Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

A. Nanninga versus PvdA: 'Van wie is de stad?'

A. Nanninga terug op de GeenStijl! Alleen, dikke vette disclaimer, niet als bloggert maar wel in de hoedanigheid van lokaalpolitica voor FvD (+4 in de peilings). Dit is dus een INGEZONDEN OPINIESTUKJE. Over 020, maar eigenlijk ook ver daarbuiten.

Domweg debatteren over de Dapperbuurt
Woensdag 21 maart beslissen we in Amsterdam welke richting we de komende vier jaar uit gaan. Voor het eerst is er de keuze voor een écht alternatief. De keuze voor een verandering van de eeuwige monocultuur waarin de machtspartijen dicht tegen elkaar aan zijn gekropen en onderling nauwelijks nog te onderscheiden zijn. Waarin de incompetentie, de corruptie en de naïviteit door niemand wordt tegengesproken en Amsterdammers steeds meer hun eigen stad kwijtraken.

Zelfs Frits Bolkestein zegt het vandaag in De Volkskrant: “De Amsterdamse VVD is veel te links. Al jaren. Die lijsttrekker, Van den Burg, heeft gezegd dat we in Amsterdam meer asielzoekers moeten opnemen. Absurd!” 

Zo is het. Absurd. En ontzettend slecht voor onze prachtige stad waarin de integratieproblemen worden verdoezeld, ondernemers worden verdrukt door idiote regels en we nog altijd niet onze eigen burgemeester kunnen kiezen.

Maar voor het eerst hebben Amsterdammers nu de kans de stad terug te pakken.

Want uiteindelijk gaat het bij de verkiezingen van 21 maart over die vraag: van wie is de stad? Rekenen we af met decennia van klaag- en klikindustrie, zinloze deradicaliseringsprojecten, het rondpompen en herverdelen van geld en het regentengedrag van steeds weer dezelfde bestuurders? Kiezen we voor integriteit en afrekenbaarheid; het benoemen van problemen en er ook daadwerkelijk wat aan doen?

Dan is dat moment NU aangebroken. 

Toen ik de stap maakte om de politiek in te gaan was dit wat me dreef: de ambitie om de façade-politiek te doorbreken. En alles wat er misgaat, de essentie van de ontspoorde politiek: het is terug te zien in de Dapperbuurt, in de straten rond de Dappermarkt in Amsterdam Oost. Precies daar, waar ik ben geboren en al mijn hele leven woon. Daar waar mijn kinderen zijn opgegroeid. Ik heb decennialang PvdA-beleid aan me voorbij zien trekken. Ik heb gezien hoe de buurt werd overspoeld met gezinsherenigende immigranten, waardoor de oude garde Amsterdamse arbeiders uit de buurt verdween, naar Almere en Purmerend. Klagen over de totale vervreemding van de eigen wijk werd door de PvdA-regenten natuurlijk bestempeld als racisme.

De diepe verloedering zette als gevolg van falend PvdA-, VVD- en D66-beleid in de jaren ‘80 en ‘90 in, met de junks, de straatzwervers en de verkrotting van de panden. Sloop van karakteristieke straten stond op de agenda in de jaren 2000 en is ternauwernood voorkomen doordat ik me daar als “verschillig burger” samen met een groep andere ‘oude garde’ bewoners keihard tegen verzette. Dat is gelukt - zoals haast alles wat goed gaat in de stad, ondanks de politiek. Niet dankzij.

Ook al claimen de omhooggevallen faalconsultants die onze politici zijn dat steeds maar weer. Zo ook Marjolein Moorman, die, nu de straten in onze buurt er eindelijk weer netjes opgeknapt bijliggen, goede sier maakt met gentrificatie. Onverteerbaar voor wie de verloedering hier meemaakte; die het PvdA wanbeleid heeft gadegeslagen; die zag hoe de corrupte en incompetentie machtspartijen eerst een wijk bijkans naar de totale sloop lieten afglijden en dan triomfantelijk verkondigen dat het ‘nu een stuk beter is dan toen’, tsja. Dankzij de kracht van de bewoners, de echte Amsterdammers, die steeds weer opkrabbelden nadat de politiek het verklootte. De Amsterdammers, nogmaals, die nu op 21 maart eindelijk voor politieke verandering kunnen kiezen.

Ja, bij mij om de hoek woont nu een PvdA-kader salonsocialist die kirrend verkondigt dat het zo’n leuk gevarieerd buurtje is. Maar ze weigert te zien dat er een diepe, troebele onderstroom in de buurt is van beruchte Top-600 types die samenkomen in een café waarvan iedere Dapperbuurter weet dat het er niet pluis is. (En je verwacht het niet bij zo’n gebrek aan handhaving... maar: even verderop nét buiten de wijk is nu een tweede dubieuze hangplek annex café geopend.) Net als D66, VVD, GroenLinks en SP veegt ook deze PvdA-regent de dagelijkse straatintimidatie tegen vrouwen en het geweld en de haat tegen homoseksuele ondernemers in de buurt onder het tapijt. Kennelijk spreekt ze ook nooit met de kooplui van de Dappermarkt en wil dan ook nooit eens, als politica in dienst van de Amsterdammers, uitzoeken wat er klopt van hun uiterst zorgwekkende verhalen over vreemde zaakjes bij de toewijzingen van de markt-plekken. 

Liever goeie sier maken met zalvende dooddoeners over verbinden en samenleven, terwijl D66 niet eens posters van zoenende mannen in onze stad durft te hangen en er WEER een heel cohort gezinnen, vervreemd van hun omgeving, te krap behuisd en zonder vrije schoolkeuze voor hun kinderen, de stad dreigt te ontvluchten.

Daarover ga ik zometeen met PvdA-lijsttrekker Moorman in debat. [Voor lokalo's: 17.30 uur in Café De Grote Pan, met Geerten Waling als gespreksleider. Komt allen.]

Dit debat is breder dan alleen dat stukje Dapperbuurt waar ik vandaan kom, dat stukje Nederland midden in de hoofdstad. Want er zijn Dapperbuurten in alle steden. Al die Dapperbuurten van Nederland, al die weggevluchte mensen en de verwoestende effecten van PvdA-doctrine op die buurten en op hun levens, dát zijn de redenen dat ik mij aan de gemeentepolitiek ben gaan wijden. De heersende klasse in Amsterdam is corrupt, incompetent en heeft geen idee van de Amsterdamse realiteit van mensen die niet in comfortabele, gegentrificeerde buurten hun kinderen naar witte scholen bakfietsen. En onze bestuurders weigeren lessen te leren, omdat ze nooit werden afgestraft voor hun wereldvreemde gepruts. Daar kan op 21 maart voor het eerst verandering in komen.

Reaguursels

Inloggen

Iets zegt mij dat de uitslag van 21 maart nu al vast staat...
Uren voor het sluiten van de stembureaus komt Rutte
er weer mee op de proppen.

wiener mit pommes | 18-03-18 | 12:15

Nog steeds worden de helft van de vrijgekomen sociale huurwoningen weggegeven aan statushouders, die zeker voor 95% in de bijstand zitten en blijven. Tel de islamisering daarbij op, aangezien de meeste statushouders moslim zijn, en daar gaat je wijk. Grap is dat vrijwel niemand dit weet in Amsterdam, omdat dit gewoon niet wordt verteld in de media. Grappig om een keer in een interview met een Syrische te lezen in het Parool, die 2 maanden na aankomst in Nederland een mooi appartement in de dure Pijp cadeau kreeg met inrichting en al. Plus bijstand en toeslagen uiteraard. Ze was verbaasd over de vele reacties die ze kreeg van jaloerse Nederlanders die er geen jota van begrepen hoe zij in hemelsnaam aan dat appartement was gekomen op die locatie. Boze brieven aan het Parool volgden. Men weet het gewoon niet, die denken serieus dat statushouders ook jarenlang moeten wachten voor een woning en meteen werken bij aankomst omdat ze zo 'hoogopgeleid' zijn. En als ze werkloos zijn ligt dat allemaal aan 'islamofobie en discriminatie'. Waarom DWDD en Jinek een 100% blanke staf hebben wordt dan weer niet verteld.

martymcfly | 18-03-18 | 11:59

Al de mensen hieronder die het hebben over "islamsterdam" enzovoorts weten duidelijk niet waar ze het over hebben. Amsterdam is allang vergeven aan de jongens van de vastgoed- en toerismesector. Huizen worden onbetaalbaar, mensen worden weggejaagd en buitenlandse sneleetketens rukken op.

Wolkbreuk | 18-03-18 | 10:56 | 1

Dan heb je het over het centrum. Islamsterdam is meer van toepassing op de buitenwijken, m.n. Nieuw-west.

Zenzeo | 18-03-18 | 11:21

Annabel, veel sterkte. Ik ben zelf ruim 10 jaar geleden vertrokken uit Amsterdam wegens een opstapeling van jarenlange onvrede, met name over de invloed en het gedrag van moslim -buitenlanders en hun nakomelingen. Het was mijn stad niet meer en het maakte geen verschil, wat ik ook stemde. Nu woon ik in een wit dorp en kan me met de dorpsgenoten weer Nederlander voelen, zoals het hoort. 020 is een verloren zaak, net als 010, tenzij er eens stevige regels komen die gehandhaafd worden, waardoor de originele bevolking niet meer gediscrimineerd wordt.

witZebrazwart | 18-03-18 | 09:58 | 2
-weggejorist-
NLmomus | 18-03-18 | 10:16

@NLmomus. Flutargument,gaat erom dat er veel te veel nieuwkomers kwamen dankzij politiek die de stad,cultuur wegnemen van gewone Amsterdammers.
Dit schijnt toch erg moeilijk te begrijpen te zijn voor velen.Waarom is mij een raadsel.

ger1306 | 18-03-18 | 11:05

Amsterdam rondom losspitten en de Noordzee in duwen! Linkse politici oppakken voor landverraad (heulen met de vijand)

Lexus01 | 18-03-18 | 09:44 | 1

dat gat wat dan ontstaat zou je ook kunnen opvullen met linkse politici en gutmenschen, vervolgens asfalteren en startbanen maken voor de terugvluchten van gelukszoekers

tsunami69 | 18-03-18 | 12:12

Ze zeggen dat ze het opnemen voor de homosuelen, maar de homosuele kledingverkoper kan straks geen woning meer huren in Amsterdam. Ambtenaren krijgen voorrang van FvD en de rest gaat naar beleggers. Je zou in Amsterdam gewoon weer PvdA moeten stemmen.

Mark Bouwman | 18-03-18 | 09:17

Ook al zou de FvD een absolute meerderheid van stemmen in Amsterdam krijgen, zit je nog steeds vast aan de ambtenaren die het moeten uitvoeren. En in Amsterdam is dat een ontzettend linkse kliek, die zullen alles saboteren om een rechts beleid goed uit te voeren.

deministerpresident | 18-03-18 | 09:00 | 2

Dat is de verborgen 4e macht. Je hebt in Amsterdam hele ketens van turken en marokkanen die, gebaseerd op hun nationalisme, altijd voorrang verlenen aan 'soortgenoten'. Denk aan sociale huurwoningen, etnische subsidies, invalide parkeerkaarten, etcetera. Ook vindt er geen handhaving plaats op uitkeringsfraude, omdat moslims zogenaamd 'zielig' zijn. Er wordt dan keurig weggekeken. De fraude en criminaliteit onder Marokkanen is echt gigantisch.

Was laatst bij een start-up bijeenkomst waar je mensen ziet van allerlei kleuren en nationaliteiten BEHALVE Marokkanen, terwijl die 10% van de bevolking uitmaken. Die lui doen echt totaal niet mee.

martymcfly | 18-03-18 | 11:49

Toen ik in Rotterdam studeerde, viel mij het eerste jaar al snel iets op ; 's ochtends was 95% blank in de metro, 's middags veranderde dat, en 's avonds was het andersom.

Kim-Jung-Un | 18-03-18 | 15:52

Moet je inderdaad eens voorstellen hoeveel mensen al decennia lijden aan de multiculturele hel. Met onleefbare wijken, gedwongen verhuizen, helse zwarte scholen, misdaad, een totaal gecorrumpeerde pers en overheid en een verpletterende belastingdruk om dat alles te betalen.

npo | 18-03-18 | 08:47

Neem elke Europese stad met vanaf pakweg 200.000 inwoners. De problemen zijn er hetzelfde.
Buitenlanders, studenten, toeristen en nieuw geld van buiten, nemen zo’n stad over.
Oude, gezellige, saamhorige, sociale wijken worden gesloopt en de oorspronkelijke bewoners moeten plaatsmaken voor “grotere gezinnen”. Oude wijken worden yuppenwijken want hip.
Groenlinksbakfietscomputerprogrammeurs, die elkaar amper kennen, laat staan gedag zeggen.
Waar is de tijd gebleven dat je op een kratje bier buiten zat met de halve wijk. Beetje mopperen, beetje knokken, bij elkaar naar binnen lopen voor een koppie suiker.
Héél veel succes Bellebeest, ik hoop dat t je lukt. Vooralsnog blijft t een droom. Achmed gaat geen roti eten bij regilio en Babette is als de dood voor schele Henkie want hij rookt.
Tante Truus maakt bonje met een stel luidruchtige Spanjaarden in een airbnbhol.
Nee lieverd, de steden zijn onherstelbaar beschadigd.
Vandaag weer zo’n fijne demo in Mokum( hoi en fuck antifa)
Oh nee mokum is Jiddisch, dat mag niet meer gesproken worden in 020.

Ruimedenker | 18-03-18 | 08:34 | 1

Als je nu op een kratje voor je deur gaat zitten krijg je een BOA op je nek. Gewurgd moet je! Ook als je 10 bent en limonade verkoopt

Sandronique | 18-03-18 | 09:23

Van wie is de stad? Van de Marokkanen. Klinkt cynisch, maar is helaas realistisch.

ristretto | 17-03-18 | 23:57 | 4

Nanninga versus de PVDA, een kritische burger met gezond verstand versus een met meel in de mond pratende subsidieregentenclub-adept die gaat uitleggen waarom de pvda er heden ten dage bijloopt als een baby in een poepluier, maar waarom het fijn is om niet na te hoeven denken en dat de poep niet stinkt. en dat noem je dan een debat in de hoofdstad van Nederland.
Op zeker dat die stad ten dode is opgeschreven.

De Briemusketier | 18-03-18 | 00:14

Als je hiermee op het straat tuig( dus niet alleen de marokaanse) doeld in het algemeen , kan ik je niet meer als gelijk geven!

Kami sama | 18-03-18 | 01:01

Hé John Maclane, ga je ons redden? Mooi man. Nee, geen fatalist. Wat kami sama zegt.

ristretto | 18-03-18 | 07:32
▼ 1 antwoord verborgen

Lokale PvdA-ers: landelijke politici blijf aub weg!

Jan Dribbel | 17-03-18 | 23:55

Ik zou mw. Moorman van de PvdA slechts 1 vraag willen stellen.
Waarom, mw. Moorman, denkt u dat de PvdA in 4 jaar tijd van 20 naar 5 zetels is gedecimeerd!

Memek | 17-03-18 | 23:38 | 1

Wellicht is het een idee om de resterende vijf zetelhouders in de dichts bijzijnde gracht langdurig onder te dompelen.

De Briemusketier | 18-03-18 | 00:17

Amsterdam, hoeren zien en zwijgen.

De Briemusketier | 17-03-18 | 23:35
-weggejorist-
Rest In Privacy | 17-03-18 | 22:19

Klinkt allemaal super Annabel. Succes en ik hoop dat je het waar kunt maken in die politieke slangenkuil.

BozePaarseMan | 17-03-18 | 22:11

Maar nog even voor de geschiedenisboeken: die hele gezinshereniging waar mevrouw Nanninga het over had was geen PvdA-flater, want in die tijd hield de PvdA zich voornamelijk bezig met de anti-apartheid. De gezinshereninging was het stokpaardje van het toenmalige CDA, in combinatie met wat internationaal recht. Als het aan de PvdA had gelegen, waren die gastarbeiders er nooit gekomen, maar ja: dat wilden de Liberalen nou eenmaal...

m@rkus | 17-03-18 | 21:52 | 5

Gastarbeiders zouden 12 maanden hier zijn, daarna terug. Onder druk van de PvdA is dat verandert in permanent blijven. Weet waar u het over hebt, sprookjes moet je op een kleutersite vertellen.

janko1969 | 18-03-18 | 09:07

Klopt maar de liberalen wilden ze wel weer terug maar pvda nodigde ook vrouw en kinderen uit om naar nederland te komen.

jaap932057795966 | 18-03-18 | 10:33

Deze tegel van u zal niet erg gewaardeerd worden, want de PvdA is hier gemeengoed als oorzaak voor 'alles wat fout is gegaan', maar u heeft wel degelijk een punt. Als zelf die tijd bewust meegemaakt hebbend, weet ik mij nog maar al te goed te herinneren hoe het CDA inderdaad altijd zat te drammen over "Het Gezin", en dat de integratie een stuk beter zou verlopen als de hele familie óók overkwam, want dan zat die gastarbeider immers veel beter in z'n vel. Je gelooft het niet, maar het was ècht zo!
Ook de VVD heeft zwaar boter op het hoofd: ze vonden het destijds prachtig, al die goedkope arbeiders... hoe meer hoe beter, en weg, ach waarom?
Oftwel: die hele pluche-kliek is verantwoordelijk voor de hedendaagse bende.

Desalniettemin: heel veel succes Annabel, moge jij het eerste schaap zijn dat over de policor dam gaat, en moge er dus nog velen volgen in alle andere steden in NL!

EefjeWentelteefje | 18-03-18 | 11:03
▼ 2 antwoorden verborgen

Het was een debat van een half uurtje over een stelling betreffende 'AirB&B en de sociale woningvoorraad' en een stelling over 'erfpacht'. Het was een schattig debatje, maar beide kanten hadden niet veel spannends te melden. 'tandeloze tijger' PvdA versus 'buurtgekkie' Nanninga. Maar het was druk in de kroeg. Mooi.

m@rkus | 17-03-18 | 21:31 | 2

Ik dacht dat ik het net in een topic had gepost - maar ik vind het niet meer terug.. iig was dit een goed te volgen opname (met een telefoon gemaakt denk ik) m.facebook.com/story.php?story_fbid=1...

nickolaas | 17-03-18 | 21:42

Het blijft gemeentepolitiek..

paulpils | 17-03-18 | 21:42

Schot voor open goal, alleen tot mijn verbazing, nog niet geschreven,dus:
Annabel het wordt niets zonder jou.

ger1306 | 17-03-18 | 21:27

Erg goede tekst. Inspireert mij tot de tekst van vroegere Eelco Brinkman:
HET SPEELKARTIER IS OVER, maar dan nu dus voor de politici.De burger is belangrijker dan de gemeente. U bent er voor ons, wij zijn er niet voor U!!!
Succes vanavond en hopelijk denk je aan beveiliging?

ger1306 | 17-03-18 | 21:06

Annabel je krijgen onze stemmen! Er is geen redelijk alternatief.

Holein1 | 17-03-18 | 21:05

Zolang het stadsbestuur het eigenlijk wel best vindt dat de voertalen in Oost (om maar te zwijgen van andere stadsdelen) Turks, Berbers, en verder zo'n beetje iedere taal die elders op de wereld wordt gesproken zijn, zal het alleen maar verder bergafwaarts gaan. Hoeveel geld je er ook inpompt.

Zenzeo | 17-03-18 | 20:19 | 2

Iedere taal voertaal? Ben toch benieuwd naar uw definitie van voertaal.

paulpils | 17-03-18 | 21:46

voertaal is de taal die in eigen kring gesproken wordt. Want voor al die 'minderheden' in a'dam bestaat alleen de eigen kring.

Zenzeo | 18-03-18 | 11:24

De enige keren dat ik naar Amsterdam ga is om Rembrandt en nog een aantal schilders met mijn kinderen en wellicht met mijn kleinkinderen. Het is een buitenlandse enclave en heeft werkelijk niets (meer) met Nederland te maken.
Dus al die Nederlanders die gebleven zijn ondanks alle ellende vind ik heel erg stoer. Alleen Amsterdam is natuurlijk allang verloren en kapot gemaakt door de PVDA. Daarbij komt er nog meer islam bij, en waarschijnlijk ook om te besturen...
Het wordt alleen erger met de afbraak. Wie dat nog kan keren mag de nobelprijs voor natuurkunde krijgen wegens de oplossing wat niet op te lossen is in onze ruimte-tijd- continuum wegens teveel donkere materie....

dijkbewaker | 17-03-18 | 20:02 | 3

Inderdaad, veel Zwarte Gaten in A'dam. Je stopt er een fortuin in, maar er komt niets uit.

Zenzeo | 17-03-18 | 20:22

Stoer of stekeblind.

LuckyGirl | 17-03-18 | 20:23

Schijnt dat je op het Waterlooplein hele mooie oogkleppen op de kop kunt tikken, voor een prikkie. Warme broodjes...

Zenzeo | 17-03-18 | 20:33

Annabel! Kan nu niet op je stemmen, maar krijg jij 5+ zetels, kom ik terug naar Amsterdam. Beloofd.

kapoerewiet | 17-03-18 | 20:02

Het zijn wel een beetje derdewereldwinkeltjes, toch, vaak? Misschien beter wel winkels dan geen winkels, maar een iets meer upmarket aanbod zou geen kwaad kunnen.

Gewinflipt | 17-03-18 | 19:41

Het is omdat ik teveel geld verdien dat ik niet op een linkse volkspartij zal stemmen, maar FvD in Amsterdam heeft mijn sympathie! Hoop dat je scoort Annabel!

skoftig | 17-03-18 | 19:34

Boeie... Amsterdam veertig jaar geleden al opgegeven. Woon in heerlijk buitengebied op de Veluwe. Hier groeten de mensen elkaar nog. En islam, zwarte piet discussie en gendertoiletten maken we ons hier niet druk om. Verademing.

FordPrefect | 17-03-18 | 19:33 | 2

Ja, heerlijk, onze eigen Bible-belt. Moet je op zondag eens je auto gaan wassen, dan is het snel gedaan met je verademing.....

Iknowall | 17-03-18 | 20:47

Onzin @Iknowall, dat is in heel beperkte gebieden een “probleem”, verder is er alleen het risico dat je over een touwtje van Jan Terlouw struikelt.

Ruler | 17-03-18 | 21:05

Als die PvdA mevrouw Moorman (? geen genderneutrale achternaam en toch PvdA) net zo'n simpele dame is als de voorvrouw van de PvdA in Amsterdam, dan kunnen we alleen maar Annabel prijzen voor haar geduld. Om enig realisme aan een PvdA-er over te brengen valt niet mee.
Misschien is het beste als ze eens lezen over Drees junior.
-
Met gekromde tenen loop ik door de stad als ik ze al op me af zie komen met een roos of een GroenLinks draaimolen. Maar ach in drie vragen kun je er van af zijn, hier het recept:
1) Gooh, wat raar vorige week lichtte Jesse Klaver de fantastische samenwerking met de progressieve islamitische partij Nida toe. En na publicatie van een tweetje (wat al een keer voor ophef had gezorgd) viel alles in elkaar. Dit overigens na nog wat standaard wegkijkgedrag van de betreffende fractieleiders van GroenLinks, PvdA en SP.
Sluiten jullie partijen uit en gaan jullie samenwerkingen aan, zonder je inhoudelijk in de ander te verdiepen.
Antwoord, zal veel eh ahh en ja maars bevatten.
2) Dus vanwege de nogal anti-semitische en faliekant onjuiste inhoud van die ranzige mail, hebben jullie uiteindelijk na crisisoverleg onder druk van waarschijnlijk de partijtop, toch besloten ermee te stoppen.
Maar toch ben ik nieuwsgierig geworden naar de progressieve islamitische openbaring op links, heb je daar wat voorbeelden van?
En dan niet aan komen kakken met een ja maar, ze hebben ook iets met homo's goedgekeurd, was er ook iemand die het heeft afgekeurd? Want dan zijn alle partijen progressief.
Antwoord: het gestamel neemt toe, ze zoeken naar uitvluchten via algemene waarheden en het geheel slaat nergens meer op (ze zitten al vast).
3) Morgen gaan jullie uiteindelijk niet meelopen met de haatmars tegen ieder1 met een andere mening, dit onder druk van publieke opinie. Maar jullie voormalige vrienden van het progressief islamitische verbond Nida, GroenLinks en SP (en vele andere bedenkelijke subsidie slurpende clubjes wel).
Op het affiche wat nog gemaakt is toen jullie ook aanhaakten staat ook "tegen anti-semitisme". Gezien de reactie van jullie voormalige innige islamitische vrienden en hun eerdere tweet en weigering hier afstand van te nemen, zijn blijkbaar niet alle punten voor een ieder even belangrijk.
In hoeverre zouden ze ook maar voor het gemak vanuit de progressieve islam dat dingetje over homo's getekend hebben? Nu lopen ze ook mee tegen anti-semitisme maar menen er blijkbaar geen ene reet van.
Ze willen wel graag de islamitische achterban als moraalridders kietelen, maar die is blijkbaar niet meer afhankelijk van hun oude gastheer.
Waar staat de PvdA nu, ze draaien een beetje als windvaantje met de wind mee?
Antwoord zal in de trend zijn, van u ben xenofoob, islamofoob of ontaarden in eeh ahh en een ontwijkend antwoord. In ieder geval snappen ze dat je geen behoefte hebt aan een milieu onvriendelijke geïmporteerde verwelkte roos en een foldertje met een houdbaarheidsdatum van nog geen jaar.
-
Ach, gewoon negeren is sneller. Maar ja dan de oogjes nooit open.
-
Annabel veel succes en moedig dat je de neerwaartse spiraal in Amsterdam tracht te doorbreken. Ik kan me dan ook niet voorstellen dat als je als Amsterdammer jezelf goed informeert op iets anders stemt dan op mevrouw Nanninga!

bananabanana | 17-03-18 | 19:28 | 4

4) Waarom loog Jess Klaver vorig jaar over zijn verleden?
5) Vinden jullie samen met Paul Rosenmöller de massamoordenaars Mao en Pol Pot werkelijk zulke helden? meervrijheid.nl/?pagina=1197
6) Waarom zie ik alleen maar edelgermanen op de partijbijeenkomsten? Is dat Arisch-links?

Boer Kini | 17-03-18 | 19:35

7) Werkt het door de VVD bedachte sis-verbod goed in Amsterdam? Had jullie topper Asscher had even een persmomentje nodig of werkt het aantoonbaar echt goed?

bananabanana | 17-03-18 | 19:44

Boerkini, GL ziet donkere mensen als zielige mensen die kost wat kost geholpen moeten worden. Dit kan alleen vanuit een blank superioriteitsperspectief. Daarom bestaat de partijtop alleen uit Ariers

skoftig | 17-03-18 | 19:46
▼ 1 antwoord verborgen

Het echte volk werkt massaal in Rotterdam

CarloCarpacio | 17-03-18 | 18:15
Een jaloerse Rotterdammert dus. Volgens mij had Trump laatst een treffende een treffende omschrijving voor grote delen van Rotterdam. A shithole. Waar men NIET werkt. Althans de lokale inwoners niet, misschien expats in het Centrum en zeelui op doorreis in de havens. Delen van Delfshaven, geheel zuid (IJsselmonde, Sjaarloos, Feijenoord), Crooswijk... de facto geannexeerde gebieden eigendom van sultan Erdogan en koning Mo 6. Doorspekt met Anti's en sub Sahara Afrikanen. Het is wachten tot jullie Abu Taleb de soevereiniteit definitief overdraagt aan Ankara en Rabat.

Ja mokum heeft zo ook zijn shitholes (020-gaza, Bims) maar om nou te stellen dat het zoveel beter is in Roffa... nee. Overigens zijn in Agga en Ucta ook shitholes te vinden de afgelopen 30 jaar.

Graaf_van_Hogendorp | 17-03-18 | 19:24 | 1

Utca ook wel uuuuuu

Ruimedenker | 18-03-18 | 08:16

Eind jaren '70 kort in A'dam gewoond. Overal van die graffiti (Ster met daaroverheen machinegeweer) ter 'ondersteuning' van de geliefde Rote Armee Fraktion. Het tuig dat die graffiti aanbracht geniet nu van een gesubsidieerd bestaan. Hebben zich ingevreten in de maatschappij die ze vroeger verafschuwden cq nu nog verafschuwen. Spoor ze op!

Boer Kini | 17-03-18 | 19:20 | 1

"Buback, Ponto, Schleyer, wir werden immer freier"

Lex Trumbauer | 18-03-18 | 08:29

Mijn stem heb je, nu m'n vrouw nog van haar idee om op PvdD te stemmen afpraten.

de Botte Bijl | 17-03-18 | 19:15 | 3

PvdD? Kunnen op lokaal weinig schade aanrichten, had erger gekund.

Luchtbakfietser | 17-03-18 | 19:29

Als je van dat gekke halal slachten af wil, stem dan voor een partij die wat meer dingen ziet en doet. PvdD zal echt nooit wat gaan toevoegen.

bananabanana | 17-03-18 | 19:30

ja t kan minder idd

de Botte Bijl | 17-03-18 | 19:57

Peilingen: GroenLinks de grootste in Amsterdam. Dat wordt Femke Kaakklem als burgemeester. Lekker dan.

medusa324 | 17-03-18 | 19:13 | 3

Jakkes.

nemoj me jebat | 17-03-18 | 19:25

Hier in ruraal Oost-Nederland heeft die partij er mede voor gezorgd dat hier volgend jaar wordt begonnen met de bouw van windmolens van 200 meter hoog. Want hier wonen nauwelijks stemmers van die fascisten. Maar denk nu niet dat een stad waar deze partij de grootste is diezelfde windmolens bij de stad gaat plaatsen. Dan zijn die quinoa-vreters opeens niet meer zo voor het klimaat. Vreemd...

eerstneukendanpraten | 17-03-18 | 19:27

Gouda hebben Ze (PvdA) ook totaal naar de kalote laten gaan een GiGa Murkenmeuk .

liegende lippen | 17-03-18 | 19:07 | 1

Gouda is inderdaad totaal kapot gemaakt en heeft het grootste percentage Marokkanen in Nederland. Niet voor niets staat het halve historische centrum al jaren te koop. Het was ook de eerste stad na de oorlog waar de burgemeester een samenscholingsverbod afkondigde in bepaalde delen van de stad.

Oblast68 | 17-03-18 | 20:16

Ik vind Annabel een tof wijf. En ik gun FvD in 020 een overwinning. Maar ik word wel een beetje moe van al die Amsterdamse lokale politiek. Amsterdam is NIET het centrum van het universum, ook niet het centrum van Nederland. Dus graag nu weer over tot de orde van de dag. Dank.

J. Jarig | 17-03-18 | 19:05 | 2

Ik vind haar ook top.
En ongelooflijk aantrekkelijk.
Heerlijk lichamelijk zacht en geestelijk sterk topwijf.

NE555 | 17-03-18 | 19:30

Het gaat hier om de gemeenteraadsverkiezingen... in Amsterdam.

Verder met u eens hoor.

EefjeWentelteefje | 18-03-18 | 11:17

De PvdA is voor een stad als wat AIDS is voor een lichaam. Een gezonde stad of een gezond lijf kan best een lelijke besmetting oplopen, maar wordt daarvan pas ongeneeslijk ziek wanneer PvdA of AIDS aan het stuur zitten. Dat betekent het einde.

Jan Passant mk2 | 17-03-18 | 18:58

Zet em op FvD!!!

tata1981 | 17-03-18 | 18:54

Als Bel het voor het zeggen krijgt, worden al die vermaledijde SJW'ers, LGBHTQUIAP-belangengroepen, diversity officers en de rest van die policormeuk voor goed opgesloten in genderneutrale toiletten.

Luchtbakfietser | 17-03-18 | 18:45 | 3

"Als Bel het voor het zeggen krijgt"?
Inderdaad U bent een luchtfietser.
Belletje mag met een paar zeteltjes ongenuanceerd brallen vanaf de zijlijn.
Meer niet.

Berbaar | 17-03-18 | 19:07

Helpt niet; label ze als Klein Chemisch Afval en breng ze naar de vuilnisbelt.

Boer Kini | 17-03-18 | 19:10

Berbaar

Belletje mag van mij onbeperkt bellen.

Boer Kini

Strak plan!

Luchtbakfietser | 17-03-18 | 19:30

Ik wens Nanninga veel succes om deze puinstad te redden.
Als in de middeleeuwen de pest uitbrak kon men nog de poorten sluiten.
Nu heeft heel Nederland last van de pest verspreid via de NPO.
De uitbraak richting Friesland is gelukkig afgeblokt deze winter door het gezond verstand van de bevolking.
Van mij mag deze stinkstad in de isolatie totdat men elkaar heeft opgevreten.

siempie2696 | 17-03-18 | 18:40 | 1

Go Anna ... red 020. En yes: Go jenny. Niemand in friesland wil dit gedoe, laat het sociale 'experiment' maar lekker in 020)! Goed voorbeeld dat velen zouden moeten volgen!

NordicSpirit | 17-03-18 | 18:48

Het is dat ik niet meer in A’dam woon. Maar ik had zeker op je gestemd.

Gomezlopez | 17-03-18 | 18:37

Annabel. Mijn stem heeft ze in elk geval, eveneens die van mijn levenspartner. Maar ja; zo lang je rondhangt in de GeenStijl-bubbel, heb je het gevoel dat de revolutie voor de deur staat. Dat er eindelijk, eindelijk iets gaat veranderen na decennia van verstikkende linkse gedoogcultuur en een verbijsterend gebrek aan handhaving in deze stad. Maar als straks de verkiezingsuitslagen binnen druppelen, zul je zien dat de stad andermaal in handen valt van duujjjzame GroenLinks- en D66-correctwijven met een rammelkrat van de Marqt voorop op hun omafiets.

'Links' blijkt een van de meest hardleerse politieke stromingen te zijn. Niet alleen heeft 'links' niets geleerd van de even rampzalige als dodelijke linkse experimenten in de Sovjet-Unie, in Cambodja, op Cuba, in de DDR, Oost-Europa, China en in Noord-Korea, de linkse aanhang verstikt de stad al sinds decennia in de zelfgebakken sprookjes over 'divejjjsiteit' en de maakbaarheid van de samenleving.

Het tegenstrijdige is: Mijn partner & ik zijn in zekere zin gebaat bij die zogenaamde 'diversiteit'; als gehuwde & samenlevende homo's hebben we er alle belang bij dat we kunnen wonen & leven in een omgeving waarin we kunnen zijn wie we zijn, en waarin niemand moeilijk doet over van wie je houdt en/of met wie je je bed wilt delen. Of je leven.

Maar het probleem van het linkse model van 'diversiteit' is dat ze die, blind als ze zijn, willen realiseren door de grootste vijanden van die zelfde diversiteit een prominente rol te bieden binnen hun gedroomde samenleving. Met andere woorden: de linkse dromers over vrijheid & gelijkheid van minderheidsgroepen willen hun droom realiseren door de grootste vijanden van die vrijheid - de moslims - alle ruimte te bieden die ze wensen (of beter gezegd: eisen) om de ruimte van anderen vervolgens dicht te kunnen storten met het beton van hun achterlijke, intolerante religieuze dogma's.

Over mijn lijk, stekeblinde heren & dames van GroenLinks, van D66 en van de PvdA. Over. My. Dead. Body.

Als de huidige, door 'links' gegenereerde trend doorzet, is Amsterdam binnen een jaar of 20 een islamitische stad waar vijf keer per dag de oproep tot gebed even luid als vervormd over de stad schalt. En waarin homo's moeten vrezen voor hun vrijheid en zelfs voor hun leven.

Nogmaals: over mijn lijk, GroenLinks. Over mijn lijk D66. Over mijn lijk, PvdA.
Het wordt tijd dat uw rol in de politiek & in het beleid raakt uitgespeeld. Vóór het definitief te laat is.

Peter Emile | 17-03-18 | 18:28 | 7

Goed gezegd! Helemaal mee eens!

peterdh | 17-03-18 | 20:16

" de linkse dromers over vrijheid & gelijkheid van minderheidsgroepen willen hun droom realiseren door de grootste vijanden van die vrijheid - de moslims - alle ruimte te bieden die ze wensen (of beter gezegd: eisen) om de ruimte van anderen vervolgens dicht te kunnen storten met het beton van hun achterlijke, intolerante religieuze dogma's."

Hear, hear! Ik ontwaar zowaar een tikje jaloezie bij mezelf: ik zou willen dat ik het zo kernachtig kon formuleren.

Dr_Johnson | 17-03-18 | 21:42

Links speelt een gevaarlijk spelletje, in naam van de stemmen, en de zetels voor diversiteit, maar stiekem zo intolerant en monocultureel als een moslim.

De Briemusketier | 18-03-18 | 00:31
▼ 4 antwoorden verborgen

Mijn vriendin en ik verhuizen eind van de maand Amsterdam uit. Omdat we nog steeds van die stad houden stemmen we alle twee op A. Nanninga.

Dommedaris | 17-03-18 | 18:17 | 4

Prima toch Dommedaris.
Wordt het Almere, Purmerend of Lelystad?

Berbaar | 17-03-18 | 18:39

@berbaar: waarschijnlijk Haarlem, kan de vriendin biggen. Als de koters komen slaat het kleinburgerlijke leven weer toe en is het thuiswerken met een soja latte macchiato in de hippe koffietent plots niet belangrijk meer.

Analia von Solmsch | 17-03-18 | 19:23

@Berbaar @Analia Haha we gaan naar de woonplaats van Jan Roos (wat op zich geen aanlokkelijk idee is) en ik zit dichter bij pensioen dan bij een biggende vriendin.

Dommedaris | 17-03-18 | 22:02
▼ 1 antwoord verborgen

Mijn stem heb je, Annabel

GewoneAmsterdammert | 17-03-18 | 18:16

En kijk uit Annabel: pioneers leave with arrows in their backs.
Iets wat je in A'dam letterlijk moet nemen.

LuckyGirl | 17-03-18 | 18:11

Zie net al die landelijke kopstukken op de TV: een moeras van groene sjaaltjes. Al dat eendenkroos paait naar groen uitgeslagen klimaatdesperado's en moslimstemmen. Blijf gewoon je Mokumse zelf, Annabel!

Eeuwig..Op..Vakantie | 17-03-18 | 18:11

Dapper van nanninga maar iedereen weet toch dat Amsterdam al verloren is?

TDB | 17-03-18 | 18:11

Oppassen voor de poeptaart van de gl sympathisanten, je weet wel die partij van Wijnand Duyvendak en Volkert van der Graaf en kijk vooral uit voor die kogel van linksch, want ze demoniseren zich al weer kapot en het zet geen zoden aan de dijk, dus worden ze weer link(s)

Hallalieheliaal | 17-03-18 | 18:02

Had er graag bij willen zijn maar dan had ik langs dat enge café tegenover de Texaco moeten lopen en dan ben je je leven niet zeker...

Nekbaard | 17-03-18 | 18:01

Het is een raak argument Annabel. Stadsbewoners die decennia lang PvdA hebben gestemd, vanuit een sociaal saamhorigheidsgevoel, zijn allemaal uit de stad vertrokken. Rotterdam doet er absoluut niet voor onder.

Er mochten eens lessen geleerd worden uit deze gang van zaken. Het probleem lijkt hem toch sterk te zitten in de immer voortdenderende trein van weer een nieuw normaal waar we het maar mee hebben te doen. En dat moest eens stoppen. Het ware probleem is nu nog niet eens aan de gang maar ligt er over 10 of 15 jaar, wanneer de uitwassen van het huidige beleid zich in voille glorie gaat ontplooien.

We moeten zo snel mogelijk weg van de Brusselse trein vol socialistische en fascistische ideologiën.

netniet | 17-03-18 | 17:56 | 6

LuckyGirl | 17-03-18 | 18:14
Dankjewel Lucky, fijn dat je ervan hebt mogen genieten. Het is leuk na al die jaren eens wat terug te mogen doen voor de site.

netniet | 17-03-18 | 18:17

nickolaas | 17-03-18 | 18:07

Wil eerder scharen onder de kracht en hetbelangvan het kennen van de geschiedenis. Als men weet waar men vandaan komten men weet waar men zich nu begeeft, dan is er een goede voorspelling te maken van waar het pad naartoe gaat. Behoudens dat de definitie die je geeft van één van de kenmerken van fascisme, hier geen belletje doet rinkelen, is bovengestelde definitie absoluut niet fascistisch. Het getuigt van rede en gezond verstand. En een ander kenmerk van fascisme is dat, dat juist onderdrukt wordt. En dat wordt door velen toch juist wel sterk ervaren in deze tijd.

netniet | 17-03-18 | 18:28

Types als Nicolaas die halsstarrig de problemen met de islam ontkennen zijn het grote gevaar van deze tijd. Hitler kwam niet aan de macht dankzij mensen als Baudet maar met de hulp van types als Nicolaas die dwangmatig de andere kant op bleven kijken terwijl het fascistische monster sterker werd.

Rest In Privacy | 17-03-18 | 18:30
▼ 3 antwoorden verborgen

Had je graag op de kieslijst van de Frieske Marren gezien.

de.suriXL | 17-03-18 | 17:54 | 1

Het noorden heeft Jenny, 020 heeft Annabel. Vrouwen aan de top, alles beter! eeks ... ik bedoel .. ik ken niet veel kerels die in de 020 politiek een fatsoenlijk verhaal hebben dat ook maar in de buurt komt van het verhaal van Annabel.

NordicSpirit | 17-03-18 | 18:55

"De heersende klasse in Amsterdam is corrupt, incompetent en heeft geen idee van de Amsterdamse realiteit van mensen die niet in comfortabele, gegentrificeerde buurten hun kinderen naar witte scholen bakfietsen. En onze bestuurders weigeren lessen te leren, omdat ze nooit werden afgestraft voor hun wereldvreemde gepruts."

Ain't that the gospel truth!

Ik zou haast nog even naar Amsterdam verhuizen om op Annabel Nanninga te kunnen stemmen.

Annabel Nanninga for president! (of presidente; of presidentes; of presidentin; of presidenteuse; anyway, kick some ass in Islamsterdam, Annabel!

Dr_Johnson | 17-03-18 | 17:54

Laat ze alsjeblieft lekker links blijven daar, meer asielzoekers in Amsterdam, ik ben helemaal voor!!! FVD is landelijk zeer interessant maar hou die teringzooi in Amsterdam in stand, heel Nederland lacht die domme kliek in die bekrompen rotstad uit dat virus mag zich niet verspreiden!!

CarloCarpacio | 17-03-18 | 17:51 | 2

Maak van Amsterdam een reservaat met asielzoekers denk dat de rest van NL blij zal zijn.

Titje | 17-03-18 | 17:57

Grappig, A'dam wil een muur om fascisten buiten de stad te houden en de rest van NL wil een muur om fascisten binnen de stad te houden.

LuckyGirl | 17-03-18 | 18:17

Al die aandacht voor Amsterdam wordt een beetje te gortig. Behalve in de hoofdstad en Rotterdam zijn er toch ook elders gemeenteraadsverkiezingen? Of vergis ik me?

Mannes | 17-03-18 | 17:48 | 2

In mijn gemeente (Delft) kan je kiezen tussen landelijke afdelingen en lokalen die geen topic waardig zijn.

LuckyGirl | 17-03-18 | 18:19

Yo Lucky Girl. Mijn stem gaat naar de lokalen in Delft, want ik wil de kartelpartijen Delft uit hebben. Stemmen op die partijen heeft geen zin, want ze hebben die gigantische schuld veroorzaakt en als je goed luister staan ze al weer klaar om nieuwe schulden te maken. Op twitter heeft D66 een lokale partij al uitgemaakt voor racist - een getrouwe kopie van het landelijke zootje. Wg ermee!!

Boer Kini | 17-03-18 | 19:05

Nu de doodstraf is afgeschaft is de enige wijze waarop dit soort gestraft kan worden?
Stemmen en verschrikkelijk op hun bek laten gaan?
Dat voelen ze niet. Veel te arrogant voor.
Maar wat dan?

F. Jacobse | 17-03-18 | 17:48

Amsterdam valt niet meer te redden tenzij ze alle uitkeringstrekkers verhuizen naar bijv. oost Groningen daar schijnt nog wel plaats en te zijn.

johnelec | 17-03-18 | 17:46 | 2

Die Penthouse Hachchi bezwangeraar zou zijn Penthouse moeten ruilen met 1 van die zwaar getroffen boerderijen in Groningen, hij heeft er toch geen ruk voor betaald.
(wat voor corrupte dingen moet je wel niet doen voor een duur Penthouse nabij zee?)

Hallalieheliaal | 17-03-18 | 17:57

johnelec, dat is wel heel erg makkelijk. De vervuiler betaald. Lekker in 020 oplossen graag en niet het wingewest ermee opzadelen.

NordicSpirit | 17-03-18 | 18:59

Wie niet lokaal stemt is gek. Gemiddeld genomen is er geen enkele landelijke partij die lokaal een zuivere agenda afwerkt. Ook Annabel niet natuurlijk. Het meedoen in Amsterdam is voor FvD gratis landelijke exposure. Desondanks wens ik haar veel succes en doorzettingsvermogen. Lijkt me geen pretje dag in, dag uit in een zaal vol anarchistische wegkijkers te bivakkeren.

de Voorzittert | 17-03-18 | 17:43

Laat het FvD hier in Delft ook een afdeling beginnen.
Ik heb alleen de keuze tussen een total douche en een turd sandwich.

LuckyGirl | 17-03-18 | 17:40

Geen woord Spaans aan. Hopelijk gaat de pittig gebekte "Belle" nog eens de landelijke politiek in, op de boel nog es extra op te schudden. Hup, hup!!

Geil Kippetje | 17-03-18 | 17:38

Amsterdam. Ik kom daar nooit.

JeZusZegtHoi | 17-03-18 | 17:38 | 1

Welke Nederlander gaat daar nog wel voor een leuk dagje naartoe? Amsterdam echt een zwaar overgewaardeerde peperdure stad met arrogante mensen die niet beseffen dat over de hele planeet genomen dit echt geen plek is om te wonen en/of op te groeien, zichzelf globaal voor lul zettend door trots een Amsterdammer / Amsterdamse / AmsterdamGenderNeutraal te zijn. Het echte volk werkt massaal in Rotterdam en klaagt niet over files, maar als er een file staat tussen Almere en Amsterdam wordt het over je radio uitgeschreeuwd, 1 huis verzakt in Amsterdam, elke dag op TV, een drama, maar Groningen? Beter dat het zo blijft heel die arrogante kliek binnen de grachten en ze laten denken dat buiten de gracht het eind van de wereld is. Maak ze alsjeblieft niet slimmer en lekker bakfietsmoederen, en als Annabel meent wat ze roept wil ze daar niet zijn, die kiest dus ook voor zichzelf en gratis geld van de gemeente, zonde want landelijk hebben we wel iets aan haar. Haar positie in de gemeenteraad maakt geen ruk uit in die niet meer te redden stad, als ze echt verandering wil gaat ze landelijk en niet voor een gratis flink salaris, het feit dat ze er wil wonen maakt haar onderdeel van die arrogante kliek waar de hele wereld uit het stukje tussen de grachten bestaat. Jammer Annabel, je kan veel beter, betreed de wereld die niet ophoudt bij de grenzen van Amsterdam!!

CarloCarpacio | 17-03-18 | 18:15

Mijn buurt. Succes Annabel!
Jammer dat ik er niet bij kan zijn.
Tjonge, wat fijn dat er toch nog mensen zijn die (durven en willen) zien dat en waar het ettert.

nemoj me jebat | 17-03-18 | 17:36
-weggejorist-
Hemmenaar7 | 17-03-18 | 17:33

Valide argumenten doen er niet toe.Iedereen is inmiddels gekocht en betaald.Onafhankelijke journalisten moet je met een lampje zoeken tegenwoordig.Karskens?
80 procent van de leerkrachten stemt links,net als op de opleidingen journalistiek.Dus als je je inkomen wilt veiligstellen,zing je het bekende politiek correcte liedje.

Zeurkont | 17-03-18 | 17:33

Pechtold stemadvies moet weer een slinger naar boven hebben!

Hemmenaar7 | 17-03-18 | 17:32 | 2

LOL @ mezelf en de post 2 hoger (en ja, ik weet dat deze guur erg sneu is)

Hemmenaar7 | 17-03-18 | 17:54

Nee hoor, gewoon klasse.
Iemand moet het doen.

LuckyGirl | 17-03-18 | 18:09

Leuk. Zendtijd voor Politieke partijen.

Scepticus | 17-03-18 | 17:31

Als ik in Amsterdam woonde zou ik zeker op haar stemmen. Dappere, nuchtere dame die het lef heeft tegen die ontelbare vreselijke types van vooral PVDA, D'66 en Groenlinks op te komen. Ik hoop dat het haar gaat lukken maar vrees het ergste.

Ruud5 | 17-03-18 | 17:31

Na de diverse artikel 12 cycli durf ik wel te stellen dat elke steen, elke boom, elke waterdruppel van de provincialen zijn.
.
En dan laat ik de morele en immateriele schulden aan de rest van het land voor het gemak maar even achterwege....

Parel van het Zuiden | 17-03-18 | 17:30

Lokale problemen in Amsterdam vind ik even boeiend als problemen in Assen of Middelburg. Totaal niet dus.

Niffio | 17-03-18 | 17:29 | 2

Amsterdam is wel het voorland voor de rest van Nederland.

VeelTeSteil | 17-03-18 | 17:31

@VeelTeSteil, het is meer de voorhuid voor de rest van Amsterdam.

Boer Kini | 17-03-18 | 19:39

Je hebt de georganiseerde wereld en de ongeorganiseerde. Overal waar de PvdA leuk deed over multiculturele dingen is een ongeorganiseerde omgeving voor teruggekomen. Dat willen mensen niet en trekken weg. Zo'n omgeving geeft kansen om niet op te vallen en slechte dingen te doen. Nederlanders balen daarvan, nieuwkomers wijzen simpelweg naar de overheid dat die het moet oplossen. Dat die nieuwkomers op een hele andere manier opvoeden, of niet, is voor mij de root cause.

merel veld | 17-03-18 | 17:29

Deze Rotterdammer wenst Annabel veel succes. Op naar minimaal 3 zetels.

Yperiet | 17-03-18 | 17:29

Bij Moorman moet je gewoon doorvragen over haar doctorstitel

- Hoe komt het dat je UHD werd? zonder dat je daarvoor aan de kwalificaties voldeed? PvdA, PN en CdV
- Hoe komt het dat je op een krappe 100 pagina's kom promoveren, zonder ook maar enige bijdrage te leveren aan zelfs het bachelor niveau CW? PvdA en PN.
- Moest je verzwijgen dat je promotoren met elkaar het bed deelden, zonder dat ze met elkaar (maar wel met een ander) getrouwd waren.

Moorman is inderdaad het prototype A'dam: inhoudsloze roeptoeters die vanwege niet terzake doende kwalificaties omhoog gezet wordt. Zoals wel meer mensen bij de afdeling van PN.

PN is overigens geen vakgebied, maar afkortingen van naam en voornaam.

Succes en bij verdere vragen: we kennen minimaal 20 mensen die over de afdeling van Moorman een boekje open kunnen doen. Er schijnt daar toch bezuinigd te moeten worden, dus een beetje duiding van wie weg kan op basis van 'je staat in het verkeerde CW boekje' is misschien wel handig voor CvB van de uva.

Snackbar van Allah | 17-03-18 | 17:27 | 2

Krijgt ook vrijaf van het UvA werk om te roeptoeteren.

kler9 | 17-03-18 | 17:30

Snackbar van Allah Leuk dat je een beerput opent, dat is zeer handig in tijden van verkiezingen. Maar de wijze waarop helpt niet zoveel en is ook wel een beetje laf. Kan je niet wat specifieker worden? Namen, jaartal etc.

NordicSpirit | 17-03-18 | 19:02

Ik las het al eerder maar het blijft een diep gekoesterde wens drain the swamp. Overal in Amsterdam en Nederland heb je Dapperbuurten waarin het straatbeeld mentaliteit etc onherkenbaar veranderd is. Wordt tijd voor realisme, als je over Kuzu leest met zijn toestaan foutparkeren voor moskeebezoek dan loopt mijn bloed weg. Helemaal omdat ze zo'n haatpaleis bij de eindhalte van de Noord Zuidlijn gepland hebben in een (niet lachen)nog te bouwen autoluwe buurt. M.a.w. per gratie Gods als je mazzel hebt een plaats in een parkeerkelder en geen op straat (je bezoek moet hem maar op zijn bult gaan meenemen), lekker handhaven dan op vrijdagmiddag not want de gemiddelde ambtenaar werkt maar 4 dagen en niet op vrijdag. PVDA heeft hier in A'dam zo veel stuk gemaakt dat volledig herstel waarschijnlijk onmogelijk is maar strijd moet je altijd voeren dus voor mij 21 maart FVD, sleepwet nee en de de stadsdeelcommissie laat ik schieten want daar doet in mijn buurt geen fatsoenlijke partij aan mee.

bwanabanjo | 17-03-18 | 17:21 | 1

Je kunt het je niet voorstellen maar ik hoor al een paar bakfietsdummies die daar in de buurt wonen heel zachtjes mekkeren, echte NIMBY's dus. Er komt nog wel een tijd dat ze spijt zullen hebben van zoveel exotische tolerantie.

Laatst hadden ze een burgercursus voor 'vrouwen' daar bij het plaatselijke pliesieburo hoorde ik van iemand. Nou vrouwen is ook echt bedoelt als eufemisme want 't waren allemaal bedoekten.

VeelTeSteil | 17-03-18 | 17:29

FvD haalt minimaal 7 zetels in Amsterdam.

Mark_D_NL | 17-03-18 | 17:18 | 4

Dus nog maar 3 zeteltjes erbij. Wanneer we deze peiling van deze krant kunnen vertrouwen. Dat is altijd nog maar de vraag. Denk zelf dat ze al op 5 a 6 zetels staan.

Mark_D_NL | 17-03-18 | 17:29

Als het zelfs in het Parool erkennen dat FvD 4 zetels haalt, dan moeten het wel minstens 8 zetels worden.
Wel jammer dat de FvD zo weinig oude van dagen kan bereiken

latenwegaanstemmen | 17-03-18 | 17:30

@Mark_D_NL | 17-03-18 | 17:29
Iedereen plust stiekem de partij van zijn voorkeur een beetje in gedachte - dat heet hoop en dat heeft iedereen een beetje nodig om vooruit te komen.. (en dat geldt dus ook voor die andere groepen bijvoorbeeld - is hoe mensen werken.. vertrouwen en iets van transparantie is in principe nog belangrijker, maar over het algemeen is het een samenspel van die 3 dingen die toch wel in de plus moeten zitten om ergens te kunnen komen met mensen - als in succesvol, voortvarend, etc.. anders zal het bijna altijd stroef gaan of negatief - maar 'Sociaal Darwinisme' zit heel diep in sommige mensen, dat 'sterken' moeten groeien ten kosten van 'zwakkeren' - maar een goed totaalplaatje wordt dat dus bijna nooit - zie mijn post @17:17).

nickolaas | 17-03-18 | 17:37
▼ 1 antwoord verborgen

Denk dat ze bij het debat wel profijt zal hebben van haar overwicht. Of was het nu overgewicht? Vragen, vragen...

eerstneukendanpraten | 17-03-18 | 17:18 | 6

Hallo mensen, dit is geenstijl. Ongenuanceerd en nodeloos kwetsend en zo. En grapjes over Sharon Dijksma mag dan weer wel zeker omdat ze van de PvdA is?

eerstneukendanpraten | 17-03-18 | 17:36

Sharon Dijksma? U bedoelt die mevrouw die nimmer een echte baan heeft gehad (buiten veredeld secretarieel (Excuses voor alle échte secretaresses)) en blijkbaar van élk onderwerp alles af weet? En ondertussen een spoor van leegte of vernieling achterlaat? Nee, ook die zal ik niet zo 1, 2, 3 op haar uiterlijk beoordelen. Is namelijk véél te makkelijk.

EEnzame SchizofrEEN | 17-03-18 | 17:44

@eerstneukendanpraten | 17-03-18 | 17:36 |
Zo is dat. Natuurlijk mag je het over iemands uiterlijk hebben. Maar vergeet de inhoud niet, dan is er niks aan de hand.

Mark Verheijen | 17-03-18 | 17:46
▼ 3 antwoorden verborgen

Ik neem maar aan dat Annabel zodadelijk in de pan word gehakt in café de pan. Dat " komt alle " zullen de linkse groepering wel opvatten om een uur voordat het begint alle stoelen te bezetten. Sterkte dus Annabel, dat wordt behangen tegen de wind in.

jan huppeldepup | 17-03-18 | 17:17 | 1

Stampvol met FvD'ers in de Pan

kler9 | 17-03-18 | 17:31

“De Amsterdamse VVD is veel te links. Al jaren." [..] "[..] het rondpompen en herverdelen van geld [..]". @Nanninga
Als je kijkt naar landen en scoren op geluk onder inwoners, dan is het eerste uitgesproken rechtse land dat ik tegenkom Israël (op nr. 11) en daarbij mag je dan ook nog aantekenen dat die voor de rechtste regeringen decennialang linkser waren dan Cuba bij wijze van spreken.
Het is nog maar de vraag of dat 'hard rechts' mensen gelukkig maakt (ze schijnen altijd een uitgesproken hekel te moeten hebben aan bepaalde groepen en hun idee van welvaart gaat over het algemeen ten kosten van een andere groep - het is niet echt creativiteit en groei maken die een algemeen belang dient.. ook in Rotterdam - men sloopt 20.000 woningen van mensen waar ze een hekel aan hebben en gaan daarna pas bijbouwen als het aan Leefbaar ligt.. ). De haat lijkt altijd sterker te zijn dan echt iets te willen laten werken (economische groei blijft ook achter in cijfers ten opzichte van de rest van Nederland - als je ook categorisch lijkt te weigeren om het beste uit bij wijze van spreken de helft van de inwoners van je stad te halen.. in ieder geval als je er zo naar kijkt kan het ook bijna niet lukken qua verbetering van de algemene welvaart van een stad.. daar zit gewoon teveel niet gunnen en niet willen in).
Maar top 10 gelukkigste landen 2018 dus (over het algemeen dus bevolkingen die erom bekend staan elkaar iets te gunnen.. ): 1. Finland, 2. Noorwegen, 3. Denemarken, 4. IJsland, 5. Zwitserland, 6. Nederland, 7. Canada, 8. Nieuw Zeeland, 9. Zweden, 10. Australie, 11. Israel
s3.amazonaws.com/happiness-report/201... (index hier: worldhappiness.report/ed/2018/ ).

nickolaas | 17-03-18 | 17:17 | 5

@Hemmenaar7
Duitsland staat op 15, België heeft bijvoorbeeld relatief veel zelfmoorden - dan sta je ook een stuk lager (maar toch nog 16 - maar daar zou dus wel een verschil met Nederland kunnen zitten, qua zelfmoorden zitten wij tussen de Scandinavische landen in bijvoorbeeld - maar ik weet dus niet hoe zwaar ze het gewogen hebben.. inkomen en koopkracht telt in principe zwaarder volgens mij).
Luxemburg (17), VS (18), VK(19) zijn wel allemaal economisch rechtser, niet zo'n hele hoge werkloosheid - maar dus geen top 10 (en structureel dus niet). Ierland komt in ieder geval net uit een periode van grote economische onzekerheid (en staat toch op 14).

nickolaas | 17-03-18 | 17:44

@Hemmenaar7
En liberalisme in het algemeen (of in dit geval VVD) gaat ook om kansen bieden - daar zit die hoop al wel sterk in. Vroeger zat in het PvdA ook iets van (het voor de volgende generati)e beter maken (verheffing van het volk, etc) - maar dat is dus niet exclusief 'links' - maar ze proberen het dus kennelijk wel zo te framen.

nickolaas | 17-03-18 | 17:52

Luxemburg zo laag verbaast mij dan wel weer. VS minder, je kan zeggen rechts/grote kloof, maar je kan ook gewoon zeggen: veel zwarten die het om een hoop, complexe redenen veelal gewoon niet fijn hebben, (socio-)economisch, maar ook heel veel 1oudergezinnen, en dat schijnt voor een kind dan gemiddeld ook niet ideaal te zijn. UK zou ik wel benieuwd zijn naar de regionale verdelingen.

Hemmenaar7 | 17-03-18 | 18:53
▼ 2 antwoorden verborgen

Bel, je gaat t zwaar krijgen. Maar mijn stem heb je. Probleem is dat de politiek niet geschikt is voor weldenkende mensen. Je moet een olifantenhuid hebben, vuile truuks uitspelen, met oneindige domheid om weten te gaan. Sterkte.

Hufterst | 17-03-18 | 17:16

Make Dapperbuurt great again. Drain the swamp. Throw Moorman in jail.

Yep ik zit vol op de Terry train. There are no brakes on this train (s)links Amsterdam.

Sla overigens het debatje even over. Partij van de Armoe is yesterday's news (helaas geen fake news daarvoor hebben ze teveel schade aangericht).

Graaf_van_Hogendorp | 17-03-18 | 17:10 | 1

De muur werd zojuist 3 meter hoger. Hail Pepe. Etc.

VeelTeSteil | 17-03-18 | 17:22

Gelukkig woon ik niet in Am*dam maar anders zou ik der doen.

Merkelfapper | 17-03-18 | 17:08
-weggejorist en opgerot-
metverbazing | 17-03-18 | 17:08 | 2

Ik vrees dat Annabel Amsterdam niet meer kan redden,Amsterdam is verloren.

Rest In Privacy | 17-03-18 | 17:07

Waarom denkt GS dat mensen buiten Amsterdam dit boeit?

Wel mooi stuk verder.

XverderNix | 17-03-18 | 17:06 | 4

Je hebt een punt, X.

propper1000 | 17-03-18 | 17:08

Omdat het met een eerste stap begint. Die is er al in de 2e kamer, maar nu ook de kans lokaal. Ik hoop dat het FvD als een olievlek uitbreid en niet te veel idioten in de gelederen krijgt als groeistuip. Zou gewoon het einde van oude politiek kunnen zijn.

TheseDays00 | 17-03-18 | 17:09

Als 010-bewonert zal het me inderdaad worst wezen. Maar tegelijkertijd heeft mevrouw Nanninga wel het lef om gewoon op te staan en haar mening te geven. Waarbij ze het risico loopt dat de volledige linksstemmende grachtengordel, de denk-stemmende malle eppies en elke allochtoons gezinde rakker haar te graven wil nemen. Als er in elke grote stad zo'n persoon met lef durft op te staan... Volledig tegen de zin van de gevestigde orde.

EEnzame SchizofrEEN | 17-03-18 | 17:30
▼ 1 antwoord verborgen

Wat een topwijf! Mijn stem heeft ze, alleen al omdat ze er vandaan komt en er is opgegroeid. Dan weet je wat er al die jaren onder de mantel van de linkse-gekke-clubjes geschoven is en wat de gewone mokummer maar te slikken heeft/had. Zullen we dan meteen afspreken dat degene die normaal Amsterdams kan lullen, zonder rrrrrr of Arabische ondertonen, voorrang krijgt. Maakt me niet uit wat voor voorrang.. .. als het maar in het voordeel is van de uitstervende mens met mokums tongval.

stinkslip | 17-03-18 | 17:05

Bolkenstein is slim, hij jaagt de zwevende linkse kiezer in de richting van de VVD onder het mom van kritiek.

Einde van de Domheid | 17-03-18 | 17:04

Waarom zou het grachtengordelgelul van 020 de gemidddelde reaguurder ene reet interesseren? Houd dit soort gelul effe lekker op AT5.nl.

Kameroudste | 17-03-18 | 17:04 | 1

Stel je voor dat er in jouw woonplaats zo'n mens met lef zou opstaan en met open vizier durft op te staan. En stel je voor, dat de bourgeoisie doorkrijgt dat zo iemand gewoon gelijk heeft? Nee, dit moet uit de MSM blijven.

EEnzame SchizofrEEN | 17-03-18 | 17:36

Een topic van Tante Bel op GS,
Oude tijden herleven...
Go get them Annabel !

Wijze uit het Oosten | 17-03-18 | 17:02

Grappig, dit op het schild hijsen van slechts één van de kandidaten door gs.
doet me aan praktijken rond de Oeral denken......

propper1000 | 17-03-18 | 16:59 | 2

Gut, als dat je associaties zijn, is het raadzaam eens naar je wereldbeeld, achtergrond en ontwikkelingstraject te kijken zodat je je referentiekader wat bij kunt stellen. De slinkse kandidaten krijgen genoeg aandacht. Een steuntje in de rug voor de nodige balans kan geen kwaad.

Frau Merkel | 17-03-18 | 17:04

aan oogkleppen ( onder het mom van "balans") geen gebrek bij frau merkel

propper1000 | 17-03-18 | 17:08

A. Nanninga past veel beter bij de PVV qua stijl.

DrumPiet | 17-03-18 | 16:59 | 4

Fatwabuster | 17-03-18 | 17:04
Een compliment voor NIDA, en dat uit uw mond. Een bijzondere zaterdag vandaag.

DrumPiet | 17-03-18 | 17:06

Het is maar waar jij je thuis voelt.... en dat is nu ook geheel duidelijk

Fatwabuster | 17-03-18 | 17:07

En jij, in welk hokje wil jij jezelf stoppen?

TheseDays00 | 17-03-18 | 17:10
▼ 1 antwoord verborgen

Rake analyse van een rasechte Mokumse, heeft zeker recht van spreken. Meeste bestuurders zijn provinciaaltjes die in de grachtengordel of veilige enclaves wonen als Ijburg en Zuid.
"Shake it up!" Bel.

Luchtbakfietser | 17-03-18 | 16:59 | 1

+1, hoewel IJburg ook een rovershol is..... als je er doorheen rijdt krijg ik er altijd zo'n Almere-gevoel.!

stinkslip | 17-03-18 | 17:08

"Klagen over de totale vervreemding van de eigen wijk werd door de PvdA-regenten natuurlijk bestempeld als racisme" precies of je gevoelens werden niet serieus genomen.
Ik ben geboren in Amsterdam Osdorp. Toen de eerste Turken onder ons in de portiekflat kwamen wonen ging het al mis. Totale tokkies waren het. Ze hebben twee maanden gewerkt om verder in de WAO te zitten. Toen ze zes weken op vakantie gingen naar Turkije lieten ze een nichtje van 7 jaar op hun twee kinderen passen, die waren toen 1 en 3 jaar oud. Mijn ouders zijn toen naar de politie gegaan omdat ze dat niet verantwoord vonden. Reactie van de politie tegen mijn moeder 'ach ja, mevrouw, in die culturen zijn ze nu eenmaal wat makkelijker en eerder zelfstandig'. Kortom je moest alles maar slikken omdat het nou eenmaal een andere cultuur was.
Ik was laatst in mijn oude buurt. Er woont geen enkele bekende meer. Iedereen is naar Almere, Purmerend of Zaanstad gevlucht. Amsterdam is voorgoed naar de kloten. De enige die er nu nog wonen zijn allochtonen of links gedraaide yuppen. Voor de mensen die nog in die ellende wonen hoop ik dat Annabel het goed doet woensdag.

osolemio | 17-03-18 | 16:58 | 3

Is het dan beter in Almere, Purmerend of Zaanstad?

negorij | 17-03-18 | 17:46

In het begin was het daar zeker beter. Nu ook niet meer overal omdat het hoofddoeken front daar nu ook oprukt.

osolemio | 17-03-18 | 18:11

Amsterdam wordt zo duur dat al het afval naar buurtgemeenten moet verhuizen, net als toen.
Als het zo doorgaat heeft Amsterdam alras als enige Nederlandse stad vrijwel geen religieuze en economische problemen meer.
Ieder nadeel heb zijn voordeel.

geen koning | 18-03-18 | 18:23

Ik woon niet in 020 maar het is heel herkenbaar. Ik hoop van ganser harte dat ze qua verkregen stemmen het partijkartel onder het tapijt veegt

Jorisendedraak | 17-03-18 | 16:56

Dus Baudet, jij dus Terry. Bij de volgende landelijke verkiezingen doe jij een stapje opzij voor Annabel. Zodat zij de eerste vrouwelijke NL MP wordt.

Mark_D_NL | 17-03-18 | 16:55 | 1

Dat zou geweldig zijn!

EefjeWentelteefje | 18-03-18 | 11:25

Hup Annabel! Ik geloof in jou!

Janneus | 17-03-18 | 16:54

Annabel in debat met een blanke, blonde vrouw die Moor Man heet. Dat belooft wat.

Mr_Natural | 17-03-18 | 16:54

Succes Tante Bel.

Mahatma | 17-03-18 | 16:51

Mijn stem heeft ze. Stadsdeelcommissie Centrum laat ik blanco, linkse bullshit hier. Oh wacht nee, ik hoop op weer een PvdA burgermeester. Dat was het. Ja. En ik voel me lekker in de Multikul. Echt. Leuke mensen. Echt.

Dagdief | 17-03-18 | 16:50

Annabel Nanninga is de Hollandse Tommy Robinson. Allebei moderne helden.

schalwijk023 | 17-03-18 | 16:49 | 6

Geen probleem. Moesten meer mensen doen maar politie doet niks niks. Helaas ,maar ik wel.

schalwijk023 | 17-03-18 | 17:09

Berbaar | 17-03-18 | 16:58
Wat een stompzinnig gelul. Die man is eloquent en kan interviewen als de beste en debateren gaat 'm ook aardig af. Nou niet echt kwaliteiten die typisch aan tokkies worden toegeschreven.

VeelTeSteil | 17-03-18 | 17:19

@VeelTeSteil | 17-03-18 | 17:19
Debatteren is iets heel anders dan kopstoten uitdelen of je als een rasechte tokkie gedragen op bijvoorbeeld Ascot.
www.telegraph.co.uk/news/2017/06/25/e...

Berbaar | 17-03-18 | 17:32
▼ 3 antwoorden verborgen

Drie jaartjes Amsterdam, ervaring opdoen en dan naar Den Haag! GO Annabel!!!

Mr_Natural | 17-03-18 | 16:49 | 1

Denk dat Annabel de eerste Vrouwelijke premier van NL gaat worden. Weet het eigenlijk wel zeker.

Mark_D_NL | 17-03-18 | 16:51

""Daar kan op 21 maart voor het eerst verandering in komen.""
@ A. Nanninga | 17-03-18 | 16:30
Lieve Bel, wat ben je een schattige optimiste

telelezer | 17-03-18 | 16:48 | 1

telelezer | 17-03-18 | 16:48

Wat ben jij een schattige pessimist. Je moet ergens beginnen.

Ton8695 | 17-03-18 | 16:51

Amsterdam is al opgegeven. Het is alleen nog wachten op de dag dat Trump het aanmerkt als shithole en er een paar honderd clusterbommen op gooit.

Mark_D_NL | 17-03-18 | 16:48 | 4

Hulde. Uw beste comment in tijden.

DrumPiet | 17-03-18 | 16:55

@Kruifje Kopenhagen is toch de hoofdstad van Zweden?

Mark_D_NL | 17-03-18 | 16:56

Nee Mark, dat is Oslo.

Rest In Privacy | 17-03-18 | 16:57
▼ 1 antwoord verborgen

Ik lees net op de linkse haatsite Joop.nl dat Hans van der Worst herpes heeft opgelopen en dat dit de schuld is van dr.mr. Th. Baudet.

Rest In Privacy | 17-03-18 | 16:47 | 1

Herpes in nog te mild voor die betweterige laplul!

eerstneukendanpraten | 17-03-18 | 17:33

Hier heb je een pot geld. Laat de uitverkorenen het maar verdelen. Pak zelf ook maar een deel. Maar ga eerst een beetje bekvechten. Krijg je nog applaus ook.

RickTheDick | 17-03-18 | 16:47 | 1

En 7000 netto per maand ex vakantiegeld en iPhone x

penis-aqua-rosA | 17-03-18 | 16:54

Annabel,respect voor je moed en vasthoudendheid.
Je komt aan baantjes en poen,dus word je gedemoniseerd.
De meeste nieuwe bewegingen gaan aan exact hetzelfde ten onder.Het geld en de extras.
Helaas zijn de meeste kiezers ongelofelijk naieve schapen,zoals mijn zus die al haar hele leven blind CDA stemt.Gevraagd naar het waarom komt ze niet verder dan:Dat is gewoon het beste.
Ze denkt trouwens ook dat het NPO Journaal de feiten brengt.
Als dat niet waar is mogen ze dat toch niet zeggen?Die schaapachtige naiviteit dus.

Zeurkont | 17-03-18 | 16:47 | 1

En zo denken de meeste schapen niet na... gewoon blind de herder volgen. Helaas... we gaan door het doucheputje vrees ik.

Ton8695 | 17-03-18 | 16:54

Het zal allemaal wel Annabel maar hoe ga je daar ook maar iets aan veranderen met die paar zeteltjes en met een partij waar niemand mee wil samenwerken?
Om positief af te sluiten wél top dat je je inzet voor jouw stadje.

Berbaar | 17-03-18 | 16:46 | 6

FvD heeft 2 zeteltjes en het '66 clubje en dat vvd clubje van ons berbaartje schijten 18 kleuren stront uit angst... Voor 2 zeteltjes.. je ziet de angst letterlijk door de bilnaad van laag iq mensjes zoals rutte lopen. Heerlijk, pang, pang.

Mark_D_NL | 17-03-18 | 17:13

@Bakito | 17-03-18 | 17:11
Ja dat wordt lachuh, zeker met de immer genuanceerde Annabel als voorvrouw.
Ik hoop dat er een popcorn machine in de Stopera staat lol

Berbaar | 17-03-18 | 17:26

Bakito & Berbaar

Als FvD nu belooft grotere kooien in Artis te maken voor jullie familie, msschien dat jullie ze dan gewoon de kans kunnen geven in de Stopera zonder het op het gebruikelijke gekrijs te zetten?

Voorgeenchanterikpeu | 18-03-18 | 13:36
▼ 3 antwoorden verborgen

Dat degene met de beste argumenten mag winnen. Hup Annabel.

r@face | 17-03-18 | 16:46

Grappig dat al die politici zoals Bolkestein na hun pensioen opeens niet meer politiek correct zijn en voor het volk, en tijdens hun loopbaan niet.

daan me de korte ach | 17-03-18 | 16:46 | 5

@ Burke
Viel me tegen van Bolk. Had verwacht dat hij 'helemaal geen geld' voor kunst en cultuur wilde. En hoe ouder hoe linkser, let maar op. Zie Lubbers, Van Agt, Wijffels.

gestoptmetroken | 17-03-18 | 17:15

@gestoptmetroken

Over het belang van kunst kan je idd twisten, hoewel ik muziek- en kunstonderwijs voor kinderen die daar talent voor/interesse in hebben wel nuttig vind. Maar wat betreft Bolkestein ging het me vooral om het vieze lachje op het eind nadat hij die luchtfietsers duidelijk maakte dat het in het leven kiezen of delen is.

E-Burke | 17-03-18 | 17:47
▼ 2 antwoorden verborgen

Heeft Rutte al gereageerd, of haalt hij alleen maar zijn kop uit het zand als de PVV iets zegt waarover je vanwege politieke cerrectheid eigenlijk niet mag spreken.

watazooi | 17-03-18 | 16:46

Zou je ook het niveau van schelden kennen ontstijgen en zeggen wat jij nu wilt, Annabel?

andere hans | 17-03-18 | 16:45 | 2

Kennen ontstijgen nog wel. Dat is zelfs voor Nanninga te gek

xavier | 17-03-18 | 16:47

Je kunt Annabel niet die heeft wel wat te zeggen.

miko | 17-03-18 | 17:42

Goed geschreven en lekker leesbaar... daar kunnen een aantal GS collega's een voorbeeld aan nemen. Mooi om te lezen hoe je hier met je hele hart in zit. Bedankt voor je inzet... namens heel NL. Eindelijk nog iemand die ziet in wat voor schrikbarend corrupt, blind, doof totaalfaalsysteem we vast zitten. Pak ze aan, die falende positivo's, die wegkijkende zakkenvullers, de corruptici die enkel drijven op opportunisme!! Heel veel succes!

Ton8695 | 17-03-18 | 16:44 | 1

Zet hem op Annabel. Je hebt helemaal gelijk. Breek erdoorheen. Daarna plannen maken hoe al die ambtenaren om te turnen. Love you!

negorij | 17-03-18 | 17:30

Moorman was tegen een stedenband met Tel Aviv omdat dat "moeilijk ligt bij bepaalde groepen in de stad".

Flashheart | 17-03-18 | 16:44 | 3

Een linkse antisemiet, die Moorman.

Rest In Privacy | 17-03-18 | 16:45

Moorman is net als haar collega's maar met 1 ding bezig. Verantwoordelijkheid ontwijken, zakken vullen en wegglibberen. De totaalfaal generatie die alles nept en acteert.

Ton8695 | 17-03-18 | 16:47

Goed dat neo Nanninga er is dan. Laatst had ze een filmpje waarin ze zei dat ze joden, tegen elke prijs, wil beschermen. Heb ik haar over Nederlanders nog niet horen zeggen.

Rest In Privacy | 17-03-18 | 16:51

Het probleem is dat als je al in de raad gekozen bent je nog niet in de coalitie komt en zelfs als dat zou lukkken je in A’dam ook nog tegen de vijfde colonne moet op boxen in de vorm van de linkse ambtenaren kliek die zichzelf al decennia in stand houd. Het is dus een illusie dat er op korte termijn iets veranderd dat zie je wel in Rotterdam.

Trumme | 17-03-18 | 16:44 | 3

Alles tegen hebben en toch proberen iets goeds te doen is daarom erg knap.

LuckyGirl | 17-03-18 | 17:13

Trumme. Daar heb jij wel gelijk in. Rotterdam is straks volledig geïslamiseerd , dat is zeker.

beau van rtl | 17-03-18 | 17:14

LuckyGirl | 17-03-18 | 17:13
Rake observatie.

Baron Clappique | 17-03-18 | 17:21

Nanninga had toch een enorme hekel aan Amsterdam? Maar dan ook echt een TERINGhekel? Heeft iemand haar al herinnerd aan die stapel tweets ("Amsterdam is voor toeristen en arrivé's. De stad is op, dood, over, af, klaar en verloren")

Donkersloot | 17-03-18 | 16:43 | 6

@Donkersloot
Tante Bel heeft destijds gezegd, ik kon weggaan of blijven en proberen iets aan de problemen te doen
zo te merken heeft ze voor het laatste gekozen en aardig wat 020 'ers zijn haar nu al dankbaar

Tobi | 17-03-18 | 17:19

Is dat niet met elke Amsterdamner zo. Flink lopen schelden op de stad alsof het een wedstrijd is, maar echt niet zonder dat Mokum kunnen!

Jan, Leiden | 17-03-18 | 17:49

@ Jan, Leiden
Eensch
scheld zelf overigens dagelijks op 020 en kan het (als geboren & getogen) missen als kiespijn
Niet dat het elders nu zo fantastisch is :)

Tobi | 17-03-18 | 19:33
▼ 3 antwoorden verborgen

De Dappermarkt. Kwam er wel eens vanwege de heerlijke kibbeling van de toenmalige viskraam toen ik in de buurt werkte. Man, man, wat een sneue bende die markt. Geen gezelligheid, geen gemeenschap. Niemand kijkt elkaar aan, niemand groet elkaar. Veel, heel veel hoofddoekjes en lange gewaden. Dikke vrouwen schommelend achter hun kinderwagens. De enige blanken die er rondliepen waren de Amsterdammers die niet de middelen hadden om ergens anders te gaan wonen. Triest om te zien.

Road to serfdom | 17-03-18 | 16:42 | 6

Heb er toch leuke smileys gehaald. En heerlijke kibbeling nadat ik van het Tropenmuseum kwam een jaar geleden. En marktlui die hun stinkende best deden. Maar inderdaad viel de hoeveelheid lange gewaden van vrouwen en hoofddoeken me wel op. En de toch wat armoedige aanblik van de winkels er omheen ook. Maar in die winkels wel weer leuke producten om eens wat anders op tafel te zetten. Heb er dus een gemengd gevoel aan over gehouden, niet alleen negatief.

Jan, Leiden | 17-03-18 | 17:44

Ik ben nog in Afrika Beau. Maar volgense week.. Hoe is het met je hoest? Veel drop eten is goed.

Rest In Privacy | 17-03-18 | 17:45

Dat is wel een dingetje dat ik verschrikkelijk mis ondertussen, de kibbeling!
Thanks, heel m'n smartphone onder de biggels. ;)

Tuborg øl | 17-03-18 | 17:52
▼ 3 antwoorden verborgen

Alles, maar dan ook alles, wat Bel zegt. Ben zelf met gezin gevlucht uit die regio vanwege de door haar genoemde redenen. Mis als geboren en getogen Amsterdammer deze stad niet, geen seconde, enige nadeel is dat ik nu niet op FVD kan stemmen.

T-Bone13 | 17-03-18 | 16:42

Wordt er ook een streampje opgezet ? Dan regel ik alvast de popcorn enzo

Rest In Privacy | 17-03-18 | 16:41

Die Moorman is vreselijk.

Rest In Privacy | 17-03-18 | 16:38

Hear Hear

TriestGeval | 17-03-18 | 16:38

Ik zou de stad gewoon overdragen aan de meerderheid. De minderheden.

Kaan78 | 17-03-18 | 16:36 | 1

+1 :-)

keestelpro | 17-03-18 | 16:55

Het doel is segregatie, geen integratie.

marjen | 17-03-18 | 16:34

"Bestuurders met hun wereldvreemde gepruts". Ja dan ben je inderdaad lokaal bezig met landelijke politiek. Heel goed.

Mark Verheijen | 17-03-18 | 16:34 | 1

ik hoorde dat de vvd nu spotjes heeft dat het beter is vanwege de russen om lokaal vvd te stemmen. echt ze zijn helemaal de weg kwijt. zowiezo is iedereen het geleuter ook over 020 en 010 zat,

Rest In Privacy | 17-03-18 | 17:17

De landelijke VVD is ook veel te links.

keestelpro | 17-03-18 | 16:31 | 4

VVD66...

Ries13 | 17-03-18 | 18:00

L18, waarbij de l staat voor landverraders

Ben Hetzat | 17-03-18 | 19:28

En laat die D van Democratie maar weg.

Leffe Blonde | 17-03-18 | 21:30
▼ 1 antwoord verborgen

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl