoen stakende Nederlanders die dit beu zijn, en pas gaan werken als dit is rechtgetrokken.

rattenvanger XL | 06-02-19 | 23:03
▼ 4 antwoorden verborgen

Ja er zijn veel fraudeurs. Beroepshalve heb ik met een aantal te maken gehad. In een aantal landen staat onroerend goed niet geregristreerd, en waar wel een soort kadaster is doen een paar honderd euro en flesje tipp-ex wonderen. Er achter komen wordt dan wel heel erg moeilijk.

wijsvinger | 06-02-19 | 21:33

Wat een zuigende parasiet die Ozturk. Hij blijft maar het zelfde verhalen. En dat heeft dan de mond vol van een PVV dat telkens hetzelfde zegt.... om maar even te jij-bakken. Respect voor Arib trouwens. Ze lost het wel op met humor.

VictimaDelAmor | 06-02-19 | 21:27 | 5

Smerige hond die kotzturk! Kan amper Nederlands..... hoe kan het zijn, dat dit soort volk beslissingen kan nemen over ons land en ons volk! Gewoon uit de kamer schoppen en terug naar dat gat sturen waar die vandaan kwam.

TonyMontana010 | 06-02-19 | 21:39

@Pierre Lebon | 06-02-19 | 21:32:

Jij snapt het.

burgertime | 06-02-19 | 21:45

@TonyMontana010 | 06-02-19 | 21:39: als we toch eens iedereen met een te lage sociale status minder afvoeren he.. scheelde zo 33 zetels

Epistulae_Morales | 06-02-19 | 22:23
▼ 2 antwoorden verborgen

Limbabwe - 22 februari 2016
"Twee Turken hebben bezwaar ingediend, uit het onderzoek kwam naar voren dat de twee een huis van ongeveer 40.000 euro op hun naam hadden staan."
www.svland.nl/kennisbank/rechtbank-ge...
"Rechtbank: gemeentelijk onderzoek naar Turks onroerend goed is rechtmatig"

Aap Noot Miesje | 06-02-19 | 21:27 | 1

Rechtbank: gemeentelijk onderzoek naar Turks onroerend goed is rechtmatig
wat denk je zelf wat ze zouden zeggen,gaan helemaal buiten het feit om of dit wel geldig is in het thuisland,als niet kan dit natuurlijk nooit.

Roger-Rabbit | 06-02-19 | 21:45

zie het meer als een poging om voor de verkiezingen goedkoop te scoren,het is maar om klein geld in verhouding met wat er naar het buitenland gaat via projecten in Afrika en EU.
via een kant stroomt er voor miljarden weg via belasting trucjes ect,maar wel druk maken om een paar Turken.
Unilever,shell en al dat andere spul die bijna geen cent betalen(overheid die er zelfs actief aan meewerkt !!!!)
En intussen doofstom spelen als andere landen kwaad zijn omdat via Nederland voor honderden miljarden wordt verduisterd.
maar nu opeens druk lopen maken om dit,is een zielige achterbakse vertoning dit.

Roger-Rabbit | 06-02-19 | 21:23 | 1

Beide gevallen aanpakken graag, beetje jatten mag? Kom op zeg

rattenvanger XL | 06-02-19 | 23:07

Goed dat ze fraude met de bijstand gaan onderzoeken. Maar de absolute hoofdprijs was en is de fraude met WAO / WIA en Wajong uitkeringen. Die leveren veel meer op. Geen vermogenstoets, hogere uitkering, meerdere uitkeringen achter 1 voordeur mogelijk, geen sollicitatieplicht. Afijn, deze premie en belastingbetaler ziet handhaving en straffen met genoegen tegemoet.

Graaier | 06-02-19 | 21:22

Is mijnheer öztürk zijn opa toevallig 80 jaar?

Al SchietjemeLevend | 06-02-19 | 21:21 | 3

Pushing Türks van 80 jaar
With kleine lemen hütjes
They like to püsh the weak around

Rest In Privacy | 06-02-19 | 21:23

Volgens mij is hij wel in een lemen hut verwekt.

perdelul | 06-02-19 | 21:24

Little lemen hutje on the prairie, starring Ozturk and his 80 year old Grandpa.

VictimaDelAmor | 06-02-19 | 21:29

Heldere antwoorden van de Stas. Mag ook wel eens gezegd.
Öztürk door de mand gevallen. Wat een deceptie. Man man man

Rest In Privacy | 06-02-19 | 21:17

Betekent dat vastgoed dan ook dat ze teruggaan naar hun vaderland? Laat de fraude maar zitten joh, maar ga in godsnaam weg hier. Marokkanen, Turken en andere bloedzuigers, die niks teruggeven aan dit land maar alleen maar profiteren en lui zijn en vooral niet werken of aanpassen. Ik weet dat we collectief de schijt ervan hebben. Zo bezopen dat de Nederlander keihard moet werken om die werkschuwe hufters te onderhouden. Dan weer een zgn kinderpardon, 1700 kinderen x 15 gemiddeld. Wie betaalt die onzin. Als we zo doorgaan wordt Nederland een derde wereldland! Waanzin!

Accident_Prone | 06-02-19 | 21:03

Grappig ze zijn al van 2011 bezig en het klinkt alsof men pas deze week ermee bezig is.

Rene046 | 06-02-19 | 21:03

Na de Blokkeerfriezen hebben we nu de Bijstandsturken.
Het wordt er niet beter op.

sociaal_econoom | 06-02-19 | 20:55 | 2

Alleen wordt de eerste groep gepakt en die tweede heeft vrijstelling met "rascisme-kaart"
Te idioot voor woorden !

Jan, Leiden | 06-02-19 | 20:59

En die bijstandturken zijn er al een jaartje of 40....

TonyMontana010 | 06-02-19 | 21:01
-weggejorist-
Watjijwat | 06-02-19 | 20:55 | 1

Alle uitkeringen naar Turkije stopzetten en moet je zien hoe snel ze toegang krijgen tot het kadaster en beslag mogen leggen.

henk vintage | 06-02-19 | 20:55 | 2

Iemand met een halve hersencel zet 'm natuurlijk ook niet op zijn eigen naam. Verhoudingsgewijs gaat het bovendien om peanuts... totaal niet de moeite waard om te onderzoeken. De bureaucratie die je eromheen moet opbouwen is hoogstwaarschijnlijk duurder dan die huizen en appartementen. Een beetje zielig om een punt te maken over deze twee stuivers.

koter | 06-02-19 | 21:53

Denk speelt smerig

timmey | 06-02-19 | 20:54 | 1

Smürig

rattenvanger XL | 06-02-19 | 23:11

Boefenland Marroko wil weer eens niet meewerken. Rondom criminaliteit en aszielzoekers al niet anders. We zullen dan moeten besluiten dat vanaf heden er geen nieuwe uitkeringen meer verstrekt worden in Marroko tot de Marrokaanse overheid weer meewerkt. Dat wordt gewoon een nieuwe wettelijke voorwaarde. Voor uitkering dien je woonachtig te zijn in land dat meewerkt met eventuele handhaving. Hoe simpel kan het zijn?

Inferi0r | 06-02-19 | 20:52 | 5

@henk vintage | 06-02-19 | 20:57:
haha,, sociale premies inhouden als ze werken. Kostelijk.

zik | 06-02-19 | 21:00

@henk vintage | 06-02-19 | 20:57:
Voor uitkering dien je Nederlander te zijn. Voor afspraken dubbele paspoorten moet je verdragen met Turkije/Marokko openbreken. Weet niet wat consequenties daarvan zijn.

Rest In Privacy | 06-02-19 | 21:00

Dream on.

2tribes | 06-02-19 | 21:04
▼ 2 antwoorden verborgen

Met Ramakers (D66) ga je de oorlog niet winnen. Hij voelt zich ongemakkelijk en kon niet meer opletten, vanwege een woordenwisseling. Typisch D66-snowflake.

LaatsteAvondmaal | 06-02-19 | 20:51

in principe ben ik fan van de geïntegreerde (Erdogan hatende) Turken. dit bericht is al langer bekend en zou veel harder aangepakt moeten worden door bijvoorbeeld geld te vorderen en nationaliteit afpakken.

Schepvogel | 06-02-19 | 20:47

in principe ben ik fan van de geïntegreerde (Erdogan hatende) Turken. dit bericht is al langer bekend en zou veel harder aangepakt moeten worden door bijvoorbeeld geld te vorderen en nationaliteit afpakken.

Schepvogel | 06-02-19 | 20:47 | 1

Inderdaad!

PARTYZAN | 07-02-19 | 08:39

Göndelöndelödundelön allemaal de moeder!

TonyMontana010 | 06-02-19 | 20:42

Die turkse (hoofdletter niet waardig) mafkees blijft maar bij het woordje racisme,. het eerste wat die import mafkezen als eerste leren. Roep maar racisme en de Nederlanders zijn gelijk stil.
Schande voor de Nederlandse politiek dit, deze baardaap.

DanBilzerian | 06-02-19 | 20:39 | 3

Maar wel een volksvertegenwoordiger, en aangezien dat dat volk steeds meer aanwezig is in Nederland wel gerechtvaardigd. Zo rollen de democratische ballen.

sprietatoom | 06-02-19 | 20:44

@sprietatoom | 06-02-19 | 20:44: resultaat van jaren pappen en nathouden en niet integreren: ze keren zich van binnenuit tegen ons gesteund door oikofoben

timmey | 06-02-19 | 20:56

timmey | 06-02-19 | 20:56 |

Juist alsof ze een andere groep zijn binnen Nederland, anderzijds geeft dit soort volksvertegenwoordigers ook wel hoop. Zou mooi zijn als MSM NOS en RTL dit soort fragmenten oppikken, maar ja niet goed voor het partijkartel zeg.

sprietatoom | 06-02-19 | 21:32

Met die troela gaan we de oorlog niet winnen he...

B0bBer | 06-02-19 | 20:30

Khou niet zo van Turken. Kweet niet precies waarom, hoewel ik best wel de geschiedenis van allerlei invasies ken en volksverhuizingen. Wellicht heeft het te maken met een of ander maloot die met z'n praatjes door de geschiedenis kwam fietsen op z'n kinderfietsje.

Rest In Privacy | 06-02-19 | 20:30

dat "20 tot 30 procent" van alle Turken in Nederland met een bijstandsuitkering fraudeert.
En dan de Rest van die geimporteerde Meuk van die Haagse Hippies o.l.v. PvdA/GL en Rutte (VVD) en nog wat Clubs .

liegende lippen | 06-02-19 | 20:26 | 1

Het is ook een beetje onzinverhaal. 20-30% van ALLE bijstandsuitkeringstrekkers frauderen. En zelfs dat is echt nog veel te laag geschat, zet het rustig maar naar 60-80%. Als ze er 10 goed controleren, vinden ze er echt bij 5-8 wel fraude.

Dus ook bij de Turken, ja. Alleen doordat die meer opties hebben, is de fraude nog erger. Joop die stiekum een paar wietplantjes heeft staan en daar mee 2-3 keer per jaar een paar duizend extra zakgeld binnenharkt, is nu eenmaal al beter te verkroppen dan Mohammed die naast z'n bijstand nog 10 zomerhuizen in Turkije heeft.

zik | 06-02-19 | 20:50

Je mag het onderzoeken in Turkije, maar het probleem hier is natuurlijk dat ze niet mogen zeggen 'doe mij eens alle turken uit het bestand'. Dat is dan weer etnisch profileren, en dat mag niet.

Dus komt er straks een controleprogramma wat 10 keer te duur is, omdat men álle bijstandsgerechtigden moet controleren, om frauderende turken te vinden.

Uiteraard moet daarvoor een apart team opgericht worden, onder eigen management, met eigen documentatie, moet er een extern bureau komen om te onderzoeken hoe/wat, zijn er dan weer extra amtenaren nodig om e.e.a. uit te voeren, enz, enz.

Al met al zal het opsporen van de fraudeurs meer gaan kosten dan wat het laten frauderen kost.

zik | 06-02-19 | 20:26 | 4

"De gemeenten Venlo en Venray sporen met succes vermogen op in Turkije van Turken die hier een bijstandsuitkering krijgen. Het gaat daarbij om eenvoudig te traceren onroerend goed." &
"De openbare registers in Turkije zijn gedigitaliseerd, hetgeen de benodigde tijd en kosten per onderzoek aanzienlijk drukt."
www.svland.nl/kennisbank/rechtbank-ge...

Aap Noot Miesje | 06-02-19 | 21:43

@Aap Noot Miesje | 06-02-19 | 21:43:
Beide gemeentes hebben er.. een apart team voor opgericht, onder eigen management, en beide teams zetten externen in.

Het kan wel goedkoop zijn om het in Turkije na te vragen, maar wat je vergeet is dat er dan al 20 graaiers hier in NL mee bezig zijn geweest, voor het zo ver komt.

Een volle bijstandsuitkering is iets van 17k per jaar qua kosten. Daarvoor heb je dat eerste rapport van die externe nog niet eens betaald.

zik | 06-02-19 | 22:20

Het laten frauderen kost je waarschijnlijk meer dan alleen euro's. Het zal ongetwijfeld allemaal veel efficiënter kunnen, van de combinatie overheid/Limburg verwacht ik ook geen wonderen maar apatisch laten gaan is ruk. Of misschien dan toch een prachtige oprotpremie als daar een berekening beter resultaat oplevert.

Aap Noot Miesje | 06-02-19 | 23:09
▼ 1 antwoord verborgen

Ik heb bij de Enka gewerkt, de voorloper van het nobele bedrijf uit Arnhem.
Daar zag je turken én marokkanen op maandag binnen komen, werden voorgesteld door de voorman (die had toen nog een band om zijn arm! ), velen zag je na een paar dagen al niet weer terug op de werkvloer en vroeg je dan aan die voorman waar die turk of marokkaan toch was?? verslapen?? ziek?? ziek waren ze dan, lieten zich afkeuren en je zag ze nooit weer. Er waren ook velen die het wel een paar jaar volhielden maar zich dan ook lieten afkeuren.Een enkeling bleef gewoon keihard doorwerken, maar dat waren echt uitzonderingen.

ÎÎÎ ReBeL ÎÎÎ | 06-02-19 | 20:26 | 1

Inderdaad. Maar dat mag je tegenwoordig niet meer zeggen want we zijn allemaal gelijk....

TonyMontana010 | 06-02-19 | 20:39

Ga voor de grap eens kijken in een stad als Tanger. Het stikt daar in de zomer van de Nederlandse Mocro's in dikke auto's terwijl ze in Nederland op papier amper een inkomen hebben. Ook een flink deel van al die recent gebouwde appartemententorens daar zijn via witwasconstructies gefinancierd met crimineel geld (o.a. cokehandel) uit landen als Nederland.

henkdekanarie | 06-02-19 | 20:23 | 2

Een blinde ziet het en weet het, iets weerhoudt onze staat om simpele denklogica toe te passen maar wat ?

Is het toch lonend om een narco staat te zijn ? Wellicht wel voor de loopjongens en politici die er allemaal deel van uitmaken, jammer voor de naïeve sukkel die voor een modaal loontje zich laat uitknijpen.

sprietatoom | 06-02-19 | 20:31

De kuststrook van Tanger bestaat uit een bijna eindeloze verzameling witgeverfde appartementencomplexen, al dan niet voltooid, die langs de zeelijn als blokkendozen staan opgestapeld. Een kwart tot eenderde van de nieuwbouw wordt met crimineel geld gefinancierd, stelt de politie. www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/...

ecologiste | 07-02-19 | 08:26

Artikel 1 van de Grondwet: iedereen die zich in Nederland bevindt is voor de wet gelijk en heeft gelijke rechten en plichten.
Ook plichten. De plicht tot correct aangifte doen op je belastingaangifte.
En dat gebeurt hier niet. Dus: geld en huis afpakken. Alle 8000 Turken oppakken en de grens over sodemieteren als ze niet betalen. Ze hebben tenslotte twee paspoorten. Opgeruimd staat netjes. En het wordt hier weer leefbaarder.

aamert | 06-02-19 | 20:23 | 2

Theoretisch helemaal juist, praktisch onuitvoerbaar. Waar geen wil is, is immers geen weg.

NeedIsaymore? | 06-02-19 | 20:33

Dat staat er niet. Lezon.

Mammeloe | 06-02-19 | 21:01
-weggejorist-
TeLuiOmTeWerken | 06-02-19 | 20:20 | 3

Het gaat over fraude-onderzoek en Ozturk begint over dat het wel in Turkije is en niet in Spanje.
Niet relevant.
Stel dat er geen onderzoek in Spanje is, wil dat niet zeggen dat je dus ook niet in Turkije mag zoeken.
Fraude zit overal, dus ook in Turkije. Maar dat wil Ozturk niet toegeven of zoiets?

kloopindeslootjijook | 06-02-19 | 20:15 | 3

Testosteron bommetjes zijn het die nog een eeuw in het verleden leven.

Rdock | 06-02-19 | 20:17

Of hij zit gewoon de tijd vol te stoorzenderen.

kloopindeslootjijook | 06-02-19 | 20:19

Ozturk zit al op de trein van etnisch profileren, maw het onmogelijk maken om gewoon te zeggen 'doe mij eens alle Turkse bijstandstrekkers, en controleer die'.

zik | 06-02-19 | 20:27

Ik kan mij nog goed als Nederlander het giro gluren van de Sociale diensten herinneren, dus waarom zouden we dat bij buitenlandse uitkering trekkers niet mogen doen.

FreeVogelaar | 06-02-19 | 20:15

Wat een achterlijke debielen in onze regering, hè? Waarom tolereren we die idioten nog steeds?

Accident_Prone | 06-02-19 | 20:14 | 3

Tja, Links maakt mogelijk, met dank aan de PvdA.

FreeVogelaar | 06-02-19 | 20:16

Het parlement is gelukkig geen regering hoor

lulleficatie | 06-02-19 | 20:18

allemaal van de PvdA Het ministerie van Sociale Zaken ziet juist een glansrol voor Lodewijk Asscher, die het goed kan vinden met de Marokkaanse staatssecretaris van Buitenlandse Zaken Nasser Bourita, Minister Koenders heeft zich vanaf het moment dat hij aantrad ingespannen om er met de Marokkanen uit te komen, valt te beluisteren op het ministerie van Buitenlandse Zaken.maar duidelijk is wel dat ook de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb – die zelf Marokkaanse wortels heeft – voor deze lobby is ingezet. ALLEMAAL PvdA Meuk .

liegende lippen | 06-02-19 | 20:30

Denk, de erdogan lieverdjes en vooral een partij van list en bedrog. En dan voornamelijk als het onderzoeken naar frauderende of criminele Turken of Marokkanen betreft. Onderzoeken naar de witte man zijn natuurlijk wel oké. Denk staat voor het verrot in onze samenleving! Jammer genoeg.

Rdock | 06-02-19 | 20:13 | 1

Aangezien ze 7 zetels scoren in de peilingen kunnen we niet genoeg onderzoeksbureaus sturen naar gebieden met Turkse en Marrokaanse Nederlanders.

Inferi0r | 06-02-19 | 20:26

Wat een fantastische spreker is Machiel de Graaf, samen met Hiddema de beste spreker van de TK. Ik zag hem voor het eerst toen hij lijsttrekker was voor de Eerste Kamer in 2011, meteen een iconisch debat met Cohen, waarbij Cohen niet uit z'n woorden komt en uitdrukkingen door elkaar haalt. Staat op Youtube, een echte aanrader!
Terecht dat Machiel de Graaf boos werd op Ozturk, die smerige beschuldigingen op niets gebaseerd.

LaatsteAvondmaal | 06-02-19 | 20:12 | 2

Triest als je je niet kan inhouden op zo'n moment en ordinair gaat dreigen. Dan hoor je daar niet thuis.

Binnenbaan | 06-02-19 | 20:20

@Binnenbaan | 06-02-19 | 20:20:
Tja, nu ik daar over nadenk, heb je een punt. Maar ik zou me ook niet kunnen inhouden, als ik constant beschuldigd word van fraude.
En van belang vind ik ook dat Machiel zijn woorden later terug nam.

LaatsteAvondmaal | 06-02-19 | 20:40
-weggejorist en opgerot-
rbbhuisman | 06-02-19 | 20:10

Pittige discussie tussen Ozturk en de Graaf. Het is wachten tot ook in het Nederlandse parlementen politici elkaar te lijf gaan. D66 is de weg volledig kwijt en wil zelfs fraude min of meer belonen. Want ruzie met Turkije kan Nederland zich niet veroorloven. Gelukkig vind de SP ook dat frauderende Turken aangepakt moeten worden. Dus tussen DENK en de SP komt het ook niet meer goed. De PvdA schitterde door afwezigheid en ook de FvD was er niet. Eens kijken of de 2e helft ook zo spannend wordt.

Mannes | 06-02-19 | 20:10 | 3

Yep.D666 is werkelijk van het padje. Maar ja dat waren ze al lang . Ook met terugwerkende kracht. Maar ja niet zo raar natuurlijk. Zij hadden pechtholt met zijn penthouse. Waar in weze hetzelfde mee was en ook nooit ervoor werd bestraft. Zeg maar.De appel vslt dus weer niet ver van een boom.Je bent een sul als je op D666 stemt. Was weer effe een goed voorbeeld in die kamer wat dat voor enge partij is.

tweetybird | 06-02-19 | 20:19

Dat de pvda schitterd door afwezigheid verbaast mij niks. Van fvd had ik wel iets meer verwacht.

tweetybird | 06-02-19 | 20:20

En toch lijkt het of die Ozturk Jasper van dijk persoonlijk wil intimideren als er inmiddels pauze is. Kijk zie je niet dat ik gelijk heb Jasper, waarom heb je het lef om me aan te vallen ?!

De toekomst van Nederland dringt door in de wetgevende macht, pas op.

sprietatoom | 06-02-19 | 20:10 | 1

Ik zag het ook.

Doodeng, die ettertjes van STINK.

Kop Kaaz | 06-02-19 | 20:15

Er zitten nu nog maar 3 van die AKP-ers in het parlement........ na de volgende verkiezingen wordt dat meer dan verdubbeld en dan hebben we 10 kibbelende Turken/Marokkanen, die links en rechts beschuldigingen uiten en anderen discrimineren........ Wat een land!

Fatwabuster | 06-02-19 | 20:10 | 1

Hopelijk slaan ze elkaar dan de kop in.

Rdock | 06-02-19 | 20:15

Motie van 'droevenis' tegen Özturk?
Wil hij nu dat er ook fraudeonderzoeken naar Turken in Spanje, Frankrijk en Luxemburg gedaan gaan worden??

Grappig wel, als hij zich druk maakt gaat het niveau van zijn Nederlands omlaag...

paost712 | 06-02-19 | 20:09 | 1

Ook al draagt een......

Rdock | 06-02-19 | 20:16

Geweldig dit. We discrimineren dus door bij Turken die in Nederland een uitkering genieten in Turkije te checken of ze daar vermogend zijn of vermogen hebben staan.
Wat zijn wij met z'n allen toch een stelletje discriminerende racisten he.
Maar ik heb wel een oplossing, gewoon kappen met uitkeringen aan niet-Nederlanders en mensen die hier geboren zijn maar wel een dubbele nationaliteit bezitten. Dat gaat me een pot geld schelen en is er ook geen sprake meer van Turkendiscriminatie.
Seltsjoek, vriend, hier moet jij wel voor zijn, toch?

Graaisnaaiert | 06-02-19 | 20:09

Slotargument van de Turk: DE onderzoeksbureau mag alleen in Turkije controleren als er in elk land van de wereld inclusief Luxemburg controlle plaatsvind. Want laten we onze opsporingsmiddelen vooral niet efficient inzetten.

Inferi0r | 06-02-19 | 20:07 | 1

Wat hij niet snapt is dat alle landen die hij op noemt EU landen zijn die al samenwerken dus bureau's hebben die daar onderzoek doen voor Nederland .
Gelukkig zit Turkije nog niet in de EU, en moet men daar dus bureau's voor inhuren in de EU die daar onderzoek doen,.. en ik persoonlijk DENK niet dat Erdogan Nedrland daarmee zo 1.2.3 mee heplt. die eerlijk gabber .lol

Rene046 | 06-02-19 | 20:11

oSSturk is zo waus als een kutturk

Ronnie uit Helmond | 06-02-19 | 20:06

Als Ozturk roept dat er in opdracht van discriminerende gemeenten malafide bureaus bezig zijn met onderzoek in Turkije, dan vermoed ik dat die gemeenten toch wat goed doen. Blijkbaar maken die bureaus het die Turken toch behoorlijk heet onder de voeten.

The_iron_boar | 06-02-19 | 20:05 | 1

Tot de rechter er een stokje voor steekt.

B0bBer | 06-02-19 | 20:08

Ozturk malafide Turk. Maatwerk voor hem enkeltje Turkije.

franck7020 | 06-02-19 | 20:04 | 1

Dan mag de PvdA dat enkeltje Turkije zelf betalen.

FreeVogelaar | 06-02-19 | 20:07

Zo zielig al die Tukjes in hun leeme hutjes van een paar duizendjes.

Welles! Nietes! | 06-02-19 | 20:01

Öztürk heeft een meer dan prima betoog afgezien van het gedoe met De Graaf.
Öztürk geeft in zijn betoog precies de geneugten aan van het neoliberalisme. Toen en nu. Bedankt voor je diensten die je gratis heb geleverd en rot nu maar op met ziekte, soms dodelijk, die je er aan over hebt gehouden zoals de uitkeringsgerechtigden in Tilburg te werk werd gesteld.

ProAsfalt | 06-02-19 | 20:01 | 7

En dat alles maakt het volgens u gerechtvaardigd om te gaan frauderen met uitkeringsgelden die door anderen zijn opgebracht? En "diensten die je gratis hebt geleverd"? Bij mijn weten kregen ook de toenmalige gastarbeiders gewoon betaald voor hun werk hoor. Dat er veel werkgevers tussen zaten die misschien aan uitbuitingspraktijken deden door o.a. de lonen te drukken en lange uren te eisen is nu niet iets waar de rest van de bevolking iets aan kon of kan doen en waarom wij nu maar deze uitkeringsfraude zouden moeten tolereren. Als je dan toch echt door je werkgever niet meer kunt werken door ziekte of wat dan ook dan rechtvaardigt dat ook nog steeds geen fraude, hoe erg het ook is.

countus | 06-02-19 | 20:36

Nee, we moeten allemaal terug naar het socialisme, of het communisme.
U komt nergens meer met uw 'uitgezogen arbeiders' en 'vette kapitalisten' praat.
Toen de SP het verschil kon maken met de immigratie hebben ze hun mond gehouden. En dat hele verhaal van gastarbeiders die hier het werk kwamen doen waar de Nederlanders te bedonderd voor waren, zet ik ook een groot vraagteken achter. Een groot percentage van die 'mannen die Nederland hebben helpen opbouwen' dook gelijk de ziektewet in.

Roadblock | 06-02-19 | 20:41

countus | 06-02-19 | 20:36 | reageer
Er zijn ook nu legio werkgevers die aan uitbuitingspraktijken doen: hoeveel pas afgestudeerden werken er niet voor een stagiairvergoeding tegenwoordig om maar een cv te kunnen opbouwen?

2tribes | 06-02-19 | 21:14
▼ 4 antwoorden verborgen

Dus die Ozturk discrimineert, aangezien hij vrijstelling voor gastarbeiders uit Turkije wil voor wat betreft de vermogenstoets.

The_iron_boar | 06-02-19 | 20:01

Die ouwe man zit in een AOW gat omdat hij met onbekende bestemming is vertrokken naar het buitenland en daarna weer is ingeschreven. Zo simpel is het.

VictimaDelAmor | 06-02-19 | 20:00

Er leven nog Neanderthalers in de wereld en Ozturk is er een van.

salonsocialist | 06-02-19 | 20:00 | 3

Nou beledig je...

lulleficatie | 06-02-19 | 20:03

En dat vinden de Neanderthalers vast niet leuk.

FreeVogelaar | 06-02-19 | 20:19

Nou ik mis Barbaar wel in deze.

meerkat | 06-02-19 | 23:23

In Spanje gepleegde fraude is toch al vaker aangepakt?

Welles! Nietes! | 06-02-19 | 20:00 | 1

Zo vaak.

Mr_Pikibelly | 06-02-19 | 20:07

En de discriminatiekaart is weer getrokken hoor.

VictimaDelAmor | 06-02-19 | 19:59 | 3

Uiteraard van bijstandsfraude vastgoed van Turken blijf je af. Dus rascisme joker kaart. Een gotspe, een totale gotspe dit land!

Jan, Leiden | 06-02-19 | 20:01

@Jan, Leiden | 06-02-19 | 20:01:
Terwijl men zou verwachten dat mensen die een beetje vastgoed hebben, en of 3 auto's of een redelijk bedrag op de bank hebben, eerst dit opvreten voordat ze aankloppen voor een uitkering..
Daarna hebben we nog de uitkering trekkende drugs dealers, met 3 auto's en vastgoed, en god weet nog wat meer, maar meestal zijn dit diegene die het niet nodig vinden om een uitkering aan te vragen, of die zijn dan ook meestal gescheiden, vrouw met kinderen woont in huurhuis, man woont weer bij de ouders of zoiets...
controle is belangrijk, en je hoeft niet iedere persoon na te trekken, maar dit zijn wel de eerste tekens waarna men moet kijken..

Rene046 | 06-02-19 | 20:21

Rene046 | 06-02-19 | 20:21 | reageer
Wat ik me ook altijd afvraag: waar die bijstand turken toch de centjes vandaan halen om gemiddeld vijf keer per jaar op en neer naar Turkije te vliegen en daar langere tijd te verblijven?

2tribes | 06-02-19 | 21:17

Ozturk is liefhebber van jij-bakken en het over hele andere dingen hebben.
Maar gaat niet in op het onderwerp of een vraag.

kloopindeslootjijook | 06-02-19 | 19:59 | 1

Dat is typisch Turks.

Agent 421 | 06-02-19 | 22:07

Die Joden hadden het zwaar in WOII maar de Turken zijn pas echt slachtoffer in het NL van vandaag, als ik Pizturk moet geloven..

B0bBer | 06-02-19 | 19:58


We weten allemaal welke partij 'Öztürk' in het zadel geholpen heeft.

Ervaringsdeskundige | 06-02-19 | 19:58

Die denk gek doet net alsof die Turken als rechteloze slaaf hierheen zijn gehaald.
WTF!

Welles! Nietes! | 06-02-19 | 19:57

Een lemen hutje van 20.000 euro. De huizenprijzen daar in Turkije zijn blijkbaar van Amsterdams niveau.

brutus68 | 06-02-19 | 19:57 | 1

Dat "lemen" zette me ook weer even aan het denken. Lemen hutje.. Hebben we die hier nog dan?

Mr_Pikibelly | 06-02-19 | 20:08

Toch geen heksen jacht tegen die arme mensjes. Eerst die IS vrouwtjes faciliteren om terug te komen en op kosten van de staat hun leven langzaaaaaaaaam weer op te pakken ............... u betaald

Ervaringsdeskundige | 06-02-19 | 19:57 | 1

Betaalt. Jazeker, ook uitkering zetten we niet stop, zo zielig voor die gezinnen. Latem ze hun vastgoed verkopen. Slaat helemaal nergens meer op dit. Kan alleen in NL.

Jan, Leiden | 06-02-19 | 19:59

Oh kom op Öztürk, cry me a river

Rest In Privacy | 06-02-19 | 19:56

Arme Turk. Ik moet huilen...

B0bBer | 06-02-19 | 19:54

Die Ozturk is een schande voor het parlement.

brutus68 | 06-02-19 | 19:54 | 1

Zie hier de toekomst van uw kinderen en kleinkinderen.

osolemio | 06-02-19 | 19:58

Valt me nu op dat Ozturk zijn oren een stuk beneden zijn hersenpan zitten. kijk maar eens goed.

lulleficatie | 06-02-19 | 19:54 | 2

Nou je het zegt... wat een afzakker zeg

VictimaDelAmor | 06-02-19 | 19:54

Haha nu je het zegt wat een raar inteeltverschijnsel zou dat kunnen zijn zeg (is slechts een stelling zonder bewijs, Ozturk kent dit), oren die onder oog niveau zitten.

sprietatoom | 06-02-19 | 19:58

Wat een misselijke krielkip die Ozturk zeg. Deporteren naar zijn buitenhuis in Turkije.

VictimaDelAmor | 06-02-19 | 19:53

Hup Jasper van Dijk, heel goed! Echt de woorden uit mijn mond.

osolemio | 06-02-19 | 19:53

Ozturk en De Graaff tillen hun fittie nog even naar een hoger niveau.
Genoeg is genoeg.

Mammeloe | 06-02-19 | 19:53

Denk is de nieuwe NSB van Nederland.

DanBilzerian | 06-02-19 | 19:52 | 1

Nee, dat zijn de (s)linkse partijen die dit mogelijk maken.

Kop Kaaz | 06-02-19 | 20:19

Eigenlijk is deze discussie tussen de Graaf en Ozzturk precies wat Nederland ook verdeelt. Liefst zou ik deze Ozturk de grens over laten trappen, zuigend mannetje net zoals velen van hen.

sprietatoom | 06-02-19 | 19:52 | 1

Hij is lekker aan het jij-bakken! Hij wil dat de Turken vrijgesteld worden van de inkomenstoets. De malloot.

AdPatat1960 | 06-02-19 | 19:59

Als je niet in Nederland woont,val je ook niet onder Nederlands recht dat is wel duidelijk.
En kan je er wel huren überhaupt,buitencdst om.
Als je van je eigen geld waar belasting is over betaald een huis bouwt,wie geeft ze het recht om je dit af te pakken ????
Raare denkwijzen dit,In Nederland waarschijnlijk normaal maar elders totale kolder.

Roger-Rabbit | 06-02-19 | 19:51 | 5

@tweetybird | 06-02-19 | 20:30:
Dat is juist niet zo,veelal word een huis niet gezien als vermogen maar als noodzaak.
Elk moet toch ergens wonen???
Een huis is je bestaansrecht,geen investering voor je ouwe dag maar voor een leven lang.

Geld vooral in Nederland en aleen om je te kunnen plukken.
Word zo meerdere keren belasting betaald over het zelfde,en dat is vreemd.
Ze eigenen zich het recht toe,maar of dat zomaar kan ?????
Waarschijnlijk niet anders hoeven ze niet te dreigen met eenzijdige stopzetting,wat nu gebruikt word als chantage middel.

Roger-Rabbit | 06-02-19 | 20:40

Nope roger. Ze hebben in nederland een huis. En ook in turkije. Een koophuis dus bezit. Als je hier geen huis hebt dus vast woon adres kun je zoiezo geen bijstand aanvragen. Ze zijn dus woonachtig in nederland en hebben een vakantiehuis in turkije maar geven dat niet op. En dat is fraude. Want koophuis is vermogen. Net als een dure auto boven een bepaald bedrag waardoor je niet in aanmerking komt voor bijstand. Geldt net zo goed voor nederlanders die dan hun huis moeten verkopen en wat daarvan overblijft moeten ze van leven tot dat tot een bepaalde hoogte op is en hebben ze recht op bijstand.

tweetybird | 06-02-19 | 20:56

@tweetybird | 06-02-19 | 20:56:
In Nederland is het vermogen ,niet elders.
Deze wet hebben ze een aantal jaren in het leven geroepen om zo mensen extra geld uit hun jas te trekken,
de rest wat je aangeeft is puur communisme,die kwamen en hadden net zulke wetten en regels,ook politie die speciaal op mensen jaagden die iets meer had dan de rest,en dat was al verdacht.
Net als wat je nu veel ziet,te dure jas en je bent de Sjaak.

Roger-Rabbit | 06-02-19 | 21:05
▼ 2 antwoorden verborgen

Wat een verschrikkelijke klote Turk. Het is niks, het was niks en het zal ook nooit wat worden met dit soort mensen.

osolemio | 06-02-19 | 19:51

Wel GVD nog aan toe; het moet niet gekker worden: bejaarden moeten hier eerst hun eigen huis 'opeten ' voordat ze bijstand krijgen voor hun laatste jaartjes en.... ik heb er geen woorden meer voor. Ik stop er mee.

antonconstandse | 06-02-19 | 19:50 | 3

Het is lang geleden dat ik zo kwaad ben geworden tijdens een debat. Wat een achterlijk gedoe dit.

osolemio | 06-02-19 | 19:52

Deze had ik nog niet zo bekeken, maar hier heb je zeker een punt.

Mr_Pikibelly | 06-02-19 | 20:11

dit is all vele vele vele jaren zo.
En redelijk normaal...
Anderen betalen hun leven lang iedere maand huur
Anderen betalen heel lang geld voor hun hypotheek.
Wie bouwt hier een vermogen op ?
Diegene die huurt spaart houd misschien wat meer geld over op de bank, waar na gekeken wordt bij uitkering aanvraag.
Diegene die een huis heeft, bouwt vermogen op en kan huis verkopen..
en wat is dan mooier om de laatste jaren van pensioen en dat geld van het huis nog de laatste jaren te leven.
Of als men toch liever uitkering er nog bij wil... op tijd het huis te verkopen en geld te schenken aan de kinderen... of het huis over te dragen aan deze...

Rene046 | 06-02-19 | 20:52

CDA die net voor de verkiezing ineens streng en daadkrachtig wordt, dit is wel heel herkenbaar groundhog day herleeft.

sprietatoom | 06-02-19 | 19:49

Ik geloof er allemaal niks van, ambtenaren zijn corrupt krijgen kick backs en Turken pissen over zwakke Nederlanders en hun rechts systeem. Nederland is kansloos let maar op

ZwarteRiek | 06-02-19 | 19:46

Haha, mijn ex was een turkse. Wel een verwesterde turk. Haar ouders echter van de oude garde. Bestwel islamistisch. Beide aan een uitkering, maar in turkije 2 kasten van huizen. Het is al jaren bekend dat die lui puur parasiteren en verzwijgen eigen vermogen in Turkije te hebben. Gebruik maken van de uitstekende zorg hier, toeslagen vangen, altijd klagen ziek te zijn en pijn te hebben, maar intussen ...

Klutskwijt | 06-02-19 | 19:46 | 5

Oh, en dan die Turken met een uitkering, die fijn in Turkije in hun Turkse huis zitten en hier hun huurwoninkie onderverhuren

Pelforth | 06-02-19 | 19:55

Mijn zoon had vroeger een Marokkaans vriendje. Ouders hier in NL in de bijstand, nooit gewerkt. In Marokko een kast van een huis, met zwembad. Elk jaar 8 weken vakantie. Is al jaren bekend.

AdPatat1960 | 06-02-19 | 19:56

AdPatat1960 | 06-02-19 | 19:56 |
Klopt, maar is toch om gek van te worden? Als ze er nu zelf hard voor gewerkt hadden, zou het hun zijn gegund. Maar dit is inderdaad puur parasiteren en profiteren over de rug van alle werkende belastingbetalers.

2tribes | 06-02-19 | 21:24
▼ 2 antwoorden verborgen

OT: Schoten bij DNB.

Mammeloe | 06-02-19 | 19:46 | 1

Debatteer maar. Een paar miljoen voor een onderzoek. Politiek brullen. Fophef. Theater. Jaar in, jaar uit. En.er.verandert.helemaal.niets. Roof maar leeg.

Shareholder II | 06-02-19 | 19:45

Helder verhaal van de CDA'erT. Gebeurt eauk niet vaak.

Rest In Privacy | 06-02-19 | 19:45

Uitkering met terugwerkende kracht intrekken en 50% schuldvermindering wanneer zij naar Turkije verkassen en nooit meer terugkomen.

klowiepowie | 06-02-19 | 19:44

Het is te gek voor woorden maar neem het ze eens kwalijk.
Er wordt geen stroobreedte in de weg gelegd

Ik denk dat wij ons kapot verschieten als je al deze fraude bij elkaar optelt.
Nu wordt er nog door het UWV en SVB beweert dat het met tekort aan mdewerkers zit, ik denk dat ze 100-derden medewerkers betaald aan het werk kunnen zetten als ze zelfs maar een paar procent aan fraude geld terug kunnen innen

Meesteres Belgie | 06-02-19 | 19:44 | 4

Begin er gewoon eens mee om GEEN aanvulling op de AOW te geven als geen volledige 100% uitkering is opgebouwd. Dan zijn al die profiteurs verplicht om naar hun thuisland te verhuizen.

theo-is-dood | 06-02-19 | 20:36

@theo-is-dood | 06-02-19 | 20:36: Helemaal eens, belachelijk, papa, mama, oma, opa allemaal AOW, weliswaar met korting vanwege inwoning, maar is cultuur.

meerkat | 06-02-19 | 22:57

@meerkat | 06-02-19 | 22:57: geheel met u eens, ook ben ik uitermate verheugd dat u uw nick niet met een C schrijft

Meesteres Belgie | 06-02-19 | 23:36
▼ 1 antwoord verborgen

Luisterend naar dit debat, krijg ik echt kromme tenen van de manier waarop al die lui willen voorkomen een racist te worden genoemd. Uit onderzoek is gebleken dat Turken veel frauderen met de bijstand, door bezit in Turkije niet aan te geven. Een gegeven dat je niet eens via je onderbuik kunt aanvoelen. Een beetje Turk vertelt er met trots over. Vervolgens gaan al die gasten (en wijven) vertellen dat de aanpak toch vooral niet alleen op Turken moet worden gericht... Als ik weet dat Pietje uit mijn portemonnee jat, dan pak ik Pietje bij zijn lurven en dan ga ik niet eerst kijken hoe de situatie met Jantje en Henkie is, omdat het anders niet eerlijk is ten opzichte van Pietje.

The_iron_boar | 06-02-19 | 19:44 | 1

Goeie uitleg !

aamert | 06-02-19 | 20:11

Het jaar was 2001 en de nog jonge EEG ging aan de slag bij de SVB. Zo’n beetje de eerste les die je daar leert is dat iedere brief uit Nederland gekopieerd werd en werd rondgedeeld op het marktplein, want SVB post uit Nederland was gratiesj geld. Gelukkig is er 18 jaar later nog weinig veranderd..... PS! Ik heb het er 6 weken volgehouden, want een hoop onzinnig controleerwerk of betreffende buitenlander in het systeem bekend was en hopeloos verouderde ICT maakte het te hoge salaris niet goed.

EEGlivesagain | 06-02-19 | 19:43

Die Turken betalen natuurlijk geen huurwaardeforfait, een idiote belasting omdat huiseigenaren 'profiteren' van het feit dat ze geen huur betalen. Want Turken betalen op papier wel degelijk huur, in de schotelwijken van onze steden. Dat al die sociale huurwoningen aan familieleden worden onderverhuurd is een ander verhaal.

Mammeloe | 06-02-19 | 19:43 | 2

Zouden ze wel hypotheekrente voor Turks huis aftrekken?

lulleficatie | 06-02-19 | 19:44

Oh geweldig, Je hebt een huis van 100.000 en moet na constatering fraude 100.000 terugbetalen (schuld) waardoor er per saldo geen bezit meer is. Krijgt vervolgens weer bijstand die gebruikt wordt om de schuld af te lossen en omdat hij dan niet kan eten krijg hij dubbele bijstand....

lulleficatie | 06-02-19 | 19:42 | 1

Ze zullen niet zeggen: verkoop het vastgoed en leef daar van. Krankjorum!

Jan, Leiden | 06-02-19 | 19:52

Ozturk/Erdogan maakt feilloos gebruik van de mogelijkheden die hem geboden worden. Dat kun je hem niet aanrekenen. De hoofdschuldigen aan het fenomeen Ozturk, zijn de Mark Ruttes, Alexander Pechtolds, Diederick Samsons en ander links gespuis die zo,n beetje uitschreeuwen dat we graag genomen willen worden. Zonder landverraders geen hongerige Ottomanen.

kotelet | 06-02-19 | 19:41

Als je per abuis teveel kinderbijslag of huursubsidie krijgt komen ze direct achter je aan en betaal je tot de allerlaatste cent terug. Als je Nederlander bent uiteraard.

Repetitive Beats | 06-02-19 | 19:38 | 1

En als je een komma verkeerd gezet hebt op het aanvraagformulier komt er een dikke boete overheen

witwas | 06-02-19 | 19:45

Vroeger op school vond ik het raar dat in de tweede wereld oorlog Duitsland zomaar Nederland binnen macheerde. Nu snap ik het.
Behalve kunnen schaatsen zijn Nederlanders een slap zooitje.

ummeh | 06-02-19 | 19:37 | 1

Hier te lande wordt korfballen onder de krachtsport gerangschikt.

Pelforth | 06-02-19 | 19:41

Deze is dus gewoon verneukeratief: www.youtube.com/watch?v=vWnM5sK-NjU Dient te luiden: ik heb een uitkering in Nederland, maar ik ga naar de zon.

Hiep hoi.

Iedereen weet het. Gelukkig is dit weer fijn centraal geregeld: www.werk.nl/werk_nl/werknemer/uitkeri... Want dat is zo lekker efficiënt. Met een beetje geluk heeft uw gemeente ook een ambtenaar in dienst die wel eens naar Marokko of Turkije op vakantie gaat. Kan die meteen effe checken. www.youtube.com/watch?v=Giib9w0JITY Yo, Donald Tusk, bouw eens een muur om de Middellandse Zee.

Rest In Privacy | 06-02-19 | 19:36

Waarom zou de regering er wat aan doen?
Laat die domme, blanke Nederlanders toch gewoon werken, want anders zijn ze als ‘melkkoe’ niet bruikbaar.
Immers, buitenlanders maken hier de dienst uit!

Voor mensen zoals ik die in de jaren ‘80 al in de achterstandwijken van Amsterdam, Den Haag en Rotterdam werkten, wisten toen al dat er massaal door allochtonen werd gefraudeerd:
- kinderbijslag claimen voor kinderen die niet bestonden (opgegeven werd dat deze kinderen in Marokko en Turkije waren achtergebleven);
- op papier gescheiden maar feitelijk bij elkaar wonen en zich als man en vrouw gedragen om zo een hogere uitkering te krijgen en dubbele toeslagen;
- uitkering trekken en ‘s-nachts om 04:00 uur op het Hobbemaplein in Den Haag in een busje stappen om illegaal in de tuinbouw in het Westland te gaan werken;
- WAO-uitkering opstrijken en in Turkije en Marokko verblijven en werken, maar vooral niet meewerken aan een herkeuring om zo de uitkering te behouden, naast hun inkomen uit werk in Marokko of Turkije;
- belastingfraude;
- verzekeringsfraude;
- enz, enz.

Dus 2011 was al te laat, maar 2019 is veels te laat. Maar dat heb je met kamerleden die niet in onze maatschappij staan en alle signalen negeren. Maar wel klagen dat het populisme toeneemt?! Mafkezen zijn het.
Ik kijk uit naar de aankomende verkiezingen! Ik ga stemmen en hoe...

Albert5000 | 06-02-19 | 19:36 | 3

Absurd beleid, al jaren. En dan suggereert die D66 kneus nog dat ze de formulieren wellicht verkeerd invullen omdat ze het gevraagde niet voldoende goed kunnen lezen of het begrijpen - yeah right. Mijn God, ons land vraagt er ook zelf om zo om helemaal leeg getrokken te worden.

2tribes | 06-02-19 | 21:32

Inderdaad, wie gewoon midden in het normale leven stond, zag het begin aren '80 al helemaal fout gaan.
Was ik toen maar direct gevlucht.......
inmiddels zijn er alleen maar een paar generaties, door het onderwijs en de media compleet geherenspoelde kinderen, bijgekomen.
Geen hoop meer dat het ooit nog (zelfs niet een beetje) goed gaat komen.

Wering | 06-02-19 | 22:02

Oh wat klinkt dit mij bekend in de oren, we werkten eraan mee. En dan na verloop van tijd vallen de oogkleppen af en dan... tsja dan word je lid van GS. En probeer je je omgeving mee te krijgen.

meerkat | 06-02-19 | 23:11

Kindertoeslag afschaffen,zodat er niks overblijft om weg te sluizen naar de Hypotheekbanken in het buitenland.

Welles! Nietes! | 06-02-19 | 19:36

Ozturk, a joke with no punchline.

van Oeffelen | 06-02-19 | 19:35

Er wordt toch niets aan gedaan. Beetje aandacht op Geenstijl, dat was het dan.
Elk land krijgt wat het stemd. altijd maar standaard CDA of VVD stemmen helpt niet. En de oudjes maar klagen op verjaardagen of int buurtcafe en verzorgingstehuis.

Lieveschat | 06-02-19 | 19:34 | 1

Nope, er gaat helemaal niets gebeuren om dit aan te pakken en vervolgens te voorkomen. Slechts wat cosmetische ingreepjes hier en daar op gemeenteniveau.

2tribes | 06-02-19 | 21:39

Wat zegt onze feuilletonschrijver Eren hiervan? Ik hecht enorm veel waarde aan zijn mening. *kuch*

MickeyGouda | 06-02-19 | 19:33

Huh...... Wordt Ozturk overgeslagen en in de hoek gestuurd? Zie sprekerslijst

Fatwabuster | 06-02-19 | 19:33 | 1

Hij is weggelopen. Heeft het 'punt' dat zijn aanhang wil zien al gemaakt. Gaat nu een filmpje aan elkaar plakken waarin hij 'bewijst' dat iedereen een racist is.

The_iron_boar | 06-02-19 | 19:36

rekensom middelbare school 245.000 maal 12.000 is 2.940.000.000 bijna 3 miljard aan belastingeld en dat zijn weer zoveel politieagenten, docenten, toyota's, zorgverleners

HetOorAakel | 06-02-19 | 19:32 | 1

Nou, dan pakt de overheid toch gewoon weer wat extra spaargeld af van de brave autochtoon die al meer dan 40 jaar werkt en volop bijdraagt - maar er daarnaast in is geslaagd is gedurende al die jaren ook nog wat euro's uit zijn mond te sparen t.b.v. zijn eigen oude dag.....
Dan 'veronderstel' je gewoon dat die Nederlander niet spaart maar aan beleggen doet en pluk je nog vóór zijn pensioen zijn spaarrekening leeg.
Als je maar niets, maar dan ook niets hoeft te doen aan fraude, criminaliteit, graaien, geweld.... dat is allemaal maar eng.
Het is makkelijker om het leven voor de eigen inwoners steeds zuurder en duurder te maken.

Ik zal het nooit horen of lezen, maar wát ben ik soms benieuwd naar hoe de (klein)kinderen van de huidige politici over X jaar over hun zullen denken en spreken.

Wering | 06-02-19 | 21:56

Ik zou graag turken willen najagen. Tot aan de poorten van Constantinopel, als het moet.
Wie doet er mee?
Ben een fervent GTA 5 speler.

King of the Oneliner | 06-02-19 | 19:32 | 1

Even BFV door raggen en u bent aangenomen.

redthehaghue | 06-02-19 | 19:36

Nu Wim-Jan van GL: Discriminatie willen we niet.
Nou Wim-Jan, loop eens een gemiddelde Turkse super of groentenzaak in en tel het aantal autochtone werknemers.

Mammeloe | 06-02-19 | 19:32 | 3

of vrouwen

Lieveschat | 06-02-19 | 19:35

Kom op nou diversiteit is voor Blanken.
Het is per slot van rekening hun schuld, dat door al dat racisme Turken e.a. gaan frauderen.

Pelforth | 06-02-19 | 19:45

Bijstandsfraude onder Nederlanders, wegens hun Nederlandse afkomst, WEL aanpakken en onder Turken, wegens hun Turkse afkomst NIET aanpakken is onderscheid maken op basis van afkomst en in strijd met het gelijkheidsbeginsel.

Kort gezegd: dat is discriminatie.

gaffelbaard | 06-02-19 | 23:52

Ik kan het ‘debat’ (lees goedpraterij van fraudeer Turken) niet meer aanzien! Ik lees later wel terug hier hoe het globaal verliep want moet aan m’n bloeddruk denken!

dutch bikkel | 06-02-19 | 19:31

Komen zeker verkiezingen aan. Kunnen de halfzachte eitjes in het parlement weer even flinke taal uitslaan voor ze weer 'over gaan tot de orde van de dag'.

Datsun_Cherry | 06-02-19 | 19:30

Bijstandsfraude bij allochtonen gebeurt niet. Is hysterie.

Rest In Privacy | 06-02-19 | 19:30

Dus minstens 8000 Turken hebben onroerend goed in Turkije door fraude met bijstand hier. Zal in Turkije wel weer zo zijn dat er geen beslag op mag worden gelegd? Direct stoppen met uitkeren dan graag. Geen geld naar deze oplichters. En loonbeslag om alles terug te halen. Ben echt weer woest nu !

Jan, Leiden | 06-02-19 | 19:29 | 1

Ga er maar van uit dat het om een veelvoud daarvan gaat.

2tribes | 06-02-19 | 21:36

Waarom zegt die Ozturk niet "zo'n onderzoek is uitstekend, want ons treft geen blaam. Wij willen hier graag werken en leven én dat kan niet wanneer wij ons niet vrijwaren van frauduleuze Turken, die met een dubbel paspoort de boel lopen te bedonderen"?

klowiepowie | 06-02-19 | 19:29 | 1

Wat Ozturk zegt is: "een trotse turk, is een frauderende Turk" met z'n "discriminatie" praatje.

klowiepowie | 06-02-19 | 19:32

D66 neemt het nu vol op voor de frauderende huizenbezittende Turk die anders om gaat komen van de honger.

B0bBer | 06-02-19 | 19:28 | 2

Volslagen gestoord die kartelpartijen wanneer je de afkomst niet mag benoemen wanneer dat wel het geval is. Krankjorum !

Jan, Leiden | 06-02-19 | 19:31

B0bBer | 06-02-19 | 19:28
Honger?
Dan verkopen ze dat huis maar. :)

gaffelbaard | 06-02-19 | 23:47

Je zit als Nederland, volkomen onterecht, nu met een enorme vijfde colonne marokkaanse en turkse baardapen opgescheept, die een steeds grotere mond beginnen te krijgen.
Waarom?
Omdat ze met zoveel zijn, en Nederlanders mietjes zijn, die niet voor hun zaak opkomen.

King of the Oneliner | 06-02-19 | 19:28 | 2

Praat voor je eige. No paseran!

Mammeloe | 06-02-19 | 19:33

Nederlanders zijn geen mietjes maar idioten. Werk gewoon een beetje door opdat anderen kunnen profiteren en jubel mee met de correcten. Deugen! Deugen!

Shareholder II | 06-02-19 | 19:54

iemand ook maar de illusie dat onze overheid "keihard" gaat ingrijpen ? In den Haag snappen ze nog steeds niet dat de Turken en Marokkanen onderhand bepalen wat er gebeurd. Racisme-kaartje hier, discriminatie-kaartje daar en anders werkt ethisch profileren wel. Vooral Turken hebben er ook geen problemen mee de voedselbanken leeg te graaien, waarbij ze niet schromen de tassen van autochtone bezoekers weer ;leeg te halen. Daarna lopen ze een blokje om en stappen in een boven modaal autootje. Dat is de realiteit in Nederland, maar daar mag je natuurlijk niets van zeggen, laat staan benoemen. Dus dat er iets aan frauderende Turken gedaan gaat worden geloofd niemand. Geen capaciteit en totale onwil bij de politiek blijft Nederland slopen. Debatje voor de bühne zullen we maar zeggen. Er konden wel eens verkiezingen aan komen.

Ruikbaard | 06-02-19 | 19:28 | 1

Wow serieus @voedselbankroofjes? Niet te geloven.

2tribes | 06-02-19 | 21:42

Moslims en betrouwbaarheid..

Ton8695 | 06-02-19 | 19:28

De d66 keutel heeft het over “schrijnende “ gevallen. En dan niet te streng met terugbetalen want zielig.......
Ik kijk uit naar de bijdrage van groen slinks en onze lokale AK afgevaardigden.

Nuuk | 06-02-19 | 19:27 | 1

D66 meet met twee maten. Je hebt terugbetalen uitkering + boete. Na aflossing minimaal leven van vrij te laten bedrag. Alleen bij vermogen geen nieuw recht op uitkering want vermogen. Dit is de praktijk in NL.
Nu is dat volgens D66 ineens zielig als dit gebeurt bij mensen met vermogen in buitenland. Waarom? Vermogen is vermogen.

Rest In Privacy | 06-02-19 | 19:32

D666 is net zo knettergek als DENK. Als fraudeer Turk gepakt wordt, gaat hij maar lekker in Turkije wonen in zijn gefraudeerde huis, met zijn gefraudeerde hotel en taxi bedrijf. Niks meer uitkering, ga maar werken of pleur maar op!

dutch bikkel | 06-02-19 | 19:26 | 2

Pechtold kwam ook niet halal aan zijn penthousje.

Pelforth | 06-02-19 | 19:47

Tsja.... Controleren.....

Als de controleur van het UWV buiten opgewacht wordt, of de KansenParel tijdens een gesprek bij het UWV aangeeft de UWV-medewerker 'wel weten te vinden' dan heeft Mo al snel aan alle verplichtingen voldaan.
De timide, nette (NLse) werkzoekende wordt dus extra aangepakt om 'de cijfers' (en het ego van de UWV medewerker en UWV-baas) nog enigzins op te poetsen.
Brutale keautzakken, van welke kleur of origine dan ook, hebben de halve wereld, ten koste van degenen die zich WEL gedragen.

klimgek | 06-02-19 | 19:26 | 1

Ja maar DEUGEN zij ook? Want dan hebben ze hier zelf ook een beetje de hand in gehad natuurlijk.

2tribes | 06-02-19 | 21:45

Kijk, checken of een allochtoon bezit heeft in het buitenland is racistisch. Dat is etnisch profileren. Geen enkele Nederlander wordt gecontroleerd op bezit in Turkije. Alleen Turken.
Dus als Ali die een uitkering heeft zijn ouderlijk huis in Turkije erft hoeft zijn uitkering niet stop gezet te worden. Daar heeft Ali zijn pa dat huis niet voor bij elkaar gespaard.
Als Henk en Ingrid die ook een uitkering krijgen hun ouderlijk huis erven moeten ze eerst hun bezit opeten en wordt hun uitkering stop gezet. Ze krijgen immers gratis geld dat door alle andere Nederlanders is opgebracht en dan is het niet eerlijk als ze veel vermogen hebben en tegelijkertijd hun hand ophouden.

Osdorpertje | 06-02-19 | 19:25 | 2

Dit dus!

Ouwe_Kip | 06-02-19 | 21:36

Een Turk kan gewoon afstand doen van zijn nationaliteit maar dan kan hij/zij niet meer erven. Dit is een van redenen geweest om de dubbele nationaliteit te handhaven.

meerkat | 06-02-19 | 22:38

Ze houden eerst de schone beleefdheidsschijn nog op, maar men voelt , zoals overal op straat in Nederland de enorme onderhuidse spanning en agressie.
En ja hoor, de turk, gebruikmakend van allerlei valse argumenten, bijvoorbeeld het erbij halen van Surinamers en Nederlandse pensionado's in Spanje met een appartementje, en zwaaiend met één of ander schotschrift over fraude van de PVV er, kan zijn agressie weer eens niet bedwingen.
Dreigen met: ja, de dagen van discriminatie zijn voorbij, wij hebben nu de macht in Nederland.
Lichaamstaal spreekt boekdelen.

En trouwens: Turken hebben Nederland NIET opgebouwd.

King of the Oneliner | 06-02-19 | 19:24

Die kale huilebalk is totaal wereldvreemd. Met zijn "ik ben een beetje geschrokken" Man, man, man.

brutus68 | 06-02-19 | 19:22 | 1

Ja echt he, wat een sukkeltje. Dat stemmetje alleen al, alsof ie ieder ogenblik kan gaan huilen.

Zo'n jankvarken dat vroeger meteen naar de meester liep als ie zijn zin niet kreeg of werd uitgelachen.

Kop Kaaz | 06-02-19 | 19:23

Ramakers is het nieuwe, geheime wapen van '66?

Van Zessen Klaar. | 06-02-19 | 19:21

Bij nader inzien valt het woord najagen nog wel mee:
Vandale.nl
na·ja·gen (jaagde of joeg na, heeft, is nagejaagd)
1 achtervolgen om in te halen
2 streven naar: roem, eer najagen

www.woorden.org/woord/najagen
Synoniemen
achternazitten achtervolgen ambiëren aspireren bedoelen nastreven pogen streven streven naar trachten te verkrijgen vervolgen

ProAsfalt | 06-02-19 | 19:21 | 1
-weggejorist-
Zwezerik | 06-02-19 | 19:27

Het D66 kindje Raemakers is onder de indruk van wat er gebeurde. Het is slechts een woordenwisseling. In de dagelijkse praktijk van de burgers is dit al jaren gaande. En daar blijft het niet beperkt tot woorden. Heerlijk om te zien hoe de realiteit langzaam bij de Tweede Kamerkneuzen naar binnen gewrongen wordt. Slikken en genieten allemaal. Het was een eigen keuze. Vorige week zijn er weer een paar duizend binnen gehaald. U was gewaarschuwd.

Frau Merkel | 06-02-19 | 19:20 | 1

Inderdaad de straat verhardt met de minuut met elke nieuwkomer en gelukkig wordt de kamer een afspiegeling van deze realiteit, wellicht worden de mensen nog net op tijd wakker.

sprietatoom | 06-02-19 | 19:23

@Nijkerken, zeg toch gewoon dat er altijd onderzoek gedaan moet worden in de landen waar de bijstandaanvragers de nationaliteit van dragen. Dat kan alleen Nederland zijn maar ook NL en Marokko of NL en Turkije. dus niet standaard voor alle mensen in alle landen ter wereld onderzoek doen, dat is belachelijk.

lulleficatie | 06-02-19 | 19:19

De Graaf neemt zijn woorden terug maar het zou die Turk sieren als hij ook zijn excuses aanbood. Maar raadt eens dat gaat niet gebeuren want ze zullen nooit bij zichzelf te rade gaan. Kutvolk is het.

osolemio | 06-02-19 | 19:19

D66 neemt het op voor de Turk.

B0bBer | 06-02-19 | 19:19 | 4

Blijven linkse meelopers.

FreeVogelaar | 06-02-19 | 19:22

Docter Evil Finger is alive, Where is Austin Power

DanBilzerian | 06-02-19 | 19:22

Mini Me!

Ruimedenker | 06-02-19 | 19:27
▼ 1 antwoord verborgen

Jaja, al die Nederlandse bijstandstrekker hebben hotels in het buitenland.
Sterk staaltje downplayen. Denk stuurt de discussie steeds de andere kant op.
Was te voorspellen.

Ruimedenker | 06-02-19 | 19:18

Flikker op kale kut 66-er..... watje!

Hoezo van beide kanten!!

Fatwabuster | 06-02-19 | 19:18

Fabulous. Super. Geweldig, al die progressiviteit in ons land. Moet je verdomme eens kijken hoe progressief Los Angeles er aan toe is:

https://youtu.be/KWQJWOIDnw0?t=90

Zwezerik | 06-02-19 | 19:18

Een kat in het nauw maakt rare sprongen, en die baardaap probeert op racisme aan te sturen. Helaas zijn we verloren sinds we die import stemrecht hebben gegeven. Waar zijn de Nederlanders in het Turkse parlement of is dat anders ? Je geeft ze een vinger en ze pakken een hand.

DanBilzerian | 06-02-19 | 19:17

Fraudeonderzoek is discriminatie volgens de Turk.

B0bBer | 06-02-19 | 19:17

Blanke Nederlander loopt wel tegen de lamp hoor öztürk, die hoeft het niet te proberen voor een eurootje buiten de lijntjes te kleuren.

jip_86 | 06-02-19 | 19:17 | 1

Allochtonen lachen zich echt rot dat we te pletter vallen in de kuil die we voor ons zelf gegraven hebben. Hoe liever we voor hen zijn, des te kleiner het respect dat zij voor ons hebben.

2tribes | 06-02-19 | 21:52

Gewoon Nederlander kut.

Tuborg øl | 06-02-19 | 19:16

Eerst de Graaf op de kast jagen en vervolgens janken over de reactie van de Graaf.
Vies spelletje van Püzturk.

Ruimedenker | 06-02-19 | 19:14 | 1

DENK is hier! Word!

Rest In Privacy | 06-02-19 | 19:15

Waarom denken allochtonen zo vaak, als hun de manier van onderzoek niet aanstaat, dat ze niet schuldig zijn.

Ruimedenker | 06-02-19 | 19:12

terry had geen zin

Omebert | 06-02-19 | 19:12 | 3

SGP en CU ook niet.

Rest In Privacy | 06-02-19 | 19:14

Er wordt al jaren over gepraat en er wordt niets aan gedaan. Nepparlement.

Frau Merkel | 06-02-19 | 19:16

@Hollende_Kleurling | 06-02-19 | 19:14: Straks als ze met 14 man in de TK zitten komen ze bij elk debat. Eigenlijk goedkoop van de andere partijen om te zeiken dat ze niet bij elk debat zijn. Met 2 man is het moeilijk te verdelen.

Omebert | 06-02-19 | 19:20

Nederland wordt na 30 jaar wakker.

ricoricos | 06-02-19 | 19:11 | 1

Wel 30 jaar te laat!

BaldEagle | 07-02-19 | 00:05

Go Arib, pak hem aan.

A.U.EnLeven | 06-02-19 | 19:11

Vieze rat is het toch die Turk.

osolemio | 06-02-19 | 19:10 | 2

Hé, zoiets tegelde ik hier ook om 18:46 maar ik werd -weggejorist-.

Manus Olie | 06-02-19 | 19:22

@Manus Olie | 06-02-19 | 19:22: Sorry, meestal ben ik iets gematigder maar ik zit me zo verschrikkelijk op te winden over die klote Turk.

osolemio | 06-02-19 | 19:25

Wat heb ik zojuist gezien?

Rest In Privacy | 06-02-19 | 19:09 | 3

Hetzelfde gevoel hier, zie hier de toekomst van de Nederlandse politiek..

Tuborg øl | 06-02-19 | 19:11

@Tuborg øl | 06-02-19 | 19:11:
Dikke plus voor Arib dan maar

Rest In Privacy | 06-02-19 | 19:12

... de giftige vijfde colonne...

Paaldanseres | 06-02-19 | 19:13

Zo... het is dat De Graaf zich rustig blijft houden..... anders had die Turkse ellendeling een muilpeer gekregen.... wat een schoft!

Was deze Turk zelf niet in opspraak wegens fraude?

Fatwabuster | 06-02-19 | 19:09

Go, de Graaf!!!

Kop Kaaz | 06-02-19 | 19:08

Prachtig, dat politiek correcte zinnetje boven de spreektijd: Debat over bijstandsfraude 'Turkse Nederlanders'.

eastender | 06-02-19 | 19:08

Dit onderzoek ging over Turken en de uitslag ging over Turken.
Misstanden en fraude zijn gevonden.
Dus zijn die frauderende Turken schuldig, niets meer, niets minder.
Al zijn de kaaskoppen nog zo slecht.
Klotsturk is een smerige rat.
Kijk maar even terug. Bah!

Ruimedenker | 06-02-19 | 19:08

Roflol!!!! Wat gebeurde hier zojuist... :')

Tuborg øl | 06-02-19 | 19:08

Asjemenou.
De ene doet aan smaad en laster en de ander dreigt, geparafraseerd, met de Hel.

ProAsfalt | 06-02-19 | 19:06

Die vieze schoft Öztürk is het debat opzettelijk aan het vergroven om het debat zo te saboteren. Wellicht in opdracht van Ankara.

Van Zessen Klaar. | 06-02-19 | 19:06

Lekker straatvechten !

sprietatoom | 06-02-19 | 19:06

Godallemachtig wat een niveau.

osolemio | 06-02-19 | 19:05

Hij heeft de mond vol over z'n profeet....

Tuborg øl | 06-02-19 | 19:05

Frauderende Polen en Turken zijn nog maar een topje van de ijsberg... en de werkenden maar uitknijpen.

BozePaarseMan | 06-02-19 | 19:05

Geld is het kwaad van de wereld. De valse religie genaamd democratie vaart er wel bij. Zowel PVV als DENK, of VVD, GL, D66, CDA, CU, enz gaan daar niets aan veranderen. Ze verdienen allemaal evenveel aan de belastingslaven van Nederland, zowel de werkende als frauderen slaven.
Maar manman, wat een kinderlijk niveau hebben die figuren.

A.U.EnLeven | 06-02-19 | 19:04

Öztürk heeft gewoon een punt. De Turken hebben Nederland in het verleden opgebouwd. Waarom? Zij werden door de neoliberalen als gratis arbeidskracht Nederland binnengehaald. Sterker nog, eigenlijk zouden deze Turken nog loon moeten navorderen.

ProAsfalt | 06-02-19 | 19:03 | 20

@eastender | 06-02-19 | 19:10: De Marokkanen hebben niet alleen NL opgebouwd maar ook bevrijd, vraag maar aan pvda ex-stas Bussemaker.

meerkat | 06-02-19 | 22:21

ProAsfalt | 06-02-19 | 19:03
Onzin.

De wederopbouw was beginjaren 50 een feit.
De Turkse arbeidsmigratie begint half jaren 60.
Dat houd dus in dat de Turken pas kwamen NA de wederopbouw.

Conclusie: de Turken hebben GEEN bijdrage geleverd aan de wederopbouw van Nederland.

Zoek maar op.

gaffelbaard | 06-02-19 | 23:38

De Turken hebben in het verleden helemaal niks, nada, noppes 'opgebouwd'! Dat deden de Nederlanders met hard werken! En die 'gastarbeiders' werden gewoon betaald en die kregen hier meer geld dan in hun eigen land! Dus geen sprookjes verkopen!

BaldEagle | 07-02-19 | 00:08
▼ 17 antwoorden verborgen

Klösturk is vöörspelbaar.
Alle etnische minderheden onderzocht behalve de kaasköp. Huuuuuhhhuuu
Ah, het boekje van Judas el K.
LöL

Ruimedenker | 06-02-19 | 19:02

Mensen met bijstand moeten verplicht de straat gaan vegen. Het is februari en er ligt nog steeds overal vuurwerk.

C1O2 | 06-02-19 | 19:01 | 5

Je bent een dwaas!...

daytripper | 06-02-19 | 19:17

Alleen met bijstand en Nederlandse roots toch?

2tribes | 06-02-19 | 21:59

Waar ik woon ligt echt geen vuurwerk meer hoor, hier wordt alles gewoon netjes opgeruimd!

BaldEagle | 07-02-19 | 00:10
▼ 2 antwoorden verborgen

LOL , Joram van Klaveren boekje door die Turk, voorzitter grijp in.

sprietatoom | 06-02-19 | 19:01 | 1

De koran ligt er al op tafel, leg dat ding er ook maar bij. Mein Kampf of de koran kunnen zo uitgewisseld worden.

Frau Merkel | 06-02-19 | 19:13

Handhaven is toch een mooi iets. Een volgende regering zou dat eens kunnen overwegen. Het is wel 180 graden het roer om gooien, maar het zou best wel eens kunnen werken. Zomaar een idee.

Frau Merkel | 06-02-19 | 19:01 | 1

U bedoelt de snelheidslimieten? Nou, volop!!
Criteria voor handhaving:
-Het is veilig voor de handhaver.
-Het levert geld op.
-Het is makkelijk.
-Het is te doen door een persoon met Uitegbreid Kleuter Onderwijs.
-Het is makkelijk te verkopen aan non-kritische onderdanen.
Kortom: easy money is HET criterium.

klimgek | 06-02-19 | 19:07

Waarom moeten hier eigenlijk Turken zitten? Ze hebben Turkije toch?

Vreetkonijn | 06-02-19 | 19:01

1) => Frauderende Turk.
2) Is het geld (met boete) terug te vorderen?
3) = Ja = stopzetten uitkeringen.
= Nee = afnemen Paspoort indien mogelijk.
4) Die daarnaast aanvullend onderzoek naar alle "rassen".
5) terug naar 1)

Rest In Privacy | 06-02-19 | 19:00 | 2

Uitkering stopzetten moet op 2.

BozePaarseMan | 06-02-19 | 19:02

@ BozePaarseMan | 06-02-19 | 19:02
Dat is net een wet (brug) te ver weg.

Rest In Privacy | 06-02-19 | 19:09

Wie is dat rare enge kale kutventje?

Kop Kaaz | 06-02-19 | 19:00 | 2

Pechtold was al weg toch? Dan moet het een ander zijn.

Frau Merkel | 06-02-19 | 19:01

Frau Merkel | 06-02-19 | 19:01

Ik zie het al, Rens Raemakers.

'En hij voelt zich ongemakkelijk bij mannen die een conflict hebben'

Fucking mietje.

Kop Kaaz | 06-02-19 | 19:22

Een leven lang gewerkt en dan ineens dement worden. Wat een luxe.

Mr_Pikibelly | 06-02-19 | 18:59

Wat is het toch een pleuriszooi overal. Ik mis visie en daadkracht.

lacucaracha | 06-02-19 | 18:58

Rens, kom niet met niet bestaande voorbeelden.....25 jaar gewerkt.....

lulleficatie | 06-02-19 | 18:57

Alles laten terugbetalen met terugwerkende kracht.

klowiepowie | 06-02-19 | 18:57 | 1

En daarna optiefen en de grenzen dicht!

BaldEagle | 07-02-19 | 00:11

uitkering stoppen voor iedereen die in het buitland verblijft. elke week controle.

helaas dat de goede onder de slechte moeten lijden...

voordeel is gelijk meer werkgelegenheid bij het UWV. win win voor het ooit zo mooie nederland!

Henk P | 06-02-19 | 18:57 | 1

bij het UWV werken al heel veel Turken

Sgt. Pepper Spray | 06-02-19 | 19:43

Tijd voor een meldplicht, een dagje in de week extra in de thuiszorg werken, beetje extra handjes op de bouw of gewoon een beetje eenzaamheid doorbreken.

Feynman | 06-02-19 | 18:54 | 1

Dat gebeurd hier in DK, in de vorm van papierprikken. We hebben een prachtig schone stad hier.

Tuborg øl | 06-02-19 | 19:01

Ik heb eens via de verwarmingsbuizen gehoord dat er omgekeerde bewijslast gold in dit soort zaken. Niet voor buitenlanders begrijp ik nu? Damn, heeft mijn neefje (6) weer gelijk.

Pedronegro | 06-02-19 | 18:53

Wij zijn zelf zo stom geweest om het kippenhok open te zetten. Eigenlijk kan je het de wolf niet kwalijk nemen, het zit in zijn natuur. Doe gewoon het deurtje van het kippenhok dicht. Da's alles.

Zwezerik | 06-02-19 | 18:53

Ha. Denk duwt Öztürk de ring in. The Turkeys Beast. De meest boerterige, grofste en schofterigste Erdo-infiltrant van het Anatolisch hoogland.

Van Zessen Klaar. | 06-02-19 | 18:51 | 1

Ja echt fijnbesnaard is deze Turk niet. Ook de Nederlandse taal beheerst hij matig tot slecht.

sprietatoom | 06-02-19 | 18:58

Heeft Ozturk al gereageerd?

am*dam | 06-02-19 | 18:49

Leuk,en hoe word het geld terug gevorderd?? Niet dus, want beslag leggen in Turkije mag niet en binnenkort zal Ankara wel stoppen met gegevens te verstrekken. Want de diaspora melkkoe mag niet geslacht worden, zeker niet de door de kaffir.

miko | 06-02-19 | 18:49 | 1

Extra belasting op shoarma. En knoflooksaus.

Aap Noot Miesje | 06-02-19 | 18:53

Ik zit klaar met zjips en noodjes, ik kijk uit naar de 'bijdrage' van Öztürk.

Tuborg øl | 06-02-19 | 18:48 | 1

Hier Raki en döner.
Zeer nieuwsgierig wat Klüstürk te vertellen heeft.
Al kunnen we dat wel raden..,
-Het valt allemaal wel mee
-Hetze
-Razzia
- de huizen in Turkije zijn niks waard
- blö blö blö

Ruimedenker | 06-02-19 | 18:57

En ze rijden ook nog eens allemaal in een dikke BMW.
Terwijl Jan de lagere middenklasse met een vast contract als controller bij een middelgrote retailer in een Kia Picanto rijdt.
Abracadabra, hoe kan dat?

King of the Oneliner | 06-02-19 | 18:48 | 2

Ze hangen ook vaak heel de dag thuis en inderdaad, ze hebben van alles.

Manus Olie | 06-02-19 | 18:54

Dat dus.

Mammeloe | 06-02-19 | 19:29

Geen Forum op de sprekers lijst.

Musset | 06-02-19 | 18:48

Lol, hoe wou je dat gaan onderzoeken dan? Alles staat op naam van een neef of oom, en de opbrengsten worden in stapels contanten verdeeld. Veel succes. En begin zo langzamerhand eens met die immigratiestop, en remigratie start.

kotelet | 06-02-19 | 18:48 | 3

Bewijslast omdraaien. Stopzetten tot ze kunnen aantonen dat ze geen inkomsten hebben in andere landen.

Bensel | 06-02-19 | 18:58

@Bensel | 06-02-19 | 18:58 Dat is dan meteen geregeld, want alles staat op naam van een oom of neef. Kortom, nutteloos.

kotelet | 06-02-19 | 19:09

Ook dat levert op zich wel weer grappige taferelen op. Want wat gebeurt er als de Nederturk ruzie krijgt met zijn neef of oom komt te overlijden? Dan is de Nederturk zijn mooie Turkse optrekje mooi pleitos.

witwas | 06-02-19 | 19:35
-weggejorist-
Manus Olie | 06-02-19 | 18:46

Frauderend bijstandsturken, dat is een pleonasme in geminus.

Mr_Natural | 06-02-19 | 18:45

Weet uit zeer goede bron dat dit ook in Marokko veelvuldig gebeurt, daar bouwen ze vermogen op wat helemaal uit het zicht is. Het onroerend goed staat vaak op naam van een familielid.

sprietatoom | 06-02-19 | 18:43

20 tot 30 procent...
Wat zou je zeggen van 90 tot 100 procent !

Jimmy Mc Clure | 06-02-19 | 18:43

Gaan ze eindelijk terug naar eigen land is het weer niet goed...

Binnenbaan | 06-02-19 | 18:43 | 2

Om vakantie te vieren maar helaas komen ze daarna weer terug in hun volgepakte Turkenbus.

Manus Olie | 06-02-19 | 18:48
-weggejorist-
Watjijwat | 06-02-19 | 20:56

Belastingfraude.

van Oeffelen | 06-02-19 | 18:42 | 2

En maar klagen dat het inburgeren niet lukt...

paost712 | 06-02-19 | 18:45

Stelen is haram. Behalve wanneer je van kafirs steelt.

Mahatma | 06-02-19 | 20:41

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken
Online Casino | Online Casino | Paynplay Casinos | Online casino expert | Online Casino
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com