Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Tamara - Rot op met je schoonheidsideaal

"Echte vrouwen hebben heupen, spieren en een gezonde eetlust."

Ja, ik realiseer me heus wel dat we hier op Geenstijl zijn, waar de meeste reaguurders doen voorkomen alsof zij fappende pubers zijn die hele dagen op hun zolderkamertje stinkend naar lege pizzadozen en verschaald bier zitten kwijlen naar een veelvoud aan foto's van rondborstige naakte en vooral graatmagere schonen die je in het dagelijks leven niet tegenkomt. Ook niet de mensen die wèl een leven hebben. Maar reaguurder/lezer zijn van Geenstijl maakt ook dat je niet wegloopt voor de realiteit, dus alsjeblieft. 

Voor alle wereldvreemden: de meeste vrouwen hebben geen maatje 32-34 in combinatie met een flinke D-cup en ze hebben ook geen benen tot aan hun oksels. Echte vrouwen hebben heupen, spieren en een gezonde eetlust. Dat houdt in dat ze meer eten dan een blaadje sla en een mager worteltje. Ze werken, doen het huishouden, voeden de kinderen op en vaak zelfs  allemaal tegelijk. Een wreed cadeautje van Moeder Natuur is dat veel vrouwen (gezegend zijn zij die hierop de uitzondering vormen) naast een kind ook een paar extra kilo's cadeau krijgen. Helemaal gratis en voor niks. Veel mannen vinden dat juist mooi, anderen weer niet. Geloof me  maar wel als ik zeg dat IEDERE vrouw wil afvallen. Confectiemaatje  perfect of niet, zonder uitzondering vinden vrouwen zichzelf te zwaar of te dik. 

Nu  wordt overgewicht, of Obesitas zo je wil, vaak een luxeprobleem genoemd. Van vrouwen die niet voldoen aan dat ideaalbeeld dat gelijk is  aan de modellen uit de Elle wordt bijna zonder uitzondering gedacht dat ze teveel eten en lui zijn. Of nog erger zoals die idioot van een Giel Beelen, die meent dat "Dikke mensen geen karakter en  doorzettingsvermogen hebben.". Kom dat eens recht in mijn gezicht zeggen, zullen we eens zien hoeveel karakter ik heb. Ja, bijna 50% van de Nederlandse bevolking boven de 18 jaar is te zwaar (waarvan dat  overigens meer mannen dan vrouwen zijn, dikke lol!). Maar ga eens kijken in welke laag van de bevolking die mensen zich bevinden? Die vind je niet bij de rijkere Nederlanders. Die hebben geld om veel gezond eten te kopen en een personal trainer in te huren. Het zijn juist de minima die  vaak met overgewicht te kampen hebben. Met alle andere gezondheidsgevolgen van dien.

Bij  de Lidl haal je een zak van 2,5 kilo patat voor 1 Euro 59. Ik betaalde deze week bij de Boni om de hoek 50 cent voor 1 appeltje. Een fatsoenlijk stukje vlees voor 2 personen kost al snel 5 Euro, een pak met 20 frikandellen van een bekend merk met oranje verpakking kost om en nabij de 3 Euro 50. Een huismerk zak chips kost 65 cent en een zak gezonde nootjes minimaal 4 Euro. Dus ja, overgewicht is tegenwoordig een luxe probleem: mensen met weinig geld zijn aangewezen op de goedkope rommel en fruit & groente zijn een luxe. En was er niet een plan vanuit de VVD om de belasting op eten nog verder te verhogen? Als ik zie dat een bakje van 400 gram aardbeien in de aanbieding nog steeds 3 Euro  kost, dan kan ik het dikwijls niet laten om dat nog even om te rekenen naar die goede oude Gulden. Ruim 6 Gulden 60! Daar haalde je vroeger 5 bakjes aardbeien voor. En die wogen dan 500 gram. Ik denk dat als wij als Nederlands volk toen geweten hadden dat we door de Euro bijna 7 Gulden zouden neer moeten gaan tellen voor een bakje aardbeien, er een volksopstand was uitgebroken. Althans, dat hoop ik dan maar. 

Moraal  van het verhaal: denk eens na voor je je buurvrouw een vette zeug noemt of een jongen met love handles uitlacht omdat ie geen vriendinnetje kan krijgen. En doneer misschien eens een zak appels aan de voedselbank of een bijstandsmoeder.

Reaguursels

Inloggen

De schrijfster daagt iemand uit om de waarheid recht in haar gezicht te zeggen. Wil ik best komen doen. Tegen de tijd dat alles is geregeld ben ik 78 dus, wat kan je gebeuren? Wij, mijn vrouw en ik hebben normaal gewicht. Gingen beide aan de lijn omdat we toch wat te zwaar waren. Je moet echter zelf willen. Wij eten minimaal. Gen alcohol, frisdrank,chips, koekjes, snoepjes,pizza, aardappelen, lekker sausjes enz. LEES de ingrediëmten eens een keer endan kom je er achter hoeveel troep je naar binnen schuift. Geen lol aan ons leven? Misschien niet maar we zien de dokter alleen bij jaarlijkse controle. Dan is er nooit iets mis. Wij krijgen geen griep of worden verkouden. Schrijfster is een excuus Truus die niet over wilskracht beschikt. Kom een haljjaar bi ons in de tuin bivakkeren, achter prikkeldraad en eet precies wat wij eten, Gegarandeerd dat u afvalt. En kom niet met verhalen over schildklier, medicijnen enz. Geloof er niets van.

Aa@Hunze | 22-05-18 | 07:22

Rot toch een eind op. De normale mens (er is hier geen enkele reden om onderscheid tussen mannen en vrouwen te maken) heeft de intelligentie en zelfbeheersing om de juiste hoeveelheid voedsel naar binnen te werken. De vetzak die dit niet kan is evolutionair niet veel verder gevorderd dan de aap.

Het idee dat het moeilijker is om MINDER te eten wanneer men MINDER geld heeft is niets meer dan lachwekkend. Uiteraard is er wel een grote negatieve correlatie tussen overgewicht en inkomen. Logisch, de vetzak zal met zijn beperkte intelligentie vaak een laag inkomen hebben.

op_de_fiets | 21-05-18 | 22:53

Wat een onzin artikel. Gezond eten is ook heel goed mogelijk voor mensen met een kleine beurs. Havermout bijvoorbeeld is ontzettend voedzaam en zo’n zak van 500 gram kost maar 39 cent. Er zijn genoeg mensen met een laag inkomen die een goed postuur hebben. Een laag inkkmen EN niet zo veel snappen van voeding maakt dat je dik wordt. Geldt overigens ook voor mensen met een hoog inkomen. Er zijn er genoeg die er weinig van snappen.

Plosh | 21-05-18 | 13:31 | 1

Nietes

decaliter | 21-05-18 | 15:22

Jezus christus wat een gezever dit.
Mijn pa en ma hebben geld zat, maar als ik daar in het weekend met broeder en zusterlief eet, is het vaak een maaltijd voor 4 a 5 personen wat in totaal misschien een tientje kost. Er zijn zo veel maaltijden te maken met redelijk goedkope ingrediënten. Een zak uien kost niks. 3 paprika kost een euro. 2,5 kilo aardappelen kost 3 euro. Een kilo pasta kost ook 3 euro. Een pak rijst kost geen flikker. Een chinese kool, een krop ijsbergsla, een halve kilo tomaten. Het kost allemaal niet zo veel, maar met losse ingrediënten moet je zelf wat gaan koken en dat willen mensen vaak niet.

Ongezond eten en dikheid heeft i.m.o. zeker met luiheid te maken. Een combinatie van te weinig bewegen, te ongezond willen eten en te beroerd zijn om een goede maaltijd op tafel te zetten. En ik begrijp dat men doordeweeks vaak 50 uur werkt en daardoor geen zin heeft om een goeie maaltijd te maken, maar dan is het zeker niet de prijs waar het om gaat. Het is de wil.

Ziekeconstipatie | 21-05-18 | 13:27 | 1

@Ziekeconstipatie
Grote fridge aanschaffen en in het voor koken.

toetssteen | 21-05-18 | 17:18

748 reacties. Gefeliciteerd Robin. En reken er maar op dat veel reaguurders een dikke bierpens hebben.

RickTheDick | 21-05-18 | 13:19

Google "IIFYM" of "If It Fits Your Macro's".
Ik ben oud genoeg om veel te zwaar te zijn, maar ben op een uitermate gezond gewicht, heb nooit honger en hou de kosten prima in bedwang.

Vogelbeest | 21-05-18 | 12:08 | 1

Oud genoeg om veel te zwaar tezijn? Wat is dat nu weer voor excuus? Ik ben ook oud en heb geen bierbuik enz. Ik moet er wel dingen voor opzij zetten.

Aa@Hunze | 22-05-18 | 07:25

Ik ben te dik, ongeveer 25 kilo moet er nog af na de 10 kilo die er nu al af zijn. Ik eet niet ongezond, drink bijna nooit ( haal geen alcohol in huis ) , en ben sinds vorig jaar weer begonnen met sporten. In mijn geval gewoon te weinig beweging in verhouding tot wat ik innam . Dit door psychische problemen . En geloof me, het is een stuk moeilijker om "broodjes " te onderhouden dan ze weer terug te krijgen.Ik heb zelfspot, kan er weer mee lachen sinds al 10 kilo er af zijn, en heb al die tijd andere dikken gewoon "dikke" genoemd, met tot gevolg rare blikken. Hun gewoonlijke afweer is nvt , omdat ik dus zelf te dik ben . Dus na 2 seconden komt het onvermijdelijke "heb je jezelf ... " Waarop ik antwoord " Ja, ik ben zo dik omdat ik te weinig beweeg in verhouding tot wat ik eet , jij ook " - Heleboel verschillende reacties daarop. Maar over het algemeen kan gezegd worden dat wie te dik is, in verhouding te weinig beweegt . Nu is het aanpassen van een dieet moeilijk, zeker als je als jaren gewend zo te eten. Maagje knort gewoon , of je nou te dik bent of niet. Meeste 'dikken' proberen er ook aan te werken. In ieder geval help dat negatieve commentaar niet . Evenals om het onderwerp heen dansen want "te gevoelig " . Velen zitten ook in een soort ontkenningsfase, vooral de beginnend dikken . Dus het zou goed zijn als we die gewoon op een normale manier kunnen aanspreken , om ze daaruit te halen , uit die ontkenningsfase, want als je eenmaal dik bent is het veel moeilijker er weer af te komen. Maar goed, wat is te dik ? Kijk , bij mij kun je vragen wanneer de baby komt, dus dat is zeker te dik, maar waar ligt de grens ? Het moet gewoon allemaal op een normale manier bespreekbaar worden. Dat gaat zeker helpen.

Kim-Jung-Un | 21-05-18 | 11:54 | 1

Het probleem van te dik zijn is niet te dik zijn.
Zoals het probleem van teveel eten ook niet teveel eten is.
Dat zijn slechts de symptomen, hoe vervelend ook.
Je zegt 't zelf al; jij had 'n psychologisch moeilijke tijd dat je te dik werd.
Er is (95%) 'n psychologische last, die om verlichting roept; en dan is eten via 't sympathische/para-sympathische zenuwstelsel tot 'n geruststellende toestand te brengen; eten is opzich kalmerend voor 'alles'.
En bij die aangeboren 5% hoort ook nog de erfenis van je jojo-lijnende moeder of jojo-lijnende oma, waardoor ook jouw epigenetische imprintings-afstemming eh, naar de klote is geholpen, omdat je lichaam zich voorbereidt op de volgende kunstmatige hongerwinter (na al dat kunstmatige lijnen: dank je wel shit-mama, dank je wel shit-oma)
Maar je doet 't goed. Je probeert langzaam, en relativerend terug te keren naar 'n beter draagbaar streefgewicht.
Mag ik je 'n tip geven, om niet in 'n obsessie met je gewicht te komen (?); doe de weegschaal de deur uit, en ga nooit meer kijken wat je weegt. En ook niet meer kritisch in de spiegel naar jezelf kijken graag (!)
Want dan tel je niet je kilo's, maar vaar je weer 'gewoon' op je gemoed en je gevoel. Dat kan echt hoor. Ik kijk nooit naar wat ik weeg; ik weet slechts, dat ik nog altijd pas in de kleren van de vorige seizoenen. Zodra ik merk, dat die nog steeds goed passen; is het wel oké. (in de vorige eeuwen hadden de mensen ook geen weegschalen in de badkamer; en geen grote spiegels, om zichzelf als ijdeltuitjes telkens helemaal na te kijken; is nergens voor nodig; zodra je jouw automatismen weer gewoon zorgeloos kunt vertrouwen)

Der Paulie | 21-05-18 | 20:36

Stuk schiet alle kanten op. Terecht wordt er op gewezen dat het vreemd is dat "goede" producten relatief duur zijn en de "rotzooi" relatief goedkoop.
Voorbijgegaan wordt aan de factor mens. Levensstijl en wijze kun je aanpassen, heb je karakter voor nodig als je iets blijvend moet omgooien, maar moet toch echt uit jezelf komen. Niemand wordt dik van water, dus tenzij ze medisch iets mankeren dienen Billy en Betsy Turf zelf in actie te komen, slachtofferschap komt me inmiddels de neus uit, dat is veel te gemakkelijk.

bwanabanjo | 21-05-18 | 11:48 | 2

Unilever, McDonalds, Rutte cs houden van u. Zolang u de slachtoffers aanvalt kunnen de daders lekker verder gaan met stofjes zoeken waar mensen verslaafd aan raken. Afijn, de sigarettenfabrikanten kwamen er ook lang mee weg dankzij mensen die redeneerden zoals u over rokers. Verder wens ik eenieder veel discipline toe in het weerstaan van de dagelijkse verleiding die om en over ons heen wordt gestrooid door de voedselindustrie.

Graaier | 21-05-18 | 12:01

Graaier | 21-05-18 | 12:01
Alles wat prettig is om te herhalen is "verslavend". En dat is natuurlijk geen excuus om je eigen verantwoordelijkheid maar af te schuiven met "ik ben verslaafd". Dan moet je afkicken, als je dat wilt tenminste. Of het gewoon accepteren maar niet jammeren en alles en iedereen de schuld geven behalve jezelf. En ja ik ben ook "verslaafd" aan zowel drank als vreten, maar ga niet mijn eigen daden daarmee goedpraten. Dat is niet veel anders dan verkrachters of misdadigers die hun jeugd of de stemmen in hun hoofd de schuld geven van wat ze doen. Zal vast een rol spelen, maar is geen excuus.

Wol | 21-05-18 | 13:24

Appels zijn suikerbommen en het zuur tast je glazuur aan. Dus slecht voorbeeld. Maar op de markt kun je een bult groenten kopen voor een paar euro. Probeer dat eens.

hustler01 | 21-05-18 | 11:31

Snap dit topic niet helemaal. GeenStijl staat juist bekend voor het totale gebrek aan begrip voor dikke mensen...

diederik12345 | 21-05-18 | 11:16 | 1

Alles verandert, ook Geen Stijl

Aa@Hunze | 22-05-18 | 07:27

Dus.. En nu? Om het modebeeld aan te passen kun je je beter tot de Viva richten. En ja, ik heb liever een maatje meer dan minder

Mark van Leeuwen | 21-05-18 | 11:09

Het probleem van vrijwel alle vetkleppen die 'bijna niks' eten maar toch dikke zeugen worden, komt heel waarschijnlijk doordat ze teveel zuurstof inademen en dan te weinig weer uitademen, tja, dan word je natuurlijk vet, daar kun je op wachten, iedereen weet dat toch?
Maar ondanks dat en al die goedbedoelde recepten hier, heb ik toch ook een recept: 'Eet Minder'
Echt, dat werkt.

BosrandDirk | 21-05-18 | 11:00 | 1

Je hebt ervaring. Ook aanleg om er als 'een vetklep' bij te lopen? Beledigen mag, maar hoeft niet.

Mark van Leeuwen | 21-05-18 | 11:22

Dat er goedkoop en slecht eten bestaat, betekent niet dat je dit hoeft te kopen. Wel een eerlijk verhaal van een reaguurdster. Veel reacties ook! Gevoelig staartje bij de pukkelige pubers geraakt geloof ik....

OhmyGod666 | 21-05-18 | 10:42

Ach, ze kunnen beter over je lullen als van je vreten..

De kosten van voedsel zijn deels plaatsgebonden: om deze reden is het vrij zinloos om discussies te voeren over de financiële haalbaarheid van een gezond eetpatroon per individu of gezin.

Echter, zoals velen al hebben benoemd: bewegen is een belangrijke factor voor de gezondheidsmotor. Ook voor magere mensen en mensen met een 'gezond' gewicht.
De motor om in beweging te komen en vooral in beweging te blijven: liefde.
En dat is niet te koop.

A.U.EnLeven | 21-05-18 | 10:32

Deels eens, maar het is vooral de kantoorbaan die ons dik maakt. Oftewel: te weinig bewegen. Zelfs met onwijs veel ongezond voedsel eten kan je slank blijven, je hoeft er alleen dagelijks wat voor te bewegen. Het is een keuze, dik zijn.

Reez | 21-05-18 | 10:25 | 2

Gewicht is 90% eten en 10% beweging. 100 gram chips is 500kcal, werk je in 5 minuten naar binnen, kost je een uur sporten om eraf te krijgen. Ofwel, tegen ongezond eten valt vrijwel niet op te bewegen.
Bewegen is heel erg goed voor je, maar als middel om af te vallen is het overrated.

diederik12345 | 21-05-18 | 10:42

Diederik
Ff op de racefiets klimmen en 32 km p.u. peddelen, dan verbrandt u ruim 1300 caloriëen.

toetssteen | 21-05-18 | 19:54

Was het aanvankelijk wel met deze ongetwijfeld stevige dame eens totdat : " ... een paar extra kilo's cadeau krijgen. Helemaal gratis en voor niks....."
Daar vliegt mevrouwtje uit de bocht , want ieder pondje gaat toch echt door het mondje .

daytripper | 21-05-18 | 10:24

Ik ben het er ten dele mee eens, maar als ik heel eerlijk ben, ik eet al jaren ongezond en zie er nog steeds prima uit als ik in de spiegel kijk. Ja je kunt me verwijten dat ik af en toe hard werk, maar om dan meteen te acteren alsof iedere dikzak vaak hard werkt vind ik een beetje onzin. Wel blijft het een feit dat de overheid oplichters zijn en dat we nooit in de Euro hadden moeten stappen, precies zoals het volk al zei. Maar helaas, er is hier in Nederland geen democratie, behalve als het de regering toevallig goed uitkomt.

Leukautootje | 21-05-18 | 10:15 | 1

Als ik in de spiegel kijk. Maar wat vinden anderen die u niet kennen er van?

Aa@Hunze | 22-05-18 | 07:29

Jezus, zit ik hier op viva.nl, wat een slap gelul. Een kilo appelen koop je makkelijk voor 99 cent, dus dat is gelul. Voor een zak friet moet je ook (duur) vet kopen, fritessaus, en natuurlijk een snack. Dus zo goedkoop is frituren niet. Daarbij is er natuurlijk ook geld genoeg voor een pak shag, dus boehoe wat een gejank. Mijn vriendin is 20 weken zwanger, en bmi nog steeds beneden de 25. Beetje wilskracht en sporten heet dat.

paradoxical | 21-05-18 | 08:50 | 2

En daarbij komt dat een gemiddelde frituur toch zo'n 2000 w aan vermogen heeft.Ga maar eens rekenen hoeveel stroom dat frituren kost ..

Kim-Jung-Un | 21-05-18 | 11:58

Waar koopt u appels voor 99 ct per kg.?

Aa@Hunze | 22-05-18 | 07:31

Idd als je goedkoop en gezond wilt eten betaal je echt niet de hoofdprijs. Heb je weinig geld dan moet je een beetje inventief zijn. Letten op aanbiedingen en boodschappen doen bij meer dan twee winkels, ga eens naar de markt, vaak doen ze perfect goede spullen weg voor minder tegen een uurtje of 16:00 als ze af gaan breken.
Wat mij opvalt als ik door de stad loop, is dat een aanzienlijk deel van het winkelend publiek tijdens het winkelen aan het eten is. Logisch ook wat mij betreft, want er zit tegenwoordig werkelijk overal een vreetschuurtje in.
Moet je bijvoorbeeld eens kijken op een groot NS station, tankstations, meubelzaken met 'restaurant', warenhuizen met een vreetschuurtje erin. Wij hebben hier zelfs een supermarkt met een broodjeszaak/ snackbar/ pizzeria erin en een duister zaakje waarin producten verkocht worden die met gigantische hoeveelheden hazelnootpasta bereid zijn. En het is allemaal bewerkt vlees, vet, bladerdeeg en suiker. En Jan en alleman zit zijn broodmolen ermee vol te proppen.

Even geen zin om te koken op maandagavond, geen probleem, want de shoarma is tot 02:00 open, oke pizaatje dan maar, keuze uit 8 verschillende zaken die tot diep in de nacht bezorgen. En geloof me het is een komen en gaan met die brommers, elke dag; ik woon midden in de stad.

Vergelijk dit eens met 20 jaar geleden.

JdelaT | 21-05-18 | 08:46 | 1

Dat dus. Stations zijn inderdaad vreetschuren geworden. Pizza leerde ik begin 80 jaren kennen, nu is het stadaard avondeten geworden.We eten te veel en te vaak.
Vergelijk wat we nu eten met 1950-1960. Autogebruik ook.
Er zijn mensen die zich niet kunnen beheersen en niet bewegen omdat ze dan moe worden.
Alle dikke mensen die ik ken hebben een raar eetpatroon, en bewegen gewoon niet meer dan strikt noodzakelijk. 1+1=2

Analia von Solmsch | 21-05-18 | 15:55

Beste gs kan er nu ook een topic komen over witte vloed? Het schijnt dat veel mensen daarover vragen hebben en met schaamtegevoel zitten.

Knufter | 21-05-18 | 08:41 | 3

LOL. U hebt het begrepen!

Nonkel Frituur | 21-05-18 | 09:31

Ik wil graag een stukje over een parelsnoer laten weg laseren. Ik vraag dit voor een bekende..

Tuborg øl | 21-05-18 | 20:14

Dat parelsnoer probleem kun je oplossen met iets te warme soldeerbout. Je kun er zelf bij dus in een handomdraai gepiept.

Aa@Hunze | 22-05-18 | 07:33

Wat een onzin.
Mijn vriendin is na de zwangerschappen gewoon goed in vorm gebleven. Daarin zit een schoonheid die ik in vrouwen ( en ook mannen) zeer waardeer: lichamelijke (en dus ook geestelijke) discipline. En weten echt geen sla en rauwe wortels hier om rond de 55-60kg te blijven wegen. Gewoon bewegen en lekker eten, maar niet teveel. Oh en we eten gewoon biologisch vlees, biologische eieren, veel fruit en waar we verder zin in hebben (soms halen we wat bij de Chinees of bij de frietkraam) en we zitten per persoon zo rond de €5 per dag. Vooral een kwestie van goed plannen (niets weggooien, afgewogen hoeveelheden) en daarin komt toch weer dat gedisciplineerde terug waar ik veel waarde aan hecht.

Gräf&Stift | 21-05-18 | 08:05 | 5

Biologisch vreten is aantoonbare gezondheids onzin en staat duurzame , voor iedereen beschikbare oplossingen in de weg. Voor de rest een goed stuk.

RandomAct | 21-05-18 | 09:35

Gräf&Stift | 21-05-18 | 08:05
Zo herkenbaar! Vrouw heeft er 5 op de wereld gezet en hield haar figuur. Nu tegen de zeventig maatje 38. Poe zeg en ikke ben nooit verder gekomen dan 49. Dansen/wielrennen/turnen/schermen.

toetssteen | 21-05-18 | 19:59

Biologisch eten is boerenbedrog. Het is niet gezonder. Is milieuvervuilend (meer werk, meer handelingen) Het kost meer geld. Blinde smaaktesten gaven steevast aan dat men het verschil NIET proeft.

Aa@Hunze | 22-05-18 | 07:36
▼ 2 antwoorden verborgen

ja mensuh, die rijkere Nederlanders ook altijd.
die zijn niet dik omdat ze een personal trainer hebbon. gvd wat oneerlijk hé

Cousin Eddie | 21-05-18 | 07:24 | 1

Die rijke mensen doen er dus wel iets aan. Ze hebben discipline. Mensen wees toch eerlijk, kijk op terrassen in de stad. Zitten die vol met dames als Megan van Harry?

Aa@Hunze | 22-05-18 | 07:38

Er schijnt altijd wel geld te zijn voor een stapel pizza's, en een scooter uiteraard.

Zorc | 21-05-18 | 07:18 | 2

En de allergrootste breedbeeld te wereld inclusief couchpotato-bank.

medusa324 | 21-05-18 | 08:48

En eé'n of meer honden en katten.
Ik zat gisteren te denken over een hand. Bekeek even wat dit gaat kosten. Daar schrik je van. Gelukkig woon ik in Drenthe en zal uitkijken naar een wolf. Die scharrelen hun eigen eten bij elkaar.

Aa@Hunze | 22-05-18 | 07:40

Géén brood maar roggecrackers, voor iedere maaltijd een halve grapefruit, kip of vis en verse (roerbak)groenten, water drinken ipv allerlei dure rommel en iedere dag 40 minuten fitness ( in mijn geval 10 km. op hometrainer en 10 minuten crunchen) los daarvan probeer ik iedere dag 5 km. te lopen en pak ik trap ipv lift. Iedereen kan dit, is goedkoop en haalbaar en kilo's verdwijnen. Wel volhouden en daar gaat het vaak mis. Ik voel me prima en daar gaat het me om.

knalrode lippenstift | 21-05-18 | 07:05 | 3

Inderdaad! Geen speld tussen te krijgen.

En daarbij, Als ze dan zonodig frikandellen moeten kopen omdat het goedkoper is, hoeven ze die niet allemaal op te eten en ik vermoed zo dat dat wel het geval is.

Not_again | 21-05-18 | 08:03

Eens!
Ik neem ook de trap in plaats van de lift (regel is altijd, tenzij...) en probeer ook meer dan 5 kilometer te lopen. Daarnaast doe ik 2x per week 1,5 uur aan fitness en thuis houdt ik dit bij door dagelijks gewicht te heffen.

Overigens eten wij wel eens een pizza, McDonalds, Chinees of een patatje, maar de regel is gewoon 200 gram verse groenten, 125 tot 150 gram vlees p.p. en 175 tot 200 gram aardappelen/100 gram rijst/80gram pasta p.p. Goed, vegetarische burgers zijn wat duurder, maar dan koop je die alleen wanneer die in de bonus/aanbieding zijn.

Wij voldoen volgens mij goed aan wat het Voedingscentrum zegt en we geven niet meer dan €5 per persoon per dag uit. Vriendinlief is in vorm en 56kg, ik zelf ben 62kg. Zo moeilijk is het allemaal niet. Toegegeven, na mijn studententijd wel moeten switchen naar een gezondere levensstijl, maar het helpt echt om eten af te wegen, vooruit te plannen en om de uitzonderingen (uit eten, patat, pizza’s enzovoort) alleen op feestdagen te plannen. Worden die uitzonderingen zelf ook lekkerder van!

Gräf&Stift | 21-05-18 | 08:29

Trap? Inderdaad. Ik ben 77 en kom vanwege onze lage sociale standing wel eens bij IKEA. Daar hebben ze vaak een lange trap naar 1e etage. Ik huppel zo'n trap nog op en ben dan niet buiten adem. Veel mensen puffen en hijgen, is niet normaal. Anderen nemen de lift.

Aa@Hunze | 22-05-18 | 07:43

Mevrouw kan niet met geld omgaan. 2 slavinken 1.59. 250 gram gemengde noten met rozijnen 1.99. Dat is dan bij de AH. Bij de Lidl zal het nog wel iets goedkoper kunnen. Een stukje vlees hoeft niet per se een biefstuk te zijn en noten geen verse macademia's. Er is ook een middenweg. Onzinstukje dus.

Doldwaas | 21-05-18 | 05:35 | 2

Klopt. Wat betreft de noten is het wel verstandig om ongebrande noten te nemen. De ongebrande notenmix (200 gram) van de AH is €2,69. Ja dat is prijzig, maar zo,n zak daar doe je toch een goede week mee? De middenweg bestaat ook uit doseren. Als die slavinkjes al €1,59 zijn, dan neem je toch een halve slavink?

Gräf&Stift | 21-05-18 | 08:40

Aardbeien 2,49 500gr

Zeg maar | 21-05-18 | 10:43

En daarom gaan mannen op zoek in Azie en zuid Amerika, vrouwen naar Afrika en carabische gebieden.
Daarom is 40% gescheiden! Daarom kan een huwelijkscontrakt überhaupt het beroerste contract zijn wat mannen ooit af kunnen sluiten in hun gehele leven! Veel mannen zijn dan even nr. 1, tot kinderen komen. Dan de goudvis of een hond, daarna ontdekken vrouwen hun ouwe vriendinnen weer, en als de man dan uiteindelijk is gedegradeerd tot nr 15, als rondlopende pinautomaat word hij pas een beetje wakker in dit land: te laat.....
Beiden gaan weer op zoek naar hun nr1 status bij elkaar maar gaat niet meer gebeuren. En zijn ook niet meer aantrekkelijk meer... obesitas is dan als nevenprodukt dan ook alleen voor liefhebbers. En komen we dan veel verzuurde mensen tegen overal!

Katoentje | 21-05-18 | 04:52 | 2

En komen we dan veel verzuurde mensen tegen overal!

mannen vooral mannen..
onbegrijpelijk ook dat mannen nog steeds een vriendin, een vrouw of zoals in een huwelijk vaak naar voren komt, een moeder blijven zoeken. Om voor hen te zorgen, te bemoederen, behoeftes te vervullen, te plannen en te organiseren, en voor de eigen kost wel een baan erbij te hebben.. daar ga je vanzelf flink van eten..
of die man komt een vrouw tegen met haar op d'r tanden.. die geen 'verzuurde' man wenst.

fikkieblijf! | 21-05-18 | 08:56

Ik ben door omstandigheden aan mijn 3e vrouw toegekomen. 1e overleed, Trouwde weer en dit was precies zo'n persoon als boven wordt beschreven. Als het kind er is kun je de boom in. Ben toen op 65e gescheiden en nu getrouwd met vrouw die man als alcoholist had en meer schuld dan verstand. Nu zijn we beide redelijk happy en blij met genomen beslissing Ook nog eens normaal gewicht, maar daar moeten we wel wat voor doen. Niets gaat vanzelf.

Aa@Hunze | 22-05-18 | 07:49

Grote zak rijst en wat creativiteit en je eet elke dag prima en voor bijna niks. Beetje out of the box denken hoor.

Chow | 21-05-18 | 03:46 | 2

Lekker lang houdbaar ook een flinke baal rijst.
Prima als ontbijt met ei en ham. Als avondeten te combineren met bijna iedere groente en vlees.

Rest In Privacy | 21-05-18 | 03:55

Baal rijst, zak witte bonen, zak bruine bonen. Daar kun je een wereldoorlog mee overleven. Voor vlees, eventueel,slacht je de hond en kat.

Aa@Hunze | 22-05-18 | 07:51

Aanleg tot corpulentie en meer zit voor een groot gedeelte in de genen. Punt. Het is ook niet voor iedereen weggelegd om 4x per week te sporten, want dat heb je al snel nodig met overgewicht. En, wat wil je als lichamelijke opvoeding op scholen geschrapt of verwaarloosd worden.
Schoonheidsideaal? Ik bepaal zelf wat ik mooi vind. In mijn geval mooie vrouwen. Maar dat mooie wordt definitief bepaald door het karakter. Hoe vaak ben ik al niet na 5 minuten conversatie afgeknapt op alleen dat uiterlijke. Helaas zijn de meeste mensen verblind door een beeld dat hen wordt opgedrongen.
En, als iemands schoonheid voor een groot deel door iemands karakter wordt bepaald zouden veel meer corpulente mensen beter in hun vel zitten. Ik heb ook vaak mensen 'lekkere dikke' horen zeggen, maar nog nooit 'lekkere magere'.
En tegen al die onbewusten, die geile Beelen voorop, die zo afgeven op lekkere dikken, dat zijn volgens mij de echte 'pesters' die ongelofelijk veel onterecht leed veroorzaken, zeg ik : jullie gaan net zo goed aan verschrikkelijke aandoeningen de kist in. Niets aan te doen.

SlimmeBelg | 21-05-18 | 03:34 | 7

Corpulentie zit bij de meeste mensen in de genen. De kunst is om de dierlijke impulsen te beheersen. Slanke vrouwen zijn voor mij ook vrouwen met een grote discipline en daarom voor mij aantrekkelijk. De vorm van een vrouw zegt ook wat over haar karakter. Hetzelfde geldt voor mannen trouwens.

Gräf&Stift | 21-05-18 | 08:44

"Aanleg tot corpulentie en meer zit voor een groot gedeelte in de genen."

Dat geldt wellicht voor een uiterst minieme minderheid. Die obesitas epidemie in de VS, en de toename van dikke tot obese mensen in Nederland - en de rest van de westerse wereld - is toch echt een welvaartsgevolg/ziekte. Op foto's uit vroeger tijden zie je sporadisch echt dikke mensen. Ik ben van 1954; op al mijn (klasse)foto's, van de lagere school t/m de middelbare school, t/m mijn jaren als student in Leiden in de jaren 70, staat niemand die te dik is. In Leiden kende ik twee meisjes die te zwaar waren. Later ben ik het onderwijs ingegaan; vooral vanaf het begin van deze eeuw zaten/zitten er in elke klas wel een aantal leerlingen die te zwaar of, regelmatig, obees zijn. Dat heeft helemaal niks met hun genen te maken.

Dr_Johnson | 21-05-18 | 11:22

In de genen? Ja hoor. Kijk eens naar fimpjes uit de jaren 1920-1930 of zo.
Moet je toch echt je best doen om een dik iemand te vinden. In de jaren zestig toen ik puber was zag je ook geen dikke mensen en zeker niet dikke jeugd.
GENEN smoesjes, trap er niet in.

Aa@Hunze | 22-05-18 | 07:54
▼ 4 antwoorden verborgen

Mooie en uit het hart gegrepen reacties hieronder! Maak ik van de gelegenheid gebruik om ook nog wat te zeggen: elke supermarkt of winkel heeft z’n aanbiedingen als lokkertjes, echter andere bijbehorende artikelen zijn dan weer in prijs verhoogd zodat het netto resultaat gelijk blijft.

Tevens zijn de meeste consumenten gemakkelijk en willen alles graag op een plek inslaan, dit bespaart tijd. En hier wordt dus slim op ingespeeld want de doelstelling is winst maken. Stel, je koopt zorgvuldig je eten in waarna je je laat verleiden om er iets bij te kopen wat je vooraf niet van plan was, dit slaat een gat in je budget en over de hele linie geef dus je meer uit. Bewaar je bonnetjes een en waar je spijt van hebt breng je terug.

Overigens zie ik overal om mij heen mensen karrevrachten boodschappen in hun karretje laden, genoeg voor ’n heel weeshuis, maar wat zijn de werkelijke basisbehoefte boodschappen?

Wil je dit hele probleem oplossen, stel dan een weekbudget in en houdt je hier ook aan. Heb je meer uitgegeven, dwing je jezelf dan om ergens anders op te bezuinigen. Tevens – en dat is mijn visie – hoef je niets te laten in het leven, enkel met meer aandacht je spullen inkopen, beter plannen, en meer genieten van wat je hebt.

En meer lopen, he..? Je kunt het vast nog wel…

Veluwse-Eikel | 21-05-18 | 03:19
-weggejorist-
Rhenium | 21-05-18 | 02:14 | 2

Schoonheidsidealen verschillen per land. In Colombia is het blijkbaar aantrekkelijk om een dikke reedt te hebben want de Colombiaanse vrouwen lopen allemaal met reedtimplantaten rond die ze het uiterlijk en het loopje van een waggelende eend geven.

Rest In Privacy | 21-05-18 | 02:13 | 3

Je kan altijd nog een duifje importeren als je niet van eendjes houdt... ohnee, jij zat niet in C maar iets verderop. Hopelijk ist daar beter!

Rest In Privacy | 21-05-18 | 02:46

Ha ha is waar.

Rest In Privacy | 21-05-18 | 02:47

Ik ben het grotendeels wel met je post eens Rhenium, maar 4 x per week sporten moet je maar wel tijd voor hebben na je werk. En ke moet ook maar 3 supermarkten in je dorp hebben, waar je na je werk nog even langs kunt hoppen op zoek naar de goedkope aanbiedingen. En lopen natuurlijk, tja dat is nou net het een dingetje waar ik met een kapot been niet meer zo goed aan kan voldoen. Sluit mij eveneens uit van een heel aantal sporten, jammergenoeg. En ook een heel aantal teamsporten. Dus dan wordt het op de fiets naar een nabijgelegen dorp fietsen om daar voor 50 cent korting iets bij mijn 40 cent goedkopere supermarkt te halen, in plaats van na mijn werk nog even wat sociale activiteiten te kunnen inplannen zpdat ik niet om half 10 op bed kan zonder mensen te zien behalve de twee of drie kassajuffrouws. Maar goed, keuzes he...

peterdh | 21-05-18 | 06:17

Dikkezeug,Uit de diepvries moet je ook niet frikadellen kopen, maar spinazie en doperwten uit blik: kost ook nix, naar wel gezond, evenals vers cd markt.
Endemarkt sluit pas als ook denietwerkenden wakker kunnen zijn.

Hemmenaar7 | 21-05-18 | 01:54 | 1

Groenten uit blik bevatten vaak (te)veel suiker én zout (etiket lezen). Je kan beter de diepvries variant pakken. Die is vaak nog goedkoper en vrij van toevoegingen (mits het echt puur natuur is, zonder een sausje/smaakje).

Haringkoning | 21-05-18 | 09:20

Moraal van het verhaal, dik worden komt door armoede? Een maatje meer doet geen enkele man moelijk over. Wanneer het vet overtollig wordt en het buiten je lichaam gaat hangen ben je gewoon te dik. Minder eten en meer sporten is het advies.

SchichtigeSpicht | 21-05-18 | 01:31

Het geheim van de slankere vrouwen op leeftijd met geld is liposuctie en andere middelen en geen diet en of sport.

De voedselbanken zijn een middel om afvalproductie van bedrijven te verminderen en daarmee aan EU eisen te voldoen en hebben niets met deugen te doen. En natuurlijk draagt afval eten niet bij tot de volksgezondheid.
De BTW tarieven op gezond voedsel zijn belachelijk en ditto.
Daarnaast 8% prijsstijging in een jaar en hetzelfde geld voor kleine verpakkingen vragen. Laat je maar verder afzetten, is ook goed voor de volksgezondheid.
Alles mis met een dik lijf , maar blijkbaar niet met de dikke portemonnee die eraan verdient. En dat geld ook voor de overheid.

MistaRazista | 21-05-18 | 01:28

Al eens geprobeerd een kant en klare gezonde maaltijd gevonden voor mensen die in de keuken een gevaar zijn voor zich zelf en anderen is dit ook een probleem.

Er is geen goed alternatief voor eetbare gezonde maaltijden voor een redelijke prijs. Dus ja dan is het regelmatig pizza / lasagna of patat of afhaal chinees.

SirFapAlot | 21-05-18 | 00:59 | 1

Zowel groente, aardappelen en vlees liggen panklaar in het koelvak. Zakje openscheuren en met wat water in de pan of magnetron. Makkelijker wordt het niet.

Analia von Solmsch | 21-05-18 | 16:07

Ik vraag me af hoeveel figuren hier hun buurvrouw voor vette zeug uitmaken.
Maar ja, Tamara zal het wel weten.

HoerieHarry | 21-05-18 | 00:59 | 1

Dan is het waarschijnlijk vette PVV zeug. Dat bekt wat deugender.

knutsel_ | 21-05-18 | 01:02

Man beetje meer is helemaal niet slecht. Magere wijven vind ik maar kudt. Doe mij maar curves. Lekker! Bitches die hier zeiken over dat je maat 34 of zo moet hebben zijn gewoon niet realistisch. Maat 40 die bier drinkt en cool doet over dat je met je maten even een pint doet heb ik liever dan zo'n quinoa wijf.

Omebert | 21-05-18 | 00:58

Ik wil ook wel een stukkie schrijven. Over slank zijn.Valt ook niet mee hoor.

AlexMM50 | 21-05-18 | 00:52 | 1

Zuid Amerikaanse vrouwen vinden mij te mager. Hier is het een teken van welvaart als een man een flinke pens heeft. Als het warm is stropen ze hun shirt op en tonen ze vol trots hun buik.

Rest In Privacy | 21-05-18 | 04:16

Huil huil. Ik weet niet waar ze d'r boodschappen haalt, maar volgens mij kun je prima voor 4 euro per dag gezond eten. Naam en email bekend bij redactie.

Flapuidt | 21-05-18 | 00:47 | 2

Als ik probeer te koken is de kans dat de hut de fik in gaat 50/50, dus nee voor 4 euro kun je onmogelijk gezond goed eten.

SirFapAlot | 21-05-18 | 01:01

@SirFapAlot,
Voor zwakzinnigen zijn er ook begeleide woonvormen.

ratelaar | 21-05-18 | 07:53

Je bent dus zo gefrustreerd omdat je jezelf te dik vindt dat je een slap stukje naar GS stuurt. Nou en ?

Ben je wellicht masichistisch aangelegd dat je jezelf hier vertoond ? En dan allerhande verwijten hier over de schutting gooien, die kant noch wal raken. De afsluiting is heerlijk: "of een jongen met love handles uitlacht omdat ie geen vriendinnetje kan krijgen." Ofwel wijvon zijn precies hetzelfde. (behalve die dikke dan, want die zijn zelf ook dik en dikke mensen zijn ook geil, eewwww, dus die neuken ook, hoewel ik niet snap dat fysiek mogelijk is.)

De laatste draai is wat potsierlijk maar dat doe ik gewoon expres. De slotsom is namelijk heel simpel. Als je rond bent en je bent met jezelf in balans, dan maakt het je niets uit wat een ander over je zegt. En als je jezelf te dik vindt dan zijn er betere oplossingen in het verschiet dan mensen lastig te vallen op GS. De tyfus.

netniet | 21-05-18 | 00:38

Ik eet amper wat op een dag maar toch val ik niet af!
Soms een krentenboterham in de ochtend (of niets), 1 zonnepitboterham in de middag met halvarine en kipfiletworst, 's avond aardappelen groenten en vlees, soms een klein toetje; vla o.i.d. en voor de rest lemon thee, water, koffie, magere melk en ben geen snoeper. Waarom val ik dan toch niet af???? Ik eet zoveel als een kip maar weeg boven de 100, waarom dan? Wie o wie heeft het antwoord hierop?
BTW; ik beweeg wel maar sporten kan ik niet door handicap.

dubbelicious | 21-05-18 | 00:19 | 6

Ben bang dat je op vet let ipv koolhydraten
Steeds Krenten? Is bijna 100% suiker

Hemmenaar7 | 21-05-18 | 02:01

@dubbelicious Er is een hele handige app waarmee je alles goed bij kunt houden als je die eerlijk en consequent bijhoudt. FatSecret heet die app. Vul iedere dag in wat je precies eet en drinkt + wat je beweegt. Die houdt je calorieën bij, koolhydraten, vet (verzadigd en onverzadigd), eiwitten en wat je verbruikt. Dan kun je in ieder geval zien of je een beetje in balans leeft en een dokter of diëtist kan er ook mee uit de voeten. Succes!

Robin Hood | 21-05-18 | 05:07

Iemand die weinig beweegt is als een plant. Een beetje water en wat voedingstoffen is voldoende.

Rest In Privacy | 21-05-18 | 06:15
▼ 3 antwoorden verborgen

Wat is nou de bedoeling van dit stuk? Geen idee. Ik weet wel dat er altijd een reden is om vetzucht te wijten aan alles en iedereen behalve jezelf.

Amsterdamsko | 21-05-18 | 00:18

Talloze Sonja Bakkers hier! Tamara doe er je voordeel mee.

mr.money | 21-05-18 | 00:02

3 pizza's voor 5 euro, tsja daar kan je niet vers voor koken.
Magen moeten gevuld en het liefst zo goedkoop en gezond mogelijk maar laatst betaalde ik voor 2,5 kilo aardappels 3,30 euro, wat groenten al snel 3 of 4 euro, stukje vlees erbij 8,00 euro en dan reken ik het toetje en het verbruikte gas er niet eens bij. Reken uit je winst met de pizza's. Gezond eten is gewoon te duur want de rekeningen moeten ook betaalt worden, is het niet?!

dubbelicious | 21-05-18 | 00:01 | 3

U kan niet rekenen.
Aardappelen zijn standaard 0,66 per kilo bij de Aldi. Groente weet ik ff geen prijs uit m'n hoofd maar doe 1 euro. Vlees, (nee geen biefstuk) kippenbout van de Aldi (groot) op dit moment 2,00 per kilo. Zijn er 3 dus 0,66 per stuk. Kruiden/olie reken ik ook nog 0,20. Dan kom ik op: 0,25 + 1,00 + 0,66 + 0,20 = 2,11 voor een maaltijd. Gas en toetje niet meerekenen is terecht, die pizza komt ook niet heet uit de doos.

Bugblatter | 21-05-18 | 01:44

Marghuerita Pizza veel goedkoper. Tomaat(puree) , ui en kruiden erop. Goedkoper en gezonder

Hemmenaar7 | 21-05-18 | 02:04

"5 euro, tsja daar kan je niet vers voor koken" Met broccoli, kippendij en aardappelen voor 3 man kom ik net aan de €2,50. Ik vraag me echt af waar u boodschappen doet...

Rest In Privacy | 21-05-18 | 16:58

Best wel wreed om iemand te laten betalen met stukjes over vetzucht en andere onzin om kroontjes te krijgen.
Altijd nog beter dan op de rug liggen ontvangen mot je maar denken. ;)

Ongeblustekalk | 21-05-18 | 00:00

Rennen is gratis.

Muldor | 20-05-18 | 23:54 | 1

Sommige mensen hebben het wel druk.

SirFapAlot | 21-05-18 | 01:03

De volgende keer gaan we het hebben over snijwondjes bij het scheren van je bikinilijn door goedkope scheermesjes.

HoerieHarry | 20-05-18 | 23:42 | 4

hahaha! knutsel, dat gaat je bij sommigen berouwen...

Rest In Privacy | 20-05-18 | 23:55

*burp*
Tip: niet je scrotum bijknippen na 5 biertjes.

RickyLaRue | 21-05-18 | 00:04

RickyLaRue | 21-05-18 | 00:04
Dat klopt. Moest eens, toen ik dronken met de bikinilijn bezig was, bijna voor hechtingen naar de eerste hulp

HoerieHarry | 21-05-18 | 00:13
▼ 1 antwoord verborgen

Allemaal waar wat mevrouw Wulffelé daar zegt; belachelijke prijzen voor verse producten. Als dat haar punt is prima, heeft ze mijn sympathie. Maar kom bij niet aan met excuses waarom je een vetzuig bent. Dik zijn is een keuze. Je bepaalt zelf hoeveel kroketten je naar binnen douwt. En het is dan misschien niet van de groenteboer, maar groenten in blik zijn ook groenten. Van mij mag je zo dik zijn als wilt. Maar hou alsjeblieft op met dat eeuwige gejank. En het zijn altijd van die jaloerse zure wijven zonder ruggengraat.

Scepticus | 20-05-18 | 23:21

Ik had voor 0.50 euro een pond sperciebonen. Voor 2 euro 5 kg aardappelen, 0.99 cent een bloemkool. En voor 0.79 euro een pond spinazie. Trouwens diepvriesgroente in nog goedkoper. En in diepvriesgroente zitten meer voedingsstoffen dan in verse groente.

thekolere | 20-05-18 | 23:11

Wat een inhoudelijk slecht stuk. Alles wat verpakt zit is altijd duurder dan vers maken. Maar dan moet je er wel wat moeite voor doen. Sorry Tamara, (te) dik zijn= lui en/of niet innovatief

BURN-INN | 20-05-18 | 23:08 | 1

Dik zijn=Lui is een onwetenschappelijke opmerking en dus een domme opmerking.

Jan Dribbel | 20-05-18 | 23:13

Geenstijl is verkocht aan de Viva? Maar serieus?

tipo | 20-05-18 | 22:47 | 4

@Toetssteen Volgens mij worden mensen dik als ze te weinig roken. Maar daar zal een verstandig heer als u het niet mee eens zijn. Toch is dat zo. Toen ik door de crisis weinig geld had, had ik alleen maar geld voor Gauloises. Volslank werd ik daar van!

tipo | 20-05-18 | 23:13

tipo | 20-05-18 | 23:13
Lol, dit is nog eens een leuke tegel.
Iedereen aan de peuken verdomme!

Tuborg øl | 21-05-18 | 19:56

@tipo
Ik heb nooit gerookt. Altijd sporten naast het werken.
Ach wellicht heeft dat me door al die operaties geholpen. Nu trakteer ik me op een portje ;).

toetssteen | 21-05-18 | 20:06
▼ 1 antwoord verborgen

Onlangs kochten we in de Xenos Go-Tan 'ready to wok' noodles voor 10 cent per pak. OK, de houdbaarheidsdatum werd de volgende dag overschreden (vandaar de afprijzing), maar dit spul gebakken met eieren en ketjap in een koekepan is helegaar niet slecht. FF sambal toevoegen en voor twee personen is dat dus bij elkaar: 10 cent noodles + 2 eieren + een scheutje ketjap + een flutje Gronings aardgas.

Eeuwig..Op..Vakantie | 20-05-18 | 22:39 | 3

Daarna nog sex gehad?

Ruimedenker | 20-05-18 | 22:41

Tuurlijk heeft ie seks gehad want hij poetst wel zijn tanden.

kleinvrouwke | 20-05-18 | 22:49

@ruime denker
Hapje aan de partner gunnen doet wonderen. Vandaar dat ik knoflook vis eet als lief in de boursin duikt.

toetssteen | 20-05-18 | 22:54

Wat de verzamelde reaguurders over het hoofd zien, is wat er tijdens het eten gebeurt. Kijk naar de malende kaken, het happen, kauwen en doorslikken. Eten is een machtsproces. Een piepkuiken met je tanden en kiezen slopen, is lekker, afgezien van de smaak. Daarom zijn veel sociaal zwakkeren en vrouwen van gevorderde leeftijd dik. Ter compensatie van hun machteloosheid.

Bieslander | 20-05-18 | 22:38 | 6

Hee Hieslander, zeik je jezelf af??

Hemmenaar7 | 21-05-18 | 02:09

Ik lig dubbel. Nu in het Nederlands? Niet dat wij u niet doorhebben, gewoon voor de "jeugd". LOL!

Standvastig | 21-05-18 | 03:19

Jij-bakken is humor van de dommen

Bieslander | 21-05-18 | 12:49
▼ 3 antwoorden verborgen

Gezond eten is bijna nergens goedkoper en makkelijker toegankelijk dan in NL. Sinds kort moet ik (hopelijk tijdelijk) van heel weinig rondkomen. Ik heb het het grootste deel van m'n leven behoorlijk goed verdient maar door omstandigheden zit ik nu op het absolute minimum. Het is nu bijna een hobby geworden om van zo weinig mogelijk goed te kunnen eten en drinken. Ik erken ook wel dat een hoop "ongezonde" artikelen erg goedkoop zijn maar als je zo'n frikandel even in een laagje, zonnebloemolie bakt, wat groente en aardappelen of rijst erbij doet, is het echt een prima maaltijd hoor. Kip wordt bijna weg gegeven, zo goedkoop is het. Voor de rest vooral aanbiedingen meepakken en goed vergelijken van de prijzen. Ik gun mezelf op dit moment 7 euro per dag zakgeld, dat is voor ALLE boodschappen, inclusief m'n biertjes (en die lust ik graag) en ik houd geld over. Nog niet zolang geleden was ik alleen voor m'n lunch al meer kwijt. Je moet wel wat tijd hebben om alles uit te zoeken en klaar te maken maar dat hebben de meeste minima wel.

Bugblatter | 20-05-18 | 22:37 | 2

Klopt met een uitkering heb je tijd teveel en vers eten is niet duur. Jij snapt het.

EmilioEsteves | 20-05-18 | 23:21

nog even wat schulden maken en je kunt bij de voedselbank.. krijg je iedere week een prima pakket van rond de 40-60 euro mee.. zomaar voor noppes!

fikkieblijf! | 21-05-18 | 00:47

Moslima worden en meteen beginnen met vasten.

ristretto | 20-05-18 | 22:37 | 2

Ja die zijn ook allemaal slank. Oh wacht.... :)

knutsel_ | 20-05-18 | 22:44

Gut Knutsel, jij hebt hem snel door zeg.

ristretto | 21-05-18 | 02:22

Waar een wil is, is een weg. Er is altijd wel een excuus voor ongezond eten. Ik heb financieel niets te klagen maar eet ook vaak liever en makkelijker een frikandel speciaal of een bord friet met joppiesaus. De reden: snel een vette bek en het voelt lekker als je het eet. Een brocolli stronk kost al snel meer tijd en moeite en de beloning is een stuk saaie groente waar je geen voldoening uit haalt. Ik heb geen financieel excuus maar geef gewoon eerlijk toe dat ongezond eten gewoon lekkerder is.

Arijane | 20-05-18 | 22:36 | 4

ja dubbellicous.. die saus is dus heel fout.. kijk maar eens waar die uit bestaat..

fikkieblijf! | 21-05-18 | 00:48

Mèêèh Mekkeraar, leuke woordspeling op afrukken. Succes ermee.

Bieslander | 21-05-18 | 10:35

Bedoeld voor Hemmenaar 7 | 21-05-18

Bieslander | 21-05-18 | 10:39
▼ 1 antwoord verborgen

Trouwens, toen ik eens ik echt een keer financieel bijna aan de grond zat het was het eerste waar ik op bezuinigde; de frisdrank, de koekjes, de pakjes waarmee je kookt.. wat eigenlijk overbleef was een vrij puur dieet (en saai, want ik had nog niet zo geleerd mijn eten goedkoop op smaak te krijgen).. maar goed mijn punt is, de kilo's vlogen er vanaf.
Ongezonde dingen zijn ook erg duur. Een zak chips is bijna 2 euro.. nou dat zijn 4 appels he:) dat is vier dagen een appel per dag. Tamara, stop er maar mee..

letopuwzaak | 20-05-18 | 22:22 | 5

Nou, ik zit nu in de situatie waar u toen in zat en ik vind het leuk om zo te koken, verbaas me dat het zo goedkoop kan. Knoflook gebruik ik veel, koop het gewoon groot in de aanbieding of op de markt en vries de schoongemaakte teentjes in. Kruidentuin in de tuin heb ik slechte ervaring mee, de slakken waren wel blij met mijn vergeefse pogingen...

Bugblatter | 20-05-18 | 23:07

Jaa.. een kruidentuintje is ook een investering, hoor. Het is vervelend van uw situatie, maar u kunt trots zijn op de creativiteit en u leeft tenminste (noodgedwongen!) gezond. ( hee, dat is het omgekeerde van noodgedwongen ongezond )
Met wat gezondheid en liefde erbij, ben je toch de koning te rijk!

letopuwzaak | 21-05-18 | 00:21

Je kunt online kruiden per kilo kopen . STUKKEN goedkoper, en de kwaliteit is ook nog eens beter . Of bij een toko

Kim-Jung-Un | 21-05-18 | 12:09
▼ 2 antwoorden verborgen

Er zijn genoeg goedkope alternatieven voor goed eten.
Probleem is meer dat mensen geen tijd en/of geen zin hebben om te koken.
Vaak halen ze een snelle hap buiten de deur.
Koken kunnen ze ook niet meer.
Een kilo rauwe bietjes kost minder dan een euro. Struikie andijvie 1 á 2 euro.
Bloemkooltje 1.50 euro etc.
Eten vinden ze duur, terwijl ze telefoonkosten een nuttige uitgave vinden.
Dik zijn is geen keuze, slecht vreten is dat wel. Maak de juiste keuze en ga wat bewegen. Lopen kost niks.
En Tamara, een schoonheidsideaal hebben we allemaal.
Mannen zat die op dikkere vrouwen vallen.
En jijzelf? Val jij op mannen met grote voeten en een lange lul ? Met gele tanden en blond haar. Dan val ik al af. Van de drie mis ik alleen de lange lul.

Ruimedenker | 20-05-18 | 22:20

Grond in de randstad is onbetaalbaar, net als de parkeerplaats en parkeervergunning. Terug naar het platteland, waar grond niets kost en ga je eigen groente en fruit verbouwen. Houd een paar kippen voor wat vlees en eieren.

Libertarianism | 20-05-18 | 22:17

Even los van dat overgewicht. Mensen kunnen niet meer koken, plannen en rekenen. Mensen weten volgens mij ook niet meer wat goede voeding is en wat het doet. Dat heeft niet zo veel met armoede te maken. Meer met educatie, opvoeding en een ruim aanbod van ongezond gemak. Ook de producenten spelen hierin vaak een dubieuze rol door producten aan te prijzen als gezond terwijl die dat niet zijn.

atheïstisch stemvee | 20-05-18 | 22:14

" Ik denk dat als wij als Nederlands volk toen geweten hadden dat we door de Euro bijna 7 Gulden zouden neer moeten gaan tellen voor een bakje aardbeien, er een volksopstand was uitgebroken."
Daarom is de euro uitgevonden.....

en niet alleen voor de aardbeien...

sweedminder | 20-05-18 | 22:12 | 5

JI-Haat, dat ligt niet aan het brood.
Weleens nagedacht wat een bakkertje aan brood moet verkopen om een beetje omzet te maken?
Ik woon in een dorpie, de bakker verkoopt brood en de supermarkt.
Als die bakker 200 broden verkoopt á 2,50(een heel bruin) is dat 500,- omzet.
Das echt geen vetpot na aftrek vd kosten.
Wij zijn met 4 in huis en ik haal voor ong 12,50 brood per week, koopie vind ik.

Ruimedenker | 20-05-18 | 22:47

Meteen na invoering van de euro hebben de grondstof leveranciers hun prijzen dus duurder gemaakt. Waardoor alle afnemers hun prijzen ook duurder moesten maken. Dit had eigenlijk bestraft moeten worden

letopuwzaak | 20-05-18 | 23:01

Zelf brood maken, is niet zo moeilijk . Je bent er niet zo lang mee bezig, als je het rijzen niet meerekent

Kim-Jung-Un | 21-05-18 | 12:10
▼ 2 antwoorden verborgen

Welvaart brengt een enorme verveling met zich mee. Er is geen prikkel meer en mensen worden lui, vadzig en onverschillig. Men vreet uit verveling en daarbij is er smaakvervlakking omdat in heel veel producten te veel zout en suiker gaat. Daarbij is nederland toch echt een patatcultuur en dat zie je terug in al die dikke reeten.
Voor mooie vrouwen zal men zich toch echt tot Oost Europa moeten wenden.

Oblast68 | 20-05-18 | 22:10 | 2

Het is algemeen bekend dat de mooiste vrouwen in Nederland wonen, misschien moet je even langs Specsavers. Overal heb je ook lelijke vrouwen maar op ieder potje past een dekseltje en Oostblokvrouwen?? Wellicht wil jij je glas bier kwijt op hun hoofd? Kom op hee, dat zijn geen vrouwen maar kindvrouwtjes met te smalle heupen.....

dubbelicious | 21-05-18 | 00:10

Ik ben het met hem eens, als je hier in Nederland rond kijkt, ook bij de jeugd, zie je tegenwoordig heleboel meisjes die mooi hadden kunnen zijn, maar al goed op weg zijn dikker te worden. Niet vergeten dat vet bij een vrouw anders verspreid wordt over het lichaam . Als een vrouw een "buikje" begint te krijgen, is er overal al veel vet bijgekomen

Kim-Jung-Un | 21-05-18 | 12:13

Geen koolhydraten en vooral... geen toegevoegde suikers tot je nemen. Check voor de gein eens waar allemaal suiker aan toegevoegd wordt, je zal ervan schrikken. Wel: veel groenten en elke dag vlees. I.p.v. cola water drinken. Kost uiteindelijk net zoveel, maar je blijft op gewicht terwijl je eet.

Zqwiqly | 20-05-18 | 21:57 | 1

Ja, dik en vet word je van koolhydraten. Het is geen kwestie van geld, in Nederland kun je ook met een uitkering gezond voedsel tot je nemen, het probleem is dat veel (arme) mensen er gewoon niet over nadenken. Verder besteden ze hun geld liever aan tokkie-hobbies zoals roken, een grote hond en een te duur mobieltje. Tja, en dan móet je wel aan de friet en de diepvriespizza want je kan je uitkering maar één keer uitgeven!

Brou Is Back | 21-05-18 | 00:03

Ben dertiger en omrekenen naar guldens doe ik constant! Iedereen praatte elkaar destijds aan; neeee dat moet je niet doen! Huh, waarom niet? Hoe weet je anders dat wij en de volgende generatie genadeloos opgelicht gaan worden!! En verder. Koop een zak zilvervliesrijst en wat kruiden en groenten en je hebt al voor bijna de hele week een warme hap... het is duur, klopt. Maar als ik wel eens voor visite allerlei ongezonde lekkernijen haal, ben ik ook zo €20 kwijt met een mandje met niks. Ben overigens erg tevreden, ook met die twee vetrolletjes (niet te groot, hoor) het werkt, het doet het, wat wil je nog meer... dat vrouwengezeik is als je geen echt nare dingen in je leven hebt gehad denk ik wel s.

letopuwzaak | 20-05-18 | 21:55 | 4

@ruimedenker. Mijn jn salaris leek echt jarenlang gewoon gehalveerd en de boodschappen dus 'net zo duur' (guldenteken is euro). Pas de afgelopen jaren ben ik wel tevreden.. dat komt ook door de jaartjes hoor:))
Goed voor de timmerman! Die kan ook echt wat, dus verdient het ook.

letopuwzaak | 20-05-18 | 22:29

Het klopt ook wel dat de middenstand destijds aardig de zakken heeft gevuld, over de rug van Jan met de pet.
Maar nu terugrekenen naar pieken heeft echt geen nut.
Dat is zoooo 2003, Letopuwzaakie.
Overigens, als je een keer aan de grond zit,(ik heb eens mijn baan opgezegd,geen UWV ) dan leer je wat bij.
Krant eruit, kachel graadje lager, idd op je boodschappen letten e.d., we hielden bijna net zoveel over als met twee salarissen. Bizar wat je over de balk gooit.
Een bakkie aardbeien kan er weer bang hoor.
Maar op de markt 2x 500 gr. 3,50€ Tamara laat zich oplichten!
Wij niet hè ouwe :-)

Ruimedenker | 20-05-18 | 22:39

Haha, nou vooruit je hebt wel een punt! Er valt een hoop te besparen. Maar wie noem je ouwe, ouwe! We blijven jong en sprankelend van ons basisdieet:)

letopuwzaak | 20-05-18 | 23:08
▼ 1 antwoord verborgen
-weggejorist-
medusa324 | 20-05-18 | 21:55

een gril wordt pas gezellig als er spek op ligt en vrouwen mogen best een randje teveel hebben. beter iets te dik dan zo'n gratenpakhuis. Zolang ze zich maar vrouwelijk gedragen. Tuinbroek, pittig kort kapsel, en pakjes shag onder de armen wegen meer dan die paar kilo's teveel.

zeiksmurf | 20-05-18 | 21:53

Dus je kan de huur niet betalen, ben te dom om gezond te eten, maar je mag wel een slecht opstel schrijven op GS.
Cool.

Mather | 20-05-18 | 21:53 | 1

Vet cool!

knutsel_ | 20-05-18 | 22:09

Dat alle reageerders hier op GS als ideaal zouden hebben "rondborstige naakte en vooral graatmagere schonen", kortom typjes die tegen de anorexia aanzitten, lijkt me een vreemde en gemakkelijke generalisatie van Tamara.

Hoewel ik Dionne Stax ongelooflijk "cute" vind - maar dat heeft vooral met dat leuke gezicht van haar te maken - en Stax uiteraard geen grammetje teveel weegt, vind ik weervrouw Nicolien Kroon toch ook uiterst aantrekkelijk, en die zou ik als "mollig" willen kwalificeren.

Verder geloof ik niet dat ik echt dikke vrouwen discrimineer of minacht - hoewel ik toegeef dat eea voor mij seksueel niet erg werkt - maar het is wel zo dat het voor hun eigen gezondheid beter zou zijn indien ze een aantal kilo's zouden kwijtraken. Dat is wellicht makkelijker gezegd dan gedaan, dat weet ik ook wel, maar ik ben het absoluut niet eens met de argumentatie van Tamara (en die heb ik in het verleden al eens meer gelezen) dat het voor arme mensen te duur zou zijn om gezond te eten. Je hoeft echt niet elke dag vlees te eten (2 mc2 burgers van de Vegetarische Slager: €2,87, dacht ik), en verse groenten is ook niet duur. Sommig fruit kan prijzig zijn, maar lang niet alle fruit.

De meeste mensen worden te dik omdat ze zich niet beperken tot 3 maaltijden per dag - ontbijt, lunch, avondeten - nee, veel te dik worden ze omdat ze tussen die maaltijden door en 's avonds voor de buis door lopen te snacken en te snaaien, en te veel cola en dergelijke drinken.

Verder is het natuurlijk ook zo dat men veel te weinig beweegt. Dat geldt met name voor de huidige generatie kinderen, die veel te veel tijd achter de schermen van computers en mobieltjes zitten. Kinderen zijn vaak al veel te dik als ze een jaar of 8, 9, 10 zijn, soms al jonger. De grote obesitas epidemie, die in de VS al jaren een feit is, moet hier nog toeslaan, maar ik schat dat die over een jaar of 15 een feit is.

Dr_Johnson | 20-05-18 | 21:52 | 1

Absoluut!

letopuwzaak | 20-05-18 | 23:24

Heel wat mensen graven hun graf met hun eigen tanden. Je eten kan je medicijn zijn.

Rest In Privacy | 20-05-18 | 21:48

Ah, weer een dikkie dik die doet alsof niemand op de wereld wel degelijk over zelfbeheersong beschikt. Echt meid, sorry van de belediging maar het is puur zelfbeheersong die je ontbreekt. Sorry ook voor je patatargument, maar je goedkope patat argument trap ik niet in. Een blikkie bonen kost geen reedt evenals een pak spaghetti. En daar krijg je geen dikke reedt van. Chips? Ik eet nooit chips. Denk na, dat is een hand vol met vet. Beter kook je een aardappel teveel en eet je die later op. Stop met die smoesjes en met dat domme gevreet. Maar nee, het ligt niet eraan dat jij er slechte eetgewoontes op nahoudt en dik bent, het ligt aan de prijzen van gezond eten (je hoeft echt niet elke dag aardbeien te eten en serieus 50 cent voor een appel... Zeg je abonnement op de loterij of wat je ook maar voor tokkieabonnementen hebt op.), en het ligt aan andere mensen die wel een gezonde leefstijl hebben waarvan je moet doen alsof ze niet bestaan. Larie, niks dan volkomen larie.

Fiasco | 20-05-18 | 21:34 | 65

@Robin Hood | 21-05-18 | 12:39
Uiteraard word er per portie gerekend, in wat voor eenheid zou je dan willen rekenen?
En mijn voorbeelden gaan uit van simpele Albert Heijn verpakkingen van maximaal 1 kg. Aardappelen uitgezonderd, daar ben ik voor de 5 kg zak gegaan voor €2,79 (aanbieding die ik tegen kwam).
@miss error | 21-05-18 | 12:48
Commentaar op de persoon is wat anders dan openlijk (en soms fel) een zuivere discussie voeren.
Wat betreft de discussie schoon houden: het topic gaat over de prijs van gezond vs ongezond voedsel, en daarvan hebben we kunnen aantonen dat gezond voedsel niet duurder hoeft te zijn. Wel is ongezond voedsel vaak makkelijker.
Dat er armoede kan zijn, en dat eten kopen dan soms in het gedrang komt is mogelijk, maar leidt wel af van de gezond vs ongezond voedsel discussie. Als het namelijk gaat over 'geen geld hebben om eten te kopen' ga je veel meer kijken naar complete bestedingspatronen, en de keuzes die daar bij horen.
Zoals ik al eerder aangaf: ik moet het gezin nog tegen komen dat geen geld heeft om eten te kopen EN dat al een jaar lang niet heeft gerookt, geen alcohol heeft gekocht, niet naar een fastfood keten is geweest en geen frisdrank heeft gekocht. Als het zoals ik eerder al liet zien mogelijk is om te eten voor minder dan €0,40 per persoon per maaltijd is het zeer moeilijk om voor te stellen dat iemand die 'normale' levenskeuzes maakt dit niet kan opbrengen.
Combineer dat met twee broodmaaltijden a €0,20 per dag en je hebt het over €24,- aan voedselkosten per persoon per maand.

potsenmakkert | 21-05-18 | 13:06

@Potsenmakkert. Ik zie van einSteina's kant veel commentaar op personen komen. Maar misschien heb jij een roze bril op. Even gericht op de prijs van voeding; op dit moment speelt dat men van overheidswege gezonde voeding duurder maakt. Dit is een zeer tegenstrijdige actie voor het bevorderen van een gezonde levensstijl en puur gericht op belasting binnenhalen. Asociaal en opmerkelijk dat slechts weinigen zich dáár aan storen.

miss error | 21-05-18 | 13:26

@miss error | 21-05-18 | 13:26
Misschien mis ik wat, maar de btw verhoging raakt toch al het voedsel? Daarmee veranderd de verhouding tussen de prijs van gezond vs ongezond voedsel toch niet?

potsenmakkert | 21-05-18 | 14:01
▼ 62 antwoorden verborgen

Is er met Tamara een nieuwe doelgroep aangeboord of zo? Dat moederdagstuk vond ik al niet te hachelen, maar dit slaat echt alles. Dikke wijven zijn dik omdat ze geen discipline hebben. En dat kan ik zeggen, want ik ben wijf en niet dik. Je bent niet vet omdat gezond eten te duur is, maar omdat je te besodemieterd bent om naar een goedkoper alternatief op zoek te gaan. Toen ik nog studeerden geen cent te makken had, at ik ook geen frikadellen. Stom gezeik.

medusa324 | 20-05-18 | 21:31 | 4

Lijkt me ook geen reclame voor een eventuele overname kandidaat, dit soort stukjes op peuter niveau.

Mather | 20-05-18 | 21:54

@mather: klopt, dan denk ik ook shit ben ik daarvoor premium-lid. De redactie mag van mij best wat kritischer... kwaliteit verkoopt, toch.

Rest In Privacy | 20-05-18 | 22:00

Zeker!! Ik ben als tiener een stuk zwaarder geweest dan nu en dacht ook.. oh oh wat is het moeilijk. Tot je gewoon zegt, klaar. Niet al die troep in mn mond stoppen. Een beetje 'hongerig gevoel' per dag is prima, en daarna lekker van je avond maaltijd genieten. En een koppie koffie met wat lekkers. Het kan allemaal best, maar niet de hele dag door. Zelfbeheersing is best prettig hoor. Inderdaad een viva stukje dit.

letopuwzaak | 20-05-18 | 22:03
▼ 1 antwoord verborgen

ach jee zitten we opeens op de linda of zoiets hier? En zeuren om de prijs? Als gierige magere vent kijk let ik ook wel op de centen en wat ik eet, zo heb ik van de week drie dagen stamppot gegeten waarvan de groenten 39ct kostten. 450 gr deelblokjes boerenkool. Gezonde ouderwetse kost. Vlees eet ik al lang niet meer, is ook nergens voor nodig. En dan de sportschool, je denkt toch niet dat ik daar geld aan uit ga geven? Welnee, iedere ochtend 40x opdrukken naast 't bed en met de voetjes onder de verwarming crunches. Daarna 6km hardlopen om de dag door te komen. En ja, ik heb 't ook druk maar daarom sta ik dus ook om 5:30 op. Ik zal 't niet zo zeggen als je verwoord maar ik ben zulk soort geneuzel wel een beetje moe. Of je doet er wat aan of niet maar ga niet lopen zeuren vind ik.

P.S.: ik drink ook azijn zoals je leest, daar val je ook van af.

sufkut | 20-05-18 | 21:27 | 1

sdfsdf

The_Master_Bear | 20-05-18 | 21:28

Wat past er beter bij het rechtvaardigen van je ongenoegen over je lichaam of je bestaan dan de slachtofferrol?
Zelf verantwoordelijk (willen) zijn voor de gevolgen van je levensstijl vind je nu eenmaal minder bij minima of ‘lagere’ sociale klassen. Wat op zich weer niets met geld te maken heeft. Om de dag naar de snackbar is niet goedkoop. Net zo min als fris, snoep en chips.
Voor een groot aantal (dus niet iedereen) verklaart deze levenshouding dan ook vaak de oorzaak van hun minimum-bestaan.

Lafayette | 20-05-18 | 21:23 | 1

Bedoel je hiermee te zeggen dat 'men' arm wordt door een dure ongezonde levensstijl? Het kan er mee te maken hebben, maar ik vermoed dat het meer veroorzaakt word door de algemene levenshouding. Gebrek aan discipline en doorzettingsvermogen in het algemeen zou best wel eens verklarend kunnen zijn voor zowel de ongezonde levenshouding, als voor een gebrek aan succes in de samenleving. Dat je onder high potentials relatief veel gezonde mensen ziet ligt niet alleen aan betere voeding, maar ook aan de discipline om te sporten en niet teveel te eten.

potsenmakkert | 21-05-18 | 01:11

Brood, suikers en zorgen (acht het drama!) zijn met name de dikmakers. En in vooral "lagere klasses" is men al snel verslaafd aan deze drie. En dan gaat het snel. Sporten en duur "gezond" voedsel zijn wel factoren maar niet de kern.

GeenAccount | 20-05-18 | 21:22

Van goedkope frikandellen word je niet dik. Wel van teveel goedkope frikandellen met mayonaise.

Selassie | 20-05-18 | 21:20 | 2

Selassie | 20-05-18 | 21:20 |
Waarbij je nog kunt bedenken dat frikandellen ook nog wel ergens anders in gepropt kunnen worden dan in de mond.
Kijk, dan doe je aan sport - typisch win/win.

Ichneumonidae | 20-05-18 | 21:25

Lekker man, spuitvlees.

knutsel_ | 20-05-18 | 21:27

Gen. Maximus | 20-05-18 | 21:13 | reageer

Wat ik net al zei en wat best interessant is, waarom reageren zoveel mensen.

GKJP | 20-05-18 | 21:18 | 12

@ einStina Ik bedoel het hele schoonheidsideaal nastreven. Ik vind het erg amusant dat sommigen hier zo boos worden over het gebrek aan discipline, of de vraag of gezond voedsel wel of niet duur hoeft te zijn of het hoge identity politics gehalte m.b.t. fatshamen.

Het is toch vrij simpel allemaal. Wil je er goed uitzien, aantrekkelijk blijven en in de "rat race" meerennen moet je dat vooral doen. Overigens kun je de rat race wel winnen maar je blijft een rat .
Wil je dat niet ook goed, maar ga dan niet zitten te zeuren over factoren waar je wel degelijk vat op hebt. Want eigenlijk komt het dan neer op zelfbeeld en dan moet je natuurlijk zeker niet op GS zijn :)

knutsel_ | 20-05-18 | 21:57

knutsel_ | 20-05-18 | 21:57

Proost!

GKJP | 20-05-18 | 22:03

@knutsel: precies, en dat laatste wat je zegt is waarom mensen boos reageren. Ik denk trouwens dat er een flinke groep is die niet slank is om 'mooi' maar om 'gezond en fit'. En er is ook nog een groep die dat gewoon automatisch is, zoals ik, en geen zin heeft te horen dat ze zich uitsloven en/of geen echte vrouw zijn etc. Ach. Ik ben van het leven en laten leven, maar dan wel graag reciprocair snappie :)

@osolemio: Guurders zijn wel vaker botbotbot. Ghehe. Je kent dat risico als je iets inzendt.

Rest In Privacy | 20-05-18 | 22:07
▼ 9 antwoorden verborgen

Gvd een SJW anti-fatshaming artikel op GS? Doe ff normaal.

En Tamara, de correlatie tussen overgewicht en lage inkomens wordt veroorzaakt door levenstijl. Niet door een te krappe beurs. Al tot in den treuren onderzocht volgens mij. Wat een ongelooflijk jankverhaal dit zeg. Vragen ze maar aardappels met groente...

Gen. Maximus | 20-05-18 | 21:13 | 3

vraten ^

Gen. Maximus | 20-05-18 | 21:14

Weer eentje die het niet snapt. Jammer. Probeer het eens met een kleine beurs. Niet lux een weekje of max een maandje he. Nee, gewoon eens een proefabonnementje van 5 jaar. Eens kijken of je het dan begrijpt.

De Evangelist | 20-05-18 | 23:41

@De Evangelist | 20-05-18 | 23:41
Wat wil je hier nu precies mee zeggen? Dat gezond eten wel degelijk duurder is dan ongezond eten? Kun je dat aantonen? Want ik kan je zat voorbeelden geven van een redelijk gezonde maaltijd die goedkoper is dan een bord friet met een mexicano.

Het bord friet met de mexicano is wel makkelijker, maar dan hebben we het weer over levensstijl, en dan heeft Gen. Maximus dus weer gelijk.

potsenmakkert | 21-05-18 | 02:45

Bla bla bla. Excuses excuses excuses.

poiuytrewq | 20-05-18 | 21:13

Als je wil dat een vrouw afslankt moet je natuurlijk niet met "dikke zeug" aankomen. Dan zeg je "maar ik vind je wel mooi" of "ik vind het wel gezellig".
Klaar.

skoftig | 20-05-18 | 21:12 | 1

Dat zeg je toch niet tegen een dikke zeug?

poiuytrewq | 20-05-18 | 21:13

Het ging om een schoonheidsideaal. Sja. Kansloos om mee te beginnen, in mijn nederige mening. De één vind me een lekkere vent, de andere meid niet. Such is life. Ga wel kapot stuk om het voedsel debat. Ja, het wordt duurder. Mag u die kwakzalvers in Den Haag voor bedanken met hun diefstal genaamd BTW. Blijf gewoon van die instant zooi af. Ik vreet voornamelijk pasta, kip, tonijn en rijst. Ik ben verder iemand met een hoge stofwisseling dus dat heb ik mee. Bovendien. Je kan altijd nog bij die negerts terrecht of in Hawaï. Die hebben iets met een maatje meer. Problemen zijn oplossingen die nog gevonden moeten worden. Ieder zijn meuk. Beetje lopen janken dat ik geen prinses kan pimpen vanwege mijn peupel status levert geen rendement op.

Standvastig | 20-05-18 | 21:12

Hoezo krijgt dit stuk zoveel reacties. Best interessant.

GKJP | 20-05-18 | 21:11 | 2

Het speelt dus in de maatschappij ;)

Standvastig | 20-05-18 | 21:17

Mensen zijn het gezeik zat. Alles ligt aan een ander, altijd. Ik ben te dik dus de schuld van de Euro, ik heb geen werk dus de schuld van de overheid, ik ben moslim en daarom verdien ik respect.. al dat gezeik komt mensen de strot uit.
--
Ben je te dik dan ga je beter voor jezelf zorgen, heb je geen werk dan ga je dat zoeken en identificeer jij jezelf als een een moslim, flikker dan maar helemaal op.

Mark_D_NL | 20-05-18 | 21:18

Eerst zeggen dat overgewicht en een slecht figuur niets met eten en karakter te maken hebben en vervolgens zeggen dat ze vooral in achterlijkheidswijken te dik zijn. Omdat een zak chips en nootjes te duur zijn.... hahahahha. Vrouwen willen en lijnen en hun overgewicht goed praten. Dat gaat niet samen.

Premier Trutte | 20-05-18 | 21:11

Wat zou er gebeuren als je met een zak appels aanklopt bij een eh.. volslanke bijstandsmoeder?
"Wat wil je daarmee zeggen? lul!"

knutsel_ | 20-05-18 | 21:11 | 1

Van aardappels (koolhydraten) word je dik.

Lupuslupus | 20-05-18 | 21:19

"En doneer misschien eens een zak appels aan de voedselbank of een bijstandsmoeder."

Daar zijn vaders voor. Tip: trouwen voordat je gaat werpen.

Trekbeest | 20-05-18 | 21:04

Naar buiten gaan en uurtje rennen. Kost niks.

jeremylst1 | 20-05-18 | 21:00

Elke vetkwab is niet meer dan gestolde stront, die niet via de normale weg het lichaam heeft verlaten.

Dat zie je als je naar zo'n walvis of zeug kijkt en dat is, inderdaad, nogal weerzinwekkend.

Kun je piepen tot je een ons weegt, maar heel veel anders is het niet, althans in verreweg de meeste gevallen niet. Vet is vies.

Ichneumonidae | 20-05-18 | 20:43 | 2

Ah joh, alsof je gedwongen wordt om er mee te neuken. Wat kan jou het schelen?

knutsel_ | 20-05-18 | 20:45

knutsel_ | 20-05-18 | 20:45
Was meer een observatie. Neuken met een zeekoe is sowieso niet mijn ding.

Verder interesseert het mij ook geen moer. Die BMI-30-plussers blijven doorgaans alleen. Soms komen ze een liefhebber van het soort tegen, dat kan, hebben ze geluk - hoe ziekelijk dat allemaal ook is.
En vreselijk.

Ichneumonidae | 20-05-18 | 20:53

Ik vond de vrouwen in de jaren 80 toch echt leuker! Ze lagen topless, hadden zelf spot, slanker, humor, waren minder onzeker, lachten meer en namen zich zelf niet zo serieus! Of wordt ik nu oud?

Rallywally | 20-05-18 | 20:34

Jezus wat een dom artikel. Tamara heeft het dus duidelijk niet begrepen. Overgewicht ligt toch echt voor het overgrote deel aan een verkeerd voedingspatroon en te weinig lichaamsbeweging. Ga gewoon eens een keer in de week naar de markt. Voor een tientje heb je een tas vol fruit, groenten en aardappelen. Chips en frisdrank heb je niet nodig, die koop je alleen bij uitzondering. Als je s-avonds honger hebt, pak je maar een cracker of een boterham. Stop eens met snoepen en snacken. Als alle dikkertjes nou gewoon eens wat gezonder gaan eten, vaker gaan fietsen of lopen, vallen ze vanzelf af. En nee, gezond voedsel is niet persé duurder. Gewoon op de aanbiedingen van de supermarkten letten, kiloverpakkingen kopen en invriezen. Hier hoef je toch echt geen raketgeleerde voor te zijn....

Gravin v Kippenbouth | 20-05-18 | 20:30 | 4

Je kunt ook gewoon minder eten .In plaats van een kilo pasta met vier man een pond koken. In plaats van een grote friet bestellen een klein frietje,etc etc.

miko | 20-05-18 | 20:49

Een kleiner bord wil ook wel eens helpen. En veel water drinken, helpt ook tegen rookverslaving.

gestoptmetroken | 20-05-18 | 21:11

Beter nog: als je s avonds honger hebt beheers je jezelf. Als je dat een paar avonden achter elkaar doet heb je geen last meer van het hongergevoel. Ik heb ook wel eens s avonds honger. Doorgaans 24 uur nadat ik een feestje heb gehad en dus s avonds een boel lekkers heb gegeten. Het is grotendeels gewenning en als je er elke avond aan toe geeft komt het hongergevoel elke avond ook weer rond die tijd opzetten.

potsenmakkert | 21-05-18 | 02:50
▼ 1 antwoord verborgen

GeenStijl moet een roze-stokbroodbakkerij beginnen, gewoon pal naast bestaande donut-keten in Utrecht in het nieuwe Hoog Cathrijne. Daar staan genoeg panden vrij. Zijn we gelijk onderdeel van de oplossing.

Rest In Privacy | 20-05-18 | 20:22

Sorry, ik pas even. Ben zuinig op m'n mededogen, de bodem is een beetje in zicht.

kapoerewiet | 20-05-18 | 20:21

We hebben slecht en goedkoop tot normaal verheven.
We accepteren zelfs dat er kip en vlees is waar water ingeperst wordt. Vroeger zou dat oplichting heten. Maar we vreten het.

kloopindeslootjijook | 20-05-18 | 20:16 | 1

Eigenlijk zou je de prijs per kilo vlees moeten herberekenen zonder het toegevoegde water. Moet je wel weten hoeveel dat is.

kloopindeslootjijook | 20-05-18 | 20:20

Verdomme wat een artikel. Niet elke vrouw denkt als jij doet Tamara, gelukkig niet. Mijn moeder is vanaf dat ik kind ben altijd al dik geweest, en nee wij hadden het niet ruim in huis. Ze probeerde altijd te lijnen, van Sonja naar Atkins maar niets helpte eigenlijk. Totdat ik eens tegen haar zei dat ze geen cola moest kopen als ze wou afvallen, ze keek me dom aan en vroeg 'wat drink jij dan vooral thuis?', dus ik aan haar uitleggen. Enige frisdrank dat ik in huis heb is ranja, ja das 2,50 p/f van een duurder merk en daar doe je 3 weken mee als 1 persoon. Daarnaast heel makkelijk thee, lekker thee met een smaakje of gewoon groen zolang je maar geen suiker erin doet en daarnaast het meest goedkope; water! De kilo's vliegen dr af en ook zij realiseert zich nu dat die cola wel heel erg zoet is en dat ze die nu niet eens meer lekker vindt. En kijk eens hoeveel geld dat scheelt! Hoeveel ze dan over heeft voor andere zaken!

Want ja (en ik ben nog niet klaar) ook eten is echt niet zo duur als dat jij dat voorstelt, je 50 ct voor een appel. Dat ligt niet aan de economie maar aan je eigen gezonde verstand want als een appel zo duur is in zo'n weekend super ga dan lekker naar een andere goedkopere super. Als ik mezelf als vb neem; ik ga naar de markt (is nog goedkoper) en op za haal ik groente voort weekend en fruit voor de hele week; denk daarbij aan 2 stukken fruit (appel/peer dat soort) en mandarijnen erbij, daarnaast dan dus nog groente voor de za en zondag, dan ben ik rond de 10-15 euro kwijt en dan heb ik nog niet eens de meest goedkope appels. Ja fruit is duur en zal nog duurder worden maar maak dan prioriteiten, als je dik wil worden dan ga je dus elke dag aan de patat maar zo niet dan wordt je creatief en ga je leren koken.

Het soort mensen waar je het over hebt eten vooral hetzelfde oa omdat ze niet weten hoe bepaalde dingen smaken of hoe je het klaarmaakt. Ze willen wel dun zijn maar de tijd in leren over voedsel hebben ze niet. Afvallen is niet een tijdelijk iets dat men maar moet en dat alleen kan als je geld hebt, nee het is een verandering van je levensstijl en dat houdt in dat je ook weet wat je eet en hoe je gezond kan eten met weinig middelen.

Daarnaast is joggen gratis, probeer dat maar eens.

Blauwe Wafel | 20-05-18 | 20:11 | 1

*2 stukken fruit (appel/peer dat soort) per dag.

Anders ist wel erg duur ja :')

Blauwe Wafel | 20-05-18 | 20:14

Brocolli, witte bonen in tomatensaus, zilvervliesrijst, wat kruiden. Appletje of banaan als toetje.
Klinkt niet zo luxe nee, maar je hebt dan al wel een gezonde maaltijd die geen ruk kost. Gewoon wonder dat mensen allemaal hartoperaties nodig hebben als je elke dag vlees eet en n liter zuivel per dag wegdrinkt.

Vrouwtje_haram | 20-05-18 | 20:11 | 3

Niet aan mijn vlees komen. Laat ik tandjes zien en begin ik te grommen. Gelul over vlees altijd. En ik ben fit. Dus, gelul.

Standvastig | 20-05-18 | 20:21

Ja of longkanker omdat je in hartje Amsterdam in de luchtvervuiling woont. Doe mij dan maar een biefstukje.

Fiasco | 20-05-18 | 21:59

Is dit niet een ding van blanke westerse vrouwen, gezever over kilo's ?
Zwarte vrouwen lijken er niet zo mee te zitten.
Misschien omdat die graatmodellen die alleen maar bestaan om op te vallen voor een paar seconden aandacht in een reclameding, vooral zo niet alleen maar blank zijn. Of lijkt dat maar zo.
Niet dat het meteen aantrekkelijke dames zijn voor degenen die op dames vallen. Dat is heel wat anders. Dat weet Tamara ook wel.

kloopindeslootjijook | 20-05-18 | 20:07

Ik kan me niet vinden in dit topic. Het probleem is vooral discipline. In Azië (nou ja Thailand) kom je toch een stuk minder vrouwen met overgewicht tegen (hoewel dit helaas ook aan het veranderen is).

Belangrijkste is gewoon het voedsel dat je eet. De Thai bewegen niet veel, tenzij ze op het lang werken. Anders probeert men vanwege de hitte zo min mogelijk en traag mogelijk te bewegen.

Voedsel is ook in Nederland goedkoop te krijgen. Gewoon op de markt. Kan je 1x per week voor de hele week inkopen.

Het probleem echter, is misschien dat het wat werk is om lekker gezond eten te maken. En het is gewoon veel makkelijker om hier in het Westen om producten met (veel) suiker te eten.

Ik merk altijd dat als ik weer een tijdje in Nederland ben, bijvoorbeeld een paar maanden, dan wordt ik toch weer wat dikker. En ga ik weer terug naar Thailand en als ik daar weer een paar maanden zit, dan verlies ik mijn kilo's weer. En in Thailand eet ik met name Thais voedsel (dus rijs, groentes, vlees en vis, weinig koek en snoep enzo).

DolfWeerwolf | 20-05-18 | 20:04 | 3

In een warm klimaat is de kans op een hongerwinter klein. Dat zal invloed hebben op je eetlust en voedselkeuze.

Vrouwtje_haram | 20-05-18 | 20:14

'Het probleem is vooral discipline' - spijker+kop. Ik heb al twintig jaar hetzelfde figuur en maat 36. Gewoon een paar keer per week hardlopen. Kost geen cent. Kom op m'n rondjes wel eens lang een trailerpark. Die zitten daar inderdaad midden op de dag op hun krent aan het bier. Dik en boos te wezen. Tsja.

kapoerewiet | 20-05-18 | 20:17

@kapoerewiet | 20-05-18 | 20:17
Ja, dat hardlopen schijnt een dingetje te zijn voor de jeugd. Ben al eens voor gek uitgemaakt omdat ik in de regen met windstoten gewoon lekker ren. Of opmerkingen zoals wat is dat toch met dat geren van mensen.

Standvastig | 20-05-18 | 20:27

Tenenkrommend betoog. De meeste dikke mensen, mannen en vrouwen, hebben hun smerig dikke pens gewoon aan zichzelf te danken. Meestal zoekt het elkaar op trouwens, dus ze leven rustig hun leven net als een ieder ander. Maar bottom line: gezond eten en bewegen - het is echt voor iedereen haalbaar zolang je van ingewikkelde Marqt voer afblijft.

de Voorzittert | 20-05-18 | 20:01 | 2

Helemaal gelijk, maar het is makkelijk om een ander altijd de schuld te geven.

schamendehollander | 20-05-18 | 20:07

Tjah. De moeder van een maat van mij is ook moddervet. Bij haar is het een medisch dingetje. Een klier ofzo dat zich niet normaal gedraagt. Ze zit wel lekker in haar vel. Praat er openlijk over en kan nog goed koken ook.

Standvastig | 20-05-18 | 20:42
-weggejorist en opgerot-
Biologische_Dildo | 20-05-18 | 19:58

Tamara, leest je vader mee? Beste vader, dit lijkt echt nergens op. Stuur je dochter naar een kookcursus of naar de redactie van de Libelle.

Nonkel Frituur | 20-05-18 | 19:56 | 3

Hahaha, ik kan je namens mijn pa 1 ding vertellen: er mankeert helemaal niks aan mijn kookkunsten.

Robin Hood | 20-05-18 | 20:19

Robin Hood | 20-05-18 | 20:19

Dapper en respect dat je mee reaguurt!
En welkom als nieuwe schrijver alhier. Velen zijn je voorgegaan.
Hoop van harte dat je (ondanks je plus-size) niet een NOG grotere broek aan gaat trekken en een of ander kansloos platform gaat ontwikkelen als het je hier genoeg is geweest. ;)
Altijd goed hier: leven in de vrouwerij!

Gazzerop | 20-05-18 | 20:33

@Gazzerop. Dankjewel. Ik hou van GS tot in mn kist. Zelfs incl alle gemeneriken van vandaag :-) Ze krijgen mij hier alleen weg onder dwang. *salueert*

Robin Hood | 20-05-18 | 20:50

Hmm, 3 kg aardappelen kost 3,78 eet je toch 6 dagen van. 400 gram broccoli kost €1,09, 400 gram gewassen andijvie kost €1,19, 1kg bladspinazie kost €0,99, een pak van 450 gram sperziebonen kost €0,85, zak 350 gr juliene peen kost €0,99, pak rode kool met deelappeltjes 450 gram kost €0,79. Een zak braeburn appelen van een kg kost €0,54, kg bananen kost €0,34, 3 slavinken kosten €1,49, 400 gram saucijzen (4 stuks) kost €2,99, 250 gram kipschnitzel kost €2,99, 200 gram chateau briand kost €3,43, 250 gram varkenshaas kost €3,70, iglo crispino vis 300 gram kost €2,64. Op de fiets of te voet boodschappen doen is gratis, hardlopen is ook gratis, meedoen met NL in beweging is ook gratis, trainingsschema’s van internet downloaden is ook gratis, maar als je dat teveel voor bejaarden vindt: m.youtube.com/results?q=workouts&...
Wat is je punt? Dat vette zeugen en kereltjes met lovehandles slechte keuzes maken?

ratelaar | 20-05-18 | 19:54 | 9

en iemand die het klaar maakt voor zon 10-15e per gerecht , want als ik het probeer kan ik het net zo goed meteen in de blender stoppen en doorspoelen, te eten is het dan niet meer of de brandweer is nodig.

SirFapAlot | 21-05-18 | 01:59

Regel dan ook betaalbaar kant en klaar voer voor de gene die niet kunnen en of willen koken. Mensen die na 60 uur werken wel eens even klaar zijn met werken? Die opties zijn dusdanig beperkt dat er vaak minder gezonde opties worden gekozen uit gemakzucht.. Dit is ook een probleem in het aanbod, niet alleen de consument.

SirFapAlot | 21-05-18 | 02:01

@ SirFapAlot,

Als je 60 uur in de week werkt lijkt het boodschappen budget me niet het grootste probleem. Anders heb je elders in je leven slechte keuzes gemaakt. Maar ik zal het nog verder voorkauwen voor je: www.ah.nl/allerhande/recepten/R-L1383... Zo krijg, ook jij, smaak aan je eten.

ratelaar | 21-05-18 | 06:55
▼ 6 antwoorden verborgen

Kilo wortelen 69-89 cent, twee kilo uien 119 cent vijf kilo aardappelen 1,69. koolvisfilets 400 gram (diepvries, naast de frikandellen) 1,79 of kippenbouten 2,99 per kilo dus waar hebben we het over? Of gewoon een dagje vegetarisch, 10 eieren 1,49 pannenkoekenmeel 69 cent kun je er ook nog spek bij bakken voor 89 cent extra en stroop voor 99 cent.

AlexanderVissers | 20-05-18 | 19:52 | 3

Ga naar de toko. 30 Grote eieren voor iets van 3,50.

Standvastig | 20-05-18 | 20:11

En maar janken dat die kippen zo'n slecht leven hebben. Waarom zouden de kwekers iets veranderen? Je vraagt er gewoon om

kokenrel | 20-05-18 | 20:43

Een doosje met 10 eieren van vrij lopende kippen kost 2.50. Dus wacht ik tot ze zijn afgeprijsd (-35%) en koop dan 2 doosjes tegelijk zodat ik weer een poosje vooruit kan. Moet je wel om 8 uur in de supermarkt zijn want een uur later zijn ze weg. No way dat ik vanwege het geld mee doe aan dierenmarteling.

Lupuslupus | 20-05-18 | 20:55

Uit de VS overgewaaid, de dikke medemens is daar volgens de SJW'ers ook slachtoffer van racisme, vrouwenhaat, slavernij en kolonialisme.

thijs4419 | 20-05-18 | 19:52

Ik weet het niet of dik zijn alleen maar aan teveel vreten ligt. Ik ben zelf 1.95 meter en weeg tussen de 85-90 kilo.
Ik kan (ongezond) eten wat ik wil maar er komt geen kilo bij. Ik sport niet.

Eshek | 20-05-18 | 19:51 | 3

Same here. Soms denk ik dat ik een lintworm heb...

bleached | 20-05-18 | 20:09

Bleached. Ga voor de zekerheid even langs een dokter.

loebkesman | 20-05-18 | 20:18

Kan bleached, aan zijn/haar naam te zien, ook gewoon aan de schoonheidsspecialiste vragen tijdens het volgende bezoek om de (bloemkool)roosje te bleachen. De specialist is daar toch al bezig, dan kan een kijkje er ook wel vanaf

Olleke | 20-05-18 | 20:44

Waar komt Tamara opeens spontaan vandaan overigens? Kan niet zeggen dat ik haar ooit in de draadjes ben tegengekomen. Zal wel aan mij liggen of iemands alter-ego is losgelaten.

Standvastig | 20-05-18 | 19:51 | 5

@kapoerewiet, als ze je hier niet kennen, dan heb je een soort van een eigen leven, toch?

Robin Hood | 20-05-18 | 20:28

@Robin Hood | 20-05-18 | 20:21
Ah, u bent Tamara dus. Sorry hoor. Ik wist dat niet. Kan ik niet ruiken ook. Maar over dat alter-ego had ik wel een punt ;) Blijft u wel uit mijn zakken? Laat die armoe zaaiers maar eens hun mouwen opstropen. Ga maar bij de roverheid jatten. ;)

Standvastig | 20-05-18 | 20:52

Dat komt toch ook uit jouw zakken of niet dan? Maar vrees niet, ik sta enkel voor rechtvaardigheid. Robin steelt alleen van de rijken waar zij eerst de armen arm mee maakten.

Robin Hood | 20-05-18 | 21:10
▼ 2 antwoorden verborgen

De minima staat er ook bekend om van dag tot dag te leven. Wanneer jij weinig geld hebt dan moeten er keuzes gemaakt worden. Ik heb geen medelijden met de minima, mevrouw Tamara of dit artikel. De minima of mensen met weinig geld hebben het nog steeds in eigen hand.

En ja, dat jij een dag minder in de week sociaal over kan komen dat is dan maar een offer wat u moet brengen. Ik heb zelf jaren lang als arme student, die weigerde om de zak van de regering te leven. Offers moeten brengen om gezond te kunnen leven. Maar goed het is een complex probleem die verder gaat als dan alleen de prijs.

cees2025 | 20-05-18 | 19:51

Wat ook helpt is gewoon eens een dag niet eten. Doe ik geregeld, krijg je niks van - al helemaal geen extra kilo's.

Alsof je d'r dood aan gaat. Kwestie van gewenning, meer niet.

Ichneumonidae | 20-05-18 | 19:49 | 4

Glasgow Argus | 20-05-18 | 19:51
Ik heb geen last van een extra hongergevoel en eet de day after ook niet meer dan gewoonlijk.
In NL is men gewend om drie keer per dag te eten. Niet meer dan gewenning en daar kun je gewoon mee stoppen. Sla de lunch over for a start.
Mss voel je je een uurtje hongerig, maar dat is zo voorbij.

Honger heeft niemand in NL. Trek, dat wel ja. Wel iets anders.

Ichneumonidae | 20-05-18 | 19:56

Er zijn onderzoeken gedaan waaruit blijkt dat het juist gezond is om af en toe eens een dag te vasten. (dus niet dat nep-vasten zoals moslims doen tijdens ramadan, dat is wel ongezond)

XaleX_2 | 20-05-18 | 20:04

XaleX_2 | 20-05-18 | 20:04
Je hoeft alleen maar naar de nog niet verpeste Indianen in het Braziliaanse regenwoud, of 'onze' Papoea's van weleer, om te zien dat obesitas daar geen rol speelt. De mensen zijn tanig, eten niet meer dan nodig (als elk dier) en hebben van dit ViVa-gezeik geen last.
Veel meer dan escapisme is dat dolle vreten allemaal niet.

Ichneumonidae | 20-05-18 | 21:08
▼ 1 antwoord verborgen

Prachtig topic trouwens, zie je vrij weinig tegenwoordig en zelfs met allemaal onbekende namen en reaguursels die (soms) echt ergens op slaan. Echt Kudos Tamara!

En je hebt gelijk, vroeger was alles beter... Maar niet heus...

Blabla dik, blabla frikandellen en blabla schuld van de Euro, Europese Unie, Mark Rutte en de regering. Maar nee, niets van dat alles is de werkelijke schuld dat alles duurder wordt.

Er zijn wel een aantal andere factoren die wel bijdragen aan het duurder (lijken) worden.

Zo is er hebberigheid, de prijzen gingen niet omhoog door de Euro maar omdat ondernemers massaal hun prijzen verhoogde en vaak niet zo'n beetje ook.

Maar je hebt natuuurlijk ook inflatie, je geld wordt elk jaar minder waard, hoe dat ongeveer werkt en waarom kan je hier lezen: nl.wikipedia.org/wiki/Inflatie

Dan heb je natuurlijk belastingen, en belastingen zijn altijd kut, maar wel nodig zodat jij kan leven. Werkelijk. Zonder belastinggeld zou jij moeten bedelen op straat.

Want lieve Tamara, in Nederland wonen heel veel mensen die van een (supplementaire) uitkering rondkomen. Nederlanders willen ook de beste gezondheidszorg. En ga zo maar door.

En dat kost allemaal heel veel geld. En dat geld zo'n 160 miljard euro per jaar (meer dan de helft van het budget) voor zorg en zekerheid moet opgehoest worden, het liefst zodat we in de plus zitten en niet moeten bij lenen waardoor de nationale schuld hoger wordt. www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/prin...

En dat lenen dat deden vooral babyboomers omdat 'geen gezeik, iedereen rijk' kennelijk nodig was.

Vooral PvdA maar ook CDA maakten zich er schuldig aan en de jeugd betaalt de rekening wel. Dachten ze gemakkelijk. Dus ja. 160 miljard euro voor o.a. bijstandsmoeders en ook zieke ouderen etc.

Da's een hoop geld. Maar wat moeten we doen? Het makkelijkste is de verzorgingsstaat opheffen. Maar dat wil je niet.

Uit de EU hoor ik je denken. Nou de EU kost zo'n beetje vreselijk veel geld en levert niets op las je op Geenstijl. Dacht je dan.

Maar eerst eventjes resumerend. Je uitkering wil je niet kwijt, ook de AOW en zorgkosten van je vader moeten betaalt worden. Klopt?

Dat blijft dus geld kosten en geld krijgt de regering door belastingen te heffen.

Wat kost de EU nu? Alle leden betalen ongeveer 1% van het BNP bij ons is dat zo'n 2,8 miljard.

Dat is dus nog geen fractie van wat er nodig is, voor jouw uitkering, zorg, kinderbijslag etc. en veel belangrijker het verklaart de kosten maar zegt niets over de baten, en die baten zijn nogal hoog want zelfs de domste pielemuis weet dat als je 1€ betaalt en direct/indirect een veelvoud van terugkrijgt dat je dat niet moet opgeven, zelfs al lijkt die 1€ netto meer te zijn dan je terugkrijgt aan directe subsidies. Maar daarover misschien later meer. Punt blijft dat uit de EU praktisch niet oplevert voor jou.

Dan zeggen socialisten, de meesten hier, nationaal of niet, hef maar belastinggeld bij de rijken en grote bedrijven. Die hebben poen.

Ja, klinkt mooi, maar ook dat werkt niet. Frankrijk is een goed voorbeeld. Daar hadden ze zo'n plan en drie keer raden waar mijn voormalige schoonvader nu belastingen betaalt? Precies Zwitserland. Dus ook dat zorgt er niet voor dat jij je uitkering behoudt en gezonder kan eten. Om maar niet te beginnen over zorg en scholing en huursubsidie en noem maar op.

Kort samenvattend is het leven vooral duurder geworden door onze ouders die op de pof leeften en nog steeds uitkeringen en de beste zorg eisen. Zo lang mogelijk. Ook waren zij het die stemden op de partijen die de buitenlanders wilden halen, moslims, en op de partijen die de buitenlanders wilden houden en dingetjes met gezinshereniging enzo.

Feitelijk wil ik dus zeggen dat de reden dat jij frikandellen moet eten en dus jezelf te dik vind de schuld is van je ouders en andere babyboomers. Dus ga die eens indringend en hartvochtig aanturen en vraag waarom toch? Waarom? Elke keer als je een kras oudje op zijn scootmobiel langs ziet zoeven bedenk dan wat dat allemaal kost en dat daarom jouw groenten duur zijn, en ook dat je natuurlijk zelf een heel klein beetje van die BTW krijgt.

En elke keer dat je jouw uitkering krijgt wees dan dankbaar voor elke man en vrouw die op dit moment werken en belasting betalen. Wees blij dat je een woning hebt, je kind scholing krijgt, jij en je familie de beste zorg ter wereld en wees vooral ook dankbaar dat je kan klagen. Want elders zijn ze te druk met van een opgegraven wortel soep te trekken voor hun kinderen.

Niet lullen maar vullen zeiden onze grootouders en ze hadden gelijk.

De Koreaanse Slet | 20-05-18 | 19:47 | 5

@Robin
Samenvatting van dit verhaal in één woord.
-babyboomers-

RickTheDick | 20-05-18 | 20:04

Bedankt voor de bijdrage, naast zoals Mark_D_NL al aangaf lekker kort. Maar beste Koreaanse Slet, het gaat hier niet zozeer om waar ons geld naar toe gaat maar hoe jij u eigen middelen besteed. Minima heeft het financieel (misschien) moeilijk maar de minima staat er ook bekend om van dag-tot-dag te leven, niet vooruit te denken.

En betreft inflatie en extra belastingen zit u er wel een stuk naast. In principe als u gewoon werkt dan zou in ieder geval het salaris gecorrigeerd moeten worden a.d.h.v. inflatie. Wellicht met uitzondering van de banen waar vrijwel geen scholing voor nodig is.

En wat de belastingen betreft, het klopt wel wat u schrijft maar kan ook in een paar zinnen samengevat worden. Men ziet de (indirecte) voordelen niet meer van de door hem betaalde belastingen, en dit gaat nog een luxe probleem worden voor de toekomst. Recentelijk een artikel hierover gelezen, men ziet de overheid steeds meer als een bedrijf in dienst van zijn leven. Dan dat ieder persoon zijn bijdrage moet leveren aan de maatschappij om het grotere geheel te ondersteunen.

cees2025 | 20-05-18 | 20:04

Als jij het zo leest Cees is dat zo voor jou. En denk dat de meeste hier het ook zo lazen, en, eventjes afgezien van wat achterlijke beledigingen, hartstikke goede tips gaven.

Ik las eigenlijk iets anders. Ik las, leven is zwaar, niet eerlijk, duur, ik ben dik, schuld van overheid. Dus vond ik dat eigenlijk best de moeite waard om inhoudelijk op te reageren.

En zie hier. Je snijdt een heel sterk punt aan. Ik denk dat dit een gigantisch probleem is. En dat probleem is ontstaan met de ikke-ikke mentaliteit van de babyboomers. Zal best nog eens de ondergang kunnen zijn van de westerse beschaving. Ironisch genoeg herhaald de geschiedenis zich.

De Koreaanse Slet | 20-05-18 | 20:25
▼ 2 antwoorden verborgen

Blijkbaar moet telkens alles overnieuw worden uitgelegd.
1e blijkbaar willen alle vrouwen afvallen, hoezo (?), waarom laten vrouwen zich dat [lichamelijk behaagzieke- materialistische] slanke ideaalbeeld aanpraten; van 'n béétje karakter hebbende vrouw zou je verwachten, dat zijzelf wel uitmaakt, aan welk beeld zij wil voldoen, toch (?), anders heel gauw je karakterzwakte herstellen, want anders loop je als 'n kip zonder kop allerlei modeblaadjes-idealen op jezelf te projecteren (hmff);
2e ga nooit jojo-lijnen en willen afvallen, want genetische imprinting leert ons, dat kunstmatige 'hongerwinters' zelfs generaties lang (shit-mama en shit-oma) de natuurlijke balans van voedselopname verstoord wordt door de jezelf verramponerende dieet-acties, waardoor je lichaam de verkeerde les 'leert', dat hongerwinters kennelijk voorkomen, en dat het 'daarom' vanuit 't lichaam bekeken verstandig is, je met extra vet-buffers te wapenen voor als er weer 'n nieuwe hongerwinter komt; je overgewicht doe je jezelf aan, dommie;
3e de karakterzwakte (zie 1e) gecombineerd met de onbenullige dieet-acties (zie 2e) veroorzaken veel obesitas; het is dus niet een kwestie van rationeel-vrij genoeg geld hebben om verstandig te eten (en slank te blijven ?), maar een kwestie van domme-gansjes-domme-wijfies-egocentrisme, waarbij 't enige 'wat die vrouwen aan hun kop hebben is hun lijf'.
Moraal: ga niet lopen jankeballen met 'weer' die slachtofferrol', dat het leven je niet toelacht met voldoende geld, met 'n ideaal lichaam, met leuke vrindjes die je alles gratis geven, en met 'n 'happy ending' van 'n prins die altijd van je eeuwige schoonheid aan de buitenkant blijft houden.
Domheid is oeverloos dom, ik bedoel, grenzeloos dom, en datbetekent, dat er telkens wel weer honderden 'nog-dommere-zelfrechtvaardigingen' worden verzonnen door luie wijven, die willen blijven volhouden, dat zij het toch echt beter begrepen hebben dan al 'die anderen die hen zomaar tegenspreken'.
Get a life. Gebruik eens je hoofd in plaats van je kont-en-tietenbesef.
Het universum is niet sadistisch, echt waar hoor.
Maar jouw leven wordt 'wel' sadistisch, als je niet 'bij' wilt leren.
Tamara, jij en al die andere lotgenoten met een ingebeeld lichaamsprobleem, inkomensprobleem, en kennelijk ook 'n 'ik-word-niet-begrepen'-probleem, het ziet er slecht voor je uit. Je bent misschien niet dom, maar je doet en denkt wel heel dom, en dat betekent, dat alsnog jouw leven heel dom gaat eindigen.
Je bent vrouw en je wilt niet begrijpen, dat er meer speelt dan jouw lijffie.
Maar je wordt dik; je wordt oud, en je word in stilte veracht door iedereen die jouw onbeheerste vreet-vreet-vreet-gedrag walgelijk vindt.
Veel succes met jezelf, je partner en je spiegel, waarin je met misprijzen kijkt, en blijkbaar telkens denkt, wat ben ik toch dik en lelijk'.
Meissie, je bent al bijna niet meer te redden.
Probeer in je volgende leven maar man te worden, of één of ander diertje dat wel dik mag worden. Misschien is reïncarnatie (pun) de enige uitweg voor jou. Want 'n positief zelfbeeld heb je niet.
en mensen zonder positief eigen zelfbeeld, daar kan (echt waar) ook niet iemand anders van houden. Het is psychologisch onmogelijk te houden van iemand, die niet om te beginnen begonnen is te houden van zichzelf.
(heb jij geen papa of mama gehad, die je dit soort abc-tjes kon vertellen (?), ach, ach, ach)

Der Paulie | 20-05-18 | 19:45 | 8

letopuwzaak | 20-05-18 | 23:59
Zodra iemand anders 'houdt' van 'n ander, die niet van zichzelf houdt; is er 'n dubbel misverstand.
1e Degene die houdt van de ander is in werkelijkheid aan 't houden van 'n toekomstige mogelijkheid bij de ander, 'als die weer zou gaan houden van 't leven, de anderen, die eerste liefde-gever'.
2e Degene, van wie gehouden wordt, zonder van zichzelf te houden, 'kan' op dat moment nog helemaal niet instemmen met de ander die van je houdt; omdat die niet van zichzelf houdt'. En van iemand van wie je meent, dat die door 'n echt misverstand van je houdt, (dus zonder jouw essentiële eigen-liefde), van zo'n iemand 'kan' je ook niet aannemen, dat die 't toch wel bij jou ziet zitten, 'als je in de toekomst maar gaat voldoen aan de capaciteiten, waarvoor je al wordt ingeschat'.
Dat is juist heel pijnlijk en wreed. De ontvanger van liefde heeft ten diepste niets aan de liefde van de ander, als je niet 'iets' in jezelf vooraf hebt aangemaakt, 'hoe-dan-ook al van jezelf te houden, ongeacht of jij in de toekomst aan allerlei verwachtingen vanuit capaciteiten gaat voldoen. Want dan plaats je iemand weer in de hoepel, dat je éérst ergens aan moet hebben voldaan, vóórdat er van je gehouden wordt. En dat is nou juist de pest, waardoor mensen gedeprimeerd en depressief worden, dat ze hun geliefd-kunnen-worden eerst zouden moeten verdienen met 'iets'. Dat is nou juist de reden waardoor depressieve mensen zichzelf van het leven beroven. Hun eenzaamheid is geklonken door de veronderstelling, dat er 'n beter perspectief lonkt..., als dit,... als dat..., en dat dan de liefde wel weer haar werk doet.
Néé, dat is de fatale verkeerde volgorde.
Goed is; begin in eenzaamheid met liefde voor jezelf, door jezelf aan te maken; haast in 't geheim van je privacy, omdat niemand zich daar chanterend [met 't goedbedoelende ene of andere perspectief] mee mag bemoeien.
Waarom zijn zoveel mensen ten diepste volstrekt eenzaam onbegrepen mensen, die zich schuldig voelen om 'niks'(?), en 't antwoord is, omdat die mensen éérst naar de ander kijken (om ergens aan te voldoen). En ja, dan ga je je vanzelf bedrieger van anderen, en bedrieger van jezelf voelen, met fatale gevolgen op de diepste niveaus. Wil je van het leven houden (?), wil je sociaal van andere mensen houden (?), begin dan egoïstisch bij jezelf. In het geheim. Spreek er verder niet over. Dat is jouw schat. Dat is jouw toverformule. Succes.

Der Paulie | 21-05-18 | 00:17

Ik snap uw punt.. U legt veel en goede verbanden. Toch hoeft het volgens mij niet per sé zo te zijn dat de 'gever' houdt van 'wat in potentie zou kunnen zijn.. ' waardoor de ander wellichtnog in gebreke kan blijven of de liefde niet onvoorwaardelijk is.
Ik geloof wel degelijk i n het houden van ' wie die persoon op dat moment is' en dat daaruit dan onbedoeld iets goeds komt. Ik denk dat we elkaar begrijpen. Wellicht hebben we een ander referentiekader of begrijp ik u niet volledig, maar ik snap uw punt wel. Toch kijk ik er net iets anders tegenaan.

letopuwzaak | 21-05-18 | 02:02

letopuwzaak | 21-05-18 | 02:02
Niet om je terecht te wijzen. (echt waar)
Maar kijk zelf nog maar eens goed om je heen. Naar hoe je zelf voelt, en hoe je wel of niet houdt van andere mensen.
'Medelijden' is geen 'houden van'; zie je dat onderscheid in je gevoel?
Medelijden voel je als je iemand in ongelukkige toestand wilt helpen; zonder zelf te willen lijden aan dat, waardoor je medelijden hebt met anderen.
'Willen helpen' is dus geen houden van, maar willen 'zorgen voor'; dat is geen liefde.
Houden van is goed te onderscheiden, want daarin zit jouw gezonde egoïsme; voor wat je zelf -voor jezelf- en -voor de ander- óók graag wil; in houden van zit altijd 'iets gelijks', dat gezond is, zonder lijden. (anders ben je 'n masochist; dat is 'n ziekelijke afwijking)
Daarom is mijn stellige overtuiging, dat mensen alléén maar van elkaar 'kunnen' houden, als beiden 'iets gelijks, dat positief is' al hebben, en graag herkennen als 'ook bij jou zie ik dat'.
Daarom 'moet' iedereen vooraf z'n huiswerk hebben gedaan, vóórdat je geschikt bent om te kunnen houden van, en vóórdat je geschikt bent, om van te kunnen worden gehouden door 'n ander.
Je 'moet' eerder/voorafgaand al iets, waarmee jij geïdentificeerd wordt, hebben gedaan/gemaakt/gevonden, "hebben". (Qua filosofie heb je dan voldaan aan wel drie types maatstaven: voor je identificatie: ja-of-nee; voor waar je in gelóóft: alles-of-niets; voor je relatie (met iemand): meer-of-minder. En temidden van dat stelsel beweeg je, als 't goed gaat, fluïde: heen-en-weer)
Einde van de preek; dank voor 't lezen; vergeet de hier beschreven detaillering maar.

Der Paulie | 21-05-18 | 22:32
▼ 5 antwoorden verborgen

Groente duur ??

Uit de diepvries (ja, net zo gezond) heb je gezonde groenten al voor € 0,20 per 200 gram (dagelijks aanbevolen hoeveelheid groente). Paar aardappelen of wat rijst erbij (€0,20), vegetarische schijf (€0,60) en voila: voor 1 euro heb je al een goede warme maaltijd.
Maar ja, als je alcohol drinkt, rookt, aaifoon hebt is 1 euro wel duur, toch ?

FW Ta-183 Huckebein | 20-05-18 | 19:42 | 1

En drie keer per week naar de hoeren. Toch al gauw drie geeltjes.

Glasgow Argus | 20-05-18 | 19:53

Even iets anders, we weten toch wel wie Tamara is? Heeft meer gedaan tegen de de-islamisering dan menig een. En ook nog onder eigen naam. Hulde Tamara.

Rest In Privacy | 20-05-18 | 19:39 | 3

Tegen de islamisering of voor de de-islamisering uiteraard :)

Rest In Privacy | 20-05-18 | 19:42

AanDiggelen | 20-05-18 | 19:39 | reageer

Mooie verspreking ja. :P
Alsof er iemand van de kinderbestrijding aan je deur komt, zeg maar.

Gazzerop | 20-05-18 | 19:46

Is ook een mooie ja. :)

Rest In Privacy | 20-05-18 | 20:41

“Kom dat eens recht in mijn gezicht zeggen, zullen we eens zien hoeveel karakter ik heb.”

Wat wil die zeug hier mee zeggen dan? Bewijzen dat ze wel karakter heeft door geweldadig te worden? Veel succes. Zodra die spekarmpjes de lucht in gaan om uit te halen is de gemiddelde niet-morbide obese al drie blokken verder.

Daarnaast zijn rijke mensen niet slank omdat ze rijk zijn, maar rijk omdat ze werken voor de dingen die ze willen hebben. Een goed figuur bijvoorbeeld.

Verder is minder dan 5% van de dikkertjes dik door een aandoening. De rest die beweert een aandoening te hebben wil ik wijzen op de briljante quote van Jimmy Carr: ‘what medicine you take for that? Pie?’

JWZ_JMK | 20-05-18 | 19:37

Elk pondje gaat, nog steeds, door het mondje...

Ries13 | 20-05-18 | 19:36

‘Gezond’ voedsel ziet er zo uit: sochtends wat yoghurt met noten, smiddags wat salade of broodje tonijn, savonds groenten, kipfileetje, aardappeltje zonder jus of rijst. Drinken: water koffie/thee.

Dat kost allemaal niks. Wat wel veel kost is beschuit, bewerkt vlees, bacon, luxe broodjes, zoet beleg, jus, magnetronmaaltijden, snoep, chips, cola, alcohol.

Gezond leven is kortom goedkoop, ongezond leven duur. Iedereen die beweert dat dit niet zo is en dat lelijke dikke tokkiewijven lelijke dikke tokkiewijven worden omdat het anders te dure is, is gewoon een domme leugenaar.

Oh en elke dag een uurtje bewegen is helemaal gratis.

blikjegrolsch | 20-05-18 | 19:36 | 3

Gewone beschuit kost 35 cent. Hoezo duur?

Lupuslupus | 20-05-18 | 19:39

En sinds wanneer kosten noten niks?

knutsel_ | 20-05-18 | 19:49

Noten zijn belangrijk voor je hersenen en gestel. Kun je geen dure noten betalen, koop dan pinda’s, een halve kilo is rond de 1,50 (mits je geen allergie hebt). Echt veel beter dan chips.

Veluwse-Eikel | 20-05-18 | 20:48

Gewoon minder eten.
Het idee dat je de hele tijd moet eten, drie vier keer per dag is onzin. Je moet eten als je lichaam daar om vraagt. Niet omdat het half een is of zes uur.
Ik zie mensen ook de hele tijd op terrasjes en in restaurantjes dingen in hun eetgat stoppen. Want zo hoort dat en dat is zo gezellig. Neem drugs, krijg je veel diepgaandere gesprekken mee.

oplichter | 20-05-18 | 19:35 | 1

Eens

Knufter | 20-05-18 | 19:41

Ieder kindje gaat door het mondje schatje...... geen hogere wiskunde of zo. Optie 2 is hetzelfde blijven eten maar méér bewegen.

Oepsie1234 | 20-05-18 | 19:34 | 2

Gadver. U is Belgisch?

JWZ_JMK | 20-05-18 | 19:38

Gebakken of gekookt, of gaan die kindjes in de frituur?

Maris v.d Hof5393 | 20-05-18 | 19:38

Goed geschreven. Zoals ik zeg: 'koolhydraten zijn het voer van armen'. En dáár wordt je dus dik van.

wingload | 20-05-18 | 19:34 | 1

Klopt.

Lupuslupus | 20-05-18 | 20:00

Echte vrouwen? Die dingen kunnen behalve mooi wezen en inhoudloos zijn? Die niet hopeloos naïef wezen en oppervlakkig? Doe mij er maar ééntje! Zo'n model is ook niet alles. Vooral nep heb ik mogen ondervinden. En ik ben een ectomorf dus obesitas heb ik geen last van. Een kledingkast zal ik ook weer niet worden. Maar vreet als een tijger. Koop dan!

Standvastig | 20-05-18 | 19:33

Wat mij betreft worden de waarden van normale gewichten die bij mensen horen maar eens flink opgerekt. Zowel naar boven als naar naar beneden. Mijn zoon van vier zit gvd al drie jaar in een medisch traject vanwege te laag gewicht. Applaus voor consultatiebureau. Mijn hele familie is mager. Alle kinderen van mijn broer zijn mager. Ik ben mager (behalve sinds drie jaar een bierpens) en mijn dochter moest ook onder behandeling voor ondergewicht. En dat terwijl we allemaal kerngezond waren. Het probleem was steeds de kilo's. Laten we eens stoppen met dat gezeur over gewicht. Waarom elke keer weer mensen die volgens cijfertjes teveel wegen in een hoek drukken? Bestaat er niet gewoon zoiets als het recht, terwijl je je lekker voelt, op je zeventigste dood gaan? Of moet je alles op alles zetten om te strijden tegen je kilo's zodat je met een knorrende maag de pijp uitgaat op je tweeenzeventigste? Flauwekul allemaal.

Leptob | 20-05-18 | 19:33

Elk pondje gaat door het mondje is trouwens niet altijd waar, mijn Deense tante heeft een probleem met haar schildklier en eet eigenlijk helemaal niks, ook antidepressiva helpen niet echt

Bokito ergo sum | 20-05-18 | 19:32 | 4

Ik moet het eerste hormoon nog zien dat van niks een kilo vet maakt.

Deense dog | 20-05-18 | 19:50

@ Deense dog
Daar heb je een punt.

Luchtbakfietser | 20-05-18 | 20:00

@Deense Dog, schijnt een soort van zelfkanablisering te zijn, ik snap het zelf ook niet zo maar zoals het me verteld is worden andere functies in de wacht gezet

Bokito ergo sum | 20-05-18 | 20:10
▼ 1 antwoord verborgen

Bla chips, bla duur, bla gedoe. Ik ben reaguurder, ik ben te dik, mijn vrouw heeft maat 34. Hoe? Omdat die geen zakken chips zit weg te vreten, gewoon van tomaten nog tomatensoep maakt en niet overal loopt mee te snacken. Waarom ik dik ben? Omdat ik wel chips, snoep, frituur en nooit nee zeg. Ga ergens anders janken, als je dik bent vreet je teveel, net als ik.

Vloberto | 20-05-18 | 19:31

Wat een lulkoek, als je te dik bent en je redt het zelf niet dan zoek je hulp. Ga aan de sport, eet wat meer broccoli en stop met iedere dag bier zuipen tot je er bij neervalt. Dan heb je geen enkel probleem met een beetje op gewicht blijven.

ScepticalMillenial | 20-05-18 | 19:30 | 2

Geen last van. *plop*

Standvastig | 20-05-18 | 19:46

Het is niet alleen lulkoek het toont ook compleet geen interesse. Pinda's kosten geen drol bij de action voor een halve kilo (ongezout), appel is een toetje (met te veel suikers) maar altijd beter dan een zak chips, zak patat kost 1.59, wat kost een zak aardappelen? Je moet vet niet laten staan maar de hoeveelheid eten verminderen. Goh wat vervelend dat een stukje vlees al snel 5 euro kost, je hoeft geen vlees te eten hoor. Ik train 2 uur per dag en doe het prima met broccoli, pinda's en andere eiwitten van natuurlijke bronnen, of eet je maar 1 a 2x per week goed vlees, ipv die frikandellen (alleen de vergelijking al....) Ik kom 1x per week bij de lidl, nootjes kosten geen 4 euro.... en ze zijn regelmatig in de aanbieding 2 zaken voor ~4eupi. Het probleem is jou zwakke mentaliteit en de schuld bij een ander leggen. Ik heb 0.0 respect voor hamlappen als jij, als ik het kan kan jij het ook. Stop maar met je gelul dat het niet mogelijk is voor arme mensen.. been there, done that. Wel 3x per week naar de kroeg, 10 liter drank per weekend en roken als een ketter, gebak bij de hema etc etc. Prioriteiten. (een jonge met lovehandles heeft geen probleem.... of bedoel jij manboobs)

Zuurpluim | 20-05-18 | 20:08

Gestopt na geen maatje 32-34 en d-cup. Feestdag vandaag en graag zo houden. Doei

HdJ | 20-05-18 | 19:30

Janken over fatshaming maar vervolgens zelf aan thinshaming doen, overigens een tering hekel aan deze termen maar goed. Niet alleen een zeug, maar een hypocriete zeug dus.
(Mislukt) product van het feminisme en in plaats van tot inkeer komen plaatst ze liever de schuld bij anderen, doen kinderen ook en dat geeft toch wat te denken niet?
Goed bezig prinsesje weighs a ton, ga zo door en neem er nog wat katten bij.

Shezmu | 20-05-18 | 19:29

Dus het tokkievrouwtje is een dikke zeug. Goh zeg, wie had dat nou verwacht.

blikjegrolsch | 20-05-18 | 19:29

ik zou tamara doen!

Zyprexa20mg | 20-05-18 | 19:28 | 1

Met je kleine Lidl frikandelletje?

Mark_D_NL | 20-05-18 | 19:31

Roken, drinken, grote honden, hele dag op de smartphone bezig, alle toeslagen en subsidies en nog zeiken dat gezond eten zo duur is. Hou toch op.

gestoptmetroken | 20-05-18 | 19:25

Peulen, komkommers en broccoli zijn centenwerk. Net als de rest van groente waar je je tonnetje rond aan kunt Vreten, want dat doe je graag met je gezonde eetlust. Om de avond 5 km hardlopen door je buurt of dorpje is gratis. Kipfilet is goed te betalen, net als tonijn en veel beter voor je dan die gefrituurde pleurismeuk. Een matje of matrasje om thuis oefeningen te doen voor de buik, armen, benen en den bips: tientjes werk zonder abonnement en meelachende slanke mensen. Dikke mensen zijn lui en hebben geen discipline, karakter en doorzettingsvermogen! Vroeger waren vrouwen wel tot hoge leeftijd slank. Ze hadden meer werk dus waren minder lui, vraten veel minder vet, koek, snoep en gebak en hadden toen waarschijnlijk nog wat respect voor manlief. Flikker op met je excuses voor je walgelijke reet.

demagoog.en.atheist | 20-05-18 | 19:23 | 1

Dit dus. Zo simpel is het gewoon. Dom volk wordt obesitas omdat dom volk te dom is om zichzelf te beheersen. Tsja. Zielig hoor voor dom volk.

blikjegrolsch | 20-05-18 | 19:30

Blijkbaar moet telkens alles overnieuw worden uitgelegd.
1e

Der Paulie | 20-05-18 | 19:22 | 1

Er ging iets fout; de echte tekst is er op 19:45 uur

Der Paulie | 20-05-18 | 19:46

Het lijkt er op dat je geen karakter en doorzettingsvermogen hebt.

MikeTheBull | 20-05-18 | 19:20

Voor iedereen die inspiratie op wil doen voor een goedkope hap kijk eens op "bijstandsgerechten.nl". Leuke site met heel veel tips en recepten. Of butgetkoken.be is ook een leuke, vlaamse, site. Tot zover de huishoudelijke mededelingen.

osolemio | 20-05-18 | 19:20 | 3

Leuk! Bedankt voor de tip.

Lupuslupus | 20-05-18 | 19:35

Kijk, hier hebben mensen nu wat aan ipv de negatiefe framing. Bedankt.

Rest In Privacy | 20-05-18 | 19:35

In geval van uiterste nood zal Israël terugslaan met ongeveer 230 kernwapens. Ruim voldoende om 70% van de moslims in betreffende landen te laten verdampen. Ik kan niet wachten....

Oepsie1234 | 20-05-18 | 19:32

Paar jaar geleden we toleren dit in Nederland. Slappe hap. youtu.be/HabOEkzAmlM

franck7020 | 20-05-18 | 19:34

Erdogan zit in de nadagen van zijn macht. Door zichzelf te overschreeuwen probeert hij er nog een indian summer voor zichzelf uit te slepen. De grotere moslimlanden hebben te veel belang bij handel met het westen of angst voor Trump om Israël openlijk aan te vallen. Mocht Erdogan of een andere dictator toch het lef hebben om aan te vallen dan hebben ze waarschijnlijk de slagkracht van het Israëlische leger onderschat. Moslims en daadkracht zijn twee verschillende dingen.

voorbips | 20-05-18 | 19:43
▼ 1 antwoord verborgen

Hier is de aloude tegeltjeswijsheid "elk pondje gaat door het mondje" van toepassing. Dit geldt voor vrouwen in dezelfde mate als voor mannen. Al die excuses die het zwakke geslacht aanvoert, komen mij eerlijk gezegd de strot uit.
Postnatale gewichtstoename en extra kilo's door de overgang, aan mijn hoela.
Heeft alles met zelfbeheersing en mentale spankracht te maken.

Luchtbakfietser | 20-05-18 | 19:14 | 4

@ Einstina
Bijval uit onverwachte [vrouwelijke] hoek. Ik zou niet zo ver willen gaan door te stellen dat overgewicht een keuze is, maar de ongemakkelijke waarheid is dat 95% dit zichzelf aandoet..

Luchtbakfietser | 20-05-18 | 19:25

einStina heeft een pesthekel aan de slachtoffer rol. Wat je zegt: 95% doet het zichzelf aan, dan is klagen gewoon onterecht. En einStina vindt het nog veel irritanter als te dikke mensen haar gaan shamen omdat ze slank is met het 'ze eet maar een slablaadje' en 'echte (aka dikkere) vrouwen werken tenminste'...
En je wist toch al dat wij elkaar altijd begrijpen!

Rest In Privacy | 20-05-18 | 19:52

Mentale spankracht is ver te zoeken bij de hedendaagse moderne Nederlander. Watjes.

Mark_D_NL | 20-05-18 | 19:58
▼ 1 antwoord verborgen

Het is zo simpel: kijk eens bij de supermarkt welke zooi sommigen mensen voor voedsel laten doorgaan, en bezie wat het na al die jaren met hun lichaam doet… aan de andere kant is zelfacceptatie ook iets wat veel mensen (nog) niet geleerd hebben: en een koe of ‘n paard is geen hert en de meeste volwassen vrouwen hebben nu eenmaal ’n wat bredere reet dan de gefotoshopte modelletjes…

Koop eens een visje b.v. in plaats van 3 zakken chips.

Veluwse-Eikel | 20-05-18 | 19:13 | 2

Dat heb ik gedaan. Geen chips meer en alleen nog kibbeling eten. Maar dacht je dat het hielp? Echt niet, maar misschien heb ik het wel aan mn schildklier.

voorbips | 20-05-18 | 20:19

Al weeg je meer dan 160 pond, je bent zoals je bent en indien het je niet langer meer bevalt dan verander je je denken waarna je handelen, waarna je lichaam. Kibbeling is lekker trouwens!

Veluwse-Eikel | 20-05-18 | 22:20

Lieverd. Je hoeft echt geen bakken aardbeien of blauwe bessen te kopen om af te vallen. Groenten zijn helemaal niet duur. Ga gewoon naar de Lidl; je koopt een tas vol voor een paar euro, als je maar goed op let en niet middenin de winter een kilo aardbeien wenst. Het bárst van de heerlijke, supergezonde recepten die je kunt maken voor enkele euro's. Internet staat er echt vól mee. Geen smoesjes, pondjes gaan door mondjes. Eten kan heel gemakkelijk lekker, goedkoop en gezond zijn.

Dutchbeaurouge | 20-05-18 | 19:12 | 2

Inderdaad. Gezeik dat frikandellen goedkoper zijn dan gewoon vlees. Nou, eieren zijn nog goedkoper. Een kool, wat rijst, uien, winterpeen, seizoensfruit. Bak kwark kost ook geen drol. Dat gelul dat armen straks geen vlees meer kunnen eten. Ja en? Ze kunnen nu ook geen kaviaar eten.

dyslexieman | 20-05-18 | 19:24

En nog iets. Je hoeft die 20 frikandellen net als die kiloknaller niet in 1 keer je vette muil in te schuiven........

Barkey | 20-05-18 | 19:32

Nou als je die 20 frikandellen gewoon niet in een keer opeet, dan hoef je niet aan te komen.

Gezond / ongezond is niet gelijk aan dun/dik

IPNP | 20-05-18 | 19:11

Ben even om de hoek bij de buurtsuper wezen kijken (Promarket), een bak aardbeien van 500 gram kost €0,80 cent.
Op de markt nog goedkoper.
#Bulgarije, dat wel.

Maartenalsoptwitter | 20-05-18 | 19:11 | 1

Ja laten we allemaal in Bulgarije onze boodschappen gaan doen.

Lupuslupus | 20-05-18 | 19:31

Hear, hear...

Rest In Privacy | 20-05-18 | 19:06

Ach gossie ,
De speknek is het nieuwe slachtoffer , genoeg plekken op de wereld waar ze hun schouders ophalen terwijl de wenkbrouwen tegen het plafond knallen .

Castor12 | 20-05-18 | 19:04 | 1

Die speknekken hebben meermaals vrede met alle andere mensen. Jij maakt je druk om ander mans welzijn. Dat is pas zielig.

ik zei het toch | 20-05-18 | 19:15

Wa's dit nou weer voor'n zeikverhaal.

newray | 20-05-18 | 19:01

Arm koopt ongezond niet omdat het goedkoop is maar omdat het lekker is en arm meestal laagopgeleid is. Arm rookt ook vaker. Ook zo`n keuze.

En ongezond maakt ook niet per se dik. Wat een flauwekul dat stuk.

redanx | 20-05-18 | 18:58

Het is evolutionair gezien juist een goede zaak dat ongezond eten vaak makkelijker, sneller, goedkoper en lekkerder is. Natuurlijke selectie op basis van fysieke eigenschappen heeft dan dus wel degelijk verwantschap met een sterker mentaal karakter.

JackStick | 20-05-18 | 18:56

Hoi Tamara!
Ik snap de strekking van je verhaal wel! Het is inderdaad van de zotte dat "gezond" eten veel duurder is dan het "ongezonde" voedsel. En dan gaan ze ook nog eens een extra belasting heffen op het gezonde voedsel. Echter is het ook een feit dat als je goed rond kijkt je in de supermarkten de vaak aanbiedingen hebt. Ook kun je op het internet vaak aanbiedingen vlees kopen die echt wel goed zijn en een stuk goedkoper.

broodje gezond | 20-05-18 | 18:55 | 1

Tuurlijk doen we het met aanbiedingen. Online is niet altijd goedkoper, want vaak zit je met minimum bestelbedragen en verzendkosten. Ik doe ook weleens samen met familie. Wij redden het wel en eten gezond. Maar er zijn ook mensen die t slechter getroffen hebben en dat niet altijd voor elkaar krijgen.

Robin Hood | 20-05-18 | 19:06

Niet eens. Zijn mensen in écht arme landen dik? Nee, die hebben geen toegang tot calorierijkere luxeproducten zoals frikandellen. Google maar op het "Maduro-dieet". En ze overleven ook niet op aardbeien, die je toch ook zelf in je vensterbank kunt kweken desnoods.

Brood, meel, mais, bonen, rijst, pasta, ingeblikte groenten, allemaal relatief gezond en betaalbaar. Beetje ketchup, soyasaus of zout als smaakmaker en je bent al een heel eind.

Onderzoek naar calorrieresctrictie met optimale hoeveelheid voedingstoffen (CRON) heeft bij verscheidene diersoorten aangetoond dat het vooral om de hoeveelheid calorieën draait die bepaalt hoe lang je leeft en gezond blijft, niet de "kwaliteit" van het voedsel. Zolang je wel alle noodzakelijke voedingsstoffen zoals vitaminen, mineralen en essentiële vetten binnenkrijgt.

En ja, ik ben dik en ongezond. Obees zelfs. Ik zou met de Timmermansen van deze wereld wellicht blijven drijven bij een watersnood. Maar dat is mijn eigen keus of minstens eigen gedrag. Ook als het een verslaving zou zijn of al zou gezond voedsel duurder zijn, je bent verantwoordelijk voor je eigen leven en moet dat niet afschuiven op de commercie of de voedselprijzen.

En je kunt je natuurlijk ook gewoon om de dag of een aantal dagen van de week inhouden met het brood-wisseldieet of eierendieet of welk dieet dan ook waarbij je het minimum aan noodzakelijke voedingsstoffen tot je neemt. Val je gelijk wat af, kost geen moer en daarmee heb je op de andere dagen weer wat meer te besteden en eten. Je kunt ook elke dag je gewicht op een weegschaal meten of je buik-/heupverhouding met een meetlint en op de dagen dat je boven je gekozen limiet zit je inhouden. Thee met flink wat stevia is net zo zoet en bevat geen calorieën. En Stevia is ook niet stikduur (en kun je ook zelf kweken).

En zoals anderen hier ook al aangaven: bewegen is gratis. Je kunt als bijstandsmoeder ook een uur achter je kinderwagen of met je kind aan de hand door de buurt of een park gaan wandelen iedere dag. Heb je ook ruimschoots de norm gehaald qua bewegen.

Dat jij en ik dat allemaal niet doen is niet de schuld van de prijs van frikandellen (die ook echt eetbaar zijn zonder ketchup en mayonaise).

Wol | 20-05-18 | 18:54 | 2

Ah u is zelf een wolle vrouw

Knufter | 20-05-18 | 19:17

Knufter | 20-05-18 | 19:17
Nee, een wolle man, maar zelfde principe lijkt me?

Wol | 20-05-18 | 21:45

En wat doet de overheid en de groene kmer dan, ze maken het ongezonde eten duurder via extra belastingen i.p.v. het gezonde goedkoper.

De primaire taak van de overheid is u snel in het gaf krijgen en veel geld van u jatten.

salonsocialist | 20-05-18 | 18:52

het mag zo zijn dat Giel niet op dikke vrouwen valt. (Ik ook niet.) Maar ze te veroordelen omdat ze ongezond zouden leven, daar weet Giel niets van en moet hij zijn mond houden. Overigens heb ik Giel altijd al een Totale Lul gevonden. Dat vind ik, en dat is objectief gezien ook zo.

ljcoster | 20-05-18 | 18:50

Ongezond eten is een keuze, zakje piepers kost

Bokito ergo sum | 20-05-18 | 18:49 | 5

100 euro? Da's een beetje aan de lage kant. Een pakje Drum kost tegenwoordig al 10 euro :)

knutsel_ | 20-05-18 | 19:14

knutsel_ | 20-05-18 | 19:14 |
En gezond kattenvoer is ook behoorlijk aan de prijs.

Schoorsteenveger | 20-05-18 | 19:24

@Schoorsteenveger Ghehe, vooral omdat ze dat goedkope spul niet lust. Maar dat laat ik aan mijn vrouw over, die koopt van die speciale brokjes per 5 kilo online :)

knutsel_ | 20-05-18 | 19:52
▼ 2 antwoorden verborgen

Ik wil Tamara wel één ding meegeven: wij zijn als mens gemaakt om te vreten. Darwin. Suiker zien is willen eten. Carbs zien is willen eten. Heel natuurlijk. En inderdaad eist het een bewuste levensstijl om dat een beetje te balanceren met de gezondheid. Vroeger in het oerwoud had je wat besjes en daar moest je het mee doen. Daar zijn we op gemaakt. Het aanbod is gewoon te groot.

De bewuste levensstijl eist echter enige aandacht. Zo nu en dan stil staan bij wie je nou bent en wie je nou wil zijn. Sommige mensen hebben dat vermogen van nature, andere door opvoeding, veel mensen niet, en al helemaal niet als er veel beslommeringen optreden.

Ik weet dat want ik ben en leef gezond als een vis maar als 't werk me even tot aan de nek staat dan wil dat gezond leven d'r ook wel eens een weekje of wat bij inschieten. Ik kan me voorstellen dat het hebben van een kutleven leidt tot dik zijn.

Het enige dat er denk ik dan op zit is toch de boel op de rit te krijgen in de bovenkamer.

Knufter | 20-05-18 | 18:46

Ik vind alles best zolang je maar niet gaat zeuren dat ik een vat in plaats van een sixpack heb.

knutsel_ | 20-05-18 | 18:45

Stop met mannen overal de schuld van geven. Jullie maken jezelf wijs dat alle mannen zo denken. Je bent gewoon een zure feminist.

KamikazeKut | 20-05-18 | 18:45 | 1

Ik denk wel zo. Laat Tamara mij de schuld geven en de rest met rust laten.

*Taking it for the team*

loebkesman | 20-05-18 | 20:22

Het stuk begint aardig, maar ontspoort gigantisch met de eeuwige "gezond eten is alleen voor rijken". Boodschappen doen bij de Aldi, zelf dingen schillen (niet voorverpakt) en vooral zelf koken en geen pakjes gebruiken. Een zak rijst van 20kg kost bij de toko iets van twintig pleuro en daar doe je een half leven mee

Renkum0317 | 20-05-18 | 18:41 | 6

Weet niet of ze duurder zijn

salonsocialist | 20-05-18 | 18:57

Per kilo zijn voorverpakte/geschilde wortels zeer zeker duurder. Je betaalt immers voor extra service.

E-Burke | 20-05-18 | 19:00

@salonsocialist Nee, omgekeerd juist. Helemaal mooi is het als je in de buurt van het platteland woont, daar kun je aardappelen, groente en in de zomer fruit vrijwel gratis kopen. En anders dus rijst, dat kost echt niks. Ik heb een tijdje een beetje zuinig aan moeten doen verleden jaar, maar dat hinderde niet zo; alle kruiden heb ik in bulk op voorraad (toko), rijst zat, uien zijn zowat gratis dus met een prei en gehakt heb je voor rond de euro een pan nasi goreng, als je sloffen gehakt van 1kg im Angebot kauft en invriest. Hutspot en zuurkoolstamppot zijn lekker en kosten ook zowat niks, de rookworst is nog het duurste. Als je echt wilt kun je voor twee piek per dag leven en nog redelijk gezond eten ook. Bananen zijn goedkoop, appels ook. Wortelen al helemaal. Water is nagenoeg gratis. Dat stuk hierboven getuigt van enorme luiheid. Bovendien, als tokkies zogenaamd alleen maar Lidl-frikandellen kunnen bekostigen, waarom eten ze er dan niet gewoon minder van? Als je dik wordt, eet je te veel, punt.

Renkum0317 | 20-05-18 | 22:38
▼ 3 antwoorden verborgen

Wat een calimero verhaal zeg, Totaal gebrek een eigen verantwoordelijkheid.

En stel nu eens dat alles even duur zou zijn.....
dan zouden ze nog steeds ongezond eten.

Gebrek aan karakter dekt toch de lading.

GraaiManager | 20-05-18 | 18:40 | 1

Eerst maar eens alles even duur maken alvorens een conclusie te trekken.

miss error | 20-05-18 | 18:57

Het probleem is is dat mensen met weinig centen maaltijden willen hebben die weinig kosten, snel te bereiden zijn en die altijd goed zijn. Het eten van de grote voedselconcerns doen precies dat. Misschien moeten daarom de McDonald's (en Aldi voor thuis) eens met een betaalbare avocadoburger met wortelfrietjes komen aanzetten. Daarnaast kan de overheid misschien met een soort regeling komen voor mensen met lage lonen dat zij in ieder geval voldoende bewegen per week. Als de overheid namelijk een minimum stelt, dan kun je er als burger met lage loon er niet meer onderuit dat je vermoeid na je werkweek niets meer aan beweging gaat doen.
Als dit alles niet werk, dan moet misschien toch dat Olestra eens een keer terug op de markt komen. Moet je wel heel de dag een luier aan, maar dan kun je zo wel onbeperkt vet eten. Ook kan kalium als natriumvervanger dienen in keukenzout. Kun je probleemloos vet en zout vreten.

Alexander des Burgus | 20-05-18 | 18:40

Gezond eten hoeft helemaal niet duur te zijn. Bij Roeleveld (Scheveningen) koop je 4kg dagverse Schol, Poon, Makreel, Wijting of zelfs 5kg Schar voor 10 euro! Super food uit eigen zee!
Ga ook vooral eens naar de Haagse Markt voor spotgoedkope groente of exotische vis (gek dat ik op deze geweldige markt nooit van die neplinkse multikulti figuren tegenkom!!!!).
Koop je kip, lam of ander vlees bij de Turk of de Marokkaan. Lekker gekruid als je er om vraagt. Maak een vriendelijk praatje of gebbetje met die gasten en verbaas je over de vriendelijkheid die je terugkrijgt.
Kortom: think out of the box! Uiteraard was deze tip gericht op Hagenezen, maar iedere stad heeft zo zijn eigen markten, goedkope slagers,visboeren etc.

echt_links | 20-05-18 | 18:40 | 8

@AanDiggelen: het loopt een beetje scheef, geloof ik, onze reacties, maar wij zijn het best weleens eens. Mooi vind ik dat!

Rest In Privacy | 20-05-18 | 20:51

Pulse gevangen vis en halal geslacht vlees. Denk na.

Promedio | 20-05-18 | 22:00

@Graaier: vanuit Delfts cafe met teveel wijn achter de kiezen: u bent goed op de hoogte! Klopt 3kg Schol voor 10 euro, na de verhuizing naar nieuw pand is het bergafwaarts gegaan :) Kapsones!

echt_links | 21-05-18 | 00:06
▼ 5 antwoorden verborgen

Tering wat een gelul zeg. Alsof je een 'personal trainer' nodig hebt om af te vallen, wat een onzin. En alsof je duur fruit als aardbeien nodig hebt om gezond te eten. Ik heb geld zat maar nog nooit een 'personal trainer' gehad. Wat ik wel doe is 4x per week sporten en daarnaast zorgen dat ik elke dag beweeg. Dat kan iedereen, het enige dat verschil per persoon is de motivatie (hint, tokkies zijn vaak tokkies omdat ze dat juist ontbeert). En zoals verder aangegeven is obesitas een ziekte waar je dood aan gaat, dus doe er wat aan, vetklep.

despecialist | 20-05-18 | 18:37

Ik denk wel dat eten veranderd is.
Broodverbeteraar, in een pak vla zitten al weer zetmeel om het dikker te maken,
in alles zit suiker en rare hulpmiddelen.
Ook fruit bevat suikers en wordt helemaal niet aangeraden door diëtisten.
Pasta, brood, aardappelen, allemaal dikmakers als je te weinig beweegt.

LuckyGirl | 20-05-18 | 18:37 | 3

Jawel, maar kennis over voedsel is gratis op het internet en de meeste zorgverzekeraars vergoeden een diëtiste die een paar keer met je kan meedenken.
Het is heel makkelijk: gewoon alles met toegevoegde suikers mijden en alles met bewerkte koolhydraten minimaliseren (nav je verbrandingspatroon). Dan houd je over: groente, fruit, noten, volkorenproducten, naturel zuivelproducten... dat is best veel en bovendien allemaal rijk aan voedingsstoffen dus weerstandopbouwend. En als je toch wat wil snoepen: van koekjes/jam/etc bestaan ook gewoon suikervrije varianten.

Rest In Privacy | 20-05-18 | 18:52

Paleo dieet is ook die kant op, daar zijn ook veel positieve verhalen over te lezen. En lekker bewegen, iedere dag een stuk wandelen bijvoorbeeld.

Rest In Privacy | 20-05-18 | 19:16

@AanDiggelen: precies. Gezellig samen een ommetje. Ik houd me aanbevolen!

Rest In Privacy | 20-05-18 | 19:23

In plaats van je af te vragen waarom gezond eten zo duur is, kan je beter bedenken waarom junk-food zo goedkoop is.

Gele Beer | 20-05-18 | 18:36 | 3

Brood en spelen, mensen. Brood en spelen.

schijtzat | 20-05-18 | 18:54

Junktroep is goedkoop omdat het geen eten is. Een verzameling ingedienten om smaak na te boodsen. Eten is vrij makkelijk te herkennen. Het ziet er uit als eten. Hint: meestal niet in poedervorm.

johoost | 20-05-18 | 19:11

Nog beter, naar buiten gaan en bewegen.

hassangenghis | 20-05-18 | 19:18

Ik ben het niet eens met de claims. Ja het is duurder noten en groente te kopen bij een biologische winkel, maar bij de groenteboer valt dat reuze mee, vooral voor groenten en fruit die in het seizoen zijn, ik kom daar erg veel 'normale' mensen tegen. Bij de visboer kan je vaak ook voor een paar euro slagen. Die zeugen bestaan door laagbegaafdheid en laksheid, ze geven hun geld uit aan de verkeerde dingen; grote tv, dure telefoon, huisdieren, roken etc. Een ex vriendin van me had een moeder die in de bijstand zat en naar de voedselbank ging, maar wel 3 katten en een paard had, vroeger gingen dat soort mensen gewoon dood van de honger, maar nu moeten wij dit soort onzin subsidiëren. Ik geef in geen miljoen jaar iets aan de voedselbank, je faciliteert er alleen maar dom gedrag mee.

GrowNoodlyAppendages | 20-05-18 | 18:35 | 9

@Veluwse-Eikel | 20-05-18 | 19:04.
Wat een vreselijk triest verhaal. Een hond(je) hoeft wat eten betreft niet duur te zijn maar o wee als je naar de dierenarts moet, dan ben je al 35€ kwijt zodra je over de drempel stapt.
Ik word echt niet goed van al die veroordelingen onder dit topic. Mijn lieve vader zei altijd 'het is duister lezen in andermans boeken'.

Lupuslupus | 20-05-18 | 19:18

Alsof jij ook maar iets bijdraagt aan voedselbanken? Daar gaat zo’n beetje alleen voedsel heen dat anders word weggegooid man.

Materie Feilloos | 20-05-18 | 19:31

Lupuslupus | 20-05-18 | 19:18
Tja, gewoon iets beter om je heen kijken leert mij veel over de mensen en mijzelf. Dierenartsen zijn kneiter duur, zeker als je met ’n paard komt aanzetten… maar wat het hondje betreft: er zijn zoveel mensen welke daar fijne vriendschap aan hebben, en ze klagen ook minder snel dan mensen.

Materie Feilloos | 20-05-18 | 19:31
Goed eten weggooien om commerciële redenen is misdadig, geef het aan de armen. Een rammelende maag is uiterst onprettig.

Veluwse-Eikel | 20-05-18 | 22:50
▼ 6 antwoorden verborgen

Allemaal gelul in de ruimte. Heeft niets met geld en/of een personal trainer te maken. Tokkies maken tokkie keuzes en te dikke mensen zijn vaak lui en verslaafd aan niet-groenten.

Politicusincapabelus | 20-05-18 | 18:34

Dat gezeik dat gezond eten te duur zou zijn. Het is een kwestie van keuzes maken. Gemakkelijk kant en klaar uit de fabriek of iets meer moeite doen en zelf maken.
Volgens het Nibud geeft een gemiddeld gezin zo'n 100 euro per week aan boodschappen uit. Daar zit ik ook op.

Wij eten altijd vers. Ik kijk wat er in de aanbieding is en daar pas ik het weekmenu op aan.
Ik gebruik geen pakjes en zakjes, maar heb wel een groot kruidenrek dat dagelijks gebruikt wordt.

We eten praktisch nooit chips of andere zoute bende. Wel gaat er een kilo nootjes (half gezouten, half ongezouten) per week doorheen.

We snoepen nauwelijks maar eten 2 stuks fruit per dag. Fruit van het seizoen. In de winter een beetje saai, maar in de zomer genieten.
Voor de kinderen zijn er altijd worteltjes, tomaatjes, komkommer en andere rauwkost.

Frisdrank drinken we met mate en altijd de light variant. En verder water of koude thee. En koffie natuurlijk. Sloten koffie. En in het weekend bier.

We passen op met koolhydraten en eten bij elke maaltijd salade.

Zoals gezegd koop ik in de aanbieding, maar ook afgeprijsde groenten, vlees en fruit gaan mee. Dat verwerk ik meteen of het gaat de vriezer in.

Biologisch doe ik niet aan, veel te duur, maar vlees koop ik wel liefst onbewerkt en/of ongekruid. Varkenshaas, kipfilet, rundergehakt, zalmfilet.

Gebruik geen margarine, maar echte boter. Geen magere yoghurt, maar lekker Griekse met 10% vet.

Ik gooi praktisch niets weg. Ik kan geen brood verdragen, dus de kliekjes eet ik de volgende dag tussen de middag.

Ik heb een broertje dood aan sporten, doe alles met de auto. Verder tik ik dit jaar de 50 aan, dus ik begin het te verliezen van de zwaartekracht, maar ik ben slank, gezond en zeker niet van plan om aan de lijn te doen. Hoeft ook niet, want ik ben prachtig zoals ik ben. Net als mijn tienerdochter en manlief. Zonder honger te lijden.

Alleen het te duur zijn van gezond eten de schuld geven van je te dik zijn is onzin.

J. Jarig | 20-05-18 | 18:34 | 2

Mooi betoog hoor, maar dat gelul over light frisdrank; wie hou je daarmee voor de gek? Als frisdrank sowieso met mate gedronken wordt, valt er natuurlijk geen zier te winnen met een 'light' variant.
Ook nog suikervrij zeker? En de kids vergiftigen met aspartaam

Gazzerop | 20-05-18 | 18:42

Ik claim niet dat ik supergezond eet en drink.
Ik drink light omdat ik "gewoon" veel te zoet vind. En de kids drinken nog geen glas per dag. Dus die aspartaamvergiftiging valt ook nog wel mee.

J. Jarig | 20-05-18 | 18:52

Domme mensen: causaliteit omdraaien sinds 1423.

"Die vind je niet bij de rijkere Nederlanders. Die hebben geld om veel gezond eten te kopen en een personal trainer in te huren. Het zijn juist de minima die vaak met overgewicht te kampen hebben. Met alle andere gezondheidsgevolgen van dien."

Doei.

_ILT_ | 20-05-18 | 18:34 | 1

Ja, inderdaad een beetje afgunstig gejank. PvdA 2.0

kempenaer | 20-05-18 | 20:46

Ga eens tijdens kantoortijd naar de Lidl. Geen moesliems, geen duur volk. Alleen tokkievolk met karrevrachten Schultenbraü en Kroki chips. Shag kopen ze bij de cassière en ze waggelen met een grote boog om de versafdeling heen. Ze moeten toch wat te knagen hebben als ze full-time naar de NPO zitten te gapen. Ik ga vaak naar de Lidl omdat Appie bijna geen Hollandse kost meer verkoopt. Alleen maar oriëntale schotels en andere zooi. Niks geen meelij met die tokkies. Ze krijgen wat ze verdienen.

Nivelleermarionet | 20-05-18 | 18:33

Sporten,rennen ,wandelen kost niks,en woord je niet zo`n zeug.

pegaje | 20-05-18 | 18:32

Stop met het eten van toegevoegde suikers. Dat is even afkicken, maar scheelt zo ontzettend veel kilo's. zie deze goede documentaire: www.npo.nl/3doc/17-05-2018/KN_1699064...

van heinde en verre | 20-05-18 | 18:31 | 1

Gewoon stoppen met koolhydraten eten. Dus geen brood, aardappelen en rijst meer. Is ook even wennen maar de kilo's vliegen er af. Er staan honderden lekkere koolhydraatarme recepten op het internet maar de wil moet er natuurlijk wel zijn om iets aan overgewicht te doen.

Lupuslupus | 20-05-18 | 19:23

GeenLinda.nl

doskabouter | 20-05-18 | 18:30
-weggejorist-
yeps | 20-05-18 | 18:30 | 2

Ik verbaasde mij er ook over dat ik ten zuidwesten v.d. evenaar een slof sigaretten kon kopen voor minder dan 10 dollar. Tevens Lidl richting Polen, zelfde producten maar dan de helft goedkoper dan in Nederland. Ergens blijft er dus geld a.d. strijkstok hangen, want verlies maken ze echt niet.

Veluwse-Eikel | 20-05-18 | 18:28 | 2

Au, hoofdpijn!
Ten zuidwesten van de evenaar...?
M'n hoofd spint ervan beste ;)

Tuborg øl | 20-05-18 | 19:13

Haha, je hebt gelijk… Westkust Afrika en Wroclaw.

Veluwse-Eikel | 20-05-18 | 22:54

Ja, dit hele verhaal interesseert me dus geen ruk.

Mr.Phaeton | 20-05-18 | 18:28

Lui en dom blijft arm en wordt dik m/v/z/w. Kwestie van oorzaak en gevolg.

Baron Clappique | 20-05-18 | 18:28

Wat ik overigens nooit snap is dit: het schijnt 16 kilo groente te kosten om 1 kilo vlees te produceren. Dan kan groente toch nooit duurder zijn dan vlees of maak ik nou een denkfout?

Knufter | 20-05-18 | 18:27 | 5

Gras kost bijna niks, en water op veel plekken helemaal niks

F#ckingAwesome | 20-05-18 | 19:04

Wees de supermarkt te slim af en ga grazen, met de koeien, die doen het er ook goed op.
Je mag je geitenwollensokken aanhouden.

kempenaer | 20-05-18 | 20:42

Van gras ga je dood, idioot. Je darmen zijn meters te kort om gras te verteren, dus negatief advies. Ik heb trouwens ook sandalen, dat is goed voor mijn overwerkte voeten, kun je hier iets mee..?

Veluwse-Eikel | 20-05-18 | 22:38
▼ 2 antwoorden verborgen

Overigens: Wulffelé is alleenstaande moeder en dan is alles duurder. Snap ik. Maar dan heb je blijkbaar ook een man uitgekozen die niet of onvoldoende wil bijdragen, of niet hard genoeg aan je relatie gewerkt om er iets werkbaars uit te krijgen.

En, Tamara: jongetjes met love handles is geen probleem. Bij jongetjes is het probleem dat ze geen brommert hebben danwel een grote mond danwel een audi danwel anderszins status. Love handles zijn met name een probleem bij vrouwen. Kan ik ook niets aan doen.

Knufter | 20-05-18 | 18:25 | 1

Mee eens: waar is die vent gebleven welke mevr. TW bezwangerde..?

Veluwse-Eikel | 20-05-18 | 18:31

Iedereen in Nederland kan het zich veroorloven elke dag kip, broccoli, appels te eten. Bijstand of niet. Zelfs met frikandellen kun je prima berekenen hoeveel je daarvan kunt eten zonder aan te komen. Hardlopen op straat kost je ook niets. Beetje eigen verantwoordelijkheid. Ik heb ook overgewicht, maar leg de schuld daarvan niet niet bij anderen, ik houd gewoon van eten en heb geen discipline om te sporten.
Dat aardbeien, bramen, etc. te duur zijn ben ik het mee eens, maar die heb je echt niet nodig om af te vallen. Sterker nog, aardbeien zitten vol met suiker.

Blasfemie | 20-05-18 | 18:25 | 4

Aardbeien worden gewoon gekweekt op gewenste eigenschappen. Zou dus makkelijk kunnen ze minder zoet te krijgen. Andersom gebeurd natuurlijk.

hassangenghis | 20-05-18 | 19:26

Frikandellen bevatten ook vooral separatorvlees: kip. Valt best mee. Je moet ze alleen niet per 5 in je maag duwen. Doseren doseren doseren.

kempenaer | 20-05-18 | 20:40

@Gazzerop, Ik ben af want? Het klopt gewoon. Wat betreft natuurlijke suikers, als je bedoelt te zeggen dat je daar niet dik van wordt: misschien handig te stoppen met eigen regels verzinnen en kijken wat de wetenschap zegt.

Blasfemie | 20-05-18 | 21:09
▼ 1 antwoord verborgen

Tamara, vergelijk asjeblieft geen euro’s met guldens meer. Niet alleen omdat je dan direct bejaard lijkt maar vooral ook omdat guldens 17 jaar! geleden het betaalmiddel waren. Dat is een behoorlijke inflatie geleden. Als je er wel over zeikt, zet dan ook even de hoogte van je salaris af tegen wat in 2001 vergelijkbaar gold. Daar kom je nu ook je bed niet meer voor uit vrees ik.

RigouReus | 20-05-18 | 18:24 | 1

Sorry, ik ben enigszins nostalgisch aangelegd.

Robin Hood | 20-05-18 | 18:28

Maar ze ondersteunt Giel zijn opmerking dat dikke mensen geen karakter hebben met dit stuk juist. Veelal zijn het minima die overwicht hebben, maar ook alle tijd om dit er eventueel af te trainen. Buiten hardlopen is immers gratis. Het vergt karakter en discipline om dit te doen.

SlimmerAlsJij | 20-05-18 | 18:23

Voor wat het waard is........ ik zal der doen.

ditotje | 20-05-18 | 18:22

Wacht even, Tamara, moet ik nou een bijstandsmoeder aan de Voedselbank geven? Hoe zie jij dat dan? Ik wil best wat doen, maar je denkt toch niet dat ik een bijstandsmoederboompje heb hier, of dat de bijstandsmoeders bij me op m'n rug groeien? Nee, op de rug, die heb ik wel leggen, hier achter op de wurft, leggen ze netjes drie aan drie in rijen van vijf om en om. Die zijn dan compleet onderwicht bij binnenkomst, we krijgen ze geleverd uit Griekenland, die doen altijd een eerste vroegoogst in de zomer ervoor aan een paar stranden, die plekken waar ook die smackmodellen altijd heen willen. Had ik geen zin in, dus vandaar m'n eigen opfokfarm. Over drie weken leggen die modelletjes bijstandsmoeder d'r dan écht lekker bij, ik verkoop ook nog wel teen en tander gelijk zó mee d'n toonbank over.

Maar ziet u wel, heus niks dikmakerigs bij. We kopen altijd scherp in, keuren int voorbijgaan alles en iedereen, vakdeformatie, zegt u? Mwa, zou ik niet zo zeggen. Maar voordat we intiem gaan worden, mevrouw Tamara, wat ziet u er trouwens groot uitvandaag, want zo reageren jullie jehoernalisten altijd op de nabijheid van zo véél lekkere, dikke overhééééérlijke bloedworst. Hoeveel weegt u zelf eigenlijk? En de laatste keer was...? "

F. von Zeikhoven | 20-05-18 | 18:21 | 2

Ik kan er geen touw aan vast knopen, maar ok....

Wienerschnitzel mit | 20-05-18 | 18:44

Journalisten? Waar? Het is hier geen krant...

Acar_ketimun | 20-05-18 | 19:06

Helemaal eens met dit stuk. En die ongebakken deegslierten met opblaastieten van de Vrijmibo zijn het aangluren niet waard. Geef mij maar: Danielle van Grondelle!

Red Pill | 20-05-18 | 18:20 | 1

Je mag haar hebben. Een zeug die klaagt.....

ole guapa | 20-05-18 | 18:47

Fruit en groenten zijn in Nederland gewoon debiel duur. In Duitsland -geen 3e wereldland volgens mij- koop je vaak hetzelfde product voor 20% van de prijs in NL. Gewoon bij de Edeka of Rewe. Vraag mij dus af wie er zo grof verdient aan die zooi. Je koopt tomaten uit het Westland dus 300 km verderop voor veel minder. Echt bezopen. En bosbessen etc E1,= per bakje.

P.redgleuf | 20-05-18 | 18:20 | 3

Die tomaten uit het Westland zijn voornamelijk voor export. Wij halen daarentegen alles vanuit Spanje tot Nieuw Zeeland. Geld moet namelijk rollen en op Hollandse waar wordt te weinig verdiend als het binnen de grenzen blijft.

Acar_ketimun | 20-05-18 | 19:04

Bosbessen en aardbeien in Spanje, 2.98 euro Sperziebonen een bakje 3,29 euro, aardappels 2.98 voor 2 kilo. Brood niet te vreten, zit overal suiker in, dus dan maar croissants, die komen mijn neus uit. Levensmiddelen in Spanje zijn duurder dan in Nederland, alleen sigaretten, drank en benzine is goedkoper.

gato | 20-05-18 | 19:24

Maar je moet altijd naar de verhouding inkomen/boodschappe kijken... en dat van de tomaten vind ik ook heeeel raar. Het zijn de buren!

letopuwzaak | 20-05-18 | 22:12

Toen ik voor het eerst met mijn boodschappenmandje in een Ecuadoriaanse supermarkt stond besefte ik hoe gemakzuchtig we in Nederland zijn geworden. Hier liggen geen kant en klaar maaltijden in de schappen maar balen meel en rijst. Keurig schoongemaakte kipfilet vind je hier ook niet. Je kan een halve of een hele kip kopen waar de veren van zijn geplukt en de organen verwijderd.
De prijzen zijn hier gelukkig een stuk lager.
Voor 30 euro per week kan ik hier goed en gezond eten.

Rest In Privacy | 20-05-18 | 18:17 | 3

Heerlijk. Dat zo'n verkoper zegt: "Ja dit stuk vlees is van een beest van die-en-die berg" en dat dat dan ook echt uitmaakt. Ik ken het.

Knufter | 20-05-18 | 18:28

Er hangen halve koeien en varkens bij de slager en je moet aangeven welk stuk je wilt hebben. Mijn kennis van het Spaans en de anotomie van een koe is daar nog niet toerijkend genoeg voor. Om gehakt en een steak vragen lukt gelukkig inmiddels.

Rest In Privacy | 20-05-18 | 18:42

Bimbo brood inderdaad helemaal kut, is er geen lidl bij je in de buurt?
uit eten gaan kost soms minder als zelf maken, hey vergeet je de wegenbelasting niet,, grote diesel terreinwagen voor nog geen 90 euro per jaar..
Weet niet welke kant jij ergens zit

broervandenhollander | 20-05-18 | 21:14

Als je te dik bent dan hang je gewoon te veel boven de trog

EnzoIshet3 | 20-05-18 | 18:16 | 1

Hehehe, dat is duidelijk.

kempenaer | 20-05-18 | 20:35

Ik wou vorig jaar ook afvallen, opgehouden met bier drinken, geen zoutjes en snacks meer en twee keer per week een uurtje sporten. De kilo’s vlogen dr van af en ik heb nu ook geen overgewicht meer.

Als je af wil vallen kan dat, als je op je luie reet voor de tv wil blijven zitten vreten en zuipen gaat het moeilijk worden. Je hoeft niet een fitness model te worden maar met overgewicht vermindert op latere leeftijd je kwaliteit van leven wel sterk. Naar anderen wijzen en smoesjes verzinnen helpt nooit. Als je bij de Lidl een zak appels koopt zijn die al goedkoper dan één los exemplaar.

supah | 20-05-18 | 18:16 | 3

Ik ben ooit nadat ik met roken was gestopt 30 kilo aangekomen in een jaar tijd. Bij 105 kilo vond ik het mooi geweest en ben ik fanatiek gaan sporten. Een jaar later liep ik mijn eerste marathon en woog ik 85 kilo.
Dat weeg ik nu 20 jaar later nog steeds.
Fanatiek sporten doe ik al 10 jaar niet meer maar iedere keer als ik een berg op loop ben ik blij met mijn investering in mijn lichaam gedurende 10 jaar.

Rest In Privacy | 20-05-18 | 18:25

Hier ook, je hoeft niet eens super veel te sporten om er al voordeel van te hebben. Twee keer per week een uurtje, dan kijk je maar wat minder TV.

supah | 20-05-18 | 18:28

Stoppen met bier drinken, meh. Nooit van m'n leven. :)
Wat ik wel doe is een kwartiertje per dag m'n Abs trainen met als gevolg dat m'n vrienden een keurige bierpens ontwikkelen en bij mij de blokjes er gewoon opzitten. Kwestie van discipline en keuzes.

Tuborg øl | 20-05-18 | 18:50

Tamara is een lief dapper varkentje.

Rest In Privacy | 20-05-18 | 18:14 | 1

Hier zou ze Gorda genoemd worden.

Rest In Privacy | 20-05-18 | 18:26

Vorig jaar ook naast zo'n dame gezeten van de Zweedse overheid, die had dezelfde mening, ' .. gezond voer is gewoon te duur..' en '.. arme mensen weten niet hoe en wat qua gezondheid... ' Zo veel onzin. Als je nu gewoon nog niet weet dat frituur voedsel ongezond is, dan ben je niet te helpen. En een appeltje van 50 cent? Phoe phoe, we gaan failliett!!!1 Zat gezond goedkoop voedsel te vinden, werkelijk overal.

mental K | 20-05-18 | 18:13 | 1

0,50 x 52 = 26 euro per jaar. kan je een fruitboom van kopen en in je tuin zetten. heb je in 1 jaar terug verdiend.

lovekila | 20-05-18 | 20:49

Behalve natuurlijke aanleg om dik te worden, blijft het toch voornamelijk de hoeveelheid eten die je naar binnen schrokt. Tuurlijk, van vet eten wordt je potentieel dikker van dan gezond groenterijk eten, maar het blijft nog altijd de hoeveelheid die de echte boosdoener is voor obesitas. Sumo worstelaars eten erg gezond, maar worden dik door de hoeveelheid die ze eten niet doordat ze patat en mora frikandellen eten.

XaleX_2 | 20-05-18 | 18:12

Het is ping-sterren.
De adonissen van geen stijl feliciteren zich weer zelf met hun selfies.

MistaRazista | 20-05-18 | 18:11

Als je het onvermogen om een personal trainer in te huren opvoert als excuus voor overgewicht, dan had Giel misschien toch wel een beetje gelijk schat ik zo in.

Wedstrijdkrokodil | 20-05-18 | 18:11 | 1

Inhuren? Hele reeksen instructievideo's op youtube over allerlei bedenkbare sporten... helemaal gratiesj en veilig thuis te bestuderen.

Rest In Privacy | 20-05-18 | 18:14

Ik hou het bij maatje 33 met een /a/b cup, meer mijn ding.

marrretje | 20-05-18 | 18:09

Als je omvang niet naar je zin is en je hebt er echt last van dan doe je er wat aan. Dat betekent niet light cola drinken en allerlei excuses verzinnen om om 23:00 nog even zak borrelnoten in je nek te gooien (“noten zijn gezond!”). Ik snap wat dat betreft wel wat Giel bedoelt hoor. Stop met zeiken en ga bewegen, dikzak. (Als je dit als belediging ziet en niet als een motivatie om van je dikke reet af te komen geeft dat precies aan waar je probleem zit).

Makro777 | 20-05-18 | 18:09

Wanneer mensen goedkope meuk of juist dure meuk willen eten en daar dik of mager van worden dan hoeven ze mij daar geen lang relaas over aan te bieden.
Doe maar, zolang ik er geen last mee krijg.

Jan Passant mk2 | 20-05-18 | 18:08

EinStina: OK, LOL. Leuk dat je weer terug bent. En ik zit een beetje te dollen. Wilde zien of Tamara de Tamara is en zag haar Twitter bio met daarin pro-Israel. En vond het wel grappig dat je zo tegen haar van leer trekt, hoewel het niks met het beloofde land te maken heeft uiteraard. Nu ja, een heel verhaal om niks ;) Snap je punt verder wel hoor, en blijf mooi slank als je je daar goed bij voelt.

Rest In Privacy | 20-05-18 | 21:03

En wat betreft dat je weet wel, ja ik weet. En toch verwacht ik dat je het patroon gaat herkennen en met je intelligentie het ook durft te benoemen. Je lijkt me iemand als Frame Game Radio. Ik zal er nu verder over ophouden want dit is niet het topic hiervoor. Fijne avond nog.

Rest In Privacy | 20-05-18 | 21:08

@AanDiggels ja, ik schreef het hierboven al ergens, wij zijn het meer eens dan je zou denken. Mooie meevaller, toch?! En ja, ik blijf lekker slank, gaat vanzelf. Tot op een volgende wandeling hier of daar, groet!

Rest In Privacy | 20-05-18 | 21:20
▼ 4 antwoorden verborgen

Helemaal mee eens. Als man, klopt het helemaal wat zij zegt. Er zijn meer (te) dikke mannen dan dat er vrouwen zijn. En ja, dit en vele vorige kabinetten hebben willens en wetens deze strategie gekozen. De minima zucht met recht onder het gewicht, van het te dik zijn door de veel te hoge lasten en inderdaad niet in staat zijn om behoorlijke voeding te kopen. Hub, alles van 18 naar 21 & btw. Maakt toch niets uit. Natuurlijk niet. Niet voor de welgestelden. Die maakt het namelijk helemaal niets uit. Sterker nog die vangen het dubbele weer terug vanuit slimme belastingtechnische trucjes. Zo gaat dat in Nederland. De elitaire, deugende groep die dit land domineren en besturen vinden dat het tijd wordt om de klimaatdoelstellingen te halen. Gasaansluitingen gewoon stoppen, heffingen op zogenaamde klimaatonvriendelijke producten. Wie betaalt dat. De gewone burger. Dit ligt weer krom. Het eigen incestieuse cirkeltje niet. Die lacht er om. Warmte pomp, zonnecollectoren, elektrische auto van 60.000,-, elektrische fiets van 10.000,- euro geen enkel probleem. Je hoort denken en roepen naar het plebs, kijk eens hoe milieubewust wij niet zijn. Jullie doen te weinig. Je denken niet aan de toekomst en jullie kinderen. Ja menschen, in dit Nederland wonen wij. En dan nog even het roken. Roken mag niet meer. Het wordt onmogelijk gemaakt. Verslaafde, vaak minder bedeelde, eten nauwelijks meer om toch maar hun sigaretten te blijven kopen. Drinken, gaat dezelfde kant op. Wie blijven wel roken (sigaartje uit Cuba) en drinken (echte Schotse Whiskey en/of dure wijn), precies het deugende, incestieuse, elitaire clubje. Zij hoeven niet op de centjes te letten niet waar. Het zal niet lang meer duren voordat er een opstand komt. Stem eens op goede partijen en niet op die (S)Linkse volksverlakkers die bergen geld verdienen over de ruggen van het Volk.

De Evangelist | 20-05-18 | 18:07 | 2

Die minima zijn vaak hun eigen vijanden: Zij stemmen immers voor meer socialisme (omdat ze meestal weinig van economie begrijpen) en dan krijgen ze het ook: meer belasting op inkomen en op producten (waaronder voedsel) zodat de overheid hun geld kan gaan uitgeven aan de EU, linkse hobbies, en het levenslange onderhoud van geïmporteerde gelukszoekers.

letters_of_cijfers | 20-05-18 | 18:35

Veel (het meeste) onverstandige gedrag is nauwelijks direct aan inkomen gebonden. Wel aan opgroeien in een bepaalde inkomensklasse. Maar dat inkomen is in je eiegen keuzes niet de drijver, dat is je achtergrond. Al zou de broccoli gratis af te halen zijn voor iedereen met een stadspas, dan nog zou 90% liever naar de lidl voor hun iegen voer. Het verband tussen inkoem em gezondheid is niet of maar zeer ten dele direct oorzakelijk.

F#ckingAwesome | 20-05-18 | 18:50

Dit zijn van die onderwerpen die soms lekken naar de voorpagina van de Televaag. Gebeurt er ergens een auto ongeluk lees je een kop er naast 'Bianca verloor haar zoon ook bij een auto ongeluk'* zodat emovrouwtjes een nat slipje krijgen van een of ander zielig verhaal van een vreemde. Daar moet ik hier een beetje aan denken. Emoverhaaltje en nu zelfs met iemand die mij even gaat vertellen wat ik moet denken. Dat doet 't bij mij heel slecht. Temeer omdat mannen meestal heel erg tolerant zijn. (Ik neuk net zo graag met een dun meisje als met een dame met lekkere lovehandles, geen probleem) en het vaak vrouwen onderling zijn die haat en nijd spuwen richting elkander.

Verder geen problemen met Tamara. Andere topiques van heur hand waren beter te door te komen.

VeelTeSteil | 20-05-18 | 18:06

Nee want die waren allebei wit.

Knufter | 20-05-18 | 18:36

In tegendeel, het is hilarisch, meestal. Maar geen van beide doet terzake, of wel? Mensen aanspreken op gedrag mag, punt. De rest is subjectieve grenzen leggen aan wat dan goed of slechtb gedrag is, het verschil daarin moet je maar mee leven.

F#ckingAwesome | 20-05-18 | 18:47
▼ 1 antwoord verborgen

Hoewel ik voor goedkoop houden van gezond voedsel ben... wel erg makkelijk klagen dit! Wauw. Ik ben een vrouw en wil absoluut niet afvallen, en daar ken ik er meer van, om diverse redenen, dus die claim is behoorlijk onzinnig. En daarnaast: ik heb veel straatarme tijden meegemaakt in mijn leven en heb nooit een chipsdieet gevolgd of er uitgezien als een zeug. Iets met keuzes mbt je geld en beweegschema. En trouwens, hoeveel van die 'te dikke mensen' vallen in de categorie straatarm?! Toch niet 50% vd bevolking?! Zeer slap smoesje dus. En dan wordt mijn lichting uitgemaakt voor papgeneratie... ghehe.

Rest In Privacy | 20-05-18 | 18:05 | 10

Minder koolhydraten vreten, meer bewegen. Dan val je af. Al de rest is gezever.

kempenaer | 20-05-18 | 20:25

@einStina Voor een Zwitsal heb je best een grote mond en je gedraagt je alhier alles behalve lief. Je gaat mee in alle mogelijk denkbare vooroordelen. Dus sorry, maar ik hou het vooralsnog bij zuur.

Robin Hood | 20-05-18 | 22:32

@Tamara:
Leer ook eens voorbij het concept zwitzal te kijken, oke, dan hoef ik jou ook niet zuur te noemen. Als je wat meer comments zou lezen, zou je weten dat dit soort klaag-relazen slecht vallen bij reguurders en zou je ook weten dat ik meestal erg aardig ben. Iedereen weet dat.
En verder heb ik geen vooroordelen. Ik weet wat leven van weinig geld is en ik weet als zorgprofessional een boel over gezondheid. En nee, ik weet niets over jouw persoon, maar ik weet wel dat de excuses die je gebruikte niet legitiem zijn. Ik heb je ergens een serieus advies geschreven, wat ik niet ga herhalen, dus ik laat het verder hierbij. Succes met je zuurgraad.

Rest In Privacy | 20-05-18 | 22:53
▼ 7 antwoorden verborgen

Aah. Het duurde een paar regels en nu snap ik het.

Je bent vet. Je bent dik. Dat vind ik lelijk. Ik walg er ook van. Het is onvrouwelijk. Ook onmannelijk voor mannen. Als je nu ook nog je haar kort aanmeet ben je vrouw af.

Geen vorm, geen haar, geen vrouw om als man ooit je energie in te steken. Ik tolereer dergelijke vrouwen. Niet meer. Niet minder.

Trans_Fimmermans | 20-05-18 | 18:04

Ze koopt geen aardappelen maar patat. Ze koopt geen vlees maar frikadellen. Het dan nog gek vinden dat ze vet is en te veel geld uitgeeft....
Hoogste tijd dat de huishoudschool weer terugkomt.

Rest In Privacy | 20-05-18 | 18:04 | 1

Ik denk niet dat t stuk autobiografisch was hoor.

F#ckingAwesome | 20-05-18 | 18:44

Plank volledig mis. Ja goedkope meuk is, verbazingwekkend, ongezonde meuk. Dat zal vast niet het enige zijn waarmee de lage prijs gecompenseerd wordt.

Neemt niet weg dat een zak broccoli geen ruk kost, net als dat aardappelen geen ruk kosten, bloemkool geen ruk kost, snijbonen gen ruk kosten en heeeeel veel andere prima voedingsmiddelen geen ruk hoeven te kosten.

Het verschil is dat ze niet in de frituur gaan en dus niet in het dieet van de homo sapiens friturapensis past.

Sorry Tamara, maar wanneer je op GS komt bloggen en medelijden vewacht met mensen die volharden in verkeerde keuzes dan snao je denk ik GS of het internet an sich nog niet helemaal.

F#ckingAwesome | 20-05-18 | 18:04 | 2

"Het verschil is dat ze niet in de frituur gaan" LOL!

LuckyGirl | 20-05-18 | 18:08

Homo Friturapensis. LOL! Die ga ik onthouden.

Alexander des Burgus | 20-05-18 | 18:20

Plank volledig mis. Ja goedkope meuk is, verbazingwekkend, ongezonde meuk. Dat zal vast niet het enige zijn waarmee de lage prijs gecompenseerd wordt.

Neemt niet weg dat een zak broccoli geen ruk kost, net als dat aardappelen geen ruk kosten, bloemkool geen ruk kost, snijbonen gen ruk kosten en heeeeel veel andere prima voedingsmiddelen geen ruk hoeven te kosten.

Het verschil is dat ze niet in de frituur gaan en dus niet in het dieet van de homo sapiens friturapensis past.

Sorry Tamara, maar wanneer je op GS komt bloggen en medelijden vewacht met mensen die volharden in verkeerde keuzes dan snao je denk ik GS of het internet an sich nog niet helemaal.

F#ckingAwesome | 20-05-18 | 18:04

Bij Lidl kost een 1,5kg zak Elstar appelen al 3,80€. Dat gaat toch nergens meer over? Dan zitten er ongeveer 8 appelen in zo'n zak. Of tien kleintjes. Als je dan met een gezin van 4 bent, en je eet allemaal je fruit, dan wordt gezond eten al gauw te duur voor veel mensen, ook al koop je bij Lidl.

John Dough | 20-05-18 | 18:03 | 2

Pak de fiets, rijdt op een mooie dag eens de stad uit en stop eens bij een boer of een landwinkel. Dubbele win.

Ps. Appels zijn dit jaar heel erg duur in verband met een tegenvallende oogst in Nederland in 2017. Such is life.

ole guapa | 20-05-18 | 19:57

Koop je sinaasappels... Niemand zegt dat je perse vandaag appels moet eten.

Graaisnaaiert | 21-05-18 | 09:44

Als je me ergens boos over wil maken is het met dit soort onzin. Excuses waarom je te dik bent. Je bent dik omdat je geen ruggengraat hebt en lui. Ik heb een kind alleen grootgebracht en heb daarnaast altijd gewerkt en nooit veel geld gehad en zeker niet zoveel als een bijstandsmoeder met alle subsidies en kwijtscheldingen. Mijn kind niet dik en ik ook niet. Gezond eten kost geen drol. Ga naar de markt of de lidl. Koop groente en fruit van het seizoen, koop een zak rijst en een zak droge bonen, kikkererwten, linzen. Sardinen uit blik of vlees in de aanbieding. Kwark, thee etc is schijtgoedkoop. Je kan gezond en lekker eten voor 20 euro per week. Ik en andere mensen doen dit op deze manier. Tientalle sites, boeken en programmas hoe je gezond en goedkoop kan eten. En rot eens op met dat voorbeeld over frikandellen. Een frikandel is een snack en geen eten.

kleinvrouwke | 20-05-18 | 18:03 | 7

kleinvrouwke | 20-05-18 | 18:18
Ach, dat is gewoon zeiken om het zeiken. Niets mis met kleine vrouwtjes, lekker compact.

Acar_ketimun | 20-05-18 | 18:37

kleinvrouwke | 20-05-18 | 18:03 | Uw woorden klinken als gezang.

Knufter | 20-05-18 | 18:39

Kleinvrouwke heeft groot gelijk.

kempenaer | 20-05-18 | 20:10
▼ 4 antwoorden verborgen

Spekneuken is haram.

Montgomery Burns | 20-05-18 | 18:03

Een 1 op de 3 mensen diabetes type II, door overgewicht, slechte voeding en vooral te weinig bewegen. En dat laatste is duur joh...

lulleficatie | 20-05-18 | 18:02 | 3

Moet je eens kijken wat een uur wandelen kost tegenwoordig...

Rest In Privacy | 20-05-18 | 18:07

Maar wel oppassen: van veel wandelen ga je meer c02 uitstoten omdat je ook meer verbrandt.

Knufter | 20-05-18 | 18:39

Ook de methaan uitstoot neemt toe.
Kon vroeger tijdens het hardlopen enorme winden laten.

Rest In Privacy | 20-05-18 | 18:49

Ik wil eigenlijk ook geen relatie hebben met een dikke vrouw. Kan toch? Of word ik nu ook geschandpaald... pff. Hoeft niet altijd zo politiek correct te zijn toch.

Utopische worm | 20-05-18 | 18:02 | 6

Acar_ketimun | 20-05-18 | 18:34 Ze moet dan juist de wei in, bewegen ;)

Rest In Privacy | 20-05-18 | 18:47

@einStina :
Elke dag naar het volgende dorpje wandelen is voldoende. Is maar 5 kilometer over een goede asfaltweg. Met een stijgingspercentage van 20% dat wel....

Rest In Privacy | 20-05-18 | 18:53

@Gulliver: oh, je bent milder dan ik hoor ik. Dat siert je wel!

Rest In Privacy | 20-05-18 | 19:06
▼ 3 antwoorden verborgen

Laat gezond eten nou precies dat kopje koffie kosten dat de eu per dag extra wil. Wat voor mij overigens 50% van de koffie inname behelst.

Knufter | 20-05-18 | 18:02

Groeten, aardappelen, rijst e.d. zijn prima te betalen. Moet je eens kijken wat de gemiddelde Lidl/AH klant in het karretje gooit: veel frisdrank, koek, ijs, frikandellenbroodjes en andere meuk. Kijk naar je bonnetje en je ziet dat het juist de bewerkte etenswaren zijn die duur zijn. Vlees en vis zijn inderaad duur, dus dan wissel je die frikandel af met een varkenshaas en eet je ook eens vegetarisch.

De opmerking over aardbeien snap ik niet. Er is zat fruit dat veel goedkoper is. Aardbeien zijn nou eenmaal een soort luxe en zijn geen eerste levensbehoefte. Ik eet ze ook niet dagelijks.

Blijft over dat het weinig zin heeft om iemand dik te noemen. Op internet niet en in real life ook niet. Je kan het denken, maar je hoeft het niet te zeggen.

StiekemeBunzing | 20-05-18 | 18:00

Wat een slap baggerverhaal. In datzelfde vriesvak waarin alle patat en pizza ligt, liggen ook diepgevroren groenten voor een prikkie. Deze prijzen worden niet genoemd, vermoedelijk omdat de schrijfster dit niet ziet aangezien ze enkel oog heeft voor de prijzen van patat en frikadellen.

Gevariëerd eten en voldoende beweging, zelfs al zou het je een eurootje per dag meer kosten dan ongezond eten, is zeer betaalbaar. Gewoon even verder kijken dan je neus lang is. Tenzij je in een rolstoel zit, fysieke problemen hebt, medicatie gebruikt etc. is er geen excuus om te dik te zijn.

Dus, lieve Tamara, kom eens langs, dan durf ik jouw echt wel in je gezicht te vertellen dat als je te dik bent je de verantwoordelijkheid eens bij JEZELF moet leggen.

3747 | 20-05-18 | 17:59 | 9

@RickTheDick Gevoelige snaar zo te zien. Iedereen reageert als door een wesp gestoken. Doel bereikt. En de mensen die op de man (of vrouw in dit geval) spelen, ach, dat zegt meer over hun dan over mij. Ik weet dat ik gezond leef en eet. Ik wilde maar aangeven dat niet altijd alles zo makkelijk is als het lijkt. Mijn lichaam is tijdens mijn zwangerschap in een soort ‘spaarstand’ gegaan. Ik was 9 maanden 24/7 misselijk en heb amper gegeten. Toch kwam ik aan als een gek, want alles wat ik wèl at werd als vet opgeslagen. Nog steeds overigens. Iets met cortisol (stresshormoon). Ik eet nog steeds niet veel, snoep niet, drink geen frisdrank etc. Geen alcohol of drugs en rook niet. En ja, ik sport ook. Wanneer dat fysiek mogelijk is (nu gips). Laat mensen maar oordelen. Ik heb ze hoe dan ook aan het denken gezet, of ze het nu snappen of niet.

Robin Hood | 20-05-18 | 19:01

Wel eens van lipoedeem gehoord?

Rest In Privacy | 20-05-18 | 20:06
▼ 6 antwoorden verborgen

Sorry hoor, maar het betoog gaat helemaal verloren door idd. sport (voor het gemak) maar even over het hoofd te zien.
Maar dan je 'stelling' over overgewicht dat dat alleen bij de lagere sociale klassen zit. Da's natuurlijk pertinente onzin. Kan me voorstellen dat mevrouw zich niet in die kringen beweegt, maar in de 'upper class' is een multiple-XL ralph lauren polo eerder regel dan uitzondering.
True, ze hebben wel meer mogelijkheden om gezond te eten, maar dat betekent zeker niet dat ze dat doen ('teveel' is gewoon niet gezond, al is het alleen maar bio-zooi).

Verder niet per se slecht bezig Tamara, op zich wel respect voor je strijd.
Maar dit is wel heel erg vanuit je eigen bubbel geschreven..

Gazzerop | 20-05-18 | 17:58 | 2

Bolle Timmerfrans lijkt mij toch niet iemand uit een lagere sociale klasse.

Rest In Privacy | 20-05-18 | 18:56

Gulliver - prinses Amalia ook niet om nog een voorbeeld te noemen.

Maris v.d Hof5393 | 20-05-18 | 19:36

Wat een vervelende reacties. Ik ben het wel grotendeels eens met tamara. Ik vind trouwens graatmagere vrouwen prachtig, maar niet opwindend. Huismoedertypes zijn veel interessanter. En die zijn er in verschillende maten. Een leuk gezicht is het belangrijkste.
Ik ben het ook eens met haar dat gezond eten te duur is. Helaas willen sommige partijen alleen ongezond duurder maken en niet dat geld direct gebruiken om gezond goedkoper te maken.
Het is zeker niet onmogelijk om goedkoop gezond te eten trouwens. Wortels en aardappels zijn zeer goedkoop en gezond. Het probleem is meer dat je als tokkie al vrij ongelukkig bent, het gevoel hebt dat je al verloren hebt in het leven en dan "gun" je jezelf die momenten van chips of chocola en andere snacks.

Rest In Privacy | 20-05-18 | 17:58 | 1

Eten is zeker om tijdelijk wat beter te velen. Maar een persoon met aanzeien zou eens een goede campagne op moeten zetten om uit te leggen dat al die suikers en andere zooi just meehelpen aan het down voelen. Dus als mensen met een laag inkomen en zelfbeeld dat laatste op willen lrikken moeten ze juist gezonder gaan eten. En als ze roken, ja, stop daarmee en je hebt al,genoeg geld. Stop tevens met al je loterijen en schroef je abos terug en ik denk dat er wel geld genoeg is om geznder te eten.

Rest In Privacy | 20-05-18 | 18:42

Bij Boni in Veenendaal (zie foto) zitten vaak vette zeugen achter de kassa.

Manus Olie | 20-05-18 | 17:57 | 1

Cool, zouden ze hier ook moeten doen!
Die zijn haram, dus Ali zal er wegblijven?

Gazzerop | 20-05-18 | 18:00

Terwijl er miljarden aan multinationals wordt geschonken, maakt dit kabinet groenten en fruit voor de burgers duurder. Dat is gewoon asociaal. En degenen die brullen "dan moet je maar seizoensgroenten of goedkope groenten eten". Het hele jaar door dezelfde appels en andijvie komt ook je neus uit. Gezond eten hoort gewoon voor iedereen betaalbaar te zijn.

miss error | 20-05-18 | 17:57 | 3

Daar kan ik het best mee eens zijn. Waarom btw niet als volksgezondheids instrument gezien wordt snap ik ook niet

F#ckingAwesome | 20-05-18 | 18:10

Daar kan ik het best mee eens zijn. Waarom btw niet als volksgezondheids instrument gezien wordt snap ik ook niet

F#ckingAwesome | 20-05-18 | 18:10

Mee eens. Moet je eens zien hoe de regering belasting gebruikt om 'schone' want electrische autos promoot. Verlaag de BTW, of in ieder geval verhoog het niet, op groeten en fruit. En verhoog het op snoep en alle andere slecht eten.

Rest In Privacy | 20-05-18 | 18:38

Tamara kan altijd nog haar dikke reet verkopen achter Centraal Station. Voor een bakje aardbeien van 500 gram.

Moeki de Meeuw | 20-05-18 | 17:57 | 1

Haha. Brengt dat genoeg op dan? Aardbeien zijn duuuuur jonge.

Rest In Privacy | 20-05-18 | 18:08

Precies dezelfde hormonen om bij koeien gigantische biefstukken te kweken zitten gewoon in de pil. Bij koeien mag het niet meer..................

Kromme Tenen | 20-05-18 | 17:56

De markt bepaalt de prijs.
Dat gezond soms duurder is dan ongezond, klinkt op zich niet onlogisch, voor kwaliteit moet je betalen.
Een beetje inventief shoppen bij lidl en op de markt helpt blijkbaar al.
Iets minder energierijk schransen en meer bewegen helpen tegen vadsigheid.
Verder niet te veel janken maar een schop onder je hol en de schouders er onder.
Het stukje van schrijfster predikt vooral een gebrek aan eigen verantwoordelijkheid.
Het zit er diep ingestanst bij veel Nederlanders, altijd de schuld van eigen falen bij een ander zoeken.

kempenaer | 20-05-18 | 17:56

Sorry maar nee.

Eten is te duur. We zijn genaaid met de euro, klopt allemaal.

Maar dat als excuse om niet gezond te willen eten en voldoende te bewegen. Sorry maar dat kan echt niet.

minder_anoniem | 20-05-18 | 17:55 | 2

zaterdag middag op de markt 2 doosjes aardbeien voor 2 euro. ik koop zowiezo geen groente, fruit, brood of vlees bij de super

Rest In Privacy | 20-05-18 | 17:57

Keuzes maken. of een extra kabelabonnement of gezonder eten.... Ik weet wel wat ik kies.

Graaisnaaiert | 20-05-18 | 19:22

ik vind nog steeds het toppunt van de AH:
de biologische gesneden uien
in een vrachtwagen op en neer gereden en verpakt in dik plastic

Rest In Privacy | 20-05-18 | 17:54 | 2

Mijn toppunt van de AH is:
Slagroomijs Light.

leo de pejo | 20-05-18 | 17:56

Beter leven kalfsoester.

LuckyGirl | 20-05-18 | 18:19

Die prijzen van gezond eten vallen in Nederland best wel mee. Sommigen hebben dat hier al eerder gemeld.
Ik werk nogal regelmatig in Paramaribo en daar eet je lekker, maar nogal vet. Daarom ga ik daar enkele malen per week naar de McDonalds en dan sta ik daar als enige Bakra in de rij en bestel ik alleen een salade. Dat begrijpen ze al niet, maar oké. Maar wat mij opvalt is dat een cheeseburger menu daar ongeveer 18SRD kost en dan krijg je 2 cheeseburgers, friet en cola en voor mijn salade betaal ik 45SRD. Aangezien iedereen daar in die landen toch al ongezond is, vind ik dat wel vreemd en dat is dan wel wat Tamara bedoelt denk ik.

Gele Beer | 20-05-18 | 17:54 | 1

Maak zelf je salade. Goedkoper, meer en lekkerder....

Graaisnaaiert | 20-05-18 | 19:21

Wat veel gejank hier in de reaguursels. Als jij je buurvrouw een dikke zeug wilt noemen, dan doe je dat toch. Maar loop dan niet te huilen als je een tegel door je voorruit geflikkerd krijgt. Actie en reactie en zo.

O ja, ik woon in een dorp waar veel agrarische bedrijven zitten (<7000 inwoners, ergens onder Venlo) en hier kun je prima bij groentenboeren en slagers eten halen. Betaalbaar.

Versleten_Paddestoel | 20-05-18 | 17:53

De woorden "sport" of "bewegen" komen niet 1 keer voor in het verhaal en ze denkt al in de lakse slachtoffer modus (dat alleen de 'rijken' gezond kunnen eten). Dan weet je al wat voor type Tamara is. Het zou mij niet verbazen als ze blauw/rood/roze haar heeft en een lelijke bril. Mannen met verstand kijken verder waar meer verstandige en gezonde (zowel fysiek als mentaal) vrouwen zijn en daar zijn genoeg van. Een ongezonde vrouw levert immers ongezonde kinderen op waardoor ze vanuit een instinctief perspectief al onaantrekkelijk zijn.

letters_of_cijfers | 20-05-18 | 17:52 | 3

Ga allereerst eens met de fiets je dagelijkse boodschappen doen.

Gele Beer | 20-05-18 | 17:55

@Gele Bee Als je het tegen mij heb: Ik doe het lopend juist om te bewegen omdat ik geen luie donder ben.

letters_of_cijfers | 20-05-18 | 18:25

Was niet tegen jou!

Gele Beer | 20-05-18 | 18:44

Volkoren macaroni en zilvervliesrijst en iets anders dan wit brood zijn vaak al veel eenvoudige gezondere alternatieven, die niet of nauwelijks duurder zijn.

En een goeie zak nootjes van 3 euro moet je over verschillende dagen verdelen en niet ineens wegschransen.

Blijft toegegeven: om je buik het vaakst te vullen als je maar een tientje hebt, kan het makkelijker en vaker op een ongezonde manier, dan op gezonde wijze.

je postbode | 20-05-18 | 17:51 | 3

En juist op die ongezonde manier heb je sneller trek wegens de snelle koolhydraten.

Rest In Privacy | 20-05-18 | 18:33

Daar heeft u een punt, AanDiggelen. Snelle koolhydraten maken dat je na het eten doodop bent en 2 uur later weer honger hebt. Vreet volkoren, altijd volkoren. En kook zelf, voorbereide groentes/maaltijden zijn altijd duurder en zit vol met extra water/suiker/zout/conserveringsmeuk. Goedkope kruiden en specerijen liggen voor next to nothing bij elke toko ( koop geen busjes/potjes in de supermarkt, u zult zien dat 30-50% gewoon zout is ), beetje met smaak experimenteren en hoppa. Lekker.

Graaisnaaiert | 20-05-18 | 19:20

Graaisnaaiert | 20-05-18 | 19:20

Hoe zit dat dan met spaghetti en macaroni, (met zelfgemaakte saus van tomatenpuree, soepgroenten en half om half gehakt erdoor, dat dan weer wel)? Ik zit altijd stampvol als ik dat net gegeten heb. Twee uur later verrek ik weer van de honger.

Bijtendehond | 21-05-18 | 09:55

Dit is gewoon 100% waar. Gezond eten kost veel geld. Afvallen begint niet bij bewegen, maar bij goed eten. Tuurlijk kent iedereen voorbeelden van dikke rokende en elke dag friturende mensen. Maar ik heb een prima inkomen alleen fruit en verse groentes zijn gewoon duur. Net als goed vlees. Een brocolli kost al gauw 1.20 met als je meer dan 2 mensen moet voeden heb je aan 1 brocolli niet voldoende, tel daar een stukje vlees bij op voor minimaal 4 personen. Zit je al gauw met aardappelen en een toetje al over de 10 euro. Dus 70 euro per week tel daar dan alle andere boodschappen bij op en de periodieke boodschappen, wc papier, tandpasta etc. Je zit zo op 140 euro per week.

Ach ik wil verder niet zeiken hoor.

fapkoning40 | 20-05-18 | 17:50 | 2

Als je een auto stil laat staan blijft de tank vol.
Wie gaat sporten gaat vanzelf gezonder eten en meer verbranden.

Rest In Privacy | 20-05-18 | 17:55

Koop je geen broccoli als die 1,20 kost. koop je een boemkool als die onder de euro zit. Of diepvriesdoperwtjes/spercieboontjes, ben je voor 75 cent klaar. Moet je wel het huismerk nemen en niet die teringdure a-merken. Maakt kwalitatief geen ruk uit, is vaak nog gezonder ook "want geen toevoegingen". En vreet met de seizoenen mee.....

Graaisnaaiert | 20-05-18 | 19:16

Vrij onsamenhangend verhaal, tussen graatmager en jezelf volledig volstouwen met goedkope chips zit een wereld aan mogelijkheden die niet in de verste verte als 'vette zeug' kwalificeren (uw woorden).
En wat is dat toch altijd met dat gezeur dat 'echte vrouwen' heupen en rondingen etc. hebben, zijn magere vrouwen soms geen 'echte vrouwen'? Het is mij verder allemaal om het even hoor, maar als je zo tegen fatshaming bent, waarom doe je dan het dan zelf ook, maar dan omgekeerd?

Reynaerde | 20-05-18 | 17:49 | 1

hear hear

Bakatere | 20-05-18 | 17:56

Dik zijn moet ontmoedigd worden. Ik mag dat zeggen want ik ben (nog steeds) te dik. Objectief gezien is het in alle opzichten beter om slank door het leven te gaan.

solcama | 20-05-18 | 17:49 | 1

Nou wmb. hoeft het niet per se verboden te worden. Maar laten ze aub wel wat gaan doen aan hun conditie.
Dat gezucht en gesteun als er weer zo'n kamer-olifant de trap op/af komt bijv.
Of eigenlijk gewoon bij elke activiteit zuchten en steunen alsof ze menselijke boxers (dat hondenras) zijn.

Gazzerop | 20-05-18 | 18:04

Een schoonheidsideaal is ook maar iets wat we aangeleerd hebben, we moeten gewoon weer terug naar het schoonheidsideaal uit de tijd van Rubens en alles is opgelost. Sommige dingen moet je niet ingewikkelder maken dan nodig is. Intussen trommel ik tevreden op mijn mannenbuikje!

kunstliefhebber | 20-05-18 | 17:49

Sjesus wat een hoop gelul als excuus voor te veel vreten en te weinig sporten.

Rest In Privacy | 20-05-18 | 17:49 | 1

Je hoeft niet eens te sporten. Elke dag een half uur naar buiten, lopen, scheelt al een hoop.

Graaisnaaiert | 20-05-18 | 19:13

Ik doneer mijn lege flessen altijd aan de voedselbank.
En jij ziet er goed uit en (net) niet te dik.
Ben het wel eens met je opmerking dat we door de EU verneukt zijn. Daar zitten de echte opvreters, met wel duur vlees, en van ons geld.

ZZP-er | 20-05-18 | 17:47

Er zit heel wat moois tussen moddervet en broodmager.
Ik heb graag een goed stuk vlees op mijn bord.

Memek | 20-05-18 | 17:47 | 1

biefstukje met btj vet kan echt geen kwaad hoor

lovekila | 20-05-18 | 20:46
-weggejorist en opgerot-
The_Master_Bear | 20-05-18 | 17:46 | 1

Kwaliteit kost geld. Destructie ranzigheid voor de prijs van de verpakking. Zowieso, vlees uit de super niet te vreten. Gewoon bij de boer kopen. Goedkoper dan de kilo knaller maar dan zonder infectiedruk.

Denkhetnjet | 20-05-18 | 17:46 | 1

Of op de markt, daar is je gulden nog een daalder waard.

ZZP-er | 20-05-18 | 17:48

Hmmm aardbeien. Vooral lekker met suiker, slagroom en ijs.

RickTheDick | 20-05-18 | 17:45 | 6

En uitgebakken spek.

Rest In Privacy | 20-05-18 | 19:33

En duvel.

kempenaer | 20-05-18 | 19:51

Ik heb niet veel met aardbeien. Ook niet met Hans van Wolde. En toch heeft ie ooit es aardbeien, wodka, olijfolie en grof zeezout tot een werelddessert weten om te toveren. Hulde!

H. Caulfield | 20-05-18 | 22:39
▼ 3 antwoorden verborgen

Wat mannen horen als vrouwen praten: bla bla bla bla, bla bla bla bla etc.

Rdock | 20-05-18 | 17:45 | 2

Ik lees het zelfs als ze het tikken. Haar conclusie echter was wel degelijk lees- en uitvoerbaar.

harry19612 | 20-05-18 | 17:47

Daarom hou ik het kort ;-)

kleurdoosje | 21-05-18 | 09:51

Toen diw bakjes aardbeien zo goedkoop waren verdienden we ook een stuk minder. Atijd handig, de Euro de schuld geven van inflatie.

gawegman | 20-05-18 | 17:43 | 5

En dan, beste Memek, te bedenken dat de omwisselkoers op basis van de tien bestaande economische verhoudingen eerder een op twee had moeten zijn. De gulden/mark van 1,10 was door de zwakte van de Duitse economie op par gezet moeten worden.

Maakt niet zoveel uit, zeg je? Nou, tien procent van het bruto nationaal product. Per jaar. Inmiddels al meer dan 1000 miljard. Hadden we toch mooi in onze zak kunnen steken.

Glasgow Argus | 20-05-18 | 18:01

Memek | 20-05-18 | 17:50
Ik hoor het pretbek Zalm nog zeggen:"Nu we met se euro betalen, moeten we niet steeda terugrekenen naar het gulden tijdperk." Inmiddels weten we ook waarom, dan wordt de oplichterij dat het heeft opgeleverd wel er duidelijk natuurlijk...

Acar_ketimun | 20-05-18 | 18:26

Memek | 20-05-18 | 17:50
In de literatuur over de EU is uitgebreid beschreven hoe en waarom de gulden te grabbel is gegooid. Cadeautje van Paars aan Nederlandse multinationals, die zo meer konden exporteren, ten koste van de koopkracht van de brave burger.

aight.. | 20-05-18 | 18:26
▼ 2 antwoorden verborgen

Hey Tamara, bij de Lidl haal je ook een kilo verse tomaten voor 1,50. En een zak aardappelen voor 1,50. En een andijvie voor 50 cent. Voor 10 euro per dag, kun je voor 2 personen een prima maaltijd neerzetten. En dan heb je ook nog brood met ei en kaas als ontbijt. Dus als jij 2 persoons bijstand hebt (1200?) dan hou je nog 900 euro per maand over voor je huur en ander gedoe. Krijg je zomaar van de gemeenschap. Omdat we niet willen dat je in de goot ligt. De hamvraag (pun intended) waarom zit je eigenlijk met je dikke lijf in de bijstand?

Dr_Prepper | 20-05-18 | 17:43 | 7

Je wil ook een stukje kunnen gaan wandelen met het vrouwtje maar als Gorda al moe is bij de voordeur dan schiet dat niet op.

Rest In Privacy | 20-05-18 | 18:00

Mark_D_NL | 20-05-18 | 17:48 |:
Waar komt de term cuckold vandaan, ik vraag het voor een ander.

LuckyGirl | 20-05-18 | 18:02

Die kortingsstickers zitten er ook niet voor niets op. En je hebt neem ik aan een vriezer?

Graaisnaaiert | 20-05-18 | 19:06
▼ 4 antwoorden verborgen

Boeie. Mensen hebben zelf op partijtjes zoals pvda en groenlinks gestemd. Dus zichzelf de armoede en dictatuur van de eu in gestemd. Dat ze daardoor geen fatsoenlijk eten meer kunnen kopen kan men alleen zichzelf aanrekenen.
--
Wanneer je als volk stemt op het bestuurdertje die je het meeste geld belooft, rute/E1000, - Ben je gewoon lekker vers eten niet eens waard!

Mark_D_NL | 20-05-18 | 17:42 | 5

Het is grappig en ook weer helemaal niet.
Puik werk, Mark.

LuckyGirl | 20-05-18 | 18:00

BAM! spijker/kop

SoepKip | 20-05-18 | 18:13

Ook dat heeft met eigen verantwoordelijkheid te maken.
Stemmen op partijen die Sinterklaas voor de rest van de wereldpaupers willen spelen en dan verbaasd zijn dat dat geld kost dat uit de NLe belastingpot wordt gegraaid.
Tsja, dan verdien je inderdaad de ellende die je kver jezelf hebt afgeroepen.

kempenaer | 20-05-18 | 19:45
▼ 2 antwoorden verborgen

Zeg Tamar, dat inkooplijstje van je kan een klap goedkoper als je bv wat turkse mini supertjes in de buurt hebt. Relevant is ook dat de prijs voor bv groente en vlees vooral hoog is door je supermarkt. De prijs voor de boer /teler ligt ongeveer 90 tot 95 % lager.
betreffende de Dikke dames ( waarom laat je de heren hierbuiten eigenlijk? ) daar zit toch echt een voedsel en bewegings-aspect aan vast.

Chemokar | 20-05-18 | 17:42

Je moet ook interesse in koken hebben, anders blijven ze aangewezen op ready-to-eat producten.

Rest In Privacy | 20-05-18 | 17:41

Nee, goedkoop kan je ook mager blijven. Al eens een dikke zwerver gezien? Voor de rest inderdaad mag de regering zich weer schamen. De lonen hadden inmiddels dubbel moeten zijn. Stress maakt ook dik, stress hebben die kaklui gewoon minder want veel geld.

rattenvanger XL | 20-05-18 | 17:41 | 5

rattenvanger XL | 20-05-18 | 17:45 Op wie reageer je nu?

Rest In Privacy | 20-05-18 | 18:26

Mooi man. Reaguurders die met zichzelf in gesprek gaan.

kempenaer | 20-05-18 | 19:42

Een schizofreen is nooit alleen.....

J-van-de-Bontekoe | 20-05-18 | 20:28
▼ 2 antwoorden verborgen

Ieder pondje gaat door het mondje. Die kilo's komen er niet zomaar aan. Ze gaan er wel vrij snel af. Het enige dat je daarvoor moet doen, is ca. 2 uurtjes leren en je leven aanpassen op de juiste kennis. Dan zul je merken dat het eigenlijk heel makkelijk is en nog vrij snel gaat ook.

Phreneticz | 20-05-18 | 17:40 | 1

Ja? Heb je een link om mee te beginnen?

SDI | 20-05-18 | 18:46

Die aardbeien komen uit Spanje. Even wachten en je kunt aardbeien uit NL krijgen. Niet direct de eerste dozen kopen die op de markt komen, die zijn duur.
Obesitas is geen paar kilo te veel. Wel een kilo of 20. Dat is het verschil tussen een lekkere kont en een bergplaats voor je boodschappen onder vetkwabben.
En verders, kleed je goed en niet in een camping smoking en je paar kilo te veel is geen onderwerp van gesprek.

Febofiel | 20-05-18 | 17:40

70 euro per week kwijt aan gezond voer (ontbijt, lunch en diner), ik bereid alles zelf en koop goedkope dingen in bulk in. Misschien moet mevrouw eens leren koken met basismaterialen die een grijpstuiver kosten?
En buiten rondrennen is gratis. Huphup

Tuborg øl | 20-05-18 | 17:39 | 10

Overigens is het zelden zo simpel als het lijkt. En ik wil ook niet beweren dat de bijstand een vetpot. Ik heb vrienden die er in zitten. Waar ik wel tegen ageer is slachtofferschap. En tegen de gedachte dat gezond eten per definitie onbetaalbaar is. Dat is niet zo. Tel daarbij op dat de Nederlandse supermarkten tot de goedkoopste van Europa behoren. En de Nederlandse bijstand tot de hoogste.

Dr_Prepper | 20-05-18 | 18:08

Bijstand lijkt me vreselijk. Die controle, dat uitzichtloze, de verplichtingen en voor wat? Kun je m.i. beter afschaffen en een basisinkomen garanderen. Ben je van die verplichtingen en controles af en hoe je energie genoeg over om wat te ondernemen....

Graaisnaaiert | 20-05-18 | 19:03

Dr_Prepper | 20-05-18 | 18:08

Wel eens boodschappen gedaan in Portugal?

Bijtendehond | 21-05-18 | 09:47
▼ 7 antwoorden verborgen

Jeeeeeeemig, hebben we hier op GS weer eens een goede schrijfster, gaat het in de comments weer om haar persoon. Jongens.

stoerebink | 20-05-18 | 17:39 | 2

Wij volgen enkel haar lijn, misschien dikken we het een beetje aan maar zij hield ons de kluif voor.

Tuborg øl | 20-05-18 | 17:44

@Tuborg øl, Lol!

kleurdoosje | 20-05-18 | 20:17

Dat gemekker van vrouwen over hun 'lijn' interesseert me geen donder, maar het is wel zo dat gezond eten erg prijzig kan zijn. Vanuit de overheid en allerlei aangesloten clubjes krijg je vaak het advies om groenten, noten en vis te eten en laat dat nou net gruwelijk duur zijn. Laatst ook bij de appie, 100gr noten voor 3 euro, en dat was een aanbieding! Een oplossing kan zijn om naar een goede markt te gaan, maar dan nog is het vaak een rib uit je lijf. Ik heb het er wel voor over, maar mensen die er anders in staan begrijp ik ook wel.

sarcastro | 20-05-18 | 17:38 | 3

De rip uit je lijf kosten zijn nou net iets waardoor de vreetschuur getemperd wordt.

bodemloos | 20-05-18 | 17:49

Tip: Lidl

bisbisbis | 21-05-18 | 00:31

bodemloos | 20-05-18 | 17:49 | varkensrippetjes zijn nog goedkoop!

daytripper | 21-05-18 | 10:30

Is natuurlijk ook wel een beetje zo... Goed vreten is kostbaarder dan Unilever gif.

Doc Damage | 20-05-18 | 17:38

Ik zou mijn buur nooit voor vette zeug uitmaken. Geef mij maar chubby.

Kopje Suiker | 20-05-18 | 17:38 | 1

Misschien doen ze dat omdat we hier in Nederland zijn ?

daytripper | 21-05-18 | 10:31

Nou, ik ga maar weer terug naar het Viva forum, zelfde niveau maar dan beter.

Botte Hork | 20-05-18 | 17:38

Ik ben gezegend met een redelijke tuin waarin het mogelijk is om op kleine schaal wat groente en fruit te kweken en eigenlijk vind ik dat veel meer mensen dit zouden moeten doen. Al is het alleen maar om het besef te krijgen dat voedsel niet iets vanzelfsprekends is.

Verbandmeester | 20-05-18 | 17:37 | 6

Vinzepinz, ik ben het niet met je eens. Voor voedsel moet je moeite doen en daarom is het niet vanzelfsprekend. Ook als je het uit de natuur haalt zul je op zijn minst op zoek moeten gaan naar voedsel en daarna moet je het testen en eventueel bereiden.

Verbandmeester | 20-05-18 | 18:18

@Verbandmeester: Ja Jetta.
On a serious note, u heeft gelijk. Ik ben er alleen te lui voor. Koop liever de groentes en het fruit zelf....

Graaisnaaiert | 20-05-18 | 18:45

Ik heb tussen struiken en bloemen wel fruit in de tuin: pruimenboom, aardbeienplanten en een enthousiaste aalbessenstruik.
De druif tussen de haag en de avocado heeft mijn ijverige zus perongeluk weggesnoeid, ik plaag haar daarmee, dat is oók lekker.

kleurdoosje | 20-05-18 | 20:15
▼ 3 antwoorden verborgen

Ik begrijp het allemaal wel. Maar ik kan haar dan toch nog wel gewoon een vette zeug noemen?

sinnedsawereh | 20-05-18 | 17:37

Ik ben juist al die kilo's aangekomen zodat ik er grappen over mag maken...

LuckyGirl | 20-05-18 | 17:36 | 7

Ehmm, 'don't quit your day-job', ok? ;)

(Geintje hoor, kan zelfspot ook waarderen).
Snap alleen niet waarom ik je door de bloem zou willen rollen?
Tenzij je er dan uitziet als een mega-cannelloni, dan zou ik je opvreten, met natte plek en al.

Gazzerop | 20-05-18 | 18:17

Zodat of opdat?

Schoorsteenveger | 20-05-18 | 18:27

@LG: zolang de broodkruimeltjes nog niet 1 een baan rond je lijf cirkelen valt het allemaal nog wel mee hoor....

Graaisnaaiert | 20-05-18 | 18:41
▼ 4 antwoorden verborgen

Newsflash: je hoeft niet elke dag vlees te eten. Spaart alweer mooi uit. En verder, een zak aardappels is niet heel duur. Moet je ze alleen wel willen schillen.

En met een maatje meer is niet zoveel mis, maar doorslaan naar het andere uiterste zoals nijlpaarden als Asha ten Broeke en Anke Laterveer doen, alsof het heel mooi en leuk is om zo baggervet als zij door het leven te moeten, dat lijkt me ook niet de bedoeling.

raskol | 20-05-18 | 17:36 | 1

Of de serie die mijn vrouw graag kijkt: Mijn 600 pond leven... en maar jammeren dat mensen raar reageren en je moeite hebt met bewegen... die taart mogen we dan weer nix over zeggen. daarbij zit er een verschil tussen wat overgewicht (1-5 kilo) en die dikke koeien waar de schrijfster het over heeft, nog ongezond ook dat laatste.

lovekila | 20-05-18 | 18:17

Tamara is reaguurder 'Robin Good' als ik het goed heb en tevens diegene met een hart groot genoeg om uit te vogelen waar reaguurder 'necrosis' toch naartoe was verdwenen. De eeuwige reaguurdersvelden dus. Verder heb ik geen mening over dit topic.

De Koreaanse Slet | 20-05-18 | 17:35 | 3

Good met een H! ik moet toegeven, bijna goed!!

Cobalt bomb | 20-05-18 | 18:03

Nou toch hoed van me dat gegeugen.

De Koreaanse Slet | 20-05-18 | 18:14

Met weinig geld is nog steeds goed boodschappen te doen hoor, alleen moet je dan niet naar de winkel gaan met het idee " ik wil vandaag dit eten" maar "eens zien wat de pot vandaag weer schaft". Aanbiedingen kopen dus. En zelf koken. Etiketten lezen, ook eens naar de markt en naar toko's gaan ipv alleen de AH en de Jumbo ( die stervensduur zijn en de ondergrens steeds wat oprekken naar boven ). En voor een maaltijd een stuk komkommer of wortel kauwen en een glas water drinken, heb je minder hongergevoel door dus eet je minder.
Is gewoon een discipline die je jezelf moet aanleren. Heb ik ook gedaan...

Graaisnaaiert | 20-05-18 | 18:39

Hee Tamara, get a life, niet zeuren.

Schoorsteenveger | 20-05-18 | 17:35 | 4

E-Burke | 20-05-18 | 17:51 |
"De ware feiten" zijn dus dat Tamara niet genoeg geld heeft om een beetje gezond te eten, maar kennelijk wél geld om zeven katten en twee konijnen aan de gang te houden. Leven is keuze's maken.

Schoorsteenveger | 20-05-18 | 18:26

Blijk ik er nog niet eens ver naast gegokt te hebben. Dank voor de toelichting!

Nonkel Frituur | 20-05-18 | 18:27
▼ 1 antwoord verborgen

5 euro voor een stukkie vlees voor 2 personen is teveel maar met hetzelfde gemak geven we 15 euro uit aan mcdonalds. Onzin dus. Het gaat om keuzes

Jira | 20-05-18 | 17:35

Rot op Tamara, laat ons lekker fatshamen. Obesitas is een ziekte en je gaat er dood van. Dat heeft niets met geld maar luiheid te maken.

EllaRouvoet | 20-05-18 | 17:35 | 2

Soms is het een mineraaltekort, bij boulimia nervosa helpt extra zinc innemen, men zoekt desperaat als het ware naar dat mineraal, dat lijdt tot overeten. Ik ben ervaringsdeskundige en ben nu al dertig jaar genezen door zinktabletten. Bij mannen is zink ook goed voor de prostaat, dus af en toe pompoenpittenbrood eten in de schaftkeet, heren. ;-)
Dan spuit je zo weer 'een volwasse vent in één keer van ze brommer'
vrij naar 'Klisjeemannetjes.'

kleurdoosje | 20-05-18 | 19:52

Eens. Dikke mensen hebben geen respect voor zichzelf. Waarom zou ik wel het respect voor die fatties moeten opbrengen?

B&W | 21-05-18 | 01:27

Tamara was toch de dame die Bas Taart zwart maakte?

Rollins | 20-05-18 | 17:33 | 6

Was toch die dame met die moeder en dat flatje of zo??

miko | 20-05-18 | 19:14

Leuk 1 tweetje. Maar zij die beter weten groeten u.

Rollins | 20-05-18 | 19:49
▼ 3 antwoorden verborgen

Waar gaat dit eigenlijk over? Volgens mij is Tamara in verwarring met de Viva of de Libelle. Waren de échte journalisten op?

Nonkel Frituur | 20-05-18 | 17:33

Joh! Lees je effe in en je zult er achter komen dat je ook met weinig centjes uitstekend en gezond kunt eten. Wél even zelf bereiden. En oh ja: bewegen kost niets.

bisbisbis | 20-05-18 | 17:33 | 4

Mee eens!
Groente op de markt kopen tegen sluitingstijd, of gewoon uit-het-seizoen bij de lidl. Vlees hoeft niet elke dag, een eitje kan ook prima. En van een bak gehakt van een paar euro kan je zo 6-8 kleinere gehaktballetjes maken, kan je een week vlees van eten.

mark1487 | 20-05-18 | 17:38

De meeste achterstandswijken zijn ook gezegend met kleine groenteboertjes en slagerijen waar je voor veel minder geld groente, fruit en vlees kunt scoren.
Het is misschien wat anders verpakt dan je van een supermarkt gewend bent, maar de kwaliteit is uitstekend.

nAf-e | 20-05-18 | 17:55

Precies, dat lukt best. Het probleem is dat zonder problemen elke dag in plaats van een krop sla en een runderlapje een pakje sigaretten of een baaltje shag op het boodschappenlijstje wordt gezet.

Maris v.d Hof5393 | 20-05-18 | 19:11
▼ 1 antwoord verborgen

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl