Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Raamambtenaren gaan KAPOT wegens geen raam

Kolderpolderkomedie van deze tijd: de "goeismorreges juffrouw Jannie"-ambtenaren worden kapotgepest door kale mannen met rare brillen en rode schoenen van de Happines Consultancy. Het geld kan niet op, dus moeten ze allemaal maar gaan werken op vrolijke inspiring agile flexplekken. Verandering om het veranderen en om het taxpoet affikken is immers goed, in Nederland waar we het gebrek aan echte banen compenseren met het rondpompen van bullshit. Dus hebben de ambtenaren geen vast raam meer om uit te te staren, maar moeten ze met z'n zesduizenden als wilde dieren vechten om drieduizend flexplekken in het nieuwe megaministerie voor BuZa en Infrastructuur en Waterstaat. Willen ze niet, want je wordt ambtenaar omdat je houdt van rust en zekerheid. Dus worden alle ambtenaren die de hele dag "geprikkeld" en "inspired" moeten worden door flexplekken en kreatieve djembee-sessies gillend gek. 

 "Het grootste probleem zijn de flexplekken. Ruim zesduizend ambtenaren en diplomaten moeten het doen met slechts drieduizend bureaus. Op drukke dagen komen ze extra vroeg naar kantoor om een plekje te kapen door er persoonlijke eigendommen op achter te laten.

De onderzoekers vergelijken het gedrag van ambtenaren met ’handdoekjes leggen’. Dit is een bekend fenomeen onder vakantiegangers: ’s ochtends naar het strand hollen om een bedje te claimen met een handdoek en daarna aantreden bij het ontbijtbuffet.

Zo gaat binnen het ministerie het verhaal van een medewerker die uit protest een opklapbaar bureau van thuis heeft meegenomen. Een anonieme ambtenaar vertelt aan De Telegraaf dat sommige collega’s zelfs huiswaarts keren zodra ze constateren dat er voor hen geen plek in de herberg is. „Vooral op dinsdagochtend is het raak. Er staan dan lange rijen, want duizenden mensen moeten door zeven tourniquets naar binnen”, zegt een medewerker. „Op woensdag is het rustiger. Dan hebben veel mensen een papa- of mamadag.”

Schitterend dit, deze botsing van de oud-ambtelijke traagheid en de treurige lulligheid van de bullshitindustrie. Echt, van die kleine mannetjes met kleine leventjes die zich heel belangrijk vinden en die denken dat de kleur van de tapijttegels en het merk van de televisies aan de muur belangrijker is voor het functioneren van de organisatie dan gewoon lekker werken. SAD! 

Social

Reaguursels

Inloggen

Flexplekken: de meest idiote uitvinding die er is geweest. Je bent heel veel tijd kwijt met zoeken naar een werkplek, je installeren; stoel weer op de juiste manier afstellen etc etc. Kennelijk is het dus wel okee om te veel tijd te verliezen met het zoeken van een werkplek.

loser | 14-06-18 | 12:11 | 1

In een callcenter wordt geeist dat je 10 minuten voor aanvang van je werktijd gereed bent om te beginnen. Heb je nog geen plekje kunnen vinden dan ben je te laat.
De extra tijd gaat volledig ten koste van de werknemer.

Rest In Privacy | 14-06-18 | 20:35

Die flexplekken zijn een dramatisch gevolg van de efficiencydrang van bestuurlijk Nederland. Als de kosten voor huisvesting verlaagd kunnen worden door minder vierkante meters kantoorruimte af te nemen, dan is iedereen daar tegenwoordig voor.

Het probleem is alleen dat er niet gekeken wordt naar het gevolg van deze actie. Door flexplekken te introduceren worden mensen:

1) gedwongen om thuis te werken, en
2) onvindbaar binnen het kantoor.

Met als gevolg dat je eerst met ze moet mailen, bellen, chatten, faxen of appen om te kijken waar ze eigenlijk zitten (op de ene flexplek of toch misschien de andere), om daarna langs te kunnen lopen om face to face de boel even snel te kunnen regelen zonder last te hebben van al die idiote ISAE 3402 bullshit die diezelfde incapabele bestuurders over hun bedrijven hebben uitgestrooid (het namelijk ontzettend belangrijk dat je een proces consistent uitvoert, dat het niet leidt tot de gewenste uitkomst is van secundair belang). Als ze dus al op kantoor aanwezig zijn.

Vervolgens ontstaat ook het probleem dat je als werknemer 's morgens weer een extra beslissing moet nemen, namelijk: waar ga ik zitten, of: waar kan ik nog zitten? Met als gevolg dat het hele bedrijf meer tijd kwijt is met het vinden van een geschikte werkplek, en, zodra deze gevonden is, het instellen van monitoren, muizen en laptops. Want de desktop is natuurlijk ook al jaren een taboe in de kantoortuin, iedereen wordt verplicht om als een slak zijn eigen instrumentarium continue maar met zich mee te zeulen. De tijd die hiermee gepaard gaat wordt in alle berekeningen van efficiencyverhogende managers uiteraard op 0 gewaardeerd, want extra kosten kunnen we natuurlijk niet hebben.

Bottomline: als we nu eens kappen met deze onzinnige bullshitindustrie en onze werknemers weer eens zouden gaan faciliteren in het zo goed mogelijk uitvoeren van hun werkzaamheden, dan zou de toekomst voor menig bedrijf
in Nederland er weer wat rooskleuriger uit kunnen zien en heb je minder niets toevoegende managers nodig. Misschien dat men daar eens wat aandacht aan kan besteden in de eerstvolgende skippyballende legoblokbouwsessie op een verlaten hutje ergens op de Veluwse heide.

B0kito | 14-06-18 | 08:12

"Op drukke dagen komen ze extra vroeg naar kantoor om een plekje te kapen door er persoonlijke eigendommen op achter te laten."

Je kan dan natuurlijk ook gewoon aan het werk gaan. Heb je aan het einde van de ochtend tijd om je papa of mama middag voor te bereiden.

Kinner | 14-06-18 | 05:52

Zucht. Ons vorige kantoor, geen overheid trouwens, was een wat afgeleefd gebouw. Maar je kon altijd wel ergens teriecht en je kon er parkeren. Nu moet je met een epp een bueau reserveren. En dan kom je op kantoor aan, dan kun je die reservering weer cancellen, want de P is vol en in de buurt geen plek te vinden.
Kantoor heeft wel acoustisch gedempte zitjes, 1-persoons werkkamertjes en kantoortuin met fancy elektrische bureaus. En oh, ja: mooi kleuren.

Maar ik vind dat we er netto niet op vooruit gegaan zijn.

xspalm | 13-06-18 | 22:57

Zeurpieten, die ambtenaren. Mevrouw Arib zit ook in deeltijd op haar voorzittersstoel in de Tweede Kamer. En als zij iets te laat komt zit de heer Bosma of iemand anders op haar plaats. Opgestaan is plaats vergaan. Doei! Zo is het leven, mensen! Wen er maar aan.
En die architect van het gebouw, dat is inderdaad een incompetente lul. Want het is al jaren bekend dat flexplekken bronnen van ergernis vormen voor hardwerkende ambtenaren (en ja, hardwerkende ambtenaren bestaan echt!) Flexplekken moet je niet willen.

ljcoster | 13-06-18 | 22:32

De oergezellige koffiecorner in de Graftombe - goed voor een architectuurprijs: https://s02.qind.nl/userfiles/127/Image/2017/Okt-dec/2.jpg

Of neem deze vergaderzaal van Spectre: http://www.interieurfotograaf.pro/wp-content/uploads/2017/04/1L0A0130-kopi%C3%ABren.jpg

De gang van het crematorium: http://www.interieurfotograaf.pro/wp-content/uploads/2017/04/1L0A0053-kopi%C3%ABren.jpg

wapster | 13-06-18 | 22:30 | 4

De schepper van deze sustainable design hel is Ellen van Loon uit de stal van Rem Koolhaas. Ze is ook verantwoordelijk voor de renovatie van het Binnenhof. Ik heb nu al voorpret. Net als in de moeder aller parlementen komt het zelden voor dat iedereen aanwezig is en anders een beetje indikken of blijven staan.

hmariavanempel | 14-06-18 | 04:22

Ik krijg best moordneigingen van die strepen...

En inderdaad, echt een SPECTRE-vergaderzaal. Ik mis alleen nog die ruimte met half geopend rolluik waarachter Ernst Stavro Blofeld zit met zijn kat.

Ferdo76 | 14-06-18 | 08:42

zijn die strepen wel epilepsie-proof?
verder lijkt vooral dat spectre gedrocht inderdaad op iets uit een jaren-60 bondfilm

zeiksmurf | 14-06-18 | 08:58
▼ 1 antwoord verborgen

Een van de grote problemen met dit kantoor is de schaal. Met 50 man flexen kan nog wel, maar met 6000 man zit je dus werkelijk iedere dag naast wildvreemden. Je dienstbetrekking is dan gereduceerd tot een tafel en een stoel (hoewel niet gegarandeerd) en een inlogcode. Geen wonder dat je personeel gaat solliciteren.

wapster | 13-06-18 | 22:09 | 1

En tel daarbij op dat de mensen die naast je zitten mogelijk voor een heel ander ministerie werken. De Graftombe is namelijk bedoeld voor meerdere ministeries. Dan kun je dus net zo goed in de stationsrestauratie gaan zitten. Daar is de koffie waarschijnlijk beter.

wapster | 13-06-18 | 22:11

Flexplekken.... Tja, zolang je bureau niet vol met eigen werk of papier ligt, of kan liggen, heb je een functie van niks. Waar daadwerkelijk iets geproduceerd wordt heb je een rommelig bureau dat je met rust laat einde dag, en de volgende dag aan verder gaat werken. Dus bureaus erbij of mensen eruit.

Dude heb je eten | 13-06-18 | 21:23

6000 mensen en 3000 plekken.
Dus mensen moeten tijd gaan besteden aan rondlopen?
De directie zal daar niet bijhoren waarschijnlijk, die lossen hun parkeerproblemen meestal wel op.

kloopindeslootjijook | 13-06-18 | 21:08

Dat gezeik op ambtenaren is echt sneu, maar goed.
Feit is dat de rijksgebouwendienst een kantoor laat herbouwen voor 267 miljoen en dat dat ding nu als bijnaam de Graftombe heeft waar niemand wil werken.

wapster | 13-06-18 | 20:27 | 2
-weggejorist-
Rotterdammert1965 | 13-06-18 | 21:02

Een grove schande dat een kantoor uit 1992 voor een kwart miljard (!) verbouwd wordt en dan nog niet deugt!
Het omstreden Haagse cultuurpaleis mag max 176 miljoen kosten en hier is jaren over gesteggeld in de gemeenteraad. En wie beslist op een achternamiddag het astronomische bedrag van 267 miljoen van uw en mijn belastingcenten uit te geven aan iets dat aantoonbaar mislukt??

duh! | 13-06-18 | 21:02

haha die pappa en mamma dag. Nou ja, tis ook wel belangrijk natuurlijk daar niet van. Ik ben ook een beetje jaloers want die heb ik nooit kunnen krijgen. Daarbij was 't al altijd flexwerken bij mij. Ik weet 't nog goed, een toshiba 4xx cdt kreeg ik, samen met zelf toegang regelen op de telefooncentrale zodat ik callback had (kent iemand die * prefixen nog? Dat was altijd leuk als ze belden voor een aanbieding :) en toen was 't altijd aan 't werk naast het normale flexwerken (af en toe zat ik zelfs in de kelder tussen de servers!. Kortom, ik was een hele hippe vogel eigenlijk. Helemaal 2.0. Later kunnen ze er vast mee lachen.

sufkut | 13-06-18 | 20:05

Ho ho ho, dat is mijn flexplek dus hé!

Pecunia | 13-06-18 | 19:45

Wij hebben ook flexplekken (semi overheid). Werkt prima zolang ze mijn plaatst maar niet inpikken. Weinig kans op ook. De meeste dagen is het erg rustig. 80% is vrouw bij ons, bijna niemand werkt FT (staan ze ook niet voor op de payroll overigens). Helaas ligt de gemiddelde leeftijd ver boven de overgangsfase... Het is een uitstervend beroep in de zorg en welzijn.

theJ71 | 13-06-18 | 19:39 | 1
-weggejorist-
NV_2017 | 13-06-18 | 20:57

Je hoeft echt geen ambtenaar te zijn om een gloeiende hekel aan trendy nonsens als 'flexplekken' te hebben. Jammer dat dit stuk weer eens resulteert in een hoop afzeiken van 'ambtenaren' (tsja mensen, de onderwijzer en de politieagent zijn toch echt óók ambtenaren...) in plaats van dat er benadrukt hoe ruk het is als je iedere ochtend moet vechten om een werkplek en dan vervolgens weer je stoel moet afstellen, je continu je hele hebben-en-houden moet meesjouwen, alles in de tas en mee naar huis want je hebt geen eigen opbergplek meer, enzovoorts.

De opvolger van de 'kantoortuin' uit de vorige eeuw, ook al zo'n miskleun.
De hele dag meegenieten van het getetter van je collegae, ja gezellig, en het is ook zo bevorderlijk voor de concentratie...

Gelukkig doet mijn werkgever niet aan dit soort flauwekul.

EefjeWentelteefje | 13-06-18 | 19:21

Ik heb een eigen kantoor met groot bureau en een speeltafel voor 6. En kastruimte alleen voor mij. En een deur die dicht kan, maar meestal voor iedereen openstaat. Heerlijk. Vroeger had ik ook een secretaresse. Die mis ik nog wel eens, maar meestal is ook wel zo rustig zonder. De kantoortuin past niet bij mij. Dat heb ik de recruiter ook in het eerste gesprek gemeld. Ik ben een ouwe lul. Van 36. Dat dan weer wel.

Stijlicoon | 13-06-18 | 19:12 | 1

Een eigen typemuts, liefst nog niet getroffen door de zwaartekracht is wel een pluspunt om ja tegen een baan te zeggen. Kut voor je dat ze van je af is gepakt. Maar goed, dan kan de deur inderdaad weer open...

theJ71 | 13-06-18 | 19:35

flexplekken zijn evenzeer als massale universele woningbouw een ontkenning van het individu en daarom alleen al een misdaad

Ciara | 13-06-18 | 18:45

50% zit er toch voor Jan Lul.....

Wienerschnitzel mit | 13-06-18 | 18:22 | 1

Bij de overheid is het meer Truus Kut...

theJ71 | 13-06-18 | 19:46

Ambtenaren! Waarom gaat het wel bij INTERPOLIS [sinds 2008 flexplekken] en RABO?! Of is een efficiente flex-plek geen plek voor inefficiente processen?
Oplossing: formatieplaatsen reduceren, dan wordt overlast van CO2 en NOX ook minder! En wellicht gaan de Belastingen eindelijk een keer omlaag. We Hebben De Hoogste Belastingdruk Ter Wereld!

edgar4633 | 13-06-18 | 18:18

Beefbus | 13-06-18 | 16:07
Reaguursel van de dag!

vluchtelingallergie | 13-06-18 | 18:11

Kobus maakt het dagelijks mee, ambtenaren en overheid: tot op de bodem verrot!
In de niche sector (waterschappen e.d.) is het meest beroerd.
Geld, opgebracht door de echt hardwerkenden, wordt continue gigantisch verkwist.
Kortom. tweede kamer, word eens wakker!!!!!!!!

mevr.Kribo | 13-06-18 | 17:49

Grootste probleem van de Rijnstraat zijn niet de ambtenaren maar het bedrijfsleven (vooral IT). Lekker goedkoop je mensen huisvesten. Even een pasje aanvragen en weer 10 tot 20k op jaarbasis besparen. Niemand weet of je er terecht zit of niet. Langs de A2 in Den Bosch hing de vlag uit op het moment dat er weer een bedrijfspand kon worden afgestoten.

Isflicka | 13-06-18 | 17:22

BUZA ? Thuis- en flexwerken ? De russische en israelische broodheren van Greet slepen gillend van het lachen zelfs de productiecijfers binnen van het biogas van de ambtenarenstront van Rijnstraat 8.

hmariavanempel | 13-06-18 | 16:57

Er wordt hier door de hardwerkende surplustoevoegende ondernemer die reaguurder heet en toevallig ook nog tijd heeft om te reaguren weer veel afgegeven op de ambtenaar. Dat bekt lekker makkelijk, maar is gewoon onwaar. Ik heb in het bedrijfsleven en bij de overheid gewerkt, overal doen mensen hun best.

Rest In Privacy | 13-06-18 | 16:49 | 2

Met dat verschil dat de niet zijn best doende ambtenaar niet te ontslaan is.

Uw Verzekeringsadvis | 13-06-18 | 17:03

Uw Verzekeringsadvis Dat geldt alleen voor babyboomers. De rest heeft allemaal tijdelijke contracten.

Rest In Privacy | 13-06-18 | 17:50

Ambtenaren zijn de pest voor de overige 50% van de bevolking. Ze schaden de gezondheid erger dan één pakje Lucky Strike en 2 flessen jenever per dag. Ten behoeve van de algehele gezondheid ambtenaren gewoon maar afschaffen. Scheelt een hoop geld aan salarissen waarvoor niets wordt gedaan en 50% van de bevolking kan af van de kalmeringsmiddelen wegens door ambtenaren veroorzaakte stress.

Ruikbaard | 13-06-18 | 16:44 | 4

Gezien de reactie ruik ik een ambtenaar. Gefeliciteerd dat u überhaupt kunt lezen.

Ruikbaard | 13-06-18 | 17:44

Hahahaha hij is leuk! :-)

Wienerschnitzel mit | 13-06-18 | 18:21

In de eerste plaats is niet 50% van onze bevolking ambtenaar. Verder kan ik je vertellen dat mij verslijten voor ambtenaar een behoorlijk voorbaardige conclusie is. Als ik ieder beroep zou uitoefenen waar ik een mening over had dan zou mij tijd ontbreken hier te reageren. Je kunt in ieder geval niet iedere ambtenaar over dezelfde kam scheren. Die loketambtenaar bij de sociale dienst heeft ongetwijfeld een grotere jeukfactor dan de kantonnier van rijkswaterstaat die midden in de nacht weer zijn leven staat te wagen bij de assistentie van het zoveelste verkeersongeluk. Om maar een dwarsstraat te noemen. En toevallig ken ik een paar kantonniers. Je wilt waarschijnlijk niet met ze ruilen met dat veilige niet-overheidsbaantje wat je zelf hebt. Mocht je überhaupt een baan hebben dan.

De waard zijn gast | 13-06-18 | 19:01
▼ 1 antwoord verborgen

Overal hoor ik van kennissen die flexwerkplekken hebben, dat ze het haten. Ik ken ook mensen die zich verplicht voelen om zeven uur 's ochtends te beginnen op hun werk, omdat ze anders geen plek meer hebben. Het wordt allemaal weer verkocht als iets heilzaams, het is gewoon een ordinaire bezuinigingsstoelendans.

Rest In Privacy | 13-06-18 | 16:43 | 2

Hear hear! Daarom dan ook geen millimeter medelijden met die ambtelijke pennelikkers!

Ramses Sappie | 13-06-18 | 18:35

Ramses Ze vinden het werk wel leuk, maar de stoelendans niet.

Rest In Privacy | 13-06-18 | 23:36

Komen ze eindelijks een vroeg op het werk, is het weer niet goed! Of mogen ze dan ook weer nog vroeger naar huis?

MaartRutte | 13-06-18 | 16:35

Een beetje gezond conservatisme maakt mensen weerbaar tegen de waanideeën van architecten en de hersenscheten van andere beroepsgroepen met een aanmatigende mening over jouw leven.

Steevast ligt het probleem bij de realiteit en nooit bij de mensen die suffe dingen verzinnen.

Diotima | 13-06-18 | 16:25

Ontsla de helft, opgelost, volgende probleem.

Uw Verzekeringsadvis | 13-06-18 | 16:22

Een mooi voorbeeld is de Tweede Kamer. Vroeger allemaal op het Binnenhof, nu met een extra grote vergaderzaal en een wirwar aan gebouwen eromheen.
Ze blijven maar uitbouwen. En dat in de tijd van computers en efficiency. En weer komen ze ruimte te kort. Als een inktvlek blijven ze maar doorgaan. Nog een bestuurs laagje, extra management, secretaressen, enz. Wat een gekte en baantjes verdelen circus.

070 | 13-06-18 | 15:28

Dit is een typisch gevolg van management-by-excelsheet. De gedachte gaat ongeveer zo: Stel ik heb 1000 werknemers op 1000 werkplekken. Als die allemaal 2 dagen per week thuis werken daalt de gemiddelde bezettingsgraad van 100% naar 60%. Als ik dan het aantal werkplekken terugschroef tot 600 dan bljift de bezettingsgraad efficient op 100% maar dalen mijn werkplek-gerelateerde kosten met 40%. Dikke winst!

Totdat de lagere managers e.d. eisen dat iedereen aanwezig is op het afdelingsoverleg (traditioneel op dinsdag), en iedereen graag maandag of vrijdag z'n thuiswerkdag opneemt. Dan krijg je rare dingen als een tekort van 400 plekken op dinsdag en een bezettingsgraad van 30% op vrijdag.

Het eerste is management-by-excelsheet, het tweede de dagelijkse praktijk. Hoger management heeft er verder weinig last van, die rekenen het middle-management af op de productiviteit terwijl ze zelf in hun gereserveerde kantoren niet aanwezig zijn wegens dringend gepijpt moeten worden door de secretaresse - pardon, management-assistente- op de achterbank van de dienstauto.

Jan Slot | 13-06-18 | 15:23 | 5

De typische managers mentaliteit: als 1 moeder een baby voldraagt in 9 maanden, dan is dat in 4.5 maand gepiept als ik er 2 moeders tegen aan gooi!

breakingbed | 13-06-18 | 15:59

Ach, ieder mens heeft behoefte aan vastigheid; een territorium. Als ik aan de periode waarin ik werkte op een locatie met flexplekken terugdenk; zie ik nog hoe collegae 's avonds 'hun' bureaustoel verstopte in het printerhok zodat niemand anders ermee vandoor ging. Of hoe anderen iedere dag het eerste en laatste halfuur bezig waren hun eigen muis, muismat, familiefoto's, etc. etc. op een bureau neer te zetten/op te ruimen zodat de werkplek weer 'flex' was...

Op ministeries zou het mijn inziens prima moeten werken als je het aantal werkplekken reduceert, maar maak er dan een vast beleid van. Als je te laat bent en er is geen plek meer, pech gehad. Ga maar weer huis. En dan inventariseren of je die laat-komers écht mist. Ik denk dat de conclusie best wel eens zou kunnen zijn dat je veel werkplekken/ambtenaren niet nodig hebt om het werk gedaan te krijgen.

LijdendeLucas | 13-06-18 | 16:14

Geen woord Frans bij.

Rest In Privacy | 13-06-18 | 16:45
▼ 2 antwoorden verborgen

Gedetacheerd
Oja, flexplekken. Puntje bij paaltje is dat iedereen alsnog zijn vaste plek heeft, zit er iemand die zich niet aan deze ongeschreven regel houdt, dan janken bij de manager. 'Al mijn spullen liggen daar, hoe kan ik werken zonder mijn spullen, ik wil mijn eigen toetsenbord maar die heeft hij nu *korte ademteug* mijn aantekeningen etc.'
Manager capituleert vervolgens, vaste werknemer krijgt voorrang en zijn vaste plekje. 'Misschien heeft IT wel een laptop voor je voorlopig.'
*rollende ogen* "Goed systeem."
Manager gooit zijn beste 'het dondert in Keulen' blik in de strijd.
Inwendig cynische lach, gespeelde berouwvolle blik, laptop scoren maar.

Kouwe Kees | 13-06-18 | 15:20

Ga eens kijken op de defensielocatie in Utrecht.
Daar zijn ze de jankfase voorbij en werkt het op de te kleine parkeergarage na uitstekend.

Repliek_in_stijl | 13-06-18 | 15:18 | 1

Defensie. Heb ooit eens een paar terminals moeten plaatsen in een magazijntje in Stroe. Daar zaten 2 ambtenaren die tegen het pensioen aanliepen in 1 kantoortje met 1 gigantisch aquarium, een perzisch tapijt en wat schemerlampen van thuis voor de sfeer. De 3 koffiepauzes per dag duurde ongeveer elk 1 uur en de heren hadden ook een heel apart soort humor ontwikkeld over de laatste 20 jaar dat voor buitenstaanders niet meer was te volgen. Wat een outfit ..

Beefbus | 13-06-18 | 16:07

nou. herkenbaar fenomeen en ik ben niet eens ambtenaar. Bij ons is het nog gekker. halen ze de overjarige (1024*768) extra schermen weg, want flexplek (kulargument natuurlijk) . Kun je op naam een scherm bestellen bij de gratie van je manager. En waar zetten wij die EIGEN schermen? in de kast? op de flexplek? mee naar huis? Heb je geen extra scherm, zit je de hele dag naar een downsized laptop te turen

Paarse Broeken heb je overal, niet alleen bij de roverheid. .

zeiksmurf | 13-06-18 | 15:16

Nederlanders zijn door jarenlange brainwashing van de NPO verzot op een de Maakbare Samenleving, net zoals men in de jaren '70 en '80 gek werd gemaakt met de 'zegeningen' van de Multiculturele Samenleving!

Ik roep het al veel langer: wat Nederland nodig heeft is MINDER MINDER MINDER overheid, maar dat wil het overgrote gros van de Nederlanders (incl. veel reaguurders) niet. Men wil massa's ambtenaren, overal rubberen tegels, voor alles regeltjes en overal camera's en flitsers om te kijken of die diezelfde kutregeltjes wel worden nageleefd.

En ondertussen lopen de zwaarste criminelen, moordenaars en verkrachters (Panhuis, Volkert v/d G.?) vrij rond of worden met een tik op de vingers weer losgelaten in de (Maakbare?) samenleving, maar rij vooral geen km/h te hard of zet vooral de kliko niet foutief op straat...

Klassenfeind | 13-06-18 | 15:11 | 1

je afval onvoldoende scheiden, daar krijg je in sommige gemeentes een prent van een halve maanduitkering voor

zeiksmurf | 13-06-18 | 15:17

"Thuiswerken" was het toverwoord. Je had minder kantoorruimte nodig en er zouden ook minder files zijn. Dit flexibele werken, evenals het vele werken in deeltijd (bijv. in het onderwijs), lijkt mij niet effectief. Het gaat immers vaak om
teamwerk en dat bereik je niet wanneer iedereen thuis "werkt". Bovendien is dat voor een organisatie slecht te controleren. Met de verjonging van het ambtenarenkorps moet dit uiteindelijk wel gaan lukken, want de jonge generatie is flexibel en individueel ingesteld.

Mannes | 13-06-18 | 15:10 | 3

Thuiswerken is heel eenzaam. Vooral na een moeilijk gesprek is het fijn om even met een collega te kunnen praten.

Rest In Privacy | 13-06-18 | 15:14

thuiswerken is soms gewoon ruk, doe ik regelmatig, is vooral handig als je geconcentreerd bezig wilt. Qua communicatie blijft t ruk met Skype, Webex, of mobiel, of je nou een gigabit link hebt of niet

zeiksmurf | 13-06-18 | 15:21

Ik las ooit dat thuiswerken juist productiever bleek doordat men het gevoel kreeg te moeten bewijzen dat je toch echt aan het werk was in plaats van de halve ochtend fappend op de bank, half uurtje inloggen op het bedrijfsnetwerk om wat mailtjes te versturen en daarna direct de drankenkast in te duiken.
Ik zou dat in het onderwijs wel eens willen zien, dat thuiswerken...

EEnzame SchizofrEEN | 13-06-18 | 16:49

Fuck flexwerken. Gewoon op z'n Amerikaans een cubicle voor je knar. Hoef je ook de hele dag niet te kijken naar die klotelega's. Dikke win.

VeelTeSteil | 13-06-18 | 15:08 | 2

In NL hebben de meeste mensen een plaat voor hun harses dus ik ben verbaasd dat ze hun collega's uberhaupt nog kunnen zien. Je zou verwachten dat als je niks en niemand ziet er ook minder ruzie is en ook geen tekort aan bureaus en ook geen files.

Rest In Privacy | 13-06-18 | 15:22

Van een Papa of mamadag begint alles bij mij te jeuken. Ik zat bij een service organisatie die lekker hip een vrouwelijke manager moest hebben. Als het maar ff moeilijk werd was het weer mamadag en moest ze weer dringend naar de "kids".

Bennie Boos | 13-06-18 | 15:07

3000 Arbeidsplaatsen voor 6000 mensen. Welke idioot bedenkt dat? Een ambtenaar? Of misschien moeten ze in ploegendienst?

Is dit nog nieuws? | 13-06-18 | 15:06

Is niet alleen bij de overheid, maar speelt bij veel grote bedrijven. Die onzin met bezuinigen op werkplekken noemen ze dan ‘het nieuwe werken’. Het idee is dat mensen dan ook deels thuis gaan werken, maar in de praktijk doet iedereen dat alleen op woensdag en vrijdag. Ook al omdat op de andere dagen mensen aanwezig moeten zijn voor vergaderingen en andere team-activiteiten. Vergaderen op afstand is in de praktijk nu eenmaal verschrikkelijk inefficient. Gevolg: op woensdag en vrijdag een leeg kantoor en op de overige dagen vechten om een werkplek. Een klassiek voorbeeldje van business-consultants die met hun duur betaalde adviezen met ‘hippe’ ideeen (nieuwe werken is de laatste hype) de boel alleen maar verzieken!

kunstliefhebber | 13-06-18 | 15:02 | 1

Hoe hoger het opleidingsniveau van de medewerker hoe meer het werken in kantoortuinen met flexwerken leidt tot minder productie. Helaas is het inrichten van het kantoor veel goedkoper met flexplekken ivm minder tafels etc. Op korte termijn heb je dus een business case voor de verbouwing in vijf minuten rond. Dat er op den duur minder goed en minder snel beleid komt op de langere termijn daar heb je dan geen last van. Mensen produceren minder denkwerk omdat er meer afleiding is en het verzuim gaat met 2/10 procent omhoog omdat er meer prikkelingen zijn die je over het randje kunnen duwen. Gelukkig hebben ze bij ons naast die gekkigheid van grote ruimtes ook veel kleine hokjes waar je je kunt terugtrekken om lekker te werken.

Graaier | 13-06-18 | 15:08

Tja, wat verwacht je?! De belastingen zijn al zo laag in Nederland: you get what you pay for! Hahahaha! /sarc

En alle Nederlandse Gekke Henkies maar belastingen, premies en 'milieuboetes' betalen voor de Maakbare Samenleving Hahahaha!

Klassenfeind | 13-06-18 | 14:58

Hahaha. Slaven.

Mark_D_NL | 13-06-18 | 14:56

De meest luxe overheid van de planeet.
Ruim 1 miljoen medewerkers.
En die overheid wil maar groeien en groeien.
Fouten maken, die de belastingbetaler miljarden kosten,niemand is ooit ergens verantwoordelijk voor.
De politieke correctheid is misselijkmakend en politici die dit willen veranderen bestaan niet meer.

pejoar | 13-06-18 | 14:49 | 1

Meest luxe Moehahahaha!

U heeft geen idee waar u over lult. De overheid in Nederland is in vergelijking met veel voorbeeldlanden van de BV Nederland relatief klein, ook de productiviteit is hoog en ja het mag misschien niet zo lijken, het functioneeert ook nog eens redelijk goed.

litebyte | 13-06-18 | 14:59

Hahaha. Ik heb voor verschillende overheden gewerkt en ik kan zeggen dat het geschetste beeld geen haar overdreven is. Ik begin altijd om half 8 dus had er nooit zo'n last van, maar heb vaak geamuseerd naar mierkrioelende en mierenneukende collega's zitten kijken. Je moet wat doen voor je geluk!

Rest In Privacy | 13-06-18 | 14:49 | 2

Ik heb met verschillende nationale overheden gewerkt in NL en ook in het buitenland. Ik kan u vertellen, in NL is het in vergelijking met bijv. Belgie, het VK of Frankrijk niet slecht gesteld.

EU ga ik bewust niet noemen, de EU-ambtenaren die ik in Brussel heb meegemaakt waren corrupt.

litebyte | 13-06-18 | 15:05

Maar dat het wb werkinhoud en integriteit niet zo slecht is als elders, doet het verhaal over krioelen rond en maffe bezettingstactiekjes om flexplekken door een tekort niet tekort... ghehe.

Rest In Privacy | 13-06-18 | 15:11

Geen bureau vrij? Ja dat krijg je als je een gecreëerd baantje hebt als ambtenaar. En welke spullen heb je dan voor op het bureau? Laptop of tablet is genoeg toch? Dooie sukkels zijn het...

Ries13 | 13-06-18 | 14:49 | 1

Dit speelt niet alleen bij ambtenaren maar in elk callcenter. In mijn vorige leven in diverse callcenters gewerkt en vooral die van Achmea was een stukje hel op aarde.

Rest In Privacy | 13-06-18 | 15:09

Flex werkplekken zijn verschrikkelijk.
Iedere dag zoeken naar een plekje, stoel en bureau dat moet worden afgesteld, etensresten en andere vuiligheid in de toetsenborden. Het voelt bovendien veel fijner om je eigen plekje te hebben.

Rest In Privacy | 13-06-18 | 14:49

Dat lijkt mij toch makkelijk geld verdienen? Gewoon naar huis gaan als er geen plek is. Het is toch aan de werkgever om een degelijke werkgever te faciliteren.

GroetenVanUrk | 13-06-18 | 14:48 | 1

*werkplek

GroetenVanUrk | 13-06-18 | 14:48

supah | 13-06-18 | 14:30
Leesvoer!

vluchtelingallergie | 13-06-18 | 14:46 | 1

Flexplekken zijn dan ook gewoon kut. Het is een ordinaire bezuiniging op kantoorkosten gecamoufleerd met kekke hippigheid, zoals sofa's, relaxbanken, zitkussens, glijbanen en wat al niet meer.

De besparing op kantoorkosten is makkelijk uit te rekenen maar ik vraag me af of dat wel opweegt tegen de dagelijkse ellende. Alsof het zo efficiënt is dat je elke dag weer op zoek moet naar een werkplek, je collega's niet kunt vinden, je gestoord wordt in je concentratie of telefoongesprekken maar uitstelt totdat je weer in de auto zit omdat je niet wil dat iedereen meeluistert...

Joris Beltsin | 13-06-18 | 14:45

Geen Stijl is plotseling minder leuk als het over je eigen baan gaat!

HanMar2 | 13-06-18 | 14:45 | 3

Ambtenaar detected.

Vanilla | 13-06-18 | 14:54

Baan noem jij het. Wat creeeren je Dan als ambtenaar... ik noem het bezigheidstherapie voor de horigen.

Mark_D_NL | 13-06-18 | 14:59

Het is idd veel leuker om lekker los te gaan op zaken waar je verder toch niets mee te maken hebt.

Gajus | 13-06-18 | 15:01

Bij ons mega kantoor werkt het prima. Maar wij hebben ook niet slechts 5 werkplekken per 10 werknemers. Bij ons is het 8 op 10 geloof ik.

Papa Jones | 13-06-18 | 14:44
-weggejorist-
MissDevil | 13-06-18 | 14:42

Theoretisch werkt het vast ongelofelijk goed! Dan is het toch goed?

BozePaarseMan | 13-06-18 | 14:39 | 2

Net zoals de Maakbare Samenleving en de Multiculturele Samenleving!

Ik roep het al veel langer: wat Nederland nodig heeft is MINDER MINDER MINDER overheid, maar dat wil het overgrote gros van de Nederlanders (incl. veel reaguurders) niet. Men wil overal rubberen tegels, voor alles regeltjes en overal camera's en flitsers om te kijken of die diezelfde kutregeltjes wel worden nageleefd.

En ondertussen zijn de zwaarste criminelen, moordenaars en verkrachters (Panhuis, Volkert vd Graaf?) vogelvrij!

Klassenfeind | 13-06-18 | 15:07

Zolang we relatief links blijven stemmen zal de overheid groot blijven en ook vooral veel invloed uitoefenen. Typisch een linkse kwaal.

BozePaarseMan | 13-06-18 | 15:10

Veel narigheid rond flexplekken kan je oplossen door een systeem zoals iotspot.
Hebben ze hier ook ingevoerd. Werkt perfect.

Mr. Happy | 13-06-18 | 14:38

Queuing theory (en in dit geval dus hoe-dat-te-voorkomen) is een belangrijk onderdeel van volwaardige MSc opleidingen met als ingangseis een BSc. Maar een HR muppet kan natuurlijk prima zelf het sommetje maken dat FTE == werkplekken...

two ball cane | 13-06-18 | 14:37 | 2

Dat is te duur en past niet in het plaatje. Twee halve FTe's is één werkplek dus wordt dat doorgevoerd. Dat die twee halve FTe's op hetzelfde moment kunnen werken is niet meegenomen in het plaatje.

BozePaarseMan | 13-06-18 | 14:43

@ BozePaarseMan | 13-06-18 | 14:43
Inderdaad. Vandaar mijn sarcastische stelling dat FTE en werkplek gelijk aan elkaar zijn. Mijn punt ging er voornamelijk over dat HR vaak muppets in dienst heeft. Muppets die vervolgens gaan bepalen hoe mensen die het echte werk doen dat moeten doen.

two ball cane | 13-06-18 | 15:17

Om te beginnen zijn veel medewerkers van RwS het land rondgesleept. dus de grote kantoren staan toevallig ook nog eens waar de politiek het hardste blies. En ik schat in dat er best wat ontevreden werknemers daarover zijn. Het laatste lek is nog niet geweest!

Wie weet noch dat gebouw dat maanden ontruimd werd omdat het glazenwasbakje trillingen veroorzaakte... RwS.

Waar zijn de medewerkers verhuist, maar loggen ze via RDP in op hun oude lokatie.. RwS.

Oh, en bij flexplekken weet iedereen dat sommige flexplekken meer flex zijn dan anderen. Want denk nou niet dat de staf functies geen kamers met gesloten deuren hebben.

leukhe1 | 13-06-18 | 14:29

Flexplekken zijn kut, punt. Zèlfs voor ambtenaren is dat klote. Als je bureauwerk doet is het van belang dat je werkplek goed ingesteld is om klachten te voorkomen, dat is dus heel erg lastig al dan niet onmogelijk met flexplekken. Of je moet overal peperdure electrisch verstelbare bureau's hebben.

Vanilla | 13-06-18 | 14:26 | 3

onzin. Iedere dag een ander bureau is iedere dag een andere houding.

Rest In Privacy | 13-06-18 | 14:27

Langshetrandje | 13-06-18 | 14:27
Ik zou zeggen ga eens met een arboarts of ergotherapeut praten. Foute zithouding veroorzaakt veel klachten.

Vanilla | 13-06-18 | 14:33

@Vanilla Peperdure electrisch verstelbare bureau's is uiteraard een harde eis voordat je als organisatie aan flexplekken begint. En uniforme, makkelijk verstelbare bureaustoelen.

koeberg | 13-06-18 | 14:47

Simpele oplossing: 3000 ambtenaren er uit.

marcoplarco | 13-06-18 | 14:26 | 1

Inderdaad.

P.redgleuf | 13-06-18 | 14:28

Ik ben werkelijk nog nooit een bedrijf tegen gekomen waar flex werk plekken ooit gewerkt hebben. En de meesten komen er na een paar jaar (en hoge kosten) toch weer op terug. Het is altijd hetzelfde gedoe. Uiteindelijk is het allemaal gebaseerd op de leugen van "onbenut vloeroppervlak". Want als iemand niet altijd aan zijn bureau zit is ie dus niet aanwezig ofzo. En als iemand er dus niet is dan kan iemand anders dus op die stoel zitten. Helemaal fantastisch, heb je opeens geen extra kantoor nodig met dure stoelen en zo! Top, bonus voor het management!
Wat even vergeten wordt is dat een kantoor ingericht moet zijn voor de piek beladting om effectief te kunnen werken. Niet voor het gemiddelde. Het werkt hooguit een beetje als je ALLEEN maar deeltijdwerkers hebt die ook nog eens (gedwongen) verspreid over de week werken. De realiteit is echter weerbarstiger

Gregovic | 13-06-18 | 14:26

Dan toch maar weer kantoorruimte bijbouwen? Moet voor 2018 wel te realiseren zijn toch?

atheïstisch stemvee | 13-06-18 | 14:25

Ach. Jaren terug bij een verzekeraar kregen we allemaal ineens een laptop en flexplekken. En mochten we ook thuiswerken. Koudwatervrees? Jazeker. Maar al gauw wilde je niet terug naar de oude situatie. Omdat het heerlijk is om filemijdend thuis te kunnen werken zonder gezeik van collega's om je heen.
Toedeledokie!

Gajus | 13-06-18 | 14:24 | 6

@koeberg, destijds berekenden we samen met de direct leidinggevende hoeveel plekken er elke dag waren en hoeveel collega's dan thuis moesten werken. Om stoelendansen re voorkomen, uiteraard. Die leidinggevende had inderdaad niets te willen.

Gajus | 13-06-18 | 14:56

@Analia, dat gaat tegenwoordig gewoon met een inbelverbinding o.i.d. Je bent gewoon bereikbaar.
Ik woon nu in het buitenland en zal niet zo gauw meer op een kantoor terecht komen. Blij toe, wel.

Gajus | 13-06-18 | 14:59

ZKA?

Rest In Privacy | 13-06-18 | 15:40
▼ 3 antwoorden verborgen

6000 ,ontevreden ambtenaren voor slechts 274 mio

Quatzimodo | 13-06-18 | 14:24 | 1

Ik denk dat er voordat het nieuwe pand betrokken werd ook al 6000 ontevreden ambtenaren rondliepen. Ik ken werkelijk geen één ambtenaar die wel tevreden is. Dus is er feitelijk niets veranderd.

pibasso | 13-06-18 | 15:31

Ik daar aan de lopende band geen last van. Verder zijn kerels die papadagen opnemen het doodschoppen niet waard verwende kutkinderen krijg je er van die denken dat ze belangrijker zijn dan de baan die ze vreten geeft.
Je denkt toch niet dat er in de oertijd mannetjes waren die het herten en hertjes jagen*vinger onder oog legt* lieten om dat die kutkoters zo nodig Neanderthalertje erger je niet wilde spelen??

miko | 13-06-18 | 14:24 | 6

@vluchtelingallergie
Wat een verschrikkelijk tenenkrommend politiek correct stuk tekst! Dat je een papadag opneemt is goed, maar je mag het geen papadag meer noemen want dat moet de norm zijn en mag je dus niet benoemen, want dat steekt mama's. Echt, het is ook nooit goed.

koeberg | 13-06-18 | 15:00

miko | 13-06-18 | 14:24 | reageer
Volgens u moeten mannen zich dus kapot werken en mogen vrouwen als prinsesjes lekker alles op maken? Vrouwenhaat vindt iedereen hardstikke verwerpelijk maar die mannen, ja daar mag je alles mee doen wat je wilt natuurlijk... *diepe zucht*

VeelTeSteil | 13-06-18 | 15:03

supah | 13-06-18 | 14:30
Handtassen die kapot zijn moet je weggooien. Ga nu niet doen of je het leuk vind, je vrouw heeft je bij je lege zak toon is wat cojones. Dat kan dat weekdier wat je op de aarde gezet hebt ook een beetje karakter krijgen en word het geen janker over twintig jaar
VeelTeSteil | 13-06-18 | 15:03
Ja precies. Alpha male. Erboven staan en de spaarse tijd gelijkelijk verdelen over voebal kijkuh ,eten zuipen op andere plaatsen dan thuis.
www.youtube.com/watch?v=K-xhPPJHl7s
8ossehaas rauw op eet*

miko | 13-06-18 | 18:19
▼ 3 antwoorden verborgen

Ruim zesduizend ambtenaren en diplomaten moeten het doen met slechts drieduizend bureaus.
Blijkbaar zijn er zo'n tweeduizend ambtenaren te veel

metdedag | 13-06-18 | 14:24

3000 plekken voor 6000 mensen impliceert wel dat 50% van de workforce THUIS werkt (of om andere reden afwezig is). Ga dat eerst eens stimuleren. Als 50% van het personeel van elk bedrijf in NL thuis gaat werken is ook direct het file probleem opgelost.

Vunzigheid | 13-06-18 | 14:22 | 3

Van thuiswerken komen ze ook weer terug. Werkt kut met scrum.

Papa Jones | 13-06-18 | 14:46

Scrum? Dat hadden al die studenten tegenwoordig toch omdat ze te weinig douchen?

supah | 13-06-18 | 15:07

Thuis snurkt wel lekkerder dan achter het bureau.

voldemort | 13-06-18 | 17:57

Papa of Mamadag? En dan zeker nog steeds fulltime betaald krijgen omdat het toch belastingcenten zijn?

LangeTijdGeleden | 13-06-18 | 14:22 | 1

Uit betrouwbare bron heb ik vernomen dat het geld bij de ministeries inderdaad tegen de plinten opklotst en dat het rendement gruwelijk laag is door mismanagement, laksheid, en het streven naar verkeerde efficiency waardoor alleen nog maar meer manuren en dus geld verspild wordt.

FrankVeer | 13-06-18 | 14:28

Wat een raar elitair kutstuk. Ga eens werken voor jullie geld dan weten jullie hoe kut flexplekken zijn.

dz5b604 | 13-06-18 | 14:17 | 3

Flexplekken zijn ook kut. Je hebt amper ruimte om spullen in op te slaan, je moet alle shit meenemen, constant en als je even pech hebt zit je net aan dat ene bureau waar van het beeldscherm, dock of ander ding kapot is maar niet gemeld door de vorige gebruiker waardoor een onbetaalde/stagiair IT'er uit een kantoor van een andere stad/provincie langs moet komen rijden om deze te vervangen.

LangeTijdGeleden | 13-06-18 | 14:24

waardoor een onbetaalde/stagiair IT'er uit een kantoor van een andere stad/provincie langs moet komen rijden om deze te vervangen.
LangeTijdGeleden | 13-06-18 | 14:24 | favorietblock

Die vervolgens eerst 5 verkeerde afdelingen aandoet en uiteindelijk bij jouw werkplek verschijnt en dan zegt "O, hier was ik vorige week ook al. Dat ding is stuk en moet vervangen worden. Is dat nog niet gebeurd?"

FrankVeer | 13-06-18 | 14:30

Flexplekken zijn kut en managers die dat voor je verzinnen zijn nog kutter dan kut. Soms zie je van die open vlaktes met alleen maar bureaus wat een drama ik verdenk de manager ervan dat hij het liefste op een verhoging wil zitten om de "klas" onder controle te houden. Was leraar geworden.

voldemort | 13-06-18 | 17:56

Geef ze allemaal een zwaard en dan battle royale... doen we direct ook wat aan het ambtenarenbestand. Win-win!

Snoorderlag | 13-06-18 | 14:17

Ach, wij zeiden vroeger al: waarom kijken ambtenaren 's morgens nooit uit het raam?

Anders hebben ze 's middags niks te doen.

gekwetst | 13-06-18 | 14:17

Flexwerkplekken zijn verschrikkelijk. Sure het is leuk als je even moet samenwerken op iets, maar ik ben 80% van mijn tijd toch alleen of telefonisch met klanten bezig. Niemand zit te wachten om met mijn gesprekken mee te luisteren en ik zit niet te wachten op het domme gelul van die trut van HR.

Leestip:
hbr.org/2018/06/your-flex-work-cultur...

JWZ_JMK | 13-06-18 | 14:15

Overal waar ik gewerkt heb, zijn flexplekken een ramp. Vooral typisch dat ze bij de overheid er nu pas achterkomen.

Deflatiemonster | 13-06-18 | 14:14 | 1

Ze voeren toch geen ene flikker uit, dus waarom is er een werkplek nodig?
Praatje hier praatje daar, koffie bij?
Druk druk druk.

BosrandDirk | 13-06-18 | 14:13

Dit is dus een aardig format voor de Mol.

Pedronegro | 13-06-18 | 14:13

Whahaha.... ik kom niet meer bij van de lol. Dank, GeenStijl!

Amsterdamsko | 13-06-18 | 14:13

Wat een stelletje natte kranten zeg. De millennial-kinderen van deze raamambtenaren zijn ook "big-time fucked". Dat durf ik ongezien wel te beweren.
En dan te bedenken dat er in 2015 bijna 915.000 ambtenaren waren. helemaal kapotgepamperd met 9,2 weken vrije tijd en oudelullendagen. Hiervan wil is er heeeeel graag minder, minder, minder van.

pibasso | 13-06-18 | 14:11 | 1

Laat die sukkels maar lekker in de ambtenarij werken.

Ze zijn toch niet capabel genoeg voor andere werkgebieden.

Nacho_Vidal | 13-06-18 | 14:14

Waar ik mij trouwens kapot aan erger is om de term ‘drama’ te gebruiken.

Typisch Nederlands. ‘Ja we waren een dagje aan het shoppen en toen we koffie gingen drinken was de Starbucks helemaal vol, draaamaaa’.

Een drama is bijvoorbeeld tsunami, of wanneer je je been verliest.

Jankerds.

Nacho_Vidal | 13-06-18 | 14:11 | 2

Of wanneer er onder het artikel staat dat er maar een reactie staat, maar zodra je het opent je door zeker 20 reaguursels heen moet worstelen.
Neem dan m'n been maar.

Rest In Privacy | 13-06-18 | 14:16

@Knisperende_Tissue

I loled!!!

hangtiet met knoop | 13-06-18 | 17:28
-weggejorist-
HardwerkendeBlanke | 13-06-18 | 14:11

Het Veroosvaarderplassen van de hardwerkende ambtenaar. Schan-da-lig!!!1!!

El Gouda | 13-06-18 | 14:09 | 1

Lol....

Amsterdamsko | 13-06-18 | 14:11

Helft werkt toch niet dus waar maken ze zich drum om.

Roger-Rabbit | 13-06-18 | 14:08 | 1

Ben die flexplekken en managers dankbaar.

Dankzij die flexplekken krijgt iedereen en zijn moeder een bril vergoedt.

Vroeger had iedereen last van RSI, tegenwoordig zijn het de ‘ogen’ die parten spelen.

Prima. Goed voor de business.

Nacho_Vidal | 13-06-18 | 14:07

Ambtenaren met een flexplek,
Willen ze eens werken, is er geen plaats voor om te werken...
Gekker moet het toch niet worden.

Wijze uit het Oosten | 13-06-18 | 14:06

Guy Verhofstadt met een Trump-pruik?

En ambtenaren: neem ontslag, gewoon doen!

Rest In Privacy | 13-06-18 | 14:05 | 4

Kutmillennial.

Stormageddon | 13-06-18 | 14:11

@ Stormageddon: "Triggered!"

Snoorderlag | 13-06-18 | 14:18

Gheghegheghe. Stiften! Google het!

Vanilla | 13-06-18 | 14:24
▼ 1 antwoord verborgen

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Online Casino | Online Casino | Paynplay Casinos | Online Casino
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com