Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

De hunkering naar het heldere kwaad

Hoi Eva Jinek

Ze gaan weer lekker in policor medialand hè? Amper is de Trumpstorm van vorige week gaan liggen, of we hebben weer een week #Blokhef over eigenlijk bijna niks.

Vvd-broodtrommel Stef Blok merkte een paar dingen op over de multiculture samenleving en failed state Suriname, en de hooivorkhorde is nu alweer dagenlang met fakkels door de sociale & mainstream media aan het stampvoeten. Met heel veel poeha zijn ze allemaal weer tegen "racisme" op plekken waar het eigenlijk helemaal niet te vinden is, ditmaal met MinBuZa Blok als veilige vijand voor hun volkswoede. 

Stef fucking Blok. Het enige wat je die lijzige muisgrijze ambtenaar kunt verwijten, is dat ie een beetje te zelfvoldaan overkomt, maar ja: dat geldt voor de hele vvd. En niemand die hem vraagt wat ie nou eigenlijk precies bedoelde, terwijl de minister schielijk zijn woorden terug nam en de ophef betreurde. Uit politieke lafheid om zijn woorden toe te lichten, omdat de moderne politicus zo hard gemediatrained is dat ie zelf ook niet meer weet waar ie nou eigenlijk in gelooft, maar vooral omdat er met wilde hordes deugmensen die zijn kop op het hakblok willen nou eenmaal toch geen normaal gesprek te voeren is. Die zijn niet nieuwsgierig, die ruiken bloed - en natuurlijk sociale karmapunten in hun strijd tegen het Oprukkende Fascisme dat ze overal zien & vrezen.

Wat los je op met het aftreden van Stef Blok? Racisme? De problemen van de multiculturele samenleving? De groeiende weerzin tegen migratie uit voornamelijk moslimlanden? Als Blok optieft, verschijnen er dan overal magische regenboogzebrapaden die moskeeën, homobars, synagoges, bordelen, shoarmatenten en Pegidaclubhuizen met elkaar verbinden, waar iedereen zingend overheen danst terwijl ze nakend proosten met bier & wijn boven multiculturele smeltpotjes vol vreemde portiekluchtjes die ineens naar mirre en wierook rieken?

Nee. Niets. Niets los je op. En zeker niet het "racisme" van Stef Blok dat ze eerst zelf bedacht hebben. 

Wat zijn ze toch ongelofelijk de weg kwijt met hun allen, die mediahoofden, televisieduiders & social justice schrijvertjes. Zij die het altijd met zoveel afkeer over wij/zij-denken hebben, vormen zelf de nogal massale lynch mob die een stoefende vvd'er willen opknopen voor niets anders dan een paar zinnetjes brallerige borrelpraat over een onderwerp waar ze zich inhoudelijk niet aan willen wagen omdat ze dan moeten toegeven dat de man best wel een punt heeft. Bovendien, als je de multikul bespreekbaar maakt, stel je het open voor kritiek en dan kon het hele kaartenhuis van de goedertierenheid wel eens met verbazend veel donderend geraas in elkaar donderen.

Dus wat doen ze dan? Proxy-oorlogjes voeren. Kijk eens hoe Eppo Snor van Bontebal tranen met tuiten twittert over Hoe Gekleurd We Er Weer Op Staan in Het Buitenland om wat Stef Blok gezegd heeft. Arthur van Amerongen denkt dat Flippo Hops van Noordzeekwal het type 'even een appel meebrengen voor de meester' is die zélf bij zijn Amerikaanse journovriendjes in de spiegelbeeldbubbels van NYT en Washington Post heeft geklikt over die vreselijke nare ministermeneer die zomaar de multikul in twijfel trekt, zonder dat de omroepambtenaar van Nieuwzuur ondertussen ook maar een greintje nieuwsgierigheid probeert te betrachten over de inhoud van de uitspraken van Blok. Fout is het, en fout zal hij het duiden.

Social

Als godbetert de campagnemakers van de vvd, die koffiekarretjes en hebbedingetjes in de kleur oranje bedenken, het werk van journalisten met nuchtere duiding moeten gaan overnemen, hoe ver is het einde dan zoek? En ook deze Mark Thiessen voelt zich kennelijk sociaal of moreel verplicht om 'ik vind racisme ook heel erg'-disclaimers te plaatsen, dus ook bij hem geen verdere verdieping over het kille feit dat heel veel mensen - en steeds meer, zo lijkt het - de multiculturele samenleving als een farce en een faal beschouwen. We leven niet mét elkaar, we leven lángs elkaar en waar de werelden kruisen, gaat het op microniveau vaak heel goed, maar ook echt best wel vaak fout tussen culturen, geloven en ideeën.

Ook op macroniveau strijden de naoorlogse bataljons van Deug Quichotte tegen de windmolens van het heldere kwaad. Zie bijvoorbeeld hoe Wilmer Heck vandaag weer eens een volstrekt, volstrékt eenzijdige Poetinbash neerpent in NSB Haatzaaiblad (mirror) waarin iedereen die niet links van Alexander Penthouse zit met een hele dikke kwast als Extreem Rechts wordt afgeschilderd in een op dode boom gedrukt rancunegeratel dat wordt opgediend met een garnering van heel vaak 'Wilders' (zes keer) en 'Baudet' (vier keer) er aan de haren bij slepen. Stropoppen bouwen en dan zelf in de fik steken, Wilmer is er dol op.

Want dit is dus diezelfde Wilmer Heck die namens het Mediasterfhuis een (tot op heden nog steeds niet gerectificeerde) karaktermoord op Pieter Omtzigt pleegde op basis van leugens, en naar Zweden reisde om aan “rechtse media” te bewijzen dat alles koek & ei is in het land van de geperfectioneerde sociaaldemocratie. Terwijl nu zelfs de toch niet rechtse Volkskrant uitgebreid moet erkennen dat migrantenbendes een gewelddadige puinhoop van Stockholm, Göteborg en Malmö maken. “Eerst schoten ze elkaar door de knieën, nu schieten ze elkaar door het hoofd.” En dat is weer dezelfde Azijnbode waarin Loes Reijmer zonder enige ironie optekende dat er zonder GeenStijl geen seksisme op internet zou bestaan, want dit vreselijke seksistische blog heeft immers “een universum gecreëerd voor seksistische complimentjes op internet”. Loepzuiver Fake News, maar hup, daar was de hijgerige meute die massaal de hanepoot kippenpoot onder een haatmanifest kalkte toen we met een grap reageerden, omdat ze allemaal hunkeren naar dat heldere kwaad om hun dappere verzetsretoriek van Deug und Drang tegen in het geweer te brengen.

En ondertussen moeten we dan ook nog geloven dat die media fair, balanced, objectief & kritisch verslag doen van De Gebeurtenissen. Tuurlijk jongens. Kijk eens hoe fel en kattig Eva Jinek vrijdag hapte op de best wel feitelijke constatering van Geert Dales dat hullie bij #Jinek nogal van het Trump-bashen zijn:

Social

Een paar maanden terug stond Eva-die-een-foto-van-Hillary-Clinton-op-de-schoorsteenmantel-heeft nog het schaamhaar van de kille heks die geen president werd tussen haar tanden uit te plukken, maar wij moeten blijven denken dat het kakmadammetje om wier ego een uitermate oppervlakkige talkshow heen gebreid is “objectief kritisch” naar Trump kijkt. Terwijl iedereen ziet, hoort en weet dat niet alleen Jinek, maar vermoedelijk ook haar hele redactie plus 99 procent van het hele moederneukende Mediapark The Donald tot op het bot veracht. In zijn tweets & tirades zien ze immers allemaal de geruststellende bevestiging van hun eigen wereldbeeld: Trump bad, us good. En dat moet je niet gaan verwoesten met nuance of ratio, en al helemaal niet met feiten. Trump is fout, hij is president omdat foute mensen op hem gestemd hebben, en als die domme Amerikanen nou gewoon op Hillary hadden gestemd dan was er al lang wereldvrede geweest.

Nou Eva. Eelco. Loes. Wilmer. Al die ontelbare Blokbusters, Trumpbashers & Baudetvrezers uit Mediapark & (Digitale) Deugbubbels. Met je gemaakte verontwaardiging, je vingerwijsfascisme en je moralistische lynch mobs. Weet je wat het is. Dankzij het internet, dankzij sociale media, en dankzij jullie totale onvermogen om gewoon toe te geven dat je volkomen gekleurd, vooringenomen en niet zelden agressief in je standpunten & verslaggeving staat. Steeds meer mensen zijn jullie, Jullie Soort Mensen en jullie collectieve, institutionele (kranten! NPO! Cultuursector!) gepolariseer tegen dingen die je niet zint spuug- en spuugzat.

Bijna helemaal niemand is vóór fascisme, vóór racisme en vóór nazi's. Het is goedkoop, lui en makkelijk om daar als collectief naoorlogs verzet luidkeels tégen te zijn, zeker omdat het in de praktijk betekent dat je het steeds moet zoeken op plekken waar het niet is. Heel veel mensen zijn wel vóór eerlijkheid, ratio en feiten - óók over de Moeilijke Onderwerpen zoals migratie, de islam en de multi-parallelle samenleving.

Maar ja. Dan ben je dus al heel snel aan het voorsorteren op een Erkenbrandmerk als 'racist' door Jullie Soort Mensen, omdat jelui het verdommen om het onderscheid te bewaken tussen "jullie ideeën deugen niet, en wel hierom" en "jullie deugen niet". Terwijl dat het verschil is tussen duiding & debat, en haat. Dus wie zijn hier nou de werkelijke haatzaaiers?

De ooit loodzware beschuldiging "racist" heeft met de dag minder betekenis. Nog even en het is een geuzennaam. Wil je echt dat hek van die dam halen?

Reaguursels

Inloggen

Prachtig stuk van Rossem, complimenten. Zet precies uiteen hoe ik het voel en ervaar. Hulde!

MoltisantiBeer | 23-07-18 | 06:39

meervrijheid.nl/?pagina=1172
Marcel Roele - De emotiepolitiek van idealisten
Goede site om in de vakantietijd wat uurtjes aan te besteden.
Uitstekend stukje van Van Rossem, zoals eerder gezegd: om in te lijsten

Rest In Privacy | 22-07-18 | 23:50

Een goed verhaal van Rossem.
Als ik niet zo kort van stof zou zijn had ik het zelf willen schrijven.

Jan Dribbel | 22-07-18 | 23:21

Deze post van Van Rossum is een parel aan tekst en de reaguurders schrijven ook een heleboel pareltjes. Toch zal de mainstream media nooit iets van deze pareltjes overnemen of zelfs maar citeren. Het enige wat zij brengen is hun eigen nieuws voor zover passend in hun zienswijze. Als ze iets citeren is het altijd van verrie weg, nooit iets van hier.

DitjaarkrijgikAOW | 22-07-18 | 22:20

Wellicht lukt het “Van Rossum” om, via zijn netwerk, een uitnodiging te arrangeren om bij die blonde fluitmuis eens te gaan oreren. Dit dan gezamenlijk met 1-3 finest reaguurders om op deze wijze dat gehele linkse NPO rattehol figuurlijk uit te roken en ze zo feitelijk K.O. te lullen, zodanig dat ze voor weken aan het zuurstof moeten. Doet IBC’s bier en jutezakken met noten klaarzetten naast fauteuil met driepunts gordel.

Rest In Privacy | 22-07-18 | 21:41

Goed stuk.. jammer dat de mensen waar het over gaat en die het zouden moeten lezen, het nooit zullen lezen of begrijpen. Kijk naar de geschiedenis voor de uitkomst van deze geschiedkundige herhaling..

Ton8695 | 22-07-18 | 21:18

Uitstekend stuk Bart.

De tegenbeweging bestaat al: www.proudboysusa.com

Humstruks | 22-07-18 | 20:36 | 1

De link doet het als je de www weglaat. Maar ze bieden ook POYB T-shirts aan . . .

DitjaarkrijgikAOW | 22-07-18 | 22:24

Goed stuk, maar alles wijst er al jaren op dat de multiculturele waanzin beleidsprioriteit nummer 1 is en iedere dag iets agressiever wordt doorgedrukt. Deze situatie gaat niet veranderen tenzij er in Nederland en de andere links-doorgerotte EU-landen een serieuze machtswissel komt. Daarvoor is echter het besef van het merendeel van de natiestaatbevolkingen nodig, dat hun, oftewel onze westerse beschaving met vernietiging wordt bedreigd. Helaas ligt dat merendeel al sinds 11 september 2001 te snurken of kijkt de andere kant op. Wat heeft het schrijven van stukken op een dwarsliggersblog dan voor zin?

De Vrijlansier | 22-07-18 | 17:44 | 2

Migratie/vluchtelingen zijn een verdienmodel om onze (ter dood veroodeelde) economie nog even aan te jagen. Het volgende verdienmodel is een Europese burgeroorlog.

Ton8695 | 22-07-18 | 21:21

Zeer juist, het is een verdienmodel, en een lucratief verdienmodel bovendien. Follow the money, en je komt uit bij de partijen die Ons deze polocor nonsense aanpraten. They take the money, you take the blaim.

De Briemusketier | 23-07-18 | 00:15

Laatste info: Het signalement, had niemand verwacht...
Sinds zaterdagochtend zijn twintig rechercheurs onder leiding van het Openbaar Ministerie ’onafgebroken’ bezig met het misdrijf in de Herman Bavinckstraat. Het signalement van de vermoedelijke verdachte luidt: ’een man van rond de 20 jaar met een donker getint uiterlijk, een donkere hoodie aan en fietsend op een donkerkleurige fiets.’

Fietsketting
Kort nadat de jonge vrouw rond half zes haar eigen fiets voor de flat op slot zette werd ze aangevallen. Ze is nog niet aanspreekbaar. Geruchten in de wijk zeggen dat zij in bedwang is gehouden met een fietsketting.

Kwetsnat | 22-07-18 | 17:18 | 1

Je zit verkeerd

Zwizalletju | 22-07-18 | 18:01

Wat is het toch decennialang een fantastisch verdien- en waardenmodel geweest voor die links politieke deugers. Iedereen de maat mogen nemen en/of verketteren. Met dank aan de "Goede Media". Niet alleen in NL, maar eigenlijk overal in de westerse wereld. Maar gelukkig internet ontmaskert en de mensen in de straat worden dagelijks geconfronteerd met de negatieve uitkomsten van het deugbeleid van de notoire leugenaars, faal-idealisten en fantasten. Dit verandert van een veenbrand in een vuurtornado. Het is tijd om een Quisling-index - en -bestand op te bouwen.

zimmerschwanz | 22-07-18 | 17:03

Blok had zich een hoop gedoe kunnen besparen als hij van te voren zijn uitspraken had voorgelegd aan de meningpolitie van het mediapark en de overige zelfbenoemde censuurcommisies van de mainstreammedia in dit land. Alles is bij deze lieden immers al waterdicht afgehandeld, in termen van goed en fout. Een telefoontje volstaat en je weet meteen als gekozen politicus waar je aan toe bent. Hoe moeilijk kan het zijn?
Ondertussen vraag ik me af op wiens bevel de msm en npo het zo eens zijn, en wie dit circus van voorgeprogrammeerde atomagisch gegenereerde meningen heeft bedacht. Er is veel geld tegenaan gegooid om de media gelijk te schakelen en constant en structureel een eenzijdig debiel en voor de Natie nadelig propagandapraatje naar Demense te roeptoeteren compleet met een sanctiemogelijkheid voor diegenen die uit de meningenpas lopen. De natte droom van joseph goebbels zeg maar.

De Briemusketier | 22-07-18 | 16:38 | 1

Eerst Hedy d'Ancona, daarna weet ik niet en nu Lilian Ploumen?

Kan het zijn dat Blok zijn optreden zorgvuldig heeft voorbereid en precies getimed heeft zo vlak voor de vakantie, en deze reacties ook had verwacht, en excuses maken al had ingepland, doch zijn boodschap blijft duidelijk hangen? Hoe meer ophef, hoe meer invloed toch?

Twee Jeetjes | 22-07-18 | 22:31

De enigste aan de desk, die eerlijk omhooggeklommen is was de paaldanseres, niet te hopen voor Jinek is dat de baby die zij gaat baren hetzelfde kapsel krijgt als Donald Trump. Waarschijnlijk is het een kruising van Jort, Freek, Abram, en vele anderen die ze gebruikt heeft om als domblondje de vervanger te worden van Jeroen Pauw, helaas voor haar is hij journaalstiek objectiever.

Goedverdoemme | 22-07-18 | 16:15 | 1

Ik vraag mij af of Jinek na haar zwangerschapsverlof nog terugkomt op de buis. Kirsten Verdel heeft al een derde koter geworpen en zie je ook niet meer.

Twee Jeetjes | 22-07-18 | 22:33

Jinek, Pauw en van Niewekerke hebben bij de publieke omroep een gezamenlijk doel, namelijk de instandhouding van de politiek correcte doctrine. Zij zijn de zedenmeesters van de gedachten van de generatie uit 68 die de schaapjes op het rechte pad moeten houden. Hier past nog maar 1 remedie, namelijk niet meer kijken naar de staatsomroep en zelf het nieuws bij elkaar scharrelen.

therealbraindump | 22-07-18 | 15:57 | 1

Daarom kijk ik BRT, nieuws zonder die politiek correcte doctrine = policor doc.

Brabant hier | 22-07-18 | 16:36

Wat is eigenlijk het motief van de NPO en MSM voor het Trump bashen? Want je zou zeggen, als realistisch mens, dat wat wij, in Nederland, van Trump vinden geen spátje invloed kan uitoefenen op de man en zijn beleid. Niet in de verste verte of het eest rooskleurig te verzinnen scenario heeft het ook maar enig nut om het Nederlandse publiek op te stoken tegen Trump. Dus waarom dan al die moeite? Het lijkt me dat ze het gewoon doen omdat het kan. Een makkeoijk doelwit. Dat al die azijnspuiterij, al dat gepolariseer en geklier gewoon gedaan word om een handvol NPO'ers en een paar handenvol kijkers te bedienen van dat wat in hun wereldbeeld past. Van vermaak. En vanzelfsprekend gewoon lekker meehuilen met de wolven in het bos. Want zo'n Jinek. dat valt me toch wel erg tegen van haar. Zo jong en dan al zo bevooroordeeld. Dat getuigt niet van een brede visie of de wil om andere, afwijkende, ideeën te omarmen. Best zorgelijk. En alleen maar mogelijk als je in een bubble leeft en functioneert. En dat is nog veel zorgelijker. Zonder zelfreinigend en zelflerend vermorgen van mensen en organisaties ga je rap in een intellectuele neerwaartse spiraal. Dat laat de NPO ook heel goed zien. Hoe dan ook ben ik best benieuwd naar de diepere achtergrond van het Trump bashen.

Het heeft geen invloed op Trump.
Het heeft geen invloed op Amerika.
Het heeft geen invloed op internationale politiek.
Het heeft geen invloed op nationale politiek.
Het heeft werkelijk geen énkel nut.

Ik begrijp er derhalve geen bal van. Heel veel energie en geld besteden aan iets waarvan iedere brugklasser kan begrijpen dat het vol-ko-men nutteloos is. Dat vind ik op zn zachtst gezegd vreemd.

Dutchbeaurouge | 22-07-18 | 15:49 | 2

Zo proberen ze Demense ook al vijftig jaar wijs te maken dat je zuinig moet zijn met water. In Nederland. Het is het inslijten van bedieningsknoppen bij Demense door partijen die er belang bij hebben. Als je Demense kan aanpraten dat Het Water in Nederland opraakt kan je ze ook andere zaken als Multikul en 50% en meer belasting betalen. Het maakt deel uit van een exploitatieplan, en het werkt, zo blijkt uit bv de contante stroom aan hysterische zaken die vanuit 020 op Demense wordt losgelaten.

De Briemusketier | 22-07-18 | 16:45

@brie Hmmm wat lol

GerMonster | 22-07-18 | 18:11

Zeer sterk stuk Van Rossem! Hoeft weinig aan toegevoegd te worden. De linkse deugkerk is aan de verliezende hand, en ze weten het..

Batavi Magistralis | 22-07-18 | 15:18 | 1

Npo en Msm is hersenspoeling en indoctrinatie met een winstoogmerk als doel. Na hersenspoeling en indoctrinatie is het lekker belastingpoet vangen voor tal van vage clubjes bij wie het geld letterlijk naar binnen stroomt. Daar wordt een mooi verhaal voor opgehangen (windowdressing) en daar krijgen Demense een fijn gevoel van. Win win dus, maar ozo schadelijk en Samenleving fnuikend op de lange termijn.
Niet voor niets worden feminieme waarden als "gevoel"naar voren getrokken en masculine waarden als ratio negatief belicht bij npo en msm. Rationele Mense zijn moeilijker te bedonderen en op te lichten, en daar wordt in EploitatieLand niemand wijzer van.

De Briemusketier | 22-07-18 | 16:56

Een van de beste rants ooit. Dank.

Zwizalletju | 22-07-18 | 15:04

Wat een kerel trouwens die Trump.
Overal schijt aan.
Scheldt FBI en zijn eigen justitiedepartement weer huid vol op Twitter vandaag.
Dat hernieuwde ''vertrouwen'' in zijn eigen diensten was weer van korte duur.
''Congratulations to @JudicialWatch and @TomFitton on being successful in getting the Carter Page FISA documents. As usual they are ridiculously heavily redacted but confirm with little doubt that the Department of “Justice” and FBI misled the courts. Witch Hunt Rigged, a Scam!''
twitter.com/realDonaldTrump/status/10...

pga | 22-07-18 | 14:30 | 1

Vertaald naar NL proporties .
Rutte twittert:

'Felicitaties aan Geenstijl over het succesvol zijn bij het verkrijgen van de Cartera Page FISA-documenten via de wet openbaarheid bestuur.Zoals gebruikelijk zijn ze belachelijk zwaar geredigeerd, maar bevestigen met weinig twijfel dat het ministerie van "Justitie"(LOL ,die aanhalingstekens van Trump,pga) en de federale recherche de rechtbanken misleid hebben. Een opgezette heksenjacht,een zwendel!

Never a dull day met deze POTUS

pga | 22-07-18 | 14:39

Ik geloof er geen donder van, dat onze Oostelijke Mede-Europeanen zo onbeschaafd zijn, dat ze in het algemeen allochtonen in elkaar slaan. Maar de onbeheerste reactie van het Oost-Eupese meiske Jinek, toen ze door Dales werd geconfronteerd met haar doorlopende vooringenomenheid, deed toch wel enige afbreuk aan mijn vertrouwen in het beschavingsniveau van de mensen uit die regio.

Janas | 22-07-18 | 14:19 | 1

U ziet het toch verkeerd denk ik. Die oost-europeanen (vrml. Polen, Czechie en Hongarije) zijn juist onze westerse beschaving aan het bewaken en verdedigen. Dat doen ze tegen al die westerse liberale, globalistische elite zoals Merkel en Macron plus hun EU vazalen die dmv ongebreidelde en ongecontroleerde immigratie onze Warden, gebruiken en vrijheid (voor vrouwen en homoseksuelen om maar iets te noemen, voor eigen belang, aan vernietigen zijn.

Lychnari | 22-07-18 | 14:36

Rant om in te lijsten. Zelfs de links was ik al mee bekend dus geen nieuwe inzichten opgedaan. Vooruit, 1 dingetje: de laatste zin: 'Wil je echt dat hek van die dam halen?' zou mogen veranderd in "Wil je echt met je soosjaale gedrag dat hek van die dam rukken?"

chicago river | 22-07-18 | 14:08

Het protest van de Aboriginals over wat Blok zei snap ik al helemáál niet! Ze zíjn toch zowat weg gevaagd? Kinderen werden tussen 1910-1970 gedwongen elders opgevoed omdat ze meer zoals de import moesten worden (the Stolen Generation worden ze ook wel genoemd):

- www.australianstogether.org.au/discov...

En nog een 'leuk' weetje; tot 1967(!) werden de Aboriginals als inheemse FAUNA gezien, niet als mensen. Laat dat even tot u doordringen.

Sjefke7807 | 22-07-18 | 14:04 | 2

Sjef, beste,
ik durf daar m'n handen niet aan te branden, want er is daar een massa onenigheid over':
-"it appears that an Australian legislative document called the “Flora and Fauna Act” may never have existed. Similarly-named Acts have existed through the years, but do not appear relevant to the claims".

En: "As with many enduring urban myths, the exact origins of this claim are difficult to establish. Much of the confusion regarding this allegation seems to have been ingrained prior to the 1967 referendum..."

Claimers en opposited worden hier ruim geciteerd,, bron: wafflesatnoon.com/aborigines-classifie...

chicago river | 22-07-18 | 14:17
-weggejorist-
Rest In Privacy | 22-07-18 | 14:32

Net als het gas wil ik ook mijn subsidie aan de publieke omroep stopzetten, waar kan dat?
Dat verkrampte politieke correcte hangt me de keel uit.

Tremor | 22-07-18 | 13:59 | 1

De komende jaren zal u via de MSM het gedachtengoed van Lilian Ploumen en Dominique van der Heijde over u heen krijgen. Zij zitten dan aan de knoppen!

Ikreaguuralzesjaar | 22-07-18 | 14:16

In plaats van Eva Jinek of Eelco Bosch van Rosenthal lezen we elkaar op de late avond voor uit een goed boek. Dan wordt de geest verkwikt in plaats van zich te laten martelen op Eva's en Eelco's procrustesbed. Na vele avondlijke uren puur genieten van de dikke pil Buddenbrooks (1901, Thomas Mann) zijn we aarzelend begonnen aan een andere klassieker: 'Quo Vadis' (1895, Henrik Sienkiewicz). Aarzelend, want deze historische roman heet 'pro-christelijk' te zijn. Maar reeds na een paar regels vielen we in opperste verbazing van onze stoel. De hoofdpersoon Petronius verwoordt zijn herhaalde teleurstelling over zijn ontmoetingen met vrouwen in de vraag: "Hebben vrouwen wel een ziel?" - Heerlijk, zo niet deugend als Henrik Sienkiewicz je bij de strot grijpt. Het blijkt ook de rode draad te zijn in het verhaal dat Sienkiewicz gaat ontvouwen: de hoofdpersoon zal een vrouw ontmoeten die niet voldoet aan die in het oude Rome benauwend vaak zich repeterende gemeenplaats van zielloosheid. Terug in NL: Stef Blok leek eerst zijn hart op de tong durven nemen, maar ontmaskerde zichzelf door zielloos gebrek aan karakter. Dat noemen we: typisch VVD. Zielloos is het de maat nemen door Eva en Eelco. Zielloos is hun bozigheid. Zielloosheid is de lucht die ze in- en uitademen. Zielloze mensen hunkeren naar echt kwaad. Daarom deze aanrader als je niet in deze poel van verderf wilt instinken: lees een goed boek.

Eeuwig..Op..Vakantie | 22-07-18 | 13:49 | 1

Leestip: "De ontscheping"(jaren 70 maar relevanter dan ooit) is ook nog wel een aardig boek. Profetisch wat betreft de gevolgen van massamigratie, gort droge humor, politiek nog minder correct dan een Cambodjaans dodenkamp. Het allerbeste moet wel zijn hoe al die linkse typetjes die hij beschrijft met de exact de argumenten die ze in het huidige migratiedebat ook hebben. O.a. de sentimentele verslaggever die emotie gebruikt om een linkse dictatuur af te dwingen. Maar ook de linkse intellectueel die heel gewicht spreekt, zichzelf retorische vragen stelt, maar toch altijd fijntjes zijn deugdelijkheid laat doorschemeren. Al deze figuren worden perfect afgefakkeld.

1337haxxor | 22-07-18 | 14:04

De grap is dat De Volkskrant in een poging de woorden van Blok te debunken te rade ging bij een aantal experts. Echter geen van deze experts zei dat Blok in zijn kritiek op de multi-culturele /-etnische maatschappij ongelijk had, enkel dat hij zich wat ongelukkig heeft uitgedrukt. Maar dat de problemen die hij schetste wel degelijk samenhingen met onvoldoende samenhang in multi-culturel/-etnische samenlevingen.
Het enige punt waarop Blok klip en klaar over werd tegengesproken is de kwalificatie van failed state voor Surimaribo. En dat is natuurlijk ook zo. Het is geen topland behorend tot de top vijf rechtstaten in de wereld, maar een failed state kun je het werkelijk niet noemen

Titaantje | 22-07-18 | 13:41 | 1

Het is eigenlijk wel een failed state. Gigantisch veel discrimnatie tussen de groepen. De helft tot 70% in armoede. Gigantische ongelijke welvaart verdeling tussen platteland en stad. Veel kinderarbeid. Desi als president. Om van de drugscriminaliteit nog maar niet te spreken. Zou toch wel zeggen dat we naar een model kijken dat niet veel voor zich heeft spreken.

1337haxxor | 22-07-18 | 14:11

Haha, "Erkenbrandmerken", een rake woordgrap. Gelukkig ging dat slechts om een studiegroepje, maar als je je er in verdiept dan zie je hoe gemakkelijk de aantijgingen met uit hun verband gerukte citaten in de media - en daarmee onder het volk - een eigen leven kunnen gaan leiden. Je moet er toch niet aan denken dat zoiets ook zou gebeuren met politieke partijen....

mozaard | 22-07-18 | 13:37

Wat ik niet snap is hoe democraten en Linkse mensen jarenlang de 'verkeerde kant' als seksisten, racisten, islamofoben, xenofoben en nazi's kunnen wegzetten, maar op verkiezingsdag wel verwachten dat het volk van de verkeerde kant plots op hun Linkse partij gaat stemmen. Bij mij werkt het in ieder geval averechts.

GroetenVanUrk | 22-07-18 | 13:32

Dales had gewoon gelijk gisteren. Jinek moet zich de ogen uit de kop schamen als ze beweert dat het alleen de gasten zijn ( die zij overigens uitnodigt ) die op Trump, losgaan. Mevrouw Jinek mag graag haar schoolkrantmeisjesmening geven over feiten en als er iemand losgaat over Trump, dat zij daar niet op gestemd heeft ( huh? Je hebt toch NL-nationaliteit en woont en werkt in NL? ) en basht vrolijk mee. prima hoor, mag, maar kom er dan voor uit en ga niet schijnheilig lopen te doen bij een tegengeluid.

Graaisnaaiert | 22-07-18 | 13:18

"Dat is niet de insteek" aldus Jinek. Jawel schat, dat is wel de insteek. Jij geeft de voorzet en dan mogen avond na avond jouw gelijkgestemde tafelgasten het inknikken en daar doe jij dan ook heel hard aan mee. En Dales is dan een gast die door de mazen van het policor net is geglipt en natuurlijk geen mening mag hebben afwijkend van de gangbare NPO norm. Die zullen we dan ook niet meer terugzien.

Basil Fawlty | 22-07-18 | 13:05 | 4

Dales is beschadigd geraakt door de NZ-lijn en ging naar 50+. Aangezien hij niets meer verwacht van de vv(d) en 50+ blijkbaar niet mag gaan meeregeren binnenkort (GL en PvdA komen er bij de volgende keer, naar mijn verwachting) mag hij dus iets roepen waar hij zelf achterstaat. Dat een politicus die niet tot de vv(d)-selectie behoort een politicus in dat programma weet te krijgen is al bijzonder genoeg.

O2Neutraal | 22-07-18 | 13:59

Weet je, ik denk dat ik zo langzamerhand de linkse wegkijk- en goedpraatreflex begin te snappen: het is een overlevingsstrategie. De enige manier om nog een beetje vertrouwen te houden in je bestuurders en je toekomst is, voor de mensen die zich die luxe kunnen permitteren, zoveel mogelijk wegkijken, wegrelativeren, het (andere dan staats))nieuws mijden en de vingers in je oren stoppen bij onwelgevallig geluid. Als ik voor mezelf praat: sinds ik de panelen hier bezoek, heb ik mijn wereldbeeld aanzienlijk zien versomberen. Inmiddels ligt ook mijn maakbaarheidssprookje aan diggelen door feiten die in de msm niet benoemd (mogen) worden en ben ik tegen wil en dank een stuk cynischer geworden – helaas is dit een onomkeerbaar proces. Eenmaal ontwaakt uit je subcomateuze toestand, kan je niet meer terug naar die comfortabele bubbel > zie hier de grote (onbewuste?) angst van well to do deugend Nederland!

2tribes | 22-07-18 | 15:32

@2tribes Welcome to the real world. It ain't pretty but at least it's the truth

GerMonster | 22-07-18 | 18:17
▼ 1 antwoord verborgen

Van Rossem is integer en eerlijk en af en toe zo'n stuk tekst lezen van hem maakt dat ik niet al mijn geloof in de media verlies. Dikke dank!

kleinvrouwke | 22-07-18 | 13:05

Van Rossum lijkt een NL versie van Paul Joseph Watson. Hulde.

Montgomery Burns | 22-07-18 | 13:02

Hoe dichter je bij het licht komt, hoe groter je schaduw wordt.

me,myself and IK | 22-07-18 | 12:58 | 2

Dank :o)

Het Licht | 22-07-18 | 13:04

Heil Lichtend Voorbeeld wijs ons het Lichtend Pad.

Pelforth | 22-07-18 | 13:13

Het is niet de hunkering naar het heldere kwaad, het is een elke dag méér potsierlijk uitgedragen behoefte om het eigen gelijk overeind te houden en zich doof te houden voor de steeds luider en valser klinkende cognitieve dissonantie. Het is een collectief gebeuren. "Ons soort mensen"herkent de angst, en gaat in koor roepen dat het kwaad, de leugen en de vernietigingsdrang buiten de eigen kring gevonden kan worden gevonden moet worden. Een decennia lang opgebouwd wereld- en mensbeeld staat op instorten. De verbetenheid van de Jineks zal almaar toenemen, men basht verbeten en ontkent met nóg meer verbetenheid te bashen. Dat is een zelf opgelegde blindheid. Als collectief besloten is dat Trump de Duivel is, dan is er vervolgens geen sprake meer van bashen, want de duivel is de duivel en dient als duivel opgevoerd te worden.

Schoorsteenveger | 22-07-18 | 12:51 | 1

Treffende analyse!

2tribes | 22-07-18 | 15:37

Niets waar ik het niet mee eens ben. Een uitstekend stuk. PUNT.

Pierre Lebon | 22-07-18 | 12:46

Van Rossem m'n complimenten. Die avond Dales bij Jinek gezien. Hij was amper uitgesproken of de aanwezigen begonnen weer te bashen. Goed en begrijpend luisteren was die avond niet voor ze weggelegd en Jinek even pissig. Inderdaad, nieuwsgierig zijn naar een andermans mening en de argumenten wegen is een vergeten eigenschap. Go on Van Rossem. Cheers!

Een vrije paling | 22-07-18 | 12:42 | 3

Ze hoorden wel wat Dales zei, maar ze verstonden het niet.

me,myself and IK | 22-07-18 | 13:01

Vraag me after of ze het wel hoorden, soms denk ik echt dat een links brein zeer sterke beschermingsmechanismes heeft. Mensen kunnen traumatische gebeurtenissen gewoon vergeten omdat de herinneringen geblokkeerd worden, waarom zou dat met linksweten Anders zijn, het gewoon niet kunnen verwerken

Bokito ergo sum | 22-07-18 | 13:21

@Bokito ergo sum
Jawel, ze hoorden het wel, maar wat hij zegt wordt verdrongen en opgeslagen in het onderbewuste. Zelfde plek als waar verdrongen traumatische ervaringen worden opgeslagen.

me,myself and IK | 22-07-18 | 13:48

And not a single fuck was given. Ik heb al jaren geleden afscheid genomen van de policor MSM.

Stijlicoon | 22-07-18 | 12:28

Nog een recente kop van de Washington Post:

It’s not wrong to compare Trump’s America to the Holocaust. Here’s why.

In een kleinere zin staat vervolgens dat dit niet bedoeld is inclusief de eind oplossing. Maar de rest vergelijken ze 1 op 1 en de toon wordt gezet met de kop. Men beseft niet dat ze zichzelf steeds ongeloofwaardiger maken, mensen prikken er steeds meer doorheen.

Geert Dales begon veelbelovend bij Jinek door niet mee te gaan in het Trump bashen om vervolgens net zo eensgezind als Eva mee te doen aan Blok neersabelen.

sprietatoom | 22-07-18 | 12:27

Van Rossen op z'n best.
Om in te lijsten. Elk woord is raak!

Amsterdamsko | 22-07-18 | 12:22 | 1

Printing

Omebert | 22-07-18 | 12:48

Sorry hoor Maar Eelco B van R is wel de laatste die van Oef serieus kan nemen. Vent ziet er uit als 56 en is nog geen 44. Bovendien trekpop van de linkse media. Echt heel sneu die man.

van Oeffelen | 22-07-18 | 12:19

Dat gezever op Steffie Blok moet nu wel onderhand stoppen. Ik begin de man bijna sympathiek te vinden, en dat kan toch ook niet de bedoeling zijn.

Pierke Smulders | 22-07-18 | 12:14

Blok moet zich doodschamen

Je excuses aanbieden aan een regering die geleid wordt door een corrupte drug dealende oorlogscrimineel. 70% onder de armoede grens, raciale spanningen door de hele jaren 80 en 90. Enorme misdaadcijfers, oh wacht, als één van de weinige landen op de planeet zijn die cijfers er vaak niet eens.....

1337haxxor | 22-07-18 | 12:08 | 3

Dit dus.

lacucaracha | 22-07-18 | 12:10

En waarvan de helft van de bevolking uit hun eigen land weg waren gevlucht zodra de onafhankelijkheid werd verklaard om massaal in een troosteloos flatje in de Bims te gaan bivakkeren een continent of twee verderop. Ook ongekend in de wereldgeschiedenis.

Om in de woorden van de grote filosoof Donald Trump te spreken, met recht een shithole country.

Graaf_van_Hogendorp | 22-07-18 | 12:14

Begrijp ook niet echt waarom, Suriname is een fail state in denk ik ALLE opzichten, een mega bende is dat land. Maar die zwartjes willen excuses, ook aan de bevolking (mag ik ff lachen, die weten niet eens dat Blok dit heeft geroepen). Maar de witte man die de waarheid spreekt, moet de bek gesnoerd worden, zo simpel is dat. Wat is het probleem, als dat ECHT zijn gedachten zouden zijn? Dan is dat simpelweg zo, en dan? Maar zo mag je NIET denken vlgs. velen.

Wienerschnitzel mit | 22-07-18 | 12:44

Eppo Snor van Bontebal was helemaal verbaasd toen er info van een jihadistische mosknee in Den Haag naar buiten kwam met het advies vrouwen ook te besnijden. Eva stelt een domme speculatieve vraag aan Ien sorry Geert Dales (Ien was 1 van de 1e polici die zei : Nederland is een de facto immigratieland geworden). Geert had moeten zeggen: dit is een speculatieve vraag, tante Bep. Als je iemand wil kielhalen doe dat dan met onderbouwde feiten, vriendelijke vriendin.
Maarten Luther had er al last van. Die Gedankenpolizei ist immer dabei. Ihre Gedanken sind nicht frei.

IndoFortuyn | 22-07-18 | 12:08

Overal op de wereld zijn geslaagde multiculturele samenlevingen.
Pieter Woerden | 22-07-18 | 11:25 | favorietblock
Er zijn een hoop multiculturele samenlevingen in de geschiedenis geweest ja. Enkelen bestaan tot op de dag van vandaag. Maar "geslaagd" zou ik ze niet noemen. Eerder dat regeringen met een multiculti "samenleving" met succes de macht hebben weten te behouden. Vaak gepaard met grof geweld jegens minderheden.

Ok als regeringen hun macht behouden kun je dat al als geslaagd beschouwen. Maar dat is niet wat onze marxistische vrienden ons decennia lang voorhouden en beloven. Er zou een grote kruisbestuiving komen van culturen en rassen. Iedereen zich vrij voelen en minderheden veilig. Kortom een land van melk en honing, regenbogen en eenhoorns.

De praktijk van multiculti blijkt iets... weerbarstiger. Er ontstaan parallele samenlevingen en culturen mengen zo goed als olie en water. Met pech botsen ze (met geweld). Ja ook de Amerikaanse samenleving botst het hard tussen culturen.

Om de macht te behouden grijpen regeringen altijd terug naar geweld. Of het nu gaat om de multiculti samenlevingen van de Assyriers, Babyloniers of Meden/Perzen, of het Romeinse. Het rijk van Charlemagne en de Habsburgers, de Ottomanen, de Russen, Chinese of Amerikaanse rijken... allen grijpen naar geweld en onderdrukking (of burgeroorlog) op enig moment in hun geschiedenis.

Dus de volgende keer dat u en uw Demofoben666 vrienden in het stemhokje staan om pro EU te stemmen, weet dat multiculti sinds de Neolithische revo altijd geleid naar geweld, dood en verderf. Zonder uitzondering. En nee de EU zal ook geen uitzondering zijn ben ik bang.

Graaf_van_Hogendorp | 22-07-18 | 12:08

Las het artikel van Van Amerongen:
"(...) ik vind dat alle culturen gelijk zijn."
Ben toen maar gestopt met lezen.

Leipniz | 22-07-18 | 12:08 | 1

En we weten dat, als het inderdaad zo is dat alle culturen gelijk zijn, kannibalisme een kwestie van smaak is.

me,myself and IK | 22-07-18 | 13:05

"Nog even een racist is een geuzennaam"?

Dat station is reeds een paar jaar geleden gepasseerd.

Statler en Waldorf | 22-07-18 | 12:07

Lekker duidelijk weer Bart. Het zijn van die dingen die we allemaal denken en vinden, maar nergens horen en lezen, behalve op GS.

XaleX_2 | 22-07-18 | 12:03

Alleen dat narcistische en incestueuze deugclubje van de NPO heeft het alleenrecht op de waarheid en verklaart zich dientengevolge telkenmale voor de camera tot de zelfbenoemde alwetende elite.

Nelis SplitBloes | 22-07-18 | 11:55

Ik ga slapen. Fijne dag medereaguurders aan de andere kant van de wereld.

Rest In Privacy | 22-07-18 | 11:44 | 1

'Truste, Gulliver, en bedankt voor "multiculturele samendrijving".

LuckyGirl | 22-07-18 | 11:48

Voegt toe aan GS woordenboek:

Geitencasanova, Deug Quichotte, Schlappschwanz, voortvluchteling, cameradelletje, multiculturele samendrijving, Verhoftand, broodtrommel.

Wat een oogst weer, I love you guys!

LuckyGirl | 22-07-18 | 11:39 | 2

En niet te vergeten de guurder die moslims "rechts-extremisten" noemde.
Die ga ik zeker onthouden.

LuckyGirl | 22-07-18 | 11:43

Jaap de Paap iis de enige die een woordenboek bijhoudt. Al jarenlang. Spaar je dus de moeite.

DrumPiet | 22-07-18 | 12:02

Het is de driehoek Mediapark-Binnenhof-Grachtengordel die zichzelf steeds krampachtiger in stand probeert te houden. Je kunt het ook zien als een carrousel waar de uitverkorenen naar believen op-en afspringen, dag-in-dag-uit, om hun winkeltjes draaiende te houden. Maar die carrousel blijft alleen maar draaien omdat wij, het volk, er steeds maar weer een slinger aan geven. Als wij het echt niet meer zouden willen, kunnen we de boel zó stopzetten.

Zenzeo | 22-07-18 | 11:36 | 2

En dat allemaalvan onze belastingcenten. Wie is nu gek?

Mart6037 | 22-07-18 | 11:43

Hopelijk snel een stoelendans

Bokito ergo sum | 22-07-18 | 11:59

De reactie van Jinek is zo ontkennend, heeft ze nou gewoon een plaat voor d'r kop of heeft ze het gewoon niet door? misschien is 10 willekeurige afleveringen van haar zelf terugkijken.

marrretje | 22-07-18 | 11:35

Al dat geroep over racisme... Is er ondertussen al wetenschappelijk aangetoond dat moslims een ras zijn? Ik snap dat SJWers, het OM en die 66-rechter dat wel vinden. Toch zou ik daar graag een stukje onderbouwing van terugzien.

Niet dat dat verder uitmaakt in de feiten-vrije discussie over de toon...

ScumbaggusMaximus | 22-07-18 | 11:34

Boeken, films, stukjes op GeenStijl; sóms zijn ze zo goed geschreven en leuk gemaakt, dat ze tot een tweede kijkbeurt uitnodigen. Waarbij tussen de regels door ruimte zit om te denken dat ook Eva Jinek het op enig moment heus wel even doorleest, al was het alleen maar omdat het moet voor haar werk en/of van haar ego. Het dichterlijk fragment over Hillary's schaamhaar moet zelfs Eva in een onbespied moment ontdooien tot een grinnik, lijkt me.

GeenStijl loopt wat dat betreft hetzelfde 'gevaar' als de lieden waarvoor ze vaak een lans trachten te breken: Weggezet worden als een stelletje domme grappenmakers, rididculiseren.. een graag gezien en makkelijk concept dat ook Youp van het Hek maar weer eens uit de motten trok in aansluiting op alle andere aanmaakblokjes (of moet ik schrijven 'afmaakblokjes'?). Lekker Blok affikken met hapklare grapjes. Het enige commentaar dat inhoudelijk nog enigszins hout sneed, was dat van Hans van Soest in het AD gisteren ("Minister Blok was dom, maar de reacties op zijn uitspraken ook"), waarvoor hulde.

dopinie | 22-07-18 | 11:32

Toch bracht Blok ook grappige reacties teweeg. Op Twitter schoten wat mensen vol in de verdediging: "Blok, kijk eens naar Nederland, dat is het perfecte voorbeeld van een goed gelukte multicult" zei een dame met kleurtje. Dus Nederland is toch wel goed? Gek, want diezelfde persoon klonk als een aanhanger van Sylvana Simons als ik door haar verleden scrolde. En al dat soort clubjes hebben bij veel mensen juist het tegenovergestelde als gevolg, denken in groepen en mensen uiteen drijven door te blijven drammen door te zeggen dat Zwarte Piet racisme is en we ons vooral heel schuldig moeten voelen over het verleden. Maar gooit iemand als Blok de knuppel in het hoenderhok dan is Nederland dus het beste wat ze is overkomen? Dan ook snel al die politieke partijen die zich op afkomst richten weg, de subsidieclubjes stopzetten en baantjes voor diversiteit weg. En stop met de emotionele chantage dat we ons vooral overal schuldig over moeten voelen. Bij de meeste groeperingen die dat soort methodes gretig toepassen gaat het om geld. Bij wet (gemaakt door de witte man!) is er in Nederland geen racisme en heeft iedereen gelijke kansen. Stop whining en pak die kans. En nee, dat komt niet aanwaaien. Ook niet bij de witte man.

memanta82 | 22-07-18 | 11:31 | 1

Samengevat: ordinair opportunisme.

Rico Tampeloerus | 22-07-18 | 12:09

Blok moet inderdaad aan alle Nederlanders zijn excuses aanbieden. En wel omdat hij permanent zijn excuses aanbiedt en zelf niet meer weet waarvoor. Wat een natte vaatdoek! De onzin van de SJW’s weerleggen heeft geen enkele zin. Zonde van de moeite.

Mijn klomp breekt | 22-07-18 | 11:29

Als Jinek de multi-culturele samenleving zo fantastisch vindt, waarom woont ze zelf dan in een roomblanke buurt? Want dat het met al die nepamsterdammers die ze aan tafel heeft zitten, die wonen allemaal in roomblanke wijken. Niemand van hen woont in een wijk als Geuzenveld, of Kanaleneiland.

martymcfly | 22-07-18 | 11:28

Dat is niet haar " insteek " .. Trump bashen, maar het is " wat de gasten zelf daarvan vinden" ....
Wil je het nog drolliger hebben ? Zeg muts ... kan het dan ook liggen aan welke gasten je uitnodigt ? Probeer es wat welsprekende lieden uit het andere kamp of durft ge dat niet?

daytripper | 22-07-18 | 11:26

Beetje kopie van shithole country imo. Kan nog niet eens iets zelf verzinnen.

Hij mag van mij best een mening hebben. Verkiezingen wijzen dan wel uit wat het wordt. Niet zo handig dat ie dat zegt in de rol die die heeft, want je lost er ook geen fuck mee op.

menage | 22-07-18 | 11:26

Jinek: "Nou, ik zit hier niet om Trump te bushen... eh bashen". Eva doet sóó haor best om met één aomerikàànse accentje te spréékùù, kraig je dit!

Zenzeo | 22-07-18 | 11:26 | 1

Ze denkt omdat ze er ooit woonde dat ze meer legitimiteit heeft dan anderen om te kunnen (ver)oordelen.

sprietatoom | 22-07-18 | 12:59

Overal op de wereld zijn geslaagde multiculturele samenlevingen. Het beste voorbeeld is misschien wel de VS. Deze bestaan uit allemaal migranten en elke Amerikaan voelt zich min of meer Amerikaan als wel wat ook zijn of haar afkomst mogen zijn. Talloze voorbeelden van min of meer geslaagde multiculture samenlevingen, al dan niet met behulp van een sterke hand van de machthebbers zijn voorhanden. Ik vraag dan ook sterk mij af van welke planeet Blok komt. Iemand die een dergelijke mening er op na houd is wat mij betreft gezakt voor zijn inburgering's cursus en had nooit op deze plaats, in deze functie mogen zitten.
Opstappen is lang niet voldoende een kritische kijk naar hoe het ooit zover is gekomen, is nog veel belangrijker.
Maar dat gebeurd toch niet. En ja van de regenten partij als de VVD kan je dit verwachten, deze volksverlakkers zeggen van alles om maar zieltjes te winnen van Wilders en die andere engerd.

Pieter Woerden | 22-07-18 | 11:25 | 17

@Pieter Woerden | 22-07-18 | 12:33 |
Och guttegut, u bent in 1998 eens in de States geweest en daarom bent u een expert. Wel, die "geslaagde Multikul" waar u zo graag over oreert is helemaal niet zo succesvol. Verre van zelfs. En zal ik u eens aan mijn oom voorstellen? De man is volbloed Oglala Lakota wiens voorouders (helaas te vergeefs) gestreden hebben voor het behoud van hun cultuur, taal, tradities en land. Hij zal u met graagte vertellen hoe goed die "Multikul" voor hen heeft uitgepakt. Ze zitten weg te kwijnen op één van de armste reservaten waar de gemiddelde levensverwachting van een man zo rond de 46-48 ligt en die van een vrouw rond 53. Vergelijkbaar met bv Afghanistan of Somalië:

- www.youtube.com/watch?v=8tEuaj4h8dw

Wat een onverdeeld succes, niet?

Sjefke7807 | 22-07-18 | 13:54

Sjefke7807 Ik heb nooit gezegd dat ik een expert ben, Ik zei dat ik in de VS ben geweest, alleen omdat Gulliver schreef dat ik nooit in de VS zou zijn geweest, dat is alles.
Wat betrekking tot de originele bevolking (de indianen), ik ben het helemaal met je eens. Het niet vermelden van de genocide door de blanken die dat de indianen hebben aangedaan is mijn fout. Desondanks is de US een land waar het merendeel van de bevolking import is, daarom is de vergelijking niet verkeerd, denk ik nog steeds.

Pieter Woerden | 22-07-18 | 15:06

Pieter Woerden | 22-07-18 | 12:33
Toch wel vreemd dat die ongelijke verdeling van welvaart, wat overigens wat minder problematisch is wanneer je land steenrijk is, keurig binnen de etnische lijntjes kleurt. En nee, dat ligt niet alleen aan "racisme", want Joden, Hindoes, Aziaten, enzovoorts presteren ondanks minderheid, immigrant of impopulair zijn aanzienlijk beter dan de negers en latino's. En ook voor hen is het niet veilig, want Chinezen en Joden werden in zowel Azië als Europa ook weer gehaat wegens hun gesegregeerde leefwijze en relatief succes. Amerikaanse Japanners werden tijdens WO2 zelfs geinterneerd als potentiële "vijand" of sympathisant met het land van oorsprong.

Minderheid zijn is gewoon een risico, gezien de menselijke natuur. Aangezien je dat laatste niet zomaar kan veranderen, en zeker niet zonder geweld of dwang, is het niet erg verstandig om moedwillig een multiculturele samenleving te creëren, i.p.v. ieder volk een eigen veilig thuis te geven waar men onder "eigen mensen" kan leven, zonder angst te worden verdrongen. En als men kiest voor emigratie er ook werkelijk naar streeft om in de samenleving naar keuze op te gaan. Je religie of je persoonlijke waarden hoef je niet op te geven, maar opzichtig "anders" zitten wezen en binnen je eigen groepje blijven klitten is meestal geen recept voor vrede en succes.

Dan heb ik toch liever dat we het mislukte experiment nu stoppen, de binnenkomers zo goed en snel mogelijk stimuleren om zich met de autochtonen te mengen, en de meest recalcitrante gevallen aansporen, desnoods met een lening of een goedkoop verhuurd stukje OG in een land naar keuze, te vertrekken. Dat lijkt me aanzienlijk beter dan het kruitvat nog wat meer te vullen en dan heel verbaasd te doen als er werkelijk geweld uitbreekt of minderheid in eigen land te worden.

Wol | 22-07-18 | 16:19
▼ 14 antwoorden verborgen

Racist wordt een geuzennaam? maak daar maar is van. Ik ben er trots op een racist genoemd te worden. Als zoon van een immigrante, met zoons die met immigranten getrouwd zijn, een lichtgetinte kleinzoon, een dochter die als migrant een buitenlander als man heeft en prachtige neefjes en nichtjes die ook een andere tint als grijs of blank hebben, maar geen van allen zijn moslim en dat komt niet omdat zij niet bereid zijn elders te shoppen, maar omdat de moslims niet willen.

Ga er maar van uit dat het niet de blanken zijn die te beroerd zijn zich met andere rassen te vermengen, vanuit de geschiedenis al niet. De moslims willen al sowieso geen vermenging en de meeste negers trouwen ook binnen hun eigen groep, ja zelfs binnen hun eigen negergroep, want andere negers moeten we niet willen met z´n allen.

Maar ik ben de racist en proud to of it.

bergsbeklimmer | 22-07-18 | 11:25 | 1

Daarom hebben ze allemaal een blonde vriendin.

menage | 22-07-18 | 11:30

Goed geschreven, van Rossem. Echt klasse, complimenten daarvoor. Als ik dat zelfvoldane en zelfingenomen gezicht van Pechtold zie, de koning van het deugvolk met zijn geacteerde verontwaardiging en zijn "kijk mij eens deugen" attitude, dat ben ik inderdaad spuug- en spuugzat. Daar zou je zo onderhand bijna letterlijk van over je nek gaan.

Motleycrew | 22-07-18 | 11:22

Ik ben voor wereldvrede! Maar ik ben dan ook veel te goed voor deze wereld...

atheïstisch stemvee | 22-07-18 | 11:22

Huh, Suriname is toch gewoon een faalstaat?

drs. P | 22-07-18 | 11:22 | 2

Nee een narcostaat.

Rest In Privacy | 22-07-18 | 11:35

Je kan er wel heel lekker eten voor weinig en dan die djogo koud Parbobier, dan voel je je wel welkom. De staat is faal maar de meeste mensen zijn heel erg vriendelijk!

Twee Jeetjes | 22-07-18 | 12:32

Volgens mij zegt ze ook nog, in het nauw gedreven, dat doe ik niet, dat zijn de mensen hier uitgenodigt aan tafel.
Wie zijn die mensen , die jezelf uitnodigt, Hillary idolaten, trump bashers.
heb jezelf niet door dat je zo vervelend bent met dat gebasht, ga maar gauw bevallen en tot nooit meer ziens.

gato | 22-07-18 | 11:18

Racist is al een geuzentitel sinds het zwartepieten gedoe.

jip_86 | 22-07-18 | 11:17

Onderbouwde kritiek hebben op Trump is nu opeens Trump bashing. Trump is onbekwaam en wordt zelfs door zijn partijgenoten bekritiseerd.
Hij ondermijnt de rechtsgang en valt zijn eigen instellingen af als het in zijn belang is. President onwaardig.
Jinek is prima interviewer. Degene die kritiek op haar hebben dan dat vanuit politieke voorkeur. Echter biedt Jinek zowel voor rechts als links spreektijd. Alleen als types als Wilders niet durven te komen dan kan je dat haar niet verwijten.

mocroGS | 22-07-18 | 11:17 | 5

Charles Groenhuijsen rechts?
Hahaha, hou eens op.
Niet eens bijna. Ook onderdeel van de hysterische policor echo chamber.

Desmoulins | 22-07-18 | 12:10

Desmoulins | 22-07-18 | 12:10

Tuurlijk, iedereen maakt in jouw complotgekke hoofd deel uit van de policore media. Het is een samenzwering, I tell you.

mocroGS | 22-07-18 | 12:37

mocroGS | 22-07-18 | 12:37 |

Dat zijn jouw woorden. Met je pathetische framing. Je hebt gewoon, weer eens, geen idee waar je het over hebt. In complotten denken is meer iets dat voorbehouden is aan jouw inferieure cultuur. Charles Groenhuijsen is niet rechts, nooit geweest ook. Ik begrijp best dat het kader links-rechts de wereld voor jou overzichtelijk maakt maar daar blijft het dan ook bij. Tering, wat ben jij een simpleton.
Wie niet wil zien dat het bij de NPO altijd dezelfde ja-knikkers zijn, liegt of is gewoon een dom stuk vreten. Ik vrees het laatste.

Desmoulins | 22-07-18 | 14:15
▼ 2 antwoorden verborgen

Het zou best kunnen dat Blok onder invloed van Trump's onconventionele houding tot het uitspreken van die mening is gekomen.
Trump verandert het politieke klimaat.

Carmelita | 22-07-18 | 11:14 | 2

Hij bouwt net zo makkelijk een muur tussen Amerika en Mexico als dat hij ze elders afbreekt.

Rest In Privacy | 22-07-18 | 11:23

Eens.
Ik ben erg blij met de houding en daden van Trump, het afbreken van de ivoren torentjes waar ze zich allemaal achter verschuilen. Genieten is het!

lanexx | 22-07-18 | 12:08

Racist is verworden tot een ordinair scheldwoord dat zijn oorspronkelijke betekenis heeft verloren en qua ernst en zwaarte gelijkgesteld kan worden met 'sukkel' of 'trut' zeggen.

gaffelbaard | 22-07-18 | 11:13 | 2

He , he , pas op , voorzichtig , effe dimme.

enorme sukkelzak | 22-07-18 | 11:46

LOL @ enorme sukkelzak.

LuckyGirl | 22-07-18 | 11:50

De VVD was en is een partij voor mensen met de hoogst ontwikkelde geestelijke armoede, en dan heb ik het niet over religie.
Alles van waarde in geld uitdrukken, en je sterk voelen als je je kunt verschuilen achter namen als Shell en Unilever, voor wat dat waard is; en zelfs als je er niets mee te maken hebt. De economie, de economie, de economie, ten bate van..........................
VVD'ers en hun volgelingen zijn de mensen die je met een kluitje leugens en een emmertje corruptie het riet in kunt sturen.
De primair niet integere partij die een soort Groen Links Light is geworden, waarbij het woord Groen voor de kleur van gif staat.
Ruggengraatloze schlappschwanzen als Blok en Rutte c.s. voortbrengt die het wel even gaan vertellen, hoe het zit.
Nee, Nederland is er een groot en rijk land mee geworden.
Want, we hebben het toch goed.............

Memek | 22-07-18 | 11:13

nl is een gevaarlijk links fascistisch land aan het worden met dito overheidsapparaat. geregiseerde groupthink en het kaltstellen van weldenkende mensen. ondertussen wordt uw geld zg herverdeeld dwz naar linkse emo onderwerpen.

2CVOcean | 22-07-18 | 11:12 | 1

Wat ik altijd ook dacht en nu zo kort mogelijk gezegd!

Ikbeneenzelfbouwer | 22-07-18 | 12:39

Suriname is wel een mislukte staat. Blok heeft daarin wel gelijk. Er is wel evolve tussen de etnische groepen maar voor geen stuiver dissolve! Ze kunnen de ambtenarensalarissen niet eens meer betalen. Ze hebben al twee jaar geen Nederlandse ambassadeur meer. De kustwacht heeft geen benzine om door dieven en moordenaars overvallen vissersboten op zee te gaan helpen. Ze kunnen niet eens een exportovereenkomst voor ananassen maken met nabijgelegen Trinidad, iets wat in de afgelopen 350 jaar nog niet is gerealiseerd. Ziekenhuispersoneel gaat staken omdat ze hun salaris niet krijgen uitbetaald. Heel de stad Paramaribo heeft nog steeds open riolering, rioolwaterzuivering kennen ze daar niet. Alle afval van de ziekenhuizen, medicijnen, pus en bloed incluis, gaat in het open riool! Er komt maar een paar uur per dag water uit de kraan. De elektriciteit valt om de paar uur uit. Grote industrieën zijn verdwenen zoals Suralco, Bruynzeel, rijstproject Wageningen, Mariënburg suiker, citruscentrale. Suriname is bankroet, hoezo geen failed state? Stef Blok heeft wel gelijk!

DitjaarkrijgikAOW | 22-07-18 | 11:11 | 4

Wie denkt crimineel Bouterse dat hij is om van Blok excuses voor het zeggen van de waarheid te eisen?

gaffelbaard | 22-07-18 | 11:33

Laat Bouterse eerst maar voor het internationaal gerechtshof verschijnen voor hij zijn mond weer open doet.

Rest In Privacy | 22-07-18 | 11:38

@Gaffelbaard, ook al geeft Blok excuses, toch moet zijn uitspraak Suriname aan het denken zetten. Het gaat het niet worden in Suriname!

DitjaarkrijgikAOW | 22-07-18 | 12:51
▼ 1 antwoord verborgen

Nee hoor, jineky jij zit trump niet te bashen. Net als een wild sexleven met een ouwe advocaat; zit t allemaal wel snor.

rattenvanger XL | 22-07-18 | 11:08 | 1

En toen ze ontslag kreeg, die advocaat, midden in een uitzending laten opbellen, hoe durft ze, stom wijf. Ohh als mijn ouder dat zien of horen, ook zo een domme kreet van haar, stop met dat mens op t.v.

gato | 22-07-18 | 11:21
-weggejorist-
Bakito | 22-07-18 | 11:07 | 8
▼ 8 antwoorden verborgen

Bij Jinek ageerde Pechtold nogal tegen het idee dat een multiculturele samenleving niet mogelijk is.
Zelf kan meneer nog niet overweg met medepolitici die wat anders denken dan hij!
Dus laat hij het niet hebben over 'samen'leven en verbinding.

Carmelita | 22-07-18 | 11:07 | 3

Na zijn jarenlange ervaring in het getho van Scheveningen weet Pechtold alles over de multiculturele samendrijving.

Rest In Privacy | 22-07-18 | 11:15

Gulliver
Oh, die ga ik onthouden.
Tijd voor een GS woordenboek.

LuckyGirl | 22-07-18 | 11:30

Het kwam spontaan in mij op Lucky maar eigenlijk is dat wel precies wat al jarenlang gebeurt in Europa. Het is geen samenleving maar een samendrijving van culturen.

Rest In Privacy | 22-07-18 | 11:42

de enige manier voor die media-gekkies om nog wat lezers te krijgen is Ophef creeeren. Elke week een nieuwe Ophef. De houdbaarheid er van is ongeveer 5-7 dagen, dan moeten ze weer iets nieuws vinden, anders lopen hun lezers/kijkers weg.
Met 'meningen' of 'opinie' of 'beleid' heeft het allemaal niets te maken, het gaat om kijkcijfers.
Voor de consumenten is het enorm vermoeiend, maar ze hebben vaak niet door hoe dit mechanisme werkt.

Dario.Maggi | 22-07-18 | 11:06 | 1

Ik vind dit wel goed gezegd!

Ik reaguur al 5 jaar | 22-07-18 | 11:20

Oeps, was bedoeld als reactie op Memek | 22-07-18 | 09:52

sarcastro | 22-07-18 | 11:06

Ha ha, toch hele gooie, Jinek moet je af en toe een Kit Kat geven!

Brabant hier | 22-07-18 | 11:23

Herhaal de leugen maar vaak genoeg, en het volk gaat het wel geloven. Een passende tactiek van de grote kreupele leermeester.

Oepsie1234 | 22-07-18 | 11:05 | 1

Ik vind dat de NOS dit ook doet. Het lijkt allemaal zo op de politiek correcte praat van Lilian Ploumen en straks ook, God betere het, Dominique van der Heijde.

DitjaarkrijgikAOW | 22-07-18 | 12:59

Het beste bewijs dat bij voorbeeld, de uitspraak over Suriname waar is, is het feit dat de halve bevolking van dat land hier in Nederland woont.

de honden blaffen... | 22-07-18 | 11:04 | 6

Suriname is een mislukte dictatuur met een bevolking die genetisch te lui is om te werken. Het enige dat Suriname er nog bovenop kan helpen is een herinvoering van de slavernij.

Rest In Privacy | 22-07-18 | 11:18

Suriname is geen failed state.
Oepsie1234 | 22-07-18 | 11:06

Tuurlijk niet, maar hoe noem je dan een land dat bestuurd wordt door een cocaïne schuivende moordenaar; een land dat er nog nooit in geslaagd is om op een fatsoenlijke manier de eigen broek op te houden, en tot op het bot corrupt is.
Misschien moet je het woord Suriname vervangen door het VVD land te noemen, dan begrijpt meteen iedereen hoe het zit. Vraag het maar aan Blokkendoos.

Memek | 22-07-18 | 11:18

Je kan er wel heel lekker eten hoor! Roti, pom, kip met rijst, bojo, bara, teloh, pitjil, kakastong, pomme citère, awara, switie bontie, pomerak, madame Jeannette (hieraan gaat de Hollander meestal dood), birambi, zuurzak, amandel, kangkong, bita wirie, sopropo, klaroen, knippa, djamoen, tajerblad, amsoi, paksoi, kwiekwie, patakka, crobia, cassave, bakabana, krab, sapakara, gujave. Njang switie!

Ikreaguuralzesjaar | 22-07-18 | 13:08
▼ 3 antwoorden verborgen

de vraag is ook waarom die appartementenkoning uit Scheveningen altijd met die vreselijke harses altijd in beeld is bij haar

langzullenweleven | 22-07-18 | 11:01 | 1

En bedankt zeg, nou krijg ik dat beeld niet meer uit m'n hoofd...

EefjeWentelteefje | 22-07-18 | 11:32

Geert Dales heeft wel gelijk, Jinek is bezwangerd door het Trump virus, dit is alweer het tweede seizoen dat zij Trump met haar linkse deskundigen avond na avond volledig afzeikt.

Goedverdoemme | 22-07-18 | 11:00 | 4

Ik vind die jinek nogal een vieze vrouw, niet alleen vanwege de lijst totaalmalloten waarmee ze in het verleden de koffer is ingedoken, zeer zeker vanwege haar linkse verknipte denkbeelden.
Erger nog is dat veel vrouwen het niet met haar eens zijn, maar het stiekem geweldig vinden dat een mooie en oh zo intelligent soortgenootje het zo ver geschopt heeft. De sneue kutjes.

Ongeblustekalk | 22-07-18 | 11:07

Ongeblustekalk | 22-07-18 | 11:07

"zeer zeker vanwege haar linkse verknipte denkbeelden."

Je bedoelt links lullen, rechts zakkenvullen. Jinek is het duidelijke voorbeeld van een salonsocialiste; financieel reeds binnen waardoor zij zich de luxe kan veroorloven er voor de hobby een linkse deugmening op na te houden. Zoals zo veel van die zogenaamd bekende Nederlanders.

miff | 22-07-18 | 11:25

Waar bij Jinek het hart van vol zit loopt de mond van over. Trump!

Ikreaguuralzesjaar | 22-07-18 | 13:10
▼ 1 antwoord verborgen

Ik maak geen geheim meer van mijn ideeën over de onhaalbaarheid van een geslaagde multiculturaliteit.

Er wordt nog wel eens (meestal op vilein vriendelijke toon) aan mij gevraagd of ik een racist ben.
Mijn antwoord is dan: ik vind van niet, maar als jij dat wel vindt, dan heb ik daar geen probleem mee.
Of, als ik balorig ben en zin heb in een beetje reuring, kijk ik hem of haar strak aan, en knik langzaam ja. De reacties zitten ergens tussen stille verbijstering en verontwaardigde woede.
Ik ben wel zo slim dat ik dat niet tegenover een groepje allochtonen doe.
Da´s mogelijk onveilig. Ik wil niet dood, en ik hou niet van pijn. En ik heb een gezin. Doodgaan voor je principes is altijd een slecht idee. Het zou achteraf zomaar kunnen dat het voor niks is geweest.

Ik denk niet dat Nederland er veel aanheeft, maar ik ben klaar met die energievretende discussies, waarvan het resultaat is dat je uitendelijk toch een "foute" figuur bent. Nu heb ik er zelf nog een beetje lol van.

Jahowiseffe | 22-07-18 | 11:00 | 2

Zijn het niet in de regel blanken die je vragen of je racist bent?

LuckyGirl | 22-07-18 | 11:27

Ik kijk hen dan altijd zéér streng aan, zeg dat ik het een hele erge en zeer ernstige aantijging vind en dat ik niet verder wil praten zonder dat men dit begrip éérst nader toelicht en héél precies definieert.... (gaan sommigen erg van zweten)

Wering | 22-07-18 | 12:24

van Rossems accurate zondag-rant

Cobalt bomb | 22-07-18 | 11:00

Goed geschreven, maar om op dat laatste in te haken: het hek is al van de dam. Geheel dankzij die eindeloze wolf-roepers van de reguliere massamedia, zowel publiek als commercieel. Inmiddels heb ik zo vaak het woord racisme horen langskomen, al dan niet i.c.m. de zondebok Trump, dat het werkelijk iedere lading verloren heeft. Je kunt slechts nog zuchten of met je ogen rollen als zo'n leeghoofd dat soort blinde, emotionele ad hominems weer als "argument" uitbraakt

En blind en doof zijn ze, horende en ziende. Het lijkt wel of policor mensen in een soort massapsychose verkeren waarbij elk probleem veroorzaakt en verergerd door hun onrealistische idealen en politiek gewoon niet (h)erkend kán worden. Alles is de schuld van Trump. Zelfs slechte infrastructuur in de VS die daar al ruim 50 jaar onder voorgaande presidenten ligt weg te rotten. Illegale migratie is zijn schuld of minstens die van de blanke boze man, want rijkdom en welvaart creëren is een zonde in hun ogen (behalve voor hen). Het feit dat jij een huis bouwt voor jezelf maakt je schuldig aan andermans dakloosheid. En als hij er iets aan probeert te doen, zelfs op dezelfde wijze als zijn voorgangers, is hij Satan of Hitler.

Simpelweg erkennen dat veel migranten uit Latijns-Amerika de gewone, armere Amerikanen uit hun banen verdringen, hun lonen omlaag trekken, hogere criminaliteitscijfers met zich meebrengen (en dan zijn Mexicanen nog een zegen in verhouding met Islamitische en Afrikaanse migranten die naar de EU komen), met Spaans als eerste taal het Engels van haar voetstuk stoten en gewone Amerikanen het terechte gevoel geven dat ze een minderheid worden in wat ze toch beschouwen als hun eigen land, het mag gewoon niet. Daarentegen was het uitroeien en marginaliseren van de oorspronkelijke Indianen weer een misdaad tegen de menselijkheid. Hoe mensen in zo'n permanente staat van cognitieve dissonantie kunnen verkeren, zonder dat ergens een greintje twijfel ontstaat, is mij een raadsel.

Ook Suriname is immers gemaakt door de Boze Blanke Man. Anders zouden er nu slechts Indianen wonen en geen negers, Indiërs, boscreolen, Javanen, Hindoes, Chinezen etcetera, die hun eigen kliekjes vormen. Het was simpelweg een taktiek van kolonisatoren om de bestaande autochtone meerderheid kapot te maken, koelies uit alle windstreken en blanke kolonisten naar hun overzeese gebieden te transporteren, en zo die groepen handig (en lekker goedkoop qua arbeid) tegen elkaar uit te spelen. Dat was inderdaad zeer fout, het land komt o.a. door die etnische politiek niet echt van de grond, nog afgezien van een dom electoraat dat een massamoordende, staatsgreepplegende drugsdealer (wat nog zijn minst slechte eigenschap is als je het mij vraagt) vrijwillg als president kiest om de economie finaal naar de knoppen te helpen. Maar nu het kolonialisme en de balkanisering omgekeerd en zonder militaire bezetting plaatsvindt moeten we het een zegening vinden? Het enige positieve aan Suriname, afgezien dat de meesten individueel best aardige mensen zijn, is de moksi keuken en voor sommigen wellicht het klimaat, natuur en ruimte. Verder is er zo weinig aantrekkelijks aan dat veel Surinamers nog liever in NL zitten, tussen de boze, racistische blanke mensen.

Als je voorzichtig suggereert dat er toch niet zoiets bestaat als een mensenrecht om in elk land te gaan wonen zonder toestemming van de autochtone bevolking, dat minderheid in eigen land worden toch even erg is als het blanken wordt aangedaan i.p.v. gekleurde mensen of Indianen, dat je om tolerantie en gelijke rechten voor mannen, vrouwen en anderen te behouden geen volk moet binnenhalen dat het gemiddelde respect voor die waarden homeopathisch verdunt, dat gescheiden levende, niet assimilerende minderheden in een land op zichzelf ironisch genoeg juist het risico op etnische spanningen, groepsvorming, conflict, burgeroorlog of genocide vergroot, dat je toch liever hebt dat immigranten zichzelf onderhouden en degenen die permanent willen blijven een ambitie moeten hebben om zich met autochtonen te vermengen, ben je een racist. Ja mensen, de waanzin is inmiddels zodanig het cirkeltje rond dat zij die rassenvermenging prefereren boven segregatie vieze vuile racisten zijn, dat u het maar weet...

Nou best, dan ben ik maar een racist. Alles liever dan een fascist of communist, die wil dicteren wat je moet denken, voelen, zeggen, doen en laten, dat je een allemansvriend moet zijn (behalve van de "vijand") en je naasten even belangrijk moet vinden als een onbekende. Een racist laat je tenminste meestal met rust en wil juist niets met je te maken hebben als je van de verkeerde "soort" bent. Ik blijf nog steeds voorstander van mensen als individu te beoordelen, als overheid binnen een land, maar als het om immigranten gaat erken ik geen enkel eenzijdig "recht" om hier of in een ander land dan je geboorteland te komen wonen, zonder instemming van je nieuwe landgenoten. En mensen die binnenkomen moeten wat betreft risico's minstens even goed of slecht zijn als het gemiddelde in het land van keuze, als het aan mij ligt. Op z'n allerminst moeten er strenge regels zijn over het erkennen van vrijheden en gelijke rechten, niet oproepen tot of dreigen met geweld, de taal spreken en zorgen dat immigranten alle kosten van migratie zelf dragen.

Wol | 22-07-18 | 11:00 | 11

Mooie post. Maar over die moksi keuken verschillen we van mening.

Carmelita | 22-07-18 | 11:37

Mooi geschreven, Wol - zoals jij eigenlijk altijd prima posts produceert. Hulde!

Wering | 22-07-18 | 12:20

Het wordt nog eens een geuzennaam, soort van "je suis racist"

JP-the-Pope | 22-07-18 | 12:34
▼ 8 antwoorden verborgen

Het zoveelste gelijk van Blok:
www.youtube.com/watch?v=s1adR7XPemo
Birmingham, de tweede stad van Engeland. Met een ¨meerderheid van minderheden¨. En hun gevaarlijke agressieve bindende overtuiging.
We gaan nog eens blij zijn met Brexit. Daarna zijn we zelf aan de beurt.
Juf Jinek zit dan allang weer in de VS. In een luxe appartement in een white ghetto. Met op de schoorsteenmantel de foto van een eng oud wijf.

squadra | 22-07-18 | 10:59

Altijd leuk, een vvd'er die zichzelf in de voet schiet. Nog leuker als dat gebeurt wanneer ze ineens even rechts uit de hoek willen komen.
Goed doordacht ook, als NL minister van bu-za je voormalige kolonie een failed state noemen. Gaat vast niemand over zeuren als je dat doet.. Prutser.
Kan je nog 100x gelijk hebben over dat land van die drugsdealende moordenaar..

noerg | 22-07-18 | 10:59

Dat verhaal in 't NRC, van Maartje Somers en Wilmer Heck, met verbazing heb ik 't zitten lezen. Ik zou de redactie van GS willen vragen, zoek eens uit wat die gesnoven hebben bij hun sessie's om tot zo'n stuk te komen. Echt, ik ben oprecht nieuwsgierig.

hotnot | 22-07-18 | 10:59

Geitencasanova, Deug Quichotte, Schlappschwanz, cameradelletje? Waar halen jullie het vandaan? Ik keur ze allemaal goed bij het scrabbelen!

Accident_Prone | 22-07-18 | 10:59 | 5

Ik vond broodtrommel ook droog.

LuckyGirl | 22-07-18 | 11:23

Prachtig tog. Gaat het hart van deze taalnazi weer harder van kloppen!

EefjeWentelteefje | 22-07-18 | 11:29

EefjeWentelteefje | 22-07-18 | 11:29
Lol

Cobalt bomb | 22-07-18 | 11:32
▼ 2 antwoorden verborgen

Goed geschreven, helder en duidelijk de spijker op de kop geslagen. De "gewone" pers zit er niet meer voor het publiek. Waar zitten ze dan voor? Neem niet weg dat een overgrote meerderheid de pers nog geloof. Hier op GS valt het nog mee, maar toch. De strijd om de (nationale en internationale) pers hun status terug te geven is nog lang niet gestreden, er is nog een lange weg te gaan. 1 Ding is zeker: The truth always comes out, every time. Every Time.

overcoat | 22-07-18 | 10:58

Zegt Jinek nu echt met droge ogen: "ik zit hier niet om Trump te bashen.'?????
Allejezus, is ze echt zo blind voor haar eigen gedrag, of is het de heilige overtuiging dat haar mening de enige juiste is?

Goldfinger | 22-07-18 | 10:57 | 4

Jinek is daar omringd door eigen links volk,
haar mening kan als waarheid gevonden worden
totdat iemand haar ontmaskerd, dan wordt ze een stampvoetend
prinsesje die haar zin niet krijgt.
Overigens wel van uw en mijn belasting centjes.

Tijdvoormaatregelen | 22-07-18 | 11:09

Deze oostbloksnol meent dit, want dit is haar alternatieve business model. Als je voor geld het bed in duikt met Moskovic dan is Trump de hemel. En Trump houdt wel van dit soort bimbo’s

Rest In Privacy | 22-07-18 | 11:31

Waar bij Jinek het hart van vol zit loopt de mond van over! Trump!

Ikreaguuralzesjaar | 22-07-18 | 14:04
▼ 1 antwoord verborgen

Stef Blok is een xenofobe man, die zeer waarschijnlijk een vriendengroep heeft met alleen blanke mannen en vrouwen. In het buitenland zien ze hoe wereldvreemd deze man is en is de kritiek op zijn uitspraken niet mals. Het beste wat deze man kan doen is aftreden aangezien hij in het buitenland door niemand meer serieus wordt genomen.

mocroGS | 22-07-18 | 10:55 | 7

Heb je zelf wel het gevoel dat je serieus genomen wordt Mocro of gebeurt dat alleen in het Anne Frank Plantsoen?

Rest In Privacy | 22-07-18 | 11:27

Las er in buitenlandse bladen iets over Nederland wordt geschreven dan wordt dit in vrijwel alle gevallen gedaan door Nederlandse journalisten die bijverdienen als correspondent voor die bladen. En deze journalisten verkeren in meerderheid ook aan de linkerkant. Dus die schrijven precies zo als in de Nederlandse “kwaliteitskranten”.

Zonder erg | 22-07-18 | 11:54
▼ 4 antwoorden verborgen

“Wil je echt het hek van de dam halen” dit is gewoon de normale modus operandi in Nederland voor zoland als ik leef. Het enige wat normale (rechtse zojeblieft) mensen kunnen doen en gelukkig ook doen is het creeeren van paralelle samenleving. Lees die kranten niet maar GS, zet Jinek af en kijk Netflix, verbreek contact met mensen die links zijn. Ik doe dit al jaren en dat bevalt prima.

Rest In Privacy | 22-07-18 | 10:55 | 1

Zet dat hek maar om Nederland heen.

Rest In Privacy | 22-07-18 | 11:21

Nou zie ik ook waarom Poetin zo gedemoniseerd wordt. Dit alles leidt uiteraard af van de enorme moslim takeover die gaande is EN gefaciliteerd wordt door onze leiders. Omvolking, noem het wat je wil, hoofdmoot is dat het gebeurt. Open your eyes!

Accident_Prone | 22-07-18 | 10:53

Ik heb nooit die jinek hysterie begrepen. Oke ze heeft talent als tv maker en ook wel voor actualiteiten programmas maar alles wat ze doet wordt meteen de hemel in geprezen. Ik vind dat ze in haar show heel duidelijk haar eigen gutmensch linkse grachtengordel mening laat blijken. Vooral zichzelf veelste serieus nemen en ondertussen nog nooit in een wijk als de baarsjes is geweest

gelachewoar | 22-07-18 | 10:53

Goede tekst godverdomme.

HenkvdMast | 22-07-18 | 10:51

Ik vind racist overigens nog steeds een loodzware aantijging. Het hangt vooral af van wie het zegt.
.
Het moge duidelijk zijn dat ik niets te schaften heb met de minderwaardigen der politiekcorrecte kerk.
.
Even serieus. Zo’n cameradelletje als Jinek. Niet serieus te nemen toch. Geen credentials, geen track record.. nou ja, flaunt them if you got them.

Parel van het Zuiden | 22-07-18 | 10:50 | 7

Schraapmaad | 22-07-18 | 11:01 |:
Erg goeie tegel.

LuckyGirl | 22-07-18 | 11:22

@ijsaartindeoven: Max is van de Belgen wij hebben Tom.

Rest In Privacy | 22-07-18 | 11:29

Helemaal niet, max is van mij , een Nederlander.
Max werd gepest in dat rot Belgie, heeft een hekel aan belgie en zijn vader is zo Hollands als het maar kan zijn, die heeft zijn hele leven gegeven aan Max.
Nooit meer zeggen dus.

gato | 22-07-18 | 13:24
▼ 4 antwoorden verborgen

Stef is al net als rutte eerst een grote bek en daarna weer sorry zeggen. Man sta toch eens voor wat je zegt! En als het de anderen niet bevalt dan hebben ze pech. Ik ben schijtziek van al die sorry zeggende politici. Bah stelletje lafbekken. Ze denken alleen maar aan de maandelijkse overheidsbijdrage. En die gore kutlanden die nu lopen te klagen moeten gewoon hun grote bek houden want ze hebben zelf genoeg op hun kerfstok.

Rdock | 22-07-18 | 10:50

Het stuk die je wist dat zou komen, beetje vroeg wellicht gezien de aankondiging in Trouw gisterochtend ("Over de keiharde woordkeus van Blok zal de hele zomer nog discussie zijn."), doch ik vertrouw erop dat GS de deugmassa van gefundeerde repliek blijft voorzien.

dopinie | 22-07-18 | 10:50

Blok zegt in feite hetzelfde wat Merkel al jaren geleden riep. En zij zit er ook nog. Dit ebt wel weer weg. Nederland is niet zo in de politiek geïnteresseerd, vooral de jongeren niet. Veel gemopper, maar intussen vindt iedereen het wel goed. Dat verschillende culturen bij elkaar van oudsher niet goed werkt, is al eeuwenlang bekend. De wapenindustrie vaart er wel bij. De snelle opkomst van de islam, tezamen met de forse ontkerkelijking in ons land maakt mensen angstig. Bij dit alles moet je wel nuances plaatsen. Langzamerhand gaan weer vliegtuigladingen vol landgenoten naar het sympathieke Turkije, want in de all-inclusive resorts kun je de hele dag "gratis" eten en drinken. En mocht in eigen land ook te heet worden, dan kun je naar het beloofde land van Donald Trump. Fijne vakantie.

Mannes | 22-07-18 | 10:49 | 2

Nederlanders interesseert het of er koopzondag is of voebal op teevee

lacucaracha | 22-07-18 | 10:51
-weggejorist-
Rest In Privacy | 22-07-18 | 10:57

Allicht een rare mening, en allicht ben ik wat te autistisch voor dit (mooi geschreven) artikel.. maar ik begrijp 'het heldere kwaad' niet.
Voor mij is het enige kwaad wat mensen zo gestoord maakt geld en de ongelijkheid van vrijheid dóór meer of minder geld. En dat wordt gefaciliteerd door internet; inhoudsloze (eenzame) schrijfsels van individuen die tot een clubje willen horen via internet.
De omissie in dit artikel geeft mij de werkelijke boodschap: broodschrijvers op internet kunnen niet in de spiegel kijken. En hoe nobel en correct de boodschap ook is, heer Nijman: u doet hetzelfde als Jinek, hetzelfde als Blok en hetzelfde als de gemiddelde Nederlander - uw geld verdienen dankzij internet en nieuwsverslaafden.

Mensdier | 22-07-18 | 10:47 | 8

einStina | 22-07-18 | 11:46
Dat van het niet gepleased willen worden was juist al duidelijk. Mij is ook al een aantal keren duidelijk geworden dat wanneer je de vinger op de damagecontrol plek legt dat Joris je zonder opgaaf van reden en ook zonder van toeten en blazen te weten je eruit werkt. Klaar als een klont dat er aan de eigen portemonnee gedacht wordt. Wat ik bedoelde had er meer mee te maken dat de efficientie van pleasen hier niet het hoogste is en dat mensen die graag willen bubbelen beter hun heil elders zoeken. Sommige broodstukjes worden maar matig becommentarieert, en terecht. Het gaat meer om de informatie uitwisseling in de panelen, die is meestal interessanter dan het topic zelf.
Overigens, wie is de achterban van GS eigenlijk? GS denkt daar een idee van te hebben maar toch heb ik mijn twijfels over sommige aannames.

Mensdier | 22-07-18 | 12:55
Goed dat het een constatering was, meer kan je daar ook niet aan veranderen. De koers die je zelf vaart bepaal je toch ook grotendeels zelf. Als je bepaalde principes overboord zet kan je erg rijk worden aan geld en eventuele macht die daar mee gepaard gaat. In de huidige maatschappij is de vrijheid niet duur als je geld hebt inderdaad. Maar je hufter factor gaat er ook mee omhoog. Anderen helpen kost geld en energie. Iedereen neemt daar andere beslissingen in. Niet iedereen heeft het verstandigheidscompas goed gecalibreerd en nemen daardoor soms stomme keuzes. De ongelijkheid die daarbij ontstaat is niet te verhelpen. En dat moet je ook niet willen. "En ik las dit artikel als machten die elkaar van exact hetzelfde betichten. Zonder positief of negatief oordeel, gewoon als vaststelling." In mijn ogen is dan het artikel geslaagd. Immers het besef dat dit mechanisme aan het werk is is het belangrijkste.

Cobalt bomb | 22-07-18 | 13:52

@Cobalt Bomb: ergens heb ik het idee dat ik begrijp waar je vandaan komt (een goede bedoeling), echter ben ik het grotendeels gewoon (helemaal) niet met je eens.
"De ongelijkheid die daarbij ontstaat is niet te verhelpen. En dat moet je ook niet willen" -- niet mee eens, en de argumenten daarvoor beschrijf je zelf in de regels daarvoor.
Sowieso lees ik in (bijna) elke zin de fundamentele attributiefout. Een logische denkwijze/denkfout, doch niet erg altruïstisch of revolutionair. Goed, mijn N = 1 wordt vanzelf groter, genoeg mensen die nu al begrijpen wat het werkelijke probleem is. En andere, meer 'succesvolle' mensen gaan het ook nog wel begrijpen: geld is het kwaad van de wereld. Fijne dag, wel.

Mensdier | 22-07-18 | 14:33

@Cobalt Bomb: aha, oke, ach so, dan begrijp ik je weer helemaal. Volledig ende volkomen met je eensch. Ik was al zo verbaasd dat we net niet op een lijn leken te zitten.

Rest In Privacy | 22-07-18 | 14:42
▼ 5 antwoorden verborgen

Wat een ellenlang stuk -vooral op een dooie zondagmorgen- om te concluseren wat we al jaar en dag weten: veel MSM zijn eenzijdig en oppervlakkig en dus onbetrouwbaar. En de uitspattingen erin zijn heus geen toeval maar gewoon [grotendeels] geagendeerd; waarom hoor ik niemand over die PR en stemmingmakerij tactiekjes?
En dan nu een plan van aanpak: wat gaan we ertegen doen? Weerleggen, afbranden, stoppen met lid zijn, etc lijkt niet te helpen... sterker nog, de aanval lijkt olie op het vuur. Er omheen fietsen dan maar? Lekker links laten liggen en je energie besparen voor andere zaken... Of? Iemand met het ei van Columbus in de panelen?

Rest In Privacy | 22-07-18 | 10:46 | 6

Toch, gewoon doorgaan met aandacht geven aan feiten, de juiste mensen en dat wat van belang is. Er gaat een kentering komen. MSM verliest haar macht. Kijk naar Amerika. De # Walk away movement is daar een vb van.

Bat-Adam | 22-07-18 | 10:57

Het was geen vraag mbt mijn persoonlijke aanpak, maar mbt het journaille. Ik ben dat riedeltje met 'ooooh de MSM' gewoon zat. Maar Mensdier heeft een punt, individuen kunnen wel een verschil maken. En de eerste zin van Bat-Adam lijkt me de crux: feiten benoemen en een serieus tegengeluid creëren.

Rest In Privacy | 22-07-18 | 11:04

Ik denk dat Bat-Adam het bij het juiste end heeft.
Ik vind het best goed gaan zo, langzaam komt er verandering aan en deuglinks bijt zichzelf nog wel een flink aantal keer in haar eigen staart.
Bubbles heten niet voor niets zo: eenmaal klappen ze, zonder uitzondering, altijd.
Positioneer jezelf comfortabel op de plek vanwaar je het beste uitzicht hebt, hydrateer jezelf voldoende en genieten maar!

LuckyGirl | 22-07-18 | 11:18
▼ 3 antwoorden verborgen

Uitstekend stuk Bart. Je bent op dreef de laatste tijd met dit soort onderwerpen. Kun je een soort sticky sectie maken waar dit soort stukken makkelijl terug te vinden zijn?

Erkenbrand is overigens een studiegenootschap, niets meer. Hier een goed onderbouwd stuk, Neem de Blokpil www.erkenbrand.eu/artikelen/neem-de-bl...

Rest In Privacy | 22-07-18 | 10:45 | 2

Gelezen. Goed stuk, zeker de moeite waard om even te lezen. Dank!

Wering | 22-07-18 | 12:00

Graag gedaan Wering.

Rest In Privacy | 22-07-18 | 13:25

Kun je nagaan ze reageert als een gebeten hond . Zgn objectief maar die man heeft 100% gelijk. Vergeet ook niet die charles groenhuijze n onze Amerika"kenner" .

gelachewoar | 22-07-18 | 10:44 | 1

Ik ben een Jinek basher want ze is stom. Ik mag dat want ik pretendeer niet dat ik een onafhankelijke journalist ben.

Dirk III | 22-07-18 | 10:48

Als de NPO er voor iedereen was dan zouden er ook meer mensen aan bod moeten komen die voor een Brexit zijn, tegen de uitbreiding van de EU, tegen opgedrongen migranten en voor Trump. En natuurlijk mensen die grondig en inhoudelijk de Islam hekelen. Aan PowNed heb je niks.

Rest In Privacy | 22-07-18 | 10:43 | 2

De klimaathysterie. Ook zoiets. Hoezo eenzijdig.

zwartzondersuiker | 22-07-18 | 10:48

De NPO fabriceert een mening die vervolgens overgenomen wordt door de kijker, zo joeft de kijker zich niet te verdiepen in de materie en gemakkelijk besodemieterd worden.

lacucaracha | 22-07-18 | 10:48

Goed stuk van Rossum

oldskoolhollander | 22-07-18 | 10:43

Ach, die Jinek en eigenlijk de hele NPO is verworden tot een soort politieke telsell waar ze je de grootste politieke rommel proberen aan te smeren die je eigenlijk helemaal niet nodig hebt. Ik kijk er niet naar wegens ergerlijke tijdverspilling.

down | 22-07-18 | 10:43

@Van Rossum, heel goed stuk. Ik heb het helemaal gelezen. Het is wat ik zelf ook allemaal denk. Als je hun gedachtegoed niet hebt ben je racist en lig je eruit, en dat ben ik inderdaad spuug en spuug zat. Ook dat Trump bashen in de mainstream media, alleen nog maar die man demoniseren. Een ding is zeker, net als Hillary en Heleen Mees, Yinek doet links lullen en rechts neuken met wie de grootste stapel poet heeft. Ik ben al uitgeweken naar GeenStijl en de BRT voor mijn dagelijks nieuws! Volgens mij is het door Lilian Ploumen dat Stef Blok op het internationale hakblok ligt.

Ikbeneenzelfbouwer | 22-07-18 | 10:40 | 2

Ploumen, da's toch dat wicht dat het verschil tussen een Whatsappbericht en -statusupdate niet weet?

NeedIsaymore? | 22-07-18 | 12:34

Klopt, maar was gespeeld, dan kwam ze vol in het nieuws.

Ikreaguuralzesjaar | 22-07-18 | 14:27

Heb Rutte nog niet horen zeggen dat Blok ondanks zijn uitspraken kan blijven zitten. Dus hij zal wel niet opstappen.

watazooi | 22-07-18 | 10:39

Beste plempsel sinds lange tijd. Spot on. Touche. Die heks van Jinek waar het masker afvalt bij tegenspraak euh discussie. Priceless

Kladderadatsch | 22-07-18 | 10:39 | 2

Ja dat was priceless!

DitjaarkrijgikAOW | 22-07-18 | 10:46

zolang je het linkse lied zingt ben je bij haar in de gratie, anders verguist ze je. Daarmee is meteen gezegd dat ze de kwaliteit mist om een goede interviewer te zijn.

langzullenweleven | 22-07-18 | 11:04

Groots geschreven. Hulde.

norocketscience | 22-07-18 | 10:39

"Deug Quichotte ": Mooie nick voor op de Joop.

ijsaartindeoven | 22-07-18 | 10:39

Mooi stuk idd. Enne, het woordje racist is allang een geuzennaam. Nog even en NL wordt definitief in tweeën gedeeld: de racisme roepers en degenen, die dat woordje naar het hoofd geslingerd kregen.

Eerstgenoemde groep zal de rotkoppen afgehakt worden.

echt_links | 22-07-18 | 10:37 | 1

Ja, de tweedeling in onze samenleving, mooi cordin sanitairtje rondom Eerdmans in Rotterdam door een handvol kleine partijtjes.

DitjaarkrijgikAOW | 22-07-18 | 10:49

Ik vond de steunbetuiging [ uit onverwachte hoek] van Geert Dales voor Trump verrassend en verfrissend. Jinek was flabbergasted en begon bijkans spontaan te bevallen, je zag haar denken "waar haalt hij het lef vandaan om het dagelijkse rondje Trump bashen te verstieren". In gedachte wenste zij hem een spontane depressie toe.
Het beteuterde gezicht van Pechtold was een bonus, kortom genieten geblazen.

Luchtbakfietser | 22-07-18 | 10:34 | 7

@ nathan123
Ik weet het is zelfkastijding pur sang, maar je hoopt op spaarzame "geluksmomentjes" zoals de uitzending van afgelopen vrijdag.

Luchtbakfietser | 22-07-18 | 11:11

nathan123 | 22-07-18 | 11:04 |:
Om de temperatuur op te nemen moet je weten waar de thermometer te steken, toch?

LuckyGirl | 22-07-18 | 11:56

Je kunt natuurlijk niet de dagelijkse two minutes of hate gaan verstoren, lijkt me evident. We have always been at war wit Eurabia.

treintrien | 22-07-18 | 15:21
▼ 4 antwoorden verborgen

Steeds harder schreeuwen, Verontwaardiging als verdienmodel, de laatste stuiptrekken van MSM.

lacucaracha | 22-07-18 | 10:34

Het alternatief voor Blok is natuurlijk die onvermijdelijke alles-verprutster Hennis. Het zijn ongemakkelijke tijden.

de Voorzittert | 22-07-18 | 10:32 | 1

Of Petra Stienen. Of Sigrid Kaag. Be carefull what you wish for.

tipo | 22-07-18 | 10:38

Ik ben wel klaar met al die kwetsjankies, deug/gút- menschen. Ik hoop dat er weer eens gewoon een tijd komt dat je homos homo mag noemen, neger geen scheldwoord meer is en dat het gewoon geaccepteerd word dat die multi culti cultuur een mislukte mode gril van een paar dromers was.

zwellevertje | 22-07-18 | 10:32 | 2

Sinds wanneer is neger een scheldwoord? Is dat iets dat je roept als iemand je afsnijdt in het verkeer of zo? Wat een gekkigheid.

DebraCadabra | 22-07-18 | 10:40

Iemand negeren is behoorlijk naar.

Rest In Privacy | 22-07-18 | 10:41

Het enige dat je Blok kunt verwijten, is dat hij zorgvuldiger uitlegt wat de keerzijde van globalisme betekent voor mensen die er in hun bestaansrecht of eigenheid door bedreigd wordt. Want met enige goede wil, begrijp ik dat dat zijn bedoeling was tegenover een club internationale globalistische idealisten met vet salaris en bovenmodaal inkomen. Die club is niet onzeker en leeft niet in onzekere tijden, zoals de Nederlanders die de nadelen van globalisme ervaren, dat wel zijn en doen. In het beste geval wilde Blok hun kant van het verhaal laten horen aan de globalistische bubble die voor hem zat. Maar daar had Blok wel iets beter zijn best voor mogen doen, want het rammelde nu op de manier zoals Blok het formuleerde, waardoor het makkelijk een karikatuur werd. Met een beetje kwade wil kan je er ook een marketinngsstrategie van de VVD in zien, waarin de VVD zich even profileert als een club die heus nog wel een rechtse vleugel heeft en echt geen D66-kloon is geworden. Maar dan wel zo knullig mogelijk, want anders staat het de soevereiniteitsoverdracht van Nederland als natiestaat aan de EU maar in de weg.

tipo | 22-07-18 | 10:32 | 3

Dat is eigenlijk nog de grootste fout: de overtrokken factor van de uitspraken.
Ik ben niet apert tegen mensen met een buitenlandse oorsprong in Nederland toelaten.
Wie daar wel tegen is is niet alleen een racist maar ook domweg onrealistisch.

Het is de multiculturele luchtfietserij dat alles vanzelf wel goed komt en de ongebreidelde import, schier de hoeveelheid buitenlanders die toegelaten wordt, tot het ophalen door Frans' Ferries aan toe.
Overwegend jonge mannen die in eigen land broodnodig zijn.
Wie ben ik om te oordelen over oosterse levensstijlen en denkbeelden.
Ik wil hier in Nederland gewoon niet geconfronteerd worden met vrouwenbesnijdenis, kindhuwelijken en eerwraak.
Ik wil mensen kunnen verstaan.
Ik wil geen samenlevingen binnen onze samenlevingen.
En vooral: ik wil niet terug naar de tijden waarin god, allah en weet ik veel welke bedachte goden en afgoden de moraal uitmaken.
Een goed percentage kan best hun roots in andere landen en culturen hebben maar de quota moslims is wel ruimschoots overdreven.
Als laatste wil ik geen eisers meer, eeuwige kwetsjankerds die altijd hun eigen tekortkomingen teniet willen doen door ons de schuld te geven van wat eeuwen geleden is voorgevallen en daar nu "sorry" voor willen horen.

LuckyGirl | 22-07-18 | 10:59

@LuckyGirl | 22-07-18 | 10:59

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

EefjeWentelteefje | 22-07-18 | 11:25

@LuckyGirl | 22-07-18 | 10:59 |
*zak met "plusjes" open trekt en in het rond strooien doet*

Sjefke7807 | 22-07-18 | 14:07

> Wat los je op met het aftreden van Stef Blok? Racisme? De problemen van de multiculturele samenleving?
Nee, maar dan kan ik mijn kop weer in het zand steken. Beetje rust op de zondagmorgen.

koeberg | 22-07-18 | 10:32

Wat een zuur mensch die zelfingenomen mevrouw die ons haar (dikbetaalde) Trumphaat probeert op te dringen, ziet er alleen van buiten leuk uit als uithangbordje voor de NPO-propagandamachine, maar zodra er tegengas komt en het pruilbekje als bij een hond van Pavlov open gaat, komt het verrotte hypocriete karakter er verbaal en nonverbaal naar buiten als pus uit een opengedrukt abces.

B.Spiritus | 22-07-18 | 10:30

Jammer dat een scherp column als dit zelden in de "geaccepteerde" media verschijnt en zonder vooroordelen door het grote publiek wordt gelezen.

frickY | 22-07-18 | 10:29

Zijlstra, Hennis, van der Steur, Opstelten, Teeven, Keizer, Weekers, Verheijen, van Rey, de Graaf, Gör en Kathalijne de K.. Met op de bok de gecertificeerde leugenaar Rutte en schlappschwanz Blok.
De enige goede (ex VVD'er) die ik nog ken heet: Geert Wilders.

Memek | 22-07-18 | 10:29 | 3

Schlappschwanz???? Hoe kom je erop ? Hahaha ik kan niet meer stoppen met lachen hier!

Accident_Prone | 22-07-18 | 10:31

Ik moest laatst ook zo lachen om "Verhoftand".
Wat kunnen guurders toch gevat zijn.

LuckyGirl | 22-07-18 | 11:03

Nou en of, Lucky Girl! Soms moet ik zo erg lachen dat ik ff moet stoppen en wat anders gaan doen. Too much of a Good thing soms

Accident_Prone | 22-07-18 | 11:15

Zie de term "links fascisme" wel vaker voorbij komen. Maar dat bestaat natuurlijk niet. Altans het fenomeen wel maar de term daarvoor het.

Het heet gewoon "marxisme", en van huis uit is marxisme een totalitaire, intolerante ideologie, waar censuur, dictatuur en het doden van andersdenkenden hoog in het vaandel staan.

Nu zijn "sociaal-democraten" voor het marxisme een beetje zoiets als een "gematigde moslim" voor de islam, in de zin van dat ze niet iedereen meteen dood willen hebben. Maar ze staan wel degelijk voor alle waarden die met marxisme geassocieerd worden. Ze zijn alleen te laf/bang om daadwerkelijk het doden van anderen uit te voeren (en wachten liever af tot extremistische geloofsgenootjes dat voor hun doet - ja ook marxisme is een soort geloof).

Het enige is dat sinds de oorlog het marxisme de politiek, media en wetenschap hebben gedomineerd in west Europa - en er was geen ruimte voor andersdenkenden voor een ander geluid. Niet dat er niet geprobeerd is - maar die werden al snel aangepakt, of door "anti-fascisten" of via de schrijftafel, met schrijftafelmoordenaars als Hugo Brandt Cortius.

Nu bedoel ik niet dat hele samenleving openlijk het marxisme hadden omarmt. Zo'n overwinning was het niet. Slechts bepaalde delen van het marxisme werden omarmt, met name aan de recht-filosofische en culturele kant. De economische idealen werden nooit echt in het westen geïmplementeerd.

Tegenwoordig zouden SJWs, mainstream politici en media talking heads zich overigens niet eens associëren met marxisme (terwijl hun ideologieën ervan doordrenkt zijn). Immers is het communisme gevallen eind jaren '80 - en wie wil zich associëren met losers? Vandaar dat de term "cultureel marxisme" zo'n onbekende term is bij het gros.

Maar dankzij het internet worden andere meningen en gedachtes dan marxisme nu gehoord en nog erger, gedeeld onder het proletariaat. En dat is, zoals alle theocratieën, absolute monarchieën en totalitaire ideologieën zoals marxisme en fascisme, levensgevaarlijk. Vandaar de toenemende roep voor overheidscensuur (afkomstig van politici zelf en van topambtenaren, gepagaaid door hun vazallen in de media en wetenschap). En het gehak op elk onwelgevallig geluid in de (social) media. In de hoop om dat geluid in de kiem te smoren.

Tijd zal leren of het ze zal lukken (voorlopig wel in ieder geval). Maar het is geen "links fascisme". Dit fenomeen heet gewoon marxisme, en bestaat al heel lang. Alleen wordt het niet meer als zodanig herkend door de val van de meeste communistische landen.

Graaf_van_Hogendorp | 22-07-18 | 10:24 | 1

Je hebt uiteraard groot gelijk. Helaas klinkt het minstens zo giftige "cultureel marxisme" zo onschuldig en nietszeggend gewoon, na jarenlange indoctrinatie door .. het marxisme.
Links-fascisme is eigenlijk minder giftig als naam, maar vestigt de aandacht van de door de media zo geestelijk verdoofden.

Jan Passant mk2 | 22-07-18 | 10:32

Jaaaaa, prachtig stuk. Recht uit mijn hart

Samui07 | 22-07-18 | 10:24

Trump 'bashen'... stel je niet zo aan wethoudertje. Het gaat om een man die dag in dag uit de media, de oppositie, Obama, de EU, de NAVO en weet ik veel wie allemaal afbrand. Vaak zonder enige goede onderbouwing, in 280 tekens. Dat noemen we dan 'de waarheid zeggen'. Heb je daar vervolgens kritiek op dan is het opeens 'bashen'. Grow some balls.

Ardbeg | 22-07-18 | 10:24 | 6

Ik hoef geen “kritiek” te horen van talking heads. Ik verwacht feitelijke verslaglegging bij nieuws, geen opinie.
.
Het is zeker bashen want het maakt niet uit welk onderwerp, welk tijdstip, “men” publiceert op dit moment een speervuur waarbij men altijd de meest negatieve insteek kiest. Een eenzijdige focus. Het gaat over niets anders meer bij zenders en omroepen. CNN bestaat voor 80% uit Trump topics. Dat doet de dagelijkse realiteit geen recht.
.
De kwaliteit van opinie laat ik nu maar even buiten beschouwing. Ik heb zelf weinig op met “experts” die de afgelopen 10 jaar stelselmatig mis zaten op de grote onderwerpen maar dat lijkt u en de uwen weinig te deren.

Parel van het Zuiden | 22-07-18 | 10:36

Patje: omdat bijna de helft van de Amerikanen ieder moment van de dag doodsbang en in een staat van radeloosheid gebracht worden door de TV die zij de hele dag aan hebben staan (op het fakenews)
Jinek is ook zo'n dertien in een dozijn shrill.
Weet je wie oo ...

Jan Passant mk2 | 22-07-18 | 10:40

Parel van het Zuiden | 22-07-18 | 10:36
Zegt hij op een van de grootste opiniesites van NL... Als je nieuws wil zien en geen opinie dan moet je NU.nl refreshen en niet naar een talkshow gaan kijken.

Ardbeg | 22-07-18 | 11:31
▼ 3 antwoorden verborgen

Ach ja, de talkshow van Jinek...
De eerste 10 minuten wordt nog even het NOS Journaal doorgenomen (met iedere dag een Donald Twamp itempje) en dan mogen de gasten aan tafel er iets van vinden.
Vervolgens blijft er nog 40 minuten over voor de 4 gasten. Dus dat is slechts 10 minuten p.p. Dus de diepte ingaan tijdens een gesprek is nagenoeg onmogelijk. Zeker als je bedenkt dat één van de gasten vaak aanwezig is voor de luchtigheid en komische noot. Een VARA cabaretier bijvoorbeeld.
En tussen gast 2 en 3 worden we weer verwend met koddige YouTube kattenfilmpjes of tv bloopers.
Maar zelf vindt E. Jinek zichzelf heul erg relevant en urgent.

leo de pejo | 22-07-18 | 10:24

... the NPO heeft een 'field day'met Blok - en ze houden er niet meer over op. Waarom gaat er überhaupt nog één cent belastinggeld naar dit door-en-door met de linkse paplepel gevoede politieke propagandaclubje?

bisbisbis | 22-07-18 | 10:23 | 1

"onze media" snakken naar een blanke racist zoals een alcoholist in Saoedi Arabië naar een heerlijke fles drank verlangt.
Meneer Blokkenstein schopte in het gat van de open deur - en in tegenstelling tot zijn grote voorbeeld kan hij dat baantje in Brussel nu wel vergeten, want hij is nu officieel benoemd als zodanig.

Jan Passant mk2 | 22-07-18 | 11:17

Mooi geschreven. Een stuk tekst die mijn emoties verwoorden kan.

Mr. Squits | 22-07-18 | 10:23

Eelco:” Zo komt het in de Amerikaanse pers..”
Waarom? Alsof wat hier gezegd wordt in het minuscule Nederland, in Amerika iemand een blote kont kan boeien.
Wat een stemmingmakerij! Ga liever op jacht naar die smerige verkrachter, waarvan ik evt de afkomst wel kan raden. Waar zijn jullie gutmenschen dan? Als in geheel Europa vrouwen verkrachten dagelijkse kost is??? Pers is vrouwenhaters??? Blijkbaar!
En die verbeten kop van Jinek toen ze uitgemaakt werd voor Trumpbasher! Priceless tv! Daarom is Umberto Tan ook weg en daarom wordt Twan Huys OOK geen succes. Kleurloze kliek.

Accident_Prone | 22-07-18 | 10:21 | 5

Umberto Tan is de Zwarte Piet van de Nederlandse televisie. Ik wacht nog altijd op het moment dat hij zijn schmink afdoet.

Rest In Privacy | 22-07-18 | 10:39

In de reclame van Unox deed hij z’n afro ook al af hahaha kwestie van tijd dus

Accident_Prone | 22-07-18 | 10:42
▼ 2 antwoorden verborgen

Hear! Hear!

Uitstekende post. Geenstijl in haar oude glorie!

Re:Kniftig | 22-07-18 | 10:21

Uitstekend stuk. Het linkse monopolie op Het Grote Deugen bestaat overigens al heel lang en viert dit jaar zelfs zijn 50ste verjaardag. Als onze studenten wat minder druk zouden zijn met blowen, bangalijstjes en bijbaantjes zouden ze misschien een nieuwe omwenteling aan de gang kunnen slingeren maar ik zie ze nog in de verste verten niet. En de mensen die snakken naar die omwenteling? Die hebben het doorgaans te druk met werken om nog meer geld te verdienen om nog meer Chinese meuk te kopen. Tja, dan moet je ook niet gek opkijken als je op een dag wakker wordt in een land dat je niet meer herkent als het jouwe.

Hetze Haatstra | 22-07-18 | 10:20

Blok heeft bijna iedereen voor het hoofd gestoten, één deel door te zeggen wat hij gedaan heeft, een ander deel door het weer in te trekken.

Toch moet er wel degelijk een agenda achter gezeten hebben.
Omdat we die agenda niet kennen lijkt het dom wat hij gedaan heeft maar geloof me: ze betalen die mediatrainers en spindoctors echt niet voor niets.

En Van Rossem, +1 voor "Deug Quichotte".

LuckyGirl | 22-07-18 | 10:19 | 1

Zeker mooie woordspeling :)

Rest In Privacy | 22-07-18 | 10:42

Goed verhaal, Van Rossem. Maar gun de NPO nou ook wat; ze hebben al zo weinig te melden, qua komkommertijd en omdat iedereen daar drie maanden met behoud van salaris op vakantie is.
.
Dus dan gaan ze maar, om hun eigen bestaan bij de Linkse Kerk waar ze het propaganda-orgaan van zijn weer even te rechtvaardigen, de schijn opwekken dat van Sjanghai tot Brussel en van New York tot Adelaïde de wereld in rep-en-roer is omdat een Nederlandse Minister van BZ roept dat de keizer geen kleren aanheeft!
.
Maar het valt inderdaad wel op hoe hard ze het proberen. En die scène met Geert Dales had ik even gemist (ik mag van de dokter vanwege mijn bloeddruk niet meer naar Jinek kijken), maar kudo's voor Geert hoe hij dat naïeve blondje even op haar nummer zet.

Brou Is Back | 22-07-18 | 10:19

Voor mezelf sprekend, dat hek ís al van de dam. Ik ben zo vaak door de media uitgemaakt voor racist, domme tokkie en extreem rechts, alleen maar omdat mijn politieke voorkeur rechts van het midden ligt. En dan was, en ben, ik nog gematigd hoor. Ik kan nog steeds begrip opbrengen voor problemen die spelen met moslims of de multiculturele samenleving. Ik ben nog steeds 'on speaking terms' en snap ook wel dat kreten als "grenzen dicht", "Nexit", "gulden terug" of "sluit alle moskeeën en verbied islam" onrealistisch zijn. En ik zou zó, zo graag willen dat daar normaal over gesproken kan worden zodat er een oplossing kan komen voor maatschappelijke problemen die nu nog, op de valreep, te sturen zijn maar in de toekomst onoverkomelijk, en onvermijdelijk, dreigen te worden. Dat komt omdat er domweg geen woord over gezegd mag worden. Omdat ieder mens met een afwijkende mening voor gék word verklaard. Ik ben schijnbaar een racist omdat ik conservatief ben. Ik hou niet van veranderingen alleen maar omdat het kán. Nederland was (en is) een mooi land en het word verpest. Verpest door een EU luchtkasteel wat te weinig draagvlak heeft en verpest, verziekt werkelijk, door een ongecontroleerde massa immigratie van mensen die zich niet meer de moeite nemen om zich aan te passen aan hun nieuwe land. Neen. Het nieuwe land word geacht zich aan te gaan passen aan deze mensen. En dát, daar heb ik een pésthekel aan. Niet omdat ik xenofoob ben, of racistisch, niet omdat ik een egoïst ben of een nazi. Maar omdat ik het een bijzonder onzalig en zeer gevaarlijke doctrine vind om een enorme massa autochtonen zich onder (overheids)dwang te laten aanpassen aan een kleine groep allochtonen. Allochtonen die zich inmiddels ook nog eens gedragen alsof Nederland een racistisch rotland is vol intolerante "witten". Met een MSM die zich op dagelijkse basis schuimbekkend op de middenklasse stort, bloeddorstig en agressief deze groep vriendelijke, tolerante en open mensen wegzettend als dom volk. Het is onmogelijk om zoveel mensen te verplichten "tolerant" te zijn jegens een alsmaar groeiende groep intolerante en vaak ronduit agressieve allochtonen. De cake die op deze manier gebakken word is gevuld met haat. En daar gaan we straks allemaal een dikke plak van krijgen als ze door gaan met het doodzwijgen en overschreeuwen van iedereen die kritiek heeft. Terechte kritiek.

Dutchbeaurouge | 22-07-18 | 10:18 | 2

Buitengewoon mooie en goede post! Met ieder woord volledig eens.

Wering | 22-07-18 | 11:15

Daar sluit ik mij bij aan.

NeedIsaymore? | 22-07-18 | 12:25

Ach ja de volgende storm in een glas water.
Ondertussen wordt er waarschijnlijk weer een wetswijziging door de kamer ge(f)rommeld, waardoor er weer geld moet worden opgehoest, door de uitgemolken hard werkende middenklasse. Leer mij die leugenachtige, graaiende Rutte kliek kennen.

Dzjengis-Somebody | 22-07-18 | 10:17 | 1

Dat zou best wel eens kunnen. Slim.

zwartzondersuiker | 22-07-18 | 10:45

Ik zeg het al jaren. Wanneer startte deze deugbeweging. In de begin jaren, '70.
Ik weet het nog als de dag van vandaag. Ik zat in de 2e klas van het voortgezet onderwijs. De docent vroeg aan de leerlingen, welke krant wij lazen en naar welk omroepen wij het keken. Iedere leerling braaf zeggen wat zij/hij las en keek. Bij leerlingen werd instemmend geknikt als die zeiden, de Volkskrant en Vara, Ik was bij de enige die zei: de Telegraaf en Veronica. Dit was toen al not done. Maar de maakte mij niet uit. Ik denk zelf na en hoef er niet een een groep te horen en zeker die bij een groep deugers, linkse rakkers die eigenlijk zelf polariseren. Want je bent goed als je dezelfde mening verkondigt, doe je dat niet dan ben je fout, rechts of zelfs extreemrechts. Dit proces is dus al meer dan 40 jaar aan de gang. Onderhuids, komt er steeds meer weerstand tegen de groep deugers. Het duurt nog maximaal 10 jaar en dan valt het hele deughuis in elkaar. Dan zijn mensen het zat om geringeloord te worden door deze opdringerige deugers. We zitten nu nog in een fase van: Tolerance en Apathy are the virtues of a dying society.

De Evangelist | 22-07-18 | 10:16 | 3

Helemaal met je eens, ook ik was verdacht omdat we thuis de Telegraaf lazen en behalve sport nooit naar de PO keken. Wat me destijds, toen we nog niet digitaal lazen, altijd heeft verbaasd is dat velen zeiden de Volkskrant te prefereren terwijl in een diversiteit aan verkooppunten zoals supermarkt, sigarenzaak, pompstation, autowasstraat en op de camping de Telegraaf altijd uitverkocht was en de overige kranten amper aftrek vonden.

Maris v.d Hof5393 | 22-07-18 | 10:43

UItermate herkenbaar.

EefjeWentelteefje | 22-07-18 | 10:54

Kan me nog vrij goed een les maatschappijleer in 1984 op de 2e klas van de LTS herinneren, daar had de leraar het ook ff over welke kranten allemaal goed waren en welke niet; anyway, de Telegraaf was het volgens hem niet.

Ik ben er toen niet op ingegaan, maar dacht er toen als 15 jarige wel al het mijne van.

EA 827 | 22-07-18 | 12:05

Check de groeiende #walkAway movement op met name YouTube... de democraten beginnen weg te lopen van racisme en fascisme in eigen kring ... and that is a good thing !

jowel | 22-07-18 | 10:16

Blok heeft prima teksten uitgesproken. Jammer dat er dan weer zo nodig aan datageneratie controle moet worden gedaan. Er is juist een stap vooruit gezet.

Verder begin ik zowaar steeds meer waardering voor Trump te krijgen. Doorkruist alle politiek gewirwar en knalt de problemen stuk voor stuk af.

Jinek liegt dat het gedrukt staat. Ze heeft weldegelijk Trump bashing op haar dagelijkse agenda staan en dat doet zeer sterk af aan haar journalistieke onafhankelijkheid. Overigens is dat een term verzonnen door journalisten en op zich al eeen grap te noemen.

Tapioca pudding | 22-07-18 | 10:15 | 1

Datageneratie = damagecontrole

Tapioca pudding | 22-07-18 | 10:16

Deugend Nederland heeft wel kant en klare standpunten maar inhoudelijk er over discussiëren is niet mogelijk. Andere inzichten worden niet getolereerd. Hulde voor dit stuk!

Rest In Privacy | 22-07-18 | 10:15

zag gisteren op het journaal dat "min. Blok zich verontschuldigd voor de OPHEF die is ontstaan vanwege zijn uitspraken" heerlijk toch hoe je je kan verontschuldigen zonder je te verontschuldigen.

isotope 465 | 22-07-18 | 10:15

De definitieve devaluatie van Jinek und die Gutmenschen

Ervaringsdeskundige | 22-07-18 | 10:14

Prachtig stukje fileerwerk, hulde.

Eppo | 22-07-18 | 10:13

Prachtig geschreven. Bam!

bixiers | 22-07-18 | 10:11 | 1

Echt geweldig. Recht uit mijn hart

Samui07 | 22-07-18 | 10:24

Fijne rant. Ben geen fan van de persoon Trump, simpelweg om de immer objectieve reden dat zijn kop me niet aanstaat en ik me dood erger aan dat getwitter van hem. Desalniettemin hoop ik dat hij een gigantisch succes wordt als president. Al is het alleen maar om die mediaminkukels eens een toontje lager te laten zingen.

ScepticalMillenial | 22-07-18 | 10:11 | 2

Ja, zo denk ik er ook over. Trump is een idioot, maar wel een heel slimme. En hij maakt de Linkse Kerk razend en dat is altijd goed. Ik mag lijden dat hij nog een termijn wint, straks.

Brou Is Back | 22-07-18 | 10:30

Hier nog zo iemand. Natuurlijk is die Trump een hele rare vogel, maar gezien zijn zakelijke succes, kennelijk bepaald geen halve gare.
Ik moest zo vreselijk lachen toen duidelijk werd dat hij de nieuwe president van de USA zou worden, en niet de gedoodverfde Clinton. Heel het linkse deugvolk zat ter plekke aan de dunne, haha.

EefjeWentelteefje | 22-07-18 | 10:54

Elke avond Jinek kijken en dan 100% deugend in slaap vallen. Waar je zin in hebt.

de Voorzittert | 22-07-18 | 10:11

In het bekrompen kopje van Jinek past de gedachte niet dat er ook mensen kunnen zijn die niet strikt tégen Trump zijn. Je hoort het brokkelen in haar hoofd.

Rest In Privacy | 22-07-18 | 10:11 | 1

Jammer dat hij niet vroeg: " vind je ook iets goeds aan Trump?" "Of is gewoon alles per definitie slecht?"

Rest In Privacy | 22-07-18 | 10:18

Bravo en een miljoen kudo's + Van Rossem!

lanexx | 22-07-18 | 10:10

Blok is natuurlijk een schijtbak en iedereen weet heel goed dat Blok gewoon ff vergat bespiedt te worden door alom tegenwoordige camera's vandaag de dag .
Neemt niet weg dat de man natuurlijk, heel goed aantoonbaar , gelijk heeft en ik bijna verleid word VVD te gaan stemmen . Als jullie hier nu beleid van gaan maken jongens/meisjes en Rutte probeert zijn pathologische volksverlakkerij te stoppen, is voor jullie echt electoraal een grootse toekomst weggelegd . De tijd is er rijp voor en de aanhang in principe hondstrouw .

daytripper | 22-07-18 | 10:10 | 1

De VVDers denken wel zo maar willen niet van het pluche af, Pechtold maakt de dienst uit in die Haagse politiek correcte bende, hij houdt ze allemaal in gijzeling, links is echt in de meerderheid en doet alles om rechts de mond te snoeren.

lanexx | 22-07-18 | 12:17

Tja, racisme is gewoon logisch.... Net zoals er verschillen zijn tussen hondenrassen (qua slimheid, snelheid, kracht, enz.) zijn er ook verschillen tussen mensenrassen. Dat kunnen we toch gewoon erkennen, zonder dat er gelijk treinen naar Auschwitz gaan rijden?
Zet een miljoen Chinezen op een onbewoond eiland en ze bouwen een bloeiende samenleving op; met een miljoen Hutu's wordt het een stinkende puinhoop. Is gewoon zo.
Wees slim. Wees racist. :)

zef732 | 22-07-18 | 10:09 | 6

Boek-aanrader: "The Bell Curve". Het is de Linkse Kerk nog niet gelukt om dat boek te verbieden, maar in de ogen van blonde deugmutsen en wetenschaps-ontkenners zoals Ollongren en Jinek is dit puur vergif.

Brou Is Back | 22-07-18 | 10:34

Ik word bijna dagelijks gediscrimineerd omdat ik een blanke allochtoon ben. Gezien het gedrag van met name Amerikanen maar ook Britten, Fransozen en Nederlanders kan ik dat wel begrijpen. Toch voelt het niet fijn als een bus vol gas doorrijdt als ik sta te wachten.

Rest In Privacy | 22-07-18 | 10:47

het is ok een duitse herder te zijn

KlauwnBassie | 22-07-18 | 10:58
▼ 3 antwoorden verborgen

Goed stuk!
Wel is het natuurlijk "dingen die niet zinnen", in plaats van "zint", maar een kniesoor die er op let, in zo'n lap van een stijlloos pamflet.

Verder wil ik de groeten doen aan Loes. Loes! Wat zit je lekker in je bloes!

LibertasSimplex | 22-07-18 | 10:08 | 1

Loes, dat meisje van de drumpiet van de band?

NeedIsaymore? | 22-07-18 | 12:19

Boehoe, Stef was daar in functie en had gewoon z'n mond moeten houden ipv daar beetje gewichtig domme uitspraken doen..

Rest In Privacy | 22-07-18 | 10:07 | 1

Stef liet blijken geen flauw benul te hebben van de functie die hij bekleedt. Maar ja, als je al verschillende ministerie hebt gehad, dan raak je natuurlijk ook in de war.

Koos Knak | 22-07-18 | 10:13

Toen de huidige coalitie in de steigers stond, was het al duidelijk, er komt een D66'er op de portefeuille waar de staatsomroep in zit. En dan gaat het nog een tandje hoger met de leugens en blatante eenzijdige onzin. Ik durf de stelling aan te gaan dat er vanuit de coalitie partijen een soort forum op de achtergrond bestaat die na onderling contact en overleg het Mediapark instrueert hoe zij verslag moeten doen, wat zij wel en niet moeten publiceren.
Het hoofd motto is, draai de NUKUBU een rad voor de ogen. Geef ze niemandalletjes, maak ze blij met bagger en hou ze zo dom mogelijk. Dat is een voorgekauwde procedure. Een ieder bij het mediapark die daar kritisch tegenover staat, werkt niet meer op het mediapark, die kan vertrekken.
Jinek c.s. zijn gewoon voorgeprogrammeerde trekpoppen van Den Haag; ze worden (veel te goed) betaald om de kijker hoe dan ook te misleiden en voor te liegen en zoveel mogelijk eenzijdige gekleurde info te verstrekken.
Dat soort mensen zijn het niet waard om in de smoel gespuugd te worden, zo laag- en lafhartig.
De NPO is een kwaadaardig gezwel, en de papieren media, NRC, Volkskrant, Parool c.s. zijn daar broertjes van.
Niets van al deze media komt meer in mijn leven. De NPO staat voorgoed (al heel lang) uit. Kranten zijn voor onderin de kattenbak (en zelfs dat is nog te veel eer).

Memek | 22-07-18 | 10:05 | 1

Het jeukt me ook al tijden dat in talkshows zoals Jinek telkens weer politici, vooral van linkse signatuur, een platform wordt geboden. Misschien lijkt dat maar zo, maar meestal lijken die politici meer spreektijd te krijgen dan de andere onderwerpen.
.
Met de VVD'er Geert Dales en zijn terecht aan de kaak stellen van de dagelijkse Trump Bashing Orgy (misschien begrijpt Eva Engnek het dan beter, want in het Amerrycan) had zij en haar linkse redactie zich toch even verkeken...

Brou Is Back | 22-07-18 | 10:46

Heeft Van Rossum zich tot vrouw laten ombouwen? Wat een enorme overvloed aan tekst terwijl het hele probleem in minder dan 100 woorden valt te beschrijven. Eigenlijk zijn zes wel genoeg: Blok heeft een ruggegraat van slagroom.

Rest In Privacy | 22-07-18 | 10:05 | 5

Misschien dat het bij het ontbijt makkelijker te verteren valt dan vlak voor het slapen gaan.

Rest In Privacy | 22-07-18 | 10:34

Wat is er mis met het degelijk onderbouwen en adstrueren van een stelling in een degelijk, lang stuk tekst?

Brou Is Back | 22-07-18 | 10:36

Een overvloedige woordenbrij ondermijnt de kracht van de boodschap. Het zijn vooral vrouwen die menen dat ze veel woorden nodig hebben om een simpele boodschap duidelijk te maken. Vandaar dat ze menen dat mannen niet naar ze luisteren.

Rest In Privacy | 22-07-18 | 10:51
▼ 2 antwoorden verborgen

Het Populisme van links Nederland wordt voortdurend goedgepraat, sterker nog, linkse mensen bedoelen het altijd goed. Want sinds de jaren zestig van de vorige eeuw voldoet slechts één groep aan deze strenge toets der innerlijke goedheid, en dat is links.

FreeVogelaar | 22-07-18 | 10:05

Helemaal.niets.aantoe.te.voegen.punt.uit.

Compos mentis | 22-07-18 | 10:04

Hele kleine voor en door mensjes, mensen die wel zelf kunnen nadenken willen toch niet bij ze horen dus ze doen maar lekker in koor zingen

Bokito ergo sum | 22-07-18 | 10:04

Ze gaan inderdaad weer lekker in policolor medialand . De afgelopen dagen mocht in de Volkskrant de voltallige horde " opiniemakers" Blok terechtstellen en gisteren en vandaag is het de beurt aan de redactie om de lezertjes te bedienen met een " analyse" van wat , hoopvol , de "affaire" Blok wordt genoemd. Jammer dat de 2e Kamer maar niet van de camping wil komen.
De complete wild-west situatie in Zweden daarentegen , waar de allochtonen moordpartijen in een paar jaar vertienvoudigd zijn, verdween binnen 24 uur uit de panelen.

daytripper | 22-07-18 | 10:03

Geweldig pamflet, VR. En in hun zieke linkse achterhoofden weten ze het zelf eigenlijk wel. Blok is een eruptie van wat kolkt in die hoofden, maar wat ze in angst willen onderdrukken. Want hun versleten narratief en hun onhaalbare domme idealen zijn heilig. Het lijken wel islamisten.

Fijnstoffer | 22-07-18 | 10:03 | 2

Socialisme en Islam zijn beide religies, want gebaseerd op gefantaseerde, onrealistische wereldbeelden. En religies zijn notoir slecht in het omgaan met kritiek, want kritiek tast vrijwel altijd dit gefantaseerde wereldbeeld aan.

Brou Is Back | 22-07-18 | 10:50

Geen religies maar ideologien en dat is veel kwalijker omdat ze totalitair zijn.

Rest In Privacy | 22-07-18 | 10:53

En ach, Jinek is het burgertrutje gebleken met beperkt talent, hetgeen gecamoufleerd wordt door repetitie, en over niet al te lange tijd is het een 2e Patty Brard ....

Mazoeza | 22-07-18 | 09:59 | 3

Eerder een 2de Patricia Paay.
Eva heeft alle kenmerken van een borderliner.

Rest In Privacy | 22-07-18 | 10:15

denk niet dat ze ooit zo oerlelijk wordt als die Brard

langzullenweleven | 22-07-18 | 11:03

Zit een heel indoctrinatie team om fraulein Jinek.
Om het allemaal zo deugdzaam mogelijk te brengen.
En die kritische vragen worden haar via een oortje live ingefluisterd.

De Profundus | 22-07-18 | 13:26

Heerlijk om dit stuk te lezen aan het Poolse strand met overwegend witte ranke dames om je heen te Dębina regio Pommeren.

steekmug | 22-07-18 | 09:58 | 2

Shit..... lol ... Blokkie heeft dus gelijk :)

daytripper | 22-07-18 | 10:16

Racist.

Rest In Privacy | 22-07-18 | 10:17

Sinds Eva Jinek, in 2016 tijdens haar dagelijkse radioverslag van de Amerikaanse verkiezingen een Trump enclave binnentrad, en ze de onsterfelijke woorden uitsprak dat het er wel veel waren, maar dat "Hillary gaat winnen, dus maak je geen zorgen", is haar ego in een diepe crisis terechtgekomen en kan ze dus aan niets anders meer denken. Pathetisch

javdlaaken | 22-07-18 | 09:56 | 6

Ik begrijp je punt, maar eerlijk is eerlijk, 100.000 is in feite ook een middeninkomen, 1000.000 is zelfs nog een middeninkomen, de middenklasse is gewoon heel klein en de onderklasse heel groot. Als je 30 of 40 duizend per jaar verdient heb je geen middeninkomen, maar zit je in de onderklasse samen met de mensen die 20.000 of minder binnenhalen,

sarcastro | 22-07-18 | 10:19

@sarcastro | 22-07-18 | 10:19
ja zo kun je het natuurlijk ook zien... :-)
Ik vrees toch echt dat lichtgewicht Jinek het anders bedoelde, namelijk dat ze gewoon geen enkele sjoege heeft van wat de gewone man met hard werken gemiddeld binnenharkt. En wat hij daarvan netto overhoudt, daar zullen we het maar helemaal niet over hebben...

EefjeWentelteefje | 22-07-18 | 10:33

EefjeWentelteefje | 22-07-18 | 10:33
Denk dat je daar wel gelijk in hebt ja, kan me niet voorstellen dat ze ook maar enig moment in haar leven heeft moeten afzien.

sarcastro | 22-07-18 | 11:02
▼ 3 antwoorden verborgen

Daarnaast heeft inhoudelijk op racismeaantuigingen enz. geen enkele zin.

vanBarchum | 22-07-18 | 09:56

Het is eigenlijk ongelofelijk grappig. Links wil dat Blok en eigenlijk ook geheel Rechts Nederland opzout. Waarmee ze Bloks’ stellingen niet alleen bevestigen, maar zelfs versterken.

Als mensen met verschillende meningen en visies al niet meer normaal met elkaar kunnen omgaan...

Rico Tampeloerus | 22-07-18 | 09:54

NPO: zendt geen enkel objectief programma meer uit vanaf haar sterfbed, en subjectieve spreekgastheren/dames, daar koop je ook niets voor. De redacties van de meeste dagbladen zijn linkse jongens en meisjes, die amper een volledig zin kunnen schrijven, en columnisten zijn hen die wél een cursus schrijven hebben gevolgd en gelijk menen overal verstand van te hebben. Met name het geproduceerde prullaria van de niet-westerse namen.
Neen, dan bijvoorbeeld Van Amerongen, of Hoogland, welk cynische en ironie door de humorloze linksdragende löllo's totaal niet begrepen wordt. Lieden die de wereld aanschouwen middels een ideologie hebben een beperkt kijkgaatje, links en rechts geflankeerd door stront.....

Mazoeza | 22-07-18 | 09:53

Ik ben gisteren weer eens op het Scheveningse strand geweest, een jaar geleden rond deze tijd ook. Ik ben me rot geschrokken. Vorig jaar zag je zo hier en daar nog mensen die zich niet aanpassen aan onze maatschappij, dit jaar wemelde het ervan. Nog net niet de helft van de strandgangers loopt rond in pyama met de modernste smartphones en hun gegorgel is niet te verstaan. Ze trekken zich niets aan van onze cultuur en beschaving en we laten ze maar komen. STEF BLOK HEEFT GELIJK, jammer dat hij z'n excuses onder druk van de NSB alweer heeft moeten aanbieden. VAARWEL NEDERLAND!

Kwetsnat | 22-07-18 | 09:52 | 6

Religie van de vrede.

Mr_Natural | 22-07-18 | 10:48

Wreedheid schrijf je met een W.

Rest In Privacy | 22-07-18 | 10:54

Kom net terug uit de Eifel,in een week 2 kopvodden en nul zwarten.
Kan dus wel.

De Profundus | 22-07-18 | 13:23
▼ 3 antwoorden verborgen

Stef mag toch nog wel zeggen dat Nederland een failed state is? Of is dat ook racisme?

Mr_Natural | 22-07-18 | 09:52

De wereld is zo simpel geworden.
- Trump is Hitler
- islam is vrede
- de EU is noodzakelijk
- klimaatverandering is onze grootste bedreiging
- alleen grenzeloze immigratie biedt nog toekomst

Wie wat anders zegt is "een buitengewoon minderwaardig mens". Weet u dat?

(zet je TV uit!)

Jan Passant mk2 | 22-07-18 | 09:51 | 3

Pas op met je TV uitzetten, via de 'slimme' meter kunnen ze dat zien en wordt er aangifte tegen je gedaan wegens discriminatie en uitsluiting.

Kwetsnat | 22-07-18 | 10:03

Het is verboden om het telescherm uit te zetten.

Rest In Privacy | 22-07-18 | 10:55

@Kwetsnat: Oh jee, mijn zapgedrag zoun tot de analyse kunnen leiden dat ik een pure racist ben. Zap altijd meteen door als er weer zo'n clipneger staat te wauwelen of te schreeuwen of als er een ISlamiet gepromoot moet worden... En met al die WO-II documentaires die hier wel worden bekeken, aiaiai.
Straks denkt een of ander algioritme nog dat er hier een hardcorenazi zit....

Graaisnaaiert | 22-07-18 | 13:12

De gevestigde media in het Westen zijn inmiddels gevaarlijk geworden. Oorlogszucht naar Rusland, ondermijning van gekozen politici en verkettering van andersdenkenden zijn schering en inslag. Elke dag meermaals het geval, nationaal en internationaal.
.
Wie heeft de media ooit mandaat gegeven voor zulks?
.
Niemand.
.
Vrije media is zeer belangrijk voor een democratie. Dit is geen vrije media meer, dit is een gevaarlijk vorm van volksmennerij en activisme.

Parel van het Zuiden | 22-07-18 | 09:50

Racist is al een geuzennaam.
Het is het woord dat "links" gebruikt, op het moment dat ze zonder argumenten komen. Het moment dus waarop je de discussie gewonnen hebt.

TheEgg | 22-07-18 | 09:49 | 3

Het doet me ook niets meer als een stuk import-verdriet zijn gelijk niet kan krijgen in een discussie met me en me dus maar racist noemt.
En dan die verbazing bij ze als ik zeg dat ik dat dan maar ben want ze hadden verwacht dat ik na die beschuldiging meteen stil zou zijn.

2voor12 | 22-07-18 | 09:52

Precies. En hetzelfde geldt wat mij betreft ook voor fascist en xenofoob. Ik word bijna trots als ik zo weggezet word, want dat betekent dat ik tot de zelf nadenkende mensen behoor.

J. Jarig | 22-07-18 | 11:45

Ik heb medelijden die meteen tijdens een discussie met een geschokt "Oh! jij bent ISlamofoob" beginnen. Veel meegemaakt rond het begin van die migratiestromen, toen "we" allemaal dachten dat het aanwinsten waren. En dan som je de feiten van ISlamitische samenlevingen op, dan voorspel je de mate van integratie- en opvangproblemen op en tot slot stel je de vraag: "ja, ok, maar wat gaan we eigenlijk met die mensen doen"? En dan wordt het stil en wordt er snel op een ander onderwerp overgeschakeld.
Vreselijk vermoeiend om elke keer achteraf toch weer te zien dat je toch weer gelijk hebt gekregen, alleen maar door je gezonde boerenverstand te gebruiken....

Graaisnaaiert | 22-07-18 | 13:08

Op alle politiek ongemakkelijke dingen wordt gereageerd met identiteitspolitiek en racisme en weet ik wat. Het is de modus operandi van dezelfde kliek als die in de VS onder de democraten met vuilspuiterij bezig is. Ik kijk in de richting van D66, GroenLinks, proxies van George Soros die met zijn denktank denkt dat hij de strategie helemaal heeft uitgepluisd. Want waarom gebeurt dit niet in Hongarije waneer Orban iets van gelijke strekking zegt? Simpel, die heeft Soros eruit gewerkt. Dus die krijgt enkel via de EU nog dit soort kritiek.

Mensen, wees u toch eens bewust van deze parasiet, zijn machine, en het mechanisme.

vanBarchum | 22-07-18 | 09:49

Prachtig stukje proza Bart. Ik heb je stukjes gemist tijdens je vakantie.

zwartzondersuiker | 22-07-18 | 09:49

Die Bloksnor meent er ook helemaal geen zak van. Het is/was gewoon de bedoeling om o.a. mijn onderbuikgevoelens te bespelen omdat er iemand van de vvd (hahaha) is die -zie je wel- het gewoon durft te benoemen. En zie daar, de meteen al verwachte reacties daarop. En nu is het natuurlijk de bedoeling dat ik daar even heel boos ga mee schreeuwen. Jammer Bloksnorrie...... daar trap ik niet meer in. Je zult nu wat anders moeten gaan uitvinden om verdeeldheid te zaaien en de boel op te hitsen.

nope | 22-07-18 | 09:49

Dank Van Rossem voor deze uitstekende rant op de vroege zondagmorgen.
Goed geschreven ook!

EefjeWentelteefje | 22-07-18 | 09:48

Goeie duiding Van Rossem!

De Bredaonaar | 22-07-18 | 09:48

Als ik Stef Blok was... zou ik nu lekker 5 weken met vakantie gaan.
Begin september is iedereen dit weer vergeten.

sociaal_econoom | 22-07-18 | 09:47 | 1

Ik vrees van niet; Blok kan z'n gezicht internationaal niet meer tonen waarschijnlijk.
Blok - itt Trump met z'n 'shithole countries' - is slechts een klein kwetsbaar radertje in het politiek uurwerk in NL.

Aristotalloss | 22-07-18 | 10:03

Van Rossem is vergeten dat 'jullie soort mensen' ook schuldig zijn aan genocide en massamoorden. Socialisme staat ook voor werkkampen, indoctrinatie en totalitarisme. Verder onhandig wat Blok zei, maar het bewijst eens te meer hoe schrikwekkend politiek correct Nederland nog steeds is. De linkerkant van het politieke spectrum is eng en misschien nog wel enger dan een PVV.

Indoneesje | 22-07-18 | 09:46 | 1

Links (GroenLinks, PvdA en D66) hebben het geluk dat de media en de NPO achter hun staan. Op gebied van migratie en milieu zijn ze de baas in Nederland.

Wij hebben het meest uitnodigende migratiesysteem van Europa.
Iemand uit Afrika of uit een moslimland krijgt hier bij binnenkomst opvang in een AZC... met elke dag gratis eten, drinken, slapen, zorg en zakgeld.
Intussen gaan wij uitzoeken of de persoon in kwestie en zijn gezin recht hebben op een verblijfsvergunning - dit kan soms een jaar duren, maar dat is niet erg want alles is gratis in een AZC met dag en nacht toezicht en zorg.
Als statushouder krijg je een ingerichte woning, extra aandacht, extra zorg en begeleiding... plus automatisch recht op een (langdurige) bijstandsuitkering.
Links heeft dit prima geregeld in Nederland en er is niemand die hier kritiek op durft te uiten. Zo ja... dan krijg je van de NPO er flink van langs.
Naar Polen en Oost-Europa daar gaan asielzoekers niet naar toe... Duitsland en Nederland zijn het meest in trek - waarbij de opvang, zorg, begeleiding, huisvesting en uitkeringen in NL beter zijn dan in Duitsland.

sociaal_econoom | 22-07-18 | 10:09

"Bijna helemaal niemand is vóór fascisme(...)"
Roep dat niet te hard.
De Jinekjes en andere msm-laafjes alsmede het grootste gedeelte van ambtenarenland zijn wel degelijk vóór fascisme. Alleen te dom om dat zelf te beseffen.

jemagookniksmeer | 22-07-18 | 09:46 | 2

De repressie en verkettering van iedereen die niet in de deugdogma’s gelooft, komen van links. Ze zijn de zwaterkpusen dominees van de 21ste eeuw. Dat gedrag heeft in de kern veel gemeen met het fascisme dat men zegt te haten, maar dus zelf belijdt.

Janneus | 22-07-18 | 09:53

Helemaal mee eens! Maar gelukkig... Geen grotere afkeer van (links) fascisme, (links) racisme en (links) nazisme dan het GeenStijl-leger!

Aristotalloss | 22-07-18 | 09:54

Het linkse establishment voelt haar machtsbasis afbrokkelen en haar bestaansrecht in gevaar komen. Het gaat nog veel valser worden de komende tijd. You ain't seen nothing yet...

Prof. Pim Pam Pet | 22-07-18 | 09:46 | 1

Prof. Pim Pam Pet | 22-07-18 | 09:46 |
Dat zal wel meevallen want de establishment zit met 128 zetels in de vergaderruimte van de eu/islam.
En over valsheid gesproken.De moord op Pim Fortuyn,de 24/7 beveiliging voor Geert enz enz.

komtdatschot | 22-07-18 | 09:55

tja.. moest hier wel eventjes voor gaan zitten ... fraai geponeerd.. en........... barbertje
zal hangen.... de lynchgeile meute dringt op....!!

grapjasz | 22-07-18 | 09:42

Jezus. Wat heben die soort mensen, de soort die Bart beachrijft, toch een leeg leven.

Mark_D_NL | 22-07-18 | 09:41

blok weg hennis erin.

newray | 22-07-18 | 09:38 | 1

Blok weg, Hennis weg en liever de hele VVD weg.

Memek | 22-07-18 | 09:52

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland