Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Betutteling zonder filter: roken op het terras mag straks niet meer

je doet het verkeert

Het is erg jammer dat staatssecretaris Blokhuis luistert naar de voornaam Paul en niet naar de voornaam Cock.

Enfin, dat heeft met roken op het terras niet veel te maken en die link hoeft u in de toekomst ook niet meer te leggen, want gezondheidswaakhond Blokhuis gaat roken op het terras verbieden. U weet wel: hard gewerkt voor de baas, terras, glas pils, sigaretje. Mag niet meer want ze pakken je goddoemme al je hobby's af. Een dikke maand nadat Kim Jong Peukhoofd aangaf rookruimtes te verbieden en daarover nog in overleg te gaan met de KHN komt-ie alweer met een volgend verbod. De Kamer dooft alvast. En wat weet Blokhuis nou eenmaal van roken? De enige sloffen die hij ooit heeft gekocht draagt hij op zondagavond bij de houtkachel. Nu die kachel nog mag, dat is.

En zo zullen er in de toekomst nog maar twee dingen roken in Nederland: 1. paling en 2. de schoorsteen van de overheid. Waarbij het in het eerste geval altijd nog maar de vraag is waar, wanneer, met welke vergunning en met welke hengel en met welk aas welke maat paling je hebt gevangen, omdat je anders bonje krijgt met zo'n schrijfgrage vis-BOA die - in tegenstelling tot het blauw op straat - werkelijk overal opduikt. Overigens is het rookverbod extra lullig voor zwaar verslaafde (ex-)politici als Pafje Pechtold, Kankerstok Koolmees en Hoestbui Halsema, al zijn zij inmiddels mogelijk, net als Pim Fortuyn, gestopt met roken.

PS. Clickbaitgigolo's van De Telebelg hebben nog een artikeltje over roken op festivals. Begeleidende foto gemaakt door fotoprins Schlijper: twee zoenende vrouwen. Uit 2009. Well played, Belgen. Well played.

Reaguursels

Inloggen

Ik rook alleen slaaf- en bestrijdingsmiddelenvrije biologische tabak van Max Shaggeraar. Daar zal toch wel een uitzondering voor worden gemaakt? Ik wordt namelijk niet graag belemmerd als ik de wereld verbeter!

down | 01-06-18 | 17:43

Algeheel rookverbod in de APV anyone?

paulpils | 01-06-18 | 14:26

Stress en zelfhaat zijn ongezonder dan roken, want het werkt in op micro niveau op alle cellen. Een gezond mens zit lekker in zijn of haar vel, is graag buiten en leeft zo mogelijk een avontuurlijk leven. Ik heb geen respect voor mensen welke zichzelf als gezond bestempelen, dit terwijl er allerlei ongezonde dingen uit hun mond en dus gedachtewereld blijken te komen. Een medische bijsluiter in elk pakje sigaretten was overigens voldoende geweest, nu is het ‘treiter-niveau’ ongekend hoog met het presenteren van morbide foto’s van lijken en junks, de relevantie ontbreekt totaal.

Dit beschouwende blijkt de anti rooklobby een akelig narcistische lobby van haters. Maar ik ben nog niet klaar, want om het gelijkheidsbeginsel niet te overtreden wens ik dan ook stuitende afbeeldingen en haatcampagnes richting drank, en vette producten. Ja, ook op auto’s moeten afbeeldingen komen van ernstige ongevallen en hun slachtoffers. We gaan die lijn van haat en frustratie he-le-maal doortrekken, right..?

Veluwse-Eikel | 01-06-18 | 13:52

Heb in mijn omgeving vaak zat gehoord over “ gezonde” mensen die stierven aan kanker.
Jonge, sportieve mensen van 40/50 jaar.
Roken verhoogd weliswaar het risico, hard rijden in een auto ook.
Ook zijn er veel rokers die níet ziek worden, of pas op zeer latere leeftijd.
Dat er mensen zijn die rook vinden stinken begrijp ik, al heb ik weleens het gevoel dat ze zwaar overdrijven. De meeste rokers die ik ken zijn altijd zéér bereidwillig zich aan te passen aan de omgeving, waar zij op dat moment zijn.
Meestal vragen zij eerst of er mensen zijn die bezwaar hebben tegen een peukie. Vaak zeggen de niet- rokers: “ nee hoor, ga gerust je gang”.
Hypocrieten zijn er natuurlijk ook. Zeiken over roken, maar wel op “ stand” willen wonen in één van de drukste buurten van een grote stad, met alle luchtverontreiniging erbij.
We leven in een wereld waarin altijd een schuldige aangewezen moet worden.
Wilders, Putin, rokers, moffen, blanken en de bondscoach natuurlijk. Etc etc
De klagers vergeten te genieten.

Ruimedenker | 01-06-18 | 12:41

Na 35 jaar roken nu een half jaar rookvrij. Heerlijk. Heb een beetje meelij met rokers die nog roken. Ze willen er ook best vanaf, graag zelfs, maar dat lukt alleen de echte bovenbazen. Maar het roken verbieden is een waardeloos gedrocht bedacht door antie allemans en ik weet het beter achtige typetjes.

Brainwash | 01-06-18 | 12:37 | 1

Hee jij ook al? :-)

EefjeWentelteefje | 01-06-18 | 14:05

En terecht, deze diepgewortelde kanker krijg je gewoon niet de wereld uit zonder een grondige behandeling. Zachte heelmeesters als rookruimtes en gescheiden terrassen houden de verslaafden alleen maar langer zuigend aan de tiet van de tabaksindustrie. Vraag een roker of hij niet liever zou willen stoppen of zou willen dat hij nooit begonnen was en 9 van de 10 keer krijg je een bevestigend antwoord. Maar hij KAN niet stoppen, want hij is verslaafd, ziek, afhankelijk, zwak ook. Dat valt niet goed te praten onder het mom van vrijheid om zelf te doen wat je wil, baas in eigen longen, want de verslaafde is niet vrij, hij bepaalt niet zelf en bovenal hij wil WEL anders, laten we hem daar alsjeblieft bij helpen.

DonQuixote | 01-06-18 | 12:20 | 2

Helemaal waar. Daarom is er eigenlijk ook maar 1 echte oplossing: compleet verbieden en hulp aanbieden bij het afkicken, net zoals bij heroineverslaafden. En hem vooral geen stem geven in dit proces omdat de roker feitelijk wilsonbekwaam is.

Controllos | 01-06-18 | 13:24

Een roker is verslaafd, en verslaving is een psychische ziekte. Dat wordt (ook hier) door te weinig mensen beseft, door het voor te stellen als een 'gewoonte' (dat maakt de roker zichzelf ook maar al te graag wijs).

Gelukkig: er bestáát hulp, en ja, je kan echt stoppen, maar je zult daarvoor wel gemotiveerd moeten zijn. Wellicht dat deze verbodjes (waar ik op zich geen voorstander van ben) bijdrage aan deze zo broodnodige motivatie om te stoppen, dan is er nog iets goeds aan.

EefjeWentelteefje | 01-06-18 | 14:08

Veel argumenten voor het verbieden van roken op het terras zijn ook toepasbaar op barbecue stoken.. ongezonde stank, de hele buurt zit er middenin. Verbieden dus?
Die barbecue van u is mijn snellere doo.. hahaha, nee ik krijg het er toch niet uit. Want de algehele luchtkwaliteit van Nederland kan ik niet op één dingetje vastpinnen namelijk. Hoe dichter je bij de grote stad / industrie komt, hoe rotter de kwaliteit. Verbied terrasrokers en er verandert niks. Niet aan luchtkwaliteit en niet aan de hoeveelheid mensen die als gevolg daarvan overlijden.

Kouwe Kees | 01-06-18 | 12:00

Over 10 jaar mag je de locale straatdealer bellen voor een pakje peuken.

Mr.PvanderAart | 01-06-18 | 11:57

Goed zo. Ik ben de terreur van die rookparasieten zat. Van mij mag je jezelf de blafkanker roken, maar dan lekker in je eigen huis. Ik vind het prima maar wil geen enkele overlast van jouw verslaving hebben.

Bigi Bana Boy | 01-06-18 | 11:01 | 2

Ik ben de terreur van jouw geklaag zat.
Van mij mag je jezelf de pestpleuris klagen, maar lekker thuis tijdens en een potje solitair.
Ik wil geen enkele overlast van jou geklaag hebben.
Oh en bigi boobie boy, als je ooit ziek wordt, wil ik niet meebetalen aan jouw behandeling.
Verder het allerbeste, vriend. Maak je niet al te druk.

Ruimedenker | 01-06-18 | 11:43

Wat denk je dat je aan uitlaatgassen inademt??? Hahahahhaaha

Wienerschnitzel mit | 01-06-18 | 13:00

Zeer veel reacties van niet rokers, met als opmerking verbieden. Snap ik, als het jezelf niet raakt is iets verbieden makkelijk. Ben ik ook voor alles verbieden wat ik niet zelf doe (sarcasme). Wat is Nederland toch een kudtlandje aan het worden.

Zatkniss | 01-06-18 | 10:34

Niets irritanter en eigenlijk ook wel ongezonder dan al gezondheidsextremistjes met hun eeuwige schone lucht bla bla enzovoorts, die niets beters te doen hebben dan zich te ergeren aan de leefstijl van een ander.

Wolkbreuk | 01-06-18 | 09:48 | 1

En dat terwijl het allemaal geen slok op een borrel uitmaakt. Een glaasje, een peukje op zijn tijd en je leeft er geen maand korter om. Er wordt zoveel onzin geluld over gezondheidsrisico's.

Beste_Landgenoten | 01-06-18 | 11:57

Vreten op een terrasje.
Vreten op een terrasje is in gehaktballentermen profaan zwelgen.
Terrasjes zijn er niet voor de culinaire ervaring maar om je dure zonnebril te profileren onder het genot van een koel drankje.. als daar 1 auto voorbijrijdt.. zijn er x mensen (waaronder rokers die je nieteens herkent) die moeten wachten met weer een slok nemen van hun drankje tot de autowalm "verdwenen" is.
Op de achtergrond, gecamoufleerd in overig stadslawaai, iedere 4 minuten een vliegtuig om in te ademen.en van het meubilair af te nemen.
Niet-rokende Zwijndrechters paffen 6,3 sigaretten per dag weg volgens Milieudefensiecijfers uit 2016. Aanschouw de muziek.
We are the All-voting all-paying crap of the EUniverse.

Pak sjek 24 gulden 68.
Zie je hoe sedatief het roken werkt, want bij de 10 gulden zou er zeker en vast de re[-afgeplakt-]tiepleuris uitbreken. Echter iedereen is bedaard en tevreden.

Belgenmop (uit Brussel dat geeneens een Waal en Vlaming kan harmoniseren):
- rokers en niet rokers staan elkaar naar het leven.
- er staat geen artikel op Geenstijl dat WIlem gisteren op teevee heeft verteld de deur te hebben gesloten.
- verdere verhoging van de tabaksaccijns kost meer dan het oplevert
- niet getreurd, de pompen van de ekson/q-eet/mobil/gölf/taxeco/-[afgeplakt]-/games lopen gewoon rijkelijk door.
- olieimport levert "bijproduct"
- "bijproduct" veroorzaakt zieligheidsindustrie
- communistische zieligheidsindustrie veroorzaakt scheve gezichten.
- gemotiveerd personeel met rechte gezichten wordt moeilijk te vinden
- Nederland vervalt van kenniseconomie tot domboklasje.
- veenbrand verschroeit aarde
- systemen worden ingericht op domboniveau.Geschiedenis is "lastig".
- voedselschaarste is verkoopbaar als "verbeterd recept"; surrogaten voor suiker en vet.
- kEUniggin bezoekt jongerencentrum..
- JP pleurt van skateboard en breekt niet z'n nek.

In swallowing it one had the sensation of being hit on the back of the head with a rubber club. Over and over again, forever.

"Rokers sterven jonger" Dat wordt dus een fikse voorheffing om de mis te lopen accijns- en belastingslavernij opbrengsten te compenseren.

Well played EUverheid Well played.

hallevvezool | 01-06-18 | 09:33

En nu ook nog een alcholverbod (alcohol is slecht, dat hoef ik u niet uit te leggen), een verbod op frisdranken (suikers zijn slecht voor je tanden), een muziekverbod (muziek kan schadelijk zijn voor het gehoor) en een praatverbod (want men kan dingen zeggen die voor anderen kwetsend danwel discriminerend overkomen). Wat wordt het gezellig in de kroeg.

Error 404 | 01-06-18 | 09:30 | 1

En een verbod op politici, die zijn slecht voor je beurs. Koning Pils den eerste, absoluut heerser der Nederlanden, L' etat c'est moi. Slechter zal ie het niet doen en de pils zal goedkoop zijn.

Zatkniss | 01-06-18 | 10:36

20.000 .door luchtvervuiling ,600 in verkeer ,30000 ongeboren kinder gemold.

pedro300 | 01-06-18 | 09:18

tabak gaat dezelfde kant op als hennep .gemakkelijk te kweken op zoldertje

pedro300 | 01-06-18 | 08:55

Roken is ook gewoon kudt.
Ben al jaren aan t kwakkelen met dan weer wel dan weer niet en t blijft lastig, toch zeker na een paar biertjes..
Grootste schande vind ik nog wel die dikke accijnzen die de overheid beurt en tegelijk doet alsof als je een peuk in je mond stopt je al kanker hebt.
Als t zo slecht is moet je t gewoon algeheel verbieden en niet op gluiperige wijze overal verkoop toestaan en, er vervolgens dik aan verdienen aan zowel de accijns,- alswel de medische kant.

Ze zijn gvd te hypocriet om af te schieten. Het lood zou zich doodschamen..

schoon-schip-maken | 01-06-18 | 08:53 | 1

Daarom: naai de overheid, stop met roken!

EefjeWentelteefje | 01-06-18 | 14:12

Zo snel mogelijk invoeren! En ook zo snel mogelijk een rookverbod in en bij sportaccommodaties. Je mag van mij best roken, ergens waar je niemand lastig valt. Sta je een wedstrijd te kijken, komt er zo'n vieze roker naast je staan met z'n chemische stinkafval. Ik kom toch ook niet bij 'n roker staan of op een terrasje zitten om 'm continue in z'n gezicht te ruften? Stelletje verslaafde aso's.

Controllos | 01-06-18 | 08:49 | 2

Ik ben dan een nette roker (nog) want ik probeer altijd zo ergens te gaan staan dat niemand er last van heeft, nou ja, dat ik zo min mogelijk last veroorzaak. Peuken gooi ik ook netjes weg waar ze horen.
Nu nog stoppen, maar ook dat zal geen probleem worden want ik ruil het roken in voor een broodnodige nieuwe werkbus.

Promedio | 01-06-18 | 10:23

Nobody is perfect, controlfreak.
Jij wel? Je stelt je aan als een dragqueen.

Ruimedenker | 01-06-18 | 11:46

Zo snel mogelijk doorvoeren wat mij betreft, en als we dan toch bezig zijn roken overal in de openbare ruimte verbieden zodat het compleet uit het straatbeeld verdwijnt. Sigaretten weg uit supermarkten en tankstations en alleen nog te verkrijgen via gespecialiseerde winkels, net als methadon etc.
Ik ben normaal een liberaal mens met respect voor individuele vrijheid maar dit is echt een uitzondering: Roken veroorzaakt de meest mensonterende ziektes en zou uitgebannen moeten worden, en wel zo snel als mogelijk.

Homer P. Simpson | 01-06-18 | 08:32 | 1

"Roken veroorzaakt de meest mensonterende ziektes en zou uitgebannen moeten worden, en wel zo snel als mogelijk." Homofilie?

Pietertje1908 | 01-06-18 | 14:32

In afganistan gaat het binnenkort ook weer roken wat we gaan weer een land redden, nederland was al af

2CVOcean | 01-06-18 | 08:25

Gaan we weer hoor.
Bij alles moet tegenwoordig de maatschappij in tweeën verdeeld.
Ik zeg : Leven en laten leven. Laat elkaar met rust. Goed weekend alvast en geniet, ieder op zijn/ haar/het eigen manier.

Ruimedenker | 01-06-18 | 08:24 | 1

De Nederlandse overheid is meester in het toepassen van de "verdeel en heers" tactiek

Loebas | 01-06-18 | 10:49

Prachtige foto vd dames zeg !! Meer van zulks !!

2CVOcean | 01-06-18 | 08:23

Ben zelf geen roker maar zie echt het probleem niet als iemand naast me een peukje opsteekt.

Van meeroken krijg je helemaal niks. Je moet echt minstens drie jaar stevig roken om levensverkortende effecten te kunnen meten. Ook als je twintig jaar lang elke dag een pakje rookt is je kans op longkanker nog slechts ongeveer 12x verhoogd. Zo erg is dat roken helemaal niet.

Beste_Landgenoten | 01-06-18 | 08:02 | 3

In de middeleeuwen waren er nog geen sigaretten, fabrieken, auto's, snoep etc, en toen stief 1/3 deel van de Europese bevolking aan de pest, en zo zullen er altijd weer andere ziektes, omstandigheden zijn die ongezond zijn. Een puur gezond leven bestaat niet en als dat zou bestaan dan zouden we allemaal maart hele saaie mensen zijn.

Wolkbreuk | 01-06-18 | 08:12

in de middeleeuwen ging men massaal de pijp uit aan mest (paardenstront en hondenkak in steden(en mensen kak),en hout verbranden ,met koken en kachel ,werd men 35 jaar gemiddeld, en daar doet deze 0verheid niks aan

pedro300 | 01-06-18 | 08:38

Alles is relatief. En nog steeds heeft 10% van de patienten met kongkanker nkooit gerookt. Het is geen 1 op 1 relatie. Roken is niet gezond, dat is duidelijk, maar de oorlog tegen alles wat maar enige schade oplevert aan de gezondheid is pure hysterie. Feit is: Van leven ga je dood en aan alles zit een risico, je kunt gevaren niet 100% uitbannen. Dan nog: de helft van de kankergevallen is nijet te voorkomen, want domme pech wegens celdelingsfoutjes. Kan je nog zo gezond leven.

Beste_Landgenoten | 01-06-18 | 09:03

Het enige wat je uit pure berekening nog als nadeel kunt zien bij 'rokende mensen', is, dat er misschien minder bruikbare organen in zitten waar je eventueel behoefte aan zou kunnen hebben.
Ik bedoel, het is natuurlijk ScienceFiction, maar kun je als erfenaam aansprakelijk gesteld worden voor meegelifte kankercellen in het getransplanteerde orgaan van een erflater (?), waardoor de ontvanger van de regen in de drup is gekomen, door enerzijds 'n uiterst gammel orgaan, en anderzijds door 'n extra uitzaaiing van 't ene of andere kankertje.
Ziet u 't voor zich (?), dat de familie van de ontvanger de familie van de donor aansprakelijk gaat stellen voor dit 'ongewenste presentje' van de erflater?
En omdat je bij erfenissen doorgaans zowel de baten als de lasten 'accepteert', zou 't zomaar eens kunnen gebeuren, dat je bij je erfenis van 'n donor, óók de aansprakelijkheidstelling 'erft' wegens dat 'verborgen gebrekje' in 't weggeschonken orgaan, waarin wat uitzaaiende woekeraars verstopt zaten.
Zou Pia Dijkstra, die vrouwelijke dr. Mengele van de lage landen, daar aan gedacht hebben? Wij wachten af en houden ondertussen onze adem 'niet' in.

Der Paulie | 01-06-18 | 07:53

Toen in 2009 het rookverbod in de horeca werd ingevoerd, was dat het begin van het einde, want als 1 vrijheid word ingedamd ligt het volgende verbod alweer op de loer. Nu ook nog eens versterkt door de sociale media, waar mensen zitten te zeiken over andermans pleziertjes, en zo komen we alleen maar in een vicieuze cirkel terecht waarin we zodadelijk niets meer mogen.

Wolkbreuk | 01-06-18 | 07:33 | 3

Wel eens over gedacht dat op een terras zitten bij mooi weer en dan met zonder de stank van sigaretten voor heel erg veel mensen ook een pleziertje is. En als dat dan een rokert dat pleziertje komt vergallen door zijn eigenste pleziertje op te roken.
Het is allemaal egoisme en daar is de mensch goed in.

Peerkeoud | 01-06-18 | 09:13

En ik heb last van kleine kinderen die tussen de tafeltjes door rennen of liggen te krijsen, denk dat daar meer mensen het mee eens zijn, dus laten we kleine kinderen ook maar van het terras weren? Overigens heb ik ook last van luidruchtige mensen, dus die mogen ook niet op het terras. Als je nergens last van wilt hebben dan ga je lekker thuis in de tuin zitten op je eigen terras met je eigen pilsje. Verder vind ik een rookverbod niet erg perse, alleen vind ik dat elke horeca ondernemer de vrijheid moet hebben hier zelf inrichting aan te geven. Bijvoorbeeld door een rookvrij gedeelte in te richten of rokersruimtes. Een ondernemer kan goed inschatten of zijn klanten een rookvrije ruimte willen of niet, het is belachelijk dat een cafe met 90% stamgasten waarvan 80% rookt verboden wordt om roken toe te staan. Naar mijn mening kun je dit het beste aan de ondernemer zelf over laten, in een buurt waar veel zeikers zoals jou rondlopen kun je dan gewoon een rookverbod instellen zodat jullie een rookvrij terras hebben, terwijl een ander gewoon kan besluiten om roken wel toe te staan omdat een meerderheid van zijn klanten rookt of geen problemen met roken heeft. Dit geeft ook juist weer mogelijkheden om je te profileren en op bepaalde doelgroepen in te zetten. Bijvoorbeeld het niet rokende terras kan allerlei op soja gebaseerde producten op het menu zetten zodat ze vooral genoeg fyto-oestrogenen binnen blijven krijgen.

Swami4 | 01-06-18 | 12:00

Waarom ga je nu zeggen dat ik een zeikerd ben? Jij hebt ook bijna helemaal gelijk met je argumenten van de rennende kinderen, de schreeuwende medemensch etc en dat dat ook ergerlijk kan zijn. Ik gaf alleen maar even een ander perspectief over de pleziertjes van de één, en dat die dan weer de pleziertjes van de ander vergallen. Tuurlijk kan iemand gewoon lekker thuis blijven, tuurlijk. Relax man, relax. Je moet een en ander gewoon van meerdere kanten bekijken en niet alleen vanuit "mijn pleziertje" kant, snappie?

Peerkeoud | 01-06-18 | 12:18

Niet alles is beter in de USA. Maar roken is hier vrijwel afgeschaft. Alleen tokkie volk rookt. Maar daar heb ik geen last van. Op SCHOLEN rookt niemand. Hallo! Linkse lullo leraren van Nederland. Op terrassen niemand. Het zal nog wel 20 jaren duren voordat ze dat in Holland voor elkaar krijgen.

LasVegasTheGuy | 01-06-18 | 06:56 | 5

Alleen tokkievolk rookt?
Wat een gore arrogantie zeg.
En de elite? Die snuiven alleen dure coke zeker.
Ondertussen sterven in de US meer mensen door kogels dan door nicotine.
Ik mag graag in Amerika komen, maar u praat poep. You talk like shit. Have a good one sir.

Ruimedenker | 01-06-18 | 08:20

@Ruimedenker | 01-06-18 | 08:20: De meeste tokkies vinden van zichzelf echt niet dat ze tokkies zijn hoor.
On topic: gewoon verbieden in de openbare ruimte zodat kinderen er niet meer mee in aanraking kunnen komen en dus ook niet meer zullen gaan roken. Trust me, als je ooit iemand aan longk*nker hebt zien doodgaan ben je het hands-down met me eens.

Homer P. Simpson | 01-06-18 | 08:28

In de USA gaan er 100000en dood door luchtvervuiling en roken. zelfmoorden zijn in kogeldoden meegerekend(2/3) ,net als politie slachtoffers en criminelen totaal30.000 240000 in verkeer ,400000 door medicijnen en klunsdoktoren

pedro300 | 01-06-18 | 08:41
▼ 2 antwoorden verborgen

Roken in de religie van de onderontwikkelde. Doe dat lekker achter je eigen voordeur en val andere daar niet mee lastig.

johoost | 01-06-18 | 06:48

Roken is een Truukje dat je aan de Indianen moet overlaten. Bij hen had het een Functie, bij ons een Verslaving, met dank aan Columbus en zijn Trawanten!!!!

hetgingperongeluk | 01-06-18 | 06:48

Ik snap niet waarom dit op GS staat.

1/4 van de mensen rookt. Als er op een terrasje 1 persoon zit te roken, zitten daar vaak een dozijn mensen omheen die in de rook komen te zitten. Als daarvan 3/4 niet rookt, geeft 1 roker dus overlast voor 9 personen.

Ik heb me in het verleden groen en geel zitten ergeren dat ik op een terrasje niet lekker van eten of drinken kan genieten omdat iemand het nodig vond die smerige tabakslucht te moeten verspreiden. Ik ben blij dat dit nu eindelijk eens wordt aangepakt! Zeer goede zaak, had veel eerder moeten gebeuren.

Koek Bakker | 01-06-18 | 05:53 | 4

Om een of andere reden moet ik nu aan de breakfast scene in fallen denken.

Lt-Kol Kilgore | 01-06-18 | 06:49

@ You on a gin:

Als rokert ben je zo gewend aan de stank, dat je je niet kan voorstellen hoe walgelijk penetrant de door jouw veroorzaakte rookpluim wordt ervaren.
Dat is geen aanstellerij. Uitlaatgassen van het verkeer heeft iedereen en elke dag in de neusgaten, dus aan gewend. Tabaksrook komt tegenwoordig nog nauwelijks in een niet roker zijn omgeving, ergo geen gewenning en dus veel stankbeleving. Geloof me, als je ooit stopt met roken en je geurreceptoren zijn er niet meer aan gewend, ook dan ga jij het erg vies vinden. Zomaar de ervaring van een ex verslaafde. En wat mij betreft mag iedereen roken, maar ik vind het wel heel erg stinken.

Peerkeoud | 01-06-18 | 09:29

Ik als deeltijd roker vind het ook ontzettende stinken. En je rookt gewoon niet daar waar mensen aan het eten zijn naar mijn mening. Alleen de meeste terrassen zijn over het algemeen om wat te drinken, vooral 's avonds. Zoals met alles vind ik dat beide kanten een punt hebben en dat beide kanten ook weer weten te overdrijven. Ik vraag gewoon even netjes aan het tafeltje langs me als ik wil gaan zitten of ze bezwaar hebben als ik een sigaret rookt en ga anders ergens anders zitten. Dit doe ik meestal als je dicht op elkaar zit op een terras, meer dan 9 van de 10 keer is het geen probleem en probeer ik ook rekening houdend met de wind zo te zitten dat er zo min mogelijk overlast is. Vaak als er iemand een probleem mee heeft is het degene die 4 tafeltjes verderop zit en een beroepsklager is. Ik vraag de mensen in mijn directe omgeving natuurlijk wel, maar ik hoef toch niet het hele terras om toestemming te gaan vragen zeker. Enige commentaar wat ik dan ook krijg is meer vanuit activistische hoek dan daadwerkelijk het last hebben van. Vooral één keer dat iemand het ging 'opnemen' voor de vrouw aan het tafeltje naast mij, terwijl ik haar al lang gevraagd had of het een probleem was. Zodra er eten geserveerd wordt naast mij doe ik altijd meteen mijn sigaret uit. Ik weet dat niet elke roker dit doet, maar over het algemeen kan ik zeggen dat mensen in mijn directe omgeving het vrij normaal vinden om naar buiten te gaan of zo min mogelijk overlast te veroorzaken. We bennen op de wereld om mekaar te helpen nie waar? Doet mij dit aandenken, dat hele wij tegen hun gedoe is zo zwart / wit. Leef en laat leven is mijn motto, als we een beetje rekening met elkaar houden is het allemaal zo erg nog niet.

Swami4 | 01-06-18 | 12:12
▼ 1 antwoord verborgen

Ok. Ik rookte 35 lange jaren, vanaf mijn elfde tot afgelopen maart, toen er longkanker bij me werd geconstateerd. Vandaag ben ik pas net weer uit het ziekenhuis (ErasmusMC, Daniel den Hoed), mijn rechterbovenkwab en omringende lymfen werden weggesneden en de toekomst zal leren of het zich uitgezaaid heeft. Ik heb nog nooit zoveel pijn gehad... Kreeg na mijn operatie een massieve klaplong, had een luchtlekkage in mijn long, mijn rug zat van onder tot boven onder het subcutale emfyseem en produceerde liters van het goorst denkbare wondvocht.

Ik ga niet zielig doen, heb deze kankerzooi volledig aan mezelf te danken. Maar ik ben nu met veel moeite gestopt, als ik opnieuw begin ga ik op zeker dood en als ik iemand in een straal van honderd meter om me heen zie roken, op een terras, ik en/of mijn vrienden schoppen die naar de andere wereld. Just so you know. Met je "grondrechten".

Naomi71 | 01-06-18 | 03:14 | 7

Je doet t jezelf aan.
Beetje zinloos hypocriet dreigement vanuit totale wanhoop als je t mij vraagt..
Desalniettemin sterkte!

schoon-schip-maken | 01-06-18 | 09:08

35 jaar heb je zelf die shitzooi gerookt en nu je gestopt bent schop je anderen die binnen jouw straal van 100 meter roken naar de andere wereld? My GOD, het heeft niet alleen je longen aangetast maar ook duidelijk je hersenpan.

MoonBeebe | 01-06-18 | 12:58

Wat vreselijk...
Ik ga er maar vanuit dat die laatste zin met dat dreigement het gevolg is van uw wanhoop, althans, dat kan ik volledig begrijpen. Bedenk echter dat een dergelijk negatief gedachtegoed je gemoedsrust geen goed doet.

Ik wens je heel veel sterkte.

EefjeWentelteefje | 01-06-18 | 14:19
▼ 4 antwoorden verborgen

"De staatssecretaris wijst erop dat in de Verenigde Staten al jaren rond gebouwen niet meer mag worden gerookt."

Als je vriendje over de brug springt, doe je dat dan óók?
Verder: open lucht én openbare ruimte. Jammer joh, maar niet hard te maken dus.

You-On-A-Gin | 01-06-18 | 02:21

Als je nu nog rookt met de kennis van nu ben je een ruggengraatloze, toekomstige gezondheidszorgbelastende, 80% zeker een pijnlijke kankerdood stervende vieze gore stinkende uitvreter. Je gaat de samenleving hoe dan ook meer geld kosten dan tien recidiverende draaideurFinnen bij elkaar. En wie betaalt dat? Jij niet, Bv NL dus alle anderen betalen dat.

Roker? Asociale zak hooi die je bent met nageprate of zelfverzonnen facts over roken waarmee je jezelf en anderen voor de gek blijft houden tot je er- tamelijk letterlijk- dood bij neervalt.

Trouwens, weet je wie ook graag roken? Allochtonen. Als je rookt ben je eigenlijk ook maar een kutallochtoon*.

(*ik heb het uiteraard alleen over de statistische meerderheid van alle allochtonen die vooroordeelbevestigend bezig zijn in de zin dat ze de samenleving uitkotsen edoch ook uitwonen. Ik heb het dus niet over de statistische hardwerkende minderheid met een baan of eigen zaak)

Van mij mag je roken in je eigen auto,op straat en in je eigen huis. Alleen daar waar niemand er last van heeft.

Je dient tevens bij de notaris een document te tekenen waarmee je afziet van behandelingen mocht je kanker krijgen of een andere vorm van vroegtijdige uitval waarvan bewezen kan worden dat roken er een aandeel in had.
Als je dit niet wilt krijg je een draagkrachtmeting, alleen als je minimaal 1 miljoen euro aan kosten zelf 100% kunt dekken via al je bezit mag je in alle vrijheid blijven roken.

Alle rokenden dienen nu alvast te worden aangeven/opgegeven bij een nog te vormen nationale eenheid die oa gegevens doorspeelt aan (levens)verzekeraars.

Hopelijk kan je binnen een aantal jaar je behandeling declareren bij de sigarettenindustrie. Ook alle stopprogramma's en stopmedicijnen dienen gratis te zijn op kosten van deze industrie.

Heerlijk als het overal in NL straks zo is als in bijvoorbeeld New York. Gewoon fris op een terras, op strand, in het zwembad. Rokers zijn de zielige paria's die dat zoveel mogelijk uit zicht doen. Dus dat je niet langer geconfronteerd wordt met een bizarre en dodelijke gedragsafwijking uit ver vervlogen tijden.

www.newyork.nl/praktische-informatie-...

:-)

Prof. Hoxha | 01-06-18 | 01:42 | 4

Ach je kunt hetzelfde zeggen over fossiele brandstoffen. Vroem vroem :)

knutsel_ | 01-06-18 | 01:50

"Als je nu nog rookt met de kennis van nu ben je een ruggengraatloze, toekomstige gezondheidszorgbelastende, 80% zeker een pijnlijke kankerdood stervende vieze gore stinkende uitvreter."

Los van het feit dat de gemiddelde roker uiteindelijk een heel stuk goedkoper is voor de gezondheidszorgkosten vanwege veel eerder tussen zes plankjes, is dit volgens mij nou juist niet de manier om de roker te stimuleren / helpen om op te houden met zijn/haar verslaving.

Kan aan mij liggen.

EefjeWentelteefje | 01-06-18 | 02:23

Gelukkig is snuiven en slikken heel gezond. Sociaal ook.

A.U.EnLeven | 01-06-18 | 08:36
▼ 1 antwoord verborgen

Tjah... waar zou dit nou uit voortkomen? Vast niet van al die rokers die roken op het hoekje waar niemand er last van heeft...

jcvjcvjcvjcv | 01-06-18 | 01:30

Dokter : "En mevrouw, rookt u na de gemeenschap?"

Waarop mevrouw schuchter haar ogen neerslaat en antwoordt: " Nou dokter daar heb ik eigenlijk nooit op gelet".......

Mazoeza | 01-06-18 | 01:29

Ik kan me nog goed herinneren dat ik in de vorige eeuw in de middenberm
stond te schoffelen (in loondienst) bij een kruising met stoplichten.
Daar kan geen sigaret tegenop, ben daar kotsmisselijk geworden.

getzappad | 01-06-18 | 01:29

Een kwart van de mensen rookt.
Een derde van de mensen krijgt kanker.

de honden blaffen... | 01-06-18 | 01:00 | 1

Kanker is grotendeels een ouderdomsziekte.
Als je maar oud genoeg wordt krijg je uiteindelijk altijd wel ergens kanker, (en mede om dit medische feit zijn die idiote NPO "Sta op tegen Kanker"-acties ook zo irritant - ik sta ook graag op tegen Slecht Weer, mag dat ook?)

Neemt niet weg dat roken wel degelijk een hoofdoorzaak is van voortijdig overlijden door smerige kankers die wellicht anders nooit opgetreden waren, met name natuurlijk longkanker - toch zo'n 95% bij (ex-)rokers.

EefjeWentelteefje | 01-06-18 | 02:36

Wat al die tegen roken waarschuwende artsen vergeten te vermelden.
Rokende mensen leven minder lang.
Dat betekent dat ze eerder doodgaan.
Dat betekent, dat ze de samenleving minder kosten, omdat hun pensioenkosten zoveel lager zijn dan bij gezonden.
Wij gunnen natuurlijk iedereen 'n ongezond rokend leven zoals je maar wilt; en ook, dat je er wel honderd jaar mee wordt.
Dus waarom spreken over maatschappelijke kosten wegens roken, terwijl rokende mensen zoveel meer financieel voordeel opleveren voor de maatschappij?

Der Paulie | 01-06-18 | 00:57 | 2

Wat ik ook nog vergeten was bij die tostimaker van hierboven is dat je zorgpremie PLUS accijnzen betaalt. Het is niet eens of/of.

knutsel_ | 01-06-18 | 01:12

Het enige wat je uit pure berekening nog als nadeel kunt zien bij 'rokende mensen', is, dat er misschien minder bruikbare organen in zitten waar je eventueel behoefte aan zou kunnen hebben.
Ik bedoel, het is natuurlijk ScienceFiction, maar kun jhe als erfenaam aansprakelijk gesteld worden voor meegelifte kankercellen in het getransplanteerde orgaan van een erflater (?), zodat de ontvangers van de regen in de druk is gekomen, door enerzijds 'n uiterst gammel orgaan, en anderzijds door 'n extra uitzaaiing van 't ene of andere kankertje.
Ziet u 't voor zich (?), dat de familie van de ontvanger de familie van de donor aansprakelijk gaat stellen voor dit ongewenste presentje van de erflater?
En omdat je bij erfenissen doorgaans zowel de baten als de lasten 'accepteert', zou 't zomaar eens kunnen gebeuren, dat je bij je erfenis van 'n donor, óók de aansprakelijkheidstelling 'erft' wegens dat 'verborgen gebrekje' in 't weggeschonken orgaan, waarin wat uitzaaiende woekeraars verstopt zaten.
Zou Pia Dijkstra, die vrouwelijke dr. Mengele van de lage landen, daar aan gedacht hebben? Wij wachten af en houden ondertussen onze adem 'niet' in.

Der Paulie | 01-06-18 | 07:49

Wat is die familie Blokhuis tot een verachtelijke familie: wolven in schaapskleren! (ze lijken aardig, maar zijn stiekem extremisten)

De ene lijkt aardig maar extreem links werkend voor BNNVARA.
De ander lijkt ook aardig, maar is nog erger: De blauwe knoop is weer terug.
Hij gaat steeds meer dingen, waar mensen plezier aan hebben, verbieden. Let maar op.

Verachtelijke mensen..

PS: Benieuwd hoe zijn veel rokende achterban in Urk en Spakenburg, de hardwerkende mannen die onze belastingen opbrengen, hier over denken?

Jan3863 | 01-06-18 | 00:46 | 1

Nu roken steeds meer verbieden, straks alcohol (accijnzen sterk omhoog), dan suikertaks, dan vettaks.... christelijke blauwe knoop "fascist" is het. Hij lijkt daarmee meer op een Groenlinker.

Jan3863 | 01-06-18 | 00:50

Kijk, roken vervult natuurlijk een behoefte. Wel eens mensen gezien met posttraumatische stress? Bibberend handje en een kegel op de sigaret van 4 cm? Stress veroorzaakt kanker. Mensen die stress hebben ervaren verlichting bij roken.

LiniaalRectaal | 01-06-18 | 00:33 | 16

Lol dat is een goeie afsluiter.
Later!

knutsel_ | 01-06-18 | 01:48

Sleep tight!

LiniaalRectaal | 01-06-18 | 01:50

Sorry LR, maar het is precies zoals knutsel het zegt.

Peuken verlichten geen stress, het is juist de nicotine in de peuk die die stress veroorzaakt, alleen herken je dat als nicotinejunk niet als zodanig - wat nou precies de oorzaak is dat de (voornamelijk psychische) rookverslaving zo'n subtiele, maar niettemin heel heftige is!

"Mijn punt is dat mensen niet zouden roken als er geen voordelen aan verbonden zouden zijn. "
Dit is PRECIES wat de tabaksindustrie alle rokers sinds hun ontstaan probeert wijs te maken, bij voorkeur als pubertje wanneer ze nog niet verslaafd zijn.
"U bent toch helegaar geen sukkel, onze producten zijn toch heerlijk, u weet toch heel goed wat u doet, en u bent toch heel anders dan al die andere mensen?"

Natuurlijk staat het u volledig vrij om 'lekker' te blijven roken.
Mijn zegen heb je hoor, ik ga echt niet - zoals zovelen hier - klagen over viezigheid en noem-maar-op. Wat mij betreft: leven-en-laten-leven.
Maar realiseer je wel dat je precies datgene doet wat onze overheid graag ziet gebeuren: je doneert tig €€€'s aan extra belastingen in de grote pot, je gaat (waarschijnlijk, gemiddeld) zeven jaar eerder dood, je spaart dus een enorme klap geld uit aan AOW, pensioen en zorgkosten -waar je middels de belastingen allang zelf voor betaald hebt.

Nogmaals, het is inderdaad jouw keuze, maar maak niet de vergissing om te denken dat het een 'vrije' keuze is.

Roken = drugsverslaving. Niks anders.

EefjeWentelteefje | 01-06-18 | 01:57
▼ 13 antwoorden verborgen

Als ik eerlijk ben, en even niet denk aan hoe de staat zijn macht kan misbruiken, ben ik eigenlijk wel voor een zo ontmoedigd mogelijk beleid.. zodat jonge mensen er minder snel aan beginnen.
Ben onlangs twee zeer belangrijke personen jn mijn leven hierdoor kwijtgeraakt (werd ook zo verteld door oncoloog, kan je nl aan de kankercel zien) nog voor zij hun pensioensgerechtigde leeftijd hadden bereikt.

Het verdriet en de onmacht, ook bij henzelf, dat zij nu afscheid moesten nemen door een oorzaak wat voorkomen had kunnen worden.. Daar hadden ze het zelf ook zwaar mee.
Ik gun dit niemand, het leed is zo groot.

letopuwzaak | 01-06-18 | 00:26 | 2

Eigenlijk is dit een heel fundamentele kwestie op het snijpunt van voorlichting, verslaving, vrijheid en verbieden.
Ik rook al 35 jaar ketting (Drum + Mascotte) maar ik zeg tegen mijn zoontje dat het heeel ongezond is. Dus dan komt de vraag waarom doe je het dan nog? Leg je uit, andere tijden, genotsbevrediging, verslaving. Uiteindelijk maken ze zelf die keuze.

knutsel_ | 01-06-18 | 00:37

Ja zeker. Je hoopt met de juiste voorlichting dan misschien een generatie te krijgen waarin het niet cool is. In tegenstelling tot uw generatie. En dat dan verbieden niet nodig is.

Het klinkt cru, en ik hoop niet dat het u gebeurt uiteraard, maar het gebeurt wel vaker dat een kind anders tegen roken aan gaat kijken wanneer hij zijn ouder voór zijn twintigte verliest aan roken.
Als je die opa hebt ' die er 90 mee is geworden' is het toch een ander realiteitsbesef dan wanneer je daadwerkelijk ziet dat iemand van wie je houdt er jong aan overlijdt.
Tja.. blijft lastig.

letopuwzaak | 01-06-18 | 00:54
-weggejorist-
ja-nee-misschien | 01-06-18 | 00:22 | 2

Nog een tegel, en dan ga ik naar mijn rookvrije stamkroeg, een slaapmutsje nemen: Welke rokende reaguurder is van plan om zijn of haar kinderen voor de twaalfde verjaardag een pak sigaretten te geven, met de mededeling: "Gefeliciteerd, je bent nu twaalf, het is tijd dat leert te roken, want roken is zo fijn en leuk en heerlijke en sociaal en goed voor je en je krijgt er sterke tanden van en een frisse adem en je gaat er beter van leren en ook beter door zien en het is ook gezellig en iedereen gaat van je houden als je rookt en pappa en mamma vinden het ook zo prettig als jij gaat roken! Dus hier kind, je eerste pakje sigaretten!" Nou? Iemand? De mensen met de grootste mond reaguren als eerste, uiteraard!

Rhenium | 01-06-18 | 00:12 | 4

Lol, vervang een pak sigaretten eens door een fles drank.
En geniet van je slaapmutsje. Welterusten!

knutsel_ | 01-06-18 | 00:23

jij bent krankzinnig gast.. oh ja slaapmutsjes zijn heel goed voor je lever haha

ja-nee-misschien | 01-06-18 | 00:28

Een loop-hole tegel met ’n dwingende uitkomst >>> ik ga jou wat vertellen: zorg dat je je eigen zaken op orde hebt en het goede voorbeeld geeft, dan heb je aan je innerlijke morele plicht voldaan, niets meer en niet minder. De rest is frustratie-verlegging richting anderen.

Veluwse-Eikel | 01-06-18 | 00:48
▼ 1 antwoord verborgen

Het café binnen is al leeg.... iedereen stond op het terras....nu is er vrijwel niemand meer.

Oepsie1234 | 01-06-18 | 00:05

"Alcohol maakt meer kapot dan je lief is." Kroegen dicht. Rookprobleem opgelost en de moslims zijn er ook nog blij mee. (sarcasme modus uit)

HenkyPanky | 01-06-18 | 00:04

Prima. Bloedirritant als je op een terras zit of buiten eet in een eettentje en je in de stank zit van zo'n stinkstok... Zeker met je kinderen er bij.... En ik heb 25 jaar gerookt, echter nooit in huis auto restaurant etc.. Vond het toen al goor... Wie kan zich nog herinneren dat er nog in vliegtuigen gerookt mocht worden... Had je na 2 uur droge ogen en een lijflucht als een gerookte paling... De horror! Roken is gewoon één van de meest debiele dingen waar men vrijwillig mee begint.. Blij dat ik er al weer heel wat jaren vanaf ben...

Lompiedompie | 31-05-18 | 23:24 | 6

Lompiedompie | 31-05-18 | 23:24 Ik ben van een bouwjaar waar het nog als
netjes werd gezien om de onderwijzer voor zijn verjaardag zijn
favoriete merk sigaretten cadeau te geven.
En die werden gewoon tijdens de les gerookt.

getzappad | 01-06-18 | 01:43

Ik ben ook een ex rokert, net als Lompiedompie. Ook ik vind het inmiddels een bijzonder walgelijk penetrant luchtje. Neemt niet weg dat ik tegen rokerts ben, helemaal niet. Ga gerust je gang, maar neem me niet kwalijk als ik dan even weg loop. Ik ga toch ook niet voor mijn plezier de hele middag naast een verse hondendrol zitten.

Peerkeoud | 01-06-18 | 09:41

Oeps, ik zie dat mijn dubbele ontkenning een niet mist. Neemt niet weg dat ik niet tegen rokerts ben bedoel ik. Echt niks op tegen, ga gerust je gang. Heerlijk was dat, als ik me het goed herinner, echt heerlijk. Na de maaltijd of na de sex. Mmmmmm.

Peerkeoud | 01-06-18 | 09:44
▼ 3 antwoorden verborgen

@A.U.EnLeven | 31-05-18 | 20:49
Ik zou het met u eens kunnen zijn, ware het niet dat tabaksrook zo enorm stinkt.

Rhenium | 31-05-18 | 23:07 | 1

We leven in een tijd van producten met reclameslogans als "Stank hoeft niet te stinken". Dan is er nog parfum, deo, luchtverfrisser, geurkaars, wierook, kauwgom, mintjes, tandpasta, mondwater etc om alle meur te verbloemen.
Maar het stinkt inderdaad. Voor mensen die er niet van houden.

A.U.EnLeven | 31-05-18 | 23:15

@LiniaalRectaal | 31-05-18 | 22:19
Het gaat om uranium wat in relatief ruime hoeveelheden in fosfaaterts aanwezig is. De kunstmeststoffen die hiervan worden gemaakt worden bijzonder goed opgenomen door de tabaksplant. De giftigheid van polonium is nauwelijks te onderschatten. Bij mensen die nooit hebben gerookt is het de belangrijkste factor bij het onstaan van longkanker. Het is namelijk ook een vervalproduct van radon, wat van nature in wisselende concentraties in de lucht aanwezig is en door een ieder wordt ingeademd.

Rhenium | 31-05-18 | 22:40 | 5

Zie je wel! Het ademen moet per direkt verboden worden!

issieookweer | 31-05-18 | 23:22

toetssteen | 31-05-18 | 23:51
Is parate kennis van me dus heb het niet gelezen. Dat onderzoek is toch wel gehouden onder meer dan 8 personen anders kan het door de schredder.

Ongeblustekalk | 31-05-18 | 23:55
▼ 2 antwoorden verborgen

Goedzo. Weg met die vieze zooi. Ik zit niet op een dikke wolk Chemie-Pack te wachten.

Sliptong | 31-05-18 | 22:37 | 2

Heb jij een auto, moter, bromfiets? Ga je met het vervuilende openbare vervoer?Ga jij op vakantie? Heb jij verwarming? Adem jij, dus stoot jij CO2 uit? Dan weg met die vieze zooi. Wij zitten niet op een dikke wolk vuilnis van jou te wachten.

issieookweer | 31-05-18 | 23:26

issieookalweer,vergeet de koe niet is net zo erg dan 20.000 km met auto ,wat geen particulier rijd prive.maar die krijgt de rekening met rijverboden

pedro300 | 01-06-18 | 09:00

Die antirook-nazi's zijn de ergste mensen die je kan tegenkomen, tussen de reaguur-verslaafden/groupies zitten ze zeker te weten ook, maar dat durven ze niet toe te geven.
Ik ben er al 5 jaar vanaf, maar roken mag van mij overal behalve bij mij thuis, in de auto, op kantoor, plee, voor de ingang van het gebouw want dat is geen porem, en in mijn zicht.
En in de buurt van die kutkinderen van mijn schoonzus mag gewoon gerookt worden.

Ongeblustekalk | 31-05-18 | 22:35 | 5

Rhenium | 31-05-18 | 23:19
Wel een collectors item.
Roken als een schoorsteen zullen ze dus? Zal ik jou dat grapje retourneren, dat lijkt mij namelijk meer op zijn plaats.

Ongeblustekalk | 31-05-18 | 23:31

Psychmaus | 31-05-18 | 23:21
ik trek die geur ook niet mee, zeker als het in mijn kleren zit niet en je ruikt dat de volgende ochtend.

Ongeblustekalk | 31-05-18 | 23:33

Dit kan je nog verder inkorten. Er mag van mij overal gerookt worden behalve
als het voor mij zichtbaar of ruikbaar is.

Prof. Hoxha | 01-06-18 | 00:49
▼ 2 antwoorden verborgen

Helemaal goed! Marginaliseren, die rokers.

SaintA | 31-05-18 | 22:21

Mooi, dank!

EefjeWentelteefje | 01-06-18 | 02:40

Wanneer jij op als niet roker op een terras zit en de rook van een tafel verder blaast jouw kant op, is dat niet prettig. Wie moet in dat geval rekening houden met wie?

Mannes | 31-05-18 | 22:13 | 7

@knutsel_ | 31-05-18 | 23:09
In uw redenering weet een roker blijkbaar heel goed dat wat hij doet smerig is, en asociaal. Maar hij zal wel heel vriendelijk tegemoetkomen aan het verzoek van de niet-roker, mits deze zo "sociaal" is het te vragen. Dat is nu precies de reden waarom ik niet bij u op de stoep schijt, of mijn vuilniszakken over de schutting in uw tuin gooi. Ik weet dat dat asociaal is, en handel er dus naar door dit niet te doen. Ik hoef niet te wachten op uw "sociale" verzoek aan mijn adres om niet op uw stoep te schijten of mijn huisvuil niet in uw tuin te gooien, nee, ik doe dat eenvoudigweg niet!

Rhenium | 31-05-18 | 23:30

@Rhenium Volgens mij gaat die vergelijking niet helemaal op. We hebben het hier over rook in de open lucht, niet over drollen of vuilniszakken. Met sociaal bedoel ik dat je hier wel je ergernis kunt uiten over die stinkrook, maar dan weet de roker op het terras nog steeds niet dat jij er op dat moment last van hebt als je het niet aangeeft. Communicatie is "a two way street", je weet toch. Als jij gewoon zegt dat jij of je kinderen last hebben van de rook zullen de meeste rokers daar rekening mee houden. Ga ik van uit.

Dan is hierboven ook al een aantal keren aangegeven dat je ook gedeeltes kunt scheiden op een terras. Links de tafels zonder asbak, rechts de tafels met. Bijvoorbeeld. Natuurlijk weet elke roker dat zijn rook overlast kan veroorzaken. Vroeger had je nog de spotjes op TV: "roken, dat lossen we samen wel op" of zoiets. Tegenwoordig valt er niks meer samen op te lossen, IK heb er last van dus pleur op met die peuk of aan de andere kant IK rook met plezier dus ga es deaud met je gezeik. Nogmaals, sociaal betekent dat je een overeenstemming bereikt over het gezamenlijk gebruik van de openbare ruimte. Overigens hoeft de regering zich daar helemaal niet mee te bemoeien maar dat is een ander verhaal.

knutsel_ | 31-05-18 | 23:45

Rhenium | 31-05-18 | 23:30
En jawel lieve mensen, we hebben er één in beeld, een regelrechte antirook-nazi. Lekker alles verbieden waar men last van denkt te hebben vanuit het grote eigen gelijk dat een ander niet in het eigen bubbeltje mag komen en dat motiveren met drogredenen om het zielige gejank te camoufleren.
Want dat is het, snowflake zielig gejank en nergens tegen kunnen. Ook niet slikken van het sullige vriendje, want bah, zo een mens dus.
lekker Remi, liberaal en asociaal.

U kent ze allemaal, niet de meest leuke mensen om mee om te gaan.

Ongeblustekalk | 31-05-18 | 23:51
▼ 4 antwoorden verborgen

Dan ook oa Pringlechips , winegums en worst verbieden
daar zit 100 x meer gif in, prutsers.
O ja, als wij maar drugs kunnen kopen op elke straathoek welke en zoveel je wilt!

joppo0 | 31-05-18 | 21:56 | 5

Huh. Toch maar even nagezocht. De polonium-210 komt van lood-210 op de bladeren wat weer komt van radon-222 wat weer komt van radon-226 van de kunstmest. Sinds wanneer zit er radon-226 in kunstmest?

LiniaalRectaal | 31-05-18 | 22:19

Die laatste moet radium-226 zijn, niet radon-226.

LiniaalRectaal | 31-05-18 | 22:22

De radium-226 is een ongewild bijproduct van de fosforwinning blijkbaar.

LiniaalRectaal | 31-05-18 | 22:37
▼ 2 antwoorden verborgen

Als je graag kanker wil krijgen en je er zelfs nog voor wil betalen, moet je dat toch helemaal zelf weten.

Swoop | 31-05-18 | 21:55

Dus je kunt in Nederland straks weer gewoon op een terras gaan zitten zonder binnen een paar minuten in de rook en stank te zitten? Lijkt mij een van de weinige maatregelen van dit kabinet waar ik volledig achter kan staan.

We hebben het decennia lang geprobeerd met een beroep te doen op het fatsoen van rokers, maar dat die rekening houden met een ander is uiterst zeldzaam. Dus hebben ze zo'n verbod uiteindelijk gewoon aan zichzelf te danken. Ook een mooi middel om de schatkist aan te vullen met boetes ter compensatie van tabaksaccijnzen.

Lagging | 31-05-18 | 21:48 | 4

Sjonge triest figuur. Rokers hielden al rekening door in het rookhok te gaan staan, waar types zoals jij dan bij komen staan omdat het bij rokers nou eenmaal gezelliger is dan bij niet rokers. Als ze dat rookhok afschaffen gaan rokers naar buiten en klaag je nog steeds. Maar wel elke dag die giftige uitlaatgassen inademen als je buiten komt. Aan je sjw mentaliteit te zien zul je wel in grotere stad wonen, boeren zeuren namelijk niet zo.

TilburgDeGekste | 31-05-18 | 22:12

"... boetes ter compensatie van tabaksaccijnzen."

leg eens uit. Ik snap niet wat je bedoelt, vooral niet met die 'compensatie'.

EefjeWentelteefje | 31-05-18 | 22:13

Also sprach dominee Lagging.

Basil Fawlty | 31-05-18 | 22:58
▼ 1 antwoord verborgen

Nou mooi dat ik de volgende keer op Hiddema stem. Die weet tenminste dat het landsbelang wel een sigaretje kan wachten.

knutsel_ | 31-05-18 | 21:31

Wat zijn die gristenen en veel reaguurders toch lekker verbindend. Om NL om zeep te helpen hebben we de islam niet nodig.

Cor Netto | 31-05-18 | 21:28 | 2

Ghehehe.

Basil Fawlty | 31-05-18 | 22:53

sinds christendom is afgeschaft en links heeft toegeslagen mogelijk gemaakt door rechts(met de gasten) is het hier juist veel slechter geworden en kan de islam beginnen

pedro300 | 01-06-18 | 09:03

Mooi! Ken je eindelijk weer lekker op een terras zitten zonder last te hebben van rokende tokkies. Lang leve de Gristenunie Godverdomme!

Moeki de Meeuw | 31-05-18 | 21:23 | 1

Dat denk je maar. Café gaat gewoon failliet zonder rookruimte of mogelijkheid te roken op het terras.

LiniaalRectaal | 31-05-18 | 21:30

Verbied de verkoop van die troep nou eens, dan zijn die belachelijke maatregelen niet nodig.

BozePaarseMan | 31-05-18 | 21:23 | 3

Goed idee! Daar zijn in het verleden goede resultaten mee behaald.

Mr_Natural | 31-05-18 | 21:25

I'm gonna be rich!

LiniaalRectaal | 31-05-18 | 21:29

Prohibition was ook zo'n succes. Toch?

@LiniaalRectaal
Indeed! ;-)

Basil Fawlty | 31-05-18 | 22:51

Bijzonder jammer dat gelijk al na de geboorte van een mens alles wordt verboden. Dat kan nooit de bedoeling zijn geweest. Het leven zou misschien ook een beetje leuk mogen zijn zonder betutteling van mensen die denken dat ze hun levensvisie moeten opdringen aan andere mensen. het is bijzonder goedkoop scoren van de politiek om te gaan zeuren over rokers. Een besluit nemen waarvan een mens zegt: zo dat is wel een besluit, een mijlpaal, heb ik de Nederlandse regering al lang niet meer zien doen. het is allemaal lafjes. Vooral de felle anti-rokers zijn niet te pruimen. Werden rokers al de kroegen uitgejaagd naar rookruimtes of een plekje voor de kroeg, veel niet-rokers volgden de rokers daar naartoe omdat het toch wel een stuk gezelliger was met rokers en er tenminste wel vermaak was. Uiteraard is het niet de bedoeling dat mensen ook nog wat plezier hebben in de ogen van sommige quinoa-sneuneuzen. Voor vele rokers was de maat al vol en een bezoek aan de kroeg zat er niet meer in. Sinds de invoering van de Euro is het volkomen onbetaalbaar geworden en met het gezeur over roken kan de horeca tzt wel opdoeken. Zo'n 23 procent van de 25-plussers in ons land zegt te roken, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS)." Laat dit nu net de groep mensen zijn die wel geld uitgeven bij een avondje stappen. Vooral die groep blijven wegjagen. Al dat gezeur van niet-rokers over de kosten van de gezondheidszorg. Inderdaad, roken is ongezond, maar mag een mens daar vrij voor kiezen misschien ? De schatkist verdient er belachelijk veel aan. |Geld wat wordt gebruikt voor algemene zaken, dus niet alleen gezondheidszorg. Ook het stuk fijnstof producerende asfalt waar ook de niet-roker overheen scheurt wordt er van betaald. Die stoffen hoef ik ook niet binnen te krijgen. Net zo min als ik voor andermans kinderen wil betalen en slechte cabaretiers wil sponsoren of de gezondheidszorg van al die "hobby" sporters die dagelijks vertoeven op de eerste hulp . Toch kiezen we er ongewild voor om te betalen voor zaken waar we niet om vragen. Uiteraard kan politiek de tabak duurder blijven maken en dat zullen ze ook doen aangezien het een fijne melkkoe is. De gezondheid van mensen interesseert de politiek geen moer, het is alleen een excuus om geld binnen te graaien. Het leven zou echt een stukje prettiger zijn voor iedereen als we niet zo ongelooflijk lopen te zeuren en zeiken over elkaar en iedereen elkaar een beetje vertier gunt in het leven. Wil je lekker in je spandex-pakje dagelijks door het Vondelpark joggen of iemand rookt af en toe een lekker sigaretje, je komt elkaar wel tegen in het ziekenhuis hoor.

Ruikbaard | 31-05-18 | 21:16 | 4

@Rhenium | 31-05-18 | 22:23
Wie z'n zooi op straat flikkert is gewoon een tokkie. Maakt niet uit of dat gaat om blikjes, flesjes, GFT of peuken.

Het is wellicht een verrassing voor u, maar er zijn wel degelijk rokers die netjes hun opgerookte peuken meenemen en thuis in de vuilnisbak gooien.

EefjeWentelteefje | 31-05-18 | 22:38

Rhenium | 31-05-18 | 22:23
Dit is precies het slappe gezeur van de verzuurde medemens. Ik begin niet eens over al die McDonalds kartonnetjes langs de weg met die megabekers cola er naast. Plastic flesjes met zogenaamd gezond water. Als eens op een schoolplein gekeken wat daar naast de afvalbakken aan chips-zakjes en dergelijke ligt ? Zwijg ik nog maar even over het feit dat op terrassen voor de kroeg steed vaker een enorme bak nacho-chips valt te ontdekken bedolven onder een enorme berg vette saus en kaas. Ik mag blijkbaar wel kijken hoe mensen zich een aandoening vreten op het terras ? Als we dit soort zeur argumenten moeten gaan opsommen bent u gewoon af.

Ruikbaard | 31-05-18 | 22:50

@EefjeWentelteefje | 31-05-18 | 22:38
Er zullen zeker rokers zijn die hun peuk niet op straat gooien, maar ik denk dat de kans om een maansverduistering waar te nemen groter is dan een dergelijke persoon op straat tegen te komen. Ik bedoel dus iemand die op straat loopt te roken, en op het moment dat hij of zij de sigaret wil doven een klein afsluitbaar asbakje uit de jaszak of handtas haalt, om daarin de peuk te doven en mee te nemen. Rokers gedragen zich vrijwel altijd als vogels, die schijten ook precies op het moment dat ze moeten. Klaar, weg ermee, dan ben je ervan af!

Rhenium | 31-05-18 | 22:54
▼ 1 antwoord verborgen

"Vallen en stoten gel" , zie ik weleens voorbij komen in een of ander reclameblok.
Dat zegt precies alles over wat er mis is met dit land.

Jackanders | 31-05-18 | 21:15 | 1

Zal wel een eufemisme zijn, voor als je al 3x 'van de trap af bent gevallen' deze week.

LiniaalRectaal | 31-05-18 | 21:19

De horeca moet DOOD! Meeroken moet voorkomen worden, maar ondertussen wel asieltuig binnenlaten. Vraag me af wat schadelijker is. Oh ja, de overheid. Pas als er meer mensen per jaar sterven aan hakbars dan aan roken, wordt er iets aan gedaan. Uit dooie mensen kun je tenslotte nog maar 1x belasting trekken.

LiniaalRectaal | 31-05-18 | 21:15 | 4

Als dat waar zou zijn, Rhenium, dan zouden de inkomsten niet teruglopen als het roken in cafés werd ontmoedigd.

LiniaalRectaal | 31-05-18 | 22:34

De venndiagrammen van rokers en drinkers overlappen elkaar inderdaad behoorlijk.

knutsel_ | 31-05-18 | 22:40

nou er worden gewoon de islam wetten langzaam maar zeker ingevoerd. geen rente halal vreten overal . metoo enz

pedro300 | 01-06-18 | 09:05
▼ 1 antwoord verborgen

Het valt mij op dat bij wegmisbruikers die aangehouden worden de helft onmidelijk een peuk opsteekt en de agent in zijn gezicht blaast.

hetoog | 31-05-18 | 21:07

Ze doen maar. Mijd ik het het café. Mogen als mijn rookvriendjes bij mij komen roken. Betaal ik ook nog alle drank. Die ik uiteraard niet in Nederland koop. Houd ik langer vol dan de overheid. Wie heeft de langste adem? Geoefende rokers FTW!

H. Caulfield | 31-05-18 | 21:01 | 4

Ik denk dat cremeren straks ook niet meer mag.

Mr_Natural | 31-05-18 | 21:09

Dat valt niet te handhaven zonder cameratoezicht, Omebert. En tegen die tijd zijn we toch al te ver van huis.

LiniaalRectaal | 31-05-18 | 21:18

@Omebert | 31-05-18 | 21:05: Doe niet zo gek!

H. Caulfield | 31-05-18 | 22:30
▼ 1 antwoord verborgen

Rutte is pas schadelijk voor mijn gezondheid. Bezorgd me stress en is de reden dat ik ben gaan roken. Gelukkig hoort roken tegenwoordig bij mijn geloof ( Bekeerd tot indiaan ) en dus richt ik mij nu op het stukje "godsdienstvrijheid" Valt me mooie oslo antraciete houtkachel ook onder, hoe moet ik anders mijn buren rook signalen geven. Het word hoog tijd dat we creatief worden, een soort van vliegend spaghetti monster. Als ik mij niet vergis word dat tegenwoordig erkend als geloof, dat kunnen wij op GeenStijl beter.

Russian-bot | 31-05-18 | 20:56 | 3

Geenstijl en haar Premium leden als geloofsgenootschap oprichten en dan ook een ANBI status aanvragen.
Premium lidmaatschapsgeld= kerkcontributie.

steekmug | 31-05-18 | 21:02

Die toon bevalt me wel steekmug.

Russian-bot | 31-05-18 | 21:08

begin dan ook een broodfonds voor longziekten russian bot

pedro300 | 01-06-18 | 09:07

Dit is, zowaar ik nu ook meen te zien, de kern van beoogd beleid.
Dank voor je attentie.

Kudtkip | 31-05-18 | 22:16

Ik zou willen dat ik een vulkaan was, lag ik de hele dag te roken en dan zei iedereen: 'Kijk, hij werkt!.'

Mr_Natural | 31-05-18 | 20:54 | 1

Maar als u uitbarst dan vindt men u behoorlijk kut. Elluk voordeel hep ze nadeel.

Nivelleermarionet | 31-05-18 | 21:02

Waarom zouden horeca gelegenheden hier niet zelf voor mogen kiezen?
Dan kunnen de mensen die hier moeite/een probleem mee hebben, naar een horeca gaan waar dit niet mag. En de mensen/rokers die dit wel willen naar een horeca waar dit wel mag.
Iedereen blij of ligt dat aan mij?

Mr.VanZelluf | 31-05-18 | 20:53 | 1

Dan zou er weer overal gerookt worden, en dat is niet de bedoeling "want dat doen ze in de Verenigde Staten ook niet".

momusopus | 01-06-18 | 08:22

Vroeger had je nog rookclubs zoals De Gezellige Dampkring.

Mr_Natural | 31-05-18 | 20:52 | 1

Lol, ik heb een oud sigarenblikje:
'Een tevreeden rooker is geen onruststooker'

kleurdoosje | 01-06-18 | 10:37

roken is dan ook wel bijzonder slecht, iedere roker gaat krijgt vrijwel gegarandeerd een nare vorm van kanker.
Van mij mag die achterlijke hobby gewoon 100% uitgeroeid worden.

Henk de Vries2074 | 31-05-18 | 20:48 | 2

Rja roken is slecht, te vet eten is slecht, overmatig sporten is slecht, alcohol is slecht, bepaalde beroepen zijn slecht oa voor je rug word je later ook ziek van, buitenlopen in amsterdam is ook slecht ivm uitlaatgassen, drugs is slecht, duzzz ja alles verbieden. Iederaan naar friesland in de bijstand zonder werk, supermarkt en drugdealer in de buurt? wanneer vertrek je?

TilburgDeGekste | 31-05-18 | 22:19

Henk de Vries2074 | 31-05-18 | 20:48
Was het maar zo. Genen zijn overerfelijk. In mijn genetisch materiaal zit darmkanker als zekerheid, Nou, die kwam ik tegen toen ik op eigen kosten net twee jaar genoot van mijn rust. 40 uur sporten (veelal lesgeven), geen gram overgewicht, een uitgekiend dieet volgend ( nodig voor sporters en daar sta je dan.
Roken, nooit gedaan, ik vond/ vind het smerig. Edoch, opa van de missus is er feestelijk zeer oud mee geworden. Die rookte ten minste twee pakje Camel per dag weg. Haar oom, rookte niet, maar voor zijn werk kwam hij in contact met troep waar u nu een wit harnas voor moet dragen. ( asbest). Hij mocht slechts 37 worden.

toetssteen | 01-06-18 | 00:00

Er wordt weer eens, zoals gewoonlijk, zwaar geklaagd over de betutteling maar dan wordt het, ook zoals gewoonlijk, braaf geaccepteerd.

Overigens, voor hen die denken dat rokers de duurste zijn: de gezonden kosten de gemeenschapmeer dan 100.000 Euro méér in hun leven, alleen al aan gezondheidszorg. Imbeciel geworden 80ers die hun luier ommoeten en zo. Van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu. Pagina 19, tabel 2,.1

http://www.rivm.nl/Documenten_en_publicaties/Wetenschappelijk/Rapporten/2007/maart/Zorgkosten_van_ongezond_gedrag_Zorg_voor_euro_s_3/Download/Zorgkosten_van_ongezond_gedrag_Zorg_voor_euro_s_3

issieookweer | 31-05-18 | 20:47 | 3

Bang!

de visser | 31-05-18 | 20:52

daar issieookweer

de visser | 31-05-18 | 20:53

Ja, jammer dat dat feit iedere keer weer herhaald moet worden.
Rokers, en anderszins ongezond levenden, hebben gemiddeld 7 jaar minder te leven. Dat betekent ook 7 jaar minder kans op hartaanvallen, tia's, diabetes, alzheimer en gaat-u-zo-maar verder met aanverwante kostbare medische zorg, want eerder tussen zes plankjes.

Sterker nog, ongeveer 1 op de 4 (zware) rokers haalt niet eens z'n AOW (en aanvullend pensioen, dat dan dus ook aan de pensioenkas vervalt).

EefjeWentelteefje | 31-05-18 | 22:42

BlowingBubbles | 31-05-18 | 20:28
U denkt dat NL onbezet is ?

hmariavanempel | 31-05-18 | 20:46 | 1

Niet gelijk als aan Noord Cyprus, nog niet. De 5e colonne staat wel te trappelen, dat wel.

BlowingBubbles | 31-05-18 | 21:08

Bij meer dan 80% van de woning en bedrijfsbranden komen volgens de brandweermetingen geen, ik herhaal geen schadelijke en of giftige stoffen vrij.
Kan de brandweer dan eens geen metingen uitvoeren op de terrassen in ons land?

steekmug | 31-05-18 | 20:43

Roken, slecht.
Vlees, slecht.
Suiker, slecht (behalve tijdens suikerfeest)
Fijn stof, slecht.
Alcohol, slecht.

Conclusie, alles slecht.

MarcS | 31-05-18 | 20:43 | 2

Gluten!

Stormageddon | 31-05-18 | 21:19

Ik joris mezelf wel weg...

Zqwiqly | 31-05-18 | 22:46

We betalen ons blauw aan zorgpremie, maar de overheid legt er jaarlijks nog een aardige duit bij. Meer zelfs dan de accijns op tabak en alcohol tezamen opbrengen.

Het is politiek een win-win; u gezonder en minder uitgaven voor de staatskas. (Horeca Nederland vecht een showgevecht om u te paaien namens de kroegen, voor restaurants en hotels, die meer inleggen bij de vereniging, is rookvrij een plus. )

Denk maar aan de snelheidsverhoging van 120 naar 130 km/uur op de snelwegen.
U betaald meer benzineaccijns, maar rijdt gemiddeld langzamer. (zeker in de spits blijft u onbesuisd remmen en optrekken)
De gemiddelde snelheid op de afsluitdijk tussen 6.00 en 19.00 uur ligt lager dan voor de snelheidsverhoging en in de nachturen is de snelheid onveranderd (u reed al hard).

BraadWorstLul | 31-05-18 | 20:42 | 2

Weest gerust, ze vinden wel een andere bestemming voor dat geld ..... EU bijvoorbeeld.

MarcS | 31-05-18 | 20:44

"Denk maar aan de snelheidsverhoging van 120 naar 130 km/uur op de snelwegen.
U betaald meer benzineaccijns, maar rijdt gemiddeld langzamer. (zeker in de spits blijft u onbesuisd remmen en optrekken)"
BraadWorstLul | 31-05-18 | 20:42

Wat is dit nou weer voor logica?
Nog niet eens tot de retoriek van rookverbod in de open lucht op een terras.

Nou ja, of wel.
Leg het allemaal maar eens helder uit svp.

Kudtkip | 31-05-18 | 22:10

Iedereen aan de snuiftabak of pruimtabak. Niemand heeft er last van en het is nog gezond ook.

RickTheDick | 31-05-18 | 20:38 | 1

Overal zwarte fluimen op de grond, haha.

LiniaalRectaal | 31-05-18 | 20:51

Het Kabinet wil het roken op terrassen gewoon toestaan.

gato | 31-05-18 | 20:37

Glad als een paling. breek me de bek niet open.

de visser | 31-05-18 | 20:35

Ik rook gewoon thuis. Opium. Dat dan weer wel.

m@rkus | 31-05-18 | 20:32

“I Disapprove of Your Smoking, But I Will Defend to the Death Your Right to Kill Me with It.”
———
Walter PPK

wezen | 31-05-18 | 20:32

Ondanks de betutteling ben ik toch wel blij dat er niet meer gerookt wordt in treinen, horeca en op werk. Wat een viezigheid was dat zeg, avondje uit of in de kantine op werk lunchen en je stonk ook als niet-roker naar de rook.

Anders dan veel andere zaken waar de overheid betuttelt, is roken simpelweg schadelijk en goor voor de medemens die niet rookt.

StiekemeBunzing | 31-05-18 | 20:30 | 5

En dat met jouw naam...........

Gele Beer | 31-05-18 | 20:34

In de trein hadden ze daar vroeger iets op gevonden: het heette de rokerscoupé...

knutsel_ | 31-05-18 | 20:42

Vond je het stinken, bunzing ...... heerlijke Nick in dit topic.

MarcS | 31-05-18 | 20:45
▼ 2 antwoorden verborgen

Straks mag er op terrassen ook niet meer gesproken worden over sex, politiek en voetbal. Andere terrassers kunnen zich hier aan irriteren, stress krijgen of kwaad worden, niet goed voor de gezondheid.

Patje2011 | 31-05-18 | 20:29 | 3

Ik had een soortgelijk kaartje op mijn bureau staan, al zo'n 25 jaar geleden.
Elke maandag ochtend hetzelfde slappe voetbal geleuter van die collega's, o zo interessant..................... ja die pingel was onterecht.... en het was buitenspel.....
https://community.boomerang.nl/sites/default/files/styles/creation_large_portrait/public/creation/32280_voetbal-lullen-foto.jpg?itok=gESzQfEL

Memek | 31-05-18 | 20:38

Memek
Nice. Precies, op je werk niet lullen over geloof, politiek,seks of voetbal. Dat zou je op een hbo moeten leren.

Patje2011 | 31-05-18 | 20:46

Godzijdank, eindelijk!

Marcel66664746 | 31-05-18 | 20:28

Stoppen met roken is gewoon een parabool voor val dood allemaal.

Mr_Natural | 31-05-18 | 20:22 | 1

Eigenlijk nog erger.
Stoppen is een werkwoord: je blijft er mee bezig totdat het verleden tijd is.
Dat duurt vaak nog best lang...

Kudtkip | 31-05-18 | 20:28

zin 2: komt is komen, ook in het nieuwe Nederlands.

Kudtkip | 31-05-18 | 20:22 | 1

"deaudt" klopt gewoon

de visser | 31-05-18 | 20:43

Heeft iemand al fijnstof genoemd?
Die venijnige deeltjes die uit motorisch verkeer komt?
Dit is de norm qua EU: PM 2,5.
www.rivm.nl/Onderwerpen/F/Fijn_stof

Ik woon in de binnenstad van Breda en in mijn straat en omgeving is 5,2 gemeten.
Niet gek, als je bedenkt dat het vanuit een sloot eenrichtingverkeersstraten een van de weinige wegen de wijk exit is.
(Ook voor alle vuilniswagens die er nu vaker rijden sinds het herziene klikobeleid - minder klino's aan de straat, vaker vrachtwagens...).

Oja, en heb je dan terras of zo met horeca in de straat?
Nee, natuurlijk niet!
Al heeft een overbuur het openbare café op mooie dagen - tuinstoelen en herenberaad onder het genot van Hepie en Henkie uit de Mercedesboxen.
Met handige uitklap-asbak.
(Want hier wordt niet nodeloos de vrachtwagen opgeroepen ey?).

Terug naar dit wetsvoorstel.
Roken in de open lucht moet wat mij betreft gewoon kunnen.
De meeste rokers zijn al gewend zich aan te passen aan niet rokers.

Wie nu nog zeikt, over bijvoorbeeld de geur, in het bijzonder op terrasjes, daag ik uit okselzweet, of nee, geheel zweten, ook in stelling te brengen.
Da's toch ook niet om te harden?!?

Al was het maar van lieden die secuur fijnstof meten om uw afnemende gezondheid te *kuche* monitoren.

Kudtkip | 31-05-18 | 20:20 | 4

Wachten waard. Inderdaad hetzelfde principe. Onder de kerosinedampen van Schiphol, op een buiten-treinstation in Amsterdam moeten roken bij een rookpaal. Incidentie van kanker is rondom Schiphol veel hoger, maar als iemand kanker krijgt heeft het niets daarmee te maken hoor. Bij een kerngezond iemand is het 'pech', bij een dik iemand komt het door 'ongezond eten' en bij een roker komt het door roken. Wat boeit de oorzaak voor de gemiddelde mens; enkel wetenschappers en artsen zouden zich daarmee bezig moeten houden, totdat 100% (oké 99% in medische wetenschap) oorzakelijk verband is aangetoond.
In plaats van angstvallig te doen over risico's voor gezondheid zou men zich ook eens kunnen verwonderen, kunnen waarderen, dat wij allemaal het leven hebben, op dit niveau oud kunnen worden. Leef gewoon en laat leven.
Maar nee hoor, alles is geld en beleid wat wordt ingeprent, geïndoctrineerd als een sektarisch geloof, over de rug van ieders gezondheid.
En dat terwijl een samenleving maar op 1 ding draait: aanpassing aan elkaars individuele verschillen, zonder al teveel oordeel, met empathie en gevoel.
"De meeste rokers zijn al gewend zich aan te passen aan niet rokers." Eens!

A.U.EnLeven | 31-05-18 | 20:49

Holy Shit! Ken je de vrije boekhandel?
Verder heb ik een hekel aan terrasverwarming. Dat je het weet.

RickTheDick | 31-05-18 | 20:54

@ de visser, liever niet.
@ A.U.EnLeven, mij verbijstert het mede dat er tig bronnen constant worden genoemd als persoonlijke oorzaak van kanker. En zodra het op een grotere, collectieve bulk aankomt (waar diegene logischerwijs niks aan kon wenden in z'n uppie) dat er dan die weging van foute shit buiten beschouwing wordt gelaten.

Dat terwijl die grote bulk, qua on topic, in de open lucht dus wel veel harder impact heeft op ieders gestel.
Nu ja, dat geneuq over terrasroken is ingezet, dus zal nog wel smeulen - vrees ik alvast mede.

@ RickTheDick, jazeker ken ik die boekhandel. Heb er menig geestesbron gekocht. Mijn allerfijnste aanwinst, vaktechnisch ook, is nog altijd Dom. H. van der Laan - De architectonische ruimte.

Nou ja, en nu weet ik ook dat jij niet van een verwarmd terras houdt.
Een dag zonder leren is als ademen zonder verteren...

Kudtkip | 31-05-18 | 21:42
▼ 1 antwoord verborgen

Roken is Haram, dat moeten we met z'n allen natuurlijk wel goed begrijpen.

BlowingBubbles | 31-05-18 | 20:18 | 2

Het onderwerp is roken. Niet kut kut kut islam. Wel bij de les blijven svp.

Nivelleermarionet | 31-05-18 | 20:55

Nivelleermarionet | 31-05-18 | 20:55
Ik herhaal: roken is Haram, dat moeten we met z'n allen natuurlijk wel goed begrijpen.

BlowingBubbles | 31-05-18 | 21:15

Ik rook niet, maar zal uit solidariteit voortaan een paar flink peuten gas geven met een koude dieselmotor.

obominotie | 31-05-18 | 20:16 | 1

Binnenkort ook niet meer mogelijk. Geniet er nog maar goed van.

BlowingBubbles | 31-05-18 | 20:20

"Van roken word je impotent" als ik zo'n pakje krijg dan vraag ik altijd of ik niet een pakje kan krijgen waarop staat "van roken kan je kanker krijgen"

Patje2011 | 31-05-18 | 20:14 | 2

Ik vraag altijd zo'n pakje met: 'roken is slecht voor uw baby'.

Mr_Natural | 31-05-18 | 20:15

Mr_Natural
Haha dank u, ik vond het erg grappig!

Patje2011 | 31-05-18 | 20:17

Gas Houtvuur Sigaretten Shag BBQ en staks ook Bier.

newray | 31-05-18 | 20:12 | 1

Paling.

Mr_Natural | 31-05-18 | 20:13

Ik heb nooit last van sigarettenrook, ben zelf inmiddels 15 jaar gestopt maar ruik het nog graag. Scooters, dáár heb ik wel last van. Is ook stukken ongezonder. Kutscooters.

Rest In Privacy | 31-05-18 | 20:05 | 3

Ik heb net een tweede scooter gekocht. Althans hij gaat er aan komen. 2 takt snorscooter uit 2002. Aprilia SR. Zwart.

Super vet ding. Staat mooi naast mijn andere 2-takt Brom-scooter. Die dingen roken jongen als je het gas open trekt! Zeker als ze koud zijn. Bweeep!

Ik sta altijd te lachen als die sukkels naast me komen staan met hun stomme 4-takt. Klinkt totaal niet stoer.

Nee, geef mij maar 2-takt. Dat knalt tenminste lekker door.

Nacho_Vidal | 31-05-18 | 20:10

Ook een scooterverbod op terrassen dan maar voor jou.

Gele Beer | 31-05-18 | 20:11

2 takt snorscooter uit 2002. Aprilia SR. Zwart.
Nacho_Vidal | 31-05-18 | 20:10
Daar zul je niet lang plezier van hebben, in grote steden zijn scooters van voor 2010 al niet meer toegelaten en dat beleid gaat het hele land door.

Memek | 31-05-18 | 20:30

Prima maatregel! Zelfs in Amerika is dit al vrij standaard. En die paar miljoen subsidie die het oplevert gaan op aan de miljarden aan zorgkosten van rokers....

Dus ik zou zeggen, direct invoeren!

Tostiapparaat | 31-05-18 | 20:04 | 2

Je bedoelt waarschijnlijk accijns maar vooruit.
Ik daag je uit eens wat cijfers te noemen.

knutsel_ | 31-05-18 | 20:15

knutsel_ | 31-05-18 | 20:15
Rokers leven korter laat hem ook de pensioenen in zijn berekeningen meenemen.

botbot | 31-05-18 | 20:26

Oke, er zijn mensen die roken lekker vinden; vooral doen. Maar het geeft overlast in de vorm van de stank, daarom ben ik voorstander van een rookverbod in openbare ruimten. In een restaurant is het een zegen dat er geen sigarettenrook meer hangt, langer geleden de rook in een vliegtuig, niet normaal. Als je rookvrij in een vliegtuig boekte dan stonk toch alles naar die rook uit het rokersgedeelte.
Maar nu in oplossingen. Ik werk nogal vaak in Suriname en daar heeft Bouterse zo'n 7 jaar geleden een rookverbod ingesteld in openbare ruimtes en ook op terrassen. De regel daar is dat je overal mag roken waar je, als je recht omhoog kijkt, de hemel kunt zien. Als er een belemmering is, parasol, luifel, dak, dan mag het niet. Daar schuiven mensen dus op terrassen ook echt opzij als ze er eentje gaan opsteken. Dat vind ik nou een voorbeeld van een goed te handhaven regel en het werkt. toen die regel kwam was ik sceptisch, want in Suriname zijn veel zware rokers, zelfs Bouterse ook. Maar het werkt en de rook kan nu lekker omhoog weg en de buren hebben bijna geen overlast meer.
Rooklucht is nu eenmaal goor, dus iedereen die mij dat wil opdringen hoepelt maar op.

Gele Beer | 31-05-18 | 19:59 | 2

Eigenlijk is die Bouterse gewoon een hele fijne vent.

Met zijn rookhandhaving. Ff luchie inkijken? Zoo, niks te zien. Hoppekeee vuur aan de mond!

Nacho_Vidal | 31-05-18 | 20:05

Bouterse, tsja. Familie en vrienden herkennen zich ook niet in het beeld van hem op 8 december.....
Ik heb gelukkig niks met hem te maken daar.

Gele Beer | 31-05-18 | 20:10

Roken in de coffeeshop schijnt ok, want de coffeeshop is een progressief symbool.
Gewone restaurants zijn burgerlijk en kapitalistisch, die worden aangepakt. Zitten is trouwens ook ongezond: stoeltjes verbieden.
Alcohol drinken, zomaar in de openbare ruimte! Hoppa, direct verbieden, die alcohol op terrassen.
En dan liggen veel terrassen ook nog langs een verkeersweg. Heel ongezond, dus weg met die terrassen aan de openbare weg.
Sowieso moet het bedienend personeel veel te veel lopen, dus er moet een maximaal loopbereik per dag worden vastgesteld.
Er is nog veel mis met die terrassen. Te veel zonneschijn is trouwens ook gevaarlijk; mensen zouden verplicht onder een zonnescherm moeten zitten ... eh, staan. En er mag natuurlijk in de openbare ruimte geen al te vette hap worden genuttigd; slecht voorbeeld voor de passerende kinderen. Veel zoet ijs moet ook niet in de openbare ruimte genuttigd worden; ook dat geeft ongezonde boodschappen af aan het passerende publiek.
De man gaat het nog druk krijgen.

marjen | 31-05-18 | 19:58 | 2

In coffeeshop mag men geen tabak roken. Wel pure joints. Zo ver is het al, de gekte.

A.U.EnLeven | 31-05-18 | 20:03

Dat je in een coffeeshop pure joints mag roken lijkt me logisch. Dat is namelijk de enige reden waarom men er heen gaat.

Al dat gezeur over betutteling... Rook is smerig en ongezond, ook voor de mensen in je buurt, die niet naar een terras zijn gegaan om te roken. Als je zo asociaal bent om je daar niks van aan te trekken dan moet je niet zeuren dat er uiteindelijk een verbod komt.

Kicksalot | 31-05-18 | 20:56

jeeh, nee toch, moet ik stiekem roken op mijn zonderkamertje. Of is dat dan ook verboden. Kan altijd nog overstappen naar legale wiet! Thanks D666

Generaalspruit | 31-05-18 | 19:56

Dood is goedkoper dan leven.

Dutch_Holland | 31-05-18 | 19:55

Al vier maanden gestopt!

EefjeWentelteefje | 31-05-18 | 19:53 | 8

@de visser | 31-05-18 | 21:15
Tsja he, hoe doe je dat? Vier maanden en twee weken geleden wist ik het ook niet, en nu is het eigenlijk nog steeds raadselachtig voor mij, maar vooral waarom ik het 25 jaar lang gedaan heb.
Wat tips:
- bereid je zo goed mogelijk voor. Lees er over. Zoek uit wat jouw beste stopmethode zou kunnen zijn (het is voor iedereen anders).
- bij iedere peuk die je rookt: rook 'm bewust. Probeer 'm bewust te ervaren. Wat voel je, wat doet het nu precies met je?
- in geval je een goede relatie hebt met je huisarts: bespreek je rookprobleem met hem/haar. Natuurlijk krijg je een hoop clichées om je oren, maar wie weet heeft hij/zij toch tips waar je iets mee kan. In mijn geval: medicatie, want meer dan 15 peuken per dag. Ik reageerde uitstekend op champix, maar ook hier geldt weer: het is voor iedereen anders.
- kijk er naar als naar een uitdaging, niet een 'probleem'. Je gaat een berg beklimmen maar als je er eenmaal bent dan word je beloond met een prachtig uitzicht. Visualiseren dus.
- tel je uitgespaarde geld, bedenk wat voor leuke dingen je er mee kunt doen, koop er desnoods een aparte spaarpot voor en zie 'm dikker worden!

Wat bij mij absoluut NIET werkte:
- nicotinevervangers (pleisters, gore kauwgom), BAH.
- weddenschappen en 'met z'n tweeën', 'met de groep' stoppen.
Gaat 'm niet worden want je moet het echt helemaal ZELF doen.
- rokers en rookplaatsen vermijden. ONZIN, want die mensen en plaatsen ga je straks sowieso nog overal tegenkomen, en je verstoppen op je zolderkamer is geen optie. M.a.w.: gewoon er op uit gaan, gewoon op dat terras gaan zitten, gewoon plezier maken. Alleen: je rookt niet (meer). ;-)

maar zoals gezegd: het werkt bij iedereen anders.
Eén hoofdregel geldt echter voor iedereen: je moet het echt zelf doen, je moet gemotiveerd zijn. Tovermiddelen bestaan niet, en je hebt toch echt te dealen met een drugsverslaving. Maar gelukkig eentje waar je dus wel degelijk vanaf kunt komen.

Succes!!!

EefjeWentelteefje | 31-05-18 | 22:00

EefjeWentelteefje | 31-05-18 | 22:00
Nooit gedacht hier iets nuttigs te lezen. Maar het komt op het goede moment.
Bedankt.

A.U.EnLeven | 31-05-18 | 23:35

@A.U.EnLeven | 31-05-18 | 23:35
Graag gedaan, ga je stoppen met het spontaan extra belasting betalen oftewel roken?
Heel veel kudos, sterkte en succes.
Vergeet niet: JE KAN HET!

EefjeWentelteefje | 01-06-18 | 02:15
▼ 5 antwoorden verborgen

Ik stop pas met roken als de oranjes dat ook doen. Oh nee, ben al vijftien jaar gestopt. Maar met deze kut regelarij ga ik morgen weer beginnen. Stoppen met autorijden. Slecht voor de gezondheid. Stoppen Met voetballen hockeyen en hardlopen. Stoppen met vreemdgaan. Stoppen met ademen. Wanneer stopt de bemoeizucht? Een lam de nek doorsnijden met een bot mes. Dat mag nog.

Rest In Privacy | 31-05-18 | 19:51 | 2

Ik mag niet stoppen van mijn psych , krijg ik het nu vergoed ?

newray | 31-05-18 | 20:15

Geef je gegevens maar door dan zal ik het aan Mark vragen.

Rest In Privacy | 31-05-18 | 20:49

Wat geweldig, gewoon op een terras zitten zonder nicotinevergiftiging op te lopen! Eindelijk de vrijheid om op een terras niet te roken als je dat niet wil.

hunkerdrift | 31-05-18 | 19:50 | 1

Inderdaad! Weinig zo smerig als sigarettenrook.

Kicksalot | 31-05-18 | 20:46

De meeste sigaretten zijn gewoon slechte joints, maar dit gaat net zolang door tot je alleen nog maar mag roken op de long stay van een TBS kliniek. Rara wat is het volgende op de lijst van Blokhuis? Ik weet er nog wel een paar:
Roken op het strand
Roken op de stoep
Roken in een speeltuin
Roken op een festivalterrein
Roken in een auto met kinderen
Roken in een appartementencomplex
Roken op gronden van staatsbosbeheer
Roken op de markt op marktdag
Roken binnen een straal van 500 meter van een school
Roken in een sociale huurwoning
Roken in een huis waar kinderen ingeschreven staan
Roken binnen de bebouwde kom buiten daarvoor bestemde plaatsen

dugo | 31-05-18 | 19:47 | 4

Perfecte reeks voorstellen.

Punksmurf | 31-05-18 | 20:03

Joh, is Blokhuis ook al van die dingen? Uit zijn koker denk ik eerder aan herinvoering van de suikeraccijns en verhoging totdat wielrennen een elitesport is, je beter de de auto dan de fiets naar je werk kan pakken..

dugo | 31-05-18 | 21:12

Ja waar gaat het naartoe, roken is zeker haram? ;-)

kleurdoosje | 01-06-18 | 09:26
▼ 1 antwoord verborgen

Paling met een hengel vangen is in NL al jaren lang verboden. Goedenavond Mosterd.

krijgdetiefusmaar | 31-05-18 | 19:47

Ik heb in mijn straat twee personen die binnen kort aan longkanker gaan sterven, en ja, door het vele roken. Wat mij betreft mag dat roken dan ook geheel verboden worden, want ik maak hun pijn en ellende van zeer dichtbij mee.

FreeVogelaar | 31-05-18 | 19:45 | 4

Begrijpelijk, maar een emotioneel argument.
Ik ken meer dan 25 mensen die aan kanker gestorven zijn. Ben zodoende gevoelloos geworden voor alle 'mogelijke risico's'.
Dat roken ongezond is weet iedereen, net zoals kerosine-dampen, zout en suiker in voedsel, gifstoffen in etenswaar, mestdampen, alcohol- en drugsconsumptie, te weinig bewegen, te weinig slapen, geen sex hebben enz enz.
Leven is inderdaad dodelijk. En het is inderdaad altijd vervelend om daar direct mee geconfronteerd te worden. Maar om dan te gaan totaal-verbieden voor 17 miljoen mensen is een beetje vreemd.

A.U.EnLeven | 31-05-18 | 20:01

ja je moet toch ergens aan doodt gaan.

newray | 31-05-18 | 20:16

Ik ken(de) veel rokers die niet aan kanker zijn gestorven.
Ik ken(de) ook niet-rokers die aan longkanker doodgingen.

Kanker is niet altijd een externe factor. Vroeger rookten veel meer mensen. Maar was er schijnbaar minder kanker.
Het kan natuurlijk ook gewoon komen omdat mensen steeds ouder worden.

Nee ik ontken de relatie niet.

MarcS | 31-05-18 | 20:36
▼ 1 antwoord verborgen

Goed zo. Nu nog in (pret) parken, op het strand, in de buurt van scholen en speeltuinen, in huurwoningen..
Alleen nog binnen in een koopwoning met de ramen dicht. Stik er maar lekker in, stelletje (toekomstige) kankerlijers.

Snorkle | 31-05-18 | 19:44

De rokers zullen er wel snel aan wennen denk ik vooral als er alcohol wordt gedronken. Ze nemen een drankje, kletsen wat en lopen na het drankje al rokende naar het volgende terras.

Patje2011 | 31-05-18 | 19:44

Voorspel illegale kroegen, ten onrechte vaak verward met zuipketen, een gouden toekomst. Bier dat te betalen is en bevolkt met mensen die je een vuurtje kunnen geven mocht het nodig zijn. Dankzij het buitenspel zetten van de (r)Overheid smaken de genotsmiddelen ook nog eens beter. Ik ben verzot op genot en wordt niet graag in mijn vrijheid beknot. Proost!

padbuffel | 31-05-18 | 19:44

Als god had gewild dat we niet zouden roken, had hij de tabak niet uitgevonden.

Mr_Natural | 31-05-18 | 19:42

Al 10 jaar zitten de Christengekkies in het kabinet of met gedoogsteun aan de macht. Met 5 zetels in het midden vd wip. Ze hebben er meer mee bereikt als de SP of PVV met 20 zetels.
De betutteling gaat door. Sinds het alcoholverbod voor jeugd onder de 18 van kracht is werd er niet zoveel gedronken door 16/17 jarigen. Maar verboden dus het bestaat niet meer aldus de religekken.

Trumme | 31-05-18 | 19:41 | 3

Het allerergste is wat ik in mijn andere tegel zei: Ze bepalen voor ons wat wel of niet goed is. Dat is de tendens van de huidige (deugende) mens. Ze stellen eisen aan anderen om hun eigen leven draaglijker te maken.

Ik heb daar helemaal geen zin in. Ik wil gewoon dat als je iets je niet bevalt dat je oprot. Met alles en iedereen.

Nacho_Vidal | 31-05-18 | 19:46

Prima allemaal hoor, maar het zijn echt niet (alleen) de christelijke partijen die dit soort dingen verbieden. Da's echt onzin.

Lewis | 31-05-18 | 19:50

"Ik heb daar helemaal geen zin in. Ik wil gewoon dat als je iets je niet bevalt dat je oprot. Met alles en iedereen.
Nacho_Vidal | 31-05-18 | 19:46"
Die levensstijl werkt echt prima, zeg ik uit ervaring. Voor geld en carrière is het wat minder, maar ach, dat is materie.

A.U.EnLeven | 31-05-18 | 19:52

Het gaat hier allang niet meer over het wel of niet roken op het terras. Dit land is langzaamaan aan het veranderen in een soort van uit de klauwen gegroeide ballenbak met rubberen tegels rondom.

Het gaat hier om het feit dat mensen (deugers) andere mensen kunnen aanspreken op het in hun ogen niet deugend gedrag.

Ik vergelijk het even met het lopen op straat. In drukke steden waar toeristen lopen (op straat) fietsen fietsers (deugers) die als ze niet snel genoeg aan de kant gaan heel hard op hun bel gaan bellen.

En ook in dit geval gaat het er niet om of die mensen daar lopen, maar dat die deugers de macht hebben (en het in hun ogen recht) om daar iets van te zeggen/aan te doen.

Het is verschrikkelijk dit. In feite. Want we krijgen straks op het terras nog een scenario erbij waarbij je dus op je hoede moet zijn voor een irritant stel deugers die voor jou gaan bepalen wat wel en niet goed voor je is.

Dat is geen maatschappij waar ik in wil leven. Over een aantal jaar zal de houtkachel verboden worden. Ik schat dat over 10 jaar de bbq zal worden verboden. Allemaal omdat er een stel deugers hebben zitten janken 'omdat ze er last van hebben'.

Aan de ene kant zie je steeds meer verharding. Criminaliteit wordt steeds harder. Extremisme wordt steeds extremer. Maar ook op klein niveau wordt de betutteling groter.

We veranderen langzaam in een maatschappij waar jij niet meer bepaald wat goed voor jou is, maar dat een ander dat voor jou gaat doen.

Fuck dat. En kijk eerst naar jezelf. Denk eerst eens na voordat jij met je fietsbel gaat zitten bellen. Je weet per slot van rekening dat wanneer jij in de desbetreffende stad woont dat daar toeristen op af komen, wat doe je zelf als je in een vreemde stad loopt? etc etc etc.

Nogmaals fuck dit. En fuck alle deugers.

Nacho_Vidal | 31-05-18 | 19:41 | 12

De school van een van mijn kinderen, overwoog vandaag serieus kinderen niet naar huis te laten gaan ivm weer.
Laten we zeggen dat ze 2 berichten door elkaar hebben gehaald. 1 Zuid-Holland code rood, blijf binnen EN n-holland code geel met btje regen / onweer en hou je vast kans oo windstoten van 75km/h.

Hoe hard waait t in de herfst? 100-120 km/h.

Rubberen tegels, overal echt overal.

Maar ramadan + verkeer is oké .......

MarcS | 31-05-18 | 20:31

Volmondig eensch. Uw relaas heeft alleen niks te maken met het huidige topic. Die smerige kankerlijers moeten gewoon optyfen met die gore kankerstokken. Ga je moeder lastigvallen met die meur van je. Fatsoen om de kanker ergens anders te gaan inhaleren, dat hebben die junks namelijk niet.

citywok | 31-05-18 | 21:09

Haha. In het artikel staat dat de Japanse duizendknoop op 400 plaatsen in ons land groeit. Dus waar gáát dat gezeur over! Hij groeit centimeters per uur. Heerlijk als heg wanneer je je zeikburen niet meer wilt zien, is met een dag of 2 gepiept en dat voor 4,95.

Lupuslupus | 31-05-18 | 21:40
▼ 9 antwoorden verborgen

Ik zie eigenlijk liever dat men het met een auto over mensen heenploegen strafbaar stelt.
Maar goed, ik begrijp dat je prioriteiten moet stellen. Als je weinig handhavingscapaciteit hebt moet je kiezen qua inzet...

Parel van het Zuiden | 31-05-18 | 19:37 | 2

Het eerste zou ongeveer 200 banen opleveren, het laatste zo'n 5000. Dus daarom.
Heeft niets met de inhoud te maken, maar alles met het te werk kunnen stellen van mensen die 'voor de baan' 'opgeleid' kunnen worden. Onzinbanen voor onzinregels, daar is dit land heel goed in.

A.U.EnLeven | 31-05-18 | 19:43

A.U | Héél veel banen, drugsverslaafden krijgen methadon "chemische heroine " om van hun verslaving af tekomen.

Zal óók nodig zijn voor tabakverslaafden, tabak als afkickmiddel en natuurlijk begeleiding van professionelen met hoge salarissen.
En laten we het maar niet over de aankomende ellende hebben zoals de beroemde afkickverschijnselen.
Take care.

PopeyeKamper | 31-05-18 | 20:12

Fantastisch, want tegenwoordig zitten alle rokers op het terras. En flikker maar op met je Nederland rubberentegelland argument, voor roken mag de overheid wat mij betreft prima regeltjes opstellen voor in de openbare ruimte.

th3freeze | 31-05-18 | 19:37

Hoeveel drugs gebruikt die Blokhuis zelf om met zulke voorstellen te komen. Is de caféhouder straks ook verantwoordelijk voor de passanten van zijn zaak? In Rotterdam dienen alle terrassen een open karakter met de straat te hebben. Deze mogen niet aan de voorkant afgeschermd zijn met schermen. Ik vraag me af hoe handhaving derhalve zal geschieden.
Oja, wat een gejuich gisteren toen een van de supermarktketens uit het Germaanse rijk bekend maakte te gaan stoppen met de verkoop van tabak. “Geweldig” kon je lezen en beluisteren her en der. Echter, mijns inziens is stoppen ook stoppen, niet nu zeggen dat je in 2022 gaat stoppen. Misschien een idee voor de horeca om nu al te zeggen dat ze hun terrassen rookvrij gaan maken ( in 2028 of zo ).
Minister Blokhuis, als je daadwerkelijk wat wilt bereiken dan verbiedt je per direct de verkoop in Nederland. Pak de multinationals, niet de kleine zelfstandige. Je bent wat dat aan gaat hypocriet!

tabakagrarier | 31-05-18 | 19:37 | 1

Er kan ook makkelijk tabak vervaardigd worden waar de nicotine uit is gehaald, zoiets als décafé, dénico, ik zou het doen als fabrikant, maar dat is zeker minder verslavend.

kleurdoosje | 01-06-18 | 08:59

Zo blij dat ik in kringen vertoef waar zulke wetgeving simpelweg niet bestaat. Je moet je eigen vrijheid creëren.

Bakito | 31-05-18 | 19:35 | 4

Bakito | 31-05-18 | 19:35
Maar ja, om je daarvoor nu achter een hek te gaan zitten laten bekijken....

BlowingBubbles | 31-05-18 | 20:25

We are here, krakertje?

MarcS | 31-05-18 | 20:25
-weggejorist-
De musso linie | 31-05-18 | 21:38
▼ 1 antwoord verborgen

Nou ja, dan roken we toch naast het terras.
Wij doen niet moeilijk hoor.

Premier Trutte | 31-05-18 | 19:35 | 1

LOL!

Kudtkip | 31-05-18 | 20:01

Sigarettenlucht vond ik als roker al erg vies. Nu ik gestopt ben na een leven lang driekwart zware zoete tabak roken zijn die sigaretten nog viezer gaan stinken - met name die marlborotroep. Die rokerslucht is slechts een klein ongemak sinds mijn neus alles weer ruikt. Het stinkt nu de hele dag naar van alles en nog wat hier in 020. Soms denk ik erover om weer gewoon te gaan roken om van die dagelijkse stank af te komen.

Rest In Privacy | 31-05-18 | 19:34 | 4

Ik vaar een paar keer per jaar met wat maten. Die hebben dan de neiging om aan de sigaren te gaan, dat is als niet roker helemaal niet prettig. Maar als je dan op dek gaat is het wel superheerlijk.

miko | 31-05-18 | 19:54

@miko | 31-05-18 | 19:54 |
Op m'n boot in de 020 grachten schooi ik inmiddels een sigaret en hoop dan dat het te pruimen is. Gewoon om te laten zien dat dit ook kan.

Rest In Privacy | 31-05-18 | 20:27

@McMarx
Ik werk in Amsterdam, en die lucht daar is niet te harden. Ik loop vaak expres achter rokers aan om nog normaal te kunnen admenen.
Het is nog vele malen smeriger dan de zenuwachtige NS reizigers die standaard s’morgens vroeg hun hele endeldarm ontluchten in de cabine.

Smeerzalf | 01-06-18 | 10:08
▼ 1 antwoord verborgen

Ergens vind ik dat we het gebied rondom Schiphol gewoon als een algehele rookzone mogen inrichten. Bij een rookpaal in de buitenlucht moeten staan in Amsterdam voelt nog dommer dan het roken zelf.

A.U.EnLeven | 31-05-18 | 19:33 | 1

Dat gevoel van bij een rookpaal staan on A'dam ken ik niet, maar meen te snappen wat je bedoelt.
Kom ik zo op terug.

Kudtkip | 31-05-18 | 20:01

Weinig zo irritant als een roker naast je als je zelf geen trek hebt in roken, vooral als je zit te eten.

Dat gezegd hebbende: je kunt niet alles verbieden. Nou zijn we intussen aardig op weg, maar NEE.

Lewis | 31-05-18 | 19:32 | 1

De echte sociale roker houdt rekening met etende mensen en wacht even.
De antisociale roker doet naast roken ook schreeuwen of andersoortig tokkie-gedrag.

A.U.EnLeven | 31-05-18 | 19:35

Wat een gaaf land! We wentelen ons in vrijheid!

Geen hollander | 31-05-18 | 19:32

Hoeveel rokers gingen er jongstleden in Leiden wel niet tegen de vlakte? Een flinke kostenpost die dit soort wetgeving zal tegengaan...

Parel van het Zuiden | 31-05-18 | 19:31

Djeez sinds wanneer is GS overgenomen door anti-rook safe space millenials?
*steekt nog een sjekje op en blaast de rook naar alle zeurlutsers*

knutsel_ | 31-05-18 | 19:31 | 2

De deugcultuur krijgt hier ook de overhand Knutsel,langzaam maar zeker.

miko | 31-05-18 | 19:52

Heb sinds begin van dit topic al een half pakje op.
Kan ik altijd GS en reaguurders nog de schuld geven!

A.U.EnLeven | 31-05-18 | 20:27

Mooi zo, uitstekend nieuws. Mosterd, je gaat maar lekker aan de snuff als je niet zonder nicotine kunt.

theplunger | 31-05-18 | 19:31

Mag er nog wel gepijpt worden?
Want dat ga ik pas echt missen.

HA BIER!1! | 31-05-18 | 19:29 | 2

Je krijgt overal kanker van tegenwoordig, van beffen ook hoorde ik, dus pijpen wordt ook verbosdn in 2056.

Kreeg je maar iets van quinoa

menage | 31-05-18 | 19:33

menage | 31-05-18
Eerlijk waar? Vast niet als je het binnen het verband van een huwelijk doet. Daar zal onze lieve heer toch niets tegen kunnen hebben? Vragen, vragen....

BlowingBubbles | 31-05-18 | 20:27

Of je laat de horeca de keuze: een rookcafé zijn of een niet-rookcafé zijn en dat met grote letters op de deur en op een bord bij het terras.. Ben trouwens benieuwd welke tent beter zal lopen. Hmmm..

VP732 | 31-05-18 | 19:28 | 3

En welke gezelliger is!

knutsel_ | 31-05-18 | 19:32

Pot bier en een asbak. Daar zitten ook de leukere vrouwen btw. De niet zeur en “supercool” variant

menage | 31-05-18 | 19:35

Wilde bijna dat ik niet gestopt was....

J-van-de-Bontekoe | 31-05-18 | 22:40

Ik overweeg ernstig te emigreren naar de K.K.T.C., Noord-Cyprus dus. Een pakje Tekel 2000 (18 stuks) kost daar 7,5 TL en een pakje Camel (18 stuks) 12,5 TL. 1 € is 5 TL. Mijn spaargeld in GBP en Euro staat buiten bereik van de EU-fiscus veilig gestald bij de ING in Gasimagusa maar het mooiste is dat er geen hoofddoekje op straat is te bekennen en dat de mosketen op vrijdagmiddag leger zijn dan hier de kerken op zondag.

hmariavanempel | 31-05-18 | 19:28 | 6

Wijze uit het Oosten | 31-05-18 | 19:35
Ja, und ? Het wemelt er van de Britse criminelen met miljoenen aan spaartegoeden die ze vroeger in Zwitserland, Luxemburg, de Kaaimaneilanden of de Bermuda's stalden. Die worden niet uitgeleverd om reden dat het landje officieel niet bestaat. Elk rechtshulpverzoek verdwijnt linea recta in het ronde archief.

hmariavanempel | 31-05-18 | 20:08

hmariavanempel | 31-05-18 | 19:28
U bedoelt bezet Noord Cyprus.

BlowingBubbles | 31-05-18 | 20:28

BlowingBubbles | 31-05-18 | 20:28
En u denkt dat NL onbezet is ?

hmariavanempel | 31-05-18 | 20:49
▼ 3 antwoorden verborgen

Mag je nog wel met je klabanus zwabberen?

Of is dat ook al ‘not done’?

Nacho_Vidal | 31-05-18 | 19:28 | 2

Nee. Klabanuszwabberen grenst aan swaffelen. Mag niet in het openbaar.

Nivelleermarionet | 31-05-18 | 20:39

Zolang je geen fijnzaad rond zwabbert, lijkt me dat geen probleem.

Jackanders | 31-05-18 | 21:08

In 2020 krijg je een boete als de rook uit je oren komt.

Patje2011 | 31-05-18 | 19:27

Hoe ga je zoiets handhaven?

lingo star | 31-05-18 | 19:27 | 1

Arbitrair. We mogen er op voorhand vanuitgaan dat oa Moslims gewoon door mogen roken. Rechtsongelijkheid moet immers gekoesterd worden...

Parel van het Zuiden | 31-05-18 | 19:29

Heel goed, terrassen moeten ook voorbehouden worden voor drankorgels, vetkleppen en vingerwijzers.
.
Die mensen zijn superieur moet u weten, oh en natuurlijk gezonder.

Parel van het Zuiden | 31-05-18 | 19:27

De grootste uitgave van de overheid zijn de zorgkosten:

€80.400.000.000.

Een kostenpost die, ondanks bezuinigingen, jaarlijks blijft stijgen. Dat zou mensen toch eens aan het denken moeten zetten.

Kompromat | 31-05-18 | 19:26 | 10

@miko
Indien je dat vindt moet je je gaan inzetten om de Pil van Drion in het basispakket op te nemen.

Kompromat | 31-05-18 | 19:57

Kompromat | 31-05-18 | 19:57
Dat roken zal allemaal wel, maar ze gaan door naar het volgende,en het volgende. .

miko | 31-05-18 | 20:07

Jazeker, en dat komt niet door de stijging aan kosten wat betreft de uitvoerenden of medicijnen en zo.
Management, overheadkosten, consultants etc. etc.
Ik dacht dat iedereen dat nu wel wist toch?

J-van-de-Bontekoe | 31-05-18 | 22:37
▼ 7 antwoorden verborgen

Zij die deftige pijpkes smoorden,
Jan, Geert, Joris en Corneel,
Die hadden baarden, die hadden baarden,
Die hadden baarden
En vaarden heen
/Nederlandstalige folkrock

Nivelleermarionet | 31-05-18 | 20:36

Geert is gestopt met roken. Wel een beetje bij de tijd blijven hoor.

Lupuslupus | 31-05-18 | 21:56

Lupuslupus: mijn hart sloeg een slag over, maar je bedoelt natuurlijk dat Geert letterlijk gestopt is met roken, en niet zoals GS het graag gebruikt. Oef!

Vreetkonijn | 01-06-18 | 07:55

Laat het gewoon over aan de eigenaar van het terras. De klant kan dan bewust kiezen voor een rookterras of voor een rookvrij terras.
Waarom steeds die iritante wetten? Als een onderneming (douglas) geen hoofddoeken wil in de zaak, dan is dat aan Douglas. Als een zaak geen rokende mensen op het terras wil, dan maakt hij een niet roken beleid, hoe moeilijk kan het zijn?

hallofreen | 31-05-18 | 19:25 | 3

De klagers zeggen dat er dan geen enkel rookvrij terras is.
Misschien het terras opdelen?

LuckyGirl | 31-05-18 | 19:31

Waarom steeds die iritante wetten? Omdat rokers verslaafd zijn en overal roken als ze de kans krijgen, waarbij het niet uitmaakt of iemand er last van heeft of longkanker krijgt, daarom!

hunkerdrift | 31-05-18 | 19:54

Douglas trutjes inderdaad, niet mannelijk....

hallofreen | 31-05-18 | 20:06

Liever gisteren dan vandaag!

Stopstelten | 31-05-18 | 19:24

Ze moeten de mens natuurlijk wel lang genoeg in leven houden om de pensioengerechtigde leeftijd nog net te kunnen bereiken, als ze vroeger uitstappen heb je er niks meer aan...

Claudia M. | 31-05-18 | 19:24 | 1

Dat vroeger uitstappen dat lukt ook wel zonder roken. De meest recente cijfers van de Algemene Rekenkamer tonen dat 171 miljoen AOW is overgehouden dankzij het feit dat er meer oudjes stierven, en dat had o.a. te maken met griep epidemieën, uitdroging door hitte enz.

Memek | 31-05-18 | 19:31

Ja maar roken is extreem goor. Ga lekker thuis in huis roken maar val mij er niet mee lastig.

priks | 31-05-18 | 19:22

Nou dank, ik hoe dus minder kanker van vreemden te krijgen. Fijn, ik ben voor. Vreemden die mij kanker geven zijn niet liev.

DommeNeger | 31-05-18 | 19:22 | 1
-weggejorist-
E-Burke | 31-05-18 | 19:23

Roken is gewoon een religie. De aanhangers zijn niet vatbaar voor welk argument dan ook en claimen een soort recht dat er met hen rekening moet worden gehouden. Maar uiteindelijk is het gewoon een ongezonde gewoonte (voor henzelf en anderen) die achter de voordeur thuishoort en niet in de publieke ruimte.

Die nare vent | 31-05-18 | 19:21 | 1

Het is geen religie, en het is zeker ook geen 'gewoonte'; het is een vreselijk hardnekkige kudt-verslaving.
Een verslaving is een psychische ziekte en rokers zouden dus geholpen moeten worden met stoppen.

EefjeWentelteefje | 31-05-18 | 19:49

Ik rook zelf ook. Maar ik geef toe, het is een (vieze) verslaving die ik heerlijk vind, maar ik vind ook dat ik in de open lucht gewoon mag roken mits mijn rook niet in iemand anders gezicht komt. Omdat op te lossen heb ik geen wet nodig maar gewoon menselijk fatsoen.

Patje2011 | 31-05-18 | 19:21 | 4

High 5.

Kudtkip | 31-05-18 | 19:57

hunkerdrift | 31-05-18 | 19:56 |
Er zullen vast rokers zijn die niet sociaal zijn al staan ze daar wel om bekend (onzin). Hoe groot is de kans dat andere daadwerkelijk in jouw rook zitten? Een terras waar we bijna bij elkaar op schoot zitten mijd ik sowieso.

Patje2011 | 31-05-18 | 20:09

Kudtkip | 31-05-18 | 19:57 |
Als die voor mij is, dan draai ik mij in 80s style met de rug naar u toe en houd ik mijn hand open achter mijn rug, op heuphoogte, om in te klappen.

Patje2011 | 31-05-18 | 20:22
▼ 1 antwoord verborgen

Als het gebruik van tabak zo slecht is, waarom mag het dan nog geïmporteerd worden?

happen_maar | 31-05-18 | 19:20 | 1

Als ze het zo naar vinden allemaal, moeten ze het gewoon verbieden.
Maar ohja, ze verdienen er teveel aan de overheid dus doen ze het niet.
Als je dan maatregelen neemt, doe het dan helemaal en niet weer 50 % zoals met alles.

swagmachine | 31-05-18 | 19:24

Roken gaat nog eens helemaal verboden worden in Nee-derland.

SoepKip | 31-05-18 | 19:20 | 2

De correcte spelling is NeeDDRland..

Wijze uit het Oosten | 31-05-18 | 19:30

liefst vandaag nog.

hunkerdrift | 31-05-18 | 19:51

Goed werk! Zit je lekker op een terras te eten of te drinken, komt er zo'n schoorsteen naast je zitten. Smerig! Iedereen mag van mij spuiten, snuiven, roken en zuipen wat ie wil. Maar ik wil niet in de walmen zitten en ik wil je niet in het verkeer tegenkomen. Dat is mijn oordeel en daar moet u het mee doen.

Salutis Humanae | 31-05-18 | 19:20 | 5

Dus kerstboom verbranden, paasvuurtjes barbecues etc.etc. mag van jou straks ook allemaal niet?

miko | 31-05-18 | 19:40

Cremeren is straks ook verboden.

Patje2011 | 31-05-18 | 19:46

Salutis Humanae | 31-05-18 | 19:20
Ik erger me eerlijk gezegd nog veel vaker aan het enorm slappe gelul en de tegenwoordig onvermijdelijke aanblik van de meest lelijke tattoos. Vergeleken daarbij is een rookwalmpje af en toe eigenlijk geen enkel probleem.

BlowingBubbles | 31-05-18 | 20:33
▼ 2 antwoorden verborgen

Schandalig die betutteling, maar ik ben er niet rouwig om dat er op terrasjes straks geen rook en as meer naar mij toe gaan waaien.

MaisNon | 31-05-18 | 19:19 | 2

Exact. Ik merk steeds meer dat ik het eigenlijk buitengewoon smerig vind als ik lekker zit te lunchen op een terras, en iemand 50 cm naast me aan een ander tafeltje een peuk opsteekt. Ik ben een paar weken terug zelfs elders gaan zitten. Drie van die dames met kort pittig haar die een shaggie draaiden terwijl ik net een ciabatta met carpaccio in de mond wilde schuiven. Blehhhh.

Bigaroque | 31-05-18 | 19:48

Bigaroque | 31-05-18 | 19:48
gatver,brood bij carpaccio wat zonde. Carpaccio moet je puur eten met een beetje saus en kaas.
Jijeet er zeker ook salade en tomaten bij??

miko | 31-05-18 | 20:05

gelukkig stuitert er straks steeds vaker een niet rokende tesla op automaat over de terrassen....

razwanzel | 31-05-18 | 19:19

Ik wist niet dat je paling met een hengel kon vangen. Verder roken /care , maar liefst niet waar ik in de buurt ben.

Foolonthehill | 31-05-18 | 19:18

Ik vind het best dat men rookt, maar dan moeten ze de ook wel binnenhouden.

Cobalt bomb | 31-05-18 | 19:16

In de strijd tegen overlastgevende tokkies, ook in de zin van druk op gezondheidszorg, zijn alle middelen geoorloofd.
Ze kunnen niet genoeg getreiterd worden.
Over 30 jaar moet net zo tegen roken aangekeken worden zoals we nu tegen aderlaten aankijken. Iets achterlijks wat mensen heel vroeger deden, toen ze nog oliedom waren.

Captain Pervert | 31-05-18 | 19:15 | 3

Ik vind het geen goede vergelijking. Mensen waren in de middeleeuwen niet dommer, wel onwetend. Tegenwoordig weet iedereen wat sigarettenrook met een stel longen doet.

Vrouwtje_haram | 31-05-18 | 19:59

@Captain Pervert, aderlaten wordt nog steeds toegepast, o.a. bij de ziekte hemochromatose.

Potpollepel | 31-05-18 | 21:02

Juist!! Blij dat er mensen zijn als Pervert! En in een moeite meenemen: sluiten van de FEBO en de macdonalds, verbieden van frisdrank met suiker, verbieden van alcohol- en cafeïnehoudende dranken! Elke verbrandingsmotor (niet alleen auto’s en brommers en zo!) van de weg halen. Dropjes, chocola uit de schappen. Alle feesten waar veel wordt gegeten opnieuw en sober vorm gaan geven. Elke maand een avondvierdaagse! Roltrappen verplicht 24 uur per dag stil zetten.
En ga zo maar door!

We zullen ze wel gezond krijgen he.

J-van-de-Bontekoe | 31-05-18 | 22:30

Ik ben geen roker. Ook geen voorstander of liefhebber van die gewoonte. Maar een terras is buiten in de openbare ruimte.

Vrouwtje_haram | 31-05-18 | 19:14 | 2

Precies, in de OPENBARE ruimte. Het beste argument om roken daar dus te verbieden.

Punksmurf | 31-05-18 | 19:20

Is wat voor te zeggen. Maar dan vind ik wel dat ondernemers zelf mogen beslissen of er in hun zaak wordt gerookt. En wat mij betreft maken we dan voor een terras een uitzondering, daar mag dan ook worden gerookt.

Vrouwtje_haram | 31-05-18 | 19:55

Vroeger was alles beter, toen kon ik nog wel eens een hardrook concertje bezoeken.

Wibowob | 31-05-18 | 19:14 | 1

En stond je gewoon vooraan met je peuk.

knutsel_ | 31-05-18 | 19:28

Laat mensen toch genieten van hun leven. Dood gaan we toch allemaal een keer.
En die gore afbeeldingen op sigarettenpakjes moeten ook verboden worden.
Ik als niet roker heb nauwelijks last van de rook van rokers op een terras maar wel van die horror afbeeldingen die voor m'n neus liggen.

keestelpro | 31-05-18 | 19:12 | 4

Die impotentkaart is juist geyl.
Ik ruil die niet zomaar.
Ja, hallo, zo'n prachtige, mooi gevormde man in foetushouding.
Of die andere, meekijkend naar eigen (en ongetwijfeld sprankelende) edele kroondelen?

Dan maar geen kwartet!
Ghehehe...

Kudtkip | 31-05-18 | 19:44

Vroeger ruilden we voetbalplaatjes. Maar toen ging oranje ook nog altijd naar het eindtoernooi. Triest dat ons nu niets anders rest dan ramadan bingo en terminale aandoeningen kwartet.

keestelpro | 31-05-18 | 20:12

Jij als niet-roker spreekt niet voor alle niet-rokers. Die kankerstokken meuren een uur in de wind (ook uit de wind). Heel die zooi verbieden, beter voor de gezondheid ook!

BroodjefrikometMaggi | 31-05-18 | 23:45
▼ 1 antwoord verborgen

Straks bij de McDonalds ook een weegschaal op de stoep. Als je te zwaar bent, mag je er niet in.

Highwoodman | 31-05-18 | 19:11

Als iedereen in Nederland acuut stopt met roken heeft de regering een groot financieel probleem, maar dat terzijde.... eikels.

Shitting Bull | 31-05-18 | 19:11 | 8

* ..... leest bovenstaande en mompelt iets over de teloorgang van het Nederlands onderwijs......*

J-van-de-Bontekoe | 31-05-18 | 22:13

De afgelopen jaren liggen de tabaksaccijnsinkomsten constant op circa 2,5 miljard euro. De rokers zijn overigens voordelig in de zorgkosten, ze gaan eerder en sneller dood en daarmee sparen ze veel kosten uit die ouderdom normaal met zich mee brengt. Belangrijker vind ik eigenlijk dat rokers anderen gezondheidsschade en stankoverlast bezorgen. Daarom zal ik ieder initiatief om ze het leven nog onaangenamer te maken van harte ondersteunen.

Buerman | 01-06-18 | 00:39

@beurman. En met die redenatie gaat de betutteling door. Iemand heeft altijd wel last van iets: dat is de huidige modetrenr. Iemand in Amsterdam ruikt iets en dan moeten de paasvuren worden verboden. En ZP. En vuurwerk. En de open haard. En.......

Oprotten met al die verboden.

Maytheforcebewithyou | 01-06-18 | 07:13
▼ 5 antwoorden verborgen

Mooi toch? Niets erger dan zo'n schoorsteen naast je op het terras.

Likqua | 31-05-18 | 19:11 | 7

@Farang I don't give a rat's ass :)

Shitting Bull | 31-05-18 | 19:48

Jij moet binnenkort ook optyphen van je eigen terras.
www.geenstijl.nl/5142005/brabant-verk...
Moet je die krat Schultenbrau binnen opzuipen.;-)
miko | 31-05-18 | 19:38

Nee daar woon ik niet. Mijn terras is ver weg van het gedruis. Daar waar een gesprek gewoon te houden en te volgen is. Geen obers, geen ongeïntresseerd personeel, geen gekwetter voor/naast en achter je over zaken die nog te simpel zijn voor ditjes en datjes. Geen zeer quasi indrukwekkende twitter tut hola's met I phone en notitie blokjes, geflankeerd door die heterofiele homo's. Geen scooters die op drie meter afstand met een uitlaat op kniehoogte langs scheuren. Daar ga ik voor geen goud tussen zitten.

Memek | 31-05-18 | 20:08

Memek | 31-05-18 | 19:23 Zo ook hier. Ik ga naar de horeca om plezier te beleven. Ik beleef geen plezier aan betutteling, dus ik ga er inmiddels zelden heen. Thuis kan ik met vrienden roken en drinken wat ik wil voor een zeer mild bedrag. Leuk dagje terras is makkelijk meer dan €50pp en het leuke is er vanaf als een ander je vertelt wat wel en niet mag. Voor €50 geef ik een leuke bbq met 2 kratten pils en een leuke hoeveelheid gin tonic. Geen vuiltje aan de lucht. Men kan hatelijk de tering krijgen, ik vermaak me toch wel

Renkum0317 | 01-06-18 | 05:37
▼ 4 antwoorden verborgen

REAGEER OOK

bespaartips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken