achtergrond

Geenstijl

Media zijn soms WEL de vijand van het volk

Weerbericht: vandaag vallen in het hele land kleffe spetters van op zichzelf fappende journalisten, omdat 300 Amerikaanse kranten in hun hoofdredactioneel tegen Trump schrijven dat media niet de vijand van het volk zijn. Lol.

Ideetje van de Boston Globe en natuurlijk doen honderden couranten mee, tot grote instemming van de media in Gidslandje Nederland. De MSM zijn wel de vijand van Trump, dus dat wordt weer de hele dag borstklopperij over hoe stoer ze zich tegen The Donald laten gelden en hoe belangrijk ze zijn en hoe belangrijk het is dat ze POTUS tegen het licht van de vrije pers houden. Prima. Helemaal goed. Trump is inderdaad een leugenaar, en een hele brutale bovendien. En journalisten in een vrij land zijn inderdaad not the enemy of the people. Maar de MSM-berichtgeving over Trump is al twee, drie jaar volkomen ontspoord, ongeloofwaardig en verbeten, zowel in de VS als in Nederland

Dat het doorgaans serieus te nemen RTL Nieuws hun volkomen Trump deranged correspondent Erik Mouthaan nog niet teruggefloten (of vervangen) hebben, is echt een smet op hun nieuwsvoorziening. De rooie vlekken in Eva's Ji-nek toen Geert Dales haar op haar dagelijkse Twamp-bashing wees, spraken boekdelen over de venijnige vooringenomenheid van het meisje met de Clintonfoto's op de schoorsteenmantel. De NOS heeft een onnodig lange longread gemaakt over de hoofdredactioneeltjes. Tegen de Staatsomroep zegt een of andere Amerikaanse hoofdredacteur dat er nooit een president was die zoiets deed en die heeft zijn feiten dus niet op orde, want Nixon deed het ook. Alleen gebruikte die een halve eeuw terug een telefoon om dat standpunt door te bellen, en gebruikt Trump zijn telefoon om het op Twitter te gooien. Best begrijpelijk soms, want er wordt ook enorm veel bullshit over hem verspreid.

Outrageous, vicious and distorted reporting. Dat is hoe Nixon zou omschrijven wat de MSM over Trump schrijven. Nixon was a crook.  Trump is een loose cannon. En dat de macht zich ergert aan de media, boeit niet. Dat hoort zo. Dat móet. Dat het vólk zich daarentegen ergert aan de media en zich er kwaad op maakt, dat is zorgelijk. Maar dat is wat er aan de hand is, en de media hebben daar zelf een hele stevige hand in gehad.

Al jarenlang is geen enkele reguliere nieuwsbron te vertrouwen in hun berichtgeving over de Amerikaanse president. Of het nou NYT, CNN, NOS, Eva Jinek of Erik Mouthaan is. Allemaal zijn ze openlijk vooringenomen, unaniem in hun veroordeling van Trump, blind voor zijn acties die goed uitpakken en onwillig om te verkennen waar zijn beleid tot gunstige uitkomsten zou kunnen leiden. Daarin zijn ze wel degelijk een vijand van het volk, dat eenzijdig en oneerlijk wordt voorgelicht over Trump en zo zelf geen gebalanceerd beeld over de Amerikaanse president kan vormen. Hij kan en moet alleen maar slecht zijn, volgens de MSM, en zijn aanhangers zijn ook allemaal domme eikels, rednecks, egoïsten, nationalisten en/of racisten.

Gevolg: zolang Erik Mouthaan ons over Amerika vertelt, is RTL Nieuws ongeloofwaardig als nieuwsbron over Trump. Omdat Jinek na een interview met Clinton nog net niet het schaamhaar van de vrouw tussen haar tanden uit moet plukken, is haar talkshowtafel ongeloofwaardig als duider van Trump en zolang Eppo Blur tot Koortsaanval bij Nieuwsuur de telex uit Washington beheert, is de NPO ongeloofwaardig als reportagemaker.

Dat vijandige sfeertje, daar zijn de media zelf medeschuldig aan. Ze zijn in de val gelopen die blufmachine & aartsleugenaar Donald Trump soms ook tot zo'n frisse opschudding maakt: zijn verkiezing dwong iedereen om kleur te bekennen, ook de media. En nu zien heel veel mensen met eigen ogen hoe vooringenomen, subjectief, selectief, venijnig en zelfs hysterisch individuele journalisten en hun organisaties (kunnen) zijn. Alle geloofwaardigheid is ondergraven en nu staan de macht en een grote volksmassa eensgezind aan dezelfde kant - geen wenselijke situatie in een democratie. Het volk zou de macht moeten wantrouwen, niet de media. Arrogante hoofdredactioneeltjes over de eigen importantie (hoi Hans Nijenhuis, alleen al die zelfvoldane foto wekt irritatie) gaan dat vertrouwen echt niet herstellen, het zal alleen maar averechts werken.

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Trump op COLLEGE TOUR

maar dan zonder twan huis of hoe heet die miserabele acteur

@Spartacus | 10-09-23 | 16:45 | 184 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.