Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Reaguurders Guide to the World Cup

Oom Vlad! Doe effe salaris op tijd overmaken

One boy, one cup.

Het WK gaat beginnen met de absolute topwedstrijd Rusland tegen Saudi-Arabië dus dat wordt de komende weken weer kijken naar kritiekloze reportages over hoe cool het land Rusland wel niet is, lachen om die suffe kale knikker van voormalig ballengraaier Gianni Infantino (als je dacht dat met die corrupte opa al het rot uit de Mafifa was verdwenen: think again), elkaar doodgooien met verhalen over '74 en '78 en luisteren naar de superinteressante analyse van Pierre van Huilstronk over de rol van de linksback in de kraker Senegal-Colombia. Om het allemaal een beetje begrijpelijk te maken voor de sporthatende reaguurder bij dezen een handig WK-topic. Hieronder de groepsfase, de beste landen spelen daarna in een knock-outsysteem tegen elkaar en uiteindelijk houden we één winnaar over en dat is dan Duitsland ofzo. Koop bier & chips!

Groep A. Rusland, Saudi-Arabië, Egypte, Uruguay. Ook wel de groep van de mensenrechten. De groep van de mensenrechten takes no prisoners, want sjongejongejonge wat een schandalig sterke landen. Maar nee, voetballen kunnen ze allemaal niet, voor geen meter, opstandige mensen in de gevangenis pleuren dan weer wel. In Uruguay mag je tenminste een beetje wiet roken dus doe dat land dan maar, kunnen we ook hopen dat Luis Suárez zijn scheve bek weer eens in een tegenstander zet.
U juicht voor: Uruguay. Indruk maken op uw voetbalvrienden? Dweep met Rodrigo Bentancur.

Groep B. Portugal, Spanje, Marokko, Iran. Om de een of andere reden is Marokko bijzonder populair in Nederland, heel apart. Zo populair zelfs, dat de NOS heeft besloten om stijve hark Joep Schreuder als Marokko-watcher naar Rusland te sturen. Dan kunnen we alleen maar hopen dat die Marokkanen er in de eerste ronde uitvliegen, dan kan Joep Schreuder ook opdonderen. Joep Schreuder is zogenaamd geboren in Breda maar als kind is hij in een toverketel bekakt Blaricum gevallen. Weg met Marokko, weg met Joep Schreuder. Voorts is Portugal een ploeg vol sjankers en aanstellers en is Iran gewoon een allround schijtland.
U juicht voor: Spanje, want het laatste serieuze kunstje van Andrés Iniesta. 

Social

Groep C. Frankrijk, Australië, Peru, Denemarken. Frans voetbal werkt als volgt: bomen van negers achterin, bomen van negers op het middenveld & bomen van negers voorin, plus 1 handige bleekscheet genaamd Griezmann die overal doorheen dartelt en de ballen erin moet peren. Dat is geen racisme, want zoals Yernaz zou zeggen: "Geen haat maar feiten." Australië is wel leuk en aardig vanwege de Nederlandse coach Bert van Marwijk, maar die kunnen er geen zak van, evenals Peru en Denemarken. Ze zoeken het verder maar uit in deze groep, want die Franse als voetbalploeg vermomde beulenfabriek gaat toch wel door. U juicht voor: niemand. Allemaal stomme landen.

Groep D. Argentinië, IJsland, Kroatië, Nigeria. Dat gedweep met die gore IJslanders en hun sneue geklap mag wel een keer ophouden. Het is sowieso een gotspe dat die ongelooflijke amateurs wel op het WK aanwezig zijn en ónze amateurs niet. Desondanks hebben ze in IJsland wel mooie vrouwen en dat is ook wat waard. Deze groep draait echter maar om 1 man: Lionel Messi, van wie de Gruetertjes en de Snoeksjes bij de NOS al in hun onderbroekje komen als ze zijn naam spellen. Messi bij Argentinië is toch een soort Martin Bosma binnen de PVV. Overstijgt het niveau, maar met dat ploegje wordt-ie nooit écht de allergrootste. Nu maar hopen dat hij niet geblesseerd geschopt wordt door die Nigeriaanse onbenullen. O ja, Kroatië heeft een lekker ploegje en gaat ver komen.
U juicht voor: Messi.

Groep E. Brazilië, Zwitserland, Costa Rica, Servië. Die Brazilianen mogen ook wel een keer dimmen met dat 'wij hebben het voetbal uitgevonden' want dat hebben ze helemaal niet en op het vorige WK kregen ze snoeihard op hun slip van Duitsland en Nederland - en dat laatste land is nu een soort Achilles'29, maar dan van de landenteams. Bovendien is Neymar een kneus en het is gewoon geinig om duizenden brullende huilers op de Braziliaanse stranden te zien. Wel jammer dat die sambaballen spelen tegen drie ongelooflijke zeiklanden en bovendien hebben ze een goede ploeg, dus ze worden sowieso niet uitgeschakeld.
U juicht voor: niemand.

Groep F. Duitsland, Mexico, Zweden, Zuid-Korea. Wij in Nederland zien Duitsland als onze grote voetbalvijand maar ze nemen ons helemaal niet serieus, dus die kuilengravers krijgen dan ook maar lekker de griep. Gaan ze maar lekker achtereenvolgens Polen, Denemarken, Noorwegen, België, Luxemburg en Frankrijk enzo haten. Dan kunnen we tot slot nog een verhaal afsteken over de Zweedse fans en hun goddelijke vrouwen, maar alle vrouwen zijn gelijk, zelfs die van Mexico en Zuid-Korea.
U juicht voor: Zweden, want die hebben lekkere wijven.

Groep G. België, Panama, Tunesië, Engeland. Onze kleine voetbalbroer België is een van de WK-favorieten en dat heeft echt niet alleen met de talentvolle lichting aldaar te maken: in ons eigen Zeist hebben de Bert van Oostveens, de Gijs de Jongs, de Hans van Breukelens, de Pipo Decoussauxs en de Danny Blinds het Nederlandse voetbal vakkundig om zeep geholpen. En bedankt nog sukkels, moeten alle tuigdorpen het weer doen zonder oranje vlaggetjes in de straat. Nederland is ons land helemaal niet meer.
U juicht voor: België, want verder kunnen ze weinig in dat 'land'.

Groep H. Polen, Senegal, Colombia, Japan. Haha, wat een stomme poule vol zielige landen. Dan maar Senegal, een soort Frankrijk, maar dan zonder die ene blanke voorin. Voetballen kunnen ze eigenlijk helemaal niet, schoppen des te beter. Beetje reuring in de tent. De Colombianen willen we nog meegeven dat ze beter geen eigen doelpunten kunnen maken.
U juicht voor: Senegal.

Dat was de groepsfase, de winnaars spelen vanaf 30 juni tegen elkaar en dan spelen de twee overgebleven landen op 15 juli de finale in Moskou. Dat de beste moge winnen. VOOR WIE JUICHT U, NU NEDERLAND NIET AANWEZIG IS?

Reaguursels

Inloggen
-weggejorist-
SicSeb | 15-06-18 | 14:47

Van gaal ziet er ineens oud uit. Begint zijn leeftijd nu al parten te spelen daar hij ineens onzin begint uit te kramen.
Ik weet nog niet voor wie ik ben maar ik weet wel heel goed TEGEN wie ik ben.
Marokko staat boven aan de lijst.
Ik huiver al bij de gedachte van het straatbeeld verpestend luidruchtig toeterend rif-tuig.
Ronaldo is een grote kwal maar ik hoop dat ie nu doet wat ie altijd doet als hij me dwars zit, namelijk scoren.
Nu mag die het één keer alleen om die naffers te demoraliseren en eruit te wippen.
Gaat die nu natuurlijk dwars liggen door het nu niet te doen.

klinkklaar | 15-06-18 | 14:17

Hulde voor dit topic Mosterd. Ik ging stuk.

overVecht | 15-06-18 | 12:49

Fransen zijn toch die Galliërs die tegen de Romeinen zo goed stand hielden.
Ik wist niet dat ze zo zwart waren.
Dus die boten uit Afrika zitten vol met Galliërs. Ik zie hier het aantal Galliërs ook zienderogen toenemen in mijn buurt.
Wat een zwak volkje die Fransen.
Je moet jezelf kapot schamen want het betekent dat je zelf eigenlijk niks kan klaarmaken maken op sprotief gebied en dan maar een puur Afrikaans elftal neerzet op het WK om voor jou de kastanjes uit het vuur te halen.
Met Frankrijk zie je wat de omvolking van Europa doet in eerste hand.
Is dat de toekomst van Europa?
Hoe kan je als blanke voor je eigen elftal zijn als er alleen maar zwarten voor je voetballen? Ik zou mij totaal niet vertegenwoordigd voelen zo.
Is dat racistisch? Zal best maar zo denk ik er toch over. Een beetje gemengd moet het op zijn minst zijn
Dit is duidelijk het elftal van Ivoorkust of zo.
Asterix en Obelix zouden zich in hun graf omdraaien voor hun zwakke nakomelingen.
De oude Galliers moeten maar weer snel aan de toverdrank van Panoramix want zo wordt het helemaal niks meer met ze.

klinkklaar | 15-06-18 | 12:13

Gisteren op het nos journalist ook weer zo'n tranentrekkend item over how putin wil dat alles vlekkeloos verloopt en Rusland in de spotlights staat tijdens het wk. Stel je voor een leider die wil dat zijn land veilig is en trots erop staat.

Sceptische_autist | 15-06-18 | 10:19 | 2

Wie kijkt er dan ook naar de NOS? Die willen dat je je land veracht en laat overlopen. Een vijfde kolone eigenlijk..!

duh! | 15-06-18 | 10:27

Ja, de correspondent van de Nederlandse Propaganda Omroep moest toegeven dat de Russen die hij tegenkwam en sprak, zo aardig en zo vriendelijk waren. Hij kreeg het nauwelijks uit zijn bek....

knerf | 15-06-18 | 11:11

Is het niet opvallend dat bij Marokko 5 spelers zitten die in Nederland geboren zijn maar niet voor het Nederlands elftal hebben gekozen? Hoe sterker wil je het bewijs hebben van NIET-integreren? En dan zou je van de collaborateurs Louis van Gaal, Wesley Sneijder en Ruud van Nistelrooy, met hun oproepen in spotjes op de Publieke Dhimmi Omroep, Marokko moeten steunen?

knerf | 15-06-18 | 10:18

België !
Koninkrijk der Verenigde Nederlanden!!
Duitsland (Oldenburg net als België Groot-Dietsland, ik erken het Bakker-Schutplan, Elten en Tudderen thuis in het Rijk)

Hemmenaar7 | 15-06-18 | 10:11

Denemarken, Polen, Kroatië: mooie Europese voetballanden die stuk voor stuk mogen winnen van mij. De laatsten spelen het mooiste voetbal: altijd technisch hoogstaand, altijd op de aanval. Allez les Croates!

duh! | 15-06-18 | 09:47
-weggejorist-
Katoentje | 15-06-18 | 01:44

Deutschland über Alles.

ivanhoe bergs | 15-06-18 | 00:39

Verder mag Marokko er snel uit, shithole country met dito volk en Christiano Ronaldo alle succes.

kempenaer | 14-06-18 | 23:07 | 2

Rusland mag de finale winnen. Team Poetin ftw!

kempenaer | 14-06-18 | 23:08

C. Ronaldo zou qua fatjesgedrag prima passen in een mocroteam.
Brrrr!!! Moge beide zsm het (Russische) voetbalveld verlaten. Houdoe en bedankt.

EefjeWentelteefje | 15-06-18 | 01:36

Die van Gaal is al vroeg aan het dementeren zeg.

kempenaer | 14-06-18 | 23:05

Hopen dat die Mocro´s er snel uit liggen want let maar op dat ze zowel bij winst als verlies de straat op gaan om te slopen .
Volksaard zit er diep in .

Castor12 | 14-06-18 | 22:32 | 1

Gelijkspel dan maar?

Gulliver | 15-06-18 | 00:36

Ik ben voor Belgie, want ik kom oorspronkelijk uit het zuiden des lands en die hebben altijd sympathie voor de Belgen hoezeer die ook de Ollanders haten.
Volgens Hugo Borst en Van Gaal moet je voor Marokko zijn, dan ben ik het dus niet. Wel voor teckel Messi, de sterspeler was er vanavond niet bij, hij moest naar de dierenarts, maar de sidekick kan morgen zijn analyses loslaten op het publiek.

lingo star | 14-06-18 | 21:16 | 1

Ongezien de tyfus voor mocro en belgen. Go Duitsland.

WayneGretzky*99* | 14-06-18 | 23:13

Vanwaar ineens dat debiele gedweep met het Marokkaanse elftal door de NPO en andere deugnieten???? Alsof ik mij als Nederlander verbonden zou moeten voelen met de hofleverancier van ellende in ons land op een WK waar we niet eens aan mee doen!!??

Nederlanddraaitdoor | 14-06-18 | 21:13 | 1

Het resultaat van denken met deugfactor 6. Evengoed hebben ze in elk geval een leuke speler, hup Zyiech (ongeacht spelling).

O2Neutraal | 14-06-18 | 23:27

Iedereen mag winnen, behalve Belgie en Marokko. Ik ben wel voor Duitsland.

Wasbakplasser | 14-06-18 | 21:10

Saudi-Arabië gaat winnen. Want Allah. Toch? Perfecte logica.

Is dit nog nieuws? | 14-06-18 | 20:58 | 1

Rusland heeft gewonnen. Doping helpt.

wieowie123 | 14-06-18 | 22:35

'Wij' hadden daar geen slecht figuur hoeven slaan.
Als je deze wedstrijd helemaal bekeken hebt kunnen deze twee teams, om met van der Gijp te spreken 'geen kudt van'.
Die nummer 5 van Saud mag zelfs bij het eerste van Noad niet mee doen.

Petrus Poortwachter | 14-06-18 | 20:16 | 1

Volgens de logica van Dijkhoff van de vv(d) zou hij direct meekunnen in FC Barcelona. Maar inderdaad, ik zou hem er ook niet gauw inzetten.

O2Neutraal | 14-06-18 | 23:27

Rusland speelde uitermate sterk, speelde mooi voetbal. Zeker een kanshebber voor de wereld titel. SA was onverwachts sterk, iedere ploeg had ook van SA kunen verliezen, Er zijn geen kleine landen meer. Dat zie je aan SA. Nederland had van SA verloren. Dus alle lof voor een sterk Rusland.

Mark_D_NL | 14-06-18 | 20:10 | 2

Welke wedstrijd heb jij gezien? De bondscoach van SA was duidelijk, we hebben niet verloren omdat zij zo goed waren, maar omdat wij zo slecht waren, aldus de bondscoach van SA.

lingo star | 14-06-18 | 21:18

Rusland heeft een sterke historie van dopinggebruik, het is niet onwaarschijnlijk dat men nu weer flink vals speelt. En verder is SA gewoon een vreselijk slecht team.

O2Neutraal | 14-06-18 | 23:30

Duitsland. Immer!

Rest In Privacy | 14-06-18 | 19:53

Bidden ze 5x per dag voor de overwinning krijgen ze 5 doelpunten van om hun oren. Allah begrijpt ook niks heh.

Premier Trutte | 14-06-18 | 19:18 | 2

Misschien is hij meer bezig met de voorbereiding van een aanslag.

wieowie123 | 14-06-18 | 22:39

Ah, dat is het. En hij wil ze daarom eerder en veilig naar huis sturen.

Premier Trutte | 15-06-18 | 01:29

Die van Gaal is ondanks zijn grote muil best wel een hele lieve man. Volgende keer alleen niet het korte tekstje voorlezen. Of het briefje boven de camera houden anders.

Premier Trutte | 14-06-18 | 19:11

Zo, wat die Saudi's op een wik te zoeken hebben is mij een raadsel. Komen echt in alles tekort, fysiek, techniek, balbeheersing en overzicht. Vraag me af of er ooit een slechtere ploeg op een WK heeft gestaan. Dit kan toch niet?

Graaisnaaiert | 14-06-18 | 19:07 | 1

Ze zijn ook wel in het nadeel heh, normaal spelen ze op zand.

Premier Trutte | 14-06-18 | 19:21

Allah is groot, zo ook de nederlaag.

Earl_of_Doncaster | 14-06-18 | 18:57 | 2

:-)

ivanhoe bergs | 15-06-18 | 00:18

"Allah is groot allah is machtig
Hij heeft een lul van 1 meter 80."
Dit rijmden we vroeger altijd toen we nog geen idee hadden wat de verschrikkelijke islam was.

Gulliver | 15-06-18 | 00:35

zozo,Rusland wint met 5-0 dat had niemand verwacht zelfs de Russen niet

miko | 14-06-18 | 18:56

Nog vier weken en dan begint de Tour.
Hup Tom!

Gulliver | 14-06-18 | 18:48

Groep A, Rusland dus. Zo gebashed, zo geboycot, zo schaamteloos militair omsingeld, zo op 400 plaatsen NATO ingekapseld, zo beschuldigd van totaal niet bewezen vermeende handelingen, slecht weer hier: Poetin, islamtsunami’s: Poetin, Trump: Poetin, Brexit: Poetin,
maagpijn, giepje: Poetin, de Rothchilds uit het Russische bankensysteem: Poetin, de echte(!) raddraaiers in arabierenland op hun flikker gegeven: Poetin, zeer populair in eigen land: Poetin, bij elk interview de interviewer meesterlijk en feitelijk de baas is (daarom geen interview) ......... dat hij een klein beetje het voordeel van enkele twijfels wel verdiend heeft.

Katoentje | 14-06-18 | 18:46 | 2

Geef ze van Katoentje. Kun je Russig zeggen.

Premier Trutte | 14-06-18 | 19:16

Hoe meer kritiek hoe beter je het doet in Orwelliaanse tijden.

Benesha | 14-06-18 | 22:21

3-0. In mijn eigen stadje nog wel! Ik ben tevreden.

Gajus | 14-06-18 | 18:43 | 4

Het veld lag niet richting Mekka.

Gulliver | 14-06-18 | 19:03

Gulliver block
Geen idee wat u schrijft. Ik heb u geblockt en dat laat ik ook maar een maand of twee zo. Dus trollebol, ga toch lekker naar Joop! Zatlap!

Rommelende Onderbuik | 14-06-18 | 19:23

Aan domme mensen is humor niet besteed.

Gulliver | 14-06-18 | 19:36
▼ 1 antwoord verborgen

Rusland wordt kampioen. Geen stoorzenders uit andere culturen. Eenheid die knokt en een coach die er niet voor het geld zit/staat. Hoe anders als in Europa.

Normpje | 14-06-18 | 18:36 | 1

anders dan

ivanhoe bergs | 15-06-18 | 00:19

Drie nul alweer. Kunnen die kamelenneukers straks allemaal een aantal dagen in een gat in de grond ergens in de woestijn.

miko | 14-06-18 | 18:34 | 1

Ach, van meer dan de helft wordt het SA-paspoort afgenomen en dan worden ze uitgezet naar het land van herkomst.
Ze zijn wel goed in "duikelen" overigens, maar dat ligt misschien aan de lage bloedsuikerspiegel.

Rommelende Onderbuik | 14-06-18 | 18:48

Duitsland natuurlijk

Omebert | 14-06-18 | 18:24 | 2

Daar win je nooit van. Die gaan met hun arm gestrekt het duel in.

Gajus | 14-06-18 | 18:46

Count me in. Prosit!

El_Embajador | 14-06-18 | 18:48
-weggejorist-
Vrouwtje_haram | 14-06-18 | 18:21 | 2

Foto's van elk team. Zonder foto's geen favoriet team, geen favoriete speler(s).

A.U.EnLeven | 14-06-18 | 18:21

Ik juich voor die Mannschaft. Weil es kann.

JanVergoor | 14-06-18 | 18:12 | 1

Ze hebben echt het mooiste volkslied.

SlimmeBelg | 14-06-18 | 18:32

De Marrokaanse ploeg kan ongezien de tyfua krijgen. Over het paard getilde mannetjes met een te groot ego. Maken overal problemen en halen nooit de absolute top want slachtoffer.

Arjan9401 | 14-06-18 | 18:08 | 4

Onderbuik: Marokkaanse soldaten die Nederland bevrijden? Wanneer?

Musset | 14-06-18 | 19:33

Zijn onderbuik rommelt omdat hij te dom is om te poepen.

Gulliver | 14-06-18 | 19:37

Je weet wel... die 7-8 Algerijnen die ergens in '40 aan Atlantische kust de boot namen naar Engeland toen de Duitser kwamen en toen als drenkelingen aanspoelden.

Rommelende Onderbuik | 14-06-18 | 21:47
▼ 1 antwoord verborgen

Sowieso IJsland, want Led Zeppelin (en dat spreek je een beetje uit als Leidseplein) www.youtube.com/watch?v=yLarDhciHY0
Verder Japan natuurlijk en beide landen in de finale, kunnen ze na afloop samen achter de walvissen aan.

Arnold Layne | 14-06-18 | 18:04

Dat ze elkaar maar verrot moge trappen.Heb er speciaal een grotere tv voor gekocht(aanbieding)

komtdatschot | 14-06-18 | 17:59

Ik juig voor IJsland met hun " stomme geklap". best goede voetballers en als team bijna ongeëvenaard. Strijden voor elkaar en dat is iets wat steeds minder te zien is in de mooie sport voetbal. Zeker niet in Nederland.

Verder wacht ik de WK hockey's dit jaar maar af. Doen we wel mee. Zijn onder de favorieten. Misschien winnen we daar wat.

Nuuk | 14-06-18 | 17:53 | 4

@VeelTeSteil: Ken nog een landje waar ze meer dan een miljard inwoners hebben... doen ook niet mee.

ChupaChupa | 14-06-18 | 18:18

ChupaChupa | 14-06-18 | 18:18en een land van bijna een miljard, Maar die kunnen dan weer wel hockeyspelen toch?

miko | 14-06-18 | 18:26

Doe mij maar Denemarken. Die Christian Eriksen is in zijn bloeitijd. Paar leuke spelers, maar ook wel duidelijk hoe de onderlinge verhoudingen liggen. Dat scheelt een hoop gezeik.

Rommelende Onderbuik | 14-06-18 | 18:44
▼ 1 antwoord verborgen

Fc Cyrillische olie vs FC Arabische tekens olie 2-0. Ongeacht de uitslag corruptie wint altijd.

VeelTeSteil | 14-06-18 | 17:47 | 1

VeelTeShell

OekbertDrazington | 14-06-18 | 19:48

Ziet Van Gaal er nou zo slecht uit of ligt het aan mij?

Dr_Johnson | 14-06-18 | 17:45 | 1

Lage bloedsuikerspiegel

TB2318 | 14-06-18 | 18:39

ik heb nooit de behoefte om 22 jonge knulletjes in korte broekjes te gaan zitten toejuichen die samen tegen een balletje schoppen op een grasveldje. Maar iedereen zijn meug zei de boer etc.

jan-lul-de-behanger | 14-06-18 | 17:41

Ik ben voor Roger Federer.

bft | 14-06-18 | 17:41 | 1

Prachtige sportman en nog een aardige vent ook. Ik ben een grote fan.
Wimbledon, opschieten graag!

EefjeWentelteefje | 14-06-18 | 20:29

't Is dus al begonnen ,begrijp ik ? Goed om te weten. Nog minder redenen om de NPO aan te zetten. Antwoord op de vraag : voor niemand , want er wordt niet gekeken, interesseert ons geen bal.

Zwizalletju | 14-06-18 | 17:39

Het is Groen tegen Rood-Wit-Blauw, dus een makkie: hup Rood-Wit-Blauw!

Eeuwig..Op..Vakantie | 14-06-18 | 17:35

Was voor België vanwege Nainggolan.
Maar ja te flamboyant,past dus niet in het perfecte plaatje van de ideale
schoonzonen.

linus | 14-06-18 | 17:34

nee dank je

telelezer | 14-06-18 | 17:37

Dat is inderdaad Marroko, staat er duidelijk bij. Nu marokko nog.

Nuchternederland | 14-06-18 | 21:26

opsporing verzocht.

ivanhoe bergs | 15-06-18 | 00:21

Oh, word ik weggejorist omdat ik niet voor Zweden ben? Doe dan maar Marokko en dat ze per ongeluk bij elke wedstrijd die ze winnen onze grote steden een stukje mogen verbouwen. Inshallah!

Ofzo2 | 14-06-18 | 17:31

Doen wij niet mee dan? Zit ik met mijn oranje pruik....

Ries13 | 14-06-18 | 17:29

Als halve Duitser gaat gewoon de vlag uit als Duitsland speelt.

De Rennende Rukker | 14-06-18 | 17:29 | 3

Halfstok dan, of niet?

Rhenium | 14-06-18 | 18:06

Aha,u komt uit Limburg?

miko | 14-06-18 | 18:23

De Rukkende Renner lijkt me beter haalbaar.

ivanhoe bergs | 15-06-18 | 00:22

One boy, one cup. De vrouwen hebben al gewonnen. One girl two cups.

pa_niek | 14-06-18 | 17:28

Doe maar België, Australië of Engeland. Polen kan ik ook wel mee leven. Ik lees over 2 weken wel ergens wie het is geworden.

GOEM | 14-06-18 | 17:27 | 1

Duurt langer dan twee weken. dit is slechts voorspel over twee weken begint het echte werk.

miko | 14-06-18 | 18:22

Ik ben voor Senegal, want ik ben Senegalees.
Allez les lions!

Usumani | 14-06-18 | 17:24 | 1

Dat wordt niets natuurlijk. Leeuwen slapen achttien uur per dag, en komen alleen overeind als ze een stuk vlees van een wijfje kunnen gappen, of als er wat te neuken valt...

Rhenium | 14-06-18 | 18:18

Overigens, ik verwacht van de redactie van GS een soort liveblog als Marokko het veld betreedt, om er daarna linea recta uitgeflikkerd te worden. Die blog noemen we dan Maroc.nl. Gewoon omdat het kan. Deskundeloos voetbalcommentaar gemengd met fraaie Finse gezegden en uitspraken uit de rijke historie van het GS-archief. En volop commentaar van ter zake kundige tegelbakkers, alsook gefundeerde meningen over de marok-cultuur. Dat wordt dan een doorwrocht sociaal-cultureel document dat we aanbieden aan Leo Lucassen.

ole guapa | 14-06-18 | 17:21 | 1

finse

BlowingBubbles | 14-06-18 | 17:36

Rusland heeft verreweg de meeste mooie vrouwen.

IkwilJinekwel | 14-06-18 | 17:20 | 1
-weggejorist-
Mark_D_NL | 14-06-18 | 17:18
-weggejorist-
Ofzo2 | 14-06-18 | 17:15 | 1

Ik heb begrepen dat Nederland niet meedoet.
Jammer voor de 15 miljoen voetbaltokkies die Nederland rijk is.
Maar heb ik in ieder geval een goed excuus om niet te hoeven kijken (as if).
O ja, en Rusland natuurlijk: de lekkerste wijven.

jemagookniksmeer | 14-06-18 | 17:14 | 1

17 miljoen

Zwizalletju | 14-06-18 | 17:27

De eerste goal van het WK is geen slechte. Zit er lekker in.

Stormageddon | 14-06-18 | 17:14 | 1

De ramadan loopt vanavond pas af. Die Arabieren hebben trek en zullen vast nog wel wat meer doelpunten incasseren.

SamKoeman | 14-06-18 | 17:20

RUS - SA 1 - 0

thephysicist | 14-06-18 | 17:13

Vroeger kon ik bij verplicht meekijken naar voetbal in ieder geval nog genieten van al die gespierde poten, maar dat is dankzij die burka-broeken en die achterlijke kniekousen ook verleden tijd. Nog maar 63 5/6 wedstrijd te gaan, zucht.

MickeyGouda | 14-06-18 | 17:12
-weggejorist-
Vout | 14-06-18 | 17:11 | 1

Doe mij maar Denemarken. Dat land lijkt nog het meest op Nederland.

SamKoeman | 14-06-18 | 17:06

Ik ben voor Duitsland. Omdat ze sinds 2014 het cliché van afbraakvoetbal definitief achter zich hebben gelaten en gewoon mooi spelen. En omdat ze voetbalkutland Brazilië op hun donder hebben gegeven.

Seraphin | 14-06-18 | 17:06

Rusland, al was het maar om Verhofstadt te pesten.

Angelica | 14-06-18 | 17:03 | 3

Hehe ja dat zou mooi zijn.

Lt-Kol Kilgore | 14-06-18 | 17:13

Ik interesseer me de rozen voor voetbal. Maar dit argument maakt mij aanhanger van Rusland. Niet dat ik er naar ga kijken, maar in gedachten ben ik bij ze...

ole guapa | 14-06-18 | 17:14

Of Polen. Daar heeft Gekke Guy ook een tyfushekel aan.

ole guapa | 14-06-18 | 17:16

Best wel een lekkere glimmende dildo trouwens op die bovenste foto. Niet dat er verder wat met die wereldbeker mis is.

Hetkanverkeren | 14-06-18 | 17:01

Prachtig volkslied van Rusland !

Yperiet | 14-06-18 | 16:58 | 2

Klopt. Maar Italië wint wat dat betreft.

Rest In Privacy | 14-06-18 | 17:01

@Langshetrandje

Genieten idd, hoewel de halve opera van Brazilië ook niet verkeerd is.

E-Burke | 14-06-18 | 17:03

Ik juich voor helemaal niemand. Is ook een optie.

Stormageddon | 14-06-18 | 16:55

Zolang Hutt River niet erkend wordt door de Fifa juich ik helemaal nergens voor.

Rest In Privacy | 14-06-18 | 16:52

Niemand trouwens iets over die vreselijke Joep Schreuder, met zijn stemgeluid als een kastpedo?

Graaisnaaiert | 14-06-18 | 16:52

Ik juich alleen voor Poetin. Daar word ik tenslotte voor betaald.

atheïstisch stemvee | 14-06-18 | 16:52 | 3

En op afgerekend

Rest In Privacy | 14-06-18 | 17:01

Ik heb nog nooit klachten gehoord. *kuch*

atheïstisch stemvee | 14-06-18 | 17:10

al warme handjes?

Rest In Privacy | 14-06-18 | 17:19

OOWWWWNNNOOO
he is giving the finger. Bad bad boy.

miko | 14-06-18 | 16:50 | 1

Omdat hij kritiek kreeg van mensen dat hij in Rusland ging optreden, dus vandaar die dikke vinger.

gato | 14-06-18 | 16:53

Is er alweer een damestoernooi gaande?

BlowingBubbles | 14-06-18 | 17:41

Het nieuwe kolonialisme. Frankrijk laat Afrikanen ploeteren voor Frankrijk.
SJW-ers: Ten strijde! Toon uw ballen.

marjen | 14-06-18 | 16:45 | 1

Ballen? Ik ben meer een billenman dan een ballenman...

Rhenium | 14-06-18 | 18:08

ff die vinger in de lucht

ed.. | 14-06-18 | 16:43

Goed optreden van Robbie Williams met die zangeres.

HoerieHarry | 14-06-18 | 16:41

Mooie opening , tot dusver.
Ik blijf toch iets hebben met Putin, heb je soms.
Krijg gelijk een groene pixel.

gato | 14-06-18 | 16:41 | 4

Oh, is die pixel daarvan. Die heb ik altijd.

beau van rtl | 14-06-18 | 16:44

Die groene pixel heeft anders wel bruikbare informatie.

miko | 14-06-18 | 16:45

Die pixel nooit aanklikken!!!!!!!!!

Nuchternederland | 14-06-18 | 21:23
▼ 1 antwoord verborgen

Typisch Hollands "nobackbone" gedrag. Zoveel inhoudloze kritieken op bepaalde landen dat ze maar zijn voor iniesta. Dezelfde persoon die in Afrika, Oranje heeft laten bukken.

mindhunter2000 | 14-06-18 | 16:38 | 2

Iniesta lijkt mij een beschaafde aardige jongen. De behandeling die hij hier tegen Nederland in de Arena kreeg was beschamend. Zo’n begenadigd voetballer zo uitfluiten was om je als Nederlander dood te schamen.

Bigi Bana Boy | 14-06-18 | 16:52

@Bigi
Eens. Blijft klote dat 'we' die finale verloren, maar Iniesta deed ook gewoon zijn werk. En best goed, helaas.

Kees Maf | 14-06-18 | 17:27

Ik hoop wel op de kraker Turkiye tegen marokko ergens in het vervolg van dit verhaal.

Nuchternederland | 14-06-18 | 16:36 | 4

@drastic
Vanaf nu hoop ik dit elke 4 jaar!
Dank voor de eyeopener.

de Voorzittert | 14-06-18 | 16:47

niet uit eigen bakkerij maar te mooi om niet te posten.

drastic | 14-06-18 | 17:01

@drastic : NGR-GRM in dat geval

Nuchternederland | 14-06-18 | 21:22
▼ 1 antwoord verborgen

Tja het eindspel wordt natuurlijk marokko tegen iran want die hebben de sterkere hulp vanuit de hemel . Dat de meest gelovige mag winnen.

jan huppeldepup | 14-06-18 | 16:36 | 1

Leuk. De Bomgordels tegen de Nuke-ayatollahs.. Kunnen we eindelijk bekijken welke vorm van terrorisme het meest effectieve is.

Graaisnaaiert | 14-06-18 | 16:52

Russen zijn inderdaad aardige mensen, mijn zoon spreekt Russisch, dus dat brengt meer verbroedering.

gato | 14-06-18 | 16:36 | 1

Hoi papa Timmermans!

eerstneukendanpraten | 14-06-18 | 16:46

Groene schimmel woekert weer over mijn schermen, en ik betaal er nog voor ook.
Verlos ons van die smerige troep!

piloot47 | 14-06-18 | 16:35

Wat zou Louis van gaal nou nog vangen voor zo'n propaganda spotje van de overheid.

beau van rtl | 14-06-18 | 16:34 | 2

1 Kameel

Slough | 14-06-18 | 17:26

"Ik draag een groen shirtje want Marokko...." Alsof hij met een stel kleuters met een IQ van 85 probeert levellen. Alhoewel, dat is ook de bedoeling uiteraard. Hij kent de doelgroep vast heel goed. Schaamteloos deugen zal vast een envelopje opleveren van de knvb.

Vrouwtje_haram | 14-06-18 | 18:24

Zin in dit WK.
Lekker zonder al die Nederlandse betweterij...

da wizard | 14-06-18 | 16:33

Prognose finale : mohammed salah - romelu lukaku 3 - 3. Dat het ware voetbal eindelijk moge zegevieren. Jullie hebben er allemaal de ballen verstand van. En, winnen is niet belangrijker dan oogstrelende slidings en assists.

SlimmeBelg | 14-06-18 | 16:32 | 1

Ik wacht de altijd zinnige mening af van Nonkel Frituur.

eerstneukendanpraten | 14-06-18 | 16:47

Ik ga niet kijken naar dat balletjetrap
dat is vast ook goed he
De Zweedse deernes mogen wel langskomen
als ze tenminste gegarandeerd blonde nakomelingen willen baren, dat is

Tobi | 14-06-18 | 16:30

Tja...
Bij gebrek aan beter.... Aangezien ik hier inmiddels al 10 jaar woon....
Allez les bleus dan maar...

De Droit | 14-06-18 | 16:27 | 5

@beau van rtl | 14-06-18 | 16:39
Het eten is hier heerlijk, de Fransen zijn prima lieden. Tip: ga met het vliegtuig naar Spanje, vanaf 11km hoogte zal frankrijk je wel meevallen. Doei! Groeten uit Parijs. En allez les bleues!

Kees Maf | 14-06-18 | 16:45

Beau je vergeet dat die toiletjes langs de snelweg en bij Mac Donald en op de camping veelal bevuild zijn door uw landgenoten.

Rest In Privacy | 14-06-18 | 17:04

In de zomer is het een ramp, al die toeristen met kinderen, een grote vieze bende, trouwens ook de Fransen.
Eten, alleen bij Mc Donald, er komen er steeds meer.
Of buiten het seizoen gaan, nergens last van, alleen een klere eind rijden, en Belgie ook al veels te groot, eindelijk zie je Nederland.

gato | 14-06-18 | 17:51
▼ 2 antwoorden verborgen

Ik ben voor Turkije, want ik wil ook wel eens als een ongeleid projectiel door R'dam scheuren met een permanente drietonige tüütterklaxon. Of gewoon hier in Poelenburg kan natuurlijk ook.

FrankVeer | 14-06-18 | 16:24 | 2

goed idee, dan tuuuteren we mee.

beau van rtl | 14-06-18 | 16:25

Turkije doet niet mee, ik zou Marokko steunen als ik jou was

Kees Maf | 14-06-18 | 16:46

Zet dat voetbal op kanaal 24 of 785. Waarom moet ik 2 of 3 weken hierdoor geterroriseerd worden?. Dan nog liever 3 weken documentaires over het leven in de Sahel of vrouwenpraatprogramma's.

zimmerschwanz | 14-06-18 | 16:24

Hier in Rusland leeft het werkelijk totaal niet. Heb een poule opgezet en al mijn Russische collega’s geven Saudi-Arabië winnaar.....
Misschien gaat het na winst enigszins leven....

buicksquad | 14-06-18 | 16:23 | 2

Realisten,die Russen

miko | 14-06-18 | 16:41

Matchfixing?

zimmerschwanz | 14-06-18 | 18:41

Geenstijl en voetbal blijkt keer op keer geen goede combinatie. Beter schrijven jullie geen artikelen meer over iets waar jullie geen verstand van hebben. Ook dit artikel raakt weer kant noch wal en toont maar weer aan dat jullie inhoudelijk weinig voetbalverstand hebben...

BluRay | 14-06-18 | 16:23 | 1

Ha, een Belg hapt.

De echte Stolwijker | 14-06-18 | 16:38

LOL Mosterd top stukkie!!

Berbaar | 14-06-18 | 16:22

Voor mij Duitsland, ook omdat ze tijdens het vorige wk 1-7 wonnen van het thuisland Brazilie.

Apollo | 14-06-18 | 16:22

Ze verkloten het ook iedere keer weer he, overbetaalde kut coaches en voetballers. Het wordt eens tijd dat de mietjes in de voetbalwereld eens worden ontdaan en echte mannen weer eens op het veld gaan raken. Sjezus christus. Nederland blinkte altijd uit op gebied van Sport, wereldwijd.

Klutskwijt | 14-06-18 | 16:20 | 5

Inderdaad, samen met Minispanje ooit de mooiste wedstrijd van het WK gespeeld en met Tsjechië -Slowakije de mooiste op het EK.
www.youtube.com/watch?v=ajZ6QPqGPvg
www.youtube.com/watch?v=VpJr6QuMQzk
Grappig is dat we zelf graag bekend staan als sierlijk en sportief voetbal land maar dat we in werkelijkheid een aantal van de grootste schoppartijen op onze naam hebben staan.
De reeds getoonde en de wedstrijd tegen Duitsland in 1990 en de finale tegen Spanje.
Persoonlijk zie ik dat liever dan dat geneuzel over tien schijven.

miko | 14-06-18 | 16:41

@miko: Hoe kun je het over schoppartijen en de wedstrijd Portugal-Nederland niet noemen?

ChupaChupa | 14-06-18 | 18:29

ChupaChupa | 14-06-18 | 18:29
Ik noem Portugal mini Spanje. Wat een wereldwedstrijd was dat.

miko | 15-06-18 | 02:37
▼ 2 antwoorden verborgen

Senegal?? Nee hoor voor Colombia, die hebben mooiere vrouwen dan de Zweden.
Verder hop ik dat de arabieren die kutrussen op hun klote geven zodat het grote rellen kan beginnen.
En in dat opzicht wil ik dat Servië en Kroatië ook ver komen

miko | 14-06-18 | 16:18 | 5

BluRay | 14-06-18 | 16:25
Dat mag, maar Colombia mag ik wel en aarrdige spelers ook. En je kunt met Colombianen nog eens een feestje bouwen.

miko | 14-06-18 | 16:35

Roger-Rabbit | 14-06-18 | 16:33
dsk? dick sucking kike Dominique Strauss Kahn?
Of dit misschien?!?
«DSK» is a dynamic-developing plant in Russian automotive componentry market which basic activities are interior parts and fuel system units manufacturing.
Our motto is «Confidence, Stability, Quality!»
(leuk nieuw motto voor GS)

Dolle_Gek | 14-06-18 | 17:25

Roger-Rabbit | 14-06-18 | 16:33
Ik neem aan dat je DKS bedoelt.
Waar is die trouwens? Weer eens geband?

miko | 14-06-18 | 17:52
▼ 2 antwoorden verborgen

Ik vind het team van Frankrijk niet inclusief & divers genoeg, mag ik dat zeggen? Ja dat mag ik

tjongerschans | 14-06-18 | 16:17 | 3

Slegt vir swartes

Tronald_dump | 14-06-18 | 16:20

Ik geef geen sier om diversiteit. Ik geef om meritocratie. Het gaat om resultaten.

koeberg | 14-06-18 | 16:39

Heel koloniaal voetbal. De zwartjes doen het loopwerk en de blanke mag scoren.

Rest In Privacy | 14-06-18 | 17:27

Belgische en Nederlandse tv vallen af om WK te volgen. Geen zin in gemeesmuil over dat wij er niet bij zijn en dat we nu Marokko moeten gaan supporteren.
Dan maar den mof of de BBC.

Yperiet | 14-06-18 | 16:16

Echt genieten.
Nee, niet het voetbal.
Maar dit verhaal.

marjen | 14-06-18 | 16:16

Uruquay, Portugal - als die afgrijselijke Ronaldo niet speelt is het een prima team en leuk om naar te kijken, anders een worstelend groepje spelers met een grote aandachtshoer c.q. dissonant ), Australie en de Deentjes, D is een prachtpoule met alleen maar mooie teams, E geen favoriet ( Servie en Brazilie gaan tegenvallen ), Zweden, veel bekenden maar gaat niet door ( Mexico is sterk en Z-Korea kan verrassen ), Engeland natuurlijk ( schijt aan die schijtbelgen ) en tenslotte Colombia en Japan. Genieten!

Graaisnaaiert | 14-06-18 | 16:15 | 3

Gheghe ik ben dus niet de enige die die Ronaldo een verschrikking vindt... met z'n gelakte nageltjes, oh gruwel.

EefjeWentelteefje | 14-06-18 | 16:20

Inderdaad, die maniertjes, dat steeds in beeld zijn, vreselijk. Maar ook, een team draait beter zonder hem. Zie Portugal afgelopen WK, die kerel heeft zo'n belemmerende invloed op de rest van het team en als hij niet draait heb je er echt helemaal niets aan. Zou hem zelf als bondscoach denk ik ook niet selecteren ( al overleef je dat waarschijnlijk niet ).

Graaisnaaiert | 14-06-18 | 16:29

En in de rust moet een ingevlogen herenkapper de coiffure van het holmaatje van Badr H. bijwerken want anders kan meneer de tweede helft het veld niet op...

eerstneukendanpraten | 14-06-18 | 16:44

Australië en Korea, anders wordt de verste familie boos. En Aussies zijn gewoon toffe gasten.

Guido | 14-06-18 | 16:15

Ik hoop dat Belgie er zo snel mogelijk uitligt, dan vallen ze mij met die zever zo min mogelijk lastig. (trouwens alles is goed om zelf maar de minste vorm van belgisch nationalisme te ondermijnen. )

Lt-Kol Kilgore | 14-06-18 | 16:12 | 5

Balen dat bij de Belgen Nainggolan niet meespeelt. Schitterende speler, ga je echt voor zitten.

Graaisnaaiert | 14-06-18 | 16:21

Belgisch nationalisme, wie van de 3? Het Duits, Frans, of het Nederlands (Vlaams) pratende deel.

gemeentereiniging | 14-06-18 | 16:23

je vergeet het Duitse .

beau van rtl | 14-06-18 | 16:31
▼ 2 antwoorden verborgen

Ik juich voor opa Hoessein Sabir in het groene cyaan truitje.

Pedronegro | 14-06-18 | 16:12

Frankrijk wordt trouwens wereldkampioen. Dat u het weet.

RenHoek | 14-06-18 | 16:11

Belgie en Marokko er snel uit. Dat kijkt prettiger.

beau van rtl | 14-06-18 | 16:11

De NOS en de KNVB kunnen aan het gas wat mij betreft als het over hun doorzichtige slijmerige gedweep met Marokko gaat. Ik zal dat land nooit supporten. Dan nog eerder Die Mannschaft.

Bigi Bana Boy | 14-06-18 | 16:11 | 5

Tipped Relic | 14-06-18 | 16:26
Surinaamse jongens spelen wél liever voor ons Oranje, integenstelling tot die gasten van Marokkaanse komaf.

Bigi Bana Boy | 14-06-18 | 17:06

Tipped Relic | 14-06-18 | 16:26
Suriname verliest zelfs van Bonaire als het er op aan komt.
Je snapt niet dat er zoveel suriprofs in nederland zijn want Suriname als voetballand is werkelijk ruk.
www.natiosuriname.com/2014/09/godeken-...

miko | 14-06-18 | 17:51
-weggejorist-
knerf | 14-06-18 | 19:44
▼ 2 antwoorden verborgen

Geen groen shirt Louis, cyaan.

RenHoek | 14-06-18 | 16:10 | 1

Is al een paar keer te warm gewassen. louis doet altijd zelf de was he.

beau van rtl | 14-06-18 | 16:13

Paupersport internationaal.

Plorkface | 14-06-18 | 16:10

Uruqua, komt mijn schoonzoon vandaan
en als tweede,,,tadadada... Rusland.

gato | 14-06-18 | 16:10 | 3

Rusland als kampioen zou wel een bak zijn, ja. Vette lange neus!

Guido | 14-06-18 | 16:16

gato. je y is er weer van af gevallen.

beau van rtl | 14-06-18 | 16:28

Je hebt gelijk Beau, gelukkig heeft mijn schoonzoon het niet gezien. Dan was hij als DJ vanavond de hele nacht het volkslied gaan draaien van Uruquay.

gato | 14-06-18 | 16:34

Engeland.

BlowingBubbles | 14-06-18 | 16:09 | 1

Ze worden geen wereldkampioen maar ik support ze wel.

Patje2011 | 15-06-18 | 03:08

Ja, we weten wie hij is. Wat moet je er verder van zeggen.Hij denkt al een tijdje dat hij god zelf is en daar doen we niet zo veel meer aan.
Er zijn instellingen voor dit soort mensen. Daar ontmoeten ze meerdere goden en ook mensen als Napoleon en Karel de Grote. Ik denk dat hij zich daar wel thuis zal voelen.

beau van rtl | 14-06-18 | 16:08 | 1

Even voor de duidelijkheid, dan bedoel ik louis van gaal he.

beau van rtl | 14-06-18 | 16:09

Dat stukje over Martin Bosma vond ik bijzonder treffend.

vindead | 14-06-18 | 16:07 | 1

Inderdaad.
Ik gun Messi deze titel wel maar denk toch dat-ie weer achter het net gaat vissen...

Overigens "De Colombianen willen we nog meegeven dat ze beter geen eigen doelpunten kunnen maken" - subtiel!

EefjeWentelteefje | 14-06-18 | 16:13

Juichen voor Messi en Belgie? No-fucking-weg. Die Belgen lopen alleen maar tof te doen dat wij er niet bij zijn. Nou ze mogen de rambam krijgen en er in de eerste ronden uitvliegen.

Ik ben voor Engeland. Als is alleen maar vanwege de Brexit! Hup!

MPdeH | 14-06-18 | 16:07 | 2

Me too

Yperiet | 14-06-18 | 16:12

Messi toch niet? jankenbal met z'n plakplaatjes, geverfde haartjes en z'n kinderbaardje.
Same here...England!

boterhamtevredenheid | 15-06-18 | 13:22

Nepland België it is.

Stijlicoon | 14-06-18 | 16:07

Alle vrouwen in Zweden zijn al een keer verkracht door een Moslim. En volgens Leo Lucassen is dat een duidelijk signaal dat de integratie na de 78ste generatie pas gaat lukken. Dus positief.

Mark_D_NL | 14-06-18 | 16:06 | 1

Juist Mark, en die lekkere wijven baren allemaal een half moslimaapje.

ploppy | 14-06-18 | 16:25

REAGEER OOK

bespaartips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken