achtergrond

Geenstijl

Betutteling zonder filter: roken op het terras mag straks niet meer

Het is erg jammer dat staatssecretaris Blokhuis luistert naar de voornaam Paul en niet naar de voornaam Cock.

Enfin, dat heeft met roken op het terras niet veel te maken en die link hoeft u in de toekomst ook niet meer te leggen, want gezondheidswaakhond Blokhuis gaat roken op het terras verbieden. U weet wel: hard gewerkt voor de baas, terras, glas pils, sigaretje. Mag niet meer want ze pakken je goddoemme al je hobby's af. Een dikke maand nadat Kim Jong Peukhoofd aangaf rookruimtes te verbieden en daarover nog in overleg te gaan met de KHN komt-ie alweer met een volgend verbod. De Kamer dooft alvast. En wat weet Blokhuis nou eenmaal van roken? De enige sloffen die hij ooit heeft gekocht draagt hij op zondagavond bij de houtkachel. Nu die kachel nog mag, dat is.

En zo zullen er in de toekomst nog maar twee dingen roken in Nederland: 1. paling en 2. de schoorsteen van de overheid. Waarbij het in het eerste geval altijd nog maar de vraag is waar, wanneer, met welke vergunning en met welke hengel en met welk aas welke maat paling je hebt gevangen, omdat je anders bonje krijgt met zo'n schrijfgrage vis-BOA die - in tegenstelling tot het blauw op straat - werkelijk overal opduikt. Overigens is het rookverbod extra lullig voor zwaar verslaafde (ex-)politici als Pafje Pechtold, Kankerstok Koolmees en Hoestbui Halsema, al zijn zij inmiddels mogelijk, net als Pim Fortuyn, gestopt met roken.

PS. Clickbaitgigolo's van De Telebelg hebben nog een artikeltje over roken op festivals. Begeleidende foto gemaakt door fotoprins Schlijper: twee zoenende vrouwen. Uit 2009. Well played, Belgen. Well played.

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Prinsjesdag: peuken, peut & pils DUURDER

(plus: ze gaan het echt doen, die smerige inkomstenbelastingverhoging)

@Ronaldo | 31-08-23 | 12:59 | 351 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.