Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Gemeente Amsterdam was gewaarschuwd voor radicalisering Joods restaurant-sloopmoslim

verwarrende ster

Kent u de mop van de verwarde man die de ruiten van een Joods restaurant aan jeruzallementen sloeg? Hij was helemaal niet verward - hij was gewoon radicaal.

En dat werd uiteraard gecommuniceerd naar de gemeente Amsterdam, maar door de hele clusterfuck op de f(l)opafdeling Radicalisering & Polarisatie gebeurde er geen Arabische fluit mee. Niet dat er voor de Saadia ait Taleb-exorcism wel wat mee gebeurd zou zijn, Van der Laan-influencer Saadia liet zich in penibele gevallen gewoon tussen de lakens lullen en dan was alles weer okee, maar toch. Welnu, wat doe je als gemeente met geradicaliseerde booslims die een gevaar vormen voor de samenleving? Die breng je kennelijk naar het afvalpunt en smijt je met een grote boog op de roestende schroothoop van de verwarde mensen. Het giftige lood vermengt zich met het oud ijzer en niemand heeft het door. Nou mooi wel dus.

"Voordat het incident van 7 december plaatsvond, waarschuwde een ambtenaar van de dienst werk, participatie en inkomen, die onder meer over bijstandsuitkeringen gaat, voor radicalisering van de Syriër. Maar het gemeentelijk meldpunt vond de man eerder ‘verward’ dan ‘radicaal’, en liet de zaak over aan de geestelijke gezondheidszorg." So it begins, mensen. So it begins. Nu zal de gemeente vast wel met terugwerkende kracht al die andere verwarde mensen nog even doorlichten. O nee wacht, Van Aartsen.

Social
Social

Reaguursels

Inloggen

Moet zeggen respect voor die ambtenaar. zo moesten we er meer hebben.

Rene046 | 10-05-18 | 01:35

Weet u waar t buro van de PAR is? Er staat n telefoon, waaraan n beantwoorder aangesloten is.. de koffieautomaat op de gang staat al jaren stuk en leeg. Het personeel voor de fictieve functies bij de PAR zijn fictief gebleven.. al heb je nog zoveel fantasie, de functieomschrijving bezit zoveel realiteit als n eenhoorn ballen heeft.. de burocratische verwerkelijking van de wensen en noden van de samenleving kent bij de gerechte verdeling van strooizout in de winter al ruim zijn grenzen..
De burger, echter, is tevreden met zijn netfixabonnement ergo moeten we dit eindeloze geluhl en schadeberokkenende daden over en van de ongemeten reddeloze -want zeg nou eerlijk; weet u iets wat daartegen anders remedie brengt als "trek die ongeletterde hufterts toch ns grondig de kop van de romp"- lozers tot in den treure uithouden. De groenkleurig rood geneigde medeburgers maken het er daarbij niet eenvoudiger op.

AbVetnap | 09-05-18 | 23:36

Soms denk ik dat Billy Pilgrim gelijk had en heeft.

"At that moment, Billy’s high forehead is in the cross hairs of a high-powered laser gun. It is aimed at him from the darkened press box. In the next moment, Billy Pilgrim is dead. So it goes."

On & On, Evocatus

Evocatus | 09-05-18 | 16:12

Ik zou bijna zeggen: maak die Top600 die de gemeente heeft opgesteld maar bekend.

mozaard | 09-05-18 | 15:29

Zelf mij begint t minder te interesseren, gewoon iets psychologisch. Geen aandacht aan besteed dus niet belangrijk. Eerst Joegoslaviesche toestanden en dan........?

rattenvanger XL | 09-05-18 | 14:52

het zou in Nederland al heel veel ellende schelen als er eens eisen aan ambtenaren zouden worden gesteld. iedereen die echt niets kan begint een vlog of wordt met behulp van het UWV in een ambtenaren-flop-functie gemanoeuvreerd. De ellende die dagelijks bij burgers wordt gecreëerd is enorm, vooral de iets minder mondige mensen laten zich door dit overheids-tuig intimideren schofferen. Heel naïef had ik ven het idee dat er toch ergens in Nederland wel een ingang moet zijn waar klachten over ambtenaren worden gebundeld met de mogelijkheid het totale onbenul en onkunde aan te pakken, maar gelukkig voor ik er te veel tijd in had gestoken besefte ik dat dit Nederland is. Dat zou dan weer een opgetuigde ambtenaren club zijn die ambtenaren moet aanspreken op wanprestatie. De slager die zijn eigen vlees keurt. We zijn gedoemd met deze menselijk plaag te leven zonder daar ooit nog van af te komen.

Ruikbaard | 09-05-18 | 13:47

Ik hoop dat de reacties van Imad50 gewoon leesbaar blijven. Niet Jorrisen aub. Het is heel belangrijk dat de blanke autochtoon begrijpt hoe er op brede schaal over ons gedacht wordt door immigranten van kleur en islamitische persuasie. Het gedachtengoed van Imad50 is dezelfde hersenkots als dat van DENK en BIJ1 adepten. En wat hij roept is niet eens allemaal onwaar ook, met name het gedrag van onze multinationals, hoewel voor het gemak de corrupte leidende klasse in de derdewereldlanden dan even niet gementiond wordt door deze meneer. Anyways, dit is dus wat er dankzij 'het Proces van Rabat' in toenemende mate onze kant op komt.

BlowingBubbles | 09-05-18 | 13:27

Amsterdam..... mijn Amsterdam, waar ze illegaal tuig wat in het AZC in Weert niet te handhaven is opnemen en ze individuele begeleiding en coaching geven ipv ze in vreemdelingenbewaring te nemen en uit te zetten. Ik ben niet eens meer verbaasd wel woedend.
Hoop de dag nog te beleven dat ik kan verkassen naar een woonomgeving waar we nog rustig oud kunnen worden en lekker grijs en rimpelig op een bankje kunenn zitten.

bwanabanjo | 09-05-18 | 13:00

Ja maar het opleidingsniveau bij de gemeente is toch ook van het niveau basisschool? En dat wordt ook driftig zo gehouden.

Cobalt bomb | 09-05-18 | 12:50

Als je iets doet is het rassisme is de schuld van wilders

Jacktheflipper | 09-05-18 | 12:38

FF refererend naar het televisiedebat op 14 mei:
jullie lievelingstumor Geertje zei:
Voor moslims bestaat jezus niet eens

gert jan segers zei:
Je hebt helemaal gelijk

Jezus bestond wel voor islam, alleen niet zoals in kerk geportreteerd.
verhaal david en goliath niet, waar koper bestond die tijd nog niet. HAHAHAHA dat is wat je krijgt wanneer je je door hebzucht laat meeslepen dan verkanker je.

DAT IS PRECIES WAT ER MET JULLIE NORMEN EN WAARDEN IS GEBEURD.

Wat alleen in buitenland gebeurde, komt nu hier en dat is wat er gebeurd wanneer corruptie niet afstraft. We kennen het verhaal van Ballast Nedam en shell heeft een rechtzaak omtrent olieraffinaderij in Nigeria en Yemen word al 30 jaar uitgebuit door dit Nederlands-Brits onderneming voor eenmalig bedrag van 25 miljoen heeft shell onbeperkt gezogen uit een land dat nu in burgeroorlog is en 75% van de mensen humanitaire hulp nodig heeft maar dat doet jullie helemaal niets.

Jullie kennen het gezegde je bent wat je eet, je neemt karakteristieken over van het beest zoals egoisme en hebzucht en daarom zijn de angel-sakssiche varkens, jullie stammen af van de neanderthaler evenals mensen voorgelogen dat de pest door ratten kwam maar het was varkensvlees (beide niet bewezen)

Alles voor geld en daar verkopen jullie je eigen moeders voor!!!

Zoals Tim en Tom Coronel zeggen: Doeeiiii, Doeiiiiii

imad50 | 09-05-18 | 11:52 | 6

Goed zo imad, laat je ware gezicht maar zien. Ik hoop dat veel mensen dit lezen.

fraukenau | 09-05-18 | 12:47

Naast het voldongen feit dat u nog nooit van interpunctie hebt gehoord, is er een tolk in de zaal?
Want ben -helaas- onderhand echt wel wat gewend, kan ook re-de-lijk door de proza van de ‘jeugd van tegenwoordig’ heen laveren, maar Dhr imad was mij na 1 alinea al kwijt.
Die ‘50’ staat in ieder geval niet voor uw leeftijd of geboortejaar.
Ik gok op óf het IQ, óf het totaal op de uitzend-salarisstrook, deze week.
Maar desalniettemin: een ieder mag zijn / haar (ja, in dit land wel, ja ) mening ventileren.
Maar dan wel gaarne zodanig dat de rest er ook nog iets mee kan, aub... dank.

Hollander01 | 09-05-18 | 13:00

Welkom in mijn land.
Uiteraard hebben alle Nederlanders aandelen in Shell en Ballast nedam. Net zoals alle Nederlanders vroeger bij de VOC zaten.
Je steekt je afkeer van westerlingen in ieder geval niet onder stoelen of banken. Die eerlijkheid is niet vanzelfsprekend onder jouw stamgenoten. Anders zouden ze wel een toontje lager zingen,
Dan zouden we het namelijk moeten hebben over het fraaie gedrag en geschiedenis van Marokko of Turkije of welk shithole je grootouders ook vandaan komen.

Rest In Privacy | 09-05-18 | 14:17
▼ 3 antwoorden verborgen

hahahahaha ik ben dan ook de enige inclusieve denker hier, zooo hypocriet dat jullie er inmiddels in verzuipen. Welk marxistisch gek dat kankeren jullie altijd bij ook maar de lichts vorm van socialisme omdat je fucking papagaai bent voor de bekakte zielloze figuren in nederland die hun eigen dochters de kont checken. Wat jullie zijn de kankertumor in de wereld. structureel wapens verkopen aan beide partijen van elk oorlog!!!!!!!!

Afgelopen jaren ontzettend veel verkocht met name aan saudie arabie ven omdat saudie arabie nog geen voldoende cashflow hebben jullie heerlijke staatsobligatie's gegarandeerd 5% terwijl jullie RUTTE doet waat hij het beste in is de kankerhypocriet uithangen en bouwsectoren kapotmaken terwijl had kunnen inspelen op de huidige huizenmarkt en zaten niet in een bubbel waardoor jullie over een paar jaar gaan realiseren dat jullie alleen eindigen met een restschuld.

jullie kunnen blaren wat jullie willen ik zie de individueen hier als een een al een kankertumor en perfect correleert met jullie normen en waarden

en FF voor de tyfusschoorsteenveger
Ben Bouwkundig Ingenieur

imad50 | 09-05-18 | 11:52 | 4

Vier jaar ervaring met lego, en een baan als medewerker van de bouwmarkt maakt je geen bouwkundig ingenieur.

Henri-Bardouin | 09-05-18 | 13:29

Welkom in mijn land

Rest In Privacy | 09-05-18 | 14:19

Als je de Shift-knop indrukt kun je her en der ook een hoofdletter typen. Nooit geleerd in Arabistan?

BroodjefrikometMaggi | 10-05-18 | 00:25
▼ 1 antwoord verborgen

Ik merk dat ik in toenemende mate verward en radicaal wordt van het verdoezelen en wegkijken van de islamitische problematiek in Nederland.. Vooral zeau doorgaan..

Mastadox | 09-05-18 | 11:41

Goh, wat was die Van der Laan toch een geweldige bestuurder. En liefhebbend. "Wie zijn stadgenoten liefheeft, kastijdt hen", zo zal hij gedacht hebben. Met terreuraanslagen.
Ze zouden hem uit de dood moeten opwekken, en premier maken.

obominotie | 09-05-18 | 11:36

Stelletje GL - D66 sufkutten in dat 020-Raadhuis.

Ze laten het maar gebeuren en vervolgens staan de op de 4 mei herdenking met een vroom ' Nie wieder' op het het smoelwerk.

Als Jood zou ik me niet veilig voelen in Adam waar de overheid alles onder het tapijt veegt.

Ervaringsdeskundige | 09-05-18 | 11:25 | 1

Ik schaam me dood. In 1940 deden we in ieder geval nog een poging bij de Grebbeberg om de antisemitische fascisten buiten de deur te houden.

Rest In Privacy | 09-05-18 | 14:33

En toch heb ik liever een verwarde terrorist dat een niet verwarde terrorist. Waarbij ik wil aantekenen dat het zijn van terrorist ook een vorm van verwarring is, maar een andere verwarring dan de gewone verwarring in 'een verwarde man'.

Koos Knak | 09-05-18 | 11:02 | 1

Terrorist of verwarde man.
De uiting van geweld hebben beide hun oorsprong in dezelfde bron.

Rest In Privacy | 09-05-18 | 14:43

Velen zeggen het hier in de comments al: 'verward' sluit 'geradicaliseerd' nog niet uit. Maar het gemeentelijk meldpunt weerlegt wel degelijk het laatste, dus op welke grond zou radicalisatie dan niet van toepassing zijn? Ik zou die verklaring weleens willen lezen, om erachter te komen of we wel dezelfde definities hanteren.

JackStick | 09-05-18 | 10:53 | 3

Klopt.
Maar daarom roepen ze niet onmiddellijk "verward".
Ze zijn balletje-balletje aan het spelen met de doorslaggevende reden voor de aanslag. Het is bedoeld om mensen de verkeerde kant op te doen kijken op het moment van de grootste aandacht van het publiek. En het is opzettelijk.

Zand in de ogen van mensen te strooien zo direkt na een aanslag wordt gedaan omdat er op dat moment de meeste mensen kijken, lezen en luisteren. Die krijgen het foute misleidende verhaal voorgeschoteld. Dit wordt gedaan om de politici voor de hitte van het moment te beschermen - op dat moment zouden ze zich gedwongen voelen om veranderingen te maken.

De dagen daarna, op het moment dat de ergste hitte eruit is voor de politici, begint de waarheid uit te lekken. Beetje bij beetje, gedoseerd en gecontroleerd zodat er niets hoeft te veranderen.

Wij kennen dit als: Glas, plas, was.

Rest In Privacy | 09-05-18 | 11:09

Men werkt binnen het discours momenteel hard aam het begrip "radicalisering light". Binnenkort kan dan met gemak gezegd worden dat iemand die een beetje verward is best wel eens de neiging kan vertonen om in korte tijd te radicaliseren, maar dat dit een soort van verwarde vorm van radicalisering is die geheel binnen het ziektebeeld kan worden verklaard. Aldus wordt effectief het begrip radicalisering losgesneden van de bron van radicalisering.
Een rechts-racicaal die zich laat inspireren door Mein Kampf daarentegen zal voorlopig nooit als verward persoon worden gekenschetst, ook al heeft-ie tien keer zijn huisraad naar buiten geflikkerd. Die zal in de eerste plaats als een aanhanger van een verderfelijk gedachtengoed worden gekenschetst en als vertegenwoordiger van een enge groep worden gezien, een groep die er op uit is om onze beschaving te vernietigen.

Schoorsteenveger | 09-05-18 | 11:21

@ HP
Gelukkig zit Orwellongren erbovenop wat betreft nepnieuwsverspreiding.
@ Schoorsteenveger
Thanks nog voor je must-read comment (wat verder aan het begin van dit topic).

JackStick | 09-05-18 | 11:26

Nou ja, een groot voordeel van al die massa-immigratie uit de ons vijandige landen is dat het heel veel slappe plastic zakjes een prima betaald baantje als welzijnswerker en -loog oplevert.
Geen wonder dat de genderneutrale Gutmenschen belangrijke verdragen afsluiten met akelige dictators om hun meest verwarde mannen hier op te vangen.

Jan Passant mk2 | 09-05-18 | 10:51
-weggejorist en opgerot-
imad50 | 09-05-18 | 10:50 | 6
▼ 6 antwoorden verborgen

Er is wel degelijk sprake van verwarring, alleen zit die bij de cultuurmarxisten zelf, niet bij de radicalen. Ben je ooit een gutmensch tegengekomen die niet verward was? Nou dan.

Angel_eyes | 09-05-18 | 10:44

Dit is beslist geen fout vanwege chaos.

Er loopt in Amsterdam duidelijk een groep mensen onmiddellijk misdirection toe te passen. Onmiddellijk gaat er een eensluidend, opzettelijk fout, opzettelijk misleidend verhaal uit.

Jullie hebben een groot probleem daar. Dit is een stap verder dan het thee drinken van Cohen.

Het lijkt er sterk op dat er nu gewoon een script ligt dat er onmiddellijk georganiseerd gelogen wordt.

Rest In Privacy | 09-05-18 | 10:43

Die Afbraak door de PvdA/GL is Gigantisch wat een zooitje hebbben die Clubs o.l.v. Rutte (VV) er van dit Land gemaakt zeg .
Ongelooflijk .

liegende lippen | 09-05-18 | 10:39

Amsterdam heeft een verwarde burgemeester die snakt naar de dag van 5 juli.

Rest In Privacy | 09-05-18 | 10:34

(copy paste) Je verwacht het niet.... Ik begin zo moe te worden van de huidige politiek.

Schepvogel | 09-05-18 | 10:20 | 1

Is er nu niet is genoeg gepamperd,politiek? Of zijn jullie ook gewoon bang voor de moslims?

ger1306 | 09-05-18 | 10:39

Hmmm... Is een radicaal niet per definitie een verward persoon?

Dickiedickuitutrecht | 09-05-18 | 10:12 | 1

Je onderwerpen aan de wil van een sprookjesfiguur? Nee hoor, zoiets doe je als het supergoed met je gaat

JackStick | 09-05-18 | 10:28

Aangezien het dobbernegertjesseizoen weer is aangebroken staat ons de volgende vloedgolf van woestijnse import te wachten. Continentaal-culturele zelfmoord, niets anders dan dat is het.

De Vrijlansier | 09-05-18 | 10:09

Het is een patroon mensen en zodra het een patroon is, dan is er een strategie voor en zodra er een strategie is, is er een groter doel! Dat doel kan m.i. alleen nog maar verdeel & heers zijn. Iets anders zou ik zo gauw niet kunnen bedenken! Boezem mensen angst in zodat we ze kunnen sturen met voorbedachte maatregelen.

mood | 09-05-18 | 10:06 | 1

Precies! En dat is óók het doel van religie: macht over mensen hebben door ze angst aan te jagen.

PearlJamie | 09-05-18 | 12:06

Hm..... Van der Laan-influencer Saadia liet zich in penibele gevallen gewoon tussen de lakens lullen en dan was alles weer okee...#Verwardelaan ?

Breinbrouwsels | 09-05-18 | 10:03

Voor de NL wegkijk overheid geldt duidelijk: Moslim=verward

moitambien | 09-05-18 | 09:58

In Nederland is geen antisemitisme en geen terrorisme , bestaat gewoon niet en al helemaal niet in amsterdam. Lalalalalalaalalalalalaalalala, iemand nog subsidie om de gewone man voor nazi uit te maken?

lillithsdemon | 09-05-18 | 09:54

Als er weer is een verwarde "man" met lage suikerspiegel, een mes of wat anders vindt en daardoor even uit ze dak moet/gaat, hoop ik dat hij dat in de afdeling "Radicalisering & Polarisatie" doet. Mischien dat er daar een paar ogen open gaan of dicht, dat kan natuurlijk ook.

jan huppeldepup | 09-05-18 | 09:50

Irak is dus veilig? Of heeft deze artiest nog een reden om hier te blijven?

Is dit nog nieuws? | 09-05-18 | 09:43

"Of heeft deze artiest nog een reden om hier te blijven?"
La La La Geld!

atheïstisch stemvee | 09-05-18 | 09:45

Liever dat ie bijklust als zanger dan als gynaecoloog in het ziekenhuis van Coevorden.

HoerieHarry | 09-05-18 | 09:45

Tja.... als een moslim radicaal is, dan kan je hem natuurlijk het beste een anti radicaliseringscursus aanbieden. Daarmee is het probleem natuurlijk opgelost! Getekend, Jolo van joop.nl!

Drunken_Pumpkins | 09-05-18 | 09:40 | 2

Een deradicaliseringscursusje gegeven door een Groenlinks stemmende vrouw of door een import imam? Met of zonder tolk?

Is dit nog nieuws? | 09-05-18 | 09:42

Nee joh, een toelage op zijn outkering, zodat hij zelf een passende cursus kan zoeken.

boerk | 09-05-18 | 10:21

"Het gemeentelijk meldpunt vond".... wie dan? Namen aub? Was het die dikke troela met haar menopauze?

van Oeffelen | 09-05-18 | 09:37 | 1

Sprak ze op persoonlijke titel of namens de gemeente? Hoe gaan ze dit nu weer goedpraten?

Is dit nog nieuws? | 09-05-18 | 09:40

Links Amsterdam is het probleem. Deze bestuurders moeten naar heropvoedingskampen gezonden worden. Eerst eens gewoon 2 jaar met de handen in de polderklei, veel zweten en eten wat de pot schaft. En slapen op een brits ipv die Hastingbedden. Pas dan hebben ze weer door dat democratie een middels oorlogen verkregen verworvenheid is en niet ten grabbel gegooid mag worden aan een middeleeuwse religie die gericht op uitroeiing en onderdrukking van niet-gelovigen en wereldse denkers.

zimmerschwanz | 09-05-18 | 09:36 | 1

+ een half jaar verplicht stage in Saudi-Arabië om de democratische waarden bij te spijkeren.

Is dit nog nieuws? | 09-05-18 | 09:41

Is het ongeveer hetzelfde als er bij een treinvertraging niet verteld wordt dat het om een zelfmoord gaat?

Rest In Privacy | 09-05-18 | 09:33 | 4

Yup! Goed vergelijking.
Net als de NS: als we geen spoorboekje meer hebben, hebben de treinen ook geen vertraging meer.

Is dit nog nieuws? | 09-05-18 | 09:39

Is inderdaad echt helemaal maar dan ook helemaal hetzelfde. Overigens wordt dit een 'aanrijding met een persoon' genoemd

Weerduivel | 09-05-18 | 09:40

Goed dat je dit noemt. Verreweg de meeste "verwarde" personen slaan namelijk de hand aan zichzelf. Lullig voor de passagiers en de traumatische ervaring van de machinist maar verder zijn er geen andere slachtoffers.
Als je echter al Allah akbar roepend willekeurige mensen de keel doorsnijdt is er meer aan de hand.
De hulpverlening is m.i. wat dit betreft toe aan een islam-upgrade.

knutsel_ | 09-05-18 | 09:42
▼ 1 antwoord verborgen

Weer van dat nieuws dat de Joop nooit zal halen; de wegkijkers blijven in hun Israel-is-fout-bubble. SJW's hebben het straks allemaal weer nicht gewußt!

benjeallanggek | 09-05-18 | 09:33 | 1

Joop is selectief in hun berichtgeving. Soort van nepnieuws-achtige praktijken. Immers beïnvloeden.

Is dit nog nieuws? | 09-05-18 | 09:38

Dat het binnen de gemeente Amsterdam een corrupt zooitje was wisten wij natuurlijk al lang! Maar dat dit onder de pet is gehouden is zeer kwalijk! Dat het een terroristische aanslag was op dat joodse restaurant is evident, dat weet iedereen, behalve de halve gare rechtbank! De alla Akbar messensteker was geen terrorist, was ook alleen maar verward net als de rechterlijke macht, het OM en de meerderheid van de tweede kamer!

Lexus01 | 09-05-18 | 09:33

Weer eens een andere aanpak dan de politie aan de deur krijgen als je als bezorgde burger iets op FP plaatst.

ja,diedus! | 09-05-18 | 09:31 | 2

De overheid doet er alles aan om dit onder de pet te houden. Maak de burger monddood door een sleepwet en politieoptredens zodat de agenda, meer migranten, meer diversiteit, gewoon door gaat.

BozePaarseMan | 09-05-18 | 09:35

Verwarde burger plaatst haat op fb

Is dit nog nieuws? | 09-05-18 | 09:36

De discussie zelf is verward.
Er wordt steeds maar gesuggereerd dat er een tegenstelling zou bestaan tussen 'verward' en 'geradicaliseerd', dat iemand dus niet tegelijkertijd verward én geradicaliseerd zou kunnen zijn. Die steek-Syriër bijvoorbeeld zou volgens Krikke een verwarde man zijn, en 'dus' zou het niet om een aanslag gaan maar om een handeling van een verward individu.
Zelfs als bij een incident niet te ontkennen valt dat het om een aanslag gaat, wordt vaak geprobeerd om te downplayen door de aanslagpleger een 'lone wolf' te noemen die vanuit persoonlijk motieven tot zijn daad kwam, en zeker niet direct aangestuurd werd door een jihadistische groepering.
De tegenstelling is dus niet die tussen verward en niet verward, maar tussen individuele handeling en groepshandeling. Men wil, door de daad tot individuele daad te verklaren, de invloed van de groep ontkennen of aan het zicht onttrekken, om aldus een mogelijke discussie over de motieven van de groep te verleggen naar de motieven van het individu.
We zitten nu op het punt waarop zelfs radicalisering volledig geïndividualiseerd wordt en compleet wordt losgesneden van de groepsideologie. Een verwarde man, zo moeten wij inmiddels gaan geloven, kan radicaliseren, vervolgens tot een geweldsdelict overgaan, maar dan nóg mogen en moeten we spreken van een verwarde man, en niet van iemand die een ideologie aanhangt en die ideologie zijn handelen laat beheersen.
Dat zien de Salafisten graag. Want dat is precies waar zij op uit zijn: het vergiftigen van de geesten der individuele moslims. En hoe verwarder die geesten zijn, des te gemakkelijker zijn ze op te nemen in de ordelijke wereld die De Verhevene hen aanbiedt, des te gemakkelijker zien zij de rust en vrede die de religie in hun hoofd brengt als hun redding.
De discussie zelf is verward.
Ideologieën en religies, zeker als ze eeuwen de tijd hebben gehad om te rijpen, zijn uitermate goed in staat om met verwarde mensen om te gaan, parasiteren op verwarring, gedijen daar waar de verwarring heeft toegeslagen het beste.
Als figuren als Lucassen het op die verwarring gooien, hebben ze in zoverre gelijk dat de context mogelijkerwijs een ideale context is om jonge, verwarde moslimmannetjes en moslimvrouwtjes te verleiden om te radicaliseren. Maar wat Lucassen cum suis verzuimen is om zich af te vragen waarom juist die Islam daar zo geweldig goed in slaagt, waarom individu en groep hier naadloos op elkaar passen.
Je kunt niet continu aan de onderkant blijven sleutelen aan een context als je wilt voorkomen dat een gewiekst systeem van bovenaf die context maximaal uitbuit. Dat systeem dient als machtssysteem ontwricht te worden. Het groepsdenken dat het individu vergiftigt dient ter discussie gesteld te worden. Er is geen tegenstelling.

Schoorsteenveger | 09-05-18 | 09:28 | 2

+10

knutsel_ | 09-05-18 | 09:33

Dit zou iedereen moeten lezen zeg en niet hier alleen op GS. + veel

hackxar | 09-05-18 | 09:56

Het zijn net valse honden, je weet nooit wanneer ze toeslaan. Mijn advies is om deze überhaupt niet binnen te laten.

BozePaarseMan | 09-05-18 | 09:26 | 2

En zo eenvoudig is het!

benjeallanggek | 09-05-18 | 09:35

En misschien de reeds aanwezigen weer terug te sturen?

J-van-de-Bontekoe | 09-05-18 | 09:51

Ah, hij was niet verward ten tijde van de aanslag, maar voor die tijd nog wel?
Dan zou islamitisch radicaliseren dus de oplossing zijn om van het label 'verward' af te komen. Interessant.
Mooi dat we nog altijd in een binaire wereld leven.

AartBeving | 09-05-18 | 09:25

De overheid heeft wederom ook weer eens gelogen. Hij was al reeds bekend als geradicaliseerd en nog werd de 'verwarde man' lezing gepusht. We worden echt voor de gek gehouden waar we bij staan. En dat geldt net zo voor Amsterdam CS en Den Haag.

Roy020 | 09-05-18 | 09:24 | 1

Yep

Rest In Privacy | 09-05-18 | 09:26

Ambtenaar die de man heeft aangemeld als geradicaliseerd wordt daarvoor gestraft, wedden? Hij heeft namelijk het aanzien van de organisatie geschonden door het beter te weten en gelijk te krijgen.

Tisnietanders | 09-05-18 | 09:20 | 2

Natuurlijk. U.snapt.het.

Rest In Privacy | 09-05-18 | 09:27

En privacy!

Is dit nog nieuws? | 09-05-18 | 09:45

Begrijp werkelijk niet waarom een statushouder/asielzoeker hier gewoon mee weg blijft komen. Wat is dit voor immigratiebeleid? zero tolerance policy aub.

Chemokar | 09-05-18 | 09:20 | 2

Want zielig. Weet niet beter, andere cultuur, getraumatiseerd ... En dat voordat een psychiater naar de zaak heeft gekeken.

Analia von Solmsch | 09-05-18 | 09:34

De oplossing zit hem toch al vrij lang in het concept '' handhaven''. Iets waar Amsterdam nogal problemen mee heeft naar buiten toe. Men kan wel met 100 sleepwetten komen, zolang je niet handhaaft maakt het niets uit.

Chemokar | 09-05-18 | 09:48

het is simpel, zolang je mensen verward noem, hoef je niets te doen, wat vrije wil etc. en blijft je gewoon deugen. Noem je iets radicaal, tsja, je wereldbeeld gaat eraan en je moet iets doen he? Altijd vervelend, dat iets doen.

GoedenMorgenDezeMorg | 09-05-18 | 09:19 | 1

Verward is geestelijk in de war = ziek = zielig

BozePaarseMan | 09-05-18 | 09:28

Door al die verzwegen verwarde mannen durf ik toch wel steeds harder de conclusie te trekken dan mr taxi op t stationsplein ook gewoon een onder de pet gehouden clusterfuck moet zijn.

Mooi land man!

schoon-schip-maken | 09-05-18 | 09:19 | 2

Dat weet de server-beheerder van 3 camera's daar ook, maarja als de valse hoge heren(en dames) op bezoek komen......

hagelkruis | 09-05-18 | 09:29

De NS had ook beelden.
En toen ineens niet meer.

Is dit nog nieuws? | 09-05-18 | 09:35

Veel dolende zielen hopen in het geloof duidelijkheid en vastigheid te vinden. Het zijn verwarden die op zoek zijn. Veel gelovigen zien een wereld die niet of nauwelijks strookt met de waarden te vinden zijn in heilige boeken. Dat leidt tot verwarring. Verwarring en geloof gaan samen. Het etiket is bruikbaar. Zeker beleidsmatig. Lekker nietszeggend. Handig voor wegkijkers.

Sierstrip | 09-05-18 | 09:19

Dit kan en mag toch niet zonder gevolgen blijven? Voor zowel de bestuurders als al de potentiele plofbaarden. Wat een ongelofelijke tyfusbende zeg.

Foolonthehill | 09-05-18 | 09:16 | 5

Die houden we erin @schoon-schip

Foolonthehill | 09-05-18 | 09:27

@schoon-schip.
De sleepwet is er vooral om kritiek op dit zwakke beleid de kop in te drukken. Dus ja, daarom dus...

BozePaarseMan | 09-05-18 | 09:31

Volgens mij snappen jullie allemaal er helemaal niets van.
Die sleepwet is er juist om onze overheid bijtijds informatie te geven over onder andere personen die vanuit hun religie personen aan willen vallen. Dan kunnen ze hier preventief iets aan doen!
Geniaal toch?
Eehhhhhhhh.......

J-van-de-Bontekoe | 09-05-18 | 09:48
▼ 2 antwoorden verborgen

Een ambtenaar van de dienst werk, participatie en inkomen meldt het bij het meldpunt. En dan jongens. En dan? Alsof de gemeente de middelen en bevoegdheden heeft om iemand te de-radicaliseren of preventief op te pakken. Of een goed gesprek? Wie weet helpt het als we vriendelijk zijn. AIVD dan maar? Die hebben toch verder niets te doen. Nee laten we het eerst goed onderzoeken, misschien is de man gewoon verward. Dan hebben we i.i.g. formeel aan onze plicht voldaan.

En zo wordt het geïmporteerde antisemitisme ons probleem gemaakt. De denkbeelden van inwoners is ineens een verantwoordelijkheid van de gemeente. Alsof de overheid/gemeente diep gewortelde (religieuze) denkbeelden en levensovertuigingen van individuen kan bijsturen. Alsof van daders slachtoffers maken iets verandert aan de realiteit. Alsof alles is op te lossen met pillen, trajecten en subsidie. En de overheid groeit. En groeit. En groeit.

atheïstisch stemvee | 09-05-18 | 09:14 | 2

En faalt, en faalt en faalt.

J-van-de-Bontekoe | 09-05-18 | 09:43

Dat falen kan ook haast niet anders als de overheid steeds nieuwe taken naar zich toetrekt, waarvan het maar de vraag is of deze wel uitgevoerd kunnen worden. Let maar op; straks gaat het alleen nog maar over wie welke steken heeft laten vallen en dat "we" hieruit lering moeten trekken. Het gaat dan niet meer over de dader en het slachtoffer. Nee, de overheid die met zichzelf bezig is en journalisten die daar een meninkje over hebben.

atheïstisch stemvee | 09-05-18 | 09:57

Die zielige bloedsuikerspiegel jodenomverrijdende stuk stront is bij het volk ook al ontmaskerd. Hoe gek denken ze dat we zijn. Typhusheksë von Aarsgat?

Rest In Privacy | 09-05-18 | 09:14

Bestaat het gehele gemeentebestuur van Amsterdamned, inclusief Van Aartsen, eigenlijk niet uit verwarde personen?

benjeallanggek | 09-05-18 | 09:12

Met GL als grootste partij in het moslim/migrantenknuffelen zal het restje politiek gezonde verstand verdampen in (mijn, nou ja wat er van over is) Amsterdam.

vlijtig liesje 50 | 09-05-18 | 09:11

ziet dan helemaal niemand van jullie suckers in, dat ze dat heus wel weten, maar expres met dat soort informatie naar buiten brengen wachten, tot de boel een beetje is overgewaaid. Zo rollen bestuurders, ze willen wel in controle blijven he. Nu slaat de ophefs dood. Stel je voor dat dit gelijk bekend was geworden. Zo wint men tijd. In principe zou je kunnen zeggen 'well played', ware het niet dat als ze hun ogen wat meer open hadden gehouden, dit alles voorkomen had kunnen worden. Zelfde als die 3 stabbing slachtoffers, of die joodjes die voor hun flikker gereden werden op het Stationsplein. Je hoort of ziet ze niet. How come? Kan me nog herinneren dat er in Tripoli een vliegtuig neergestort was met 1 overlevend jongetje. NRC had die bijna binnen een dag voor de camera of in elk geval een foto plus naam. En dat in Libië nog wel. Suspicious much?

Nanker Phelge | 09-05-18 | 09:10 | 6

Hahaha

HoerieHarry | 09-05-18 | 09:19

*Iets over "gifgasaanval in Syrië" mompelen doet*
Is het onderzoek daarvan al afgerond?
Hoe zit het met MH-17 en "alles aan doen daders berechten"?
Verwarde buk raket.

Is dit nog nieuws? | 09-05-18 | 09:34

Precies waarom die stationsfiguren niet voor de camera?

kaasfondue | 09-05-18 | 21:55
▼ 3 antwoorden verborgen

De islam maakt alles kapot en zelfs het leger bukt voor deze kopiisten.
Tegen de regimenten zou ik willen zeggen; als je nu naar zo'n iftarkluif moet neem een wapen mee.
Mag vast van Jezus.
Godverdomme.

Hensmunter69 | 09-05-18 | 09:09

Taal blijft in ontwikkeling. Een beetje bijhouden dus!
Leugen = politieke inschattingsfout
Moslimterrorist = verwarde man
Roedel bontkragen zonder moreel of ethisch besef, in staat om kinderen, bejaarden en andere kwetsbaren met z'n allen dodelijk te verwonden = jongeren

Poesmobiel | 09-05-18 | 09:08

Mag je eigenlijk zeggen dat Van Aartsen een grote paardelul is? Nee, daarmee zou je dat edele dier tekort doen!

benjeallanggek | 09-05-18 | 09:08

En dan vinden we het gek dat we media / politie niet geloven wanneer zij berichten over dergelijke lieden...
Tsja, als je niet bericht over radicalen, maar verwarde, dan is er ook geen radicalisering he. Net zoals geen aangiftes doen / behandelen betekend dat er geen / minder criminaliteit is.
Misschien niets noemen over werkloosheid, milieu, files, oorlogen, natuurrampen of problemen in de zorg, dan bestaat dat namelijk ook niet.

Super Grover | 09-05-18 | 09:06

Nog meer bevestiging dat terroristische aanslag was.

Roy020 | 09-05-18 | 09:06

Alles wordt gedownplayd, hoge bloedsuikerspiegel, verwarde man. Bij een ogenschijnlijke aanslag wordt er dus geen mededeling over een motief gegeven. Bij overlast bij AZC's hetzelfde verhaal, nauwelijks overlast in de kranten. Want je zal de xenofoben toch in de kaart spelen. Gelukkig zijn de overlastgevende AZC-bewoners uit Weert verplaatst naar o.a SJW-Amsterdam. Eens kijken wat er gaat gebeuren....

pibasso | 09-05-18 | 09:05

In de jaren 40 - 45 wisten de 'rooie' in Amsterdam niet hoe snel ze met de Nationaal Socialisten moesten samenwerken om de Joden op transport te zetten. Nu opnieuw laat Links Amsterdam het volledig afweten richting de Joodse gemeenschap. Deze stad verdient niet beter, de stad waar ik woon en werk. Sneu, maar Amsterdam glijdt steeds verder weg in een Links politiek correct moeras. Als de pleuris uitbreekt, zal dat hier zijn.

Indoneesje | 09-05-18 | 09:04 | 4

Niks corrects aan hoor. En dat gaan ze weten ook. Is er een plaats in Nederland wat Nieuwenberg heet? Daar zou een tribunaal moeten komen...

Re:Kniftig | 09-05-18 | 09:16

pibasso | 09-05-18 | 09:14 | Waarom zou ik moeten vluchten? Heerlijk om als Baudet stemmert te midden van dat Linkse deugvolk te wonen. Dat Linkse deugvolk met die bakfietsen schijt 20 kleuren stront, wonen nooit tussen de 'allochtonen' en durven niets te zeggen wanneer zo'n migrantier een grote bek heeft. Daarnaast werk ik op de Zuid-As en de stemming daar is redelijk pro-baudet en FvD. Gewoond in Amsterdam Noord, waar veel FvD lokaal en PVV landelijk gestemd word, in ieder geval door de 'blanke' Amsterdammer dan. Amsterdam is nog niet verloren nu veel yuppen tussen de (a)sociale huurhuisjes gaan wonen met schotels. Grootste probleem voor Amsterdam is dat roomblank GroenLinks en D66 studentenvolk. Daarom ben ik voor minder studentenflats en meer vrije sector woningen. Hoe meer duur volk er komt hoe beter voor de FvD. Met een 'rechts' college word Amsterdam een echte wereldstad. Niet dit linkse hippie pretpark wat het nu is.

Indoneesje | 09-05-18 | 09:30

@Indo mooie analyse van het scheve politieke studentenklimaat.

kaasfondue | 09-05-18 | 21:53
▼ 1 antwoord verborgen

He didn’t like the menu...

wezen | 09-05-18 | 09:04 | 1

Coz they didn't serve bacon?
Padam tsss....

Is dit nog nieuws? | 09-05-18 | 09:32

Ieder weldenkende burger wist dit al. Ten koste van alles wordt als het gaat om een moslim onder het tapijt geveegd. Nu moet het eens iemand zijn mijn nazi-sympathieën. Eens kijken hoe snel hij is opgepakt en groots in het nieuws komt.
Dit is Nederland, anno 2018. Waar de Anna Frank, de gewone Nederlander is.

De Evangelist | 09-05-18 | 09:03

Moslims en joden gaat niet meer samen.En dat ligt niet aan de joden.Meti islam gaat trouwens niets samen.Dat willen ze ook niet.Één richtingsideologie.

van stampij | 09-05-18 | 09:01 | 1

Onderling hebben ze ook nogal meningsverschillen. Omdat de "perfecte profeet" Mohammed geen opvolger had aangewezen. Oeps.
Maar als je hun daarop wijst krijgen ze kortsluiting in de bovenkamer. En dan komt de term ongelovige naar boven. En het vingertje wijzen.

Is dit nog nieuws? | 09-05-18 | 09:31

Als ik het goed heb begrepen; Als men met een Palestijnse vlag en een knuppel de ruiten van en joodse eettent inslaat ben je (volgens Mokumse afdeling "Radicalisering & Polarisatie") dus 'Verward'! Maarrrr, mocht IK (de boze blanke man met een voorwerp in de ene hand en de NL-vlag in mijn andere hand) de ruiten inslaan van een islamitische koffietent, dan wordt dat waarschijnlijk als een 'racistische daad' bestempeld en krijg ik niet het predicaat "verward".

Ik snap er niks van! | 09-05-18 | 09:01 | 3

Ik doe een poging het je uit te leggen. Die verwarde persoon is verward nu hij niet inziet dat onze samenleving eigenlijk superieur is. Hij ziet dat niet, dat is zielig en behoeft begrip. Jij hebt wel door hoe het zit, maar moet vanwege je daad ook een stempel opgedrukt krijgen die ingrijpen legitimeert. Dat stempel luidt racist. Het is eigenlijk heel simpel.

Sierstrip | 09-05-18 | 09:09

jij bent dan ook verder ontwikkeld :) en dan gelden er andere regels he ;)

lovekila | 09-05-18 | 10:35

Sierstrip, bedankt voor de uitleg! Het is idd erg simpel!

Ik snap er niks van! | 09-05-18 | 12:54

Zouden de verantwoordelijken, die zich zo graag niet in beelden herkennen, die alsmaar geschokt en verbijsterd zijn, die constant verkeerde inschattingen schijnen te maken, ooit, óóit nog eens tot de o zo voor de hand liggende conclusie durven komen dat het toelaten en aanmoedigen van massa's islamitische immigranten in Europa een "verkeerde inschatting" is geweest? Iedereen weet dat áls ze dat ooit doen, ze dat doen als ze zelf hoog en droog veilig zitten en het Europese vasteland een teringzooi is. Verkeerde inschatting. Denk dan gvd eerst eens ná.

Dutchbeaurouge | 09-05-18 | 09:00

De Amsterdamse verantwoordelijken halen alles uit de kast om geprezen te worden voor hun tolerantie en diversiteit. Deze bewuste terrorist werd dus vanwege dit streven meteen in de hoek der zielige gestoorden geplaatst en werd na zijn daad niet eens gefouilleerd, zodat eventuele zaken als messen en brandbare vloeistoffen, niet konden worden gebruikt voor bewijs voor verdere vervolging. Een schandalige toestand, typerend voor de gemeente Amsterdam, mijn geboortestad, die destijds al veel meer begrip had voor de dader dan het slachtoffer van een misdrijf. Ik ben daar toen vanwege dit soort misstanden vertrokken, maar zie nu met lede ogen aan hoe dit afbraakproces zich als inktvlek verspreidt over het hele land. Vrijheid van meningsuiting bestaat alleen nog maar op papier, je ziet wat er is gebeurd met Theo van Gogh en het is een groot schandaal dat Wilders nooit meer onbewaakt de straat op kan.

donkeyman | 09-05-18 | 09:00

Verbaast dat iemand nog? Ze worden gesteund door de
jongeren van PvdA, SP, GroenLinks die doelstellingen Hamas onderschrijven: uitmoorden Joden. De vijand uit WOII is nog onder ons. Het is daarom dat deze partijen moslims omarmen en binnen halen. Verraders zijn het. All over again. Stop deze waanzin! Nie weider hadden we toch gezegd? www.elsevierweekblad.nl/nederland/ach...

Rheia | 09-05-18 | 08:59
-weggejorist-
F1802 | 09-05-18 | 08:56 | 2

Jongens, het maakt echt geen ene reet uit welke naam je er aan geeft; we handhaven toch niet in Nl, want handhaven dat kost geld èn vraagt in laatste instantie geweld en geweld, zelfs de bereidheid daartoe, brr, da's eng, dan sta je met been in nazi Duitsaland.

De kwalificatie 'verward' is zo handig, dan hoef je niet eens te handhaven, heerlijk. Stuur je gewoon een ambulancemedewerker met latex handschoenen. Kunnen al die 5000 hoogopgeleide communicatieambtenaren waarvan 4500 allochtone high potentials die anders nergens een kans krijgen van de gemeente Amsterdam weer heel gewichtig, op z'n derde werelds, doen wat ze het liefst doen: niets

Magdatkandat | 09-05-18 | 08:52 | 5

+ veel

kaasfondue | 09-05-18 | 09:02

Word er alleen maar cynisch van...

Re:Kniftig | 09-05-18 | 09:12

Chapeau

J-van-de-Bontekoe | 09-05-18 | 09:37
▼ 2 antwoorden verborgen

Het wordt nog wat als er een booslim komt, die wel wat kan nadenken. En in plaats van wat onnozel rondsteken, eens een vrachtwagen door de Kalverstraat rost. Is dat dan een extreem verwarde man?

de Voorzittert | 09-05-18 | 08:51 | 3

De Ramadan komt er weer aan. Als hij helemaal slim is doet hij het in deze feestmaand en mompelt wat over z'n suikerspiegel. Komt hij er nog mee weg ook.

Rest In Privacy | 09-05-18 | 09:04

Ongetwijfeld. Verward zal hij zeker zijn, en dan voegen ze er nog "ernstig getraumatiseerd" aan toe om wat medelijden proberen op te wekken. Zielig verhaal erbij van familie en kindjes die omgekomen zijn. Dat billijkt dan het uitmoorden van onschuldige mensen. Kon er niets aan doen. Trauma. Zielig. Geef hem intensieve begeleiding.

Dutchbeaurouge | 09-05-18 | 09:04

Tissue
Als hij dan eerst nog het huisraad uit het raam gooit.....

Is dit nog nieuws? | 09-05-18 | 09:26

Landverraders en volksverlakkers

Re:Kniftig | 09-05-18 | 08:50

Wellicht wordt het tijd voor de nodige professionalisering van de Mokumse afdeling "Radicalisering & Polarisatie". Stel lieden aan met echte expertise op dit gebied en geen zelfbenoemde deskundigen van een bepaalde persuasie die maar wat aan zitten te hobbyen.
Er is in deze vrijstaat het nodige aan de hand met toenemende invloed van salafistische elementen in islamitische instituties.

Luchtbakfietser | 09-05-18 | 08:49 | 3

Wordt tijd om alle verwarde mensen bij de overheid er uit te distilleren en de noodzakelijke behandelingen te bieden ergens in een GGZ kliniek in Siberië

Re:Kniftig | 09-05-18 | 08:52

Professionalisering? Gewoon opheffen die hap! Wat zij doen is gewoon 'theedrinken' op z'n PvdA's maar in een nieuw jasje en .... veel duurder.

Lychnari | 09-05-18 | 09:02

Gewoon het beestje bij de naam durven noemen is er al niet meer bij helaasch....

BroodjefrikometMaggi | 09-05-18 | 19:55

Sorry, is de bedoeling van dit artikel dat ik verrast moet zijn?

Leyrann | 09-05-18 | 08:48

Niets aan de hand mensen, hij was gematigd verward en gematigd radicaal.

Ooit komen we -wensdenkend hopelijk- op het punt dat mohammedanisme net als kannibalisme hier niet is toegestaan.....

Mazoeza | 09-05-18 | 08:46

Kots

tering! | 09-05-18 | 08:45

Newspeak -Nederlands:
verwarde man = radicale en ideologisch gedreven moordenaar
Nederlander = islamitische allochtoon uit zandbakkië, gelokt door gratis geld
Nederlander met migratieachtergrond = overige normale hardwerkende allochtonen
Verder is Amsterdam helemaal af, wat heb je nog te zoeken in deze verderfelijke stad waar men heeft geleerd van '40 - '45 dat het gewoon mogelijk is om het nog eens dunnetjes over te doen.
Verlaat deze waanzinnigen, palen doorzagen, afsteken en weg laten drijven op de ideologie van Demonen666.

Eppo | 09-05-18 | 08:43 | 1

Waterpeil een metertje lager, rotten ze vanzelf het moeras in.

kwark001 | 09-05-18 | 08:47

En "s avonds liep dit sujet gewoon weer op straat.

de uitbater | 09-05-18 | 08:43

In het AD stond afgelopen week een stuk waarin de term 'verward' werd uitgelegd. Strekking was, dat deze te vaak werd gebruikt, waardoor het de lading steeds minder ging dekken en daardoor 'complot theorieën in de kaart werden gespeeld'.
Heel opvallend. Er staat dus gewoon dat als u, na het horen of lezen van de term 'verwarde man' een 'hmmm-hmmm, verwarde man, hè? bromt, een complot denker bent.
De politie kreeg ook nog een veeg, want op de twitter had de politie het heel druk om alle reacties in de trend 'niks met islam te maken?!?' of 'Hoezo, geen aanslag?' vooral te down-playen, maar dit werd zo veel werk dat de politie uiteindelijk een plaatje van een rol aluminium folie postte met het advies hier lekker hoedjes van te gaan vouwen.
Vanochtend nog weer een verwarde man die zijn eigen huis in brand heeft gestoken, maar ik durf nu niet meer zo goed te zeggen wat ik er van denk (of moet / mag denken), want tja... 'verwarde man' .

EEnzame SchizofrEEN | 09-05-18 | 08:42 | 1

Inmiddels denk ik bij elke verwarde man incident met mijn aluhoedje op: "goh waren de witte busje op bij de verhuurder?"
Tip trouwens voor verhuur bedrijven?

Is dit nog nieuws? | 09-05-18 | 09:25

Ach welja, de verwarring van de één is de politieke ideologie van de ander. Het draait allemaal om perspectief en context.

geslachtsworstelaar | 09-05-18 | 08:39

De overheid is doodsbang voor moslims, daarom wordt er geen actie ondernomen.
Dat is het probleem.

HoerieHarry | 09-05-18 | 08:39 | 4

Re:Kniftig | 09-05-18 | 09:08
Ik had het niet beter kunnen zeggen.

HoerieHarry | 09-05-18 | 09:15

Voor Nederlanders zijn ze dan weer helemaal niet bang. Gooi maar een lucifer of een speklapje richting een moskee en kijk eens hoe spijkerhard je gestraft wordt.

De_nuchtere_man | 09-05-18 | 09:23

Blokkeer maar eens een bus met zwarte piet demonstranten op de snelweg.
Je wordt gelijk vervolgd.

HoerieHarry | 09-05-18 | 09:36
▼ 1 antwoord verborgen

Ik stel voor dat de gemeente experts inhuurt, die direct rapporteren aan de burgemeester. Dat moeten dan uiteraard wél Marokkanen zijn, en bij voorkeur: vrouwelijke Marokkanen, want die hebben er verstand van.

bisbisbis | 09-05-18 | 08:37 | 1

Een haakneus is een pre.

kwark001 | 09-05-18 | 08:38

Gek he dat we de overheid en politie niet meer vertrouwen.
Over paar jaar de CBS cijfers er was nooit terrorisme in Nederland alleen maar verwarde mannen

Luuk! | 09-05-18 | 08:36 | 1

Gelukkig wordt Nederland steeds veiliger.
Laten we gewoon stoppen met registreren dan is het het paradijs!

Is dit nog nieuws? | 09-05-18 | 09:22

Leg eens een varkenskop bij een moskee, kijken wat er gebeurd..

Marcello Christiani | 09-05-18 | 08:35 | 2

Dat heet terrorisme.

Re:Kniftig | 09-05-18 | 09:01

DAT moeten we met zijn allen niet willen, of iets met een speelgoedpopje zonder hoofd en zo. Echt verschrikkelijk toch?

J-van-de-Bontekoe | 09-05-18 | 09:30

Eerste keer dat Wpi iets goeds doet.

kaasfondue | 09-05-18 | 08:34

Het lijkt wel of we die lui iets verschuldigd zijn, of dat we een soort schuldgevoel aan het afkopen zijn dat we al die moslimengnekken hier naartoe laten komen om ze op onze eigen kosten te laten komen terroriseren en ons gesubsidieerd naar het leven te komen staan. Waarom in godesnaam doen we dit ?

Bari Oomsma | 09-05-18 | 08:33 | 4

Vrijheid van godsdienst.

Is dit nog nieuws? | 09-05-18 | 09:21

Christendom, tot in de kleinste hoekjes van ons lichaam, OOK bij degene die al sinds 1968 stoer niet meer naar de kerk gaan. 2000 jaar schuldgevoel en zondebesef krijg je er niet zo maar uit.

skoftig | 09-05-18 | 09:57

skoftig | 09-05-18 | 09:57
Ik heb daar nochtans geen last van.

Cobalt bomb | 09-05-18 | 12:48
▼ 1 antwoord verborgen

Huilen, boos worden?
Dit land is verloren.

New Quacka | 09-05-18 | 08:33 | 3

Niet als wij, gewone Nederlanders, nu een keer echt terug gaan slaan.

ZZP-er | 09-05-18 | 08:38

Alles veel te laat, dat volk blijft hier met geboortes x4 in 1 generatie. Zelfs de 12000 uitgeprocedeerden blijven gewoon hier onder de radar wonen en stelen.
Nederland heeft geen regering, geen gezag, geen politie, alleen slappe deugradio/TV uit het antieke zuilentijdperk. Man man wat hebben ze allemaal al wegggegooid.

hagelkruis | 09-05-18 | 08:58

Precies!!! Net als toen met die Duitsers of daarvoor met die Fransen... Keihard verzet bieden (achteraf)

Re:Kniftig | 09-05-18 | 08:58

Hoeveel islamitisch geïnspireerde terroristische aanslagen in Nederland zijn inmiddels onder het tapijt geveegd, en wie gaat er over struikelen?

marcoplarco | 09-05-18 | 08:32 | 5

je vergeet de molotow cocktail naar het raam waar een Charlie Hebdo poster hing in Amsterdam-Oost en ik twijfel nog steeds over die ME-er of Agent die in zijn nek werd gestoken door een voorbij hollende 'Rus' op het Rembrandtplein een keer 's avonds laat. Vooral dat nek steken en agent als doelwit lijkt een dead giveaway.

Nanker Phelge | 09-05-18 | 08:58

Talloze. Vorige week nog maar het wordt onder de pet gehouden en weggemoffeld onder de noemer "verward". Je zou elke gelovige al verward kunnen noemen natuurlijk maar waarom wordt dit niet betiteld als "terrorisme"? U en ik weten waarom: vanaf dat moment moet er namelijk wat aan worden gedaan en dat heeft de overheid liever niet. De regering zit vol partijen met een slappe ruggengraat en/of een eigen denkbeeldige opperwezen en dan wordt het lastig daadkrachtig optreden.
De eerste aanslag in Nederland was die op Theo van Gogh, de laatste was afgelopen weekend toen nog iemand de keel werd doorgesneden. En alles wat daar tussenin ligt. Informeer uzelf via diverse en de juiste mediakanalen!

Bakkeleures | 09-05-18 | 09:02

Bakkeleures | 09-05-18 | 09:02
Theo was waarschijnlijk de eerste die in het nieuws kwam.

Cobalt bomb | 09-05-18 | 12:46
▼ 2 antwoorden verborgen

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl