achtergrond

Geenstijl

Fototopic. Tom en Chris beschermen Nederland

En dan nu het verhaal van brandweerpiloot Chris en zijn betweterige knecht Tom, de vliegende speurneuzen die Nederland beschermen in tijden van dorre droogte.

Tom en Chris zijn vliegende brandweermannen, echt bizar. Tom wilde liever Edgar (of Ralf) heten en Chris is een vrouw gevangen in een lijf van een man met een mannennaam, maar ze zijn mooi wel de Flying Firemen - wie kan dat nou zeggen? Hier laat Tom zijn reisschema zien van zijn vakantie in Bretagne. Chris denkt stiekem aan een broodje kroket, wat kan hem dat verdomde reisschema nou schelen.

Nou op naar het vliegtuig dan maar. Tom loopt voorop, Chris niet.

Chris wilde eigenlijk een Beats by Dre koptelefoon, maar toen hij vernam dat die koptelefoon alleen gedragen wordt door kinderen van 12 koos hij maar voor een exemplaar waar wel fatsoenlijk geluid uit komt. Straks kan-ie lekker naar muziek luisteren en hoeft hij dat slappe gezemel van Tom niet meer aan te horen. Wat een opperkneus is die Tom eigenlijk, denkt Chris, even voordat hij Nederland gaat redden van brand en ellende.

Nou daar gaan ze hoor. Compleet gekkenhuis. Broemmmm, doet het vliegtuig.

Ondanks het sproeiverbod op de Veluwe is melkboer Mohammed gewoon lekker aan het sproeien. "Ik ga gewoon lekker sproeien", zei melkboer Mohammed een dag eerder nog tegen zijn man. En zo geschiedde.

Hee een zwembad! Pwoap pwoap, Chris cirkelt een rondje over het zwembad, want hij weet dat zijn achternicht Annette met haar lekkere badpak ook aan het zwemmen is. Hij weet alleen niet meer of ze nou naar dit zwembad ging, of naar een ander zwembad. Van grote hoogte lukt het niet om Annette te ontwaren en dus vliegt Chris maar verder.

En toen zat het er alweer op: Flying Firemen Tom & Chris hoefden geen enkel brandje te blussen, al kwamen de onderlinge verhoudingen wel onder druk te staan. Het is ook niet niks, drie uur op elkaars lip in een krap vliegtuig. Chris bekijkt voor de foto nog wat papieren, maar het zegt hem helemaal niks. Hij heeft er helemaal geen zin meer in en kan alleen nog maar denken aan koude pils. Gelukkig heeft ANP het allemaal vastgelegd in een fotodossier. Thanks, ANP.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.