Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Feynman en/of Feiten – Verijdelde aanslag Weert. Recherche overbelast met terrorisme

Er werden voor deze operatie 400 agenten ingezet. Dat zijn er 57 per verdachte.

Deze week werd een grote aanslag voorkomen door zeven man op te pakken. Het lukt de NOS nog net om er eentje aan te wijzen als een Irakees die al eerder veroordeeld is voor het voorbereiden van terroristische misdrijven. Op video zie je duidelijk een van de zeven met een blauwe islamitische lahbaja of djalaba en zwarte zak over zijn hoofd achterin de dikke BMW van het arrestatieteam gaan.

De oude veroordeling voor anderhalf jaar cel werd in hoger beroep gereduceerd tot drie maanden cel en de rest als wassen neus voorwaardelijk. Daarmee werd het delict op gelijke voet gezet als de diefstal van een vrachtwagen. Deze verdachte is nog niet eens uit zijn proeftijd, maar veroorzaakt wel enorme kosten en inspanning bij de politie. Dit is dweilen met de kraan open.

Er werden voor deze operatie 400 agenten ingezet. Dat zijn er 57 per verdachte. Hier zie je hoe makkelijk het is voor idioten de politie bezig te houden en uit te putten. Nogal logisch dat de Nationale Politie vakbond 2000 extra rechercheurs nodig vindt. Grappenhuis vind 171 voor zware zaken genoeg. Ondertussen oefenen mannen met baarden in het bos met schieten op boswachters.

Hallo. Shoarma Bezorg Service

Nadat Theo van Gogh was doodgestoken besteedde de politie van Amsterdam een jaar lang een derde van haar recherchecapaciteit aan die moord. Onder andere aan de vraag of Mohammed Bouyeri een lone wolf was. In februari luidde politiechef Pieter-Jaap Aalbersberg de noodklok dat zijn korps alleen toekomt aan liquidatiezaken, radicalisering en terrorisme. 

In 2004 kwam het onderzoek heterdaadkracht uit (PDF). Negentig (90) procent van de verdachten werd aangehouden op heterdaad. Dat was reden nog verder daarop in te zetten. Volgens Aalbersberg blijft de bovenkant van de drugshandel buiten schot, iets wat hoogleraar Pieter Tops al meldde. Drugsbazen die overal mannetjes voor hebben, pak je nooit op heterdaad.

Het tekort aan rechercheurs uit zich ook in een lage pakkans, hoog ziekteverzuim en lege gevangenissen. Het ergste is dat het ministerie van Veiligheid en Justitie en Veiligheid mooi weer speelt door de cijfers te manipuleren. Zoals eerder de Algemene Rekenkamer vernietigend was over de bezuinigingen op de AIVD. Terroristen financieren zichzelf met drugshandel.

De hoeveelheid contant geld waarmee drugsdealers worden opgepakt, is een indicatie hoe lucratief de handel is en hoe lang ze al vrijelijk hun gang gingen. Genoeg om kleine oorlogen en grote aanslagen te betalen. Het overschot aan drugsdealers geeft broodnijd, gevechten over territorium, nachtelijke schietpartijen om sluitingen uit te lokken en een reeks liquidaties.

Aufmachen

Toen het CDA in 2013 nog in de oppositie zat veroordeelden zij de pakkans, schatten die onder de twee procent, en maakten toen al de directe vergelijking naar de lege gevangenissen. In dezelfde vergadering las GroenLinks nog de PVV de les dat het woord pakkans niet voorkwam in het verkiezingsprogramma van de PVV, maar wel in hun eigen lectuur. 

Het ontging mevrouw Van Tongeren dat het door de PVV bij herhaling gevraagde oplossingspercentage niet alleen een hoge pakkans eist, maar ook een latere vervolging, veroordeling en strafoplegging. Ik kan mij geheel voorstellen dat meester Theo Hiddema in dat soort woordspelletjes niet dood gevonden wil worden. 

Toch was dat het enige weerwoord dat de coalitie had op zijn tirade. Of hij zich even in de coulissen wilde melden om daar de rest van de commissie te informeren vanuit openbare bronnen waar ze volgens hun eigen notulen al jaren omheen draaien. Een beetje kinderlijk welles nietes in combinatie met puberaal elkaar proberen onderuit te halen. 

Daarom is het goedkoop dat grotere coalitiepartijen blijven schermen met waar een Kamerlid niet was, zonder te benoemen waar die wel was. Dat is even leeg als een dure oplossing voordragen zonder de centen. Militairen moeten vechten om jassen om hun werk te doen, terwijl de coalitie Sinterklaas speelt voor buitenlandse beleggers en projecten van Rihanna.

Een kleine fractie kan niet aan iedere commissie in een achterkamertje meedoen. Kamerleden kunnen moeilijk op meerdere plekken tegelijkertijd zijn. Grotere partijen kunnen de werkdruk verdelen en dan nog halen hun Kamerleden ruime werkweken. Het blijft vechten tegen een bierkaai van grote ministeries met legers van ambtenaren onder leiding van het kabinet.

Terwijl in de politieke slangenkuil ruzie wordt gemaakt, is buiten de kaasstolp consensus. Partijprogramma's van uiterst links tot rechts wensen een betere pakkans. De bond, politiechefs en academici vragen om meer rechercheurs. Die geluiden en de onderliggende feiten zijn decennia oud. De tijd voor wetswijzigingen is voorbij, het is tijd voor mensen op de werkvloer.

Als de kat van huis is, dansen de muizen op tafel.

Bonusvideo. 100 kilo kunstmest BOEM

Reaguursels

Inloggen

Mooi nu kan het huis dat deze asielzoeker en gelukvinder van de gemeente Weert heeft gekregen weer aan een ingeschreven Nederlander(in) gegeven worden.

Flikke-Rob | 01-10-18 | 08:01

Een volk krijgt wat het verdient. Domweg blijven stemmen op de baantjescarrousel van D66, de milieumaffia van de groene khmer, of de VVD, een partij waar eigenbelang en vriendjespolitiek om de voorrang vechten.
Maar vootal niet stemmen op Wilders, want dan ben je een fascist. Nou, laat ik het zo zeggen; zelfs als Wilders met 50,5 % de volgende verkiezingen wint zal hij de daarop volgende vier jaar niets klaarspelen wegens de grove en openlijke tegenwerking van het nederlandse ambtenarenkorps. Wel is de ketting van de macht van het bestaande partijkartel gebroken, en dat is voor mij reeds reden genoeg om op hem te stemmen

miff | 30-09-18 | 18:44

Heer Feynman, ik deel uw analyse voor 100%, dank voor uw artikel.

JohnWalker | 30-09-18 | 16:00

De kosten voor opvang van (voornamelijk mannelijke) 'vluchtelingen' + gezinshereniging + de kosten van nieuwe Nederlanders die hier al jaren niets bijdragen, deze giga kosten nemen zo'n hap uit 's lands begroting dat we geen geld meer over hebben voor fatsoenlijke bescherming van hen die de kosten van dit linkse feestje moeten betalen. We betalen voor onze eigen vernietiging, ter meerdere eer en glorie voor de deugbrigades. Gaaf land!

BlowingBubbles | 30-09-18 | 13:20 | 1

Ooit een gaaf land waar ik trots op was. Ook in het buitenland. Nu niet meer.

JohnWalker | 30-09-18 | 16:36

“In februari luidde politiechef Pieter-Jaap Aalbersberg de noodklok dat zijn korps alleen toekomt aan liquidatiezaken, radicalisering en terrorisme.”

Deze zin stemt me zo droevig. Wat een teringbende is er van gemaakt in 50 jaar tijd. Wat een vermogen kost het toch om de veiligheid enigszins te behouden. En dan heb je het alleen over opsporing en vervolging. Alle subsidieclubs, buurthuizen en coaches, toeslagen, begeleiding, cursussen en veel meer is nog niet meegenomen.

En jan modaal werkt zich een slag in de rondte, krijgt geen enkele toeslag en betaalt zich blauw in de vrije sector om iets courants te kunnen huren.

Bvdb | 30-09-18 | 11:47 | 1

Maar ook die uitspraak is achterhaald nu de veiligheidsdienst zelf in een rapport aangeeft dat het jihadisme is verwerven met de zware criminaliteit waar geen grip op is blijkbaar.

Jan, Leiden | 30-09-18 | 12:35

Heel vaak wordt de oplossing gezocht in administratie, zo ook het bekende 'neem het dubbele paspoort af'. En dan? Dat soort figuren kan aan alle papieren komen die ze willen.
Feit is dat Nederland dit probleem niet onderkent en de politieke wil ontbreekt om er iets aan te doen. Erger nog, het wordt feitelijk gefaciliteerd met open grenzen, pamperen en een in het buitenland bekend gedecimeerde politiemacht. Om over het leger maar te zwijgen. Haatmoskeeën hebben vrij spel, open grenzen en laks beleid op drugshandel zorgen ervoor dat de stromen van geld en wapens vrijwel ongemoeid plaats kunnen vinden. Alle schaakstukken zijn zo neergezet dat de Jihadi's vrij spel hebben. En vergeet niet dat Rutte en Co. vergelijkbare groepen in Syrië hebben zitten financieren, dan heb jij als regering duidelijk andere belangen dan het volk dat jij meent te vertegenwoordigen.
Waarschijnlijk denkt men in het geheel neutraal te kunnen blijven. Dat het prima is dat die gasten hier geld, wapens, manschappen en terreurplannen verzamelen zolang het maar in het buitenland ten uitvoer wordt gebracht. Ik zie in ieder geval een tegenstrijdigheid in hoe politie en inlichtingendiensten hiermee omgaan, en hoe de rechterlijke macht en politiek hiermee omgaat. Bij de politie en inlichtingendiensten is de wil er duidelijk wel, maar dan komt de rechter 'hij was zo'n aardige jongen en bij een veroordeling is hij zijn verblijfsvergunning kwijt'. Ondertussen buigt Kaag naar Iran.

Datsun_Cherry | 30-09-18 | 11:38

En verder : de politie heeft niet alleen handen tekort, maar vooral ook ogen tekort. Er lopen heel wat goed opgeleide mensen rond in NL die de politie bij bepaalde zaken kunnen helpen na een korte opleiding.

Gravin v Kippenbouth | 30-09-18 | 11:05

Neem van die criminelen het geval van dubbele paspoorten, het Nederlandse paspoort af. Ze ze uit met de complete familie erbij. En als dat juridisch niet mogelijk is, ga dan uitzoeken hoe dat in de nabije toekomst wel kan. Die mensen zijn staatsgevaarlijk. Pas van mijn part de grondwet aan.

Gravin v Kippenbouth | 30-09-18 | 10:49

CDA/VVD besparen op politie om het geld aan multinationals te kunnen geven, vervolgens winnen ze verkiezingen met de belofte "meer blauw op straat". Dit volk verdient niet beter.

* Il Principe * | 30-09-18 | 10:49 | 1

Als burgers zich allemaal blauw betalen IS er meer blauw op straat....
Haagse 'oplossing'.

klimgek | 30-09-18 | 13:07

Als landverraders het land mogen besturen raak je het vanzelf wel kwijt.

hoochee | 30-09-18 | 10:43

De combinatie van hier willen wonen en dan op deze manier te werk gaan blijft toch opmerkelijk.
En het totale gebrek aan zelfreflectie ook, trouwens.

kloopindeslootjijook | 30-09-18 | 10:18

Tijdje geleden was ook iemand bij de politie die aangaf dat wat de politiek betreft steeds weer iets anders ook 'prioriteit' heeft.
Dat is handig, want dan kunnen ze in Den Haag zeggen dat ze van goede wil zijn en iets erg vinden en dus ligt het niet aan hen. Of toch wel. Denken ze namelijk ook aan de benodigde middelen?
Idem in de zorg en onderwijs voor ons allemaal. En dan toch 2 miljard weggeven?

kloopindeslootjijook | 30-09-18 | 10:16

Een aanslag verijdelen? Je had ze nooit binnen moeten laten.

ogeon | 30-09-18 | 10:12

Nou breekt mijn klomp. Judith zei toch dat er geen terroristen tussen de vluchtelingen zaten?

Mahatma | 30-09-18 | 09:57

@GifKikkert Lol. Hoi Chris!

knutsel_ | 30-09-18 | 09:55

@knutsel. Betrapt.

BozePaarseMan | 30-09-18 | 10:04
▼ 6 antwoorden verborgen

de ellende is dat dit groots in het nieuws wordt gebracht als een overwinning.. dus 400 man politiemacht voor 7 mogelijk heel mogelijk heel mogelijk.. de rechter kijkt er vervolgens naar en kan in gesprek met de meest gerenommeerde gratis advocaten voor die 7 niet meer doen dan uitspreken een paar maanden cel en dan loopt het spul weer rond.. ondertussen dus een paar miljoen gekost om ze op te pakken en te berechten.

ondertussen diezelfde regering bezig nog meer jonge mannen binnen te laten stromen en op zoek te gaan naar allerlei mogelijkheden om de vrouwen van de IS Jihadisten met hun kinderen (tot 18 jaar zijn het kinderen!) weer 'veilig' dit land binnen te halen..

Echt zet ze het land uit, ze hebben toch 2 paspoorten!

fikkieblijf! | 30-09-18 | 09:28 | 1

Dit is de fout wat Rutte al 8 jaar maakt... hij en de andere politieke partijen denken dat ze sociaal zijn door een oneindige stroom moslimmigranten hier opvang, een woning met een uitkering te geven - waarbij men naaste familie naar NL mag halen.
Dit verhaal is onbetaalbaar en onbeheersbaar geworden.

Zoals altijd lacht Rutte dit weg - echter de toekomst zal leren dat dit voor Nederland een groot en onoplosbaar probleem gaat worden - zelfs zo erg dat Nederlanders met hun gezin dit land zullen ontvluchten.
Als premier zou Rutte nu het voortouw moeten nemen!

sociaal_econoom | 30-09-18 | 09:41

Optyfe met die jurken.

Claude_Vieaul | 30-09-18 | 09:23

Ondertussen in het land van wir schaffen das.

De staatsminister voor integratie heeft de Duitsers tegen de “haat en de kwaadaardigheid” gewaarschuwd voor iedereen wie politieke conclusies zou kunnen trekken nadat een Afghaanse migrant drie mensen in het stadscentrum van Ravensburg had neergestoken.
fenixx.org/2018/09/29/duitsland-oproe...

komtdatschot | 30-09-18 | 09:03 | 9

@sociaal econoom. En daar is nu juist te weinig capaciteit voor. Een oplossing is om Afghanen te weigeren. Te gevaarlijk.

BozePaarseMan | 30-09-18 | 09:37

@sociaal_econoom | 30-09-18 | 09:31 |
U bent de Syriër vergeten die hier op 5 mei in Den Haag op straat drie mensen probeerde te onthoofden? Oh, en in Oostenrijk gaan de dingen ook niet helemaal soepel met de Syriërs:

- www.krone.at/1780122

Daar sta je dan als gepensioneerde dame nietsvermoedend op de bus te wachten. De comments onder het bericht laten zien dat ook de Oostenrijkers wel klaar zijn met dat "Wir schaffen das!"

Sjefke7807 | 30-09-18 | 10:56
▼ 6 antwoorden verborgen

@ Feynman,
Een beetje mieren dat de inzet van 400 rechercheurs om 7 potentiële terroristen op te pakken overkill en verspilling van belastinggeld is. Als men 28 rechercheurs (4 per terrorist in potentie) dan liep iedereen hier te miepen dat er met veel meer vertoon opgetreden had moeten worden. Het zal gewoon nooit goed zijn.

@ sociaal_econoom | 30-09-18 | 07:18 |
"Dit zal nog geen maanden duren" ?
Als je dat regeltje maar vaak genoeg plempt krijg je vanzelf een keer gelijk.

normanius | 30-09-18 | 08:40 | 3

"Als je dat regeltje maar vaak genoeg plempt krijg je vanzelf een keer gelijk."

Dus kunnen we dit soort dingen maar beter niet meer zeggen? Wat is dan het volgende wat we maar beter niet meer zouden moeten zeggen? En wat komt daarna?

omanders | 30-09-18 | 09:39

f bedoelde je: "als je het tien jaar lang neerplempt komt het ooit wel eens uit"? Dan trek in vorig plempsel in.

omanders | 30-09-18 | 09:40

@ omanders | 30-09-18 | 09:40 |
Dat ja,

normanius | 30-09-18 | 10:28

Ze weten waarom de als populistisch rechts aangeduide partijen blijven winnen. Ze weten waar deze kiezers bezorgd over zijn. Ze weten dat dit 'populistisch rechts' zal blijven groeien. Het enige wat ze nodig hebben is tijd. Nog een kwart finale, een halve finale en finale winnen met kunstgrepen en aansprekende PR. Om de hete brij heen blijven dansen en anderen de maat nemen. Spitsvondigheden, moraliseren, draaien, theater, tijd. Nog een Rutte, nog een Kurz, nog een Macron. Nog een bliksemafleider voor de bezorgdheid van het gepeupel. Tijd.

atheïstisch stemvee | 30-09-18 | 08:24 | 3

Op een gegeven moment is de oorspronkelijke bevolking van Nederland kleiner dan de importbevolking. Dan zijn we onze identiteit en vrijheid kwijt, dan is Mohammed hier de baas en zijn wij genetisch al dusdanig gedecimeerd dat we geen kans meer maken. Dus tijd is er niet, er is actie nodig.

Boerkablaffer | 30-09-18 | 09:42

Ruim baan voor het Imperium Verhofstadtum. Iedereen een elektrische auto, rechte komkommers en een stofzuiger van 1000W max (op groene stroom). Ëén volk, één unie, één stekker!

atheïstisch stemvee | 30-09-18 | 09:57

@arkan, dat is niet op een gegeven moment hoor, wanneer ze de 10% bereiken, wordt het al gevaarlijk. Bijna een eeuw geleden was ook ongeveer 10% van de Duitsers nazi, en we weten waar dat toe geleid heeft. Overigens zijn we die tien procent moslims inmiddels al ruim gepasseerd, en zodoende zijn we in Europa demografisch zelfmoord aan het plegen, alleen gaan de voorspellingen van tien jaar terug nog wat sneller na ‘wir shaffen das’. m.youtube.com/watch?v=6-3X5hIFXYU

WaltherP99 | 30-09-18 | 16:57

Mooie en intelligente analyses alhier maar zolang mijn wereldvreemde landgeneuten traditioneel blijven stemmen gebeurd er helemaal kak aan deze waanzin van ongebreidelde influx van de religie van de vrede met alle aanverwante idioterie dus ....... NEXIT zou een beginnetje kunnen zijn.

swebe | 30-09-18 | 07:14 | 4

Deze opmerking lees ik zo vaak maar hoor nooit van de plemper op welke partijen er dan wél gestemd moet worden. Dus, vertel...

BozePaarseMan | 30-09-18 | 08:58

@BozePaarseMan
Als je werkelijk denkt dat kleinduimpje het kan opnemen tegen Goliat en dus een #Nexit wil, dan heb je keuze uit twee: Wilders of Beaudet

atheïstisch stemvee | 30-09-18 | 09:02

Nexit zou niet verkeerd zijn... dit scheelt ons een hoop contributie (8 miljard) wat we nu ieder jaar aan de geldwolven in Brussel moeten overmaken.
Maar dat zal toch niet gebeuren - feit is dat de Nederlandse overheid en gemeenten veel moslimmigranten hier opvang, huisvesting, zorg met een uitkering geven die onder de noemer van vluchteling als kasplantjes worden behandeld.
Daarboven heb je een NPO die dit onbetaalbaar asielbeleid steunt... migranten uit moslimlanden zijn vluchtelingen en oorlogsslachtoffers. Als je dit maar vaak genoeg herhaalt dan gelooft heel Nederland dit.
Over het kostenplaatje en de maatschappelijke spanningen daar praat de NOS niet over.

sociaal_econoom | 30-09-18 | 09:19
▼ 1 antwoord verborgen

Topje van de ijsberg. Krijg het idee dat het nog veel erger is met moslim terroristen die zich schuil houden.

franck7020 | 30-09-18 | 07:01 | 2

franck... het is inderdaad erger dan je denkt

Op het moment dat politie en justitie terreurverdachten gaan vastzetten...
krijg je dreiging van moslims die hun vrijlating eisen.
Waarbij niet alleen politici maar ook Kamerleden, burgemeesters, wethouders en hun familieleden worden bedreigd.
Het risico dat er aanslagen komen op druk bezochte locaties wordt alsmaar groter. Dit zal geen maanden meer duren.

sociaal_econoom | 30-09-18 | 07:18

Toch maar vastzetten.

Lupuslupus | 30-09-18 | 08:49

Meer blauw op straat was de slogan van de VVD toch. Rutte zou meer agenten aannemen. Hij zei er alleen niet bij dat dat in Kunduz zou zijn. reclamewereld.blog.nl/files/2010/03/VV...

bergsbeklimmer | 30-09-18 | 07:01

@kleurdoosje | 30-09-18 | 06:01 |

je kunt erom lachen mijn zorgen voor NL en mijn plannen om naar het veilige, rustig en dunbevolkte Luxemburg te verhuizen.
Luxemburg ligt 130 kilometer van Maastricht - het is een wereld van verschil.
Ze hebben maar 595.000 inwoners en de hoofdstad Luxemburg 113.000.
De rest zijn allemaal dorpjes of steden met hooguit 15.000 inwoners.
Dit land heeft nauwelijks (moslim)migranten binnengekregen... omdat zij een ANDER asielbeleid hebben.
Luxemburg is heel eerlijk en zegt: ''we hebben maar 595.000 inwoners en kunnen onmogelijk iedere asielzoeker hier gratis opvang, een woning plus een uitkering geven. Je krijgt maximaal 6 maanden opvang en daarna moet je jezelf zien te bedruipen middels werk of bij familie of kennissen".

In Nederland is de situatie totaal anders... hier krijg je gratis opvang en verblijf in een AZC - daarna gratis een ingerichte woning met extra zorg, extra aandacht en een levenslange bijstandsuitkering... plus het recht je naaste familie naar NL te halen.
@kleurdoosje... laten we eerlijk zijn, jij en ik zouden ook naar NL komen in de wetenschap dat je al deze dingen gratis kunt krijgen - wie wil dat niet in deze wereld?
De fout ligt 100% bij Den Haag en onze gemeenten - die dit onbetaalbaar en onbeheersbaar migratiesysteem in stand willen houden.
Met dit als gevolg!
Een volgepropt NL met een onbetaalbaar kostenplaatje en met toenemende spanningen en terreurdreiging.
Mark Rutte moet als premier zijn verantwoording nemen en SNEL tot actie en wijziging overgaan.... zo niet krijgen wij en onze kinderen het heel moeilijk in een angstig Nederland.

sociaal_econoom | 30-09-18 | 06:45 | 1

sociaal-econoom: je hebt deze boodschap nu al tig keer geknipt en geplakt, met deze keer een aantal kleine aanpassingen.
Desalniettemin is uw boodschap duidelijk en waar.
Maar het is wel de bedoeling om iedere keer een nieuwe comment te fabriceren.

King of the Oneliner | 30-09-18 | 08:58

Misschien zouden de heren politie, vd mobiele flits-teams ingezet kunnen worden om terroristen op te sporen.
Dan doen ze echt iets serieus voor de maatschappij.
Dat beetje doelloos flitsen langs snelwegen maakt ze langzaam hersendood, vandaar dat ze beter wat actie achter de broek mogen krijgen.

De-Glijdende-Rechter | 30-09-18 | 06:12 | 1

Flitsen is het grootste verdienmodel, dus zeer nuttig voor de Flitsistijnen.

kleurdoosje | 30-09-18 | 06:30

@Sjefke7807 | 30-09-18 | 04:48 | ....

Rutte II en Rutte III hebben tot nu toe niets anders gedaan dan migranten uit moslimlanden onder de noemer van ''vluchteling'' in de watten gelegd en als kasplantjes behandeld.
Ze krijgen gratis opvang en verblijf in een AZC - daarna een ingerichte woning met extra aandacht, extra zorg en een langdurige bijstandsuitkering... plus het recht om naaste familieleden naar NL te halen die dan ook al deze gratis voorzieningen krijgen.

Sjefke... er is geen weg terug voor Rutte - hij en wij zitten met een door ons zelf veroorzaakt probleem.
Als Rutte nu plotseling strenger zou worden en een migratiestop gaat invoeren,
dan breekt de hel hier los.
Maar ook al blijft Rutte goed en hulpvaardig voor (nieuwe) moslimmigranten... zoals u zegt de spanning en dreiging zal erger worden.
Ik vrees dat Rutte volgend jaar onze militairen die nu met vredesmissies in moslimlanden actief zijn... volgend zal moeten terugroepen om zijn eigen land bescherming te gaan bieden.
De situatie is veel dreigender en ernstiger dan veel mensen nu denken.

sociaal_econoom | 30-09-18 | 05:12 | 3

@sociaal_econoom,
Waarom denkt u toch aldoor dat het in Zweden beter gaat dan hier? Zweden wordt overspoeld met illegalen, ze fietsen zelfs hun Noordelijkste grens over. Zweden laten bijna alles lopen, je mag niet eens benoemen wat er gaande is, als men de Zwds kranten er op naslaat is de geweldsexplosie sinds 2015 volledig in handen van autochtonen. 'Lichtgetint' kennen ze daar niet eens, het is niet bespreekbaar, iedereen is Zweed, ook de illegalen. Dus in Zweden verkrachten sinds een paar jaar de 'Zweden' zo ontzettend veel Zweedse vrouwen dat het land te boek staat de Rape Capital van Europa is.
Over moslims en de islam en de gevaren kunt u beter uw oor te luister leggen bij Sjefke, hij is daarover zeer goed onderlegd.
Men moet juist wel tegenstand bieden, ze zoeken die grenzen juist op. Het hoeft niet per se met geweld, maar betere straffen, handhaving en meer mogelijkheden voor uitzettingen zou ook wel fijn zijn.
De Antifa mogen ook wel beter aangepakt, die komen tot nu toe overal mee weg, dat is geen goede boodschap voor die agressieve linkse luie lapzwansen.
Maar u ging toch naar Luxemburg emigreren, Juncker heeft vast wel geregeld dat het daar nog lekker rustig is.

kleurdoosje | 30-09-18 | 06:26

Waar is de reactie van Sjefke om 04:48 opeens gebleven?

Brou Is Back | 30-09-18 | 09:19

@sociaal_econoom | 30-09-18 | 05:12 |
Uhm, u en ik hebben helemaal niets zelf veroorzaakt. Doe me een lol. Indien ik het hier voor het zeggen had zou er een stel enorme bezems door het gehele asiel- en 'vluchtelingen'beleid gaan, rekent u daar maar op. En er zouden per ommegaande heel wat eindeloos procedure rekkende asieladvocaten, linkse geitenbreiers etc. die er een goede boterham aan verdienen hun congé krijgen. Ik heb gestemd op partijen die dit daadwerkelijk willen aanpakken. Wat adviseert u dat ik als persoon nog meer kan doen? Hmm?

Verder predikt u tegen het koor. Ik weet verdomd goed wat ons te wachten staat. Ik bestudeer de islam nu al meer als 5 jaar, heb alle officiële islamitische geschriften in huis en lees verder voor mijn plezier dikke, oude en stoffige geschiedenisboeken in plaats van 's avonds naar hersenvervuilende televee te kijken. Derhalve is e.e.a. mij al járen pijnlijk duidelijk. U heeft hier vast wel wat van mijn tegels de revue zien passeren. Ook probeer ik mensen in mijn omgeving wanhopig van de noodzaak tot ingrijpen te overtuigen. Maar zolang men gezapig blijft afstemmen op de Nationale Propaganda organisatie en RTLUnilever, meer oog heeft voor voeballuh!, darts en F-1 alsmede ook de smartphone sta ik ook maar gewoon met tegenwind in de wind te pissen. Aan het eind ben je zeiknat en heb je niets bereikt. Zelfs de waarschuwende woorden van mijn oom op het Pine Ridge Reservaat maken geen indruk. Men kan zich gewoonweg niet voorstellen dat het dus wél zo'n vaart zal lopen.

En opnieuw legt u een misselijkmakend fatalisme aan de dag. Omdat we bang zijn dat we bij ingrijpen dreiging en geweld over onszelf afroepen doen we maar niks? Dat is de islam faciliteren en ons er aan onderwerpen. In de gehele geschiedenis van de islam heeft deze houding nog nooit gewerkt. Als we doen wat u voorstelt zullen we dagelijks een stukje vrijheid inleveren totdat er niets meer is. Als u er eens goed voor gaat zitten en terug kijkt in hoe de dingen in de jaren 80 - 90 gingen, wat er kon en hoe we er nu voor staan kunt u zien dat we sluipenderwijs al een enorme hoeveel vrijheid hebben ingeleverd.

Sjefke7807 | 30-09-18 | 11:23

@kempenaer | 30-09-18 | 01:04 |... zoals u zegt:
''Ongeveer 50 jaar geleden is de grote fout gemaakt om grote groepen moslims de grenzen te laten overspoelen''.

Niet Polen, Hongarije en Oost-Europa want die grenzen waren via de Sovjet Unie gesloten.... ook nu nemen ze geen moslimmigranten op.

West-Europa en met name Duitsland en Nederland hebben dit wel gedaan.
Zowel Balkenende als Rutte hebben onder de noemer van ''vluchteling en oorlogsslachtoffer'' veel moslimmigranten hier opvang, huisvesting, zorg met een uitkering gegeven.
Ze dachten hiermee christelijk en sociaal te zijn... echter nu zien we dat dit qua aantal uit de hand is gelopen zowel financieel als maatschappelijk.

Stel dat Rutte III vanaf volgend jaar net als Zweden en Denemarken een limiet en een migratiestop gaat invoeren....?
Dit zou geen overbodige luxe zijn - echter hiermee bereik je dat asielzoekers en illegalen die hier dan GEEN opvang, huisvesting, zorg en een uitkering meer krijgen... via terreurdreiging en aanslagen de regering en gemeenten onder druk zullen zetten - er is geen weg terug.

sociaal_econoom | 30-09-18 | 04:54

@Nuuk en Padjepejer | 30-09-18 | 02:06 |

jullie denken dat het met een regering van Baudet en Wilders het beter zal worden. Ik vrees het tegenovergestelde.
Stel dat er volgend jaar zo'n regering komt.... dan zul je zien dat de terreurdreiging en aanslagen snel fors zullen stijgen.
Linkse gasten zijn samen met extreme moslims pissig, zij zullen ervoor zorgen dat de Nederlanders die op B&W hebben gestemd niet meer veilig buiten op straat durven te komen.
Ook zal men van alles proberen om met bomgordels en bomauto's Wilders en Baudet op te ruimen.
Zodra Wilders en Baudet aan de macht komen krijg je een escalatie van geweld en explosies.

sociaal_econoom | 30-09-18 | 04:19 | 8

Het Forum zal eerder in een coalitie met VVD en/of CDA gaan zitten. Veel plannen van PVV zijn gewoonweg niet realiseerbaar. Ook zie ik deze twee partijen niet samen een meerderheid behalen.

atheïstisch stemvee | 30-09-18 | 08:43

Wij zijn "nog" met meer.

ogeon | 30-09-18 | 10:21

atheïstisch stemvee | 30-09-18 | 08:43 | favorietblock

Zolang de kartelpartijen maar 1 zetel meer hebben zullen ze een sanitair cordon vormen voor een regeringscoalitie. De kans dat er een regering komt met PVV en FvD lijkt nu nog uitgesloten. Mocht dat onverhoopt wel het geval zijn is het logisch zoals sociaal econoom weergeeft dat je veel weerstand kunt verwachten en niet bepaald zachtzinnig.

Jan, Leiden | 30-09-18 | 11:52
▼ 5 antwoorden verborgen

Ik begrijp echt niet waar iedereen zich zo druk maakt over een door inteelt verzadigde groep idioten die een sprookjesgod aanbidt. Hun enige prestatie is de olie in de grond. Het westen heeft altijd gezegenvierd over deze woestijndebielen.

0112358 | 30-09-18 | 03:10 | 2

Daar zeg je wat. Ontzettend rijk door die olie, verder geen enkele inkomsten. Gaat nog wat worden wanneer het op is, of wanneer we het niet meer nodig hebben.

Padjepejer | 30-09-18 | 03:26

En dat zullen we altijd blijven doen, zegevieren. De islam was misschien in de middeleeuwen een geduchte tegenstander. Echter het westen is zo superieur op elk gebied (wetenschap, militair, kunsten, bestuur, gezondheidzorg etc) dat de islam en zijn volgers gewoon geen partij zijn. Tuurlijk die laffe terreur aanslagen die ze plegen, en de onschuldige doden en gewonden die vallen, is erg, maar het illustreert meer hun beperkingen. Als een van de westerse landen (incluis china/rusland/israel) het op zijn heupen krijgt en zegt genoeg is genoeg, dan bestaat dat hele islam maandagochtend 5 over 8 niet meer. Echter dat doen we niet, daar we weten over wat voor vernietigende kracht we beschikken.

thephysicist | 30-09-18 | 03:48

Ongeveer 50 jaar geleden is de grote fout gemaakt om grote groepen moslims de grenzen te laten overspoelen.
Ongeveer 30 jaar lang kijken vrijwel alle politici van de gevestigde partijen weg van de catastrofale problemen met de islam en moslims.
Het resultaat is er naar.
Wakker worden.
Wilders en Baudet zullen nog veel te soft blijken om dit schip weer schoon te maken, laat staan de rest van de kliek.
Mark my words.

kempenaer | 30-09-18 | 01:04 | 5


Tja, helaas is het grootste deel van het NL volk nog steeds te dom om te poepen en blijft op die achterlijke gevestigde orde stemmen tot ze dood erbij neervallen. Zolang dat zo blijft, verandert er NIETS. En blijft alles bij het oude en hebben de criminelen vrij spel.

prakkie | 30-09-18 | 02:55

Een oplossing hiervoor is nubijna niet meer mogelijk.

sociaal_econoom | 30-09-18 | 04:51

Natuurlijk is een oplossing mogelijk maar de wil ontbreekt.

Lupuslupus | 30-09-18 | 08:52
▼ 2 antwoorden verborgen

Uiteindelijk gaat dit dus een keer mis, en wat zegt Rutte dan?
Weert is blijkbaar een gevaarlijke cel van dit jihadi-tuig geweest.
Vanavond dus ook in Hattem 2 Syrische apothekers en hersenchirurgen met arrestatieteam uit huis gehaald ivm een schietoefening in de Veluwse bossen.

Ik kijk enorm uit naar het kabinet Baudet 1.

Nuuk | 30-09-18 | 00:41 | 3

Mag ook Wilders 1 zijn. Baudet mag eerst nog 'rijpen'. Alhoewel, beide heren zouden een grote verbetering zijn van die troep die er nu zit. Maar voordat onze linkse medemensen dat in gaan zien, moet eerst de schijt de ventilator raken. En niet zo'n beetje ook.

Padjepejer | 30-09-18 | 02:06

Baudet wil 'in gesprek gaan' met de imams. Hij doet alsof hij zo 'geleerd' is en dat kan in andere opzichten dan zo zijn, hij heeft blijkbaar geen ènkel idee wat de islam is en wat de islam wil bereiken.

Lupuslupus | 30-09-18 | 09:04

Lupuslupus: De islam als geheel heeft een enorm probleem met tolerantie en zoals de zaken er nu voorstaan in de wereld, is deze religie in hoge mate verantwoordelijk voor heel veel geweld en onderdrukking in de wereld.

Toch zijn er zeker gematigde moslims, juist ook in Eurpoa en die mensen moet je wel spreken, een platform geven zodat ze als voorbeeld staan voor een gematigde religie zonder allerlei dwingelanderij. Wat dat betreft is in gesprek gaan met de juiste partners in de islam prima. Ik verwacht eigenlijk ook dat Baudet dat bedoelt met deze dialoog. Kan mij niet voorstellen dat hij met de haatbaarden in gesprek wil. Hooguit om ze het gat van de deur van ons land te wijzen.

Nuuk | 30-09-18 | 11:29

Dit staat ons gewoon te wachten .
"Muslim Leaders Declare Aim Of World Domination. Rome, London, Spain, Paris, America, ISIS".
youtu.be/ZmGRshS0PAw

ccr316 | 30-09-18 | 00:20 | 6

Jan, de aarde is plat en de zon komt op en gaat onder. Toch?

ccr316 | 30-09-18 | 01:13

thephysicist - de islam heeft Afrika grotendeels geïslamiseerd, Indonesië, diverse prachtige tropische eilanden en grote delen van Azië. Dankzij de oliedollars kunnen ze in elk Europees land grond, gebouwen en bedrijven opkopen alsmede Westerse leiders omkopen zodat nu de EU en Canada aan de beurt zijn. Niet echt vrij weinig dacht ik zo.

Maris v.d Hof5393 | 30-09-18 | 01:37

Maris v.d Hof5393 | 30-09-18 | 01:37 Ze hebben nu oliegeld, niet dat ze zelf de olie uit de grond konden pompen, daar hadden ze de shell's van de wereld voor nodig, of wel westerse technologie en kennis. Er is op youtube verschillende video's te bekijken waarbij hun geestelijke leiders een beeld schetsen van hun volgers. Een iman die zich beklaagt, dat ondanks de rijkdom, men (de moslims) alles van enige waarde, uit het westen moeten importeren (auto, computers, medische apparatuur) en dat ze zelf niet eens de schroefjes van die auto's maken. Hij geeft aan dat de islam in al die tijd niets van enige waarde heeft voortgebracht. Ze zijn voorlopig te druk bezig elkaar uit te roeien, en mocht het zover komen, het westen met china/rusland laten het nooit zover komen, dat een stelletje bloeddorstige moslims wel even de wereld gaan domineren.

thephysicist | 30-09-18 | 03:35
▼ 3 antwoorden verborgen

.... tsja, merkel immigranten a.k.a. terroristen staan blijkbaar na drie maanden weer buiten, en de rest van de rechtelijke macht is in onderhandeling met een moordenaar van een politicus, of die zich wel wil melden.

Iets zegt me dat we moeten ingrijpen en de kwaadwillenden nu eindelijk eens moeten gaan opsluiten voor lange tijd (lees > 30 jaar) wil onze westerlijke beschaving overleven..:..

Tee Of Cup | 30-09-18 | 00:02 | 1

Opsluiten? Nee, opruimen. De rest zal onvoldoende blijken te zijn.

kempenaer | 30-09-18 | 01:05

Dit kabinet en vorige en parlementsleden, 2e en 1e kamer zijn bijna allen klonen van elkaar. Zij blinken uit in onnozelheid, betweterigheid, incompetentie en boven al zelfverrijking en retentie van positie en macht. Hierdoor is de samenleving sinds de jaren 70, steeds zieker geworden. De patient, Nederland is bijna overleden, alleen weet de patient het zelf nog niet. Ten minste het volk wel maar de regenten en deugers niet.

De Evangelist | 29-09-18 | 23:33 | 3

Niet zo negatief, in vergelijking met Zimbabwe doet Nederland het niet eens zo heel slecht.

Mark_D_NL | 29-09-18 | 23:38

Goede observatie.

DebraCadabra | 29-09-18 | 23:39

Goede observatie. Laat ik het zo zeggen: Halbe Zijlstra.

DebraCadabra | 29-09-18 | 23:42

Geen (moslimgerelateerd) nieuws is goed nieuws, de rest is dat minder.
Ofwel staat justitie voor de zoveelste keer met de broek op de enkels toe te kijken, of moeten we blij zijn met een verijdelde aanslag dmv teveel dienders door lieden die hier totaal niet thuishoren, niks uitvreten en ons haten.
Echt, moeten we hier blij om zijn??

Notenkraker | 29-09-18 | 23:08

Toe maar, ook nog eens een gratis electrische fiets.
Mijn buurvrouw, die slecht ter been is, met alleen een AOW-uitkering heeft de gemeente gevraagd om een electrische fiets en krijgt als antwoord: ga er maar voor sparen.

Jan Dribbel | 29-09-18 | 23:15

Nederland is een grote vette pin automaat.

Mark_D_NL | 29-09-18 | 23:39

Wij proberen ze tevreden te houden door alles te geven. Hieruit kweken wij de hoop dat ze braaf en lief blijven. Als bijvangst geeft dit ons een goed gevoel, kijk eens hoe goed wij zijn voor onze gelukzoekers.

Wat wij vergeten is dat een giftige slang nogsteeds een giftige slang is en die zal bijten wanneer het kan.

Met andere woorden ‘wij’ zijn alle een beetje dom. Helaas behalve emigreren of 1 keer per vier jaar een rood vakje in te kleuren is het helaas zeer moeilijk om onder het juk van ‘wij’ uit te komen!

allesofniks | 30-09-18 | 02:08
▼ 2 antwoorden verborgen

Als men 2000 denkt nodig te hebben en die grapkous biedt 171.. waar slaat dat op? Wat denkt Von Trapp hier beter te weten? Hoe rekenen zijn ambtenaren? Het gaat toch om terrorisme? De divendhoeren en toyota-pushers weten het allemaal weer veel beter voor ons?

Lieve Schelp en Unigever. Geef ons wat terug aub. Dan kunnen wij de terreur proberen te bestrijden. Wacht gewoon een jaartje. Blijkbaar wachtte U er al heel lang op. Dus 1 jaartje kan er ook nog wel bij ? Ik weet niet precies hoeveel rechercheurs je voor 2.000.000.000 euro aan de gang zet. Hopenlijk is t genoeg.

Shareholder II | 29-09-18 | 23:00 | 1

Onze flutpremier vindt zijn toekomstige baan in de raad van bestuur van Shell belangrijker dan uw en mijn veiligheid.

Boerkablaffer | 29-09-18 | 23:08

Mark Rutte weet drommels goed wat er zich afspeelt in Nederland en wat ons nog te wachten staat.
Wat ik niet begrijp - Rutte III heeft twee weken geleden besloten om 2000 Syrische vluchtelingen die in Turkije verblijven naar NL te halen... terwijl het inmiddels weer rustig is in Syrië.
Voor de prijs waarvoor wij hier 2000 mensen een woning, zorg plus een uitkering geven - kunnen we in Syrië 20.000 mensen helpen.
Deze mensen gaan hier nooit meer weg en halen dadelijk familie en kennissen naar Nederland.
Waar zijn ze in Den Haag mee bezig? Hoe is Nederland over 2 of over 5 jaar?
Onze autochtone en allochtone kinderen krijgen het heel, heel erg moeilijk in een volgepropt Nederland.

sociaal_econoom | 29-09-18 | 22:54 | 2

Steve Jobs. Zegt die naam jou iets?

Rest In Privacy | 29-09-18 | 22:56

Kuifje-in-Afrika | 29-09-18 | 22:56
Drinkt u een nieuw merk jenever vanavond?

Ommezwaai | 29-09-18 | 22:59

Ergens vind ik dat er morgen een stille tocht voor de niet gevallen slachtoffers mag zijn.

Alquest | 29-09-18 | 22:37 | 4

Dat is niet gek gezegd.

letopuwzaak | 29-09-18 | 22:44

En een toespraak op de Dam.

Mark_D_NL | 29-09-18 | 23:37

@Mark dus de lokale schreeuwer daar alvast oppakken.

Shareholder II | 29-09-18 | 23:50
▼ 1 antwoord verborgen

Rutte III en de NPO maken zich druk om CO-2 uitstoot.
Vrees dat dit veel sneller een probleem wordt dan de klimaatsverandering.

Hoe is Nederland over twee jaar?

sociaal_econoom | 29-09-18 | 22:33 | 5

schoon-schip-maken | 29-09-18 | 22:35
Hoe meer zielen, hoe meer vreugd.

Eric Newby | 29-09-18 | 22:49

Grijzer. En voor hetzelfde loon maakt u meer uren. #destaatvanhaat

Shareholder II | 29-09-18 | 23:35

Hoeveel CO2 stoot zo’n 100 kg kunstmestbom uit ?

B.Spiritus | 30-09-18 | 00:27
▼ 2 antwoorden verborgen

Niet alleen bij de politie moeten er honderden rechercheurs bij. Ook bij de belastingdienst moeten er honderden onderzoekers bij. Ook bij de belastingen is de pakkans bij fraude belachelijk laag.
Maar ja, er zijn heel veel mensen die dat graag zo willen houden.

Koos Knak | 29-09-18 | 22:27 | 1

Politie en Belastingdienst hebben gewoon heel veel moeite om geskillede mensen te werven, want niet alleen betalen ze minder dan bedrijven, de werkcultuur in die organisaties is ook best verziekt geraakt door de jaren; ieder goed geschoolde blijft daarbij weg.

mortgage_freeman | 29-09-18 | 22:34

Wilders' "minder, minder, minder" werd dus toch bewaarheid.

Alleen niet hoe hij het bedoelde, maar andersom.

Rest In Privacy | 29-09-18 | 22:18

Bedankt Den Haag. Het hele land richting een buurman-tegen-buurman situatie helpen binnen pakweg drie decennia. Verder compleet incompetent en corrupt maar in dat ene ding volledig geslaagd.

Ramses Sappie | 29-09-18 | 22:17 | 1

Nou je het zegt. Zal ook wel de bedoeling zijn, het is een kwestie van vissen in troebel water. Misdadig gezien de verantwoordelijkheid van een regering, maar het werkt.

Eric Newby | 29-09-18 | 22:34

Je kunt ze ook gewoon ongewenst verklaren, paspoort afnemen en het land uitflikkeren. Of nog beter gewoon een spuitje...

Maxx! | 29-09-18 | 22:11

OT: DKS of Lupuslupus op nr 1. Ik stem voor de laatse. You go girlwomanish!!!

Rest In Privacy | 29-09-18 | 22:09 | 7

@ RickTheDick | 29-09-18 | 22:33
Reaagurder van het jaar! Ik gun het LL!

Rest In Privacy | 29-09-18 | 22:47

Ce ca! | 29-09-18 | 22:43 |
Als een deur, voorvechter voor democratie en groot fan van Poetin.

botbot | 29-09-18 | 22:47

Ce ca! | 29-09-18 | 22:09
Watte??? Een religestoorde die net zo'n hekel heeft aan moslims als aan atheïsten? Tsss...

Eric Newby | 29-09-18 | 22:55
▼ 4 antwoorden verborgen

Gezien dat mijn laatste bijdrage is -weggejorist-. Heb ik geen mening meer.

Datkanjenietmenen | 29-09-18 | 22:03 | 8

tja dat kan ik dus niet plaatsen ;-) voor je het weet wordt je gecensureerd door geenstijl zelf. Weet ook niet wat de maatstaven zijn van die moderators.... maar tis hun website zullen we maar zeggen, maar het ging over de problematiek islam/immigranten.

Datkanjenietmenen | 29-09-18 | 22:25

-t ergens

Datkanjenietmenen | 29-09-18 | 22:25

Wellicht een beetje content toevoegen voordat je een link plempt. Joris is ook niet altijd woke. Koffietijd en zo. :)

Rest In Privacy | 29-09-18 | 22:45
▼ 5 antwoorden verborgen

De grondoorzaak voor gebrek aan geld ligt in de sociale zekerheid en het zorgstelsel. Deze twee zijn immers zo vreselijk duur om in de huidige vorm overeind te houden dat overige posten, waaronder veiligheid, puur politiek zijn geworden.

De Nederlander zal immers weigeren een deel van die kosten/baten te betalen dan wel op te geven ten faveure van het spook dat terrorisme/zware criminaliteit heet. Men wordt er immers in het dagelijks leven niet tot nauwelijks mee geconfronteerd.

Ergo, merendeel politici (PVV incluis) zullen weigeren echte keuzes te maken en grote budgetverschuivingen mogelijk te maken omdat de achterban het simpelweg niet vreet. Sad, but true

Wees_eens_creatief | 29-09-18 | 21:57

Nogmaals, de Duitse AIVD is ongeveer 350 "gasten" kwijt. Dus in Nederland zal het in de tientallen lopen qua bevolkingsomvang.
Welterusten, de dijken houden!
Ik hou mijn bingokaart al klaar mark en alex en jesse.

Rest In Privacy | 29-09-18 | 21:52 | 5

@ Beide. Hulde voor uw realiteitszin.
Ik betreur alvast de vele onnodige slachtoffers,... echt!!!

Rest In Privacy | 29-09-18 | 21:59

Stoppen met die gasten binnenlaten.

lacucaracha | 29-09-18 | 22:01

lacucaracha | 29-09-18 | 22:01
Stoppen die "gasten" te behandelen als gasten en meteen duidelijk maken dat we hier allemaal moeten WERKEN voor de kost, en dat je pas kinderen krijgt wanneer je dat zelf kunt bekostigen.

Eric Newby | 29-09-18 | 23:15
▼ 2 antwoorden verborgen

Ok, de visie van ziener Feynman is dat er meer politie nodig is. Lekker kortzichtig. Lijkt me dat door Nederland in een soort politiestaat te veranderen het probleem nu niet bepaald bij de bron wordt aangepakt.. Misschien om te beginnen het vrij verkeer van personen eens aanpakken, stoppen met stoken en Toyota’s leveren in oorlogsgebieden en daadwerkelijk en met veel geld (maar altijd minder dan het hier alles bij elkaar kost) opvang in de regio organiseren? Bijkomend voordeel: we zitten hier niet in no time met z’n 20 miljoenen..!

duh! | 29-09-18 | 21:50 | 7

Die auto's kwamen juist terecht bij de types die aanslagen willen plegen in Europa.

Rest In Privacy | 29-09-18 | 22:46

@ Kuifje-in-Afrika | 29-09-18 | 22:46 |
Het gaat erom dat het netto resultaat van de Nederlandse ‘investeringen’ in Syrië meer oorlog en dus meer vluchtelingen is geweest..

duh! | 30-09-18 | 01:48

Wanneer je ziet dat in de grote steden in de nacht de stad is van de grote criminaliteit en niet meer beheersbaar, heb je welzeker meer politie nodig en rechercheurs die dit kunnen aanpakken. Het stopt niet zomaar vanzelf.

Jan, Leiden | 30-09-18 | 12:01
▼ 4 antwoorden verborgen

En maar stuiten met de goede afloop.... bah wat heb ik daar een hekel aan.
ik noem hun werkwijze "hoog spel spelen" en dat hun "met vuur spelen"
In de tussen tijd lopen duizenden Nederlanders gevaar, omdat hun hier zulke gasten onbekommerd laten doen, 40 man nodig hebben met alle onkosten van dien, en zo vele anderen rustig hun gang gaan..
Want die zitten niet in de picture.
Men moet hier zorgen dat zulke gasten niet eens de mogelijkheid krijgen om zover zich al voor te bereiden..
Dit soort berichten bewijst dat er vast en zeker al vele van zulke soortgelijke gasten al genoeg troep hier Nederland binnen gesmokkeld hebben, die niet zo bekent waren als deze gasten, en op hun lijst staan.
.
Den Haag houd zich nog stil, men zit daar onder het islamitische mes, en dat ook nog met steun van de EU.
.
Als het hier fout gaat zal het gebeuren door gasten die men NIET al langer in de gaten hield.. De zogenaamde buurman die altijd zo vriendelijk was..

Rene046 | 29-09-18 | 21:49 | 2

Juitsum, vraag uw vriendelijke buurman maar eens verder uit en u schrikt van mens "cultuur". Iets wat de vele wegkijkers alhier niet in willen zien.

Rest In Privacy | 29-09-18 | 22:02

Het is ook met vuur spelen.

lacucaracha | 29-09-18 | 22:11

Jihadist, verward, extremist, lage bloedsuikerspiegel. Het maakt me niet zoveel meer uit hoe de msm het noemt. Duidelijk is dat we dit soort mensen gewoon nooit hadden moeten binnenhalen. Stoppen er mee. Liefst zoveel mogelijk het land weer uitwerken. Geen gelul meer over integratie, islamitisch onderwijs, aantal decibel dat een moskee mag maken, geldstromen naar moskeeen, kickboxlessen, top 1000 criminelen, vluchtelingenquota, inclusiviteit, deradicalisatiemethoden .. etc.. etc...
Gewoon stoppen met binnenhalen en op elke mogelijke legale manier het weer uit het land flikkeren.

Ofzo2 | 29-09-18 | 21:43 | 1

Ja dat wil iedereen. Dus dat gaat niet gebeuren, want dit is een democratisch land.

Mazzelstof | 29-09-18 | 21:48

Er staat de wereld nog veel meer te wachten.
"Muslim leader vows Islamic conquest of US, UK, Russia, France, Italy".
youtu.be/1ID6mxyAfnM

ccr316 | 29-09-18 | 21:41 | 1

@DKS kom eens gauw downplayen

kleurdoosje | 30-09-18 | 05:50

Het is vergeefse moeite om te wachten op maatregelen van de overheid of om je hoop te vestigen op PVV of FVD. Je kunt beter zelf maatregelen treffen met het oog op eventualiteiten. Simpel gezegd: autochtone "radicalisatie", vergroot je netwerk en schaf de noodzakelijke middelen aan. Puur zelfverdediging, toch...?

LolaBabooshka | 29-09-18 | 21:40 | 3

Ik voel weer een verzoekje aan de redactie aankomen.....

BlowingBubbles | 29-09-18 | 21:45

G*dT, inderdaad zorg voor een goede conditie, leer schieten als Ans Mac Mootry, wet de klewang;-)
*CcMed*

kapitein oosterlng | 30-09-18 | 01:13

Het geweldmonopolie ligt bij de staat.
Je mag jezelf wel verdedigen, tot op zekere hoogte, daar zijn regels voor. Onder andere welke wapens je mag gebruiken, geen steek- of vuurwapens, geen koevoet, geen ploertendoder, geen gummiknuppel voor particulieren, geen pepperspray, geen boksbeugel, ....
Er blijft weinig over dan op vechtsporten gaan.
Ik heb een katapult en een mooie ruwe edelstenenverzameling in huis... die combinatie zal ook wel niet mogen.

kleurdoosje | 30-09-18 | 05:47

Ze hebben die Tyfuszooi Zelf hier heen binnen gehaald en gestemd voor ook op .
Nou veel succes met de kolerebende dan ook maar .
Daaaaaaaaaaaaaaaag Hoooooooooooor.

liegende lippen | 29-09-18 | 21:39

Een van de problemen is dat de politietop politiek benoemd wordt en niet op kennis en ervaring. En geleid door de politieke waan van de dag zetten ze in op de verkeerde prioriteiten en lopen hun eigen mensen in de weg terwijl ze een partijprogramma moeten uitvoeren.
En dan krijg je dus de situatie dat de politie van de politiek geen Salafistische moskeeën in de gaten mag houden en dat de door het opgelegde diversiteitsbeleid aangenomen onbetrouwbare Marokkanen alle onderzoeken lekken aan diegene die in de gaten worden gehouden.
Je kan wel een goede politie hebben, maar dan moet de politiek er zich niet mee bemoeien.

Osdorpertje | 29-09-18 | 21:38 | 2

Al die salafistische moskeeën moeten op 1 dag en op hetzelfde tijdstip - door onze mariniers en commando's, eventueel aangevuld door de marechaussee - doorzocht worden op wapens. Waarom niet door de politie? - hoor ik u vragen - . 1e hebben we niet zoveel politie en 2e. zit de 5e colonne óók daar. In het leger ook, maar veel minder.
Kijk dàn ben je eindelijk goed bezig. Dàn laat je zien dat dit Nederland is en niet toegestaan wordt dat er nòg meer jihad tegen ons gevoerd wordt. Want die jihad is al 20 jaar bezig....
En iedereen die in een moskee zit waar wapens zijn gevonden, vastzetten. Allemaal.
Kan niet, mag niet, want 'de regeltjes'? Wat is nou belangrijker, de 'regeltjes en wetjes' of de veiligheid van de bevolking!!

Lupuslupus | 29-09-18 | 21:53

Hardgrondig eens.

letopuwzaak | 29-09-18 | 22:45

Dit fenomeen noemden ze vroeger nog gewoon oorlog

MaxiCosi24 | 29-09-18 | 21:36

Er wordt gewoon gespeeld met onze veiligheid. Het is toch totaal van de pot gerukt dat wanneer er tenminste 2000 ! rechercheurs nodig zijn om dit land op orde te krijgen er door minister Grappenjas er slechts 171 ?worden verstrekt. Stapelgek zijn ze geworden in dit land. Maar daar heb je uiteraard alleen een VVD of CDA of D66 voor nodig en er wordt nog op gestemd ook? Moet je toch wel behoorlijk gewetensloos zijn en geen ruk om de veiligheid van gewone mensen geven. Mogelijk willen dit soort kiezers de radicale islamisering nog wat versnellen nu jihadisten ook al verdienen uit de drugshandel? Wat voor mensen zijn dat die op een VVD of CDA of D66 stemmen? Onwetend en dom? Of negerende laffe wegkijkers?

Jan, Leiden | 29-09-18 | 21:33 | 11

Jan, Leiden | 29-09-18 | 22:08
Ik doe dit al zolang als ik hier woon, en dat was nog in de tijd van het monster Janmaat. Geen gesoft, ik wil weten waar ik het over heb.
Ben zelf voor de duvel niet bang, maar voor mijn kinderen hou ik mijn hart vast. Inmiddels weten ook zij dat het een andere wereld is.

Eric Newby | 29-09-18 | 22:41

@ericNewby. Heel verstandig! Dat zouden meer mensen moeten doen, al zou je zeggen dat ze dagelijks via sites als GS een virtuele tour kunnen krijgen, door de wereld die voor anderen dagelijkse realiteit is.

Goed dat u tegenwicht biedt aan de ex schoonfamilie met deze levenslessen.
@Jan, Leiden. Het is inderdaad gekkenwerk en spelen met vuur. Voelt niet fijn.

letopuwzaak | 29-09-18 | 22:51

letopuwzaak | 29-09-18 | 22:51
Virtueel werkt niet. Je moet echt zelf die hakenkruisen, antisemitische leuzen op de muren en de puinhopen zien, en ruiken.
Het is er altijd een teringbende, al gaat er elke dag een schoonmaakploeg doorheen, itt een normale blanke buurt.
Mag wat kosten, kennelijk.
Mijn voormalige schoonfamilie weigert erheen te gaan, die realiteit vinden ze nergens voor nodig.

Eric Newby | 29-09-18 | 23:21
▼ 8 antwoorden verborgen

"Bonusvideo. 100 kilo kunstmest BOEM"
Dat is speculatie en niet gebaseerd op de feiten. Oefenen zou kunnen maar dan is het op overschot van wild zoals reeën, hertjes en wilde zwijnen.

"Bonusvideo. 100 kilo kunstmest BOEM"
Vind effect wel meevallen. Zag geen vuurbol omhoog gaan. Weinig spectaculair. Plus het feit dat 100kg aan kunstmest echt niet zomaar ontploft. Daarvoor is wel meer nodig mag ik aannemen.
Mocht dat niet het geval zijn dan zijn er heel wat wietkwekers die ook de lucht invliegen want wietplantjes zijn in het begin echt stikstofvreters.

ProAsfalt | 29-09-18 | 21:24 | 6

Zelden reaguursels gezien waar het stempel "ik weet echt nergens iets vanaf" zo stevig op gedrukt is.

Draak van de Kempen | 29-09-18 | 21:45

@ProAsfalt
Als u het filmpje helemaal bekeken hebt ziet u de 3 mannen door de krater heen rennen, die naar mijn inschatting een meter of 5 diep en 20 meter in doorsnee is. Als dit al de impact is op een stuk land, wat voor schade zou eenzelfde bom dan kunnen aanrichten in een busje, inrijdend op een menigte. Lijkt mij verschrikkelijk, met al die stukken rondvliegend busje..

Binkoo | 29-09-18 | 21:52

ProAsfalt | 29-09-18 | 21:24
Haal het kruit uit de huls van een patroon (bijv. 50 cal) en leg het op een papiertje en steek het in de brand. Effect : poef en een beetje rook
Laat de patroon intact (= gesloten ruimte) en schiet hem af. Effect : luide knal en afhankelijk van het type patroon verwoestend effect.......

Draak van de Kempen | 29-09-18 | 21:45
PA zijn leegt zijn onderbuik..........
Binkoo | 29-09-18 | 21:52
Exact dat.....

Muchnadt | 29-09-18 | 22:20
▼ 3 antwoorden verborgen

Die Jappenkampen in Amerika tijdens WO II waren zo’n gek idee nog niet.

ja,diedus! | 29-09-18 | 21:22 | 1

Toevallig zit ik nu de documentaire van WO2 van Ken Burns, "the War", op Netflix te kijken.
En wat wil het geval? Zelfs jeugd dat opgesloten zit in die jappenkampen wil zich bij de US defensie aanmelden om te laten zien wat ze waard zijn, want ik citeer: "dit land HEEFT ONS ZOVEEL GEGEVEN"

Een groter contrast met nu kun je haast niet vinden.

Draak van de Kempen | 29-09-18 | 21:48

Samenvatting stuk Feynman: modelleer de AIVD naar de FSB, laat hen het politieapparaat besturen en flikker ongeveer 50% van de ministerie-van-justitie-netflixambtenaren op straat. Wat de FSB overigens ook doet, is (potentiële) terroristen preventief neutraliseren. Dat scheelt een hoop werk achteraf. Minder administratie en meer efficientie.

Boerkablaffer | 29-09-18 | 21:15 | 10

WijnVlekWrijver | 29-09-18 | 22:29

Ik ben niet zo van de complottheorieen maar er zijn echt keiharde aanwijzingen dat de FSB achter de appartementen aanslagen zaten. Er zijn namelijk maar liefst twee FSB agenten gepakt met specifieke explosieven die ten eerste geen kunstmest huis tuin en keuken bommen waren en ten tweede een kenmerk hadden van de Russische overheid. Dit was een groot iets maar tussentijds consolideerde Poetin de macht en nam de media over. Of het echt waar is? Ik acht het verre van onmogelijk. De aanwijzingen zijn wel heel ondubbelzinnig. Geen 9/11 bullshit. Of andere gestoorde complottheorieen. De werkelijke waarheid zullen we nooit weten.

De Koreaanse Slet | 29-09-18 | 22:52

DKS heeft wel een punt met die aanslagen op appartementen. Meerdere aanwijzingen dat Putin er achter zat.

Rest In Privacy | 29-09-18 | 22:58

@De Koreaanse Slet. Ik acht een mogenheid als Rusland zeker in staat tot hetgeen u beweerd. De USA kan kan er overigens ook wat van, maar daar ging het even niet over.

Dat neemt niet weg dat ik er niet zo zeker van ben dat Poetin zo'n volledige controle heeft over de diverse FSB factions, als dat zijn PR de wereld graag wil doen geloven.

WijnVlekWrijver | 29-09-18 | 23:09
▼ 7 antwoorden verborgen

Een passioneel bericht van Geert Wilders op twitter:

"Het loopt totaal uit de hand. Terroristen, baardmannen, islamisering, open grenzen. Een overheid die zijn verantwoordelijkheid niet neemt en ons allemaal in gevaar brengt. Niemand wil een burgeroorlog. Ik ook niet. Maar vroeg of laat komt de bevolking in opstand."

En hij heeft gelijk, godverdomme. Werk aan de winkel dus. Ga met iedereen in gesprek. Je familie, vrienden en je collega's. Overtuig ze dat ze op de PVV moeten stemmen. We moeten echt ingrijpen, anders zijn we dit mooie land straks echt kwijt.

Padjepejer | 29-09-18 | 21:12 | 2

Zie mijn comment hieronder.

ja,diedus! | 29-09-18 | 21:13

Als er een aanslag wordt gepleegd in Nederland, dan is de kans dat de Nederlandse bevolking op één of meer manieren wraak gaat nemen steeds reeëler. Onze slagroomruggengraatpremier zal als eerste vanuit zijn bunker roepen dat wij met méér zijn, maar hij zal er dan ook snel achter komen dat hij niet langer geaccepteerd wordt als leider van ons land.

Boerkablaffer | 29-09-18 | 21:24

Het is een plan , een invasie. Allemaal jonge vechtlustige mannen in de soldatenleeftijd stromen binnen. Af en toe aan het oefenen zoals vandaag in Duitsland waar een 19 jarige Afghaanse asielzoeker instak op mensen die van het mooie weer genieten op een terras. Wen er maar aan , of bewapen u. Dit is een aanvalsplan die voor ons, de inwoners van Nederland en de landen in €uropa slecht gaat aflopen. Wie dit niet ziet is de nieuwe naïeve jood 2.0 Mooier kan ik het er niet van maken , helaas.

ja,diedus! | 29-09-18 | 21:10 | 6

Draak van de Kempen Als u zo een vraag stelt moet u zich vooral niet gaan bewapenen. Dat is onverantwoord in uw situatie.

ja,diedus! | 29-09-18 | 21:25

Draak van de Kempen: zaken als een kruisboog, pijl en boog, bijl, honkbalknuppel, jachtmes et etc mag je in bezit hebben (en zijn ook vrijelijk te koop) mits je er maar niet mee op straat loopt te zwaaien.

HaatbaardKnipper | 29-09-18 | 21:27

@HaatbaardKnipper Dat heeft de gemiddelde polderjongen sowieso al thuis liggen dus dat mag geen naam hebben. Volgens mij wordt er met dit soort comments heel wat anders bedoeld, en m.i. is dat grootspraak.
Al ben ik sowieso aanhanger van het idee dat je je huis moet kunnen verdedigen tegen invasievolk, is het volgens mij zo simpel niet. Je kunt een wapenvergunning krijgen als je lang lid bent van een schietclub, en dan mag je niks natuurlijk. Alle andere zaken zijn illegaal en alleen paupers hebben zulke connecties, mensen met normale banen niet.

Draak van de Kempen | 29-09-18 | 21:53
▼ 3 antwoorden verborgen

Veel mensen zijn gewoon naïef en dom.

lacucaracha | 29-09-18 | 21:58

Er moet iets in het water zitten in Hamburg

Jacktheflipper | 29-09-18 | 22:46
▼ 3 antwoorden verborgen

In vele landen zijn politieagenten de favoriete kop van Jut voor moppentappers. Meestal zijn die politie-moppen uit het leven gegrepen. Vergeleken met Europa is de situatie in de VS helemaal krankjorum. De Amerikaanse politie is trigger-happy uit puur zelfbehoud. Elke politieagent in de VS is permanent op zijn of haar hoede om niet onverhoeds neergeknald te worden. In de VS en in Europa is de samenwerking tussen de politie / recherche en de geheime diensten niet optimaal. In de landen achter het inmiddels opgeheven 'IJzeren Gordijn' is de samenwerking tussen politie / recherche en de geheime diensten veel beter op elkaar afgestemd. De Russische FSB (vroeger: KGB) recruteert al generaties lang de knapste koppen van Rusland voor haar gelederen. Poetin is een typische patriot die geschoold is in de KGB. Op dit moment kunnen we gerust stellen, dat hij geen intellectuele evenknie tegenover zich heeft in de VS en de EU-landen. Dankzij de denkkracht van de Russische geheime diensten en de goede samenwerking met de gewone politie / recherche is het met de veiligheid voor Ivan met de pet in de Russische metropolen (Petersburg 5 miljoen, Moskou 12 miljoen inwoners) veel beter gesteld dan in metropolen als Parijs, Brussel, Londen en de Amerikaanse agglomeraties. Iedereen die daaraan twijfelde, kon het met eigen ogen beoordelen tijdens de wereldkampioenschappen voetbal. De Russische FSB is het patriottische instituut bij uitstek, dat met raad en daad waakt over Russia First. Zo'n patriottisch instituut (gevuld met de knapste koppen) ontbreekt in de landen van West Europa en de VS. Er bestaat hier geen overhead, geen vooruitziende blik. In plaats daarvan hollen 400 recherche-mensen van het ene incident naar het andere, zonder zelfs nog tijd te vinden om de gebeurtenissen achteraf in perspectief te duiden.

Eeuwig..Op..Vakantie | 29-09-18 | 20:58 | 16

Eeuwig.. Op.. Vakantie | 29-09-18 | 21:36
Verschil is alleen dat die islamieten hun oorsprong hebben in Europa.

lacucaracha | 29-09-18 | 21:49

Eeuwig.. Op.. Vakantie | 29-09-18 | 21:38
Zoals gewoonlijk gewoon de waarheid. Moet je thuis ook eens proberen.

Ongeblustekalk | 29-09-18 | 22:15

De op hun hoede zijn van de politie in de USA heeft puur te maken met die enorme hoeveelheden wapens in dat land

Jacktheflipper | 29-09-18 | 22:50
▼ 13 antwoorden verborgen

Ik las vorige week ook ergens dat Nederland een paradijs is voor doorrijden na een ongeval. Maar liefst 46000 keer het afgelopen jaar.
Anarchie.
www.hartvannederland.nl/nieuws/2018/d...

Is dit nog nieuws? | 29-09-18 | 20:58

De Islam put Nederland uit, trekt het compleet leeg.

Mark_D_NL | 29-09-18 | 20:52 | 2

Migratie uit Afrika en Midden-Oosten in het algemeen.

lacucaracha | 29-09-18 | 20:55

Parasieten gedrag!.
(kan die @OM?)

Rest In Privacy | 29-09-18 | 22:16

blijkbaar wou een deel van ons land D66 rechters, zijn we mooi klaar mee

Generaalspruit | 29-09-18 | 20:51 | 1

Worden die gewoon niet aangedragen door het kliekje van de rechterlijke macht?

mortgage_freeman | 29-09-18 | 20:55

Spijker en kop

bananabanana | 29-09-18 | 20:50

De Koreaanse Slet, Nederland staat NOG niet op de lijst ,omdat de uitkeringen hier toren hoog zijn . Per maand gaan hier miljoenen de grens over, naar de islamitische landen . Ze zijn bang om die kwijt te raken . Dus, Wordt Wakker!

brandewijntje | 29-09-18 | 20:50 | 17

Ommezwaai | 29-09-18 | 22:57

Zegt het trutje zonder enige onderbouwing. Wat moet ik met dat soort reaguursels? Snap je echt niet wat ik schrijf?

De Koreaanse Slet | 29-09-18 | 23:09

De Koreaanse Slet | 29-09-18 | 23:06
De 2 minuten regel. Smerig van lichaam en geest.

Ongeblustekalk | 29-09-18 | 23:18

De Koreaanse Slet | 29-09-18 | 22:23
Jij een jood? Kan het niet geloven, maar goed: sjabbat sjalom nu het nog ff kan.

Eric Newby | 29-09-18 | 23:28
▼ 14 antwoorden verborgen

Wat duidelijk is dat het moslimgebeuren ontzettend veel geld kost - naast dure beveiliging zijn we veel geld kwijt voor de migranten die naar Nederland komen.
Ze krijgen gratis een ingerichte woning, extra zorg, extra aandacht plus een uitkering.
Ze hebben het nergens zo goed als in Nederland - dit verdienen we niet.

sociaal_econoom | 29-09-18 | 20:48 | 2

betalen we niet 57 miljard per jaar, of te wel een kleine 18% van het BNP, enkel en alleen voor de uitkeringen? Diversiteit is niet gratis kan ik je vertellen.

mortgage_freeman | 29-09-18 | 20:52

Ik las ergens in een andere tegel van je dat migranten juist goed is voor de economie. Wat is het nou?

Wasbakplasser | 29-09-18 | 21:19

"Hier zie je hoe makkelijk het is voor idioten de politie bezig te houden en uit te putten. "

Hoeveel opsporingsambtenaren zullen hun tijd verdoen hebben in die 'zaak' van Ayatholla_Buttbanger?

JI-HAAT | 29-09-18 | 20:48 | 2

Vraag me af of het trouwens een sommatie was. In dat geval zal GS uiteindelijk wel de bewuste gegevens moeten afstaan. Sterkte, heer Buttbanger.

Graaisnaaiert | 29-09-18 | 23:55

Heeft iemand Ayatolla_Buttbanger nog gezien op GS sinds bekend is dat hij gezocht wordt? Ik heb niet alles gelezen, en heb hem niet gezien en maak me een beetje zorgen. Misschien is hij erg geschrokken en houdt hij een low profile, lijkt me logisch. Sterkte Ayatholla_Butthanger, steunbetuiging voor Vvmu. Sterkte GS met standhouden!
#jesuisayatholla_butthanger.

kleurdoosje | 30-09-18 | 01:52

Dit is het begin nog maar. Nu weet het tuig van de riggel, hoe de politie te werk gaat. Dus, jammer, maar we stonden erbij en keken er naar.!

brandewijntje | 29-09-18 | 20:44

Ondertussen in Heemstede,

Christelijke basisschool stopt met onmiddellijke ingang met kledingbeleid en bied excuus aan hoofddoekdragende sollicitante nadat vader en Hogeschool Leiden de discriminatiekaart trekken
www.haarlemsdagblad.nl/haarlem-eo/sch...

AntonJensen | 29-09-18 | 20:44 | 9

@ja,diedus! | 29-09-18 | 21:03 Nee, die christelijke basisschool is gewoon zo slap als een washandje. De moslima had nog naar het College Gelijke Behandeling kunnen gaan en daarna ook nog eens naar de rechter. Misschien dat er dan ingebonden moet worden door de school. Zo snel die moslima accepteren voor de klas is gewoon zwak te noemen.

Jostifiel | 29-09-18 | 21:17

@ja,diedus! | 29-09-18 | 21:01:
.
Goeie. Zou je ook als Baruch Cohen met een keppeltje op stage kunnen lopen op een ISlamitische school. Ben heel benieuwd.

Graaisnaaiert | 29-09-18 | 23:53

Deugzin 2018: ,,We hebben geen recht gedaan aan de identiteit van de stagiaire.’’

AntonJensen | 30-09-18 | 02:15
▼ 6 antwoorden verborgen

@ole guapa | 29-09-18 | 20:17
???

Laat_je_likken | 29-09-18 | 20:40

Het is misschien wat grof gezegd voor de gemiddelde GL-er, maar het begint erop te lijken dat niet alle Sargentiniers willen deugen.

BlowingBubbles | 29-09-18 | 20:38

Ik denk dat m'n moeder m'n vader gaat opblazen, gezien de hoeveelheid kunstmest in de schuur.

HoerieHarry | 29-09-18 | 20:38 | 1

Als het maar niet via de uitlaatpijp is.

Rest In Privacy | 29-09-18 | 22:07

Politie wil alles maar normale vacatures / normaal salaris ho maar. Zo'n baan leek mij wel wat maar laatst rond gevraagd met een aardige CV of ze een ITer konden gebruiken op master niveau maar daar was niets voor open. Online rond gekeken en stonden alleen wat trieste mbo openingen om een peanut salarisje te kunnen verantwoorden. Een goede, kundige digitaal rechercheur of onderzoeker voor 6 - 7 duizend de maand bruto willen ze niet betalen. Logisch dat de politie totaal faalt op digitaal terrein en dit soort zaken nauwelijks kan opsporen.

In Hong Kong verdien ik voor de lokale overheid 4 keer zo veel als de Nederlandse overheid mij wil voorschotelen ( 6 figures ). Daar is ook een stuk meer respect voor mensen in de techniek en wetenschappen i.p.v. een overbetaalde manager voor elke 5 mensen. Zit hier nog steeds gegoten. Ga daar eens wat aan doen en dan komen mensen van zelf weer terug naar Nederland.

StarFox | 29-09-18 | 20:32 | 7

@De Koreaanse Slet De overheid van Hong Kong is nog niet de CCP, de communistische partij die de rest van China aanstuurt. Als StarFox echter binnen een afdeling werkt dat aangestuurd wordt door de CCP, dan verdient hij wat mij betreft een flinke ondervraging van de AIVD/MIVD bij terugkomst in Nederland.

Jostifiel | 29-09-18 | 21:24

Jostifiel | 29-09-18 | 21:24

Eventjes buiten dat. Het is opvallend dat veel reaguurders "werken" voor vijandige mogendheden. Je kan niet én voor de Russen werken én patriot zijn. Zo werkt het niet.

De Koreaanse Slet | 29-09-18 | 21:53

Help even. CCP is hier de Chinese Communisische Partij? Eens dit ker met DKS, de Chinezen zijn alles behalve onze vrienden, te lang hebben sommigen gedacht dat het wel mee zou vallen maar ze zijn een portie geopolitiek bezig, daar kan Poetin nog een punt aan zuigen...

Graaisnaaiert | 29-09-18 | 23:51
▼ 4 antwoorden verborgen

Een dag geen gevaar gelopen, is een dag niet geleefd.
Vind de variant met lachen toch nèt iets comfortabeler.

Jackanders | 29-09-18 | 20:30

Politici moeten nu eindelijk eens begrijpen dat je terrorisme niet met het strafrecht, maar met het oorlogsrecht moet aanpakken. Wat betekent dat je iedereen die zich associeert met terrorisme of jihadisme levenslang krijgsgevangene moet kunnen maken en levenslang op 'suicide-watch' moet kunnen zetten. Niet als straf, maar om terroristen tegen zichzelf en de samenleving tegen hen te beschermen. Want het is oorlog, geen misdrijf waar we het hier over hebben.

Zolang de politici in het sprookjesbos blijven wonen, en geen oorlogsrecht op terroristen loslaten, is het een kwestie van tijd tot de grote knal komt en ohohoh, wat zullen ze geschokt en verbijsterd op twitter schrijven vanuit hun sprookjesbos. En niemand zal ze dan geloven.

tipo | 29-09-18 | 20:30 | 3

Misschien wordt er gewoon bewust chaos in Europa gezaaid, al die vluchtelingen op zoek naar een beter leven, daarvan wordt toch in het algemeen van vermoed dat daar heel veel fout volk tussen zit.

mortgage_freeman | 29-09-18 | 20:38

tipo, je hebt volkomen gelijk. Oorlogsrecht toepassen, want we zijn gewoon in oorlog met ze. Alleen zien vele Medelanders dat niet.
Voor mijn agrarische kennissen maak ik vaak een agrarische vergelijking:
In Nederland worden vele agrarische producten verbouwd. Mais, boerenkool, aardappelen, graan enzo. Deze producten worden dagelijks aangevallen door nare beestjes: wormpjes, luizen, rupsen, kevertjes enzo. Om deze aanvallen te pareren, hebben wij een aantal defensiemechanismen voorhanden. Herplanten, omploegen, verdelgingsmiddelen, feromonen. Nu is er opeens een nieuwe bedreiging: sprinkhanen. In de agrarische wereld zou direct alles op alles worden gezet om deze nieuwe indringer te lijf te gaan.
Helaas, zo niet in de echte mensenwereld. Nee, we gaan kijken of we met oude bestrijdingsmiddelen (lees huidige wetgeving) de nieuwe plaag (salafistische mosliminvasie) kunnen ataqueren. Als we er in de landbouw niks aan doen wordt alles door de sprinkhanen opgevreten. In de mensenwereld laten we het gewoon toe en blijven noodzakelijke wetsaanpassingen achterwege.

Alco-de-Holist | 29-09-18 | 21:02

@Alco-de-Holist | 29-09-18 | 21:02
Je vergelijking gaat mank, sprinkhanen schieten niet met AK47's en blazen zichzelf plus boerenkool niet op ;-).

Binkoo | 29-09-18 | 21:36

Conclusie: Politiek en justitie faalt op alle fronten qua, in ieder geval, prioriteitsstelling en preventie.

devil13 | 29-09-18 | 20:26 | 2

Regeren is vooruitzien.

lacucaracha | 29-09-18 | 20:28

Politiek faalt niet zozeer.. het volk faalt. Het interesseert de massa geen flikker wie er aan het roer staat. Een beetje roeptoeteren op facebook en daar houdt het mee op.

BakkerHenk | 29-09-18 | 21:03

Die wegkijk NOS is een groot probleem.

BosrandDirk | 29-09-18 | 20:22 | 2

NOS nieuws moet je gewoon zien als die oude Infomercials van vroeger ; een beetje waarheid, mengen met een beetje onzin, maar vooral ervoor zorgen dat het allemaal goed klinkt zodat er een boodschap gepushed kan worden. Zo werken kranten ook trouwens.

mortgage_freeman | 29-09-18 | 20:27

De NOS gooit een feelgoodsausje over nieuwsberichten.

lacucaracha | 29-09-18 | 20:29

Nederland staat ondanks Wilders niet echt op de kaart bij jihadisten. Frankrijk en Groot-Brittannië wel want dat gedoe met Syrië en Irak en de kunstmatige grenzen die ze daar maakte wat als vernedering werd gezien door moslims. Tel daar bij op dat we hele goede veiligheidsdiensten hebben. Maar we hebben wel het probleem dat we een rechtsstaat zijn en dat onze veiligheidsdiensten gelimiteerde mogelijkheden hebben. Schuimbekken dat moslims moeten oprotten draagt in ieder geval niet mee aan de oplossing. Geradicaliseerde mensen of ze nu nazi of jihadist zijn zijn moeilijk in een open vrije liberale democratie te bestrijden. Deze mensen hebben ook rechten. Vrijheid is mooi maar het kost ook wat.

De Koreaanse Slet | 29-09-18 | 20:20 | 29

Kuifje-in-Afrika | 29-09-18 | 22:30

Ik ken de pauperwijken in Brussel ook hoor. Ging er wel eens doorheen. Het is gewoon onjuist dat het oorlogszones zijn. Probleemwijken ja zeker. Maar dat is bijvoorbeeld de Bijlmer ook en daar heb je nagenoeg geen moslims.

De Koreaanse Slet | 29-09-18 | 22:41

Loop er maar eens doorheen met een moslim. Die kan je precies vertellen wat er aan de hand is. Of met een moderne, Arabische vrouw, zonder hoofddoek en in een korte rok. Zit je na 5 minuten al in een vechtpartij. Is mij tenminste een keer overkomen.

Rest In Privacy | 29-09-18 | 22:51
▼ 26 antwoorden verborgen

Van Guerrilla-Baard-Strijders kan je alleen winnen door de "Shoot to Kill" strategie toe te passen. Daarnaast het dubbele paspoort afschaffen. Helaas zal dit pas veel aanslagen gebeuren.

Musset | 29-09-18 | 20:19 | 2

Het afschaffen van het dubbele paspoort is ook gewoon symboolpolitiek. Het gaat degenen die een aanslag op islamitische gronden willen plegen echt niet tegenhouden.

Bytemaster | 29-09-18 | 20:31

Is zo. Maar het is een begin om het onaantrekkelijk te maken voor hen die hier niets te zoeken hebben. En daarbij, van het één komt het ander om het proces aan te scherpen. Rem op gezinsherenigig, uitkeringen, woonruimte enz. enz.

Musset | 29-09-18 | 20:57

Baardmannen opgepakt, volgens sommige bronnen. Fout. Ze hebben maar één baardmans opgepakt. Dat was niet zo moeilijk want hij kon niet zo hard meer lopen. En behalve van zijn leeftijd en zijn stramme benen had hij ook last van zijn lange rode mantel en zijn staf.

Nivelleermarionet | 29-09-18 | 20:18

Misschijn zitten we wel in de run-up naar een aanslag. Welke plek in Nederland zal mogelijk wereldberoemd worden? Ramptoerisme zou de lokale economien zoals Lelystad, Stadskanaal, Purmerend wel een impuls geven.

mortgage_freeman | 29-09-18 | 20:10 | 11

@Padjepejer | 29-09-18 | 20:25
Er moet ingegrepen worden op internationaal niveau, dit zijn naschokken van EU beleid.

lacucaracha | 29-09-18 | 20:36

@Padjepejer Ik geef niet op. Ik heb een hamer en ben niet bang hem te gebruiken zeg maar. Maar het zijn gewoon krachten beyond our control. Ik durf te wedden dat als er een aanslag komt er alleen maar nóg meer ruimte aan de islam wordt gegeven. Mensen zijn inderdaad bang denk ik tegenwoordig. Niet voor de moslims maar voor elkaar en hoe we elkaar afrekenen op mate van deugen. Kijk naar hoe de wereld zich ontwikkelt. Politiek incorrect zijn staat op het punt van uitsterven.

knutsel_ | 29-09-18 | 20:36

Madurodam?

eentweehuppekee | 29-09-18 | 21:56
▼ 8 antwoorden verborgen

“Als de kat van huis is”... wie moet in dit verhaal de kat voorstellen?

Soefkoet | 29-09-18 | 20:10 | 1

De kat dat zijn wij, jammer dat we alleen permanent van huis zijn.

mortgage_freeman | 29-09-18 | 20:13

Toch eens nadenken over een mooie voorraadkelder vol met 12-10-18, want als het 'tijd' is jezelf te moeten verdedigen tegen de Mo's, zitten die 400 ambtenaren van de popo al met de rest van die vazalen van onze Roverheid in het buitenland..........
Mooie boem geeft dat spul!

slipsniffer | 29-09-18 | 20:08 | 1

Ach,69-0-0 is ook prima mits het npk is

miko | 29-09-18 | 20:26

Ok maar wst moet ik dan straks stemmen voor een effectieve aanpak van al dit gespuis ? Wie gaat er echt wat aan doen ?

Lebowski72 | 29-09-18 | 20:08 | 3

Oorzaak moet aangepakt worden dat is de EU.

lacucaracha | 29-09-18 | 20:09

Orban.

tipo | 29-09-18 | 20:09

Niemand. We zijn al verloren, maar te weinig realiseren zich het.

mortgage_freeman | 29-09-18 | 20:11

Gewoon lekker door laten rommelen.

Super Vaagstra | 29-09-18 | 20:06 | 1

Grenzen openlaten, migratiebeleid ongewijzigd laten de komende jaren en heel hard met vingers in de oren lalalaaaa krijsen.

lacucaracha | 29-09-18 | 20:08

Ik denk niet dat het nog lang duurt voordat er een grote aanslag plaats gaat vinden in Nederland.

Wasbakplasser | 29-09-18 | 20:00 | 4

Dat gevoel bekroop mij onlangs ook, geen grapje. Maar goed, laten we niet vergeten dat als het gebeurt het niks met de islam te maken heeft.

mortgage_freeman | 29-09-18 | 20:04

En als het gebeurt, zal links blijven geloven dat het de schuld is van de kaboutertjes.

Padjepejer | 29-09-18 | 20:05

Dat zou bijzonder ondankbaar zijn.

lacucaracha | 29-09-18 | 20:06
▼ 1 antwoord verborgen

Altijd leuk voor de buhne. 7 moslims opgepakt door 400 man. 5 hadden een handvuurwapen en bij eentje hebben ze een zootje zakken koeienstront gevonden
Mooi hoor. Altijd leuk als je zo het plebs kan laten zien dat de veiligheidsdiensten er bovenop zitten en dat er zeer bekwame mensen werken.Met dit spannende verhaal kun je elke dag wel 1000 moslims oppaken in Nederland dus wat is er nieuw.
Allemaal poppenkast en het zal een paar centen gekost hebben.
Ik denk dat alle 7 opgepakte moslims volgende week al weer op vrije voeten zijn. We zullen het horen, hoop ik.

beau van rtl | 29-09-18 | 20:00 | 1

Ik hoop van niet.

Zongenieter | 29-09-18 | 21:54

Die gasten kunnen levens gevaarlijk zijn, zie b.v. Cleanskin (2012). "De politie heeft zeven mannen aangehouden die worden verdacht van het beramen van een grote terroristische aanslag in Nederland. Bij de actie waren zo'n vierhonderd mensen betrokken." Het filmpje op de Telegraaf was daarentegen belachlijk, alsof ze speciaal op eBay een mobile met laag resolutie camera hadden gebruikt om beelden te maken. Met VIERHONDERD man naar een arrestatie, neem dan fatsoenlijke camera's mee. Als niemand beter zou weten was het een Hollywood film crew om het draaiboek en sript etc, nauwgelet uit te voeren.

rmstock | 29-09-18 | 19:59

Eeeh, er zijn geen 400 rechercheurs ingezet... verder vind ik er niet veel van omdat ik een schurft hekel heb aan stukjes die je pas kan begrijpen als je op linkjes klikt. Een beetje schrijver geeft zelf de context.

Ggroengras | 29-09-18 | 19:59 | 1

Ja, mee eens. Linkjes zijn een zwaktebod. Geef kort en bondig weer wat je wilt zeggen.

Rest In Privacy | 29-09-18 | 21:54

In Duitsland is de pakkans veel hoger en wordt er per euro politiekosten veel beter gescoord. Waarom nemen we dat model niet over? 1 adviseur en dan, Hoppa, de bezem erdoor!

maarten1959 | 29-09-18 | 19:58 | 1

We kunnen Duitsland ook vragen om ons te annexeren?

BigKnor | 29-09-18 | 21:16

Baardmannen opgepakt!

Rest In Privacy | 29-09-18 | 19:57

'Moskeeën besparen samenleving jaarlijks 150 miljoen' (2009)
www.nu.nl/algemeen/1935117/moskeeen-b...

Ben zeer benieuwd tot hoe hoog dat bedrag inmiddels jaarlijks is opgelopen.

Prof. D.A.H. Vintik | 29-09-18 | 19:56 | 2

Dat ze die zorg verlenen aan hun eigen groep staat er dan weer niet bij.

miko | 29-09-18 | 20:10

Hoe groot is het totale berag dat deze doelgroep ontvangt die door de samenleving wordt opgehoest? Pas dan zegt die 150 miljoen mij iets. Het feit dat dat dan weer nergens wordt genoemd zegt al voldoende me dunkt.

Kukooo1 | 30-09-18 | 00:12

Hilarisch, dus toch moeselmannan die op boswachter schoten.
Wat wéér een K dag voor de genuanceerde (lees dromers) onder ons.

57 popo om 1 islamietje op te pakken, dat kan volgens mij efficiënter.

MarcS | 29-09-18 | 19:56

Als ik dit alles in ogenschouw neem, en net op het journaal Turken in Keulen “wij sterven voor Turkije” zie krijsen, dan kan ik alleen maar de conclusie trekken dat wij Europeanen zelfmoord aan het plegen zijn. En ook dat er maar één oplossing is en dat is massale remigratie van moslims. Allemaal. We moeten van deze vijfde colonne af. Voor het definitief te laat is.

Bigi Bana Boy | 29-09-18 | 19:55 | 11

"en net op het journaal Turken in Keulen “wij sterven voor Turkije” zie krijsen"
.
Ik zou zeggen, niet dreigen maar doen. I call their bluff. Gewoon lekker doodgaan, prik ik er wel een houten kaasprikkertje met de turkse vlag op. Zij hun zin, en wij ook.

Graaisnaaiert | 29-09-18 | 23:11

@binkoo. Ik herinner me documantaires over Zuid Afrika uit de jaren 80. Allemaal blanke mafketels die ze lieten zien. En kijk eens hoe dat land er nu voor staat? Nu het doel is bereikt heeft de MSM geen behoefte meer om over dit land iets in het nieuws te brengen.

Kukooo1 | 30-09-18 | 00:04

Bigi Bana Boy
Ze hebben het bijna goed. Beter is: "wij sterven in Turkije". So close.

Deksmaat | 30-09-18 | 11:26
▼ 8 antwoorden verborgen

Dit wordt lachuh de komende tijd. Krijg iedere dag weer gelijk.

Mark_D_NL | 29-09-18 | 19:53 | 2

Jij niet alleen he ....

MarcS | 29-09-18 | 19:59

Ik wacht op de inbreng van Mark R.

BlowingBubbles | 29-09-18 | 20:27

En velen zullen komen.

rein9576 | 29-09-18 | 19:52

Heerlijk die vrijheid zonder grenzen.

lacucaracha | 29-09-18 | 19:51

Gewoon vvd blijven stemmen, sheeple, dan komt het goed met de bv Nederland. De burger kan de typhus krijgen.

Analia von Solmsch | 29-09-18 | 19:49

Vooral op de huidige coalitie vertegenwoordigd in Rutte 3 blijven stemmen! En ook vooral heel hard blijven geloven dat iedereen die hier wat van vindt en van mening is dat de boel eens aangepakt moet worden een populist is, slaap lekker!

De Ana(a)list | 29-09-18 | 19:48

Ik zou eens naar wat toespraken van Mr. GBJ Hiltermann luisteren.

RenHoek | 29-09-18 | 19:48

Ja, die straffen mogen wel wat omhoog. In Marokko krijgen dit soort gasten minimaal 10 jaar, inclusief lijfstraffen.

Rest In Privacy | 29-09-18 | 19:47 | 12

Maar zwaarder straffen is een goed idee. Syriëgangers minimaal 8 jaar opsluiten.

Rest In Privacy | 29-09-18 | 20:44

Kuifje-in-Afrika | 29-09-18 | 20:44
8 jaar voor landverraad?

miko | 29-09-18 | 22:00

Zoiets ja. Of 10 jaar, ook goed. Niet te soft willen zijn.

Rest In Privacy | 29-09-18 | 22:52
▼ 9 antwoorden verborgen

Andere optie is om strafmaat te vermenigvuldigen met omgekeerde (1/x) pakkans.

OverdaanDerOnderheid | 29-09-18 | 19:46

Das een dikke boem jonguh.......

Laat_je_likken | 29-09-18 | 19:44 | 3

Ben benieuwd wie jou, met jouw creativiteit en intellect, vanavond gaat likken?

ole guapa | 29-09-18 | 20:17

Ole guapa je moeder.... En wat weet u over mijn intellect?

Laat_je_likken | 29-09-18 | 20:38

Eerst ff je reet wassen, want je vriend vind tarrels in zijn baard niet zo lekker. Het valt trouwens wel op, dat er de laatste tijd zoveel travo,s worden opgepakt, die nog steeds in hun zomerjurkje rondlopen.

Mars020 | 30-09-18 | 13:58
-weggejorist-
Oepsie1234 | 29-09-18 | 19:44 | 2

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie
Online Casino | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen