Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Trump doet Sun-interview: hekelt immigratie en ontzegt VK handelsverdrag bij soft Brexit

Social

Man van 't volk praat het liefst met de krant van 't volk, en dan ook nog eens bij voorkeur een uur voordat het staatsdiner plaatsvindt zodat de aangekondigde VERNIETIGENDE HEADLINES verschijnen net nadat May hem het hof heeft gemaakt. 69D chess elke dag de hele dag, maar waarschijnlijk niet. Onderstaand de notulen van de griffier, maar we vissen er zelf toch ook nog even wat lolkwoots uit hoor, want oh oh. "Allowing the immigration to take place in Europe is a shame. I think it changed the fabric of Europe and, unless you act very quickly, it’s never going to be what it was and I don’t mean that in a positive way. So I think allowing millions and millions of people to come into Europe is very, very sad. I think you are losing your culture. Look around. You go through certain areas that didn’t exist ten or 15 years ago." Is wel zo. Maar nog veel spannender: May's soft-Brexit-aanpak krijgt even een leverstoot van hebben we jou daar, want dat gunstige handelsverdrag dat de UK beloofd werd na een hard Brexit, lijkt van tafel. Komt-ie: "If they do a deal like that, we would be dealing with the European Union instead of dealing with the UK, so it will probably kill the deal. If they do that, then their trade deal with the US will probably not be made. May's plan will definitely affect trade with the United States, unfortunately in a negative way. We have enough difficulty with the European Union. We are cracking down right now on the European Union because they have not treated the United States fairly on trading. No, if they do that I would say that that would probably end a major trade relationship with the United States.” Nou, het kaartendek is geschud, zin in de onderhandelingen en de toekomst.

Social

Reaguursels

Inloggen

Na de softe en links georiënteerde Obama en Merkel.... is Trump een verademing.
Hij bereikt in een gesprek meer dan zij in 8 jaar.

sociaal_econoom | 14-07-18 | 04:52

De enorme haat tegen de EU wint het bij vele reaguurders van gezond verstand. Nu ben ik ook een fel tegenstander van de EU zoals die is. Politieke unie, koersend op een federale superstaat is ronduit kut, moet je absoluut niet willen. Maar het gaat hier om economische deals. Je zult als Britse overheid linksom of rechtsom een handelsakkoord met de Europese markt willen hebben. Het Britse bedrijfsleven (en met name MKB) is voor een groot deel afhankelijk van de Europese markt. Ik ben persoonlijk nooit tegen een interne markt geweest, die discussie ligt allang achter ons. Ik ben fel tegenstander van de Euro (altijd al geweest) en tegen een monetaire unie. Maar ook dat is de discussie niet: de UK was daar sowieso geen deel van, ze hadden en hebben nog steeds het Pond Sterling.

De voordelen van een interne markt zijn al 40 jaar overduidelijk, dat is voor elke natie in die markt van enorm voordeel, maar een interne markt betekent wel dat je ook gemeenschappelijke eenheden en standaarden moet hebben, gelijksoortige regels in het handelsverkeer. Het is voor de UK veel gemakkelijker en veel handiger om met 1 externe partij een handelsovereenkomst te hebben dan met 28 landen afzonderlijk die op precies hetzelfde zullen neerkomen, omdat al die 28 dezelfde voorwaarden zullen hebben wat betreft die standaarden en regels. Die deal hebben Zwitserland, Noorwegen en IJsland immers ook. Anders val je terug op de schamele WTO regels. Dus puur economisch is het helemaal niet zo’n ramp, en je lost in 1 klap een heleboel praktische problemen op waar je anders weer een hele bureaucratie voor moet optuigen. Ook voor Amerikaanse bedrijven is dat helemaal geen slecht idee want dan kunnen ze via Groot Brittannië nog steeds toegang hebben tot die Europese markt van 500 miljoen inwoners, je product hoeft maar 1x te voldoen aan de voorwaarden. Een softe Brexit op alleen economisch gebied is zo slecht niet.

Hier wreekt zich weer het punt dat Donald multilaterale verdragen niet begrijpt, of in elk geval daar principieel tegenstander van is. Hij houdt van 1-on-1 deals. En als zakenman is dat ook het allermakkelijkst. Zeker als zakenman die alleen het belang van zijn eigen onderneming hoeft te dienen. Maar een land is geen bedrijf, en een staatshoofd geen CEO, we leven niet meer in de middeleeuwen toen koningen hun landen inderdaad als bedrijf konden runnen. Maar bij een handelsovereenkomst tussen landen gaat het er niet om dat je onder de streep op de handelsbalans tussen die 2 landen voordelig uitkomt, het gaat erom dat je voor de bedrijven in je land de beste voorwaarden schept om mondiaal te kunnen opereren. Met sommige landen zul je dan een overschot hebben met anderen een tekort. Comperartieve voordelen, David Ricardo, blablabla... klassieke economie. Political Economy & Taxation is nog steeds waar.

Wat Donald lijkt te willen doen is wat anders, een geopolitiek spel om de UK volledig uit Europa te snijden. Het is een beetje vreemd om te pogen je allergrootste en allerbeste bondgenoot van de afgelopen eeuw op die manier te isoleren. Dat lijkt me niet in het belang van de VS, het Amerikaanse bedrijfsleven, noch de Britten en het Britse bedrijfsleven. Het dient toch heus maar 1 belang, dat ligt 2500 kilometer naar het oosten. Dus ik ben zeer benieuwd hoe dat staatsbezoek volgende week gaat verlopen.

Stormageddon | 13-07-18 | 15:43 | 8

Exact. Maar waarom is Trump zo ostentatief bezig om de belangen van Rusland te dienen? Het is in ieder geval niet in Amerikaans voordeel om de Britse bondgenoot van zich te vervreemden, noch in het Europese belang.

Ik ben dus ook zeer benieuwd hoe die top met Poetin zal gaan, maar ik durf best een voorspelling te doen: Trump houdt alle echte kritiek binnen en probeert goede sier te maken met wat symbolische handreikingen van Poetin, maar die laatste gaat er met de knikkers vandoor. Het zal - net als de top met Kim Jong Un - een Trumpiaanse claim van succes worden terwijl de andere partij de echte winst boekt. Trump gaat zich geheel laten inpakken door Poetin.

Beste_Landgenoten | 13-07-18 | 23:54

Precies deze omschrijving van Stormageddon is wat Trump per definitie ongeschikt maakt als president. De man doet zaken in plaats van een land leiden. Hij ziet handelsverdragen als winst-verlies problemen. Hij ziet een handelsoorlog met China en eisen stellen om NATO defensie omhoog te schroeven als zakelijke aangelegenheden waarin het doel meer winst is.

De 'top'gesprekken tussen Trump en andere leiders is net zoiets.
Voor Trump is het egotrippen, 'kijk alle wereldleiders eens met mij willen praten', om thuis in de VS geprijsd te worden door FOX news.
Ik heb hem vaker lovend horen praten over Putin's gedrag, wat voor sterke leider die wel niet was.
Ik denk dan ook niet dat Trump perse belangen van Rusland wil dienen zoals @Beste_Landgenoten zegt, maar dat hij graag geassocieerd wilt worden met het imago van Putin (denk maar aan het 'America first' gegeil, puur punten scoren bij hersenloze stemmers).

En laten we eerlijk zijn, hoeveel mensen zouden er verbaasd zijn als jaren na zijn presidentschap Trump ook opeens hotels/business in Rusland neerzet?

J4914 | 14-07-18 | 01:05

@Stormageddon
Wie stelde jij ook alweer voor op het wereldtoneel?

Rest In Privacy | 14-07-18 | 13:46
▼ 5 antwoorden verborgen

PJW weer een scherpe video. Trump is een Baas en veegt de vloer aan met die linkse hippies

SicSeb | 13-07-18 | 14:03

Als Trump er zo bijgelopen had als Juncker, dan had het NOS journaal maar 1 item gehad. Maar nu, stilte. Typerend. En dan maar zeggen dat wij in een bubbel leven. Whahahahaha.

Mart6037 | 13-07-18 | 13:41 | 1

Exacting. En het is niet de eerste keer dat we Juncker het internationale dronkelapje zien zijn, maar deze keer was het wel über-genant.

Los van Trump die letterlijk de alcohol kon ruiken, Hebben ze wel door hoe de machtsblokken in de rest van de wereld dit bekijken?

Rest In Privacy | 13-07-18 | 22:31

De bevrijding van Europa/dritten reich komt vroeg deze keer. In de vorige versie hadden ze bommen en granaten nodig om de verwarde/dronken dictator te verjagen.

Het Licht | 13-07-18 | 12:59

Ik ga die man steeds meer waarderen.

Eucalyppta | 13-07-18 | 12:26 | 1

Hij heeft alles al weer herroepen , wat een onbetrouwbare vent

elevator | 13-07-18 | 16:48

Het verschil tussen babbelzieke beroepspolitici die alleen maar foute beslissingen nemen en iemand die gewend is deals te maken om voor uit te komen is verfrissend te noemen. Voor windhandelaren en mooipraters een koude douche.
Voor Trump is dit het dagelijkse schaakspel waarbij hij de tegenstander schaakmat zet zonder dat die het in de gaten heeft. Altijd een paar stappen vooruit denken. Een professional tegenover amateurs. Het tempo waarmee hij bezig is mag een voorbeeld zijn voor iedereen die iets wil bereiken in zijn leven...
Gewoon eerlijk zeggen waar het op staat. Niet achter gesloten deuren, nee hoor, iedereen kan meegenieten hoe hij de amateurs de les leest. Gewoon doen waarvoor hij is ingehuurd. Niets bijzonder zou je zeggen. In de politieke slangenkuil vol mooipraters echter een regelrechte verademing.

dijkbewaker | 13-07-18 | 12:25 | 2

Realpolitiek noemden ze dat vroeger in DE. Dat voorkomt dat ongekozen clowns als Juncker, Verhofstadt en Timmermans een loopje nemen met onze belangen.

ChatBot | 13-07-18 | 12:39

@ChatBot.... de clowns Juncker, Verhofstadt en Timmermans zijn wel personen die alle drie meer dan 25.000 euro per maand verdienen.
Veel mensen vragen zich af waarom de begroting van Brussel over 2021-2027 1135 miljard euro moet kosten?
Dit is niet zo moeilijk... er werken inmiddels 35.000 ambtenaren in en bij het grote EU - dat kost een boel geld.

sociaal_econoom | 14-07-18 | 05:01

.. maar goed. De politieke globalistische "elite" in EUropa is volkomen van het padje af en gaat ongehinderd door met het slopen van de westerse samenlevingen van de lidstaten.
Terwijl de media en de mensen met de oogkleppen op elkaar feliciteren vanwege hun moedige ballon tegen het gezonde verstand, gaat Trump straks wel weer terug om puin te ruimen in eigen land, daar zijn ook meer dan voldoende vijanden van het volk om zorgen over te maken.
Net als Poetin zal hij wel inzien dat EUropa verloren is.
Zal Amerika ook voor de derde keer sinds 1914 kleuterklas Europa uit haar eigen rotzooi komen redden?

Jan Passant mk2 | 13-07-18 | 12:13 | 2

Ik mag hopen dat Trumps interventie ervoor zorgt dat May wordt vervangen. Zij heeft verzuimd het volk te vertellen over deze speciale deal met de USA en wilde de Brexit op een achterbakse, Rutte-iaanse wijze, er toch doorheen drukken.

ChatBot | 13-07-18 | 12:19

May's' goat path.

piloot47 | 13-07-18 | 12:23

Trump schudt de zaak even flink op terwijl zijn administratie op de achtergrond de boel regelt, en wel in sneltreinvaart.
Als je ziet wat deze orkaan al aan verkiezingsbeloftes heeft ingelost dan steken die drankzuchtige met die lachende hyena daar af als een veeg stront op een marmeren vloer.
De EU is totaal geen serieuze partij zolang men de onbedwingbare lust tot zelfvernietiging niet inperkt door heel Afrika welkom te heten en de tegenstanders policor kaltstellen.
Trump kauwt er even op en spuugt het zooitje dan uit, inclusief de boterzachte Brexit die dan toch geen Brexit is.
Als er met Putin serieuzere zaken gedaan worden dan heeft de EU dat geheel aan zichzelf te danken.

Eppo | 13-07-18 | 12:06 | 2

Eppo , de disruptie die van Trump uitgaat heeft ook mijn grote bewondering.

15121937 | 13-07-18 | 12:13

Meen je dat nu echt ?

elevator | 13-07-18 | 16:49

Linkse mensen hebben nu eenmaal minder wetenschappelijk talent en centreren hun activiteiten daarom gewoonlijk op communicatie en social media.

ChatBot | 13-07-18 | 12:17

Sja, het Engelse volk koos in meerderheid voor Brexit, dat zou Engeland een andere internationale handelspositie geven, want niet meer een EU-laaf. De EU zou strafmaatregelen en sabotage opleggen, terwijl de Verenigde Staten normale handelsbetrekkingen had kunnen openen.

May besloot via een omweg het referendum te negeren - en dat zet het land weer terug in de positie van EU-laaf. Verandering van zaken, verandering van afspraken dus.

Jan Passant mk2 | 13-07-18 | 12:04 | 1

Tsja, iedere premier vindt zijn/haar eigen EU-geitenpaadjes.

piloot47 | 13-07-18 | 12:22

yep, genocide door import

blabla9899 | 13-07-18 | 12:03

Geweldig die Trump, heerlijke no-nonsense communicatie. Van mij mag die herkozen worden en blijven tot 2024. Beetje realiteit erin beuken bij die ongekozen EU bureaucraten

Willem38m | 13-07-18 | 12:01 | 3

@Beste_Landgenoten | 13-07-18 | 12:05 |
Nee, wat er nu gebeurt, dát is in ons belang. Niet. Voorlopig ben ik argwanender naar die hele EU toe met al haar leugens, bedrog, dictatoriaal gedrag en schertsvertoningen zoals gisteren. Ik denk dat Poetin het hooguit geamuseerd, en daarna hoofdschuddend zit aan te kijken wat hier nu gebeurt.

Sjefke7807 | 13-07-18 | 13:13

@Beste_Landgenoten | 13-07-18 | 12:05
Mocht Poetin ooit hier in de EU de stal komen uitruimen dan kan ik er eerlijk gezegd ook niet rouwig om zijn.
Zoals het nu gaat kan het niet langer.

copywriter | 13-07-18 | 15:48

Wat ik inmiddels wel door heb van Trump, dat hij niet gauw vergeet wie hem een loer heeft gedraaid of beledigd heeft, en altijd zijn gram haalt en daar erg veel geduld in heeft.
Als je een paar boeken leest, hoe de man zakelijk opereert is dat heel leerzaam.
De EU-kliek heeft hem vanaf dag 1 voor idioot uitgemaakt, en laat nu op een pijnlijke manier zien met Drunker en de miljoenengraaier Verhofstadt van wat niveau zij zelf zijn.

Roadblock | 13-07-18 | 11:55 | 2

Nog voor Trump gekozen was liep het hele kabinet te roepen dat hij een ramp was en dat ze Hillary wilden. Daar zit je dan knie aan knie in het witte huis. Wat zal Trump gedacht hebben?

Mart6037 | 13-07-18 | 11:59

De enige in de zaal die een imperium eigenhandig heeft opgebouwd. Zakelijk vernuft in de politiek laat al die beroepspolitici als kleine jongetjes in hun hemd staan. Verfrissend leiderschap

Kechtold | 13-07-18 | 12:05

Trump wordt steeds beter. Alweer diverse spijkers op hun kop. Zoveel nuchterheid (daar kan Jean-Claude Juncker alleen van dromen, terwijl hij zijn roes uitslaapt) en recht-voor-z'n-raap uitspraken, verfrissend gewoon. En ondertussen weten de ouwekliek-politiek en de MSM van gekkigheid niet meer hoe ze hem onderuit moeten halen. Die leven in een nachtmerrie momenteel. Hij had immers binnen een paar maanden al compleet moeten falen en al z'n aanhang moeten verliezen.

Dr. Snoepjes | 13-07-18 | 11:54

En dan lees ik het NRC over dit interview. Brexit afbrander, check. Dan nog een stukje over Sadiq Khan en Boris Johnson (het minste nieuws). Niks over zijn mening over migratie in Europa. Dat vind ik wel typisch, terwijl de president van Amerika die daar een sterke afwijkende mening over heeft toch wel nieuws is als je het mij vraagt.

Sander_Stinkscheet | 13-07-18 | 11:38 | 1

Een president die de wet belangrijk vindt en dus tegen illegale migratie is, dat is geen nieuws.
Hoewel ...

marjen | 13-07-18 | 11:46

Mensen in de UK snakken naar een law en order partij en zijn bereidt veel vrijheden op te geven. Goede voedingsbodem.

the Jackdawn | 13-07-18 | 11:36 | 3

Voor fascisme.

De Koreaanse Slet | 13-07-18 | 12:29

Zegt de fascist....

poiuytrewq | 13-07-18 | 13:12

Nieuwe hobby van slet. Iedereen die het niet met hem eens is, is een fascist of een racist.

beau van rtl | 13-07-18 | 14:01

Het zijn schimmige praktijken, eerst een handelsoorlog proberen te beginnen en dan een uitweg bieden door het VK proberen te knegten aan Washington. En ze wilden toch zo graag van Brussel af...

hagbard_celine | 13-07-18 | 11:14 | 4

het is echt veel simpeler: verdeel en heers. Een verenigd EU kan een land(enverzameling) als VS veel minder de eigen wil aan opleggen.

zeiksmurf | 13-07-18 | 11:33

EEG was goed, EU is een ramp.

Mart6037 | 13-07-18 | 11:49

@hagbard_celine | 13-07-18 | 11:14 |
KneGten??? Echt? We verprutsen allemaal wel eens een "d-tje" of een "t-je" maar dit?
*Groene Boekje voor beginners aanreiken doet*

Sjefke7807 | 13-07-18 | 13:15
▼ 1 antwoord verborgen

Trump uit verder kritiek op het Europese migratiebeleid. ,,Toestaan dat miljoenen en miljoenen mensen naar Europa komen is heel, heel verdrietig”, zegt hij. ,,Jullie verliezen jullie cultuur.”

Zullen die Haagse Hippies o.l.v. PvdA/GL wel erg vinden dat hun plannetje van omvolking steeds meer helderder wordt en hun puinzooi groter en groter wordt .

liegende lippen | 13-07-18 | 11:11 | 8

Heet zoiets geen krant dan? En verder is jouw reactie mij een compleet raadsel.

marjen | 13-07-18 | 11:42

Haagbare. Wanneer jij al dan niet gedwongen met je billen naar het westen op een matje geknield zit, praten we wel verder.

Mart6037 | 13-07-18 | 11:46

De ludieke vertoning gisteren, met dronkenman Juncker en "onze" Europese regeringsleiders daar omheen als vazallen rond een demente koning, gaf wel aan hoezeer wij in het pak genaaid zijn met dat monster in Brussel.
Vijanden van de westerse samenleving zijn het.

Stikjaloers op het Amerikaanse volk, dat nu een prima president heeft die deze ondode zombies een voor een houten staken door hun zwarte harten drijft.

Jan Passant mk2 | 13-07-18 | 12:30
▼ 5 antwoorden verborgen

Een "zachte Brexit" gaat ten koste van een eventuele bilaterale handelsovereenkomst tussen USA en UK, met gunstiger voorwaarden. Logisch dus dat Trump tegen is, MAGA is de basis van zijn programma.

Guido | 13-07-18 | 11:09 | 5

Ik geef het op landgenoot.

beau van rtl | 13-07-18 | 11:28

Maar de kritici doen alsof we met een nieuwe werelddictator te maken hebben. Het gaat hem natuurlijk om Amerika, dat kondigde hij ook aan.

marjen | 13-07-18 | 11:30

Handelsverdragen maken met de EU zullen slechter zijn voor de USA nu de Britten er niks meer over te zeggen hebben .

elevator | 13-07-18 | 16:54
▼ 2 antwoorden verborgen

Geweldige man die Trump. Nog geen dag in Engeland en hij heeft de zaak al weer duidelijk. May treedt af en de Brexit gaat gewoon door. Wat is deze man een zegen voor de wereld.

beau van rtl | 13-07-18 | 11:07 | 6

Beste_Landgenoten | 13-07-18 | 11:13

Gezien het moeizame samenwerken binnen de EU denk ik dat de handel haar eigen wegen wel zal vinden.

der_feldwebel | 13-07-18 | 11:29

Nou nee Beau. Als May aftreedt, komen er verkiezingen en die worden dan door de linkse Corbyn gewonnen. En die wil geen Brexit.

Rest In Privacy | 13-07-18 | 11:38

vandaag niet zo'n zin in je domme gelul kuif. Ander keertje misschien.

beau van rtl | 13-07-18 | 11:44
▼ 3 antwoorden verborgen

Trump is een bully, maar wel een die slimmer is dan de meesten mensen denken. En wel een die opkomt voor de mensen waar hij voor staat. Voor links is dat niet inclusief genoeg en i.c.m. met zijn stijl, onverteerbaar.

benjeallanggek | 13-07-18 | 11:03 | 6

Linkse lieden zijn sowieso allergisch voor mensen met visie en daadkracht. Ergens een succes van willen maken is al snel fascistisch. Ambities hebben is smerig.

Luna71 | 13-07-18 | 11:31

Trump komt op voor zijn vriendjes en zijn familie.

Rest In Privacy | 13-07-18 | 11:40

Trump komt op voor zijn vriendjes en zijn familie. Kuifje-in-Afrika | 13-07-18 | 11:40
Voor alle ruim 60 miljoen vriendjes en familie. Top toch?
edition.cnn.com/election/2016/results...

benjeallanggek | 13-07-18 | 11:48
▼ 3 antwoorden verborgen

uit de EU stappen klinkt leuk, maar t heeft een paar nadeeltjes voor de individuele landen. Naar mijn persoonlijke mening is de Verenigde Staten van Europa verre van volmaakt maar het dient wel een aantal doelen: vrijhandel, vrij verkeer BINNEN de EU, uniform monetair beleid, 1 gezicht naar buiten . Onder de streep dezelfde doelen als Trumpistan

Ik ga overigens wel mee in de kritiek op het immigratiebeleid en de Brusselse geldverspilling. Net als het stukje handhaving van monetaire discipline. Dat mag wel iets aangescherpt.

zeiksmurf | 13-07-18 | 11:02 | 3

Uniform monetair beleid is juist het ergste na het immigratiebeleid binnen de EU. Vergeten dat we ons scheel betalen aan de zwakke broeders binnen de EU?
EEG was goed EU een ramp.

Mart6037 | 13-07-18 | 11:10

"Dat mag wel 'iets' mogen aangescherpt" zucht

Roadblock | 13-07-18 | 11:42

Ik krijg anders steeds meer het idee dat het makkelijker was om uit het Warschau Pact te stappen dan uit de EU.

Flatulent | 13-07-18 | 11:55

Toch wel grappig dat een twijfelachtige vent als een Trump wel de waarheid durft te vertellen. De rest van bv het NL poltieke landschap, eigenlijk heel het Europese politieke landschap, draait er hard omheen

Dikkerd108kg | 13-07-18 | 10:59 | 4

@beste_landgenoten
Dat is het nalatenschap van de vorige president. Trump heeft aangekondigd dat hij de infrastructuur wil verbeteren.
Hier gaan dingen misschien beter, maar je mag je afvragen tegen welke prijs. Voor een Amerikaanse auto betalen we hier €200.000, en in de VS $80.000.

André4711 | 13-07-18 | 12:40

André4711 | 13-07-18 | 12:40 |
UIteraard is alles wat niet goed gaat de schuld van Obama. Zo werkt dat: Je strijkt de eer op van succes, maar falen is altijd door een ander veroorzaakt.

Beste_Landgenoten | 13-07-18 | 12:51

Je kan Obama helemaal nergens de schuld van geven. Hij heeft al die jaren NIETS gedaan. Hij was alleen president vanwege zijn kleurtje en daar kan je hem niet de schuld van geven.

beau van rtl | 13-07-18 | 14:04
▼ 1 antwoord verborgen

Wat een baas, zo'n eentje hebben wij ook in Nederland nodig. Helaas hebben wij een premier die liever bezig is een bruine arm te halen bij Druncker... De Nederlandse belastingbetaler heeft WEL last van de rugpijn die het gevolg is van de steeds hogere belastingdruk meneer Rutte!!!

Solar666 | 13-07-18 | 10:57 | 4

Premier Rutte is helaas geen liberaal maar een heuse socialist. Daar hoort nu eenmaal het arm maken van de bevolking bij. De FvD heeft dat feilloos aangetoond in de TK. Nederland gaat Venezuela achterna, zij het met een wat lager tempo. Ons besteedbaar inkomen blijft sterk achter bij de ons omringende landen.

André4711 | 13-07-18 | 11:03

Die belastingdruk, gaat steeds hoger worden. Het einde is nog lang niet in zicht.
Nog even en we krijgen zakgeld, de rest van je salaris is voor rutte!

vluchtelingallergie | 13-07-18 | 11:04

Rutte krijgt wel elke keer een lekkere smakkert van Juncker. Dacht dat ze dat alleen in Rusland (Putin) en Arabie (islam) deden?

EnNouJijWeer | 13-07-18 | 13:05
▼ 1 antwoord verborgen

Onorthodox en ook wel hypocriet in zn uitspraken maar een ding wordt pijnlijk duidelijk de EU kliek premiers vd west europese landen zijn een stel schoolmeisjes vergeleken met trump

gelachewoar | 13-07-18 | 10:57

Het is een feit dat ik vele malen meer vertrouwen in Trump heb dan in die slappe politiek correcte en multiculti gehersenspoelde Europese politici.
-
Trump is als Wilders.
Achteraf blijken ze steeds weer gelijk te hebben gehad..... iets wat je van bv Rutte nu niet bepaald kan zeggen.
-
Toegegeven, gelijk krijgen is een probleem als je niet in staat bent om jezelf van de onzinnige "multiculti=mooi" hersenspoeling te bevrijden.

moitambien | 13-07-18 | 10:57 | 2

Na alles wat Trump nu meemaakt in Europa , zal het gesprek wat hij binnenkort heeft met Wilders een hoop goeds voor Nederland brengen Wilders is zo'n beetje de enige die nog fatsoenlijke politiek bedrijft en dat ziet een groot man als Trump direct.. Wat zullen Trump en Putin zich in Helsinki kapot lachen om dat achterlijke zootje in Brussel. Putin zal nog wel eens aanhalen dat hij met ons onbenullige dikke prinsje en zijn meisje een biertje heeft gedronken van het merk van een oude vrind van zijn moeder.

beau van rtl | 13-07-18 | 11:36

De moeder van ons dikke prinsje bedoel ik dan he.

beau van rtl | 13-07-18 | 11:37

Europeanen -Nederlanders in het bijzonders- laten zich liever voor de gek houden door een "aimabele" politici met een lulverhaal dan dat ze op iemand stemmen die onsympathiek is maar wel de waarheid verteld.

en dat wordt onze ondergang

Cousin Eddie | 13-07-18 | 10:51 | 6

Juist slet. Daarom gaat het zo ontzettend fout in Europa.

zwartzondersuiker | 13-07-18 | 11:04

Naieve mensen betekenen bijna onze ondergang. Vervolgens kan de wal het schip weer keren dat door de naievelingen op drift geraakt was.

benjeallanggek | 13-07-18 | 11:06

Ik ben persoonlijk van mening dat de gemiddelde nederlander het allemaal geen fuck interesseert.
Die kijkt tegen de verkiezingen wie het meest positieve verhaal uit zijn duim zuigt, en daar stemt hij op.

Roadblock | 13-07-18 | 11:48
▼ 3 antwoorden verborgen

Trump, heeft helemaal gelijk. Het softe en slappe handelen van o.a. May, speelt de EU in de kaart. Zij laat zich chanteren door de EU. Als volk, zou het niks moeten boeien als het daardoor eerst wat minder gaat. Beter dat dan je te laten chanteren en je ziel te verkopen aan een roversbende die maar op een ding uit zijn, het eigen zogenaamde elitaire clubje maximaal financieel te laten profiteren en het vasthouden van de macht. Hypocrisie en corruptie tiert welig in de EU. En over meneetje Khan, heeft hij volkomen gelijk. Maar hey, net als OBAMA, heeft deze meneer een kleurtje en dus kan hij helemaal niets fout doen. Het is cool en divers iemand met een kleurtje. Deze deugers zijn nog erger dan de slavenhandelaars van vroeger. Op de manier van handelen laten zijn indirect zien dat zij als Witte, het best voor hebben met anders gekleurden Om over je nek te gaan. Behandel deze mensen nu eens echt als mensen. Waardeer ze op hun kwaliteiten en niet op hun kleur of afkomt. Wees eens echt geïnteresseerd in deze mensen, stelletje hypocrieten.

De Evangelist | 13-07-18 | 10:48 | 1

Niets chantage. De Britten mogen ook gewoon weg met een hard Brexit. Zoals je ook tijdens een scheiding gewoon alles achter mag laten (behalve je schulden).

De Koreaanse Slet | 13-07-18 | 10:52

Als de Britten echt een harde Brexit hadden gewild, dan zat er nu een UKIP-regering met Farage op de stoel van May. Iedereen wist dat de Tories verdeeld waren en zijn, iedereen wist dat May een remainer was.

JTKDM | 13-07-18 | 10:43 | 5

Ik ben het helemaal eens met de Jan Gajentaan dat May's Brexit-plannen het beste zijn voor Nederland, en de Nederlandse belangen zouden toch op de eerste plaats moeten komen.

https://opiniez.com/2018/07/12/brexit-plan-may-verdient-nederlandse-steun/jangajentaan/

JTKDM | 13-07-18 | 11:14

@De Koreaanse Slet
Verschillende rapporten melden dat een harde Brexit in werkelijkheid alleen maar even pijn doet. Na 1-2 jaar levert de Brexit al heel veel geld op. Vergis je niet. Dat Brexit rampzalige gevolgen zou hebben is puur EU propaganda. De EU probeert hier wanhopig een totale leegloop van de voor Europa zeer schadelijke EU tegen te houden. Het is de EU zelf die de Brexit voor UK zo duur mogelijk probeert te maken.

moitambien | 13-07-18 | 11:20

Nee. Maar laten ze maar een harde Brexit doen.

De Koreaanse Slet | 13-07-18 | 12:31
▼ 2 antwoorden verborgen

Follow Trump, het maakt je niet populair maar wel gezond.

BozePaarseMan | 13-07-18 | 10:41 | 1

De MSM doet niets anders dan leugens verspreiden, alles om de mens in slaap te houden.

Solar666 | 13-07-18 | 11:00

Over Trump en wat hij zegt over immigratie in Europa. Hedenmorgen in journalistenforum radio1: Het ergste is, dat als zo iemand dat zegt, dat ook de gewone mensen dan denken dat ze dat kunnen zeggen! En dat is erg! Als de mensen gewoon gaan zeggen wat ze denken over de uitverkoop van Europa.

Janas | 13-07-18 | 10:38 | 5

Dutchbeaurouge | 13-07-18 | 10:53 |
De voormalig Koningin heeft ooit één goede uitspraak gedaan; 'tolerantie leidt tot intolerantie'.

BozePaarseMan | 13-07-18 | 10:55

Dat klopt wel. De evidente opleving van neo-fascisme komt vooral omdat de "je mag het eigenlijk niet zeggen maar..." mensen denken, mede door Trump maar vele andere populistische politici dat het allemaal maar weer kan. Geschiedkundigen staan met open mond en versperde ogen en kijken ernaar.

De Koreaanse Slet | 13-07-18 | 10:57

De Koreaanse Slet | 13-07-18 | 10:57

"Dat klopt wel....."

Nee hoor

" De evidente opleving van neo-fascisme komt vooral omdat de "je mag het eigenlijk niet zeggen maar..." mensen denken, mede door Trump maar vele andere populistische politici dat het allemaal maar weer kan."

Welnee de (vermeende) opleving van neo fascisme (= een dommige deugterm uit de propaganda machine van ignorant links) komt door het criminele gedrag van islamitische kolonisten èn het gebrek aan handhaving door de autoriteiten.

"Geschiedkundigen staan met open mond en versperde ogen en kijken ernaar."

Geschiedkundigen (w.o. Mark Rutte) hebben geen toegevoegde waarde voor de toekomst.
Die open mond is van pure verbazing dat de geschiedenis geen garantie geeft voor de toekomst, en door die versperde ogen zijn ze blind voor de realiteit.

der_feldwebel | 13-07-18 | 11:22
▼ 2 antwoorden verborgen

En a.s. maandag heeft Trump een ontmoeting (in Helsinki) met president Poetin. Dat wordt helemaal lachen hier in de panelen.

Lupuslupus | 13-07-18 | 10:33 | 1

Gaat hilarisch worden idd. Het is nu al bijzonder geestig maar dat moet toch wel de ultieme prikkel worden voor een paar namen hier.

Dutchbeaurouge | 13-07-18 | 10:46

Goed intervieuw met Trump.

Wat een opluchting dat er eindelijk een president is die zegt waar het op staat en er niet om heen draait met mooie woorden.

Wat Trump zegt in het interview over de issues (vooral over massa migratie) is hoe veel mensen er over denken waar het niet durven te zeggen.

Kaskensj | 13-07-18 | 10:27 | 1

Klopt, we durven alleen anoniem op geenstijl te reaguren anders krijgen we last van de intolerante andere kant.

yeah-right474 | 13-07-18 | 10:33

Was het Obama niet die rechtstreeks de uitslag van Brexit wilde beïnvloeden voordat er gestemd werd door te zeggen dat ze achteraan in de rij zouden staan bij het afsluiten van een handelsakkoord met de USA ?

sprietatoom | 13-07-18 | 10:25 | 2

Is dat dan niet zo? Een handelsakkoord schrijf je niet op de achterkant van een bierviltje. Daar gaat een heel lang proces aan vooraf, en als je daarmee gaat beginnen, dan sta je idd achteraan in de rij... Maar goed, Go Trump! Slogans en tweets zijn beleid!

dyslexieman | 13-07-18 | 10:40

Rechtstreekse inmenging in buitenlandse verkiezingen maar dan met de mooie afgewogen gepolijste woorden gebracht zoals alleen die gladde Obama dat kon. Het was een dreigement destijds wat jij nu rationeel uitlegt. Verder laat Trump nog maar een tijdje door de porseleinkast razen, we zien wel waar het eindigt. Of het pakt uiteindelijk allemaal goed uit of hij verprutst het totaal. Het is in ieder geval nooit saai en voorspelbaar.

sprietatoom | 13-07-18 | 10:59

Het is toch vrij logisch dat Trump zich afvraagt waar wij in Europa mee bezig zijn? Er wordt hier een Europees gedrocht zonder ziel en toekomst opgetuigd, terwijl de meeste landen zich laten overlopen door een grote bende islamitieten, die bovendien gratis huisvesting, inrichting, gezondheidszorg, onderwijs en juridische bijstand krijgen aangereikt?
Hoe idioot kan je zijn om je eigen nest zo te bevuilen?

donkeyman | 13-07-18 | 10:24

Trump zegt de feitelijke waarheid... en wordt weer eens uitgesplitst LOL

Oepsie1234 | 13-07-18 | 10:22

Wanneer komt de stijlloze poll over Trump eigenlijk.

Trump?

Eindelijk! Hork maar fantastische man.
Domme randdebiel. Wordt straks verwijderd.
Een Messias gezonden door God.
Een levensgevaarlijke megalomane gek.
Zit vuistdiep in de aars van Poetin.
Help! We gaan allemaal deaud!!!

De Koreaanse Slet | 13-07-18 | 10:22 | 2

Nou die poll is duidelijk niet door een Trump fan gemaakt.

sprietatoom | 13-07-18 | 10:39

DKS?

Vreselijk! Trol en irritante man (?)
Domme randdebiel. Wordt straks verwijderd. (Is hem/het/haar al eens overkomen)
Een landverrader. gevlucht naar Slowakije.(als hij/zij/het daar al echt woont)
Een levensgevaarlijke megalomane gek. (zou best kunnen)
Zit vuistdiep in de aars van Rutte.
Help! We gaan allemaal deaud!!! (ja DKS, jij ook)

Bijtendehond | 13-07-18 | 11:31

Trump heeft weereens helemaal gelijk. Ik blijf het een giller vinden hoe niet politiek correct hij is.

Schepvogel | 13-07-18 | 10:21 | 3

Trump is een verademing, zéker vergeleken bij dat zooitje in Brussel.

Lupuslupus | 13-07-18 | 10:23

Bill Maher is niet 'politiek correct'.

Trump is of krankzinnig of hij heeft kwaadaardige bijbedoelingen.

De Koreaanse Slet | 13-07-18 | 10:23

@ De Koreaanse Slet | 13-07-18 | 10:23
Haha gekke slet toch. Weer lekker wanhopig om je heen aan het slaan onder een Trump-artikel. Ik zie diezelfde paniekreflex bij de NPO en onze omvolkpolitici.
Trump zorgt voor een verfrissende portie gezond verstand in deze krankzinnige wereld van globalistische deugpolitici.

Dr. Snoepjes | 13-07-18 | 16:26

Hij heeft alweer gelijk. Nexit

glaaf | 13-07-18 | 10:20 | 1

Nederdoei s.v.p. klinkt pakkender, Hollandser en kan niet wachten tot EU-parlementariers het gaan proberen uit te spreken.

Stijl_Loos | 13-07-18 | 10:41

May wil van twee walletjes eten. Dat gaat niet werken. De VS zegt al nee en met de EU wordt het hem ook net niet.

druif | 13-07-18 | 10:20 | 1

Feestje dus.

De Koreaanse Slet | 13-07-18 | 10:24

Ook Jinek deed gisteren weer een aardige duit in het zakje... samen met de over het paard getilde en npo gekwalificeerde mastodont charlatan groenenhuizen. Gewoon een avondje Trump bashen. Gewoon omdat het kan. Er kwam werkelijk geen zinnig woord uit bij de deugproleten aan haar tafel. Alleen maar haat, lachen en gekkigheid.

Paaldanseres | 13-07-18 | 10:18 | 2

Er zaten weer baby's met een scheermes bij #Jinek te spelen. Of eigenlijk foeten.

Breinbrouwsels | 13-07-18 | 10:43

Wat te denken van die nagemaakte debiel fons de poel. Die hadden ze ook weer eens afgestoft. Wat een mongeaul is dat zeg.

beau van rtl | 13-07-18 | 11:41

Zijn doel is om de EU en het VK te verzwakken zodat zijn positie sterker wordt. Het lukt hem aardig.

druif | 13-07-18 | 10:18 | 1

Mwa. Amerika wordt er niet sterker op. Al zijn bullebakken is ook niet goed voor zijn land. Neem de handelsoorlogen. Die krijgen de Trumpers voor hun rekening. Let maar op.

De Koreaanse Slet | 13-07-18 | 10:27

Wanneer zelfs Juncker als voorproefje voor heel Europa op de fles is en Judakusjes uitdeelt dan weet je dat de EU dood gaat. Dat Trump zo goed gevonden wordt is logisch maar er zit een eng kantje aan. Kennelijk groeit hier de behoefte aan een 'sterke' man. En daar heeft Europa slechte ervaringen mee. En dan importeren wij ook nog eens een dictatoriale fascistuïde religie die als wurgslang steeds zichtbaarder wordt. Maar goed, ondanks de EU is het al 73 jaar vrede hier.

Premier Trutte | 13-07-18 | 10:17 | 9

Hadden wij ook maar een limiet van 2 termijnen voor premiers. Dan waren we nu verlost van die corrupte moordlustige leugenaar.

obominotie | 13-07-18 | 11:43

Mart6037 | 13-07-18 | 10:56

Trump is gekozen door het electorale college. In een democratie was Hillary Clinton president geworden.

De Koreaanse Slet | 13-07-18 | 12:34

@ De Koreaanse Slet | 13-07-18 | 12:34
In zo'n enorm land dat bestaat uit tientallen staten kleven er nadelen aan het op een hoop vegen van alle individuele stemmen. Op die manier kan er iemand winnen die maar in een paar (dikbevolkte) staten de voorkeur van de meerderheid van de kiezers heeft. Dunbevolkte staten worden daardoor praktisch monddood gemaakt, terwijl die allemaal zo hun eigen problemen en prioriteiten hebben, doordat het gewoon een heel ander klimaat is, de geografie totaal anders is etc. Ik dacht ook altijd dat het Amerikaanse systeem volstrekt stupide was, maar er zijn goede redenen voor.
Wat niet wil zeggen dat er geen nadelen aan zitten trouwens. Het maakt met name de opkomst van nieuwe partijen heel erg moeilijk, door het 'winner takes all'-principe. Wat dat betreft zouden ze op z'n minst alle kandidaten normaal een podium moeten geven in de grote tv-debatten, en niet alleen de twee van de twee grootste partijen. Dat zou ze het broodnodige podium geven en ook de debatten vele malen interessanter maken. Het zwart maken van je tegenstanders wordt dan ook een stuk minder aantrekkelijk, want dan moet je ze allemaal zwart maken en dat wordt toch snel ongeloofwaardig. Maar ik dwaal af.
Om een idee te geven: Er zijn 3.141 counties in de VS. Voorzover ik heb kunnen achterhalen won Trump in ongeveer 2.600 daarvan, Clinton in 500. Die 2.600 counties bestrijken 84% van het geografisch oppervlak... Het geeft wel aan hoe lastig de opgave is om echt een naar ieders gevoel eerlijke uitslag te bereiken.

Dr. Snoepjes | 13-07-18 | 17:05
▼ 6 antwoorden verborgen

Zo ongeveer alles dat Trump over Brexit zegt is ingefluisterd door Farage. Zegt genoeg lijkt me..

Albasalix | 13-07-18 | 10:17

Wat wel frappant blijft zijn de Nederlandse juichaapjes. Alles wat Trump heeft gezegd (doen doet ie gelukkig vrij weinig) heeft negatieve gevolgen.

Goed. Oké. Dus ze haten Rutte en vooral de EU. De vijand van mijn vijand is mijn vriend zeg maar. Logisch toch?

Maar hoeveel beseffen dat een 4% defensiebudget van BNP de zorg en zekerheid kneiterhard gaan raken. Dat dit vooral heel slecht is voor Nederland. Dat de kosten van leven ophoog zullen schieten en dat zij. De Jannen met de korte achternaam de rekening betalen?

Hetzelfde met een 'hard Brexit' als die er komt is het desastreus voor de Britten maar ook en vooral Nederland wordt dan hard getroffen. En wederom drie keer raden wie de rekening mag betalen?

Precies.

Dus wil een 'Trumper' mij uitleggen, afgezien van Rutte en EU haat, waarom in hemelsnaam?

Als de vijand van de vijand een nog erger alternatief is dan denk je toch twee keer na? Toch?

De Koreaanse Slet | 13-07-18 | 10:13 | 13

"Als de vijand van de vijand een nog erger alternatief is dan denk je toch twee keer na? Toch?"

Eh even denken.

Nee. Sorry.

Dutchbeaurouge | 13-07-18 | 10:59

Koreaanse zwammer. Asielindustrie kost miljarden. Daarvan kan je heel wat AOW en legermaterieel van betalen. En zoals ik al zei, uitleggen aan jou heeft geen zin. Je blijft maar zwammen over Trump etc. D66 of groenlinkse trolleger? Succes.

Mart6037 | 13-07-18 | 11:03

de koreaanse slet begrijpt duidelijk de grondbeginselen van het mislukken vd eu cq euro niet !

dr no | 13-07-18 | 12:17
▼ 10 antwoorden verborgen

Ik weet dat ik in herhaling verval wanneer ik zeg;
Ik vind het nog steeds een enorme botte hork. Maar man, wat vegen zijn bezems schoon! Met wat hij daar aanstipt heeft de man gewoon voor de volle 1000% gelijk. Ga eens kijken in de diverse Engelse of Nederlandse steden. Je waant je verdomme toch in het M.O.??? Inheemse bewoners wordt het leven onmogelijk gemaakt en recentelijk hebben we van vleermuis Kuzu kunnen horen wat hun échte plannen zijn voor de 'natives'. We hebben hier praktijken (Kind-bruidjes, FGM, eerwraak etc.) waarvan we in het verleden niet eens wisten dat het bestond. Nu moeten we het hier allemaal maar over de kant laten gaan want anders "racist"!, "islamofoob"!, discriminatie!.

Ook heeft hij een punt wat het desastreuze beleid van Khan als burgemeester van Londen. Het is daar zo onderhand dagelijks bal nu. En als je new York al binnen drie(!) maanden na het begin van het nieuwe jaar passeert qua moord en doodslag, lijkt het me dat je weinig hebt om trots op te zijn. Om over alle aanslagen nog maar te zwijgen.

Verder is de niet aflatende demonisering en ridiculisering door o.a. de media van Trump onderhand bespottelijk te te noemen. De man is democratisch gekozen, of "wij" dat nu leuk vinden of niet. Hij pakt door waar bv een Obama niets meer deed als leuk oreren maar verder geen prestatie van formaat wist neer te zetten.

En May heeft de Brexit inderdaad gewoon verknald. Big time.

De beschamende vertoning met Druncker gisteren liet pijnlijk duidelijk zien dat wij hier in Europa nu niet bepaald door "the best of them" worden geregeerd. Je schaamt je toch iedere keer weer kapot wanneer je de video ziet? En dan dat slappe "hij heeft het aan zijn rug" excuus. Nou, ik bén rugpatiënt, maar zo heb ik er nog nooit bij gelopen. Zelfs niet als ik op handen en voeten naar de wc moest door de rugpijn. Hij was gewoon ladderzat.

Sjefke7807 | 13-07-18 | 10:12 | 1
-weggejorist-
Ditlandisstuk | 13-07-18 | 10:36

De man is een eindbaas 24/7. De glibberige EU politici zijn met elkaar en het uitstellen van problemen bezig om het voor zichzelf aangenaam en makkelijk te maken. En met het nodige zitvlees en netwerken worden ze stuk voor stuk ook nog eens miljonair. Dat hoeft de Donald niet meer. Hij is net als Poetin onafhankelijk en daardoor zijn ze sterk en geliefd bij velen. En gehaat bij de angstige wegkijkers.

Graaier | 13-07-18 | 10:09 | 1

Eens.

Lupuslupus | 13-07-18 | 10:13

Trump is een mafkees die zijn wil oplegt aan de wereld en eenieder verguist die niet doet wat hij wil. Een gevaar voor de mensheid.

langzullenweleven | 13-07-18 | 10:08 | 3

Och, er is niets mis met politiekcorrecten verguizen. Naast dat politiekcorrecten demonisering en politieke moord herintroduceerden en daarmee de teloorgang van vrede, veiligheid en vrij in Europa inluidden via massa-invasie en islamisering is hen ook het tegenhouden van oplossingen in het hier en nu aan te rekenen. Veel bloed aan de handen. Zulks moet je aanpakken, niet voor de zoveelste keer de handjes in onschuld laten wassen.

Parel van het Zuiden | 13-07-18 | 10:43

langzullenweleven. Trump een gevaar voor de mensheid? haha wat ben jij een zielepoot. Denk eens zelf na voordat je een ander napraat.

beau van rtl | 13-07-18 | 11:16

Trump noemt het beestje bij de naam en marchandeert nauwelijks tot niet. Dat zijn Europeanen niet gewend en Eurocraten al helemaal niet.

kempenaer | 13-07-18 | 18:55

Het is niet zozeer dat Trump bij een soft Brexit de UK een handelsverdrag ontzegt. Dat doet de EU, want dat zijn de regels van de EU single market. Maar zo wil de NOS het natuurlijk niet brengen.

Bij een soft Brexit kan VK niet zelf met de VS of India onderhandelen, omdat er alleen direct met de EU onderhandelt kan worden over toegang tot de single market waar VK dan lid van blijft.

De NOS was weer lekker bezig. Trump zou de Britse premier geschoffeerd hebben. Terwijl hij met alle egards, beargumenteert aangeeft dat deze route niet logisch is, niet zijn advies was en het voor hem onmogelijk maakt VK bij te staan, omdat VK achter de EU handelsmuur blijft. De gorilla was buitengewoon netjes in dat interview voor zijn doen.

Trump noemde immigratie als oorzaak van de Brexit. Iets wat de NOS maar even wegliet. Volgens mij vind die uitspraak ondersteuning in de feiten.

Je hoort de EU trouwens roepen dat alleen de EU immigratie kan oplossen. Dit terwijl de stroom vluchtelingen pas storneerde toen het oostblok hekken ging bouwen en Duitsland grenscontroles instelde en Italië de pendeldienst van NGO`s onder de loep nam. Keer op keer zijn het acties van lidstaten die een kentering geven, en niet een uitspraak van het Europese Commissie of Europees parlement.

Alleen al daarom in de Brexit extreem logisch. Of je trekt je eigen plan, of er is geen plan.

Feynman | 13-07-18 | 10:08 | 7

De Koreaanse Slet | 13-07-18 | 10:34
Dat was geen deal dat was gewoon geld weggeven.

Sjonie01 | 13-07-18 | 10:52

@Feynman | 13-07-18 | 10:08 |
He, he! Eindelijk iemand die het snapt. Die "soft Brexit" is een klap in het gezicht van alle mensen die voor de Brexit gestemd hebben. Er verandert nagenoeg niets wanneer men voor de soft Brexit gaat. Dan trekt de EU alsnog aan de touwtjes op de achtergrond.

Sjefke7807 | 13-07-18 | 13:30

Trump steunt de Britse leiders die een echte Brexit willen. Dat was ook de wil van de kiezer. Respect voor Trump. Een rationeel en buitengewoon redelijk man die patronen ziet en een visie heeft. Hadden wij maar zulke politici ipv die sneue trekpoppen van Soros.

kempenaer | 13-07-18 | 18:53
▼ 4 antwoorden verborgen

Hoop dat het gesprek tussen Juncker en Trump een livestream wordt.

am*dam | 13-07-18 | 10:07 | 1

Met Two Tribes van FGTH eronder. Machtig mooi.

WayneGretzky*99* | 13-07-18 | 10:08

Had ik maar een buurman als Trump.
Hij had waarschijnlijk een golfbaan als tuin.

keestelpro | 13-07-18 | 10:06

Kan Trump Juncker niet opvolgen?
Hij kan het makkelijk combineren met POTUS.

steekmug | 13-07-18 | 10:05 | 2

lol. Enorme wending in het verhaal over het nieuwe wereldrijk... United Europe of America.

Rest In Privacy | 13-07-18 | 10:24

Ik heb liever dat Nederland de tigste staat van de VS wordt dan deel uit blijft maken van de verstikkende en dogmatische EU1984.

kempenaer | 13-07-18 | 18:49

Trump is een lompe botte boer, maar oh wat zou ik graag zien dat we hier zo'n botte boer een paar jaartjes aan de macht hadden ipv die zatte kwezels en zakken hooi die het nu voor het zeggen hebben.

zwellevertje | 13-07-18 | 10:04

Trump toont hier mee aan dat Europa wordt bewoond en bestuurd door een stelletje emotionele verwende kudtkleuters.

MogeWijEveOvergeve | 13-07-18 | 10:01 | 1

Helemaal goed. Kijk anders nog even naar het filmpje van Juncker en zijn vriendjes. Je schaamt je toch kapot. Dat gaat de hele wereld over.

beau van rtl | 13-07-18 | 11:19

"Trump doet Sun-interview: hekelt immigratie en ontzegt VK handelsverdrag bij soft Brexit"

Right. Dit stinkt een uur in de wind. Het begint echt steeds meer te lijken op een maffia operatie.

"Hello Europe, nice place you got there - it would be a shame if something were to happen to it".

"Hello UK, so you ran into a bit of problems. Let me tell you something if you do business with these guys I'm gonna break your fucking knee caps alright"

"Me? Member of the maffia? Proof it!"

De Koreaanse Slet | 13-07-18 | 10:01 | 7

Ce ca! | 13-07-18 | 10:17

Geen idee of je sarcastisch bent of serieus maar ik zie een hele hoop 'die-hard' anti-EU en anti-Rutte III reaguurders zeggen dat dit niet goed is voor ons. Dat spreekt boekdelen.

De Koreaanse Slet | 13-07-18 | 10:38

VK kan met een soft brexit ook geen deal maken met d VS want moet zich aan de EU regels houden.

Sjonie01 | 13-07-18 | 10:54

Sletje, een verward verhaal, zijn ze vandaag laat met de pillenronde?

kempenaer | 13-07-18 | 18:46
▼ 4 antwoorden verborgen

oja, en Zuidafrikaanse boeren vertrekken al massaal naar Rusland. Dit omdat het in Zuid-Afrika te gevaarlijk voor hen wordt. Ver van mijn bed show? Ik hoop het, ik hoop het.

Mart6037 | 13-07-18 | 10:00 | 3

Eeehm, off topic?

Beste_Landgenoten | 13-07-18 | 10:04

Nope, puntje 1 van het lijstje hierboven met de blauwe balletjes ervoor. Alleen zijn de boeren die daar weggejaagd worden de immigranten van vroeger. Dus net andersom zeg maar, maar niet off topic.

Mart6037 | 13-07-18 | 10:08

Ja hoor je in de media hier helemaal niks over.

Sjonie01 | 13-07-18 | 10:56

Leiders die staan voor hun land en volk en niet schromen om direct de waarheid te zeggen. Nee daar kan men in Europa inmiddels niets meer mee.

netniet | 13-07-18 | 10:00 | 2

Stond hij maar voor Amerika. Maar hij trekt dat land ook naar de afgrond. Punt is dat zijn achterban nog steeds gelooft dat het allemaal in hun belang is.

Beste_Landgenoten | 13-07-18 | 10:05

Hij staat meer voor Amerika dan Rutte voor ons. Punt is dat veel mensen de staatstelevisie met zijn selectieve berichtgeving nog serieus nemen.

Mart6037 | 13-07-18 | 10:15

De enige wereldleider met ballen.
Wat doet hofnar Rutte; Juncker ondersteunen in dronkentoestand. Wat zou Trump doen? De wacht aanzeggen: Weg met Juncker anders betalen we niet meer.

goedrechts | 13-07-18 | 09:54 | 8

@De Koreaanse Slet | 13-07-18 | 10:41
Onze oosterburen hebben in het verleden eens massaal op een soort Volkert avant la lettre gestemd. Was ook geen succes.

atheïstisch stemvee | 13-07-18 | 10:52

Mij dunkt dat Poetin en Xi ook ballen hebben, maar wat betreft gelieerde leiders +1.
Orban heeft er ook maar is geen wereldleider.
Duterte, Kim en Erdogan lijken me niet onbemiddeld, staan alleen 'soms' aan de verkeerde kant.

Stil_Haben | 13-07-18 | 11:53

Die Juncker is op een bepaalde manier een zegen, hij ondermijnt de geloofwaardigheid van de EU steeds verder. Hopelijk versnelt dit de implosie van de EU.
Juncker is een psychiatrische patiënt:
DSM-5 criteria
Een problematisch patroon van alcoholgebruik dat leidt tot klinisch significante beperkingen of lijdensdruk, zoals blijkt uit minstens twee de volgende kenmerken die binnen een periode van een jaar optreden.
Vaker en in grotere hoeveelheden gebruiken dan het plan was.
Mislukte pogingen om te minderen of te stoppen.
Gebruik en herstel van gebruik kosten veel tijd.
Sterk verlangen om te gebruiken
Door gebruik tekortschieten op het werk, school of thuis.
Blijven gebruiken ondanks dat het problemen meebrengt in het relationele vlak
Door gebruik opgeven van hobby’s, sociale activiteiten of werk
Voortdurend gebruik, zelfs wanneer je daardoor in gevaar komt
Voortdurend gebruik ondanks weet hebben dat het gebruik lichamelijke of psychische problemen met zich mee brengt of verergert.
Grotere hoeveelheden nodig hebben om het effect nog te voelen oftewel tolerantie.
Het optreden van onttrekkingssymptomen, die minder hevig worden door meer van de stof te gebruiken.

kempenaer | 13-07-18 | 18:43
▼ 5 antwoorden verborgen

Trump is misschien een kwal van een vent. Misschien ook niet en wordt hij zo door anderen die het niet met hem eens zijn neergezet. Maar Hillary leek mij ook geen ideale schoonmoeder.
Maar een kwal of niet, de loodgieter van vorige week was ook niet bepaald vriendelijk. Maar ik ben wel van mijn lekkage in de badkamer af.

Mart6037 | 13-07-18 | 09:52 | 1

Wat een lul die loodgieter

hagbard_celine | 13-07-18 | 10:06

Door Rutte en zijn hebberige maatjes kunnen autochtonen niet meer kinderen produceren omdat constant alles duurder wordt gemaakt door truukjes met geldontwaarding en hogere belastingen. Terwijl islamitische klaplopers zodra ze binnen zijn technisch gezien gelijk met pensioen gaan aangezien ze toch nutteloos zijn. Dan mag de Nederlander nog wat langer doorwerken, liefst tot aan de dood, hoeft er ook geen aow en pensioen worden uitbetaald.
Onze onvruchtbare leiders zoals Markie Merkie en Macron zijn demonen die onder leiding van een bezopen idioot een heel volk moeten uitwissen.
Trump for EU president!

oplichter | 13-07-18 | 09:51 | 5

Ja die hebben daar de tijd voor. Om ze te maken en groot te brengen. Wij moeten buffelen om de boel rond te krijgen.

Mart6037 | 13-07-18 | 10:12

Hear hear!

Rest In Privacy | 13-07-18 | 10:19

De overheid jaagt de islamisering inderdaad aan. Zeer ongewenst en een vorm van hoogverraad dat afgestraft dient te worden.
De politici van de kartelpartijen zijn allemaal mee verantwoordelijk, stuk voor stuk.

kempenaer | 13-07-18 | 18:34
▼ 2 antwoorden verborgen

Waar blijft het alles-vernietigend Twitter berichtje van Timmerfrans of Verhofstadt?

Koekkeloere | 13-07-18 | 09:51 | 2

Die hebben beide handen nodig om Juncker "overeind" te houden.

Mart6037 | 13-07-18 | 09:53

Denk dat die volgevreten vetvlek in zijn broek schijt voor de Trumpenator.

WayneGretzky*99* | 13-07-18 | 10:01

Het staatsjournaal bracht dit verhaal als Trump 'SCHOFFEERT' May. Tjeempie denk je dan van goed vertrouwen. Inmiddels is het afgezwakt naar 'leest de les'..

GormSuil | 13-07-18 | 09:49 | 1

Het staatsjournaal doet zelf niet anders naar het volk. Pure projectie dus.

Mensdier | 13-07-18 | 09:52

Hij praat niet bepaald met meel in zijn mond, duidelijke taal. Of je het er nu mee eens bent of niet. Zouden veel politici eens een voorbeeld aan kunnen nemen.

Yperiet | 13-07-18 | 09:47 | 5

Beste_Landgenoten | 13-07-18 | 10:12
Inderdaad, zeker een president van de VS moet zich van het soort zaken die u hier benoemd gewoon onthouden.

O2Neutraal | 13-07-18 | 10:41

BL,
Hij geeft zijn mening in een interview. Dat is zijn goed recht. En lees je de woorden zorgvuldig, is hij eigenlijk nog gematigd van toon,
Je overdrijft behoorlijk.

marjen | 13-07-18 | 11:58
▼ 2 antwoorden verborgen

Ik begin hem steeds meer te waarderen.

Rest In Privacy | 13-07-18 | 09:47

kanjer Trump slaat de spijker op zn kop

dr no | 13-07-18 | 09:46

Toch wel een beetje bemoeizuchtig van Trump, alhoewel hij niet geheel ongelijk heeft. Maar misschien ook maar eens in eigen land kijken. Hoe zit het met al die schietpartijen, de immigratie vanuit Mexico? Trump ontpopt zich hiermee steeds meer als iemand die anderen zijn wil wil opleggen. Maar geen nood: "wij" in Europa hebben Juncker, het toonbeeld van een standvastige leider ... Komt helemaal goed. En neem vandaag geen risico's: het is vrijdag de 13e.

Mannes | 13-07-18 | 09:45

ik eis een harde nexit

coolgen | 13-07-18 | 09:44 | 3

Ik heb liever gewoon werk lol.

sc00p | 13-07-18 | 09:51

@scoop
Inderdaad, vóór de EU was er geen werk. *Juncker... hik... modus, hik off*

benjeallanggek | 13-07-18 | 09:54

In Zwitserland hebben ze ook geen werk, erg arm land met een bevolking die veel spijt heeft dat ze voor autonomie en soevreiniteit heeft gekozen...
De EU is een gedrocht en het trekt orcs aan.

kempenaer | 13-07-18 | 18:32

Ik ben het maar met één ding oneens: snel handelen tegen immigratie heeft geen zin want het is toch al te laat. Hopelijk duurt het nog 50 jaar voor het hier in de kempen net zo kut is als in de randstad.

hustler01 | 13-07-18 | 09:44 | 3

Snel handelen om te redden wat er te redden valt. Boven een bepaald percentage islam zijn we FUBAR.

benjeallanggek | 13-07-18 | 09:53

Tis nooit te laat. Gaat er alleen om hoe hard je maatregelen neemt.

WayneGretzky*99* | 13-07-18 | 10:03

Dit soort fatalistische praat is onzin. Het is zeker niet te laat, als je maar geen halfzachte maatregelen neemt.
Ik kom ook uit de Kempen en ook hier hebben ze islamitische klaplopers geplaatst uit de zandbak. Dat is zeer ongewenst.
Repatriëren en Europa islamvrij maken is mogelijk en hoogstnoodzakelijk.

kempenaer | 13-07-18 | 18:30

Het is natuurlijk een grof schandaal dat die Trump allemaal beslissingen neemt en uitspraken doet die in het belang zijn van zijn eigen volk, terwijl hij natuurlijk moet zorgen dat wij hier zwaar subsidie-afhankelijk kunnen blijven en ook voor 100% kosteloos door de USA verdedigd blijven worden zodat ruftende ex-PSPers kunnen claimen dat zij toch maar mooi hebben klaargespeeld dat de defensie hier tot 0.000034 % van het BNP is afgebroken. eeehh, waar was ik.....

skoftig | 13-07-18 | 09:43

Shit hadden wij maar een Trump .helaas hebben wij een zacht gekookt eitje zonder ruggengraat.

automaat | 13-07-18 | 09:43 | 2
-weggejorist-
Norbert Tijhuis4442 | 13-07-18 | 09:56

Norbert, Ruttetje wist wel dat hij als dank voor die ondersteuning een dikke natte zoen zou krijgen en daar doet hij het graag voor.

BBmetR | 13-07-18 | 10:10

Trump lijkt zijn eigen bestuurslogica te willen opdringen aan elk ander land. Door een directe manier van communiceren over geld en het aanhouden van beloftes, geloof ik absoluut dat Trump er voorlopig voor zorgt dat de EU-laven gekker worden. En wanneer ik zou geloven dat de EU-laven een oprechte, integere club zouden zijn.. zou ik er blij van worden, want breekt dit de EU af.
Maar gestoorde schuimbekkende deugreligieuze kapitalisten die hun eigen clubje en megalomane dictatoriale project Verenigde Staten van Europa zouden afbreken is al een evengrote illusie als Trump zien als de absolute duivel.
Wat mooi is aan leider Trump, is dat hij zich een leider toont. Ballen toont om 'normaal' ('populistisch') te spreken tegen zowel diplomatieke slaven als het publiek. Wat minder mooi is, is dat het hetzelfde principe omvat van een ras-atheïst die met een moslim in gesprek gaat: het polariseert verder.
Hoe het VK een rol gaat spelen door Brexit is nu wel duidelijk. En dat had ik echt nooit verwacht. Trump is een goede strateeg, met een groot ego en louter liefde voor eigen land, een nationalist. Hij geeft geen reet om 'the people of Europe'.
Reken maar dat alle rijkere landen in Europa gaan betalen voor dit geopolitieke spel. En dat betekent: de Nederlander wordt in een diepere en ziekere geldslavernij gestort.
Historische decennia, dat zeker.

Mensdier | 13-07-18 | 09:41 | 5

Aardig valt wel mee, toch? Gewoon eerlijk. Ik zeg het als iets fout gaat, maar ook als iets goed gaat. Maar dat je het aardig ervaart is natuurlijk een fijn bij-effect. :) fijne dag!

Rest In Privacy | 13-07-18 | 10:48

+ Veel

Toontje-S | 13-07-18 | 10:55

Ik vermoed dat Trump wel degelijk iets geeft om de volkeren van Europa. Uiteindelijk liggen daar zijn roots. Zijn kritiek op de import van miljoenen Afrikanen en moslims in Europa en dat hierdoor Europa ondermijnd wordt en de Europese culturen vernietigd, duidt hier op.
Bovendien heeft Trump kinderen itt veel Europese leiders.
En het hebben van kinderen geeft een ander perspectief voor de toekomst. Mensen met kinderen willen dat hun kinderen en diens nakomelingen het ook goed hebben.

kempenaer | 13-07-18 | 18:28
▼ 2 antwoorden verborgen

Ik raad iedereen aan om de persco bij de NAVO van gisteren even terug te krijgen. Vooral het stuk over Brexit waar het verhaal zo onsamenhangend is dat hij uiteindelijk maar gaat praten over zijn vastgoed in Schotland en Ierland (waarvan hij denkt dat het onderdeel is van de UK). Je lacht je echt de ballen uit de broek. Totdat je beseft hoe machtig deze narcistische gek is, dan wordt het huilen in foetushouding.

jawor36 | 13-07-18 | 09:41 | 9

@jawor36 | 13-07-18 | 10:08
Gisteren gezien en op gereageerd. Weet oprecht niet wat ik van Trump moet vinden, maar dat die kliek Europese leiders eens hun vet krijgen vind ik prima. Frisse wind.

atheïstisch stemvee | 13-07-18 | 10:17

Inderdaad, Trump ging er in als Prutte, niet antwoorden. Het beantwoorden van vragen waar hij geen antwoord op wil geven, dat kan onze vergeetachtige demofobe kantklosser helaas wel veel beter.

O2Neutraal | 13-07-18 | 10:44

Jawor, je beziet het te simplistisch. Je verliest je in vorm en details en overziet het geheel niet. Trump heeft een heldere mening over Brexit: zaak van de GB, erken de wil van de kiezer, bij een hersteld volledig soeverein GB is er een handelsakkoord met de VS mogelijk, bij een nep-Brexit niet, dan dealt de VS wel met het gedrocht EU.

kempenaer | 13-07-18 | 18:22
▼ 6 antwoorden verborgen

Trump is een geschenk uit de hemel, helaas 15 jaar te laat.

du Roi Soleil | 13-07-18 | 09:40 | 2

U is atheïst, begrijp ik?

Koos Knak | 13-07-18 | 09:50

Trump samen met Pim Fortuyn... dat was 15 jaar geleden de redding geweest voor West-Europa en Nederland.
Nu is het te laat.... er is geen weg terug.
Wat je dadelijk krijgt dat migranten uit Afrika en moslimlanden kost wat kost naar Nederland komen... en dat rijke en werkende Nederlanders dit land zullen ontvluchten.
Dan hebben Brussel en Den Haag het helemaal voor elkaar.

sociaal_econoom | 13-07-18 | 10:14

Trump is een botte zak maar wel helder en May rommelt overal maar een beetje tussendoor. Niet standvastig en bangerig. Pak de EU hard aan. Dat willen ze kennelijk die ongekozen
machtswellustelingen.

De luis | 13-07-18 | 09:38 | 2

Helder? Possibly dit, possibly dat, en aan het eind van de rit is het altijd maar afwachten wat er uiteindelijk van alle grote woorden terecht is gekomen. Staat die muur er trouwens al, en heeft Mexico de eerste aanbetaling al gestort?

Muxje | 13-07-18 | 09:44

@ Muxje | 13-07-18 | 09:44: Hier hebben ze tot 2024 nodig om op 2 % te komen dus wat lul je nou?

WayneGretzky*99* | 13-07-18 | 10:05

Verdeel en Heers. Zouden we in Europa eens moeten voorstellen, opdelen van de US en staten tegen elkaar uitspelen. Machiavelli en Sun-Tzu in optima forma.

zeiksmurf | 13-07-18 | 09:38

Trump maakt van zijn hart geen moordkuil in elk geval.

WodieBlumensind | 13-07-18 | 09:37 | 1

Van de wereld echter wel.

Premier Trutte | 13-07-18 | 10:07

Superieure actie van de Trumpster, en wat onvoorstelbaar dom van de Tories dat ze May niet het Brexit-is-Brexit-ultimatum hebben gesteld of haar het signaal hebben gegeven om op te stappen. Minstens 17 miljoen Brexiteers horen The Donald nu dat zeggen wat zij denken. Dit zal de politieke splijting van de Britse samenleving alleen bespoedigen en verergeren.

De Vrijlansier | 13-07-18 | 09:35 | 3

May was (en is) mordicus tegen een Brexit dus dat ze juist dit figuur het vertrek uit de EU laten leiden is totaal krankzinnig. Heel goed dat Trump haar de mantel uitveegt.

Lupuslupus | 13-07-18 | 10:12

Dat wist iedereen vantevoren: het zijn Mays EUrofiele, burgerhatende partijgenoten die dit uiteindelijk mogelijk maken. Het smaldeel dat het er niet mee eens is, vertrekt uiteindelijk. En belandt t.z.t. wellicht bij het sterk verzwakte UKIP (dat op haar beurt dan weer zelf zo dom was om Anne Marie Waters de voet dwars te zetten en een kleurloze figuur als 'leider' te kiezen).

De Vrijlansier | 13-07-18 | 11:12

@Lupuslupus, de regering-May is gekozen ná het referendum. Het zijn de Britse kiezers die haar het vertrek uit de EU laten leiden. Ze hadden ook massaal UKIP kunnen stemmen.

JTKDM | 13-07-18 | 12:03

Prachtig die lichaamstaal van Trump. Hij zit lekker breed op die stoel waar Rutte zijn beentjes feminiem over elkaar geslagen zou hebben. Verplichte testosteroninjecties voor Nederlandse politici zou niet verkeerd zijn.

solcama | 13-07-18 | 09:34 | 3

We hebben geen politici meer. Uitsluitend managers.

De luis | 13-07-18 | 09:39

Politiek is niet bedoeld als entertainment voor jou.

flame_me | 13-07-18 | 09:40

De wereld word niet beter met testosteron, gewoon politici die voor hun stemvee opkomen in plaats van bezig zijn met hun volgende baantje zou mijn wens zijn.

O2Neutraal | 13-07-18 | 10:46

Trump probeert de EU uit elkaar te spelen. Alles wat hij doet is eigen belang. Een sterke EU is een krachtiger concurrent van de VS.

Hebben alle Brexitjuichers de laatste cijfers over economische groei in Groot Brittannië al gezien?

Ravissant | 13-07-18 | 09:32 | 6

Nee, doe ons een laten zien dan?

Mr_Pikibelly | 13-07-18 | 09:43

sociaal_econoom | 13-07-18 | 09:41.

Ik heb net als vele anderen meerdere malen NEE aangegeven, moet jij eens kijken hoe goed hier naar geluisterd is. Zeg maar nee, dan betaal je belasting voor 2 en wordt je stem vakkundig kaltgestellt.

Rest In Privacy | 13-07-18 | 10:15

Een sterke EU? pffft. Het is een gotspe om zo te spreken over een aan elkaar geknoopt zootje landen.

ristretto | 13-07-18 | 11:00
▼ 3 antwoorden verborgen

Trump , man naar mijn hart !

blauwe zander | 13-07-18 | 09:31

Kunnen we Trump na zijn periode in Murrica niet detacheren in Brussel?

Brentjeee | 13-07-18 | 09:30 | 1

Hij heeft na deze periode nog 4 jaar te gaan

am*dam | 13-07-18 | 10:05

Onze cultuur en manier van leven gaat inderdaad naar de kloten. En de sfeer in de maatschappij wordt er niet beter op, wat weer een verantwoordelijkheid is van de staat volgens de grondwet. De Amerikaanse president ziet het gebeuren, maar de gekken hier blijven Oost-Indisch blind. Ze willen het niet zien.

Rest In Privacy | 13-07-18 | 09:30 | 2

De zorg van de overheid is gericht op de bewoonbaarheid van het land en de bescherming en verbetering van het leefmilieu.

Rest In Privacy | 13-07-18 | 09:33

De zorg van de overheid zou gericht moeten zijn...... is het echter niet.

Lupuslupus | 13-07-18 | 10:21

Wanneer gaat Donald eens met Juncker praten? Dat lijkt me nou echt geweldig.

Mr_Natural | 13-07-18 | 09:30 | 1

Trump is niet zo'n bar type.

keestelpro | 13-07-18 | 10:08

Die Boris Johnson is een ongelooflijke zak met vingers. Een lafaard eveneens.

van Oeffelen | 13-07-18 | 09:29 | 6

Ik heb Theresa wel eens ontmoet, zat achter de kassa bij de Budgens achter de kassa...

benjeallanggek | 13-07-18 | 10:49

Van Oef heeft ze allemaal ontmoet, van Nick Clegg met zijn Haagse moeder tot Cameron. Allemaal theoretici.

van Oeffelen | 13-07-18 | 10:52

Lekker inhoudelijk weer van Oeffelen.
Met sletje vanuit de zolderkamer een beetje badinerend bluffen.
Daar kan toch niemand iets mee, met dit soort hersenscheten en losse flodders.

kempenaer | 13-07-18 | 15:20
▼ 3 antwoorden verborgen

Trump heeft dit ook in zijn campagne gezegd. Hij vertelde over vrienden die niet meer op vakantie in Parijs gingen. Vrienden van Trump gaan al sinds de jaren 50 naar Parijs. Die hebben huizen in het 16e. En die vinden Parijs niet meer leuk.

Alquest | 13-07-18 | 09:28 | 2

Parijs was nog nooit leuk. Kan niet tippen aan Roma of Lisboa.

van Oeffelen | 13-07-18 | 10:55

Parijs begint steeds meer op een islamitische shithole te lijken, dat krijg je met het onbeperkt open zetten van de grenzen voor Afrikaanse en islamitische klaplopers. Dan heb ik het nog niet eens over criminelen en oorlogsmisdadigers.

kempenaer | 13-07-18 | 15:12

Bemoeit die gast zich mee, als Macron hier komt roepen hoe we het allemaal moeten doen schijt iedereen zich hier de moeder. Own country first, bemoei je dan met je eigen troep.

menage | 13-07-18 | 09:24 | 2

menage | 13-07-18 | 09:24 |
O maar dat doet die macaroni ook regelmatig via Brussel,maar dat schijn jij weer niet door te hebben

komtdatschot | 13-07-18 | 09:40

Heel goed dat Trump dat doet, menage.
In 1945 bemoeiden de Amerikanen zich er gelukkig ook mee.

kempenaer | 13-07-18 | 15:05

trump moest ook president worden van de EU

pedro300 | 13-07-18 | 09:24 | 1

Dan ziet het er niet goed uit voor de ambtenaren in Brussel en bij de NAVO.
Het loon gaat met de helft naar beneden en de helft vliegt eruit.
Value for money... en zo hoort het ook.

sociaal_econoom | 13-07-18 | 09:33

Trump zegt weer bijzonder verstandige dingen.
Massa immigratie en de islam zijn de grootste gevaren voor Europa.
Die massa immigratie zorgt voor voor meer niet assimileerbare nietsnutten die in Europa komen wonen terwijl in de shithole countries waar ze vandaan komen dat aantal vertrekkers er gewoon weer wordt bijgefokt.
Het zorgt per saldo dus alleen maar voor een verzwakking van het Europese weefsel. Net wat Soros en Merkel willen. Want zwakke landen en volken kunnen makkelijker worden onderworpen en onderdrukt.
Nederland en Europa moeten de immigratie terugbrengen naar nul. Opvang van echte vluchtelingen in de regio. Verder repatriëren van buitenlandse klaplopers en het aansporen van autochtonen om wat meer kinderen te krijgen om de vergrijzing subtiel op te vangen. Dat moet je niet met moslims en Afrikanen doen. Dan heb je er twee problemen bij, bovenop de vergrijzing.

kempenaer | 13-07-18 | 09:24 | 3

Helemaal juist... wat Brussel en West-Europa doen is niet verstandig en een vorm van zelfvernietiging.
Zij laten West-Europa volstromen met migranten uit Afrika en moslimlanden die hier gratis opvang, een woning, extra aandacht, zorg plus een uitkering krijgen.
Dit kan niemand lang volhouden... ook wij niet.
Over 5-10 jaar wordt dit verhaal onbeheersbaar en onbetaalbaar - waarbij je zult zien dat rijke en werkende mensen Nederland en West-Europa zullen ontvluchten.
Australië en Canada zijn heel streng met hun migratiebeleid en uitkeringen aan migranten - dit doen ze niet voor niets. Hier komt men binnen - waarbij Den Haag en onze gemeenten automatisch klaar staan met een woning en een levenslange bijstandsuitkering... als Trump dit hoort dan verklaart hij ons voor gek.

sociaal_econoom | 13-07-18 | 09:54

hear, hear to the both of you!

benjeallanggek | 13-07-18 | 10:00

Divide et impera.
Breek het sociale weefsel, de sociale cohesie, de eigen cultuur af.
Doe dat middels massa immigratie van radicale, rabiate religieuze nietsnutten.
Dat geeft de natiestaten enorme problemen waar ze veel tijd en energie mee kwijt zijn en waar ze mee blijven worstelen.
Neem ondertussen steeds meer soevereiniteit van de natiestaten over.
De Juncker en de Soros doctrine in het kort.
“In een artikel van Der Spiegel uit 1999 beschreef Juncker eens zijn visie op hoe de Europese worst gemaakt wordt. ‘We beslissen iets,’ legde Juncker uit. ‘Dan maken we het bekend, we wachten een tijdje om te zien wat er gebeurt. Wanneer er geen geschreeuw komt en geen opstand, omdat de meeste mensen toch geen idee hebben van wat er is besloten, dan gaan we door – stap voor stap tot er geen weg meer terug is.’”

kempenaer | 13-07-18 | 15:04

Terwijl onze eigen Europese "populisten" nog geen rimpelingetje teweeg hebben kunnen brengen in de modderpoel van de Europese politiek, rammelt De Donald eens even flink met de strontemmer. Me like.

atheïstisch stemvee | 13-07-18 | 09:24 | 2

Misschien kan Trump de taak van Juncker er bij nemen, dan kan Juncker naar een psychogeriatrisch centrum met zijn Korsakov.

kempenaer | 13-07-18 | 09:25

Die kliek waar wij door geregeerd worden. Nationaal en Europees.
Ik zie het met lede ogen aan.

atheïstisch stemvee | 13-07-18 | 09:30

Het Europese volk is dom, onwetend en naïef. Maar heeft godzijdank de razend sterke en slimme EU leiders om hen te beschermen tegen de vreselijke dreiging van Trump, Poetin en ongecontroleerde immigratie. We kunnen allemaal vertrouwen op meneer Juncker. Die zorgt met zijn groep bikkelharde ijzervreters zoals Timmermans en Rutte voor veiligheid en voorspoed. Dat hebben ze al jaren bewezen, dat ze de Europese zaken 100% onder controle hebben. Na 3 jaar totaalchaos is er nú al een klein beetje meer voorzichtige duidelijkheid over hoe de asiel puinhoop ooit op te lossen. Geef ze nog een jaar of 6 en dan zal er heel misschien wel een voorzichtige beslissing komen. Kijk. Dat is daadkracht waar we allemaal wat aan hebben. Zo'n Trump dat moet je niet willen he. Want De Toon! Kan toch niet tsk tsk. Wij beschaafde Europeanen, die luisteren niet naar zo'n schreeuwlelijk. Wij lopen liever achter een wankelende zuiplap aan die lispelend van de drank met spuugballetjes in zn mondhoeken 2 traptreden probeert af te dalen zonder faceplant.

Dutchbeaurouge | 13-07-18 | 09:24 | 2

De heren namen een glas, deden een plas en lieten alles zoals het was. Bij de EU leggen ze graag eerst een stevige basis met Juncker voorop. En links zag dat het goed was...

benjeallanggek | 13-07-18 | 10:05

De toon precies, de tóón... Wat een walgelijke vent is het toch!
*stemt D66 en voelt zich goed over zichzelf*

WasHetMaarMakkelijk | 13-07-18 | 10:47

Waar bemoeit die botte gek zich mee? Heeft ie een plan om ons tegen elkaar uit te spelen? Zoveel strategisch vermogen dicht ik hem eigenlijk niet toe.
Hoewel hij inhoudelijk geen gekke dingen zegt, bijvoorbeeld over de integratie, is de verpakking toch echt roze met gouden glitters. Ongelooflijk.
Maar de bemoeizucht is irritant en ook verdacht, dat dan weer wel.
Ik vind het ook bijzonder dat the Donald zoveel respijt van de Europese leiders krijgt. Ze hadden ook kunnen zeggen 'bedankt Trump en nu oprotten'.

-

Bernhard de II | 13-07-18 | 09:22 | 4

kempenaer | 13-07-18 | 09:27 |
Interessant. Begrijpend lezen (zeker van beeldspraak) is niet voor iedereen weggelegd.
Ook interessant dat je je eigen hobby er bijhaalt. Ik zelf moet daar niet zoveel van hebben, maar vooruit, ik gun jou je jurkje.

-

Bernhard de II | 13-07-18 | 10:57

Fijn Bernard, maar nogmaals ga in op de inhoud, anders ben je slechts de zoveelste voorspelbare anti-Trump roeptoeter.

kempenaer | 13-07-18 | 14:57

Mooi kempenaer, maar dat maak ik gelukkig zelf wel uit. Er is hier geen verplichting enkel inhoudelijk te reageren. Is je dat hier nog nooit opgevallen?

Bernhard de II | 13-07-18 | 15:13
▼ 1 antwoord verborgen

Trump heeft echt zo'n sterk punt t.a.v. de gevolgen van de immigratie in Europa. Ik denk echter dat we het punt al voorbij zijn dat we de kwalijke gevolgen nog terug kunnen draaien. Dankzij mensen als Merkel en paladijnen van de macht als Rutte zijn aloude waarden down the drain gespoeld ten faveure van achterlijke culturen.

LJBrinkhorst | 13-07-18 | 09:22

Geweldige kerel die Trump, daar tegenover is Rutte maar een zielig liegend beddenpissertje.
Hahaha

joppo0 | 13-07-18 | 09:21

Het is niet echt 'ontzeggen', hij meldt dat omdat het zo'n zachte Brexit is, de VS (en Australië, etc.) met de EU moet onderhandelen over een handelsverdrag met het VK en niet direct met het VK. Gemiste kans.

Verder zie ik vooral terechte punten allemaal van ons erg stabiele genie!

Rest In Privacy | 13-07-18 | 09:21

Let op hoe de headlines dit bericht in de MSM totaal anders framen:
"Trump zegt dat May met Brexit-plannen handelsverdrag vergooid heeft"
Het lijkt of het probleem de Brexit is. Het probleem zijn echter May's plannen voor de Brexit, die eigenlijk nauwelijks een Brexit zijn.

Wel smullen. Dat langzaam maar zeker steeds verder doormodderen totdat de zaak dadelijk klapt (en klappen gaat het, is het niet nu, dan over 10 of 20 jaar) zorgt er alleen maar voor dat de klap des te harder is.
Een EU die implodeert terwijl de 5e colonnes van Erdogan hier gewapenderhand de macht proberen te krijgen, nee daar zitten we op te wachten.

Hoe eerder het instort, hoe minder de klap, en hoe eerder we weer aan de opbouw kunnen beginnen. Als het Trump is die het zetje geeft, dan is het Trump die het zetje geeft.

TheEgg | 13-07-18 | 09:20 | 2

Nexit!

kempenaer | 13-07-18 | 09:28

Dat komt omdat Brexit geen vastomlijnd idee was, het was een samenraapsel van slogans. Van een vrijhandelsstaat tot aan een nieuwe socialistische heilstaat waar alles gehernationaliseerd kon worden. Er werd van alle kanten campagne gevoerd, diverse redenen (immigratie, arbeidsconcurrentie, regelzucht, GB rules the waves, enzovoorts) aangevoerd waarom Brexit goed zou zijn. Ja, dan ga je dus krijgen dat er heel veel mensen teleurgesteld gaan worden.
En het klappen van de zaak, als/wanneer de Euro valt, wanneer al het fiat geld valt, wanneer de samenleving uiteen valt. Het spijt me, ik kijk er niet naar uit.

dyslexieman | 13-07-18 | 10:34

De EU-lidstaten "ouwe stijl" zouden GB uit de wind moeten houden. Hetzelfde geldt voor de VS. Persoonlijk vertrouw ik onze oude vrienden meer dan onze nieuwe,

MickeyGouda | 13-07-18 | 09:19

Trump for president!, ha oh wat is al dat zure commentaar toch zoet.
Dat filmpje is toch ook mooi hoor, zo een beetje elke linkse ruif afhankelijke is tegen trump want dat hoort en is de gevestigde deugmoraal.
En de EU pakt de Trump states aan, dat is politieke inmenging en poging tot bijsturen, heel democratisch van onze bezopen opper laller.

28 | 13-07-18 | 09:19

May moet ook nog lunchen met Trump vandaag. Dat zal niet zo lang duren denk ik. En daarna de Queen die hij zal vragen wat dat nou kost zo'n paleis.

Simon_GS | 13-07-18 | 09:18

Ik zou mezelf ook zo opstellen als je op visite gaat en de rechters staan toe dat er een spotballon boven de stad mag hangen.

Jos Tiebent | 13-07-18 | 09:18 | 2

Dat vindt Trump juist prachtig; Hij gedijt bij conflicten.

Simon_GS | 13-07-18 | 09:19

In een politiestaat zou zoiets niet kunnen, maar Engeland is dat niet. Tot verdriet misschien van ome Donald.

Beste_Landgenoten | 13-07-18 | 09:20

Trump is een echte zakenman - hij weet dat een softe Brexit niet werkt.
Zodra je aan de machthebbers van EU-Brussel laat zien dat je bang bent...
dan ben je verkocht. De ambtelijke bestuurders in Brussel maken gehakt van je, zij hebben de tijd en geen haast - hun loon gaat toch wel door.
De machthebbers en bestuurders in Brussel, dragen zelf voor geen cent bij aan het budget van 1135 miljard euro wat het grote EU nodig heeft in de periode 2021-2027.
Integendeel zij halen hun vette salaris en kostenvergoedingen uit deze pot... hetgeen de burgers in West-Europa moeten ophoesten.
Via de Brexit hoeft Engeland straks aan de geldwolven in Brussel geen geld meer over te maken.

Trump ziet heel goed waar het Brussel om te doen is... geld, geld en nog eens geld.

sociaal_econoom | 13-07-18 | 09:16 | 7

Beste_Landgenoten | 13-07-18 | 09:45 De ING heeft de staatsteun die ze (onterecht) ontvangen hadden al lang en breed terugbetaald, met rente (iets dat een bepaald Europees landje nog niet heeft) Verder was deze betreffende heer toen nog niet betrokken bij de ING.
Tot slot, de ambtenaren kosten de steeds kleiner wordende groep werkende netto-belastingbetalers geld, het ING bestuur word betaald door de cliënten en de beleggingen.... een significant verschil, vind u dit niet prettig open dan geen rekening bij ING.
in heel dit draadje zijn al uw reacties van het zelfde laken een pak, erg doorzichtig doch amusant.
De EU is een moloch die hardhandig aangepakt dient te worden, Trump zit er niet voor de EU of Europa, ergo het staat hem vrij zijn land op zijn manier te besturen, hij is namelijk wél een gekozen leider, of dit in verstandig is op deze manier dat moet de toekomst uitwijzen, voor alsnog vind ik het mooi om een regent zonder rubberen ruggengraat te zien.

@cid | 13-07-18 | 10:10

@cid | 13-07-18 | 10:10
Ach kom nou. Die ING had gewoon, net als elk ander bedrijf, failliet moeten gaan. We moeten terug naar een situatie waar banken dat kunnen en niet gered worden zodra de heren aan de top teveel risico namen in al hun graaizucht. Dan gered worden door ons en na een paar jaar weer belachelijke salarissen en bonussen gaan eisen? Je moet maar durven. En die ambtenaren kosten een schijntje. Tenzij elke ambtenaar jou er 1 teveel is natuurlijk en daar lijkt het eerder op.

Beste_Landgenoten | 13-07-18 | 10:42

Beste_Landgenoten | 13-07-18 | 10:42
+1, gokken met andermans geld. Vele boeken over geschreven inmiddels, zelfs in het Nederlands is er een, eentje is van meneer Luyendijk (uit het hoofd).

Overigens was het overeind houden van ING helaas wel noodzakelijk, maar de oorzaak van die noodzakelijkheid, daar moeten maatregelen voor komen, die zijn er zelfs nu nog steeds niet gekomen of zelfs maar aangekondigd.

O2Neutraal | 13-07-18 | 10:52
▼ 4 antwoorden verborgen

De relaties die POTUS nu in rap tempo afbreekt gaan de USA nog zwaar in problemen brengen. Wait and see

Dutch_Viscount | 13-07-18 | 09:15 | 5

@Beste_Landgenoten | 13-07-18 | 09:24

Het is inderdaad jammer dat Europa die gedeelde waarden losliet en een antidemocratische unie stichtte en op grote schaal antidemocratisch denkende religieuzen importeert om ook de cultuur onder onze democratie te ondermijnen.
.
De VS zijn eigenlijk best coulant. Regime change is eerder voor minder opgestart.

Parel van het Zuiden | 13-07-18 | 09:37

@Parel
+1

benjeallanggek | 13-07-18 | 10:08

Parel van het Zuiden | 13-07-18 | 09:37
Hear hear!

Vanilla | 13-07-18 | 10:39
▼ 2 antwoorden verborgen

Qua cultuur in europe heeft hij natuurlijk gewoon gelijk, en dat takkelt in sneltrein vaart af.
Wie had 20 jaar geleden kunnen denken dat apart zwemmen voor vrouwen normaal zou zijn? Homo's niet vrij meer kunnen rondlopen 's avonds? Joodse winkeltjes worden vernielt? En dat gaat allemaal echt niet minder worden met nog meer van die types.

Henk de Vries2074 | 13-07-18 | 09:15 | 1

Om te huilen is het.

laagvliegert | 13-07-18 | 09:49

He Donald, *boks*, goed gedaan jochie.

Mark_D_NL | 13-07-18 | 09:14

Trump pakt het onorthodox aan. Hij bekijkt alles vanuit een zakelijke bril, iets wat politici helemaal niet gewend zijn. In de zakelijke wereld moeten er af en toe duidelijke harde grenzen gesteld worden anders stort je bedrijf in en gaat het failliet omdat iedereen misbruik maakt van de situatie. Europese politici moeten dat nog leren schijnbaar, gelukkig niet in alle landen maar toch. Uiteindelijk gaat intolerantie het winnen van tolerantie. Als Europa niet heel gauw een grote bek opzet tegen ongewenste immigratie en niet heel gauw duidelijke grenzen stelt. Dan is het Europese sprookje niet langer houdbaar, en zullen er meer 'Trumpjes' opstaan in andere landen. Ach, misschien maar goed ook. Trump is de Olifant in de porseleine kast en ondanks dat ik zeker niet fan ben van hem, heb ik wel degelijk bewondering over manier van zaken doen. The world is changing millennial social inclusive justice warriors, reallity is here!

Indoneesje | 13-07-18 | 09:13

Hahaha, daar zit May met haar zilveren theeset. Ik wil die kop nu wel eens zien.

Pedronegro | 13-07-18 | 09:13

"I'm here to kick ass and chew bubblegum and I'm all out of bubblegum".

pjotr nicknaamtov | 13-07-18 | 09:13

Nou snap ik toch al niet wat ome Donald te zoeken heeft in de moordstad n1 van de gekozen pakistaner khan.

komtdatschot | 13-07-18 | 09:12 | 2

Tja het is nou eenmaal de hoofdstad van het VK, daar kun je niet omheen.

Lupuslupus | 13-07-18 | 09:16

Lupuslupus | 13-07-18 | 09:16
Nou ja,ome Donald had bijv ook kunnen kiezen voor een leuk verblijf ergens in Schotland.Dan was een may ook wel gekomen hoor.

komtdatschot | 13-07-18 | 09:23

Geen free Tommy quote, dat is jammer.

Johan_Voorhaar | 13-07-18 | 09:12 | 3

Waarschijnlijk/mogelijk weet Trump niet eens van het bestaan van Tommy.

Lupuslupus | 13-07-18 | 09:17

Nou we het toch over Tommy hebben.
Het Verenigd Koninkrijk maakt het Geert Wilders onmogelijk te spreken tijdens #FreeTommy demo komende zaterdag

fenixx.org/2018/07/13/het-verenigd-ko...

komtdatschot | 13-07-18 | 09:49

Deze man handelt een beetje als een tokkie, maar het zet wel zoden aan de dijk. Zet zijn korte periode maar eens tegenover 8 jaar Obama. Tot nu toe verbleekt Obama als het om buitenlands beleid/gebrek aan beleid gaat.

lokoolokie | 13-07-18 | 09:12 | 8

@dyslexieman
Welke legitiemiteit dan? kijk even in de spiegel; als Trump het gesprek uit de weg was gegaan, was dat fout geweest en nu er niets uitgekomen is natuurlijk ook. Win-win voor voor mensen in een linkse bubble.

benjeallanggek | 13-07-18 | 10:24

benjeallanggek | 13-07-18 | 10:24 De legitimiteit dat NK een normaal land is waarmee je kunt praten. Zoals je niet met Iran kunt praten, kan je dat Ik ben veel maar niet links (althans dat denk ik niet). Het regime moet vallen, zo simpel is het. Zoals we ook niet met Nazi Duitsland gingen praten tot ze bereid waren tot totale overgave. Kim moet van een trapje flikkeren, met of zonder hulp.

dyslexieman | 13-07-18 | 10:47

@dyslexieman
Ik ben het met je eens en denk ook dat je niet links bent. Probleem is, dat de halve wereld nu al een probleem heeft met de stijl van Trump. Maar als hij, zonder eerst een dialoog aan te gaan, Noord-korea zou aanvallen, zou er waarschijnlijk een domino-effect ontstaan. Trump is een bully, maar wel een die slimmer is dan de meesten denken En een die opkomt voor de mensen waar hij voor staat. Voor links is dat niet inclusief genoeg en i.c.m. met zijn stijl, onverteerbaar.

benjeallanggek | 13-07-18 | 10:58
▼ 5 antwoorden verborgen

Logisch dat hij Europa uit elkaar probeert te spelen, want America first.

JTKDM | 13-07-18 | 09:12 | 11

@Beste_Landgenoten | 13-07-18 | 09:31
Ik ben ook wat achterdochtig naar de Huidige EU, want ik wil graag vooruit naar:
Een Europese Federatie, bestaande uit:
-één staatvorm voor alle lidstaten;
-geen koningshuizen;
-zonder contributies (want 1 budget);
-sterk verkleinde nationale parlementen en overige bestuurslagen;
-een volksleger (om de belangen van het volk te verdedigen ipv die van de globalistische kapitaal en banken kartels)
-één taal voor openbaar bestuur, onderwijs en media

Dan ga je pas meters maken qua synergie voordelen en kostenbesparingen op overhead. De natie-staten staan helaas in de weg en de kiezers blijven voor Huidige_EU-structuurpolitici kiezen in plaats van voor de EU_Next-Generation.

Sterker nog, er is zelfs geen partij die deze route in zijn programma heeft staan. Waarom niet?
Ik vermoed dat onze verlichte leiders dit helemaal niet willen want dan raken ze de greep op de nationale snoeppotten kwijt. Ik heb daarom meer argwaan naar onze eigen Europese politici, met uitzondering overigens van Yannis Varoufakis.

kindapaas | 13-07-18 | 10:37

Beste_Landgenoten | 13-07-18 | 09:31
Met die EU propaganda crap gaat u steeds meer als Rutte klinken, en dat is vanzelfsprekend niet als compliment bedoeld.

BosrandDirk | 13-07-18 | 11:30

Inderdaad. Hij wil het zover krijgen dat het VK alleen handel drijft met de VS en niet met de EU.

Flatulent | 13-07-18 | 11:55
▼ 8 antwoorden verborgen

Niet te veel achter zoeken. Trump kletst maar wat. En het blijkt dat hij niet helemaal (of helemaal niet) snapt hoe een soft brexit werkt. Ongeïnformeerd geroeptoeter waar je niet echt een peil op kan trekken, laat staan beleid op kan afstemmen. Als het Poetin was zou ik nog een strategie achter dit geroep vermoeden, maar het is Trump, en het is gewoon onkunde.

Hij heeft inmiddels wel geleerd om voldoende "weasel words" te gebruiken zoals probably.

Muxje | 13-07-18 | 09:10 | 2

Heeft u May’s onderhandelingsresultaat überhaupt bekeken? Ik denk dat u niet helemaal begrijpt hoe die “soft brexit” nu uitpakt. Engeland wordt gewoon vazal van het donkere EU blok. Ergo geen zin voor de VS om een aparte deal mee te maken
.
Verder snap ik de agitatie. Ik vind het als Europeaan ook niet leuk om te horen dat het onder immigratie en islamisering ingezette verval van onze samenlevingen, cultuur en daarmee verboden vrijheid, veiligheid en vrede al zo zichtbaar is dat een Amerikaanse president het openlijk benoemd. Confronterend.
.
Gaat bij mij trouwens snel weg. Ik stem namelijk al vele jaren niet op vvd, pvda, cda, d66 en consorten en ben dus niet medeverantwoordelijk.
.
Helaas. Het brevet van onvermogen op deze onderwerpen is afgegeven aan vvd, cda, d66, pvda stemmers. Medeplichtig.
.
Vergeef mij de tone of voice. Ik heb de nare gewoonte om mensen verantwoordelijk te stellen voor hun stem. Er worden geen handjes meer in onschuld gewassen.

Parel van het Zuiden | 13-07-18 | 09:31

Het s duidelijk dat jij niet door hebt hoe de machtsverhoudingen liggen. Trump stelt dat als de Brexit doorgaat zoals May en co voor ogen hbbn (feitlijk géén Brexit), de VS alle handelsverdragen met de UK in de prullenbak gooit omdat dat dan feitelijk handelsverdragen met de EU zijn, waar Trump (en de rest van de wereld) hoofdpijn van krijgt. Want in feite is de EU niets meer dan een extra bestuurslaag die extra belastingen heft zonder ander nut dan de instandhouding van de EU.

Dus het VK kan kiezen of delen. Zo makkelijk is het. Trump heeft schijt aan geneuzel over 'zacht' of 'hard. De VK gaat uit de EU of niet. Daarvoor hoef je geen 'verstand te hebben' (van wat eigenlijk) of 'geïnformeerd' te zijn (wat jij natuurlijk wel bent, of niet?)

Sans Comique | 13-07-18 | 09:43

Huppakee, en weer een bondgenootschap naar de klote. Je zou bijna denken dat Trump het erom doet? Hij werkt het verlanglijstje van ome Vladimir helemaal af, van EU tot NATO tot immigratie tot culturele eigenheid. Spaziba.
www.huffingtonpost.com/entry/opinion-...
Het is toch opmerkelijk hoe 1 op 1 de uitspraken van Trump stroken met die van Poetin als het gaat om Europa?

Beste_Landgenoten | 13-07-18 | 09:09 | 7

*spasibo

De Koreaanse Slet | 13-07-18 | 10:06

Beste_Landgenoten | 13-07-18 | 09:09
Heb jij dat recept voor oliebollen nog ergens liggen?

Cobalt bomb | 13-07-18 | 10:20

lol. nou dan. Dan klopt het toch wat trump zegt, als je zonodig je federale plannetjes wil realiseren vanuit brussel door rusland te propageren als zijnde een vijandelijke en bedorven staat, en feitelijk virtueel oorlog voert met hem dan moet je toch je defensie uitgaven vergroten? Stoken in het midden oosten, veerdiensten met islamitische hordes ophalen , voormalig oostblok landen eu lid maken etc en dan Trump belachelijk maken omdat ie daar klaar mee is. Los van de geisoleerde poltieke koers van de VS is dit een reactie om die domme arrogante EU kliek die precies het zelfde doen met een protectionistische markt, verdragen etc

gelachewoar | 13-07-18 | 15:25
▼ 4 antwoorden verborgen

@JWZ_JMK | 13-07-18 | 09:05

En daarnaast staat de ongevraagde schutting ook nog op jouw grond.

Brainless talent | 13-07-18 | 09:08 | 2

Excuses, er is iets fout gegaan met de button "reageer."

Brainless talent | 13-07-18 | 09:10

Kroontje kopen?

JWZ_JMK | 13-07-18 | 09:32

Trump is het vleesgeworden bewijs dat je voor je economie beter kartelpartijen kunt hebben dan nationalisme.

Bakito | 13-07-18 | 09:08 | 2

Bakito | 13-07-18 | 09:08 | Grappig dat de economische cijfers van de VS dat volledig tot nu toe tegenspreken. Daarnaast is het ontzettend hypocriet en eigenlijk te triest voor woorden dat de EU op economisch beleid zoveel kritiek heeft geuit tegen de import heffingen van de VS. De EU, zogenaamd de bakermat van een vrije markt voor de vrije tolerante wereld. Is niets anders dan 1 groot handelsblok die elke vorm van niet-Europese vrije handel blokkeert. En daarnaast de mogelijkheid heeft tot het dumpen van de eigen producten op andere markten buiten de Europese Unie. Maar goed, als je een beetje verstand van economie hebt dan weet iedereen money talks. De EU kan nog zo hoog in de boom klimmen, bedrijven bepalen uiteindelijk de koers. Kijk maar naar jou kartelpartijen, sukkel.

Indoneesje | 13-07-18 | 09:18

De economie van de VS loops als een trein.

Leyrann | 13-07-18 | 09:27

ik heb Trump nog op geen enkele onjuistheid of inadequate maatregel kunnen betrappen. Het enige probleem is dat Trump alleen voor de VS werkt. Dit is de leider die Europa nodig heeft. Trump versus Rutte/Merkel/Macron/Juncker/May/Tusk. Dit is een zielige vergelijking.

KLK3 | 13-07-18 | 09:07 | 7

Ik heb wel een ideetje: Maandelijks ministers uit alle landen over een onderwerp bijeen laten komen en zien of er een duidelijke win-win kan worden gecreëerd. Hele, geldverslindende circus erom heen gaat weg. Pogingen om de compleet verschillende culturen van een land in een maatpak voor iedereen te dwingen, worden uiteraard gestaakt. De euro is nog slechts ruilmiddel, zodat zwakke landen hun lokale munt weer kunnen devalueren. Geen verplichte solidariteit met staten die zelf kiezen voor slecht beleid. Terug naar een natuurlijk evenwicht dus.

benjeallanggek | 13-07-18 | 10:17

Beste_Landgenoten | 13-07-18 | 09:49
Dat kan wel, maar je wil het niet. Is je bordje brinta al klaar?

Cobalt bomb | 13-07-18 | 10:18

Beste_Landgenoten | 13-07-18 | 09:49
Dat lukte met de EEG anders prima blaaskaak.

Vanilla | 13-07-18 | 10:20
▼ 4 antwoorden verborgen

Je zou idd snel knakken, koos.

schoon-schip-maken | 13-07-18 | 09:06 | 1

Koos Knak | 13-07-18 | 09:03 | reageer

schoon-schip-maken | 13-07-18 | 09:07

Botte boer, onhandig met media. Maar gelijk heeft ie. Laat die linkse gekken om ons heen maar ff een paar jaar balen.

Vrouwtje_haram | 13-07-18 | 09:06 | 5

Sans Comique | 13-07-18 | 09:47
En je ziet wat uit die "vredesonderhandelingen" voort is gekomen?
Kim gaat gewoon door,, wil dat eerst de VS nucleair ontwapent. Kortom, ligt weer als vanouds dwars. Het spelletje speelt NK al veertig jaar. Met groot succes. Ook Trump is erin getuind. Hij was gewaarschuwd maar luisterde niet.

Beste_Landgenoten | 13-07-18 | 09:53

Theoretisch heeft Kim gewoon gelijk. USA is het enige land dat daadwerkelijk de Bom heeft gebruikt en zou eigenlijjk door de hele wereld gemaant moeten worden om die dinngen op te geven. Ze kunnen er blijkbaar niet zo goed mee omgaan.
Maarnee, Uitgerekend die cowboys willen de rest van de wereld es effe gaan vertellen hoe het heurt en pakken eerst de zwaksten met hele vieze tactieken.
Rot om te zeggen, maar Kim heeft alle recht om ook een Bommetje te willen hebben, gewoon om aan het MAD principe te voldoen en volwaardig mee te doen.
Verder is het een lul met vingers natuurlijk maar dit is hoe het werkt. Heb je 'm dan doe je mee, heb je 'm niet dan wordt je weggevaagd als dat nodig is.

elfenstein | 13-07-18 | 10:45

elfenstein | 13-07-18 | 10:45
Vanuit Kim gezien: Prima opstelling. Maar om onbegrijpelijke redenen claimt Trump hierover een succes. Misschien werkt het zo: Gewoon hard brullen dat het een "geweldig succes" is en men gelooft je. Dat zie je in de panelen maar weer: Wie hard schreeuwt heeft blijkbaar gelijk.

Beste_Landgenoten | 13-07-18 | 11:02
▼ 2 antwoorden verborgen

Lol, en ik maar denken dat Poetin de boef is.

MagIkAlWeer | 13-07-18 | 09:05 | 6

Beste_Landgenoten | 13-07-18 | 09:11 |
Luister eens naar ze, misschien hebben ze wel gelijk aangaande dat o zo mooie, perfecte en soepel draaiende europese unie dingetje. Misschien is onderhandelen met de EU wel net zoiets als met een baby onderhandelen over het teruggeven van je telefoon....

elfenstein | 13-07-18 | 09:47

elfenstein | 13-07-18 | 09:47 |
Maar: Als de EU dan zo'n slap zootje is, waarom doen zowel Poetin als Trump dan hun uiterste best om het te ontmantelen? Dan zou het toch beter zijn het maar zo te laten sukkelen?

Of zien zij in de EU toch iets bedreigenders dan de zelfhatende anti-EU meute hier erin ziet?

Beste_Landgenoten | 13-07-18 | 11:04

@ Beste_Landgenoten | 13-07-18 | 11:04
Die groeiende meute EU-haters ziet het ook als iets bedreigends. Dus wat dat betreft zijn de drie door jou genoemde groepen het roerend met elkaar eens. Dit antidemocratische EU-gedrocht met zijn expansiedrift en streven naar het opheffen van zelfstandige landen en hun grenzen is voor iedereen die zeggenschap over en veiligheid in zijn eigen land wil houden een bedreiging.

Dr. Snoepjes | 13-07-18 | 12:13
▼ 3 antwoorden verborgen

Mooi puntenlijstje!!

J-van-de-Bontekoe | 13-07-18 | 09:05

De man gaat tekeer als een berserker maar het heeft wel resultaat, en er is geen ontkomen aan, de media moeten erover schrijven. Je kan van hem vinden wat je wil maar resultaten boekt hij wel en het gaat ook vooruit.

Lt-Kol Kilgore | 13-07-18 | 09:04 | 4

Welk resultaat en hoe is dat positief voor jou?

Het gaat jou allemaal geld kosten.

De Koreaanse Slet | 13-07-18 | 10:04

De Koreaanse Slet | 13-07-18 | 10:04
Nee, de EU, da's echt gratis allemaal? "Wij" hebben ook verder helemaal geen handelsbarrieres liggen, toch? BPM bestaat niet, heffingen op zo ongeveer alles dat het land binnenkomt, hoogste accijnzen van de wereld op alles wat luxer is dan een washandje..... Nee gaat goed hoor. Zelfs tussen de eu landen onderling is het al niet meer te volgen laat staan wereldwijd. Van een wereldwijde vrijhandel kan slechts dan sprake zijn als iedereen z'n grenzen laat vallen en als 1 groot verenigd aards volk met elkaar omgaan.
Maargoed, dat werkt alleen in Star Trek's Federation of Planets redelijk, hoewel de schrijvers ook heel vaak sneren richting de gewone politiek uitdeelden door politieke karakters in Startrek neer te zetten als vreselijke bureaucraten of populisten. Als zelfs Gene Roddenberry er al niet in gelooft, waarom moeten wij dat dan wel? In Druncker, Guytje en al die andere fijne lieve mensen die er alles aan doen om de hele wereld tevree te houden? Om die ándere saga met Star erin te quoten:
"I have a bad feeling about this"

elfenstein | 13-07-18 | 10:40

@De Koreaanse Slet | 13-07-18 | 10:04
Geld kosten? Nou en? EU kost ook geld, waar je niets voor terug krijgt. Zolang wij netto betaler zijn, kost het geld. Ja, zo simpel is het wel.

MarcS | 13-07-18 | 12:32
▼ 1 antwoord verborgen

Zo zie je maar, keuzes hebben gevolgen.
Wel open en eerlijk, van Trump. Zouden anderen een voorbeeld aan kunnen nemen.
Trump hators in 3,2,1 .....

MarcS | 13-07-18 | 09:04 | 2

Hators ??? De man heeft weer eens overschot van gelijk. Hij brengt het alleen niet zo tactisch.

En wat de vernietiging van de Europese culturen betreft, dat is doelbewust beleid van onze politici. Neem een volk zijn cultuur af, maak de geschiedenis iets waarvoor je je moet schamen en laat miljoenen anderen binnen .... En voila, daar heb je je nieuwe samenleving.

We zien het en we laten het gewoon gebeuren, bang om voor racist te worden uitgemaakt.

James Lastig | 13-07-18 | 09:30

We worden omgevolkt. Vervangen door Afrikanen en moslims. Plannetje van George Soros dat zijn marionet heks Merkel voor hem uitvoert.
Lang was het me niet helemaal duidelijk of Merkel nou goedbedoelend dom was of puur kwaadaardig. Ze is maligne tot in het diepst van haar wezen. Ze haat blanke Europeanen, ze wil een unie van eenvormige café-au-lait gekleurde schepsels aangestuurd door een linkse elite van net daar bovenstaande kneuzen.
De EU heeft als doel Europese natiestaten en Europese volken en hun cultuur te vernietigen.
Hoogverraad waar de verantwoordelijken maar op één manier voor gestraft zouden moeten worden.

kempenaer | 13-07-18 | 09:48

Trump: de man waarvan je hoopt dat ie nooit maar dan ook nooit je buurman wordt.

Koos Knak | 13-07-18 | 09:03 | 17

@Albasalix
Jawel! Jij kiest automatisch voor Junckers, waag het niet te ontkennen!

Tobi | 13-07-18 | 11:10

@ Dutchbeaurouge | 13-07-18 | 09:13
Ik wou dat ik deze had verzonnen. Chapeau.

Dr. Snoepjes | 13-07-18 | 11:48

Het is eng hè, Kook Knak? Een politicus die daadwerkelijk verwoord wat heel veel mensen vinden. Een mening die een keertje niet in lijn met Kalergi en Bilderberg ligt.

de Voorzittert | 13-07-18 | 12:04
▼ 14 antwoorden verborgen

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland